neemt je mee
Chefchaouen
Chefchaouen
Fès, koningsstad
Fès, koningsstad
Merzouga
Merzouga
Marrakech
Marrakech
Essaouira
Essaouira

Hoogtepunten van Marokko

Privéreis | 16 dagen v.a.
1122i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-10-2017
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Casablanca
 • Dag 2 Casablanca - Rabat (ca. 100 km)
 • Dag 3 en 4 Rabat - Chefchaoun (ca. 250 km)
 • Dag 5 en 6 Chefchaoun - Fès (ca. 230 km)
 • Dag 7 Fès - Erfoud (ca. 415 km)
 • Dag 8 Erfoud - Merzouga (ca. 60 km)
 • Dag 9 Merzouga - Boumalne du Dades (ca. 250 km)
 • Dag 10 Boumalne du Dades - Ouarzazate (ca. 110 km)
 • Dag 11 en 12 Ouarzazate - Marrakech (ca. 200 km)
 • Dag 13 en 14 Marrakech - Essaouira (ca. 200 km)
 • Dag 15 Essaouira - Agadir (ca. 175 km)
 • Dag 16 Agadir - Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

ma_pri_hoogtepunten.png
    Logeren in sfeervolle, kleinschalige hotels & kasbah's     Prijs inclusief huurauto tijdens de rondreis     Ontdek het indrukwekkende Atlas-gebergte     Logeren aan de rand van de Sahara     Strand in Essaouira & Agardir

Hoogtepunten van deze reis

 • Djemaa el Fna

 • Leerlooijerij

 • Palmbomen oases

 • Bootjes in Essaouira

Programma

ma_pri_hoogtepunten.png

Dag 1 Amsterdam - Casablanca

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Casablanca, waar u in de middag aankomt. Op de luchthaven zal u verwelkomd worden en hebben wij een transfer naar uw hotel georganiseerd. U overnacht vanavond in het centrum van de stad.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

ma_al_cas_hassan.jpg

Dag 2 Casablanca - Rabat (ca. 100 km)

Na het ontbijt wordt uw huurauto in het hotel afgeleverd en gaat u op ontdekking. Uw eerste stop is uiteraard bij de één na grootste moskee ter wereld Hassan II. U kunt hier een rondleiding krijgen, waardoor u direct een beter inzicht heeft in de cultuur van het land.

U rijdt vervolgens in ongeveer anderhalf uur naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. De stad is moderner, maar kent enkele mooie bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, het mausoleum van koning Mohamed V en de beroemde Hassantoren. Geniet van deze stad, ga lekker lunchen in een van de lokale restaurantjes en maak kennis met Marokko.
ma_al_chefchaouen2.jpg

Dag 3 en 4 Rabat - Chefchaoun (ca. 250 km)

U vervolgt uw route naar Chefchaoun. Dit schilderachtige plaatsje, bekend om zijn blauw gekalkte huizen, zal absoluut een van de hoogtepunten tijdens uw reis zijn. De heilige stad ligt aan de voet van de Jebel Kelaa berg en straalt een bijzondere serene sfeer uit. De stad heeft prachtige pleinen en een doolhof van bochtige straatjes met in alle tinten blauw geverfde muren. U zult hier de mooiste foto’s kunnen maken, want het lijkt wel of de tijd heeft stil gestaan. Op het plein van Uta-el Hammam kunt u op een terras onder de bomen genieten van het dagelijkse leven rondom de prachtige moskee met op de achtergrond uitzicht op de bergen.
ma_al_fes.jpg

Dag 5 en 6 Chefchaoun - Fès (ca. 230 km)

Vandaag heeft u alle tijd om ’s ochtends te genieten van uw ontbijt om vervolgens richting Fès te rijden. Een mooie bergachtige weg met middeleeuwse dorpjes en bossen maken dit een heerlijke route om te rijden. Onderweg kunt u voordat u in Fez aankomt de plaatsjes Volubilis, Moulay Idriss en Mèknes bezoeken, alle drie een bezoek meer dan de moeite waard!

De aankomende 2 dagen heeft u alle tijd om te genieten van het bijzondere Fès. Om Fès te ontdekken adviseren wij u om een ‘petit taxi’ te nemen naar de medina, het oude centrum van de stad. Het is de meest oorspronkelijke en nog steeds bewoonde 'middeleeuwse' stad van de Arabische wereld. De medina is weer onderverdeeld in kleine gedeeltes met elk een bakkerij, moskee, fontein en hammam. U kunt zowel op eigen gelegenheid door de straten van de medina struinen, maar we adviseren dit om met een officiële gids doen (vaak via het hotel te regelen). De medina van Fes bestaat uit meer dan 9.000 kleine straten en zonder gids is de kans groot dat je de weg kwijt raakt of alleen op de hoofdstraten blijft. Een gids neemt je mee dieper de medina in waar je wordt teruggezogen in de tijd. U vindt hier een aaneenschakeling van winkeltjes waar eeuwenoude ambachten herleven. Op het ene pleintje wordt zilver bewerkt terwijl in een ander straatje garen worden geverfd. Overal kun je naar binnen gluren en word je vrolijk begroet. De leerlooierij is één van de hoogtepunten in de medina. Vanaf het dakterras kun je het verfproces aanschouwen. Een geweldige dag!

Goed om te weten

Kiest u voor superiorklasse hotels, dan verblijft u de aankomende 2 nachten in een mooie riad in de oude stad.

ma_al_erfoud.jpg

Dag 7 Fès - Erfoud (ca. 415 km)

Via cederwouden, en langs pittoreske plaatsjes rijdt u richting de Sahara. Als u geluk heeft ziet u apen in het wild. De reis voert u door het Hoge-Atlasgebergte, met haarspeldbochten en geweldige vergezichten. Langs de Gorge du Ziz, tussen Errachidia en Erfoud, liggen veel oases met meer dan een miljoen palmbomen. Hier treft u prachtige doorkijkjes, uitkijkpunten en mooie kasbahs. Dan wordt het landschap meer dor en komen de eerste zandduinen in zicht: de woestijn is niet meer ver weg!

Erfoud, is de laatste plaats voordat u de volgende dag naar de woestijn reist. U logeert hier vanavond in een mooie kashba.
ma_al_merzouga2.jpg

Dag 8 Erfoud - Merzouga (ca. 60 km)

Vandaag een heerlijke relaxte dag en alle tijd om te genieten van de omgeving. U reist nog verder naar de ‘grens’ van de Erg Chebbi woestijn, waar u vanavond in een vriendelijk kashba-hotel logeert met uitzicht op de woestijn.

Goed om te weten

Voor de meer avontuurlijke mensen bestaat er ook de mogelijkheid om vanavond bij de Bedoeïenen te logeren. Vanaf de kasbah reist u per 4WD en kameel of geheel per kameel dan dieper de woestijn in. Kiest u voor de combinatie 4WD en kameel, dan rijdt u vanaf het punt dat de 4WD niet meer verder kan per kameel in circa 2,5 uur verder naar het tentenkamp. Kiest u voor de gehele tocht per kameel, dan brengt de kameel u in ongeveer 4,5 uur naar de Bedoeïenen, waar u vanavond in een Bedoeïentent slaapt en geniet van een drankje bij een kampvuur onder de prachtige sterrenhemel.

ma_al_boulmane_dadesvallei.jpg

Dag 9 Merzouga - Boumalne du Dades (ca. 250 km)

In de ochtend gaat u op weg naar Boumalne du Dades. Het is een levendig stadje aan de zuidkant van de Hoge Atlas en ligt midden in een enorme dadelpalmoase. Onderweg kunt u bij Tinerhir de diep uitgesleten, vruchtbare Todhrakloof bezoeken, die als een groene slinger door het landschap loopt. U kunt er een wandeling maken. De kloof is op bepaalde punten slechts enkele meters breed, met loodrecht oprijzende wanden van wel driehonderd meter hoog!
ma_al_boukmane_kasbahroute.jpg

Dag 10 Boumalne du Dades - Ouarzazate (ca. 110 km)

U kunt vandaag beginnen met het verkennen van de Gorges du Dades. U kunt deze Gorge ruim 50 km inrijden. Daarna de weg weer terug nemen richting Boumalne Vervolgens rijdt u via de kashba-route en de Vallei van de Dadès (rijk aan palmbomen) naar Ouarzazate, waar u de aankomende twee nachten verblijft. Bij Skoura kunt u nog de kasbah Amerhidil bezoeken. De rustige, uitgestrekte provinciehoofdstad heeft tal van mooie kashba's. Hiervan zijn de kasbah Taourit en kasbah Tiffeltoute zeker de moeite waard om te bezoeken. In Ouarzazate kunt u ook de Atlas filmstudios bezoeken. Maar het beste kunt u de tweede dag starten met een bezoek aan Aït - Benhaddaou. Deze plek is het decor geweest voor menig speelfilm, waaronder ‘Lawrence of Arabia’.
ma_al_marrakech_zouk.jpg

Dag 11 en 12 Ouarzazate - Marrakech (ca. 200 km)

Na het ontbijt verlaat u het bergdorp en reist u verder naar uw volgende bestemming, Marrakech. Onderweg kunt u nog de kasbah van Telouet bezoeken. Daarna over de ruim 2000 meter hoge Tizi n' Tichka pas naar Marrakech. In de middag komt u aan in uw hotel.
Vanavond kunt u al kennismaken met de magie van Marrakech, die zich geheel op en rondom het beroemde Djemaa-El-Fna plein afspeelt. Het plein is ’s avonds een groot openlucht restaurant met vele kleine eetstalletjes waar u de lekkerste specialiteiten voor weinig geld kunt proberen. Het is er chaotisch en gezellig en u zult zich direct thuis voelen.

Als u de volgende dag teruggaat naar het plein, zult u het bijna niet herkennen. Het is er veel rustiger en de eetstalletjes hebben plaatsgemaakt voor een verhalenverteller, een groepje muzikanten of slangenbezweerders. Aangrenzend ligt de zouk, het kloppend hart van de stad tijdens de dag en een absolute must om lekker doorheen te struinen. Het is een wirwar van straatjes waar u werkelijk alles kunt kopen. In Marrakech kunt u verder de Tombeaux Saadiens,het paleis El Badia, het prachtige paleis de la Bahia en de Koutoubia minaret bezoeken. Maar ook is het leuk om ’s middags een bezoek te brengen aan een Hamman: een typisch Marokkaans badhuis of u door Marrakech te laten rijden met de toeristische dubbeldekker bus.
ma_al_essaouira.jpg

Dag 13 en 14 Marrakech - Essaouira (ca. 200 km)

In de ochtend checkt u uit en vervolgt u uw reis richting de kust. In circa 3 uur reist u naar Essaouira.
Essaouira is een klein authentiek vissersplaatsje waar de wind altijd waait. Het is een heerlijke plek voor zonliefhebbers, een walhalla voor souvenirwinkelaars en een paradijs voor wind- en kitesurfers. In de oude media vindt u vrolijke muzikanten en creatieve kunstenaars die hier hun winkeltjes hebben, gezellige terrassen en in de oude vissershaven kunt u genieten van heerlijke visgerechten. U logeert hier in een vriendelijke riad op wandelafstand van de medina en uiteraard het heerlijke strand.

Geniet hier van een heerlijke dag strand of huur een surfplank op het strand. Maar ook als u geen strandliefhebber bent zult u zich vermaken in dit gezellige plaatsje, wat zijn karakteristieke uitstraling heeft weten te behouden.
ma_al_geiten_arganboom_83946172.jpg

Dag 15 Essaouira - Agadir (ca. 175 km)

Vanuit Essaouira rijdt u via een prachtige route in slechts vier uur naar Agadir. De route naar Agadir gaat door de uitlopers van het Atlasgebergte en langs de ruige kust. Wanneer u zo af en toe ook een zijweg naar zee neemt, is dit een zeer afwisselende route. Sta niet raar te kijken als u zo nu en dan een dromedaris tegenkomt of geiten in bomen ziet, die op zoek zijn naar de vruchten van de Argana-boom.

Aangekomen in Agadir levert u de huurauto in bij uw hotel en kunt u vanmiddag genieten van uw resort. Agadir is een badplaats met een brede boulevard, vele restaurants, winkels en bars en doet een beetje denken aan de Spaanse badplaatsen.

Goed om te weten

Het is mogelijk om uw reis per dag te verlengen in uw strandhotel, dat op steenworp afstand van het strand ligt.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 16 Agadir - Amsterdam

Helaas is er vandaag een einde aan uw reis gekomen en vliegt u terug naar Amsterdam. We hebben een transfer van uw hotel naar de luchthaven georganiseerd, zodat u tijdig op de luchthaven bent. In de avond bent u weer terug in Nederland.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Man met kameel in de woestijn

Overnachting bij de Bedoeïnen (incl. kamelentocht)

Ook is het mogelijk om op dag 8 te overnachten in een echt Bedoeïnenkamp in de Sahara. U wordt bij uw accommodatie in Merzouga opgehaald en gaat per kameel de woestijn in. De tocht duurt ongeveer 2,5 ...

Meer info >

Al voor € 94p.p. Meer info >
halfpension.jpg

Toeslag halfpension superiorklasse hotels

Tijdens deze rondreis kunt u er ook voor kiezen om alle dagen op basis van halfpension te verblijven.

Meer info >

Al voor € 200p.p. Meer info >
halfpension.jpg

Toeslag halfpension toeristenklasse hotels

Tijdens deze rondreis kunt u er ook voor kiezen om alle dagen op basis van halfpension te verblijven.

Meer info >

Al voor € 175p.p. Meer info >

Verlenging

zwembad hotel Argana

Verlenging rondreishotel Agadir (superiorklasse)

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in uw rondreishotel in Agadir. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Op het tabblad 'hotel' ziet u een voorbeeldhotel. Een mooi en groot opgezet vakan...

Meer info >

Al voor € 41p.p. p.nMeer info >
Overzicht Hotel Anezi Agadir Marokko

Verlenging rondreishotel Agadir (toeristenklasse)

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in uw rondreishotel in Agadir. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Op het tabblad 'hotel' ziet u een voorbeeldhotel. Een mooi en groot opgezet vakan...

Meer info >

Al voor € 32p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in kleinschalige, traditionele hotels en in het Atlasgebergte in mooie Kasbahs (kasteelhotels). U kunt altijd een schone kamer verwachten met (indien nodig) airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. De accommodaties zijn vaak op locatie en / of sfeer gekozen.
Comfortklasse
Wanneer u kiest voor Comfortklasse accommodaties dan verblijft u in de betere driesterren en verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben een uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de toeristenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

Agadir

Overzicht Hotel Anezi Agadir Marokko

Hotel Anezi - Middenklasse

Een mooi en groot opgezet vakantiehotel in Agadir. Hotel Anezi is iets hoger gelegen, waardoor u een prachtig uitzicht heeft over het strand. Geniet met een lekker drankje aan het zwembad van de zon en een goed boek. Het hotel heeft een ruime lobby,Lees meer
zwembad Odyssee Park

Hotel Odyssee Park - Superiorklasse

Een zeer vriendelijk en kleinschalig hotel op een zeer centrale ligging in Agadir. De prettige service, uitstekende faciliteiten en goede prijs/kwaliteitsverhouding maken dit tot een zeer populair hotel, waar klanten graag terugkomen. Het hotel ligtLees meer
hotel Argana

Hotel Argana - Superiorklasse

Een zeer charmant hotel met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding op steenworp afstand van het brede strand van Agadir. Een echt familiehotel met veel faciliteiten en een uitstekende sfeer. Er is een ruime receptie met loungebar, heerlijk zwembadLees meer

Boumalne du Dades

MA_AC_BOU_XalucaDadesZW1.jpg

Xaluca des Dades - Superiorklasse

Een mooie accommodatie geheel in stijl van de Berbers en Afrika, met een heerlijk zwembad en een echte aanrader in deze omgeving. De goede faciliteiten en de unieke inrichting, beetje over de top, maar wel heel leuk op deze locatie. Het hotel ligt opLees meer
MA_AC_BOU_TizzarouineEX.jpg

Kasbah Tizzarouine - Middenklasse

Een uitstekend hotel, gebouwd in Kasbah-stijl waardoor u letterlijk in de omgeving opgaat. De uitstekende service, lekkere zwembad en rust van de omgeving maken dit tot een heerlijke verblijfplaats in deze regio. In de Kasbah is een kleine receptie metLees meer
ma_ac_saghrokzw.jpg

Saghro Hotel - Middenklasse

Het Saghro hotel is gelegen op een heuvel boven de stad en biedt daardoor een mooi panoramisch uitzicht op de stad Tinghir en haar prachtige palmtuin. U kunt hier genieten van de indrukwekkende natuur en goede faciliteiten. Het hotel beschikt over eenLees meer

Casablanca

Oum Palace - Superiorklasse

Oum Palace is gelegen in het hart van het centrum van Casablanca en dus op loopafstand van de vele winkels en restaurants. Het moderne hotel opende zijn deuren in januari van dit jaar.

Het hotel beschikt over een lobby, Marokkaanse huiskamer, internethoek,Lees meer
ma_ac_princeka.jpg

Prince de Paris - Middenklasse

Hotel Prince de Paris is een stijlvol hotel gevestigd in het hart van Casablanca. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bar en WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van een airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamerLees meer
lounge Moroccan House Casablanca

Moroccan House Casablanca - Middenklasse

Het Moroccan House is een sfeervolle accommodatie met veel Marokkaanse details en zeer vriendelijk personeel. Het hotel heeft veel aandacht besteed aan de inrichting, die bestaat uit veel mozaïek, felle kleuren en theekamers. Dit in combinatie met deLees meer

Chefchaouen

ma_ac_darechare.jpg

Dar Echchaouen - Superiorklasse

Het Dar Echchaouen in Chefchaouen is volledig in traditionele Marokkaanse stijl ingericht en voorzien van zwembad, tuin en terras. In het restaurant kunt u genieten van Marokkaanse specialiteiten. De traditionele kamers zijn voorzien van airco en erLees meer
ma_ac_hotelmadrid.jpg

Hotel Madrid - Middenklasse

Hotel Madrid is een kleurrijk hotel gelegen in het centrum van de bergstad Chefchaouen. Het heeft een traditionele inrichting en een mooie patio, ideaal om te ontspannen na een dagje sightseeing. Ontspan in de Marokkaanse lounges ingericht met warm houtenLees meer

Erfoud

ma_ac_erfoudzw.jpg

Kasbah Xaluca Erfoud - Superiorklasse

Opgebouwd uit Adobes, de traditionele Marokkaanse bouwstenen en gelegen aan de rand van de Sahara-woestijn, ligt Kasbah Xaluca. Het centrum van Erfoud ligt op ca. 5 minuten rijden vanaf de kasbah. Het is een fijne plek om te ontspannen en heerlijk teLees meer
ma_ac_salamexzw.jpg

Riad Salam Erfoud - Middenklasse

Riad Salam Erfoud is gelegen aan de rand van de woestijn en in het centrum van Erfoud. Het is een uitstekend verblijf met vriendelijk personeel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en zwembad met ligbedden. De kamers zijn voorzien vanLees meer
MA_AC_ERF_TizimiEX.jpg

Kasbah Tizimi - Middenklasse

Zodra u door de poort van deze kasbah loopt komt u in een oase van rust. Een absoluut plaatje van een accommodatie, die voldoet aan alles wat u van een kasbah hotel mag verwachten. Geniet van het heerlijke zwembad en maak u op voor een geweldige reisLees meer
ma_ac_belerezw.jpg

Hotel Belere Erfoud - Middenklasse

Gelegen in het hart van Erfoud Stadscentrum, is Belere Hotel een ideale uitvalsbasis om Erfoud ontdekken. Diverse toeristische attracties liggen in de buurt en geeft u eenvoudige toegang tot alles wat de levendige stad te bieden heeft. Het hotel beschiktLees meer

Essaouira

ma_ac_miramarka.jpg

Hotel Miramar Essaouira - Middenklasse

Hotel Miramar in Essaouira biedt rechtstreeks toegang tot het strand en diverse bezienswaardigheden. Het hotel heeft een zwembad, restaurant, spa met hamam en er is gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien vanLees meer
Kamer Riad Hotel Al Jasira Essaouira Marokko

Riad Hotel Al Jasira - Middenklasse

Riad Hotel Al Jasira is een bijzondere riad, het is namelijk een combinatie van hotel en riad. Hier geniet u wel de persoonlijke service van een riad, maar de accommodatie is gelegen in een modern huis. Bij Al Jasira staan sfeer, service en comfort hoogLees meer
Kamer Riad Al Madina Essaouira Marokko

Riad Al Madina - Superiorklasse

Riad Al Madina is een gezellige riad met een sfeervolle ambiance en mooi gedecoreerde kamers. Vele beroemdheden uit de 60-er en 70-er jaren kwamen hier naar toe. Bekende schrijvers, schilders en vooral muzikanten, als Jimmy Hendrix en Frank Zappa kwamenLees meer

Fès

MA_AC_PerleMedinaKA1

Riad Perle de la Medina - Superiorklasse

Riad Perle de la Medina is een van de vele prachtige riads in de oude stad en het is een feest om enkele nachten in deze accommodatie te mogen verblijven. U wordt ondergedompeld in Marokkaanse gastvrijheid en geniet van de geweldige locatie. De riadLees meer
MA_AC_DarGhaliaRE1

Dar El Ghalia - Superiorklasse

Dar El Ghalia is een van de beste riads in zijn prijsklasse in het hart van de Medina. Het is een prachtige oud handelshuis uit de 19e eeuw en behoort al ruim 100 jaar tot één familie in Fès. U zult versteld staan van de indrukwekkende architectuur enLees meer
ma_ac_mounia_ex.jpg

Hotel Mounia - Middenklasse

Een vriendelijk en verzorgd hotel in het centrum van Fés, op circa 3 kilometer van de oude Medina. Het is een uitstekende uitvalsbasis om deze bijzondere stad beter te leren kennen. In het hotel wordt een uitstekende mix van Marokkaanse details en moderneLees meer
ma_ac_bathaex.jpg

Hotel Batha - Middenklasse

Een typisch Marokkaans hotel in de stad Fés. De aankleding en inrichting van het hotel zorgen ervoor dat u zich echt in oosterse sferen waant. Het hotel ligt op ongeveer 10 minuten lopen van af de medina en beschikt over een receptie, lounge, restaurant,Lees meer

Marrakech

MA_AC_CaspienZW1

Le Caspien Hotel - Middenklasse

Een prettig hotel om enkele dagen te verblijven en de stad te ontdekken. Door de vriendelijke service, uitstekende ligging en de fijne kamers zult u het hier prima naar uw zin hebben. Het hotel is centraal gelegen in de nieuwe stad op circa 30 minutenLees meer
MA_AC_RAK_OudayaEX1.jpg

Oudaya Hotel - Middenklasse

Dit leuke hotel is door de centrale ligging in de wijk Gueliz, een goede uitvalsbasis om de stad beter te leren kennen. Op ongeveer 10 minuten wandelen vindt u het oude centrum met het beroemde Djemaa El Fna plein. Het hotel bestaat uit twee verschillendeLees meer
MA_AC_RAK_MoroccanHouseDE.jpg

Moroccan House Marrakech - Middenklasse

Dit kleinschalige hotel heeft de juiste combinatie tussen de faciliteiten van een hotel en de sfeer van een riad gevonden. Door de goede ligging en de unieke uitstraling, zal u hier blij verrast worden. Hier verblijft u letterlijk in Marokko! Zodra uLees meer
ma_ac_operaplazaov.jpg

Opera Plaza Hotel - Superiorklasse

Het Opera Plaza is een stijlvol hotel en de perfecte locatie om te ontspannen en te genieten van de ambiance en vriendelijke mensen. Het hotel heeft een zwembad met bar, restaurants met internationale gerechten, koffie bar met terras, fitness en spaLees meer

Merzouga

MA_AC_MER_TombouctouZW1.jpg

Kasbah Tombouctou - Superiorklasse

Dit mooi en groots opgezette kasbah-hotel is echt een van de betere in de regio. Door de waanzinnig mooie ligging, heerlijke zwembad en goede kamers een absoluut top hotel aan de rand van de woestijn. Vanaf Rissani is het ongeveer 30 kilometer richtingLees meer
MA_AC_MER_MohayutEX.jpg

Kasbah Mohayut - Middenklasse

Voor een persoonlijk verblijf met een geweldige locatie kunnen we zeker deze accommodatie aanraden. Geniet van de goede sfeer, het uitzicht vanaf het dakterras en maak een avontuurlijke safari op de rug van een dromedaris. Dit verblijf zal u nog langLees meer

Ouarzazate

ma_ac_kenziov.jpg

Kenzi Azghor - Superiorklasse

Dit hotel ligt in het hart van Ouarzazate en biedt een uniek uitzicht vanaf het panoramische terras, restaurant, bar, zwembad, spa met behandelingen en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van airco.Lees meer
Exterieur Flint Ouarzazate Marokko

Le Fint Hotel - Middenklasse

Een zeer vriendelijk, kleinschalig hotel met een uitstekende service en een heerlijk zwembad. Een uitstekende plek om na een lange reis vanuit Marrakesh of het Atlas gebergte helemaal op adem te komen en te genieten van de rust, die hier heerst in hetLees meer
MA_AC_OZZ_DarChamaaZW1.jpg

Dar Chamaa - Superiorklasse

Dit juweeltje ligt verscholen achter een grote deur en is wellicht de meest sfeervolle accommodatie van deze streek. Een prachtige combinatie tussen strakke lijnen en Marokkaanse details, maken dit tot een heerlijk hotel om enkele dagen te verblijven.Lees meer
MA_AC_Jardin__ZW 1

Hotel Les Jardins des Ouarzazate - Middenklasse

Een kleinschalig, vriendelijk hotel, dat door de goede locatie een prima hotel is om de regio beter te leren kennen. Het hotel ligt net over de brug in landelijke gedeelte van Ouarzazate. Op enkele minuten rijden vindt u het centrum en de bekende kasbahs.Lees meer

Rabat

ma_ac_rihabka.jpg

Rihab Hotel Rabat - Middenklasse

Het Rihab hotel ligt zeer centraal en heeft een zeer vriendelijke service. Het centrum ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf het hotel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en/ofLees meer
Hotel Bouregreg

Bouregreg Hotel - Middenklasse

Kleinschalig, gemoedelijk hotel met een centrale ligging. Het hotel is in typisch Marokkaanse stijl gebouwd en recentelijk gerenoveerd. Het hotel ligt tegenover de medina van Rabat.
Het beschikt over een receptie, Marokkaans en internationaal restaurant,Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Agadir

Immouzer & Oase 4x4 (hele dag)

Tijdens deze excursie maakt u een tocht naar Immouzer, een dorpje met lemen huizen aan de voet van het Hoge Atlasgebergte. Onderweg rijdt u door zeer afwisselende landschappen heen: oasen, hoogvlaktes, valleien en bergen. De palmbomen en argana bomeLees meer

Tafraoute (hele dag)

Dit mooie dorp ligt in het Anti Atlas gebergte op een hoogte van 1000 meter. Het is een fascinerend beeld om te zien dat het dorp helemaal omgeven is door een ring van vreemde roze granieten bergen. Bezoek dit schilderachtige dorp en laat u verrasseLees meer

Tiout & Taroudant (hele dag)

Tiout, een berbersdorpje, bevindt zich op ongeveer 90 km oostwaarts van Agadir. Het ligt aan de voet van de hellingen van het Atlasgebergte. U zult versteld staan van de prachtige palmenoase, welke het dorpje omringd. Deze oase is één van de grootstLees meer

Berber avond

U brengt uw avond door in de Tassila Kasbah. Het diner bestaat uit een typische Berber maaltijd rond het kampvuur. Zang en dans maken de avond compleet.
Lees meer

Marrakech

Marokkaans diner

Een heerlijk diner met Marokkaanse specialiteiten. Het diner vindt plaats in een Riad in de Medina van Marrakech, een bijzondere ervaring!
Lees meer

Dinershow in Fansasia CHEZ ALI

Net buiten Marrakech heeft men een prachtige stad nagebouwd met berbertenten. Dit brengt u even in het sprookje van 1001 nachten. Tijdens het diner krijgt u heerlijke Marokkaanse specialiteiten geserveerd, waarbij u zicht heeft op de arena. Hier worLees meer

The Ourika Valley (halve dag)

Tijdens deze excursie bezoekt u de omgeving van Marrakech. We verlaten de stad om via de Haouz Plains in Dar Caïd Ouriki aan te komen. Hier is de drukste en grootste zouk (maandag) in de regio Marrakech. De omgeving is adembenemend mooi. De Oued OurLees meer

Marrakech Discovery (hele dag)

Ontdek de vele gezichten van Marrakech. Wandel door de smalle straten van de Medina en bezoek de beroemde Souks. Tijdens deze excursie bezoekt u alle belangrijke bezienswaardigheden van Marrakech, met zijn rijke geschiedenis.
Lees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Transfer luchthaven - hotel v.v.
14 dagen huurauto (Cat. A) op basis van All-Risk
Overnachting in goede toeristenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Diner op dag 8
Maar liefst 2 nachten in pittoresk Chefchaoun
Bezoek aan de Dra Vallei
Wandeling door de Todrakloof
Logeren aan de rand van de woestijn
Bezoek aan Meknès en Fès
Verblijf in Marrakech
Toeslag om 20 kg. bagage per persoon mee te nemen

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Entreegelden
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Vliegen met Transavia

Indien u kiest voor vliegen met Transavia kan het voorkomen dat de terugvlucht naar Amsterdam/Brussel niet overeenkomt met de reisdag volgens programma. Wij boeken een extra nacht in Agadir voor u.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 115 (toeristenklasse) en € 175 (superiorklasse) korting op het arrangement. Kinderen (max. 1) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven.

Rondreis inclusief autohuur

Prijzen zijn inclusief autohuur Categorie A. De huurauto haalt u op dag 2 bij het verhuurkantoor op en levert u op dag 15 weer bij uw hotel in. De huurprijs is inclusief een All Risk verzekering. Alle voorwaarden kunt u terugvinden op het tabblad 'vervoer'.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Rondreizen met chauffeur
U kunt bij de huurauto ook een chauffeur boeken. Deze chauffeur zal in de door u gehuurde auto u tijdens de rondreis veilig rondrijden. De chauffeur is geen gids en spreekt matig Engels en/of Frans. Bij het boekingsproces kunt u aangegeven of u hier gebruik van wilt maken. Kosten zijn € 39 per dag!
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Winkels op vrijdag
U dient er rekening mee te houden dat veel winkels in de Medina van de Koningssteden zijn gesloten i.v.m. hun rustdag.
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Marokko maken wij gebruik van Trocadero.
Trocadero is een lokaal bedrijf met een uitstekende reputatie en moderne auto's in diverse categorieën. Het mooie van deze maatschappij is dat de auto altijd op basis van 'All Inclusive' is, dus u krijgt nooit te maken met extra kosten voor extra verzekeringen en/of kosten om het eigen risico te verlagen. Bij NRV gaat u dus heel veilig op reis, met een eigen risico van € 0.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Hoogtepunten van Marokko

Arie en Tineke Nieuwland, Voorschoten
'Wat wisten wij van Marokko. Vrijwel niets en we kenden ook weing vrienden die er al eerder waren geweest. Maar wat een ervaring. Vrienden die we naderhand over het land vertellen en foto''s laten zien, zijn zeer verrast en overwegen een zelfde reis te maken. Het begin was even wennen met de drukke steden Casablanca en Rabat, osfchoon de laatste stad een prachtige oude stad kent. De eerste grote verrassing was Chafchauen met zijn prachtige en fel gekleurde Medina. Fijn dat het hotel hier vlak bij lag. De weg naar Fes door het Rif gebergte was fraai en boven Fes zelfs adembenemend mooi. In Fes zelf was het even zoeken naar het hotel. Geen idee dat dat in de nieuwe stad lag. Een gids op een brommer wees ons de weg. Door Fse wandelen in de vroege ochtend als het leven daar op gang komt is een schitterende ervaring. Prachtige oude stad met mooi licht in de smalle straatjes. De rit naar Erfoud was mooi, ruig, maar wel wat lang. Mooi hotel daar. Hoogtepunt van de reis was kasbah Tombouctou in Merzouga. Wat een schitterende lokatie. En van de Sahara met zijn kamelen blijf je foto''s maken. Hier wil je niet meer weg. Unieke sfeer. De weg naar Boumaine du Dades was droog en woest. Des te groter de verrassing bij onze kasbah, gelegen op een hoog plateau met uitzicht op Boumaine du Dades en zijn dadelpalmen. De volgende dag als extra de Gorge du Dades bezocht. Een aanrader. Onze volgende stop in Quarzazate was goed. Even een dagje uitrusten aan de rand van een zwembad en een interessante kasbah in de stad bezocht. Ook nog de filmstudio bekeken. Grappig en kleinschalig. Verwacht geen Universal Studio''s. De route naar Marrakech was weer prachtig, vooral het gedeelte over de pas. Wat een kleuren. De rit was niet zo erg lang, dus je kunt nog een deel van de middag gebruiken om Marrakech te bezoeken. Is leuk, maar Fes is mooier. Ook voor het eerst erg veel toeristen. De verplichte.tweede dag hier hoefde van ons niet, ofschoon het bezoek aan Jardin Majorelle een absolute aanrader is. De rit naar Essaouira was best aardig met toch nog de geiten in de bomen langs de weg. Je gelooft je ogen niet. In Essaouira een leuk hotel gehad met heel aardige mensen. Ook de stad is prachtig met een heel levendige haven en leuke witte huizen. De laatste rit,naar Agadir, was vooral langs de kust heel mooi. Weer dat prachtige licht. En toen zat het er helaas weer op. Wat een verrassend en kleurijk land, dat Marokko.'
HansVonk en Liesje Oud, Hoorn
'Wij hebben zeer genoten van onze reis in Marokko; het is een veelzijidige reis met een mooie mix van cultuur en natuur.
Je moet wel van autorijden houden want in 2 weken rijd je wel ruim 2000 kilometer maar de wegen zijn prima en er is veel te zien. De mensen waren allemaal zeer vriendelijk en de accomodaties top!
Wij waren begin april en de temperatuur was de eerste week rond de 20 graden en ''s ochtends iets kouder, dus wel een vestje/ trui mee!
Chefchaoun was echt fantastisch maar ook Fez en Marrakech zeer leuk. Wat ons wel verbaasde was het toch wel hoge ''sluier''gehalte van de lokale dames maar wij hebben nergens gemerkt dat wij als westerlingen anders bekeken werden. Wat ook erg prettig is/ was is dat de Marokkanen uiteraard spullen willen verkopen maar als je aangeeft niet geinteresseerd te zijn vallen ze je verder niet lastig- ook superfijn!
De ''woestijn'' was ook een leuke belevenis; zeker het hotel in Merzouga-> je lopt de achterdeur uit zo de zandduinen in!
De laatste dagen aan de kust zijn een mooie afsluiting.
Alcohol is niet makkelijk verkrijgbaar, maar de meeste hotels verkopen het wel en anders is er in sommige plaatsen wel een Carrefour te vinden-> vraag wel om alcohol want anders begrijpen ze niet wat je wilt hebben. Het is steeds een aparte afdeling van de winkel met een aparte ingang.
Kortom, het was een heerlijke reis die we zeker kunnen aanraden.
'
Aspeslagh Carina, Bankenberge Belgie
'Marokko is een mooi land met verschillende ervaringen en landschappen. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Het eten verukkelijk lekker en veel varatie. Casablanca met de prachtige HassanII moskee, Chefchouen het mooie blauwe dorp in de bergen, Fés met de mooiste medina met gids bezoeken.Dan een prachtige rit door het atlasgebergte zelfs sneeuw gehad,Erfoud en Merzouga de woestijn. Marrakech zeer toeristisch goed opletten want daar zijn ze wat onvriendelijker en op geld uit.Wel tof op het Djemaa el fna plein en zeker eten in één van de restaurantjes die ze s''avonds opzetten HEERLIJK.Essaquira met prachtige vissershaven en lekkere kreeft op houtskool gegrild vers uit de zee.Als laatst Agadir de mooie badplaats modern maar tof om nog even uit te blazen na de 2400 km lange rondrit.DOEN!!!!'
anoniem
'Wat een schitterende reis. Een aanrader. Het programma zit goed in elkaar, wij hadden de privéreis.
Veel te zien, te beleven en te ervaren.'
Rooker, heiloo
'Goede samenstelling van de reis en prima hotels. Wij zouden een nacht langer blijven in Chefchaouen als dat in te passen is, zeker de moeite waard.Onze reis viel samen met de ramadan dan vonden wij jammer, het leven draait dan toch op een lager pitje.'
Mevrouw M. Stoop uit Nieuwerkerk aan den IJssel
Vanwege werkzaamheden konden we (4 personen) niet anders dan deze reis voor begin augustus plannen. Tijdens het heetst van de zomer èn gedurende de Ramadan. Wat zou ons te wachten staan...?!
De Koningssteden (maar ook de andere steden) zijn sprookjesachtig met hun authentieke medina’s (oud stadsdeel, meestal ommuurd), de drukke souks (markt, hetzij in de buitenlucht of overdekt) en verkeer dat varieert van auto tot paardenkar en muilezeltjes.
Het rustige idyllische stadje Chefchaoun is blauw geverfd (doet denken aan Jodhpur in India) en je schiet je geheugenkaartje hier zeker vol.
Het Rifgebergte is mooi en redelijk groen, het Atlasgebergte is hoog en ruig en dor. Op de grens van de Sahara strekt zich een stille wereld voor je uit met slechts een enkele palmboom en loom voorbijtrekkende kamelen.
In de Dadesvallei valt een groen lint (met heel veel dadelpalmen) tussen de kale bergen op; alleen langs de rivier is vegetatie en bebouwing.
Overal zie je kasbah’s (klein soort vesting of huis), van groot tot klein, van nieuw tot eeuwenoud en zijn een bezoek meer dan waard.
Het was zoals verwacht warm. Maar heerlijk warm, de droge hitte (zelfs bij 45 graden) was goed te verdragen, geen klam gevoel zoals in Nederland bij 25 graden.
De mensen waren bijzonder vriendelijk en hulpvaardig, overal, altijd! Ondanks de Ramadan, wat - zeker met deze temperaturen - beslist niet makkelijk moet zijn.
NRV had voor ons verblijf prachtige authentieke hotelletjes en sfeervolle kasbah’s gereserveerd. Soms jammer dat we er niet langer konden verblijven.
We hebben genoten van een heerlijke reis, een mooie eerste kennismaking met Marokko en het gevoel dat we de mooiste plekjes hebben gezien.
Naber, Groningen
'Hotels e.d. waren top,het was wel even schrikken toen we aan het begin van de reis alleen de vouchers kregen uitgereikt en geen beschrijving van de route van de reis en hoe bij de hotels te komen. Gelukkig hadden we zelf de reisbeschrijving uitgeprint en konden we een navigatiesysteem huren. Het rijden in Marokko viel ons ontzettend mee, veel verschillende landschappen gezien en veel vriendelijke mensen ontmoet. Een mooie kennismaking met Marokko en zker nog eens voor herhaling vatbaar.'
Sjoerd en Helga, Leeuwarden
'Na een goede vlucht met maroc airways aangekomen in Casablanca, de transfer verliep vlot. We werden keurig opgewacht door lokale reisagent, waarna we in een prachtig hotel(morrocan house) werden ondergebracht. Hebben al heel wat lange rondreizen gedaan in het verleden, maar deze kamer met hemelbed was een ervaring op zich, erg mooi. Volgende dag werden we opgehaald voor de auto, deze viel niet gelijk in de smaak, wilden een auto met radio/cd, en het schijnt dat dit bij een cat.A auto niet gebruikelijk is. Maar goed twee duizend km auto rijden zonder muziek was voor ons geen optie, en gelukkig werden we voorzien van een auto met wel een prettige sound bite, en jawel volle tank. Salem Aleikum, welkom in Marroko onze reis kon beginnen.

Rijden in Marokko is net als rijden in een botsauto op de kermis, chaos en vechten voor een plekje op de weg, beetje toeteren hier en daar maar vooral niet te afwachtend want dan kom je er niet.
Langs prachtige uitgestrekte landschappen, met de blauwe oceaan, velden met klaprozen, caktussen en ander bloeiend groen (april) genoten we van het noorden van Marokko. Het Rif gebergte maakte indruk met het prachtig Chefchouen daar net voor, om vervolgens in het prachtige Atlas gebergte af te dalen richting dorre vlakten en natuurlijk de Sahara, Het eerste nachtje in een Kasba(Erfoud) was geweldig, hoewel de couscous ons soms de oren uit kwam was het eten hier prima. Restaurant van het hotel Chefchouen trouwens geen aanrader (foei nrv)
Dat de kasba in het 70 km verderop gelegen Merzouga nog leuker zou zijn overtrof onze stoutste verwachtingen.
Slapen in een werkelijk prachtige kamer aan de rand van de Sahara. Hoeveel foto''s van de hoge zandduinen van Erg Chebbi kun je maken? Antwoord zeker 100. Werkelijk indrukwekkend. Op een kameel (met 1 bult) de duinen in kan ook voor de startprijs van 50 euro, maar zelf lopen beetje klimmen, klauteren en glijden was minimaal zo leuk.
De volgende kasba in Boumalne de Dadès was minder leuk dan de twee die we ervoor hadden(hoezo verwend) De route naar Marrakech was weer prachtig, dor, droog en uitgestrekt, met weinig verkeer onderweg. Soms rijd je langs een kudde kamelen, en overal schaapskuddes en geiten, die zich te goed doen, aan de blaadjes van de arganiaboom. Wel eens 20 geiten in een boom gezien? (wij wel)
Marakech een levendige stad, met het beroemde Jemaa el fna plein. Waar het iedere dag wel de vrijmarkt op Koninginnendag lijkt.
Apen die kunstjes doen, slangenbezweerders, tandentrekkers, waarzeggers, en voor een schappelijk prijsje kan je je vol laten tatoeeren met roestbruine henna versieringen.
Tip: heerlijk maar dan ook heerlijk eten doe je bij PepeNero, een zeer goede Italiaan, met een prachtig stijlvol Italiaans restaurant met operamuziek. De soek is prachtig maar niet mooier dan die van Fèz. Marakech is fascinerend, maar na twee dagen heb je wel een goede indruk, en na een saaie route kwamen we aan in het winderige Essaouria. Leuk (toeristisch) stadje (waar mensen niet graag op de foto willen).
Agadir viel ons tegen, maar dit in vergelijking met al die bijzonder mooie steden, landschappen en plekken van het veelzijdige Marokko.
Sukran NRV!
'
Mevr. A. Brouwers, Den Haag
Complimenten voor het samenstellen van de reis. M.u.v. van Trafaout (wat wel als excursie wordt aangeboden) zijn volgens insiders alle hoogtepunten inderdaad opgenomen in de reis of wordt de gelegenheid geboden om deze onderweg te bezoeken (Gorges de Tohdra en Dades, Volubilis). Jullie zijn er in geslaagd een fantastische reis samen te stellen. We hebben erg genoten. Ook de keuze van de hotels was zeer goed. Mooie, fijne tot geweldige hotels, met als uitspringer Kasbah Tombouctou in Merzouga. Dit was een werkelijk fantastisch hotel: zeer mooie kamers, geweldig gelegen, goede service en heerlijk eten. Een regelrechte 10!! Als het aan ons had gelegen waren we hier, mede door het landschap (woestijn) nog een dag gebleven. Kortom een volstrekte aanrader deze reis. U heeft ons een geweldige tijd bezorgd.

Verlenging rondreishotel Agadir (toeristenklasse)

Dorethé van de Waterlaat, Nuenen
'Goed hotel, ligt op ongeveer 5 minuten lopen vanaf het strand en boulevard. Ontbijt is goed. '

Verlenging rondreishotel Agadir (superiorklasse)

Uitgebreide reisverslagen

Zouk, Woestijn en Strand

09-07-2014

Een mooie route, maar je moet wel zelf uitzoeken hoe te rijden. Dus een goede wegenkaart is wel aan te bevelen. Per hotel zou een simpel plattegrondje wel handig zijn, want sommige hotels vind je makkelijk, andere weer wat moeilijker. ...

16 dagen Hoogtepunten van Marokko

12-05-2014

Mijn vrouw en ik boekten via NRV een 16-daagse rondreis in Marokko. Teruggekeerd hebben we het er nog elke dag over. Vooral de kennismaking met de “Arabische wereld” blijft ons bezighouden. Vergeet je Europese “standaards” en geef je over aan de zo heel andere mores. Vergelijk niet, maar geniet van de verschillen....

Beste van Marokko

06-03-2014

Op donderdag 6 maart zijn Burg en ik vanaf Schiphol naar Casablanca gevlogen voor een 12 daagse rondreis in Marokko. Ons toestel vertrok rond 1100 uur. De vliegtijd is ongeveer 3 uur Het tijdverschil met Nederland is 1 uur, we kwamen in Casablanca aan rond 1 uur Marokkaanse tijd. Op het vliegveld werden we opgehaald en naar ons eerste hotel gebracht. Een hotel als in de verhalen van 1000 en 1 nach...

11-daagse rondreis Beste van Marokko

25-01-2013

Hotels waren super; meestal, vanwege het seizoen, slechts 6 tot 12 gasten, maar alle aandacht en volle service; zelfs zelfbedieningsbuffetten. In Volubilis, 3 gasten, werd zelfs in de bar én in het restaurant open haardvuur gestookt voor warmte en gezelligheid.Super toch. Januari/februari prima periode om re reizen in Marokko. In het Atlas gebergte ligt sneeuw, maar de straten zijn prima schoon e...

NRV’s 16-daagse privé-rondreis hoogtepunten Marokko

24-08-2012

Vanwege werkzaamheden konden we (4 personen) niet anders dan deze reis voor begin augustus plannen. Tijdens het heetst van de zomer èn gedurende de Ramadan. Wat zou ons te wachten staan...?! De Koningssteden (maar ook de andere steden) zijn sprookjesachtig met hun authentieke medina’s (oud stadsdeel, meestal ommuurd), de drukke souks (markt, hetzij in de buitenlucht of overdekt) en verkeer dat va...

Kort verslag over Chefchaoun

24-08-2012

Chefchaoun ligt in het noorden van Marokko, 100 km ten zuiden van Tanger, 250 km. ten noordoosten van Rabat. In tegenstelling tot andere reisorganisaties heeft NRV dit idyllische plaatsje gelukkig wel in de route opgenomen, want het is een bezoek meer dan waard, het staat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanuit ons hotel (met mooi uitzicht over het Rifgebergte) lopen we zo de med...

9-daagse rondreis Koningsteden van Marokko

20-05-2011

Rond 15u Belgische tijd stijgen we op in Schiphol richting Frankrijk, Spanje om dan in Marokko aan te komen. We landen plaatselijke tijd 18u30 (één uurtje voor op België/Nederland). Op de luchthaven is het verdacht stil, het leek precies enkel onze vlucht die daar aangekomen was en voor de rest niemand. Na wat zoeken in de aankomst/vertrekhal vonden we niet meteen onze chauffeur. Deze bleek ons bu...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam