neemt je mee
Chefchaouen
Chefchaouen
Marrakech
Marrakech
Kameelrit door de Sahara
Kameelrit door de Sahara
Agadir
Agadir
Essaouira
Essaouira

Hoogtepunten van Marokko

Privéreis | 16 dagen v.a. 1084
934i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-12-2018
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Privéreizen Sale tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 20 november 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen bij vertrek tot en met oktober 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met 20 november 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen bij vertrek tot en met oktober 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Privéreizen Sale tot 175 ppi
Rondreizen > Rondreizen Marokko > Privéreizen Marokko > Hoogtepunten van Marokko
Inclusief huurauto
Onze meest complete Marokko beleving!
Van historische Koningssteden tot het woeste Atlasgebergte en smaragdgroene valleien
Beleef de pittoreske 'blauwe' stad Chefchaouen
Afsluiten met ontspannen stranddagen in charmant Essaouira

Een afwisselende reis langs de mooiste hoogtepunten van Marokko

Deze afwisselende privéreis heeft alle ingrediënten voor een complete kennismaking met Marokko's mooiste hoogtepunten! Via karakteristieke steden en het pittoreske blauwe stadje Chefchaouen, rijdt u dwars door het Atlasgebergte naar de uitgestrekte vlaktes aan de rand van de Sahara woestijn. Vervolgens gaat u via de zogenaamde ‘route van de duizend kasbah’s’ naar Boumalne du Dades, een prachtige rit die u langs eeuwenoude kasbah’s voert. In het charmante vissersdorpje Essaouira sluit u de reis af met ontspannen dagen aan zee. Een aanrader!

"Wat wisten wij van Marokko. Vrijwel niets en we kenden ook weinig vrienden die er al eerder waren geweest. Maar wat een ervaring. Vrienden die we naderhand over het land vertellen en foto's laten zien, zijn zeer verrast en overwegen een zelfde reis te maken."

Arie en Tineke Nieuwland, Voorschoten

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Casablanca

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Casablanca
Transfer naar uw hotel
Eerste overnachting Casablanca

Het is zover! Vandaag vertrekt u voor uw prachtige reis naar Marokko. Stap aan boord van uw vlucht naar Casablanca, waar u in de middag aankomt. Op de luchthaven wordt u vriendelijk verwelkomd en staat er een transfer voor u klaar om u naar het hotel in Casablanca te brengen. U maakt de komende twee weken kennis met alle hoogte punten van Marokko, wat een mooi vooruitzicht! U overnacht deze nacht in het hart van Casablanca.

DAG
02

Casablanca - Rabat (ca. 87 km)

ma_al_cas_hassan.jpg
Bezoek de majestueuze Hassan II Moskee
Dwaal door de sfeervolle Kasbah van de Oudayas in Rabat
Overnachting Rabat

Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd. Tijd om op ontdekking te gaan! Een bezoek aan Moskee Hassan II mag natuurlijk niet missen tijdens uw verblijf in Casablanca. Hassan II is de op één na grootste moskee ter wereld, de grootste moskee staat in Mekka. Hassan II staat op een schitterende locatie en ligt aan de kust van Casablanca op de punt van een rotsachtige baai. De gebedszaal biedt plaats aan ruim 25.000 personen, maar er is meer te zien in de moskee dan alleen een gebedszaal, er is ook een mooi museum, een bibliotheek, een badruimte en een Koranschool. Er wordt verschillende keren per dag een rondleiding gegeven, waardoor u gelijk een goed inzicht krijgt in de cultuur van Marokko.

Vervolgens rijdt u in ongeveer 1,5 uur naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. Rabat is wat moderner en een echte kuststad. Veel mensen zijn gefascineerd door de mooie stadspoorten, kleine straatjes, steegjes en magnifieke moskeeën. Een echt juweeltje aan de noordzijde van de stad is de oude kasbah van de Oudayas. Deze kasbah is eigenlijk een kleine stad in de stad, een kasbah in een kasbah. Via de indrukwekkende stadspoort Bâb Oudaya, loopt u een wirwar van kleine straatjes en blauw met wit gepleisterde huizen binnen, waar u zich uren kunt vermaken met het typisch Marokkaanse stadsbeeld dat u hier treft. Binnen deze kasbah vindt u ook de oudste moskee van Rabat, de El Atika Moskee. Ga voor een lekkere kop muntthee en Marokkaanse zoetigheden vooral naar de oevers van de Bouregreg rivier. Geklemd tussen de oude kasbah en de serene Andalusische tuin, vindt u hier een heerlijke plek om te genieten van het uitzicht op de dobberende bootjes bij ondergaande zon.

DAG
03

Rabat - Chefchaouen (ca. 250 km)

ma_al_chefchaouen2.jpg
Vertrek Rabat
Dwalen door de hemelsblauwe straatjes van Chefchaouens oude medina
Eerste overnachting Chefchaouen

Vandaag verlaat u Rabat en rijdt richting het Noordoosten van Marokko. Via de uitlopers van het Rifgebergte rijdt u de plaats Chefchaouen binnen, één van Noord-Marokko’s meest charmante plaatsen. ‘Chef’, zoals het in een vallei gelegen dorp door de lokale bevolking ook wel liefkozend genoemd wordt, staat ook wel bekend als de ‘blauwe stad’. Wanneer u de oude medina in loopt begrijpt u direct waarom. Bijna alle huizen en gebouwen, van trappetjes tot balkons en van deurposten tot vazen, zijn hemelsblauw. Het scherpe contrast met de aardekleurige daken van terracotta geven het tafereel een haast Mediterraan gevoel.

Dat u zich op sommige plekken haast in Spanje waant kan dan ook goed kloppen. In 1927 werd de stad veroverd door de Spanjaarden en bleef de dertig jaren daarna een Spaanse kolonie. Niet alleen het uiterlijk van de stad doet nog denken aan deze Spaanse kolonisatie (in het Quartier al-Andalus vindt u diverse Spaanse bouwkundige details, als smeedijzeren balkonnetjes en tuinfonteinen) ook de keuken kent sterke overeenkomsten met die van het Zuid-Spaanse Andalusië. Nergens anders in Marokko zijn de tajines zo gevuld met verse vis en garnalen, ook te danken aan de ligging van de stad dichtbij de grote haven van Tanger.

Duikt u vanavond de oude medina in en strijk neer bij één van de vele cafeetjes rondom het Plaza Uta el-Hammam, het centrale plein van de stad, voor een heerlijke kennismaking met de Noord-Marokkaanse keuken. Morgen heeft u de hele dag in Chefchaouen voor een verdere kennismaking met deze leuke stad.

DAG
04

Chefchaouen

ma_alg_chefchouen4.jpg
Vrije dag in Chefchaouen
Verken de prachtige heuvelachtige omgeving
Laatste overnachting in Chefchaouen

Na uw eerste kennismaking met Chefchaouen gistermiddag, heeft u vandaag nog een hele dag om de blauwe stad geheel op uw eigen tempo te leren kennen. Eén van de redenen dat Chefchaouen zo geliefd is, is het fijne, ontspannen sfeertje. Ook al ontdekken steeds meer toeristen de charme van Chefchaouen, toch gaan lokale inwoners en toeristen hier heel natuurlijk samen, waardoor de authenticiteit van de stad nog lang niet verloren is. Overal komt u het typische, Marokkaanse leven nog tegen en vaker wel dan niet bent u in restaurants en cafés de enige toerist. Een fijne afwisseling na de drukke kuststeden van de afgelopen dagen!

Wilt u vandaag in de stad blijven, dan is het aan te raden nog eens terug te gaan naar de oude medina en naar hartenlust door de kleine straatjes te dwalen. Houdt u zich vooral niet vast aan een route, maar laat u meevoeren door de geuren en kleuren van dit doolhof en ontdek zo de mooiste kanten van Chefchaouens dagelijkse bestaan. Op het centrale plein Plaza Uta el-Hammam vindt u de Grote Moskee met haar bijzondere, achthoekige minaret en op steenworp afstand is de oude joodse en islamitische wijk Quartier el-Andalus een heerlijke plek om door rond te struinen en te genieten van een lekkere muntthee of een goedgevulde tajine op één van de vele terrasjes.

Wilt u een bijzonder uitzicht op de stad? Maak dan een mooie wandeling naar de 1616 meter hoge top van de el-Kelaâ berg, net buiten de stad. Wanneer u ten noorden van de medina de stad uitloopt volgt u dit pad via geel en wit geschilderde stenen naar boven, een wandeling die u in ongeveer 2 uur kunt afleggen. Het is een aardige klim, maar eenmaal boven is het de inspanning meer dan waard. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht op de blauw-witte huisjes in het dal, zeker bij zonsondergang een beeld dat u zich lang na deze reis nog zal herinneren!

DAG
05

Chefchaouen - Fès (ca. 230 km)

fes.jpg
Vertrek Chefchaouen
Onderweg stoppen in Koningsstad Meknès (optioneel)
Eerste overnachting Fes

Na twee fijne dagen in Chefchaouen pakt u vandaag de auto richting het zuiden. Het einddoel van vandaag is Koningsstad Fes, één van de oudste en mooiste steden van Marokko. Maar voor het zover is kunt u ervoor kiezen via een kleine omweg een stop te maken in één van de andere vier Koningssteden, Meknès. De oude stadspoorten die toegang bieden tot de oude medina staan bekend als de mooiste en best bewaarde poorten van het land. Bekijk de enorme deuren, met haar prachtige, met de hand gemaakte architecturale motieven en laat u vervolgens meevoeren door de vele geuren en kleuren in de souks van de oude medina. Bovendien wordt Meknès ook wel het Versailles van Marokko genoemd, vanwege de vele prachtige tuinen en monumenten die de stad rijk is.
In een uur rijdt u vervolgens verder naar Fes, één van de vele hoogtepunten van uw reis door Marokko. Het eeuwenoude Fes is de meest authentieke van de vier Koningssteden, minder toeristisch dan het bekende Marrakech, maar net zo’n feest om te ontdekken. De stad ligt aan de voet van de Midden-Atlas en kent daardoor zeer warme zomers en koude winters. Wanneer u niet weet waar u uw ontdekkingstocht door Fes moet beginnen, onthoud dan dat de stad makkelijk gezegd uit drie delen bestaat; de oude medina Fes el Bali, de nieuwere ommuurde uitbreiding Fes el Jdid met het Koninklijk Paleis en de nieuwe stad Ville Nouvelle. De oude medina Fes el Bali is de grootste autovrije zone ter wereld, een heerlijke plek om te voet te verkennen dus! De komende twee nachten overnacht u in Fes, voldoende tijd om deze stad goed te leren kennen.

DAG
06

Fès

ma_al_fes.jpg
Vrije dag in Fes
Stadswandeling door de oude medina (optioneel)
Tweede overnachting Fes

Na een heerlijk ontspannen ontbijt is het tijd om Fès te gaan ontdekken. Gezien het oude centrum geheel autovrij is, is het een aanrader is om een ‘Petit taxi’ te nemen naar de medina. Begin uw bezoek bij de bekende toegangspoort van de oude stad, de fraai versierde Bab Boujeloud. Fès is in een korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen van Marokko en dat is ook niet zo gek, de oude stad zit vol met verrassingen! Verdwalen is haast onvermijdelijk, maar dit blijkt vaak ook wel de beste manier om deze bijzondere plek en haar vriendelijke bewoners te leren kennen. Bergafwaarts loopt u steeds dieper de medina in en worden de stad en haar monumenten steeds ouder. Elk deel van de medina heeft haar eigen specialiteit, van weverijen vol kleurrijke sjaals en tapijten tot kleine pleintjes met zilver- en koperwerkplaatsen, iedere hoek brengt weer een nieuwe verrassing. Wilt u de beste plekjes van de medina ontdekken zonder het gevaar te verdwalen, regel dan een lokale gids. Vaak kunt u bij uw hotel terecht voor verschillende mogelijkheden.

Eén van de meest gefotografeerde plekjes van de stad is de oude koranschool Bou Inania Medersa. De bijzondere Marokkaanse architectuur, het fraaie houtsnijwerk en de gedetailleerde mozaïeken, het levert gegarandeerd mooie fotomomenten op. De school is ook het enige islamitische gebouw dat toegankelijk is voor niet-moslims, een aanrader dus!

Laat u tijdens uw wandeling leiden door de vele geuren die de stad rijk is. Eén van de sterkste geuren die u tegenkomt is gegarandeerd de geur van de vele ‘tanneries’, de bekende leerlooierijen van Fes. Vanaf één van de vele dakterrassen kijkt u uit over de vele diepe vaten vol gekleurde vloeistoffen, waar werklieden urenlang tot hun knieën in de verf staan om het leer van de juiste kleur te voorzien. Voor een kleine fooi willen de verkopers u graag meer vertellen over het productieproces van deze populaire werkplaatsen.

DAG
07

Fès - Erfoud (ca. 415 km)

erg chebbi - zonsondergang.jpg
Vertrek Fes
Prachtige route door de Midden-Atlas
Overnachting Erfoud

Vandaag staat een bijzonder mooie route op de planning. Na een laatste ontbijt in Fes stapt u weer in de auto en gaat op pad richting het zuiden. Allereerst maakt u een klim van 400 meter naar de Midden-Atlas dat de noordelijkste en grootste bergketen van het beroemde Atlasgebergte is. De toppen rijken tot hoogtes van meer dan 3000 meter! Bewonder de contrasterende landschappen met imposante kalk- en zandstenen massieven, ruige rotsformaties en heuvels bedekt met dichte cederbossen. Wellicht komt u nog de berberaap tegen die alleen in deze bossen te vinden is!

Onderweg passeert u het stadje Midelt, dat op een hoogte van 1500 meter boven de zeespiegel, één van de hoogst gelegen plaatsen in Marokko is. De omgeving van Midelt lijkt wel een woestijn te zijn, met haar vlakke, droge landschap. Het plaatsje heeft een kleine markt waar u schitterende handgewerkte tapijten en vele verse vruchten vindt. Wanneer u na een bezoek aan Midelt weer in de auto stapt, kronkelt de weg verder richting het zuiden, steeds verder de Hoge Atlas in. Na de Tizi-n-Talrhemt pas zet de weg weer een daling in en ziet u ineens plukken felgroene oases vol palmbomen in het landschap verschijnen. Voorbij het dorpje Errachidia verandert het landschap wederom, u merkt aan de droogte van het landschap dat de woestijn nadert.

Eindpunt van de reis van vandaag is het oasestadje Erfoud, aan de rand van de Sahara woestijn en dichtbij de grens met Algerije.

DAG
08

Erfoud - Merzouga (ca. 60 km)

ma_al_merzouga2.jpg
Vertrek Erfoud
Op verkenning door de Erg Chebbi woestijn (optioneel)
Overnachting Merzouga

Vandaag staat een relaxte dag op het programma. Na het ontbijt heeft u alle tijd om Erfoud met haar kleine, levendige souk verder te verkennen. Naast de dadeloogst staat de stad ook bekend om haar marmer. Bij verschillende kleine werkplaatsen in de stad kunt u zien hoe prachtige stukken marmer worden gepolijst.
Wanneer u op weg gaat naar het zuidelijker gelegen Merzouga, de laatste nederzetting voor de woestijn begint, passeert u het leuke dorpje Rissani. Door haar ligging tussen de woestijn en de vruchtbare oases, was Rissani vroeger een belangrijke post op de Zoutroute naar West-Afrika. Iets ten westen van Rissani vindt u de ruïnes van de oude hoofdstad van dit gebied, Sijilmassa, tegenwoordig een beschermd monument dat op Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maar ook in Rissani zelf is genoeg te zien. Zo vindt op dinsdag, donderdag en zondag een levendige markt plaats, waar locals allerlei streekproducten verkopen. Een heerlijke markt om eens overheen te struinen en het lokale leven in Rissani te ervaren!

Op ruim een half uur rijden ten zuiden van Rissani rijdt u Merzouga binnen, waar u vanavond overnacht. Merzouga is letterlijk de laatste nederzetting voor de duinen, vanuit het dorp loopt u zo de prachtige, eindeloze vlakte van de Erg Chebbi op. De hoge, door de wind gecreëerde pieken kunnen wel 150 meter hoog zijn en zijn het best te verkennen op de rug van een kameel of per 4-wheeldrive.

DAG
09

Merzouga - Boumalne du Dades (ca. 250 km)

ma_al_boulmane_dadesvallei.jpg
Vertrek Merzouga
Wandeling door de Todra kloof (optioneel)
Overnachting Boumalne du Dades

Na een mooie nacht in of vlakbij de woestijn is het tijd om weer richting het noorden te rijden. Eindpunt van vandaag is de stad Boumalne du Dades, midden in de vruchtbare Dadès Vallei. Maar voor u hier aankomt, rijdt u langs één van Marokko’s bekendste natuurfenomenen; de Todra kloof. De weg hier naartoe is op zijn minst zo bijzonder, want het landschap rondom Tinghir is misschien wel het mooiste van heel Marokko. Op de oevers van de Todra rivier vormt het vruchtbare landschap een prachtig contrast met de helderrode gebouwen die lijken op te gaan in het gesteente van uitlopers in dezelfde kleur. Maar het gebied rondom Tinghir staat vooral bekend om zijn diepe ravijnen, waarvan de Todra kloof verreweg de populairste is. Maak hier absoluut even een stop, want de Todra Kloof is per voet het beste te bewonderen. Op sommige punten is de kloof slechts 10 meter breed en torenen de steile rotswanden maar liefst 300 meter boven u uit. Indrukwekkend! Schuif na afloop ook vooral aan in één van de restaurants rondom de kloof, waar u kunt genieten van een heerlijke tajine met uitzicht op de rotswanden.

In een klein uur rijdt u vervolgens verder naar het charmante plaatsje Boumalne du Dades, midden in de Dadès Vallei.

DAG
10

Boumalne du Dades - Ouarzazate (ca. 110 km)

ma_al_boukmane_kasbahroute.jpg
Vertrek Boumalne du Dades
Prachtige rit door de Dadès Vallei
Overnachting Ouarzazate

Nadat u gisteren al een eerste kijkje heeft kunnen nemen in de Dadès Vallei, bent u waarschijnlijk benieuwd naar het volgende stuk van uw route. En dat is helemaal terecht! Want de rit van vandaag gaat over de zogenaamde ‘Route van de Duizend kasbahs’, één van de mooiste routes van heel Marokko. De brede vallei die u inrijdt tussen Boumalne du Dades en Ouarzazate, is een aaneenschakeling van tientallen met palmen begroeide oases, vruchtbare akkers en eeuwenoude kasbah’s. Stopt u vooral even in de omgeving van de plaats Skoura, waar u diverse prachtige oranjerode kasbah’s tegenkomt en waan u een paar honderd jaar terug in de tijd.

Wanneer u aankomt in Ouarzazate bekruipt u wellicht het gevoel hier eerder geweest te zijn. Dat kan kloppen, want Ouarzazate is vanwege haar schitterende omgeving een geliefde locatie voor filmmakers. In de directe omgeving van Ouarzazate vindt u de Atlas Film Studios, waar bekende kaskrakers als The Mummy en klassieker Lawrence of Arabia werden opgenomen. Wanneer er niet wordt gefilmd kunt u de filmstudio's bezoeken en de vele decors uit diverse films bewonderen.

DAG
11

Ouarzazate - Marrakech (ca. 200 km)

ma_al_marrakech_zouk.jpg
Vertrek Ouarzazate
Bezoek aan Aït Ben Haddou (optioneel)
Spectaculaire rit over de Tizi-n-Tickha bergpas
Eerste overnachting Marrakech

Voor u de omgeving van Ouarzazate verlaat om koers te zetten richting Koningsstad Marrakech staat er nog een bijzonder monument op de planning; de beroemde Kasbah van Aït Ben Haddou. Deze best bewaarde kasbah van Marokko staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is met recht één van de mooiste historische bouwwerken van het land. Ga vooral vroeg op pad, want de schitterende oranjerode kleuren van het uit modder en stro opgetrokken bouwwerk komen het allermooist tot zijn recht in de gloed van de opkomende zon. Een wandeling door het labyrint van smalle steegjes in deze oude, verlaten stad is een bijzondere ervaring waarmee u zich honderden jaren terug in de tijd waant. Geen wonder dat de stad een bijzonder populair decor voor verschillende films is geweest, waaronder de klassieker ‘Lawrence of Arabia’. Geniet nog van een laatste uitzicht op dit indrukwekkende monument vanaf één van de terrasjes aan de overzijde van de rivier voor u weer verder rijdt naar Marrakech.

Na een lekkere lunch zet u koers richting Marrakech via de Tizi-n-Tichka pas. Deze spectaculaire route voert u via de hoogste bergpas van Noordelijk Afrika over talloze haarspeldbochten met de mooiste vergezichten. Het hoogste punt dat u bereikt ligt op maar liefst 2250 meter! Na een prachtige rit komt u aan in Marrakech waar u de komende 2 nachten verblijft, zodat u ruim de tijd heeft om de bekendste van de vier Koningssteden te verkennen.

DAG
12

Marrakech

marrakech medina.jpg
Kennismaking met Marrakech
Proef lokale lekkernijen op het beroemde Djemaa el Fna plein
Dwaal door de nauwe straatjes van de kleurrijke souks
Tweede overnachting in Marrakech

Vandaag staat een hele dag in Marrakech op het programma! Zo heeft u alle tijd om deze bijzondere stad te leren kennen. Het bekendste en leukste gedeelte van de stad is de oude medina met haar beroemde Djemaa El Fna plein. Begin uw ontdekking door Marrakech dan ook zeker vanaf dit plein. Overdag is het relatief rustig op het plein, maar vertonen verhalenvertellers, muzikanten en slangenbezweerders hun kunsten. Vervolgens loopt u vanaf het plein de souk in, het kloppend hart van de stad en een absolute must om lekker doorheen te struinen. U vindt er de leukste winkeltjes, waar ambachtsmannen de meest uiteenlopende producten verkopen. Laat u betoveren door kleurrijke stoffen, geurige specerijen en prachtige handgewerkte kleding. Vergeet vooral niet af te dingen! De winkelstraatjes worden afgewisseld met pleintjes waar de waterpijp gerookt wordt en mensen met een kop koffie de laatste nieuwtjes uitwisselen. Het is een doolhof, maar een heerlijke plek om doorheen te dwalen. Trek dus voldoende tijd uit voor een wandeling door de souks, het is zeer de moeite waard.

Wanneer u ’s avonds terugkomt op het Djemaa el Fna, herkent u het plein haast niet meer terug en ziet u waarom iedereen spreekt over de ‘magie van Marrakech’. Het plein is ’s avonds één groot openlucht restaurant met vele kleine eetstalletjes waar u de lekkerste specialiteiten voor weinig geld kunt proberen. Het is er chaotisch en gezellig en u zult zich er direct thuis voelen!

DAG
13

Marrakech - Essaouira (ca. 200 km)

ma_al_essaouira.jpg
Vertrek Marrakech
Vrije dag in het charmante kustplaatsje Essaouira
Eerste overnachting Essaouira

In de ochtend checkt u uit en vervolgt u uw reis richting de kust. In circa 3 uur reist u naar Essaouira.
Essaouira is een klein authentiek vissersplaatsje waar de wind altijd waait. Het is een heerlijke plek voor zonliefhebbers, een walhalla voor souvenirwinkelaars en een paradijs voor wind- en kitesurfers. In de oude medina vindt u vrolijke muzikanten en creatieve kunstenaars die hier hun winkeltjes hebben, gezellige terrassen en in de oude vissershaven kunt u genieten van heerlijke visgerechten. U verblijft hier in een vriendelijke riad op wandelafstand van de medina en uiteraard het heerlijke strand.

DAG
14

Essaouira

essaouira1.jpg
Vrije dag in Essaouira
Tweede overnachting Essaouira

Na twee schitterende weken door Marrakech, heeft u vandaag alle tijd om lekker op eigen gelegenheid uit te rusten in Essaouira. Dit vissersstadje, heeft een rijke historie en de ommuurde medina is dan ook volledig toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Loop via de in het noorden van de stad gelegen oude stadspoort Bab Doukkala de geheel autovrije medina in en laat u meevoeren naar vroeger tijden. U loopt dan direct de verschillende souks in, waar de meest uiteenlopende producten worden verkocht. Laat u betoveren door de wirwar aan straatjes en de vele geuren en kleuren die u tegemoet komen. Wilt u graag een bijzonder souvenir voor thuis? Zoek dan naar de Souk Lazghal, het is niet alleen de grootste souk van de stad, maar ook één van de weinige waar u het beroemde houtsnijwerk vindt waar de stad bekend om staat.
Wanneer u verder richting zee loopt en de souks achter u laat, komt u aan de haven het indrukwekkende historische fort Skala du Port tegen, ooit gebouwd om de stad te verdedigen voor aanvallen van buitenaf. Tegenwoordig kunt u het fort met haar vele oude kanonnen (tegen betaling) bezoeken. Niet alleen is het leuk om zo een beeld te vormen van Essaouira’s historie, ook biedt het fort u een prachtig uitzicht over de medina, de vismarkt, het haventje met de vele blauwe boten en het kleine eilandje voor de kust; Île de Mogador.
Loopt u vanaf het fort in tegengestelde richting van het dorp, dan bereikt u Essaouira’s stranden. De kraaiende zeemeeuwen, de Marokkaanse families die hier bij elkaar komen om te eten en te kletsen en de vele vissers die hun verse vangst voor uw neus bereiden en verkopen: dit is zonder twijfel Essaouira op haar best.

DAG
15

Essaouira - Agadir (ca. 175 km)

ma_al_geiten_arganboom_83946172.jpg
Vertrek Essaouira
Mooie kustroute naar Agadir
Overnachting Agadir

Na twee heerlijk ontspannen dagen in Essaouira is het bijna tijd om naar huis te gaan. Maar voor het zover is hebben we vandaag gelukkig nog een prachtige kustroute voor u in petto. Het eerste deel van de rit richting Agadir gaat de heuvels in. De bomen die u onderweg passeert zullen u niet direct bekend voorkomen, toch zijn het de beroemdste bomen van heel Marokko. De arganboom, die met haar groene vruchten haast iets weg heeft van de olijfboom, produceert namelijk één van de belangrijkste exportproducten van Marokko; arganolie. De plantaardige olie die uit de pitten van de vruchten wordt gewonnen, wordt over de hele wereld gebruikt ter consumptie, maar met name in cosmeticaproducten. Vanwege de handmatige oogst en productie is arganolie erg duur en wordt ook wel ‘vloeibaar Marokkaans goud’ genoemd.
Bovendien is de arganboom favoriet bij geiten en is dit de enige boom van Marokko waar geiten in de takken klimmen op jacht naar de lekkerste blaadjes en vruchten van de boom. De kenmerkende foto’s die u wellicht voor uw reis in menig Marokkaanse reisgids bent tegengekomen, met geiten hoog in de takken van een boom, zijn dan ook in dit gebied gemaakt. Kijk dus vooral goed om u heen, wie weet kunt u er één op de gevoelige plaat vastleggen!

Het laatste deel van de route voert u over een kustweg richting Agadir en biedt schitterende uitzichten op de grillige, Atlantische kustlijn. Aangekomen in Agadir wordt de huurauto opgehaald en heeft u nog de hele avond ter vrije besteding in deze gezellige badplaats. Struin over de boulevard of pak nog wat laatste zonnestralen mee op het brede zandstrand.

DAG
16

Agadir - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Agadir
Terugvlucht Agadir – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan uw schitterende reis door Marokko. Per transfer wordt u naar de luchthaven van Agadir gebracht, waar u op de vlucht terug naar Amsterdam stapt. In het vliegtuig denkt u terug aan de vele indrukken die u heeft opgedaan van dit bijzondere land. Een onvergetelijke reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Hoogtepunten van Marokko: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Transfer luchthaven - hotel v.v.
14 dagen huurauto
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Diner op dag 8
Maar liefst 2 nachten in pittoresk Chefchaoun
Bezoek aan de Dra Vallei
Wandeling door de Todrakloof
Logeren aan de rand van de woestijn
Bezoek aan Meknès en Fès
Verblijf in Marrakech
Toeslag om 20 kg. bagage per persoon mee te nemen

Exclusief

Entreegelden
Eventuele optionele excursies
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
16 dagen Hoogtepunten van Marokko: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Casablanca

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Casablanca
Transfer naar uw hotel
Eerste overnachting Casablanca

Het is zover! Vandaag vertrekt u voor uw prachtige reis naar Marokko. Stap aan boord van uw vlucht naar Casablanca, waar u in de middag aankomt. Op de luchthaven wordt u vriendelijk verwelkomd en staat er een transfer voor u klaar om u naar het hotel in Casablanca te brengen. U maakt de komende twee weken kennis met alle hoogte punten van Marokko, wat een mooi vooruitzicht! U overnacht deze nacht in het hart van Casablanca.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Casablanca - Rabat (ca. 87 km)

ma_al_cas_hassan.jpg
Bezoek de majestueuze Hassan II Moskee
Dwaal door de sfeervolle Kasbah van de Oudayas in Rabat
Overnachting Rabat

Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd. Tijd om op ontdekking te gaan! Een bezoek aan Moskee Hassan II mag natuurlijk niet missen tijdens uw verblijf in Casablanca. Hassan II is de op één na grootste moskee ter wereld, de grootste moskee staat in Mekka. Hassan II staat op een schitterende locatie en ligt aan de kust van Casablanca op de punt van een rotsachtige baai. De gebedszaal biedt plaats aan ruim 25.000 personen, maar er is meer te zien in de moskee dan alleen een gebedszaal, er is ook een mooi museum, een bibliotheek, een badruimte en een Koranschool. Er wordt verschillende keren per dag een rondleiding gegeven, waardoor u gelijk een goed inzicht krijgt in de cultuur van Marokko.

Vervolgens rijdt u in ongeveer 1,5 uur naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. Rabat is wat moderner en een echte kuststad. Veel mensen zijn gefascineerd door de mooie stadspoorten, kleine straatjes, steegjes en magnifieke moskeeën. Een echt juweeltje aan de noordzijde van de stad is de oude kasbah van de Oudayas. Deze kasbah is eigenlijk een kleine stad in de stad, een kasbah in een kasbah. Via de indrukwekkende stadspoort Bâb Oudaya, loopt u een wirwar van kleine straatjes en blauw met wit gepleisterde huizen binnen, waar u zich uren kunt vermaken met het typisch Marokkaanse stadsbeeld dat u hier treft. Binnen deze kasbah vindt u ook de oudste moskee van Rabat, de El Atika Moskee. Ga voor een lekkere kop muntthee en Marokkaanse zoetigheden vooral naar de oevers van de Bouregreg rivier. Geklemd tussen de oude kasbah en de serene Andalusische tuin, vindt u hier een heerlijke plek om te genieten van het uitzicht op de dobberende bootjes bij ondergaande zon.

DAG
03

Rabat - Chefchaouen (ca. 250 km)

ma_al_chefchaouen2.jpg
Vertrek Rabat
Dwalen door de hemelsblauwe straatjes van Chefchaouens oude medina
Eerste overnachting Chefchaouen

Vandaag verlaat u Rabat en rijdt richting het Noordoosten van Marokko. Via de uitlopers van het Rifgebergte rijdt u de plaats Chefchaouen binnen, één van Noord-Marokko’s meest charmante plaatsen. ‘Chef’, zoals het in een vallei gelegen dorp door de lokale bevolking ook wel liefkozend genoemd wordt, staat ook wel bekend als de ‘blauwe stad’. Wanneer u de oude medina in loopt begrijpt u direct waarom. Bijna alle huizen en gebouwen, van trappetjes tot balkons en van deurposten tot vazen, zijn hemelsblauw. Het scherpe contrast met de aardekleurige daken van terracotta geven het tafereel een haast Mediterraan gevoel.

Dat u zich op sommige plekken haast in Spanje waant kan dan ook goed kloppen. In 1927 werd de stad veroverd door de Spanjaarden en bleef de dertig jaren daarna een Spaanse kolonie. Niet alleen het uiterlijk van de stad doet nog denken aan deze Spaanse kolonisatie (in het Quartier al-Andalus vindt u diverse Spaanse bouwkundige details, als smeedijzeren balkonnetjes en tuinfonteinen) ook de keuken kent sterke overeenkomsten met die van het Zuid-Spaanse Andalusië. Nergens anders in Marokko zijn de tajines zo gevuld met verse vis en garnalen, ook te danken aan de ligging van de stad dichtbij de grote haven van Tanger.

Duikt u vanavond de oude medina in en strijk neer bij één van de vele cafeetjes rondom het Plaza Uta el-Hammam, het centrale plein van de stad, voor een heerlijke kennismaking met de Noord-Marokkaanse keuken. Morgen heeft u de hele dag in Chefchaouen voor een verdere kennismaking met deze leuke stad.

DAG
04

Chefchaouen

ma_alg_chefchouen4.jpg
Vrije dag in Chefchaouen
Verken de prachtige heuvelachtige omgeving
Laatste overnachting in Chefchaouen

Na uw eerste kennismaking met Chefchaouen gistermiddag, heeft u vandaag nog een hele dag om de blauwe stad geheel op uw eigen tempo te leren kennen. Eén van de redenen dat Chefchaouen zo geliefd is, is het fijne, ontspannen sfeertje. Ook al ontdekken steeds meer toeristen de charme van Chefchaouen, toch gaan lokale inwoners en toeristen hier heel natuurlijk samen, waardoor de authenticiteit van de stad nog lang niet verloren is. Overal komt u het typische, Marokkaanse leven nog tegen en vaker wel dan niet bent u in restaurants en cafés de enige toerist. Een fijne afwisseling na de drukke kuststeden van de afgelopen dagen!

Wilt u vandaag in de stad blijven, dan is het aan te raden nog eens terug te gaan naar de oude medina en naar hartenlust door de kleine straatjes te dwalen. Houdt u zich vooral niet vast aan een route, maar laat u meevoeren door de geuren en kleuren van dit doolhof en ontdek zo de mooiste kanten van Chefchaouens dagelijkse bestaan. Op het centrale plein Plaza Uta el-Hammam vindt u de Grote Moskee met haar bijzondere, achthoekige minaret en op steenworp afstand is de oude joodse en islamitische wijk Quartier el-Andalus een heerlijke plek om door rond te struinen en te genieten van een lekkere muntthee of een goedgevulde tajine op één van de vele terrasjes.

Wilt u een bijzonder uitzicht op de stad? Maak dan een mooie wandeling naar de 1616 meter hoge top van de el-Kelaâ berg, net buiten de stad. Wanneer u ten noorden van de medina de stad uitloopt volgt u dit pad via geel en wit geschilderde stenen naar boven, een wandeling die u in ongeveer 2 uur kunt afleggen. Het is een aardige klim, maar eenmaal boven is het de inspanning meer dan waard. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht op de blauw-witte huisjes in het dal, zeker bij zonsondergang een beeld dat u zich lang na deze reis nog zal herinneren!

DAG
05

Chefchaouen - Fès (ca. 230 km)

fes.jpg
Vertrek Chefchaouen
Onderweg stoppen in Koningsstad Meknès (optioneel)
Eerste overnachting Fes

Na twee fijne dagen in Chefchaouen pakt u vandaag de auto richting het zuiden. Het einddoel van vandaag is Koningsstad Fes, één van de oudste en mooiste steden van Marokko. Maar voor het zover is kunt u ervoor kiezen via een kleine omweg een stop te maken in één van de andere vier Koningssteden, Meknès. De oude stadspoorten die toegang bieden tot de oude medina staan bekend als de mooiste en best bewaarde poorten van het land. Bekijk de enorme deuren, met haar prachtige, met de hand gemaakte architecturale motieven en laat u vervolgens meevoeren door de vele geuren en kleuren in de souks van de oude medina. Bovendien wordt Meknès ook wel het Versailles van Marokko genoemd, vanwege de vele prachtige tuinen en monumenten die de stad rijk is.
In een uur rijdt u vervolgens verder naar Fes, één van de vele hoogtepunten van uw reis door Marokko. Het eeuwenoude Fes is de meest authentieke van de vier Koningssteden, minder toeristisch dan het bekende Marrakech, maar net zo’n feest om te ontdekken. De stad ligt aan de voet van de Midden-Atlas en kent daardoor zeer warme zomers en koude winters. Wanneer u niet weet waar u uw ontdekkingstocht door Fes moet beginnen, onthoud dan dat de stad makkelijk gezegd uit drie delen bestaat; de oude medina Fes el Bali, de nieuwere ommuurde uitbreiding Fes el Jdid met het Koninklijk Paleis en de nieuwe stad Ville Nouvelle. De oude medina Fes el Bali is de grootste autovrije zone ter wereld, een heerlijke plek om te voet te verkennen dus! De komende twee nachten overnacht u in Fes, voldoende tijd om deze stad goed te leren kennen.

Goed om te weten

Kiest u voor superiorklasse hotels, dan verblijft u de aankomende 2 nachten in een mooie riad in de oude stad.

DAG
06

Fès

ma_al_fes.jpg
Vrije dag in Fes
Stadswandeling door de oude medina (optioneel)
Tweede overnachting Fes

Na een heerlijk ontspannen ontbijt is het tijd om Fès te gaan ontdekken. Gezien het oude centrum geheel autovrij is, is het een aanrader is om een ‘Petit taxi’ te nemen naar de medina. Begin uw bezoek bij de bekende toegangspoort van de oude stad, de fraai versierde Bab Boujeloud. Fès is in een korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen van Marokko en dat is ook niet zo gek, de oude stad zit vol met verrassingen! Verdwalen is haast onvermijdelijk, maar dit blijkt vaak ook wel de beste manier om deze bijzondere plek en haar vriendelijke bewoners te leren kennen. Bergafwaarts loopt u steeds dieper de medina in en worden de stad en haar monumenten steeds ouder. Elk deel van de medina heeft haar eigen specialiteit, van weverijen vol kleurrijke sjaals en tapijten tot kleine pleintjes met zilver- en koperwerkplaatsen, iedere hoek brengt weer een nieuwe verrassing. Wilt u de beste plekjes van de medina ontdekken zonder het gevaar te verdwalen, regel dan een lokale gids. Vaak kunt u bij uw hotel terecht voor verschillende mogelijkheden.

Eén van de meest gefotografeerde plekjes van de stad is de oude koranschool Bou Inania Medersa. De bijzondere Marokkaanse architectuur, het fraaie houtsnijwerk en de gedetailleerde mozaïeken, het levert gegarandeerd mooie fotomomenten op. De school is ook het enige islamitische gebouw dat toegankelijk is voor niet-moslims, een aanrader dus!

Laat u tijdens uw wandeling leiden door de vele geuren die de stad rijk is. Eén van de sterkste geuren die u tegenkomt is gegarandeerd de geur van de vele ‘tanneries’, de bekende leerlooierijen van Fes. Vanaf één van de vele dakterrassen kijkt u uit over de vele diepe vaten vol gekleurde vloeistoffen, waar werklieden urenlang tot hun knieën in de verf staan om het leer van de juiste kleur te voorzien. Voor een kleine fooi willen de verkopers u graag meer vertellen over het productieproces van deze populaire werkplaatsen.

Weetje

Vooral in de warme zomermaanden kan de geur van leer erg scherp en indringend zijn. Neem tijdens een bezoek aan de leerlooierijen een takje verse munt mee, de geur van munt neutraliseert uw reukvermogen!

DAG
07

Fès - Erfoud (ca. 415 km)

erg chebbi - zonsondergang.jpg
Vertrek Fes
Prachtige route door de Midden-Atlas
Overnachting Erfoud

Vandaag staat een bijzonder mooie route op de planning. Na een laatste ontbijt in Fes stapt u weer in de auto en gaat op pad richting het zuiden. Allereerst maakt u een klim van 400 meter naar de Midden-Atlas dat de noordelijkste en grootste bergketen van het beroemde Atlasgebergte is. De toppen rijken tot hoogtes van meer dan 3000 meter! Bewonder de contrasterende landschappen met imposante kalk- en zandstenen massieven, ruige rotsformaties en heuvels bedekt met dichte cederbossen. Wellicht komt u nog de berberaap tegen die alleen in deze bossen te vinden is!

Onderweg passeert u het stadje Midelt, dat op een hoogte van 1500 meter boven de zeespiegel, één van de hoogst gelegen plaatsen in Marokko is. De omgeving van Midelt lijkt wel een woestijn te zijn, met haar vlakke, droge landschap. Het plaatsje heeft een kleine markt waar u schitterende handgewerkte tapijten en vele verse vruchten vindt. Wanneer u na een bezoek aan Midelt weer in de auto stapt, kronkelt de weg verder richting het zuiden, steeds verder de Hoge Atlas in. Na de Tizi-n-Talrhemt pas zet de weg weer een daling in en ziet u ineens plukken felgroene oases vol palmbomen in het landschap verschijnen. Voorbij het dorpje Errachidia verandert het landschap wederom, u merkt aan de droogte van het landschap dat de woestijn nadert.

Eindpunt van de reis van vandaag is het oasestadje Erfoud, aan de rand van de Sahara woestijn en dichtbij de grens met Algerije.

DAG
08

Erfoud - Merzouga (ca. 60 km)

ma_al_merzouga2.jpg
Vertrek Erfoud
Op verkenning door de Erg Chebbi woestijn (optioneel)
Overnachting Merzouga

Vandaag staat een relaxte dag op het programma. Na het ontbijt heeft u alle tijd om Erfoud met haar kleine, levendige souk verder te verkennen. Naast de dadeloogst staat de stad ook bekend om haar marmer. Bij verschillende kleine werkplaatsen in de stad kunt u zien hoe prachtige stukken marmer worden gepolijst.
Wanneer u op weg gaat naar het zuidelijker gelegen Merzouga, de laatste nederzetting voor de woestijn begint, passeert u het leuke dorpje Rissani. Door haar ligging tussen de woestijn en de vruchtbare oases, was Rissani vroeger een belangrijke post op de Zoutroute naar West-Afrika. Iets ten westen van Rissani vindt u de ruïnes van de oude hoofdstad van dit gebied, Sijilmassa, tegenwoordig een beschermd monument dat op Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maar ook in Rissani zelf is genoeg te zien. Zo vindt op dinsdag, donderdag en zondag een levendige markt plaats, waar locals allerlei streekproducten verkopen. Een heerlijke markt om eens overheen te struinen en het lokale leven in Rissani te ervaren!

Op ruim een half uur rijden ten zuiden van Rissani rijdt u Merzouga binnen, waar u vanavond overnacht. Merzouga is letterlijk de laatste nederzetting voor de duinen, vanuit het dorp loopt u zo de prachtige, eindeloze vlakte van de Erg Chebbi op. De hoge, door de wind gecreëerde pieken kunnen wel 150 meter hoog zijn en zijn het best te verkennen op de rug van een kameel of per 4-wheeldrive.

Goed om te weten

Wilt u de woestijn op een bijzondere manier ervaren? Boek dan de optionele overnachting bij de bedoeïenen. Per 4-wheel drive wordt u vanuit Merzouga dieper de woestijn in gereden, naar een tentenkamp dat wordt beheerd door een bedoeïenenfamilie. Per kameel wordt een rit van een uur door de indrukwekkende zandduinen gemaakt, waarna een heerlijk traditioneel diner wordt geserveerd. Geniet ’s avonds van een drankje bij het kampvuur en droom weg bij de duizelingwekkende sterrenhemel. Een onvergetelijke ervaring!

DAG
09

Merzouga - Boumalne du Dades (ca. 250 km)

ma_al_boulmane_dadesvallei.jpg
Vertrek Merzouga
Wandeling door de Todra kloof (optioneel)
Overnachting Boumalne du Dades

Na een mooie nacht in of vlakbij de woestijn is het tijd om weer richting het noorden te rijden. Eindpunt van vandaag is de stad Boumalne du Dades, midden in de vruchtbare Dadès Vallei. Maar voor u hier aankomt, rijdt u langs één van Marokko’s bekendste natuurfenomenen; de Todra kloof. De weg hier naartoe is op zijn minst zo bijzonder, want het landschap rondom Tinghir is misschien wel het mooiste van heel Marokko. Op de oevers van de Todra rivier vormt het vruchtbare landschap een prachtig contrast met de helderrode gebouwen die lijken op te gaan in het gesteente van uitlopers in dezelfde kleur. Maar het gebied rondom Tinghir staat vooral bekend om zijn diepe ravijnen, waarvan de Todra kloof verreweg de populairste is. Maak hier absoluut even een stop, want de Todra Kloof is per voet het beste te bewonderen. Op sommige punten is de kloof slechts 10 meter breed en torenen de steile rotswanden maar liefst 300 meter boven u uit. Indrukwekkend! Schuif na afloop ook vooral aan in één van de restaurants rondom de kloof, waar u kunt genieten van een heerlijke tajine met uitzicht op de rotswanden.

In een klein uur rijdt u vervolgens verder naar het charmante plaatsje Boumalne du Dades, midden in de Dadès Vallei.

DAG
10

Boumalne du Dades - Ouarzazate (ca. 110 km)

ma_al_boukmane_kasbahroute.jpg
Vertrek Boumalne du Dades
Prachtige rit door de Dadès Vallei
Overnachting Ouarzazate

Nadat u gisteren al een eerste kijkje heeft kunnen nemen in de Dadès Vallei, bent u waarschijnlijk benieuwd naar het volgende stuk van uw route. En dat is helemaal terecht! Want de rit van vandaag gaat over de zogenaamde ‘Route van de Duizend kasbahs’, één van de mooiste routes van heel Marokko. De brede vallei die u inrijdt tussen Boumalne du Dades en Ouarzazate, is een aaneenschakeling van tientallen met palmen begroeide oases, vruchtbare akkers en eeuwenoude kasbah’s. Stopt u vooral even in de omgeving van de plaats Skoura, waar u diverse prachtige oranjerode kasbah’s tegenkomt en waan u een paar honderd jaar terug in de tijd.

Wanneer u aankomt in Ouarzazate bekruipt u wellicht het gevoel hier eerder geweest te zijn. Dat kan kloppen, want Ouarzazate is vanwege haar schitterende omgeving een geliefde locatie voor filmmakers. In de directe omgeving van Ouarzazate vindt u de Atlas Film Studios, waar bekende kaskrakers als The Mummy en klassieker Lawrence of Arabia werden opgenomen. Wanneer er niet wordt gefilmd kunt u de filmstudio's bezoeken en de vele decors uit diverse films bewonderen.

DAG
11

Ouarzazate - Marrakech (ca. 200 km)

ma_al_marrakech_zouk.jpg
Vertrek Ouarzazate
Bezoek aan Aït Ben Haddou (optioneel)
Spectaculaire rit over de Tizi-n-Tickha bergpas
Eerste overnachting Marrakech

Voor u de omgeving van Ouarzazate verlaat om koers te zetten richting Koningsstad Marrakech staat er nog een bijzonder monument op de planning; de beroemde Kasbah van Aït Ben Haddou. Deze best bewaarde kasbah van Marokko staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is met recht één van de mooiste historische bouwwerken van het land. Ga vooral vroeg op pad, want de schitterende oranjerode kleuren van het uit modder en stro opgetrokken bouwwerk komen het allermooist tot zijn recht in de gloed van de opkomende zon. Een wandeling door het labyrint van smalle steegjes in deze oude, verlaten stad is een bijzondere ervaring waarmee u zich honderden jaren terug in de tijd waant. Geen wonder dat de stad een bijzonder populair decor voor verschillende films is geweest, waaronder de klassieker ‘Lawrence of Arabia’. Geniet nog van een laatste uitzicht op dit indrukwekkende monument vanaf één van de terrasjes aan de overzijde van de rivier voor u weer verder rijdt naar Marrakech.

Na een lekkere lunch zet u koers richting Marrakech via de Tizi-n-Tichka pas. Deze spectaculaire route voert u via de hoogste bergpas van Noordelijk Afrika over talloze haarspeldbochten met de mooiste vergezichten. Het hoogste punt dat u bereikt ligt op maar liefst 2250 meter! Na een prachtige rit komt u aan in Marrakech waar u de komende 2 nachten verblijft, zodat u ruim de tijd heeft om de bekendste van de vier Koningssteden te verkennen.

DAG
12

Marrakech

marrakech medina.jpg
Kennismaking met Marrakech
Proef lokale lekkernijen op het beroemde Djemaa el Fna plein
Dwaal door de nauwe straatjes van de kleurrijke souks
Tweede overnachting in Marrakech

Vandaag staat een hele dag in Marrakech op het programma! Zo heeft u alle tijd om deze bijzondere stad te leren kennen. Het bekendste en leukste gedeelte van de stad is de oude medina met haar beroemde Djemaa El Fna plein. Begin uw ontdekking door Marrakech dan ook zeker vanaf dit plein. Overdag is het relatief rustig op het plein, maar vertonen verhalenvertellers, muzikanten en slangenbezweerders hun kunsten. Vervolgens loopt u vanaf het plein de souk in, het kloppend hart van de stad en een absolute must om lekker doorheen te struinen. U vindt er de leukste winkeltjes, waar ambachtsmannen de meest uiteenlopende producten verkopen. Laat u betoveren door kleurrijke stoffen, geurige specerijen en prachtige handgewerkte kleding. Vergeet vooral niet af te dingen! De winkelstraatjes worden afgewisseld met pleintjes waar de waterpijp gerookt wordt en mensen met een kop koffie de laatste nieuwtjes uitwisselen. Het is een doolhof, maar een heerlijke plek om doorheen te dwalen. Trek dus voldoende tijd uit voor een wandeling door de souks, het is zeer de moeite waard.

Wanneer u ’s avonds terugkomt op het Djemaa el Fna, herkent u het plein haast niet meer terug en ziet u waarom iedereen spreekt over de ‘magie van Marrakech’. Het plein is ’s avonds één groot openlucht restaurant met vele kleine eetstalletjes waar u de lekkerste specialiteiten voor weinig geld kunt proberen. Het is er chaotisch en gezellig en u zult zich er direct thuis voelen!

DAG
13

Marrakech - Essaouira (ca. 200 km)

ma_al_essaouira.jpg
Vertrek Marrakech
Vrije dag in het charmante kustplaatsje Essaouira
Eerste overnachting Essaouira

In de ochtend checkt u uit en vervolgt u uw reis richting de kust. In circa 3 uur reist u naar Essaouira.
Essaouira is een klein authentiek vissersplaatsje waar de wind altijd waait. Het is een heerlijke plek voor zonliefhebbers, een walhalla voor souvenirwinkelaars en een paradijs voor wind- en kitesurfers. In de oude medina vindt u vrolijke muzikanten en creatieve kunstenaars die hier hun winkeltjes hebben, gezellige terrassen en in de oude vissershaven kunt u genieten van heerlijke visgerechten. U verblijft hier in een vriendelijke riad op wandelafstand van de medina en uiteraard het heerlijke strand.

DAG
14

Essaouira

essaouira1.jpg
Vrije dag in Essaouira
Tweede overnachting Essaouira

Na twee schitterende weken door Marrakech, heeft u vandaag alle tijd om lekker op eigen gelegenheid uit te rusten in Essaouira. Dit vissersstadje, heeft een rijke historie en de ommuurde medina is dan ook volledig toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Loop via de in het noorden van de stad gelegen oude stadspoort Bab Doukkala de geheel autovrije medina in en laat u meevoeren naar vroeger tijden. U loopt dan direct de verschillende souks in, waar de meest uiteenlopende producten worden verkocht. Laat u betoveren door de wirwar aan straatjes en de vele geuren en kleuren die u tegemoet komen. Wilt u graag een bijzonder souvenir voor thuis? Zoek dan naar de Souk Lazghal, het is niet alleen de grootste souk van de stad, maar ook één van de weinige waar u het beroemde houtsnijwerk vindt waar de stad bekend om staat.
Wanneer u verder richting zee loopt en de souks achter u laat, komt u aan de haven het indrukwekkende historische fort Skala du Port tegen, ooit gebouwd om de stad te verdedigen voor aanvallen van buitenaf. Tegenwoordig kunt u het fort met haar vele oude kanonnen (tegen betaling) bezoeken. Niet alleen is het leuk om zo een beeld te vormen van Essaouira’s historie, ook biedt het fort u een prachtig uitzicht over de medina, de vismarkt, het haventje met de vele blauwe boten en het kleine eilandje voor de kust; Île de Mogador.
Loopt u vanaf het fort in tegengestelde richting van het dorp, dan bereikt u Essaouira’s stranden. De kraaiende zeemeeuwen, de Marokkaanse families die hier bij elkaar komen om te eten en te kletsen en de vele vissers die hun verse vangst voor uw neus bereiden en verkopen: dit is zonder twijfel Essaouira op haar best.

Weetje

Essaouira was in de jaren ’60 en ’70 de place to be voor kunstenaars, muzikanten en hippies. Zo was Jimi Hendrix een graag geziene gast in de Marokkaanse badplaats.

DAG
15

Essaouira - Agadir (ca. 175 km)

ma_al_geiten_arganboom_83946172.jpg
Vertrek Essaouira
Mooie kustroute naar Agadir
Overnachting Agadir

Na twee heerlijk ontspannen dagen in Essaouira is het bijna tijd om naar huis te gaan. Maar voor het zover is hebben we vandaag gelukkig nog een prachtige kustroute voor u in petto. Het eerste deel van de rit richting Agadir gaat de heuvels in. De bomen die u onderweg passeert zullen u niet direct bekend voorkomen, toch zijn het de beroemdste bomen van heel Marokko. De arganboom, die met haar groene vruchten haast iets weg heeft van de olijfboom, produceert namelijk één van de belangrijkste exportproducten van Marokko; arganolie. De plantaardige olie die uit de pitten van de vruchten wordt gewonnen, wordt over de hele wereld gebruikt ter consumptie, maar met name in cosmeticaproducten. Vanwege de handmatige oogst en productie is arganolie erg duur en wordt ook wel ‘vloeibaar Marokkaans goud’ genoemd.
Bovendien is de arganboom favoriet bij geiten en is dit de enige boom van Marokko waar geiten in de takken klimmen op jacht naar de lekkerste blaadjes en vruchten van de boom. De kenmerkende foto’s die u wellicht voor uw reis in menig Marokkaanse reisgids bent tegengekomen, met geiten hoog in de takken van een boom, zijn dan ook in dit gebied gemaakt. Kijk dus vooral goed om u heen, wie weet kunt u er één op de gevoelige plaat vastleggen!

Het laatste deel van de route voert u over een kustweg richting Agadir en biedt schitterende uitzichten op de grillige, Atlantische kustlijn. Aangekomen in Agadir wordt de huurauto opgehaald en heeft u nog de hele avond ter vrije besteding in deze gezellige badplaats. Struin over de boulevard of pak nog wat laatste zonnestralen mee op het brede zandstrand.

Goed om te weten

Het is mogelijk om uw reis per dag te verlengen in uw strandhotel, dat op steenworp afstand van het strand ligt.

DAG
16

Agadir - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Agadir
Terugvlucht Agadir – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan uw schitterende reis door Marokko. Per transfer wordt u naar de luchthaven van Agadir gebracht, waar u op de vlucht terug naar Amsterdam stapt. In het vliegtuig denkt u terug aan de vele indrukken die u heeft opgedaan van dit bijzondere land. Een onvergetelijke reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
16 dagen Hoogtepunten van Marokko: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Casablanca
12
Moroccan House Casablanca
Driesterren
 • ma_ac_moroccan_in2.jpg
 • ma_ac_moroccan_ex.jpg
 • ma_ac_moroccan_ka.jpg
 • ma_ac_moroccan_in.jpg
 • ma_ac_moroccan_ka2.jpg
Het Moroccan House is een sfeervolle accommodatie met een typisch Marokkaanse stijl en vriendelijk personeel. De medina van Casablanca ligt op slechts 500 meter en het station van Casablanca op 400 meter. De gezellige inrichting en de uitstekende ligging maakt het hotel een fijne accommodatie om uw rondreis mee te beginnen. De verzorgde kamers hebben allemaal een andere inrichting en zijn voorzien van veel kleur en hemelbedden. De kamers beschikken over airco, TV, telefoon, koelkastje en een badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Hotel Casablanca
Driesterren
 • Overzicht Hotel Casablanca Marokko
 • Kamer Hotel Casablanca Marokko
 • Restaurant Hotel Casablanca Marokko
 • Restaurant Hotel Casablanca Marokko
 • Lobby Hotel Casablanca Marokko
In het centrum van Casablanca ligt Hotel Casablanca, op loopafstand van verschillende winkels, restaurants en bars. De Hassan II Moskee ligt op 8 minuten rijden van het hotel. Het is een klein en eenvoudig hotel met kleine lobby, bar en een restaurant welke traditionele en lokale gerechten serveert. Voor de liefhebbers is er ook een pizzeria. De ruime kamers zijn voorzien van airco, tv, telefoon en badkamer met douche. In de receptie heeft u gratis kluisjes. In hotel Casablanca wordt geen alcohol geserveerd.
Meer info >
Casablanca
123
Oum Palace
Driesterren
 • ma_ac_oumpalace_ka2.jpg
 • ma_ac_oumpalace_re.jpg
 • ma_ac_oumpalace_in.jpg
 • ma_ac_oumpalace_te.jpg
 • ma_ac_oumpalace_ka.jpg
Oum Palace is een comfortabel hotel in het hart van Casablanca. Op loopafstand zijn vele winkels en restaurants te vinden. De beroemde Hassan II moskee ligt op ca. 2 km van het hotel. De kamers hebben een moderne uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, bureau, koelkastje, kluisje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, sauna, stoombad en kapper. Oum Palace heeft twee eetgelegenheden; waar zowel Marokkaanse als internationale gerechten worden geserveerd.
Meer info >
The Seven Hotel
Viersterren
 • ma_ac_seven_ex.jpg
 • ma_ac_seven_ka.jpg
 • ma_ac_seven_in2.jpg
 • ma_ac_seven_re.jpg
 • ma_ac_seven_in.jpg
The Seven Hotel is een modern hotel op een goede locatie in Casablanca. Op slechts 3 km vindt u één van de bijzondere bezienswaardigheden in Marokko die u echt gezien moet hebben; de Hassan II Moskee. Deze moskee staat op een rotspunt die in de zee uitsteekt en dat is een schitterend gezicht. De internationale luchthaven van Casablanca (Mohammed V) ligt op 24 km van The Seven Hotel. De nette kamers van het hotel zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, waterkoker, schrijfdesk en badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt ook over een hotel en gratis WiFi in alle ruimtes.Meer info >
Diwane Hotel Casablanca
Driesterren
 • ma_ac_diwan_ex.jpg
 • ma_ac_diwan_ka2.jpg
 • ma_ac_diwan_ka.jpg
 • ma_ac_diwan_re.jpg
 • ma_ac_diwan_in.jpg
Hotel Diwan ligt in het hart van het centrum van Casablanca. Op een korte afstand van 1,5 km ligt de op een na grootste moskee ter wereld, de Hassan II. Binnen 5 minuten lopen bereikt u het treinstation Casa Port. De oude medina ligt op 500 meter van het hotel en op 15 minuten lopen bevinden zich de gezellige souks van Bab Marrakech. De goed verzorgde kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv en een badkamer met douche en/of bad. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en een spa, waar u heerlijk kunt ontspannen tijdens een massage. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hotel. Hotel Diwan heeft een eigen restaurant waar internationale gerechten geserveerd worden, zowel buffet als à la carte.
Meer info >
Rabat
Hotel Des Oudaias
 • ma_ac_desoudaias_ex.jpg
 • ma_ac_desoudaias_ka2.jpg
 • ma_ac_desoudaias_ka.jpg
 • ma_ac_desoudaias_receptie.jpg
 • ma_ac_desoudaias_te.jpg
Hotel Des Oudaias is een traditioneel Marokkaans hotel in het hart van Rabat. Populaire bezienswaardigheden liggen allemaal in de omgeving . De Hassantoren bevindt zich op 1,5 km van het hotel, voor de toren staan tientallen zuilen verspreid over een plein, die uiteindelijk naar het mausoleum van Mohammed V leiden. De Kasbah van de Oudaya ligt op een korte afstand van 0,5 km. De kleurrijke medina van Rabat bereikt u binnen slechts 5 minuten lopen en het heerlijke strand binnen 6 minuten lopen. De goed verzorgde kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, waterkoker en een badkamer met bad en/of douche. Des Oudaias beschikt over gratis WiFi, een zonneterras en een restaurant.
Meer info >
Rabat
Mercure Shéhérazade
Driesterren
 • ma_ac_mercure_ex.jpg
 • ma_ac_mercure_ka3.jpg
 • ma_ac_mercure_ka.jpg
 • ma_ac_mercure_re.jpg
 • ma_ac_mercure_lo.jpg
Het Mercure Shéhérazade is een comfortabel hotel in het hart van de hoofdstad van Marokko. De medina, met haar winkeltjes, markten en werkplaatsen ligt op 2 km van het hotel. De Hassantoren bevindt zich op 1 km en deze weg leidt uiteindelijk naar het Mausoleum van Mohammed V. De Kasbah van de Oudaya’s ligt op 3,5 km van het Mercure hotel. De kamers zijn stijlvol ingericht en voorzien van airco, TV, kluisje, minibar en een badkamer met douche en/of bad. Het hotel heeft een fijn terras, waar u gezellig een drankje kunt drinken of kunt genieten van een maaltijd. Het restaurant van het Mercure serveert internationale gerechten en in bar Aladin kunt u terecht voor een verfrissend drankje.
Meer info >
Chefchaouen
12
Hotel Madrid
Driesterren
 • ma_ac_hotelmadrid.jpg
 • ma_ac_hotelmadridlo.jpg
 • ma_ac_hotelmadridka3.jpg
 • ma_ac_hotelmadrid2.jpg
 • ma_ac_hotelmadridka.jpg
 • ma_ac_hotelmadridka2.jpg
Hotel Madrid is een kleurrijk hotel gelegen in het centrum van de bergstad Chefchaouen. Het heeft een traditionele inrichting en een mooie patio, ideaal om te ontspannen na een dagje sightseeing. Ontspan in de Marokkaanse lounges ingericht met warm houten meubilair. Activiteiten en bezienswaardigheden in Chefchaouen omvatten de Medina, de waterval, de oude moskee en de Kasbah. De kamers zijn traditioneel ingericht met hemelbed waardoor het een authentieke uitstraling heeft.
Meer info >
Hotel Parador
 • ma_ac_parador_zw.jpg
 • ma_ac_parador_ka.jpg
 • ma_ac_parador_ka2.jpg
 • ma_ac_parador_ba.jpg
 • ma_ac_parador_in.jpg
Hotel Parador ligt in het centrum van het pittoreske dorpje Chefchaouen, ook wel de blauwe parel van Marokko genoemd. Het is een oogverblindend mooi stadje en alle gebouwen in de medina zijn blauw met wit geverfd. Op slechts 5 minuten lopen bevindt zich de waterval van Ras Elma. De eenvoudige kamers zijn netjes ingericht en voorzien van airco, flatscreen-tv en een badkamer met een douche. Hotel Parador beschikt over gratis WiFi en een fijn buitenzwembad waar u heerlijk kunt ontspannen en daarnaast kunt genieten van een mooi uitzicht over de stad. Het restaurant serveert lokale en internationale specialiteiten.
Meer info >
Chefchaouen
12
Casa Hassan
Drieenhalve ster
 • ma_ac_hassan_in.jpg
 • ma_ac_hassan_te.jpg
 • ma_ac_hassan_ka.jpg
 • ma_ac_hassan_te2.jpg
 • ma_ac_hassan_tu.jpg
Casa Hassan ligt in het centrum van het wereldberoemde blauwe stadje van Marokko; Chefchaouen. Het Outa-el-Hammam plein met de gezellige terrasjes en de Tarik-Ben-Ziad moskee ligt dan ook op slechts 100 meter van Casa Hassan. De bekende Ras El Ma-bron ligt op een kleine 15 minuten lopen van het hotel. De gezellige kamers hebben een traditionele Marokkaanse inrichting en zijn voorzien van antieke accessoires. De kamers zijn voorzien van een eigen balkon, airco en gratis WiFi. Het restaurant van Casa Hassan serveert traditionele Marokkaanse gerechten en er is een lounge waar u even kunt ontspannen en genieten van een Marokkaanse thee, of een ander drankje.
Meer info >
Dar Echchaouen
Drieenhalve ster
 • ma_ac_darechare.jpg
 • ma_ac_darechaka2.jpg
 • ma_ac_darechaka.jpg
 • ma_ac_darechazw.jpg
Het Dar Echchaouen in Chefchaouen is volledig in traditionele Marokkaanse stijl ingericht en voorzien van zwembad, tuin en terras. In het restaurant kunt u genieten van Marokkaanse specialiteiten. De traditionele kamers zijn voorzien van airco en er is gratis WiFi in het gehele hotel.
Meer info >
Fès
Zahrat Al Jabal
Driesterren
 • ma_ac_zahrat_ka1.jpg
 • ma_ac_zahrat_re1.jpg
 • ma_ac_zahrat_ex3.jpg
Hotel Zahrat Al Jabal ligt in het centrum van koningsstad Fès. Op een korte afstand van 5 minuten lopen bevindt zich de medina van Fès, de grootste van heel Marokko en deze medina bevat 1200 jaar aan geschiedenis. De medina staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De koranschool Medersa Bou Inania ligt op 3,4 km afstand van het hotel en het treinstation op 1 km. De kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van airco, tv, bureau en badkamer met douche of bad. Het personeel van Zahrat Al Jabel staat dagelijks voor u klaar om het u naar uw zin te maken.
Meer info >
Fès
12
Dar El Ghalia
Viersterren
 • MA_AC_DarGhaliaRE1
 • MA_AC_DarGhaliaKA1
 • MA_AC_DarGhaliaKA2
 • MA_AC_DarGhaliaKA3
 • MA_AC_DarGhaliaRE2
Dar El Ghalia is een van de beste riads in zijn prijsklasse in het hart van de Medina. Het is een prachtige oud handelshuis uit de 19e eeuw en behoort al ruim 100 jaar tot één familie in Fès. U zult versteld staan van de indrukwekkende architectuur en rijkdom van de Marokkaanse kunst. U wordt in het hart van het huis, de binnenplaats, ontvangen, waar het op een warme dag heerlijk vertoeven is in de schaduw. Er is een uitstekend restaurant waar ontbeten kan worden of 's avonds genoten van een traditionele maaltijd, maar dit kan ook op het dakterras, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de oude stad. Daarnaast is er een kleine Hamam en kunt u ook een massage reserveren. Alle kamers zijn vernoemd naar de vrouwen die in het huis hebben geleefd. Zo hebben de 'gewone' kamers namen van de 'concubines' en huisdames en de junior suites de namen van de jongere mannen. De kamers zijn stuk voor stuk prachtig ingericht en liggen allemaal rondom de binnenplaats van het huis. Ze zijn voorzien van airco en badkamer met douche.
Het is hier niet mogelijk om met uw auto te komen, dus deze zal aan de rand van de stad worden geparkeerd en de kruiers komen u daar halen en wijzen u de weg naar Dar El Ghalia.
Meer info >
Riad Salam
Vierenhalve ster
 • ma_ac_riadsalam_in.jpg
 • ma_ac_riadsalam_ka2.jpg
 • ma_ac_riadsalam_ba.jpg
 • ma_ac_riadsalam_ka.jpg
 • ma_ac_riadsalam_we.jpg
Riad Salam is een prachtige Riad met een traditionele Marokkaanse inrichting in Koningsstad Fès. Riad Salam heeft een goede locatie en vanaf het hotel zijn alle bezienswaardigheden, zoals de koranschool Bou Inania Medersa goed te bereiken. De kamers zijn ruim opgezet en voorzien van airco, tv, WiFi, alle kamers hebben een balkon en een eigen badkamer met bad en/of douche. Riad Salam heeft een zwembad, ontspanningsruimte, hammam en massage mogelijkheden. In het restaurant worden traditionele en regionale gerechten geserveerd en op het terras worden diverse soorten thee en drankjes geserveerd.
Meer info >
Erfoud
Kasbah Tizimi
Driesterren
 • ma_ac_tizimi_zw.jpg
 • ma_ac_tizimi_ka.jpg
 • ma_ac_tizimi_tu.jpg
 • ma_ac_tizimi_re.jpg
 • ma_ac_tizimi_te.jpg
 • ma_ac_tizimi_ex.jpg
Kasbah Tizimi is een traditionele Marokkaanse accommodatie in het woestijnstadje Erfoud. Zodra u door de poort van de kasbah loopt zult u een oase van rust ervaren. Kasbah Tizimi is een goede uitvalsbasis om de omgeving van Erfoud te ontdekken. De ruime kamers zijn sfeervol ingericht en liggen rondom het zwembad. De kamers zijn voorzien van airco, tv, koelkastje, kluisje en een badkamer met bad en/of douche. Kasbah Tizimi heeft een prachtig groot zwembad met ligbedden en een mooie binnentuin waar u heerlijk kunt ontspannen. De accommodatie beschikt over een gezellige theesalon, een bar en een goed restaurant waar u kunt genieten van traditionele Marokkaanse gerechten. Tevens is er gratis WiFi beschikbaar.
Meer info >
Erfoud
Kasbah Xaluca Maadid Erfoud
Viersterren
 • ma_ac_xaluca_ex.jpg
 • ma_ac_xaluca_ka2.jpg
 • ma_ac_xaluca_zw.jpg
 • ma_ac_xaluca_ka3.jpg
 • ma_ac_xaluca_zw3.jpg
 • ma_ac_xaluca_ma.jpg
 • ma_ac_xaluca_in.jpg
Opgebouwd uit Adobes, de traditionele Marokkaanse bouwstenen en gelegen aan de rand van de Sahara-woestijn, ligt Kasbah Xaluca. Het centrum van Erfoud ligt op ca. 5 minuten rijden vanaf de kasbah. De ruime kamers zijn ingericht met warme kleuren en hebben een traditionele Marokkaanse uitstraling. De kamers zijn voorzien van airco, tv, telefoon en badkamer met bad en/of douche. Kasbah Xaluca beschikt over een fitnesscentrum, tennisbaan, twee heerlijke zwembaden en een spa met hamam, voldoende mogelijkheden om heerlijk te ontspannen. In de bar kunt u gezellig een drankje nemen en er zijn twee restaurants, met zowel een internationaal als Marokkaans buffet. Kasbah Xaluca is een fijne plek om heerlijk te genieten.
Meer info >
Merzouga
123
Kasbah Mohayut
Driesterren
 • MA_AC_MER_MohayutEX.jpg
 • MA_AC_MER_MohayutIN.jpg
 • MA_AC_MER_MohayutKA.jpg
 • MA_AC_MER_MohayutKA2.jpg
 • MA_AC_MER_MohayutKA1.jpg
 • MA_AC_MER_MohayutTE.jpg
 • MA_AC_MER_MohayutTE1.jpg
 • MA_AC_MER_MohayutTE2.jpg
Voor een persoonlijk verblijf met een geweldige locatie is Kasbah Mohyaut een absolute aanrader! Geniet van de goede sfeer, het uitzicht vanaf het dakterras en maak een avontuurlijke safari op de rug van een dromedaris. Dit kleinschalige kasbah-hotel heeft een kleine lobby, vanwaar u via de sfeervolle binnentuinen bij de kamers komt. In de tuin zijn verschillende kleine zitjes, maar vergeet vooral niet te genieten van het verbluffende uitzicht op het dakterras! In het restaurant kunt u genieten van een prima ontbijtbuffet en traditionele gerechten 's avonds. Er is overal gratis WiFi aanwezig. Er zijn slechts 38 kamers welke allemaal uniek zijn ingericht, maar volgens Berbertraditie met veel leuke details zijn versierd. Alle kamers zijn voorzien van airco/verwarming, koelkastje, satteliet TV en badkamer met douche. Ook is het mogelijk om i.p.v. aan de rand van de woestijn bij de Bedoeïenen te logeren. U wordt dan in uw accommodatie opgehaald en gaat per kameel (evt. per jeep) de woestijn in, waar u 's avonds in Berbertenten logeert en dineert bij het kampvuur. U kunt kiezen uit de volgende opties:
Transfer per kameel (Bivouac tent)
Transfer per Jeep en (Bivouac luxe)
Bij boeking zullen wij u informeren over de toeslag.
Meer info >
Palmeras Y Dunas
Drieenhalve ster
 • ma_ac_palmeras_zw2.jpg
 • ma_ac_palmeras_ka.jpg
 • ma_ac_palmeras_re2.jpg
 • ma_ac_palmeras_zw.jpg
Het charmante Palmeras Y Dunas is ideaal gelegen in het kleine dorpje Merzouga, aan de rand van de Erg Chebbi woestijn. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, bankje en een badkamer met douche. Tevens beschikt Palmeras Y Dunas over parkeerplaatsen, restaurant & bar, een fijn zwembad en zonneterras.


Meer info >
Kasbah Leila
Driesterren
 • ma_ac_kasbahlei_ex.jpg
 • ma_ac_kasbahlei_ka.jpg
 • ma_ac_kasbahlei_re.jpg
 • ma_ac_kasbahlei_ba.jpg
Kasbah Leila ligt in Merzouga, een klein dorpje aan de rand van de zandduinen van Erg Chebbi. Vanuit Merzouga is het erg gemakkelijk om de woestijn van Erg Chebbi te verkennen. De kamers hebben een eenvoudige, maar traditionele Marokkaanse inrichting en een balkon. Kasbah Leila beschikt tevens over een restaurant waar u kunt genieten van de Marokkaanse specialiteiten. In de bar & lounge kunt u even heerlijk ontspannen tijdens een verfrissend drankje.
Meer info >
Merzouga
Kasbah Tombouctou
Viersterren
 • MA_AC_MER_TombouctouZW1.jpg
 • MA_AC_MER_TombouctouIN.jpg
 • ma_ac_tombouc_ka1.jpg
 • MA_AC_Tombouc_FA
 • MA_AC_MER_TombouctouRE.jpg
 • MA_AC_Tombouc_FA2
 • MA_AC_MER_TombouctouTE.jpg
 • MA_AC_MER_TombouctouZW.jpg
 • MA_AC_MER_TombouctouEX.jpg
Dit mooi en groots opgezette kasbah-hotel is één van de betere in de regio. Door de waanzinnig mooie ligging, het heerlijke zwembad en de goede kamers een absoluut top hotel aan de rand van de woestijn. Geniet van de zonsondergang en de rode duinen en maak misschien een avontuurlijke tocht op de dromedaris, dit verblijf is absoluut één van uw hoogtepunten tijdens uw reis.
Naast het heerlijk grote zwembad met ligbedden is er een restaurant en gezellige bar waar 's avonds regelmatig traditionele dans- en muziekoptredens wordt opgevoerd. Aan de bar ligt het grote terras vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de woestijn en de vele dromedarissen die hier loom van de zon staan te genieten, een prachtig gezicht. Er is een prima Hamam en sauna aanwezig. Alle kamers liggen verspreid in verschillende blokken en zijn sfeervol en volgens de Berbercultuur ingericht en voorzien van airco/verwarming, telefoon, koelkastje, kluisje en badkamer met douche.
Ook is het mogelijk om i.p.v. aan de rand van de woestijn bij de Bedoeïenen te logeren. U wordt dan in uw accommodatie opgehaald en gaat per kameel (evt. per jeep)de woestijn in, waar u 's avonds in Berbertenten logeert en dineert bij het kampvuur. U kunt kiezen uit de volgende opties:
Transfer per kameel € 71 p.p.
Transfer per Jeep en kameel € 87 p.p.
Meer info >
Boumalne du Dades
Kasbah Tizzarouine
Drieenhalve ster
 • ma_ac_tizzaext5.jpg
 • ma_ac_tizzaext6.jpg
 • ma_ac_tizzaint1.jpg
 • ma_ac_tizzaka1.jpg
 • ma_ac_tizzaext7.jpg
 • ma_ac_tizzaext1.jpg
 • ma_ac_tizzaext4.jpg
 • ma_ac_tizzafa1.jpg
Een uitstekend hotel, gebouwd in Kasbah-stijl waardoor u letterlijk in de omgeving opgaat. De uitstekende service, het lekkere zwembad en de rust van de omgeving maken dit tot een heerlijke verblijfplaats in deze regio. In de Kasbah is een kleine receptie met kluisjes, een goed restaurant met heerlijke lokale specialiteiten, vriendelijke bar met goed terras en een prachtig zwembad met ligbedden, vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft op de omgeving!
De kamers zijn eenvoudig, maar geheel in stijl met de oude Kasbah. Uiteraard heeft u een eigen badkamer met douche en is er een telefoon aanwezig. Door de unieke bouw, dikke muren en ramen op de juiste locatie zijn de kamers in de zomer heerlijk koel en in de winter lekker warm. Een natuurlijke ventilatie, zoals dat vroeger ook al werd gedaan.
Deze Kasbah ligt aan de rand van Boulmane op een groot landgoed van 2 hectare. Een uitstekende uitvalsbasis om de Vallei des Dades te bezoeken.
Meer info >
Boumalne du Dades
Xaluca des Dades
Drieenhalve ster
 • ma_ac_bou_xalucadadeszw3.jpg
 • ma_ac_bou_xalucadadesex3.jpg
 • ma_ac_bou_xalucadadeszw2.jpg
 • ma_ac_bou_xalucadadeska1.jpg
 • ma_ac_bou_xalucadadesex1.jpg
 • ma_ac_bou_xalucadadesre1.jpg
 • ma_ac_bou_xalucadadesba2.jpg
 • ma_ac_bou_xalucadadesex2.jpg
Het mooie Xaluca des Dades is geheel in stijl van de Berbers ingericht. De goede faciliteiten, het heerlijke zwembad en de unieke inrichting, maken dit een ideaal verblijf in deze mooie omgeving. Het hotel ligt op circa 2 kilometer van het centrum van Boumalne Dades. Er is een receptie met een klein winkeltje, goed buffetrestaurant, grote bar vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de omgeving, een TV-kamer, tennisbaan en een heerlijk zwembad met ligbedden en een buitenbar. Verder heeft het hotel een mooie Hamam en de mogelijkheid om massages te boeken. De 106 sfeervolle en ruime kamers zijn allemaal voorzien van airco, kluisje, satelliet TV, telefoon, koelkastje, badkamer met douche en er is een klein balkon/terras.
Meer info >
Ouarzazate
Le Fint Hotel
Driesterren
 • Exterieur Flint Ouarzazate Marokko
 • Tuin Flint Ouarzazate Marokko
 • Kamer Flint Ouarzazate Marokko
 • Tuin Flint Ouarzazate Marokko
 • Zwembad Flint Ouarzazate Marokko
 • Zwembad Flint Ouarzazate Marokko
 • Zwembad Flint Ouarzazate Marokko
 • Kamer Flint Ouarzazate Marokko
 • Restaurant Flint Ouarzazate Marokko
 • Restaurant Flint Ouarzazate Marokko
 • Restaurant Flint Ouarzazate Marokko
Een zeer vriendelijk, kleinschalig hotel met een uitstekende service en een heerlijk zwembad. Een uitstekende plek om na een lange reis vanuit Marrakesh of het Atlas gebergte helemaal op adem te komen en te genieten van de rust, die hier heerst in het hotel. Er is een grote lobby vanwaar u doorloopt naar het lekkere zwembad met ligbedden in het hart van het hotel. Verder is er een prima restaurant waar u 's ochtends kunt genieten van een uitgebreid ontbijt en 's avonds van een traditionele Marokkaanse maaltijd, maar ook westerse gerechten zijn aanwezig op de kaart en er is een gezellige bar. Er is gratis WiFi aanwezig in het hotel. Alle 74 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, sat-TV, kluisje, telefoon, badkamer met douche en een balkon
Het hotel ligt direct in het centrum van Ouarzazate. Tevens kunt u vanuit het hotel heel eenvoudig de kasbah van Ouarzazate en Taourirt bezoeken.
Meer info >
Ouarzazate
Dar Chamaa
Vierenhalve ster
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaZW1.jpg
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaZW3.jpg
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaZW2.jpg
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaZW.jpg
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaRE.jpg
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaLO1.jpg
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaLO.jpg
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaKA2.jpg
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaKA1.jpg
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaKA.jpg
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaBA1.jpg
 • MA_AC_OZZ_DarChamaaUI.jpg
Dit juweeltje ligt verscholen achter een grote deur en is wellicht de meest sfeervolle accommodatie van deze streek. Een prachtige combinatie tussen strakke lijnen en Marokkaanse details, maken dit tot een heerlijk hotel om enkele dagen te verblijven. Een kleine receptie loopt door in een prachtige lounge met een atrium. Vanuit hier loopt u het terras op waar u zowel 's ochtends als 's avonds kunt genieten van een goede maaltijd. Vanaf hier heeft u uitzicht op het zwembad met de heerlijke lounge banken en ligbedden waar het heerlijk vertoeven is na een ochtend de regio ontdekken. De 20 prachtige en ruime kamers zijn allemaal voorzien van airco, sat-TV, koelkastje, badkamer met douche en vaak een (Frans) balkon. Deze kleine Dar ligt in een woonwijk aan de rand van Ouarzazate op enkele minuten rijden van het centrum van Ouarzazate.
Meer info >
Marrakech
123
Moroccan House Marrakech
Driesterren
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseDE.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseEX.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseLO.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseTE.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseZW.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseBA1.jpg
 • MA_AC_RAK_MoroccanHouseBA.jpg
Dit kleinschalige hotel heeft de juiste combinatie tussen de faciliteiten van een hotel en de sfeer van een riad gevonden. Door de goede ligging en de unieke uitstraling, zal u hier blij verrast worden. Hier verblijft u letterlijk in Marokko! Zodra u de indrukwekkende lobby inloopt, weet u dat u in een Marokkaans hotel logeert. Geniet van een drankje in de lounge of van een heerlijk ontbijt in een bedoeïenentent op het dak, waar u tevens een mooi uitzicht heeft op de stad. Verder is er een klein zwembad met ligbedden en heeft het hotel een prima Hamam en Spa faciliteiten. De 54 kamers zijn allemaal uniek en met veel Marokkaanse details ingericht. De kamers zijn allemaal voorzien van airco, minibar, kluisje, telefoon en badkamer met bad of douche.
Het Moroccan House is ideaal gelegen, net buiten de poort van de oude stad op nog geen 10 minuten wandelen. In de directe omgeving vind u verschillende restaurants en winkeltjes.
Meer info >
Hotel Les 3 Palmiers
Driesterren
 • ma_ac_les3palm_ex.jpg
 • ma_ac_les3palm_ka.jpg
 • ma_ac_les3palm_zw.jpg
 • ma_ac_les3palm_re.jpg
 • ma_ac_les3palm_te.jpg
 • ma_ac_les3palm_re1.jpg
Het vriendelijke hotel Les 3 Palmiers heeft een Marokkaanse uitstraling en ligt op een goede locatie in Marrakech. Het beroemde Djemaa El Fna Plein, Medersa Ben Youssef en het Marrakech Museum liggen allemaal op ca. 3 km van het hotel. De luchthaven Marrakech Menara ligt op ca. 4 km van Les 3 Palmiers. De ruime kamers zijn modern ingericht en voorzien van airco, flatscreen-tv, zitje, minibar en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel heeft een klein, maar mooi buitenzwembad met een zonneterras waar u heerlijk kunt ontspannen. Ook beschikt Les 3 Palmiers over een loungeruimte, gratis WiFi en zijn er mogelijkheden om massages en lichaamsbehandelingen te boeken. Er zijn twee restaurants, bij eerste worden er internationale gerechten geserveerd en bij de tweede heerlijke typische Marokkaanse gerechten. Ook is er een snackbar waar wat lichtere gerechten worden geserveerd.
Meer info >
Hotel Oudaya
Driesterren
 • ma_ac_rak_oudayazw3.jpg
 • ma_ac_rak_oudayaex2.jpg
 • ma_ac_rak_oudayaka5.jpg
 • ma_ac_rak_oudayaka4.jpg
 • ma_ac_rak_oudayare1.jpg
 • ma_ac_rak_oudayaex3.jpg
 • ma_ac_rak_oudayaba2.jpg
Dit leuke hotel is door de centrale ligging in de wijk Gueliz, een goede uitvalsbasis om de stad beter te leren kennen. Op ongeveer 10 minuten wandelen vindt u het oude centrum met het beroemde Djemaa El Fna plein. Het hotel bestaat uit twee verschillende blokken en kent dan ook 2 recepties. Verder is er een prima buffetrestaurant waar u 's ochtend van een goed ontbijt kunt genieten, zwembad met ligbedden, lounge om gezellig een drankje of kopje Marokkaanse thee te drinken en uiteraard is hier een Hamam en sauna aanwezig. In het hotel is gratis WiFi beschikbaar.
De 160 verzorgde kamers zijn allemaal voorzien van airco, kluisje, sat-TV, telefoon en badkamer met douche/badcombinatie.
Meer info >
Marrakech
Hotel Atlas Asni
Viersterren
 • ma_ac_atlas_ex.jpg
 • ma_ac_atlas_ka2.jpg
 • ma_ac_atlas_ka.jpg
 • ma_ac_atlas_lo.jpg
 • ma_ac_atlas_re.jpg
Atlas Asni is een mooi verzorgd hotel op een goede locatie in Marrakech. Het beroemde Djemaa el Fna plein en de soeks van Marrakech liggen op slechts 3 km afstand. Eén van de oudste Koranscholen van Marokko, Ben Youssef Madrasa, bevindt zich op slechts 2,5 km van het hotel. Atlas Asni ligt in een heerlijke tuin omringd door palmbomen. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, tv, bureau, hebben Marokkaanse decoraties en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een heerlijk buitenzwembad, fitnesscentrum, spa en gratis WiFi in de lounge. Ook kunt u heerlijk ontspannen in de sauna, tijdens een hamam behandeling of massage. In het restaurant worden de gerechten in buffetvorm en á-la-carte geserveerd.
Meer info >
Essaouira
Hotel Des Iles
Drieenhalve ster
 • ma_ac_desiles_zw2.jpg
 • ma_ac_desiles_ka2.jpg
 • ma_ac_desiles_ka.jpg
 • ma_ac_desiles_ex.jpg
 • ma_ac_desiles_lo.jpg
 • ma_ac_desiles_ba.jpg
Des Iles heeft een ideale ligging recht tegenover het heerlijke strand en aan de poorten van de oude stad van Essaouira. Des Iles is een geweldige uitvalsbasis voor ontspannende uitstapjes. Het interieur van de kamers is een combinatie van Moorse en moderne stijl. De kamers zijn voorzien van airco, bureau en een badkamer met douche en/of bad. Des Iles heeft een heerlijk zwembad dat wordt omgeven door veel groen en een fijne tuin. Tevens heeft het hotel twee loungeruimtes waar u heerlijk kunt ontspannen en een restaurant met een grote eetruimte tegenover de oceaan.
Meer info >
Essaouira
Riad Al Madina
Drieenhalve ster
 • Kamer Riad Al Madina Essaouira Marokko
 • restaurant Riad Al Madina Essaouira Marokko
 • Restaurant Riad Al Madina Essaouira Marokko
 • Kamer Riad Al Madina Essaouira Marokko
 • restaurant Riad Al Madina Essaouira Marokko
 • Kamer Riad Al Madina Essaouira Marokko
 • Restaurant Riad Al Madina Essaouira Marokko
 • Detail Riad Al Madina Essaouira Marokko
 • Restaurant Riad Al Madina Essaouira Marokko
 • Lobby Riad Al Madina Essaouira Marokko
Riad Al Madina is een gezellige riad met een sfeervolle ambiance en mooi gedecoreerde kamers. Vele beroemdheden uit de 60-er en 70-er jaren kwamen hier naar toe. Bekende schrijvers, schilders en vooral muzikanten, als Jimmy Hendrix en Frank Zappa kwamen naar Riad Al Madina. Als u hier bent, merkt u direct waarom, de inspiratie komt hier bijna vanzelf naar boven. Deze gezellige riad ligt in het oude centrum van Essaouira. Riad Al Medina bevindt zich in één van de kleine straatjes die Essaouira kent, op loopafstand van de winkeltjes, terrasjes en de haven. Het beschikt over een mooie binnentuin, gezellig restaurant over twee etages verdeeld, een bar en allerlei leuke kleine hoekjes met bankjes, plofkussens om lekker weg te dromen of thee te drinken. De 50 kamers liggen op verschillende etages, waar u via een wirwar van trappetjes en gangetjes komt. Iedere kamer is anders ingericht, maar u heeft altijd een eigen badkamer.

De duizenden riads in Marokko kennen geen classificatie systeem, zoals we dat in hotels kennen. De riads zijn er van zeer eenvoudig tot super luxe, maar het uitgangsthema is altijd, dat u logeert in een oud woonhuis, waar de eigenaren u persoonlijk verwelkomen, er veel Marokkaanse details worden gebruikt en het niet gaat om de vele faciliteiten, maar juist om de gastvrijheid en persoonlijke service. Deze Riad valt in de middenklasse!
Meer info >
Agadir
Anezi Tower Hotel
Drieenhalve ster
 • ma_ac_anezi_ex.jpg
 • ma_ac_anezi_ka.jpg
 • ma_ac_anezi_ka2.jpg
 • ma_ac_anezi_ba.jpg
 • ma_ac_anezi_zw.jpg
 • ma_ac_anezi_te.jpg
 • ma_ac_anezi_re.jpg
Een mooi en groot opgezet vakantiehotel in Agadir. Hotel Anezi is iets hoger gelegen, waardoor u een prachtig uitzicht heeft over het strand. Geniet met een lekker drankje aan het zwembad van de zon en een goed boek. Het hotel heeft een ruime lobby, 3 zwembaden met ligbedden en snackbar met gezellig terras, 2 restaurants, 3 bars en een rooftop bar op de 10de etage met een prachtig uitzicht over de stad en het strand. Verder zijn er 2 tennisbanen, kleine Hamman, sauna en kinderclub. Het hotel ligt op loopafstand van de boulevard en vriendelijke centrum van Agadir. De 237 kamers zijn verzorgd en voorzien van airco, TV, telefoon, huurkluisje, balkon en badkamer met douche/badcombinatie.
Meer info >
Agadir
Hotel Odyssee Park
Drieenhalve ster
 • zwembad Odyssee Park
 • kamer Odyssee Park
 • kamer Odyssee Park
 • kamer Odyssee Park
 • kamer Odyssee Park
 • bar Odyssee Park
Een zeer vriendelijk en kleinschalig hotel op een zeer centrale ligging in Agadir. De prettige service, uitstekende faciliteiten en goede prijs/kwaliteitsverhouding maken dit tot een zeer populair hotel, waar klanten graag terugkomen. Het hotel ligt op slechts 250 meter van het brede strand van Agadir en op circa 100 meter van het levendige centrum van de stad. Er is een ruime receptie met lounge, lekker zwembad met ligbedden, poolbar met snack mogelijkheden, kinderbad en handdoekservice, goed buffetrestaurant, gezellige tapasbar, kidsclub voor kinderen van 4 tot 12 jaar, tennisbaan, fitnessruimte, sauna, jacuzzi en massagemogelijkheden. Er is een soft animatie programma met overdag enkele sportactiviteiten en 's avonds live muziek, of u kunt een dansje wagen in de discotheek. De 140 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, huurkluisje, sat-TV, telefoon, koelkastje, badkamer met bad of douche en een balkon met terrasje.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen in uw strandhotel. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Geniet langer en verleng uw rondreis
Wilt u na afloop van uw rondreis verlenging aan het strand van Agadir? Onder ‘data & prijzen’ kunt u naar wens nachten bijboeken.
Overzicht Hotel Anezi Agadir Marokko
Agadir - Strandhotel
Drieenhalve ster
U kunt uw verblijf per nacht verlengen in uw rondreishotel in Agadir. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt....
Meer info
meerprijs
v.a.72
16 dagen Hoogtepunten van Marokko: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.
Verblijfsopties ( 1 t/m 1 van 1 opties )
Man met kameel in de woestijn
Overnachting bij de Bedoeïenen (incl. kamelentocht)
Ook is het mogelijk om te overnachten in een echt Bedoeïenenkamp in de Sahara. U wordt bij uw accommodatie in Merzouga opgehaald en u maakt een ritje per kameel de woestijn in. U l...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.66
 • Beoordelingen (12)
 • Reisverslagen (7)
8

Vertrekdatum: 02-02-2017

Reviewdatum: 18-02-2017

prima prijs/kwaliteit verhouding! Marokko is een zeer interessant land met schatten van mensen en een grote zorg voor cultuur en natuur. Het enige negatieve punt van onze reis was de afwezigheid van de shuttle/opvang na aankomst op het vliegveld van Cassablanca, na veel overleg en hulp van andere tour begeleiders, de telefoon nummers werkten niet, konden we na 2 uur buiten bij het vliegveld wachten bij ons hotel Maroccan house afgezet worden. Dit kan en moet beter!

H Boers

8
10

Vertrekdatum: 03-04-2017

Reviewdatum: 27-04-2017

Afwisselende reis met veel overweldigende cultuur (moskeeën, paleizen en kasbashs) , natuur (Sahara, Atlasgebergte en Atlantische kust) en het dagelijkse leven (Medina's en Souks), waarbij je zelf het reistempo en de regie bepaalt !!!

HCA Slooter-Nowee

10
8

Vertrekdatum: 03-05-2017

Reviewdatum: 28-05-2017

goed georganiseerd. Marokko is goed zelf te rijden, goede wegen, staat goed aangegeven. Kasbah hotels fantastisch

Anoniem

8
8

Vertrekdatum: 21-07-2017

Reviewdatum: 13-08-2017

Mooie afwisselende reis, natuur en cultuur, goede reiswegen, goede overnachtingen... vriendelijke bevolking

Anoniem

8
8

Vertrekdatum: 08-06-2018

Reviewdatum: 09-07-2018

We hebben een mooie rondreis gehad door Marokko. Vooral de kleinere plaatsen (Chefchouen en Essaouira) vonden we mooi. Het hotel aan de rand van de Sahara was erg zanderig, wij hebben op eigen initiatief en kosten het hotel in Erfoud nog een nacht bijgeboekt. Verder lagen de hotels goed centraal en waren over het algemeen goed.

Anoniem

8
8

Vertrekdatum: 01-09-2018

Reviewdatum: 19-09-2018

Een zeer gevarieerde reis in mooie hotel waarbij je een goede complete indruk krijgt van het land

Anoniem

8
8

Vertrekdatum: 07-09-2018

Reviewdatum: 25-09-2018

Afwisselend met steden en mooie natuur (woestijn!)

WHTM Aben

8
9

Vertrekdatum: 08-10-2018

Reviewdatum: 27-10-2018

Goed geplande route met hotels op gunstige locaties. Perfecte reis om Marokko te verkennen.

Anoniem

9
7

Vertrekdatum: 05-10-2018

Reviewdatum: 28-10-2018

Heel afwisselend landschap met het rifgebergte, woestijn, Atlasgebergte en steden. Vriendelijke mensen en redelijke hotels. Erg druk in Medina's met mensen fietsers en scooters die tussen de mensen door laveren.

Anoniem

7
9

Vertrekdatum: 11-04-2017

Reviewdatum:

Goed verzorgde reis die een prima in druk heeft van dit prachtige land.

J Koning

9
8

Vertrekdatum: 25-10-2017

Reviewdatum: 20-11-2017

Fly-drive Marokko. Vliegeis met Royal Air Maroc prima. Huurauto gaf wat problemen met sleutel maar na plaatsen nieuw batterij (door ons zelf) werd probleem opgelost. Middenklasse hotels voldeden aan de verwachting. Zeer afwisselend landschap met prima wegen.

Anoniem

8
9

Vertrekdatum: 25-04-2018

Reviewdatum: 11-05-2018

De reis is vervelend gestart omdat ik mijn paspoort kwijt was op Schiphol. Goed geholpen door NRV. Volgende dag een nieuw ticket geboekt. Jullie hebben het nodige dit netjes geregeld.

J.H.M. Heijman

9
16 dagen Hoogtepunten van Marokko: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Vliegen met Transavia

Indien u kiest voor vliegen met Transavia kan het voorkomen dat de terugvlucht naar Amsterdam/Brussel niet overeenkomt met de reisdag volgens programma. Wij boeken dan een extra nacht in Agadir voor u.

Kinderen

Tijdens deze reis geldt een maximum van 1 kind op de kamer bij de ouders. Kinderen t/m 11 jaar krijgen een korting op de reissom. Deze prijzen worden automatisch berekend wanneer u een kamer met kind selecteert.

Rondreis inclusief autohuur

Prijzen zijn inclusief autohuur Categorie A, maar u kunt ook kiezen voor een grotere en/of luxer type huurauto. De huurprijs is inclusief een verzekering voor schade aan derden (LDW), een ongevallen- en inzittendenverzekering (PAI), met 5% eigen risico afhankelijk van welke categorie auto u boekt. Alle voorwaarden kunt u terugvinden op het tabblad 'vervoersopties'.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Winkels op vrijdag

U dient er rekening mee te houden dat veel winkels in de Medina van de Koningssteden zijn gesloten i.v.m. hun rustdag.

Marokko
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

16 dagen Hoogtepunten van Marokko: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Casablanca

02Casablanca - Rabat

03Rabat - Chefchaouen

04Chefchaouen

05Chefchaouen - Fès

06Fès

07Fès - Erfoud

08Erfoud - Merzouga

09Merzouga - Boumalne du Dades

10Boumalne du Dades - Ouarzazate

11Ouarzazate - Marrakech

12Marrakech

13Marrakech - Essaouira

14Essaouira

15Essaouira - Agadir

16Agadir - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam

Reserveer gratis