neemt je mee
Volubilis
Volubilis
Fès, koningsstad
Fès, koningsstad
Merzouga
Merzouga
Kasbah route
Kasbah route
Marrakech
Marrakech

Beste van Marokko

Privéreis | 11 dagen v.a. 847
772i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-10-2017
Reisduur
11 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 24 oktober 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Casablanca
 • Dag 2 Casablanca - Rabat - Meknes - Volubilis (ca. 270 km)
 • Dag 3 Volubilis - Fès (ca. 75 km)
 • Dag 4 Fès
 • Dag 5 Fès - Erfoud (ca. 415 km)
 • Dag 6 Erfoud - Merzouga (ca. 60 km)
 • Dag 7 Merzouga - Boumalne du Dades (ca. 250 km)
 • Dag 8 Boumalne du Dades - Ouarzazate (ca. 110 km)
 • Dag 9 en 10 Ouarzazate - Marrakech (ca. 200 km)
 • Dag 11 Marrakech - Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

ma_pri_beste.png
    Logeren in kleinschalige, sfeervolle hotels & kasbah's     Prijs inclusief huurauto tijdens de rondreis     Logeren aan de rand van de Sahara in een prachtige kasbah     Ga diep het Atlasgebergte in, én zie het echte Marokko     Zie de Kasbah route, vallei van de Dadés en de Todra Kloof

Hoogtepunten van deze reis

 • Djemaa el Fna

 • Hassan II moskee

 • Leerlooijerij

 • Palmbomen oases

Programma

ma_pri_beste.png

Dag 1 Amsterdam - Casablanca

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Casablanca, waar u in de middag aankomt. Op de luchthaven zal u verwelkomd worden en hebben wij een transfer naar uw hotel georganiseerd. U overnacht vanavond in het centrum van de stad.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

ma_al_rabat_mausoleum.jpg

Dag 2 Casablanca - Rabat - Meknes - Volubilis (ca. 270 km)

De huurauto wordt 's ochtends bij uw hotel afgeleverd waarna u op ontdekking kunt. Uw eerste stop is uiteraard bij de één na grootste moskee ter wereld Hassan II. U kunt hier een rondleiding krijgen, waardoor u direct een beter inzicht heeft in de cultuur van het land.

U rijdt vervolgens in ongeveer anderhalf uur naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. De stad is moderner, maar kent enkel mooie bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, het mausoleum van koning Mohamed V en de beroemde Hassantoren. Geniet van deze stad, ga lekker lunchen en rij dan verder naar Mèknes (ca. 2,5 uur).

Mèknes was in het begin van de zeventiende eeuw nog 'n klein provinciestadje, maar door de Sultan Moulay Ismail werd het omgetoverd tot een indrukwekkende ommuurde stad met twintig poorten (Bab's) en meer dan vijftig paleizen. Wij adviseren om de auto aan de rand van de Medina te parkeren en een taxi te pakken naar het plein Place El Hedim met zijn indrukwekkende Bab Mansour, Bab Djemaa en Nouar poorten. Aan de rechterkant heeft u de overdekte zouk waar u uw ogen uitkijkt. Torens van specerijen in alle kleuren en vormen, tientallen soorten olijven, vijgen en dadels. Schuin aan de overkant vindt u het mausoleum van de stichter van het huidige Meknes Moulay Ismail. Het is een klein stukje verder naar Volubilis, waar u vanavond logeert.

Goed om te weten

Wanneer u kiest voor superiorklasse hotels, verblijft u vanavond in een authentieke riad in Mèknes i.p.v. het hotel nabij Volubilis. Het is maar een klein stukje verder rijden naar Mèknes.

ma_al_volubilis.jpg

Dag 3 Volubilis - Fès (ca. 75 km)

Vandaag heeft u alle tijd om ’s ochtends te genieten van uw ontbijt om vervolgens naar de ruïnes van Volubilis te lopen. De ruïnes is een prachtige herinnering aan vroegere tijdens en u ziet er de overblijfsels van huizen, baden en tempels met nog veel prachtig mozaïek. Vervolgens kunt u nog een bezoekje brengen aan Moulay Idriss, het meest heilige dorp van Marokko. Idriss wordt beschouwd als de ‘vader van Marokko’ die in de 8ste eeuw het eerste moslim-koninkrijk stichtte. Het graf is voor niet-moslims niet te bezoeken, maar de pittoreske omgeving is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Vervolgens reist u verder naar Fès, een van de mooiste steden van Marokko. U logeert hier de aankomende 2 nachten in een sfeervol hotel in de stad en heeft voldoende tijd om de oude Medina te bezoeken.

Goed om te weten

Kiest u voor superiorklasse hotels, dan verblijft u de aankomende 2 nachten in een mooie riad in de oude stad.

ma_al_fes2.jpg

Dag 4 Fès

Na het ontbijt kunt u wederom het beste een ‘petit taxi’ nemen naar de Medina, het oude centrum van de stad. Het is de meest oorspronkelijke en nog steeds bewoonde 'middeleeuwse' stad van de Arabische wereld. De medina is weer onderverdeeld in kleine gedeeltes met elk een bakkerij, moskee, fontein en hammam. U kunt zowel op eigen gelegenheid door de straten van de medina struinen, maar we adviseren dit om met een officiële gids doen (vaak via het hotel te regelen). De medina van Fes bestaat uit meer dan 9.000 kleine straten en zonder gids is de kans groot dat je de weg kwijt raakt of alleen op de hoofdstraten blijft. Een gids neemt je mee dieper de medina in waar je wordt terug gezogen in de tijd. U vindt hier een aaneenschakeling van winkeltjes waar eeuwenoude ambachten herleven. Op het ene pleintje wordt zilver bewerkt terwijl in een ander straatje garen worden geverfd. Overal kun je naar binnen gluren en word je vrolijk begroet. De leerlooierij is één van de hoogtepunten in de medina. Vanaf het dakterras kun je het verfproces aanschouwen. Een geweldige dag!
Moskee Erfoud Marokko

Dag 5 Fès - Erfoud (ca. 415 km)

Vandaag een langere reisdag richting Erfoud. U verlaat Fès en rijdt dwars door cederwouden en langs pittoreske plaatsjes richting de Sahara. De reis voert u door het Hoge-Atlasgebergte, met haarspeldbochten en geweldige vergezichten. Dan wordt het landschap dorder en komen de eerste zandduinen in zicht: de woestijn is niet meer ver weg!

Erfoud, gelegen aan de rand van de Sahara, is één van de grootste oases van Marokko, waar u vandaag in een mooie kasbah-hotel logeert.
ma_al_merzouga.jpg

Dag 6 Erfoud - Merzouga (ca. 60 km)

Vandaag een heerlijke relaxte dag en alle tijd om te genieten van de omgeving. U reist nog verder naar de ‘grens’ van de Erg Chebbi woestijn, waar u vanavond in een vriendelijk kasbah-hotel dineert en logeert met uitzicht op de woestijn.

Goed om te weten

Voor de meer avontuurlijke mensen bestaat er ook de mogelijkheid om vanavond bij de Bedoeïenen te logeren. Vanaf de kasbah reist u per 4WD en kameel of geheel per kameel dan dieper de woestijn in. Kiest u voor de combinatie 4WD en kameel, dan rijdt u vanaf het punt dat de 4WD niet meer verder kan per kameel in circa 2,5 uur verder naar het tentenkamp. Kiest u voor de gehele tocht per kameel, dan brengt de kameel u in ongeveer 4,5 uur naar de Bedoeïenen, waar u vanavond in een Bedoeïentent slaapt en geniet van een drankje bij een kampvuur onder de prachtige sterrenhemel.

ma_al_boulmanedades.jpg

Dag 7 Merzouga - Boumalne du Dades (ca. 250 km)

In de ochtend gaat u op weg naar Boumalne du Dades. Het is een levendig stadje aan de zuidkant van de Hoge Atlas en ligt midden in een enorme dadelpalmoase. Vlakbij vindt u de diep uitgesleten, vruchtbare Todhrakloof, die als een groene slinger door het landschap loopt. U kunt er een wandeling maken. De kloof is op bepaalde punten slechts enkele meters breed, met loodrecht oprijzende wanden van wel driehonderd meter hoog!
ma_al_ouarzazate.jpg

Dag 8 Boumalne du Dades - Ouarzazate (ca. 110 km)

U rijdt via de kasbah-route en de Vallei van de Dadès (rijk aan palmbomen) naar Ouarzazate, waar u overnacht. De rustige, uitgestrekte provinciehoofdstad heeft tal van mooie kasbahs en is het decor geweest voor menig speelfilm, waaronder ‘Laurence of Arabia’.
ma_al_marrakech_kleurslippers.jpg

Dag 9 en 10 Ouarzazate - Marrakech (ca. 200 km)

Na het ontbijt verlaat u het bergdorp en reist u verder naar uw eindbestemming, Marrakech. In de middag komt u aan in uw hotel. U levert hier de huurauto in bij het hotel, want die heeft u niet meer nodig en kunt u lekker opfrissen.
Vanavond kunt u al kennismaken met de magie van Marrakech, die zich geheel op en rondom het beroemde Djemaa-El-Fna plein afspeelt. Het plein is ’s avonds een groot openlucht restaurant met vele kleine eetstalletjes waar u de lekkerste specialiteiten voor weinig geld kunt proberen. Het is er chaotisch en gezellig en u zult zich direct thuis voelen.

Als u de volgende dag teruggaat naar het plein, zult u het bijna niet herkennen. Het is er veel rustiger en de eetstalletjes hebben plaatsgemaakt voor daar een verhalenverteller, een groepje muzikanten of slangenbezweerders. Aangrenzend ligt de zouk, het kloppend hart van de stad tijdens de dag en een absolute must om lekker doorheen te struinen. Het is een wirwar van straatjes waar u werkelijk alles kunt kopen. Maar ook is het leuk om ’s middags een bezoek te brengen aan een hamman: een typisch Marokkaans badhuis.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 11 Marrakech - Amsterdam

Helaas is er vandaag een einde aan uw reis gekomen en vliegt u terug naar Amsterdam. We hebben een transfer van uw hotel naar de luchthaven georganiseerd, zodat u tijdig op de luchthaven bent. In de late middag bent u weer terug in Nederland.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Man met kameel in de woestijn

Overnachting bij de Bedoeïnen (incl. kamelentocht)

Ook is het mogelijk om op dag 6 te overnachten in een echt Bedoeïnenkamp in de Sahara. U wordt bij uw accommodatie in Merzouga opgehaald en gaat per kameel de woestijn in. De tocht duurt ongeveer 2,5 ...

Meer info >

Al voor € 94p.p. Meer info >
halfpension.jpg

Toeslag halfpension superiorklasse hotels

Tijdens deze rondreis kunt u er ook voor kiezen om alle dagen op basis van halfpension te verblijven.

Meer info >

Al voor € 144p.p. Meer info >
halfpension.jpg

Toeslag halfpension toeristenklasse hotels

Tijdens deze rondreis kunt u er ook voor kiezen om alle dagen op basis van halfpension te verblijven.

Meer info >

Al voor € 113p.p. Meer info >

Verlenging

Overzicht Hotel Anezi Agadir Marokko

Verlenging hotel Anezi***, Agadir

U kunt uw vakantie per dag verlengen in hotel Anezi in Agadir. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Vanuit Marrakech wordt u per privé transfer naar uw hotel in Agadir gebracht, waar u kun...

Meer info >

Al voor € 32p.p. p.nMeer info >
Tildi hotel

Verlenging hotel Argana****, Agadir

U kunt uw vakantie per dag verlengen in hotel Argana in Agadir. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Vanuit Marrakech wordt u per privé transfer naar uw hotel in Agadir gebracht, waar u kun...

Meer info >

Al voor € 41p.p. p.nMeer info >
zwembad Odyssee Park

Verlenging hotel Odyssee Park****, Agadir

U kunt uw vakantie per dag verlengen in hotel Odyssee Park in Agadir. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Vanuit Marrakech wordt u per privé transfer naar uw hotel in Agadir gebracht, waar...

Meer info >

Al voor € 33p.p. p.nMeer info >
lounge Moroccan House Marrakech

Verlenging rondreishotel Marrakech

U kunt uw vakantie per dag verlengen in het rondreishotel in Marrakech. U verblijft op basis van logies & ontbijt. Op het tabblad 'hotel'ziet u een voorbeeldhotel. Een prettig hotel om enkele dagen ...

Meer info >

Al voor € 24p.p. p.nMeer info >

Verlenging superiorklasse hotel Marrakech

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het rondreishotel. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Op het tabblad 'hotel' ziet u een voorbeeldhotel. Dit viersterren hotel heeft in zijn cate...

Meer info >

Al voor € 31p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in kleinschalige, traditionele hotels en in het Atlasgebergte in mooie Kasbahs (kasteelhotels). U kunt altijd een schone kamer verwachten met (indien nodig) airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. De accommodaties zijn vaak op locatie en / of sfeer gekozen.
Comfortklasse
Wanneer u kiest voor Comfortklasse accommodaties dan verblijft u in de betere driesterren en verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben een uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de toeristenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

Boumalne du Dades

MA_AC_BOU_TizzarouineEX.jpg

Kasbah Tizzarouine - Middenklasse

Een uitstekend hotel, gebouwd in Kasbah-stijl waardoor u letterlijk in de omgeving opgaat. De uitstekende service, lekkere zwembad en rust van de omgeving maken dit tot een heerlijke verblijfplaats in deze regio. In de Kasbah is een kleine receptie metLees meer
ma_ac_saghrokzw.jpg

Saghro Hotel - Middenklasse

Het Saghro hotel is gelegen op een heuvel boven de stad en biedt daardoor een mooi panoramisch uitzicht op de stad Tinghir en haar prachtige palmtuin. U kunt hier genieten van de indrukwekkende natuur en goede faciliteiten. Het hotel beschikt over eenLees meer
MA_AC_BOU_XalucaDadesZW1.jpg

Xaluca des Dades - Superiorklasse

Een mooie accommodatie geheel in stijl van de Berbers en Afrika, met een heerlijk zwembad en een echte aanrader in deze omgeving. De goede faciliteiten en de unieke inrichting, beetje over de top, maar wel heel leuk op deze locatie. Het hotel ligt opLees meer

Casablanca

Oum Palace - Superiorklasse

Oum Palace is gelegen in het hart van het centrum van Casablanca en dus op loopafstand van de vele winkels en restaurants. Het moderne hotel opende zijn deuren in januari van dit jaar.

Het hotel beschikt over een lobby, Marokkaanse huiskamer, internethoek,Lees meer
ma_ac_princeka.jpg

Prince de Paris - Middenklasse

Hotel Prince de Paris is een stijlvol hotel gevestigd in het hart van Casablanca. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bar en WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van een airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamerLees meer
lounge Moroccan House Casablanca

Moroccan House Casablanca - Middenklasse

Het Moroccan House is een sfeervolle accommodatie met veel Marokkaanse details en zeer vriendelijk personeel. Het hotel heeft veel aandacht besteed aan de inrichting, die bestaat uit veel mozaïek, felle kleuren en theekamers. Dit in combinatie met deLees meer

Erfoud

ma_ac_belerezw.jpg

Hotel Belere Erfoud - Middenklasse

Gelegen in het hart van Erfoud Stadscentrum, is Belere Hotel een ideale uitvalsbasis om Erfoud ontdekken. Diverse toeristische attracties liggen in de buurt en geeft u eenvoudige toegang tot alles wat de levendige stad te bieden heeft. Het hotel beschiktLees meer
ma_ac_erfoudzw.jpg

Kasbah Xaluca Erfoud - Superiorklasse

Opgebouwd uit Adobes, de traditionele Marokkaanse bouwstenen en gelegen aan de rand van de Sahara-woestijn, ligt Kasbah Xaluca. Het centrum van Erfoud ligt op ca. 5 minuten rijden vanaf de kasbah. Het is een fijne plek om te ontspannen en heerlijk teLees meer
ma_ac_salamexzw.jpg

Riad Salam Erfoud - Middenklasse

Riad Salam Erfoud is gelegen aan de rand van de woestijn en in het centrum van Erfoud. Het is een uitstekend verblijf met vriendelijk personeel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en zwembad met ligbedden. De kamers zijn voorzien vanLees meer
MA_AC_ERF_TizimiEX.jpg

Kasbah Tizimi - Middenklasse

Zodra u door de poort van deze kasbah loopt komt u in een oase van rust. Een absoluut plaatje van een accommodatie, die voldoet aan alles wat u van een kasbah hotel mag verwachten. Geniet van het heerlijke zwembad en maak u op voor een geweldige reisLees meer

Fès

ma_ac_bathaex.jpg

Hotel Batha - Middenklasse

Een typisch Marokkaans hotel in de stad Fés. De aankleding en inrichting van het hotel zorgen ervoor dat u zich echt in oosterse sferen waant. Het hotel ligt op ongeveer 10 minuten lopen van af de medina en beschikt over een receptie, lounge, restaurant,Lees meer
ma_ac_mounia_ex.jpg

Hotel Mounia - Middenklasse

Een vriendelijk en verzorgd hotel in het centrum van Fés, op circa 3 kilometer van de oude Medina. Het is een uitstekende uitvalsbasis om deze bijzondere stad beter te leren kennen. In het hotel wordt een uitstekende mix van Marokkaanse details en moderneLees meer
MA_AC_DarGhaliaRE1

Dar El Ghalia - Superiorklasse

Dar El Ghalia is een van de beste riads in zijn prijsklasse in het hart van de Medina. Het is een prachtige oud handelshuis uit de 19e eeuw en behoort al ruim 100 jaar tot één familie in Fès. U zult versteld staan van de indrukwekkende architectuur enLees meer
MA_AC_PerleMedinaKA1

Riad Perle de la Medina - Superiorklasse

Riad Perle de la Medina is een van de vele prachtige riads in de oude stad en het is een feest om enkele nachten in deze accommodatie te mogen verblijven. U wordt ondergedompeld in Marokkaanse gastvrijheid en geniet van de geweldige locatie. De riadLees meer

Marrakech

ma_ac_operaplazaov.jpg

Opera Plaza Hotel - Superiorklasse

Het Opera Plaza is een stijlvol hotel en de perfecte locatie om te ontspannen en te genieten van de ambiance en vriendelijke mensen. Het hotel heeft een zwembad met bar, restaurants met internationale gerechten, koffie bar met terras, fitness en spaLees meer
MA_AC_CaspienZW1

Le Caspien Hotel - Middenklasse

Een prettig hotel om enkele dagen te verblijven en de stad te ontdekken. Door de vriendelijke service, uitstekende ligging en de fijne kamers zult u het hier prima naar uw zin hebben. Het hotel is centraal gelegen in de nieuwe stad op circa 30 minutenLees meer
MA_AC_RAK_OudayaEX1.jpg

Oudaya Hotel - Middenklasse

Dit leuke hotel is door de centrale ligging in de wijk Gueliz, een goede uitvalsbasis om de stad beter te leren kennen. Op ongeveer 10 minuten wandelen vindt u het oude centrum met het beroemde Djemaa El Fna plein. Het hotel bestaat uit twee verschillendeLees meer
MA_AC_RAK_MoroccanHouseDE.jpg

Moroccan House Marrakech - Middenklasse

Dit kleinschalige hotel heeft de juiste combinatie tussen de faciliteiten van een hotel en de sfeer van een riad gevonden. Door de goede ligging en de unieke uitstraling, zal u hier blij verrast worden. Hier verblijft u letterlijk in Marokko! Zodra uLees meer

Meknès & Volubilis

ma_ac_riaddidiui.jpg

Riad Palais Didi - Superiorklasse

Riad Palais Didi ligt in het hart van Meknes en is een echt meesterwerk, volledig gerestaureerd in Marokkaanse stijl. Het hotel heeft een prachtig terras met adembenemend uitzicht. De kamers zijn volledig in Marokkaanse stijl ingericht en voorzien vanLees meer
ma_ac_meknes_zw3.jpg

Ibis Meknes - Middenklasse

Het centraal gelegen Ibis Meknes Hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor uw verblijf in Meknes. Geniet van het heerlijke zwembad en de vriendelijke service tijdens uw verblijf in deze bijzondere stad. Verder beschikt het hotel over een receptie, lounge,Lees meer
Volubis Inn

Volubilis Inn - Middenklasse

Een heerlijk hotel op een unieke lokatie, direct tegenover de opgravingen van Volubilis. Vanuit het hotel kunt u ook heel eenvoudig de plaatsen Mèknes en Moulay Idris bezoeken. Er is een receptie met kluisjes, een uitstekend restaurant met nationaleLees meer

Merzouga

MA_AC_MER_TombouctouZW1.jpg

Kasbah Tombouctou - Superiorklasse

Dit mooi en groots opgezette kasbah-hotel is echt een van de betere in de regio. Door de waanzinnig mooie ligging, heerlijke zwembad en goede kamers een absoluut top hotel aan de rand van de woestijn. Vanaf Rissani is het ongeveer 30 kilometer richtingLees meer
MA_AC_MER_MohayutEX.jpg

Kasbah Mohayut - Middenklasse

Voor een persoonlijk verblijf met een geweldige locatie kunnen we zeker deze accommodatie aanraden. Geniet van de goede sfeer, het uitzicht vanaf het dakterras en maak een avontuurlijke safari op de rug van een dromedaris. Dit verblijf zal u nog langLees meer

Ouarzazate

MA_AC_OZZ_DarChamaaZW1.jpg

Dar Chamaa - Superiorklasse

Dit juweeltje ligt verscholen achter een grote deur en is wellicht de meest sfeervolle accommodatie van deze streek. Een prachtige combinatie tussen strakke lijnen en Marokkaanse details, maken dit tot een heerlijk hotel om enkele dagen te verblijven.Lees meer
MA_AC_Jardin__ZW 1

Hotel Les Jardins des Ouarzazate - Middenklasse

Een kleinschalig, vriendelijk hotel, dat door de goede locatie een prima hotel is om de regio beter te leren kennen. Het hotel ligt net over de brug in landelijke gedeelte van Ouarzazate. Op enkele minuten rijden vindt u het centrum en de bekende kasbahs.Lees meer
ma_ac_kenziov.jpg

Kenzi Azghor - Superiorklasse

Dit hotel ligt in het hart van Ouarzazate en biedt een uniek uitzicht vanaf het panoramische terras, restaurant, bar, zwembad, spa met behandelingen en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van airco.Lees meer
Exterieur Flint Ouarzazate Marokko

Le Fint Hotel - Middenklasse

Een zeer vriendelijk, kleinschalig hotel met een uitstekende service en een heerlijk zwembad. Een uitstekende plek om na een lange reis vanuit Marrakesh of het Atlas gebergte helemaal op adem te komen en te genieten van de rust, die hier heerst in hetLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Transfer luchthaven – hotel v.v.
8 dagen huurauto (Cat. A) op basis van All Risk
Overnachting in goede toeristenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Diner op dag 6
Bezoek aan de Dra Vallei
Wandeling door de Todrakloof
Logeren aan de rand van de woestijn
Bezoek aan Meknès
Logeren nabij de Romeinse nederzetting Volubilis
Bezoek aan bijzondere Fès
Verblijf in Marrakech
Toeslag om 20 kg. bagage per persoon mee te nemen

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Entreegelden
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 80 (toeristenklasse) en € 125 (superiorklasse) korting op het arrangement. Kinderen (max. 1) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven.

Rondreis inclusief autohuur

Prijzen zijn inclusief autohuur Categorie A. De huurauto wordt op dag 2 bij het hotel afgeleverd en levert u weer op dag 9 bij uw hotel in. De huurprijs is inclusief een All Risk verzekering. Alle voorwaarden kunt u terugvinden op het tabblad 'vervoer'.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Rondreizen met chauffeur
U kunt bij de huurauto ook een chauffeur boeken. Deze chauffeur zal in de door u gehuurde auto u tijdens de rondreis veilig rondrijden. De chauffeur is geen gids en spreekt matig Engels en/of Frans. Bij het boekingsproces kunt u aangegeven of u hier gebruik van wilt maken. Kosten zijn € 39 per dag!
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Ramadan & Offerfeest 2018
U dient er rekening mee te houden dat Ramadan in het jaar 2018 valt tussen 16 mei en 14 juni.
Tevens dient u er rekening mee te houden dat het Suikerfeest (einde van de Ramadan) in het jaar 2018 valt tussen 14 juni en 16 juni.

Het Offerfeest (Eid al-Adha) vind plaats in het jaar 2018 tussen 21 augustus en 25 augustus, wat tevens een periode is dat veel winkels en restaurants zijn gesloten.
Winkels op vrijdag
U dient er rekening mee te houden dat veel winkels in de Medina van de Koningssteden zijn gesloten i.v.m. hun rustdag.
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Marokko maken wij gebruik van Trocadero.
Trocadero is een lokaal bedrijf met een uitstekende reputatie en moderne auto's in diverse categorieën. Het mooie van deze maatschappij is dat de auto altijd op basis van 'All Inclusive' is, dus u krijgt nooit te maken met extra kosten voor extra verzekeringen en/of kosten om het eigen risico te verlagen. Bij NRV gaat u dus heel veilig op reis, met een eigen risico van € 0.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Beste van Marokko

anoniem
'Mooie en afwisselende rondreis waarin cultuur en natuur afgewisseld worden. Goede en karakteristieke Marokkaanse hotels. Het boeken van halfpension is een goede keuze daar de prijzen van de maaltijden hoog zijn. '
Climmy en Dianne, Utrecht
'Zeer complete reis om Marokko met zijn vele facetten te ontdekken.'
Bas,
'Mooi afwisselend en uniek. Mocht je net aan het gevoel krijgen nu heb ik het wel gezien dan ga je weer wat anders moois bekijken. '
Aad van Essen, Enschede
'Deze rondreis hebben wij qua landschap en cultuur als zeer afwisselend ervaren met als hoogtepunten de medina''s in Fes en Marrakech, de kamelentocht en overnachting in de Oase in de Chebbi woestijn en de autorit door de hoge Atlas.
De wegen waren redelijk tot goed. Het verkeer in de grote steden is naar Nederlandse maatstaven minder geregeld en wat chaotisch; een GPS is eigenlijk onontbeerlijk. De Tom-Tom van Trocadera autorent werkte prima.'
maarten, heibloem
'Hele mooie gevarieerde innoverende reis gehad door Marokko, veel gezien en geleerd, van toeristische plekken tot de diepe binnenlanden. Erg mooie en zeker een aanrader. '
Zoals reeds gesteld, een prima reis, zeer zeker aan te bevelen; prima en gezellige hotels, behalve het hotel in Fes, Hotel Mounia. Echt een afknaopper voor prive reizigers. Een duidelijk groepen hotel; kleine kamers; erg achterdochtig; alles meteen betalen, niets op de kamer te boeken; bij uitchecken eerst uitgebreide controle; zelfs het parkeren van de auto in de straat bleek achteraf geld te moeten kosten vanwege "vriendjespolitiek". Indien mogelijk dit hotel echt wijzigen.
Andere hotels waren super; meestal, vanwege het seizoen, slechts 6 tot 12 gasten, maar alle aandacht en volle service; zelfs zelfbedieningsbuffetten. In Volubilis, 3 gasten, werd zelfs in de bar én in het restaurant open haardvuur gestookt voor warmte en gezelligheid.Super toch.
Januari/februari prima periode om re reizen in Marokko. In het Atlas gebergte ligt sneeuw, maar de straten zijn prima schoon en je ktijgt gratis een heel ander aspect van Marokko te ervaren: verhuur van sleetjes, ski's en langlauflatten langs de wegen op die plekken waar nog sneeuw ligt; of is paardrijden door de sneeuw misschien een aardige ontspanning.
Overdag is het heerlijk weer en soms zelfs heel warm; s'nachts is het behoorlijk koud maar de hotels zijn daar volledig op ingericht. Prachtig toch die Kasbah Hotels !
Nee, we hebben genoten, een geweldige reis (alleen hotel Mounia!); bedankt NRV; we gaan beslist nog wel eens met U op stap als dat ons gegund is.
Middendorp Luc, Antwerpen
'Mooi kennismakingspakket met een land dat voor ons "onbekend" was en waar wij als Europeanen een heel ander beeld van hadden. '
Carine Buysse, Sijsele (België)
'Als eerste contact met Marokko kan het reisgedeelte zeker aanbevolen worden. In een relatief korte periode krijg je een goede indruk zowel van de cultuur als van de natuur van dit uitzonderlijke land.'
ada de groot, utrecht
'een goed verzorgde reis waar met plezier op terug kan worden gekeken. de afwisseling van steden en natuur was steeds een mooie verrassing. als twee vrouwen hebben wij ons veilig gevoeld om in marokko zelfstandig te reizen. in de steden zijn de medina''s leuk en bont om te bezoeken.de bevolking zeer vriendelijk. met de verkopers is het goed om gepast de afstand te bewaren en hun spel van onder handelen mee te spelen. de oudheden die te zien zijn interessant in deze cultuur. '
hans tuerlings, Tilburg
'Beste van Marokko laat u het mooiste van zowel cultuur als natuur zien van Marokko. de afwisseling tussen steden en natuur met aan het eind een bezoek aan Marrakech is goed in elkaar gezet. Voordeel van zelf rijden is dat je kunt stoppen waar en wanneer je wilt om eventueel te wandelen of foto''s te maken. Wel flexibel zijn wat afspraken betreft en vlotte rijstijl hebben om mee te kunnen rijden in de steden. '
Velthove, Capelle aan den IJssel
'Erg mooie reis met veel diversiteit in plaatsen en landschappen. Tijdens deze reis hebben wij veel moois gezien van Marokko. Het was het zeker waard.'
Dohmen, Terneuzen
'We waren reeds eerder in Maraokka maar dan met een reisgezelschap. Deze NRV rondreis gaf ons alle ruimte om details te bekijken die specifiek onze interesse hadden. De reis is zeer goed georkestreerd zowel wat betreft route als tijdsplanning. Alle aspecten van het land komen ruimschoots aan de orde; geschiedenis, cultuur, natuur en het dagelijkse leven. levensomstandigheden. We hebben '

Argana Hotel****

anoniem
'Heerlijk zwembad!!'
Rooker, heiloo
'Goed midden klasse hotel, alleen ontbijt is redelijk. In de buurt genoeg leuke restaurantjes o.a Via Verdana, aan het strand de Braasserie en op weg naar het strand kom je ook nog een goed restaurant tegen.'

Hotel Odyssee Park****

Teunissen, Amersfoort
'Heerlijk plekje om na de rondreis uit te rusten.'
Frans Hulsman, Amersfoort
'Goed internationaal hotel met alle faciliteiten gelegen op loopafstand aan het strand.'
Aspeslagh Carina, Bankenberge Belgie
'Mooi Hotel en rustig gelegen, kamer met uitzicht zwembad. Lekker ontbijt en lekket buffet s''avonds.
Vriendelijk personeel.'

Le Caspien Hotel***+

anoniem
'Prima hotel. Goede verzorging en bediening.'
Aad van Essen, Enschede
'Een prettig hotel in de "hotel-buurt" in Marrakech met een leuk dakterras met bar, hetgeen door de hoge temperaturen vooral s avonds een aangename plek bleek. De medina is per bus en/of taxi voor een gering bedrag snel bereikbaar.'
Climmy en Dianne, Utrecht
'Zeer goed. Perfecte locatie, heerlijk eten, fijn dakterras en vriendelijk personeel.'

Hotel Tichka Marrakech****

Golden Tulip Anezi***

Uitgebreide reisverslagen

Zouk, Woestijn en Strand

09-07-2014

Een mooie route, maar je moet wel zelf uitzoeken hoe te rijden. Dus een goede wegenkaart is wel aan te bevelen. Per hotel zou een simpel plattegrondje wel handig zijn, want sommige hotels vind je makkelijk, andere weer wat moeilijker. ...

16 dagen Hoogtepunten van Marokko

12-05-2014

Mijn vrouw en ik boekten via NRV een 16-daagse rondreis in Marokko. Teruggekeerd hebben we het er nog elke dag over. Vooral de kennismaking met de “Arabische wereld” blijft ons bezighouden. Vergeet je Europese “standaards” en geef je over aan de zo heel andere mores. Vergelijk niet, maar geniet van de verschillen....

Beste van Marokko

06-03-2014

Op donderdag 6 maart zijn Burg en ik vanaf Schiphol naar Casablanca gevlogen voor een 12 daagse rondreis in Marokko. Ons toestel vertrok rond 1100 uur. De vliegtijd is ongeveer 3 uur Het tijdverschil met Nederland is 1 uur, we kwamen in Casablanca aan rond 1 uur Marokkaanse tijd. Op het vliegveld werden we opgehaald en naar ons eerste hotel gebracht. Een hotel als in de verhalen van 1000 en 1 nach...

11-daagse rondreis Beste van Marokko

25-01-2013

Hotels waren super; meestal, vanwege het seizoen, slechts 6 tot 12 gasten, maar alle aandacht en volle service; zelfs zelfbedieningsbuffetten. In Volubilis, 3 gasten, werd zelfs in de bar én in het restaurant open haardvuur gestookt voor warmte en gezelligheid.Super toch. Januari/februari prima periode om re reizen in Marokko. In het Atlas gebergte ligt sneeuw, maar de straten zijn prima schoon e...

NRV’s 16-daagse privé-rondreis hoogtepunten Marokko

24-08-2012

Vanwege werkzaamheden konden we (4 personen) niet anders dan deze reis voor begin augustus plannen. Tijdens het heetst van de zomer èn gedurende de Ramadan. Wat zou ons te wachten staan...?! De Koningssteden (maar ook de andere steden) zijn sprookjesachtig met hun authentieke medina’s (oud stadsdeel, meestal ommuurd), de drukke souks (markt, hetzij in de buitenlucht of overdekt) en verkeer dat va...

Kort verslag over Chefchaoun

24-08-2012

Chefchaoun ligt in het noorden van Marokko, 100 km ten zuiden van Tanger, 250 km. ten noordoosten van Rabat. In tegenstelling tot andere reisorganisaties heeft NRV dit idyllische plaatsje gelukkig wel in de route opgenomen, want het is een bezoek meer dan waard, het staat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanuit ons hotel (met mooi uitzicht over het Rifgebergte) lopen we zo de med...

9-daagse rondreis Koningsteden van Marokko

20-05-2011

Rond 15u Belgische tijd stijgen we op in Schiphol richting Frankrijk, Spanje om dan in Marokko aan te komen. We landen plaatselijke tijd 18u30 (één uurtje voor op België/Nederland). Op de luchthaven is het verdacht stil, het leek precies enkel onze vlucht die daar aangekomen was en voor de rest niemand. Na wat zoeken in de aankomst/vertrekhal vonden we niet meteen onze chauffeur. Deze bleek ons bu...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam