neemt je mee
Koloniaal Malakka
Koloniaal Malakka
Batang Ai Longhouse
Batang Ai Longhouse
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
Borneo apen
Borneo apen
Damai Beach
Damai Beach

Maleisië & Borneo

Groepsreis | 15 dagen v.a. 1999
1699i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
27-07-2018
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Nieuwe reis vanaf 2018
Een ideale combinatie van cultuur, natuur en strand in één reis
Ontdek het contrast tussen modern en historisch West-Maleisië
Neusapen, orang-oetans, neushoornvogels…een reis boordevol wildlife!
Laat u betoveren door de overweldigende natuur van Borneo
Geniet van heerlijk relaxte stranddagen op Damai Beach

Van hypermoderne wolkenkrabbers tot tropische jungles

Slingerende neusapen, kleurrijke neushoornvogels, een groepje schreeuwende makaken…de natuur op Borneo is werkelijk spectaculair! Tijdens deze mooie rondreis nemen we u graag mee op ontdekking door het veelzijdige Maleisië. Van het hypermoderne Kuala Lumpur en het historische Malakka op het vasteland, tot de dichtbegroeide jungle van Borneo, in deze rondreis ziet u het allemaal. Samen gaan we op zoek naar wildlife, van brutale makaken tot zeldzame neusapen, op Borneo kunt u het allemaal tegenkomen. Tel daar het heerlijk ontspannen reistempo bij op en u heeft uw vakantiebestemming voor komend jaar te pakken!

"Een fantastische reis voor de echte natuurliefhebber! Deze schitterende rondreis door West-Maleisië en Borneo heeft alle ingrediënten voor een afwisselende vakantie vol natuurpracht. Laat u betoveren door de indrukwekkende jungle van Sarawak en wie weet staat u oog in oog met de zeldzame neusaap!"

Corine, Product Manager Maleisië

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Kuala Lumpur

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Kuala Lumpur
Overnachting vliegtuig

Vandaag is het eindelijk zover: uw langverwachte droomreis naar Maleisië en Borneo gaat beginnen! Nog even en u staat eindelijk oog in oog met slingerende neusapen in de spectaculaire natuur van Maleisisch Borneo. Of misschien kijkt u wel uit naar een paar dagen rondslenteren in hypermodern Kuala Lumpur. Tijdens deze rondreis ziet u het allemaal.
Maak het u zo comfortabel mogelijk aan boord van het vliegtuig naar Kuala Lumpur. U overnacht tijdens de vlucht.

DAG
02

Kuala Lumpur - Malakka (ca. 120 km)

my_al_melakakerk.jpg
Aankomst Kuala Lumpur
Kennismaking Engelssprekende reisleider
Vertrek naar Malakka per transfer
Welkomstdiner
Eerste overnachting Malakka

Uw vliegtuig landt in de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur (2,3 miljoen inwoners), ‘KL’ in de volksmond. Vanaf hier bent u meteen in goede handen – uw enthousiaste Engelssprekende reisleider verwelkomt u op het vliegveld. We laten de miljoenenstad Kuala Lumpur nog even achter ons want we maken eerst nog even een uitstapje naar de historische stad Malakka. In de 16e en 17e eeuw was Malakka het belangrijkste centrum voor de Aziatische kruidenhandel en door haar gunstige locatie is de stad door de eeuwen heen in verschillende handen geweest, waaronder Nederlandse! In het oude centrum vindt u dan ook sporen uit de Portugese, Nederlandse en Engelse koloniale tijden. De historische wijk ligt in het hart van de stad. Hier vindt u onder andere het Stadthuys, één van de oudste Nederlandse gebouwen in het Verre Oosten.
In het hotel frissen we ons op en maken we ons op voor een gezellig welkomstdiner. Een leuk begin: we leren elkaar beter kennen, nemen het reisprogramma door en ontdekken de aromatische en gevarieerde smaken van Maleise culinaire specialiteiten.

DAG
03

Malakka - Kuala Lumpur (ca. 120 km)

my_al_kualalumpurr.jpg
Stadswandeling Malakka
Vertrek naar Kuala Lumpur
Eerste overnachting Kuala Lumpur

Door het tijdverschil bent u vast vroeg wakker. Daar maken we graag gebruik van! Na het ontbijt wordt u met de groep opgehaald voor een stadswandeling door Malakka. Het oude centrum van Malakka is klein en eenvoudig per voet te bereiken. Het is een gezellig komen en gaan van historische gebouwen, leuke winkeltjes en gezellige eetstalletjes. Samen met onze gids gaan we op een nostalgische reis terug in de tijd en ontdekken we alle historische bouwwerken van Malakka’s bijzondere verleden. Zo herbeleven we oude tijden bij de ruïnes van Famosa, een Portugese vesting, maar ook het Nederlandse verleden van Malakka is nog goed zichtbaar. Zo bezoeken we Porta de Santiago en het Rode Plein, waar het Stadhuys en de oude Christelijke kerk te vinden zijn, overblijfselen aan de Nederlandse overheersing van Malakka.
Na de stadstour gaat u met de groep terug naar Kuala Lumpur waar de reisleider u naar uw hotel in het centrum van de stad brengt . Onderweg raakt u al snel onder de indruk van het bruisende straatleven en de mix van moderne wolkenkrabbers en historische architectuur. De stad is één grote smeltkroes van verschillende Aziatische culturen. Morgen laten we u de highlights en bijzondere plekken van Kuala Lumpur zien.

Weetje

‘Wet markets’ heten zo omdat de visverkopers regelmatig een plens water over hun koopwaar gooien om het vers te houden. De looppaden zijn dus vaak nat. De handelaren staan bekend als vriendelijk en niet opdringerig. Ze gaan meestal graag op de foto.

DAG
04

Kuala Lumpur

my_al_kualalumpur (2).jpg
Stadstour Kuala Lumpur
Bezoek Petronas Twin Towers (optioneel)
Tweede overnachting Kuala Lumpur

Met onze Engelssprekende gids maken we na het ontbijt een leuke stadstour door Kuala Lumpur (‘KL’). Zo ziet u veel bezienswaardigheden en krijgt u een goed beeld van het dagelijks leven. We verkennen onder meer de kleine straatjes van Chinatown en bekijken de koloniale en Moorse architectuur op het Onafhankelijkheidsplein (‘Merdeka Square’). Hierna bezoeken we een ‘wet market’. We zien hoe de lokale bevolking boodschappen doet en wandelen langs de kleurrijke stalletjes met verse groenten, vis, vlees en andere koopwaar. Proef zeker de regionale specerijen en vruchten die de gids u aanbiedt! Vervolgens gaat u op eigen gelegenheid verder op ontdekkingstocht. KL is een overweldigende en veelzijdige wereldstad met een goed metronetwerk en een monorail. Het is hier fantastisch winkelen en eten. De interessantste musea, parken en shoppingmalls liggen in en rondom het centrum. Vooral in de ‘Golden Triangle’ vindt u een waslijst aan attracties. Wilt u de stad vanaf grote hoogte bekijken? We regelen graag toegangskaarten (exclusief) voor u voor de beroemde Petronas Twin Towers (Skybridge en Observatiedek). Bezoek ’s avonds de Chinese avondmarkt en kies uit de vele lokale of juist luxe restaurants en heerlijke eetstalletjes. Tip: besluit de dag met een drankje op één van de spectaculaire ‘rooftopbars’.

Goed om te weten

Vanaf de Skybridge en het Observatiedek van de Petronas Twin Towers (170 meter hoog) heeft u een sensationeel uitzicht. We regelen graag toegangskaarten voor u. Het bezoek duurt ongeveer 1 uur. U geeft zelf aan welke tijd u uitkomt. Op maandag is deze attractie gesloten.

DAG
05

Kuala Lumpur

vlindertuin Kuala Lumpur
Heerlijk vrije dag om zelf op verkenning te gaan
Ontmoet de Aziatische olifant in Kuala Gandah Elephant Sanctuary (optioneel)
Laat u betoveren in het Kuala Selangor FireFly Park (optioneel)
Derde overnachting Kuala Lumpur

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag voor de boeg om zelf op ontdekking te gaan in of in de omgeving van Kuala Lumpur! Gaat u verder op verkenning langs de imposante architectuur van de stad? Of kiest u liever voor een dagje lekker shoppen in één van de vele shoppingmalls die de stad rijk is? Kuala Lumpur is zo veelzijdig, alles is mogelijk. Wilt u liever iets buiten de stad doen, dan is de optionele excursie naar Kuala Gandah een echte aanrader. Dit olifantenopvangcentrum is het grootste op West-Maleisië en heeft sinds haar oprichting in 1989 al meegeholpen met het terugplaatsen van meer dan 400 olifanten in hun natuurlijke leefomgeving. Door agrarische ontwikkeling is de Aziatische olifant een bedreigde diersoort en in Kuala Gandah worden jaarlijks meerdere wees geworden olifantjes binnengebracht. De 35 medewerkers van het opvangcentrum zorgen dat de dieren heropgevoed en herplaatst kunnen worden in de grotere nationale parken op het schiereiland, waaronder het bekende Taman Negara National Park. Tijdens een bezoek aan het centrum kunt u zien hoe de dieren gevoed en gewassen worden in de rivier, een prachtig gezicht.
Wilt u uw laatste avond in Kuala Lumpur op een bijzondere manier afsluiten, dan is de tour naar het Kuala Selangor Firefly Park een leuke optie. Op een uurtje buiten Kuala Lumpur vindt u het dorp Kuala Selangor, gelegen aan de Selangor rivier. Langs de oevers van de rivier, in de dichte mangrovebossen leeft één van de grootste kolonies vuurvliegjes ter wereld. Vanuit een geruisloos elektrisch bootje is het een magisch gezicht om de honderden knipperende vuurvliegjes te zien oplichten in het aardedonker.

Geniet ’s avonds van uw laatste avond in Kuala Lumpur. Morgen ruilen we de hypermoderne stad in voor de overweldigende natuur van Borneo en ervaren we het ultieme jungle gevoel!

DAG
06

Kuala Lumpur - Kuching

kuching borneo 2.jpg
Binnenlandse vlucht Kuala Lumpur – Kuching
Eerste kennismaking met Maleisisch Borneo
Vrije avond in Kuching

Na een laatste ontbijtje neemt u samen met de groep de afgelopen dagen in West-Maleisië door. Wat hebben we al veel gezien en gedaan in korte tijd! Gelukkig zit de reis er nog lang niet op, want aan het einde van de ochtend worden we opgehaald voor onze transfer naar de luchthaven, waar we richting Borneo zullen vertrekken. Na een comfortabele binnenlandse vlucht van nog geen 2 uur komen we aan in Kuching, de hoofdstad van de deelstaat Sarawak. Kuching wordt beschouwd als één van de schoonste steden van Maleisië en werd ooit verkozen tot één van ’s werelds gezondste steden om te wonen.

De komende 3 nachten verblijven we in Kuching. Morgen zullen we de stad op unieke wijze verkennen met onze gids, maar vanavond heeft u alle tijd om vast kennis te maken met de heerlijke keuken van dit deel van Maleisië. Wanneer u ’s avonds de levendigheid op wilt zoeken is het aan te raden naar de ‘Waterfront’ te wandelen. Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze boulevard aan de oever van de Sarawak rivier en is bezaaid met talloze eettentjes waar u heerlijke lokale specialiteiten kunt proeven.

Weetje

Kuching wordt in de volksmond ook wel 'Cat City' genoemd, Kuching betekent in het Maleis letterlijk kat. Of de stad haar naam ook echt ontleent aan de kat is de vraag, maar dat de kat hét symbool van de stad is, wordt u al snel duidelijk. De stad is werkelijk bezaaid met standbeelden van katten en heeft zelfs een heus kattenmuseum!

DAG
07

Kuching

kuching borneo.jpg
Fietstour met gids door Kuching
Tweede overnachting Kuching

Vandaag maken we op unieke wijze kennis met het uitgestrekte Kuching: op de fiets! Samen met een gids maken we een afwisselende fietstocht langs alle highlights van de stad. Zoals u inmiddels waarschijnlijk al gezien heeft, wordt Kuching door de Sarawak rivier in twee delen gesplitst; een noordelijk en een zuidelijk deel. Ons hotel bevindt zich in het zuidelijk deel van de stad, het commerciële hart van de stad. Aan de overkant van het water bevindt zich het noordelijk deel van Kuching, dat een veel traditioneler Maleis karakter heeft met oude kampung huizen langs de rivier. Tijdens onze fietstocht maken we kennis met beide delen van de stad en ontdekt u hoe veelzijdig het karakter van deze stad eigenlijk is.

Nadat we de stad op de pedalen hebben verkend heeft u de rest van de middag om zelf op ontdekking te gaan. Een leuke tip is om Kuching eens te bekijken vanaf het water. Vanaf de Kuching Promenade bij de waterkant vertrekt dagelijks een avondcruise aan het einde van de middag, waarmee je in ongeveer 2 uur een ontspannen tocht maakt over de Sarawak rivier. Wanneer de schemering valt, levert de horizon met een beetje geluk een bijzonder kleurenspektakel op. Een heerlijk ontspannen manier om uw dag in Kuching af te sluiten!

DAG
08

Kuching ( Bako National Park)

my_al_borneovogel.jpg
Volle dag in de jungle van Bako National Park
Ga op zoek naar de zeldzame neusaap
Laatste overnachting Kuching

Voor de echte natuurliefhebber breekt vandaag een nieuw hoogtepunt van de reis aan; Bako National Park. We staan vroeg op, zodat we alle tijd hebben om dit schitterende natuurschoon te ontdekken. We rijden naar het dorpje Bako, dat een klein uurtje rijden ten noorden van Kuching ligt, waar we op de boot naar het Bako National Park stappen. Aangekomen in Bako National Park zullen we met een gids de mangrovebossen intrekken en maken we een schitterende wandeling door de dichtbegroeide jungle. Bako National Park kent maar liefst zeven ecosystemen, waardoor het park een enorm gevarieerde flora & fauna kent. Tijdens de wandeling hoort u in de verte al wat aapjes krijsen, maar onze gids weet precies waar we de meeste kans hebben op het spotten van de zeldzame neusaap. Deze aap komt enkel op Borneo voor en wordt vanwege zijn lange rode neus en dikke buik ook wel spottend ‘Orang Belanda’ genoemd, oftewel ‘De Hollander’, vernoemd naar de vroegere Nederlandse kolonisten van wie ze volgens de lokale bevolking best wat weg hebben. Ziet u de gelijkenis?

Na een indrukwekkende dag in Bako National Park rijden we aan het eind van de middag weer terug naar de bewoonde wereld van Kuching. Uw laatste avond in deze fijne stad is ter vrije besteding. Gaat u lekker slenteren over de promenade langs de waterkant of zoekt u één van de populaire foodcourts op in het commerciële hart van de stad?

Weetje

De weg naar Bako Nationaal Park is al een ervaring op zich. De enige manier om het park te bereiken is namelijk over water, via de schilderachtige Santubong Rivier. Kijkt u vooral goed naar de oevers van de rivier, de mangrovebossen zijn namelijk het thuis van zoutwater krokodillen!

DAG
09

Kuching - Batang Ai (ca. 250 km)

my_al_orangoetan.jpg
Bezoek aan het Orang Oetan Reservaat Semenggoh
Boottocht over het stuwmeer van Batang Ai
Eerste overnachting in de jungle in Batang Ai

Na een laatste ontbijtje in ons hotel in Kuching is het tijd om afscheid te nemen van de stad en op weg te gaan naar het hart van de jungle van Batang Ai. Maar voor we hier naartoe gaan, maken we eerst nog een tussenstop bij één van de meest geliefde plekken in Sarawak; het Semenggoh Orang Oetan Reservaat. Dit grootste Orang Oetan rehabilitatiecentrum van Sarawak bestaat sinds 1975 en biedt onderdak aan gewonde en verstoten orang-oetans op Borneo. In het centrum wordt dagelijks hard gewerkt om de dieren weer te laten wennen aan hun natuurlijke leefomgeving, zodat ze weer terug kunnen keren naar hun oorspronkelijke leefgebied. In de jungle van Semenggoh laten de orang-oetans zich dan ook nauwelijks zien, maar met een beetje geluk komen ze rond voedertijd uit hun schuilplaats en kunnen we een glimp van deze schitterende wilde dieren opvangen. Erg indrukwekkend!
Na dit bijzondere bezoek zetten we koers naar Batang Ai, het grootste stuwmeer van Borneo. De rit naar het meer is al een beleving op zich, onderweg trekken schitterende landschappen vol rubber- en peperplantages aan ons voorbij. Aangekomen bij de ferryhaven, stappen we over op een longboat waarmee we het meer opvaren richting ons hotel. Morgen maken we uitgebreid kennis met de prachtige flora & fauna van Batang Ai National Park en nemen we een kijkje in het leven van de traditionele stam die in dit natuurgebied leeft. Vanavond maken we het daarom niet laat, maar genieten we van een ontspannen avond in ons hotel.

Goed om te weten

Voor het verblijf in Batang Ai raden wij u aan een (kleine) rugzak mee te nemen, waar u uw kleding en overige persoonlijke bezittingen in opbergt. Omdat we het laatste stuk per boot zullen afleggen is er geen plek om grote koffers mee te nemen. Uw koffer blijft achter in de bus op een bewaakte parkeerplaats.

DAG
10

Batang Ai

MY_AL_sarawak_longhouse_84747010
Op bezoek bij een traditionele Iban stam
Picknick aan de oever van de rivier
Laatste overnachting in Batang Ai

Nadat u wakker bent geworden van typische jungle geluiden, genieten we van een lekker ontbijtje en gaan we aan boord van een longboat om op bezoek te gaan bij een traditionele Iban stam. Deze stam woont diep in de jungle van Batang Ai in een longhouse, een traditionele paalwoning. U zult zelf zien dat dit eigenlijk geen woning te noemen is, vaak wonen families met meer dan 20 gezinnen in één longhouse, dat eerder een compleet dorp onder één dak is. Ooit waren de Iban een gevreesde stam op Borneo, maar tegenwoordig is het een vreedzame stam die leeft van vissen en jagen in de jungle. Na een warm welkom vertelt het stamhoofd u graag meer over hun traditionele leefwijzen en laten ze u de kunst van het jagen met een blaaspijp zien. Ongelooflijk hoe behendig ze dit doen, probeert u het zelf maar eens! Na de ontmoeting maken we bij goed weer een mooie wandeling door de jungle en genieten we van een lekkere picknick aan de oever van de rivier.
In de loop van de middag keren we weer terug in ons hotel voor de laatste avond in Batang Ai. Neem nog een lekkere verfrissende duik in het zwembad om de warmte van de dag van u af te spoelen en geniet nog een laatste keer van de schitterende uitzichten op de jungle van Batang Ai.

DAG
11

Batang Ai – Damai Beach (ca. 300 km)

my_damaib.jpg
Vertrek Batang Ai en afscheid Nederlandstalige reisbegeleiding
Drie dagen in Damai Beach
Lekker relaxed eindigen aan het strand

Nadat we per boot afscheid nemen van de jungle van Batang Ai rijden we verder terug richting Kuching. Ten noorden van Kuching, net voorbij het met regenwoud begroeide Santubong gebergte, ligt de mooie baai van Damai. Hier overnachten we de komende drie nachten in een fijn resort met zwembad, direct gelegen aan het strand. De komende drie dagen staan dan ook in het teken van maar 1 ding: relaxen! Geniet van het heerlijk brede zandstrand van Damai of ontdek de omgeving op eigen gelegenheid. Omdat het regenwoud van Santubong letterlijk om de hoek ligt, kunt u hier allerlei leuke dagtochten maken. Informeer bij de receptie van uw hotel voor de mogelijkheden.

DAG
12

Damai Beach

MY_AC_DamaiBeachZW2
Heerlijk ontspannen stranddagen in Damai Beach
Boek één van de vele optionele excursiemogelijkheden

Wat een geluk, de komende twee dagen heeft u alle tijd om bij te komen van uw indrukwekkende rondreis door Maleisië en Borneo. Ons fijne hotel biedt u alle faciliteiten voor een ontspannen strandverblijf, maar wilt u toch nog meer van Borneo zien, informeer dan ook zeker naar de vele excursiemogelijkheden.
Vlakbij de baai van Damai vindt u het Sarawak Cultural Village, een soort openluchtmuseum waarin u alles leert over de verschillende bevolkingsgroepen van Maleisisch Borneo. Wilt u nog meer wildlife spotten? Dan is de Santubong Wildlife Cruise een hele leuke ervaring. U zult het misschien niet verwachten, maar zodra het donker valt, is de kans op het spotten van wilde dieren het grootst. Daarom gaat u tegen de schemering aan boord en vaart u de Santubong rivier op. Kijkt u vooral goed omhoog, de zeldzame neusaap leeft het liefst hoog in de bomen en vaak spot u ze dan ook in kleine groepjes bij elkaar in de boomtoppen. Zodra het helemaal donker is gaat u op zoek naar nog meer wild, met een zaklamp schijnt de gids op de modderige oevers van de rivier zodat u de ogen van krokodillen kunt zien oplichten in het donker. Spannend! Tot slot vaart u nog iets verder de rivier op waar duizenden vuurvliegjes de donkere mangrovebossen oplichten. Een werkelijk schitterende tour om uw verblijf op Sarawak mee af te sluiten!

DAG
14

Kuching - Kuala Lumpur - Amsterdam

damai beach borneo.jpg
Binnenlandse vlucht Kuching – Kuala Lumpur
Vlucht Kuala Lumpur – Amsterdam
Overnachting vliegtuig

Na het ontbijt in ons strandhotel op Damai Beach is het dan toch echt zover; het einde van de rondreis is in zicht. Na het pakken van onze koffers stappen we in de bus richting de luchthaven van Kuching, voor onze binnenlandse vlucht terug naar Kuala Lumpur. Op de luchthaven heeft u de tijd om nog even wat te eten of om nog wat laatste souvenirs te kopen voor thuis. In de avond gaan we met een voldaan gevoel aan boord van het vliegtuig. Met een goed gevoel kijkt u terug op de afgelopen twee weken. Wat was het een bijzondere reis en wat hebben we veel gezien en gedaan! Maak het u lekker gemakkelijk en bereid u voor op de nacht. We overnachten in het vliegtuig en komen de volgende ochtend aan in Amsterdam.

Goed om te weten

Wilt u graag nog wat langer van de fantastische stranden van Maleisië genieten? Wij kunnen uw strandverblijf in het Damai Beach Resort per nacht verlengen. Ook geven we u de mogelijkheid uw reis nog met een paar dagen te verlengen aan het ongerepte strand van Langkawi, op West-Maleisië. U vliegt dan vanuit Kuching via Kuala Lumpur naar Langkawi. Geef dit aan bij de boeking, dan maken wij het voor u in orde.

DAG
15

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam
Afscheid nemen van het reisgezelschap

In de ochtend wordt u wakker gemaakt met een ontbijtje en bereiden we ons voor op de landing op Schiphol. Na aankomst wisselt u de laatste telefoonnummers en e-mailadressen uit en neemt u afscheid van de groep en gaat u op huis aan. U kunt nu al niet wachten om uw familie en vrienden te vertellen over al uw ervaringen en ze te overladen met alle prachtige foto’s die u gemaakt heeft. Wat een land en wat een reis!

Goed om te weten

Er geldt een afwijkende minimum leeftijd voor de groepsreis 'Maleisië & Borneo'. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen mee op deze reis.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar extra heerlijk ontspannende dagen aan het prachtige zandstrand van Damai Beach? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan door te klikken op ‘Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

Damai Beach

Damai Beach

-

Damai Beach Resort

Viersterren

Het Damai Beach Resort heeft een unieke ligging tegen de Mount Santubong, op slechts 30 minuten van Kuching en op loopafstand van het strand. Het resort is voorzien van zwembaden, ... restaurants, fitnessruimte, wellness faciliteiten en een tennisbaan. Wi-Fi beschikbaar tegen betaling. De kamers hebben een elegante uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, eigen badkamer met bad of douche en een minibar.

2 nachten p.p.v.a.81
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Damai Beach Resort

Het Damai Beach Resort heeft een unieke ligging tegen de Mount Santubong, op slechts 30 minuten van Kuching en op loopafstand van het strand. Het resort is voorzien van zwembaden, restaurants, fitnessruimte, wellness faciliteiten en een tennisbaan. Wi-Fi beschikbaar tegen betaling. De kamers hebben een elegante uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, eigen badkamer met bad of douche en een minibar.

Tijdens het Chinees Nieuwjaar en het Rainforest World Music festival kan er een toeslag gelden. Hierover zult u bij de bevestiging geïnformeerd worden.

Sluit meer info

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

Optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 3 van 3 opties )
Bloem Maleisië

Kuala Lumpur - Fireflies & Kuala Selangor tour

In de namiddag vertrekt u naar Melawati Hill, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Selangor-rivier. Na een fantastisch seafood diner, maakt u een boottocht over de rivier en kunt u duizenden vuurvliegjes zien. <i>Deze excursie wordt op basi...

In de namiddag vertrekt u naar Melawati Hill, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Selangor-rivier. Na een fantastisch seafood diner, maakt u een boottocht over de rivier en kunt u duizenden vuurvliegjes zien. Deze excursie wordt op basis van Seat-in Coach uitgevoerd.Minimaal 2 deelnemers – Prijs 228 RM per persoon

Meer info

Minder info

MY_AL_Kuala Gandah Olifantenreservaat

Kuala Lumpur - Kuala Gandah Olifantenreservaat

Allereerst brengt u een bezoek aan een lokaal dorpje in de omgeving van Kuala Lumpur, waarna u vervolgens doorrijdt naar het Kuala Gandah Olifantenreservaat. Hier krijgt u een rondleiding en ziet u hoe de dieren verzorgd en gevoederd worden. Geniet v...

Allereerst brengt u een bezoek aan een lokaal dorpje in de omgeving van Kuala Lumpur, waarna u vervolgens doorrijdt naar het Kuala Gandah Olifantenreservaat. Hier krijgt u een rondleiding en ziet u hoe de dieren verzorgd en gevoederd worden. Geniet van de waterpret aan de zijkant van de rivier als de olifanten het water inlopen om te gaan baden. Een bijzondere ervaring! Minimaal 2 deelnemers – Prijs 220 RM per persoon
Deze excursie wordt op basis van Seat-in Coach uitgevoerd.

Meer info

Minder info

Petronas

Kuala Lumpur - Petronas Twin Towers, skybridge & observatie deck, Kuala Lumpur

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur staan twee torens met een hoogte van 451,9 meter: de Petronas Towers. De torens moesten op verzoek van de opdrachtgever verwijzingen bevatten naar de islamitische cultuur en karakteristieke vormen bevatten van...

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur staan twee torens met een hoogte van 451,9 meter: de Petronas Towers. De torens moesten op verzoek van de opdrachtgever verwijzingen bevatten naar de islamitische cultuur en karakteristieke vormen bevatten van de Zuidoost-Aziatische architectuur. Aanvankelijk werd in het ontwerp uitgegaan van een twaalfpuntige ster, maar op aanraden van de premier van Maleisië werd dit veranderd in een traditioneel islamitische achtpuntige ster. Vanaf de hangbrug tussen de beide torens heeft u een prachtig uitzicht op de hele stad.Minimaal 2 deelnemers – Prijs 95.00 MYR per persoon
U betaalt alleen voor de entree. Een gids is niet inclusief.

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
(details)
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
20.45 uur
AmsterdamKuala Lumpur
14.45 uur
23.20 uur
Kuala LumpurAmsterdam
06.00 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Maleisië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Maleisië en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Maleisië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

15 dagen Maleisië & Borneo: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 150

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis per luxe airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Transfer luchthaven Kuala Lumpur - Malakka
Overnachtingen in goede midden- of superiorklasse hotels
Welkomstdiner in Malakka op dag 2
Iedere dag ontbijt
Lokale Engelssprekende gids
Stadstour Malakka
Stadswandeling in Kuala Lumpur
Fietstour Kuching
Dagbezoek aan Bako National Park
Bezoek aan Orang Oetan Reservaat Semenggoh
Overnachting in de jungle van Batang Ai en bezoek aan de lokale Iban stam
Genieten in een heerlijk strandhotel in Damai Beach
Entreegelden gedurende de rondreis
Binnenlandse vlucht Kuala Lumpur - Kuching en v.v.

Exclusief

Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooienpot: ca. € 52 p.p. (omgerekend ca. 248 MYR per persoon, afhankelijk van de wisselkoers)
Toeristenbelasting. Per 1 september 2017 dient u bij het in- of uitchecken een bedrag van 10 MYR (ca. € 2,-) per kamer per nacht te betalen (in lokale valuta).
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 34

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar extra heerlijk ontspannende dagen aan het prachtige zandstrand van Damai Beach? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan door te klikken op ‘Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

Damai Beach

Damai Beach

-

Damai Beach Resort

Viersterren

Het Damai Beach Resort heeft een unieke ligging tegen de Mount Santubong, op slechts 30 minuten van Kuching en op loopafstand van het strand. Het resort is voorzien van zwembaden, ... restaurants, fitnessruimte, wellness faciliteiten en een tennisbaan. Wi-Fi beschikbaar tegen betaling. De kamers hebben een elegante uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, eigen badkamer met bad of douche en een minibar.

2 nachten p.p.v.a.81
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Damai Beach Resort

Het Damai Beach Resort heeft een unieke ligging tegen de Mount Santubong, op slechts 30 minuten van Kuching en op loopafstand van het strand. Het resort is voorzien van zwembaden, restaurants, fitnessruimte, wellness faciliteiten en een tennisbaan. Wi-Fi beschikbaar tegen betaling. De kamers hebben een elegante uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, eigen badkamer met bad of douche en een minibar.

Tijdens het Chinees Nieuwjaar en het Rainforest World Music festival kan er een toeslag gelden. Hierover zult u bij de bevestiging geïnformeerd worden.

Sluit meer info

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

Optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 3 van 3 opties )
Bloem Maleisië

Kuala Lumpur - Fireflies & Kuala Selangor tour

In de namiddag vertrekt u naar Melawati Hill, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Selangor-rivier. Na een fantastisch seafood diner, maakt u een boottocht over de rivier en kunt u duizenden vuurvliegjes zien. <i>Deze excursie wordt op basi...

In de namiddag vertrekt u naar Melawati Hill, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Selangor-rivier. Na een fantastisch seafood diner, maakt u een boottocht over de rivier en kunt u duizenden vuurvliegjes zien. Deze excursie wordt op basis van Seat-in Coach uitgevoerd.Minimaal 2 deelnemers – Prijs 228 RM per persoon

Meer info

Minder info

MY_AL_Kuala Gandah Olifantenreservaat

Kuala Lumpur - Kuala Gandah Olifantenreservaat

Allereerst brengt u een bezoek aan een lokaal dorpje in de omgeving van Kuala Lumpur, waarna u vervolgens doorrijdt naar het Kuala Gandah Olifantenreservaat. Hier krijgt u een rondleiding en ziet u hoe de dieren verzorgd en gevoederd worden. Geniet v...

Allereerst brengt u een bezoek aan een lokaal dorpje in de omgeving van Kuala Lumpur, waarna u vervolgens doorrijdt naar het Kuala Gandah Olifantenreservaat. Hier krijgt u een rondleiding en ziet u hoe de dieren verzorgd en gevoederd worden. Geniet van de waterpret aan de zijkant van de rivier als de olifanten het water inlopen om te gaan baden. Een bijzondere ervaring! Minimaal 2 deelnemers – Prijs 220 RM per persoon
Deze excursie wordt op basis van Seat-in Coach uitgevoerd.

Meer info

Minder info

Petronas

Kuala Lumpur - Petronas Twin Towers, skybridge & observatie deck, Kuala Lumpur

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur staan twee torens met een hoogte van 451,9 meter: de Petronas Towers. De torens moesten op verzoek van de opdrachtgever verwijzingen bevatten naar de islamitische cultuur en karakteristieke vormen bevatten van...

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur staan twee torens met een hoogte van 451,9 meter: de Petronas Towers. De torens moesten op verzoek van de opdrachtgever verwijzingen bevatten naar de islamitische cultuur en karakteristieke vormen bevatten van de Zuidoost-Aziatische architectuur. Aanvankelijk werd in het ontwerp uitgegaan van een twaalfpuntige ster, maar op aanraden van de premier van Maleisië werd dit veranderd in een traditioneel islamitische achtpuntige ster. Vanaf de hangbrug tussen de beide torens heeft u een prachtig uitzicht op de hele stad.Minimaal 2 deelnemers – Prijs 95.00 MYR per persoon
U betaalt alleen voor de entree. Een gids is niet inclusief.

Meer info

Minder info

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Maleisië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Maleisië en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Maleisië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

15 dagen Maleisië & Borneo: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Kuala Lumpur

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Kuala Lumpur
Overnachting vliegtuig

Vandaag is het eindelijk zover: uw langverwachte droomreis naar Maleisië en Borneo gaat beginnen! Nog even en u staat eindelijk oog in oog met slingerende neusapen in de spectaculaire natuur van Maleisisch Borneo. Of misschien kijkt u wel uit naar een paar dagen rondslenteren in hypermodern Kuala Lumpur. Tijdens deze rondreis ziet u het allemaal.
Maak het u zo comfortabel mogelijk aan boord van het vliegtuig naar Kuala Lumpur. U overnacht tijdens de vlucht.

DAG
02

Kuala Lumpur - Malakka (ca. 120 km)

my_al_melakakerk.jpg
Aankomst Kuala Lumpur
Kennismaking Engelssprekende reisleider
Vertrek naar Malakka per transfer
Welkomstdiner
Eerste overnachting Malakka

Uw vliegtuig landt in de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur (2,3 miljoen inwoners), ‘KL’ in de volksmond. Vanaf hier bent u meteen in goede handen – uw enthousiaste Engelssprekende reisleider verwelkomt u op het vliegveld. We laten de miljoenenstad Kuala Lumpur nog even achter ons want we maken eerst nog even een uitstapje naar de historische stad Malakka. In de 16e en 17e eeuw was Malakka het belangrijkste centrum voor de Aziatische kruidenhandel en door haar gunstige locatie is de stad door de eeuwen heen in verschillende handen geweest, waaronder Nederlandse! In het oude centrum vindt u dan ook sporen uit de Portugese, Nederlandse en Engelse koloniale tijden. De historische wijk ligt in het hart van de stad. Hier vindt u onder andere het Stadthuys, één van de oudste Nederlandse gebouwen in het Verre Oosten.
In het hotel frissen we ons op en maken we ons op voor een gezellig welkomstdiner. Een leuk begin: we leren elkaar beter kennen, nemen het reisprogramma door en ontdekken de aromatische en gevarieerde smaken van Maleise culinaire specialiteiten.

DAG
03

Malakka - Kuala Lumpur (ca. 120 km)

my_al_kualalumpurr.jpg
Stadswandeling Malakka
Vertrek naar Kuala Lumpur
Eerste overnachting Kuala Lumpur

Door het tijdverschil bent u vast vroeg wakker. Daar maken we graag gebruik van! Na het ontbijt wordt u met de groep opgehaald voor een stadswandeling door Malakka. Het oude centrum van Malakka is klein en eenvoudig per voet te bereiken. Het is een gezellig komen en gaan van historische gebouwen, leuke winkeltjes en gezellige eetstalletjes. Samen met onze gids gaan we op een nostalgische reis terug in de tijd en ontdekken we alle historische bouwwerken van Malakka’s bijzondere verleden. Zo herbeleven we oude tijden bij de ruïnes van Famosa, een Portugese vesting, maar ook het Nederlandse verleden van Malakka is nog goed zichtbaar. Zo bezoeken we Porta de Santiago en het Rode Plein, waar het Stadhuys en de oude Christelijke kerk te vinden zijn, overblijfselen aan de Nederlandse overheersing van Malakka.
Na de stadstour gaat u met de groep terug naar Kuala Lumpur waar de reisleider u naar uw hotel in het centrum van de stad brengt . Onderweg raakt u al snel onder de indruk van het bruisende straatleven en de mix van moderne wolkenkrabbers en historische architectuur. De stad is één grote smeltkroes van verschillende Aziatische culturen. Morgen laten we u de highlights en bijzondere plekken van Kuala Lumpur zien.

Weetje

‘Wet markets’ heten zo omdat de visverkopers regelmatig een plens water over hun koopwaar gooien om het vers te houden. De looppaden zijn dus vaak nat. De handelaren staan bekend als vriendelijk en niet opdringerig. Ze gaan meestal graag op de foto.

DAG
04

Kuala Lumpur

my_al_kualalumpur (2).jpg
Stadstour Kuala Lumpur
Bezoek Petronas Twin Towers (optioneel)
Tweede overnachting Kuala Lumpur

Met onze Engelssprekende gids maken we na het ontbijt een leuke stadstour door Kuala Lumpur (‘KL’). Zo ziet u veel bezienswaardigheden en krijgt u een goed beeld van het dagelijks leven. We verkennen onder meer de kleine straatjes van Chinatown en bekijken de koloniale en Moorse architectuur op het Onafhankelijkheidsplein (‘Merdeka Square’). Hierna bezoeken we een ‘wet market’. We zien hoe de lokale bevolking boodschappen doet en wandelen langs de kleurrijke stalletjes met verse groenten, vis, vlees en andere koopwaar. Proef zeker de regionale specerijen en vruchten die de gids u aanbiedt! Vervolgens gaat u op eigen gelegenheid verder op ontdekkingstocht. KL is een overweldigende en veelzijdige wereldstad met een goed metronetwerk en een monorail. Het is hier fantastisch winkelen en eten. De interessantste musea, parken en shoppingmalls liggen in en rondom het centrum. Vooral in de ‘Golden Triangle’ vindt u een waslijst aan attracties. Wilt u de stad vanaf grote hoogte bekijken? We regelen graag toegangskaarten (exclusief) voor u voor de beroemde Petronas Twin Towers (Skybridge en Observatiedek). Bezoek ’s avonds de Chinese avondmarkt en kies uit de vele lokale of juist luxe restaurants en heerlijke eetstalletjes. Tip: besluit de dag met een drankje op één van de spectaculaire ‘rooftopbars’.

Goed om te weten

Vanaf de Skybridge en het Observatiedek van de Petronas Twin Towers (170 meter hoog) heeft u een sensationeel uitzicht. We regelen graag toegangskaarten voor u. Het bezoek duurt ongeveer 1 uur. U geeft zelf aan welke tijd u uitkomt. Op maandag is deze attractie gesloten.

DAG
05

Kuala Lumpur

vlindertuin Kuala Lumpur
Heerlijk vrije dag om zelf op verkenning te gaan
Ontmoet de Aziatische olifant in Kuala Gandah Elephant Sanctuary (optioneel)
Laat u betoveren in het Kuala Selangor FireFly Park (optioneel)
Derde overnachting Kuala Lumpur

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag voor de boeg om zelf op ontdekking te gaan in of in de omgeving van Kuala Lumpur! Gaat u verder op verkenning langs de imposante architectuur van de stad? Of kiest u liever voor een dagje lekker shoppen in één van de vele shoppingmalls die de stad rijk is? Kuala Lumpur is zo veelzijdig, alles is mogelijk. Wilt u liever iets buiten de stad doen, dan is de optionele excursie naar Kuala Gandah een echte aanrader. Dit olifantenopvangcentrum is het grootste op West-Maleisië en heeft sinds haar oprichting in 1989 al meegeholpen met het terugplaatsen van meer dan 400 olifanten in hun natuurlijke leefomgeving. Door agrarische ontwikkeling is de Aziatische olifant een bedreigde diersoort en in Kuala Gandah worden jaarlijks meerdere wees geworden olifantjes binnengebracht. De 35 medewerkers van het opvangcentrum zorgen dat de dieren heropgevoed en herplaatst kunnen worden in de grotere nationale parken op het schiereiland, waaronder het bekende Taman Negara National Park. Tijdens een bezoek aan het centrum kunt u zien hoe de dieren gevoed en gewassen worden in de rivier, een prachtig gezicht.
Wilt u uw laatste avond in Kuala Lumpur op een bijzondere manier afsluiten, dan is de tour naar het Kuala Selangor Firefly Park een leuke optie. Op een uurtje buiten Kuala Lumpur vindt u het dorp Kuala Selangor, gelegen aan de Selangor rivier. Langs de oevers van de rivier, in de dichte mangrovebossen leeft één van de grootste kolonies vuurvliegjes ter wereld. Vanuit een geruisloos elektrisch bootje is het een magisch gezicht om de honderden knipperende vuurvliegjes te zien oplichten in het aardedonker.

Geniet ’s avonds van uw laatste avond in Kuala Lumpur. Morgen ruilen we de hypermoderne stad in voor de overweldigende natuur van Borneo en ervaren we het ultieme jungle gevoel!

DAG
06

Kuala Lumpur - Kuching

kuching borneo 2.jpg
Binnenlandse vlucht Kuala Lumpur – Kuching
Eerste kennismaking met Maleisisch Borneo
Vrije avond in Kuching

Na een laatste ontbijtje neemt u samen met de groep de afgelopen dagen in West-Maleisië door. Wat hebben we al veel gezien en gedaan in korte tijd! Gelukkig zit de reis er nog lang niet op, want aan het einde van de ochtend worden we opgehaald voor onze transfer naar de luchthaven, waar we richting Borneo zullen vertrekken. Na een comfortabele binnenlandse vlucht van nog geen 2 uur komen we aan in Kuching, de hoofdstad van de deelstaat Sarawak. Kuching wordt beschouwd als één van de schoonste steden van Maleisië en werd ooit verkozen tot één van ’s werelds gezondste steden om te wonen.

De komende 3 nachten verblijven we in Kuching. Morgen zullen we de stad op unieke wijze verkennen met onze gids, maar vanavond heeft u alle tijd om vast kennis te maken met de heerlijke keuken van dit deel van Maleisië. Wanneer u ’s avonds de levendigheid op wilt zoeken is het aan te raden naar de ‘Waterfront’ te wandelen. Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze boulevard aan de oever van de Sarawak rivier en is bezaaid met talloze eettentjes waar u heerlijke lokale specialiteiten kunt proeven.

Weetje

Kuching wordt in de volksmond ook wel 'Cat City' genoemd, Kuching betekent in het Maleis letterlijk kat. Of de stad haar naam ook echt ontleent aan de kat is de vraag, maar dat de kat hét symbool van de stad is, wordt u al snel duidelijk. De stad is werkelijk bezaaid met standbeelden van katten en heeft zelfs een heus kattenmuseum!

DAG
07

Kuching

kuching borneo.jpg
Fietstour met gids door Kuching
Tweede overnachting Kuching

Vandaag maken we op unieke wijze kennis met het uitgestrekte Kuching: op de fiets! Samen met een gids maken we een afwisselende fietstocht langs alle highlights van de stad. Zoals u inmiddels waarschijnlijk al gezien heeft, wordt Kuching door de Sarawak rivier in twee delen gesplitst; een noordelijk en een zuidelijk deel. Ons hotel bevindt zich in het zuidelijk deel van de stad, het commerciële hart van de stad. Aan de overkant van het water bevindt zich het noordelijk deel van Kuching, dat een veel traditioneler Maleis karakter heeft met oude kampung huizen langs de rivier. Tijdens onze fietstocht maken we kennis met beide delen van de stad en ontdekt u hoe veelzijdig het karakter van deze stad eigenlijk is.

Nadat we de stad op de pedalen hebben verkend heeft u de rest van de middag om zelf op ontdekking te gaan. Een leuke tip is om Kuching eens te bekijken vanaf het water. Vanaf de Kuching Promenade bij de waterkant vertrekt dagelijks een avondcruise aan het einde van de middag, waarmee je in ongeveer 2 uur een ontspannen tocht maakt over de Sarawak rivier. Wanneer de schemering valt, levert de horizon met een beetje geluk een bijzonder kleurenspektakel op. Een heerlijk ontspannen manier om uw dag in Kuching af te sluiten!

DAG
08

Kuching ( Bako National Park)

my_al_borneovogel.jpg
Volle dag in de jungle van Bako National Park
Ga op zoek naar de zeldzame neusaap
Laatste overnachting Kuching

Voor de echte natuurliefhebber breekt vandaag een nieuw hoogtepunt van de reis aan; Bako National Park. We staan vroeg op, zodat we alle tijd hebben om dit schitterende natuurschoon te ontdekken. We rijden naar het dorpje Bako, dat een klein uurtje rijden ten noorden van Kuching ligt, waar we op de boot naar het Bako National Park stappen. Aangekomen in Bako National Park zullen we met een gids de mangrovebossen intrekken en maken we een schitterende wandeling door de dichtbegroeide jungle. Bako National Park kent maar liefst zeven ecosystemen, waardoor het park een enorm gevarieerde flora & fauna kent. Tijdens de wandeling hoort u in de verte al wat aapjes krijsen, maar onze gids weet precies waar we de meeste kans hebben op het spotten van de zeldzame neusaap. Deze aap komt enkel op Borneo voor en wordt vanwege zijn lange rode neus en dikke buik ook wel spottend ‘Orang Belanda’ genoemd, oftewel ‘De Hollander’, vernoemd naar de vroegere Nederlandse kolonisten van wie ze volgens de lokale bevolking best wat weg hebben. Ziet u de gelijkenis?

Na een indrukwekkende dag in Bako National Park rijden we aan het eind van de middag weer terug naar de bewoonde wereld van Kuching. Uw laatste avond in deze fijne stad is ter vrije besteding. Gaat u lekker slenteren over de promenade langs de waterkant of zoekt u één van de populaire foodcourts op in het commerciële hart van de stad?

Weetje

De weg naar Bako Nationaal Park is al een ervaring op zich. De enige manier om het park te bereiken is namelijk over water, via de schilderachtige Santubong Rivier. Kijkt u vooral goed naar de oevers van de rivier, de mangrovebossen zijn namelijk het thuis van zoutwater krokodillen!

DAG
09

Kuching - Batang Ai (ca. 250 km)

my_al_orangoetan.jpg
Bezoek aan het Orang Oetan Reservaat Semenggoh
Boottocht over het stuwmeer van Batang Ai
Eerste overnachting in de jungle in Batang Ai

Na een laatste ontbijtje in ons hotel in Kuching is het tijd om afscheid te nemen van de stad en op weg te gaan naar het hart van de jungle van Batang Ai. Maar voor we hier naartoe gaan, maken we eerst nog een tussenstop bij één van de meest geliefde plekken in Sarawak; het Semenggoh Orang Oetan Reservaat. Dit grootste Orang Oetan rehabilitatiecentrum van Sarawak bestaat sinds 1975 en biedt onderdak aan gewonde en verstoten orang-oetans op Borneo. In het centrum wordt dagelijks hard gewerkt om de dieren weer te laten wennen aan hun natuurlijke leefomgeving, zodat ze weer terug kunnen keren naar hun oorspronkelijke leefgebied. In de jungle van Semenggoh laten de orang-oetans zich dan ook nauwelijks zien, maar met een beetje geluk komen ze rond voedertijd uit hun schuilplaats en kunnen we een glimp van deze schitterende wilde dieren opvangen. Erg indrukwekkend!
Na dit bijzondere bezoek zetten we koers naar Batang Ai, het grootste stuwmeer van Borneo. De rit naar het meer is al een beleving op zich, onderweg trekken schitterende landschappen vol rubber- en peperplantages aan ons voorbij. Aangekomen bij de ferryhaven, stappen we over op een longboat waarmee we het meer opvaren richting ons hotel. Morgen maken we uitgebreid kennis met de prachtige flora & fauna van Batang Ai National Park en nemen we een kijkje in het leven van de traditionele stam die in dit natuurgebied leeft. Vanavond maken we het daarom niet laat, maar genieten we van een ontspannen avond in ons hotel.

Goed om te weten

Voor het verblijf in Batang Ai raden wij u aan een (kleine) rugzak mee te nemen, waar u uw kleding en overige persoonlijke bezittingen in opbergt. Omdat we het laatste stuk per boot zullen afleggen is er geen plek om grote koffers mee te nemen. Uw koffer blijft achter in de bus op een bewaakte parkeerplaats.

DAG
10

Batang Ai

MY_AL_sarawak_longhouse_84747010
Op bezoek bij een traditionele Iban stam
Picknick aan de oever van de rivier
Laatste overnachting in Batang Ai

Nadat u wakker bent geworden van typische jungle geluiden, genieten we van een lekker ontbijtje en gaan we aan boord van een longboat om op bezoek te gaan bij een traditionele Iban stam. Deze stam woont diep in de jungle van Batang Ai in een longhouse, een traditionele paalwoning. U zult zelf zien dat dit eigenlijk geen woning te noemen is, vaak wonen families met meer dan 20 gezinnen in één longhouse, dat eerder een compleet dorp onder één dak is. Ooit waren de Iban een gevreesde stam op Borneo, maar tegenwoordig is het een vreedzame stam die leeft van vissen en jagen in de jungle. Na een warm welkom vertelt het stamhoofd u graag meer over hun traditionele leefwijzen en laten ze u de kunst van het jagen met een blaaspijp zien. Ongelooflijk hoe behendig ze dit doen, probeert u het zelf maar eens! Na de ontmoeting maken we bij goed weer een mooie wandeling door de jungle en genieten we van een lekkere picknick aan de oever van de rivier.
In de loop van de middag keren we weer terug in ons hotel voor de laatste avond in Batang Ai. Neem nog een lekkere verfrissende duik in het zwembad om de warmte van de dag van u af te spoelen en geniet nog een laatste keer van de schitterende uitzichten op de jungle van Batang Ai.

DAG
11

Batang Ai – Damai Beach (ca. 300 km)

my_damaib.jpg
Vertrek Batang Ai en afscheid Nederlandstalige reisbegeleiding
Drie dagen in Damai Beach
Lekker relaxed eindigen aan het strand

Nadat we per boot afscheid nemen van de jungle van Batang Ai rijden we verder terug richting Kuching. Ten noorden van Kuching, net voorbij het met regenwoud begroeide Santubong gebergte, ligt de mooie baai van Damai. Hier overnachten we de komende drie nachten in een fijn resort met zwembad, direct gelegen aan het strand. De komende drie dagen staan dan ook in het teken van maar 1 ding: relaxen! Geniet van het heerlijk brede zandstrand van Damai of ontdek de omgeving op eigen gelegenheid. Omdat het regenwoud van Santubong letterlijk om de hoek ligt, kunt u hier allerlei leuke dagtochten maken. Informeer bij de receptie van uw hotel voor de mogelijkheden.

DAG
12

Damai Beach

MY_AC_DamaiBeachZW2
Heerlijk ontspannen stranddagen in Damai Beach
Boek één van de vele optionele excursiemogelijkheden

Wat een geluk, de komende twee dagen heeft u alle tijd om bij te komen van uw indrukwekkende rondreis door Maleisië en Borneo. Ons fijne hotel biedt u alle faciliteiten voor een ontspannen strandverblijf, maar wilt u toch nog meer van Borneo zien, informeer dan ook zeker naar de vele excursiemogelijkheden.
Vlakbij de baai van Damai vindt u het Sarawak Cultural Village, een soort openluchtmuseum waarin u alles leert over de verschillende bevolkingsgroepen van Maleisisch Borneo. Wilt u nog meer wildlife spotten? Dan is de Santubong Wildlife Cruise een hele leuke ervaring. U zult het misschien niet verwachten, maar zodra het donker valt, is de kans op het spotten van wilde dieren het grootst. Daarom gaat u tegen de schemering aan boord en vaart u de Santubong rivier op. Kijkt u vooral goed omhoog, de zeldzame neusaap leeft het liefst hoog in de bomen en vaak spot u ze dan ook in kleine groepjes bij elkaar in de boomtoppen. Zodra het helemaal donker is gaat u op zoek naar nog meer wild, met een zaklamp schijnt de gids op de modderige oevers van de rivier zodat u de ogen van krokodillen kunt zien oplichten in het donker. Spannend! Tot slot vaart u nog iets verder de rivier op waar duizenden vuurvliegjes de donkere mangrovebossen oplichten. Een werkelijk schitterende tour om uw verblijf op Sarawak mee af te sluiten!

DAG
14

Kuching - Kuala Lumpur - Amsterdam

damai beach borneo.jpg
Binnenlandse vlucht Kuching – Kuala Lumpur
Vlucht Kuala Lumpur – Amsterdam
Overnachting vliegtuig

Na het ontbijt in ons strandhotel op Damai Beach is het dan toch echt zover; het einde van de rondreis is in zicht. Na het pakken van onze koffers stappen we in de bus richting de luchthaven van Kuching, voor onze binnenlandse vlucht terug naar Kuala Lumpur. Op de luchthaven heeft u de tijd om nog even wat te eten of om nog wat laatste souvenirs te kopen voor thuis. In de avond gaan we met een voldaan gevoel aan boord van het vliegtuig. Met een goed gevoel kijkt u terug op de afgelopen twee weken. Wat was het een bijzondere reis en wat hebben we veel gezien en gedaan! Maak het u lekker gemakkelijk en bereid u voor op de nacht. We overnachten in het vliegtuig en komen de volgende ochtend aan in Amsterdam.

Goed om te weten

Wilt u graag nog wat langer van de fantastische stranden van Maleisië genieten? Wij kunnen uw strandverblijf in het Damai Beach Resort per nacht verlengen. Ook geven we u de mogelijkheid uw reis nog met een paar dagen te verlengen aan het ongerepte strand van Langkawi, op West-Maleisië. U vliegt dan vanuit Kuching via Kuala Lumpur naar Langkawi. Geef dit aan bij de boeking, dan maken wij het voor u in orde.

DAG
15

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam
Afscheid nemen van het reisgezelschap

In de ochtend wordt u wakker gemaakt met een ontbijtje en bereiden we ons voor op de landing op Schiphol. Na aankomst wisselt u de laatste telefoonnummers en e-mailadressen uit en neemt u afscheid van de groep en gaat u op huis aan. U kunt nu al niet wachten om uw familie en vrienden te vertellen over al uw ervaringen en ze te overladen met alle prachtige foto’s die u gemaakt heeft. Wat een land en wat een reis!

Goed om te weten

Er geldt een afwijkende minimum leeftijd voor de groepsreis 'Maleisië & Borneo'. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen mee op deze reis.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar extra heerlijk ontspannende dagen aan het prachtige zandstrand van Damai Beach? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan door te klikken op ‘Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

Damai Beach

Damai Beach

-

Damai Beach Resort

Viersterren

Het Damai Beach Resort heeft een unieke ligging tegen de Mount Santubong, op slechts 30 minuten van Kuching en op loopafstand van het strand. Het resort is voorzien van zwembaden, ... restaurants, fitnessruimte, wellness faciliteiten en een tennisbaan. Wi-Fi beschikbaar tegen betaling. De kamers hebben een elegante uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, eigen badkamer met bad of douche en een minibar.

2 nachten p.p.v.a.81
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Damai Beach Resort

Het Damai Beach Resort heeft een unieke ligging tegen de Mount Santubong, op slechts 30 minuten van Kuching en op loopafstand van het strand. Het resort is voorzien van zwembaden, restaurants, fitnessruimte, wellness faciliteiten en een tennisbaan. Wi-Fi beschikbaar tegen betaling. De kamers hebben een elegante uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, eigen badkamer met bad of douche en een minibar.

Tijdens het Chinees Nieuwjaar en het Rainforest World Music festival kan er een toeslag gelden. Hierover zult u bij de bevestiging geïnformeerd worden.

Sluit meer info

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

Optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 3 van 3 opties )
Bloem Maleisië

Kuala Lumpur - Fireflies & Kuala Selangor tour

In de namiddag vertrekt u naar Melawati Hill, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Selangor-rivier. Na een fantastisch seafood diner, maakt u een boottocht over de rivier en kunt u duizenden vuurvliegjes zien. <i>Deze excursie wordt op basi...

In de namiddag vertrekt u naar Melawati Hill, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Selangor-rivier. Na een fantastisch seafood diner, maakt u een boottocht over de rivier en kunt u duizenden vuurvliegjes zien. Deze excursie wordt op basis van Seat-in Coach uitgevoerd.Minimaal 2 deelnemers – Prijs 228 RM per persoon

Meer info

Minder info

MY_AL_Kuala Gandah Olifantenreservaat

Kuala Lumpur - Kuala Gandah Olifantenreservaat

Allereerst brengt u een bezoek aan een lokaal dorpje in de omgeving van Kuala Lumpur, waarna u vervolgens doorrijdt naar het Kuala Gandah Olifantenreservaat. Hier krijgt u een rondleiding en ziet u hoe de dieren verzorgd en gevoederd worden. Geniet v...

Allereerst brengt u een bezoek aan een lokaal dorpje in de omgeving van Kuala Lumpur, waarna u vervolgens doorrijdt naar het Kuala Gandah Olifantenreservaat. Hier krijgt u een rondleiding en ziet u hoe de dieren verzorgd en gevoederd worden. Geniet van de waterpret aan de zijkant van de rivier als de olifanten het water inlopen om te gaan baden. Een bijzondere ervaring! Minimaal 2 deelnemers – Prijs 220 RM per persoon
Deze excursie wordt op basis van Seat-in Coach uitgevoerd.

Meer info

Minder info

Petronas

Kuala Lumpur - Petronas Twin Towers, skybridge & observatie deck, Kuala Lumpur

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur staan twee torens met een hoogte van 451,9 meter: de Petronas Towers. De torens moesten op verzoek van de opdrachtgever verwijzingen bevatten naar de islamitische cultuur en karakteristieke vormen bevatten van...

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur staan twee torens met een hoogte van 451,9 meter: de Petronas Towers. De torens moesten op verzoek van de opdrachtgever verwijzingen bevatten naar de islamitische cultuur en karakteristieke vormen bevatten van de Zuidoost-Aziatische architectuur. Aanvankelijk werd in het ontwerp uitgegaan van een twaalfpuntige ster, maar op aanraden van de premier van Maleisië werd dit veranderd in een traditioneel islamitische achtpuntige ster. Vanaf de hangbrug tussen de beide torens heeft u een prachtig uitzicht op de hele stad.Minimaal 2 deelnemers – Prijs 95.00 MYR per persoon
U betaalt alleen voor de entree. Een gids is niet inclusief.

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
20.45 uur
AmsterdamKuala Lumpur
14.45 uur
23.20 uur
Kuala LumpurAmsterdam
06.00 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Maleisië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Maleisië en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Maleisië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

15 dagen Maleisië & Borneo: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Het is mogelijk om uw rondreis aan het einde te verlengen, waardoor u nog meer vakantieplezier zult hebben!

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar extra heerlijk ontspannende dagen aan het prachtige zandstrand van Damai Beach? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan door te klikken op ‘Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

Damai Beach

Damai Beach

-

Damai Beach Resort

Viersterren

Het Damai Beach Resort heeft een unieke ligging tegen de Mount Santubong, op slechts 30 minuten van Kuching en op loopafstand van het strand. Het resort is voorzien van zwembaden, ... restaurants, fitnessruimte, wellness faciliteiten en een tennisbaan. Wi-Fi beschikbaar tegen betaling. De kamers hebben een elegante uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, eigen badkamer met bad of douche en een minibar.

2 nachten p.p.v.a.81
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Damai Beach Resort

Het Damai Beach Resort heeft een unieke ligging tegen de Mount Santubong, op slechts 30 minuten van Kuching en op loopafstand van het strand. Het resort is voorzien van zwembaden, restaurants, fitnessruimte, wellness faciliteiten en een tennisbaan. Wi-Fi beschikbaar tegen betaling. De kamers hebben een elegante uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, eigen badkamer met bad of douche en een minibar.

Tijdens het Chinees Nieuwjaar en het Rainforest World Music festival kan er een toeslag gelden. Hierover zult u bij de bevestiging geïnformeerd worden.

Sluit meer info

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

Optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 3 van 3 opties )
Bloem Maleisië

Kuala Lumpur - Fireflies & Kuala Selangor tour

In de namiddag vertrekt u naar Melawati Hill, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Selangor-rivier. Na een fantastisch seafood diner, maakt u een boottocht over de rivier en kunt u duizenden vuurvliegjes zien. <i>Deze excursie wordt op basi...

In de namiddag vertrekt u naar Melawati Hill, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Selangor-rivier. Na een fantastisch seafood diner, maakt u een boottocht over de rivier en kunt u duizenden vuurvliegjes zien. Deze excursie wordt op basis van Seat-in Coach uitgevoerd.Minimaal 2 deelnemers – Prijs 228 RM per persoon

Meer info

Minder info

MY_AL_Kuala Gandah Olifantenreservaat

Kuala Lumpur - Kuala Gandah Olifantenreservaat

Allereerst brengt u een bezoek aan een lokaal dorpje in de omgeving van Kuala Lumpur, waarna u vervolgens doorrijdt naar het Kuala Gandah Olifantenreservaat. Hier krijgt u een rondleiding en ziet u hoe de dieren verzorgd en gevoederd worden. Geniet v...

Allereerst brengt u een bezoek aan een lokaal dorpje in de omgeving van Kuala Lumpur, waarna u vervolgens doorrijdt naar het Kuala Gandah Olifantenreservaat. Hier krijgt u een rondleiding en ziet u hoe de dieren verzorgd en gevoederd worden. Geniet van de waterpret aan de zijkant van de rivier als de olifanten het water inlopen om te gaan baden. Een bijzondere ervaring! Minimaal 2 deelnemers – Prijs 220 RM per persoon
Deze excursie wordt op basis van Seat-in Coach uitgevoerd.

Meer info

Minder info

Petronas

Kuala Lumpur - Petronas Twin Towers, skybridge & observatie deck, Kuala Lumpur

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur staan twee torens met een hoogte van 451,9 meter: de Petronas Towers. De torens moesten op verzoek van de opdrachtgever verwijzingen bevatten naar de islamitische cultuur en karakteristieke vormen bevatten van...

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur staan twee torens met een hoogte van 451,9 meter: de Petronas Towers. De torens moesten op verzoek van de opdrachtgever verwijzingen bevatten naar de islamitische cultuur en karakteristieke vormen bevatten van de Zuidoost-Aziatische architectuur. Aanvankelijk werd in het ontwerp uitgegaan van een twaalfpuntige ster, maar op aanraden van de premier van Maleisië werd dit veranderd in een traditioneel islamitische achtpuntige ster. Vanaf de hangbrug tussen de beide torens heeft u een prachtig uitzicht op de hele stad.Minimaal 2 deelnemers – Prijs 95.00 MYR per persoon
U betaalt alleen voor de entree. Een gids is niet inclusief.

Meer info

Minder info

15 dagen Maleisië & Borneo: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve accommodaties altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • my_ac_ibismelakaext.jpg
 • my_ac_ibismelakadblroom.jpg
 • my_ac_ibismelakadblroom2.jpg
 • my_ac_ibismelakabadkamer.jpg
 • my_ac_ibismelakarestaurant.jpg
 • my_ac_ibismelakarestaurant2.jpg
 • my_ac_ibismelakabar
 • my_ac_ibismelakalobby.jpg

Malakka

Ibis Melaka

Driesterren

Een prettig hotel om de bijzondere stad Malakka te ontdekken. Door de vele faciliteiten, uitstekende ligging en vriendelijke service is dit een uitstekend hotel om enkele nachten te verblijven. Het hotel ligt op wandelafstand van het historische centrum van Malakka en direct bij de vele winkels en restaurants. Er is een ruime lobby/lounge met een gezellige bar. Verder beschikt het hotel over een modern restaurant waar in de ochtend een goed ontbijtbuffet wordt geserveerd. Voor lunch en diner is een à la carte menu beschikbaar. De 249 ruime kamers zijn fris en modern ingericht en voorzien van airco, kluisje, TV en telefoon, gratis WiFi e ...

Een prettig hotel om de bijzondere stad Malakka te ontdekken. Door de vele faciliteiten, uitstekende ligging en vriendelijke service is dit een uitstekend hotel om enkele nachten te verblijven. Het hotel ligt op wandelafstand van het historische centrum van Malakka en direct bij de vele winkels en restaurants. Er is een ruime lobby/lounge met een gezellige bar. Verder beschikt het hotel over een modern restaurant waar in de ochtend een goed ontbijtbuffet wordt geserveerd. Voor lunch en diner is een à la carte menu beschikbaar. De 249 ruime kamers zijn fris en modern ingericht en voorzien van airco, kluisje, TV en telefoon, gratis WiFi en uitstekende badkamer met fijne stortdouche.

Meer info >

Minder info >

 • my_ac_verdanthillfa.jpg
 • my_ac_verdanthillka.jpg
 • my_ac_verdanthillka (2).jpg
 • my_ac_verdanthillre.jpg
 • my_ac_verdanthillzw (2).jpg
 • my_ac_verdanthillre (2).jpg
 • my_ac_verdanthilllo.jpg
 • my_ac_verdanthillzw.jpg

Kuala Lumpur

Verdant Hill Hotel

Viersterren

Het luxe Verdant Hill Hotel is centraal gelegen in de gezellige wijk Bukit Bintang. Deze buurt is bekend om zijn avond entertainment. Grote winkelcentra zoals Pavillion, Starhill, Lot 10 en 2 monorail stations zijn allemaal op loopafstand van het hotel. Na het verkennen van de drukke stad Kuala Lumpur kunt u heerlijk ontspanning in het infinity-zwembad. Bestel ook een lekker drankjes of hapje bij de exclusieve poolbar. Andere faciliteiten omvatten de 3 vergaderzalen, een fitnessruimte, een koffiehuis en een loungebar. Verdant Hill biedt 223 elegant ingerichte en stijlvolle kamers. Alle kamers zijn voorzien van een TV, gratis WiFi, grat ...

Het luxe Verdant Hill Hotel is centraal gelegen in de gezellige wijk Bukit Bintang. Deze buurt is bekend om zijn avond entertainment. Grote winkelcentra zoals Pavillion, Starhill, Lot 10 en 2 monorail stations zijn allemaal op loopafstand van het hotel. Na het verkennen van de drukke stad Kuala Lumpur kunt u heerlijk ontspanning in het infinity-zwembad. Bestel ook een lekker drankjes of hapje bij de exclusieve poolbar. Andere faciliteiten omvatten de 3 vergaderzalen, een fitnessruimte, een koffiehuis en een loungebar. Verdant Hill biedt 223 elegant ingerichte en stijlvolle kamers. Alle kamers zijn voorzien van een TV, gratis WiFi, gratis flesjes water, airco, telefoon, kluisje, koffie-/theefaciliteiten en strijkijzer/-plank. De badkamer met bad of douche is voorzien van een föhn

Meer info >

Minder info >

 • my_ac_limetreeov.jpg
 • my_ac_limetreeka.jpg
 • my_ac_limetreelo.jpg

Kuching

Lime Tree hotel

Driesterren

Het Lime Tree hotel is gelegen in het gezellige Chinatown. Op 10 minuten loopafstand van de Waterfront en het winkelcentrum Tun Jungah. De kamers van het Lime Tree hotel zijn uitgerust met een stijlvolle, houten vloer, TV, en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van een regendouche en toiletartikelen. Het Lime Tree hotel beschikt over een restaurant, bar, dakterras, en een wasservice. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar.

Het Lime Tree hotel is gelegen in het gezellige Chinatown. Op 10 minuten loopafstand van de Waterfront en het winkelcentrum Tun Jungah. De kamers van het Lime Tree hotel zijn uitgerust met een stijlvolle, houten vloer, TV, en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van een regendouche en toiletartikelen. Het Lime Tree hotel beschikt over een restaurant, bar, dakterras, en een wasservice. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar.

Tijdens het Chinees nieuwjaar en het Rainforest World Music festival kan er een toeslag gelden. Hierover zult u bij de bevestiging geïnformeerd worden.

Meer info >

Minder info >

 • uitzicht Hilton Batang Ai
 • zwembad Hilton Batang Ai
 • restaurant Hilton Batang Ai
 • restaurant Hilton Batang Ai
 • lobby Hilton Batang Ai
 • lobby Hilton Batang Ai
 • kamer Hilton Batang Ai
 • kamer Hilton Batang Ai
 • kamer Hilton Batang Ai
 • omgeving Hilton Batang Ai
 • Uitzicht Hilton Batang Ai Resort Maleisië

Batang Ai

Aiman Batang Ai Resort (voorheen Hilton)

Drieenhalve ster

Het hotel is gelegen aan de oevers van een spectaculair zoetwatermeer, omringd door bergen en het onaangetaste regenwoud van Sarawak. Op ongeveer 15 kilometer afstand ligt het Batang Ai National Park. Het Aiman Batang Ai Resort heeft een restaurant, bar, roomservice, zwembad, fitnessruimte, tennisbaan, diverse wellnessfaciliteiten, internethoek, wasserette en winkeltje. Alle kamers hebben uitzicht op het meer en zijn voorzien van airco, telefoon, televisie, plafondventilator, haardroger, badkamer met bad/douche en toilet, koffie- en theefaciliteiten en minibar.

 • Zwembad Holiday Inn Damai Beach Maleisië
 • Kamer Holiday Inn Damai Beach Maleisië
 • Overzicht Holiday Inn Damai Beach Maleisië
 • Overzicht Holiday Inn Damai Beach Maleisië

Damai Beach

Damai Beach Resort

Viersterren

Het Damai Beach Resort heeft een unieke ligging tegen de Mount Santubong, op slechts 30 minuten van Kuching en op loopafstand van het strand. Het resort is voorzien van zwembaden, restaurants, fitnessruimte, wellness faciliteiten en een tennisbaan. Wi-Fi beschikbaar tegen betaling. De kamers hebben een elegante uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, eigen badkamer met bad of douche en een minibar.

Het Damai Beach Resort heeft een unieke ligging tegen de Mount Santubong, op slechts 30 minuten van Kuching en op loopafstand van het strand. Het resort is voorzien van zwembaden, restaurants, fitnessruimte, wellness faciliteiten en een tennisbaan. Wi-Fi beschikbaar tegen betaling. De kamers hebben een elegante uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, eigen badkamer met bad of douche en een minibar.

Tijdens het Chinees Nieuwjaar en het Rainforest World Music festival kan er een toeslag gelden. Hierover zult u bij de bevestiging geïnformeerd worden.

Meer info >

Minder info >

15 dagen Maleisië & Borneo: altijd de beste prijs
 • Beoordelingen (0)
 • Reisverslagen (11)

Maleisië zelf samenstellen

Malakka

Vanaf Singapore zijn we met een bus naar Malakka gegaan. Elk uur vertrekken er vanaf Lavender street bussen rechtstreeks naar Malakka. Ter plaatse kan je heel goedkoop een kaartje kopen. De reis duurde ongeveer vier uur. In Malakka zijn we op het station afgezet en vervolgens zijn we met de taxi naa ...

18-daagse privérondreis Maleisië Totaal

In februari hebben we de Maleisië-totaal reis gemaakt. Het was onze eerste kennismaking met Azië. Na vier uur vertraging kwamen we rond elf uur ’s morgens aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. Daar stond bij de gate al een dame te wachten om ons te begeleiden naar de koffers en onze transfer naar h ...

15-daagse privérondreis Maleisië & Borneo

8 april

2010 is het zover, onze reis naar Borneo & Maleisië begint op Schiphol.

Rondreis Maleisië 15 dagen Maleisië & Borneo

11 november

Na een vlucht van 12 uur zijn we op Kuala Lumpur (KLIA) aangekomen, om onze reis voort te zetten naar Kuching, Borneo. Helaas heeft onze vlucht wat vertraging, maar we hebben vakantie! Aangekomen in Kuching staat onze gids Adam, van CHP Travel Agencies Sarawak ons al op te wachten. Het is 13 ...

Maleisië, zelf samenstellen

Aankomst

In Schiphol vertrekt om 12u onze MH-vlucht (MH staat voor Malaysian Hospitality). Kuala Lumpur is maar een goede twaalf uur verwijderd meer en aan boord is nog niemand voor een dutje te vinden; het belooft dus een rustige vlucht te worden! Wanneer we op 30 oktober ‘s ochtends voet zetten op Maleisis ...

18-daagse rondreis Maleisië Totaal

Onze trip Maleisië Totaal

Bijna iedere dag bracht prettige nieuwe verassingen, al moet je soms bedenken dat je in Azië bent en dat niet alles gaat zoals verwacht. Uiteindelijk komt het goed, maar niet op de manier zoals je zou verwachten. De spreekwoordelijke Aziatische vriendelijke logica heeft altijd een onverwachte oploss ...

Maleisië Totaal (Incl. chauffeur)

Na een zeer prettige vlucht ( 10500 km van huis) kwamen we aan in Kuala Lumpur. Voor ons even wennen omdat dit onze eerste reis buiten de europese grenzen was, maar al snel zagen wij iemand staan met een bordje met onze namen erop. Vanaf die tijd werd alles vanzelf en uitstekend voor ons geregeld. ...

16 dagen Maleisië Totaal

Dinsdag 21 juni: Düsseldorf - Dubai

De vakantie begon rond 12:00 toen we op weg gingen naar Düsseldorf flughafen. Onderweg geen oponthoud of zo maar het was wel druk. Om 15:25 zou de Emiraten EK56 vertrekken maar het duurde allemaal wat langer en on 16:00 rolde de Boing 777/300 over de startbaan. De lucht was helemaal probleemloos en ...

Singapore en Maleisië (zelf samengesteld)

Na een vlucht van 12 uur met Malaysia Airlines komen we om 6.30 aan op KLIA, Kuala Lumpur International Airport. Al snel hebben we de volgende vlucht naar Singapore, waar we door de plaatselijke Vertegenwoordiger worden opgehaald. Met de auto rijden we door het drukke verkeer van deze moderne ...

14-daagse rondreis Hoogtepunten van Maleisië

Kuala Lumpur

Na een lange vlucht te hebben gehad kwamen wij aan op het vliegveld in Kuala Lumpur (KL). Het heerlijke warme weer sloeg ons in het gezicht en wij hadden er direct erg veel zin in. De transfer en zeer aardige gids stond al voor ons klaar in de aankomsthal en bracht ons netjes naar het heerlijke 5 s ...

Reisverslag Maleisië

Zondagochtend 17 november 2013 - Baarn - Melaka

Het was ruim voor half negen toen neef Paul voor de deur stopte om ons samen met Louk en Hanneke én de bagage bij Schiphol af te zetten voor onze reis naar- en door Maleisië. Louk 'spielberg' legde het koffers-in-de-auto-frommelen nog even op film vast een we konden vertrekken. Nog geen halfuur late ...

15 dagen Maleisië & Borneo: altijd de beste prijs

Reisleiding Maleisië

In Maleisië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door Maleisië en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Maleisië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Vertrek 27 juli 2018

Op vertrekdatum 27 juli 2018 wordt deze rondreis Engelssprekend uitgevoerd.

Afwijkende minimum leeftijd

Er geldt een afwijkende minimum leeftijd voor de groepsreis 'Maleisië & Borneo'. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen mee op deze reis.

+- Vluchtinfo

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
(details)
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
20.45 uur
AmsterdamKuala Lumpur
14.45 uur
23.20 uur
Kuala LumpurAmsterdam
06.00 uur

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Ambassade en verkeersbureau

Ambassade van Maleisië
Rustenburgweg 2
2517 KE Den Haag
tel: 070-3506506

Verkeersbureau van Maleisië
Weissfrauenstr. 12 - 16
60311 Frankfurt am Main
tel: +49-69-460 9234 20
fax: +49-69-460 923499
info@tourismmalaysia.de
www.visitmalaysia.nl

Rijden In Maleisië

Elke bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands of Belgisch rijbewijs. Naast uw Nederlandse of Belgische rijbewijs, raden wij u ook aan om voor de zekerheid een IRB (internationaal rijbewijs) model 1949 mee te nemen in verband met mogelijke taalproblemen en omdat verhuurbedrijven het vaak verlangen. Dit rijbewijs is verkrijgbaar bij de ANWB kantoren. Het internationale rijbewijs is een extra bewijs en geen vervanging van uw Nederlands of Belgisch rijbewijs. U dient dus altijd uw Nederlands of Belgisch rijbewijs mee te nemen.

Geldzaken

De munteenheid in Maleisië is de Ringgit (MYR). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

Vrijwel overal in Maleisië is het mogelijk om met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo te pinnen. In de meeste hotels en de grotere winkels kunt u eveneens met creditcard betalen. Let u er wel op dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd.

Tenslotte worden contante euro's en Amerikaanse dollars evenals traveller cheques in euro's en Amerikaanse dollars vrijwel overal geaccepteerd. Het wisselen van Traveller cheques neemt echter vaak veel tijd in beslag.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim vantevoren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Maleisië worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht.

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Ramadan

De ramadan is de islamitische vastenmaand die elk jaar 10 dagen naar voren schuift ten opzichte van onze kalender. Daarnaast wordt de exacte periode ook bepaald door de stand van de maan. Het is de negende maand van de islamitische kalender

U dient er rekening mee te houden dat de Ramadan in het jaar 2018 valt tussen 16 mei en 14 juni.
Tevens dient u er rekening mee te houden dat Eid-ul Fitri (einde van de Ramadan) in het jaar 2018 valt tussen 14 juni en 16 juni.

Het is tijdens de ramadan niet toegestaan in het openbaar te eten, drinken of te roken tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Tijdens de ramadan hanteren de monumenten, winkels, restaurants etc. andere openingstijden, sommige zijn zelfs gesloten. De meeste winkels gaan pas later op de dag open, maar sluiten ook later, vaak na middernacht.

In de hotels zullen sommige restaurants gesloten zijn tijdens de ramadan en alcohol wordt tijdens de maaltijden niet geserveerd. De meeste bars zijn gedurende deze heilige maand ook gesloten. Het nuttigen van alcohol is veelal alleen mogelijk na zonsondergang en dan wel in de daarvoor aangewezen ruimte van het hotel of op uw hotelkamer door middel van de roomservice. Gedurende de ramadan zullen er geen alcoholische dranken in uw minibar staan.

Elk hotel heeft wel een restaurant waar u het ontbijt, de lunch of het diner kunt nuttigen, houdt u er wel rekening mee dat de openingstijden van het restaurant aangepast zijn. Verder dienen de maaltijden over het algemeen binnen genuttigd te worden.

Tijdens de ramadan zal er haast geen live entertainment in de hotels plaatsvinden.

Indien u een rondreis maakt, dient u er rekening mee te houden dat uw chauffeur en/of gids de reis kan onderbreken om tijd te nemen voor het gebed.

Reisdocumenten

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor personen met de Nederlandse nationaliteit en/of een Nederlands paspoort is bij een verblijf korter dan 3 maanden een visum niet nodig.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit draagt, dient u zelf zorg te dragen voor een eventueel benodigd visum. Hiervoor kunt u contact opnemen met de ambassade van Maleisië.

Vanaf 26 juni 2012 dienen kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer bijgeschreven worden in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum ook niet meer geldig.

Tijdsverschil

In Maleisië is het zeven uur later dan in Nederland en gedurende de Nederlandse zomertijd zes uur later.

Openingstijden Canopy Walkway - Taman Negara

Maandag, dinsdag & woensdag: van 09.00 tot 15.00 uur
Donderdag: gesloten
Vrijdag: van 09.00 tot 12.00 uur
Zaterdag & zondag: van 09.00 tot 15.00 uur

Tijdens officiële feestdagen is de Canopy Walkway van 09.00 tot 15.00 uur geopend (onder voorbehoud).

Er zijn een maximaal aantal bezoekers van 600 toegestaan per dag.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in de lokale valuta, de Maleisische ringgit.

Voltage

Het voltage is in Maleisië 240 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Maleisië kunt checken.

Het kan nog wel eens voorkomen dat de stroom uitvalt. Neemt u daarom een zaklantaarn mee op reis.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+- Optionele excursies

+Open-Sluiten

Optionele excursies (ter plaatse boeken en betalen)

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Bloem Maleisië

Fireflies & Kuala Selangor tour

In de namiddag vertrekt u naar Melawati Hill, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Selangor-rivier. Na een fantastisch seafood diner, maakt u een boottocht over de rivier en kunt u duizenden vuurvliegjes zien. <i>Deze excursie wordt op basi...

In de namiddag vertrekt u naar Melawati Hill, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Selangor-rivier. Na een fantastisch seafood diner, maakt u een boottocht over de rivier en kunt u duizenden vuurvliegjes zien. Deze excursie wordt op basis van Seat-in Coach uitgevoerd.

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 deelnemers – Prijs 228 RM per persoon
MY_AL_Kuala Gandah Olifantenreservaat

Kuala Gandah Olifantenreservaat

Allereerst brengt u een bezoek aan een lokaal dorpje in de omgeving van Kuala Lumpur, waarna u vervolgens doorrijdt naar het Kuala Gandah Olifantenreservaat. Hier krijgt u een rondleiding en ziet u hoe de dieren verzorgd en gevoederd worden. Geniet v...

Allereerst brengt u een bezoek aan een lokaal dorpje in de omgeving van Kuala Lumpur, waarna u vervolgens doorrijdt naar het Kuala Gandah Olifantenreservaat. Hier krijgt u een rondleiding en ziet u hoe de dieren verzorgd en gevoederd worden. Geniet van de waterpret aan de zijkant van de rivier als de olifanten het water inlopen om te gaan baden. Een bijzondere ervaring!

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 deelnemers – Prijs 220 RM per persoon
Deze excursie wordt op basis van Seat-in Coach uitgevoerd.
Petronas

Petronas Twin Towers, skybridge & observatie deck, Kuala Lumpur

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur staan twee torens met een hoogte van 451,9 meter: de Petronas Towers. De torens moesten op verzoek van de opdrachtgever verwijzingen bevatten naar de islamitische cultuur en karakteristieke vormen bevatten van...

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur staan twee torens met een hoogte van 451,9 meter: de Petronas Towers. De torens moesten op verzoek van de opdrachtgever verwijzingen bevatten naar de islamitische cultuur en karakteristieke vormen bevatten van de Zuidoost-Aziatische architectuur. Aanvankelijk werd in het ontwerp uitgegaan van een twaalfpuntige ster, maar op aanraden van de premier van Maleisië werd dit veranderd in een traditioneel islamitische achtpuntige ster. Vanaf de hangbrug tussen de beide torens heeft u een prachtig uitzicht op de hele stad.

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 deelnemers – Prijs 95.00 MYR per persoon
U betaalt alleen voor de entree. Een gids is niet inclusief.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

15 dagen Maleisië & Borneo: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Kuala Lumpur

02Kuala Lumpur - Malakka

03Malakka - Kuala Lumpur

04Kuala Lumpur

05Kuala Lumpur

06Kuala Lumpur - Kuching

07Kuching

08Kuching ( Bako National Park)

09Kuching - Batang Ai

10Batang Ai

11Batang Ai – Damai Beach

12 / 13Damai Beach

14Kuching - Kuala Lumpur - Amsterdam

15Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam