Serengeti Nationaal Park
Serengeti Nationaal Park
Ngorongoro-krater
Ngorongoro-krater
Masai-krijger
Masai-krijger
Masai Mara Nationaal Park
Masai Mara Nationaal Park
Zanzibar
Zanzibar

Wildparken van Kenia & Tanzania incl. Zanzibar

Groepsreis | 15 dagen v.a.
4269i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
21-01-2024
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Vroegboekkortingi

Voorwaarden Vroegboekkorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Actie is geldig t/m 5 december 2023

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Vroegboekkorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Actie is geldig t/m 5 december 2023
Vroegboekkortingi
Rondreizen > Rondreizen Tanzania > Groepsreizen Tanzania > Wildparken van Kenia & Tanzania incl. Zanzibar
Vervoer per 4x4 jeeps in Kenia & Tanzania (met uitklapbare daken en de garantie van een stoel bij het raam)
Volle dag op safari in de nationale parken Masai Mara en Serengeti
Spot de ‘Big Five’ in het ‘Hof van Eden’: de Ngorongoro-krater
Verblijf op basis van volpension (uitgezonderd Zanzibar)
Sluit ontspannen af met een 5-daags verblijf op Zanzibar, waarvan 1 nacht in het culturele hart Stone Town
Kleine groepen met max. 20 deelnemers

Van de ‘Big Five’ tot paradijselijke stranden op Zanzibar

Verken de twee belangrijkste landen voor een safarireis in Afrika: Kenia en Tanzania. Natuurlijk mag tijdens een groepsreis met NRV meerdere safari’s door ’s werelds beroemdste Afrikaanse nationale parken (Masai Mara en de Serengeti) niet ontbreken. Het beeld van acaciabomen op een eindeloze grasvlakte belichaamt Afrika voor velen. Voeg hier een Masai-krijger en wat vee aan toe en het ultieme beeld van een Afrikaans landschap is geschetst. Dit is de beste kans die u waarschijnlijk ooit zult hebben om de ‘Big Five’ (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) in het wild te zien. Kenia en Tanzania zijn daarnaast getuige van één van de grootste spektakels van de natuur: de ‘grote migratie’ van gnoes. Waarbij meer dan een miljoen gnoes, zebra’s en gazellen een gevaarlijke reis maken van Tanzania naar Kenia op zoek naar groenere weiden. Geniet van de hoogtepunten van Kenia en Tanzania, en sluit af met een paar dagen heerlijk relaxen op de witte stranden van Zanzibar.

"Tijdens deze groepsreis gaan we op zoek naar de ongrijpbare ‘Big Five’ (Afrika’s ‘bucketlist’ van dieren) in de Masai Mara, bezoeken we het ongelooflijke Serengeti en de Nogorongoro-krater, en genieten we van de stranden van het paradijselijke eiland Zanzibar."

Judith, Product Manager

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Nairobi

Vertrek
Vlucht Amsterdam - Nairobi
Overnachting in het vliegtuig

Vanavond stappen we aan boord van onze vlucht naar Afrika. Fantaseer alvast over al het moois wat eraan zit te komen: nationale parken met de ‘Big Five’, ontmoetingen met Masai-krijgers, prachtige stranden op Zanzibar en de adembenemende natuurlijke schoonheid van Afrika! Dit alles maken Kenia en Tanzania tot de perfecte safaribestemmingen. U overnacht in het vliegtuig.

Goed om te weten

NRV kiest ervoor om de groepsreis uit te voeren per 4x4 jeeps in Kenia & Tanzania. Dit biedt u de beste kans voor het spotten van wild. De 4x4 jeeps zijn voorzien van een uitklapbaar dak en u zit gegarandeerd op een stoel bij het raam. Zo heeft u het beste zicht op alles wat we onderweg tegenkomen!

Goed om te weten

Wanneer u met KLM vliegt, zal het programma afwijken van het huidige programma. U komt aan op dag 1 en zult daarom één nacht overnachten in Nairobi. Daarna gaat het reguliere programma van start. De laatste dag, dag 15, heeft u nog een volle dag in Stone Town en vliegt u 's avonds pas terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag zult aankomen. De reisduur is dus 16 dagen.

DAG
02

Nairobi - Naivashameer (ca. 120 km)

Naivashameer
Aankomst Nairobi
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Geniet van het landschap van de Grote Riftvallei
Vrije ochtend
Boottocht Naivashameer (inclusief!)
Eerste overnachting Naivashameer

Jambo! Welkom in Kenia. Vroeg in de ochtend landen we in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Eenmaal door de luchthavenformaliteiten en na het ontvangst door de Nederlandssprekende reisleiding begint ons avontuur. Voor een authentieke safari-ervaring worden we in Kenia en Tanzania vervoert per 4x4 jeeps! Het zoetwatermeer Naivasha ligt binnen handbereik van Nairobi vandaar dat NRV gelijk doorrijdt naar deze bestemming en een verblijf in de drukke hoofdstad overslaat. Onderweg maken we een stop bij een winkelcentrum zodat u nog wat snacks kunt kopen.

De rit van vandaag is zeer schilderachtig en we genieten onderweg van het prachtige landschap van de Grote Riftvallei. Nadat we zijn gearriveerd in ons hotel maken we nader kennis met elkaar tijdens een gezamenlijke lunch. We verblijven de komende twee nachten aan de zuidelijke oevers van het meer. Het hotel beschikt over een heerlijke zwembad, dus neem een duik of ontspan op een ligbed. Later in de middag gaan we op pad voor een boottocht op het Naivashameer. We zien nijlpaarden dartelen in het ondiepe water en horen een kakofonie van kwetterende vogels. Dit alles geeft een perfecte eerste indruk van de omgeving.

Weetje

De Grote Riftvallei loopt van Libanon tot Mozambique over een totale lengte van 6400 kilometer.

Weetje

De naam Naivasha is afgeleid van de lokale Maasai-woord Nai'posha, wat ‘ruw water’ betekent vanwege de plotselinge stormen die kunnen ontstaan in het gebied.

DAG
03

Naivashameer

Naivashameer
Vrije dag
Dagexcursie Hell’s Gate Nationaal Park (optionele excursie)
Tweede boottocht Naivashameer (optionele excursie)
Bezoek Crater Lake Game Sanctuary (optionele excursie)
Tweede overnachting Naivashameer

Geniet vandaag van uw vrije tijd. Er zijn verschillende optionele activiteiten om uit te kiezen. Maak een dagexcursie naar het nabijgelegen Hell’s Gate Nationaal Park met zijn spectaculaire landschap van torenhoge kliffen, met water uitgesleten kloven, grimmige rotstorens en met struikgewas begroeide vulkanen. Het is dan ook geen wonder dat dit dramatische landschap de inspiratie was voor de film ‘The Lion King’. Hier heeft u een goede kans om zebra’s, giraffen en buffels te zien tussen verschillende soorten antilopen. Misschien spot u zelfs de zeldzame lammergier!

Een andere goede keuze is een tweede boottocht op het Naivashameer – misschien wel de beste manier om de sfeer te proeven van dit weelderige gebied. Dit meer is een favoriete voederplek voor nijlpaarden en andere dieren in het wild. Door de verscheidenheid aan vissen in het meer zijn er visetende vogels als visarenden, pelikanen, ijsvogels en aalscholvers te spotten. Onderweg zien we mogelijk zebra’s, gnoes en giraffen aan de kust. Zwart-witte franjeapen zijn vaak geziene gasten in het bladerdak van de acaciabossen rond het meer.

Weetje

Hell’s Gate Nationaal Park is het enige nationale park in Kenia dat te voet is te verkennen. In tegenstelling tot andere nationale parken in Kenia zijn er hier geen roofdieren, afgezien van de zelden geziene luipaard.

DAG
04

Naivashameer - Masai Mara Nationaal Park (ca. 278 km)

Masai Mara Nationaal Park
Vertrek Naivashameer
Middag gamedrive Masai Mara Nationaal Park (inclusief!)
Eerste overnachting nabij Masai Mara Nationaal Park

Na het ontbijt rijden we naar het wereldberoemde Masai Mara Nationaal Park. Dit is één van de mooiste wildreservaten van Afrika met een prachtige landschap van zacht glooiende Afrikaanse savannevlaktes. Het nationale park is beroemd om zijn spectaculaire natuurlijke diversiteit van dieren in het wild. Grote aantallen gnoes, giraffen, zebra’s, cheeta’s en vele andere dieren zijn hier te vinden. De ‘Big Five’ (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) is ook te spotten. Aangekomen in het kamp genieten we van een lunch. Vanaf het openluchtterras kijkt u uit over de weelderige grasvelden van het kamp naar de open vlaktes van Afrika.

In de middag maken we onze eerste gamedrive door het nationale park. Met geluk spotten we een leeuw met zwarte manen, een luipaard of een cheeta. Deze roofdieren vinden een overvloedige voedselvoorraad in de enorme kuddes gnoes (ook wel wildebeesten genoemd), zebra’s, en gazellen die allemaal door de groene graslanden zwerven. Morgen keren we terug voor een volle dag safari! Na het gezamenlijke diner kunt u gezellig napraten met een drankje rondom het kampvuur. Een mooier afsluiter van een eerste safari dag!

Goed om te weten

Masai Mara Nationaal Park is ook de plek van de jaarlijkse ‘grote migratie’ van meer dan een miljoen gnoes, zebra’s en andere dieren die noordwaarts migreren vanuit Serengeti Nationaal Park. Het is een gevaarlijke tocht door met krokodillen geteisterde rivieren. Gelukkig zorgt het enorme aantal dieren ervoor dat merendeel weet te ontsnappen.

Weetje

De oorsprong van de naam Masai Mara komt van het woord 'Masai' wat staat voor de Masai-stam, de nomadische bewoners van het gebied. Het woord 'Mara' is hun woord voor 'gevlekt', verwijzend naar de volop aanwezige acaciabomen met hun platte bovenkant.

DAG
05

Masai Mara Nationaal Park

Masai Mara Nationaal Park
Ballonvaarttocht over Masai Mara (optionele excursie)
Volle dag gamedrive Masai Mara Nationaal Park (inclusief!)
Bezoek Masai-dorp (optionele excursie)
Tweede overnachting nabij Masai Mara Nationaal Park

De optionele ballonvaarttocht over de Masai Mara bij zonsopgang is een aanrader. Voor veel reizigers is dit een onvergetelijke ervaring. Deze optionele excursie start bij het aanbreken van de dag. Onderweg glijdt u over de Afrikaanse savanne en ziet u de prachtige dieren beneden. Een geweldige manier op foto’s te maken vanuit een ander perspectief! Bij de landing wordt u getrakteerd op een campagneontbijt in de bush.

We staan vandaag iets voor zonsopgang op om aan de ochtend gamedrive te beginnen. Als de zon opkomt, zouden we geen problemen moeten hebben met het spotten van dieren in het wild, omdat dit vaak één van de meest actieve tijden van de dag is voor dieren. Na hopelijk een spannende ochtendrit keren we terug naar het kamp voor de lunch en om te ontspannen tijdens de hitte van de dag. Geniet van een verfrissende duik in het zwembad. In de middag vertrekken we voor een tweede gamedrive waarbij we rond zonsondergang terugkeren naar het kamp. Afhankelijk van de bewegingen van de dieren in het wild kan het ook gebeuren dat we in de middag niet terugkeren naar het kamp voor de lunch, maar een volle dag op safari gaan en onderweg stoppen voor een picknicklunch. Tijdens onze gamedrive gaan we op zoek naar de ‘Big Five’. Als het mooiste natuurgebied van Kenia hebben we hier de beste kans om wilde dieren te spotten.

Een populaire ervaring bij terugkomst is het optionele bezoek aan een traditioneel dorp van de Masai-stam. Dit geeft u inzicht in de fascinerende cultuur en unieke manier van leven van de beroemde Masai, een nomadische krijgerstam die voorkomt in Kenia en delen van Oost-Afrika.

Weetje

Er zijn ongeveer 94 zoogdiersoorten, amfibieën en reptielen, en meer dan 400 vogelsoorten in Masai Mara geregistreerd.

Weetje

In het Swahili betekent ‘safari' reis.

DAG
06

Masai Mara Nationaal Park (Kenia) - Victoriameer (Tanzania) (ca. 236 km)

Victoriameer
Vertrek Masai Mara Nationaal Park
Afscheid nemen van onze chauffeurs/gidsen in Kenia
Kennismaking met onze nieuwe chauffeurs/gidsen in Tanzania
Overnachting omgeving Victoriameer

Na het ontbijt nemen we afscheid van onze gastheer in Mara en rijden we richting de grens tussen Kenia en Tanzania (Isebania) en naar de oevers van het Victoriameer. Vandaag hebben we een lange reisdag (ongeveer 7-8 uur). Bij de grens veranderen we van voertuigen en chauffeurs/gidsen. Houd uw paspoort gereed voor de grensformaliteiten. Onderweg rijden we over een schilderachtige weg naar de oevers van het Victoriameer. Dit is niet alleen het grootste meer van Tanzania, maar ook het grootste meer van Afrika. De oevers worden gedeeld door Kenia, Tanzania en Oeganda. Relax nog even op het zandstrand van het meer of bezoek mogelijk de lokale markt om wat snacks in te slaan voor de komende drie dagen avontuur in de wildernis. Geniet hier van een mooi uitzicht op het Victoriameer. Vannacht verblijven we in een lodge in de omgeving van het Victoriameer.

Goed om te weten

Het is sterk aan te raden om niet in het Victoriameer te zwemmen in verband met schistosomiasis (ofwel bilharzia). Deze parasiet komt voor in zoet oppervlaktewater.

Weetje

Het Victoriameer wordt algemeen beschouwd als de bron van de rivier de Nijl, ’s werelds langste rivier.

DAG
07

Victoriameer - Serengeti Nationaal Park (ca. 207 km)

Serengeti Nationaal Park
Vertrek omgeving Victoriameer
Gamedrive en-route Serengeti Nationaal Park
Eerste overnachting Serengeti Nationaal Park

Vandaag rijden we naar één van de meest spectaculaire safaribestemmingen op aarde: het Serengeti Nationaal Park. Als we de Serengeti binnenrijden genieten we van een gamedrive tot aan ons verblijf voor de komende twee nachten. Serengeti Nationaal Park is de thuisbasis van de ‘Big Five’, maar er leven ook andere diersoorten waaronder cheeta’s, gazellen, antilopen, elanden, waterbokken, hyena’s, bavianen, impala’s, wilde honden en giraffen. Kortom volop mogelijkheden om wilde dieren te spotten. De brede, open vlaktes van de Serengeti zijn misschien wel het ultieme voorbeeld van een typisch Afrikaans landschap. De vlaktes zijn groen na de regen, en bruin en verbrand in het droge seizoen. Hier leven duizenden hoefdieren en roofdieren.

We verblijven in het hart van het Serengeti Nationaal Park. Dit biedt ons een unieke kans om een adembenemende reeks wilde dieren te zien die van de Serengeti naar het noorden trekken. Met de ‘Big Five’, ’s werelds grootste migratie van gnoes, drankjes bij de open haard en een bushdiner in het restaurant is dit comfortabele tentenkamp het middelpunt van alles. Vanuit uw canvastent (dat van alle gemakken is voorzien) geniet u van een spectaculair uitzicht op de eindeloze vlaktes van de Serengeti.

Weetje

De ‘grote migratie’ is gekoppeld aan de hoeveelheid regenval en is redelijk voorspelbaar aangezien de gnoes op zoek zijn naar zoet water en begrazingsmogelijkheden. Terwijl de kuddes reizen, worden ze achtervolgd door de grote katten (leeuwen, luipaarden en cheeta’s). Ze vallen ook ten prooi aan jachthonden, hyena’s en jakhalzen.

Weetje

Vlak en glooiend met lange grassen en bezaaid met acaciabomen, ontlenen de vlaktes hun naam aan het Masai-woord Siringet. Dat ‘eindeloze vlaktes’ betekent.

DAG
08

Serengeti Nationaal Park

Serengeti Nationaal Park
Volle dag gamedrive Serengeti (inclusief!)
Tweede overnachting Serengeti Nationaal Park

Na het ontbijt genieten we van een volledige dag in Serengeti Nationaal Park, het oudste park van Tanzania. De Serengeti heeft een overvloed aan dieren in het wild. We bewonder de eindeloze glooiende vlaktes, grote kuddes antilopen en vogels in dit ongerepte wildernis. Hou uw ogen open voor leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, giraffen en de vele andere dieren die u op een safari zou willen zien. In de avond slaapt u heerlijk na een dag vol indrukken. Misschien hoort u in de verte zelfs een leeuw brullen of een olifant trompetteren.

Goed om te weten

Nachtritten zijn niet mogelijk in de Serengeti.

Weetje

Serengeti Nationaal Park heeft de hoogste concentratie roofdieren en struisvogels in Afrika.

DAG
09

Serengeti Nationaal Park - Ngorongoro-krater - Ngorongoro Nationaal Park (ca. 193 km)

Ngorongoro Nationaal Park
Vertrek Serengeti Nationaal Park
Gamedrive en-route Ngorongoro Nationaal Park
Bezoek de Ngorongoro-krater (inclusief!)
Eerste overnachting nabij Ngorongoro Nationaal Park

Na het ontbijt rijden we naar het naastgelegen Ngorongoro Nationaal Park. Onderweg is het apart om te zien hoe de Masai-stamleden hun vee hoeden tussen de dieren in het wild. In dit beschermde gebied mogen alleen inheemse stammen zoals de Masai leven. Het nationale park heeft veel te bieden, maar zijn kroonjuweel is de gelijknamige Ngorongoro-krater. Dit is de grootste caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. Binnen zijn 300 vierkante kilometer is een opmerkelijke concentratie van wilde dieren te vinden. De Ngorongoro-krater wordt algemeen beschouwd als een microkosmos van natuurlijke leefgebieden in Afrika. De kraterbodem bestaat uit bossen, moerassen, meren en open grasland. Geen wonder dat dit vaak wordt aangeprezen als een écht ‘Hof van Eden’. Terwijl we zo’n 600 meter afdalen naar de kraterbodem genieten we van een spectaculair uitzicht op het landschap. Tijdens onze gamedrive door dit UNESCO Werelderfgoed is de kans groot dat we een grote verscheidenheid aan wilde dieren zullen zien. Daarnaast hebben we, doordat het één van de dichtste zoogdierpopulaties ter wereld heeft, goede kans om de ‘Big Five’ te spotten. Als we geluk hebben, zien we misschien zelfs een bedreigde zwarte neushoorn! Helaas kunnen we niet langer blijven; de parkregels laten voertuigen maximaal 6 uur toe in de krater.

We eindigen de dag in Karatu, een bescheiden stadje aan de rand van de ongerepte natuur. Hier verblijven we de komende twee nachten in een charmante lodge waar kleurrijke tuinen en gastvrijheid samenkomen. Na ons gezamenlijk diner kunt u de dag afsluiten met een drankje bij de open haard.

Goed om te weten

De beste tijd om het Ngorongoro Nationaal Park te bezoeken voor de ‘grote migratie’ is van juni tot februari. Als u de roofdieren graag in actie wilt zien, ga dan in januari of februari, wanneer er een pauze is in de jaarlijkse regens en de gnoes kalveren.

Goed om te weten

Onze lodge is gelegen op circa 1400 meter. De temperatuur in de avond is hierdoor zo’n 12 °C.

Weetje

De Ngorongoro-krater werd zo’n 2-3 miljoen jaar geleden gevormd toen een vulkaan (naar verluidt zo hoog als de Kilimanjaro) instortte. Naar schatting leven er meer dan 25000 dieren in de krater.

DAG
10

Ngorongoro Nationaal Park

Ngorongoro Nationaal Park
Vrije dag
Halve of volle dag culturele wandelingen (optionele excursie)
Bezoek de olifantengrotten (optionele excursie)
Dagexcursie Eyasi-meer (optionele excursie)
Tweede bezoek Ngorongoro-krater (optionele excursie)
Tweede overnachting nabij Ngorongoro Nationaal Park

Vandaag geniet u van een heerlijke vrije dag. Er zijn veel verschillende excursiemogelijkheden in de omgeving. Mocht u nog geen genoeg hebben gehad van de Ngorongoro-krater dan behoort een tweede bezoek tot de mogelijkheid. Een wandeling naar de olifantengrotten in de hooglanden van het Ngorongoro Nationaal Park is een goede manier om uw benen te strekken na de gamedrive van gisteren. De gids geeft uitleg over de medicinale effecten van de planten die in dit tropische regenwoud groeien en laat de sporen zien van de dieren die hij onderweg tegenkomt. Mogelijk ziet u buffels, bavianen en verschillende soorten antilopen. Uiteraard kan het spotten van olifanten niet worden gegarandeerd.

Voor een dramatisch verschil van landschap is een bezoek aan het enorme zoutmeer Eyasi aan te raden. Doumpalmen zijn een zeer onderscheidend kenmerk en in deze vrij harde omgeving is de schaduw van de bomen zowel welkom als verkoelend. Het weer is bijna altijd erg heet doordat het meer zich op de bodem van de Grote Riftvallei bevindt, de oudste kloof ter wereld. De waterstanden variëren sterk tussen het regenseizoen en het droge seizoen. Dit maakt het spotten van dieren in het droge seizoen makkelijker. Vooral voor vogelliefhebbers is dit een goede plek, want het meer trekt vele vogels aan. De Hadzabe-bosjesmannen leven in deze regio, net als de Datoga- en Mbulu-stammen. Een bezoek aan de bosjesmannen is mogelijk tijdens deze optionele excursie. Zij zullen u laten zien waar en hoe ze leven en jagen. Ze leven volledig van de bush en van de jacht per pijl-en-boog. Alles wat ze gebruiken is gemaakt van lokale materialen, inclusief hun bogen die zijn bespannen met girafpees en hun pijlen die zijn bedekt met dodelijk gif. Hun taal lijkt op die van de Kalahari-bosjesmannenstam met klikgeluiden. Het Datoga- en het Mbulu-volk zijn herders, net als het Masai-volk.

Weetje

Waarom worden de olifantengrotten zo genoemd? De grotten zijn gecreëerd door olifanten die met hun slagtanden op de rotsen sloegen. Deze rotsen zijn namelijk rijk aan calcium en dit hielp de olifanten om voldoende mineralen binnen te krijgen en hun botten sterk te maken. De grote gaten zijn er nog steeds en daarom wordt deze plek door mensen olifantengrotten genoemd.

Weetje

De Grote Riftvallei is meer dan 65 miljoen jaar geleden ontstaan, kort nadat de dinosauriërs uitstierven.

DAG
11

Ngorongoro Nationaal Park - Zanzibar (ca. 200 km)

Zanzibar
Vertrek Ngorongoro Nationaal Park
Binnenlandse vlucht Arusha - Zanzibar
Privé-transfer naar Nungwi-strand (ca. 1,5 uur)
Eerste overnachting Nungwi-strand

Terwijl we rijden door de hooglanden en het Karatu-district zien we de schilderachtige tarwevlaktes en koffieplantages. Hierna nemen we hoofdweg naar de luchthaven van Arusha. Vandaag vliegen we naar het paradijselijke eiland Zanzibar! Zanzibar is uniek in zijn architectuur, keuken, religie, politiek en manier van leven. Het is heel anders dan het vasteland van Tanzania en is een perfect plek om onze groepsreis te eindigen.

Bij aankomst op Zanzibar worden we opgewacht voor een privé-transfer naar de noordkust van Zanzibar richting de badplaats Nungwi, één van de mooiste plekken in Zanzibar. Het eiland Zanzibar wordt gekenmerkt door prachtige witte zandstranden, omzoomd door palmbomen, en turquoise wateren met koraalriffen en exotisch zeeleven. Ons hotel in Nungwi heeft een zwembad en ligt direct aan het strand. In tegenstelling tot andere stranden op het eiland die met een groot getijdeverschil te maken hebben, kunt u op het strand van Nungwi op elk uur van de dag zwemmen. Dit maakt het ook perfect voor allerlei watersportactiviteiten. Tijdens ons verblijf is dagelijks ontbijt inbegrepen. U bent dus vrij om verschillende restaurants en bars te ontdekken.

Goed om te weten

Gunt u uzelf een luxe verblijf in Nungwi? Boek dan een upgrade naar een heerlijk superiorklasse hotel en sluit uw droomreis groots af! Kijk voor meer informatie bij 'verlengen/upgraden/extra’s’.

Weetje

De bijnaam ‘specerijeiland’ is ontstaan door zijn geschiedenis als een primaire handelspost op de specerijen-, zijde- en slavenhandel-routes. Hierdoor is ook een uniek cultureel kruispunt ontstaan waarbij Afrikaanse, Indiase, Arabische en Europese culturen vermengd zijn. Dit is het duidelijkst te zien in Stone Town, één van de weinig overgebleven oude steden in Afrika.

DAG
12

Nungwi-strand

Dhow-zeilboot, Zanzibar
Vrije dag
Zonsondergang per traditionele dhow-zeilboot (optionele excursie)
Tweede overnachting Nungwi-strand

Vandaag bent u vrij om te relaxen bij het zwembad of op het strand, te zwemmen en te genieten van het mooiste stukje kustlijn van Zanzibar. Het is ook een heerlijke plek om een lange strandwandeling te maken. Er zijn allerlei watersportactiviteiten mogelijk waaronder duiken, snorkelen, kajakken, windsurfen en waterskiën. Sluit de dag perfect af met een optionele tocht per dhow-zeilboot en geniet van een schitterende zonsondergang. Of maak een foto vanaf de kant van tientallen dhow’s en hun witte zeilen aan de horizon. Een prachtig moment waar u zeker een foto van wilt maken.

DAG
13

Nungwi-strand

Zanzibar
Vrije dag
Dagexcursie Mnemba-eiland (optionele excursie)
Derde overnachting Nungwi-strand

Geniet van een tweede vrije dag. Een aanrader is de optionele excursie naar het eiland Mnemba. Dit wordt beschouwd als één van de beste snorkelplekken in Zanzibar. Het koraal is hier onaangetast. Het biedt een rijke verscheidenheid aan waterleven en frequente ontmoetingen met dolfijnen. Dit maakt het een geweldige plek om een dagje op een boot door te brengen, te snorkelen of zelfs te duiken.

Nungwi is een levendig dorp waar u langs de hoofdstraat kunt wandelen. Koop wat fruit, lokale gerechten, schilderijen en souvenirs in de plaatselijke winkels. Houd er rekening mee dat wanneer u naar het dorp gaat, u uw schouders en knieën bedekt moet houden om de lokale cultuur te respecteren.

DAG
14

Nungwi-strand - Stone Town (ca. 59 km)

Stone Town, Zanzibar
Vertrek Nungwi-strand
Privé-transfer naar Stone Town (ca. 1,5 uur)
Alternatief: Spice Tour incl. lunch (optionele excursie)
Slenteren door het labyrint van steegjes in Stone Town
Stadstour Stone Town (optionele excursie)
Bezoek Prison Island (optionele excursie)
Hotelkamer in het centrum van Stone Town (inclusief!)

Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om in plaats van de rechtstreekse privé-transfer met de beroemde Spice Tour af te reizen naar Stone Town. Tijdens deze optionele excursie brengt u een bezoek aan de kruidenboerderijen die vandaag de dag nog steeds in bedrijf zijn. Zanzibar is één van de weinige plekken ter wereld waar saffraan wordt geproduceerd, samen met een groot aantal andere verrukkelijke kruiden, waaronder gember, kruidnagel, nootmuskaat en kardemom. Vergeet dan ook niet verse specerijen en kruiden voor thuis te kopen! Na afloop wordt u afgezet bij ons centraal gelegen, historische hotel in Stone Town. Deze oude stad is het culturele hart van het eiland. Het is een doolhof van smalle steegjes, levendige bazaars, moskeeën en sierlijke Arabische huizen met fraai bewerkte hardhouten deuren met koperen afwerking en terracotta daken. Er zijn diverse excursiemogelijkheden in Stone Town, maar het is ook heerlijk om zelfstandig rond te lopen. Het zwembad van ons hotel nodigt na afloop uit tot een verfrissende duik. In de avond kunt u dwalen door de straten van Stone Town, genieten van geweldig Swahili-eten en lokale Taarab-muziek. Geniet nog een groot deel van de dag van Stone Town en uw hotelkamer. Na middernacht vertrekken we pas naar het vliegveld.

Weetje

Stone Town is de geboorteplaats van Queen zanger Freddie Mercury.

DAG
15

Zanzibar - Amsterdam

Aankomst
Vertrek Stone Town
Privé-transfer naar luchthaven (ca. 20 minuten)
Vlucht Zanzibar - Amsterdam
Aankomst Amsterdam
Afscheid nemen van het reisgezelschap

’s Nachts stappen we in het vliegtuig en vliegen we via Nairobi terug naar Nederland. Onderweg denken we terug aan de schitterende stranden, eindeloze vlaktes en ongeëvenaarde dieren in het wild. Na de lunch landen we op Schiphol en neemt u afscheid van het reisgezelschap van de afgelopen weken. De herinneringen en gedeelde ervaringen van Kenia, Tanzania en Zanzibar zal u een leven lang bijblijven!

Goed om te weten

Wanneer u met KLM vliegt, zal het programma afwijken van het huidige programma. U komt aan op dag 1 en zult daarom één nacht overnachten in Nairobi. Daarna gaat het reguliere programma van start. De laatste dag, dag 15, heeft u nog een volle dag in Stone Town en vliegt u 's avonds pas terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag zult aankomen. De reisduur is dus 16 dagen.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 15 opties )+Open-Sluiten

> Extra’s toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 15 opties )

U kunt er voor kiezen om uw hotel in Nungwi te upgraden naar een superiorklasse hotel aan het strand. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Zanzibar - Upgrade The Z Hotel

Zanzibar - Upgrade The Z Hotel

Het is bij NRV mogelijk om uw verblijf op Zanzibar te upgrade en te kiezen voor een verblijf in een mooi superiorklasse hotel in Nungwi. Geniet in het zwembad of ontspan op het str...

v.a.227

Bekijk meer infoSluit meer info

Het is bij NRV mogelijk om uw verblijf op Zanzibar te upgrade en te kiezen voor een verblijf in een mooi superiorklasse hotel in Nungwi. Geniet in het zwembad of ontspan op het strand. Uiteraard kunt u vanuit hier deelnemen aan de optionele excursies en verblijft u op basis van logies & ontbijt.

The Z Hotel bevindt zich direct aan het parelwitte zandstrand van Nungwi. Het oneindige uitzicht op de Indische Oceaan en de wuivende palmbomen zorgen voor het ultieme bounty-gevoel. Het hotel beschikt over een receptie, twee restaurants en een bar, vanwaar u uitstekend zicht heeft op de ondergaande zon. Er is een zwembad met ligbedden en een spa waar u terecht kunt voor heerlijke wellnessbehandelingen. Verder beschikt het hotel over een fitnessruimte en worden er dagelijks yogalessen gegeven (tegen betaling) in de openlucht yogastudio. De kamers worden omgeven door het groen van de palmbomen en zijn voorzien van airco, minibar, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten, balkon of terras en een badkamer met toilet, bad of douche. De hoofdstraat van Nungwi, met diverse winkeltjes, restaurants en bars, bevindt zich op loopafstand van het hotel. Stone Town bereikt u in ca. 1,5 rijden vanaf het hotel.

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 14 van 14 opties )

Naivashameer

Lake Navaisha - Tweede boottocht Naivashameer

De boottocht op het Naivashameer biedt u de kans om nijlpaarden van dichtbij te bekijken in het meer en wanneer zij rusten tussen het riet. Er zijn ook honderden vogels te zien, waaronder de beroemde visarenden en de aalscholvers. Aan de rand van het...

De boottocht op het Naivashameer biedt u de kans om nijlpaarden van dichtbij te bekijken in het meer en wanneer zij rusten tussen het riet. Er zijn ook honderden vogels te zien, waaronder de beroemde visarenden en de aalscholvers. Aan de rand van het Naivashameer kunt u mogelijk diverse wilde dieren spotten, zoals buffels, zebra's en giraffen. Prijs ca. 35 USD per persoon (per uur).

Meer info

Minder info

Crater Lake Game Sanctuary

Lake Navaisha - Bezoek Crater Lake Game Sanctuary

Tijdens deze circa drie uur durende excursie bezoekt u het Crater Lake Game Sanctuary, een klein privé-reservaat gelegen rondom een vulkaankrater. Het groene water, als gevolg van algen, is de plek waar u flamingo’s kunt spotten. Andere dieren, zoals...

Tijdens deze circa drie uur durende excursie bezoekt u het Crater Lake Game Sanctuary, een klein privé-reservaat gelegen rondom een vulkaankrater. Het groene water, als gevolg van algen, is de plek waar u flamingo’s kunt spotten. Andere dieren, zoals apen, giraffen en meer dan 150 vogelsoorten zijn in de omgeving te vinden. De paden in de bossen zijn zeer veilig om te bewandelen. Tijdens de excursie is een lokale Engelssprekende gids aanwezig.Prijs ca. 45 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Hells Gate Nationaal Park

Lake Navaisha - Dagexcursie Hell's Gate Nationaal Park

Tijdens de dagexcursie naar Hell’s Gate Nationaal Park kunt u dit prachtige landschap met torenhoge kliffen, door water uitgesleten kloven en met struikgewas begroeide vulkanen bewonderen. Het park is te voet te bezoeken doordat er zich hier, behalve...

Tijdens de dagexcursie naar Hell’s Gate Nationaal Park kunt u dit prachtige landschap met torenhoge kliffen, door water uitgesleten kloven en met struikgewas begroeide vulkanen bewonderen. Het park is te voet te bezoeken doordat er zich hier, behalve een enkele keer gespotte luipaard, geen roofdieren bevinden. Dit nationale park is de woonplek van de lammergier, ook bekend als de baardgier.Prijs ca. 40 USD per persoon.

Meer info

Minder info

ke_al_masai_114016867.jpg

Masai Mara Nationaal Park - Bezoek Masai-dorp

Het bezoek aan het traditionele Masai-dorp geeft u inzicht in de cultuur en manier van leven van de Masai-stam. U leert onder andere over het melken van koeien en het aansteken van vuur. Tijdens het bezoek geniet u een optreden van traditionele danse...

Het bezoek aan het traditionele Masai-dorp geeft u inzicht in de cultuur en manier van leven van de Masai-stam. U leert onder andere over het melken van koeien en het aansteken van vuur. Tijdens het bezoek geniet u een optreden van traditionele dansers. Prijs ca. 35 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Ballonvaart Masai Mara

Masai Mara Nationaal Park - Ballonvaarttocht over Masai Mara

De ballonvaarttocht over de Masai Mara biedt u de mogelijkheid om tijdens zonsopgang te genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving van de Great Rift Valley. Ook kunt u vele wilde dieren zien, zoals olifanten en nijlpaarden. De ballonvaarttocht...

De ballonvaarttocht over de Masai Mara biedt u de mogelijkheid om tijdens zonsopgang te genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving van de Great Rift Valley. Ook kunt u vele wilde dieren zien, zoals olifanten en nijlpaarden. De ballonvaarttocht duurt een uur en na landing wordt u getrakteerd op een champagneontbijt in de bush.Prijs ca. 500 USD per persoon. De grootte van de ballon varieert van 4 tot 16 personen.

Meer info

Minder info

tz_al_karatu.jpg

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Halve of volle dag culturele wandelingen

Een afwisselende culturele wandeling door dorpen waar u lokale maaltijden kunt proeven. Kom onderweg in contact met verschillende culturen en leer over hun tradities door de uitleg van de lokale Engelssprekende gidsen. Tijdens deze excursie wandelt u...

Een afwisselende culturele wandeling door dorpen waar u lokale maaltijden kunt proeven. Kom onderweg in contact met verschillende culturen en leer over hun tradities door de uitleg van de lokale Engelssprekende gidsen. Tijdens deze excursie wandelt u door landerijen en bossen op de lagere hellingen van de hooglanden. Een bezoek aan een gezinswoning, bananenplantage en acaciabos behoort tot de mogelijkheden. Halve dag - Prijs ca. 35 USD per persoon.
Volle dag - Prijs ca. 45 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Hike Olifantgrotten

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Bezoek de olifantengrotten

Een wandeling naar de olifantengrotten in de hooglanden van het Ngorongoro Nationaal Park is een goede manier om uw benen te strekken. Geniet van het geluid van de natuur en het landschap met watervallen. De gids geeft onderweg uitleg over de medicin...

Een wandeling naar de olifantengrotten in de hooglanden van het Ngorongoro Nationaal Park is een goede manier om uw benen te strekken. Geniet van het geluid van de natuur en het landschap met watervallen. De gids geeft onderweg uitleg over de medicinale effecten van de planten die in dit tropische regenwoud groeien en laat de sporen zien van de dieren die hij onderweg tegenkomt. In de grotten volgt u de voetsporen van de olifanten en spot u mogelijk bavianen en buffels. De wandeling kan uitdagend zijn vanwege het terrein. Uiteraard kan het spotten van olifanten niet worden gegarandeerd. Prijs ca. 20 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Eyasi-meer

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Dagexcursie Eyasi-meer

Het enorme Eyasi-meer ligt te midden van vulkanische bergen. Het meer ondersteunt de lokale bevolking die afhankelijk is van vissen als hun belangrijkste voedselbron. De waterstanden variëren sterk tussen het regenseizoen en het droge seizoen. Dit ma...

Het enorme Eyasi-meer ligt te midden van vulkanische bergen. Het meer ondersteunt de lokale bevolking die afhankelijk is van vissen als hun belangrijkste voedselbron. De waterstanden variëren sterk tussen het regenseizoen en het droge seizoen. Dit maakt het spotten van dieren in het droge seizoen makkelijker. Vooral voor vogelliefhebbers is dit een goede plek, want het meer trekt veel vogels aan. In het broedseizoen zijn hier grote populaties flamingo’s en pelikanen te spotten. Rondom het zoutmeer leven de Hadzabe en Iraqw. Leer meer over hun manier van leven tijdens een bezoek aan het Eyasi-meer. Inclusief vervoer per 4x4 jeeps.Prijs bij 2 personen - ca. 115 USD per persoon.
Prijs bij 3 personen - ca. 82 USD per persoon.
Prijs bij 4 personen - ca. 65 USD per persoon.
Prijs bij 5 personen - ca. 55 USD per persoon.
Prijs bij 6 personen - ca. 49 USD per persoon.
Prijs bij 7 personen - ca. 44 USD per persoon.
Prijs bij 8 personen - ca. 40 USD per persoon.
Prijs bij 9 personen - ca. 38 USD per persoon.
Prijs bij 10 personen - ca. 35 USD per persoon.
De kosten liggen lager als de gehele groep besluit deel te nemen aan deze excursie.

Meer info

Minder info

tz_al_ngorongorokrater.jpg

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Tweede bezoek Ngorongoro-krater

Mocht u nog geen genoeg hebben gehad van de Ngorongoro-krater dan behoort een tweede bezoek tot de mogelijkheid. In de Ngorongoro-krater leven allerlei soorten wilde dieren zoals leeuwen, cheeta's, zebra's, gazellen en de zeer bedreigde zwarte neusho...

Mocht u nog geen genoeg hebben gehad van de Ngorongoro-krater dan behoort een tweede bezoek tot de mogelijkheid. In de Ngorongoro-krater leven allerlei soorten wilde dieren zoals leeuwen, cheeta's, zebra's, gazellen en de zeer bedreigde zwarte neushoorn. Het spectaculaire landschap is één van de belangrijkste attracties van Afrika dat bestaat uit gras, moeras, bos en een zoutmeer. Bij het zoutmeer ziet u vast grote getallen flamingo's naast vele andere vogelsoorten. Vroeg in de ochtend en laat in de middag zijn perfecte tijden om luipaarden op de loer te zien rond het bos, terwijl olifanten midden op de dag profiteren van de ruime schaduw. Na maximaal 6 uur in het park te hebben doorgebracht moeten we het helaas volgens de parkregels verlaten. Inclusief vervoer per 4x4 jeeps. Prijs bij 2 personen - ca. 319 USD per persoon.
Prijs bij 3 personen - ca. 236 USD per persoon.
Prijs bij 4 personen - ca. 195 USD per persoon.
Prijs bij 5 personen - ca. 170 USD per persoon.
Prijs bij 6 personen - ca. 154 USD per persoon.
Prijs bij 7 personen - ca. 142 USD per persoon.
Prijs bij 8 personen - ca. 133 USD per persoon.
Prijs bij 9 personen - ca. 126 USD per persoon.
Prijs bij 10 personen - ca. 121 USD per persoon.
De kosten liggen lager als de gehele groep besluit deel te nemen aan deze excursie.

Meer info

Minder info

Dhow-zeilboot, Zanzibar

Nungwi/Zanzibar - Zonsondergang per traditionele dhow-zeilboot

De dhow-cruise is één van de meest populaire excursies op Zanzibar. Geniet vanaf een traditionele houten dhow van het uitzicht op de vurige gouden zon die achter de horizon ondergaat. Cruisen rond kleine eilandjes en langs de kust op een dhow is een ...

De dhow-cruise is één van de meest populaire excursies op Zanzibar. Geniet vanaf een traditionele houten dhow van het uitzicht op de vurige gouden zon die achter de horizon ondergaat. Cruisen rond kleine eilandjes en langs de kust op een dhow is een fantastische ervaring. Leun achterover, ontspan en geniet van de rust van de oceaan terwijl u het kabbelende water aan de zijkant van de dhow hoort. Er worden drankjes en lichte snacks geserveerd. De zonsondergang begint om circa 16.30 uur.Prijs ca. 30 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Mnemba-eiland

Nungwi/Zanzibar - Dagexcursie Mnemba-eiland

Mnemba-eiland ligt ruim 3 kilometer ten noordoosten van het eiland Zanzibar. Het eiland wordt omringd door een enorm koraalrif. Dit zee-reservaat is dan ook één van de meest populaire snorkelplekken van Zanzibar. Doordat vissen hier verboden is, is d...

Mnemba-eiland ligt ruim 3 kilometer ten noordoosten van het eiland Zanzibar. Het eiland wordt omringd door een enorm koraalrif. Dit zee-reservaat is dan ook één van de meest populaire snorkelplekken van Zanzibar. Doordat vissen hier verboden is, is de visdichtheid hoger dan op veel andere plekken in Zanzibar. Het kristalheldere water wemelt dan ook van prachtige tropische vissen waaronder maskerwimpelvissen en anemoonvissen. Ga tijdens het snorkelen op zoek naar al dit moois en bewonder het schitterende koraal. Op de zeebodem zijn blauwe en rode zeesterren te vinden, en met geluk spot u zelfs een groene zeeschildpad of nieuwsgierige tuimelaar!Minimaal 5 deelnemers - Prijs ca. 50 USD per persoon.

Meer info

Minder info

TZ_AL_Zanzibar2

Nungwi/Zanzibar - Spice Tour incl. lunch

Een bezoek aan Zanzibar is niet compleet zonder een bezoek aan de kruidenboerderijen. Kaneel, kardemom, zwarte peper en kurkuma worden geoogst door de lokale bevolking. Zie tijdens de Spice Tour hoe de specerijen en kruiden groeien en worden verbouwd...

Een bezoek aan Zanzibar is niet compleet zonder een bezoek aan de kruidenboerderijen. Kaneel, kardemom, zwarte peper en kurkuma worden geoogst door de lokale bevolking. Zie tijdens de Spice Tour hoe de specerijen en kruiden groeien en worden verbouwd. Na de rondleiding geniet u van een swahili-lunch waarbij u de verschillende kruiden proeft. Uiteraard heeft u ook de gelegenheid om vers geoogste en bereide specerijen en kruiden te kopen voor thuis. Na afloop van de excursie wordt u afgezet bij het hotel in Stone Town.Prijs ca. 25 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Stone Town, Zanzibar

Stone Town/Zanzibar - Stadstour Stone Town

In het oude centrum van het eiland Zanzibar, Stone Town, maakt u een stadstour. Dit is het culturele hart van Zanzibar! Stone Town is de afgelopen 200 jaar nauwelijks veranderd. Het is een plaats van kronkelende steegjes, bruisende bazaars, moskeeën,...

In het oude centrum van het eiland Zanzibar, Stone Town, maakt u een stadstour. Dit is het culturele hart van Zanzibar! Stone Town is de afgelopen 200 jaar nauwelijks veranderd. Het is een plaats van kronkelende steegjes, bruisende bazaars, moskeeën, en statige huizen met prachtige met koper bezaaide en bewerkte houten deuren. Verken deze fascinerende stad terwijl u door het labyrint van smalle straatjes dwaalt. De lokale Engelssprekende gids neemt u voor circa 3-4 uur mee op pad. Onderweg maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking en bezoekt u de voornaamste bezienswaardigheden van de stad. Prijs ca. 25 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Prison Island, Zanzibar

Stone Town/Zanzibar - Bezoek Prison Island

Met een boot vaart u in ongeveer 30 minuten vanuit Stone Town naar Prison Island. De gevangenis dat op het eiland is te vinden is nooit gebruikt als gevangenis, maar wel als quarantainestation voor gele koorts gevallen. Vandaag de dag is het een ruïn...

Met een boot vaart u in ongeveer 30 minuten vanuit Stone Town naar Prison Island. De gevangenis dat op het eiland is te vinden is nooit gebruikt als gevangenis, maar wel als quarantainestation voor gele koorts gevallen. Vandaag de dag is het een ruïne, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Er zijn ook een reservaat op het eiland te vinden waar u gigantische landschildpadden kunt zien die ooit van de Seychellen zijn meegebracht. Op dit eiland kunt u onder andere snorkelen en wandelen, maar u kunt ook uitrusten op het strand. Na afloop van de halve dagexcursie keert u terug naar Stone Town en bewondert u het uitzicht op de stad, de baai en de archipel. Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon.

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Tanzania (uitgezonderd Zanzibar) reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider heeft ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Tanzania leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land

Wat onze reizigers vinden

Wij hebben een fantastische reis beleefd met het ganse gezin. Alles was piekfijn geregeld door NRV: de vluchten, de safari met een vriendelijke, correcte privéchauffeur (African request), mooie lounges en hotel met een vriendelijke ontvangst door het ...

Wij hebben een fantastische reis beleefd met het ganse gezin. Alles was piekfijn geregeld door NRV: de vluchten, de safari met een vriendelijke, correcte privéchauffeur (African request), mooie lounges en hotel met een vriendelijke ontvangst door het personeel, lekker eten. Een formidabele ervaring. Zeker een aanrader.

Meer info >

Minder info >

9

Govaert, privéreis Hoogtepunten van Kenia

Geweldig georganiseerde reis van safari en strand. Wij hadden een prima chauffeur/gids, en alle hotels waren prima verzorgd. Het Palmbeach resort was een kleinschalig prachtig verzorgd hotel, personeel geweldig, kamer en eten prima. Kortom een echte ...

Geweldig georganiseerde reis van safari en strand. Wij hadden een prima chauffeur/gids, en alle hotels waren prima verzorgd. Het Palmbeach resort was een kleinschalig prachtig verzorgd hotel, personeel geweldig, kamer en eten prima. Kortom een echte aanrader.

Meer info >

Minder info >

10

Huisman, privéreis Safari & Strand

15 dagen Wildparken van Kenia & Tanzania incl. Zanzibar: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Binnenlandse vlucht Arusha - Zanzibar
Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Ruimbagage binnenlandse vlucht 20kg
Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per 4x4 jeeps (met uitklapbare daken en de garantie van een stoel bij het raam)*
Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 11
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
5-daags verblijf op Zanzibar, waarvan 1 nacht in het culturele hart Stone Town**
Iedere dag ontbijt
9 x lunch en 9 x diner
Geniet van het landschap van de Grote Riftvallei, de oudste kloof ter wereld
Boottocht Naivashameer
Middag gamedrive Masai Mara Nationaal Reservaat
Volle dag gamedrive Masai Mara Nationaal Reservaat***
Gamedrive en-route Serengeti Nationaal Park
Volle dag gamedrive Serengeti Nationaal Park
Gamedrive en-route Ngorongoro Nationaal Park
Bezoek de Ngorongoro-krater
Heerlijke stranddagen op Zanzibar en slenteren door het labyrint van steegjes in Stone Town
Toeristenbelasting Zanzibar****
Entreegelden volgens programma
* Privé-transfers op Zanzibar per (mini)bus met airconditioning.
** De laatste nacht checken we na middernacht uit voor onze privé-transfer naar de luchthaven.
*** Afhankelijk van de bewegingen van de dieren in het wild kan het voorkomen dat we in de middag terugkeren naar het kamp voor de lunch.
**** Toeristenbelasting Zanzibar inbegrepen vanaf 2024.

Exclusief

Visum Kenia
Visum Tanzania
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 35 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 10 Maximaal aantal deelnemers: 20

+- Extra's

( 15 opties )+Open-Sluiten

> Extra’s toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 15 opties )

U kunt er voor kiezen om uw hotel in Nungwi te upgraden naar een superiorklasse hotel aan het strand. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Zanzibar - Upgrade The Z Hotel

Zanzibar - Upgrade The Z Hotel

Het is bij NRV mogelijk om uw verblijf op Zanzibar te upgrade en te kiezen voor een verblijf in een mooi superiorklasse hotel in Nungwi. Geniet in het zwembad of ontspan op het str...

v.a.227

Bekijk meer infoSluit meer info

Het is bij NRV mogelijk om uw verblijf op Zanzibar te upgrade en te kiezen voor een verblijf in een mooi superiorklasse hotel in Nungwi. Geniet in het zwembad of ontspan op het strand. Uiteraard kunt u vanuit hier deelnemen aan de optionele excursies en verblijft u op basis van logies & ontbijt.

The Z Hotel bevindt zich direct aan het parelwitte zandstrand van Nungwi. Het oneindige uitzicht op de Indische Oceaan en de wuivende palmbomen zorgen voor het ultieme bounty-gevoel. Het hotel beschikt over een receptie, twee restaurants en een bar, vanwaar u uitstekend zicht heeft op de ondergaande zon. Er is een zwembad met ligbedden en een spa waar u terecht kunt voor heerlijke wellnessbehandelingen. Verder beschikt het hotel over een fitnessruimte en worden er dagelijks yogalessen gegeven (tegen betaling) in de openlucht yogastudio. De kamers worden omgeven door het groen van de palmbomen en zijn voorzien van airco, minibar, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten, balkon of terras en een badkamer met toilet, bad of douche. De hoofdstraat van Nungwi, met diverse winkeltjes, restaurants en bars, bevindt zich op loopafstand van het hotel. Stone Town bereikt u in ca. 1,5 rijden vanaf het hotel.

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 14 van 14 opties )

Naivashameer

Lake Navaisha - Tweede boottocht Naivashameer

De boottocht op het Naivashameer biedt u de kans om nijlpaarden van dichtbij te bekijken in het meer en wanneer zij rusten tussen het riet. Er zijn ook honderden vogels te zien, waaronder de beroemde visarenden en de aalscholvers. Aan de rand van het...

De boottocht op het Naivashameer biedt u de kans om nijlpaarden van dichtbij te bekijken in het meer en wanneer zij rusten tussen het riet. Er zijn ook honderden vogels te zien, waaronder de beroemde visarenden en de aalscholvers. Aan de rand van het Naivashameer kunt u mogelijk diverse wilde dieren spotten, zoals buffels, zebra's en giraffen. Prijs ca. 35 USD per persoon (per uur).

Meer info

Minder info

Crater Lake Game Sanctuary

Lake Navaisha - Bezoek Crater Lake Game Sanctuary

Tijdens deze circa drie uur durende excursie bezoekt u het Crater Lake Game Sanctuary, een klein privé-reservaat gelegen rondom een vulkaankrater. Het groene water, als gevolg van algen, is de plek waar u flamingo’s kunt spotten. Andere dieren, zoals...

Tijdens deze circa drie uur durende excursie bezoekt u het Crater Lake Game Sanctuary, een klein privé-reservaat gelegen rondom een vulkaankrater. Het groene water, als gevolg van algen, is de plek waar u flamingo’s kunt spotten. Andere dieren, zoals apen, giraffen en meer dan 150 vogelsoorten zijn in de omgeving te vinden. De paden in de bossen zijn zeer veilig om te bewandelen. Tijdens de excursie is een lokale Engelssprekende gids aanwezig.Prijs ca. 45 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Hells Gate Nationaal Park

Lake Navaisha - Dagexcursie Hell's Gate Nationaal Park

Tijdens de dagexcursie naar Hell’s Gate Nationaal Park kunt u dit prachtige landschap met torenhoge kliffen, door water uitgesleten kloven en met struikgewas begroeide vulkanen bewonderen. Het park is te voet te bezoeken doordat er zich hier, behalve...

Tijdens de dagexcursie naar Hell’s Gate Nationaal Park kunt u dit prachtige landschap met torenhoge kliffen, door water uitgesleten kloven en met struikgewas begroeide vulkanen bewonderen. Het park is te voet te bezoeken doordat er zich hier, behalve een enkele keer gespotte luipaard, geen roofdieren bevinden. Dit nationale park is de woonplek van de lammergier, ook bekend als de baardgier.Prijs ca. 40 USD per persoon.

Meer info

Minder info

ke_al_masai_114016867.jpg

Masai Mara Nationaal Park - Bezoek Masai-dorp

Het bezoek aan het traditionele Masai-dorp geeft u inzicht in de cultuur en manier van leven van de Masai-stam. U leert onder andere over het melken van koeien en het aansteken van vuur. Tijdens het bezoek geniet u een optreden van traditionele danse...

Het bezoek aan het traditionele Masai-dorp geeft u inzicht in de cultuur en manier van leven van de Masai-stam. U leert onder andere over het melken van koeien en het aansteken van vuur. Tijdens het bezoek geniet u een optreden van traditionele dansers. Prijs ca. 35 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Ballonvaart Masai Mara

Masai Mara Nationaal Park - Ballonvaarttocht over Masai Mara

De ballonvaarttocht over de Masai Mara biedt u de mogelijkheid om tijdens zonsopgang te genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving van de Great Rift Valley. Ook kunt u vele wilde dieren zien, zoals olifanten en nijlpaarden. De ballonvaarttocht...

De ballonvaarttocht over de Masai Mara biedt u de mogelijkheid om tijdens zonsopgang te genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving van de Great Rift Valley. Ook kunt u vele wilde dieren zien, zoals olifanten en nijlpaarden. De ballonvaarttocht duurt een uur en na landing wordt u getrakteerd op een champagneontbijt in de bush.Prijs ca. 500 USD per persoon. De grootte van de ballon varieert van 4 tot 16 personen.

Meer info

Minder info

tz_al_karatu.jpg

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Halve of volle dag culturele wandelingen

Een afwisselende culturele wandeling door dorpen waar u lokale maaltijden kunt proeven. Kom onderweg in contact met verschillende culturen en leer over hun tradities door de uitleg van de lokale Engelssprekende gidsen. Tijdens deze excursie wandelt u...

Een afwisselende culturele wandeling door dorpen waar u lokale maaltijden kunt proeven. Kom onderweg in contact met verschillende culturen en leer over hun tradities door de uitleg van de lokale Engelssprekende gidsen. Tijdens deze excursie wandelt u door landerijen en bossen op de lagere hellingen van de hooglanden. Een bezoek aan een gezinswoning, bananenplantage en acaciabos behoort tot de mogelijkheden. Halve dag - Prijs ca. 35 USD per persoon.
Volle dag - Prijs ca. 45 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Hike Olifantgrotten

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Bezoek de olifantengrotten

Een wandeling naar de olifantengrotten in de hooglanden van het Ngorongoro Nationaal Park is een goede manier om uw benen te strekken. Geniet van het geluid van de natuur en het landschap met watervallen. De gids geeft onderweg uitleg over de medicin...

Een wandeling naar de olifantengrotten in de hooglanden van het Ngorongoro Nationaal Park is een goede manier om uw benen te strekken. Geniet van het geluid van de natuur en het landschap met watervallen. De gids geeft onderweg uitleg over de medicinale effecten van de planten die in dit tropische regenwoud groeien en laat de sporen zien van de dieren die hij onderweg tegenkomt. In de grotten volgt u de voetsporen van de olifanten en spot u mogelijk bavianen en buffels. De wandeling kan uitdagend zijn vanwege het terrein. Uiteraard kan het spotten van olifanten niet worden gegarandeerd. Prijs ca. 20 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Eyasi-meer

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Dagexcursie Eyasi-meer

Het enorme Eyasi-meer ligt te midden van vulkanische bergen. Het meer ondersteunt de lokale bevolking die afhankelijk is van vissen als hun belangrijkste voedselbron. De waterstanden variëren sterk tussen het regenseizoen en het droge seizoen. Dit ma...

Het enorme Eyasi-meer ligt te midden van vulkanische bergen. Het meer ondersteunt de lokale bevolking die afhankelijk is van vissen als hun belangrijkste voedselbron. De waterstanden variëren sterk tussen het regenseizoen en het droge seizoen. Dit maakt het spotten van dieren in het droge seizoen makkelijker. Vooral voor vogelliefhebbers is dit een goede plek, want het meer trekt veel vogels aan. In het broedseizoen zijn hier grote populaties flamingo’s en pelikanen te spotten. Rondom het zoutmeer leven de Hadzabe en Iraqw. Leer meer over hun manier van leven tijdens een bezoek aan het Eyasi-meer. Inclusief vervoer per 4x4 jeeps.Prijs bij 2 personen - ca. 115 USD per persoon.
Prijs bij 3 personen - ca. 82 USD per persoon.
Prijs bij 4 personen - ca. 65 USD per persoon.
Prijs bij 5 personen - ca. 55 USD per persoon.
Prijs bij 6 personen - ca. 49 USD per persoon.
Prijs bij 7 personen - ca. 44 USD per persoon.
Prijs bij 8 personen - ca. 40 USD per persoon.
Prijs bij 9 personen - ca. 38 USD per persoon.
Prijs bij 10 personen - ca. 35 USD per persoon.
De kosten liggen lager als de gehele groep besluit deel te nemen aan deze excursie.

Meer info

Minder info

tz_al_ngorongorokrater.jpg

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Tweede bezoek Ngorongoro-krater

Mocht u nog geen genoeg hebben gehad van de Ngorongoro-krater dan behoort een tweede bezoek tot de mogelijkheid. In de Ngorongoro-krater leven allerlei soorten wilde dieren zoals leeuwen, cheeta's, zebra's, gazellen en de zeer bedreigde zwarte neusho...

Mocht u nog geen genoeg hebben gehad van de Ngorongoro-krater dan behoort een tweede bezoek tot de mogelijkheid. In de Ngorongoro-krater leven allerlei soorten wilde dieren zoals leeuwen, cheeta's, zebra's, gazellen en de zeer bedreigde zwarte neushoorn. Het spectaculaire landschap is één van de belangrijkste attracties van Afrika dat bestaat uit gras, moeras, bos en een zoutmeer. Bij het zoutmeer ziet u vast grote getallen flamingo's naast vele andere vogelsoorten. Vroeg in de ochtend en laat in de middag zijn perfecte tijden om luipaarden op de loer te zien rond het bos, terwijl olifanten midden op de dag profiteren van de ruime schaduw. Na maximaal 6 uur in het park te hebben doorgebracht moeten we het helaas volgens de parkregels verlaten. Inclusief vervoer per 4x4 jeeps. Prijs bij 2 personen - ca. 319 USD per persoon.
Prijs bij 3 personen - ca. 236 USD per persoon.
Prijs bij 4 personen - ca. 195 USD per persoon.
Prijs bij 5 personen - ca. 170 USD per persoon.
Prijs bij 6 personen - ca. 154 USD per persoon.
Prijs bij 7 personen - ca. 142 USD per persoon.
Prijs bij 8 personen - ca. 133 USD per persoon.
Prijs bij 9 personen - ca. 126 USD per persoon.
Prijs bij 10 personen - ca. 121 USD per persoon.
De kosten liggen lager als de gehele groep besluit deel te nemen aan deze excursie.

Meer info

Minder info

Dhow-zeilboot, Zanzibar

Nungwi/Zanzibar - Zonsondergang per traditionele dhow-zeilboot

De dhow-cruise is één van de meest populaire excursies op Zanzibar. Geniet vanaf een traditionele houten dhow van het uitzicht op de vurige gouden zon die achter de horizon ondergaat. Cruisen rond kleine eilandjes en langs de kust op een dhow is een ...

De dhow-cruise is één van de meest populaire excursies op Zanzibar. Geniet vanaf een traditionele houten dhow van het uitzicht op de vurige gouden zon die achter de horizon ondergaat. Cruisen rond kleine eilandjes en langs de kust op een dhow is een fantastische ervaring. Leun achterover, ontspan en geniet van de rust van de oceaan terwijl u het kabbelende water aan de zijkant van de dhow hoort. Er worden drankjes en lichte snacks geserveerd. De zonsondergang begint om circa 16.30 uur.Prijs ca. 30 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Mnemba-eiland

Nungwi/Zanzibar - Dagexcursie Mnemba-eiland

Mnemba-eiland ligt ruim 3 kilometer ten noordoosten van het eiland Zanzibar. Het eiland wordt omringd door een enorm koraalrif. Dit zee-reservaat is dan ook één van de meest populaire snorkelplekken van Zanzibar. Doordat vissen hier verboden is, is d...

Mnemba-eiland ligt ruim 3 kilometer ten noordoosten van het eiland Zanzibar. Het eiland wordt omringd door een enorm koraalrif. Dit zee-reservaat is dan ook één van de meest populaire snorkelplekken van Zanzibar. Doordat vissen hier verboden is, is de visdichtheid hoger dan op veel andere plekken in Zanzibar. Het kristalheldere water wemelt dan ook van prachtige tropische vissen waaronder maskerwimpelvissen en anemoonvissen. Ga tijdens het snorkelen op zoek naar al dit moois en bewonder het schitterende koraal. Op de zeebodem zijn blauwe en rode zeesterren te vinden, en met geluk spot u zelfs een groene zeeschildpad of nieuwsgierige tuimelaar!Minimaal 5 deelnemers - Prijs ca. 50 USD per persoon.

Meer info

Minder info

TZ_AL_Zanzibar2

Nungwi/Zanzibar - Spice Tour incl. lunch

Een bezoek aan Zanzibar is niet compleet zonder een bezoek aan de kruidenboerderijen. Kaneel, kardemom, zwarte peper en kurkuma worden geoogst door de lokale bevolking. Zie tijdens de Spice Tour hoe de specerijen en kruiden groeien en worden verbouwd...

Een bezoek aan Zanzibar is niet compleet zonder een bezoek aan de kruidenboerderijen. Kaneel, kardemom, zwarte peper en kurkuma worden geoogst door de lokale bevolking. Zie tijdens de Spice Tour hoe de specerijen en kruiden groeien en worden verbouwd. Na de rondleiding geniet u van een swahili-lunch waarbij u de verschillende kruiden proeft. Uiteraard heeft u ook de gelegenheid om vers geoogste en bereide specerijen en kruiden te kopen voor thuis. Na afloop van de excursie wordt u afgezet bij het hotel in Stone Town.Prijs ca. 25 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Stone Town, Zanzibar

Stone Town/Zanzibar - Stadstour Stone Town

In het oude centrum van het eiland Zanzibar, Stone Town, maakt u een stadstour. Dit is het culturele hart van Zanzibar! Stone Town is de afgelopen 200 jaar nauwelijks veranderd. Het is een plaats van kronkelende steegjes, bruisende bazaars, moskeeën,...

In het oude centrum van het eiland Zanzibar, Stone Town, maakt u een stadstour. Dit is het culturele hart van Zanzibar! Stone Town is de afgelopen 200 jaar nauwelijks veranderd. Het is een plaats van kronkelende steegjes, bruisende bazaars, moskeeën, en statige huizen met prachtige met koper bezaaide en bewerkte houten deuren. Verken deze fascinerende stad terwijl u door het labyrint van smalle straatjes dwaalt. De lokale Engelssprekende gids neemt u voor circa 3-4 uur mee op pad. Onderweg maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking en bezoekt u de voornaamste bezienswaardigheden van de stad. Prijs ca. 25 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Prison Island, Zanzibar

Stone Town/Zanzibar - Bezoek Prison Island

Met een boot vaart u in ongeveer 30 minuten vanuit Stone Town naar Prison Island. De gevangenis dat op het eiland is te vinden is nooit gebruikt als gevangenis, maar wel als quarantainestation voor gele koorts gevallen. Vandaag de dag is het een ruïn...

Met een boot vaart u in ongeveer 30 minuten vanuit Stone Town naar Prison Island. De gevangenis dat op het eiland is te vinden is nooit gebruikt als gevangenis, maar wel als quarantainestation voor gele koorts gevallen. Vandaag de dag is het een ruïne, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Er zijn ook een reservaat op het eiland te vinden waar u gigantische landschildpadden kunt zien die ooit van de Seychellen zijn meegebracht. Op dit eiland kunt u onder andere snorkelen en wandelen, maar u kunt ook uitrusten op het strand. Na afloop van de halve dagexcursie keert u terug naar Stone Town en bewondert u het uitzicht op de stad, de baai en de archipel. Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon.

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Tanzania (uitgezonderd Zanzibar) reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider heeft ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Tanzania leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land

15 dagen Wildparken van Kenia & Tanzania incl. Zanzibar: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Nairobi

Vertrek
Vlucht Amsterdam - Nairobi
Overnachting in het vliegtuig

Vanavond stappen we aan boord van onze vlucht naar Afrika. Fantaseer alvast over al het moois wat eraan zit te komen: nationale parken met de ‘Big Five’, ontmoetingen met Masai-krijgers, prachtige stranden op Zanzibar en de adembenemende natuurlijke schoonheid van Afrika! Dit alles maken Kenia en Tanzania tot de perfecte safaribestemmingen. U overnacht in het vliegtuig.

Goed om te weten

NRV kiest ervoor om de groepsreis uit te voeren per 4x4 jeeps in Kenia & Tanzania. Dit biedt u de beste kans voor het spotten van wild. De 4x4 jeeps zijn voorzien van een uitklapbaar dak en u zit gegarandeerd op een stoel bij het raam. Zo heeft u het beste zicht op alles wat we onderweg tegenkomen!

Goed om te weten

Wanneer u met KLM vliegt, zal het programma afwijken van het huidige programma. U komt aan op dag 1 en zult daarom één nacht overnachten in Nairobi. Daarna gaat het reguliere programma van start. De laatste dag, dag 15, heeft u nog een volle dag in Stone Town en vliegt u 's avonds pas terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag zult aankomen. De reisduur is dus 16 dagen.

DAG
02

Nairobi - Naivashameer (ca. 120 km)

Naivashameer
Aankomst Nairobi
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Geniet van het landschap van de Grote Riftvallei
Vrije ochtend
Boottocht Naivashameer (inclusief!)
Eerste overnachting Naivashameer

Jambo! Welkom in Kenia. Vroeg in de ochtend landen we in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Eenmaal door de luchthavenformaliteiten en na het ontvangst door de Nederlandssprekende reisleiding begint ons avontuur. Voor een authentieke safari-ervaring worden we in Kenia en Tanzania vervoert per 4x4 jeeps! Het zoetwatermeer Naivasha ligt binnen handbereik van Nairobi vandaar dat NRV gelijk doorrijdt naar deze bestemming en een verblijf in de drukke hoofdstad overslaat. Onderweg maken we een stop bij een winkelcentrum zodat u nog wat snacks kunt kopen.

De rit van vandaag is zeer schilderachtig en we genieten onderweg van het prachtige landschap van de Grote Riftvallei. Nadat we zijn gearriveerd in ons hotel maken we nader kennis met elkaar tijdens een gezamenlijke lunch. We verblijven de komende twee nachten aan de zuidelijke oevers van het meer. Het hotel beschikt over een heerlijke zwembad, dus neem een duik of ontspan op een ligbed. Later in de middag gaan we op pad voor een boottocht op het Naivashameer. We zien nijlpaarden dartelen in het ondiepe water en horen een kakofonie van kwetterende vogels. Dit alles geeft een perfecte eerste indruk van de omgeving.

Weetje

De Grote Riftvallei loopt van Libanon tot Mozambique over een totale lengte van 6400 kilometer.

Weetje

De naam Naivasha is afgeleid van de lokale Maasai-woord Nai'posha, wat ‘ruw water’ betekent vanwege de plotselinge stormen die kunnen ontstaan in het gebied.

DAG
03

Naivashameer

Naivashameer
Vrije dag
Dagexcursie Hell’s Gate Nationaal Park (optionele excursie)
Tweede boottocht Naivashameer (optionele excursie)
Bezoek Crater Lake Game Sanctuary (optionele excursie)
Tweede overnachting Naivashameer

Geniet vandaag van uw vrije tijd. Er zijn verschillende optionele activiteiten om uit te kiezen. Maak een dagexcursie naar het nabijgelegen Hell’s Gate Nationaal Park met zijn spectaculaire landschap van torenhoge kliffen, met water uitgesleten kloven, grimmige rotstorens en met struikgewas begroeide vulkanen. Het is dan ook geen wonder dat dit dramatische landschap de inspiratie was voor de film ‘The Lion King’. Hier heeft u een goede kans om zebra’s, giraffen en buffels te zien tussen verschillende soorten antilopen. Misschien spot u zelfs de zeldzame lammergier!

Een andere goede keuze is een tweede boottocht op het Naivashameer – misschien wel de beste manier om de sfeer te proeven van dit weelderige gebied. Dit meer is een favoriete voederplek voor nijlpaarden en andere dieren in het wild. Door de verscheidenheid aan vissen in het meer zijn er visetende vogels als visarenden, pelikanen, ijsvogels en aalscholvers te spotten. Onderweg zien we mogelijk zebra’s, gnoes en giraffen aan de kust. Zwart-witte franjeapen zijn vaak geziene gasten in het bladerdak van de acaciabossen rond het meer.

Weetje

Hell’s Gate Nationaal Park is het enige nationale park in Kenia dat te voet is te verkennen. In tegenstelling tot andere nationale parken in Kenia zijn er hier geen roofdieren, afgezien van de zelden geziene luipaard.

DAG
04

Naivashameer - Masai Mara Nationaal Park (ca. 278 km)

Masai Mara Nationaal Park
Vertrek Naivashameer
Middag gamedrive Masai Mara Nationaal Park (inclusief!)
Eerste overnachting nabij Masai Mara Nationaal Park

Na het ontbijt rijden we naar het wereldberoemde Masai Mara Nationaal Park. Dit is één van de mooiste wildreservaten van Afrika met een prachtige landschap van zacht glooiende Afrikaanse savannevlaktes. Het nationale park is beroemd om zijn spectaculaire natuurlijke diversiteit van dieren in het wild. Grote aantallen gnoes, giraffen, zebra’s, cheeta’s en vele andere dieren zijn hier te vinden. De ‘Big Five’ (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) is ook te spotten. Aangekomen in het kamp genieten we van een lunch. Vanaf het openluchtterras kijkt u uit over de weelderige grasvelden van het kamp naar de open vlaktes van Afrika.

In de middag maken we onze eerste gamedrive door het nationale park. Met geluk spotten we een leeuw met zwarte manen, een luipaard of een cheeta. Deze roofdieren vinden een overvloedige voedselvoorraad in de enorme kuddes gnoes (ook wel wildebeesten genoemd), zebra’s, en gazellen die allemaal door de groene graslanden zwerven. Morgen keren we terug voor een volle dag safari! Na het gezamenlijke diner kunt u gezellig napraten met een drankje rondom het kampvuur. Een mooier afsluiter van een eerste safari dag!

Goed om te weten

Masai Mara Nationaal Park is ook de plek van de jaarlijkse ‘grote migratie’ van meer dan een miljoen gnoes, zebra’s en andere dieren die noordwaarts migreren vanuit Serengeti Nationaal Park. Het is een gevaarlijke tocht door met krokodillen geteisterde rivieren. Gelukkig zorgt het enorme aantal dieren ervoor dat merendeel weet te ontsnappen.

Weetje

De oorsprong van de naam Masai Mara komt van het woord 'Masai' wat staat voor de Masai-stam, de nomadische bewoners van het gebied. Het woord 'Mara' is hun woord voor 'gevlekt', verwijzend naar de volop aanwezige acaciabomen met hun platte bovenkant.

DAG
05

Masai Mara Nationaal Park

Masai Mara Nationaal Park
Ballonvaarttocht over Masai Mara (optionele excursie)
Volle dag gamedrive Masai Mara Nationaal Park (inclusief!)
Bezoek Masai-dorp (optionele excursie)
Tweede overnachting nabij Masai Mara Nationaal Park

De optionele ballonvaarttocht over de Masai Mara bij zonsopgang is een aanrader. Voor veel reizigers is dit een onvergetelijke ervaring. Deze optionele excursie start bij het aanbreken van de dag. Onderweg glijdt u over de Afrikaanse savanne en ziet u de prachtige dieren beneden. Een geweldige manier op foto’s te maken vanuit een ander perspectief! Bij de landing wordt u getrakteerd op een campagneontbijt in de bush.

We staan vandaag iets voor zonsopgang op om aan de ochtend gamedrive te beginnen. Als de zon opkomt, zouden we geen problemen moeten hebben met het spotten van dieren in het wild, omdat dit vaak één van de meest actieve tijden van de dag is voor dieren. Na hopelijk een spannende ochtendrit keren we terug naar het kamp voor de lunch en om te ontspannen tijdens de hitte van de dag. Geniet van een verfrissende duik in het zwembad. In de middag vertrekken we voor een tweede gamedrive waarbij we rond zonsondergang terugkeren naar het kamp. Afhankelijk van de bewegingen van de dieren in het wild kan het ook gebeuren dat we in de middag niet terugkeren naar het kamp voor de lunch, maar een volle dag op safari gaan en onderweg stoppen voor een picknicklunch. Tijdens onze gamedrive gaan we op zoek naar de ‘Big Five’. Als het mooiste natuurgebied van Kenia hebben we hier de beste kans om wilde dieren te spotten.

Een populaire ervaring bij terugkomst is het optionele bezoek aan een traditioneel dorp van de Masai-stam. Dit geeft u inzicht in de fascinerende cultuur en unieke manier van leven van de beroemde Masai, een nomadische krijgerstam die voorkomt in Kenia en delen van Oost-Afrika.

Weetje

Er zijn ongeveer 94 zoogdiersoorten, amfibieën en reptielen, en meer dan 400 vogelsoorten in Masai Mara geregistreerd.

Weetje

In het Swahili betekent ‘safari' reis.

DAG
06

Masai Mara Nationaal Park (Kenia) - Victoriameer (Tanzania) (ca. 236 km)

Victoriameer
Vertrek Masai Mara Nationaal Park
Afscheid nemen van onze chauffeurs/gidsen in Kenia
Kennismaking met onze nieuwe chauffeurs/gidsen in Tanzania
Overnachting omgeving Victoriameer

Na het ontbijt nemen we afscheid van onze gastheer in Mara en rijden we richting de grens tussen Kenia en Tanzania (Isebania) en naar de oevers van het Victoriameer. Vandaag hebben we een lange reisdag (ongeveer 7-8 uur). Bij de grens veranderen we van voertuigen en chauffeurs/gidsen. Houd uw paspoort gereed voor de grensformaliteiten. Onderweg rijden we over een schilderachtige weg naar de oevers van het Victoriameer. Dit is niet alleen het grootste meer van Tanzania, maar ook het grootste meer van Afrika. De oevers worden gedeeld door Kenia, Tanzania en Oeganda. Relax nog even op het zandstrand van het meer of bezoek mogelijk de lokale markt om wat snacks in te slaan voor de komende drie dagen avontuur in de wildernis. Geniet hier van een mooi uitzicht op het Victoriameer. Vannacht verblijven we in een lodge in de omgeving van het Victoriameer.

Goed om te weten

Het is sterk aan te raden om niet in het Victoriameer te zwemmen in verband met schistosomiasis (ofwel bilharzia). Deze parasiet komt voor in zoet oppervlaktewater.

Weetje

Het Victoriameer wordt algemeen beschouwd als de bron van de rivier de Nijl, ’s werelds langste rivier.

DAG
07

Victoriameer - Serengeti Nationaal Park (ca. 207 km)

Serengeti Nationaal Park
Vertrek omgeving Victoriameer
Gamedrive en-route Serengeti Nationaal Park
Eerste overnachting Serengeti Nationaal Park

Vandaag rijden we naar één van de meest spectaculaire safaribestemmingen op aarde: het Serengeti Nationaal Park. Als we de Serengeti binnenrijden genieten we van een gamedrive tot aan ons verblijf voor de komende twee nachten. Serengeti Nationaal Park is de thuisbasis van de ‘Big Five’, maar er leven ook andere diersoorten waaronder cheeta’s, gazellen, antilopen, elanden, waterbokken, hyena’s, bavianen, impala’s, wilde honden en giraffen. Kortom volop mogelijkheden om wilde dieren te spotten. De brede, open vlaktes van de Serengeti zijn misschien wel het ultieme voorbeeld van een typisch Afrikaans landschap. De vlaktes zijn groen na de regen, en bruin en verbrand in het droge seizoen. Hier leven duizenden hoefdieren en roofdieren.

We verblijven in het hart van het Serengeti Nationaal Park. Dit biedt ons een unieke kans om een adembenemende reeks wilde dieren te zien die van de Serengeti naar het noorden trekken. Met de ‘Big Five’, ’s werelds grootste migratie van gnoes, drankjes bij de open haard en een bushdiner in het restaurant is dit comfortabele tentenkamp het middelpunt van alles. Vanuit uw canvastent (dat van alle gemakken is voorzien) geniet u van een spectaculair uitzicht op de eindeloze vlaktes van de Serengeti.

Weetje

De ‘grote migratie’ is gekoppeld aan de hoeveelheid regenval en is redelijk voorspelbaar aangezien de gnoes op zoek zijn naar zoet water en begrazingsmogelijkheden. Terwijl de kuddes reizen, worden ze achtervolgd door de grote katten (leeuwen, luipaarden en cheeta’s). Ze vallen ook ten prooi aan jachthonden, hyena’s en jakhalzen.

Weetje

Vlak en glooiend met lange grassen en bezaaid met acaciabomen, ontlenen de vlaktes hun naam aan het Masai-woord Siringet. Dat ‘eindeloze vlaktes’ betekent.

DAG
08

Serengeti Nationaal Park

Serengeti Nationaal Park
Volle dag gamedrive Serengeti (inclusief!)
Tweede overnachting Serengeti Nationaal Park

Na het ontbijt genieten we van een volledige dag in Serengeti Nationaal Park, het oudste park van Tanzania. De Serengeti heeft een overvloed aan dieren in het wild. We bewonder de eindeloze glooiende vlaktes, grote kuddes antilopen en vogels in dit ongerepte wildernis. Hou uw ogen open voor leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, giraffen en de vele andere dieren die u op een safari zou willen zien. In de avond slaapt u heerlijk na een dag vol indrukken. Misschien hoort u in de verte zelfs een leeuw brullen of een olifant trompetteren.

Goed om te weten

Nachtritten zijn niet mogelijk in de Serengeti.

Weetje

Serengeti Nationaal Park heeft de hoogste concentratie roofdieren en struisvogels in Afrika.

DAG
09

Serengeti Nationaal Park - Ngorongoro-krater - Ngorongoro Nationaal Park (ca. 193 km)

Ngorongoro Nationaal Park
Vertrek Serengeti Nationaal Park
Gamedrive en-route Ngorongoro Nationaal Park
Bezoek de Ngorongoro-krater (inclusief!)
Eerste overnachting nabij Ngorongoro Nationaal Park

Na het ontbijt rijden we naar het naastgelegen Ngorongoro Nationaal Park. Onderweg is het apart om te zien hoe de Masai-stamleden hun vee hoeden tussen de dieren in het wild. In dit beschermde gebied mogen alleen inheemse stammen zoals de Masai leven. Het nationale park heeft veel te bieden, maar zijn kroonjuweel is de gelijknamige Ngorongoro-krater. Dit is de grootste caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. Binnen zijn 300 vierkante kilometer is een opmerkelijke concentratie van wilde dieren te vinden. De Ngorongoro-krater wordt algemeen beschouwd als een microkosmos van natuurlijke leefgebieden in Afrika. De kraterbodem bestaat uit bossen, moerassen, meren en open grasland. Geen wonder dat dit vaak wordt aangeprezen als een écht ‘Hof van Eden’. Terwijl we zo’n 600 meter afdalen naar de kraterbodem genieten we van een spectaculair uitzicht op het landschap. Tijdens onze gamedrive door dit UNESCO Werelderfgoed is de kans groot dat we een grote verscheidenheid aan wilde dieren zullen zien. Daarnaast hebben we, doordat het één van de dichtste zoogdierpopulaties ter wereld heeft, goede kans om de ‘Big Five’ te spotten. Als we geluk hebben, zien we misschien zelfs een bedreigde zwarte neushoorn! Helaas kunnen we niet langer blijven; de parkregels laten voertuigen maximaal 6 uur toe in de krater.

We eindigen de dag in Karatu, een bescheiden stadje aan de rand van de ongerepte natuur. Hier verblijven we de komende twee nachten in een charmante lodge waar kleurrijke tuinen en gastvrijheid samenkomen. Na ons gezamenlijk diner kunt u de dag afsluiten met een drankje bij de open haard.

Goed om te weten

De beste tijd om het Ngorongoro Nationaal Park te bezoeken voor de ‘grote migratie’ is van juni tot februari. Als u de roofdieren graag in actie wilt zien, ga dan in januari of februari, wanneer er een pauze is in de jaarlijkse regens en de gnoes kalveren.

Goed om te weten

Onze lodge is gelegen op circa 1400 meter. De temperatuur in de avond is hierdoor zo’n 12 °C.

Weetje

De Ngorongoro-krater werd zo’n 2-3 miljoen jaar geleden gevormd toen een vulkaan (naar verluidt zo hoog als de Kilimanjaro) instortte. Naar schatting leven er meer dan 25000 dieren in de krater.

DAG
10

Ngorongoro Nationaal Park

Ngorongoro Nationaal Park
Vrije dag
Halve of volle dag culturele wandelingen (optionele excursie)
Bezoek de olifantengrotten (optionele excursie)
Dagexcursie Eyasi-meer (optionele excursie)
Tweede bezoek Ngorongoro-krater (optionele excursie)
Tweede overnachting nabij Ngorongoro Nationaal Park

Vandaag geniet u van een heerlijke vrije dag. Er zijn veel verschillende excursiemogelijkheden in de omgeving. Mocht u nog geen genoeg hebben gehad van de Ngorongoro-krater dan behoort een tweede bezoek tot de mogelijkheid. Een wandeling naar de olifantengrotten in de hooglanden van het Ngorongoro Nationaal Park is een goede manier om uw benen te strekken na de gamedrive van gisteren. De gids geeft uitleg over de medicinale effecten van de planten die in dit tropische regenwoud groeien en laat de sporen zien van de dieren die hij onderweg tegenkomt. Mogelijk ziet u buffels, bavianen en verschillende soorten antilopen. Uiteraard kan het spotten van olifanten niet worden gegarandeerd.

Voor een dramatisch verschil van landschap is een bezoek aan het enorme zoutmeer Eyasi aan te raden. Doumpalmen zijn een zeer onderscheidend kenmerk en in deze vrij harde omgeving is de schaduw van de bomen zowel welkom als verkoelend. Het weer is bijna altijd erg heet doordat het meer zich op de bodem van de Grote Riftvallei bevindt, de oudste kloof ter wereld. De waterstanden variëren sterk tussen het regenseizoen en het droge seizoen. Dit maakt het spotten van dieren in het droge seizoen makkelijker. Vooral voor vogelliefhebbers is dit een goede plek, want het meer trekt vele vogels aan. De Hadzabe-bosjesmannen leven in deze regio, net als de Datoga- en Mbulu-stammen. Een bezoek aan de bosjesmannen is mogelijk tijdens deze optionele excursie. Zij zullen u laten zien waar en hoe ze leven en jagen. Ze leven volledig van de bush en van de jacht per pijl-en-boog. Alles wat ze gebruiken is gemaakt van lokale materialen, inclusief hun bogen die zijn bespannen met girafpees en hun pijlen die zijn bedekt met dodelijk gif. Hun taal lijkt op die van de Kalahari-bosjesmannenstam met klikgeluiden. Het Datoga- en het Mbulu-volk zijn herders, net als het Masai-volk.

Weetje

Waarom worden de olifantengrotten zo genoemd? De grotten zijn gecreëerd door olifanten die met hun slagtanden op de rotsen sloegen. Deze rotsen zijn namelijk rijk aan calcium en dit hielp de olifanten om voldoende mineralen binnen te krijgen en hun botten sterk te maken. De grote gaten zijn er nog steeds en daarom wordt deze plek door mensen olifantengrotten genoemd.

Weetje

De Grote Riftvallei is meer dan 65 miljoen jaar geleden ontstaan, kort nadat de dinosauriërs uitstierven.

DAG
11

Ngorongoro Nationaal Park - Zanzibar (ca. 200 km)

Zanzibar
Vertrek Ngorongoro Nationaal Park
Binnenlandse vlucht Arusha - Zanzibar
Privé-transfer naar Nungwi-strand (ca. 1,5 uur)
Eerste overnachting Nungwi-strand

Terwijl we rijden door de hooglanden en het Karatu-district zien we de schilderachtige tarwevlaktes en koffieplantages. Hierna nemen we hoofdweg naar de luchthaven van Arusha. Vandaag vliegen we naar het paradijselijke eiland Zanzibar! Zanzibar is uniek in zijn architectuur, keuken, religie, politiek en manier van leven. Het is heel anders dan het vasteland van Tanzania en is een perfect plek om onze groepsreis te eindigen.

Bij aankomst op Zanzibar worden we opgewacht voor een privé-transfer naar de noordkust van Zanzibar richting de badplaats Nungwi, één van de mooiste plekken in Zanzibar. Het eiland Zanzibar wordt gekenmerkt door prachtige witte zandstranden, omzoomd door palmbomen, en turquoise wateren met koraalriffen en exotisch zeeleven. Ons hotel in Nungwi heeft een zwembad en ligt direct aan het strand. In tegenstelling tot andere stranden op het eiland die met een groot getijdeverschil te maken hebben, kunt u op het strand van Nungwi op elk uur van de dag zwemmen. Dit maakt het ook perfect voor allerlei watersportactiviteiten. Tijdens ons verblijf is dagelijks ontbijt inbegrepen. U bent dus vrij om verschillende restaurants en bars te ontdekken.

Goed om te weten

Gunt u uzelf een luxe verblijf in Nungwi? Boek dan een upgrade naar een heerlijk superiorklasse hotel en sluit uw droomreis groots af! Kijk voor meer informatie bij 'verlengen/upgraden/extra’s’.

Weetje

De bijnaam ‘specerijeiland’ is ontstaan door zijn geschiedenis als een primaire handelspost op de specerijen-, zijde- en slavenhandel-routes. Hierdoor is ook een uniek cultureel kruispunt ontstaan waarbij Afrikaanse, Indiase, Arabische en Europese culturen vermengd zijn. Dit is het duidelijkst te zien in Stone Town, één van de weinig overgebleven oude steden in Afrika.

DAG
12

Nungwi-strand

Dhow-zeilboot, Zanzibar
Vrije dag
Zonsondergang per traditionele dhow-zeilboot (optionele excursie)
Tweede overnachting Nungwi-strand

Vandaag bent u vrij om te relaxen bij het zwembad of op het strand, te zwemmen en te genieten van het mooiste stukje kustlijn van Zanzibar. Het is ook een heerlijke plek om een lange strandwandeling te maken. Er zijn allerlei watersportactiviteiten mogelijk waaronder duiken, snorkelen, kajakken, windsurfen en waterskiën. Sluit de dag perfect af met een optionele tocht per dhow-zeilboot en geniet van een schitterende zonsondergang. Of maak een foto vanaf de kant van tientallen dhow’s en hun witte zeilen aan de horizon. Een prachtig moment waar u zeker een foto van wilt maken.

DAG
13

Nungwi-strand

Zanzibar
Vrije dag
Dagexcursie Mnemba-eiland (optionele excursie)
Derde overnachting Nungwi-strand

Geniet van een tweede vrije dag. Een aanrader is de optionele excursie naar het eiland Mnemba. Dit wordt beschouwd als één van de beste snorkelplekken in Zanzibar. Het koraal is hier onaangetast. Het biedt een rijke verscheidenheid aan waterleven en frequente ontmoetingen met dolfijnen. Dit maakt het een geweldige plek om een dagje op een boot door te brengen, te snorkelen of zelfs te duiken.

Nungwi is een levendig dorp waar u langs de hoofdstraat kunt wandelen. Koop wat fruit, lokale gerechten, schilderijen en souvenirs in de plaatselijke winkels. Houd er rekening mee dat wanneer u naar het dorp gaat, u uw schouders en knieën bedekt moet houden om de lokale cultuur te respecteren.

DAG
14

Nungwi-strand - Stone Town (ca. 59 km)

Stone Town, Zanzibar
Vertrek Nungwi-strand
Privé-transfer naar Stone Town (ca. 1,5 uur)
Alternatief: Spice Tour incl. lunch (optionele excursie)
Slenteren door het labyrint van steegjes in Stone Town
Stadstour Stone Town (optionele excursie)
Bezoek Prison Island (optionele excursie)
Hotelkamer in het centrum van Stone Town (inclusief!)

Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om in plaats van de rechtstreekse privé-transfer met de beroemde Spice Tour af te reizen naar Stone Town. Tijdens deze optionele excursie brengt u een bezoek aan de kruidenboerderijen die vandaag de dag nog steeds in bedrijf zijn. Zanzibar is één van de weinige plekken ter wereld waar saffraan wordt geproduceerd, samen met een groot aantal andere verrukkelijke kruiden, waaronder gember, kruidnagel, nootmuskaat en kardemom. Vergeet dan ook niet verse specerijen en kruiden voor thuis te kopen! Na afloop wordt u afgezet bij ons centraal gelegen, historische hotel in Stone Town. Deze oude stad is het culturele hart van het eiland. Het is een doolhof van smalle steegjes, levendige bazaars, moskeeën en sierlijke Arabische huizen met fraai bewerkte hardhouten deuren met koperen afwerking en terracotta daken. Er zijn diverse excursiemogelijkheden in Stone Town, maar het is ook heerlijk om zelfstandig rond te lopen. Het zwembad van ons hotel nodigt na afloop uit tot een verfrissende duik. In de avond kunt u dwalen door de straten van Stone Town, genieten van geweldig Swahili-eten en lokale Taarab-muziek. Geniet nog een groot deel van de dag van Stone Town en uw hotelkamer. Na middernacht vertrekken we pas naar het vliegveld.

Weetje

Stone Town is de geboorteplaats van Queen zanger Freddie Mercury.

DAG
15

Zanzibar - Amsterdam

Aankomst
Vertrek Stone Town
Privé-transfer naar luchthaven (ca. 20 minuten)
Vlucht Zanzibar - Amsterdam
Aankomst Amsterdam
Afscheid nemen van het reisgezelschap

’s Nachts stappen we in het vliegtuig en vliegen we via Nairobi terug naar Nederland. Onderweg denken we terug aan de schitterende stranden, eindeloze vlaktes en ongeëvenaarde dieren in het wild. Na de lunch landen we op Schiphol en neemt u afscheid van het reisgezelschap van de afgelopen weken. De herinneringen en gedeelde ervaringen van Kenia, Tanzania en Zanzibar zal u een leven lang bijblijven!

Goed om te weten

Wanneer u met KLM vliegt, zal het programma afwijken van het huidige programma. U komt aan op dag 1 en zult daarom één nacht overnachten in Nairobi. Daarna gaat het reguliere programma van start. De laatste dag, dag 15, heeft u nog een volle dag in Stone Town en vliegt u 's avonds pas terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag zult aankomen. De reisduur is dus 16 dagen.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 15 opties )+Open-Sluiten

> Extra’s toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 15 opties )

U kunt er voor kiezen om uw hotel in Nungwi te upgraden naar een superiorklasse hotel aan het strand. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Zanzibar - Upgrade The Z Hotel

Zanzibar - Upgrade The Z Hotel

Het is bij NRV mogelijk om uw verblijf op Zanzibar te upgrade en te kiezen voor een verblijf in een mooi superiorklasse hotel in Nungwi. Geniet in het zwembad of ontspan op het str...

v.a.227

Bekijk meer infoSluit meer info

Het is bij NRV mogelijk om uw verblijf op Zanzibar te upgrade en te kiezen voor een verblijf in een mooi superiorklasse hotel in Nungwi. Geniet in het zwembad of ontspan op het strand. Uiteraard kunt u vanuit hier deelnemen aan de optionele excursies en verblijft u op basis van logies & ontbijt.

The Z Hotel bevindt zich direct aan het parelwitte zandstrand van Nungwi. Het oneindige uitzicht op de Indische Oceaan en de wuivende palmbomen zorgen voor het ultieme bounty-gevoel. Het hotel beschikt over een receptie, twee restaurants en een bar, vanwaar u uitstekend zicht heeft op de ondergaande zon. Er is een zwembad met ligbedden en een spa waar u terecht kunt voor heerlijke wellnessbehandelingen. Verder beschikt het hotel over een fitnessruimte en worden er dagelijks yogalessen gegeven (tegen betaling) in de openlucht yogastudio. De kamers worden omgeven door het groen van de palmbomen en zijn voorzien van airco, minibar, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten, balkon of terras en een badkamer met toilet, bad of douche. De hoofdstraat van Nungwi, met diverse winkeltjes, restaurants en bars, bevindt zich op loopafstand van het hotel. Stone Town bereikt u in ca. 1,5 rijden vanaf het hotel.

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 14 van 14 opties )

Naivashameer

Lake Navaisha - Tweede boottocht Naivashameer

De boottocht op het Naivashameer biedt u de kans om nijlpaarden van dichtbij te bekijken in het meer en wanneer zij rusten tussen het riet. Er zijn ook honderden vogels te zien, waaronder de beroemde visarenden en de aalscholvers. Aan de rand van het...

De boottocht op het Naivashameer biedt u de kans om nijlpaarden van dichtbij te bekijken in het meer en wanneer zij rusten tussen het riet. Er zijn ook honderden vogels te zien, waaronder de beroemde visarenden en de aalscholvers. Aan de rand van het Naivashameer kunt u mogelijk diverse wilde dieren spotten, zoals buffels, zebra's en giraffen. Prijs ca. 35 USD per persoon (per uur).

Meer info

Minder info

Crater Lake Game Sanctuary

Lake Navaisha - Bezoek Crater Lake Game Sanctuary

Tijdens deze circa drie uur durende excursie bezoekt u het Crater Lake Game Sanctuary, een klein privé-reservaat gelegen rondom een vulkaankrater. Het groene water, als gevolg van algen, is de plek waar u flamingo’s kunt spotten. Andere dieren, zoals...

Tijdens deze circa drie uur durende excursie bezoekt u het Crater Lake Game Sanctuary, een klein privé-reservaat gelegen rondom een vulkaankrater. Het groene water, als gevolg van algen, is de plek waar u flamingo’s kunt spotten. Andere dieren, zoals apen, giraffen en meer dan 150 vogelsoorten zijn in de omgeving te vinden. De paden in de bossen zijn zeer veilig om te bewandelen. Tijdens de excursie is een lokale Engelssprekende gids aanwezig.Prijs ca. 45 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Hells Gate Nationaal Park

Lake Navaisha - Dagexcursie Hell's Gate Nationaal Park

Tijdens de dagexcursie naar Hell’s Gate Nationaal Park kunt u dit prachtige landschap met torenhoge kliffen, door water uitgesleten kloven en met struikgewas begroeide vulkanen bewonderen. Het park is te voet te bezoeken doordat er zich hier, behalve...

Tijdens de dagexcursie naar Hell’s Gate Nationaal Park kunt u dit prachtige landschap met torenhoge kliffen, door water uitgesleten kloven en met struikgewas begroeide vulkanen bewonderen. Het park is te voet te bezoeken doordat er zich hier, behalve een enkele keer gespotte luipaard, geen roofdieren bevinden. Dit nationale park is de woonplek van de lammergier, ook bekend als de baardgier.Prijs ca. 40 USD per persoon.

Meer info

Minder info

ke_al_masai_114016867.jpg

Masai Mara Nationaal Park - Bezoek Masai-dorp

Het bezoek aan het traditionele Masai-dorp geeft u inzicht in de cultuur en manier van leven van de Masai-stam. U leert onder andere over het melken van koeien en het aansteken van vuur. Tijdens het bezoek geniet u een optreden van traditionele danse...

Het bezoek aan het traditionele Masai-dorp geeft u inzicht in de cultuur en manier van leven van de Masai-stam. U leert onder andere over het melken van koeien en het aansteken van vuur. Tijdens het bezoek geniet u een optreden van traditionele dansers. Prijs ca. 35 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Ballonvaart Masai Mara

Masai Mara Nationaal Park - Ballonvaarttocht over Masai Mara

De ballonvaarttocht over de Masai Mara biedt u de mogelijkheid om tijdens zonsopgang te genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving van de Great Rift Valley. Ook kunt u vele wilde dieren zien, zoals olifanten en nijlpaarden. De ballonvaarttocht...

De ballonvaarttocht over de Masai Mara biedt u de mogelijkheid om tijdens zonsopgang te genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving van de Great Rift Valley. Ook kunt u vele wilde dieren zien, zoals olifanten en nijlpaarden. De ballonvaarttocht duurt een uur en na landing wordt u getrakteerd op een champagneontbijt in de bush.Prijs ca. 500 USD per persoon. De grootte van de ballon varieert van 4 tot 16 personen.

Meer info

Minder info

tz_al_karatu.jpg

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Halve of volle dag culturele wandelingen

Een afwisselende culturele wandeling door dorpen waar u lokale maaltijden kunt proeven. Kom onderweg in contact met verschillende culturen en leer over hun tradities door de uitleg van de lokale Engelssprekende gidsen. Tijdens deze excursie wandelt u...

Een afwisselende culturele wandeling door dorpen waar u lokale maaltijden kunt proeven. Kom onderweg in contact met verschillende culturen en leer over hun tradities door de uitleg van de lokale Engelssprekende gidsen. Tijdens deze excursie wandelt u door landerijen en bossen op de lagere hellingen van de hooglanden. Een bezoek aan een gezinswoning, bananenplantage en acaciabos behoort tot de mogelijkheden. Halve dag - Prijs ca. 35 USD per persoon.
Volle dag - Prijs ca. 45 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Hike Olifantgrotten

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Bezoek de olifantengrotten

Een wandeling naar de olifantengrotten in de hooglanden van het Ngorongoro Nationaal Park is een goede manier om uw benen te strekken. Geniet van het geluid van de natuur en het landschap met watervallen. De gids geeft onderweg uitleg over de medicin...

Een wandeling naar de olifantengrotten in de hooglanden van het Ngorongoro Nationaal Park is een goede manier om uw benen te strekken. Geniet van het geluid van de natuur en het landschap met watervallen. De gids geeft onderweg uitleg over de medicinale effecten van de planten die in dit tropische regenwoud groeien en laat de sporen zien van de dieren die hij onderweg tegenkomt. In de grotten volgt u de voetsporen van de olifanten en spot u mogelijk bavianen en buffels. De wandeling kan uitdagend zijn vanwege het terrein. Uiteraard kan het spotten van olifanten niet worden gegarandeerd. Prijs ca. 20 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Eyasi-meer

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Dagexcursie Eyasi-meer

Het enorme Eyasi-meer ligt te midden van vulkanische bergen. Het meer ondersteunt de lokale bevolking die afhankelijk is van vissen als hun belangrijkste voedselbron. De waterstanden variëren sterk tussen het regenseizoen en het droge seizoen. Dit ma...

Het enorme Eyasi-meer ligt te midden van vulkanische bergen. Het meer ondersteunt de lokale bevolking die afhankelijk is van vissen als hun belangrijkste voedselbron. De waterstanden variëren sterk tussen het regenseizoen en het droge seizoen. Dit maakt het spotten van dieren in het droge seizoen makkelijker. Vooral voor vogelliefhebbers is dit een goede plek, want het meer trekt veel vogels aan. In het broedseizoen zijn hier grote populaties flamingo’s en pelikanen te spotten. Rondom het zoutmeer leven de Hadzabe en Iraqw. Leer meer over hun manier van leven tijdens een bezoek aan het Eyasi-meer. Inclusief vervoer per 4x4 jeeps.Prijs bij 2 personen - ca. 115 USD per persoon.
Prijs bij 3 personen - ca. 82 USD per persoon.
Prijs bij 4 personen - ca. 65 USD per persoon.
Prijs bij 5 personen - ca. 55 USD per persoon.
Prijs bij 6 personen - ca. 49 USD per persoon.
Prijs bij 7 personen - ca. 44 USD per persoon.
Prijs bij 8 personen - ca. 40 USD per persoon.
Prijs bij 9 personen - ca. 38 USD per persoon.
Prijs bij 10 personen - ca. 35 USD per persoon.
De kosten liggen lager als de gehele groep besluit deel te nemen aan deze excursie.

Meer info

Minder info

tz_al_ngorongorokrater.jpg

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Tweede bezoek Ngorongoro-krater

Mocht u nog geen genoeg hebben gehad van de Ngorongoro-krater dan behoort een tweede bezoek tot de mogelijkheid. In de Ngorongoro-krater leven allerlei soorten wilde dieren zoals leeuwen, cheeta's, zebra's, gazellen en de zeer bedreigde zwarte neusho...

Mocht u nog geen genoeg hebben gehad van de Ngorongoro-krater dan behoort een tweede bezoek tot de mogelijkheid. In de Ngorongoro-krater leven allerlei soorten wilde dieren zoals leeuwen, cheeta's, zebra's, gazellen en de zeer bedreigde zwarte neushoorn. Het spectaculaire landschap is één van de belangrijkste attracties van Afrika dat bestaat uit gras, moeras, bos en een zoutmeer. Bij het zoutmeer ziet u vast grote getallen flamingo's naast vele andere vogelsoorten. Vroeg in de ochtend en laat in de middag zijn perfecte tijden om luipaarden op de loer te zien rond het bos, terwijl olifanten midden op de dag profiteren van de ruime schaduw. Na maximaal 6 uur in het park te hebben doorgebracht moeten we het helaas volgens de parkregels verlaten. Inclusief vervoer per 4x4 jeeps. Prijs bij 2 personen - ca. 319 USD per persoon.
Prijs bij 3 personen - ca. 236 USD per persoon.
Prijs bij 4 personen - ca. 195 USD per persoon.
Prijs bij 5 personen - ca. 170 USD per persoon.
Prijs bij 6 personen - ca. 154 USD per persoon.
Prijs bij 7 personen - ca. 142 USD per persoon.
Prijs bij 8 personen - ca. 133 USD per persoon.
Prijs bij 9 personen - ca. 126 USD per persoon.
Prijs bij 10 personen - ca. 121 USD per persoon.
De kosten liggen lager als de gehele groep besluit deel te nemen aan deze excursie.

Meer info

Minder info

Dhow-zeilboot, Zanzibar

Nungwi/Zanzibar - Zonsondergang per traditionele dhow-zeilboot

De dhow-cruise is één van de meest populaire excursies op Zanzibar. Geniet vanaf een traditionele houten dhow van het uitzicht op de vurige gouden zon die achter de horizon ondergaat. Cruisen rond kleine eilandjes en langs de kust op een dhow is een ...

De dhow-cruise is één van de meest populaire excursies op Zanzibar. Geniet vanaf een traditionele houten dhow van het uitzicht op de vurige gouden zon die achter de horizon ondergaat. Cruisen rond kleine eilandjes en langs de kust op een dhow is een fantastische ervaring. Leun achterover, ontspan en geniet van de rust van de oceaan terwijl u het kabbelende water aan de zijkant van de dhow hoort. Er worden drankjes en lichte snacks geserveerd. De zonsondergang begint om circa 16.30 uur.Prijs ca. 30 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Mnemba-eiland

Nungwi/Zanzibar - Dagexcursie Mnemba-eiland

Mnemba-eiland ligt ruim 3 kilometer ten noordoosten van het eiland Zanzibar. Het eiland wordt omringd door een enorm koraalrif. Dit zee-reservaat is dan ook één van de meest populaire snorkelplekken van Zanzibar. Doordat vissen hier verboden is, is d...

Mnemba-eiland ligt ruim 3 kilometer ten noordoosten van het eiland Zanzibar. Het eiland wordt omringd door een enorm koraalrif. Dit zee-reservaat is dan ook één van de meest populaire snorkelplekken van Zanzibar. Doordat vissen hier verboden is, is de visdichtheid hoger dan op veel andere plekken in Zanzibar. Het kristalheldere water wemelt dan ook van prachtige tropische vissen waaronder maskerwimpelvissen en anemoonvissen. Ga tijdens het snorkelen op zoek naar al dit moois en bewonder het schitterende koraal. Op de zeebodem zijn blauwe en rode zeesterren te vinden, en met geluk spot u zelfs een groene zeeschildpad of nieuwsgierige tuimelaar!Minimaal 5 deelnemers - Prijs ca. 50 USD per persoon.

Meer info

Minder info

TZ_AL_Zanzibar2

Nungwi/Zanzibar - Spice Tour incl. lunch

Een bezoek aan Zanzibar is niet compleet zonder een bezoek aan de kruidenboerderijen. Kaneel, kardemom, zwarte peper en kurkuma worden geoogst door de lokale bevolking. Zie tijdens de Spice Tour hoe de specerijen en kruiden groeien en worden verbouwd...

Een bezoek aan Zanzibar is niet compleet zonder een bezoek aan de kruidenboerderijen. Kaneel, kardemom, zwarte peper en kurkuma worden geoogst door de lokale bevolking. Zie tijdens de Spice Tour hoe de specerijen en kruiden groeien en worden verbouwd. Na de rondleiding geniet u van een swahili-lunch waarbij u de verschillende kruiden proeft. Uiteraard heeft u ook de gelegenheid om vers geoogste en bereide specerijen en kruiden te kopen voor thuis. Na afloop van de excursie wordt u afgezet bij het hotel in Stone Town.Prijs ca. 25 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Stone Town, Zanzibar

Stone Town/Zanzibar - Stadstour Stone Town

In het oude centrum van het eiland Zanzibar, Stone Town, maakt u een stadstour. Dit is het culturele hart van Zanzibar! Stone Town is de afgelopen 200 jaar nauwelijks veranderd. Het is een plaats van kronkelende steegjes, bruisende bazaars, moskeeën,...

In het oude centrum van het eiland Zanzibar, Stone Town, maakt u een stadstour. Dit is het culturele hart van Zanzibar! Stone Town is de afgelopen 200 jaar nauwelijks veranderd. Het is een plaats van kronkelende steegjes, bruisende bazaars, moskeeën, en statige huizen met prachtige met koper bezaaide en bewerkte houten deuren. Verken deze fascinerende stad terwijl u door het labyrint van smalle straatjes dwaalt. De lokale Engelssprekende gids neemt u voor circa 3-4 uur mee op pad. Onderweg maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking en bezoekt u de voornaamste bezienswaardigheden van de stad. Prijs ca. 25 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Prison Island, Zanzibar

Stone Town/Zanzibar - Bezoek Prison Island

Met een boot vaart u in ongeveer 30 minuten vanuit Stone Town naar Prison Island. De gevangenis dat op het eiland is te vinden is nooit gebruikt als gevangenis, maar wel als quarantainestation voor gele koorts gevallen. Vandaag de dag is het een ruïn...

Met een boot vaart u in ongeveer 30 minuten vanuit Stone Town naar Prison Island. De gevangenis dat op het eiland is te vinden is nooit gebruikt als gevangenis, maar wel als quarantainestation voor gele koorts gevallen. Vandaag de dag is het een ruïne, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Er zijn ook een reservaat op het eiland te vinden waar u gigantische landschildpadden kunt zien die ooit van de Seychellen zijn meegebracht. Op dit eiland kunt u onder andere snorkelen en wandelen, maar u kunt ook uitrusten op het strand. Na afloop van de halve dagexcursie keert u terug naar Stone Town en bewondert u het uitzicht op de stad, de baai en de archipel. Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon.

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Tanzania (uitgezonderd Zanzibar) reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider heeft ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Tanzania leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land

Wat onze reizigers vinden

Wij hebben een fantastische reis beleefd met het ganse gezin. Alles was piekfijn geregeld door NRV: de vluchten, de safari met een vriendelijke, correcte privéchauffeur (African request), mooie lounges en hotel met een vriendelijke ontvangst door het ...

Wij hebben een fantastische reis beleefd met het ganse gezin. Alles was piekfijn geregeld door NRV: de vluchten, de safari met een vriendelijke, correcte privéchauffeur (African request), mooie lounges en hotel met een vriendelijke ontvangst door het personeel, lekker eten. Een formidabele ervaring. Zeker een aanrader.

Meer info >

Minder info >

9

Govaert, privéreis Hoogtepunten van Kenia

Geweldig georganiseerde reis van safari en strand. Wij hadden een prima chauffeur/gids, en alle hotels waren prima verzorgd. Het Palmbeach resort was een kleinschalig prachtig verzorgd hotel, personeel geweldig, kamer en eten prima. Kortom een echte ...

Geweldig georganiseerde reis van safari en strand. Wij hadden een prima chauffeur/gids, en alle hotels waren prima verzorgd. Het Palmbeach resort was een kleinschalig prachtig verzorgd hotel, personeel geweldig, kamer en eten prima. Kortom een echte aanrader.

Meer info >

Minder info >

10

Huisman, privéreis Safari & Strand

15 dagen Wildparken van Kenia & Tanzania incl. Zanzibar: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Flamingo ChemChem Luxury Lodge, omgeving
 • Flamingo ChemChem Luxury Lodge, terras
 • Flamingo ChemChem Luxury Lodge, kamer
 • Flamingo ChemChem Luxury Lodge, zwembad
 • Flamingo ChemChem Luxury Lodge

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park

Flamingo ChemChem Luxury Lodge

Driesterren

Flamingo ChemChem Luxury Lodge is gelegen in Karatu. Ngorongoro National Park is goed te bereiken vanuit de lodge. De lodge is voorzien van een zwembad, lounge, bar, terras en restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een balkon met uitzicht op het meer, ventilator en een badkamer met bad/douche en föhn.

 • Flamingo ChemChem Luxury Lodge, omgeving
 • Flamingo ChemChem Luxury Lodge, terras
 • Flamingo ChemChem Luxury Lodge, kamer
 • Flamingo ChemChem Luxury Lodge, zwembad
 • Flamingo ChemChem Luxury Lodge

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park

Flamingo ChemChem Luxury Lodge

Driesterren

Flamingo ChemChem Luxury Lodge is gelegen in Karatu. Ngorongoro National Park is goed te bereiken vanuit de lodge. De lodge is voorzien van een zwembad, lounge, bar, terras en restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een balkon met uitzicht op het meer, ventilator en een badkamer met bad/douche en föhn.

 • Osotua Luxury Resort by ICON
 • Osotua Luxury Resort by ICON
 • Osotua Luxury Resort by ICON
 • Osotua Luxury Resort by ICON
 • Osotua Luxury Resort by ICON

Lake Navaisha

Osotua Luxury Resort by ICON

Driesterren

Verblijf in het comfortabele Osotua Luxury Resort op ongeveer 11 kilometer afstand van het Naivasha-meer. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op het meer en de groenrijke omgeving. Er is een restaurant waar u zowel internationale als Afrikaans geïnspireerde gerechten kunt bestellen en een bar met een grote selectie aan alcoholische en niet-alcoholische dranken. Ook beschikt het hotel over een 24-uursreceptie, gratis WiFi, terras en een zwembad om af te koelen. Osotua Luxury Resort biedt smaakvol ingerichte kamers voor het alledaags gemak. De kamers zijn ruim en voorzien van TV, koelkast, thee- en koffiefaciliteiten, kluisje en badkamer ...

Verblijf in het comfortabele Osotua Luxury Resort op ongeveer 11 kilometer afstand van het Naivasha-meer. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op het meer en de groenrijke omgeving. Er is een restaurant waar u zowel internationale als Afrikaans geïnspireerde gerechten kunt bestellen en een bar met een grote selectie aan alcoholische en niet-alcoholische dranken. Ook beschikt het hotel over een 24-uursreceptie, gratis WiFi, terras en een zwembad om af te koelen. Osotua Luxury Resort biedt smaakvol ingerichte kamers voor het alledaags gemak. De kamers zijn ruim en voorzien van TV, koelkast, thee- en koffiefaciliteiten, kluisje en badkamer met douche, föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • Osotua Luxury Resort by ICON
 • Osotua Luxury Resort by ICON
 • Osotua Luxury Resort by ICON
 • Osotua Luxury Resort by ICON
 • Osotua Luxury Resort by ICON

Lake Navaisha

Osotua Luxury Resort by ICON

Driesterren

Verblijf in het comfortabele Osotua Luxury Resort op ongeveer 11 kilometer afstand van het Naivasha-meer. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op het meer en de groenrijke omgeving. Er is een restaurant waar u zowel internationale als Afrikaans geïnspireerde gerechten kunt bestellen en een bar met een grote selectie aan alcoholische en niet-alcoholische dranken. Ook beschikt het hotel over een 24-uursreceptie, gratis WiFi, terras en een zwembad om af te koelen. Osotua Luxury Resort biedt smaakvol ingerichte kamers voor het alledaags gemak. De kamers zijn ruim en voorzien van TV, koelkast, thee- en koffiefaciliteiten, kluisje en badkamer ...

Verblijf in het comfortabele Osotua Luxury Resort op ongeveer 11 kilometer afstand van het Naivasha-meer. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op het meer en de groenrijke omgeving. Er is een restaurant waar u zowel internationale als Afrikaans geïnspireerde gerechten kunt bestellen en een bar met een grote selectie aan alcoholische en niet-alcoholische dranken. Ook beschikt het hotel over een 24-uursreceptie, gratis WiFi, terras en een zwembad om af te koelen. Osotua Luxury Resort biedt smaakvol ingerichte kamers voor het alledaags gemak. De kamers zijn ruim en voorzien van TV, koelkast, thee- en koffiefaciliteiten, kluisje en badkamer met douche, föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • Matvilla Beach Lodge, exterieur
 • Matvilla Beach Lodge, kamer
 • Matvilla Beach Lodge, strand
 • Matvilla Beach Lodge, restaurant
 • Matvilla Beach Lodge, exterieur
 • Matvilla Beach Lodge, exterieur

Lake Victoria

Matvilla Beach Lodge

Driesterren

Matvilla Beach Lodge bevindt zich aan de oevers van het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. De lodge is eenvoudig maar comfortabel ingericht en voorziet u van een schitterend uitzicht op het meer. Strijk neer op een van de strandbedjes en geniet van de ondergaande zon. Een fijn moment om al het moois dat u tot nu toe tijdens de reis heeft gezien even te laten bezinken. De lodge beschikt verder over een restaurant en terras. De traditioneel ingerichte kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Mwitongo Lodge - zwembad
 • Mwitongo Lodge - tuin
 • Mwitongo Lodge - kamer

Lake Victoria

Mwitongo Lodge

Driesterren

Mwitongo Lodge Tanzania biedt een authentieke ervaring in de Afrikaanse wildernis. De accommodatie ligt op ongeveer 60 kilometer van de Ndabaka-poort naar het Serengeti Nationaal Park en op ongeveer 55 kilometer van het Victoria meer. Tijdens uw reis wordt er onderweg eerst nog een stop gemaakt bij Lake Victoria voordat wij doorrijden naar de lodge. Neem een duik in het zwembad, geniet van de heerlijke gerechten in het restaurant of bestel een verfrissend drankje aan de bar. De comfortabele kamers zijn gebouwd in traditionele Afrikaanse stijl en zijn voorzien van een eigen badkamer.

 • Matvilla Beach Lodge, exterieur
 • Matvilla Beach Lodge, kamer
 • Matvilla Beach Lodge, strand
 • Matvilla Beach Lodge, restaurant
 • Matvilla Beach Lodge, exterieur
 • Matvilla Beach Lodge, exterieur

Lake Victoria

Matvilla Beach Lodge

Driesterren

Matvilla Beach Lodge bevindt zich aan de oevers van het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. De lodge is eenvoudig maar comfortabel ingericht en voorziet u van een schitterend uitzicht op het meer. Strijk neer op een van de strandbedjes en geniet van de ondergaande zon. Een fijn moment om al het moois dat u tot nu toe tijdens de reis heeft gezien even te laten bezinken. De lodge beschikt verder over een restaurant en terras. De traditioneel ingerichte kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Mwitongo Lodge - zwembad
 • Mwitongo Lodge - tuin
 • Mwitongo Lodge - kamer

Lake Victoria

Mwitongo Lodge

Driesterren

Mwitongo Lodge Tanzania biedt een authentieke ervaring in de Afrikaanse wildernis. De accommodatie ligt op ongeveer 60 kilometer van de Ndabaka-poort naar het Serengeti Nationaal Park en op ongeveer 55 kilometer van het Victoria meer. Tijdens uw reis wordt er onderweg eerst nog een stop gemaakt bij Lake Victoria voordat wij doorrijden naar de lodge. Neem een duik in het zwembad, geniet van de heerlijke gerechten in het restaurant of bestel een verfrissend drankje aan de bar. De comfortabele kamers zijn gebouwd in traditionele Afrikaanse stijl en zijn voorzien van een eigen badkamer.

 • Mara Kimana Camp, kamer
 • Mara Kimana Camp, tent
 • Mara Kimana Camp, zwembad
 • Mara Kimana Camp, omgeving
 • Mara Kimana Camp, restaurant

Masai Mara Nationaal Park

Mara Kimana Camp

Driesterren

Het Mara Kimana Camp is gelegen vlakbij het Masai Mara National Park. Intimiteit met de natuur staat centraal voor het kamp. Vanuit het kamp is het mogelijk om een Game Drive in het Masai Mara National Park uit te oefenen, het Masai dorp te bezoeken en een heteluchtballon safari te boeken. Alle kamers/tenten zijn voorzien van een koelkast, badkamer met douche en een persoonlijke patio.

 • Mara Kimana Camp, kamer
 • Mara Kimana Camp, tent
 • Mara Kimana Camp, zwembad
 • Mara Kimana Camp, omgeving
 • Mara Kimana Camp, restaurant

Masai Mara Nationaal Park

Mara Kimana Camp

Driesterren

Het Mara Kimana Camp is gelegen vlakbij het Masai Mara National Park. Intimiteit met de natuur staat centraal voor het kamp. Vanuit het kamp is het mogelijk om een Game Drive in het Masai Mara National Park uit te oefenen, het Masai dorp te bezoeken en een heteluchtballon safari te boeken. Alle kamers/tenten zijn voorzien van een koelkast, badkamer met douche en een persoonlijke patio.

 • Boulevard Hotel - Zwembad
 • Hotel Boulevard - kamers
 • Hotel Boulevard - restaurant

Nairobi

Boulevard Hotel (bij met vertrek KLM)

Driesterren

Boulevard Hotel heeft een centrale ligging en ligt op circa 1,3 kilometer van de Jamia Moskee en Shri Swaminarayan Mandir. Het hotel heeft een ruim aanbod aan faciliteiten. Zo heeft het hotel een 24-uurs receptie, gratis Wi-Fi, roomservice, zwembad en een bar. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke lokale en internationale gerechten. De kamers zijn voorzien van airconditioning, TV en een eigen badkamer.

 • Amaan Beach, exterior
 • Amaan Beach, strand
 • Amaan Beach, kamer
 • Amaan Beach, zwembad
 • Amaan Beach, restaurant

Nungwi/Zanzibar

Amaan Bungalows

Driesterren

Amaan Bungalows is een relaxed strandhotel in Nungwi waar u volledig tot rust komt. Het hotel heeft vele faciliteiten zoals gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes, een spa- en wellnesscentrum, excursiebalie en watersportfaciliteiten (tegen betaling). Neem een duik in de zee of in het zwembad. Geniet van lokale gerechten in het restaurant. Bij de bar kunt u overheerlijke cocktails bestellen. De kamers liggen middenin een tropische oase van kokospalmen en zoetgeurende bloemen en beschikken over een airco, kluisje, koelkast, minibar en een fijn balkon met zitje. De badkamer is voorzien van een douche, toilet, föhn en gratis toiletartikelen. U kunt ...

Amaan Bungalows is een relaxed strandhotel in Nungwi waar u volledig tot rust komt. Het hotel heeft vele faciliteiten zoals gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes, een spa- en wellnesscentrum, excursiebalie en watersportfaciliteiten (tegen betaling). Neem een duik in de zee of in het zwembad. Geniet van lokale gerechten in het restaurant. Bij de bar kunt u overheerlijke cocktails bestellen. De kamers liggen middenin een tropische oase van kokospalmen en zoetgeurende bloemen en beschikken over een airco, kluisje, koelkast, minibar en een fijn balkon met zitje. De badkamer is voorzien van een douche, toilet, föhn en gratis toiletartikelen. U kunt gratis parkeren bij de accommodatie.

Meer info >

Minder info >

 • Amaan Beach, exterior
 • Amaan Beach, strand
 • Amaan Beach, kamer
 • Amaan Beach, zwembad
 • Amaan Beach, restaurant

Nungwi/Zanzibar

Amaan Bungalows

Driesterren

Amaan Bungalows is een relaxed strandhotel in Nungwi waar u volledig tot rust komt. Het hotel heeft vele faciliteiten zoals gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes, een spa- en wellnesscentrum, excursiebalie en watersportfaciliteiten (tegen betaling). Neem een duik in de zee of in het zwembad. Geniet van lokale gerechten in het restaurant. Bij de bar kunt u overheerlijke cocktails bestellen. De kamers liggen middenin een tropische oase van kokospalmen en zoetgeurende bloemen en beschikken over een airco, kluisje, koelkast, minibar en een fijn balkon met zitje. De badkamer is voorzien van een douche, toilet, föhn en gratis toiletartikelen. U kunt ...

Amaan Bungalows is een relaxed strandhotel in Nungwi waar u volledig tot rust komt. Het hotel heeft vele faciliteiten zoals gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes, een spa- en wellnesscentrum, excursiebalie en watersportfaciliteiten (tegen betaling). Neem een duik in de zee of in het zwembad. Geniet van lokale gerechten in het restaurant. Bij de bar kunt u overheerlijke cocktails bestellen. De kamers liggen middenin een tropische oase van kokospalmen en zoetgeurende bloemen en beschikken over een airco, kluisje, koelkast, minibar en een fijn balkon met zitje. De badkamer is voorzien van een douche, toilet, föhn en gratis toiletartikelen. U kunt gratis parkeren bij de accommodatie.

Meer info >

Minder info >

 • Osinon Camp, kamer
 • Osinon Camp, exterior
 • ke_al_serengeti2.jpg
 • Osinon Camp & Lodges, exterieur
 • Osinon Camp, kamer
 • Osinon Camp, restaurant

Serengeti Nationaal Park

Osinon Camps & Lodges

Driesterren

Het kleinschalige Osinon Camps & Lodges ligt te midden van het Serengeti Nationaal Park. Het is de perfecte plek om Serengeti te ontdekken. Geniet van de zonsondergang bij het kampvuur en het bush diner. De accommodatie biedt diverse faciliteiten, zoals twee restaurants, een bar, wasservice, 24-uursreceptie en de mogelijkheid tot het boeken van excursies. De zitjes voor de tenten bieden uitzicht op de eindeloze vlaktes van het nationale park. De tenten beschikken verder over gratis WiFi, elektriciteit, en een eigen badkamer met warm water, douche en toilet. U kunt gratis parkeren bij de accommodatie.

 • Osinon Camp, kamer
 • Osinon Camp, exterior
 • ke_al_serengeti2.jpg
 • Osinon Camp & Lodges, exterieur
 • Osinon Camp, kamer
 • Osinon Camp, restaurant

Serengeti Nationaal Park

Osinon Camps & Lodges

Driesterren

Het kleinschalige Osinon Camps & Lodges ligt te midden van het Serengeti Nationaal Park. Het is de perfecte plek om Serengeti te ontdekken. Geniet van de zonsondergang bij het kampvuur en het bush diner. De accommodatie biedt diverse faciliteiten, zoals twee restaurants, een bar, wasservice, 24-uursreceptie en de mogelijkheid tot het boeken van excursies. De zitjes voor de tenten bieden uitzicht op de eindeloze vlaktes van het nationale park. De tenten beschikken verder over gratis WiFi, elektriciteit, en een eigen badkamer met warm water, douche en toilet. U kunt gratis parkeren bij de accommodatie.

 • Tembo hotel, exterior
 • Tembo Hotel, kamer
 • Tembo hotel, lounge
 • Tembo hotel, restaurant
 • Tembo hotel, strand
 • Tembo hotel, uitzicht
 • Tembo hotel, zwembad

Stone Town/Zanzibar

Tembo Hotel Zanzibar

Viersterren

Het Tembo House is een historisch hotel met een prachtige ligging in Stone Town. Op 3 minuten lopen vindt u het oude fort en het paleis. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten, zoals gratis WiFi, buitenzwembad, lounge, wasservice, Bahari restaurant met lokale gerechten en allerlei wellnessfaciliteiten. De receptie biedt diverse excursies aan, zoals duiken en fietsen. De kamers zijn kleurrijk en stijlvol ingericht met houten meubilair. De kamers beschikken over een Swahiliaans hemelbed, telefoon, tv, airco, kluisje, koelkast en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer beschikt over bad of douche, toilet, föhn en gratis toiletartike ...

Het Tembo House is een historisch hotel met een prachtige ligging in Stone Town. Op 3 minuten lopen vindt u het oude fort en het paleis. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten, zoals gratis WiFi, buitenzwembad, lounge, wasservice, Bahari restaurant met lokale gerechten en allerlei wellnessfaciliteiten. De receptie biedt diverse excursies aan, zoals duiken en fietsen. De kamers zijn kleurrijk en stijlvol ingericht met houten meubilair. De kamers beschikken over een Swahiliaans hemelbed, telefoon, tv, airco, kluisje, koelkast en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer beschikt over bad of douche, toilet, föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • Tembo hotel, exterior
 • Tembo Hotel, kamer
 • Tembo hotel, lounge
 • Tembo hotel, restaurant
 • Tembo hotel, strand
 • Tembo hotel, uitzicht
 • Tembo hotel, zwembad

Stone Town/Zanzibar

Tembo Hotel Zanzibar

Viersterren

Het Tembo House is een historisch hotel met een prachtige ligging in Stone Town. Op 3 minuten lopen vindt u het oude fort en het paleis. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten, zoals gratis WiFi, buitenzwembad, lounge, wasservice, Bahari restaurant met lokale gerechten en allerlei wellnessfaciliteiten. De receptie biedt diverse excursies aan, zoals duiken en fietsen. De kamers zijn kleurrijk en stijlvol ingericht met houten meubilair. De kamers beschikken over een Swahiliaans hemelbed, telefoon, tv, airco, kluisje, koelkast en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer beschikt over bad of douche, toilet, föhn en gratis toiletartike ...

Het Tembo House is een historisch hotel met een prachtige ligging in Stone Town. Op 3 minuten lopen vindt u het oude fort en het paleis. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten, zoals gratis WiFi, buitenzwembad, lounge, wasservice, Bahari restaurant met lokale gerechten en allerlei wellnessfaciliteiten. De receptie biedt diverse excursies aan, zoals duiken en fietsen. De kamers zijn kleurrijk en stijlvol ingericht met houten meubilair. De kamers beschikken over een Swahiliaans hemelbed, telefoon, tv, airco, kluisje, koelkast en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer beschikt over bad of douche, toilet, föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

15 dagen Wildparken van Kenia & Tanzania incl. Zanzibar: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

U kunt de groepsreis aanvullen en afstemmen op uw persoonlijke reiswensen. Dat kan door een individuele upgrade aan deze rondreis toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.

+- Extra's

( 15 opties )+Open-Sluiten

> Extra’s toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 15 opties )

U kunt er voor kiezen om uw hotel in Nungwi te upgraden naar een superiorklasse hotel aan het strand. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Zanzibar - Upgrade The Z Hotel

Zanzibar - Upgrade The Z Hotel

Het is bij NRV mogelijk om uw verblijf op Zanzibar te upgrade en te kiezen voor een verblijf in een mooi superiorklasse hotel in Nungwi. Geniet in het zwembad of ontspan op het str...

v.a.227

Bekijk meer infoSluit meer info

Het is bij NRV mogelijk om uw verblijf op Zanzibar te upgrade en te kiezen voor een verblijf in een mooi superiorklasse hotel in Nungwi. Geniet in het zwembad of ontspan op het strand. Uiteraard kunt u vanuit hier deelnemen aan de optionele excursies en verblijft u op basis van logies & ontbijt.

The Z Hotel bevindt zich direct aan het parelwitte zandstrand van Nungwi. Het oneindige uitzicht op de Indische Oceaan en de wuivende palmbomen zorgen voor het ultieme bounty-gevoel. Het hotel beschikt over een receptie, twee restaurants en een bar, vanwaar u uitstekend zicht heeft op de ondergaande zon. Er is een zwembad met ligbedden en een spa waar u terecht kunt voor heerlijke wellnessbehandelingen. Verder beschikt het hotel over een fitnessruimte en worden er dagelijks yogalessen gegeven (tegen betaling) in de openlucht yogastudio. De kamers worden omgeven door het groen van de palmbomen en zijn voorzien van airco, minibar, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten, balkon of terras en een badkamer met toilet, bad of douche. De hoofdstraat van Nungwi, met diverse winkeltjes, restaurants en bars, bevindt zich op loopafstand van het hotel. Stone Town bereikt u in ca. 1,5 rijden vanaf het hotel.

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 14 van 14 opties )

Naivashameer

Lake Navaisha - Tweede boottocht Naivashameer

De boottocht op het Naivashameer biedt u de kans om nijlpaarden van dichtbij te bekijken in het meer en wanneer zij rusten tussen het riet. Er zijn ook honderden vogels te zien, waaronder de beroemde visarenden en de aalscholvers. Aan de rand van het...

De boottocht op het Naivashameer biedt u de kans om nijlpaarden van dichtbij te bekijken in het meer en wanneer zij rusten tussen het riet. Er zijn ook honderden vogels te zien, waaronder de beroemde visarenden en de aalscholvers. Aan de rand van het Naivashameer kunt u mogelijk diverse wilde dieren spotten, zoals buffels, zebra's en giraffen. Prijs ca. 35 USD per persoon (per uur).

Meer info

Minder info

Crater Lake Game Sanctuary

Lake Navaisha - Bezoek Crater Lake Game Sanctuary

Tijdens deze circa drie uur durende excursie bezoekt u het Crater Lake Game Sanctuary, een klein privé-reservaat gelegen rondom een vulkaankrater. Het groene water, als gevolg van algen, is de plek waar u flamingo’s kunt spotten. Andere dieren, zoals...

Tijdens deze circa drie uur durende excursie bezoekt u het Crater Lake Game Sanctuary, een klein privé-reservaat gelegen rondom een vulkaankrater. Het groene water, als gevolg van algen, is de plek waar u flamingo’s kunt spotten. Andere dieren, zoals apen, giraffen en meer dan 150 vogelsoorten zijn in de omgeving te vinden. De paden in de bossen zijn zeer veilig om te bewandelen. Tijdens de excursie is een lokale Engelssprekende gids aanwezig.Prijs ca. 45 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Hells Gate Nationaal Park

Lake Navaisha - Dagexcursie Hell's Gate Nationaal Park

Tijdens de dagexcursie naar Hell’s Gate Nationaal Park kunt u dit prachtige landschap met torenhoge kliffen, door water uitgesleten kloven en met struikgewas begroeide vulkanen bewonderen. Het park is te voet te bezoeken doordat er zich hier, behalve...

Tijdens de dagexcursie naar Hell’s Gate Nationaal Park kunt u dit prachtige landschap met torenhoge kliffen, door water uitgesleten kloven en met struikgewas begroeide vulkanen bewonderen. Het park is te voet te bezoeken doordat er zich hier, behalve een enkele keer gespotte luipaard, geen roofdieren bevinden. Dit nationale park is de woonplek van de lammergier, ook bekend als de baardgier.Prijs ca. 40 USD per persoon.

Meer info

Minder info

ke_al_masai_114016867.jpg

Masai Mara Nationaal Park - Bezoek Masai-dorp

Het bezoek aan het traditionele Masai-dorp geeft u inzicht in de cultuur en manier van leven van de Masai-stam. U leert onder andere over het melken van koeien en het aansteken van vuur. Tijdens het bezoek geniet u een optreden van traditionele danse...

Het bezoek aan het traditionele Masai-dorp geeft u inzicht in de cultuur en manier van leven van de Masai-stam. U leert onder andere over het melken van koeien en het aansteken van vuur. Tijdens het bezoek geniet u een optreden van traditionele dansers. Prijs ca. 35 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Ballonvaart Masai Mara

Masai Mara Nationaal Park - Ballonvaarttocht over Masai Mara

De ballonvaarttocht over de Masai Mara biedt u de mogelijkheid om tijdens zonsopgang te genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving van de Great Rift Valley. Ook kunt u vele wilde dieren zien, zoals olifanten en nijlpaarden. De ballonvaarttocht...

De ballonvaarttocht over de Masai Mara biedt u de mogelijkheid om tijdens zonsopgang te genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving van de Great Rift Valley. Ook kunt u vele wilde dieren zien, zoals olifanten en nijlpaarden. De ballonvaarttocht duurt een uur en na landing wordt u getrakteerd op een champagneontbijt in de bush.Prijs ca. 500 USD per persoon. De grootte van de ballon varieert van 4 tot 16 personen.

Meer info

Minder info

tz_al_karatu.jpg

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Halve of volle dag culturele wandelingen

Een afwisselende culturele wandeling door dorpen waar u lokale maaltijden kunt proeven. Kom onderweg in contact met verschillende culturen en leer over hun tradities door de uitleg van de lokale Engelssprekende gidsen. Tijdens deze excursie wandelt u...

Een afwisselende culturele wandeling door dorpen waar u lokale maaltijden kunt proeven. Kom onderweg in contact met verschillende culturen en leer over hun tradities door de uitleg van de lokale Engelssprekende gidsen. Tijdens deze excursie wandelt u door landerijen en bossen op de lagere hellingen van de hooglanden. Een bezoek aan een gezinswoning, bananenplantage en acaciabos behoort tot de mogelijkheden. Halve dag - Prijs ca. 35 USD per persoon.
Volle dag - Prijs ca. 45 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Hike Olifantgrotten

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Bezoek de olifantengrotten

Een wandeling naar de olifantengrotten in de hooglanden van het Ngorongoro Nationaal Park is een goede manier om uw benen te strekken. Geniet van het geluid van de natuur en het landschap met watervallen. De gids geeft onderweg uitleg over de medicin...

Een wandeling naar de olifantengrotten in de hooglanden van het Ngorongoro Nationaal Park is een goede manier om uw benen te strekken. Geniet van het geluid van de natuur en het landschap met watervallen. De gids geeft onderweg uitleg over de medicinale effecten van de planten die in dit tropische regenwoud groeien en laat de sporen zien van de dieren die hij onderweg tegenkomt. In de grotten volgt u de voetsporen van de olifanten en spot u mogelijk bavianen en buffels. De wandeling kan uitdagend zijn vanwege het terrein. Uiteraard kan het spotten van olifanten niet worden gegarandeerd. Prijs ca. 20 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Eyasi-meer

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Dagexcursie Eyasi-meer

Het enorme Eyasi-meer ligt te midden van vulkanische bergen. Het meer ondersteunt de lokale bevolking die afhankelijk is van vissen als hun belangrijkste voedselbron. De waterstanden variëren sterk tussen het regenseizoen en het droge seizoen. Dit ma...

Het enorme Eyasi-meer ligt te midden van vulkanische bergen. Het meer ondersteunt de lokale bevolking die afhankelijk is van vissen als hun belangrijkste voedselbron. De waterstanden variëren sterk tussen het regenseizoen en het droge seizoen. Dit maakt het spotten van dieren in het droge seizoen makkelijker. Vooral voor vogelliefhebbers is dit een goede plek, want het meer trekt veel vogels aan. In het broedseizoen zijn hier grote populaties flamingo’s en pelikanen te spotten. Rondom het zoutmeer leven de Hadzabe en Iraqw. Leer meer over hun manier van leven tijdens een bezoek aan het Eyasi-meer. Inclusief vervoer per 4x4 jeeps.Prijs bij 2 personen - ca. 115 USD per persoon.
Prijs bij 3 personen - ca. 82 USD per persoon.
Prijs bij 4 personen - ca. 65 USD per persoon.
Prijs bij 5 personen - ca. 55 USD per persoon.
Prijs bij 6 personen - ca. 49 USD per persoon.
Prijs bij 7 personen - ca. 44 USD per persoon.
Prijs bij 8 personen - ca. 40 USD per persoon.
Prijs bij 9 personen - ca. 38 USD per persoon.
Prijs bij 10 personen - ca. 35 USD per persoon.
De kosten liggen lager als de gehele groep besluit deel te nemen aan deze excursie.

Meer info

Minder info

tz_al_ngorongorokrater.jpg

Karatu/Ngorongoro Nationaal Park - Tweede bezoek Ngorongoro-krater

Mocht u nog geen genoeg hebben gehad van de Ngorongoro-krater dan behoort een tweede bezoek tot de mogelijkheid. In de Ngorongoro-krater leven allerlei soorten wilde dieren zoals leeuwen, cheeta's, zebra's, gazellen en de zeer bedreigde zwarte neusho...

Mocht u nog geen genoeg hebben gehad van de Ngorongoro-krater dan behoort een tweede bezoek tot de mogelijkheid. In de Ngorongoro-krater leven allerlei soorten wilde dieren zoals leeuwen, cheeta's, zebra's, gazellen en de zeer bedreigde zwarte neushoorn. Het spectaculaire landschap is één van de belangrijkste attracties van Afrika dat bestaat uit gras, moeras, bos en een zoutmeer. Bij het zoutmeer ziet u vast grote getallen flamingo's naast vele andere vogelsoorten. Vroeg in de ochtend en laat in de middag zijn perfecte tijden om luipaarden op de loer te zien rond het bos, terwijl olifanten midden op de dag profiteren van de ruime schaduw. Na maximaal 6 uur in het park te hebben doorgebracht moeten we het helaas volgens de parkregels verlaten. Inclusief vervoer per 4x4 jeeps. Prijs bij 2 personen - ca. 319 USD per persoon.
Prijs bij 3 personen - ca. 236 USD per persoon.
Prijs bij 4 personen - ca. 195 USD per persoon.
Prijs bij 5 personen - ca. 170 USD per persoon.
Prijs bij 6 personen - ca. 154 USD per persoon.
Prijs bij 7 personen - ca. 142 USD per persoon.
Prijs bij 8 personen - ca. 133 USD per persoon.
Prijs bij 9 personen - ca. 126 USD per persoon.
Prijs bij 10 personen - ca. 121 USD per persoon.
De kosten liggen lager als de gehele groep besluit deel te nemen aan deze excursie.

Meer info

Minder info

Dhow-zeilboot, Zanzibar

Nungwi/Zanzibar - Zonsondergang per traditionele dhow-zeilboot

De dhow-cruise is één van de meest populaire excursies op Zanzibar. Geniet vanaf een traditionele houten dhow van het uitzicht op de vurige gouden zon die achter de horizon ondergaat. Cruisen rond kleine eilandjes en langs de kust op een dhow is een ...

De dhow-cruise is één van de meest populaire excursies op Zanzibar. Geniet vanaf een traditionele houten dhow van het uitzicht op de vurige gouden zon die achter de horizon ondergaat. Cruisen rond kleine eilandjes en langs de kust op een dhow is een fantastische ervaring. Leun achterover, ontspan en geniet van de rust van de oceaan terwijl u het kabbelende water aan de zijkant van de dhow hoort. Er worden drankjes en lichte snacks geserveerd. De zonsondergang begint om circa 16.30 uur.Prijs ca. 30 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Mnemba-eiland

Nungwi/Zanzibar - Dagexcursie Mnemba-eiland

Mnemba-eiland ligt ruim 3 kilometer ten noordoosten van het eiland Zanzibar. Het eiland wordt omringd door een enorm koraalrif. Dit zee-reservaat is dan ook één van de meest populaire snorkelplekken van Zanzibar. Doordat vissen hier verboden is, is d...

Mnemba-eiland ligt ruim 3 kilometer ten noordoosten van het eiland Zanzibar. Het eiland wordt omringd door een enorm koraalrif. Dit zee-reservaat is dan ook één van de meest populaire snorkelplekken van Zanzibar. Doordat vissen hier verboden is, is de visdichtheid hoger dan op veel andere plekken in Zanzibar. Het kristalheldere water wemelt dan ook van prachtige tropische vissen waaronder maskerwimpelvissen en anemoonvissen. Ga tijdens het snorkelen op zoek naar al dit moois en bewonder het schitterende koraal. Op de zeebodem zijn blauwe en rode zeesterren te vinden, en met geluk spot u zelfs een groene zeeschildpad of nieuwsgierige tuimelaar!Minimaal 5 deelnemers - Prijs ca. 50 USD per persoon.

Meer info

Minder info

TZ_AL_Zanzibar2

Nungwi/Zanzibar - Spice Tour incl. lunch

Een bezoek aan Zanzibar is niet compleet zonder een bezoek aan de kruidenboerderijen. Kaneel, kardemom, zwarte peper en kurkuma worden geoogst door de lokale bevolking. Zie tijdens de Spice Tour hoe de specerijen en kruiden groeien en worden verbouwd...

Een bezoek aan Zanzibar is niet compleet zonder een bezoek aan de kruidenboerderijen. Kaneel, kardemom, zwarte peper en kurkuma worden geoogst door de lokale bevolking. Zie tijdens de Spice Tour hoe de specerijen en kruiden groeien en worden verbouwd. Na de rondleiding geniet u van een swahili-lunch waarbij u de verschillende kruiden proeft. Uiteraard heeft u ook de gelegenheid om vers geoogste en bereide specerijen en kruiden te kopen voor thuis. Na afloop van de excursie wordt u afgezet bij het hotel in Stone Town.Prijs ca. 25 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Stone Town, Zanzibar

Stone Town/Zanzibar - Stadstour Stone Town

In het oude centrum van het eiland Zanzibar, Stone Town, maakt u een stadstour. Dit is het culturele hart van Zanzibar! Stone Town is de afgelopen 200 jaar nauwelijks veranderd. Het is een plaats van kronkelende steegjes, bruisende bazaars, moskeeën,...

In het oude centrum van het eiland Zanzibar, Stone Town, maakt u een stadstour. Dit is het culturele hart van Zanzibar! Stone Town is de afgelopen 200 jaar nauwelijks veranderd. Het is een plaats van kronkelende steegjes, bruisende bazaars, moskeeën, en statige huizen met prachtige met koper bezaaide en bewerkte houten deuren. Verken deze fascinerende stad terwijl u door het labyrint van smalle straatjes dwaalt. De lokale Engelssprekende gids neemt u voor circa 3-4 uur mee op pad. Onderweg maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking en bezoekt u de voornaamste bezienswaardigheden van de stad. Prijs ca. 25 USD per persoon.

Meer info

Minder info

Prison Island, Zanzibar

Stone Town/Zanzibar - Bezoek Prison Island

Met een boot vaart u in ongeveer 30 minuten vanuit Stone Town naar Prison Island. De gevangenis dat op het eiland is te vinden is nooit gebruikt als gevangenis, maar wel als quarantainestation voor gele koorts gevallen. Vandaag de dag is het een ruïn...

Met een boot vaart u in ongeveer 30 minuten vanuit Stone Town naar Prison Island. De gevangenis dat op het eiland is te vinden is nooit gebruikt als gevangenis, maar wel als quarantainestation voor gele koorts gevallen. Vandaag de dag is het een ruïne, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Er zijn ook een reservaat op het eiland te vinden waar u gigantische landschildpadden kunt zien die ooit van de Seychellen zijn meegebracht. Op dit eiland kunt u onder andere snorkelen en wandelen, maar u kunt ook uitrusten op het strand. Na afloop van de halve dagexcursie keert u terug naar Stone Town en bewondert u het uitzicht op de stad, de baai en de archipel. Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon.

Meer info

Minder info

15 dagen Wildparken van Kenia & Tanzania incl. Zanzibar: altijd de beste prijs
15 dagen Wildparken van Kenia & Tanzania incl. Zanzibar: altijd de beste prijs

Reisleiding Kenia

In Kenia reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider heeft ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Kenia leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land

Reisleiding Tanzania

In Tanzania (uitgezonderd Zanzibar) reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider heeft ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Tanzania leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Voor deze reis kunt u vertrekken in de maanden juli t/m oktober en januari t/m februari. De beste tijd om de ‘ grote migratie’ te zien is van juli t/m oktober. Als u de roofdieren graag in actie wilt zien, ga dan in januari of februari, wanneer er een pauze is in de jaarlijkse regens en de gnoes kalveren.

Vertrekken met KLM

Wanneer u met KLM vliegt, zal het programma afwijken van het huidige programma. U komt aan op dag 1 en zult daarom één nacht overnachten in Nairobi. Daarna gaat het reguliere programma van start. De laatste dag, dag 15, heeft u nog een volle dag in Stone Town en vliegt u 's avonds pas terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag zult aankomen. De reisduur is dus 16 dagen.

Vervoer

In Kenia en Tanzania worden we vervoerd per 4x4 jeeps (met uitklapbare daken en de garantie van een stoel bij het raam). Er geldt een maximum van 6 personen per voertuig. De voertuigen zijn voorzien van water, een koelkast of koelbox, en worden gereden door ervaren Engelssprekende chauffeurs/gidsen. Op Zanzibar maken we gebruik van privé-transfers per (mini)bus met airconditioning.

Bagage gedurende de groepsreis

Tijdens de groepsreis door Kenia & Tanzania maken we gebruik van 4x4 jeeps om u de beste safari ervaring te bieden. De bagageruimte is uiteraard beperkt en bevindt zich achterin net achter de laatste stoelen. Koffers zijn niet geschikt wegens ruimtegebrek. U wordt dan ook verzocht om een zachte reistas met draagriem of rugzak mee te nemen zonder stalen frame en/of wieltjes (formaat 60 x 40 x 25 cm). Let hierbij op het gewicht van uw bagage. U bent zelf verantwoordelijk voor het dragen van uw bagage. De meeste hotels hebben een wasservice en kleding kan tussendoor worden gewassen, doordat we in de meest plekken minimaal twee nachten verblijven.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Kenia & Tanzania boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Fooienpot : ca. € 37 per persoon

Maaltijden (negen lunches en negen diners zijn inbegrepen in de reissom)
Lunch : ca. € 18
Diner : tussen de € 25 en € 35

Drinken
Flesje water : ca. € 0,70
Flesje fris : ca. € 0,90
Glas wijn : ca. € 2
Glas bier (lokaal) : ca. € 2

De fooi voor de reisleider is niet inbegrepen. Als u tevreden over de reisleider bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven.

Eten en Drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt, negen keer lunch en negen keer diner inbegrepen.

De lunches en diners op Zanzibar zijn in deze reis niet inbegrepen. Zo heeft u de vrijheid om zelf te bepalen waar, met wie en wat u gaat eten.

Fooien

In Kenia & Tanzania is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 37 per persoon (ca. 42 USD per persoon, afhankelijk van de wisselkoers). Dit bedrag kunt u ter plaatse in dollars of euro's betalen (dollars is veelal het handigst om mee te nemen). Zorg ervoor dat u voor vertrek naar Kenia voldoende contant geld meeneemt. De fooi voor de reisleider zelf is niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u voor vertrek naar Zanzibar naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Visum

Voor het reizen naar Kenia en Tanzania is een visum verplicht. Het visum van Tanzania vraagt u ter plaatste aan bij de grensovergang. Houd er rekening mee dat dit in sommige gevallen wat langer kan duren dan u wellicht gewend bent. Uw chauffeur is hiervan op de hoogte en wacht uiteraard tot de groep compleet is. Het is belangrijk om voldoende contant geld mee te nemen. Let op! Dit kan alleen contant betaalt worden met US dollars.

Het visum voor Kenia moet u wel voorafgaand aanvragen.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo Kenia

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Kenia

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Kenia zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Kenia. (opent in een nieuw venster)

+-Landinfo Kenia

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Kenia

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Kenia zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Kenia. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze lokale partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.

+Waar kan ik de groepssamenstelling zien?

Voor onze groepsreizen kunt u op onze website bij Data & Prijzen achter de gewenste vertrekdatum van de reis op het bovenste icoontje Groepssamenstelling klikken. U ziet dan in percentages de leeftijden en het geslacht van de reizigers die zich hebben aangemeld voor deze reis. De definitieve deelnemerslijst ontvangt u bij uw reisbescheiden.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Voor onze groepsreizen geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Hoeveel deelnemers dit betreft is afhankelijk van de specifieke reis. Dit staat bij iedere groepsreis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen', onder de tabel met vertrekdata.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze familiegroepsreizen is kinderkorting altijd van toepassing. Hoe hoog deze korting is verschilt per reis en ziet u bij de reis aangegeven.

Op onze reguliere groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.
Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgraden/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste groepsreis inzien.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Kan ik als alleenreiziger een kamer met een andere alleenreiziger krijgen?

Nee, als u alleen reist, krijgt u een kamer voor uzelf. Wij werken hierbij niet op indeling.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

15 dagen Wildparken van Kenia & Tanzania incl. Zanzibar: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Nairobi

02Nairobi - Naivashameer

03Naivashameer

04Naivashameer - Masai Mara Nationaal Park

05Masai Mara Nationaal Park

06Masai Mara Nationaal Park (Kenia) - Victoriameer (Tanzania)

07Victoriameer - Serengeti Nationaal Park

08Serengeti Nationaal Park

09Serengeti Nationaal Park - Ngorongoro-krater - Ngorongoro Nationaal Park

10Ngorongoro Nationaal Park

11Ngorongoro Nationaal Park - Zanzibar

12Nungwi-strand

13Nungwi-strand

14Nungwi-strand - Stone Town

15Zanzibar - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu