Wadi Rum
Wadi Rum
Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee
De legendarische Roze Stad, Petra
De legendarische Roze Stad, Petra
Mount Nebo
Mount Nebo
Jerash, het pompeï van het Midden-Oosten
Jerash, het pompeï van het Midden-Oosten

Avontuurlijk Jordanië, incl. huurauto

Privéreis | 11 dagen v.a.
1016i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
09-01-2020
Reisduur
11 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Bezoek aan het wereldwonder Petra
Jeepsafari en 2 dagen trekking in Wadi Rum
Wandel door het Ajloun Forest Reserve
Bezoek aan Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash
Drijven in het zoute water van de Dode Zee
Inclusief huurauto

Betoverend Petra en fascinerend Wadi Rum

Bijbelse verhalen, fascinerende woestijnen en adembenemende oude steden. Allemaal hoogtepunten die Jordanië rijk is en die we graag aan u laten zien. We nemen u mee naar de fabelachtige oude stad Amman en Jerash dat ook wel het Pompeï van het Midden-Oosten wordt genoemd. Tevens bezoekt u Mount Nebo, het kruisvaarders kasteel bij Kerak en één van de zeven wereldwonderen: de roze stad Petra. Op avontuurlijke wijze maakt u kennis met de bekende woestijn Wadi Rum, waar u én een jeepsafari maakt, én een prachtige trekking van twee dagen samen met een bedoeïengids.

"Deze reis is uitermate geschikt voor reizigers die houden van cultuur, natuur en avontuur. In 11 dagen tijd ziet u diverse hoogtepunten van het prachtige Jordanië. Een reis om nooit te vergeten!"

Eva Eldering - Medewerker Product

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Amman

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Amman
Transfer naar uw hotel
Eerste overnachting Amman

U vliegt vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Na aankomst wordt u voor de douane opgewacht door ons agentschap. Het visum is immers al voor u geregeld. Na de douane staat uw chauffeur u al op te wachten om u naar uw hotel te brengen. U overnacht in Amman.

DAG
02

Amman – Jerash – Amman

Jerash
Bewonder Jerash: het Pompeï van het Midden-Oosten
Verken op eigen gelegenheid het centrum van Amman
Tweede overnachting in Amman

Vandaag ontwaakt u in uw hotel in Amman, klaar voor een enerverende dag. Uw eerste échte vakantiedag begint goed! Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd en vertrekt u voor een bezoek aan de fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote: Jerash. Jerash staat bekend als het Pompeï van het Midden-Oosten en is een bezoek meer dan waard. Jerash is één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, theaters en kerken zijn nog in bijzonder goede staat. Bekijk de beroemde Poort van Hadrianus of ontdek de prachtige vloermozaïeken van diverse Byzantijnse kerken. De metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel zullen u zeker verbazen. Ter plaatse is het mogelijk om (in diverse talen) een lokale gids te boeken die u voorziet van interessante achtergrondinformatie.

Na het indrukwekkende bezoek aan Jerash keert u terug naar Amman en verkent u op eigen gelegenheid het centrum. Wellicht dat u al wat plekjes heeft ontdekt in de afgelopen dagen. Amman staat bekend om zijn fascinerende mix van historische bezienswaardigheden en moderne wijken. Bekijk diverse hoogtepunten zoals het Romeinse Amfitheater, de Moskee van Koning Hussein en de beroemde Citadel. Diverse Byzantijnse kerken en musea zijn tevens te bezichtigen. Wie weet komt u onderweg een lekker restaurant tegen waar u de avond met een goed diner kunt afsluiten.

DAG
03

Amman – Ajloun – Amman

Ajloun
Bezoek aan het 12e-eeuwse kasteel van Ajloun
Wandel door het Ajloun Forest Reserve
Vrije avond en derde overnachting in Amman

Vandaag heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het kruisvaarders kasteel van Ajloun. Gelegen op de top van een heuvel geniet u hier van een prachtig uitzicht over de Jordaanse vallei. Het Galilea-Meer en de Golan-hoogvlakte zijn vanaf hier uitstekend zichtbaar. Vervolg de dag met een ontspannen wandeling door het Ajloun Forest Reserve. Een nationaal park, uitstekend geschikt voor de natuurliefhebber.

Na de wandeling kunt u terugkeren naar Amman. De rest van de avond is naar eigen wens in te vullen. Proef de lokale keuken en geniet na van een actieve dag.

DAG
04

Amman – Wadi Mujib – Dode Zee – Amman

Bezoek aan Wadi Mujib, met Siq Trail (2-3 uur)
Dobberen in de Dode Zee
Laatste overnachting Amman
Optioneel mogelijk: overnachting aan de Dode Zee

Na het ontbijt vertrekt u richting Wadi Mujib voor de Siq Trail: een sportieve activiteit door een prachtige omgeving. U wandelt tussen de smalle inhammen van zandstenen kliffen, door het water en over rotsen. Onderweg bezoekt u nog een mooie waterval.

Aan het einde van de Siq Trail rijdt u verder naar de welbekende Dode Zee. Hier heeft u de tijd om te ontspannen en een duik te nemen is het zoute water. De Dode Zee is eigenlijk een meer en is maar liefst zes keer zouter dan ‘normaal’ zeewater. Hierdoor is leven vrijwel onmogelijk. Laat u drijven in het water, geniet van pure ontspanning en bovendien een prachtig uitzicht op de omgeving. Gun uzelf een momentje van rust op het strand. Zonliefhebbers zullen hier zeker op hun plek zijn. Begin van de avond rijdt u op uw gemak terug naar Amman. Als u zin hebt gaat u het centrum in voor de eerste kennismaking met deze leuke stad of blijft u lekker in het hotel. Aan u de keus!

DAG
05

Amman - Madaba - Mount Nebo - Kerak - Petra (ca. 325 km / 5-6 uur)

jo_al_neboberg.jpg
Vertrek Amman
Rijd over de 2000 jaar oude Kings Highway
Mozaïekvloer in Madaba
Spectaculair uitzicht vanaf Mount Nebo
Imposante kruisvaarders kasteel in Kerak
Eerste overnachting Petra

U laat Amman achter u om vandaag een prachtige route te rijden, op weg naar een nieuwe bestemming: Petra. Op de 2000 jaar oude Kings Highway, dat u misschien kent uit beschrijvingen in de Bijbel, kunt u diverse mooie stops maken. De weg verbindt prehistorische dorpen uit het Stenen Tijdperk met Bijbelse steden. Het prachtige landschap en de schitterende uitzichten gecombineerd met de rust en stilte is een ervaring op zich.

In de Bijbelse stad Madaba kunt u een indrukwekkende stop maken. Madaba staat namelijk bekend om de bijzondere 6e-eeuwse mozaïekvloer. De miljoenen gekleurde steentjes stellen samen een antieke plattegrond voor van alle bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten.

Na Madaba rijdt u verder naar Mount Nebo: de berg waar Mozes uitkeek over het ‘Beloofde Land’, nadat hij het volk van Israël 40 jaar door de wildernis had geleid. Vanaf de honderden meters hoge top kijkt u uit over het Heilige Land. Een schitterend plaatje!

In Kerak kunt u een stop maken bij het kruisvaarders kasteel. Wandel door de wirwar aan kleine kamers en gangen en waan u even in de 12e eeuw. Uiteindelijk vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag zult aankomen.

DAG
06

Petra

Oude Stad Petra Jordanië
Bezoek aan de legendarische roze stad Petra
Tweede overnachting Petra

Vandaag heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan dé highlight van Jordanië: het legendarische Petra. U ontdekt wat de deels uit rotsen gehakte hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Een dag om naar uit te kijken! Middels een smalle kloof zoekt u uw weg naar het beroemde wereldwonder. De monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, bestaande uit meesterlijke ornamenten en Korintische zuilen, laten u versteld staan. Nog indrukwekkender dan op de plaatjes!

De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Petra diende als druk knooppunt van diverse handelsroutes zoals wierook, zijde en specerijen en was daarom een rijke stad. Bekijkt u alles op een ontspannen tempo. Neem alle indrukken goed in u op. Ter plaatse is het mogelijk om een lokale gids (diverse talen beschikbaar) bij te boeken voor interessante achtergrondinformatie.

DAG
07

Petra - Wadi Rum (ca. 115 km / 2 – 3 uur)

Wadi Rum
Vertrek Petra
Aankomst Wadi Rum
Woestijnsafari per 4WD
Dineren & overnachting in een bedoeïenenkamp

U staat op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht. Vanavond logeert u in een bijzonder tentenkamp in bedoeïenenstijl, in de Wadi Rum-woestijn. Na het ontbijt verlaat u Petra en rijdt u door naar de ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. U rijdt met uw auto richting het bezoekerscentrum, waar u de huurauto kunt achterlaten. Hier maakt u een indrukwekkende, vier uur durende safari per 4WD waarbij u de geweldige rotspartijen en het nomadische volk ziet. Aan het einde van de middag wordt u naar het bedoeïenenkamp gebracht. ‘s Avonds dineert u onder de sterrenhemel in het bedoeïenenkamp. Geniet van de traditionele Arabische barbecue rond het grote vuur en sluit de avond al dansend af. Wat een ervaring! Uw drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

DAG
08

Wadi Rum

Trekking door Wadi Rum – dag 1
Tweede overnachting in een bedoeïenenkamp

Vandaag maakt u een prachtige wandeling onder leiding van een bedoeïengids. Luister naar zijn interessante verhalen terwijl u de omgeving verkent. De Wadi Rum woestijn is één van ’s werelds beste woestijn voor wandelaars en klimmers. Ontcijfer diverse inscripties in prachtige rotsformaties, beklim de Burdah Brug en bezoek de overblijfselen van het huis van Lawrence of Arabia. Zowel lunch als diner worden verzorgd door uw gids.

DAG
09

Wadi Rum

Voetsporen Wadi Rum Jordanië
Trekking door Wadi Rum – dag 2
Derde overnachting: avontuurlijk kamperen

Vandaag staat er nog een trekking op het programma, inclusief een bijzondere overnachting. Trek uw wandelschoenen aan, want vandaag verkent u weer een ander deel van de woestijn. Deze pittige trekking leidt u door de prachtige omgeving met als hoogtepunt Siq El Barrah: een schitterende woestijnkloof met immens grote stenen muren. Vanavond overnacht u op de meest avontuurlijke manier: u kampeert tussen de twee bergen Rakaa en Mharrak. Als u geluk heeft staat de hemel vol met sterren. Wat een ervaring!

DAG
10

Wadi Rum - Azraq - Amman

jo_al_skylineamman.jpg
Vertrek Wadi Rum
Fietstocht & wandeling in Azraq
Vertrek naar Amman
Vrije besteding en overnachting Amman

U ontwaakt voor de laatste keer in de woestijn. Het blijft een bijzondere belevenis. Sta hier nog één keer goed bij stil tijdens het ontbijt en bewonder de adembenemende zonsopkomst. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt; een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Zodra de stralen doorbreken ziet u hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment.

Na het ontbijt neemt u afscheid van de bedoeïenen en kunt u, op weg naar Amman, nog een stop maken in Azraq. Hier heeft u de mogelijkheid om een wandeling en een fietstochtje te maken. Vervolgens rijdt u terug naar Amman, waar u incheckt voor uw laatste nacht en uw huurauto inlevert. Vanavond heeft u nog eenmaal de kans deze leuke stad in te gaan en op eigen gelegenheid te bezoeken. Nog één keer een paar winkeltjes bekijken of misschien toch nog een keer eten in dat heerlijke restaurant die u aan het begin van de reis heeft ontdekt. Aan u de keus!

DAG
11

Amman - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Amman
Terugvlucht Amman – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Het einde van een heerlijke reis is aangebroken! In het vliegtuig denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende cultuurschatten die u leerde kennen in Jordanië. Onvoorstelbaar dat u in zo’n korte tijd zoveel heeft gezien en meegemaakt. Een reis om nooit te vergeten!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
11 dagen Avontuurlijk Jordanië, incl. huurauto: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage
Meet & Greet op de luchthaven
Visum voor Jordanië**
Transfer luchthaven – hotel v.v.
Huurauto (incl. ongelimiteerd aantal kilometers) van dag 2 t/m 10
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Ontbijt op dag 2 t/m 11
Lunch box op dag 7, 8 & 9
Diner op dag 7, 8 & 9
Siq Trail in Wadi Mujib*
Dobberen in de Dode Zee*
Wandelen door Ajloun Forest Reserve*
Bezoek aan kasteel Ajloun*
Bezoek aan Jerash, het Pompeï van het Midden-Oosten*
Stadstour Amman*
Mozaïekvloer in Madaba bekijken*
Uitkijken over Mount Nebo*
Autorit over de prachtige Kings Highway
Wandelen door kruisvaarders kasteel Kerak*
Bezoek aan de Roze stad, Petra*
Een 4 uur durende Jeepsafari in Wadi Rum*
Twee volle dagen trekking in Wadi Rum met bedoeïengids
Wandeling in Azraq*
Fietstocht in Azraq*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan
** Gebaseerd op klanten met een Nederlands en/of Belgisch paspoort.

Exclusief

Ruimbagage bij vluchten met Transavia (optioneel bij te boeken)
Entreegelden: ca. € 188 p.p. (omgerekend ca. 149 JOD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooien
Lokale gids in Jerash: ca. € 37 per groep (omgerekend ca. 29 JOD per groep, afhankelijk van de wisselkoers)
Lokale gids in Petra: ca. € 62 per groep (omgerekend ca. 50 JOD per groep, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
11 dagen Avontuurlijk Jordanië, incl. huurauto: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Amman

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Amman
Transfer naar uw hotel
Eerste overnachting Amman

U vliegt vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Na aankomst wordt u voor de douane opgewacht door ons agentschap. Het visum is immers al voor u geregeld. Na de douane staat uw chauffeur u al op te wachten om u naar uw hotel te brengen. U overnacht in Amman.

Goed om te weten

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Amman – Jerash – Amman

Jerash
Bewonder Jerash: het Pompeï van het Midden-Oosten
Verken op eigen gelegenheid het centrum van Amman
Tweede overnachting in Amman

Vandaag ontwaakt u in uw hotel in Amman, klaar voor een enerverende dag. Uw eerste échte vakantiedag begint goed! Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd en vertrekt u voor een bezoek aan de fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote: Jerash. Jerash staat bekend als het Pompeï van het Midden-Oosten en is een bezoek meer dan waard. Jerash is één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, theaters en kerken zijn nog in bijzonder goede staat. Bekijk de beroemde Poort van Hadrianus of ontdek de prachtige vloermozaïeken van diverse Byzantijnse kerken. De metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel zullen u zeker verbazen. Ter plaatse is het mogelijk om (in diverse talen) een lokale gids te boeken die u voorziet van interessante achtergrondinformatie.

Na het indrukwekkende bezoek aan Jerash keert u terug naar Amman en verkent u op eigen gelegenheid het centrum. Wellicht dat u al wat plekjes heeft ontdekt in de afgelopen dagen. Amman staat bekend om zijn fascinerende mix van historische bezienswaardigheden en moderne wijken. Bekijk diverse hoogtepunten zoals het Romeinse Amfitheater, de Moskee van Koning Hussein en de beroemde Citadel. Diverse Byzantijnse kerken en musea zijn tevens te bezichtigen. Wie weet komt u onderweg een lekker restaurant tegen waar u de avond met een goed diner kunt afsluiten.

Goed om te weten

Tegen een toeslag is het ook mogelijk om te overnachten aan de Dode Zee in plaats van te overnachten in Amman. Tijdens het boekingsproces kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat.

Goed om te weten

U kunt kiezen om te ‘zwemmen in de Dode Zee’ bij het Amman Tourist Beach Resort voor circa $12 p.p. of kies voor de comfort en faciliteiten van één van de hotels langs de kust. De (entree)kosten zullen per hotel verschillen.

Goed om te weten

De uitvoering van de Siq Trail is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Tevens geldt er een minimum leeftijd van 18 jaar en dient u in redelijk goede conditie te zijn. Wanneer u met kinderen onder de 18 jaar reist, zal er een alternatief programma voor u worden geregeld.

Weetje

Wist u dat de Dode Zee het laagste punt op aarde is? Het ligt ruim 400 meter beneden de zeespiegel!

DAG
03

Amman – Ajloun – Amman

Ajloun
Bezoek aan het 12e-eeuwse kasteel van Ajloun
Wandel door het Ajloun Forest Reserve
Vrije avond en derde overnachting in Amman

Vandaag heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het kruisvaarders kasteel van Ajloun. Gelegen op de top van een heuvel geniet u hier van een prachtig uitzicht over de Jordaanse vallei. Het Galilea-Meer en de Golan-hoogvlakte zijn vanaf hier uitstekend zichtbaar. Vervolg de dag met een ontspannen wandeling door het Ajloun Forest Reserve. Een nationaal park, uitstekend geschikt voor de natuurliefhebber.

Na de wandeling kunt u terugkeren naar Amman. De rest van de avond is naar eigen wens in te vullen. Proef de lokale keuken en geniet na van een actieve dag.

Goed om te weten

Houdt u er vandaag rekening mee dat er een wandeling op het programma staat. Wij adviseren u dan ook om goede wandelschoenen aan te trekken, eventueel een hoed en een flesje water mee te nemen.

Weetje

Benieuwd naar de heerlijke Jordaanse keuken? Amman staat bekend om zijn goede en betaalbare restaurants. Reizigers zijn meestal dol op de ‘mezze’ (kleine hapjes). Van humus, falafel en kleine groentegerechten, tot kruidige balletjes lamsgehakt; het is een genoegen voor uw smaakpapillen.

DAG
04

Amman – Wadi Mujib – Dode Zee – Amman

Bezoek aan Wadi Mujib, met Siq Trail (2-3 uur)
Dobberen in de Dode Zee
Laatste overnachting Amman
Optioneel mogelijk: overnachting aan de Dode Zee

Na het ontbijt vertrekt u richting Wadi Mujib voor de Siq Trail: een sportieve activiteit door een prachtige omgeving. U wandelt tussen de smalle inhammen van zandstenen kliffen, door het water en over rotsen. Onderweg bezoekt u nog een mooie waterval.

Aan het einde van de Siq Trail rijdt u verder naar de welbekende Dode Zee. Hier heeft u de tijd om te ontspannen en een duik te nemen is het zoute water. De Dode Zee is eigenlijk een meer en is maar liefst zes keer zouter dan ‘normaal’ zeewater. Hierdoor is leven vrijwel onmogelijk. Laat u drijven in het water, geniet van pure ontspanning en bovendien een prachtig uitzicht op de omgeving. Gun uzelf een momentje van rust op het strand. Zonliefhebbers zullen hier zeker op hun plek zijn. Begin van de avond rijdt u op uw gemak terug naar Amman. Als u zin hebt gaat u het centrum in voor de eerste kennismaking met deze leuke stad of blijft u lekker in het hotel. Aan u de keus!

DAG
05

Amman - Madaba - Mount Nebo - Kerak - Petra (ca. 325 km / 5-6 uur)

jo_al_neboberg.jpg
Vertrek Amman
Rijd over de 2000 jaar oude Kings Highway
Mozaïekvloer in Madaba
Spectaculair uitzicht vanaf Mount Nebo
Imposante kruisvaarders kasteel in Kerak
Eerste overnachting Petra

U laat Amman achter u om vandaag een prachtige route te rijden, op weg naar een nieuwe bestemming: Petra. Op de 2000 jaar oude Kings Highway, dat u misschien kent uit beschrijvingen in de Bijbel, kunt u diverse mooie stops maken. De weg verbindt prehistorische dorpen uit het Stenen Tijdperk met Bijbelse steden. Het prachtige landschap en de schitterende uitzichten gecombineerd met de rust en stilte is een ervaring op zich.

In de Bijbelse stad Madaba kunt u een indrukwekkende stop maken. Madaba staat namelijk bekend om de bijzondere 6e-eeuwse mozaïekvloer. De miljoenen gekleurde steentjes stellen samen een antieke plattegrond voor van alle bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten.

Na Madaba rijdt u verder naar Mount Nebo: de berg waar Mozes uitkeek over het ‘Beloofde Land’, nadat hij het volk van Israël 40 jaar door de wildernis had geleid. Vanaf de honderden meters hoge top kijkt u uit over het Heilige Land. Een schitterend plaatje!

In Kerak kunt u een stop maken bij het kruisvaarders kasteel. Wandel door de wirwar aan kleine kamers en gangen en waan u even in de 12e eeuw. Uiteindelijk vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag zult aankomen.

Weetje

De Duitse ontdekkingsreiziger Burckhardt ontdekte Petra in 1812. In die tijd was het voor westerlingen levensgevaarlijk om in dit gebied rond te reizen. Hij kende Arabisch, was bekeerd tot de Islam en vermomde zich als ‘Sjeik Ibrahim’, inclusief tulband en baard.

DAG
06

Petra

Oude Stad Petra Jordanië
Bezoek aan de legendarische roze stad Petra
Tweede overnachting Petra

Vandaag heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan dé highlight van Jordanië: het legendarische Petra. U ontdekt wat de deels uit rotsen gehakte hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Een dag om naar uit te kijken! Middels een smalle kloof zoekt u uw weg naar het beroemde wereldwonder. De monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, bestaande uit meesterlijke ornamenten en Korintische zuilen, laten u versteld staan. Nog indrukwekkender dan op de plaatjes!

De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Petra diende als druk knooppunt van diverse handelsroutes zoals wierook, zijde en specerijen en was daarom een rijke stad. Bekijkt u alles op een ontspannen tempo. Neem alle indrukken goed in u op. Ter plaatse is het mogelijk om een lokale gids (diverse talen beschikbaar) bij te boeken voor interessante achtergrondinformatie.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag, woensdag of donderdag in Petra, dan kunt u ook kiezen voor de optionele excursie “Petra by night”. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is met meer dan 1000 kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld en typische Bedoeïenen muntthee geserveerd. Een unieke ervaring om nooit te vergeten!

DAG
07

Petra - Wadi Rum (ca. 115 km / 2 – 3 uur)

Wadi Rum
Vertrek Petra
Aankomst Wadi Rum
Woestijnsafari per 4WD
Dineren & overnachting in een bedoeïenenkamp

U staat op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht. Vanavond logeert u in een bijzonder tentenkamp in bedoeïenenstijl, in de Wadi Rum-woestijn. Na het ontbijt verlaat u Petra en rijdt u door naar de ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. U rijdt met uw auto richting het bezoekerscentrum, waar u de huurauto kunt achterlaten. Hier maakt u een indrukwekkende, vier uur durende safari per 4WD waarbij u de geweldige rotspartijen en het nomadische volk ziet. Aan het einde van de middag wordt u naar het bedoeïenenkamp gebracht. ‘s Avonds dineert u onder de sterrenhemel in het bedoeïenenkamp. Geniet van de traditionele Arabische barbecue rond het grote vuur en sluit de avond al dansend af. Wat een ervaring! Uw drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

Goed om te weten

Het bedoeïenenkamp beschikt over sanitaire voorzieningen. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden en handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

DAG
08

Wadi Rum

Trekking door Wadi Rum – dag 1
Tweede overnachting in een bedoeïenenkamp

Vandaag maakt u een prachtige wandeling onder leiding van een bedoeïengids. Luister naar zijn interessante verhalen terwijl u de omgeving verkent. De Wadi Rum woestijn is één van ’s werelds beste woestijn voor wandelaars en klimmers. Ontcijfer diverse inscripties in prachtige rotsformaties, beklim de Burdah Brug en bezoek de overblijfselen van het huis van Lawrence of Arabia. Zowel lunch als diner worden verzorgd door uw gids.

Weetje

Het rode ‘maanlandschap’ van de Wadi Rum-woestijn lijkt wel buitenaards. Het is een geliefd decor voor sciencefictionfilms die op Mars spelen. Ook de biografische avonturenfilm ‘Lawrence of Arabia’ (filmklassieker uit 1960), werd hier opgenomen.

DAG
09

Wadi Rum

Voetsporen Wadi Rum Jordanië
Trekking door Wadi Rum – dag 2
Derde overnachting: avontuurlijk kamperen

Vandaag staat er nog een trekking op het programma, inclusief een bijzondere overnachting. Trek uw wandelschoenen aan, want vandaag verkent u weer een ander deel van de woestijn. Deze pittige trekking leidt u door de prachtige omgeving met als hoogtepunt Siq El Barrah: een schitterende woestijnkloof met immens grote stenen muren. Vanavond overnacht u op de meest avontuurlijke manier: u kampeert tussen de twee bergen Rakaa en Mharrak. Als u geluk heeft staat de hemel vol met sterren. Wat een ervaring!

Goed om te weten

De trekking van vandaag duurt ca. 5 uur en in de loop van de dag kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Houdt u er rekening mee dat u stevige schoenen aantrek, voorzien bent van een hoed of pet en een flesje water bij u hebt. Tevens is het belangrijk dat u in goede conditie bent voor dit programma.

DAG
10

Wadi Rum - Azraq - Amman

jo_al_skylineamman.jpg
Vertrek Wadi Rum
Fietstocht & wandeling in Azraq
Vertrek naar Amman
Vrije besteding en overnachting Amman

U ontwaakt voor de laatste keer in de woestijn. Het blijft een bijzondere belevenis. Sta hier nog één keer goed bij stil tijdens het ontbijt en bewonder de adembenemende zonsopkomst. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt; een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Zodra de stralen doorbreken ziet u hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment.

Na het ontbijt neemt u afscheid van de bedoeïenen en kunt u, op weg naar Amman, nog een stop maken in Azraq. Hier heeft u de mogelijkheid om een wandeling en een fietstochtje te maken. Vervolgens rijdt u terug naar Amman, waar u incheckt voor uw laatste nacht en uw huurauto inlevert. Vanavond heeft u nog eenmaal de kans deze leuke stad in te gaan en op eigen gelegenheid te bezoeken. Nog één keer een paar winkeltjes bekijken of misschien toch nog een keer eten in dat heerlijke restaurant die u aan het begin van de reis heeft ontdekt. Aan u de keus!

DAG
11

Amman - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Amman
Terugvlucht Amman – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Het einde van een heerlijke reis is aangebroken! In het vliegtuig denkt u terug aan de vriendelijke lokale bevolking en adembenemende cultuurschatten die u leerde kennen in Jordanië. Onvoorstelbaar dat u in zo’n korte tijd zoveel heeft gezien en meegemaakt. Een reis om nooit te vergeten!

Goed om te weten

Vliegt u met Royal Jordanian, dan wordt u na het ontbijt naar de luchthaven gebracht. Indien u heeft gekozen voor Transavia heeft u een avondvlucht en zult u in de middag worden opgehaald. Houdt u er rekening mee dat u rond 12.00 uur uit moet checken in het hotel in Amman. U kunt uw bagage veilig opslaan bij de receptie.

Goed om te weten

Vliegt u met Lufthansa of Air France dan wordt u vandaag laat in de avond opgehaald om naar de luchthaven te rijden voor uw terugvlucht. U komt dan de volgende dag aan in Amsterdam of Brussel waardoor de reis 12 dagen is in plaats van 11 dagen. Houdt u er rekening mee dat u rond 12.00 uur uit moet checken in het hotel in Amman. U kunt uw bagage veilig opslaan bij de receptie. Om uw verblijf comfortabeler te maken is het mogelijk een dagkamer te boeken in Amman. Tot het moment van vertrek naar de luchthaven kunt u gebruik maken van deze kamer.

Goed om te weten

Heeft u gekozen voor de rondreis met Turkish Airlines, dan verblijft u in verband met de vluchttijden een nacht extra in Amman. De rondreis is dan 12 dagen in plaats van 11 dagen. Per transfer wordt u voor uw vlucht met Turkish Airlines rond 03.00 uur opgehaald.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
5 opties
Open+
11 dagen Avontuurlijk Jordanië, incl. huurauto: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Amman
123
Tilal Al Madeenah hotel
Drieenhalve ster
 • Tilal Almadina
 • Tilal Almadina2
 • Tilal Almadina3
 • Tilal Almadina4
 • Tilal Almadina5
 • Tilal Almadina7
 • Tilal Almadina7
Hotel Tilal Almadina ligt op een steenworp afstand van een verscheidenheid aan winkels en restaurant. Op korte rijafstand ligt ook het centrum van Amman, winkelcentra en toeristische bezienswaardigheden. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en een kitchenette met koelkast, kookplaat en magnetron. De eigen badkamer beschikt over een bad/douche, gratis toiletartikelen en pantoffels. Er is uiteraard ook gratis WiFi beschikbaar.
Meer info >
Tilal Al Madeenah hotel
Drieenhalve ster
 • Tilal Almadina
 • Tilal Almadina2
 • Tilal Almadina3
 • Tilal Almadina4
 • Tilal Almadina5
 • Tilal Almadina7
 • Tilal Almadina7
Hotel Tilal Almadina ligt op een steenworp afstand van een verscheidenheid aan winkels en restaurant. Op korte rijafstand ligt ook het centrum van Amman, winkelcentra en toeristische bezienswaardigheden. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en een kitchenette met koelkast, kookplaat en magnetron. De eigen badkamer beschikt over een bad/douche, gratis toiletartikelen en pantoffels. Er is uiteraard ook gratis WiFi beschikbaar.
Meer info >
Retaj Hotel
Driesterren
Hotel Retaj is gelegen in een zakenwijk van Amman. Het heeft een centrale ligging, waardoor diverse bezienswaardigheden, winkels, restaurant en cafés makkelijk en snel te bereiken zijn. U wordt verwelkomt door het vriendelijke personeel van deze accommodatie en er hangt een zeer gemoedelijke sfeer. Aan de 24-uurs receptie kunt u terecht op ieder tijdstip voor uw persoonlijke wensen en behoeften. Niks is teveel gevraagd en het personeel zal er alles aan doen om u een comfortabel verblijf te bezorgen. U kunt uitstekend dineren in het restaurant van dit hotel, waar u geniet van de mediterrane keuken en heerlijke zoete desserts. Dagelijks staat een ontbijtbuffet voor u klaar; een goed begin van de dag! Andere fijne faciliteiten zijn gratis gebruik van WiFi en gratis parkeergelegenheid. Handig voor wanneer u op vakantie bent met een huurauto.

Uw kamer heeft een zeer gezellige inrichting. Airco, TV, een telefoon, een bureau en een prima badkamer met douche, toilet en gratis toiletartikelen dragen bij aan een comfortabel verblijf in Hotel Retaj. Een goede keuze om in te verblijven wanneer u Amman bezoekt.
Meer info >
Amman
12
Land Mark Hotel
Vijfsterren
 • jo_ac_landmarkzw2.jpg
 • jo_ac_landmarkka1.jpg
 • jo_ac_landmarklo2.jpg
 • jo_ac_landmarkre.jpg
 • jo_ac_landmarklo.jpg
 • jo_ac_landmarkzw.jpg
 • jo_ac_landmarkov.jpg
Het Landmark is centraal gelegen in het zakelijke district van Amman met diverse winkelgelegenheden in de omgeving. Het hotel is voorzien van restaurants, bars, zwembad en fitness -en wellnessfaciliteiten. Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airco., minibar, telefoon, TV en badkamer met bad of douche. Gratis Wi-Fi beschikbaar in het gehele hotel.
Meer info >
Le Grand Amman
Vijfsterren
Voor gasten die zoeken naar de ultieme persoonlijke service en luxe, zijn bij het Grand Amman hotel aan het juiste adres. Grand Amman ligt in het centrum van Amman en is slechts een wandeling verwijderd van het Amman Citadel en vele winkel-en eetgelegenheden. Het luxe hotel is voorzien van diverse restaurants en lounges, een Starbucks koffiebar, binnen- en buitenzwembad, diverse wellnessfaciliteiten en gratis WiFi aanwezig in het gehele hotel. De kamers zijn chique en elk uniek ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje, zitje en badkamer met douche en/of bad.
Meer info >
Petra
123
Petra Palace Hotel
Driesterren
 • Petra Palace Bar
Het Petra Palace Hotel is uitstekend gelegen, op slechts 300 meter van de ingang van de legendarische Roze Stad Petra, in het centrum van Wadi Musa. In de directe omgeving zijn diverse restaurantjes. De eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, sat-TV en badkamer met bad of douche. Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes, lobby, ontbijtruimte, bar, lift, 2 zwembaden met zonneterras met ligbedden en internetfaciliteiten.
Meer info >
Amra Palace Hotel
Driesterren
Geniet van een van de zeven wereldwonderen tijdens uw verblijf in het Amra Palace Hotel. Uitkijkend over de prachtige bergen van Petra en gelegen in het hart van de stad, biedt het Amra Palace Hotel u een bijzondere combinatie van de warmste Arabische gastvrijheid, moderne faciliteiten en de pracht van een oude stad gebeeldhouwd in roze-rode rotsen.Amra Palace Hotel is prachtig gelegen in het hart van de stad, het hotel ligt op enkele minuten van de belangrijkste winkelstraten en de ingang van de oude stad Petra. Het Amra Palace Hotel beschikt over een receptie, restaurant en in de zomer kunt u ook terecht bij het 'bedoeïenen restaurant' voor een heerlijk diner onder de sterren. Verder biedt het hotel een zwembad, sauna, Turks stoombad, jacuzzi en internetvoorzieningen.Er zijn 70 comfortabele kamers, alle voorzien van airco, minibar, sat-TV, telefoon, volledige badkamer met abd en/of douche en een föhn.
Meer info >
Hotel La Maison
Driesterren
 • jo_ac_maison_ka.jpg
 • jo_ac_maison_ex.jpg
Op loopafstand gelegen vanaf de oude stad Petra, ligt het La Maison Hotel. Een prima startpunt dus voor uw bezoek aan de Roze Stad. Het hotel beschikt over een receptie, biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden en gratis Wifi in het gehele hotels. De kamers zijn netjes ingericht en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, minibar en badkamer met douch en/of bad en toilet.
Meer info >
Petra
12
The Old Village Resort
Viersterren
Dit prachtige resort is gelegen in Wadi Musa, met uitzicht op de Louise Mountains en het mysterieuze plaatsje Petra in de directe omgeving. Een perfecte uitvalsbasis voor uw bezoek aan dit bijzondere gebied van Jordanië. In dit hotel hangt een gemoedelijke sfeer en de warme gezellige inrichting geven u een comfortabel gevoel. De vele Jordaanse details uit de omgeving zijn subtiel verwerkt door de gehele accommodatie. In het hele resort zijn diverse zitjes, waar gasten kunnen ontspannen en genieten van een verfrissend kopje muntthee of Arabische koffie terwijl u geniet van het uitzicht over de terrassen of een schitterende zonsondergang.

Er is onder andere een zwembad, 24-uursreceptie, gratis Wifi en een restaurant waar u uitstekend bereidde maaltijden nuttigt. Het vriendelijke personeel staat altijd voor u klaar en streeft ernaar uw persoonlijke wensen en behoeften te kunnen realiseren.

De kamers zijn ingericht om de geschiedenis en cultuur van het gebied weer te geven en om lokale ambachtelijke vaardigheden te demonstreren. Alle kamers zijn voorzien van WiFi, TV, airco, koffie- en theefaciliteiten, minibar en kluisje voor uw waardevolle spullen. Na een lange excursie dag is dit een fijne plek om u in terug te trekken. De ruime badkamer is uitgerust met bad/douche, toilet, haardroger en gratis toiletartikelen. The Old Village Resort is een uitstekende keuze om in te verblijven, het zal u aan niks ontbreken.
Meer info >
Petra Guest House
Viersterren
 • jo_ac_petraghre.jpg
 • jo_ac_petraghex2.jpg
 • jo_ac_petraghka.jpg
 • jo_ac_petraghex1.jpg
 • jo_ac_petraghex.jpg
 • jo_ac_petraghlo.jpg
 • jo_ac_petraghba.jpg
Gelegen aan de ingang van de legendarische roze stad ligt het Petra Guest House. Door een bijzondere kloof wandelt u naar de entree van deze stad en kunt u genieten van de fantastische oude stad met vol met historische verhalen en mysteries. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, buitenterras en een bar. Tevens is er gratis WiFi in de openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, minibar, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Wadi Rum
Bait Ali Lodge Camp
Driesterren
 • in_ac_baitalilodgeext.jpg
 • in_ac_baitalilodgeka.jpg
 • in_ac_baitalilodgeres.jpg
 • in_ac_baitalilodgeka2.jpg
 • in_ac_baitalilodgeba.jpg
Het Bait Ali Lodge Camp ligt in het midden van de Wadi Rum en beschikt over nette en schone ingerichte bedoeïenententen en chalets waarvan sommige een eigen badkamer bezitten. De gedeelde badkamers zijn voorzien van moderne douches en toiletten. In de avonden kunt u aansluiten bij de sfeervolle kampvuren en de smakelijke barbecues en tijdens de warme maanden is er verkoeling te vinden in het aanwezige zwembad. De grote moderne keuken serveert lokale Arabische gerechten en verzorgt elke ochtend een ontbijt
Meer info >
Wadi Rum
12
Sun City Camp
Het kamp is geheel in bedouïnenstijl opgebouwd en is één van de luxere tentenkampen die u hier in Wadi Rum kunt vinden.
U logeert in één van de 30 tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met een opgemaakt bed en een eigen badkamer met toilet en douche. Handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Het diner en entertainment vinden plaats in de hoofdtent of op de centrale buitenplaats, waar ook gasten van andere kampen voor zijn uitgenodigd. Het is een geweldige ervaring om 's nachts te genieten van de mooie sterrenhemel!

Extra info
Het is wel handig om een zaklamp mee te nemen en een extra dikke trui voor ‘s avonds.
Meer info >
Rahayeb Desert Camp
 • Rahayeb Camp Wadi Rum
 • Rahayeb Camp Wadi Rum
 • Rahayeb Camp Wadi Rum
 • Rahayeb Camp Wadi Rum
Het Rahayeb Camp heeft een prachtige locatie in de Wadi Rum woestijn. De tenten zijn voorzien van tapijt, beddengoed en ruimte om kleding op te hangen. Uw tent beschikt ook over een eigen badkamer met douche en toilet. In het hele kamp is gratis WiFi beschikbaar. Geniet van een goed ontbijt terwijl u de indrukwekkende omgeving in u opneemt. In de avond wordt er gezorgd voor een gezellig kampvuur.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
11 dagen Avontuurlijk Jordanië, incl. huurauto: altijd de beste prijs

Extra's

transavia_2.jpg
Ruimbagage Transavia
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.21
jo_dodezee.jpg
Dode Zee - Overnachting aan de Dode Zee i.p.v. Amman
Viersterren
U heeft gekozen om te overnachten aan de Dode Zee. Hiermee vervalt uw overnachting in Amman. Morgen vertrekt u vanuit de Dode Zee naar uw volgende bestemming. ...
Meer info
meerprijs
v.a.58
Amman - Dagkamer Amman
Driesterren
Om uw verblijf nog comfortabeler te maken is het mogelijk een 'dagkamer' te boeken in Amman. U kunt dan gebruik maken van uw kamer tot het moment van vertrek naar de luchthaven....
Meer info
meerprijs
v.a.23
( 4 t/m 5 van 5 opties )
Amman - Hubbly Bubbly lunch
Geniet van een traditionele Jordaanse lunch in één van de oudste restaurants in Amman.

Na de lunch wordt u getrakteerd op traditionele koffie en kunt u de waterpijp roken. Tijdens de lunch is koffie en thee inclusief.
Minimaal 2 deelnemers – Prijs 25 USD per persoon
...
Petra - Petra by Night
Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen, compleet met typische Bedoeïenen muntthee.
Minimaal 2 personen – Prijs $25 per persoon
...
 • Reisverslagen (12)

Voor deze reis zijn nog geen beoordelingen geschreven