Wereldwonder Petra
Wereldwonder Petra
Souvenir uit Jordanië
Souvenir uit Jordanië
Zwemmen in de Rode Zee
Zwemmen in de Rode Zee
Op avontuur in Wadi Rum
Op avontuur in Wadi Rum
Modder smeren in de Dode Zee
Modder smeren in de Dode Zee

Familierondreis Ontdek Jordanië

Privéreis | 12 dagen v.a.
1319i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
30-08-2024
Reisduur
12dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 150,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 150,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Jordanië > Familiereizen Jordanië > Familierondreis Ontdek Jordanië
Struinen door de soeks van Amman
Op verkenningstocht in Dana National Reserve
Bezoek sprookjesachtig Petra
Drijven en modderpret in de Dode Zee
Ga kameelrijden en mee op jeepsafari in Wadi Rum
Overnachten in een tent in de woestijn
Snorkelen en zwemmen in Aqaba
Huurauto inclusief allrisk verzekering (€0 eigen risico)

Kleurrijke soeks, kameelrijden, waterpret én het wereldberoemde Petra

Samen met het gezin naar Jordanië. Ontdek het schitterende en betoverende Jordanië, waar jullie ongetwijfeld het idee krijgen elke dag in een ander sprookje terecht te komen. Jullie struinen over de bruisende soeks met een wirwar aan straatjes in de hoofdstad Amman en ontdekken Jerash, ook wel het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ genoemd. Kijk net als Mozes uit over het ‘Beloofde Land bij de Berg Nebo. Natuurlijk gaan jullie heerlijk drijven in het megazoute water van de Dode Zee en jezelf insmeren met modder (wat heel goed is voor je huid!). Over de Bijbelse King’s Highway rijden jullie zo naar één van de zeven wereldwonderen: het sprookjesachtige Petra. Kijk jullie ogen uit in de kloof en bij de Treasury. Klim helemaal naar boven en geniet van het schitterende panorama en het Klooster. Na het kameelrijden, een jeepsafari én slapen in een tent in Wadi Rum volgen er een paar dagen van strand, snorkelen en waterpret in Aqaba aan de Rode Zee. Welkom in hartveroverend Jordanië!

"Geweldig, een gezinsreis naar het sprookjesachtige Jordanië! Op nog geen 5 uur vliegen vanaf Amsterdam of Brussel bevinden jullie je in een geheel andere wereld met genoeg te doen voor jong en oud. Dit programma staat bol van de afwisseling en de reistijden zijn relatief kort. Van de drukke hoofdstad Amman via Petra naar een nacht onder de sterren in Wadi Rum. En natuurlijk heerlijke stranddagen met veel waterplezier in Aqaba. Deze gezinsreis heeft het echt allemaal!"

Joyce - Medewerker Verkoop & Product

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst in Amman

Heenreis
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Overnachting in Amman

Vandaag begint jullie heerlijke vakantie en gaan jullie naar de luchthaven voor de vliegreis. Een ideale gelegenheid om nog een keer uitgebreid stil te staan bij wat jullie allemaal gaan zien en beleven de komende dagen. In circa 4,5 uur (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij) vliegen jullie naar de hoofdstad van Jordanië: Amman. Na aankomst op Queen Alia Airport en de douaneformaliteiten halen jullie de huurauto op en rijden jullie naar het hotel voor de eerste overnachting.

DAG
02

Op ontdekking door Amman

Souks van Amman
Stadstour door het bruisende Amman
De beroemde Citadel en het Romeinse amfitheater
Beleven en ontdekken in het Children’s Museum
Proeverij van lokale hapjes in het centrum
Vrije tijd
Overnachting in Amman

Na het eerste ontbijt in Jordanië gaan jullie een Amman City Tour doen. Een leuke manier om meer te zien van deze metropool! Amman staat bekend om zijn fascinerende mix van historische bezienswaardigheden en moderne wijken. Eerst bezoeken jullie de beroemde Citadel, bovenop de hoogste heuvel van de stad. Bekijk de opgravingen van het oude Amman, zoals de imposante Hercules-tempel, het Umayyad-paleis en diverse Byzantijnse kerken en geniet van het weidse uitzicht over de zandkleurige, gestapelde huisjes in de omgeving. Dan dalen jullie af naar de voet van de heuvel, om het Romeinse amfitheater te bewonderen. Jullie bezichtigen ook het Jordaanse Museum. Na de tour bezoeken jullie het Children’s Museum dat in 2007 werd opgericht door koningin Rania Al Abdullah. Dit is een interessant museum waar ervaren en ontdekken voorop staat. Hierna staat er een proeverij van lokale hapjes in het centrum van Amman op het programma. Erg leuk om kennis te maken met allerlei lekkere gerechtjes! Uiteraard is er voldoende vrije tijd om zelf door de souks en langs de winkeltjes van de oude stad te dwalen. Aan het einde van de dag keren jullie weer naar het hotel, waar er een heerlijk welkomstdiner op jullie wacht. Overnachting in Amman.

DAG
03

Amman – Jerash – Dode Zee (ca. 155 km)

Jerash
Het Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash
Dobberen in de Dode Zee
Overnachting bij de Dode Zee

Jullie beginnen natuurlijk met een ontspannen ontbijt in het hotel. Daarna rijden jullie naar een fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote: Jerash. Ontdek vandaag zelf waarom dit het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ wordt genoemd. Dit is duidelijk één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, kerken en theaters zien er nog verbluffend goed uit! Bekijk de beroemde Triomfboog van Hadrianus, wandel over de prachtig geplaveide Cardo Maximus-hoofdstraat, ontdek de vloermozaïeken van Byzantijnse kerken, zie de metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel en bewonder de Hippodrome-arena. Aan het einde van de dag rijden jullie verder naar het hotel bij de Dode Zee. Neem met de kinderen nog een heerlijke duik in het zwembad. Overnachting bij de Dode Zee.

DAG
04

Dode Zee – Mt. Nebo – Madaba (ca. 37 km)

Dode Zee
Drijven in het megazoute water van de Dode Zee
Uitkijken over het Beloofde Land op de berg Nebo
Mozaïeken in Madaba
Overnachting in Madaba

Onwerkelijk dat je je hier 430 meter onder de zeespiegel bevindt! Ga vanmorgen heerlijk dobberen en drijven in het extreem zoute Dode Zeewater. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer je natuurlijk ook in met Dode Zee-modder. Cleopatra ontdekte dat de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren. Probeer ook eens een boek te lezen terwijl op het zoute water dobbert. Werkelijk waar een unieke ervaring! Genoeg van het zoute water? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad van het hotel. Hierna zetten jullie koers naar de berg Nebo, de berg waar Mozes uitkeek over het 'Beloofde Land'. Vanaf de honderden meters hoge top kijken jullie uit over het Heilige Land. Een prachtig plaatje. Hierna rijden jullie verder naar Madaba en brengen jullie een bezoek aan de Grieks-orthodoxe St. George-kerk in Madaba. Het interieur is schitterend. Maar jullie komen hier vooral om de bijzondere 6e-eeuwse mozaïekvloer te bekijken. De miljoenen gekleurde steentjes stellen samen een antieke plattegrond voor van alle bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten. Gebruikten pelgrims deze kaart vroeger misschien om heilige plaatsen te vinden? Aan het einde van de dag arriveren jullie in het hotel in Madaba voor de overnachting.

DAG
05

Madaba – Kerak – Dana (ca. 203 km)

Dana Nature Reserve
Ronddolen door de ondergrondse gangen in Kerak
Wandelen en ontdekken in Dana Natural Reserve
Overnachting in Dana

Na het ontbijt vertrekken jullie voor een mooie rit over Mujeeb Road naar Kerak. Jullie maken hier een stop om het kruisvaarder kasteel te bezichtigen. De ingang van het kasteel ligt midden in de stad. Maak ook zeker van de gelegenheid gebruik om verse falafels te proeven. Door de smalle drukke straatjes vol met winkels arriveren jullie bij het kasteel. Het uitzicht is direct na binnenkomst al prachtig. Het leukste is natuurlijk het ronddolen door het kasteel en dan met name de ondergrondse gangen en ruimtes. Vervolgens rijden jullie verder naar Dana Natural Reserve, waar jullie een schitterende wandeling maken. Met 320 vierkante kilometer aan spectaculaire bergen en mooie wadi’s is dit het grootste natuurreservaat van Jordanië. Geniet van de bergruggen met geweldige zandduinen. Het park herbergt vele soorten planten en vogels, maar er zijn hier ook wilde dieren zoals de grijze wolf te vinden. Dus ook vandaag goede schoenen aantrekken! Na de mooie wandeling gaan jullie naar het hotel in Dana voor overnachting.

DAG
06

Dana – Petra (ca. 55 km)

Petra
King’s Highway
Fresco’s en rotswoningen in Klein Petra
Optionele excursie Petra by Night of Petra Kitchen
Overnachting in Petra

Via de 2000 jaar oude King’s Highway, die jullie misschien kennen uit beschrijvingen in de Bijbel, reizen jullie verder. De weg verbindt prehistorische dorpen uit het Stenen Tijdperk met Bijbelse steden. Wat een mooie route. Houd jullie telefoon gereed: de vergezichten zijn beeldschoon. Dan komen jullie aan in Klein Petra, echt een verborgen juweel. Hier verbleven handelskaravanen die Petra niet in mochten. Weinig toeristen bezoeken deze belangrijke voorstad. Als jullie via een kleine kloof de rotswoningen en graftombes bereiken, merken jullie dat dit onterecht is. Indrukwekkend dat de oeroude fresco-fragmenten van vogels, druiven en bloemen zo goed bewaard zijn gebleven, bekijk ze allemaal. Daarna rijden jullie haar het hotel in Petra, waar jullie vóór jullie op zoek gaat naar een leuk restaurantje voor het avondeten, nog even heerlijk in het zwembad kunnen duiken. Overnachting in Petra.

DAG
07

In de voetsporen van Indiana Jones in Petra

Petra
Bezoek aan de legendarische hoofdstad van de Nabateeërs
Optionele excursie Petra by Night of Petra Kitchen
Overnachting in Petra

Waarschijnlijk keken jullie uit naar deze dag. Jullie bezoeken het deels uit rotsen gehakte, legendarische Petra: dé highlight van Jordanië. Vandaag ervaren jullie wat de historische hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Petra ligt verborgen achter een smalle en prachtige kloof, die dienst doet als toegangsweg. Na zo’n 1200 meter naderen jullie het beroemde wereldwonder. Jullie herkennen vast meteen de monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, met zijn karakteristieke Korinthische zuilen en meesterlijke ornamenten. Een verpletterende eerste aanblik – wat een bouwwerk! De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Veel bezoekers herkennen de voorgevel uit de film ‘The Last Crusade’ van Steven Spielberg. Stel je voor hoe deze plek er in zijn glorietijd uitzag: Petra was duidelijk schatrijk. De rotsstad was een druk knooppunt van handelsroutes van wierook, zijde en specerijen, tot scheepvaart over de Rode Zee de landkaravanen verving. Bekijk alles in een heerlijk ontspannen tempo.

DAG
08

Petra – Wadi Rum (ca. 104 km)

Wadi Rum
Woestijnsafari door de ‘Maanvallei’ Wadi Rum
Kamelenrit
Duizend-en-één-nacht gevoel in Wadi Rum
Overnachting onder de sterren in een bedoeïenenkamp

Jullie staan op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: vanavond logeren jullie in een bijzonder tentenkamp in bedoeïenenstijl, in de Wadi Rum-woestijn. Jullie kijken hier vast naar uit! Na het ontbijt rijden jullie door naar de ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. Bij aankomst in Wadi Rum, rijden jullie naar het bezoekerscentrum waar jullie je registreren. Dan start de spectaculaire jeepsafari. Jullie rijden per 4WD jeep samen met de bedoeïenen de woestijn in om al dit moois te zien. Aan het einde van de middag keren jullie weer terug bij het bezoekerscentrum en rijden jullie naar het bedoeïenenkamp.

Eenmaal aangekomen verkennen jullie de woestijn ook nog per kameel. Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal je fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-één-nacht zullen jullie tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. Het is ook mogelijk om een wandeltocht onder leiding van een gids te maken. ‘s Avonds dineren jullie onder de sterrenhemel in het bedoeïenenkamp. Geniet van de traditionele Arabische barbecue* (veelal de ondergrondse barbecue of Zarb genoemd) en sluit de avond geheel in stijl af. Wat een ervaring! Het drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

DAG
09

Wadi Rum – Aqaba (ca. 65 km)

Aqaba
Snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken van de Rode Zee
Genieten van zon, zee en strand
Overnachting in Aqaba

Jullie ontwaken in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewonderen jullie de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken zien jullie hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Na het ontbijt nemen jullie afscheid van de bedoeïenen en rijden jullie naar Aqaba aan de Rode Zee. Aqaba is de enige badplaats van Jordanië en een ideale plek om te genieten van de zon, de zee en het zandstrand. Wil je een duikcursus doen? Houd er dan rekening mee dat de meeste cursussen minimaal 2 dagen zijn. Vervolgens rijden jullie verder naar Aqaba voor een paar heerlijke dagen aan de Rode Zee. Let op: inchecken is vaak pas mogelijk vanaf 15.00 uur.

De naam Rode Zee is afgeleid va de rode blauwwieren die hier in de zee voorkomen waardoor het water een rode gloed kan hebben. De Rode Zee is beroemd vanwege de uitgestrekte en kleurrijke koraalriffen. Het water is altijd lekker warm met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Je kunt hier dan ook uitstekend duiken en snorkelen. De zee is ook een thuis voor veel dieren zoals zeeschildpadden, zeekoeien, dolfijnen en zelfs walvishaaien. Wellicht zien jullie tijdens het snorkelen wel de keizersvis of de rodezeedoktersvis die alleen in de Rode Zee voorkomen. Een leuke plek om te duiken is bij het kleine onderwaterdorp Conshelf Two. Dit werd gebouwd door de inmiddels overleden onderzoeker en natuurbeschermer Jacques-Yves Cousteau tijdens één van zijn expedities in de Rode Zee.

DAG
10

Aqaba

Aqaba
Vrije dag
Genieten aan het zwembad
Overnachting in Aqaba

Aqaba is een geliefde zonbestemming. Deze badplaats aan de Rode Zee trekt reizigers uit alle delen van de wereld. Begrijpelijk! De Rode Zee is net een bruisend aquarium, met zijn grote koraalriffen en vele tropische vissen. Aqaba’s zonnige woestijnklimaat en relaxte vakantiesfeer zijn minstens zo onweerstaanbaar. Geniet van een vrije dag. Slaap lekker uit en bedenk tijdens een ontspannen ontbijt hoe jullie vandaag het liefst doorbrengen. Wat een genot, zo’n ‘niks moet alles mag’-gevoel. Drink een frisse fruitcocktail onder een parasol. Kijk uit over zee en geniet na van de fenomenale indrukken die jullie opdeden tijdens deze afwisselende rondreis. Of boek een optionele bootexcursie naar een mooie snorkel- of duiklocatie. Wat heeft het zeewater hier toch een heerlijke temperatuur. Blijf je liever droog en bekijk je de felgekleurde vissen die hier zwemmen toch graag van dichtbij? Dan maak je op eigen gelegenheid vast graag een tocht over de Rode Zee met een speciale glasbodemboot. Dineer eventueel op een gezellig terras terwijl de avond valt en de lichten aangaan. Straks stap je vast heerlijk ontspannen in bed. Overnachting in Aqaba.

DAG
11

Aqaba

Aqaba duiken
Vrije dag aan de Rode Zee: genieten van strandvakantie
Derde overnachting in Aqaba

Nog een heerlijke dag genieten van jullie strandvakantie. Ontdek al snorkelend de onderwaterwereld of breng een bezoek aan het Aqaba Bird Observatory. Jullie kunt niet naar Jordanië afreizen zonder een bezoek te brengen aan een traditionele Arabische markt. Struin door de wirwar van straten en langs de veelvoud aan winkels en kraampjes met emmers vol lokale kruiden en specerijen tot kleurrijke lampen en waterpijpen. Uiteraard kunnen jullie ook een typisch Arabische Hammam bezoeken. Laat jullie verwennen met een massage, scrub of bezoek aan de sauna. Bestel ’s avonds jullie favoriete Jordaanse gerecht, nu het nog kan – dit is de laatste avond in Jordanië.

DAG
12

Aqaba

Aqaba
Laatste vrije dag aan de Rode Zee
Genieten van waterpret
Overnachting in Aqaba

Een laatste vrije dag in Aqaba. Loop nog even het centrum door en koop de laatste souvenirs. Ga heerlijk relaxen aan het zwembad van jullie hotel of aan het geweldige strand. Jullie gaan vanavond vast eten bij één van de leuke en gezellige restaurants die de badplaats Aqaba te bieden heeft. Overnachting in Aqaba.

DAG
13

Vertrek vanuit Aqaba

Aankomst terugvlucht
Vertrek naar de luchthaven
Terugvlucht

Stop de laatste souvenirs in jullie koffer en geniet nog even van de vriendelijke en gastvrije sfeer. Jullie rijden vandaag terug naar de luchthaven voor jullie vlucht naar huis. Tijdens de vlucht denken jullie terug aan de vele memorabele ontmoetingen en bezienswaardigheden. Jullie begrijpen nu waarom zo veel reizigers hun hart verliezen aan Jordanië. Van de veelzijdige keuken, gastvrije bevolking, rijke geschiedenis, culturele parels, de levendige stad Amman tot aan de ongerepte en ruige natuur en het diner en nacht onder sterren in Wadi Rum – wat hebben jullie de thuisblijvers straks veel te vertellen!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
12 dagen Familierondreis Ontdek Jordanië: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage met Royal Jordanian & Lufthansa (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Meet & Greet op de luchthaven
Visum voor Jordanië**
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico) van dag 1 t/m 12
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Overnachting onder de sterren in een bedoeïenenkamp
Ontbijt van dag 2 t/m 12
Proeverij van lokale hapjes in het centrum van Amman
Diner op dag 2 en 8
Stadstour door Amman met o.a. een bezoek aan de Citadel en het Children’s Museum*
Rit per kameel op dag 8
Bezoek aan Jerash, het Pompeï van het Midden-Oosten*
Dobberen in de Dode Zee*
Mozaïekvloer in Madaba bekijken*
Uitkijken over Mount Nebo*
Autorit over de prachtige Kings Highway
Wandelen door kruisvaarders kasteel Kerak*
Wandelen en ontdekken in Dana Natural Reserve*
Bezoek aan de Roze stad, Petra*
Een 2 uur durende Jeepsafari in Wadi Rum*
Snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken van de Rode Zee in Aqaba
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.
** Gebaseerd op klanten met een Europees paspoort.

Exclusief

Ruimbagage met Transavia (zie Praktische informatie)
Entreegelden: ca. € 145 p.p. (omgerekend ca. 122 JOD p.p., afhankelijk van de wisselkoers).
Fooien
Optioneel lokale gids in Jerash*: ca. € 55 per groep (omgerekend ca. 43 JOD per groep, afhankelijk van de wisselkoers)
Optioneel lokale gids in Petra*: ca. € 91 per groep (omgerekend ca. 72 JOD per groep, afhankelijk van de wisselkoers)
Optioneel lokale gids Citadel Amman*: ca. € 38 per groep (omgerekend ca. 30 JOD per groep, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdag toeslagen
Overige maaltijden
Parkeerkosten
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
12 dagen Familierondreis Ontdek Jordanië: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in Amman

Heenreis
Heenvlucht
Ophalen huurauto
Overnachting in Amman

Vandaag begint jullie heerlijke vakantie en gaan jullie naar de luchthaven voor de vliegreis. Een ideale gelegenheid om nog een keer uitgebreid stil te staan bij wat jullie allemaal gaan zien en beleven de komende dagen. In circa 4,5 uur (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij) vliegen jullie naar de hoofdstad van Jordanië: Amman. Na aankomst op Queen Alia Airport en de douaneformaliteiten halen jullie de huurauto op en rijden jullie naar het hotel voor de eerste overnachting.

Goed om te weten

De officiële taal van Jordanië is het standaard Arabisch. Op toeristische plekken spreken veel mensen redelijk Engels. De lokale bevolking houdt ervan als jullie proberen wat woorden Arabisch met ze te wisselen. Wellicht dus een leuk idee om een taalgids Arabisch mee te nemen op reis!

DAG
02

Op ontdekking door Amman

Souks van Amman
Stadstour door het bruisende Amman
De beroemde Citadel en het Romeinse amfitheater
Beleven en ontdekken in het Children’s Museum
Proeverij van lokale hapjes in het centrum
Vrije tijd
Overnachting in Amman

Na het eerste ontbijt in Jordanië gaan jullie een Amman City Tour doen. Een leuke manier om meer te zien van deze metropool! Amman staat bekend om zijn fascinerende mix van historische bezienswaardigheden en moderne wijken. Eerst bezoeken jullie de beroemde Citadel, bovenop de hoogste heuvel van de stad. Bekijk de opgravingen van het oude Amman, zoals de imposante Hercules-tempel, het Umayyad-paleis en diverse Byzantijnse kerken en geniet van het weidse uitzicht over de zandkleurige, gestapelde huisjes in de omgeving. Dan dalen jullie af naar de voet van de heuvel, om het Romeinse amfitheater te bewonderen. Jullie bezichtigen ook het Jordaanse Museum. Na de tour bezoeken jullie het Children’s Museum dat in 2007 werd opgericht door koningin Rania Al Abdullah. Dit is een interessant museum waar ervaren en ontdekken voorop staat. Hierna staat er een proeverij van lokale hapjes in het centrum van Amman op het programma. Erg leuk om kennis te maken met allerlei lekkere gerechtjes! Uiteraard is er voldoende vrije tijd om zelf door de souks en langs de winkeltjes van de oude stad te dwalen. Aan het einde van de dag keren jullie weer naar het hotel, waar er een heerlijk welkomstdiner op jullie wacht. Overnachting in Amman.

Weetje

Benieuwd naar de heerlijke Jordaanse keuken? Amman staat bekend om zijn goede en betaalbare restaurants. Reizigers zijn meestal dol op de ‘mezze’ (kleine hapjes), van hummus, falafel en kleine groentegerechten tot kruidige balletjes lamsgehakt.

DAG
03

Amman – Jerash – Dode Zee (ca. 155 km)

Jerash
Het Pompeï van het Midden-Oosten; Jerash
Dobberen in de Dode Zee
Overnachting bij de Dode Zee

Jullie beginnen natuurlijk met een ontspannen ontbijt in het hotel. Daarna rijden jullie naar een fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote: Jerash. Ontdek vandaag zelf waarom dit het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ wordt genoemd. Dit is duidelijk één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, kerken en theaters zien er nog verbluffend goed uit! Bekijk de beroemde Triomfboog van Hadrianus, wandel over de prachtig geplaveide Cardo Maximus-hoofdstraat, ontdek de vloermozaïeken van Byzantijnse kerken, zie de metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel en bewonder de Hippodrome-arena. Aan het einde van de dag rijden jullie verder naar het hotel bij de Dode Zee. Neem met de kinderen nog een heerlijke duik in het zwembad. Overnachting bij de Dode Zee.

DAG
04

Dode Zee – Mt. Nebo – Madaba (ca. 37 km)

Dode Zee
Drijven in het megazoute water van de Dode Zee
Uitkijken over het Beloofde Land op de berg Nebo
Mozaïeken in Madaba
Overnachting in Madaba

Onwerkelijk dat je je hier 430 meter onder de zeespiegel bevindt! Ga vanmorgen heerlijk dobberen en drijven in het extreem zoute Dode Zeewater. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer je natuurlijk ook in met Dode Zee-modder. Cleopatra ontdekte dat de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren. Probeer ook eens een boek te lezen terwijl op het zoute water dobbert. Werkelijk waar een unieke ervaring! Genoeg van het zoute water? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad van het hotel. Hierna zetten jullie koers naar de berg Nebo, de berg waar Mozes uitkeek over het 'Beloofde Land'. Vanaf de honderden meters hoge top kijken jullie uit over het Heilige Land. Een prachtig plaatje. Hierna rijden jullie verder naar Madaba en brengen jullie een bezoek aan de Grieks-orthodoxe St. George-kerk in Madaba. Het interieur is schitterend. Maar jullie komen hier vooral om de bijzondere 6e-eeuwse mozaïekvloer te bekijken. De miljoenen gekleurde steentjes stellen samen een antieke plattegrond voor van alle bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten. Gebruikten pelgrims deze kaart vroeger misschien om heilige plaatsen te vinden? Aan het einde van de dag arriveren jullie in het hotel in Madaba voor de overnachting.

DAG
05

Madaba – Kerak – Dana (ca. 203 km)

Dana Nature Reserve
Ronddolen door de ondergrondse gangen in Kerak
Wandelen en ontdekken in Dana Natural Reserve
Overnachting in Dana

Na het ontbijt vertrekken jullie voor een mooie rit over Mujeeb Road naar Kerak. Jullie maken hier een stop om het kruisvaarder kasteel te bezichtigen. De ingang van het kasteel ligt midden in de stad. Maak ook zeker van de gelegenheid gebruik om verse falafels te proeven. Door de smalle drukke straatjes vol met winkels arriveren jullie bij het kasteel. Het uitzicht is direct na binnenkomst al prachtig. Het leukste is natuurlijk het ronddolen door het kasteel en dan met name de ondergrondse gangen en ruimtes. Vervolgens rijden jullie verder naar Dana Natural Reserve, waar jullie een schitterende wandeling maken. Met 320 vierkante kilometer aan spectaculaire bergen en mooie wadi’s is dit het grootste natuurreservaat van Jordanië. Geniet van de bergruggen met geweldige zandduinen. Het park herbergt vele soorten planten en vogels, maar er zijn hier ook wilde dieren zoals de grijze wolf te vinden. Dus ook vandaag goede schoenen aantrekken! Na de mooie wandeling gaan jullie naar het hotel in Dana voor overnachting.

DAG
06

Dana – Petra (ca. 55 km)

Petra
King’s Highway
Fresco’s en rotswoningen in Klein Petra
Optionele excursie Petra by Night of Petra Kitchen
Overnachting in Petra

Via de 2000 jaar oude King’s Highway, die jullie misschien kennen uit beschrijvingen in de Bijbel, reizen jullie verder. De weg verbindt prehistorische dorpen uit het Stenen Tijdperk met Bijbelse steden. Wat een mooie route. Houd jullie telefoon gereed: de vergezichten zijn beeldschoon. Dan komen jullie aan in Klein Petra, echt een verborgen juweel. Hier verbleven handelskaravanen die Petra niet in mochten. Weinig toeristen bezoeken deze belangrijke voorstad. Als jullie via een kleine kloof de rotswoningen en graftombes bereiken, merken jullie dat dit onterecht is. Indrukwekkend dat de oeroude fresco-fragmenten van vogels, druiven en bloemen zo goed bewaard zijn gebleven, bekijk ze allemaal. Daarna rijden jullie haar het hotel in Petra, waar jullie vóór jullie op zoek gaat naar een leuk restaurantje voor het avondeten, nog even heerlijk in het zwembad kunnen duiken. Overnachting in Petra.

Goed om te weten

Wanneer je op maandag- woensdag of donderdagavond in Petra bent, dan is het mogelijk de optionele excursie Petra by Night te boeken. Petra is dan verlicht met honderden kaarsen. Het is echt een magische manier om een deel van de rotsstad op deze manier te bewonderen. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen en je kunt de typische mierzoete muntthee van de Bedoeïenen proeven.

Goed om te weten

Nog een leuke optionele activiteit voor het hele gezin: Leren om echt Arabisch te koken. Samen met andere reizigers leren jullie een typisch Arabische salade, soep, mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf (lamsvlees met rijst, yoghurt en kruiden) of maqlouba (groenten, rijst en vlees) te maken. Het leuke van deze workshop is dat niet alleen alle ingrediënten uit de omgeving komen, maar ook het servies dat wordt gebruikt en tafellinnen etc. zijn handwerken uit de omgeving.

DAG
07

In de voetsporen van Indiana Jones in Petra

Petra
Bezoek aan de legendarische hoofdstad van de Nabateeërs
Optionele excursie Petra by Night of Petra Kitchen
Overnachting in Petra

Waarschijnlijk keken jullie uit naar deze dag. Jullie bezoeken het deels uit rotsen gehakte, legendarische Petra: dé highlight van Jordanië. Vandaag ervaren jullie wat de historische hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Petra ligt verborgen achter een smalle en prachtige kloof, die dienst doet als toegangsweg. Na zo’n 1200 meter naderen jullie het beroemde wereldwonder. Jullie herkennen vast meteen de monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, met zijn karakteristieke Korinthische zuilen en meesterlijke ornamenten. Een verpletterende eerste aanblik – wat een bouwwerk! De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Veel bezoekers herkennen de voorgevel uit de film ‘The Last Crusade’ van Steven Spielberg. Stel je voor hoe deze plek er in zijn glorietijd uitzag: Petra was duidelijk schatrijk. De rotsstad was een druk knooppunt van handelsroutes van wierook, zijde en specerijen, tot scheepvaart over de Rode Zee de landkaravanen verving. Bekijk alles in een heerlijk ontspannen tempo.

DAG
08

Petra – Wadi Rum (ca. 104 km)

Wadi Rum
Woestijnsafari door de ‘Maanvallei’ Wadi Rum
Kamelenrit
Duizend-en-één-nacht gevoel in Wadi Rum
Overnachting onder de sterren in een bedoeïenenkamp

Jullie staan op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: vanavond logeren jullie in een bijzonder tentenkamp in bedoeïenenstijl, in de Wadi Rum-woestijn. Jullie kijken hier vast naar uit! Na het ontbijt rijden jullie door naar de ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. Bij aankomst in Wadi Rum, rijden jullie naar het bezoekerscentrum waar jullie je registreren. Dan start de spectaculaire jeepsafari. Jullie rijden per 4WD jeep samen met de bedoeïenen de woestijn in om al dit moois te zien. Aan het einde van de middag keren jullie weer terug bij het bezoekerscentrum en rijden jullie naar het bedoeïenenkamp.

Eenmaal aangekomen verkennen jullie de woestijn ook nog per kameel. Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal je fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-één-nacht zullen jullie tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. Het is ook mogelijk om een wandeltocht onder leiding van een gids te maken. ‘s Avonds dineren jullie onder de sterrenhemel in het bedoeïenenkamp. Geniet van de traditionele Arabische barbecue* (veelal de ondergrondse barbecue of Zarb genoemd) en sluit de avond geheel in stijl af. Wat een ervaring! Het drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

Goed om te weten

Het kan per kamp verschillen of er een Arabische barbecue wordt gehouden of dat er voor je gekookt wordt. Voor alle kampen geldt dat er een buffet wordt opgesteld met verschillende soorten vlees, groenten en salades.

DAG
09

Wadi Rum – Aqaba (ca. 65 km)

Aqaba
Snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken van de Rode Zee
Genieten van zon, zee en strand
Overnachting in Aqaba

Jullie ontwaken in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewonderen jullie de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken zien jullie hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Na het ontbijt nemen jullie afscheid van de bedoeïenen en rijden jullie naar Aqaba aan de Rode Zee. Aqaba is de enige badplaats van Jordanië en een ideale plek om te genieten van de zon, de zee en het zandstrand. Wil je een duikcursus doen? Houd er dan rekening mee dat de meeste cursussen minimaal 2 dagen zijn. Vervolgens rijden jullie verder naar Aqaba voor een paar heerlijke dagen aan de Rode Zee. Let op: inchecken is vaak pas mogelijk vanaf 15.00 uur.

De naam Rode Zee is afgeleid va de rode blauwwieren die hier in de zee voorkomen waardoor het water een rode gloed kan hebben. De Rode Zee is beroemd vanwege de uitgestrekte en kleurrijke koraalriffen. Het water is altijd lekker warm met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Je kunt hier dan ook uitstekend duiken en snorkelen. De zee is ook een thuis voor veel dieren zoals zeeschildpadden, zeekoeien, dolfijnen en zelfs walvishaaien. Wellicht zien jullie tijdens het snorkelen wel de keizersvis of de rodezeedoktersvis die alleen in de Rode Zee voorkomen. Een leuke plek om te duiken is bij het kleine onderwaterdorp Conshelf Two. Dit werd gebouwd door de inmiddels overleden onderzoeker en natuurbeschermer Jacques-Yves Cousteau tijdens één van zijn expedities in de Rode Zee.

DAG
10

Aqaba

Aqaba
Vrije dag
Genieten aan het zwembad
Overnachting in Aqaba

Aqaba is een geliefde zonbestemming. Deze badplaats aan de Rode Zee trekt reizigers uit alle delen van de wereld. Begrijpelijk! De Rode Zee is net een bruisend aquarium, met zijn grote koraalriffen en vele tropische vissen. Aqaba’s zonnige woestijnklimaat en relaxte vakantiesfeer zijn minstens zo onweerstaanbaar. Geniet van een vrije dag. Slaap lekker uit en bedenk tijdens een ontspannen ontbijt hoe jullie vandaag het liefst doorbrengen. Wat een genot, zo’n ‘niks moet alles mag’-gevoel. Drink een frisse fruitcocktail onder een parasol. Kijk uit over zee en geniet na van de fenomenale indrukken die jullie opdeden tijdens deze afwisselende rondreis. Of boek een optionele bootexcursie naar een mooie snorkel- of duiklocatie. Wat heeft het zeewater hier toch een heerlijke temperatuur. Blijf je liever droog en bekijk je de felgekleurde vissen die hier zwemmen toch graag van dichtbij? Dan maak je op eigen gelegenheid vast graag een tocht over de Rode Zee met een speciale glasbodemboot. Dineer eventueel op een gezellig terras terwijl de avond valt en de lichten aangaan. Straks stap je vast heerlijk ontspannen in bed. Overnachting in Aqaba.

DAG
11

Aqaba

Aqaba duiken
Vrije dag aan de Rode Zee: genieten van strandvakantie
Derde overnachting in Aqaba

Nog een heerlijke dag genieten van jullie strandvakantie. Ontdek al snorkelend de onderwaterwereld of breng een bezoek aan het Aqaba Bird Observatory. Jullie kunt niet naar Jordanië afreizen zonder een bezoek te brengen aan een traditionele Arabische markt. Struin door de wirwar van straten en langs de veelvoud aan winkels en kraampjes met emmers vol lokale kruiden en specerijen tot kleurrijke lampen en waterpijpen. Uiteraard kunnen jullie ook een typisch Arabische Hammam bezoeken. Laat jullie verwennen met een massage, scrub of bezoek aan de sauna. Bestel ’s avonds jullie favoriete Jordaanse gerecht, nu het nog kan – dit is de laatste avond in Jordanië.

DAG
12

Aqaba

Aqaba
Laatste vrije dag aan de Rode Zee
Genieten van waterpret
Overnachting in Aqaba

Een laatste vrije dag in Aqaba. Loop nog even het centrum door en koop de laatste souvenirs. Ga heerlijk relaxen aan het zwembad van jullie hotel of aan het geweldige strand. Jullie gaan vanavond vast eten bij één van de leuke en gezellige restaurants die de badplaats Aqaba te bieden heeft. Overnachting in Aqaba.

Goed om te weten

Hebben jullie gekozen voor de rondreis met Lufthansa? Dan vertrekken jullie na middernacht op dag 14. Houden jullie er dan rekening mee dat jullie op dag 13 rond 12.00 uur uit moeten checken in het hotel in Aqaba. Jullie kunnen de bagage veilig opslaan bij de receptie. Om jullie verblijf comfortabeler te maken is het mogelijk om optioneel een dagkamer bij te boeken in Aqaba waar jullie tot het moment van vertrek naar de luchthaven gebruik van kunnen maken. Per transfer worden jullie naar de luchthaven van Amman gebracht.

DAG
13

Vertrek vanuit Aqaba

Aankomst terugvlucht
Vertrek naar de luchthaven
Terugvlucht

Stop de laatste souvenirs in jullie koffer en geniet nog even van de vriendelijke en gastvrije sfeer. Jullie rijden vandaag terug naar de luchthaven voor jullie vlucht naar huis. Tijdens de vlucht denken jullie terug aan de vele memorabele ontmoetingen en bezienswaardigheden. Jullie begrijpen nu waarom zo veel reizigers hun hart verliezen aan Jordanië. Van de veelzijdige keuken, gastvrije bevolking, rijke geschiedenis, culturele parels, de levendige stad Amman tot aan de ongerepte en ruige natuur en het diner en nacht onder sterren in Wadi Rum – wat hebben jullie de thuisblijvers straks veel te vertellen!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+