Matsumoto
Matsumoto
Shirakawago
Shirakawago
heilige eiland Miyajima
heilige eiland Miyajima
Sapporo
Sapporo
Daisetsuzan Nationaal Park
Daisetsuzan Nationaal Park

Grand Tour Japan

Groepsreis | 23 dagen v.a. 4324
4199i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
10-09-2020
Reisduur
23 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Actiekorting tot 200 ppi

- Enkel geldig nieuwe boekingen op specifieke data
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

- Enkel geldig nieuwe boekingen op specifieke data
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Actiekorting tot 200 ppi
Comfortabel vluchtschema met Cathay Pacific
Zeer complete reis met veel inbegrepen
14-daagse Japan Rail Pass (onbeperkt treinen op het netwerk van Japan Railways)
Ruim 1 week op het noordelijke eiland Hokkaido inclusief Daisetsuzan Nationaal Park
Inclusief dagelijks ontbijt
Verblijf in Nagasaki & Hiroshima

Ontdek oude kastelen, weelderig platteland en een fascinerende geschiedenis

Ontdekt u Japan graag en zoekt u een flexibele rondreis met veel vrijheid? Bekijk dan snel ons opvallend complete programma. In cultuurwalhalla Kyoto en miljoenenstad Tokyo geniet u van vrije dagen – om even te ontspannen, zelf op verkenning te gaan, of te kiezen uit diverse optionele activiteiten. Ga mee en proef de sfeer van traditionele theeceremonies, geisha’s en samoerais, verken steden en ongerept platteland per fiets, en bewonder vulkaanmeren en idyllische zen-tuinen. Onze Nederlandssprekende reisleider weet precies wat u het liefst ziet en beleeft!

"Complete rondreis door Japan: van het zuidelijke eiland (Kyushu) met de havenstad Nagasaki tot het noordelijke eiland (Hokkaido) met Sapporo, bekend om zijn bier. Tijdens deze reis doen we het allemaal aan! We maken hierbij gebruik van een 14-daagse Japan Rail Pass. NRV biedt u een uitgebreid programma, waar ook rustmomenten in opgenomen zijn met vrije dagen in Kyoto, Tokyo en Sapporo. "

Judith, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Fukuoka

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Fukuoka
Overnachten in het vliegtuig

Op Schiphol loopt u met uw handbagage, paspoort en boardingpass naar de gate: vandaag vliegt u van Amsterdam naar Fukuoka, het beginpunt van onze rondreis door Japan. En wat voor een reis! Het opvallend complete programma, de goede prijs-kwaliteitverhouding en leuke opties bepaalden vast waarom u juist deze Japan-vakantie boekte. Misschien gaf de grote individuele vrijheid de doorslag – dankzij de vele zelf in te vullen momenten onderweg, stemt u de rondreis makkelijk af op uw wensen. Zet tijdens de vlucht uw stoel in een comfortabele stand. Rust lekker uit, blader nog eens door de informatie over Japan en fantaseer over Kyoto, Tokyo en andere plaatsen waarmee u binnenkort kennismaakt. In gedachten proeft u de sushi, sake, yakitori en andere Japanse heerlijkheden al bijna! We overnachten in het vliegtuig. De Nederlandssprekende reisleider ontvangt ons morgen op het vliegveld van Fukuoka. Een geruststellend idee: hij kent Japan en de mystieke lokale gebruiken goed. Vraag hem tijdens de rondreis gerust om advies en tips, hij helpt u graag!

Weetje

Japan heeft bijna 126,5 miljoen inwoners. De bevolking heeft de hoogste levensverwachting ter wereld. Japanners noemen hun land Nippon of Nihon. Beide namen betekenen letterlijk ‘de oorsprong van de zon’.

DAG
02

Fukuoka - Nagasaki

jp_alg_nagasaki_cheers.jpg
Aankomst Fukuoka
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Lijndienstbus naar Nagasaki
Eerste overnachting in multicultureel Nagasaki

Onze vlucht landt ’s middags in Fukuoka. Prettig dat de Nederlandssprekende reisleider ons op het vliegveld opwacht! Hij reist meteen mee van Fukuoka naar Nagasaki, waar we de eerste twee nachten slapen. Vanaf het busstation op de luchthaven reizen we in ongeveer tweeënhalf uur naar het busstation van Nagasaki. Deze stad is zeker voor Nederlanders een bijzondere bestemming – ons land heeft een nauwe historische band met de oude havenstad. In de 17e eeuw stichtten Hollanders een VOC-handelspost op het eilandje Deshima, in de baai van Nagasaki. Uitzonderlijk voor die periode: Japan sloot namelijk de grenzen voor alle overige Europeanen. Twee eeuwen lang waren de Hollanders het enige contact tussen Japan en de westerse wereld. Een groot contrast met nu. Nagasaki staat bekend als meest internationale en multiculturele stad van Japan. U ziet er veel kerken, maar ook moskeeën, pagodes en andere gebedshuizen. Het valt u vast op hoeveel oude gebouwen er nog overeind staan, ondanks de atoombom van 1945. Het straatbeeld is een mix van modern en historisch. Morgen maken we een grote stadstour met een lokale gids.

Goed om te weten

De netspanning in Japan is 100 Volt. Neem daarom een aangepaste ‘Amerikaanse’ reisstekker (adapter) met 3 platte pinnen mee. Deze heeft u nodig om bijvoorbeeld uw telefoon of uw digitale fotocamera op te laden.

DAG
03

Nagasaki

jp_al_nagasaki2.jpg
Stadswandeling: oud-Hollandse invloeden herkennen
Tweede overnachting in Nagasaki

Vandaag maken we een stadswandeling (waarbij we deels reizen in de iconische trams), we zijn de hele dag op pad. Een enthousiaste Engelssprekende lokale gids laat ons de meest bijzondere plekken zien, waaronder de oud-Hollandse handelspost op Deshima. Bij het Vredespark, het aangrenzende museum en het monument in het Hypocentrum Park staan we stil bij het oorlogsverleden. Hier ervaren we het grote contrast met het moderne Nagasaki. In de middag bezoeken we het voormalige eiland Deshima, voor een bezoek aan de herbouwde Nederlandse handelsfactorij. Slenter langs de pakhuizen en bekijk een woonhuis van binnen, als u wilt. Het interieur, met 18e-eeuwse Hollandse meubels, prenten van zeeslagen, inktpotten en ganzenveren, klompen en jeneverkruiken, ademt de sfeer van oude tijden. In en rondom het park Glover Garden wandelen we over terrashellingen en straten geplaveid met Hollandse ‘kinderhoofdjes’. Geniet van het fraai uitzicht over de haven en bewonder de koloniale huizen en prachtig aangelegde tuinen. Trakteer uzelf ’s avonds eventueel op ‘kappo-ryori’ – traditioneel Japanse haute cuisine. De verschillende producten van het uitgebreide menu zijn verser dan vers en u proeft veel spannende smaken.

Weetje

Naast westerse wetenschap, cultuur en geneeskunde, introduceerden Hollandse VOC-handelaren ook het glazen raam in Japan. Tot die tijd hadden Japanners alleen ramen van rijstpapier.

DAG
04

Nagasaki - Hakata - Hiroshima

jp_al_hiroshima.jpg
Vertrek Nagasaki
Bezoek het heilige eiland Miyajima
Overnachting in ‘Stad van de Vrede’ Hiroshima

Na het ontbijt nemen we met de reisleider een express-trein naar Hakata, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 5). In Hakata stappen we over op een Shinkansen-bullet train. Wat een ervaring! Begrijpelijk dat deze ‘kogeltrein’ geliefd is onder reizigers. Behalve supersnel is hij ook erg schoon, comfortabel en punctueel. Een fijne gedachte: in Japan maken we met onze 14-daagse JR-pass (Japan Rail-pass) volop gebruik van hogesnelheidstreinen. Aangekomen in de Japanse havenstad Hiroshima nemen we de veerboot naar het heilige eiland Miyajima. Op Miyajima bekijken we de beroemde Itsukushima-schrijn. Vooral de rode toegangspoort (Torii), die de scheidingslijn tussen de menselijke en de spirituele wereld symboliseert, vraagt om een foto. Bij hoogtij staat de poort half onder water, waardoor hij lijkt te drijven. De bosrijke, heuvelachtige omgeving maakt het plaatje af. Na ons bezoek keren we terug naar Hiroshima. ’s Avonds kunt u één van de lekkere lokale restaurants ontdekken. Probeer vooral de ‘okonomiyaki’, een Japanse pannenkoek gevuld met kool en vlees of garnalen. De inwoners van Hiroshima beweren dat ze de ‘enige echte’ maken!

Goed om te weten

Het treinvervoer in Japan werkt vlekkeloos. Het netwerk staat bekend als schoonste, snelste en meest punctuele ter wereld. Op onze rondreis doen we daar ons voordeel mee. Afstanden tussen bestemmingen leggen we veelal af met de trein. Doordat de treinen in eerste instantie zijn ontworpen voor de zakenreizigers is er geen rekening gehouden met opslagruimte voor (grote) bagage. Hier is echter een goede oplossing voor gevonden: een transportservice speciaal voor bagage. Uw bagage wordt in het hotel opgehaald en vooruit gestuurd naar het volgende of daarop volgende hotel. Onderweg nemen we voor het gemak alleen een trolley mee in de trein. Onze grote koffers sturen we veilig vooruit naar de accommodaties waar we langer verblijven. Hiervoor geldt een bagagelimiet van 20 kilo.

Weetje

Japan bouwde Hiroshima na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog weer volledig op. Het parlement riep de havenstad hierna uit tot Stad van de Vrede. Het huidige Hiroshima is levendig en welvarend, met kunstgalerieën en hippe winkels.

DAG
05

Hiroshima - Kyoto

jp_alg_hiroshimab.jpg
Rondleiding door het Vredespark
Vertrek Hiroshima
Geishawijk Gion verkennen
Eerste overnachting in cultuurhoofdstad Kyoto

Het valt u direct op hoe levendig Hiroshima is. U ziet groene parken, hippe winkels, gezellige theehuizen, leuke restaurants, moderne hoogbouw en kunstgaleries. Na vandaag associeert u de havenstad vast niet meer alleen met de Tweede Wereldoorlog. ’s Ochtends krijgen we in het Vredespark een boeiende rondleiding van 4 uur door een lokale Engelssprekende gids. Hij laat ons een aantal indrukwekkende plekken zien die in het teken staan van het oorlogsverleden. Met zijn verhalen brengt hij vroeger tot leven. In de middag nemen we een Shinkansen-trein naar Kyoto. Onze koffers staan hier al klaar. Kyoto is een fascinerende moderne metropool, die bekendstaat als de culturele hoofdstad van Japan. Van de ruim 2000 tempels en schrijnen, historische gebouwen en andere cultuurschatten, staat een groot deel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel tijdens uw eerste avond in de stad door de beroemde oude uitgaanswijk Gion. In de nauwe straatjes met traditionele houten huizen, ryokans en Japanse theehuizen waant u zich even in het Kyoto van vroeger. Kijk goed om u heen, wie weet vangt u een glimp op van een sierlijke geisha!

Weetje

Kent u de bestseller ‘Dagboek van een geisha’ van Arthur Golden? Het speelt zich grotendeels af in Kyoto’s geishawijk Gion.

DAG
06

Kyoto

jp_alg_kyotog.jpg
Het alledaagse leven in Kyoto ontdekken per fiets (optionele excursie in de ochtend; alleen vooraf te boeken)
Vrije middag: met de reisleider of zelf op pad
Japanse theeceremonie (optionele excursie in de middag)
Samurai Kembi Workshop (optionele excursie in de avond)
Tweede overnachting in Kyoto

Kyoto een fijne stad om te fietsen. Vandaag kunt u deelnemen aan een optionele drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezienswaardigheden, ook het gewone dagelijkse leven te leren kennen. De stad is grotendeels vlak. Dat fietst lekker! U fietst door de geishawijken Miyagawacho en Gion, langs de rivieren en over het terrein van het Keizerlijk Paleis. Onderweg ziet u Maiko (geisha's in opleiding) wandelen over straat langs de Machiya (traditionele houten koopvaardijhuizen) en Ochaya (theehuizen). Fietsen langs Shirakawa-rivier geeft u de kans om in het juiste seizoen kersenbloesem te zien, maar ook de rest van het jaar is het hier schitterend door de prachtige treurwilgen. De rest van de middag bent u vrij om er zelf of met de reisleider op uit te trekken. Maak van de gelegenheid gebruik om een theeceremonie bij te wonen.

Goed om te weten

Het is noodzakelijk om de optionele fietstocht in Kyoto voor vertrek te reserveren (uiterlijk 60 dagen voor vertrek). Ter plaatse is er vaak geen beschikbaarheid meer.

Weetje

‘Kimono’ betekent letterlijk ‘ding om te dragen. ‘Ki’ is ‘aantrekken’, ‘mono’ vertaal je met ‘ding’. Er zijn uiteenlopende soorten kimono’s. Leeftijd, seizoen en gelegenheid bepalen onder meer welk type kimono een Japanner draagt.

DAG
07

Kyoto

jp_al_kyoto.png
Kyoto verder ontdekken met de reisleider of zelf uw favoriete plekken ontdekken
Maiko optreden inclusief diner (optionele excursie in de avond)
Derde overnachting in Kyoto

De optionele fietstocht door Kyoto was een leuke eerste kennismaking. Er is echter nog genoeg te zien! De reisleider heeft allerlei suggesties en vergezelt u graag. Een andere optie is zelf op pad gaan. Het Shinto-schrijn Fushimi Inari-taisha met zijn rode poorten is een veelbezochte bezienswaardigheid en ook de oude houten boeddhistische tempel Kiyomizu-dera is een bezoek waard. Buiten de stad is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de oudste stad van Japan: het nabijgelegen Nara (optioneel). Het 8ste-eeuwse Nara is beroemd om zijn bijzondere Werelderfgoed monumenten. Wandel door de straten, bekijk de houten gevels van historische gebouwen en bewonder oude lantarens, mooi aangelegde parken, schitterende schrijnen en fraaie tempels. In Nara Park bezoekt u het eeuwenoude Todai-ji tempelcomplex, het grootste houten bouwwerk ter wereld. U bent vast onder de indruk. Ook het immense bronzen Boeddhabeeld (‘Daibutsu’) die u binnen ziet, dwingt respect af. Tot slot heeft u de mogelijkheid om naar Kasuga Taisha, in het beboste deel van het park, te wandelen. Alleen al de paden die naar deze Shinto schrijn leiden zijn bijzonder. Aan weerszijden staan duizenden stenen lantaarns. De tamme (heilige) herten die vrij rondlopen in het park maken het sprookjesachtige plaatje compleet.

Weetje

Er is geen korte omschrijving van het Japanse gevoel ‘wabi-sabi’. Het is iets wat je aanvoelt. Kortgezegd komt het neer op het zien en accepteren van ‘de schoonheid van imperfectie’. Het gaat over dingen die mooier zijn geworden door slijtage.

DAG
08

Kyoto - Kanazawa

jp_al_kanazawa1.jpg
Vertrek Kyoto
Stadstour Kanazawa
Bezoek Kenrokuen Garden en Kasteel Kanazawa
Sfeer proeven in Geisha wijk Higashi Chaya
Overnachten in historisch Kanazawa

Na het ontbijt nemen we met de reisleider een express-trein naar Kanazawa, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 9). Na aankomst in het historische Kanazawa (‘Klein Kyoto’) maakt u met de reisleider een leuke stadstour; bewonder het idyllisch watervalletje en de verfijnde Japanse tuinarchitectuur van de Kenrokuen Garden, bezoek het Kasteel Kanazawa en wandel langs de grote vijver en bekijk het goed geconserveerde samoeraidistrict, voor een indruk van het feodale Japan en de tijd van de shoguns. ’s Middags gaan we naar Higashi Chaya, de geishawijk van de stad. Hier genieten we van de bijzondere sfeer rond de traditionele ‘chaya’s’ (theehuizen), waar de geisha’s hun gasten vermaakten met zang, dans en muziek. We logeren één nacht in Kanazawa, morgen reizen we verder.

DAG
09

Kanazawa - Shirakawago - Takayama

jp_alg_shirakawagob.jpg
Vertrek Kanawaza
Bezoek UNESCO’s Shirakawago
Eerste overnachting in Takayama

We vertrekken naar het busstation van Kanazawa en reizen via Shirakawago naar Takayama. U merkt meteen hoe comfortabel, schoon en betrouwbaar het openbaar busvervoer in Japan is. Kijk veel naar buiten en geniet van het landschap. Onderweg stoppen we in het eeuwenoude Shirakawago (Werelderfgoed). Wandel rustig door het charmante dorpje en bekijk de Gasso Zukuri-stijl van de huizen. Ze zijn uniek voor dit gebied. Hierna rijden we door naar Takayama. Onze bagage staat klaar bij de receptie van ons logeeradres. De komende twee nachten slapen we in een centraal gelegen hotel, zodat we het historische centrum eenvoudig weg te voet kunnen verkennen. Maak ook van de gelegenheid gebruik om één van de lokale specialiteiten te proberen zoals Hida-gyu (Japans rundvlees) of Takayama ramen (noedels).

DAG
10

Takayama

jp_alg_takayamastreet.jpg
Snacks proeven en souvenirs zoeken op de ochtendmarkt
Kleurrijke praalwagens bewonderen in het museum
Verse sake proeven in een lokale brouwerij
Tweede overnachting in Takayama

We staan vroeg op en wandelen naar de Miyagawa-ochtendmarkt. Slenter langs de kraampjes met kleurige handwerkproducten, ingemaakt voedsel en groenten. Proef onbekende smaken, zoals Japanse yoghurt of ei-marshmallows, en ruik de prikkelende geuren van specerijen en vers fruit. De markt is ook een goede plek voor souvenirs: van Japanse eetstokjes en houten beeldjes tot de Japanse stoffen gelukspopjes (‘sarubobo’). Hierna gaan we naar het lokale draagstoelenmuseum. We bewonderen de kleurrijke, handgemaakte draagstoelen (‘floats’) die hier staan uitgesteld en stellen ons voor hoe ze door de straten paraderen tijdens plaatselijke festivals en optochten. In een sake brouwerij ervaren we het verschil tussen ‘redelijke’ en ‘uitstekende’ sake. In de middag kunt u samen met de reisleider de smalle straatjes en tempels verder verkennen.

DAG
11

Takayama - Matsumoto

jp_al_matsumoto3.jpg
Vertrek Takayama
Het prachtige zwart-witte Kasteel van Matsumoto bewonderen
Overnachting in Matsumoto

In de ochtend vertrekken we vanaf het busstation van Takayama naar onze volgende bestemming: Matsumoto. Onze koffers reizen alvast vooruit naar Tokyo (dag 12). Matsumoto heeft een eeuwenlange geschiedenis dat is terug te zien aan de architectuur, waaronder het gelijknamige kasteel en het koopmansdistrict. De oude straten, de vele cafés en boetieks, verfijnde restaurants en moderne kunst, maken het plaatje compleet. Na aankomst in Matsumoto brengen we meteen een bezoek aan de beroemdste van alle bezienswaardigheden van de stad, het Kasteel van Matsumoto. Dit kasteel is één van slechts twaalf kastelen in het land die de Edo-periode heeft doorstaan. Het wordt beschouwd als één van de beste en meest indrukwekkende kastelen in Japan. Het kasteel zal met zijn gitzwarte muren en imposante silhouet, met op de achtergrond de Japanse Alpen, ongetwijfeld indruk op ons maken. Het interieur bestaat bijna uitsluitend uit hout en een aantal steile trappen leiden ons door het kasteel. Op de bovenste verdieping genieten we van het uitzicht. De smalle houten ramen, ooit gebruikt door boogschutters, bieden een fantastisch zicht op de Japanse Alpen, de stad, en de koikarpers en zwanen die in de gracht zwemmen.

DAG
12

Matsumoto - Nagano - Tokyo

jp_alg_shibuya_tokyo.jpg
Vertrek Matsumoto
Vrije middag
Eerste overnachting in wereldstad Tokyo

Vanochtend nemen we de express-trein naar Nagano en stappen hier over op een bullet train naar Tokyo. Deze op één na grootste metropool ter wereld bruist 24/7 van de energie. Enthousiast bekijken we flikkerende neonreclames, drukke winkelstraten en hypermoderne wolkenkrabbers. We genieten nu al van Tokyo. Gelukkig slapen we hier de komende drie nachten. De leuke wijken Shinjuku en Harajuku, de beroemde Shibuya Crossing, het uitzicht vanaf Tokyo Tower – als u wilt, beleeft en ziet u alles.

Weetje

De spelling Tokyo en Tokio zijn beide juist. Tokyo wordt meer gebruikt. Het Japanse schrift gebruikt twee karakters (東京) , die respectievelijk ‘oostelijk’ en ‘hoofdstad’ betekenen.

DAG
13

Tokyo

jp_al_tokyoimperialpalace.jpg
Tokyo verkennen op de fiets (optionele excursie in de ochtend; alleen vooraf te boeken)
Vrije middag: met de reisleider of zelf op pad
Sushi Workshop (optionele excursie in de middag)
Tweede overnachting in Tokyo

Na het ontbijt kunt u deelnemen aan een optionele fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners fietsend naar kantoor gaan, boodschappen doen of door één van de vele parken rijden. Fijn dat het verkeer gewend is aan fietsers. Onderweg ziet u verschillende highlights, zoals het Keizerlijk Paleis, Ueno Park en Tokyo Station (wat veel wegheeft van Amsterdam Centraal). U geniet – het is alsof je alles vanaf de fiets extra goed beleeft. Verbaasd ontdekt u dat u nauwelijks getoeter hoort. En dat met bijna 40 miljoen inwoners! Iedereen respecteert beleefd de verkeersregels. Na ongeveer drie uur eindigt u de fietstocht in de authentieke wijk Asakusa. Hier heeft u vrije tijd om Asakusa te ontdekken, te lunchen en de beroemde Sensoji-tempel te bezoeken. Beslis zelf wat u ’s middags onderneemt. Uw reisleider adviseert u graag. Misschien sluit u de avond af met een microfoon in uw hand? In het Shibuya-district is KTV (karaoke) razend populair.

Goed om te weten

Het is noodzakelijk om de optionele fietstocht in Tokyo voor vertrek te reserveren (uiterlijk 60 dagen voor vertrek). Ter plaatse is er vaak geen beschikbaarheid meer.

Weetje

Japanners buigen veel. Het type buiging af van persoon en situatie (respect of dankbaarheid tonen, je verontschuldigen of iemand begroeten). Hoe dieper gebogen, hoe groter het respect. De informele hoofdknik is alleen voor goede kennissen.

DAG
14

Tokyo

jp_alg_tokyoday.jpg
Tokyo verder ontdekken met de reisleider of zelf uw favoriete plekken ontdekken
Introductie Sumo Worstelen (optionele excursie in de ochtend)
Tokyo Foodie Experience (optionele excursie in de avond)
Derde overnachting in Tokyo

In Tokyo is elke minuut van de dag wel iets te beleven. De optionele fietstocht was een leuke kennismaking. Misschien bezoekt u sommige plekken graag nog een keer? De reisleider heeft allerlei suggesties en vergezelt u graag. Een andere optie is zelf op pad gaan. Sta bijvoorbeeld vroeg op en bezoek de immense Toyosu-vismarkt. Japanse chefs kopen hier hun verse tonijn, zalm, zeevruchten, schelpdieren, zeewier en kaviaar. Benieuwd naar het moderne Tokyo? Ga dan naar Odaiba (of ‘Daiba’). Het kunstmatige eiland is populair onder hippe Japanse jongeren. In Harajuku en Akihabara ziet u op straat als striphelden verklede jonge mangafans. Zij vermaken zich hier met hypermodern amusement, computerspellen en winkelcentra. Maak ’s avonds eventueel kennis met traditionele Japanse cultuur. Het Kabuki-za Theater in Ginza is legendarisch. Het theaterspektakel dat u hier ziet is volgens veel reizigers een echte highlight.

DAG
15

Tokyo - Shin-Hakodate (Hokkaido) - Hakodate

jp_al_hakodate_fortgoryokakualg.jpg
Vertrek Tokyo
Vrije middag: Hakodate zelf verkennen
Overnachten in historische havenstad Hakodate

We nemen afscheid van het fascinerende Tokyo. Onze koffers reizen alvast vooruit naar Toyako, waar we vanaf morgen twee nachten slapen. Met handbagage voor onze aanstaande overnachting in de historische havenstad Hakodate, stappen we ’s morgens op de Shinkansen-trein. In ruim 4,5 uur rijden we via Shin-Hakodate naar Hakodate. Onderweg komen we door de beroemde Seikan-tunnel: één van de langste onderzeetunnels ter wereld. Verken Hakodate na aankomst zelfstandig in uw eigen tempo. Bezoek bijvoorbeeld het Goryokaku-fort uit het Edo-tijdperk, een lokale publiekstrekker. Of wandel langs de bijzondere 19e-eeuwse gebouwen in de wijk Motomachi. Zin in shoppen? Breng uw vrije middag dan door bij de haven (Bay Area). In de voormalige pakhuizen zitten nu leuke winkels met souvenirs, kleding, Japanse snoepjes en andere lekkernijen. Ga aan het eind van de middag eventueel naar de Hakodate-berg en neem de kabelbaan naar boven. Na zonsondergang heb je van bovenaf een magisch uitzicht over de verlichte stad! Zoek ’s avonds een gezellig restaurant uit voor een ongetwijfeld smakelijk diner op eigen gelegenheid. Hakodate staat bekend om zijn voortreffelijke vis- en schaaldieren.

Goed om te weten

Vandaag nemen we alleen handbagage mee voor onze overnachting in Hakodate. Onze koffers reizen vooruit naar ons hotel in Toyako (bagagetransportservice), waar we in totaal 2 nachten slapen.

Weetje

Het 15e-eeuwse Hakodate behoort tot de weinige oudere steden op het eiland Hokkaido. Het was één van de eerste havensteden die Japan openstelde voor handel na de ‘sakoku’: de 150 jaar durende periode van isolement.

DAG
16

Hakodate - Toyako - Toyako Onsen

jp_al_toyako_crater.jpg
Vertrek Hakodate
Vrije middag
Vulkaankraters bekijken: Kompirayama Walking Trail, incl. Usuzan West Crater Observatory (optioneel)
Eerste overnachting in vulkanisch Toyako Onsen

Na het ontbijt rijden we met de lokale express-trein naar Toyako: een kleine plaats vlakbij het Toya-meer. Bekijk tijdens de ongeveer 2 uur durende treinrit eventueel alvast wat informatie over Toyako – u bepaalt zelf of u vanmiddag uitrust in het hotel, de vulkanische omgeving op eigen gelegenheid verkent, of de Kompirayama Walking Trail maakt (optioneel). Toyako Onsen staat bekend om zijn resorts met heetwaterbronnen en het startpunt van de Kompirayama Walking Trail. Kiest u voor de fascinerende wandelroute? Draag dan stevige wandelschoenen, dat loopt wel zo lekker op deze ondergrond. Tijdens de wandeling ziet u de overweldigende gevolgen van de vulkaanuitbarsting in 2000. U bekijkt twee destijds ontstane kraters en passeert verwoeste huizen, bruggen en badhuizen. Ontzagwekkend dat dit soort erupties vaak hele nieuwe meren, bergen en valleien vormt. Wat is de natuur toch krachtig! Afhankelijk van uw wandelsnelheid en conditie duurt de tocht ongeveer een uur. Heeft u nog energie, wandel dan eventueel door (20-30 minuten) naar de Usuzan West Crater Observatory: de panoramische uitzichten over het betoverend blauwe Lake Toya en jonge kraters ten westen van Mt. Uzu zijn adembenemend.

Goed om te weten

De Kompirayama Walking Trail en het Usuzan West Crater Observatory zijn gesloten tussen november en half april.

Weetje

Het gebied rond het Toya-meer is vulkanisch erg actief. Na de uitbarsting van Mt. Usu in 2006 ontstonden er meer dan 60 nieuwe kraters. Tijdens de optionele Kompirayama Walking Trail ervaart u hoe sterk vulkanen de omgeving beïnvloeden.

DAG
17

Toyako Onsen

jp_al_toyako_laketoya.jpg
Fietsen rond het Toya-meer (optionele excursie; alleen vooraf te boeken)
Vrije middag
Tweede overnachting Toyako Onsen

U kunt de dag beginnen met een leuke optionele fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staat bekend om zijn heetwaterbronnen, vulkanisch gebergte en diepblauwe kratermeren. De fietsroute staat duidelijk aangegeven. Geruststellend dat de mooie, 5 uur durende rit (ca. 40 kilometer) ook aantrekkelijk is voor ongeoefende fietsers: de weg is vrij vlak. Bovendien hebben de fietsen versnellingen. Zo geniet u volop van de mooie omgeving! Stop onderweg als u wilt bij een café voor een verfrissend drankje en een korte pauze. Natuurlijk maakt u ook diverse tussenstops om de imposante omliggende kraterwanden, het beeldschone Toya-meer en de kunstwerken die op verschillende plekken langs de route staan te fotograferen. ’s Middags luncht u op eigen gelegenheid. Bedenk alvast wat u tijdens uw vrije middag graag doet of bekijkt: dit is onze laatste dag in Toyako. Morgen reizen we verder.

Goed om te weten

We nemen vandaag alleen handbagage mee voor 1 overnachting in Asahikawa. Onze koffers arriveren morgen in ons hotel in Asahikawa (bagagetransportservice), waar we in totaal 2 nachten slapen.

Goed om te weten

Het is noodzakelijk om de optionele fietstocht rond het Toya-meer voor vertrek te reserveren (uiterlijk 60 dagen voor vertrek). Ter plaatse is er vaak geen beschikbaarheid meer.

Weetje

Ongeveer 10% van het eiland Hokkaido is nationaal park. In deze ongerepte natuurgebieden met oerbossen, vulkaanmeren, bergen en vlaktes leven verschillende diersoorten, zoals herten, beren en bijzondere vogels.

DAG
18

Toyako Onsen - Toyako - Sapporo - Asahikawa

jp_al_biei.jpg
Vertrek Toyako Onsen
Vrije middag
Bezoek Asahiyama Zoo (optioneel)
Fietsen in Biei (optioneel)
Eerste overnachting in Asahikawa

We reizen verder! In zo’n 3,5 uur brengt de lokale express-trein ons via Sapporo naar Asahikawa, waar we twee nachten slapen. Breng uw vrije middag na aankomst door zoals u wilt. Rust lekker uit, proef de sfeer in Asahikawa, of bezoek optioneel de dierentuin als u wilt. Maakt u graag een fietstocht door het pittoreske landschap rond Biei (optioneel)? De agrarische omgeving met glooiende heuvels en uitgestrekte velden met landbouwproducten en bloemen (afhankelijk van het seizoen) is een favoriet fietsgebied onder reizigers met een gemiddelde conditie. Met uw JR-treinpas reist u in ongeveer 1 uur naar Biei. Kies zelf wat u het meest aanspreekt: de zuidelijke Panoramic Road of de noordwestelijke Patchwork Road. Verkent u de Panoramic Road (ca. 10-15 kilometer)? Dan fietst u langs oogstrelende landschappen, zoals de prachtig begroeide Shikisai Hill. Misschien stopt u ook graag bij Takushinkan, een expositieruimte met mooie landschapsfoto’s. Kiest u de landelijke Patchwork Road (ca. 10 kilometer)? Een grappig idee dat u hier misschien beroemde bomen passeert: Japanse reclamemakers gebruikten bepaalde karakteristieke exemplaren voor bekende commercials. Sommige bomen hebben zelfs namen! ’s Avonds ontdekt u in Asahikawa ongetwijfeld een gezellig restaurant waar u graag dineert.

Weetje

Maak tijdens uw vrije middag in Asahikawa eventueel een mooie fietstocht in Biei (optioneel). Biei is een kleine stad omgeven door een schilderachtig landschap van licht glooiende heuvels en uitgestrekte velden. Er zijn twee prachtige fietsroutes.

DAG
19

Daisetsuzan Nationaal Park

jp_al_daisetsuzan.jpg
Bezoek Daisetsuzan Nationaal Park
Tweede overnachting in Asahikawa

Een leuk vooruitzicht! We gaan de hele dag genieten van het Daisetsuzan Nationaal Park: een ongerept natuurgebied met hoge bergen. Vandaag stappen we in Asahikawa op een lokale bus naar Asahidake Onsen (1100 meter), waar we een gondel nemen naar het Sugatami-bergstation (1600 meter hoogte). Hier kiest u wat het beste aansluit bij uw fysieke conditie en de weersomstandigheden. Maakt u graag een redelijk uitdagende 4,5 uur durende wandeling naar de top van Mt. Asahidake (2291 meter hoogte) en terug? Of verkent u liever rustig het dorp en de nabije omgeving tijdens een minder inspannende wandeling van ongeveer 1 uur? Bij helder weer zijn de vergezichten vanaf deze hoogste berg van Hokkaido ronduit fenomenaal. Wat is de natuur hier nog puur! Begrijpelijk dat dit gebied bekendstaat als paradijs voor outdoor-liefhebbers en wilde dieren als herten en bruine beren. Aan het eind van de middag gaan we samen terug naar ons hotel in Asahikawa. Onderweg wisselt u ervaringen uit met uw medereizigers: wat een enerverende dag.

Goed om te weten

Zoals we inmiddels gewend zijn, hebben we alleen handbagage bij ons voor de eerste overnachting in Sapporo. De bagagetransportservice levert onze grote bagage morgen af in het hotel in Sapporo, waar we in totaal 2 nachten slapen.

Goed om te weten

Het Daisetsuzan Nationaal Park bestaat uit ongerepte wildernis en bergen van ruim 2000 meter hoog. Laten uw conditie en het weer het toe, beklim vandaag dan eventueel Mt. Asahidake: Hokkaido’s hoogste berg. Een weergaloze ervaring!

Weetje

Berggebieden als Daisetsuzan Nationaal Park staan bekend om wisselende weersomstandigheden. Houd daarom rekening met uw kleding. Draag stevige schoenen met een goed profiel en neem voor de zekerheid een wind- en waterdichte jas, zonnebril en handschoenen mee tegen mogelijke nattigheid, wind of kou.

DAG
20

Asahikawa - Sapporo

jp_al_sapporoalg1.jpg
Vertrek Asahikawa
Vrije middag: zelf sfeer proeven in Sapporo
Eerste overnachting in culinair walhalla Sapporo

’s Morgens vertrekken we naar Sapporo (ca. 2 miljoen inwoners), de hoofdstad van Hokkaido. Na aankomst kunt u het levendige Sapporo zelf verkennen. Ga tijdens uw vrije middag bijvoorbeeld naar de Central Whole Market en koop er verse zeevruchten – veel omliggende kleine restaurants bereiden deze graag voor u. Of wandel door het kunstzinnige Moerenuma Park, ontworpen door de bekende landschapsarchitect en beeldhouwer Isamu Naguchi. Fascinerend hoe hij deze vroegere vuilnisbelt veranderde in een karakteristiek landschapskunstwerk. In het park ziet u verschillende handgemaakte bezienswaardigheden – van een glazen piramide tot een watershow met fonteinen. Sapporo Station, het centraal gelegen treinstation, is een andere lokale trekpleister. In de JR Tower op het stationsgebouw vindt u het T38 Observation Deck, een geliefd uitkijkpunt over de stad. Shopliefhebbers vinden de omliggende winkelcentra vast onweerstaanbaar. Proef ook zeker enkele lokale specialiteiten: Sapporo is de thuisbasis van veel bekende Japanse gerechten. De ramen (noedelsoep) uit Sapporo staat zelfs op de lijst van cultureel erfgoed van Japan.

Weetje

Sapporo doet veel mensen nog altijd denken aan de Olympische Winterspelen, die hier in 1972 plaatsvonden. Het huidige Sapporo staat onder meer bekend om zijn geweldige eetcultuur en het populaire Sapporo-bier, dat ook in Nederland te koop is.

DAG
21

Sapporo

jp_al_sapporobeermuseumalg.jpg
Vrije dag: met de reisleider (optioneel) of zelf op pad
Tweede overnachting in Sapporo

Na het ontbijt kunt u met de reisleider een leuke ochtendexcursie maken naar de Historic Village of Hokkaido (Kaitako no Mura), een openluchtmuseum in de buitenwijken van Sapporo. Hier staan zo’n zestig typische Hokkaido-gebouwen uit de Meiji- en Taishop-tijd (1868-1926). Een historisch belangrijke fase. Leuk om de sfeer van het vroegere Japan zo levensecht te ervaren. In het Sapporo Beer Museum maakt u hierna kennis met de rijke biergeschiedenis van Hokkaido. Het sinds 1877 lokaal gebrouwen Sapporo-bier is één van Japans oudste en populairste biermerken. Misschien kende u het al: het is ook in Nederland te koop. Bepaal ’s middags zelf wat u graag doet. Bezoek bijvoorbeeld de Hokkaido Shrine (Hokkaido Jingu), gewijd aan keizer Meji. Dit is een belangrijke plek voor aanhangers van de Shinto-religie. Zoetekauwen gaan waarschijnlijk graag naar Shiroi Koibito Park. Dit themapark, gesponsord door lokale chocoladefabrikant Ishiya, draait helemaal om chocola en koekjes. Volg een workshop koekjes maken, zie mensen aan het werk in de koekjesfabriek, bekijk een chocoladetentoonstelling, of proef iets zoets in het bijbehorende café of restaurant. Geniet vandaag als u wilt ook van de hartige lekkernijen waar Sapporo om bekendstaat, zoals ‘jingisukan’: een gerecht met gegrild lamsvlees, vernoemd naar Genghis Khan.

DAG
22

Sapporo - Amsterdam

jp_al_sapporoalg6.jpg
Vrije ochtend
Vertrek Sapporo
Terugvlucht naar Amsterdam

Aan het begin van de middag vertrekken we in een klein uurtje met de express-trein naar het vliegveld van Sapporo. Hier stappen we op onze vlucht naar Amsterdam. Als u uw stoelriem vastmaakt beseft u hoe goed u Japan, de cultuur, mensen, natuur en geschiedenis de afgelopen weken leerde kennen. Op deze Japan-reis ontdekte u zo veel uiteenlopende, mooie en bijzondere plekken!

DAG
23

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam Schiphol
Afscheid nemen van het reisgezelschap

's Ochtends zet het toestel de daling in: onze reis zit er nu echt op. Op Schiphol wisselt u telefoonnummers en e-mailadressen uit. Dan neemt u afscheid van uw reisgenoten. Grote kans dat u de komende tijd een lichte vorm van heimwee naar Japan ervaart: wat een fascinerend land en wat een onvergetelijke rondreis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 9 opties )+Open-Sluiten

> Meer beleven tijdens uw reis?

( 1 t/m 3 van 9 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis nog meer te beleven. Natuurlijk realiseren wij ons dat het bezoek aan Tokyo en Kyoto een hoogtepunt van uw reis zal zijn. Daarom geven wij u de mogelijkheid om tegen een meerprijs een optionele fietstocht in beide steden bij te boeken. Ter plaatse is er vaak geen beschikbaarheid meer is. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Kyoto - Het alledaagse leven in Kyoto ontdekken per fiets

Net als Tokyo is Kyoto een fijne stad om te fietsen. Na het ontbijt maakt u een gezellige drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezie...

v.a.67

Bekijk meer infoSluit meer info

Net als Tokyo is Kyoto een fijne stad om te fietsen. Na het ontbijt maakt u een gezellige drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezienswaardigheden, ook het gewone dagelijkse leven te leren kennen. De stad is grotendeels vlak. Dat fietst lekker! U fietst door de geishawijken Miyagawacho en Gion, langs de rivieren en over het terrein van het Keizerlijk Paleis. Onderweg ziet u Maiko (geisha's in opleiding) wandelen over straat langs de Machiya (traditionele houten koopvaardijhuizen) en Ochaya (theehuizen). Fietsen langs Shirakawa-rivier geeft u de kans om in het juiste seizoen kersenbloesem te zien, maar ook de rest van het jaar is het hier schitterend door de prachtige treurwilgen.

Duur: 3 uur
Inclusief: fietshuur en Engelssprekende gids
Minimaal 4 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 3 uur
Engelssprekende gids.

Sluit meer info

Tokyo - Tokyo verkennen op de fiets

Na het ontbijt maakt u een fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners...

v.a.73

Bekijk meer infoSluit meer info

Na het ontbijt maakt u een fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners fietsend naar kantoor gaan, boodschappen doen of door één van de vele parken rijden. Fijn dat het verkeer gewend is aan fietsers. Onderweg ziet u verschillende highlights, zoals het Keizerlijk Paleis, Ueno Park en Tokyo Station (wat veel wegheeft van Amsterdam Centraal). U geniet – het is alsof je alles vanaf de fiets extra goed beleeft. Verbaasd ontdekt u dat u nauwelijks getoeter hoort. En dat met bijna 40 miljoen inwoners! Iedereen respecteert beleefd de verkeersregels. Na ongeveer drie uur eindigt u de fietstocht in de authentieke wijk Asakusa. Hier heeft u vrije tijd om Asakusa te ontdekken, te lunchen en de beroemde Senso-ji-tempel te bezoeken.

Duur: 3 uur
Inclusief: fietshuur, helm, Engelssprekende gids, flesje water en snack
Minimaal 2 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 3 uur
Engelssprekende gids
Flesje water en snack.

Sluit meer info

Toyako - Fietsen rond het Toya-meer

Na het ontbijt maakt u een fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staa...

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Na het ontbijt maakt u een fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staat bekend om zijn heetwaterbronnen, vulkanisch gebergte en diepblauwe kratermeren. De fietsroute staat duidelijk aangegeven. Geruststellend dat de mooie, 5 uur durende rit (ca. 40 kilometer) ook aantrekkelijk is voor ongeoefende fietsers: de weg is vrij vlak. Bovendien hebben de fietsen versnellingen. Zo geniet u volop van de mooie omgeving! Stop onderweg als u wilt bij een café voor een verfrissend drankje en een korte pauze. Natuurlijk maakt u ook diverse tussenstops om de imposante omliggende kraterwanden, het beeldschone Toya-meer en de kunstwerken die op verschillende plekken langs de route staan te fotograferen.

Duur: 5 uur
Inclusief: fietshuur
Minimaal 2 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 5 uur.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 4 t/m 6 van 6 opties )

Sushi workshop

Tokyo - Sushi Workshop

Dit is een unieke kans om sushi te leren maken van een ervaren Japanse Sushi chef! Leer de handige kneepjes van het vak en creëer uw eigen Maki en Nigiri. Aan het einde van de les kunt u genieten van de eigen gemaakte gerechten.

Prijs is 11550 JPY per persoon - 2-3 deelnemers.
Prijs is 7150 JPY per persoon - 4-20 deelnemers.
Sumo Worstelen

Tokyo - Introductie Sumo Worstelen

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belang...

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belangrijk is, zijn er geen gewichtsklassen. Lichte worstelaars maken daardoor bij de profs maar weinig kans in de ring.

U krijgt inzicht in deze kunst in het trainingscentrum van Tokyo. U zult meer leren over het bestaan van sumo en de fundamentele regels van het spel. U zit comfortabel op een kussen op de vloer terwijl u de oefening bekijkt. Als blijk van respect voor de worstelaars wordt u gevraagd stil te zijn tijdens het kijken.

De training vindt plaats in de ochtend (rond 07.30 of 08.30 uur); een goed begin van de dag in deze levendige hoofdstad!

Een training bijwonen is helaas vrij beperkt mogelijk en op zondag vindt er geen training plaats.

Onderstaand de periodes wanneer deze excursie wel kan worden uitgevoerd (onder voorbehoud van wijzigingen):
1-29 april
1-9 en 11-24 mei
3-19 juni
29-31 juli
1-21 en 27-31 augustus
1-5, 7-20 en 30 september
1-23 oktober
10-27 december.Prijs is 12100 JPY per persoon - 1-2 deelnemers.
Prijs is 11000 JPY per persoon - 3-10 deelnemers.
Prijs is 10450 JPY per persoon - 11-20 deelnemers.

Meer info

Minder info

Tokyo Foodie Tour

Tokyo - Tokyo Foodie Experience

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakaya's genoemd....

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakaya's genoemd. De menu's zijn over het algemeen in het Japans en de bediening spreekt geen Engels, gelukkig staan er vaak foto's van de gerechten afgebeeld.

Tijdens deze excursie brengt u 's avonds een bezoek aan Asakusa, het oude gedeelte van Tokyo. Hier eet u bij een lokale Izakaya en geniet u van een Japanse barbecue en hotpot. Een aantal van de gerechten kunt u op een houtskool vuur bereiden. De tafel wordt voor twee uur gereserveerd en u wordt naast het overheerlijke eten voorzien van gratis alcoholische en non-alcoholische drankjes. De atmosfeer is knus en gezellig. Kortom de perfecte plek om de dag af te sluiten!Prijs is 9900 JPY per persoon - 5 deelnemers.
Prijs is 9625 JPY per persoon - 6 deelnemers.
Prijs is 9429 JPY per persoon - 7 deelnemers.
Prijs is 9282 JPY per persoon - 8 deelnemers.
Prijs is 9167 JPY per persoon - 9 deelnemers.
Prijs is 9075 JPY per persoon - 10 deelnemers.
Prijs is 9000 JPY per persoon - 11 deelnemers.
Prijs is 8938 JPY per persoon - 12 deelnemers.
Prijs is 8885 JPY per persoon - 13 deelnemers.
Prijs is 8840 JPY per persoon - 14 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - vanaf 15 deelnemers.
Start rond 18.30 uur.

Meer info

Minder info

Tea Ceremony

Kyoto - Japanse theeceremonie

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ...

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ceremonie zijn allerlei gebruiken verbonden, u dient bijvoorbeeld altijd te buigen wanneer u de thee in ontvangst neemt. De lokale gids zal u begeleiden tijdens het ritueel en licht de gebruiken toe!Prijs is 6600 JPY per persoon - 2 deelnemers.
Prijs is 5390 JPY per persoon - 3-20 deelnemers.
Start om 09.30 uur, 12.30 uur of 15.00 uur.

Meer info

Minder info

Samurai Kembi

Kyoto - Samurai Kembi Workshop

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze da...

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze dans uitvoerde om zichzelf te versterken en moediger te maken.

Tijdens deze les draagt u de traditionele kleding en leert u alles over de etiquette van een samurai. U gaat leren hoe om te gaan met een Japans zwaard en, als blijkt dat u talent heeft, kunt u ook proberen om de traditionele waaier te gebruiken.
De workshop bestaat uit 1 uur show en 1 uur les. Voor show worden er ook losse kaarten verkocht en hou er dan ook rekening mee dat het in het begin drukker kan zijn. Bij de lessen zijn er uiteindelijk minder deelnemers.Prijs is 9900 JPY per persoon - 2-20 deelnemers.
Start rond 17.00 uur (maandag t/m zaterdag). Op zondag is deze excursie helaas niet mogelijk.
Duur: ca. 2 uur (1 uur show en 1 uur les).

Meer info

Minder info

Kyoto Maiko

Kyoto - Maiko optreden inclusief diner

Wees getuige van de schoonheid en elegantie van de Maiko (geisha's in opleiding) tijdens een twee uur durende avond van cultuur, entertainment en heerlijk eten. U geniet van een Japanse kaiseki, een feestmaaltijd dat bestaat uit meerdere gangen. De g...

Wees getuige van de schoonheid en elegantie van de Maiko (geisha's in opleiding) tijdens een twee uur durende avond van cultuur, entertainment en heerlijk eten. U geniet van een Japanse kaiseki, een feestmaaltijd dat bestaat uit meerdere gangen. De gerechten zijn afkomstig uit de traditionele keuken en bestaan uit verse, seizoensgebonden ingrediënten. Bewonder de elegantie van de Maiko en geniet van de traditionele muziek en dans – een bijzondere ervaring die nog steeds een zeldzaamheid is voor buitenlanders in Japan. Naast het overheerlijke eten wordt u voorzien van water (alcoholische en non-alcoholische drankjes zijn niet inbegrepen). Kortom de perfecte plek om uw verblijf in Kyoto mee af te sluiten!Prijs is 9900 JPY per persoon - 5 deelnemers.
Prijs is 9625 JPY per persoon - 6 deelnemers.
Prijs is 9429 JPY per persoon - 7 deelnemers.
Prijs is 9282 JPY per persoon - 8 deelnemers.
Prijs is 9167 JPY per persoon - 9 deelnemers.
Prijs is 9075 JPY per persoon - 10 deelnemers.
Prijs is 9000 JPY per persoon - 11 deelnemers.
Prijs is 8938 JPY per persoon - 12 deelnemers.
Prijs is 8885 JPY per persoon - 13 deelnemers.
Prijs is 8840 JPY per persoon - 14 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - vanaf 15 deelnemers.
Start rond 19.00 uur.

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Japan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. In sommige steden zal er een Engelssprekende, lokale gids aansluiten. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Japan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

23 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 779

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage
Bustickets Fukuoka - Nagasaki, Kanazawa - Shirakawago - Takayama - Matsumoto, Toyako - Toyako Onsen v.v. en Asahikawa - Asahidake Onsen (Daisetsuzan Nationaal Park) v.v.
Treinticket Nagasaki - Hiroshima, Asahikawa - Sapporo en Sapporo - luchthaven
14-daagse Japan Rail Pass van dag 5 t/m 19 (onbeperkt treinen op het netwerk van Japan Railways)
Bagageopslag in Shirakawago
Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 22
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Stadstour Nagasaki inclusief vervoer, entreegelden en Engelssprekende gids
Bezoek aan het heilige eiland Miyajima*, inclusief vervoer
Rondleiding Vredespark Hiroshima inclusief vervoer, entreegelden en Engelssprekende gids
Verkenning Kyoto met de reisleider
Stadstour Kanazawa inclusief bezoek aan de Kenrokuen Garden*, Kasteel Kanazawa en de geishawijk Higashi Chaya
Bezoek aan UNESCO's Shirakawago
Bezoek aan Miyagawa ochtendmarkt
Sake-proeverij in Takayama en bezoek aan Takayama Jinya*
Bezoek aan het Kasteel van Matsumoto*
Verkenning Tokyo met de reisleider
Wandel over het Kompirayama Walking Trail (optioneel)
Bezoek Daisetsuzan Nationaal Park*, inclusief vervoer
Verkenning Sapporo met de reisleider.
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. € 41 p.p. (omgerekend ca. 4750 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
6x bagagetransportservice (1 stuk van max. 20 kg): ca. € 92 p.p. (omgerekend ca. 10900 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien (reisleiding)
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 24

+- Extra's

( 9 opties )+Open-Sluiten

> Meer beleven tijdens uw reis?

( 1 t/m 3 van 9 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis nog meer te beleven. Natuurlijk realiseren wij ons dat het bezoek aan Tokyo en Kyoto een hoogtepunt van uw reis zal zijn. Daarom geven wij u de mogelijkheid om tegen een meerprijs een optionele fietstocht in beide steden bij te boeken. Ter plaatse is er vaak geen beschikbaarheid meer is. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Kyoto - Het alledaagse leven in Kyoto ontdekken per fiets

Net als Tokyo is Kyoto een fijne stad om te fietsen. Na het ontbijt maakt u een gezellige drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezie...

v.a.67

Bekijk meer infoSluit meer info

Net als Tokyo is Kyoto een fijne stad om te fietsen. Na het ontbijt maakt u een gezellige drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezienswaardigheden, ook het gewone dagelijkse leven te leren kennen. De stad is grotendeels vlak. Dat fietst lekker! U fietst door de geishawijken Miyagawacho en Gion, langs de rivieren en over het terrein van het Keizerlijk Paleis. Onderweg ziet u Maiko (geisha's in opleiding) wandelen over straat langs de Machiya (traditionele houten koopvaardijhuizen) en Ochaya (theehuizen). Fietsen langs Shirakawa-rivier geeft u de kans om in het juiste seizoen kersenbloesem te zien, maar ook de rest van het jaar is het hier schitterend door de prachtige treurwilgen.

Duur: 3 uur
Inclusief: fietshuur en Engelssprekende gids
Minimaal 4 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 3 uur
Engelssprekende gids.

Sluit meer info

Tokyo - Tokyo verkennen op de fiets

Na het ontbijt maakt u een fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners...

v.a.73

Bekijk meer infoSluit meer info

Na het ontbijt maakt u een fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners fietsend naar kantoor gaan, boodschappen doen of door één van de vele parken rijden. Fijn dat het verkeer gewend is aan fietsers. Onderweg ziet u verschillende highlights, zoals het Keizerlijk Paleis, Ueno Park en Tokyo Station (wat veel wegheeft van Amsterdam Centraal). U geniet – het is alsof je alles vanaf de fiets extra goed beleeft. Verbaasd ontdekt u dat u nauwelijks getoeter hoort. En dat met bijna 40 miljoen inwoners! Iedereen respecteert beleefd de verkeersregels. Na ongeveer drie uur eindigt u de fietstocht in de authentieke wijk Asakusa. Hier heeft u vrije tijd om Asakusa te ontdekken, te lunchen en de beroemde Senso-ji-tempel te bezoeken.

Duur: 3 uur
Inclusief: fietshuur, helm, Engelssprekende gids, flesje water en snack
Minimaal 2 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 3 uur
Engelssprekende gids
Flesje water en snack.

Sluit meer info

Toyako - Fietsen rond het Toya-meer

Na het ontbijt maakt u een fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staa...

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Na het ontbijt maakt u een fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staat bekend om zijn heetwaterbronnen, vulkanisch gebergte en diepblauwe kratermeren. De fietsroute staat duidelijk aangegeven. Geruststellend dat de mooie, 5 uur durende rit (ca. 40 kilometer) ook aantrekkelijk is voor ongeoefende fietsers: de weg is vrij vlak. Bovendien hebben de fietsen versnellingen. Zo geniet u volop van de mooie omgeving! Stop onderweg als u wilt bij een café voor een verfrissend drankje en een korte pauze. Natuurlijk maakt u ook diverse tussenstops om de imposante omliggende kraterwanden, het beeldschone Toya-meer en de kunstwerken die op verschillende plekken langs de route staan te fotograferen.

Duur: 5 uur
Inclusief: fietshuur
Minimaal 2 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 5 uur.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 4 t/m 6 van 6 opties )

Sushi workshop

Tokyo - Sushi Workshop

Dit is een unieke kans om sushi te leren maken van een ervaren Japanse Sushi chef! Leer de handige kneepjes van het vak en creëer uw eigen Maki en Nigiri. Aan het einde van de les kunt u genieten van de eigen gemaakte gerechten.

Prijs is 11550 JPY per persoon - 2-3 deelnemers.
Prijs is 7150 JPY per persoon - 4-20 deelnemers.
Sumo Worstelen

Tokyo - Introductie Sumo Worstelen

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belang...

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belangrijk is, zijn er geen gewichtsklassen. Lichte worstelaars maken daardoor bij de profs maar weinig kans in de ring.

U krijgt inzicht in deze kunst in het trainingscentrum van Tokyo. U zult meer leren over het bestaan van sumo en de fundamentele regels van het spel. U zit comfortabel op een kussen op de vloer terwijl u de oefening bekijkt. Als blijk van respect voor de worstelaars wordt u gevraagd stil te zijn tijdens het kijken.

De training vindt plaats in de ochtend (rond 07.30 of 08.30 uur); een goed begin van de dag in deze levendige hoofdstad!

Een training bijwonen is helaas vrij beperkt mogelijk en op zondag vindt er geen training plaats.

Onderstaand de periodes wanneer deze excursie wel kan worden uitgevoerd (onder voorbehoud van wijzigingen):
1-29 april
1-9 en 11-24 mei
3-19 juni
29-31 juli
1-21 en 27-31 augustus
1-5, 7-20 en 30 september
1-23 oktober
10-27 december.Prijs is 12100 JPY per persoon - 1-2 deelnemers.
Prijs is 11000 JPY per persoon - 3-10 deelnemers.
Prijs is 10450 JPY per persoon - 11-20 deelnemers.

Meer info

Minder info

Tokyo Foodie Tour

Tokyo - Tokyo Foodie Experience

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakaya's genoemd....

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakaya's genoemd. De menu's zijn over het algemeen in het Japans en de bediening spreekt geen Engels, gelukkig staan er vaak foto's van de gerechten afgebeeld.

Tijdens deze excursie brengt u 's avonds een bezoek aan Asakusa, het oude gedeelte van Tokyo. Hier eet u bij een lokale Izakaya en geniet u van een Japanse barbecue en hotpot. Een aantal van de gerechten kunt u op een houtskool vuur bereiden. De tafel wordt voor twee uur gereserveerd en u wordt naast het overheerlijke eten voorzien van gratis alcoholische en non-alcoholische drankjes. De atmosfeer is knus en gezellig. Kortom de perfecte plek om de dag af te sluiten!Prijs is 9900 JPY per persoon - 5 deelnemers.
Prijs is 9625 JPY per persoon - 6 deelnemers.
Prijs is 9429 JPY per persoon - 7 deelnemers.
Prijs is 9282 JPY per persoon - 8 deelnemers.
Prijs is 9167 JPY per persoon - 9 deelnemers.
Prijs is 9075 JPY per persoon - 10 deelnemers.
Prijs is 9000 JPY per persoon - 11 deelnemers.
Prijs is 8938 JPY per persoon - 12 deelnemers.
Prijs is 8885 JPY per persoon - 13 deelnemers.
Prijs is 8840 JPY per persoon - 14 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - vanaf 15 deelnemers.
Start rond 18.30 uur.

Meer info

Minder info

Tea Ceremony

Kyoto - Japanse theeceremonie

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ...

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ceremonie zijn allerlei gebruiken verbonden, u dient bijvoorbeeld altijd te buigen wanneer u de thee in ontvangst neemt. De lokale gids zal u begeleiden tijdens het ritueel en licht de gebruiken toe!Prijs is 6600 JPY per persoon - 2 deelnemers.
Prijs is 5390 JPY per persoon - 3-20 deelnemers.
Start om 09.30 uur, 12.30 uur of 15.00 uur.

Meer info

Minder info

Samurai Kembi

Kyoto - Samurai Kembi Workshop

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze da...

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze dans uitvoerde om zichzelf te versterken en moediger te maken.

Tijdens deze les draagt u de traditionele kleding en leert u alles over de etiquette van een samurai. U gaat leren hoe om te gaan met een Japans zwaard en, als blijkt dat u talent heeft, kunt u ook proberen om de traditionele waaier te gebruiken.
De workshop bestaat uit 1 uur show en 1 uur les. Voor show worden er ook losse kaarten verkocht en hou er dan ook rekening mee dat het in het begin drukker kan zijn. Bij de lessen zijn er uiteindelijk minder deelnemers.Prijs is 9900 JPY per persoon - 2-20 deelnemers.
Start rond 17.00 uur (maandag t/m zaterdag). Op zondag is deze excursie helaas niet mogelijk.
Duur: ca. 2 uur (1 uur show en 1 uur les).

Meer info

Minder info

Kyoto Maiko

Kyoto - Maiko optreden inclusief diner

Wees getuige van de schoonheid en elegantie van de Maiko (geisha's in opleiding) tijdens een twee uur durende avond van cultuur, entertainment en heerlijk eten. U geniet van een Japanse kaiseki, een feestmaaltijd dat bestaat uit meerdere gangen. De g...

Wees getuige van de schoonheid en elegantie van de Maiko (geisha's in opleiding) tijdens een twee uur durende avond van cultuur, entertainment en heerlijk eten. U geniet van een Japanse kaiseki, een feestmaaltijd dat bestaat uit meerdere gangen. De gerechten zijn afkomstig uit de traditionele keuken en bestaan uit verse, seizoensgebonden ingrediënten. Bewonder de elegantie van de Maiko en geniet van de traditionele muziek en dans – een bijzondere ervaring die nog steeds een zeldzaamheid is voor buitenlanders in Japan. Naast het overheerlijke eten wordt u voorzien van water (alcoholische en non-alcoholische drankjes zijn niet inbegrepen). Kortom de perfecte plek om uw verblijf in Kyoto mee af te sluiten!Prijs is 9900 JPY per persoon - 5 deelnemers.
Prijs is 9625 JPY per persoon - 6 deelnemers.
Prijs is 9429 JPY per persoon - 7 deelnemers.
Prijs is 9282 JPY per persoon - 8 deelnemers.
Prijs is 9167 JPY per persoon - 9 deelnemers.
Prijs is 9075 JPY per persoon - 10 deelnemers.
Prijs is 9000 JPY per persoon - 11 deelnemers.
Prijs is 8938 JPY per persoon - 12 deelnemers.
Prijs is 8885 JPY per persoon - 13 deelnemers.
Prijs is 8840 JPY per persoon - 14 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - vanaf 15 deelnemers.
Start rond 19.00 uur.

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Japan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. In sommige steden zal er een Engelssprekende, lokale gids aansluiten. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Japan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

23 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Fukuoka

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Fukuoka
Overnachten in het vliegtuig

Op Schiphol loopt u met uw handbagage, paspoort en boardingpass naar de gate: vandaag vliegt u van Amsterdam naar Fukuoka, het beginpunt van onze rondreis door Japan. En wat voor een reis! Het opvallend complete programma, de goede prijs-kwaliteitverhouding en leuke opties bepaalden vast waarom u juist deze Japan-vakantie boekte. Misschien gaf de grote individuele vrijheid de doorslag – dankzij de vele zelf in te vullen momenten onderweg, stemt u de rondreis makkelijk af op uw wensen. Zet tijdens de vlucht uw stoel in een comfortabele stand. Rust lekker uit, blader nog eens door de informatie over Japan en fantaseer over Kyoto, Tokyo en andere plaatsen waarmee u binnenkort kennismaakt. In gedachten proeft u de sushi, sake, yakitori en andere Japanse heerlijkheden al bijna! We overnachten in het vliegtuig. De Nederlandssprekende reisleider ontvangt ons morgen op het vliegveld van Fukuoka. Een geruststellend idee: hij kent Japan en de mystieke lokale gebruiken goed. Vraag hem tijdens de rondreis gerust om advies en tips, hij helpt u graag!

Weetje

Japan heeft bijna 126,5 miljoen inwoners. De bevolking heeft de hoogste levensverwachting ter wereld. Japanners noemen hun land Nippon of Nihon. Beide namen betekenen letterlijk ‘de oorsprong van de zon’.

DAG
02

Fukuoka - Nagasaki

jp_alg_nagasaki_cheers.jpg
Aankomst Fukuoka
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Lijndienstbus naar Nagasaki
Eerste overnachting in multicultureel Nagasaki

Onze vlucht landt ’s middags in Fukuoka. Prettig dat de Nederlandssprekende reisleider ons op het vliegveld opwacht! Hij reist meteen mee van Fukuoka naar Nagasaki, waar we de eerste twee nachten slapen. Vanaf het busstation op de luchthaven reizen we in ongeveer tweeënhalf uur naar het busstation van Nagasaki. Deze stad is zeker voor Nederlanders een bijzondere bestemming – ons land heeft een nauwe historische band met de oude havenstad. In de 17e eeuw stichtten Hollanders een VOC-handelspost op het eilandje Deshima, in de baai van Nagasaki. Uitzonderlijk voor die periode: Japan sloot namelijk de grenzen voor alle overige Europeanen. Twee eeuwen lang waren de Hollanders het enige contact tussen Japan en de westerse wereld. Een groot contrast met nu. Nagasaki staat bekend als meest internationale en multiculturele stad van Japan. U ziet er veel kerken, maar ook moskeeën, pagodes en andere gebedshuizen. Het valt u vast op hoeveel oude gebouwen er nog overeind staan, ondanks de atoombom van 1945. Het straatbeeld is een mix van modern en historisch. Morgen maken we een grote stadstour met een lokale gids.

Goed om te weten

De netspanning in Japan is 100 Volt. Neem daarom een aangepaste ‘Amerikaanse’ reisstekker (adapter) met 3 platte pinnen mee. Deze heeft u nodig om bijvoorbeeld uw telefoon of uw digitale fotocamera op te laden.

DAG
03

Nagasaki

jp_al_nagasaki2.jpg
Stadswandeling: oud-Hollandse invloeden herkennen
Tweede overnachting in Nagasaki

Vandaag maken we een stadswandeling (waarbij we deels reizen in de iconische trams), we zijn de hele dag op pad. Een enthousiaste Engelssprekende lokale gids laat ons de meest bijzondere plekken zien, waaronder de oud-Hollandse handelspost op Deshima. Bij het Vredespark, het aangrenzende museum en het monument in het Hypocentrum Park staan we stil bij het oorlogsverleden. Hier ervaren we het grote contrast met het moderne Nagasaki. In de middag bezoeken we het voormalige eiland Deshima, voor een bezoek aan de herbouwde Nederlandse handelsfactorij. Slenter langs de pakhuizen en bekijk een woonhuis van binnen, als u wilt. Het interieur, met 18e-eeuwse Hollandse meubels, prenten van zeeslagen, inktpotten en ganzenveren, klompen en jeneverkruiken, ademt de sfeer van oude tijden. In en rondom het park Glover Garden wandelen we over terrashellingen en straten geplaveid met Hollandse ‘kinderhoofdjes’. Geniet van het fraai uitzicht over de haven en bewonder de koloniale huizen en prachtig aangelegde tuinen. Trakteer uzelf ’s avonds eventueel op ‘kappo-ryori’ – traditioneel Japanse haute cuisine. De verschillende producten van het uitgebreide menu zijn verser dan vers en u proeft veel spannende smaken.

Weetje

Naast westerse wetenschap, cultuur en geneeskunde, introduceerden Hollandse VOC-handelaren ook het glazen raam in Japan. Tot die tijd hadden Japanners alleen ramen van rijstpapier.

DAG
04

Nagasaki - Hakata - Hiroshima

jp_al_hiroshima.jpg
Vertrek Nagasaki
Bezoek het heilige eiland Miyajima
Overnachting in ‘Stad van de Vrede’ Hiroshima

Na het ontbijt nemen we met de reisleider een express-trein naar Hakata, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 5). In Hakata stappen we over op een Shinkansen-bullet train. Wat een ervaring! Begrijpelijk dat deze ‘kogeltrein’ geliefd is onder reizigers. Behalve supersnel is hij ook erg schoon, comfortabel en punctueel. Een fijne gedachte: in Japan maken we met onze 14-daagse JR-pass (Japan Rail-pass) volop gebruik van hogesnelheidstreinen. Aangekomen in de Japanse havenstad Hiroshima nemen we de veerboot naar het heilige eiland Miyajima. Op Miyajima bekijken we de beroemde Itsukushima-schrijn. Vooral de rode toegangspoort (Torii), die de scheidingslijn tussen de menselijke en de spirituele wereld symboliseert, vraagt om een foto. Bij hoogtij staat de poort half onder water, waardoor hij lijkt te drijven. De bosrijke, heuvelachtige omgeving maakt het plaatje af. Na ons bezoek keren we terug naar Hiroshima. ’s Avonds kunt u één van de lekkere lokale restaurants ontdekken. Probeer vooral de ‘okonomiyaki’, een Japanse pannenkoek gevuld met kool en vlees of garnalen. De inwoners van Hiroshima beweren dat ze de ‘enige echte’ maken!

Goed om te weten

Het treinvervoer in Japan werkt vlekkeloos. Het netwerk staat bekend als schoonste, snelste en meest punctuele ter wereld. Op onze rondreis doen we daar ons voordeel mee. Afstanden tussen bestemmingen leggen we veelal af met de trein. Doordat de treinen in eerste instantie zijn ontworpen voor de zakenreizigers is er geen rekening gehouden met opslagruimte voor (grote) bagage. Hier is echter een goede oplossing voor gevonden: een transportservice speciaal voor bagage. Uw bagage wordt in het hotel opgehaald en vooruit gestuurd naar het volgende of daarop volgende hotel. Onderweg nemen we voor het gemak alleen een trolley mee in de trein. Onze grote koffers sturen we veilig vooruit naar de accommodaties waar we langer verblijven. Hiervoor geldt een bagagelimiet van 20 kilo.

Weetje

Japan bouwde Hiroshima na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog weer volledig op. Het parlement riep de havenstad hierna uit tot Stad van de Vrede. Het huidige Hiroshima is levendig en welvarend, met kunstgalerieën en hippe winkels.

DAG
05

Hiroshima - Kyoto

jp_alg_hiroshimab.jpg
Rondleiding door het Vredespark
Vertrek Hiroshima
Geishawijk Gion verkennen
Eerste overnachting in cultuurhoofdstad Kyoto

Het valt u direct op hoe levendig Hiroshima is. U ziet groene parken, hippe winkels, gezellige theehuizen, leuke restaurants, moderne hoogbouw en kunstgaleries. Na vandaag associeert u de havenstad vast niet meer alleen met de Tweede Wereldoorlog. ’s Ochtends krijgen we in het Vredespark een boeiende rondleiding van 4 uur door een lokale Engelssprekende gids. Hij laat ons een aantal indrukwekkende plekken zien die in het teken staan van het oorlogsverleden. Met zijn verhalen brengt hij vroeger tot leven. In de middag nemen we een Shinkansen-trein naar Kyoto. Onze koffers staan hier al klaar. Kyoto is een fascinerende moderne metropool, die bekendstaat als de culturele hoofdstad van Japan. Van de ruim 2000 tempels en schrijnen, historische gebouwen en andere cultuurschatten, staat een groot deel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel tijdens uw eerste avond in de stad door de beroemde oude uitgaanswijk Gion. In de nauwe straatjes met traditionele houten huizen, ryokans en Japanse theehuizen waant u zich even in het Kyoto van vroeger. Kijk goed om u heen, wie weet vangt u een glimp op van een sierlijke geisha!

Weetje

Kent u de bestseller ‘Dagboek van een geisha’ van Arthur Golden? Het speelt zich grotendeels af in Kyoto’s geishawijk Gion.

DAG
06

Kyoto

jp_alg_kyotog.jpg
Het alledaagse leven in Kyoto ontdekken per fiets (optionele excursie in de ochtend; alleen vooraf te boeken)
Vrije middag: met de reisleider of zelf op pad
Japanse theeceremonie (optionele excursie in de middag)
Samurai Kembi Workshop (optionele excursie in de avond)
Tweede overnachting in Kyoto

Kyoto een fijne stad om te fietsen. Vandaag kunt u deelnemen aan een optionele drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezienswaardigheden, ook het gewone dagelijkse leven te leren kennen. De stad is grotendeels vlak. Dat fietst lekker! U fietst door de geishawijken Miyagawacho en Gion, langs de rivieren en over het terrein van het Keizerlijk Paleis. Onderweg ziet u Maiko (geisha's in opleiding) wandelen over straat langs de Machiya (traditionele houten koopvaardijhuizen) en Ochaya (theehuizen). Fietsen langs Shirakawa-rivier geeft u de kans om in het juiste seizoen kersenbloesem te zien, maar ook de rest van het jaar is het hier schitterend door de prachtige treurwilgen. De rest van de middag bent u vrij om er zelf of met de reisleider op uit te trekken. Maak van de gelegenheid gebruik om een theeceremonie bij te wonen.

Goed om te weten

Het is noodzakelijk om de optionele fietstocht in Kyoto voor vertrek te reserveren (uiterlijk 60 dagen voor vertrek). Ter plaatse is er vaak geen beschikbaarheid meer.

Weetje

‘Kimono’ betekent letterlijk ‘ding om te dragen. ‘Ki’ is ‘aantrekken’, ‘mono’ vertaal je met ‘ding’. Er zijn uiteenlopende soorten kimono’s. Leeftijd, seizoen en gelegenheid bepalen onder meer welk type kimono een Japanner draagt.

DAG
07

Kyoto

jp_al_kyoto.png
Kyoto verder ontdekken met de reisleider of zelf uw favoriete plekken ontdekken
Maiko optreden inclusief diner (optionele excursie in de avond)
Derde overnachting in Kyoto

De optionele fietstocht door Kyoto was een leuke eerste kennismaking. Er is echter nog genoeg te zien! De reisleider heeft allerlei suggesties en vergezelt u graag. Een andere optie is zelf op pad gaan. Het Shinto-schrijn Fushimi Inari-taisha met zijn rode poorten is een veelbezochte bezienswaardigheid en ook de oude houten boeddhistische tempel Kiyomizu-dera is een bezoek waard. Buiten de stad is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de oudste stad van Japan: het nabijgelegen Nara (optioneel). Het 8ste-eeuwse Nara is beroemd om zijn bijzondere Werelderfgoed monumenten. Wandel door de straten, bekijk de houten gevels van historische gebouwen en bewonder oude lantarens, mooi aangelegde parken, schitterende schrijnen en fraaie tempels. In Nara Park bezoekt u het eeuwenoude Todai-ji tempelcomplex, het grootste houten bouwwerk ter wereld. U bent vast onder de indruk. Ook het immense bronzen Boeddhabeeld (‘Daibutsu’) die u binnen ziet, dwingt respect af. Tot slot heeft u de mogelijkheid om naar Kasuga Taisha, in het beboste deel van het park, te wandelen. Alleen al de paden die naar deze Shinto schrijn leiden zijn bijzonder. Aan weerszijden staan duizenden stenen lantaarns. De tamme (heilige) herten die vrij rondlopen in het park maken het sprookjesachtige plaatje compleet.

Weetje

Er is geen korte omschrijving van het Japanse gevoel ‘wabi-sabi’. Het is iets wat je aanvoelt. Kortgezegd komt het neer op het zien en accepteren van ‘de schoonheid van imperfectie’. Het gaat over dingen die mooier zijn geworden door slijtage.

DAG
08

Kyoto - Kanazawa

jp_al_kanazawa1.jpg
Vertrek Kyoto
Stadstour Kanazawa
Bezoek Kenrokuen Garden en Kasteel Kanazawa
Sfeer proeven in Geisha wijk Higashi Chaya
Overnachten in historisch Kanazawa

Na het ontbijt nemen we met de reisleider een express-trein naar Kanazawa, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 9). Na aankomst in het historische Kanazawa (‘Klein Kyoto’) maakt u met de reisleider een leuke stadstour; bewonder het idyllisch watervalletje en de verfijnde Japanse tuinarchitectuur van de Kenrokuen Garden, bezoek het Kasteel Kanazawa en wandel langs de grote vijver en bekijk het goed geconserveerde samoeraidistrict, voor een indruk van het feodale Japan en de tijd van de shoguns. ’s Middags gaan we naar Higashi Chaya, de geishawijk van de stad. Hier genieten we van de bijzondere sfeer rond de traditionele ‘chaya’s’ (theehuizen), waar de geisha’s hun gasten vermaakten met zang, dans en muziek. We logeren één nacht in Kanazawa, morgen reizen we verder.

DAG
09

Kanazawa - Shirakawago - Takayama

jp_alg_shirakawagob.jpg
Vertrek Kanawaza
Bezoek UNESCO’s Shirakawago
Eerste overnachting in Takayama

We vertrekken naar het busstation van Kanazawa en reizen via Shirakawago naar Takayama. U merkt meteen hoe comfortabel, schoon en betrouwbaar het openbaar busvervoer in Japan is. Kijk veel naar buiten en geniet van het landschap. Onderweg stoppen we in het eeuwenoude Shirakawago (Werelderfgoed). Wandel rustig door het charmante dorpje en bekijk de Gasso Zukuri-stijl van de huizen. Ze zijn uniek voor dit gebied. Hierna rijden we door naar Takayama. Onze bagage staat klaar bij de receptie van ons logeeradres. De komende twee nachten slapen we in een centraal gelegen hotel, zodat we het historische centrum eenvoudig weg te voet kunnen verkennen. Maak ook van de gelegenheid gebruik om één van de lokale specialiteiten te proberen zoals Hida-gyu (Japans rundvlees) of Takayama ramen (noedels).

DAG
10

Takayama

jp_alg_takayamastreet.jpg
Snacks proeven en souvenirs zoeken op de ochtendmarkt
Kleurrijke praalwagens bewonderen in het museum
Verse sake proeven in een lokale brouwerij
Tweede overnachting in Takayama

We staan vroeg op en wandelen naar de Miyagawa-ochtendmarkt. Slenter langs de kraampjes met kleurige handwerkproducten, ingemaakt voedsel en groenten. Proef onbekende smaken, zoals Japanse yoghurt of ei-marshmallows, en ruik de prikkelende geuren van specerijen en vers fruit. De markt is ook een goede plek voor souvenirs: van Japanse eetstokjes en houten beeldjes tot de Japanse stoffen gelukspopjes (‘sarubobo’). Hierna gaan we naar het lokale draagstoelenmuseum. We bewonderen de kleurrijke, handgemaakte draagstoelen (‘floats’) die hier staan uitgesteld en stellen ons voor hoe ze door de straten paraderen tijdens plaatselijke festivals en optochten. In een sake brouwerij ervaren we het verschil tussen ‘redelijke’ en ‘uitstekende’ sake. In de middag kunt u samen met de reisleider de smalle straatjes en tempels verder verkennen.

DAG
11

Takayama - Matsumoto

jp_al_matsumoto3.jpg
Vertrek Takayama
Het prachtige zwart-witte Kasteel van Matsumoto bewonderen
Overnachting in Matsumoto

In de ochtend vertrekken we vanaf het busstation van Takayama naar onze volgende bestemming: Matsumoto. Onze koffers reizen alvast vooruit naar Tokyo (dag 12). Matsumoto heeft een eeuwenlange geschiedenis dat is terug te zien aan de architectuur, waaronder het gelijknamige kasteel en het koopmansdistrict. De oude straten, de vele cafés en boetieks, verfijnde restaurants en moderne kunst, maken het plaatje compleet. Na aankomst in Matsumoto brengen we meteen een bezoek aan de beroemdste van alle bezienswaardigheden van de stad, het Kasteel van Matsumoto. Dit kasteel is één van slechts twaalf kastelen in het land die de Edo-periode heeft doorstaan. Het wordt beschouwd als één van de beste en meest indrukwekkende kastelen in Japan. Het kasteel zal met zijn gitzwarte muren en imposante silhouet, met op de achtergrond de Japanse Alpen, ongetwijfeld indruk op ons maken. Het interieur bestaat bijna uitsluitend uit hout en een aantal steile trappen leiden ons door het kasteel. Op de bovenste verdieping genieten we van het uitzicht. De smalle houten ramen, ooit gebruikt door boogschutters, bieden een fantastisch zicht op de Japanse Alpen, de stad, en de koikarpers en zwanen die in de gracht zwemmen.

DAG
12

Matsumoto - Nagano - Tokyo

jp_alg_shibuya_tokyo.jpg
Vertrek Matsumoto
Vrije middag
Eerste overnachting in wereldstad Tokyo

Vanochtend nemen we de express-trein naar Nagano en stappen hier over op een bullet train naar Tokyo. Deze op één na grootste metropool ter wereld bruist 24/7 van de energie. Enthousiast bekijken we flikkerende neonreclames, drukke winkelstraten en hypermoderne wolkenkrabbers. We genieten nu al van Tokyo. Gelukkig slapen we hier de komende drie nachten. De leuke wijken Shinjuku en Harajuku, de beroemde Shibuya Crossing, het uitzicht vanaf Tokyo Tower – als u wilt, beleeft en ziet u alles.

Weetje

De spelling Tokyo en Tokio zijn beide juist. Tokyo wordt meer gebruikt. Het Japanse schrift gebruikt twee karakters (東京) , die respectievelijk ‘oostelijk’ en ‘hoofdstad’ betekenen.

DAG
13

Tokyo

jp_al_tokyoimperialpalace.jpg
Tokyo verkennen op de fiets (optionele excursie in de ochtend; alleen vooraf te boeken)
Vrije middag: met de reisleider of zelf op pad
Sushi Workshop (optionele excursie in de middag)
Tweede overnachting in Tokyo

Na het ontbijt kunt u deelnemen aan een optionele fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners fietsend naar kantoor gaan, boodschappen doen of door één van de vele parken rijden. Fijn dat het verkeer gewend is aan fietsers. Onderweg ziet u verschillende highlights, zoals het Keizerlijk Paleis, Ueno Park en Tokyo Station (wat veel wegheeft van Amsterdam Centraal). U geniet – het is alsof je alles vanaf de fiets extra goed beleeft. Verbaasd ontdekt u dat u nauwelijks getoeter hoort. En dat met bijna 40 miljoen inwoners! Iedereen respecteert beleefd de verkeersregels. Na ongeveer drie uur eindigt u de fietstocht in de authentieke wijk Asakusa. Hier heeft u vrije tijd om Asakusa te ontdekken, te lunchen en de beroemde Sensoji-tempel te bezoeken. Beslis zelf wat u ’s middags onderneemt. Uw reisleider adviseert u graag. Misschien sluit u de avond af met een microfoon in uw hand? In het Shibuya-district is KTV (karaoke) razend populair.

Goed om te weten

Het is noodzakelijk om de optionele fietstocht in Tokyo voor vertrek te reserveren (uiterlijk 60 dagen voor vertrek). Ter plaatse is er vaak geen beschikbaarheid meer.

Weetje

Japanners buigen veel. Het type buiging af van persoon en situatie (respect of dankbaarheid tonen, je verontschuldigen of iemand begroeten). Hoe dieper gebogen, hoe groter het respect. De informele hoofdknik is alleen voor goede kennissen.

DAG
14

Tokyo

jp_alg_tokyoday.jpg
Tokyo verder ontdekken met de reisleider of zelf uw favoriete plekken ontdekken
Introductie Sumo Worstelen (optionele excursie in de ochtend)
Tokyo Foodie Experience (optionele excursie in de avond)
Derde overnachting in Tokyo

In Tokyo is elke minuut van de dag wel iets te beleven. De optionele fietstocht was een leuke kennismaking. Misschien bezoekt u sommige plekken graag nog een keer? De reisleider heeft allerlei suggesties en vergezelt u graag. Een andere optie is zelf op pad gaan. Sta bijvoorbeeld vroeg op en bezoek de immense Toyosu-vismarkt. Japanse chefs kopen hier hun verse tonijn, zalm, zeevruchten, schelpdieren, zeewier en kaviaar. Benieuwd naar het moderne Tokyo? Ga dan naar Odaiba (of ‘Daiba’). Het kunstmatige eiland is populair onder hippe Japanse jongeren. In Harajuku en Akihabara ziet u op straat als striphelden verklede jonge mangafans. Zij vermaken zich hier met hypermodern amusement, computerspellen en winkelcentra. Maak ’s avonds eventueel kennis met traditionele Japanse cultuur. Het Kabuki-za Theater in Ginza is legendarisch. Het theaterspektakel dat u hier ziet is volgens veel reizigers een echte highlight.

DAG
15

Tokyo - Shin-Hakodate (Hokkaido) - Hakodate

jp_al_hakodate_fortgoryokakualg.jpg
Vertrek Tokyo
Vrije middag: Hakodate zelf verkennen
Overnachten in historische havenstad Hakodate

We nemen afscheid van het fascinerende Tokyo. Onze koffers reizen alvast vooruit naar Toyako, waar we vanaf morgen twee nachten slapen. Met handbagage voor onze aanstaande overnachting in de historische havenstad Hakodate, stappen we ’s morgens op de Shinkansen-trein. In ruim 4,5 uur rijden we via Shin-Hakodate naar Hakodate. Onderweg komen we door de beroemde Seikan-tunnel: één van de langste onderzeetunnels ter wereld. Verken Hakodate na aankomst zelfstandig in uw eigen tempo. Bezoek bijvoorbeeld het Goryokaku-fort uit het Edo-tijdperk, een lokale publiekstrekker. Of wandel langs de bijzondere 19e-eeuwse gebouwen in de wijk Motomachi. Zin in shoppen? Breng uw vrije middag dan door bij de haven (Bay Area). In de voormalige pakhuizen zitten nu leuke winkels met souvenirs, kleding, Japanse snoepjes en andere lekkernijen. Ga aan het eind van de middag eventueel naar de Hakodate-berg en neem de kabelbaan naar boven. Na zonsondergang heb je van bovenaf een magisch uitzicht over de verlichte stad! Zoek ’s avonds een gezellig restaurant uit voor een ongetwijfeld smakelijk diner op eigen gelegenheid. Hakodate staat bekend om zijn voortreffelijke vis- en schaaldieren.

Goed om te weten

Vandaag nemen we alleen handbagage mee voor onze overnachting in Hakodate. Onze koffers reizen vooruit naar ons hotel in Toyako (bagagetransportservice), waar we in totaal 2 nachten slapen.

Weetje

Het 15e-eeuwse Hakodate behoort tot de weinige oudere steden op het eiland Hokkaido. Het was één van de eerste havensteden die Japan openstelde voor handel na de ‘sakoku’: de 150 jaar durende periode van isolement.

DAG
16

Hakodate - Toyako - Toyako Onsen

jp_al_toyako_crater.jpg
Vertrek Hakodate
Vrije middag
Vulkaankraters bekijken: Kompirayama Walking Trail, incl. Usuzan West Crater Observatory (optioneel)
Eerste overnachting in vulkanisch Toyako Onsen

Na het ontbijt rijden we met de lokale express-trein naar Toyako: een kleine plaats vlakbij het Toya-meer. Bekijk tijdens de ongeveer 2 uur durende treinrit eventueel alvast wat informatie over Toyako – u bepaalt zelf of u vanmiddag uitrust in het hotel, de vulkanische omgeving op eigen gelegenheid verkent, of de Kompirayama Walking Trail maakt (optioneel). Toyako Onsen staat bekend om zijn resorts met heetwaterbronnen en het startpunt van de Kompirayama Walking Trail. Kiest u voor de fascinerende wandelroute? Draag dan stevige wandelschoenen, dat loopt wel zo lekker op deze ondergrond. Tijdens de wandeling ziet u de overweldigende gevolgen van de vulkaanuitbarsting in 2000. U bekijkt twee destijds ontstane kraters en passeert verwoeste huizen, bruggen en badhuizen. Ontzagwekkend dat dit soort erupties vaak hele nieuwe meren, bergen en valleien vormt. Wat is de natuur toch krachtig! Afhankelijk van uw wandelsnelheid en conditie duurt de tocht ongeveer een uur. Heeft u nog energie, wandel dan eventueel door (20-30 minuten) naar de Usuzan West Crater Observatory: de panoramische uitzichten over het betoverend blauwe Lake Toya en jonge kraters ten westen van Mt. Uzu zijn adembenemend.

Goed om te weten

De Kompirayama Walking Trail en het Usuzan West Crater Observatory zijn gesloten tussen november en half april.

Weetje

Het gebied rond het Toya-meer is vulkanisch erg actief. Na de uitbarsting van Mt. Usu in 2006 ontstonden er meer dan 60 nieuwe kraters. Tijdens de optionele Kompirayama Walking Trail ervaart u hoe sterk vulkanen de omgeving beïnvloeden.

DAG
17

Toyako Onsen

jp_al_toyako_laketoya.jpg
Fietsen rond het Toya-meer (optionele excursie; alleen vooraf te boeken)
Vrije middag
Tweede overnachting Toyako Onsen

U kunt de dag beginnen met een leuke optionele fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staat bekend om zijn heetwaterbronnen, vulkanisch gebergte en diepblauwe kratermeren. De fietsroute staat duidelijk aangegeven. Geruststellend dat de mooie, 5 uur durende rit (ca. 40 kilometer) ook aantrekkelijk is voor ongeoefende fietsers: de weg is vrij vlak. Bovendien hebben de fietsen versnellingen. Zo geniet u volop van de mooie omgeving! Stop onderweg als u wilt bij een café voor een verfrissend drankje en een korte pauze. Natuurlijk maakt u ook diverse tussenstops om de imposante omliggende kraterwanden, het beeldschone Toya-meer en de kunstwerken die op verschillende plekken langs de route staan te fotograferen. ’s Middags luncht u op eigen gelegenheid. Bedenk alvast wat u tijdens uw vrije middag graag doet of bekijkt: dit is onze laatste dag in Toyako. Morgen reizen we verder.

Goed om te weten

We nemen vandaag alleen handbagage mee voor 1 overnachting in Asahikawa. Onze koffers arriveren morgen in ons hotel in Asahikawa (bagagetransportservice), waar we in totaal 2 nachten slapen.

Goed om te weten

Het is noodzakelijk om de optionele fietstocht rond het Toya-meer voor vertrek te reserveren (uiterlijk 60 dagen voor vertrek). Ter plaatse is er vaak geen beschikbaarheid meer.

Weetje

Ongeveer 10% van het eiland Hokkaido is nationaal park. In deze ongerepte natuurgebieden met oerbossen, vulkaanmeren, bergen en vlaktes leven verschillende diersoorten, zoals herten, beren en bijzondere vogels.

DAG
18

Toyako Onsen - Toyako - Sapporo - Asahikawa

jp_al_biei.jpg
Vertrek Toyako Onsen
Vrije middag
Bezoek Asahiyama Zoo (optioneel)
Fietsen in Biei (optioneel)
Eerste overnachting in Asahikawa

We reizen verder! In zo’n 3,5 uur brengt de lokale express-trein ons via Sapporo naar Asahikawa, waar we twee nachten slapen. Breng uw vrije middag na aankomst door zoals u wilt. Rust lekker uit, proef de sfeer in Asahikawa, of bezoek optioneel de dierentuin als u wilt. Maakt u graag een fietstocht door het pittoreske landschap rond Biei (optioneel)? De agrarische omgeving met glooiende heuvels en uitgestrekte velden met landbouwproducten en bloemen (afhankelijk van het seizoen) is een favoriet fietsgebied onder reizigers met een gemiddelde conditie. Met uw JR-treinpas reist u in ongeveer 1 uur naar Biei. Kies zelf wat u het meest aanspreekt: de zuidelijke Panoramic Road of de noordwestelijke Patchwork Road. Verkent u de Panoramic Road (ca. 10-15 kilometer)? Dan fietst u langs oogstrelende landschappen, zoals de prachtig begroeide Shikisai Hill. Misschien stopt u ook graag bij Takushinkan, een expositieruimte met mooie landschapsfoto’s. Kiest u de landelijke Patchwork Road (ca. 10 kilometer)? Een grappig idee dat u hier misschien beroemde bomen passeert: Japanse reclamemakers gebruikten bepaalde karakteristieke exemplaren voor bekende commercials. Sommige bomen hebben zelfs namen! ’s Avonds ontdekt u in Asahikawa ongetwijfeld een gezellig restaurant waar u graag dineert.

Weetje

Maak tijdens uw vrije middag in Asahikawa eventueel een mooie fietstocht in Biei (optioneel). Biei is een kleine stad omgeven door een schilderachtig landschap van licht glooiende heuvels en uitgestrekte velden. Er zijn twee prachtige fietsroutes.

DAG
19

Daisetsuzan Nationaal Park

jp_al_daisetsuzan.jpg
Bezoek Daisetsuzan Nationaal Park
Tweede overnachting in Asahikawa

Een leuk vooruitzicht! We gaan de hele dag genieten van het Daisetsuzan Nationaal Park: een ongerept natuurgebied met hoge bergen. Vandaag stappen we in Asahikawa op een lokale bus naar Asahidake Onsen (1100 meter), waar we een gondel nemen naar het Sugatami-bergstation (1600 meter hoogte). Hier kiest u wat het beste aansluit bij uw fysieke conditie en de weersomstandigheden. Maakt u graag een redelijk uitdagende 4,5 uur durende wandeling naar de top van Mt. Asahidake (2291 meter hoogte) en terug? Of verkent u liever rustig het dorp en de nabije omgeving tijdens een minder inspannende wandeling van ongeveer 1 uur? Bij helder weer zijn de vergezichten vanaf deze hoogste berg van Hokkaido ronduit fenomenaal. Wat is de natuur hier nog puur! Begrijpelijk dat dit gebied bekendstaat als paradijs voor outdoor-liefhebbers en wilde dieren als herten en bruine beren. Aan het eind van de middag gaan we samen terug naar ons hotel in Asahikawa. Onderweg wisselt u ervaringen uit met uw medereizigers: wat een enerverende dag.

Goed om te weten

Zoals we inmiddels gewend zijn, hebben we alleen handbagage bij ons voor de eerste overnachting in Sapporo. De bagagetransportservice levert onze grote bagage morgen af in het hotel in Sapporo, waar we in totaal 2 nachten slapen.

Goed om te weten

Het Daisetsuzan Nationaal Park bestaat uit ongerepte wildernis en bergen van ruim 2000 meter hoog. Laten uw conditie en het weer het toe, beklim vandaag dan eventueel Mt. Asahidake: Hokkaido’s hoogste berg. Een weergaloze ervaring!

Weetje

Berggebieden als Daisetsuzan Nationaal Park staan bekend om wisselende weersomstandigheden. Houd daarom rekening met uw kleding. Draag stevige schoenen met een goed profiel en neem voor de zekerheid een wind- en waterdichte jas, zonnebril en handschoenen mee tegen mogelijke nattigheid, wind of kou.

DAG
20

Asahikawa - Sapporo

jp_al_sapporoalg1.jpg
Vertrek Asahikawa
Vrije middag: zelf sfeer proeven in Sapporo
Eerste overnachting in culinair walhalla Sapporo

’s Morgens vertrekken we naar Sapporo (ca. 2 miljoen inwoners), de hoofdstad van Hokkaido. Na aankomst kunt u het levendige Sapporo zelf verkennen. Ga tijdens uw vrije middag bijvoorbeeld naar de Central Whole Market en koop er verse zeevruchten – veel omliggende kleine restaurants bereiden deze graag voor u. Of wandel door het kunstzinnige Moerenuma Park, ontworpen door de bekende landschapsarchitect en beeldhouwer Isamu Naguchi. Fascinerend hoe hij deze vroegere vuilnisbelt veranderde in een karakteristiek landschapskunstwerk. In het park ziet u verschillende handgemaakte bezienswaardigheden – van een glazen piramide tot een watershow met fonteinen. Sapporo Station, het centraal gelegen treinstation, is een andere lokale trekpleister. In de JR Tower op het stationsgebouw vindt u het T38 Observation Deck, een geliefd uitkijkpunt over de stad. Shopliefhebbers vinden de omliggende winkelcentra vast onweerstaanbaar. Proef ook zeker enkele lokale specialiteiten: Sapporo is de thuisbasis van veel bekende Japanse gerechten. De ramen (noedelsoep) uit Sapporo staat zelfs op de lijst van cultureel erfgoed van Japan.

Weetje

Sapporo doet veel mensen nog altijd denken aan de Olympische Winterspelen, die hier in 1972 plaatsvonden. Het huidige Sapporo staat onder meer bekend om zijn geweldige eetcultuur en het populaire Sapporo-bier, dat ook in Nederland te koop is.

DAG
21

Sapporo

jp_al_sapporobeermuseumalg.jpg
Vrije dag: met de reisleider (optioneel) of zelf op pad
Tweede overnachting in Sapporo

Na het ontbijt kunt u met de reisleider een leuke ochtendexcursie maken naar de Historic Village of Hokkaido (Kaitako no Mura), een openluchtmuseum in de buitenwijken van Sapporo. Hier staan zo’n zestig typische Hokkaido-gebouwen uit de Meiji- en Taishop-tijd (1868-1926). Een historisch belangrijke fase. Leuk om de sfeer van het vroegere Japan zo levensecht te ervaren. In het Sapporo Beer Museum maakt u hierna kennis met de rijke biergeschiedenis van Hokkaido. Het sinds 1877 lokaal gebrouwen Sapporo-bier is één van Japans oudste en populairste biermerken. Misschien kende u het al: het is ook in Nederland te koop. Bepaal ’s middags zelf wat u graag doet. Bezoek bijvoorbeeld de Hokkaido Shrine (Hokkaido Jingu), gewijd aan keizer Meji. Dit is een belangrijke plek voor aanhangers van de Shinto-religie. Zoetekauwen gaan waarschijnlijk graag naar Shiroi Koibito Park. Dit themapark, gesponsord door lokale chocoladefabrikant Ishiya, draait helemaal om chocola en koekjes. Volg een workshop koekjes maken, zie mensen aan het werk in de koekjesfabriek, bekijk een chocoladetentoonstelling, of proef iets zoets in het bijbehorende café of restaurant. Geniet vandaag als u wilt ook van de hartige lekkernijen waar Sapporo om bekendstaat, zoals ‘jingisukan’: een gerecht met gegrild lamsvlees, vernoemd naar Genghis Khan.

DAG
22

Sapporo - Amsterdam

jp_al_sapporoalg6.jpg
Vrije ochtend
Vertrek Sapporo
Terugvlucht naar Amsterdam

Aan het begin van de middag vertrekken we in een klein uurtje met de express-trein naar het vliegveld van Sapporo. Hier stappen we op onze vlucht naar Amsterdam. Als u uw stoelriem vastmaakt beseft u hoe goed u Japan, de cultuur, mensen, natuur en geschiedenis de afgelopen weken leerde kennen. Op deze Japan-reis ontdekte u zo veel uiteenlopende, mooie en bijzondere plekken!

DAG
23

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam Schiphol
Afscheid nemen van het reisgezelschap

's Ochtends zet het toestel de daling in: onze reis zit er nu echt op. Op Schiphol wisselt u telefoonnummers en e-mailadressen uit. Dan neemt u afscheid van uw reisgenoten. Grote kans dat u de komende tijd een lichte vorm van heimwee naar Japan ervaart: wat een fascinerend land en wat een onvergetelijke rondreis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 9 opties )+Open-Sluiten

> Meer beleven tijdens uw reis?

( 1 t/m 3 van 9 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis nog meer te beleven. Natuurlijk realiseren wij ons dat het bezoek aan Tokyo en Kyoto een hoogtepunt van uw reis zal zijn. Daarom geven wij u de mogelijkheid om tegen een meerprijs een optionele fietstocht in beide steden bij te boeken. Ter plaatse is er vaak geen beschikbaarheid meer is. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Kyoto - Het alledaagse leven in Kyoto ontdekken per fiets

Net als Tokyo is Kyoto een fijne stad om te fietsen. Na het ontbijt maakt u een gezellige drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezie...

v.a.67

Bekijk meer infoSluit meer info

Net als Tokyo is Kyoto een fijne stad om te fietsen. Na het ontbijt maakt u een gezellige drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezienswaardigheden, ook het gewone dagelijkse leven te leren kennen. De stad is grotendeels vlak. Dat fietst lekker! U fietst door de geishawijken Miyagawacho en Gion, langs de rivieren en over het terrein van het Keizerlijk Paleis. Onderweg ziet u Maiko (geisha's in opleiding) wandelen over straat langs de Machiya (traditionele houten koopvaardijhuizen) en Ochaya (theehuizen). Fietsen langs Shirakawa-rivier geeft u de kans om in het juiste seizoen kersenbloesem te zien, maar ook de rest van het jaar is het hier schitterend door de prachtige treurwilgen.

Duur: 3 uur
Inclusief: fietshuur en Engelssprekende gids
Minimaal 4 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 3 uur
Engelssprekende gids.

Sluit meer info

Tokyo - Tokyo verkennen op de fiets

Na het ontbijt maakt u een fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners...

v.a.73

Bekijk meer infoSluit meer info

Na het ontbijt maakt u een fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners fietsend naar kantoor gaan, boodschappen doen of door één van de vele parken rijden. Fijn dat het verkeer gewend is aan fietsers. Onderweg ziet u verschillende highlights, zoals het Keizerlijk Paleis, Ueno Park en Tokyo Station (wat veel wegheeft van Amsterdam Centraal). U geniet – het is alsof je alles vanaf de fiets extra goed beleeft. Verbaasd ontdekt u dat u nauwelijks getoeter hoort. En dat met bijna 40 miljoen inwoners! Iedereen respecteert beleefd de verkeersregels. Na ongeveer drie uur eindigt u de fietstocht in de authentieke wijk Asakusa. Hier heeft u vrije tijd om Asakusa te ontdekken, te lunchen en de beroemde Senso-ji-tempel te bezoeken.

Duur: 3 uur
Inclusief: fietshuur, helm, Engelssprekende gids, flesje water en snack
Minimaal 2 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 3 uur
Engelssprekende gids
Flesje water en snack.

Sluit meer info

Toyako - Fietsen rond het Toya-meer

Na het ontbijt maakt u een fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staa...

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Na het ontbijt maakt u een fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staat bekend om zijn heetwaterbronnen, vulkanisch gebergte en diepblauwe kratermeren. De fietsroute staat duidelijk aangegeven. Geruststellend dat de mooie, 5 uur durende rit (ca. 40 kilometer) ook aantrekkelijk is voor ongeoefende fietsers: de weg is vrij vlak. Bovendien hebben de fietsen versnellingen. Zo geniet u volop van de mooie omgeving! Stop onderweg als u wilt bij een café voor een verfrissend drankje en een korte pauze. Natuurlijk maakt u ook diverse tussenstops om de imposante omliggende kraterwanden, het beeldschone Toya-meer en de kunstwerken die op verschillende plekken langs de route staan te fotograferen.

Duur: 5 uur
Inclusief: fietshuur
Minimaal 2 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 5 uur.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 4 t/m 6 van 6 opties )

Sushi workshop

Tokyo - Sushi Workshop

Dit is een unieke kans om sushi te leren maken van een ervaren Japanse Sushi chef! Leer de handige kneepjes van het vak en creëer uw eigen Maki en Nigiri. Aan het einde van de les kunt u genieten van de eigen gemaakte gerechten.

Prijs is 11550 JPY per persoon - 2-3 deelnemers.
Prijs is 7150 JPY per persoon - 4-20 deelnemers.
Sumo Worstelen

Tokyo - Introductie Sumo Worstelen

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belang...

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belangrijk is, zijn er geen gewichtsklassen. Lichte worstelaars maken daardoor bij de profs maar weinig kans in de ring.

U krijgt inzicht in deze kunst in het trainingscentrum van Tokyo. U zult meer leren over het bestaan van sumo en de fundamentele regels van het spel. U zit comfortabel op een kussen op de vloer terwijl u de oefening bekijkt. Als blijk van respect voor de worstelaars wordt u gevraagd stil te zijn tijdens het kijken.

De training vindt plaats in de ochtend (rond 07.30 of 08.30 uur); een goed begin van de dag in deze levendige hoofdstad!

Een training bijwonen is helaas vrij beperkt mogelijk en op zondag vindt er geen training plaats.

Onderstaand de periodes wanneer deze excursie wel kan worden uitgevoerd (onder voorbehoud van wijzigingen):
1-29 april
1-9 en 11-24 mei
3-19 juni
29-31 juli
1-21 en 27-31 augustus
1-5, 7-20 en 30 september
1-23 oktober
10-27 december.Prijs is 12100 JPY per persoon - 1-2 deelnemers.
Prijs is 11000 JPY per persoon - 3-10 deelnemers.
Prijs is 10450 JPY per persoon - 11-20 deelnemers.

Meer info

Minder info

Tokyo Foodie Tour

Tokyo - Tokyo Foodie Experience

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakaya's genoemd....

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakaya's genoemd. De menu's zijn over het algemeen in het Japans en de bediening spreekt geen Engels, gelukkig staan er vaak foto's van de gerechten afgebeeld.

Tijdens deze excursie brengt u 's avonds een bezoek aan Asakusa, het oude gedeelte van Tokyo. Hier eet u bij een lokale Izakaya en geniet u van een Japanse barbecue en hotpot. Een aantal van de gerechten kunt u op een houtskool vuur bereiden. De tafel wordt voor twee uur gereserveerd en u wordt naast het overheerlijke eten voorzien van gratis alcoholische en non-alcoholische drankjes. De atmosfeer is knus en gezellig. Kortom de perfecte plek om de dag af te sluiten!Prijs is 9900 JPY per persoon - 5 deelnemers.
Prijs is 9625 JPY per persoon - 6 deelnemers.
Prijs is 9429 JPY per persoon - 7 deelnemers.
Prijs is 9282 JPY per persoon - 8 deelnemers.
Prijs is 9167 JPY per persoon - 9 deelnemers.
Prijs is 9075 JPY per persoon - 10 deelnemers.
Prijs is 9000 JPY per persoon - 11 deelnemers.
Prijs is 8938 JPY per persoon - 12 deelnemers.
Prijs is 8885 JPY per persoon - 13 deelnemers.
Prijs is 8840 JPY per persoon - 14 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - vanaf 15 deelnemers.
Start rond 18.30 uur.

Meer info

Minder info

Tea Ceremony

Kyoto - Japanse theeceremonie

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ...

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ceremonie zijn allerlei gebruiken verbonden, u dient bijvoorbeeld altijd te buigen wanneer u de thee in ontvangst neemt. De lokale gids zal u begeleiden tijdens het ritueel en licht de gebruiken toe!Prijs is 6600 JPY per persoon - 2 deelnemers.
Prijs is 5390 JPY per persoon - 3-20 deelnemers.
Start om 09.30 uur, 12.30 uur of 15.00 uur.

Meer info

Minder info

Samurai Kembi

Kyoto - Samurai Kembi Workshop

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze da...

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze dans uitvoerde om zichzelf te versterken en moediger te maken.

Tijdens deze les draagt u de traditionele kleding en leert u alles over de etiquette van een samurai. U gaat leren hoe om te gaan met een Japans zwaard en, als blijkt dat u talent heeft, kunt u ook proberen om de traditionele waaier te gebruiken.
De workshop bestaat uit 1 uur show en 1 uur les. Voor show worden er ook losse kaarten verkocht en hou er dan ook rekening mee dat het in het begin drukker kan zijn. Bij de lessen zijn er uiteindelijk minder deelnemers.Prijs is 9900 JPY per persoon - 2-20 deelnemers.
Start rond 17.00 uur (maandag t/m zaterdag). Op zondag is deze excursie helaas niet mogelijk.
Duur: ca. 2 uur (1 uur show en 1 uur les).

Meer info

Minder info

Kyoto Maiko

Kyoto - Maiko optreden inclusief diner

Wees getuige van de schoonheid en elegantie van de Maiko (geisha's in opleiding) tijdens een twee uur durende avond van cultuur, entertainment en heerlijk eten. U geniet van een Japanse kaiseki, een feestmaaltijd dat bestaat uit meerdere gangen. De g...

Wees getuige van de schoonheid en elegantie van de Maiko (geisha's in opleiding) tijdens een twee uur durende avond van cultuur, entertainment en heerlijk eten. U geniet van een Japanse kaiseki, een feestmaaltijd dat bestaat uit meerdere gangen. De gerechten zijn afkomstig uit de traditionele keuken en bestaan uit verse, seizoensgebonden ingrediënten. Bewonder de elegantie van de Maiko en geniet van de traditionele muziek en dans – een bijzondere ervaring die nog steeds een zeldzaamheid is voor buitenlanders in Japan. Naast het overheerlijke eten wordt u voorzien van water (alcoholische en non-alcoholische drankjes zijn niet inbegrepen). Kortom de perfecte plek om uw verblijf in Kyoto mee af te sluiten!Prijs is 9900 JPY per persoon - 5 deelnemers.
Prijs is 9625 JPY per persoon - 6 deelnemers.
Prijs is 9429 JPY per persoon - 7 deelnemers.
Prijs is 9282 JPY per persoon - 8 deelnemers.
Prijs is 9167 JPY per persoon - 9 deelnemers.
Prijs is 9075 JPY per persoon - 10 deelnemers.
Prijs is 9000 JPY per persoon - 11 deelnemers.
Prijs is 8938 JPY per persoon - 12 deelnemers.
Prijs is 8885 JPY per persoon - 13 deelnemers.
Prijs is 8840 JPY per persoon - 14 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - vanaf 15 deelnemers.
Start rond 19.00 uur.

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Cathay Pacific Airways
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
13:00 uur
AmsterdamHong KongFukuoka
14:00 uur
16:35 uur
SapporoHong KongAmsterdam
06:40 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Japan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. In sommige steden zal er een Engelssprekende, lokale gids aansluiten. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Japan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

23 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Cabin receptie
 • Cabin Kamer
 • Cabin Buitenkant

Asahikawa

Premier Hotel -CABIN- Asahikawa

Drieenhalve ster

In het hart van Asahikawa en op nog geen 300 meter van het treinstation ligt het Premier Cabin Hotel. Een groot en modern hotel met goed verzorgde faciliteiten. De kamers zijn uitgerust met een koelkast, een eigen badkamer en airconditioning. Hoewel er een niet-roken certificaat aan de meeste kamers hangt zijn er ook kamers beschikbaar waarbij roken is toegestaan. Bovenin het gebouw is een aantrekkelijke bar met uitzicht over de stad en in de eveneens aanwezige SPA kan men terecht voor massages, de sauna en thermobaden.

 • jp_ac_kokusaiext.jpg
 • jp_ac_kokusaika2.jpg
 • jp_ac_kokusaizwe.jpg
 • jp_ac_kokusaika3.jpg
 • jp_ac_kokusaika.jpg
 • jp_ac_kokusairec.jpg

Hakodate

Hakodate Kokusai

Drieenhalve ster

Na ongeveer 7 minuten lopen vanaf het JR Hakodate Train Station komt u het Hakodate Kokusai tegen en met het tramstation op 300 meter afstand is het eenvoudig om vanaf dit punt de stad te verkennen. Het hotel is luxueus ingericht en de westkant van het hotel biedt een mooi uitzicht over de kust. De lokale markt ligt op 500 meter afstand en de Mount Hakodate Ropeway en Motomachi bevinden zich op ongeveer 1,3 kilometer. Erg handig is het feit dat fietsen gehuurd kunnen worden. Elke kamer van dit hotel heeft airco, een TV en een badkamer met bad en douche combinatie. Het restaurant serveert teppanyaki grill en in de sky lounge kunt u s'avonds ...

Na ongeveer 7 minuten lopen vanaf het JR Hakodate Train Station komt u het Hakodate Kokusai tegen en met het tramstation op 300 meter afstand is het eenvoudig om vanaf dit punt de stad te verkennen. Het hotel is luxueus ingericht en de westkant van het hotel biedt een mooi uitzicht over de kust. De lokale markt ligt op 500 meter afstand en de Mount Hakodate Ropeway en Motomachi bevinden zich op ongeveer 1,3 kilometer. Erg handig is het feit dat fietsen gehuurd kunnen worden. Elke kamer van dit hotel heeft airco, een TV en een badkamer met bad en douche combinatie. Het restaurant serveert teppanyaki grill en in de sky lounge kunt u s'avonds terecht voor een drankje, heerlijke vis gerechten en een nachtelijk uitzicht over de regio. Ook is er een geweldig binnenzwembad aanwezig met een panorama uitzicht van de stad

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_newhirodenen.jpg
 • jp_ac_newhirodenka.jpg
 • jp_ac_newhirodenex.jpg
 • jp_ac_newhirodenre1.jpg

Hiroshima

Hotel New Hiroden

Driesterren

Hotel New Hiroden is gunstig gelegen, JR Hiroshima Station (South Exit) ligt op loopafstand. Het hotel ligt aan de Kyobashi-rivier, één van de zes rivieren die door de stad stroomt. Het buffetrestaurant Kasuga heeft zowel lokale als westerse gerechten op het menu staan. Lounge Flower serveert westerse lekkernijen. Voor snacks en drankjes kunt u terecht in Bar Etoile. Verder heeft het hotel een wasserette, 24-uursreceptie en kluisjes bij de receptie. Hotel New Hiroden beschikt over 256 kamers, stuk voor stuk plezierig en comfortabel ingericht. De kamers zijn voorzien van een TV, koelkast, pyjama, slippers en een badkamer met douche en b ...

Hotel New Hiroden is gunstig gelegen, JR Hiroshima Station (South Exit) ligt op loopafstand. Het hotel ligt aan de Kyobashi-rivier, één van de zes rivieren die door de stad stroomt. Het buffetrestaurant Kasuga heeft zowel lokale als westerse gerechten op het menu staan. Lounge Flower serveert westerse lekkernijen. Voor snacks en drankjes kunt u terecht in Bar Etoile. Verder heeft het hotel een wasserette, 24-uursreceptie en kluisjes bij de receptie. Hotel New Hiroden beschikt over 256 kamers, stuk voor stuk plezierig en comfortabel ingericht. De kamers zijn voorzien van een TV, koelkast, pyjama, slippers en een badkamer met douche en bad. In de badkamer vindt u ook een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_centuryext.jpg
 • in_ac_centuryka1.jpg
 • in_ac_centuryres.jpg
 • in_ac_centuryrec.jpg
 • in_ac_centuryba.jpg

Hiroshima

Hotel Century 21

Drieenhalve ster

Het Century 21 hotel ligt in het hart van Hiroshima en op slechts een paar minuten lopen van het treinstation. Het hotel heeft ruime schone kamers met een badkamer met bad en douche combinatie. Ook is er op elke kamer een waterkoker, een TV, gratis WiFi en een koelkastje aanwezig. In het restaurant worden Italiaanse en Japanse gerechten geserveerd en staat er dagelijks een ontbijtbuffet klaar. Bij de receptie kunt u vragen naar de massageservice.

 • Kamer
 • Interieur
 • Kamer
 • Lobby
 • Restaurant
 • Exterieur

Hiroshima

Hotel Vista Hiroshima

Driesterren

Hotel Vista Hiroshima is centraal gelegen in Hiroshima. Zo ligt het cultureel centrum van Hiroshima op 1,8 km afstand. Ook ligt het Vredesmonument, de Atoombomkoepel, op loopafstand. De accommodatie heeft een 24-uur receptie, gratis WiFi en een ontbijtrestaurant. De hotelkamers zijn voorzien van airco, gratis WiFi, elektrische waterkoker en een TV. De badkamers zijn uitgerust met een douche of bad, gratis toiletartikelen en een föhn.

 • jp_ac_hotelmystayskanazawacastleen1.jpg
 • jp_ac_hotelmystayskanazawacastlere.jpg
 • jp_ac_hotelmystayskanazawacastleka2.jpg
 • jp_ac_hotelmystayskanazawacastlefa.jpg
 • jp_ac_hotelmystayskanazawacastleex.jpg

Kanazawa

Hotel Mystays Kanazawa Castle

Driesterren

Het Mystays Kanazawa Castle ligt in de historische stad Kanazawa, op slechts enkele minuten van het station. In de buurt van het hotel zijn verschillende eetgelegenheden, probeer hier bijvoorbeeld sneeuwkrab, een populair lokaal gerecht! Het hotel beschikt over een Japanse warmwaterbron, een geweldige manier om te ontspannen aan het einde van de dag. Iedere ochtend staat er een ontbijtbuffet voor u klaar. Het hotel biedt 189 modern ingerichte kamers. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, airco, bureau, koelkast, TV, koffie/theefaciliteiten, gratis WiFi, slippers, pyjama’s en badkamer met douche en bad. In de badkamer vindt u ook ...

Het Mystays Kanazawa Castle ligt in de historische stad Kanazawa, op slechts enkele minuten van het station. In de buurt van het hotel zijn verschillende eetgelegenheden, probeer hier bijvoorbeeld sneeuwkrab, een populair lokaal gerecht! Het hotel beschikt over een Japanse warmwaterbron, een geweldige manier om te ontspannen aan het einde van de dag. Iedere ochtend staat er een ontbijtbuffet voor u klaar. Het hotel biedt 189 modern ingerichte kamers. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, airco, bureau, koelkast, TV, koffie/theefaciliteiten, gratis WiFi, slippers, pyjama’s en badkamer met douche en bad. In de badkamer vindt u ook een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • ANA Crowne Plaza Kanazawa
 • Kamer
 • Kamer
 • Interieur
 • Restaurant
 • Tuin

Kanazawa

ANA Crowne Plaza Kanazawa

Drieenhalve ster

Het ANA Crowne Plaza is centraal gelegen in Kanazawa. Het hotel ligt tegenover het Kanazawa JR treinstation. De accommodatie ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het beroemde kasteel van Kanazawa en de tuin van Kenroku-en. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Zo is er een restaurant dat mooi uitzicht biedt over de hoteltuin, een schoonheidssalon en gratis WiFi in de gemeenschappelijk ruimtes. De hotelkamers zijn voorzien van airco, gratis WiFi, minibar, kluisje, thee- en koffiefaciliteiten en TV. De badkamers zijn uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

 • Restaurant
 • Interieur
 • Exterieur

Kyoto

Kyoto Yamashina Hotel Sanraku

Drieenhalve ster

Het Kyoto Yamashina Hotel Sankru is gelegen in Kyoto. Binnen een straal van 5km rondom het hotel zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals beroemde tempels en het Nijo-kasteel. Het hotel heeft tevens ook een spa, die alleen toegankelijk is voor dames. Daarnaast heeft de accommodatie een restaurant en gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes. De hotelkamers zijn voorzien airco, gratis WiFi en TV. De badkamers zijn uitgerust met een bad of douche en gratis toiletartikelen.

 • jp_ac_ensoangotomiiilo.jpg
 • jp_ac_ensoangotomiiika.jpg
 • jp_ac_ensoangotomiiiex.jpg
 • jp_ac_ensoangotomiiire.jpg
 • jp_ac_ensoangotomiiitu1.jpg
 • jp_ac_ensoangotomiiiba.jpg
 • jp_ac_ensoangotomiiika1.jpg
 • jp_ac_ensoangotomiiitu.jpg
 • jp_ac_ensoangotomiiide1.jpg

Kyoto

Enso Ango Tomi II

Drieenhalve ster

Enso Ango Tomi II ligt in de wijk Shimogyo Ward in Kyoto, deze wijk is een geweldig reizigers die geïnteresseerd zijn in tempels, bezienswaardigheden en geschiedenis. Met vijf afzonderlijke locaties in het centrum van Kyoto, is Enso Ango het eerste "verspreide" hotel van Japan. De vijf gebouwen bevinden zich allemaal op loopafstand van elkaar in de centrale buurten van Kyoto. Elk gebouw combineert een traditioneel en hedendaags minimalistisch ontwerp van Japanse en Zwitserse kunstenaars, die alles hebben gecreëerd, van de inrichting tot de uniformen, meubels en accessoires, en de binnentuinen, ook wel tsuboniwa genoemd - een gemeenschappel ...

Enso Ango Tomi II ligt in de wijk Shimogyo Ward in Kyoto, deze wijk is een geweldig reizigers die geïnteresseerd zijn in tempels, bezienswaardigheden en geschiedenis. Met vijf afzonderlijke locaties in het centrum van Kyoto, is Enso Ango het eerste "verspreide" hotel van Japan. De vijf gebouwen bevinden zich allemaal op loopafstand van elkaar in de centrale buurten van Kyoto. Elk gebouw combineert een traditioneel en hedendaags minimalistisch ontwerp van Japanse en Zwitserse kunstenaars, die alles hebben gecreëerd, van de inrichting tot de uniformen, meubels en accessoires, en de binnentuinen, ook wel tsuboniwa genoemd - een gemeenschappelijk kenmerk van de huizen in Kyoto. Wandelen tussen de vijf is een deel van de ervaring die een kans biedt om de essentie van deze oude stad te verkennen en voelen. U kunt gebruik maken van alle gemeenschappelijke ruimtes zoals de fitnessruimte, tearoom en zen-meditatieruimte. In het Tomi II-gebouw bevindt zich het restaurant dat fusiongerechten, waaronder pinxtos met een Japans tintje serveert. Het grootste gebouw Fuya II heeft een tearoom, tatami-mat salon voor meditatie en yoga en een fitnessruimte. Fuya I is geïnspireerd door het ontwerp van traditionele houten machiya huizen en bevat een galerieruimte. Tomi I heeft een keuken voor de gasten en een lounge. En Yamato I, de kleinste, heeft een bar en is het dichtst bij de drukke straten van Gion. Er wordt elke ochtend een simpel ontbijt met brood, yoghurt en muesli geserveerd in de lounge van het hotel waar u slaapt. De kamers van Tomi II zijn voorzien van een telefoon, airco, koelkastje, verwarming en theefaciliteiten. De badkamer met douche of bad beschikt over gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • jp _ac_urbanhotelkyotoka.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotore1.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotosp.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotosp2.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotore2jpg.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotoex.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotolo.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotoka2.jpg

Kyoto

Urban Hotel Kyoto Nijo Premium

Driesterren

Urban Hotel Kyoto Nijo Premium is centraal gelegen op slechts 15 minuten lopen van Nijo Castle, dat op de Werelderfgoedlijst staat, in het historische gedeelte van Nijo. Daarnaast is het maar 5 minuten lopen van het metro- en JR-treinstation Nijom. Het hotel biedt gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie. Drankjes zijn verkrijgbaar bij de verkoopautomaten van het hotel. Het hotel beschikt ook over een spa met een sauna, een koud waterbad, een bubbelbad en een zijdeachtig bad. In het zijdeachtige bad worden microbellen gegenereerd om u een zacht gevoel te geven alsof u in zijde gewikkeld bent. Het Café-Restaurant Lavender biedt een ontb ...

Urban Hotel Kyoto Nijo Premium is centraal gelegen op slechts 15 minuten lopen van Nijo Castle, dat op de Werelderfgoedlijst staat, in het historische gedeelte van Nijo. Daarnaast is het maar 5 minuten lopen van het metro- en JR-treinstation Nijom. Het hotel biedt gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie. Drankjes zijn verkrijgbaar bij de verkoopautomaten van het hotel. Het hotel beschikt ook over een spa met een sauna, een koud waterbad, een bubbelbad en een zijdeachtig bad. In het zijdeachtige bad worden microbellen gegenereerd om u een zacht gevoel te geven alsof u in zijde gewikkeld bent. Het Café-Restaurant Lavender biedt een ontbijtbuffet, lunchdiensten, koffiemenu's en alcoholmenu's. Het ontbijt buffet bestaat uit 65 verschillende gerechten, waaronder Japanse obanzai- of chirashi-kommen, en westerse gerechten zoals vers gebakken brood of roerei. De schone en moderne kamers zijn uitgerust met een TV, een koelkast, gratis WiFi, een bureau, airco, een telefoon en een waterkoker De een badkamer met douche beschikt over een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • Alpico Plaza Hotel
 • Kamer
 • Kamer

Matsumoto

Alpico Plaza Hotel

Driesterren

Het Alpico Plaza Hotel is centraal gelegen in Matsumoto. Vanuit deze accommodatie maakt u gemakkelijk uitstapjes naar het centrum. Het beroemde Matsumoto-kasteel ligt op ongeveer 20 minuten wandelen van het hotel. Het hotel heeft een 24-uurs receptie, gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes, beauty salon en er zijn leenfietsen verkrijgbaar bij de receptie. De accommodatie heeft geen eigen restaurant maar in de directe omgeving van het hotel zijn er verschillende eetgelegenheden. De hotelkamers zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht. Ze voorzien van een airco, minibar, gratis WiFi en TV. De badkamers zijn uitgerust met een douche of ee ...

Het Alpico Plaza Hotel is centraal gelegen in Matsumoto. Vanuit deze accommodatie maakt u gemakkelijk uitstapjes naar het centrum. Het beroemde Matsumoto-kasteel ligt op ongeveer 20 minuten wandelen van het hotel. Het hotel heeft een 24-uurs receptie, gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes, beauty salon en er zijn leenfietsen verkrijgbaar bij de receptie. De accommodatie heeft geen eigen restaurant maar in de directe omgeving van het hotel zijn er verschillende eetgelegenheden. De hotelkamers zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht. Ze voorzien van een airco, minibar, gratis WiFi en TV. De badkamers zijn uitgerust met een douche of een bad, föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • Premier Hotel Cabin Matsumoto
 • Restaurant
 • Kamer
 • Kamer

Matsumoto

Premier Hotel Cabin Matsumoto

Driesterren

Het Premier Hotel Cabin heeft een uitstekende ligging in Matsumoto. Zo ligt deze accommodatie in het centrum van de stad en bevindt het beroemde Matsumoto-kasteel zich op slechts 15 minuten wandelen. Het hotel heeft verschillende faciliteiten. Zo is er gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes en kunt u gebruik maken van een Karaoke-set. Het ontbijt restaurant van het hotel bevindt zicht op de bovenste etage en heeft prachtig uitzicht op de Japanse Alpen. De hotelkamers zijn uitgerust met airco, gratis WiFi, minibar, telefoon en TV. De badkamers zijn voorzien van een douche of bad, föhn en gratis toiletartikelen.

 • jp_al_dormyinnlo.jpg
 • jp_al_dormyinnka.jpg
 • jp_al_dormyinnfa2.jpg
 • jp_al_dormyinnre.jpg
 • jp_al_dormyinnfa1.jpg
 • jp_al_dormyinnfa.jpg

Nagasaki

Dormy Inn Nagasaki

Driesterren

Dormy Inn Nagasaki ligt in het centrum van Nagasaki tegenover Nagasaki Chinatown. De accommodatie biedt gemakkelijk toegang tot het Park van de Vrede in Nagasaki en de Glover Garden. Dormy Inn Nagasaki beschikt over een openbaar bad en sauna (gescheiden voor mannen en vrouwen). De accommodatie biedt ook een wasserette, een restaurant dat een ontbijtbuffet serveert en gratis WiFi in de lobby. Het personeel bij de receptie is zeer vriendelijk en spreekt Engels. De kamers van Dormy Inn Nagasaki zijn voorzien van airco, een TV, koelkast, telefoon en een waterkoker. De badkamer met douche en bad beschikt over slippers, gratis toiletartikel ...

Dormy Inn Nagasaki ligt in het centrum van Nagasaki tegenover Nagasaki Chinatown. De accommodatie biedt gemakkelijk toegang tot het Park van de Vrede in Nagasaki en de Glover Garden. Dormy Inn Nagasaki beschikt over een openbaar bad en sauna (gescheiden voor mannen en vrouwen). De accommodatie biedt ook een wasserette, een restaurant dat een ontbijtbuffet serveert en gratis WiFi in de lobby. Het personeel bij de receptie is zeer vriendelijk en spreekt Engels. De kamers van Dormy Inn Nagasaki zijn voorzien van airco, een TV, koelkast, telefoon en een waterkoker. De badkamer met douche en bad beschikt over slippers, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_premierhotelcabinde.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinexjpg.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinsp1.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinenjpg.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinka.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinka1.jpg

Sapporo

Premier Hotel -CABIN- Sapporo

Driesterren

Premier Hotel CABIN in Sapporo ligt op 7 minuten lopen van de levendige wijk Susukino en het metrostation Susukino. Winkelgebieden zoals Sapporo en Odori-stations zijn met de metro in 10 minuten te bereiken en er zijn verschillende eetgelegenheden op loopafstand van de accommodatie. Het hotel biedt onder meer gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie, een dagelijkse schoonmaakservice en verhuur van broekenpersen. Kopieer- en stomerijdiensten zijn ook beschikbaar tegen een toeslag. Er is een drankenautomaat op het terrein. De spa van het hotel maakt gebruik van natuurlijk bronwater met een natriumzoutgehalte. Het licht zoute water voorkomt ...

Premier Hotel CABIN in Sapporo ligt op 7 minuten lopen van de levendige wijk Susukino en het metrostation Susukino. Winkelgebieden zoals Sapporo en Odori-stations zijn met de metro in 10 minuten te bereiken en er zijn verschillende eetgelegenheden op loopafstand van de accommodatie. Het hotel biedt onder meer gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie, een dagelijkse schoonmaakservice en verhuur van broekenpersen. Kopieer- en stomerijdiensten zijn ook beschikbaar tegen een toeslag. Er is een drankenautomaat op het terrein. De spa van het hotel maakt gebruik van natuurlijk bronwater met een natriumzoutgehalte. Het licht zoute water voorkomt zweten en rillingen na het verlaten van het bad. Eersteklas spafaciliteiten, zoals openluchtbaden, ligbaden, jetbaden en sauna's bieden de perfecte omgeving om te genieten van het natuurlijke mineraalwater. Er worden ook een aantal wellness-diensten aangeboden voor volledige ontspanning en verjonging, zoals lichaamsverzorging, massages, esthetische behandelingen en voetverzorging. Een ontbijtbuffet in Restaurant Harel bestaat uit een verscheidenheid aan Japanse en westerse lekkernijen, bereid met verse lokale ingrediënten. De kamers zijn ingericht met moderne meubels en warme kleuren en uitgerust met een koelkastje, een telefoon, een kluisje, theefaciliteiten, verwarming, gratis WiFi en een TV. De badkamer is uitgerust met een douche en bad combinatie, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Interieur
 • Kamer
 • Restaurant
 • Interieur
 • Restaurant

Sapporo

Premier Hotel Tsubaki Sapporo

Drieenhalve ster

Het Premier Hotel Tsubaki Sapporo is gelegen aan de oever van de rivier de Toyo-Hiragawa. Vanuit deze accommodatie loopt u in ongeveer 10 minuten naar het metrostation Kikusui. De accommodatie heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Zo is er een restaurant, kapsalon en kunt u fietsen huren. Ook is er in de gemeenschappelijke ruimtes gratis WiFi beschikbaar. De hotelkamers zijn voorzien van gratis WiFi, kluisje, telefoon en TV. De badkamers zijn uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

 • jp_ac_bwtakayamaex.jpg
 • jp_ac_bwtakayamaka.jpg
 • jp_ac_bwtakayamare.jpg
 • jp_ac_bwtakayamasp.jpg
 • jp_ac_bwtakayamalo.jpg
 • jp_ac_bwtakayamasp1.jpg

Takayama

Best Western Hotel Takayama

Drieenhalve ster

Best Western Hotel Takayama is gunstig gelegen op slechts 1 minuut lopen van het JR-treinstation in Takayama. Takayama Jinya, de ochtendmarkt en de oude binnenstad van Takayama liggen op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel. Het hotel beschikt over 2 restaurants; Sho Restaurant serveert lokale specialiteiten in een stijlvolle omgeving en Bijoux Cafe and Bar biedt westerse gerechten in een ontspannen sfeer. Een ontbijtbuffet wordt dagelijks geserveerd in het hotel. Ook is er een spa met een sauna en een jacuzzi. De 24-uursreceptie biedt bagageopslag en een wasservice is ook beschikbaar. De geluiddichte en sfeervolle kamers van het Bes ...

Best Western Hotel Takayama is gunstig gelegen op slechts 1 minuut lopen van het JR-treinstation in Takayama. Takayama Jinya, de ochtendmarkt en de oude binnenstad van Takayama liggen op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel. Het hotel beschikt over 2 restaurants; Sho Restaurant serveert lokale specialiteiten in een stijlvolle omgeving en Bijoux Cafe and Bar biedt westerse gerechten in een ontspannen sfeer. Een ontbijtbuffet wordt dagelijks geserveerd in het hotel. Ook is er een spa met een sauna en een jacuzzi. De 24-uursreceptie biedt bagageopslag en een wasservice is ook beschikbaar. De geluiddichte en sfeervolle kamers van het Best Western Takayama beschikken over voorzieningen zoals een wekker, koffie- en theefaciliteiten om uw dag op gang te brengen, een bureau / werkruimte, een TV, een minibar en gratis WiFi. De badkamers is voorzien van gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_takayamaoanfa.jpg
 • jp_ac_takayamaoanexd.jpg
 • jp_ac_takayamaoanex.jpg
 • jp_ac_takayamaoanka.jpg
 • jp_ac_takayamaoanka1.jpg
 • jp_ac_takayamaoanfa2.jpg
 • jp_ac_takayamaoanlo.jpg
 • jp_ac_takayamaoanfa4.jpg
 • jp_ac_takayamaoanre.jpg
 • jp_ac_takayamaoanfa1.jpg

Takayama

Hotel Takayama Ouan

Drieenhalve ster

Takayama Oan, op slechts vijf minuten lopen van het station van Takayama, is een modern hotel dat de warmte en het comfort van een Japanse ryokan biedt. Het hotel heeft een traditionele Japanse inrichting met tatamivloeren (vloeren van geweven rijststro) in alle ruimtes. Kom tot rust in een van warmwaterbronbaden van het hotel, zoals het een gratis voetbad in de lobby en een bad op het dak met uitzicht op de omliggende bergen. Voor een massage kunt u terecht in de schoonheidssalon van het hotel (reserveren vooraf vereist). In het restaurant kunt u genieten van het buffet en individueel bereide maaltijden met lokale ingrediënten zoals Hida ...

Takayama Oan, op slechts vijf minuten lopen van het station van Takayama, is een modern hotel dat de warmte en het comfort van een Japanse ryokan biedt. Het hotel heeft een traditionele Japanse inrichting met tatamivloeren (vloeren van geweven rijststro) in alle ruimtes. Kom tot rust in een van warmwaterbronbaden van het hotel, zoals het een gratis voetbad in de lobby en een bad op het dak met uitzicht op de omliggende bergen. Voor een massage kunt u terecht in de schoonheidssalon van het hotel (reserveren vooraf vereist). In het restaurant kunt u genieten van het buffet en individueel bereide maaltijden met lokale ingrediënten zoals Hida Beef. Tussen 22:30 en 23:30 kunt u in het restaurant gratis noedels bestellen. Er is gratis WiFi in lobby. De kamers van het Takayama Ouan zijn voorzien van tatamivloeren en westerse bedden. Ze hebben ook een TV, gratis internet (LAN-kabel), een koelkast en een waterkoker. De badkamers zijn uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_tabinohotelex2jpg.jpg
 • jp_ac_tabinohotelka.jpg
 • jp_ac_tabinohotelsp1.jpg
 • jp_ac_tabinohotelex1.jpg
 • jp_ac_tabinohotello.jpg
 • jp_ac_tabinohotelsp.jpg
 • jp_ac_tabinohotelre1.jpg
 • jp_ac_tabinohotelsp2.jpg
 • jp_ac_tabinohotelka1.jpg
 • jp_ac_tabinohotelex.jpg

Takayama

Tabino Hotel

Driesterren

Het Tabino Hotel is open sinds mei 2018 en biedt warm ingerichte houten kamers in Takayama, op 5 kilometer van het volksdorp Hida Minzoku Mura, op 2 kilometer van het heiligdom Sakurayama Hachiman en op 3 kilometer van het treinstation Takayama. De accommodatie ligt in de wijk Hida Takayama Onsen. Het hotel heeft een restaurant voor diner en lunch en er wordt elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd. Ook is er een traditionele ‘Onsen’ bij het hotel met een groot gedeeld bad gevuld met natuurlijk heet bronwater en een openluchtbad. Ook is er een gratis shuttlebus vanaf het treinstation van Takayama (ca. 10 minuten reistijd). De kamers i ...

Het Tabino Hotel is open sinds mei 2018 en biedt warm ingerichte houten kamers in Takayama, op 5 kilometer van het volksdorp Hida Minzoku Mura, op 2 kilometer van het heiligdom Sakurayama Hachiman en op 3 kilometer van het treinstation Takayama. De accommodatie ligt in de wijk Hida Takayama Onsen. Het hotel heeft een restaurant voor diner en lunch en er wordt elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd. Ook is er een traditionele ‘Onsen’ bij het hotel met een groot gedeeld bad gevuld met natuurlijk heet bronwater en een openluchtbad. Ook is er een gratis shuttlebus vanaf het treinstation van Takayama (ca. 10 minuten reistijd). De kamers in het hotel zijn uitgerust met een theefaciliteiten, airco, een TV en gratis WiFi. Elke kamer heeft een eigen badkamer met gratis toiletartikelen en een föhn

Meer info >

Minder info >

 • Moxy Tokyo Hotel, kamer
 • Moxy Tokyo Hotel, lounge
 • Moxy Tokyo Hotel, kamer
 • Moxy Tokyo Hotel, bar
 • Moxy Tokyo Hotel, faciliteiten
 • Moxy Tokyo Hotel, buitenkant
 • Moxy Tokyo Hotel, faciliteiten
 • Moxy Tokyo Hotel, faciliteiten
 • Moxy Tokyo Hotel, faciliteiten

Tokyo

Hotel MOXY Tokyo Kinshicho

Drieenhalve ster

De inrichting heeft een stijlvol minimalistisch design. Het trendy hotel ligt in Kinshicho en biedt alles om zaken te doen, te ontspannen en te socialiseren. Het beschikt over doordachte voorzieningen, een toplocatie en vriendelijke service.

De inrichting heeft een stijlvol minimalistisch design. Het trendy hotel ligt in Kinshicho en biedt alles om zaken te doen, te ontspannen en te socialiseren. Het beschikt over doordachte voorzieningen, een toplocatie en vriendelijke service.

Het moderne hotel is gelegen in het centrum van Tokyo. Het JR-station Kinshicho ligt op loopafstand van het hotel. Verken de Tokyo Skytree, het keizerlijk paleis, de Asakusa Sensoji-tempel en de Tokyo Dome in de buurt.

De kamers hebben een stijlvol minimalistisch design en zijn voorzien van gratis WiFi, telefoon, TV, airco en een badkamer met regendouche en föhn.

Hotel MOXY Tokyo Kinshicho combineert traditionele Japanse gastvrijheid met moderne voorzieningen en een eigentijdse inrichting. Het stijlvolle boutique hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, 24-uurs Deli, 24-uurs Noodle Station, bibliotheek en fitnessruimte.

Meer info >

Minder info >

 • jp_al_shinagawatuboex.jpg
 • jp_al_shinagawatuboka1.jpg
 • jp_al_shinagawatubore.jpg
 • jp_al_shinagawatuboka3.jpg
 • jp_al_shinagawatuboka2.jpg

Tokyo

Shinagawa Tobu Hotel

Driesterren

Het Shinagawa Tobu Hotel is centraal gelegen, op 5 minuten lopen van het treinstation JR Shinagawa station en vlakbij het centrum. Vanwege de centrale ligging is dit hotel de perfecte uitvalsbasis om de levendige stad Tokyo te ontdekken. Het hotel heeft een 24-uursreceptie, bagageopslag, lift, ontbijtruimte, wasserette en een restaurant waar zowel nationale als internationale maaltijden geserveerd worden. De kamers beschikken over een TV, koelkast, airco, bureau, gratis WiFi, koffie/theefaciliteiten, telefoon, verwarming en een badkamer met douche en bad. Ook is de badkamer voorzien van gratis toiletartikelen, slippers en een föhn. Een leu ...

Het Shinagawa Tobu Hotel is centraal gelegen, op 5 minuten lopen van het treinstation JR Shinagawa station en vlakbij het centrum. Vanwege de centrale ligging is dit hotel de perfecte uitvalsbasis om de levendige stad Tokyo te ontdekken. Het hotel heeft een 24-uursreceptie, bagageopslag, lift, ontbijtruimte, wasserette en een restaurant waar zowel nationale als internationale maaltijden geserveerd worden. De kamers beschikken over een TV, koelkast, airco, bureau, gratis WiFi, koffie/theefaciliteiten, telefoon, verwarming en een badkamer met douche en bad. Ook is de badkamer voorzien van gratis toiletartikelen, slippers en een föhn. Een leuk extraatje die bij de kamer hoort is dat er een smartphone inclusief is. Deze smartphone heeft toegang tot internet en u mag deze dan ook overdag meenemen. Nadat u een account heeft aangemaakt kunt u deze bijvoorbeeld meenemen en Google Maps gebruiken als navigatie in de stad.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_grandtoyaka2.jpg
 • jp_ac_grandtoyaka.jpg

Toyako

Hotel Grand Toya

Driesterren

Het Grand Toya is een eenvoudig hotel met een typisch Japanse inrichting. Het Toya-meer ligt vlak achter het hotel en dit biedt vanaf sommige kamers een mooi uitzicht. Alle kamer zijn voorzien van traditionele tatami-matten, een zitje, een kluis, airco, een koelkastje en een TV. De kleine badkamer is voorzien van een douche en bad. Een kleine supermarkt is onderdeel van het hotel en zowel binnen als buiten kunt u gebruiken maken van warmwaterbron baden. In de accommodatie is er de mogelijkheid om Aziatische maaltijden te nuttigen.

 • Toyaka Manseikaku Hotel Lakeside Terrace
 • Kamer
 • Warmwaterbad
 • Spa.
 • Terras
 • Warmwaterbad

Toyako

Toyako Manseikaku Hotel Lakeside Terrace

Driesterren

Het hotel Toyako Manseikaku is gelegen direct aan het Toyako meer. De accommodatie ligt op ongeveer 15 minuten rijden van het JR Toya treinstation. Het hotel heeft een tuin, terras, binnenzwembad, gratis WiFi, warmwaterbaden en een karaoke bar. Ook heeft de accommodatie een restaurant waarvan u gebruik kunt maken. De hotelkamers zijn comfortabel en zijn voorzien van gratis WiFi, minibar en een elektrische waterkoker. De badkamers zijn uitgerust met een bad of een douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

23 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken door diverse extra’s bij te boeken. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.

+- Extra's

( 9 opties )+Open-Sluiten

> Meer beleven tijdens uw reis?

( 1 t/m 3 van 9 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis nog meer te beleven. Natuurlijk realiseren wij ons dat het bezoek aan Tokyo en Kyoto een hoogtepunt van uw reis zal zijn. Daarom geven wij u de mogelijkheid om tegen een meerprijs een optionele fietstocht in beide steden bij te boeken. Ter plaatse is er vaak geen beschikbaarheid meer is. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Kyoto - Het alledaagse leven in Kyoto ontdekken per fiets

Net als Tokyo is Kyoto een fijne stad om te fietsen. Na het ontbijt maakt u een gezellige drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezie...

v.a.67

Bekijk meer infoSluit meer info

Net als Tokyo is Kyoto een fijne stad om te fietsen. Na het ontbijt maakt u een gezellige drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezienswaardigheden, ook het gewone dagelijkse leven te leren kennen. De stad is grotendeels vlak. Dat fietst lekker! U fietst door de geishawijken Miyagawacho en Gion, langs de rivieren en over het terrein van het Keizerlijk Paleis. Onderweg ziet u Maiko (geisha's in opleiding) wandelen over straat langs de Machiya (traditionele houten koopvaardijhuizen) en Ochaya (theehuizen). Fietsen langs Shirakawa-rivier geeft u de kans om in het juiste seizoen kersenbloesem te zien, maar ook de rest van het jaar is het hier schitterend door de prachtige treurwilgen.

Duur: 3 uur
Inclusief: fietshuur en Engelssprekende gids
Minimaal 4 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 3 uur
Engelssprekende gids.

Sluit meer info

Tokyo - Tokyo verkennen op de fiets

Na het ontbijt maakt u een fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners...

v.a.73

Bekijk meer infoSluit meer info

Na het ontbijt maakt u een fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners fietsend naar kantoor gaan, boodschappen doen of door één van de vele parken rijden. Fijn dat het verkeer gewend is aan fietsers. Onderweg ziet u verschillende highlights, zoals het Keizerlijk Paleis, Ueno Park en Tokyo Station (wat veel wegheeft van Amsterdam Centraal). U geniet – het is alsof je alles vanaf de fiets extra goed beleeft. Verbaasd ontdekt u dat u nauwelijks getoeter hoort. En dat met bijna 40 miljoen inwoners! Iedereen respecteert beleefd de verkeersregels. Na ongeveer drie uur eindigt u de fietstocht in de authentieke wijk Asakusa. Hier heeft u vrije tijd om Asakusa te ontdekken, te lunchen en de beroemde Senso-ji-tempel te bezoeken.

Duur: 3 uur
Inclusief: fietshuur, helm, Engelssprekende gids, flesje water en snack
Minimaal 2 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 3 uur
Engelssprekende gids
Flesje water en snack.

Sluit meer info

Toyako - Fietsen rond het Toya-meer

Na het ontbijt maakt u een fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staa...

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Na het ontbijt maakt u een fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staat bekend om zijn heetwaterbronnen, vulkanisch gebergte en diepblauwe kratermeren. De fietsroute staat duidelijk aangegeven. Geruststellend dat de mooie, 5 uur durende rit (ca. 40 kilometer) ook aantrekkelijk is voor ongeoefende fietsers: de weg is vrij vlak. Bovendien hebben de fietsen versnellingen. Zo geniet u volop van de mooie omgeving! Stop onderweg als u wilt bij een café voor een verfrissend drankje en een korte pauze. Natuurlijk maakt u ook diverse tussenstops om de imposante omliggende kraterwanden, het beeldschone Toya-meer en de kunstwerken die op verschillende plekken langs de route staan te fotograferen.

Duur: 5 uur
Inclusief: fietshuur
Minimaal 2 deelnemers.

Inclusief:

Fietshuur gedurende 5 uur.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 4 t/m 6 van 6 opties )

Sushi workshop

Tokyo - Sushi Workshop

Dit is een unieke kans om sushi te leren maken van een ervaren Japanse Sushi chef! Leer de handige kneepjes van het vak en creëer uw eigen Maki en Nigiri. Aan het einde van de les kunt u genieten van de eigen gemaakte gerechten.

Prijs is 11550 JPY per persoon - 2-3 deelnemers.
Prijs is 7150 JPY per persoon - 4-20 deelnemers.
Sumo Worstelen

Tokyo - Introductie Sumo Worstelen

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belang...

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belangrijk is, zijn er geen gewichtsklassen. Lichte worstelaars maken daardoor bij de profs maar weinig kans in de ring.

U krijgt inzicht in deze kunst in het trainingscentrum van Tokyo. U zult meer leren over het bestaan van sumo en de fundamentele regels van het spel. U zit comfortabel op een kussen op de vloer terwijl u de oefening bekijkt. Als blijk van respect voor de worstelaars wordt u gevraagd stil te zijn tijdens het kijken.

De training vindt plaats in de ochtend (rond 07.30 of 08.30 uur); een goed begin van de dag in deze levendige hoofdstad!

Een training bijwonen is helaas vrij beperkt mogelijk en op zondag vindt er geen training plaats.

Onderstaand de periodes wanneer deze excursie wel kan worden uitgevoerd (onder voorbehoud van wijzigingen):
1-29 april
1-9 en 11-24 mei
3-19 juni
29-31 juli
1-21 en 27-31 augustus
1-5, 7-20 en 30 september
1-23 oktober
10-27 december.Prijs is 12100 JPY per persoon - 1-2 deelnemers.
Prijs is 11000 JPY per persoon - 3-10 deelnemers.
Prijs is 10450 JPY per persoon - 11-20 deelnemers.

Meer info

Minder info

Tokyo Foodie Tour

Tokyo - Tokyo Foodie Experience

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakaya's genoemd....

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakaya's genoemd. De menu's zijn over het algemeen in het Japans en de bediening spreekt geen Engels, gelukkig staan er vaak foto's van de gerechten afgebeeld.

Tijdens deze excursie brengt u 's avonds een bezoek aan Asakusa, het oude gedeelte van Tokyo. Hier eet u bij een lokale Izakaya en geniet u van een Japanse barbecue en hotpot. Een aantal van de gerechten kunt u op een houtskool vuur bereiden. De tafel wordt voor twee uur gereserveerd en u wordt naast het overheerlijke eten voorzien van gratis alcoholische en non-alcoholische drankjes. De atmosfeer is knus en gezellig. Kortom de perfecte plek om de dag af te sluiten!Prijs is 9900 JPY per persoon - 5 deelnemers.
Prijs is 9625 JPY per persoon - 6 deelnemers.
Prijs is 9429 JPY per persoon - 7 deelnemers.
Prijs is 9282 JPY per persoon - 8 deelnemers.
Prijs is 9167 JPY per persoon - 9 deelnemers.
Prijs is 9075 JPY per persoon - 10 deelnemers.
Prijs is 9000 JPY per persoon - 11 deelnemers.
Prijs is 8938 JPY per persoon - 12 deelnemers.
Prijs is 8885 JPY per persoon - 13 deelnemers.
Prijs is 8840 JPY per persoon - 14 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - vanaf 15 deelnemers.
Start rond 18.30 uur.

Meer info

Minder info

Tea Ceremony

Kyoto - Japanse theeceremonie

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ...

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ceremonie zijn allerlei gebruiken verbonden, u dient bijvoorbeeld altijd te buigen wanneer u de thee in ontvangst neemt. De lokale gids zal u begeleiden tijdens het ritueel en licht de gebruiken toe!Prijs is 6600 JPY per persoon - 2 deelnemers.
Prijs is 5390 JPY per persoon - 3-20 deelnemers.
Start om 09.30 uur, 12.30 uur of 15.00 uur.

Meer info

Minder info

Samurai Kembi

Kyoto - Samurai Kembi Workshop

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze da...

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze dans uitvoerde om zichzelf te versterken en moediger te maken.

Tijdens deze les draagt u de traditionele kleding en leert u alles over de etiquette van een samurai. U gaat leren hoe om te gaan met een Japans zwaard en, als blijkt dat u talent heeft, kunt u ook proberen om de traditionele waaier te gebruiken.
De workshop bestaat uit 1 uur show en 1 uur les. Voor show worden er ook losse kaarten verkocht en hou er dan ook rekening mee dat het in het begin drukker kan zijn. Bij de lessen zijn er uiteindelijk minder deelnemers.Prijs is 9900 JPY per persoon - 2-20 deelnemers.
Start rond 17.00 uur (maandag t/m zaterdag). Op zondag is deze excursie helaas niet mogelijk.
Duur: ca. 2 uur (1 uur show en 1 uur les).

Meer info

Minder info

Kyoto Maiko

Kyoto - Maiko optreden inclusief diner

Wees getuige van de schoonheid en elegantie van de Maiko (geisha's in opleiding) tijdens een twee uur durende avond van cultuur, entertainment en heerlijk eten. U geniet van een Japanse kaiseki, een feestmaaltijd dat bestaat uit meerdere gangen. De g...

Wees getuige van de schoonheid en elegantie van de Maiko (geisha's in opleiding) tijdens een twee uur durende avond van cultuur, entertainment en heerlijk eten. U geniet van een Japanse kaiseki, een feestmaaltijd dat bestaat uit meerdere gangen. De gerechten zijn afkomstig uit de traditionele keuken en bestaan uit verse, seizoensgebonden ingrediënten. Bewonder de elegantie van de Maiko en geniet van de traditionele muziek en dans – een bijzondere ervaring die nog steeds een zeldzaamheid is voor buitenlanders in Japan. Naast het overheerlijke eten wordt u voorzien van water (alcoholische en non-alcoholische drankjes zijn niet inbegrepen). Kortom de perfecte plek om uw verblijf in Kyoto mee af te sluiten!Prijs is 9900 JPY per persoon - 5 deelnemers.
Prijs is 9625 JPY per persoon - 6 deelnemers.
Prijs is 9429 JPY per persoon - 7 deelnemers.
Prijs is 9282 JPY per persoon - 8 deelnemers.
Prijs is 9167 JPY per persoon - 9 deelnemers.
Prijs is 9075 JPY per persoon - 10 deelnemers.
Prijs is 9000 JPY per persoon - 11 deelnemers.
Prijs is 8938 JPY per persoon - 12 deelnemers.
Prijs is 8885 JPY per persoon - 13 deelnemers.
Prijs is 8840 JPY per persoon - 14 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - vanaf 15 deelnemers.
Start rond 19.00 uur.

Meer info

Minder info

23 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs
23 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs

Reisleiding Japan

In Japan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. In sommige steden zal er een Engelssprekende, lokale gids aansluiten.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Japan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Verblijf Toyako

Het kan voorkomen dat u in een ryokan overnacht (zoals Hotel Grand Toya in Toyako). In dit geval verblijft u in een traditionele kamer in Japanse stijl met futonbedden op de tatami-vloer (van geweven stro).

Geen vertrek tussen november en april

In de periode november t/m april bieden wij geen vertrekken aan voor deze groepsreis. In de winter (december t/m februari) dalen de temperaturen sterk. In Daisetsuzan Nationaal Park is er zelfs sprake van strenge winteromstandigheden van november t/m april.

Zwaarte van de reis

Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Merendeel van de bezienswaardigheden worden met het openbaar vervoer en al lopend bereikt.

Vervoer

Het treinvervoer in Japan werkt vlekkeloos. Het netwerk staat bekend als schoonste, snelste en meest punctuele ter wereld. Op onze rondreis doen we daar ons voordeel mee. Afstanden tussen bestemmingen leggen we veelal af met de trein. Op diverse trajecten hierbij gebruiken we de zeer ultrasnelle Shinkansen trein of de bullet train. Het is niet altijd mogelijk om voor alle treintrajecten zitplaatsen te reserveren. In drukke periodes kan het voorkomen dat u moet staan.

In de steden reizen we veelal per tram, metro of bus en wordt er ook gewandeld. Van trein-, tram-, metro- of busstations naar het hotel is het maximaal 15 minuten lopen. Houd er dus rekening mee dat u ook kleine afstanden met uw handbagage moet lopen. Het is belangrijk om handelbare en lichte handbagage mee te nemen.

Bagage

Doordat de treinen in eerste instantie zijn ontworpen voor de zakenreizigers is er geen rekening gehouden met opslagruimte voor (grote) bagage. Hier is echter een goede oplossing voor gevonden: een transportservice speciaal voor bagage. Uw grote bagage wordt in het hotel opgehaald en vooruit gestuurd naar het volgende of daarop volgende hotel. Onderweg nemen we voor het gemak alleen een trolley/rugzak* mee in de trein voor 1 nacht (1e nacht Hiroshima, Kanazawa, Matsumoto, Hakodate, 2e nacht Toyako Onsen en 2e nacht Asahikawa). De hotels die NRV gebruikt liggen veelal op loopafstand van het treinstation of zijn te bereiken per openbaar vervoer. Onze grote koffers sturen we veilig vooruit naar de accommodaties waar we langer verblijven. Hiervoor geldt een bagagelimiet van 20 kilo (1 stuk).

Treintrajecten waar wij gebruik maken van de bagagetransportservice:
Nagasaki - Hiroshima
Kyoto - Takayama
Takayama - Tokyo
Tokyo - Toyako
Toyako - Asahikawa
Asahikawa - Sapporo

*Het reizen met een trolley/rugzak is handiger dan reizen met een weekendtas en zorgt ervoor dat u zo min mogelijk hoeft te sjouwen.

Het is aan te raden om een klein tasje mee te nemen gedurende het reizen zodat u de benodigde documentatie makkelijk bij de hand heeft (treinticket, metrokaartje etc.).

Optionele excursies

Optionele excursies worden uitgevoerd op basis van openbaar vervoer (niet inbegrepen). De kosten van het openbaar vervoer zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Veelal komt dit neer op ca. 1000 JPY per persoon (ca. € 8). De optionele excursies worden aangeboden op basis van beschikbaarheid.

Entreegelden optionele bezoeken

Afhankelijk van uw keuze gelden extra entreegelden voor de optionele bezoeken aan:
Kiyomizu-dera tempelcomplex in Kyoto (optioneel): ca. € 3,50 p.p. (omgerekend ca. 400 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Toda-ji tempelcomplex en Kasuga Taisha in Nara (optioneel): ca. € 9,50 p.p. (omgerekend ca. 1100 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Usuzan West Crater Observatory (optioneel): ca. € 8,50 per vier personen (omgerekend ca. 1000 JPY per vier personen, afhankelijk van de wisselkoers)
Asahiyama Zoo in Asahikawa (optioneel): ca. € 7 p.p. (omgerekend ca. 820 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fietshuur in Biei (optioneel): ca. € 2 per uur (omgerekend ca. 200 JPY per uur, afhankelijk van de wisselkoers) voor een normale fiets of ca. € 5 per uur (omgerekend ca. 600 JPY per uur, afhankelijk van de wisselkoers) voor een elektrische fiets
Historic Village of Hokkaido en Sapporo Beer Museum in Sapporo (optioneel): ca. € 14,50 p.p. (omgerekend ca. 1700 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Deze bedragen kunt u ter plaatse in lokale valuta betalen.

Vliegen in Comfort Class KLM

Indien u reist met de KLM en u wenst te vliegen in Comfort Class, kunt u voor de benodigde gegevens contact opnemen met één van onze reisspecialisten via + 31 (0)70 3076700, reisspecialist@nrv.nl. Via de website van KLM kunt u deze optie bijboeken.

Olympische Spelen (24 juli t/m 9 augustus 2020) & Paralympische Spelen (25 augustus t/m 6 september 2020)

Van 24 juli t/m 9 augustus 2020 zijn de Olympische Spelen in Japan en van 25 augustus t/m 6 september 2020 zijn de Paralympische Spelen in Japan. Hierdoor zal NRV geen reizen aanbieden van 15 juli t/m 8 september 2020.

Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van dit prachtige land. Voor deze rondreis is een normale basisconditie en goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Houd u er rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor u soms met uw bagage niet voor het hotel afgezet/ opgehaald kan worden. De rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. In het geval u of één van uw reisgenoten niet over een goede gezondheid beschikt, verzoeken wij u om telefonisch contact met ons op te nemen. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Accommodatie

De grond in Japan is ontzettend duur, het resultaat hiervan is dat hotelkamers aanzienlijk kleiner zijn dan u wellicht gewend bent. Wij boeken standaard een twin kamer (twee losse bedden), omdat deze kamers de meeste ruimte hebben. Verder beschikken de kamers over een goede badkamer met douche en/of bad en toilet. Airconditioning is vrijwel in iedere accommodatie aanwezig.

Sommige accommodaties beschikken over onsen (heetwaterbaden), bezoekers met tatoeages worden hier niet toegelaten (tenzij de tatoeages bedekt worden door een pleister).

De check in tijd voor de meeste hotels in Japan is rond 15.00 uur.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Denk eraan dit ruim 24 uur van tevoren te laten weten aan onze vertegenwoordiging zodat zij in staat zijn dit op de gewenste dag voor u te organiseren. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in de lokale valuta, de Japanse yen.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

23 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Fukuoka

02Fukuoka - Nagasaki

03Nagasaki

04Nagasaki - Hakata - Hiroshima

05Hiroshima - Kyoto

06Kyoto

07Kyoto

08Kyoto - Kanazawa

09Kanazawa - Shirakawago - Takayama

10Takayama

11Takayama - Matsumoto

12Matsumoto - Nagano - Tokyo

13Tokyo

14Tokyo

15Tokyo - Shin-Hakodate (Hokkaido) - Hakodate

16Hakodate - Toyako - Toyako Onsen

17Toyako Onsen

18Toyako Onsen - Toyako - Sapporo - Asahikawa

19Daisetsuzan Nationaal Park

20Asahikawa - Sapporo

21Sapporo

22Sapporo - Amsterdam

23Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis