Kurashiki
Kurashiki
Kasteel van Himeji
Kasteel van Himeji
Shirakawago
Shirakawago
Sapporo
Sapporo
Daisetsuzan Nationaal Park
Daisetsuzan Nationaal Park

Grand Tour Japan

Groepsreis | 26 dagen v.a. 4829
4429i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
22-09-2019
Reisduur
26 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Actiekorting tot 200 ppi

- Enkel geldig nieuwe boekingen op specifieke data
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

- Enkel geldig nieuwe boekingen op specifieke data
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Actiekorting tot 200 ppi
Ruim 1 week op het noordelijke eiland Hokkaido
21 dagen Japan Rail Pass, 9x bagageservice én een binnenlandse vlucht inbegrepen
Fietsen over de Kibi-vlakte, door Kyoto en Tokyo, en langs het Toya-meer
Bezoek Shikotsu-Toya Nationaal Park en Daisetsuzan Nationaal Park
Zie oud-Hollandse invloeden in Nagasaki
Inclusief ruimbagage

Ontdek oude kastelen, weelderig platteland en een fascinerende geschiedenis

Ontdekt u Japan graag en zoekt u een flexibele rondreis met veel vrijheid? Bekijk dan snel ons opvallend complete programma, inclusief binnenlandse vlucht (Asahikawa - Tokyo)! In historische parel Kurashiki, cultuurwalhalla Kyoto en miljoenenstad Tokyo geniet u van leuke groepsexcursies én vrije dagen – om even te ontspannen, zelf op verkenning te gaan, of te kiezen uit diverse optionele activiteiten. Ga mee en proef de sfeer van traditionele theeceremonies, geisha’s en samoerais, verken steden en ongerept platteland per fiets, en bewonder vulkaanmeren en idyllische zen-tuinen. Onze Nederlandssprekende reisleider weet precies wat u het liefst ziet en beleeft!

"Complete rondreis door Japan: van het zuidelijke eiland (Kyushu) met de havenstad Nagasaki tot het noordelijke eiland (Hokkaido) met Sapporo, bekend om zijn bier. Tijdens deze reis doen we het allemaal aan! We maken hierbij gebruik van een 21-daagse Japan Rail Pass. NRV biedt u een uitgebreid programma, waar ook rustmomenten in opgenomen zijn met vrije dagen in Kurashiki, Kyoto en Tokyo. "

Judith, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Osaka

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Osaka
Overnachten in het vliegtuig

Op Schiphol loopt u met uw handbagage, paspoort en boardingpass naar de gate: vandaag vliegt u van Amsterdam naar Osaka, het beginpunt van onze rondreis door Japan. En wat voor een reis! Het opvallend complete programma, de goede prijs-kwaliteitverhouding en leuke opties bepaalden vast waarom u juist deze Japan-vakantie boekte. Misschien gaf de grote individuele vrijheid de doorslag – dankzij de vele zelf in te vullen momenten onderweg, stemt u de rondreis makkelijk af op uw wensen. Zet tijdens de vlucht uw stoel in een comfortabele stand. Rust lekker uit, blader nog eens door de informatie over Japan en fantaseer over Kyoto, Tokyo en andere plaatsen waarmee u binnenkort kennismaakt. In gedachten proeft u de sushi, sake, yakitori en andere Japanse heerlijkheden al bijna! We overnachten in het vliegtuig. De Nederlandssprekende reisleider ontvangt ons morgen op het vliegveld van Osaka. Een geruststellend idee: hij kent Japan en de mystieke lokale gebruiken goed. Vraag hem tijdens de rondreis gerust om advies en tips, hij helpt u graag!

Goed om te weten

Pak voor vertrek een kleine reistas in met kleding en toiletartikelen voor onze eerste overnachting in Japan (dag 2). Na aankomst in Osaka reizen we morgen met een hogesnelheidstrein door naar Hiroshima. In deze ‘bullet trains’ mogen reizigers alleen handbagage meenemen. Op Schiphol ingecheckte koffers sturen we door naar ons hotel in Hiroshima, waar ze arriveren op dag 3.

Weetje

Japan heeft bijna 126,5 miljoen inwoners. De bevolking heeft de hoogste levensverwachting ter wereld. Japanners noemen hun land Nippon of Nihon. Beide namen betekenen letterlijk ‘de oorsprong van de zon’.

DAG
02

Osaka - Shin-Osaka - Hiroshima

jp_alg_geisha.jpg
Aankomst Osaka
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Supersnelle treinrit per ‘bullet train’ naar Hiroshima
Vrije middag
Welkomstdiner (inclusief): ontspannen kennismaking met Japanse gerechten en het reisgezelschap
Eerste overnachting in ‘Stad van de Vrede’ Hiroshima

Onze vlucht landt ’s morgens in Osaka. Prettig dat de Nederlandssprekende reisleider ons op het vliegveld opwacht! Hij reist meteen mee van Osaka naar Hiroshima, waar we de eerste twee nachten slapen. Onze koffers reizen door naar Hiroshima, morgen arriveren ze in ons hotel. We hebben alleen handbagage bij ons. Eerst nemen we met de reisleider een express-trein naar Shin-Osaka. Hier stappen we over op een Shinkansen-bullet train. Wat een ervaring! Begrijpelijk dat deze ‘kogeltrein’ geliefd is onder reizigers. Behalve supersnel is hij ook erg schoon, comfortabel en punctueel. Een fijne gedachte: in Japan maken we met onze 21-daagse JR-pass (Japan Rail-pass) volop gebruik van hogesnelheidstreinen. Rond het middaguur arriveren we in Hiroshima. Na een rustige lunch op eigen gelegenheid en een eerste kennismaking met de omgeving, checken we in. Ontspan tijdens uw vrije middag als u wilt in het hotel. ’s Avonds frissen we ons op voor een gezellig gezamenlijk diner. Geniet van de heerlijke Japanse gerechten, leer uw reisgenoten wat beter kennen, blik vooruit op de mooie reisroute en ervaar het aanstekelijke enthousiasme van de reisleider. Hij heeft duidelijk minstens zoveel zin in de vakantie als u.

Goed om te weten

De netspanning in Japan is 100 Volt. Neem daarom een aangepaste ‘Amerikaanse’ reisstekker (adapter) met 3 platte pinnen mee. Deze heeft u nodig om bijvoorbeeld uw telefoon of uw digitale fotocamera op te laden.

Weetje

Japan bouwde Hiroshima na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog weer volledig op. Het parlement riep de havenstad hierna uit tot Stad van de Vrede. Het huidige Hiroshima is levendig en welvarend, met kunstgalerieën en hippe winkels.

DAG
03

Hiroshima

jp_alg_hiroshimab.jpg
Rondleiding door het Vredespark
Vrije middag
Tweede overnachting in Hiroshima

Het valt u direct op hoe levendig Hiroshima is. U ziet groene parken, hippe winkels, gezellige theehuizen, leuke restaurants, moderne hoogbouw en kunstgaleries. Na vandaag associeert u de havenstad vast niet meer alleen met de Tweede Wereldoorlog. ’s Ochtends krijgen we in het Vredespark een boeiende rondleiding van 4 uur door een lokale Engelssprekende gids. Hij laat ons een aantal indrukwekkende plekken zien die in het teken staan van het oorlogsverleden. Met zijn verhalen brengt hij vroeger tot leven. In de middag kunt u met de reisleider op pad of de middag naar eigen wens invullen. ’s Avonds kunt u één van de lekkere lokale restaurants ontdekken. Probeer vooral de ‘okonomiyaki’, een Japanse pannenkoek gevuld met kool en vlees of garnalen. De inwoners van Hiroshima beweren dat ze de ‘enige echte’ maken!

DAG
04

Hiroshima - Hakata - Nagasaki

jp_al_hiroshima.jpg
Bezoek het heilige eiland Miyajima
Eerste overnachting in multicultureel Nagasaki

Na het ontbijt stappen we eerst in de trein en gaan vervolgens met de veerboot naar het heilige eiland Miyajima, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 5). Op Miyajima bekijken we de beroemde Itsukushima-schrijn. Vooral de rode toegangspoort (Torii), die de scheidingslijn tussen de menselijke en de spirituele wereld symboliseert, vraagt om een foto. Bij hoogtij staat de poort half onder water, waardoor hij lijkt te drijven. De bosrijke, heuvelachtige omgeving maakt het plaatje af. 's Middags keren we terug naar Hiroshima. Vanaf hier nemen we de ultrasnelle Shinkansen trein naar Hakata, waar we overstappen op een trein naar Nagasaki. Op hoge snelheid reizen we met de Shinkansen trein naar Hakata, waar we overstappen op een trein naar Nagasaki. Deze stad is zeker voor Nederlanders een bijzondere bestemming – ons land heeft een nauwe historische band met de oude havenstad. In de 17e eeuw stichtten Hollanders een VOC-handelspost op het eilandje Deshima, in de baai van Nagasaki. Uitzonderlijk voor die periode: Japan sloot namelijk de grenzen voor alle overige Europeanen. Twee eeuwen lang waren de Hollanders het enige contact tussen Japan en de westerse wereld. Een groot contrast met nu. Nagasaki staat bekend als meest internationale en multiculturele stad van Japan. U ziet er veel kerken, maar ook moskeeën, pagodes en andere gebedshuizen. Het valt u vast op hoeveel oude gebouwen er nog overeind staan, ondanks de atoombom van 1945. Het straatbeeld is een mix van modern en historisch. Morgen maken we een grote stadstour met een lokale gids.

DAG
05

Nagasaki

jp_alg_nagasaki_cheers.jpg
Stadswandeling: oud-Hollandse invloeden herkennen
Tweede overnachting in Nagasaki

Vandaag maken we een stadswandeling (waarbij we deels reizen in de iconische trams), we zijn de hele dag op pad. Een enthousiaste Engelssprekende lokale gids laat ons de meest bijzondere plekken zien, waaronder de oud-Hollandse handelspost op Deshima. Bij het Vredespark, het aangrenzende museum en het monument in het Hypocentrum Park staan we stil bij het oorlogsverleden. Hier ervaren we het grote contrast met het moderne Nagasaki. In de middag bezoeken we het voormalige eiland Deshima, voor een bezoek aan de herbouwde Nederlandse handelsfactorij. Slenter langs de pakhuizen en bekijk een woonhuis van binnen, als u wilt. Het interieur, met 18e-eeuwse Hollandse meubels, prenten van zeeslagen, inktpotten en ganzenveren, klompen en jeneverkruiken, ademt de sfeer van oude tijden. In en rondom het park Glover Garden wandelen we over terrashellingen en straten geplaveid met Hollandse ‘kinderhoofdjes’. Geniet van het fraai uitzicht over de haven en bewonder de koloniale huizen en prachtig aangelegde tuinen. Trakteer uzelf ’s avonds eventueel op ‘kappo-ryori’ – traditioneel Japanse haute cuisine. De verschillende producten van het uitgebreide menu zijn verser dan vers en u proeft veel spannende smaken.

Weetje

Naast westerse wetenschap, cultuur en geneeskunde, introduceerden Hollandse VOC-handelaren ook het glazen raam in Japan. Tot die tijd hadden Japanners alleen ramen van rijstpapier.

DAG
06

Nagasaki - Hakata - Okayama - Kurashiki

jp_alg_kurashiki.jpg
Vertrek Nagasaki
Kanaal, pakhuizen en kunst bewonderen in Kurashiki
Eerste overnachting in rijststad Kurashiki

’s Ochtends reizen met de trein naar Hakata en stappen we over op de ultrasnelle Shinkansen trein naar Okayama. Hier nemen we de lokale trein naar Kurashiki, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 7). De oude handelsstad is vooral geliefd om zijn historische centrum. Het lieflijke kanaal en de monumentale wit-zwarte rijstpakhuizen zijn zeer fotogeniek. Het water en de gebouwen zijn overblijfselen uit de Edo-periode. Kurashiki was toen een belangrijk distributiecentrum voor rijst. In de namiddag maken we een leuke wandeling langs het kanaal. Wat een vredige sfeer! De eeuwenoude pakhuizen zijn tegenwoordig leuke winkels, musea en cafés. Geniet van de houten boten die door het water glijden en de koikarpers die er als levend decor omheen zwemmen. Stenen bruggen en groene treurwilgen maken het schilderij af. Bezoek ook zeker de lokale highlights (optioneel). Bewonder Picasso en andere westerse kunstenaars in het Ohara-museum. Ga naar het Ohashi-huis (1796) en zie in welke weelde rijke Japanse kooplieden vroeger woonden. En ontdek hoe Kurashiki eind 19e eeuw groeide uit tot textielstad. Op het Ivy-plein staat nog een oude spinmolen. Wie weet besluit u om uw eigen jeans te laten maken in één van de lokale werkplaatsen? Spreek gerust af om uw kledingstuk later op te halen, we slapen hier drie nachten.

Weetje

De naam ‘Kurashiki’ verwijst letterlijk naar het verleden van rijststad. Het betekent, grof vertaald ‘Stad van de pakhuizen’.

DAG
07

Kurashiki - Okayama - Kurashiki

jp_alg_gokei_village.jpg
Leuke fietstocht maken over de Kibi-vlakte
Bezoek aan de Korakuen-tuin
Tweede overnachting in Kurashaki

Vandaag maken we een heerlijke fietstocht van zo’n 15 kilometer over de Kibi-vlakte. Volgens veel reizigers een geweldige manier om het mooie platteland in de omgeving te verkennen. We reizen per trein af naar het startpunt van de fietstocht bij het station van Soja. U fietst over vlakke wegen, langs uitgestrekte rijstvelden. Het groene landschap is bezaaid met schrijnen, tempels en kleine boerendorpen. Leuk dat u kunt afstappen waar u wilt. Een unieke kans om verborgen parels te ontdekken en contact te maken met de vriendelijke lokale bevolking. Communiceer eventueel met gebaren – het levert vast bijzondere ervaringen op. De fietstocht eindigt bij het station van Bizen-Ichinomiya. Hier nemen we de trein naar het station van Okayama, waar we de beroemde 17e eeuwse Korakuen-tuin bezoeken. Het staat bekend als één van drie mooiste authentieke landschapstuinen van Japan. Volg de kronkelige paden en bekijk de grote vijver, kabbelende beekjes, fruitbomen en hoge bamboe. Vanaf de heuvel heeft u een mooi, panoramisch uitzicht. Hierna rijden we per trein in 20 minuten terug naar Kurashiki. Besluit de dag eventueel in een traditioneel Japans restaurant.

DAG
08

Kurashiki

jp_al_shimanamikaidoalg1.jpg
Vrije dag
Fietsen over de Shimanami Kaido-brug van Onomichi naar Shikoku-eiland (optioneel)
Temple Walk in Onomichi: het lokale leven en pagodes verkennen (optioneel)
Derde overnachting in Kurashiki

Een vrije dag: heerlijk. Slaap lekker uit, als u wilt. Misschien verkent u na een ontspannen ontbijt de winkels, cafés en sfeervolle kanalen in Kurashiki graag nog eens op eigen gelegenheid. Doet u liever iets actiefs? Maak dan de optionele Shimanami Kaido-fietstocht van Onomichi naar Imabari – enthousiaste reizigers vinden deze route die de grote eilanden Honshu en Shikoku verbindt, één van de mooiste ter wereld. ’s Morgens reist u met uw JR-treinpas naar Onomichi, waar u uw fiets ophaalt. Fietsend volgt u de weg over moderne bruggen en zes kleine eilanden naar Imabari. Stop waar u wilt – de uitzichten over de Japanse Binnenzee en wijde omgeving zijn grandioos! Fijn dat de vrij vlakke, 75 kilometer lange weg gemarkeerd is. Ook handig: de resterende afstand tot Imabari staat regelmatig aangegeven. In Imabari levert u uw fiets in. Hier neemt u de trein langs de kust naar Okayama, waar u overstapt op de trein naar Kurashiki. Geen zin in fietsen? Maak dan eventueel de Temple Walk in Onomichi (optioneel). Een leuke wandeling. Behalve tempels ziet u ook het dagelijks leven in Onomichi van dichtbij. U loopt in uw eigen tempo door smalle straten met lokale huizen, langs scholen, musea, kleine winkels en een ‘literatuurpad’ gemarkeerd met gedichten. Na afloop keert u met de trein terug naar Kurashiki. Geniet ’s avonds van uw laatste avond in Kurashiki.

Goed om te weten

Veel reizigers maken vandaag graag de mooie Shimanami Kaido-fietstocht van Onomichi naar Imabari (optioneel). Onderweg fietst u over zes kleine eilanden, verbonden door bruggen. De weidse uitzichten zijn fenomenaal.

DAG
09

Kurashiki - Okayama - Himeji - Kyoto

jp_al_himejicastlealg.jpg
Vertrek Kurashiki
Het prachtige witte Kasteel van Himeji bewonderen
Aankomst Kyoto: rest van de dag vrij
Eerste overnachting in cultuurhoofdstad Kyoto

We gaan op weg naar een nieuw hoogtepunt: de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto. Na het ontbijt reizen we na een overstap in Okayama met zo’n 300 kilometer per uur naar Himeji met een Shinkansen-trein. Wat is reizen per trein in Japan toch prettig. Vanuit uw ruime, verstelbare stoel bestelt u onderweg misschien wel een lekkere Japanse snack bij de regelmatig passerende catering. Na een klein uurtje stappen we uit voor een bezoek aan het witte Kasteel van Himeji: misschien wel het mooiste kasteel van Japan. Een leuk idee dat grote acteurs als Tom Cruise en Sean Connery hier ooit waren voor filmopnames. Kijk rustig rond en geniet van de fascinerende architectuur en natuurlijke omgeving. U bedenkt dat het doolhof tussen de buitenmuren en het centrale fort vroeger als barrière diende tegen vijanden. Blijkbaar werkte dit uitstekend: het Kasteel van Himeji is één van de oudste overgebleven gebouwen uit de Sengoku-periode. Na een lunch op eigen gelegenheid reizen we in ongeveer 1,5 uur per trein naar Kyoto. Verken de moderne metropool de rest van de dag op eigen gelegenheid. Heerlijk dat we hier 4 nachten slapen – er is veel te zien en te doen in deze culturele hoofdstad van Japan!

Goed om te weten

Vandaag reizen we opnieuw alleen met handbagage voor één overnachting. De bagagetransportdienst levert onze koffers morgen netjes af bij ons hotel in Kyoto – prettig dat deze service zo betrouwbaar is.

Weetje

Het elegante Kasteel van Himeji is een geliefd filmdecor. Sommige scènes uit de James Bond-film ‘You Only Live Twice’ (1967) en de film ‘The Last Samurai’ (2003) met Tom Cruise spelen zich hier af.

DAG
10

Kyoto

jp_alg_golden_kyoto.jpg
Dagtocht door de stad: highlights en hideaways ontdekken
Tweede overnachting in Kyoto

Een Engelstalige gids neemt ons de hele dag op sleeptouw door Kyoto. Ideaal: zo zien we naast highlights ook de meer verborgen pareltjes. Als echte Japanners gebruiken we vandaag het efficiënte lokale metronetwerk en de bus. Een leuke ervaring. We zien het 17e-eeuwse Kasteel Nijo, waar de shoguns van Kyoto zich omringden met luxe en comfort. Bij de tot Werelderfgoed uitgeroepen rotstuinen van Ryoanji ziet u de typisch Japanse zen-tuinen, een geliefd filmdecor. Dit geldt ook voor het grote ‘Gouden Paviljoen’, Kinkaku-Ji. We zien waarom: dit voormalige zomerhuis is bedekt met bladgoud en ligt idyllisch aan het water. In Sagano maken we een ontspannen wandeling van zo’n 3 kilometer. We lopen door weelderige bossen met metershoge bamboe en genieten van het uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Weggestopt in de begroeide heuvels bezoeken de authentieke 14e-eeuwse Tenryu-Ji-tempel en tijdens onze wandeling over de beroemde Togetsukyo-brug genieten we van het uitzicht op de prachtig begroeide heuvels van Arashiyama. Een boeiende, actieve dag!

Weetje

‘Kimono’ betekent letterlijk ‘ding om te dragen. ‘Ki’ is ‘aantrekken’, ‘mono’ vertaal je met ‘ding’. Er zijn uiteenlopende soorten kimono’s. Leeftijd, seizoen en gelegenheid bepalen onder meer welk type kimono een Japanner draagt.

DAG
11

Kyoto

jp_alg_kyotog.jpg
Het alledaagse leven in Kyoto ontdekken per fiets
Vrije middag: met de reisleider (optioneel) of zelf op pad
Japanse theeceremonie (optionele excursie in de middag)
Derde overnachting in Kyoto

Kyoto een fijne stad om te fietsen. Vandaag maken we een gezellige drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezienswaardigheden, ook het gewone dagelijkse leven te leren kennen. De stad is grotendeels vlak. Dat fietst lekker! We fietsen door de geishawijken Miyagawacho en Gion, langs de rivieren en over het terrein van het Keizerlijk Paleis. Onderweg zien we Maiko (geisha's in opleiding) wandelen over straat langs de Machiya (traditionele houten koopvaardijhuizen) en Ochaya (theehuizen). Fietsen langs Shirakawa-rivier geeft ons de kans om in het juiste seizoen kersenbloesem te zien, maar ook de rest van het jaar is het hier schitterend door de prachtige treurwilgen. De rest van de middag bent u vrij om er zelf of met de reisleider op uit te trekken. Maak van de gelegenheid gebruik om een theeceremonie bij te wonen.

Weetje

Kent u de bestseller ‘Dagboek van een geisha’ van Arthur Golden? Het speelt zich grotendeels af in Kyoto’s geishawijk Gion.

DAG
12

Kyoto

jp_al_kyoto.png
Kyoto verder ontdekken met de reisleider of zelf uw favoriete plekken ontdekken
Samurai Kembi Workshop (optionele excursie in de avond)
Derde overnachting in Kyoto

Onze dagtocht en fietstocht door Kyoto waren een leuke eerste kennismaking. Er is echter nog genoeg te zien! De reisleider heeft allerlei suggesties en vergezelt u graag. Een andere optie is zelf op pad gaan. Het Shinto-schrijn Fushimi Inari-taisha met zijn rode poorten is een veelbezochte bezienswaardigheid en ook de oude houten boeddhistische tempel Kiyomizu-dera is een bezoek waard. Houdt u er wel rekening mee dat deze tempel tot maart 2010 deels wordt gerenoveerd. Buiten de stad is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de oudste stad van Japan: het nabijgelegen Nara (optioneel). Het 8ste-eeuwse Nara is beroemd om zijn bijzondere Werelderfgoed monumenten. Wandel door de straten, bekijk de houten gevels van historische gebouwen en bewonder oude lantarens, mooi aangelegde parken, schitterende schrijnen en fraaie tempels. In Nara Park bezoekt u het eeuwenoude Todai-ji tempelcomplex, het grootste houten bouwwerk ter wereld. U bent vast onder de indruk. Ook het immense bronzen Boeddhabeeld (‘Daibutsu’) die u binnen ziet, dwingt respect af. Tot slot heeft u de mogelijkheid om naar Kasuga Taisha, in het beboste deel van het park, te wandelen. Alleen al de paden die naar deze Shinto schrijn leiden zijn bijzonder. Aan weerszijden staan duizenden stenen lantaarns. De tamme (heilige) herten die vrij rondlopen in het park maken het sprookjesachtige plaatje compleet.

Weetje

Er is geen korte omschrijving van het Japanse gevoel ‘wabi-sabi’. Het is iets wat je aanvoelt. Kortgezegd komt het neer op het zien en accepteren van ‘de schoonheid van imperfectie’. Het gaat over dingen die mooier zijn geworden door slijtage.

DAG
13

Kyoto - Nagoya - Takayama

jp_alg_takayamastreet.jpg
Vertrek Kyoto
Reis met hypermoderne hogesnelheidstrein
Eerste overnachting in Takayama

Na een geweldige tijd in Kyoto nemen we afscheid. We gaan nieuwe plaatsen ontdekken! We nemen een bullet train naar Nagoya en stappen hier over op de Hida Express naar Takayama, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 14). De komende twee nachten slapen we in een centraal gelegen hotel, zodat we het historische centrum eenvoudig weg te voet kunnen verkennen. Takayama heeft nog steeds een traditioneel tintje. Het oude centrum is prachtig bewaard gebleven met veel gebouwen uit de Edo-periode (1600-1868), toen het een rijke stad vol kooplieden was. De zuidelijke helft van de oude stad, vooral de Sannomachi-straat, is voorzien van veel oude huizen, winkels, koffiehuizen en sake-brouwerijen. Maak ook van de gelegenheid gebruik om één van de lokale specialiteiten te proberen zoals Hida-gyu (Japans rundvlees) of Takayama ramen (noedels).

DAG
14

Takayama - Shirakawago - Takayama

jp_alg_shirakawagob.jpg
Ochtendmarkt: delicatessen proberen en souvenirs zoeken
Kleurrijke praalwagens bewonderen
Verse sake proeven in een lokale brouwerij
Bezoek UNESCO’s Shirakawago
Tweede overnachting in Takayama

We staan vroeg op. De reisleider neemt ons mee naar de nabijgelegen Miyagawa-ochtendmarkt. Deze heeft een leuke mix van souvenirs en eetwaren. Slenter langs de kraampjes met kleurig handwerk, ingemaakt voedsel en groenten. Ruik de prikkelende geuren van specerijen en vers fruit. Ervaar als u wilt ook hoe bepaalde Japanse ingrediënten en delicatessen smaken, zoals ei-marshmallows. Zoekt u een leuk aandenken voor thuis? Er is van alles te koop: van Japanse eetstokjes en houten beeldjes tot stoffen ‘sarubobo’-gelukspoppetjes. Hierna bezoeken we het lokale praalwagenmuseum. We bewonderen de kleurrijke wagens die hier staan uitgestald en stellen ons voor hoe ze door de straten paraderen tijdens plaatselijke festivals. In een sakebrouwerij leren we het verschil tussen ‘redelijke’ en ‘uitstekende’ sake. In de middag bezoeken we het eeuwenoude Shirakawago. Vanaf het busstation reizen we in ongeveer één uur naar het door UNESCO beschermde Shirakawago. Kijk veel naar buiten en geniet van het landschap. Wandel rustig door het charmante dorpje en bekijk de Gasso Zukuri-stijl van de huizen. Sommige zijn meer dan 250 jaar oud! De steile rieten daken van de boerderijen lijken op de handen van boeddhistische monniken die in gebed zijn samengedrukt. Deze stijl is ontwikkelt om bestand te zijn tegen de grote hoeveelheden sneeuwval die in de winter in deze regio valt. De daken, gemaakt zonder spijkers, zorgden voor een grote zolderruimte die werd gebruikt voor het kweken van zijderupsen. Ze zijn uniek voor dit gebied. Na dit bezoek keren we terug naar Takayama.

DAG
15

Takayama - Nagoya - Tokyo

jp_alg_shibuya_tokyo.jpg
Vertrek Takayama
Reis met hypermoderne hogesnelheidstrein
Eerste overnachting in wereldstad Tokyo

Vanochtend nemen we de Hida Express naar Nagoya en stappen hier over op een bullet train naar Tokyo, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 16). Tokyo is de op één na grootste metropool ter wereld en bruist 24/7 van de energie. Enthousiast bekijken we flikkerende neonreclames, drukke winkelstraten en hypermoderne wolkenkrabbers. We genieten nu al van Tokyo. Gelukkig slapen we hier de komende drie nachten. De leuke wijken Shinjuku en Harajuku, de beroemde Shibuya Crossing, het uitzicht vanaf Tokyo Tower – als u wilt, beleeft en ziet u alles.

Weetje

De spelling Tokyo en Tokio zijn beide juist. Tokyo wordt meer gebruikt. Het Japanse schrift gebruikt twee karakters (東京) , die respectievelijk ‘oostelijk’ en ‘hoofdstad’ betekenen.

DAG
16

Tokyo

jp_alg_tokyoday.jpg
Samen Tokyo verkennen op de fiets
Vrije middag: met de reisleider (optioneel) of zelf op pad
Sushi Workshop (optionele excursie in de middag)
Tweede overnachting in Tokyo

Na het ontbijt maken we een fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners fietsend naar kantoor gaan, boodschappen doen of door één van de vele parken rijden. Fijn dat het verkeer gewend is aan fietsers. Onderweg zien we verschillende highlights, zoals het Keizerlijk Paleis. U geniet – het is alsof je alles vanaf de fiets extra goed beleeft. Verbaasd ontdekt u dat u nauwelijks getoeter hoort. En dat met bijna 40 miljoen inwoners! Iedereen respecteert beleefd de verkeersregels. Na ongeveer drie uur eindigen we de fietstocht nabij Tokyo Station wat veel wegheeft van Amsterdam Centraal. Beslis zelf wat u ’s middags onderneemt. Uw reisleider adviseert u graag. Misschien sluit u de avond af met een microfoon in uw hand? In het Shibuya-district is KTV (karaoke) razend populair.

Weetje

Japanners buigen veel. Het type buiging af van persoon en situatie (respect of dankbaarheid tonen, je verontschuldigen of iemand begroeten). Hoe dieper gebogen, hoe groter het respect. De informele hoofdknik is alleen voor goede kennissen.

DAG
17

Tokyo

jp_alg_fish market.jpg
Tokyo verder ontdekken met de reisleider of zelf uw favoriete plekken ontdekken
Introductie Sumo Worstelen (optionele excursie in de ochtend)
Tokyo Foodie Tour (optionele excursie in de avond)
Derde overnachting in Tokyo

In Tokyo is elke minuut van de dag wel iets te beleven. Onze fietstocht was een leuke kennismaking. Misschien bezoekt u sommige plekken graag nog een keer? De reisleider heeft allerlei suggesties en vergezelt u graag. Een andere optie is zelf op pad gaan. Sta bijvoorbeeld vroeg op en bezoek de immense Toyosu-vismarkt. Japanse chefs kopen hier hun verse tonijn, zalm, zeevruchten, schelpdieren, zeewier en kaviaar. Benieuwd naar het moderne Tokyo? Ga dan naar Odaiba (of ‘Daiba’). Het kunstmatige eiland is populair onder hippe Japanse jongeren. In Harajuku en Akihabara ziet u op straat als striphelden verklede jonge mangafans. Zij vermaken zich hier met hypermodern amusement, computerspellen en winkelcentra. Maak ’s avonds eventueel kennis met traditionele Japanse cultuur. Het Kabuki-za Theater in Ginza is legendarisch. Het theaterspektakel dat u hier ziet is volgens veel reizigers een echte highlight.

DAG
18

Tokyo - Shin-Hakodate (Hokkaido) - Hakodate

jp_al_hakodate_fortgoryokakualg.jpg
Vertrek Tokyo
Vrije middag: Hakodate zelf verkennen
Overnachten in historische havenstad Hakodate

We nemen afscheid van het fascinerende Tokyo. Onze koffers reizen alvast vooruit naar Toyako, waar we vanaf morgen twee nachten slapen. Met handbagage voor onze aanstaande overnachting in de historische havenstad Hakodate, stappen we ’s morgens op de Shinkansen-trein. In ruim 4,5 uur rijden we via Shin-Hakodate naar Hakodate. Onderweg komen we door de beroemde Seikan-tunnel: één van de langste onderzeetunnels ter wereld. Verken Hakodate na aankomst zelfstandig in uw eigen tempo. Bezoek bijvoorbeeld het Goryokaku-fort uit het Edo-tijdperk, een lokale publiekstrekker. Of wandel langs de bijzondere 19e-eeuwse gebouwen in de wijk Motomachi. Zin in shoppen? Breng uw vrije middag dan door bij de haven (Bay Area). In de voormalige pakhuizen zitten nu leuke winkels met souvenirs, kleding, Japanse snoepjes en andere lekkernijen. Ga aan het eind van de middag eventueel naar de Hakodate-berg en neem de kabelbaan naar boven. Na zonsondergang heb je van bovenaf een magisch uitzicht over de verlichte stad! Zoek ’s avonds een gezellig restaurant uit voor een ongetwijfeld smakelijk diner op eigen gelegenheid. Hakodate staat bekend om zijn voortreffelijke vis- en schaaldieren.

Goed om te weten

Vandaag nemen we alleen handbagage mee voor onze overnachting in Hakodate. Onze koffers reizen vooruit naar ons hotel in Toyako (bagagetransportservice), waar we in totaal 2 nachten slapen.

Weetje

Het 15e-eeuwse Hakodate behoort tot de weinige oudere steden op het eiland Hokkaido. Het was één van de eerste havensteden die Japan openstelde voor handel na de ‘sakoku’: de 150 jaar durende periode van isolement.

DAG
19

Hakodate - Toyako - Toyako Onsen

jp_al_toyako_crater.jpg
Vertrek Hakodate
Vrije middag
Vulkaankraters bekijken: Kompirayama Walking Trail, incl. Usuzan West Crater Observatory (optioneel)
Eerste overnachting in vulkanisch Toyako Onsen

Na het ontbijt rijden we met de lokale express-trein naar Toyako: een kleine plaats vlakbij het Toya-meer. Bekijk tijdens de ongeveer 2 uur durende treinrit eventueel alvast wat informatie over Toyako – u bepaalt zelf of u vanmiddag uitrust in het hotel, de vulkanische omgeving op eigen gelegenheid verkent, of de Kompirayama Walking Trail maakt (optioneel). Bij aankomst in Toyako nemen we de bus naar Toyako Onsen, bekend om zijn resorts met heetwaterbronnen en het startpunt van de Kompirayama Walking Trail. Kiest u voor de fascinerende wandelroute? Draag dan stevige wandelschoenen, dat loopt wel zo lekker op deze ondergrond. Tijdens de wandeling ziet u de overweldigende gevolgen van de vulkaanuitbarsting in 2000. U bekijkt twee destijds ontstane kraters en passeert verwoeste huizen, bruggen en badhuizen. Ontzagwekkend dat dit soort erupties vaak hele nieuwe meren, bergen en valleien vormt. Wat is de natuur toch krachtig! Afhankelijk van uw wandelsnelheid en conditie duurt de tocht ongeveer een uur. Heeft u nog energie, wandel dan eventueel door (20-30 minuten) naar de Usuzan West Crater Observatory: de panoramische uitzichten over het betoverend blauwe Lake Toya en jonge kraters ten westen van Mt. Uzu zijn adembenemend.

Goed om te weten

De Kompirayama Walking Trail en het Usuzan West Crater Observatory zijn gesloten tussen november en half april.

Weetje

Het gebied rond het Toya-meer is vulkanisch erg actief. Na de uitbarsting van Mt. Usu in 2006 ontstonden er meer dan 60 nieuwe kraters. Tijdens de optionele Kompirayama Walking Trail ervaart u hoe sterk vulkanen de omgeving beïnvloeden.

DAG
20

Shikotsu-Toya Nationaal Park

jp_al_toyako_laketoya.jpg
Fietsen rond het Toya-meer (Shikotsu-Toya Nationaal Park)
Vrije middag
Tweede overnachting Toyako Onsen

We beginnen de dag met een leuke fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staat bekend om zijn heetwaterbronnen, vulkanisch gebergte en diepblauwe kratermeren. De fietsroute staat duidelijk aangegeven, een gids hebben we niet nodig. Geruststellend dat de mooie, 4 uur durende rit (ca. 40 kilometer) ook aantrekkelijk is voor ongeoefende fietsers: de weg is vrij vlak. Bovendien hebben de fietsen versnellingen. Zo genieten we volop van de mooie omgeving! Stop onderweg als u wilt bij een café voor een verfrissend drankje en een korte pauze. Natuurlijk maken we ook diverse tussenstops om de imposante omliggende kraterwanden, het beeldschone Toya-meer en de kunstwerken die op verschillende plekken langs de route staan te fotograferen. ’s Middags lunchen we op eigen gelegenheid. Bedenk alvast wat u tijdens uw vrije middag graag doet of bekijkt: dit is onze laatste dag in Toyako. Morgen reizen we verder.

Weetje

Ongeveer 10% van het eiland Hokkaido is nationaal park. In deze ongerepte natuurgebieden met oerbossen, vulkaanmeren, bergen en vlaktes leven verschillende diersoorten, zoals herten, beren en bijzondere vogels.

DAG
21

Toyako Onsen - Toyako - Sapporo

jp_al_sapporoalg3.jpg
Vertrek Toyako Onsen
Vrije middag: zelf sfeer proeven in Sapporo
Eerste overnachting in culinair walhalla Sapporo

’s Morgens vertrekken we naar Sapporo (ca. 2 miljoen inwoners), de hoofdstad van Hokkaido, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 21). In Toyako stappen we op de lokale express-trein. Ontdek het levendige Sapporo na aankomst eerst zelf. Morgenochtend maken we een leuke gezamenlijke excursie. Ga tijdens uw vrije middag bijvoorbeeld naar de Central Whole Market en koop er verse zeevruchten – veel omliggende kleine restaurants bereiden deze graag voor u. Of wandel door het kunstzinnige Moerenuma Park, ontworpen door de bekende landschapsarchitect en beeldhouwer Isamu Naguchi. Fascinerend hoe hij deze vroegere vuilnisbelt veranderde in een karakteristiek landschapskunstwerk. In het park ziet u verschillende handgemaakte bezienswaardigheden – van een glazen piramide tot een watershow met fonteinen. Sapporo Station, het centraal gelegen treinstation, is een andere lokale trekpleister. In de JR Tower op het stationsgebouw vindt u het T38 Observation Deck, een geliefd uitkijkpunt over de stad. Shopliefhebbers vinden de omliggende winkelcentra vast onweerstaanbaar. Proef ook zeker enkele lokale specialiteiten: Sapporo is de thuisbasis van veel bekende Japanse gerechten. De ramen (noedelsoep) uit Sapporo staat zelfs op de lijst van cultureel erfgoed van Japan.

Goed om te weten

Zoals we inmiddels gewend zijn, hebben we alleen handbagage bij ons voor de eerste overnachting in Sapporo. De bagagetransportservice levert onze grote bagage morgen af in het hotel in Sapporo, waar we in totaal 2 nachten slapen.

Weetje

Sapporo doet veel mensen nog altijd denken aan de Olympische Winterspelen, die hier in 1972 plaatsvonden. Het huidige Sapporo staat onder meer bekend om zijn geweldige eetcultuur en het populaire Sapporo-bier, dat ook in Nederland te koop is.

DAG
22

Sapporo

jp_al_sapporobeermuseumalg.jpg
Bezoek Historic Village of Hokkaido
Sapporo Beer Museum
Vrije middag
Tweede overnachting in Sapporo

Na het ontbijt maken we een leuke ochtendexcursie naar de Historic Village of Hokkaido (Kaitako no Mura), een openluchtmuseum in de buitenwijken van Sapporo. Hier staan zo’n zestig typische Hokkaido-gebouwen uit de Meiji- en Taishop-tijd (1868-1926). Een historisch belangrijke fase. Leuk om de sfeer van het vroegere Japan zo levensecht te ervaren. In het Sapporo Beer Museum maken we hierna kennis met de rijke biergeschiedenis van Hokkaido. Het sinds 1877 lokaal gebrouwen Sapporo-bier is één van Japans oudste en populairste biermerken. Misschien kende u het al: het is ook in Nederland te koop. Bepaal ’s middags zelf wat u graag doet. Bezoek bijvoorbeeld de Hokkaido Shrine (Hokkaido Jingu), gewijd aan keizer Meji. Dit is een belangrijke plek voor aanhangers van de Shinto-religie. Zoetekauwen gaan waarschijnlijk graag naar Shiroi Koibito Park. Dit themapark, gesponsord door lokale chocoladefabrikant Ishiya, draait helemaal om chocola en koekjes. Volg een workshop koekjes maken, zie mensen aan het werk in de koekjesfabriek, bekijk een chocoladetentoonstelling, of proef iets zoets in het bijbehorende café of restaurant. Geniet vandaag als u wilt ook van de hartige lekkernijen waar Sapporo om bekendstaat, zoals ‘jingisukan’: een gerecht met gegrild lamsvlees, vernoemd naar Genghis Khan.

DAG
23

Sapporo - Asahikawa

jp_al_biei.jpg
Vertrek Sapporo
Vrije middag
Bezoek Asahikawa Zoo (optioneel)
Fietsen in Biei (optioneel)
Eerste overnachting in Asahikawa

We reizen verder! In zo’n 1,5 uur brengt de lokale express-trein ons naar Asahikawa, waar we twee nachten slapen. Onze koffers arriveren hier morgen. Breng uw vrije middag na aankomst door zoals u wilt. Rust lekker uit, proef de sfeer in Asahikawa, of bezoek optioneel de dierentuin als u wilt. Maakt u graag een fietstocht door het pittoreske landschap rond Biei (optioneel)? De agrarische omgeving met glooiende heuvels en uitgestrekte velden met landbouwproducten en bloemen (afhankelijk van het seizoen) is een favoriet fietsgebied onder reizigers met een gemiddelde conditie. Met uw JR-treinpas reist u in ongeveer 1 uur naar Biei. Kies zelf wat u het meest aanspreekt: de zuidelijke Panoramic Road of de noordwestelijke Patchwork Road. Verkent u de Panoramic Road (ca. 10-15 kilometer)? Dan fietst u langs oogstrelende landschappen, zoals de prachtig begroeide Shikisai Hill. Misschien stopt u ook graag bij Takushinkan, een expositieruimte met mooie landschapsfoto’s. Kiest u de landelijke Patchwork Road (ca. 10 kilometer)? Een grappig idee dat u hier misschien beroemde bomen passeert: Japanse reclamemakers gebruikten bepaalde karakteristieke exemplaren voor bekende commercials. Sommige bomen hebben zelfs namen! ’s Avonds ontdekt u in Asahikawa ongetwijfeld een gezellig restaurant waar u graag dineert.

Goed om te weten

We nemen vandaag alleen handbagage mee voor 1 overnachting in Asahikawa. Onze koffers arriveren morgen in ons hotel in Asahikawa (bagagetransportservice), waar we in totaal 2 nachten slapen.

Weetje

Maak tijdens uw vrije middag in Asahikawa eventueel een mooie fietstocht in Biei (optioneel). Biei is een kleine stad omgeven door een schilderachtig landschap van licht glooiende heuvels en uitgestrekte velden. Er zijn twee prachtige fietsroutes.

DAG
24

Daisetsuzan Nationaal Park

jp_al_daisetsuzan.jpg
Bezoek Daisetsuzan Nationaal Park
Tweede overnachting in Asahikawa

Een leuk vooruitzicht! We gaan de hele dag genieten van het Daisetsuzan Nationaal Park: een ongerept natuurgebied met hoge bergen. Vandaag stappen we in Asahikawa op een lokale bus naar Asahidake Onsen (1100 meter), waar we een gondel nemen naar het Sugatami-bergstation (1600 meter hoogte). Hier kiest u wat het beste aansluit bij uw fysieke conditie en de weersomstandigheden. Maakt u graag een redelijk uitdagende 4,5 uur durende wandeling naar de top van Mt. Asahidake (2291 meter hoogte) en terug? Of verkent u liever rustig het dorp en de nabije omgeving tijdens een minder inspannende wandeling van ongeveer 1 uur? Bij helder weer zijn de vergezichten vanaf deze hoogste berg van Hokkaido ronduit fenomenaal. Wat is de natuur hier nog puur! Begrijpelijk dat dit gebied bekendstaat als paradijs voor outdoor-liefhebbers en wilde dieren als herten en bruine beren. Aan het eind van de middag gaan we samen terug naar ons hotel in Asahikawa. Onderweg wisselt u ervaringen uit met uw medereizigers: wat een enerverende dag.

Goed om te weten

Het Daisetsuzan Nationaal Park bestaat uit ongerepte wildernis en bergen van ruim 2000 meter hoog. Laten uw conditie en het weer het toe, beklim vandaag dan eventueel Mt. Asahidake: Hokkaido’s hoogste berg. Een weergaloze ervaring!

Weetje

Berggebieden als Daisetsuzan Nationaal Park staan bekend om wisselende weersomstandigheden. Houd daarom rekening met uw kleding. Draag stevige schoenen met een goed profiel en neem voor de zekerheid een wind- en waterdichte jas, zonnebril en handschoenen mee tegen mogelijke nattigheid, wind of kou.

DAG
25

Asahikawa - Tokyo

jp_al_asahikawaalg.jpg
Vertrek Asahikawa
Transfer naar het vliegveld
Binnenlandse vlucht Asahikawa - Tokyo (inclusief)
Overnachting in Tokyo (Narita)

Met een binnenlandse vlucht vliegen we vandaag van Asahikawa terug naar Tokyo. Een luxe: weinig andere reisorganisaties reizen dit traject met het vliegtuig. Een groot voordeel van ons reisprogramma! Het is onze laatste dag in Japan. We verblijven dichtbij de luchthaven van Narita; erg makkelijk als we morgen vroeg op de luchthaven moeten zijn. Maak gebruik van het binnenzwembad en neem nog met zijn allen een drankje in de bar.

DAG
26

Tokyo - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Tokyo (Narita)
Shuttlebus naar luchthaven
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst Amsterdam

’s Morgens vertrekken we naar het vliegveld van Tokyo. Hier stappen we op onze vlucht naar Amsterdam. Als u uw stoelriem vastmaakt beseft u hoe goed u Japan, de cultuur, mensen, natuur en geschiedenis de afgelopen weken leerde kennen. Op deze Japan-reis ontdekte u zo veel uiteenlopende, mooie en bijzondere plekken! Het vliegtuig stijgt op, door het raampje ziet u Tokyo kleiner worden. ’s Middags lokale tijd landt u in Amsterdam. Grote kans dat u de komende tijd een lichte vorm van heimwee naar Japan ervaart: wat een fascinerend land en wat een onvergetelijke rondreis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 5 van 5 opties )

Sushi workshop

Tokyo - Sushi Workshop

Dit is een unieke kans om sushi te leren maken van een ervaren Japanse Sushi chef! Leer de handige kneepjes van het vak en creëer uw eigen Maki en Nigiri. Aan het einde van de les kunt u genieten van de eigen gemaakte gerechten.

Prijs is 11550 JPY per persoon - 2-3 deelnemers.
Prijs is 7150 JPY per persoon - 4-20 deelnemers.
Sumo Worstelen

Tokyo - Introductie Sumo Worstelen

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belang...

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belangrijk is, zijn er geen gewichtsklassen. Lichte worstelaars maken daardoor bij de profs maar weinig kans in de ring.

U krijgt inzicht in deze kunst in het trainingscentrum van Tokyo. U zult meer leren over het bestaan van sumo en de fundamentele regels van het spel. U zit comfortabel op een kussen op de vloer terwijl u de oefening bekijkt. Als blijk van respect voor de worstelaars wordt u gevraagd stil te zijn tijdens het kijken.

De training vindt plaats in de ochtend (rond 07.30 of 08.30 uur); een goed begin van de dag in deze levendige hoofdstad!

Een training bijwonen is helaas vrij beperkt mogelijk en ook op zondag vindt er geen training plaats. Onderstaand de periodes wanneer deze excursie niet kan worden uitgevoerd (onder voorbehoud van wijzigingen):
26 april
28 mei-4 juni
21 juni-6 augustus
27 augustus
23 september-1 oktober
23 oktober-8 december.Prijs is 10450 JPY per persoon - 1-2 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - 3-10 deelnemers.
Prijs is 7700 JPY per persoon - 11-20 deelnemers.

Meer info

Minder info

Tokyo Foodie Tour

Tokyo - Tokyo Foodie Tour

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakayas genoemd. ...

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakayas genoemd. De menu's zijn over het algemeen in het Japans en de bediening spreekt geen Engels, gelukkig staan er vaak foto's van de gerechten afgebeeld.

Tijdens deze tour gaat u een paar verborgen Izkayas bezoeken en worden uw zintuigen op scherp gezet: ruik de verse kruiden, proef verschillende gerechten en ontdek het verhaal achter deze gerechten. Yakatori Sashimi, sushi, lokale gebraden kip en Japanse groenten, eet smakelijk!Prijs is 9900 JPY per persoon - 1-5 deelnemers.
Prijs is 8800 JPY per persoon - 6-10 deelnemers.
Bij meer dan 10 deelnemers kan het voorkomen dat de groep in tweeën wordt gesplitst. De kosten van 8800 JPY per persoon zullen dan worden gehonoreerd.
Inclusief: 2 alcoholische (sake, bier of shochu) of non-alcoholische dranken.

Meer info

Minder info

Tea Ceremony

Kyoto - Japanse theeceremonie

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ...

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ceremonie zijn allerlei gebruiken verbonden, u dient bijvoorbeeld altijd te buigen wanneer u de thee in ontvangst neemt. De lokale gids zal u begeleiden tijdens het ritueel en licht de gebruiken toe!Prijs is 7150 JPY per persoon - 1 deelnemer.
Prijs is 6050 JPY per persoon - 2 deelnemers.
Prijs is 4950 JPY per persoon - 3-20 deelnemers.
Start om 09.30 uur, 12.30 uur of 15.00 uur.

Meer info

Minder info

Samurai Kembi

Kyoto - Samurai Kembi Workshop

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze da...

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze dans uitvoerde om zichzelf te versterken en moediger te maken.

Tijdens deze les draagt u de traditionele kleding en leert u alles over de etiquette van een samurai. U gaat leren hoe om te gaan met een Japans zwaard en, als blijkt dat u talent heeft, kunt u ook proberen om de traditionele waaier te gebruiken. Prijs is 9900 JPY per persoon (ongeacht het aantal deelnemers).
Start rond 17.00 uur (maandag t/m zaterdag). Op zondag is deze excursie helaas niet mogelijk.
Duur: ca. 2 uur (1 uur show en 1 uur les).

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Japan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. In sommige steden zal er een Engelssprekende, lokale gids aansluiten. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Japan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

26 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 989

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Asahikawa - Tokyo
23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten
20 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht
Treintickets Osaka - Shin-Osaka en Shin-Osaka - Hiroshima
21-daagse Japan Rail Pass, inclusief 9x bagagetransportservice (1 stuk van max. 20 kg)
Busticket Takayama - Shirakawago v.v., Toyako - Toyako Onsen v.v en Asahikawa - Asahidake Onsen (Daisetsuzan Nationaal Park) v.v.
Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 26
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Welkomstdiner
Iedere dag ontbijt
Rondleiding Vredespark Hiroshima inclusief vervoer, entreegelden en Engelssprekende gids
Bezoek aan het heilige eiland Miyajima*, inclusief vervoer
Stadstour Nagasaki inclusief vervoer, entreegelden en Engelssprekende gids
Fietstocht Kurashiki over de Kibi-vlakte, inclusief vervoer
Bezoek aan de Korakuen-tuin*
Bezoek aan het Kasteel van Himeji*
Stadstour Kyoto inclusief vervoer, entreegelden en Engelssprekende gids
Fietstocht door Kyoto, inclusief Engelssprekende gids
Verkenning Kyoto met de reisleider (optioneel)
Bezoek aan Miyagawa ochtendmarkt
Sake-proeverij in Takayama
Bezoek aan UNESCO's Shirakawago
Fietstocht door Tokyo, inclusief Engelssprekende gids
Verkenning Tokyo met de reisleider (optioneel)
Wandel over het Kompirayama Walking Trail (optioneel)
Fietstocht rond het Toya-meer (Shikosu-Toya Nationaal Park)
Bezoek het Historic Village of Hokkaido* en het Sapporo Beer Museum*
Bezoek Daisetsuzan Nationaal Park*, inclusief vervoer.
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. € 47 p.p. (omgerekend ca. 6000 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Ohara-museum (optioneel; gesloten op maandag) & Ohashi-huis (optioneel): ca. € 14 p.p. (omgerekend ca. 1800 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fietshuur in Onomichi via het reguliere verhuursysteem (optioneel): ca. € 16 per fiets (omgerekend ca. 2000 JPY per fiets, afhankelijk van de wisselkoers)
Toda-ji tempelcomplex & Kasuga Taisha in Nara (optioneel): ca. € 9 p.p. (omgerekend ca. 1100 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Usuzan West Crater Observatory (optioneel): ca. € 2 p.p. (omgerekend ca. 250 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Asahikawa Zoo (optioneel): ca. € 7 p.p. (omgerekend ca. 820 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fietshuur in Biei (optioneel): ca. € 2 per uur (omgerekend ca. 200 JPY per uur, afhankelijk van de wisselkoers) voor een normale fiets of ca. € 5 per uur (omgerekend ca. 600 JPY per uur, afhankelijk van de wisselkoers) voor een elektrische fiets
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien (reisleiding)
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 24

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 5 van 5 opties )

Sushi workshop

Tokyo - Sushi Workshop

Dit is een unieke kans om sushi te leren maken van een ervaren Japanse Sushi chef! Leer de handige kneepjes van het vak en creëer uw eigen Maki en Nigiri. Aan het einde van de les kunt u genieten van de eigen gemaakte gerechten.

Prijs is 11550 JPY per persoon - 2-3 deelnemers.
Prijs is 7150 JPY per persoon - 4-20 deelnemers.
Sumo Worstelen

Tokyo - Introductie Sumo Worstelen

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belang...

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belangrijk is, zijn er geen gewichtsklassen. Lichte worstelaars maken daardoor bij de profs maar weinig kans in de ring.

U krijgt inzicht in deze kunst in het trainingscentrum van Tokyo. U zult meer leren over het bestaan van sumo en de fundamentele regels van het spel. U zit comfortabel op een kussen op de vloer terwijl u de oefening bekijkt. Als blijk van respect voor de worstelaars wordt u gevraagd stil te zijn tijdens het kijken.

De training vindt plaats in de ochtend (rond 07.30 of 08.30 uur); een goed begin van de dag in deze levendige hoofdstad!

Een training bijwonen is helaas vrij beperkt mogelijk en ook op zondag vindt er geen training plaats. Onderstaand de periodes wanneer deze excursie niet kan worden uitgevoerd (onder voorbehoud van wijzigingen):
26 april
28 mei-4 juni
21 juni-6 augustus
27 augustus
23 september-1 oktober
23 oktober-8 december.Prijs is 10450 JPY per persoon - 1-2 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - 3-10 deelnemers.
Prijs is 7700 JPY per persoon - 11-20 deelnemers.

Meer info

Minder info

Tokyo Foodie Tour

Tokyo - Tokyo Foodie Tour

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakayas genoemd. ...

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakayas genoemd. De menu's zijn over het algemeen in het Japans en de bediening spreekt geen Engels, gelukkig staan er vaak foto's van de gerechten afgebeeld.

Tijdens deze tour gaat u een paar verborgen Izkayas bezoeken en worden uw zintuigen op scherp gezet: ruik de verse kruiden, proef verschillende gerechten en ontdek het verhaal achter deze gerechten. Yakatori Sashimi, sushi, lokale gebraden kip en Japanse groenten, eet smakelijk!Prijs is 9900 JPY per persoon - 1-5 deelnemers.
Prijs is 8800 JPY per persoon - 6-10 deelnemers.
Bij meer dan 10 deelnemers kan het voorkomen dat de groep in tweeën wordt gesplitst. De kosten van 8800 JPY per persoon zullen dan worden gehonoreerd.
Inclusief: 2 alcoholische (sake, bier of shochu) of non-alcoholische dranken.

Meer info

Minder info

Tea Ceremony

Kyoto - Japanse theeceremonie

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ...

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ceremonie zijn allerlei gebruiken verbonden, u dient bijvoorbeeld altijd te buigen wanneer u de thee in ontvangst neemt. De lokale gids zal u begeleiden tijdens het ritueel en licht de gebruiken toe!Prijs is 7150 JPY per persoon - 1 deelnemer.
Prijs is 6050 JPY per persoon - 2 deelnemers.
Prijs is 4950 JPY per persoon - 3-20 deelnemers.
Start om 09.30 uur, 12.30 uur of 15.00 uur.

Meer info

Minder info

Samurai Kembi

Kyoto - Samurai Kembi Workshop

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze da...

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze dans uitvoerde om zichzelf te versterken en moediger te maken.

Tijdens deze les draagt u de traditionele kleding en leert u alles over de etiquette van een samurai. U gaat leren hoe om te gaan met een Japans zwaard en, als blijkt dat u talent heeft, kunt u ook proberen om de traditionele waaier te gebruiken. Prijs is 9900 JPY per persoon (ongeacht het aantal deelnemers).
Start rond 17.00 uur (maandag t/m zaterdag). Op zondag is deze excursie helaas niet mogelijk.
Duur: ca. 2 uur (1 uur show en 1 uur les).

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Japan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. In sommige steden zal er een Engelssprekende, lokale gids aansluiten. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Japan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

26 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Osaka

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Osaka
Overnachten in het vliegtuig

Op Schiphol loopt u met uw handbagage, paspoort en boardingpass naar de gate: vandaag vliegt u van Amsterdam naar Osaka, het beginpunt van onze rondreis door Japan. En wat voor een reis! Het opvallend complete programma, de goede prijs-kwaliteitverhouding en leuke opties bepaalden vast waarom u juist deze Japan-vakantie boekte. Misschien gaf de grote individuele vrijheid de doorslag – dankzij de vele zelf in te vullen momenten onderweg, stemt u de rondreis makkelijk af op uw wensen. Zet tijdens de vlucht uw stoel in een comfortabele stand. Rust lekker uit, blader nog eens door de informatie over Japan en fantaseer over Kyoto, Tokyo en andere plaatsen waarmee u binnenkort kennismaakt. In gedachten proeft u de sushi, sake, yakitori en andere Japanse heerlijkheden al bijna! We overnachten in het vliegtuig. De Nederlandssprekende reisleider ontvangt ons morgen op het vliegveld van Osaka. Een geruststellend idee: hij kent Japan en de mystieke lokale gebruiken goed. Vraag hem tijdens de rondreis gerust om advies en tips, hij helpt u graag!

Goed om te weten

Pak voor vertrek een kleine reistas in met kleding en toiletartikelen voor onze eerste overnachting in Japan (dag 2). Na aankomst in Osaka reizen we morgen met een hogesnelheidstrein door naar Hiroshima. In deze ‘bullet trains’ mogen reizigers alleen handbagage meenemen. Op Schiphol ingecheckte koffers sturen we door naar ons hotel in Hiroshima, waar ze arriveren op dag 3.

Weetje

Japan heeft bijna 126,5 miljoen inwoners. De bevolking heeft de hoogste levensverwachting ter wereld. Japanners noemen hun land Nippon of Nihon. Beide namen betekenen letterlijk ‘de oorsprong van de zon’.

DAG
02

Osaka - Shin-Osaka - Hiroshima

jp_alg_geisha.jpg
Aankomst Osaka
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Supersnelle treinrit per ‘bullet train’ naar Hiroshima
Vrije middag
Welkomstdiner (inclusief): ontspannen kennismaking met Japanse gerechten en het reisgezelschap
Eerste overnachting in ‘Stad van de Vrede’ Hiroshima

Onze vlucht landt ’s morgens in Osaka. Prettig dat de Nederlandssprekende reisleider ons op het vliegveld opwacht! Hij reist meteen mee van Osaka naar Hiroshima, waar we de eerste twee nachten slapen. Onze koffers reizen door naar Hiroshima, morgen arriveren ze in ons hotel. We hebben alleen handbagage bij ons. Eerst nemen we met de reisleider een express-trein naar Shin-Osaka. Hier stappen we over op een Shinkansen-bullet train. Wat een ervaring! Begrijpelijk dat deze ‘kogeltrein’ geliefd is onder reizigers. Behalve supersnel is hij ook erg schoon, comfortabel en punctueel. Een fijne gedachte: in Japan maken we met onze 21-daagse JR-pass (Japan Rail-pass) volop gebruik van hogesnelheidstreinen. Rond het middaguur arriveren we in Hiroshima. Na een rustige lunch op eigen gelegenheid en een eerste kennismaking met de omgeving, checken we in. Ontspan tijdens uw vrije middag als u wilt in het hotel. ’s Avonds frissen we ons op voor een gezellig gezamenlijk diner. Geniet van de heerlijke Japanse gerechten, leer uw reisgenoten wat beter kennen, blik vooruit op de mooie reisroute en ervaar het aanstekelijke enthousiasme van de reisleider. Hij heeft duidelijk minstens zoveel zin in de vakantie als u.

Goed om te weten

De netspanning in Japan is 100 Volt. Neem daarom een aangepaste ‘Amerikaanse’ reisstekker (adapter) met 3 platte pinnen mee. Deze heeft u nodig om bijvoorbeeld uw telefoon of uw digitale fotocamera op te laden.

Weetje

Japan bouwde Hiroshima na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog weer volledig op. Het parlement riep de havenstad hierna uit tot Stad van de Vrede. Het huidige Hiroshima is levendig en welvarend, met kunstgalerieën en hippe winkels.

DAG
03

Hiroshima

jp_alg_hiroshimab.jpg
Rondleiding door het Vredespark
Vrije middag
Tweede overnachting in Hiroshima

Het valt u direct op hoe levendig Hiroshima is. U ziet groene parken, hippe winkels, gezellige theehuizen, leuke restaurants, moderne hoogbouw en kunstgaleries. Na vandaag associeert u de havenstad vast niet meer alleen met de Tweede Wereldoorlog. ’s Ochtends krijgen we in het Vredespark een boeiende rondleiding van 4 uur door een lokale Engelssprekende gids. Hij laat ons een aantal indrukwekkende plekken zien die in het teken staan van het oorlogsverleden. Met zijn verhalen brengt hij vroeger tot leven. In de middag kunt u met de reisleider op pad of de middag naar eigen wens invullen. ’s Avonds kunt u één van de lekkere lokale restaurants ontdekken. Probeer vooral de ‘okonomiyaki’, een Japanse pannenkoek gevuld met kool en vlees of garnalen. De inwoners van Hiroshima beweren dat ze de ‘enige echte’ maken!

DAG
04

Hiroshima - Hakata - Nagasaki

jp_al_hiroshima.jpg
Bezoek het heilige eiland Miyajima
Eerste overnachting in multicultureel Nagasaki

Na het ontbijt stappen we eerst in de trein en gaan vervolgens met de veerboot naar het heilige eiland Miyajima, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 5). Op Miyajima bekijken we de beroemde Itsukushima-schrijn. Vooral de rode toegangspoort (Torii), die de scheidingslijn tussen de menselijke en de spirituele wereld symboliseert, vraagt om een foto. Bij hoogtij staat de poort half onder water, waardoor hij lijkt te drijven. De bosrijke, heuvelachtige omgeving maakt het plaatje af. 's Middags keren we terug naar Hiroshima. Vanaf hier nemen we de ultrasnelle Shinkansen trein naar Hakata, waar we overstappen op een trein naar Nagasaki. Op hoge snelheid reizen we met de Shinkansen trein naar Hakata, waar we overstappen op een trein naar Nagasaki. Deze stad is zeker voor Nederlanders een bijzondere bestemming – ons land heeft een nauwe historische band met de oude havenstad. In de 17e eeuw stichtten Hollanders een VOC-handelspost op het eilandje Deshima, in de baai van Nagasaki. Uitzonderlijk voor die periode: Japan sloot namelijk de grenzen voor alle overige Europeanen. Twee eeuwen lang waren de Hollanders het enige contact tussen Japan en de westerse wereld. Een groot contrast met nu. Nagasaki staat bekend als meest internationale en multiculturele stad van Japan. U ziet er veel kerken, maar ook moskeeën, pagodes en andere gebedshuizen. Het valt u vast op hoeveel oude gebouwen er nog overeind staan, ondanks de atoombom van 1945. Het straatbeeld is een mix van modern en historisch. Morgen maken we een grote stadstour met een lokale gids.

DAG
05

Nagasaki

jp_alg_nagasaki_cheers.jpg
Stadswandeling: oud-Hollandse invloeden herkennen
Tweede overnachting in Nagasaki

Vandaag maken we een stadswandeling (waarbij we deels reizen in de iconische trams), we zijn de hele dag op pad. Een enthousiaste Engelssprekende lokale gids laat ons de meest bijzondere plekken zien, waaronder de oud-Hollandse handelspost op Deshima. Bij het Vredespark, het aangrenzende museum en het monument in het Hypocentrum Park staan we stil bij het oorlogsverleden. Hier ervaren we het grote contrast met het moderne Nagasaki. In de middag bezoeken we het voormalige eiland Deshima, voor een bezoek aan de herbouwde Nederlandse handelsfactorij. Slenter langs de pakhuizen en bekijk een woonhuis van binnen, als u wilt. Het interieur, met 18e-eeuwse Hollandse meubels, prenten van zeeslagen, inktpotten en ganzenveren, klompen en jeneverkruiken, ademt de sfeer van oude tijden. In en rondom het park Glover Garden wandelen we over terrashellingen en straten geplaveid met Hollandse ‘kinderhoofdjes’. Geniet van het fraai uitzicht over de haven en bewonder de koloniale huizen en prachtig aangelegde tuinen. Trakteer uzelf ’s avonds eventueel op ‘kappo-ryori’ – traditioneel Japanse haute cuisine. De verschillende producten van het uitgebreide menu zijn verser dan vers en u proeft veel spannende smaken.

Weetje

Naast westerse wetenschap, cultuur en geneeskunde, introduceerden Hollandse VOC-handelaren ook het glazen raam in Japan. Tot die tijd hadden Japanners alleen ramen van rijstpapier.

DAG
06

Nagasaki - Hakata - Okayama - Kurashiki

jp_alg_kurashiki.jpg
Vertrek Nagasaki
Kanaal, pakhuizen en kunst bewonderen in Kurashiki
Eerste overnachting in rijststad Kurashiki

’s Ochtends reizen met de trein naar Hakata en stappen we over op de ultrasnelle Shinkansen trein naar Okayama. Hier nemen we de lokale trein naar Kurashiki, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 7). De oude handelsstad is vooral geliefd om zijn historische centrum. Het lieflijke kanaal en de monumentale wit-zwarte rijstpakhuizen zijn zeer fotogeniek. Het water en de gebouwen zijn overblijfselen uit de Edo-periode. Kurashiki was toen een belangrijk distributiecentrum voor rijst. In de namiddag maken we een leuke wandeling langs het kanaal. Wat een vredige sfeer! De eeuwenoude pakhuizen zijn tegenwoordig leuke winkels, musea en cafés. Geniet van de houten boten die door het water glijden en de koikarpers die er als levend decor omheen zwemmen. Stenen bruggen en groene treurwilgen maken het schilderij af. Bezoek ook zeker de lokale highlights (optioneel). Bewonder Picasso en andere westerse kunstenaars in het Ohara-museum. Ga naar het Ohashi-huis (1796) en zie in welke weelde rijke Japanse kooplieden vroeger woonden. En ontdek hoe Kurashiki eind 19e eeuw groeide uit tot textielstad. Op het Ivy-plein staat nog een oude spinmolen. Wie weet besluit u om uw eigen jeans te laten maken in één van de lokale werkplaatsen? Spreek gerust af om uw kledingstuk later op te halen, we slapen hier drie nachten.

Weetje

De naam ‘Kurashiki’ verwijst letterlijk naar het verleden van rijststad. Het betekent, grof vertaald ‘Stad van de pakhuizen’.

DAG
07

Kurashiki - Okayama - Kurashiki

jp_alg_gokei_village.jpg
Leuke fietstocht maken over de Kibi-vlakte
Bezoek aan de Korakuen-tuin
Tweede overnachting in Kurashaki

Vandaag maken we een heerlijke fietstocht van zo’n 15 kilometer over de Kibi-vlakte. Volgens veel reizigers een geweldige manier om het mooie platteland in de omgeving te verkennen. We reizen per trein af naar het startpunt van de fietstocht bij het station van Soja. U fietst over vlakke wegen, langs uitgestrekte rijstvelden. Het groene landschap is bezaaid met schrijnen, tempels en kleine boerendorpen. Leuk dat u kunt afstappen waar u wilt. Een unieke kans om verborgen parels te ontdekken en contact te maken met de vriendelijke lokale bevolking. Communiceer eventueel met gebaren – het levert vast bijzondere ervaringen op. De fietstocht eindigt bij het station van Bizen-Ichinomiya. Hier nemen we de trein naar het station van Okayama, waar we de beroemde 17e eeuwse Korakuen-tuin bezoeken. Het staat bekend als één van drie mooiste authentieke landschapstuinen van Japan. Volg de kronkelige paden en bekijk de grote vijver, kabbelende beekjes, fruitbomen en hoge bamboe. Vanaf de heuvel heeft u een mooi, panoramisch uitzicht. Hierna rijden we per trein in 20 minuten terug naar Kurashiki. Besluit de dag eventueel in een traditioneel Japans restaurant.

DAG
08

Kurashiki

jp_al_shimanamikaidoalg1.jpg
Vrije dag
Fietsen over de Shimanami Kaido-brug van Onomichi naar Shikoku-eiland (optioneel)
Temple Walk in Onomichi: het lokale leven en pagodes verkennen (optioneel)
Derde overnachting in Kurashiki

Een vrije dag: heerlijk. Slaap lekker uit, als u wilt. Misschien verkent u na een ontspannen ontbijt de winkels, cafés en sfeervolle kanalen in Kurashiki graag nog eens op eigen gelegenheid. Doet u liever iets actiefs? Maak dan de optionele Shimanami Kaido-fietstocht van Onomichi naar Imabari – enthousiaste reizigers vinden deze route die de grote eilanden Honshu en Shikoku verbindt, één van de mooiste ter wereld. ’s Morgens reist u met uw JR-treinpas naar Onomichi, waar u uw fiets ophaalt. Fietsend volgt u de weg over moderne bruggen en zes kleine eilanden naar Imabari. Stop waar u wilt – de uitzichten over de Japanse Binnenzee en wijde omgeving zijn grandioos! Fijn dat de vrij vlakke, 75 kilometer lange weg gemarkeerd is. Ook handig: de resterende afstand tot Imabari staat regelmatig aangegeven. In Imabari levert u uw fiets in. Hier neemt u de trein langs de kust naar Okayama, waar u overstapt op de trein naar Kurashiki. Geen zin in fietsen? Maak dan eventueel de Temple Walk in Onomichi (optioneel). Een leuke wandeling. Behalve tempels ziet u ook het dagelijks leven in Onomichi van dichtbij. U loopt in uw eigen tempo door smalle straten met lokale huizen, langs scholen, musea, kleine winkels en een ‘literatuurpad’ gemarkeerd met gedichten. Na afloop keert u met de trein terug naar Kurashiki. Geniet ’s avonds van uw laatste avond in Kurashiki.

Goed om te weten

Veel reizigers maken vandaag graag de mooie Shimanami Kaido-fietstocht van Onomichi naar Imabari (optioneel). Onderweg fietst u over zes kleine eilanden, verbonden door bruggen. De weidse uitzichten zijn fenomenaal.

DAG
09

Kurashiki - Okayama - Himeji - Kyoto

jp_al_himejicastlealg.jpg
Vertrek Kurashiki
Het prachtige witte Kasteel van Himeji bewonderen
Aankomst Kyoto: rest van de dag vrij
Eerste overnachting in cultuurhoofdstad Kyoto

We gaan op weg naar een nieuw hoogtepunt: de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto. Na het ontbijt reizen we na een overstap in Okayama met zo’n 300 kilometer per uur naar Himeji met een Shinkansen-trein. Wat is reizen per trein in Japan toch prettig. Vanuit uw ruime, verstelbare stoel bestelt u onderweg misschien wel een lekkere Japanse snack bij de regelmatig passerende catering. Na een klein uurtje stappen we uit voor een bezoek aan het witte Kasteel van Himeji: misschien wel het mooiste kasteel van Japan. Een leuk idee dat grote acteurs als Tom Cruise en Sean Connery hier ooit waren voor filmopnames. Kijk rustig rond en geniet van de fascinerende architectuur en natuurlijke omgeving. U bedenkt dat het doolhof tussen de buitenmuren en het centrale fort vroeger als barrière diende tegen vijanden. Blijkbaar werkte dit uitstekend: het Kasteel van Himeji is één van de oudste overgebleven gebouwen uit de Sengoku-periode. Na een lunch op eigen gelegenheid reizen we in ongeveer 1,5 uur per trein naar Kyoto. Verken de moderne metropool de rest van de dag op eigen gelegenheid. Heerlijk dat we hier 4 nachten slapen – er is veel te zien en te doen in deze culturele hoofdstad van Japan!

Goed om te weten

Vandaag reizen we opnieuw alleen met handbagage voor één overnachting. De bagagetransportdienst levert onze koffers morgen netjes af bij ons hotel in Kyoto – prettig dat deze service zo betrouwbaar is.

Weetje

Het elegante Kasteel van Himeji is een geliefd filmdecor. Sommige scènes uit de James Bond-film ‘You Only Live Twice’ (1967) en de film ‘The Last Samurai’ (2003) met Tom Cruise spelen zich hier af.

DAG
10

Kyoto

jp_alg_golden_kyoto.jpg
Dagtocht door de stad: highlights en hideaways ontdekken
Tweede overnachting in Kyoto

Een Engelstalige gids neemt ons de hele dag op sleeptouw door Kyoto. Ideaal: zo zien we naast highlights ook de meer verborgen pareltjes. Als echte Japanners gebruiken we vandaag het efficiënte lokale metronetwerk en de bus. Een leuke ervaring. We zien het 17e-eeuwse Kasteel Nijo, waar de shoguns van Kyoto zich omringden met luxe en comfort. Bij de tot Werelderfgoed uitgeroepen rotstuinen van Ryoanji ziet u de typisch Japanse zen-tuinen, een geliefd filmdecor. Dit geldt ook voor het grote ‘Gouden Paviljoen’, Kinkaku-Ji. We zien waarom: dit voormalige zomerhuis is bedekt met bladgoud en ligt idyllisch aan het water. In Sagano maken we een ontspannen wandeling van zo’n 3 kilometer. We lopen door weelderige bossen met metershoge bamboe en genieten van het uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Weggestopt in de begroeide heuvels bezoeken de authentieke 14e-eeuwse Tenryu-Ji-tempel en tijdens onze wandeling over de beroemde Togetsukyo-brug genieten we van het uitzicht op de prachtig begroeide heuvels van Arashiyama. Een boeiende, actieve dag!

Weetje

‘Kimono’ betekent letterlijk ‘ding om te dragen. ‘Ki’ is ‘aantrekken’, ‘mono’ vertaal je met ‘ding’. Er zijn uiteenlopende soorten kimono’s. Leeftijd, seizoen en gelegenheid bepalen onder meer welk type kimono een Japanner draagt.

DAG
11

Kyoto

jp_alg_kyotog.jpg
Het alledaagse leven in Kyoto ontdekken per fiets
Vrije middag: met de reisleider (optioneel) of zelf op pad
Japanse theeceremonie (optionele excursie in de middag)
Derde overnachting in Kyoto

Kyoto een fijne stad om te fietsen. Vandaag maken we een gezellige drie uur durende fietstocht door Kyoto. Het is een leuke manier om, naast de bekende bezienswaardigheden, ook het gewone dagelijkse leven te leren kennen. De stad is grotendeels vlak. Dat fietst lekker! We fietsen door de geishawijken Miyagawacho en Gion, langs de rivieren en over het terrein van het Keizerlijk Paleis. Onderweg zien we Maiko (geisha's in opleiding) wandelen over straat langs de Machiya (traditionele houten koopvaardijhuizen) en Ochaya (theehuizen). Fietsen langs Shirakawa-rivier geeft ons de kans om in het juiste seizoen kersenbloesem te zien, maar ook de rest van het jaar is het hier schitterend door de prachtige treurwilgen. De rest van de middag bent u vrij om er zelf of met de reisleider op uit te trekken. Maak van de gelegenheid gebruik om een theeceremonie bij te wonen.

Weetje

Kent u de bestseller ‘Dagboek van een geisha’ van Arthur Golden? Het speelt zich grotendeels af in Kyoto’s geishawijk Gion.

DAG
12

Kyoto

jp_al_kyoto.png
Kyoto verder ontdekken met de reisleider of zelf uw favoriete plekken ontdekken
Samurai Kembi Workshop (optionele excursie in de avond)
Derde overnachting in Kyoto

Onze dagtocht en fietstocht door Kyoto waren een leuke eerste kennismaking. Er is echter nog genoeg te zien! De reisleider heeft allerlei suggesties en vergezelt u graag. Een andere optie is zelf op pad gaan. Het Shinto-schrijn Fushimi Inari-taisha met zijn rode poorten is een veelbezochte bezienswaardigheid en ook de oude houten boeddhistische tempel Kiyomizu-dera is een bezoek waard. Houdt u er wel rekening mee dat deze tempel tot maart 2010 deels wordt gerenoveerd. Buiten de stad is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de oudste stad van Japan: het nabijgelegen Nara (optioneel). Het 8ste-eeuwse Nara is beroemd om zijn bijzondere Werelderfgoed monumenten. Wandel door de straten, bekijk de houten gevels van historische gebouwen en bewonder oude lantarens, mooi aangelegde parken, schitterende schrijnen en fraaie tempels. In Nara Park bezoekt u het eeuwenoude Todai-ji tempelcomplex, het grootste houten bouwwerk ter wereld. U bent vast onder de indruk. Ook het immense bronzen Boeddhabeeld (‘Daibutsu’) die u binnen ziet, dwingt respect af. Tot slot heeft u de mogelijkheid om naar Kasuga Taisha, in het beboste deel van het park, te wandelen. Alleen al de paden die naar deze Shinto schrijn leiden zijn bijzonder. Aan weerszijden staan duizenden stenen lantaarns. De tamme (heilige) herten die vrij rondlopen in het park maken het sprookjesachtige plaatje compleet.

Weetje

Er is geen korte omschrijving van het Japanse gevoel ‘wabi-sabi’. Het is iets wat je aanvoelt. Kortgezegd komt het neer op het zien en accepteren van ‘de schoonheid van imperfectie’. Het gaat over dingen die mooier zijn geworden door slijtage.

DAG
13

Kyoto - Nagoya - Takayama

jp_alg_takayamastreet.jpg
Vertrek Kyoto
Reis met hypermoderne hogesnelheidstrein
Eerste overnachting in Takayama

Na een geweldige tijd in Kyoto nemen we afscheid. We gaan nieuwe plaatsen ontdekken! We nemen een bullet train naar Nagoya en stappen hier over op de Hida Express naar Takayama, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 14). De komende twee nachten slapen we in een centraal gelegen hotel, zodat we het historische centrum eenvoudig weg te voet kunnen verkennen. Takayama heeft nog steeds een traditioneel tintje. Het oude centrum is prachtig bewaard gebleven met veel gebouwen uit de Edo-periode (1600-1868), toen het een rijke stad vol kooplieden was. De zuidelijke helft van de oude stad, vooral de Sannomachi-straat, is voorzien van veel oude huizen, winkels, koffiehuizen en sake-brouwerijen. Maak ook van de gelegenheid gebruik om één van de lokale specialiteiten te proberen zoals Hida-gyu (Japans rundvlees) of Takayama ramen (noedels).

DAG
14

Takayama - Shirakawago - Takayama

jp_alg_shirakawagob.jpg
Ochtendmarkt: delicatessen proberen en souvenirs zoeken
Kleurrijke praalwagens bewonderen
Verse sake proeven in een lokale brouwerij
Bezoek UNESCO’s Shirakawago
Tweede overnachting in Takayama

We staan vroeg op. De reisleider neemt ons mee naar de nabijgelegen Miyagawa-ochtendmarkt. Deze heeft een leuke mix van souvenirs en eetwaren. Slenter langs de kraampjes met kleurig handwerk, ingemaakt voedsel en groenten. Ruik de prikkelende geuren van specerijen en vers fruit. Ervaar als u wilt ook hoe bepaalde Japanse ingrediënten en delicatessen smaken, zoals ei-marshmallows. Zoekt u een leuk aandenken voor thuis? Er is van alles te koop: van Japanse eetstokjes en houten beeldjes tot stoffen ‘sarubobo’-gelukspoppetjes. Hierna bezoeken we het lokale praalwagenmuseum. We bewonderen de kleurrijke wagens die hier staan uitgestald en stellen ons voor hoe ze door de straten paraderen tijdens plaatselijke festivals. In een sakebrouwerij leren we het verschil tussen ‘redelijke’ en ‘uitstekende’ sake. In de middag bezoeken we het eeuwenoude Shirakawago. Vanaf het busstation reizen we in ongeveer één uur naar het door UNESCO beschermde Shirakawago. Kijk veel naar buiten en geniet van het landschap. Wandel rustig door het charmante dorpje en bekijk de Gasso Zukuri-stijl van de huizen. Sommige zijn meer dan 250 jaar oud! De steile rieten daken van de boerderijen lijken op de handen van boeddhistische monniken die in gebed zijn samengedrukt. Deze stijl is ontwikkelt om bestand te zijn tegen de grote hoeveelheden sneeuwval die in de winter in deze regio valt. De daken, gemaakt zonder spijkers, zorgden voor een grote zolderruimte die werd gebruikt voor het kweken van zijderupsen. Ze zijn uniek voor dit gebied. Na dit bezoek keren we terug naar Takayama.

DAG
15

Takayama - Nagoya - Tokyo

jp_alg_shibuya_tokyo.jpg
Vertrek Takayama
Reis met hypermoderne hogesnelheidstrein
Eerste overnachting in wereldstad Tokyo

Vanochtend nemen we de Hida Express naar Nagoya en stappen hier over op een bullet train naar Tokyo, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 16). Tokyo is de op één na grootste metropool ter wereld en bruist 24/7 van de energie. Enthousiast bekijken we flikkerende neonreclames, drukke winkelstraten en hypermoderne wolkenkrabbers. We genieten nu al van Tokyo. Gelukkig slapen we hier de komende drie nachten. De leuke wijken Shinjuku en Harajuku, de beroemde Shibuya Crossing, het uitzicht vanaf Tokyo Tower – als u wilt, beleeft en ziet u alles.

Weetje

De spelling Tokyo en Tokio zijn beide juist. Tokyo wordt meer gebruikt. Het Japanse schrift gebruikt twee karakters (東京) , die respectievelijk ‘oostelijk’ en ‘hoofdstad’ betekenen.

DAG
16

Tokyo

jp_alg_tokyoday.jpg
Samen Tokyo verkennen op de fiets
Vrije middag: met de reisleider (optioneel) of zelf op pad
Sushi Workshop (optionele excursie in de middag)
Tweede overnachting in Tokyo

Na het ontbijt maken we een fietstocht door Tokyo. Een leuke manier om veel te zien! Fietsen is ideaal in zo’n drukke stad. Japanners weten dat ook. Op straat ziet u lokale inwoners fietsend naar kantoor gaan, boodschappen doen of door één van de vele parken rijden. Fijn dat het verkeer gewend is aan fietsers. Onderweg zien we verschillende highlights, zoals het Keizerlijk Paleis. U geniet – het is alsof je alles vanaf de fiets extra goed beleeft. Verbaasd ontdekt u dat u nauwelijks getoeter hoort. En dat met bijna 40 miljoen inwoners! Iedereen respecteert beleefd de verkeersregels. Na ongeveer drie uur eindigen we de fietstocht nabij Tokyo Station wat veel wegheeft van Amsterdam Centraal. Beslis zelf wat u ’s middags onderneemt. Uw reisleider adviseert u graag. Misschien sluit u de avond af met een microfoon in uw hand? In het Shibuya-district is KTV (karaoke) razend populair.

Weetje

Japanners buigen veel. Het type buiging af van persoon en situatie (respect of dankbaarheid tonen, je verontschuldigen of iemand begroeten). Hoe dieper gebogen, hoe groter het respect. De informele hoofdknik is alleen voor goede kennissen.

DAG
17

Tokyo

jp_alg_fish market.jpg
Tokyo verder ontdekken met de reisleider of zelf uw favoriete plekken ontdekken
Introductie Sumo Worstelen (optionele excursie in de ochtend)
Tokyo Foodie Tour (optionele excursie in de avond)
Derde overnachting in Tokyo

In Tokyo is elke minuut van de dag wel iets te beleven. Onze fietstocht was een leuke kennismaking. Misschien bezoekt u sommige plekken graag nog een keer? De reisleider heeft allerlei suggesties en vergezelt u graag. Een andere optie is zelf op pad gaan. Sta bijvoorbeeld vroeg op en bezoek de immense Toyosu-vismarkt. Japanse chefs kopen hier hun verse tonijn, zalm, zeevruchten, schelpdieren, zeewier en kaviaar. Benieuwd naar het moderne Tokyo? Ga dan naar Odaiba (of ‘Daiba’). Het kunstmatige eiland is populair onder hippe Japanse jongeren. In Harajuku en Akihabara ziet u op straat als striphelden verklede jonge mangafans. Zij vermaken zich hier met hypermodern amusement, computerspellen en winkelcentra. Maak ’s avonds eventueel kennis met traditionele Japanse cultuur. Het Kabuki-za Theater in Ginza is legendarisch. Het theaterspektakel dat u hier ziet is volgens veel reizigers een echte highlight.

DAG
18

Tokyo - Shin-Hakodate (Hokkaido) - Hakodate

jp_al_hakodate_fortgoryokakualg.jpg
Vertrek Tokyo
Vrije middag: Hakodate zelf verkennen
Overnachten in historische havenstad Hakodate

We nemen afscheid van het fascinerende Tokyo. Onze koffers reizen alvast vooruit naar Toyako, waar we vanaf morgen twee nachten slapen. Met handbagage voor onze aanstaande overnachting in de historische havenstad Hakodate, stappen we ’s morgens op de Shinkansen-trein. In ruim 4,5 uur rijden we via Shin-Hakodate naar Hakodate. Onderweg komen we door de beroemde Seikan-tunnel: één van de langste onderzeetunnels ter wereld. Verken Hakodate na aankomst zelfstandig in uw eigen tempo. Bezoek bijvoorbeeld het Goryokaku-fort uit het Edo-tijdperk, een lokale publiekstrekker. Of wandel langs de bijzondere 19e-eeuwse gebouwen in de wijk Motomachi. Zin in shoppen? Breng uw vrije middag dan door bij de haven (Bay Area). In de voormalige pakhuizen zitten nu leuke winkels met souvenirs, kleding, Japanse snoepjes en andere lekkernijen. Ga aan het eind van de middag eventueel naar de Hakodate-berg en neem de kabelbaan naar boven. Na zonsondergang heb je van bovenaf een magisch uitzicht over de verlichte stad! Zoek ’s avonds een gezellig restaurant uit voor een ongetwijfeld smakelijk diner op eigen gelegenheid. Hakodate staat bekend om zijn voortreffelijke vis- en schaaldieren.

Goed om te weten

Vandaag nemen we alleen handbagage mee voor onze overnachting in Hakodate. Onze koffers reizen vooruit naar ons hotel in Toyako (bagagetransportservice), waar we in totaal 2 nachten slapen.

Weetje

Het 15e-eeuwse Hakodate behoort tot de weinige oudere steden op het eiland Hokkaido. Het was één van de eerste havensteden die Japan openstelde voor handel na de ‘sakoku’: de 150 jaar durende periode van isolement.

DAG
19

Hakodate - Toyako - Toyako Onsen

jp_al_toyako_crater.jpg
Vertrek Hakodate
Vrije middag
Vulkaankraters bekijken: Kompirayama Walking Trail, incl. Usuzan West Crater Observatory (optioneel)
Eerste overnachting in vulkanisch Toyako Onsen

Na het ontbijt rijden we met de lokale express-trein naar Toyako: een kleine plaats vlakbij het Toya-meer. Bekijk tijdens de ongeveer 2 uur durende treinrit eventueel alvast wat informatie over Toyako – u bepaalt zelf of u vanmiddag uitrust in het hotel, de vulkanische omgeving op eigen gelegenheid verkent, of de Kompirayama Walking Trail maakt (optioneel). Bij aankomst in Toyako nemen we de bus naar Toyako Onsen, bekend om zijn resorts met heetwaterbronnen en het startpunt van de Kompirayama Walking Trail. Kiest u voor de fascinerende wandelroute? Draag dan stevige wandelschoenen, dat loopt wel zo lekker op deze ondergrond. Tijdens de wandeling ziet u de overweldigende gevolgen van de vulkaanuitbarsting in 2000. U bekijkt twee destijds ontstane kraters en passeert verwoeste huizen, bruggen en badhuizen. Ontzagwekkend dat dit soort erupties vaak hele nieuwe meren, bergen en valleien vormt. Wat is de natuur toch krachtig! Afhankelijk van uw wandelsnelheid en conditie duurt de tocht ongeveer een uur. Heeft u nog energie, wandel dan eventueel door (20-30 minuten) naar de Usuzan West Crater Observatory: de panoramische uitzichten over het betoverend blauwe Lake Toya en jonge kraters ten westen van Mt. Uzu zijn adembenemend.

Goed om te weten

De Kompirayama Walking Trail en het Usuzan West Crater Observatory zijn gesloten tussen november en half april.

Weetje

Het gebied rond het Toya-meer is vulkanisch erg actief. Na de uitbarsting van Mt. Usu in 2006 ontstonden er meer dan 60 nieuwe kraters. Tijdens de optionele Kompirayama Walking Trail ervaart u hoe sterk vulkanen de omgeving beïnvloeden.

DAG
20

Shikotsu-Toya Nationaal Park

jp_al_toyako_laketoya.jpg
Fietsen rond het Toya-meer (Shikotsu-Toya Nationaal Park)
Vrije middag
Tweede overnachting Toyako Onsen

We beginnen de dag met een leuke fietstocht over de oevers van het Toya-meer – een geweldige manier om de pracht van het Shikotsu-Toya Nationaal Park te bewonderen. Het natuurgebied staat bekend om zijn heetwaterbronnen, vulkanisch gebergte en diepblauwe kratermeren. De fietsroute staat duidelijk aangegeven, een gids hebben we niet nodig. Geruststellend dat de mooie, 4 uur durende rit (ca. 40 kilometer) ook aantrekkelijk is voor ongeoefende fietsers: de weg is vrij vlak. Bovendien hebben de fietsen versnellingen. Zo genieten we volop van de mooie omgeving! Stop onderweg als u wilt bij een café voor een verfrissend drankje en een korte pauze. Natuurlijk maken we ook diverse tussenstops om de imposante omliggende kraterwanden, het beeldschone Toya-meer en de kunstwerken die op verschillende plekken langs de route staan te fotograferen. ’s Middags lunchen we op eigen gelegenheid. Bedenk alvast wat u tijdens uw vrije middag graag doet of bekijkt: dit is onze laatste dag in Toyako. Morgen reizen we verder.

Weetje

Ongeveer 10% van het eiland Hokkaido is nationaal park. In deze ongerepte natuurgebieden met oerbossen, vulkaanmeren, bergen en vlaktes leven verschillende diersoorten, zoals herten, beren en bijzondere vogels.

DAG
21

Toyako Onsen - Toyako - Sapporo

jp_al_sapporoalg3.jpg
Vertrek Toyako Onsen
Vrije middag: zelf sfeer proeven in Sapporo
Eerste overnachting in culinair walhalla Sapporo

’s Morgens vertrekken we naar Sapporo (ca. 2 miljoen inwoners), de hoofdstad van Hokkaido, onze koffers zien we morgen weer terug (dag 21). In Toyako stappen we op de lokale express-trein. Ontdek het levendige Sapporo na aankomst eerst zelf. Morgenochtend maken we een leuke gezamenlijke excursie. Ga tijdens uw vrije middag bijvoorbeeld naar de Central Whole Market en koop er verse zeevruchten – veel omliggende kleine restaurants bereiden deze graag voor u. Of wandel door het kunstzinnige Moerenuma Park, ontworpen door de bekende landschapsarchitect en beeldhouwer Isamu Naguchi. Fascinerend hoe hij deze vroegere vuilnisbelt veranderde in een karakteristiek landschapskunstwerk. In het park ziet u verschillende handgemaakte bezienswaardigheden – van een glazen piramide tot een watershow met fonteinen. Sapporo Station, het centraal gelegen treinstation, is een andere lokale trekpleister. In de JR Tower op het stationsgebouw vindt u het T38 Observation Deck, een geliefd uitkijkpunt over de stad. Shopliefhebbers vinden de omliggende winkelcentra vast onweerstaanbaar. Proef ook zeker enkele lokale specialiteiten: Sapporo is de thuisbasis van veel bekende Japanse gerechten. De ramen (noedelsoep) uit Sapporo staat zelfs op de lijst van cultureel erfgoed van Japan.

Goed om te weten

Zoals we inmiddels gewend zijn, hebben we alleen handbagage bij ons voor de eerste overnachting in Sapporo. De bagagetransportservice levert onze grote bagage morgen af in het hotel in Sapporo, waar we in totaal 2 nachten slapen.

Weetje

Sapporo doet veel mensen nog altijd denken aan de Olympische Winterspelen, die hier in 1972 plaatsvonden. Het huidige Sapporo staat onder meer bekend om zijn geweldige eetcultuur en het populaire Sapporo-bier, dat ook in Nederland te koop is.

DAG
22

Sapporo

jp_al_sapporobeermuseumalg.jpg
Bezoek Historic Village of Hokkaido
Sapporo Beer Museum
Vrije middag
Tweede overnachting in Sapporo

Na het ontbijt maken we een leuke ochtendexcursie naar de Historic Village of Hokkaido (Kaitako no Mura), een openluchtmuseum in de buitenwijken van Sapporo. Hier staan zo’n zestig typische Hokkaido-gebouwen uit de Meiji- en Taishop-tijd (1868-1926). Een historisch belangrijke fase. Leuk om de sfeer van het vroegere Japan zo levensecht te ervaren. In het Sapporo Beer Museum maken we hierna kennis met de rijke biergeschiedenis van Hokkaido. Het sinds 1877 lokaal gebrouwen Sapporo-bier is één van Japans oudste en populairste biermerken. Misschien kende u het al: het is ook in Nederland te koop. Bepaal ’s middags zelf wat u graag doet. Bezoek bijvoorbeeld de Hokkaido Shrine (Hokkaido Jingu), gewijd aan keizer Meji. Dit is een belangrijke plek voor aanhangers van de Shinto-religie. Zoetekauwen gaan waarschijnlijk graag naar Shiroi Koibito Park. Dit themapark, gesponsord door lokale chocoladefabrikant Ishiya, draait helemaal om chocola en koekjes. Volg een workshop koekjes maken, zie mensen aan het werk in de koekjesfabriek, bekijk een chocoladetentoonstelling, of proef iets zoets in het bijbehorende café of restaurant. Geniet vandaag als u wilt ook van de hartige lekkernijen waar Sapporo om bekendstaat, zoals ‘jingisukan’: een gerecht met gegrild lamsvlees, vernoemd naar Genghis Khan.

DAG
23

Sapporo - Asahikawa

jp_al_biei.jpg
Vertrek Sapporo
Vrije middag
Bezoek Asahikawa Zoo (optioneel)
Fietsen in Biei (optioneel)
Eerste overnachting in Asahikawa

We reizen verder! In zo’n 1,5 uur brengt de lokale express-trein ons naar Asahikawa, waar we twee nachten slapen. Onze koffers arriveren hier morgen. Breng uw vrije middag na aankomst door zoals u wilt. Rust lekker uit, proef de sfeer in Asahikawa, of bezoek optioneel de dierentuin als u wilt. Maakt u graag een fietstocht door het pittoreske landschap rond Biei (optioneel)? De agrarische omgeving met glooiende heuvels en uitgestrekte velden met landbouwproducten en bloemen (afhankelijk van het seizoen) is een favoriet fietsgebied onder reizigers met een gemiddelde conditie. Met uw JR-treinpas reist u in ongeveer 1 uur naar Biei. Kies zelf wat u het meest aanspreekt: de zuidelijke Panoramic Road of de noordwestelijke Patchwork Road. Verkent u de Panoramic Road (ca. 10-15 kilometer)? Dan fietst u langs oogstrelende landschappen, zoals de prachtig begroeide Shikisai Hill. Misschien stopt u ook graag bij Takushinkan, een expositieruimte met mooie landschapsfoto’s. Kiest u de landelijke Patchwork Road (ca. 10 kilometer)? Een grappig idee dat u hier misschien beroemde bomen passeert: Japanse reclamemakers gebruikten bepaalde karakteristieke exemplaren voor bekende commercials. Sommige bomen hebben zelfs namen! ’s Avonds ontdekt u in Asahikawa ongetwijfeld een gezellig restaurant waar u graag dineert.

Goed om te weten

We nemen vandaag alleen handbagage mee voor 1 overnachting in Asahikawa. Onze koffers arriveren morgen in ons hotel in Asahikawa (bagagetransportservice), waar we in totaal 2 nachten slapen.

Weetje

Maak tijdens uw vrije middag in Asahikawa eventueel een mooie fietstocht in Biei (optioneel). Biei is een kleine stad omgeven door een schilderachtig landschap van licht glooiende heuvels en uitgestrekte velden. Er zijn twee prachtige fietsroutes.

DAG
24

Daisetsuzan Nationaal Park

jp_al_daisetsuzan.jpg
Bezoek Daisetsuzan Nationaal Park
Tweede overnachting in Asahikawa

Een leuk vooruitzicht! We gaan de hele dag genieten van het Daisetsuzan Nationaal Park: een ongerept natuurgebied met hoge bergen. Vandaag stappen we in Asahikawa op een lokale bus naar Asahidake Onsen (1100 meter), waar we een gondel nemen naar het Sugatami-bergstation (1600 meter hoogte). Hier kiest u wat het beste aansluit bij uw fysieke conditie en de weersomstandigheden. Maakt u graag een redelijk uitdagende 4,5 uur durende wandeling naar de top van Mt. Asahidake (2291 meter hoogte) en terug? Of verkent u liever rustig het dorp en de nabije omgeving tijdens een minder inspannende wandeling van ongeveer 1 uur? Bij helder weer zijn de vergezichten vanaf deze hoogste berg van Hokkaido ronduit fenomenaal. Wat is de natuur hier nog puur! Begrijpelijk dat dit gebied bekendstaat als paradijs voor outdoor-liefhebbers en wilde dieren als herten en bruine beren. Aan het eind van de middag gaan we samen terug naar ons hotel in Asahikawa. Onderweg wisselt u ervaringen uit met uw medereizigers: wat een enerverende dag.

Goed om te weten

Het Daisetsuzan Nationaal Park bestaat uit ongerepte wildernis en bergen van ruim 2000 meter hoog. Laten uw conditie en het weer het toe, beklim vandaag dan eventueel Mt. Asahidake: Hokkaido’s hoogste berg. Een weergaloze ervaring!

Weetje

Berggebieden als Daisetsuzan Nationaal Park staan bekend om wisselende weersomstandigheden. Houd daarom rekening met uw kleding. Draag stevige schoenen met een goed profiel en neem voor de zekerheid een wind- en waterdichte jas, zonnebril en handschoenen mee tegen mogelijke nattigheid, wind of kou.

DAG
25

Asahikawa - Tokyo

jp_al_asahikawaalg.jpg
Vertrek Asahikawa
Transfer naar het vliegveld
Binnenlandse vlucht Asahikawa - Tokyo (inclusief)
Overnachting in Tokyo (Narita)

Met een binnenlandse vlucht vliegen we vandaag van Asahikawa terug naar Tokyo. Een luxe: weinig andere reisorganisaties reizen dit traject met het vliegtuig. Een groot voordeel van ons reisprogramma! Het is onze laatste dag in Japan. We verblijven dichtbij de luchthaven van Narita; erg makkelijk als we morgen vroeg op de luchthaven moeten zijn. Maak gebruik van het binnenzwembad en neem nog met zijn allen een drankje in de bar.

DAG
26

Tokyo - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Tokyo (Narita)
Shuttlebus naar luchthaven
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst Amsterdam

’s Morgens vertrekken we naar het vliegveld van Tokyo. Hier stappen we op onze vlucht naar Amsterdam. Als u uw stoelriem vastmaakt beseft u hoe goed u Japan, de cultuur, mensen, natuur en geschiedenis de afgelopen weken leerde kennen. Op deze Japan-reis ontdekte u zo veel uiteenlopende, mooie en bijzondere plekken! Het vliegtuig stijgt op, door het raampje ziet u Tokyo kleiner worden. ’s Middags lokale tijd landt u in Amsterdam. Grote kans dat u de komende tijd een lichte vorm van heimwee naar Japan ervaart: wat een fascinerend land en wat een onvergetelijke rondreis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 5 van 5 opties )

Sushi workshop

Tokyo - Sushi Workshop

Dit is een unieke kans om sushi te leren maken van een ervaren Japanse Sushi chef! Leer de handige kneepjes van het vak en creëer uw eigen Maki en Nigiri. Aan het einde van de les kunt u genieten van de eigen gemaakte gerechten.

Prijs is 11550 JPY per persoon - 2-3 deelnemers.
Prijs is 7150 JPY per persoon - 4-20 deelnemers.
Sumo Worstelen

Tokyo - Introductie Sumo Worstelen

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belang...

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belangrijk is, zijn er geen gewichtsklassen. Lichte worstelaars maken daardoor bij de profs maar weinig kans in de ring.

U krijgt inzicht in deze kunst in het trainingscentrum van Tokyo. U zult meer leren over het bestaan van sumo en de fundamentele regels van het spel. U zit comfortabel op een kussen op de vloer terwijl u de oefening bekijkt. Als blijk van respect voor de worstelaars wordt u gevraagd stil te zijn tijdens het kijken.

De training vindt plaats in de ochtend (rond 07.30 of 08.30 uur); een goed begin van de dag in deze levendige hoofdstad!

Een training bijwonen is helaas vrij beperkt mogelijk en ook op zondag vindt er geen training plaats. Onderstaand de periodes wanneer deze excursie niet kan worden uitgevoerd (onder voorbehoud van wijzigingen):
26 april
28 mei-4 juni
21 juni-6 augustus
27 augustus
23 september-1 oktober
23 oktober-8 december.Prijs is 10450 JPY per persoon - 1-2 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - 3-10 deelnemers.
Prijs is 7700 JPY per persoon - 11-20 deelnemers.

Meer info

Minder info

Tokyo Foodie Tour

Tokyo - Tokyo Foodie Tour

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakayas genoemd. ...

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakayas genoemd. De menu's zijn over het algemeen in het Japans en de bediening spreekt geen Engels, gelukkig staan er vaak foto's van de gerechten afgebeeld.

Tijdens deze tour gaat u een paar verborgen Izkayas bezoeken en worden uw zintuigen op scherp gezet: ruik de verse kruiden, proef verschillende gerechten en ontdek het verhaal achter deze gerechten. Yakatori Sashimi, sushi, lokale gebraden kip en Japanse groenten, eet smakelijk!Prijs is 9900 JPY per persoon - 1-5 deelnemers.
Prijs is 8800 JPY per persoon - 6-10 deelnemers.
Bij meer dan 10 deelnemers kan het voorkomen dat de groep in tweeën wordt gesplitst. De kosten van 8800 JPY per persoon zullen dan worden gehonoreerd.
Inclusief: 2 alcoholische (sake, bier of shochu) of non-alcoholische dranken.

Meer info

Minder info

Tea Ceremony

Kyoto - Japanse theeceremonie

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ...

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ceremonie zijn allerlei gebruiken verbonden, u dient bijvoorbeeld altijd te buigen wanneer u de thee in ontvangst neemt. De lokale gids zal u begeleiden tijdens het ritueel en licht de gebruiken toe!Prijs is 7150 JPY per persoon - 1 deelnemer.
Prijs is 6050 JPY per persoon - 2 deelnemers.
Prijs is 4950 JPY per persoon - 3-20 deelnemers.
Start om 09.30 uur, 12.30 uur of 15.00 uur.

Meer info

Minder info

Samurai Kembi

Kyoto - Samurai Kembi Workshop

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze da...

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze dans uitvoerde om zichzelf te versterken en moediger te maken.

Tijdens deze les draagt u de traditionele kleding en leert u alles over de etiquette van een samurai. U gaat leren hoe om te gaan met een Japans zwaard en, als blijkt dat u talent heeft, kunt u ook proberen om de traditionele waaier te gebruiken. Prijs is 9900 JPY per persoon (ongeacht het aantal deelnemers).
Start rond 17.00 uur (maandag t/m zaterdag). Op zondag is deze excursie helaas niet mogelijk.
Duur: ca. 2 uur (1 uur show en 1 uur les).

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
14:40 uur
AmsterdamOsaka
08:45 uur
10:30 uur
TokyoAmsterdam
15:10 uur
Lufthansa/Swiss/Austrian Airlines
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
08:50 uur
AmsterdamMunchenOsaka
06:20 uur
10:10 uur
TokyoZurichAmsterdam
19:15 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Japan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. In sommige steden zal er een Engelssprekende, lokale gids aansluiten. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Japan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

26 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • jp_al_dormyinnex.jpg
 • jp_al_dormyinnka.jpg
 • jp_al_dormyinnsp.jpg
 • jp_al_dormyinnen.jpg
 • jp_al_dormyinnsp1.jpg
 • jp_al_dormyinnre.jpg
 • jp_al_dormyinnsp2.jpg

Asahikawa

Dormy Inn Asahikawa

Driesterren

Dormy Inn Asahikawa ligt op 10 minuten lopen van het treinstation JR Asahikawa. U kunt genieten van een ontspannend bad in het natuurlijke warmwaterbronbad op de bovenste verdieping van het hotel. Saunafaciliteiten zijn ook beschikbaar. Andere faciliteiten zijn onder meer een wasserette die op muntjes werkt. Het hotel serveert dagelijks van 06:30 tot 09:00 uur een Japans ontbijt. Gratis Japanse Yonaki (Ramen) noedels zijn beschikbaar van 21:30 tot 23:00 uur op basis van beschikbaarheid. Hete koffie wordt ook geserveerd van 15:00 tot 21:00 uur voor gasten die aankomen bij de accommodatie. De kamers bieden zowel airco als verwarming. Elk ...

Dormy Inn Asahikawa ligt op 10 minuten lopen van het treinstation JR Asahikawa. U kunt genieten van een ontspannend bad in het natuurlijke warmwaterbronbad op de bovenste verdieping van het hotel. Saunafaciliteiten zijn ook beschikbaar. Andere faciliteiten zijn onder meer een wasserette die op muntjes werkt. Het hotel serveert dagelijks van 06:30 tot 09:00 uur een Japans ontbijt. Gratis Japanse Yonaki (Ramen) noedels zijn beschikbaar van 21:30 tot 23:00 uur op basis van beschikbaarheid. Hete koffie wordt ook geserveerd van 15:00 tot 21:00 uur voor gasten die aankomen bij de accommodatie. De kamers bieden zowel airco als verwarming. Elke kamer is uitgerust met een koelkast, een waterkoker met groene thee, een TV, een telefoon, een luchtreiniger / luchtbevochtiger en een broekpers. De badkamer met douche en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_toyoka1.jpg
 • jp_ac_toyoka.jpg
 • jp_ac_toyokares.jpg
 • jp_ac_toyoont.jpg
 • jp_ac_toyoka2.jpg

Asahikawa

Asahikawa Toyo Hotel

Drieenhalve ster

Deze accommodatie ligt in het hart van Asahikawa en vlakbij het Tokiwa park. Ook de dierentuin en het kunstmuseum van Asahikawa ligt in de buurt. Dit is een westers ogend hotel met gratis internet, supermarkt en een wasserette. In het businesscentrum kunt u gebruik maken van computers en op de kamers komt u een koelkast, een waterkoker en een TV met video-on-demand-zenders tegen. Overigens heeft elke kamer airco.

 • jp_al_dormyinnex.jpg
 • jp_al_dormyinnka.jpg
 • jp_al_dormyinnsp.jpg
 • jp_al_dormyinnen.jpg
 • jp_al_dormyinnsp1.jpg
 • jp_al_dormyinnre.jpg
 • jp_al_dormyinnsp2.jpg

Asahikawa

Dormy Inn Asahikawa

Driesterren

Dormy Inn Asahikawa ligt op 10 minuten lopen van het treinstation JR Asahikawa. U kunt genieten van een ontspannend bad in het natuurlijke warmwaterbronbad op de bovenste verdieping van het hotel. Saunafaciliteiten zijn ook beschikbaar. Andere faciliteiten zijn onder meer een wasserette die op muntjes werkt. Het hotel serveert dagelijks van 06:30 tot 09:00 uur een Japans ontbijt. Gratis Japanse Yonaki (Ramen) noedels zijn beschikbaar van 21:30 tot 23:00 uur op basis van beschikbaarheid. Hete koffie wordt ook geserveerd van 15:00 tot 21:00 uur voor gasten die aankomen bij de accommodatie. De kamers bieden zowel airco als verwarming. Elk ...

Dormy Inn Asahikawa ligt op 10 minuten lopen van het treinstation JR Asahikawa. U kunt genieten van een ontspannend bad in het natuurlijke warmwaterbronbad op de bovenste verdieping van het hotel. Saunafaciliteiten zijn ook beschikbaar. Andere faciliteiten zijn onder meer een wasserette die op muntjes werkt. Het hotel serveert dagelijks van 06:30 tot 09:00 uur een Japans ontbijt. Gratis Japanse Yonaki (Ramen) noedels zijn beschikbaar van 21:30 tot 23:00 uur op basis van beschikbaarheid. Hete koffie wordt ook geserveerd van 15:00 tot 21:00 uur voor gasten die aankomen bij de accommodatie. De kamers bieden zowel airco als verwarming. Elke kamer is uitgerust met een koelkast, een waterkoker met groene thee, een TV, een telefoon, een luchtreiniger / luchtbevochtiger en een broekpers. De badkamer met douche en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_toyoka1.jpg
 • jp_ac_toyoka.jpg
 • jp_ac_toyokares.jpg
 • jp_ac_toyoont.jpg
 • jp_ac_toyoka2.jpg

Asahikawa

Asahikawa Toyo Hotel

Drieenhalve ster

Deze accommodatie ligt in het hart van Asahikawa en vlakbij het Tokiwa park. Ook de dierentuin en het kunstmuseum van Asahikawa ligt in de buurt. Dit is een westers ogend hotel met gratis internet, supermarkt en een wasserette. In het businesscentrum kunt u gebruik maken van computers en op de kamers komt u een koelkast, een waterkoker en een TV met video-on-demand-zenders tegen. Overigens heeft elke kamer airco.

 • jp_ac_dormyinnexpresshakadoteex.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadotere.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadoteka.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadotelo.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadotere1.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadotere2.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadoteka1.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadoteen.jpg

Hakodate

Dormy Inn Express Hakodate Goryokaku

Driesterren

Dormy Inn Hakodate Goryokaku ligt op 5 minuten lopen van de tramhalte Goryokaku-koen-mae en met de tram bent u binnen 15 minuten op het JR-station Hakodate. De diensten van de Dormy Inn zijn onder meer gratis wasmachines, massages en een 24-uursreceptie. Gratis koffie wordt aangeboden bij het inchecken tussen 15:00 en 21:00 uur. Gasten van Dormy Inn hebben gratis toegang tot de luxe warmwaterbaden op de bovenste verdieping van het La Vista Hakodate Bay Hotel. Deze baden bieden een prachtig uitzicht op de berg Hakodate en de stad Hakodate. Gratis taxidiensten tussen Dormy Inn en La Vista Hotel worden op bepaalde tijden van de dag aangebode ...

Dormy Inn Hakodate Goryokaku ligt op 5 minuten lopen van de tramhalte Goryokaku-koen-mae en met de tram bent u binnen 15 minuten op het JR-station Hakodate. De diensten van de Dormy Inn zijn onder meer gratis wasmachines, massages en een 24-uursreceptie. Gratis koffie wordt aangeboden bij het inchecken tussen 15:00 en 21:00 uur. Gasten van Dormy Inn hebben gratis toegang tot de luxe warmwaterbaden op de bovenste verdieping van het La Vista Hakodate Bay Hotel. Deze baden bieden een prachtig uitzicht op de berg Hakodate en de stad Hakodate. Gratis taxidiensten tussen Dormy Inn en La Vista Hotel worden op bepaalde tijden van de dag aangeboden. Een uitgebreid ontbijt met warme broodjes en eiergerechten is dagelijks verkrijgbaar bij Dormy Inn Goryokaku. Er wordt een gratis noedelsoep aangeboden tussen 21:30 en 23:00 uur. De kamers beschikken over airco, gratis WiFi, een TV, een telefoon, verwarming, een koelkastje, waterkoker en bureau. De badkamer met bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_dormyinnexpresshakadoteex.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadotere.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadoteka.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadotelo.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadotere1.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadotere2.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadoteka1.jpg
 • jp_ac_dormyinnexpresshakadoteen.jpg

Hakodate

Dormy Inn Express Hakodate Goryokaku

Driesterren

Dormy Inn Hakodate Goryokaku ligt op 5 minuten lopen van de tramhalte Goryokaku-koen-mae en met de tram bent u binnen 15 minuten op het JR-station Hakodate. De diensten van de Dormy Inn zijn onder meer gratis wasmachines, massages en een 24-uursreceptie. Gratis koffie wordt aangeboden bij het inchecken tussen 15:00 en 21:00 uur. Gasten van Dormy Inn hebben gratis toegang tot de luxe warmwaterbaden op de bovenste verdieping van het La Vista Hakodate Bay Hotel. Deze baden bieden een prachtig uitzicht op de berg Hakodate en de stad Hakodate. Gratis taxidiensten tussen Dormy Inn en La Vista Hotel worden op bepaalde tijden van de dag aangebode ...

Dormy Inn Hakodate Goryokaku ligt op 5 minuten lopen van de tramhalte Goryokaku-koen-mae en met de tram bent u binnen 15 minuten op het JR-station Hakodate. De diensten van de Dormy Inn zijn onder meer gratis wasmachines, massages en een 24-uursreceptie. Gratis koffie wordt aangeboden bij het inchecken tussen 15:00 en 21:00 uur. Gasten van Dormy Inn hebben gratis toegang tot de luxe warmwaterbaden op de bovenste verdieping van het La Vista Hakodate Bay Hotel. Deze baden bieden een prachtig uitzicht op de berg Hakodate en de stad Hakodate. Gratis taxidiensten tussen Dormy Inn en La Vista Hotel worden op bepaalde tijden van de dag aangeboden. Een uitgebreid ontbijt met warme broodjes en eiergerechten is dagelijks verkrijgbaar bij Dormy Inn Goryokaku. Er wordt een gratis noedelsoep aangeboden tussen 21:30 en 23:00 uur. De kamers beschikken over airco, gratis WiFi, een TV, een telefoon, verwarming, een koelkastje, waterkoker en bureau. De badkamer met bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_newhirodenex.jpg
 • jp_ac_newhirodenka.jpg
 • jp_ac_newhirodenen.jpg
 • jp_ac_newhirodenre1.jpg
 • jp_ac_newhirodenre.jpg
 • jp_ac_newhirodenka1.jpg

Hiroshima

Hotel New Hiroden

Driesterren

Hotel New Hiroden is gunstig gelegen, JR Hiroshima Station (South Exit) ligt op loopafstand. et hotel ligt aan de Kyobashi rivier, één van de zes rivieren die door de stad stroomt. Het buffetrestaurant Kasuga heeft zowel lokale als westerse gerechten op het menu staan. Lounge Flower serveert westerse lekkernijen. Voor snacks en drankjes kunt u terecht in Bar Etoile. Verder heeft het hotel een wasserette, 24-uursreceptie en kluisjes bij de receptie. Hotel New Hiroden beschikt over 256 kamers, stuk voor stuk plezierig en comfortabel ingericht. De kamers zijn voorzien van een TV, koelkast, pyjama, slippers en een badkamer met douche en ba ...

Hotel New Hiroden is gunstig gelegen, JR Hiroshima Station (South Exit) ligt op loopafstand. et hotel ligt aan de Kyobashi rivier, één van de zes rivieren die door de stad stroomt. Het buffetrestaurant Kasuga heeft zowel lokale als westerse gerechten op het menu staan. Lounge Flower serveert westerse lekkernijen. Voor snacks en drankjes kunt u terecht in Bar Etoile. Verder heeft het hotel een wasserette, 24-uursreceptie en kluisjes bij de receptie. Hotel New Hiroden beschikt over 256 kamers, stuk voor stuk plezierig en comfortabel ingericht. De kamers zijn voorzien van een TV, koelkast, pyjama, slippers en een badkamer met douche en bad. In de badkamer vindt u ook een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_newhirodenex.jpg
 • jp_ac_newhirodenka.jpg
 • jp_ac_newhirodenen.jpg
 • jp_ac_newhirodenre1.jpg
 • jp_ac_newhirodenre.jpg
 • jp_ac_newhirodenka1.jpg

Hiroshima

Hotel New Hiroden

Driesterren

Hotel New Hiroden is gunstig gelegen, JR Hiroshima Station (South Exit) ligt op loopafstand. et hotel ligt aan de Kyobashi rivier, één van de zes rivieren die door de stad stroomt. Het buffetrestaurant Kasuga heeft zowel lokale als westerse gerechten op het menu staan. Lounge Flower serveert westerse lekkernijen. Voor snacks en drankjes kunt u terecht in Bar Etoile. Verder heeft het hotel een wasserette, 24-uursreceptie en kluisjes bij de receptie. Hotel New Hiroden beschikt over 256 kamers, stuk voor stuk plezierig en comfortabel ingericht. De kamers zijn voorzien van een TV, koelkast, pyjama, slippers en een badkamer met douche en ba ...

Hotel New Hiroden is gunstig gelegen, JR Hiroshima Station (South Exit) ligt op loopafstand. et hotel ligt aan de Kyobashi rivier, één van de zes rivieren die door de stad stroomt. Het buffetrestaurant Kasuga heeft zowel lokale als westerse gerechten op het menu staan. Lounge Flower serveert westerse lekkernijen. Voor snacks en drankjes kunt u terecht in Bar Etoile. Verder heeft het hotel een wasserette, 24-uursreceptie en kluisjes bij de receptie. Hotel New Hiroden beschikt over 256 kamers, stuk voor stuk plezierig en comfortabel ingericht. De kamers zijn voorzien van een TV, koelkast, pyjama, slippers en een badkamer met douche en bad. In de badkamer vindt u ook een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp_al_dormyinnkurashikiex.jpg
 • jp_al_dormyinnkurashikifa1.jpg
 • jp_al_dormyinnkurashikien.jpg
 • jp_al_dormyinnkurashikika.jpg
 • jp_al_dormyinnkurashikifa2.jpg
 • jp_al_dormyinnkurashikifa.jpg

Kurashiki

Dormy Inn Kurashiki

Driesterren

Het Dormy Inn Kurashiki Hotel ligt op loopafstand van het Kurashiki treinstation, dichtbij toeristische attracties en vlakbij verschillende winkels en restaurants. Na een intensieve dag in de stad kunt u helemaal tot rust komen in het traditionele badhuis van het hotel, op de bovenste verdieping van het hotel. Beide badhuizen hebben verschillende baden, sauna cabine en massageruimte. In het restaurant kunt u elke dag genieten van een ontbijtbuffet met regionale specialiteiten. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van TV, telefoon, airco, koelkast, verwarming, slippers, gratis WiFi en een badkamer met douche. In de badkamer vindt u ook ...

Het Dormy Inn Kurashiki Hotel ligt op loopafstand van het Kurashiki treinstation, dichtbij toeristische attracties en vlakbij verschillende winkels en restaurants. Na een intensieve dag in de stad kunt u helemaal tot rust komen in het traditionele badhuis van het hotel, op de bovenste verdieping van het hotel. Beide badhuizen hebben verschillende baden, sauna cabine en massageruimte. In het restaurant kunt u elke dag genieten van een ontbijtbuffet met regionale specialiteiten. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van TV, telefoon, airco, koelkast, verwarming, slippers, gratis WiFi en een badkamer met douche. In de badkamer vindt u ook een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_kokusaika.jpg
 • jp_ac_kokusaiont.jpg
 • jp_ac_kokusaiba.jpg
 • jp_ac_kokusaires.jpg
 • jp_ac_kokusaiext.jpg
 • jp_ac_kokusailob.jpg

Kurashiki

Krashiki Kokusai Hotel

Viersterren

Een vier sterren accommodatie in de buurt van het treinstation, het Bikan historisch district, de Shinkeien-tuin en het Ohara Museum. In tegenstelling tot de meeste Japanse hotels beschikt dit hotel over ruime kamers, een tuin en een bar. Daarnaast treft u op de kamers een koelkast, airco, verwarming, een TV en een badkamer met gratis toiletartikelen en een föhn. In het hotel bevinden zich Ko-Bizen vazen om zo de Europese stijl te combineren met het gevoel van het historische Japan.

 • jp_al_dormyinnkurashikiex.jpg
 • jp_al_dormyinnkurashikifa1.jpg
 • jp_al_dormyinnkurashikien.jpg
 • jp_al_dormyinnkurashikika.jpg
 • jp_al_dormyinnkurashikifa2.jpg
 • jp_al_dormyinnkurashikifa.jpg

Kurashiki

Dormy Inn Kurashiki

Driesterren

Het Dormy Inn Kurashiki Hotel ligt op loopafstand van het Kurashiki treinstation, dichtbij toeristische attracties en vlakbij verschillende winkels en restaurants. Na een intensieve dag in de stad kunt u helemaal tot rust komen in het traditionele badhuis van het hotel, op de bovenste verdieping van het hotel. Beide badhuizen hebben verschillende baden, sauna cabine en massageruimte. In het restaurant kunt u elke dag genieten van een ontbijtbuffet met regionale specialiteiten. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van TV, telefoon, airco, koelkast, verwarming, slippers, gratis WiFi en een badkamer met douche. In de badkamer vindt u ook ...

Het Dormy Inn Kurashiki Hotel ligt op loopafstand van het Kurashiki treinstation, dichtbij toeristische attracties en vlakbij verschillende winkels en restaurants. Na een intensieve dag in de stad kunt u helemaal tot rust komen in het traditionele badhuis van het hotel, op de bovenste verdieping van het hotel. Beide badhuizen hebben verschillende baden, sauna cabine en massageruimte. In het restaurant kunt u elke dag genieten van een ontbijtbuffet met regionale specialiteiten. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van TV, telefoon, airco, koelkast, verwarming, slippers, gratis WiFi en een badkamer met douche. In de badkamer vindt u ook een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_kokusaika.jpg
 • jp_ac_kokusaiont.jpg
 • jp_ac_kokusaiba.jpg
 • jp_ac_kokusaires.jpg
 • jp_ac_kokusaiext.jpg
 • jp_ac_kokusailob.jpg

Kurashiki

Krashiki Kokusai Hotel

Viersterren

Een vier sterren accommodatie in de buurt van het treinstation, het Bikan historisch district, de Shinkeien-tuin en het Ohara Museum. In tegenstelling tot de meeste Japanse hotels beschikt dit hotel over ruime kamers, een tuin en een bar. Daarnaast treft u op de kamers een koelkast, airco, verwarming, een TV en een badkamer met gratis toiletartikelen en een föhn. In het hotel bevinden zich Ko-Bizen vazen om zo de Europese stijl te combineren met het gevoel van het historische Japan.

 • jp _ac_urbanhotelkyotoex.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotore2jpg.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotosp.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotoka.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotolo.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotosp1.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotoka1.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotoka2.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotosp2.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotore1.jpg

Kyoto

Urban Hotel Kyoto Nijo Premium

Driesterren

Urban Hotel Kyoto Nijo Premium is centraal gelegen op slechts 15 minuten lopen van Nijo Castle, dat op de Werelderfgoedlijst staat, in het historische gedeelte van Nijo. Daarnaast is het maar 5 minuten lopen van het metro- en JR-treinstation Nijom. Het hotel biedt gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie. Drankjes zijn verkrijgbaar bij de verkoopautomaten van het hotel. Het hotel beschikt ook over een spa met een sauna, een koud waterbad, een bubbelbad en een zijdeachtig bad. In het zijdeachtige bad worden microbellen gegenereerd om u een zacht gevoel te geven alsof u in zijde gewikkeld bent. Het Café-Restaurant Lavender biedt een ontb ...

Urban Hotel Kyoto Nijo Premium is centraal gelegen op slechts 15 minuten lopen van Nijo Castle, dat op de Werelderfgoedlijst staat, in het historische gedeelte van Nijo. Daarnaast is het maar 5 minuten lopen van het metro- en JR-treinstation Nijom. Het hotel biedt gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie. Drankjes zijn verkrijgbaar bij de verkoopautomaten van het hotel. Het hotel beschikt ook over een spa met een sauna, een koud waterbad, een bubbelbad en een zijdeachtig bad. In het zijdeachtige bad worden microbellen gegenereerd om u een zacht gevoel te geven alsof u in zijde gewikkeld bent. Het Café-Restaurant Lavender biedt een ontbijtbuffet, lunchdiensten, koffiemenu's en alcoholmenu's. Het ontbijt buffet bestaat uit 65 verschillende gerechten, waaronder Japanse obanzai- of chirashi-kommen, en westerse gerechten zoals vers gebakken brood of roerei. De schone en moderne kamers zijn uitgerust met een TV, een koelkast, gratis WiFi, een bureau, airco, een telefoon en een waterkoker De een badkamer met douche beschikt over een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp _ac_urbanhotelkyotoex.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotore2jpg.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotosp.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotoka.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotolo.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotosp1.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotoka1.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotoka2.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotosp2.jpg
 • jp _ac_urbanhotelkyotore1.jpg

Kyoto

Urban Hotel Kyoto Nijo Premium

Driesterren

Urban Hotel Kyoto Nijo Premium is centraal gelegen op slechts 15 minuten lopen van Nijo Castle, dat op de Werelderfgoedlijst staat, in het historische gedeelte van Nijo. Daarnaast is het maar 5 minuten lopen van het metro- en JR-treinstation Nijom. Het hotel biedt gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie. Drankjes zijn verkrijgbaar bij de verkoopautomaten van het hotel. Het hotel beschikt ook over een spa met een sauna, een koud waterbad, een bubbelbad en een zijdeachtig bad. In het zijdeachtige bad worden microbellen gegenereerd om u een zacht gevoel te geven alsof u in zijde gewikkeld bent. Het Café-Restaurant Lavender biedt een ontb ...

Urban Hotel Kyoto Nijo Premium is centraal gelegen op slechts 15 minuten lopen van Nijo Castle, dat op de Werelderfgoedlijst staat, in het historische gedeelte van Nijo. Daarnaast is het maar 5 minuten lopen van het metro- en JR-treinstation Nijom. Het hotel biedt gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie. Drankjes zijn verkrijgbaar bij de verkoopautomaten van het hotel. Het hotel beschikt ook over een spa met een sauna, een koud waterbad, een bubbelbad en een zijdeachtig bad. In het zijdeachtige bad worden microbellen gegenereerd om u een zacht gevoel te geven alsof u in zijde gewikkeld bent. Het Café-Restaurant Lavender biedt een ontbijtbuffet, lunchdiensten, koffiemenu's en alcoholmenu's. Het ontbijt buffet bestaat uit 65 verschillende gerechten, waaronder Japanse obanzai- of chirashi-kommen, en westerse gerechten zoals vers gebakken brood of roerei. De schone en moderne kamers zijn uitgerust met een TV, een koelkast, gratis WiFi, een bureau, airco, een telefoon en een waterkoker De een badkamer met douche beschikt over een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp_al_dormyinnlo.jpg
 • jp_al_dormyinnka.jpg
 • jp_al_dormyinnfa2.jpg
 • jp_al_dormyinnre.jpg
 • jp_al_dormyinnfa1.jpg
 • jp_al_dormyinnfa.jpg

Nagasaki

Dormy Inn Nagasaki

Driesterren

Dormy Inn Nagasaki ligt in het centrum van Nagasaki tegenover Nagasaki Chinatown. De accommodatie biedt gemakkelijk toegang tot het Park van de Vrede in Nagasaki en de Glover Garden. Dormy Inn Nagasaki beschikt over een openbaar bad en sauna (gescheiden voor mannen en vrouwen). De accommodatie biedt ook een wasserette, een restaurant dat een ontbijtbuffet serveert en gratis WiFi in de lobby. Het personeel bij de receptie is zeer vriendelijk en spreekt Engels. De kamers van Dormy Inn Nagasaki zijn voorzien van airco, een TV, koelkast, telefoon en een waterkoker. De badkamer met douche en bad beschikt over slippers, gratis toiletartikel ...

Dormy Inn Nagasaki ligt in het centrum van Nagasaki tegenover Nagasaki Chinatown. De accommodatie biedt gemakkelijk toegang tot het Park van de Vrede in Nagasaki en de Glover Garden. Dormy Inn Nagasaki beschikt over een openbaar bad en sauna (gescheiden voor mannen en vrouwen). De accommodatie biedt ook een wasserette, een restaurant dat een ontbijtbuffet serveert en gratis WiFi in de lobby. Het personeel bij de receptie is zeer vriendelijk en spreekt Engels. De kamers van Dormy Inn Nagasaki zijn voorzien van airco, een TV, koelkast, telefoon en een waterkoker. De badkamer met douche en bad beschikt over slippers, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • jp_al_dormyinnlo.jpg
 • jp_al_dormyinnka.jpg
 • jp_al_dormyinnfa2.jpg
 • jp_al_dormyinnre.jpg
 • jp_al_dormyinnfa1.jpg
 • jp_al_dormyinnfa.jpg

Nagasaki

Dormy Inn Nagasaki

Driesterren

Dormy Inn Nagasaki ligt in het centrum van Nagasaki tegenover Nagasaki Chinatown. De accommodatie biedt gemakkelijk toegang tot het Park van de Vrede in Nagasaki en de Glover Garden. Dormy Inn Nagasaki beschikt over een openbaar bad en sauna (gescheiden voor mannen en vrouwen). De accommodatie biedt ook een wasserette, een restaurant dat een ontbijtbuffet serveert en gratis WiFi in de lobby. Het personeel bij de receptie is zeer vriendelijk en spreekt Engels. De kamers van Dormy Inn Nagasaki zijn voorzien van airco, een TV, koelkast, telefoon en een waterkoker. De badkamer met douche en bad beschikt over slippers, gratis toiletartikel ...

Dormy Inn Nagasaki ligt in het centrum van Nagasaki tegenover Nagasaki Chinatown. De accommodatie biedt gemakkelijk toegang tot het Park van de Vrede in Nagasaki en de Glover Garden. Dormy Inn Nagasaki beschikt over een openbaar bad en sauna (gescheiden voor mannen en vrouwen). De accommodatie biedt ook een wasserette, een restaurant dat een ontbijtbuffet serveert en gratis WiFi in de lobby. Het personeel bij de receptie is zeer vriendelijk en spreekt Engels. De kamers van Dormy Inn Nagasaki zijn voorzien van airco, een TV, koelkast, telefoon en een waterkoker. De badkamer met douche en bad beschikt over slippers, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_premierhotelcabinde.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinexjpg.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinsp2.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinre.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinka.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinsp1.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinenjpg.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinka1.jpg

Sapporo

Premier Hotel -CABIN- Sapporo

Driesterren

Premier Hotel CABIN in Sapporo ligt op 7 minuten lopen van de levendige wijk Susukino en het metrostation Susukino. Winkelgebieden zoals Sapporo en Odori-stations zijn met de metro in 10 minuten te bereiken en er zijn verschillende eetgelegenheden op loopafstand van de accommodatie. Het hotel biedt onder meer gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie, een dagelijkse schoonmaakservice en verhuur van broekenpersen. Kopieer- en stomerijdiensten zijn ook beschikbaar tegen een toeslag. Er is een drankenautomaat op het terrein. De spa van het hotel maakt gebruik van natuurlijk bronwater met een natriumzoutgehalte. Het licht zoute water voorkomt ...

Premier Hotel CABIN in Sapporo ligt op 7 minuten lopen van de levendige wijk Susukino en het metrostation Susukino. Winkelgebieden zoals Sapporo en Odori-stations zijn met de metro in 10 minuten te bereiken en er zijn verschillende eetgelegenheden op loopafstand van de accommodatie. Het hotel biedt onder meer gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie, een dagelijkse schoonmaakservice en verhuur van broekenpersen. Kopieer- en stomerijdiensten zijn ook beschikbaar tegen een toeslag. Er is een drankenautomaat op het terrein. De spa van het hotel maakt gebruik van natuurlijk bronwater met een natriumzoutgehalte. Het licht zoute water voorkomt zweten en rillingen na het verlaten van het bad. Eersteklas spafaciliteiten, zoals openluchtbaden, ligbaden, jetbaden en sauna's bieden de perfecte omgeving om te genieten van het natuurlijke mineraalwater. Er worden ook een aantal wellness-diensten aangeboden voor volledige ontspanning en verjonging, zoals lichaamsverzorging, massages, esthetische behandelingen en voetverzorging. Een ontbijtbuffet in Restaurant Harel bestaat uit een verscheidenheid aan Japanse en westerse lekkernijen, bereid met verse lokale ingrediënten. De kamers zijn ingericht met moderne meubels en warme kleuren en uitgerust met een koelkastje, een telefoon, een kluisje, theefaciliteiten, verwarming, gratis WiFi en een TV. De badkamer is uitgerust met een douche en bad combinatie, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_premierhotelcabinde.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinexjpg.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinsp2.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinre.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinka.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinsp1.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinenjpg.jpg
 • jp_ac_premierhotelcabinka1.jpg

Sapporo

Premier Hotel -CABIN- Sapporo

Driesterren

Premier Hotel CABIN in Sapporo ligt op 7 minuten lopen van de levendige wijk Susukino en het metrostation Susukino. Winkelgebieden zoals Sapporo en Odori-stations zijn met de metro in 10 minuten te bereiken en er zijn verschillende eetgelegenheden op loopafstand van de accommodatie. Het hotel biedt onder meer gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie, een dagelijkse schoonmaakservice en verhuur van broekenpersen. Kopieer- en stomerijdiensten zijn ook beschikbaar tegen een toeslag. Er is een drankenautomaat op het terrein. De spa van het hotel maakt gebruik van natuurlijk bronwater met een natriumzoutgehalte. Het licht zoute water voorkomt ...

Premier Hotel CABIN in Sapporo ligt op 7 minuten lopen van de levendige wijk Susukino en het metrostation Susukino. Winkelgebieden zoals Sapporo en Odori-stations zijn met de metro in 10 minuten te bereiken en er zijn verschillende eetgelegenheden op loopafstand van de accommodatie. Het hotel biedt onder meer gratis bagageopslag bij de 24-uursreceptie, een dagelijkse schoonmaakservice en verhuur van broekenpersen. Kopieer- en stomerijdiensten zijn ook beschikbaar tegen een toeslag. Er is een drankenautomaat op het terrein. De spa van het hotel maakt gebruik van natuurlijk bronwater met een natriumzoutgehalte. Het licht zoute water voorkomt zweten en rillingen na het verlaten van het bad. Eersteklas spafaciliteiten, zoals openluchtbaden, ligbaden, jetbaden en sauna's bieden de perfecte omgeving om te genieten van het natuurlijke mineraalwater. Er worden ook een aantal wellness-diensten aangeboden voor volledige ontspanning en verjonging, zoals lichaamsverzorging, massages, esthetische behandelingen en voetverzorging. Een ontbijtbuffet in Restaurant Harel bestaat uit een verscheidenheid aan Japanse en westerse lekkernijen, bereid met verse lokale ingrediënten. De kamers zijn ingericht met moderne meubels en warme kleuren en uitgerust met een koelkastje, een telefoon, een kluisje, theefaciliteiten, verwarming, gratis WiFi en een TV. De badkamer is uitgerust met een douche en bad combinatie, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_takayamaoanexd.jpg
 • jp_ac_takayamaoanfa.jpg
 • jp_ac_takayamaoanex.jpg
 • jp_ac_takayamaoanka.jpg
 • jp_ac_takayamaoanka1.jpg
 • jp_ac_takayamaoanfa2.jpg
 • jp_ac_takayamaoanlo.jpg
 • jp_ac_takayamaoanfa4.jpg
 • jp_ac_takayamaoanre.jpg
 • jp_ac_takayamaoanfa1.jpg

Takayama

Hotel Takayama Ouan

Drieenhalve ster

Takayama Oan, op slechts vijf minuten lopen van het station van Takayama, is een modern hotel dat de warmte en het comfort van een Japanse ryokan biedt. Het hotel heeft een traditionele Japanse inrichting met tatamivloeren (vloeren van geweven rijststro) in alle ruimtes. Kom tot rust in een van warmwaterbronbaden van het hotel, zoals het een gratis voetbad in de lobby en een bad op het dak met uitzicht op de omliggende bergen. Voor een massage kunt u terecht in de schoonheidssalon van het hotel (reserveren vooraf vereist). In het restaurant kunt u genieten van het buffet en individueel bereide maaltijden met lokale ingrediënten zoals Hida ...

Takayama Oan, op slechts vijf minuten lopen van het station van Takayama, is een modern hotel dat de warmte en het comfort van een Japanse ryokan biedt. Het hotel heeft een traditionele Japanse inrichting met tatamivloeren (vloeren van geweven rijststro) in alle ruimtes. Kom tot rust in een van warmwaterbronbaden van het hotel, zoals het een gratis voetbad in de lobby en een bad op het dak met uitzicht op de omliggende bergen. Voor een massage kunt u terecht in de schoonheidssalon van het hotel (reserveren vooraf vereist). In het restaurant kunt u genieten van het buffet en individueel bereide maaltijden met lokale ingrediënten zoals Hida Beef. Tussen 22:30 en 23:30 kunt u in het restaurant gratis noedels bestellen. Er is gratis WiFi in lobby. De kamers van het Takayama Ouan zijn voorzien van tatamivloeren en westerse bedden. Ze hebben ook een TV, gratis internet (LAN-kabel), een koelkast en een waterkoker. De badkamers zijn uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_bwtakayamaka.jpg
 • jp_ac_bwtakayamasp.jpg
 • jp_ac_bwtakayamare.jpg
 • jp_ac_bwtakayamaex.jpg
 • jp_ac_bwtakayamalo.jpg
 • jp_ac_bwtakayamare1.jpg
 • jp_ac_bwtakayamasp1.jpg

Takayama

Best Western Hotel Takayama

Drieenhalve ster

Best Western Hotel Takayama is gunstig gelegen op slechts 1 minuut lopen van het JR-treinstation in Takayama. Takayama Jinya, de ochtendmarkt en de oude binnenstad van Takayama liggen op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel. Het hotel beschikt over 2 restaurants; Sho Restaurant serveert lokale specialiteiten in een stijlvolle omgeving en Bijoux Cafe and Bar biedt westerse gerechten in een ontspannen sfeer. Een ontbijtbuffet wordt dagelijks geserveerd in het hotel. Ook is er een spa met een sauna en een jacuzzi. De 24-uursreceptie biedt bagageopslag en een wasservice is ook beschikbaar. De geluiddichte en sfeervolle kamers van het Bes ...

Best Western Hotel Takayama is gunstig gelegen op slechts 1 minuut lopen van het JR-treinstation in Takayama. Takayama Jinya, de ochtendmarkt en de oude binnenstad van Takayama liggen op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel. Het hotel beschikt over 2 restaurants; Sho Restaurant serveert lokale specialiteiten in een stijlvolle omgeving en Bijoux Cafe and Bar biedt westerse gerechten in een ontspannen sfeer. Een ontbijtbuffet wordt dagelijks geserveerd in het hotel. Ook is er een spa met een sauna en een jacuzzi. De 24-uursreceptie biedt bagageopslag en een wasservice is ook beschikbaar. De geluiddichte en sfeervolle kamers van het Best Western Takayama beschikken over voorzieningen zoals een wekker, koffie- en theefaciliteiten om uw dag op gang te brengen, een bureau / werkruimte, een TV, een minibar en gratis WiFi. De badkamers is voorzien van gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_takayamaoanexd.jpg
 • jp_ac_takayamaoanfa.jpg
 • jp_ac_takayamaoanex.jpg
 • jp_ac_takayamaoanka.jpg
 • jp_ac_takayamaoanka1.jpg
 • jp_ac_takayamaoanfa2.jpg
 • jp_ac_takayamaoanlo.jpg
 • jp_ac_takayamaoanfa4.jpg
 • jp_ac_takayamaoanre.jpg
 • jp_ac_takayamaoanfa1.jpg

Takayama

Hotel Takayama Ouan

Drieenhalve ster

Takayama Oan, op slechts vijf minuten lopen van het station van Takayama, is een modern hotel dat de warmte en het comfort van een Japanse ryokan biedt. Het hotel heeft een traditionele Japanse inrichting met tatamivloeren (vloeren van geweven rijststro) in alle ruimtes. Kom tot rust in een van warmwaterbronbaden van het hotel, zoals het een gratis voetbad in de lobby en een bad op het dak met uitzicht op de omliggende bergen. Voor een massage kunt u terecht in de schoonheidssalon van het hotel (reserveren vooraf vereist). In het restaurant kunt u genieten van het buffet en individueel bereide maaltijden met lokale ingrediënten zoals Hida ...

Takayama Oan, op slechts vijf minuten lopen van het station van Takayama, is een modern hotel dat de warmte en het comfort van een Japanse ryokan biedt. Het hotel heeft een traditionele Japanse inrichting met tatamivloeren (vloeren van geweven rijststro) in alle ruimtes. Kom tot rust in een van warmwaterbronbaden van het hotel, zoals het een gratis voetbad in de lobby en een bad op het dak met uitzicht op de omliggende bergen. Voor een massage kunt u terecht in de schoonheidssalon van het hotel (reserveren vooraf vereist). In het restaurant kunt u genieten van het buffet en individueel bereide maaltijden met lokale ingrediënten zoals Hida Beef. Tussen 22:30 en 23:30 kunt u in het restaurant gratis noedels bestellen. Er is gratis WiFi in lobby. De kamers van het Takayama Ouan zijn voorzien van tatamivloeren en westerse bedden. Ze hebben ook een TV, gratis internet (LAN-kabel), een koelkast en een waterkoker. De badkamers zijn uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_bwtakayamaka.jpg
 • jp_ac_bwtakayamasp.jpg
 • jp_ac_bwtakayamare.jpg
 • jp_ac_bwtakayamaex.jpg
 • jp_ac_bwtakayamalo.jpg
 • jp_ac_bwtakayamare1.jpg
 • jp_ac_bwtakayamasp1.jpg

Takayama

Best Western Hotel Takayama

Drieenhalve ster

Best Western Hotel Takayama is gunstig gelegen op slechts 1 minuut lopen van het JR-treinstation in Takayama. Takayama Jinya, de ochtendmarkt en de oude binnenstad van Takayama liggen op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel. Het hotel beschikt over 2 restaurants; Sho Restaurant serveert lokale specialiteiten in een stijlvolle omgeving en Bijoux Cafe and Bar biedt westerse gerechten in een ontspannen sfeer. Een ontbijtbuffet wordt dagelijks geserveerd in het hotel. Ook is er een spa met een sauna en een jacuzzi. De 24-uursreceptie biedt bagageopslag en een wasservice is ook beschikbaar. De geluiddichte en sfeervolle kamers van het Bes ...

Best Western Hotel Takayama is gunstig gelegen op slechts 1 minuut lopen van het JR-treinstation in Takayama. Takayama Jinya, de ochtendmarkt en de oude binnenstad van Takayama liggen op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel. Het hotel beschikt over 2 restaurants; Sho Restaurant serveert lokale specialiteiten in een stijlvolle omgeving en Bijoux Cafe and Bar biedt westerse gerechten in een ontspannen sfeer. Een ontbijtbuffet wordt dagelijks geserveerd in het hotel. Ook is er een spa met een sauna en een jacuzzi. De 24-uursreceptie biedt bagageopslag en een wasservice is ook beschikbaar. De geluiddichte en sfeervolle kamers van het Best Western Takayama beschikken over voorzieningen zoals een wekker, koffie- en theefaciliteiten om uw dag op gang te brengen, een bureau / werkruimte, een TV, een minibar en gratis WiFi. De badkamers is voorzien van gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_asacusaka2.jpg
 • jp_ac_asacusaont.jpg
 • jp_ac_asacusaka.jpg
 • jp_ac_asacusaba.jpg
 • jp_ac_asacusaent.jpg

Tokyo

The B Tokyo Asakusa

Een praktisch, strak en schoon hotel in het centrum van Tokyo. Na slechts 3 minuten wandelen staat u op het Tsukuba Express Asakusa-station en op 400 meter afstand ligt de Sensoji-tempel. Mocht u interesse hebben in een Japans attractie park dan is het Hanayashiki amusementspark op 200 meter van dit hotel. De kamers zijn niet groot maar bezitten verschillende aspecten om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Zo heeft elke kamer een badkamer, een TV, een koelkast en een waterkoker. De bedden zijn comfortabel en dagelijks staat er een ontbijtbuffet klaar in de ontbijtruimte. Overigens kunt u door middel van muntjes gebruik maken van wasmachine ...

Een praktisch, strak en schoon hotel in het centrum van Tokyo. Na slechts 3 minuten wandelen staat u op het Tsukuba Express Asakusa-station en op 400 meter afstand ligt de Sensoji-tempel. Mocht u interesse hebben in een Japans attractie park dan is het Hanayashiki amusementspark op 200 meter van dit hotel. De kamers zijn niet groot maar bezitten verschillende aspecten om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Zo heeft elke kamer een badkamer, een TV, een koelkast en een waterkoker. De bedden zijn comfortabel en dagelijks staat er een ontbijtbuffet klaar in de ontbijtruimte. Overigens kunt u door middel van muntjes gebruik maken van wasmachines.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_thebikebukuroex.jpg
 • jp_ac_thebikebukurore.jpg
 • jp_ac_thebikebukuroka.jpg
 • jp_ac_thebikebukurolo.jpg
 • jp_ac_thebikebukurore1.jpg

Tokyo

The B Tokyo Ikebukuro

Driesterren

Hotel the b ikebukuro is gunstig gelegen op slechts 3 minuten lopen van het treinstation Ikebukuro. In de buurt van het hotel vindt u de grootste elektronicawinkels van Tokio Bic Camera and Yamada Denki, een breed scala aan bars, restaurants en enkele van de beste ramenrestaurants van Tokio. De receptie van the b ikebukuro is 24 uur per dag geopend en biedt verhuur van notebooks, een stomerijservice en fax- en kopieerdiensten. In de lobby kunt u koffie drinken en gebruikmaken van gratis WiFi en een gastencomputer. De Pizza Bar, Salvatore Cuomo op de tweede verdieping is tot 02.00 uur geopend. U kunt zelfs pizza's rechtstreeks in uw kamer ...

Hotel the b ikebukuro is gunstig gelegen op slechts 3 minuten lopen van het treinstation Ikebukuro. In de buurt van het hotel vindt u de grootste elektronicawinkels van Tokio Bic Camera and Yamada Denki, een breed scala aan bars, restaurants en enkele van de beste ramenrestaurants van Tokio. De receptie van the b ikebukuro is 24 uur per dag geopend en biedt verhuur van notebooks, een stomerijservice en fax- en kopieerdiensten. In de lobby kunt u koffie drinken en gebruikmaken van gratis WiFi en een gastencomputer. De Pizza Bar, Salvatore Cuomo op de tweede verdieping is tot 02.00 uur geopend. U kunt zelfs pizza's rechtstreeks in uw kamer laten bezorgen. ’S Ochtends staat er een uitgebreide westers ontbijtbuffet klaar n Salvatore Cuomo. De kamers van the b ikebukuro zijn elegant en eenvoudig ingericht. Alle kamers zijn voorzien van een TV, gratis WiFi, een waterkoker, airco, een koelkast en een badkamer met een douche of bad.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_naritatobutu.jpg
 • jp_ac_naritatobuka.jpg
 • jp_ac_naritatobulo.jpg
 • jp_ac_naritatobuex.jpg
 • jp_ac_naritatobufa.jpg
 • jp_ac_naritatobure.jpg
 • jp_ac_naritatobuzw.jpg
 • jp_ac_naritatobure1.jpg
 • jp_ac_naritatobuka1.jpg
 • jp_ac_naritatobulojpg.jpg

Tokyo

Narita Tobu Hotel Airport

Driesterren

Het Narita Tobu Hotel Airport ligt op 10 minuten van de luchthaven Narita via de gratis pendeldienst van het hotel. Ook kunt u gemakkelijk in 20 minuten van en naar het JR-treinstation Narita rijden met de gratis pendeldienst. U kunt genieten van een buffet en à-la-cartemaaltijden inclusief Chinese gerechten in het Restaurant Oasis. Drink ook een drankje in de elegante Compass Rose Tea & Bar Lounge. Het hotel beschikt ook over een fitness ruimte, een binnenzwembad en een Jacuzzi. De kamers van het Narita Tobu Hotel Airport zijn voorzien van airco, modern meubilair, gratis WiFi, een TV, een koelkast en een waterkoker. De badkamer is ...

Het Narita Tobu Hotel Airport ligt op 10 minuten van de luchthaven Narita via de gratis pendeldienst van het hotel. Ook kunt u gemakkelijk in 20 minuten van en naar het JR-treinstation Narita rijden met de gratis pendeldienst. U kunt genieten van een buffet en à-la-cartemaaltijden inclusief Chinese gerechten in het Restaurant Oasis. Drink ook een drankje in de elegante Compass Rose Tea & Bar Lounge. Het hotel beschikt ook over een fitness ruimte, een binnenzwembad en een Jacuzzi. De kamers van het Narita Tobu Hotel Airport zijn voorzien van airco, modern meubilair, gratis WiFi, een TV, een koelkast en een waterkoker. De badkamer is uitgerust met een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_asacusaka2.jpg
 • jp_ac_asacusaont.jpg
 • jp_ac_asacusaka.jpg
 • jp_ac_asacusaba.jpg
 • jp_ac_asacusaent.jpg

Tokyo

The B Tokyo Asakusa

Een praktisch, strak en schoon hotel in het centrum van Tokyo. Na slechts 3 minuten wandelen staat u op het Tsukuba Express Asakusa-station en op 400 meter afstand ligt de Sensoji-tempel. Mocht u interesse hebben in een Japans attractie park dan is het Hanayashiki amusementspark op 200 meter van dit hotel. De kamers zijn niet groot maar bezitten verschillende aspecten om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Zo heeft elke kamer een badkamer, een TV, een koelkast en een waterkoker. De bedden zijn comfortabel en dagelijks staat er een ontbijtbuffet klaar in de ontbijtruimte. Overigens kunt u door middel van muntjes gebruik maken van wasmachine ...

Een praktisch, strak en schoon hotel in het centrum van Tokyo. Na slechts 3 minuten wandelen staat u op het Tsukuba Express Asakusa-station en op 400 meter afstand ligt de Sensoji-tempel. Mocht u interesse hebben in een Japans attractie park dan is het Hanayashiki amusementspark op 200 meter van dit hotel. De kamers zijn niet groot maar bezitten verschillende aspecten om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Zo heeft elke kamer een badkamer, een TV, een koelkast en een waterkoker. De bedden zijn comfortabel en dagelijks staat er een ontbijtbuffet klaar in de ontbijtruimte. Overigens kunt u door middel van muntjes gebruik maken van wasmachines.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_thebikebukuroex.jpg
 • jp_ac_thebikebukurore.jpg
 • jp_ac_thebikebukuroka.jpg
 • jp_ac_thebikebukurolo.jpg
 • jp_ac_thebikebukurore1.jpg

Tokyo

The B Tokyo Ikebukuro

Driesterren

Hotel the b ikebukuro is gunstig gelegen op slechts 3 minuten lopen van het treinstation Ikebukuro. In de buurt van het hotel vindt u de grootste elektronicawinkels van Tokio Bic Camera and Yamada Denki, een breed scala aan bars, restaurants en enkele van de beste ramenrestaurants van Tokio. De receptie van the b ikebukuro is 24 uur per dag geopend en biedt verhuur van notebooks, een stomerijservice en fax- en kopieerdiensten. In de lobby kunt u koffie drinken en gebruikmaken van gratis WiFi en een gastencomputer. De Pizza Bar, Salvatore Cuomo op de tweede verdieping is tot 02.00 uur geopend. U kunt zelfs pizza's rechtstreeks in uw kamer ...

Hotel the b ikebukuro is gunstig gelegen op slechts 3 minuten lopen van het treinstation Ikebukuro. In de buurt van het hotel vindt u de grootste elektronicawinkels van Tokio Bic Camera and Yamada Denki, een breed scala aan bars, restaurants en enkele van de beste ramenrestaurants van Tokio. De receptie van the b ikebukuro is 24 uur per dag geopend en biedt verhuur van notebooks, een stomerijservice en fax- en kopieerdiensten. In de lobby kunt u koffie drinken en gebruikmaken van gratis WiFi en een gastencomputer. De Pizza Bar, Salvatore Cuomo op de tweede verdieping is tot 02.00 uur geopend. U kunt zelfs pizza's rechtstreeks in uw kamer laten bezorgen. ’S Ochtends staat er een uitgebreide westers ontbijtbuffet klaar n Salvatore Cuomo. De kamers van the b ikebukuro zijn elegant en eenvoudig ingericht. Alle kamers zijn voorzien van een TV, gratis WiFi, een waterkoker, airco, een koelkast en een badkamer met een douche of bad.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_naritatobutu.jpg
 • jp_ac_naritatobuka.jpg
 • jp_ac_naritatobulo.jpg
 • jp_ac_naritatobuex.jpg
 • jp_ac_naritatobufa.jpg
 • jp_ac_naritatobure.jpg
 • jp_ac_naritatobuzw.jpg
 • jp_ac_naritatobure1.jpg
 • jp_ac_naritatobuka1.jpg
 • jp_ac_naritatobulojpg.jpg

Tokyo

Narita Tobu Hotel Airport

Driesterren

Het Narita Tobu Hotel Airport ligt op 10 minuten van de luchthaven Narita via de gratis pendeldienst van het hotel. Ook kunt u gemakkelijk in 20 minuten van en naar het JR-treinstation Narita rijden met de gratis pendeldienst. U kunt genieten van een buffet en à-la-cartemaaltijden inclusief Chinese gerechten in het Restaurant Oasis. Drink ook een drankje in de elegante Compass Rose Tea & Bar Lounge. Het hotel beschikt ook over een fitness ruimte, een binnenzwembad en een Jacuzzi. De kamers van het Narita Tobu Hotel Airport zijn voorzien van airco, modern meubilair, gratis WiFi, een TV, een koelkast en een waterkoker. De badkamer is ...

Het Narita Tobu Hotel Airport ligt op 10 minuten van de luchthaven Narita via de gratis pendeldienst van het hotel. Ook kunt u gemakkelijk in 20 minuten van en naar het JR-treinstation Narita rijden met de gratis pendeldienst. U kunt genieten van een buffet en à-la-cartemaaltijden inclusief Chinese gerechten in het Restaurant Oasis. Drink ook een drankje in de elegante Compass Rose Tea & Bar Lounge. Het hotel beschikt ook over een fitness ruimte, een binnenzwembad en een Jacuzzi. De kamers van het Narita Tobu Hotel Airport zijn voorzien van airco, modern meubilair, gratis WiFi, een TV, een koelkast en een waterkoker. De badkamer is uitgerust met een föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_toyakohanteilo.jpg
 • jp_ac_toyakohanteilo1.jpg
 • jp_ac_toyakohanteifa.jpg
 • jp_ac_toyakohanteika1.jpg
 • jp_ac_toyakohanteifa2.jpg
 • jp_ac_toyakohanteire.jpg
 • jp_ac_toyakohanteika.jpg
 • jp_ac_toyakohanteifa1.jpg

Toyako

Toya Kohan Tei

Driesterren

Kohan Tei is prachtig gelegen aan de oevers van het Toya-meer. De openluchtbaden op de bovenste verdieping van het gebouw bieden een prachtig uitzicht op het Toya-meer vanaf 32 meter hoogte. Geniet hier op heldere dagen van het landschap van Mt. Yotei en andere nabijgelegen bergen en 's avonds van de sterrenhemel. Er zijn een aantal binnenbaden en sauna's voor zowel dames als heren. U kunt een massage regelen bij de 24-uursreceptie, een bezoek brengen aan de souvenirwinkel of uw voeten verwennen in het voetbad van de warmwaterbron op de begaande grond. Japanse en westerse gerechten worden geserveerd in het Nakanoshima Restaurant voor de o ...

Kohan Tei is prachtig gelegen aan de oevers van het Toya-meer. De openluchtbaden op de bovenste verdieping van het gebouw bieden een prachtig uitzicht op het Toya-meer vanaf 32 meter hoogte. Geniet hier op heldere dagen van het landschap van Mt. Yotei en andere nabijgelegen bergen en 's avonds van de sterrenhemel. Er zijn een aantal binnenbaden en sauna's voor zowel dames als heren. U kunt een massage regelen bij de 24-uursreceptie, een bezoek brengen aan de souvenirwinkel of uw voeten verwennen in het voetbad van de warmwaterbron op de begaande grond. Japanse en westerse gerechten worden geserveerd in het Nakanoshima Restaurant voor de ontbijt- en dinerbuffetten met verse zeevruchten. Een bar, een koffielounge en een noedelshop zijn ook aanwezig. Alle kamers van het Kohan Tei Hotel zijn voorzien van een lage tafel met vloerkussens of een westerse zithoek, een TV, gratis WiFi, een telefoon, een kluisje, een koelkast en een waterkoker. De badkamer heeft een ligbad en een douche en beschikt over gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_grandtoyatoi.jpg
 • jp_ac_grandtoyazwe.jpg
 • jp_ac_grandtoyaka.jpg
 • jp_ac_grandtoyaka2.jpg

Toyako

Hotel Grand Toya

Driesterren

Het Grand Toya is een eenvoudig hotel met een typisch Japanse inrichting. Het Toya-meer ligt vlak achter het hotel en dit biedt vanaf sommige kamers een mooi uitzicht. Alle kamer zijn voorzien van traditionele tatami-matten, een zitje, een kluis, airco, een koelkastje en een TV. De kleine badkamer is voorzien van een douche en bad. Een kleine supermarkt is onderdeel van het hotel en zowel binnen als buiten kunt u gebruiken maken van warmwaterbron baden. In de accommodatie is er de mogelijkheid om Aziatische maaltijden te nuttigen.

 • jp_ac_toyakohanteilo.jpg
 • jp_ac_toyakohanteilo1.jpg
 • jp_ac_toyakohanteifa.jpg
 • jp_ac_toyakohanteika1.jpg
 • jp_ac_toyakohanteifa2.jpg
 • jp_ac_toyakohanteire.jpg
 • jp_ac_toyakohanteika.jpg
 • jp_ac_toyakohanteifa1.jpg

Toyako

Toya Kohan Tei

Driesterren

Kohan Tei is prachtig gelegen aan de oevers van het Toya-meer. De openluchtbaden op de bovenste verdieping van het gebouw bieden een prachtig uitzicht op het Toya-meer vanaf 32 meter hoogte. Geniet hier op heldere dagen van het landschap van Mt. Yotei en andere nabijgelegen bergen en 's avonds van de sterrenhemel. Er zijn een aantal binnenbaden en sauna's voor zowel dames als heren. U kunt een massage regelen bij de 24-uursreceptie, een bezoek brengen aan de souvenirwinkel of uw voeten verwennen in het voetbad van de warmwaterbron op de begaande grond. Japanse en westerse gerechten worden geserveerd in het Nakanoshima Restaurant voor de o ...

Kohan Tei is prachtig gelegen aan de oevers van het Toya-meer. De openluchtbaden op de bovenste verdieping van het gebouw bieden een prachtig uitzicht op het Toya-meer vanaf 32 meter hoogte. Geniet hier op heldere dagen van het landschap van Mt. Yotei en andere nabijgelegen bergen en 's avonds van de sterrenhemel. Er zijn een aantal binnenbaden en sauna's voor zowel dames als heren. U kunt een massage regelen bij de 24-uursreceptie, een bezoek brengen aan de souvenirwinkel of uw voeten verwennen in het voetbad van de warmwaterbron op de begaande grond. Japanse en westerse gerechten worden geserveerd in het Nakanoshima Restaurant voor de ontbijt- en dinerbuffetten met verse zeevruchten. Een bar, een koffielounge en een noedelshop zijn ook aanwezig. Alle kamers van het Kohan Tei Hotel zijn voorzien van een lage tafel met vloerkussens of een westerse zithoek, een TV, gratis WiFi, een telefoon, een kluisje, een koelkast en een waterkoker. De badkamer heeft een ligbad en een douche en beschikt over gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • jp_ac_grandtoyatoi.jpg
 • jp_ac_grandtoyazwe.jpg
 • jp_ac_grandtoyaka.jpg
 • jp_ac_grandtoyaka2.jpg

Toyako

Hotel Grand Toya

Driesterren

Het Grand Toya is een eenvoudig hotel met een typisch Japanse inrichting. Het Toya-meer ligt vlak achter het hotel en dit biedt vanaf sommige kamers een mooi uitzicht. Alle kamer zijn voorzien van traditionele tatami-matten, een zitje, een kluis, airco, een koelkastje en een TV. De kleine badkamer is voorzien van een douche en bad. Een kleine supermarkt is onderdeel van het hotel en zowel binnen als buiten kunt u gebruiken maken van warmwaterbron baden. In de accommodatie is er de mogelijkheid om Aziatische maaltijden te nuttigen.

26 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 5 van 5 opties )

Sushi workshop

Tokyo - Sushi Workshop

Dit is een unieke kans om sushi te leren maken van een ervaren Japanse Sushi chef! Leer de handige kneepjes van het vak en creëer uw eigen Maki en Nigiri. Aan het einde van de les kunt u genieten van de eigen gemaakte gerechten.

Prijs is 11550 JPY per persoon - 2-3 deelnemers.
Prijs is 7150 JPY per persoon - 4-20 deelnemers.
Sumo Worstelen

Tokyo - Introductie Sumo Worstelen

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belang...

Sumo worstelen bevat vele rituele elementen die stammen uit de Shinto godsdienst. De training om professioneel worstelaar te worden is streng en het wordt dan ook als een prestigieuze sport gezien. Hoewel het gewicht van een sumoworstelaar erg belangrijk is, zijn er geen gewichtsklassen. Lichte worstelaars maken daardoor bij de profs maar weinig kans in de ring.

U krijgt inzicht in deze kunst in het trainingscentrum van Tokyo. U zult meer leren over het bestaan van sumo en de fundamentele regels van het spel. U zit comfortabel op een kussen op de vloer terwijl u de oefening bekijkt. Als blijk van respect voor de worstelaars wordt u gevraagd stil te zijn tijdens het kijken.

De training vindt plaats in de ochtend (rond 07.30 of 08.30 uur); een goed begin van de dag in deze levendige hoofdstad!

Een training bijwonen is helaas vrij beperkt mogelijk en ook op zondag vindt er geen training plaats. Onderstaand de periodes wanneer deze excursie niet kan worden uitgevoerd (onder voorbehoud van wijzigingen):
26 april
28 mei-4 juni
21 juni-6 augustus
27 augustus
23 september-1 oktober
23 oktober-8 december.Prijs is 10450 JPY per persoon - 1-2 deelnemers.
Prijs is 8250 JPY per persoon - 3-10 deelnemers.
Prijs is 7700 JPY per persoon - 11-20 deelnemers.

Meer info

Minder info

Tokyo Foodie Tour

Tokyo - Tokyo Foodie Tour

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakayas genoemd. ...

Ontdek de kleine straatjes van Tokyo waar de bewoners hun vrije tijd doorbrengen. Uit eten gaan en drinken speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Japanners. Er zijn veel verborgen restaurantjes in de stad, ook wel Izakayas genoemd. De menu's zijn over het algemeen in het Japans en de bediening spreekt geen Engels, gelukkig staan er vaak foto's van de gerechten afgebeeld.

Tijdens deze tour gaat u een paar verborgen Izkayas bezoeken en worden uw zintuigen op scherp gezet: ruik de verse kruiden, proef verschillende gerechten en ontdek het verhaal achter deze gerechten. Yakatori Sashimi, sushi, lokale gebraden kip en Japanse groenten, eet smakelijk!Prijs is 9900 JPY per persoon - 1-5 deelnemers.
Prijs is 8800 JPY per persoon - 6-10 deelnemers.
Bij meer dan 10 deelnemers kan het voorkomen dat de groep in tweeën wordt gesplitst. De kosten van 8800 JPY per persoon zullen dan worden gehonoreerd.
Inclusief: 2 alcoholische (sake, bier of shochu) of non-alcoholische dranken.

Meer info

Minder info

Tea Ceremony

Kyoto - Japanse theeceremonie

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ...

Sado, wat vertaald 'weg van de thee' betekent, is een theeceremonie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm. Tijdens de ceremonie wordt er altijd groene thee geschonken en deze wordt in complete rust en stilte opgedronken. Aan deze ceremonie zijn allerlei gebruiken verbonden, u dient bijvoorbeeld altijd te buigen wanneer u de thee in ontvangst neemt. De lokale gids zal u begeleiden tijdens het ritueel en licht de gebruiken toe!Prijs is 7150 JPY per persoon - 1 deelnemer.
Prijs is 6050 JPY per persoon - 2 deelnemers.
Prijs is 4950 JPY per persoon - 3-20 deelnemers.
Start om 09.30 uur, 12.30 uur of 15.00 uur.

Meer info

Minder info

Samurai Kembi

Kyoto - Samurai Kembi Workshop

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze da...

Samurai Kembu is een traditionele zwaardvechtkunst waarbij een Japans zwaard en een waaier gebruikt worden om de cultuur van de samurai uit te beelden. Het komt uit het woord "kembu", wat "zwaarddans" betekent. Er wordt beweerd dat de samurai deze dans uitvoerde om zichzelf te versterken en moediger te maken.

Tijdens deze les draagt u de traditionele kleding en leert u alles over de etiquette van een samurai. U gaat leren hoe om te gaan met een Japans zwaard en, als blijkt dat u talent heeft, kunt u ook proberen om de traditionele waaier te gebruiken. Prijs is 9900 JPY per persoon (ongeacht het aantal deelnemers).
Start rond 17.00 uur (maandag t/m zaterdag). Op zondag is deze excursie helaas niet mogelijk.
Duur: ca. 2 uur (1 uur show en 1 uur les).

Meer info

Minder info

26 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs
Voor de groepsreis Grand Tour Japan zijn er nog geen beoordelingen beschikbaar.
26 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs

Reisleiding Japan

In Japan reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. In sommige steden zal er een Engelssprekende, lokale gids aansluiten.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Japan leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Geen vertrek tussen november en april

In de periode november t/m april bieden wij geen vertrekken aan voor deze groepsreis. In de winter (december t/m februari) dalen de temperaturen sterk. In Daisetsuzan Nationaal Park is er zelfs sprake van strenge winteromstandigheden van november t/m april.

Fietsen over de Shimanami Kaido-brug (optioneel)

In Onomichi bevinden zich twee fietsterminals op ongeveer 150 meter van Onomichi Station. De ene bevindt zich op een parkeerplaats ten westen van het Green Hill Hotel aan de waterkant en de andere, de Giant Onomochi winkel, bevindt zich in Onomichi U2, een pakhuis naast dezelfde parkeerplaats. Er zijn drie veerboten die varen tussen het centrum van Onomichi (Honshu-eiland) en Makaishima-eiland, het startpunt van het fietspad.

De kosten van de fietshuur zijn afhankelijk van het verhuursysteem. Het reguliere verhuursysteem is veel goedkoper en biedt meer terminals. De huurprijs is ca. € 8 per dag (omgerekend ca. 1000 JPY per dag, afhankelijk van de wisselkoers). Een aanbetaling van ca. € 8 (omgerekend ca. 1000 JPY, afhankelijk van de wisselkoers) wordt in rekening gebracht en wordt teruggegeven, tenzij u de fiets afzet bij een andere terminal. Voor de tocht over de Shimanami Kaido-brug is het handiger om te fietsen van Onomichi naar Imabari, en de fiets daar in te leveren. Fietshuur bij het Giant verhuursysteem is duurder en heeft slechts twee terminals.

Onderweg moet tolgeld worden betaald bij het oversteken van de bruggen. In totaal bedraagt dit ca. € 4 p.p. (omgerekend in totaal ca. 500 JPY p.p., afhankelijk van de wisselkoers). De uitzondering is de brug tussen het centrum van Onomichi (Honshu-eiland) en Makaishima-eiland, die het beste wordt vervangen door een korte veerboottocht. De kosten hiervan bedragen ca. € 1 p.p. incl. fiets (omgerekend ca. 110 JPY p.p. incl. fiets, afhankelijk van de wisselkoers).

In Imabari bevinden zich twee fietsterminals op het station van Imabari. De terminal van het reguliere systeem bevindt zich op een steenworp afstand van de westelijke uitgang van het station langs het spoor, terwijl de Giant Imabari winkel zich binnen het stationscomplex bevindt.

Zwaarte van de reis

Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Merendeel van de bezienswaardigheden worden met het openbaar vervoer en al lopend bereikt.

Vervoer

Het treinvervoer in Japan werkt vlekkeloos. Het netwerk staat bekend als schoonste, snelste en meest punctuele ter wereld. Op onze rondreis doen we daar ons voordeel mee. Afstanden tussen bestemmingen leggen we veelal af met de trein. Op diverse trajecten hierbij gebruiken we de zeer ultrasnelle Shinkansen trein of de bullet train. Het is niet altijd mogelijk om voor alle treintrajecten zitplaatsen te reserveren. In drukke periodes kan het voorkomen dat u moet staan.

In de steden reizen we veelal per tram, metro of bus en wordt er ook gewandeld. Van trein-, tram-, metro- of busstations naar het hotel is het maximaal 15 minuten lopen. Houd er dus rekening mee dat u ook kleine afstanden met uw handbagage moet lopen. Het is belangrijk om handelbare en lichte handbagage mee te nemen.

Bagage

Doordat de treinen in eerste instantie zijn ontworpen voor de zakenreizigers is er geen rekening gehouden met opslagruimte voor (grote) bagage. Hier is echter een goede oplossing voor gevonden: een transportservice speciaal voor bagage. Uw grote bagage wordt in het hotel opgehaald en vooruit gestuurd naar het volgende of daarop volgende hotel. Onderweg nemen we voor het gemak alleen een trolley/rugzak* mee in de trein voor een enkele overnachting (nacht in Hiroshima, nacht in Nagasaki, nacht in Kurashiki, nacht in Kyoto, nacht in Takayama, nacht in Tokyo, nacht in Hakodate, nacht in Sapporo en nacht in Asahikawa). De hotels die NRV gebruikt liggen veelal op loopafstand van het treinstation of zijn te bereiken per openbaar vervoer. Onze grote koffers sturen we veilig vooruit naar de accommodaties waar we langer verblijven. Hiervoor geldt een bagagelimiet van 20 kilo (1 stuk).

Treintrajecten waar wij gebruik maken van de bagagetransportservice:
Osaka - Hiroshima
Hiroshima - Nagasaki
Nagasaki - Kurashiki
Kurashiki - Kyoto
Kyoto - Takayama
Takayama - Tokyo
Tokyo - Toyako
Toyako - Sapporo
Sapporo - Asahikawa

*Het reizen met een trolley of rugzak is handiger dan reizen met een weekendtas en zorgt ervoor dat u zo min mogelijk hoeft te sjouwen.

U mag maximaal 20 kilo ruimbagage meenemen aan boord van binnenlandse vluchten in Japan. Houdt u eventueel rekening met ruimte in uw koffer voor souvenirs.

Optionele excursies

Optionele excursies worden uitgevoerd op basis van openbaar vervoer (niet inbegrepen). De kosten van het openbaar vervoer zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Veelal komt dit neer op ca. 1000 JPY per persoon (ca. € 8). De optionele excursies worden aangeboden op basis van beschikbaarheid.

Vliegen in Comfort Class KLM

Indien u reist met de KLM en u wenst te vliegen in Comfort Class, kunt u voor de benodigde gegevens contact opnemen met één van onze reisspecialisten via + 31 (0)70 3076700, reisspecialist@nrv.nl. Via de website van KLM kunt u deze optie bijboeken.

Golden Week (26 april t/m 7 mei 2019)

Golden Week is een aaneenschakeling van vier nationale feestdagen binnen zeven dagen. Het is één van de drie drukste vakantieperiodes van Japan, naast Nieuwjaar en de Obon-week (mid augustus). Veel Japanners maken dan ook van deze gelegenheid gebruik om te reizen. Een deel gaat naar het buitenland, maar een groot deel blijft in eigen land om de binnenlandse toeristische trekpleisters te bezoeken. Treinen, luchthavens en bezienswaardigheden zijn tijdens de Golden Week erg druk.

Ondanks de drukte is het een leuke periode om in Japan te zijn. U kunt in deze periode festiviteiten meemaken en prachtige traditionele versiering bewonderen zoals de kleurrijke karper-vlaggetjes (Koinobori), dit is een traditionele versiering voor Children’s Day op 5 mei.

De feestdagen van Golden Week vallen officieel van 29 april t/m 5 mei, maar de meeste Japanners nemen een paar extra dagen vrij. Voor 2019 is de verwachting dat de drukte valt tussen vrijdag 26 april en dinsdag 7 mei.

Rugby World Cup (20 september t/m 2 november 2019)

Van 20 september t/m 2 november 2019 wordt de Rugby World Cup gehouden in Japan. De locaties van de wedstrijden liggen door heel Japan, waaronder Tokyo en Sapporo.

De wedstrijden in Tokyo vinden plaats op:
20, 21 en 29 september
5, 6, 19 en 20 oktober
1 november.

De wedstrijden in Sapporo vinden plaats op:
21 en 22 september.

De verwachting is dat het rondom de wedstrijden drukker is in de desbetreffende plaatsen. In Tokyo zal dit voornamelijk het geval zijn van 25 oktober t/m 2 november 2019, wanneer de halve finales en finalewedstrijden plaatsvinden.

Accommodatie

De grond in Japan is ontzettend duur, het resultaat hiervan is dat hotelkamers aanzienlijk kleiner zijn dan u wellicht gewend bent. Wij boeken standaard een twin kamer (twee losse bedden), omdat deze kamers de meeste ruimte hebben. Verder beschikken de kamers over een goede badkamer met douche en/of bad en toilet. Airconditioning is vrijwel in iedere accommodatie aanwezig.

Het kan voorkomen dat u in een ryokan overnacht (zoals Hida Gassho-en in Takayama). In dit geval verblijft u in een traditionele kamer in Japanse stijl met futonbedden op de tatami-vloer (van geweven stro).

Sommige accommodaties beschikken over onsen (heetwaterbaden), bezoekers met tatoeages worden hier niet toegelaten (tenzij de tatoeages bedekt worden door een pleister).

De check in tijd voor de meeste hotels in Japan is rond 15.00 uur.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Mobiele bereikbaarheid

Het mobiele netwerk in Japan werkt op een ander systeem dan de rest van de wereld en tot voor kort hadden buitenlandse mobiele telefoons hier geen bereik. Met de komst van 3G-telefoons is dit echter veranderd. Als u een 3G-telefoon of nieuwer heeft dan heeft u gewoon bereik. Heeft u een oudere telefoon dan heeft u geen bereik in Japan. Als uw telefoon geschikt is voor WiFi kunt u wel van de WiFi gebruik maken in Japan.

Ambassade en Consulaat

Ambassade en Consulaat van Japan
Tobias Asserlaan 5
2517 KC Den Haag
Tel: 070-3469544
Fax: 070-3106341

Geldzaken

De munteenheid van Japan is de yen. In Japan kunt u uitsluitend met de yen betalen en nooit met de euro of dollar. Het is het makkelijkst om contant geld in te wisselen maar pinnen is ook mogelijk bij postkantoren en verschillende automaten. Niet alle automaten accepteren buitenlandse bankpassen of creditcards.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient van tevoren bij uw bank om een deblokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Japan worden een aantal vaccinaties aanbevolen. De BMR inenting tegen mazelen en een vaccinatie tegen Teken Encefalitis op de noordelijke eilanden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.
Kraanwater is overal goed drinkbaar, echter kan het zijn dat het water anders smaakt dan u in Nederland gewend bent.

Gebruikt u medicijnen of slaapmiddelen? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Als u deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen.

Openingstijden

De meeste winkels zijn geopend van 10.00 tot 20.00 uur, ook in het weekend. De grote warenhuizen sluiten iets eerder en banken zijn doordeweeks geopend van 9.00 tot 15.00 uur.

Reisdocumenten

Als toerist met een Nederlandse of Belgische nationaliteit is het toegestaan om maximaal 90 dagen in Japan te verblijven zonder visum. Uw paspoort moet minimaal geldig zijn tot na uw verblijf in Japan. Tevens dient het paspoort minstens één lege visumpagina te hebben.

Tijdsverschil

In de winter is het in Japan 8 uur later dan in Nederland en in de zomer 7 uur later. Japan kent geen zomer of wintertijd.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Denk eraan dit ruim 24 uur van tevoren te laten weten aan onze vertegenwoordiging zodat zij in staat zijn dit op de gewenste dag voor u te organiseren. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in de lokale valuta, de Japanse yen.

Voltage

Het voltage is in Japan 100 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Japan kunt checken.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

26 dagen Grand Tour Japan: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Osaka

02Osaka - Shin-Osaka - Hiroshima

03Hiroshima

04Hiroshima - Hakata - Nagasaki

05Nagasaki

06Nagasaki - Hakata - Okayama - Kurashiki

07Kurashiki - Okayama - Kurashiki

08Kurashiki

09Kurashiki - Okayama - Himeji - Kyoto

10Kyoto

11Kyoto

12Kyoto

13Kyoto - Nagoya - Takayama

14Takayama - Shirakawago - Takayama

15Takayama - Nagoya - Tokyo

16Tokyo

17Tokyo

18Tokyo - Shin-Hakodate (Hokkaido) - Hakodate

19Hakodate - Toyako - Toyako Onsen

20Shikotsu-Toya Nationaal Park

21Toyako Onsen - Toyako - Sapporo

22Sapporo

23Sapporo - Asahikawa

24Daisetsuzan Nationaal Park

25Asahikawa - Tokyo

26Tokyo - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis