NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
v.a. 749
i
Prijs p.p. is gebaseerd op:
Vertrekdatum
12-11-2024
Reisduur
5 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Incl. 50 korting
i
Europa Voordeelweken
i
Voorwaarden Europa Voordeelweken
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen binnen Europa bij vertrek tot en met december 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Deze actie loopt van 18 juli t/m 6 augustus 2024
Boordevol Rome!
5 dagen | Groepsreis
Boek v.a. 749
Bekijk dagprogramma
Prijs p.p. is gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-11-2024
Reisduur
5 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Voorwaarden Europa Voordeelweken
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen binnen Europa bij vertrek tot en met december 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Deze actie loopt van 18 juli t/m 6 augustus 2024
Overzicht
Data & Prijzen
Dagprogramma
Hotels
Reviews
Reisleiding
Praktische informatie
When in Rome….explore!
 • Hotel in het centrum van Rome
 • Op ontdekking met onze echte Rome-kenner
 • Comfort van een groepsreis maar ook veel individuele vrijheid
 • Inclusief entree Forum Romanum, Colosseum en de Sixtijnse kapel in Vaticaanstad
 • Inclusief audiosysteem en lokale gidsen
 • Kleine groepen met max. 26 deelnemers
Na aankomst maakt u direct kennis met het opwindende Rome, een metropool vol geschiedenis en traditie. Onder leiding van onze Nederlandssprekende Rome-kenner ontdekken we de mooiste plekjes van de stad. We lopen terug in de tijd bij het Forum Romanum en we horen de verhalen over het beroemde Colosseum. Onze reisleider neemt ons mee naar de meesterwerken in de kerken van Rome en we maken een wandeling door de geschiedenis en weelde in Vaticaanstad waar we de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek bezoeken. Gooi een muntje in de Trevi fontein, wandel door de goed bewaarde havenstad Ostia en waan u terug in de tijd van de Romeinen. Een absoluut voordeel is ons hotel in het centrum van de stad, waardoor u heel gemakkelijk ook op eigen gelegenheid op pad kunt. Deze reis is ook zeer geschikt voor reizigers die al eerder in Rome zijn geweest. Overdag ontdekt u op eigen gelegenheid de verborgen pareltjes van Rome en in de avond kunt u genieten van de gezelligheid van de groep.

Reviews

9
Goede reis; veel gezien met uitstekende reisleidster/gids. Plezierig hotel op goed bereikbare afstand van het centrum van het (zeer drukke) Rome. Leuke groep.
NRV reiziger
Reviewdatum: 31-05-2024
9
Mooie, intense en indrukwekkende reis, door de zeer deskundige gidsen kom je zeer veel interessante zaken te weten, echt een aanrader!
van der Wel
Reviewdatum: 31-05-2024
9
Goed geregeld, veel gezien, fijne enthousiaste reisgids, mooie stad Rome
NRV reiziger
Reviewdatum: 28-05-2022
8
Lekker eten, leuke reisgenoten en informatieve reisleidster. Het enige minpunt vond ik dat de koelkast in de hotelkamer niet werkte.
NRV reiziger
Reviewdatum: 27-06-2023
8
Leuke interessante reis. Bijboeken van Excursiepakket klopte niet.
van Dam
Reviewdatum: 27-05-2022
9
perfecte opvang van en naar het vliegveld door ZEER GOEDE GIDSE FLORIEN, grote kennis van Rome, prettig tempo zeer getalenteerd!
van Tulder
Reviewdatum: 27-02-2024
7
reis doet naam eer aan: boordevol Rome. Iedere dag een vol programma
NRV reiziger
Reviewdatum: 26-05-2024
8
Alle hoogtepunten van Rome kunnen zien, maar het tempo lag hoog. Heel veel gelopen. Op de eerste dag meteen door met een excursie, terwijl je 7:15 uur vertrekt, dus midden in de nacht op moet staat en je in feite een nacht over slaat. De vrije middag van een andere dag had hier plaats moeten vinden.
Reisleidster Elena was overigens top! Ze weer veel van Rome en weet de groep te enthousiasmeren! Energiek persoon. Sommige dingen waren rommelig, zoals het kopen van tickets voor de metro. Het zou fijn zijn als dit vooraf geregeld kan worden.
NRV reiziger
Reviewdatum: 26-05-2022
9
Wilt U in vijf volle dagen de highlights van Rome beleefd hebben, dan raden wij u deze reis van harte aan. Hij is compleet,intensief en prima begeleid door onze gids Florien, Alle lof voor haar. Ze beschikt over heel veel kennis, heeft oog voor de groep en vindt een prima combinatie tussen uitleg en bezoek van de sight.
Timmer
Reviewdatum: 26-02-2024
9
reisschema intensief maar daardoor veel van de indrukwekkende stad gezien, mede door uitstekende gidsen
Ezendam
Reviewdatum: 25-04-2023
8
Het was voor de eerste keer dat ik een groepsreis heb uitgeprobeerd, en ik vond het elke cent waard. Onze reisleidster Florien was erg vriendelijk, behulpzaam en ze gaf duidelijke maar ook leuke info.
Het is een druk programma, maar je hebt tussendoor en na afloop nog voldoende de tijd om zelf op onderzoek te gaan.

Ik heb 5 dagen volop genoten.
NRV reiziger
Reviewdatum: 25-03-2024
9
Goed gevulde pittige reis (15-20 km per dag wandelen) met vriendelijke, attente reisgids die veel over Rome weet.
NRV reiziger
Reviewdatum: 24-02-2024
8
Hotel was eenvoudig maar goede ligging. Reisleider René van Hees was fantastisch en had op elke vraag een antwoord en wist ontzettend veel te vertellen.
Hij heeft ons een geweldige tijd bezorgd in Rome
Vissers
Reviewdatum: 23-07-2023
9
Intensieve maar mooie en goed verzorgde reis. Heerlijk om nergens aan te hoeven denken.
NRV reiziger
Reviewdatum: 23-04-2023
10
heel leerzaam en zeer interessant
NRV reiziger
Reviewdatum: 23-04-2023
8
Groep was leuk en heeft het een leuke vakantie gemaakt. Hotel was zeer matig. De doorgang van de douchecabine was zo smal dat ik me letterlijk door de cabinedeur moest wringen. Ontbijt zo afgemeten dat je 1 plakje kaas kreeg en geen extra plak zonder discussie kon krijgen. beddensprei te vies om aan te pakken en hotel lag echt in een buitenwijk. De gids wist heel veel, was aardig maar had het leiderschap niet echt in zijn vingers. weinig aandacht voor mensen die slechter ter been waren en of de groep wel compleet was. Bij de ingang van het colloseum toe er 2 kaartje ongeldig leken zelfs de opmerking dat er misschien 2 mensen niet mee naar binnen zouden kunnen. Dan kan echt niet. Misschien in begin van de reis standaard een groepsapp aanmaken voor wie dat wil zodat je bij problemen elkaar kunt bereiken. Ondakns deze dingen toch een mooi leuke vakantie gehad.
NRV reiziger
Reviewdatum: 23-04-2023
9
Rome is een prachtige stad die nog mooier en levendiger werd door onze deskundige gids Florien. We hebben genoten!
NRV reiziger
Reviewdatum: 23-03-2024
9
Een geweldig mooie reis met een leuke groep mensen. Onze reisgids ( de wandelende enceclopedie) Rene van Hees heeft het tot in de puntjes verteld en ons goed geleid en verzorgd.
Odenhoven
Reviewdatum: 22-10-2023
8
Jantschik - van Zon
Reviewdatum: 22-10-2023
8
Het is een reis waarbij je in korte tijd veel dingen gaat bezichtigen en lange dagen maak dus je moet wel zorgen dat je fit bent en voorbereid op lang staan op een bepaalde plek
Vreedenburgh
Reviewdatum: 22-10-2023
8
Mooie reis. Veel gezien met een uitstekende gids. Geen volgeladen programma. Voldoende ontspanning
NRV reiziger
Reviewdatum: 22-10-2022
8
uitstekende gids/reisleider. Goed programma, met veel van de hoogtepunten, maar erg veel lopen.
NRV reiziger
Reviewdatum: 22-05-2023
8
We hebben veel gezien, dus ook heel veel gelopen. Ik raad iedereen aan om goede schoenen mee te nemen en vooral vooraf al beginnen met zoveel mogelijk lopen. Dan kan je nog meer genieten van alles!
VAN DEN HEUVEL
Reviewdatum: 22-05-2022
9
Een fantastische reis, heel veel gezien en gedaan. Een super goede gids Florien. Zij heeft enorm veel kennis, die ze op een rustige en leuke manier overbrengt. Heeft oog voor alle deelnemers van de groep, en regelt alles top!
NRV reiziger
Reviewdatum: 22-03-2024
10
Uitstekende manier om in enkele dagen de bekende highlights (en een paar onbekende maar interessante) te ervaren. Je omzeilt de extreem lange wachtrijen overal. Met deskundige gidsen en een top reisleidster als Florien. Zij is zeer deskundig, oog voor de groep en zeer servicegericht. In programma ook tijd voor eigen invulling. Hotel is basic maar prima, vriendelijk personeel en goed gelegen qua ontsluiting.
NRV reiziger
Reviewdatum: 22-03-2024
9
Zeer mooie reis waarbij je de high lights van Rome ziet maar ook nog veel vrije tijd. Onze gids florien heeft ons bij dit alles een goede uitleg gegeven, een betere gids kan je niet hebben.
Hoeboer
Reviewdatum: 22-03-2024
8
Goed georganiseerde groepsreis met begeleiding van kundige gidsen!
NRV reiziger
Reviewdatum: 21-05-2023
9
Boordevol Rome doet zijn naam eer aan. Veel gedaan en gezien. Mede door onze reisleider Florien nog boeiender en interessanter dan vermeld. Een betere reisleider hadden we ons niet kunnen wensen.
Severin
Reviewdatum: 20-06-2022
8
Mooie, intensieve reis. In 5 dagen veel van Rome gezien. Programma was erg vol, maar zo was het ook aangekondigd. Veel gelopen. Goed schoeisel en een goed conditie zijn een must.
van der Werff-Verbraak
Reviewdatum: 17-09-2023
8
Goede reisgids.
NRV reiziger
Reviewdatum: 17-06-2023
8
Een prachtige maar ook intensieve reis. Door de enorme kennis en mooie verhalen van de reisleider/gids René, werd deze Rome reis iets bijzonders. We zullen Rome niet snel vergeten!
NRV reiziger
Reviewdatum: 16-11-2023
8
Uitstekende reisbegeleider én gids; René van Gees.
Stam
Reviewdatum: 16-11-2023
9
5 dagen op stap in de eeuwige stad Rome. De reis is onvergetelijk geworden door de zeer deskundige en betrouwbare Nederlandse Gids René. Hij voerde ons mee langs de historie van de stad en liet ons culinair Italië smaken met uitstekende restaurantkeuzes en menu's voor een zeer goede prijs. Met veel oog én geduld voor de groep speelde hij in op wat nodig was. René bedankt voor de onvergetelijke indrukken die bijgedragen hebben aan nog meer liefde voor Italië.
Veldhuis
Reviewdatum: 16-06-2023
10
Alle informatie werd op tijd doorgegeven : ticket, hotel etc.
Onze nederlandse gids René heeft bijzonder veel kennis en uitgebreide kennis romeinse cultuur en kerkgeschiedenis! Een bijzondere ervaring die zeker aan te bevelen is!
NRV reiziger
Reviewdatum: 15-11-2023
8
Zoals de naam al aangeeft Boordevol Rome. Je dient wel over een goede conditie te beschikken gezien het aantal te lopen kilometers.
NRV reiziger
Reviewdatum: 15-06-2023
9
Een goed uitgebalanceerde rondleiding door het rijke culturele Rome door een ervaren reisgids.
Soons
Reviewdatum: 15-05-2024
8
Florien, onwijs goeie reisleidster en gids.
NRV reiziger
Reviewdatum: 14-10-2022
8
In korte tijd heel veel gezien, afwisselend programma, goed opgebouwd. Florien is geweldig.
NRV reiziger
Reviewdatum: 14-04-2024
9
Met recht : “boordevol Rome”…., maar goed georganiseerd en topper van reisleidster Florien waardoor het een aangename citytrip is.
NRV reiziger
Reviewdatum: 14-04-2024
8
Wij hebben genoten van de Rome reis en waren heel blij met onze gids Florien! Wat kon zij ons veel vertellen.
NRV reiziger
Reviewdatum: 14-04-2024
10
Fantastische reis ,zeker door de zeer deskundige reisleidster florien
Alle highlights van rome bezocht
Voldoende tijd over om zelf op ontdekkingstocht te gaan
NRV reiziger
Reviewdatum: 14-04-2024
9
Een stedentrip met een vol programma met de groep, waarbij ook ruim tijd is om zelf op pad te gaan. Een prima hotel waarvandaan veel bezienswaardigheden op loopafstand zijn. Gids Florien is een topper die je naast de gebruikelijke bezienswaardigheden ook andere pareltjes laat zien.
de Jong
Reviewdatum: 14-04-2024
10
We hadden geluk met onze zeer ervaren, vriendelijke en kundige reisleidster Florien Fennis. Haar kennis over Rome was ook zeer diepgaand en ze wist ons echt zeer goed en aangenaam te begeleiden. Ze was oplettend voor een ieder in de groep. Deze vrouw moeten jullie koesteren!
Plum
Reviewdatum: 13-08-2023
9
Een mooie reis naar een prachtige stad. Een prima inleiding voor een eerste keer Rome, waarbij alle hoogtepunten wordt aangedaan. Hiernaast is er veel tijd om zelf verder op onderzoek te gaan of om rustig door de stad te struinen.
NRV reiziger
Reviewdatum: 13-08-2023
9
Dit was een geweldige reis. Je zag heel veel van de stad, en de reisleiding was heel goed. Alles was goed verzorgd, en je kreeg alle vrijheid om zelf de stad te ontdekken.
van der Plas
Reviewdatum: 13-08-2023
9
Het overtrof onze verwachtingen daar we niet wisten wat we konden verwachten. Reisgezelschap was een hele hechte groep, er werd respectvol met elkaar omgegaan, ondanks het een heel gevarieerd gezelschap was. Voor herhaling vatbaar.
NRV reiziger
Reviewdatum: 13-08-2023
9
Goed georganiseerd
NRV reiziger
Reviewdatum: 13-08-2023
8
Goede prijs kwaliteit verhouding
Goede reisleidster die op alles voorbereid was
Hotel op goede afstand van bus en metro
NRV reiziger
Reviewdatum: 13-08-2023
10
zeer leuke groep maar bovenal een perfecte, vriendelijke, rustige gids FLORIEN.
NRV reiziger
Reviewdatum: 12-11-2023
8
Een goed verzorgde reis met een druk programma; dus echt een BOORDEVOL Rome. Onze gids was erg kundig, weet enorm veel en was 99% gericht op overdracht van kennis. Hij was echter minder/amper gericht op de wensen vanuit onze groep. Hotel was prima.
NRV reiziger
Reviewdatum: 11-10-2023
9
Alles goed georganiseerd, de gids heeft de reis en rondleidingen tot een zeer geslaagde ervaring gemaakt.
Wegener
Reviewdatum: 11-10-2022
9
Goede gids die àlles uitstekend regelde.
Hotel goed maar ontbijt matig.
Ik ben veganist maar geen volkoren brood en geen soja.Geen fruit.
NRV reiziger
Reviewdatum: 11-05-2024
8
leuk hotel, goede en rustige gids, mooi programma, leuke groep
NRV reiziger
Reviewdatum: 11-05-2024
9
Deze reis was een voorbeeld hoe een verzorgde groepsreis er uit moet zien. Alles klopte volgens de opgaven, het grootste succes komt echter op het conto van de reisgids Florien die op een pragmatische wijze zonder een 9 tot 5 mentaliteit op alle mogelijke manieren de reisgenoten zonder uitzondering in de watten legde. Grote klasse.
Ems
Reviewdatum: 10-10-2022
8
Rome reis is zeker de moeite waard, onze reisgids René wist ontzettend veel te vertellen, zou je op eigen gelegenheid gaan dan mis je de informatie over het oude Rome
Jacobs
Reviewdatum: 10-05-2024
9
Een prachtige, maar intensieve, reis diie zéker en méér dan de moeite waard is. Goed voor een prima "eerste Rome-indruk".
NRV reiziger
Reviewdatum: 09-10-2022
9
Fantastische eerste ervaring met NRV gehad. Een prachtige reis met een leuke groep en een reisleider die over veel kennis van Rome beschikte. Onze vlucht werd gecanceld I.v.m. Een storm, maar NRV heeft alles keurig opgelost zodat wij zonder problemen verder konde genieten van deze mooie stad
Redegeld
Reviewdatum: 08-11-2023
7
De reis laat in een vol programma highlights zien van het katholieke en daarmee verbonden culturele Rome. Onze gids gaf op een rustige en plezierige wijze hierbij adequate achtergrond. Ditzelfde geldt voor de "vaticaan expertgids" die ons door het Vaticaan heeft geloodst. Je moet voor deze trip wel goed ter been zijn. Het hotel was ok, maar basic.
NRV reiziger
Reviewdatum: 08-01-2024
10
Gids Florien heeft heel veel kennis van zaken. Ze toonde ons meer bezienswaardigheden als die opgenomen waren in het programma. Ze zorgde heel goed voor de groep en had heel veel verantwoordelijkheidszin. Ze zorgde mee voor een onvergetelijke reis.
Peeters
Reviewdatum: 07-01-2024
10
Het hotel (Donatello) lag binnen de oude muren. Bus en metro waren op loopafstand.

De gids, Florien, was fantastisch.
Het was prettig om geluidskastjes met oordopje te gebruiken. Als je een foto wilde maken hoefde je niks van het verhaal/uitleg te missen.
Bakker
Reviewdatum: 06-11-2023
9
De reis heet terecht 'Boordevol Rome' want René, onze gids, heeft ons enorm veel laten zien. Ook heb ik genoten van de gezamenlijke lunches (in typisch Romeinse restaurantjes) die hij regelde om de dag efficient te besteden.
NRV reiziger
Reviewdatum: 06-06-2023
9
Goede organisatie; waardevolle kennisoverdracht
NRV reiziger
Reviewdatum: 06-02-2024
9
Zeer mooie reis met uitstekend programma mede door fantastische reisleidster Florien. M. en A.
NRV reiziger
Reviewdatum: 05-11-2023
9
Zeer veel gezien en geleerd in 5 dagen tijd.Bijzonder kundige gids. Heel onderhoudend.Hij had er flink de pas in, dus wij ook. Heerlijk was dat. Rome heeft zeer veel te bieden, zeker op cultureel gebied. Ik heb genoten.
Termaat
Reviewdatum: 05-05-2024
8
Vol programma , veel informatie, door een zeer kundige gids.
Bed in hotel wel erg hard, - ontbijt was sober, redelijke ligging bij metro .
Veenstra
Reviewdatum: 05-05-2023
9
zeer mooie reis om te maken, maar wel heel intensief.
Hooghiemstra
Reviewdatum: 04-11-2023
9
Uitstekende reisleidster met goede kennis van zaken .
Daardoor overal vlot en deskundig verlopen
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-11-2023
9
Veel gezien in een korte tijd.Fantastische reisleidster Florien zij heeft deze reis vooral tot zo'n succes gemaakt.Ook leuke en gezellige reisgenoten.
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-11-2023
8
Vol programma, veel gezien, kundige reisleider, veel lopen. Misschien af en toe rustmomentje inbouwen voor een foto, bijvoorbeeld, of bezoek aan museumwinkel.
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-06-2023
9
Prachtige, vermoeiende reis Rome zien in 5 dagen is te kort.
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-05-2023
8
Veel gezien in een korte tijd. Zeer leerzaam. Goede gidsen met veel kennis. Mooie reis
Hoeksema
Reviewdatum: 04-05-2023
7
Kamers waren te verschillend voor dezelfde prijs. De ene was comfortabel met een balkonnetje een ander was klein en ingesloten. Prima gids, wist alles over Rome, maar mss iets minder als reisleider. Ontbijt was te eenzijdig.
Programma vond ik prima, daar had ik voor ingeschreven. Vol programma, veel gezien...
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-05-2023
8
Mooie reis, heel veel gezien. Wel heel erg intensief. Goed georganiseerd. Reisleider René heeft enorme schat aan kennis!
Philippo
Reviewdatum: 03-05-2024
9
Het is een hele mooie manier om veel de zien van Rome
NRV reiziger
Reviewdatum: 01-06-2024
9
Een prachtige en goed verzorgde reis.
Veel gezien van Rome met een fijne ervaren reisleidster.
Geene
Reviewdatum: 01-06-2024
Bekijk reviews (75)

Dagprogramma

Dag 1Aankomst in Rome
Colosseum in Rome
 • Heenvlucht
 • Ontmoet de Nederlandssprekende reisleider
 • Bezoek aan de oude Romeinse havenstad Ostia Antica o.l.v. lokale gids (ca. 3 uur)
 • Eerste kennismaking met Rome in het Centro Storico
 • Eerste overnachting in het centrum van Rome
Uw citytrip door Rome begint! Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Nederlandssprekende reisleider. Onder leiding van onze Rome-kenner en lokale gids bezoeken we als eerste de goed bewaard gebleven Romeinse ruïnes van Ostia Antica. Deze oude Romeinse havenstad ligt aan de Tiber en was lange tijd de enige rivierhaven van het machtige Rome. In het archeologische park komen we tal van oude opgravingen tegen zoals het theater van Marcus Agripa, diverse woningen, thermen en tempels waarvan sommige nog mozaïek bevatten. Een heerlijk begin van onze ontdekkingstocht door Rome. Na een bezoek aan Ostia worden we naar ons hotel in het centrum van de stad gebracht. Wandel aan het einde van de middag mee met uw reisleider voor een eerste kennismaking met Rome. Vanuit ons hotel lopen we in een half uur naar het ‘Centro Storico’. Dit gedeelte van de stad omvat negen kleine wijken en staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Samen met onze Rome-kenner zien we al een eerste glimp van een aantal wereldberoemde bezienswaardigheden als de Trevi fontein, het Pantheon en het Circus Maximus. Alsof u in een openluchtmuseum bent gestapt! Na de wandeling zoeken we gezamenlijk een gezellig restaurant rondom één van de prachtige pleinen van Rome.
Weetje
Het Romeinse Rijk was op het hoogtepunt van zijn macht zo groot als twee derde van Noord-Amerika.
Bekijk het volledige programma

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

Hotel Donatello Roma
Rome Driesterren
Bar Gratis WiFi Airco bij accommodatie

Het eenvoudige familiehotel Donatello ligt in de wijk Porta Maggiore en op steenworp afstand van de levendige studentenwijk San Lorenzo. Hier kunt u nog relatief goedkoop, maar overheerlijk eten en genieten van de straatkunst die u onderweg tegenkomt. Dit hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de Eeuwige Stad vanwege de goede ligging. Het hotel ligt tussen de twee kerken Santa Giovanni in Leterano en Santa Maria Maggiore en op loopafstand van de beroemde muren van Rome. De metro en de tram stoppen op loopafstand van het hotel. De kamers beschikken over een eigen badkamer met douche en/of bad en toilet, airco, een kluisje, televisie, telefoon en gratis WiFi.

Lees meer
Hotel Domus Sessoriana (vertrek 26 dec.)
Rome Driesterren
Gratis WiFi Airco bij accommodatie

Het Domus Sessoriana hotel is gelegen in het centrum van de prachtige stad Rome en is de perfecte uitvalsbasis om Rome te verkennen. De bekende bezienswaardigheden zoals het Colosseum, Forum Romanum en de Basiliek van Santa Maria Maggiore liggen op een halfuur lopen en op slechts een kwartiertje rijden. Het bijzondere aan dit hotel is dat het gevestigd is in een gerestaureerd klooster uit de 10e eeuw. De naam van het hotel stamt af van 'Palazzo Sessoriano', de residentie van de laatste keizers uit de 3e eeuw. Het is gelegen naast de Basiliek van het Heilig Kruis in Jeruzalem, één van de zeven pelgrimskerken van Rome. Domus Sessoriana is het enige bouwwerk ter wereld dat zich binnen een archeologisch complex bevindt. De achttiende-eeuwse interieurs van het klooster zijn bewaard gebleven en gerestaureerd in hun oorspronkelijke kleuren. Het gebouw bestaat uit twee blokken. In de kloostervleugel, gebouwd op Romeinse muren, vindt u de hal, receptie, lees- en conversatiezalen en toiletten. Er is ook een klokkentoren en een mooi dakterras. Vanaf dit terras kunt u genieten van het prachtige 360 graden uitzicht over Rome en de tuinen van het klooster. Het tweede blok omvat vijf verdiepingen, elk prachtig ingericht. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, gratis Wi-Fi en een bagageopslagruimte. De in traditionele stijl ingerichte kamers zijn licht, ruim en voorzien van moderne comfort. De kamers zijn geïnspireerd op de cellen waarin de monniken leefden. De kamers beschikken over airconditioning, een koelkast, een kluisje, een tv en een badkamer met douche en föhn.

Lees meer
Bekijk alle hotels

Praktische informatie

Specifiek voor deze reis
Vluchtinformatie
Goed voorbereid op reis
Veelgestelde vragen
Inclusief
 • Retourvluchten
 • Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
 • Handbagage (zie Praktische informatie)
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • Nederlandssprekende reisleider (Rome-kenner) van dag 1 t/m dag 5
 • Nederlands- of Engelssprekende lokale gidsen in Ostia Antica* en in Vaticaanstad
 • Verblijf in een goed verzorgd middenklasse hotel in het centrum van Rome
 • Iedere dag ontbijt
 • Audiosysteem van dag 1 t/m 4
 • Eerste kennismaking met het Centro Storico op de dag van aankomst
 • Entreegelden de Vaticaanse Musea, de St. Pietersbasiliek, het Colosseum en het Forum Romanum t.w.v. € 89
 • Panoramische ‘Arriverderci Roma’ tour op de dag van vertrek
Exclusief
 • Ruimbagage (zie Praktische informatie)
 • Entreegelden ca. € 19 p.p.
 • Kaartje Openbaar Vervoer ca. € 8 p.p.
 • Toeristenbelasting ca. € 6 p.p.p.n.
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • SGR bijdrage: € 5 per persoon

Dagprogramma

Dag 1Aankomst in Rome
Colosseum in Rome
 • Heenvlucht
 • Ontmoet de Nederlandssprekende reisleider
 • Bezoek aan de oude Romeinse havenstad Ostia Antica o.l.v. lokale gids (ca. 3 uur)
 • Eerste kennismaking met Rome in het Centro Storico
 • Eerste overnachting in het centrum van Rome
Uw citytrip door Rome begint! Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Nederlandssprekende reisleider. Onder leiding van onze Rome-kenner en lokale gids bezoeken we als eerste de goed bewaard gebleven Romeinse ruïnes van Ostia Antica. Deze oude Romeinse havenstad ligt aan de Tiber en was lange tijd de enige rivierhaven van het machtige Rome. In het archeologische park komen we tal van oude opgravingen tegen zoals het theater van Marcus Agripa, diverse woningen, thermen en tempels waarvan sommige nog mozaïek bevatten. Een heerlijk begin van onze ontdekkingstocht door Rome. Na een bezoek aan Ostia worden we naar ons hotel in het centrum van de stad gebracht.

Wandel aan het einde van de middag mee met uw reisleider voor een eerste kennismaking met Rome. Vanuit ons hotel lopen we in een half uur naar het ‘Centro Storico’. Dit gedeelte van de stad omvat negen kleine wijken en staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Samen met onze Rome-kenner zien we al een eerste glimp van een aantal wereldberoemde bezienswaardigheden als de Trevi fontein, het Pantheon en het Circus Maximus. Alsof u in een openluchtmuseum bent gestapt! Na de wandeling zoeken we gezamenlijk een gezellig restaurant rondom één van de prachtige pleinen van Rome.
Weetje
Het Romeinse Rijk was op het hoogtepunt van zijn macht zo groot als twee derde van Noord-Amerika.
Dag 2Forum Romanum en het Colosseum
Forum Romanum in Rome
 • Op verkenningstocht met onze Rome-kenner
 • Langs het vroegere centrum van Rome, het Forum Romanum
 • Het wereldberoemde Colosseum met de gladiatoren
 • Overnachting in het centrum van Rome
Na een ontspannen ontbijt begint de ontdekkingsreis door het eens zo machtige Rome. We maken kennis met de geschiedenis en tradities van het oude Rome. Niet te missen op deze verkenningstocht door de stad, is het vroegere centrum, het Forum Romanum. De ruïnes zijn wellicht nog wel indrukwekkender dan het Colosseum. We maken een wandeling langs de archeologische zone. In het Forum Romanum staan onder meer de zuilen van de tempel van Castor en Pollux, het Senaatsgebouw Curia en het oudste monument; de Lapis Niger met een inscriptie in Oud-Latijn. We volgen de Via dei Fori Imperiali tot aan één van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad; het Colosseum. Ooit gebouwd voor de spelen die de keizer organiseerde als vermaak voor het publiek. Dé plek waar de wrede en bloeddorstige gevechten plaatsvonden tussen de gladiatoren.

De middag is ter vrije besteding. Pak uw kans en bezoek (entreegelden inbegrepen) het Forum Romanum, het Colosseum en de Palatijn ook van binnen. Terwijl u in het Forum Romanum over de oudste weg van Rome loopt, de Via Sacra, kunt u zich ongetwijfeld een voorstelling maken van hoe groot de macht van de Romeinen was. Op de Palatijn staan overblijfselen van de paleizen en tempels van de keizers en andere belangrijke Romeinen die hier ooit woonden. Wellicht ziet u de overblijfselen van het paleis van Augustus of het huis van Cicero.
Goed om te weten
Tijdens de reis neemt de reisleider u mee langs (buitenkant) het Forum Romanum en het Colosseum. De middag is ter vrije besteding. Met uw inbegrepen entreekaartjes bezoekt u op eigen gelegenheid (na afloop van de excursiedag) het Forum Romanum, het Colosseum en de Palatijn van binnen. Vanwege de enorme vraag naar entreetickets, kan het voorkomen dat ons agentschap verschillende toegangstijden moet boeken. Reist u samen? Dan zorgt ons agentschap uiteraard voor dezelfde toegangstijd.

Weetje
Het Colosseum kon ook onder water gezet worden. Hierdoor konden er zeeslagen nagebootst worden met uiteraard ook weer veel menselijke slachtoffers maar ook krokodillen en zeeslangen.
Dag 3Vaticaanstad & Vaticaanse kunst
Vaticaanstad
 • Op ontdekking met onze Rome-kenner
 • Eeuwenoude kleurrijke mozaïekkunst in diverse basilieken
 • Vaticaanstad verkennen o.l.v. een lokale gids (ca. 4 uur)
 • Sta versteld van de weelde in de Sixtijnse Kapel
 • Verwonder u over de mooie Sint-Pietersbasiliek
 • Overnachting in het centrum van Rome
We ontdekken de schoonheid van de verfijnde oude mozaïekkunst. De reisleider neemt u mee naar een aantal Romeinse kerken waar het barst van de meesterwerken van mozaïek. We bewonderen de verbazingwekkende kunstwerken in de Basiliek van San Clemente, Basiliek van Santa Maria Maggiore en de Basiliek van Santa Prassede.

Een reis naar Rome is niet compleet zonder een bezoek aan de kleinste onafhankelijke staat ter wereld; Vaticaanstad. Vanaf het Sint Pietersplein, de plek waar de Paus de wereld toespreekt tijdens Kerst, heeft u een waanzinnig mooi uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek. De imposante koepel van de basiliek heeft een prominente plaats boven de meest heilige plek, de graftombe van Petrus. De grafkelder met de tombe is opengesteld voor het publiek. In de middag gaan we onder leiding van onze Rome-kenner en lokale gids verder met het verkennen van de schatten van Rome tijdens een bezoek aan de Vaticaanse Musea. We zullen versteld staan van de weelde in één van de bekendste musea in de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek.
Weetje
Toen McDonald’s in Rome in 1986 openging, deelden tegenstanders buiten gratis spaghetti uit om mensen te herinneren aan de culinaire erfenis van Italië.
Dag 4De Thermen van Diocletianus, de Spaanse trappen, de Trevi fontein en het Pantheon
Trevi fontein
 • Rondwandelen met onze Rome-kenner
 • De thermen van Diocletianus
 • Gooi een muntje in de wereldberoemde Trevi fontein
 • Best bewaarde monument uit de Romeinse tijd; het Pantheon
 • Overnachting in het centrum van Rome
Na het ontbijt wandelen we naar de Thermen van Diocletianus, de grootste en meest indrukwekkende thermen uit de Romeinse oudheid. Zo konden er ruim 3000 man tegelijkertijd baden in de thermen. Decennia later werd midden in de ruïnes van de thermen, de kerk Santa Maria degli Angeli e dei Martiri gebouwd, die we zullen bezoeken. Niemand minder dan Michelangelo heeft het ontwerp voor deze kerk op 86 jarige leeftijd gemaakt. Vervolgens pakken we de metro naar de Spaanse Trappen, vanwaar we centraal Rome zullen verkennen. We lopen door de belangrijkste winkelstraat Via Condotti met Café Greco naar de Trevifontein en verder naar het Pantheon. U gooit uiteraard een muntje in de wonderschone Trevi fontein. Vanaf hier wandelen we verder naar een ander mooi overblijfsel uit de Romeinse oudheid; het Pantheon. Er wordt wel gezegd dat dit het best bewaard gebleven monument uit die tijd is. In het Pantheon liggen verscheidene vooraanstaande Italianen begraven, zoals de beroemde renaissance schilder Rafaël Santi en Koning Victor Emmanuel II. Wanneer u wenst, kunt u op eigen gelegenheid later terugkeren om het Pantheon van binnen te bekijken. Vanaf hier lopen we via Piazza Navona naar de kleurrijke en sprankelende markt van Rome, Campo Di Fiori.
Goed om te weten
Wilt u op eigen gelegenheid (na afloop van de excursiedag) meer van de Thermen van Diocletianus zien, zoals het Palazzo Altemps, het Palazzo Massimo en de Crypta Balbi? Dan is het nodig om van te voren een entreeticket online aan te schaffen (zie praktische info).

Weetje
Jaarlijks wordt er voor 1,5 miljoen euro aan munten in de Trevi fontein gegooid. Regelmatig wordt de fontein door de gemeente geleegd. Het geld wat opgehaald wordt gaat traditiegetrouw naar een katholieke hulporganisatie die arme mensen in Rome bijstaat.
Dag 5Arrivederci Roma
Het beroemde sleutelgat met uitzicht op de Sint-Pieter
 • Turen naar de Sint-Pieter door het wereldberoemde sleutelgat
 • Transfer naar de luchthaven
 • Terugvlucht
Een heerlijke vrije ochtend in Rome. Bezoek uw favoriete plekjes nog één keer voordat we in de bus stappen richting de luchthaven. Met een panoramische ‘Arriverderci Roma’ tour eindigen we dit bezoek aan de wereldstad in stijl. We rijden langs wereldberoemde bezienswaardigheden en maken een stop voor een prachtig maar piepklein uitzicht op de Sint-Pieter. Het sleutelgat op Het Piazza dei Cavalierie di Malta is een must-see op deze laatste dag in Rome. Hierna rijden we door naar de luchthaven voor ons vlucht naar Nederland.

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

Extra's
Bij deze rondreis is het mogelijk om diverse extra's bij te boeken, waardoor de reis nog meer op maat te maken is.
9
Goede reis; veel gezien met uitstekende reisleidster/gids. Plezierig hotel op goed bereikbare afstand van het centrum van het (zeer drukke) Rome. Leuke groep.
NRV reiziger
Reviewdatum: 31-05-2024
9
Mooie, intense en indrukwekkende reis, door de zeer deskundige gidsen kom je zeer veel interessante zaken te weten, echt een aanrader!
van der Wel
Reviewdatum: 31-05-2024
9
Goed geregeld, veel gezien, fijne enthousiaste reisgids, mooie stad Rome
NRV reiziger
Reviewdatum: 28-05-2022
8
Lekker eten, leuke reisgenoten en informatieve reisleidster. Het enige minpunt vond ik dat de koelkast in de hotelkamer niet werkte.
NRV reiziger
Reviewdatum: 27-06-2023
8
Leuke interessante reis. Bijboeken van Excursiepakket klopte niet.
van Dam
Reviewdatum: 27-05-2022
Toon meer
9
perfecte opvang van en naar het vliegveld door ZEER GOEDE GIDSE FLORIEN, grote kennis van Rome, prettig tempo zeer getalenteerd!
van Tulder
Reviewdatum: 27-02-2024
7
reis doet naam eer aan: boordevol Rome. Iedere dag een vol programma
NRV reiziger
Reviewdatum: 26-05-2024
8
Alle hoogtepunten van Rome kunnen zien, maar het tempo lag hoog. Heel veel gelopen. Op de eerste dag meteen door met een excursie, terwijl je 7:15 uur vertrekt, dus midden in de nacht op moet staat en je in feite een nacht over slaat. De vrije middag van een andere dag had hier plaats moeten vinden.
Reisleidster Elena was overigens top! Ze weer veel van Rome en weet de groep te enthousiasmeren! Energiek persoon. Sommige dingen waren rommelig, zoals het kopen van tickets voor de metro. Het zou fijn zijn als dit vooraf geregeld kan worden.
NRV reiziger
Reviewdatum: 26-05-2022
9
Wilt U in vijf volle dagen de highlights van Rome beleefd hebben, dan raden wij u deze reis van harte aan. Hij is compleet,intensief en prima begeleid door onze gids Florien, Alle lof voor haar. Ze beschikt over heel veel kennis, heeft oog voor de groep en vindt een prima combinatie tussen uitleg en bezoek van de sight.
Timmer
Reviewdatum: 26-02-2024
9
reisschema intensief maar daardoor veel van de indrukwekkende stad gezien, mede door uitstekende gidsen
Ezendam
Reviewdatum: 25-04-2023
Toon meer
8
Het was voor de eerste keer dat ik een groepsreis heb uitgeprobeerd, en ik vond het elke cent waard. Onze reisleidster Florien was erg vriendelijk, behulpzaam en ze gaf duidelijke maar ook leuke info.
Het is een druk programma, maar je hebt tussendoor en na afloop nog voldoende de tijd om zelf op onderzoek te gaan.

Ik heb 5 dagen volop genoten.
NRV reiziger
Reviewdatum: 25-03-2024
9
Goed gevulde pittige reis (15-20 km per dag wandelen) met vriendelijke, attente reisgids die veel over Rome weet.
NRV reiziger
Reviewdatum: 24-02-2024
8
Hotel was eenvoudig maar goede ligging. Reisleider René van Hees was fantastisch en had op elke vraag een antwoord en wist ontzettend veel te vertellen.
Hij heeft ons een geweldige tijd bezorgd in Rome
Vissers
Reviewdatum: 23-07-2023
9
Intensieve maar mooie en goed verzorgde reis. Heerlijk om nergens aan te hoeven denken.
NRV reiziger
Reviewdatum: 23-04-2023
10
heel leerzaam en zeer interessant
NRV reiziger
Reviewdatum: 23-04-2023
Toon meer
8
Groep was leuk en heeft het een leuke vakantie gemaakt. Hotel was zeer matig. De doorgang van de douchecabine was zo smal dat ik me letterlijk door de cabinedeur moest wringen. Ontbijt zo afgemeten dat je 1 plakje kaas kreeg en geen extra plak zonder discussie kon krijgen. beddensprei te vies om aan te pakken en hotel lag echt in een buitenwijk. De gids wist heel veel, was aardig maar had het leiderschap niet echt in zijn vingers. weinig aandacht voor mensen die slechter ter been waren en of de groep wel compleet was. Bij de ingang van het colloseum toe er 2 kaartje ongeldig leken zelfs de opmerking dat er misschien 2 mensen niet mee naar binnen zouden kunnen. Dan kan echt niet. Misschien in begin van de reis standaard een groepsapp aanmaken voor wie dat wil zodat je bij problemen elkaar kunt bereiken. Ondakns deze dingen toch een mooi leuke vakantie gehad.
NRV reiziger
Reviewdatum: 23-04-2023
9
Rome is een prachtige stad die nog mooier en levendiger werd door onze deskundige gids Florien. We hebben genoten!
NRV reiziger
Reviewdatum: 23-03-2024
9
Een geweldig mooie reis met een leuke groep mensen. Onze reisgids ( de wandelende enceclopedie) Rene van Hees heeft het tot in de puntjes verteld en ons goed geleid en verzorgd.
Odenhoven
Reviewdatum: 22-10-2023
8
Jantschik - van Zon
Reviewdatum: 22-10-2023
8
Het is een reis waarbij je in korte tijd veel dingen gaat bezichtigen en lange dagen maak dus je moet wel zorgen dat je fit bent en voorbereid op lang staan op een bepaalde plek
Vreedenburgh
Reviewdatum: 22-10-2023
Toon meer
8
Mooie reis. Veel gezien met een uitstekende gids. Geen volgeladen programma. Voldoende ontspanning
NRV reiziger
Reviewdatum: 22-10-2022
8
uitstekende gids/reisleider. Goed programma, met veel van de hoogtepunten, maar erg veel lopen.
NRV reiziger
Reviewdatum: 22-05-2023
8
We hebben veel gezien, dus ook heel veel gelopen. Ik raad iedereen aan om goede schoenen mee te nemen en vooral vooraf al beginnen met zoveel mogelijk lopen. Dan kan je nog meer genieten van alles!
VAN DEN HEUVEL
Reviewdatum: 22-05-2022
9
Een fantastische reis, heel veel gezien en gedaan. Een super goede gids Florien. Zij heeft enorm veel kennis, die ze op een rustige en leuke manier overbrengt. Heeft oog voor alle deelnemers van de groep, en regelt alles top!
NRV reiziger
Reviewdatum: 22-03-2024
10
Uitstekende manier om in enkele dagen de bekende highlights (en een paar onbekende maar interessante) te ervaren. Je omzeilt de extreem lange wachtrijen overal. Met deskundige gidsen en een top reisleidster als Florien. Zij is zeer deskundig, oog voor de groep en zeer servicegericht. In programma ook tijd voor eigen invulling. Hotel is basic maar prima, vriendelijk personeel en goed gelegen qua ontsluiting.
NRV reiziger
Reviewdatum: 22-03-2024
Toon meer
9
Zeer mooie reis waarbij je de high lights van Rome ziet maar ook nog veel vrije tijd. Onze gids florien heeft ons bij dit alles een goede uitleg gegeven, een betere gids kan je niet hebben.
Hoeboer
Reviewdatum: 22-03-2024
8
Goed georganiseerde groepsreis met begeleiding van kundige gidsen!
NRV reiziger
Reviewdatum: 21-05-2023
9
Boordevol Rome doet zijn naam eer aan. Veel gedaan en gezien. Mede door onze reisleider Florien nog boeiender en interessanter dan vermeld. Een betere reisleider hadden we ons niet kunnen wensen.
Severin
Reviewdatum: 20-06-2022
8
Mooie, intensieve reis. In 5 dagen veel van Rome gezien. Programma was erg vol, maar zo was het ook aangekondigd. Veel gelopen. Goed schoeisel en een goed conditie zijn een must.
van der Werff-Verbraak
Reviewdatum: 17-09-2023
8
Goede reisgids.
NRV reiziger
Reviewdatum: 17-06-2023
Toon meer
8
Een prachtige maar ook intensieve reis. Door de enorme kennis en mooie verhalen van de reisleider/gids René, werd deze Rome reis iets bijzonders. We zullen Rome niet snel vergeten!
NRV reiziger
Reviewdatum: 16-11-2023
8
Uitstekende reisbegeleider én gids; René van Gees.
Stam
Reviewdatum: 16-11-2023
9
5 dagen op stap in de eeuwige stad Rome. De reis is onvergetelijk geworden door de zeer deskundige en betrouwbare Nederlandse Gids René. Hij voerde ons mee langs de historie van de stad en liet ons culinair Italië smaken met uitstekende restaurantkeuzes en menu's voor een zeer goede prijs. Met veel oog én geduld voor de groep speelde hij in op wat nodig was. René bedankt voor de onvergetelijke indrukken die bijgedragen hebben aan nog meer liefde voor Italië.
Veldhuis
Reviewdatum: 16-06-2023
10
Alle informatie werd op tijd doorgegeven : ticket, hotel etc.
Onze nederlandse gids René heeft bijzonder veel kennis en uitgebreide kennis romeinse cultuur en kerkgeschiedenis! Een bijzondere ervaring die zeker aan te bevelen is!
NRV reiziger
Reviewdatum: 15-11-2023
8
Zoals de naam al aangeeft Boordevol Rome. Je dient wel over een goede conditie te beschikken gezien het aantal te lopen kilometers.
NRV reiziger
Reviewdatum: 15-06-2023
Toon meer
9
Een goed uitgebalanceerde rondleiding door het rijke culturele Rome door een ervaren reisgids.
Soons
Reviewdatum: 15-05-2024
8
Florien, onwijs goeie reisleidster en gids.
NRV reiziger
Reviewdatum: 14-10-2022
8
In korte tijd heel veel gezien, afwisselend programma, goed opgebouwd. Florien is geweldig.
NRV reiziger
Reviewdatum: 14-04-2024
9
Met recht : “boordevol Rome”…., maar goed georganiseerd en topper van reisleidster Florien waardoor het een aangename citytrip is.
NRV reiziger
Reviewdatum: 14-04-2024
8
Wij hebben genoten van de Rome reis en waren heel blij met onze gids Florien! Wat kon zij ons veel vertellen.
NRV reiziger
Reviewdatum: 14-04-2024
Toon meer
10
Fantastische reis ,zeker door de zeer deskundige reisleidster florien
Alle highlights van rome bezocht
Voldoende tijd over om zelf op ontdekkingstocht te gaan
NRV reiziger
Reviewdatum: 14-04-2024
9
Een stedentrip met een vol programma met de groep, waarbij ook ruim tijd is om zelf op pad te gaan. Een prima hotel waarvandaan veel bezienswaardigheden op loopafstand zijn. Gids Florien is een topper die je naast de gebruikelijke bezienswaardigheden ook andere pareltjes laat zien.
de Jong
Reviewdatum: 14-04-2024
10
We hadden geluk met onze zeer ervaren, vriendelijke en kundige reisleidster Florien Fennis. Haar kennis over Rome was ook zeer diepgaand en ze wist ons echt zeer goed en aangenaam te begeleiden. Ze was oplettend voor een ieder in de groep. Deze vrouw moeten jullie koesteren!
Plum
Reviewdatum: 13-08-2023
9
Een mooie reis naar een prachtige stad. Een prima inleiding voor een eerste keer Rome, waarbij alle hoogtepunten wordt aangedaan. Hiernaast is er veel tijd om zelf verder op onderzoek te gaan of om rustig door de stad te struinen.
NRV reiziger
Reviewdatum: 13-08-2023
9
Dit was een geweldige reis. Je zag heel veel van de stad, en de reisleiding was heel goed. Alles was goed verzorgd, en je kreeg alle vrijheid om zelf de stad te ontdekken.
van der Plas
Reviewdatum: 13-08-2023
Toon meer
9
Het overtrof onze verwachtingen daar we niet wisten wat we konden verwachten. Reisgezelschap was een hele hechte groep, er werd respectvol met elkaar omgegaan, ondanks het een heel gevarieerd gezelschap was. Voor herhaling vatbaar.
NRV reiziger
Reviewdatum: 13-08-2023
9
Goed georganiseerd
NRV reiziger
Reviewdatum: 13-08-2023
8
Goede prijs kwaliteit verhouding
Goede reisleidster die op alles voorbereid was
Hotel op goede afstand van bus en metro
NRV reiziger
Reviewdatum: 13-08-2023
10
zeer leuke groep maar bovenal een perfecte, vriendelijke, rustige gids FLORIEN.
NRV reiziger
Reviewdatum: 12-11-2023
8
Een goed verzorgde reis met een druk programma; dus echt een BOORDEVOL Rome. Onze gids was erg kundig, weet enorm veel en was 99% gericht op overdracht van kennis. Hij was echter minder/amper gericht op de wensen vanuit onze groep. Hotel was prima.
NRV reiziger
Reviewdatum: 11-10-2023
Toon meer
9
Alles goed georganiseerd, de gids heeft de reis en rondleidingen tot een zeer geslaagde ervaring gemaakt.
Wegener
Reviewdatum: 11-10-2022
9
Goede gids die àlles uitstekend regelde.
Hotel goed maar ontbijt matig.
Ik ben veganist maar geen volkoren brood en geen soja.Geen fruit.
NRV reiziger
Reviewdatum: 11-05-2024
8
leuk hotel, goede en rustige gids, mooi programma, leuke groep
NRV reiziger
Reviewdatum: 11-05-2024
9
Deze reis was een voorbeeld hoe een verzorgde groepsreis er uit moet zien. Alles klopte volgens de opgaven, het grootste succes komt echter op het conto van de reisgids Florien die op een pragmatische wijze zonder een 9 tot 5 mentaliteit op alle mogelijke manieren de reisgenoten zonder uitzondering in de watten legde. Grote klasse.
Ems
Reviewdatum: 10-10-2022
8
Rome reis is zeker de moeite waard, onze reisgids René wist ontzettend veel te vertellen, zou je op eigen gelegenheid gaan dan mis je de informatie over het oude Rome
Jacobs
Reviewdatum: 10-05-2024
Toon meer
9
Een prachtige, maar intensieve, reis diie zéker en méér dan de moeite waard is. Goed voor een prima "eerste Rome-indruk".
NRV reiziger
Reviewdatum: 09-10-2022
9
Fantastische eerste ervaring met NRV gehad. Een prachtige reis met een leuke groep en een reisleider die over veel kennis van Rome beschikte. Onze vlucht werd gecanceld I.v.m. Een storm, maar NRV heeft alles keurig opgelost zodat wij zonder problemen verder konde genieten van deze mooie stad
Redegeld
Reviewdatum: 08-11-2023
7
De reis laat in een vol programma highlights zien van het katholieke en daarmee verbonden culturele Rome. Onze gids gaf op een rustige en plezierige wijze hierbij adequate achtergrond. Ditzelfde geldt voor de "vaticaan expertgids" die ons door het Vaticaan heeft geloodst. Je moet voor deze trip wel goed ter been zijn. Het hotel was ok, maar basic.
NRV reiziger
Reviewdatum: 08-01-2024
10
Gids Florien heeft heel veel kennis van zaken. Ze toonde ons meer bezienswaardigheden als die opgenomen waren in het programma. Ze zorgde heel goed voor de groep en had heel veel verantwoordelijkheidszin. Ze zorgde mee voor een onvergetelijke reis.
Peeters
Reviewdatum: 07-01-2024
10
Het hotel (Donatello) lag binnen de oude muren. Bus en metro waren op loopafstand.

De gids, Florien, was fantastisch.
Het was prettig om geluidskastjes met oordopje te gebruiken. Als je een foto wilde maken hoefde je niks van het verhaal/uitleg te missen.
Bakker
Reviewdatum: 06-11-2023
Toon meer
9
De reis heet terecht 'Boordevol Rome' want René, onze gids, heeft ons enorm veel laten zien. Ook heb ik genoten van de gezamenlijke lunches (in typisch Romeinse restaurantjes) die hij regelde om de dag efficient te besteden.
NRV reiziger
Reviewdatum: 06-06-2023
9
Goede organisatie; waardevolle kennisoverdracht
NRV reiziger
Reviewdatum: 06-02-2024
9
Zeer mooie reis met uitstekend programma mede door fantastische reisleidster Florien. M. en A.
NRV reiziger
Reviewdatum: 05-11-2023
9
Zeer veel gezien en geleerd in 5 dagen tijd.Bijzonder kundige gids. Heel onderhoudend.Hij had er flink de pas in, dus wij ook. Heerlijk was dat. Rome heeft zeer veel te bieden, zeker op cultureel gebied. Ik heb genoten.
Termaat
Reviewdatum: 05-05-2024
8
Vol programma , veel informatie, door een zeer kundige gids.
Bed in hotel wel erg hard, - ontbijt was sober, redelijke ligging bij metro .
Veenstra
Reviewdatum: 05-05-2023
Toon meer
9
zeer mooie reis om te maken, maar wel heel intensief.
Hooghiemstra
Reviewdatum: 04-11-2023
9
Uitstekende reisleidster met goede kennis van zaken .
Daardoor overal vlot en deskundig verlopen
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-11-2023
9
Veel gezien in een korte tijd.Fantastische reisleidster Florien zij heeft deze reis vooral tot zo'n succes gemaakt.Ook leuke en gezellige reisgenoten.
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-11-2023
8
Vol programma, veel gezien, kundige reisleider, veel lopen. Misschien af en toe rustmomentje inbouwen voor een foto, bijvoorbeeld, of bezoek aan museumwinkel.
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-06-2023
9
Prachtige, vermoeiende reis Rome zien in 5 dagen is te kort.
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-05-2023
Toon meer
8
Veel gezien in een korte tijd. Zeer leerzaam. Goede gidsen met veel kennis. Mooie reis
Hoeksema
Reviewdatum: 04-05-2023
7
Kamers waren te verschillend voor dezelfde prijs. De ene was comfortabel met een balkonnetje een ander was klein en ingesloten. Prima gids, wist alles over Rome, maar mss iets minder als reisleider. Ontbijt was te eenzijdig.
Programma vond ik prima, daar had ik voor ingeschreven. Vol programma, veel gezien...
NRV reiziger
Reviewdatum: 04-05-2023
8
Mooie reis, heel veel gezien. Wel heel erg intensief. Goed georganiseerd. Reisleider René heeft enorme schat aan kennis!
Philippo
Reviewdatum: 03-05-2024
9
Het is een hele mooie manier om veel de zien van Rome
NRV reiziger
Reviewdatum: 01-06-2024
9
Een prachtige en goed verzorgde reis.
Veel gezien van Rome met een fijne ervaren reisleidster.
Geene
Reviewdatum: 01-06-2024
Reisleiding
Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Onze reisleiders zullen zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt; zij zijn uw eerste aanspreekpunt bij vragen en zullen ervoor zorgen dat u alle facetten van uw bestemming leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Onze groepsreizen worden begeleid door een Nederlands- of Engelssprekende reisleider. Dit staat aangegeven bij de reis.

Praktische informatie

Hieronder staat alle beschikbare praktische informatie voor deze rondreis.

Specifiek voor deze reis

Vertrek 26 december

Bij vertrek op 26 december verblijven we in Hotel Domus Sessoriana i.p.v. Hotel Donatello Roma.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Italië boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Entreegelden.
De meeste entreegelden (Forum Romanum, Colosseum en Vaticaanstad) zijn inbegrepen in de reissom. Alleen de entree voor Ostia Antica moet ter plaatse worden voldaan. De entree is € 19 p.p.

Fooien
Het geven van fooien is op deze bestemming gebruikelijk, al zit het al vaak bij de rekening inbegrepen (costi servizi, coperto en/of servizio incluso). Als u al weleens in Italië uit eten bent geweest, kent u het wel: het woord coperto op de rekening met een bedrag van hooguit 2 of 3 euro. Dit zijn de kosten die u betaalt voor het ‘couvert’, het dekken van de tafel, het bestek, het water en het mandje brood. Deze servicekosten worden ook wel beschouwd als fooi. Soms ziet u ook op de bon of op de menukaart de volgende woorden: ‘servizio incluso’. U hoeft u dus niet verplicht te voelen nog iets extra’s te geven. Wanneer u dat toch doet, wordt dat wel gewaardeerd. In Italië is het dan gebruikelijk om wat wisselgeld op tafel achter te laten. In tegenstelling tot in bijvoorbeeld Nederland (waar jonge bedienden meestal van de fooien moeten leven), wordt het ‘oberschap’ in Italië nog beschouwd als een vak waarvoor men dan ook fatsoenlijk betaald krijgt.

Fooienpot: ca. € 25,- per persoon

Toeristenbelasting.
In Italië moeten alle toeristen toeristenbelasting betalen, dit zal rechtstreeks aan iedere accommodatie zijn tijdens het in- of uitchecken. De toeristenbelasting is dus niet inbegrepen in vooraf geboekte rondreizen of accommodaties en dient nog ter plaatse te worden voldaan. De belasting is afhankelijk van de ligging van het hotel. Voor deze rondreis zijn de kosten als volgt:

In het hotel in Rome €6,- p.p.p.n (4 nachten) - bij verblijf in 3* hotel
Totaal € 24 per persoon

Openbaar vervoer ter plaatse.
Ons hotel ligt aan de rand van het centrum van Rome en op loopafstand van veel bezienswaardigheden. Tijdens de rondreis zullen we één of meerdere keren gebruik maken van het openbaar vervoer om naar de Spaanse Trappen te reizen. Een dagkaart (24 uur geldig) kost ca. €8,- p.p. Wilt u meer gebruik maken van het openbaar vervoer tijdens de vrije momenten in de reis? Dan is het misschien handig om een kaart voor meerdere dagen aan te schaffen. Een kaart voor 48 uur kost ca. €12,50 p.p. en voor 72 uur ca. € 18,- p.p.

Eten en drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt inbegrepen. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. €15 per persoon.

Bezoek aan het Colosseum

Boekt u binnen een maand voor vertrek dan kunnen wij het bezoek aan het Colosseum niet altijd garanderen. Er geldt een beperking van het verstrekken van het aantal entrees per dag en kunnen dan ook uitverkocht zijn. Dit komt gelukkig zelden voor en proberen wij te allen tijde te voorkomen.

Regel uw Rome toegangskaartjes vooraf

Voor veel bezienswaardigheden in Rome is het noodzakelijk om de entreetickets van te voren online te boeken. Er is niets zo teleurstellend als lange wachtrijen of zelfs dat u een bepaalde bezienswaardigheid niet kunt bezoeken omdat er vooraf een ticket geboekt moest worden. Wij raden u aan de entreetickets vanaf 45 dagen voor vertrek aan te schaffen. Hoe langer vooraf u de reservering maakt, des te groter de kans is dat de tickets beschikbaar zijn voor de data en tijden die u het beste uitkomen. Mocht uw reis om welke reden dan ook niet doorgaan dan vergoedt NRV deze kosten niet. De entreetickets voor de Vaticaanse Musea, de St. Pietersbasiliek, het Colosseum en het Forum Romanum zijn opgenomen in de reissom. Ons agent ter plaatse regelt deze kaarten dan voor u.

Entreetickets voor veel bezienswaardigheden in Italië vindt u hier. Betaling van de tickets is per credit card (Maestro, Visa & American Express).

Ruimbagage en stoelen reserveren bij KLM

De ruimbagage tijdens de vluchten is bij deze reis niet inbegrepen. U kunt, indien gewenst, na ontvangst van uw e-ticket uw ruimbagage bijboeken via de website van KLM. Het e-ticket ontvangt u 10 tot 7 dagen voor vertrek bij uw reisbescheiden. Ook is het hier mogelijk om een stoel met extra beenruimte of een Economy Comfort stoel te reserveren. Het boeken van een stoel is wel al eerder (tegen betaling) mogelijk. Na boeking ontvangt u van ons de boekingscode waarmee u kunt inloggen op de website van KLM. Wanneer u wacht tot het online inchecken (30 uur voor vertrek), kunt u kosteloos een standaard stoel reserveren.

Kwalificatie hotels tijdens uw rondreis

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo is de sterrenkwalificatie van hotels in Italië niet hetzelfde als de sterren voor hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent. Ook de inrichting van de kamer is over het algemeen iets verouderd. Houdt u er ook rekening mee dat er voor het ontbijt in Italië andere maatstaven gelden. In Italië is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Het ontbijt is daarom over het algemeen eenvoudig.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Italië. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Houdt u er alstublieft rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor we u soms niet met uw bagage voor het hotel af kunnen zetten of ophalen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Vluchtinformatie

De onderstaande vluchtschema's zijn voorbeeldvluchten, onder voorbehoud van wijzigingen. Klik op 'Meer informatie' voor informatie over bagage en (online) inchecken bij de betreffende luchtvaartmaatschappij.

KLM
Vertrek
Aankomst
Vluchttijden
Amsterdam
Rome Fiumicino
07:15 uur - 09:30 uur
Rome Fiumicino
Amsterdam
17:25 uur - 20:00 uur

Goed voorbereid op reis

Italië

wb_sunny Beste reistijd
Ga voor meer informatie over de beste reistijd en het klimaat van Italië naar Beste reistijd Italië .
turned_in Bijzondere feestdagen
Italië kent verschillende katholieke feestdagen. Pasen is na Kerstmis het tweede belangrijkste feest van het land. Pasen, oftewel Pasqua, wordt in Italië groots gevierd met rituelen en tradities die per regio kunnen verschillen.

La Settimana Santa
La Settimana Santa is de Heilige Week voorafgaand aan Pasen. Palmzondag, de dag waarop veel Italianen met palm- of olijftaken naar de kerk gaan, markeert het begin van La Settimana Santa. Gedurende de Heilige Week zijn er in alle steden en dorpen populaire festivals, religieuze voorstellingen, processies en volkstradities die het lijden van Christus verbeelden. Op Paaszondag wordt in Rome ieder jaar traditiegetrouw de Paasmis gehouden door de Paus. Vanaf het balkon van de Sint-Pietersbasiliek spreekt hij het Urbi et Orbi uit, voor de stad en voor de wereld.

Italianen brengen de paasdagen door met familie. ‘La mamma’ verzorgt uiteraard het lekkere eten. Een typisch Italiaanse lekkernij met Pasen is de Colomba Pasquale; de paasduif. Deze zoete cake in de vorm van een duif staat symbool voor de vrede.

Wanneer u tijdens Pasen door Italië reist, houdt u dan rekening met grotere drukte op de wegen en in de steden. Anders dan in Nederland zijn de winkels in Italië eerste en tweede paasdag gesloten.
battery_charging_full Elektriciteit
Het voltage is Italië is 230 volt. In Italië wordt er gebruikt gemaakt van stopcontacten type F ( met twee ronde gaten) en type L (met drie ronde gaten op een rij). Voor stopcontacten met alleen twee ronde gaten of met twee ronde gaten en aardingsclipjes heeft u geen adapter nodig. Voor stopcontacten met drie gaten op een rij heeft u mogelijk een adapter type L (Italië) of een universele wereldstekker nodig.
restaurant Eten en drinken
De Italiaanse keuken is misschien wel dé meest bekende keuken van de hele wereld. Terecht! Niet alleen vanwege de heerlijke gerechten, maar ook door de gezelligheid en de waarde die Italianen hechten aan de familie. De Italiaanse keuken draait om eenvoud met de beste ingrediënten en eenvoudige smaken. In Italië zijn er wel honderden pizza- en pastasoorten die wij als Nederlanders moeilijk kunnen definiëren aan een bepaalde regio, maar de echte Italianen kunnen dat wel. Daarnaast eten wij de Italiaanse gerechten in Nederland niet zoals ze in Italië worden gegeten. Italianen eten namelijk meestal heel licht door de dag, om dan ’s avonds uitgebreid te dineren. Een pasta is dan ook vaak een voorgerecht!

De echte Italianen beginnen meestal de dag met een cappuccino en een croissantje. Een uurtje later drinken ze dan opnieuw een cappuccino en weer een uurtje of twee later drinken ze weer een cappuccino met bijvoorbeeld een “brioche” (een soort zoet broodje). Echte goede ontbijters zijn het dan niet.

Omdat Italianen later in de ochtend pas een broodje eten, lunchen de Italianen gemiddeld later dan dat wij gewend zijn. Dat “lunchen” kunt u overigens echt letterlijk nemen. Vaak wordt er buiten de deur tussen 13:00 uur en 15:00 uur geluncht. De Italianen nuttigen dan een warme, lichte maaltijd met water of wijn, gevolgd met een espresso.

Ook het avondeten vindt later plaats bij de Italianen dan bij ons in Nederland. Dit komt doordat de Italianen vaak werken tot 19:00 uur of later. Avondeten vind meestal dan ook pas na 20:00 uur plaats. Desondanks Italianen niet echt ontbijten en licht lunchen, is het avondeten wel echt van belang. Dit wordt dan ook uitgebreid gedaan. Het diner begint met een aperitiefje (prosecco, aperol, campari) met wat antipasta erbij, zoals parmaham, ingelegde groente, een geroosterd broodje, een handje mosselen (antipasta zijn heel gevarieerd en ruim in keuze). Daarna volgt een warm voorgerecht, zoals soep, een voorgerecht met vis of vlees of een pastagerecht. Daarna volgt het hoofdgerecht, dit bestaat uit een warm gerecht met vis of vlees en gekookte groenten erbij. Alleen hierbij wordt brood geserveerd, om de restjes saus mee op te eten.

Na het diner wordt er ook nog twee soorten dessert geserveerd. Als eerste kaas of fruit gevolgd door iets zoets zoals tiramisu of gelato. Het diner wordt afgesloten met een echte Italiaanse koffie, gevolgd door een glaasje likeur, zoals sambuco of grappa.

Indicatie prijzen eten en drinken Italië
Lunch: ca. €10
Diner: ca. €15
Flesje water: ca. €1,-
Koffie: ca. €1,40
Glas wijn: ca. €4,60
Glas bier (lokaal) ca. €4,50

Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen.
euro_symbol Fooien
Het geven van fooien is op deze bestemming gebruikelijk, al zit het al vaak bij de rekening inbegrepen (costi servizi, coperto en/of servizio incluso).

Als u al weleens in Italië uit eten bent geweest, kent u het wel: het woord coperto op de rekening met een bedrag van hooguit 2 of 3 euro. Dit zijn de kosten die u betaalt voor het ‘couvert’, het dekken van de tafel, het bestek, het water en het mandje brood. Deze servicekosten worden ook wel beschouwd als fooi. Soms ziet u ook op de bon of op de menukaart de volgende woorden: ‘servizio incluso’. U hoeft u dus niet verplicht te voelen nog iets extra’s te geven. Wanneer u dat toch doet, wordt dat wel gewaardeerd. In Italië is het dan gebruikelijk om wat wisselgeld op tafel achter te laten. In tegenstelling tot in bijvoorbeeld Nederland (waar jonge bedienden meestal van de fooien moeten leven), wordt het ‘oberschap’ in Italië nog beschouwd als een vak waarvoor men dan ook fatsoenlijk betaald krijgt.

Ons advies gedurende de rondreis is als volgt:
 • Kamermeisjes: ongeveer € 1,00 - €2,00 per persoon per nacht
 • Kofferdragers (indien aanwezig): ongeveer € 1,00 = € 2,00 per stuk bagage
 • Gids: ongeveer €1,00 - €2,00 per persoon
 • Restaurant: ongeveer 10% van de rekening (alleen wanneer servicekosten niet zijn inbegrepen)
 • Taxi: prijs van de taxirit naar boven afronden

Bovenstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld. Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen.
camera_alt Fotograferen
De straten van Italië zijn prachtig om te fotograferen. Van straatfotografie tot architectuur- en natuurfotografie. Op het gebied van fotografie is er in Italië veel mogelijk. De Italiaanse locals vinden het meestal niet erg om gefotografeerd te worden, vraag wel altijd eerst even op toestemming. Respecteer het ook als zij niet op de foto willen. Neem de tijd en maak contact. Laat ook het resultaat zien als u een foto heeft gemaakt. Soms vraagt de gefotografeerde om een kleine vergoeding voor de gemaakte foto. Maak geen foto’s van de politie of militairen, dit kan een bekeuring opleveren. Maak ook geen foto’s van badende mensen. Dat wordt als een inbreuk op de privacy ervaren. Het is verboden om strategische plaatsen als vliegvelden en militaire terreinen te fotograferen. Denkt u eraan om voldoende geheugenkaartjes voor uw digitale (film)camera mee te nemen? Reservebatterijen en accu’s kunnen moeilijk te vinden zijn.
euro_symbol Geldzaken
Italië gebruikt de euro en in Italië zijn dezelfde biljetten gangbaar als in Nederland. Wij raden het niet aan om biljetten groter dan €50,- mee te nemen naar Italië. Het is mogelijk om uw creditcard of bankpas te gebruiken bij de meeste pinautomaten. Aangezien Italië binnen het Schengengebied valt, hoeft u uw bankpas niet op "wereldstand" te zetten. In veel winkels zullen creditcards echter niet worden geaccepteerd. Wij raden het u het daarom ook aan om voldoende contanten bij u te hebben. Uw Nederlandse bankpas kunt u in de meeste winkels gewoon gebruiken.
local_hospital Gezond op reis
Reizen is intensief en daarom niet alleen ontspannend, maar soms ook vermoeiend. U ziet en onderneemt veel en u verblijft in een relatief korte periode op meerdere plaatsen. Soms zitten er lange reisdagen tussen. Ook de temperatuurverschillen met Nederland en het andere eten kunnen soms even wennen zijn, hoewel de meeste reizigers dat juist waarderen aan een rondreis!

Om optimaal te genieten is het belangrijk dat u goed naar uw lichaam luistert en ook af en toe rust neemt als dat nodig is.

Medicijnen
Wij adviseren u om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denkt u hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, uitdroging, diarree, verstopping en reisziekte. Daarnaast een middel tegen insectenbeten dat DEET bevat.

Neemt u medicijnen of slaapmiddelen mee op reis? Checkt u dan voor vertrek welke documenten u nodig heeft om de medicatie mee te kunnen nemen, om problemen bij de douane te voorkomen. Neem de nodige papieren mee in uw handbagage.

Legionella
Wij raden u aan om, bij aankomst in uw hotelkamer, eerst het warme en dan het koude water (ook van de douche en het bad) twee minuten te laten doorstromen. Ventileer ondertussen goed (raam open) of verlaat de kamer even. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Check uw reisverzekering!
NRV vindt het belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. In veel gevallen zijn onze zorgverzekeringen niet toereikend in landen buiten Europa. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. U kunt daarom bij ons een annulerings- en/of reisverzekering (met werelddekking) afsluiten via A.S.R. Verzekeringen.
card_travel Kleding
Het klimaat in Italië kan het gedurende jaar verschillen. Tijdens de wintermaanden is het een koeler in Italië en is het verstandig om warmere kleding en een jas mee te nemen. Het regent niet heel veel in Italië, maar er zijn wel regenachtige dagen, in het bijzonder in de wintermaanden. Het is dan ook verstandig om een waterbestendige jas mee te nemen en een paraplu.

In de lente begint het al snel op te warmen in Italië, maar er zijn zeker ook nog koelere dagen, vooral in maart. Bereid u zich in deze periode dan ook voor op zowel warme/zonnige dagen als koeler weer met af en toe regen. Tijdens de zomermaanden adviseren wij u om voornamelijk lichte katoenen kleding te dragen om de kleding koel te houden. In de hogere gebieden kan het ’s avond wel afkoelen en adviseren wij u ook om een vest of trui met een lange broek mee te nemen.

Italië is een katholiek land. Het is dan ook belangrijk om de religie hier te respecteren. De kerk is nog steeds een integraal onderdeel van het Italiaanse leven en het dragen van schaarse kleding of korte broeken tijdens een bezoek aan de kerk, zal niet op prijs worden gesteld. Bij sommige kathedralen dienen mannen een lange broek te dragen en vrouwen dragen een sjaal om hun schouders te bedekken of dienen een shirt met lange mouwen te dragen.
location_on Nuttige adressen
Italiaanse Ambassade in Nederland
Alexanderstraat 12
2514JL ’s-Gravenhage
Tel: 0031 70 302 10 30
Email: denhaag.embitaly@esteri.it

Nederlandse Ambassade in Italië
Via Michele Mercati 8
00197 Rome
Tel: 00390 63 228 6001
Email: rom@minbuza.nl
schedule Openingstijden
De meeste winkels zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 09:00 uur tot 13:00 uur en van 16:00 uur tot 20:00 uur. Musea en kerken zijn meestal geopend van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 16:00 uur tot 19:00 uur. Veel winkels en musea zijn gesloten op maandag en zondag. Vele kleinere winkels, met uitzondering van de apotheken en supermarkten, gaan na de siësta niet meer open. Toeristenwinkels blijven wel vaak open in het hoogseizoen.

De banken zijn meestal geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 13:30 uur en van 15:00 uur tot 16:00 uur. In toeristische gebieden zijn banken continue geopend van 08:30 uur tot 16:00 uur. In het weekend zijn de banken gesloten. De postkantoren zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 13:30 uur geopend. Op zaterdag zijn de postkantoren van 08:30 uur tot 11:30 uur geopend. Op zondag zijn alle postkantoren gesloten.

De apotheken in Italië zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 12:30 uur geopend en van 15:00 uur tot 19:30 uur geopend. In de grotere steden zijn veel apotheken continue geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 19:30 uur. In het weekend zijn de apotheken gesloten. Let op: Sommige apotheken buiten het centrum sluiten al om 13:30 uur.
content_paste Paspoort en visum
Voor een reis naar Italië heeft u geen visum nodig. Een geldig paspoort of identiteitsbewijs is wel een vereiste. Uw paspoort of identiteitsbewijs moet nog 90 dagen ofwel drie maanden geldig te zijn.

Als u langer dan 30 dagen in Italië blijft, of niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, draagt u zelf zorg voor een eventueel benodigd visum. Neemt u hiervoor contact op met de Ambassade van Italië.

Uiteraard is het belangrijk om goed op uw paspoort te letten. Wij raden u aan om enkele kopieën van uw paspoort op andere plaatsen dan uw originele paspoort te bewaren. Als u uw paspoort niet nodig heeft, bewaart u het dan in een kluis op uw kamer als dat mogelijk is. Als uw paspoort verloren of gestolen is, neemt u dan onmiddellijk contact op met de Nederlandse ambassade in Rome.
wifi Telefoon en internet
Mobiel bellen is in Italië vrijwel overal mogelijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik. Sinds 2017 worden binnen de EU geen roaming-kosten meer in rekening gebracht. De kosten voor gebruik binnen Italië zijn daarmee gelijk aan die in Nederland en worden verrekend met uw bundel. Vraag uw provider naar de voorwaarden.

Wi-Fi
Alle luchthavens, veel restaurants, hotels en bars bieden Wi-Fi. Meestal is dit gratis als u vraagt naar het wachtwoord. In de grotere steden zijn er ook gratis Wi-Fi punten.
update Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil tussen Italië en Nederland.
error_outline Veiligheid
Wij adviseren u voor vertrek de meest recente informatie van het Ministerie van Buitenlandse zaken te lezen, zodat u goed op de hoogte bent van de situatie op uw bestemming. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Italië. (opent in een nieuw venster)

Bent u of uw reisgenoot een lhbtiq+ persoon? Bereid u dan voor op uw reis. (opent in een nieuw venster)

Veelgestelde vragen

Groepsreizen

Wat betekent 'Beschikbaar'?
Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.
Wat betekent 'Op aanvraag'?
Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze lokale partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.
Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?
Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.
Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?
De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Voor onze groepsreizen geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Hoeveel deelnemers dit betreft is afhankelijk van de specifieke reis. Dit staat bij iedere groepsreis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen', onder de tabel met vertrekdata.
Waar kan ik de groepssamenstelling zien?
Voor onze groepsreizen kunt u op onze website bij Data & Prijzen achter de gewenste vertrekdatum van de reis op het bovenste icoontje Groepssamenstelling klikken. U ziet dan in percentages de leeftijden en het geslacht van de reizigers die zich hebben aangemeld voor deze reis. De definitieve deelnemerslijst ontvangt u bij uw reisbescheiden.
Hoe werkt het met de fooien?
Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.
Op welke wijze moet ik de reissom betalen?
De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.
Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?
Op onze familiegroepsreizen is kinderkorting altijd van toepassing. Hoe hoog deze korting is verschilt per reis en ziet u bij de reis aangegeven.

Op onze reguliere groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.
Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.
Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?
Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.
Kan ik mijn reis verlengen?
Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgraden/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste groepsreis inzien.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.
Kan ik als alleenreiziger een kamer met een andere alleenreiziger krijgen?
Nee, als u alleen reist, krijgt u een kamer voor uzelf. Wij werken hierbij niet op indeling.

Belangrijke documenten

Op welke wijze ontvang ik mijn boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?
Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.
Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?
Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.
Wat zijn e-tickets?
Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.
Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?
Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengengebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.
Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?
U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.
Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?
Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.
Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?
Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.
Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?
Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

Waar vind ik informatie over mijn reis?
Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.
Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?
Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.
Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?
Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.
Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?
Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?
NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.
Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?
Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.
Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?
In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.
Hoe werkt het met de fooien?
Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.
De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?
Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?
Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.
Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?
Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hiervoor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.