Wandelen door Old Batavia & Sunda Kelapa
Wandelen door Old Batavia & Sunda Kelapa
Prachtige treinreis door de rijstvelden
Prachtige treinreis door de rijstvelden
Zonsopkomst op de Bromo Vulkaan
Zonsopkomst op de Bromo Vulkaan
Sfeervolle strand van Sanur
Sfeervolle strand van Sanur
Beroemde botanische tuinen van Bogor
Beroemde botanische tuinen van Bogor

Hoogtepunten van Java & Bali

Privéreis | 17 dagen v.a. 1899
1849i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-10-2020
Reisduur
17 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Inclusief een actiekorting van € 50,- per persoon voor vertrek op uiterlijk 30 April 2021!
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels
Rondreis met privechauffeur én Nederlandssprekende gids
Bezoek aan Malang met de mogelijkheid de Bromo vulkaan te beklimmen
Inclusief prachtige fietstocht in de omgeving van de Prambanan tempels
Heerlijk strandverblijf in Sanur

Eerste kennismaking met Indonesië

Maak kennis met de populaire Indonesische eilanden Java en Bali. Tijdens deze reis bezoeken we de wereldberoemde Borobudur en Prambanan tempels. Twee culturele hoogtepunten! Ook ervaren we het Nederlands koloniale verleden in Oud-Batavia en maken een onvergetelijke treinreis door het betoverende Javaanse landschap. Bij Malang heeft u de mogelijkheid de Bromo vulkaan te beklimmen. Op Bali komt u weer in een hele andere wereld en hangt een gemoedelijke sfeer. De laatste dagen van uw reis kunt u genieten van een strandverblijf in de sfeervolle badplaats Sanur. Een ideale afsluiting!

"'Schitterende reis in een ontzettend boeiend land. Fantastische natuur, geweldige mensen, ongelofelijk lekker eten. Hebben ontzettend genoten van de combinatie gids-chauffeur."

Adriaenssens, Lier

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Jakarta

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Jakarta

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Indonesië, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Jakarta

id_al_jakarta1.jpg
Kennismaking met uw Nederlandssprekende gids
Vrije middag om te acclimatiseren
Overnachting Jakarta

U arriveert in Jakarta, de hoofdstad van de grootste eilandstaat ter wereld; Indonesië. Na de douaneformaliteiten wordt u verwelkomd door uw lokale Nederlandssprekende gids. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de dag vrij om te acclimatiseren en uit te rusten.

Op Java reist u met een deskundige Nederlandssprekende gids die u alles over het land en zijn cultuur zal vertellen. Tijdens het hoogseizoen (juli en augustus) kan het voorkomen dat u met een Engelssprekende gids reist.

DAG
03

Jakarta - Bogor - Bandung (ca. 150 km)

id_al_bogor.jpg
Vertrek Jakarta
Wandelen door Old Batavia
Bezoek haven Sunda Kelapa
Wandeling Botanische Tuinen Bogor
Tussenstop Puncak Pas
Eerste overnachting Bandung

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Jakarta. We brengen o.a. een bezoek aan het Nationale Monument, de oude Sunda Kelapa Haven, het Fatahillah plein en Old Batavia (Kota Tua). Tijdens de korte stadswandeling in Old Batavia krijgt u een eerste indruk van de roerige geschiedenis tussen Nederland en Indonesië. Old Batavia is opgezet door de Nederlanders tijdens de kolonisatie en is de oudste wijk van Jakarta. Bekijk de vele koloniale huizen en herken de Nederlandse invloeden. We eindigen de wandeling bij het mooie Batavia Café, gevestigd in één van de oudste gebouwen van de stad.

U reist met uw gids verder naar Bogor. Hier maakt u een wandeling door de schitterende Botanische tuinen gelegen rond het Presidentiële Paleis ‘Buitenzorg’. Daarna rijdt u langs de uitgestrekte theeplantages waar u een mooie stop maakt bij de beroemde Puncak Pas. U vervolgt uw rit naar de stad Bandung, ook wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. In de namiddag arriveert u in Bandung en wordt u naar uw hotel worden gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

DAG
04

Bandung

id_al_bandung.jpg
Bezoek warmwaterbronnen Sariater Resort
Stadswandeling Bandung
Vrije middag
Voorstelling Pak Udjo (optioneel)
Tweede overnachting Bandung

Vandaag rijden we eerst richting de Ciater hooglanden. We zien hier de theepluksters aan het werk en hebben prachtige vergezichten over de groene bergen. De route wordt niet zo vaak bezocht en we komen weinig andere toeristen tegen. Na een bezoek aan de warmwaterbronnen in het Sariater Resort keert u terug naar Bandung. We maken nog een korte stadswandeling.

In de middag kunt u even heerlijk bijkomen aan het zwembad of een bijzondere voorstelling bijwonen bij Pak Udjo (optioneel). Kinderen van alle leeftijden, religies en achtergronden worden hier gratis opgeleid in traditionele muziek, toneel, dans en het spreken voor een groot publiek. Ze zullen een hartverwarmende show voor u opvoeren waarbij u kennis maakt met verschillende traditionele Indonesische dansen en instrumenten. U bent welkom om met ze mee te dansen en spelen!

DAG
05

Bandung - Jogjakarta

id_al_bali_rijstveld_81279985.jpg
Vertrek Bandung
Treinreis Bandung - Jogjakarta
Eerste overnachting Jogjakarta

Vroeg uit de veren vandaag! Na een ‘vroege vogels ontbijt’ in het hotel wordt u naar het treinstation van Bandung gebracht. Hier vertrekt de trein voor een schitterende en onvergetelijke reis dwars door Java. U passeert vele rijstterrassen en kleine dorpjes. De eindbestemming is de culturele hoofdstad van Java: Jogjakarta. In de volksmond ook vaak ‘Jogja’ genoemd. De trein is comfortabel en omdat het landschap blijft verbazen zal de circa 7 uur durende rit voorbij vliegen. Aan boord kunt u gebruik maken van de restauratie wagon waar u lekkere maaltijden en snacks kunt nuttigen. Bij aankomst in Jogjakarta wordt u naar uw hotel gebracht.

DAG
06

Jogjakarta & Prambanan

id_al_andong.jpg
Stadstour en rondrit per traditionele becak
Bezoek Paleis van de Sultan (Kraton) en vogelmarkt
Bezoek atelier ‘Yogya-zilver’
Bezoek Prambanan tempels
Ramayana dansshow + diner (optioneel)
Tweede overnachting Jogjakarta

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids om de stad beter te leren kennen. U start met een bijzondere rit per traditionele becak naar het Keraton; het Paleis van de Sultan. U bezoekt het waterpaleis, waar de sultan zijn vrije tijd doorbracht, en de vogelmarkt waar de lokale bevolking graag komt. Vogels staan in Indonesië voor rijkdom en succes. De tour eindigt met een bezoek aan een lokaal batik- en zilverfabriekje waar u de kunst van deze handnijverheid leert kennen. Het Keraton en het Waterpaleis zijn op maandagen gesloten.

In de middag verlaat u de stad en brengt u eerst met uw gids een bezoek aan de indrukwekkende Prambanan Tempels. Dit is het grootste Hindoe tempelcomplex van Indonesië dat net buiten de stad Jogjakarta ligt. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding en kunt zelfs een kijkje nemen in de diverse stupa’s.

's Avonds kunt u een indrukwekkende Ramayana dansshow, inclusief diner, bezoeken. Dit is een optionele excursie.

DAG
07

Jogjakarta & Borobudur (ca. 80 km)

id_al_borobudur.jpg
Uitgebreid bezoek aan de Borobudur tempel
Bezoek aan het fascinerende Merapi National Park
Bezoek aan het traditionele Candirejo per paard en wagen (optionele excursie)
Derde overnachting in Jogjakarta

Voor velen is het bezoek aan de beroemde Borobudur een hoogtepunt van de reis. Een van 's werelds meest indrukwekkende Boeddhistische tempels is gelegen in een groene jungle achtige omgeving aan de voet van een vulkaan. Het uitzicht bovenop de tempel is adembenemend! De gids vertelt de bijzondere verhalen achter de muurschilderingen.

We starten de dag op een bijzondere plek waar de Merapi vulkaan op een indrukwekkende manier zijn sporen heeft achtergelaten. In het Merapi National Park heeft u een schitterend uitzicht over de Merapi en Merbabu vulkanen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het museum. Wanneer we de reis vervolgen brengt u een uitgebreid bezoek aan het Borobudur tempelcomplex. Neemt u de tijd om op uw gemak alle indrukwekkende tempels te bezichtigen.

Na het bezoek aan de Borobudur is het mogelijk om een optionele excursie te maken naar Candirejo, een dorpje waar de tijd lijkt stil te staan. De mensen leven hier nog echt van het platteland. Met paard en wagen komt u aan in het dorpje, waarna u de mogelijkheid wordt aangeboden om per voet de verschillende ‘home-industries’ te bewonderen. Zo kunt u onder andere zien hoe in een traditioneel huis zelfgemaakte cassava crackers worden gemaakt. Een bijzondere ervaring!

Wanneer we terug zijn bij het hotel in Jogjakarta heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. Ook kunt u natuurlijk met een goed boek even uitrusten aan het zwembad.

DAG
08

Jogjakarta - Jombang - Malang (ca. 65 km)

id_al_prambanantempel.jpg
Transfer naar treinstation
Treinreis naar Jombang
Overnachting Malang

Na het ontbijt wordt u naar het station gebracht waar u op de trein stapt die u dwars door Centraal-Java naar Oost-Java brengt. U stapt uit in Jombang en wordt vanuit daar naar Malang gebracht. Onderweg ziet u het dagelijks leven aan u voorbij trekken en maakt u zo nu en dan een stop in enkele van de vele dorpjes die u passeert. Een lange maar bijzondere dag vol lokale indrukken.

DAG
09

Malang - Bromo vulkaan (optioneel)

id_al_bromovulkaa.jpg
Heerlijke vrije dag in Malang
‘Bromo Expeditie’ Bromo vulkaan (optionele excursie)
Overnachting Malang

U heeft de gehele dag ter vrije besteding vandaag. Kiest u er bijvoorbeeld voor om met de gids en chauffeur de stad te verkennen. Ook zijn lekker uitslapen en bijkomen aan het zwembad met een goed boek een optie. Het is prettig om even te ontspannen na een lange reisdag en voordat u eventueel de Bromo vulkaan gaat bezoeken.

In de avond kunt u deelnemen aan de optionele excursie ‘Bromo Expeditie’. Een excursie die door velen als één van de hoogtepunten van deze fantastische rondreis wordt ervaren. De expeditie begint midden in de nacht. U rijdt naar de entree van het Bromo National Park vanwaar u per jeep naar de top van de Penenjakan Berg rijdt. Deze ‘old-timer’ brengt u via de smalle bergweggetjes naar het uitzichtpunt waar u een spectaculaire zonsopgang wacht (de kwaliteit is afhankelijk van het weer).

De sterrenhemel ziet er vaak prachtig uit! Naarmate het lichter wordt, wordt u zich ook langzaam bewust van de adembenemende schoonheid van het kraterlandschap. Hierna gaat de tocht verder naar de Bromo vulkaan zelf. U kunt per paard of te voet verder trekken naar de kraterrand waar de rook letterlijk de aarde uitkomt. Laat het ontbijt u extra lekker smaken op de berg na deze enerverende ervaring.

DAG
10

Malang - Kalibaru (ca. 230 km)

id_al_oostjavauitzicht.jpg
Bezoek plantage Ibu Harni
Eerste overnachting in Kalibaru

Vanuit het hotel in Malang of na de Bromo excursie reist u weer verder richting Kalibaru. Hier heeft u de laatste overnachting op Java alvorens u oversteekt naar Bali. In Kalibaru bezoekt u de Ibu Harni plantage, één van de oude koloniale plantages die Oost-Java rijk is.

U wordt rondgeleid door de boer en ziet hoe cacao, koffie, vanille, kaneel en peper worden verbouwd. Na dit bezoek begrijpt u ook waarom veel gewassen vanuit Indonesië met Nederland en andere westerse landen zijn verhandeld. Kalibaru is een rustig en eenvoudig, maar gezellig plaatsje.

DAG
11

Kalibaru

id_al_kalibaru.jpg
Excursie Ijen (optioneel)
Excursie Sukamade (optioneel)
Tweede overnachting Kalibaru

In het sfeervolle Kalibaru wordt u omgeven door natuur. U kunt vandaag de hele dag vrij besteden. Als u wilt kunt u ook nog de bijzondere Iljen-vulkaan beklimmen met een gids (optionele excursie). Dit is een intensieve excursie – alleen de wandeling naar boven kost al 1,5 tot 2 uur – waarvoor een erg goede conditie is vereist, maar hij is zeker de moeite waard! Bewonder in het regenwoud onderaan de berg de in Java vrij zeldzame varens en reuzenbomen en geniet onderweg van de schitterende vergezichten. Op deze pittige tocht komt u veel zwaarbelaste zwaveldragers tegen. Hun volle manden bevatten vaak wel 75 tot 90 kilo zwavel, die ze delven in de kraterrand van deze prachtige en minder toeristische vulkaan. Vanaf de kraterrand heeft u een prachtig uitzicht over het omringende regenwoud en het bijzonder gekleurde kratermeer. Daal hierna eventueel af naar het kratermeer en de plek waar de zwavel wordt gewonnen. Houd wel rekening met de hele sterke geur!

Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het Sukamade strand. Dit is een strand waar de zeeschildpadden komen om hun eieren te leggen.

DAG
12

Kalibaru - Sanur (Bali)

id_al_sanur1.jpg
Ferry overtocht Ketapang - Gilimanuk (Bali)
Eerste kennismaking met het godeneiland Bali
Eerste overnachting in de populaire badplaats Sanur

Na het ontbijt rijdt u richting Ketapang waar u de lokale ferry pakt naar Gilimanuk op Bali. Bij aankomst op Bali rijdt u verder naar de populaire badplaats Sanur. Het is tijd om te gaan genieten van de zon en kennis te maken met het prachtige eiland der goden: Bali.

U verblijft in een sfeervol hotel met zwembad en de winkels, restaurants en bars vindt u op loopafstand. Aan het einde van de middag (of de volgende ochtend) maakt u kennis met onze plaatselijke vertegenwoordigster. Zij nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst om u wegwijs te maken in de omgeving. Ook staat zij volledig tot uw dienst tijdens uw verblijf.

DAG
13

Sanur

id_al_balibeach.jpg
Heerlijke vrije dagen
Kennismaking met Nederlandssprekende plaatselijke vertegenwoordigster
Tweede en derde overnachting Sanur

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten op dit vriendelijke eiland. U heeft alle tijd voor zon-, zee- en strandplezier, maar u kunt uiteraard ook nog allerlei optionele excursies en activiteiten ondernemen.

U kunt uw hotel in Sanur upgraden naar één van onze luxere hotels op Bali. Zo kunt u o.a. verblijven in het Prama Sanur Beach Hotel, het Griya Santrian en het Segara Village in Sanur of het Bali Mandira Resort in Legian. Zie voor meer informatie over de hotels en toeslagen het kopje 'extra opties'.

DAG
16

Sanur - Denpasar - Amsterdam

id_al_sanurbeach2.jpg
Transfer naar vliegveld Denpasar
Terugvlucht Denpasar - Amsterdam

Dan is er helaas een einde gekomen aan deze fantastische reis over de eilanden Java en Bali. U wordt opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
17

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
8 opties
Open+
+Extra's
18 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

04-11-2016

'Onze privé reis Java-Bali voldeed meer nog aan onze verwachtingen dan wij hadden gedacht. Wij hebben een fantastische tijd gehad mede dankzij onze spontane gids Lis en Rudi onze bescheiden chauffeur. Zij waren erg vriendelijk en zorgzaam. Lis kent h ...

Meer info >

C.D. Chin-a-Loi, Hoorn

17 dagen Hoogtepunten van Java & Bali: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Jakarta - Denpasar v.v.
23 kg ruimbagage op de internationale vluchten met KLM
30 kg ruimbagage op de internationale vluchten met Garuda, Cathay Pacific, Singapore Airlines en Qatar Airways
20 kg ruimbagage op de binnenlandse vluchten icm KLM, Cathay Pacific, Singapore Airlines en Qatar Airways
30 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht icm Garuda
Rondreis per comfortabele airco auto/minivan met privé chauffeur
Nederlandssprekende gids van dag 2 t/m 12 (Nederlands- óf Engelssprekend in de maanden juli, augustus en september)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Jakarta stadstour met bezoek aan de Sunda Kelapa haven
Bezoek aan de botanische tuinen van Bogor
Stop bij de theeplantages van de Puncak Pas
Wandeling door de oude stad van Bandung
Schitterende treinreis van Bandung naar Jogjakarta langs de rijstvelden op Java
Stadstour Jogjakarta met een bezoek aan het Paleis van de Sultan en een rit per traditionele Becak
Bezoek aan de Borobudur Tempel
Bezoek aan het Merapi National Park
Prachtige fietstocht door de omgeving van de Prambanan Tempels
Bezoek aan de Prambanan Tempels
Bezoek aan een prachtige plantage op Oost-Java
Heerlijke stranddagen in een gezellig resort in Sanur op Bali
Nederlandssprekende vertegenwoordiging op Bali
Entreegelden volgens programma

Exclusief

Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
8 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
18 opties
Open+