Prachtige treinreis door de rijstvelden
Prachtige treinreis door de rijstvelden
Wandelen door Old Batavia & Sunda Kelapa
Wandelen door Old Batavia & Sunda Kelapa
Zonsopkomst op de Bromo Vulkaan
Zonsopkomst op de Bromo Vulkaan
Sfeervolle strand van Sanur
Sfeervolle strand van Sanur
Beroemde botanische tuinen van Bogor
Beroemde botanische tuinen van Bogor

Hoogtepunten van Java & Bali

Privéreis | 17 dagen v.a.
2166i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
22-02-2025
Reisduur
17dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Indonesië > Privéreizen Indonesië > Hoogtepunten van Java & Bali
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels
Rondreis met privechauffeur én Nederlandssprekende gids
Bezoek aan Malang met de mogelijkheid de Bromo vulkaan te beklimmen
Inclusief city tour door Jogjakarta en bezoek aan de Prambanan Tempels
Heerlijk strandverblijf in Sanur

Eerste kennismaking met Indonesië

Maak kennis met de populaire Indonesische eilanden Java en Bali. Tijdens deze reis bezoeken we de wereldberoemde Borobudur en Prambanan tempels. Twee culturele hoogtepunten! Ook ervaren we het Nederlands koloniale verleden in Oud-Batavia en maken een onvergetelijke treinreis door het betoverende Javaanse landschap. Bij Malang heeft u de mogelijkheid de Bromo vulkaan te beklimmen. Op Bali komt u weer in een hele andere wereld er hangt een gemoedelijke sfeer. De laatste dagen van uw reis kunt u genieten van een strandverblijf in de sfeervolle badplaats Sanur. Een ideale afsluiting!

"'Schitterende reis in een ontzettend boeiend land. Fantastische natuur, geweldige mensen, ongelofelijk lekker eten. Hebben ontzettend genoten van de combinatie gids-chauffeur."

Adriaenssens, Lier

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Jakarta

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Jakarta

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Indonesië, waar u de volgende dag aankomt.
Selamat jalan ( goede reis)!

DAG
02

Jakarta

id_al_jakarta1.jpg
Kennismaking met uw Nederlandssprekende gids
Vrije middag om te acclimatiseren
Overnachting Jakarta

Welkom in Indonesië! Jakarta, de hoofdstad van de grootste eilandstaat ter wereld; Indonesië. Na de douaneformaliteiten wordt u verwelkomd door uw lokale Nederlandssprekende gids. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de dag vrij om te acclimatiseren en uit te rusten.

Op Java reist u met een deskundige Nederlandssprekende gids die u alles over het land en zijn cultuur zal vertellen. Tijdens het hoogseizoen (juli, augustus en september) kan het voorkomen dat u met een Engelssprekende gids reist.

DAG
03

Jakarta - Bandung (ca. 150 km)

theeplantage
Vertrek Jakarta
Wandelen door Old Batavia
Bezoek haven Sunda Kelapa
Bezoek Ereveld Pandu
Eerste overnachting Bandung

Vandaag gaat uw avontuur beginnen! Na het ontbijt maakt u een stadstour door Jakarta waar u o.a. een bezoek brengt aan de oude Sunda Kelapa Haven, het Nationale Monument en bezoekt u het Fatahillah-plein in het "Old Batavia" ( Kota Tua) het centrum van het koloniale bestuur. Tijdens de korte stadswandeling in Old Batavia krijgt u een eerste indruk van de roerige geschiedenis tussen Nederland en Indonesië. Bekijk de vele koloniale huizen en herken de Nederlandse invloeden. We eindigen de wandeling bij het Batavia Café, gevestigd in één van de oudste gebouwen van de stad.

Vervolgens rijdt u met uw gids naar de stad Bandung, ook wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. We maken in de tussentijd nog een stop bij het Ereveld Pandu. Deze indrukwekkende begraafplaats is een memorabele plek. Alle soldaten en burgers die slachtoffer zijn geworden tijdens de oorlog met Japan liggen hier begraven. In de namiddag arriveert u in Bandung en wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

DAG
04

Bandung

Bandung
Bezoek warmwaterbronnen Sariater Resort
Stadswandeling Bandung
Vrije middag
Voorstelling Pak Udjo (optioneel)
Tweede overnachting Bandung

Vandaag rijden we eerst naar de Ciater hooglanden. Houdt u camera gereed! hier heeft u prachtige vergezichten en met een beetje geluk zijn de theepluksters aan het werk. Het is een route die niet vaak door andere organisaties wordt bezocht en dus minder toeristisch. Na een bezoek aan de warmwaterbronnen in het Sariater Resort gaat u terug naar Bandung. U maakt nog een korte stadswandeling door Bandung.

In de middag kunt u heerlijk bijkomen aan het zwembad of een wel heel bijzondere voorstelling bijwonen bij Pak Udjo (optioneel). Kinderen van alle leeftijden, geloven en achtergronden worden hier gratis opgeleid in traditionele muziek, toneel, dans en het spreken voor een groot publiek. Deze kinderen voeren een hartverwarmende show op waarbij u ook kennis maakt met verschillende traditioneel Indonesische dansen en instrumenten . U krijgt zelfs de gelegenheid om met de kinderen mee te dansen en te spelen. Aanrader!

DAG
05

Bandung - Jogjakarta

id_al_bali_rijstveld_81279985.jpg
Vertrek Bandung
Treinreis Bandung - Jogjakarta
Eerste overnachting Jogjakarta

Vroeg uit de veren vandaag! Na een ‘vroege vogel ontbijt’ in het hotel wordt u naar het treinstation van Bandung gebracht. Hier vertrekt de trein voor een schitterende en onvergetelijke treinrit dwars door Java. U passeert vele rijstterrassen en kleine dorpjes. De eindbestemming is de culturele hoofdstad van Java: Jogjakarta. In de volksmond ook vaak ‘Jogja’ genoemd. De trein is comfortabel en omdat het landschap u blijft verbazen zal de circa 7 uur durende rit voorbij vliegen. Aan boord kunt u gebruik maken van de restauratie wagon waar u lekkere maaltijden en snacks kunt krijgen. Bij aankomst in Jogjakarta wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

DAG
06

Jogjakarta & Prambanan

id_al_andong.jpg
Stadstour en rondrit per traditionele becak
Bezoek Paleis van de Sultan (Kraton) en vogelmarkt
Bezoek atelier ‘Yogya-zilver’
Bezoek Prambanan tempels
Ramayana dansshow + diner (optioneel)
Tweede overnachting Jogjakarta

Na het ontbijt gaat u met de gids de stad beter leren kennen. Als eerste maakt u een rit per traditionele Becak naar het Keraton; het Paleis van de Sultan. Een bezoek aan het waterpaleis van de sultan mag niet ontbreken. Hier brachten de vroegere sultans hun vrije tijd door en kozen ze hun vrouw voor de dag uit. Het Keraton en het waterpaleis zijn op maandagen gesloten.
De volgende stop is de vogelmarkt waar de lokale bevolking graag komt omdat de vogels staan voor rijkdom en succes. Uiteraard gaat u een lokale batik- en zilverfabriek bezoeken. Hier staat Jogya bekend om. U zult de kunst van deze handnijverheid leren kennen en zeker een souvenir voor thuis meenemen.

In de middag verlaat u de stad en brengt u eerst met uw gids een bezoek aan de indrukwekkende Prambanan Tempels. Dit is het grootste Hindoe tempelcomplex van Indonesië dat net buiten de stad Jogjakarta ligt. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding en kunt zelfs een kijkje nemen in de diverse tempels.

Als u nog zin heeft in een avondje uit en graag wil kennis maken met de traditionele dansen dan hebben wij nog voor u een indrukwekkende Ramayana Dansshow, inclusief diner. Deze excursie wordt op bepaalde dagen aangeboden. U kunt deze excursie ter plaatse bij uw gids boeken en vragen om de beschikbaarheid.

DAG
07

Jogjakarta & Borobudur (ca. 80 km)

id_al_borobudur.jpg
Uitgebreid bezoek aan de Borobudur tempel
Bezoek aan het fascinerende Merapi National Park
Bezoek aan het traditionele Candirejo per paard en wagen (optionele excursie)
Derde overnachting in Jogjakarta

We starten de dag op een bijzondere plek waar de Merapi vulkaan op een indrukwekkende manier zijn sporen heeft achtergelaten. In het Merapi National Park heeft u een schitterend uitzicht over de Merapi en Merbabu vulkanen.

We gaan op weg naar de Borobudur één van de meest indrukwekkende boeddhistische tempels in de wereld, het ligt in een groene jungle-achtige omgeving, aan de voet van een vulkaan.
De Borobodur bestaat uit negen etages. De etages vertegenwoordigen de boeddhistische kosmos. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa's, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stoepa. De grote stoepa staat symbool voor het Nirwana.

Na het bezoek aan de Borobudur is het mogelijk om een optionele excursie te maken naar Candirejo, een dorpje waar de tijd lijkt stil te staan. De mensen leven hier nog echt van het platteland. Met paard en wagen komt u aan in het dorpje, waarna u de mogelijkheid wordt aangeboden om per voet de verschillende ‘home-industries’ te bewonderen. Zo kunt u onder andere zien hoe in een traditioneel huis zelfgemaakte cassava crackers worden gemaakt. Een bijzondere ervaring!

Terug naar Jogjakarta stoppen we bij Kotagede. Bekijk hier hoe het bekende ‘Yogya-zilver’ wordt verwerkt in sieraden en souvenirs. Daarna gaat u terug naar uw hotel, u heeft de rest van de namiddag vrij op op eigen gelegenheid de stad verder te ontdekken of neem een verfrissende duik in het zwembad.


DAG
08

Jogjakarta - Malang (ca. 394 km)

Malang
Rit van Jogjakarta naar Malang
Overnachting Malang

Na een vroeg ontbijt maakt u zich op voor een lange dag in de auto: u reist van Centraal- naar Oost Java. Onderweg ziet u het dagelijks leven aan u voorbij trekken en maakt u zo nu en dan een stop in enkele van de vele dorpjes die u passeert. Een lange maar bijzondere dag vol lokale indrukken.


DAG
09

Malang - Bromo vulkaan (optioneel)

id_al_bromovulkaa.jpg
Heerlijke vrije dag in Malang
‘Bromo Expeditie’ Bromo vulkaan (optionele excursie)
Overnachting Malang

U heeft de gehele dag ter vrije besteding vandaag. Als u wilt kunt u met de gids en chauffeur de stad verkennen. Gaat u in de avond aan de ( optionele) Bromo Expeditie deelnemen , probeer het in de middag wat rustiger aan te doen en ga lekker aan het zwembad liggen. U moet uiteindelijk heel vroeg op!

De ‘Bromo Expeditie’. Een excursie die door velen als één van de hoogtepunten van deze fantastische rondreis wordt ervaren. De expeditie begint midden in de nacht.
U rijdt naar de entree van het Bromo National Park vanwaar u per jeep naar de top van de Penenjakan Berg rijdt. Deze ‘old-timer’ brengt u via de smalle bergweggetjes naar het uitzichtpunt waar u een spectaculaire zonsopgang wacht (de kwaliteit is afhankelijk van het weer).

De sterrenhemel ziet er vaak prachtig uit! Naarmate het lichter wordt, wordt u zich ook langzaam bewust van de adembenemende schoonheid van het kraterlandschap. Hierna gaat de tocht verder naar de Bromo vulkaan zelf. U kunt per paard of te voet verder trekken naar de kraterrand waar de rook letterlijk de aarde uitkomt. Laat het ontbijt u extra lekker smaken na deze enerverende ervaring.

DAG
10

Malang - Kalibaru (ca. 230 km)

id_al_oostjavauitzicht.jpg
Bezoek plantage Ibu Harni
Eerste overnachting in Kalibaru

Vanuit het hotel in Malang of na de Bromo excursie reist u weer verder richting Kalibaru. Hier heeft u de laatste overnachting op Java voordat u oversteekt naar Bali. In Kalibaru bezoekt u de Ibu Harni plantage, één van de oudste koloniale plantages die Oost-Java rijk is.

U wordt rondgeleid door de boer en ziet hoe cacao, koffie, vanille, kaneel en peper worden verbouwd. Na dit bezoek begrijpt u ook waarom veel gewassen vanuit Indonesië met Nederland en andere westerse landen zijn verhandeld. Kalibaru is een rustig en eenvoudig, maar gezellig plaatsje.

DAG
11

Kalibaru

Kalibaru
Excursie Ijen (optioneel)
Tweede overnachting Kalibaru

In het sfeervolle Kalibaru wordt u omgeven door natuur. U kunt vandaag de hele dag vrij besteden. Als u de energie heeft kunt u ook nog de bijzondere Iljen-vulkaan beklimmen met een gids (optionele excursie). Dit is een intensieve excursie – alleen de wandeling naar boven kost al 1,5 tot 2 uur – waarvoor een erg goede conditie is vereist, maar hij is zeker de moeite waard! Bewonder in het regenwoud onderaan de berg de in Java vrij zeldzame varens en reuzenbomen en geniet onderweg van de schitterende vergezichten. Op deze pittige tocht komt u veel zwaarbelaste zwaveldragers tegen. Hun volle manden bevatten vaak wel 75 tot 90 kilo zwavel, die ze delven in de kraterrand van deze prachtige en minder toeristische vulkaan. Vanaf de kraterrand heeft u een prachtig uitzicht over het omringende regenwoud en het bijzonder gekleurde kratermeer. Daal hierna eventueel af naar het kratermeer en de plek waar de zwavel wordt gewonnen. Houd wel rekening met de hele sterke geur!

DAG
12

Kalibaru - Sanur (Bali)

id_al_sanur1.jpg
Ferry overtocht Ketapang - Gilimanuk (Bali)
Eerste kennismaking met het godeneiland Bali
Eerste overnachting in de populaire badplaats Sanur

Na het ontbijt rijdt u richting Ketapang waar u de lokale ferry pakt naar Gilimanuk op Bali. Bij aankomst op Bali rijdt u verder naar de populaire badplaats Sanur. Het is tijd om te gaan genieten van de zon en kennis te maken met het prachtige eiland der goden: Bali.

U verblijft in een sfeervol hotel met zwembad en de winkels, restaurants en bars vindt u op loopafstand. Aan het einde van de middag (of de volgende ochtend) maakt u kennis met onze plaatselijke vertegenwoordigster. Zij nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst om u wegwijs te maken in de omgeving. Ook staat zij volledig tot uw dienst tijdens uw verblijf.

DAG
13

Sanur

id_al_balibeach.jpg
Heerlijke vrije dag
Kennismaking met Nederlandssprekende plaatselijke vertegenwoordigster
Tweede overnachting Sanur

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten op dit vriendelijke eiland. U heeft alle tijd voor zon-, zee- en strandplezier, maar u kunt uiteraard ook nog allerlei optionele excursies en activiteiten ondernemen.

DAG
14

Sanur

Sanur Strand, Bali
Heerlijke vrije dag
Veel excursiemogelijkheden

Een heerlijke vrije dag voor de boeg. Wat gaat u doen? Ontspannen aan het strand of toch liever iets actiefs? Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van een excursie. Ga bijvoorbeeld een kookcursus doen en leer alles over de overheerlijke Balinese keuken. Proeven hoort er uiteraard bij, dat is absoluut geen straf. De opgedane kennis neemt u mee naar huis om daar nog eens terug te denken aan die heerlijke vakantie.

DAG
15

Sanur

Berg Sanur Indonesië
Heerlijke vrije dag
Veel excursiemogelijkheden

Ook vandaag staat u voor de keuze tussen heerlijk genieten aan het zwembad van uw hotel of het prachtige strand of een leuke excursie. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld snorkelen en ontdek de prachtige onderwaterwereld. Wie weet ziet u wel een manta rog?’

DAG
16

Sanur - Denpasar - Amsterdam

Sanur strand, Bali
Transfer naar vliegveld Denpasar
Terugvlucht Denpasar - Amsterdam

Dan is er helaas een einde gekomen aan deze fantastische reis over de eilanden Java en Bali. U wordt opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
17

Aankomst Amsterdam

Aankomst terugvlucht
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
11 opties
Open+
+Extra's
19 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
17 dagen Hoogtepunten van Java & Bali: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Rondreis per comfortabele airco auto/minivan met privé chauffeur
Nederlandssprekende gids van dag 2 t/m 12 (Nederlands- óf Engelssprekend in de drukke maanden)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Jakarta stadstour met bezoek aan de Sunda Kelapa haven
Bezoek aan Ereveld Pandu
Wandeling door de oude stad van Bandung
Schitterende treinreis van Bandung naar Jogjakarta langs de rijstvelden op Java
Stadstour Jogjakarta met een bezoek aan het Paleis van de Sultan en een rit per traditionele Becak
Bezoek aan de Borobudur Tempel
Bezoek aan het Merapi National Park
Prachtige fietstocht door de omgeving van de Prambanan Tempels
Bezoek aan de Prambanan Tempels
Bezoek aan een prachtige plantage op Oost-Java
Heerlijke stranddagen in een gezellig resort in Sanur op Bali
Nederlandssprekende vertegenwoordiging op Bali
Entreegelden volgens programma

Exclusief

Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Toeristenbelasting 150.000 IDR (ca. € 9 ,-) per persoon bij aankomst in Bali
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
11 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+