Prachtige Prambanan Tempels
Prachtige Prambanan Tempels
Bezoek aan de beroemde Borobudur Tempels, Jogjakarta
Bezoek aan de beroemde Borobudur Tempels, Jogjakarta
Prachtige treinreis door de rijstvelden
Prachtige treinreis door de rijstvelden
Adembenemende Ijen Vulkaan
Adembenemende Ijen Vulkaan
Ontdek het kunstenaarsdorp, Ubud
Ontdek het kunstenaarsdorp, Ubud

Easy Oost-Java & Bali

Privéreis | 16 dagen v.a.
2559i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-09-2024
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Azië Voordeelweken Korting tot 250 ppi

Voorwaarden Azië Voordeelweken

- Deze actie loopt van 18 juli t/m 6 augustus 2024
- Geldig op nieuwe boekingen voor groeps- en privéreizen naar Azië met vertrek in 2024 en 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Azië Voordeelweken

- Deze actie loopt van 18 juli t/m 6 augustus 2024
- Geldig op nieuwe boekingen voor groeps- en privéreizen naar Azië met vertrek in 2024 en 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Azië Voordeelweken Korting tot 250 ppi
Verblijf aan de voet van de prachtige Ijen Vulkaan
Kennismaking met het hindoeïsme en boeddhisme bij de Prambanan & Borobudur Tempels
Bezoek aan Malang met de mogelijkheid de Bromo Vulkaan te beklimmen
Wandelen en fietsen over uitgestrekte plantages
Rondreis over het eiland Bali

Vulkanen en stranden

Wilt u in 16 dagen zowel Java als Bali ontdekken, zonder enorme afstanden af te leggen, dan is deze reis echt een aanrader. U start uw reis in de gezelligste stad van Java, Jogjakarta waarvandaan u uiteraard de wereldberoemde Borobudur en Prambanan tempels bezoekt. U vervolgt uw weg naar Solo vanwaar een prachtige treinreis u door het groene landschap naar Surabaya brengt. Optioneel kunt u de Bromo-vulkaan beklimmen en ook de minder bekende Ijen vulkaan, welke beide gegarandeerd een zeer grote indruk op u zullen achterlaten. Daarna is het tijd voor het prachtige eiland Bali waar u zowel in de bekende badplaats Lovina, het gezellige Ubud en aan het mooie strand van Sanur zult overnachten!

"Het bezoek aan de Ijen-vulkaan was echt indrukwekkend. Het werk wat door de mannen wordt verzet, elke dag weer, is een welhaast onmenselijke dagelijkse krachtsinspanning om het zwavel uit de vulkaan te halen en naar beneden te tillen. "

N. van de Brom, Zeist

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Jogjakarta

Luchthaven check in
Vlucht Amsterdam - Jogjakarta

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Indonesië, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Jogjakarta

id_al_javarijstvelden3.jpg
Kennismaking met uw Nederlandssprekende gids
Vrije middag om te acclimatiseren
Eerste overnachting Jogjakarta

Vandaag komt u aan in Jogjakarta, ‘de culturele hoofdstad van Java’. In de volksmond wordt de stad ook vaak ‘Jogja’ genoemd. Na de douaneformaliteiten wordt u verwelkomd door uw lokale Nederlandssprekende gids. Vervolgens heeft u de transfer naar uw hotel en heeft u de dag vrij om te acclimatiseren en uit te rusten.

's Avonds heeft u de mogelijkheid een optionele excursie te boeken naar een indrukwekkende Ramayana Dansshow, inclusief diner.

Op Java reist u met een deskundige Nederlandssprekende gids die u alles over het land en zijn cultuur zal vertellen. Tijdens het hoogseizoen (juli, augustus en september) kan het voorkomen dat u met een Engelssprekende gids reist.

DAG
03

Jogjakarta - Borobudur

id_al_borobudur.jpg
Stadstour en tocht per traditionele Becak
Bezoek Paleis van de Sultan (Kraton)
Bezoek atelier ‘Yogya-zilver’
Bezoek aan de Borobudur
Ramayana Dansshow + diner (optionele excursie)
Tweede overnachting Jogjakarta

Na het ontbijt gaat u met de gids de stad beter leren kennen. Als eerste maakt u een rit per traditionele Becak naar het Keraton; het Paleis van de Sultan. Een bezoek aan het waterpaleis van de sultan mag niet ontbreken. Hier brachten de vroegere sultans hun vrije tijd door en kozen ze hun vrouw voor de dag uit. Het Keraton en het waterpaleis zijn op maandagen gesloten.
De volgende stop is de vogelmarkt waar de lokale bevolking graag komt omdat de vogels staan voor rijkdom en succes. Uiteraard gaat u een lokale batik- en zilverfabriek bezoeken. Hier staat Jogya bekend om. U zult de kunst van deze handnijverheid leren kennen en zeker een souvenir voor thuis meenemen.

Hoogtepunt van deze dag is ongetwijfeld de excursie naar de wereldberoemde Borobudur. Dit is één van de meest indrukwekkende boeddhistische tempels in de wereld, gelegen in een groene jungleachtige omgeving, aan de voet van een vulkaan. Het uitzicht is adembenemend en de verhalen achter de diverse muurschilderingen heel bijzonder.

Als u nog zin heeft in een avondje uit en graag wil kennis maken met de traditionele dansen dan hebben wij nog voor u een indrukwekkende Ramayana Dansshow, inclusief diner. U kunt deze excursie ter plaatse bij uw gids boeken.

DAG
04

Jogjakarta - Prambanan Tempels

Pramabanan Tempel
Spectaculaire fietstocht
Bezoek Prambanan Tempels (inclusief rondleiding)
Derde overnachting Jogjakarta

Na het ontbijt verlaat u de stad en stapt u op de fiets! Tijdens een spectaculaire fietstocht door de omgeving van de Prambanan fietst u door prachtige rijstvelden, landerijen, dorpjes en tabaksplantages. U bezoekt een zeer oude afgelegen tempel, verscholen tussen mais- en bananenplanten.

Na de fietstocht gaat u met de gids een bezoek brengen aan het indrukwekkende Prambanan tempelcomplex. Prambanan betekent "veel priesters". In de reliëfs worden ze afgebeeld met een lange baard. Deze tempels, zijn gewijd aan de drie grote hindoegoden Shiva, Vishnu en Brahma.
Laat dit machtige complex, wat ongeveer 850 n.Chr is gebouwd, op uw inwerken. Magnifiek!

DAG
05

Jogjakarta - Surabaya

id_al_surabaya.jpg
Vertrek Jogjakarta
Mooie treinreis naar Surabaya
Overnachting Surabaya

Vandaag rijdt u met uw chauffeur naar het station van Jogjakarta en reizen we per trein door naar Surabaya. Een prachtige treinreis dwars door het groene landschap van Java. U ziet prachtige rijstvelden, kleine dorpjes en tropische bossen aan u voorbij trekken. Rustig achteroverleunend geniet u volop van het uitzicht. Aan het einde van de middag komt u aan in Surabaya, waar u naar uw hotel wordt gebracht. Surabaya wordt ook wel de ‘Stad van de Helden’ genoemd en is de op één na grootste stad van Java. Surabaya kent nog veel koloniale invloeden. U kunt hier ’s avonds heerlijk een hapje eten en op eigen gelegenheid door de stad wandelen.

DAG
06

Surabaya - Malang (ca. 125 km)

id_al_bromo.jpg
Vertrek Surabaya
Tussenstops in lokale dorpjes
‘Bromo Expeditie’ Bromo-vulkaan (optionele excursie)
Overnachting Malang

Na het ontbijt rijdt u dwars door Centraal en Oost-Java richting Malang. Onderweg ziet u het dagelijks leven aan u voorbij trekken en maakt u zo nu en dan een stop in enkele van de vele dorpjes die u passeert. Onderweg komt u langs de modderstroom van Sidoarjo. Een lange maar bijzondere dag vol lokale indrukken!

In de avond kunt u deelnemen aan de optionele excursie ‘Bromo Expeditie’. Een excursie die door velen als één van de hoogtepunten van deze fantastische rondreis wordt ervaren. U staat middenin de nacht op en rijdt naar de entree van het Bromo National Park. Hier stapt u in kleine oude jeeps waarmee u naar de top van de Penenjakan Berg rijdt. Deze ‘old-timer’ brengt u via de smalle bergweggetjes naar het uitzichtpunt, waar u de spectaculaire zonsopgang opwacht onder een hopelijk prachtige sterrenhemel. Bij het toenemen van het daglicht wordt langzaam duidelijk hoe bijzonder en mooi het landschap is dat aan uw voeten ligt. (De kwaliteit van de zonsopgang is afhankelijk van het weer.) Hierna gaat de tocht verder naar de voet van de Bromo Vulkaan waar u, per paard of te voet, verder kunt trekken naar de kraterrand. Hier komt de rook van de vulkaan letterlijk de aarde uit. Na deze enerverende ochtend kunt u heerlijk bijkomen en genieten van uw meegenomen ontbijtbox.

DAG
07

Malang - Kalibaru (ca. 230 km)

Kalibaru
Bezoek plantage Bu Harni
Eerste overnachting in Kalibaru

Wanneer u de optionele excursie naar de Bromo heeft geboekt, dan reist u vandaag direct vanaf Bromo naar Kalibaru. Anders reist u vanaf Malang, na het ontbijt, richting Kalibaru waar u rond de lunch aankomt. Kalibaru is een klein plantageplaatsje helemaal in het Oostelijke gedeelte van Java, omgeven door natuur, aan de zuidelijke hellingen van de berg Gunung Ijen. In dit deel van Java staan veel palmen. Gedeeltelijk voor de opbrengst van de kokosnoten en gedeeltelijk voor het maken van de bruine palmsuiker. Verder wordt er koffie, nootmuskaat, kruidnagel, vanille, foelie, cacao en kaneel verbouwd. U brengt een bezoek aan de Bu Harni Plantage, één van de oudste koloniale plantages die Oost-Java rijk is. Hier ziet u hoe deze specerijen worden verbouwd en wordt duidelijk waarom er vele gewassen vanuit Indonesië met Nederland en andere Westerse landen zijn verhandeld. U wordt rondgeleid door de boer en ziet ook wat voor vee hier leeft.

De avond is ter vrije besteding. Eventueel kunt u zich op een wel heel bijzondere manier laten masseren (pijitten) door enkele vrouwen uit het dorp. Het kost u bijna niets en het is een erg bijzondere ervaring!

DAG
08

Kalibaru - Ijen (ca. 84 km)

id_al_kawahijen2.jpg
Vrije ochtend in Kalibaru
Eerste overnachting bij de Ijen

In de ochtend kunt u nog even heerlijk genieten van de omgeving en een prachtige wandeling maken voordat u verder reist naar Ijen. U komt aan in uw hotel en heeft de rest van de dag om heerlijk te ontspannen. Indien u een excursie wilt maken naar de Ijen Vulkaan kunt u met uw gids bespreken wanneer u dit wilt doen (optioneel). De omgeving van Ijen is werkelijk prachtig. Geniet van uw heerlijke resort, een goed boek op het terras of aan het zwembad.

DAG
09

Ijen

id_al_zwaveldragerijen.jpg
Beklim de Ijen Vulkaan (optioneel)
Tweede overnachting bij de Ijen

Indonesië ligt precies op de Pacifische Ring van Vuur, waardoor de eilandenstaat wordt gekenmerkt door een prachtig berglandschap met daarbij vele vulkanen die hoog boven de wolken uitsteken. Niet alleen zorgt dit voor prachtige verschillen in het landschap en vruchtbare gronden, maar ook voor de mogelijkheden om de zeer diverse vulkanen te bezoeken en zelfs te beklimmen.

Ijen is hierbij een mooi voorbeeld, waar zwaar belaste zwaveldragers samen met u de weg naar deze prachtige, en minder toeristische, vulkaan zullen volgen om hun zwavel uit de kraterrand te halen. De excursie is ter plaatse optioneel te boeken want het is een pittige tocht van ongeveer 1,5 tot 2 uur met prachtige vergezichten waarbij u eerst met uw gids een stuk door het regenwoud loopt. Dit regenwoud is één van de weinigen op Java waar nog enorme varens en reuzenbomen groeien. Onderweg ontmoet u de vele zwaveldragers, die met volle manden met zwavel van 75 tot 90 kilo naar beneden lopen. Vanaf de kraterrand heeft u een prachtig uitzicht over het omringende regenwoud en het kratermeer met aparte kleuren. Vanaf de kraterrand kunt u eventueel afdalen naar het kratermeer en de plek waar de zwavel wordt gewonnen, houdt wel rekening met de hele sterke geur.

DAG
10

Ijen - Lovina (Bali)

id_al_beeld.jpg
Ferry-overtocht Ketapang - Gilimanuk/Bali
Heerlijke vrije middag aan het strand van Lovina
Overnachting Lovina

Vandaag rijden we door naar de ferry in Ketapang, die u vervolgens naar Bali brengt. Vanaf Gilimanuk (de havenplaats op Bali) is het ongeveer een uur rijden naar Lovina, een sfeervolle badplaats dat in het noorden van het eiland ligt. U zult direct het verschil tussen Java en Bali voelen, want op het ‘Eiland van de Goden’ is het leven een stuk rustiger en de hindoeïstische cultuur een stuk duidelijker aanwezig. U heeft de rest van de dag om te genieten aan het zwembad of op het strand, of om even lekker rond te lopen in dit kustplaatsje.

DAG
11

Lovina - Ubud (ca. 70 km)

id_al_taman ayunm2.jpg
Boottocht op zoek naar dolfijnen (optionele excursie)
Bezoek Bratan & Ulun Danu Bratan-tempel
Ubud verkennen
Eerste overnachting Ubud

Lovina staat niet alleen bekend om de zwarte lavastranden, maar vooral ook om de vele groepen dolfijnen die hier voor de kust leven. Het is dan ook hartstikke leuk om ’s ochtends vroeg (nog voor het ontbijt) met een lokale boot het water op te gaan, op zoek naar dolfijnen! Al varende ziet u de zon opkomen en is de kans groot dat u deze spelende dieren ook ziet. De excursie is optioneel. Nadat u terugkomt in het hotel, gaat u lekker ontbijten en checken we uit.

Vandaag laten we u het prachtige noordwesten van Bali zien en rijden richting Bedugul. Als eerst bezoeken we het heilige meer van Bratan, met in het midden een klein eilandje waar de Ulun Danu Tempel op staat. Dit is misschien wel de meest gefotografeerde tempel van Bali! In Bedugul bezoeken we een lokale markt waar u naast diverse specerijen ook vele soorten groente en fruit kunt vinden, die allemaal in dit frisse gebied groeien.

Via het mooie tempelcomplex Pura Taman Ayunm in Mengwi rijden we naar Ubud. Pura Taman Ayunm is een omvangrijk tempelcomplex op een eiland, omringd door lotusvijvers, en is het op één na grootste heiligdom van Bali.

In de middag komen we aan in Ubud, hét kunstenaarsdorp van Bali. Ondanks dat Ubud inmiddels een stuk drukker is geworden blijft het één van de leukste plaatsjes op Bali. In de straatjes vol kleine galerieën, winkels en restaurants kunt u uren rondlopen. U heeft voldoende tijd om op eigen gelegenheid rond te wandelen en wellicht wat leuke souvenirs te kopen.

DAG
12

Ubud

id_al_baturvulkaan.jpg
Vrije dag
Mountainbiken met professionele fietsgids (optionele excursie)
Raften op de Ayung Rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting Ubud

Vandaag een heerlijke vrije dag in Ubud. U kunt deelnemen aan één van de leuke (optionele) excursies rondom Ubud. Zo kunt u gaan mountainbiken, waarbij u met een minibusje naar het beginpunt op de Batur Vulkaan wordt gebracht en samen met een professionele fietsgids langzaam naar beneden rijdt. Het is een tocht van ruim 26 km, maar omdat u afdaalt is het uitstekend te doen. Onderweg ziet u kleine dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en lokale tempels, waarbij de gids u van alles verteld over wat u ziet.

Of zoekt u liever het water op dan is het wellicht een leuk idee om te gaan raften op de Ayung Rivier, één van de populairste excursies op Bali. De rivier gaat dwars door het groene binnenland en is een geweldige ervaring voor jong en oud.

Maar u kunt uiteraard ook gewoon genieten van het hotel en het vriendelijke Ubud met zijn authentieke karakter.

DAG
13

Ubud - Sanur (ca. 35 km)

id_al_handcraft.jpg
Vertrek Ubud
Bezoek aan de handnijverheidsdorpjes Celuk en Mas
Eerste overnachting in de populaire badplaats Sanur

Na het ontbijt rijden we in zuidelijk richting en bezoeken het kunstenaarsdorpje Celuk. Ieder dorp heeft zijn eigen vorm van kunst en handarbeid en Celuk staat bekend om zijn zilverwerk. Hier bezoeken we een kleine werkplaats waar u ziet hoe zilveren sieraden worden gemaakt. Vervolgens rijden we door naar Lod Tunduh, waar diverse schildersvormen uitgevoerd worden. De laatste stop is in het dorp Mas, waar de kunstenaars de mooiste beelden en meubels maken van hout.

In de middag arriveren we in het zuiden van Bali aan het uitermate gezellige strand van Sanur. Deze dagen verblijft u in een sfeervol hotel met een heerlijk zwembad en op loopafstand van vele winkels, restaurants en bars.

DAG
14

Sanur

id_al_sanurbootje.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting Sanur

Vandaag heeft u volop de gelegenheid om te genieten in het gezellige badplaatsje Sanur. U kunt heerlijk genieten aan het zwembad of het strand en de avond doorbrengen in één van de vele restaurants waar u heerlijk kunt eten om daarna nog een drankje te drinken in één van de cafés waar vaak live muziek is.

Het is ook mogelijk om uw hotel in Sanur te upgraden naar één van onze luxere hotels op Bali. Zie voor meer informatie over de hotels en toeslagen het kopje 'verlengen/vervangen'.

DAG
15

Sanur - Denpasar - Amsterdam

id_al_beachsunset.jpg
Transfer naar vliegveld Denpasar
Terugvlucht Denpasar - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis over de eilanden Java en Bali en wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
16

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
10 opties
Open+
+Extra's
21 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Easy Oost-Java & Bali: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Binnenlandse vlucht Denpasar - Jakarta
20 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht
Rondreis per comfortabele airco auto/minivan met privé chauffeur
Nederlandssprekende gids op dag 2 t/m 8, 10, 11, 13 (Nederlands- óf Engelssprekend in de drukke maanden)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Bezoek aan de Borobudur inclusief uitgebreide rondleiding
Stadstour Jogjakarta met een bezoek aan het Paleis van de Sultan en een rit per traditionele Becak
Prachtige fietstocht door de omgeving van de Prambanan Tempels
Bezoek aan de Prambanan Tempels
Schitterende treinreis van Jogjakarta - Surabaya
Rondleiding over een prachtige plantage op Oost-Java
verblijf aan de voet van de Ijen Vulkaan
Verblijf in het mooie Lovina en bijzondere Ubud op Bali
Bezoek aan de kunstenaarsdorpjes Mas en Celuk
Heerlijke stranddagen in een gezellig resort in Sanur op Bali
Nederlandssprekende vertegenwoordiging op Bali
Entreegelden volgens programma

Exclusief

Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Toeristenbelasting 150.000 IDR (ca. € 9 ,-) per persoon bij aankomst in Bali
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
10 opties
Open+