Spelende kinderen in Sumatra
Spelende kinderen in Sumatra
Zie de orang-oetans op Sumatra
Zie de orang-oetans op Sumatra
Rafting op Bali
Rafting op Bali
Zonsondergang over de rijstvelden op Bali
Zonsondergang over de rijstvelden op Bali
zonsondergang op Bali
zonsondergang op Bali

Familierondreis Avontuurlijk Sumatra & Bali

Privéreis | 17 dagen v.a.
2502i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
25-01-2025
Reisduur
17dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Indonesië > Familiereizen Indonesië > Familierondreis Avontuurlijk Sumatra & Bali
Leuk voor het hele gezin, kids (vanaf 7+ jaar) én ouders!
Rustig reistempo, afwisseling van activiteit, rust en vrije tijd
Bezoek aan de orang-oetans op Sumatra
Verblijf in het kunstenaarsdorpje Ubud op Bali
Heerlijk strandverblijf in Sanur, zuidkust Bali

Op bezoek bij Moeder Natuur, overnachten in de jungle, aapjes kijken en cultuur snuiven op het eiland van de Goden.

Op het grote eiland Sumatra met de geurende tropische regenwouden, ervaar je de natuur op z’n puurst. Er zijn maar weinige plekken op onze aardbol waar je oog in oog kunt komen te staan met orang-oetans in het wild, maar tijdens het verblijf in de jungle van het Gunung Leuser Nationaal Park is dat mogelijk! En hebben jullie wel eens met z’n allen ‘getubed’? Een super relaxte activiteit op het water, pret verzekerd, helemaal wanneer je onderweg kunt douchen onder een waterval en er een picknicklunch wordt geserveerd aan de oevers van de rivier. Van het groene Sumatra vliegen jullie naar het magnifieke godeneiland, Bali. In het kunstenaarsdorp Ubud kan iedereen zijn hart ophalen aan de vele leuke excursiemogelijkheden die er worden geboden, maar ook lekker slenteren zonder plan is in Ubud een prima tijdsbesteding! De reis eindigt in de populaire badplaats Sanur, waar jullie volop verder vakantie kunnen vieren in de traditionele zon-, zee- en strandplezier traditie.

"Er wordt vaak beweerd: als de kinderen het maar leuk hebben, dan zijn de ouders al tevreden. Wij zeggen: er bestaat zoiets als een perfect uitgebalanceerde reis waar iedereen in de familie enthousiast van raakt: vaders, moeders, kinderen en – waarom niet – opa's en oma's!"

Esther, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Medan

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam – Medan

Op Schiphol checken jullie de koffers in en stappen jullie met het gezin aan boord van het vliegtuig. Jullie exotische vakantie naar Sumatra en Bali is begonnen! Het is een reis om van te dromen en dat kunnen jullie nog even doen voordat jullie het straks allemaal echt gaan beleven. Jullie komen de volgende dag aan op Sumatra.

DAG
02

Medan

id_al_gids2.jpg
Aankomst Medan
Ontvangst door de Nederlandssprekende gids
Transfer naar het hotel
Vrije dag om in alle rust te acclimatiseren
Overnachting in Medan

Voel de vochtige warmte en ruik de kruidige geuren nadat jullie zijn geland. Welkom in Indonesië! Jullie worden welkom geheten door de Nederlandssprekende gids waarna de transfer naar het hotel volgt. Vandaag kan het hele gezin in wennen aan het klimaat en uitrusten van de vliegreis. Het hotel van verblijf biedt fijne faciliteiten zoals een buitenzwembad met terras waar jullie heerlijk kunnen neerstrijken. Voor een drankje en een hapje hoeven jullie de deur niet uit; in het hotel vinden jullie diverse eet- en drinkgelegenheden, met voor elk wat wils, van pittige lokale gerechten tot en met een onvervalst patatje!

DAG
03

Medan - Tangkahan (ca. 100 km)

Medan Grote Moskee
Stadstour Medan
Vertrek Medan
Start van een jungleavontuur in het Gunung Leuser Nationaal Park
Eerste overnachting in de jungle van Tangkahan

Deze eerste echte reisdag begint met een kennismaking met Medan. Tijdens de stadstour zien jullie de meest markante bezienswaardigheden van Medan en bezoeken jullie onder andere het Maimun-paleis. Daar woont de lokale sultan nog altijd met zijn familie, alsof je in een sprookjesboek bent beland!

Van sprookjesboek gaat het naar het jungleboek wanneer jullie de stadse drukte achter laten en naar het binnenland van Sumatra trekken, de jungle in, voor een belevenis van een heel andere orde. Het is een beetje als kamperen, maar dan anders. Direct bij aankomst voelt het als een avontuur: via een hangbrug bereiken jullie de rustieke lodge. De kamers zijn heel eenvoudig en puur adequaat ingericht, zoals dat past in dit ongerepte natuurgebied, middenin het Gunung Nationaal Park. Verwacht hier geen Wifi of internet, wel de kans om aapjes in de vrije natuur te zien spelen! De schitterende locatie is waar je hier voor komt. Voeg daar de gastvrijheid aan toe van het zeer vriendelijke personeel, plus de ongeëvenaarde ervaring om in de jungle te slapen en de volgende dag op jungleavontuur te gaan; dit alles levert beslist een mooi verhaal op!

DAG
04

Tangkahan

id_sum_tubentangkahan.jpg
Tuben op de rivier
Picknicklunch aan het water
Bezoek aan een traditioneel dorp
Tweede overnachting in de jungle van Tangkahan

Na een uitgebreid ontbijt (zowel Indonesisch als Westers) wandelen jullie naar de rivier waar een erg leuke activiteit begint: tuben. Een populaire waterrecreatie waarbij je je in een grote band mee laat voeren op de stroom. Na een instructie kan de pret beginnen en gaan jullie relaxt tuben over de rivier, onder begeleiding. De stroming voert jullie langs de jungle waar jullie vogels, apen, vlinders en buffels zien en zullen genieten van de prachtige natuur die aan jullie voorbij glijdt. Bij de Buluh-waterval maken jullie een stop en kunnen jullie een duik nemen in het verfrissende water. Voor een picknicklunch wordt gezorgd; het lijkt hier wel extra goed te smaken, zo in de vrije natuur, aan de oevers van de rivier. Ook is er hier wat tijd om even lekker in de zon te liggen.

Jullie varen nog een stukje verder en stappen uit bij een traditioneel dorp. Daar kunnen jullie kennis maken met de lokale gemeenschap. Indien de school is geopend, is het mogelijk een kijkje te nemen in een klas van kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Wat een verschil met thuis! Na een dag vol ontspannen vertier voelt het als thuiskomen in de knusse lodge, waar de geluiden van de jungle jullie ’s avonds in slaap sussen.

DAG
05

Tangkahan – Bukit Lawang (ca. 90 km)

Sumatra Rijstveld
Vertrek Tangkahan
Avontuurlijke rit per oude jeep van Tangkahan naar Bukit Lawang
Eerste overnachting in Bukit Lawang

Vandaag gaat het avontuur verder en reizen jullie per oude jeep door de binnenlanden van Sumatra. Onderweg passeren jullie rubber- en palmolieplantages, onderbroken door traditionele dorpjes met karakteristieke huisjes. In de middag arriveren jullie in Bukit Lawang, gelegen in het regenwoud van het Gunung Leuser Nationaal Park. Het is één van de weinige bossen ter wereld waar de met uitsterven bedreigde orang-oetans nog in het wild leven. Jullie verblijven hier twee nachten.

DAG
06

Bukit Lawang / Gunung Leuser Orang-Oetan Reservaat

ID_AL_Sumatra_Orang_oetan_145557499
Orang-oetans spotten in het Gunung Leuser regenwoud
Met de becak door het platteland
Tweede overnachting in Bukit Lawang

Hopen jullie op een ontmoeting met een wilde orang-oetan in het Gunung Leuser-park? Vandaag kunnen jullie op zoek gaan naar de zeldzame orang-oetans van Sumatra, die helaas met uitsterven worden bedreigd. Samen met een ranger maken jullie een wandeling door het Leuser-regenwoud. De orang-oetans die hier wonen hebben eerst een periode doorgebracht in het orang-oetan-rehabilitatiecentrum, dat verweesde en uit gevangenschap bevrijde dieren opvangt en herintroduceerde in de natuur. Alle orang-oetans leven nu weer zelfstandig, maar de band tussen mens en dier is gebleven.

Vergeet tijdens de zoektocht niet om ook te genieten van het schitterende regenwoud waar jullie doorheen wandelen! Hier leven 3500 verschillende plantensoorten, ongeveer 120 boomsoorten en grote aantallen vogelsoorten, reptielen en zoogdieren – waaronder diverse andere apensoorten, zoals de gibbon. Het is een geweldige ervaring om hier rond te lopen. De duur van de trekking is ongeveer 3 uur.

’s Middags gaan jullie met een heuse ‘becak’, een gemotoriseerde fietstaxi, op verkenning door de landelijke omgeving. Een prachtig panorama van rijstvelden, palmbossen en plantages, met hier en daar een gemoedelijk dorpje. Onderweg worden verschillende stops gemaakt en leren jullie iets over de traditionele productiemethodes van de boeren hier op het platteland. Een versnapering hoort erbij: bij ons liggen de kokosnoten in het schap in de supermarkt, hier vallen ze uit de boom! Proef eens écht vers kokoswater; laat het jullie smaken!

DAG
07

Bukit Lawang - Medan (ca. 90 km)

Medan
Vertrek Bukit Lawang
Transfer naar Medan
Overnachting in Medan

Jullie reizen terug naar Medan, waar jullie nog een nacht verblijven voordat jullie naar Bali vertrekken. Jullie verblijven wederom in een heerlijk hotel, met alles bij de hand voor een comfortabel verblijf. Geniet in alle rust na van het Sumatra-avontuur, een ervaring om nooit te vergeten.

DAG
08

Medan – Denpasar – Ubud (Bali)

id_al_ubud3.jpg
Vlucht van Medan naar Bali
Transfer van Denpasar naar Ubud via handnijverheidsdorpjes
Eerste overnachting in Ubud

Vandaag worden jullie opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht. Vanuit Medan vertrekken jullie per vliegtuig naar het godeneiland van Indonesië, Bali.

Bij aankomst zal een lokale gids jullie welkom heten en naar Ubud brengen, hét kunstenaarsdorp van Bali. Onderweg is al duidelijk te zien dat Bali een heel andere cultuur kent dan Sumatra. Jullie rijden door dorpjes waar ambachtslieden de traditionele handnijverheid in ere houden. Het kunstenaarsdorpje Celuk staat bekend om zijn zilverwerk; in Lod Tunduh is schilderkunst de specialiteit en in het plaatsje Mas zijn de lokale kunstenaars zeer bedreven in het houtsnijwerk. In het gemoedelijke dorpje Batuan zijn originele Balinese huizen te bewonderen, die grotendeels van natuurmaterialen zijn gebouwd.

DAG
09

Ubud

id_al_ubud.jpg
Heerlijke vrije dagen in Ubud
Keuze uit optionele excursies
Tweede overnachting in Ubud

Ubud is onmiskenbaar de belangrijkste trekpleister van de regio: ondanks dat Ubud inmiddels een stuk drukker is geworden blijft het één van de leukste plaatsjes op Bali. In de straatjes vol kleine galerieën, winkels en restaurantjes kunnen jullie uren rondlopen. Net buiten het centrum van Ubud ligt jullie volgende logeeradres, een wel heel leuke accommodatie, middenin de ‘sawah’, rijstvelden, zeer Instagram-waardig!

DAG
10

Ubud

id_exd_ubud_rafting_alg.jpg
Heerlijke vrije dagen in Ubud
Keuze uit optionele excursies
Derde overnachting in Ubud

Jullie hebben drie volle vrije dagen in Ubud die jullie geheel naar eigen wens kunnen invullen. Jullie kiezen om deel te nemen aan één van de leuke (optionele) excursies rondom Ubud.

Zo kunnen jullie gaan mountainbiken, waarbij je met een minibusje naar het beginpunt op de Batur Vulkaan wordt gebracht en samen met een professionele fietsgids langzaam naar beneden rijdt. Het is een tocht van ruim 26 km, maar omdat je afdaalt is het uitstekend te doen. Onderweg zien je kleine dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en tempels, waarbij de gids je van alles vertelt over wat je ziet.

Ook is het wellicht een leuk idee om te gaan raften op de Ayung Rivier, één van de populairste excursies op Bali. De rivier gaat dwars door het groene binnenland en is een geweldige ervaring voor jong en oud.

DAG
11

Ubud

Rijstterrassen Ubud
Heerlijke vrije dagen in Ubud
Keuze uit optionele excursies
Vierde overnachting in Ubud

De laatste vrije dag in Ubud. Er zijn genoeg excursies die jullie kunnen maken in Ubud en omgeving, dus jullie hoeven je niet te vervelen. Voor wie van wandelen houdt is het wellicht leuk om nog een begeleide wandeling te maken in de omgeving van Ubud. Geniet hierbij van de prachtige rijstterrassen en maak kennis met de tradities van de lokale bevolking.

Uiteraard kunnen jullie ook gewoon genieten van de comfortabele accommodatie en het vriendelijke Ubud met zijn authentieke karakter. Wandel nog door de gezellige straatjes, leuke marktjes en bewonder de vele kunstenaars die hier nog steeds hun werk langs de straat uitvoeren. De Ubud Art Market is een goede plek om te winkelen en alvast wat souveniers in te slaan.

DAG
12

Ubud - Mengwi - Tanah Lot - Sanur (ca. 70 km)

id_al_ubud.jpg
Vertrek Ubud
Bezoek aan Monkey Forest
Transfer van Ubud naar Sanur via Mengwi en Tanah Lot
Eerste overnachting in de populaire badplaats Sanur

Na het ontbijt worden jullie door de gids opgehaald en begint het laatste traject van de reis met een leuke excursie naar Monkey Forest. Indien jullie de primaten van Sumatra hebben gemist, biedt dit prachtige natuurreservaat, net buiten Ubud gelegen, alle gelegenheid om nog eens oog in oog te komen staan met een aap, want in het Monkey Forest leven meer dan 700 apen. Op Bali wordt geloofd dat de apen het gebied en de drie hindoetempels - Pura Dalem Agung, Pura Beji en Pura Prajapati - tegen boze geesten beschermen. In het park is het wel oppassen geblazen. De aapjes zijn naast kleine hartendieven ook zeer bedreven in het stelen van camera's of zonnebrillen! In het Monkey Forest kunnen jullie naast de aapjes tevens mooie oude tempels en het bos met vele boomsoorten bewonderen.

Dan reizen jullie verder zuidwaarts, op weg naar de badplaats Sanur, met onderweg een bezoek aan twee van de belangrijkste tempelcomplexen van Bali. De Pura Taman Ayun tempel bij het plaatsje Mengwi, is een absolute Must See. De tempels en de omgeving zijn zo fraai dat het ook voor kinderen (en cultuurbarbaren) een welkom intermezzo is. Net als de bijzondere Tanah Lot, de bekendste en misschien wel mooiste tempel van Bali. Deze watertempel is bijzonder door haar magisch mooie ligging in een schitterend park tussen de rotsen, in zee.

In de middag arriveren jullie aan de zuidkust van Bali waar jullie een aantal heerlijk ontspannen dagen wachten aan het gezellige strand van Sanur. Het verblijf is in een fijn hotel met zwembad, op loopafstand van vele winkeltjes, restaurants en cafeetjes. In de loop van de vooravond (of de volgende ochtend) maken jullie kennis met onze plaatselijke vertegenwoordigster, die jullie uitnodigt voor een informatiebijeenkomst om jullie wegwijs te maken in de omgeving, en volledig tot jullie dienst staat tijdens jullie verblijf.

DAG
13

Sanur

Sanur Beach strand
Vrije dag in Sanur
Tweede overnachting in Sanur

De komende dagen hebben jullie volop de gelegenheid om te genieten op het vriendelijke eiland Bali. Jullie hebben alle tijd voor zon-, zee- en strandplezier, maar jullie hebben op deze vrije dagen ook de mogelijkheid allerlei optionele excursies en activiteiten te ondernemen, indien gewenst.

Het is ook mogelijk om het hotel in Sanur te upgraden naar één van onze luxere hotels op Bali. Zo kunnen jullie o.a. verblijven in het Segara Village in Sanur. Zie voor meer informatie over de hotels en toeslagen het kopje 'verlengen/vervangen'.

DAG
14

Sanur

Berg Sanur Indonesië
Heerlijke vrije dag
Veel excursiemogelijkheden

Ook vandaag staat u voor de keuze tussen heerlijk genieten aan het zwembad van uw hotel of het prachtige strand of een leuke excursie. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld snorkelen en ontdek de prachtige onderwaterwereld. Wie weet ziet u wel een manta rog?’

DAG
15

Sanur

Heerlijke vrije dag
Genieten van zon, zee en strand!

Voor vandaag raden we u aan om een auto met chauffeur te huren. U kunt dan de prachtige omgeving van Sanur bekijken. Een aanrader is de Pura Blanjong tempel. Deze fotogenieke tempel huisvest Bali's oudste artefact, een pilaar met inscriptie van de Javaanse koning. U kunt deze tempel ook te voet bereiken, vanuit Sanur is het 20 minuten lopen. Liever een ontspannen dag? Dat kan natuurlijk ook. Op uw handdoek bij het zwembad of op het strand is het heerlijk toeven.

DAG
16

Sanur - Denpasar - Amsterdam

Sanur strand, Bali
Verlengingsmogelijkheden
Transfer naar de luchthaven
Vlucht Denpasar – Amsterdam

Vandaag eindigt deze fantastische reis over de eilanden Sumatra en Bali. Jullie worden opgehaald voor de vlucht naar Amsterdam.

DAG
17

Aankomst Amsterdam

Aankomst terugvlucht
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
17 dagen Familierondreis Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Binnenlandse vlucht Medan – Denpasar
20 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht
Rondreis per comfortabele airco auto/minivan met privé chauffeur
Nederlands- óf Engelssprekende gids op Sumatra
Nederlandssprekende gids op Bali (Nederlands- óf Engelssprekend in de drukke maanden)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Verblijf in een prachtige maar eenvoudige jungle lodge in Tangkahan
Iedere dag ontbijt
Stadstour Medan
Excursie ‘tuben’ over de rivier, inclusief picknick lunch
Excursie orang-oetans spotten in Gunung Leuser regenwoud
Logeren in het centrum van het gezellige kunstenaarsdorpje Ubud
Excursietransfer van Ubud naar Sanur, met onderweg bezoek aan o.a. Monkey Forest en Tanah Lot
Heerlijke stranddagen in een gezellig resort in Sanur op Bali
Entreegelden volgens beschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging op Bali

Exclusief

Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Toeristenbelasting 150.000 IDR (ca. € 9 ,-) per persoon bij aankomst in Bali
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
17 dagen Familierondreis Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Medan

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam – Medan

Op Schiphol checken jullie de koffers in en stappen jullie met het gezin aan boord van het vliegtuig. Jullie exotische vakantie naar Sumatra en Bali is begonnen! Het is een reis om van te dromen en dat kunnen jullie nog even doen voordat jullie het straks allemaal echt gaan beleven. Jullie komen de volgende dag aan op Sumatra.

DAG
02

Medan

id_al_gids2.jpg
Aankomst Medan
Ontvangst door de Nederlandssprekende gids
Transfer naar het hotel
Vrije dag om in alle rust te acclimatiseren
Overnachting in Medan

Voel de vochtige warmte en ruik de kruidige geuren nadat jullie zijn geland. Welkom in Indonesië! Jullie worden welkom geheten door de Nederlandssprekende gids waarna de transfer naar het hotel volgt. Vandaag kan het hele gezin in wennen aan het klimaat en uitrusten van de vliegreis. Het hotel van verblijf biedt fijne faciliteiten zoals een buitenzwembad met terras waar jullie heerlijk kunnen neerstrijken. Voor een drankje en een hapje hoeven jullie de deur niet uit; in het hotel vinden jullie diverse eet- en drinkgelegenheden, met voor elk wat wils, van pittige lokale gerechten tot en met een onvervalst patatje!

Goed om te weten

Op Sumatra reizen jullie met een deskundige Nederlands- of Engelssprekende gids die ervoor zorgt dat jullie alle plaatsen en bezienswaardigheden bezoeken. Hij/zij zal ook de entreegelden voor jullie regelen.

Goed om te weten

Tijdens deze reis verblijven jullie in familievriendelijke hotels, op een speciale familiekamer of in aanliggende kamers.

DAG
03

Medan - Tangkahan (ca. 100 km)

Medan Grote Moskee
Stadstour Medan
Vertrek Medan
Start van een jungleavontuur in het Gunung Leuser Nationaal Park
Eerste overnachting in de jungle van Tangkahan

Deze eerste echte reisdag begint met een kennismaking met Medan. Tijdens de stadstour zien jullie de meest markante bezienswaardigheden van Medan en bezoeken jullie onder andere het Maimun-paleis. Daar woont de lokale sultan nog altijd met zijn familie, alsof je in een sprookjesboek bent beland!

Van sprookjesboek gaat het naar het jungleboek wanneer jullie de stadse drukte achter laten en naar het binnenland van Sumatra trekken, de jungle in, voor een belevenis van een heel andere orde. Het is een beetje als kamperen, maar dan anders. Direct bij aankomst voelt het als een avontuur: via een hangbrug bereiken jullie de rustieke lodge. De kamers zijn heel eenvoudig en puur adequaat ingericht, zoals dat past in dit ongerepte natuurgebied, middenin het Gunung Nationaal Park. Verwacht hier geen Wifi of internet, wel de kans om aapjes in de vrije natuur te zien spelen! De schitterende locatie is waar je hier voor komt. Voeg daar de gastvrijheid aan toe van het zeer vriendelijke personeel, plus de ongeëvenaarde ervaring om in de jungle te slapen en de volgende dag op jungleavontuur te gaan; dit alles levert beslist een mooi verhaal op!

DAG
04

Tangkahan

id_sum_tubentangkahan.jpg
Tuben op de rivier
Picknicklunch aan het water
Bezoek aan een traditioneel dorp
Tweede overnachting in de jungle van Tangkahan

Na een uitgebreid ontbijt (zowel Indonesisch als Westers) wandelen jullie naar de rivier waar een erg leuke activiteit begint: tuben. Een populaire waterrecreatie waarbij je je in een grote band mee laat voeren op de stroom. Na een instructie kan de pret beginnen en gaan jullie relaxt tuben over de rivier, onder begeleiding. De stroming voert jullie langs de jungle waar jullie vogels, apen, vlinders en buffels zien en zullen genieten van de prachtige natuur die aan jullie voorbij glijdt. Bij de Buluh-waterval maken jullie een stop en kunnen jullie een duik nemen in het verfrissende water. Voor een picknicklunch wordt gezorgd; het lijkt hier wel extra goed te smaken, zo in de vrije natuur, aan de oevers van de rivier. Ook is er hier wat tijd om even lekker in de zon te liggen.

Jullie varen nog een stukje verder en stappen uit bij een traditioneel dorp. Daar kunnen jullie kennis maken met de lokale gemeenschap. Indien de school is geopend, is het mogelijk een kijkje te nemen in een klas van kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Wat een verschil met thuis! Na een dag vol ontspannen vertier voelt het als thuiskomen in de knusse lodge, waar de geluiden van de jungle jullie ’s avonds in slaap sussen.

DAG
05

Tangkahan – Bukit Lawang (ca. 90 km)

Sumatra Rijstveld
Vertrek Tangkahan
Avontuurlijke rit per oude jeep van Tangkahan naar Bukit Lawang
Eerste overnachting in Bukit Lawang

Vandaag gaat het avontuur verder en reizen jullie per oude jeep door de binnenlanden van Sumatra. Onderweg passeren jullie rubber- en palmolieplantages, onderbroken door traditionele dorpjes met karakteristieke huisjes. In de middag arriveren jullie in Bukit Lawang, gelegen in het regenwoud van het Gunung Leuser Nationaal Park. Het is één van de weinige bossen ter wereld waar de met uitsterven bedreigde orang-oetans nog in het wild leven. Jullie verblijven hier twee nachten.

DAG
06

Bukit Lawang / Gunung Leuser Orang-Oetan Reservaat

ID_AL_Sumatra_Orang_oetan_145557499
Orang-oetans spotten in het Gunung Leuser regenwoud
Met de becak door het platteland
Tweede overnachting in Bukit Lawang

Hopen jullie op een ontmoeting met een wilde orang-oetan in het Gunung Leuser-park? Vandaag kunnen jullie op zoek gaan naar de zeldzame orang-oetans van Sumatra, die helaas met uitsterven worden bedreigd. Samen met een ranger maken jullie een wandeling door het Leuser-regenwoud. De orang-oetans die hier wonen hebben eerst een periode doorgebracht in het orang-oetan-rehabilitatiecentrum, dat verweesde en uit gevangenschap bevrijde dieren opvangt en herintroduceerde in de natuur. Alle orang-oetans leven nu weer zelfstandig, maar de band tussen mens en dier is gebleven.

Vergeet tijdens de zoektocht niet om ook te genieten van het schitterende regenwoud waar jullie doorheen wandelen! Hier leven 3500 verschillende plantensoorten, ongeveer 120 boomsoorten en grote aantallen vogelsoorten, reptielen en zoogdieren – waaronder diverse andere apensoorten, zoals de gibbon. Het is een geweldige ervaring om hier rond te lopen. De duur van de trekking is ongeveer 3 uur.

’s Middags gaan jullie met een heuse ‘becak’, een gemotoriseerde fietstaxi, op verkenning door de landelijke omgeving. Een prachtig panorama van rijstvelden, palmbossen en plantages, met hier en daar een gemoedelijk dorpje. Onderweg worden verschillende stops gemaakt en leren jullie iets over de traditionele productiemethodes van de boeren hier op het platteland. Een versnapering hoort erbij: bij ons liggen de kokosnoten in het schap in de supermarkt, hier vallen ze uit de boom! Proef eens écht vers kokoswater; laat het jullie smaken!

Goed om te weten

De orang-oetans leven vrij in het park. Wij kunnen helaas geen garantie geven dat zij zich tijdens jullie bezoek aan de voederplaats of tijdens de trekking laten zien. De wandeling met een ranger door het park vergroot de kans op het zien van orang-oetans.

DAG
07

Bukit Lawang - Medan (ca. 90 km)

Medan
Vertrek Bukit Lawang
Transfer naar Medan
Overnachting in Medan

Jullie reizen terug naar Medan, waar jullie nog een nacht verblijven voordat jullie naar Bali vertrekken. Jullie verblijven wederom in een heerlijk hotel, met alles bij de hand voor een comfortabel verblijf. Geniet in alle rust na van het Sumatra-avontuur, een ervaring om nooit te vergeten.

DAG
08

Medan – Denpasar – Ubud (Bali)

id_al_ubud3.jpg
Vlucht van Medan naar Bali
Transfer van Denpasar naar Ubud via handnijverheidsdorpjes
Eerste overnachting in Ubud

Vandaag worden jullie opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht. Vanuit Medan vertrekken jullie per vliegtuig naar het godeneiland van Indonesië, Bali.

Bij aankomst zal een lokale gids jullie welkom heten en naar Ubud brengen, hét kunstenaarsdorp van Bali. Onderweg is al duidelijk te zien dat Bali een heel andere cultuur kent dan Sumatra. Jullie rijden door dorpjes waar ambachtslieden de traditionele handnijverheid in ere houden. Het kunstenaarsdorpje Celuk staat bekend om zijn zilverwerk; in Lod Tunduh is schilderkunst de specialiteit en in het plaatsje Mas zijn de lokale kunstenaars zeer bedreven in het houtsnijwerk. In het gemoedelijke dorpje Batuan zijn originele Balinese huizen te bewonderen, die grotendeels van natuurmaterialen zijn gebouwd.

DAG
09

Ubud

id_al_ubud.jpg
Heerlijke vrije dagen in Ubud
Keuze uit optionele excursies
Tweede overnachting in Ubud

Ubud is onmiskenbaar de belangrijkste trekpleister van de regio: ondanks dat Ubud inmiddels een stuk drukker is geworden blijft het één van de leukste plaatsjes op Bali. In de straatjes vol kleine galerieën, winkels en restaurantjes kunnen jullie uren rondlopen. Net buiten het centrum van Ubud ligt jullie volgende logeeradres, een wel heel leuke accommodatie, middenin de ‘sawah’, rijstvelden, zeer Instagram-waardig!

Weetje

’s Avonds is het leuk om in één van de vele restaurantjes te gaan eten of misschien een drankje te drinken in één van de cafés waar vaak live muziek is.

DAG
10

Ubud

id_exd_ubud_rafting_alg.jpg
Heerlijke vrije dagen in Ubud
Keuze uit optionele excursies
Derde overnachting in Ubud

Jullie hebben drie volle vrije dagen in Ubud die jullie geheel naar eigen wens kunnen invullen. Jullie kiezen om deel te nemen aan één van de leuke (optionele) excursies rondom Ubud.

Zo kunnen jullie gaan mountainbiken, waarbij je met een minibusje naar het beginpunt op de Batur Vulkaan wordt gebracht en samen met een professionele fietsgids langzaam naar beneden rijdt. Het is een tocht van ruim 26 km, maar omdat je afdaalt is het uitstekend te doen. Onderweg zien je kleine dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en tempels, waarbij de gids je van alles vertelt over wat je ziet.

Ook is het wellicht een leuk idee om te gaan raften op de Ayung Rivier, één van de populairste excursies op Bali. De rivier gaat dwars door het groene binnenland en is een geweldige ervaring voor jong en oud.

DAG
11

Ubud

Rijstterrassen Ubud
Heerlijke vrije dagen in Ubud
Keuze uit optionele excursies
Vierde overnachting in Ubud

De laatste vrije dag in Ubud. Er zijn genoeg excursies die jullie kunnen maken in Ubud en omgeving, dus jullie hoeven je niet te vervelen. Voor wie van wandelen houdt is het wellicht leuk om nog een begeleide wandeling te maken in de omgeving van Ubud. Geniet hierbij van de prachtige rijstterrassen en maak kennis met de tradities van de lokale bevolking.

Uiteraard kunnen jullie ook gewoon genieten van de comfortabele accommodatie en het vriendelijke Ubud met zijn authentieke karakter. Wandel nog door de gezellige straatjes, leuke marktjes en bewonder de vele kunstenaars die hier nog steeds hun werk langs de straat uitvoeren. De Ubud Art Market is een goede plek om te winkelen en alvast wat souveniers in te slaan.

Weetje

’s Avonds kunnen jullie een traditionele dansvoorstelling bij wonen. Deze vinden iedere avond plaats op een bijzondere locatie in de stad. Het schema en de locatie van die dag kunnen jullie krijgen bij het Ubud informatiecentrum.

DAG
12

Ubud - Mengwi - Tanah Lot - Sanur (ca. 70 km)

id_al_ubud.jpg
Vertrek Ubud
Bezoek aan Monkey Forest
Transfer van Ubud naar Sanur via Mengwi en Tanah Lot
Eerste overnachting in de populaire badplaats Sanur

Na het ontbijt worden jullie door de gids opgehaald en begint het laatste traject van de reis met een leuke excursie naar Monkey Forest. Indien jullie de primaten van Sumatra hebben gemist, biedt dit prachtige natuurreservaat, net buiten Ubud gelegen, alle gelegenheid om nog eens oog in oog te komen staan met een aap, want in het Monkey Forest leven meer dan 700 apen. Op Bali wordt geloofd dat de apen het gebied en de drie hindoetempels - Pura Dalem Agung, Pura Beji en Pura Prajapati - tegen boze geesten beschermen. In het park is het wel oppassen geblazen. De aapjes zijn naast kleine hartendieven ook zeer bedreven in het stelen van camera's of zonnebrillen! In het Monkey Forest kunnen jullie naast de aapjes tevens mooie oude tempels en het bos met vele boomsoorten bewonderen.

Dan reizen jullie verder zuidwaarts, op weg naar de badplaats Sanur, met onderweg een bezoek aan twee van de belangrijkste tempelcomplexen van Bali. De Pura Taman Ayun tempel bij het plaatsje Mengwi, is een absolute Must See. De tempels en de omgeving zijn zo fraai dat het ook voor kinderen (en cultuurbarbaren) een welkom intermezzo is. Net als de bijzondere Tanah Lot, de bekendste en misschien wel mooiste tempel van Bali. Deze watertempel is bijzonder door haar magisch mooie ligging in een schitterend park tussen de rotsen, in zee.

In de middag arriveren jullie aan de zuidkust van Bali waar jullie een aantal heerlijk ontspannen dagen wachten aan het gezellige strand van Sanur. Het verblijf is in een fijn hotel met zwembad, op loopafstand van vele winkeltjes, restaurants en cafeetjes. In de loop van de vooravond (of de volgende ochtend) maken jullie kennis met onze plaatselijke vertegenwoordigster, die jullie uitnodigt voor een informatiebijeenkomst om jullie wegwijs te maken in de omgeving, en volledig tot jullie dienst staat tijdens jullie verblijf.

DAG
13

Sanur

Sanur Beach strand
Vrije dag in Sanur
Tweede overnachting in Sanur

De komende dagen hebben jullie volop de gelegenheid om te genieten op het vriendelijke eiland Bali. Jullie hebben alle tijd voor zon-, zee- en strandplezier, maar jullie hebben op deze vrije dagen ook de mogelijkheid allerlei optionele excursies en activiteiten te ondernemen, indien gewenst.

Het is ook mogelijk om het hotel in Sanur te upgraden naar één van onze luxere hotels op Bali. Zo kunnen jullie o.a. verblijven in het Segara Village in Sanur. Zie voor meer informatie over de hotels en toeslagen het kopje 'verlengen/vervangen'.

DAG
14

Sanur

Berg Sanur Indonesië
Heerlijke vrije dag
Veel excursiemogelijkheden

Ook vandaag staat u voor de keuze tussen heerlijk genieten aan het zwembad van uw hotel of het prachtige strand of een leuke excursie. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld snorkelen en ontdek de prachtige onderwaterwereld. Wie weet ziet u wel een manta rog?’

DAG
15

Sanur

Heerlijke vrije dag
Genieten van zon, zee en strand!

Voor vandaag raden we u aan om een auto met chauffeur te huren. U kunt dan de prachtige omgeving van Sanur bekijken. Een aanrader is de Pura Blanjong tempel. Deze fotogenieke tempel huisvest Bali's oudste artefact, een pilaar met inscriptie van de Javaanse koning. U kunt deze tempel ook te voet bereiken, vanuit Sanur is het 20 minuten lopen. Liever een ontspannen dag? Dat kan natuurlijk ook. Op uw handdoek bij het zwembad of op het strand is het heerlijk toeven.

DAG
16

Sanur - Denpasar - Amsterdam

Sanur strand, Bali
Verlengingsmogelijkheden
Transfer naar de luchthaven
Vlucht Denpasar – Amsterdam

Vandaag eindigt deze fantastische reis over de eilanden Sumatra en Bali. Jullie worden opgehaald voor de vlucht naar Amsterdam.

DAG
17

Aankomst Amsterdam

Aankomst terugvlucht
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
0 optie
Open+
17 dagen Familierondreis Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet je een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat je inzicht krijgt in wat voor soort hotels je tijdens de rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat je in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Medan
12
Le Polonia
Drieenhalve ster
 • id_medan_polonia_zw.jpg
 • id_medan_polonia_ex.jpg
 • id_medan_polonia_ka.jpg
 • id_medan_polonia_bar.jpg
 • id_medan_polonia_fit.jpg
Hotel Polonia Medan is een gezinsvriendelijk hotel in de buurt van de Gunung Timur Temple en de Shri Mariamman Temple. Er is gratis WiFi aanwezig en u kunt heerlijk ontspannen in het zwembad, de fitness en/of de wellness (tegen betaling).Hotel Polonia Medan ligt op slechts 5 minuten lopen van het winkelcentrum Sun Plaza Medan Mall. De internationale luchthaven Kuala Namu ligt op 45 minuten rijden. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, zwembad, biljarttafel, fitnesscentrum en u kunt er genieten van diverse massages (tegen een toeslag). Ook zijn er kinderactiviteiten aanwezig. Tegen een toeslag is er ook vervoer van/naar de luchthaven mogelijk. Het Mandarin Restaurant is gespecialiseerd in Chinese gerechten en hotpots (Chinese fondue). Tevens is er de Intan Coffee Shop, waar u heerlijk kunt genieten van een kop koffie of thee. De kamers beschikken allen over airco, gratis WiFi, kluisje, LCD-TV en uitzicht op de stad. Tevens heeft u een eigen badkamer met haardroger en slippers.Wij bieden de volgende kamertypes aan:

Superiorkamer
Deze superiorkamer is ca. 25m2 groot en geschikt voor maximaal 2 personen. In de kamer zijn handdoeken, een haardroger, slippers en toiletartikelen aanwezig. Er is een flatscreen televisie aanwezig, airconditioning en een kluisje voor uw waardevolle spullen. De badkamer bevat een douche of bad en een toilet. De kamer is van alle gemakken voorzien, zo is er ook een waterkoker, zithoek en strijkvoorzieningen aanwezig.

Superior familiekamer
Deze superior familiekamer is ca. 29m2 groot en geschikt voor maximaal 3 personen. In de kamer zijn handdoeken, een haardroger, slippers en toiletartikelen aanwezig. Er is een flatscreen televisie aanwezig, airconditioning en een kluisje voor uw waardevolle spullen. De badkamer bevat een douche of bad en een toilet. De kamer is van alle gemakken voorzien, zo is er ook een waterkoker, zithoek en strijkvoorzieningen aanwezig.
Meer info >
Emerald Garden International
Drieenhalve ster
 • id_ac_emeraldka3.jpg
 • id_ac_emeraldre.jpg
 • id_ac_emeraldov.jpg
 • id_ac_emeraldov2.jpg
 • id_ac_emeraldba2.jpg
 • id_ac_emeraldba.jpg
 • id_ac_emeraldka.jpg
 • id_ac_emeraldka2.jpg
Het Emerald Garden International Hotel is een fijn hotel in een gezinsvriendelijke omgeving. Het Emerald Garden International Hotel ligt in het centrum van Medan, op korte afstand van diverse bezienswaardigheden en winkelmogelijkheden. Het hotel beschikt over een receptie, gratis WiFi, twee restaurants met Indonesische en internationale gerechten, bar en sauna. Tevens kunt u een duik nemen in het grote buitenzwembad. Er is een fitness, sauna en spa aanwezig (tegen betaling). Ook kunt u gebruik maken van een airportshuttle, bagageopslag, wasservice en roomservice. De receptie is 24 uur per dag geopend. Er is een tafeltennistafel, een tennisbaan en karaoke aanwezig. In de kamer zijn handdoeken, een haardroger, slippers en toiletartikelen aanwezig. Er is een flatscreen televisie aanwezig, airconditioning en een minibar. De badkamer bevat een douche of bad en een toilet. De kamer is van alle gemakken voorzien, zo is er ook een waterkoker, zithoek en koelkastje aanwezig.
Meer info >
Tangkahan
Mega Inn
Tweëenhalve ster
 • kamer Mega Inn
 • Mega Inn
 • kamer Mega Inn
 • kamer Mega Inn
 • kamer Mega Inn
 • kamer Mega Inn
Verscholen in het regenwoud, treft u deze eenvoudige, maar liefelijke accommodatie aan. Mega Inn is gelegen in een weinig bezocht deel van het Gunung Leuser National Park. Via een hangbrug over de rivier bereikt u de rustieke lodge.

Mega Inn beschikt over een restaurant waar u zowel Indonesisch als Westers kunt ontbijten. Vanuit de accommodatie zijn er verschillende leuke activiteiten of excursies te ondernemen. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en gaat graag met u mee als begeleiding op excursie. ’s Avonds treedt het personeel vaak op in de bar van het verblijf.

U slaapt midden in de jungle. Er is geen Wi-Fi, maar er is wel een kans om de aapjes voorbij te zien slingeren. In de kamers zijn eenvoudig ingericht met een bed en een kastje. De mogelijkheid is er om een extra bed bij te zetten. Elk bed is voorzien van een klamboe. Mega Inn beschikt uitsluitend over koud water en een mandibak. Het toilet moet worden doorgespoeld met een bakje water. De huisjes hebben een eigen veranda met een zitje voor de deur en sommige met als extra een hangmat.
Meer info >
Bukit Lawang
Ecolodge Bukit Lawang
Tweëenhalve ster
 • Bukit Lawang-Bukit Lawang Cottages
 • ecolodge bukit lawang.jpg
 • Bukit Lawang-Bukit Lawang Cottages
 • Bukit Lawang-Bukit Lawang Cottages
Gelegen aan de Bohorok rivier ligt deze eco-cottage direct aan de rand van het regenwoud, het domein van de Orang oetans. Ecolodge Bukit Lawang heeft een prachtig restaurant dat geheel uit eco-bamboe is gemaakt. Vanwege het open karakter en de ligging aan de rivier is dit een heerlijke plek om te vertoeven. U kunt er prima eten en een drankje doen aan de bar. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes. Er is geen airco, maar iedere kamer heeft een ventilator en een klamboe. In de badkamer heeft u alleen koud water, maar dat is gezien de tropische temperaturen geen groot probleem. Iedere lodge heeft zijn eigen stijl. In de openbare ruimtes kunt u gebruik maken van gratis WiFi.
Meer info >
Ubud
12
Sapulidi Resort Spa & Gallery
Viersterren
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery swimming pool
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery resort 1
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery swimming pool 2
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery kamer 3
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery kamer 2
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery kamer 1
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery restaurant 1
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery restaurant 2
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery spa
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery resort 2
In dit eco boutique resort waant u zich helemaal in het natuurlijke Balinese leven. Het is een rustgevende plek midden in de natuur en even buiten het drukkere centrum van Ubud, waarvan u de faciliteiten op kunt zoeken wanneer u maar wilt. U verblijft in een eigen villa geïnspireerd door de Balinese levensstijl en omgeven door het groen van de rijstvelden en tropische vegetatie.Het resort is gelegen even buiten het centrum van Ubud waardoor u zich in het groen en tussen de iconische rijstvelden bevindt. Het centrum van Ubud en het bekende Monkey Forest bevinden zich op een half uurtje afstand wandelen, maar het resort biedt een gratis shuttle service binnen de Ubud regio waar u op gezette tijden gebruik van kunt maken.Er is een prachtig infinity pool met zonneterras en ligbedden waarbij u uitzicht heeft op de groene rijstvelden. Het Rempah Rempah restaurant biedt, terwijl u wederom geniet van het uitzicht op de traditionele rijstvelden, een combinatie van westerse en lokale gerechten. Door de atmosfeer waant u zich in een Balinees dorp op de hoek van een rijstveld. Het complex heeft uiteraard ook een spa & wellness centrum waarbij de traditionele Balinese massage sterk wordt aangeraden om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. Tot slot is er nog een, zoals de naam van het resort al doet vermoeden, lokale 'art gallery'.Families verblijven bij ons in de 'Deluxe Rice Field View Chalet'
Een ruime, maar liefst 55 m2, villa met een voor Balinese begrippen 'gezegend' uitzicht op de rijstvelden. Het heeft een privéterras waar u heerlijk kunt relaxen en een semi open lucht badkamer met bad. Verder behoren tot de faciliteiten: gratis WiFi, minibar, koelkast, koffie- en thee faciliteiten, klamboe, zitje, flat screen tv, airco, kluis en telefoon.

Er staat een tweepersoonsbed en er kunnen twee eenpersoonsbedden worden bijgeplaatst voor de kinderen zodat u hier met uw familie van 4 personen in één villa kunt verblijven.


Meer info >
Sapulidi Resort Spa & Gallery
Viersterren
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery swimming pool
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery resort 1
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery swimming pool 2
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery kamer 3
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery kamer 2
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery kamer 1
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery restaurant 1
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery restaurant 2
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery spa
 • Sapulidi Resort Spa & Gallery resort 2
In dit eco boutique resort waant u zich helemaal in het natuurlijke Balinese leven. Het is een rustgevende plek midden in de natuur en even buiten het drukkere centrum van Ubud, waarvan u de faciliteiten op kunt zoeken wanneer u maar wilt. U verblijft in een eigen villa geïnspireerd door de Balinese levensstijl en omgeven door het groen van de rijstvelden en tropische vegetatie.Het resort is gelegen even buiten het centrum van Ubud waardoor u zich in het groen en tussen de iconische rijstvelden bevindt. Het centrum van Ubud en het bekende Monkey Forest bevinden zich op een half uurtje afstand wandelen, maar het resort biedt een gratis shuttle service binnen de Ubud regio waar u op gezette tijden gebruik van kunt maken.Er is een prachtig infinity pool met zonneterras en ligbedden waarbij u uitzicht heeft op de groene rijstvelden. Het Rempah Rempah restaurant biedt, terwijl u wederom geniet van het uitzicht op de traditionele rijstvelden, een combinatie van westerse en lokale gerechten. Door de atmosfeer waant u zich in een Balinees dorp op de hoek van een rijstveld. Het complex heeft uiteraard ook een spa & wellness centrum waarbij de traditionele Balinese massage sterk wordt aangeraden om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. Tot slot is er nog een, zoals de naam van het resort al doet vermoeden, lokale 'art gallery'.Families verblijven bij ons in de 'Deluxe Rice Field View Chalet'
Een ruime, maar liefst 55 m2, villa met een voor Balinese begrippen 'gezegend' uitzicht op de rijstvelden. Het heeft een privéterras waar u heerlijk kunt relaxen en een semi open lucht badkamer met bad. Verder behoren tot de faciliteiten: gratis WiFi, minibar, koelkast, koffie- en thee faciliteiten, klamboe, zitje, flat screen tv, airco, kluis en telefoon.

Er staat een tweepersoonsbed en er kunnen twee eenpersoonsbedden worden bijgeplaatst voor de kinderen zodat u hier met uw familie van 4 personen in één villa kunt verblijven.


Meer info >
Sanur
Parigata Resort & Spa
Viersterren
 • Kamer Parigata Resort Sanur Indonesië
 • Restaurant Parigata Resort Sanur Indonesië
 • Kamer Parigata Resort Sanur Indonesië
 • Tuin Parigata Resort Sanur Indonesië
´Parigata` betekent ´bougainville`, en deze zijn overduidelijk in al hun pracht aanwezig in dit heerlijke charmehotel. Dit kleine hotel is dan ook een prachtige plek om vakantie te houden en biedt alle faciliteiten die u mag verwachten van een driesterrenhotel.Het hotel ligt vlakbij het centrum van Sanur en op slechts 100 meter van het strand. Het hotel beschikt over een kleine receptie/lounge, à la carte restaurant met Indonesische en internationale specialiteiten bij het zwembad, piano- en cocktailbar, zwembad met ligbedden en kleine Spa met diverse schoonheidsbehandelingen en massages. Verder heeft het hotel nieuwe Beach Club geopend op nog geen 5 minuten lopen met ligbedden, parasols, gratis WiFi in het gehele hotel en de mogelijkheid tot watersporten.De 45 ruime, frisse en moderne kamers liggen rondom het zwembad. Alle kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, koffie- en theefaciliteiten, badkamer met bad of douche en een balkon of terras met zitje.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
17 dagen Familierondreis Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs
Het is momenteel nog niet mogelijk om extra’s bij te boeken.
17 dagen Familierondreis Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Excursies met kinderen

Bij de excursies op Sumatra is de minimum leeftijd van de kinderen die mee mogen 2 jaar. Bij een aantal excursies op Bali (zoals raften, mountainbiken en quad rijden) geldt een minimum leeftijd van 7 jaar.

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Kinderkorting

De kinderkorting is, indien van toepassing, reeds in de prijs verwerkt.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Indonesië boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Eten en drinken
Lunch : ca. € 5
Diner : tussen de € 7 en € 11
Flesje water : in de bus € 0,30, in de winkel/hotel €0,50 - €1
Flesje fris : €1 - €1,50
Glas wijn : ca. € 5
Glas bier(lokaal) : ca. € 3

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Bijzondere feestdagen

Nyepi Day
Op Bali wordt jaarlijks Nyepi Day (Dag van de Stilte) gevierd. Dit is een Hindoe feestdag en tevens de Balinese opening van het nieuwe jaar. Op deze dag wordt er niet gereisd en niet gewerkt; het is een dag van stilte, vasten en meditatie. Alle winkels, scholen, banken en andere instellingen zijn gesloten en de lichten blijven uit. Het idee achter deze stiltedag is dat boze geesten zullen denken dat Bali onbewoond is en het eiland zullen verlaten. Reizen naar en van het eiland is niet mogelijk op Nyepi dag, de lucht- en zeehavens zijn gesloten. Van toeristen wordt verwacht dat zij zich ingetogen gedragen. De werkzaamheden van het personeel in uw accommodatie worden tot een minimum beperkt, maar u kunt wel gebruikmaken van de meeste faciliteiten. Indien Nyepi een reisdag is in uw reis, zal het programma worden aangepast.

Ramadan & Idul Fitri
De ramadan is de jaarlijkse islamitische vastenmaand. In deze periode eten, drinken of roken de meeste moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang niet. Reizen tijdens de ramadan is goed mogelijk, maar daar waar de heilige maand streng wordt nageleefd, kunt u te maken krijgen met gesloten restaurants en afwijkende openingstijden van bezienswaardigheden en winkels. Het nuttigen van alcohol is veelal alleen mogelijk na zonsondergang en in een aantal hotels/restaurants wordt gedurende de ramadan (en soms ook al in de dagen ervoor) helemaal geen alcohol geschonken.

Hoe streng de ramadan wordt nageleefd verschilt per regio. Op de eilanden Sumatra, Java, Lombok en Kalimantan is het grootste gedeelte van de bevolking Islamitisch, waardoor u meer zult merken van de ramadan. Op Sulawasi is de bevolking deels Islamitisch en deels katholiek, waardoor u iets minder van de ramadan merkt. Op het Hindoeïstische Bali zult u weinig tot niks van de ramadan meekrijgen. Hier draait het toerisme altijd door en zijn alle restaurants, bars en bezienswaardigheden gewoon geopend.

De periode van Idul Fitri betekent het einde van de ramadan. De festiviteiten die hier omheen plaatsvinden starten ongeveer een week voor Idul Fitri en duren tot ongeveer een week erna. Net zoals tijdens de ramadan heeft dit gevolgen voor het openbare leven. Restaurants en winkels kunnen gesloten of beperkt open zijn. Ook kunnen bepaalde musea en andere bezienswaardigheden gesloten zijn. Dit betreft o.a. musea, het Sultan paleis in Yogyakarta, de botanische tuinen in Bogor en de Bu Harni plantage bij Kalibaru. De grotere bezienswaardigheden, zoals de Borobudur, Prambanan en Bromo zijn wel open, maar worden vaak erg druk bezocht, omdat de lokale bevolking in deze periode vrij heeft.

Het verkeer is gedurende Idul Fitri (en de dagen ervoor/erna) heel erg druk en zal in de meeste gevallen tot extra vertraging leiden.

Fooien

In Indonesië doet men alles voor u met een glimlach, maar toch wordt er op een fooi gerekend als er hulp wordt geboden. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld. Wij raden u aan om een aantal briefjes van 1000, 5000 en 10.000 rupiah bij u te dragen, zodat u altijd een passende fooi bij de hand heeft.

Indicatie fooien
Chauffeur : 30.000 rupiah (ca. 2 US dollar) per persoon per dag
Gids : 40.000 rupiah (ca. 3 US dollar) per persoon per dag
Kamermeisje : 15.000 rupiah (ca. 1 US dollar) per persoon per nacht
Kofferdrager : 15.000 rupiah (ca. 1 US dollar) per persoon per koffer

Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kan de koers van de dollar en de rupiah wijzigen, waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

In hotels en restaurants wordt de fooi meestal al in de rekening verwerkt, u hoeft dan dus niets extra’s te geven.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die al in uw reisprogramma zijn opgenomen, kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan optionele excursies. Deze excursies kunt u ter plaatse via de lokale agent bijboeken en betalen. Dit kan zowel in Indonesische rupiah als in euro’s. We raden u aan te betalen in Indonesische rupiah, omdat dit, vanwege de gehanteerde wisselkoersen, voor u het meest gunstig is.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Indonesië. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Kamer voor 3 personen

Boekt u een kamer voor drie personen, dan moet u er rekening mee houden dat het derde bed een 'bijzet-bed' kan zijn, zoals een opklapbed of een slaapbank.

Uitchecken 31 december

Het is niet mogelijk op 31 december uit te checken uit uw hotel aan de zuidkust van Bali, u dient in dat geval minimaal 1 extra nacht bij te boeken.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Binnenlandse vluchten

Diverse Indonesische luchtvaartmaatschappijen zijn door de EU op een zogenaamde 'zwarte lijst' geplaatst. De nationale luchtvaartmaarschappij Garuda staat níet op deze lijst. Indien u een vlucht boekt van een maatschappij die op de 'zwarte lijst' staat, zullen wij u benaderen voor een afstandsverklaring.

Indonesië
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

17 dagen Familierondreis Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Medan

02Medan

03Medan - Tangkahan (ca. 100 km)

04Tangkahan

05Tangkahan – Bukit Lawang (ca. 90 km)

06Bukit Lawang / Gunung Leuser Orang-Oetan Reservaat

07Bukit Lawang - Medan (ca. 90 km)

08Medan – Denpasar – Ubud (Bali)

09Ubud

10Ubud

11Ubud

12Ubud - Mengwi - Tanah Lot - Sanur (ca. 70 km)

13Sanur

14Sanur

15Sanur

16Sanur - Denpasar - Amsterdam

17Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu