Kleurrijke tempels in Chennai
Kleurrijke tempels in Chennai
De prachtige ruïnestad Hampi
De prachtige ruïnestad Hampi
Backwaters in Kerala
Backwaters in Kerala
Chinese visnetten in Cochin
Chinese visnetten in Cochin
Periyar Nationaal Park
Periyar Nationaal Park

Zuid-India Compleet

Privéreis | 21 dagen v.a.
2348i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-11-2020
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan
Uniek verblijf op een traditionele rijstboot (‘houseboat’)
De mooiste en kleurrijkste tempel van India aanschouwen; Meenakshi tempel
Olifanten en tijgers spotten in Periyar Nationaal Park
De Werelderfgoed-cultuurschatten in Hampi bekijken
Ontspannen op het tropische strand van Kovalam

Paleizen, natuur en strand!

India wordt vaak geassocieerd met de Taj Mahal en Varanasi. Zuid-India wordt hierbij vaak vergeten, terwijl het prachtige groene gebieden en een indrukwekkende kustlijn heeft. Tijdens deze rondreis gaat u kennismaken met dit prachtige stukje India. Start in Bangalore en bezoek de Crystal Palace, welke is afgeleid van de Engelse versie in Londen. Verder gaat u naar de ruïnestad Hampi, bedevaartsoord Shravanabelagola en Kanchipuram, de gouden stad van de duizend tempels. Zuid-India is verder de thuisbasis van wilde olifanten, zwijnen en herten: dit gaat u in Periyar Nationaal Park ontdekken. Voordat u op het strand gaat relaxen, willen wij u eerst nog de unieke ervaring van een houseboat mee laten maken.

"'Hele mooie reis. Veel moois gezien. Je moet wel geïnteresseerd zijn in de Hindoereligie en tempels. '"

Anoniem

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Bangalore

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Bangalore

Uw vakantie begint! Gaat u voor het eerst naar India? Gelukkig heeft u voor deze zorgvuldig samengestelde rondreis door Zuid-India gekozen: u beleeft het land en de bewoners meteen van hun meest ontspannen kant. Bezocht u India eerder? Dan kijkt u vast uit naar uw kennismaking met het minder toeristische, maar bijzonder gastvrije zuiden. De inwoners van Tamil Nadu, Karnataka en Kerala, de deelstaten die we bezoeken, staan bekend als buitengewoon vriendelijk.

De komende 3 weken ontdekt u de mooiste tempelsteden, zoals Madurai en Mysore. U verheugt zich vast ook op de natuurlijke highlights van onze reisroute. De beroemde Backwaters van Kerala, het tijger- en olifantenreservaat Periyar Nationaal Park en de goudgele stranden met palmbomen in Kovalam, staan bij veel reizigers bovenaan hun lijstje. Zuid-India betovert u ongetwijfeld! U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Aankomst Bangalore

IN_AL_Bangalore2
Transfer naar uw hotel
Wandelen door de botanische tuinen van Lal Bagh
Zomerpaleis Tipu ontdekken
Overnachting in Bangalore

Op de luchthaven van Bangalore wordt u door onze vertegenwoordiger verwelkomd. Vervolgens is er een transfer naar uw hotel geregeld.

In de middag wordt u opgehaald voor een stadsexcursie. Het kosmopolitische Bangalore, dat sinds 2014 officieel Bengaluru heet, is de hoofdstad van de deelstaat Karnaka. Deze ‘Garden City’ (tuinstad) stond altijd bekend om zijn lieflijke tuinen, groene parken en Victoriaanse architectuur. Tegenwoordig bepalen westerse koffiezaken, chique winkels, hippe bars, snelle zakenmensen en modieuze inwoners het straatbeeld. Wat een moderne, internationale sfeer! Tijdens de stadsrondrit bezoekt u onder meer de mooie 18e-eeuwse botanische tuinen van Lal Bagh. Wandel rustig naar het meer met lotusbloemen, bezichtig het fascinerende glazen huis, bekijk ruim honderd jaar oude bomen, bewonder pelikanen en andere vogels en geniet van de enorme hoeveelheid tropische plantensoorten. Het Crystal Palace midden in het park is gebouwd naar voorbeeld van het exemplaar in Londen. Hierna gaat u naar Vidhana Soudha, gebouwd tussen 1952 en 1957. Het is de zetel van het parlement van de deelstaat Karnataka. Kengal Hanumathaiah is de ontwerper van dit imposante gebouw. Het verhaal doet de ronde dat hij Europa, de Verenigde Staten, Rusland en andere plaatsen bezocht waar hij inspiratie opdeed voor de bouw van de Vidhana Soudha. Hij combineerde de designs van de gebouwen die hij tijdens zijn reizen had gezien. Als laatste staat het zomerpaleis Tipu op het programma. Tipu's Fort, ook wel bekend als Palakked Fort, is een fort in het oudste deel van de stad. In het fort vindt u de overblijfselen van het paleis van Tipu Sultan en de Ganesha Tempel. De grond die vroeger werd gebruikt voor olifanten en paarden van het leger van Tipu wordt tegenwoordig gebruikt als ondergrond voor cricketwedstrijden, tentoonstellingen en bijeenkomsten. Vervolgens wordt u weer teruggebracht naar uw hotel. Behoefte aan een westerse maaltijd en meer reuring? In Bangalore kiest u uit verschillende internationale restaurants, bars en winkels.

DAG
03

Bangalore - Hospet (325 km)

IN_AL_Bangalore2
Eerste kennismaking met de binnenlanden van India
Lange maar indrukwekkende route naar Hospet
Eerste overnachting in Hospet

Na het ontbijt rijden we door naar Hospet. Een lange rit van circa 7 uur, maar onderweg zult u genieten van het afwisselende landschap dat aan u voorbij trekt. U passeert kleine dorpjes en u zult zich verbazen over de vrachtwagens die op de doorgaande weg rijden en tjokvol beladen zijn. Na aankomst in Hospet wordt u naar uw hotel gebracht.

DAG
04

Hospet - Hampi - Hospet (25 km)

IN_AL_Hampi2
Vijayanagara-ruines: Werelderfgoed-cultuurschatten bekijken
Tweede overnachting in Hospet

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het UNESCO-werelderfgoed - Hampi, gelegen in de deelstaat Karnataka, tussen de ruïnes van Vijaynagar, een middeleeuwse stad gevormd aan de oevers van de rivier de Tungabhadra. We bezoeken het enorme ruïnecomplex van Vijayanagara ongehaast tijdens een dagexcursie. Fijn dat veel tempels, sculpturen en paleizen zo goed bewaard zijn gebleven. Ze geven ons een goede indruk van het leven op deze plek, eeuwen geleden. Achter bijna elke steen schuilt een verhaal. Bewonder ook het uitzicht over de lager gelegen rivier, waarlangs weelderige bananenbomen, palmen en mangobomen groeien. Terwijl we rondwandelen, bedenken we dat handelaren vroeger diamanten en andere edelstenen verkochten in deze straten. Indrukwekkend. In de Hazara Rama-tempel zien we kunstzinnig bewerkte pilaren en versierde muren met afbeeldingen van olifanten, paarden, dansende meisjes en soldaten. Bijzonder om hier te zijn: vroeger kwam alleen de koninklijke familie in deze tempel. Natuurlijk bekijken we ook de twee grootste highlights – het Vithala-tempelcomplex en de Virupaksha tempel. Beide zijn duidelijk het werk van meesterkunstenaars. De bewerkte ‘muzikale’ pilaren van de Vithala-tempel zijn betoverend. In de oudheid bespeelden muzikanten hier melodieën op voor de koning. De Virupaksha-tempel, gewijd aan Shiva, god van vernietiging en schepping, is nog altijd een beroemd pelgrimsoord. Alleen al de ligging in de voetheuvels van Hemakuta, is prachtig. Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

DAG
05

Hospet - Hassan (350 km)

IN_AL_Belur (Chenna Keshava tempel)
Bezoek aan Belur, de eerste hoofdstad van het Hoysala Rijk
Bezoek Halebidu, de koninklijke hoofdstad van het Hoysala Rijk
Overnachting in Hassan

Een lange reisdag door het fascinerende groene landschap. Na het ontbijt reizen we van Hospet naar het prachtig door heuvels omgeven Hassan: de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de bij elkaar horende tempelsteden Belur en Halebid die u vanmiddag zult bezoeken. De rit is een ideale gelegenheid om lekker bij te komen van alle indrukken tot nu toe. Onderweg strekken we regelmatig de benen. Misschien koopt u iets te eten of te drinken bij de straatverkopers die we veel tegenkomen langs de route. Maak het u gemakkelijk in uw auto met airco, blader nog eens door uw reisinformatie, luister naar muziek en kijk door het raam naar het alledaagse leven in de dorpen waar we langsrijden.

’s Middags bezoekt u de tweeling-tempelsteden Belur en Halebid. Hier ziet u hindoe-tempelkunst op zijn mooist. De heersers van het Hoysala-rijk, die de immense tempels bouwden, waren grote beschermers van kunst en architectuur. Als u goed kijkt, ziet u dat de kunstenaars hun werk zelfs ondertekenden. Zeldzaam voor die tijd! Verrassend hoe levensecht de vaak exotische, erotische beelden lijken. Alsof ze elk moment kunnen bewegen. In Belur is Chennakesava de grootste blikvanger. Imposant: de realisatie van dit monumentale bouwwerk kostte ruim 100 jaar. Zodra u de gedetailleerde versieringen op de tempelmuren bekijkt, weet u waarom. De heldhaftige strijders en sensuele dansers komen tot leven in steen. Wat waren de Hoysala-architecten onvoorstelbaar behendig! De oorringen van de dansers kunnen zelfs draaien, en in het haar van sommige dansers glinsteren zweetdruppels. Halebid ligt 16 kilometer verderop. Hoewel deze tempelstad even mooi is, bleef hij minder goed bewaard. Overnachting in Hassan.

DAG
06

Hassan - Mysore (120 km)

IN_AL_Mysore2
Bedevaartsoord Shravana Belgola bezoeken
Bezoek aan het immense paleis van de Maharadja
Overnachting in Mysore

Vandaag reist u naar naar het koelere, hoger gelegen Mysore: de ‘culturele hoofdstad’ van deelstaat Karnataka. Onderweg bezoekt u in de stad Shravana Belgola het 17 meter hoge standbeeld van Jain Sage Gomateswara (Lord Bahubali). Het is één van de belangrijkste bedevaartsoorden in het Jainisme, een oude Indiase religie. Na aankomst, voelt u meteen de vriendelijke sfeer. De lokale bevolking staat bekend om zijn gastvrijheid.

’s Middags bezoekt u dé bezienswaardigheid van Mysore – het immense Paleis van de Maharadja. Wat een sprookjesachtig bouwwerk, met zijn kleine koepels, torens, spiegels en glas-in-lood! Vergaapt u in de paviljoenen aan de glazen plafonds, schitterende troonzalen, vergulde zuilen en uitgestrekte mozaïekvloeren. Hierna loopt u naar de nabije Devaraja-markt. Volgens sommigen de kleurrijkste markt van India. Leuk om hier het ‘gewone’ lokale leven in Mysore te ervaren. Wandel langs de kraampjes met hoog opgestapeld fruit, vrolijk gekleurde offerbloemen en etenswaren en geniet van de geuren, kleuren, geluiden en hectiek. Aan het eind van de middag bent u weer terug bij het hotel.

DAG
07

Mysore - Chennai (470 km)

IN_AL_Mysore3 (Nandi Bull)
Genieten van het prachtige uitzicht vanaf Chamundi Hill
Per expres trein naar Mysore
Eerste overnachting Chennai

In de ochtend brengt u een bezoek aan Chamundi Hill, circa 10 kilometer buiten de stad. U gaat er een kijkje nemen bij de Chamundeshwari Tempel waar u een panoramisch uitzicht heeft op Mysore. Vanzelfsprekend wordt ook de Nandi Bull niet overgeslagen. Deze stier is uit één rotsblok gehouwen en is ook op Chamundi Hill te bewonderen. Later in de middag wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u in de expres trein naar Chennai. In de avond komt u aan in metropool Chennai, het vroegere Madras. Bij het station wordt u opgewacht door uw auto met chauffeur voor de transfer naar uw hotel. Overnachting in Chennai.

DAG
08

Chennai - Kanchipuram - Mahabalipuram (130 km)

IN_AL_Kanchiparum
Uitgebreide stadstour Chennai
Route naar Kanchipuram
Bezoek prachtige tempels in Kanchipuram
Eerste overnachting in Mahablipuram

Na het ontbijt beginnen we met een sightseeingtour door Chennai. Een tour langs de hoogtepunten van de stad, u bezoekt er o.a. de beroemde National Art Gallery (gesloten op vrijdag), het prachtige Fort St. George en de St Mary's Church. Ook een bezoek aan de Santhome kathedraal en de Mylapore Shiva tempel staan op het programma. Terwijl u het bruisende straatleven in Chennai bekijkt, bedenkt u dat deze hoofdstad van Tamil Nadu ooit een klein vissersdorp was. Pas na de komst van Britse handelaren ontwikkelde Madras zich tot de toegangspoort van Zuid-India.

In de middag rijdt u in ongeveer twee uur naar uw hotel in Mahabalipuram, waar u vanavond zult slapen. Onderweg bezoekt u de prachtige tempels in Kanchipuram, niet voor niets ook wel de Gouden Stad van de Duizend Tempels genoemd. In het oog springen de Varadharaja Perumal Tempel, de Kamakshi Amman Tempel, de Vaikuntha Perumal Tempel en de Kailashanathar Tempel. Deze kleine stad is tevens bekend van het weven van zijden sari's. Meer dan 5000 gezinnen zijn betrokken bij deze bloeiende industrie. U rijd verder naar het historische Mahabalipuram met zijn prachtige UNESCO-monumenten. Met zijn rustige straten, gezellige restaurants aan zee en terrassen met uitzicht op kleurrijke vissersboten is het een fijne plaats om even bij te komen. Rust na aankomst uit van de reis- of verken tijdens uw vrije avond alvast zelf iets in de nabije omgeving. Overnachting in Mahalbalipuram.

DAG
09

Mahabalipuram

IN_AL_Mahabalipuram-Shore temple
Uitgebreid bezoek aan de fascinerende Shore Tempel
Middag ter vrije besteding
Tweede overnachting in Mahablipuram

Mahabalipuram ligt aan de Coromandel kust, aan de Golf van Bengalen, het is een pittoreske plek met een zeehaven uit de 7e en 10e eeuw, uit de tijd van de Pallava dynastie. In de ochtend bekijkt u de pal aan het strand gelegen Shore-tempel. Waarschijnlijk was deze 8e-eeuwse kusttempel vroeger een herkenbaar navigatiepunt voor schepen op zee. Terwijl u naar het indrukwekkende bouwwerk wandelen, staren loslopende heilige koeien ons aan. Een typisch Indiaas tafereel. In een kalm tempo bekijkt u de deels door erosie uitgesleten steenreliëfs van goddelijke wezens en vogels. De beeldhouwers waren duidelijk meesters in hun vak. De middag is ter vrije besteding. Een uitgelezen moment om bijvoorbeeld te genieten van het heerlijke strand.

DAG
10

Mahabalipuram - Pondichery (138 km)

IN_AL_Pondicherry - Sri Aurobindo Ashram
Bezoek aan één van de rijkste Ashram’s van India
Overnachting in Pondichery

Na het ontbijt rijdt u door naar Pondicherry (of ‘Puducherry’): een levend monument van de Frans-koloniale cultuur in India. Pondicherry was de hoofdstad van Frans-Indië tot 1954. De uitgesproken Franse sfeer valt u direct op – kinderen begroeten u met ‘bonjour’, politieagenten dragen Franse uniformen en eetstalletjes verkopen croissants. Ook de lokale architectuur weerspiegelt het koloniale verleden. Na aankomst kunt u eerst even ontspannen in het hotel. In de middag bezoekt u de ashram van de bekende goeroe Sri Aurobindo. Bij de oprichting in 1924 woonden er maar 24 volgelingen. Nu is de ashram een internationale spirituele gemeenschap met vestigingen over de hele wereld. Overnachting in Pondicherry.

DAG
11

Pondicherry - Chidambaram - Thanjavur (177 km)

IN_AL_Thanjavur3 (Tanjora schilderij)
Bezoek één van de meest gevierde heiligdommen van India, Chidambaram
Bezoek aan de indrukwekkende Brihadeeswara Tempel
Overnachting Thanjavur

In de ochtend rijdt u naar Chidambaram, één van de oudste en meest gevierde heiligdommen in India en van grote religieuze, historische en culturele betekenis. Vervolgens rijden we verder naar Thanjavur: ‘Tanjore’, zoals de Britten het noemden. Thanjavur was ooit de hoofdstad van het Chola-rijk, één van de grootste vorstendommen van Zuid-India. Onder de Chola-dynastie groeide Thanjavur uit tot belangrijk kunstcentrum. Indrukwekkend dat nog 74 van de tempels uit deze bloeiperiode overeind staan. Eerst bewonderen we het belangrijkste heiligdom van Tanjore: de 11e-eeuwse Brihadisvaratempel. Deze is zo heilig dat alleen hindoegelovigen naar binnen mogen. Gelukkig is de buitenkant een bezienswaardigheid op zich. Brihadisvara is architectonisch één van de mooiste hindoecomplexen wereldwijd, met zijn metershoge versierde tempelpoort, demonische tempelwachters en het enorme beeld van de mythische stier Nandi. De stad staat ook bekend om het Tanjore schilderen, een unieke schilderstijl! Overnachting in Thanjavur.

DAG
12

Thanjavur - Trichy - Thanjavur (108 km)

IN_AL_Thanjavur2 (brihadees temple)
Dagexcursie naar Trichy
Overnachting in Thanjavur

Vandaag maakt u een dagexcursie naar Trichy (Tiruchirappalli). Deze plaats was ooit een oude Chola-vesting, zelfs nog voor de jaartelling. Door de eeuwen heen veroverden verschillende koningen en volkeren deze plaats, tot de Britten aan toe. Trichy heeft twee prominente bezienswaardigheden: de boven alles uit torende Rock Fort-tempel en de reusachtige en vooral beeldschone Sri Ranganathaswamy-tempel. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar uw hotel in Thanjavur.

DAG
13

Thanjavur - Madurai (120 km)

in_al_madurai.jpg
Bezoek aan de mooiste tempel van India: de Meenakshi Tempel
Rest van de dag ter vrije besteding
Bijwonen van een Aarati ceremonie bij de Meenakshi Tempel
Overnachting in Madurai

Vanochtend rijdt u verder naar Madurai – volgens veel reizigers de spectaculairste stad van Zuid-India! Het voelt hier alsof u teruggaat in de tijd. Madurai staat bekend als het 'Athene van het Oosten’. Deze oudste en heiligste stad van Tamil Nadu is al eeuwenlang een belangrijk centrum voor de religie en handel in zijde en specerijen. Naast cultuurminnaars en liefhebbers van geschiedenis, trekt Madurai ook vele duizenden pelgrims en bezoekers van lokale dagelijkse markten.

Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en kunt u zich even opfrissen. Vervolgens bekijkt u de Meenakshi tempel (waarschijnlijk Indiaas mooiste tempel). Het heiligdom heeft eindeloos hoge torens en muren versierd met gekleurde beelden van talloze goden en dieren, prachtig beschilderde plafonds en een zaal met honderden bewerkte zuilen. Zoveel schoonheid betovert u vast. Na het avondeten op eigen gelegenheid gaat u opnieuw naar de Meenakshi-tempel, voor het dagelijkse ‘bedtijd-ritueel’. Priesters, gelovigen en sadhu’s (heilige mannen) dragen het beeld van Shiva elke avond naar het vertrek van zijn echtgenote Parvati, zodat de goden samen kunnen slapen. ’s Morgens brengen ze Shiva weer terug. Een eeuwenoude traditie. Laat u overweldigen door de kleurrijke processie-optocht, luister naar het tromgeroffel en de oude Tamilhymnen (‘slaapliederen’) en geniet van de unieke sfeer. Geweldig om dit bijzondere geloofsritueel van zo dichtbij mee te maken!

DAG
14

Madurai – Periyar Nationaal Park (160 km)

IN_AL_Periyar Nationaal Park3 (olifanten)
Boottocht door tijgerreservaat Periyar: genieten van flora en fauna
Overnachting nabij Periyar Nationaal Park

Na het ontbijt rijdt u naar de volgende enerverende bestemming: Periyar Nationaal Park, in de westelijke Ghats-bergen. Periyar is een bekend tijger- en olifantenreservaat. Naar schatting leven hier ongeveer 40 Bengaalse tijgers. Het aantal Indiase olifanten ligt rond de 1000. De combinatie van dichtbeboste heuvels en sappig grasland is duidelijk gunstig voor deze dieren. Ze vinden er veel schuilplekken en voedsel.

In het begin van de avond maakt u een boottocht over het Periyar-meer, een groot stuwmeer midden in het beschermde natuurgebied – dé plek om rustig inheemse dieren te bespieden! Kijk vanaf het dek of u wilde olifanten op de oever ziet: olifantenkuddes komen hier regelmatig drinken. Tijgers verschuilen zich vaak goed in het reusachtige park. Misschien ziet u wel een buffel, dwerghert, otter, wild zwijn of bijzondere apen? Vogelspotters beleven een geluksdag: Periyar staat bekend als een magnifiek vogelgebied. Wie weet spot u een ijsvogel of neushoornvogel. Overnachting nabij Periyar Nationaal Park.

DAG
15

Periyar Nationaal Park

in_al_periyar nationaal park.jpg
Volledige dagexcursie Periyar Nationaal Park
Wandeling door het park, inclusief bezoek aan de lokale markt
Overnachting Periyar Nationaal Park

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door het park. Het reservaat is een van de belangrijkste van India. Het hoogste punt van het park ligt op ruim 2000 meter. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de natuur! Per boot gaat u het park in om verbazingwekkende dieren en planten te zien. Hierna wandelt u over een plantage waar exotische gewassen groeien. Onderweg naar het hotel komt u langs een lokale markt waar u op het gemak rond kunt wandelen en te genieten van de geuren, kleuren, smaken en geluiden.

DAG
16

Periyar - Cochin (195 km)

IN_AL_Cochin
Transfer naar Cochin
Uitgebreide stadstour Cochin
Eerste overnachting Cochin

Uw volgende mooie bestemming is de sfeervolle havenstad Cochin (Kochi) – volgens sommige reisgidsen de ‘Koningin van de Arabische Zee’. De ligging aan het blauwe water van de Arabische Zee, de mooie mix van Indiase architectuur en Europese pakhuizen, kerken en koopmanswoningen, de kade met bijzondere visnetten en de vele leuke antiekzaken en souvenirwinkels, geven deze hoofdstad van deelstaat Kerala een bijzondere charme.

In Cochin verkent u vandaag eerst het boeiende Nederlandse en Portugese verleden. Natuurlijk bekijkt u ook de fotogenieke Chinese visnetten in de oude haven. Deze zijn buiten China alleen te zien in Cochin. Tijdens onze stadstour vallen de Europese invloeden u meteen op. In de 16e en 17e eeuw was Cochin het centrum van de handel in gember, peper en andere specerijen. De architectuur weerspiegelt duidelijk de koloniale geschiedenis. Het Dutch Palace (Nederlandse Paleis) bij Mattancherry was oorspronkelijk een Portugees bouwwerk. Het paleis was een cadeau voor de Raja van Cochin. De Nederlanders renoveerden het later. We bekijken er mooie mythologische muurschilderingen, plafonds met houtsnijwerk en zeldzame klassieke Kerala-vloeren die van gepolijst zwart marmer lijken, maar een mix zijn van kokosnootschillen en houtskool. In India’s oudste Europese kerk, St. Francis Church, zien we het eerste graf van Vasco da Gama, de legendarische Portugese ontdekkingsreiziger. Landgenoten begroeven zijn stoffelijke resten later opnieuw in Portugal. We bezoeken ook de Joodse synagoge (1568). Prachtig, die Chinese tegels en Belgische kroonluchters. Overnachting in Cochin.

DAG
17

Cochin - Alleppy (Houseboat)

in_al_alleppy.jpg
Prachtige route naar Alleppy
Boottocht per houseboat door de backwaters van Kerala
Traditionele Kerala gerechten worden geserveerd
Overnachting op een eigen traditionele houseboat

Vandaag reist u naar Alleppy, ook wel het "Venetië van het oosten" genoemd vanwege de grachten en kanalen. Na aankomst stappen we in Alleppey op een traditionele rijstboot (‘houseboat’). De rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijst! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad-meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn.

Houseboats, of kettuvallom, zijn boten die vroeger voor de handel werden gebruikt. Bij het ochtendgloren vervoerden ze goederen uit het geïsoleerde binnenland naar de steden. Tegenwoordig zijn ze omgebouwd tot sfeervolle accommodaties. Een tocht op een houseboat is een fantastische manier om de fascinerende schoonheid van het achterland te ontdekken en een glimp van de adembenemende rijstvelden op te vangen. Vanzelfsprekend wordt aangelegd bij kleine marktjes en kleurrijke gehuchtjes om te genieten van het lokale dorpsleven. De boot is doorgaans gemaakt van lokale en milieuvriendelijke bamboe stokken, touwen kokos, bamboe matten en kokos tapijten. Ze beschikken over verzorgd ingerichte hutten en zijn voorzien van een professionele bemanning die u door de prachtige backwaters van Kerala vaart. Het personeel zorgt tevens voor traditionele Kerala gerechten, die u tijdens de boottocht worden geserveerd. U zult een geweldige dag beleven aan boord. Vanzelfsprekend brengt u ook de nacht door op de houseboat.

DAG
18

House Boat - Kovalam

Aankomst met uw houseboat
Route naar Kovalam
Heerlijke verblijf aan de kust
Eerste overnachting in een strandhotel in Kovalam

Na het ontbijt verlaat u de houseboat en reist u naar Kovalam aan de kust. Leg uw zwemkleding en zonnebrandcrème alvast bovenop in uw koffer als u opstaat. Na het ontbijt reizen we naar de goudgele stranden van Kovalam – het ontspannen toetje van uw reis. Als u wilt ligt u vanmiddag al aan het zwembad van het mooi gelegen strandresort! Onderweg beseft u nog eens hoe mooi en gevarieerd Zuid-India is: het groene voorbijtrekkende landschap verrast steeds opnieuw. Halverwege de middag komen we aan in de gezellige en kleine kustplaats Kovalam. U verblijft hier in een fijn vakantiehotel! Deze kustlijn is internationaal bekend. In de baai liggen 3 stranden aaneengeschakeld. U zult er genieten van de prachtige baai en een ontspannen vakantiegevoel.

DAG
19

Kovalam - Cape Camorin - Kovalam (150 km)

Vrije ochtend
Middag bezoek aan naar Cape Camorin
Bezoek aan de Amman Tempel, een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs.
Prachtige zonsondergang!
Tweede overnachting in uw strandhotel in Kovalam

In de ochtend heeft u gelegenheid lekker te wandelen langs de prachtig stranden van Kovalam. In de loop van de middag staat uw auto met privé chauffeur weer voor u klaar om u naar Cape Camorin te brengen, het meest zuidelijke puntje van het Indiase vasteland. Hier ziet u de Vivekananda Rots, die voor de kust ligt en waar Swami Vivekananda in 1892 mediteerde alvorens aan land te gaan en de Amman Tempel, schitterend gelegen aan de kust en een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs. Op deze bijzondere plek in Zuid India ontmoeten drie zeeën elkaar: de Golf van Bengalen, de Indische Oceaan en de Arabische Zee en u kunt zich voorstellen dat de zonsondergang er schitterend is! Aan het begin van de avond bent u weer terug in uw hotel in Kovalam.

DAG
20

Kovalam

in_al_kovalam.jpg
Heerlijke vrije dag in Kovalam
Transfer naar de luchthaven van Trivandrum

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag om te genieten van de stranden van Kovalam. In de loop van de avond heeft u een transfer en vertrekt u naar de luchthaven van Trivandrum.

DAG
21

Kovalam - Trivandrum – Amsterdam/Brussel/Düsseldorf

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vlucht naar Amsterdam
Aankomst in Amsterdam

Na middernacht vertrekt uw internationale vlucht naar Europa waar u dezelfde dag aankomt. Einde van een fantastische reis door het zuiden van India!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

28-07-2016

'Een prima reis, die werkelijk tot in de puntjes is georganiseerd. We hebben werkelijk nooit ook maar twee minuten op de taxi of de gids hoeven wachten. De hotels waren van een prima niveau. De auto was ruim en had een prima AC. De chauffeurs en d ...

Meer info >

D.Wand, Kerkrade

21 dagen Zuid-India Compleet: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

25 kg ruimbagage op de internationale vlucht met Emirates
Meet & Greet bij aankomst in uw hotel
Transfer luchthaven – hotel v.v.
Rondreis met privé chauffeur (Engelssprekend) per airco auto/minivan van dag 2 t/m 20
Per trein van Mysore naar Chennai
Engelssprekende lokale gids tijdens de bezichtigingen in Hampi, Hassan, Mysore, Chennai, Kanchipuram, Mahabalipuram, Pondicherry, Trichy, Thanjavur, Madurai en Cochin op dag 4, 5, 7, 8, 9, 11, 12, 13 en 16
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Overnachting op traditionele housebout op dag 17
Iedere dag ontbijt
Volpension aan boord van de Houseboat (lunch, diner, ontbijt)
Stadstour Bangalore incl. o.a. het Crystal Palace en Vidhana Soudha*
De prachtige ruïnestad Hampi, een Unesco Werelderfgoed*
Belur en Halebid, cultuurhistorische vindplaatsen uit het Hoysala Rijk*
Stadstour Mysore incl. o.a. het immense Paleis van de Maharadja en de Devaraja markt*
Stadstour Chennai incl. o.a. de beroemde National Art Gallery, het prachtige Fort St. George, de St Mary’s Church, de Santhome kathedraal en de Mylapore Shiva tempel*
Stadstour Mahabalipuram incl. o.a. de aan het strand gelegen Shore-tempel*
De prachtige tempels in Kanchipuram*
Stadstour Pondicherry incl. o.a. een bezoek aan de ashram van de bekende goeroe Sri Aurobindo
Stadstour Thanjavur incl. o.a. de Brihadisvaratempel*
Stadstour Trichy incl. o.a. de Rock Fort-tempel en de reusachtige Sri Ranganathaswamy-tempel.
Stadstour Madurai incl. o.a. tocht per riksja en de mooiste tempel van India, de Meenakshi tempel
Jungle safari per boot in Periyar Nationaal Park op dag 14
Jungle wandeling door Periyar Nationaal Park op dag 15
Kalari vechtkunst voorstelling in Thekkady
Stadstour Cochin incl. o.a. een Kathakali dansvoorstelling, de Joodse Synagoge, het Nederlandse Paleis, en de St Francis Kerk*
Excursie naar Cape Camorin, het zuidelijkste puntje van het vasteland van India
Strandverblijf in Kovalam
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 26 p.p. (omgerekend ca. 2.117 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Visum India
Eventuele optionele excursies
Galadiner op 24 december (ca. $12 p.p, voor middenklasse hotels en $20 p.p. voor superiorklasse hotels)
Galadiner op 31 december (ca. $12 p.p, voor middenklasse hotels en $20 p.p. voor superiorklasse hotels)
Eventuele verplichte feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
5 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+