Zomerpaleis en Vrindawan tuinen in Mysore
Zomerpaleis en Vrindawan tuinen in Mysore
Uniek wildlife reservaat Periyar Nationaal Park
Uniek wildlife reservaat Periyar Nationaal Park
Prachtig Kanchipuram
Prachtig Kanchipuram
De prachtige ruïnestad Hampi, Unesco Werelderfgoed
De prachtige ruïnestad Hampi, Unesco Werelderfgoed
Prachtige stranden van Kovalam
Prachtige stranden van Kovalam

Zuid-India Compleet

Privéreis | 21 dagen v.a.
2114i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-03-2019
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Uniek verblijf op een traditionele houseboat
Olifanten spotten in Periyar Nationaal Park
Zomerpaleis en Vrindavan tuinen in Mysore
De prachtige ruïnestad Hampi, UNESCO Werelderfgoed
De prachtige stranden van Kovalam

Paleizen, natuur en strand!

India wordt vaak geassocieerd met de Taj Mahal en Varanasi. Zuid-India wordt hierbij vaak vergeten, terwijl het prachtige groene gebieden en een indrukwekkende kustlijn heeft. Tijdens deze rondreis gaat u kennismaken met dit prachtige stukje India. Start in Bangalore en bezoek de Crystal Palace, welke is afgeleid van de Engelse versie in Londen. Verder gaat u naar de ruïnestad Hampi, bedevaartsoord Shravanabelagola en Kanchipuram, de gouden stad van de duizend tempels. Zuid-India is verder de thuisbasis van wilde olifanten, zwijnen en herten: dit gaat u in Periyar Nationaal Park ontdekken. Voordat u op het strand gaat relaxen, willen wij u eerst nog de unieke ervaring van een houseboat mee laten maken.

"Een prima reis, die werkelijk tot in de puntjes is georganiseerd. We hebben werkelijk nooit ook maar twee minuten op de taxi of de gids hoeven wachten. De hotels waren van een prima niveau. De auto was ruim en had een prima AC. Als je een klein beetje gevoel hebt voor religie en levenswijze, dan is dit een aanrader."

D. Wand uit Kerkrade

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Bangalore

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Bangalore

U vliegt vanaf Amsterdam naar Bangalore in Zuid India. Hier komt u de volgende dag aan.

DAG
02

Bangalore

Aankomst Bangalore, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Stadsexcursie in de middag
Eerste overnachting Bangalore

Op de luchthaven van Bangalore wordt u door onze vertegenwoordiger verwelkomd. Vervolgens is er een transfer naar uw hotel geregeld.

In de middag wordt u opgehaald voor een stadsexcursie. Allereerst brengt u een bezoek aan Lal Bagh, een prachtig aangelegde tuin van 240 hectare, met een weelde aan prachtige bloemen en een zeldzame collectie van tropische en subtropische planten. Het Crystal Palace in het midden van het park is gebouwd naar voorbeeld van het exemplaar in Londen. Hierna gaat u naar Vidhana Soudha, gebouwd in 1954 in graniet. Het is de zetel van het parlement van de deelstaat Karnataka. Na een kijkje bij het zomerpaleis van Tipu wordt u weer naar uw hotel gebracht.

DAG
03

Bangalore - Hospet (325 km)

IN_AL_Bangalore2
Eerste kennismaking met de binnenlanden van India
Lange maar indrukwekkende route naar Hospet
Eerste overnachting in Hospet

Na het ontbijt rijden we door naar Hospet. Een lange rit van circa 7 uur, maar onderweg zult u genieten van het afwisselende landschap dat aan u voorbij trekt. U passeert kleine dorpjes en u zult zich verbazen over de vrachtwagens die op de doorgaande weg rijden en tjokvol beladen zijn. Na aankomst in Hospet wordt u naar uw hotel gebracht.

DAG
04

Hospet - Hampi - Hospet (25 km)

IN_AL_Hampi2
Bezoek aan het middeleeuwse Hindoe Vijaynagar Rijk
Bezoek de prachtige ruïnestad Hampi
Tweede overnachting in Hospet

Na het ontbijt verkennen we Hospet en Hampi voor de hele dag. We beginnen met een bezoek aan het UNESCO-werelderfgoed - Hampi, gelegen in de deelstaat Karnataka, tussen de ruïnes van Vijaynagar, een middeleeuwse stad gevormd aan de oevers van de rivier de Tungabhadra. Hierna bezoekt u de Vittala-tempel, waar u een enorme strijdwagen vindt die in steen uitgehouwen is in zijn complex. De zalen staan ​​bekend om hun prachtige pilaren met ingewikkelde gravures, daarnaast zijn er een reeks muzikale pilaren die trillen wanneer ze worden aangeraakt. Loop over het pad dat naar Riverside Ruins leidt en dat verbindt met de oude Hampi Bazaar en de Vittala-tempel. Hier vindt u tal van heiligdommen, ruïnes van oude architectuur en overal uitgehouwen artefacten. Hierna bezoeken we de Virupaksha-tempel uit de 7e eeuw. Deze oudste actieve tempels in India bestaan ​​uit Gods heiligdom in zijn complex. Hierna ga je verder naar de versterkte Royal Enclosure. Dit gebied heeft talrijke paleisbases, aquatische structuren en ondergrondse tempels. Ga dan in de richting van de Hemakuta-heuveltempels die op een rotsachtige heuveltop staan. Hierna zie je het gigantische standbeeld van God Ganesha genaamd Kadalekalu Ganesha. Er is nog een gigantisch standbeeldvan Lord Ganesha dat bekendstaat als Sasivekalu Ganesha. Daarna bezoek aan de tempel gewijd aan Heer Krishna bestaande uit heiligdommen van godinnen en de strijdwagen samen met de marktstraat en een tempeltank in zijn complex. Ga dan naar de meest populaire iconen van Hampi - Lakshmi Narasimha (mens-leeuwgod) bezoeken. Eindelijk bezoeken we het bad van de Koningin (een grote veranda tegenover een zwembad omgeven door balkons) dat lijkt op een overdekt watercomplex. Hierna keren we terug naar uw hotel. Geniet van een comfortabele overnachting in uw hotel.

DAG
05

Hospet - Hassan (350 km)

IN_AL_Belur (Chenna Keshava tempel)
Transfer naar Hassan
Bezoek aan Belur, de eerste hoofdstad van het Hoysala Rijk
Bezoek Halebidu, de koninklijke hoofdstad van het Hoysala Rijk
Overnachting in Hassan

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het zuidelijk gelegen Hassan. In de middag gaat u op excursie naar het nabij gelegen Belur, de eerste hoofdstad van het Hoysala Rijk. Een hoogtepunt is de Chenna Keshava tempel uit de 12e eeuw. Het is een prachtig voorbeeld van Hoysala kunst met diverse sierdetails en fijn houtsnijwerk op de zuilen en panelen.
Hierna gaat u naar Halebidu, de koninklijke hoofdstad van het Hoysala Rijk in de 12e eeuw. Het is de thuisbasis van de Hoysaleswara en Kedareswara tempels; meesterwerken van Hindoe-kunst.

DAG
06

Hassan - Mysore (120 km)

IN_AL_Mysore2
Route naar Mysore
Onderweg bezoek aan Jain Sage Gomateswara, het belangrijkste bedevaartsoorden in het Jainisme
Bezoek Zomerpaleis en de Vrindawan tuinen
Overnachting Mysore

Vandaag reist u naar Mysore. Onderweg bezoekt u in de stad Shravana Belgola het 17 meter hoge standbeeld van Jain Sage Gomateswara (Lord Bahubali). Het is één van de belangrijkste bedevaartsoorden in het Jainisme, een oude Indiase religie. Na aankomst in Mysore gaat u eerst naar uw hotel om u op te frissen. Later in de middag bezoekt u het zomerpaleis en de Vrindawan tuinen.

DAG
07

Mysore - Chennai (470 km)

IN_AL_Mysore3 (Nandi Bull)
Bezoek de Chamundeshwari Tempel met panoramisch uitzicht over Mysore
Vertrek uit Mysore per trein
Transfer naar uw hotel in Chennai
Eerste overnachting Chennai

In de ochtend brengt u een bezoek aan Chamundi Hill, circa 10 kilometer buiten de stad. U gaat er een kijkje nemen bij de Chamundeshwari Tempel waar u een panoramisch uitzicht heeft op Mysore. Vanzelfsprekend wordt ook de Nandi Bull niet overgeslagen. Deze stier is uit één rotsblok gehouwen en is ook op Chamundi Hill te bewonderen. Later in de middag wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u in de express trein naar Chennai. In de avond komt u aan in Chennai en wordt u opgewacht door uw auto met chauffeur voor de transfer naar uw hotel.

DAG
08

Chennai - Kanchipuram - Mahabalipuram (130 km)

IN_AL_Kanchiparum
Uitgebreide stadstour Chennai
Route naar Kanchipuram
Bezoek prachtige tempels in Kanchipuram
Eerste overnachting in Mahablipuram

Na het ontbijt bekijkt u de hoogtepunten van de stad, u bezoekt er o.a. de beroemde National Art Gallery (gesloten op vrijdag), het prachtige Fort St. George en de St Mary's Church. Ook een bezoek aan de San Thome kathedraal en de Mylapore Shiva tempel staan op het programma. Dan rijden we naar Mahabalipuram, onderweg bezoeken we de prachtige tempels in Kanchipuram, niet voor niets ook wel de Gouden Stad van de Duizend Tempels genoemd. In het oog springen de Varadharaja Perumal Tempel, de Kamakshi Amman Tempel, de Vaikuntha Perumal Tempel en de Kailashanathar Tempel. Deze kleine stad is tevens bekend van het weven van zijden sari's. Meer dan 5000 gezinnen zijn betrokken bij deze bloeiende industrie. In de middag komt u aan in Mahablipuram, waar u naar uw hotel wordt gebracht.

DAG
09

Mahabalipuram

IN_AL_Mahabalipuram-Shore temple
Uitgebreid bezoek aan de fascinerende Shore Tempel
Middag ter vrije besteding
Tweede overnachting in Mahablipuram

Mahabalipuram ligt aan de Coromandel kust, aan de Golf van Bengalen, het is een elegante plek met een zeehaven uit de 7e en 10e eeuw, uit de tijd van de Pallava dynastie. In de ochtend bezoekt u de Shore tempel, de middag is ter vrije besteding. Een uitgelezen moment om bijvoorbeeld te genieten van het heerlijke strand.

DAG
10

Mahabalipuram - Pondichery (138 km)

IN_AL_Pondicherry - Sri Aurobindo Ashram
Prachtige route naar Pondichery
Bezoek aan één van de rijkste Ashram’s van India
Overnachting in Pondichery

Na het ontbijt vertrekt u naar Pondichery, een rit van ca. 3,5 uur. Na aankomst gaat u naar uw hotel. In de middag bezoekt u de Sri Aurobindo Ashram aan de Rue de la Marine. Het is één van de meest bekende en rijkste ashrams in India met volgelingen uit de hele wereld die op zoek zijn naar spirituele verlossing.

DAG
11

Pondicherry - Chidambaram - Thanjavur (177 km)

IN_AL_Thanjavur3 (Tanjora schilderij)
Vertrek Pondichery
Bezoek één van de oudste en meest gevierde heiligdommen van India, Chidambaram
Bezoek aan de Brihadeeswara Tempel
Eerste overnachting Thanjavur

In de ochtend rijdt u naar Chidambaram, één van de oudste en meest gevierde heiligdommen in India en van grote religieuze, historische en culturele betekenis. Na aankomst in Thanjavur bezoekt u de beroemde Brihadeeswara Tempel - de belangrijkste onder de Chola tempels. De stad staat ook bekend om het Tanjore schilderen, een unieke schilderstijl!

DAG
12

Thanjavur - Trichy - Thanjavur (108 km)

IN_AL_Thanjavur2 (brihadees temple)
Volle dag excursie naar Trichy, met citadel Rockfort
Tweede overnachting Thanjavur

Vandaag gaat u op een dagexcursie naar Trichy. U bezoekt er de prachtige citadel Rockfort. Het herbergt vele architectonische hoogstandjes zoals de Thayumanavar Tempel, de Ganesha Tempel en de Shiva tempel. Het is ook de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij de Teppakulam Tank, de Ranganathaswamy Tempel en de Nadirshah Moskee. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar uw hotel in Thanjavur.

DAG
13

Thanjavur - Madurai (120 km)

in_al_madurai.jpg
Route naar Madurai
Bezoek Meenakshi Tempel bij daglicht
Rest van de dag ter vrije besteding
Bijwonen van een Aarati ceremonie bij de Meenakshi Tempel
Eerste overnachting Madurai

Na het ontbijt staat uw auto met privé chauffeur weer klaar om u naar Madurai te rijden, de heilige stad. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en kunt u zich even opfrissen. We bezoeken de Meenakshi tempel met prachtige, kleurrijk gebeeldhouwde torens. Let ook eens op de mooie plafonds in deze tempels. Het is een enorme Hindu Tempel toegewijd aan Lord Shiva en de Godin Parvati. De torens steken fier boven de daken uit, ze zijn gedecoreerd met honderden beelden van Goden in uiteenlopende kleuren. Na dit bezoek heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. In de avond keren we terug naar de Meenakshi tempel om de Aarati ceremonies (gebeden) bij te wonen. U zult onder de indruk zijn van deze fascinerende gebeurtenis die vol overgave wordt uitgevoerd!

DAG
14

Madurai – Periyar Nationaal Park (160 km)

IN_AL_Periyar Nationaal Park3 (olifanten)
Bezoek aan het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India; Periyar Nationaal Park
Boot safari in de avond
Overnachting Periyar Nationaal Park

U vervolgt uw reis naar Thekkady, nabij het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India: Periyar Nationaal Park. Het park is de thuisbasis van wilde olifanten, wilde zwijnen, herten en nog veel, veel meer. In de avond gaat u naar het meer om per boot naar wilde dieren te kijken.

DAG
15

Periyar Nationaal Park

in_al_periyar nationaal park.jpg
Volledige dagexcursie Periyar Nationaal Park
Wandeling door het park, inclusief bezoek aan de lokale markt
Overnachting Periyar Nationaal Park

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door het park. Het reservaat is een van de belangrijkste van India. Het hoogste punt van het park ligt op ruim 2000 meter. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de natuur! Per boot gaat u het park in om verbazingwekkende dieren en planten te zien. Hierna wandelt u over een plantage waar exotische gewassen groeien. Onderweg naar het hotel komt u langs een lokale markt waar u op het gemak rond kunt wandelen en te genieten van de geuren, kleuren, smaken en geluiden.

DAG
16

Periyar - Cochin (195 km)

IN_AL_Cochin
Transfer naar Cochin
Uitgebreide stadstour Cochin
Eerste overnachting Cochin

Na het ontbijt rijdt u naar Cochin. In de middag maakt u er een stadsrondrit. U bezoekt o.a. Fort Cochin en de Joodse Synagoge die werd gebouwd in 1568. Deze beschikt over Grote Rollen van het Oude Testament en koperen platen waarop de privileges beschreven staan die de Joden door de heersers van Cochin waren toegekend. De vloer van de synagoge is geplaveid met prachtige Chinese hand beschilderde tegels. U brengt ook een bezoek aan het Nederlandse Paleis dat werd gebouwd door de Portugezen en aangeboden aan de Cochin Raja in 1555. U kunt hier de 17de-eeuwse muurschilderingen met scènes uit het Indiase epos Ramayana bewonderen. U sluit de stadsexcursie af in de St Francis Kerk. Deze kerk wordt beschouwd als de eerste kerk die door Europeanen in India is gebouwd. Vasco da Gama was oorspronkelijk hier begraven.

DAG
17

Cochin - Alleppy (Houseboat)

in_al_alleppy.jpg
Prachtige route naar Alleppy
Boottocht per houseboat door de backwaters van Kerala
Traditionele Kerala gerechten worden geserveerd
Overnachting op een eigen traditionele houseboat

Vandaag reist u naar Alleppy, ook wel het "Venetië van het oosten" genoemd vanwege de grachten en kanalen. Hier stapt u aan boord van een houseboat. Houseboats, of kettuvallom, zijn boten die vroeger voor de handel werden gebruikt. Bij het ochtendgloren vervoerden ze goederen uit het geïsoleerde binnenland naar de steden. Tegenwoordig zijn ze omgebouwd tot sfeervolle accommodaties. Een tocht op een houseboat is een fantastische manier om de fascinerende schoonheid van het achterland te ontdekken en een glimp van de adembenemende rijstvelden op te vangen. Vanzelfsprekend wordt aangelegd bij kleine marktjes en kleurrijke gehuchtjes om te genieten van het lokale dorpsleven. De boot is doorgaans gemaakt van lokale en milieuvriendelijke bamboe stokken, touwen kokos, bamboe matten en kokos tapijten. Ze beschikken over verzorgd ingerichte hutten en zijn voorzien van een professionele bemanning die u door de prachtige backwaters van Kerala vaart. Het personeel zorgt tevens voor traditionele Kerala gerechten, die u tijdens de boottocht worden geserveerd.
U zult een geweldige dag beleven aan boord. Vanzelfsprekend brengt u ook de nacht door op de houseboat.

DAG
18

House Boat - Kovalam

IN_AL_Kovalam2
Aankomst met uw houseboat
Route naar Kovalam
Heerlijke verblijf aan de kust
Eerste overnachting in een strandhotel in Kovalam

Na het ontbijt verlaat u de houseboat en reist u naar Kovalam aan de kust. U verblijft hier in een fijn vakantiehotel! Deze kustlijn is internationaal bekend. In de baai liggen 3 stranden aaneengeschakeld. U zult er genieten van de prachtige baai en een ontspannen vakantiegevoel.

DAG
19

Kovalam - Cape Camorin - Kovalam (150 km)

IN_AL_Cape Comorin
Vrije ochtend
Middag bezoek aan naar Cape Camorin
Bezoek aan de Amman Tempel, een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs.
Prachtige zonsondergang!
Tweede overnachting in uw strandhotel in Kovalam

In de ochtend heeft u gelegenheid lekker te wandelen langs de prachtig stranden van Kovalam. In de loop van de middag staat uw auto met privé chauffeur weer voor u klaar om u naar Cape Camorin te brengen, het meest zuidelijke puntje van het Indiase vasteland. Hier ziet u de Vivekananda Rots, die voor de kust ligt en waar Swami Vivekananda in 1892 mediteerde alvorens aan land te gaan en de Amman Tempel, schitterend gelegen aan de kust en een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs. Op deze bijzondere plek in Zuid India ontmoeten drie zeeën elkaar: de Golf van Bengalen, de Indische Oceaan en de Arabische Zee en u kunt zich voorstellen dat de zonsondergang er schitterend is! Aan het begin van de avond bent u weer terug in uw hotel in Kovalam.

DAG
20

Kovalam

in_al_kovalam.jpg
Heerlijke vrije dag in Kovalam
Transfer naar de luchthaven van Trivandrum

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag om te genieten van de stranden van Kovalam. In de loop van de avond heeft u een transfer en vertrekt u naar de luchthaven van Trivandrum.

DAG
21

Kovalam - Trivandrum - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vlucht naar Amsterdam
Aankomst in Amsterdam

Na middernacht vertrekt uw internationale vlucht naar Europa waar u dezelfde dag aankomt.
Einde van een fantastische reis door het zuiden van India!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

28-07-2016

'Een prima reis, die werkelijk tot in de puntjes is georganiseerd. We hebben werkelijk nooit ook maar twee minuten op de taxi of de gids hoeven wachten. De hotels waren van een prima niveau. De auto was ruim en had een prima AC. De chauffeurs en d ...

Meer info >

D.Wand, Kerkrade

21 dagen Zuid-India Compleet: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan
Engelssprekende gids in iedere stad en/of bezienswaardigheid (m.u.v. Allepey)
Overnachtingen in goede toeristen- of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Volpension aan boord van de Houseboat (lunch, diner, ontbijt)
Meet & Greet op de luchthaven
Stadstour door Bangalore met o.a. het Crystal Palace en Vidhana Soudha*
De prachtige ruïnestad Hampi, een Unesco Werelderfgoed*
Belur en Halebidu, cultuurhistorische vindplaatsen uit het Hoysala Rijk*
Bezoek aan Shravana Belgola met het 17 meter hoge beeld van Lord Bahubali*
Mysore met de Chamundeshwari Tempel en de Nandi Bull*
Stadstour door Chennai met o.a. Fort St. George*
De prachtige tempels in Kanchipuram*
Bezoek aan de Sri Aurobindo Ashram, een van de meest bekende en rijkste ashrams in Pondichery
Bezoek aan de beroemde Brihadeeswara Tempel* -de belangrijkste onder de Chola tempels- in Thanjavur
De Thayumanavar Tempel* in Trichy
De Meenakshi Tempel* in Madurai, een van de belangrijkste grote tempels in Zuid-India
Het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India: Periyar Nationaal Park*
Stadsrondrit in Cochin met o.a. de Joodse Synagoge, het Nederlandse Paleis, en de St Francis Kerk*
Een etmaal (inclusief overnachting) op een House Boat
Excursie naar Cape Camorin, het zuidelijkste puntje van het vasteland van India
Strandverblijf in Kovalam
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. 70 USD p.p.
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
5 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
21 dagen Zuid-India Compleet: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

28-07-2016

'Een prima reis, die werkelijk tot in de puntjes is georganiseerd. We hebben werkelijk nooit ook maar twee minuten op de taxi of de gids hoeven wachten. De hotels waren van een prima niveau. De auto was ruim en had een prima AC. De chauffeurs en d ...

Meer info >

D.Wand, Kerkrade

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Bangalore

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Bangalore

U vliegt vanaf Amsterdam naar Bangalore in Zuid India. Hier komt u de volgende dag aan.

Goed om te weten

Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel en Düsseldorf. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Bangalore

Aankomst Bangalore, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Stadsexcursie in de middag
Eerste overnachting Bangalore

Op de luchthaven van Bangalore wordt u door onze vertegenwoordiger verwelkomd. Vervolgens is er een transfer naar uw hotel geregeld.

In de middag wordt u opgehaald voor een stadsexcursie. Allereerst brengt u een bezoek aan Lal Bagh, een prachtig aangelegde tuin van 240 hectare, met een weelde aan prachtige bloemen en een zeldzame collectie van tropische en subtropische planten. Het Crystal Palace in het midden van het park is gebouwd naar voorbeeld van het exemplaar in Londen. Hierna gaat u naar Vidhana Soudha, gebouwd in 1954 in graniet. Het is de zetel van het parlement van de deelstaat Karnataka. Na een kijkje bij het zomerpaleis van Tipu wordt u weer naar uw hotel gebracht.

DAG
03

Bangalore - Hospet (325 km)

IN_AL_Bangalore2
Eerste kennismaking met de binnenlanden van India
Lange maar indrukwekkende route naar Hospet
Eerste overnachting in Hospet

Na het ontbijt rijden we door naar Hospet. Een lange rit van circa 7 uur, maar onderweg zult u genieten van het afwisselende landschap dat aan u voorbij trekt. U passeert kleine dorpjes en u zult zich verbazen over de vrachtwagens die op de doorgaande weg rijden en tjokvol beladen zijn. Na aankomst in Hospet wordt u naar uw hotel gebracht.

DAG
04

Hospet - Hampi - Hospet (25 km)

IN_AL_Hampi2
Bezoek aan het middeleeuwse Hindoe Vijaynagar Rijk
Bezoek de prachtige ruïnestad Hampi
Tweede overnachting in Hospet

Na het ontbijt verkennen we Hospet en Hampi voor de hele dag. We beginnen met een bezoek aan het UNESCO-werelderfgoed - Hampi, gelegen in de deelstaat Karnataka, tussen de ruïnes van Vijaynagar, een middeleeuwse stad gevormd aan de oevers van de rivier de Tungabhadra. Hierna bezoekt u de Vittala-tempel, waar u een enorme strijdwagen vindt die in steen uitgehouwen is in zijn complex. De zalen staan ​​bekend om hun prachtige pilaren met ingewikkelde gravures, daarnaast zijn er een reeks muzikale pilaren die trillen wanneer ze worden aangeraakt. Loop over het pad dat naar Riverside Ruins leidt en dat verbindt met de oude Hampi Bazaar en de Vittala-tempel. Hier vindt u tal van heiligdommen, ruïnes van oude architectuur en overal uitgehouwen artefacten. Hierna bezoeken we de Virupaksha-tempel uit de 7e eeuw. Deze oudste actieve tempels in India bestaan ​​uit Gods heiligdom in zijn complex. Hierna ga je verder naar de versterkte Royal Enclosure. Dit gebied heeft talrijke paleisbases, aquatische structuren en ondergrondse tempels. Ga dan in de richting van de Hemakuta-heuveltempels die op een rotsachtige heuveltop staan. Hierna zie je het gigantische standbeeld van God Ganesha genaamd Kadalekalu Ganesha. Er is nog een gigantisch standbeeldvan Lord Ganesha dat bekendstaat als Sasivekalu Ganesha. Daarna bezoek aan de tempel gewijd aan Heer Krishna bestaande uit heiligdommen van godinnen en de strijdwagen samen met de marktstraat en een tempeltank in zijn complex. Ga dan naar de meest populaire iconen van Hampi - Lakshmi Narasimha (mens-leeuwgod) bezoeken. Eindelijk bezoeken we het bad van de Koningin (een grote veranda tegenover een zwembad omgeven door balkons) dat lijkt op een overdekt watercomplex. Hierna keren we terug naar uw hotel. Geniet van een comfortabele overnachting in uw hotel.

DAG
05

Hospet - Hassan (350 km)

IN_AL_Belur (Chenna Keshava tempel)
Transfer naar Hassan
Bezoek aan Belur, de eerste hoofdstad van het Hoysala Rijk
Bezoek Halebidu, de koninklijke hoofdstad van het Hoysala Rijk
Overnachting in Hassan

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het zuidelijk gelegen Hassan. In de middag gaat u op excursie naar het nabij gelegen Belur, de eerste hoofdstad van het Hoysala Rijk. Een hoogtepunt is de Chenna Keshava tempel uit de 12e eeuw. Het is een prachtig voorbeeld van Hoysala kunst met diverse sierdetails en fijn houtsnijwerk op de zuilen en panelen.
Hierna gaat u naar Halebidu, de koninklijke hoofdstad van het Hoysala Rijk in de 12e eeuw. Het is de thuisbasis van de Hoysaleswara en Kedareswara tempels; meesterwerken van Hindoe-kunst.

DAG
06

Hassan - Mysore (120 km)

IN_AL_Mysore2
Route naar Mysore
Onderweg bezoek aan Jain Sage Gomateswara, het belangrijkste bedevaartsoorden in het Jainisme
Bezoek Zomerpaleis en de Vrindawan tuinen
Overnachting Mysore

Vandaag reist u naar Mysore. Onderweg bezoekt u in de stad Shravana Belgola het 17 meter hoge standbeeld van Jain Sage Gomateswara (Lord Bahubali). Het is één van de belangrijkste bedevaartsoorden in het Jainisme, een oude Indiase religie. Na aankomst in Mysore gaat u eerst naar uw hotel om u op te frissen. Later in de middag bezoekt u het zomerpaleis en de Vrindawan tuinen.

DAG
07

Mysore - Chennai (470 km)

IN_AL_Mysore3 (Nandi Bull)
Bezoek de Chamundeshwari Tempel met panoramisch uitzicht over Mysore
Vertrek uit Mysore per trein
Transfer naar uw hotel in Chennai
Eerste overnachting Chennai

In de ochtend brengt u een bezoek aan Chamundi Hill, circa 10 kilometer buiten de stad. U gaat er een kijkje nemen bij de Chamundeshwari Tempel waar u een panoramisch uitzicht heeft op Mysore. Vanzelfsprekend wordt ook de Nandi Bull niet overgeslagen. Deze stier is uit één rotsblok gehouwen en is ook op Chamundi Hill te bewonderen. Later in de middag wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u in de express trein naar Chennai. In de avond komt u aan in Chennai en wordt u opgewacht door uw auto met chauffeur voor de transfer naar uw hotel.

Goed om te weten

De trein van Mysore naar Chennai rijdt niet op de woensdag. Wanneer deze treinrit in uw reis op de woensdag valt, zult u naar Bangalore gebracht worden. Vanaf hier vertrekt u om ca. 14.25 uur met de trein naar Chennai. U zult om ca. 20.00 uur aankomen in Chennai.

DAG
08

Chennai - Kanchipuram - Mahabalipuram (130 km)

IN_AL_Kanchiparum
Uitgebreide stadstour Chennai
Route naar Kanchipuram
Bezoek prachtige tempels in Kanchipuram
Eerste overnachting in Mahablipuram

Na het ontbijt bekijkt u de hoogtepunten van de stad, u bezoekt er o.a. de beroemde National Art Gallery (gesloten op vrijdag), het prachtige Fort St. George en de St Mary's Church. Ook een bezoek aan de San Thome kathedraal en de Mylapore Shiva tempel staan op het programma. Dan rijden we naar Mahabalipuram, onderweg bezoeken we de prachtige tempels in Kanchipuram, niet voor niets ook wel de Gouden Stad van de Duizend Tempels genoemd. In het oog springen de Varadharaja Perumal Tempel, de Kamakshi Amman Tempel, de Vaikuntha Perumal Tempel en de Kailashanathar Tempel. Deze kleine stad is tevens bekend van het weven van zijden sari's. Meer dan 5000 gezinnen zijn betrokken bij deze bloeiende industrie. In de middag komt u aan in Mahablipuram, waar u naar uw hotel wordt gebracht.

DAG
09

Mahabalipuram

IN_AL_Mahabalipuram-Shore temple
Uitgebreid bezoek aan de fascinerende Shore Tempel
Middag ter vrije besteding
Tweede overnachting in Mahablipuram

Mahabalipuram ligt aan de Coromandel kust, aan de Golf van Bengalen, het is een elegante plek met een zeehaven uit de 7e en 10e eeuw, uit de tijd van de Pallava dynastie. In de ochtend bezoekt u de Shore tempel, de middag is ter vrije besteding. Een uitgelezen moment om bijvoorbeeld te genieten van het heerlijke strand.

DAG
10

Mahabalipuram - Pondichery (138 km)

IN_AL_Pondicherry - Sri Aurobindo Ashram
Prachtige route naar Pondichery
Bezoek aan één van de rijkste Ashram’s van India
Overnachting in Pondichery

Na het ontbijt vertrekt u naar Pondichery, een rit van ca. 3,5 uur. Na aankomst gaat u naar uw hotel. In de middag bezoekt u de Sri Aurobindo Ashram aan de Rue de la Marine. Het is één van de meest bekende en rijkste ashrams in India met volgelingen uit de hele wereld die op zoek zijn naar spirituele verlossing.

DAG
11

Pondicherry - Chidambaram - Thanjavur (177 km)

IN_AL_Thanjavur3 (Tanjora schilderij)
Vertrek Pondichery
Bezoek één van de oudste en meest gevierde heiligdommen van India, Chidambaram
Bezoek aan de Brihadeeswara Tempel
Eerste overnachting Thanjavur

In de ochtend rijdt u naar Chidambaram, één van de oudste en meest gevierde heiligdommen in India en van grote religieuze, historische en culturele betekenis. Na aankomst in Thanjavur bezoekt u de beroemde Brihadeeswara Tempel - de belangrijkste onder de Chola tempels. De stad staat ook bekend om het Tanjore schilderen, een unieke schilderstijl!

DAG
12

Thanjavur - Trichy - Thanjavur (108 km)

IN_AL_Thanjavur2 (brihadees temple)
Volle dag excursie naar Trichy, met citadel Rockfort
Tweede overnachting Thanjavur

Vandaag gaat u op een dagexcursie naar Trichy. U bezoekt er de prachtige citadel Rockfort. Het herbergt vele architectonische hoogstandjes zoals de Thayumanavar Tempel, de Ganesha Tempel en de Shiva tempel. Het is ook de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij de Teppakulam Tank, de Ranganathaswamy Tempel en de Nadirshah Moskee. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar uw hotel in Thanjavur.

DAG
13

Thanjavur - Madurai (120 km)

in_al_madurai.jpg
Route naar Madurai
Bezoek Meenakshi Tempel bij daglicht
Rest van de dag ter vrije besteding
Bijwonen van een Aarati ceremonie bij de Meenakshi Tempel
Eerste overnachting Madurai

Na het ontbijt staat uw auto met privé chauffeur weer klaar om u naar Madurai te rijden, de heilige stad. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en kunt u zich even opfrissen. We bezoeken de Meenakshi tempel met prachtige, kleurrijk gebeeldhouwde torens. Let ook eens op de mooie plafonds in deze tempels. Het is een enorme Hindu Tempel toegewijd aan Lord Shiva en de Godin Parvati. De torens steken fier boven de daken uit, ze zijn gedecoreerd met honderden beelden van Goden in uiteenlopende kleuren. Na dit bezoek heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. In de avond keren we terug naar de Meenakshi tempel om de Aarati ceremonies (gebeden) bij te wonen. U zult onder de indruk zijn van deze fascinerende gebeurtenis die vol overgave wordt uitgevoerd!

DAG
14

Madurai – Periyar Nationaal Park (160 km)

IN_AL_Periyar Nationaal Park3 (olifanten)
Bezoek aan het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India; Periyar Nationaal Park
Boot safari in de avond
Overnachting Periyar Nationaal Park

U vervolgt uw reis naar Thekkady, nabij het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India: Periyar Nationaal Park. Het park is de thuisbasis van wilde olifanten, wilde zwijnen, herten en nog veel, veel meer. In de avond gaat u naar het meer om per boot naar wilde dieren te kijken.

DAG
15

Periyar Nationaal Park

in_al_periyar nationaal park.jpg
Volledige dagexcursie Periyar Nationaal Park
Wandeling door het park, inclusief bezoek aan de lokale markt
Overnachting Periyar Nationaal Park

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door het park. Het reservaat is een van de belangrijkste van India. Het hoogste punt van het park ligt op ruim 2000 meter. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de natuur! Per boot gaat u het park in om verbazingwekkende dieren en planten te zien. Hierna wandelt u over een plantage waar exotische gewassen groeien. Onderweg naar het hotel komt u langs een lokale markt waar u op het gemak rond kunt wandelen en te genieten van de geuren, kleuren, smaken en geluiden.

DAG
16

Periyar - Cochin (195 km)

IN_AL_Cochin
Transfer naar Cochin
Uitgebreide stadstour Cochin
Eerste overnachting Cochin

Na het ontbijt rijdt u naar Cochin. In de middag maakt u er een stadsrondrit. U bezoekt o.a. Fort Cochin en de Joodse Synagoge die werd gebouwd in 1568. Deze beschikt over Grote Rollen van het Oude Testament en koperen platen waarop de privileges beschreven staan die de Joden door de heersers van Cochin waren toegekend. De vloer van de synagoge is geplaveid met prachtige Chinese hand beschilderde tegels. U brengt ook een bezoek aan het Nederlandse Paleis dat werd gebouwd door de Portugezen en aangeboden aan de Cochin Raja in 1555. U kunt hier de 17de-eeuwse muurschilderingen met scènes uit het Indiase epos Ramayana bewonderen. U sluit de stadsexcursie af in de St Francis Kerk. Deze kerk wordt beschouwd als de eerste kerk die door Europeanen in India is gebouwd. Vasco da Gama was oorspronkelijk hier begraven.

DAG
17

Cochin - Alleppy (Houseboat)

in_al_alleppy.jpg
Prachtige route naar Alleppy
Boottocht per houseboat door de backwaters van Kerala
Traditionele Kerala gerechten worden geserveerd
Overnachting op een eigen traditionele houseboat

Vandaag reist u naar Alleppy, ook wel het "Venetië van het oosten" genoemd vanwege de grachten en kanalen. Hier stapt u aan boord van een houseboat. Houseboats, of kettuvallom, zijn boten die vroeger voor de handel werden gebruikt. Bij het ochtendgloren vervoerden ze goederen uit het geïsoleerde binnenland naar de steden. Tegenwoordig zijn ze omgebouwd tot sfeervolle accommodaties. Een tocht op een houseboat is een fantastische manier om de fascinerende schoonheid van het achterland te ontdekken en een glimp van de adembenemende rijstvelden op te vangen. Vanzelfsprekend wordt aangelegd bij kleine marktjes en kleurrijke gehuchtjes om te genieten van het lokale dorpsleven. De boot is doorgaans gemaakt van lokale en milieuvriendelijke bamboe stokken, touwen kokos, bamboe matten en kokos tapijten. Ze beschikken over verzorgd ingerichte hutten en zijn voorzien van een professionele bemanning die u door de prachtige backwaters van Kerala vaart. Het personeel zorgt tevens voor traditionele Kerala gerechten, die u tijdens de boottocht worden geserveerd.
U zult een geweldige dag beleven aan boord. Vanzelfsprekend brengt u ook de nacht door op de houseboat.

Goed om te weten

Er zijn verschillende Housboats beschikbaar met één of meerder hutten allen voorzien van een eigen badkamer en toilet. Afhankelijk van de beschikbaarheid heeft u tijdens uw reis een eigen Houseboat of deelt u deze met andere reizigers.

DAG
18

House Boat - Kovalam

IN_AL_Kovalam2
Aankomst met uw houseboat
Route naar Kovalam
Heerlijke verblijf aan de kust
Eerste overnachting in een strandhotel in Kovalam

Na het ontbijt verlaat u de houseboat en reist u naar Kovalam aan de kust. U verblijft hier in een fijn vakantiehotel! Deze kustlijn is internationaal bekend. In de baai liggen 3 stranden aaneengeschakeld. U zult er genieten van de prachtige baai en een ontspannen vakantiegevoel.

DAG
19

Kovalam - Cape Camorin - Kovalam (150 km)

IN_AL_Cape Comorin
Vrije ochtend
Middag bezoek aan naar Cape Camorin
Bezoek aan de Amman Tempel, een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs.
Prachtige zonsondergang!
Tweede overnachting in uw strandhotel in Kovalam

In de ochtend heeft u gelegenheid lekker te wandelen langs de prachtig stranden van Kovalam. In de loop van de middag staat uw auto met privé chauffeur weer voor u klaar om u naar Cape Camorin te brengen, het meest zuidelijke puntje van het Indiase vasteland. Hier ziet u de Vivekananda Rots, die voor de kust ligt en waar Swami Vivekananda in 1892 mediteerde alvorens aan land te gaan en de Amman Tempel, schitterend gelegen aan de kust en een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs. Op deze bijzondere plek in Zuid India ontmoeten drie zeeën elkaar: de Golf van Bengalen, de Indische Oceaan en de Arabische Zee en u kunt zich voorstellen dat de zonsondergang er schitterend is! Aan het begin van de avond bent u weer terug in uw hotel in Kovalam.

DAG
20

Kovalam

in_al_kovalam.jpg
Heerlijke vrije dag in Kovalam
Transfer naar de luchthaven van Trivandrum

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag om te genieten van de stranden van Kovalam. In de loop van de avond heeft u een transfer en vertrekt u naar de luchthaven van Trivandrum.

Goed om te weten

Indien uw terugvlucht naar Amsterdam met Emirates valt op donderdag t/m zondag dan wordt u morgenvroeg in de ochtend opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Trivandrum. Valt uw terugvlucht naar Amsterdam tussen maandag t/m woensdag dan vertrekt u wel op de loop van de avond naar de luchthaven van Trivandrum. U dient rekening te houden met een lange stop van 8 uur in Dubai.

DAG
21

Kovalam - Trivandrum - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vlucht naar Amsterdam
Aankomst in Amsterdam

Na middernacht vertrekt uw internationale vlucht naar Europa waar u dezelfde dag aankomt.
Einde van een fantastische reis door het zuiden van India!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+