neemt je mee
Zomerpaleis en Vrindawan tuinen in Mysore
Uniek wildlife reservaat Periyar Nationaal Park
Prachtig Kanchipuram
De prachtige ruïnestad Hampi, Unesco Werelderfgoed
Prachtige stranden van Kovalam

Zuid-India Compleet

Privéreis | 21 dagen v.a.
1898i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-04-2018
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Bangalore
 • Dag 2 Bangalore
 • Dag 3 Bangalore - Hospet (325 km)
 • Dag 4 Hospet - Hampi – Hospet (25 km)
 • Dag 5 Hospet – Hassan (350 km)
 • Dag 6 Hassan – Mysore (120 km)
 • Dag 7 Mysore – Chennai (470 km)
 • Dag 8 Chennai - Kanchipuram - Mahabalipuram (130 km)
 • Dag 9 Mahabalipuram
 • Dag 10 Mahabalipuram - Pondichery (138 km)
 • Dag 11 Pondicherry - Chidambaram - Thanjavur (177 km)
 • Dag 12 Thanjavur - Trichy - Thanjavur (108 km)
 • Dag 13 Thanjavur - Madurai (120 km)
 • Dag 14 Madurai – Periyar Nationaal Park (160 km)
 • Dag 15 Periyar Nationaal Park
 • Dag 16 Periyar - Cochin (195 km)
 • Dag 17 Cochin - Alleppy (Houseboat)
 • Dag 18 House Boat - Kovalam
 • Dag 19 Kovalam - Cape Camorin - Kovalam (150 km)
 • Dag 20 Kovalam
 • Dag 21 Kovalam - Trivandrum - Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Uniek verblijf op een traditionele houseboat     Unieke wildlife reservaat Periyar Nationaal Park     Zomerpaleis en Vrindawan tuinen in Mysore     Ontdek het 'Venetië van het Oosten'     De prachtige ruïnestad Hampi, Unesco Werelderfgoed     De prachtige stranden van Kovalam

Hoogtepunten van deze reis

 • Periyar National Park

 • Backwaters van Alleppey

 • Het strand van Kovalam

 • Bangalore

 • Hampi

Programma

in_pri_zuidcompleet.png

Dag 1 Amsterdam - Bangalore

U vliegt vanaf Amsterdam naar Bangalore in Zuid India. Hier komt u de volgende dag aan.

Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel en Düsseldorf. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Dag 2 Bangalore

Op de luchthaven van Bangalore wordt u door onze vertegenwoordiger verwelkomd. Vervolgens is er een transfer naar uw hotel geregeld en heeft u tijd om wat te rusten.
Aan het begin van de middag wordt u opgehaald voor een stadsexcursie. Allereerst brengt u een bezoek aan Lal Bagh, een prachtig aangelegde tuin van 240 hectare, met een weelde aan prachtige bloemen en een zeldzame collectie van tropische en subtropische planten. Het Crystal Palace in het midden van het park is gebouwd naar voorbeeld van het exemplaar in Londen. Hierna gaat u naar Vidhana Soudha, gebouwd in 1954 in graniet. Het is de zetel van het parlement van de deelstaat Karnataka. Na een kijkje bij het zomerpaleis van Tipu wordt u weer naar uw hotel gebracht.
Bangalore

Dag 3 Bangalore - Hospet (325 km)

Na het ontbijt rijdt u met uw auto met chauffeur naar Hospet. Een lange rit van circa 7 uur, maar onderweg zult u genieten van het afwisselende landschap dat aan u voorbij trekt. U passeert kleine dorpjes en u zult zich verbazen over de vrachtwagens die op de doorgaande weg rijden en tjokvol beladen zijn. Na aankomst in Hospet wordt u naar uw hotel gebracht.
IN_AL_Hampi2

Dag 4 Hospet - Hampi – Hospet (25 km)

Vandaag gaat u naar het 10 kilometer noordelijker gelegen Hampi. U gaat er de prachtige wereld verkennen van het middeleeuwse Hindoe Vijaynagar Rijk, één van de grootste rijken in de geschiedenis van India. In de prachtige ruïnestad Hampi bouwde de adel Dravidische tempels en paleizen, waarvan de ruïnes nu nog te bewonderen zijn. Over een oppervlakte van 30km2 stonden 400 tempels met prachtige reliëfs en beelden. U zult uw ogen uitkijken vandaag!
IN_AL_Belur (Chenna Keshava tempel)

Dag 5 Hospet – Hassan (350 km)

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het zuidelijk gelegen Hassan. In de middag gaat u op excursie naar het nabij gelegen Belur, de eerste hoofdstad van het Hoysala Rijk. Een hoogtepunt is de Chenna Keshava tempel uit de 12e eeuw. Het is een prachtig voorbeeld van Hoysala kunst met diverse sierdetails en fijn houtsnijwerk op de zuilen en panelen.
Hierna gaat u naar Halebidu, de koninklijke hoofdstad van het Hoysala Rijk in de 12e eeuw. Het is de thuisbasis van de Hoysaleswara en Kedareswara tempels; meesterwerken van Hindoe-kunst.
IN_AL_Mysore2

Dag 6 Hassan – Mysore (120 km)

Vandaag reist u naar Mysore. Onderweg bezoekt u in de stad Shravana Belgola het 17 meter hoge standbeeld van Jain Sage Gomateswara (Lord Bahubali). Het is één van de belangrijkste bedevaartsoorden in het Jainisme, een oude Indiase religie. Na aankomst in Mysore gaat u eerst naar uw hotel om u op te frissen. Later in de middag bezoekt u het zomerpaleis en de Vrindawan tuinen.
IN_AL_Mysore3 (Nandi Bull)

Dag 7 Mysore – Chennai (470 km)

In de ochtend brengt u een bezoek aan Chamundi Hill, circa 10 kilometer buiten de stad. U gaat er een kijkje nemen bij de Chamundeshwari Tempel waar u een panoramisch uitzicht heeft op Mysore. Vanzelfsprekend wordt ook de Nandi Bull niet overgeslagen. Deze stier is uit één rotsblok gehouwen en is ook op Chamundi Hill te bewonderen. Later in de middag wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u in de express trein naar Chennai. Bij aankomst in Chennai, halverwege de avond, wordt u opgewacht door uw auto met chauffeur en naar uw hotel gebracht.
IN_AL_Kanchiparum

Dag 8 Chennai - Kanchipuram - Mahabalipuram (130 km)

Na het ontbijt bekijkt u de hoogtepunten van de stad, u bezoekt er o.a. de beroemde National Art Gallery (gesloten op vrijdag), het prachtige Fort St. George en de St Mary's Church. Ook een bezoek aan de San Thome kathedraal en de Mylapore Shiva tempel staan op het programma. Dan rijden we naar Mahabalipuram, onderweg bezoeken we de prachtige tempels in Kanchipuram, niet voor niets ook wel de Gouden Stad van de Duizend Tempels genoemd. In het oog springen de Varadharaja Perumal Tempel, de Kamakshi Amman Tempel, de Vaikuntha Perumal Tempel en de Kailashanathar Tempel. Deze kleine stad is tevens bekend van het weven van zijden sari's. Meer dan 5000 gezinnen zijn betrokken bij deze bloeiende industrie. In de middag komt u aan in Mahablipuram, waar u naar uw hotel wordt gebracht.
Mahabalipuram

Dag 9 Mahabalipuram

Mahabalipuram ligt aan de Coromandel kust, aan de Golf van Bengalen, het is een elegante plek met een zeehaven uit de 7e en 10e eeuw, uit de tijd van de Pallava dynastie. In de ochtend bezoekt u de Shore tempel, de middag is ter vrije besteding. Een uitgelezen moment om bijvoorbeeld te genieten van het heerlijke strand.
IN_AL_Pondicherry - Sri Aurobindo Ashram

Dag 10 Mahabalipuram - Pondichery (138 km)

Na het ontbijt vertrekt u naar Pondichery, een rit van ca. 3,5 uur. Na aankomst gaat u naar uw hotel. In de middag bezoekt u de Sri Aurobindo Ashram aan de Rue de la Marine. Het is één van de meest bekende en rijkste ashrams in India met volgelingen uit de hele wereld die op zoek zijn naar spirituele verlossing.
IN_AL_Thanjavur3 (Tanjora schilderij)

Dag 11 Pondicherry - Chidambaram - Thanjavur (177 km)

In de ochtend rijdt u naar Chidambaram, één van de oudste en meest gevierde heiligdommen in India en van grote religieuze, historische en culturele betekenis. Na aankomst in Thanjavur bezoekt u de beroemde Brihadeeswara Tempel - de belangrijkste onder de Chola tempels. De stad staat ook bekend om het Tanjore schilderen, een unieke schilderstijl!
IN_AL_Thanjavur2 (brihadees temple)

Dag 12 Thanjavur - Trichy - Thanjavur (108 km)

Vandaag gaat u op een dagexcursie naar Trichy. U bezoekt er de prachtige citadel Rockfort. Het herbergt vele architectonische hoogstandjes zoals de Thayumanavar Tempel, de Ganesha Tempel en de Shiva tempel. Het is ook de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij de Teppakulam Tank, de Ranganathaswamy Tempel en de Nadirshah Moskee. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar uw hotel in Thanjavur.
Madurai

Dag 13 Thanjavur - Madurai (120 km)

Na het ontbijt staat uw auto met privé chauffeur weer klaar om u naar Madurai te rijden, de heilige stad. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, de rest van de dag heeft u ter vrije besteding. In de avond wordt u opgehaald om de Aarati ceremonies (gebeden) bij te wonen bij de Meenakshi tempel. U zult onder de indruk zijn van deze fascinerende gebeurtenis die vol overgave wordt uitgevoerd!
IN_AL_Periyar Nationaal Park3 (olifanten)

Dag 14 Madurai – Periyar Nationaal Park (160 km)

U vervolgt uw reis naar Thekkady, nabij het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India: Periyar Nationaal Park. Het park is de thuisbasis van wilde olifanten, wilde zwijnen, herten en nog veel, veel meer. In de avond gaat u naar het meer om per boot naar wilde dieren te kijken.
in_al_periyar nationaal park.jpg

Dag 15 Periyar Nationaal Park

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door het park. Het reservaat is een van de belangrijkste van India. Het hoogste punt van het park ligt op ruim 2000 meter, hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de natuur! U gaat op pad om verbazingwekkende dieren en planten te zien. Hierna bezoekt u een plantage waar exotische gewassen groeien. Onderweg naar het hotel komt u langs een lokale markt waar u op het gemak kunt genieten van de vele kleuren, geuren, smaken en geluiden.
IN_AL_Cochin

Dag 16 Periyar - Cochin (195 km)

Na het ontbijt rijdt u met uw auto met chauffeur naar Cochin. Na aankomst, in de middag maakt u er een stadsrondrit. U bezoekt o.a. Fort Cochin en de Joodse Synagoge die werd gebouwd in 1568. Deze beschikt over Grote Rollen van het Oude Testament en koperen platen waarop de privileges beschreven staan die de Joden door de heersers van Cochin waren toegekend. De vloer van de synagoge is geplaveid met prachtige Chinese hand beschilderde tegels. U brengt ook een bezoek aan het Nederlandse Paleis dat werd gebouwd door de Portugezen en aangeboden aan de Cochin Raja in 1555. U kunt hier de 17de-eeuwse muurschilderingen met scènes uit het Indiase epos Ramayana bewonderen. U sluit de stadsexcursie af in de St Francis Kerk. Deze kerk wordt beschouwd als de eerste kerk die door Europeanen in India is gebouwd. Vasco da Gama was oorspronkelijk hier begraven.
in_al_alleppy.jpg

Dag 17 Cochin - Alleppy (Houseboat)

Vandaag reist u naar Alleppy, ook wel het "Venetië van het oosten" genoemd vanwege de grachten en kanalen. Hier stapt u aan boord van uw houseboat. Houseboats, of kettuvallom, zijn boten die vroeger voor de handel werden gebruikt. Bij het ochtendgloren vervoerden ze goederen uit het geïsoleerde binnenland naar de steden. Tegenwoordig zijn ze omgebouwd tot sfeervolle accommodaties. Een tocht op een houseboat is een fantastische manier om de fascinerende schoonheid van het achterland te ontdekken en een glimp van de adembenemende rijstvelden op te vangen. Vanzelfsprekend wordt aangelegd bij kleine marktjes en kleurrijke gehuchtjes om te genieten van het lokale dorpsleven. De boot is doorgaans gemaakt van lokale en milieuvriendelijke bamboe stokken, touwen kokos, bamboe matten en kokos tapijten. Ze beschikken over verzorgd ingerichte hutten en zijn voorzien van een professionele bemanning die u door de prachtige backwaters van Kerala vaart. Het personeel zorgt tevens voor traditionele Kerala gerechten, die u tijdens de boottocht worden geserveerd.
U zult een geweldige dag beleven aan boord. Vanzelfsprekend brengt u ook de nacht door op uw houseboat.
IN_AL_Kovalam2

Dag 18 House Boat - Kovalam

Na het ontbijt verlaat u de houseboat en reist u naar Kovalam aan de kust. U verblijft hier in een fijn vakantiehotel! Deze kustlijn is internationaal vermaard. In de baai liggen 3 stranden aaneengeschakeld. U zult er genieten van de prachtige baai en een ontspannen vakantiegevoel.

Wij reserveren voor u in Kovalam een fijn toeristenklasse hotel, maar u kunt er ook voor kiezen in een luxer superior strandhotel te verblijven. Kijk snel bij de tabblad "Extra opties". U ziet het... u maakt al snel uw reis op maat!
IN_AL_Cape Comorin

Dag 19 Kovalam - Cape Camorin - Kovalam (150 km)

In de ochtend heeft u gelegenheid lekker te wandelen langs de prachtig stranden van Kovalam. In de loop van de middag staat uw auto met privé chauffeur weer voor u klaar om u naar Cape Camorin te brengen, het meest zuidelijke puntje van het Indiase vasteland. Hier ziet u de Vivekananda Rots, die voor de kust ligt en waar Swami Vivekananda in 1892 mediteerde alvorens aan land te gaan en de Amman Tempel, schitterend gelegen aan de kust en een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs. Op deze bijzondere plek in Zuid India ontmoeten drie zeeën elkaar: de Golf van Bengalen, de Indische Oceaan en de Arabische Zee en u kunt zich voorstellen dat de zonsondergang er schitterend is! Aan het begin van de avond bent u weer terug in uw hotel in Kovalam.
Kovalam

Dag 20 Kovalam

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag om te genieten van de stranden van Kovalam. In de loop van de avond heeft u een transfer en vertrekt u naar de luchthaven van Trivandrum.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 21 Kovalam - Trivandrum - Amsterdam

Na middernacht vertrekt uw internationale vlucht naar Europa waar u dezelfde dag aankomt.
Einde van een fantastische reis door het zuiden van India!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

In samenwerking met Emirates bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Dubai. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 2 overnachtingen in het Auris Inn Al ...

Meer info >

Al voor € 138p.p. Meer info >

4 dagen / 3 nachten stop-over Dubai

In samenwerking met Emirates bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Dubai. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 3 overnachtingen in het Auris Inn Al ...

Meer info >

Al voor € 219p.p. Meer info >

Verlenging

Verlenging rondreishotel Kovalam

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het hotel waar uw rondreis eindigt op basis van logies & ontbijt. Op het tabblad 'hotel' ziet u een voorbeeldhotel. Soma Palmshore Beachresort is een fijne e...

Meer info >

Al voor € 41p.p. p.nMeer info >

Verlenging superiorklasse hotel Kovalam

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het hotel waar uw rondreis eindigt op basis van logies & ontbijt. Op het tabblad 'hotel' ziet u een voorbeeldhotel. Het Uday Samudra Beach Hotel is een comfo...

Meer info >

Al voor € 58p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en heel soms een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Alleppey

Houseboat -

Houseboats of kettuvallom zijn boten die vroeger werden gebruikt voor het vervoer van goederen via de delta van uit het geïsoleerde binnenland naar de steden. Tegenwoordig zijn ze omgebouwd tot sfeervolle accommodaties, welke bij NRV voor zowel de toeristenklasseLees meer

Bangalore

Regallis Hotel Bangalore**** - Superiorklasse

In het hart van Bangalore is het Regallis Hotel gevestigd. Het is een modern hotel en is een prima uitgangspunt voor uw verblijf in Bangalore. Het hotel beschikt over een receptie, 2 restaurant, bar en WiFi tegen betaling. De kamers zijn voorzien vanLees meer

Museum Inn - Middenklasse

Het Museum Inn is een fijn hotel aan Museum Road, hart van het zaken- en uitgaanscentrum van Bangalore. U zult ervaren dat het hotel een perfecte combinatie van comfort en prijs biedt, een fijn adres in Bangalore! Het hotel is voorzien van een receptieLees meer

Chennai

Vestin Park - Middenklasse

Het Vestin Park is een fijn hotel waar u zich thuis zult voelen. Na een lange reis vanuit Europa of een mooie ontdekkingstocht door de stad kunt u hier lekker bijkomen in het comfort dat bij een toeristenklasse hotel past. Het hotel is voorzien van eenLees meer

Pride hotel - Superiorklasse

Het Pride Hotel is in 2012 gerenoveerd en ligt op ongeveer 7 kilometer van het stadscentrum. Het hotel is een ideale uitvalsbasis om Chennai te ontdekken. Het hotel is gelegen in een fijne omgeving met in de nabijheid de Thousand Lights Moskee en hetLees meer

Cochin

Grand Hotel - Middenklasse

Grand hotel combineert de traditionele charme met de hedendaagse wensen van de reizigers, de eeuwenoude voorliefde voor gastvrijheid weerklinkt nog steeds in de persoonlijke service die de medewerkers u bieden! Het hotel is gunstig gelegen aan de MGLees meer

Crowne Plaza Cochin - Superiorklasse

Het stijlvolle Crowne Plaza Cochin is fijn hotel, gelegen in het centrum, waar het u aan niets zal ontbreken. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bar, spa met behandelingen en er zijn diverse sportfaciliteiten aanwezig. De netteLees meer

Hassan

Southern Star - Middenklasse

Hotel Southern Star ligt verstopt in een rustige omgeving in Hassan, het biedt een persoonlijke service en fijne faciliteiten. Het hotel is voorzien van een receptie met lounge, restaurant, bar, roomservice, internetfaciliteiten, winkeltje, eenvoudigeLees meer

Hospet

Royal Orchid Kireeti - Superiorklasse

Lees meer

Malligi - Middenklasse

Het Malligi is een van de weinige hotels op steenworp afstand van de Wereld Erfgoed bezienswaardigheid Hampi en welke voldoet aan de wensen van de internationale bezoeker. Het hotel is gebouwd op een oppervlakte van 5 hectare in het hart van Hospet.Lees meer

Kovalam

Soma Palmshore Beach Resort - Middenklasse

Soma Palmshore Beachresort is een fijne en idyllisch vakantieresort aan het strand, waar u kunt genieten van het strand, de branding en de zee! Een heerlijke plek om te verblijven of om uw rondreis af te sluiten. Het hotel is gelegen op Kovalam LightLees meer

Uday Sumadra Beach Resort - Superiorklasse

Het Uday Samudra Beach Hotel is een comfortabel hotel waar u zult genieten van uw verblijf! Het combineert de gemakken van de moderne wereld met de tradities van deze unieke streek. De interesse van de Europeanen om te genieten van een strandvakantieLees meer

Madurai

Gateway hotel - Superiorklasse

Dit hotel is perfect als u het stadsleven van Madurai wilt ontvluchten. Het is een heerlijk hotel als u wilt ontspannen en genieten van het mooie uitzicht op de Temple City en de Kodai heuvels. Het hotel ligt in het midden van 62 hectare aan rustige,Lees meer

Germanus - Middenklasse

Hotel Germanus is uw thuis ver weg van uw eigen woning. Het hotel is vernoemd naar een beroemde dynastie en het personeel doet er alles aan om u van een koninklijke behandeling te verzekeren! Het hotel is centraal gelegen in Madurai, in de directe omgevingLees meer

Mahabalipuram

Ideal Beach Resort - Superiorklasse

Een sfeervol resort gelegen aan de prachtige Coromandel kust. Het luxe Ideal Beach Resort is van alle gemakken voorzien en biedt u een heerlijk ontspannen en aangenaam verblijf aan het mooie zandstrand. Het is rustig gelegen en op slechts 3 kilometerLees meer

Mamalla Heritage - Middenklasse

Het Mamalla Heritage is een perfect hotel in de oude havenstad Mamallapuram. Vanuit het hotel ontdekt u gemakkelijk de omgeving vol met historische verhalen, prachtige tempels en stenen sculpturen. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant,Lees meer

Mysore

Regallis hotel Mysore - Superiorklasse

Lees meer

The Viceroy - Middenklasse

The Viceroy biedt u een prettig verblijf in het bijzondere Mysore, u zult er genieten van de traditionele Zuid-Indiase gastvrijheid en de fijne voorzieningen in het hotel. Het hotel is centraal gelegen in Mysore, niet ver van het Paleis van Mysore, deLees meer

Periyar

Shalimar Spice Garden - Superiorklasse

Dit prachtige hotel ligt midden in de koele bergen van Thekkady en is omgeven door groene specerijenplantages. Het vriendelijke personeel, de mooie locatie en de goede faciliteiten zorgen voor een ontspannen verblijf in deze schitterende omgeving. ShalimarLees meer

Silver Crest - Middenklasse

Geniet in deze rustige omgeving van het fijne Silver Crest hotel, de accommodatie is uniek gelegen op 2800 meter boven de zeespiegel. Het Silver Crest is de toegangspoort tot bekendste park van zuidelijk India: Periyar Nationaal Park. De ingang van hetLees meer

Pondichery

Accord Puducherry - Middenklasse

Het elegante Accord Puducherry biedt u een heerlijk verblijf in de historische stad Puducherry. De accommodatie is voorzien van een 24-uursreceptie met bagageopslag, excursiebalie, wasservice en roomservice. In het 24-uurs-Season Café wordt een selectieLees meer

Du Parc Hotel - Superiorklasse

Dit hotel in Pondicherry ligt vlak bij Raj Niwas en het Sri Aurobindo Ashram. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, lobby met gratis kranten, 2 restaurants, koffiebar/café, stomerij/wasserijservice en er is gratis WiFi in gemeenschappelijke ruimtes.Lees meer

Thanjavur

Ideal River View - Superiorklasse

Ideal River View Resort is gelegen in Thanjavur aan de oevers van de rivier de Vennar. Het hotel is de ideale uitvalbasis als u heerlijk wilt ontspannen en houdt van een beetje privacy. Het hotel ligt in een mooi gebied met semi-jungle en rijstvelden.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan van dag 2 t/m 21
Engelssprekende gids in iedere stad en/of bezienswaardigheid (m.u.v. Allepey en Kumarakom)
Overnachtingen in goede toeristen- of superiorklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Volpension aan boord van de Houseboat (lunch, diner, ontbijt)
Meet & Greet op de luchthaven
Stadstour door Bangalore met o.a. het Crystal Palace en Vidhana Soudha*
De prachtige ruïnestad Hampi, een Unesco Werelderfgoed*
Belur en Halebidu, cultuurhistorische vindplaatsen uit het Hoysala Rijk*
Bezoek aan Shravana Belgola met het 17 meter hoge beeld van Lord Bahubali*
Mysore met de Chamundeshwari Tempel en de Nandi Bull*
Stadstour door Chennai met o.a. Fort St. George*
De prachtige tempels in Kanchipuram*
Bezoek aan de Sri Aurobindo Ashram, een van de meest bekende en rijkste ashrams in Pondichery
Bezoek aan de beroemde Brihadeeswara Tempel* -de belangrijkste onder de Chola tempels- in Thanjavur
De Thayumanavar Tempel* in Trichy
De Meenakshi Tempel* in Madurai, een van de belangrijkste grote tempels in Zuid-India
Het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India: Periyar Nationaal Park*
Stadsrondrit in Cochin met o.a. de Joodse Synagoge, het Nederlandse Paleis, en de St Francis Kerk*
Een etmaal (inclusief overnachting) op een House Boat
Excursie naar Cape Camorin, het zuidelijkste puntje van het vasteland van India
Strandverblijf in Kovalam
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 70 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 145 korting op het reisgedeelte. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en er kan slechts 1 extra bed worden bijgeplaatst.

Weekendtoeslag Emirates

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam of Düsseldorf op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum India (en Nepal)
Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan India een visum verplicht. U dient dit visum reeds voor uw vertrek in Nederland of België aan te vragen.

Er zijn meerdere manieren om het visum aan te vragen: u kunt kiezen voor een e-visum of een bezoek aan het India Visa & Consular Service Centre. Onderstaand vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Vanaf heden is het mogelijk om een (single & double entry) e-visum voor India aan te schaffen indien u beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit. U kunt uw e-visum aanvragen via Indian e-Tourist Visa

Aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum geeft u een single of double entry met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kunt u op zijn vroegst 30 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen, maar controleer de actuele informatie op de website. Zorg ervoor dat u uw visum tijdig aanvraagt. Nadat u in India bent gearriveerd worden uw biometrische gegevens geregistreerd.

Visum via VFS Indian Visa and Consular Application Centre
Wanneer u liever op voorhand uw visum in uw paspoort heeft, kunt u uw visum aanvragen bij onderstaande organisaties.

Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa and Consular Application Centre in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. De aanvraagprocedure kan zowel online alsmede door een bezoek aan één van de kantoren waarbij uw biometrische gegevens worden afgenomen. Let op: voor het laten afnemen van uw biometrische gegevens dient u een afspraak te maken. Voor reizigers jonger dan 12 jaar en ouder dan 70 jaar geldt dat geen biometrische gegevens dienen te worden afgegeven.

Voor alle vereisten omtrent de aanvraagprocedure verwijzen wij u naar de website van het VFS Global Netherlands. Op deze website staat aangegeven op welke wijze de procedure verloopt en aan welke vereisten u dient te voldoen.

Indien u de Belgische nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa Application Centre in Brussel of Antwerpen, VFS Global Belgium. De visumprocedure voor Belgische reizigers verschilt op een aantal punten van de procedure voor Nederlandse reizigers, zie de website voor verdere details.

Het eventuele visum voor Nepal kan aan de grens aangevraagd worden.

Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.
Taj Mahal
Houdt u er rekening mee dat de Taj Mahal op vrijdag gesloten is. Plan uw vakantie dus goed en zorg dat u niet precies op deze dag in Agra bent.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Onze reizigers hebben deze reis met een 8,0 beoordeeld. In totaal hebben 6 klanten een cijfer gegeven. Tevens vragen wij onze klanten een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Zuid India Compleet

D.Wand, Kerkrade
'Een prima reis, die werkelijk tot in de puntjes is georganiseerd. We hebben werkelijk nooit ook maar twee minuten op de taxi of de gids hoeven wachten. De hotels waren van een prima niveau. De auto was ruim en had een prima AC.
De chauffeurs en de gidsen spraken behoorlijk verstaanbaar Engels.
Bijzonder om de oude tempels en paleizen te zien. Stranddagen aan het eind waren zeer welkom na een goed gevuld programma.
Als je een klein beetje gevoel hebt voor religie en levenswijze, dan is dit een aanrader.
'
anoniem
'Mooie reis. Indrukwekkende tempels. Prachtige kunst, beelden uitgehakt uit graniet in de 12 de eeuw, zien eruit alsof het gister is gemaakt! In de verschillende steden kreeg je een nieuwe gids, deze waren allemaal goed en spraken goed Engels. Wij hadden gekozen voor de standaard hotels en deze voldeden prima. Reizen in juli heeft zijn voor en nadelen. Je hebt kans op regen, al zijn wij er steeds tussendoor geglipt. Maar het is overal heel rustig (het is daar laagseizoen) waardoor je lekker op je gemak rond kan kijken. '
Ralf Wedage, Roosendaal
Was erg leuk. Ontzettend veel gezien, maar sommige dagen door het reizen wel vermoeiend. Gelukkig hadden we een goede chauffeur met een ruime auto, waardoor we niet opgekropt zaten. Veel mooie herinneringen.

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

anoniem
'Boek een extra nacht bij om echt wat van de stad te zien. drie nachten zijn in feite maar een volle dag door late aankomst en vroeg vertrek.'
Chantal en Vincent, Rhoon
'Leuke stadstour, goed hotel. Eén dag (twee nachten) is eigenlijk te kort voor Dubai. We hebben na de stadstour ook nog een desertsafari gedaan, een aanrader!
'
Harry, Drenthe
'Leuke ervaring om er zo bij te doen als je met Emirates vliegt. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken'
Kristie, Heerjansdam
'Een mooie gelegenheid om Dubai te leren kennen. Drie dagen is genoeg om deze stad te ontdekken. Ook aquaventure is de moeite waard!'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Dubai is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben in je leven!'
anoniem
'Zou er nog wel 3 dagen willen zitten.'

Rondreishotel Kovalam

Superiorklasse hotel Kovalam

4 dagen / 3 nachten stop-over Dubai

anoniem
'Zou er nog wel 3 dagen willen zitten.'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Dubai is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben in je leven!'
Kristie, Heerjansdam
'Een mooie gelegenheid om Dubai te leren kennen. Drie dagen is genoeg om deze stad te ontdekken. Ook aquaventure is de moeite waard!'
Harry, Drenthe
'Leuke ervaring om er zo bij te doen als je met Emirates vliegt. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken'
Chantal en Vincent, Rhoon
'Leuke stadstour, goed hotel. Eén dag (twee nachten) is eigenlijk te kort voor Dubai. We hebben na de stadstour ook nog een desertsafari gedaan, een aanrader!
'
anoniem
'Boek een extra nacht bij om echt wat van de stad te zien. drie nachten zijn in feite maar een volle dag door late aankomst en vroeg vertrek.'

Uitgebreide reisverslagen

21 dagen India & Nepal

16-12-2014

Om iets voor vier uur 's-middags stond Dolf, die zo vriendelijk was om ons naar Schiphol te brengen, bij ons voor de deur. Om te zorgen dat hij niet op de terugweg in de file terecht zou komen, hadden we bedacht om maar een uurtje eerder te vertrekken. Wij zouden ons op Schiphol wel vermaken. Nou dat klopte, alleen pakte het iets anders uit dan vooraf bedacht. Om iets over half vijf waren de koffe...

van Kamelen tot de Heilige Ganges

05-09-2014

...

10 dagen Gouden driehoek & tijgers

06-02-2014

M'n echtgenote en ik boekten de individuele reis met privéchauffeur '10 dagen Gouden driehoek & tijgers’ met rechtstreekse vlucht van KLM, we kozen ook voor de upgrade van toeristenklasse hotels naar superiorhotels. Met deze trip wilden we vooral drie dingen ingevuld zien: de vele mooie aantrekkingspunten zien in deze streek, een idee krijgen van hoe de Indiërs leven en ons zonder zorgen te late...

19 daagse privé rondreis Zuid India

09-08-2013

Jaren hebben we er over nagedacht om toch eens naar India te gaan. De moesson, de kans op ziektes en het eten zouden in onze zomermaanden niet de beste tijd zijn om daar rond te reizen. Toch hebben we besloten te gaan en het is een bijzondere reis geworden. De moesson viel mee en het eten is bijna overal mogelijk en goed, helaas niet op straat bij de lokalen. Ter voorbereiding van het voorkomen va...

Kamelen tot de heilige Ganges en verlenging Dubai

14-02-2013

We zouden eigenlijk met Royal Jordanian met een tussenlanding in Amman naar Delhi vliegen. Maar omdat wij op de terugweg nog een paar dagen in Dubai willen uitrusten hebben wij NRV laten regelen dat wij met Emirates vliegen met een tussenlanding in Dubai. We vertrekken met de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, naar Dubai. Het vliegtuig is gloednieuw, en voorzien van schermpjes waa...

Groepsreis India & Nepal

14-09-2012

Onze rondreis naar India-Nepal met NRV was geweldig. Wij hadden toch speciale wensen. We wilden namelijk een rondreis maken door deze landen om daarna nog een week naar onze dochter, die in Nepal woont, te gaan. Vele reisorganisaties bekeken, maar we konden niet krijgen wat we wilden, of het was niet zeker of de reis door zou gaan. Op de vakantiebeurs kwamen we terecht bij NRV en zij hadden de op...

16-daagse rondreis van Kamelen tot de Heilige Ganges

10-08-2012

Om 7.18 ga ik met de trein naar Schiphol. Natuurlijk zie ik het uitcheckpaaltje over het hoofd, dus moet ik terug naar het perron. Een paar minuten later komt mijn vriendin en reisgenote ook aan. We nemen een kop koffie, en nu moet zij terug om uit te checken op het perron! Na de koffie gaan we inchecken. Bij de douane staan lange rijen en dus besluiten we ons zelf te redden bij de self-service...

15-daagse rondreis Tijgers & Cultuur

20-05-2012

De rondreis door Inda was zeer afwisselend, we hebben steden bezocht met de bezienswaardigheden allen onder leiding van een lokale gids. Dit heb ik als zeer prettig ervaren omdat de plaatselijke gids veel wist te vertellen over de bezienswaardigheden. We zijn ook op eigengelegenheid naar het centrum van New Delhi, dit was een unieke ervaring om je tussen de lokale bevolking te begeven. Je hebt vee...

Groepsreis India 16 dagen Van kamelen tot de Heilige Ganges

02-04-2012

Vorige week vrijdag zijn we vertrokken vanaf Schiphol, de vlucht verliep goed alleen duurde het even voordat we India in mochten, de douane deed erg moeilijk omdat wij het formuliertje wat we in het vliegtuig op het laatste moment uitgedeeld kregen niet goed ingevuld hadden. Ze wilden o.a de naam van het eerste hotel hebben, maar we zitten de komende dagen in zoveel hotels dat ik dit niet m...

Rondreis India 22 dagen India & Nepal

23-03-2012

Vanmorgen zijn we door onze zoon met de auto naar Deventer gebracht. Waar we te trein hebben genomen naar Schiphol. We konden lekker blijven zitten en hoefden niet over te stappen. We vertrokken om 12.40 met Royal Jordanian Air. De route was van Dusseldorf, Klagenfurt, Sarajevo, Bodrum, Rhodos, Jeruzalem naar Amman. aankomst 18.10 uur. 2 uurtje pauze. Deze werd gebruikt om kennis te maken met de m...

Rondreis India 8 dagen Gouden Driehoek

18-02-2012

Zaterdagochtend treffen we Charlotte op het station van Amersfoort. We worden uitgezwaaid door T&K en een klein uur later melden we ons aan incheckbalie 14 op Schiphol voor de NRV reis met de KLM naar Delhi. Onze koffers verdwijnen in een ingenieus apparaat dat ik nog nooit eerder had gezien. Daarna treffen we een heerlijk kop koffie als we door de douane zijn. Dan nog wat kleine inkopen zoals SD ...

22-daagse rondreis India & Nepal

14-06-2011

Om 05.30 liep de wekker af, 06.15 stond Jan voor de deur en 06.20 op weg naar Schiphol waar we om 07.50 aankwamen. We konden meteen de koffers afgeven dus waren we al heel snel achter de douane, 08.15. Wat rondgelopen, winkeltjes bekeken, koffie gedronken. Om 11.20 begon het vliegtuig "te bewegen”, maar we moesten nog zeker 25 minuten taxiën voordat we, om 11.45 uur, ook echt de lucht in gingen....

22 dagen India en Nepal

13-05-2011

De drukte, de verwondering, rijke cultuur en armoede, prima hotels in een kleurrijk, maar vies land; India is een land van extreme contrasten. De top monumenten zijn prima onderhouden, maar anderen raken in verval, zoals bijvoorbeeld de haveli’s (handelshuizen) in Mandawa. Ook dat verval heeft zijn charme, het hoort bij India. De reisdagen zijn lang; niet zozeer door de kilometers, maar door d...

22-daagse rondreis India & Nepal

12-04-2011

De vlucht was ontspannen, om half twee ‘s nachts naar het hotel en slapen. De volgende dag om 7 uur met een Indiaase gids Delhi bezichtigen. Tempels, monument Gandhi, met een fietstaxi door de bazaar, alles even flitsend. Het verkeer in India is absoluut vermakelijk. Er wordt links en rechts ingehaald op 6-baans wegen, meestal van slechte kwaliteit. Voetgangers steken over op de snelweg, bromm...

23-daagse rondreis India & Nepal

17-01-2011

Woensdag 10 november is het dan zo ver; we gaan vertrekken voor de reis die we eigenlijk al in 2009 gemaakt zouden hebben, maar door omstandigheden (bij jullie wel bekend) geen doorgang kon vinden. Om 18.00 uur reed de ons bekende VW bus met Bart en Toos voor om ons weg te brengen. Om problemen op de weg voor te zijn gaan we in A-dam slapen en met de shuttlebus de andere dag naar Schiphol....

15-daagse rondreis India & Nepal in Vogelvlucht

17-01-2011

Onze reis begint in Nederland met 13 uur vertraging. Het toestel in Delhi kan niet naar Amsterdam vertrekken vanwege mist. Uiteindelijk wordt een ander toestel ingezet. We arriveren dus met achterstand in Delhi. We hebben alles uiteindelijk weten in te halen, maar optionele excursies zaten er niet in. In Delhi worden we door de lokale vertegenwoordiger en een chauffeur opgewacht. Na ons in het...

India, zelf samengesteld

12-01-2011

De contacten met NRV verliepen prima via de mail. Ons bezoek aan het Reiscafé was een goede aanvulling op alle schriftelijke info. De tickets en vouchers waren op tijd binnen. De organisatie in India door Nirvana was perfect. Chauffeurs en gidsen waren altijd op tijd. De eerste 7 dagen hadden we Raju als chauffeur. Erg bescheiden en rustig en sprak goed Engels. De andere chauffeurs hadden w...

22 daagse rondreis India & Nepal

01-08-2010

Beste reizigers, In juli/ aug. 2010 heb ik de rondreis naar India en Nepal gemaakt van 22 dagen. ...

India 8-daagse privérondreis Gouden Driehoek

15-03-2010

KL 871. Een Boeing 747. ‘Nairobi’. We vertrekken om 11.30. We maken kennis met een in de USA (Michigan) wonende Amerikaan van Indiase origine die met een deel van zijn familie naar zijn geboorteland op bezoek gaat. Aankomst 19.00 uur NT maar dus al 23.30 Indiase tijd. We zijn 4,5 uur kwijt. De informatie die we uit Rijswijk kregen met betrekking tot het Indira Ghandi International Airport stem...

23-daagse rondreis India & Nepal

28-09-2009

We wisten eigenlijk niet goed wat ons te wachten stond, maar we wisten wel dat het bijzonder zou worden....en dat werd het niet alleen, het was ongelooflijk, geweldig en fantastisch....

10-daagse privérondreis Gouden Driehoek & Tijgers

12-01-2008

Met de trein naar Schiphol en om 11.30u opgestegen. De vliegtijd was 7,5 uur en het tijdsverschil bedraagt 4,5 uur. We vlogen met KLM. In Delhi werden er veel mensen opgewacht. We vonden onze man van NRV al snel. ...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam