Bandhavgarh Nationaal Park
Bandhavgarh Nationaal Park
Bezoek aan de beroemde Taj Mahal
Bezoek aan de beroemde Taj Mahal
Kanha Nationaal Park
Kanha Nationaal Park
Erotische tempels, Khajuraho
Erotische tempels, Khajuraho
Ranthambore Nationaal Park
Ranthambore Nationaal Park

Tijgers & Cultuur

Privéreis | 16 dagen v.a.
2299i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-05-2024
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan
Inclusief 6 jungle safari’s door Ranthambore, Bandhavgarh en Kanha Nationaal Park
Uitgebreide stadstour door het bruisende Old en New Delhi
Ontdek vogelreservaat Keoladeo Nationaal Park
In Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, het Paleis der Winden aanschouwen
Bezoek wereldwonder de Taj Mahal en het Amber Fort

Een reis vol ontmoetingen met mens en dier!

Deze rondreis combineert de gouden driehoek met het grote natuurreservaat Ranthambore National Park. Per riksja door Delhi, bezoek aan het Paleis van de Winden in Roze stad Jaipur, op zoek naar één van de 40 tijgers in Ranthambhore National Park en als kroon op de reis een bezoek aan het meest romantische bouwwerk ooit: dé Taj Mahal. Laat u verrassen door prachtig India!

"Diverse highlights zullen aan bod komen tijdens deze privéreis door het noordelijke gedeelte van India. Deze reis biedt een goede balans tussen stedelijke bezoeken en prachtige natuur in diverse nationale parken."

Eva, Product Medewerker

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/Brussel – Delhi

Vertrek
Heenvlucht naar Delhi

U vliegt vanaf Amsterdam of Brussel naar de hoofdstad van India, Delhi. Hier komt u de volgende dag aan.

DAG
02

Aankomst Delhi

Delhi
Aankomst Delhi
Overnachting Delhi

Op het vliegveld wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger. U heeft direct een transfer naar uw hotel in Delhi: één van de meest bijzondere steden in Azië. Afhankelijk van uw keuze voor luchtvaartmaatschappij heeft u de rest van de dag, middag of avond vrij om te acclimatiseren.

DAG
03

Delhi

Humayun's Tumb
Uitgebreide stadstour Delhi
Bezoek de India Poort en het Rode Fort
Raj Ghat, de crematie plaats van Mahatma Ghandi
Chandni Chowk markt verkennen
Tweede overnachting Delhi

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour door Old en New Delhi, waarbij we u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laten zien. Na een goed ontbijt begint u met een uitgebreide stadstour door Nieuw Delhi. Zo bezoekt u onder andere de imposante 72,5 meter hoge Qutub Minar en Humayun’s Tomb. Misschien doet Humayun’s Tomb u wel aan een ander bouwwerk denken. Hij stond model voor vele andere prachtige heiligdommen, waaronder de Taj Mahal, die we later op onze reis zullen zien. Maar ook bezoekt u de India Poort, het parlementsgebouw en passeert u Rashtrapati Bhawan; de officiële residentie van de president van India.

’s Middags rijdt u naar het oude gedeelte van de stad. Old Delhi is een beleving! Geniet van de wirwar van straatjes en de drukte van het dagelijks leven. U ziet onder andere de majestueuze Jama Masjid moskee, het Shanti Vana monument en Raj Ghat, de plek waar Mahatma Ghandi is gecremeerd. Daarnaast rijdt u langs het Rode Fort, waar u de gelegenheid heeft om even uit te stappen en een foto te maken. Ervaar ook de intense geuren, kleuren en geluiden van de bruisende markt Chandni Chowk, één van de drukste gebieden van Delhi. Een geweldige manier om het leven op straat van dichtbij te beleven! Overnachting in Delhi.

DAG
04

Delhi - Jaipur (281 km)

IN_AL_Jaipur4
Prachtige route naar Jaipur
Stadstour Jaipur
Overnachting Jaipur

Vandaag gaat u naar de roze stad Jaipur. Hier maakt u een korte stadstour. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis der Winden, met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.

DAG
05

Jaipur - Ranthambhore Nationaal Park (190 km)

in_al_amberfort2.jpg
Bezoek Amber Fort per jeep
Diner en overnachting in Ranthambore Nationaal Park

Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Per jeep klimt u de steile rotsen op, die het kasteel vroeger beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde. Hierna rijdt u verder naar het Ranthambore Nationaal Park, in het oosten van Rajasthan. De vroegere maharadja’s gebruikten dit natuurgebied als jachtterrein. Tegenwoordig staat het onder bescherming van Project Tiger. Het gebied wordt gedomineerd door het massieve Ranthambhore Fort en wordt gekenmerkt door de variatie van dichte bossen, open vlaktes, afgewisseld met steile hellingen en indrukwekkende rotsformaties. In het park vindt u een grote verscheidenheid aan wild en vogels en het wordt als de beste plek in India beschouwd om een glimp van de zeldzame tijger op te vangen. Diner en overnachting in Ranthambore Nationaal Park.

DAG
06

Ranthambhore Nationaal Park

IN_AL_Ranthambore Nat. Park (Tijger)
Ochtendsafari Ranthambore Nationaal Park
Bijzondere avondsafari door het park, op zoek naar tijgers!
Overnachting in Ranthambore Nationaal Park

Maak u klaar voor een schitterende safari door de wildernis van het groene Ranthambore Nationaal Park. Vroeg in de ochtend wanneer de eerste zonnestralen langzaam de dichte bosbedekking van het park binnendringen gaat u op zoek naar ontwakende tijgers. Dit majestueuze roofdier kan hier beschermd rondlopen, zodat u hem soms van heel dichtbij kunt bewonderen. De bekende plekken om de tijgers te spotten zijn de drie meren Padam Talab, Malik Talab en Raj Bagh Talab. Er zijn echter niet alleen tijgers te spotten in het park. Bij de meren zijn ook vaak gazelles en krokodillen te vinden. Andere dieren zoals het sambahert, het axishert, de luipaard, de lippenbeer en de nijlgau komen ook veelvuldig voor in het Ranthambore Nationaal Park. Ook vogelaars kunnen hun hart ophalen: met een beetje geluk spot u de pareldwergfazant of Indische renvogels. Langs de prachtige meren, de kronkelende riviertjes, de weelderige graslanden en de groene struiken ontdekt u de geheimen van het nationale park. Het getjilp van talloze vogelsoorten zal u zeker betoveren. U keert terug naar de lodge voor een heerlijk ontbijt na deze spannende safari. De rest van de ochtend heeft u ter vrije besteding.

Na de lunch gaat u terug naar het park voor een tweede safari in dit park. Een waar genot voor natuurfotografen en vogelaars. Het park is omgeven door de betoverende heuvelruggen van Vindhyas en Aravallis. Neem uw verrekijker mee en begin aan een adrenaline-pompende safaritocht door de wildernis. Onderweg geniet u van het prachtige het overweldigende landschap. Een natuuronderzoeker zal u vergezellen en u informeren over de rijke geschiedenis van dit tijgerreservaat. Een prachtige dag, te midden van de wilde natuur. Diner en overnachting in het Ranthambore Nationaal Park.

DAG
07

Ranthambhore - Bharatpur - Agra (297 km)

IN_AL_AGRA2
Vertrek naar Agra
Bezoek Fatehpur Sikri (de ‘Verlaten Stad’)
Eerste overnachting Agra

Na het ontbijt verlaten we het park om naar Agra te rijden. Onderweg brengt u een bezoek aan de fascinerende ‘Verlaten Stad’ van India, Fatehpur Sikri. De maharadja die de stad liet bouwen had geen rekening gehouden met de waterschaarste in dit gebied, waardoor de plek al snel veranderde in een spookstad. U bewondert de onbewoonde roze zandstenen gebouwen en de goede staat waarin ze verkeren. Hierna vervolgt u uw weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal, die u morgen bezoekt. Overnachting in Agra.

DAG
08

Agra (Taj Mahal)

IN_AL_Taj Mahal2
Bezoek Taj Mahal
Bezoek Agra Fort & Tombe van Itmad-ud-Daula
Jahangir Mahal
Middag ter vrije besteding
Tweede overnachting Agra

Heel vroeg in de ochtend of in de namiddag bezoekt u de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht wel ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd.

Vandaag maakt u ook een korte stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren. ’s Middags bent u vrij om bijvoorbeeld op eigen gelegenheid de lokale bazaars te ontdekken. Overnachting in Agra.

DAG
09

Agra - Orchha - Khajuraho (435 km)

Orchha
Vertrek uit Agra
Treinreis met de lokale bevolking van Agra naar Jhansi
Transfer naar Orchha met bezoek aan de prachtige tempels
Overnachting in Khajuraho

Vandaag reist u gedeeltelijk per trein door India. We brengen u naar het station, waarna u in ongeveer drie uur dwars door het prachtige landschap van India naar Jhansi rijdt. Hier staat de chauffeur u op te wachten om u vervolgens naar Orchha te brengen. Orchha is een klein stadje, dat vooral bekend is om enkele prachtige tempels, zoals Ram Raja en de Chaturbhuj tempel. Na een korte tour door Orchha rijdt u door naar Khajuraho, waar u zult overnachten.

DAG
10

Khajuraho - Bandhavgarh (240 km)

Khajuraho
Bezoek aan de bijzondere tempels van Khajuraho
Diner en overnachting bij Bandhavgarh Nationaal Park

Na het ontbijt bezoekt u Khajuraho. Deze kleine plaats is beroemd vanwege zijn overweldigende tempelcomplexen, gebouwd in een uitbarsting van creativiteit door de Chandela-koningen tussen 950 en 1050 na Christus. Van de originele 85 tempels staan nu nog 25 meesterwerken overeind. Eeuwenlang waren deze tempels onvindbaar in de bossen, maar een Britse leger ingenieur ontdekte de tempels toevalligerwijs. Er bestaan vele theorieën die het grote aantal erotische sculpturen in de tempels verklaren. De meest populaire verklaring is dat de Chandela’s volgelingen waren van het tantrisme en geloofden in het feit, dat bevredigen van aardse behoeften een stap in de richting van de bevrijding uit de cirkel van geboorte en wedergeboorte was. Geniet van de enigszins bizarre, maar fraaie tempels. Hierna vertrekt u richting Bandhavgarh Nationaal Park waar u overnacht.

DAG
11

Bandhavgarh

IN_AL_Bandhavgarh National Park2
Twee bijzondere jungle safari’s
Op zoek naar tijgers en lippenberen!
Diner en overnachting bij Bandhavgarh Nationaal Park

Bandhavgarh National Park is één van de meest populaire parken in India en staat bekend om de hoogste dichtheid van tijgers in de regio. Het park heeft een grote verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder lippenberen, herten, luipaarden en jakhalzen. Vogelaars zullen zich verheugen in de overvloed aan vogelsoorten die alle terreinen bewonen, van rotsachtige schelpenbanken tot de kastanjebruine bosbodem en de gevlekte bosluifel. Bandhavgarh, uitgeroepen tot nationaal park in 1968, is vernoemd naar een oud fort gebouwd op 800 meter hoge kliffen in het park. Ter bescherming van het park en de dieren die hier leven mogen er slechts twee tochten per dag georganiseerd worden. ’s Ochtends krijgt u de kans om tijgers te spotten. De rest van de ochtend heeft u ter vrije besteding. In de middag na de lunch keert u terug naar het park voor een tweede jungle safari. Overnachting bij Bandhavgarh Nationaal Park.

DAG
12

Bandhavgarh - Kanha Nationaal Park (212 km)

IN_AL_Kanha Nationaal Park-luipaard
Kennismaking met het Kanha Nationaal park
Diner en overnachting nabij Kanha Nationaal Park

Na het ontbijt rijdt u door naar het Kanha Nationaal park, één van de bekendste tijgerreservaten ter wereld. U komt hier aan voor een late lunch. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het Kanha National Park, ook bekend als de Kanha Tiger Reserve, wordt algemeen beschouwd als de grootste van India's natuurreservaten en de inspiratie voor de klassieker van Rudyard Kipling: 'Jungle Book'. Deze indrukwekkende uitgestrektheid van wildernis ligt in de centrale Indiase deelstaat Madhya Pradesh en omvat ongeveer 950 vierkante kilometer weelderig glooiende heuvels, vredige rivieren, saal- en bamboebos en eindeloze stukken savannegras. Deze spectaculair mooie omgeving biedt een breed scala aan habitat voor een buitengewone verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder tijgers, luipaarden, jakhalzen, moerasherten, vossen, stekelvarkens, lippenberen, pythons, mangoesten en honderden soorten vogels. Het park is een prachtig onaangetast gebied. De heuveltoppen bereiken hoogtes van 450 tot 900 meter en de Surpan Rivier kronkelt door de centrale vlaktes van Kanha. Vannacht verblijft u nabij dit indrukwekkende park.

DAG
13

Kanha Nationaal Park

Ochtendsafari Kanha Nationaal Park
Bijzondere middagsafari door het park, op zoek naar tijgers!
Diner en overnachting nabij Kanha Nationaal Park

Vandaag maakt u zowel in de ochtend als laat in de middag een safari door het park, op zoek naar tijgers en ander wild. U zult uw ogen uitkijken. Naast de tijger vindt u hier ook klein wild, herten, luipaarden, beren en pythons. Ook leeft er een grote diversiteit aan vogels in dit bijzondere park. Voor vogelliefhebbers is het zonder twijfel een paradijs. Tussen de ochtend- en de middagsafari heeft u vrije tijd. Diner en overnachting nabij Kanha Nationaal Park

DAG
14

Kanha Nationaal Park - Jabalpur - Delhi

in_al_delhi.jpg
Vertrek uit Kanha Nationaal Park naar Jabalpar
Binnenlandse vlucht van Jabalpur naar Delhi
Overnachting in Delhi

Met de avondvlucht vanuit Jabalpur vertrekt u richting Delhi. Na aankomst wordt u naar uw hotel in Delhi gebracht voor de overnachting.

DAG
15

Delhi

Old Delhi Market
Een vrije dag in Delhi
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht

Een vrije dag in Delhi. Ontdek de stad op uw eigen tempo nogmaals en vindt de laatste souvenirs voor het thuisfront. In het begin van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. U kunt tot vertrek naar de luchthaven gebruik maken uw kamer.

DAG
16

Delhi – Amsterdam/Brussel

Aankomst luchthaven
Terugvlucht
Aankomst Amsterdam of Brussel

Einde van een vakantie vol onvergetelijke herinneringen.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
17 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Tijgers & Cultuur: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Binnenlandse vlucht Jabalpur - Delhi
Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Ruimbagage binnenlandse vlucht 15kg
Meet & Greet bij aankomst in uw hotel
Transfer hotel Delhi - luchthaven Delhi v.v.
Rondreis met privé chauffeur (Engelssprekend) per airco auto/minivan van dag 2 t/m 14
Dagtrein van Agra naar Orchha
Engelssprekende lokale gids tijdens de bezichtigingen in Delhi, Jaipur, Bharatpur, Fatehpur Sikri, Agra, Orchha en Khajuraho op dag 3, 4 en 7 t/m 10
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Lunch op dag 5, 6 en 10 t/m 13
Diner op dag 5, 6 en 10 t/m 13
Twee jungle safari’s in Ranthambore Nationaal Park**
Twee jungle safari's in Bandhavgarh Nationaal Park***
Twee jungle safari's in Kanha Nationaal Park***
Stadstour Delhi incl. Qutub Minar, Humayun’s Tomb, India Poort, Jama Masjid moskee, Shanti Vana monument, Raj Ghat en Rode Fort*
Stadstour Jaipur incl. per jeep naar Amber Fort, Observatorium, Stadspaleis en Paleis der Winden*
Bezoek aan de ‘Verlaten Stad’ Fatehpur Sikri*
Stadstour Agra incl. wereldwonder Taj Mahal en Agra Fort*
Bezoek aan de erotische Tempels van Khajuraho*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)
** De safari's in Ranthambore Nationaal Park worden op basis van seat-in-coach in een 20-seater uitgevoerd.
*** De safari's in Bandhavgarh Nationaal Park en Kanha Nationaal Park worden op basis van seat-in-coach in een jeep uitgevoerd.

Exclusief

Entreegelden: ca. € 72 p.p. (omgerekend ca. 5.430 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Visum India
Eventuele optionele excursies
Eventuele galadiners op 24 en 31 december
Eventuele verplichte feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
17 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
16 dagen Tijgers & Cultuur: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam/Brussel – Delhi

Vertrek
Heenvlucht naar Delhi

U vliegt vanaf Amsterdam of Brussel naar de hoofdstad van India, Delhi. Hier komt u de volgende dag aan.

Goed om te weten

Indien u vliegt met KLM of Etihad komt u na middernacht op dag 2 aan in Delhi. U heeft een transfer naar uw hotel en direct een overnachting zodat u in alle rust kunt bijkomen van uw vlucht. Dag 2 in Delhi is een vrije dag.

DAG
02

Aankomst Delhi

Delhi
Aankomst Delhi
Overnachting Delhi

Op het vliegveld wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger. U heeft direct een transfer naar uw hotel in Delhi: één van de meest bijzondere steden in Azië. Afhankelijk van uw keuze voor luchtvaartmaatschappij heeft u de rest van de dag, middag of avond vrij om te acclimatiseren.

DAG
03

Delhi

Humayun's Tumb
Uitgebreide stadstour Delhi
Bezoek de India Poort en het Rode Fort
Raj Ghat, de crematie plaats van Mahatma Ghandi
Chandni Chowk markt verkennen
Tweede overnachting Delhi

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour door Old en New Delhi, waarbij we u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laten zien. Na een goed ontbijt begint u met een uitgebreide stadstour door Nieuw Delhi. Zo bezoekt u onder andere de imposante 72,5 meter hoge Qutub Minar en Humayun’s Tomb. Misschien doet Humayun’s Tomb u wel aan een ander bouwwerk denken. Hij stond model voor vele andere prachtige heiligdommen, waaronder de Taj Mahal, die we later op onze reis zullen zien. Maar ook bezoekt u de India Poort, het parlementsgebouw en passeert u Rashtrapati Bhawan; de officiële residentie van de president van India.

’s Middags rijdt u naar het oude gedeelte van de stad. Old Delhi is een beleving! Geniet van de wirwar van straatjes en de drukte van het dagelijks leven. U ziet onder andere de majestueuze Jama Masjid moskee, het Shanti Vana monument en Raj Ghat, de plek waar Mahatma Ghandi is gecremeerd. Daarnaast rijdt u langs het Rode Fort, waar u de gelegenheid heeft om even uit te stappen en een foto te maken. Ervaar ook de intense geuren, kleuren en geluiden van de bruisende markt Chandni Chowk, één van de drukste gebieden van Delhi. Een geweldige manier om het leven op straat van dichtbij te beleven! Overnachting in Delhi.

DAG
04

Delhi - Jaipur (281 km)

IN_AL_Jaipur4
Prachtige route naar Jaipur
Stadstour Jaipur
Overnachting Jaipur

Vandaag gaat u naar de roze stad Jaipur. Hier maakt u een korte stadstour. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis der Winden, met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.

DAG
05

Jaipur - Ranthambhore Nationaal Park (190 km)

in_al_amberfort2.jpg
Bezoek Amber Fort per jeep
Diner en overnachting in Ranthambore Nationaal Park

Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Per jeep klimt u de steile rotsen op, die het kasteel vroeger beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde. Hierna rijdt u verder naar het Ranthambore Nationaal Park, in het oosten van Rajasthan. De vroegere maharadja’s gebruikten dit natuurgebied als jachtterrein. Tegenwoordig staat het onder bescherming van Project Tiger. Het gebied wordt gedomineerd door het massieve Ranthambhore Fort en wordt gekenmerkt door de variatie van dichte bossen, open vlaktes, afgewisseld met steile hellingen en indrukwekkende rotsformaties. In het park vindt u een grote verscheidenheid aan wild en vogels en het wordt als de beste plek in India beschouwd om een glimp van de zeldzame tijger op te vangen. Diner en overnachting in Ranthambore Nationaal Park.

DAG
06

Ranthambhore Nationaal Park

IN_AL_Ranthambore Nat. Park (Tijger)
Ochtendsafari Ranthambore Nationaal Park
Bijzondere avondsafari door het park, op zoek naar tijgers!
Overnachting in Ranthambore Nationaal Park

Maak u klaar voor een schitterende safari door de wildernis van het groene Ranthambore Nationaal Park. Vroeg in de ochtend wanneer de eerste zonnestralen langzaam de dichte bosbedekking van het park binnendringen gaat u op zoek naar ontwakende tijgers. Dit majestueuze roofdier kan hier beschermd rondlopen, zodat u hem soms van heel dichtbij kunt bewonderen. De bekende plekken om de tijgers te spotten zijn de drie meren Padam Talab, Malik Talab en Raj Bagh Talab. Er zijn echter niet alleen tijgers te spotten in het park. Bij de meren zijn ook vaak gazelles en krokodillen te vinden. Andere dieren zoals het sambahert, het axishert, de luipaard, de lippenbeer en de nijlgau komen ook veelvuldig voor in het Ranthambore Nationaal Park. Ook vogelaars kunnen hun hart ophalen: met een beetje geluk spot u de pareldwergfazant of Indische renvogels. Langs de prachtige meren, de kronkelende riviertjes, de weelderige graslanden en de groene struiken ontdekt u de geheimen van het nationale park. Het getjilp van talloze vogelsoorten zal u zeker betoveren. U keert terug naar de lodge voor een heerlijk ontbijt na deze spannende safari. De rest van de ochtend heeft u ter vrije besteding.

Na de lunch gaat u terug naar het park voor een tweede safari in dit park. Een waar genot voor natuurfotografen en vogelaars. Het park is omgeven door de betoverende heuvelruggen van Vindhyas en Aravallis. Neem uw verrekijker mee en begin aan een adrenaline-pompende safaritocht door de wildernis. Onderweg geniet u van het prachtige het overweldigende landschap. Een natuuronderzoeker zal u vergezellen en u informeren over de rijke geschiedenis van dit tijgerreservaat. Een prachtige dag, te midden van de wilde natuur. Diner en overnachting in het Ranthambore Nationaal Park.

Goed om te weten

De safari's in Ranthambore Nationaal Park worden gemaakt per (seat in coach) gedeelde open safaribus. Het is mogelijk om tegen een meerprijs optioneel te kiezen de safaris per 4x4 jeep te maken. Kijk bij extra's voor de mogelijkheden en prijzen.

DAG
07

Ranthambhore - Bharatpur - Agra (297 km)

IN_AL_AGRA2
Vertrek naar Agra
Bezoek Fatehpur Sikri (de ‘Verlaten Stad’)
Eerste overnachting Agra

Na het ontbijt verlaten we het park om naar Agra te rijden. Onderweg brengt u een bezoek aan de fascinerende ‘Verlaten Stad’ van India, Fatehpur Sikri. De maharadja die de stad liet bouwen had geen rekening gehouden met de waterschaarste in dit gebied, waardoor de plek al snel veranderde in een spookstad. U bewondert de onbewoonde roze zandstenen gebouwen en de goede staat waarin ze verkeren. Hierna vervolgt u uw weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal, die u morgen bezoekt. Overnachting in Agra.

DAG
08

Agra (Taj Mahal)

IN_AL_Taj Mahal2
Bezoek Taj Mahal
Bezoek Agra Fort & Tombe van Itmad-ud-Daula
Jahangir Mahal
Middag ter vrije besteding
Tweede overnachting Agra

Heel vroeg in de ochtend of in de namiddag bezoekt u de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht wel ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd.

Vandaag maakt u ook een korte stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren. ’s Middags bent u vrij om bijvoorbeeld op eigen gelegenheid de lokale bazaars te ontdekken. Overnachting in Agra.

Goed om te weten

Op vrijdag is de Taj Mahal gesloten. Indien de bezichtiging aan de Taj Mahal in uw reis op een vrijdag valt, wordt dit bezoek (zo mogelijk) een dag eerder uitgevoerd.

DAG
09

Agra - Orchha - Khajuraho (435 km)

Orchha
Vertrek uit Agra
Treinreis met de lokale bevolking van Agra naar Jhansi
Transfer naar Orchha met bezoek aan de prachtige tempels
Overnachting in Khajuraho

Vandaag reist u gedeeltelijk per trein door India. We brengen u naar het station, waarna u in ongeveer drie uur dwars door het prachtige landschap van India naar Jhansi rijdt. Hier staat de chauffeur u op te wachten om u vervolgens naar Orchha te brengen. Orchha is een klein stadje, dat vooral bekend is om enkele prachtige tempels, zoals Ram Raja en de Chaturbhuj tempel. Na een korte tour door Orchha rijdt u door naar Khajuraho, waar u zult overnachten.

DAG
10

Khajuraho - Bandhavgarh (240 km)

Khajuraho
Bezoek aan de bijzondere tempels van Khajuraho
Diner en overnachting bij Bandhavgarh Nationaal Park

Na het ontbijt bezoekt u Khajuraho. Deze kleine plaats is beroemd vanwege zijn overweldigende tempelcomplexen, gebouwd in een uitbarsting van creativiteit door de Chandela-koningen tussen 950 en 1050 na Christus. Van de originele 85 tempels staan nu nog 25 meesterwerken overeind. Eeuwenlang waren deze tempels onvindbaar in de bossen, maar een Britse leger ingenieur ontdekte de tempels toevalligerwijs. Er bestaan vele theorieën die het grote aantal erotische sculpturen in de tempels verklaren. De meest populaire verklaring is dat de Chandela’s volgelingen waren van het tantrisme en geloofden in het feit, dat bevredigen van aardse behoeften een stap in de richting van de bevrijding uit de cirkel van geboorte en wedergeboorte was. Geniet van de enigszins bizarre, maar fraaie tempels. Hierna vertrekt u richting Bandhavgarh Nationaal Park waar u overnacht.

DAG
11

Bandhavgarh

IN_AL_Bandhavgarh National Park2
Twee bijzondere jungle safari’s
Op zoek naar tijgers en lippenberen!
Diner en overnachting bij Bandhavgarh Nationaal Park

Bandhavgarh National Park is één van de meest populaire parken in India en staat bekend om de hoogste dichtheid van tijgers in de regio. Het park heeft een grote verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder lippenberen, herten, luipaarden en jakhalzen. Vogelaars zullen zich verheugen in de overvloed aan vogelsoorten die alle terreinen bewonen, van rotsachtige schelpenbanken tot de kastanjebruine bosbodem en de gevlekte bosluifel. Bandhavgarh, uitgeroepen tot nationaal park in 1968, is vernoemd naar een oud fort gebouwd op 800 meter hoge kliffen in het park. Ter bescherming van het park en de dieren die hier leven mogen er slechts twee tochten per dag georganiseerd worden. ’s Ochtends krijgt u de kans om tijgers te spotten. De rest van de ochtend heeft u ter vrije besteding. In de middag na de lunch keert u terug naar het park voor een tweede jungle safari. Overnachting bij Bandhavgarh Nationaal Park.

DAG
12

Bandhavgarh - Kanha Nationaal Park (212 km)

IN_AL_Kanha Nationaal Park-luipaard
Kennismaking met het Kanha Nationaal park
Diner en overnachting nabij Kanha Nationaal Park

Na het ontbijt rijdt u door naar het Kanha Nationaal park, één van de bekendste tijgerreservaten ter wereld. U komt hier aan voor een late lunch. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het Kanha National Park, ook bekend als de Kanha Tiger Reserve, wordt algemeen beschouwd als de grootste van India's natuurreservaten en de inspiratie voor de klassieker van Rudyard Kipling: 'Jungle Book'. Deze indrukwekkende uitgestrektheid van wildernis ligt in de centrale Indiase deelstaat Madhya Pradesh en omvat ongeveer 950 vierkante kilometer weelderig glooiende heuvels, vredige rivieren, saal- en bamboebos en eindeloze stukken savannegras. Deze spectaculair mooie omgeving biedt een breed scala aan habitat voor een buitengewone verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder tijgers, luipaarden, jakhalzen, moerasherten, vossen, stekelvarkens, lippenberen, pythons, mangoesten en honderden soorten vogels. Het park is een prachtig onaangetast gebied. De heuveltoppen bereiken hoogtes van 450 tot 900 meter en de Surpan Rivier kronkelt door de centrale vlaktes van Kanha. Vannacht verblijft u nabij dit indrukwekkende park.

DAG
13

Kanha Nationaal Park

Ochtendsafari Kanha Nationaal Park
Bijzondere middagsafari door het park, op zoek naar tijgers!
Diner en overnachting nabij Kanha Nationaal Park

Vandaag maakt u zowel in de ochtend als laat in de middag een safari door het park, op zoek naar tijgers en ander wild. U zult uw ogen uitkijken. Naast de tijger vindt u hier ook klein wild, herten, luipaarden, beren en pythons. Ook leeft er een grote diversiteit aan vogels in dit bijzondere park. Voor vogelliefhebbers is het zonder twijfel een paradijs. Tussen de ochtend- en de middagsafari heeft u vrije tijd. Diner en overnachting nabij Kanha Nationaal Park

DAG
14

Kanha Nationaal Park - Jabalpur - Delhi

in_al_delhi.jpg
Vertrek uit Kanha Nationaal Park naar Jabalpar
Binnenlandse vlucht van Jabalpur naar Delhi
Overnachting in Delhi

Met de avondvlucht vanuit Jabalpur vertrekt u richting Delhi. Na aankomst wordt u naar uw hotel in Delhi gebracht voor de overnachting.

DAG
15

Delhi

Old Delhi Market
Een vrije dag in Delhi
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht

Een vrije dag in Delhi. Ontdek de stad op uw eigen tempo nogmaals en vindt de laatste souvenirs voor het thuisfront. In het begin van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. U kunt tot vertrek naar de luchthaven gebruik maken uw kamer.

Goed om te weten

Indien u vliegt met KLM of Emirates wordt u rond middernacht opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. U kunt tot 22.30 uur gebruik maken van uw kamer.

DAG
16

Delhi – Amsterdam/Brussel

Aankomst luchthaven
Terugvlucht
Aankomst Amsterdam of Brussel

Einde van een vakantie vol onvergetelijke herinneringen.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
17 opties
Open+
16 dagen Tijgers & Cultuur: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Delhi
12
Bloom Boutique
Driesterren
 • Bloom Boutique Hotel
 • Bloom Boutique Hotel
 • Bloom Boutique Hotel
 • Bloom Boutique Hotel
 • Bloom Boutique Hotel
 • Bloom Boutique Hotel
Bloom Boutique is een modern en kleurrijk hotel in New Delhi. Het hotel is gevestigd in een opvallend kolossaal geel gebouw. De kleur geel vindt u ook terug in het vrolijke interieur binnen! Het hotel is gelegen in het centrum van New Delhi, in de wijk Greater Kailash. In de directe omgeving vindt u op loopafstand restaurants, bars en winkelcentra. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, roomservice en een wasservice. Tevens is er gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn modern ingericht en zijn voorzien van een airco, televisie, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
ITC Welcome Dwarka
Vijfsterren
 • WelcomHotel Dwarka
 • WelcomHotel Dwarka
 • WelcomHotel Dwarka
 • WelcomHotel Dwarka
 • WelcomHotel Dwarka
 • IN_AC_DEL_ITCKA
 • WelcomHotel Dwarka
 • WelcomHotel Dwarka
ITC Welcome Dwarka is een luxe hotel in Delhi. Als hotelgast kunt u gebruik maken van de vele faciliteiten en het hotel beschikt over grote moderne kamers! Vanaf het hotel loopt u in ca. vijf minuten naar de dichtstbijzijnde metro. Het hotel is gelegen op ca. 20 minuten rijafstand van de internationale luchthaven van Delhi. Op ca. 25 minuten rijafstand vindt u het stadscentrum van Delhi en het grote winkelcentrum Ambience Mall. Het hotel beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad met ligstoelen en parasols. Verder vindt u in het hotel drie restaurants, een 24 uurs-receptie, fitnessruimte, wasservice en roomservice . In het restaurant 'Paviljoen 75' geniet u de gehele dag door van diverse Indiase en Westerse gerechten. Restaurant 'K&K' serveert Indische gerechten op een terras met uitzicht over de stad. Ook is er een Chinees restaurant aanwezig genaamd 'Shanghai Club'. Als hotelgast kunt u gratis gebruik maken van WiFi.De luxe kamers zijn voorzien van een airco, televisie, koffie- en theefaciliteiten, minibar, kluisje, strijkfaciliteiten en een eigen badkamer bad en/of douche, gratis toiletartikelen, badjas, pantoffels en een haardroger.
Meer info >
Jaipur
Suryaa Villa Jaipur
Driesterren
 • in_ac_suryaazw1.jpg
 • in_ac_suryaazw.jpg
 • in_ac_suryaatu.jpg
 • in_ac_suryaaka2.jpg
 • in_ac_suryaaka3.jpg
 • in_ac_suryaaka1.jpg
 • IN_AC_EX_Suryaa Villa Jaipur
 • IN_AC_RE_Restaurant Suryaa Villa Jaipur
 • IN_AC_ZW_Zwembad Suryaa Villa Jaipur
Gedecoreerd met prachtige Rajasthani architectuur en design, behoort dit hotel Suryaa Villa tot een van de mooiste erfgoed hotels in Jaipur, dat vroeger de verblijfplaats van de familie Peelwa was. Naast het feit dat Suryaa Villa dient als een rustgevende en comfortabele accommodatie, is dit hotel tevens toegewijd aan het behoud van de Rajasthani tradities. Welkom in Suryaa Villa!

Hotel Suryaa Villa heeft een zeer gunstige ligging in de roze stad Jaipur en wordt omringt door tal van historische bezienswaardigheden. Op bijvoorbeeld een kleine 3 kilometer van het hotel ligt het beroemde Hawa Mahal; het Windpaleis en het City Palace vindt u op 3,5 kilometer van het hotel. Het Central Park van Jaipur vindt u op slechts 2 kilometer van het hotel. Gedecoreerd met prachtige Rajasthani architectuur en design, behoort dit hotel tot de mooiste erfgoed hotels in Jaipur, dat vroeger de verblijfplaats van de familie Peelwa was. Naast het feit dat Suryaa Villa dient als een rustgevende en comfortabele accommodatie, is dit hotel tevens toegewijd aan het behoud van de Rajasthani tradities.

Onder het genot van buitengewone gastvrijheid, warme service en een intieme sfeer, geniet u van faciliteiten als een 24-uursreceptie, gratis WiFi en een klein zwembad in een mooie binnenplaats. In de ochtend wordt dikwijls een yoga-sessie gehouden waar gasten van het hotel aan mee mogen doen. Het restaurant, The House of Peelwa, serveert authentieke gerechten uit Jaipur, een waar genot voor uw smaakpapillen. Het is mogelijk om aan een tafeltje in de buurt van het zwembad uw maaltijd te nuttigen. Het ontbijt is in buffetvorm en bestaat uit een scala van continentale en Indiase gerechten.
Hotel Suryaa Villa biedt elegant ingericht deluxe kamers van 25 m2. De traditionele meubilering gaat uitstekend gepaard met moderne voorzieningen die aan de behoeften van de hedendaagse reiziger voldoen. De minibar, TV, airco en zithoek zijn fijne voorzieningen in uw kamer. Ook vindt u er koffie- en theefaciliteiten en een kluisje. In uw eigen badkamer met bad/douche en toilet zij ook een haardroger en gratis toiletartikelen.

De Junior Suites zijn ruim opgezet op een oppervlakte van 90 m² en beschikken over een aparte zithoek en een terras met uitzicht op het zwembad en de binnenplaats. Wanneer u op zoek bent naar een comfortabel verblijf in Jaipur, is Hotel Surya Villa de perfecte keuze.
Meer info >
Ranthambhore Nationaal Park
Ranthambore Heritage Haveli
Viersterren
 • in_ac_ranthamboreex.jpg
 • in_ac_ranthamboreex1.jpg
 • in_ac_ranthamborede.jpg
 • in_ac_ranthamborezw.jpg
 • in_ac_ranthamborere.jpg
 • in_ac_ranthamboreka.jpg
 • in_ac_ranthamboreka2.jpg
 • in_ac_ranthamboreka1.jpg