Rajasthan
Rajasthan
Het imposante Mehrangarh Fort
Het imposante Mehrangarh Fort
Kamelen in Bikaner
Kamelen in Bikaner
Wereldwonder Taj Mahal
Wereldwonder Taj Mahal
Rajasthan
Rajasthan

Land van de Maharadja's

Privéreis | 17 dagen v.a.
1755i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-09-2024
Reisduur
17dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
Rondreizen > Rondreizen India > Privéreizen India > Land van de Maharadja's
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan
Overnachtingen in voormalige paleizen en forten
De hoofdstad van Rajasthan: de roze stad Jaipur verkennen
Tocht per kameel door de ruige Thar woestijn
Bezoek aan de blauwe stad Jodhpur en het Mehrangarh Fort
Boottocht over het Pichola meer in Udaipur

Ontdek de magie van Rajasthan!

De staat Rajasthan is overladen met eeuwenoude geschiedenis, kunst en cultuur. Het wordt ook vaak één groot openluchtmuseum genoemd daar de relikwieën uit het verleden zo goed bewaard zijn gebleven. De Qutab Moskee in Delhi, de Rode Stad Bikaner, overnachting in de woestijn en de Taj Mahal zijn slechts een paar indrukken die u tijdens deze reis op gaat doen.

"'De reis was goed georganiseerd. Ter plaatse was ook alles goed geregeld. De plaatselijke contactpersoon was zeer behulpzaam. De accommodatie was zeer goed. We hebben een zeer goede reis gehad.'"

De Vroede

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/Brussel – Delhi

Luchthaven check in
Heenvlucht naar Delhi

U vliegt vanaf Amsterdam of Brussel naar de hoofdstad van India, Delhi. Hier komt u de volgende dag aan.

DAG
02

Aankomst Delhi

Ossenkar in Oud Delhi
Aankomst Delhi
Overnachting Delhi

Op het vliegveld wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger. U heeft direct een transfer naar uw hotel in Delhi, misschien wel één van de meest bijzondere steden in Azië. Afhankelijk van uw keuze voor luchtvaartmaatschappij heeft u de rest van de dag, middag of avond vrij om te acclimatiseren.

DAG
03

Delhi

IN_AL_Delhi2
Uitgebreide stadstour Old en New Delhi
Bezoek de India Poort en het Rode Fort
Raj Ghat, de crematie plaats van Mahatma Ghandi
Chandni Chowk markt verkennen
Overnachting in Delhi

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour door Old en New Delhi, waarbij we u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laten zien. Na een goed ontbijt begint u met een uitgebreide stadstour door Nieuw Delhi. Zo bezoekt u onder andere de imposante 72,5 meter hoge Qutub Minar en de Humayun’s Tomb. Misschien doet de Humayun’s Tomb u wel aan een ander bouwwerk denken. Hij stond model voor vele andere prachtige heiligdommen, waaronder de Taj Mahal, die we later op onze reis zullen zien. Maar ook bezoekt u de India Poort, het parlementsgebouw en passeert u Rashtrapati Bhawan; de officiële residentie van de president van India.

’s Middags rijdt u naar het oude gedeelte van de stad. U ziet onder andere de majestueuze Jama Masjid moskee, het Shanti Vana monument en Raj Ghat, de plek waar Mahatma Ghandi is gecremeerd. Daarnaast rijdt u langs het Rode Fort, waar u de gelegenheid heeft om even uit te stappen en een foto te maken. Ervaar ook de intense geuren, kleuren en geluiden van de bruisende markt Chandni Chowk. Een geweldige manier om het leven op straat van dichtbij te beleven! Overnachting in Delhi.

DAG
04

Delhi – Mandawa (278 km)

IN_AL_Mandawa
Eerste indrukken van Rajasthan
Te voet langs de beschilderde haveli’s van Mandawa
Overnachting in Mandawa

Vroeg in de ochtend verlaat u de drukke stad Delhi om richting Rajasthan te rijden. Vandaag is het eindpunt Mandawa waar u in de middag zult arriveren. Mandawa is bekend om zijn Haveli’s met prachtige muurschilderingen. In het begin van de avond bezoekt u, te voet, de beschilderde haveli’s van enkele belangrijke handelsfamilies in India. Tegenwoordig worden ze bewoond door huismeesters en die laten bezoekers graag een kijkje nemen in deze oude woningen. Overnachting in Mandawa.

DAG
05

Mandawa – Bikaner (168 km)

Junagart Fort Bikaner India
Prachtige route naar Bikaner, de Rode Stad
Wandel door het Junagarh Fort
Bezoek aan een kamelenfokkerij
Overnachting in Bikaner

U rijdt dieper Rajasthan in richting Bikaner, ook wel de Rode Stad genoemd. U bezoekt het Junagarh Fort met zijn indrukwekkende paleis. Het fort is niet groot, maar is één van de beter onderhouden paleizen in Rajasthan. U ziet hier prachtige schilderingen en veel details. Vervolgens kunt u nog een bezoekje brengen aan de kamelenfokkerij. Zeventig procent van alle kamelen in Rajasthan komt uit Bikaner. Bikaner heeft een aantal van ’s werelds beste kamelen en grootste kamelenfokkerijen. Bikaner heeft terecht de bijnaam ‘Camel Land’. Overnachting in Bikaner.

DAG
06

Bikaner - Jaisalmer (330 km)

IN_AL_Jaisalmer
Prachtige route naar Jaisalmer
Bezoek aan de bijzondere crematieplaats van de koninklijke familie
Overnachting in Jaisalmer

Vandaag rijden we door naar Jaisalmer. We rijden een prachtige route met een onherbergzaam landschap, zandduinen en onderweg zult u diverse lokale stammen zien. De contouren van de stad zullen als een fata morgana aan de woestijnhorizon opdoemen. Dit magische gevoel blijft als u het centrum inrijdt.

’s Avonds bezoekt u de crematieplaats van de koninklijke familie van Jaisalmer, een prachtig monument van rood zandsteen. U heeft er bovendien een prachtig uitzicht op het fort. Overnachting in Jaisalmer.

DAG
07

Jaisalmer

in_al_jaisalmer thar woestijn.jpg
Stadstour inclusief het fort van Jaisalmer
Struinen door de overweldigende haveli’s
Kamelentocht door de woestijn
Bijzondere overnachting in de woestijn!

Na het ontbijt gaat u Jaisalmer verkennen. Dit bijna 900 jaar oude stadje was ooit een belangrijke handelspost op de verboden handelsroute door de Thar woestijn. Vandaag de dag is het honingkleurige fort, dat oprijst vanuit de dorre woestijn nog steeds een magisch plaatje. De tijd heeft geen invloed gehad op Jaisalmer, met zijn gouden stadsmuren en nauwe straatjes. De haveli’s in en rond het fort zijn overweldigend: de huizen zijn prachtig bewerkt met uitgesneden gevels, erkers en binnentuinen. Uiteraard bezoekt u enkele haveli’s en wandelt u door de smalle straatjes van het oude stadscentrum.

Na dit alles rijdt u weer de machtige woestijn in, richting het kamp waar u vannacht zult verblijven. Vanavond overnacht u hier in een comfortabele tent met woon/slaapkamer en comfortabele badkamer onder de sterren. U maakt een korte kamelentocht over de zandduinen en heeft een diner bij het kampvuur onder de sterrenhemel van Rajasthan. Een unieke ervaring, waar u mooie herinneringen aan over zult houden.

DAG
08

Jaisalmer – Jodhpur (284 km)

IN_AL_Khimsar Fort3
Vertrek naar Jodhpur
Fascinerend bezoek aan het Mehrangarh Fort
Overnachting in Jodhpur, de blauwe stad

Na het ontbijt rijdt u richting Jodhpur, de blauwe stad. De oude binnenstad die volledig omringd wordt door een stadsmuur kent een wirwar van kronkelende, glinsterende middeleeuwse straten met indigokleurige huizen. De stad heeft vele paleizen, forten en tempels. Vanmiddag bezoekt u het Mehrangarh Fort. Dit is één van de grootste, machtigste en meest indrukwekkende forten van India. Binnenin het fort (u gaat met een lift omhoog) vindt u verschillende paleizen, omringd door uitgestrekte tuinen en de ingewikkelde versierde Jaswanthada. Vanaf het hooggelegen fort heeft u een prachtig uitzicht op Jodhpur, de blauwe stad, waar u overnacht.

DAG
09

Jodhpur – Khejarla (80 km)

IN_AL_Jodhpur2
Route naar Kherjarla vanuit de woestijn
Heerlijke vrije middag
Logeren in het Kherjarla Fort

Het 400-jaar oude Fort Khejarla ligt in een landelijke omgeving en biedt gasten een opwekkende ervaring. Het prachtige monument van rood zandsteen is een betoverend staaltje architectuur van de Rajputs. De ruige buitenkant is in tegenspraak met het innerlijk paradijs dat een opvallende mix van kunst en architectuur bevat. De betoverde grootsheid van het Fort biedt pittoreske plaatjes en brengt u terug naar een lang vervlogen tijdperk van moed en ridderlijkheid. U logeert in het Khejarla Fort, waar de muren en torens nog de littekens dragen van de vele gevechten en herinneren aan glorieuze tijden. U kunt de rest van de dag heerlijk ontspannen op deze bijzondere plek.

DAG
10

Kherjarla – Udaipur (280 km)

IN_AL_Udaipur
Route van Khejarla naar Udaipur
Bezoek aan Ranakpur Jain Tempels
Middag om zelf de waterstad te ontdekken
Overnachting in Udaipur

In de middag komt u aan in Udaipur, waar u de rest van de dag vrij heeft. Onderweg naar Udaipur maakt u een stop bij de Ranakpur Jain Tempels. De 29 zalen van deze tempel worden ondersteund door 1444 pilaren. De tempel is rijk aan ingewikkelde sculpturen, met beelden van mensen, dieren, bloemen en andere geometrische patronen. Aan het einde van de middag kunt deze waterstad op eigen gelegenheid verkennen of gewoon lekker relaxen in uw hotel. Overnachting in Udaipur.

DAG
11

Udaipur

IN_AL_Udaipur2
Uitgebreide stadstour
Boottocht over het Pichola Meer in de avond
Overnachting in Udaipur

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour door het oude centrum van Udaipur. U bezoekt onder ander het stadspaleis, de Jagdish tempel, het Fateh Sagar meer met Sahedion Bari en Bhartiya Lok Kala Mandir, een museum van de volkskunst.

’s Avonds maakt u een boottochtje op het Pichola meer en vaart u langs het spectaculaire stadspaleis, het Mandir eiland en het beroemde Jag Niwas eiland. Ook kunt u genieten van de Mewar Sound & Light Show, een show die door middel van het uitlichten van de belangrijkste bouwwerken voorlichting geeft over de rijke geschiedenis van de Mewar-koningen. Erg leuk om mee te maken. Overnachting in Udaipur.

DAG
12

Udaipur - Pushkar (250 km)

IN_AL_Pushkar_vrouwen_124952438
Prachtige route naar Pushkar, de stad van Brahma
Bezoek aan de Eklingji & Nagda tempels
Vrije middag om zelf de stad te ontdekken
Overnachting Pushkar

U vervolgt uw weg richting de Eklingji & Nagda tempels, een prachtig beeldgehouwen tempelcomplex op circa 50 kilometer van Udaipur. De 108 tempels binnen de hoge muren zijn gebouwd in 734 en gewijd aan Lord Shiva, de heilige van de Mewar-heersers en één van de belangrijkste goden binnen het hindoeïsme.

Hierna rijdt u door naar Pushkar, stad van Brahma. Pushkar is een heilige plaats voor hindoes en ligt aan de rand van een meer. Geniet van een rustige dag in dit idyllische plaatsje met zijn vele tempels. Maak bijvoorbeeld een wandeling rond het meer. Bij het vallen van de avond kunt u onder het trommelgeroffel van de vele gelovigen, genieten van een prachtige zonsondergang vanaf één van de 52 ghats (trappen aan de oevers van het meer). Overnachting in Pushkar.

DAG
13

Pushkar – Jaipur (154 km)

IN_AL_Jaipur3
Prachtige route naar Jaipur
Stadswandeling Jaipur
Eerste overnachting in Jaipur

Na het ontbijt verlaat u het slaperige stadje en rijdt u verder naar Jaipur. Hier maakt u een korte stadstour door Jaipur. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis der Winden, met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.

DAG
14

Jaipur

Hawa Mahal in de Roze Stad Puskhar
Bezoek Amber Fort per jeep
Heerlijke vrije middag
Tweede overnachting in Jaipur

Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Per jeep klimt u de steile rotsen op, die het kasteel vroeger beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde. ’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid de oude stad beter te leren kennen. Overnachting in Jaipur.

DAG
15

Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra (236 km)

IN_AL_Fatehphur-sikri
Vertrek uit Jaipur
Bezoek Fatehpur Sikri (de ‘Verlaten Stad’)
Bezoek de fascinerende Taj Mahal
Overnachting Agra

Onderweg naar Agra bezoekt u het ‘Pompei’ van India, Fatehpur Sikri. Ooit een rijke en drukke stad, nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. Nadat de Maharadja deze stad liet bouwen, omdat hij dacht dat het geluk zou brengen, bleek in dit gebied het water zeer schaars te zijn. Hierna vervolgen we onze weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal.

’s Middags vrij en in de vroege avond bezoekt u de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht wel ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd. In de vroege ochtend en vooravond is de Taj Mahal op zijn mooist. U zult er prachtige verhalen horen en fraaie plaatjes kunnen schieten. Overnachting in uw hotel in Agra.

DAG
16

Agra – Delhi (203 km)

in_al_agra.jpg
Stadstour met het Agra Fort
Transfer naar Delhi
Transfer naar de luchthaven

Na het ontbijt maken we een korte stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren. Aan het einde van de ochtend vertrekt u richting Delhi. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u vrije tijd. Ontdek de stad op uw eigen tempo nogmaals en vindt de laatste souvenirs voor het thuisfront. Rond middernacht wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

DAG
17

Delhi – Amsterdam/Brussel

Aankomst luchthaven
Terugvlucht
Aankomst Amsterdam of Brussel

Einde van een vakantie vol onvergetelijke herinneringen.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
20 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
17 dagen Land van de Maharadja's: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Handbagage (zie Praktische informatie)
Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Meet & Greet bij aankomst in uw hotel
Transfer hotel Delhi - luchthaven Delhi v.v.
Rondreis met privé chauffeur (Engelssprekend) per airco auto/minivan van dag 2 t/m 16
Engelssprekende lokale gids tijdens de bezichtigingen in Delhi, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Pushkar, Jaipur, Fathepur Sikri en Agra op dag 3, 5 t/m 8, 11, 12 en 14 t/m 16
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Overnachting in het Rajasthan Desert Safari Camp, incl diner en dansvoorstelling op dag 7**
Bijzonder verblijf in het 400-jaar oude Fort Khejarla
Tocht per kameel door de Thar woestijn
Stadstour Delhi incl. de Qutub Minar, de Humayun’s Tomb, de India Poort, de Jama Masjid moskee, het Shanti Vana monument, het Raj Ghat en het Rode Fort*
Bezoek aan de Haveli’s van Mandawa*
Stadstour Bikaner incl. het Junagarh Fort en een kamelenfokkerij
Stadstour Jaisalmer incl. de crematieplaats van de koninklijke familie, Jaisalmer fort en de kleurrijke haveli’s*
Stadstour Blauwe stad Jodhpur incl. het Mhrangarh Fort*
Stadstour Udaipur incl. het stadspaleis, de Jagdish tempel, het Fateh Sagar meer en een boottocht over het Pichola meer*
Stadstour Jaipur incl. per jeep naar het Amber Fort, het Observatorium, het Stadspaleis en het Paleis der Winden*
Bezoek aan de ‘Verlaten Stad’ Fatehpur Sikri*
Stadstour Agra incl. wereldwonder Taj Mahal en het Agra Fort*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)
** Gedurende de moesson- en zomerperiode (april - september) zal de overnachting in de woestijn niet plaatsvinden vanwege abrupt veranderende weersomstandigheden.

Exclusief

Entreegelden: ca. € 95 p.p. (omgerekend ca. 6.960 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Visum India
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Eventuele galadiners op 24 en 31 december
Eventuele verplichte feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
20 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
17 dagen Land van de Maharadja's: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam/Brussel – Delhi

Luchthaven check in
Heenvlucht naar Delhi

U vliegt vanaf Amsterdam of Brussel naar de hoofdstad van India, Delhi. Hier komt u de volgende dag aan.

Goed om te weten

Indien u vliegt met KLM of Etihad komt u na middernacht op dag 2 aan in Delhi. U heeft een transfer naar uw hotel en direct een overnachting zodat u in alle rust kunt bijkomen van uw vlucht. Dag 2 in Delhi is een vrije dag.

DAG
02

Aankomst Delhi

Ossenkar in Oud Delhi
Aankomst Delhi
Overnachting Delhi

Op het vliegveld wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger. U heeft direct een transfer naar uw hotel in Delhi, misschien wel één van de meest bijzondere steden in Azië. Afhankelijk van uw keuze voor luchtvaartmaatschappij heeft u de rest van de dag, middag of avond vrij om te acclimatiseren.

DAG
03

Delhi

IN_AL_Delhi2
Uitgebreide stadstour Old en New Delhi
Bezoek de India Poort en het Rode Fort
Raj Ghat, de crematie plaats van Mahatma Ghandi
Chandni Chowk markt verkennen
Overnachting in Delhi

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour door Old en New Delhi, waarbij we u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laten zien. Na een goed ontbijt begint u met een uitgebreide stadstour door Nieuw Delhi. Zo bezoekt u onder andere de imposante 72,5 meter hoge Qutub Minar en de Humayun’s Tomb. Misschien doet de Humayun’s Tomb u wel aan een ander bouwwerk denken. Hij stond model voor vele andere prachtige heiligdommen, waaronder de Taj Mahal, die we later op onze reis zullen zien. Maar ook bezoekt u de India Poort, het parlementsgebouw en passeert u Rashtrapati Bhawan; de officiële residentie van de president van India.

’s Middags rijdt u naar het oude gedeelte van de stad. U ziet onder andere de majestueuze Jama Masjid moskee, het Shanti Vana monument en Raj Ghat, de plek waar Mahatma Ghandi is gecremeerd. Daarnaast rijdt u langs het Rode Fort, waar u de gelegenheid heeft om even uit te stappen en een foto te maken. Ervaar ook de intense geuren, kleuren en geluiden van de bruisende markt Chandni Chowk. Een geweldige manier om het leven op straat van dichtbij te beleven! Overnachting in Delhi.

DAG
04

Delhi – Mandawa (278 km)

IN_AL_Mandawa
Eerste indrukken van Rajasthan
Te voet langs de beschilderde haveli’s van Mandawa
Overnachting in Mandawa

Vroeg in de ochtend verlaat u de drukke stad Delhi om richting Rajasthan te rijden. Vandaag is het eindpunt Mandawa waar u in de middag zult arriveren. Mandawa is bekend om zijn Haveli’s met prachtige muurschilderingen. In het begin van de avond bezoekt u, te voet, de beschilderde haveli’s van enkele belangrijke handelsfamilies in India. Tegenwoordig worden ze bewoond door huismeesters en die laten bezoekers graag een kijkje nemen in deze oude woningen. Overnachting in Mandawa.

DAG
05

Mandawa – Bikaner (168 km)

Junagart Fort Bikaner India
Prachtige route naar Bikaner, de Rode Stad
Wandel door het Junagarh Fort
Bezoek aan een kamelenfokkerij
Overnachting in Bikaner

U rijdt dieper Rajasthan in richting Bikaner, ook wel de Rode Stad genoemd. U bezoekt het Junagarh Fort met zijn indrukwekkende paleis. Het fort is niet groot, maar is één van de beter onderhouden paleizen in Rajasthan. U ziet hier prachtige schilderingen en veel details. Vervolgens kunt u nog een bezoekje brengen aan de kamelenfokkerij. Zeventig procent van alle kamelen in Rajasthan komt uit Bikaner. Bikaner heeft een aantal van ’s werelds beste kamelen en grootste kamelenfokkerijen. Bikaner heeft terecht de bijnaam ‘Camel Land’. Overnachting in Bikaner.

Weetje

Elk jaar in januari vindt er in Bikaner een kamelenfestival plaats met verschillende culturele activiteiten zoals dansvoorstellingen en muzikale optredens. Een ware belevenis!

DAG
06

Bikaner - Jaisalmer (330 km)

IN_AL_Jaisalmer
Prachtige route naar Jaisalmer
Bezoek aan de bijzondere crematieplaats van de koninklijke familie
Overnachting in Jaisalmer

Vandaag rijden we door naar Jaisalmer. We rijden een prachtige route met een onherbergzaam landschap, zandduinen en onderweg zult u diverse lokale stammen zien. De contouren van de stad zullen als een fata morgana aan de woestijnhorizon opdoemen. Dit magische gevoel blijft als u het centrum inrijdt.

’s Avonds bezoekt u de crematieplaats van de koninklijke familie van Jaisalmer, een prachtig monument van rood zandsteen. U heeft er bovendien een prachtig uitzicht op het fort. Overnachting in Jaisalmer.

DAG
07

Jaisalmer

in_al_jaisalmer thar woestijn.jpg
Stadstour inclusief het fort van Jaisalmer
Struinen door de overweldigende haveli’s
Kamelentocht door de woestijn
Bijzondere overnachting in de woestijn!

Na het ontbijt gaat u Jaisalmer verkennen. Dit bijna 900 jaar oude stadje was ooit een belangrijke handelspost op de verboden handelsroute door de Thar woestijn. Vandaag de dag is het honingkleurige fort, dat oprijst vanuit de dorre woestijn nog steeds een magisch plaatje. De tijd heeft geen invloed gehad op Jaisalmer, met zijn gouden stadsmuren en nauwe straatjes. De haveli’s in en rond het fort zijn overweldigend: de huizen zijn prachtig bewerkt met uitgesneden gevels, erkers en binnentuinen. Uiteraard bezoekt u enkele haveli’s en wandelt u door de smalle straatjes van het oude stadscentrum.

Na dit alles rijdt u weer de machtige woestijn in, richting het kamp waar u vannacht zult verblijven. Vanavond overnacht u hier in een comfortabele tent met woon/slaapkamer en comfortabele badkamer onder de sterren. U maakt een korte kamelentocht over de zandduinen en heeft een diner bij het kampvuur onder de sterrenhemel van Rajasthan. Een unieke ervaring, waar u mooie herinneringen aan over zult houden.

Goed om te weten

Gedurende de moesson- en zomerperiode (april - oktober) zal de overnachting in de woestijn niet plaatsvinden vanwege abrupt veranderende weersomstandigheden. Afhankelijk van het weer zal in principe een korte tocht per kameel en het diner in de zandduinen wel plaatsvinden.

DAG
08

Jaisalmer – Jodhpur (284 km)

IN_AL_Khimsar Fort3
Vertrek naar Jodhpur
Fascinerend bezoek aan het Mehrangarh Fort
Overnachting in Jodhpur, de blauwe stad

Na het ontbijt rijdt u richting Jodhpur, de blauwe stad. De oude binnenstad die volledig omringd wordt door een stadsmuur kent een wirwar van kronkelende, glinsterende middeleeuwse straten met indigokleurige huizen. De stad heeft vele paleizen, forten en tempels. Vanmiddag bezoekt u het Mehrangarh Fort. Dit is één van de grootste, machtigste en meest indrukwekkende forten van India. Binnenin het fort (u gaat met een lift omhoog) vindt u verschillende paleizen, omringd door uitgestrekte tuinen en de ingewikkelde versierde Jaswanthada. Vanaf het hooggelegen fort heeft u een prachtig uitzicht op Jodhpur, de blauwe stad, waar u overnacht.

DAG
09

Jodhpur – Khejarla (80 km)

IN_AL_Jodhpur2
Route naar Kherjarla vanuit de woestijn
Heerlijke vrije middag
Logeren in het Kherjarla Fort

Het 400-jaar oude Fort Khejarla ligt in een landelijke omgeving en biedt gasten een opwekkende ervaring. Het prachtige monument van rood zandsteen is een betoverend staaltje architectuur van de Rajputs. De ruige buitenkant is in tegenspraak met het innerlijk paradijs dat een opvallende mix van kunst en architectuur bevat. De betoverde grootsheid van het Fort biedt pittoreske plaatjes en brengt u terug naar een lang vervlogen tijdperk van moed en ridderlijkheid. U logeert in het Khejarla Fort, waar de muren en torens nog de littekens dragen van de vele gevechten en herinneren aan glorieuze tijden. U kunt de rest van de dag heerlijk ontspannen op deze bijzondere plek.

DAG
10

Kherjarla – Udaipur (280 km)

IN_AL_Udaipur
Route van Khejarla naar Udaipur
Bezoek aan Ranakpur Jain Tempels
Middag om zelf de waterstad te ontdekken
Overnachting in Udaipur

In de middag komt u aan in Udaipur, waar u de rest van de dag vrij heeft. Onderweg naar Udaipur maakt u een stop bij de Ranakpur Jain Tempels. De 29 zalen van deze tempel worden ondersteund door 1444 pilaren. De tempel is rijk aan ingewikkelde sculpturen, met beelden van mensen, dieren, bloemen en andere geometrische patronen. Aan het einde van de middag kunt deze waterstad op eigen gelegenheid verkennen of gewoon lekker relaxen in uw hotel. Overnachting in Udaipur.

DAG
11

Udaipur

IN_AL_Udaipur2
Uitgebreide stadstour
Boottocht over het Pichola Meer in de avond
Overnachting in Udaipur

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour door het oude centrum van Udaipur. U bezoekt onder ander het stadspaleis, de Jagdish tempel, het Fateh Sagar meer met Sahedion Bari en Bhartiya Lok Kala Mandir, een museum van de volkskunst.

’s Avonds maakt u een boottochtje op het Pichola meer en vaart u langs het spectaculaire stadspaleis, het Mandir eiland en het beroemde Jag Niwas eiland. Ook kunt u genieten van de Mewar Sound & Light Show, een show die door middel van het uitlichten van de belangrijkste bouwwerken voorlichting geeft over de rijke geschiedenis van de Mewar-koningen. Erg leuk om mee te maken. Overnachting in Udaipur.

DAG
12

Udaipur - Pushkar (250 km)

IN_AL_Pushkar_vrouwen_124952438
Prachtige route naar Pushkar, de stad van Brahma
Bezoek aan de Eklingji & Nagda tempels
Vrije middag om zelf de stad te ontdekken
Overnachting Pushkar

U vervolgt uw weg richting de Eklingji & Nagda tempels, een prachtig beeldgehouwen tempelcomplex op circa 50 kilometer van Udaipur. De 108 tempels binnen de hoge muren zijn gebouwd in 734 en gewijd aan Lord Shiva, de heilige van de Mewar-heersers en één van de belangrijkste goden binnen het hindoeïsme.

Hierna rijdt u door naar Pushkar, stad van Brahma. Pushkar is een heilige plaats voor hindoes en ligt aan de rand van een meer. Geniet van een rustige dag in dit idyllische plaatsje met zijn vele tempels. Maak bijvoorbeeld een wandeling rond het meer. Bij het vallen van de avond kunt u onder het trommelgeroffel van de vele gelovigen, genieten van een prachtige zonsondergang vanaf één van de 52 ghats (trappen aan de oevers van het meer). Overnachting in Pushkar.

Weetje

Elk jaar in november, wordt het beroemde Pushkar Festival gehouden. Een geweldige ervaring om mee te maken. Al die heerlijke geuren, gezellige geluiden en uitbundige kleuren, wat een beleving! Alles draait deze week om de kamelen. Een waar hoogtepunt is de kamelenrace door de zandduinen. Valt het Pushkar Festival in de door u gekozen reis, dan zult u vanwege de enorme drukte net buiten de stad in tenten verblijven.

DAG
13

Pushkar – Jaipur (154 km)

IN_AL_Jaipur3
Prachtige route naar Jaipur
Stadswandeling Jaipur
Eerste overnachting in Jaipur

Na het ontbijt verlaat u het slaperige stadje en rijdt u verder naar Jaipur. Hier maakt u een korte stadstour door Jaipur. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis der Winden, met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.

DAG
14

Jaipur

Hawa Mahal in de Roze Stad Puskhar
Bezoek Amber Fort per jeep
Heerlijke vrije middag
Tweede overnachting in Jaipur

Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Per jeep klimt u de steile rotsen op, die het kasteel vroeger beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde. ’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid de oude stad beter te leren kennen. Overnachting in Jaipur.

Weetje

Als hoofdstad van de kleurrijke deelstaat Rajasthan, is Jaipur één van de ideale plekken voor souvenirs. In de bazaars vind je veel mooi handwerk, van blauw aardewerk en leren schoenen tot sieraden en felgekleurde stoffen.

DAG
15

Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra (236 km)

IN_AL_Fatehphur-sikri
Vertrek uit Jaipur
Bezoek Fatehpur Sikri (de ‘Verlaten Stad’)
Bezoek de fascinerende Taj Mahal
Overnachting Agra

Onderweg naar Agra bezoekt u het ‘Pompei’ van India, Fatehpur Sikri. Ooit een rijke en drukke stad, nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. Nadat de Maharadja deze stad liet bouwen, omdat hij dacht dat het geluk zou brengen, bleek in dit gebied het water zeer schaars te zijn. Hierna vervolgen we onze weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal.

’s Middags vrij en in de vroege avond bezoekt u de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht wel ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd. In de vroege ochtend en vooravond is de Taj Mahal op zijn mooist. U zult er prachtige verhalen horen en fraaie plaatjes kunnen schieten. Overnachting in uw hotel in Agra.

Goed om te weten

Op vrijdag is de Taj Mahal gesloten. Indien de bezichtiging aan de Taj Mahal in uw reis op een vrijdag valt, wordt dit bezoek een dag eerder uitgevoerd. En zult u de Taj Mahal kunnen aanschouwen tijdens zonsondergang. Een prachtig gezicht!

DAG
16

Agra – Delhi (203 km)

in_al_agra.jpg
Stadstour met het Agra Fort
Transfer naar Delhi
Transfer naar de luchthaven

Na het ontbijt maken we een korte stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren. Aan het einde van de ochtend vertrekt u richting Delhi. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u vrije tijd. Ontdek de stad op uw eigen tempo nogmaals en vindt de laatste souvenirs voor het thuisfront. Rond middernacht wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

Goed om te weten

Indien u vliegt met Etihad dan wordt u na de stadstour in Agra rechtstreeks naar de luchthaven van Delhi gebracht voor uw terugvlucht.

Goed om te weten

U kunt tot 22.30 uur gebruik maken van uw kamer. Indien u langer gebruik wilt maken van uw kamer, dan moet er een toeslag voldaan worden. In dit geval kunt u in het boekingsproces uw kamer verlengen tot een volledige nacht.

DAG
17

Delhi – Amsterdam/Brussel

Aankomst luchthaven
Terugvlucht
Aankomst Amsterdam of Brussel

Einde van een vakantie vol onvergetelijke herinneringen.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+