neemt je mee
Kleurenpoeders
Kleurenpoeders
Pushkar
Pushkar
Jaipur
Jaipur
Woestijnen en kamelen
Woestijnen en kamelen
Dé Taj Mahal
Dé Taj Mahal

Land van de Maharadja's

Privéreis | 17 dagen v.a.
1504i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
22-08-2017
Reisduur
17 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam – Delhi
 • Dag 2 Aankomst Delhi
 • Dag 3 Delhi
 • Dag 4 Delhi – Mandawa (278 km)
 • Dag 5 Mandawa – Bikaner (165 km)
 • Dag 6 Bikaner – Jaisalmer (333 km)
 • Dag 7 Jaisalmer
 • Dag 8 Jaisalmer – Khimsar (295 km)
 • Dag 9 Khimsar – Jodhpur (90 km)
 • Dag 10 Jodhpur – Udaipur (260 km)
 • Dag 11 Udaipur
 • Dag 12 Udaipur – Pushkar (280 km)
 • Dag 13 Pushkar – Jaipur (141 km)
 • Dag 14 Jaipur
 • Dag 15 Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra (236 km)
 • Dag 16 Agra – Delhi (203 km)
 • Dag 17 Delhi – Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

in_pri_maharadja.png
    Compleet programma waarbij veel excursies inclusief zijn     Bezoek aan de hoofdstad van Rajasthan: de roze stad Jaipur     Verblijf in de woestijn, incl. kamelentocht!     Word rondgereden door privéchauffeur per airco auto/minivan

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan de indrukwekkende Taj Mahal

 • Amber fort

 • De hoofdstad van India, Delhi

 • Rode Fort in Agra

 • Jaisalmer

Programma

in_pri_maharadja.png

Dag 1 Amsterdam – Delhi

U vliegt vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van India, Delhi. Hier komt u de volgende dag aan.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Delhi aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.
in_al_delhi.jpg

Dag 2 Aankomst Delhi

Op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger. Hierna is er een transfer naar uw hotel geregeld en heeft u de rest van de middag tijd om te acclimatiseren.
IN_AL_Delhi2

Dag 3 Delhi

Na het ontbijt maakt u een uitgebreide stadstour door Old en New Delhi, waarbij we u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laten zien. Zo bezoekt u onder andere de India Poort, het Rode Fort en Rajghat (de oever waar Mahatma Ghandi is gecremeerd). Vervolgens bezoekt u het parlementsgebouw en de 72,5 meter hoge Qutab Minar met de moskee. We sluiten de dag af met een bezoek aan Chandni Chowk, de bruisende markt met vele kleuren, geuren en geluiden. Overnachting in Delhi.
IN_AL_Mandawa

Dag 4 Delhi – Mandawa (278 km)

Vroeg in de ochtend verlaten we de drukke stad om Rajasthan in te rijden. We rijden richting Mandawa, bekend om zijn Haveli’s met prachtige muurschilderingen. In de middag komen we aan in ons vriendelijke resort aan de rand van het dorp en met een lekker zwembad. In de vooravond bezoeken we, te voet, de beschilderde haveli’s van enkele belangrijke handelsfamilies in India. Tegenwoordig worden ze bewoond door huismeesters en die laten bezoekers graag een kijkje nemen in deze oude woningen. Overnachting in Mandawa.
Junagart Fort Bikaner India

Dag 5 Mandawa – Bikaner (165 km)

We rijden dieper Rajasthan in richting Bikaner, ook wel de Rode Stad genoemd. Na de lunch in uw hotel bezoeken we het Junagarh Fort met zijn indrukwekkende paleis. Het fort is niet groot, maar is één van de beter onderhouden paleizen in Rajasthan. U ziet hier prachtige schilderingen en veel details. Vervolgens kunt u nog een bezoekje brengen aan de kamelenfokkerij. 70% van alle kamelen in Rajasthan komt uit Bikaner. In januari is hier een goot kamelenfestival, een ware belevenis! Overnachting in Bikaner.
IN_AL_Jaisalmer

Dag 6 Bikaner – Jaisalmer (333 km)

Vandaag rijden we door naar Jaisalmer, waar u voor de lunch aankomt. U ziet de contouren van de stad als een fata morgana aan de woestijnhorizon opdoemen. Dit magische gevoel blijft als u het centrum inrijdt.

’s Avonds bezoekt u de crematieplaats van de koninklijke familie van Jaisalmer, een prachtig monument van rood zandsteen. U heeft er bovendien een prachtig uitzicht op het fort. Overnachting in Jaisalmer.
IN_AL_Jaisalmer

Dag 7 Jaisalmer

Na het ontbijt gaan we Jaisalmer verkennen. Dit bijna 900 jaar oude stadje was ooit een belangrijke handelspost op de verboden handelsroute door de Thar woestijn. Vandaag de dag is het honingkleurige fort, dat oprijst vanuit de dorre woestijn nog steeds een magisch plaatje. De tijd heeft geen invloed gehad op Jaisalmer, met zijn gouden stadsmuren en nauwe straatjes. De haveli’s in en rond het fort zijn overweldigend: de huizen zijn prachtig bewerkt met uitgesneden gevels, erkers en binnentuinen. Uiteraard bezoeken we enkele haveli’s en wandelen we door de smalle straatjes van het oude stadscentrum.

Na dit alles rijden we weer de machtige woestijn in, richting het kamp waar u vannacht zult verblijven. Vanavond overnacht u hier in een comfortabele tent met woon/slaapkamer en goede badkamer onder de sterren. U maakt een korte kamelentocht over de zandduinen en heeft een diner bij het kampvuur onder de sterrenhemel van Rajasthan. Een unieke ervaring, waar u mooie herinneringen aan over zult houden. Gedurende de moesson- en zomerperiode (medio april - eind september) zal de overnachting in de woestijn niet plaatsvinden vanwege abrupt veranderende weersomstandigheden. Afhankelijk van het weer zal in principe een korte tocht per kameel en het diner in de zandduinen wel plaatsvinden.
IN_AL_Khimsar Fort3

Dag 8 Jaisalmer – Khimsar (295 km)

Na het ontbijt verlaten we de woestijn en rijden we richting Khimsar, waar de geschiedenis tot leven komt. Dit stadje werd 2500 jaar geleden aan de rand van de woestijn opgericht. Het kasteel hier werd in het midden van de 15de eeuw gebouwd door prins Karamsi. U logeert in het Khimsar Fort, waar de muren en torens nog de littekens dragen van de vele gevechten en herinneren aan glorieuze tijden. U kunt heerlijk ontspannen aan het zwembad of een massage nemen.
IN_AL_Jodhpur2

Dag 9 Khimsar – Jodhpur (90 km)

Na het ontbijt rijden we richting Jodhpur, waar u rond lunchtijd aankomt. Na de lunch bezoekt u het Mehrangarh Fort. Dit is één van de grootste, machtigste en meest indrukwekkende forten van India. Binnen in het fort (u gaat met een lift omhoog) vindt u verschillende paleizen, omringd door uitgestrekte tuinen en de ingewikkelde versierde Jaswanthada. Vanaf het hooggelegen fort heeft u een prachtig uitzicht op Jodhpur, de blauwe stad, waar u overnacht.
IN_AL_Udaipur

Dag 10 Jodhpur – Udaipur (260 km)

In de middag komt u aan in Udaipur, waar u ’s middags vrij heeft. U kunt deze waterstad op eigen gelegenheid verkennen of gewoon lekker relaxen in uw hotel. Overnachting in Udaipur.
IN_AL_Udaipur2

Dag 11 Udaipur

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door het oude centrum van Udaipur. U bezoekt onder ander het stadspaleis, de Jagdish tempel, het Fateh Sagar meer met Sahedion Bari en Bhartiya Lok Kala Mandir, een museum van de volkskunst.

’s Avonds maakt u een boottochtje op het Pichola meer en vaart u langs het spectaculaire stadspaleis, het Mandir eiland en het beroemde Jag Niwas eiland. Ook kunt u genieten van de Mewar Sound & Light Show, een show die door middel van het uitlichten van de belangrijkste bouwwerken voorlichting geeft over de rijke geschiedenis van de Mewar-koningen. Erg leuk om mee te maken. Overnachting in Udaipur.
IN_AL_Pushkar_vrouwen_124952438

Dag 12 Udaipur – Pushkar (280 km)

U vervolgt uw weg richting de Eklingji & Nagda tempels, een prachtig beeldgehouwen tempelcomplex op circa 50 kilometer van Udaipur. De 108 tempels binnen de hoge muren zijn gebouwd in 734 en gewijd aan Lord Shiva, de heilige van de Mewar-heersers en één van de belangrijkste goden binnen het hindoeïsme.

Hierna rijden we door naar Pushkar, stad van Brahma. Pushkar is een heilige plaats voor hindoes en ligt aan de rand van een meer. Geniet van een rustige dag in dit idyllische plaatsje met zijn vele tempels. Maak bijvoorbeeld een wandeling rond het meer. Bij het vallen van de avond kunt u onder het trommelgeroffel van de vele gelovigen, genieten van een prachtige zonsondergang vanaf één van de 52 ghats (trappen aan de oevers van het meer). Jaarlijks wordt hier in oktober/november een grote kamelenmarkt gehouden! Overnachting in Pushkar.
IN_AL_Jaipur3

Dag 13 Pushkar – Jaipur (141 km)

Na het ontbijt verlaten we het slaperige stadje en brengen u naar Jaipur. Hier komt u voor de lunch aan in uw hotel. Na de lunch maken we een korte stadstour door Jaipur. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis van de Winden, met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.
in_al_jaipur.jpg

Dag 14 Jaipur

Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Per jeep klimt u de steile rotsen op, die het kasteel vroeger beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde.

’s Middags bent u vrij om te genieten van het zwembad bij uw hotel of om op eigen gelegenheid de oude stad beter te leren kennen. Overnachting in Jaipur.
IN_AL_Fatehphur-sikri

Dag 15 Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra (236 km)

Onderweg naar Agra bezoeken we het ‘Pompei’ van India, Fatehpur Sikri. Ooit een rijke en drukke stad, nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. Nadat de Maharadja deze stad liet bouwen, omdat hij dacht dat het geluk zou brengen, bleek in dit gebied het water zeer schaars te zijn. Hierna vervolgen we onze weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal.

’s Middags vrij en in de vroege avond bezoekt u de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht wel ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd. In de vroege ochtend en vooravond is de Taj Mahal op zijn mooist. U zult er prachtige verhalen horen en fraaie plaatjes kunnen schieten. Overnachting in uw hotel in Agra.
in_al_agra.jpg

Dag 16 Agra – Delhi (203 km)

Na het ontbijt maken we een korte stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren.

Aan het einde van de ochtend rijdt u terug naar Delhi, waar wij een kamer voor u hebben geboekt voor aankomende nacht.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 17 Delhi – Amsterdam

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam, waar u dezelfde dag nog aankomt. Einde van een vakantie vol indrukwekkende herinneringen.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Burj Alarab Dubai

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

In samenwerking met Emirates bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Dubai. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 2 overnachtingen in het Auris Inn Al ...

Meer info >

Al voor € 138p.p. Meer info >
AE_Al_Dubai

4 dagen / 3 nachten stop-over Dubai

In samenwerking met Emirates bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Dubai. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 3 overnachtingen in het Auris Inn Al ...

Meer info >

Al voor € 219p.p. Meer info >

Verlenging

Ghandi Man India

7 dagen verlenging Kajuraho & Varanasi

Een prachtige verlenging vanuit Agra naar de heilige plaatsen Khajuraho & Varanasi. Beide zijn wereldberoemd en hebben een geheel eigen karakter, wat uw reis naar India nog bijzonderder zal maken. ...

Meer info >

Al voor € 757p.p. Meer info >
Jaypee Siddartha

Verlenging superiorklasse hotel Delhi

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het superiorklasse hotel waar uw rondreis eindigt op basis van logies & ontbijt. Op het tabblad 'hotel' ziet u een voorbeeldhotel. Het Jaypee Siddartha hotel...

Meer info >

Al voor € 62p.p. p.nMeer info >

Verlenging na afloop hotel

Verlenging na afloop keuze hotel

strand

Soma Palmshore Beach Resort

U kunt uw privé rondreis in het noorden van India verlengen aan het strand in Zuid India in een toeristenklasse hotel, in Kovalam. U vliegt in dat geval van Delhi naar Trivandrum v.v., deze vlucht duu...

Meer info >

Al voor € 43p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en heel soms een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Agra

Agra The Retreat exterieur

Hotel The Retreat - Middenklasse

The Retreat is een heerlijk comfortabel hotel in het centrum van Agra. Het hotel heeft een prima prijs-/kwaliteitverhouding en biedt u een goede uitvalsbasis om deze prachtige omgeving te verkennen. De Taj Mahal is het slechts op 1 kilometer afstandLees meer
in_ac_tajov.jpg

The Taj Vilas - Middenklasse

Het Taj Vilas is een goed hotel met een elegante inrichting en uitstekende service. Het hotel biedt verschillende diensten en voorzieningen aan om uw behoeften te voldoen en u een unieke ervaring van de traditionele Mughal gastvrijheid te bieden. TheLees meer
Clarks Shiraz Agra

Clarks Shiraz Agra - Superiorklasse

Een luxe hotel in een rustige en schone wijk van Agra en op steenworp afstand van de Taj Mahal en slechts 10 minuten van het Agra Fort. Het hotel is groots opgezet met een ruime lobby met Coffee Corner, buffetrestaurant, diverse winkeltjes en op de bovensteLees meer
in_ac_radissonka.jpg

Hotel Radisson Agra - Superiorklasse

Het Radisson in Agra is een zeer verzorgd en aangenaam hotel met een ideale ligging. Het ligt op ongeveer 1 kilometer afstand van de beroemde Taj Mahal en beschikt over een receptie, restaurants, bar, zwembad, spa met behandelingen en gratis WiFi inLees meer

Bikaner

in_ac_rajvilex.jpg

Raj Vilas - Middenklasse

Hotel Raj Vilas is gelegen in het stadscentrum van Bikaner, dichtbij diverse bekende bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant en zwembad. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV en badkamer met doucheLees meer
in_ac_maharajazw.jpg

Maharaja Ganga Mahal - Middenklasse

Maharaja Ganga Mahal is een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Bikaner. Het is een comfortabel hotel dat beschikt over een receptie, restaurant, bar, tuin met terras en zwembad. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV en badkamerLees meer
Overzicht Lallgarh Palace hotel Bikaner India

Lallgarh Palace hotel - Superiorklasse

Dit Heritage hotel is onderdeel van het Paleis, gebouwd door Maharadja Ganga Singhi in 1902 voor zijn overleden vader. In vroegere tijden, waande u zich hier tussen de Maharadja’s en zijn onderdanen. Tegenwoordig is een gedeelte een hotel met slechtsLees meer
Overzicht Gajner Palace Bikaner India

Gajner Palace - Superiorklasse

Dit hotel is het juweel van Bikaner! Dit 600 hectare grote, voormalige jachtverblijf van de maharadja ligt prachtig aan de oevers van de rivier. Het is een van de best bewaarde paleizen uit de regio. Gajner Palace heeft een receptie, restaurant met exotischeLees meer

Delhi

Tower Delhi India

Florence Inn - Middenklasse

Sfeervol hotel, gelegen in een rustig gedeelte van Delhi. Het hotel ademt een koloniale sfeer uit, vanwege het monumentale pand waarin het gevestigd is. Een prima hotel met een vriendelijke service. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurantLees meer
kamer Southgate

Hotel Southgate - Middenklasse

Southgate hotel is een eenvoudig maar sfeervol hotel in de rustige wijk Greenpark. Goede kamers en ligging. Een goede uitvalsbasis om Delhi te ontdekken! Het hotel ligt op 5 minuten lopen van het metrostation en 10 minuten van het Deerpark, een stadsparkLees meer
in_ac_royalplazaka.jpg

The Royal Plaza - Superiorklasse

Het klassieke Royal Plaza hotel is gelegen in het hart van Delhi. De antieken Romeinse beelden, de Swarovski kristallen kroonluchters en de Europese schilderijen sieren dit hotel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, lobby, zwembad en spaLees meer
in_ac_jaypee_ex.jpg

Hotel Jaypee Siddharth - Superiorklasse

Het Jaypee Siddharth hotel is een zeer comfortabel en uitstekend hotel voor uw verblijf in Delhi. Het hotel ligt op slechts 18 kilometer van de internationale luchthaven en de metro ligt op 500 meter afstand. Voor heerlijke gerechten kunt u terecht inLees meer

Jaipur

in_ac_fourpointka.jpg

Four Point by Sheraton Jaipur - Superiorklasse

Een comfortabel hotel gelegen in het hartje van Jaipur. Het hotel is modern ingericht en beschikt over een receptie, restaurant, bar en zwembad. De nette kamers zijn voorzien van een minibar, telefoon, TV en badkamer met douche en/of bad en toilet.Lees meer
Overzicht Mandawa Haveli/Heritage Hotel Mandawa India

Mandawa Haveli/Heritage Hotel - Middenklasse

Een bijzonder hotel, dat gebouwd is als koopmanshuis in 1896, maar later is omgebouwd tot hotel. Het was het huis van de vijftiende heerser van Mandawa, Singhji. Het is een prachtig gebouw, met het comfort van de moderne tijd maar met een oorspronkelijkLees meer

Jaisalmer

in_ac_nachnahavelika2.jpg

Hotel Nachna Haveli - Middenklasse

De prachtige, oude Haveli werd in 1996 omgebouwd tot een hotel met slechts 12 kamers. De Haveli is eigendom van de Rajasthan van Jaisalmer en kent een echte koninklijke uitstraling. Door de kleinschaligheid, de overweldigende cultuur die het hotel uitstraaltLees meer
Overzicht Gorbandh Palace Jaisalmer India

Gorbandh Palace - Superiorklasse

Gorbandh Palace is centraal gelegen in Jaisalmer en heeft een prachtig uitzicht over de nabijgelegen Sam Zandduinen en het Jaisalmer Fort. Dit voormalige paleis dankt zijn naam aan de invloed van de woestijn. Gorbandh is de naam van een harnas dat vrouwenLees meer

Jodhpur

in_ac_pal_rec.jpg

Hotel Pal Haveli - Middenklasse

Omringd door hoge muren ligt de Haveli in het hart van de oude ommuurde stad Jodhpur, uitkijkend op Meherangarh Fort. Wanneer u via de houten deuren de koele binnenplaats betreedt, valt de drukte van de stad weg en lijkt de tijd even stil te staan.
DitLees meer
in_ac_ratanvilasre.jpg

Ratan Vilas - Middenklasse

Een prachtig Heritage hotel wat in 1920 voor de zoon van de Rajasthan werd gebouwd. Inmiddels is het een uitstekend hotel, waarbij het karakter van het paleis nog steeds aanwezig is. Een echt plaatje! Er is een nette receptie/lounge, restaurant, waarLees meer
in_ac_balsamandzw.jpg

Bal Samand Garden Retreat - Superiorklasse

Een mooi en zeer goed onderhouden Heritage hotel op een prachtige plek in Jodhpur. Het hotel is één van de vroegere onderkomens van de Rajasthan, maar nog steeds in handen van de Koninklijke familie. Door de authentieke sfeer, de fijne kamers en uitstekendeLees meer

Khimsar

Overzicht Khimsar Fort India

Khimsar Fort - Superiorklasse

Khimsar Fort is een Grand Heritage hotel gelegen in een werkelijk prachtig Fort aan de rand van Khimsar. Het Fort kent een indrukwekkende historie en als je door de gangen leeft, komen die weer helemaal tot leven. Het Fort werd in 1523 gebouwd door RaoLees meer

Mandawa

Detail Mandawa Haveli/Heritage Hotel Mandawa India

Castle Mandawa - Superiorklasse

In het centrum van Mandawa ligt het oude kasteel van de Maharadja van Mandawa. In dit indrukwekkende paleis ligt dan ook Castle Mandawa hotel. Een Heritage hotel met grote allure, waar u zich waant in vroegere tijden. Het hotel heeft zoveel mogelijkLees meer
Lounge Sara Vilas

Sara Vilas - Middenklasse

De Sara Vilas zijn gelegen in het hart van Mandawa, schitterend ontworpen om de koninklijke sfeer van een vervlogen tijdperk te laten herleven. U zult er genieten van de idyllische aangelegde tuinen met decoratieve fonteinen. Het hotel beschikt overLees meer

Pushkar

Pushkar Palace exterieur.png

Hotel Pushkar Palace - Middenklasse

Midden in het centrum, met uitzicht over het meer en mooie zonsondergangen, ligt het verzorgde Hotel Pushkar Palace. Het comfortabele hotel biedt u een prima verblijf in deze prachtige omgeving. Het twee verdiepingen tellende hotel beschikt over eenLees meer
 Pushkarfort

Pushkar Fort - Middenklasse

Pushkar Fort is een schitterend woestijnfort in Rajasthan, het eerste dat volledig gerestaureerd is met moderne voorzieningen te midden van de oude wereld. Het hotel ligt in de grote tuin. Rustig gelegen, op ca. 17 kilometer van het centrum van Pushkar.Lees meer

Udaipur

Kankarwa Haveli

Kankwerwa Haveli - Middenklasse

Een traditioneel Haveli hotel gelegen in een oude Haveli uit 1832 en was vroeger het woonhuis van een rijke handelsman. Tegenwoordig kunt u hier genieten van de Indiase gastvrijheid. Een unieke ervaring! De oude Haveli is gelegen aan het Pichola meerLees meer
in_ac_thelalitov.jpg

The Lalit Udaipur - Superiorklasse

Een prachtig en luxe Heritage hotel met een authentieke sfeer en een spectaculair uitzicht over het meer van Udaipur. Echt een hotel voor mensen die van luxe houden en een op zoek zijn naar een prachtige uitvalsbasis om Udaipur beter te leren kennen.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Agra

Itmad-Ud-Daula & Sikandra

Een halve dagexcursie waarbij u de tombe van Itmad-Ud-Daula bezoekt. Dit mausoleum wordt gezien als de kleinere versie van de Taj Mahal. Het is een prachtig bouwwerk met wit marmer en mozaïek. In Sikandara bezoekt u de tombe van Akbar, een bouwwerk Lees meer

Bikaner

Devi Kund

Een excursie van ca. 2-3 uur naar de Koninklijke grafmonumenten van Devi Kund. Hier staan de uit marmer gehouwen grafmonumenten van de prinsen van de Bikaji dynasty van Bikaner. De tombes werden door de kleinzoon van de overledene ontworpen.
Lees meer

Jaipur

Sanganer

Sanganer is een dorpje dat bekend staat om zijn ambachten en hand gemaakt textiel. Tijdens deze 2 uur durende excursie kunt u zien hoe dit gemaakt wordt.
Lees meer

Jaigarh & Nahargarh forten

In de namiddag is het mogelijk om een korte excursie te maken naar de forten van Nahargarh en Jaigarh.Lees meer

Jodhpur

Bishnoi stam

Het is een bijzondere ervaring om de stam van het Jodhpur Guda Bishnoi dorp te zien. De mensen van deze stam houden van de natuur. Rondom het dorp ziet men daarom veel vogels en antilopen. Het is de perfecte plek om de gewoonten en tradities van de Lees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan van dag 2 t/m 15
Engelssprekende stadsgidsen tijdens de bezichtigingen en excursies
Overnachtingen in goede toeristen- of superiorklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Overnachting in Dune Safari Camp, incl. diner en dansvoorstelling op dag 6
Kamelentocht in de woestijn op dag 6
Overnachting in Delhi (laatste nacht)
Bezoek aan de Haveli’s van Mandawa
Mooiste stad van Radjasthan; Jaisalmer*
Logeren in de woestijn onder de sterrenhemel
Bezoek aan de Blauwe stad Jodhpur*
Boottocht bij Udaipur
Per jeep naar het Amber Fort in Jaipur*
Bezoek aan de Taj Mahal*
Bezoek aan de verlaten stad Fatehpur Sikiri*
Meet & Greet op de luchthaven
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 80 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 120 korting op het reisgedeelte. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en er kan slechts 1 extra bed worden bijgeplaatst.

Weekendtoeslag Emirates

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum India (en Nepal)
Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan India een visum verplicht. U dient dit visum reeds voor uw vertrek in Nederland of België aan te vragen.

Er zijn meerdere manieren om het visum aan te vragen: u kunt kiezen voor een e-visum of een bezoek aan het India Visa & Consular Service Centre. Onderstaand vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Vanaf heden is het mogelijk om een (single & double entry) e-visum voor India aan te schaffen indien u beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit. U kunt uw e-visum aanvragen via Indian e-Tourist Visa

Aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum geeft u een single of double entry met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kunt u op zijn vroegst 30 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen, maar controleer de actuele informatie op de website. Zorg ervoor dat u uw visum tijdig aanvraagt. Nadat u in India bent gearriveerd worden uw biometrische gegevens geregistreerd.

Visum via VFS Indian Visa and Consular Application Centre
Wanneer u liever op voorhand uw visum in uw paspoort heeft, kunt u uw visum aanvragen bij onderstaande organisaties.

Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa and Consular Application Centre in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. De aanvraagprocedure kan zowel online alsmede door een bezoek aan één van de kantoren waarbij uw biometrische gegevens worden afgenomen. Let op: voor het laten afnemen van uw biometrische gegevens dient u een afspraak te maken. Voor reizigers jonger dan 12 jaar en ouder dan 70 jaar geldt dat geen biometrische gegevens dienen te worden afgegeven.

Voor alle vereisten omtrent de aanvraagprocedure verwijzen wij u naar de website van het VFS Global Netherlands. Op deze website staat aangegeven op welke wijze de procedure verloopt en aan welke vereisten u dient te voldoen.

Indien u de Belgische nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa Application Centre in Brussel of Antwerpen, VFS Global Belgium. De visumprocedure voor Belgische reizigers verschilt op een aantal punten van de procedure voor Nederlandse reizigers, zie de website voor verdere details.

Het eventuele visum voor Nepal kan aan de grens aangevraagd worden.

Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.
Pushkar Festival
In verband met de Pushkar festiviteiten in de maand november is het zeer druk in Rajasthan.
Taj Mahal
Houdt u er rekening mee dat de Taj Mahal op vrijdag gesloten is. Plan uw vakantie dus goed en zorg dat u niet precies op deze dag in Agra bent.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Onze reizigers hebben deze reis met een 8,2 beoordeeld. In totaal hebben 23 klanten een cijfer gegeven. Tevens vragen wij onze klanten een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Land van de Maharadja's

cw van der weele, twello
'een droomreis, met zoveel kleur en prachtige gebouwen met veel geschiedenis!!
Mensen zijn erg vriendelijk en het verkeer is een chaos en toch regelt de chauffeur alles prima en blijft kalm'
J. van Veen, Utrecht
'Een prachtige, goed uitgedachte en prima verzorgde reis langs het spectaculaire erfgoed van Noord India. Wel teveel uren in de auto. Twee dagen meer nemen voor deze reis is beter, bijvoorbeeld een extra dag rust in het prachtige hotel Khimsar Fort en een extra tussenstop in de tweede week om de lange reistijden beter te spreiden. Let bij boeken ook op het klimaat ter plaatse: kou in de winter, veel regen en moeilijk begaanbare wegen tijdens de monsoon en bloedheet in de zomer. Kerstperiode beviel prima met 22 C overdag,koele nachten en relatief weinig toeristen bij de bezienswaardigheden. '
anoniem
'Pushkar en de kamelenmarkt was zeer de moeite waard. De aankomst was adembenemend omdat we een seconde de zonsondergang mochten aanschouwen, over een mistig veld met duizenden kamelen en paarden. Aan te bevelen is om (we hebben een tempel onderweg overgeslagen) op tijd te arriveren!'
R.Changoe, Den Haag
'Her vervoer, chauffeur & gids was goed verzorgd.
De chauffeur was heel vriendelijk en reeds veilig.
De gisdsen hadden kennis en deden hun rondleiding goed'
anoniem
'Delhi: We zaten midden in de drukte in een nette hotel. We hebben behoorlijk gewinkeld en alleen mineraal water gedronken.
Delhi-Mandawa: Deze eerste rit was vermoeiend maar laat in de middag bezochten we Haveli''s. Dankzij de gids bleven bedelaars weg van ons.
Mandawa-Bikaner: De chauffeur, zoals altijd stipt op tijd, bracht ons naar Bikaner bij een resort. De fort van de Maharadja bekeken en aangezien we moe waren hebben we de overige bezichting voor die dag maar afgezegd.
Bikaner-Jaisalmer: Lange rit, de zonsondergang meegemaakt en de fort bekeken. Volgende dag op de kameel gezeten in de woestijn, ''s avonds nog een dans meegemaakt en na de diner in een nette tent geslapen. Let wel dat men in India om ca.20.30 uur dineren.
Khimsar: Kleine dorpje met een fort van de Maharadja die omgetoverd is tot hotel. Zeer aardig lokale bevolking. Mijn moeder moest een kleding vermaken. Aangezien alle kleermakers gesloten waren bracht een ervan ons naar zijn huis. Zijn vrouw bood ons thee en vermaakte de kleding. Hierna kregen we een maaltijd van ze aangeboden, die we niet konden afslaan, het smaakte heerlijk.
Jodhpur: Na een korte reis konden we verder in deze stad om op eigen gelegenheid te bekijken. Later in middag kwam de gids die ons de nodige bezienswaardigheden liet zien.
Jodhpur-Udaipur: Vermoeiende reis door de bergen het leek net alsof ergens je in Zwitserland was.
De volgende dag maakte we een bootreis langs de fort en tempels. Mooie stad.
Udaipur-Pushkar: Zware rit, de landschap zag er steeds groener uit.
Pushkar-Jaipur: Prachtige stad, na bezichting van de bezienswaardigheden zijn we ''savonds naar de bioscoop Raj Mandir geweest.
De volgende dag hebben op de olifant gezeten bij een mooie fort. De rest van de dag hebben we gewinkeld.
Jaipur-Agra: ''s middags kwamen we aan in Agra, waar we als eerste de Taj Mahal hebben bezocht. Hoe dan ook in het echt zien is vele malen mooier dan op de foto. De volgende dag hebben we de Rode Fort bekeken. Waarna we naar Delhi reden voor vertrek. In Delhi was een kamer bij een nette restaurant voor ons gereserveerd vlakbij het vliegveld.
Om 21.00 uur werden we naar de vliegveld gebracht.
Een prachtige reis om nooit te vergeten.'
anoniem
Ik keek op tegen deze reis met mijn moeder. Ik hoorde vaak negatieve ervaringen over India betreffende accomodaties en de mensen daar. Maar ik heb een prachtige reis gehad. Zeer goede nette hotels die allemaal eerder tegen de 5 sterren hotels zaten. Alles voor ons was goed geregeld. Voor mijn moeder was het wel vermoeiend omdat het heel vaak inpakken en uitpakken was van de bagage van de ene hotel naar de andere. Al met al hebben we alleen maar goede ervaring opgedaan,ook met de mensen daar van deze organisatie.
A.P. den Besten van Ekeren, Heukelum
'Een klein stukje uit de belevenissen van een reis door het Land van de Maharadja''s.
Woensdag 30/7 om 07.00 uur ontbijt en om 08.45 uur uitboeken en vertrekken met de chauffeur die ons brent naar Madawa. Het is een reis van 6 uur.
Onderweg kwamen we heel veel armoe tegen, krotjes waar ze hun handelswaar in verkopen. De mensen en kleine kinderen wonen onder een doek die over een oude kar gespannen is. Schapen-Koeien-Geiten alles loopt op de weg. Het verkeer raast daar door elkaar, van links naar rechts en soms wel 5 auto''s naast elkaar. Ze kennen daar geen regels. Maar goed dat we zo''n goede chauffeur hadden anders waren we nu nog niet thuis geweest.En maar toeteren en toch trekt niemand zich er wat van aan. De Pelgrims trekken van de ene plak naar de ander...zij dragen oranje kleding en de tenten zijn versierd met oranje-geel en goud. Veel tierelatijntjes hebben ze op de auto''s zitten...het zijn vrachtauto''s met pelgrims die muziek maken en die muziek is heel erg hard, dit om de mensen te trekken en een ieder er op attent te maken.
De wegen zijn erg slecht en droog, gelukkig anders waren ze onbegaanbaar voor de auto''s.
Aangekomen bij het mooie Resort...bleek het zwembad zonder water te staan. Had ik mij daar heel de dag op verheugd om een frisse duik te nemen. PECH! en het was al zo''n hete dag. 45 graden
We kregen nog een rondleiding door het dorp. anderhalf uur lopen door die hete zon...we waren doodmoe. Snel een douche en dan dineren.
Het was buitenopgesteld...leuk en netjes gedekt...3 tafeltjes want meer gasten waren er niet en vanwege het ongedierte kozen we toch maar voor binnen. En ja hoor wat liep daar een grote vette rat.We bestelde eten. maar wat nou Murg Makhni was???ja kippevleugeltjes in saus..Er zat alleen geen vlees aan. Nou dan maar een plakje ontbijtkoek uit Holland op de kamer.
Maar...we hebben er wel heel hard om moeten lachen...dit maak je tenslotte niet zomaar mee! Het was een zeer fasinerende reis en had het voor geen goud willen missen. Wat een mooie architectuur. '
Paul en Carolien Spape, Gorinchem
'Deze reis was boven verwachting....het was zeer aangenaam om in het voorseizoen te reizen, er waren bijna geen toeristen dus voelde we ons zelf een beetje een Maharadja. Het slapen in paleizen en forten is een goede aanrader. Alleen was het in deze tijd wel erg warm en vochtig waar je wel even aan moet wennen.
Het slapen in de woestijn was een geweldige ervaring tevens het optionele bezoek aan de rattentempel in Deshnok, de riksjatocht in old Dehli, de enorme fruitbats die s''avonds uitvlogen, de avondbazaar in Pushkar, de geuren van de specerijen, de felgekleurde kleding van de lokale vrouwen, enz enz
Kortom het is zeker een aanrader......'
anoniem
'De reis an sich was goed!De chauffeur Noor Prakash geweldig echt een parel! De hotels zeer wisselend in kwaliteit, jammer dat ik die niet van te voren kon weten, want dan had ik op internet kunnen kijken! We hadden een goed Ramada hotel naast een horrording in Delhi. India met eigen chauffeur is goed bevallen. Het blijft otoch wel een cultuurshock!'
meijer, amersfoort
'Boeiende maar vermoeiende reis. Veel en lang in de auto zitten, soms overvol programma (voor een lunch was er veelal geen tijd) en weinig tijd om de indrukken te laten zakken en te relaxen.'
Philip en Inge Smet-Huyghe, Beveren-Waas
'Schitterende reis! Algemeen gesteld was de reis te vergelijken met een emotionele rollercoaster. De prachtige, luxueuze paleizen en forten gaven je het gevoel in een sprookje beland te zijn. Bij het verlaten van het hotel werd je echter geconfronteerd met de armoede van de plaatselijke bevolking. Een aanslag op je geweten, je waarden. Verder moet je er op voorbereid zijn dat je als toerist extra moet betalen (vb Taj Mahal 20 rps voor Indiër/750 buitenlander). De bevolking ziet je bovendien (wat ook zo is in vergelijking met hen!)als rijke toerist. Men laat je dus nergens met rust, je wordt constant aangesproken of je niet iets wil kopen. Voor wie de film van Aladdin van Walt Disney ooit gezien heeft,hier wordt hij werkelijkheid!
Wij hebben enorm veel gehad aan onze chauffeur, een prachtige, sympathieke man.
De gidsen kenden hun job, sommigen deden zelfs veel meer dan op het programma stond. Verwacht je er wel aan dat sommigen je meenemen naar de winkel van "familie", lees winkel waar zij commissie krijgen op wat jij koopt. Dit kan je beter vermijden als je geen echte "shopper" bent.
Al met al een onvergetelijke reis!!'

Overnachting Delhi

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

anoniem
'Boek een extra nacht bij om echt wat van de stad te zien. drie nachten zijn in feite maar een volle dag door late aankomst en vroeg vertrek.'
Chantal en Vincent, Rhoon
'Leuke stadstour, goed hotel. Eén dag (twee nachten) is eigenlijk te kort voor Dubai. We hebben na de stadstour ook nog een desertsafari gedaan, een aanrader!
'
Harry, Drenthe
'Leuke ervaring om er zo bij te doen als je met Emirates vliegt. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken'
Kristie, Heerjansdam
'Een mooie gelegenheid om Dubai te leren kennen. Drie dagen is genoeg om deze stad te ontdekken. Ook aquaventure is de moeite waard!'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Dubai is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben in je leven!'
anoniem
'Zou er nog wel 3 dagen willen zitten.'

Soma Palmshore Beach Resort

anoniem
'Lekker hotel gelegen aan het strand/de zee. Als je door de tuin naar beneden loopt kan je op hun privestrandje komen. Maar in juli is dat strand er niet door de regentijd, de zee is dan hoger. Maar dan loop je het weggetje af naar beneden dan ben je op de boulevard waar je ook een strand hebt waar je kan zwemmen. Als je dan door loopt naar het volgende strand dan kan je zwemmen met de lokale mensen. Een kamer in het ''rijtje van 5'' is leuk. Je kijkt dan door de palmbomen naar de zee. Behulpzaam personeel, prima restaurant en ook en lekker zwembadje. We hebben een paar fijne dagen gehad in Kovalam.'
cw van der weele, twello
'prachtig uitzicht, iets verhoogd met een mooie tuin met palmboemen en mooi diep prive strand.
Heerlijke plek om uit te rusten.
De kamers met de rieten daken(Huisjes) waren prima.
Wel lekte het dak de eerste nacht door een enorme regen bui.De volgende dag is het dak gerepareerd.
'

7 dagen verlenging Kajuraho & Varanasi

cardon, Deinze
'In kajuraho kan je''s avonds naar een dansshow en een lichtshow gaan, de dans show zouden we wel aanraden.

Hoewel er in Varanasi het ochtend ritueel aanreaden wordt, was het avond ritueel veel impressionanter en mooier. (In deze periode is er ook mist in de ochtend) het avond ritueel zat er echter niet in en moesten wij bij boeken. Wel een aanrader. het tijgerpark bij kajuraho is ook een aanrader. '

Superiorklasse hotel Delhi

, rijkevorsel
'prachtig hotel met zeer mooie en aangename kamers.In
het restaurant kan je zeer goed eten en de prijzen vallen zeer goed mee.'
meijer, amersfoort
'Zeer wisselende kwaliteit van de hotels. Sommige prachtig en luxueus anderen matig en soms slecht gelegen. Het verblijf in dit tentenkamp hoort echt niet thuis in een superiorklasse.'

Rondreishotel Delhi

4 dagen / 3 nachten stop-over Dubai

anoniem
'Zou er nog wel 3 dagen willen zitten.'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Dubai is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben in je leven!'
Kristie, Heerjansdam
'Een mooie gelegenheid om Dubai te leren kennen. Drie dagen is genoeg om deze stad te ontdekken. Ook aquaventure is de moeite waard!'
Harry, Drenthe
'Leuke ervaring om er zo bij te doen als je met Emirates vliegt. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken'
Chantal en Vincent, Rhoon
'Leuke stadstour, goed hotel. Eén dag (twee nachten) is eigenlijk te kort voor Dubai. We hebben na de stadstour ook nog een desertsafari gedaan, een aanrader!
'
anoniem
'Boek een extra nacht bij om echt wat van de stad te zien. drie nachten zijn in feite maar een volle dag door late aankomst en vroeg vertrek.'

Uitgebreide reisverslagen

21 dagen India & Nepal

16-12-2014

Om iets voor vier uur 's-middags stond Dolf, die zo vriendelijk was om ons naar Schiphol te brengen, bij ons voor de deur. Om te zorgen dat hij niet op de terugweg in de file terecht zou komen, hadden we bedacht om maar een uurtje eerder te vertrekken. Wij zouden ons op Schiphol wel vermaken. Nou dat klopte, alleen pakte het iets anders uit dan vooraf bedacht. Om iets over half vijf waren de koffe...

van Kamelen tot de Heilige Ganges

05-09-2014

...

10 dagen Gouden driehoek & tijgers

06-02-2014

M'n echtgenote en ik boekten de individuele reis met privéchauffeur '10 dagen Gouden driehoek & tijgers’ met rechtstreekse vlucht van KLM, we kozen ook voor de upgrade van toeristenklasse hotels naar superiorhotels. Met deze trip wilden we vooral drie dingen ingevuld zien: de vele mooie aantrekkingspunten zien in deze streek, een idee krijgen van hoe de Indiërs leven en ons zonder zorgen te late...

19 daagse privé rondreis Zuid India

09-08-2013

Jaren hebben we er over nagedacht om toch eens naar India te gaan. De moesson, de kans op ziektes en het eten zouden in onze zomermaanden niet de beste tijd zijn om daar rond te reizen. Toch hebben we besloten te gaan en het is een bijzondere reis geworden. De moesson viel mee en het eten is bijna overal mogelijk en goed, helaas niet op straat bij de lokalen. Ter voorbereiding van het voorkomen va...

Kamelen tot de heilige Ganges en verlenging Dubai

14-02-2013

We zouden eigenlijk met Royal Jordanian met een tussenlanding in Amman naar Delhi vliegen. Maar omdat wij op de terugweg nog een paar dagen in Dubai willen uitrusten hebben wij NRV laten regelen dat wij met Emirates vliegen met een tussenlanding in Dubai. We vertrekken met de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, naar Dubai. Het vliegtuig is gloednieuw, en voorzien van schermpjes waa...

Groepsreis India & Nepal

14-09-2012

Onze rondreis naar India-Nepal met NRV was geweldig. Wij hadden toch speciale wensen. We wilden namelijk een rondreis maken door deze landen om daarna nog een week naar onze dochter, die in Nepal woont, te gaan. Vele reisorganisaties bekeken, maar we konden niet krijgen wat we wilden, of het was niet zeker of de reis door zou gaan. Op de vakantiebeurs kwamen we terecht bij NRV en zij hadden de op...

16-daagse rondreis van Kamelen tot de Heilige Ganges

10-08-2012

Om 7.18 ga ik met de trein naar Schiphol. Natuurlijk zie ik het uitcheckpaaltje over het hoofd, dus moet ik terug naar het perron. Een paar minuten later komt mijn vriendin en reisgenote ook aan. We nemen een kop koffie, en nu moet zij terug om uit te checken op het perron! Na de koffie gaan we inchecken. Bij de douane staan lange rijen en dus besluiten we ons zelf te redden bij de self-service...

15-daagse rondreis Tijgers & Cultuur

20-05-2012

De rondreis door Inda was zeer afwisselend, we hebben steden bezocht met de bezienswaardigheden allen onder leiding van een lokale gids. Dit heb ik als zeer prettig ervaren omdat de plaatselijke gids veel wist te vertellen over de bezienswaardigheden. We zijn ook op eigengelegenheid naar het centrum van New Delhi, dit was een unieke ervaring om je tussen de lokale bevolking te begeven. Je hebt vee...

Groepsreis India 16 dagen Van kamelen tot de Heilige Ganges

02-04-2012

Vorige week vrijdag zijn we vertrokken vanaf Schiphol, de vlucht verliep goed alleen duurde het even voordat we India in mochten, de douane deed erg moeilijk omdat wij het formuliertje wat we in het vliegtuig op het laatste moment uitgedeeld kregen niet goed ingevuld hadden. Ze wilden o.a de naam van het eerste hotel hebben, maar we zitten de komende dagen in zoveel hotels dat ik dit niet m...

Rondreis India 22 dagen India & Nepal

23-03-2012

Vanmorgen zijn we door onze zoon met de auto naar Deventer gebracht. Waar we te trein hebben genomen naar Schiphol. We konden lekker blijven zitten en hoefden niet over te stappen. We vertrokken om 12.40 met Royal Jordanian Air. De route was van Dusseldorf, Klagenfurt, Sarajevo, Bodrum, Rhodos, Jeruzalem naar Amman. aankomst 18.10 uur. 2 uurtje pauze. Deze werd gebruikt om kennis te maken met de m...

Rondreis India 8 dagen Gouden Driehoek

18-02-2012

Zaterdagochtend treffen we Charlotte op het station van Amersfoort. We worden uitgezwaaid door T&K en een klein uur later melden we ons aan incheckbalie 14 op Schiphol voor de NRV reis met de KLM naar Delhi. Onze koffers verdwijnen in een ingenieus apparaat dat ik nog nooit eerder had gezien. Daarna treffen we een heerlijk kop koffie als we door de douane zijn. Dan nog wat kleine inkopen zoals SD ...

22-daagse rondreis India & Nepal

14-06-2011

Om 05.30 liep de wekker af, 06.15 stond Jan voor de deur en 06.20 op weg naar Schiphol waar we om 07.50 aankwamen. We konden meteen de koffers afgeven dus waren we al heel snel achter de douane, 08.15. Wat rondgelopen, winkeltjes bekeken, koffie gedronken. Om 11.20 begon het vliegtuig "te bewegen”, maar we moesten nog zeker 25 minuten taxiën voordat we, om 11.45 uur, ook echt de lucht in gingen....

22 dagen India en Nepal

13-05-2011

De drukte, de verwondering, rijke cultuur en armoede, prima hotels in een kleurrijk, maar vies land; India is een land van extreme contrasten. De top monumenten zijn prima onderhouden, maar anderen raken in verval, zoals bijvoorbeeld de haveli’s (handelshuizen) in Mandawa. Ook dat verval heeft zijn charme, het hoort bij India. De reisdagen zijn lang; niet zozeer door de kilometers, maar door d...

22-daagse rondreis India & Nepal

12-04-2011

De vlucht was ontspannen, om half twee ‘s nachts naar het hotel en slapen. De volgende dag om 7 uur met een Indiaase gids Delhi bezichtigen. Tempels, monument Gandhi, met een fietstaxi door de bazaar, alles even flitsend. Het verkeer in India is absoluut vermakelijk. Er wordt links en rechts ingehaald op 6-baans wegen, meestal van slechte kwaliteit. Voetgangers steken over op de snelweg, bromm...

23-daagse rondreis India & Nepal

17-01-2011

Woensdag 10 november is het dan zo ver; we gaan vertrekken voor de reis die we eigenlijk al in 2009 gemaakt zouden hebben, maar door omstandigheden (bij jullie wel bekend) geen doorgang kon vinden. Om 18.00 uur reed de ons bekende VW bus met Bart en Toos voor om ons weg te brengen. Om problemen op de weg voor te zijn gaan we in A-dam slapen en met de shuttlebus de andere dag naar Schiphol....

15-daagse rondreis India & Nepal in Vogelvlucht

17-01-2011

Onze reis begint in Nederland met 13 uur vertraging. Het toestel in Delhi kan niet naar Amsterdam vertrekken vanwege mist. Uiteindelijk wordt een ander toestel ingezet. We arriveren dus met achterstand in Delhi. We hebben alles uiteindelijk weten in te halen, maar optionele excursies zaten er niet in. In Delhi worden we door de lokale vertegenwoordiger en een chauffeur opgewacht. Na ons in het...

India, zelf samengesteld

12-01-2011

De contacten met NRV verliepen prima via de mail. Ons bezoek aan het Reiscafé was een goede aanvulling op alle schriftelijke info. De tickets en vouchers waren op tijd binnen. De organisatie in India door Nirvana was perfect. Chauffeurs en gidsen waren altijd op tijd. De eerste 7 dagen hadden we Raju als chauffeur. Erg bescheiden en rustig en sprak goed Engels. De andere chauffeurs hadden w...

22 daagse rondreis India & Nepal

01-08-2010

Beste reizigers, In juli/ aug. 2010 heb ik de rondreis naar India en Nepal gemaakt van 22 dagen. ...

India 8-daagse privérondreis Gouden Driehoek

15-03-2010

KL 871. Een Boeing 747. ‘Nairobi’. We vertrekken om 11.30. We maken kennis met een in de USA (Michigan) wonende Amerikaan van Indiase origine die met een deel van zijn familie naar zijn geboorteland op bezoek gaat. Aankomst 19.00 uur NT maar dus al 23.30 Indiase tijd. We zijn 4,5 uur kwijt. De informatie die we uit Rijswijk kregen met betrekking tot het Indira Ghandi International Airport stem...

23-daagse rondreis India & Nepal

28-09-2009

We wisten eigenlijk niet goed wat ons te wachten stond, maar we wisten wel dat het bijzonder zou worden....en dat werd het niet alleen, het was ongelooflijk, geweldig en fantastisch....

10-daagse privérondreis Gouden Driehoek & Tijgers

12-01-2008

Met de trein naar Schiphol en om 11.30u opgestegen. De vliegtijd was 7,5 uur en het tijdsverschil bedraagt 4,5 uur. We vlogen met KLM. In Delhi werden er veel mensen opgewacht. We vonden onze man van NRV al snel. ...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam