Dé Taj Mahal
Dé Taj Mahal
Priesters in Rajasthan
Priesters in Rajasthan
De tempels van Khajuraho
De tempels van Khajuraho
De Heilige Ganges in Varanasi
De Heilige Ganges in Varanasi
Kamelen uit Bikaner
Kamelen uit Bikaner

Beste van Noord-India

Privéreis | 17 dagen v.a.
1872i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
26-05-2024
Reisduur
17dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan
Wandelen door de rode stad Bikaner, de roze stad Jaipur én de blauwe stad Jodhpur
Varen over de heilige Ganges in Varanasi
Reis met de lokale bevolking per trein, dwars door het prachtige Indiase landschap
Bezoek wereldwonder de Taj Mahal
Bijzonder bezoek aan de erotische tempels in Khajuraho

Rajasthan, Taj Mahal & Varanasi!

Tijdens deze rondreis wordt u meegenomen naar de belangrijkste highlights van noordelijk India. Met een riksja door Oud-Delhi, de Taj Mahal aanschouwen in het mooiste licht en varen bij zonsopkomst over de Ganges zijn een paar voorbeelden die u tijdens deze rondreis kunt verwachten. Plan uw reis zo dat u ook een van de vele festivals in Rajasthan kunt meemaken. Kleurrijk India, laat u verrassen!

"'Deze reis is met geen andere reis te vergelijken. Dat komt vooral door de bestemming. Je doet zo veel indrukken op , ook al tijdens de ritten dat je vaak het gevoel krijgt dat je een acteur in je eigen film bent. De bezienswaardigheden zijn bijzonder mooi en staan in schril contrast met de woningen van de " gewone " mensen. De kleding van de vrouwen is prachtig met felle kleuren die de omgeving, die vaak grijs is, opvrolijkt. '"

Stevens

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/Brussel – Delhi

Vertrek luchthaven
Heenvlucht naar Delhi

U vliegt vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van India, Delhi. Hier komt u de volgende dag aan.

DAG
02

Aankomst Delhi

IN_AL_Delhi3
Aankomst Delhi
Overnachting in Delhi

Op het vliegveld wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger. U heeft direct een transfer naar uw hotel in Delhi, misschien wel één van de meest bijzondere steden in Azië. Afhankelijk van uw keuze voor luchtvaartmaatschappij heeft u de rest van de dag, middag of avond vrij om te acclimatiseren.

DAG
03

Delhi

IN_AL_Delhi2
Uitgebreide stadstour Old en New Delhi
Bezoek de India Poort en het Rode Fort
Raj Ghat, de crematie plaats van Mahatma Ghandi
Chandni Chowk markt verkennen
Overnachting in Delhi

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour door Old en New Delhi, waarbij we u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laten zien. Na een goed ontbijt begint u met een uitgebreide stadstour door Nieuw Delhi. Zo bezoekt u onder andere de imposante 72,5 meter hoge Qutub Minar en de Humayun’s Tomb. Misschien doet de Humayun’s Tomb u wel aan een ander bouwwerk denken. Hij stond model voor vele andere prachtige heiligdommen, waaronder de Taj Mahal, die we later op onze reis zullen zien. Maar ook bezoekt u de India Poort, het parlementsgebouw en passeert u Rashtrapati Bhawan; de officiële residentie van de president van India.

’s Middags rijdt u naar het oude gedeelte van de stad. U ziet onder andere de majestueuze Jama Masjid moskee, het Shanti Vana monument en Raj Ghat, de plek waar Mahatma Ghandi is gecremeerd. Daarnaast rijdt u langs het Rode Fort, waar u de gelegenheid heeft om even uit te stappen en een foto te maken. Ervaar ook de intense geuren, kleuren en geluiden van de bruisende markt Chandni Chowk. Een geweldige manier om het leven op straat van dichtbij te beleven! Overnachting in Delhi.

DAG
04

Delhi - Mandawa (ca. 278 km)

IN_AL_Mandawa
Eerste indrukken van Rajasthan
Te voet langs de beschilderde haveli’s van Mandawa
Overnachting in Mandawa

Vroeg in de ochtend verlaat u de drukke stad Delhi om richting Rajasthan te rijden. Vandaag is het eindpunt Mandawa waar u in de middag zult arriveren. Mandawa is bekend om zijn Haveli’s met prachtige muurschilderingen. In het begin van de avond bezoekt ut, te voet, de beschilderde haveli’s van enkele belangrijke handelsfamilies in India. Tegenwoordig worden ze bewoond door huismeesters en die laten bezoekers graag een kijkje nemen in deze oude woningen. Overnachting in Mandawa.

DAG
05

Mandawa - Bikaner (ca. 168 km)

in_al_bikaner.jpg
Prachtige route naar Bikaner, de Rode Stad
Wandel door het Junagarh Fort
Bezoek aan een kamelenfokkerij
Overnachting in Bikaner

U rijdt dieper Rajasthan in richting Bikaner, ook wel de Rode Stad genoemd. U bezoekt het Junagarh Fort met zijn indrukwekkende paleis. Het fort is niet groot, maar is één van de beter onderhouden paleizen in Rajasthan. U ziet hier prachtige schilderingen en veel details. Vervolgens kunt u nog een bezoekje brengen aan de kamelenfokkerij. Zeventig procent van alle kamelen in Rajasthan komt uit Bikaner. Bikaner heeft een aantal van ’s werelds beste kamelen en grootste kamelenfokkerijen. Bikaner heeft terecht de bijnaam ‘Camel Land’. Overnachting in Bikaner.

DAG
06

Bikaner - Jodhpur (ca. 243 km)

IN_AL_Jodhpur2
Vertrek naar Jodhpur
Fascinerend bezoek aan het Mehrangarh Fort
Overnachting in Jodhpur, de blauwe stad

Na het ontbijt rijdt u richting Jodhpur, waar u rond lunchtijd aankomt. Vanmiddag bezoekt u het Mehrangarh Fort. Dit is één van de grootste, machtigste en meest indrukwekkende forten van India. Binnen in het fort (u gaat met een lift omhoog) vindt u verschillende paleizen, omringd door uitgestrekte tuinen en de ingewikkelde versierde Jaswanthada. Vanaf het hooggelegen fort heeft u een prachtig uitzicht op Jodhpur, de blauwe stad, waar u zult overnachten.

DAG
07

Jodhpur - Pushkar - Jaipur (ca. 400 km)

IN_AL_Pushkar3
Prachtige route naar Pushkar, de stad van Brahma
Wandeling langs het magische meer
Eerste overnachting Jaipur

U reis gaat verder richting Pushkar, de stad van Brahma. Dit slaperige stadje ligt aan de rand van een meer en is voor hindoes een heilige plaats. De geschiedenis van het religieuze Pushkar is onlosmakelijk verbonden met Brahma. Volgens de legende liet Brahma in zijn strijd met een kwade geest drie lotusblaadjes vallen, waaruit vervolgens drie heilige meren ontsprongen. U ziet de enige tempel in India die gewijd is aan Brahma en u maakt een wandeling langs het meer. Vervolgens rijdt u door naar Jaipur, waar u in de vooravond aankomt en waar u overnacht.

DAG
08

Jaipur

IN_AL_Bikaner
Bezoek Amber Fort per jeep
Stadstour Jaipur incl. het Paleis der Winden
Tweede overnachting Jaipur

Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Per jeep klimt u de steile rotsen op, die het kasteel vroeger beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde.

’s Middags maakt u een korte stadstour door Jaipur. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis der Winden, met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.

DAG
09

Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra (ca. 243 km)

Hawa Mahal in de Roze Stad Puskhar
Vertrek Jaipur
Bezoek Fatehpur Sikri (de ‘Verlaten Stad’)
Eerste overnachting Agra

Onderweg naar Agra bezoekt u het ‘Pompei’ van India, Fatehpur Sikri. Ooit een rijke en drukke stad, nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. De maharadja die de stad liet bouwen had geen rekening gehouden met de waterschaarste in dit gebied, waardoor de plek al snel veranderde in een spookstad. U bewondert de onbewoonde roze zandstenen gebouwen en de goede staat waarin ze verkeren. Hierna reist u verder naar Agra, de stad van de Taj Mahal. De rest van de middag is vrij en overnachting in Agra.

DAG
10

Agra (Taj Mahal)

IN_AL_Taj Mahal
Bezoek Taj Mahal
Bezoek Agra Fort & Tombe van Itmad-ud-Daula
Jahangir Mahal
Tweede overnachting Agra

Heel vroeg in de ochtend of in de namiddag bezoekt u de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht wel ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd.

Vandaag maakt u ook een korte stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren. De rest van de middag is vrij om bijvoorbeeld op eigen gelegenheid de lokale bazaars te ontdekken. Overnachting in Agra.

DAG
11

Agra - Orchha - Khajuraho (ca. 435 km)

Silhouet van Chhatris aan de rivier in Orchha
Vertrek uit Agra
Lokale treinreis van Agra naar Jhansi
Bezoek aan Orchha met prachtige tempels
Eerste overnachting in Khajuraho

Vandaag reist u gedeeltelijk per trein door India. U wordt naar het station gebracht, waarna u in ongeveer drie uur dwars door het prachtige landschap van India naar Jhansi rijdt. Hier staat de chauffeur u op te wachten om u vervolgens naar Orchha te brengen. Orchha is een klein stadje, dat vooral bekend is om enkele prachtige tempels, zoals Ram Raja en de Chaturbhuj tempel. Na een korte tour door Orchha rijdt u door naar Khajuraho, waar u zult overnachten.

DAG
12

Khajuraho

IN_AL_Khajuraho
Bezoek aan de bijzondere tempels van Khajuraho
Bezoek aan Khajuraho Geluid & Lichtshow (optionele excursie)
Tweede overnachting Khajuraho

Na het ontbijt bezoekt u Khajuraho. Deze kleine plaats is beroemd vanwege zijn overweldigende tempelcomplexen, gebouwd in een uitbarsting van creativiteit door de Chandela-koningen tussen 950 en 1050 na Christus. Van de originele 85 tempels staan nu nog 25 meesterwerken overeind. Eeuwenlang waren deze tempels onvindbaar in de bossen, maar een Britse leger ingenieur ontdekte de tempels toevalligerwijs. Er bestaan vele theorieën die het grote aantal erotische sculpturen in de tempels verklaren De meest populaire verklaring is dat de Chandela’s volgelingen waren van het tantrisme en geloofden in het feit, dat bevredigen van aardse behoeften een stap in de richting van de bevrijding uit de cirkel van geboorte en wedergeboorte was. Vanmiddag heeft u de gelegenheid om de populaire Khajuraho Geluid & Lichtshow (optionele excursie) bij te wonen. Overnachting in Khajuraho.

DAG
13

Khajuraho - Allahabad (ca. 285 km)

IN_AL_Allahabad-Ganges2
Route Khajuraho - Allahabad
Bezoek tempels en kastelen Allahabad
Overnachting Allahabad

Vandaag een lange dag richting Allahabad. In deze grote, 3000 jaar oude stad vloeien de drie rivieren de Ganges, de Yamuna en de mythische Saraswati samen, waardoor het een belangrijk cultureel, politiek en religieus centrum is. In de 16de eeuw werd de stad overgenomen door de Mugals en omgedoopt tot Allahabad. Overnachting in Allahabad.

DAG
14

Allahabad – Varanasi (ca. 125 km)

IN_AL_Varanasi3
Vertrek Allahabad
Stadstour Varanasi
Bezoek aan Sarnath
Eerste overnachting Varanasi

In nog geen drie uur rijdt u verder naar Varanasi, één van de heiligste steden van India, waar u een stadstour door het centrum maakt. Deze religieuze stad staat vol tempels en is een labyrint van overvolle straatjes. Varanasi valt eigenlijk niet te beschrijven, u moet het zelf ervaren! ’s Middags maakt u een excursie naar het pelgrimsoord Sarnath, waar Boeddha zijn boodschap over de ‘verlichting’ predikte. De religieuze keizer Ashoka heeft daarop een enorme Stupa en enkele boeddhistische tempels laten bouwen. Hierna besloten ze dat elk boeddhistisch land ter wereld hier zijn eigen tempel zou krijgen. Het dorp lijkt dan ook op een wereldtentoonstelling, waar een enorme rust heerst. Een bijzondere ervaring! Overnachting in Varanasi.

DAG
15

Varanasi

Heilige man Varanasi
Boottocht heilige Ganges-rivier
Tweede overnachting Varanasi

Vroeg in de ochtend bij zonsopgang maakt u een boottocht op de heilige Ganges. Het observeren van de menigte hindoes, die aan de oever hun eer betonen aan de Zonnegod, is een overweldigende spirituele ervaring. Het mythische hindoeïsme manifesteert zich vooral in gedecoreerde deuren, een blik op een glitterende tempel, geluid van heilige bellen, gezang van priesters en de geur van bloemblaadjes in de Ganges. U ziet pelgrims zich onderdompelen in het heilige water, maar u ziet hoogstwaarschijnlijk ook de crematies aan de oevers!

DAG
16

Varanasi - Delhi

Tuktuk in Delhi
Vlucht Varanasi - Delhi
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht

Vandaag vertrekt u richting Delhi. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u, afhankelijk van de aankomsttijd van de binnenlandse vlucht, vrije tijd. Ontdek de stad op uw eigen tempo nogmaals en vindt de laatste souvenirs voor het thuisfront. In het begin van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. U kunt tot vertrek naar de luchthaven gebruik maken uw kamer.

DAG
17

Delhi – Amsterdam/Brussel

Aankomst luchthaven
Terugvlucht
Aankomst Amsterdam of Brussel

Einde van een vakantie vol onvergetelijke herinneringen.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
10 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
17 dagen Beste van Noord-India: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Binnenlandse vlucht Varanasi - Delhi
Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Ruimbagage binnenlandse vlucht 15kg
Meet & Greet bij aankomst in uw hotel
Transfer hotel Delhi - luchthaven Delhi v.v.
Rondreis met privé chauffeur (Engelssprekend) per airco auto/minivan van dag 2 t/m 16
Engelssprekende lokale gids tijdens de bezichtigingen in Delhi, Bikaner, Jodhpur, Jaipur, Fatehpur Sikri, Agra, Orchha, Khajuraho en Varanasi op dag 3, 5 t/m 12, 14 en 15
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Dagtrein van Agra naar Jhansi
Stadstour Delhi incl. de Qutub Minar, de Humayun’s Tomb, de India Poort, de Jama Masjid moskee, het Shanti Vana monument, het Raj Ghat en het Rode Fort*
Stadstour Blauwe stad Jodhpur incl. het Mhrangarh Fort
Stadstour Jaipur incl. per jeep naar het Amber Fort, het Observatorium, het Stadspaleis en het Paleis der Winden*
Bezoek aan de ‘Verlaten Stad’ Fatehpur Sikri*
Stadstour Agra incl. wereldwonder Taj Mahal en het Agra Fort*
Bezoek aan de Erotische Tempels van Kajuraho*
Boottocht over de Heilige Ganges
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 95 p.p. (omgerekend ca. 8370 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Visum India
Eventuele optionele excursies
Eventuele galadiners op 24 en 31 december
Eventuele verplichte feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
10 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
17 dagen Beste van Noord-India: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam/Brussel – Delhi

Vertrek luchthaven
Heenvlucht naar Delhi

U vliegt vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van India, Delhi. Hier komt u de volgende dag aan.

Goed om te weten

Indien u vliegt met KLM of Etihad komt u na middernacht op dag 2 aan in Delhi. U heeft een transfer naar uw hotel en direct een overnachting zodat u in alle rust kunt bijkomen van uw vlucht. Dag 2 in Delhi is een vrije dag.

DAG
02

Aankomst Delhi

IN_AL_Delhi3
Aankomst Delhi
Overnachting in Delhi

Op het vliegveld wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger. U heeft direct een transfer naar uw hotel in Delhi, misschien wel één van de meest bijzondere steden in Azië. Afhankelijk van uw keuze voor luchtvaartmaatschappij heeft u de rest van de dag, middag of avond vrij om te acclimatiseren.

DAG
03

Delhi

IN_AL_Delhi2
Uitgebreide stadstour Old en New Delhi
Bezoek de India Poort en het Rode Fort
Raj Ghat, de crematie plaats van Mahatma Ghandi
Chandni Chowk markt verkennen
Overnachting in Delhi

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour door Old en New Delhi, waarbij we u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laten zien. Na een goed ontbijt begint u met een uitgebreide stadstour door Nieuw Delhi. Zo bezoekt u onder andere de imposante 72,5 meter hoge Qutub Minar en de Humayun’s Tomb. Misschien doet de Humayun’s Tomb u wel aan een ander bouwwerk denken. Hij stond model voor vele andere prachtige heiligdommen, waaronder de Taj Mahal, die we later op onze reis zullen zien. Maar ook bezoekt u de India Poort, het parlementsgebouw en passeert u Rashtrapati Bhawan; de officiële residentie van de president van India.

’s Middags rijdt u naar het oude gedeelte van de stad. U ziet onder andere de majestueuze Jama Masjid moskee, het Shanti Vana monument en Raj Ghat, de plek waar Mahatma Ghandi is gecremeerd. Daarnaast rijdt u langs het Rode Fort, waar u de gelegenheid heeft om even uit te stappen en een foto te maken. Ervaar ook de intense geuren, kleuren en geluiden van de bruisende markt Chandni Chowk. Een geweldige manier om het leven op straat van dichtbij te beleven! Overnachting in Delhi.

DAG
04

Delhi - Mandawa (ca. 278 km)

IN_AL_Mandawa
Eerste indrukken van Rajasthan
Te voet langs de beschilderde haveli’s van Mandawa
Overnachting in Mandawa

Vroeg in de ochtend verlaat u de drukke stad Delhi om richting Rajasthan te rijden. Vandaag is het eindpunt Mandawa waar u in de middag zult arriveren. Mandawa is bekend om zijn Haveli’s met prachtige muurschilderingen. In het begin van de avond bezoekt ut, te voet, de beschilderde haveli’s van enkele belangrijke handelsfamilies in India. Tegenwoordig worden ze bewoond door huismeesters en die laten bezoekers graag een kijkje nemen in deze oude woningen. Overnachting in Mandawa.

DAG
05

Mandawa - Bikaner (ca. 168 km)

in_al_bikaner.jpg
Prachtige route naar Bikaner, de Rode Stad
Wandel door het Junagarh Fort
Bezoek aan een kamelenfokkerij
Overnachting in Bikaner

U rijdt dieper Rajasthan in richting Bikaner, ook wel de Rode Stad genoemd. U bezoekt het Junagarh Fort met zijn indrukwekkende paleis. Het fort is niet groot, maar is één van de beter onderhouden paleizen in Rajasthan. U ziet hier prachtige schilderingen en veel details. Vervolgens kunt u nog een bezoekje brengen aan de kamelenfokkerij. Zeventig procent van alle kamelen in Rajasthan komt uit Bikaner. Bikaner heeft een aantal van ’s werelds beste kamelen en grootste kamelenfokkerijen. Bikaner heeft terecht de bijnaam ‘Camel Land’. Overnachting in Bikaner.

Weetje

Elk jaar in januari vindt er in Bikaner een kamelenfestival plaats met verschillende culturele activiteiten zoals dansvoorstellingen en muzikale optredens. Een ware belevenis!

DAG
06

Bikaner - Jodhpur (ca. 243 km)

IN_AL_Jodhpur2
Vertrek naar Jodhpur
Fascinerend bezoek aan het Mehrangarh Fort
Overnachting in Jodhpur, de blauwe stad

Na het ontbijt rijdt u richting Jodhpur, waar u rond lunchtijd aankomt. Vanmiddag bezoekt u het Mehrangarh Fort. Dit is één van de grootste, machtigste en meest indrukwekkende forten van India. Binnen in het fort (u gaat met een lift omhoog) vindt u verschillende paleizen, omringd door uitgestrekte tuinen en de ingewikkelde versierde Jaswanthada. Vanaf het hooggelegen fort heeft u een prachtig uitzicht op Jodhpur, de blauwe stad, waar u zult overnachten.

DAG
07

Jodhpur - Pushkar - Jaipur (ca. 400 km)

IN_AL_Pushkar3
Prachtige route naar Pushkar, de stad van Brahma
Wandeling langs het magische meer
Eerste overnachting Jaipur

U reis gaat verder richting Pushkar, de stad van Brahma. Dit slaperige stadje ligt aan de rand van een meer en is voor hindoes een heilige plaats. De geschiedenis van het religieuze Pushkar is onlosmakelijk verbonden met Brahma. Volgens de legende liet Brahma in zijn strijd met een kwade geest drie lotusblaadjes vallen, waaruit vervolgens drie heilige meren ontsprongen. U ziet de enige tempel in India die gewijd is aan Brahma en u maakt een wandeling langs het meer. Vervolgens rijdt u door naar Jaipur, waar u in de vooravond aankomt en waar u overnacht.

Weetje

Elk jaar in november, wordt het beroemde Pushkar Festival gehouden. Een geweldige ervaring om mee te maken. Al die heerlijke geuren, gezellige geluiden en uitbundige kleuren, wat een beleving! Alles draait deze week om de kamelen. Een waar hoogtepunt is de kamelenrace door de zandduinen.

DAG
08

Jaipur

IN_AL_Bikaner
Bezoek Amber Fort per jeep
Stadstour Jaipur incl. het Paleis der Winden
Tweede overnachting Jaipur

Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Per jeep klimt u de steile rotsen op, die het kasteel vroeger beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde.

’s Middags maakt u een korte stadstour door Jaipur. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis der Winden, met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.

DAG
09

Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra (ca. 243 km)

Hawa Mahal in de Roze Stad Puskhar
Vertrek Jaipur
Bezoek Fatehpur Sikri (de ‘Verlaten Stad’)
Eerste overnachting Agra

Onderweg naar Agra bezoekt u het ‘Pompei’ van India, Fatehpur Sikri. Ooit een rijke en drukke stad, nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. De maharadja die de stad liet bouwen had geen rekening gehouden met de waterschaarste in dit gebied, waardoor de plek al snel veranderde in een spookstad. U bewondert de onbewoonde roze zandstenen gebouwen en de goede staat waarin ze verkeren. Hierna reist u verder naar Agra, de stad van de Taj Mahal. De rest van de middag is vrij en overnachting in Agra.

DAG
10

Agra (Taj Mahal)

IN_AL_Taj Mahal
Bezoek Taj Mahal
Bezoek Agra Fort & Tombe van Itmad-ud-Daula
Jahangir Mahal
Tweede overnachting Agra

Heel vroeg in de ochtend of in de namiddag bezoekt u de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht wel ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd.

Vandaag maakt u ook een korte stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren. De rest van de middag is vrij om bijvoorbeeld op eigen gelegenheid de lokale bazaars te ontdekken. Overnachting in Agra.

Goed om te weten

Op vrijdag is de Taj Mahal gesloten. Indien de bezichtiging aan de Taj Mahal in uw reis op een vrijdag valt, wordt dit bezoek een dag eerder uitgevoerd. En zult u de Taj Mahal kunnen aanschouwen tijdens zonsondergang. Een prachtig gezicht!

DAG
11

Agra - Orchha - Khajuraho (ca. 435 km)

Silhouet van Chhatris aan de rivier in Orchha
Vertrek uit Agra
Lokale treinreis van Agra naar Jhansi
Bezoek aan Orchha met prachtige tempels
Eerste overnachting in Khajuraho

Vandaag reist u gedeeltelijk per trein door India. U wordt naar het station gebracht, waarna u in ongeveer drie uur dwars door het prachtige landschap van India naar Jhansi rijdt. Hier staat de chauffeur u op te wachten om u vervolgens naar Orchha te brengen. Orchha is een klein stadje, dat vooral bekend is om enkele prachtige tempels, zoals Ram Raja en de Chaturbhuj tempel. Na een korte tour door Orchha rijdt u door naar Khajuraho, waar u zult overnachten.

DAG
12

Khajuraho

IN_AL_Khajuraho
Bezoek aan de bijzondere tempels van Khajuraho
Bezoek aan Khajuraho Geluid & Lichtshow (optionele excursie)
Tweede overnachting Khajuraho

Na het ontbijt bezoekt u Khajuraho. Deze kleine plaats is beroemd vanwege zijn overweldigende tempelcomplexen, gebouwd in een uitbarsting van creativiteit door de Chandela-koningen tussen 950 en 1050 na Christus. Van de originele 85 tempels staan nu nog 25 meesterwerken overeind. Eeuwenlang waren deze tempels onvindbaar in de bossen, maar een Britse leger ingenieur ontdekte de tempels toevalligerwijs. Er bestaan vele theorieën die het grote aantal erotische sculpturen in de tempels verklaren De meest populaire verklaring is dat de Chandela’s volgelingen waren van het tantrisme en geloofden in het feit, dat bevredigen van aardse behoeften een stap in de richting van de bevrijding uit de cirkel van geboorte en wedergeboorte was. Vanmiddag heeft u de gelegenheid om de populaire Khajuraho Geluid & Lichtshow (optionele excursie) bij te wonen. Overnachting in Khajuraho.

DAG
13

Khajuraho - Allahabad (ca. 285 km)

IN_AL_Allahabad-Ganges2
Route Khajuraho - Allahabad
Bezoek tempels en kastelen Allahabad
Overnachting Allahabad

Vandaag een lange dag richting Allahabad. In deze grote, 3000 jaar oude stad vloeien de drie rivieren de Ganges, de Yamuna en de mythische Saraswati samen, waardoor het een belangrijk cultureel, politiek en religieus centrum is. In de 16de eeuw werd de stad overgenomen door de Mugals en omgedoopt tot Allahabad. Overnachting in Allahabad.

DAG
14

Allahabad – Varanasi (ca. 125 km)

IN_AL_Varanasi3
Vertrek Allahabad
Stadstour Varanasi
Bezoek aan Sarnath
Eerste overnachting Varanasi

In nog geen drie uur rijdt u verder naar Varanasi, één van de heiligste steden van India, waar u een stadstour door het centrum maakt. Deze religieuze stad staat vol tempels en is een labyrint van overvolle straatjes. Varanasi valt eigenlijk niet te beschrijven, u moet het zelf ervaren! ’s Middags maakt u een excursie naar het pelgrimsoord Sarnath, waar Boeddha zijn boodschap over de ‘verlichting’ predikte. De religieuze keizer Ashoka heeft daarop een enorme Stupa en enkele boeddhistische tempels laten bouwen. Hierna besloten ze dat elk boeddhistisch land ter wereld hier zijn eigen tempel zou krijgen. Het dorp lijkt dan ook op een wereldtentoonstelling, waar een enorme rust heerst. Een bijzondere ervaring! Overnachting in Varanasi.

DAG
15

Varanasi

Heilige man Varanasi
Boottocht heilige Ganges-rivier
Tweede overnachting Varanasi

Vroeg in de ochtend bij zonsopgang maakt u een boottocht op de heilige Ganges. Het observeren van de menigte hindoes, die aan de oever hun eer betonen aan de Zonnegod, is een overweldigende spirituele ervaring. Het mythische hindoeïsme manifesteert zich vooral in gedecoreerde deuren, een blik op een glitterende tempel, geluid van heilige bellen, gezang van priesters en de geur van bloemblaadjes in de Ganges. U ziet pelgrims zich onderdompelen in het heilige water, maar u ziet hoogstwaarschijnlijk ook de crematies aan de oevers!

DAG
16

Varanasi - Delhi

Tuktuk in Delhi
Vlucht Varanasi - Delhi
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht

Vandaag vertrekt u richting Delhi. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u, afhankelijk van de aankomsttijd van de binnenlandse vlucht, vrije tijd. Ontdek de stad op uw eigen tempo nogmaals en vindt de laatste souvenirs voor het thuisfront. In het begin van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. U kunt tot vertrek naar de luchthaven gebruik maken uw kamer.

Goed om te weten

Indien u vliegt met KLM of Emirates wordt u rond middernacht opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. U kunt tot 22.30 uur gebruik maken van uw kamer. Indien u langer gebruik wilt maken van uw kamer, dan moet er een toeslag voldaan worden. In dit geval kunt u in het boekingsproces uw kamer verlengen tot een volledige nacht.

DAG
17

Delhi – Amsterdam/Brussel

Aankomst luchthaven
Terugvlucht
Aankomst Amsterdam of Brussel

Einde van een vakantie vol onvergetelijke herinneringen.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
10 opties
Open+
17 dagen Beste van Noord-India: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Delhi
12
Bloom Boutique
Driesterren
 • Bloom Boutique Hotel
 • Bloom Boutique Hotel
 • Bloom Boutique Hotel
 • Bloom Boutique Hotel
 • Bloom Boutique Hotel
 • Bloom Boutique Hotel
Bloom Boutique is een modern en kleurrijk hotel in New Delhi. Het hotel is gevestigd in een opvallend kolossaal geel gebouw. De kleur geel vindt u ook terug in het vrolijke interieur binnen! Het hotel is gelegen in het centrum van New Delhi, in de wijk Greater Kailash. In de directe omgeving vindt u op loopafstand restaurants, bars en winkelcentra. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, roomservice en een wasservice. Tevens is er gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn modern ingericht en zijn voorzien van een airco, televisie, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
ITC Welcome Dwarka
Vijfsterren
 • WelcomHotel Dwarka
 • WelcomHotel Dwarka
 • WelcomHotel Dwarka
 • WelcomHotel Dwarka
 • WelcomHotel Dwarka
 • IN_AC_DEL_ITCKA
 • WelcomHotel Dwarka
 • WelcomHotel Dwarka