neemt je mee
Dé Taj Mahal
Dé Taj Mahal
Pushkar
Pushkar
Jaipur
Jaipur
De Heilige Ganges in Varanasi
De Heilige Ganges in Varanasi
Zonsondergang Varanasi
Zonsondergang Varanasi

Beste van Noord-India

Privéreis | 17 dagen v.a.
1661i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
22-08-2017
Reisduur
17 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam – Delhi
 • Dag 2 Aankomst Delhi
 • Dag 3 Delhi
 • Dag 4 Delhi – Mandawa (278 km)
 • Dag 5 Mandawa – Bikaner (165 km)
 • Dag 6 Bikaner – Jodhpur (243 km)
 • Dag 7 Jodhpur – Pushkar – Jaipur (324 km)
 • Dag 8 Jaipur
 • Dag 9 Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra (236 km)
 • Dag 10 Agra – Taj Mahal
 • Dag 11 Agra – Orchha - Khajuraho (435 km)
 • Dag 12 Khajuraho
 • Dag 13 Khajuraho – Allahabad (285 km)
 • Dag 14 Allahabad – Varanasi (125 km)
 • Dag 15 Varanasi
 • Dag 16 Varanasi – Delhi
 • Dag 17 Delhi – Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

in_pri_beste.png
    Bewonder de Taj Mahal, vaar over de ganges en ga per riksja door Delhi     Reis een stukje per trein, dwars door het prachtige Indiase landschap     Goed verzorgd, individueel op reis     Bezoek aan rode stad Bikaner, roze stad Jaipur én blauwe stad Jodhpur

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan de indrukwekkende Taj Mahal

 • Amber fort

 • De Ganges als heilige rivier

 • De hoofdstad van India, Delhi

 • Rode Fort in Agra

Programma

in_pri_beste.png

Dag 1 Amsterdam – Delhi

U vliegt vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van India, Delhi. Hier komt u de volgende dag aan.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Delhi aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.
IN_AL_Delhi3

Dag 2 Aankomst Delhi

Op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger, die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U kunt rustig bijkomen van de lange vlucht en acclimatiseren.
IN_AL_Delhi2

Dag 3 Delhi

Vandaag wordt u opgehaald door uw chauffeur voor een stadstour door Delhi. Alle hoogtepunten van deze indrukwekkende stad komen aan bod. Zo bezoekt u onder andere de India Poort, het Rode Fort en Rajghat (de oever waar Mahatma Ghandi is gecremeerd). Vervolgens bezoekt u het parlementsgebouw en de 72,5 meter hoge Qutab Minar met de moskee. Hierna brengen we nog een bezoek aan Chandni Chowk, de bruisende markt met vele kleuren, geuren en geluiden, waar u alle tijd heeft om de te winkelen.
IN_AL_Mandawa

Dag 4 Delhi – Mandawa (278 km)

Na het ontbijt verlaten we de drukke stad Delhi achter ons om Rajasthan in te rijden. We rijden richting Mandawa, bekend om zijn haveli’s met prachtige muurschilderingen. In de middag komen we aan in ons vriendelijke resort aan de rand van het dorp en met een lekker zwembad. In de vooravond bezoeken we, te voet, de beschilderde haveli’s van enkele belangrijke handelsfamilies in India. Tegenwoordig worden ze bewoond door huismeesters en die laten bezoekers graag een kijkje nemen in deze oude woningen. Overnachting in Mandawa.
Bikaner

Dag 5 Mandawa – Bikaner (165 km)

We rijden dieper Rajasthan in richting Bikaner, ook wel de Rode Stad genoemd. Na de lunch in uw hotel bezoeken we het Junagarh Fort met zijn indrukwekkende paleis. Het fort is niet groot, maar is één van de beter onderhouden paleizen in Rajasthan. U ziet hier prachtige schilderingen en veel details. Vervolgens kunt u nog een bezoekje brengen aan de kamelenfokkerij. 70% van alle kamelen in Rajasthan komt uit Bikaner. In januari is hier een goot kamelenfestival, een ware belevenis! Overnachting in Bikaner.
IN_AL_Jodhpur2

Dag 6 Bikaner – Jodhpur (243 km)

Na het ontbijt rijden we richting Jodhpur, waar u rond lunchtijd aankomt. Na de lunch bezoekt u het Mehrangarh Fort. Dit is één van de grootste, machtigste en meest indrukwekkende forten van India. Binnen in het fort (u gaat met een lift omhoog) vindt u verschillende paleizen, omringd door uitgestrekte tuinen en de ingewikkelde versierde Jaswanthada. Vanaf het hooggelegen fort heeft u een prachtig uitzicht op Jodhpur, de blauwe stad, waar u overnacht.
IN_AL_Pushkar3

Dag 7 Jodhpur – Pushkar – Jaipur (324 km)

We vervolgen onze weg richting Pushkar, de stad van Brahma. Dit slaperige stadje ligt aan de rand van een meer en is voor hindoes een heilige plaats. We lunchen hier en maken een wandeling langs het meer. Vervolgens rijden we door naar Jaipur, waar u in de vooravond aankomt en waar u overnacht.
IN_AL_Bikaner

Dag 8 Jaipur

Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Per jeep klimt u de steile rotsen op, die het kasteel vroeger beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde.

’s Middags maakt u een korte stadstour door Jaipur. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis van de Winden, met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.
in_al_jaipur.jpg

Dag 9 Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra (236 km)

Onderweg naar Agra bezoeken we het ‘Pompei’ van India, Fatehpur Sikri. Ooit een rijke en drukke stad, nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. Nadat de Maharadja deze stad liet bouwen, omdat hij dacht dat het geluk zou brengen, bleek in dit gebied het water zeer schaars te zijn. Hierna vervolgen we onze weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal. ’s Middags vrij en overnachting in Agra.
IN_AL_Taj Mahal

Dag 10 Agra – Taj Mahal

Heel vroeg in de ochtend of in de namiddag bezoekt u de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht wel ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd.

Vandaag maakt u ook een korte stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren. ’s Middags vrij om te genieten van het zwembad in uw hotel.
in_al_orchha.jpg

Dag 11 Agra – Orchha - Khajuraho (435 km)

Vandaag reist u gedeeltelijk per trein door India. We brengen u naar het station, waarna u in ongeveer drie uur dwars door het prachtige landschap van India naar Jhansi rijdt. Hier staat de chauffeur u op te wachten om u vervolgens naar Orchha te brengen. Orchha is een klein stadje, dat vooral bekend is om enkele prachtige tempels, zoals Ram Raja en de Chaturbhuj tempel. Na de lunch rijden we door naar Khajuraho, waar u zult overnachten.
IN_AL_Khajuraho

Dag 12 Khajuraho

Na het ontbijt bezoekt u Khajuraho. Deze kleine plaats is beroemd vanwege zijn overweldigende tempelcomplexen, gebouwd in een uitbarsting van creativiteit door de Chandela-koningen tussen 950 en 1050 na Christus. Van de originele 85 tempels staan nu nog 25 meesterwerken overeind. Eeuwenlang waren deze tempels onvindbaar in de bossen, maar een Britse leger ingenieur ontdekte de tempels toevalligerwijs. Er bestaan vele theorieën die het grote aantal erotische sculpturen in de tempels verklaren De meest populaire verklaring is dat de Chandela’s volgelingen waren van het tantrisme en geloofden in het feit, dat bevredigen van aardse behoeften een stap in de richting van de bevrijding uit de cirkel van geboorte en wedergeboorte was. Overnachting in Khajuraho.
IN_AL_Allahabad-Ganges2

Dag 13 Khajuraho – Allahabad (285 km)

Vandaag een lange dag richting Allahabad. In deze grote, 3000 jaar oude stad vloeien de drie rivieren de Ganges, de Yamuna en de mythische Saraswati samen, waardoor het een belangrijk cultureel, politiek en religieus centrum is. In de 16de eeuw werd de stad overgenomen door de Mugals en omgedoopt tot Allahabad. Overnachting in Allahabad.
U kunt ook vandaag direct doorvliegen naar Varanasi. Uw overnachting in Allahabad vervalt dan en u verblijft één extra nacht in Varanasi (optioneel).
IN_AL_Varanasi3

Dag 14 Allahabad – Varanasi (125 km)

In nog geen drie uur rijden we naar Varanasi, één van de heiligste steden van India, waar we een stadstour door het centrum maken. Deze religieuze stad staat vol tempels en is een labyrint van overvolle straatjes. Varanasi valt eigenlijk niet te beschrijven, u moet het zelf ervaren! ’s Middags kunt u een excursie maken naar het pelgrimsoord Sarnath, waar Boeddha zijn boodschap over de ‘verlichting’ predikte. De religieuze keizer Ashoka heeft daarop een enorme Stupa en enkele boeddhistische tempels laten bouwen. Hierna besloten ze dat elk boeddhistisch land ter wereld hier zijn eigen tempel zou krijgen. Het dorp lijkt dan ook op een wereldtentoonstelling, waar een enorme rust heerst (optioneel). Een bijzondere ervaring! Overnachting in Varanasi.
Heilige man Varanasi

Dag 15 Varanasi

Vroeg in de ochtend bij zonsopgang maakt u een boottocht op de heilige Ganges. Het observeren van de menigte hindoes, die aan de oever hun eer betonen aan de Zonnegod, is een overweldigende spirituele ervaring. Het mythische hindoeïsme manifesteert zich vooral in gedecoreerde deuren, een blik op een glitterende tempel, geluid van heilige bellen, gezang van priesters en de geur van bloemblaadjes in de Ganges. U ziet duizenden pelgrims zich onderdompelen in het heilige water, maar u ziet ook crematies aan de oevers!
in_al_delhi.jpg

Dag 16 Varanasi – Delhi

’s Middags vliegt u terug naar Delhi, waar u incheckt in uw hotel. U heeft hier de tijd om te rusten of om wellicht de laatste inkopen te doen. In de late avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 17 Delhi – Amsterdam

Einde van een vakantie vol onvergetelijke herinneringen.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Burj Alarab Dubai

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

In samenwerking met Emirates bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Dubai. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 2 overnachtingen in het Auris Inn Al ...

Meer info >

Al voor € 138p.p. Meer info >
AE_Al_Dubai

4 dagen / 3 nachten stop-over Dubai

In samenwerking met Emirates bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Dubai. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 3 overnachtingen in het Auris Inn Al ...

Meer info >

Al voor € 219p.p. Meer info >

Vlucht Khajuraho - Varanasi, incl. transfers

Omdat de route van Kajuraho naar Varanasi één van de langste dagen is, geven wij u ook de optie om deze afstand per vliegtuig af te leggen. U dient dit bij boeking kenbaar te maken. Inclusief: tr...

Meer info >

Al voor € 44p.p. Meer info >

Verlenging

Jaypee Siddartha

Verlenging superiorklasse hotel Delhi

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het superiorklasse hotel waar uw rondreis eindigt op basis van logies & ontbijt. Op het tabblad 'hotel' ziet u een voorbeeldhotel. Het Jaypee Siddartha hotel...

Meer info >

Al voor € 62p.p. p.nMeer info >
strand

Verlenging toeristenklasse strandhotel Kovalam vanuit Varanasi

U kunt uw privé rondreis in het noorden van India verlengen aan het strand in Zuid India in een toeristenklasse hotel, in Kovalam. U vliegt in dat geval van Varanasi via Delhi naar Trivandrum v.v., de...

Meer info >

Al voor € 41p.p. p.nMeer info >

Verlenging na afloop hotel

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en heel soms een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Agra

Agra The Retreat exterieur

Hotel The Retreat - Middenklasse

The Retreat is een heerlijk comfortabel hotel in het centrum van Agra. Het hotel heeft een prima prijs-/kwaliteitverhouding en biedt u een goede uitvalsbasis om deze prachtige omgeving te verkennen. De Taj Mahal is het slechts op 1 kilometer afstandLees meer
in_ac_tajov.jpg

The Taj Vilas - Middenklasse

Het Taj Vilas is een goed hotel met een elegante inrichting en uitstekende service. Het hotel biedt verschillende diensten en voorzieningen aan om uw behoeften te voldoen en u een unieke ervaring van de traditionele Mughal gastvrijheid te bieden. TheLees meer
Clarks Shiraz Agra

Clarks Shiraz Agra - Superiorklasse

Een luxe hotel in een rustige en schone wijk van Agra en op steenworp afstand van de Taj Mahal en slechts 10 minuten van het Agra Fort. Het hotel is groots opgezet met een ruime lobby met Coffee Corner, buffetrestaurant, diverse winkeltjes en op de bovensteLees meer
in_ac_radissonka.jpg

Hotel Radisson Agra - Superiorklasse

Het Radisson in Agra is een zeer verzorgd en aangenaam hotel met een ideale ligging. Het ligt op ongeveer 1 kilometer afstand van de beroemde Taj Mahal en beschikt over een receptie, restaurants, bar, zwembad, spa met behandelingen en gratis WiFi inLees meer

Allahabad

Lobby Kanha Shyam Hotel Allahabad India

Kanha Shyam Hotel Allahabad - Middenklasse

Het Kanha Shyam hotel is een van de weinige comfortabele hotels in deze regio. Het is centraal gelegen in het centrum van Allahabad, op slechts enkele minuten van de heilige Ganges rivier. In de buurt vind u diverse restaurants. Ook het station ligtLees meer

Bikaner

in_ac_maharajazw.jpg

Maharaja Ganga Mahal - Middenklasse

Maharaja Ganga Mahal is een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Bikaner. Het is een comfortabel hotel dat beschikt over een receptie, restaurant, bar, tuin met terras en zwembad. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV en badkamerLees meer
in_ac_rajvilex.jpg

Raj Vilas - Middenklasse

Hotel Raj Vilas is gelegen in het stadscentrum van Bikaner, dichtbij diverse bekende bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant en zwembad. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV en badkamer met doucheLees meer
Overzicht Lallgarh Palace hotel Bikaner India

Lallgarh Palace hotel - Superiorklasse

Dit Heritage hotel is onderdeel van het Paleis, gebouwd door Maharadja Ganga Singhi in 1902 voor zijn overleden vader. In vroegere tijden, waande u zich hier tussen de Maharadja’s en zijn onderdanen. Tegenwoordig is een gedeelte een hotel met slechtsLees meer
Overzicht Gajner Palace Bikaner India

Gajner Palace - Superiorklasse

Dit hotel is het juweel van Bikaner! Dit 600 hectare grote, voormalige jachtverblijf van de maharadja ligt prachtig aan de oevers van de rivier. Het is een van de best bewaarde paleizen uit de regio. Gajner Palace heeft een receptie, restaurant met exotischeLees meer

Delhi

Tower Delhi India

Florence Inn - Middenklasse

Sfeervol hotel, gelegen in een rustig gedeelte van Delhi. Het hotel ademt een koloniale sfeer uit, vanwege het monumentale pand waarin het gevestigd is. Een prima hotel met een vriendelijke service. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurantLees meer
kamer Southgate

Hotel Southgate - Middenklasse

Southgate hotel is een eenvoudig maar sfeervol hotel in de rustige wijk Greenpark. Goede kamers en ligging. Een goede uitvalsbasis om Delhi te ontdekken! Het hotel ligt op 5 minuten lopen van het metrostation en 10 minuten van het Deerpark, een stadsparkLees meer
in_ac_royalplazaka.jpg

The Royal Plaza - Superiorklasse

Het klassieke Royal Plaza hotel is gelegen in het hart van Delhi. De antieken Romeinse beelden, de Swarovski kristallen kroonluchters en de Europese schilderijen sieren dit hotel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, lobby, zwembad en spaLees meer
in_ac_jaypee_ex.jpg

Hotel Jaypee Siddharth - Superiorklasse

Het Jaypee Siddharth hotel is een zeer comfortabel en uitstekend hotel voor uw verblijf in Delhi. Het hotel ligt op slechts 18 kilometer van de internationale luchthaven en de metro ligt op 500 meter afstand. Voor heerlijke gerechten kunt u terecht inLees meer

Jaipur

zwembad Park Prime Jaipur

Park Prime Jaipur - Middenklasse

Een heerlijk hotel in het centrum van Jaipur. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk op ontdekkingstocht in deze mooie stad en bij terugkomst kunt u heerlijk genieten bij het zwembad met ligbedden en parasols, in de bar of van een lekker diner in het restaurant.Lees meer
Overzicht Mandawa Haveli/Heritage Hotel Mandawa India

Mandawa Haveli/Heritage Hotel - Middenklasse

Een bijzonder hotel, dat gebouwd is als koopmanshuis in 1896, maar later is omgebouwd tot hotel. Het was het huis van de vijftiende heerser van Mandawa, Singhji. Het is een prachtig gebouw, met het comfort van de moderne tijd maar met een oorspronkelijkLees meer
in_ac_fourpointka.jpg

Four Point by Sheraton Jaipur - Superiorklasse

Een comfortabel hotel gelegen in het hartje van Jaipur. Het hotel is modern ingericht en beschikt over een receptie, restaurant, bar en zwembad. De nette kamers zijn voorzien van een minibar, telefoon, TV en badkamer met douche en/of bad en toilet.Lees meer

Jodhpur

in_ac_ratanvilasre.jpg

Ratan Vilas - Middenklasse

Een prachtig Heritage hotel wat in 1920 voor de zoon van de Rajasthan werd gebouwd. Inmiddels is het een uitstekend hotel, waarbij het karakter van het paleis nog steeds aanwezig is. Een echt plaatje! Er is een nette receptie/lounge, restaurant, waarLees meer
in_ac_pal_rec.jpg

Hotel Pal Haveli - Middenklasse

Omringd door hoge muren ligt de Haveli in het hart van de oude ommuurde stad Jodhpur, uitkijkend op Meherangarh Fort. Wanneer u via de houten deuren de koele binnenplaats betreedt, valt de drukte van de stad weg en lijkt de tijd even stil te staan.
DitLees meer
in_ac_balsamandzw.jpg

Bal Samand Garden Retreat - Superiorklasse

Een mooi en zeer goed onderhouden Heritage hotel op een prachtige plek in Jodhpur. Het hotel is één van de vroegere onderkomens van de Rajasthan, maar nog steeds in handen van de Koninklijke familie. Door de authentieke sfeer, de fijne kamers en uitstekendeLees meer

Khajuraho

Clarks Kajuraho

Clarks Khajuraho - Middenklasse

Goed verzorgd hotel langs de schilderachtige oevers van de Khuddar Rivier op nog nog geen 10 minuten rijden van de schitterende tempels. Het ruim opgezette hotel beschikt over een zeer goede service en moderne faciliteiten en is een prima keuze voorLees meer
in_acc_raddkhajurahozw_1.jpg

Radisson Hotel Khajuraho - Superiorklasse

Het moderne Radisson Khajuraho ligt slechts 1 kilometer van de beroemde tempels van Khajuraho. Het hotel biedt u luxe en comfort zoals u dat van Radisson mag verwachten en u zult hier zeker genieten van een ontspannen verblijf. Het hotel beschikt overLees meer

Mandawa

Lounge Sara Vilas

Sara Vilas - Middenklasse

De Sara Vilas zijn gelegen in het hart van Mandawa, schitterend ontworpen om de koninklijke sfeer van een vervlogen tijdperk te laten herleven. U zult er genieten van de idyllische aangelegde tuinen met decoratieve fonteinen. Het hotel beschikt overLees meer
Detail Mandawa Haveli/Heritage Hotel Mandawa India

Castle Mandawa - Superiorklasse

In het centrum van Mandawa ligt het oude kasteel van de Maharadja van Mandawa. In dit indrukwekkende paleis ligt dan ook Castle Mandawa hotel. Een Heritage hotel met grote allure, waar u zich waant in vroegere tijden. Het hotel heeft zoveel mogelijkLees meer
Zwembad The Desert Resort Mandawa India

The Desert Resort - Superiorklasse

The Desert Resort is een kleine oase in de woestijn van Rajasthan. Nadat u de poort doorloopt, zult u versteld staan van dit beeldschone hotel dat opgezet is als een traditioneel dorp. Hier logeert u in kamers, die met veel kleur en sfeer zijn ingerichtLees meer

Varanasi

in_ac_thezeerasov.jpg

The Zeeras - Middenklasse

Een eenvoudig, maar verzorgt hotel op een uitstekende locatie om Varansi beter te leren kennen. Er is een kleine receptie, uitstekend Indiaas restaurant, gezellige en typisch Indiase bar, waar in het weekend ook live muziek is en een restaurant voorLees meer
Clarks Varanasi hotel

Clarks Varanasi Hotel - Superiorklasse

Dit hotel behoort tot een van de luxere hotels in Varanasi en is gelegen op de banken van de heiligste rivier in India, de Ganges. Het hotel is een eiland van rust in deze antieke stad. Het hotel ligt op circa 7 kilometer van het stadscentrum en beschiktLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Agra

Itmad-Ud-Daula & Sikandra

Een halve dagexcursie waarbij u de tombe van Itmad-Ud-Daula bezoekt. Dit mausoleum wordt gezien als de kleinere versie van de Taj Mahal. Het is een prachtig bouwwerk met wit marmer en mozaïek. In Sikandara bezoekt u de tombe van Akbar, een bouwwerk Lees meer

Bikaner

Devi Kund

Een excursie van ca. 2-3 uur naar de Koninklijke grafmonumenten van Devi Kund. Hier staan de uit marmer gehouwen grafmonumenten van de prinsen van de Bikaji dynasty van Bikaner. De tombes werden door de kleinzoon van de overledene ontworpen.
Lees meer

Jaipur

Sanganer

Sanganer is een dorpje dat bekend staat om zijn ambachten en hand gemaakt textiel. Tijdens deze 2 uur durende excursie kunt u zien hoe dit gemaakt wordt.
Lees meer

Jaigarh & Nahargarh forten

In de namiddag is het mogelijk om een korte excursie te maken naar de forten van Nahargarh en Jaigarh.Lees meer

Jodhpur

Bishnoi stam

Het is een bijzondere ervaring om de stam van het Jodhpur Guda Bishnoi dorp te zien. De mensen van deze stam houden van de natuur. Rondom het dorp ziet men daarom veel vogels en antilopen. Het is de perfecte plek om de gewoonten en tradities van de Lees meer

Khajuraho

Panna Nationaal Park

Op ongeveer een uur rijden van Khajuraho ligt het mooie Panna Nationaal Park, een prachtig 'jungle-achtig' park met vele diersoorten, waterwegen en de mooie Padav-waterval. Tijdens deze excursie bezoekt u dit park en gaat u opzoek naar de vele diereLees meer

Varanasi

Ramnagar

In Ramnagar bezoeken we een fort wat een collectie van antiek, oude wapens, ivoor en oude auto's herbergt. Ook kunt u hier de Durga en Chhinnamastika tempel bezoeken.Lees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan van dag 2 t/m 15
Engelssprekende stadsgidsen tijdens de bezichtigingen en excursies
Vlucht Varanasi - Delhi
Treinreis van Agra naar Jhansi
Overnachtingen in goede toeristen- of superiorklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Stadstour in Delhi*
Bezoek aan de Blauwe stad Jodhpur met het prachtige Fort*
Per jeep naar het Amber Fort in Jaipur*
Bezoek aan de verlaten stad Fatehpur Sikri*
Bezoek aan de Taj Mahal*
Bezoek aan de Erotische Tempels van Kajuraho*
Boottocht op de Heilige Ganges
Dagkamer in Delhi op de dag van vertrek
Meet & Greet op de luchthaven
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 80 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 125 korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en er kan slechts 1 extra bed worden bijgeplaatst.

Weekendtoeslag Emirates

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum India (en Nepal)
Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan India een visum verplicht. U dient dit visum reeds voor uw vertrek in Nederland of België aan te vragen.

Er zijn meerdere manieren om het visum aan te vragen: u kunt kiezen voor een e-visum of een bezoek aan het India Visa & Consular Service Centre. Onderstaand vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Vanaf heden is het mogelijk om een (single & double entry) e-visum voor India aan te schaffen indien u beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit. U kunt uw e-visum aanvragen via Indian e-Tourist Visa

Aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum geeft u een single of double entry met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kunt u op zijn vroegst 30 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen, maar controleer de actuele informatie op de website. Zorg ervoor dat u uw visum tijdig aanvraagt. Nadat u in India bent gearriveerd worden uw biometrische gegevens geregistreerd.

Visum via VFS Indian Visa and Consular Application Centre
Wanneer u liever op voorhand uw visum in uw paspoort heeft, kunt u uw visum aanvragen bij onderstaande organisaties.

Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa and Consular Application Centre in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. De aanvraagprocedure kan zowel online alsmede door een bezoek aan één van de kantoren waarbij uw biometrische gegevens worden afgenomen. Let op: voor het laten afnemen van uw biometrische gegevens dient u een afspraak te maken. Voor reizigers jonger dan 12 jaar en ouder dan 70 jaar geldt dat geen biometrische gegevens dienen te worden afgegeven.

Voor alle vereisten omtrent de aanvraagprocedure verwijzen wij u naar de website van het VFS Global Netherlands. Op deze website staat aangegeven op welke wijze de procedure verloopt en aan welke vereisten u dient te voldoen.

Indien u de Belgische nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa Application Centre in Brussel of Antwerpen, VFS Global Belgium. De visumprocedure voor Belgische reizigers verschilt op een aantal punten van de procedure voor Nederlandse reizigers, zie de website voor verdere details.

Het eventuele visum voor Nepal kan aan de grens aangevraagd worden.

Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.
Pushkar Festival
In verband met de Pushkar festiviteiten in de maand november is het zeer druk in Rajasthan.
Taj Mahal
Houdt u er rekening mee dat de Taj Mahal op vrijdag gesloten is. Plan uw vakantie dus goed en zorg dat u niet precies op deze dag in Agra bent.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Onze reizigers hebben deze reis met een 8,5 beoordeeld. In totaal hebben 33 klanten een cijfer gegeven. Tevens vragen wij onze klanten een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Beste van Noord-India

Demandt, Geleen
'Druk programma maar alles zeer goed geregeld!'
Bomans, Reppel
'Leuk afwisselend arrangement. Manadawa is iets minder wat betreft bezienswaardigheden maar daarom geen reden om arrangement minder te vinden. Verder leuk afwisselend, zelfs de laatste paleizen en tempels bleven boeien. In Kajuraoho ook tijgerarrangement bijgeboekt en dat was zeker de moeite waard'
Janssen-Janssen, Panningen
'Een super reis om een beeld van India te krijgen, wel veel reistijd van a naar b, maar je wordt elke keer weer getrakteerd op een pareltje zowel bezienswaardigheden en of hotels, let wel, we hebben een upgradet gedaan van de hotels, een aanrader.'
anoniem
'Overweldigende ervaring! '
D. Vd Hoek, Eemnes
'Een fantastische ervaring. Afwisselende reis, mooie hotels en heerlijk eten. Alles perfect geregeld en ook voor de minder ervaren reiziger een goede optie.'
anoniem
'deskundige gidsen prima in agra'
Hanneke en Els de Wolff, Leiden
'Een fantastische rondreis, zeer boeiend, uitstekend verzorgd. Prima chauffeurs en kundige gidsen. Vooral de Heritage hotels zijn ontzettend sfeervol en goed verzorgd.'
anoniem
'mooie reis waar er u echt verschillende verrassingen keer na keer terug aanbieden'
ALJ de Meere, Waspik
'Geweldige reis, die in relatieve korte tijd zeer veel van India laat zien. Door formule met lokale gidsen (die altijd punctueel op tijd aanwezig waren) leer je zeer veel over locale cultuur.'
Hetty Hameleers, Antwerpen
'Mijn man en ik hebben deze reis geboekt onder het kort pakket en dit was voor ons dé ideale formule! De lokale agenten en gidsen behandelen hun klanten nog echt als koningen, en de service was meer dan uitmuntend! De meeste gidsen zijn zeer hoog opgeleide mensen die je nog veel meer kunnen vertellen dan wat het programma voorschrijft. De luxe om een privé chauffeur te hebben is helemaal top. Wij hadden het geluk om de eerste week een zeer leuke kerel als chauffeur te hebben, die eigenlijk ook een beetje onze gids was. In samenspraak hebben we veel lokale eettentjes gezocht, samen geshopt, af en toe een extra stop gemaakt om toch echt tussen de lokale bevolking te zitten. Het leek wel of we die eerste week met een vriend op pad waren i.p.v. met een chauffeur. Dank zij hem hebben we heel veel van het gewone leven in Rajastan geleerd.
De mensen in India zijn ook zeer vriendelijk en hulpvaardig. Het klopt dat t.o.v. pakweg een 15 jaar terug er veel veranderd is: de straten liggen er veel netter bij en bedelaars kom je nog maar zelden tegen. De meeste verkopers blijven niet aandringen als je niet geïntresseerd bent, en de enkeling die je wel lastig blijft vallen wordt dan wel door de gids aangepakt. Voor ons voldeed India echt aan de verwachtingen die we hadden: waanzinnig kleurrijk, boeiend en inspirerend. Het is een land dat vooruitgang uitademt, en ondanks dat het tempo hoog ligt, hebben ze nog een lange weg te gaan.
Maar omdat ze wel hun eigen cultuur en waarden behouden zal het altijd een boeiend land blijven.
Wij gaan zeker nog eens terug om nog wat meer van dit land te ontdekken. En dan ook weer met dezelfde formule!
'
Bert Nooteboom, Stevensbeek
'Een indrukwekkende, perfect verzorgde reis.'
Gerr en Alie Niehof, Emmen
'Reisverslag Privé Rondreis “Het Beste van Noord-India” met NRV.

Met z’n vieren voor het eerst op reis is al een avontuur op zich. En dan ook nog naar India, waarover je vooraf heel erg verschillende en uiteenlopende impressies te horen krijgt. We waren op vrijwel alles voorbereid, de prikken gehaald en allemaal een flinke voorraad Loperamide en ORS in de koffer. Het eerste dat we ontdekten, was dat reisboekjes blijkbaar beter verkopen als men daar een flinke hoeveelheid ellende instopt. Wij zijn NERGENS beroofd, bedreigd, beplast, uitgescholden of anderszins onheus bejegend. Integendeel, men was zeer gastvrij, open en vriendelijk, waar we ook kwamen. Zelfs door de douane werden we voorkomend behandeld. Het handelen (lees: afdingen) moet men leren en vooral voor weinig bereisde mensen zal dat even wennen zijn. Als men het kunstje eenmaal kent, levert het alleen maar waardering, menige glimlach, zelfs vaak uitbundig plezier en tevreden kooplieden op. Overal waar veel mensen dicht opeen gepakt wonen, moet men extra opletten. Iedereen wil een boterham ( in India is dat een schaaltje DAL –spr.: daal - met rijst) verdienen en omdat de ‘dal’ door velen moet worden gedeeld, neemt men het met de waarheid niet altijd even nauw. Wat bij ons ja of nee is ( gaat in Nederland trouwens ook al lang niet meer op!!) wil in India nog wel vaak ‘misschien’ zijn. De mentaliteit is dermate anders, dat wij met onze Westerse instelling en gebrek aan begrip voor de zienswijze van de Indiër hen niet gemakkelijk ons vertrouwen schenken en wellicht ook niet kúnnen schenken. Dat houdt niet automatisch in dat ze gemeen zijn. Maar wel dat hun opvatting van “mijn en dijn” iets genuanceerder ligt als in Europa.

Op advies van onze vriend in New Delhi reizen we tussen medio oktober en half november in verband met de beste weersomstandigheden. Maar het is er warmer dan normaal. Zonder een dag regen hebben we een heerlijke tijd gehad. Op Delhi Airport begint ons avontuur. In een wonderlijke ratjetoe vinden we onze vrienden, die ons komen afhalen. Maar die worden ter plekke onttroond door Mr. Vishal Bhatnager van de reisorganisatie Nirvana Voyages, die verantwoordelijk blijkt voor het Indiase deel van de reis. Hij begeleidt ons naar het eerste, eenvoudige hotel in Delhi, waar het nachtpersoneel uiterst behulpzaam is. Van Mr. Bhatnagar krijgen we een visitekaartje, zodat we hem in geval van nood dag en nacht kunnen bereiken. Daar hebben we enkele malen gebruik van gemaakt en deze meneer verdient een pluim voor de voortvarende en voortreffelijke wijze waarop zowel de reis heeft voorbereid als waarop hij de enkele problemen vlot oploste.
De volgende ochtend leren we de 1ste chauffeur en de bijrijder kennen, die met de 8-persoons bus op ons staat te wachten en direct met de rondtour door Delhi begint. Daarna vervolgen we de reis naar Mandawa, waar we enkele haveli’s ( fraai betegelde en gedecoreerde koopmanshuizen) bekijken. In een prachtig hotel midden in het land worden we daarna ontvangen door een trommelaar en een toeteraar.
De volgende dag reizen we naar Bikaner om het Junagarh fort met de prachtige paleizen te bekijken. De kamelenfokkerij slaan we over om de stad te voet verder te ontdekken. Daarbij komen we in een heel oude Jaïn tempel. Prachtig! ’s Avonds in het prima hotel buiten gegeten bij een begeleidend muziekje.
In Jodhpur is het Mehrangarh fort een ware belevenis. Wat een schitterend fort, dat ver boven de bewoonde wereld uittorent en de Blauwe Stad aan onze voeten ligt. Later rijden we daar nog even door heen om een nog betere indruk te krijgen. In ons hotel ontmoeten we een functionaris van NRV. Yvonne (?) is een aardige meid, die in Sri Lanka woonachtig is en op ontdekkingsreis door Noord-India de NRV moet vertegenwoordigen. Als we haar vragen wat we gemiddeld aan fooi aan onze chauffeur moeten geven, vertelt ze lachend dat ze in 1 week haar budget voor 3 weken heeft opgebruikt. Oei, denken we, dat is niet de juiste persoon voor díe vraag. Een waarachtig, ze gaat het gewoon vragen aan de chauffeur. Wat een schaap!! Dat is de enige echte blunder van NRV!
De weg naar Pushkar is lang. We hebben dubbel pech. Pushkar is een enorme stinkstad, helemaal op toeristen ingesteld en dus van een ultieme en irritante opdringerigheid. En dat alles terwijl de God Brahma slaapt. Wij komen daar speciaal voor, maar hij houdt middagpauze en wij willen geen anderhalf uur op hem wachten, maar dalen af naar het meer om ons te laten zegenen. Omdat ik op een dringend telefoontje uit Nederland zit te wachten, moet mijn GSM aanstaan. Prompt belt midden in de ceremonie de AMRObank en de medewerkster weet van geen ophouden. Wég heilig gevoel en zegening. Onze priester trekt zich daar niets van aan. Hij lijkt volmaakt tevreden met onze vrienden, die een groot gezin met veel kleinkinderen hebben. En het kost hen het nodige om die allemaal gezegend en van een plek in het Nirvana verzekerd te krijgen! Wij houden niet van die puur commerciële flauwekul, maar slaan glimlachend gade hoe onze zeer zakelijke vrienden zich hier financieel laten uitkleden. We melden het later aan onze gids, die voorstelt om het teveel betaalde terug te halen , maar we zien daar van af.

In Jaipur gaan we op de rug van een olifant naar boven om het prachtige Amber fort te bezichtigen. Tijdens de stadstoer daarna zien we in een flits het schitterende Paleis der Vier Winden, van waaruit de vrouwen van de Maharadja het gebeuren op straten en pleinen mochten gadeslaan van achter hun ‘getraliede’ ramen. Onderweg bezoeken we de Verlaten Stad Fatehpur Sikri, een door watergebrek mislukt project van een Maharadja. Het geheel roept bij ons een ietwat ‘unheimisches Gefühl”op wegens het volstrekt ontbreken van enigerlei activiteit, afgezien van enkele schijnbaar doelloos ronddwalende toeristen.

We rijden naar Agra, waar we zijn ondergebracht in het oudere Holidays Inn omdat ons geplande hotel “overboekt” zou zijn. We hebben ruim een halfjaar tevoren al geboekt en bellen daarom de touroperator. Deze zorgt er voor, dat we de volgende ochtend in het Clarks Shiraz worden ondergebracht, zoals was voorzien. We maken daarna de geplande stadstoer.
De Taj Mahal in Agra is het mooiste staaltje van architectuur dat we ooit hebben gezien. Daar moeten goddelijke krachten bezig zijn geweest om zoiets fraais te kunnen componeren. We zouden ondanks de duizenden toeristen om ons heen wel de hele dag stil in het prachtige park willen zitten om alleen al van de aanblik van dit mausoleum te genieten. Daar straalt de liefde van de Mughal-keizer Shah Jahan voor zijn favoriete vrouw Mumtaz Mahal wérkelijk vanaf. Door de hotelwissel staan we erg onder tijdsdruk en vervolgen al gauw de toer naar het Agra fort, dat omgeven is door een 21 meter hoge muur. Wegens de veelheid aan forten, paleizen, moskeeën en tempels tijdens deze reis is hier bij ons van de getoonde schoonheid aan paleizen, tapijten enz. geen sterke emotie achter gebleven. Door de wisseling van hotel hebben we zoveel tijd verloren, dat het programma sterk moet worden ingekort. Ons wordt als tegenprestatie een maaltijd aangeboden in een zeer luxe 5-sterren hotel, waar we werkelijk genieten van de zachte achtergrondmuziek en een verrukkelijke maaltijd. De wijn is voor eigen rekening en het waarom daarvan begrepen we pas achteraf. Duur, maar wel érg lekker! We zijn tevreden!!

We reizen met de trein van Agra naar Jansi. We hebben pech want precies op deze dag van de week, een vrijdag, rijdt de super de luxe forensentrein niet, maar als alternatief een vieze, volgepropte oude boemel. Tja, kan gebeuren. Of had de reisorganisatie daar op moeten letten? Een nieuwe minibus met een andere chauffeur en een “guard” staat op ons te wachten en brengt ons naar Orchha (spr. Ortsja) waar we enkele prachtige oude tempels bekijken. Vandaar gaan we door naar Khajuraho, waar de volgende dag de Erotisch tempels een beurt krijgen ( woordgrapje!). Mensen, wat daar allemaal niet aan erotica te zien is. Beate Uhse zou zich in haar graf omdraaien! En let wel: GEEN vieze beeldjes, maar meer en minder verantwoorde erotische taferelen¸ het geheel ontstaan binnen het tantrisme, waar wordt geloofd dat het bevredigen van aardse behoeften de mens nader brengt tot de levenscyclus van geboorte en wedergeboorte. We hebben het tantrisme niet verder uitgeplozen, maar er zal wel ergens een addertje schuilgaan…..

Na een lange, wat eentonige rit komen we de dag daarop in Allahabad aan, waar blijkbaar de drie Heilige rivieren Ganges, Yamuna en de mytische Saraswati samenkomen. Door het late uur vanwege de slechte wegen onderweg hebben we dat helaas niet met eigen ogen mogen zien. Achteraf hadden we dit stuk liever per vliegtuig gedaan, zoals de optie luidde.
Varanasi ligt op ca. drie uur rijden en we gaan linea recta naar ons hotel in een buitenwijk.
’s Middags zijn we vrij en kijken op eigen gelegenheid een beetje rond. Met een otto (Indiaas voor Tuk-Tuk) gaan we naar de Hindoe markt en hebben het buitengewoon naar onze zin in de onderhandelingen met de kooplieden. Om 05.15 worden we de volgende ochtend opgehaald voor een bezoek aan de Heilige Ganges en de lijkverbrandingen op de oevers daarvan. Terwijl we dachten in Puskar het summum van viezigheid te hebben gezien, is Varanasi nog kwadratisch erger. Maar we zijn inmiddels enigszins gehard en aan de veelheid van geuren gewend geraakt. Tot onze verbazing ruiken we geen geur van verbrand vlees of een lijklucht. Maar in de stegen en gangen van de rivier naar de binnenstad beginnen we allemaal te kokhalzen van de penetrante stank die daar hangt. Onze gids is dezelfde luie, oudere man van de dag tevoren en wij maken bezwaar tegen zijn ongeïnteresseerde optreden. De avondtoer wordt uitgevoerd door een jongere, energieke gids, die ons alles vertelt wat we die ochtend al hadden moeten horen. Gecremeerd worden aan de Heilige Ganges is voor Indiërs een heel bijzondere gebeurtenis, die bij alle gelovigen de voorkeur heeft boven een plaatselijke verbranding. De Hindoe dodenrituelen, die we vanaf bootjes op de Ganges gadeslaan zijn complete shows met licht, kleur, dans en zéér luide muziek.
We vliegen de volgende dag terug naar Delhi
Tijdens de ons resterende 5 dagen in Delhi, die we daar onder begeleiding van onze vriend doorbrengen, bezoeken we ondermeer de moderne Lotus tempel van de Bahai, het Ghandi museum en vele andere bezienswaardigheden, kunst en architectuur. Het Diwalifeest
( lichtjesfeest zoals ons kerstfeest) gooit roet in het eten, want het verkeer in de hele stad raakt daardoor verstopt, hetgeen onze mobiliteit sterk beperkt.

Conclusie: India is voor Westerlingen een complete cultuurschok, maar het smaakt naar meer en wij zullen daar graag met NRV nog eens naar toe reizen. Zowel de hotels als de maaltijden als de excursies waren perfect, maar op de Indiase manier, geregeld. En dat vergt van ons soms enige omschakeling, maar desondanks: Petje af!! Tot later!!

Gerr en Alie Niehof – Emmen.
'
anoniem
Alles was goed geregeld en dan bedoel ik ook écht GOED geregeld. Logistiek gezien vlekkeloos. Alle lokale contactpersonen, gidsen en chauffeurs doen hun uiterste best om goed voor je te zorgen, veilig te eten, en het je naar de zin te maken. Geweldige tijd gehad!
Lies de Koning, Molenhoek
'Als geheel is deze reis zeer indrukwekkend. Daarom is het moeilijk om een enkel minpunt te vermelden. Toch zijn deze er. Allereerst is het "nachthotel" de eerste nacht veruit het minste en zeker na een lange reis teleurstellend. Indien hiervoor in de plaats het laatste hotel in Delhi zou komen, "Sahara", krijgt de reis ook een schitterende start. De afstanden in de beschrijvingen zijn correct, maar de geschatte reistijd is zeer optimistisch. India is razend druk en onze chauffeurs hadden er de grootste moeite mee om tijdig op de volgende plaats te komen. Daardoor is er vrijwel geen ruimte om extra excursies te doen. Gelukkig hadden we daaraan geen behoefte, de reis zelf en de daarin opgenomen bezichtigingen geven al ontzettend veel voldoening. We hebben grote waardering voor onze chauffeurs, en de lokale gidsen en agenten. Alles perfect geregeld, alles op tijd en een voortdurende aanpassing aan de omstandigheden. Bijv. bij vertraging door het verkeer werd dit direct aan de lokale gids doorgegeven en speelde men met het programma daarop in. We hebben ons veilig gevoeld ook in onoverzichtelijke situaties, goed verzorgd en als maharadja''s rond gereisd. '

Overnachting Delhi

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

anoniem
'Boek een extra nacht bij om echt wat van de stad te zien. drie nachten zijn in feite maar een volle dag door late aankomst en vroeg vertrek.'
Chantal en Vincent, Rhoon
'Leuke stadstour, goed hotel. Eén dag (twee nachten) is eigenlijk te kort voor Dubai. We hebben na de stadstour ook nog een desertsafari gedaan, een aanrader!
'
Harry, Drenthe
'Leuke ervaring om er zo bij te doen als je met Emirates vliegt. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken'
Kristie, Heerjansdam
'Een mooie gelegenheid om Dubai te leren kennen. Drie dagen is genoeg om deze stad te ontdekken. Ook aquaventure is de moeite waard!'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Dubai is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben in je leven!'
anoniem
'Zou er nog wel 3 dagen willen zitten.'

Superiorklasse hotel Delhi

, rijkevorsel
'prachtig hotel met zeer mooie en aangename kamers.In
het restaurant kan je zeer goed eten en de prijzen vallen zeer goed mee.'
meijer, amersfoort
'Zeer wisselende kwaliteit van de hotels. Sommige prachtig en luxueus anderen matig en soms slecht gelegen. Het verblijf in dit tentenkamp hoort echt niet thuis in een superiorklasse.'

Rondreishotel Delhi

Soma Palmshore Beach Resort***

anoniem
'Lekker hotel gelegen aan het strand/de zee. Als je door de tuin naar beneden loopt kan je op hun privestrandje komen. Maar in juli is dat strand er niet door de regentijd, de zee is dan hoger. Maar dan loop je het weggetje af naar beneden dan ben je op de boulevard waar je ook een strand hebt waar je kan zwemmen. Als je dan door loopt naar het volgende strand dan kan je zwemmen met de lokale mensen. Een kamer in het ''rijtje van 5'' is leuk. Je kijkt dan door de palmbomen naar de zee. Behulpzaam personeel, prima restaurant en ook en lekker zwembadje. We hebben een paar fijne dagen gehad in Kovalam.'
cw van der weele, twello
'prachtig uitzicht, iets verhoogd met een mooie tuin met palmboemen en mooi diep prive strand.
Heerlijke plek om uit te rusten.
De kamers met de rieten daken(Huisjes) waren prima.
Wel lekte het dak de eerste nacht door een enorme regen bui.De volgende dag is het dak gerepareerd.
'

4 dagen / 3 nachten stop-over Dubai

anoniem
'Zou er nog wel 3 dagen willen zitten.'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Dubai is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben in je leven!'
Kristie, Heerjansdam
'Een mooie gelegenheid om Dubai te leren kennen. Drie dagen is genoeg om deze stad te ontdekken. Ook aquaventure is de moeite waard!'
Harry, Drenthe
'Leuke ervaring om er zo bij te doen als je met Emirates vliegt. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken'
Chantal en Vincent, Rhoon
'Leuke stadstour, goed hotel. Eén dag (twee nachten) is eigenlijk te kort voor Dubai. We hebben na de stadstour ook nog een desertsafari gedaan, een aanrader!
'
anoniem
'Boek een extra nacht bij om echt wat van de stad te zien. drie nachten zijn in feite maar een volle dag door late aankomst en vroeg vertrek.'

Uitgebreide reisverslagen

21 dagen India & Nepal

16-12-2014

Om iets voor vier uur 's-middags stond Dolf, die zo vriendelijk was om ons naar Schiphol te brengen, bij ons voor de deur. Om te zorgen dat hij niet op de terugweg in de file terecht zou komen, hadden we bedacht om maar een uurtje eerder te vertrekken. Wij zouden ons op Schiphol wel vermaken. Nou dat klopte, alleen pakte het iets anders uit dan vooraf bedacht. Om iets over half vijf waren de koffe...

van Kamelen tot de Heilige Ganges

05-09-2014

...

10 dagen Gouden driehoek & tijgers

06-02-2014

M'n echtgenote en ik boekten de individuele reis met privéchauffeur '10 dagen Gouden driehoek & tijgers’ met rechtstreekse vlucht van KLM, we kozen ook voor de upgrade van toeristenklasse hotels naar superiorhotels. Met deze trip wilden we vooral drie dingen ingevuld zien: de vele mooie aantrekkingspunten zien in deze streek, een idee krijgen van hoe de Indiërs leven en ons zonder zorgen te late...

19 daagse privé rondreis Zuid India

09-08-2013

Jaren hebben we er over nagedacht om toch eens naar India te gaan. De moesson, de kans op ziektes en het eten zouden in onze zomermaanden niet de beste tijd zijn om daar rond te reizen. Toch hebben we besloten te gaan en het is een bijzondere reis geworden. De moesson viel mee en het eten is bijna overal mogelijk en goed, helaas niet op straat bij de lokalen. Ter voorbereiding van het voorkomen va...

Kamelen tot de heilige Ganges en verlenging Dubai

14-02-2013

We zouden eigenlijk met Royal Jordanian met een tussenlanding in Amman naar Delhi vliegen. Maar omdat wij op de terugweg nog een paar dagen in Dubai willen uitrusten hebben wij NRV laten regelen dat wij met Emirates vliegen met een tussenlanding in Dubai. We vertrekken met de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, naar Dubai. Het vliegtuig is gloednieuw, en voorzien van schermpjes waa...

Groepsreis India & Nepal

14-09-2012

Onze rondreis naar India-Nepal met NRV was geweldig. Wij hadden toch speciale wensen. We wilden namelijk een rondreis maken door deze landen om daarna nog een week naar onze dochter, die in Nepal woont, te gaan. Vele reisorganisaties bekeken, maar we konden niet krijgen wat we wilden, of het was niet zeker of de reis door zou gaan. Op de vakantiebeurs kwamen we terecht bij NRV en zij hadden de op...

16-daagse rondreis van Kamelen tot de Heilige Ganges

10-08-2012

Om 7.18 ga ik met de trein naar Schiphol. Natuurlijk zie ik het uitcheckpaaltje over het hoofd, dus moet ik terug naar het perron. Een paar minuten later komt mijn vriendin en reisgenote ook aan. We nemen een kop koffie, en nu moet zij terug om uit te checken op het perron! Na de koffie gaan we inchecken. Bij de douane staan lange rijen en dus besluiten we ons zelf te redden bij de self-service...

15-daagse rondreis Tijgers & Cultuur

20-05-2012

De rondreis door Inda was zeer afwisselend, we hebben steden bezocht met de bezienswaardigheden allen onder leiding van een lokale gids. Dit heb ik als zeer prettig ervaren omdat de plaatselijke gids veel wist te vertellen over de bezienswaardigheden. We zijn ook op eigengelegenheid naar het centrum van New Delhi, dit was een unieke ervaring om je tussen de lokale bevolking te begeven. Je hebt vee...

Groepsreis India 16 dagen Van kamelen tot de Heilige Ganges

02-04-2012

Vorige week vrijdag zijn we vertrokken vanaf Schiphol, de vlucht verliep goed alleen duurde het even voordat we India in mochten, de douane deed erg moeilijk omdat wij het formuliertje wat we in het vliegtuig op het laatste moment uitgedeeld kregen niet goed ingevuld hadden. Ze wilden o.a de naam van het eerste hotel hebben, maar we zitten de komende dagen in zoveel hotels dat ik dit niet m...

Rondreis India 22 dagen India & Nepal

23-03-2012

Vanmorgen zijn we door onze zoon met de auto naar Deventer gebracht. Waar we te trein hebben genomen naar Schiphol. We konden lekker blijven zitten en hoefden niet over te stappen. We vertrokken om 12.40 met Royal Jordanian Air. De route was van Dusseldorf, Klagenfurt, Sarajevo, Bodrum, Rhodos, Jeruzalem naar Amman. aankomst 18.10 uur. 2 uurtje pauze. Deze werd gebruikt om kennis te maken met de m...

Rondreis India 8 dagen Gouden Driehoek

18-02-2012

Zaterdagochtend treffen we Charlotte op het station van Amersfoort. We worden uitgezwaaid door T&K en een klein uur later melden we ons aan incheckbalie 14 op Schiphol voor de NRV reis met de KLM naar Delhi. Onze koffers verdwijnen in een ingenieus apparaat dat ik nog nooit eerder had gezien. Daarna treffen we een heerlijk kop koffie als we door de douane zijn. Dan nog wat kleine inkopen zoals SD ...

22-daagse rondreis India & Nepal

14-06-2011

Om 05.30 liep de wekker af, 06.15 stond Jan voor de deur en 06.20 op weg naar Schiphol waar we om 07.50 aankwamen. We konden meteen de koffers afgeven dus waren we al heel snel achter de douane, 08.15. Wat rondgelopen, winkeltjes bekeken, koffie gedronken. Om 11.20 begon het vliegtuig "te bewegen”, maar we moesten nog zeker 25 minuten taxiën voordat we, om 11.45 uur, ook echt de lucht in gingen....

22 dagen India en Nepal

13-05-2011

De drukte, de verwondering, rijke cultuur en armoede, prima hotels in een kleurrijk, maar vies land; India is een land van extreme contrasten. De top monumenten zijn prima onderhouden, maar anderen raken in verval, zoals bijvoorbeeld de haveli’s (handelshuizen) in Mandawa. Ook dat verval heeft zijn charme, het hoort bij India. De reisdagen zijn lang; niet zozeer door de kilometers, maar door d...

22-daagse rondreis India & Nepal

12-04-2011

De vlucht was ontspannen, om half twee ‘s nachts naar het hotel en slapen. De volgende dag om 7 uur met een Indiaase gids Delhi bezichtigen. Tempels, monument Gandhi, met een fietstaxi door de bazaar, alles even flitsend. Het verkeer in India is absoluut vermakelijk. Er wordt links en rechts ingehaald op 6-baans wegen, meestal van slechte kwaliteit. Voetgangers steken over op de snelweg, bromm...

23-daagse rondreis India & Nepal

17-01-2011

Woensdag 10 november is het dan zo ver; we gaan vertrekken voor de reis die we eigenlijk al in 2009 gemaakt zouden hebben, maar door omstandigheden (bij jullie wel bekend) geen doorgang kon vinden. Om 18.00 uur reed de ons bekende VW bus met Bart en Toos voor om ons weg te brengen. Om problemen op de weg voor te zijn gaan we in A-dam slapen en met de shuttlebus de andere dag naar Schiphol....

15-daagse rondreis India & Nepal in Vogelvlucht

17-01-2011

Onze reis begint in Nederland met 13 uur vertraging. Het toestel in Delhi kan niet naar Amsterdam vertrekken vanwege mist. Uiteindelijk wordt een ander toestel ingezet. We arriveren dus met achterstand in Delhi. We hebben alles uiteindelijk weten in te halen, maar optionele excursies zaten er niet in. In Delhi worden we door de lokale vertegenwoordiger en een chauffeur opgewacht. Na ons in het...

India, zelf samengesteld

12-01-2011

De contacten met NRV verliepen prima via de mail. Ons bezoek aan het Reiscafé was een goede aanvulling op alle schriftelijke info. De tickets en vouchers waren op tijd binnen. De organisatie in India door Nirvana was perfect. Chauffeurs en gidsen waren altijd op tijd. De eerste 7 dagen hadden we Raju als chauffeur. Erg bescheiden en rustig en sprak goed Engels. De andere chauffeurs hadden w...

22 daagse rondreis India & Nepal

01-08-2010

Beste reizigers, In juli/ aug. 2010 heb ik de rondreis naar India en Nepal gemaakt van 22 dagen. ...

India 8-daagse privérondreis Gouden Driehoek

15-03-2010

KL 871. Een Boeing 747. ‘Nairobi’. We vertrekken om 11.30. We maken kennis met een in de USA (Michigan) wonende Amerikaan van Indiase origine die met een deel van zijn familie naar zijn geboorteland op bezoek gaat. Aankomst 19.00 uur NT maar dus al 23.30 Indiase tijd. We zijn 4,5 uur kwijt. De informatie die we uit Rijswijk kregen met betrekking tot het Indira Ghandi International Airport stem...

23-daagse rondreis India & Nepal

28-09-2009

We wisten eigenlijk niet goed wat ons te wachten stond, maar we wisten wel dat het bijzonder zou worden....en dat werd het niet alleen, het was ongelooflijk, geweldig en fantastisch....

10-daagse privérondreis Gouden Driehoek & Tijgers

12-01-2008

Met de trein naar Schiphol en om 11.30u opgestegen. De vliegtijd was 7,5 uur en het tijdsverschil bedraagt 4,5 uur. We vlogen met KLM. In Delhi werden er veel mensen opgewacht. We vonden onze man van NRV al snel. ...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam