Thessaloniki
Thessaloniki
Kastoria
Kastoria
Metsovo
Metsovo
Meteora Kloosters
Meteora Kloosters
Plaka Beach
Plaka Beach

Relaxt door Noord-Griekenland

Privéreis | 13 dagen v.a.
954i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-03-2025
Reisduur
13dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Ontdek de invloeden uit het Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse verleden in Thessaloniki
Wandel door de diepste kloof ter wereld, de Vikoskloof
Bezoek de ongelooflijke Meteora-kloosters in Kalambaka
Verken de Olympus-berg: de zetel van de Griekse goden en een nationaal park
Inclusief huurauto met all-risk verzekering (geen eigen risico!)

Natuurlijke en culturele schatten van Noord-Griekenland

Noord-Griekenland krijgt niet veel aandacht, aangezien bezoekers van Griekenland meestal naar de Griekse eilanden of het schiereiland Peloponnesos afreizen. De weelderige natuurgebieden en het rijke culturele erfgoed maken dit echter een geweldige bestemming. Wandel rond schilderachtige meren of daag jezelf uit tijdens een klim in de bergen. Geniet van de lokale keuken in de karakteristieke straten, waar u de sporen zult zien die de vele beschavingen, waaronder Macedoniërs, Thraciërs, Romeinen, Byzantijnen, Slaven en Turken hebben achtergelaten. Het beste aan reizen in Noord-Griekenland is dat het toerisme het nog niet heeft overgenomen.

"Verassende en afwisselende reis, mooie combinatie van cultuur en natuur!"

Wortelboer

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Thessaloniki

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Thessaloniki
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Thessaloniki

Vandaag is het zover, uw rondreis door Noord-Griekenland begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Thessaloniki. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u tijdens uw reis gaat zien. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Griekenland. De internationale luchthaven ligt op ongeveer 30 kilometer rijden van uw hotel in Thessaloniki. Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in deze bruisende stad.

DAG
02

Thessaloniki

Thessaloniki
Vrije dag
Ontdek historische bouwwerken als de Witte Toren, de Rotona en de Romeinse Agora
Gezellig eten & drinken in de oude Turkse wijk Ladadika
Tweede overnachting in Thessaloniki

Vandaag heeft u de hele dag om de leuke stad Thessaloniki te ontdekken. De stad is gemakkelijk te voet te verkennen, waarbij de boulevard langs de haven een goed startpunt is. Al vrij snel bereikt u één van de bekendste trekpleisters van de stad – de Witte Toren. Het gebouw heeft in de loop der tijd veel verschillende functies gehad, waaronder een gevangenis. Tegenwoordig is het een museum en kunt u er het hele jaar door terecht voor wisselende exposities. Vanaf de Witte Toren ziet u direct het standbeeld van Alexander de Grote, de Griekse held die in de 3e eeuw voor Christus in Macedonië werd geboren. Even verderop vindt u het plein van Aristoteles, vernoemd naar de beroemde filosoof en leermeester van Alexander de Grote, en vandaag de dag het centrale plein van de stad. Strijk hier neer op een terras voor u verder op verkenningstocht gaat langs prachtige historische bouwwerken als de Rotonda, de Galerius-boog en de Romeinse Agora.
Als de avond valt is de oude Turkse wijk Ladadika de ‘place to be’. Ooit de centrale handelsplaats voor olijfolie in de stad, is dit tegenwoordig dé uitgaanswijk van Thessaloniki en zonder twijfel het meest sfeervolle stukje van de stad. Zoek een leuk restaurant uit voor uw laatste avond in Thessaloniki en proost op de eerste geslaagde dag. Yamas!

DAG
03

Thessaloniki - Vergina - Veria (ca. 83 km)

Veria
Vertrek uit Thessaloniki
Optionele stop bij het Royal Tombs Museum van Vergina
Overnachting in Veria

Na het ontbijt vertrekt u richting Veria. Onderweg is het aan te raden om via een kleine omweg een bezoek te brengen aan Vergina. Dit was ooit de eerste hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië, genaamd Aigai. Een bezoek aan het moderne ondergrondse museum van Vergina (Royal Tombs Museum) is een aanrader. In dit UNESCO Werelderfgoed zijn koninklijke graven en tentoonstellingen over de geschiedenis van Macedonië te bewonderen. De graftombe van Koning Philip van Macedonië, de vader van Alexander de Grote, is hier ook te vinden.
Veria was na Constantinopel (Istanbul) en Thessaloniki ooit de belangrijkste stad van het Byzantijnse rijk. Door het indrukwekkende aantal kerken heeft de stad de bijnaam ‘Klein Jeruzalem’ gekregen. Tegenwoordig zijn 48 van de 72 Byzantijnse en post-Byzantijnse kerken met prachtige fresco’s bewaard gebleven. Loop op uw gemak door deze prachtige historische, maar ook moderne stad. Er zijn veel verkeersvrije straten, winkels en cafés te vinden waar u een kopje Griekse koffie kunt drinken. Neem tussendoor ook de tijd om de meest populaire zoetigheid van Veria te proeven, de siroop-cake genaamd ‘revani’. Maak een wandeling langs de Tripotamos-rivier die de stad doorkruist, en loop door de traditionele Joodse wijk Barbouta. Hier geniet u van geplaveide straten en imposante herenhuizen. De Joodse synagoge uit 1850 is de oudste in Noord-Griekenland en één van de oudste in Europa.

DAG
04

Veria - Lefkadia - Edessa (ca. 47 km)

Edessa
Vertrek uit Veria
Optionele stop bij de Macedonische graven van Lefkadia
Overnachting in Edessa

Wilt u voor vertrek nog een museum bezoeken? Dan zijn het Archeologisch Museum en het Byzantijnse Museum aan te raden. Anders vertrekt u na het ontbijt richting Edessa. Onderweg kunt u een stop maken bij de Macedonische graven van Lefkadia. Dit zijn na de koninklijke graven van Vergina de belangrijkste graftombes. De Tomb of Judgement is één van de mooiste. Dit is ook de grootste Macedonische graftombe die archeologen tot dusver hebben ontdekt. In de muurschilderingen zijn scènes afgebeeld van gevechten tussen centauren (half mens en half paard) en lapithen, en Perzen en Grieken. De façade van de Tomb of the Palmettes is versierd in heldere kleuren en de voorkamer beschikt over een prachtige bloemenfresco. Persephone (godin van het dodenrijk) en Pluto (god van de onderwereld) zijn hier ook afgebeeld. In de Tomb of Lyson and Kallikles zijn de namen van de overledenen op de muren geschreven, die vijf generaties van één familie vertegenwoordigen. De nadruk op het tentoonstellen van wapens, helmen en schilden kan erop wijzen dan de leden van deze familie belangrijke posities bekleedden in het leger. Na dit bezoek is het nog zo’n half uur rijden naar Edessa.
De stad Edessa, wat ‘Toren in het water’ betekent, wordt gekenmerkt door water en beschikt over een openlucht watermuseum, de enige van zijn soort in Griekenland. Hier maakt u kennis met de kracht van water, dat de weefgetouwen en molens van Edessa aandreef. In de Giannakis-watermolen is een aquarium en reptielenhuis te vinden. Hier zijn zoetwatervissen, slangen, schildpadden, palingen, krabben en zelfs babykrokodillen te zien. ‘s Avonds is het leuk vertoeven in de wijk Katarraktakia. Geniet hier van een wirwar van bruggen, groen, cafés en taverna’s bij de rivier.

DAG
05

Edessa - Kastoria (ca. 106 km)

Kastoria
Vertrek uit Edessa
Bezoek aan de watervallen van Edessa
Eerste overnachting in Kastoria

Ontwaakt vandaag in het knusse dorpje Edessa. Het dorpje staat vooral bekend om haar watervallen, die met 70 meter hoogte de grootste watervallen in Griekenland zijn. Vanaf uw hotel wandelt u gemakkelijk naar de watervallen toe, waar diverse wandelpaden zorgen voor een lekkere ochtendwandeling. In de winter- en voorjaarsmaanden zijn de watervallen op haar mooist, het neerkletterende water heeft dan een enorme kracht. Maar ook in de zomermaanden is een bezoek aan de watervallen heerlijk. U kunt zelfs achter de watervallen doorwandelen en profiteert zo van een heerlijk verkoelende mist.
Voor u Edessa achter zich laat is het de moeite waard nog even door het dorpje te slenteren. De kleine straatjes zijn kenmerkend voor een slaperig stadje in Noord-Griekenland. Overal ziet u de witte was boven de straatjes wapperen en oude Grieken met elkaar de laatste roddels uitwisselen. Op en top Grieks!
Dan rijdt u richting het departement Kastoria, waar u vanavond overnacht in Kastoria-stad. Dit deel van Noord-Griekenland is adembenemend mooi met haar hoge bergtoppen, rivieren en meren. De stad Kastoria is als een amfitheater gebouwd op een smal schiereiland, aan de oevers van het Orestiada-meer en tussen de Grammos- en Vitsi-bergen. Wandel door de schilderachtige wijken Doltso en Apozari en vergaap u aan de statige herenhuizen die getuigen van de rijkdom die deze stad gekend heeft in de 17e en 18e eeuw.

DAG
06

Kastoria

Kastoria
Vrije dag
Wandelen, kanoën of fietsen bij het Orestiada-meer
Tweede overnachting in Kastoria

Kastoria is één van de meest pittoreske steden van Grieks Macedonië en wordt door de Grieken zelfs beschouwd als één van de mooiste steden van het land. De beste manier om de stad te verkennen is door een wandeling te maken rondom het schiereiland. Wandel over het smalle pad langs de kust van het meer. Geniet van de idyllische schoonheid en rust. De door beukenbomen en platanen beschaduwde promenade en de aangrenzende bossen ademen een mystieke sfeer uit en vormen een uitstekende schuilplaats voor allerlei vogelsoorten. Er zijn hier dan ook meer dan 150 vogelsoorten te vinden. Lokale vissers concurreren met watervogels (waaronder zwanen, pelikanen en reigers) om de vis van het meer. Op verschillende punten rond het meer zijn restaurants, taverna’s en cafés te vinden waar u kunt genieten van het uitzicht. Maak tijdens uw wandeling een stop bij de Drakengrot, waar u zeven ondergrondse meren en kamers met verbazingwekkende stalactieten kunt zien. Het iets verderop gelegen Panagia Mavriotissa-klooster is ook een bezoek waard. Hier kunt u genieten van prachtige Byzantijnse fresco’s. Als u de stad van bovenaf wilt bewonderen, volg dan het weelderige pad naar de Profitis Ilias-kerk en loop verder omhoog naar het uitkijkpunt Agios Athanasios. Er zijn ook mogelijkheden op het meer te kanoën of rond het meer te fietsen. Kastoria heeft verder meer dan 70 Byzantijnse en post-Byzantijnse kerken, die dateren van de 9e tot 19e eeuw. Hun interieur is weelderig versierd met houtsnijwerk en muurschilderingen.

DAG
07

Kastoria - Monodendri (ca. 148 km)

Monodendri
Vertrek uit Kastoria
Optionele stop bij de prehistorische nederzetting in Dispilio
Fotostop bij de stenen boogbrug van Kleidonia
Eerste overnachting in Monodendri

Na uw eerste kennismaking met de prachtige Noord-Griekse natuur heeft u vast zin in vandaag. De route voert u dwars door de intens groene en bergachtige Zagoria streek, met als eindpunt de mooie stad Monodendri.
Voor u op pad gaat is het leuk nog een bezoek te brengen aan het dorpje Dispilio, aan de zuidoever van het Orestiada-meer. Bij het zakken van het waterpeil in 1932 werd een deel van een oeroude nederzetting blootgelegd, die in de jaren ’90 volledig is uitgegraven. De overblijfselen werden gebruikt om een reconstructie te maken die u vandaag de dag kunt bezoeken. Een bijzonder idee dat deze ronde huizen uit de prehistorie stammen.
Vervolgens rijdt u richting het hart van de Zagoria. Het is aan te raden de bijzonder fraaie route richting Konitsa te nemen, waar u onderweg karakteristieke bergdorpjes passeert. Zo ook het kleine dorpje Kleidonia, bekend om haar mooie stenen boogbrug. Een ideale fotostop!
Aangekomen in Monodendri gaat u op zoek naar een leuk restaurant voor vanavond. De geplaveide straatjes en met bloemen versierde huizen maken Monodendri tot een schilderachtig plaatsje. Gelukkig overnacht u hier de komende twee nachten. Zo heeft u alle tijd deze leuke plek en haar prachtige omgeving te ontdekken.

DAG
08

Monodendri

Zagoria
Vrije dag
Bezoek aan de indrukwekkende Vikoskloof
Dompel onder in de verfrissende natuurbaden bij Papingo
Tweede overnachting in Monodendri

Vandaag staat een volle vrije dag in de schitterende Zagoria op het programma. De bekendste trekpleister in dit gebied is zonder twijfel de Vikoskloof, met haar 1685 meter hoog, 980 meter breed en twaalf kilometer lang de diepste kloof ter wereld. Vanuit Monodendri heeft u het beste uitzicht op dit natuurwonder bij het uitkijkpunt bij het Agia Paraskevi-klooster of bij het Oxia-uitkijkpunt. De diepe kloof beneden u en de grillige natuur om u heen benemen u letterlijk de adem: wat is het hier schitterend!
Het bergachtige Zagoria staat daarnaast bekend om haar 46 slaperige bergdorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Misschien wel het mooiste dorp uit de streek is Papingo, dat eigenlijk uit twee kleinere dorpjes bestaat: ‘Megalo’ Papingo en ‘Mikro’ Papingo, dat letterlijk groot (megalo) en klein (mikro) betekent. Via een prachtige bergweg vol haarspeldbochten bereikt u de pittoreske dorpjes met hun geplaveide steegjes, mooie pleintjes en gezellige tavernes. Bent u toe aan verkoeling? Breng dan ook zeker een bezoek aan de stenen natuurbaden bij Papingo. De door de Voidomatis-rivier uitgesleten canyon is gevuld met kraakhelder water, heerlijk om even onder te dompelen op een hete zomerdag. Vergeet vooral uw zwemkleding niet mee te nemen!

DAG
09

Monodendri - Metsovo - Kalambaka (ca. 142 km)

Meteora Kloosters, Kalambaka
Vertrek uit Monodendri
Lunchen in het charmante bergdorpje Metsovo
Eerste overnachting in Kalambaka

Na een laatste ontbijtje in Monodendri laadt u de koffers weer in de auto. Vandaag is uw einddoel de stad Kalambaka, maar voor u daar aankomt heeft de dag nog een aantal mooie stops in petto. Op weg naar Kalambaka rijdt u langs het Pamvotis-meer en de hoofdstad Ioannina. Deze bruisende universiteitsstad heeft een unieke mix van oud en nieuw en haar Turkse roots doen op sommige plekken denken dat u zich even in Turkije waant. Bovendien ligt de stad schitterend aan de oevers van het Pamvotis-meer, waar u eventueel nog een bootje naar het eilandje Nisi kunt nemen. Aan de oevers van het meer vindt u een lange slinger gezellige cafés en tavernes, ideaal voor een kopje koffie voor u verder rijdt.
Rond lunchtijd is het aan te raden te stoppen in het bergdorp Metsovo, gebouwd tegen de hellingen van het Pindos-gebergte. Wandelend door het doolhof van geplaveide straatjes in dit traditionele bergdorp verbaast u zich over de bouwstijl van de huizen. Het ambachtelijk houtsnijwerk wekt eerder de indruk dat u in een Zwitsers bergdorp bent dan op het Griekse vasteland. Zoek een gezellige taverna op de Plateia, het centrale plein en kloppend hart van het dorp, en geniet van de lekkere specialiteiten uit deze regio. Wat dacht u van gerookte Metsovono-kaas met tomaten uit de oven? Of gaat u voor chilopites, een pasta met vlees en tomaat geserveerd in een kleipotje? Kalí Orexí (eet smakelijk)!

DAG
10

Kalambaka

Meteora Kloosters, Kalambaka
Vrije dag
Bezoek aan de adembenemende Meteora-kloosters
Tweede overnachting in Kalambaka

Vandaag staat een vrije dag in Kalambaka op het programma, die u uiteraard besteed aan het bezoeken van de wereldberoemde Meteora-kloosters, wellicht één van Griekenlands bekendste en mooiste bezienswaardigheden. Door eeuwenlange wind- en watererosie hebben de rotsen waarop de kloosters zijn gevestigd hun unieke vorm gekregen. De naam van de kloosters is te danken aan het Griekse woord ‘meteora’ dat letterlijk ‘zweven’ betekent. Zou u de kloosters in de wintermaanden bezoeken, wanneer laaghangende wolken het grootste deel van de rotsen in de mist legt, begrijpt u direct waarom. Al in de 11e eeuw vestigden de eerste monniken zich op de rotsen. Op de vlucht voor de Turkse bezetters, probeerden ze te ontsnappen aan vervolging en wisten eigenhandig de hoge rotsen te beklimmen om er in de loop der eeuwen maar liefst 24 kloosters te bouwen. Stelt u zich eens voor hoe de monniken destijds met touwen houten ladders naar boven klommen en de kloosters steen voor steen aanlegden. Werkelijk spectaculair! Vandaag de dag zijn nog 6 van de 24 kloosters bewoond, welke u ook kunt bezichtigen. Gelukkig werden in de loop der tijd trappen en bruggen aangelegd, zodat u niet langer met gevaar voor eigen leven aan ladders omhoog hoeft te klimmen!

DAG
11

Kalambaka - Litochoro (ca. 151 km)

Olympus NP
Vertrek uit Kalambaka
Bezoek de watervallen van Orlias en Orpheus
Ontspan op het strand van Plaka
Eerste overnachting in Litochoro

Het pittoreske stadje Litochoro is gebouwd volgens de traditionele architectuur van Macedonië en wordt omgeven door weelderige vegetatie. Het is het favoriete vertrekpunt voor bergtochten naar de berg Olympus, de berg van de oude Griekse mythe. In het zuidwesten van de stad beginnen bijna alle klimroutes voor de berg Olympus. Het Olympus Nationaal Park beschikt over een adembenemende schoonheid. Dit is het eerste nationale park van Griekenland en ook een UNESCO Werelderfgoed. In Litochoro is een informatiecentrum aanwezig voor dit nationale park.
In de omgeving van Litochoro zijn de watervallen van Orlias en Orpheus een bezoek waard. Op 15 minuten rijden van ten noorden Litochoro ligt Dion. Vanuit het dorp Dion volgt u de borden naar Olympos (of de Agios Konstantinos-kapel als die wordt aangegeven) om de watervallen te bereiken. Na zo’n 4 kilometer rijden door de bergen (met steile hellingen en scherpe bochten) bereikt u de Agios Konstantinos-kapel. Hier kunt u uw huurauto langs de weg parkeren. Een pad leidt u naar de watervallen van Orlias en Orpheus. In de zomer zwemmen of springen mensen van de kliffen in het water bij de 20 meter hoge Orlias-waterval. Het bergwater is ijskoud, maar de zeer hoge temperaturen in de zomer maakt het water erg verfrissend. De tweede waterval, Orpheus, bevindt zich langs hetzelfde pad maar loopt behoorlijk steil naar beneden. Deze waterval is ongeveer 6 meter hoog. Het natuurlijke zwembad waarin u kunt zwemmen is iets kleiner dan de Orlias-waterval, maar de schoonheid ervan is adembenemend. Als naar het strand gaan en zwemmen in helder, sprankelend blauw water u meer aanspreekt, breng dan een bezoek aan het strand van Plaka dat iets ten oosten van de stad Litochoro is gelegen.

DAG
12

Litochoro

Olympus NP
Vrije dag
Wandel door Olympus Nationaal Park
Tweede overnachting in Litochoro

Er zijn veel verschillende klimroutes op de Olympus-berg. De meest populaire wandeling is die van Litochoro naar Prionia door de Enipeas-kloof, aan de voet van de berg Olympus (bergpad E4). Dit duurt 5-6 uur afhankelijk van uw snelheid. Het prachtige wandelpad heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad, een lengte van zo’n 10 kilometer en eindigt in Prionia op 1100 meter hoogte. Het goed gemarkeerde wandelpad maakt deel uit van het Olympus Nationaal Park. Onderweg wordt u beloond met een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen, vrijwel onaangetast door menselijke activiteit. Het belangrijkste kenmerk van het pad is de Enipeas-rivier. Koud water stroomt uit de berg bij de bronnen in Prionia, en stroomt helemaal naar beneden naar de uitlopers van Olympus, en vormt watervallen, baden en riviertakken. Het wandelpad loopt boven de rivier, langs de waterkant en via houten bruggen over de rivier. Onderweg kunt u uw waterfles bijvullen met dit koude water. Tegen het einde van de wandeling is een bezoek aan de Agios Dionysios-klooster (open van april-oktober) aan te raden. Na dit bezoek volgt u het pad ongeveer 10 minuten waarna het naar links afdaalt en u na een paar minuten lopen aankomt bij een waterval. Aangekomen in Prionia kunt u eten in de taverna of picknicken in de natuur. Hier heeft u ook de mogelijkheid om verder te wandelen op één van de paden die naar de toppen van de berg leiden. Als u energie over heeft kunt u vanaf Prionia terugwandelen, maar het is ook mogelijk om bij de taverna een taxi te regelen. Uiteraard kan de wandeling ook in omgekeerde volgorde worden afgelegd. Er zijn ook andere activiteiten mogelijk naast wandelen, waaronder canyoning, offroad rijden en mountainbiken.

DAG
13

Litochoro - Thessaloniki - Amsterdam (ca. 119 km)

Aankomst luchthaven
Vertrek uit Litochoro
Huurauto inleveren op de luchthaven van Thessaloniki
Terugvlucht Thessaloniki - Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Na het ontbijt is het zo’n anderhalf uur rijden naar de luchthaven van Thessaloniki. Hier levert u uw huurauto in en maakt u zich op voor de terugvlucht. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Griekenland – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastisch land!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
13 dagen Relaxt door Noord-Griekenland: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Handbagage (zie Praktische informatie)
13 dagen autohuur inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt

Exclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Klimaatbelasting. Bij het in- of uitchecken dient u een bedrag van € 1,50 - € 10,00 (afhankelijk van aantal sterren van het hotel) per kamer per nacht te betalen.
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
13 dagen Relaxt door Noord-Griekenland: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Thessaloniki

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Thessaloniki
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Thessaloniki

Vandaag is het zover, uw rondreis door Noord-Griekenland begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Thessaloniki. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u tijdens uw reis gaat zien. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Griekenland. De internationale luchthaven ligt op ongeveer 30 kilometer rijden van uw hotel in Thessaloniki. Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in deze bruisende stad.

Goed om te weten

In dit deel van Griekenland zijn er weinig goede 4-sterren hotels. Bij weinig beschikbaarheid wordt voor u het middenklasse hotel geboekt.

DAG
02

Thessaloniki

Thessaloniki
Vrije dag
Ontdek historische bouwwerken als de Witte Toren, de Rotona en de Romeinse Agora
Gezellig eten & drinken in de oude Turkse wijk Ladadika
Tweede overnachting in Thessaloniki

Vandaag heeft u de hele dag om de leuke stad Thessaloniki te ontdekken. De stad is gemakkelijk te voet te verkennen, waarbij de boulevard langs de haven een goed startpunt is. Al vrij snel bereikt u één van de bekendste trekpleisters van de stad – de Witte Toren. Het gebouw heeft in de loop der tijd veel verschillende functies gehad, waaronder een gevangenis. Tegenwoordig is het een museum en kunt u er het hele jaar door terecht voor wisselende exposities. Vanaf de Witte Toren ziet u direct het standbeeld van Alexander de Grote, de Griekse held die in de 3e eeuw voor Christus in Macedonië werd geboren. Even verderop vindt u het plein van Aristoteles, vernoemd naar de beroemde filosoof en leermeester van Alexander de Grote, en vandaag de dag het centrale plein van de stad. Strijk hier neer op een terras voor u verder op verkenningstocht gaat langs prachtige historische bouwwerken als de Rotonda, de Galerius-boog en de Romeinse Agora.
Als de avond valt is de oude Turkse wijk Ladadika de ‘place to be’. Ooit de centrale handelsplaats voor olijfolie in de stad, is dit tegenwoordig dé uitgaanswijk van Thessaloniki en zonder twijfel het meest sfeervolle stukje van de stad. Zoek een leuk restaurant uit voor uw laatste avond in Thessaloniki en proost op de eerste geslaagde dag. Yamas!

DAG
03

Thessaloniki - Vergina - Veria (ca. 83 km)

Veria
Vertrek uit Thessaloniki
Optionele stop bij het Royal Tombs Museum van Vergina
Overnachting in Veria

Na het ontbijt vertrekt u richting Veria. Onderweg is het aan te raden om via een kleine omweg een bezoek te brengen aan Vergina. Dit was ooit de eerste hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië, genaamd Aigai. Een bezoek aan het moderne ondergrondse museum van Vergina (Royal Tombs Museum) is een aanrader. In dit UNESCO Werelderfgoed zijn koninklijke graven en tentoonstellingen over de geschiedenis van Macedonië te bewonderen. De graftombe van Koning Philip van Macedonië, de vader van Alexander de Grote, is hier ook te vinden.
Veria was na Constantinopel (Istanbul) en Thessaloniki ooit de belangrijkste stad van het Byzantijnse rijk. Door het indrukwekkende aantal kerken heeft de stad de bijnaam ‘Klein Jeruzalem’ gekregen. Tegenwoordig zijn 48 van de 72 Byzantijnse en post-Byzantijnse kerken met prachtige fresco’s bewaard gebleven. Loop op uw gemak door deze prachtige historische, maar ook moderne stad. Er zijn veel verkeersvrije straten, winkels en cafés te vinden waar u een kopje Griekse koffie kunt drinken. Neem tussendoor ook de tijd om de meest populaire zoetigheid van Veria te proeven, de siroop-cake genaamd ‘revani’. Maak een wandeling langs de Tripotamos-rivier die de stad doorkruist, en loop door de traditionele Joodse wijk Barbouta. Hier geniet u van geplaveide straten en imposante herenhuizen. De Joodse synagoge uit 1850 is de oudste in Noord-Griekenland en één van de oudste in Europa.

DAG
04

Veria - Lefkadia - Edessa (ca. 47 km)

Edessa
Vertrek uit Veria
Optionele stop bij de Macedonische graven van Lefkadia
Overnachting in Edessa

Wilt u voor vertrek nog een museum bezoeken? Dan zijn het Archeologisch Museum en het Byzantijnse Museum aan te raden. Anders vertrekt u na het ontbijt richting Edessa. Onderweg kunt u een stop maken bij de Macedonische graven van Lefkadia. Dit zijn na de koninklijke graven van Vergina de belangrijkste graftombes. De Tomb of Judgement is één van de mooiste. Dit is ook de grootste Macedonische graftombe die archeologen tot dusver hebben ontdekt. In de muurschilderingen zijn scènes afgebeeld van gevechten tussen centauren (half mens en half paard) en lapithen, en Perzen en Grieken. De façade van de Tomb of the Palmettes is versierd in heldere kleuren en de voorkamer beschikt over een prachtige bloemenfresco. Persephone (godin van het dodenrijk) en Pluto (god van de onderwereld) zijn hier ook afgebeeld. In de Tomb of Lyson and Kallikles zijn de namen van de overledenen op de muren geschreven, die vijf generaties van één familie vertegenwoordigen. De nadruk op het tentoonstellen van wapens, helmen en schilden kan erop wijzen dan de leden van deze familie belangrijke posities bekleedden in het leger. Na dit bezoek is het nog zo’n half uur rijden naar Edessa.
De stad Edessa, wat ‘Toren in het water’ betekent, wordt gekenmerkt door water en beschikt over een openlucht watermuseum, de enige van zijn soort in Griekenland. Hier maakt u kennis met de kracht van water, dat de weefgetouwen en molens van Edessa aandreef. In de Giannakis-watermolen is een aquarium en reptielenhuis te vinden. Hier zijn zoetwatervissen, slangen, schildpadden, palingen, krabben en zelfs babykrokodillen te zien. ‘s Avonds is het leuk vertoeven in de wijk Katarraktakia. Geniet hier van een wirwar van bruggen, groen, cafés en taverna’s bij de rivier.

Weetje

De grootste, sappigste en goedkoopste kersen van Europa worden in Edessa verkocht. Het kersenseizoen loopt van half mei tot begin juli.

DAG
05

Edessa - Kastoria (ca. 106 km)

Kastoria
Vertrek uit Edessa
Bezoek aan de watervallen van Edessa
Eerste overnachting in Kastoria

Ontwaakt vandaag in het knusse dorpje Edessa. Het dorpje staat vooral bekend om haar watervallen, die met 70 meter hoogte de grootste watervallen in Griekenland zijn. Vanaf uw hotel wandelt u gemakkelijk naar de watervallen toe, waar diverse wandelpaden zorgen voor een lekkere ochtendwandeling. In de winter- en voorjaarsmaanden zijn de watervallen op haar mooist, het neerkletterende water heeft dan een enorme kracht. Maar ook in de zomermaanden is een bezoek aan de watervallen heerlijk. U kunt zelfs achter de watervallen doorwandelen en profiteert zo van een heerlijk verkoelende mist.
Voor u Edessa achter zich laat is het de moeite waard nog even door het dorpje te slenteren. De kleine straatjes zijn kenmerkend voor een slaperig stadje in Noord-Griekenland. Overal ziet u de witte was boven de straatjes wapperen en oude Grieken met elkaar de laatste roddels uitwisselen. Op en top Grieks!
Dan rijdt u richting het departement Kastoria, waar u vanavond overnacht in Kastoria-stad. Dit deel van Noord-Griekenland is adembenemend mooi met haar hoge bergtoppen, rivieren en meren. De stad Kastoria is als een amfitheater gebouwd op een smal schiereiland, aan de oevers van het Orestiada-meer en tussen de Grammos- en Vitsi-bergen. Wandel door de schilderachtige wijken Doltso en Apozari en vergaap u aan de statige herenhuizen die getuigen van de rijkdom die deze stad gekend heeft in de 17e en 18e eeuw.

Weetje

De Griekse keuken is ontzettend veelzijdig. Vindt u het moeilijk om te kiezen uit de vele gerechten op de kaart? Ga dan voor een tafel voor ‘mezzes’. Deze Griekse hapjes zijn bovendien een gezellige manier om kennis te maken met de vele Griekse lekkernijen!

DAG
06

Kastoria

Kastoria
Vrije dag
Wandelen, kanoën of fietsen bij het Orestiada-meer
Tweede overnachting in Kastoria

Kastoria is één van de meest pittoreske steden van Grieks Macedonië en wordt door de Grieken zelfs beschouwd als één van de mooiste steden van het land. De beste manier om de stad te verkennen is door een wandeling te maken rondom het schiereiland. Wandel over het smalle pad langs de kust van het meer. Geniet van de idyllische schoonheid en rust. De door beukenbomen en platanen beschaduwde promenade en de aangrenzende bossen ademen een mystieke sfeer uit en vormen een uitstekende schuilplaats voor allerlei vogelsoorten. Er zijn hier dan ook meer dan 150 vogelsoorten te vinden. Lokale vissers concurreren met watervogels (waaronder zwanen, pelikanen en reigers) om de vis van het meer. Op verschillende punten rond het meer zijn restaurants, taverna’s en cafés te vinden waar u kunt genieten van het uitzicht. Maak tijdens uw wandeling een stop bij de Drakengrot, waar u zeven ondergrondse meren en kamers met verbazingwekkende stalactieten kunt zien. Het iets verderop gelegen Panagia Mavriotissa-klooster is ook een bezoek waard. Hier kunt u genieten van prachtige Byzantijnse fresco’s. Als u de stad van bovenaf wilt bewonderen, volg dan het weelderige pad naar de Profitis Ilias-kerk en loop verder omhoog naar het uitkijkpunt Agios Athanasios. Er zijn ook mogelijkheden op het meer te kanoën of rond het meer te fietsen. Kastoria heeft verder meer dan 70 Byzantijnse en post-Byzantijnse kerken, die dateren van de 9e tot 19e eeuw. Hun interieur is weelderig versierd met houtsnijwerk en muurschilderingen.

DAG
07

Kastoria - Monodendri (ca. 148 km)

Monodendri
Vertrek uit Kastoria
Optionele stop bij de prehistorische nederzetting in Dispilio
Fotostop bij de stenen boogbrug van Kleidonia
Eerste overnachting in Monodendri

Na uw eerste kennismaking met de prachtige Noord-Griekse natuur heeft u vast zin in vandaag. De route voert u dwars door de intens groene en bergachtige Zagoria streek, met als eindpunt de mooie stad Monodendri.
Voor u op pad gaat is het leuk nog een bezoek te brengen aan het dorpje Dispilio, aan de zuidoever van het Orestiada-meer. Bij het zakken van het waterpeil in 1932 werd een deel van een oeroude nederzetting blootgelegd, die in de jaren ’90 volledig is uitgegraven. De overblijfselen werden gebruikt om een reconstructie te maken die u vandaag de dag kunt bezoeken. Een bijzonder idee dat deze ronde huizen uit de prehistorie stammen.
Vervolgens rijdt u richting het hart van de Zagoria. Het is aan te raden de bijzonder fraaie route richting Konitsa te nemen, waar u onderweg karakteristieke bergdorpjes passeert. Zo ook het kleine dorpje Kleidonia, bekend om haar mooie stenen boogbrug. Een ideale fotostop!
Aangekomen in Monodendri gaat u op zoek naar een leuk restaurant voor vanavond. De geplaveide straatjes en met bloemen versierde huizen maken Monodendri tot een schilderachtig plaatsje. Gelukkig overnacht u hier de komende twee nachten. Zo heeft u alle tijd deze leuke plek en haar prachtige omgeving te ontdekken.

Weetje

Een echte specialiteit uit Monodendri is kaastaart. Gebakken in een pan en gemaakt van deeg en lokale kaassoorten is dit een knapperig lunchgerecht of borrelhapje dat u tijdens uw verblijf in Monodendri minstens eens geproefd moet hebben!

DAG
08

Monodendri

Zagoria
Vrije dag
Bezoek aan de indrukwekkende Vikoskloof
Dompel onder in de verfrissende natuurbaden bij Papingo
Tweede overnachting in Monodendri

Vandaag staat een volle vrije dag in de schitterende Zagoria op het programma. De bekendste trekpleister in dit gebied is zonder twijfel de Vikoskloof, met haar 1685 meter hoog, 980 meter breed en twaalf kilometer lang de diepste kloof ter wereld. Vanuit Monodendri heeft u het beste uitzicht op dit natuurwonder bij het uitkijkpunt bij het Agia Paraskevi-klooster of bij het Oxia-uitkijkpunt. De diepe kloof beneden u en de grillige natuur om u heen benemen u letterlijk de adem: wat is het hier schitterend!
Het bergachtige Zagoria staat daarnaast bekend om haar 46 slaperige bergdorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Misschien wel het mooiste dorp uit de streek is Papingo, dat eigenlijk uit twee kleinere dorpjes bestaat: ‘Megalo’ Papingo en ‘Mikro’ Papingo, dat letterlijk groot (megalo) en klein (mikro) betekent. Via een prachtige bergweg vol haarspeldbochten bereikt u de pittoreske dorpjes met hun geplaveide steegjes, mooie pleintjes en gezellige tavernes. Bent u toe aan verkoeling? Breng dan ook zeker een bezoek aan de stenen natuurbaden bij Papingo. De door de Voidomatis-rivier uitgesleten canyon is gevuld met kraakhelder water, heerlijk om even onder te dompelen op een hete zomerdag. Vergeet vooral uw zwemkleding niet mee te nemen!

DAG
09

Monodendri - Metsovo - Kalambaka (ca. 142 km)

Meteora Kloosters, Kalambaka
Vertrek uit Monodendri
Lunchen in het charmante bergdorpje Metsovo
Eerste overnachting in Kalambaka

Na een laatste ontbijtje in Monodendri laadt u de koffers weer in de auto. Vandaag is uw einddoel de stad Kalambaka, maar voor u daar aankomt heeft de dag nog een aantal mooie stops in petto. Op weg naar Kalambaka rijdt u langs het Pamvotis-meer en de hoofdstad Ioannina. Deze bruisende universiteitsstad heeft een unieke mix van oud en nieuw en haar Turkse roots doen op sommige plekken denken dat u zich even in Turkije waant. Bovendien ligt de stad schitterend aan de oevers van het Pamvotis-meer, waar u eventueel nog een bootje naar het eilandje Nisi kunt nemen. Aan de oevers van het meer vindt u een lange slinger gezellige cafés en tavernes, ideaal voor een kopje koffie voor u verder rijdt.
Rond lunchtijd is het aan te raden te stoppen in het bergdorp Metsovo, gebouwd tegen de hellingen van het Pindos-gebergte. Wandelend door het doolhof van geplaveide straatjes in dit traditionele bergdorp verbaast u zich over de bouwstijl van de huizen. Het ambachtelijk houtsnijwerk wekt eerder de indruk dat u in een Zwitsers bergdorp bent dan op het Griekse vasteland. Zoek een gezellige taverna op de Plateia, het centrale plein en kloppend hart van het dorp, en geniet van de lekkere specialiteiten uit deze regio. Wat dacht u van gerookte Metsovono-kaas met tomaten uit de oven? Of gaat u voor chilopites, een pasta met vlees en tomaat geserveerd in een kleipotje? Kalí Orexí (eet smakelijk)!

Weetje

In de bergen rondom Metsovo wordt nog traditionele klederdracht gedragen. Ook staat het gebied bekend om de vele herders die er wonen en werken. Wie weet komt u ze op uw weg van/naar Metsovo wel tegen!

DAG
10

Kalambaka

Meteora Kloosters, Kalambaka
Vrije dag
Bezoek aan de adembenemende Meteora-kloosters
Tweede overnachting in Kalambaka

Vandaag staat een vrije dag in Kalambaka op het programma, die u uiteraard besteed aan het bezoeken van de wereldberoemde Meteora-kloosters, wellicht één van Griekenlands bekendste en mooiste bezienswaardigheden. Door eeuwenlange wind- en watererosie hebben de rotsen waarop de kloosters zijn gevestigd hun unieke vorm gekregen. De naam van de kloosters is te danken aan het Griekse woord ‘meteora’ dat letterlijk ‘zweven’ betekent. Zou u de kloosters in de wintermaanden bezoeken, wanneer laaghangende wolken het grootste deel van de rotsen in de mist legt, begrijpt u direct waarom. Al in de 11e eeuw vestigden de eerste monniken zich op de rotsen. Op de vlucht voor de Turkse bezetters, probeerden ze te ontsnappen aan vervolging en wisten eigenhandig de hoge rotsen te beklimmen om er in de loop der eeuwen maar liefst 24 kloosters te bouwen. Stelt u zich eens voor hoe de monniken destijds met touwen houten ladders naar boven klommen en de kloosters steen voor steen aanlegden. Werkelijk spectaculair! Vandaag de dag zijn nog 6 van de 24 kloosters bewoond, welke u ook kunt bezichtigen. Gelukkig werden in de loop der tijd trappen en bruggen aangelegd, zodat u niet langer met gevaar voor eigen leven aan ladders omhoog hoeft te klimmen!

Goed om te weten

Voor een bezoek aan de Meteora-kloosters gelden strenge kledingvoorschriften. Zo moeten vrouwen een rok tot over de knie dragen en mannen een lange broek. Er wordt erg streng op kleding gecontroleerd, voldoet u niet aan de kledingvereisten, dan kunt u de kloosters helaas niet bezoeken. Niet alle Meteora-kloosters zijn dagelijks geopend. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat het grootste en oudste klooster (Holy Monastery of Great Meteoron) op dinsdag gesloten is.

Weetje

Niet alleen zijn de Meteora-kloosters immens populair bij toeristen, ook speelde de prachtig gelegen kloosters een rol in de James Bond film For Your Eyes Only uit 1981.

DAG
11

Kalambaka - Litochoro (ca. 151 km)

Olympus NP
Vertrek uit Kalambaka
Bezoek de watervallen van Orlias en Orpheus
Ontspan op het strand van Plaka
Eerste overnachting in Litochoro

Het pittoreske stadje Litochoro is gebouwd volgens de traditionele architectuur van Macedonië en wordt omgeven door weelderige vegetatie. Het is het favoriete vertrekpunt voor bergtochten naar de berg Olympus, de berg van de oude Griekse mythe. In het zuidwesten van de stad beginnen bijna alle klimroutes voor de berg Olympus. Het Olympus Nationaal Park beschikt over een adembenemende schoonheid. Dit is het eerste nationale park van Griekenland en ook een UNESCO Werelderfgoed. In Litochoro is een informatiecentrum aanwezig voor dit nationale park.
In de omgeving van Litochoro zijn de watervallen van Orlias en Orpheus een bezoek waard. Op 15 minuten rijden van ten noorden Litochoro ligt Dion. Vanuit het dorp Dion volgt u de borden naar Olympos (of de Agios Konstantinos-kapel als die wordt aangegeven) om de watervallen te bereiken. Na zo’n 4 kilometer rijden door de bergen (met steile hellingen en scherpe bochten) bereikt u de Agios Konstantinos-kapel. Hier kunt u uw huurauto langs de weg parkeren. Een pad leidt u naar de watervallen van Orlias en Orpheus. In de zomer zwemmen of springen mensen van de kliffen in het water bij de 20 meter hoge Orlias-waterval. Het bergwater is ijskoud, maar de zeer hoge temperaturen in de zomer maakt het water erg verfrissend. De tweede waterval, Orpheus, bevindt zich langs hetzelfde pad maar loopt behoorlijk steil naar beneden. Deze waterval is ongeveer 6 meter hoog. Het natuurlijke zwembad waarin u kunt zwemmen is iets kleiner dan de Orlias-waterval, maar de schoonheid ervan is adembenemend. Als naar het strand gaan en zwemmen in helder, sprankelend blauw water u meer aanspreekt, breng dan een bezoek aan het strand van Plaka dat iets ten oosten van de stad Litochoro is gelegen.

Goed om te weten

Als u van plan bent om te zwemmen bij de watervallen van Orlias en Orpheus dan is het een goed idee om waterschoenen mee te nemen, zodat u gemakkelijker over de stenen kunt lopen.

DAG
12

Litochoro

Olympus NP
Vrije dag
Wandel door Olympus Nationaal Park
Tweede overnachting in Litochoro

Er zijn veel verschillende klimroutes op de Olympus-berg. De meest populaire wandeling is die van Litochoro naar Prionia door de Enipeas-kloof, aan de voet van de berg Olympus (bergpad E4). Dit duurt 5-6 uur afhankelijk van uw snelheid. Het prachtige wandelpad heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad, een lengte van zo’n 10 kilometer en eindigt in Prionia op 1100 meter hoogte. Het goed gemarkeerde wandelpad maakt deel uit van het Olympus Nationaal Park. Onderweg wordt u beloond met een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen, vrijwel onaangetast door menselijke activiteit. Het belangrijkste kenmerk van het pad is de Enipeas-rivier. Koud water stroomt uit de berg bij de bronnen in Prionia, en stroomt helemaal naar beneden naar de uitlopers van Olympus, en vormt watervallen, baden en riviertakken. Het wandelpad loopt boven de rivier, langs de waterkant en via houten bruggen over de rivier. Onderweg kunt u uw waterfles bijvullen met dit koude water. Tegen het einde van de wandeling is een bezoek aan de Agios Dionysios-klooster (open van april-oktober) aan te raden. Na dit bezoek volgt u het pad ongeveer 10 minuten waarna het naar links afdaalt en u na een paar minuten lopen aankomt bij een waterval. Aangekomen in Prionia kunt u eten in de taverna of picknicken in de natuur. Hier heeft u ook de mogelijkheid om verder te wandelen op één van de paden die naar de toppen van de berg leiden. Als u energie over heeft kunt u vanaf Prionia terugwandelen, maar het is ook mogelijk om bij de taverna een taxi te regelen. Uiteraard kan de wandeling ook in omgekeerde volgorde worden afgelegd. Er zijn ook andere activiteiten mogelijk naast wandelen, waaronder canyoning, offroad rijden en mountainbiken.

Goed om te weten

Neem stevige wandelschoenen, een insectenwerend middel, hervulbare waterfles en snacks mee als u één van de wandelingen op de berg Olympus wilt maken. Mobiele telefoons hebben veelal geen bereik in het Olympus Nationaal Park.

DAG
13

Litochoro - Thessaloniki - Amsterdam (ca. 119 km)

Aankomst luchthaven
Vertrek uit Litochoro
Huurauto inleveren op de luchthaven van Thessaloniki
Terugvlucht Thessaloniki - Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Na het ontbijt is het zo’n anderhalf uur rijden naar de luchthaven van Thessaloniki. Hier levert u uw huurauto in en maakt u zich op voor de terugvlucht. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Griekenland – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastisch land!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
0 optie
Open+
13 dagen Relaxt door Noord-Griekenland: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Superiorklasse hotels
Thessaloniki
123
Astoria Hotel
Driesterren
 • Astoria Hotel, exterieur
 • Astoria Hotel, kamer
 • Astoria Hotel, kamer
 • Astoria Hotel, restaurant
Hotel Astoria is uitstekend gelegen in het centrum van Thessaloniki. Het moderne hotel ligt op een paar minuten lopen van de boulevard. Ook winkels, restaurants en bars liggen op loopafstand van het hotel. In hotel Astoria vindt u een 24-uursreceptie, bar, restaurant, en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. 15 euro per dag). De ruime kamers zijn modern ingericht en zijn voorzien van airco, tv, telefoon, kluisje, minibar, en badkamer met wc, bad en/of douche, föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Hotel Metropolitan
Driesterren
 • Hotel Metropolitan, lobby & bar
 • Hotel Metropolitan, kamer
 • Hotel Metropolitan, kamer
 • Hotel Metropolitan, lounge
 • Hotel Metropolitan, restaurant
Het elegante Metropolitan hotel heeft een centrale ligging in Thessaloniki. Aangrenzend aan het hotel bevindt zich het busstation waar bussen vertrekken naar het centrum van Thessaloniki. Hier vindt u diverse cafés, leuke winkels en gezellige restaurants. Het hotels heeft een restaurant waar u van zowel internationale en lokale gerechten kunt genieten. Sluit de dag goed af met een verkoelend drankje bij de bar. Bij de excursiebalie van het hotel kunt u zich laten adviseren over de bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt. Er is gratis WiFi beschikbaar in de gehele accommodatie. Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie (parkeerkosten ca. USD 8 per dag). De kamers zijn voorzien van airco, verwarming, TV, kluisje, koelkastje en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is uitgerust met een bad en/of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
ABC Hotel
Driesterren
 • ABC Hotel, restaurant
 • ABC Hotel, kamer
 • ABC Hotel, kamer
 • ABC Hotel, restaurant
In het hart van de bruisende stad Thessaloniki ligt het ABC Hotel, een uitstekende uitvalsbasis om de stad te verkennen. De universiteit van Thessaloniki, de Rotonda, de Witte Toren en vele restaurants, cafés en bars liggen allemaal binnen 10 minuten loopafstand. Het ABC Hotel is een modern hotel. Het beschikt over een ontbijtrestaurant, brasserie en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Ook de kamers zijn modern ingericht. Ze zijn voorzien van airco, minibar, TV, kluisje en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Thessaloniki
123
Hotel Philippion
Viersterren
 • Hotel Philippion, zwembad
 • Hotel Philippion, kamer
 • Hotel Philippion, overview
 • Hotel Philippion, uitzicht
 • Hotel Philippion, restaurant
Het prachtige 4-sterren hotel Philippion is gelegen te midden van weelderig groen in het hart van het bosrijke Seich Sou Environmentalpark in de stad Thessalokoni. Ondanks de rustige omgeving, bevindt het stadscentrum zich slechts op tien minuten rijden afstand van het hotel. Er is een gratis pendeldienst naar het stadscentrum en het expositiecentrum Helexpo. Begin de dag goed met een stevig Amerikaans ontbijtbuffet. ’s Avonds kunt u genieten van mediterrane gerechten en een breed scala aan Griekse wijnen in het Pianorestaurant Alexandros bij het zwembad van het hotel. Bij de bar kunt u genieten van heerlijke koffie, speciale drankjes en verschillende verse zoete deegwaren. Ook beschikt het Philippion hotel over een sportcafé. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren).De kamers zijn voorzien van airco, verwarming, koelkastje, balkon en een TV. De badkamer heeft een bad rn/of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Imperial Palace Hotel
Viersterren
 • Imperial Palace Hotel, exterieur
 • Imperial Palace Hotel, kamer
 • Imperial Palace Hotel, lobby
 • Imperial Palace Hotel, restaurant
 • Imperial Palace Hotel, bar
Het Imperial Palace Hotel ligt op een ideale locatie in het hart van het historische en commerciële centrum van Thessaloniki, op korte loopafstand van zowel het Aristoteles-plein als de beroemde wijk Ladadika. Het is ook dicht genoeg bij het expositiecentrum “Helexpo” en de straat Tantalidou. Deze locatie is ideaal voor vakantiegangers die het historische centrum graag willen beleven! Begin uw dag rustig met een ontbijt op uw kamer en geniet daarna van heerlijke koffie bij de koffiebar van het hotel. Bij de excursiebalie van het hotel kunt u zich laten adviseren over de bezienswaardigheden in de buurt. Er is een kinderopvang aanwezig tegen een toeslag. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in de hele accommodatie. Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie (ca. 10 euro per dag).De kamers zijn voorzien van airco, bureau, centrale verwarming, kluisje , TV en koelkastje. De badkamer heeft een bad en/of douche, make-upspiegel en een föhn.
Meer info >
Minerva Premier Hotel
Viersterren
 • Minerva Premier Hotel, exterieur
 • Minerva Premier Hotel, kamer
 • Minerva Premier Hotel, kamer
 • Minerva Premier Hotel, lobby
 • Minerva Premier Hotel, ontbijtzaal
 • Minerva Premier Hotel, lounge
Minerva Premier Hotel is gelegen in het zakelijke en commerciële centrum van Thessaloniki, dichtbij verschillende tentoonstellingen, historische monumenten en de haven. ’s Avonds kunt u genieten van internationale en Griekse gerechten in het restaurant van het hotel. Sluit uw dag goed af met een verfrissend drankje of een cocktail in de klassiek ingerichte lounge van het Minerva Premier Hotel. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. 15 euro per dag). De kamers zijn voorzien van airco, kluisje, koelkastje en TV. De badkamer is uitgerust met een bad en/of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Veria
12
Hotel Villa Elia
Driesterren
 • Hotel Villa Elia, lounge
 • Hotel Villa Elia, kamer
 • Hotel Villa Elia, receptie
Hotel Villa Elia ligt in het centrum van Veria. Het simpele, maar stijlvolle hotel ligt op een uitstekende locatie vlakbij diverse cafés, bars en restaurants. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, bar en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Ook is er gratis parkeergelegenheid aanwezig. De kamers zijn voorzien van airco, tv, telefoon, minibar, en badkamer met wc, bad en/of douche, föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Hotel Makedonia
Driesterren
 • Hotel Makedonia, exterieur
 • Hotel Makedonia, kamer
 • Hotel Makedonia, terras
 • Hotel Makedonia, bar
 • Hotel Makedonia, restaurant
 • Hotel Makedonia, restaurant
Net buiten het centrum van Veria vindt u het Hotel Makedonia, met uitzicht op de stad. Het centrum van Veria is gemakkelijk te voet te bereiken. In het hotel is een 24-uursreceptie, bar, terras en gratis WiFi aanwezig. Dit hotel biedt gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over airco, tv, telefoon, kluisje, minibar, en badkamer met wc, bad en/of douche en föhn.
Meer info >
Veria
12
Aiges Melathron
Viersterren
 • Aiges Melathron, exterieur
 • Aiges Melathron, kamer
 • Aiges Melathron, kamer
 • Aiges Melathron, zwembad
 • Aiges Melathron, restaurant
 • Aiges Melathron, exterieur
 • Aiges Melathron, ontbijtzaal
Als u op zoek bent naar luxe, onberispelijke gastvrijheid en een hoge kwaliteit van dienstverlening, dan bent u bij Aiges Melathron aan het juiste adres. Aiges Melathron is gelegen op slechts een kilometer afstand van het centrum van Veria. Begin uw dag energiek met een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor lunch en diner kunt u genieten van een mediterrane sfeer met gastronomische hoogstandjes. Sluit de dag ontspannen af met een kleurrijke cocktail of een verkoelend drankje aan de bar of het zwembad van het hotel. Op de begane grond van het hotel kunt u genieten van een selectie Griekse wijnen in de Café-bistro. Aiges Melahtron biedt twee zwembaden; een groot buitenzwembad en een kinderzwembad. Rondom het zwembad zijn comfortabele ligstoelen en parasols geplaats om uw verblijf nog rustiger en aangenamer te maken. Tijdens uw vakantie kunt u ook fit blijven in het fitnesscentrum van het hotel! Er is ook een speelruimte voor kinderen en een kinderopvang tegen een toeslag. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in de hele accommodatie en u kunt gratis parkeren. De kamers zijn voorzien van een kluisje , TV, minibar en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is uitgerust met een bad en/of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Kokkino Spiti Boutique Hotel
 • Kokkino Spiti Boutique Hotel, entree
 • Kokkino Spiti Boutique Hotel, kamer
 • Kokkino Spiti Boutique Hotel, restaurant
Aan de oevers van de Tripotamos rivier ligt boutique hotel Kokkino Spiti. Dit gerestaureerde 19e -eeuwse herenhuis heeft een prachtig uitzicht op de Profitis Ilias berg. In het historische centrum, in de directe omgeving van het hotel vindt u diverse bars en restaurants. U begint uw dag goed in hotel Kokkino Spiti met een vers ontbijt met zelfgemaakte jam en lokale producten. Uw kamer is in stijl ingericht en heeft antieke meubels en handgeschilderde kasten. Ook aan moderne gemakken is gedacht. Uw kamer is voorzien van airco en TV. De badkamer is voorzien van bad of douche, föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Edessa
Varosi Guesthouse
Driesterren
 • Vasori Guesthouse, exterieur
 • Vasori Guesthouse, terras
 • Vasori Guesthouse, kamer
 • Vasori Guesthouse, kamer
 • Vasori Guesthouse, lounge
Verblijf in dit prachtige 18e-eeuwse herenhuis dat op traditionele wijze is gerestaureerd met onder andere lokaal natuursteen. Het Varosi Guesthouse ligt in de oude wijk Varosi in het centrum van Edessa. Vanaf het hotel wandelt u gemakkelijk naar de beroemde watervallen. Geniet tijdens uw verblijf in de gedeelde woonkamer of op het gezellige bloementerras. In het hotel vindt u een 24-uursreceptie, lounge, terras, bar en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Er is gratis parkeergelegenheid direct bij de accommodatie. De kamers zijn voorzien van houten vloeren en plafonds, en van meubilair dat gemaakt is door lokale ambachtslieden. De kamers beschikken over airco, TV en minibar. De badkamer heeft een wc, bad en/of douche, föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >