De haven van Agios Nikolaos
De haven van Agios Nikolaos
De opgravingen van Knossos
De opgravingen van Knossos
Windmolens op de Lassithi hoogvlakte
Windmolens op de Lassithi hoogvlakte
Agia Galini
Agia Galini
Het palmenstrand van Preveli
Het palmenstrand van Preveli

Kleurrijk Kreta

Privéreis | 8 dagen v.a.
714i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-03-2025
Reisduur
8dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 125,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 125,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Oude steden, heerlijke stranden en een traditioneel binnenland – zo mooi is Kreta!
Verblijf in de leuke badplaatsen Agios Nikolaos en Agia Galini
Ontdek het eeuwenoude Griekenland in historisch Knossos en Festos
Afsluiten in de charmante stad Rethymnon
Inclusief huurauto met all-risk verzekering (geen eigen risico!)

Kaliméra Kreta!

Kreta is misschien wel het allerbekendste eiland van Zuid-Europa. Grote badplaatsen met langgerekte stranden maken het een ideale plek voor een fijne strandvakantie. Maar pakt u de auto en gaat u op pad, dan ontdekt u al snel dat Kreta een bijzonder veelzijdig eiland is. Antieke steden, eeuwenoude opgravingen, maar ook een bergachtig binnenland met traditionele dorpjes en prachtige landschappen. Eén ding is nooit ver weg: de heerlijke stranden en de kraakheldere zee. Via de leuke badplaatsen Agios Nikolaos en Agia Galini verkent u de bekende noordkust én ongerepte zuidkust van het eiland, beleeft u Kreta’s historie in de eeuwenoude opgravingen van Knossos en Festos én maakt u kennis met het traditionele binnenland. De reis eindigt in de charmante stad Rethymnon, dat met haar Venetiaanse gebouwen haast aristocratisch aanvoelt. Aan het einde van de reis bent u het vast met ons eens: op Kreta raak je niet uitgekeken!

"Was een geweldig leuke reis. Veel gezien en heerlijke plaatsen. Wel vraagt het rijden in de bergen soms stalen zenuwen. Maar verder veel zon en zee plezier! Alles verliep verder soepel."

Cornelis Rijneveen

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst Heraklion

Vertrek luchthaven
Vlucht naar Heraklion
Ophalen huurauto
Overnachting in Heraklion

Vandaag is het zover, uw rondreis naar het Griekse eiland Kreta begint! Na een laatste kopje koffie op de luchthaven wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Heraklion, de hoofdstad van het eiland. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende week gaat zien.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers op Kreta. De internationale luchthaven ligt slechts op enkele kilometers rijden van uw hotel in de stad. Eenmaal in Heraklion heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in de Kretenzer hoofdstad. De stad heeft een boeiend verleden, dat terug te zien is in de vele Venetiaanse bouwwerken en Turkse fonteinen die u overal in de stad tegenkomt. Wandel langs de fraaie Venetiaanse vestingmuren, bezoek de oude haven met haar Venetiaanse fort en voel het kloppend hart van de stad op het centrale Liondaria Plein.

DAG
02

Knossos (ca. 112 km)

Knossos
Bezoek de opgravingen van de oude Minoïsche hoofdstad Knossos
Ontdek het échte Kreta in de gezellige dorpjes Piskopiano en Koutouloufari
Geniet van het uitzicht op de Lassithi hoogvlakte
Eerste overnachting in Agios Nikolaos

Voor u Heraklion vandaag verlaat en richting het oosten van Kreta rijdt, wacht net buiten de hoofdstad direct één van Kreta’s ware hoogtepunten; de schitterende opgravingen van Knossos.
Ver voor Heraklion Kreta’s hoofdstad werd, was Knossos de hoofdstad van het Minoïsche Rijk en de eerste grote stad in Griekenland én zelfs van heel Europa. Tegenwoordig bezoekt u de indrukwekkende overblijfselen van het grote paleis van koning Minos op de plek waar vroeger een gigantisch paleizencomplex stond. Wandel over het enorme terrein en stelt u zich eens voor hoe gasten van heinde en verre het paleis bezochten als toegangspoort tot Europa. Een schitterend stukje Griekse historie.
U vervolgt uw route langs de noordkust van Kreta richting het oosten van het eiland en passeert diverse gezellige badplaatsen. Iedereen kent de drukke badplaats Chersonissos, maar wist u dat een stukje bergopwaarts twee leuke dorpen liggen die het bezoeken meer dan waard zijn? Stop zeker even in Koutouloufari en Piskopiano, waar u het échte Kreta vindt. Langs de geplaveide straatjes vindt u traditionele tavernes, huisjes met blauwe luiken en kleine kerkjes. Een verademing ten opzichte van het drukke kustleven.
Ter hoogte van de badplaats Malia kunt u ervoor kiezen de kustweg te verlaten en richting de Lassithi Hoogvlakte te rijden. De spectaculaire route wordt gekenmerkt door de honderden windmolens die u tegenkomt, een herinnering aan vroeger toen men het water nog met de hand uit de grond pompte. Bezoek in deze regio ook vooral de Grot van Zeus, bij het dorpje Psichro. De schitterende grot vol indrukwekkende stalactieten en stalagmieten is volgens de legende de geboorteplek van God Zeus.

DAG
03

Agios Nikolaos

Spinalonga
Vrije dag in Agios Nikolaos
Lunchen in de gezellige haven bij het Voulismeni meer
Excursie naar de voormalige lepra-kolonie Spinalonga
Overnachting in Agios Nikoloas

Vandaag heeft u een hele dag de tijd in het kleurrijke dorpje Agios Nikolaos, de hoofdstad van het Lassithi departement. Wellicht heeft u gisteren al een rondje door de gezellige haven van het stadje gemaakt, dé trekpleister van Agios Nikolaos. De haven ligt rondom het binnenmeer van Voulismeni dat volgens de legende bodemloos zou zijn. Erg diep is het meer in ieder geval wel, op sommige plekken maar liefst 67 meter. Er mag dan ook niet in gezwommen worden, wel is het er zeer sfeervol. Neem hier zeker plaats op één van de terrasjes rondom de haven en geniet van het kleurrijke uitzicht.
Een populaire excursie om te doen vanuit Agios Nikolaos, is die naar het nabij gelegen schiereiland Spinalonga. Eens een Venetiaanse burcht als bescherming tegen Turkse invallen, kent Spinalonga in de afgelopen eeuw een bijzonder roerig verleden. Begin 20e eeuw werden het eiland en de Venetiaanse burcht het onderkomen van honderden Lepra-patiënten. De ziekte was zo besmettelijk en niet te genezen, dat patiënten letterlijk werden afgezonderd. Pas in 1950 kwam een medicijn ter beschikking, waardoor de bewoners van Spinalonga langzaam weer terug konden keren naar de ‘normale’ maatschappij. In 1957 werd de kolonie op Spinalonga officieel opgeheven, waarna de Venetiaanse burcht snel in verval raakte. De gidsen die tegenwoordig rondleidingen over het schiereiland geven, nemen u graag mee in het heftige verleden van Spinalonga, dat tegenwoordig een haast melancholische plek is. Een aanrader wanneer u op Kreta bent!

DAG
04

Ierapetra (ca. 166 km)

Ierapetra
Vertrek uit Agios Nikolaos
Stop bij het zuidelijkste en zonnigste punt van Kreta; Ierapetra
Heerlijk lokaal lunchen in de dorpjes Mirtos en Tertsa
Overnachting in Agia Galini

Uw rondreis over Kreta voert u vandaag richting de mooie, ongerepte zuidkust van het eiland. Einddoel van vandaag is de badplaats Agia Galini, maar onderweg komt u diverse plekken tegen die een stop waard zijn.
Via het smalste deel van Kreta komt u eerst langs de stad Ierapetra, niet alleen het zuidelijkste puntje van Kreta, maar van heel Griekenland én heel Europa! Het is daarbij ook nog eens de zonnigste plek van Griekenland en kreeg door het grote aantal dagen zon én de ligging dichtbij de Libische Kust de bijnaam ‘Meermin van de Libische Zee’.
Zoals in veel Griekse steden is de bouwstijl van Ierapetra een mengelmoes van Venetiaanse en Turkse invloeden. De 13e eeuwse Venetiaanse burcht werd in de 17e eeuw veroverd door de Turken en raakte ernstig beschadigd bij een aardbeving. Desondanks is de toren gespaard gebleven en zeer de moeite waard om te bezoeken. Het uitzicht over de stad en de kustlijn is waanzinnig.
Stop rond lunchtijd in de dorpjes Mirtos en Tertsa, zo’n 15 kilometer verder op de route. De plaatsjes hebben een ideale ligging, door de bescherming van het Dikti Gebergte is het klimaat haast subtropisch. Niet alleen zorgt het voor heerlijke temperaturen het hele jaar door, ook is het dal één grote tuin te noemen. Tomaten, komkommers, bananen, sinaasappelen en citroenen, alles groeit hier én staat op de kaart van de lokale tavernes. Verser kunt u haast niet lunchen!
Tegen de avond rijdt u het gezellige dorpje Agia Galini binnen. Volgens velen het leukste dorpje van Zuid-Kreta. De komende twee nachten verblijft u hier, morgen heeft u alle tijd zelf te ervaren wat Agia Galini zo leuk maakt.

DAG
05

Agia Galini

Festos
Zonnebaden op één van de mooie kiezelstrandjes van Agia Galini
Bezoek de indrukwekkende opgravingen van Festos
Lunchen in het traditionele dorpje Vori
Neem een duik aan het mooie strand van Kalamaki
Overnachting in Agia Galini

Het oude vissersdorpje Agia Galini groeide in de jaren uit tot toeristische bestemming, maar heeft haar authentieke aard weten te behouden. De witgekalkte huisjes tegen de heuvel en verborgen smalle steegjes geven Agia Galini de pittoreske sfeer die zo kenmerkend is voor Griekenland. Bovendien heeft het dorp enkele mooie kiezelstranden die u lopend vanuit het dorp bereikt via een mooie wandelpad.
Niet ver van Agia Galini liggen de opgravingen van Festos, na Knossos het bekendste paleis uit de oudheid op Kreta. De stad Festos was in de Minoïsche tijd het regionaal centrum van heel zuid-Kreta en één van de oudste en belangrijkste steden uit het Oude Griekenland. Het gebied van Festos was destijds zo groot dat het een eigen bestuur en zelfs een eigen munt had. Wanneer u geïnteresseerd bent in de Griekse Oudheid is een bezoek aan Festos een absolute aanrader.
Rijd voor de lunch zeker even naar het gemoedelijke dorpje Vori, op zo’n 5 kilometer van de opgravingen van Festos. In dit traditionele dorpje vindt u het échte Griekenland: het gezellige dorpsplein zit vol lokale bewoners die net hun boodschapjes hebben gedaan bij de lokale kruidenier en patisserie. Schuif aan bij één van de gezellige tavernes en geniet van dit authentieke tafereel.
Neem op de terugweg naar Agia Galini nog een duik aan het brede zandstrand van Kalamaki, een heerlijk rustig dorpje waar slechts een handvol toeristen komen. Een fijne afsluiter van een heerlijke dag in het mooie zuiden van Kreta!

DAG
06

Spili & Preveli (ca. 53 km)

Preveli
Vertrek uit Agia Galini
Lunchen in het sfeervolle bergdorpje Spili
Bezoek aan het Preveli klooster met uitzicht op het palmenstrandje van Preveli
Overnachting in Rethymnon

Vandaag laat u de prachtige zuidkust van Kreta weer achter u en rijdt richting de laatste stop van uw reis; de charmante stad Rethymnon.
Ongeveer halverwege uw rit, komt u door het bergdorpje Spili, aan de voet van het Kedros Gebergte. Het kleine dorpje biedt u een fijn kijkje in het typisch Kretenzer leven. In de kleine winkeltjes wordt veel handwerk verkocht, net als lokale kruiden, zeepjes en olijfolie. Spili wordt met name gekenmerkt door het koele bronwater, dat hier het hele jaar vanaf de rotswand naar de 19 leeuwenkoppen tellende fontein stroomt. Heerlijk om uw handen te wassen in het frisse bronwater! Zoek de schaduw op, op één van de terrassen en geniet hier van een lokale lunch voor u verder rijdt.
In een kleine driekwartier rijdt u verder naar Rethymnon, maar u kunt er ook voor kiezen nog één laatste stop te maken aan de zuidkust. Op een half uur rijden van Spili vindt u één van de bekendste strandjes van de zuidkust; het palmenstrand van Preveli. Vanaf het gelijknamige klooster bovenaan de rots, heeft u een schitterend uitzicht op de lagune beneden u. Achter het strand strekt een open plek vol palmbomen zich uit, waar in de zomermaanden volop gezwommen wordt in het aangrenzende, kraakheldere meertje. Bezoek hier het kleine klooster en geniet van het prachtige uitzicht.
U vervolgt uw weg richting Rethymnon, waar u in de loop van de middag aankomt. De komende twee nachten verblijft u in Rethymnon.

DAG
07

Rethymnon

Rethymnon
Vrije dag in Rethymnon
Wandelen door de oude Venetiaanse binnenstad
Bezoek het uitstekend bewaard gebleven Fortezza
Laatste overnachting in Rethymnon

Uw laatste dag op Kreta brengt u vandaag door in de charmante stad Rethymnon. Waar de Venetianen in veel Griekse steden hun sporen hebben nagelaten, is dat bijna nergens zo zichtbaar als in Rethymnon. Toen de Venetianen in de 16e eeuw een tussenstation nodig hadden tussen de belangrijke steden Heraklion en Chania, ontstond Rethymnon. De stad is bijna geheel gebouwd door de Venetianen en daarmee één van de best bewaard gebleven oude steden van Kreta. Al wandelend door de smalle steegjes met bogen, langs stenen trapjes en sierlijk versierde balkons en fonteinen proeft u het haast aristocratische karakter van de stad. Het Fortezza met haar indrukwekkend archeologisch museum is één van de best bewaard gebleven kastelen van heel Kreta en is het bezoeken absoluut waard. Vanaf de kasteelmuren heeft u bovendien een schitterend uitzicht op de stad.
De kleurrijke Venetiaanse haven met haar dobberende bootjes is een gezellige plek om wat te drinken op één van de vele terrasjes. Ook vindt u hier een aantal goede visrestaurants. Zoekt u een goed traditioneel Grieks restaurant voor vanavond? Duik dan vooral diep de oude stad in. Onder de met bougainville begroeide gevels vindt u vaak de allerbeste, authentieke tavernes. Geniet van uw laatste avond op Kreta. Yamas (proost)!

DAG
08

Vertrek uit Heraklion (ca. 81 km)

Aankomst luchthaven
Huurauto inleveren op de luchthaven van Heraklion
Terugvlucht vanaf Heraklion
Aankomst in Nederland

Na een laatste ontbijt in uw hotel in Rethymnon is het zover – u vliegt terug naar huis. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de plek waar uw reis vorige week begon; op de luchthaven van Heraklion. Hier gaat u aan boord van uw terugvlucht naar Nederland. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien op Kreta – wat een geweldig eiland en wat een heerlijke vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
8 dagen Kleurrijk Kreta: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Handbagage (zie Praktische informatie)
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt

Exclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Klimaatbelasting. Bij het in- of uitchecken dient u een bedrag van € 1,50 - € 10,00 (afhankelijk van aantal sterren van het hotel) per kamer per nacht te betalen.
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
8 dagen Kleurrijk Kreta: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst Heraklion

Vertrek luchthaven
Vlucht naar Heraklion
Ophalen huurauto
Overnachting in Heraklion

Vandaag is het zover, uw rondreis naar het Griekse eiland Kreta begint! Na een laatste kopje koffie op de luchthaven wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Heraklion, de hoofdstad van het eiland. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende week gaat zien.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers op Kreta. De internationale luchthaven ligt slechts op enkele kilometers rijden van uw hotel in de stad. Eenmaal in Heraklion heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in de Kretenzer hoofdstad. De stad heeft een boeiend verleden, dat terug te zien is in de vele Venetiaanse bouwwerken en Turkse fonteinen die u overal in de stad tegenkomt. Wandel langs de fraaie Venetiaanse vestingmuren, bezoek de oude haven met haar Venetiaanse fort en voel het kloppend hart van de stad op het centrale Liondaria Plein.

DAG
02

Knossos (ca. 112 km)

Knossos
Bezoek de opgravingen van de oude Minoïsche hoofdstad Knossos
Ontdek het échte Kreta in de gezellige dorpjes Piskopiano en Koutouloufari
Geniet van het uitzicht op de Lassithi hoogvlakte
Eerste overnachting in Agios Nikolaos

Voor u Heraklion vandaag verlaat en richting het oosten van Kreta rijdt, wacht net buiten de hoofdstad direct één van Kreta’s ware hoogtepunten; de schitterende opgravingen van Knossos.
Ver voor Heraklion Kreta’s hoofdstad werd, was Knossos de hoofdstad van het Minoïsche Rijk en de eerste grote stad in Griekenland én zelfs van heel Europa. Tegenwoordig bezoekt u de indrukwekkende overblijfselen van het grote paleis van koning Minos op de plek waar vroeger een gigantisch paleizencomplex stond. Wandel over het enorme terrein en stelt u zich eens voor hoe gasten van heinde en verre het paleis bezochten als toegangspoort tot Europa. Een schitterend stukje Griekse historie.
U vervolgt uw route langs de noordkust van Kreta richting het oosten van het eiland en passeert diverse gezellige badplaatsen. Iedereen kent de drukke badplaats Chersonissos, maar wist u dat een stukje bergopwaarts twee leuke dorpen liggen die het bezoeken meer dan waard zijn? Stop zeker even in Koutouloufari en Piskopiano, waar u het échte Kreta vindt. Langs de geplaveide straatjes vindt u traditionele tavernes, huisjes met blauwe luiken en kleine kerkjes. Een verademing ten opzichte van het drukke kustleven.
Ter hoogte van de badplaats Malia kunt u ervoor kiezen de kustweg te verlaten en richting de Lassithi Hoogvlakte te rijden. De spectaculaire route wordt gekenmerkt door de honderden windmolens die u tegenkomt, een herinnering aan vroeger toen men het water nog met de hand uit de grond pompte. Bezoek in deze regio ook vooral de Grot van Zeus, bij het dorpje Psichro. De schitterende grot vol indrukwekkende stalactieten en stalagmieten is volgens de legende de geboorteplek van God Zeus.

DAG
03

Agios Nikolaos

Spinalonga
Vrije dag in Agios Nikolaos
Lunchen in de gezellige haven bij het Voulismeni meer
Excursie naar de voormalige lepra-kolonie Spinalonga
Overnachting in Agios Nikoloas

Vandaag heeft u een hele dag de tijd in het kleurrijke dorpje Agios Nikolaos, de hoofdstad van het Lassithi departement. Wellicht heeft u gisteren al een rondje door de gezellige haven van het stadje gemaakt, dé trekpleister van Agios Nikolaos. De haven ligt rondom het binnenmeer van Voulismeni dat volgens de legende bodemloos zou zijn. Erg diep is het meer in ieder geval wel, op sommige plekken maar liefst 67 meter. Er mag dan ook niet in gezwommen worden, wel is het er zeer sfeervol. Neem hier zeker plaats op één van de terrasjes rondom de haven en geniet van het kleurrijke uitzicht.
Een populaire excursie om te doen vanuit Agios Nikolaos, is die naar het nabij gelegen schiereiland Spinalonga. Eens een Venetiaanse burcht als bescherming tegen Turkse invallen, kent Spinalonga in de afgelopen eeuw een bijzonder roerig verleden. Begin 20e eeuw werden het eiland en de Venetiaanse burcht het onderkomen van honderden Lepra-patiënten. De ziekte was zo besmettelijk en niet te genezen, dat patiënten letterlijk werden afgezonderd. Pas in 1950 kwam een medicijn ter beschikking, waardoor de bewoners van Spinalonga langzaam weer terug konden keren naar de ‘normale’ maatschappij. In 1957 werd de kolonie op Spinalonga officieel opgeheven, waarna de Venetiaanse burcht snel in verval raakte. De gidsen die tegenwoordig rondleidingen over het schiereiland geven, nemen u graag mee in het heftige verleden van Spinalonga, dat tegenwoordig een haast melancholische plek is. Een aanrader wanneer u op Kreta bent!

DAG
04

Ierapetra (ca. 166 km)

Ierapetra
Vertrek uit Agios Nikolaos
Stop bij het zuidelijkste en zonnigste punt van Kreta; Ierapetra
Heerlijk lokaal lunchen in de dorpjes Mirtos en Tertsa
Overnachting in Agia Galini

Uw rondreis over Kreta voert u vandaag richting de mooie, ongerepte zuidkust van het eiland. Einddoel van vandaag is de badplaats Agia Galini, maar onderweg komt u diverse plekken tegen die een stop waard zijn.
Via het smalste deel van Kreta komt u eerst langs de stad Ierapetra, niet alleen het zuidelijkste puntje van Kreta, maar van heel Griekenland én heel Europa! Het is daarbij ook nog eens de zonnigste plek van Griekenland en kreeg door het grote aantal dagen zon én de ligging dichtbij de Libische Kust de bijnaam ‘Meermin van de Libische Zee’.
Zoals in veel Griekse steden is de bouwstijl van Ierapetra een mengelmoes van Venetiaanse en Turkse invloeden. De 13e eeuwse Venetiaanse burcht werd in de 17e eeuw veroverd door de Turken en raakte ernstig beschadigd bij een aardbeving. Desondanks is de toren gespaard gebleven en zeer de moeite waard om te bezoeken. Het uitzicht over de stad en de kustlijn is waanzinnig.
Stop rond lunchtijd in de dorpjes Mirtos en Tertsa, zo’n 15 kilometer verder op de route. De plaatsjes hebben een ideale ligging, door de bescherming van het Dikti Gebergte is het klimaat haast subtropisch. Niet alleen zorgt het voor heerlijke temperaturen het hele jaar door, ook is het dal één grote tuin te noemen. Tomaten, komkommers, bananen, sinaasappelen en citroenen, alles groeit hier én staat op de kaart van de lokale tavernes. Verser kunt u haast niet lunchen!
Tegen de avond rijdt u het gezellige dorpje Agia Galini binnen. Volgens velen het leukste dorpje van Zuid-Kreta. De komende twee nachten verblijft u hier, morgen heeft u alle tijd zelf te ervaren wat Agia Galini zo leuk maakt.

Weetje

In Ierapetra stond het hotel van ‘madame Hortense’, bekend uit het boek van Kazantzakis en de gelijknamige film uit 1964: Zorba de Griek.

DAG
05

Agia Galini

Festos
Zonnebaden op één van de mooie kiezelstrandjes van Agia Galini
Bezoek de indrukwekkende opgravingen van Festos
Lunchen in het traditionele dorpje Vori
Neem een duik aan het mooie strand van Kalamaki
Overnachting in Agia Galini

Het oude vissersdorpje Agia Galini groeide in de jaren uit tot toeristische bestemming, maar heeft haar authentieke aard weten te behouden. De witgekalkte huisjes tegen de heuvel en verborgen smalle steegjes geven Agia Galini de pittoreske sfeer die zo kenmerkend is voor Griekenland. Bovendien heeft het dorp enkele mooie kiezelstranden die u lopend vanuit het dorp bereikt via een mooie wandelpad.
Niet ver van Agia Galini liggen de opgravingen van Festos, na Knossos het bekendste paleis uit de oudheid op Kreta. De stad Festos was in de Minoïsche tijd het regionaal centrum van heel zuid-Kreta en één van de oudste en belangrijkste steden uit het Oude Griekenland. Het gebied van Festos was destijds zo groot dat het een eigen bestuur en zelfs een eigen munt had. Wanneer u geïnteresseerd bent in de Griekse Oudheid is een bezoek aan Festos een absolute aanrader.
Rijd voor de lunch zeker even naar het gemoedelijke dorpje Vori, op zo’n 5 kilometer van de opgravingen van Festos. In dit traditionele dorpje vindt u het échte Griekenland: het gezellige dorpsplein zit vol lokale bewoners die net hun boodschapjes hebben gedaan bij de lokale kruidenier en patisserie. Schuif aan bij één van de gezellige tavernes en geniet van dit authentieke tafereel.
Neem op de terugweg naar Agia Galini nog een duik aan het brede zandstrand van Kalamaki, een heerlijk rustig dorpje waar slechts een handvol toeristen komen. Een fijne afsluiter van een heerlijke dag in het mooie zuiden van Kreta!

DAG
06

Spili & Preveli (ca. 53 km)

Preveli
Vertrek uit Agia Galini
Lunchen in het sfeervolle bergdorpje Spili
Bezoek aan het Preveli klooster met uitzicht op het palmenstrandje van Preveli
Overnachting in Rethymnon

Vandaag laat u de prachtige zuidkust van Kreta weer achter u en rijdt richting de laatste stop van uw reis; de charmante stad Rethymnon.
Ongeveer halverwege uw rit, komt u door het bergdorpje Spili, aan de voet van het Kedros Gebergte. Het kleine dorpje biedt u een fijn kijkje in het typisch Kretenzer leven. In de kleine winkeltjes wordt veel handwerk verkocht, net als lokale kruiden, zeepjes en olijfolie. Spili wordt met name gekenmerkt door het koele bronwater, dat hier het hele jaar vanaf de rotswand naar de 19 leeuwenkoppen tellende fontein stroomt. Heerlijk om uw handen te wassen in het frisse bronwater! Zoek de schaduw op, op één van de terrassen en geniet hier van een lokale lunch voor u verder rijdt.
In een kleine driekwartier rijdt u verder naar Rethymnon, maar u kunt er ook voor kiezen nog één laatste stop te maken aan de zuidkust. Op een half uur rijden van Spili vindt u één van de bekendste strandjes van de zuidkust; het palmenstrand van Preveli. Vanaf het gelijknamige klooster bovenaan de rots, heeft u een schitterend uitzicht op de lagune beneden u. Achter het strand strekt een open plek vol palmbomen zich uit, waar in de zomermaanden volop gezwommen wordt in het aangrenzende, kraakheldere meertje. Bezoek hier het kleine klooster en geniet van het prachtige uitzicht.
U vervolgt uw weg richting Rethymnon, waar u in de loop van de middag aankomt. De komende twee nachten verblijft u in Rethymnon.

Goed om te weten

De afdaling naar het Preveli strand is behoorlijk pittig. Omdat het strand het best te bereiken is vanaf het water, wordt het strand veelvuldig door toeristenboten bezocht. Het kan in de zomermaanden dan ook behoorlijk druk worden op het strandje. Leuker is het om het klooster te bezoeken en van boven van het uitzicht te genieten.

DAG
07

Rethymnon

Rethymnon
Vrije dag in Rethymnon
Wandelen door de oude Venetiaanse binnenstad
Bezoek het uitstekend bewaard gebleven Fortezza
Laatste overnachting in Rethymnon

Uw laatste dag op Kreta brengt u vandaag door in de charmante stad Rethymnon. Waar de Venetianen in veel Griekse steden hun sporen hebben nagelaten, is dat bijna nergens zo zichtbaar als in Rethymnon. Toen de Venetianen in de 16e eeuw een tussenstation nodig hadden tussen de belangrijke steden Heraklion en Chania, ontstond Rethymnon. De stad is bijna geheel gebouwd door de Venetianen en daarmee één van de best bewaard gebleven oude steden van Kreta. Al wandelend door de smalle steegjes met bogen, langs stenen trapjes en sierlijk versierde balkons en fonteinen proeft u het haast aristocratische karakter van de stad. Het Fortezza met haar indrukwekkend archeologisch museum is één van de best bewaard gebleven kastelen van heel Kreta en is het bezoeken absoluut waard. Vanaf de kasteelmuren heeft u bovendien een schitterend uitzicht op de stad.
De kleurrijke Venetiaanse haven met haar dobberende bootjes is een gezellige plek om wat te drinken op één van de vele terrasjes. Ook vindt u hier een aantal goede visrestaurants. Zoekt u een goed traditioneel Grieks restaurant voor vanavond? Duik dan vooral diep de oude stad in. Onder de met bougainville begroeide gevels vindt u vaak de allerbeste, authentieke tavernes. Geniet van uw laatste avond op Kreta. Yamas (proost)!

DAG
08

Vertrek uit Heraklion (ca. 81 km)

Aankomst luchthaven
Huurauto inleveren op de luchthaven van Heraklion
Terugvlucht vanaf Heraklion
Aankomst in Nederland

Na een laatste ontbijt in uw hotel in Rethymnon is het zover – u vliegt terug naar huis. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de plek waar uw reis vorige week begon; op de luchthaven van Heraklion. Hier gaat u aan boord van uw terugvlucht naar Nederland. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien op Kreta – wat een geweldig eiland en wat een heerlijke vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
0 optie
Open+
8 dagen Kleurrijk Kreta: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Superiorklasse hotels
Heraklion
12
Sofia Hotel
Driesterren
 • Sofia Hotel, zwembad
 • Sofia Hotel, kamer
 • Sofia Hotel, kamer
 • Sofia Hotel, restaurant
Sofia Hotel is een modern en verzorgd hotel. Het hotel ligt op slechts 1,5 kilometer van de luchthaven en op ongeveer 3,5 kilometer van het centrum van Heraklion. Op ongeveer 5 minuten lopen zijn verschillende cafés te vinden. Het hotel is voorzien van een zwembad met ligstoelen en parasols en een bar waar u een heerlijke cocktail kunt drinken. Daarnaast beschikt het hotel over restaurant met terras. Ondanks de ligging vlakbij de luchthaven is er geen geluidsoverlast in de kamers. Deze zijn namelijk volledig gerenoveerd en beschikken over geluidsisolatie. Ook beschikken ze over een airco, kluisje, tv, telefoon, koelkastje en een badkamer met bad en/of douche, föhn en gratis toiletartikelen. WiFi is gratis beschikbaar in het gehele hotel en parkeren is ook gratis mogelijk bij het hotel.
Meer info >
Kastro Hotel
Driesterren
 • Kastro Hotel, terras
 • Kastro Hotel, kamer
 • Kastro Hotel, kamer
 • Kastro Hotel, restaurant
Kastro Hotel is gebouwd in 1964 maar is in 2016 volledig gerenoveerd. Het hotel is prettig gelegen midden in het centrum van de stad vlakbij het Theotokópoulos park. Op loopafstand zijn vele restaurants en cafés gevestigd. De luchthaven ligt op ongeveer 5 kilometer van het hotel. Het hotel beschikt over een ontbijtzaal waar 's ochtends een Kretenzisch en continentaal ontbijt wordt geserveerd. Daarnaast is er een bar met terras op het dak waar u terecht kunt voor een verfrissend drankje en is er gratis WiFi beschikbaar in de gehele accommodatie. De kamers zijn modern ingericht. Ze zijn geluiddicht en uitgerust met airco, telefoon, TV, kluisje, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, slippers en een badkamer met douche en föhn.
Openbaar parkeren is mogelijk op 20 meter van het hotel (parkeerkosten ca. € 7 per dag).
Meer info >
Heraklion
123
Ibis Styles Heraklion Center
Viersterren
Ibis Styles Heraklion Central is gelegen in het hart van Heraklion, een ideale ligging!. De belangrijke toeristische bezienswaardigheden zoals de Venetiaanse muren, het fort, de Morosini-fontein, musea en de haven zijn vlakbij het hotel te vinden. Het paleis van Knossos vindt u op 5 kilometer afstand. Het hotel heeft een restaurant en bar waar u kunt genieten van smakelijke lekkernijen en lekkere cocktails. Het hotel biedt gratis WiFi in alle ruimtes en er is een garage aanwezig ( tegen betaling). De kamers zijn modern en warm ingericht en hebben een uitzicht op de stad. Ze beschikken over airco, TV, kluisje, minibar en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer heeft een bad en/of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >
Lato Boutique Hotel
Viersterren
Het Lato Boutique is het perfecte startpunt om de hoofdstad te verkennen en is tegenover de oude stadshaven gelegen. Nadat u het adembenemende uitzicht over de oude haven heeft bewonderd, kunt u het historische centrum, en de bezienswaardigheden ontdekken. Restaurants, winkels en en uitgaansgelegenheden van Heraklion zijn ook vlakbij het hotel te vinden. Het hotel beschikt over een restaurant met bar op het dak, vanwaar u uitzicht heeft op het Venetiaanse Fort van Heraklion. Verder biedt het hotel gratis WiFi, een 24-uurs receptie, excursiebalie, kleine fitnessruimte en de Aegeo Spa met een uitgebreid menu aan schoonheidsbehandelingen.
In de omgeving van het hotel vindt u gratis parkeergelegenheid. De trendy kamers beschikken over gratis WiFi, airco, TV, kluisje en minibar. De badkamer heeft een bad en/of douche en föhn.
Meer info >
Castello City Hotel
Viersterren
 • Castello City Hotel, kamer
 • Castello City Hotel, omgeving
 • Castello City Hotel, terras
 • Castello City Hotel, restaurant
Castello City Hotel is gelegen vlakbij de majestueuze Venetiaanse muren die de oude stad omcirkelen. De ligging vlak buiten de stadsmuren van de oude stad maakt dat het centrum slechts 15 minuten lopen is vanaf het hotel. Het hotel is in 2017 volledig gerenoveerd. In Fifth Floor Bar & Restaurant kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over de oude stad en de Middellandse Zee. Gratis WiFi is beschikbaar in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van een airco, TV, telefoon, kluisje, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, balkon met zitje en een badkamer met regendouche, föhn en gratis toiletartikelen. Parkeren is mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage (tegen betaling).
Meer info >
Agios Nikolaos
12
Sunlight Hotel
Driesterren
 • Sunlight Hotel
 • Sunlight Hotel
 • Sunlight Hotel
 • Sunlight Hotel
 • Sunlight Hotel
Het Sunlight Hotel is een sfeervolle accommodatie in het kustplaatsje Agios Nikolaos. Het hotel biedt een fantastisch uitzicht over de zee en ligt op ca. 4 km van het centrum. Het Voulismeni meer is het toeristische hart van de stad en is omgeven met vele restaurants en gezellige terrasjes! Alle kamers van het Sunlight Hotel beschikken over een balkon met uitzicht op zee. De kamers zijn voorzien van airco, kluisje, koelkastje, gratis WiFi en een badkamer met bad en/of douche. In het fijne zwembad kunt u heerlijk afkoelen of u ontspant even op het zonneterras. Tevens beschikt het hotel over een restaurant, bar en een snackbar. Privé parkeren is mogelijk bij de accommodatie.
Meer info >
Blue Acqua Hotel
Driesterren
 • Blu Acqua
 • Blu Acqua
 • Blu Acqua
 • Blu Acqua
 • Blu Acqua
 • Blu Acqua
Blue Acqua is een comfortabel hotel met een perfecte ligging aan een fijn zandstrand. Het hotel biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Almyros en het kristalheldere water van de Golf van Mirabello! Het centrum van Agios Nikolaos en het welbekende Voulismeni meer liggen op ca. 3 km afstand van het hotel. Het meer is omringd met gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. De kamers hebben een moderne uitstraling en zijn voorzien van een balkon of veranda, airco, TV, koelkasje, WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Neem een duikje in het zwembad of ontspan op één van de ligbedden. Voor een verkoelend drankje kunt u terecht bij de pool bar. Blue Acqua biedt verschillende soorten amusement en activiteiten aan. Het restaurant serveert lokale en internationale gerechten. U kunt gratis parkeren bij de accommodatie.
Meer info >
Agios Nikolaos
123
Ariadne Beach Hotel
Viersterren
Ariadne Beach in Agios Nikolaos ligt 2,5 km van de stad Agios Nikolaos en op een steenworp afstand van een kiezelstrand. Even verderop vindt u het Almyros zandstrand. Het hotel heeft een (seizoensgebonden) buitenzwembad met een bar, een zonneterras met ligstoelen, en een restaurant met uitzicht op zee. Verder biedt het hotel een 24 -uurs receptie en auto- en fietsverhuur en gratis WiFi, U kunt tevens als gast van Ariadne Beach gebruik maken van de faciliteiten van het naastgelegen Miramare Resort & Spa waaronder tafeltennis, fitnesscentrum, tennisbaan (allen tegen betaling), en een minisupermarkt. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers hebben, airco en TV, koelkastje, kluisje ( tegen betaling) en een balkon of terras met zitje. De badkamer heeft een bad en/of douche en föhn.

Meer info >
Cretan Village
Viersterren
Het Cretan Village is gebouwd als een Kretenzische dorp op de hellingen van een heuvel, in de rustige omgeving van Amoudara. Het gezellige stadscentrum van Agios Nikolaos vindt u op 5 km afstand. Het hotel biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de golf en de stad Agios Nikolaos. Op loopafstand van het hotel vindt u drie kiezelstranden. Het dichtstbijzijnde zandstrand van Amoudara vindt u op 500 meter afstand. Er is een zwembad met bar en zonneterras met ligstoelen. Tevens is er een leeszaal met tv, cafe , en een restaurant met uitzicht op het strand, waar authentieke Kretenzische gerechten worden geserveerd. Bij de receptie en het zwembadgedeelte heeft u gratis WiFi. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn verzorgd en in rustieke stijl ingericht. Deze beschikken over een apart slaap- en woongedeelte, een volledig uitgeruste keuken en een balkon met zitje. De badkamer heeft een bad en/of douche en föhn.

Meer info >
Faedra Beach Hotel
Viersterren
Het Faedra Beach is slechts door een weg gescheiden van het zandstrand van Ammoudara, op 3 km van het centrum van het gezellige Agios Nikolaos. Het is een perfecte locatie voor iedereen die van ontspannen houdt. Het hotel heeft een zwembad met ligstoelen en parasols en ook op het strand kunt u deze gratis van het hotel gebruiken. Tevens is er TV lounge en een restaurant met mooi uitzicht waar u van heerlijke maaltijden van de Griekse en mediterrane keuken kunt genieten. Er is gratis WiFi in de gehele accommodatie. U kunt in de buurt van de accommodatie openbaar parkeren. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht en hebben een balkon of terras met zitje, airco, TV, kitchenette met koelkast en een kluisje. De badkamer heeft een bad en/of douche.


Meer info >
Agia Galini en omgeving
123
Glaros Village
Driesterren
 • Glaros
 • Glaros
 • Glaros
 • Glaros
 • Glaros
Hotel Glaros is een fijne accommodatie in één van misschien wel de mooiste vissersdorpjes van Zuid-Kreta. Het authentieke centrum van Agia Galini ligt op loopafstand van het hotel. Wandel door de knusse straatjes, langs het schilderachtige vissershaventje en tal van leuke restaurantjes en winkeltjes. De verzorgde kamers zijn voorzien van een balkon of terras, airco, koelkastje, TV, WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Hotel Glaros beschikt over een gezellige binnenplaats met een klein zwembad en ligstoelen. Voor een verkoelend drankje kunt u terecht bij de bar naast het zwembad. Gaat u liever naar het strand? Het strand en de baai van Agia Galini liggen op loopafstand van het hotel. In de avond kunt u gebruik maken van het restaurant in het hotel of één van de gezellige restaurantjes in de omgeving. Parkeren bij het hotel is gratis.
Meer info >
Maxine Hotel
Driesterren
 • Maxine Hotel
 • Maxine Hotel
 • Maxine Hotel
 • Maxine Hotel
 • Maxine Hotel
 • Maxine Hotel
 • Maxine Hotel
Het Maxine Hotel ligt in het plaatsje Agia Galini, een schilderachtig dorpje op Zuid-Kreta. De accommodatie biedt prachtige panoramische uitzichten over zee en is omgeven door veel groen. Het gezellige centrum ligt op loopafstand van het hotel. Geniet hier van de heerlijke mediterrane keuken in één van de leuke restaurantjes of maak een wandeling langs de schilderachtige vissershaven. De ruime kamers zijn voorzien van een balkon of terras, TV, koelkastje en badkamer met bad en/of douche. WiFi is gratis in de openbare ruimtes. Geniet van de groene tuin rondom het hotel of koel af in het fijne (seizoensgebonden) zwembad. Voor een verkoelend drankje kunt u terecht bij de bar. Tevens beschikt Maxine Hotel over een snackbar en een restaurant waar heerlijke (traditionele) gerechten worden geserveerd. Parkeren bij de accommodatie is gratis.
Meer info >
Sky Beach Hotel
Driesterren
 • Sky Beach
 • Sky Beach
 • Sky Beach
 • Sky Beach
 • Sky Beach
Het Sky Beach Hotel is een gemoedelijk hotel, beheerd door een familie, waar gastvrijheid centraal staat. Het hotel ligt op een steenworp afstand van het strand in het leuke dorpje Agia Galini op Zuid-Kreta. Het sfeervolle centrum ligt op enkele minuten wandelen. De vissershaven, met de witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd zorgen voor een schilderachtig beeld. De kamers zijn voorzien van airco, TV, minibar, kluisje, kitchenette, gratis WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Geniet van een drankje in de (koffie) bar of ontspan in het zwembad. Ook beschikt Sky Beach over een snackbar.Parkeren bij de accommodatie is gratis.
Meer info >
Agia Galini en omgeving
123
Palazzo Greco Hotel
Viersterren
Palazzo Greco hotel ligt in Agia Galini een schilderachtig kustplaatsje in het zuiden van Kreta en biedt vanaf de heuvel een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de berg van Ideon. Het strand vindt u op loopafstand van het hotel. Het hotel heeft als middelpunt een groot zwembad vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Tevens is er een ontbijtruimte, een café-bar en een Tv-kamer. Tegenover het hotel bevindt zich een gratis parkeerterrein voor alle gasten van Palazzo Greco. De kamers zijn kleurrijk ingericht en hebben een balkon/terras met zitje, airco, TV, kluisje, koelkastje en gratis WiFi. De badkamer heeft een bad en/of douche en föhn.I
Meer info >
Lenikos Resort
Viersterren
Lenikos Resort ligt op het hoogste punt van Agia Galini. Het pittoreske vissersdorp Agia Galini ligt op ongeveer 3 km afstand. Het resort strekt zich uit over vele verschillende niveaus, met trapjes, veranda's, olijfbomen, bloemperken, tuinen en binnenplaatsen. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht op de baai ende omliggende bergen. Voor een verfrissende duik kunt u in een van de zwembaden van dit resort terecht. U kunt hier heerlijk op een van de ligstoelen relaxen. Bij het zwembad is tevens een speeltuin aanwezig. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). WiFi is gratis beschikbaar voor alle gasten in gehele accommodatie. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een balkon of terras met zitje, airco ,TV, strijkfaciliteiten, koffie- en theefaciliteiten en een kitchenette. De badkamer heeft een bad en/of douche, toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Irini Mare Hotel
Viersterren
Door de ligging op een heuvel heeft u vanaf hotel Irini Mare een prachtig uitzicht over de baai van Agia Galini. Een kiezelstrand ligt binnen handbereik en naar het gezellige centrum van Agia Galini is ongeveer 10 minuten wandelen. Voor wat verkoeling heeft het hotel twee buitenzwembaden en een kinderbad, Voor een drankje of de lunch kunt u terecht bij de bar aan het zwembad. Verder heeft het hotel tennis- en tafeltennisfaciliteiten, een bibliotheek, speeltuin, fitnessruimte, kluisverhuur bij de receptie en een tv-hoek. Geniet van een typisch Grieks wijntje en een heerlijk Grieks dinerbuffet in het restaurant of bezoek één van de gezellige restaurantjes in de omgeving. WiFi is gratis in de openbare ruimtes. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van airco. TV, en een koelkastje. De badkamer heeft een bad en/of douche en föhn.


J
Meer info >
Rethymnon
1234
Archipelagos Hotel
Driesterren
 • Archipelagos
 • Archipelagos
 • Archipelagos
 • Archipelagos
 • Archipelagos
 • Archipelagos
 • Archipelagos
Het Archipelagos Hotel is een sfeervolle accommodatie in de stad Rethymnon. Het hotel biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over het Venetiaans Fort. Met een perfecte ligging vlakbij het gezellige centrum van Rethymnon en een kiezelstrand, geniet u van een heerlijk verblijf! De mooie kamers zijn voorzien van een balkon of terras, airco, kluisje, TV, kitchenette, gratis WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Heeft u na een ochtendje ronddwalen in het centrum zin in wat verkoeling? Het hotel beschikt over een fijn zwembad met ligbedden en een gezellige pool bar, waar u een verfrissend drankje kunt bestellen. Openbaar parkeren is gratis bij de accommodatie.
Meer info >
Ideon Hotel
Driesterren
 • Ideon Hotel
 • Ideon Hotel
 • Ideon Hotel
 • Ideon Hotel
Het Ideon Hotel is een sfeervolle accommodatie in één van de best bewaarde 16e -eeuwse steden van Griekenland; Rethymnon. Het strand en het historische centrum liggen op loopafstand van de accommodatie. Wandel door de wirwar van steegjes en straatjes en bewonder de Venetiaanse haven en de Byzantijnse en Romeinse ruïnes. De kamers zijn voorzien van een balkon, airco, TV, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Toe aan wat verkoeling? Het Ideon Hotel beschikt over een zwembad, en op het zonneterras met ligbedden kunt u even heerlijk ontspannen. Ook is er een pool bar voor een verkoelend drankje, lichte maaltijden en snacks. Voor ontbijt en diner kunt u terecht in het buffetrestaurant, of u eet een lekker hapje bij de haven. Parkeren is gratis in de omgeving van het hotel.
Meer info >
Elina Hotel
Driesterren
 • Elina Hotel
 • Elina Hotel
 • Elina Hotel
 • Elina Hotel
Hotel Elina heeft een perfecte ligging, het strand en het historische centrum & het Venetiaanse fort liggen op korte loopafstand. Met de kleurrijke steegjes, de Venetiaanse haven en een breed scala aan gezellig restaurants, zal u zich hier prima vermaken! De studio's en appartementen zijn eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien. De kamers beschikken over airco, kluisje, TV, kitchenette met koelkastje, gratis WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Hotel Elina beschikt tevens over een internetcafé en bar. Parkeren is mogelijk in de omgeving.
Meer info >
Olympic Palladium
Driesterren
 • Olympic Palladium
 • Olympic Palladium
 • Olympic Palladium
 • Olympic Palladium
 • Olympic Palladium
 • Olympic Palladium
Het Olympic Palladium is een goede accommodatie in het prachtige Rethymnon. Het strand, het historische centrum, de Fortezza en de gezellige Venetiaanse haven liggen allemaal op loopafstand. In het centrum zijn talloze gezellige eetgelegenheden te vinden, gezellige terrasjes en winkeltjes. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airco, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, gratis WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een klein zwembad, een buffetrestaurant en een lobbybar. Parkeren is mogelijk op het privéterrein van het hotel.
Meer info >
Rethymnon
12
Theartemis Palace Hotel
Viersterren
Theartemis Palace ligt dicht bij het lange zandstrand en op slechts enkele minuten wandelen van de binnenstad van Rethymnon. Het hotel bestaat uit 2 gebouwen met twee zwembaden met kinderbad. Het restaurant biedt een verscheidenheid aan Griekse en internationale gerechten door middel van een buffet en showcooking. Verder is er een bar, 24-uurs receptie, lift, lobby, lounge met terras, tv-kamer, souvenirwinkel, internethoek en een fitnessruimte, Er is gratis WiFi in de openbare ruimtes, Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie (gratis parkeren). De comfortabele kamers beschikken over airco, TV, koelkastje, telefoon, en kluisje (tegen betaling). De badkamer heeft een bad en /of douche en föhn.

Meer info >
Minos Hotel
Viersterren
 • Minos Hotel, zwembad
 • Minos Hotel, kamer
 • Minos Hotel, restaurant
 • Minos Hotel, restaurant
 • Minos Hotel, zwembad
Minos Hotel is erg fijn gelegen op een steenworp afstand van het strand van Rethymnon. Langs het strand zijn vele restaurants en bars gevestigd. Het historische stadscentrum van Rethymnon is te bereiken met een wandeling van ongeveer 2 kilometer. Het hotel beschikt over een restaurant binnen, een restaurant buiten bij het zwembad, een lobby bar en een café bij het zwembad. Genoeg mogelijkheden om een verfrissend drankje of een lekkere koffie te drinken. Daarnaast zijn er twee zwembaden met ligbedden en parasols, kunt u mee doen met watergymnastiek of kunt u tafeltennis spelen of darten. Om even helemaal te kunnen ontspannen kunt u (tegen betaling) een massage boeken. De kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje (tegen betaling), koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, een badkamer met bad en/of douche en föhn en een balkon of terras met zitje. Verder is er gratis WiFi in het gehele hotel beschikbaar en kunt u de huurauto gratis bij het hotel parkeren.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
8 dagen Kleurrijk Kreta: altijd de beste prijs
Het is momenteel nog niet mogelijk om extra’s bij te boeken.
8 dagen Kleurrijk Kreta: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Bagage en stoelen reserveren bij Transavia

Op de vluchten van Transavia mag u kosteloos 1 stuk handbagage (kleine rugtas of handtas max. 40 x 30 x 20 cm) meenemen. Deze plaatst u onder de stoel voor u. Cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en/of ruimbagage is niet bij de vluchten inbegrepen.* Na boeking ontvangt u van ons een e-mail met daarin de boekingscode waarmee u kunt inloggen op de website van Transavia. Hier kunt u zelf, indien gewenst, cabinebagage of ruimbagage boeken en eventueel een stoel reserveren. Ook is het hier mogelijk om een stoel met extra beenruimte te reserveren. Het boeken van cabinebagage, ruimbagage en het reserveren van een stoel is tegen betaling. Wanneer u wacht tot het online inchecken (30 uur voor vertrek), kunt u kosteloos een standaard stoel reserveren.

*Heeft u geboekt voor 01/04/24? Dan is 1 stuk handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm) en 1 stuk cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) inbegrepen. Samen mag dit max. 10 kilo wegen.

Uitvoering rondreis

Deze rondreis wordt alleen uitgevoerd in de maanden maart t/m november.

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief Europese vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Griekenland boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Eten en drinken
Lunch : ca. € 15,00
Diner : ca. € 35,00
Flesje water : ca. € 1,00
Flesje fris : ca. € 2,00
Fles wijn : ca. € 4,00
Glas bier (lokaal) : ca. € 3,00

Fooien
Zie voor richtbedragen onder fooien.

Fooien

In Griekenland is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Indicatie fooien:
Chauffeur : € 2,00 per persoon per dag
Gids : € 2,00 per persoon per dag
Kamermeisje : € 1,00 per persoon per nacht
Kofferdrager : € 1,00 per persoon per koffer

Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kan de koers van de euro en de lokale valuta wijzigen waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

Wanneer u tevreden bent over de service, kunt u in restaurants een fooi geven van ongeveer 10%.

Toeristenbelasting

In Griekenland dienen alle toeristen vanaf 1 maart 2024 klimaatbelasting te betalen en vervangt de voorafgaande toeristenbelasting. U dient dit in iedere accommodatie te betalen tijdens het in- of uitchecken. De klimaatbelasting is dus niet inbegrepen in vooraf geboekte rondreizen of accommodaties en dient nog ter plaatse te worden voldaan.

De belasting is afhankelijk van de classificatie van het hotel en geldt per kamer per nacht.
2 sterren: €1,50
3 sterren: €3,00
4 sterren: €7,00
5 steren: €10,00

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die al in uw reisprogramma zijn opgenomen, kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan optionele excursies. Deze excursies kunt u ter plaatse via uw reisleiding bijboeken en betalen. Dit kan in Euro’s.

Kinderkorting

De kinderkorting is, indien van toepassing, reeds in de prijs verwerkt.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Griekenland. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Griekenland
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privérondreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis. Na het invoeren van uw reisgezelschap, wordt een eventuele kinderkorting in de prijstabel bij de desbetreffende reis verwerkt.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze privéreizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Verlengen/vervangen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien. Heeft u andere verlengingswensen? Kijk dan bij ons Zelf Samenstellen aanbod voor heel veel andere mogelijkheden. Hierbij kunt u zelf de reisduur van uw reis aangeven en is verlenging aldus altijd mogelijk.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Hoe kan ik een privéreis voor een alleenreizende boeken?

Wilt u als alleenreizende een privéreis bij NRV boeken dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen op +31 (0)70 3076700. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor u. De prijzen op onze website zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf met twee personen per kamer.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

8 dagen Kleurrijk Kreta: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Aankomst Heraklion

02Knossos

03Agios Nikolaos

04Ierapetra

05Agia Galini

06Spili & Preveli

07Rethymnon

08Vertrek uit Heraklion

Bewaar reis Boek nu