Athene
Athene
Delphi
Delphi
Kalamata
Kalamata
Mystras
Mystras
Tolo
Tolo

Klassiek Griekenland

Privéreis | 8 dagen v.a.
600i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
12-03-2025
Reisduur
8dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Prachtige route door Centraal-Griekenland en de Peloponnesos
Verken de bruisende metropool Athene
Ontdek het eeuwenoude Griekenland in historisch Olympia en Delphi
Afsluiten in de charmante kustplaats Tolo
Inclusief huurauto met all-risk verzekering (geen eigen risico!)

In de voetsporen van de Oude Grieken

Ontdek het veelzijdige Griekse vasteland tijdens deze afwisselende route door Centraal-Griekenland en de Peloponnesos! Uw reis start in de eeuwenoude metropool Athene, ook wel de bakermat van de hedendaagse westerse beschaving. Met uw eigen huurauto (zonder eigen risico!) rijdt u vervolgens langs archeologische hoogtepunten als orakelstad Delphi en de geboorteplaats van de Olympische Spelen, Olympia. Via de groene natuur van de Peloponnesos eindigt uw reis in de charmante kustplaats Tolo, waar u wordt getrakteerd op de ultieme Griekse gastvrijheid in de vele gezellige taverna’s en cafés. Dit is Griekenland op haar best!

"Een prachtige reis gehad van 8 dagen die wel 14 dagen voelde. En dat bedoel ik positief. Zoveel meegemaakt in een korte week. Ook door NRV heel goed geholpen met vragen die opkwamen. Ook de hotels waren erg fijn. We gingen voor het oude Griekenland en hebben dit ook volop beleefd."

van Wijk - van Mil

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Athene

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Athene
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Athene

Vandaag is het zover, uw rondreis door het Griekse Peloponnesos begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan boord van uw vlucht naar Athene. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende week gaat zien.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Athene. De internationale luchthaven ligt op ongeveer 35 kilometer rijden van uw hotel in downtown Athene. Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in de Griekse hoofdstad.

DAG
02

Athene

Athene
Vrije dag in Athene
Ontdek de Akropolis en andere eeuwenoude bezienswaardigheden
Wandel door de historische wijk Pláka
Laatste overnachting in Athene

Uw reis start vandaag in de boeiende stad Athene. Ooit het centrum van democratie, kunst, filosofie en wetenschap, was de stad de bakermat van de hedendaagse westerse beschaving. Tegenwoordig is Athene een waar openluchtmuseum, waar u er op veel plekken aan herinnerd wordt dat de stad al in de 3e eeuw voor Christus bewoond werd.
Het fijne van de Griekse hoofdstad is dat alle bezienswaardigheden op relatief korte afstand van elkaar liggen en u de stad dus ideaal te voet kunt ontdekken. Eén van de bekendste trekpleisters is het imposante Akropolis, dat op de heuvel hoog boven de stad uit torent. Op deze ‘heilige rots’ vindt u diverse indrukwekkende tempels, waarvan het enorme Parthenon veruit het bekendste is.
Andere mooie bezienswaardigheden zijn het Parlementsgebouw aan het mondaine Syntagmaplein (ooit het Koninklijk Paleis), de Tempel van Zeus, de universiteitsgebouwen en het schitterende oude Olympisch Stadion.
Struin tegen het vallen van de avond door de knusse straatjes van de historische wijk Pláka en schuif aan bij één van de gezellige taverna’s om te proosten op een geslaagde eerste dag. Yamas!

DAG
03

Athene - Galaxidi - Delphi (ca. 263 km)

Galaxidi
Vertrek uit Athene
Benen strekken in bergdorp Arachova
Lunchen in het pittoreske havenstadje Galaxidi
Overnachting in Delphi of omgeving

Na een geslaagde dag in Athene pakt u vandaag de koffers – het begin van uw fly & drive! Eindpunt van vandaag is de beroemde stad Delphi, ooit het grootste religieuze centrum van het oude Griekenland. Morgen heeft u alle tijd dit archeologische hoogtepunt te ontdekken.
De route voert u vandaag door Centraal-Griekenland, een prachtig stukje Grieks vasteland. Delphi ligt aan de voet van de Parnassus, een schitterend gebergte dat in de winter hét skigebied voor de Atheners is. Het bergdorpje Arachova is in de wintermaanden de ‘place to be’ voor wintersporters, maar ook in de zomermaanden is het er gezellig druk. Tijdens een korte stop wandelt u door de geplaveide straatjes en bewondert u het uitzicht op de groene hellingen van de Parnassus vanaf de klokkentoren op het centrale plein.
Een leuke plek om te lunchen is het fraaie havenplaatsje Galaxidi, op zo’n half uur rijden van Delphi. Gelegen aan de Golf van Korinthe is dit volgens velen het meest pittoreske kustplaatsje van het Griekse vasteland. Bijna alle straatjes in het dorp worden gesierd door prachtige, neoklassieke herenhuizen en op het centrale dorpsplein piekt de spitse kerktoren trots boven de daken uit – dit is Griekenland op haar best. Neem plaats bij één van de vele taverna’s langs de boulevard terwijl u geniet van het uitzicht op de dobberende bootjes in de haven.

DAG
04

Delphi - Olympia (ca. 250 km)

Delphi
Vertrek uit Delphi
Bezoek aan het wereldberoemde ‘Orakel van Delphi’
Overnachting in Olympia

Vandaag staat in het teken van één van Griekenlands bekendste archeologische hoogtepunten: Delphi. Wandel rond langs de vele archeologische overblijfselen van deze bijzondere plek en bedenk hoe mensen van over de hele wereld hier ooit kwamen om advies te vragen aan priesteres Pythia. Zij zou over voorspellende gaven beschikken en in de Tempel, gewijd aan de God Apollo raad geven aan iedereen die hier behoefte aan had. Zo stond de plek ook wel bekend als het ‘Orakel van Delphi’, een naam die de plek vandaag de dag nog met trots draagt. Als u wilt, bezoekt u ook het museum van Delphi om nog meer te weten te komen over deze bijzondere tijd.
Na uw bezoek aan Delphi stapt u weer in de auto – op naar het volgende hoogtepunt van uw reis! De mooie route voert u langs de kust, waarbij u fraaie stadjes als Nafpaktos passeert en de Golf van Korinthe oversteekt naar de Peloponnesos over de moderne Rio-Antirrio brug. Kosten noch moeite werden gespaard om deze brug aan te leggen voor de Olympische Spelen, die in 2004 in Athene plaatsvonden. Tegenwoordig is het één van de belangrijkste schakels in het Griekse wegennet, een bijzonder stukje snelweg.
Na ongeveer 1,5 uur rijden komt u aan in de oude stad Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Morgen heeft u alle tijd deze bijzondere stad te verkennen.

DAG
05

Olympia - Kalamata (ca. 140 km)

Olympia
Vertrek uit Olympia
Bezoek aan de geboorteplaats van de Olympische Spelen; Olympia
Overnachting in Kalamata

Uw eerste dag op de Peloponnesos start direct goed – vandaag heeft u alle tijd om de archeologische vindplaats Olympia te ontdekken, misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van heel Griekenland. Al ver voor onze jaartelling, rond 770 voor Christus, vonden hier de eerste Olympische Spelen plaats. Destijds duurde het evenement maar één dag en bestond het uit één onderdeel: de stadionloop. In de loop der eeuwen kwamen daar steeds meer sporten bij en vormde zich de Spelen zoals wij die vandaag de dag kennen. Wandel rond langs de vele opgravingen en stelt u zich eens voor hoe men in het oude stadion bijeen kwam om de lopers van de stadionloop aan te moedigen. Indrukwekkend! Breng ook zeker een bezoek aan de zuilen van de Hera-tempel. U herkent het vast, hier wordt nog steeds iedere vier jaar de Olympische Vlam ontstoken.
Na uw bezoek aan Olympia stapt u weer in de auto en rijdt verder zuidwaarts over de Peloponnesos. Eindpunt van vandaag is de stad Kalamata, de tweede stad op het schiereiland. Wandel hier door de winkelstraten of zoek een leuke taverna uit aan de boulevard langs de haven. Wilt u de stad nog verder ontdekken vandaag? Maak dan een leuke fietstocht langs alle bezienswaardigheden, een ideale manier om de stad te verkennen!

DAG
06

Kalamata - Mystras - Tolo (ca. 243 km)

De oude stad Mystras
Vertrek uit Kalamata
Bezoek aan de oude ‘spookstad’ Mystras
Overnachting in Tolo

Wanneer u na het ontbijt de koffers weer in de auto heeft geladen, gaat u op pad. Einddoel van vandaag is de leuke kustplaats Tolo, waar u uw prachtige reis door Klassiek Griekenland afsluit. Maar voor het zover is, komt u op de route van vandaag nog een fraaie bezienswaardigheid tegen. Een aanrader om te bezoeken op de weg naar Tolo is de oude stad Mystras. Dit ligt niet op de snelste route naar Tolo, maar de kleine omweg is het meer dan waard!
Op ongeveer een uur rijden van Kalamata ligt de oude stad Mystras. Het indrukwekkende oude deel van de stad brengt u in gedachten terug naar het Byzantijnse tijdperk. Deze ruïnestad is gebouwd op een heuvel en wordt vandaag de dag nog bewoond door enkele nonnen. Veel kloosters en Byzantijnse kerken verkeren nog in opmerkelijk goede staat, bijzonder om hier doorheen te wandelen. Vergeet vooral ook niet te genieten van het verbluffende uitzicht om u heen!
Na een kleine twee uur rijden vanaf Mystras rijdt u de charmante stad Tolo binnen, uw thuis voor de komende twee nachten. Morgen ontdekt u op uw gemak waarom de stad zo’n geliefde vakantiebestemming voor de Grieken is.

DAG
07

Tolo

Het oude theater van Epidavros
Vrije dag in Tolo
Bezoek aan het openluchttheater van Epidavros
Stop bij de eeuwenoude Leeuwenpoort van Mycene
Wandeling door de mondaine stad Nafplion
Laatste overnachting in Tolo

Uw laatste volle dag in Griekenland is aangebroken. Wat heeft u veel gezien de afgelopen dagen en wat is het Grieks vasteland toch prachtig! Vandaag heeft u een volle vrije dag in (de omgeving van) het charmante Tolo. Het is een ideale uitvalsbasis om het oostelijk deel van de Peloponnesos verder te verkennen. Zo rijdt u bijvoorbeeld in een half uurtje naar Epidavros, een verzamelnaam van een aantal pittoreske dorpjes in de omgeving. Tientallen sinaasappel- en olijfbomen kleuren het landschap, tot u bij één van Griekenlands mooiste archeologische vondsten aankomt. Het openluchttheater van Epidavros, is met haar 14.000 zitplaatsen het grootste en best bewaarde theater van heel Griekenland. Vandaag de dag worden hier met regelmaat openluchtconcerten gegeven, vanwege de uitmuntende akoestiek in het theater. Zelfs op de achterste rij kunt u meegenieten van het kleinste geluid, probeert u het maar eens!
Ook Mycene, dat in de 13e eeuw voor Christus het belangrijkste politieke en culturele centrum van het Myceense Rijk was, is op korte afstand aan te rijden. De indrukwekkende Leeuwenpoort die geheel bewaard is gebleven gaf ooit toegang tot een spectaculaire koningsburcht. Kunt u zich voorstellen hoe men hier ruim 3000 jaar geleden leefde?
Tot slot is het aan te raden een bezoekje te brengen aan de stad Nafplion, op ongeveer 15 kilometer van Tolo. Struin op uw gemak door de leuke straatjes in het oude centrum. De met marmer geplaveide straten en chique boetieks maken Nafplion een mondaine stad, die op sommige plekken haast Venetiaans aan doet. Voor een mooi uitzicht op de stad bezoekt u de oude vesting Palamidi, die trots boven de stad uit pronkt. Kortom: een heerlijke laatste dag in Tolo (en omgeving)!

DAG
08

Tolo - Athene - Amsterdam (ca. 174 km)

Aankomst luchthaven
Vertrek uit Tolo
Huurauto inleveren op de luchthaven van Athene
Terugvlucht Athene – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Na een laatste ontbijt in Tolo is het zover – u vliegt terug naar Amsterdam. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de luchthaven van Athene en levert uw huurauto in. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Griekenland – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastisch land!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
8 dagen Klassiek Griekenland: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Handbagage (zie Praktische informatie)
8 dagen autohuur inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt

Exclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Klimaatbelasting. Bij het in- of uitchecken dient u een bedrag van € 1,50 - € 10,00 (afhankelijk van aantal sterren van het hotel) per kamer per nacht te betalen.
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
8 dagen Klassiek Griekenland: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Athene

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Athene
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Athene

Vandaag is het zover, uw rondreis door het Griekse Peloponnesos begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan boord van uw vlucht naar Athene. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende week gaat zien.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Athene. De internationale luchthaven ligt op ongeveer 35 kilometer rijden van uw hotel in downtown Athene. Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in de Griekse hoofdstad.

Goed om te weten

Voor deze reis kunt u kiezen uit retourvluchten van Transavia naar Athene of Kalamata. Kijk bij praktische info voor de dag tot dag beschrijving vanaf Kalamata.

DAG
02

Athene

Athene
Vrije dag in Athene
Ontdek de Akropolis en andere eeuwenoude bezienswaardigheden
Wandel door de historische wijk Pláka
Laatste overnachting in Athene

Uw reis start vandaag in de boeiende stad Athene. Ooit het centrum van democratie, kunst, filosofie en wetenschap, was de stad de bakermat van de hedendaagse westerse beschaving. Tegenwoordig is Athene een waar openluchtmuseum, waar u er op veel plekken aan herinnerd wordt dat de stad al in de 3e eeuw voor Christus bewoond werd.
Het fijne van de Griekse hoofdstad is dat alle bezienswaardigheden op relatief korte afstand van elkaar liggen en u de stad dus ideaal te voet kunt ontdekken. Eén van de bekendste trekpleisters is het imposante Akropolis, dat op de heuvel hoog boven de stad uit torent. Op deze ‘heilige rots’ vindt u diverse indrukwekkende tempels, waarvan het enorme Parthenon veruit het bekendste is.
Andere mooie bezienswaardigheden zijn het Parlementsgebouw aan het mondaine Syntagmaplein (ooit het Koninklijk Paleis), de Tempel van Zeus, de universiteitsgebouwen en het schitterende oude Olympisch Stadion.
Struin tegen het vallen van de avond door de knusse straatjes van de historische wijk Pláka en schuif aan bij één van de gezellige taverna’s om te proosten op een geslaagde eerste dag. Yamas!

Weetje

Naast te voet, is Athene ook goed te bereizen per metro. Tijdens de aanleg hiervan in 1992 werden meer dan 50.000 antieke schatten opgegraven. Een deel van deze opgravingen is tentoongesteld bij verschillende metrostations, waardoor een ritje met de metro haast aanvoelt als een museumbezoek!

DAG
03

Athene - Galaxidi - Delphi (ca. 263 km)

Galaxidi
Vertrek uit Athene
Benen strekken in bergdorp Arachova
Lunchen in het pittoreske havenstadje Galaxidi
Overnachting in Delphi of omgeving

Na een geslaagde dag in Athene pakt u vandaag de koffers – het begin van uw fly & drive! Eindpunt van vandaag is de beroemde stad Delphi, ooit het grootste religieuze centrum van het oude Griekenland. Morgen heeft u alle tijd dit archeologische hoogtepunt te ontdekken.
De route voert u vandaag door Centraal-Griekenland, een prachtig stukje Grieks vasteland. Delphi ligt aan de voet van de Parnassus, een schitterend gebergte dat in de winter hét skigebied voor de Atheners is. Het bergdorpje Arachova is in de wintermaanden de ‘place to be’ voor wintersporters, maar ook in de zomermaanden is het er gezellig druk. Tijdens een korte stop wandelt u door de geplaveide straatjes en bewondert u het uitzicht op de groene hellingen van de Parnassus vanaf de klokkentoren op het centrale plein.
Een leuke plek om te lunchen is het fraaie havenplaatsje Galaxidi, op zo’n half uur rijden van Delphi. Gelegen aan de Golf van Korinthe is dit volgens velen het meest pittoreske kustplaatsje van het Griekse vasteland. Bijna alle straatjes in het dorp worden gesierd door prachtige, neoklassieke herenhuizen en op het centrale dorpsplein piekt de spitse kerktoren trots boven de daken uit – dit is Griekenland op haar best. Neem plaats bij één van de vele taverna’s langs de boulevard terwijl u geniet van het uitzicht op de dobberende bootjes in de haven.

Goed om te weten

De komende nacht overnacht u in Delphi. Omdat de hotels hier kleinschalig zijn, kan het zijn dat we in drukke periodes een ander hotel in de omgeving voor u boeken.

Weetje

Probeer tijdens uw vakantie vooral eens de lokale Formaela kaas. Deze lekkernij is overal in Arachova verkrijgbaar en is het lekkerst met een glaasje ‘zwarte’ Arachova wijn. De kleur van de wijn is in werkelijkheid niet zwart, maar donkerrood en heeft een hoog alcoholpercentage.

DAG
04

Delphi - Olympia (ca. 250 km)

Delphi
Vertrek uit Delphi
Bezoek aan het wereldberoemde ‘Orakel van Delphi’
Overnachting in Olympia

Vandaag staat in het teken van één van Griekenlands bekendste archeologische hoogtepunten: Delphi. Wandel rond langs de vele archeologische overblijfselen van deze bijzondere plek en bedenk hoe mensen van over de hele wereld hier ooit kwamen om advies te vragen aan priesteres Pythia. Zij zou over voorspellende gaven beschikken en in de Tempel, gewijd aan de God Apollo raad geven aan iedereen die hier behoefte aan had. Zo stond de plek ook wel bekend als het ‘Orakel van Delphi’, een naam die de plek vandaag de dag nog met trots draagt. Als u wilt, bezoekt u ook het museum van Delphi om nog meer te weten te komen over deze bijzondere tijd.
Na uw bezoek aan Delphi stapt u weer in de auto – op naar het volgende hoogtepunt van uw reis! De mooie route voert u langs de kust, waarbij u fraaie stadjes als Nafpaktos passeert en de Golf van Korinthe oversteekt naar de Peloponnesos over de moderne Rio-Antirrio brug. Kosten noch moeite werden gespaard om deze brug aan te leggen voor de Olympische Spelen, die in 2004 in Athene plaatsvonden. Tegenwoordig is het één van de belangrijkste schakels in het Griekse wegennet, een bijzonder stukje snelweg.
Na ongeveer 1,5 uur rijden komt u aan in de oude stad Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Morgen heeft u alle tijd deze bijzondere stad te verkennen.

Goed om te weten

Om de Rio-Antirrio brug over te steken dient u tol te betalen (ca. €13). Wilt u de brug vermijden, pak dan één van de veerboten die nagenoeg langs de brug naar de overkant van de Golf van Korinthe varen.

Weetje

De Golf van Korinthe wordt ieder jaar zo’n 3 centimeter breder, een bijzonder fenomeen. Nog opmerkelijker is dat de Rio-Antirrio brug, die Centraal-Griekenland en de Peloponnesos met elkaar verbindt, zo werd gebouwd dat de brug tegen deze groei bestand is!

DAG
05

Olympia - Kalamata (ca. 140 km)

Olympia
Vertrek uit Olympia
Bezoek aan de geboorteplaats van de Olympische Spelen; Olympia
Overnachting in Kalamata

Uw eerste dag op de Peloponnesos start direct goed – vandaag heeft u alle tijd om de archeologische vindplaats Olympia te ontdekken, misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van heel Griekenland. Al ver voor onze jaartelling, rond 770 voor Christus, vonden hier de eerste Olympische Spelen plaats. Destijds duurde het evenement maar één dag en bestond het uit één onderdeel: de stadionloop. In de loop der eeuwen kwamen daar steeds meer sporten bij en vormde zich de Spelen zoals wij die vandaag de dag kennen. Wandel rond langs de vele opgravingen en stelt u zich eens voor hoe men in het oude stadion bijeen kwam om de lopers van de stadionloop aan te moedigen. Indrukwekkend! Breng ook zeker een bezoek aan de zuilen van de Hera-tempel. U herkent het vast, hier wordt nog steeds iedere vier jaar de Olympische Vlam ontstoken.
Na uw bezoek aan Olympia stapt u weer in de auto en rijdt verder zuidwaarts over de Peloponnesos. Eindpunt van vandaag is de stad Kalamata, de tweede stad op het schiereiland. Wandel hier door de winkelstraten of zoek een leuke taverna uit aan de boulevard langs de haven. Wilt u de stad nog verder ontdekken vandaag? Maak dan een leuke fietstocht langs alle bezienswaardigheden, een ideale manier om de stad te verkennen!

Weetje

Voor de mooiste zonsondergang rijdt u naar het dorpje Verga, op zo’n 20 minuten rijden van Kalamata. Bij de vele gezellige beachbars heeft u een waanzinnig uitzicht op de skyline van Kalamata en de prachtige kust.

DAG
06

Kalamata - Mystras - Tolo (ca. 243 km)

De oude stad Mystras
Vertrek uit Kalamata
Bezoek aan de oude ‘spookstad’ Mystras
Overnachting in Tolo

Wanneer u na het ontbijt de koffers weer in de auto heeft geladen, gaat u op pad. Einddoel van vandaag is de leuke kustplaats Tolo, waar u uw prachtige reis door Klassiek Griekenland afsluit. Maar voor het zover is, komt u op de route van vandaag nog een fraaie bezienswaardigheid tegen. Een aanrader om te bezoeken op de weg naar Tolo is de oude stad Mystras. Dit ligt niet op de snelste route naar Tolo, maar de kleine omweg is het meer dan waard!
Op ongeveer een uur rijden van Kalamata ligt de oude stad Mystras. Het indrukwekkende oude deel van de stad brengt u in gedachten terug naar het Byzantijnse tijdperk. Deze ruïnestad is gebouwd op een heuvel en wordt vandaag de dag nog bewoond door enkele nonnen. Veel kloosters en Byzantijnse kerken verkeren nog in opmerkelijk goede staat, bijzonder om hier doorheen te wandelen. Vergeet vooral ook niet te genieten van het verbluffende uitzicht om u heen!
Na een kleine twee uur rijden vanaf Mystras rijdt u de charmante stad Tolo binnen, uw thuis voor de komende twee nachten. Morgen ontdekt u op uw gemak waarom de stad zo’n geliefde vakantiebestemming voor de Grieken is.

DAG
07

Tolo

Het oude theater van Epidavros
Vrije dag in Tolo
Bezoek aan het openluchttheater van Epidavros
Stop bij de eeuwenoude Leeuwenpoort van Mycene
Wandeling door de mondaine stad Nafplion
Laatste overnachting in Tolo

Uw laatste volle dag in Griekenland is aangebroken. Wat heeft u veel gezien de afgelopen dagen en wat is het Grieks vasteland toch prachtig! Vandaag heeft u een volle vrije dag in (de omgeving van) het charmante Tolo. Het is een ideale uitvalsbasis om het oostelijk deel van de Peloponnesos verder te verkennen. Zo rijdt u bijvoorbeeld in een half uurtje naar Epidavros, een verzamelnaam van een aantal pittoreske dorpjes in de omgeving. Tientallen sinaasappel- en olijfbomen kleuren het landschap, tot u bij één van Griekenlands mooiste archeologische vondsten aankomt. Het openluchttheater van Epidavros, is met haar 14.000 zitplaatsen het grootste en best bewaarde theater van heel Griekenland. Vandaag de dag worden hier met regelmaat openluchtconcerten gegeven, vanwege de uitmuntende akoestiek in het theater. Zelfs op de achterste rij kunt u meegenieten van het kleinste geluid, probeert u het maar eens!
Ook Mycene, dat in de 13e eeuw voor Christus het belangrijkste politieke en culturele centrum van het Myceense Rijk was, is op korte afstand aan te rijden. De indrukwekkende Leeuwenpoort die geheel bewaard is gebleven gaf ooit toegang tot een spectaculaire koningsburcht. Kunt u zich voorstellen hoe men hier ruim 3000 jaar geleden leefde?
Tot slot is het aan te raden een bezoekje te brengen aan de stad Nafplion, op ongeveer 15 kilometer van Tolo. Struin op uw gemak door de leuke straatjes in het oude centrum. De met marmer geplaveide straten en chique boetieks maken Nafplion een mondaine stad, die op sommige plekken haast Venetiaans aan doet. Voor een mooi uitzicht op de stad bezoekt u de oude vesting Palamidi, die trots boven de stad uit pronkt. Kortom: een heerlijke laatste dag in Tolo (en omgeving)!

DAG
08

Tolo - Athene - Amsterdam (ca. 174 km)

Aankomst luchthaven
Vertrek uit Tolo
Huurauto inleveren op de luchthaven van Athene
Terugvlucht Athene – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Na een laatste ontbijt in Tolo is het zover – u vliegt terug naar Amsterdam. Afhankelijk van uw vertrektijd, rijdt u terug naar de luchthaven van Athene en levert uw huurauto in. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Griekenland – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastisch land!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
0 optie
Open+
8 dagen Klassiek Griekenland: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Superiorklasse hotels
Athene
123
Delphi Art Hotel
Driesterren
 • Delphi Art Hotel, restaurant
 • Delphi Art Hotel, kamer
 • Delphi Art Hotel, lobby
 • Delphi Art Hotel, bar
 • Delphi Art Hotel, ontbijt buffet
 • Delphi Art Hotel, terras
Delphi Art Hotel is gunstig gelegen aan de rand van het centrum van Athene, tegenover het Nationale theater. Belangrijke bezienswaardigheden zijn gemakkelijk vanaf het hotel te bereiken. Het hotel heeft een 24-uursreceptie, bar, restaurant en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een parketvloer, tv, telefoon, minibar, kluisje, en badkamer met wc, bad en/of douche en föhn. Alle kamers beschikken over een balkon.
Meer info >
Golden City Hotel
Driesterren
 • Golden City Hotel, kamer
 • Golden City Hotel, restaurant
 • Golden City Hotel, terras
 • Golden City Hotel, receptie
 • Golden City Hotel, lounge
Het Golden City Hotel ligt net buiten het centrum van Athene, maar te voet of met het openbaar vervoer zijn de belangrijkste bezienswaardigheden alsnog makkelijk te bereiken. Een metrostation ligt op slechts 400 meter van het hotel. Ook diverse cafés, bars en restaurants zijn op loopafstand van het hotel. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, bar en gratis WiFi in de gehele accommodatie. U kunt ook van uw Griekse ontbijt of diner genieten in het restaurant op het dak met uitzicht over de stad Athene. Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van balkon, tv, kluisje, telefoon, minibar, en badkamer met wc, bad of douche, föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Evita Asty
Driesterren
 • Evita Asty, kamer
 • Evita Asty, lobby
 • Evita Asty, receptie
 • Evita Asty, omgeving
Evita Asty ligt op een zeer centrale locatie en is daardoor de perfecte uitvalbasis om Athene te ontdekken. Enkele bekende bezienswaardigheden in de buurt van het hotel zijn het Nationaal Archeologisch Museum en het Nationaal Theater. Op loopafstand vindt u het metrostation Omonia. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van airco, TV en een badkamer met bad en of douche.
Meer info >
Athene
123
Ilissos Hotel
Viersterren
 • Ilissos Hotel, restaurant
 • Ilissos Hotel, uitzicht
 • Ilissos Hotel, kamer
 • Ilissos Hotel, lounge
 • Ilissos Hotel, dakterras
 • Ilissos Hotel, bar
 • Ilissos Hotel, exterieur
Ilissos Hotel ligt op zo'n 1,5 à 2 kilometer van het Akropolis en van de bruisende wijk Plaka. Echter, ook in de directe omgeving van het hotel zijn vele restaurants en cafés gevestigd. Vanuit het hotel kunt u eenvoudig de tram, metro of bus pakken om richting een ander deel van de stad te reizen. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een restaurant en gratis WiFi door het gehele gebouw. Vanaf de rooftop bar heeft u een indrukwekkend uitzicht op de Akropolis en Filopappou Hill. De verzorgde kamers beschikken over een airco, telefoon, TV, minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en een badkamer met bad en/of douche, föhn en gratis toiletartikelen op olijfoliebasis.
Meer info >
Hotel Candia
Viersterren
 • Hotel Candia, zwembad
 • Hotel Candia, uitzicht
 • Hotel Candia, kamer
 • Hotel Candia, restaurant
 • Hotel Candia, bar
 • Hotel Candia, lounge
Het prachtige Candia Hotel is ideaal gelegen in het hart van de Griekse hoofdstad en het beroemde historische centrum van Athene. Vanuit het hotel bent u op steenworp afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Geniet tijdens uw verblijf van een goed ontbijt. ’s Avonds kunt u genieten van een breed scala aan gerechten en populaire smaken uit de Griekse keuken in het restaurant van het hotel. Voor de kinderen zijn er kindvriendelijke maaltijden. Verder biedt het hotel een bar met heerlijke koffie en kunt u bij de excursiebalie om advies vragen over de bezienswaardigheden in de buurt. Op het dak van het hotel vindt u een zwembad met bar met een mooi uitzicht op de Acropolis. Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van airco, kluisje, TV, een bureau, een zithoek, verwarming, een minibar en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is uitgerust met een bad en/of douche en een föhn.
Meer info >
Breeze Boutique Hotel
Viersterren
 • Breeze Boutique Hotel, entree
 • Breeze Boutique Hotel, kamer
 • Breeze Boutique Hotel, ontbijtzaal
Breeze Boutique Hotel is een fantastische keuze wanneer u Athene wilt ontdekken. Het hotel bevindt zich in de stad waardoor meerdere bezienswaardigheden zich op loopafstand van het hotel bevinden. Zo bereikt u Omonoia-plein binnen 6 minuten, het Nationaal Archeologische Museum van Athene binnen 10 minuten, de Vlooienmarkt van Monastiraki binnen 19 minuten en de Acropolis binnen 34 minuten. Het hotel is voorzien van een ontbijtzaal en bar waar u de gehele dag terecht kunt voor drankjes, koffie en snacks. Verder beschikt het hotel over gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Delphi
12
Fedriades Hotel
Driesterren
 • Fedriades Hotel, uitzicht
 • Fedriades Hotel, balkon
 • Fedriades Hotel, kamer
 • Fedriades Hotel, kamer
 • Fedriades Hotel, lounge & bar
Op slechts 10 minuten lopen van het beroemde Archeologisch Museum vindt u Fedriades Delphi Hotel. Het hotel is centraal gelegen en kijkt uit over de Golf van Korinthe en de vallei van Pleistou, u geniet van een ongelooflijk mooi uitzicht. Het hotel beschikt over een bar en restaurant waar Griekse ontbijtjes en mediterrane gerechten worden geserveerd. Verder beschikt het hotel over een gezellig terras, gratis WiFi, 24-uursreceptie en een excursiebalie. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk in de omgeving. Hiken in Griekenland biedt een onvergetelijke ervaring, maak een heerlijke fietstocht of trek een skipak aan en leef u helemaal uit bij het Parnassos Ski Centre. De kamers van het hotel hebben een sfeervolle uitstraling en zijn voorzien van een kluisje, tv, telefoon, eigen badkamer met bad of douche, toilet, föhn en gratis toiletartikelen. De kamers zijn tevens voorzien van een balkon.
Meer info >
Parnassos Delphi Hotel
Driesterren
 • Parnassos Delphi Hotel, restaurant
 • Parnassos Delphi Hotel, kamer
 • Parnassos Delphi Hotel, exterieur
 • Parnassos Delphi Hotel, uitzicht
 • Parnassos Delphi Hotel, bar
Het Parnassos Delphi Hotel ligt in het hart van Delphi op slechts 300 meter van het museum van Delphi en de archeologische ruïnes. Het hotel beschikt over een bar en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Het restaurant van het hotel staat bekend om haar uitstekende Griekse en Mediterrane gerechten. De kamers van het Parnassos Delphi Hotel zijn voorzien van airco, minibar, TV, kluisje en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Delphi
12
Amalia Hotel Delphi
Viersterren
 • Amalia Hotel Delphi, uitzicht
 • Amalia Hotel Delphi, zwembad
 • Amalia Hotel Delphi, overview
 • Amalia Hotel Delphi, kamer
 • Amalia Hotel Delphi, kamer
 • Amalia Hotel Delphi, restaurant
 • Amalia Hotel Delphi, lounge
 • Amalia Hotel Delphi, bar
Het moderne Amalia Hotel Delphi is gelegen op een helling van de berg Parnassus, aan de rand van de stad Delphi en biedt een adembenemend uitzicht over de vallei tot aan de zee en het mooie dorp Galaxidi. Vanuit de accommodatie kunt u verschillende activiteiten ondernemen; de archeologische vindplaats van Delphi, het museum, de tempel van Apollo en de bron van Castalia liggen vlakbij het Amalia hotel. U kunt er zeker van zijn dat u hier een onvergetelijk verblijf zult hebben! ’s Morgens kunt u de dag goed beginnen met een uitgebreid Amerikaans ontbijtbuffet en ’s avonds kunt u genieten van de lokale gerechten in het restaurant van het hotel terwijl u uitkijkt over de vallei, het zwembad en de tuinen. Het hotel heeft tevens een lobbylounge met openhaard waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over het landschap van Delphi. Verder is er gratis Wifi in de gehele accommodatie. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn voorzien van airco, verwarming, kluisje, minibar, bureau en een TV en terras of balkon. De badkamer is uitgerust met een bad en/of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Kastalia Boutique Hotel
Viersterren
 • Kastalia Boutique Hotel, exterieur
 • Kastalia Boutique Hotel, kamer
 • Kastalia Boutique Hotel, terras
 • Kastalia Boutique Hotel, receptie
 • Kastalia Boutique Hotel, ontbijtbuffet
 • Kastalia Boutique Hotel, uitzicht
Kastalia Hotel ligt op slechts 1,5 kilometer van de archeologische vindplaats van Delphi en het museum. Het hotel is vernoemd naar de nabijgelegen Kastalia bron. Rondom het hotel zijn verschillende restaurants en cafés gevestigd. Gastvrijheid staat bij dit hotel buitengewoon hoog in het vaandel. Er is een restaurant waar 's ochtends het ontbijt wordt geserveerd en er is een bar waar u 's avonds kunt genieten van een heerlijke cocktail. Vanaf het terras heeft u uitzicht op de berg Parnassos. Daarnaast is er gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken over een balkon met uitzicht op de tuin. Daarnaast zijn ze voorzien van airco, TV, telefoon, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche, föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Olympia
12
Athina Olympia
Driesterren
 • Athina Olympia, exterieur
 • Athina Olympia, zwembad
 • Athina Olympia, kamer
 • Athina Olympia, receptie
 • Athina Olympia, bar
 • Athina Olympia, ontbijtzaal
Athina Hotel is ideaal gelegen voor excursies rond Olympia. Het hotel bevindt zich in een minder druk gebied waardoor je lekker kunt ontspannen. Deze 3-sterren accommodatie beschikt over een kleine bar, ontbijtzaal/restaurant zwembad, mooie tuin en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Hotel Neda
Driesterren
 • Hotel Neda, zwembad
 • Hotel Neda, kamer
 • Hotel Neda, zwembad
 • Hotel Neda, buitenbar
 • Hotel Neda, terras met uitzicht
 • Hotel Neda, restaurant
 • Hotel Neda, bar
In een rustige omgeving op ongeveer 300 meter van Neda Hotel vindt u de archeologische opgravingen in Olympia. Het hotel heeft een mooie tuin met zwembad waar u onder genot van een drankje wat tijd kunt doorbrengen. 's Avonds heeft u vanaf het terras een prachtig uitzicht op de door de maan verlichte stad. Het hotel beschikt verder over een restaurant, bar, verschillende sport- en recreatiemogelijkheden. en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airco, minibar, TV, koffie-/theefaciliteiten en badkamer met bad of douche. Ook beschikt de kamer over een balkon en geniet u van een fraai uitzicht op de stad Olympia of het bos.
Meer info >
Olympia
12
Hotel Europa Olympia
Viersterren
 • Hotel Europa Olympia, zwembad
 • Hotel Europa Olympia, uitzicht
 • Hotel Europa Olympia, kamer
 • Hotel Europa Olympia, buitenrestaurant
 • Hotel Europa Olympia, restaurant
 • Hotel Europa Olympia, lobby
Hotel Europa Olympia is een fantastische 4-sterren accommodatie in Olympia. Het hotel wordt omgeven door het betoverende landschap van Olympia en biedt uitzicht op de Arcadische Bergen en de Alfiosvallei. Het centrum en de nabijgelegen monumenten liggen op 1 km afstand, het strand van Kaiafas bereikt u binnen 25 minuten met de auto. Verschillende opgravingen waaronder het oude stadion van Olympia bereikt u binnen 5 minuten met de auto. Het hotel beschikt over een zwembad, Grieks restaurant, bar, taveerne bij het zwembad en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De tuin is een ideale plek om te ontspannen na een dagje sightseeing. De 80 kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, balkon en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Amalia Hotel Olympia
Viersterren
 • Amalia Hotel Olympia, zwembad
 • Amalia Hotel Olympia, kamer
 • Amalia Hotel Olympia, bar
 • Amalia Hotel Olympia, restaurant
 • Amalia Hotel Olympia, bar
 • Amalia Hotel Olympia, receptie
 • Amalia Hotel Olympia, souvenir winkeltje
Amalia Hotel is een 4-sterren accommodatie dat bij de ingang van het oude Olympia ligt. Het hotel bevindt zich op ca. 2,5 km van het stadscentrum, de archeologische vindplaats en het oude stadion. Het hotel wordt omgeven door mediterrane tuinen en beschikt over een zwembad, restaurant, bar, terras, ruime lounges en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Kalamata
12
Ostria Hotel
Driesterren
 • Ostria Hotel, uitzicht
 • Ostria Hotel, exterieur
 • Ostria Hotel, kamer
 • Ostria Hotel, terras
 • Ostria Hotel, lobby
 • Ostria Hotel, ontbijtzaal
 • Ostria Hotel, koffiebar
Hotel Ostria is een 3-sterren accommodatie die recht tegenover het zandstrand van Kalamata ligt. Het hotel beschikt niet over een zwembad, maar wel over een eigen stukje strand. Voor een hapje en drankje kunt u terecht in één van de omliggende restaurants, cafés of barretjes. Liever niet het hotel uit? Dat hoeft niet, het hotel beschikt zelf ook over een restaurant en bar. Gratis WiFi is beschikbaar in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, koffie/theefaciliteiten en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Kleopatra Inn Hotel
Driesterren
 • Kleopatra Inn Hotel, terras
 • Kleopatra Inn Hotel, kamer
 • Kleopatra Inn Hotel, exterieur
 • Kleopatra Inn Hotel, receptie
 • Kleopatra Inn Hotel, omgeving
Kleopatra Inn is gelegen in Messini en ligt op slechts enkele minuten van Kalamata. In de omgeving vindt u diverse bezienswaardigheden en stranden. Het hotel beschikt over een groene tuin waar u heerlijk kunt relaxen, een lobbybar en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, kluisje en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Kalamata
1234
Messinian Bay
Viersterren
 • Messinian Bay, zwembad
 • Messinian Bay, zwembad
 • Messinian Bay, terras
 • Messinian Bay, kamer
Hotel Messinian Bay ligt aan het strand in een populair deel van de Messinian Golf. Het hotel wordt omgeven door groen, en ligt te midden van een adembenemend mooi landschap van bergen en zee. Hierdoor biedt hotel Messinian Bay een unieke combinatie van harmonie en rust. Het hotel beschikt over een restaurant , bar en strandbar en een heerlijk zwembad met ligbedden en parasols. Wifi is in de gehele accommodatie beschikbaar. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, bureau en TV met satellietzenders. De badkamer is uitgerust met een bad en/of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Hotel Akti Taygetos
Viersterren
 • Hotel Akti Taygetos, zwembad
 • Hotel Akti Taygetos, terras
 • Hotel Akti Taygetos, kamer
 • Hotel Akti Taygetos, terras
 • Hotel Akti Taygetos, zwembad
 • Hotel Akti Taygetos, overview
 • Hotel Akti Taygetos, strand
 • Hotel Akti Taygetos, lounge
 • Hotel Akti Taygetos, bar
Het luxe Hotel Akti Taygetos is gelegen in de populaire en prachtige badplaats Kalamata aan de voet van de berg Taigetos. Op slechts een paar meter afstand van het hotel ligt het strand. Begin de dag goed met een uitgebreid ontbijtbuffet, waar u ook traditionele gerechten kunt proeven. ’s Avonds kunt u genieten van authentieke Griekse gerechten in het restaurant van het hotel. Bij de Costa-Costa bar op het strand kunt u terecht voor gekoelde drankjes, exotische cocktails en snacks, terwijl u een uniek uitzicht heeft kunt u rustig ontspannen met muziek op de achtergrond. Verder heeft het hotel een heerlijk zwembad met ligbedden en parasols. In het spacentrum van het hotel kunt u (tegen betaling) kiezen uit een meerdere therapeutische massages. Er is gratis WiFi in de gehele accommodatie. Tevens beschikt het hotel over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn voorzien van airco,, kluisje, verwarming, TV en balkon. De badkamer is uitgerust met een bad en/of douche en een föhn.
Meer info >
Elite City Resort
Viersterren
 • Elite City Resort, zwembad
 • Elite City Resort, zwembad
 • Elite City Resort, kamer
 • Elite City Resort, restaurant
 • Elite City Resort, terras
 • Elite City Resort, bar
 • Elite City Resort, overview
Elite City Resort is gelegen in de prachtige stad Kalamata, één van de mooiste steden in de Peloponnesos. Vanuit dit resort heeft u een uitzicht op de prachtige baai van Messinia. Het resort ligt aan de voet van de berg Taygetos en wordt slechts door een weg gescheiden van het kiezelstrand. In het Elite City Resort zal u gegarandeerd genieten van de kleuren van de natuur, de blauwe zee in combinatie met luxe en moderne inrichting. Voor ontspanning kunt u een plekje bij het grote zwembad opzoeken, terwijl u tussendoor van een verfrissend drankje nipt. ’s Avonds in het restaurant van het hotel heeft u een ruime keuze tussen internationale en Griekse gerechten, bereidt met verse lokale ingrediënten. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, airco, kluisje, minibar en TV. De badkamer heeft een bad en/of douche en een föhn.
Meer info >
Pharae Palace
Viersterren