Mount Athos
Mount Athos
Witte Toren van Thessaloniki
Witte Toren van Thessaloniki
Meteora Kloosters
Meteora Kloosters
Kastoria
Kastoria
Thessaloniki
Thessaloniki

Hoogtepunten van Noord-Griekenland

Privéreis | 15 dagen v.a.
1009i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
11-03-2025
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 150,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 150,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Griekenland > Privéreizen Griekenland > Hoogtepunten van Noord-Griekenland
Prachtige route door het noorden van Griekenland
Breng een bezoek aan de berg Olympus en de Meteora Kloosters
Bewonder Mount Athos vanaf het water
Kom volledig tot rust in het sfeervolle Alexandroupolis en Ouranoupolis
Inclusief huurauto met all-risk verzekering (geen eigen risico!)

Op ontdekkingstocht in het diverse Noord-Griekenland

Als u aan Griekenland denkt, denkt u waarschijnlijk in eerste instantie aan de vele prachtige eilanden. Maar de échte verrassing bevindt zich in het Noorden van het Griekse vasteland, in de regio Macedonië. Begin in de bruisende universiteitsstad Thessaloniki, breng een bezoek aan het ‘Huis van de goden’, bewonder de prachtige Meteora Kloosters en aanschouw de watervallen van Edessa. Als u al deze bijzondere bezienswaardigheden hebt bezocht, zit er pas één week op van deze geweldige reis. In de tweede week bezoekt u het gedeelte van Noord-Griekenland ten oosten van Thessaloniki. Maak op een ontspannen manier kennis met sfeervolle plaatsen als Kavala, Alexandroupolis en Ouranoupolis, waarbij u ook de mogelijkheid heeft om fijne zandstranden te bezoeken en een duik te nemen in de helderblauwe zee. Sluit uw reis af met een boottocht om Mount Athos en de ultieme Noord-Griekse ervaring is compleet. Wat een geweldige manier om dit gebied van Europa te leren kennen!

"Ondanks dat het Griekse Macedonië één van Europa’s mooiste gebieden is, is het nog vrij onbekend bij het grote publiek. Onterecht, want wat een pracht kunt u aanschouwen in 15 dagen. Wonderschone natuur, archeologische hoogtepunten, sfeervolle dorpjes en steden, heerlijke zandstranden; deze reis heeft het allemaal!"

Corine, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Thessaloniki

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Thessaloniki
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Thessaloniki

Vandaag is het zover, uw rondreis door Noord-Griekenland begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan boord voor uw vlucht naar Thessaloniki. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende week gaat zien.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Griekenland. De internationale luchthaven ligt op ongeveer 30 kilometer rijden van uw hotel in Thessaloniki. Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in deze bruisende stad.

DAG
02

Thessaloniki

Ladadika, Thessaloniki
Vrije dag in Thessaloniki
Ontdek historische bouwwerken als de Witte Toren, de Rotona en de Romeinse Agora
Gezellig eten & drinken in de oude Turkse wijk Ladadika
Laatste overnachting in Thessaloniki

Vandaag heeft u de hele dag om de leuke stad Thessaloniki te ontdekken. De stad is gemakkelijk te voet te verkennen, waarbij de boulevard langs de haven een goed startpunt is. Al vrij snel bereikt u één van de bekendste trekpleisters van de stad – de Witte Toren. Het gebouw heeft in de loop der tijd veel verschillende functies gehad, waaronder een gevangenis. Tegenwoordig is het een museum en kunt u er het hele jaar door terecht voor wisselende exposities.
Vanaf de Witte Toren ziet u direct het standbeeld van Alexander de Grote, de Griekse held die in de 3e eeuw voor Christus in Macedonië werd geboren. Even verderop vindt u het plein van Aristoteles, vernoemd naar de beroemde filosoof en leermeester van Alexander de Grote, en vandaag de dag het centrale plein van de stad. Strijk hier neer op een terras voor u verder op verkenningstocht gaat langs prachtige historische bouwwerken als de Rotonda, de Galerius-boog en de Romeinse Agora.
Als de avond valt is de oude Turkse wijk Ladadika de ‘place to be’. Ooit de centrale handelsplaats voor olijfolie in de stad, is dit tegenwoordig dé uitgaanswijk van Thessaloniki en zonder twijfel het meest sfeervolle stukje van de stad. Zoek een leuk restaurant uit voor uw laatste avond in Thessaloniki en proost op de eerste geslaagde dag. Yamas!

DAG
03

Thessaloniki - Pella - Litochoro (ca. 146 km)

Pella
Vertrek uit Thessaloniki
Natuurpracht in Axios Loudias Nationaal Park
Bezoek aan de opgravingen van Pella, de oude hoofdstad van Macedonië
Overnachting in Litochoro

Na een geslaagde dag in Thessaloniki pakt u vandaag de koffers - het begin van uw fly & drive! Eindpunt van vandaag is Litochoro, een klein stadje dat aan de voet van de Olympus ligt.
De directe route van Thessaloniki naar Litochoro is ongeveer één uur, dus u kunt zelf bepalen of en waar u een tussenstop maakt en hoe u uw dag indeelt. Kies er bijvoorbeeld voor om het Axios Loudias Nationaal Park te bezoeken om optimaal te genieten van de natuur. Het park met lagunes, moerassen, delta’s, duinen en oeverbossen gaat u zeker prachtige foto’s opleveren.
Een andere optie is om eerst richting het oosten te rijden, naar de opgravingen van Oud Pella. In deze stad is Alexander de Grote geboren, één van de grootste Grieken uit de geschiedenis. De stad was ooit de bloeiende hoofdstad van Macedonië, gesticht door Archelaos in de vijfde eeuw voor Christus. Voor die tijd was de stad uitzonderlijk groot. Bijzonder aan Pella zijn de opgegraven mozaïeken die nog altijd in zeer goede staat verkeren. De beroemdste hiervan is te vinden in het ‘Huis van de Leeuwenjacht’, vernoemd naar de voorstelling op de mozaïekvloer. Zeker een bezoekje waard!
Vervolgens rijdt u verder naar Litochoro. Geniet onderweg van de prachtige natuur en het uitzicht op de berg Olympus. Een aanrader is om vlakbij Litochoro een bezoek te brengen aan het dorp Díon. Hier vindt u een museum en diverse archeologische opgravingen. U komt hier van alles te weten over de mythische historie van deze regio. Morgen heeft u alle tijd om de kennis te maken met de Olympus.

DAG
04

Litochoro - Kalambaka (ca. 150 km)

Litochoro
Vertrek uit Litochoro
Wandelen in het Nationaal Park Olympus
Overnachting in Kalambaka

Zet uw wekker vroeg en geniet van een stevig ontbijt, want vandaag is het tijd om de Olympusberg in het Nationaal Park Olympus te verkennen. Deze berg is de hoogste berg van Griekenland en speelt een belangrijke rol in de Griekse mythologie. Door de dichter Homerus werd de Olympus ook wel het ‘Huis van de goden’ genoemd en staat dus bekend als de plaats waar de twaalf Olympische goden woonden en waar de troon van Zeus stond.
Waar ongeveer 10.000 mensen per jaar tijdens een meerdaagse tocht naar de hoogste top - Mytikas - klimmen, is het vandaag ook prima mogelijk om op een minder extreme manier op pad te gaan. Er zijn diverse paden en routes die u kunt volgen, afhankelijk van uw wensen. Neem vooral de tijd om te genieten van de schoonheid van dit ruige natuurgebied.
Na de inspanning van vandaag is het tijd om weer in de auto te stappen met als eindpunt de stad Kalambaka. Tijdens een rit van ongeveer twee uur kunt u nagenieten van al het moois dat u vandaag gezien heeft.

DAG
05

Kalambaka

Meteora Kloosters, Kalambaka
Vrije dag in Kalambaka
Bezoek aan de adembenemende Meteora Kloosters
Overnachting in Kalambaka

Vandaag staat een vrije dag in Kalambaka op het programma, die u uiteraard besteed aan het bezoeken van de wereldberoemde Meteora Kloosters, wellicht één van Griekenlands bekendste en mooiste bezienswaardigheden.
Door eeuwenlange wind- en watererosie hebben de rotsen waarop de kloosters zijn gevestigd hun unieke vorm gekregen. De naam van de kloosters is te danken aan het Griekse woord ‘Meteora’ dat letterlijk ‘zweven’ betekent. Zou u de kloosters in de wintermaanden bezoeken, wanneer laaghangende wolken het grootste deel van de rotsen in de mist legt, begrijpt u direct waarom.
Al in de 11e eeuw vestigden de eerste monniken zich op de rotsen. Op de vlucht voor de Turkse bezetters, probeerden ze te ontsnappen aan vervolging en wisten eigenhandig de hoge rotsen te beklimmen om er in de loop der eeuwen maar liefst 24 kloosters te bouwen. Stelt u zich eens voor hoe de monniken destijds met touwen houten ladders naar boven klommen en de kloosters steen voor steen aanlegden. Werkelijk spectaculair! Vandaag de dag zijn nog 6 van de 24 kloosters bewoond, welke u ook kunt bezichtigen. Gelukkig werden in de loop der tijd trappen en bruggen aangelegd, zodat u niet langer met gevaar voor eigen leven aan ladders omhoog hoeft te klimmen!

DAG
06

Kalambaka - Kastoria (ca. 131 km)

Dispilio
Vertrek uit Kalambaka
Optionele stop in Dispilio, één van de oudste prehistorische nederzettingen
Wandel door het schilderachtige stadje Kastoria
Overnachting in Kastoria

Na een bijzondere dag in Kalambaka, is het vandaag weer tijd om uw koffers in te laden. Vandaag rijdt u ongeveer twee uur in noordelijke richting naar Kastoria. Vraagt u zich af waarom er zoveel gaas met prikkeldraad langs de weg tussen Grevena en Kastoria te zien is? Dit is om ervoor te zorgen dat u letterlijk geen beren op de weg ziet. Wat zou dat een bijzondere ervaring zijn!
Op ongeveer 7 kilometer voor Kastoria ligt het dorpje Dispilio. Het ligt aan de zuidkant van het meer van Kastoria en is een bijzonder dorpje waar één van de oudste prehistorische nederzettingen (5600 voor Christus) te zien is. Op basis van opgravingen zijn reconstructies gemaakt van een aantal huisjes van riet en leem. Tegen een vergoeding van een paar euro kunt u een indruk krijgen hoe hier lang geleden in de karakteristieke paal-huizen geleefd werd.
Iets voorbij Dispilio vindt u de stad Kastoria, dat op een landtong ligt in het meer van Kastoria (ook wel Orestiada meer genoemd). Maak kennis met dit schilderachtige stadje door een wandeling te maken door de nauwe straatjes. Ook kent Kastoria vele mooie herenhuizen en Byzantijnse kerken. Het is duidelijk te merken dat de stad een enorme welvaart heeft gekend in de 17e en 18e eeuw.
Sluit de dag af in één van de gezellige taverna's aan de boulevard met uitzicht op het meer met allerlei vissersbootjes.

DAG
07

Kastoria - Edessa (ca. 106 km)

Kastoria
Vertrek uit Kastoria
Optioneel bezoek aan de grotten van de ‘Draak’
Lunchen in het charmante Nymfaio
Overnachting in Edessa

Voordat u vandaag weer in de auto stapt, is het mogelijk om nog even van de omgeving van het meer van Kastoria te genieten. Wat dacht u van een mooie wandeling of fietstocht langs het meer? Een andere aanrader is het bezoeken van de grotten van de ‘Draak’ (Spileo tou Drakou). Deze grotten vindt u aan het einde van het schiereiland. De ingang van één van de grotten heeft de vorm van - u raadt het al - de mond van een draak. In de grotten zijn zeven afzonderlijke meertjes te vinden die via wandelpaden en houten bruggen bezocht kunnen worden.
Wanneer het dan toch tijd is om verder te reizen, rijdt u in ruim 1,5 uur naar Edessa. Onderweg is het mogelijk om een tussenstop te maken in het charmante, traditionele dorpje Nymfaio. Het dorpje is gelegen op 1350 meter hoogte op de berg Vitsi en is door UNESCO uitgeroepen tot één van de tien meest pittoreske dorpjes in Europa. Het lijkt net uit een sprookjesboek te komen!
Als u weer verder rijdt richting Edessa heeft u een panoramisch uitzicht over het Vegoritida meer en uiteindelijk komt u aan bij uw overnachtingsplaats voor vanavond: een gezellig guesthouse in het authentieke dorpje Edessa. Edessa staat bekend om haar hoge watervallen. Morgenochtend heeft u alle tijd deze te bezoeken.

DAG
08

Edessa - Serres (ca. 161 km)

Edessa
Vertrek uit Edessa
Bezoek aan de watervallen van Edessa
Overnachting in Serres

U ontwaakt vandaag in het knusse dorpje Edessa. Het dorpje staat vooral bekend om haar watervallen, die met 70 meter hoogte de grootste watervallen in Griekenland zijn. Vanaf uw hotel wandelt u gemakkelijk naar de watervallen toe, waar diverse wandelpaden zorgen voor een lekkere ochtendwandeling. In de winter- en voorjaarsmaanden zijn de watervallen op haar mooist, het neer kletterende water heeft dan een enorme kracht. Maar ook in de zomermaanden is een bezoek aan de watervallen heerlijk. U kunt zelfs achter de watervallen doorwandelen en profiteert zo van een heerlijk verkoelende mist.
Voor u Edessa achter u laat is het de moeite waard nog even door het dorpje te slenteren. De kleine straatjes zijn kenmerkend voor een slaperig stadje in Noord-Griekenland. Overal ziet u de witte was boven de straatjes wapperen en oude Grieken met elkaar de laatste roddels uitwisselen. Op en top Grieks!
Dan rijdt u in oostelijke richting, voorbij de stad Thessaloniki, richting het departement Serres waar u vanavond overnacht in de stad Serres.

DAG
09

Serres - Drama - Kavala (ca. 115 km)

Drama
Vertrek uit Serres
Bezoek aan de stad Drama, aan de voet van de Falakrosberg
Overnachting in Kavala

Vandaag wordt u wakker in de stad Serres. Serres is een moderne stad met brede straten en ruime pleinen, maar ook met traditionele gebouwen. In deze stad moet u zeker kennis maken met de lokale delicatesse ‘bougatsa’. Bougatsa is gemaakt van flinterdun deeg met een romige vulling; bijvoorbeeld met kaas, spinazie of gehakt. Om uw vingers bij af te likken!
Vanuit Serres vertrekt u richting Kavala, waarbij u - met een kleine omweg - een tussenstop kunt maken in Drama. De stad Drama ligt op de hellingen van de Falakrosberg die door de plaatselijke bevolking ‘bloemenberg’ wordt genoemd. De stad is haast verborgen door de weelderige begroeiing, wat bijzonder om te zien! In de stad vindt u onder andere het Agia Varvara Park; een idyllische locatie in het stadscentrum, vol met fonteinen, kleine meren en watervallen.
Na uw bezoek aan Drama, rijdt u in ongeveer 45 minuten naar de stad Kavala - de plaats waar u de komende twee nachten verblijft. Even rustig bijkomen na al het moois wat u de afgelopen dagen heeft mogen aanschouwen!

DAG
10

Kavala

Kavala
Vrije dag in de omgeving van Kavala
Ontdek de historie van de heerlijke stad Kavala
Zonnen aan de stranden nabij Kavala
Overnachting in Kavala

Na een paar reisdagen kunt u uw koffers vandaag gelukkig even laten staan. Maar u hoeft zich zeker niet te vervelen tijdens deze vrije dag in Kavala. Struin door de heerlijke stad met haar geplaveide steegjes, huizen met houten patio’s, bloeiende tuinen en binnenplaatsen. Een bezoek aan de 60 stenen bogen van de Kamares mag zeker niet ontbreken. Kamares is een oud aquaduct uit de Romeinse tijd en is nog altijd in zeer goede staat. Om van een prachtig uitzicht te genieten over de stad, kunt u het beste het Kasteel van Kavala bezoeken. Wordt het tijd voor een heerlijke Griekse maaltijd? Neem plaats op één van de terrassen van de cafés en restaurants aan de haven.
Als u vandaag liever van de Griekse zon geniet aan het strand, geen probleem zo’n 20 kilometer ten westen van de stad vindt u de heerlijke zandstranden Ammolofoi beach en Nea Peramos beach.

DAG
11

Kavala - Xanthi - Alexandroupolis (ca. 157 km)

Xanthi
Vertrek uit Kavala
Tussenstop in de levendige stad Xanthi
Overnachting in Alexandroupolis

Wanneer u na het ontbijt uw koffers weer in de auto heeft geladen, kunt u op pad. Einddoel van vandaag is de vissersplaats Alexandroupolis. Maar onderweg staat er weer een prachtige optionele tussenstop op u te wachten.
Op nog geen 45 minuten afstand van Kavala vindt u de stad Xanthi. Xanthi is een levendige stad met een gezellig centrum. Rond het centrale plein vindt u talloze restaurants en cafés waar u plaats kunt nemen voor een kop (Griekse) koffie of een typische Griekse lunch. De oude binnenstad is goed bewaard gebleven en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het historische centrum kenmerkt zich door kleurrijke huizen, kronkelende wegen en een wat heuvelachtige omgeving. Een ideale plaats om even de benen te strekken dus!
Vervolgens stapt u weer in de auto en na ruim een uur komt u aan in Alexandroupolis. Op dit moment bent u nog maar ca. 50 kilometer verwijdert van de Turkse grens! De komende twee nachten verblijft u in deze gezellige stad.

DAG
12

Alexandroupolis

Alexandroupolis
Vrije dag in de omgeving van Alexandroupolis
Wandel door het charmante Alexandroupolis
Maak een dagtocht naar het eiland Samothraki
Genieten van zon, zee en strand op Agia Paraskevi Beach
Overnachting in Alexandroupolis

Vandaag heeft u een volle vrije dag in (de omgeving van) het charmante Alexandroupolis. Deze moderne stad is (nog) niet erg toeristisch, dus u bent hier gezellig onder de Grieken. Wandel over de gezellige boulevard, langs de vuurtoren en allerlei sfeervolle authentieke taverna’s. De Griekse gastvrijheid maakt de beleving compleet, wat een genot om een dag in deze plaats te verblijven.
Verkent u liever de omgeving van Alexandroupolis? Het is mogelijk om een dagtour te maken naar het prachtige eiland Samothraki. Het eiland heeft een wonderschone natuur met een combinatie van bergen, groen, meren, watervallen en heerlijke stranden. Ook zijn er diverse archeologische opgravingen te vinden, waaronder het beeld van Nikè, de godin van de overwinning. Wanneer u liever op het vasteland blijft, kunt u er ook voor kiezen om richting Agia Paraskevi Beach te rijden. Dit mooie zandstrand met diverse strandbars, strandbedden en parasols op ongeveer 20 kilometer ten westen van Alexandroupolis is een echte aanrader. Kortom: een heerlijke dag in (de omgeving van) Alexandroupolis!

DAG
13

Alexandroupolis - Amphipoli - Ouranoupolis (ca. 311 km)

Ouranoupolis
Vertrek uit Alexandroupolis
Optionele stop bij de ‘leeuw van Amphipoli’
Overnachting in Ouranoupolis

Na de afgelopen dagen bijna tot aan de Turkse grens gereden te zijn, is het vandaag weer tijd om terug te rijden in westelijke richting. Het eindpunt van vandaag is Ouranoupolis. In tegenstelling tot de kortere afstanden die u de afgelopen dagen heeft afgelegd, zit u vandaag iets langer in de auto. Maar gelukkig zijn uiteraard ook op deze route weer tussenstops mogelijk om de benen te strekken.
Eén daarvan is een stop bij Amphipoli. Hier vindt u de beroemde ‘leeuw van Amphipoli’, een grafmonument uit de vierde eeuw voor Christus. Het imposante marmeren beeldhouwwerk van 5,2 meter hoog is gerestaureerd op dezelfde plaats als waar het gevonden is. Na Amphipoli rijdt u het schiereiland Chalkidiki op en vervolgt u uw route langs de kust richting het zuiden. Deze prachtige rit van ongeveer 1,5 uur brengt u naar Ouranoupolis. Deze plaats staat ook wel bekend als de poort naar het religieuze Mount Athos. Morgen heeft u alle tijd om op ontdekking te gaan in deze regio.

DAG
14

Ouranoupolis

Mount Athos
Vrije dag in omgeving van Ouranoupolis
Boottocht rondom Mount Athos
Overnachting in Ouranoupolis

Goedemorgen! Vandaag is uw laatste volle dag in Griekenland. Een dag waarop u kunt slenteren door het gezellige stadje Ouranoupolis, de Byzantijnse Prosforiotoren kunt bezoeken en plaats kunt nemen op uw handdoek op één van de fraaie stranden.
Maar wat vandaag waarschijnlijk bovenaan uw lijstje staat om te bezichtigen is Mount Athos. En niet alleen bij u, want Mount Athos wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht. Het wordt ook wel de wieg van het Orthodoxe geloof genoemd. Er leven alleen mannen: meer dan 2000 monniken wonen verdeeld over 20 Byzantijnse kloosters. Vaar met een bootexcursie rondom het religieuze schiereiland en aanschouw de veelal besneeuwde berg Athos (2033 meter) en de kloosters. Het zijn prachtige gebouwen, soms half verscholen in het weelderige groen. Gelukkig liggen de meeste kloosters dicht aan het water, waardoor u ze vanaf de boot alsnog kunt bewonderen.
Sluit de dag af aan de gezellige boulevard met een glas Griekse wijn om te proosten op deze heerlijke vakantie. Yamas!

DAG
15

Ouranoupolis - Thessaloniki - Amsterdam (ca. 139 km)

Aankomst luchthaven
Vertrek uit Ouranoupolis
Huurauto inleveren op de luchthaven van Thessaloniki
Terugvlucht Thessaloniki - Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Na een laatste ontbijt in Ouranoupolis is het zover - u rijdt terug naar Thessaloniki en vliegt vanaf daar terug naar Amsterdam. Afhankelijk van uw vertrektijd, levert u de huurauto in op de luchthaven van Thessaloniki en gaat aan boord van uw vlucht naar Amsterdam. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Griekenland – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastisch land!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
15 dagen Hoogtepunten van Noord-Griekenland: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Handbagage (zie Praktische informatie)
15 dagen autohuur inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt

Exclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Klimaatbelasting. Bij het in- of uitchecken dient u een bedrag van € 1,50 - € 10,00 (afhankelijk van aantal sterren van het hotel) per kamer per nacht te betalen.
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
15 dagen Hoogtepunten van Noord-Griekenland: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Thessaloniki

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Thessaloniki
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Thessaloniki

Vandaag is het zover, uw rondreis door Noord-Griekenland begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan boord voor uw vlucht naar Thessaloniki. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende week gaat zien.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Griekenland. De internationale luchthaven ligt op ongeveer 30 kilometer rijden van uw hotel in Thessaloniki. Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in deze bruisende stad.

Goed om te weten

In dit deel van Griekenland zijn er weinig goede 4-sterren hotels. Bij weinig beschikbaarheid wordt voor u het middenklasse hotel geboekt.

DAG
02

Thessaloniki

Ladadika, Thessaloniki
Vrije dag in Thessaloniki
Ontdek historische bouwwerken als de Witte Toren, de Rotona en de Romeinse Agora
Gezellig eten & drinken in de oude Turkse wijk Ladadika
Laatste overnachting in Thessaloniki

Vandaag heeft u de hele dag om de leuke stad Thessaloniki te ontdekken. De stad is gemakkelijk te voet te verkennen, waarbij de boulevard langs de haven een goed startpunt is. Al vrij snel bereikt u één van de bekendste trekpleisters van de stad – de Witte Toren. Het gebouw heeft in de loop der tijd veel verschillende functies gehad, waaronder een gevangenis. Tegenwoordig is het een museum en kunt u er het hele jaar door terecht voor wisselende exposities.
Vanaf de Witte Toren ziet u direct het standbeeld van Alexander de Grote, de Griekse held die in de 3e eeuw voor Christus in Macedonië werd geboren. Even verderop vindt u het plein van Aristoteles, vernoemd naar de beroemde filosoof en leermeester van Alexander de Grote, en vandaag de dag het centrale plein van de stad. Strijk hier neer op een terras voor u verder op verkenningstocht gaat langs prachtige historische bouwwerken als de Rotonda, de Galerius-boog en de Romeinse Agora.
Als de avond valt is de oude Turkse wijk Ladadika de ‘place to be’. Ooit de centrale handelsplaats voor olijfolie in de stad, is dit tegenwoordig dé uitgaanswijk van Thessaloniki en zonder twijfel het meest sfeervolle stukje van de stad. Zoek een leuk restaurant uit voor uw laatste avond in Thessaloniki en proost op de eerste geslaagde dag. Yamas!

DAG
03

Thessaloniki - Pella - Litochoro (ca. 146 km)

Pella
Vertrek uit Thessaloniki
Natuurpracht in Axios Loudias Nationaal Park
Bezoek aan de opgravingen van Pella, de oude hoofdstad van Macedonië
Overnachting in Litochoro

Na een geslaagde dag in Thessaloniki pakt u vandaag de koffers - het begin van uw fly & drive! Eindpunt van vandaag is Litochoro, een klein stadje dat aan de voet van de Olympus ligt.
De directe route van Thessaloniki naar Litochoro is ongeveer één uur, dus u kunt zelf bepalen of en waar u een tussenstop maakt en hoe u uw dag indeelt. Kies er bijvoorbeeld voor om het Axios Loudias Nationaal Park te bezoeken om optimaal te genieten van de natuur. Het park met lagunes, moerassen, delta’s, duinen en oeverbossen gaat u zeker prachtige foto’s opleveren.
Een andere optie is om eerst richting het oosten te rijden, naar de opgravingen van Oud Pella. In deze stad is Alexander de Grote geboren, één van de grootste Grieken uit de geschiedenis. De stad was ooit de bloeiende hoofdstad van Macedonië, gesticht door Archelaos in de vijfde eeuw voor Christus. Voor die tijd was de stad uitzonderlijk groot. Bijzonder aan Pella zijn de opgegraven mozaïeken die nog altijd in zeer goede staat verkeren. De beroemdste hiervan is te vinden in het ‘Huis van de Leeuwenjacht’, vernoemd naar de voorstelling op de mozaïekvloer. Zeker een bezoekje waard!
Vervolgens rijdt u verder naar Litochoro. Geniet onderweg van de prachtige natuur en het uitzicht op de berg Olympus. Een aanrader is om vlakbij Litochoro een bezoek te brengen aan het dorp Díon. Hier vindt u een museum en diverse archeologische opgravingen. U komt hier van alles te weten over de mythische historie van deze regio. Morgen heeft u alle tijd om de kennis te maken met de Olympus.

DAG
04

Litochoro - Kalambaka (ca. 150 km)

Litochoro
Vertrek uit Litochoro
Wandelen in het Nationaal Park Olympus
Overnachting in Kalambaka

Zet uw wekker vroeg en geniet van een stevig ontbijt, want vandaag is het tijd om de Olympusberg in het Nationaal Park Olympus te verkennen. Deze berg is de hoogste berg van Griekenland en speelt een belangrijke rol in de Griekse mythologie. Door de dichter Homerus werd de Olympus ook wel het ‘Huis van de goden’ genoemd en staat dus bekend als de plaats waar de twaalf Olympische goden woonden en waar de troon van Zeus stond.
Waar ongeveer 10.000 mensen per jaar tijdens een meerdaagse tocht naar de hoogste top - Mytikas - klimmen, is het vandaag ook prima mogelijk om op een minder extreme manier op pad te gaan. Er zijn diverse paden en routes die u kunt volgen, afhankelijk van uw wensen. Neem vooral de tijd om te genieten van de schoonheid van dit ruige natuurgebied.
Na de inspanning van vandaag is het tijd om weer in de auto te stappen met als eindpunt de stad Kalambaka. Tijdens een rit van ongeveer twee uur kunt u nagenieten van al het moois dat u vandaag gezien heeft.

Goed om te weten

In het bezoekerscentrum van Nationaal Park Olympus kunt u informatie ontvangen over de mogelijke wandelroutes. Het is ook mogelijk om een wandelroute te maken met een gediplomeerde Engelssprekende gids.

DAG
05

Kalambaka

Meteora Kloosters, Kalambaka
Vrije dag in Kalambaka
Bezoek aan de adembenemende Meteora Kloosters
Overnachting in Kalambaka

Vandaag staat een vrije dag in Kalambaka op het programma, die u uiteraard besteed aan het bezoeken van de wereldberoemde Meteora Kloosters, wellicht één van Griekenlands bekendste en mooiste bezienswaardigheden.
Door eeuwenlange wind- en watererosie hebben de rotsen waarop de kloosters zijn gevestigd hun unieke vorm gekregen. De naam van de kloosters is te danken aan het Griekse woord ‘Meteora’ dat letterlijk ‘zweven’ betekent. Zou u de kloosters in de wintermaanden bezoeken, wanneer laaghangende wolken het grootste deel van de rotsen in de mist legt, begrijpt u direct waarom.
Al in de 11e eeuw vestigden de eerste monniken zich op de rotsen. Op de vlucht voor de Turkse bezetters, probeerden ze te ontsnappen aan vervolging en wisten eigenhandig de hoge rotsen te beklimmen om er in de loop der eeuwen maar liefst 24 kloosters te bouwen. Stelt u zich eens voor hoe de monniken destijds met touwen houten ladders naar boven klommen en de kloosters steen voor steen aanlegden. Werkelijk spectaculair! Vandaag de dag zijn nog 6 van de 24 kloosters bewoond, welke u ook kunt bezichtigen. Gelukkig werden in de loop der tijd trappen en bruggen aangelegd, zodat u niet langer met gevaar voor eigen leven aan ladders omhoog hoeft te klimmen!

Goed om te weten

Voor een bezoek aan de Meteora Kloosters gelden strenge kledingvoorschriften. Zo moeten vrouwen een rok tot over de knie dragen en mannen een lange broek. Er wordt erg streng op kleding gecontroleerd, voldoet u niet aan de kledingvereisten, dan kunt u de kloosters helaas niet bezoeken.

Goed om te weten

Niet alle Meteora Kloosters zijn dagelijks geopend. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat het grootste en oudste klooster ('Holy Monastery of Great Meteoron') op dinsdag gesloten is.

Weetje

Niet alleen zijn de Meteora Kloosters immens populair bij toeristen, ook speelde de prachtig gelegen kloosters een rol in de James Bond film ‘For Your Eyes Only’ uit 1981.

DAG
06

Kalambaka - Kastoria (ca. 131 km)

Dispilio
Vertrek uit Kalambaka
Optionele stop in Dispilio, één van de oudste prehistorische nederzettingen
Wandel door het schilderachtige stadje Kastoria
Overnachting in Kastoria

Na een bijzondere dag in Kalambaka, is het vandaag weer tijd om uw koffers in te laden. Vandaag rijdt u ongeveer twee uur in noordelijke richting naar Kastoria. Vraagt u zich af waarom er zoveel gaas met prikkeldraad langs de weg tussen Grevena en Kastoria te zien is? Dit is om ervoor te zorgen dat u letterlijk geen beren op de weg ziet. Wat zou dat een bijzondere ervaring zijn!
Op ongeveer 7 kilometer voor Kastoria ligt het dorpje Dispilio. Het ligt aan de zuidkant van het meer van Kastoria en is een bijzonder dorpje waar één van de oudste prehistorische nederzettingen (5600 voor Christus) te zien is. Op basis van opgravingen zijn reconstructies gemaakt van een aantal huisjes van riet en leem. Tegen een vergoeding van een paar euro kunt u een indruk krijgen hoe hier lang geleden in de karakteristieke paal-huizen geleefd werd.
Iets voorbij Dispilio vindt u de stad Kastoria, dat op een landtong ligt in het meer van Kastoria (ook wel Orestiada meer genoemd). Maak kennis met dit schilderachtige stadje door een wandeling te maken door de nauwe straatjes. Ook kent Kastoria vele mooie herenhuizen en Byzantijnse kerken. Het is duidelijk te merken dat de stad een enorme welvaart heeft gekend in de 17e en 18e eeuw.
Sluit de dag af in één van de gezellige taverna's aan de boulevard met uitzicht op het meer met allerlei vissersbootjes.

Weetje

De Griekse keuken is ontzettend veelzijdig. Vindt u het moeilijk om te kiezen uit de vele gerechten op de kaart? Ga dan voor een tafel vol ‘mezzes’. Deze Griekse hapjes zijn bovendien een gezellige manier om kennis te maken met de vele Griekse lekkernijen!

DAG
07

Kastoria - Edessa (ca. 106 km)

Kastoria
Vertrek uit Kastoria
Optioneel bezoek aan de grotten van de ‘Draak’
Lunchen in het charmante Nymfaio
Overnachting in Edessa

Voordat u vandaag weer in de auto stapt, is het mogelijk om nog even van de omgeving van het meer van Kastoria te genieten. Wat dacht u van een mooie wandeling of fietstocht langs het meer? Een andere aanrader is het bezoeken van de grotten van de ‘Draak’ (Spileo tou Drakou). Deze grotten vindt u aan het einde van het schiereiland. De ingang van één van de grotten heeft de vorm van - u raadt het al - de mond van een draak. In de grotten zijn zeven afzonderlijke meertjes te vinden die via wandelpaden en houten bruggen bezocht kunnen worden.
Wanneer het dan toch tijd is om verder te reizen, rijdt u in ruim 1,5 uur naar Edessa. Onderweg is het mogelijk om een tussenstop te maken in het charmante, traditionele dorpje Nymfaio. Het dorpje is gelegen op 1350 meter hoogte op de berg Vitsi en is door UNESCO uitgeroepen tot één van de tien meest pittoreske dorpjes in Europa. Het lijkt net uit een sprookjesboek te komen!
Als u weer verder rijdt richting Edessa heeft u een panoramisch uitzicht over het Vegoritida meer en uiteindelijk komt u aan bij uw overnachtingsplaats voor vanavond: een gezellig guesthouse in het authentieke dorpje Edessa. Edessa staat bekend om haar hoge watervallen. Morgenochtend heeft u alle tijd deze te bezoeken.

DAG
08

Edessa - Serres (ca. 161 km)

Edessa
Vertrek uit Edessa
Bezoek aan de watervallen van Edessa
Overnachting in Serres

U ontwaakt vandaag in het knusse dorpje Edessa. Het dorpje staat vooral bekend om haar watervallen, die met 70 meter hoogte de grootste watervallen in Griekenland zijn. Vanaf uw hotel wandelt u gemakkelijk naar de watervallen toe, waar diverse wandelpaden zorgen voor een lekkere ochtendwandeling. In de winter- en voorjaarsmaanden zijn de watervallen op haar mooist, het neer kletterende water heeft dan een enorme kracht. Maar ook in de zomermaanden is een bezoek aan de watervallen heerlijk. U kunt zelfs achter de watervallen doorwandelen en profiteert zo van een heerlijk verkoelende mist.
Voor u Edessa achter u laat is het de moeite waard nog even door het dorpje te slenteren. De kleine straatjes zijn kenmerkend voor een slaperig stadje in Noord-Griekenland. Overal ziet u de witte was boven de straatjes wapperen en oude Grieken met elkaar de laatste roddels uitwisselen. Op en top Grieks!
Dan rijdt u in oostelijke richting, voorbij de stad Thessaloniki, richting het departement Serres waar u vanavond overnacht in de stad Serres.

DAG
09

Serres - Drama - Kavala (ca. 115 km)

Drama
Vertrek uit Serres
Bezoek aan de stad Drama, aan de voet van de Falakrosberg
Overnachting in Kavala

Vandaag wordt u wakker in de stad Serres. Serres is een moderne stad met brede straten en ruime pleinen, maar ook met traditionele gebouwen. In deze stad moet u zeker kennis maken met de lokale delicatesse ‘bougatsa’. Bougatsa is gemaakt van flinterdun deeg met een romige vulling; bijvoorbeeld met kaas, spinazie of gehakt. Om uw vingers bij af te likken!
Vanuit Serres vertrekt u richting Kavala, waarbij u - met een kleine omweg - een tussenstop kunt maken in Drama. De stad Drama ligt op de hellingen van de Falakrosberg die door de plaatselijke bevolking ‘bloemenberg’ wordt genoemd. De stad is haast verborgen door de weelderige begroeiing, wat bijzonder om te zien! In de stad vindt u onder andere het Agia Varvara Park; een idyllische locatie in het stadscentrum, vol met fonteinen, kleine meren en watervallen.
Na uw bezoek aan Drama, rijdt u in ongeveer 45 minuten naar de stad Kavala - de plaats waar u de komende twee nachten verblijft. Even rustig bijkomen na al het moois wat u de afgelopen dagen heeft mogen aanschouwen!

DAG
10

Kavala

Kavala
Vrije dag in de omgeving van Kavala
Ontdek de historie van de heerlijke stad Kavala
Zonnen aan de stranden nabij Kavala
Overnachting in Kavala

Na een paar reisdagen kunt u uw koffers vandaag gelukkig even laten staan. Maar u hoeft zich zeker niet te vervelen tijdens deze vrije dag in Kavala. Struin door de heerlijke stad met haar geplaveide steegjes, huizen met houten patio’s, bloeiende tuinen en binnenplaatsen. Een bezoek aan de 60 stenen bogen van de Kamares mag zeker niet ontbreken. Kamares is een oud aquaduct uit de Romeinse tijd en is nog altijd in zeer goede staat. Om van een prachtig uitzicht te genieten over de stad, kunt u het beste het Kasteel van Kavala bezoeken. Wordt het tijd voor een heerlijke Griekse maaltijd? Neem plaats op één van de terrassen van de cafés en restaurants aan de haven.
Als u vandaag liever van de Griekse zon geniet aan het strand, geen probleem zo’n 20 kilometer ten westen van de stad vindt u de heerlijke zandstranden Ammolofoi beach en Nea Peramos beach.

DAG
11

Kavala - Xanthi - Alexandroupolis (ca. 157 km)

Xanthi
Vertrek uit Kavala
Tussenstop in de levendige stad Xanthi
Overnachting in Alexandroupolis

Wanneer u na het ontbijt uw koffers weer in de auto heeft geladen, kunt u op pad. Einddoel van vandaag is de vissersplaats Alexandroupolis. Maar onderweg staat er weer een prachtige optionele tussenstop op u te wachten.
Op nog geen 45 minuten afstand van Kavala vindt u de stad Xanthi. Xanthi is een levendige stad met een gezellig centrum. Rond het centrale plein vindt u talloze restaurants en cafés waar u plaats kunt nemen voor een kop (Griekse) koffie of een typische Griekse lunch. De oude binnenstad is goed bewaard gebleven en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het historische centrum kenmerkt zich door kleurrijke huizen, kronkelende wegen en een wat heuvelachtige omgeving. Een ideale plaats om even de benen te strekken dus!
Vervolgens stapt u weer in de auto en na ruim een uur komt u aan in Alexandroupolis. Op dit moment bent u nog maar ca. 50 kilometer verwijdert van de Turkse grens! De komende twee nachten verblijft u in deze gezellige stad.

DAG
12

Alexandroupolis

Alexandroupolis
Vrije dag in de omgeving van Alexandroupolis
Wandel door het charmante Alexandroupolis
Maak een dagtocht naar het eiland Samothraki
Genieten van zon, zee en strand op Agia Paraskevi Beach
Overnachting in Alexandroupolis

Vandaag heeft u een volle vrije dag in (de omgeving van) het charmante Alexandroupolis. Deze moderne stad is (nog) niet erg toeristisch, dus u bent hier gezellig onder de Grieken. Wandel over de gezellige boulevard, langs de vuurtoren en allerlei sfeervolle authentieke taverna’s. De Griekse gastvrijheid maakt de beleving compleet, wat een genot om een dag in deze plaats te verblijven.
Verkent u liever de omgeving van Alexandroupolis? Het is mogelijk om een dagtour te maken naar het prachtige eiland Samothraki. Het eiland heeft een wonderschone natuur met een combinatie van bergen, groen, meren, watervallen en heerlijke stranden. Ook zijn er diverse archeologische opgravingen te vinden, waaronder het beeld van Nikè, de godin van de overwinning. Wanneer u liever op het vasteland blijft, kunt u er ook voor kiezen om richting Agia Paraskevi Beach te rijden. Dit mooie zandstrand met diverse strandbars, strandbedden en parasols op ongeveer 20 kilometer ten westen van Alexandroupolis is een echte aanrader. Kortom: een heerlijke dag in (de omgeving van) Alexandroupolis!

DAG
13

Alexandroupolis - Amphipoli - Ouranoupolis (ca. 311 km)

Ouranoupolis
Vertrek uit Alexandroupolis
Optionele stop bij de ‘leeuw van Amphipoli’
Overnachting in Ouranoupolis

Na de afgelopen dagen bijna tot aan de Turkse grens gereden te zijn, is het vandaag weer tijd om terug te rijden in westelijke richting. Het eindpunt van vandaag is Ouranoupolis. In tegenstelling tot de kortere afstanden die u de afgelopen dagen heeft afgelegd, zit u vandaag iets langer in de auto. Maar gelukkig zijn uiteraard ook op deze route weer tussenstops mogelijk om de benen te strekken.
Eén daarvan is een stop bij Amphipoli. Hier vindt u de beroemde ‘leeuw van Amphipoli’, een grafmonument uit de vierde eeuw voor Christus. Het imposante marmeren beeldhouwwerk van 5,2 meter hoog is gerestaureerd op dezelfde plaats als waar het gevonden is. Na Amphipoli rijdt u het schiereiland Chalkidiki op en vervolgt u uw route langs de kust richting het zuiden. Deze prachtige rit van ongeveer 1,5 uur brengt u naar Ouranoupolis. Deze plaats staat ook wel bekend als de poort naar het religieuze Mount Athos. Morgen heeft u alle tijd om op ontdekking te gaan in deze regio.

DAG
14

Ouranoupolis

Mount Athos
Vrije dag in omgeving van Ouranoupolis
Boottocht rondom Mount Athos
Overnachting in Ouranoupolis

Goedemorgen! Vandaag is uw laatste volle dag in Griekenland. Een dag waarop u kunt slenteren door het gezellige stadje Ouranoupolis, de Byzantijnse Prosforiotoren kunt bezoeken en plaats kunt nemen op uw handdoek op één van de fraaie stranden.
Maar wat vandaag waarschijnlijk bovenaan uw lijstje staat om te bezichtigen is Mount Athos. En niet alleen bij u, want Mount Athos wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht. Het wordt ook wel de wieg van het Orthodoxe geloof genoemd. Er leven alleen mannen: meer dan 2000 monniken wonen verdeeld over 20 Byzantijnse kloosters. Vaar met een bootexcursie rondom het religieuze schiereiland en aanschouw de veelal besneeuwde berg Athos (2033 meter) en de kloosters. Het zijn prachtige gebouwen, soms half verscholen in het weelderige groen. Gelukkig liggen de meeste kloosters dicht aan het water, waardoor u ze vanaf de boot alsnog kunt bewonderen.
Sluit de dag af aan de gezellige boulevard met een glas Griekse wijn om te proosten op deze heerlijke vakantie. Yamas!

Goed om te weten

Om Mount Athos te bezoeken is een visum verplicht. Het visum is echter alleen door mannen aan te vragen. Vrouwen worden niet toegelaten op Mount Athos. Om deze reden blijft u tijdens een bootexcursie op minimaal 300 meter uit de kust van het schiereiland.

DAG
15

Ouranoupolis - Thessaloniki - Amsterdam (ca. 139 km)

Aankomst luchthaven
Vertrek uit Ouranoupolis
Huurauto inleveren op de luchthaven van Thessaloniki
Terugvlucht Thessaloniki - Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Na een laatste ontbijt in Ouranoupolis is het zover - u rijdt terug naar Thessaloniki en vliegt vanaf daar terug naar Amsterdam. Afhankelijk van uw vertrektijd, levert u de huurauto in op de luchthaven van Thessaloniki en gaat aan boord van uw vlucht naar Amsterdam. Tijdens de vlucht denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Griekenland – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastisch land!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+