Cuicocha kratermeer
Cuicocha kratermeer
Lokale indianenmarkt van Otavalo
Lokale indianenmarkt van Otavalo
Mindo-nevelwoud
Mindo-nevelwoud
Archeologische vindplaats Tulipe
Archeologische vindplaats Tulipe
Quito
Quito

Natuurschoon van Noord-Ecuador

Privéreis | 10 dagen v.a.
2290i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
04-04-2024
Reisduur
10dagen
Aantal personen
2 volwassenen
UNESCO werelderfgoed tijdens de stadstour Quito
Verblijf in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta
Indianenmarkt van Otavalo en het Cuicocha-kratermeer
3-daags verblijf in het nevelwoud van Mindo
Verlengingsopties naar de Galápagos-eilanden

Land in de wolken

Tijdens deze 9-daagse reis brengt u een bezoek aan de bezienswaardigheden rondom Quito. Zo brengt u een bezoek aan het Cuicocha kratermeer, het leerdorpje Cotacachi, de indianenmarkt van Otavalo, de Peguche waterval, de archeologische vindplaats Tulipe en de warmwaterbronnen van Papallacta. In Mindo heeft u daarnaast drie dagen de tijd om het nevelwoud te verkennen met zijn enorme variëteit aan orchideeën, vlinders en kolibries. Na terugkeer in Quito heeft u de mogelijkheid om uw reis te verlengen met een cruise of eilandhoppen op de Galápagos eilanden.

"Perfecte reis voor natuurliefhebbers. Wij hebben deze reis gecombineerd met een bezoek aan de Galápagos eilanden. Onderweg gelopen langs de rand van een vulkanische krater en over een indianenmarkt, ontspannen in warmwaterbronnen en het nevelwoud verkent. Veel flora en fauna gezien (vooral in Mindo en op de Galápagos)."

Mevr. de Boer, Ouderkerk

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Quito

Vertrek
Vertrek Amsterdam - Quito
Transfer naar hotel Quito
Eerste overnachting Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Quito

Quito Kathedraal
Stadstour Quito & Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)
Tweede overnachting Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naam aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!

DAG
03

Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

ec_al_cuicocha.jpg
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi en het Cuicocha kratermeer
Eerste overnachting Otavalo

Na het ontbijt reist u naar het noorden van Ecuador en geniet u van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op de evenaar. Dit kleine stadje is ook beroemd vanwege zijn bizcochos (rijke, boterachtige biscuits) met zoute kaas of zoete manjar (soort karamelpasta). Hier krijgt u de gelegenheid om deze delicatessen te proeven. Vervolgens brengt u een bezoek aan het rustige dorp Cotacachi, bekend om zijn lederwaren, waar u lokale ambachtslieden ontmoet. Tot slot komt u aan bij het Cuicocha kratermeer, gelegen aan de voet van de Cotacachi vulkaan. Zijn naam is afgeleid van een pre-Inca-taal, Tsui cocha betekent lagune van de goden. Hier kunt u vanaf de kraterrand genieten van het overweldigende uitzicht op de diepe vulkanische krater van wel vier kilometer lang en drie kilometer breed. In het midden van dit donkerblauwe meer liggen twee kleine eilandjes bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal, genaamd ‘Kanaal van de Dromen’.

Vervolgens bereikt u de eindbestemming voor vandaag; Otavalo, gelegen op circa 2500 meter hoogte. Otavalo is wereldberoemd om zijn inheemse bevolking, de zogenaamde Otavalos, waarvan vele reizen over de hele wereld om hun beroemde handwerk te verkopen of te spelen in Andes volksmuziek groepen. De Otavalos worden beschouwd als de economisch meest succesvolle inheemse groep van Latijns-Amerika.

DAG
04

Otavalo

ec_al_otavalomarkt.jpg
Winkel op de lokale indianenmarkt
Bezoek de Peguche waterval
Tweede overnachting Otavalo

In de ochtend heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de Plaza de Ponchos, gelegen tussen Calle Sucre en Jaramillo. Hier verkoopt de inheemse bevolking en mesties (mensen van gemende etnische afkomst) uit Otavalo en de omliggende gemeenschappen hun handwerk. Er is een breed scala aan geweven stoffen, sieraden, kleding, houten en stenen beelden, schilderijen en Panama hoeden te vinden. Tapijten en schoudertassen zijn gemaakt van schapenwol; verwacht niet veel producten van lamawol. Lama’s kwamen namelijk nooit zo ver noord als Otavalo en de meeste producten komen uit de omliggende provincie Imbabura. Ondanks dat zaterdag de belangrijkste marktdag is, is het kopen van handwerkproducten dagelijks mogelijk.

Hierna brengt u een bezoek aan de 18 meter hoge Peguche waterval. Deze waterval wordt omgeven door één van de mooiste bossen in het noorden van Ecuador. De rivier die voortkomt uit de waterval heet Jatun Yacu ofwel ‘groot water’. Dit is een heilige plaats voor indianen, die een nauwe relatie hebben met de natuur, met name met bergen, water en bepaalde bomen. Lagunes, bronnen en watervallen worden beschouwd als plaatsen vol met krachten, waar de inheemse bevolking rituele zuiverende baden neemt. Zonnewende vieringen vinden plaats bij de waterval rond 21 juni.

DAG
05

Otavalo - Mindo

ec_al_bellavistarain.jpg
Vrije middag
Eerste overnachting in het nevelwoud van Mindo

Vandaag verlaat u de stad en maakt u zich op voor de natuur! U wordt opgehaald bij uw hotel en vertrekt richting Mindo. Ruim 20000 hectare aan Ecuadoriaans nevelwoudreservaat is hier te vinden. Geniet van het uitzicht totdat u de mistige vallei en het stadje Mindo bereikt; een uitstekende uitvalsbasis om de rest van de omgeving te verkennen.

Het Mindo-Nambillo is een uitstekend ecologisch reservaat met ruim 350 vogelsoorten, waaronder de toekanbaardvogel en de goudkopquetzal. Dit maakt het een ideale plek voor vogelspotters, maar er zijn ook een enorme variëteit aan orchideeën, kolibries en vlinders te bewonderen.

DAG
06

Mindo

ec_ac_bellaov1.jpg
Vrije dag
Tweede overnachting in het nevelwoud van Mindo

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Bepaal ter plaatse hoe u deze dag wilt indelen. Er zijn volop mogelijkheden, zo kunt u deelnemen aan een excursie door een chocolademakerij die u afsluit met een korte proeverij, of geniet met een drankje op een patio om de kolibries te observeren die op de voederbakjes afkomen. Een bezoek aan de vlindertuin (Mariposas de Mindo) geeft u de kans om van dichtbij de meest prachtige vlinders te bewonderen of in de orchideeëntuin ziet u orchideeën in allerlei kleuren en formaten.

Het groene, weelderige landschap wordt gekenmerkt door natuurpaden, rivieren en watervallen, en is uitstekend te voet te verkennen. De Mindo rivier beschikt over rustige stroomversnellingen, wat het ideaal maakt voor tuben (in een binnenband de rivier afdrijven). Voor de avonturiers onder ons is een canopy tour door het Mindo nevelwoud een mogelijkheid.

DAG
07

Mindo - Tulipe - Papallacta

tulipe.jpg
Bezoek de archeologische vindplaats Tulipe
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Overnachting in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta

Na het ontbijt reist u af naar de archeologische vindplaats Tulipe. Tulipe is een belangrijk ceremonieel centrum waar de meeste plechtigheden werden gevierd van de Yumbo. Deze bevolking leefden tussen 800-1660 in de valleien en bergen rondom Quito. Er zijn hier zeven structuren te zien met diverse zwembaden die werden gebruikt voor ceremoniële doeleinden. Dit water werd door de Yumbo gebruikt voor initiatie, zuivering en vruchtbaarheid. In het kleine museum kunt u verdere informatie vinden over de Yumbo en de rol van Tulipe. Na dit bezoek reist u af richting Papallacta, bekend om zijn thermale warmwaterbronnen en gelegen tussen twee vulkanen; Cayambe en Antisana. In Papallacta kunt u een paar uur genieten van de geweldige warmwaterbronnen (inbegrepen) en optioneel een gezondheids- of schoonheidsbehandeling boeken in Termas de Papallacta. Kortom een geweldige manier om uw spieren te laten ontspannen!

DAG
08

Papallacta - Quito

ec_ac_papallactaex1.jpg
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
(Nieuwe) overnachting Quito

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om gebruik te maken van de warmwaterbronnen. Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Quito. Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan de koloniale straat Calle de la Ronda in het hart van het historische centrum en te genieten van een canelazo (warm alcoholisch drankje) onder het genot van een heerlijke maaltijd. In de avonduren komt La Ronda tot leven met live muziek in de kleine bars en daarnaast heeft u hier ook de gelegenheid om een laatste souvenir aan te schaffen bij de lokale ambachtslieden die hier hun waren verkopen.

DAG
09

Quito - Amsterdam

ec_al_cotopaxi view from quito.jpg
Transfer naar luchthaven Quito
Vlucht Quito - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Quito (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos eilandhoppen (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 of 7 dagen Galápagos eilandhoppen ter land en zee (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos cruise (optioneel)
Alternatief: verlenging 4 dagen Galápagos Safari Camp (optioneel)

Vandaag wordt u op de afgesproken tijd opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Quito. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
10

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
18 opties
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
10 dagen Natuurschoon van Noord-Ecuador: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele airco auto/minibus met privéchauffeur
Alle transfers
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse en superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Stadstour Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)*
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi, het Cuicocha kratermeer en de Peguche waterval rondom Otavalo*
Winkel op de lokale indianenmarkt in Otavalo
Bezoek de archeologische vindplaats Tulipe*
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta.
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. 11 USD p.p.
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
18 opties
Open+