Kicker Rock bij San Cristóbal (Galápagos)
Kicker Rock bij San Cristóbal (Galápagos)
Chimborazo Nationaal Park
Chimborazo Nationaal Park
Mindo-nevelwoud
Mindo-nevelwoud
Cuyabeno Reservaat
Cuyabeno Reservaat
Cuenca
Cuenca

Ecuador Compleet inclusief de Galápagos

Groepsreis | 22 dagen v.a.
4199i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
15-09-2023
Reisduur
22dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m mei 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m mei 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Verblijf 4 dagen op de Galápagos-eilanden San Cristóbal en Santa Cruz, inclusief excursies (t.w.v. ca. € 620 p.p.)
Wandel door het nevelwoud van Mindo en over de flanken van de Chimborazo-vulkaan
4-daags jungle verblijf in het hart van de Amazone, inclusief maaltijden en excursies
Bezoek de dierenmarkt van Guamote en het non-profit project Inti Sisa project
Optie om te upgrade naar een 4-daagse Galápagos cruise
Kleine groepen met max. 22 deelnemers

Zuid-Amerika in het klein

Ecuador is een veelzijdig en authentiek land. Van het nevelwoud in Mindo tot de jungle van het Cuyabeno Reservaat, van het UNESCO Werelderfgoed in Quito en Cuenca tot de kleurrijke inheemse markten in Otavalo en Guamote. Tijdens deze afwisselende reis zien we het allemaal. Tussendoor bezoeken we zoal het Cuicocha-kratermeer, de warmwaterbronnen van Papallacta, het Chimborazo Nationaal Park met de gelijknamige vulkaan en de Ingapirca Inca-ruïnes. Aan het einde van de reis genieten we van 4 dagen eilandhoppen op de Galápagos-eilanden. Bij NRV heeft ook de mogelijkheid om te upgraden naar een 4-daags cruise bij de Galápagos-eilanden!

"Geniet tijdens deze gevarieerde reis van alles wat Ecuador te bieden heeft. Bezoek het vogelparadijs Mindo, kijk over de rand van het Cuicocha-kratermeer, ontspan in warmwaterbronnen bij Papallacta, bewonder flora & fauna in het Cuyabeno Reservaat, geniet van zelfgemaakte gerechten na afloop van de kookworkshop, wandel door het historische centrum van Quito en over de indianenmarkt van Otavalo. "

Judith, Product Manager

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Quito

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Quito
Welkomstdiner lokaal restaurant
Eerste overnachting Quito

Vandaag is uw vlucht van Amsterdam naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Voor een ontspannen begin van uw rondreis blijven we hier twee nachten slapen. Op het vliegveld van Quito (2800 meter boven zeeniveau) staat de Nederlandssprekende reisleiding al op u te wachten en maakt u kennis met uw medereizigers. Samen rijden we naar ons hotel en hebben we tijd om even lekker te acclimatiseren in het hotel. ’s Avonds haalt de Nederlandssprekende reisleiding de groep op en lopen we met zijn allen naar een restaurant voor een gezellig welkomstdiner. Een leuke manier om uw reisgenoten alvast te leren kennen!

Goed om te weten

Bij vertrek op 21 en 28 juli 2023 vliegt u met Air Europa. Dit betekent dat u de volgende dag 's ochtends vroeg aankomt op de luchthaven van Quito. Het programma is hierop aangepast. Voor het programma en wat er allemaal inclusief is tijdens deze reis, verwijzen wij u naar de praktische informatie op deze pagina en naar uw reisbescheiden.

Goed om te weten

Maakt u graag een cruise bij de Galápagos-eilanden, nu u toch in Ecuador bent? Bij de praktische info leest u meer over deze aantrekkelijke upgradeoptie naar de Galápagos-eilanden!

DAG
02

Quito

ec_al_quito_huisjes_alg.jpg
Wandelexcursie door historisch Quito
Vrije middag
Tweede overnachting Quito

Vandaag maken we kennis met de stad tijdens een wandelexcursie door het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Ervaar de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder ook de barokke La Compañia-kerk (1605) en de kerk en het klooster van San Francisco (1535). En bekijk vervolgens de mooi gerestaureerde La Ronda, één van de oudste straten van Quito. Hij ligt vlakbij de beroemde Panecillo-heuvel, waar u op de top het standbeeld ziet staan van de gevleugelde maagd, het symbool van Quito. Als u wilt kunt u op eigen gelegenheid een taxirit naar boven maken. Uw beloning is een panoramisch uitzicht over de stad. We overnachten opnieuw in Quito.

DAG
03

Quito - Mindo (ca. 101 km)

Mindo
Vertrek Quito
Bezoek Intiñan-museum: magnetische evenaar persoonlijk ervaren
Aankomst Mindo
Tuinen met vlinders, orchideeën en kolibries bewonderen
Overnachten in weelderig Mindo

We gaan nieuwe plekken in Ecuador verkennen! Vandaag verruilen we het stadse Quito voor een klein bergdorp midden in de natuur: Mindo. We vertrekken vroeg. Onderweg maken we een interessante en vooral leuke tussenstop bij het Intiñan-museum, dat op de magnetische scheidslijn van het noordelijk- en zuidelijk halfrond staat. Het is, net als het nabije Mitad del Mundo-monument, een geliefde trekpleister. Begrijpelijk: diverse interactieve demonstraties brengen de mix van natuurkunde, folklore en nationale cultuur op een fascinerende manier tot leven. Leer bijvoorbeeld hoe de Inca’s het middelpunt van de aarde bepaalden, bekijk een macaber inheems ritueel en ervaar hoe de evenaar natuurkundige wetten beïnvloedt – lukt het u om er in een rechte lijn overheen te lopen, of een ei te laten balanceren op een spijker?
Dan rijden we door naar Mindo. Schitterend hoe de omgeving verandert als we de westelijke Andes-hellingen naderen. Hier komen twee van de meest biologisch diverse ecoregio’s ter wereld samen: de Chocoan-laaglanden en de tropische Andes. Na aankomst bezoeken we prachtige tuinen vol vlinders, orchideeën en kolibries en andere exotische vogelsoorten. Wat een kleuren! Vanuit onze lodge kijken we uit op met nevelwoud begroeide bergen. Het weelderige groen werkt heerlijk ontspannend.

Weetje

Het beschermde gebied Mindo-Nambillo is een echt vogelparadijs. In het uitgestrekte nevelwoud leven ruim 350 vogelsoorten, waaronder de felgekleurde goudkopquetzal, kolibries en de toekanbaardvogel.

DAG
04

Mindo - Otavalo (ca. 165 km)

ec_al_bellavistarain.jpg
Bezoek chocolademakerij
Vertrek Mindo
Eerste overnachting in folkloristisch Otavalo

Voor we naar Otavalo vertrekken, bezoeken we eerst een ambachtelijke chocolademakerij. Leuk om het complete maakproces, van cacaoboon tot chocolade, eens van dichtbij te zien. Proef gerust! Heerlijk, zo’n zoet begin van de dag. Hierna stappen we in de bus voor een mooie rit over de Noordelijke Pan-Amerikaanse snelweg door de ‘provincie van de meren’, Imbabura. Terwijl het landelijke Calderón en de Guayllamba-vallei voorbijglijden, genieten we van prachtige vergezichten. In de verte zien we majestueuze vulkanen met besneeuwde toppen. Een schilderachtig plaatje. Onderweg maken we een leuke tussenstop om kennis te maken met het dagelijkse lokale leven.
Dan naderen we Otavalo (2500 meter hoogte). Een favoriet van veel reizigers. Otavalo staat bekend om zijn folkloristische inheemse bevolking en ambachtelijke markt – de grootste van de Andes. De handgeweven tapijten, lederwaren en schilderijen trekken al eeuwenlang bezoekers aan van ver buiten de regio. Misschien kwam u in Nederland, waarschijnlijk onbewust, ooit iemand uit Otavalo tegen. Veel inwoners reizen de wereld over om hun bont gekleurde handwerk te verkopen of Andes-volksmuziek te spelen.
We slapen twee nachten in Otavalo. Prettig, zo leren we Otavalo ongehaast kennen.

Weetje

Wetenschappers ontdekten dat cacaobonen voor het eerst geteeld werden in wat nu Ecuador heet. Het Ecuadoriaanse ministerie van Toerisme riep Mindo uit tot beginpunt van de zogeheten ‘Ruta del Cacao’.

DAG
05

Otavalo en omgeving

ec_al_cuicocha.jpg
Bezoek lokale markt Plaza de Ponchos
Cuicocha-kratermeer bekijken
Bezoek leerdorpje Cotacachi
Peguche-waterval bewonderen
Tweede overnachting Otavalo

We gaan de omgeving van Otavalo verkennen. ’s Ochtends bezoeken we de markt op de Plaza de Ponchos. Hier ziet u handwerk van de inheemse bevolking uit Otavalo en de omliggende provincie Imbabura. Wandel langs de vele geweven stoffen, sieraden, kleding, beelden, schilderijen en Panama-hoeden. Wie weet vindt u een mooi souvenir. Hierna rijden we naar het Cuicocha-kratermeer, aan de voet van de Cotacachi-vulkaan. De naam is afgeleid van een pre-Inca taal. ‘Tsui Cocha’ betekent ‘lagune van de goden’. Geniet vanaf de kraterrand van het overweldigende uitzicht op de vulkanische krater van wel vier bij drie kilometer. In het midden ziet u twee kleine eilandjes, bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal dat ‘Kanaal van de Dromen’ heet. Op de terugweg stoppen we in het leerdorpje Cotacachi, bekend om zijn handgemaakte lederwaren. Hierna bewonderen we de achttien meter hoge Peguche-waterval. U bent vast minstens zo gefascineerd door de omgeving: de waterval ligt in één van de mooiste bossen van Noord-Ecuador. Voor de inheemse bevolking is dit een heilige plek. Zij neemt er rituele baden vanwege de spirituele krachten die zij de lagunes, bronnen en watervallen toekent. Rond 21 juni zijn bij de waterval de zonnewende-vieringen.

Weetje

De tapijten en schoudertassen die op de Plaza de Ponchos ziet zijn gemaakt van schapenwol. Lamawol is schaars op deze markt, doordat lama’s hier nauwelijks voorkomen en het handwerk gemaakt is door lokale gemeenschappen.

DAG
06

Otavalo - Papallacta - Baeza (ca. 199 km)

ec_al_papallacta1.jpg
Vertrek Otavalo
Wellness-moment in Papallacta: ontspannen in warmwaterbronnen
Overnachten in lieflijk Baeza & omgeving

’s Morgens vroeg verlaten we Otavalo. Stop voor vertrek eventueel een handdoek en zwemkleding in uw handbagage – op weg naar Baeza stoppen we bij de thermale bronnen van Papallacta. Hier laten we ons rustig in het lekker warme water zakken, terwijl we genieten van het uitzicht op het Andesgebergte. Voelt u hoe uw spieren zich ontspannen? Zalig, zo’n relaxmoment tijdens de reis!
Vanavond overnachten we bij het lieflijke Baeza, een voormalige missionaris- en handelspost van de Spanjaarden in de Quijos-vallei (Amazone). De wijde omgeving bestaat uit vogelrijk nevelwoud, klaterende watervallen en snelstromende rivieren. Paradijselijk. Geniet na aankomst bij onze sfeervolle eco-lodge van de uitbundige vegetatie om u heen. Misschien doezelt u even weg in een hangmat. Nietsdoen is soms zo lekker! ’s Avonds luistert u in uw bed naar het hypnotiserende geruis van de nabijgelegen rivier. Lokale zangvogels als de incagaai, oropendola, of rode rotshaan verrassen u waarschijnlijk graag met een fluitconcert. Langzaam vallen uw ogen dicht. Later denkt u vast vaak terug aan deze rustgevende omgeving. Fijn dat we op dag 10 nog een nacht bij Baeza logeren.

Goed om te weten

Vanwege de wegomstandigheden tussen Baeza en Lago Agrio kan het voorkomen dat we in de omgeving van Loreto verblijven. Zo kunnen we een andere route nemen naar Lago Agrio.

DAG
07

Baeza - Cuyabeno Reservaat (ca. 256 km + 2 uur varen)

ec_alg_lagoagrio3.jpg
Vertrek Baeza
Lunchen bij entree natuurreservaat (inclusief)
Bootreis over de Cuyabeno-rivier in gemotoriseerde kano
Aankomst ecolodge
Kanotocht door de betoverende Laguna Grande
Eerste overnachting in het exotische Cuyabeno Reservaat

Enerverend: de komende 3 nachten slapen we in het Cuyabeno Reservaat, omringd door 600.000 hectare overstroomd bos, primair regenwoud, open vlaktes, grote meren, inheemse wilde dieren en etnische stammen. Om vandaag goed te benutten verlaten we Baeza vroeg, met een lekkere ontbijtbox. Rond het middaguur stappen we uit bij de entree van het Cuyabeno Reservaat. Fijn dat we hier lunchen (inclusief) voor we beginnen aan de laatste etappe – een bootreis (ca. 2 uur) met een gemotoriseerde kano, het ideale vervoermiddel in dit dichtbegroeide junglegebied.
Dan komen we aan bij de Guacamayo Lodge. De maaltijden (incl. water, koffie en thee) en gezamenlijke activiteiten zijn inbegrepen tijdens ons verblijf hier. Prettig, zo’n compleet reispakket. ’s Middags verkennen we de betoverende Laguna Grande met een kano. Let goed op de oevers. Er leven verschillende soorten apen, papegaaien, toekans en andere fraai gekleurde vogels. Kijk ook of er iets beweegt in het troebele water. Met wat geluk zwemt er een roze rivierdolfijn voorbij. Na het diner maken we een avontuurlijke natuurwandeling met een lokale gids. Wie weet wijst hij een uil aan die in de duisternis op jacht is, of ontdekt u samen andere intrigerende nachtdieren.

Goed om te weten

Het programma in het Cuyabeno Reservaat is afhankelijk van de lodge waar we verblijven en kan wijzigen vanwege ongunstige weersomstandigheden.

Weetje

De roze rivierdolfijn leeft alleen in rivieren in de Amazone (o.a. de Cuyabeno-rivier). In plaats van een rugvin heeft hij een bobbel op zijn rug. Zo kan hij moeiteloos ondersteboven zwemmen als hij op vis jaagt in het deels ondiepe, troebele water.

DAG
08

Cuyabeno Reservaat

ec_alg_lagoagrio_papegaai.jpg
Wandeling door primair bos: dieren en medicinale planten ontdekken (ca. 3 uur)
Workshop zelf chocolade maken (inclusief)
Zwemmen in Laguna Grande bij zonsondergang
Kaaimannen spotten vanuit een boot
Tweede overnachting Cuyabeno Reservaat

Het Cuyabeno Reservaat ligt diep in het Ecuadoriaanse Amazonegebied, bij de grens met Colombia. Een magische plek om wakker te worden. Hier voelt u zich één met de natuur – een aangenaam contrast met uw gewone leven. Na het ontbijt pakken we onze verrekijkers. Samen maken we een rustige wandeling (ca. 3 uur) door het primaire bos (onaangetaste wildernis), om de indrukwekkende diversiteit aan planten en diersoorten van dichtbij te bekijken en te beluisteren. Fascinerend, die indringende oerwoudgeluiden! U hoort bladeren en struikgewas ritselen. Zijn het apen? Blauw-gele papegaaien vliegen luidruchtig van boom tot boom. Alsof ze benadrukken dat zij hier de blikvangers zijn. Leuk dat de lokale gids ook vertelt over de medicinale werking van bepaalde planten, bomen en kruiden. Zo krijgt de vegetatie om u heen extra betekenis.
Na de lunch ontspannen we bij onze lodge. Chocoladeliefhebbers verheugen zich vast op vanmiddag: dan leren we om met de hand chocolade te maken van gedroogde cacaobonen. Een smakelijke en gezellige workshop (inclusief). Hierna bewonderen we de beeldschone zonsondergang bij de Laguna Grande. Duik gerust in het water, als u wilt. Onderweg naar de lodge spotten we kaaimannen vanaf de boot: in het donker herkent u hun fonkelende ogen waarschijnlijk snel.

Weetje

Het zeer biodiverse Cuyabeno Reservaat is sinds 1979 beschermd natuurgebied. Het gigantische park is het domein van onder meer poema’s, jaguars, tapirs en verschillende apensoorten. Er leven ook inheemse volkeren.

DAG
09

Cuyabeno Reservaat

Guacamayo Eco Lodge Cuyabeno
Kanotocht naar de inheemse Siona-gemeenschap (ca. 1 uur)
Etnische tradities en gewoontes leren kennen
Ceremonie met de lokale sjamaan
Nachtelijke junglewandeling
Derde overnachting Cuyabeno Reservaat

Opnieuw een geweldig dagprogramma. Na het ontbijt zakken we de rivier af met een gemotoriseerde kano. We gaan kennismaken met de etnische Siona-gemeenschap, die zo’n een uur varen woont. Leuk dat deze stam reizigers in hun dorp verwelkomt. Hierdoor krijgt u als buitenstaander een boeiend inkijkje in hun manier van leven. De Siona-bevolking is duidelijk trots op zijn tradities en rituelen. Een vrouwelijk stamlid laat zien hoe ze pannenkoekachtig brood maakt van cassave (yuccawortel) – een arbeidsintensieve bezigheid. We beseffen dat de mensen hier nog dicht bij de natuur staan. Ze hebben dan ook veel respect voor de excentrieke medicijnman die we ontmoeten. Zijn spirituele band met de omgeving is sterk. Volgens de Siona’s kent deze sjamaan voor alle ziektes en kwalen een natuurlijk medicijn, dat hij maakt van planten uit de omgeving. De recepten hiervoor zijn al generaties oud. Gefascineerd kijken we toe hoe hij patiënten op ceremoniële wijze behandelt. Op de terugweg naar de lodge hebben we kans om luiaards, dolfijnen, slangen en ander wild te spotten.
Na het diner maken we een avontuurlijke natuurwandeling met een lokale gids. Wie weet wijst hij een uil aan die in de duisternis op jacht is, of ontdekt u samen andere intrigerende nachtdieren. Geniet na afloop na van alles wat we vandaag zagen en beleefden. De dagen zijn voorbij gevlogen: dit is onze laatste nacht in de Amazonejungle.

Weetje

De Siona-gemeenschap is de grootste etnische bevolkingsgroep van het Cuyabeno Reservaat. Ondanks hun contact met de moderne wereld, houden ze hun eeuwenoude tradities en rituelen in ere.

DAG
10

Cuyabeno Reservaat - Baeza (ca. 2 uur varen + 291 km)

ec_alg_lagoagrio_vogel.jpg
Vertrek ecolodge
Vogels spotten vanaf de rivier
Afscheid nemen van het Cuyabeno Reservaat
Overnachten in Baeza & omgeving

Vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om vogels te spotten. Machtig om vanaf de rivier te zien hoe de zon opkomt boven het oerwoud. De ochtendnevel lost op, de wildernis komt tot leven. Nu is een perfect moment om vogels te spotten: een leuk begin van de dag. Na ons meerdaagse verblijf in de jungle herkent u de kleuren, geluiden, bewegingen en favoriete schuilplekken van veel vogels en andere dieren. Kijk ook uit naar exemplaren die u niet eerder zag. Het Cuyabeno Reservaat is immers één van de meest biodiverse plekken van de Amazone – dit is uw laatste kans. We maken ons na het ontbijt op voor een lange reisdag. Met gemotoriseerde kano’s varen we in circa 2 uur terug richting de bewoonde wereld. Bij de entree van het natuurpark stappen we over op de bus die voor ons klaarstaat. Via Lago Agrio, de hoofdstad van de provincie Sucumbíos, reizen we ’s middags in ongeveer 6 uur door naar Baeza, waar we opnieuw slapen (zie ook dag 6). Morgenochtend slaapt u misschien graag uit.

DAG
11

Baeza - Baños (ca. 205 km)

ec_alg_banos_pailondeldablo.jpg
Vrije ochtend
Vertrek Baeza
Wandeling naar waterval Pailón del Diablo
Het sensationele uitzicht bewonderen bij Casa del Árbol
Eerste overnachting in kuuroord Baños

Een heerlijke vrije ochtend in Baeza. U bepaalt waar u zin in heeft. Blijf bijvoorbeeld langer in bed liggen, profiteer van het buitenzwembad en werk uw reisverslag bij. Of wandel één van de mooie trails (wandelroutes) rond het hotel. Hierna vertrekken we naar de ‘toegangspoort tot de Amazone’: Baños. Op de Ruta de las Cascadas rijden we langs prachtige watervallen. Vooral de bijna 80 meter hoge Pailón del Diablo (Ketel van de Duivel) is spectaculair – sommigen noemen het zelfs de mooiste waterval van Ecuador. Leuk dat we ernaartoe wandelen. Vanaf de uitkijkpunten dicht bij de waterval zien we goed hoe het water zich met volle kracht omlaag stort. Een beetje nat worden hoort erbij: wat een natuurgeweld! Later maken we een tweede tussenstop bij de Casa del Árbol, een boomhut met grote schommels. Kijk hier eventueel schommelend vanaf grote hoogte uit over de vallei. Een sensationele ervaring.
Dan rijden we door naar het mooi gelegen Baños, bekend om zijn thermale waterbronnen. Een fijne plek om te ontspannen en eventueel weg te dromen bij een massage (optioneel) in één van de spa’s. We slapen twee nachten in Baños.

DAG
12

Baños

banos.jpg
Vrije dag Baños
Deelname diverse activiteiten (optionele excursies)
Tweede overnachting Baños

Vandaag heeft u de hele dag vrij om Baños op eigen gelegenheid te verkennen. Heeft u behoefte aan beweging, dan is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende optionele activiteiten. U kunt hier optioneel paardrijden, canyoning, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften. De directe omgeving kunt u makkelijk te voet verkennen. Bezoek bijvoorbeeld één van de markten en vele winkeltjes, probeer de lokaal gemaakte toffee (‘melcocha’) en zie in de winkels hoe deze gemaakt wordt, ontspan heerlijk in de thermale baden, of maak gebruik van de spafaciliteiten in de stad.

DAG
13

Baños - Chimborazo Nationaal Park - Guamote (ca. 182 km)

ec_al_chimbarazo_vicunas_alg.jpg
Vertrek Baños
Chimborazo Nationaal Park (hoogste vulkaan)
Wandeling op de vulkaan (optioneel)
Eerste overnachting Guamote

We vertrekken na het ontbijt naar het Chimborazo Nationaal Park, waar de hoogste vulkaan van Ecuador staat. Vanwege de grote afstand tot het middelpunt van de aarde wordt hij beschouwd als de hoogste berg ter wereld. Als hij vanaf dat punt wordt gemeten is de vulkaan zelfs ruim 2000 meter hoger dan Mount Everest! Heeft u zin in een mooie wandeling, dan is het mogelijk om vanaf de eerste naar de tweede refugio (berghut) te lopen. Geniet onderweg van het uitzicht op de altijd besneeuwde bergtop, het spectaculaire landschap en de aanwezige fauna zoals lama’s, alpaca’s (berglama’s) en vicuña’s (een kameelsoort). Op onze volgende bestemming, Guamote, krijgt u een indruk van de landelijke kant van Ecuador. Guamote ligt hoog in het Andes-gebergte op circa 3000 meter, in de schaduw van de Chimborazo. We verblijven de komende twee nachten in het gastenhuis van Inti Sisa. De opbrengst wordt gebruikt voor de projecten van Inti Sisa.

Goed om te weten

Vanwege de beschikbaarheid kan het voorkomen dat we vanavond in Riobamba verblijven. Dit ligt op ongeveer een uur rijden ten noorden van Guamote.

DAG
14

Guamote

ec_al_guamote_markt_alg.jpg
Bezoek de donderdagmarkt van Guamote
Kookles bij het non-profit project Inti Sisa
Tweede overnachting Guamote

Het hoogtepunt van een bezoek aan Guamote is de wekelijkse indianenmarkt, één van de grootste en meest traditionele markten van Zuid-Amerika. Elke donderdag komen indianen van heinde en ver naar Guamote om hun fruit, schapen, varkens, cavia’s, koeien, hoeden en kleding te verkopen. De markt is een avontuur voor al uw zintuigen, een chaos van geuren, kleuren, geluiden en indrukken. De kracht van Guamote is de mensen. Om ons heen zien we lachende en vriendelijke gezichten. Ondanks de armoede die hier nog steeds heerst, zijn de mensen erg dankbaar en optimistisch.

De beste manier om een ​​land te leren kennen is door de keuken te ervaren! Vandaag nemen we dan ook deel aan een kookworkshop, begeleid door het geweldige keukenpersoneel van Inti Sisa. We bereiden heerlijke empanada's en een fruitsalade. Empanada's kunnen met bijna alles gevuld worden: kip, kaas, vlees en meer. Eindelijk het beste deel van deze activiteit: alle geweldige dingen proeven die u heeft bereid.

Goed om te weten

Bij vertrek op 11 oktober 2023 is een bezoek aan de donderdagmarkt van Guamote niet mogelijk.

DAG
15

Guamote - Ingapirca - Cuenca (ca. 218 km)

ec_al_ingapirca.jpg
Bezoek non-profit project Inti Sisa en de lokale gemeenschappen in de bergen rondom Guamote
Vertrek Guamote
Bezoek Ingapirca Inca-ruïnes (Tempel van de Zon)
Eerste overnachting Cuenca

Vandaag brengen we een bezoek aan het educatieve centrum van Inti Sisa (Quechua voor ‘zonnebloem’). De gids laat ons kennis maken de werkplaats waar we de meisjes zien naaien en borduren. Een mooie gelegenheid om wat handwerk te kopen! Daarna gaan we op pad voor een prachtige rit door de bergen en leren we meer over de geschiedenis van deze regio, en de inheemse cultuur en tradities. Het exacte programma is afhankelijk van de dag van de week, het weer en de lokale activiteiten die dag. Normaal gesproken maken we een stop bij een basisschool waar Engelse les wordt gegeven en waar kinderen over hun dagelijks leven op school vertellen. Soms bezoeken we een landbouwcollege waar we uitleg krijgen over de lokale landbouw en medicinale planten. Daarna gaan we naar het huis van een traditionele wever gaan, die ons laat zien hoe ze poncho’s maken van schapen- en alpacawol. Tot slot bezoeken we een inheemse familie en zien we hun authentieke behuizing (choza). Hierna reizen we door naar de Ingapirca Inca-ruïnes, de grootste Inca-ruïnes van Ecuador. De bekende Tempel van de Zon, in het midden van het complex, is een fascinerend onderdeel van deze archeologische bezienswaardigheid. Bewonder ook de stevige muren met de enorme stenen. Het is verbazingwekkend dat de Inca’s ze bouwden zonder cement of ander voegmiddel. Om inzicht te krijgen in het leven van de Inca’s volgen we een interessante rondleiding. Tenslotte rijden we naar de koloniale stad Cuenca (circa 2500 meter), ook bekend als de ‘stad van de vier rivieren’. Hier verblijven we twee nachten in een gezellig hotel in het centrum.

Goed om te weten

Ingapirca is momenteel gesloten op maandag.

Weetje

De Ingapirca Inca-ruïnes worden liefkozend ook wel de ‘Machu Picchu van Ecuador’ genoemd.

DAG
16

Cuenca

ec_al_cuenca.jpg
Stadswandeling Cuenca met gids
Middag ter vrije besteding
Tweede overnachting Cuenca

We verkennen samen de omgeving. Na het ontbijt volgen we de gids, die ons het charmante Cuenca laat zien tijdens een stadswandeling. Een goede manier om de schoonheid en sfeer van de koloniale stad optimaal te ervaren. Op deze wandelexcursie door het oude Cuenca bekijken we schitterende kerken, prachtige oude gebouwen met smeedijzeren balkons en bewerkte houten deuren, bloem- en handwerkmarkten, kunstgalerieën, ateliers en andere interessante plekken. We bewonderen ook de historische huizen hoog boven de bruisende Tomebamba-rivier, die het oude van het nieuwe deel van Cuenca scheidt. Tot slot bezoeken we een keramische-kunstgalerie, een Panama-hoedenfabriek of het atelier van een kunstenaar. Tijdens uw vrije middag kunt u meer van de omgeving bekijken. Cuenca kunt u uitstekend te voet verkennen, zoals u vanochtend heeft gemerkt. ’s Avonds kunt u in Cuenca naar gezellige livemuziek luisteren bij een lekker drankje.

Weetje

Mis de kans niet om in Cuenca een originele Panama-hoed te kopen. Anders dan de naam doet vermoeden komt deze hoed uit Ecuador, niet uit Panama!

DAG
17

Cuenca - El Cajas Nationaal Park - Guayaquil (ca. 200 km)

ec_al_cajasnationaalpark_alg.jpg
Vertrek Cuenca
Wandelexcursie El Cajas Nationaal Park
Overnachting Guayaquil

Onderweg naar Guayaquil maken we een circa twee uur durende wandeling door het El Cajas Nationaal Park. Geniet van het uitzicht op dit magische ecosysteem, variërend van nevelwoud tot rotsachtige maanlandschappen en met honderden meren. Het gebied ligt merendeels boven de 3000 meter. Kijk ook of u de Polylepis-bomen in het primaire woud ziet, deze zijn als enige boomsoort bestand tegen de vorst op hoogtes vanaf 4000 meter. Vervolgens dalen we af naar de kustplaats Guayaquil. Wilt u een goed beeld van deze bruisende stad, maak dan vooral op eigen gelegenheid een wandeling over de tweeënhalf kilometer lange rivierpromenade Malecón 2000 en naar de sfeervolle oude wijk Las Peñas, met zijn kleurrijke houten huizen.

DAG
18

Guayaquil - San Cristóbal (Galápagos)

ec_al_sancristobal_zeehond.jpg
Vertrek Guayaquil
Vlucht Guayaquil - San Cristóbal (Galápagos)
Kennismaking Engelssprekende gids
Snorkelavontuur bij Playa La Lobería (inclusief snorkeluitrusting)
Alternatief: upgrade met 4 dagen Galápagos cruise (optioneel)
Eerste overnachting San Cristóbal

De Galápagos-eilanden zijn voor u misschien wel dé reden om Ecuador te bezoeken. Vandaag neemt u afscheid van de reisleiding en vliegt u van Guayaquil naar de Galápagos-eilanden. De Engelssprekende gids voor de komende vier dagen wacht u op de luchthaven van San Cristóbal op. Hij neemt u mee naar het hotel en vervolgens naar het strand van La Lobería. Dit rotsachtig strand dankt zijn naam aan de grote hoeveelheid zeeleeuwen die op de rotsen en het strand rusten. Op de grillige lavastenen heeft u grote kans om mariene leguanen, lava hagedissen en fregatvogels te spotten. Het strand is een geweldige plek om te snorkelen. Het water is redelijk kalm en beschermd door de omliggende rotsen. Al snorkelend door het kristalheldere water ziet u niet alleen zeeleeuwen, maar ook zeeschildpadden en kleurrijke vissen. Na deze fascinerende ervaring gaat u terug naar het hotel in Puerto Baquerizo Moreno. In de avond kunt u heerlijk dineren in één van de vele restaurants die in Puerto Baquerizo Moreno zijn te vinden.

Goed om te weten

Wilt u liever een cruise maken bij de Galápagos-eilanden? Wij regelen graag een 4-daagse cruise voor u. Bij de praktische info leest u meer over deze aantrekkelijke upgradeoptie. Bij vertrek op 11 oktober 2023 is de optie om te upgraden naar een 4-daagse Galápagos cruise niet mogelijk.

Goed om te weten

Het programma op de Galápagos eilanden kan afwijken vanwege seizoensgebonden veranderingen, weersomstandigheden, aanpassingen in het beleid van het Galápagos Nationaal Park en ander onvoorziene omstandigheden die zich kunnen voordoen.

DAG
19

San Cristóbal

ec_al_sancristobal_kickerrock.jpg
Bootexcursie naar Kicker Rock (inclusief snorkeluitrusting)
Tweede overnachting San Cristóbal

Na het ontbijt maakt u zich op voor een navigatie naar Kicker Rock. Hier geniet u van een waar Galápagos snorkelavontuur. De onderwaterwereld bij Kicker Rock is één van de beste snorkellocaties van de Galápagos. Bij aankomst geniet u van het uitzicht op de torenhoge rotsmuren. De erosie heeft de rots zijn karakteristieke vorm gegeven, die sommigen zien als schoen (vandaar de naam Kicker Rock) en ander zien als slapende zeeleeuw (vandaar de naam León Dormido in het Spaans). Hier ziet u Nazcagenten, blauwvoetgenten, fregatvogels en tropische vogels op de kliffen en rotsen. Het is echter de onderwaterwereld die u zult doen verbazen. Maak u op om te zwemmen met de meest iconische Galápagos-dieren waaronder zeeschildpadden, zeeleguanen, roggen, Galápagos-haaien en tropische vissen. Met geluk kunt u zelfs hamerhaaien zien! Afhankelijk van de dag brengt u een bezoek aan een verlaten strand (zoals El Manglesito, Cerro Brujo of Puerto Grande) om wilde dieren te observeren en te ontspannen op het ongerepte zand. Deze alternatieven variëren afhankelijk van de vertrekdag van deze excursie.

DAG
20

San Cristóbal - Santa Cruz

ec_al_santacruz_schildpad_alg.jpg
Vertrek San Cristóbal
Speedboot San Cristóbal - Santa Cruz
Bewonder reuzenschildpadden in de hooglanden
Bezoek de lavatunnels en het Charles Darwin Research Station
Geniet van het uitzicht bij de Los Gemelos (Tweelingkraters)
Overnachting Santa Cruz

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar de haven. Hier stapt u aan boord van de speedboot voor een tocht van ca. 2-2,5 uur naar het eiland Santa Cruz. Hier aangekomen neemt de gids u mee naar de hooglanden van Santa Cruz. Hier heeft u de onvergetelijk gelegenheid om de beroemde reuzenschildpadden te observeren in hun natuurlijke leefomgeving. De volgende leuke activiteit is de wandeling door de lava tunnels. Verder ziet u de beroemde Darwinvinken en endemische vegetatie zoals Escelacias-bossen en Matazarnos. Optioneel heeft u de mogelijkheid om te lunchen op de ranch (ca. 16-20 USD per persoon inclusief frisdrank). Onderweg naar Puerto Ayora maakt u een foto-stop bij Los Gemelos (Tweelingkraters), zodat u het fantastische uitzicht goed kunt wonderen. Aangekomen in Puerto Ayora bezoekt u het beroemde Charles Darwin Onderzoekscentrum. In dit biologische onderzoekscentrum ziet u verschillende soorten schildpadden die deelnemen aan het fokprogramma. Na afloop heeft u in Puerto Ayora de gelegenheid om nog wat laatste souvenirs te kopen als u wilt, of neem een drankje in één van de vele bars. Geniet vanavond extra, want het is uw laatste nacht op de Galápagos-eilanden.

Weetje

Vergeet niet om pillen tegen zeeziekte in te nemen. De overtochten per speedboot kunnen een beetje onrustig zijn, afhankelijk van het weer. Meestal is er van juli t/m september sprake van een ruige zee.

Weetje

Eigenlijk zijn Los Gemelos geen echte kraters maar rotsformaties, gecreëerd door het instorten van oppervlaktemateriaal in ondergrondse spelonken en kamers.

DAG
21

Santa Cruz - Baltra (Galápagos) - Guayaquil - Amsterdam

ec_al_santacruz_zeehond_alg.jpg
Vertrek Santa Cruz
Veerboot Santa Cruz - Baltra
Vlucht Baltra (Galápagos) - Guayaquil - Amsterdam

Vandaag staat u vroeg op voor de transfer naar de luchthaven. Nadat u het Itabaca-kanaal over bent gestoken, vliegt u van Baltra Airport terug naar het vasteland van Ecuador. In Guayaquil neemt u vervolgens het vliegtuig naar Amsterdam, waar u morgenochtend aankomt.

DAG
22

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam Schiphol

Het toestel landt op Schiphol. Uw geweldige rondreis langs de bijzondere hoogtepunten van Ecuador is nu echt voorbij. Gelukkig heeft u veel mooie ervaringen opgedaan waar u thuis lekker van kan nagenieten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 3 van 3 opties )

ec_al_fietsroute.jpg

Baños - Mountainbiken langs de route van watervallen

Na het ontbijt zijn we klaar voor ons volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderw...

Na het ontbijt zijn we klaar voor ons volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg kan er gestopt worden bij verschillende watervallen. We wandelen naar de indrukwekkende Pailón del Diablo-waterval. Op de terugweg bewonderen we meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

Duur: 3-4 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en gebruik van een mountainbike
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 70 USD per persoon

Meer info

Minder info

ec_al_raftingpastazariver.jpg

Baños - Raften over de Pastaza-rivier

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Baños voor ons raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua-vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pastaza-rivier zal de gecertificeerde gids een veil...

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Baños voor ons raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua-vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pastaza-rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maken we ons op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza-rivier brengt ons langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo-rivier. Na afloop hebben een transfer terug naar Baños.

Duur: 3-4 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en raft benodigdheden
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 45 USD per persoon

Meer info

Minder info

ec_al_banos chamana waterfall.jpg

Baños - Paardrijden naar de Chamana waterval

Na het ontbijt halen we de paarden op en beginnen we met deze geweldige paardrijtocht. We nemen een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. We bezoeken een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in he...

Na het ontbijt halen we de paarden op en beginnen we met deze geweldige paardrijtocht. We nemen een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. We bezoeken een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunnen we genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador. Na afloop keren we terug naar Baños.

Duur: 2 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en het gebruik van een paard
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 35 USD per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Ecuador reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Ecuador en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Ecuador leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Fantastische rondreis gemaakt, ik kijk heel positief naar het geheel! Alle voorzieningen waren netjes, de persoonlijke buschauffeur kende goed de weg en we voelde ons allemaal in goede vertrouwde handen. Het reizen in groepsverband was voor mij ook n ...

Fantastische rondreis gemaakt, ik kijk heel positief naar het geheel! Alle voorzieningen waren netjes, de persoonlijke buschauffeur kende goed de weg en we voelde ons allemaal in goede vertrouwde handen. Het reizen in groepsverband was voor mij ook nieuw, het was een spannende ervaring die positief heeft uitgepakt. Ik ga het zeker aanraden en overwegen voor toekomstige reizen.

Meer info >

Minder info >

10

Van de Pas, groepsreis Ecuador & de Galápagos

Genoten van deze reis en volop indrukken opgedaan. Onze privéchauffeur bracht ons van de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld naar de grootste haven van Ecuador, waarbij we onderweg nader kennis maakte met de lokale bevolking, de koloniale steden en h ...

Genoten van deze reis en volop indrukken opgedaan. Onze privéchauffeur bracht ons van de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld naar de grootste haven van Ecuador, waarbij we onderweg nader kennis maakte met de lokale bevolking, de koloniale steden en het spectaculaire landschap

Meer info >

Minder info >

Marjolijn, privéreis Klassiek Ecuador

22 dagen Ecuador Compleet inclusief de Galápagos : altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Binnenlandse vlucht Guayaquil - Galápagos v.v.
23kg ruimbagage op de binnenlandse vluchten
Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Speedboot San Cristóbal - Santa Cruz
Veerboot Santa Cruz - Baltra
Nederlandssprekende reisleider van dag 1 t/m 18
Engelssprekende lokale gids in El Cajas Nationaal Park en op de Galápagos-eilanden
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
4-daags jungle verblijf in een lodge, inclusief kanotochten, wandelingen door de jungle en een bezoek aan een indianengemeenschap inclusief ceremonie met de lokale sjamaan*
Op de Galápagos verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels met een zwembad of vlakbij het strand gelegen
Welkomstdiner
Iedere dag ontbijt
5 x lunch en 3 x diner
Wandelexcursie door het historische centrum van Quito*
Bezoek het Intiñan-museum onderweg naar Mindo*
Bezoek tuinen met vlinders, orchideeën en kolibries, en een chocolademakerij in Mindo*
Winkel op de lokale indianenmarkt in Otavalo
In de omgeving van Otavalo bezoekt u het Cuicocha-kratermeer, leerdorpje Cotacachi en de Peguche-waterval*
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta*
Wandel naar de Pailón del Diablo waterval* en geniet van het schitterende uitzicht bij Casa del Arbol* onderweg naar Baños
Wandel door het Chimborazo Nationaal Park met de gelijknamige vulkaan en fauna waaronder lama’s, alpaca’s en vicuña’s
Bezoek de donderdagmarkt van Guamote**
Kookles bij het non-profit project Inti Sisa
Bezoek de lokale gemeenschappen in de bergen rondom Guamote***
Stop bij de Inca-ruïnes in Ingapirca*
Wandelexcursie door de charmante koloniale stad Cuenca
Wandelexcursie door het El Cajas Nationaal Park
Snorkelavontuur bij Playa La Lobería op San Cristóbal (inclusief snorkeluitrusting)
Bootexcursie naar Kicker Rock (inclusief snorkeluitrusting)
Bewonder reuzenschildpadden in de hooglanden van Santa Cruz
Bezoek de lavatunnels en het Charles Darwin Research Station op Santa Cruz
Geniet van het uitzicht bij de Los Gemelos (Tweelingkraters) op Santa Cruz.
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie exclusief).
** Uitgezonderd vertrek 11 oktober 2023.
*** Uitgezonderd vertrek 21 en 28 juli 2023.

Exclusief

Entreegelden: ca. € 66 p.p. (omgerekend ca. 65,50 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Entreegelden Galápagos: ca. € 100 p.p. (omgerekend ca. 100 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Ingala Galápagos Transit Card: ca. € 20 p.p. (omgerekend ca. 20 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Watertaxi's: ca. € 2 p.p. (omgerekend ca. 2 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 35 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 10 Maximaal aantal deelnemers: 22

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 3 van 3 opties )

ec_al_fietsroute.jpg

Baños - Mountainbiken langs de route van watervallen

Na het ontbijt zijn we klaar voor ons volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderw...

Na het ontbijt zijn we klaar voor ons volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg kan er gestopt worden bij verschillende watervallen. We wandelen naar de indrukwekkende Pailón del Diablo-waterval. Op de terugweg bewonderen we meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

Duur: 3-4 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en gebruik van een mountainbike
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 70 USD per persoon

Meer info

Minder info

ec_al_raftingpastazariver.jpg

Baños - Raften over de Pastaza-rivier

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Baños voor ons raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua-vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pastaza-rivier zal de gecertificeerde gids een veil...

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Baños voor ons raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua-vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pastaza-rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maken we ons op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza-rivier brengt ons langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo-rivier. Na afloop hebben een transfer terug naar Baños.

Duur: 3-4 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en raft benodigdheden
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 45 USD per persoon

Meer info

Minder info

ec_al_banos chamana waterfall.jpg

Baños - Paardrijden naar de Chamana waterval

Na het ontbijt halen we de paarden op en beginnen we met deze geweldige paardrijtocht. We nemen een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. We bezoeken een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in he...

Na het ontbijt halen we de paarden op en beginnen we met deze geweldige paardrijtocht. We nemen een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. We bezoeken een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunnen we genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador. Na afloop keren we terug naar Baños.

Duur: 2 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en het gebruik van een paard
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 35 USD per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Ecuador reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Ecuador en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Ecuador leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

22 dagen Ecuador Compleet inclusief de Galápagos : altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Quito

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Quito
Welkomstdiner lokaal restaurant
Eerste overnachting Quito

Vandaag is uw vlucht van Amsterdam naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Voor een ontspannen begin van uw rondreis blijven we hier twee nachten slapen. Op het vliegveld van Quito (2800 meter boven zeeniveau) staat de Nederlandssprekende reisleiding al op u te wachten en maakt u kennis met uw medereizigers. Samen rijden we naar ons hotel en hebben we tijd om even lekker te acclimatiseren in het hotel. ’s Avonds haalt de Nederlandssprekende reisleiding de groep op en lopen we met zijn allen naar een restaurant voor een gezellig welkomstdiner. Een leuke manier om uw reisgenoten alvast te leren kennen!

Goed om te weten

Bij vertrek op 21 en 28 juli 2023 vliegt u met Air Europa. Dit betekent dat u de volgende dag 's ochtends vroeg aankomt op de luchthaven van Quito. Het programma is hierop aangepast. Voor het programma en wat er allemaal inclusief is tijdens deze reis, verwijzen wij u naar de praktische informatie op deze pagina en naar uw reisbescheiden.

Goed om te weten

Maakt u graag een cruise bij de Galápagos-eilanden, nu u toch in Ecuador bent? Bij de praktische info leest u meer over deze aantrekkelijke upgradeoptie naar de Galápagos-eilanden!

DAG
02

Quito

ec_al_quito_huisjes_alg.jpg
Wandelexcursie door historisch Quito
Vrije middag
Tweede overnachting Quito

Vandaag maken we kennis met de stad tijdens een wandelexcursie door het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Ervaar de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder ook de barokke La Compañia-kerk (1605) en de kerk en het klooster van San Francisco (1535). En bekijk vervolgens de mooi gerestaureerde La Ronda, één van de oudste straten van Quito. Hij ligt vlakbij de beroemde Panecillo-heuvel, waar u op de top het standbeeld ziet staan van de gevleugelde maagd, het symbool van Quito. Als u wilt kunt u op eigen gelegenheid een taxirit naar boven maken. Uw beloning is een panoramisch uitzicht over de stad. We overnachten opnieuw in Quito.

DAG
03

Quito - Mindo (ca. 101 km)

Mindo
Vertrek Quito
Bezoek Intiñan-museum: magnetische evenaar persoonlijk ervaren
Aankomst Mindo
Tuinen met vlinders, orchideeën en kolibries bewonderen
Overnachten in weelderig Mindo

We gaan nieuwe plekken in Ecuador verkennen! Vandaag verruilen we het stadse Quito voor een klein bergdorp midden in de natuur: Mindo. We vertrekken vroeg. Onderweg maken we een interessante en vooral leuke tussenstop bij het Intiñan-museum, dat op de magnetische scheidslijn van het noordelijk- en zuidelijk halfrond staat. Het is, net als het nabije Mitad del Mundo-monument, een geliefde trekpleister. Begrijpelijk: diverse interactieve demonstraties brengen de mix van natuurkunde, folklore en nationale cultuur op een fascinerende manier tot leven. Leer bijvoorbeeld hoe de Inca’s het middelpunt van de aarde bepaalden, bekijk een macaber inheems ritueel en ervaar hoe de evenaar natuurkundige wetten beïnvloedt – lukt het u om er in een rechte lijn overheen te lopen, of een ei te laten balanceren op een spijker?
Dan rijden we door naar Mindo. Schitterend hoe de omgeving verandert als we de westelijke Andes-hellingen naderen. Hier komen twee van de meest biologisch diverse ecoregio’s ter wereld samen: de Chocoan-laaglanden en de tropische Andes. Na aankomst bezoeken we prachtige tuinen vol vlinders, orchideeën en kolibries en andere exotische vogelsoorten. Wat een kleuren! Vanuit onze lodge kijken we uit op met nevelwoud begroeide bergen. Het weelderige groen werkt heerlijk ontspannend.

Weetje

Het beschermde gebied Mindo-Nambillo is een echt vogelparadijs. In het uitgestrekte nevelwoud leven ruim 350 vogelsoorten, waaronder de felgekleurde goudkopquetzal, kolibries en de toekanbaardvogel.

DAG
04

Mindo - Otavalo (ca. 165 km)

ec_al_bellavistarain.jpg
Bezoek chocolademakerij
Vertrek Mindo
Eerste overnachting in folkloristisch Otavalo

Voor we naar Otavalo vertrekken, bezoeken we eerst een ambachtelijke chocolademakerij. Leuk om het complete maakproces, van cacaoboon tot chocolade, eens van dichtbij te zien. Proef gerust! Heerlijk, zo’n zoet begin van de dag. Hierna stappen we in de bus voor een mooie rit over de Noordelijke Pan-Amerikaanse snelweg door de ‘provincie van de meren’, Imbabura. Terwijl het landelijke Calderón en de Guayllamba-vallei voorbijglijden, genieten we van prachtige vergezichten. In de verte zien we majestueuze vulkanen met besneeuwde toppen. Een schilderachtig plaatje. Onderweg maken we een leuke tussenstop om kennis te maken met het dagelijkse lokale leven.
Dan naderen we Otavalo (2500 meter hoogte). Een favoriet van veel reizigers. Otavalo staat bekend om zijn folkloristische inheemse bevolking en ambachtelijke markt – de grootste van de Andes. De handgeweven tapijten, lederwaren en schilderijen trekken al eeuwenlang bezoekers aan van ver buiten de regio. Misschien kwam u in Nederland, waarschijnlijk onbewust, ooit iemand uit Otavalo tegen. Veel inwoners reizen de wereld over om hun bont gekleurde handwerk te verkopen of Andes-volksmuziek te spelen.
We slapen twee nachten in Otavalo. Prettig, zo leren we Otavalo ongehaast kennen.

Weetje

Wetenschappers ontdekten dat cacaobonen voor het eerst geteeld werden in wat nu Ecuador heet. Het Ecuadoriaanse ministerie van Toerisme riep Mindo uit tot beginpunt van de zogeheten ‘Ruta del Cacao’.

DAG
05

Otavalo en omgeving

ec_al_cuicocha.jpg
Bezoek lokale markt Plaza de Ponchos
Cuicocha-kratermeer bekijken
Bezoek leerdorpje Cotacachi
Peguche-waterval bewonderen
Tweede overnachting Otavalo

We gaan de omgeving van Otavalo verkennen. ’s Ochtends bezoeken we de markt op de Plaza de Ponchos. Hier ziet u handwerk van de inheemse bevolking uit Otavalo en de omliggende provincie Imbabura. Wandel langs de vele geweven stoffen, sieraden, kleding, beelden, schilderijen en Panama-hoeden. Wie weet vindt u een mooi souvenir. Hierna rijden we naar het Cuicocha-kratermeer, aan de voet van de Cotacachi-vulkaan. De naam is afgeleid van een pre-Inca taal. ‘Tsui Cocha’ betekent ‘lagune van de goden’. Geniet vanaf de kraterrand van het overweldigende uitzicht op de vulkanische krater van wel vier bij drie kilometer. In het midden ziet u twee kleine eilandjes, bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal dat ‘Kanaal van de Dromen’ heet. Op de terugweg stoppen we in het leerdorpje Cotacachi, bekend om zijn handgemaakte lederwaren. Hierna bewonderen we de achttien meter hoge Peguche-waterval. U bent vast minstens zo gefascineerd door de omgeving: de waterval ligt in één van de mooiste bossen van Noord-Ecuador. Voor de inheemse bevolking is dit een heilige plek. Zij neemt er rituele baden vanwege de spirituele krachten die zij de lagunes, bronnen en watervallen toekent. Rond 21 juni zijn bij de waterval de zonnewende-vieringen.

Weetje

De tapijten en schoudertassen die op de Plaza de Ponchos ziet zijn gemaakt van schapenwol. Lamawol is schaars op deze markt, doordat lama’s hier nauwelijks voorkomen en het handwerk gemaakt is door lokale gemeenschappen.

DAG
06

Otavalo - Papallacta - Baeza (ca. 199 km)

ec_al_papallacta1.jpg
Vertrek Otavalo
Wellness-moment in Papallacta: ontspannen in warmwaterbronnen
Overnachten in lieflijk Baeza & omgeving

’s Morgens vroeg verlaten we Otavalo. Stop voor vertrek eventueel een handdoek en zwemkleding in uw handbagage – op weg naar Baeza stoppen we bij de thermale bronnen van Papallacta. Hier laten we ons rustig in het lekker warme water zakken, terwijl we genieten van het uitzicht op het Andesgebergte. Voelt u hoe uw spieren zich ontspannen? Zalig, zo’n relaxmoment tijdens de reis!
Vanavond overnachten we bij het lieflijke Baeza, een voormalige missionaris- en handelspost van de Spanjaarden in de Quijos-vallei (Amazone). De wijde omgeving bestaat uit vogelrijk nevelwoud, klaterende watervallen en snelstromende rivieren. Paradijselijk. Geniet na aankomst bij onze sfeervolle eco-lodge van de uitbundige vegetatie om u heen. Misschien doezelt u even weg in een hangmat. Nietsdoen is soms zo lekker! ’s Avonds luistert u in uw bed naar het hypnotiserende geruis van de nabijgelegen rivier. Lokale zangvogels als de incagaai, oropendola, of rode rotshaan verrassen u waarschijnlijk graag met een fluitconcert. Langzaam vallen uw ogen dicht. Later denkt u vast vaak terug aan deze rustgevende omgeving. Fijn dat we op dag 10 nog een nacht bij Baeza logeren.

Goed om te weten

Vanwege de wegomstandigheden tussen Baeza en Lago Agrio kan het voorkomen dat we in de omgeving van Loreto verblijven. Zo kunnen we een andere route nemen naar Lago Agrio.

DAG
07

Baeza - Cuyabeno Reservaat (ca. 256 km + 2 uur varen)

ec_alg_lagoagrio3.jpg
Vertrek Baeza
Lunchen bij entree natuurreservaat (inclusief)
Bootreis over de Cuyabeno-rivier in gemotoriseerde kano
Aankomst ecolodge
Kanotocht door de betoverende Laguna Grande
Eerste overnachting in het exotische Cuyabeno Reservaat

Enerverend: de komende 3 nachten slapen we in het Cuyabeno Reservaat, omringd door 600.000 hectare overstroomd bos, primair regenwoud, open vlaktes, grote meren, inheemse wilde dieren en etnische stammen. Om vandaag goed te benutten verlaten we Baeza vroeg, met een lekkere ontbijtbox. Rond het middaguur stappen we uit bij de entree van het Cuyabeno Reservaat. Fijn dat we hier lunchen (inclusief) voor we beginnen aan de laatste etappe – een bootreis (ca. 2 uur) met een gemotoriseerde kano, het ideale vervoermiddel in dit dichtbegroeide junglegebied.
Dan komen we aan bij de Guacamayo Lodge. De maaltijden (incl. water, koffie en thee) en gezamenlijke activiteiten zijn inbegrepen tijdens ons verblijf hier. Prettig, zo’n compleet reispakket. ’s Middags verkennen we de betoverende Laguna Grande met een kano. Let goed op de oevers. Er leven verschillende soorten apen, papegaaien, toekans en andere fraai gekleurde vogels. Kijk ook of er iets beweegt in het troebele water. Met wat geluk zwemt er een roze rivierdolfijn voorbij. Na het diner maken we een avontuurlijke natuurwandeling met een lokale gids. Wie weet wijst hij een uil aan die in de duisternis op jacht is, of ontdekt u samen andere intrigerende nachtdieren.

Goed om te weten

Het programma in het Cuyabeno Reservaat is afhankelijk van de lodge waar we verblijven en kan wijzigen vanwege ongunstige weersomstandigheden.

Weetje

De roze rivierdolfijn leeft alleen in rivieren in de Amazone (o.a. de Cuyabeno-rivier). In plaats van een rugvin heeft hij een bobbel op zijn rug. Zo kan hij moeiteloos ondersteboven zwemmen als hij op vis jaagt in het deels ondiepe, troebele water.

DAG
08

Cuyabeno Reservaat

ec_alg_lagoagrio_papegaai.jpg
Wandeling door primair bos: dieren en medicinale planten ontdekken (ca. 3 uur)
Workshop zelf chocolade maken (inclusief)
Zwemmen in Laguna Grande bij zonsondergang
Kaaimannen spotten vanuit een boot
Tweede overnachting Cuyabeno Reservaat

Het Cuyabeno Reservaat ligt diep in het Ecuadoriaanse Amazonegebied, bij de grens met Colombia. Een magische plek om wakker te worden. Hier voelt u zich één met de natuur – een aangenaam contrast met uw gewone leven. Na het ontbijt pakken we onze verrekijkers. Samen maken we een rustige wandeling (ca. 3 uur) door het primaire bos (onaangetaste wildernis), om de indrukwekkende diversiteit aan planten en diersoorten van dichtbij te bekijken en te beluisteren. Fascinerend, die indringende oerwoudgeluiden! U hoort bladeren en struikgewas ritselen. Zijn het apen? Blauw-gele papegaaien vliegen luidruchtig van boom tot boom. Alsof ze benadrukken dat zij hier de blikvangers zijn. Leuk dat de lokale gids ook vertelt over de medicinale werking van bepaalde planten, bomen en kruiden. Zo krijgt de vegetatie om u heen extra betekenis.
Na de lunch ontspannen we bij onze lodge. Chocoladeliefhebbers verheugen zich vast op vanmiddag: dan leren we om met de hand chocolade te maken van gedroogde cacaobonen. Een smakelijke en gezellige workshop (inclusief). Hierna bewonderen we de beeldschone zonsondergang bij de Laguna Grande. Duik gerust in het water, als u wilt. Onderweg naar de lodge spotten we kaaimannen vanaf de boot: in het donker herkent u hun fonkelende ogen waarschijnlijk snel.

Weetje

Het zeer biodiverse Cuyabeno Reservaat is sinds 1979 beschermd natuurgebied. Het gigantische park is het domein van onder meer poema’s, jaguars, tapirs en verschillende apensoorten. Er leven ook inheemse volkeren.

DAG
09

Cuyabeno Reservaat

Guacamayo Eco Lodge Cuyabeno
Kanotocht naar de inheemse Siona-gemeenschap (ca. 1 uur)
Etnische tradities en gewoontes leren kennen
Ceremonie met de lokale sjamaan
Nachtelijke junglewandeling
Derde overnachting Cuyabeno Reservaat

Opnieuw een geweldig dagprogramma. Na het ontbijt zakken we de rivier af met een gemotoriseerde kano. We gaan kennismaken met de etnische Siona-gemeenschap, die zo’n een uur varen woont. Leuk dat deze stam reizigers in hun dorp verwelkomt. Hierdoor krijgt u als buitenstaander een boeiend inkijkje in hun manier van leven. De Siona-bevolking is duidelijk trots op zijn tradities en rituelen. Een vrouwelijk stamlid laat zien hoe ze pannenkoekachtig brood maakt van cassave (yuccawortel) – een arbeidsintensieve bezigheid. We beseffen dat de mensen hier nog dicht bij de natuur staan. Ze hebben dan ook veel respect voor de excentrieke medicijnman die we ontmoeten. Zijn spirituele band met de omgeving is sterk. Volgens de Siona’s kent deze sjamaan voor alle ziektes en kwalen een natuurlijk medicijn, dat hij maakt van planten uit de omgeving. De recepten hiervoor zijn al generaties oud. Gefascineerd kijken we toe hoe hij patiënten op ceremoniële wijze behandelt. Op de terugweg naar de lodge hebben we kans om luiaards, dolfijnen, slangen en ander wild te spotten.
Na het diner maken we een avontuurlijke natuurwandeling met een lokale gids. Wie weet wijst hij een uil aan die in de duisternis op jacht is, of ontdekt u samen andere intrigerende nachtdieren. Geniet na afloop na van alles wat we vandaag zagen en beleefden. De dagen zijn voorbij gevlogen: dit is onze laatste nacht in de Amazonejungle.

Weetje

De Siona-gemeenschap is de grootste etnische bevolkingsgroep van het Cuyabeno Reservaat. Ondanks hun contact met de moderne wereld, houden ze hun eeuwenoude tradities en rituelen in ere.

DAG
10

Cuyabeno Reservaat - Baeza (ca. 2 uur varen + 291 km)

ec_alg_lagoagrio_vogel.jpg
Vertrek ecolodge
Vogels spotten vanaf de rivier
Afscheid nemen van het Cuyabeno Reservaat
Overnachten in Baeza & omgeving

Vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om vogels te spotten. Machtig om vanaf de rivier te zien hoe de zon opkomt boven het oerwoud. De ochtendnevel lost op, de wildernis komt tot leven. Nu is een perfect moment om vogels te spotten: een leuk begin van de dag. Na ons meerdaagse verblijf in de jungle herkent u de kleuren, geluiden, bewegingen en favoriete schuilplekken van veel vogels en andere dieren. Kijk ook uit naar exemplaren die u niet eerder zag. Het Cuyabeno Reservaat is immers één van de meest biodiverse plekken van de Amazone – dit is uw laatste kans. We maken ons na het ontbijt op voor een lange reisdag. Met gemotoriseerde kano’s varen we in circa 2 uur terug richting de bewoonde wereld. Bij de entree van het natuurpark stappen we over op de bus die voor ons klaarstaat. Via Lago Agrio, de hoofdstad van de provincie Sucumbíos, reizen we ’s middags in ongeveer 6 uur door naar Baeza, waar we opnieuw slapen (zie ook dag 6). Morgenochtend slaapt u misschien graag uit.

DAG
11

Baeza - Baños (ca. 205 km)

ec_alg_banos_pailondeldablo.jpg
Vrije ochtend
Vertrek Baeza
Wandeling naar waterval Pailón del Diablo
Het sensationele uitzicht bewonderen bij Casa del Árbol
Eerste overnachting in kuuroord Baños

Een heerlijke vrije ochtend in Baeza. U bepaalt waar u zin in heeft. Blijf bijvoorbeeld langer in bed liggen, profiteer van het buitenzwembad en werk uw reisverslag bij. Of wandel één van de mooie trails (wandelroutes) rond het hotel. Hierna vertrekken we naar de ‘toegangspoort tot de Amazone’: Baños. Op de Ruta de las Cascadas rijden we langs prachtige watervallen. Vooral de bijna 80 meter hoge Pailón del Diablo (Ketel van de Duivel) is spectaculair – sommigen noemen het zelfs de mooiste waterval van Ecuador. Leuk dat we ernaartoe wandelen. Vanaf de uitkijkpunten dicht bij de waterval zien we goed hoe het water zich met volle kracht omlaag stort. Een beetje nat worden hoort erbij: wat een natuurgeweld! Later maken we een tweede tussenstop bij de Casa del Árbol, een boomhut met grote schommels. Kijk hier eventueel schommelend vanaf grote hoogte uit over de vallei. Een sensationele ervaring.
Dan rijden we door naar het mooi gelegen Baños, bekend om zijn thermale waterbronnen. Een fijne plek om te ontspannen en eventueel weg te dromen bij een massage (optioneel) in één van de spa’s. We slapen twee nachten in Baños.

DAG
12

Baños

banos.jpg
Vrije dag Baños
Deelname diverse activiteiten (optionele excursies)
Tweede overnachting Baños

Vandaag heeft u de hele dag vrij om Baños op eigen gelegenheid te verkennen. Heeft u behoefte aan beweging, dan is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende optionele activiteiten. U kunt hier optioneel paardrijden, canyoning, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften. De directe omgeving kunt u makkelijk te voet verkennen. Bezoek bijvoorbeeld één van de markten en vele winkeltjes, probeer de lokaal gemaakte toffee (‘melcocha’) en zie in de winkels hoe deze gemaakt wordt, ontspan heerlijk in de thermale baden, of maak gebruik van de spafaciliteiten in de stad.

DAG
13

Baños - Chimborazo Nationaal Park - Guamote (ca. 182 km)

ec_al_chimbarazo_vicunas_alg.jpg
Vertrek Baños
Chimborazo Nationaal Park (hoogste vulkaan)
Wandeling op de vulkaan (optioneel)
Eerste overnachting Guamote

We vertrekken na het ontbijt naar het Chimborazo Nationaal Park, waar de hoogste vulkaan van Ecuador staat. Vanwege de grote afstand tot het middelpunt van de aarde wordt hij beschouwd als de hoogste berg ter wereld. Als hij vanaf dat punt wordt gemeten is de vulkaan zelfs ruim 2000 meter hoger dan Mount Everest! Heeft u zin in een mooie wandeling, dan is het mogelijk om vanaf de eerste naar de tweede refugio (berghut) te lopen. Geniet onderweg van het uitzicht op de altijd besneeuwde bergtop, het spectaculaire landschap en de aanwezige fauna zoals lama’s, alpaca’s (berglama’s) en vicuña’s (een kameelsoort). Op onze volgende bestemming, Guamote, krijgt u een indruk van de landelijke kant van Ecuador. Guamote ligt hoog in het Andes-gebergte op circa 3000 meter, in de schaduw van de Chimborazo. We verblijven de komende twee nachten in het gastenhuis van Inti Sisa. De opbrengst wordt gebruikt voor de projecten van Inti Sisa.

Goed om te weten

Vanwege de beschikbaarheid kan het voorkomen dat we vanavond in Riobamba verblijven. Dit ligt op ongeveer een uur rijden ten noorden van Guamote.

DAG
14

Guamote

ec_al_guamote_markt_alg.jpg
Bezoek de donderdagmarkt van Guamote
Kookles bij het non-profit project Inti Sisa
Tweede overnachting Guamote

Het hoogtepunt van een bezoek aan Guamote is de wekelijkse indianenmarkt, één van de grootste en meest traditionele markten van Zuid-Amerika. Elke donderdag komen indianen van heinde en ver naar Guamote om hun fruit, schapen, varkens, cavia’s, koeien, hoeden en kleding te verkopen. De markt is een avontuur voor al uw zintuigen, een chaos van geuren, kleuren, geluiden en indrukken. De kracht van Guamote is de mensen. Om ons heen zien we lachende en vriendelijke gezichten. Ondanks de armoede die hier nog steeds heerst, zijn de mensen erg dankbaar en optimistisch.

De beste manier om een ​​land te leren kennen is door de keuken te ervaren! Vandaag nemen we dan ook deel aan een kookworkshop, begeleid door het geweldige keukenpersoneel van Inti Sisa. We bereiden heerlijke empanada's en een fruitsalade. Empanada's kunnen met bijna alles gevuld worden: kip, kaas, vlees en meer. Eindelijk het beste deel van deze activiteit: alle geweldige dingen proeven die u heeft bereid.

Goed om te weten

Bij vertrek op 11 oktober 2023 is een bezoek aan de donderdagmarkt van Guamote niet mogelijk.

DAG
15

Guamote - Ingapirca - Cuenca (ca. 218 km)

ec_al_ingapirca.jpg
Bezoek non-profit project Inti Sisa en de lokale gemeenschappen in de bergen rondom Guamote
Vertrek Guamote
Bezoek Ingapirca Inca-ruïnes (Tempel van de Zon)
Eerste overnachting Cuenca

Vandaag brengen we een bezoek aan het educatieve centrum van Inti Sisa (Quechua voor ‘zonnebloem’). De gids laat ons kennis maken de werkplaats waar we de meisjes zien naaien en borduren. Een mooie gelegenheid om wat handwerk te kopen! Daarna gaan we op pad voor een prachtige rit door de bergen en leren we meer over de geschiedenis van deze regio, en de inheemse cultuur en tradities. Het exacte programma is afhankelijk van de dag van de week, het weer en de lokale activiteiten die dag. Normaal gesproken maken we een stop bij een basisschool waar Engelse les wordt gegeven en waar kinderen over hun dagelijks leven op school vertellen. Soms bezoeken we een landbouwcollege waar we uitleg krijgen over de lokale landbouw en medicinale planten. Daarna gaan we naar het huis van een traditionele wever gaan, die ons laat zien hoe ze poncho’s maken van schapen- en alpacawol. Tot slot bezoeken we een inheemse familie en zien we hun authentieke behuizing (choza). Hierna reizen we door naar de Ingapirca Inca-ruïnes, de grootste Inca-ruïnes van Ecuador. De bekende Tempel van de Zon, in het midden van het complex, is een fascinerend onderdeel van deze archeologische bezienswaardigheid. Bewonder ook de stevige muren met de enorme stenen. Het is verbazingwekkend dat de Inca’s ze bouwden zonder cement of ander voegmiddel. Om inzicht te krijgen in het leven van de Inca’s volgen we een interessante rondleiding. Tenslotte rijden we naar de koloniale stad Cuenca (circa 2500 meter), ook bekend als de ‘stad van de vier rivieren’. Hier verblijven we twee nachten in een gezellig hotel in het centrum.

Goed om te weten

Ingapirca is momenteel gesloten op maandag.

Weetje

De Ingapirca Inca-ruïnes worden liefkozend ook wel de ‘Machu Picchu van Ecuador’ genoemd.

DAG
16

Cuenca

ec_al_cuenca.jpg
Stadswandeling Cuenca met gids
Middag ter vrije besteding
Tweede overnachting Cuenca

We verkennen samen de omgeving. Na het ontbijt volgen we de gids, die ons het charmante Cuenca laat zien tijdens een stadswandeling. Een goede manier om de schoonheid en sfeer van de koloniale stad optimaal te ervaren. Op deze wandelexcursie door het oude Cuenca bekijken we schitterende kerken, prachtige oude gebouwen met smeedijzeren balkons en bewerkte houten deuren, bloem- en handwerkmarkten, kunstgalerieën, ateliers en andere interessante plekken. We bewonderen ook de historische huizen hoog boven de bruisende Tomebamba-rivier, die het oude van het nieuwe deel van Cuenca scheidt. Tot slot bezoeken we een keramische-kunstgalerie, een Panama-hoedenfabriek of het atelier van een kunstenaar. Tijdens uw vrije middag kunt u meer van de omgeving bekijken. Cuenca kunt u uitstekend te voet verkennen, zoals u vanochtend heeft gemerkt. ’s Avonds kunt u in Cuenca naar gezellige livemuziek luisteren bij een lekker drankje.

Weetje

Mis de kans niet om in Cuenca een originele Panama-hoed te kopen. Anders dan de naam doet vermoeden komt deze hoed uit Ecuador, niet uit Panama!

DAG
17

Cuenca - El Cajas Nationaal Park - Guayaquil (ca. 200 km)

ec_al_cajasnationaalpark_alg.jpg
Vertrek Cuenca
Wandelexcursie El Cajas Nationaal Park
Overnachting Guayaquil

Onderweg naar Guayaquil maken we een circa twee uur durende wandeling door het El Cajas Nationaal Park. Geniet van het uitzicht op dit magische ecosysteem, variërend van nevelwoud tot rotsachtige maanlandschappen en met honderden meren. Het gebied ligt merendeels boven de 3000 meter. Kijk ook of u de Polylepis-bomen in het primaire woud ziet, deze zijn als enige boomsoort bestand tegen de vorst op hoogtes vanaf 4000 meter. Vervolgens dalen we af naar de kustplaats Guayaquil. Wilt u een goed beeld van deze bruisende stad, maak dan vooral op eigen gelegenheid een wandeling over de tweeënhalf kilometer lange rivierpromenade Malecón 2000 en naar de sfeervolle oude wijk Las Peñas, met zijn kleurrijke houten huizen.

DAG
18

Guayaquil - San Cristóbal (Galápagos)

ec_al_sancristobal_zeehond.jpg
Vertrek Guayaquil
Vlucht Guayaquil - San Cristóbal (Galápagos)
Kennismaking Engelssprekende gids
Snorkelavontuur bij Playa La Lobería (inclusief snorkeluitrusting)
Alternatief: upgrade met 4 dagen Galápagos cruise (optioneel)
Eerste overnachting San Cristóbal

De Galápagos-eilanden zijn voor u misschien wel dé reden om Ecuador te bezoeken. Vandaag neemt u afscheid van de reisleiding en vliegt u van Guayaquil naar de Galápagos-eilanden. De Engelssprekende gids voor de komende vier dagen wacht u op de luchthaven van San Cristóbal op. Hij neemt u mee naar het hotel en vervolgens naar het strand van La Lobería. Dit rotsachtig strand dankt zijn naam aan de grote hoeveelheid zeeleeuwen die op de rotsen en het strand rusten. Op de grillige lavastenen heeft u grote kans om mariene leguanen, lava hagedissen en fregatvogels te spotten. Het strand is een geweldige plek om te snorkelen. Het water is redelijk kalm en beschermd door de omliggende rotsen. Al snorkelend door het kristalheldere water ziet u niet alleen zeeleeuwen, maar ook zeeschildpadden en kleurrijke vissen. Na deze fascinerende ervaring gaat u terug naar het hotel in Puerto Baquerizo Moreno. In de avond kunt u heerlijk dineren in één van de vele restaurants die in Puerto Baquerizo Moreno zijn te vinden.

Goed om te weten

Wilt u liever een cruise maken bij de Galápagos-eilanden? Wij regelen graag een 4-daagse cruise voor u. Bij de praktische info leest u meer over deze aantrekkelijke upgradeoptie. Bij vertrek op 11 oktober 2023 is de optie om te upgraden naar een 4-daagse Galápagos cruise niet mogelijk.

Goed om te weten

Het programma op de Galápagos eilanden kan afwijken vanwege seizoensgebonden veranderingen, weersomstandigheden, aanpassingen in het beleid van het Galápagos Nationaal Park en ander onvoorziene omstandigheden die zich kunnen voordoen.

DAG
19

San Cristóbal

ec_al_sancristobal_kickerrock.jpg
Bootexcursie naar Kicker Rock (inclusief snorkeluitrusting)
Tweede overnachting San Cristóbal

Na het ontbijt maakt u zich op voor een navigatie naar Kicker Rock. Hier geniet u van een waar Galápagos snorkelavontuur. De onderwaterwereld bij Kicker Rock is één van de beste snorkellocaties van de Galápagos. Bij aankomst geniet u van het uitzicht op de torenhoge rotsmuren. De erosie heeft de rots zijn karakteristieke vorm gegeven, die sommigen zien als schoen (vandaar de naam Kicker Rock) en ander zien als slapende zeeleeuw (vandaar de naam León Dormido in het Spaans). Hier ziet u Nazcagenten, blauwvoetgenten, fregatvogels en tropische vogels op de kliffen en rotsen. Het is echter de onderwaterwereld die u zult doen verbazen. Maak u op om te zwemmen met de meest iconische Galápagos-dieren waaronder zeeschildpadden, zeeleguanen, roggen, Galápagos-haaien en tropische vissen. Met geluk kunt u zelfs hamerhaaien zien! Afhankelijk van de dag brengt u een bezoek aan een verlaten strand (zoals El Manglesito, Cerro Brujo of Puerto Grande) om wilde dieren te observeren en te ontspannen op het ongerepte zand. Deze alternatieven variëren afhankelijk van de vertrekdag van deze excursie.

DAG
20

San Cristóbal - Santa Cruz

ec_al_santacruz_schildpad_alg.jpg
Vertrek San Cristóbal
Speedboot San Cristóbal - Santa Cruz
Bewonder reuzenschildpadden in de hooglanden
Bezoek de lavatunnels en het Charles Darwin Research Station
Geniet van het uitzicht bij de Los Gemelos (Tweelingkraters)
Overnachting Santa Cruz

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar de haven. Hier stapt u aan boord van de speedboot voor een tocht van ca. 2-2,5 uur naar het eiland Santa Cruz. Hier aangekomen neemt de gids u mee naar de hooglanden van Santa Cruz. Hier heeft u de onvergetelijk gelegenheid om de beroemde reuzenschildpadden te observeren in hun natuurlijke leefomgeving. De volgende leuke activiteit is de wandeling door de lava tunnels. Verder ziet u de beroemde Darwinvinken en endemische vegetatie zoals Escelacias-bossen en Matazarnos. Optioneel heeft u de mogelijkheid om te lunchen op de ranch (ca. 16-20 USD per persoon inclusief frisdrank). Onderweg naar Puerto Ayora maakt u een foto-stop bij Los Gemelos (Tweelingkraters), zodat u het fantastische uitzicht goed kunt wonderen. Aangekomen in Puerto Ayora bezoekt u het beroemde Charles Darwin Onderzoekscentrum. In dit biologische onderzoekscentrum ziet u verschillende soorten schildpadden die deelnemen aan het fokprogramma. Na afloop heeft u in Puerto Ayora de gelegenheid om nog wat laatste souvenirs te kopen als u wilt, of neem een drankje in één van de vele bars. Geniet vanavond extra, want het is uw laatste nacht op de Galápagos-eilanden.

Weetje

Vergeet niet om pillen tegen zeeziekte in te nemen. De overtochten per speedboot kunnen een beetje onrustig zijn, afhankelijk van het weer. Meestal is er van juli t/m september sprake van een ruige zee.

Weetje

Eigenlijk zijn Los Gemelos geen echte kraters maar rotsformaties, gecreëerd door het instorten van oppervlaktemateriaal in ondergrondse spelonken en kamers.

DAG
21

Santa Cruz - Baltra (Galápagos) - Guayaquil - Amsterdam

ec_al_santacruz_zeehond_alg.jpg
Vertrek Santa Cruz
Veerboot Santa Cruz - Baltra
Vlucht Baltra (Galápagos) - Guayaquil - Amsterdam

Vandaag staat u vroeg op voor de transfer naar de luchthaven. Nadat u het Itabaca-kanaal over bent gestoken, vliegt u van Baltra Airport terug naar het vasteland van Ecuador. In Guayaquil neemt u vervolgens het vliegtuig naar Amsterdam, waar u morgenochtend aankomt.

DAG
22

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam Schiphol

Het toestel landt op Schiphol. Uw geweldige rondreis langs de bijzondere hoogtepunten van Ecuador is nu echt voorbij. Gelukkig heeft u veel mooie ervaringen opgedaan waar u thuis lekker van kan nagenieten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 3 van 3 opties )

ec_al_fietsroute.jpg

Baños - Mountainbiken langs de route van watervallen

Na het ontbijt zijn we klaar voor ons volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderw...

Na het ontbijt zijn we klaar voor ons volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg kan er gestopt worden bij verschillende watervallen. We wandelen naar de indrukwekkende Pailón del Diablo-waterval. Op de terugweg bewonderen we meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

Duur: 3-4 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en gebruik van een mountainbike
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 70 USD per persoon

Meer info

Minder info

ec_al_raftingpastazariver.jpg

Baños - Raften over de Pastaza-rivier

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Baños voor ons raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua-vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pastaza-rivier zal de gecertificeerde gids een veil...

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Baños voor ons raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua-vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pastaza-rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maken we ons op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza-rivier brengt ons langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo-rivier. Na afloop hebben een transfer terug naar Baños.

Duur: 3-4 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en raft benodigdheden
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 45 USD per persoon

Meer info

Minder info

ec_al_banos chamana waterfall.jpg

Baños - Paardrijden naar de Chamana waterval

Na het ontbijt halen we de paarden op en beginnen we met deze geweldige paardrijtocht. We nemen een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. We bezoeken een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in he...

Na het ontbijt halen we de paarden op en beginnen we met deze geweldige paardrijtocht. We nemen een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. We bezoeken een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunnen we genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador. Na afloop keren we terug naar Baños.

Duur: 2 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en het gebruik van een paard
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 35 USD per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Ecuador reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Ecuador en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Ecuador leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Fantastische rondreis gemaakt, ik kijk heel positief naar het geheel! Alle voorzieningen waren netjes, de persoonlijke buschauffeur kende goed de weg en we voelde ons allemaal in goede vertrouwde handen. Het reizen in groepsverband was voor mij ook n ...

Fantastische rondreis gemaakt, ik kijk heel positief naar het geheel! Alle voorzieningen waren netjes, de persoonlijke buschauffeur kende goed de weg en we voelde ons allemaal in goede vertrouwde handen. Het reizen in groepsverband was voor mij ook nieuw, het was een spannende ervaring die positief heeft uitgepakt. Ik ga het zeker aanraden en overwegen voor toekomstige reizen.

Meer info >

Minder info >

10

Van de Pas, groepsreis Ecuador & de Galápagos

Genoten van deze reis en volop indrukken opgedaan. Onze privéchauffeur bracht ons van de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld naar de grootste haven van Ecuador, waarbij we onderweg nader kennis maakte met de lokale bevolking, de koloniale steden en h ...

Genoten van deze reis en volop indrukken opgedaan. Onze privéchauffeur bracht ons van de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld naar de grootste haven van Ecuador, waarbij we onderweg nader kennis maakte met de lokale bevolking, de koloniale steden en het spectaculaire landschap

Meer info >

Minder info >

Marjolijn, privéreis Klassiek Ecuador

22 dagen Ecuador Compleet inclusief de Galápagos : altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Rio Accommodatie2
 • Rio Accommodatie
 • Rio Kamer
 • Rio Accommodatie 4
 • Rio Accommodatie 3

Baeza & omgeving

Río Quijos Eco Lodge (1e overnachting)

Driesterren

De Río Quijos Eco Lodge is een unieke eco-lodge gelegen in het Amazone nevelwoud, op de oostelijke helling van de Oriente. Op 12 kilometer ligt de voornaamste plaats Baeza. In de lodge hoort u geen ander geluid dan het water dat stroomt door de Quijos-rivier en het vogelgezang. De lodge wordt dan ook omringd door natuur en tuinen; prachtig beplant met inheemse bloemen, planten en struikgewas. In de bomen en de tuin rondom de accommodatie zijn vele vogelsoorten te vinden. De directe omgeving van deze accommodatie leent zich dan ook uitstekend voor verschillende activiteiten zoals wandelen en vogel spotten. De lodge is voorzien van natuurpaden, ...

De Río Quijos Eco Lodge is een unieke eco-lodge gelegen in het Amazone nevelwoud, op de oostelijke helling van de Oriente. Op 12 kilometer ligt de voornaamste plaats Baeza. In de lodge hoort u geen ander geluid dan het water dat stroomt door de Quijos-rivier en het vogelgezang. De lodge wordt dan ook omringd door natuur en tuinen; prachtig beplant met inheemse bloemen, planten en struikgewas. In de bomen en de tuin rondom de accommodatie zijn vele vogelsoorten te vinden. De directe omgeving van deze accommodatie leent zich dan ook uitstekend voor verschillende activiteiten zoals wandelen en vogel spotten. De lodge is voorzien van natuurpaden, een yoga-platform, hangmatten, sauna en privéstrand aan de Quijos-rivier. De Eco Lodge is gebouwd met materialen van de directe omgeving. In het restaurant worden zowel lokale als vegetarische en vegan gerechten geserveerd. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van de WiFi. De kamers zijn uitgerust met een bureau, kast, en een badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • Hut
 • Zitgedeelte
 • Kamer
 • Hut
 • Hut
 • Kamer
 • Zwembad
 • Woonkamer
 • Restaurant

Baeza & omgeving

Cabañas San Isidro (2e overnachting)

Driesterren

Cabañas San Isidro Lodge is gelegen bij de plaats Cosanga. Deze accommodatie is eenvoudig te bereiken via een verharde weg en ligt slechts op 2 uur rijden van de internationale luchthaven van Quito. Deze accommodatie ligt te midden van prachtige natuur. De lodge wordt omgeven door een nevelwoud. In de buurt van deze logde bevinden zich ook twee nationale parken die gemakkelijk bezocht kunnen worden. Vanuit deze accommodatie maakt u dus gemakkelijk leuke uitstapjes de natuur in. Het terrein van de accommodatie is prachtige beplant met inheemse bomen,planten en bloemen. De lodge bestaat uit een terrein waar verschillende gebouwen staan. Zo is e ...

Cabañas San Isidro Lodge is gelegen bij de plaats Cosanga. Deze accommodatie is eenvoudig te bereiken via een verharde weg en ligt slechts op 2 uur rijden van de internationale luchthaven van Quito. Deze accommodatie ligt te midden van prachtige natuur. De lodge wordt omgeven door een nevelwoud. In de buurt van deze logde bevinden zich ook twee nationale parken die gemakkelijk bezocht kunnen worden. Vanuit deze accommodatie maakt u dus gemakkelijk leuke uitstapjes de natuur in. Het terrein van de accommodatie is prachtige beplant met inheemse bomen,planten en bloemen. De lodge bestaat uit een terrein waar verschillende gebouwen staan. Zo is er een apart huis met een gezellige woonkamer met tv waar je andere gasten kunt ontmoeten, een zitruimte waar je boeken kunt lenen, buitenzwembad, pooltafel en een balkon met hangmatten. Ook is er een restaurant en bar u terecht kunt voor lekkere lokale en internationale maaltijden. In de openbare ruimtes kunt u gebruik maken van gratis WiFi. De kamers van deze accommodatie voelen hut-achtig aan doordat ze gebouwd zijn met hout en verspreid liggen door de tuin. De kamers hebben een prachtig uitzicht over de tuin en de natuur rondom de lodge. De kamers zijn voor de rest uitgerust met badkamer met douche, koffie en thee faciliteiten en een eigen terras met uitzicht over de natuur.

Meer info >

Minder info >

 • Huasquila Lodge
 • Huasquila Lodge
 • Huasquila Lodge
 • Huasquila Lodge
 • Huasquila Lodge

Baeza & omgeving

Huasquila Lodge (2e overnachting)

Driesterren

In een rustige omgeving in het Amazone regenwoud verblijft u in Huasquila Lodge. Geniet hier van een prettige overnachting waarbij u gebruik kunt maken van heerlijke gerechten in het restaurant, drink een drankje aan de gezellige bar, maak gebruik van het buitenzwembad en de hot tub. In de prachtige tuin kunt u helemaal tot rust komen. In de gehele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar. De bungalow waarin u verblijft is voorzien van een koffiezetapparaat, minibar, eigen badkamer met toilet, gratis toiletartikelen en een balkon met hangmat.

 • Kamer
 • Restaurant
 • Interieur
 • Zwembad

Baeza & omgeving

El Paraíso de las Orquídeas (2e overnachting)

Driesterren

Het Hostería El Paraíso de las Orquídeas is prachtig gelegen tussen het groen van het Amazone regenwoud. De accommodatie wordt omringd door indrukwekkende natuur. Op het park is er een grote verscheidenheid van bloemen, planten en bomen. Doordat deze accommodatie omringd is door de natuur kunt u ook op het park apen spotten. Vanuit deze accommodatie loopt er een pad naar de Mishualli rivier waaraan de accommodatie gelegen is. Doordat bij de bouw van deze accommodatie veel verschillende natuurlijke materialen en kleuren zijn gebruik waant u zich echt in de natuur. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Zo is e ...

Het Hostería El Paraíso de las Orquídeas is prachtig gelegen tussen het groen van het Amazone regenwoud. De accommodatie wordt omringd door indrukwekkende natuur. Op het park is er een grote verscheidenheid van bloemen, planten en bomen. Doordat deze accommodatie omringd is door de natuur kunt u ook op het park apen spotten. Vanuit deze accommodatie loopt er een pad naar de Mishualli rivier waaraan de accommodatie gelegen is. Doordat bij de bouw van deze accommodatie veel verschillende natuurlijke materialen en kleuren zijn gebruik waant u zich echt in de natuur. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Zo is er een restaurant en een buitenzwembad. Alleen in de openbare ruimtes van deze accommodatie is er gratis WiFi beschikbaar. De hotelkamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van ventilator. De badkamer is uitgerust met een douche.

Meer info >

Minder info >

 • Hut
 • Zitgedeelte
 • Kamer
 • Hut
 • Hut
 • Kamer
 • Zwembad
 • Woonkamer
 • Restaurant

Baeza & omgeving

Cabañas San Isidro (2e overnachting)

Driesterren

Cabañas San Isidro Lodge is gelegen bij de plaats Cosanga. Deze accommodatie is eenvoudig te bereiken via een verharde weg en ligt slechts op 2 uur rijden van de internationale luchthaven van Quito. Deze accommodatie ligt te midden van prachtige natuur. De lodge wordt omgeven door een nevelwoud. In de buurt van deze logde bevinden zich ook twee nationale parken die gemakkelijk bezocht kunnen worden. Vanuit deze accommodatie maakt u dus gemakkelijk leuke uitstapjes de natuur in. Het terrein van de accommodatie is prachtige beplant met inheemse bomen,planten en bloemen. De lodge bestaat uit een terrein waar verschillende gebouwen staan. Zo is e ...

Cabañas San Isidro Lodge is gelegen bij de plaats Cosanga. Deze accommodatie is eenvoudig te bereiken via een verharde weg en ligt slechts op 2 uur rijden van de internationale luchthaven van Quito. Deze accommodatie ligt te midden van prachtige natuur. De lodge wordt omgeven door een nevelwoud. In de buurt van deze logde bevinden zich ook twee nationale parken die gemakkelijk bezocht kunnen worden. Vanuit deze accommodatie maakt u dus gemakkelijk leuke uitstapjes de natuur in. Het terrein van de accommodatie is prachtige beplant met inheemse bomen,planten en bloemen. De lodge bestaat uit een terrein waar verschillende gebouwen staan. Zo is er een apart huis met een gezellige woonkamer met tv waar je andere gasten kunt ontmoeten, een zitruimte waar je boeken kunt lenen, buitenzwembad, pooltafel en een balkon met hangmatten. Ook is er een restaurant en bar u terecht kunt voor lekkere lokale en internationale maaltijden. In de openbare ruimtes kunt u gebruik maken van gratis WiFi. De kamers van deze accommodatie voelen hut-achtig aan doordat ze gebouwd zijn met hout en verspreid liggen door de tuin. De kamers hebben een prachtig uitzicht over de tuin en de natuur rondom de lodge. De kamers zijn voor de rest uitgerust met badkamer met douche, koffie en thee faciliteiten en een eigen terras met uitzicht over de natuur.

Meer info >

Minder info >

 • ec_ac_sangayzw.jpg
 • ec_ac_sangayex.jpg
 • ec_ac_sangayzw.jpg
 • ec_ac_sangaysp.jpg
 • ec_ac_sangayka.jpg
 • ec_ac_sangaytu3.jpg
 • ec_ac_sangayre2.jpg

Baños

Sangay Spa Hotel

Drieenhalve ster

Het Sangay Spa Hotel ligt recht tegenover de waterval Cascada de la Virgen. De kamers zijn modern ingericht en bieden grote ramen met uitzicht op de waterval. Het hotel is voorzien van zwembad, Turks bad, hot tub en diverse andere wellness voorzieningen. Tevens is er een restaurant en een bar aanwezig. Gratis Wi-Fi beschikbaar in het gehele hotel. Verder beschikt het hotel over een wasservice.

 • ec_ac_sangayzw.jpg
 • ec_ac_sangayex.jpg
 • ec_ac_sangayzw.jpg
 • ec_ac_sangaysp.jpg
 • ec_ac_sangayka.jpg
 • ec_ac_sangaytu3.jpg
 • ec_ac_sangayre2.jpg

Baños

Sangay Spa Hotel

Drieenhalve ster

Het Sangay Spa Hotel ligt recht tegenover de waterval Cascada de la Virgen. De kamers zijn modern ingericht en bieden grote ramen met uitzicht op de waterval. Het hotel is voorzien van zwembad, Turks bad, hot tub en diverse andere wellness voorzieningen. Tevens is er een restaurant en een bar aanwezig. Gratis Wi-Fi beschikbaar in het gehele hotel. Verder beschikt het hotel over een wasservice.

 • ec_ac_morenicaex.jpg
 • ec_ac_morenicalo.jpg
 • ec_ac_morenicaka.jpg
 • ec_ac_morenicalo1.jpg
 • ec_ac_morenicare1.jpg
 • ec_ac_morenicare.jpg

Cuenca

Hotel Morenica del Rosario

Drieenhalve ster

Morenica del Rosario is een schilderachtig en comfortabel hotel. He heeft ideale locatie in het historische centrum van Cuenca. Het charmante hoteldecor en de prachtige muurschilderingen weerspiegelen nemen u mee in de geschiedenis van Cuenca.

Morenica del Rosario is een schilderachtig en comfortabel hotel. He heeft ideale locatie in het historische centrum van Cuenca. Het charmante hoteldecor en de prachtige muurschilderingen weerspiegelen nemen u mee in de geschiedenis van Cuenca.

Dit hotel heeft een ideale locatie in het hart van het historische centrum van Cuenca.

De comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van een minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.

Het hotel beschikt over een receptie, stijlvolle lounge, restaurant en een bar.

Meer info >

Minder info >

 • ec_ac_angelex.jpg
 • ec_ac_angelka1.jpg
 • ec_ac_angello1.jpg
 • ec_ac_angelka.jpg
 • ec_ac_angelre.jpg
 • ec_ac_angelre1.jpg

Cuenca

Hostal Posada del Angel

Driesterren

In een oud koloniaal huis, met een sfeervolle inrichting is het Hostal Posada del Angel gevestigd. Het heeft een top locatie in het historische centrum van Cuenca. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, twee binnen patio's en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.

 • Hotel Raymipampa, kamer
 • Hotel Raymipampa, tuin
 • Hotel Raymipampa, restaurant
 • Hotel Raymipampa, exterieur
 • ec_al_cuencacathedral.jpg

Cuenca

Hotel Raymipampa

Drieenhalve ster

Het familiehotel Raymipampa bevindt zich in het historische centrum van de stad Cuenca. Het schitterende pand was voorheen een koloniaal huis en is volledig gerestaureerd. Bezoek tijdens uw verblijf diverse bezienswaardigheden op loopafstand van het hotel, zoals de door de stad stromende rivier de Tomebamba, het park Abdon Calderó of de imponerende kathedraal van Cuenca. Geniet van nationale en internationale gerechten in het familierestaurant Raymipampa Restaurant op ca. 5 minuten loopafstand van het hotel. Het hotel heeft een binnentuin en een 24-uursreceptie voor al uw vragen. De comfortabele kamers in de accommodatie hebben gratis WiFi, e ...

Het familiehotel Raymipampa bevindt zich in het historische centrum van de stad Cuenca. Het schitterende pand was voorheen een koloniaal huis en is volledig gerestaureerd. Bezoek tijdens uw verblijf diverse bezienswaardigheden op loopafstand van het hotel, zoals de door de stad stromende rivier de Tomebamba, het park Abdon Calderó of de imponerende kathedraal van Cuenca. Geniet van nationale en internationale gerechten in het familierestaurant Raymipampa Restaurant op ca. 5 minuten loopafstand van het hotel. Het hotel heeft een binnentuin en een 24-uursreceptie voor al uw vragen. De comfortabele kamers in de accommodatie hebben gratis WiFi, een TV en een badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • ec_ac_morenicaex.jpg
 • ec_ac_morenicalo.jpg
 • ec_ac_morenicaka.jpg
 • ec_ac_morenicalo1.jpg
 • ec_ac_morenicare1.jpg
 • ec_ac_morenicare.jpg

Cuenca

Hotel Morenica del Rosario

Drieenhalve ster

Morenica del Rosario is een schilderachtig en comfortabel hotel. He heeft ideale locatie in het historische centrum van Cuenca. Het charmante hoteldecor en de prachtige muurschilderingen weerspiegelen nemen u mee in de geschiedenis van Cuenca.

Morenica del Rosario is een schilderachtig en comfortabel hotel. He heeft ideale locatie in het historische centrum van Cuenca. Het charmante hoteldecor en de prachtige muurschilderingen weerspiegelen nemen u mee in de geschiedenis van Cuenca.

Dit hotel heeft een ideale locatie in het hart van het historische centrum van Cuenca.

De comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van een minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.

Het hotel beschikt over een receptie, stijlvolle lounge, restaurant en een bar.

Meer info >

Minder info >

 • ec_ac_angelex.jpg
 • ec_ac_angelka1.jpg
 • ec_ac_angello1.jpg
 • ec_ac_angelka.jpg
 • ec_ac_angelre.jpg
 • ec_ac_angelre1.jpg

Cuenca

Hostal Posada del Angel

Driesterren

In een oud koloniaal huis, met een sfeervolle inrichting is het Hostal Posada del Angel gevestigd. Het heeft een top locatie in het historische centrum van Cuenca. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, twee binnen patio's en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.

 • Hotel Raymipampa, kamer
 • Hotel Raymipampa, tuin
 • Hotel Raymipampa, restaurant
 • Hotel Raymipampa, exterieur
 • ec_al_cuencacathedral.jpg

Cuenca

Hotel Raymipampa

Drieenhalve ster

Het familiehotel Raymipampa bevindt zich in het historische centrum van de stad Cuenca. Het schitterende pand was voorheen een koloniaal huis en is volledig gerestaureerd. Bezoek tijdens uw verblijf diverse bezienswaardigheden op loopafstand van het hotel, zoals de door de stad stromende rivier de Tomebamba, het park Abdon Calderó of de imponerende kathedraal van Cuenca. Geniet van nationale en internationale gerechten in het familierestaurant Raymipampa Restaurant op ca. 5 minuten loopafstand van het hotel. Het hotel heeft een binnentuin en een 24-uursreceptie voor al uw vragen. De comfortabele kamers in de accommodatie hebben gratis WiFi, e ...

Het familiehotel Raymipampa bevindt zich in het historische centrum van de stad Cuenca. Het schitterende pand was voorheen een koloniaal huis en is volledig gerestaureerd. Bezoek tijdens uw verblijf diverse bezienswaardigheden op loopafstand van het hotel, zoals de door de stad stromende rivier de Tomebamba, het park Abdon Calderó of de imponerende kathedraal van Cuenca. Geniet van nationale en internationale gerechten in het familierestaurant Raymipampa Restaurant op ca. 5 minuten loopafstand van het hotel. Het hotel heeft een binnentuin en een 24-uursreceptie voor al uw vragen. De comfortabele kamers in de accommodatie hebben gratis WiFi, een TV en een badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • ec_ac_intisisaex.jpg
 • ec_ac_intisisaka.jpg
 • ec_ac_intisisalo1.jpg

Guamote

Inti Sisa

Tweëenhalve ster

Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), is een interessant project wat in teken staat voor de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multiculturele ruimte te creëren wat iedereen ten goede komt en waarbij ervaringen worden uitwisselt. Het is in feite een non-profit organisatie dat onderwijs biedt aan de bevolking van Guamote. Er zijn hier een bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte te vinden. We verblijven de komende nacht in het gastenhuis waarvan de opbrengst worden gebruikt voor de projecten van Inti Sisa. Het verbl ...

Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), is een interessant project wat in teken staat voor de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multiculturele ruimte te creëren wat iedereen ten goede komt en waarbij ervaringen worden uitwisselt. Het is in feite een non-profit organisatie dat onderwijs biedt aan de bevolking van Guamote. Er zijn hier een bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte te vinden. We verblijven de komende nacht in het gastenhuis waarvan de opbrengst worden gebruikt voor de projecten van Inti Sisa. Het verblijf geeft een authentieke blik op landelijke Ecuador. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes ingericht met een badkamer met douche en toilet. Inti Sisa beschikt verder over een receptie, gezellige huiskamer met TV, bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte.

Meer info >

Minder info >

 • ec_ac_intisisaex.jpg
 • ec_ac_intisisaka.jpg
 • ec_ac_intisisalo1.jpg

Guamote

Inti Sisa

Tweëenhalve ster

Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), is een interessant project wat in teken staat voor de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multiculturele ruimte te creëren wat iedereen ten goede komt en waarbij ervaringen worden uitwisselt. Het is in feite een non-profit organisatie dat onderwijs biedt aan de bevolking van Guamote. Er zijn hier een bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte te vinden. We verblijven de komende nacht in het gastenhuis waarvan de opbrengst worden gebruikt voor de projecten van Inti Sisa. Het verbl ...

Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), is een interessant project wat in teken staat voor de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multiculturele ruimte te creëren wat iedereen ten goede komt en waarbij ervaringen worden uitwisselt. Het is in feite een non-profit organisatie dat onderwijs biedt aan de bevolking van Guamote. Er zijn hier een bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte te vinden. We verblijven de komende nacht in het gastenhuis waarvan de opbrengst worden gebruikt voor de projecten van Inti Sisa. Het verblijf geeft een authentieke blik op landelijke Ecuador. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes ingericht met een badkamer met douche en toilet. Inti Sisa beschikt verder over een receptie, gezellige huiskamer met TV, bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte.

Meer info >

Minder info >

 • Unipark
 • Restaurant
 • Lobby
 • Parque Seminario
 • Kamer

Guayaquil

Hotel Unipark

Drieenhalve ster

Het Unipark hotel is gelegen in Guayaquil in de wijk La Bahía. De accommodatiel is gelegen aan het gezellige Parque Seminario. Door de centrale ligging van de wijk La Bahía bereikt u gemakkelijk het centrum van de stad of loopt u zo naar de Guayas rivier waaraan Guayaquil gelegen is. Zo liggen de beroemde stijgers van Malecón Simón Bolier slechts op 400 meter van het hotel. In de directe omgeving van de accommodatie zijn er verschillende barretjes en restaurants. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Zo is er een fitnessruimte, gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes, 24-uurs receptie en een bar. Het ho ...

Het Unipark hotel is gelegen in Guayaquil in de wijk La Bahía. De accommodatiel is gelegen aan het gezellige Parque Seminario. Door de centrale ligging van de wijk La Bahía bereikt u gemakkelijk het centrum van de stad of loopt u zo naar de Guayas rivier waaraan Guayaquil gelegen is. Zo liggen de beroemde stijgers van Malecón Simón Bolier slechts op 400 meter van het hotel. In de directe omgeving van de accommodatie zijn er verschillende barretjes en restaurants. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Zo is er een fitnessruimte, gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes, 24-uurs receptie en een bar. Het hotel restaurant serveert naast lokale ook verschillende internationale gerechten. De hotelkamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van gratis WiFi, kluisje, airco, telefoon en TV. De badkamers zijn voorzien van een bad of douche en föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Unipark
 • Restaurant
 • Lobby
 • Parque Seminario
 • Kamer

Guayaquil

Hotel Unipark

Drieenhalve ster

Het Unipark hotel is gelegen in Guayaquil in de wijk La Bahía. De accommodatiel is gelegen aan het gezellige Parque Seminario. Door de centrale ligging van de wijk La Bahía bereikt u gemakkelijk het centrum van de stad of loopt u zo naar de Guayas rivier waaraan Guayaquil gelegen is. Zo liggen de beroemde stijgers van Malecón Simón Bolier slechts op 400 meter van het hotel. In de directe omgeving van de accommodatie zijn er verschillende barretjes en restaurants. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Zo is er een fitnessruimte, gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes, 24-uurs receptie en een bar. Het ho ...

Het Unipark hotel is gelegen in Guayaquil in de wijk La Bahía. De accommodatiel is gelegen aan het gezellige Parque Seminario. Door de centrale ligging van de wijk La Bahía bereikt u gemakkelijk het centrum van de stad of loopt u zo naar de Guayas rivier waaraan Guayaquil gelegen is. Zo liggen de beroemde stijgers van Malecón Simón Bolier slechts op 400 meter van het hotel. In de directe omgeving van de accommodatie zijn er verschillende barretjes en restaurants. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Zo is er een fitnessruimte, gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes, 24-uurs receptie en een bar. Het hotel restaurant serveert naast lokale ook verschillende internationale gerechten. De hotelkamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van gratis WiFi, kluisje, airco, telefoon en TV. De badkamers zijn voorzien van een bad of douche en föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Unipark
 • Restaurant
 • Lobby
 • Parque Seminario
 • Kamer

Guayaquil

Hotel Unipark

Drieenhalve ster

Het Unipark hotel is gelegen in Guayaquil in de wijk La Bahía. De accommodatiel is gelegen aan het gezellige Parque Seminario. Door de centrale ligging van de wijk La Bahía bereikt u gemakkelijk het centrum van de stad of loopt u zo naar de Guayas rivier waaraan Guayaquil gelegen is. Zo liggen de beroemde stijgers van Malecón Simón Bolier slechts op 400 meter van het hotel. In de directe omgeving van de accommodatie zijn er verschillende barretjes en restaurants. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Zo is er een fitnessruimte, gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes, 24-uurs receptie en een bar. Het ho ...

Het Unipark hotel is gelegen in Guayaquil in de wijk La Bahía. De accommodatiel is gelegen aan het gezellige Parque Seminario. Door de centrale ligging van de wijk La Bahía bereikt u gemakkelijk het centrum van de stad of loopt u zo naar de Guayas rivier waaraan Guayaquil gelegen is. Zo liggen de beroemde stijgers van Malecón Simón Bolier slechts op 400 meter van het hotel. In de directe omgeving van de accommodatie zijn er verschillende barretjes en restaurants. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Zo is er een fitnessruimte, gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes, 24-uurs receptie en een bar. Het hotel restaurant serveert naast lokale ook verschillende internationale gerechten. De hotelkamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van gratis WiFi, kluisje, airco, telefoon en TV. De badkamers zijn voorzien van een bad of douche en föhn.

Meer info >

Minder info >

 • ec_ac_jamu_ex3.jpg
 • ec_ac_jamu_re2.jpg
 • ec_ac_jamu_ex4.jpg
 • ec_ac_jamu_ex2.jpg
 • ec_ac_jamu_ka2.jpg
 • ec_ac_jamu_ka3.jpg
 • ec_ac_jamu_ka5.jpg

Lago Agrio (Cuyabeno Reservaat)

Jamu Lodge

Driesterren

De Jamu Lodge is gelegen langs de rivier de Cuyabeno rivier in het Cuyabeno Reservaat. Alle bungalows zijn gebouwd in een traditionele, rustieke stijl met rieten daken en zijn verlicht met kaarslicht om zo het gevoel van de jungle te behouden. De Jamu Lodge is duurzaam, milieuvriendelijk en werkt samen met verschillende gemeenschappen uit de omgeving. In de Jamu Lodge kunt u genieten van een cocktail aan de bar of ontspannen met een biertje in een hangmat!

De Jamu Lodge is gelegen langs de rivier de Cuyabeno rivier in het Cuyabeno Reservaat. Alle bungalows zijn gebouwd in een traditionele, rustieke stijl met rieten daken en zijn verlicht met kaarslicht om zo het gevoel van de jungle te behouden. De Jamu Lodge is duurzaam, milieuvriendelijk en werkt samen met verschillende gemeenschappen uit de omgeving. In de Jamu Lodge kunt u genieten van een cocktail aan de bar of ontspannen met een biertje in een hangmat!

Jamu Lodge ligt aan de Cuyabeno rivier in het Cuyabeno Reservaat, vol wilde dieren en een grote verscheidenheid aan biodiversiteit. Door de ligging in het Amazone gebied biedt de lodge diverse buitenactiviteiten, zoals vogels spotten, kajakken, wandelen en kanoën.

De kamers in de Jamu Lodge beschikken over een eigen badkamer en uitzicht op de prachtige omgeving. Er zijn biologisch afbreekbare producten zoals shampoo en zeep aanwezig.

Jamu Lodge probeert ecotoerisme naar het volgende niveau te brengen. Zo wordt er met zonnepanelen energie gewonnen en er wordt gebruik gemaakt van kaarsen wat voor een intiem verlichte ambiance zorgt. Er is een kleine generator die overdag een paar uur gebruikt wordt om batterijen van mobiele telefoons, camera’s en laptops op te laden. Jamu Lodge beschikt over een restaurant en een tuin. Het restaurant, gelegen in het midden van de lodge, heeft een divers menu waarbij alle gerechten bereid worden met vers lokaal gekochte ingrediënten. Het restaurant serveert ook desserts en alcoholische dranken aan de bar.

Meer info >

Minder info >

 • ec_ac_jamu_ex3.jpg
 • ec_ac_jamu_re2.jpg
 • ec_ac_jamu_ex4.jpg
 • ec_ac_jamu_ex2.jpg
 • ec_ac_jamu_ka2.jpg
 • ec_ac_jamu_ka3.jpg
 • ec_ac_jamu_ka5.jpg

Lago Agrio (Cuyabeno Reservaat)

Jamu Lodge

Driesterren

De Jamu Lodge is gelegen langs de rivier de Cuyabeno rivier in het Cuyabeno Reservaat. Alle bungalows zijn gebouwd in een traditionele, rustieke stijl met rieten daken en zijn verlicht met kaarslicht om zo het gevoel van de jungle te behouden. De Jamu Lodge is duurzaam, milieuvriendelijk en werkt samen met verschillende gemeenschappen uit de omgeving. In de Jamu Lodge kunt u genieten van een cocktail aan de bar of ontspannen met een biertje in een hangmat!

De Jamu Lodge is gelegen langs de rivier de Cuyabeno rivier in het Cuyabeno Reservaat. Alle bungalows zijn gebouwd in een traditionele, rustieke stijl met rieten daken en zijn verlicht met kaarslicht om zo het gevoel van de jungle te behouden. De Jamu Lodge is duurzaam, milieuvriendelijk en werkt samen met verschillende gemeenschappen uit de omgeving. In de Jamu Lodge kunt u genieten van een cocktail aan de bar of ontspannen met een biertje in een hangmat!

Jamu Lodge ligt aan de Cuyabeno rivier in het Cuyabeno Reservaat, vol wilde dieren en een grote verscheidenheid aan biodiversiteit. Door de ligging in het Amazone gebied biedt de lodge diverse buitenactiviteiten, zoals vogels spotten, kajakken, wandelen en kanoën.

De kamers in de Jamu Lodge beschikken over een eigen badkamer en uitzicht op de prachtige omgeving. Er zijn biologisch afbreekbare producten zoals shampoo en zeep aanwezig.

Jamu Lodge probeert ecotoerisme naar het volgende niveau te brengen. Zo wordt er met zonnepanelen energie gewonnen en er wordt gebruik gemaakt van kaarsen wat voor een intiem verlichte ambiance zorgt. Er is een kleine generator die overdag een paar uur gebruikt wordt om batterijen van mobiele telefoons, camera’s en laptops op te laden. Jamu Lodge beschikt over een restaurant en een tuin. Het restaurant, gelegen in het midden van de lodge, heeft een divers menu waarbij alle gerechten bereid worden met vers lokaal gekochte ingrediënten. Het restaurant serveert ook desserts en alcoholische dranken aan de bar.

Meer info >

Minder info >

 • Hostería Ojo de Agua, uitzicht
 • Hostería Ojo de Agua, overzicht
 • Hostería Ojo de Agua, lounge
 • Hostería Ojo de Agua, kamer
 • CA_HosteriaOjoDeAgua_tuin
 • Hostería Ojo de Agua, buitenkant
 • Hostería Ojo de Agua, kamer
 • Hostería Ojo de Agua

Loreto & omgeving

Hostería Ojo de Agua

Driesterren

Welkom in Hostería Ojo de Agua gelegen in Loreto. De modern ingerichte kamers in dit hotel zijn voorzien van gratis Wi-Fi en een TV, om u even terug te trekken, airconditioning voor de warme dagen en een badkamer met bad en/of douche. Daarnaast biedt het hotel 24-uursreceptie voor al uw vragen, een zwembad voor het nemen van een frisse duik en een tuin waar u de dag rustig met een ochtendwandeling kunt opstarten terwijl u luistert naar het vogelgezang. Ook biedt de accommodatie een restaurant waar u lokale lekkernijen kunt proeven. Bezoek ook zeker Loreto waar u diverse activiteiten kunt ondernemen als wandelen en vissen. Daarnaast vindt u oo ...

Welkom in Hostería Ojo de Agua gelegen in Loreto. De modern ingerichte kamers in dit hotel zijn voorzien van gratis Wi-Fi en een TV, om u even terug te trekken, airconditioning voor de warme dagen en een badkamer met bad en/of douche. Daarnaast biedt het hotel 24-uursreceptie voor al uw vragen, een zwembad voor het nemen van een frisse duik en een tuin waar u de dag rustig met een ochtendwandeling kunt opstarten terwijl u luistert naar het vogelgezang. Ook biedt de accommodatie een restaurant waar u lokale lekkernijen kunt proeven. Bezoek ook zeker Loreto waar u diverse activiteiten kunt ondernemen als wandelen en vissen. Daarnaast vindt u ook bekende attracties als Plataforma Turistica en Parque Infantil op steenworpafstand van het hotel terug. Veel plezier tijdens uw verblijf in Hostería Ojo de Agua.

Meer info >

Minder info >

 • Hostería Ojo de Agua, uitzicht
 • Hostería Ojo de Agua, overzicht
 • Hostería Ojo de Agua, lounge
 • Hostería Ojo de Agua, kamer
 • CA_HosteriaOjoDeAgua_tuin
 • Hostería Ojo de Agua, buitenkant
 • Hostería Ojo de Agua, kamer
 • Hostería Ojo de Agua

Loreto & omgeving

Hostería Ojo de Agua

Driesterren

Welkom in Hostería Ojo de Agua gelegen in Loreto. De modern ingerichte kamers in dit hotel zijn voorzien van gratis Wi-Fi en een TV, om u even terug te trekken, airconditioning voor de warme dagen en een badkamer met bad en/of douche. Daarnaast biedt het hotel 24-uursreceptie voor al uw vragen, een zwembad voor het nemen van een frisse duik en een tuin waar u de dag rustig met een ochtendwandeling kunt opstarten terwijl u luistert naar het vogelgezang. Ook biedt de accommodatie een restaurant waar u lokale lekkernijen kunt proeven. Bezoek ook zeker Loreto waar u diverse activiteiten kunt ondernemen als wandelen en vissen. Daarnaast vindt u oo ...

Welkom in Hostería Ojo de Agua gelegen in Loreto. De modern ingerichte kamers in dit hotel zijn voorzien van gratis Wi-Fi en een TV, om u even terug te trekken, airconditioning voor de warme dagen en een badkamer met bad en/of douche. Daarnaast biedt het hotel 24-uursreceptie voor al uw vragen, een zwembad voor het nemen van een frisse duik en een tuin waar u de dag rustig met een ochtendwandeling kunt opstarten terwijl u luistert naar het vogelgezang. Ook biedt de accommodatie een restaurant waar u lokale lekkernijen kunt proeven. Bezoek ook zeker Loreto waar u diverse activiteiten kunt ondernemen als wandelen en vissen. Daarnaast vindt u ook bekende attracties als Plataforma Turistica en Parque Infantil op steenworpafstand van het hotel terug. Veel plezier tijdens uw verblijf in Hostería Ojo de Agua.

Meer info >

Minder info >

 • ec_al_sisakunalodgeex (2).jpg
 • ec_al_sisakunalodgeex.jpg
 • ec_al_sisakunalodgeka (2).jpg
 • ec_al_sisakunalodgere (2).jpg
 • ec_al_sisakunalodgeka.jpg
 • ec_al_sisakunalodgere.jpg
 • ec_al_sisakunalodgeex (3).jpg
 • ec_al_sisakunalodgeka (3).jpg

Mindo

Sisakuna Lodge

Driesterren

Sisakuna Lodge is een mooie lodge in het plaatsje Mindo. Vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. De omgeving staat ook wel bekend om de vele prachtige vogels die er leven. Vanuit de lodge kunt u dus ook vele vogels spotten. Sisakuna Lodge beschikt verder over een restaurant dat heerlijke lokale gerechten serveert. U kunt de gehele dag gebruik maken van koffie en thee in het restaurant. Ook heeft Sisakuna Lodge een gezellige lounge ruimte met hangmatten en is er gratis WiFi aanwezig. De kamers bevinden zich in zogeheten cabins en zijn sfeervol ingericht . De houten cabins hebben een veranda en uitzicht op de t ...

Sisakuna Lodge is een mooie lodge in het plaatsje Mindo. Vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. De omgeving staat ook wel bekend om de vele prachtige vogels die er leven. Vanuit de lodge kunt u dus ook vele vogels spotten. Sisakuna Lodge beschikt verder over een restaurant dat heerlijke lokale gerechten serveert. U kunt de gehele dag gebruik maken van koffie en thee in het restaurant. Ook heeft Sisakuna Lodge een gezellige lounge ruimte met hangmatten en is er gratis WiFi aanwezig. De kamers bevinden zich in zogeheten cabins en zijn sfeervol ingericht . De houten cabins hebben een veranda en uitzicht op de tuin. De badkamer is voorzien van een douche en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • ec_rivierahotel_ka.jpg
 • ec_rivierahotel_ex.jpg
 • ec_rivierahotel_bad.jpg

Otavalo

Riviera Sucre Hotel

Driesterren

Het Hotel Riviera Sucre is een comfortabel en vriendelijk hotel midden in het centrum van Otavalo. Het is een van de oudste hotels in de stad en het hotel ontvangt al meer dan 6 generaties lang reizigers. Met de beroemde markt op minder dan 5 minuten lopen, is hotel op een ideale locatie gelegen. Het hotel ligt rond de binnenplaats van een mooi koloniaal gebouw waar u heerlijk tot rust kunt komen in een hangmat.

Otavalo

Hotel Santa Fe 1

Driesterren

Het Santa Fe hotel ligt in het centrum van Otavalo, naast het hoofdgebouw van het park en en het plein dat bekend staat als "Plaza de ponchos". Het hotel heeft een eigen restaurant dat nationale en internationale gerechten serveert. Er is gratis WiFi beschikbaar in de lounge van het hotel. Het hotel beschikt over 22 comfortabele slaapkamers die zijn ingericht met rustieke houten (jampa) meubels. Alle kamers beschikken over een telefoon, een TV, koffiefaciliteiten, bureau en een badkamer met douche.

 • ec_rivierahotel_ka.jpg
 • ec_rivierahotel_ex.jpg
 • ec_rivierahotel_bad.jpg

Otavalo

Riviera Sucre Hotel

Driesterren

Het Hotel Riviera Sucre is een comfortabel en vriendelijk hotel midden in het centrum van Otavalo. Het is een van de oudste hotels in de stad en het hotel ontvangt al meer dan 6 generaties lang reizigers. Met de beroemde markt op minder dan 5 minuten lopen, is hotel op een ideale locatie gelegen. Het hotel ligt rond de binnenplaats van een mooi koloniaal gebouw waar u heerlijk tot rust kunt komen in een hangmat.

 • Lobby
 • Interieur
 • Kamer
 • Kamer
 • Receptie
 • Interieur
 • Casa Hotel Las Plazas

Quito

Casa Hotel Las Plazas

Driesterren

Het leuke Casa Hotel Las Plazas is gelegen in het historische hart van Quito. Vanuit dit hotel loopt u zó de oude binnenstad van Quito in. Het presidentiële paleis van Ecuador, Sucre Theater, museum van Koloniale Kunst en het Onafhankelijkheidsplein zijn allemaal op loopafstand. In de directe omgeving van de accommodatie zijn veel leuke restaurantjes, barretjes en winkels. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kan maken. Zo is er een café, terras, gratis WiFi en een rokersruimte. Het hotel is in koloniale stijl gebouwd. De comfortabele hotels hebben een eigentijdse neoklassieke stijl en uitgerust met een kluisje, grati ...

Het leuke Casa Hotel Las Plazas is gelegen in het historische hart van Quito. Vanuit dit hotel loopt u zó de oude binnenstad van Quito in. Het presidentiële paleis van Ecuador, Sucre Theater, museum van Koloniale Kunst en het Onafhankelijkheidsplein zijn allemaal op loopafstand. In de directe omgeving van de accommodatie zijn veel leuke restaurantjes, barretjes en winkels. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kan maken. Zo is er een café, terras, gratis WiFi en een rokersruimte. Het hotel is in koloniale stijl gebouwd. De comfortabele hotels hebben een eigentijdse neoklassieke stijl en uitgerust met een kluisje, gratis WiFi en TV. De badkamers zijn voorzien van een douche en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • kamer
 • Exterieur
 • Interieur
 • Interieur
 • Kamer
 • Interieur

Quito

Park Inn By Radisson Quito

Drieenhalve ster

Het hotel Park Inn by Radisson is gelegen in La Mariscal, een van meest populaire wijken van Quito. De accommodatie ligt in de buurt van Plaza Foch. In de directe omgeving van de accommodatie zijn er verschillende leuke restaurants en barretjes te vinden. Naast een 24-uur receptie is er een restaurant, bar en een fitnessruimte aanwezig. In de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel is er gratis WiFi beschikbaar. De comfortabele kamers zijn voorzien van gratis WiFi, thee en koffie faciliteiten, minibar, kluisje, ventilator, telefoon en TV. De badkamers zijn uitgerust met een douche of bad, gratis toiletartikelen en een föhn.

 • Lobby
 • Interieur
 • Kamer
 • Kamer
 • Receptie
 • Interieur
 • Casa Hotel Las Plazas

Quito

Casa Hotel Las Plazas

Driesterren

Het leuke Casa Hotel Las Plazas is gelegen in het historische hart van Quito. Vanuit dit hotel loopt u zó de oude binnenstad van Quito in. Het presidentiële paleis van Ecuador, Sucre Theater, museum van Koloniale Kunst en het Onafhankelijkheidsplein zijn allemaal op loopafstand. In de directe omgeving van de accommodatie zijn veel leuke restaurantjes, barretjes en winkels. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kan maken. Zo is er een café, terras, gratis WiFi en een rokersruimte. Het hotel is in koloniale stijl gebouwd. De comfortabele hotels hebben een eigentijdse neoklassieke stijl en uitgerust met een kluisje, grati ...

Het leuke Casa Hotel Las Plazas is gelegen in het historische hart van Quito. Vanuit dit hotel loopt u zó de oude binnenstad van Quito in. Het presidentiële paleis van Ecuador, Sucre Theater, museum van Koloniale Kunst en het Onafhankelijkheidsplein zijn allemaal op loopafstand. In de directe omgeving van de accommodatie zijn veel leuke restaurantjes, barretjes en winkels. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kan maken. Zo is er een café, terras, gratis WiFi en een rokersruimte. Het hotel is in koloniale stijl gebouwd. De comfortabele hotels hebben een eigentijdse neoklassieke stijl en uitgerust met een kluisje, gratis WiFi en TV. De badkamers zijn voorzien van een douche en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • ec_ac_bambu_zw2.jpg
 • ec_ac_bambu_zw.jpg
 • ec_ac_bambu_ka.jpg

Riobamba

Hosteria Bambu

Driesterren

Hosteria Bambu is een leuk hotel gelegen in Riobamba. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, binnenzwembad, restaurant, sauna, loungeruimte, gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes en een wasservice. Alle kamers beschikken over een minibar, telefoon, TV, roomservice en een badkamer met douche. Binnen 3 kilometer afstand ligt het Estadio Olimpico, Parque 21 de Abril en Parc Sucre.

 • Blue Marlin Zwembad
 • Blue Marlin Accommodatie
 • Blue Marlin Accommodatie 2
 • Blue Marlin Kamer 4
 • Blue Marlin Kamer 3
 • Blue Marlin Ontbijtrestaurant

San Cristóbal (Galápagos)

Hotel Blue Marlin

Drieenhalve ster

Het Hotel Blue Marlin is gelegen op het prachtige eiland San Cristóbal. Deze mooie accommodatie op één van de Galápagos-eilanden ligt op slechts 300 meter afstand van de leuke promenade van Puerto Baquerizo Moreno. Op 2 minuten lopen vindt u verschillende leuke restaurants, de markt en cafés. In 15 minuten loopt u naar het strand. Geniet in de hot tub na van uw avontuur op deze bijzondere eilandenarchipel of zwem in het heerlijke buitenzwembad. U kunt gebruik maken van gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes en van het ontbijtrestaurant. De hotelkamers zijn voorzien van hun eigen badkamer met bad/douche, airco, minibar en TV.

 • ec_ac_nelly_ex.jpg
 • ec_ac_nelly_ex2.jpg
 • ec_ac_nelly_ex3.jpg
 • ec_ac_nelly_ka.jpg
 • ec_ac_nelly_ka2.jpg

San Cristóbal (Galápagos)

Casa de Nelly

Drieenhalve ster

Casa de Nelly is gevestigd Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristóbal. Het is gelegen in de buurt van de boulevard, Playa Mann, Punta Carola en de Tijeretas Bay. Het hotel ligt op loopafstand van diverse snorkel locaties en stranden. Vanuit het hotel heeft u uitzicht over de oceaan. Het ontbijt wordt geserveerd in de eetkamer en het grootste deel van het voedsel dat geserveerd word bij het ontbijt, zoals de eieren en het fruit, is zelf geproduceerd op een kleine boerderij. Er is een tuin en op de derde verdieping bevindt zich een terras dat prachtig uitzicht biedt over de stad en de zee. Alle kamers zijn voorzien van airco, WiFi, kab ...

Casa de Nelly is gevestigd Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristóbal. Het is gelegen in de buurt van de boulevard, Playa Mann, Punta Carola en de Tijeretas Bay. Het hotel ligt op loopafstand van diverse snorkel locaties en stranden. Vanuit het hotel heeft u uitzicht over de oceaan. Het ontbijt wordt geserveerd in de eetkamer en het grootste deel van het voedsel dat geserveerd word bij het ontbijt, zoals de eieren en het fruit, is zelf geproduceerd op een kleine boerderij. Er is een tuin en op de derde verdieping bevindt zich een terras dat prachtig uitzicht biedt over de stad en de zee. Alle kamers zijn voorzien van airco, WiFi, kabel-TV en een eigen badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • Blue Marlin Zwembad
 • Blue Marlin Accommodatie
 • Blue Marlin Accommodatie 2
 • Blue Marlin Kamer 4
 • Blue Marlin Kamer 3
 • Blue Marlin Ontbijtrestaurant

San Cristóbal (Galápagos)

Hotel Blue Marlin

Drieenhalve ster

Het Hotel Blue Marlin is gelegen op het prachtige eiland San Cristóbal. Deze mooie accommodatie op één van de Galápagos-eilanden ligt op slechts 300 meter afstand van de leuke promenade van Puerto Baquerizo Moreno. Op 2 minuten lopen vindt u verschillende leuke restaurants, de markt en cafés. In 15 minuten loopt u naar het strand. Geniet in de hot tub na van uw avontuur op deze bijzondere eilandenarchipel of zwem in het heerlijke buitenzwembad. U kunt gebruik maken van gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes en van het ontbijtrestaurant. De hotelkamers zijn voorzien van hun eigen badkamer met bad/douche, airco, minibar en TV.

 • ec_ac_nelly_ex.jpg
 • ec_ac_nelly_ex2.jpg
 • ec_ac_nelly_ex3.jpg
 • ec_ac_nelly_ka.jpg
 • ec_ac_nelly_ka2.jpg

San Cristóbal (Galápagos)

Casa de Nelly

Drieenhalve ster

Casa de Nelly is gevestigd Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristóbal. Het is gelegen in de buurt van de boulevard, Playa Mann, Punta Carola en de Tijeretas Bay. Het hotel ligt op loopafstand van diverse snorkel locaties en stranden. Vanuit het hotel heeft u uitzicht over de oceaan. Het ontbijt wordt geserveerd in de eetkamer en het grootste deel van het voedsel dat geserveerd word bij het ontbijt, zoals de eieren en het fruit, is zelf geproduceerd op een kleine boerderij. Er is een tuin en op de derde verdieping bevindt zich een terras dat prachtig uitzicht biedt over de stad en de zee. Alle kamers zijn voorzien van airco, WiFi, kab ...

Casa de Nelly is gevestigd Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristóbal. Het is gelegen in de buurt van de boulevard, Playa Mann, Punta Carola en de Tijeretas Bay. Het hotel ligt op loopafstand van diverse snorkel locaties en stranden. Vanuit het hotel heeft u uitzicht over de oceaan. Het ontbijt wordt geserveerd in de eetkamer en het grootste deel van het voedsel dat geserveerd word bij het ontbijt, zoals de eieren en het fruit, is zelf geproduceerd op een kleine boerderij. Er is een tuin en op de derde verdieping bevindt zich een terras dat prachtig uitzicht biedt over de stad en de zee. Alle kamers zijn voorzien van airco, WiFi, kabel-TV en een eigen badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • ec_ac_dejavu_ex.jpg
 • ec_ac_dejavu_ex.jpg
 • ec_ac_dejavu_ui.jpg
 • ec_ac_dejavu_re.jpg

Santa Cruz (Galápagos)

Hotel Deja Vú

Driesterren

Dit hotel gelegen in Puerto Ayora, beschikt over een 24-uursreceptie, zwembad met een terras, restaurant en er is gratis WiFi aanwezig. Elke kamer beschikt over een TV en een eigen badkamer met een bad of douche en gratis toiletartikelen. Sommige kamers bieden uitzicht op zee.

 • ec_ac_dejavu_ex.jpg
 • ec_ac_dejavu_ex.jpg
 • ec_ac_dejavu_ui.jpg
 • ec_ac_dejavu_re.jpg

Santa Cruz (Galápagos)

Hotel Deja Vú

Driesterren

Dit hotel gelegen in Puerto Ayora, beschikt over een 24-uursreceptie, zwembad met een terras, restaurant en er is gratis WiFi aanwezig. Elke kamer beschikt over een TV en een eigen badkamer met een bad of douche en gratis toiletartikelen. Sommige kamers bieden uitzicht op zee.

22 dagen Ecuador Compleet inclusief de Galápagos : altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Bij deze rondreis is het mogelijk om diverse extra’s bij te boeken, waardoor de reis nog meer op maat te maken is.

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 3 van 3 opties )

ec_al_fietsroute.jpg

Baños - Mountainbiken langs de route van watervallen

Na het ontbijt zijn we klaar voor ons volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderw...

Na het ontbijt zijn we klaar voor ons volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg kan er gestopt worden bij verschillende watervallen. We wandelen naar de indrukwekkende Pailón del Diablo-waterval. Op de terugweg bewonderen we meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

Duur: 3-4 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en gebruik van een mountainbike
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 70 USD per persoon

Meer info

Minder info

ec_al_raftingpastazariver.jpg

Baños - Raften over de Pastaza-rivier

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Baños voor ons raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua-vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pastaza-rivier zal de gecertificeerde gids een veil...

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Baños voor ons raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua-vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pastaza-rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maken we ons op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza-rivier brengt ons langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo-rivier. Na afloop hebben een transfer terug naar Baños.

Duur: 3-4 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en raft benodigdheden
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 45 USD per persoon

Meer info

Minder info

ec_al_banos chamana waterfall.jpg

Baños - Paardrijden naar de Chamana waterval

Na het ontbijt halen we de paarden op en beginnen we met deze geweldige paardrijtocht. We nemen een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. We bezoeken een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in he...

Na het ontbijt halen we de paarden op en beginnen we met deze geweldige paardrijtocht. We nemen een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. We bezoeken een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunnen we genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador. Na afloop keren we terug naar Baños.

Duur: 2 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden en het gebruik van een paard
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.Minimaal 2 personen - Prijs ca. 35 USD per persoon

Meer info

Minder info

22 dagen Ecuador Compleet inclusief de Galápagos : altijd de beste prijs
22 dagen Ecuador Compleet inclusief de Galápagos : altijd de beste prijs

Reisleiding Ecuador & de Galápagos

In Ecuador reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Ecuador en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Ecuador leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Samenvoegen van reizen

Deze groepsreis wordt samengevoegd met de groepsreis Ecuador Compleet en Ecuador Compleet inclusief strandverblijf.

Vertrek 21 en 28 juli 2023

Bij vertrek op 21 en 28 juli 2023 vliegt u met Air Europa. Dit betekent dat u de volgende dag 's ochtends vroeg aankomt op de luchthaven van Quito. Het programma is hierop aangepast. Bij aankomst in Quito heeft u gelijk de beschikking over uw kamer zodat u kunt uitrusten en opfrissen. In de middag heeft u de wandelexcursie Quito en in de avond het welkomstdiner. U verblijf nog één nacht in Quito om vervolgens op dag 3 door te reizen naar Mindo.

Programma 22-daagse reis:
Dag 1: Amsterdam - Quito
Dag 2: Aankomst Quito
Dag 3: Quito - Mindo
Dag 4: Mindo - Otavalo
Dag 5: Otavalo en omgeving
Dag 6: Otavalo - Papallacta - Baeza
Dag 7: Baeza - Cuyabeno Reservaat
Dag 8: Cuyabeno Reservaat
Dag 9: Cuyabeno Reservaat
Dag 10: Cuyabeno Reservaat - Baeza
Dag 11: Baeza - Baños
Dag 12: Baños
Dag 13: Baños - Chimborazo Nationaal Park - Guamote
Dag 14: Guamote - Ingapirca - Cuenca
Dag 15: Cuenca
Dag 16: Cuenca - El Cajas Nationaal Park - Guayaquil
Dag 17: Guayaquil - San Cristóbal (Galápagos)
Dag 18: San Cristóbal
Dag 19: San Cristóbal - Santa Cruz
Dag 20: Santa Cruz - Baltra (Galápagos) - Guayaquil
Dag 21: Guayaquil - Amsterdam
Dag 22: Amsterdam

Tijdens deze twee vertrekken heeft u een 2-daags verblijf in de Guamote of Riobamba (i.p.v. een 3-daags verblijf). Het programma is grotendeels hetzelfde. Op dag 13 heeft u 's avonds een korte kookworkshop. Op dag 14 brengt u 's ochtends een bezoek aan de donderdagmarkt van Guamote en het non-profit project Inti Sisa. Alleen het bezoek aan de lokale gemeenschappen in de bergen rondom Guamote vervalt. Onderweg naar Cuenca brengt u nog steeds een bezoek aan Ingapirca.

Op dag 20 is het programma hetzelfde tot aankomst in Guayaquil. Tijdens deze twee vertrekken verblijft u namelijk nog één nacht in Guayaquil vanwege de ochtendvlucht op dag 21. Bij aankomst heeft u dan ook een transfer naar het hotel in Guayaquil.

Op dag 21 heeft u een transfer naar de luchthaven van Guayaquil en vliegt u vervolgens terug naar huis.

Voor het volledige overzicht verwijzen wij u graag naar uw reisbescheiden.

Vertrek 11 oktober 2023

Bij vertrek op 11 oktober 2023 is een bezoek aan de donderdagmarkt van Guamote niet mogelijk. De optie om te upgraden naar een 4-daagse Galápagos cruise is bij dit vertrek niet mogelijk.

Zwaarte van de reis

U dient tijdens deze reis rekening te houden met enkele lange reisdagen (voornamelijk op dag 7 en 10). Onderweg is het echter genieten van de mooie omgeving.

Begeleiding Galápagos-eilanden

Gedurende uw verblijf op de Galápagos-eilanden wordt u begeleid door een lokale Engelssprekende privé-gids. Hij geeft dagelijks een briefing over het verloop van de dag en begeleidt u tijdens de excursies. De gidsen op de Galápagos zijn over het algemeen van een iets mindere kwaliteit dan op het vasteland.

Optie om te upgraden naar 4 dagen Galápagos cruise

Wilt u liever een cruise maken bij de Galápagos-eilanden? Wij regelen graag een 4-daagse cruise voor u. Hieronder leest u meer over deze aantrekkelijke upgradeoptie. De prijs is op aanvraag beschikbaar.

De komende vier dagen bezoekt u verschillende eilanden van de Galápagos Archipel aan boord van de prachtig ontworpen Galapagos Legend. Per rubberboot wordt u naar de landingsplaatsen gebracht en maakt u wandelingen over gemarkeerde paden onder leiding van een Engelssprekende natuurgids. Onderweg spot u misschien de darwinvink, Nazca-gent, landleguaan, blauwvoetgent, reuzenschildpad, zeeleeuw, fregatvogel, zeeschildpad of roodvoetgent. Er is tijd om te kiezen uit leuke activiteiten zoals snorkelen, zwemmen en kajakken. Aan boord kunt u tafeltennissen, genieten van de zon bij het zwembad, ontspannen in de jacuzzi of gebruik maken van de fitnessruimte. Lunch en diner wordt geserveerd in buffetvorm met verschillende soorten vis, vlees, groenten, salades en desserts. In de avonduren worden karaoke of salsa-avonden georganiseerd. In de Charles Darwin Panorama Lounge is er ook een filmavond, of kan een theateravond worden georganiseerd.

Dag 18 Guayaquil - Baltra - Bartolomé
Aankomst Baltra. Meet & greet en transfer naar de haven (ca. 10 minuten rijden).
’s Middags bezoek Bartolomé-eiland (ca. 1,5 uur lopen en ca. 1 uur snorkelen).

Dag 19 South Plaza & North Seymour
’s Ochtends bezoek South Plaza-eiland (ca. 2 uur lopen).
’s Middags bezoek North Seymour-eiland (ca. 2 uur lopen en ca. 30 minuten snorkelen).

Dag 20 San Cristóbal
’s Ochtends bezoek Punta Pitt & Islet op San Cristóbal-eiland (ca. 2,5 uur lopen en ca. 40 minuten snorkelen).
’s Middags bezoek Cerro Brujo op San Cristóbal-eiland (ca. 1 uur lopen en ca. 1 uur snorkelen).

Dag 21 San Cristóbal - Guayaquil - Amsterdam
’s Ochtends bezoek Cerro Colorado Tortoise Center op San Cristóbal-eiland (ca. 40 minuten rijden en ca. 1 uur bezoeken).
Transfer naar de luchthaven. Vertrek San Cristóbal.

U heeft kans om de volgende dieren te spotten: zeeleguaan, Galápagos-pinguïn, Galápagos-pelikaan, pelsrob, darwinvink, Nazca-gent, Galápagos-buizerd, spotvogel, landleguaan, blauwvoetgent, reuzenschildpad, zeeleeuw, Galápagos-fregatvogel, zeeschildpad en roodvoetgent.

Inclusief:
Transfer Guayaquil hotel - luchthaven
Binnenlandse vlucht Guayaquil - Galápagos v.v.
Vervoer op de Galápagos-eilanden
Engelssprekende natuurgidsen
Verblijf in een hut met airconditioning en een privé-badkamer
Welkomstcocktail en afscheidscocktail
Iedere dag ontbijt
3 x lunch en 3 x diner
Vruchtensappen (tijdens ontbijt)
Water, koffie, thee en snacks
Lezingen en activiteiten aan boord
Twee dagelijkse excursies naar de eilanden
Snorkelmogelijkheden & -uitrusting (masker & flippers) en glasbodemboot (beperkt beschikbaar)
Gratis thermosfles voor elke passagier.

Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op basis van internationaal gezelschap.

Exclusief:
Entreegelden Galápagos: ca. 100 USD p.p.
Ingala Galápagos Transit Card: ca. 20 USD p.p.
Huur van een wetsuit: ca. 25 USD p.p.
Kajakverhuur: ca. 30 USD p.p. per keer voor een reguliere kajak of ca. 40 USD p.p. per keer voor een transparante kajak
Alcoholische en non-alcoholische dranken*
Fooien (advies: 20 USD voor bemanning en 10 USD voor gids p.p.p.d.).

* Er zijn diverse drankenpakketten te verkrijgen aan boord waaronder 15 x frisdrank voor 50 USD, 15 x bier voor 65 USD, 12 glazen huiswijn voor 75 USD, en 3 flessen wijn voor 110 USD.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Ecuador boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Entreegelden en vervoer : ca. € 188 per persoon

Fooienpot : ca. € 72 per persoon

Maaltijden
Lunch : ca. € 5
Diner : tussen de € 15 en € 20

Drinken
Flesje water : ca. € 0,90
Flesje fris : ca. € 0,70
Glas wijn : ca. € 4
Glas bier (lokaal) : ca. € 1,10

De fooi voor de reisleider is niet inbegrepen. Als u tevreden over de reisleider bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven.

Eten en Drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt, vijf keer lunch, drie keer diner en een welkomstdiner inbegrepen. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 5 per persoon.

De lunch is in deze reis inbegrepen van dag 7 t/m 10, en op dag 19. Het welkomstdiner op dag 1 en het diner op dag 7 t/m 9 is inbegrepen in deze reis. Uw reisleider helpt u voor de overige dagen graag met tips voor leuke restaurants. Zo heeft u de vrijheid om zelf te bepalen waar, met wie en wat u gaat eten.

Fooien

In Ecuador is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 72 per persoon (ca. 72 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers). Dit bedrag kunt u ter plaatse in USD of euro betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi voor de reisleider zelf is niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Onvoorziene gebeurtenissen ter plaatse

Reizen in Ecuador blijft avontuurlijk. Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met stakingen en/of wegafsluitingen tijdens uw reis. Hierdoor kan het zijn dat het programma iets aangepast moet worden, bepaalde trajecten een langere reistijd met zich meebrengen of een binnenlandse vlucht noodzakelijk is. Eventuele meerkosten die hieruit voortvloeien zijn (volgens ANVR-voorwaarden) voor eigen rekening en dienen ter plaatse te worden voldaan. Uiteraard zal onze lokale vertegenwoordiger er alles aan doen om dit te vermijden en worden de opties met u besproken.

Soroche (hoogteziekte)

De ijlheid van de lucht op de Ecuadoriaanse hoogvlakten kan meer van uw lichaam vragen dan u gewend bent. Hierdoor kunt u geconfronteerd worden met hoogteziekte, Soroche genaamd, die zich uit in kortademigheid, hoofdpijn en/of misselijkheid. Dit kan iedereen overkomen ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Het is belangrijk om veel te drinken (minstens 3 liter), niet te roken, geen alcohol te drinken, voldoende koolhydraten te eten, slaappillen te vermijden en u in een rustig tempo te bewegen. De symptomen van hoogteziekte treden meestal op binnen 24 uur na aankomst op grotere hoogte. NRV verblijft veelal niet op grote hoogte waardoor er een kleine kans is dat hoogteziekte optreedt tijdens uw reis, maar onderweg kan het voorkomen dat hoger gelegen bezienswaardigheden (Chimborazo, Cotopaxi etc.) worden aangedaan.

Tegen hoogteziekte is medicatie verkrijgbaar, maar informeer vooraf goed over verschijnselen van hoogteziekte. Het is aan te raden om voor vertrek een arts te raadplegen over maatregelen en mogelijke medicatie tegen hoogteziekte. Voor verdere informatie kunt u terecht op de website van de GGD.

Tips tegen hoogteziekte

Om uw lichaam rust te geven en ‘te helpen’ om makkelijker te acclimatiseren, adviseren wij u om twee dagen alvorens af te reizen naar hogere hoogtes, geen alcohol meer te drinken en enkel licht verteerbaar voedsel te nuttigen (geen steaks of ander eten dat zwaar op de maag ligt, maar juist salades, quinoa, vis, groenteschotels en dergelijken). Door zwaar voedsel te vermijden, helpt u uw lichaam om sneller te wennen aan de hoogtes. Nadat uw lichaam geacclimatiseerd is op hogere hoogtes (na +/- 36 uur), voelt u zelf aan dat het mogelijk makkelijker gaat (enkel kortademigheid houdt aan vanwege de ijdele lucht), waarbij het weer mogelijk is om hetgeen te nuttigen alsof u op zeeniveau bent (zoals alcoholische dranken en vlees). Vraag gerust uw (lokale) reisleider, gids en/of hotelpersoneel om advies, zij hebben vaak toeristen uit lagergelegen gebieden op bezoek en zijn gewend aan deze situaties

Door te letten dat u diep ademhaalt vanuit uw onderbuik (niet vanuit uw borstkast), zorgt al voor een groot verschil in hoe u zich kunt voelen. Uw (lokale) reisleider of gids kan u assisteren in het kopen van (coca)snoepjes en/of coca thee. Deze versoepelen de symptomen van hoogteziekte.

Zorgverzekering Galápagos

Als u naar de Galápagos reist bent u als reiziger verplicht om een zorgverzekering te hebben. Neem daarom uw zorgpas of een officiële brief mee. Hier kan naar gevraagd worden bij aankomst op de luchthaven.

Entreegelden Galápagos

Bij aankomst op de luchthaven van de Galápagos dient u voor de entree van het Galápagos Nationaal Park te betalen, deze kosten zijn 100 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden) en dient contant in US-dollars te worden voldaan. Tevens dient u ter plaatse, na het inchecken op de luchthaven van Quito of Guayaquil voor uw vlucht naar de Galápagos, een Transit Control Card te kopen. De kosten van deze kaart zijn 20 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden).

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die al in uw reisprogramma zijn opgenomen, kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan optionele excursies. Deze excursies kunt u ter plaatse via uw reisleiding of de lokale agent bijboeken en betalen. Dit kan alleen in de lokale valuta.

Vliegen in Comfort Class KLM

Indien u reist met de KLM en u wenst te vliegen in Comfort Class, kunt u de benodigde gegevens bij boeking bij ons opvragen. Via de website van KLM kunt u deze optie bijboeken.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Ecuador. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Ecuador & de Galápagos

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Ecuador & de Galápagos eilanden zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Ecuador & de Galápagos eilanden. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft. Een groepsreis waarvan het vertrek gegarandeerd is, zal definitief doorgaan.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Customer Experience. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

22 dagen Ecuador Compleet inclusief de Galápagos : altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Quito

02Quito

03Quito - Mindo

04Mindo - Otavalo

05Otavalo en omgeving

06Otavalo - Papallacta - Baeza

07Baeza - Cuyabeno Reservaat

08Cuyabeno Reservaat

09Cuyabeno Reservaat

10Cuyabeno Reservaat - Baeza

11Baeza - Baños

12Baños

13Baños - Chimborazo Nationaal Park - Guamote

14Guamote

15Guamote - Ingapirca - Cuenca

16Cuenca

17Cuenca - El Cajas Nationaal Park - Guayaquil

18Guayaquil - San Cristóbal (Galápagos)

19San Cristóbal

20San Cristóbal - Santa Cruz

21Santa Cruz - Baltra (Galápagos) - Guayaquil - Amsterdam

22Amsterdam

Bewaar reis Boek nu