Nea Paphos
Nea Paphos
Platres, Troodos Gebergte
Platres, Troodos Gebergte
Fresco's in het Kykkos Klooster
Fresco's in het Kykkos Klooster
Kourion, Limassol
Kourion, Limassol
Klooster van Ayia Napa
Klooster van Ayia Napa

Cyprus Compleet

Privéreis | 15 dagen v.a. 1081
981i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-10-2022
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Alles wat Cyprus te bieden heeft in één complete reis
Verblijf in de badplaatsen Paphos en Ayia Napa/Protaras
Ontdek eeuwenoud Cyprus in Larnaca & Choirokoitia
Slapen tussen de vele kerkjes en kloosters in het betoverende Troodos Gebergte
Dagexcursies naar de steden Limassol en Nicosia
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)

Perfecte balans tussen cultuur en strand

Deze complete reis brengt u in 15 dagen langs al het moois wat Cyprus te bieden heeft. Van de gezellige badplaats Paphos legt u via het betoverende Troodos Gebergte de route af naar de badplaatsen Ayia Napa en Protaras aan de oostkust. Omdat de afstanden op Cyprus kort zijn kunt u vanuit deze plaatsen gemakkelijk het hele eiland verkennen. Zo kunt u vanuit Paphos het vissersdorpje Latchi en de tweede stad van Cyprus, Limassol, bezoeken. En Ayia Napa/Protaras aan de oostkust is juist een goede uitvalsbasis om op dagexcursie naar Larnaca en Nicosia te gaan. Een perfecte balans tussen cultuur en strand!

"Tijdens deze reis ziet u in twee weken al het moois wat Cyprus te bieden heeft. Kiest u voor een bezoek aan een van de bezienswaardigheden of steden of heeft u meer behoefte aan een dag ontspannen op het strand? U bepaalt het allemaal zelf tijdens deze reis naar het zonovergoten Cyprus."

Danique, Medewerker Verkoop en Product

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Paphos/Larnaca

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Paphos/Larnaca
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Paphos

Vandaag is het zover, uw rondreis over het mooie eiland Cyprus begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan boord van uw vlucht naar Paphos of Larnaca. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende week gaat zien.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers op Cyprus. U overnacht vandaag in de populaire badplaats Paphos. De komende dagen heeft u alle tijd om deze mooie stad te ontdekken.

DAG
02

Paphos

Nea Paphos
Ontdek de Romeinse ruïnes van Nea Paphos
Dineren in de knusse tavernes van Pano Paphos
Overnachting in Paphos

De komende vier nachten verblijft u in Paphos en ontdekt u dat deze populaire badplaats veel meer is dan alleen een toeristisch centrum.
Zo bestaat Paphos uit twee delen: Boven-Paphos (Pano Paphos) en Beneden-Paphos (Nea Paphos). Nea Paphos is het oorspronkelijke Paphos, dat grofweg bestond tot de Middeleeuwen. Ten tijde van het Byzantijnse Rijk werd door de inwoners echter gevreesd voor aanvallen vanaf het water, waarna men zich massaal verplaatste naar het hoger gelegen deel van de stad; Pano Paphos. Om die reden wordt Pano Paphos gezien als het oude hart van de stad, dat barst van de knusse tavernes en goede restaurants.
Maar sla vooral een bezoek aan Nea Paphos niet over. Begin jaren zestig stuitte een boer hier per toeval op een gigantische mozaïekvloer, waarna heel Nea Paphos bloot werd gelegd door archeologen. Niet zo gek dat dit deel van de stad, met haar kilometers aan Romeinse ruïnes en mozaïekvloeren in perfecte staat, in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat!

DAG
03

Paphos

Akamas
Vrije dag in Paphos
Verse vis eten in Latchi
Overnachting in Paphos

Vandaag heeft u een vrije dag. Deze kunt u bijvoorbeeld doorbrengen aan een van de stranden van Paphos, waarvan het Pachyammos strand het meest centraal gelegen is. Zoekt u een rustigere plek om lekker bij te bruinen? Dan kunt u er ook voor kiezen nogmaals richting het Akamas natuurgebied te rijden. Rondom het gezellige vissersdorpje Latchi vindt u enkele schitterende, ongerepte stranden, weg van de massa. Plan uw bezoek zo dat u rond lunchtijd in het dorpje Latchi kunt zijn. Volgens Cyprioten is Latchi de beste plek om verse (inkt)vis te eten. Kalí Órexi (eet smakeijk)!

DAG
04

Akamas & de Baden van Aphrodite

Baden van Aphrodite
Bewonder de Rots van Aphrodite
Dagexcursie naar Akamas en de Baden van Aphrodite
Overnachting in Paphos

Eén van de populairste bezienswaardigheden van Paphos is zonder meer de Rots van Aphrodite, een grote rots die niet ver buiten de stad uit zee opdoemt. De legende gaat dat Aphrodite, de godin van de schoonheid, hier geboren zou zijn uit de golven van de zee. Het kristalheldere water aan de voet van de rots maken dit tafereel tot één van de mooiste fotostops in heel Paphos.
Op zo’n 1,5 uur rijden van Paphos vindt u het natuurgebied Akamas, een schiereiland aan de westkust van het eiland. Dit bergachtige gebied kent een prachtige ongerepte natuur en een aantal van Cyprus’ mooiste, ongeschonden stranden.
Ten noorden van Akamas, aan de Baai van Chrysochou liggen de ‘Baden van Aphrodite’. Volgens de legende werd Aphrodite, godin van de schoonheid, op deze prachtige plek verliefd op Adonis en zijn de baden hierdoor zeer vruchtbaar. Hoewel zwemmen in de baden niet meer is toegestaan, kunt u er tegenwoordig prachtig wandelen en genieten van de rust en de ongerepte natuur.

DAG
05

Limassol

Limassol
Op dagexcursie naar de tweede stad van het eiland - Limassol
Ontdek de oude Koningsstad Kourion
Overnachting in Paphos

Vanuit Paphos rijdt u in nog geen uur naar een andere geliefde kustplaats op Cyprus; Limassol. Deze stad, na Nicosia de grootste stad van het eiland, is door de enorme verscheidenheid aan winkels, restaurants en hotels een echte hotspot onder vakantiegangers. Maar ook Limassol kent een boeiende geschiedenis. Ontdek bijvoorbeeld het Turkse erfgoed van de stad in de 16e eeuwse Kebir Moskee of bezoek het Middeleeuwse Kasteel van Limassol, waar nu een museum huist.
Net buiten Limassol, vindt u de ruïnes van Kourion, één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op Cyprus. Wandel langs de schitterende mozaïeken en overblijfselen van de oude Koningsstad en waan u duizenden jaren terug in de tijd. Het schitterende Grieks-Romeinse amfitheater is met recht het klapstuk van Kourion. Dit inmiddels volledig gerestaureerde amfitheater is tegenwoordig een populair decor voor grote concerten. Indrukwekkend!

DAG
06

Paphos - Troodos (ca. 100 km)

Kykkos Klooster
Vertrek uit Paphos
Bezoek aan het Kykkos Klooster
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Vandaag verlaat u de zuidkust van Cyprus en rijdt u het binnenland in richting het Troodos Gebergte waar u de komende 3 nachten zult verblijven. Wist u dat de naam ‘Troodos’ letterlijk ‘drie wegen’ betekent? De naam is ontleend aan de drie toegangswegen die vanuit Nicosia, Limassol en Paphos het gebergte in leiden.
Vandaag is het tijd om één van de belangrijkste trekpleisters in het Troodos Gebergte te bezoeken: het schitterende Kykkos Klooster. Dit rijk versierde klooster is met haar kleurrijke fresco’s en prachtige mozaïeken het belangrijkste en meest invloedrijke klooster op Cyprus. Bekijk vooral het bijzondere portret van de Heilige Maagd Maria, dé publiekstrekker van het Kykkos Klooster.

DAG
07

Troodos

Platres, Troodos Gebergte
Volle dag in het Troodos Gebergte
Wijn proeven in Omodos
Schilderachtige dorpjes bezoeken
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Vandaag staat volledig in het teken van het weelderige Troodos Gebergte. Niet alleen staat dit groene berggebied bol van de kleine kerkjes en kloosters, versierd met de mooiste fresco’s, ook zijn de vele kleine bergdorpjes een must om te bezoeken. Geplaveide straatjes slingeren langs witte gevels met oranje dakpannen, waar de was hoog boven de huizen hangt te wapperen. Op gezellige terrasjes keuvelen gepensioneerde Cyprioten lekker onder het genot van een glaasje Zivania (lokale wijn). Het ultieme vakantiegevoel!
Bezoek vooral de schilderachtige dorpjes Kakopetria en Agros in deze regio. Maar ook Omodos, hét hart van de wijnstreek op Cyprus, is een bezoek meer dan waard.

DAG
08

Troodos

Kerk in het Troodos Gebergte
Volle dag in het Troodos Gebergte
Bezoek de vele Byzantijnse kerkjes
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Gisteren heeft uw tijdens uw eerste volle dag in het Troodos Gebergte kennis gemaakt met de vele schilderachtige dorpjes in dit mooie gebied.
Ook vandaag staat er weer een volle dag in het weelderige Troodos Gebergte op het programma. Naast authentieke dorpjes vindt u in dit gebied ook talrijke, prachtig geschilderde kerkjes. Maar liefst tien exemplaren van deze Byzantijnse kerkjes staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van buiten zien de kerken er soms sober uit, maar wanneer de zware deuren open gaan, wacht binnen een kleurrijke wereld van prachtig versierde fresco’s. Bijzonder!
Geniet van uw laatste avond in het Troodos Gebergte. Morgen rijdt u verder naar Ayia Napa/Protaras, aan de oostkust van Cyprus.

DAG
09

Troodos - Ayia Napa/Protaras (ca. 150 km)

Fig Tree Bay
Vertrek uit Platres
Rit naar de oostkust
Overnachting in Ayia Napa/Protaras

U verlaat vandaag het Troodos Gebergte en vertrekt naar Ayia Napa/Protaras, waar u de komende 6 nachten zult verblijven. Er is dus voldoende tijd om deze omgeving te verkennen en om heerlijk aan het strand te verblijven.
De badplaats Ayia Napa ligt in het zuidoosten van Cyprus. Wat ooit een klein vissersdorpje was, is nu uitgegroeid tot een populaire badplaats met een bruisend uitgaansleven. Ook heeft Ayia Napa genoeg te bieden voor de cultuurliefhebber.
Direct naast Ayia Napa vindt u de fraaie badplaats Protaras. Protaras beschikt net als Ayia Napa over prachtige zandstranden. Het is hier een stuk rustiger dan in Ayia Napa en er heerst een meer gemoedelijke sfeer.

DAG
10

Nicosia

Nicosia
Dagtour naar hoofdstad Nicosia
Ontdek de twee gezichten van verdeeld Nicosia
Overnachting in Ayia Napa/Protaras

Vandaag kunt u ervoor kiezen de Cypriotische hoofdstad Nicosia te ontdekken.
Nicosia is sinds 1974 letterlijk een verdeelde stad. Het zuidelijk deel is het Grieks-Cypriotische deel en het noorden is in handen van Turkije. Deze splitsing loopt dwars door de stad en via de Ledra, de belangrijkste winkelstraat van Nicosia, loopt u naar de zogenaamde ‘Green Line’, de bufferzone van de Verenigde Naties. Als toerist kunt u vrij makkelijk ‘oversteken’ van het Grieks-Cypriotisch naar het Turkse gedeelte. Houdt er dan wel rekening mee dat u in het Turkse deel met de Turkse lira betaalt.
Bekijk in het Grieks-Cypriotisch deel de 14e-eeuwse St. Johns kathedraal en het Byzantijnse museum. Bezoekt u ook het Turkse deel van Nicosia dan valt direct op dat de stad twee gezichten heeft. Het traditionele Turkse deel lijkt wel een geheel andere stad, met haar Selimiye Moskee (voorheen de St. Sophia kathedraal) en de karavanserai Buyuk Han.

DAG
11

Ayia Napa/Protaras

Klooster Ayia Napa
Volle vrije dag in Ayia Napa/Protaras
Bezoek het klooster van Ayia Napa
Overnachting in Ayia Napa/Protaras

Ayia Napa biedt zeker ook genoeg voor de cultuurliefhebber. In het centrum vindt u het Klooster van Ayia Napa die de sfeer doet herleven van het vissersdorp zoals deze vroeger was. Dit klooster is gebouwd rondom een grot waar een herder vroeger een icoon van de Maagd Maria vond. Vergeet ook zeker niet het Thalassa museum en de graven van Makronissos te bezoeken. Deze graven stammen uit de Romeinse en Hellenistische tijd.

DAG
12

Larnaca

Kition
Vrije dag in Ayia Napa/Protaras
Bezoek aan havenstad Larnaca
De opgravingen van Choirokoitia bewonderen
Overnachting in Ayia Napa/Protaras

Larnaca is een belangrijke havenstad aan de zuidoostkust van het eiland. Bovendien is Larnaca één van de oudste steden op Cyprus en zijn er in de directe omgeving veel archeologische vindplaatsen te bewonderen. Zo is het hedendaagse Larnaca gebouwd op de overblijfselen van de oude koningsstad Kition. Een deel van de oude, immense muren van de stad, zijn nog zichtbaar en geven u een idee hoe de stad er uit moet hebben gezien in de 13e eeuw voor Christus.
Op ongeveer 30 minuten rijden ten zuidwesten van Larnaca vindt u een andere, bijzondere opgraving, namelijk die van de circa negenduizend jaar oude nederzetting Choirokoitia. De vijf typische woningen die hier staan, zijn volledig gereconstrueerd met dezelfde materialen en technieken uit die tijd en geven een goed beeld hoe men geleefd moet hebben tijdens de neolitische periode. Een aanrader om langs te rijden na uw bezoek aan Larnaca!

DAG
13

Ayia Napa/Protaras

Kaap Greco
Vrije dag in Ayia Napa/Protaras
Verken Kaap Greco
Overnachting in Ayia Napa/Protaras

Tussen Protaras en Ayia Napa in ligt de beroemde Kaap Greco. Dit bijzondere natuurgebied bestaat uit steile kliffen en natuurlijke bruggen en zeegrotten en biedt vele mogelijkheden om mooie foto’s te maken. Wellicht spot u het Zeemonster van Ayia Napa dat hier volgens de lokale legende leeft. Wist u trouwens dat Kaap Greco het meest oostelijke punt is van de Republiek Cyprus en van de Europese Unie?

DAG
14

Ayia Napa/Protaras

Nissi Beach
Laatste dag in Ayia Napa/Protaras
Genieten van zon, zee en strand
Laatste overnachting in Ayia Napa/Protaras

Vandaag is uw laatste volledige dag op Cyprus aangebroken. Morgen vliegt u weer terug naar huis. Gaat u nog even op pad om de laatste souvenirs te kopen? Of gaat u liever genieten van uw laatste uren zon, zee en strand? Onder andere het Nissi strand en het strand van Protaras bieden vele watersportactiviteiten. Het Konnos strand is wat rustiger.

DAG
15

Paphos/Larnaca - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek uit Ayia Napa/Protaras
Inleveren van uw huurauto op de luchthaven
Terugvlucht naar Amsterdam

Als de koffers weer zijn gepakt, rijdt u vanuit Ayia Napa/Protaras naar de luchthaven van Paphos of Larnaca en levert u uw huurauto in. Na een heerlijke vakantie komt er een einde aan uw reis op Cyprus. Aan boord van uw vlucht terug naar Amsterdam kijkt u terug op een prachtige week. Wat een veelzijdig eiland!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
15 dagen Cyprus Compleet: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Handbagage
15 dagen autohuur inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt

Exclusief

Entreegelden
Ruimbagage (optioneel bij te boeken)
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
15 dagen Cyprus Compleet: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Paphos/Larnaca

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Paphos/Larnaca
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Paphos

Vandaag is het zover, uw rondreis over het mooie eiland Cyprus begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan boord van uw vlucht naar Paphos of Larnaca. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende week gaat zien.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers op Cyprus. U overnacht vandaag in de populaire badplaats Paphos. De komende dagen heeft u alle tijd om deze mooie stad te ontdekken.

Goed om te weten

Tijdens uw reis verblijft u in Paphos, het Troodos Gebergte en Ayia Napa/Protaras. Vanuit deze plaatsen kunt u de rest van Cyprus heel gemakkelijk ontdekken. Wij geven u per dag suggesties wat u deze dag kunt doen, maar u bent helemaal vrij om uw dagen zelf in te delen.

Goed om te weten

Bij deze rondreis is het mogelijk om naar/van Paphos of naar/van Larnaca te vliegen. Onze reisspecialisten zoeken samen met u naar de beste en voordeligste optie.

DAG
02

Paphos

Nea Paphos
Ontdek de Romeinse ruïnes van Nea Paphos
Dineren in de knusse tavernes van Pano Paphos
Overnachting in Paphos

De komende vier nachten verblijft u in Paphos en ontdekt u dat deze populaire badplaats veel meer is dan alleen een toeristisch centrum.
Zo bestaat Paphos uit twee delen: Boven-Paphos (Pano Paphos) en Beneden-Paphos (Nea Paphos). Nea Paphos is het oorspronkelijke Paphos, dat grofweg bestond tot de Middeleeuwen. Ten tijde van het Byzantijnse Rijk werd door de inwoners echter gevreesd voor aanvallen vanaf het water, waarna men zich massaal verplaatste naar het hoger gelegen deel van de stad; Pano Paphos. Om die reden wordt Pano Paphos gezien als het oude hart van de stad, dat barst van de knusse tavernes en goede restaurants.
Maar sla vooral een bezoek aan Nea Paphos niet over. Begin jaren zestig stuitte een boer hier per toeval op een gigantische mozaïekvloer, waarna heel Nea Paphos bloot werd gelegd door archeologen. Niet zo gek dat dit deel van de stad, met haar kilometers aan Romeinse ruïnes en mozaïekvloeren in perfecte staat, in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat!

DAG
03

Paphos

Akamas
Vrije dag in Paphos
Verse vis eten in Latchi
Overnachting in Paphos

Vandaag heeft u een vrije dag. Deze kunt u bijvoorbeeld doorbrengen aan een van de stranden van Paphos, waarvan het Pachyammos strand het meest centraal gelegen is. Zoekt u een rustigere plek om lekker bij te bruinen? Dan kunt u er ook voor kiezen nogmaals richting het Akamas natuurgebied te rijden. Rondom het gezellige vissersdorpje Latchi vindt u enkele schitterende, ongerepte stranden, weg van de massa. Plan uw bezoek zo dat u rond lunchtijd in het dorpje Latchi kunt zijn. Volgens Cyprioten is Latchi de beste plek om verse (inkt)vis te eten. Kalí Órexi (eet smakeijk)!

DAG
04

Akamas & de Baden van Aphrodite

Baden van Aphrodite
Bewonder de Rots van Aphrodite
Dagexcursie naar Akamas en de Baden van Aphrodite
Overnachting in Paphos

Eén van de populairste bezienswaardigheden van Paphos is zonder meer de Rots van Aphrodite, een grote rots die niet ver buiten de stad uit zee opdoemt. De legende gaat dat Aphrodite, de godin van de schoonheid, hier geboren zou zijn uit de golven van de zee. Het kristalheldere water aan de voet van de rots maken dit tafereel tot één van de mooiste fotostops in heel Paphos.
Op zo’n 1,5 uur rijden van Paphos vindt u het natuurgebied Akamas, een schiereiland aan de westkust van het eiland. Dit bergachtige gebied kent een prachtige ongerepte natuur en een aantal van Cyprus’ mooiste, ongeschonden stranden.
Ten noorden van Akamas, aan de Baai van Chrysochou liggen de ‘Baden van Aphrodite’. Volgens de legende werd Aphrodite, godin van de schoonheid, op deze prachtige plek verliefd op Adonis en zijn de baden hierdoor zeer vruchtbaar. Hoewel zwemmen in de baden niet meer is toegestaan, kunt u er tegenwoordig prachtig wandelen en genieten van de rust en de ongerepte natuur.

Weetje

De Cypriotische keuken kent veel buitenlandse invloeden, waaronder uit de Griekse en Turkse keuken. Dat betekent lekker veel verse vis en goed vlees, maar daarnaast kent Cyprus ook een aantal écht Cypriotische producten. Probeer vooral een salade met gegrilde halloumi (schapenkaas) of bestel mierzoete loukoumades (gefrituurde deegballetjes met honing) als dessert.

DAG
05

Limassol

Limassol
Op dagexcursie naar de tweede stad van het eiland - Limassol
Ontdek de oude Koningsstad Kourion
Overnachting in Paphos

Vanuit Paphos rijdt u in nog geen uur naar een andere geliefde kustplaats op Cyprus; Limassol. Deze stad, na Nicosia de grootste stad van het eiland, is door de enorme verscheidenheid aan winkels, restaurants en hotels een echte hotspot onder vakantiegangers. Maar ook Limassol kent een boeiende geschiedenis. Ontdek bijvoorbeeld het Turkse erfgoed van de stad in de 16e eeuwse Kebir Moskee of bezoek het Middeleeuwse Kasteel van Limassol, waar nu een museum huist.
Net buiten Limassol, vindt u de ruïnes van Kourion, één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op Cyprus. Wandel langs de schitterende mozaïeken en overblijfselen van de oude Koningsstad en waan u duizenden jaren terug in de tijd. Het schitterende Grieks-Romeinse amfitheater is met recht het klapstuk van Kourion. Dit inmiddels volledig gerestaureerde amfitheater is tegenwoordig een populair decor voor grote concerten. Indrukwekkend!

DAG
06

Paphos - Troodos (ca. 100 km)

Kykkos Klooster
Vertrek uit Paphos
Bezoek aan het Kykkos Klooster
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Vandaag verlaat u de zuidkust van Cyprus en rijdt u het binnenland in richting het Troodos Gebergte waar u de komende 3 nachten zult verblijven. Wist u dat de naam ‘Troodos’ letterlijk ‘drie wegen’ betekent? De naam is ontleend aan de drie toegangswegen die vanuit Nicosia, Limassol en Paphos het gebergte in leiden.
Vandaag is het tijd om één van de belangrijkste trekpleisters in het Troodos Gebergte te bezoeken: het schitterende Kykkos Klooster. Dit rijk versierde klooster is met haar kleurrijke fresco’s en prachtige mozaïeken het belangrijkste en meest invloedrijke klooster op Cyprus. Bekijk vooral het bijzondere portret van de Heilige Maagd Maria, dé publiekstrekker van het Kykkos Klooster.

DAG
07

Troodos

Platres, Troodos Gebergte
Volle dag in het Troodos Gebergte
Wijn proeven in Omodos
Schilderachtige dorpjes bezoeken
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Vandaag staat volledig in het teken van het weelderige Troodos Gebergte. Niet alleen staat dit groene berggebied bol van de kleine kerkjes en kloosters, versierd met de mooiste fresco’s, ook zijn de vele kleine bergdorpjes een must om te bezoeken. Geplaveide straatjes slingeren langs witte gevels met oranje dakpannen, waar de was hoog boven de huizen hangt te wapperen. Op gezellige terrasjes keuvelen gepensioneerde Cyprioten lekker onder het genot van een glaasje Zivania (lokale wijn). Het ultieme vakantiegevoel!
Bezoek vooral de schilderachtige dorpjes Kakopetria en Agros in deze regio. Maar ook Omodos, hét hart van de wijnstreek op Cyprus, is een bezoek meer dan waard.

DAG
08

Troodos

Kerk in het Troodos Gebergte
Volle dag in het Troodos Gebergte
Bezoek de vele Byzantijnse kerkjes
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Gisteren heeft uw tijdens uw eerste volle dag in het Troodos Gebergte kennis gemaakt met de vele schilderachtige dorpjes in dit mooie gebied.
Ook vandaag staat er weer een volle dag in het weelderige Troodos Gebergte op het programma. Naast authentieke dorpjes vindt u in dit gebied ook talrijke, prachtig geschilderde kerkjes. Maar liefst tien exemplaren van deze Byzantijnse kerkjes staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van buiten zien de kerken er soms sober uit, maar wanneer de zware deuren open gaan, wacht binnen een kleurrijke wereld van prachtig versierde fresco’s. Bijzonder!
Geniet van uw laatste avond in het Troodos Gebergte. Morgen rijdt u verder naar Ayia Napa/Protaras, aan de oostkust van Cyprus.

DAG
09

Troodos - Ayia Napa/Protaras (ca. 150 km)

Fig Tree Bay
Vertrek uit Platres
Rit naar de oostkust
Overnachting in Ayia Napa/Protaras

U verlaat vandaag het Troodos Gebergte en vertrekt naar Ayia Napa/Protaras, waar u de komende 6 nachten zult verblijven. Er is dus voldoende tijd om deze omgeving te verkennen en om heerlijk aan het strand te verblijven.
De badplaats Ayia Napa ligt in het zuidoosten van Cyprus. Wat ooit een klein vissersdorpje was, is nu uitgegroeid tot een populaire badplaats met een bruisend uitgaansleven. Ook heeft Ayia Napa genoeg te bieden voor de cultuurliefhebber.
Direct naast Ayia Napa vindt u de fraaie badplaats Protaras. Protaras beschikt net als Ayia Napa over prachtige zandstranden. Het is hier een stuk rustiger dan in Ayia Napa en er heerst een meer gemoedelijke sfeer.

DAG
10

Nicosia

Nicosia
Dagtour naar hoofdstad Nicosia
Ontdek de twee gezichten van verdeeld Nicosia
Overnachting in Ayia Napa/Protaras

Vandaag kunt u ervoor kiezen de Cypriotische hoofdstad Nicosia te ontdekken.
Nicosia is sinds 1974 letterlijk een verdeelde stad. Het zuidelijk deel is het Grieks-Cypriotische deel en het noorden is in handen van Turkije. Deze splitsing loopt dwars door de stad en via de Ledra, de belangrijkste winkelstraat van Nicosia, loopt u naar de zogenaamde ‘Green Line’, de bufferzone van de Verenigde Naties. Als toerist kunt u vrij makkelijk ‘oversteken’ van het Grieks-Cypriotisch naar het Turkse gedeelte. Houdt er dan wel rekening mee dat u in het Turkse deel met de Turkse lira betaalt.
Bekijk in het Grieks-Cypriotisch deel de 14e-eeuwse St. Johns kathedraal en het Byzantijnse museum. Bezoekt u ook het Turkse deel van Nicosia dan valt direct op dat de stad twee gezichten heeft. Het traditionele Turkse deel lijkt wel een geheel andere stad, met haar Selimiye Moskee (voorheen de St. Sophia kathedraal) en de karavanserai Buyuk Han.

DAG
11

Ayia Napa/Protaras

Klooster Ayia Napa
Volle vrije dag in Ayia Napa/Protaras
Bezoek het klooster van Ayia Napa
Overnachting in Ayia Napa/Protaras

Ayia Napa biedt zeker ook genoeg voor de cultuurliefhebber. In het centrum vindt u het Klooster van Ayia Napa die de sfeer doet herleven van het vissersdorp zoals deze vroeger was. Dit klooster is gebouwd rondom een grot waar een herder vroeger een icoon van de Maagd Maria vond. Vergeet ook zeker niet het Thalassa museum en de graven van Makronissos te bezoeken. Deze graven stammen uit de Romeinse en Hellenistische tijd.

DAG
12

Larnaca

Kition
Vrije dag in Ayia Napa/Protaras
Bezoek aan havenstad Larnaca
De opgravingen van Choirokoitia bewonderen
Overnachting in Ayia Napa/Protaras

Larnaca is een belangrijke havenstad aan de zuidoostkust van het eiland. Bovendien is Larnaca één van de oudste steden op Cyprus en zijn er in de directe omgeving veel archeologische vindplaatsen te bewonderen. Zo is het hedendaagse Larnaca gebouwd op de overblijfselen van de oude koningsstad Kition. Een deel van de oude, immense muren van de stad, zijn nog zichtbaar en geven u een idee hoe de stad er uit moet hebben gezien in de 13e eeuw voor Christus.
Op ongeveer 30 minuten rijden ten zuidwesten van Larnaca vindt u een andere, bijzondere opgraving, namelijk die van de circa negenduizend jaar oude nederzetting Choirokoitia. De vijf typische woningen die hier staan, zijn volledig gereconstrueerd met dezelfde materialen en technieken uit die tijd en geven een goed beeld hoe men geleefd moet hebben tijdens de neolitische periode. Een aanrader om langs te rijden na uw bezoek aan Larnaca!

DAG
13

Ayia Napa/Protaras

Kaap Greco
Vrije dag in Ayia Napa/Protaras
Verken Kaap Greco
Overnachting in Ayia Napa/Protaras

Tussen Protaras en Ayia Napa in ligt de beroemde Kaap Greco. Dit bijzondere natuurgebied bestaat uit steile kliffen en natuurlijke bruggen en zeegrotten en biedt vele mogelijkheden om mooie foto’s te maken. Wellicht spot u het Zeemonster van Ayia Napa dat hier volgens de lokale legende leeft. Wist u trouwens dat Kaap Greco het meest oostelijke punt is van de Republiek Cyprus en van de Europese Unie?

DAG
14

Ayia Napa/Protaras

Nissi Beach
Laatste dag in Ayia Napa/Protaras
Genieten van zon, zee en strand
Laatste overnachting in Ayia Napa/Protaras

Vandaag is uw laatste volledige dag op Cyprus aangebroken. Morgen vliegt u weer terug naar huis. Gaat u nog even op pad om de laatste souvenirs te kopen? Of gaat u liever genieten van uw laatste uren zon, zee en strand? Onder andere het Nissi strand en het strand van Protaras bieden vele watersportactiviteiten. Het Konnos strand is wat rustiger.

DAG
15

Paphos/Larnaca - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek uit Ayia Napa/Protaras
Inleveren van uw huurauto op de luchthaven
Terugvlucht naar Amsterdam

Als de koffers weer zijn gepakt, rijdt u vanuit Ayia Napa/Protaras naar de luchthaven van Paphos of Larnaca en levert u uw huurauto in. Na een heerlijke vakantie komt er een einde aan uw reis op Cyprus. Aan boord van uw vlucht terug naar Amsterdam kijkt u terug op een prachtige week. Wat een veelzijdig eiland!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
15 dagen Cyprus Compleet: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Paphos
12
Cynthiana Beach hotel
Driesterren
Hotel Cynthiana Beach ligt op ongeveer 3 km van Kissonerga en 7 km van Paphos en ligt op een rotsachtig schiereiland op een van de uniekste plaatsen van Paphos. Het hotel biedt een oppasservice, kinderopvang, autoverhuur, roomservice, wekdienst en een wasservice. Het hotel heeft verder een zwembad met ligstoelen en parasols en meerdere restaurants en bars. Verder is er een supermarkt, diverse winkels, tv ruimte, speelruimte en een Spa met verschillende behandelingen. Het hotel biedt gratis WiFi in het gehele hotel en beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn voorzien van airco, kluisje, TV, telefoon en balkon. De badkamer heeft een bad en/of douche en föhn.
Meer info >
Agapinor hotel
Driesterren
Hotel Agapinor heeft een centrale ligging in de binnenstad van Paphos, en ligt op loopafstand van winkels, de lokale markt en musea. De ligging is dan ook ideaal voor sightseeing. Kato Paphos met zijn stranden en de haven, met zijn vele taverna's ligt op slechts 3 km afstand. Vanuit het lobby gedeelte heeft u een mooi panoramisch uitzicht. Het hotel biedt een heerlijk buitenzwembad met zonneterras en poolbar en een restaurant. WiFi is tegen betaling maar is gratis in de openbare ruimtes. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamer is voorzien van airco, TV, kluisje, telefoon en balkon. De badkamer is voorzien van bad en/of douche en föhn.
Meer info >
Paphos
CBH Athena Beach Hotel
Viersterren
Constantinou Bros Athena Beach Hotel ligt direct aan het strand in Kato Paphos, op loopafstand van de pittoreske haven, archeologische vindplaatsen, winkels en het uitgaansleven. Het hotel biedt veel faciliteiten zoals drie zwembaden, twee peuterbaden, een waterglijbaan, jacuzzi's ( binnen en buiten) ,verlichte tennisbanen, minigolf, bowlingbanen ( binnen en buiten), kinderspeeltuin en Kids club. In de zeer uitgebreide Elixer Spa van het hotel vindt u een binnenzwembad, sauna, stoombad, fitnessruimte en een kapsalon. U kunt hier terecht voor professionele massages, lichaamsbehandelingen, aromatherapie en tal van andere behandelingen. Het hotel heeft gratis WiFi in het hele hotel en beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn voorzien van een ruim balkon, gratis WiFi, airco, TV, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, koelkastje, badjassen en strijkvoorzieningen. De badkamer heeft een bad en/of douche, föhn en luxe toiletartikelen.
Meer info >
Troödos
12
Semiramis hotel
Driesterren
Het Semiramis hotel is in het begin van de 20e eeuw gebouwd en wordt omgeven door een dennenbos in het Troodos Gebergte. Het hotel is op 15 minuten lopen gelegen van het dorp Platres en de Troodos watervallen vindt u op 2 km afstand. Het hotel is gerenoveerd en verfijnd gemoderniseerd waardoor de traditionele Cypriotische stijl en sfeer is behouden. Het hotel heeft een traditioneel ingerichte lounge met open haard en heeft een zonneterras waar u van de mooie omgeving kunt genieten. Het hotel beschikt tevens over een restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van houten vloeren en houten meubilair met zachte kleuren en hebben een TV en kluis. De badkamer heeft een bad en/of douche.
Meer info >
Rodon Hotel
Driesterren
 • Rodon Hotel, zwembad
 • Rodon Hotel, kamer
 • Rodon Hotel, restaurant
 • Rodon Hotel, zwembad
Rodon Hotel is een hotel dat gebouwd is in traditionele stijl. Het is gelegen in het pittoreske dorpje Agros. Agros ligt op een bergtop en heeft daardoor een panoramisch uitzicht over de omgeving. Het centrum van Agros vindt u op ongeveer 20 minuten loopafstand. In het centrum zijn meerdere gezellige tavernas te vinden. Het hotel beschikt over twee zwembaden, een zonneterras met ligbedden en parasols, een fitnessruimte, tennisbaan, basketball- en volleyballveld, gratis WiFi in de gehele accommodatie, een restaurant en een juwelier. De kamers zijn modern en stijlvol ingericht en zijn voorzien van airco, verwarming, TV, telefoon, kluisje, koelkastje, ruim balkon met zitje en een badkamer met bad en/of douche, föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Troödos
12
Petit Palais hotel
Drieenhalve ster
 • Petit Palais, terras
In het dorp Platres in het Troödos gebergte ligt het Petit Palais hotel. De Millomeris watervallen vindt u hier op loopafstand en het Sparta Adventure Park ligt 700 m afstand. Het hotel is in boetiekstijl ingericht en beschikt over een restaurant, bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin. Op het boven terras van het restaurant heeft u een prachtig uitzicht van de omgeving. Het hotel biedt verder een 24-uursreceptie, bagageopslag en gratis WiFi in het gehele hotel. Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie (gratis parkeren). De kamers zijn zeer verzorgd ingericht en zijn voorzien van airco, TV, minibar, kluis, balkon en een koffie- en theefaciliteiten. De badkamer heeft een bad en/of douche en een föhn.
Meer info >
Casale Panayiotis
Viersterren
 • Casale Panayiotis, exterieur
 • Casale Panayiotis, kamer
 • Casale Panayiotis, kamer
 • Casale Panayiotis, terras
 • Casale Panayiotis, terras
 • Casale Panayiotis, spa
In de Marathasa vallei op de hellingen van het Troödos gebergte ligt Casale Panayiotis. Het bestaat uit traditionele huizen, die moderne luxe combineren met traditionele stijl. Elke kamer is dan ook liefdevol gerestaureerd om zijn oorspronkelijke karakter en charme te behouden. Op loopafstand vindt u meerdere Byzantijnse kerken, het klooster van St John Lampadistis, wandelpaden en natuurlijke bronnen. Het welbekende Kykkos klooster ligt op ongeveer 30 minuten rijden. In het Byzantino restaurant kunt u terecht voor authentieke Cypriotische gerechten met lokale ingrediënten. Tevens is er een wijnbar en een snackbar. Er is een spacentrum met sauna en stoombad. De kamers zijn karaktervol en voorzien van airco, TV, kluisje, minibar en koffiezetapparaat. De badkamer heeft een bad en/of douche en föhn, badjassen en slippers.
Meer info >
Ayia Napa/Protaras
123
Anthea Hotel Apts
Driesterren
Het Anthea Hotel Apts is uitstekend gelegen in het levendige centrum van Ayia Napa en op slechts 5 minuten lopen van de zandstranden en de prachtige pittoreske vissershaven. Overdag kunt u heerlijk ontspannen in een van de zwembaden, elk met een eigen poolbar, waar u heerlijke snacks en cocktails kunt verkrijgen. Verder heeft het hotel een 24-uursreceptie, winkeltje, WiFi (tegen betaling), restaurant en excursiebalie. Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie (gratis parkeren). De grote en goed uitgeruste kamer heeft airco, telefoon, WiFi ( tegen betaling, kluisje, kitchenette en koelkast met vriezergedeelte en eethoek en balkon. De badkamer is met bad en/of douche.
Meer info >
Panas Holiday Village
Driesterren
Het Panas Holiday Village bevindt zich aan het kiezelstrand in Ayia Napa. Op 400m afstand is ook een klein zandstrand te vinden. Nissi Beach ligt op ongeveer 20 minuten lopen van het hotel en het centrum van Ayia Napa is op 1,5 km afstand. Het complex is in de stijl van een dorp gebouwd. Panas Holiday Village beschikt over 2 zwembaden ( waarvan 1 binnenbad) met ligbedden en parasols, tennisbaan, snackbar, fitnessruimte en sauna. Er is geregeld animatie met wekelijks een folklore show. Het Arcadia Restaurant serveert een grote verscheidenheid aan internationale en Cypriotische specialiteiten en lokale wijnen. In de zomermaanden kunt u in de buitenlucht dineren in Arethouse Open Air Restaurant. Heerlijke cocktails en koffie vindt u de hele dag in de Dionysus Bar. In het gehele complex is WiFi. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn uitgerust met airco, TV, telefoon, kitchenette met een minikoelkast, waterkoker, broodrooster, koffiezetapparaat en balkon. De badkamer heeft een bad en/of douche.Meer info >
Melpo Antia hotel
Viersterren
 • zwembad
 • CY_AC_MelpoAntia_slaapkamer
 • CY_AC_MelpoAntia_eetzaal
 • CY_AC_MelpoAntia_sauna
 • CY_AC_MelpoAntia_lounge
Welkom in het levendige centrum van Ayia Napa waar Melpo Antia Hotel Apartments zich bevindt. Het hotel is de ideale uitvalsbasis voor uw bezoek aan Ayia Napa. Dit hotel biedt een rustgevende locatie maar is toch in de buurt van alle bezienswaardigheden van de stad. De kamers zijn voorzien van een TV om even tijd voor uzelf te nemen, gratis Wi-Fi om uw foto’s te delen met het thuisfront, airconditioning en een badkamer met bad en of douche. Daarnaast biedt het hotel 24-uursreceptie voor al uw vragen, een gezellige bar en een restaurant waar u elke avond kunt genieten van lokale gerechten. Om uw verblijf extra speciaal te maken biedt het hotel een zwembad, bubbelbad, sauna, stoomcabines en een fitnesscentrum. Het hotel ligt op loopafstand van populaire attracties als I Love Ayia Napa Sculpture, Panagia Church, klooster van Ayia Napa en de historische haven. Bezichtig alle bezienswaardigheden in de stad, neem in de avond nog een verfrissende duik in het zwembad of kom tot rust in het bubbelbad. Melpo Antia Hotel Apartements heet u van harte welkom!
Meer info >
Ayia Napa/Protaras
12
Callisto Holiday Village
Drieenhalve ster
 • Callisto Holiday Cyprus
 • Callisto Holiday Cyprus
 • Callisto Holiday Cyprus
 • Callisto Holiday Cyprus
 • Callisto Holiday Cyprus
Het Callisto Holiday Village is een comfortabel hotel met een ligging direct aan een kleine zandbaai in Ayia Napa. Verschillende gezellige winkels, restaurants en barretjes bevinden zich op ca. 1,5 km van het hotel. Op 4 km ligt het waterpark Water World; het park heeft wel meer dan 20 spannende (water)attracties! De kamers van het Callisto Hotel zijn voorzien van airco, kitchenette, koffie- en theefaciliteiten, TV, gratis WiFi, huurkluisje, zithoekje, balkon en een badkamer met bad en/of douche. Bent u toe aan wat verkoeling? Het hotel heeft maar liefst twee zwembaden! Er zijn voldoende ligstoelen om even heerlijk te relaxen en bij de zwembadbar kunt u een verkoelend drankje bestellen. Tevens beschikt het hotel over een jacuzzi, sauna, fitnessruime en een massageruimte. Voor de sportievelingen is er de mogelijkheid om tennis, beachvolleybal en waterpolo te spelen. Kinderen kunnen zich prima vermaken in de speeltuin of de miniclub. In de avond is er een verscheidenheid aan entertainment, zoals zangoptredens en Cypriotische dansvoorstellingen. Het hotel heeft een fijn restaurant, Hesperides, waar Internationale, Griekse en Cypriotische gerechten worden geserveerd. In de lobby- en zwembadbar kunt u kiezen uit verschillende cocktails en overige drankjes. U kunt gratis parkeren op een privéparkeerplaats bij het hotel.
Meer info >
Faros Hotel
Viersterren
 • Faros Hotel Cyprus
 • Faros Hotel Cyprus
 • Faros Hotel Cyprus
 • Faros Hotel Cyprus
 • Faros Hotel Cyprus
 • Faros Hotel Cyprus
 • Faros Hotel Cyprus
Het Faros Hotel is een heerlijke accommodatie in Ayia Napa. Het hotel is rustig gelegen, dichtbij de haven, wat het een ideale plek maakt voor een ontspannen verblijf in Cyprus. Ayia Napa staat bekend om haar prachtige stranden met een azuurblauwe zee. Een prima uitvalsbasis voor het bezoeken van diverse bezienswaardigheden of het ondernemen van watersporten. Het kleine plaatsje heeft zelfs een waterpark! Winkels liggen op loopafstand van het hotel. De ruime kamers hebben een moderne uitstraling en zijn voorzien van airco, TV, gratis WiFi, koelkastje, kluisje en een badkamer met een douche en/of bad. Het Faros hotel beschikt over een groot zwembad met fijne ligbedden, waar u tevens kunt ontspannen met een drankje aan de bar. Ook is het hotel voorzien van een hot tub. Het hotel is omgeven door tuinen vol palmen, wat zorgt voor een tropisch vakantiegevoel! In de avond kunt u genieten van het live amusement onder genot van een cocktail. Het hotel beschikt over een eigen restaurant, Galini, waar Cypriotische en internationale gerechten geserveerd worden. U kunt gratis parkeren bij de accommodatie.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
15 dagen Cyprus Compleet: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoersopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 1 opties )
transavia_2.jpg
Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.48
15 dagen Cyprus Compleet: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Deze rondreis wordt alleen uitgevoerd in de maanden mei t/m oktober.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 12 jaar krijgen korting op het arrangement. Deze korting is reeds in de prijs verwerkt. Het kind (max. 1) dient wel op de kamer van de ouders te verblijven.

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Cyprus boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien, etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Eten en drinken
Lunch : ca. € 15,00
Diner : ca. € 20,00
Flesje water : ca. € 1,00
Flesje fris : ca. € 2,00
Fles wijn : ca. € 4,00
Glas bier (lokaal) : ca. € 3,00

Fooien
Zie voor richtbedragen onder fooien.

Fooien

In Cyprus is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Indicatie fooien:
Chauffeur : € 2,00 per persoon per dag
Gids : € 2,00 per persoon per dag
Kamermeisje : € 1,00 per persoon per nacht
Kofferdrager : € 1,00 per persoon per koffer

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2021. Uiteraard kan de koers van de euro en de lokale valuta wijzigen waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

Wanneer u tevreden bent over de service, kunt u in restaurants een fooi geven van ongeveer 10%.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Cyprus. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Autorijden op Cyprus

Op Cyprus wordt links gereden. Dit went heel erg snel en valt mee, ook omdat de wegen goed onderhouden en vaak een stuk rustiger zijn dan in Nederland. De steden Paphos, Limassol, Larnaca en Nicosia zijn met elkaar verbonden door een goede snelweg, waardoor het hele kustgebied makkelijk en snel bereikbaar is. In het Troodos Gebergte zijn de wegen smaller en bochtiger, maar nog steeds heel goed begaanbaar. Geniet dus vooral van de prachtige kust en natuur om u heen en vergeet niet regelmatig even een stop te maken!

Cyprus
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

15 dagen Cyprus Compleet: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Paphos/Larnaca

02Paphos

03Paphos

04Akamas & de Baden van Aphrodite

05Limassol

06Paphos - Troodos

07Troodos

08Troodos

09Troodos - Ayia Napa/Protaras

10Nicosia

11Ayia Napa/Protaras

12Larnaca

13Ayia Napa/Protaras

14Ayia Napa/Protaras

15Paphos/Larnaca - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis