neemt je mee
Manuel Antonio Nationaal Park
Actief en ontspannen Rincón de la Vieja
Monteverde Nevelwoud
Varen over de kanalen van Tortuguero
Dominical excursies

Hoogtepunten van Costa Rica

Groepsreis | 16 dagen v.a. 1979
1779i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
05-01-2018
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Introductiekorting €200 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 26 juli 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze nieuwe groeps- en privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met 26 juli 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze nieuwe groeps- en privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Introductiekorting €200 ppi
Nieuwe reis vanaf 2018
Rechtstreekse vlucht met de KLM
Gegarandeerd Nederlandssprekende reisleiding
3-daags verblijf in een jungle lodge in Tortuguero
Volop flexibiliteit: zelf op avontuur gaan of een leuke optionele activiteit
Verlengingsmogelijkheid in Corcovado Nationaal Park

Winterreis naar een tropisch natuurparadijs

Snakt u in de winter naar zon? Fantaseert u over groene oases vol exotische dieren? Deze rondreis door Costa Rica is hét medicijn tegen winterblues. Uw Nederlandssprekende reisleider laat u de mooiste plekken zien. Verblijf volledig verzorgd in schildpaddenparadijs Tortuguero, verken weelderig Sarapiquí, zie de beroemde Arenal-vulkaan, bewonder natuurjuweel Rincón de la Vieja, ontdek vogelwalhalla Monteverde en luier op tropische stranden bij Manuel Antonio. Optioneel toetje van uw vakantie: de fascinerende flora en fauna van Corcovado Nationaal Park. Kies uit vele leuke excursies en profiteer van onze aantrekkelijke verlengingsopties. Costa Rica is ‘pura vida’ – boek dus snel!

"Natuurliefhebbers opgelet, dit is de reis voor u. Imposante vulkanen, kleurrijke flora en fauna, ongerepte nevelwouden, vogelrijke mangroven, schitterende watervallen, tropische regenwouden en paradijselijke stranden: veelzijdig Costa Rica biedt het allemaal. Geniet van het meest bezochte land in Midden-Amerika en verken de mooiste plekken met NRV. "

Judith, Product Manager Latijns-Amerika

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - San José

Vlucht Amsterdam - San José
Aankomst en ontmoeting Nederlandssprekende reisleider
Overnachting San José (centrum)

Op Schiphol stapt u in het KLM-vliegtuig. Wat een heerlijk vooruitzicht: vanavond bent u al op de ideale bestemming voor koukleumen en ecoliefhebbers – Costa Rica. Tijdens de rechtstreekse vlucht maakt u zich alvast een voorstelling van de don’t worry, be happy-mentaliteit van de lokale bevolking. De Costa Ricanen wensen elkaar voortdurend ‘pura vida!’ (letterlijk: ‘puur leven’) toe, wat zoveel betekent als ‘geniet!’. Op de luchthaven van San José passeert u de douane en haalt u uw koffer van de band. Vervolgens begroet u de Nederlandssprekende reisleider, die u opwacht bij de uitgang. Van het begin tot het eind van de reis profiteert u van zijn kennis, ervaring en enthousiaste gezelschap. Een prettige gedachte. Samen rijden we naar ons hotel in het stadscentrum. We logeren één nacht in de Costa Ricaanse hoofdstad. Tip: zet voordat u gaat slapen alvast een rugzak of reistas met handbagage klaar voor uw volledig verzorgde 3-daagse trip naar Tortuguero. Morgen vertrekken we al vroeg in de ochtend.

Goed om te weten

We nemen morgen alleen handbagage mee naar Tortuguero. Onze eigen chauffeur brengt de koffers veilig naar Puerto Viejo de Sarapiquí (dag 4). Het inpakadvies voor Tortuguero: een rugzak of reistas met toiletartikelen, een insectenwerend middel, zonnebrandcrème, zwemkleding, hoed of pet, sokken, dichte schoenen, korte en lange broek, trui, regenjas, paspoort, zaklamp, persoonlijke benodigdheden en waardevolle spullen. In Tortuguero zijn geen banken. Neem daarom ook ongeveer 100 USD zakgeld per persoon mee.

Goed om te weten

In Costa Rica is de netspanning 110 volt. Neem een aangepaste stekker (adapter) mee, om bijvoorbeeld uw telefoon op te laden. Controleer of de stekker twee platte pinnen heeft, anders past hij niet in het stopcontact.

Weetje

Locals noemen de hoofdstad San José vaak ‘Chepe’ (‘tsjeppe’), of korten de naam af tot ‘Sanjo’ (‘san-go’). Chepe is de algemene bijnaam voor mannen die José heten.

DAG
02

San José - Tortuguero Nationaal Park (ca. 130 km)

Vertrek San José
Varen over de kanalen van Tortuguero Nationaal Park
Bezoek aan Tortuguero Village
Eerste overnachting jungle lodge Tortuguero

Wat een ontspannen begin van onze Costa Rica-rondreis! Het 3-daagse verblijf in onze jungle lodge in Tortuguero is volledig verzorgd. We hebben alle maaltijden, excursies, vervoer, verblijf en extra begeleiding door een lokale natuurgids al voor u geregeld. ’s Ochtends vroeg verlaten we San José en reizen we door het intens groene Braulio Carillo Nationaal Park richting de Caribische kust. Onderweg ontbijten we in Guápiles (ontbijt is inclusief). In Pavona gaan we aan boord van een kleine motorboot. Hiermee varen we in ongeveer anderhalf uur naar onze lodge. Tijdens een ontspannen tocht over de kanalen van Tortuguero Nationaal Park helpt de gids ons zoeken naar zoetwaterschildpadden. De naam Tortuguero betekent niet voor niets ‘Schildpad-oord’. Prachtig groene oevers met wilde dieren glijden traag voorbij. Dit beschermde gebied is absoluut één van Costa Rica’s grootste ecologische schatten. Onze lodge ligt aan het water en middenin de jungle: we voelen ons hier één met de natuur. Na een lekkere lunch verkennen we het dorpje Tortuguero Village en bezoeken we het museum en het strand. We sluiten de dag af met een gezellig diner en ervaren onze eerste nacht in de wildernis.

Goed om te weten

Vervoer van/naar Tortuguero Nationaal Park is op basis van seat-in-coach. De excursies in het reservaat zijn inclusief Engelssprekende natuurgids en op basis van internationaal gezelschap. Uiteraard gaat onze Nederlandssprekende reisleiding ook mee.

DAG
03

Tortuguero Nationaal Park

Ontdekkingstocht per boot door de mangrovebossen
Junglewandeling: flora en fauna ontdekken
Tweede overnachting jungle lodge Tortuguero

De overweldigend groene natuur mist zijn rustgevende uitwerking vast niet. In Tortuguero bent u in een compleet andere wereld, ver van huis, omgeven door tropische wildernis en exotische oerwoudgeluiden. Vandaag genieten we de hele dag van de rijke, ongerepte natuur. ’s Ochtends maken we een ontdekkingstocht per boot door mangrovebossen en langs oevers met dichtbegroeid tropisch regenwoud. We ruiken de zoete geur van bloeiende waterhyacinten en ylang ylang, en horen het kabaal van papegaaien en brulapen. Misschien ziet u zelfs een luiaard of krokodil! Na onze lunch in de lodge volgen we de natuurgids op een wandeling door de jungle. Gefascineerd luisteren we naar de interessante toelichting bij de dieren en planten die we onderweg tegenkomen. Wat kent de natuur toch veel geheimen. ’s Avonds tijdens het diner komen ongetwijfeld de verhalen los – we hebben vandaag zoveel moois gezien.

DAG
04

Tortuguero Nationaal Park - Puerto Viejo de Sarapiquí (ca. 110 km)

Vertrek Tortuguero Nationaal Park
Vrije middag
Vleermuizen bestuderen van dichtbij (optionele excursie)
Overnachting in weelderig Puerto Viejo de Sarapiquí

We vertrekken naar het innemende Puerto Viejo de Sarapiquí. Een echte must-see, waar niet elke reisorganisatie verblijft. Na het ontbijt gaan we via Pavona naar Guápiles om te lunchen (lunch is inclusief). Vervolgens stappen we in bij onze eigen chauffeur, die hier klaarstaat met onze koffers. Onze route door het noordoosten is adembenemend. Bergen, rivieren, vulkanen, vlaktes, meren, watervallen, bossen en fruitplantages – de regio is een plaatje. De weg slingert door weelderig begroeid laagland met een grote biodiversiteit. Kijk goed naar buiten. Wie weet ziet u wel een buffon ara, één van bedreigde diersoorten die hier leven. Bedenk intussen wat u na aankomst bij de lodge het liefst doet: zelf op avontuur gaan, of een leuke optionele activiteit boeken? Ontdek bijvoorbeeld tijdens een vleermuizenexcursie wat deze dieren zo bijzonder maakt. In een onderzoekscentrum leert u eerst over hun gedrag en de bedreigingen waaraan ze blootstaan. Dan volgt het favoriete deel van de meeste reizigers: zelf vleermuizen voeden. Een ervaren gids toont u hoe u dat veilig doet. Hierna ziet u hoe vleermuizen hier op verantwoorde wijze tijdelijk worden gevangen voor wetenschappelijk onderzoek. Na twee uur worden ze vrijgelaten. Na afloop keert u terug naar de lodge met een prettige gedachte: morgen blijven we nog de hele ochtend in Sarapiquí.

Weetje

Wist u dat 50% van de zoogdierenpopulatie in Costa Rica uit vleermuissoorten bestaat? Maak in Sarapiquí een leuke optionele vleermuizenexcursie en ontdek hoe bijzonder deze dieren zijn.

DAG
05

Puerto Viejo de Sarapiquí - La Fortuna (ca. 80 km)

Vrije ochtend
Ambachtelijke chocola proeven op een niet-commerciële cacaoplantage (optionele excursie)
Vertrek Puerto Viejo de Sarapiquí
Het lokale boerenleven ervaren op een biologische boerderij, incl. diner (optionele excursie)
Eerste overnachting La Fortuna

Onderneem voor we Sarapiquí verlaten nog iets leuks (en smakelijks)! De bijzondere Chocolade Tour (optioneel) naar een niet-commerciële cacaoplantage gericht op milieueducatie, begint met een mooie natuurwandeling door het Tirimbina Regenwoud. Een ervaren lokale gids gaat met ons mee. Op de plantage zien en proeven we hoe lokale vrouwen de zelf geoogste cacaobonen verwerken tot chocola. Alles gebeurt traditioneel en handmatig. Een prettige bijkomstigheid is dat we met ons bezoek twee duurzame doelen steunen. Het behoud van de inheemse cacaoboom, een bijzonder natuurvriendelijk landbouwgewas. En economische onafhankelijkheid van plattelandsvrouwen uit Pueblo Nuevo de Guácimo, een gemeenschap uit de omgeving. ’s Middags rijden we naar La Fortuna. Vanaf ons charmante logeeradres hebben we een fenomenaal uitzicht op de Arenal-vulkaan. Bezoek na aankomst eventueel de biologische boerderij Arenal Vida Campesina (optioneel). Een unieke gelegenheid om interactief het lokale boerenleven te ervaren. U leert koeien melken, tortilla’s maken en groenten oogsten. Daarnaast krijgt u een suikerrietworkshop en maakt u kennis met een bijzondere dans. Wilt u bovendien iets moois nalaten in Costa Rica? Sponsor dan een bedreigde boomsoort en plant zelf een boom op de boerderij. U sluit het bezoek af met een op houtvuur bereid diner van lokaal verbouwde biologische producten (inclusief).

Weetje

Cacao speelt een grote rol in de Costa Ricaanse geschiedenis. Onze zalige chocoladerepen hebben we te danken aan de Maya’s en Azteken uit Centraal-Amerika. Europa maakte pas kennis met chocola na de ontdekking van Amerika.

DAG
06

La Fortuna/Arenal

Vrije dag
Dagtrip: bootexcursie door het Caño Negro Wildlife (optionele excursie)
Tweede overnachting La Fortuna

Opnieuw een typisch Costa Ricaanse ‘don’t worry, be happy’-dag. U bepaalt waar u zin in heeft. Geeft u zich op voor een enerverende dagtrip met een boot door het Caño Negro Wildlife Refuge (optioneel)? U raakt vast onder de indruk van de natuurlijke schoonheid van de wetlands en de verscheidenheid aan flora en fauna. Vanaf de veilige en comfortabele boot maakt u een goede kans om kaaimannen, verschillende apen en inheemse vogelsoorten te zien. Houd ook het rivierwater rond de boot in de gaten. Misschien spot u wel een zoetwaterhaai, als hij zijn vin boven het wateroppervlak uitsteekt. Ook in de directe omgeving van La Fortuna valt er veel moois te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het ruige Arenal Volcano National Park en bekijk de gestolde lava en andere overblijfselen van vulkanische activiteit. Of maak een leuke paardrijdtocht naar de waterval en geniet van de groene wildernis om u heen.

Goed om te weten

Caño Negro ligt vlakbij de grensovergang met Nicaragua. U heeft een kopie van uw paspoort nodig voor deelname aan de bootexcursie door het Caño Negro Wildlife Refuge.

DAG
07

La Fortuna - Rincón de la Vieja (ca. 160 km)

Vertrek La Fortuna
Een verkoelende duik bij een mooie waterval
Vrije middag: Rincón de la Vieja zelf ontdekken
Eerste overnachting Rincón de la Vieja

We gaan op weg naar het spectaculaire natuurgebied Rincón de la Vieja. Een relatief verborgen parel. Gelukkig ontbreekt deze natuurschat bij NRV niet op het programma! Het reservaat – waar we twee nachten in een duurzame berglodge slapen – bestaat uit een vulkanisch massief. Het ecosysteem is hierdoor zeer gevarieerd. Behalve bijzondere wilde dieren, grote vulkanen, thermale baden, borrelende modderpoelen en tropisch regenwoud, zijn er ook verschillende watervallen. Houd tijdens de busrit uw zwemkleding paraat. Onderweg maken we een verkoelende tussenstop bij de Llanos de Cortés-waterval in Bagaces. Als we uitstappen, horen we van veraf het woeste watergordijn omlaag denderen. Wandel naar het kleine zandstrand en duik in het rustige meer onderaan de waterval. Na aankomst bij de lodge kiest u zelf hoe de rest van uw dag eruitziet. Gelukkig zijn we hier morgen nóg een hele dag.

Weetje

De naam Rincón de la Vieja betekent ‘Plek van de Oude Vrouw' en verwijst naar een legende waarin een vader de minnaar van zijn jonge dochter in de vulkaan gooit. Het meisje leefde verder als kluizenaar.

DAG
08

Rincón de la Vieja Nationaal Park

Vrije dag
Kiezen uit avontuurlijke of ontspannende excursiemogelijkheden (optioneel)
Het nationaal park verkennen met de reisleider (optioneel)
Tweede overnachting Rincón de la Vieja

Een heerlijke vrije dag. Vandaag onderneemt u waar u zin in heeft. Er is zoveel te doen en te bekijken in de omgeving. Rincón de la Vieja Nationaal Park verkennen met uw reisleider is één mogelijkheid (optioneel). De grootste attractie van het natuurpark is de negen kraters tellende Rincón de la Vieja-vulkaan. Volg één van de avontuurlijke wandelpaden aan de voet van de vulkaan en laat u verrassen door verborgen watervallen, actieve kraters, kokende modderpoelen, rokende zwavelmeren en stomende geisers. Wie weet ziet u ook een kapucijneraap, of één van de andere apensoorten die hier leven. Wilt u iets anders doen? Dat kan natuurlijk. Uw reisleider informeert u graag over de vele andere activiteiten. Van paardrijden tot raften en van wandelen door de jungle tot ontspannen in warmwaterbronnen – wat u ook onderneemt, vandaag wordt ongetwijfeld een geweldige dag. Geniet ’s avonds na met een drankje en laat uw medereizigers uw mooie natuurfoto’s zien.

Goed om te weten

Bij vertrek op 5 januari 2018 en 23 februari 2018 is uw verblijf in Rincón de la Vieja inclusief gratis toegang tot de nabijgelegen warmwaterbronnen.

DAG
09

Rincón de la Vieja - Monteverde/Santa Elena (ca. 130 km)

Vertrek Rincón de la Vieja
Vrije middag voor activiteiten op eigen gelegenheid
Nachtwandeling maken door de natuur (optionele excursie)
Eerste overnachting Monteverde/Santa Elena

In Monteverde wacht ons een waar vogelparadijs: het is beslist één van de hoogtepunten van Costa Rica. Hier overheerst de vrije natuur. Toch ligt dit groene juweel niet op de route van elke reisorganisatie. Op onze rondreis bent u verzekerd van een 3-daags verblijf. ’s Ochtends verlaten we Rincón de la Vieja. Houd uw verrekijker en fotocamera in de aanslag. De mistige groene bergen zijn het domein van onder meer de fotogenieke quetzal, toekan en klokvogel. Het zorgvuldig geconserveerde gebied is ook een orchideeënwalhalla – liefhebbers komen ogen tekort. Hier groeien meer verschillende soorten orchideeën dan waar ook ter wereld. Na zonsondergang is er een enerverende nachtwandeling door de omgeving met een ervaren gids (optioneel). Een fantastische kans om dieren te zien en te horen die zich overdag schuilhouden, zoals grijze vossen, stekelvarkens, tarantula’s en slapende vogels. Mis het niet! De meeste reizigers zijn erg enthousiast. De gids is een echte expert en garandeert een onvergetelijke avond.

DAG
10

Monteverde Nationaal Park

Vrije dag: genieten van natuurlijke attracties
Wandeling over hoge hangbruggen door het Monteverde Nevelwoud (optionele excursie)
Canopy Tour: langs de boomtoppen scheren aan een tokkel (optionele excursie)
Tweede overnachting Monteverde/Santa Elena

Trek uw wandelschoenen aan, volg de paden en ga op zoek naar zeldzame vogels en orchideeën met uw verrekijker. Of schrijf u in voor een leuke optionele excursie. De Hanging Bridges Tour en/of de Canopy Tour, bijvoorbeeld. Bij de eerste excursie ziet u de boomtoppen – en alles wat daarin leeft – vanaf een hangende brug in het Monteverde Nevelwoud. Een ontspannen wandeling van zo’n 3 kilometer over meerdere oersterke bruggen, die geschikt is voor alle leeftijden. Bij de Canopy Tour scheert u in Tarzanstijl aan een lange lijn langs de groene toppen van Selvature Park. Een adrenaline verhogende ervaring: geweldig als u van actie houdt. Uiteraard krijgt u vooraf van een gespecialiseerde tokkelgids de juiste uitrusting en instructies over de veiligheidsprocedures. U geniet zorgeloos van uw extreme avontuur.

Goed om te weten

Check vooraf bij uw verzekeraar of uw polis deelname aan avontuurlijke activiteiten als de Canopy Tour dekt. In sommige gevallen is er een aanvullende verzekering nodig.

DAG
11

Monteverde/Santa Elena - Manuel Antonio (ca. 185 km)

Vertrek Monteverde/Santa Elena
Krokodillen zoeken op de Tárcoles-rivier (optionele excursie)
Tussenstop bij Carara Nationaal Park (optioneel)
Eerste overnachting Manuel Antonio

Krokodillen zien, blijft opwindend. Dit reptiel is zeker één van de meest woeste roofdieren die er zijn. De Tárcoles-rivier is het domein van bijna de grootste krokodillenpopulatie van Costa Rica. Wat kiezen we: maken we op weg naar Manuel Antonio een bootcruise op de Tárcoles-rivier om krokodillen te zoeken (optioneel)? Of stoppen we vandaag bij Carara Nationaal Park? Op de Tárcoles-rivier speuren we met een boot de mangrovebossen af, een belangrijke ecologische habitat voor krokodillen. Onze inspanning wordt ongetwijfeld beloond. Bij de oevers zijn vaak grote exemplaren van dichtbij te zien. Onvergetelijk! Vandaag is sowieso een heerlijke dag – het warme, witte zandstrand van Manuel Antonio wacht! We halen onze strandkleding uit de koffer. Het grote ontspannen kan beginnen. Gelukkig blijven we hier twee nachten.

DAG
12

Manuel Antonio Nationaal Park

Vrije dag
Snorkelen en meezeilen met een catamaran (optionele excursie)
Het nationaal park verkennen met de reisleider (optioneel)
Tweede overnachting in Manuel Antonio

Manuel Antonio is the place to be voor ecoliefhebbers, avonturiers en strandaanbidders. Er heerst een aanstekelijke vakantiesfeer – de winterkou en drukte thuis lijken verder weg dan ooit. Deze omgeving roept op tot uitslapen, luieren op het strand, dobberen in het zwembad, of leuke activiteiten ondernemen. Zoals een snorkeltrip van een halve dag op een catamaran (optioneel). Eerst voelt u hoe de zeilboot kalm door het azuurblauwe zeewater klieft. Even later duikt u in de maagdelijke Biesanz-baai het water in. Wat een zalige temperatuur. Snorkelend bewondert u de vele tropische vissen. Terug aan boord staat een smakelijke lunch klaar van verse vis, groente en fruit, cocktails en vruchtensappen. Informeer vandaag ook naar de mogelijkheid om het wonderschone Manuel Antonio Nationaal Park te bezichtigen. Een highlight! Dit compacte reservaat met ongerept tropisch regenwoud, zeldzame dieren en schitterende stranden, is een klein paradijs. Er is ontzettend veel te zien, van luiaards tot doodshoofdaapjes, leguanen en exotische vogels. ’s Avonds stappen we ontspannen ons bed in.

DAG
13

Manuel Antonio - Dominical (ca. 50 km)

Vertrek Manuel Antonio
Vrije middag: kiezen uit verschillende actieve excursies
Luieren bij het zwembad
Eerste overnachting strandhotel Dominical

U hebt weer geluk – als één van de weinige reisorganisaties nemen wij u mee naar Dominical. Volgens ons een logisch keus. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een dagexcursie naar Corcovado Nationaal Park, Marino Ballena Nationaal Park, of de Naucaya-waterval. Uw enige uitdaging is kiezen welke van deze dagtrips u morgen wilt maken. Met onze touringcar volgen we de kustlijn. Dominical is een klein surfparadijs, niet ver van Manuel Antonio. Golven kunnen hier wel tien meter hoog worden. Langs het vier kilometer lange strand groeien palmbomen en weelderig groen bos. Het nabijgelegen Playa Dominicalito, waar de zee veiliger is, vindt u vast een fijne plek om te zwemmen of te leren golfsurfen. De komende twee nachten verblijven we in een sfeervol strandhotel met een mooi zwembad en een tropische tuin. Ontspan op een ligbed met een fruitcocktail, of boek één van de vele actieve optionele excursies, van canopy tours en paardrijdtochten tot diepzeevissen en zeekajakken.

DAG
14

Dominical

Kiezen tussen 3 onvergetelijke dagtochten (optionele excursie)
Optie 1. Corcovado Nationaal Park: oerwoudgeheimen ontdekken
Optie 2. Marino Ballena Nationaal Park: walvissen en dolfijnen spotten
Optie 3. Nauyaca-waterval: paardrijden en zwemmen
Tweede overnachting strandhotel Dominical

Profiteer van ons verblijf in het strategisch gelegen Dominical en boek één van de drie geweldige dagexcursies (hieronder leest u er meer over). Wilt u naar Corcovado Nationaal Park, het Marino Ballena Nationaal Park, of de Naucaya-waterval? Wat u ook kiest: u beleeft een fantastische laatste dag.

Optie 1. Corcovado Nationaal Park: wandeltocht door de wildernis
Mis vooral niets tijdens uw enerverende wandeling door Corcovado Nationaal Park! Deze mysterieuze ‘Amazone van Costa Rica’ zit vol spannende verrassingen. Ruik de vochtige geur van het primaire regenwoud, hoor brulapen luidruchtig tekeergaan het bladerdek, ontdek een tapir, zie luiaards onbeweeglijk hangen aan boomtakken en bestudeer talloze insecten van dichtbij. Bewonder ook de schoonheid van veel (vaak zeldzame) bloemen, bomen en planten. Wat vertelt uw opmerkzame natuurgids leuk over alle flora en fauna! Deze excursie bestaat uit twee verschillende wandelingen en is inclusief picknicklunch, lokale Engelssprekende gids en boottransfer van Punta Uvita naar het nationaal park en visa versa – uw kans om een dolfijn, walvis of zeeschildpad te zien zwemmen.

Optie 2. Marino Ballena Nationaal Park: bootcruise en snorkelen in veelzijdig zeereservaat
Walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden, pelikanen, exotische eilanden en mysterieuze grotten: het zeeleven en de natuur van het Marino Ballena Nationaal Park zijn ongelooflijk veelzijdig. Bereid u dus voor op een dag vol overweldigende indrukken. Laat u verrassen door scholen van soms wel 100 speelse dolfijnen en geniet van hun acrobatische talent. Dit is ook de natuurlijke habitat van walvissen – wie weet zien we een gigantische bultrug of griend verschijnen aan het wateroppervlak. Kijk goed of er een walviskalfje meezwemt! Rond Isla Ballena (Walvis Eiland) en de Tres Hermanas-eilanden duiken we zelf het water in en snorkelen langs koraalrif en vrolijk gekleurde vissen. We zien ook de beroemde zandbank Punta Uvita Whale’s Tail en de zeegrotten van Playa Ventanas. Gegarandeerd een spectaculaire dag.

Optie 3. Nauyaca-watervallen: verfrissende paardrijdtocht
Spoor uw paard zachtjes aan en maak een leuke dagtocht naar de mooie Nauyaca-watervallen. Ook onervaren amazones en ruiters kunnen mee. Tijdens de 12 kilometer lange tocht maken we drie stops. Na een klein uur stijgen we af bij ‘Don Lulo’s House’ om samen gezellig te ontbijten en de grappige ‘mini-dierentuin’ te bekijken. Hierna klimmen we weer op ons paard. Even later bereiken we de watervallen. Bulderend stort het brede watergordijn zich van tientallen meters hoogte naar beneden. Wat voelt de fijne mist die hier hangt heerlijk koel aan op onze warme huid! We stappen af – het meer ziet er uitnodigend uit: tijd voor een frisse duik. Op de terugweg stoppen we opnieuw bij Don Lulo’s. Na een typisch Costa Ricaanse lunch genieten we nog even na in een hangmat en rijden dan terug.

DAG
15

Dominical - San José - Amsterdam

Vertrek Dominical
Alternatief: verlenging verblijf strandhotel
Mogelijke verlenging in het Corcovado Nationaal Park
Vlucht San José - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

De weken zijn voorbij gevlogen – we hebben zo ontzettend veel gezien en gedaan! Vanavond reizen we met een rechtstreekse vlucht terug naar Nederland vanaf het vliegveld van San José. De ochtend hebben we nog voor onszelf. We pakken op ons gemak onze koffer in en vertrekken ’s middags naar de luchthaven. Tijdens de busrit naar San José denken we terug aan de vele highlights, onvergetelijke indrukken en bijzondere ontmoetingen van de afgelopen weken. ’s Avonds gaan we met een voldaan gevoel aan boord van het vliegtuig. Maak het u gemakkelijk en bereid u voor op de nacht. We slapen in het vliegtuig.

Goed om te weten

Langer genieten van Dominical kan! We verlengen uw verblijf in het strandhotel graag. KLM vliegt twee keer in de week terug naar Nederland (op dinsdag en vrijdag). Houdt hier rekening mee in het geval van het boeken van een strandverlenging. Zie ‘Verlengen’ voor onze aantrekkelijke verlengingsopties, of neem contact op met één van onze reisadviseurs om te boeken.

Goed om te weten

Wilt u de rondreis verlengen met een verblijf in het hemelse Corcovado Nationaal Park? We hebben een aantrekkelijke verlengingsoptie voor u samengesteld. Boek nu en beleef straks een compleet verzorgd 4-daags verblijf, inclusief alle maaltijden en excursies. KLM vliegt twee keer in de week terug naar Nederland (op dinsdag en vrijdag). Het is zodoende alleen mogelijk om deze verlenging te boeken als u vanaf Nederland vertrekt op een dinsdag (met een terugvlucht op een vrijdag). Kijk bij de verlengingsoptie voor het gedetailleerde programma.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst Amsterdam Schiphol
Afscheid nemen van het reisgezelschap

’s Middags zet het KLM-toestel de daling in: onze reis zit er nu echt op. Op Schiphol wisselt u telefoonnummers en e-mailadressen uit. Dan neemt u afscheid van uw reisgenoten. Na thuiskomst overlaadt u de thuisblijvers met foto’s en verhalen over de warmte, zeldzame dieren en planten, regenwouden, mangrovebossen, vulkanen, tropische vissen, koraalriffen en witte stranden. U geniet van hun bewonderende reacties. Wat een contrast met de winterse omstandigheden hier.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 t/m 1 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis nog een paar dagen langer genieten van het strand? Haal meer uit uw vakantie en verleng uw rondreis in het strandhotel waar uw reis eindigt. Bij ons logeert u in een sfeervol, kleinschalig hotel, op slechts 50 meter van het strand. Of wilt u meer zien van de natuur van Costa Rica? Een verblijf in het Corcovado Nationaal Park is een geweldige aanvulling op uw Costa Rica avontuur. Bijboeken en bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

Dominical

-

Hotel Diuwak

Hotel Diuwak is een gezellige kleinschalige accommodatie op slechts 50 meter van het strand. Het hotel wordt omringd door tropische tuinen met prachtige bloemen en planten, die exo...

2 nachten p.p.v.a.181
minprijs hoofdelement: 42
Hoofdelement Totaalprijs : 84
Hotarranrpijs totaal eraf: 0
Hotarranduur 0
HotarranPRIJS
Overige elementen 97

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Diuwak

Hotel Diuwak is een gezellige kleinschalige accommodatie op slechts 50 meter van het strand. Het hotel wordt omringd door tropische tuinen met prachtige bloemen en planten, die exotische vogels en dieren aantrekken. De accommodatie beschikt over een groot buitenzwembad met loungestoelen, jacuzzi, winkeltje, excursiebalie, gratis WiFi in de lobby en een restaurant dat heerlijke lokale en internationale gerechten serveert. De kamers zijn voorzien van een TV, airco, koffiezetapparaat en een eigen badkamer met bad of douche.

Transfer hotel - luchthaven San José
Verblijf in een hotel op slechts 50 meter van het strand, omringd door tropische tuinen
Iedere dag ontbijt.

Sluit meer info

> Eindpakket

( 2 van 2 opties )

Hier vindt u alle eindpakketopties:

Drake Bay/Corcovado Nationaal Park

-

4 dagen Drake Bay & Corcovado Nationaal Park

Tijdens deze dagen bezoekt u zowel het beroemde Corcovado Nationaal Park als Isla del Caño met de kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Fantastische dagen op een bijzonder sch...

meerprijs p.p.v.a.804

Bekijk meer infoSluit meer info

- Inclusief transfers
- Wandelen met een ervaren gids door Corcovado Nationaal Park
- Snorkelen bij Isla del Caño
- Overnachtingen in een goed verzorgd middenklasse hotel
- Verblijf op basis van volpension

Tijdens deze dagen bezoekt u zowel het beroemde Corcovado Nationaal Park als Isla del Caño met de kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Fantastische dagen op een bijzonder schiereiland.

Dag 1 Dominical - Sierpe - Drake Bay

Het dorp Drake Bay ligt in een baai, aan de Stille Oceaanzijde van het schiereiland Osa. Wat Drake Bay zo speciaal maakt is dat het minder makkelijk te bereiken is, u kunt hier alleen per boot komen. Voelt u hier even helemaal weg van alles! Aankomen met de boot is een geweldige ervaring.

Vanaf Dominical heeft u een transfer naar Sierpe en vervolgens naar uw lodge. Het eerste gedeelte is over land, maar daarna gaat u verder per boot over de prachtige Sierpe rivier, door mangroven, naar de oceaan en langs de kust naar Drake Bay. In de middag komt u aan, op tijd voor de lunch. U heeft de rest van de middag vrij. Zo kunt u hier de rest van de dag in een hangmat liggen en nog steeds meer dieren zien dan bijna overal ter wereld!

Heeft u nog voldoende tijd om de omgeving te verkennen? Maak dan een zelfstandige wandeling naar Playa San Josecito (ongeveer 5 uur heen en terug). San Josecito is een geweldig snorkelstrand, dus neem uw snorkelenspullen mee om het rif te ontdekken. Onderweg zult u waarschijnlijk veel vogels zien en wilde dieren zoals hagedissen, apen of neusberen.

TIP: zorg ervoor dat u sandalen of ander schoeisel draagt dat gemakkelijk kan worden uitgedaan of nat mag worden. De boottocht (deels over open zee) kan soms een hobbelige rit zijn. Ook de natte landing op het strand kan ruig zijn als er sprake is van hoge golven of slecht weer. Wij raden deze bestemming dan ook niet aan voor zwangere of gehandicapte mensen.

Dag 2 Corcovado Nationaal Park

Eén van de populairste activiteiten in Drake Bay is een bezoek aan het enorme Corcovado Nationaal Park (417 km2). Corcovado is één van de weinige plekken in Costa Rica waar u alle vier de inheemse aapsoorten kunt zien en is ook het thuis van het grootste landzoogdier van Midden-Amerika, de Bairds tapir.

Ontdek vandaag dit bijzondere gebied vol beschermd primair en secondair regenwoud. Er zijn wel honderd verschillende boomsoorten te vinden op 100 meter! We beginnen de dag vroeg (om 06.00 uur) en nemen in ca. 30 minuten de boot naar de ingang van dit nationale park. Hier vervolgen we vanaf het strand onze weg te voet over gemarkeerde paden, dwars door de ongerepte jungle. Veel dieren, vogels en insecten merkt u niet eens op, maar het regenwoud krioelt er van. De geregistreerde gids leert u meer over het regenwoud en helpt met het spotten van de zeldzame vogels en dieren. Zo heeft u onderweg kans om wilde katten (ocelotten en margays), tapirs, rode ara’s, toekans, quetzals en nog veel meer tegen het lijf te lopen. In de middag stoppen we voor de lunch op een verlaten strand of genieten we van een verfrissende duik onder de San Pedrillo waterval. De wandeling van ca. 3 kilometer is niet erg moeilijk, maar wees voorbereid op de ongelijke junglepaden. Geniet bij terugkomst van een heerlijke douche en wat vrije tijd om te ontspannen.

Dag 3 Isla del Caño

Ontdek vandaag de prachtige onderwaterwereld bij Isla del Caño, wellicht heeft u dit eiland al zien liggen vanaf het strand. Dit onbewoonde eiland ligt op ongeveer 16 kilometer van Drake Bay en staat bekend als een geweldige plek om te snorkelen en te duiken.

We vertrekken om 07.00 uur met de boot richting Isla del Caño. Deze tocht duurt ongeveer een uur. Wanneer we op het eiland aankomen, gaan we eerst naar het Minaet Station om ons te melden. Vervolgens stappen we aan boord van de boot die ons naar de eerste snorkelplek brengt. Sta versteld van de kristalheldere water en de prachtige koraalriffen met ongelooflijk grote scholen van kleurrijke vissen. Teruggekeerd op het strand heeft u de gelegenheid om bij te komen en wat te drinken – keuze uit vruchtensappen en water. Na deze pauze gaan we weer aan boord van de boot op naar de tweede snorkelplek. Na afloop geniet u bij de Pirate Cove van een heerlijke lunch. Als we geluk hebben zien we op de terugweg dolfijnen, walvissen of zeeschildpadden.

Dag 4 Drake Bay - Sierpe - San José

Helaas is er een einde gekomen aan deze verlenging. U wordt in de loop van de ochtend weer teruggebracht naar Sierpe. Vanaf hier heeft u een transfer naar de luchthaven van San José en maakt u zich op voor de terugvlucht.

Inclusief:

Transfer hotel Dominical - Sierpe en Sierpe - luchthaven San José
Boottransfer Sierpe - Drake Bay v.v.
Overnachtingen in een goed verzorgd middenklasse hotel
Verblijf op basis van volpension
Dagexcursie onder leiding van een natuurgids naar het Corcovado Nationaal Park
Dagexcursie naar Isla del Caño inclusief snorkeluitrusting
Entreegelden voor het Corcovado Nationaal Park en Isla del Caño.

Exclusief:

Eventuele optionele excursies
Fooien

Drake Bay/Corcovado Nationaal Park

Pirate Cove Hotel

Middenklasse

Een kleinschalige Eco Lodge op een prachtige rustige locatie. Een uitstekende accommodatie als u Corcovado beter wilt leren kennen en even helemaal weg wilt zijn van de bewoonde wereld. Pirate Cove hotel staat bekend om zijn vriendelijke service e ...

Een kleinschalige Eco Lodge op een prachtige rustige locatie. Een uitstekende accommodatie als u Corcovado beter wilt leren kennen en even helemaal weg wilt zijn van de bewoonde wereld. Pirate Cove hotel staat bekend om zijn vriendelijke service en de heerlijke Europees-Costa Ricaanse keuken met eigengemaakt brood en heerlijke desserts. De kleine accommodatie heeft een buitenzwembad met ligbedden, 24-uursreceptie en een bar. De verschillende kamers zijn 'verstopt' in het regenwoud aan het ca. 2 kilometer verlaten zandstrand van de Pacific Ocean. De gezellige bungalows beschikken over een plafondventilator, gratis WiFi, zitje en een badkamer met een warme douche. Buiten is een klein balkon met een hangmat zodat u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de verlaten stranden en de zee. Geniet hier van het uitzicht en kijk naar de kleurrijke ara's, toekans, leguanen en andere tropische dieren die voorbij komen.

Meer info >

Minder info >

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
15:25 uur
AmsterdamSan José
20:05 uur
22:05 uur
San JoséAmsterdam
15:10 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Costa Rica reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Costa Rica en heeft hierdoor ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Costa Rica leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

dagen Hoogtepunten van Costa Rica: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 379

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Meet & Greet
Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 15
Bagageservice voor uw koffer op dag 4
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
3-daags verblijf in een jungle lodge in het Tortuguero Nationaal Park, inclusief vervoer per bus en motorboot
Iedere dag ontbijt
3 x lunch en 2 x diner
Verken het dorpje Tortuguero Village en bezoek het museum en het strand
Ontdekkingstocht per boot door de mangrovebossen van Tortuguero Nationaal Park
Junglewandeling door Tortuguero Nationaal Park
Verkoelende tussenstop bij de Llanos de Cortés-waterval
Rincón de la Vieja Nationaal Park en Manuel Antonio Nationaal Park verkennen met de reisleider (optioneel)*
Heerlijk strandverblijf omringd door uitbundige natuur in Dominical
Entreegelden Tortuguero Nationaal Park.
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. 55 USD p.p. (afhankelijk van uw keuze in optionele excursies: ca. 15 USD p.p. Arenal-vulkaan Nationaal Park of ca. 14 USD p.p. La Fortuna waterval, ca. 15 USD p.p. Rincón de la Vieja Nationaal Park, ca. 10 USD p.p. Carara Nationaal Park en ca. 16 USD p.p. Manuel Antonio Nationaal Park)
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 22

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 t/m 1 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis nog een paar dagen langer genieten van het strand? Haal meer uit uw vakantie en verleng uw rondreis in het strandhotel waar uw reis eindigt. Bij ons logeert u in een sfeervol, kleinschalig hotel, op slechts 50 meter van het strand. Of wilt u meer zien van de natuur van Costa Rica? Een verblijf in het Corcovado Nationaal Park is een geweldige aanvulling op uw Costa Rica avontuur. Bijboeken en bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

Dominical

-

Hotel Diuwak

Hotel Diuwak is een gezellige kleinschalige accommodatie op slechts 50 meter van het strand. Het hotel wordt omringd door tropische tuinen met prachtige bloemen en planten, die exo...

2 nachten p.p.v.a.181
minprijs hoofdelement: 42
Hoofdelement Totaalprijs : 84
Hotarranrpijs totaal eraf: 0
Hotarranduur 0
HotarranPRIJS
Overige elementen 97

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Diuwak

Hotel Diuwak is een gezellige kleinschalige accommodatie op slechts 50 meter van het strand. Het hotel wordt omringd door tropische tuinen met prachtige bloemen en planten, die exotische vogels en dieren aantrekken. De accommodatie beschikt over een groot buitenzwembad met loungestoelen, jacuzzi, winkeltje, excursiebalie, gratis WiFi in de lobby en een restaurant dat heerlijke lokale en internationale gerechten serveert. De kamers zijn voorzien van een TV, airco, koffiezetapparaat en een eigen badkamer met bad of douche.

Transfer hotel - luchthaven San José
Verblijf in een hotel op slechts 50 meter van het strand, omringd door tropische tuinen
Iedere dag ontbijt.

Sluit meer info

> Eindpakket

( 2 van 2 opties )

Hier vindt u alle eindpakketopties:

Drake Bay/Corcovado Nationaal Park

-

4 dagen Drake Bay & Corcovado Nationaal Park

Tijdens deze dagen bezoekt u zowel het beroemde Corcovado Nationaal Park als Isla del Caño met de kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Fantastische dagen op een bijzonder sch...

meerprijs p.p.v.a.804

Bekijk meer infoSluit meer info

- Inclusief transfers
- Wandelen met een ervaren gids door Corcovado Nationaal Park
- Snorkelen bij Isla del Caño
- Overnachtingen in een goed verzorgd middenklasse hotel
- Verblijf op basis van volpension

Tijdens deze dagen bezoekt u zowel het beroemde Corcovado Nationaal Park als Isla del Caño met de kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Fantastische dagen op een bijzonder schiereiland.

Dag 1 Dominical - Sierpe - Drake Bay

Het dorp Drake Bay ligt in een baai, aan de Stille Oceaanzijde van het schiereiland Osa. Wat Drake Bay zo speciaal maakt is dat het minder makkelijk te bereiken is, u kunt hier alleen per boot komen. Voelt u hier even helemaal weg van alles! Aankomen met de boot is een geweldige ervaring.

Vanaf Dominical heeft u een transfer naar Sierpe en vervolgens naar uw lodge. Het eerste gedeelte is over land, maar daarna gaat u verder per boot over de prachtige Sierpe rivier, door mangroven, naar de oceaan en langs de kust naar Drake Bay. In de middag komt u aan, op tijd voor de lunch. U heeft de rest van de middag vrij. Zo kunt u hier de rest van de dag in een hangmat liggen en nog steeds meer dieren zien dan bijna overal ter wereld!

Heeft u nog voldoende tijd om de omgeving te verkennen? Maak dan een zelfstandige wandeling naar Playa San Josecito (ongeveer 5 uur heen en terug). San Josecito is een geweldig snorkelstrand, dus neem uw snorkelenspullen mee om het rif te ontdekken. Onderweg zult u waarschijnlijk veel vogels zien en wilde dieren zoals hagedissen, apen of neusberen.

TIP: zorg ervoor dat u sandalen of ander schoeisel draagt dat gemakkelijk kan worden uitgedaan of nat mag worden. De boottocht (deels over open zee) kan soms een hobbelige rit zijn. Ook de natte landing op het strand kan ruig zijn als er sprake is van hoge golven of slecht weer. Wij raden deze bestemming dan ook niet aan voor zwangere of gehandicapte mensen.

Dag 2 Corcovado Nationaal Park

Eén van de populairste activiteiten in Drake Bay is een bezoek aan het enorme Corcovado Nationaal Park (417 km2). Corcovado is één van de weinige plekken in Costa Rica waar u alle vier de inheemse aapsoorten kunt zien en is ook het thuis van het grootste landzoogdier van Midden-Amerika, de Bairds tapir.

Ontdek vandaag dit bijzondere gebied vol beschermd primair en secondair regenwoud. Er zijn wel honderd verschillende boomsoorten te vinden op 100 meter! We beginnen de dag vroeg (om 06.00 uur) en nemen in ca. 30 minuten de boot naar de ingang van dit nationale park. Hier vervolgen we vanaf het strand onze weg te voet over gemarkeerde paden, dwars door de ongerepte jungle. Veel dieren, vogels en insecten merkt u niet eens op, maar het regenwoud krioelt er van. De geregistreerde gids leert u meer over het regenwoud en helpt met het spotten van de zeldzame vogels en dieren. Zo heeft u onderweg kans om wilde katten (ocelotten en margays), tapirs, rode ara’s, toekans, quetzals en nog veel meer tegen het lijf te lopen. In de middag stoppen we voor de lunch op een verlaten strand of genieten we van een verfrissende duik onder de San Pedrillo waterval. De wandeling van ca. 3 kilometer is niet erg moeilijk, maar wees voorbereid op de ongelijke junglepaden. Geniet bij terugkomst van een heerlijke douche en wat vrije tijd om te ontspannen.

Dag 3 Isla del Caño

Ontdek vandaag de prachtige onderwaterwereld bij Isla del Caño, wellicht heeft u dit eiland al zien liggen vanaf het strand. Dit onbewoonde eiland ligt op ongeveer 16 kilometer van Drake Bay en staat bekend als een geweldige plek om te snorkelen en te duiken.

We vertrekken om 07.00 uur met de boot richting Isla del Caño. Deze tocht duurt ongeveer een uur. Wanneer we op het eiland aankomen, gaan we eerst naar het Minaet Station om ons te melden. Vervolgens stappen we aan boord van de boot die ons naar de eerste snorkelplek brengt. Sta versteld van de kristalheldere water en de prachtige koraalriffen met ongelooflijk grote scholen van kleurrijke vissen. Teruggekeerd op het strand heeft u de gelegenheid om bij te komen en wat te drinken – keuze uit vruchtensappen en water. Na deze pauze gaan we weer aan boord van de boot op naar de tweede snorkelplek. Na afloop geniet u bij de Pirate Cove van een heerlijke lunch. Als we geluk hebben zien we op de terugweg dolfijnen, walvissen of zeeschildpadden.

Dag 4 Drake Bay - Sierpe - San José

Helaas is er een einde gekomen aan deze verlenging. U wordt in de loop van de ochtend weer teruggebracht naar Sierpe. Vanaf hier heeft u een transfer naar de luchthaven van San José en maakt u zich op voor de terugvlucht.

Inclusief:

Transfer hotel Dominical - Sierpe en Sierpe - luchthaven San José
Boottransfer Sierpe - Drake Bay v.v.
Overnachtingen in een goed verzorgd middenklasse hotel
Verblijf op basis van volpension
Dagexcursie onder leiding van een natuurgids naar het Corcovado Nationaal Park
Dagexcursie naar Isla del Caño inclusief snorkeluitrusting
Entreegelden voor het Corcovado Nationaal Park en Isla del Caño.

Exclusief:

Eventuele optionele excursies
Fooien

Drake Bay/Corcovado Nationaal Park

Pirate Cove Hotel

Middenklasse

Een kleinschalige Eco Lodge op een prachtige rustige locatie. Een uitstekende accommodatie als u Corcovado beter wilt leren kennen en even helemaal weg wilt zijn van de bewoonde wereld. Pirate Cove hotel staat bekend om zijn vriendelijke service e ...

Een kleinschalige Eco Lodge op een prachtige rustige locatie. Een uitstekende accommodatie als u Corcovado beter wilt leren kennen en even helemaal weg wilt zijn van de bewoonde wereld. Pirate Cove hotel staat bekend om zijn vriendelijke service en de heerlijke Europees-Costa Ricaanse keuken met eigengemaakt brood en heerlijke desserts. De kleine accommodatie heeft een buitenzwembad met ligbedden, 24-uursreceptie en een bar. De verschillende kamers zijn 'verstopt' in het regenwoud aan het ca. 2 kilometer verlaten zandstrand van de Pacific Ocean. De gezellige bungalows beschikken over een plafondventilator, gratis WiFi, zitje en een badkamer met een warme douche. Buiten is een klein balkon met een hangmat zodat u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de verlaten stranden en de zee. Geniet hier van het uitzicht en kijk naar de kleurrijke ara's, toekans, leguanen en andere tropische dieren die voorbij komen.

Meer info >

Minder info >

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Costa Rica reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Costa Rica en heeft hierdoor ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Costa Rica leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

dagen Hoogtepunten van Costa Rica: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - San José

Vlucht Amsterdam - San José
Aankomst en ontmoeting Nederlandssprekende reisleider
Overnachting San José (centrum)

Op Schiphol stapt u in het KLM-vliegtuig. Wat een heerlijk vooruitzicht: vanavond bent u al op de ideale bestemming voor koukleumen en ecoliefhebbers – Costa Rica. Tijdens de rechtstreekse vlucht maakt u zich alvast een voorstelling van de don’t worry, be happy-mentaliteit van de lokale bevolking. De Costa Ricanen wensen elkaar voortdurend ‘pura vida!’ (letterlijk: ‘puur leven’) toe, wat zoveel betekent als ‘geniet!’. Op de luchthaven van San José passeert u de douane en haalt u uw koffer van de band. Vervolgens begroet u de Nederlandssprekende reisleider, die u opwacht bij de uitgang. Van het begin tot het eind van de reis profiteert u van zijn kennis, ervaring en enthousiaste gezelschap. Een prettige gedachte. Samen rijden we naar ons hotel in het stadscentrum. We logeren één nacht in de Costa Ricaanse hoofdstad. Tip: zet voordat u gaat slapen alvast een rugzak of reistas met handbagage klaar voor uw volledig verzorgde 3-daagse trip naar Tortuguero. Morgen vertrekken we al vroeg in de ochtend.

Goed om te weten

We nemen morgen alleen handbagage mee naar Tortuguero. Onze eigen chauffeur brengt de koffers veilig naar Puerto Viejo de Sarapiquí (dag 4). Het inpakadvies voor Tortuguero: een rugzak of reistas met toiletartikelen, een insectenwerend middel, zonnebrandcrème, zwemkleding, hoed of pet, sokken, dichte schoenen, korte en lange broek, trui, regenjas, paspoort, zaklamp, persoonlijke benodigdheden en waardevolle spullen. In Tortuguero zijn geen banken. Neem daarom ook ongeveer 100 USD zakgeld per persoon mee.

Goed om te weten

In Costa Rica is de netspanning 110 volt. Neem een aangepaste stekker (adapter) mee, om bijvoorbeeld uw telefoon op te laden. Controleer of de stekker twee platte pinnen heeft, anders past hij niet in het stopcontact.

Weetje

Locals noemen de hoofdstad San José vaak ‘Chepe’ (‘tsjeppe’), of korten de naam af tot ‘Sanjo’ (‘san-go’). Chepe is de algemene bijnaam voor mannen die José heten.

DAG
02

San José - Tortuguero Nationaal Park (ca. 130 km)

Vertrek San José
Varen over de kanalen van Tortuguero Nationaal Park
Bezoek aan Tortuguero Village
Eerste overnachting jungle lodge Tortuguero

Wat een ontspannen begin van onze Costa Rica-rondreis! Het 3-daagse verblijf in onze jungle lodge in Tortuguero is volledig verzorgd. We hebben alle maaltijden, excursies, vervoer, verblijf en extra begeleiding door een lokale natuurgids al voor u geregeld. ’s Ochtends vroeg verlaten we San José en reizen we door het intens groene Braulio Carillo Nationaal Park richting de Caribische kust. Onderweg ontbijten we in Guápiles (ontbijt is inclusief). In Pavona gaan we aan boord van een kleine motorboot. Hiermee varen we in ongeveer anderhalf uur naar onze lodge. Tijdens een ontspannen tocht over de kanalen van Tortuguero Nationaal Park helpt de gids ons zoeken naar zoetwaterschildpadden. De naam Tortuguero betekent niet voor niets ‘Schildpad-oord’. Prachtig groene oevers met wilde dieren glijden traag voorbij. Dit beschermde gebied is absoluut één van Costa Rica’s grootste ecologische schatten. Onze lodge ligt aan het water en middenin de jungle: we voelen ons hier één met de natuur. Na een lekkere lunch verkennen we het dorpje Tortuguero Village en bezoeken we het museum en het strand. We sluiten de dag af met een gezellig diner en ervaren onze eerste nacht in de wildernis.

Goed om te weten

Vervoer van/naar Tortuguero Nationaal Park is op basis van seat-in-coach. De excursies in het reservaat zijn inclusief Engelssprekende natuurgids en op basis van internationaal gezelschap. Uiteraard gaat onze Nederlandssprekende reisleiding ook mee.

DAG
03

Tortuguero Nationaal Park

Ontdekkingstocht per boot door de mangrovebossen
Junglewandeling: flora en fauna ontdekken
Tweede overnachting jungle lodge Tortuguero

De overweldigend groene natuur mist zijn rustgevende uitwerking vast niet. In Tortuguero bent u in een compleet andere wereld, ver van huis, omgeven door tropische wildernis en exotische oerwoudgeluiden. Vandaag genieten we de hele dag van de rijke, ongerepte natuur. ’s Ochtends maken we een ontdekkingstocht per boot door mangrovebossen en langs oevers met dichtbegroeid tropisch regenwoud. We ruiken de zoete geur van bloeiende waterhyacinten en ylang ylang, en horen het kabaal van papegaaien en brulapen. Misschien ziet u zelfs een luiaard of krokodil! Na onze lunch in de lodge volgen we de natuurgids op een wandeling door de jungle. Gefascineerd luisteren we naar de interessante toelichting bij de dieren en planten die we onderweg tegenkomen. Wat kent de natuur toch veel geheimen. ’s Avonds tijdens het diner komen ongetwijfeld de verhalen los – we hebben vandaag zoveel moois gezien.

DAG
04

Tortuguero Nationaal Park - Puerto Viejo de Sarapiquí (ca. 110 km)

Vertrek Tortuguero Nationaal Park
Vrije middag
Vleermuizen bestuderen van dichtbij (optionele excursie)
Overnachting in weelderig Puerto Viejo de Sarapiquí

We vertrekken naar het innemende Puerto Viejo de Sarapiquí. Een echte must-see, waar niet elke reisorganisatie verblijft. Na het ontbijt gaan we via Pavona naar Guápiles om te lunchen (lunch is inclusief). Vervolgens stappen we in bij onze eigen chauffeur, die hier klaarstaat met onze koffers. Onze route door het noordoosten is adembenemend. Bergen, rivieren, vulkanen, vlaktes, meren, watervallen, bossen en fruitplantages – de regio is een plaatje. De weg slingert door weelderig begroeid laagland met een grote biodiversiteit. Kijk goed naar buiten. Wie weet ziet u wel een buffon ara, één van bedreigde diersoorten die hier leven. Bedenk intussen wat u na aankomst bij de lodge het liefst doet: zelf op avontuur gaan, of een leuke optionele activiteit boeken? Ontdek bijvoorbeeld tijdens een vleermuizenexcursie wat deze dieren zo bijzonder maakt. In een onderzoekscentrum leert u eerst over hun gedrag en de bedreigingen waaraan ze blootstaan. Dan volgt het favoriete deel van de meeste reizigers: zelf vleermuizen voeden. Een ervaren gids toont u hoe u dat veilig doet. Hierna ziet u hoe vleermuizen hier op verantwoorde wijze tijdelijk worden gevangen voor wetenschappelijk onderzoek. Na twee uur worden ze vrijgelaten. Na afloop keert u terug naar de lodge met een prettige gedachte: morgen blijven we nog de hele ochtend in Sarapiquí.

Weetje

Wist u dat 50% van de zoogdierenpopulatie in Costa Rica uit vleermuissoorten bestaat? Maak in Sarapiquí een leuke optionele vleermuizenexcursie en ontdek hoe bijzonder deze dieren zijn.

DAG
05

Puerto Viejo de Sarapiquí - La Fortuna (ca. 80 km)

Vrije ochtend
Ambachtelijke chocola proeven op een niet-commerciële cacaoplantage (optionele excursie)
Vertrek Puerto Viejo de Sarapiquí
Het lokale boerenleven ervaren op een biologische boerderij, incl. diner (optionele excursie)
Eerste overnachting La Fortuna

Onderneem voor we Sarapiquí verlaten nog iets leuks (en smakelijks)! De bijzondere Chocolade Tour (optioneel) naar een niet-commerciële cacaoplantage gericht op milieueducatie, begint met een mooie natuurwandeling door het Tirimbina Regenwoud. Een ervaren lokale gids gaat met ons mee. Op de plantage zien en proeven we hoe lokale vrouwen de zelf geoogste cacaobonen verwerken tot chocola. Alles gebeurt traditioneel en handmatig. Een prettige bijkomstigheid is dat we met ons bezoek twee duurzame doelen steunen. Het behoud van de inheemse cacaoboom, een bijzonder natuurvriendelijk landbouwgewas. En economische onafhankelijkheid van plattelandsvrouwen uit Pueblo Nuevo de Guácimo, een gemeenschap uit de omgeving. ’s Middags rijden we naar La Fortuna. Vanaf ons charmante logeeradres hebben we een fenomenaal uitzicht op de Arenal-vulkaan. Bezoek na aankomst eventueel de biologische boerderij Arenal Vida Campesina (optioneel). Een unieke gelegenheid om interactief het lokale boerenleven te ervaren. U leert koeien melken, tortilla’s maken en groenten oogsten. Daarnaast krijgt u een suikerrietworkshop en maakt u kennis met een bijzondere dans. Wilt u bovendien iets moois nalaten in Costa Rica? Sponsor dan een bedreigde boomsoort en plant zelf een boom op de boerderij. U sluit het bezoek af met een op houtvuur bereid diner van lokaal verbouwde biologische producten (inclusief).

Weetje

Cacao speelt een grote rol in de Costa Ricaanse geschiedenis. Onze zalige chocoladerepen hebben we te danken aan de Maya’s en Azteken uit Centraal-Amerika. Europa maakte pas kennis met chocola na de ontdekking van Amerika.

DAG
06

La Fortuna/Arenal

Vrije dag
Dagtrip: bootexcursie door het Caño Negro Wildlife (optionele excursie)
Tweede overnachting La Fortuna

Opnieuw een typisch Costa Ricaanse ‘don’t worry, be happy’-dag. U bepaalt waar u zin in heeft. Geeft u zich op voor een enerverende dagtrip met een boot door het Caño Negro Wildlife Refuge (optioneel)? U raakt vast onder de indruk van de natuurlijke schoonheid van de wetlands en de verscheidenheid aan flora en fauna. Vanaf de veilige en comfortabele boot maakt u een goede kans om kaaimannen, verschillende apen en inheemse vogelsoorten te zien. Houd ook het rivierwater rond de boot in de gaten. Misschien spot u wel een zoetwaterhaai, als hij zijn vin boven het wateroppervlak uitsteekt. Ook in de directe omgeving van La Fortuna valt er veel moois te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het ruige Arenal Volcano National Park en bekijk de gestolde lava en andere overblijfselen van vulkanische activiteit. Of maak een leuke paardrijdtocht naar de waterval en geniet van de groene wildernis om u heen.

Goed om te weten

Caño Negro ligt vlakbij de grensovergang met Nicaragua. U heeft een kopie van uw paspoort nodig voor deelname aan de bootexcursie door het Caño Negro Wildlife Refuge.

DAG
07

La Fortuna - Rincón de la Vieja (ca. 160 km)

Vertrek La Fortuna
Een verkoelende duik bij een mooie waterval
Vrije middag: Rincón de la Vieja zelf ontdekken
Eerste overnachting Rincón de la Vieja

We gaan op weg naar het spectaculaire natuurgebied Rincón de la Vieja. Een relatief verborgen parel. Gelukkig ontbreekt deze natuurschat bij NRV niet op het programma! Het reservaat – waar we twee nachten in een duurzame berglodge slapen – bestaat uit een vulkanisch massief. Het ecosysteem is hierdoor zeer gevarieerd. Behalve bijzondere wilde dieren, grote vulkanen, thermale baden, borrelende modderpoelen en tropisch regenwoud, zijn er ook verschillende watervallen. Houd tijdens de busrit uw zwemkleding paraat. Onderweg maken we een verkoelende tussenstop bij de Llanos de Cortés-waterval in Bagaces. Als we uitstappen, horen we van veraf het woeste watergordijn omlaag denderen. Wandel naar het kleine zandstrand en duik in het rustige meer onderaan de waterval. Na aankomst bij de lodge kiest u zelf hoe de rest van uw dag eruitziet. Gelukkig zijn we hier morgen nóg een hele dag.

Weetje

De naam Rincón de la Vieja betekent ‘Plek van de Oude Vrouw' en verwijst naar een legende waarin een vader de minnaar van zijn jonge dochter in de vulkaan gooit. Het meisje leefde verder als kluizenaar.

DAG
08

Rincón de la Vieja Nationaal Park

Vrije dag
Kiezen uit avontuurlijke of ontspannende excursiemogelijkheden (optioneel)
Het nationaal park verkennen met de reisleider (optioneel)
Tweede overnachting Rincón de la Vieja

Een heerlijke vrije dag. Vandaag onderneemt u waar u zin in heeft. Er is zoveel te doen en te bekijken in de omgeving. Rincón de la Vieja Nationaal Park verkennen met uw reisleider is één mogelijkheid (optioneel). De grootste attractie van het natuurpark is de negen kraters tellende Rincón de la Vieja-vulkaan. Volg één van de avontuurlijke wandelpaden aan de voet van de vulkaan en laat u verrassen door verborgen watervallen, actieve kraters, kokende modderpoelen, rokende zwavelmeren en stomende geisers. Wie weet ziet u ook een kapucijneraap, of één van de andere apensoorten die hier leven. Wilt u iets anders doen? Dat kan natuurlijk. Uw reisleider informeert u graag over de vele andere activiteiten. Van paardrijden tot raften en van wandelen door de jungle tot ontspannen in warmwaterbronnen – wat u ook onderneemt, vandaag wordt ongetwijfeld een geweldige dag. Geniet ’s avonds na met een drankje en laat uw medereizigers uw mooie natuurfoto’s zien.

Goed om te weten

Bij vertrek op 5 januari 2018 en 23 februari 2018 is uw verblijf in Rincón de la Vieja inclusief gratis toegang tot de nabijgelegen warmwaterbronnen.

DAG
09

Rincón de la Vieja - Monteverde/Santa Elena (ca. 130 km)

Vertrek Rincón de la Vieja
Vrije middag voor activiteiten op eigen gelegenheid
Nachtwandeling maken door de natuur (optionele excursie)
Eerste overnachting Monteverde/Santa Elena

In Monteverde wacht ons een waar vogelparadijs: het is beslist één van de hoogtepunten van Costa Rica. Hier overheerst de vrije natuur. Toch ligt dit groene juweel niet op de route van elke reisorganisatie. Op onze rondreis bent u verzekerd van een 3-daags verblijf. ’s Ochtends verlaten we Rincón de la Vieja. Houd uw verrekijker en fotocamera in de aanslag. De mistige groene bergen zijn het domein van onder meer de fotogenieke quetzal, toekan en klokvogel. Het zorgvuldig geconserveerde gebied is ook een orchideeënwalhalla – liefhebbers komen ogen tekort. Hier groeien meer verschillende soorten orchideeën dan waar ook ter wereld. Na zonsondergang is er een enerverende nachtwandeling door de omgeving met een ervaren gids (optioneel). Een fantastische kans om dieren te zien en te horen die zich overdag schuilhouden, zoals grijze vossen, stekelvarkens, tarantula’s en slapende vogels. Mis het niet! De meeste reizigers zijn erg enthousiast. De gids is een echte expert en garandeert een onvergetelijke avond.

DAG
10

Monteverde Nationaal Park

Vrije dag: genieten van natuurlijke attracties
Wandeling over hoge hangbruggen door het Monteverde Nevelwoud (optionele excursie)
Canopy Tour: langs de boomtoppen scheren aan een tokkel (optionele excursie)
Tweede overnachting Monteverde/Santa Elena

Trek uw wandelschoenen aan, volg de paden en ga op zoek naar zeldzame vogels en orchideeën met uw verrekijker. Of schrijf u in voor een leuke optionele excursie. De Hanging Bridges Tour en/of de Canopy Tour, bijvoorbeeld. Bij de eerste excursie ziet u de boomtoppen – en alles wat daarin leeft – vanaf een hangende brug in het Monteverde Nevelwoud. Een ontspannen wandeling van zo’n 3 kilometer over meerdere oersterke bruggen, die geschikt is voor alle leeftijden. Bij de Canopy Tour scheert u in Tarzanstijl aan een lange lijn langs de groene toppen van Selvature Park. Een adrenaline verhogende ervaring: geweldig als u van actie houdt. Uiteraard krijgt u vooraf van een gespecialiseerde tokkelgids de juiste uitrusting en instructies over de veiligheidsprocedures. U geniet zorgeloos van uw extreme avontuur.

Goed om te weten

Check vooraf bij uw verzekeraar of uw polis deelname aan avontuurlijke activiteiten als de Canopy Tour dekt. In sommige gevallen is er een aanvullende verzekering nodig.

DAG
11

Monteverde/Santa Elena - Manuel Antonio (ca. 185 km)

Vertrek Monteverde/Santa Elena
Krokodillen zoeken op de Tárcoles-rivier (optionele excursie)
Tussenstop bij Carara Nationaal Park (optioneel)
Eerste overnachting Manuel Antonio

Krokodillen zien, blijft opwindend. Dit reptiel is zeker één van de meest woeste roofdieren die er zijn. De Tárcoles-rivier is het domein van bijna de grootste krokodillenpopulatie van Costa Rica. Wat kiezen we: maken we op weg naar Manuel Antonio een bootcruise op de Tárcoles-rivier om krokodillen te zoeken (optioneel)? Of stoppen we vandaag bij Carara Nationaal Park? Op de Tárcoles-rivier speuren we met een boot de mangrovebossen af, een belangrijke ecologische habitat voor krokodillen. Onze inspanning wordt ongetwijfeld beloond. Bij de oevers zijn vaak grote exemplaren van dichtbij te zien. Onvergetelijk! Vandaag is sowieso een heerlijke dag – het warme, witte zandstrand van Manuel Antonio wacht! We halen onze strandkleding uit de koffer. Het grote ontspannen kan beginnen. Gelukkig blijven we hier twee nachten.

DAG
12

Manuel Antonio Nationaal Park

Vrije dag
Snorkelen en meezeilen met een catamaran (optionele excursie)
Het nationaal park verkennen met de reisleider (optioneel)
Tweede overnachting in Manuel Antonio

Manuel Antonio is the place to be voor ecoliefhebbers, avonturiers en strandaanbidders. Er heerst een aanstekelijke vakantiesfeer – de winterkou en drukte thuis lijken verder weg dan ooit. Deze omgeving roept op tot uitslapen, luieren op het strand, dobberen in het zwembad, of leuke activiteiten ondernemen. Zoals een snorkeltrip van een halve dag op een catamaran (optioneel). Eerst voelt u hoe de zeilboot kalm door het azuurblauwe zeewater klieft. Even later duikt u in de maagdelijke Biesanz-baai het water in. Wat een zalige temperatuur. Snorkelend bewondert u de vele tropische vissen. Terug aan boord staat een smakelijke lunch klaar van verse vis, groente en fruit, cocktails en vruchtensappen. Informeer vandaag ook naar de mogelijkheid om het wonderschone Manuel Antonio Nationaal Park te bezichtigen. Een highlight! Dit compacte reservaat met ongerept tropisch regenwoud, zeldzame dieren en schitterende stranden, is een klein paradijs. Er is ontzettend veel te zien, van luiaards tot doodshoofdaapjes, leguanen en exotische vogels. ’s Avonds stappen we ontspannen ons bed in.

DAG
13

Manuel Antonio - Dominical (ca. 50 km)

Vertrek Manuel Antonio
Vrije middag: kiezen uit verschillende actieve excursies
Luieren bij het zwembad
Eerste overnachting strandhotel Dominical

U hebt weer geluk – als één van de weinige reisorganisaties nemen wij u mee naar Dominical. Volgens ons een logisch keus. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een dagexcursie naar Corcovado Nationaal Park, Marino Ballena Nationaal Park, of de Naucaya-waterval. Uw enige uitdaging is kiezen welke van deze dagtrips u morgen wilt maken. Met onze touringcar volgen we de kustlijn. Dominical is een klein surfparadijs, niet ver van Manuel Antonio. Golven kunnen hier wel tien meter hoog worden. Langs het vier kilometer lange strand groeien palmbomen en weelderig groen bos. Het nabijgelegen Playa Dominicalito, waar de zee veiliger is, vindt u vast een fijne plek om te zwemmen of te leren golfsurfen. De komende twee nachten verblijven we in een sfeervol strandhotel met een mooi zwembad en een tropische tuin. Ontspan op een ligbed met een fruitcocktail, of boek één van de vele actieve optionele excursies, van canopy tours en paardrijdtochten tot diepzeevissen en zeekajakken.

DAG
14

Dominical

Kiezen tussen 3 onvergetelijke dagtochten (optionele excursie)
Optie 1. Corcovado Nationaal Park: oerwoudgeheimen ontdekken
Optie 2. Marino Ballena Nationaal Park: walvissen en dolfijnen spotten
Optie 3. Nauyaca-waterval: paardrijden en zwemmen
Tweede overnachting strandhotel Dominical

Profiteer van ons verblijf in het strategisch gelegen Dominical en boek één van de drie geweldige dagexcursies (hieronder leest u er meer over). Wilt u naar Corcovado Nationaal Park, het Marino Ballena Nationaal Park, of de Naucaya-waterval? Wat u ook kiest: u beleeft een fantastische laatste dag.

Optie 1. Corcovado Nationaal Park: wandeltocht door de wildernis
Mis vooral niets tijdens uw enerverende wandeling door Corcovado Nationaal Park! Deze mysterieuze ‘Amazone van Costa Rica’ zit vol spannende verrassingen. Ruik de vochtige geur van het primaire regenwoud, hoor brulapen luidruchtig tekeergaan het bladerdek, ontdek een tapir, zie luiaards onbeweeglijk hangen aan boomtakken en bestudeer talloze insecten van dichtbij. Bewonder ook de schoonheid van veel (vaak zeldzame) bloemen, bomen en planten. Wat vertelt uw opmerkzame natuurgids leuk over alle flora en fauna! Deze excursie bestaat uit twee verschillende wandelingen en is inclusief picknicklunch, lokale Engelssprekende gids en boottransfer van Punta Uvita naar het nationaal park en visa versa – uw kans om een dolfijn, walvis of zeeschildpad te zien zwemmen.

Optie 2. Marino Ballena Nationaal Park: bootcruise en snorkelen in veelzijdig zeereservaat
Walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden, pelikanen, exotische eilanden en mysterieuze grotten: het zeeleven en de natuur van het Marino Ballena Nationaal Park zijn ongelooflijk veelzijdig. Bereid u dus voor op een dag vol overweldigende indrukken. Laat u verrassen door scholen van soms wel 100 speelse dolfijnen en geniet van hun acrobatische talent. Dit is ook de natuurlijke habitat van walvissen – wie weet zien we een gigantische bultrug of griend verschijnen aan het wateroppervlak. Kijk goed of er een walviskalfje meezwemt! Rond Isla Ballena (Walvis Eiland) en de Tres Hermanas-eilanden duiken we zelf het water in en snorkelen langs koraalrif en vrolijk gekleurde vissen. We zien ook de beroemde zandbank Punta Uvita Whale’s Tail en de zeegrotten van Playa Ventanas. Gegarandeerd een spectaculaire dag.

Optie 3. Nauyaca-watervallen: verfrissende paardrijdtocht
Spoor uw paard zachtjes aan en maak een leuke dagtocht naar de mooie Nauyaca-watervallen. Ook onervaren amazones en ruiters kunnen mee. Tijdens de 12 kilometer lange tocht maken we drie stops. Na een klein uur stijgen we af bij ‘Don Lulo’s House’ om samen gezellig te ontbijten en de grappige ‘mini-dierentuin’ te bekijken. Hierna klimmen we weer op ons paard. Even later bereiken we de watervallen. Bulderend stort het brede watergordijn zich van tientallen meters hoogte naar beneden. Wat voelt de fijne mist die hier hangt heerlijk koel aan op onze warme huid! We stappen af – het meer ziet er uitnodigend uit: tijd voor een frisse duik. Op de terugweg stoppen we opnieuw bij Don Lulo’s. Na een typisch Costa Ricaanse lunch genieten we nog even na in een hangmat en rijden dan terug.

DAG
15

Dominical - San José - Amsterdam

Vertrek Dominical
Alternatief: verlenging verblijf strandhotel
Mogelijke verlenging in het Corcovado Nationaal Park
Vlucht San José - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

De weken zijn voorbij gevlogen – we hebben zo ontzettend veel gezien en gedaan! Vanavond reizen we met een rechtstreekse vlucht terug naar Nederland vanaf het vliegveld van San José. De ochtend hebben we nog voor onszelf. We pakken op ons gemak onze koffer in en vertrekken ’s middags naar de luchthaven. Tijdens de busrit naar San José denken we terug aan de vele highlights, onvergetelijke indrukken en bijzondere ontmoetingen van de afgelopen weken. ’s Avonds gaan we met een voldaan gevoel aan boord van het vliegtuig. Maak het u gemakkelijk en bereid u voor op de nacht. We slapen in het vliegtuig.

Goed om te weten

Langer genieten van Dominical kan! We verlengen uw verblijf in het strandhotel graag. KLM vliegt twee keer in de week terug naar Nederland (op dinsdag en vrijdag). Houdt hier rekening mee in het geval van het boeken van een strandverlenging. Zie ‘Verlengen’ voor onze aantrekkelijke verlengingsopties, of neem contact op met één van onze reisadviseurs om te boeken.

Goed om te weten

Wilt u de rondreis verlengen met een verblijf in het hemelse Corcovado Nationaal Park? We hebben een aantrekkelijke verlengingsoptie voor u samengesteld. Boek nu en beleef straks een compleet verzorgd 4-daags verblijf, inclusief alle maaltijden en excursies. KLM vliegt twee keer in de week terug naar Nederland (op dinsdag en vrijdag). Het is zodoende alleen mogelijk om deze verlenging te boeken als u vanaf Nederland vertrekt op een dinsdag (met een terugvlucht op een vrijdag). Kijk bij de verlengingsoptie voor het gedetailleerde programma.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst Amsterdam Schiphol
Afscheid nemen van het reisgezelschap

’s Middags zet het KLM-toestel de daling in: onze reis zit er nu echt op. Op Schiphol wisselt u telefoonnummers en e-mailadressen uit. Dan neemt u afscheid van uw reisgenoten. Na thuiskomst overlaadt u de thuisblijvers met foto’s en verhalen over de warmte, zeldzame dieren en planten, regenwouden, mangrovebossen, vulkanen, tropische vissen, koraalriffen en witte stranden. U geniet van hun bewonderende reacties. Wat een contrast met de winterse omstandigheden hier.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 t/m 1 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis nog een paar dagen langer genieten van het strand? Haal meer uit uw vakantie en verleng uw rondreis in het strandhotel waar uw reis eindigt. Bij ons logeert u in een sfeervol, kleinschalig hotel, op slechts 50 meter van het strand. Of wilt u meer zien van de natuur van Costa Rica? Een verblijf in het Corcovado Nationaal Park is een geweldige aanvulling op uw Costa Rica avontuur. Bijboeken en bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

Dominical

-

Hotel Diuwak

Hotel Diuwak is een gezellige kleinschalige accommodatie op slechts 50 meter van het strand. Het hotel wordt omringd door tropische tuinen met prachtige bloemen en planten, die exo...

2 nachten p.p.v.a.181
minprijs hoofdelement: 42
Hoofdelement Totaalprijs : 84
Hotarranrpijs totaal eraf: 0
Hotarranduur 0
HotarranPRIJS
Overige elementen 97

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Diuwak

Hotel Diuwak is een gezellige kleinschalige accommodatie op slechts 50 meter van het strand. Het hotel wordt omringd door tropische tuinen met prachtige bloemen en planten, die exotische vogels en dieren aantrekken. De accommodatie beschikt over een groot buitenzwembad met loungestoelen, jacuzzi, winkeltje, excursiebalie, gratis WiFi in de lobby en een restaurant dat heerlijke lokale en internationale gerechten serveert. De kamers zijn voorzien van een TV, airco, koffiezetapparaat en een eigen badkamer met bad of douche.

Transfer hotel - luchthaven San José
Verblijf in een hotel op slechts 50 meter van het strand, omringd door tropische tuinen
Iedere dag ontbijt.

Sluit meer info

> Eindpakket

( 2 van 2 opties )

Hier vindt u alle eindpakketopties:

Drake Bay/Corcovado Nationaal Park

-

4 dagen Drake Bay & Corcovado Nationaal Park

Tijdens deze dagen bezoekt u zowel het beroemde Corcovado Nationaal Park als Isla del Caño met de kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Fantastische dagen op een bijzonder sch...

meerprijs p.p.v.a.804

Bekijk meer infoSluit meer info

- Inclusief transfers
- Wandelen met een ervaren gids door Corcovado Nationaal Park
- Snorkelen bij Isla del Caño
- Overnachtingen in een goed verzorgd middenklasse hotel
- Verblijf op basis van volpension

Tijdens deze dagen bezoekt u zowel het beroemde Corcovado Nationaal Park als Isla del Caño met de kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Fantastische dagen op een bijzonder schiereiland.

Dag 1 Dominical - Sierpe - Drake Bay

Het dorp Drake Bay ligt in een baai, aan de Stille Oceaanzijde van het schiereiland Osa. Wat Drake Bay zo speciaal maakt is dat het minder makkelijk te bereiken is, u kunt hier alleen per boot komen. Voelt u hier even helemaal weg van alles! Aankomen met de boot is een geweldige ervaring.

Vanaf Dominical heeft u een transfer naar Sierpe en vervolgens naar uw lodge. Het eerste gedeelte is over land, maar daarna gaat u verder per boot over de prachtige Sierpe rivier, door mangroven, naar de oceaan en langs de kust naar Drake Bay. In de middag komt u aan, op tijd voor de lunch. U heeft de rest van de middag vrij. Zo kunt u hier de rest van de dag in een hangmat liggen en nog steeds meer dieren zien dan bijna overal ter wereld!

Heeft u nog voldoende tijd om de omgeving te verkennen? Maak dan een zelfstandige wandeling naar Playa San Josecito (ongeveer 5 uur heen en terug). San Josecito is een geweldig snorkelstrand, dus neem uw snorkelenspullen mee om het rif te ontdekken. Onderweg zult u waarschijnlijk veel vogels zien en wilde dieren zoals hagedissen, apen of neusberen.

TIP: zorg ervoor dat u sandalen of ander schoeisel draagt dat gemakkelijk kan worden uitgedaan of nat mag worden. De boottocht (deels over open zee) kan soms een hobbelige rit zijn. Ook de natte landing op het strand kan ruig zijn als er sprake is van hoge golven of slecht weer. Wij raden deze bestemming dan ook niet aan voor zwangere of gehandicapte mensen.

Dag 2 Corcovado Nationaal Park

Eén van de populairste activiteiten in Drake Bay is een bezoek aan het enorme Corcovado Nationaal Park (417 km2). Corcovado is één van de weinige plekken in Costa Rica waar u alle vier de inheemse aapsoorten kunt zien en is ook het thuis van het grootste landzoogdier van Midden-Amerika, de Bairds tapir.

Ontdek vandaag dit bijzondere gebied vol beschermd primair en secondair regenwoud. Er zijn wel honderd verschillende boomsoorten te vinden op 100 meter! We beginnen de dag vroeg (om 06.00 uur) en nemen in ca. 30 minuten de boot naar de ingang van dit nationale park. Hier vervolgen we vanaf het strand onze weg te voet over gemarkeerde paden, dwars door de ongerepte jungle. Veel dieren, vogels en insecten merkt u niet eens op, maar het regenwoud krioelt er van. De geregistreerde gids leert u meer over het regenwoud en helpt met het spotten van de zeldzame vogels en dieren. Zo heeft u onderweg kans om wilde katten (ocelotten en margays), tapirs, rode ara’s, toekans, quetzals en nog veel meer tegen het lijf te lopen. In de middag stoppen we voor de lunch op een verlaten strand of genieten we van een verfrissende duik onder de San Pedrillo waterval. De wandeling van ca. 3 kilometer is niet erg moeilijk, maar wees voorbereid op de ongelijke junglepaden. Geniet bij terugkomst van een heerlijke douche en wat vrije tijd om te ontspannen.

Dag 3 Isla del Caño

Ontdek vandaag de prachtige onderwaterwereld bij Isla del Caño, wellicht heeft u dit eiland al zien liggen vanaf het strand. Dit onbewoonde eiland ligt op ongeveer 16 kilometer van Drake Bay en staat bekend als een geweldige plek om te snorkelen en te duiken.

We vertrekken om 07.00 uur met de boot richting Isla del Caño. Deze tocht duurt ongeveer een uur. Wanneer we op het eiland aankomen, gaan we eerst naar het Minaet Station om ons te melden. Vervolgens stappen we aan boord van de boot die ons naar de eerste snorkelplek brengt. Sta versteld van de kristalheldere water en de prachtige koraalriffen met ongelooflijk grote scholen van kleurrijke vissen. Teruggekeerd op het strand heeft u de gelegenheid om bij te komen en wat te drinken – keuze uit vruchtensappen en water. Na deze pauze gaan we weer aan boord van de boot op naar de tweede snorkelplek. Na afloop geniet u bij de Pirate Cove van een heerlijke lunch. Als we geluk hebben zien we op de terugweg dolfijnen, walvissen of zeeschildpadden.

Dag 4 Drake Bay - Sierpe - San José

Helaas is er een einde gekomen aan deze verlenging. U wordt in de loop van de ochtend weer teruggebracht naar Sierpe. Vanaf hier heeft u een transfer naar de luchthaven van San José en maakt u zich op voor de terugvlucht.

Inclusief:

Transfer hotel Dominical - Sierpe en Sierpe - luchthaven San José
Boottransfer Sierpe - Drake Bay v.v.
Overnachtingen in een goed verzorgd middenklasse hotel
Verblijf op basis van volpension
Dagexcursie onder leiding van een natuurgids naar het Corcovado Nationaal Park
Dagexcursie naar Isla del Caño inclusief snorkeluitrusting
Entreegelden voor het Corcovado Nationaal Park en Isla del Caño.

Exclusief:

Eventuele optionele excursies
Fooien

Drake Bay/Corcovado Nationaal Park

Pirate Cove Hotel

Middenklasse

Een kleinschalige Eco Lodge op een prachtige rustige locatie. Een uitstekende accommodatie als u Corcovado beter wilt leren kennen en even helemaal weg wilt zijn van de bewoonde wereld. Pirate Cove hotel staat bekend om zijn vriendelijke service e ...

Een kleinschalige Eco Lodge op een prachtige rustige locatie. Een uitstekende accommodatie als u Corcovado beter wilt leren kennen en even helemaal weg wilt zijn van de bewoonde wereld. Pirate Cove hotel staat bekend om zijn vriendelijke service en de heerlijke Europees-Costa Ricaanse keuken met eigengemaakt brood en heerlijke desserts. De kleine accommodatie heeft een buitenzwembad met ligbedden, 24-uursreceptie en een bar. De verschillende kamers zijn 'verstopt' in het regenwoud aan het ca. 2 kilometer verlaten zandstrand van de Pacific Ocean. De gezellige bungalows beschikken over een plafondventilator, gratis WiFi, zitje en een badkamer met een warme douche. Buiten is een klein balkon met een hangmat zodat u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de verlaten stranden en de zee. Geniet hier van het uitzicht en kijk naar de kleurrijke ara's, toekans, leguanen en andere tropische dieren die voorbij komen.

Meer info >

Minder info >

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
15:25 uur
AmsterdamSan José
20:05 uur
22:05 uur
San JoséAmsterdam
15:10 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Costa Rica reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Costa Rica en heeft hierdoor ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Costa Rica leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

dagen Hoogtepunten van Costa Rica: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Bij deze rondreis is het mogelijk om na de reis te verlengen. Hierdoor haalt u het maximale uit uw vakantie en heeft u de mogelijkheid om nog meer te zien. Daarnaast is het mogelijk om diverse extra’s bij te boeken, waardoor de reis nog meer op maat te maken is.

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 t/m 1 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis nog een paar dagen langer genieten van het strand? Haal meer uit uw vakantie en verleng uw rondreis in het strandhotel waar uw reis eindigt. Bij ons logeert u in een sfeervol, kleinschalig hotel, op slechts 50 meter van het strand. Of wilt u meer zien van de natuur van Costa Rica? Een verblijf in het Corcovado Nationaal Park is een geweldige aanvulling op uw Costa Rica avontuur. Bijboeken en bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

Dominical

-

Hotel Diuwak

Hotel Diuwak is een gezellige kleinschalige accommodatie op slechts 50 meter van het strand. Het hotel wordt omringd door tropische tuinen met prachtige bloemen en planten, die exo...

2 nachten p.p.v.a.181
minprijs hoofdelement: 42
Hoofdelement Totaalprijs : 84
Hotarranrpijs totaal eraf: 0
Hotarranduur 0
HotarranPRIJS
Overige elementen 97

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Diuwak

Hotel Diuwak is een gezellige kleinschalige accommodatie op slechts 50 meter van het strand. Het hotel wordt omringd door tropische tuinen met prachtige bloemen en planten, die exotische vogels en dieren aantrekken. De accommodatie beschikt over een groot buitenzwembad met loungestoelen, jacuzzi, winkeltje, excursiebalie, gratis WiFi in de lobby en een restaurant dat heerlijke lokale en internationale gerechten serveert. De kamers zijn voorzien van een TV, airco, koffiezetapparaat en een eigen badkamer met bad of douche.

Transfer hotel - luchthaven San José
Verblijf in een hotel op slechts 50 meter van het strand, omringd door tropische tuinen
Iedere dag ontbijt.

Sluit meer info

> Eindpakket

( 2 van 2 opties )

Hier vindt u alle eindpakketopties:

Drake Bay/Corcovado Nationaal Park

-

4 dagen Drake Bay & Corcovado Nationaal Park

Tijdens deze dagen bezoekt u zowel het beroemde Corcovado Nationaal Park als Isla del Caño met de kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Fantastische dagen op een bijzonder sch...

meerprijs p.p.v.a.804

Bekijk meer infoSluit meer info

- Inclusief transfers
- Wandelen met een ervaren gids door Corcovado Nationaal Park
- Snorkelen bij Isla del Caño
- Overnachtingen in een goed verzorgd middenklasse hotel
- Verblijf op basis van volpension

Tijdens deze dagen bezoekt u zowel het beroemde Corcovado Nationaal Park als Isla del Caño met de kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Fantastische dagen op een bijzonder schiereiland.

Dag 1 Dominical - Sierpe - Drake Bay

Het dorp Drake Bay ligt in een baai, aan de Stille Oceaanzijde van het schiereiland Osa. Wat Drake Bay zo speciaal maakt is dat het minder makkelijk te bereiken is, u kunt hier alleen per boot komen. Voelt u hier even helemaal weg van alles! Aankomen met de boot is een geweldige ervaring.

Vanaf Dominical heeft u een transfer naar Sierpe en vervolgens naar uw lodge. Het eerste gedeelte is over land, maar daarna gaat u verder per boot over de prachtige Sierpe rivier, door mangroven, naar de oceaan en langs de kust naar Drake Bay. In de middag komt u aan, op tijd voor de lunch. U heeft de rest van de middag vrij. Zo kunt u hier de rest van de dag in een hangmat liggen en nog steeds meer dieren zien dan bijna overal ter wereld!

Heeft u nog voldoende tijd om de omgeving te verkennen? Maak dan een zelfstandige wandeling naar Playa San Josecito (ongeveer 5 uur heen en terug). San Josecito is een geweldig snorkelstrand, dus neem uw snorkelenspullen mee om het rif te ontdekken. Onderweg zult u waarschijnlijk veel vogels zien en wilde dieren zoals hagedissen, apen of neusberen.

TIP: zorg ervoor dat u sandalen of ander schoeisel draagt dat gemakkelijk kan worden uitgedaan of nat mag worden. De boottocht (deels over open zee) kan soms een hobbelige rit zijn. Ook de natte landing op het strand kan ruig zijn als er sprake is van hoge golven of slecht weer. Wij raden deze bestemming dan ook niet aan voor zwangere of gehandicapte mensen.

Dag 2 Corcovado Nationaal Park

Eén van de populairste activiteiten in Drake Bay is een bezoek aan het enorme Corcovado Nationaal Park (417 km2). Corcovado is één van de weinige plekken in Costa Rica waar u alle vier de inheemse aapsoorten kunt zien en is ook het thuis van het grootste landzoogdier van Midden-Amerika, de Bairds tapir.

Ontdek vandaag dit bijzondere gebied vol beschermd primair en secondair regenwoud. Er zijn wel honderd verschillende boomsoorten te vinden op 100 meter! We beginnen de dag vroeg (om 06.00 uur) en nemen in ca. 30 minuten de boot naar de ingang van dit nationale park. Hier vervolgen we vanaf het strand onze weg te voet over gemarkeerde paden, dwars door de ongerepte jungle. Veel dieren, vogels en insecten merkt u niet eens op, maar het regenwoud krioelt er van. De geregistreerde gids leert u meer over het regenwoud en helpt met het spotten van de zeldzame vogels en dieren. Zo heeft u onderweg kans om wilde katten (ocelotten en margays), tapirs, rode ara’s, toekans, quetzals en nog veel meer tegen het lijf te lopen. In de middag stoppen we voor de lunch op een verlaten strand of genieten we van een verfrissende duik onder de San Pedrillo waterval. De wandeling van ca. 3 kilometer is niet erg moeilijk, maar wees voorbereid op de ongelijke junglepaden. Geniet bij terugkomst van een heerlijke douche en wat vrije tijd om te ontspannen.

Dag 3 Isla del Caño

Ontdek vandaag de prachtige onderwaterwereld bij Isla del Caño, wellicht heeft u dit eiland al zien liggen vanaf het strand. Dit onbewoonde eiland ligt op ongeveer 16 kilometer van Drake Bay en staat bekend als een geweldige plek om te snorkelen en te duiken.

We vertrekken om 07.00 uur met de boot richting Isla del Caño. Deze tocht duurt ongeveer een uur. Wanneer we op het eiland aankomen, gaan we eerst naar het Minaet Station om ons te melden. Vervolgens stappen we aan boord van de boot die ons naar de eerste snorkelplek brengt. Sta versteld van de kristalheldere water en de prachtige koraalriffen met ongelooflijk grote scholen van kleurrijke vissen. Teruggekeerd op het strand heeft u de gelegenheid om bij te komen en wat te drinken – keuze uit vruchtensappen en water. Na deze pauze gaan we weer aan boord van de boot op naar de tweede snorkelplek. Na afloop geniet u bij de Pirate Cove van een heerlijke lunch. Als we geluk hebben zien we op de terugweg dolfijnen, walvissen of zeeschildpadden.

Dag 4 Drake Bay - Sierpe - San José

Helaas is er een einde gekomen aan deze verlenging. U wordt in de loop van de ochtend weer teruggebracht naar Sierpe. Vanaf hier heeft u een transfer naar de luchthaven van San José en maakt u zich op voor de terugvlucht.

Inclusief:

Transfer hotel Dominical - Sierpe en Sierpe - luchthaven San José
Boottransfer Sierpe - Drake Bay v.v.
Overnachtingen in een goed verzorgd middenklasse hotel
Verblijf op basis van volpension
Dagexcursie onder leiding van een natuurgids naar het Corcovado Nationaal Park
Dagexcursie naar Isla del Caño inclusief snorkeluitrusting
Entreegelden voor het Corcovado Nationaal Park en Isla del Caño.

Exclusief:

Eventuele optionele excursies
Fooien

Drake Bay/Corcovado Nationaal Park

Pirate Cove Hotel

Middenklasse

Een kleinschalige Eco Lodge op een prachtige rustige locatie. Een uitstekende accommodatie als u Corcovado beter wilt leren kennen en even helemaal weg wilt zijn van de bewoonde wereld. Pirate Cove hotel staat bekend om zijn vriendelijke service e ...

Een kleinschalige Eco Lodge op een prachtige rustige locatie. Een uitstekende accommodatie als u Corcovado beter wilt leren kennen en even helemaal weg wilt zijn van de bewoonde wereld. Pirate Cove hotel staat bekend om zijn vriendelijke service en de heerlijke Europees-Costa Ricaanse keuken met eigengemaakt brood en heerlijke desserts. De kleine accommodatie heeft een buitenzwembad met ligbedden, 24-uursreceptie en een bar. De verschillende kamers zijn 'verstopt' in het regenwoud aan het ca. 2 kilometer verlaten zandstrand van de Pacific Ocean. De gezellige bungalows beschikken over een plafondventilator, gratis WiFi, zitje en een badkamer met een warme douche. Buiten is een klein balkon met een hangmat zodat u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de verlaten stranden en de zee. Geniet hier van het uitzicht en kijk naar de kleurrijke ara's, toekans, leguanen en andere tropische dieren die voorbij komen.

Meer info >

Minder info >

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties
dagen Hoogtepunten van Costa Rica: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve accommodaties altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten

San José

Hotel Presidente

Een hip hotel in het hart van San Jose. Vanuit het hotel loopt u zo de levendige winkelstraat in. De kamers zijn netjes en verzorgd ingericht. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon, airco, kluisje, koelkastje en een badkamer voorzien van douche ...

Een hip hotel in het hart van San Jose. Vanuit het hotel loopt u zo de levendige winkelstraat in. De kamers zijn netjes en verzorgd ingericht. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon, airco, kluisje, koelkastje en een badkamer voorzien van douche en föhn. Het hotel is beschikt over een lobby met bar, internetmogelijkheden, gratis WiFi in het hele hotel, lift, casino, ontbijtruimte, gratis fietsverhuur, fitnessruimte, een restaurant en dakterras met prachtig uitzicht over de stad.

Meer info >

Minder info >

San José

Hotel El Sesteo

Hotel El Sesteo is een leuk hotel gelegen in een rustige en veilige buurt, net buiten het centrum van San José. Het hotel is voorzien van een mooie tuin met buitenzwembad en jacuzzi. Ook beschikt het over een excursiebalie, bagageopslag, wasserette e ...

Hotel El Sesteo is een leuk hotel gelegen in een rustige en veilige buurt, net buiten het centrum van San José. Het hotel is voorzien van een mooie tuin met buitenzwembad en jacuzzi. Ook beschikt het over een excursiebalie, bagageopslag, wasserette en gratis WiFi. Het hotel serveert wel ontbijt maar heeft geen restaurant. Op loopafstand van het hotel zijn er meerdere eetgelegenheden. De kamers zijn voorzien van een TV, een kluisje, een plafondventilator en eigen badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

Tortuguero Nationaal Park

Pachira Lodge

Een vriendelijke en verzorgde logde aan de andere kant van de lagune, met een heerlijk zwembad, prachtige tropische tuin en gezellige bar aan het water. De lodge ligt op circa 3 kilometer van Tortuguero. Er is een receptie, goed buffetrestaurant, leu ...

Een vriendelijke en verzorgde logde aan de andere kant van de lagune, met een heerlijk zwembad, prachtige tropische tuin en gezellige bar aan het water. De lodge ligt op circa 3 kilometer van Tortuguero. Er is een receptie, goed buffetrestaurant, leuke bar, mooi zwembad met ligbedden, kinderbad en u kunt gebruikmaken van de massagemogelijkheden van het zusterhotel, direct naast Pachira. Alle 88 kamers liggen in mooie aan elkaar geschakelde bungalows en zijn ruim van opzet en voorzien van een plafonventilator, koelkastje, badkamer met douche en terrasje met schommelstoelen.

Meer info >

Minder info >

Bijzonderheden

U verblijft hier op basis van volpension (ontbijt, lunch, diner) en ook de transfers San José - Tortuguero v.v. of San José - Tortuguero en Tortuguero - Guapiles, boottransfer naar lodge v.v., lokale niet-alcoholische drankjes en de verschillende excursies zijn inclusief de prijs. De entreegelden voor het Tortuguero National Park zijn niet inbegrepen (17 USD p.p.).

Minder info

-

Puerto Viejo de Sarapiquí

Hotel Hacienda Sueño Azul

Hotel Hacienda Sueño Azul is gelegen in een prachtige omgeving op 2 km van het Nationaal park Braulio Carrillo en op 10 minuten rijden van het dorp Horquetas. In 1 uur rijden bent u in de hoofdstad San José. De internationale luchthaven Juan Santamar ...

Hotel Hacienda Sueño Azul is gelegen in een prachtige omgeving op 2 km van het Nationaal park Braulio Carrillo en op 10 minuten rijden van het dorp Horquetas. In 1 uur rijden bent u in de hoofdstad San José. De internationale luchthaven Juan Santamaríaen ligt op 1 uur en 30 minuten van het hotel. Het hotel beschikt over een prachtige tuin met watervallen, een buitenzwembad, en een restaurant. Hotel Hacienda Sueño Azul beschikt over een buitenzwembad, een restaurant waar u lokale gerechten kunt eten, een bar, een prachtige tuin met watervallen. In de omgeving kunt u veel avontuurlijke activiteiten ondernemen zoals wandelen, canopy tours, paardrijden en vogels spotten. De met hout ingerichte kamers zijn voorzien van een bureau, een kluisje en een terras met uitzicht op de tuin, de bergen of de rivier. Iedere kamer heeft een badkamer die beschikt over gratis toiletartikelen, een föhn en een douche.

Meer info >

Minder info >

Puerto Viejo de Sarapiquí

Hacienda La Isla

Een gezellige eco-lodge midden in de natuur. De goede kamers, prettige service en unieke ligging, maken dit tot een accommodatie waar u zich snel zal thuis voelen. De accommodatie beschikt over een natuurreservaat met prachtige wandelpaden. Er is een ...

Een gezellige eco-lodge midden in de natuur. De goede kamers, prettige service en unieke ligging, maken dit tot een accommodatie waar u zich snel zal thuis voelen. De accommodatie beschikt over een natuurreservaat met prachtige wandelpaden. Er is een open restaurant waar u midden in de natuur kunt genieten van een heerlijke maaltijd. U zit aan de rand van een lagune waar u tijdens het eten of met een drankje bij de bar van de natuur kunt genieten Elke kamer is vernoemd naar een aspect van het Spaanse koloniale en pre-Colombiaanse tijdperk en is sfeervol ingericht met antieke en historische meubels en kunst. Elke kamer heeft een andere inrichting en beschikt over een balkon of terras. Alle kamers zijn voorzien van een plafonventilator, kluisje, telefoon, gratis WiFi en badkamer met douche of bad en een föhn.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Gelegen bij het Braulio Carrillo National Park, op ca. 10 minuten rijden. Gunstig ten opzichte van de vele attracties en excursiemogelijkheden in de omgeving van Sarapiqui.

Kamers

De kamers zijn verschillend van inrichting en sfeervol coloniaal ingericht met een fan en telefoon. Badkamer met douche en toilet.

Faciliteiten

Er is een open restaurant waar u midden in de natuur kunt genieten van een heerlijke maaltijden. U zit aan de rand van een lagune waar u het vele moois van de natuur kunt aanschouwen.

Minder info

-

Puerto Viejo de Sarapiquí

Sarapiquis Rainforest Lodge

Sarapiquis Rainforest Lodge is gebouwd als een pre-Columbiaansdorp uit de 15e eeuw. De lodge bestaat uit een aantal traditionele ronde huizen met rieten daken waarin de moderne hotelkamers zijn gelegen. In de lodge bevindt zich een restaurant met vel ...

Sarapiquis Rainforest Lodge is gebouwd als een pre-Columbiaansdorp uit de 15e eeuw. De lodge bestaat uit een aantal traditionele ronde huizen met rieten daken waarin de moderne hotelkamers zijn gelegen. In de lodge bevindt zich een restaurant met vele heerlijke typisch Costa Ricaanse gerechten, een bar en een prachtig zwembad. Verder heeft de lodge een archeologisch park "Alma Ata" met eeuwenoude graven, een museum met een prachtige collectie over inheemse culturen, het Rainforest Film Theatre en botanische tuin "Chester's Field" met een grote verzameling inheemse kruiden. De luxe kamers beschikken over een TV, telefoon, plafonventilator en een terras met zitje. De badkamer beschikt over een douche en toilet. De lodge ligt op ongeveer 2 uur rijden van San José in la Virgen de Sarapiqui, ten noorden van Braulio Carrillo National park en dichtbij de Sarapiqui rivier waar u onder andere uitstekend kunt raften.

Meer info >

Minder info >

La Fortuna/Arenal

Montaña de Fuego Resort & Spa

Het hotel in ondergedompeld in 45 hectare bossen aan de voet van de vulkaan El Arenal. Het hotel heeft een van de meest bevoorrechte panoramische uitzichten op de Arenal Vulkaan en is gelegen aan een meer. Het is een heerlijke accommodatie voor een r ...

Het hotel in ondergedompeld in 45 hectare bossen aan de voet van de vulkaan El Arenal. Het hotel heeft een van de meest bevoorrechte panoramische uitzichten op de Arenal Vulkaan en is gelegen aan een meer. Het is een heerlijke accommodatie voor een relaxed verblijf in de omgeving van El Arenal/La Fortuna. Het hotel heeft internetmogelijkheden, een restaurant, bar/lounge, winkeltje, een heerlijk zwembad met ligbedden in een mooi aangelegde tuin, handdoekenservice, bar bij het zwembad, sauna en spa mogelijkheden. Het parkeren bij het hotel is gratis. De kamers zijn netjes en verzorgd ingericht en voorzien van een tv, telefoon, airco, kluisje, koffiezetapparaat en een minibar. De badkamer beschikt over een douche, toilet en föhn. Vanaf het balkon heeft u uitzicht op de bergen of de tuin.

Meer info >

Minder info >

La Fortuna/Arenal

Arenal Lodge

Arenal Lodge is gelegen in een privé-regenwoudreservaat van 2,000 hectare, vlak bij Arenal Volcano National Park. De lodge wordt omringd door tropische planten en bomen vol met exotische vogels en wilde dieren. U kunt hier genieten van ongeëvenaard p ...

Arenal Lodge is gelegen in een privé-regenwoudreservaat van 2,000 hectare, vlak bij Arenal Volcano National Park. De lodge wordt omringd door tropische planten en bomen vol met exotische vogels en wilde dieren. U kunt hier genieten van ongeëvenaard panoramisch uitzicht op de Arenal-vulkaan en het Arenal-meer. Arenal Lodge heeft een restaurant waar verschillende internationale en lokale gerechten worden geserveerd. Er zijn twee jacuzzi's, een zwembad, wandelpaden, een kolibrie tuin, spelletjeskamer, fitnessruimte en een spa. De mooie ruime kamers zijn voorzien van een TV, telefoon, koffiezetapparaat, wekker, kluisje, plafondventilator, en eigen badkamer met douche en föhn.

Meer info >

Minder info >

La Fortuna/Arenal

Arenal Palace

Arenal Palace ligt midden in de natuur op maar 5 kilometers van Arenal Natura-park af en is daarom de perfecte uitvalsbasis om dit park te bezoeken. Vanuit het hotel kunt u de Arenal vulkaan al zien. Arenal Palace beschikt over een 24-uursreceptie, o ...

Arenal Palace ligt midden in de natuur op maar 5 kilometers van Arenal Natura-park af en is daarom de perfecte uitvalsbasis om dit park te bezoeken. Vanuit het hotel kunt u de Arenal vulkaan al zien. Arenal Palace beschikt over een 24-uursreceptie, ontbijtruimte, excursiebalie, tuin met buitenzwembad, wasserij en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van een TV, bureau, kluisje en airco. De badkamers zijn uitgerust met een douche.

Meer info >

Minder info >

Rincón de la Vieja Nationaal Park

Cañon de la Vieja Lodge

Deze lodge heeft uitstekend rekening gehouden met zijn natuurlijke omgeving. Er is veel hout gebruikt en heeft hierdoor een warme en persoonlijke sfeer. Cañon de la Vieja Lodge is een uitstekende lodge met veel faciliteiten en een ongedwongen sfeer. ...

Deze lodge heeft uitstekend rekening gehouden met zijn natuurlijke omgeving. Er is veel hout gebruikt en heeft hierdoor een warme en persoonlijke sfeer. Cañon de la Vieja Lodge is een uitstekende lodge met veel faciliteiten en een ongedwongen sfeer. Er is een receptie, sfeervol openlucht-restaurant, gezellige (pool)bar en mooi zwembad met ligbedden. Tegen meerkosten kunt u gebruik maken van de spa, waar u kunt genieten van heerlijke massages of gebruik kunt maken van de sauna nadat u zich onder heeft gesmeerd met vulkanische modder, in de rivier bent afgespoeld en heeft ontspannen in de natuurlijke baden. Alle 50 kamers zijn gelegen in diverse bungalows en zijn voorzien van een klein terras met zitje, airco, badkamer met douche. De logde ligt op slechts 30 minuten rijden van het Rincón de la Vieja Nationaal Park.

Meer info >

Minder info >

Rincón de la Vieja Nationaal Park

Rinconcito Lodge

Rinconcito Lodge is centraal gelegen, tussen het prachtige Rincón de la Vieja National Park en de Miravalles Volcano in. De lodge beschikt over een mooie tuin, buitenzwembad, bar, en openluchtrestaurant dat heerlijke lokale gerechten serveert. Op de ...

Rinconcito Lodge is centraal gelegen, tussen het prachtige Rincón de la Vieja National Park en de Miravalles Volcano in. De lodge beschikt over een mooie tuin, buitenzwembad, bar, en openluchtrestaurant dat heerlijke lokale gerechten serveert. Op de dag van aankomst of vertrek kunt u genieten van het Ficus Trail, een wandelpad dat bij de lodge begint en vlak langs de rivier Agua Pinolada loopt. Tijdens de wandeling kunt u genieten van een verfrissende duik in de rivier. U slaapt hier in ruime bungalows met uitzicht op de tuin, een plafondventilator en eigen badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

Rincón de la Vieja Nationaal Park

Buena Vista Lodge

De Buena Vista Lodge ligt midden in de natuur bij een klein meer. Deze eco-lodge heeft een zwembad met bar, 3 restaurants, en een sauna. U wordt hatelijk ontvangen met een welkomstcocktail. Ook kunt u vanuit de lodge verschillende mooie wandelpaden l ...

De Buena Vista Lodge ligt midden in de natuur bij een klein meer. Deze eco-lodge heeft een zwembad met bar, 3 restaurants, en een sauna. U wordt hatelijk ontvangen met een welkomstcocktail. Ook kunt u vanuit de lodge verschillende mooie wandelpaden lopen. Er lopen bijvoorbeeld wandelpaden naar de waterval of warmwaterbaden in de buurt van de lodge. U slaapt hier in luxe bungalows met een rustieke en gezellige inrichting. De bungalows zijn voorzien van een plafonventilator, koffiezetapparaat, gratis WiFi en een badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

Santa Elena/Monteverde Nationaal Park

Hotel Claro de Luna

Hotel Claro de Luna wordt omringd door de bergen van Monteverde en ligt vlak naast een kleine paardenboerderij. Het mahoniehouten huis is mooi afgewerkt met een uitstekende ambiance en speciaal ingerichte kamers. Het hotel beschikt over een prachtige ...

Hotel Claro de Luna wordt omringd door de bergen van Monteverde en ligt vlak naast een kleine paardenboerderij. Het mahoniehouten huis is mooi afgewerkt met een uitstekende ambiance en speciaal ingerichte kamers. Het hotel beschikt over een prachtige tuin, receptie met bagageopslag, excursiebalie, ontbijtruimte en wasserij. Het hotel heeft geen restaurant, maar ligt op loop afstand van het dorpje Santa Elena waar meerdere restaurants en winkels zijn. De kamers van het hotel zijn verschillend ingericht en beschikken allemaal over een plafonventilator en een ruime badkamer met bad of douche.

Meer info >

Minder info >

Santa Elena/Monteverde Nationaal Park

Cabañas Los Pinos

De comfortabele Cabañas Los Pinos zijn van alle gemakken voorzien en bieden u een uitstekende uitvalsbasis om te genieten van al het bijzonders dit gebied te bieden heeft. U kunt bijvoorbeeld wandelen over hangbruggen, langs kikkervijvers en vlindert ...

De comfortabele Cabañas Los Pinos zijn van alle gemakken voorzien en bieden u een uitstekende uitvalsbasis om te genieten van al het bijzonders dit gebied te bieden heeft. U kunt bijvoorbeeld wandelen over hangbruggen, langs kikkervijvers en vlindertuinen of vogels spotten. Het hotel heeft geen restaurant of ontbijtruimte, ontbijt wordt geserveerd in een restaurant in de directe omgeving. Bij Cabañas Los Pinos verblijft u in een comfortabele bungalow gelegen in een prachtige groene omgeving. Alle bungalows zijn voorzien van een slaapkamer, eet- en zitkamer, terras, kitchenette met koelkast, magnetron, koffie/theefaciliteiten, een kluisje en een badkamer met douche en föhn.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Gelegen in het wereldberoemde nevelwoud van Monteverde tussen de Santa Elena en Monteverde Reserve.

Kamers

Bij Cabañas Los Pinos verblijft u in een comfortabele hut gelegen in een prachtige groene omgeving. Alle hutten zijn voorzien van een slaapkamer, eet- en zitkamer, kitchenette met koelkast, magnetron, koffie- en theezetfaciliteiten, een kluisje en een volledige badkamer met douche en toilet.

Faciliteiten

Er is een receptie en de cabañas liggen verspreid over het terrein, omgeven door sprachtig onderhouden tuinen. Vanuit Cabañas Los Pinos kunt u gemakkelijk het interessante regenwoud verkennen.

Minder info

-

Santa Elena/Monteverde Nationaal Park

El Bosque Lodge

'El Bosque' betekent het bos, het hotel ligt dan ook midden een privé-woudreservaat met eigen wandelpaden en mooie tuinen. Deze accommodatie is centraal gelegen, op 3 kilometer afstand van Monteverde National Park en 2 kilometer van Santa Elena. Hote ...

'El Bosque' betekent het bos, het hotel ligt dan ook midden een privé-woudreservaat met eigen wandelpaden en mooie tuinen. Deze accommodatie is centraal gelegen, op 3 kilometer afstand van Monteverde National Park en 2 kilometer van Santa Elena. Hotel El Bosque beschikt over een excursiebalie, restaurant, stomerij en wasserij. Op loop afstand van het hotel zijn meerdere restaurants aanwezig zoals een Italiaans en een Argentijns restaurant. U verblijft hier in houten huisjes met een zitruimte, bureau, telefoon, koffiezetapparaat, plafonventilator, terras en badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

Santa Elena/Monteverde Nationaal Park

Montaña Monteverde Hotel

Hotel Montaña Monteverde ligt vlakbij Monteverde National Park en Santa Elena. De accommodatie is omringd privé-reservaat en een prachtig uitzicht dat zich uitstrekt tot aan de Golf van Nicoya. Het hotel heeft een restaurant, bar, sauna en jacuzzi. U ...

Hotel Montaña Monteverde ligt vlakbij Monteverde National Park en Santa Elena. De accommodatie is omringd privé-reservaat en een prachtig uitzicht dat zich uitstrekt tot aan de Golf van Nicoya. Het hotel heeft een restaurant, bar, sauna en jacuzzi. U kunt vanaf het hotel ook verschillende wandelpaden lopen door het privé-reservaat. De ruime kamers zijn voorzien van een TV, telefoon, kluisje, koffiezetapparaat, en badkamer met bad of douche.Ook hebben alle kamers een terras met een zitje en een prachtig uitzicht op de tuin.

Meer info >

Minder info >

Manuel Antonio Nationaal Park

Best Western Kamuk

Het Best Western Hotel Kamuk is centraal gelegen, aan het strand en vlak bij het Manuel Antonio National Park. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, spa, casino, zwembad en restaurant met terras. De nette kamers zijn voorzien van airco, WiFi, ...

Het Best Western Hotel Kamuk is centraal gelegen, aan het strand en vlak bij het Manuel Antonio National Park. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, spa, casino, zwembad en restaurant met terras. De nette kamers zijn voorzien van airco, WiFi, telefoon, kluisje, koffie/theefaciliteiten, en badkamer met bad of douche. Een goed hotel om na een actieve dag in Manuel Antonio National Park lekker tot rust te komen.

Meer info >

Minder info >

Manuel Antonio Nationaal Park

Le Priss Inn

Le Priss Inn is een kleinschalig centraal gelegen hotel, op loopafstand van het strand en alle winkels en restaurants van het stadje Quepos. Ook is Manuel Antonio National park maar 5 kilometer verderop. Het hotel heeft geen restaurant of ontbijtrui ...

Le Priss Inn is een kleinschalig centraal gelegen hotel, op loopafstand van het strand en alle winkels en restaurants van het stadje Quepos. Ook is Manuel Antonio National park maar 5 kilometer verderop. Het hotel heeft geen restaurant of ontbijtruimte, ontbijt wordt geserveerd in een restaurant in de directe omgeving. De accommodatie beschikt over een terras, buitenzwembad, excursiebalie en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van een TV, minibar, airco, een zithoek en een badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

Dominical

Hotel Diuwak

Hotel Diuwak is een gezellige kleinschalige accommodatie op slechts 50 meter van het strand. Het hotel wordt omringd door tropische tuinen met prachtige bloemen en planten, die exotische vogels en dieren aantrekken. De accommodatie beschikt over een ...

Hotel Diuwak is een gezellige kleinschalige accommodatie op slechts 50 meter van het strand. Het hotel wordt omringd door tropische tuinen met prachtige bloemen en planten, die exotische vogels en dieren aantrekken. De accommodatie beschikt over een groot buitenzwembad met loungestoelen, jacuzzi, winkeltje, excursiebalie, gratis WiFi in de lobby en een restaurant dat heerlijke lokale en internationale gerechten serveert. De kamers zijn voorzien van een TV, airco, koffiezetapparaat en een eigen badkamer met bad of douche.

Meer info >

Minder info >

+- Verlengingshotels

( 1 optie )+Open-Sluiten

Drake Bay/Corcovado Nationaal Park

Pirate Cove Hotel

Een kleinschalige Eco Lodge op een prachtige rustige locatie. Een uitstekende accommodatie als u Corcovado beter wilt leren kennen en even helemaal weg wilt zijn van de bewoonde wereld. Pirate Cove hotel staat bekend om zijn vriendelijke service en de heerlijke Europees-Costa Ricaanse keuken met eigengemaakt brood en heerlijke desserts. De kleine accommodatie heeft een buitenzwembad met ligbedden, 24-uursreceptie en een bar. De verschillende kamers zijn 'verstopt' in het regenwoud aan het ca. 2 kilometer verlaten zandstrand van de Pacific Ocean. De gezellige bungalows beschikken over een plafondventilator, gratis WiFi, zitje en een badkamer met een warme douche. Buiten is een klein balkon met een hangmat zodat u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de verlaten stranden en de zee. Geniet hier van het uitzicht en kijk naar de kleurrijke ara's, toekans, leguanen en andere tropische dieren die voorbij komen.

dagen Hoogtepunten van Costa Rica: altijd de beste prijs

Beoordeling

Wij vragen onze reizigers na terugkomst altijd om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

22-daagse rondreis Costa Rica Totaal

1e dag Amsterdam – Houston – San José

De reis is begonnen. Vanochtend om kwart over zes stond onze taxi voor de deur en werden we afgezet op Schiphol om in te checken. We vliegen om tien uur met Boeing 767 400 naar Houston meteen vol toestel, dus extra beenruimte upgrade was helaas niet beschikbaar. We hadden op Schiphol een vrij no ...

De reis is begonnen. Vanochtend om kwart over zes stond onze taxi voor de deur en werden we afgezet op Schiphol om in te checken. We vliegen om tien uur met Boeing 767 400 naar Houston meteen vol toestel, dus extra beenruimte upgrade was helaas niet beschikbaar. We hadden op Schiphol een vrij normale douanescreening, hoewel we voor het eerst door de volledige body scan zijn geweest. De vlucht vertrok volgens schema. Op zich zijn de 10,5 uur best snel voorbij gegaan met film kijken, games, Nintendo, iPad,lezen, klein hapje eten en slapen. Op Houston aangekomen hebben we geloof ik zeker een uur gedaan om door de douane heen te komen: zelfs de schoenen, jassen, vesten en truien moesten door de scan. Daarna moest van ieder persoon een iris scan gemaakt worden en werden ook van alle vingers en duimen een afdruk gemaakt. Ongelooflijk en wij gingen alleen nog maar op doorreis, we zijn niet buiten het vliegveld Houston geweest. De vier uur die we moesten doorbrengen op het vliegveld gingen overigens wel snel op deze manier. En de 3,5 uur vliegen naar San José al helemaal. In San José werden we opgehaald en naar ons hotel gebracht: Britannia Hotel. We hebben een kamer op de 1e verdieping. Niet groot, maar netjes ingericht met TV.

Meer info >

2e dag San José

Na het ontbijt zijn we naar het centrum van San José gelopen. Het hotel is super mooi gelegen en we zijn binnen een paar minuten in het centrum. We bezichtigen het Theatro Nacional. Mooi oud, veel pluche rood en goud en marmer. De mercado in geweest, ook altijd leuk. Werkelijk alles is te koop, van vis, vlees, fruit tot kleding, leer en parfum. Verder veel gelopen en mensen gekeken. Bij Pops, een ”must” lezen we in ons reisboek, een ijsje gegeten.

3e dag naar Tortuguero

Om half zes opgestaan, lekker vroeg weer :), ontbeten en even later werden we opgehaald door de bus om naar Tortuguero te gaan. Het is een zgn. seat-in excursie en dat geeft vele nationaliteiten in de bus. Fransen, Amerikanen, Letten, Canadezen, Spanjaarden (Mallorca) en vier Nederlanders. In San José was het ietsjes bewolkt, maar richting jungle werd het eerst nevelig en later veranderde dat in regen. Maar zoals de gids uitlegde “we zijn in het droge seizoen en dan regent het, in het regenseizoen regent het echter meer.....”. Maar later klaarde het weer helemaal op. Onderweg zijn we nog gestopt bij een restaurant om te ontbijten, eh alweer ontbijt ..ok..dat gaat goed zo met de lijn. Daarna verder gereden over slechte wegen met kuilen en veel water. Onderweg zien we brulapen in de bomen en een enkele luiaard. Dan komen we op een plek waar de bus niet meer verder gaat en hier stappen we over in een bootje. Na anderhalf uur varen over een behoorlijk wilde rivier, meren we aan bij Pachera Lodge. Een welkomstdrankje staat klaar. Kamer 101 wordt het voor ons. Een mooie ruime, basic kamer met twee tweepersoons bedden. Het is een ecolodge, geen TV, geen minibar, geen muziek, wel stroom gelukkig en koud- en warm stromend water. Na het lunchbuffet gaan we met de boot naar de overkant van de rivier naar het dorp Tortuguero. Dit dorp ligt aan de Caribische zee, waar in het seizoen (nu helaas niet) de grote zeeschildpadden hun eieren gaan leggen. Het blijkt dat de schildpadden zo'n 5x een nest leggen van gemiddeld 100 eieren per keer en waarvan maar zo'n 2 schildpadjes de tocht terug naar het water overleven. Rondgelopen en mooie foto’s gemaakt. Terug naar de lodge en even gezwommen in het zwembad. Het is erg vroeg donker hier, al om zes uur. De krekels vinden dat erg leuk en maken een lekker kabaal. En bij het zwembad wordt de eerste pinacolada gedronken. Heerlijk. Douchen en weer eten met zijn allen. Het is leuk om nader kennis te maken met ‘onze’ groep.

4e dag Tortuguero

Vannacht al wakker geworden door het geluid van harde regen. Er zitten geen ramen, alleen horren in de kamer zodat de geluiden extra hard zijn. Maar ook bij het opstaan (om 5.15 uur!!!!)regent het nog hard. Bij het restaurantstaat koffie klaar met wat crackers voor de eerste honger. Om half zes gaan we met de boot, een andere boot dan oorspronkelijk de bedoeling was, nu gelukkig een met overkapping. Bij het plaatsje Tortuguero meren we aan zodat onze gids de entree voor het nationale park kan betalen, 10 dollar p.p. voor een dag. De vogels zijn blijkbaar aan het schuilen voor de regen en laten zich niet zien. Wel zien we veel iguana's hoog in de bomen en in struiken. En later zien we een kaaiman. Een mooi tochtje. Terug bij de lodge aangekomen kunnen we ontbijten. Om negen uur staat de volgende excursie op het programma. Eerst moeten we kaplaarzen gaan aantrekken, deze staan klaar in alle soorten en maten bij de aanlegsteiger. En dan gaan we met de gids door de prachtige tuin van de lodge en door naar de jungle. Dit is meer een moeras geworden en soms zelfs drijfzand door alle regen van de laatste week. Je moet oppassen dat niet de laars in de modder blijft steken en je met een blote voet verder gaat . We hebben veel brulapen en luiaards gezien. Een leuke tocht van zo'n twee uur. Ff uitrusten op ons eigen terras waar we van zeer kleine afstand brulapen zien en een toekan. De vogels ontwaken eindelijk en het is een kakofonie van geluiden. Om één uur weer lunch en om half drie gaan we wederom met de boot weg. Het is eindelijk droog en daarom gaan we nu met een kleinere niet overdekte boot het kanaal op. Nu ook via kleine kreekjes zodat de jungle ons omarmt. Af en toe moeten we wegduiken voor een overhangende tak. We zien nu veel verschillende vogels, waaronder de mooi gekleurde toekan. We ontdekken een kaaiman en zelfs een baby boa constrictor waarbij wij ons dan wel afvragen waar haar/zijn big mama zal zijn........

5e dag Puerto Viejo

Weer vroeg op: half zes. Om zes uur komt de zus van juffrouw Jannie zelfs langs met de koffiekar en krijgen we een bakkie verse koffie. Dan ontbijten en kijken en foto's schieten van wederom een aantal brulapen in de tuin tegenover ons terrasje. In de struiken rondom het zwembad is een aantal grote iguana’s gesignaleerd en ook daarvan maken we nog een paar mooie foto’s. Om negen uur vertrekken we van Tortuguero via de kanalen naar het vaste land. We zitten in een klein bootje en dat maakt behoorlijke vaart, zeker in de bochten. Dit is een excursie op zich. Prachtig. De koffers en andere bagage worden in een aparte boot vervoerd. Op het vaste land aangekomen is het nog een uurtje wachten voordat de bus er is. Een tochtje van anderhalf uur in de bus en dan zijn we weer bij het restaurant aangekomen waar we op de heenweg de lunch hadden. Ook nu staat er weer een lunchbuffet voor ons klaar. Inmiddels is de rent a car aangekomen en kunnen we de papieren ondertekenen en is de Visa Card dan weer nuttig om een extra verzekering af te sluiten zodat alles verzekerd is. De auto was dus blijkbaar niet volledig verzekerd. Wel jammer dat we dit niet wisten, hebben we ons daar misschien niet volledig in verdiept?? Nu komt er toch weer een fiks bedrag bij de totale reissom. We gaan rijden in een Hyundai Terios MET GPS. Nog even de Nederlandse taal instellen, dat maakt het rijden wel wat makkelijker . Zo mogelijk zijn de wegen hier nog slechter dan wat we vorig jaar in Zuid Afrika hebben ondervonden. Wat een enorme grote gaten in de weg. Maar het is dan geen saaie weg, het is net een computerspelletje: ontwijk zo snel mogelijk de gaten…….. Tweeënhalf uur later, 160 km verder, komen we aan bij de Azania Bungalows zo'n 3 km. voorbij het plaatsje Puerto Viejo aan de zuidoost kant van Costa Rica. Het is heel kleinschalig, maar tien bungalows, met een prachtig aangelegde tuin (alweer) en een klein zwembad en restaurant. De kamer is ruim. Het tweepersoons bed heeft een klamboe. Ons terrasje heeft behalve twee houten bankjes, ook een hangmat. En er is internetverbinding in het restaurant en bij de receptie.

6e dag

Toch weer vroeg op, maar niet zo heeeeeel vroeg: zeven uur. Echt vakantie haha. Lekker ontbeten en vele foto's gemaakt van een luiaard die in de top van een palmboom hangt voor ons huisje. Daarna zijn we wat gaan toeren richting Monzanilla naar het zuiden. En vandaaruit weer terug en verder doorgereden naar het nationale park van Cahuita. Entree 10 dollar p.p. Hier hebben we een gedeelte van een trail gelopen met aan de rechterkant de zee en aan de linkerkant de jungle. Mooie baaitjes en bijnageen mens te bekennen. We hebben handdoeken van de lodge meegenomen en deze komen nu goed van pas, want we zoeken een privé baaitje uit en gaan lekker luieren en pootjebaden. De zee is hier wat minder ruig dan verderop, maar toch is er een fikse onderstroming. We hebben wel wat te drinken meegenomen en verder hebben we alleen sultana uit NL meegenomen. En wie of wat komt daar op af? Uit mijn ooghoeken zie ik wat bewegen en zie daar een neus- of wasbeertje. En heel brutaal! We geven het beestje een dropje en dat vindt hij wel erg lekker, zo lekker zelfs dat hij probeert er met de rugtas vandoor te gaan. Neeeeee niks daarvan, maar dan wordt ie toch wat narrig en we proberen hem met een stok weg te jagen, en dat lukt gelukkig. Later weer terug naar Puerto Viejo waar we een bord BAKERY zien. En dan waan je je gewoon in Frankrijk: stokbrood, baquettes, painauchocolat, espresso, cappuccino, ijskoffie. En voor dat laatste vallen we, met een pain auchocolat, erg lekker allemaal. ’s Avonds gaan we lopend naar een restaurantje aan het strand.

7e dag

Ontbeten, handdoeken bij de receptie gehaald en om negen uur gaan we naar Monzanilla. Hier zoeken we een plaatsje aan het uitgestrekte witte strand onder een palmboom zodat we in de schaduw liggen. Als we gaan liggen zien we dat we net onder een kokosnoot liggen, dus we verschuiven de handdoeken ietsjes verderop, je weet maar nooit. Het is bewolkt, heerlijk temperatuurtje. Lekker zonnen onder een bewolkte hemel en potverdorie zijn we toch verbrand!!!! Op het strand stokbroodje gegeten met tonijn ( uit de supermarkt gehaald vanochtend) en het restant aan een bedelend hondje gegeven. Terug naar de lodge en daar nog in het zwembad gezwommen. Nu gaan we eten bij een restaurant Cari Blue naast onze lodge. Bij het hek, met portier/bewaking, zien we een luiaard hangen: foto. Het is best druk, maar er is een tafeltje vrij voor ons. We bestellen een mixed creamy seafood en een cocktail met shrimps, palmharten, avacado, pineapple en cherry tomatoes. De ober komt eerst nog vragen of we eerst het hoofdgerecht willen en daarna de "appetizer". Huh, nou dat lijkt ons geen goed idee. Maar wat krijgen we na zeker drie kwartier wachten: een schaaltje warme saus met een paar shrimps en het andere gerecht een glas met enkel palmharten, avocado en tomaatjes ....... Uiteraard hebben we gereclameerd en we krijgen nu een schaaltje met creamy saus en inderdaad verschillende soorten seafood: kreeft, mosseltjes, garnalen, inktvis, kokkels. Het andere gerecht is bijna goed, nu nog met pineapple!!!! De ober weer geroepen en hij maakt het in orde bij de keuken. Hij komt zijn excuses maken en laat ons weten dat "the dessert is from the house". Het is jammer dat we niet zo ver terug hoeven te lopen, want we hebben op deze manier veel te veel gegeten. Maar het was wel erg lekker!!!

8e dag Puerto Viejo de Sarapiqui

Vandaag zo'n 165 km te rijden naar Sarapiqui en daar staat vier uur voor zegt men. We zijn dan ook heel benieuwd hoe de wegen zijn. Na het ontbijt hebben we uitgecheckt en gaan we op weg naar de volgende bestemming meer in het noorden van Costa Rica. Eerst zoeken we een bank op. En daar kom je niet zomaar binnen. De deur is dicht, maar wordt door een bewaker opengedaan. Een andere bewaker gaat met een metaaldetector langs ons lichaam en de tas moet worden gecontroleerd. Daarna gaat het snel en hebben we weer wat contant geld. In de havenplaats Limon parkeren we de auto en gaan we even de benen strekken. Er is net een groot cruiseschip aangekomen en er lopen nu veel Amerikanen rond. De plaats heeft veel weg van Paramaribo, de waterkant. En de palmentuin is verplaatst. Grappig. We eten een schaafijsje ook al a la Paramaribo. Via een redelijke weg, alleen de laatste 750 meter zijn wat slechter, komen we aan bij Heliconia Island. Henk en Carolien uit Nederland zijn hier de eigenaren van. Het is inderdaad een eiland, via een loopbrug kom je in de prachtige tuin met een paar cabina's en het huis van hun beiden met een klein ontbijt/zitgedeelte. Het is zeer kleinschalig en eenvoudig, geen TV, geen koelkastje, geen koffie en thee faciliteiten op de kamer. Maar wel een hele mooie omgeving. En heeeeeeeeeel veel muggen die ontzettend blij zijn met dat verse bloed uit Nederland. De spuitbussen gaan hier wel op, zo op deze manier. Verder is er alleen nog een Amerikaans echtpaar en that's it. Van Henk en Carolien horen we trouwens dat CRS, de Costa Ricaanse organisatie die via NRV alles heeft geboekt in Costa Rica, een dag van tevoren heeft gebeld om te verifiëren of men nog steeds rekent op twee gasten uit Nederland. Perfecte service! Aangezien er geen mogelijkheid is om op Heliconia Island te eten, gaan we 's avonds met de auto op pad en komen bij een Chinees restaurant terecht. We hebben tijdens elke vakantie wel een keer bij een Chinees gegeten en dat doen we nu dus ook. Het is een groot restaurant met veel licht, de radio staat keihard aan en twee TV's met elk een verschillend kanaal. Typisch Amerikaans. Maar het eten is lekker en daar gaat het om. Bij de supermarkt ernaast, die zo laat nog steeds open is, kopen we een fles Rosé, want dat is op Heliconia ook niet te krijgen. Op ons terrasje drinken we de fles lekker leeg terwijl we op het dak boven ons een raar geluid horen ... Een aap of zo? Het is donker en we zien niet veel......

9e dag Heliconia Island

Om zeven uur gaan we ontbijten met bruine toast EN pindakaas. Lekker!! Carolien en Henk hebben verschillende vogelvoederplaatsen gemaakt en tijdens het ontbijt zien we dan ook vele divers gekleurde vogels hier gebruik van maken. We besluiten vandaag de rivier de Sarapiqui een gedeelte af te varen in een kano. We dachten eerst dat we dat gewoon met zijn 2-en zouden doen, maar dat blijkt niet de bedoeling te zijn. Henk gaat mee en we gaan met de kajak, niet met de kano. Er zijn verschillende stroomversnellinkjes en dan is het toch maar goed dat Henk mee is. Ook spot hij de dieren sneller dan wij dat kunnen. Na anderhalf uur genieten op het water, meren we aan bij een klein strandje en de koelbox,die Henk heeft meegenomen, wordt geplunderd. Prachtig is het hier en geen andere toerist te zien. Het is niet de Dordogne of de Ardeche.... Nee, het is hier heeeeeeel rustig. We zien veel vogels, een enkele leguaan, een slingeraapje en een aantal brulapen. Helaas, of misschien gelukkig, geen krokodil. Na in totaal zo’n drie uur, peddelen we naar de wal en moeten we door de modder de kajak tillen naareen droger gedeelte. Hier staat Carolien klaar met de auto en Henk laat de lucht uit de kajak zodat deze opgevouwen in de auto kan worden meegenomen. 's Middags gaan we het dorpje Sarapiqui in en scoren we een broodje. Ook gaan we langs een pharmacia want ons muggenspul begint op te raken en dat is hier heel hard nodig. Daarna weer terug naar de lodge. Biertje uit de gemeenschappelijke koelkast op het terras aan het water. Het is vandaag een prachtige dag, half bewolkt, warm!!! Hier zien we een ‘Jesus Christ leguaan’, deze kan blijkbaar over water lopen. 's Avonds gaan we zo'n 9 km. verderop bij Tica Linda een hapje eten. Het is wel gevaarlijk op de weg. Er rijden veel fietsers zonder verlichting, er lopen ook veel mensen langs de weg, auto's halen vrachtwagens in en deze zie je dan op je eigen weghelft tegemoet komen en je wordt regelmatig verblind door verkeerd afgestelde lichten. Maar we zijn er gekomen en ook weer terug en hebben ook nog eens lekker gegeten.

10e dag La Fortuna

Na het ontbijt en afrekenen (2x kajak 35 dollar pp en 2 x bier 2 dollar pp) gaan we naar onze volgende bestemming: de vulkaan Arenal in La Fortuna. Helaas horen we van Henk dat de vulkaan sedert drie maanden is gestopt met vuur spuwen. Is dat nou toch pech hebben!!!!! We nemen afscheid van Carolien en Henk en de drie lieve honden en op hun aanraden gaan we een kleine omweg maken en bezoeken we de Catarata El Toro (waterval) (10 dollar p.p.). De weg er naar toe is al prachtig, slingerende wegen en leuke dorpjes. Bij El Toro aangekomen, parkeren we de auto en komen we eerst bij een restaurantje. We besluiten dan maar eerst koffie te gaan drinken. Er hangen rondom het restaurant veel waterreservoirtjes voor kolibries en deze komen daar dan ook in vele getalen op af. Erg leuk om die ADHD beestjes nerveus te zien vliegen en water te tanken. Dan gaan we de afdaling maken naar de waterval. Heavy stuff, het is warm en het is ver afdalen, maar we komen heel dicht bij de waterval. Wat een denderend geluid daar beneden. De tocht weer terug naar boven is nog veel zwaarder uiteraard, maar onze conditie is natuurlijk uitstekend .... Wat een geluk dat we geen foto's kunnen uploaden haha. De cooling down doen we via een nature trail, die boven bij het restaurant begint en daar ook weer eindigt. Zo zijn we toch weer ruim twee uur in touw. Een prima aanrader om hier naar toe te gaan. Het is inmiddels lunchtijd en we laten ons een heerlijke Costa Ricaanse maaltijd voorschotelen, tilapiafilet met rijst, bruine bonen en gebakken banaan. Smullen!!!! Nu toch echt doorrijden naar de volgende lodge, Lavas Tacotal even voorbij La Fortuna. We hebben een soort huisje, met DRIE tweepersoonsbedden. Kunnen we onderverhuren ..... Een terrasje met één stoel, maar de andere stoel pakken we ergens anders vandaan. Zo te zien is het hier niet vol. Vanaf ons terras hebben we een prachtig uitzicht op de vulkaan, waar een klein wit rookpluimpje uitkomt. Niet de roodgloeiende vuurmassa met lava helaas, die zo mooi in alle boekjes staat beschreven. Maar ja je kunt niet alles hebben, de vulkaan is prima te zien, het is helder en we hebben prachtig weer. 's Avonds gaan we bij een prima steakhouse aan de overkant van de weg eten. Terug bij de lodge nog even buiten gezeten. Het enige wat op vuur lijkt, zijn de vuurvliegjes die rondom ons heen vliegen. Da's trouwens wel een erg leuk gezicht.

11e dag

Vandaag zijn we naar de hanging bridges geweest zo'n 10 km verderop. 22 Dollar entree p.p. maar dan ben je zo' n drie uur aan het lopen door een mooi regenwoud met een aantal kleine bruggetjes maar ook de beroemde hanging bridges ver boven de grond. Zeer de moeite waard. Niet zo heel veel vogels en wildlife te zien echter, de score is: mooi gekleurde hagedis (tja wie het kleine niet eert ...) , grote nachtvlinder, luiaard, spider monkeys, roofvogels. Daarna zijn we een mooie route langs het meer gaan rijden met een dam. Bij een German Bakery gestopt en lekkere koffie gedronken. 's Middags in het zwembadje gezwommen en gerelaxt na zo'n actieve dag. We hebben handdoeken gevraagd bij de receptie. Na met iemand te hebben gebeld, vertelde de receptioniste dat we deze bij de jongeman van het restaurant konden halen. De jongeman van het restaurant zat achter de computer en was niet echt blij om op zoek te gaan naar handdoeken. Hij deed het wel, maar aan de hele houding en snelheid (lees: traagheid) van lopen, kon je zien dat hij liever achter de computer was blijven hangen. En toen ging het regenen..... Maar gelukkig niet zo lang.

12e dag - naar Rincon de la Vieja

Na een matig ontbijt om acht uur al uitgecheckt en op weg gegaan langs het meer naar Rincon de la Vieja in het noordwesten van Costa Rica tegen de grens van Nicaragua. Maar eerst nog even koffie en cappuccino gedronken bij de German Bakery. Als we aan een tafeltje zitten, zien we een poes die daar rondloopt heel alert reageren en de poes neemt een sluiphouding aan. Dan horen we iets op straat en zien we hangend in of aan de motorkap van een auto, een kolibrietje spartelen met zijn vleugeltjes maar zijn koppie zit net onder de motorkap. Hij zit gewoon vast. De poes sluipt er op af, maar gelukkig zijn we hem voor. Een man op straat ziet dit alles ook en kan net de motorkap iets omhoog duwen zodat hij het kolibrietje eronder vandaan kan trekken. En het kan nog gewoon vliegen. Mis poes! Via een hele mooie weg komen we aan de andere kant van de bergen. Toen we weggingen vanochtend regende het een beetje en was het zwaarbewolkt. Aan deze kant van de bergen is het praktisch onbewolkt en een stuk warmer. Rond één uur komen we aan bij de Canyon de la Viejalodge. De laatste drie kilometer was via een onverharde maar wel goed berijdbare weg. We komen op een soort vakantiepark met huisjes twee-onder-een kap en een terrasje aan de voorkant. Het ziet er gemoedelijk uit met veel bomen en palmen. 's Middags gaan we zwemmen in en relaxen bij het mooie zwembad. Er zijn veel Nederlanders hier. 's Avonds gaan we eten bij een Italiaans restaurantje in de plaats Liberia. Dat is het mooie van GPS, je kunt ook restaurantjes zoeken in de omgeving en het wijst je de weg.

13e dag Parque Nacional Rincon de la Vieja

Na een subliem ontbijt, eindelijk ook eens yoghurt, gaan we een hangbruggetje over naast het restaurant en lopen we een mooie route langs het water. Hier wordt vanuit onze lodge de zgn.canopy toer gedaan en ook raften over de rivier. Wij slaan dat voor nu even over..... Na een uurtje lopen en klimmen zijn we weer terug. We frissen ons op en gaan op weg naar het Parque Nacional Rincon de la Vieja, dat nog 16 km verder ligt en hetgeen te bereiken is via een onverharde maar redelijk te berijden weg. Entree voor het park is 1 euro p.p. En daar wordt ook de auto geregistreerd. De uitgezette trail vanaf Las Pailas (Spaans voor "kookpotten") kost ons 10 dollar p.p. Het is een tocht van 3 km. Maar wat een prachtige tocht, veel klimmen over stenen, rots partijtjes en wortels van de giga grote bomen die hier veel voorkomen. We zien een aantal brulapen, een hele grote zwarte kip of kalkoen (geen idee) met een gele snavel, en een paar zwijntjes. We komen langs een aantal warme bronnen, de hot springs, borrelende modderpoelen, langs zwavelmeren en geisers die met hun stoom de rotsen rood groen en geelkleuren. Het stinkt wel lichtelijk naar rotte eieren. Leuke en warme tocht, zeker het laatste gedeelte waar geen schaduw meer is. We keren terug naar de lodge en gaan heerlijk zwemmen en uitrusten bij het zwembad.

14e dag

Mooie dag, heeel zonnig. Onze volgende bestemming is Tamarindo Beach. Naar Tamarindo rijden duurde maar anderhalf uur. Te vroeg nog om in te checken. We hebben daarom de GPS een opdracht gegeven om naar een ander, stiller strand, een stuk verderop te gaan. En dat hebben we geweten; we gaan van de verharde weg af en krijgen op de GPS de melding dat de route "only for 4x4 wheels is". Nou da's mooi, want dat hebben we. Het wordt inderdaad een bumpy road en sommige gedeeltes staan vol waterplassen. Eindelijk komen we bij een strand waar één bar/restaurant is en een handjevol mensen. Mooie hoge golven en een rode vlag. We blijven hier eventjes en gaan dan een andere route terug, wel een onverharde weg, terug naar Tamarindo. Hier checken we in bij het Pueblo Dorado hotel, dat zou aan het strand liggen hadden we begrepen, maar er zit wel een drukke weg tussen. Het hotel is gemoedelijk, een centraal keukentje met magnetron en koelkast met vriezer EN ijsblokjes. Dat is allemaal heel mooi voor ons witte wijntje dat we bij ons hebben. De kamerdeur sluit helaas niet en we krijgen een andere kamer er recht tegenover. Daarna gaan we het plaatsje verkennen. Er zijn genoeg barretjes en restaurantjes. Veel surfers en backpackers. Aan het strand gaan we een ijskoffie drinken, het is heet zo'n 32 graden max en minimum 20 graden. Wat een narigheid :). Daarna lopen we rustig terug naar het hotel en nemen we een duik in het zwembad, nou ja duiken is er niet bij het is niet dieper dan 1.50 m. Het zwembad is gelegen in een grote patio met ligstoelen en zitjes en de muren zijn beschilderd met mooie tekeningen. Wijntje erbij en helemaal privé op dit moment.

15e dag

Vandaag hebben we een stranddag gehouden.Maar wel aan een heel rustig strand. We zijn weer een stukje gaan rijden naar een stiller strand, Playa Junquilal. Prachtig!

16e dag bumpy road

Na het ontbijt en nog even internet checken,pakken we de koffers in en gaan we op weg naar onze volgende bestemming: Monteverde. In de beschrijving staat 212 km en vijfenhalf uur rijden. Onderweg in Nicoya gestopt, rondgelopen, oudste kerkje van Costa Rica bekeken, ijskoffie gezocht en gevonden. Weer verder gereden en voor de lunch in het plaatsje Las Juntasbij een panaderia een supervers stokbrood gekocht, kaas en bananen en dit in een parkje opgegeten met een aantal kijkers in de nabijheid: een paar leguanen...... Wat een mooie beesten van lelijkheid. En toen mochten we een fijne weg op, onverhard. We zagen mensen die in een "gewone" personenauto reden, maar die moeten nu nog boven komen. Deze weg was zo'n 27 km. lang en het werd alleen maar slechter. Eindelijk komen we bij de lodge aan. Ook nu zijn we weer blij met de GPS, want alleen volgens de geschreven routebeschrijving waren we er niet zo makkelijk gekomen. De lucht is een stuk ijler hier, dat hebben we goed kunnen merken met onze hike, die vanuit de lodge was uitgezet door het regenwoud. 's Avonds genoten van de prachtige zonsondergang. Met een paar Amerikanen in gesprek geraakt. Leuk. Verder is hier niks te beleven 's avonds. Er is geen TV. En we zitten hier nu nog als enigen in een hoekje van het restaurant. Iedereen is al naar zijn kamer gegaan. Gezellig hier!!!

17e dag CANOPY

Om half elf melden we ons bij de receptie voor de Original Canopy tour. Door twee jonge jongens krijgen we uitleg en mogen dan onze uitrusting aantrekken. Stoer hoor. Wel mochten we nog even een waiver invullen en ondertekenen zodat, mocht er wat mis gaan, ZIJ niet verantwoordelijk zouden zijn. Lekker dan. Toen op pad het bos in. Als eerste gingen we de Tarzan swing doen. En we dachten nog wel dat dit er bij deze tour juist niet bij zat. Maar wat was dat leuk zeg. In eerste instantie is het eng om van het platform af te springen, maar dan is het kicken!!!!!!!!!!!! Toen een stukje verder gelopen tot de eerste zipline. Gaaf!!!! De jongens werkten overigens heel verantwoord want wij werden telkens opgevangen en onmiddellijk gezekerd. Ook werd duidelijk instructie gegeven om bijv. de benen op te trekken of hoe hard en wanneer we moesten remmen. Dat was met elke zipline, naar gelang de lengte, telkens anders. Na een aantal ziplines te hebben gedaan, kwamen we bij een boom met platform terecht, waar we de optie hadden om hier te gaan abseilen van zo'n 40 meter hoogte. Uiteraard (ahum) hebben we dat gedaan. Kicken, cool, awesome!!!!!!!!!!! Beneden aangekomen konden we in dezelfde boom, waarvan binnen een grote holte was ontstaan, via een touwladder eerst aan de binnenkant omhoog klauteren en vanaf dat punt verder aan de buitenkant via een wiebelend touwladdertje nog hoger. Maar wel gezekerd. Dat laatste onderdeel was echt heftig. In totaal hebben we dertienziplines gedaan waarvan de laatste 300 mtr lang was. Ronna, een van de begeleiders heeft vanaf het begin ons fototoestel in handen gehad en hij heeft bijzonder veel foto's van ons gemaakt, maar ook van de omgeving en zelfs een paar filmpjes gemaakt. Erg leuk! Hierna hebben we onszelf getrakteerd op een lunch bij Stella's Bakery in Monteverde (goede recensie op Zoover) en hier hebben we in de tuin een aantal toekans kunnen bewonderen. Daarna nog wat rondgereden en bij de lodge de rivertrail afgelopen. Echt een fitness dagje. 's Avonds in Santa Elena bij de Treehouse gegeten. Inderdaad zoals de naam al zegt, een restaurant gebouwd in en rondom een giga boom. Hier was het gezellig druk met ook nog live music.

18e dag Manuel Antonio

Om negen uur zijn we vertrokken uit Monteverde. We gaan nu via een andere weg dan op de heenweg en deze weg is ietsjes minder slecht. Maar nog steeds met mooie vergezichten. Het is ongeveer vier uur rijden vandaag. In ons reisgidsje zien we dat voorbij de plaats Jaco op de brug over de Rio Tarcoles uitzicht is op krokodillen die liggen te rusten in de rivier. En ja hoor, aan de toeristen met fotocamera's hangend over de reling kun je al zien dat er wat bijzonders te bezien is. En inderdaad liggen er zo'n twintigtal krokodillen in het water mooi te poseren voor de foto. Het laatste stuk van de trip rijden we op een weg met links en rechts van ons veel palmbomen, en dat zeker 10 km lang. Dit is weer een heel ander gebied. Na even te hebben gezocht in onze reisgids, lezen we dat dit Afrikaanse palmen zijn waar van de vruchten palmolie wordt gemaakt. Inderdaad valt ons nu de industrie op met vuile uitlaatpijpen. En ook de volgeladen vrachtwagens met trossen vruchten. In de plaats Quepos gaan we linksaf de hoogte in en arriveren we bij ons volgende hotel. We checken in bij Hotel Villas Lirio, een koloniaal ingericht hotel. Zeer gastvrij krijgen we meteen een welkomstdrankje. We hebben een kamer met twee queensize bedden. Aan de achterkant een klein privé balkonnetje en aan de voorkant is een grote veranda waar meerdere kamers op uitkomen. Dan een afscheiding met palmboompjes en daar doorheen kun je het zwembad zien liggen met ligstoelen. Het ziet er bijzonder mooi uit.

19e dag oerwoud en strand

Na het lokale ontbijt (rijst met bonen, scrambled eggs) hebben we eerst even een supermarkt opgezocht en water, stokbrood, kaas en vleeswaren gekocht want in het park is niets te krijgen. Om negen uur parkeren we onze auto 100 mtr. voor de ingang van het nationale park Manuel Antonio. Er zijn parkeerwachters en zij vragen 2000 colon (3 euro) en dan bewaken ze de parkeerplaats en auto’s ook nog. Via souvenirs stalletjes komen we dan bij de ingang en kassa: 10 dollar entree. Eerst volgen we een trail naar een strandje met een kleine baai, waar het nu al erg druk is. Weer een luiaard hangend in de bomen gezien. Er lopen ook veel toeristen rond met een gids, die ook nog eens let op alle spinnen en spinnenwebben. Dat gaat ons allemaal iets te ver. Een andere trail volgt een pad stijgend naar een mooi panorama over de oceaan. Dit pad is beduidend zwaarder. Bij een bruggetje staat een aantal mensen te kijken, druk met de fotocamera's in de weer. Dan zien wij ook wat hier aan de hand is: een aantal kapucijnaapjes (of white face monkeys) loopt op het pad en zit in de bomen. Ik pak uiteraard ook mijn toestel en met dat ik daarmee bezig ben loopt er een aapje op me af. Dat wordt een mooie foto denk ik nog, maar het aapje heeft hele andere ideeën. Hij heeft nl. het stokbrood gezien in mijn tas en pakt dat vast met zijn grijpgrage klauwtjes. Het krengetje! Ikzelf kan eigenlijk niet veel doen met camera in de ene hand en een rukkende tas in de andere. Maar het lukt ons toch om het beest weg te krijgen zonder stokbrood. Maar wat een herrie kan zo'n beestje dan maken zeg en wat kan het boos kijken. De trail weer teruglopend gaan we nu het strand opzoeken en vinden we een plekje in de schaduw. Het water is heerlijk! Ook hier zitten overigens kapucijnaapjes en wat neusbeertjes. Het blijft opletten geblazen op je spullen want die beestjes zijn erg brutaal en gaan er vliegensvlug met een tas of eten vandoor. Aan het eind van de middag weer terug naar het hotel en daar nog in het zwembad gezwommen en op de ligbedjes uitgerust. We hebben het rijk alleen op dit moment. Net als we ergens willen gaan eten begint het heel hard te regenen, echt een tropische regenbui. En het blijft regenen en regenen en plenzen....... We besluiten om in het hotel te gaan eten, de straten staan nl. blank.

20ste stranddag

Vandaag zijn we naar een strandje wat verderop gegaan, nou ja wat verderop ...... het wordt 50 km verder: Playa Hermosa. Het is rustig op het strand. De auto kunnen we tot aan het strand plaatsen in de schaduw onder bomen. Wijzelf vinden daar ook een plekje. De golven zijn hoog, de stroming is hevig, maar het is wel erg leuk om proberen staande te blijven in het water of je mee te laten drijven met de golven. Hard werken hoor Dit keer geen last van white face monkeys of nieuwsgierige en brutale neusbeertjes. 's Middags komen een aantal jongeren om te surfen. Mooi om te zien. Later in het hotel nog een duik in het zwembad genomen. Aangezien er een groep Belgen aankomt, is er een happy hour geregeld voor de nieuwe gasten. Uiteraard doen wij hier graag aan mee.

21ste laatste dagje Costa Rica

We hebben via internet de vluchten geconfirmeerd en zien dat de vlucht naar Houston op dit moment staat op "cancel". De vlucht daar vandaan naar NL staat op "on time". Oeps, spannend. We checken uit en gaan op weg en ongeveer een half uur later kom ik erachter dat onze vesten nog in de kast in de hotelkamer hangen. @&€(@;€;€ €(&@)?/(5 :&*#. Tja, wat doen we .... Doorrijden of toch maar terug. We gaan terug. Tijd zat vandaag. Met de vesten in het bezit hervatten we later onze tocht.

22ste dag

Terugtocht via Newark naar Amsterdam

23ste dag

’s Ochtends vroeg aankomst op Schiphol. Einde van een fijne vakantie.

Minder info >

19-daagse privérondreis Adembenemend Costa Rica

We vertrokken op vrijdag en we vlogen voor de eerste keer met Continental Airlines. Heeeel anders dan Malaysian en Singapore Airlines, qua crew en qua eten. We hadden een overstap in Houston en hebben de tijd besteed aan internetten en bij eten wat je daar goed kunt. We vonden een leuke food and dri ...

We vertrokken op vrijdag en we vlogen voor de eerste keer met Continental Airlines. Heeeel anders dan Malaysian en Singapore Airlines, qua crew en qua eten. We hadden een overstap in Houston en hebben de tijd besteed aan internetten en bij eten wat je daar goed kunt. We vonden een leuke food and drink bar, waar we lekker bruschetta en prosecco hebben genuttigd. De laatste ruk naar San Jose en ik was blij om in het Gran Hotel te kunnen douchen en lekker in een schoon bed te kruipen.

Meer info >

Gallo Pinto

Heel vroeg werden we opgehaald, ontbijt onderweg, om naar Tortuguero te gaan. We gingen met een busje en werden vrij laat opgehaald omdat de mensen voor ons niet klaar stonden. Een lange rit (5 uur) maar met een heel leuke ontbijt onderweg. Wij namen natuurlijk het locale ontbijt: gallo pinto, een soort nassi goreng maar dan zonder vlees en met zwarte boontjes, gebakken banaan en een spiegelei. We hadden erge trek en je mocht toe tasten zoveel je wilde. Er waren ook broodjes, worst en verse vruchten, dus iedereen zijn zin. Onderweg een bananenplantage bezocht, met grappige grote torren bij de karretjes met versnaperingen.

Tortuguero

In Tortuguero bleken we een leuk vrijstaand huisje te hebben van veel gemakken voorzien. Er was een zwembad, een bar en een heel goed restaurant. We hebben hier 3 fijne dagen all in doorgebracht met onze gids. We hebben een boottocht gemaakt, waarbij we allerlei vogels hebben gezien en kaaimannen. Door het dorpje gewandeld. Langs het strand terug. De kikkerplantage bezocht, waar ik echt prachtige foto’s heb gemaakt. De vlindertuinen bezocht en kennisgemaakt met een tropische regenbui in een open boot, waarna iedereen zich wijdbeens naar zijn huisje spoedde om droge kleren (onderbroek + broek) aan te trekken. Ons Engels gezelschap stelde dat ze nog nooit zoveel volwassenen zich vol blijdschap met een natte broek hadden gezien. Het eten was heel lekker en de bar voorzien van cocktails en wijn!

Cahuita

Daarna op weg naar Siquirres, waar onze 4wd Daihatsu klaar stond. Een knalrode, dus we waren echt goed te spotten op de weg. We gingen op weg naar Cahuita en onze GPS zou ons daar goed naar begeleiden. Het rijden was goed te doen, als je je maar aan de snelheden houdt en op tijd de gaten in de weg ontwijkt. Suizo Loco Lodge, 3 km van Cahuita bleek gerund door een kordate Zwitserse vrouw (spreekt alleen Duits en Spaans) met twee mollige honden. We hebben daar fijne dagen doorgebracht in een huisje in een prachtige tuin met een klein zwembad. Huisje had alleen een fan, maar dat was prima te doen. Ook een grote koelkast met glazen voor een drankje. We hebben er niet gegeten, want er was maar 1 menu en dat was met vlees. Omdat J. vegetarisch eet, althans geen vlees en alleen bepaalde vis hebben we restaurantjes in de buurt en in Cahuita bezocht. Prima restaurantje op 5 minuten lopen gevonden. Echt heel lekker en heel goedkoop. In Cahuita volop mogelijkheden. Aan de strandweg hebben we nog een heel leuk Rasta restaurant gevonden, heel sfeervol en lekker eten. Het natuurreservaat was erg leuk om in te wandelen, hier hebben we veel dieren gezien: luiaard, leguaan, apen, lange wimperslang, wasbeer. We zijn nog naar een dierenopvang geweest, entree is voor de dieren: Tree of life. Zulke lieve diertjes gezien, achtergelaten of uit rare omstandigheden gered.

Sarapiqui

Na Cahuita op weg naar Sarapiqui. Het duurde wel even voor we aankwamen op Heliconia Island, de GPS herkende de naam niet en de beschrijving op papier was onduidelijk. Dit Hollandse plekje tussen twee rivieren bleek onder meer een goed uitgeruste kamer op hoge poten te zijn. De tuin was heel mooi en we hebben heel wat vogels waaronder toekans volop van dichtbij kunnen bewonderen. We vonden het wel jammer dat we voor het diner de auto moesten pakken, dichts bijzijnde restaurant 5 km verder en geen culinair hoogtepunt. In het stadje iets verder kun je beter terecht. De brulapen in de tuinen en in de omgeving maakten je iedere ochtend op tijd wakker. Een wandeling in een hoteltuin gemaakt. En het reservaat La Selva bezocht.

La Fortuna

Na 2 nachten op weg naar La Fortuna en de vulkaan Arenal. We logeerden in Lavas Tacotal. Helaas regende en mistte het hier voornamelijk, dus we hebben van de omgeving niet veel gezien. Wel gemerkt dat het erg toeristisch is en vrij prijzig. De tocht op de Cano Negro bracht niet veel nieuws aan dieren en de autorit er naar toe duurde erg lang. Maar ja, de natuur heb je niet in de hand…. De weg naar Liberia en Rincon de la Vieja (afwijkend van het normale programma) was een prachtige tocht langs het meer en tot onze verbazing veranderde het landschap en het klimaat binnen een paar uur. Van vochtig uitbundig regenwoud, kwamen we in een gebied van droge hitte en prairieachtig uiterlijk.

Canyon de la Vieja

Vlakbij Liberia via een onverharde weg kwamen we bij Canyon de la Vieja, en heerlijk rustig oord. Ons koele huisje lag vlak bij het heerlijke zwembad met bar. Het restaurant ook vlakbij en met volop keuze. We zijn ook gaan wandelen in Liberia en hebben daar een avond heel goed gegeten in de pizzeria aan de hoofdstraat. Gezellig en superlekkere pizza’s. Hier hebben we een canopytour gedaan, klein en niet spectaculair. Ook gaan paardrijden en dat was een nieuwe ervaring voor ons. Vooral aan het eind van de middag aan te raden, prachtig en uniek. We hadden hier wel langer willen blijven want in deze periode regent het er nooit en het verkoelende windje maakte dat we lang aan het grote zwembad konden vertoeven. We waren wel al voorgebakken door onze reis naar Vietnam, anders zouden we geheid zijn verbrand.

Monteverde

Na twee nachten op weg naar Monteverde. Het eerste stuk ging snel, maar daarna 25 km over een onverharde kuilenweg!! Ik zwalkte soms van de ene kant van de auto naar de andere en onze snelheid was vaak 5 km/uur i.p.v. 40. Het uitzicht was adembenemend want je ging maar omhoog via haardspeldbochten. Helemaal losgeschud kwamen we aan bij Los Pinos. We hadden ook weer een huisje met een keuken met alles erop en eraan, magnetron, rijstkoker mixer etc en een koelkast voor een heel gezin. Maar omdat er ook heel veel leuke en goede restaurants in de buurt waren heb ik dus echt niet gekookt. Het was hier behoorlijk fris en we hadden spijt geen warmere truien bij ons te hebben. Het La Selva Natura Park is een echte aanrader. De canopytour is hier heel spectaculair. Wij hebben de hangbruggenwandeling gedaan en daarna de insectententoonstelling. Zo vreselijk mooi en interessant, de gids wist er echt heel veel over te vertellen. Ook de kolibrituin bezocht. De andere onderdelen overgeslagen omdat we die elders hebben gezien.

Samara

Na Montveverde naar de warmte in Samara. Wat een leuk relaxt plaatsje is dat! Ons hotel Giada Hotel was kleinschalig, maar compleet en met heel vriendelijk personeel. Op 5 minuten lopen van het strand waar heel sfeervolle restaurantjes zijn met prima eten. Ook hier hadden we nog wel langer kunnen blijven. Een hoogtepunt vond ik de ochtend dat ik 4 paarden zonder begeleiding op het strand langs de vloedlijn zag wandelen. Twee ervan renden rondjes achter elkaar aan als jonge honden. Je zag hoe ze genoten van de vrijheid en elkaar. Zoiets unieks heb ik nog nergens gezien. Dit was een aangename afsluiting van een super vakantie, waarbij ook dit keer weer alles heel goed geregeld was door NRV!

Minder info >

22-daagse privérondreis Costa Rica Totaal

Costa Rica is een fantastisch vakantieland. Een prachtige natuur met veel diversiteit. Wij hebben het als heel indrukwekkend ervaren. De route die door NRV is uitgestippeld, is ons heel goed bevallen. Alles was prima geregeld. U kunt in het verslag allerlei aanraders lezen en zoals u ziet zijn er w ...

Costa Rica is een fantastisch vakantieland. Een prachtige natuur met veel diversiteit. Wij hebben het als heel indrukwekkend ervaren. De route die door NRV is uitgestippeld, is ons heel goed bevallen. Alles was prima geregeld. U kunt in het verslag allerlei aanraders lezen en zoals u ziet zijn er weinig afraders. Een vakantie die we van harte bij u aanbevelen als u houdt van een natuurvakantie.

Meer info >

Dag 1, 2, 3: San Jose

Overnachting Gran hotel: heerlijk ontbijt, smalle kamers, ’s avonds nog druk op het plein (lastig als je op tijd wilt slapen vanwege de lange reis) In de stad: niet veel leuks te zien. Aanrader: - Theatero National (naast Gran Hotel) Aan de buitenkant niet echt mooi, van binnen wel de moeite waard om te bekijken. - Boekje lezen in 1 van de mooi aangelegde parken Afrader: - Dierentuintje ($10 p.p.) Stelt niet veel voor.

Dag 3, 4, 5: Torteguero

Overnachting: Pachira Lodge: super mooie lodge en heerlijk eten. Lekker zwembad erbij. cijfer 8,5 Aanrader: - Schildpaddenexcursie 's nachts: heel indrukwekkend. 2 tijden: 20.00 - 22.00 of 22.00 - 24.00. Vanaf 22.00 uur is de kans om schildpadden te zien veel groter. Ze geven aan dat je geen tijd mag opgeven, maar als je ze lief aankijkt, schrijven ze je voorkeur toch wel op. ($30 p.p.) - Boottocht ’s ochtends vroeg door de jungle 5.30 uur. (inclusief) Dieren gespot: bluejeansfrog, toekans, brulapen, spidermonkeys, slang, hagedissen, luiaard, schildpadjes, kaaiman, soepschildpad, roze lepelaars, pelikanen, witte reiger.

Dag 5, 6, 7: Puerto Viejo

Overnachting: Hotel Cariblue: Mooi aangelegde tuin, prima lodges, mooi zwembad, goed eten. Strand op loopafstand. Cijfer: 8,5 Aanrader: - National park Cahuita. (entree $10 p.p.) Een prachtige park langs het strand gelegen. Dieren gespot: slangen,wasbeer,luiaard,toekan,brulapen, Boa Constrictor

Dag 8, 9, 10: Sarapiqui

Heliconia Island: mooi aangelegde tuin, mooie lodges, geen zwembad helaas, eigenaars Nederlands, cijfer 7 Op deze locatie niet heel veel te doen. Aanrader: - Chocoladetour in National park Tirimbina (uitleg van alle fasen voor het maken van chocola en je mag ook alle fasen proeven) $22 p.p. inclusief entree park - Route lopen in National park Tirimbina: prachtig rainforest, veel mooie planten, bomen, veel lianen en allerlei mooie verschillende boomwortels die op een bijzondere manier groeien. Afrader: - Dierenopvang in de buurt: Spaans talige eigenaar kan geen woord Engels. Dieren gespot: slang, kogelmieren, vlinder cocons, morpho (grote blauwe vlinder), toekans en allerlei tropische vogels in Heliconia Island.

Dag 11, 12: La Fortuna/Arenal

Overnachting: Lavas Tacotal: uiterlijk lodges niet zo mooi, klein zwembadje, uitzicht op Arenal mooi, van binnen erg goed, veel ruimte, bubbelbad aanwezig. Cijfer 8 aanrader: - Bezoek Poas: Vanaf Sarapiqui zijn we naar Poas gereden. Super mooie route door de bergen. 2 uur rijden. Doe dit als het mooi weer is. Bij bewolking kans klein op zicht. Prachtig gezicht, vulkaan rookt en ontneemt het gezicht geregeld. Maar als je een poos blijft staan, heb je een mooi uitzicht op de vulkaankrater. Daarna 3 uur en een kwartier rijden naar Fortuna. Nadeel is dus wel veel reizen, maar het was de moeite waard. - Lavapad lopen aan de voet van de Arena: intensieve wandeling over lavarotsen, mooi gezicht al die zwarte blokken. Entree park $10 p.p. - Spa de Springs!!!!!!!!!!!!!! Als je van thermenbaden houdt, moet je absoluut een spa bezoeken. Na een drukke reisdag en een intensieve wandeling bij de Arenal is het tijd om te relaxen. The Springs ligt 5 km vanaf de hoofdweg rijden, maar zeker de moeite waard. Enorm veel baden met verschillende temperaturen. Vanaf het grote bad ook uitzicht op de Arenal. Een gedeelte is bovenaan bij het hotel aangelegd en een gedeelte ligt echt in de jungle. Super mooi! Echt een paradijs. Entree $40 p.p. . Dan mag je zelfs 2 dagen naar binnen. Dieren gespot: geen

Dag 12, 13, 14: Rincon de la Vieja

Canyon de la Vieja Lodge: mooie lodge, leuk zwembad, veel te doen vanaf de lodge: raften/canopy, eten in buffetvorm. Cijfer 8 Aanrader: - Bezoek aan National park Rincon de la Vieja, entree $10 p.p. De wandeling van 2,5 uur langs allemaal waterbronnen, zwavelmeren en borrelende modderpoelen is zeer indrukwekkend. - Canopy vanaf de lodge over de rivier $25 p.p.: Heerlijk met een kabeltje over de rivier vliegen, durf je ook als superman of up-side-down? Hilarisch! Dieren gespot: gordeldier, aantal prachtige vogels waaronder de groene ara.

Dag 14, 15, 16: Tamarindo

Overnachting: Pueblo Dorado: echt een hotel, kleine kamer, niet bijzonder, geen eetgelegenheid cijfer 5 Aanrader: - Lekker uitrusten op het strand - Golf surfen (planken zijn daar te huur en je kan ook les krijgen) Dieren gespot: grasparkietjes, grote hagedissen

Dag 16, 17, 18: Monteverde

Overnachting: Cloud Forest Lodge: prachtige lodge bovenop de berg, lekker ontbijt, mooi uitzicht mogelijkheden voor canopy. Cijfer 8,5 Aanrader: - Bezoek National park Monteverde, Route lopen onder begeleiding van een gids. In elk park kun je onder begeleiding van een gids lopen. Met een gids zie je veel meer wild/vogels/insecten dan dat je alleen loopt. Je krijgt ook uitleg over de bomen en planten. De tour begon om 7.30 ’s ochtends, zodat de kans om wild te zien het grootst is. Negatief punt vond ik wel dat er heel veel groepen tegelijk om 7.30 uur het park in gaan met een gids. Ze verspreiden dit niet echt. Het bos is prachig. De bomen zitten onder het mos, vanwege de dikke bewolking en laag hangende wolken. Heel ander natuurgebied weer. Kosten tour met gids $35 p.p. - Koffiedrinken bij Hummingbird Gallery!!!!! (is vlak bij de ingang) Allemaal kolibries te zien. Super mooi , ze vliegen af en aan. Dieren gespot: groene slang, nachtegaal, vogelspin, grote wandelende tak, kolibries - 's Avonds kikkertour bij het Frogpoint. Als je van kikkers houdt is dit erg leuk om te doen met een gids. De kikkers zitten helaas wel achter glas. Maar we hebben het beroemde kikkertje van Costa Rica gezien. De roodoogboomkikker.

Dag 18, 19, 20: Manuel Antonio

Reistip: Onder weg kun je stoppen bij de brug in Tarcoles. Op de oever liggen heel vaak krokodillen te zonnen. Pas op autodiefstal: als het erg druk is en als er geen politiebewaking is, je auto niet onbeheerd achter laten. Eventueel om de beurt kijken. Heel indrukwekkend. Overnachting: Hotel Villas Lirio: mooi kleinschalig hotel, kamers zijn prima, lekker eten, mooi zwembad erbij. Echt een hotel, niet veel terrein eromheen. Je moet met de auto naar het strand. Cijfer: 8,5 Aanrader: - Uitrusten op het strand Tegenvaller: - Park Manuel Antonio: erg toeristisch, we liepen met grote groepen 's ochtends vroeg, natuur vertrapt, dieren verwend door toeristen. Wasbeertjes en apen zijn op zoek naar voedsel bij de toeristen, omdat sommige toeristen toch de dieren voeren tegen de regels in. Dat is jammer. Wel een prachtig strand in het park waar je even lekker kan afkoelen na de wandeling. Dieren gespot: kleine boa, wasberen, kapucijnapen, brulapen, hagedissen.

Minder info >

18 dagen adembenemend Costa Rica

Dag 1

Het is zover, vanaf Schiphol vertrekken wij voor een privé reis naar Costa Rica met een tussenlanding in Atlanta naar San José in Costa Rica. In Atlanta worden we ontvangen als boeven, en staan 1½ uur in de rij voor de douane om gedwee onze vingerafdrukken af te staan, en wordt er zelfs een irus sc ...

Het is zover, vanaf Schiphol vertrekken wij voor een privé reis naar Costa Rica met een tussenlanding in Atlanta naar San José in Costa Rica. In Atlanta worden we ontvangen als boeven, en staan 1½ uur in de rij voor de douane om gedwee onze vingerafdrukken af te staan, en wordt er zelfs een irus scan gemaakt. En dat alleen voor een tussen landing in dat gastvrije America, volgende keer via Spanje! In Nederland was ons voorgehouden dat we de koffers hier van de band moesten halen en weer moesten inchecken maar…dat blijkt niet waar. Want na het zoeken naar onze koffers blijkt dat onze koffers al doorgelabeld zijn naar de luchthaven van San José, waar we met een uurtje vertraging arriveren, en overnachten in het Grand Hotel midden in het centrum van San José. De volgende dag worden we vroeg in de morgen opgehaald en gaan we per bus met internationaal gezelschap naar het Torteguera national park, waar we voor 2 overnachtingen verblijven in The Evergreen lodge gelegen midden in het park. Fantastische dagen met uitstekend eten, in de vroege ochtend en middag excursie per boot door het park op zoek naar Flora en Fauna werkelijk een geweldige ervaring. We gaan zeer bijtijds slapen en staan om 5 uur in de ochtend op en dat bevalt prima ook zijn we snel van onze jetleg af.

Meer info >

Dag 4

Aan onze dagen in het prachtige park is een einde gekomen en varen we terug naar het vaste land, waar een bus ons naar de plek brengt waar wij onze huurauto in ontvangst nemen. Op de radio speelt de Lambada toepasselijker kan het niet. Op naar Cahuita, een badplaats aan de Caribische kust. We overnachten in de Atlantida lodge een onderkomen aan de Playa Negra het lijkt er wel een Botanische tuin. Om 5.30 in de morgen worden we gewekt door het gebrul van de brulapen een spectaculair begin van een nieuwe dag, nog met de slaap in mijn ogen ren ik naar buiten en loop in onze botanische tuin tussen kolibries en brulapen, geweldig! Op de dag maken we een prachtige wandeling door het Nationaal park Cahuita, waar we wasberen, slangen en luiaards tegenkomen, terug gekomen nemen we een heerlijke duik in het zwembad van ons hotel. De volgende dag bezoeken we het jaquar-rescue center nabij Porte Viejo een opvangcentrum voor dieren in problemen, het wordt gerund door vrijwilligers.

Dag 7

Op naar Sarapique waar we voor 2 nachten verblijven in de Selva Verde lodge, in een prachtige ruime kamer. We gaan gelijk een trail lopen en zien veel leguanen, en aan de overkant van de weg blijkt een prachtige botanische tuin, met z’n twee genieten we van de prachtige flora. De volgende dag maken we een leuke boottocht en spotten krokodillen, leguanen en capucijn apen.

Dag 9

Vandaag rijden we naar Arenal, La Fortuna waar we verblijven in Lavas Tacotal en vriendelijk worden ontvangen, we blijken wel de enigste gasten te zijn. Onze kamer bied uitzicht op de Vulkaan, maar helaas werkt de vulkaan sinds oktober 2010 niet meer, in de middag bezoeken wij het Vulcano park en lopen via vulkanisch gesteente naar boven. De volgende dag rijden we met onze huurauto naar The Hanging bridges, werkelijk prachtig, na ons bezoek rijden we om het meer naar boven en gebruiken de luns in een soort Zwitsers chalet, en dat in Costa Rica.

Dag 11

Op naar Monteverde het laatste gedeelte valt niet mee. Wat begon met een prachtige weg eindigt in een weg vol keien en ze worden steeds groter. En dat zo’n uur lang. Ons verblijf in Cabanas Los Pinos bevindt zich in een prachtig park en onze lodge is van alle gemakken voorzien. Aan de overkant van de weg is zowaar een heerlijke bakkerij. De volgende dag bezoeken we het Montverde park en al snel lopen we in de mist, en zowaar het gaat regenen. In het park geen enkel beest waargenomen maar vlakbij het park bij de koffie shop maken we prachtige foto’s van kolibries. Het lijken wel grote bromvliegen.

Dag 13

We verlaten onze mooie lodge en vertrekken voor een lange autorit naar Ricon de la Vieja waar we aankomen in Hacienda Guachipelin. Een soort cowboyachtige omgeving met voor ons het mooiste park natuurpark Ricon de la Vieja. Het pad in het nationale park van Ricon de la Vieja bestaat uit boomwortels en rotsen dus…dat wordt klauteren. Veel dieren en prachtige vogels, watervallen, zwavelbronnen en borrelende waterpoelen. Alles ineen. Het landschap is heel divers en gaat van groen naar een dor landschap, heel apart.

Dag 15

Vertrekken naar Samara aan de Pacific Ocean waar we overnachten in het Giada Hotel voor ons het minste verblijf. De Pacific Ocean is geweldig met zijn heerlijke branding, helaas dat voor de 2de maal het snorkelen niet door kan gaan i.v.m. de ruwe zee. Het strand is heerlijk rustig op een paar paarden en gieren na. Heerlijk relaxen we onder de palmbomen op een van de verlaten ligbedden.

Dag 17

Aan alles komt een eind, en helaas ook aan deze geweldige vakantie, onze laatste overnachting in dit geweldige land is weer in het Grand hotel in San José. Bij het naderen van San José worden we overvallen door een stort bui. Het is duidelijk: Costa Rica huilt om ons vertrek. Ondanks het navigatie systeem in de auto rijden we heel wat rondjes om uiteindelijk het Grand Hotel te vinden. Er is veel éénrichtings verkeer en straatnamen zijn onbekend de aanduiding bestaat uit nummers van blokken. De volgende dag worden we opgehaald en vertrekken we via Toronto naar Amsterdam.

Minder info >

19-daagse rondreis Adembenemend Costa Rica

'Onze reis begint met een geweldig verblijf in Tortuguero. Een prachtig resort met huisjes in een planten en bloemenovergoten tuin. We worden meerdere momenten van de dag meegenomen met een bootje over de kanalen om de jungle vanaf het water te bezichtigen. We zien fantastische vogels, apen en al ...

'Onze reis begint met een geweldig verblijf in Tortuguero. Een prachtig resort met huisjes in een planten en bloemenovergoten tuin. We worden meerdere momenten van de dag meegenomen met een bootje over de kanalen om de jungle vanaf het water te bezichtigen. We zien fantastische vogels, apen en aligatoren. Daarnaast is er voldoende ruimte om te relaxen bij de verschillende zwembaden. Na Tortuguero in de auto op weg naar de relaxte kustplaats Cahuita. Met een eigen auto is het ontzettend leuk reizen. Onderweg zien we veel en we zijn erg flexibel om stops te maken waar we zelf willen. Costa Rica kent een prima infrastructuur waar het heel goed te doen is om zelf te rijden. Lekker ontspannen in Cahuita mooie wandelingen gemaakt met een combinatie van strand en jungle. Tevens naar de grens met Panama gereden en de spoorbrug overgestoken. Op naar Sarapiquí, wederom een prachtig hotel, geheel op palen. Met prachtige jungle en een rivier met veel flora en fauna. Ook kent het hotel een prachtige hoteltuin waarin veel vogels verblijven. Vervolgens op naar Arenal, we kunnen merken dat we meer het binnenland intrekken, het begint meer te regenen. Prachtige vulkaan en ons "echte amerikaanse" hotel heeft hierop een heel goed uitzicht. Ook heeft het hotel een eigen bronnenbad dat wordt verwarmd met warmte van de vulkaan. Vooral met regen is het in dit heerlijke warme water goed toeven. Op naar Monteverde. Een fantastisch nevelwoud. Hier draait wel alles om de natuur. De plaats en het hotel hebben iets minder te bieden, maar desalniettemin een heerlijke plek. Op naar Rincon de la Vieja, de zon hebben we de afgelopen dagen een stuk minder gezien. Maar het heet niet voor niets regenwoud :-). Een mooi hotel met eigen ranch en veel activiteiten te doen zoals raften en abzeilen. Ook zijn er schitterende watervallen op loopafstand van het hotel en heeft ook dit hotel eigen bronnenbaden. We maken een mooie wandeling door de natuur. Tot slot naar Samara waar het heerlijk ontpannen is. Het weer is aan de kust gelukkig een stuk beter en de zon straalt. Het staat hier bol van de surfers. Lekker aan het strand de vakantie afsluiten. De laatste dat, op naar San Jose om de auto in te leveren. De afstanden in Costa Rica zijn prima af te leggen zodat we op ontspannen manier kunnen reizen. We hebben nog tijd om de stad in te gaan en een lekker hapje te eten. Na de korte laatste nacht is het tijd om terug naar huis te vliegen.'

Meer info >

Minder info >

Rondreis Costa Rica

Wij hebben een fantastische mooie vakantie gehad,dankzij NRV en de contacten die ze hebben gehad voor onze reis. Alles was duidelijk in de papieren beschreven, zelfs op de achterkant een kaartje, welke weg we moesten volgen. Ook de navigatie was voor die tijd ingesteld en zo was het weinig zoeken , ...

Wij hebben een fantastische mooie vakantie gehad,dankzij NRV en de contacten die ze hebben gehad voor onze reis. Alles was duidelijk in de papieren beschreven, zelfs op de achterkant een kaartje, welke weg we moesten volgen. Ook de navigatie was voor die tijd ingesteld en zo was het weinig zoeken , waar we moesten zijn. We zijn nu van de oostkust naar de westkust gegaan. Vijf jaar terug zijn we er 12 dagen geweest en achteraf was dit heel kort. We hadden toen in elk hotel 3 overnachtingen en nu hadden we er 1 bij laten boeken en zo konden we de omgeving ook beter leren kennen of gewoon kunnen genieten van een uitzicht. Het leukste is wat we daar mee hebben gemaakt , zijn overstekende dieren. Ongelooflijk ! Kalveren, honden, paarden, een leguaan en zelfs een spin. Van de ene naar de andere plaats hebben we een slang op de weg zien liggen en gefotografeerd. Dan apen met jongen en we hebben zo gelachen om een jong aapje dat zijn kunsten ging vertonen. We hebben hem zelfs een spagaat zien doen. In Tortuguero hebben we boa's gezien en zelfs ook een jonge, die verstopt zat in een bloempot en waar een serveerster heel hard mee kwam aan hollen, toen we met een gids door het park gingen. Daar hebben we ook jonge schildpadden naar de zee zien gaan en oh, wat moeten ze veel obstakels nemen om er te komen. De skytram is ook iets leuks in Monteverde. Jammer was, dat de wolken binnen kwamen, wat ook weer een prachtig gezicht was. We hebben waterval San Louis bezocht. Nee, niet helemaal, want we moesten over een rivier, waar een plank over lag en we zagen het niet zitten om daar overheen te lopen. Verder was het goed te doen. In Manuel Antonio zijn we er met de catamaran erop uit gegaan om dolfijnen te spotten en dit is gelukt. Ik voelde me net een filmster. Je gaat lekker lui liggen of zitten met de camera en alles wordt voor je gedaan, wordt voor je gehaald. Alles aan was aan boord. Ik had nog niet eerder gesnorkeld en ik keek af van een meneer, die net de trap af ging. Dit ging goed, totdat ik vissen voor mijn neus zag zwemmen en dan gaan roepen “Oh wat mooi”. Dit kostte mij een mond met zout water. Jakkes. Van het regenwoud, naar een lodge even buiten Liberia, was een hele overgang naar 34 graden, maar met een zwembad voor het huisje, was het prima geregeld. We zijn in Playa Tortuga opgehaald om met een bootje Rivier Sierpe af te gaan, de zee op om bij Corcovado te komen. Met een gids gingen we de wildernis in om 2½ uur te gaan lopen. Toen het echte lopen begon, voelde me mijn man zich niet goed en we zijn terug gegaan. Op het strand kwam net een groep aan en ze keken naar boven en ik keek mee. Ara’s ! Wel heel ver weg en hoog in een boom. De groep ging weg en mijn man en ik bleef staan om te kijken wat ze gingen doen. Ze vlogen naar de andere kant en ik ben er achteraan gegaan en foto’s gemaakt en ik was reuze trots. Op het moment dat ik terug wilde lopen, begon het pijpenstelen te regenen ! Camcorder in de schoen en camera onder mijn shirt gedaan. Het heeft wel 2 uur geregend en onze groep kwam dan ook als verzopen katjes weer terug. Ik had geen spijt dat ik niet mee was gegaan, ik had de ara’s ! Laten we op de terugweg, met bootje, dezelfde regenbui nog eens weer over ons heen krijgen………….. We kwamen doorweekt bij het restaurant aan. Gelukkig hadden we droge kleren bij ons, alhoewel…………… mijn man had dit al aan en ik heb me afgedroogd in de damestoilet met papieren handdoekjes en droge kleren aangetrokken. Jas erover en ik was zo weer warm. Een land waar je de dierentuin bij de hand hebt en dat je alles in het wild mag zien,is een fantastische ervaring, een leuke beleving. Iemand die graag vogels en/of vlinders wil gaan fotograferen, is in Costa Rica aan het juiste adres. Vogels in alle soorten, maten en kleuren. Vlinders die je ziet in dierenpark Emmen , vliegen je daar voorbij, zelfs de Blauwe Orpho. Ook voor landschappen bied Costa Rica heel veel mogelijkheden. Gelukkig hebben ze de weg ook , op heel veel plaatsen, verbreedt naar Santa Elena. Vijf jaar terug heb ik me echt overal aan vast gehouden in de auto en ik heb echt veel angst gehad over dat pad, de berg op. Er is geen foto gemaakt. Toen ik voor de vakantie Santa Elena las in de papieren, ging mijn maag even tekeer, maar dit was dus niet nodig geweest en ik kom genieten van het uitzicht, met de camera in de hand. Al met al een onvergetelijke vakantie en ik beleef het weer opnieuw, als ik de foto's en films weer bekijk.

Meer info >

Minder info >

19 daagse rondreis Adembenemend Costa Rica

In verband met ons 25 jarig huwelijk wilden we dit jaar een speciale reis maken met de kinderen ( 21 en 23 jaar). Na verschillende reisorganisaties te hebben bekeken hadden we gekozen voor NRV. Hun persoonlijke benadering en betrokkenheid bij jou als klant blijkt uit de goede communicatie. Wij hadd ...

In verband met ons 25 jarig huwelijk wilden we dit jaar een speciale reis maken met de kinderen ( 21 en 23 jaar). Na verschillende reisorganisaties te hebben bekeken hadden we gekozen voor NRV. Hun persoonlijke benadering en betrokkenheid bij jou als klant blijkt uit de goede communicatie. Wij hadden de reis “Adembenemend Costa Rica” geboekt, een 19 daagse rondreis met huurauto. Na een goed ontvangst op het vliegveld in San José kon de reis beginnen. Alles was tot in de puntjes geregeld: routebeschrijving, stapel vouchers, omschrijvingen van de hotels en hun activiteiten. In eerste instantie met de bus naar Tortuguero waar we een super 2-tal dagen hebben gehad. Daarna hebben we onze de reis vervolgd met onze huurauto naar Cahuita met zijn Plaay Negra en relaxte Reggaesfeer in het hele dorpje. Dan op naar Sarapiqui, een Ecolodge midden in de natuur. Vanuit je kamer zag je de vogels, vlinders en leguanen voorbij komen. Elke ochtend vrolijk gewekt door de brulapen. Dan door naar La Fortuna/ Arenal: wat een uitzicht vanuit het hotel: elke morgen wakker worden met de Arenal. En daarna lekker relaxen in de Baldi Hotsprings. Op naar Monteverdre, waar we via een lange hobbelige onverharde weg arriveren. Toch had dit ook wel iets: het ruwe Costa Rica. Na de Night Walk en de Hanging Bridges was het de volgende dag weer tijd om onze weg te vervolgen naar Rincon de la Vieja. Een oude Haciënda waar runderen en paarden nog aanwezig zijn. Dit gaf een landelijk en rustig gevoel, dat zeker tot uitdrukking kwam in de paardenrit naar de waterval. Daarna nog de vakantie beëindigen met een aantal stranddagen in Sámara. Een klein, vriendelijk dorpje aan de grote oceaan. En dan weer terug naar San José. Het einde komt nu echt in zicht van een ware ontdekkingstocht door een supervriendelijk land, waar wij ons nooit onveilig hebben gevoeld. Vriendelijke mensen met een vriendelijke groet: Pura Vida! Costa Rica we komen zeker nog eens terug…..het was super! NRV en CRS-tours bedankt voor deze supervakantie en de begeleiding onderweg. Zeker het telefoontje na de aardbeving in Sámara werd zeker gewaardeerd. Gelukkig was hulp niet nodig.

Meer info >

Minder info >

19 daagse rondreis Adembenemend Costa Rica

Reisverslag Costa Rica & New York

Onze reis naar Costa Rica stond gepland in het regenseizoen. We hebben wel regen gehad maar we zijn er niet door verhinderd om dingen te ondernemen. Aan de Caribische kust hebben we een aantal buien per dag gehad tijdens de rest van de reis was het overheersend droog. De hotels die NRV heeft aang ...

Onze reis naar Costa Rica stond gepland in het regenseizoen. We hebben wel regen gehad maar we zijn er niet door verhinderd om dingen te ondernemen. Aan de Caribische kust hebben we een aantal buien per dag gehad tijdens de rest van de reis was het overheersend droog. De hotels die NRV heeft aangewezen waren goed. De kamers waren ruim en voorzien van ventilator of airco. Ook de huurauto was perfect. Wij hadden een Toyota Rav4 voor drie personen. In Cahuita hebben we een excursie geboekt naar de Bri Bri indianen. Dit was een geweldige ervaring waar we echt meer te weten zijn gekomen over de cultuur. Deze excursie is echt een aanrader. Wij hebben regelmatig optionele excursies geboekt. Over het algemeen is er in het land veel meer natuur te zien dan cultuur. Tijdens ons verblijf in de stad Liberia zijn we naar een rodeo festival geweest. Hier hebben we de "bull riding" wedstrijd Costa Rica tegen Nicaragua gezien. De meest hotels liggen in of aan een regenwoud. We hebben dan ook veel wilde dieren gezien zoals apen, neusberen en kikkers. De laatste dagen hebben we ontspannen op het strand van Samara doorgebracht. Na de prachtige reis door Costa Rica zijn we doorgevlogen naar New York. Dit vonden wij een fijn contrast na al de natuur. De korte tijd die we in de stad hadden, hebben we goed kunnen benutten. Een stad waar altijd iets te doen is en waar je je niet hoeft te vervelen.

Meer info >

Minder info >

Reiservaring Panama-Costa Rica-Nicaragua zomer 2015

Costa Rica & Nicaragua met stopover in Panama

In juli 2015 hebben wij de <a href="https://www.nrv.nl/rondreizen-costa-rica">rondreis Costa Rica</a> & Nicaragua gemaakt, met als uitbreiding de stop-over in Panama City.

Wij komen tegen de avond aan in Panama, waar we worden opgehaald door een taxichauffeur die ons meteen van alles over de omgeving weet te vertellen. Na aankomst in ons hotel (midden in het centrum) maken we een wandeling door de buurt. De volgende dag boeken we bij een lokaal kantoortje een trip met privéchauffeur langs de belangrijkste bezienswaardigheden: uiteraard de Miraflores-sluizen in het Panamakanaal, Ancon Hill met een geweldig uitzicht over de stad, Casco Viejo en tot slot één van de vele moderne shopping malls.

De volgende dag vliegen we door naar San José. We slapen in Hotel Presidente, een prima en zeer centraal gelegen hotel. We vinden San José geen bijzondere stad, maar wel leuk om een middag doorheen te wandelen.

Vervolgens per bus en boot naar Tortuguero, met een gezelschap uit alle delen van de wereld. Al op de boot word je overweldigd door de natuur om je heen, en eenmaal aangekomen in het hotel blijkt helemaal wat een prachtig gebied dit is. We varen door het oerwoud en zien luiaards, waarvan één met een jong, leguanen, allerlei vogels en veel apen. Ook het strandje waar de zeeschildpadden normaal gesproken hun eieren leggen, alleen in dit seizoen helaas niet. Het enige minpuntje op deze plek is dat het gedurende de 3 dagen dat we er verblijven vrijwel onafgebroken regent. Het programma lijdt er niet onder, we krijgen regencapes om en er wordt gewoon gevaren en met kaplaarzen door de jungle gewandeld. Het stoort ook de beesten niet: we worden ’s nachts wakker van apen op ons dak en ’s ochtends zitten ze te schreeuwen in het bos rondom de ontbijtruimte. Je merkt aan alles dat je midden in het oerwoud zit.

Na drie dagen varen we terug de bewoonde wereld in en halen we onze huurauto op. We rijden eerst naar Puerto Viejo de Talamanca voor een paar relaxte stranddagen aan de Caribische kust, en daarna via Sarapiquí naar El Arenal. Daar lopen we over de hangbruggen en gaan met een kabelbaan hoog de bergen in. Vanaf diverse punten hebben we een prachtig uitzicht over de vulkaan en het Meer van Arenal met de omliggende bossen. Overal hebben we prima hotels en voldoende keuze uit leuke restaurants. Het zelf rijden in Costa Rica is heel goed te doen, zolang je maar rekening houdt met de vele, soms grote gaten in de weg! “Mind the potholes” is hier geen overbodige waarschuwing. De reis gaat door naar Rincón de la Vieja, waar we een bad nemen in de hete bronnen. Ook maken we een lange wandeling door het park aan de voet van de vulkaan, waar we op diverse plekken de borrelende zwavel zien. Omdat we vooraf bedacht hadden dat we naast de prachtige natuur van Costa Rica ter afwisseling nog een stad wilden bezoeken, leveren we na bijna 2 weken de huurauto in voor de grens met Nicaragua en steken we lopend de grens over. Aan Nicaraguaanse kant worden we opgewacht door een chauffeur die ons, al mopperend op Costa Rica, naar Granada brengt. Grappig dat overal ter wereld bewoners van buurlanden de draak met elkaar steken. Granada blijkt een stad met koloniale sfeer, met een niet al te groot centrum waar de bevolking en toeristen elkaar op het centrale plein en de straten daaromheen treffen. Er rijden nog veel koetsen met paarden rond, natuurlijk leuk voor de toeristen maar ook gewoon als vervoer voor de lokale bevolking. Het boottochtje met een vriendelijke lokale visser op het uitgestrekte Meer van Nicaragua, met een lunch bij een heel klein restaurantje op één van de zeer vele kleine eilandjes in het meer vormt voor ons alweer een hoogtepunt van deze reis. Absoluut een aanrader om ook Nicaragua aan te doen als je Costa Rica bezoekt.

Na drie dagen verlaten we Nicaragua, steken we de grens in omgekeerde richting over en halen we weer een nieuwe huurauto op. In ca. 3 uurtjes rijden we naar Tamarindo, een gezellige badplaats aan de Stille Oceaan. Hotel Pasatiempo, een gezellig hotel met een lekker zwembad en op loopafstand van het uitgestrekte strand is hier een prima basis om nog een paar dagen uit te rusten en van het Costaricaanse leven te genieten. Na nog een laatste overnachting in San José vliegen we weer terug naar huis.

Minder info >

dagen Hoogtepunten van Costa Rica: altijd de beste prijs

Reisleiding Costa Rica

In Costa Rica reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Costa Rica en heeft hierdoor ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Costa Rica leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

- Reisprogramma
Sluiten -

Bepaal uw eigen vakantie!

Vervelen mag, maar hoeft niet in Costa Rica! We bieden bijna dagelijks uiteenlopende avontuurlijke, of juist ontspannende activiteiten aan. Kies wat bij u past en beleef uw vakantie precies zoals u wilt. Voor bepaalde optionele excursies geldt een minimum aantal deelnemers. Uw Nederlandssprekende reisleider geeft u graag extra informatie.

Als de groep is verdeeld over twee verschillende activiteiten blijft de Nederlandssprekende reisleiding bij de grotere groep.

Vliegen in Comfort Class KLM

Indien u reist met de KLM en u wenst te vliegen in Comfort Class, kunt u de benodigde gegevens bij boeking bij ons opvragen. Via de website van KLM kunt u deze optie bijboeken.

+- Vluchtinfo

+ Open - Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
15:25 uur
AmsterdamSan José
20:05 uur
22:05 uur
San JoséAmsterdam
15:10 uur

+-Landinfo

+ Open - Sluiten

Ambassade

Ambassade van Costa Rica
Laan Copes van Cattenburch 46
2585 GB ’s-Gravenhage
Tel: 070-3544675
E-mail: embajada@embacr.nl
www.embacr.nl

Fooien

Fooien zijn in Costa Rica gebruikelijk. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Tijdens uw reis staan er dan ook vele personen voor u klaar, bijvoorbeeld gidsen, chauffeurs, kamermeisjes en kofferdragers stellen een fooi op prijs. Ons advies gedurende de rondreis is als volgt:

Kamermeisjes: ongeveer 1 USD per kamer per nacht
Kofferdragers: ongeveer 1 USD per koffer
Parking guards: ongeveer 0.5 USD per keer
Gids: ongeveer 3 USD per persoon per dag

Bovenstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen. Als u tevreden bent over de gids en/of chauffeur, kunt u aan het einde van de reis/excursie naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

In restaurants moet u er rekening mee houden dat bovenop de op de kaart genoemde prijs vaak nog 10% servicekosten en 13% btw gerekend wordt. In dat geval is het geven van fooi niet noodzakelijk.

Geldzaken

De munteenheid van Costa Rica is de Colón (CRC), vernoemd naar Columbus. De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

Het verdient aanbeveling Amerikaanse dollars mee te nemen, die worden bijna overal geaccepteerd. Biljetten van meer dan 100 dollar wekken vaak argwaan op door het frequent circuleren van valse dollars. Wij raden u dus aan om kleine coupures mee te nemen.

Vrijwel overal in Costa Rica is het mogelijk om met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo te pinnen. In de meeste hotels en de grotere winkels kunt u eveneens met creditcard betalen. Let u er wel op dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim vantevoren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Costa Rica worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht.

In het land komt in sommige gebieden malaria voor. Het nauwkeurig toepassen van maatregelen tegen muggenbeten is voor deze gebieden voldoende.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Costa Rica heeft een hoge levensstandaard met vrij lage gezondheidsrisico’s en een goed georganiseerde gezondheidszorg. Hoewel het kraanwater over het algemeen drinkbaar is, adviseren we u wel gezuiverd water in flessen te kopen.

Van belang bij reizen naar Nicaragua
Een internationaal certificaat dat bevestigt dat u een gele koorts vaccinatie heeft gehad is verplicht als u reist vanuit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Panama, Venezuela, Paraguay en Peru in Latijns-Amerika of een Afrikaans land (uitgezonderd de Democratische Republiek Congo, Tanzania, Sao Tomé en Principe, en Somalië). Het internationale certificaat dient te kunnen worden getoond om problemen bij de grensovergang naar Nicaragua te voorkomen. Dit certificaat dient nog minimaal 10 dagen geldig te zijn bij aankomst in Nicaragua.

Openingstijden

Per plaats kunnen de openingstijden verschillen. Over het algemeen zijn de winkels geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur, op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en sommige tot 18.00 uur.

De banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 15.00 uur en bij uitzondering op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Na 's avonds 22.00 uur kunt u geen geld meer pinnen in verband met de veiligheid. Houdt u hier dus rekening dat u wat reserve heeft.

Reisdocumenten

Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Costa Rica. Personen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig voor Costa Rica bij een verblijf van maximaal 30 dagen.

Reizigers die een andere nationaliteit hebben, dienen zelf zorg te dragen voor een eventueel benodigd visum. Hiervoor kunt u contact opnemen met de ambassade van Costa Rica.

Vanaf 26 juni 2012 dienen kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer bijgeschreven worden in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum ook niet meer geldig.

Bagage met TSA gecerticifeerd slot (bij reizen via Amerika)

Het is sterk aan te raden om alléén te reizen met bagage dat is voorzien van een TSA gecertificeerd slot als u reist via Amerika.

TSA (Transport Security Administration) is een veiligheidsinstantie van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security dat is opgericht na 9/11. Deze veiligheidsinstantie oefent gezag uit over de veiligheid van reizigers in Amerika. Wanneer u naar Amerika vliegt kan het zijn dat uw koffer ter controle door medewerkers van TSA wordt geopend. Het is ook bekend dat, wanneer een medewerker van de TSA een koffer of tas niet kan openen, het slot wordt geforceerd en dat u vervolgens uw koffer of tas terugvindt op de loopband met een kapot slot. Om dit soort problemen te voorkomen is het TSA gecertificeerd slot ontwikkeld. Dit slot is goedgekeurd door de Amerikaanse veiligheidsinstantie die uw koffer of tas moet controleren. Deze sloten kunnen door de douane met een loper worden geopend en weer gesloten zonder schade toe te brengen aan uw tas, koffer of slot. De sloten herkent u aan het TSA-logo. TSA gecertificeerde sloten kunt u in alle soorten en maten krijgen: cijfersloten, hangsloten, kabelsloten, key card sloten en in de bagageriem verwerkte sloten. Ook zijn er veel koffers verkrijgbaar die een ingebouwd TSA gecertificeerd slot hebben.

Reizen via de VS

Wanneer u via de VS reist, dan dient u rekening te houden met het volgende.

U bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Voor een online aanvraag, voorlopig alleen in het Engels, kunt u naar de website van ESTA gaan. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, dat momenteel voor aankomst in de VS moet worden ingevuld. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld, maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de VS. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd. Het geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het visa waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen.

Intikken van ESTA op internet laat heel veel websites zien die dit tegen betaling regelen. Er is echter geen enkele reden om van deze sites gebruik te maken daar dit heel goed via de reguliere site van ESTA kan. De kosten voor de autorisatie bedragen 14 USD per persoon. Autorisatie via ESTA is verplicht.

Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Reizen via de VS met kinderen

Indien u via de VS met kinderen naar Costa Rica reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende.

Vanaf 26 juni 2012 dienen kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer bijgeschreven worden in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum ook niet meer geldig.

Reizen via Canada

Wanneer u via Canada reist, dan dient u rekening te houden met het volgende.

Vanaf 15 maart 2016 bent u verplicht om een Electronic Travel Authorization (eTA) te regelen als u vliegt naar of via Canada. Als u een bezoek brengt aan Canada over land of zee dan bent u niet genoodzaakt om een eTA te regelen.

Om een eTA aan te vragen heeft u een geldig paspoort, een creditcard (Visa, MasterCard of American Express), en een e-mailadres nodig. De kosten bedragen 7 CAD per persoon. De eTA wordt elektronisch gekoppeld aan uw paspoort en is geldig voor vijf jaar of tot uw paspoort verloopt, wat het eerste komt. Via de volgende link kunt u het aanvraagproces beginnen: de officiële eTA website. In de meeste gevallen ontvangt u na een paar minuten een bevestiging van uw aanvraag. In sommige gevallen kan het iets langer duren. Het is aan te raden uw eTA tijdig aan te vragen.

Tijdsverschil

Gedurende de Nederlandse wintertijd is het in Costa Rica zeven uur vroeger. In de zomertijd is het acht uur vroeger.

Geldzaken Tortuguero Nationaal Park

Er zijn geen banken of pinautomaten in Tortuguero. Neem dus voldoende contant geld mee. Denk aan ca. 30 USD per persoon voor entreegelden en fooien. Verdere uitgaven kunnen zijn: frisdrank/alcoholische drankjes, souvenirs, spabehandeling (vanaf 35 USD) en optionele activiteiten zoals een canopy tour (ca. 35 USD) of een schildpaddentour in de avonduren (ca. 30-35 USD). Wij raden aan om rekening te houden met rond de 100 USD per persoon.

Tolgelden

Er zijn een paar tolwegen in Costa Rica (voornamelijk rondom San José). Tolgelden kunnen alleen worden betaald met de lokale valuta (Colones). Het maximum bedrag aan tolgelden (ruta 27, ruta del sol) van de Pacifische kust naar San José is op dit moment ca. 3890 CRC (ca. 8 USD). Het exacte bedrag is afhankelijk van waar u de tolweg op- en afgaat. Hou dus voldoende geld over op de terugweg naar San José om deze eventuele tolgelden te kunnen betalen.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in de lokale valuta (colon) of met Amerikaanse dollars.

Vertrekbelasting

In Costa Rica is de vertrekbelasting van ca. 29 USD per persoon veelal inbegrepen in uw ticketprijs (in het geval van Air France, American Airlines, British Airways, Copa Airlines, Delta Airlines, Iberia, KLM en United Airlines). Als u reist met een andere luchtvaartmaatschappij dan kan het voorkomen dat u de vertrekbelasting moet betalen op het moment dat u het land weer verlaat.

Deze kosten kunnen tussentijds wijzigen.

Voltage

Het voltage is in Costa Rica 120 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Costa Rica kunt checken.

+ FAQ
Open +

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+- Optionele excursies

+ Open - Sluiten

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Corcovado Nationaal Park: oerwoudgeheimen ontdekken

Mis vooral niets tijdens uw enerverende wandeling door Corcovado Nationaal Park! Deze mysterieuze ‘Amazone van Costa Rica’ zit vol spannende verrassingen. Ruik de vochtige geur van het primaire regenwoud, hoor brulapen luidruchtig tekeergaan het blad...

Mis vooral niets tijdens uw enerverende wandeling door Corcovado Nationaal Park! Deze mysterieuze ‘Amazone van Costa Rica’ zit vol spannende verrassingen. Ruik de vochtige geur van het primaire regenwoud, hoor brulapen luidruchtig tekeergaan het bladerdek, ontdek een tapir, zie luiaards onbeweeglijk hangen aan boomtakken en bestudeer talloze insecten van dichtbij. Bewonder ook de schoonheid van veel (vaak zeldzame) bloemen, bomen en planten. Wat vertelt uw opmerkzame natuurgids leuk over alle flora en fauna! Bij excursie is een boottransfer van Punta Uvita naar het nationaal park en visa versa inbegrepen – uw kans om een dolfijn, walvis of zeeschildpad te zien zwemmen. Duur: hele dag Wat mee te nemen: camera, zonnebrandcrème, waterfles, verrekijker, comfortabele kleding, regenjas of poncho, extra set kleding, wandelschoenen, sandalen of slippers, zwemkleding en handdoek. Inclusief: vervoer, boottransfer, twee verschillende wandelingen, picknicklunch, water, vruchtensap, fruit en lokale Engelssprekende gids.
Minimaal 8 deelnemers - Prijs ca. 130 USD per persoon Minimaal 16 deelnemers - Prijs ca. 125 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 8 deelnemers - Prijs ca. 130 USD per persoon
Minimaal 16 deelnemers - Prijs ca. 125 USD per persoon

Marino Ballena Nationaal Park: walvissen en dolfijnen spotten

Walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden, pelikanen, exotische eilanden en mysterieuze grotten: het zeeleven en de natuur van het Marino Ballena Nationaal Park zijn ongelooflijk veelzijdig. Bereid u dus voor op een dag vol overweldigende indrukken. Laat...

Walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden, pelikanen, exotische eilanden en mysterieuze grotten: het zeeleven en de natuur van het Marino Ballena Nationaal Park zijn ongelooflijk veelzijdig. Bereid u dus voor op een dag vol overweldigende indrukken. Laat u verrassen door scholen van soms wel 100 speelse dolfijnen en geniet van hun acrobatische talent. Dit is ook de natuurlijke habitat van walvissen – wie weet zien we een gigantische bultrug of griend verschijnen aan het wateroppervlak. Kijk goed of er een walviskalfje meezwemt! Rond Isla Ballena (Walvis Eiland) en de Tres Hermanas-eilanden duiken we zelf het water in en snorkelen langs koraalrif en vrolijk gekleurde vissen. We zien ook de beroemde zandbank Punta Uvita Whale’s Tail en de zeegrotten van Playa Ventanas. Gegarandeerd een spectaculaire dag. Duur: halve dag Wat mee te nemen: camera, verrekijker, waterfles, zonnebrandcrème, regenjas of poncho, comfortabele kleding, extra set kleding, handdoek, zwemkleding en slippers of sandalen. Inclusief: vervoer, lokale Engelssprekende gids, boottocht, water, vruchtensap, fruit en snorkeluitrusting. Wij raden aan om deze excursie in de ochtend te doen. De weersomstandigheden zijn dan optimaler, evenals de zichtbaarheid in het water. De kans op zeeziekte is groter in de middag. Soms wordt deze excursie ook alleen uitgevoerd in de ochtend. De Nederlandssprekende reisleiding kan dit voor u nagaan voordat u de excursie boekt.
Minimaal 8 deelnemers - Prijs ca. 84 USD per persoon Minimaal 16 deelnemers - Prijs ca. 78 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 8 deelnemers - Prijs ca. 84 USD per persoon
Minimaal 16 deelnemers - Prijs ca. 78 USD per persoon

Nauyaca-waterval: paardrijden en zwemmen

Spoor uw paard zachtjes aan en maak een leuke dagtocht naar de mooie Nauyaca-watervallen. Ook onervaren amazones en ruiters kunnen mee. Tijdens de 12 kilometer lange tocht maken we drie stops. Na een klein uur stijgen we af bij ‘Don Lulo’s House’ om ...

Spoor uw paard zachtjes aan en maak een leuke dagtocht naar de mooie Nauyaca-watervallen. Ook onervaren amazones en ruiters kunnen mee. Tijdens de 12 kilometer lange tocht maken we drie stops. Na een klein uur stijgen we af bij ‘Don Lulo’s House’ om samen gezellig te ontbijten en de grappige ‘mini-dierentuin’ te bekijken. Hierna klimmen we weer op ons paard. Even later bereiken we de watervallen. Bulderend stort het brede watergordijn zich van tientallen meters hoogte naar beneden. Wat voelt de fijne mist die hier hangt heerlijk koel aan op onze warme huid! We stappen af – het meer ziet er uitnodigend uit: tijd voor een frisse duik. Op de terugweg stoppen we opnieuw bij Don Lulo’s. Na een typisch Costa Ricaanse lunch genieten we nog even na in een hangmat en rijden dan terug. Duur: hele dag Wat mee te nemen: camera, zonnebrandcrème, verrekijker, comfortabele kleding, extra set kleding, wandelschoenen, sandalen of slippers, zwemkleding en handdoek. Inclusief: vervoer, paardrijtocht, lunch, ontbijt, entreegelden en lokale Engelssprekende gids. Een goede conditie is gewenst voor de 2,5 uur durende paardrijtocht. Er is een maximum gewicht van 105 kg van toepassing op deze excursie.
Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 68 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 68 USD per persoon

Snorkelen en meezeilen met een catamaran

Eerst voelt u hoe de zeilboot kalm door het azuurblauwe zeewater klieft. Even later duikt u in de maagdelijke Biesanz-baai het water in. Wat een zalige temperatuur. Snorkelend bewondert u de vele tropische vissen. Terug aan boord staat een smakelijke...

Eerst voelt u hoe de zeilboot kalm door het azuurblauwe zeewater klieft. Even later duikt u in de maagdelijke Biesanz-baai het water in. Wat een zalige temperatuur. Snorkelend bewondert u de vele tropische vissen. Terug aan boord staat een smakelijke lunch klaar van verse vis, groente en fruit, cocktails en vruchtensappen. Duur: halve dag Wat mee te nemen: camera, zonnebrandcrème, zwemkleding en handdoek. Inclusief: vervoer, lunch, water, cocktails, snorkeluitrusting, vruchtensap, fruit en lokale Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 52 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 52 USD per persoon

Krokodillen zoeken op de Tárcoles-rivier

Krokodillen zien, blijft opwindend. Dit reptiel is zeker één van de meest woeste roofdieren die er zijn. De Tárcoles-rivier is het domein van bijna de grootste krokodillenpopulatie van Costa Rica. Op de Tárcoles-rivier speuren we met een boot de mang...

Krokodillen zien, blijft opwindend. Dit reptiel is zeker één van de meest woeste roofdieren die er zijn. De Tárcoles-rivier is het domein van bijna de grootste krokodillenpopulatie van Costa Rica. Op de Tárcoles-rivier speuren we met een boot de mangrovebossen af, een belangrijke ecologische habitat voor krokodillen. Onze inspanning wordt ongetwijfeld beloond. Bij de oevers zijn vaak grote exemplaren van dichtbij te zien. Onvergetelijk! Duur: ca. 2,5 uur. Wat mee te nemen: camera, zonnebrandcrème, muggenmelk, verrekijker, comfortabele kleding, regenjas of poncho en comfortabele schoenen. Inclusief: vervoer, boottocht, water, fruit en lokale Engelssprekende gids.
Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 22 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 22 USD per persoon

Nachtwandeling maken door de natuur

Een fantastische kans om dieren te zien en te horen die zich overdag schuilhouden, zoals grijze vossen, stekelvarkens, tarantula’s en slapende vogels. Mis het niet! De meeste reizigers zijn erg enthousiast. De gids is een echte expert en garandeert e...

Een fantastische kans om dieren te zien en te horen die zich overdag schuilhouden, zoals grijze vossen, stekelvarkens, tarantula’s en slapende vogels. Mis het niet! De meeste reizigers zijn erg enthousiast. De gids is een echte expert en garandeert een onvergetelijke avond. Duur: ca. 2 uur Wat mee te nemen: camera, comfortabele kleding, wandelschoenen of tennisschoenen en lange broek Inclusief: vervoer, entreegelden, zaklamp en lokale Engelssprekende gids.
Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 20 USD per persoon Minimaal 11 deelnemers - Prijs ca. 17 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 20 USD per persoon
Minimaal 11 deelnemers - Prijs ca. 17 USD per persoon

Canopy Tour: langs de boomtoppen scheren aan een tokkel

Na de veiligheidsinstructies gaat uw Canopy Tour van start. Er wordt de gelijk keuze voorgelegd of u de "Superman Pose" wilt maken, waarbij u hangt vanaf uw middel en met weid gespreide armen de zipline afdaalt. Een geweldig avontuur! U maakt een...

Na de veiligheidsinstructies gaat uw Canopy Tour van start. Er wordt de gelijk keuze voorgelegd of u de "Superman Pose" wilt maken, waarbij u hangt vanaf uw middel en met weid gespreide armen de zipline afdaalt. Een geweldig avontuur! U maakt een tocht door het prachtige Monteverde nevelwoud en maakt de oversteek van het ene platform naar het andere platform bungelend aan een stalen kabel. De eerste twee ziplines zijn wat korter zodat u kunt wennen aan de techniek (het handmatig afremmen). Vervolgens rappelt u 15 meter naar beneden en vervolgt u de rest van het parcours met in totaal 12 kabels en 18 platforms. U vliegt hoog boven de boomtoppen terwijl u kunt geniet van het uitzicht over de vallei. Aangekomen bij het eind van de ziplines heeft u optioneel de mogelijkheid een "Tarzan Swing" maken. Uitermate geschikt voor échte 'daredevils'! Duur: ca. 2, 5 uur Wat mee te nemen: comfortabele schoenen (geen sandalen of slippers!), lange broek, muggenmelk en camera. Inclusief: vervoer, entreegelden, uitrusting en lokale Engelssprekende gids. Deze excursie is ook uitstekend te combineren met de wandeling over hoge hangbruggen door het Monteverde Nevelwoud. De gezamenlijke kosten bedragen in dit geval ca. 70 USD per persoon.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 42 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 42 USD per persoon

Wandeling over hoge hangbruggen door het Monteverde Nevelwoud

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de hangende bruggen gebracht. Hier leert u de dieren en de planten kennen die zijn te vinden in het uitbundige nevelwoud. De excursie van ongeveer 3 kilometer in lengte bestaat uit een combinatie van paden en ze...

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de hangende bruggen gebracht. Hier leert u de dieren en de planten kennen die zijn te vinden in het uitbundige nevelwoud. De excursie van ongeveer 3 kilometer in lengte bestaat uit een combinatie van paden en zeven hangende bruggen. Tijdens de wandeling ontdekt u alle niveaus van het nevelwoud en te verkennen; vanaf de grond tot de hoge bomen. Een prachtige excursie geschikt is voor alle leeftijden. Duur: ca. 2 uur Wat mee te nemen: wandelschoenen of tennisschoenen, lange broek, verrekijker en camera Inclusief: vervoer, entreegelden en lokale Engelssprekende gids. Deze excursie is ook uitstekend te combineren met de canopy tour. De gezamenlijke kosten bedragen in dit geval ca. 70 USD per persoon.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 33 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 33 USD per persoon

Bootexcursie door het Caño Negro Wildlife

U raakt vast onder de indruk van de natuurlijke schoonheid van de wetlands en de verscheidenheid aan flora en fauna. Vanaf de veilige en comfortabele boot maakt u een goede kans om kaaimannen, verschillende apen en inheemse vogelsoorten te zien. Houd...

U raakt vast onder de indruk van de natuurlijke schoonheid van de wetlands en de verscheidenheid aan flora en fauna. Vanaf de veilige en comfortabele boot maakt u een goede kans om kaaimannen, verschillende apen en inheemse vogelsoorten te zien. Houd ook het rivierwater rond de boot in de gaten. Misschien spot u wel een zoetwaterhaai, als hij zijn vin boven het wateroppervlak uitsteekt. Duur: hele dag Wat mee te nemen: comfortabele kleding, muggenmelk, camera, zonnebrandcrème, regenjas of poncho en paspoort. Inclusief: vervoer, lokale Engelssprekende gids, entreegelden en lunch.
Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 45 USD per persoon Minimaal 9 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 45 USD per persoon
Minimaal 9 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon

Het lokale boerenleven ervaren op een biologische boerderij

Bezoek de biologische boerderij Arenal Vida Campesina. Een unieke gelegenheid om interactief het lokale boerenleven te ervaren. U leert koeien melken, tortilla’s maken en groenten oogsten. Daarnaast krijgt u een suikerrietworkshop en maakt u kennis m...

Bezoek de biologische boerderij Arenal Vida Campesina. Een unieke gelegenheid om interactief het lokale boerenleven te ervaren. U leert koeien melken, tortilla’s maken en groenten oogsten. Daarnaast krijgt u een suikerrietworkshop en maakt u kennis met een bijzondere dans. Wilt u bovendien iets moois nalaten in Costa Rica? Sponsor dan een bedreigde boomsoort en plant zelf een boom op de boerderij. U sluit het bezoek af met een op houtvuur bereid diner van lokaal verbouwde biologische producten. Duur: ca. 2, 5 uur Wat mee te nemen: comfortabele kleding, muggenmelk, zonnebrandcrème en camera. Inclusief: vervoer, diner, suikerrietworkshop, rondleiding en lokale Engelssprekende gids.
Minimaal 7 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon Minimaal 15 deelnemers - Prijs ca. 35 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 7 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon
Minimaal 15 deelnemers - Prijs ca. 35 USD per persoon

Ambachtelijke chocola proeven op een niet-commerciële cacaoplantage

De bijzondere Chocolade Tour naar een niet-commerciële cacaoplantage gericht op milieueducatie, begint met een mooie natuurwandeling door het Tirimbina Regenwoud. Een ervaren lokale gids gaat met ons mee. Op de plantage zien en proeven we hoe lokale ...

De bijzondere Chocolade Tour naar een niet-commerciële cacaoplantage gericht op milieueducatie, begint met een mooie natuurwandeling door het Tirimbina Regenwoud. Een ervaren lokale gids gaat met ons mee. Op de plantage zien en proeven we hoe lokale vrouwen de zelf geoogste cacaobonen verwerken tot chocola. Alles gebeurt traditioneel en handmatig. Een prettige bijkomstigheid is dat we met ons bezoek twee duurzame doelen steunen. Het behoud van de inheemse cacaoboom, een bijzonder natuurvriendelijk landbouwgewas. En economische onafhankelijkheid van plattelandsvrouwen uit Pueblo Nuevo de Guácimo, een gemeenschap uit de omgeving. Duur: ca. 2, 5 uur Wat mee te nemen: comfortabele schoenen, muggenmelk, lichte jas, zonnebrandcrème en camera. Inclusief: vervoer, entreegelden, en lokale Engelssprekende gids.
Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 28 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 28 USD per persoon

Vleermuizen bestuderen van dichtbij

Ontdek tijdens de vleermuizenexcursie wat deze dieren zo bijzonder maakt. In een onderzoekscentrum leert u eerst over hun gedrag en de bedreigingen waaraan ze blootstaan. Dan volgt het favoriete deel van de meeste reizigers: zelf vleermuizen voeden. ...

Ontdek tijdens de vleermuizenexcursie wat deze dieren zo bijzonder maakt. In een onderzoekscentrum leert u eerst over hun gedrag en de bedreigingen waaraan ze blootstaan. Dan volgt het favoriete deel van de meeste reizigers: zelf vleermuizen voeden. Een ervaren gids toont u hoe u dat veilig doet. Hierna ziet u hoe vleermuizen hier op verantwoorde wijze tijdelijk worden gevangen voor wetenschappelijk onderzoek. Na twee uur worden ze vrijgelaten. Vertrek: 19.30 uur Duur: ca. 2, 5 uur Wat mee te nemen: zaklamp, muggenmelk en camera. Inclusief: vervoer, entreegelden en lokale Engelssprekende gids.
Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 24 USD per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 6 deelnemers - Prijs ca. 24 USD per persoon

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

http://www.nrv.nl/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

dagen Hoogtepunten van Costa Rica: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - San José

02San José - Tortuguero Nationaal Park

03Tortuguero Nationaal Park

04Tortuguero Nationaal Park - Puerto Viejo de Sarapiquí

05Puerto Viejo de Sarapiquí - La Fortuna

06La Fortuna/Arenal

07La Fortuna - Rincón de la Vieja

08Rincón de la Vieja Nationaal Park

09Rincón de la Vieja - Monteverde/Santa Elena

10Monteverde Nationaal Park

11Monteverde/Santa Elena - Manuel Antonio

12Manuel Antonio Nationaal Park

13Manuel Antonio - Dominical

14Dominical

15Dominical - San José - Amsterdam

16Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam