Tatacoa Desert
Tatacoa Desert
Cartagena
Cartagena
Valle de Cocora
Valle de Cocora
Medellín
Medellín
Tayrona Nationaal Park
Tayrona Nationaal Park

Hoogtepunten van Colombia

Privéreis | 19 dagen v.a.
3599i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-10-2024
Reisduur
19dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Colombia > Privéreizen Colombia > Hoogtepunten van Colombia
Ontdek voormalig koloniale steden, veelzijdige natuur en prachtige stranden in kleurrijk Colombia
Bewonder de bijzondere Tatacoa-woestijn en de immense waspalmen in de Cocora vallei
Ontrafel de Precolumbiaanse mysteries bij San Agustín Nationaal Park
Bijzondere stadstour “transformatie van Medellín”
Strandverblijf in Santa Marta met optioneel bezoek aan Tayrona Nationaal Park
Swingende afsluiter: verblijf drie nachten in Caribisch Cartagena

Ervaar veelzijdig Colombia!

Colombia, land van diversiteit in alle opzichten. Beleef swingende steden, vrolijke bewoners en prachtige natuur. Start uw rondreis Colombia in Bogotá en bezoek de creatieve wijk La Candelaria. Bewonder de adembenemende Tatacoa-woestijn en ontdek de pre-Colombiaanse mysterisch in Archeologisch Park San Agustín. Verblijf in de culturele“witte stad” Popayan. Proef échte Colombiaanse koffie in de koffieregio terwijl u verblijft in kleurrijk Salento. Wandel tussen de grootste waxpalmen ter wereld in de Cocora-vallei. U verruilt de groene omgeving voor modern Medellín. De stad die een spectaculaire transformatie heeft doorgemaakt. Optioneel brengt u een bezoek aan kleurrijk Guatapé en de rots La Piedra del Peñol. Geniet hierna van een 3-daags strandverblijf in Santa Marta en ontspan bij het zwembad of op het strand. Of maak een schitterende dagexcursie naar Tayrona Nationaal Park. Sluit uw reis af in Colombia’s historisch kroonjuweel Cartagena.

"Deze privéreis laat u kennis maken met de hoogtepunten van Colombia. Wat Colombia zo bijzonder maakt is de veelzijdigheid van het land en de warme bevolking. Van de droge Tatacoa - woestijn tot de grootste palmbomen ter wereld in Salento en prachtige stranden bij Tayrona. Ontrafel de mysteries rondom de opgravingen bij San Agustín en bezoek de "witte stad" Popayán. Tijdens de stadstour door Medellín leert u over de indrukwekkende transformatie van de eens zo gevaarlijke stad. U sluit de reis af in Caribische sferen in de koloniale stad Cartagena."

Maaike, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Bogotá

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam – Bogotá
Eerste overnachting in Bogotá

Koffers ingepakt en op naar de luchthaven. Klaar voor vertrek. Vandaag start uw rondreis door Colombia! In het vliegtuig heeft u voldoende tijd om u nog eens te verdiepen in het programma en alle reistips door te nemen. Bij aankomst in Bogotá staat er al een chauffeur al op u te wachten. Fijn dat hij ook een woordje Engels spreekt. Per privé transfer wordt u naar uw hotel in de historische wijk La Candelaria gebracht. Een leuke wijk om uw rondreis te beginnen. In La Candeleria bevinden zich de gezelligste restaurants en koffiebars tussen de kleurrijke gevels met graffiti.

DAG
02

Bogotá

Bogotá
Stadstour Bogotá
Bezoek Goud Museum
Bezoek Botero Museum
Tweede overnachting Bogotá

Wat fijn dat uw hotel in het historische centrum van Bogotá ligt. Te voet beleeft u de Zuid-Amerikaanse sfeer, culturele diversiteit en spraakmakende graffitikunst extra goed. Na het ontbijt maakt u, samen met een lokale gids, een stadswandeling door het historisch centrum “La Candelaria”. De afgelopen decennia heeft Bogotá een ongekende metamorfose doorgemaakt. Tegenwoordig is de stad een populaire reisbestemming. U verkent de geplaveide straten met traditionele huizen. Kleurrijke koloniale huizen en kerken, het alledaagse leven van lokale bewoners en wandelen tussen de duiven op het imposante Plaza Bolívar. In het nabijgelegen Goud Museum bewondert u de verbluffende pre-Spaanse goudcollectie – de grootste en waarschijnlijk ook mooiste ter wereld. U kunt ook een bezoek brengen aan het beroemde Botero Museum, met imposant werk van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero en beroemde schilders als Picasso en Dalí.

DAG
03

Bogotá - Villavieja (ca. 280 km)

Villavieja
Vertrek Bogotá
Busrit Bogotá – Neiva
Overnachting Villavieja

Colombia is een groot land waardoor lange reisdagen onoverkomelijk zijn. Gelukkig is de bestemming van vandaag, met uitzicht op de activiteit van morgen, absoluut de moeite waard. U reist naar Villavieja vlakbij de Tatacoa woestijn!

Bij uw hotel wordt u opgehaald door een Spaanssprekende chauffeur om naar het busstation van Bogotá te gaan. Met de juiste instructies gaat u naar de balie om in te checken voor uw busrit naar Neiva. Bussen in Colombia zijn comfortabel en de airconditioning werkt goed. Bij aankomst in Neiva wordt u wederom opgehaald door een Spaanssprekende chauffeur. Aan het einde van de middag komt u aan bij uw hotel in Villavieja. Morgen brengt u een bezoek aan de Tatacoa woestijn.

DAG
04

Villavieja - Tatacoa woestijn - San Agustín (ca. 275 km)

Tatacoa Woestijn
Vertek Villavieja
Tatacoa woestijn incl. Engelssprekende gids
Eerste overnachting San Agustín

Een bijzonder landschap staat vandaag op het programma. Uw dag begint in het paleontologisch museum van Villavieja. U krijgt een goede indruk van het historische ecosysteem van de omgeving. Een leuk voorproefje van uw volgende stop van vandaag. De indrukwekkende Tatacoa woestijn! Officieel is Tatacoa geen woestijn, maar een droog bos. De landschappen zijn gecreëerd door wind en regen. Het gebied bestaat uit twee delen met beide surrealistische landschappen en prachtige uitzichten. Het Cuzco gedeelte bestaat uit steenrode, okergele en groene tinten. Bij Los Hoyos verandert het landschap volledig. Grijze en witte tonen creëren een intrigerend, grillig maanlaandschap.

Na uw bezoek aan de Tatacoa woestijn reist u met een Spaanstalige chauffeur naar San Agustín. Hier verblijft u de komende twee nachten.

DAG
05

San Agustín

San Agustín Archeologisch Park
Halve dag San Agustín Archeologisch Park met lokale, Engelssprekende gids
Tweede overnachting San Agustín

San Agustín is dé plek om kennis te maken met de mysterieuze pre-Colombiaanse cultuur. De opgravingen in de nabije omgeving zijn onvoorstelbaar goed bewaard. Vandaag gaat u, samen met een lokale gids, mee op een dagtocht langs de archeologische vondsten. ’s Morgens rijdt u naar het Parque Arqueológico: één van de belangrijkste oudheidkundige vindplaatsen van Latijns-Amerika. In het groene park staat een verzameling van ruim 500 metershoge beelden, omgeven door weelderig oerwoud. Wat een mystieke plek! We bewonderen diverse tombes, grafheuvels en magische beelden van goden en mythische dieren. In het Archeologisch Museum bekijken we ook kleinere beelden en aardewerk en vinden we achtergrondinformatie over de stenen sculpturen. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel. U heeft de middag ter vrije besteding. Overnachting in San Agustín.

DAG
06

San Agustín - Popayán (ca. 136 km)

Popayán
Vertrek San Agustín
Eerste overnachting Popayán

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een Spaanstalige chauffeur. Vandaag reist u naar de “witte stad” Popayán. Door de kwaliteit van de wegen doet u er wellicht langer over dan verwacht. Bij aankomst in Popayán checkt u in bij uw hotel voor de komende twee nachten.

DAG
07

Popayán

Popayán
Stadstour Popayán met Engelssprekende gids
Vrije middag
Tweede overnachting Popayán

Popayán is in 1537 gesticht en uitgeroepen tot de hoofdstad van de provincie Cauca. Door de gunstige ligging tussen Cartagena, in het noorden van Colombia, en Ecuador werd Popayán een belangrijke hub voor Spaanse conquistadores. Dat is vandaag de dag goed terug te zien aan de kenmerkende, koloniale architectuur. U gaat deze ochtend op pad met een Engelssprekende gids. Na de stadstour zult u ongetwijfeld begrijpen waarom Popayán “de witte stad” genoemd wordt. De stad heeft een universiteit wat maakt dat de sfeer in Popayán dynamisch een aangenaam is.

DAG
08

Popayán - Salento (ca. 369 km)

Salento
Vertrek Popaýan
Eerste overnachting Salento

Van de “witte stad” Popayán reist u vandaag naar het kleurrijke Salento, gelegen in de koffiedriehoek. U wordt na het ontbijt opgehaald door een chauffeur die u naar uw hotel in het compacte centrum van Salento brengt. De rit naar Salento is lang dus maak het uzelf comfortabel.

Nadat u bent ingecheckt in uw hotel kunt u Salento op eigen gelegenheid verkennen. Loop via Calle Real richting Plaza de Bolivar. Witte huizen versierd met kleurrijke deuren en balkons zorgen voor een gezellige sfeer. Rondom het plein Plaza de Bolivar vindt u voldoende restaurants waar u vanavond het dorpsleven in Salento aan u voorbij ziet trekken.

DAG
09

Salento - Valle de Cocora - Salento

Valle de Cocora
Wandeling Valle de Cocora met Engelssprekende gids
Lunch inclusief
Speel traditioneel spel Tejo
Bezoek traditionele koffie finca
Tweede overnachting Salento

U heeft ze vast al zien staan op Plaza de Bolivar in het centrum van Salento. De Willys jeeps, het lokale vervoer in de omgeving, die u vandaag naar Valle de Cocora brengen. Met een Engelssprekende gids maakt u een wandeling door de vallei. De nationale boom van Colombia, de waspalm, groeit in deze omgeving. Het bijzondere aan deze waspalmen is dat ze tot wel 70 meter hoog kunnen worden. Wanneer de mist optrekt rondom de bergen wordt de omgeving werkelijk magisch. Na de wandeling heeft u ongetwijfeld trek gekregen. Vandaag zit een typische Colombiaanse lunch inbegrepen. Op de locatie waar u luncht worden ook typisch Colombiaanse spellen gespeeld zoals Tejo of Rana. Speelt u mee?

Bij een verblijf in de koffiedriehoek kan een bezoek aan een echte koffie finca niet ontbreken. U krijgt tijdens een rondleiding over de finca een goede indruk van koffie in Colombia, het productieproces en de tradities rondom koffie.

DAG
10

Salento - Medellín (ca. 250 km)

Medellín
Vertrek Salento
Eerste overnachting Medellín

U ruilt de groene omgeving van Salento in voor wereldstad Medellín. Neem plaats in de lokale bus tussen gelijkgestemde toeristen en de lokale bevolking. Om de afstand van vandaag te overbruggen zit u bijna de hele dag in de bus. Gelukkig wordt er op lange ritten onderweg gestopt.

Door de wegen op deze route en de drukte in en rondom Medellín duurt de busrit vaak langer dan aangegeven. De aankomsttijd in Medellín is onduidelijk. Bij aankomst in Medellín regelt u daarom zelf uw taxi naar uw hotel. Uiteraard krijgt u instructies hoe en waar u veilig een taxi kunt regelen. U checkt in bij uw hotel in El Poblado. In deze wijk vindt u volop restaurants en barretjes.

DAG
11

Medellín

Comuna 13
Stadstour Medellín met Engelssprekende gids
Tweede overnachting Medellín

Vandaag staat een bijzondere tour op het programma. Ruim 20 jaar geleden was Medellín één van de meest gevaarlijkste steden ter wereld. In de vroege jaren 90 waren drugskartels heer en meester in de stad. Zelfs na de dood van Pablo Escobar bleef de strijd om wie zijn opvolger zou worden doorgaan. Pas sinds 2002 is de “stad van de eeuwige lente” gaan veranderen. Er is volop geïnvesteerd in infrastructuur en educatie waardoor Medellín tegenwoordig één van de meest innovatieve metropolissen ter wereld is. Tijdens de tour door verschillende “comunas” ofwel wijken vertelt uw Engelssprekende gids over de transformatie van de stad.

De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. Maak op eigen gelegenheid een ritje met de kabelbaan voor een ander perspectief van de stad. Of breng een bezoek aan het Museum van Antioquia, het oudste museum van Colombia. Gelegen in het centrum aan het Botero Park.

DAG
12

Medellín

Guatapé
Vrije dag Medellín
Bezoek Guatapé & Piedra del Peñol (optioneel)
Derde overnachting Medellín

Medellín is een enorme stad. Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding om de stad verder te verkennen. Of breng optioneel een bezoek aan Guatapé en Piedra del Peñol. Tijdens de dagtocht wordt u meegenomen door een Engelssprekende gids naar Guatapé en Piedra del Peñol. Èen van de meest spectaculaire bestemmingen in de omgeving van Medellín. U kunt de 200 meter hoge monoliet, Piedra del Peñol, beklimmen door middel van 740 traptreden. Eenmaal aan de top geniet u van de uitzichten over de groene bergen en blauwe meren. Wanneer u weer beneden bent geniet u van een typisch Colombiaanse lunch aan de waterkant van het stuwmeer. Vervolgens maakt u een ontspannen boottocht over het meer waar u eerder zo’n mooi uitzicht op heeft gehad. Wel zo fijn na al die trappen. U sluit uw dag in Guatapé af met een wandeling door het dorp vol kleurrijke huizen. U wordt teruggebracht naar uw hotel.

DAG
13

Medellín - Santa Marta

Santa Marta
Vertrek Medellín
Binnenlandse vlucht Medellín – Santa Marta
Eerste overnachting Santa Marta

Van “de stad van de eeuwige lente” naar de Caribische kust. U wordt opgehaald bij uw hotel om naar de luchthaven van Medellín te gaan. In ongeveer anderhalf uur vliegt u naar Santa Marta. Uw chauffeur staat al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Afhankelijk van uw vluchttijden heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

DAG
14

Santa Marta

Tayrona Nationaal Park
Vrije dag
Bezoek Tayrona Nationaal Park (optioneel)
Tweede overnachting Santa Marta

Een vrije dag in Santa Marta. U kunt op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Wandel door het historische centrum van Santa Marta en bezoek de kathedraal van Santa Marta. Gelegen aan de Caribische kust kunt u genieten van tropische temperaturen. Een goed idee om vandaag te ontspannen aan het strand.

Toch graag wat actiefs doen én genieten van prachtig strand? Kies dan voor een dagtocht naar Tayrona Nationaal Park. De witte zandstranden in dit park worden aan de ene kant begrensd door tropische droge bossen en aan de andere kant door het kristalheldere en blauwe water van de Caribische Zee; waardoor het Tayrona Nationaal Park een van de mooiste van het land is. U vertrekt al vroeg zodat u voldoende tijd kunt nemen voor de wandeling naar de verschillende stranden in het park. Neem een verfrissende duik in de zee bij het Arenilla strand, het Piscina strand en Cabo San Juan. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw hotel in Santa Marta.

DAG
15

Santa Marta - Cartagena (ca. 238 km)

Cartagena
Vertrek Santa Marta
Eerste overnachting Cartagena

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor uw transfer naar het busstation van Santa Marta. Uw laatste bestemming van uw rondreis door Colombia is zeker niet de minste. U reist vandaag per bus naar Cartagena. Omdat het verkeer op deze route vaak onvoorspelbaar is neemt u bij aankomst op het busstation in Cartagena zelf een taxi naar uw hotel. Uiteraard krijgt u weer de juiste instructies om veilig bij uw hotel aan te komen.

DAG
16

Cartagena

Getsemaní, Cartagena
Stadstour Cartagena met Engelssprekende gids
Streetfood tour in Cartagena met Engelssprekende gids
Tweede overnachting Cartagena

De kleurrijke straten van Cartagena lenen zich perfect uit voor een wandeling. U wordt opgehaald door een Engelssprekende gids om de ommuurde stad van Cartagena te ontdekken. Tijdens de wandeling ziet u de vele invloeden die Cartagena gevormd hebben. Romaans, Moors, koloniaal, Arabisch, Spaans en Noord-Amerikaans. De gids vertelt u over de rijke geschiedenis van de stad en het dagelijkse leven. De klokkentoren en het standbeeld van Don Pedro de Herencia mogen niet ontbreken aan de wandeling. Loop via Plaza de Bolivar en het Paleis van de Inquisitie naar de creatiefste wijk van Cartagena, Getsemani.
Onderweg heeft u vast voldoende straatverkopers gezien met allerlei tropische fruitsoorten en Colombiaanse snacks zoals arepas en empanadas. Leuk, maar vooral lekker om dat zelf als een echte ‘Cartagenero’ te proberen! De gids die u vanmiddag meeneemt weet de beste straatverkopers te vinden. Proef exotisch fruit zoals lulo en granadillo en koel af met een verfrissende ‘agua de coco’. Aan het einde van de middag komt u terug bij uw hotel. De avond heeft u ter vrije besteding. Neem vanavond een kijkje bij een van de vele straatartiesten op Plaza de la Trinidad.

DAG
17

Cartagena

Rosario Eilanden
Vrije dag in Cartagena
Dagtocht Rosario eilanden incl. lunch (optioneel)
Derde overnachting in Cartagena

Gisteren heeft u een goede indruk gekregen van Cartagena. Een prachtige stad met een heerlijke Caribische sfeer. Fijn om hier een vrije dag te hebben. Het is vandaag uw laatste volledige dag in Colombia. Een goed idee om vanavond te proosten op uw reis bij een van de vele rooftopbars in het oude centrum van Cartagena.

Uw reis afsluiten met kristalhelder water en witte stranden? Kies dan voor de optionele dagtocht naar de Rosario eilanden. De eilanden liggen op ongeveer een uur varen van de kust van Cartagena. U maakt een stop op Majagua eiland waar u kunt ontspannen aan het strand. Wat een ontspannen afsluiter!

DAG
18

Cartagena - Amsterdam

Cartagena
Vrije ochtend
Vertrek Cartagena
Vlucht Cartagena – Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Geniet nog een groot deel van de dag van Cartagena. Deze ochtend heeft u voldoende tijd om de laatste souvenirs in te slaan. Bestel nog één keer van uw favoriete Colombiaanse maaltijd of maak een laatste wandeling door het oude centrum en Getsemani. Vanmiddag rijdt u naar de luchthaven van Cartagena, waar u op uw vlucht naar Amsterdam stapt. Tijdens de vlucht genieten we rustig na van alle indrukken van de afgelopen weken. We overnachten in het vliegtuig.

DAG
19

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
6 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
19 dagen Hoogtepunten van Colombia: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Rondreis per comfortabele airco auto/minibus met privéchauffeur en Engelssprekende gids
Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
Alle transfers genoemd in het dag-tot-dagprogramma
Lijndienstbus Bogotá – Neiva
Lijndienstbus Salento – Armenia – Medellín
Lijndienstbus Santa Marta - Cartagena
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
1 x lunch
Stadstour Bogotá met Engelssprekende gids*
Bezoek de Tatacoa woestijn met Engelssprekende gids
Bezoek San Agustín archeologisch park met Engelssprekende gids
Stadstour Popayán met Engelssprekende gids
Wandel door de Cocora vallei met Engelssprekende gids
Bezoek een traditionele koffie boerderij
Stadstour “transformatie van Medellín” met Engelssprekende gids
Stadstour Cartagena met Engelssprekende gids
Foodtour Cartagena
* Eventuele entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. 9 USD p.p.
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
6 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
19 dagen Hoogtepunten van Colombia: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Bogotá

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam – Bogotá
Eerste overnachting in Bogotá

Koffers ingepakt en op naar de luchthaven. Klaar voor vertrek. Vandaag start uw rondreis door Colombia! In het vliegtuig heeft u voldoende tijd om u nog eens te verdiepen in het programma en alle reistips door te nemen. Bij aankomst in Bogotá staat er al een chauffeur al op u te wachten. Fijn dat hij ook een woordje Engels spreekt. Per privé transfer wordt u naar uw hotel in de historische wijk La Candelaria gebracht. Een leuke wijk om uw rondreis te beginnen. In La Candeleria bevinden zich de gezelligste restaurants en koffiebars tussen de kleurrijke gevels met graffiti.

DAG
02

Bogotá

Bogotá
Stadstour Bogotá
Bezoek Goud Museum
Bezoek Botero Museum
Tweede overnachting Bogotá

Wat fijn dat uw hotel in het historische centrum van Bogotá ligt. Te voet beleeft u de Zuid-Amerikaanse sfeer, culturele diversiteit en spraakmakende graffitikunst extra goed. Na het ontbijt maakt u, samen met een lokale gids, een stadswandeling door het historisch centrum “La Candelaria”. De afgelopen decennia heeft Bogotá een ongekende metamorfose doorgemaakt. Tegenwoordig is de stad een populaire reisbestemming. U verkent de geplaveide straten met traditionele huizen. Kleurrijke koloniale huizen en kerken, het alledaagse leven van lokale bewoners en wandelen tussen de duiven op het imposante Plaza Bolívar. In het nabijgelegen Goud Museum bewondert u de verbluffende pre-Spaanse goudcollectie – de grootste en waarschijnlijk ook mooiste ter wereld. U kunt ook een bezoek brengen aan het beroemde Botero Museum, met imposant werk van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero en beroemde schilders als Picasso en Dalí.

Goed om te weten

Bogotá ligt op 2600 meter hoogte. Hoewel de kans op hoogteziekte zeer klein is kunt u zich wat sneller buiten adem of vermoeid voelen.

Goed om te weten

Het Botero Museum is gesloten op dinsdag en het Goud Museum op maandag. Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u op dag 1 een bezoek brengen aan het vandaag gesloten museum.

DAG
03

Bogotá - Villavieja (ca. 280 km)

Villavieja
Vertrek Bogotá
Busrit Bogotá – Neiva
Overnachting Villavieja

Colombia is een groot land waardoor lange reisdagen onoverkomelijk zijn. Gelukkig is de bestemming van vandaag, met uitzicht op de activiteit van morgen, absoluut de moeite waard. U reist naar Villavieja vlakbij de Tatacoa woestijn!

Bij uw hotel wordt u opgehaald door een Spaanssprekende chauffeur om naar het busstation van Bogotá te gaan. Met de juiste instructies gaat u naar de balie om in te checken voor uw busrit naar Neiva. Bussen in Colombia zijn comfortabel en de airconditioning werkt goed. Bij aankomst in Neiva wordt u wederom opgehaald door een Spaanssprekende chauffeur. Aan het einde van de middag komt u aan bij uw hotel in Villavieja. Morgen brengt u een bezoek aan de Tatacoa woestijn.

Goed om te weten

Wilt u liever van Bogotá naar Neiva vliegen, dan is dat ook mogelijk. U wordt dan naar de luchthaven van Bogotá gebracht en opgehaald op de luchthaven van Neiva om naar Villavieja te reizen.

DAG
04

Villavieja - Tatacoa woestijn - San Agustín (ca. 275 km)

Tatacoa Woestijn
Vertek Villavieja
Tatacoa woestijn incl. Engelssprekende gids
Eerste overnachting San Agustín

Een bijzonder landschap staat vandaag op het programma. Uw dag begint in het paleontologisch museum van Villavieja. U krijgt een goede indruk van het historische ecosysteem van de omgeving. Een leuk voorproefje van uw volgende stop van vandaag. De indrukwekkende Tatacoa woestijn! Officieel is Tatacoa geen woestijn, maar een droog bos. De landschappen zijn gecreëerd door wind en regen. Het gebied bestaat uit twee delen met beide surrealistische landschappen en prachtige uitzichten. Het Cuzco gedeelte bestaat uit steenrode, okergele en groene tinten. Bij Los Hoyos verandert het landschap volledig. Grijze en witte tonen creëren een intrigerend, grillig maanlaandschap.

Na uw bezoek aan de Tatacoa woestijn reist u met een Spaanstalige chauffeur naar San Agustín. Hier verblijft u de komende twee nachten.

DAG
05

San Agustín

San Agustín Archeologisch Park
Halve dag San Agustín Archeologisch Park met lokale, Engelssprekende gids
Tweede overnachting San Agustín

San Agustín is dé plek om kennis te maken met de mysterieuze pre-Colombiaanse cultuur. De opgravingen in de nabije omgeving zijn onvoorstelbaar goed bewaard. Vandaag gaat u, samen met een lokale gids, mee op een dagtocht langs de archeologische vondsten. ’s Morgens rijdt u naar het Parque Arqueológico: één van de belangrijkste oudheidkundige vindplaatsen van Latijns-Amerika. In het groene park staat een verzameling van ruim 500 metershoge beelden, omgeven door weelderig oerwoud. Wat een mystieke plek! We bewonderen diverse tombes, grafheuvels en magische beelden van goden en mythische dieren. In het Archeologisch Museum bekijken we ook kleinere beelden en aardewerk en vinden we achtergrondinformatie over de stenen sculpturen. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel. U heeft de middag ter vrije besteding. Overnachting in San Agustín.

Goed om te weten

San Agustín Archeologisch Park is gesloten op dinsdag.

DAG
06

San Agustín - Popayán (ca. 136 km)

Popayán
Vertrek San Agustín
Eerste overnachting Popayán

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een Spaanstalige chauffeur. Vandaag reist u naar de “witte stad” Popayán. Door de kwaliteit van de wegen doet u er wellicht langer over dan verwacht. Bij aankomst in Popayán checkt u in bij uw hotel voor de komende twee nachten.

DAG
07

Popayán

Popayán
Stadstour Popayán met Engelssprekende gids
Vrije middag
Tweede overnachting Popayán

Popayán is in 1537 gesticht en uitgeroepen tot de hoofdstad van de provincie Cauca. Door de gunstige ligging tussen Cartagena, in het noorden van Colombia, en Ecuador werd Popayán een belangrijke hub voor Spaanse conquistadores. Dat is vandaag de dag goed terug te zien aan de kenmerkende, koloniale architectuur. U gaat deze ochtend op pad met een Engelssprekende gids. Na de stadstour zult u ongetwijfeld begrijpen waarom Popayán “de witte stad” genoemd wordt. De stad heeft een universiteit wat maakt dat de sfeer in Popayán dynamisch een aangenaam is.

DAG
08

Popayán - Salento (ca. 369 km)

Salento
Vertrek Popaýan
Eerste overnachting Salento

Van de “witte stad” Popayán reist u vandaag naar het kleurrijke Salento, gelegen in de koffiedriehoek. U wordt na het ontbijt opgehaald door een chauffeur die u naar uw hotel in het compacte centrum van Salento brengt. De rit naar Salento is lang dus maak het uzelf comfortabel.

Nadat u bent ingecheckt in uw hotel kunt u Salento op eigen gelegenheid verkennen. Loop via Calle Real richting Plaza de Bolivar. Witte huizen versierd met kleurrijke deuren en balkons zorgen voor een gezellige sfeer. Rondom het plein Plaza de Bolivar vindt u voldoende restaurants waar u vanavond het dorpsleven in Salento aan u voorbij ziet trekken.

Weetje

In het weekend is Salento een populaire vakantiebestemming voor Colombianen. Er worden vaak markten gehouden op Plaza de Bolivar. Wanneer u in het weekend verblijft in Salento zult u merken dat het erg druk is.

DAG
09

Salento - Valle de Cocora - Salento

Valle de Cocora
Wandeling Valle de Cocora met Engelssprekende gids
Lunch inclusief
Speel traditioneel spel Tejo
Bezoek traditionele koffie finca
Tweede overnachting Salento

U heeft ze vast al zien staan op Plaza de Bolivar in het centrum van Salento. De Willys jeeps, het lokale vervoer in de omgeving, die u vandaag naar Valle de Cocora brengen. Met een Engelssprekende gids maakt u een wandeling door de vallei. De nationale boom van Colombia, de waspalm, groeit in deze omgeving. Het bijzondere aan deze waspalmen is dat ze tot wel 70 meter hoog kunnen worden. Wanneer de mist optrekt rondom de bergen wordt de omgeving werkelijk magisch. Na de wandeling heeft u ongetwijfeld trek gekregen. Vandaag zit een typische Colombiaanse lunch inbegrepen. Op de locatie waar u luncht worden ook typisch Colombiaanse spellen gespeeld zoals Tejo of Rana. Speelt u mee?

Bij een verblijf in de koffiedriehoek kan een bezoek aan een echte koffie finca niet ontbreken. U krijgt tijdens een rondleiding over de finca een goede indruk van koffie in Colombia, het productieproces en de tradities rondom koffie.

DAG
10

Salento - Medellín (ca. 250 km)

Medellín
Vertrek Salento
Eerste overnachting Medellín

U ruilt de groene omgeving van Salento in voor wereldstad Medellín. Neem plaats in de lokale bus tussen gelijkgestemde toeristen en de lokale bevolking. Om de afstand van vandaag te overbruggen zit u bijna de hele dag in de bus. Gelukkig wordt er op lange ritten onderweg gestopt.

Door de wegen op deze route en de drukte in en rondom Medellín duurt de busrit vaak langer dan aangegeven. De aankomsttijd in Medellín is onduidelijk. Bij aankomst in Medellín regelt u daarom zelf uw taxi naar uw hotel. Uiteraard krijgt u instructies hoe en waar u veilig een taxi kunt regelen. U checkt in bij uw hotel in El Poblado. In deze wijk vindt u volop restaurants en barretjes.

Goed om te weten

Tijdens lange busritten wordt onderweg een stop gemaakt. Vaak is er op deze tussenstops een restaurant of winkeltje om snacks te kopen. Uit voorzorg kunt u uw eigen snacks en water meenemen in de bus.

DAG
11

Medellín

Comuna 13
Stadstour Medellín met Engelssprekende gids
Tweede overnachting Medellín

Vandaag staat een bijzondere tour op het programma. Ruim 20 jaar geleden was Medellín één van de meest gevaarlijkste steden ter wereld. In de vroege jaren 90 waren drugskartels heer en meester in de stad. Zelfs na de dood van Pablo Escobar bleef de strijd om wie zijn opvolger zou worden doorgaan. Pas sinds 2002 is de “stad van de eeuwige lente” gaan veranderen. Er is volop geïnvesteerd in infrastructuur en educatie waardoor Medellín tegenwoordig één van de meest innovatieve metropolissen ter wereld is. Tijdens de tour door verschillende “comunas” ofwel wijken vertelt uw Engelssprekende gids over de transformatie van de stad.

De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. Maak op eigen gelegenheid een ritje met de kabelbaan voor een ander perspectief van de stad. Of breng een bezoek aan het Museum van Antioquia, het oudste museum van Colombia. Gelegen in het centrum aan het Botero Park.

Weetje

Tijdens de tour brengt u een bezoek aan Comuna 13. In deze wijk zijn roltrappen aangelegd om de armere wijken te verbinden met overige stadsdelen. Op deze manier worden er ook in armere wijken betere kansen gecreëerd. Bijzonder is dat de aanleg van de roltrappen ook veel toeristen heeft getrokken. Comuna 13 is daarom tegenwoordig een populaire toeristische trekpleister.

DAG
12

Medellín

Guatapé
Vrije dag Medellín
Bezoek Guatapé & Piedra del Peñol (optioneel)
Derde overnachting Medellín

Medellín is een enorme stad. Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding om de stad verder te verkennen. Of breng optioneel een bezoek aan Guatapé en Piedra del Peñol. Tijdens de dagtocht wordt u meegenomen door een Engelssprekende gids naar Guatapé en Piedra del Peñol. Èen van de meest spectaculaire bestemmingen in de omgeving van Medellín. U kunt de 200 meter hoge monoliet, Piedra del Peñol, beklimmen door middel van 740 traptreden. Eenmaal aan de top geniet u van de uitzichten over de groene bergen en blauwe meren. Wanneer u weer beneden bent geniet u van een typisch Colombiaanse lunch aan de waterkant van het stuwmeer. Vervolgens maakt u een ontspannen boottocht over het meer waar u eerder zo’n mooi uitzicht op heeft gehad. Wel zo fijn na al die trappen. U sluit uw dag in Guatapé af met een wandeling door het dorp vol kleurrijke huizen. U wordt teruggebracht naar uw hotel.

DAG
13

Medellín - Santa Marta

Santa Marta
Vertrek Medellín
Binnenlandse vlucht Medellín – Santa Marta
Eerste overnachting Santa Marta

Van “de stad van de eeuwige lente” naar de Caribische kust. U wordt opgehaald bij uw hotel om naar de luchthaven van Medellín te gaan. In ongeveer anderhalf uur vliegt u naar Santa Marta. Uw chauffeur staat al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Afhankelijk van uw vluchttijden heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

DAG
14

Santa Marta

Tayrona Nationaal Park
Vrije dag
Bezoek Tayrona Nationaal Park (optioneel)
Tweede overnachting Santa Marta

Een vrije dag in Santa Marta. U kunt op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Wandel door het historische centrum van Santa Marta en bezoek de kathedraal van Santa Marta. Gelegen aan de Caribische kust kunt u genieten van tropische temperaturen. Een goed idee om vandaag te ontspannen aan het strand.

Toch graag wat actiefs doen én genieten van prachtig strand? Kies dan voor een dagtocht naar Tayrona Nationaal Park. De witte zandstranden in dit park worden aan de ene kant begrensd door tropische droge bossen en aan de andere kant door het kristalheldere en blauwe water van de Caribische Zee; waardoor het Tayrona Nationaal Park een van de mooiste van het land is. U vertrekt al vroeg zodat u voldoende tijd kunt nemen voor de wandeling naar de verschillende stranden in het park. Neem een verfrissende duik in de zee bij het Arenilla strand, het Piscina strand en Cabo San Juan. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw hotel in Santa Marta.

DAG
15

Santa Marta - Cartagena (ca. 238 km)

Cartagena
Vertrek Santa Marta
Eerste overnachting Cartagena

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor uw transfer naar het busstation van Santa Marta. Uw laatste bestemming van uw rondreis door Colombia is zeker niet de minste. U reist vandaag per bus naar Cartagena. Omdat het verkeer op deze route vaak onvoorspelbaar is neemt u bij aankomst op het busstation in Cartagena zelf een taxi naar uw hotel. Uiteraard krijgt u weer de juiste instructies om veilig bij uw hotel aan te komen.

DAG
16

Cartagena

Getsemaní, Cartagena
Stadstour Cartagena met Engelssprekende gids
Streetfood tour in Cartagena met Engelssprekende gids
Tweede overnachting Cartagena

De kleurrijke straten van Cartagena lenen zich perfect uit voor een wandeling. U wordt opgehaald door een Engelssprekende gids om de ommuurde stad van Cartagena te ontdekken. Tijdens de wandeling ziet u de vele invloeden die Cartagena gevormd hebben. Romaans, Moors, koloniaal, Arabisch, Spaans en Noord-Amerikaans. De gids vertelt u over de rijke geschiedenis van de stad en het dagelijkse leven. De klokkentoren en het standbeeld van Don Pedro de Herencia mogen niet ontbreken aan de wandeling. Loop via Plaza de Bolivar en het Paleis van de Inquisitie naar de creatiefste wijk van Cartagena, Getsemani.
Onderweg heeft u vast voldoende straatverkopers gezien met allerlei tropische fruitsoorten en Colombiaanse snacks zoals arepas en empanadas. Leuk, maar vooral lekker om dat zelf als een echte ‘Cartagenero’ te proberen! De gids die u vanmiddag meeneemt weet de beste straatverkopers te vinden. Proef exotisch fruit zoals lulo en granadillo en koel af met een verfrissende ‘agua de coco’. Aan het einde van de middag komt u terug bij uw hotel. De avond heeft u ter vrije besteding. Neem vanavond een kijkje bij een van de vele straatartiesten op Plaza de la Trinidad.

DAG
17

Cartagena

Rosario Eilanden
Vrije dag in Cartagena
Dagtocht Rosario eilanden incl. lunch (optioneel)
Derde overnachting in Cartagena

Gisteren heeft u een goede indruk gekregen van Cartagena. Een prachtige stad met een heerlijke Caribische sfeer. Fijn om hier een vrije dag te hebben. Het is vandaag uw laatste volledige dag in Colombia. Een goed idee om vanavond te proosten op uw reis bij een van de vele rooftopbars in het oude centrum van Cartagena.

Uw reis afsluiten met kristalhelder water en witte stranden? Kies dan voor de optionele dagtocht naar de Rosario eilanden. De eilanden liggen op ongeveer een uur varen van de kust van Cartagena. U maakt een stop op Majagua eiland waar u kunt ontspannen aan het strand. Wat een ontspannen afsluiter!

DAG
18

Cartagena - Amsterdam

Cartagena
Vrije ochtend
Vertrek Cartagena
Vlucht Cartagena – Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Geniet nog een groot deel van de dag van Cartagena. Deze ochtend heeft u voldoende tijd om de laatste souvenirs in te slaan. Bestel nog één keer van uw favoriete Colombiaanse maaltijd of maak een laatste wandeling door het oude centrum en Getsemani. Vanmiddag rijdt u naar de luchthaven van Cartagena, waar u op uw vlucht naar Amsterdam stapt. Tijdens de vlucht genieten we rustig na van alle indrukken van de afgelopen weken. We overnachten in het vliegtuig.

DAG
19

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
6 opties
Open+
19 dagen Hoogtepunten van Colombia: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Superiorklasse hotels
Bogotá
Hotel Casa Deco
Driesterren
 • Hotel Casa Deco, terras
 • Hotel Casa Deco, kamer
 • Hotel Casa Deco, badkamer
 • Hotel Casa Deco, bar
 • Hotel Casa Deco, restaurant
Hotel Casa Deco biedt de perfecte combinatie van uitstekende service met een persoonlijk tintje. Aanschouw de oude wijk La Candelaria of bezoek het culturele en historische centrum van Bogotá waarin het hotel zich bevindt. Veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand van het hotel. De accommodatie beschikt over een terras, waar u kunt genieten van hapjes, drankjes en een prachtig uitzicht over de stad en de bergen, een bar, een restaurant en een wasserij. De 22 kamers met hun elegante inrichting beschikken over een tv, kluisje en een eigen badkamer met bad of douche, haardroger en gratis toiletartikelen. U kunt in de gehele accommodatie gebruik maken van gratis WiFi.
Meer info >
Bogotá
Hotel de la Opera
Vijfsterren
 • Hotel de la Opera, voorkant
 • hotel de la opera, zwembad
 • hotel de la opera restaurant
 • hotel de la opera kamer
 • hotel de la opera uitzicht
Dit hotel bevindt zich in het historische centrum van Bogota. De wijk Santa Fe wordt gezien als één van de favoriete wijken van Bogota omdat hier de meeste bezienswaardigheden liggen. Bovendien is het vlakbij de top van de Monserrate waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de stad.

Het hotel zelf beschikt over verschillende moderne faciliteiten. Zo kunt u gebruik maken van het binnenzwembad en wifi is beschikbaar in alle delen van het hotel. Verder heeft Hotel de la Opera een restaurant/bar waar u kunt genieten van verschillende gerechten en drankjes. Er is een 24-uursreceptie aanwezig en een mogelijkheid om (tegen betaling) was/strijkservice te gebruiken.

De kamers beschikken over een privé badkamer met bad/douche. Er is een minibar aanwezig en een kluisje waar u de belangrijkste spullen kan opbergen.

Meer info >
Villavieja/Tatacoa-woestijn
Hotel Villa Paraiso
Driesterren
 • Hotel Villa Paraiso, zwembad
 • Hotel Villa Paraiso, exterieur
 • Hotel Villa Paraiso, kamer
 • Hotel Villa Paraiso, tuin
 • Hotel Villa Paraiso, binnenplaats
Het Villa Paraíso Hotel ligt middenin de gemeente Villavieja, tien minuten van de Tatacoa-woestijn. In het dorp en de omgeving waant u zich in het authentieke Colombia. Dit gezellige, huiselijke hotel heeft een binnenplaats met een tuin en een heerlijk buitenzwembad. Ook is er gratis WiFi is beschikbaar in de hele accommodatie en er is een 24-uursreceptie. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een douche, airco en een TV.
Meer info >
Villavieja/Tatacoa-woestijn
Hotel Boutique Yararaka
Driesterren
 • hotel yararaka, zwembad
 • hotel yararaka, kamer
 • hotel yararaka tatacoa, woestijn
Dit hotel is gelegen in Villavieja, een klein dorpje in de bekende Tatacoawoestijn. Het is een prima uitvalbasis om vanuit daar de woestijn te bezoeken.

Het hotel zelf beschikt over een buiten en binnenzwembad. Er is ook WiFi door de hele accommodatie beschikbaar.

De kamers beschikken een privé badkamer met douche/bad. Er is een kluisje beschikbaar om uw belangrijkste spullen op te bergen.
Meer info >
San Agustín
Yuma Hotel
Driesterren
 • Yuma Hotel, exterieur
 • Yuma Hotel, bar
 • Yuma Hotel, kamer
 • Yuma Hotel, keuken
 • Yuma Hotel, tuin
Yuma Hotel ligt op 50 meter van het centrum van San Agustín, in de Alto Magdalena-vallei. Het hotel wordt gerund door de eigenaar en is echt een familiebedrijf. Landbouwproducten worden hier ook op een ambachtelijke manier geteeld. Het hotel heeft 26 kamers verdeeld over acht gebouwen omringd door prachtige tuinen. Geniet van lokale en internationale gerechten in het restaurant en ontspan met een glas wijn bij de open haard. De rustieke kamers zijn gebouwd van bamboe, hout en zichtbare stenen. Vanaf het terras/balkon kijkt u uit over de natuur. De badkamers zijn uitgerust met een douche.
Meer info >
Popayán
Hotel La Plazuela
Driesterren
 • Hotel La Plazuela, exterieur
 • Hotel La Plazuela, kamer
 • Hotel La Plazuela, lobby
 • Hotel La Plazuela, restaurant
 • Hotel La Plazuela, plein
Het hotel ligt midden in het historische centrum van de stad Popayán, en is gevestigd in een prachtig wit, 18e-eeuws koloniaal huis met een mooie binnenplaats. In 1983 werd Popayán getroffen door een verwoestende aardbeving die een deel van de stad verwoestte. Het hotel werd ook beschadigd en is toen uitgebreid gerestaureerd. Het heeft echter zijn oude koloniale stijl behouden. Het hotel beschikt over een restaurant, waar u kunt genieten een grote verscheidenheid aan fusion-gerechten en de typische gerechten uit de regio. Daarnaast is er gratis WiFi, een 24-uursreceptie en een bar/lounge. De 29 kamers zijn voorzien van een TV, telefoon, kluisje, plafondventilator, en badkamer met douche. Sommige kamers hebben een eigen balkon.
Meer info >
Popayán
Dann Monasterio
Viersterren
 • Hotel Dann Monasterio, exterieur
 • Hotel Dann Monasterio, kamer
 • Hotel Dann Monasterio, restaurant
 • Hotel Dann Monasterio, zwembad
 • Hotel Dann Monasterio, kamer
 • Hotel Dann Monasterio, tuin
Dit luxe hotel is gevestigd in een omgebouwd klooster in het centrum van Popayán. Breng tijdens uw verblijf een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden in buurt, zoals het Museum voor Religieuze Kunst op loopafstand van het hotel. Het hotel bestaat uit prachtige Spaanse galerijen en een centrale binnenplaats met fontein. Voor een frisse duik kunt u terecht bij het zwembad. Hotel Dann Monasterio beschikt ook over een fitnessruimte, wellness en een restaurant. In restaurant Campanario kunt u genieten van regionale en internationale gerechten. De kamers zijn voorzien van een TV, minibar en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Salento/Cocora Valley
Hotel El Jardin
Driesterren
 • Hotel El Jardin, exterieur
 • Hotel El Jardin, binnentuin
 • Hotel El Jardin, kamer
 • Hotel El Jardin, badkamer
 • Hotel El Jardin, terras
 • Hotel El Jardin, exterieur
Hotel El Jardin heeft de perfecte locatie om de beroemde Valle de Cocora te bezoeken, de vallei met de hoogte palmbomen ter wereld. Daarnaast ligt het hotel dicht bij het plein van Salento, Plaza di Bolivar. Hier is het altijd gezellig met straatmuzikanten, kraampjes met eten en drinken, locals en de Jeeps die vanaf hier vertrekken. Het hotel is basic maar beschikt over alle benodigdheden, zoals gratis WiFi in het gehele verblijf, een 24-uursreceptie, een tuin met terras en een goed verzorgd ontbijt. De kamers hebben uitzicht op de tuin, bergen of de stad en zijn uitgerust met een kluisje, tv en een eigen badkamer met douche.
Meer info >
Salento/Cocora Valley
Hotel Terasu
Viersterren
 • hotel terasu, patio
 • hotel terasu, kamer
 • hotel terasu, uitzicht vlakbij
 • hotel terasu, kamer
 • hotel terasu, patio
Hotel Terasu ligt in Salento, een vrolijk bergdorpje waar u zich heerlijk kunt vermaken. De huizen zijn allemaal leuk gekleurd en in de avond is het erg levendig met straatmuzikanten wat voor veel gezelligheid zorgt. Daarnaast is er in de omgeving veel te doen waardoor u zich niet snel zult vervelen met een bezoek aan Salento.

Het hotel zelf heeft een gemeenschappelijke lounge en een terras. De accommodatie heeft ook een bar waar u kunt genieten van lekkere drankjes. U kunt ook gebruik maken van gratis WiFi door heel het gebouw.

De kamers beschikken over privé badkamer met bad/douche. Verder is er een flat screen tv aanwezig en een kluisje waar u de belangrijkste spullen kan opbergen.
Meer info >
Medellín
Hotel Park 10
Viersterren
 • hotel park 10, voorkant
 • hotel park 10, kamer
 • hotel park 10, receptie
 • hotel park 10, lobby
 • hotel park 10, kamer
Hotel park 10 is gelegen in de wijk El Poblado, een bruisende buurt wat erg toegankelijk is voor reizigers. Veel bezienswaardigheden kunt u met loopafstand of per metro bezoeken vanuit de accommodatie. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Museum van Antioquia, waar u collecties van spaans-koloniale en hedendaagse kunst vindt. Verder is het ook een aanrader om de kabelbaan te gebruiken. Dit is een innovatief transportsysteem die u gegarandeerd fantastische uitzichten gaat bezorgen.

Hotel Park 10 beschikt over een gemeenschappelijke lounge en een terras. Er is een 24 uurs receptie en u kunt gratis WiFi gebruiken in alle ruimtes van het hotel. Verder is er ook een restaurant/bar aanwezig dat zowel nationale als internationale gerechten serveert.

De kamers beschikken over airconditioning, minibar en een privé badkamer met bad of douche. Er is ook en minikluisje aanwezig om uw belangrijkste spullen op te bergen.
Meer info >
Santa Marta
Hotel Casa Verde
Viersterren
 • Hotel Casa Verde, binnenplaats
 • Hotel Casa Verde, zwembad
 • Hotel Casa Verde, kamer
 • Hotel Casa Verde, terras
 • Hotel Casa Verde, binnenplaats
Het karakteristieke hotel Casa Verde is een oase in het historische centrum van Santa Marta. U bevindt zich tussen heerlijke restaurants en op slechts een paar minuten lopen van prachtige parken, de kathedraal en de zee. Vergeet niet om het Tayrona National Park te bezoeken. De kamers bevinden zich rondom de knusse binnenplaats met een zwembad. In de ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met Colombiaanse koffie. Verder beschikken de kamers over een airco, kluisje en een eigen badkamer met douche. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hotel.
Meer info >
Santa Marta
Placita Vieja Hotel
Vijfsterren
 • hotel placita vieja, voorkant
 • hotel placita vieja, kamer
 • hotel placita vieja, zwembad
 • hotel placita vieja, kamer
 • hotel placita vieja, cafe
Hotel Placita Vieja is gevestigd in Santa Marta, een belangrijke havenstad in Colombia maar ook een fantastische stad die perfect te bezoeken is voor reizigers. Het is voor u de perfecte gelegenheid om de diversiteit van de stad te ontdekken. Het contrast tussen strand en jungle maakt Santa Marta ook heel speciaal.

Het hotel zelf ligt in het historische centrum en beschikt over een buitenzwembad, terras, sauna en een bar. U kunt door het hele pand ook gebruik maken van gratis WiFi. Daarnaast heeft de accommodatie een 24-uursreceptie.

De kamers beschikken over een privé badkamer met bad of douche. Ze zijn ook voorzien van airconditioning en een minibar. Daarnaast is er een kluisje aanwezig om uw belangrijkste spullen op te bergen.
Meer info >
Cartagena
Hotel Casa India Catalina
Driesterren
 • Hotel Casa India Catalina, binnenplaats
 • Hotel Casa India Catalina, ontbijtplaats
 • Hotel Casa India Catalina, kamer
 • Hotel Casa India Catalina, entree
 • Hotel Casa India Catalina, zwembad
 • Hotel Casa India Catalina, exterieur
Hotel Casa India Catalina is gelegen in een prachtig republikeins gebouw met binnenplaats, in de ommuurde stad Cartagena de Indias. Duik in het zwembad of beleef een moment van ontspanning in de hangmat na het verkennen van de straten van de ommuurde stad. In de ochtend wordt er een heerlijk Amerikaans ontbijt geserveerd in de eetkamer of bij het zwembad. Het hotel beschikt over gratis WiFi. Alle kamers zijn voorzien van unieke accessoires en zijn uitgerust met een minibar, een televisie, een kluisje, telefoon en een eigen badkamer met douche en haardroger.
Meer info >
Cartagena
Santa Catalina Hotel
Viersterren
 • hotel santa catalina, dakterras
 • hotel santa catalina, kamer
 • hotel santa catalina, zwembad
 • hotel santa catalina, bar
 • hotel santa catalina, kamer
Santa Catalina hotel is gevestigd in Cartagena, een van de bekendste steden van Colombia. Het hotel ligt op een kilometer lopen van het strand Playa de Bocagrande en is een mooie uitvalbasis om verschillende wijken van Cartagena te ontdekken.

De accommodatie zelf heeft een buitenzwembad waar u gebruik van kan maken en door het hele pand is er gratis WiFi aanwezig.

De kamers beschikken over airconditioning, een minibar en een flat screen tv. U heeft ook een privé badkamer met douche tot beschikking. Daarnaast is er ook een minikluisje aanwezig om uw belangrijkste spullen op te bergen.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
19 dagen Hoogtepunten van Colombia: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis met avontuurlijke excursies! Onderstaand vindt u een overzicht van het aanbod. U boekt en betaalt deze excursies vooraf. De genoemde bedragen zijn indicatief.
Vervoersopties ( 1 t/m 2 van 6 opties )
vn_al_optionele vlucht.jpg
Vlucht Bogotá - Neiva
Wanneer u liever vliegt dan per bus reist, is dat mogelijk. Dezelfde vertrek dag maakt u een binnenlandse vlucht van Bogota naar Neiva. U wordt opgehaald voor de vlucht en u heeft ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.106
Privé transfer
Optionele privétransfer Santa Marta - Cartagena
Reist u liever privé met meer comfort dan met de bus? Dan is het mogelijk om een privétransfer te maken van Santa Marta naar Cartagena. U wordt opgehaald en afgezet bij uw accommod...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.174
Excursies (vooraf betalen) ( 3 t/m 6 van 6 opties )
Filandia
Halve dagexcursie naar Filandia
Maak een leuke dagtrip naar Filandia, een prachtig dorpje vlakbij Salento. Voor vele reizigers is dit het mooiste koffiestadje van Colombia, dus zeker een aanrader om het te bezoek...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.24
GUATAPÉ & PIEDRA DEL PEÑOL
Dagexcursie Guatapé & Piedra del Peñol
De Peñol rots is een spectaculaire bestemming in de omgeving van Medellin. Dit gesteente is ruim 200 meter hoog en kan worden beklommen. Vanuit daar kunt u genieten van het ademben...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.253
Tayrona National Park
Dagexcursie Tayrona Nationaal Park
Maak een dagtrip naar Tayrona Nationaal Park. Hier ziet u de hoogste kustgebergte ter wereld waar u adembenemende uitzichten zult ervaren. De witte zandstranden in dit park worden ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.234
Rosario Eilanden
Dagexcursie Rosario Eilanden
Voor wie extra wil genieten van de indrukwekkende landschappen van Colombia hebben wij een indrukwekkende optionele excursie. Maak een dagtrip naar de Rosario Eilanden. Dit zijn 27...
Meer info
meerprijs p.p.