Hong Kong
Hong Kong
De Muur, Beijing
De Muur, Beijing
Terracottaleger, Xi'an
Terracottaleger, Xi'an
Hangzhou
Hangzhou
Skyline van Shanghai
Skyline van Shanghai

Hoogtepunten van China

Privéreis | 22 dagen v.a.
3408i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
15-11-2024
Reisduur
22dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 250,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 250,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen China > Privéreizen China > Hoogtepunten van China
Drie wereldsteden in één reis; Shanghai, Beijing en Hong Kong!
Het sprookjesachtige karstgebergte rondom Guilin en Yangshuo
Genieten bij het romantische Westmeer in het mooie Hangzhou
Ontdek landelijk China in Datong & Pingyao
Niet te missen highlights zoals de Grote muur en het Terracottaleger

Van bruisende steden, tot eeuwenoude dorpjes en historische watersteden

Ervaar zelf het betoverende en fascinerende China tijdens deze 22-daagse rondreis; de Hoogtepunten van China. Zoals de naam al zegt bezoekt u alle bijzondere hoogtepunten en laten we u kennismaken met het ‘Land van de Draak’. Van moderne steden als Shanghai en Beijing tot de sprookjesachtige natuur en het prachtige karstgebergte rondom Yangshuo. Natuurlijk mag een bezoek aan misschien wel de twee meest populaire bezienswaardigheden van China zoals de Grote Muur en het wereldberoemde Terracottaleger in Xi’an niet missen tijdens deze reis. Beleef het verleden in het schilderachtige Pingyao en geniet van de rust in de watersteden Suzhou en Hangzhou.

"Deze reis doet zijn naam eer aan, alle highlights in één reis! De hoogtepunten van China heeft een perfecte combinatie van grote steden, sprookjesachtige natuur, landelijk China en watersteden. Wat wilt u nog meer?"

Corine, Product Manager China

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Shanghai

Vertrek luchthaven
Vertrek Amsterdam – Shanghai
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, uw langverwachte reis naar China gaat beginnen! De komende 22 dagen zult u de mooiste hoogtepunten van China gaan bezoeken, een mooie gelegenheid om hier even bij stil te staan. Pak een goed boek erbij, kijk een filmpje of rust lekker uit. U overnacht vannacht in het vliegtuig en komt morgen aan in de metropool Shanghai.

DAG
02

Aankomst in Shanghai

cn_al_shanghai (bund) (2).jpg
Meet & Greet op de luchthaven & transfer naar uw hotel
Optionele Acrobatics show in Shanghai (avond)

In de loop van de ochtend landt het vliegtuig op de luchthaven van Shanghai: welkom in China! Op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze Engelssprekende vertegenwoordiger om u naar het hotel te brengen en u het welkomstpakket te overhandigen.
Onderweg naar het hotel in Shanghai vangt u al een eerste glimp op van deze beroemde internationale stad, welke ook steeds meer aandacht trekt uit de hele wereld. Veel reizigers die op zoek zijn naar het moderne China bezoeken Shanghai, maar naast modern is Shanghai ook een stad vol met geschiedenis. Voorheen was Shanghai een klein vissersdorpje aan de kust van China, maar is inmiddels in een snel tempo uitgegroeid tot de grootste stad ter wereld! De diversiteit in Shanghai is wat de stad ook zo uniek maakt, je vindt er enorme wolkenkrabbers, gigantische winkelcentra, maar daarnaast ook boeddhistische tempels, de rustgevende Yu Garden en je kunt zelfs ook maisvelden verkennen. De komende dagen heeft u vrije tijd, zodat u zelf op uw eigen tempo Shanghai kunt ontdekken. Natuurlijk hebben we ook leuke optionele excursies voor u georganiseerd, die u extra bij kunt boeken tijdens deze reis.

DAG
03

Shanghai

cn_al_yuyuan garden3.jpg
Optionele dagexcursie met bezoek aan o.a. de Yu Garden, Shanghai Museum en Jade Buddha Tempel
Laatste avond in Shanghai

Vandaag is uw tweede vrije dag in Shanghai, nog een dag om van deze bruisende stad te genieten! Vandaag heeft u weer alle tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan door Shanghai, of misschien kiest u liever één van de optionele excursies die wij aanbieden? U heeft de mogelijkheid om een stadstour te maken en de meest bekende highlights van Shanghai te bezoeken, zoals de Jade Buddha Tempel, de prachtige Yu Garden, het Shanghai Museum en de Oriental Pearl TV Tower. De route start bij de Jade Buddha Tempel, waar u de twee witte, volledig uit witte jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen. Bij het Shanghai Museum maakt u een stapje terug in de tijd en ontdekt u meer over China’s rijke historie. De uitgebreide collectie kent maar liefst 120.000 oude Chinese voorwerpen en werpt u een fantastische blik in de geschiedenis van dit boeiende land. De schitterende en ook zeker rustgevende Yu Garden is ook een bezoek meer dan waard. De tuin is met haar harmonieuze bruggen, theehuizen, vijvers en pagodes een oase van rust in het drukke Shanghai. Tot slot eindigt u de dag in één van Shanghai’s bekendste iconen; de Oriental Pearl toren. Deze toren werd in de jaren negentig gebouwd als tv-toren en is met haar 468 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad. De toren heeft in totaal 11 bollen, waarvan 3 inmiddels dienst doen als observatiedek. Durft u het aan het bovenste dek op 350 meter te bezoeken? Het uitzicht dat u hier over de stad heeft is het meer dan waard!

Heeft u zin om uw laatste avond in Shanghai op een bijzondere manier af te sluiten? Ga dan iets drinken in één van de vele rooftopbars die Pudong rijk is. Een cocktail met een veel beter uitzicht is in Shanghai niet te krijgen.

DAG
04

Shanghai - Suzhou

cn_al_suzhou9.jpg
Vertrek Shanghai
Per trein van Shanghai naar Suzhou
Aankomst Suzhou

U heeft al mooie ervaringen opgedaan in de grootste stad van China, maar vandaag is het tijd om verder te gaan naar de volgende bestemming; waterstad Suzhou. U vertrekt naar het treinstation van Shanghai voor de trein naar Suzhou. Uw volgende bestemming wordt ook wel “het Venetië van het oosten” genoemd. Suzhou is een charmante handelsstad met prachtige karakteristieke grachten, oude huisjes, pagodes en wereldberoemde siertuinen. Door de oude huisjes en kanalen lijkt het wel alsof u terug in de tijd gaat. Naast deze pracht en praal heeft de stad ook een moderne kant met enorme wolkenkrabbers.

DAG
05

Suzhou

cn_alg_girl.jpg
Optionele excursie naar de Garden of the Master of Nets (avond)
Optionele dagexcursie stadstour Suzhou

Vandaag heeft u alle tijd om Suzhou op eigen gelegenheid te verkennen. Of kiest u misschien liever voor een optionele excursie naar de Garden of the Master of Nets? Hier kunt u één van China’s meest verfijnde tuinen bezoeken, waar u kunt genieten van de mooie doorkijkjes en labyrintachtige paadjes. Ook kunt u de keuze maken voor de optionele stadstour Suzhou, waarbij u de hoogtepunten van de stad ontdekt. Zo brengt u tijdens deze tour een bezoek aan één van de mooiste tuinen in China; de Humble Administrator’s Garden. Vervolgens gaat u door naar een zijdefabriek, waar u leert hoe zijde gemaakt wordt. En als laatst brengt u een bezoek aan de levendige Shantang Street waar u een kleine wandeling maakt en een ontspannen boottocht over de kanalen. Aan u de keuze!

DAG
06

Suzhou – Hangzhou

cn_al_westlake2.jpg
Vertrek Suzhou
Per trein van Suzhou naar Hangzhou
Optionele excursie bezoek Lingyin Tempel

U verlaat Suzhou en reist door naar Hangzhou, een prachtige stad die ook bekend staat om haar zijde en om beroemde Chinese theesoorten.
In de 13e eeuw werd Hangzhou door ontdekkingsreiziger Marco Polo omschreven als ‘de mooiste stad ter wereld’ en nu - ruim 700 jaar later - wordt zijn mening nog steeds door velen gedeeld. Niet vanwege de stad zelf – ook hier wordt het stadsbeeld inmiddels steeds verder gedomineerd door grijze wolkenkrabbers – maar vanwege het Westmeer ten westen van de stad. Dit enorme, uitgestrekte meer wordt omgeven door groene heuvels vol theeplantages en op het meer vind je tientallen eilandjes met pagodes en tempels. Wanneer u nog meer van Hangzhou wilt zien dan is de optionele excursie naar de Lingyin Tempel een echte aanrader. Deze tempel wordt vaak genoemd in de top 10 van grootste Boeddhistische tempels in China en heeft een schitterende ligging in de bossen van de Lingyin berg. Alleen al de 100 in kalksteen uitgekerfde boeddha beelden voor de ingang van deze tempel zijn een lust voor het oog! Voor verdere informatie en prijzen kijkt u op het tabblad ‘extra’s’. In de avond kunt u nog naar één van de gezellige avondmarkten gaan en de vele lekkere restaurantjes ontdekken.

DAG
07

Hangzhou – Beijing

cn_al_beijing.jpg
Vertrek Hangzhou
Per hogesnelheidstrein van Hangzhou naar Beijing
Aankomst Beijing

Na het ontbijt checkt u uit uw hotel en wordt u per transfer naar het treinstation gebracht voor de hogesnelheidstrein naar Beijing. De hogesnelheidstrein (ook wel ‘bullet trein’ genoemd) is met een gemiddelde snelheid van tussen de 250 en 350 kilometer per uur een ideale manier om de grote afstanden in China af te leggen en is daarnaast ook een zeer comfortabele manier om door China te reizen. In de middag komt u aan in de hoofdstad van China; Beijing. Met een inwonersaantal van bijna 20 miljoen is Beijing één van de grootste steden van het land én zelfs ter wereld. Hoewel de historische kern van de stad steeds verder verdwijnt, traditionele hutongs (oude ommuurde wijkjes) moeten steeds vaker wijken voor metershoge wolkenkrabbers, is Beijing één grote bezienswaardigheid op zich. De stad alleen al beschikt over maar liefst 6 UNESCO werelderfgoederen en is daarmee één van de meest historische steden van China. De komende dagen hebben wij meerdere excursies voor u inbegrepen, zodat u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids alles leert over deze indrukwekkende stad.

DAG
08

Beijing

cn_al_verboden stad beijing2.jpg
Bezoek aan het Tiananmenplein & de Verboden Stad
Kies uit een bijzondere optionele Kung Fu of Opera show

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Beijing; De Verboden Stad. Met bijna 1000 gebouwen en meer dan 10.000 kamers is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Bijna 500 jaar lang werd dit paleizencomplex bewoond door de keizers van China die het land regeerden vanuit deze plek, waar ‘normale’ burgers niet waren toegestaan. Vandaag de dag doet het complex dienst als museum en kunt u een deel van de bijna 1000 gebouwen bezoeken. Vanaf het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) neemt een ervaren gids u graag mee op een boeiende wandeling door dit indrukwekkende complex.

DAG
09

Beijing

cn_al_grote muur beijing2.jpg
Dagexcursie bezoek & wandeling over de Grote Muur (Mutianyu)

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma waar u wellicht al een tijdje naar uit kijkt, u gaat namelijk naar de Grote Muur! De muur, waarvan de oudste delen dateren uit de 5e eeuw voor Christus, is China’s grootste publiekstrekker. Nadat de ervaren Engelssprekende gids u heeft verteld over de unieke geschiedenis van de muur, heeft u de tijd om de eeuwenoude verdedigingslinie zelf te bewandelen. Van bovenaf heeft u een fraai uitzicht over de groene heuvels van de Guangou-vallei. Na de excursie keert u per transfer weer terug naar Beijing voor nog een gezellige avond.

DAG
10

Beijing

cn_al_imperial palace beijing.jpg
Optionele excursie Zomerpaleis
Optionele excursie Tempel van de Hemel
Laatste avond in Beijing

Wat heeft u al mooie dagen beleefd in twee wereldsteden en prachtige watersteden. Vandaag kunt u nog even genieten van een extra vrije dag in Beijing. Misschien vindt u het wel leuk om zelf op ontdekkingstocht te gaan of om misschien wat leuke souvenirs te kopen. Of misschien vindt u het vandaag wel interessant om het indrukwekkende zomerpaleis te bezoeken, even ten noorden van de stad. De ligging van dit voormalige keizerlijke buitenverblijf is sprookjesachtig: het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer, dat werd aangelegd naar voorbeeld van het West Lake bij Hangzhou. U kunt hier de rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen. Tijdens uw bezoek krijgt u een goede indruk hoe verschillende dynastieën hier in weelde verbleven. Het zomerpaleis is één van de mooiste in China en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een schitterende plek om even de binnenstad van Beijing te ontvluchten. Of wellicht kiest u er voor om op tour te gaan naar de Tempel van de Hemel, naar zeggen ook wel de mooiste tempel in Beijing. De tempel is gebouwd in 1420 en staat in het midden van een groot park met duizenden eeuwenoude bomen. Vanavond is uw laatste avond in Beijing.

DAG
11

Beijing- Datong

Hangende Klooster Datong
Vertrek Beijing
Per trein van Beijing naar Datong
Aankomst Datong

U reist vandaag per trein van Beijing naar Datong, waar u het einde van de middag aankomt. Reizen met de trein door China is een leuke manier om kennis te maken met (vaak) Chinese medereizigers. Tijdens uw rit ziet u veel van het Chinese landschap aan u voorbij trekken.
Datong ligt in het noorden van China, ongeveer op 300 km van Beijing, en staat vooral bekend om het culturele erfgoed in de omgeving. Zo bezoekt u morgen het Hangende Klooster Xuankong Si, welke letterlijk aan een steile wand ‘hangt’ op 75 meter hoogte. Het klooster hangt er al ruim 1400 jaar en is nog in een goede staat. De hal van de drie religies is misschien wel het meest bijzondere aan deze tempel, hier staan Boeddha, Laozi en Confucius vredig naast elkaar.
Ook mag een bezoek aan de Grotten van Yungang niet missen tijdens een verblijf in Datong. Als u een bezoek brengt aan de grotten, dan lijkt het wel of u even terug gaat naar de Wei-Dynastie. De grotten hebben ruim 50.000 beelden van Boeddha die in de berg zijn uitgehakt.

DAG
12

Datong

cn_al_datongyungang.jpg
Bezoek aan de Grotten van Yungang
Bezoek aan het Hangende Klooster Xuankong Si

Vandaag bezoekt u twee geweldige highlights, niet ver van Datong: de Grotten van Yungang (5e en 6e eeuw) en het Hangende Klooster. Eerst ziet u hoe de eeuwenoude boeddhistische tempelgrotten van Yungang over een lengte van bijna een kilometer zijn uitgehakt in de wand van het Wuzhoe Shangebergte, en bewondert u de eveneens uitgehouwen grote en kleine beelden van boeddha’s, hemelse wezens en aardse figuren in de grotten. Het Hangende Klooster Xuankong Si, dat u hierna bezoekt, is minstens zo indrukwekkend. Het houten tempelcomplex, uit de periode van de Noordelijke Wei-dynastie (4e-6e eeuw), hangt op tientallen meters hoogte tegen de steile klifwand van de heilige Hengshan-berg aan. Een spectaculair architectonisch wonder, dat door slechts één monnik werd gebouwd! U kunt de tijd nemen om het klooster, met zowel boeddhistische, taoïstische als confucianistische kenmerken, van binnen te bekijken en rond te wandelen door de diverse hallen met mooie beelden.

DAG
13

Datong - Pingyao

cn_al_pingyao.jpg
Vertrek Datong
Dagtrein van Datong naar Pingyao
Aankomst Pingyao

Vandaag vertrekt u naar het volgende hoogtepunt; het charmante Pingyao. Pingyao ligt tussen Beijing en Xi’an en is één van de best bewaarde dorpjes in China. De schitterende binnenplaatsen, de rode lantaarns en de oude tempels staan centraal in een bezoek aan het authentieke dorpje dat bijna geheel van hout is. U neemt vandaag weer de dagtrein, u heeft alle tijd om even te ontspannen; een boekje te lezen, wat muziek te luisteren of misschien wel om gewoon even te genieten van de uitzichten die u aan u voorbij ziet trekken.

DAG
14

Pingyao

cn_al_pingyao3.jpg
Optionele dagexcursie stadstour Pingyao
Optionele dagexcursie naar Wang's Courtyard en de Shuanglin Tempel

U heeft vandaag alle tijd om op eigen gelegenheid de unieke sfeer in Pingyao te proeven. De autovrije binnenstad is nog bijna helemaal intact gebleven, het lijkt wel alsof de tijd in dit authentieke stadje heeft stilgestaan! Maakt u vandaag ook zeker een wandeling over de prachtige oude stadsmuur met zijn grote poorten en uitkijktorens. U krijgt vanaf de muur een goede kijk op het dagelijkse leven binnen en buiten de muur. De stadsmuren zijn 10 meter hoog en maar liefst 6 kilometer lang en omringen het oude centrum van Pingyao.
Of breng een bezoek aan Nan Dajie, de hoofdstraat van Pingyao welke bijna door het gehele oude centrum loopt. Het is een drukke straat waar veel restaurants en souvenirwinkels te vinden zijn. Ook kunt u hier nog wat kleine musea en tempels bezichtigen. De gebouwen schetsen een mooi beeld van het oude Pingyao en de meeste gebouwen stammen uit de Ming- en Qing-Dynastie. Dwaal op uw gemak door de onontdekte straatjes en steegjes van Pingyao en laat u verrassen.
U kunt ook een optionele stadstour boeken waarbij u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids een stadstour maak door het bijzondere stadje Pingyao.

DAG
15

Pingyao - Xi'an

cn_al_xian.jpg
Vertrek Pingyao
Per hogesnelheidstrein van Pingyao naar Xi’an
Aankomst Xi’an
Optionele excursie naar de Pagode van de Wilde Gans
Optionele excursie naar de Grote Moskee en de moslimwijk

Na uw ontbijt staat er een transfer voor u klaar naar het treinstation van Pingyao, waar u opnieuw op de hogesnelheidstrein stapt, dit keer met als eindbestemming Xi’an. Bij aankomst in deze historische stad, neemt u een transfer richting uw hotel in het centrum van de stad.
De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u kennismaken met deze boeiende stad, die door velen met stip op 1 staat in het rijtje van de meest historische steden van China. Ooit de hoofdstad van het land en het eindpunt van de befaamde Zijderoute, gaat de historie van de stad ruim 3000 jaar terug en is de stad voor veel reizigers een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan China.
Natuurlijk staat Xi’an tegenwoordig met name bekend om het wereldberoemde Terracotta Leger, maar ook de stad zelf heeft genoeg te bieden om uren in rond te dwalen. Zo kent de stad tientallen tempels en pagodes en is de op veel plekken nog intacte stadsmuur met haar 14 kilometer één van de langste in heel China. Maar ook de Grote Moskee in de moslimwijk van Xi’an is een bezoek meer dan waard. Sowieso is de wijk leuk om eens doorheen te struinen, u vindt er uitstekende restaurants die afwisseling bieden aan de Chinese keuken.

DAG
16

Xi'an

cn_al_xian_terracottaleger_51703093.jpg
Bezoek aan het wereldberoemde Terracottaleger
Optionele excursie stadsmuur Xi'an
Optionele Tang Dynasty show met dumpling diner

Wanneer u zich vooraf goed heeft ingelezen over China, heeft u waarschijnlijk lang uitgekeken naar dit moment. Vandaag bezoekt u één van China’s meest beroemde bezienswaardigheden; het Terracotta Leger. Dit opzienbarende leger, volledig gemaakt van aardewerk, werd bij toeval gevonden in 1974 bij het aanleggen van een put. Onder een laag aarde vonden boeren tot hun grote verbazing een aantal levensgrote, aardewerken soldaten en bij verder archeologisch onderzoek bleek dit slechts het topje van de ijsberg. Maar liefst 8000 soldaten en nog eens honderden paarden met strijdwagens werden onder de grond vandaan gehaald, ieder exemplaar verschillend van het andere met een unieke gezichtsuitdrukking, haar- en kledendracht.
De beelden zijn ooit gemaakt in opdracht van China’s eerste keizer, bedoeld om hem naast zijn graftombe te vergezellen en te beschermen na de dood. Al tientallen jaren zijn archeologen bezig de beelden volledig te restaureren en tegenwoordig is een deel van de bijna 10.000 beelden te bewonderen in het museum. Vandaag neemt een Engelssprekende gids u mee door het museum om u alle ins en outs over de beelden, hun oorsprong en het archeologisch onderzoek te vertellen.
Na dit indrukwekkende bezoek keert u terug naar Xi’an voor een laatste avond in de stad.

DAG
17

Xi'an - Guilin

cn_al_guilin_raft_119004256.jpg
Vertrek Xi’an
Per binnenlandse vlucht van Xi’an naar Guilin
Aankomst Guilin

U verlaat Xi’an en vertrekt naar de volgende geliefde bestemming; Guilin. Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het vliegveld van Xi’an voor uw binnenlandse vlucht naar Guilin. Leun achterover in uw stoel of bekijk alvast uw digitale foto’s, na een korte vlucht van ca. 2,5 uur stapt u uit in Guilin. Een privéchauffeur brengt u naar het hotel. Verken de stad als u wilt alvast op eigen gelegenheid. Maak een wandeling in het centrum of bewonder de prachtige meren van Guilin en haar grillige kalkstenen bergen. Wellicht wandelt u wel langs de Zon en Maan pagodes aan de rand van Shan Hu. De maan pagode heeft een glazen structuur en de deuren op iedere verdieping zijn fraai gedecoreerd, de Zon is met koper bekleed. De twee torens zijn met elkaar verbonden via een tunnel onder water en vooral in de avonduren wanneer de lichtjes branden is het een beeldig gezicht! Zoek ook voor vanavond een gezellig restaurant, Guilin staat bekend om haar goede adresjes voor een lekkere ‘hot pot’ of dim sum.

DAG
18

Guilin – Yangshuo (boottocht Li Rivier)

cn_al_guilin-yangzhou.jpg
Vertrek Guilin
Prachtige riviercruise van Guilin naar Yangshuo
Liusanjie Impression Show (optionele excursie)

Vandaag staat er een schitterende, drie uur durende boottocht over de Li Rivier naar Yangshuo, uw volgende bestemming, op het programma. Na het ontbijt rijdt u per transfer van uw hotel in Guilin naar de aanlegsteiger van een kleine cruiseboot met zowel een overdekt gedeelte met restaurant als een open dek. U gaat aan boord en glijdt langzaam de rivier af. Onderweg geniet u van het beeldschone groene landschap, met grazende waterbuffels, boeren die hun land bewerken en kleine dorpjes, en laat u overweldigen door de aanblik van de vele sprookjesachtige karstpieken die uit het groene landschap omhoog rijzen.

Na aankomst in Yangshuo wordt u naar het hotel gebracht via de volledig met marmer geplaveide West Street, met authentieke huizen, leuke winkeltjes en verschillende stalletjes en restaurantjes met lokale lekkernijen. West Street is met 1400 jaar de oudste straat van de stad. Het ligt in een wijk die populair is onder buitenlandse studenten vanwege de vele taalcursussen die hier worden gegeven, wat de buurt een levendige Chinees-westerse sfeer geeft. Het voordeel is dat veel lokale handelaren en inwoners een aardig woordje Engels spreken.
’s Avonds kunt u, als u wilt, de Liusanjie Impression Show bijwonen (optionele Excursie). Een indrukwekkend spektakel met de Li-rivier als indrukwekkende decor.

DAG
19

Yangshuo

cn_alg_yangshuo_he.jpg
Vrije dag in Yangshuo
Fietstocht door de omgeving en tocht met bamboevlotten (optionele excursie)

Het beeldschone landschap rond Yangshuo is een belangrijke bezienswaardigheid van deze plaats. Het stadje staat namelijk bekend om het schitterende karstgebergte dat deze omgeving domineert.
De Li Rivier die door het bergachtige landschap slingert en de grazende waterbuffels langs de oever geven Yangshuo een haast sprookjesachtig uiterlijk. Vandaag geniet u van een heerlijke vrije dag in Yangshuo, misschien gaat u vandaag wel het drukke toeristische hart van Yangshuo ontdekken in de populaire West Street. Ook kunt u ervoor kiezen om deze drukte in te ruilen voor een dag in de serene natuur rondom de stad, want langs de oevers van de Yulong Rivier is het kalm en vredig. Gaat u dan mee op een optionele excursie waarbij u een fietstocht maakt door de omgeving. Onze ervaren gids vertelt u alles over het landschap en het dagelijkse leven dat zich hier afspeelt. Een ervaring die u niet wilt missen! Tijdens uw fietstocht zult u ook zien dat er af en toe ook gevaren wordt op de rivier, u wordt tijdens deze optionele excursie dan ook graag mee genomen voor een tocht op een traditioneel bamboevlot. U vaart in alle rust op de rivier en u kunt het indrukwekkende karstgebergte en de omgeving op een bijzondere manier van dichtbij bewonderen. Ook brengt u een bezoek aan Moon Hill, een groot gat in een berg in de vorm van een volle maan.

DAG
20

Yangshuo – Guilin – Hong Kong

cn_al_hong kong victoria harbour.jpg
Vertrek Yangshuo
Per transfer naar Guilin
Per trein van Guilin naar Hong Kong
Eerste overnachting in Hong Kong

Na het ontbijt kunt u zich klaarmaken voor het volgende hoogtepunt tijdens deze reis; de bruisende stad Hong Kong! Misschien keek u hier al even naar uit, wat leuk dat u morgen een volle vrije dag hier heeft. Per transfer vertrekt u van Yangshuo naar Guilin, waar u vervolgens op de hogesnelheidstrein stapt naar Hong Kong.
Hong Kong en zijn vele (schier)eilanden bieden eindeloos veel mogelijkheden voor culturele uitstapjes, ‘shopping therapy’ in de vele winkelcentra, boetiekjes en plaatselijke markten en culinaire ontdekkingen. Geniet vanavond alvast van uw eerste avond in Hong Kong, morgen heeft u alle tijd om Hong Kong op eigen gelegenheid te ontdekken of mee te gaan op een optionele excursie.

DAG
21

Hong Kong

cn_al_tram at the peak hong kong2.jpg
Vrije dag in Hong Kong
Optionele excursie tour naar Victoria Peak, Aberdeen, Stanley Market en Repulse Bay

Vandaag heeft u de kans om, tijdens een optionele excursie, kennis te maken met de hoogtepunten van metropool Hong Kong. Met de gids rijdt u naar Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waar u een spectaculair beeld krijgt van de omvang van Hong Kong. Vanaf dit punt ziet u onder meer de haven, Hong Kong Island en vele indrukwekkende gebouwen. Om dit bezoek nog spectaculairder te maken, nemen we de Peak Tram nog verder omhoog tot het hoogste punt van 396 meter. De trein rijdt hier al sinds 1888, ziet er antiek uit en wordt aan kabels de berg opgetrokken.
Vervolgens gaat u door naar het drijvende dorp van Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar nog veel mensen in oude bootjes wonen en alleen aan kant komen voor het hoogstnoodzakelijke. Hier ervaart u ook waarom het levendige Aberdeen Harbour, waar kwetsbaar ogende sampans (traditionele boten) zich een weg banen door het drukke verkeer. U gaat dit ook zelf ervaren tijdens een boottochtje met een sampan. Hierna gaat u verder met een mooie rit langs de prachtige kust en bekijkt daar het oogstrelende Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen, mede vanwege het sensationele uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Aan het eind van de tour gaat u terug naar het hotel en ’s avonds heeft u nog alle gelegenheid om van deze geweldige stad te genieten.

DAG
22

Hong Kong - Amsterdam

Aankomst luchthaven
Vertrek Hong Kong
Vlucht van Hong Kong naar Amsterdam

U bent alweer aan het eind gekomen van deze gevarieerde reis door China. Wat heeft u drie mooie weken beleefd, het voelt vast alsof de tijd voorbij gevlogen is. Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u na het ontbijt of in de loop van de dag/avond naar het vliegveld van Hong Kong gebracht. U kunt heerlijk nagenieten van de vele ervaringen en hoogtepunten van de reis.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Extra's
19 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
22 dagen Hoogtepunten van China: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Binnenlandse vlucht van Xi’an naar Guilin
Ruimbagage
Meet & Greet op de luchthaven
Rit per trein van Shanghai naar Suzhou
Rit per trein van Suzhou naar Hangzhou
Rit per hogesnelheidstrein van Hangzhou naar Beijing
Rit per trein van Beijing naar Datong
Rit per trein van Datong naar Pingyao
Rit per hogesnelheidstrein van Pingyao naar Xi’an
Rit per trein van Guilin – Guangzhou – naar Hong Kong
Rivier cruise door het prachtige Karstgebergte van Guilin naar Yangshuo
Alle transfers van en naar luchthavens, treinstations en tijdens inbegrepen excursies op privébasis
Engelssprekende gids voor de inbegrepen excursies benoemd in het programma
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad*
Bezoek & wandeling over de Grote Muur*
Bezoek aan de Grotten van Yungang*
Bezoek aan het Hangende Klooster Xuankong Si*
Bezoek aan het Terracottaleger*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Visa voor China
Entreegelden ca. 475 CNY ca. € 64 per persoon)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagentoeslagen
Overige persoonlijke uitgaven & overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
3 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
19 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
22 dagen Hoogtepunten van China: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Shanghai

Vertrek luchthaven
Vertrek Amsterdam – Shanghai
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, uw langverwachte reis naar China gaat beginnen! De komende 22 dagen zult u de mooiste hoogtepunten van China gaan bezoeken, een mooie gelegenheid om hier even bij stil te staan. Pak een goed boek erbij, kijk een filmpje of rust lekker uit. U overnacht vannacht in het vliegtuig en komt morgen aan in de metropool Shanghai.

DAG
02

Aankomst in Shanghai

cn_al_shanghai (bund) (2).jpg
Meet & Greet op de luchthaven & transfer naar uw hotel
Optionele Acrobatics show in Shanghai (avond)

In de loop van de ochtend landt het vliegtuig op de luchthaven van Shanghai: welkom in China! Op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze Engelssprekende vertegenwoordiger om u naar het hotel te brengen en u het welkomstpakket te overhandigen.
Onderweg naar het hotel in Shanghai vangt u al een eerste glimp op van deze beroemde internationale stad, welke ook steeds meer aandacht trekt uit de hele wereld. Veel reizigers die op zoek zijn naar het moderne China bezoeken Shanghai, maar naast modern is Shanghai ook een stad vol met geschiedenis. Voorheen was Shanghai een klein vissersdorpje aan de kust van China, maar is inmiddels in een snel tempo uitgegroeid tot de grootste stad ter wereld! De diversiteit in Shanghai is wat de stad ook zo uniek maakt, je vindt er enorme wolkenkrabbers, gigantische winkelcentra, maar daarnaast ook boeddhistische tempels, de rustgevende Yu Garden en je kunt zelfs ook maisvelden verkennen. De komende dagen heeft u vrije tijd, zodat u zelf op uw eigen tempo Shanghai kunt ontdekken. Natuurlijk hebben we ook leuke optionele excursies voor u georganiseerd, die u extra bij kunt boeken tijdens deze reis.

Weetje

Tijdens deze reis bieden wij veel optionele excursies aan, zie het tabblad extra’s voor meer informatie over de mogelijkheden per plaats.

DAG
03

Shanghai

cn_al_yuyuan garden3.jpg
Optionele dagexcursie met bezoek aan o.a. de Yu Garden, Shanghai Museum en Jade Buddha Tempel
Laatste avond in Shanghai

Vandaag is uw tweede vrije dag in Shanghai, nog een dag om van deze bruisende stad te genieten! Vandaag heeft u weer alle tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan door Shanghai, of misschien kiest u liever één van de optionele excursies die wij aanbieden? U heeft de mogelijkheid om een stadstour te maken en de meest bekende highlights van Shanghai te bezoeken, zoals de Jade Buddha Tempel, de prachtige Yu Garden, het Shanghai Museum en de Oriental Pearl TV Tower. De route start bij de Jade Buddha Tempel, waar u de twee witte, volledig uit witte jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen. Bij het Shanghai Museum maakt u een stapje terug in de tijd en ontdekt u meer over China’s rijke historie. De uitgebreide collectie kent maar liefst 120.000 oude Chinese voorwerpen en werpt u een fantastische blik in de geschiedenis van dit boeiende land. De schitterende en ook zeker rustgevende Yu Garden is ook een bezoek meer dan waard. De tuin is met haar harmonieuze bruggen, theehuizen, vijvers en pagodes een oase van rust in het drukke Shanghai. Tot slot eindigt u de dag in één van Shanghai’s bekendste iconen; de Oriental Pearl toren. Deze toren werd in de jaren negentig gebouwd als tv-toren en is met haar 468 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad. De toren heeft in totaal 11 bollen, waarvan 3 inmiddels dienst doen als observatiedek. Durft u het aan het bovenste dek op 350 meter te bezoeken? Het uitzicht dat u hier over de stad heeft is het meer dan waard!

Heeft u zin om uw laatste avond in Shanghai op een bijzondere manier af te sluiten? Ga dan iets drinken in één van de vele rooftopbars die Pudong rijk is. Een cocktail met een veel beter uitzicht is in Shanghai niet te krijgen.

DAG
04

Shanghai - Suzhou

cn_al_suzhou9.jpg
Vertrek Shanghai
Per trein van Shanghai naar Suzhou
Aankomst Suzhou

U heeft al mooie ervaringen opgedaan in de grootste stad van China, maar vandaag is het tijd om verder te gaan naar de volgende bestemming; waterstad Suzhou. U vertrekt naar het treinstation van Shanghai voor de trein naar Suzhou. Uw volgende bestemming wordt ook wel “het Venetië van het oosten” genoemd. Suzhou is een charmante handelsstad met prachtige karakteristieke grachten, oude huisjes, pagodes en wereldberoemde siertuinen. Door de oude huisjes en kanalen lijkt het wel alsof u terug in de tijd gaat. Naast deze pracht en praal heeft de stad ook een moderne kant met enorme wolkenkrabbers.

Goed om te weten

De treintickets voor nacht- en hogesnelheidstreinen kunnen pas ca. 4 weken voor vertrek geboekt worden. Indien een bepaalde klasse of type trein niet beschikbaar is, zullen wij u informeren over eventuele bijkomende kosten.

DAG
05

Suzhou

cn_alg_girl.jpg
Optionele excursie naar de Garden of the Master of Nets (avond)
Optionele dagexcursie stadstour Suzhou

Vandaag heeft u alle tijd om Suzhou op eigen gelegenheid te verkennen. Of kiest u misschien liever voor een optionele excursie naar de Garden of the Master of Nets? Hier kunt u één van China’s meest verfijnde tuinen bezoeken, waar u kunt genieten van de mooie doorkijkjes en labyrintachtige paadjes. Ook kunt u de keuze maken voor de optionele stadstour Suzhou, waarbij u de hoogtepunten van de stad ontdekt. Zo brengt u tijdens deze tour een bezoek aan één van de mooiste tuinen in China; de Humble Administrator’s Garden. Vervolgens gaat u door naar een zijdefabriek, waar u leert hoe zijde gemaakt wordt. En als laatst brengt u een bezoek aan de levendige Shantang Street waar u een kleine wandeling maakt en een ontspannen boottocht over de kanalen. Aan u de keuze!

DAG
06

Suzhou – Hangzhou

cn_al_westlake2.jpg
Vertrek Suzhou
Per trein van Suzhou naar Hangzhou
Optionele excursie bezoek Lingyin Tempel

U verlaat Suzhou en reist door naar Hangzhou, een prachtige stad die ook bekend staat om haar zijde en om beroemde Chinese theesoorten.
In de 13e eeuw werd Hangzhou door ontdekkingsreiziger Marco Polo omschreven als ‘de mooiste stad ter wereld’ en nu - ruim 700 jaar later - wordt zijn mening nog steeds door velen gedeeld. Niet vanwege de stad zelf – ook hier wordt het stadsbeeld inmiddels steeds verder gedomineerd door grijze wolkenkrabbers – maar vanwege het Westmeer ten westen van de stad. Dit enorme, uitgestrekte meer wordt omgeven door groene heuvels vol theeplantages en op het meer vind je tientallen eilandjes met pagodes en tempels. Wanneer u nog meer van Hangzhou wilt zien dan is de optionele excursie naar de Lingyin Tempel een echte aanrader. Deze tempel wordt vaak genoemd in de top 10 van grootste Boeddhistische tempels in China en heeft een schitterende ligging in de bossen van de Lingyin berg. Alleen al de 100 in kalksteen uitgekerfde boeddha beelden voor de ingang van deze tempel zijn een lust voor het oog! Voor verdere informatie en prijzen kijkt u op het tabblad ‘extra’s’. In de avond kunt u nog naar één van de gezellige avondmarkten gaan en de vele lekkere restaurantjes ontdekken.

Weetje

In theehoofdstad Hangzhou zijn tientallen traditionele theehuizen, waar u een echte traditionele theeceremonie kunt meemaken. Een bijzondere ervaring!

DAG
07

Hangzhou – Beijing

cn_al_beijing.jpg
Vertrek Hangzhou
Per hogesnelheidstrein van Hangzhou naar Beijing
Aankomst Beijing

Na het ontbijt checkt u uit uw hotel en wordt u per transfer naar het treinstation gebracht voor de hogesnelheidstrein naar Beijing. De hogesnelheidstrein (ook wel ‘bullet trein’ genoemd) is met een gemiddelde snelheid van tussen de 250 en 350 kilometer per uur een ideale manier om de grote afstanden in China af te leggen en is daarnaast ook een zeer comfortabele manier om door China te reizen. In de middag komt u aan in de hoofdstad van China; Beijing. Met een inwonersaantal van bijna 20 miljoen is Beijing één van de grootste steden van het land én zelfs ter wereld. Hoewel de historische kern van de stad steeds verder verdwijnt, traditionele hutongs (oude ommuurde wijkjes) moeten steeds vaker wijken voor metershoge wolkenkrabbers, is Beijing één grote bezienswaardigheid op zich. De stad alleen al beschikt over maar liefst 6 UNESCO werelderfgoederen en is daarmee één van de meest historische steden van China. De komende dagen hebben wij meerdere excursies voor u inbegrepen, zodat u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids alles leert over deze indrukwekkende stad.

Weetje

Het aantal inwoners van Beijing wordt geschat op zo’n 20 miljoen. Het exacte aantal is lastig vast te stellen, vanwege het grote aantal niet geregistreerde bewoners. Je hoeft overigens maar zes maanden per jaar in de hoofdstad te wonen om officieel inwoner van Beijing te zijn!

DAG
08

Beijing

cn_al_verboden stad beijing2.jpg
Bezoek aan het Tiananmenplein & de Verboden Stad
Kies uit een bijzondere optionele Kung Fu of Opera show

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Beijing; De Verboden Stad. Met bijna 1000 gebouwen en meer dan 10.000 kamers is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Bijna 500 jaar lang werd dit paleizencomplex bewoond door de keizers van China die het land regeerden vanuit deze plek, waar ‘normale’ burgers niet waren toegestaan. Vandaag de dag doet het complex dienst als museum en kunt u een deel van de bijna 1000 gebouwen bezoeken. Vanaf het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) neemt een ervaren gids u graag mee op een boeiende wandeling door dit indrukwekkende complex.

DAG
09

Beijing

cn_al_grote muur beijing2.jpg
Dagexcursie bezoek & wandeling over de Grote Muur (Mutianyu)

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma waar u wellicht al een tijdje naar uit kijkt, u gaat namelijk naar de Grote Muur! De muur, waarvan de oudste delen dateren uit de 5e eeuw voor Christus, is China’s grootste publiekstrekker. Nadat de ervaren Engelssprekende gids u heeft verteld over de unieke geschiedenis van de muur, heeft u de tijd om de eeuwenoude verdedigingslinie zelf te bewandelen. Van bovenaf heeft u een fraai uitzicht over de groene heuvels van de Guangou-vallei. Na de excursie keert u per transfer weer terug naar Beijing voor nog een gezellige avond.

Weetje

De constructie van de 6000 kilometer lange Chinese Muur, die eigenlijk uit vier delen bestaat, kostte maar liefst tweeduizend jaar. Hij werd gebouwd om twee redenen: bescherming tegen aanvallen uit Mongolië en om Chinezen te weerhouden om te vluchten.

DAG
10

Beijing

cn_al_imperial palace beijing.jpg
Optionele excursie Zomerpaleis
Optionele excursie Tempel van de Hemel
Laatste avond in Beijing

Wat heeft u al mooie dagen beleefd in twee wereldsteden en prachtige watersteden. Vandaag kunt u nog even genieten van een extra vrije dag in Beijing. Misschien vindt u het wel leuk om zelf op ontdekkingstocht te gaan of om misschien wat leuke souvenirs te kopen. Of misschien vindt u het vandaag wel interessant om het indrukwekkende zomerpaleis te bezoeken, even ten noorden van de stad. De ligging van dit voormalige keizerlijke buitenverblijf is sprookjesachtig: het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer, dat werd aangelegd naar voorbeeld van het West Lake bij Hangzhou. U kunt hier de rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen. Tijdens uw bezoek krijgt u een goede indruk hoe verschillende dynastieën hier in weelde verbleven. Het zomerpaleis is één van de mooiste in China en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een schitterende plek om even de binnenstad van Beijing te ontvluchten. Of wellicht kiest u er voor om op tour te gaan naar de Tempel van de Hemel, naar zeggen ook wel de mooiste tempel in Beijing. De tempel is gebouwd in 1420 en staat in het midden van een groot park met duizenden eeuwenoude bomen. Vanavond is uw laatste avond in Beijing.

DAG
11

Beijing- Datong

Hangende Klooster Datong
Vertrek Beijing
Per trein van Beijing naar Datong
Aankomst Datong

U reist vandaag per trein van Beijing naar Datong, waar u het einde van de middag aankomt. Reizen met de trein door China is een leuke manier om kennis te maken met (vaak) Chinese medereizigers. Tijdens uw rit ziet u veel van het Chinese landschap aan u voorbij trekken.
Datong ligt in het noorden van China, ongeveer op 300 km van Beijing, en staat vooral bekend om het culturele erfgoed in de omgeving. Zo bezoekt u morgen het Hangende Klooster Xuankong Si, welke letterlijk aan een steile wand ‘hangt’ op 75 meter hoogte. Het klooster hangt er al ruim 1400 jaar en is nog in een goede staat. De hal van de drie religies is misschien wel het meest bijzondere aan deze tempel, hier staan Boeddha, Laozi en Confucius vredig naast elkaar.
Ook mag een bezoek aan de Grotten van Yungang niet missen tijdens een verblijf in Datong. Als u een bezoek brengt aan de grotten, dan lijkt het wel of u even terug gaat naar de Wei-Dynastie. De grotten hebben ruim 50.000 beelden van Boeddha die in de berg zijn uitgehakt.

DAG
12

Datong

cn_al_datongyungang.jpg
Bezoek aan de Grotten van Yungang
Bezoek aan het Hangende Klooster Xuankong Si

Vandaag bezoekt u twee geweldige highlights, niet ver van Datong: de Grotten van Yungang (5e en 6e eeuw) en het Hangende Klooster. Eerst ziet u hoe de eeuwenoude boeddhistische tempelgrotten van Yungang over een lengte van bijna een kilometer zijn uitgehakt in de wand van het Wuzhoe Shangebergte, en bewondert u de eveneens uitgehouwen grote en kleine beelden van boeddha’s, hemelse wezens en aardse figuren in de grotten. Het Hangende Klooster Xuankong Si, dat u hierna bezoekt, is minstens zo indrukwekkend. Het houten tempelcomplex, uit de periode van de Noordelijke Wei-dynastie (4e-6e eeuw), hangt op tientallen meters hoogte tegen de steile klifwand van de heilige Hengshan-berg aan. Een spectaculair architectonisch wonder, dat door slechts één monnik werd gebouwd! U kunt de tijd nemen om het klooster, met zowel boeddhistische, taoïstische als confucianistische kenmerken, van binnen te bekijken en rond te wandelen door de diverse hallen met mooie beelden.

DAG
13

Datong - Pingyao

cn_al_pingyao.jpg
Vertrek Datong
Dagtrein van Datong naar Pingyao
Aankomst Pingyao

Vandaag vertrekt u naar het volgende hoogtepunt; het charmante Pingyao. Pingyao ligt tussen Beijing en Xi’an en is één van de best bewaarde dorpjes in China. De schitterende binnenplaatsen, de rode lantaarns en de oude tempels staan centraal in een bezoek aan het authentieke dorpje dat bijna geheel van hout is. U neemt vandaag weer de dagtrein, u heeft alle tijd om even te ontspannen; een boekje te lezen, wat muziek te luisteren of misschien wel om gewoon even te genieten van de uitzichten die u aan u voorbij ziet trekken.

DAG
14

Pingyao