neemt je mee
Shanghai
Reizen China
Schilderachtig Pingyao
Terra Cotta Leger, Xi'an
West meer Hangzhou

Hoogtepunten van China

Privéreis | 14 dagen v.a. 1782
1632i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
15-11-2016
Reisduur
14 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 7 november
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Privéreizen 14 dagen Hoogtepunten van China v.a. € 1632

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Beijing
 • Dag 2 Beijing
 • Dag 3 Beijing
 • Dag 4 Beijing & De Grote Muur
 • Dag 5 Beijing - Pingyao
 • Dag 6 Pingyao
 • Dag 7 Pingyao - Xi’an
 • Dag 8 Xi'an
 • Dag 9 Xi'an - Hangzhou
 • Dag 10 Hangzhou
 • Dag 11 Hangzhou - Shanghai
 • Dag 12 Shanghai
 • Dag 13 Shanghai - Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Inclusief treinreizen per nachttrein en hogesnelheidstrein     Auto met privéchauffeur én Engelssprekende gids     Het Westlake in Hangzhou     Het beroemde Terracotta leger in Xi’an     Stadsbezoek Beijing en Shanghai

Hoogtepunten van deze reis

 • De Chinese muur

 • Het wereldberoemde Terra Cotta Leger

 • Het schilderachtige plaatsje Pingyao

Programma

cn_pri_hoogtepunt.png

Dag 1 Amsterdam - Beijing

Vertrek vanaf Amsterdam naar de Chinese hoofdstad Beijing, waar u de volgende dag zult aankomen.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Düsseldorf. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.
Beijing

Dag 2 Beijing

Na aankomst in Beijing staat onze vertegenwoordiger op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag een vrije dag, maar u kunt ook kiezen om (optioneel) een excursie naar de beroemde Hutongs te maken. U wordt door uw Engelssprekende gids opgehaald in uw hotel die u meeneemt naar de Hutongs. Hier wandelen en gaan we gedeeltelijk per riksja door de kleine straatjes, van deze oude en karakteristieke wijk. Onderweg brengen we een bezoek aan de Bell Tower, maken we een Theeceremonie mee en sluiten we de middag af met een kookles bij een lokale familie thuis. De gastvrouw zal u de fijne kneepjes van het maken van dumplings bijbrengen, waarna er daarna natuurlijk ook geproefd mag worden. Na de excursie zal de gids u helpen een taxi te vinden, die u weer terugbrengt naar uw hotel.
CN_AL_Beijing_tempel_sunset_84846286

Dag 3 Beijing

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door Beijing. Met een Engelssprekende gids begint u de dag bij de Tempel van de Hemel. Deze enorme tempel wordt door velen gezien als het mooiste gebouw van China. De keizer kwam hier eenmaal per jaar om een offer te brengen voor een goede oogst. Vervolgens brengt u een bezoek aan het imposante Plein van de Hemelse Vrede, dat in het centrum van Beijing ligt. Aan dit plein ligt de toegangspoort van de Verboden Stad. Natuurlijk brengt u een bezoek aan dit indrukwekkende complex waar 24 keizers van de Ming- en Qing-dynasty hebben gewoond. Aan het eind van de dag neemt u de taxi terug naar uw hotel. Uw gids zal u natuurlijk helpen bij de onderhandelingen met de taxichauffeur.
CN_AL_demuur

Dag 4 Beijing & De Grote Muur

U begint de dag met een bezoek aan de Ming-graven. Hier ziet u de mausolea van 13 van de 16 keizers uit de Ming-dynastie. Het complex is te bereiken via de Heilige Weg. Aan weerszijden staan grote stenen beelden van dieren, ambtenaren en soldaten. Na de lunch vervolgt u uw reis naar de Grote Muur en maakt u een wandeling op dit immense bouwwerk. Voor veel mensen is dit één van de hoogtepunten van deze reis. De zesduizend kilometer lange muur moest het Chinese rijk vroeger tegen de noordelijke nomaden beschermen. Op de weg terug naar uw hotel maakt u een foto stop bij het beroemde Olympisch stadion van Beijing, het Vogelnest.
cn_al_hongkong_treintje_85779664.jpg

Dag 5 Beijing - Pingyao

Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald om naar het station gebracht te worden. U verlaat Beijing vandaag om richting Pingyao te reizen. Dit doen we per sneltrein, die u in zo'n 4 uur naar dit landelijke dorpje brengt. Op het station in Pingyao staat er een auto met chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel te brengen.
Pingyao straatbeeld

Dag 6 Pingyao

Vandaag een heerlijke vrije dag in Pingyao, centraal gelegen in de provincie Shanxi. Dit schilderachtige plaatsje straalt de tijden van weleer uit en is een van de best bewaarde stadjes uit de Ming periode. Niet voor niets staat het op de Unesco lijst van Werelderfgoederen! Het centrum met een doolhof aan kleine klinkerstraatjes is omgeven door een historische stadsmuur, aan de gevels van de huizen hangen rode lampionnen die in de avond voor een mysterieuze gloed zorgen. Wellicht herkent u het straatbeeld uit de film 'Raise the Red Lantern', die in deze bijzondere plaats is opgenomen.
CN_AL_Pingyao

Dag 7 Pingyao - Xi’an

Het is tijd om door te reizen richting Xi'an, bekend om het Terracotta Leger. Ook vandaag reist u per hoge snelheidstrein, waardoor u al rond de lunch in Xi'an bent. Op het station staat uiteraard een auto met chauffeur op u te wachten om u naar uw, centraal gelegen. hotel te brengen. Rest van de dag vrij ter besteding.
CN_AL_Xian Terracotta

Dag 8 Xi'an

Vandaag staat uiteraard in het teken van het Terracotta Leger. U wordt dan ook na het ontbijt opgehaald door een Engelssprekende gids, waarmee u deze ochtend deze bijzondere bezienswaardigheid zal bezoeken. Het indrukwekkende grafleger van de eerste keizer van China, Qin Shihuangdi, werd pas in 1974 ontdekt. Inmiddels telt het leger zevenduizend levensechte krijgers en de opgravingen zijn nog steeds gaande. 's Middags vrij ter besteding.

CN_AL_Hangzhou six harmonies.pagode

Dag 9 Xi'an - Hangzhou

Vandaag heeft u nog een vrije dag, want de meeste treinen vertrekken pas in de avond. U kunt er vandaag voor kiezen om een leuke fietstocht te maken bij de oude stadsmuur. Samen met een gids fietst u op uw gemak door de oude stad en ziet het dagelijkse leven voltrekken. Later in de middag hebben we een transfer naar het treinstation of de luchthaven voor u georganiseerd om vervolgens met de nachttrein (ca. 19.48 - 12.13 uur) naar Hangzhou te reizen. U slaapt aan boord in een 4-persoonscouchette (softsleeper).

Goed om te weten

U kunt er ook voor kiezen van Xi'an te vliegen naar Hangzhou. U heeft dan 1 extra nacht in Hangzhou. U kunt dit bij boeking kenbaar maken.

CN_AL_Hangzhou westlake 1

Dag 10 Hangzhou

Tegen 12.00 uur komt u aan in Hangzhou en heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is vrij. Een wandeling door de straten van Hangzhou geeft een prachtig inkijkje in het dagelijks leven van de Chinezen.
my_al_theeplukker.jpg

Dag 11 Hangzhou - Shanghai

De stad Hangzhou ligt aan het beroemde Westmeer, omgeven door groene heuvels met theeplantages. In het meer liggen eilanden met daarop verschillende paviljoenen, waarvan sommige uit de Tang- en Song-periodes stammen. U maakt vandaag een boottocht op het Westmeer en bezoekt de Six Harmony Pagoda. Vanaf de Pagoda kunt u 6 richtingen opkijken; noord, oost, zuid, west en hemel en aarde. Deze Pagoda is gebouwd om de stad te beschermen tegen overstromingen van de rivier. U bezoekt ook een theeplantage in Meijiawu, alvorens u naar het treinstation wordt gebracht voor de korte rit (1,5 uur) met de hogesnelheidstrein naar Shanghai. U komt hier aan het begin van de avond aan, waarna u naar uw hotel gebracht wordt.
cn_al_shanghai_skyline_night_108093062.jpg

Dag 12 Shanghai

Vandaag heeft u een volle dag in de wereldstad Shanghai. U kunt op eigen gelegenheid op pad in deze boeiende stad. Zo mag een wandeling door de belangrijkste straat van het winkeldistrict, Nanjing-straat, niet ontbreken. Maar ook de oude Chinese stad met het Huxing-theehuis is zeker een bezoekje waard. Maar u kunt dit uiteraard ook onder begeleiding doen van een Engelssprekende gids, tijdens een uitgebreide stadstour (optioneel).
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 13 Shanghai - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Shanghai voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u dezelfde dag aankomt. Einde van een fascinerende reis!

Wanneer u met Etihad Airways vliegt, zult u de volgende dag in Düsseldorf aankomen, waardoor de reis één dag langer is.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Alternatief hotel

Verblijf in traditioneel courtyard hotel in Beijing

In Beijing is het ook mogelijk om in een traditioneel courtyard hotel in de Hutongs te verblijven. Deze kleinschalige guesthouses liggen in de prachtige oude wijk en hebben een typisch Chinese uitstra...

Meer info >

Al voor € 16p.p. p.nMeer info >

Extra optie

Vlucht Xi'an - Hangzhou, incl. transfers en overnachting

U vliegt van Guilin naar Guangzhou. Transfers en één extra overnachting zijn inbegrepen.

Meer info >

Al voor € 136p.p. Meer info >

Verlenging

Verlenging Shanghai Holiday Inn Putuo

U kunt uw rondreis per nacht verlengen in het rondreishotel in Shanghai. U verblijft hier op basis van logies. In dit fijne hotel kunt u genieten van een comfortabel verblijf. Het beschikt over diver...

Meer info >

Al voor € 27p.p. p.nMeer info >

Verlenging Shanghai Pujiang Hotel

U kunt uw rondreis in Shanghai ook verlengen in het koloniale Pujiang hotel. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Het karakteristieke Astor House Pujiang Hotel is gelegen in een schitteren...

Meer info >

Al voor € 48p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kort lopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kort lopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p. p.dMeer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor een reis in middenklasse hotels, dan kunt u uitgaan van verzorgde kleinschalige hotels en guesthouses met een 'locale touche'. U heeft altijd een eigen badkamer en schone, verzorgde kamer. Soms wordt toch gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Staat er geen middenklasse hotel vermeld dan verblijft u in deze plaats in het superiorklasse hotel.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse, dan kiest u voor kleineschalige, zeer verzorgde hotels en guesthouse. Vaak is dit de beste optie in het dorp en kunt u genieten van een schone kamer met badkamer en alle faciliteiten die u mag verwachten van een viersterren hotel. Wel kiezen wij vaak voor meer authentieke hotels, dan standaard ketenhotels.

Soms wordt toch gekozen voor een hotel gelijk is aan een toeristenklasse hotel, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Beijing

Novotel Peace - Superiorklasse

Het moderne Novotel Peace ligt ideaal in het stadscentrum bij Wangfujing, op loopafstand van de Verboden Stad, het Tiananmen-plein en winkelcentra. Een heerlijk hotel voor uw verblijf in Beijing.Lees meer

Dong Fang Hotel - Superiorklasse

Erg leuk driesterren hotel in een gezellige wijk, hotel beschikt over 288 kamers en het bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte stamt uit 1918 en in die tijd kwamen hier veel Chinese intelectuelen. De (paar) kamers in dit oude gedeelteLees meer

Hangzhou

Redstar Culture hotel - Superiorklasse

Een netjes hotel met vriendelijk personeel voor een fijn verblijf in de stad Hangzhou.Lees meer

Pingyao

Tianyuankui Guest House - Middenklasse

Een gemoedelijk guest house in de gezellige stad Pingyao. Door de persoonlijke service zal het u aan niets ontbreken en voelt u zich helemaal thuis in het gezellige guest house.Lees meer

Yide Guesthouse - Superiorklasse

Het Yide Guesthouse is een prachtig gerestaureerd huis met een mooie binnenplaats en werd in 1735 door een rijke koopman gebouwd. U geniet van een sfeervolle historische sfeer met een modern comfort.Lees meer

Shanghai

Astor House Pujiang Courtyard Hotel - Superiorklasse

Het karakteristieke Astor House Pujiang Hotel is gelegen in een schitterend pand, gebouwd in 1846 door de familie Richard. De sfeervolle en authentieke architectuur gecombineerd met moderne en luxe voorzieningen en vriendelijke service is dit hotel eenLees meer

Holiday Inn Putuo Shanghai - Middenklasse

In het Holiday Inn Putuo Shanghai kunt u genieten van een comfortabel verblijf. Het beschikt over diverse faciliteiten en is mooi gelegen aan de rivier.Lees meer

Xi'an

Skytel Hotel -

Een fijn hotel voor uw verblijf in stad Xian. Door de persoonlijke service zal het u aan niets ontbreken en voelt u zich helemaal thuis in het gezellige hotel.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Beijing

Hutong Tour

De manier om een heel andere kant van Beijing te zien! Hutong is de Mongoolse term voor smalle straatjes. De excursie begint bij de Drumtoren, die u vanzelfsprekend gaat bezoeken. Dat de naam van de tour heel toepasselijk is, zult u zien wanneer u pLees meer

Pingyao

Familie Wang's Courtyard & bezoek Shuanglin tempel

Tussen 08.30 - 09.00 uur wordt u door uw Engelssprekende gids opgehaald bij uw hotel. Vandaag bezoekt u eerst Wang's Family courtyard of ook Qiao compound genoemd. Het is beroemd geworden toen het als locatie gebruikt werd voor de film ‘Raise the ReLees meer

Shanghai

Shanghai - Zhouzhuang - Shanghai

Vanuit Shanghai gaat u het waterstadje Zhouzhuang bezoeken. U wordt 's morgens opgehaald en rijdt in ongeveer 1,5 naar Zhouzhuang. In dit goed bewaarde historische stadje heeft u ruim de tijd om hier zelf rond te lopen. De hele stad is omringd door Lees meer

Stadstour Shanghai

Shanghai is een moderne stad met futuristische architectuur en heeft u veel te bieden. Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour door Shanghai, inclusief een bezoek aan de Bund, de Jaden Boeddha tempel, de beroemde Yuyuan tuin en de trendy uitgaanswLees meer

Xi'an

Fietsen over de stadsmuur in Xi'an

Een unieke ervaring! Fietsen over de stadsmuur van Xi'an met een Engelssprekende gids. De stadsmuur heeft op elke hoek wachttorens en is omringt met een slotgracht. De muur is ongeveer 14 kilometer lang, 12 meter hoog en breed. Als echte NederlanderLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Alle transfers tussen station/luchthaven - hotels
Engelssprekende gidsen tijdens de benoemde excursies
Treinreis Beijing - Pingyao - Xi'an per hoge snelheidstrein
Nachttrein Xi'an - Hangzhou in 4-persoonscouchette (softsleeper)
Overnachtingen in sfeervolle toeristenklasse hotels, inclusief ontbijt
Stadstour Beijing met o.a. de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel*
Wandeling op de Grote Muur*
Overnachting in het schilderachtige Pingyao
Bezoek aan het Terra Cotta Leger in Xí'an*
Bezoek aan de West Lake en Pagoda of Six Harmonies in Hangzhou
Leuke dagen in Shanghai
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 595 RMB p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen 2 t/m 11 jaar krijgen € 200 korting op het arrangement. Het kind (max. 1) dient wel op de kamer van de ouders te verblijven en slaapt op een bijzet bed.

Nationale Feestdagen

Gedurende de Nationale Feestdagen (2 t/m 4 april, 29 april t/m 2 mei, 9 t/m 11 juni en 1 t/m 5 oktober) kan er een toeslag van toepassing zijn. Wij zullen u hierover bij boeking informeren.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum China
Voor reizen naar China is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen.
NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.
Reizen per nachttrein in China
NRV reist altijd per Softsleeper. Dit is een rijtuig met 9 couchettes met stapelbedden, elk 2 hoog, dus 4 bedden per chouchette. De deur kan op slot en voor een laken, dekbed en hoofdkussen wordt gezorgd. Er zijn 2
toiletten per rijtuig en beperkte wasruimte. Er is beperkte ruimte om uw handbagage op te slaan.

Voor een aantal treinen zullen de koffers in een apart bagagerijtuig vervoerd worden. U ziet deze dan pas
weer op de plaats van bestemming. Ze worden dan zo snel mogelijk naar uw hotel vervoerd. Laat geen
waardevolle zaken achter in uw koffer!

Wat neemt u mee in uw handbagage? Uw paspoort, geld, eventuele andere waardevolle zaken, medicijnen, toilettas en toiletpapier/tissues.

Praktisch:
- In elk rijtuig is heet water te verkrijgen
- Het treinpersoneel spreekt slechts zelden Engels
- De airco c.q. verwarming zijn meestal centraal geregeld
- Er is meestal geen (werkend) stopcontact aanwezig in de coupés
- Er is geen wifi in de trein
- Roken is soms toegestaan op de daartoe aangewezen plaatsen
- De toiletten zijn tijdens de stops gesloten
- Stap tijdens stops nooit uit de trein. De duur van de stop is namelijk nooit helemaal duidelijk
Afwijkende prijzen
Tijdens de periode 19 t/m 25 februari, 1 t/m 7 mei, 1 t/m 7 oktober (national holiday), met Pasen gelden er andere prijzen. Ook in de periode 15 t/m 22 september in Pingyao, 12 t/m 15 april in Shanghai en 10 tot 31 oktober in Hongkong gelden er andere prijzen. Wij informeren u over de toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Chinees Nieuwjaar 2017
U dient er rekening mee te houden dat Chinees Nieuwjaar in het jaar 2017 valt op 28 januari. Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen en leeuwendansen en kan 5 tot 7 dagen duren.

Rond deze periode zijn onder andere musea, winkels, restaurants etc. gesloten. In de hotels kan het verder drukker dan normaal zijn.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Holiday Inn Putuo***

Pujiang Hotel Shanghai

Reisgedeelte Hoogtepunten van China

Anja de Vries , Diepenveen
'De hoogtepunten van China legt het accent op het stedelijke en culturele deel van China. Het programma is mooi in proportie. Zonder gehaast gevoel krijg je in 13 dagen een uitstekend beeld van Beijing, Pingyao, Xi''an, Hangzou en, zeker niet te versmaden, Shanghai. Geheel ontzorgd omdat je overal wordt opgehaald en de gidsen geregeld zijn waar dat prettig is. Met voldoende vrije tijd tussendoor en veel privacy omdat je geen groep om je heen hebt. Alles loopt op rolletjes zodat je je geheel aan het Chinese leven kunt overleveren. Hangzou is leuk omdat het echt een toeristische trekpleister voor de Chinezen is. Wij maakten er 1 mei mee, een grote feestdag voor hun, en dat was heel gaaf. De Cinese meer bij Beijing is overweldigend. Pingyao is een leuk inkijkje in het oude China. Koop een musemdagkaart en je kunt veel huizen en Tempels van binnen bekijken. Super! Xi''an heeft natuurlijk het terracotta leger als hoogtepunten het fietsen over de stadsmuur is daar eigenlijk een must. Zo relaxed, met zo''n geweldig uitzicht over alle uithoeken van de stad Ook een leuke stad om het Chinese leven in te duiken. Shanghai Is met zijn ruim 40 mln inwoners geweldig relaxed om de twee werelden, de moderne van de Bund en op een steenworp afstand daarvan de oude stad met tempels en tuinen, naast elkaar te ervaren., En vergeet daar vooral het museum van de urban planning niet te bezoeken, want daar zie je precies hoe het zich zo heeft ontwikkeld. Kortom: doen dit reisgedeelte. En dan later nog een keer terug om de natuur van Cina te bezoeken. En dat mag dan best weer met NRV zijn.'

Verblijf Courtyard hotel in Beijijng

Anja de Vries , Diepenveen
'Wij kozen in Beijing voor het Courtyard hotel. Zeer de moeite waard! Je zit middenin de Hutong, de oude stad. Echt leuk om daar rond te struinen en dan te weten dat je er zelf ook "woont".'
Vanessa Decoster, Overijse, België
'De hotels tijdens deze rondreis waren op en top super. Mooie, charmante, kleinschalighe hotels. Enkel het hotel in Negara was wat minder. Wij waren de enige toeristen aanwezig en het was wel te merken dat zij hier niet zo op ingespeeld zijn.'
anoniem
'Hotel in Ubud
Super. Mooie, verzorgde kamer.
Mooi zwembad, goed ontbijt. De eerste avond hebben we ook een heerlijk diner gekregen.
Enig minpuntje: vrij ver van het centrum, maar toch nog te doen te voet.
Verblijf Candi Dansa
Mooi hotel in Balinese stijl. Toffe badkamer buiten.
Lekker ontbijt ook.
Hotel Lovina
Mooi hotel, maar al iets meer verouderd dan de 2 vorige hotels.
Hotel Permuteran
Gewoonweg prachtig! Het mooiste hotel waar we ooit al verbleven hebben. Prachtig uitzicht op bergen en zee. Ook perfecte service.
Hotel Nagara
We wisten dat we niet te hoge verwachtingen mochten hebben van dit hotel, maar dit hotel was echt slecht. De kamers waren vuil: schimmel in het bad, op de vloerbekleding, het zwembad was slecht onderhouden, zoals het hele hotel.
Het ontbijt was ook niet echt voorzien op westerse klanten. Gelukkig was het maar voor 1 nachtje dus op zich ook geen ramp. Maar wel wat jammer gezien alle andere hotels wel dik in orde waren.
Hotel Legian
Goed hotel. Zeer uitgebreid ontbijtbuffet dat zeer lekker was.
'

Uitgebreide reisverslagen

Zelf Samenstellen Zuidelijk China

07-10-2015

Op 15 september gaan wij dan beginnen aan onze vijfde verre reis die is verzorgd door NRV Holiday. Wij hebben vannacht al bij Schiphol geslapen. Wij vliegen vandaag naar Dubai met Emirates in de grote Airbus A380. Tijdens de vlucht ging het rookalarm af en de crew is zeer snel en adequaat ter plekke van het achterste toilet. Op het moment dat zij het toilet willen openen en het blusapparaat in de ...

Via Dubai (stopover) naar China

05-07-2014

5 juli 2014 vertrokken we eindelijk op onze reis naar China. Omdat we vanuit Dusseldorf vlogen moesten we overstappen in Dubai, via NRV hadden we de mogelijkheid om 2 extra dagen te boeken in deze stad en dat hebben we dan ook gedaan. ...

16-daagse rondreis China op zijn Best

19-05-2013

09.00u Lieve brengt ons naar het station van Sint-Niklaas. Wel wat te vroeg maar je weet  nooit. Op voorhand treinkaarten gekocht tot in Schiphol. Trein te Sint-Niklaas om 09.47u en aankomst in Schiphol 12.30u. Het was stralend weer en nog even buiten het luchthavengebouw zonnen bij de rode tulpen uit Amsterdam. In Schiphol gebeurd alles automatisch, het inchecken en de bagagedepot  ben je zelf ve...

15 dagen China op zijn Best

28-04-2013

Via de formule Zelf Samenstellen van NRV hebben we zelf een vlucht met KLM geboekt op 27 april 2013 en zullen op 28 april aan de 15-daagse rondreis China op zijn Best beginnen. De vlucht met KLM verliep voorspoedig en op het vliegveld van Beijing staat Rebecca, onze gids, ons al op te wachten en worden we naar het R.J. Brown hotel gebracht, een knus familiehotel. De wegen rondom Beijing zijn spec...

Zuidwest China vanaf Chengdu naar Hong Kong

21-10-2012

Na 7 jaar geleden de hoogtepunten van China aanschouwd te hebben bezoeken we deze keer het zuidwesten en zuiden vanaf Chengdu tot aan Hong Kong. Onze vertrouwde partner, de KLM bracht ons binnen een tijdsbestek van 9 uur op onze eerste lokatie te weten Chengdu, de vierde stad van China in grootte van inwoners met 14 miljoen mensen. Chengdu geldt voor velen als uitgangspunt voor een bezoek aan de ...

17-daagse rondreis Karakteristiek Zuidelijk China

02-09-2012

Donderdag 13 september. Op de 12e vertrokken vanuit Amsterdam naar Beijing en vandaag de 13e om 12.45 plaatselijke tijd aangekomen. Transfer naar het hotel alwaar we om 14.30 arriveerden. Om 15.30 met ons mini busje vertrokken naar de Bell en Drum towers , waar we een demo meemaakten van de ontzagwekkend grote drums. Vandaar in een riksja gedoken en door een oud wijk van Beijing (Hutongs) gerede...

17-daagse rondreis hoogtepunten van China & Yangtze Cruise

30-06-2012

Jippie, eindelijk na een halfjaar voorbereiden en uitkijken naar deze dag kan de reis beginnen. Zaterdagmorgen met de taxi naar Herzogenrath in Duitsland, vandaar naar Aken waar we de Thalys naar Brussel nemen, zoef en je bent in Brussel. Leuke, gezellige overzichtelijke vlieghaven in Zaventhem, een aanrader. We kozen dit vliegveld omdat we met Hainan Airlines vlogen die 30 kg bagage toestonden. ...

17-Daagse groepsrondreis Karakteristiek Zuidelijk China

19-07-2011

Koffers gepakt, de gids van Dominicus in de handbagage, instructies voor zoonlief neergelegd (waarschijnlijk worden ze niet gelezen) en om half zes na een vervroegde avondmaaltijd de auto in op weg naar Schiphol. De luchthaven is druk met wegbrengers. Automatisch inchecken ging maar gedeeltelijk want we zaten niet naast elkaar. Gelukkig kon iemand achter de balie dit nog veranderen. Koffie en ee...

17-Daagse rondreis Karakteristiek Zuidelijk China

10-07-2011

Met de trein van 16.45u. vanuit Roosendaal gingen we met slecht en koud weer naar Schiphol. We waren ruim op tijd. Het was erg druk bij het inchecken, want dat werd je verplicht zelf te doen en dat ging niet zo soepeltjes. Ik kreeg geen stoel toegewezen en Ad 48E, mijn koffer kreeg daarom een rood label! Bij gate F8 moest ik me melden. Daar kregen we nieuwe boardingcards, 31 H en K. Bleek e...

Karakteristiek Zuidelijk China

16-12-2010

Vandaag begint de grote reis naar China. Zoals gewoonlijk namen we de trein naar Schiphol dat kwam weer prima uit want we vertrokken pas in de avond. De afstand Schiphol – Beijing is 7835 km., het tijdverschil is 6 uur. Beijing (Peking) heeft een middellijn van 45 kilometer. In China zelf hebben we ruim 6000 km afgelegd 2x nachttrein en 2x binnenl. vlucht....

8-daagse privérondreis Shanghai

30-09-2010

Op maandag 13 september gaan we om 14.00 uur op weg naar Düsseldorf. Vandaar vliegen we met de Emirates via Dubai (7 uur) naar Shanghai (8 uur). Om 05.30 uur, het is nog donker buiten, lopen we door de overvolle Kalverstraat in het kwadraat van het vliegveld van Dubai. Op dinsdag 23.30 uur landen we op Pudong Internatiol Airport één van de twee internationale Airports van Shanghai dat op onge...

17-daagse groepsreis Karakteristiek Zuidelijk China

05-02-2009

China is een van de grootste landen ter wereld, al beweren de Chinezen zelf dat China het grootste land van de wereld is. China heeft met meer dan 1,3 biljoen het grootste aantal inwoners van de hele wereld. ...

 

Op de hoogte blijven van acties
en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam