neemt je mee
Naxi village
Naxi village
De Muur, Beijing
De Muur, Beijing
Panda, Chengdu
Panda, Chengdu
Li Rivier, Yangshuo
Li Rivier, Yangshuo
Skyline, Hong Kong
Skyline, Hong Kong

China Compleet

Privéreis | 22 dagen v.a. 3781
3581i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
15-11-2018
Reisduur
22 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Ervaar niet te missen highlights zoals de Grote muur en het Terracottaleger
Ontmoet de reuzenpanda’s in Chengdu
Wandel door de smalle straatjes met waterkanalen in Lijiang
Bewonder het sprookjesachtige karstlandschap tussen Guilin en Yangshuo
Afsluiten in de bruisende wereldstad Hong Kong!

Eeuwenoude highlights, kleurrijke tradities & wereldsteden

Van de eeuwenoude Verboden Stad en moderne metropolen als Shanghai en Beijing, tot de kleurrijk geklede minderheden bij Lijiang en het fabelachtige landschap waar u doorheen vaart op de Li-rivier. Tijdens deze zeer complete rondreis ervaart u de veelzijdigheid van Het Land van de Draak op haar best. Ontdek waarom velen Yunnan bestempelen als de mooiste provincie van China en laat u betoveren door schitterende meren, traditionele dorpjes en kleurrijke markten. Eindig uw reis tot slot in metropool Hong Kong voor de perfecte reis door China!

"Onze meest complete rondreis door China, inclusief een kijkje in de bijzonder mooie provincie Yunnan. De perfecte afwisseling tussen modern en traditioneel China maken dit de ideale reis om de veelzijdigheid van dit enorme land te ervaren!"

Corine, Product Manager China

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Shanghai

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam – Shanghai
Overnachting in het vliegtuig

Uw reis naar China begint met de vlucht van Amsterdam naar Shanghai: een ideaal moment om bij te komen van alle voorbereidingen voor de reis en een mooie gelegenheid om nog een keer uitgebreid stil te staan bij wat u allemaal gaat zien de komende weken. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Shanghai

cn_al_shanghai_tower_29700211.jpg
Aankomst in Shanghai
Meet & Greet op de luchthaven & transfer naar uw hotel
Acrobatic Show in Shanghai (optionele avondexcursie)

In de ochtend landt u op het vliegveld van Shanghai, de grootste stad van China, waar u de komende 3 nachten verblijft. Zo heeft u alle tijd om deze indrukwekkende metropool op eigen wijze te leren kennen.
Wereldstad Shanghai is een bijzonder punt om uw rondreis door China te beginnen en laat u direct het enorme contrast tussen oud en nieuw China zien. Bezoek vooral de Bund, vanaf deze wandelpromenade in het centrum van Shanghai is het contrast extra goed zichtbaar. De vele koloniale gebouwen langs de promenade zijn vaak open voor toeristen en geven u een kijkje in de bijzondere historie van de stad. Aan de overkant van de rivier kijkt u tegelijkertijd uit op de vele wolkenkrabbers aan de oever van de Huangpu rivier, een indrukwekkend gezicht.
U kunt ervoor kiezen zelf op pad te gaan en de stad op uw eigen tempo te ontdekken. Ook hebben wij verschillende optionele excursies voor u geselecteerd, waarbij u met een professionele gids op pad gaat die u alles over deze futuristische stad vertelt.

DAG
03

Shanghai

cn_al_yuyuan garden1.jpg
Vrije dag in Shanghai
Stadstour met Engelssprekende gids (optionele dagexcursie)

Vandaag kunt u zelf op pad gaan om Shanghai verder te ontdekken. Vindt u het leuk om met een gids op pad te gaan? Dan kunt u ter plaatse de optionele stadstour boeken. Een ervaren Engelssprekende gids neemt u mee op een volle dag door Shanghai en laat u de meest bijzondere highlights van de stad zien. De route start bij de Jade Buddha Tempel, waar u de twee witte, volledig uit witte jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen. Vervolgens neemt de gids u mee naar de Yu-tuin, het schoolvoorbeeld van een klassieke Chinese tuin. Op uw wandeling geniet u van de perfecte harmonie van bruggetjes, theehuisjes, kunstmatige heuvels, vijvers, kronkelige weggetjes, pagodes en eeuwenoude bomen. Hierna bezoekt u het Shanghai Museum, om de prachtige gebruiksvoorwerpen en kunstcollecties te bekijken uit de lange en rijke geschiedenis van China. Tot slot eindigt u de dag in één van Shanghai’s bekendste iconen; de Oriental Pearl toren. Deze toren werd in de jaren negentig gebouwd als tv-toren en is met haar 468 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad. De toren heeft in totaal 11 bollen, waarvan 3 inmiddels dienst doen als observatiedek. Durft u het aan het bovenste dek op 350 meter te bezoeken? Het uitzicht dat u hier over de stad heeft is het meer dan waard!

DAG
04

Shanghai

cn_al_shanghai (bund) (2).jpg
Vrije dag in Shanghai
Ontdek de historische waterstad Suzhou (optionele dagexcursie)
Laatste avond in Shanghai

Vandaag heeft u nog een extra volle dag in Shanghai, wat leuk! Misschien gaat u graag zelf Shanghai verder te ontdekken of misschien kiest u voor een leuke optionele excursie? Zo kunt u bijvoorbeeld op tour gaan naar het historische waterstadje Suzhou. Ook Suzhou is net zoals veel andere steden drastisch veranderd in de afgelopen jaren. De stad biedt een goede mix van oud en nieuw, met stenen bruggetjes, oude grachten, gezellige cafés en een modern museum. Door de smalle kanalen, boogbruggen en ronde maanpoorten in de steegjes, heeft het oude gedeelte van de stad een karakteristieke Chinese uitstraling. Tijdens deze optionele excursie bezoekt u de Humble Administrator’s Garden, één van de mooiste tuinen van China. Vervolgens gaat u door naar een zijdefabriek, waar u leert hoe zijde gemaakt wordt. Ook brengt u een bezoek aan de levendige Shantang Street, waar u een kleine wandeling maakt en ook nog een ontspannen boottocht over de kanalen maakt.

Heeft u zin om uw laatste avond in Shanghai op een bijzondere manier af te sluiten? Ga dan iets drinken in één van de vele rooftopbars die Pudong rijk is. Een cocktail met een veel beter uitzicht is in Shanghai niet te krijgen.

DAG
05

Shanghai – Beijing

cn_al_tempel van de hemel beijing2.jpg
Vertrek uit Shanghai
Per hogesnelheidstrein van Shanghai naar Beijing
Kies uit één van de leuke optionele Kung Fu of Opera shows in Beijing

Na het ontbijt checkt u uit uw hotel en wordt u per transfer naar het treinstation van Shanghai gebracht. Hier stapt u op de hogesnelheidstrein naar Beijing. De hogesnelheidstrein (ook wel ‘bullet trein’ genoemd) is met een gemiddelde snelheid van tussen de 250 en 350 kilometer per uur een ideale manier om de grote afstanden in China af te leggen en is daarnaast ook een zeer comfortabele manier om door China te reizen.
In de middag komt u aan in de hoofdstad van China; Beijing. Met een inwoneraantal van bijna 20 miljoen is Beijing één van de grootste steden van het land én zelfs ter wereld. Hoewel de historische kern van de stad steeds verder verdwijnt, traditionele hutongs (oude ommuurde wijkjes) moeten steeds vaker wijken voor metershoge wolkenkrabbers, is Beijing één grote bezienswaardigheid op zich. De stad alleen al beschikt over maar liefst 6 UNESCO werelderfgoederen en is daarmee één van de meest historische steden van China. De komende dagen hebben wij meerdere excursies voor u inbegrepen, zodat u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids alles leert over deze indrukwekkende stad.

DAG
06

Beijing

cn_al_verboden stad beijing2.jpg
Bezoek aan het Tiananmenplein & de Verboden Stad
Optionele excursie naar de Tempel van de Hemel of het Zomerpaleis

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Beijing; De Verboden Stad. Met bijna 1000 gebouwen en meer dan 10.000 kamers is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Bijna 500 jaar lang werd dit paleizencomplex bewoond door de keizers van China die het land regeerden vanuit deze plek, waar ‘normale’ burgers niet waren toegestaan. Vandaag de dag doet het complex dienst als museum en kunt u een deel van de bijna 1000 gebouwen bezoeken. Vanaf het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) neemt een ervaren gids u graag mee op een boeiende wandeling door dit indrukwekkende complex.

In de middag heeft u wat vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht door Beijing te gaan of kiest u liever voor een bijzondere optionele excursie? U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op tour te gaan naar de Tempel van de Hemel, naar zeggen ook wel de mooiste tempel van Beijing. De tempel is gebouwd in 1420 en staat in het midden van een groot park met duizenden eeuwenoude bomen. Of gaat u liever naar het indrukwekkende zomerpaleis? De ligging van dit voormalige keizerlijke verblijf is sprookjesachtig, het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer. U kunt hier de rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen.

DAG
07

Beijing

cn_al_grote muur beijing.jpg
Dagexcursie bezoek & wandeling over de Grote Muur

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma waar u wellicht al een tijdje naar uit kijkt, u gaat namelijk naar de Grote Muur! De muur, waarvan de oudste delen dateren uit de 5e eeuw voor Christus, is China’s grootste publiekstrekker. Nadat de ervaren Engelssprekende gids u heeft verteld over de unieke geschiedenis van de muur, heeft u de tijd om de eeuwenoude verdedigingslinie zelf te bewandelen. Van bovenaf heeft u een fraai uitzicht over de groene heuvels van de Guangou-vallei. Na de excursie keert u per transfer weer terug naar Beijing voor uw laatste avond in de stad.

DAG
08

Beijing – Xi’an

cn_al_xian.jpg
Vertrek Beijing
Rit per hogesnelheidstrein van Beijing naar Xi’an
Aankomst Xi’an
Optionele Tang Dynasty Show met dumpling diner

De afgelopen dagen heeft u uitgebreid kennis kunnen maken met China’s indrukwekkende hoofdstad en enkele bekende highlights in en rondom de stad. Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Beijing gebracht om de hogesnelheidstrein naar het hart van dit immense land te nemen; Xi’an. Bij aankomst in deze historische stad, neemt u de transfer richting uw hotel in het centrum van de stad. In de avond kunt u alvast kennismaken met deze boeiende stad, die door velen met stip op 1 staat in het rijtje van de meest historische steden van China.
Ooit de hoofdstad van het land en het eindpunt van de befaamde Zijderoute, gaat de historie van de stad ruim 3000 jaar terug en is de stad voor veel reizigers een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan China. Natuurlijk staat Xi’an tegenwoordig met name bekend om het wereldberoemde Terracotta Leger, maar ook de stad zelf heeft genoeg te bieden om uren in rond te dwalen. Zo kent de stad tientallen tempels en pagodes en is de op veel plekken nog intacte stadsmuur met haar 14 kilometer één van de langste in heel China. Maar ook de Grote Moskee in de moslimwijk van Xi’an is een bezoek meer dan waard. Sowieso is de wijk leuk om eens doorheen te struinen, u vindt er uitstekende restaurants die afwisseling bieden aan de Chinese keuken. Boek één van de optionele excursies en ontdek meer over deze historische stad.

DAG
09

Xi’an

cn_al_xi'an_terracottal.jpg
Bezoek aan het Terracotta Leger
Optionele excursie stadsmuur Xi’an
Optionele excursie Pagode van de Grote Wilde Gans
Optionele excursie Grote Moskee en moslimwijk

Wanneer u zich vooraf goed heeft ingelezen over China, heeft u waarschijnlijk lang uitgekeken naar dit moment. Vandaag bezoekt u één van China’s meest beroemde bezienswaardigheden; het Terracotta Leger. Dit opzienbarende leger, volledig gemaakt van aardewerk, werd bij toeval gevonden in 1974 bij het aanleggen van een put. Onder een laag aarde vonden boeren tot hun grote verbazing een aantal levensgrote, aardewerken soldaten en bij verder archeologisch onderzoek bleek dit slechts het topje van de ijsberg. Maar liefst 8000 soldaten en nog eens honderden paarden met strijdwagens werden onder de grond vandaan gehaald, ieder exemplaar verschillend van het andere met een unieke gezichtsuitdrukking, haar- en kledendracht.
De beelden zijn ooit gemaakt in opdracht van China’s eerste keizer, bedoeld om hem naast zijn graftombe te vergezellen en te beschermen na de dood. Al tientallen jaren zijn archeologen bezig de beelden volledig te restaureren en tegenwoordig is een deel van de bijna 10.000 beelden te bewonderen in het museum. Vandaag neemt een Engelssprekende gids u mee door het museum om u alle ins en outs over de beelden, hun oorsprong en het archeologisch onderzoek te vertellen.

Geniet vanavond van uw laatste avond in de stad. Een aanrader is om ’s avonds een bezoek te brengen aan de moslimwijk en de Grote Moskee. Het is even goed zoeken, maar in één van de straatjes vindt u een bordje dat u de weg wijst naar deze moskee, dat het gebedshuis van de Hui, de Chinese Moslims, is. Sowieso is de wijk leuk om eens doorheen te struinen, u vindt er talloze uitstekende marktkraampjes met allerlei lekkernijen, die afwisseling bieden aan de Chinese keuken.

DAG
10

Xi’an – Chengdu

cn_al_chengdu.jpg
Vertrek Xi’an
Hogesnelheidstrein van Xi’an naar Chengdu
Aankomst Chengdu

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw transfer naar het treinstation van Xi’an. Hier stapt u aan boord van nog een rit per hogesnelheidstrein; op naar Chengdu! In een comfortabele treinrit van zo’n 4 uur reist u af richting het zuidwesten van China, naar de hoofdstad van de provincie Sichuan. De moderne metropool Chengdu, die vooral bekend staat vanwege de zwart-witte reuzenpanda die uit deze regio komt, wordt ook wel de ‘toegangspoort tot Tibet’ genoemd, vanwege haar ligging aan de voet van het Tibetaans plateau.
Na aankomst in Chengdu wordt u per transfer naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht. Onderweg zult u ontdekken hoe snel China moderniseert. Overal worden wolkenkrabbers en shoppingmalls uit de grond gestampt, helaas vaak ten koste van het historische hart van de stad. Wilt u de oude charme van Chengdu opzoeken, breng dan vooral een bezoek aan Jinli Street, een klein straatje in het centrum van de stad. Ooit was deze straat het handelscentrum van de stad, inmiddels bieden de traditionele huisjes met name onderdak aan souvenirshops en restaurants. Toch ademt de straat nog een fijne historische sfeer uit, zeker wanneer het begint de schemeren en de tientallen rode lampionnen de oude geveltjes verlichten.

DAG
11

Chengdu

Panda Chengdu
Bezoek aan het Giant Panda Breeding Research Center
Optionele excursie naar de Grote Boeddha van Leshan
Tweede overnachting Chengdu

Wie aan China denkt, denkt vaak direct aan panda’s. En dat is niet zo gek ook, want de provincie Sichuan is het oorspronkelijke leefgebied van de reuzenpanda. Tegenwoordig wordt de reuzenpanda in het wild alleen nog op grote hoogte gevonden, veel van de oorspronkelijke bamboebossen hebben plaats moeten maken voor landbouw, waarmee de panda steeds verder verdreven werd. In het Giant Panda Breeding Research Center in Chengdu doen specialisten onderzoek naar deze kwetsbare diersoort, met als doel de voortplanting van deze Chinese mascotte te bevorderen en het uitsterven van de reuzenpanda te voorkomen. Vanmorgen gaat u zelf een kijkje nemen bij dit onderzoekscentrum, dat inmiddels onderdak biedt aan maar liefst 120 zwart-witte reuzenpanda’s en 75 rode panda’s. Vroeg in de ochtend zijn de dieren het meest actief, met een beetje geluk ziet u een paar exemplaren heerlijk op een bamboestengel kauwen tijdens voedertijd.
In de middag heeft u alle tijd om Chengdu op uw eigen tempo verder te ontdekken. Een aanrader is een bezoek aan de Grote Boeddha van Leshan. Deze zittende boeddha is een 1200 jaar oude reusachtig bouwwerk en werd in de achtste eeuw uit stenen gehakt om het scheepsverkeer op de rivieren, die hier bij elkaar komen, te beschermen. Tijdens deze excursie maakt u ook een boottocht, zodat u vanaf het water een uniek uitzicht heeft.

DAG
12

Chengdu – Lijiang

cn_al_lijiang_oldtown.jpg
Vertrek Chengdu
Binnenlandse vlucht Chengdu – Lijiang
Eerste overnachting Lijiang

Vandaag vertrekt u per binnenlandse vlucht van Chengdu naar Lijiang. Vandaag en morgen kunt u kennis maken met Lijiang en haar omgeving, u zult vast onder de indruk zijn van het ‘echte China’ dat u hier aantreft. Bij aankomst in Lijiang wordt u per transfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding, dus afhankelijk van uw vluchttijd kunt u besluiten alvast een kijkje te gaan nemen in één van de leukste steden van China. Voor een bezoek aan de oude stad van Lijiang heeft u tegenwoordig een entreeticket nodig, dit om het historische hart van de oude stad in stand te houden. Het entreeticket zit bij de prijs inbegrepen en krijgt u bij aankomst in het welkomstpakket. Bewaar dit dus goed tijdens uw verblijf in Lijiang! Het oude centrum van Lijiang is een wirwar van steegjes en kanalen, heerlijk om in weg te dwalen. Breng ook zeker een bezoek aan de Zhongyi Markt, ten zuidwesten van de oude stad. Hier werd vroeger handel gedreven door de Naxi, de etnische stam die in deze stad haar oorsprong vindt, maar ook tegenwoordig vind je hier veel locals die er etenswaar en vee verkopen. Een uniek kijkje in het dagelijks leven van traditioneel China!

DAG
13

Lijiang

cn_al_lijiang_river.jpg
Optionele excursie fietstocht door het Naxi dorp Baisha
Optionele dagexcursie naar Tiger Leaping Gorge

Vandaag geniet u van een heerlijke vrije dag in Lijiang. U kunt er vandaag voor kiezen om een optionele dagexcursie te boeken naar Tiger Leaping Gorge of misschien maakt u wel graag een excursie met een Nederlands tintje; een fietstocht door het Naxi Dorp Baisha. Tijdens de dagexcursie naar Tiger Leaping Gorge ontdek je de diepste kloof ter wereld en één van de mooiste natuurgebieden. Tiger Leaping Gorge ligt tussen twee grote bergen; de Haba Snow Mountain en de Jade Dragon Snow Mountain. U kunt tijdens deze excursie gegarandeerd genieten van de mooiste uitzichten!

Of gaat u kennis maken met het pittoreske dorpje Baisha – op de fiets? Baisha was vroeger de hoofdstad van de Naxi en u vindt hier dan ook nog veel historische fresco’s terug uit die tijd. De schilderachtige straatjes vormen het ideale decor voor een fietstocht, om op een rustig tempo alles te leren over de geschiedenis van deze bevolkingsgroep en de regio. Deze excursie duurt een halve dag dus in de middag keert u weer terug in Lijiang en heeft u nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Sla vooral een bezoek aan het meest gefotografeerde plekje in de stad niet over, de Black Dragon Pool in het noorden van de stad. Vanuit het park rondom dit meer heeft u een majestueus uitzicht op de piek van de Jade Dragon Snow Mountain. De vele Chinese tempels en bruggen vormen de ideale setting voor schitterende foto’s van deze eeuwig besneeuwde bergtop.

DAG
14

Lijiang – Dali

Chinese mensen
Vertrek Lijiang
Transfer van Lijiang naar Dali
Vrije tijd in Dali

Vandaag is het tijd om Lijiang achter u te laten en door te reizen richting Dali. U heeft de afgelopen twee dagen al kennis mogen maken met de prachtige provincie Yunnan, volgens velen de mooiste provincie van China, met haar kleurrijke en afwisselende landschappen. U reist vandaag per privétransfer in ongeveer 3 uur van Lijiang naar Dali, een afstand van ongeveer 195 km.
De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u vast ontdekken waarom velen Dali als één van de meest charmante steden van China beschrijven. Eén ding is zeker: de ligging van de stad, geklemd tussen het mooie Erhai meer en de imposante bergketens rondom Dali, is werkelijk adembenemend.

DAG
15

Dali

cn_alg_erhailake.jpg
Optionele excursie fietstocht naar Baidorpje
Laatste avond in Dali

Vandaag heeft u alle tijd om het pittoreske Dali op eigen gelegenheid te leren kennen. Misschien vindt u het leuk om een lokale markt in het nabij gelegen dorpje Xizhou te bezoeken? In de omgeving van Dali vindt u bijna iedere dag van de week wel een markt, waar locals de meest uiteenlopende producten verkopen. Van etenswaar en kleding tot sieraden en handgemaakte batik kleden. Omdat deze markten ook voornamelijk door locals bezocht worden is een bezoek aan een markt in deze omgeving een uniek kijkje in het leven van traditioneel China.

Of kiest u voor een optionele excursie waarbij u een fietstocht langs één van China’s grootste meren maakt; het Erhai meer? In dit 250 vierkante kilometer grote meer vindt u diverse kleine eilandjes waar door de Bai bevolking aan ‘aalscholvervisserij’ wordt gedaan. Per fiets bezoekt u de verschillende dorpjes langs het meer en maakt u kennis met de Bai bevolking. U geniet nog van een laatste avond in Dali, voor u morgen verder gaat naar Kunming.

DAG
16

Dali - Kunming

CN_AL_ Kunming-StoneForest 1
Vertrek Dali
Per express bus van Dali naar Kunming
Excursie naar het Stenen Woud

Na het ontbijt rijdt u naar het busstation van Dali, waarbij u overstapt op de snelle express bus naar Kunming. Onderweg kunt u genieten van de omgeving of maak een praatje met de lokale bevolking die ook meereist – een leuke uitdaging, want lang niet iedereen in China spreekt een andere taal. De busreis is een ideaal moment om even stil te staan bij het vele moois wat u de afgelopen dagen heeft gezien. Na aankomst in Kunming kun t u inchecken bij het hotel, vanmiddag maakt u een excursie naar het Stenen Woud, een fascinerende natuurlijke highlight en de bezienswaardigheid waar Kunming om bekend staat. Het ‘Woud’ is eigenlijk een karstgebied met een oppervlakte van meer dan vierhonderd vierkante kilometer. Vanaf de speciale uitkijkpunten heeft u een prachtig uitzicht over de fascinerende rotspartijen: het intrigerende miljoenen jaren oude landschap ziet er daadwerkelijk uit als een stenen bos.

DAG
17

Kunming – Guilin

cn_alg_girl.jpg
Vertrek Kunming
Binnenlandse vlucht van Kunming naar Guilin
Aankomst Guilin en vrije tijd in Guilin

Het is weer tijd om uw spullen te pakken en verder te reizen naar het bijzondere Guilin. U wordt per transfer naar de luchthaven gebracht, waar u op de binnenlandse vlucht richting Guilin stapt. Op de luchthaven van Guilin staat er een transfer voor u klaar welke u naar het centrum van de stad brengt. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u de middag nog tijd voor een eerste kennismaking met Guilin.
Deze stad, gelegen in het Noordoosten van de provincie Guangxi, wordt ook wel gezien als de bakermat van het toerisme in China. Gelegen aan de Li rivier en omgeven door de hoge pieken van het karstgebergte, kan het landschap van Guilin dan ook zo op een ansichtkaart. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het toerisme hier weer op gang en sindsdien is het natuurschoon van Guilin nog steeds reden dat veel toeristen hun weg naar deze stad vinden. Dwaal door het leuke centrum van de stad met haar vele meren en rivieren, of neem vast een kijkje in de wonderschone omgeving van de stad.

DAG
18

Guilin – Yangshuo

cn_al_yangshuo2.jpg
Cruise over de Li Rivier van Guilin naar Yangshuo
Optionele excursie kookcursus in Yangshuo

Het is tijd om uw koffer te pakken en op weg te gaan naar de volgende stop van uw mooie reis door China: Yangshuo. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de haven van Guilin gebracht, waar u aan boord stapt van de boot naar Yangshuo. In ongeveer twee uur daalt u de Li rivier af op weg naar Yangshuo, waar u onderweg wordt getrakteerd op de mooiste uitzichten. Van grazende waterbuffels en oogstende boeren op hun rijstvelden aan de oevers tot schoolkinderen op bamboevlotten op de rivier, u kijkt uw ogen uit. Het schitterende landschap, dat gedomineerd wordt door honderden karstbergen en waar de Li Rivier als een glinsterende slang tussendoor kronkelt, lijkt haast wel van een ansichtkaart te komen. Niet voor niets is deze regio één van de meest geliefde regio’s onder Chinese toeristen en ook internationale reizigers slaan een bezoek aan Guilin en Yangshuo vaak niet over.
De aankomende twee nachten verblijft u in Yangshuo, lekker veel tijd om dit indrukwekkende landschap op een rustig tempo te verkennen.

DAG
19

Yangshuo

cn_al_guilin.jpg
Optionele excursie fietsen en bamboo rafting in Yangshuo
Optionele show; Liu’s Impression

Gisteren heeft u al uitgebreid kennisgemaakt met het indrukwekkende landschap van Yangshuo, tijdens de boottocht over de Li Rivier. Vandaag heeft u alle tijd om op uw eigen tempo verder op ontdekking te gaan in deze mooie omgeving. Een leuke optionele excursie is de fietstocht langs de oevers van de Yulong rivier. Zodra u de drukte van Yangshuo achter u laat en de vlakke fietspaden langs de oever van de rivier op rijdt, heeft u het gevoel in een andere wereld terecht te komen. De stilte van de natuur en de overweldigende pieken van het karstgebergte vormen een schitterend decor voor een ontspannen fietstocht. Onderweg komt u langs kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Vaak vindt u hier de leukste adresjes voor een heerlijke Chinese traditionele maaltijd.
Geniet van uw laatste avond in Yangshuo. Morgen reist u verder naar het eindpunt van deze reis: metropool Hong Kong.

DAG
20

Yangshuo – Guilin – Hong Kong

cn_al_hong kong victoria harbour.jpg
Vertrek Yangshuo
Transfer van Yangshuo naar Guilin
Hogesnelheidstrein van Guilin naar Guangzhou en trein naar Hong Kong
Eerste overnachting in Hong Kong

Na een lekker ontbijt laat u de schitterende natuur van Yangshuo achter zich en zet koers richten het zuiden van China: op naar Hong Kong! Vanaf Yangshuo wordt u per transfer naar Guilin gebracht, waar u op de hogesnelheidstrein naar Guangzhou stapt, waar u vervolgens op het station van Guangzhou overstapt op de express trein richting Hong Kong. In de loop van de middag komt u aan in Hong Kong en heeft u twee heerlijke dagen in deze bruisende wereldstad voor de boeg. Uiteraard kunt u deze dagen helemaal naar eigen inzicht besteden, maar u kunt er ook voor kiezen een optionele stadstour te boeken en de stad met een gids te ontdekken. Kijkt u bij het tabblad ‘extra’s’ naar de mogelijkheden.

DAG
21

Hong Kong

cn_al_tram at the peak hong kong2.jpg
Optionele excursie tour naar Victoria Peak, Aberdeen, Stanley Market en Repulse Bay

Vandaag heeft u de kans om, tijdens een optionele excursie, kennis te maken met de hoogtepunten van metropool Hong Kong. Met de gids rijdt u naar Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waar u een spectaculair beeld krijgt van de omvang van Hong Kong. Vanaf dit punt ziet u onder meer de haven, Hong Kong Island en vele indrukwekkende gebouwen. Om dit bezoek nog spectaculairder te maken, nemen we de Peak Tram nog verder omhoog tot het hoogste punt van 396 meter. De trein rijdt hier al sinds 1888, ziet er antiek uit en wordt aan kabels de berg opgetrokken.
Vervolgens gaat u door naar het drijvende dorp van Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar nog veel mensen in oude bootjes wonen en alleen aan kant komen voor het hoogstnoodzakelijke. Hier ervaart u ook het levendige Aberdeen Harbour, waar kwetsbaar ogende sampans (traditionele boten) zich een weg banen door het drukke verkeer. U gaat dit ook zelf ervaren tijdens een boottochtje met een sampan. Hierna gaat u verder met een mooie rit langs de prachtige kust en bekijkt daar het oogstrelende Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen, mede vanwege het sensationele uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Aan het eind van de tour gaat u terug naar het hotel en ’s avonds heeft u nog alle gelegenheid om van deze geweldige stad te genieten.

DAG
22

Hong Kong – Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Hong Kong
Terugvlucht Hong Kong - Amsterdam

Vandaag is er dan toch echt een einde gekomen aan uw spectaculaire reis door China. Afhankelijk van de tijd van uw terugvlucht neemt u de transfer richting de luchthaven voor uw vlucht richting Amsterdam.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
21 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
22 dagen China Compleet: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Meet & Greet op de luchthaven
Rit per hogesnelheidstrein van Shanghai naar Beijing
Rit per hogesnelheidstrein van Beijing naar Xi’an
Rit per hogesnelheidstrein van Xi’an naar Chengdu
Rit per hogesnelheidstrein van Guilin naar Guangzhou
Rit per trein van Guangzhou naar Hong Kong
Binnenlandse vlucht van Chengdu naar Lijiang
Binnenlandse vlucht van Kunming naar Guilin
Riviercruise van Guilin naar Yangshuo
Alle transfers van en naar luchthavens, treinstations en tijdens inbegrepen excursies op privébasis (m.u.v. Hong Kong, op basis van internationaal gezelschap)
Engelssprekende gids voor de inbegrepen excursies benoemd in het programma
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Bezoek aan het plein van de Hemelse Vrede*
Bezoek aan de Verboden Stad*
Bezoek & wandeling over de Grote Muur*
Bezoek aan het Terracottaleger*
Bezoek aan het Panda Breeding Center in Chengdu*
Bezoek aan het Stone Forest in Kunming*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Visa voor China
Entreegelden ca. 558 CNY (ca. € 75) per persoon
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagentoeslag
Overige persoonlijke uitgaven & overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
5 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
21 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
22 dagen China Compleet: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Shanghai

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam – Shanghai
Overnachting in het vliegtuig

Uw reis naar China begint met de vlucht van Amsterdam naar Shanghai: een ideaal moment om bij te komen van alle voorbereidingen voor de reis en een mooie gelegenheid om nog een keer uitgebreid stil te staan bij wat u allemaal gaat zien de komende weken. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Shanghai

cn_al_shanghai_tower_29700211.jpg
Aankomst in Shanghai
Meet & Greet op de luchthaven & transfer naar uw hotel
Acrobatic Show in Shanghai (optionele avondexcursie)

In de ochtend landt u op het vliegveld van Shanghai, de grootste stad van China, waar u de komende 3 nachten verblijft. Zo heeft u alle tijd om deze indrukwekkende metropool op eigen wijze te leren kennen.
Wereldstad Shanghai is een bijzonder punt om uw rondreis door China te beginnen en laat u direct het enorme contrast tussen oud en nieuw China zien. Bezoek vooral de Bund, vanaf deze wandelpromenade in het centrum van Shanghai is het contrast extra goed zichtbaar. De vele koloniale gebouwen langs de promenade zijn vaak open voor toeristen en geven u een kijkje in de bijzondere historie van de stad. Aan de overkant van de rivier kijkt u tegelijkertijd uit op de vele wolkenkrabbers aan de oever van de Huangpu rivier, een indrukwekkend gezicht.
U kunt ervoor kiezen zelf op pad te gaan en de stad op uw eigen tempo te ontdekken. Ook hebben wij verschillende optionele excursies voor u geselecteerd, waarbij u met een professionele gids op pad gaat die u alles over deze futuristische stad vertelt.

DAG
03

Shanghai

cn_al_yuyuan garden1.jpg
Vrije dag in Shanghai
Stadstour met Engelssprekende gids (optionele dagexcursie)

Vandaag kunt u zelf op pad gaan om Shanghai verder te ontdekken. Vindt u het leuk om met een gids op pad te gaan? Dan kunt u ter plaatse de optionele stadstour boeken. Een ervaren Engelssprekende gids neemt u mee op een volle dag door Shanghai en laat u de meest bijzondere highlights van de stad zien. De route start bij de Jade Buddha Tempel, waar u de twee witte, volledig uit witte jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen. Vervolgens neemt de gids u mee naar de Yu-tuin, het schoolvoorbeeld van een klassieke Chinese tuin. Op uw wandeling geniet u van de perfecte harmonie van bruggetjes, theehuisjes, kunstmatige heuvels, vijvers, kronkelige weggetjes, pagodes en eeuwenoude bomen. Hierna bezoekt u het Shanghai Museum, om de prachtige gebruiksvoorwerpen en kunstcollecties te bekijken uit de lange en rijke geschiedenis van China. Tot slot eindigt u de dag in één van Shanghai’s bekendste iconen; de Oriental Pearl toren. Deze toren werd in de jaren negentig gebouwd als tv-toren en is met haar 468 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad. De toren heeft in totaal 11 bollen, waarvan 3 inmiddels dienst doen als observatiedek. Durft u het aan het bovenste dek op 350 meter te bezoeken? Het uitzicht dat u hier over de stad heeft is het meer dan waard!

DAG
04

Shanghai

cn_al_shanghai (bund) (2).jpg
Vrije dag in Shanghai
Ontdek de historische waterstad Suzhou (optionele dagexcursie)
Laatste avond in Shanghai

Vandaag heeft u nog een extra volle dag in Shanghai, wat leuk! Misschien gaat u graag zelf Shanghai verder te ontdekken of misschien kiest u voor een leuke optionele excursie? Zo kunt u bijvoorbeeld op tour gaan naar het historische waterstadje Suzhou. Ook Suzhou is net zoals veel andere steden drastisch veranderd in de afgelopen jaren. De stad biedt een goede mix van oud en nieuw, met stenen bruggetjes, oude grachten, gezellige cafés en een modern museum. Door de smalle kanalen, boogbruggen en ronde maanpoorten in de steegjes, heeft het oude gedeelte van de stad een karakteristieke Chinese uitstraling. Tijdens deze optionele excursie bezoekt u de Humble Administrator’s Garden, één van de mooiste tuinen van China. Vervolgens gaat u door naar een zijdefabriek, waar u leert hoe zijde gemaakt wordt. Ook brengt u een bezoek aan de levendige Shantang Street, waar u een kleine wandeling maakt en ook nog een ontspannen boottocht over de kanalen maakt.

Heeft u zin om uw laatste avond in Shanghai op een bijzondere manier af te sluiten? Ga dan iets drinken in één van de vele rooftopbars die Pudong rijk is. Een cocktail met een veel beter uitzicht is in Shanghai niet te krijgen.

DAG
05

Shanghai – Beijing

cn_al_tempel van de hemel beijing2.jpg
Vertrek uit Shanghai
Per hogesnelheidstrein van Shanghai naar Beijing
Kies uit één van de leuke optionele Kung Fu of Opera shows in Beijing

Na het ontbijt checkt u uit uw hotel en wordt u per transfer naar het treinstation van Shanghai gebracht. Hier stapt u op de hogesnelheidstrein naar Beijing. De hogesnelheidstrein (ook wel ‘bullet trein’ genoemd) is met een gemiddelde snelheid van tussen de 250 en 350 kilometer per uur een ideale manier om de grote afstanden in China af te leggen en is daarnaast ook een zeer comfortabele manier om door China te reizen.
In de middag komt u aan in de hoofdstad van China; Beijing. Met een inwoneraantal van bijna 20 miljoen is Beijing één van de grootste steden van het land én zelfs ter wereld. Hoewel de historische kern van de stad steeds verder verdwijnt, traditionele hutongs (oude ommuurde wijkjes) moeten steeds vaker wijken voor metershoge wolkenkrabbers, is Beijing één grote bezienswaardigheid op zich. De stad alleen al beschikt over maar liefst 6 UNESCO werelderfgoederen en is daarmee één van de meest historische steden van China. De komende dagen hebben wij meerdere excursies voor u inbegrepen, zodat u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids alles leert over deze indrukwekkende stad.

Weetje

Het aantal inwoners van Beijing wordt geschat op zo’n 20 miljoen. Het exacte aantal is lastig vast te stellen, vanwege het grote aantal niet geregistreerde bewoners. Je hoeft overigens maar zes maanden per jaar in de hoofdstad te wonen om officieel inwoner van Beijing te zijn!

DAG
06

Beijing

cn_al_verboden stad beijing2.jpg
Bezoek aan het Tiananmenplein & de Verboden Stad
Optionele excursie naar de Tempel van de Hemel of het Zomerpaleis

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Beijing; De Verboden Stad. Met bijna 1000 gebouwen en meer dan 10.000 kamers is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Bijna 500 jaar lang werd dit paleizencomplex bewoond door de keizers van China die het land regeerden vanuit deze plek, waar ‘normale’ burgers niet waren toegestaan. Vandaag de dag doet het complex dienst als museum en kunt u een deel van de bijna 1000 gebouwen bezoeken. Vanaf het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) neemt een ervaren gids u graag mee op een boeiende wandeling door dit indrukwekkende complex.

In de middag heeft u wat vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht door Beijing te gaan of kiest u liever voor een bijzondere optionele excursie? U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op tour te gaan naar de Tempel van de Hemel, naar zeggen ook wel de mooiste tempel van Beijing. De tempel is gebouwd in 1420 en staat in het midden van een groot park met duizenden eeuwenoude bomen. Of gaat u liever naar het indrukwekkende zomerpaleis? De ligging van dit voormalige keizerlijke verblijf is sprookjesachtig, het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer. U kunt hier de rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen.

DAG
07

Beijing

cn_al_grote muur beijing.jpg
Dagexcursie bezoek & wandeling over de Grote Muur

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma waar u wellicht al een tijdje naar uit kijkt, u gaat namelijk naar de Grote Muur! De muur, waarvan de oudste delen dateren uit de 5e eeuw voor Christus, is China’s grootste publiekstrekker. Nadat de ervaren Engelssprekende gids u heeft verteld over de unieke geschiedenis van de muur, heeft u de tijd om de eeuwenoude verdedigingslinie zelf te bewandelen. Van bovenaf heeft u een fraai uitzicht over de groene heuvels van de Guangou-vallei. Na de excursie keert u per transfer weer terug naar Beijing voor uw laatste avond in de stad.

Weetje

De constructie van de 6000 kilometer lange Chinese Muur, die eigenlijk uit vier delen bestaat, kostte maar liefst tweeduizend jaar. Hij werd gebouwd om twee redenen: bescherming tegen aanvallen uit Mongolië en om Chinezen te weerhouden om te vluchten.

DAG
08

Beijing – Xi’an

cn_al_xian.jpg
Vertrek Beijing
Rit per hogesnelheidstrein van Beijing naar Xi’an
Aankomst Xi’an
Optionele Tang Dynasty Show met dumpling diner

De afgelopen dagen heeft u uitgebreid kennis kunnen maken met China’s indrukwekkende hoofdstad en enkele bekende highlights in en rondom de stad. Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Beijing gebracht om de hogesnelheidstrein naar het hart van dit immense land te nemen; Xi’an. Bij aankomst in deze historische stad, neemt u de transfer richting uw hotel in het centrum van de stad. In de avond kunt u alvast kennismaken met deze boeiende stad, die door velen met stip op 1 staat in het rijtje van de meest historische steden van China.
Ooit de hoofdstad van het land en het eindpunt van de befaamde Zijderoute, gaat de historie van de stad ruim 3000 jaar terug en is de stad voor veel reizigers een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan China. Natuurlijk staat Xi’an tegenwoordig met name bekend om het wereldberoemde Terracotta Leger, maar ook de stad zelf heeft genoeg te bieden om uren in rond te dwalen. Zo kent de stad tientallen tempels en pagodes en is de op veel plekken nog intacte stadsmuur met haar 14 kilometer één van de langste in heel China. Maar ook de Grote Moskee in de moslimwijk van Xi’an is een bezoek meer dan waard. Sowieso is de wijk leuk om eens doorheen te struinen, u vindt er uitstekende restaurants die afwisseling bieden aan de Chinese keuken. Boek één van de optionele excursies en ontdek meer over deze historische stad.

DAG
09

Xi’an

cn_al_xi'an_terracottal.jpg
Bezoek aan het Terracotta Leger
Optionele excursie stadsmuur Xi’an
Optionele excursie Pagode van de Grote Wilde Gans
Optionele excursie Grote Moskee en moslimwijk

Wanneer u zich vooraf goed heeft ingelezen over China, heeft u waarschijnlijk lang uitgekeken naar dit moment. Vandaag bezoekt u één van China’s meest beroemde bezienswaardigheden; het Terracotta Leger. Dit opzienbarende leger, volledig gemaakt van aardewerk, werd bij toeval gevonden in 1974 bij het aanleggen van een put. Onder een laag aarde vonden boeren tot hun grote verbazing een aantal levensgrote, aardewerken soldaten en bij verder archeologisch onderzoek bleek dit slechts het topje van de ijsberg. Maar liefst 8000 soldaten en nog eens honderden paarden met strijdwagens werden onder de grond vandaan gehaald, ieder exemplaar verschillend van het andere met een unieke gezichtsuitdrukking, haar- en kledendracht.
De beelden zijn ooit gemaakt in opdracht van China’s eerste keizer, bedoeld om hem naast zijn graftombe te vergezellen en te beschermen na de dood. Al tientallen jaren zijn archeologen bezig de beelden volledig te restaureren en tegenwoordig is een deel van de bijna 10.000 beelden te bewonderen in het museum. Vandaag neemt een Engelssprekende gids u mee door het museum om u alle ins en outs over de beelden, hun oorsprong en het archeologisch onderzoek te vertellen.

Geniet vanavond van uw laatste avond in de stad. Een aanrader is om ’s avonds een bezoek te brengen aan de moslimwijk en de Grote Moskee. Het is even goed zoeken, maar in één van de straatjes vindt u een bordje dat u de weg wijst naar deze moskee, dat het gebedshuis van de Hui, de Chinese Moslims, is. Sowieso is de wijk leuk om eens doorheen te struinen, u vindt er talloze uitstekende marktkraampjes met allerlei lekkernijen, die afwisseling bieden aan de Chinese keuken.

Weetje

Het herstel van de terracotta beelden, dat nog altijd niet helemaal is afgerond, is misschien wel het grootste restauratieproject ooit. Van de bijna 10.000 soldaten, paarden en strijdwagens was er niet één volledig op het moment van de opgraving!

DAG
10

Xi’an – Chengdu

cn_al_chengdu.jpg
Vertrek Xi’an
Hogesnelheidstrein van Xi’an naar Chengdu
Aankomst Chengdu

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw transfer naar het treinstation van Xi’an. Hier stapt u aan boord van nog een rit per hogesnelheidstrein; op naar Chengdu! In een comfortabele treinrit van zo’n 4 uur reist u af richting het zuidwesten van China, naar de hoofdstad van de provincie Sichuan. De moderne metropool Chengdu, die vooral bekend staat vanwege de zwart-witte reuzenpanda die uit deze regio komt, wordt ook wel de ‘toegangspoort tot Tibet’ genoemd, vanwege haar ligging aan de voet van het Tibetaans plateau.
Na aankomst in Chengdu wordt u per transfer naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht. Onderweg zult u ontdekken hoe snel China moderniseert. Overal worden wolkenkrabbers en shoppingmalls uit de grond gestampt, helaas vaak ten koste van het historische hart van de stad. Wilt u de oude charme van Chengdu opzoeken, breng dan vooral een bezoek aan Jinli Street, een klein straatje in het centrum van de stad. Ooit was deze straat het handelscentrum van de stad, inmiddels bieden de traditionele huisjes met name onderdak aan souvenirshops en restaurants. Toch ademt de straat nog een fijne historische sfeer uit, zeker wanneer het begint de schemeren en de tientallen rode lampionnen de oude geveltjes verlichten.

Weetje

De komende twee dagen verblijft u in de provincie Sichuan, de beroemdste culinaire regio van China. De keuken staat bekend om haar heerlijke, maar pittige gerechten door het gebruik van knoflook, chilipepers en natuurlijk de sichuanpeper. Houdt u van pittig eten, probeer dan vooral eens één van de typerende gerechten uit deze regio, zoals kung pao kip (kip met pinda’s) of mapo tofu (tofu met varkensgehakt in pittige saus). Gānbēi! (eet smakelijk!)

DAG
11

Chengdu

Panda Chengdu
Bezoek aan het Giant Panda Breeding Research Center
Optionele excursie naar de Grote Boeddha van Leshan
Tweede overnachting Chengdu

Wie aan China denkt, denkt vaak direct aan panda’s. En dat is niet zo gek ook, want de provincie Sichuan is het oorspronkelijke leefgebied van de reuzenpanda. Tegenwoordig wordt de reuzenpanda in het wild alleen nog op grote hoogte gevonden, veel van de oorspronkelijke bamboebossen hebben plaats moeten maken voor landbouw, waarmee de panda steeds verder verdreven werd. In het Giant Panda Breeding Research Center in Chengdu doen specialisten onderzoek naar deze kwetsbare diersoort, met als doel de voortplanting van deze Chinese mascotte te bevorderen en het uitsterven van de reuzenpanda te voorkomen. Vanmorgen gaat u zelf een kijkje nemen bij dit onderzoekscentrum, dat inmiddels onderdak biedt aan maar liefst 120 zwart-witte reuzenpanda’s en 75 rode panda’s. Vroeg in de ochtend zijn de dieren het meest actief, met een beetje geluk ziet u een paar exemplaren heerlijk op een bamboestengel kauwen tijdens voedertijd.
In de middag heeft u alle tijd om Chengdu op uw eigen tempo verder te ontdekken. Een aanrader is een bezoek aan de Grote Boeddha van Leshan. Deze zittende boeddha is een 1200 jaar oude reusachtig bouwwerk en werd in de achtste eeuw uit stenen gehakt om het scheepsverkeer op de rivieren, die hier bij elkaar komen, te beschermen. Tijdens deze excursie maakt u ook een boottocht, zodat u vanaf het water een uniek uitzicht heeft.

DAG
12

Chengdu – Lijiang

cn_al_lijiang_oldtown.jpg
Vertrek Chengdu
Binnenlandse vlucht Chengdu – Lijiang
Eerste overnachting Lijiang

Vandaag vertrekt u per binnenlandse vlucht van Chengdu naar Lijiang. Vandaag en morgen kunt u kennis maken met Lijiang en haar omgeving, u zult vast onder de indruk zijn van het ‘echte China’ dat u hier aantreft. Bij aankomst in Lijiang wordt u per transfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding, dus afhankelijk van uw vluchttijd kunt u besluiten alvast een kijkje te gaan nemen in één van de leukste steden van China. Voor een bezoek aan de oude stad van Lijiang heeft u tegenwoordig een entreeticket nodig, dit om het historische hart van de oude stad in stand te houden. Het entreeticket zit bij de prijs inbegrepen en krijgt u bij aankomst in het welkomstpakket. Bewaar dit dus goed tijdens uw verblijf in Lijiang! Het oude centrum van Lijiang is een wirwar van steegjes en kanalen, heerlijk om in weg te dwalen. Breng ook zeker een bezoek aan de Zhongyi Markt, ten zuidwesten van de oude stad. Hier werd vroeger handel gedreven door de Naxi, de etnische stam die in deze stad haar oorsprong vindt, maar ook tegenwoordig vind je hier veel locals die er etenswaar en vee verkopen. Een uniek kijkje in het dagelijks leven van traditioneel China!

Weetje

Lijiang en omgeving is het leefgebied van de kleurrijke Naxi, een etnische bevolkingsgroep met unieke tradities en gebruiken. De van oorsprong Tibetaanse nomaden leven al meer dan 1400 jaar in deze omgeving en het is één van de weinige regio’s in China waar de oorspronkelijke cultuur van een etnische gemeenschap zo goed bewaard is gebleven. Het meest kenmerkende aan deze bevolkingsgroep is de bijzondere rolverdeling tussen mannen en vrouwen: de Naxi-vrouwen hebben het voor het zeggen, de mannen houden zich onder meer bezig met muziek maken.

DAG
13

Lijiang

cn_al_lijiang_river.jpg
Optionele excursie fietstocht door het Naxi dorp Baisha
Optionele dagexcursie naar Tiger Leaping Gorge

Vandaag geniet u van een heerlijke vrije dag in Lijiang. U kunt er vandaag voor kiezen om een optionele dagexcursie te boeken naar Tiger Leaping Gorge of misschien maakt u wel graag een excursie met een Nederlands tintje; een fietstocht door het Naxi Dorp Baisha. Tijdens de dagexcursie naar Tiger Leaping Gorge ontdek je de diepste kloof ter wereld en één van de mooiste natuurgebieden. Tiger Leaping Gorge ligt tussen twee grote bergen; de Haba Snow Mountain en de Jade Dragon Snow Mountain. U kunt tijdens deze excursie gegarandeerd genieten van de mooiste uitzichten!

Of gaat u kennis maken met het pittoreske dorpje Baisha – op de fiets? Baisha was vroeger de hoofdstad van de Naxi en u vindt hier dan ook nog veel historische fresco’s terug uit die tijd. De schilderachtige straatjes vormen het ideale decor voor een fietstocht, om op een rustig tempo alles te leren over de geschiedenis van deze bevolkingsgroep en de regio. Deze excursie duurt een halve dag dus in de middag keert u weer terug in Lijiang en heeft u nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Sla vooral een bezoek aan het meest gefotografeerde plekje in de stad niet over, de Black Dragon Pool in het noorden van de stad. Vanuit het park rondom dit meer heeft u een majestueus uitzicht op de piek van de Jade Dragon Snow Mountain. De vele Chinese tempels en bruggen vormen de ideale setting voor schitterende foto’s van deze eeuwig besneeuwde bergtop.

DAG
14

Lijiang – Dali

Chinese mensen
Vertrek Lijiang
Transfer van Lijiang naar Dali
Vrije tijd in Dali

Vandaag is het tijd om Lijiang achter u te laten en door te reizen richting Dali. U heeft de afgelopen twee dagen al kennis mogen maken met de prachtige provincie Yunnan, volgens velen de mooiste provincie van China, met haar kleurrijke en afwisselende landschappen. U reist vandaag per privétransfer in ongeveer 3 uur van Lijiang naar Dali, een afstand van ongeveer 195 km.
De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u vast ontdekken waarom velen Dali als één van de meest charmante steden van China beschrijven. Eén ding is zeker: de ligging van de stad, geklemd tussen het mooie Erhai meer en de imposante bergketens rondom Dali, is werkelijk adembenemend.

Weetje

Wellicht valt het u in Dali op dat u veel witte huizen tegenkomt. Dat komt doordat Dali en omgeving het leefgebied is van de Bai; een minderheidsgroep die, afgezien van vele ambachten en bijzondere theeceremonies, vooral bekendstaat om hun voorkeur voor witte kleding en witte huizen. ‘Bai’ betekent dan ook ‘wit’ in het Chinees.

DAG
15

Dali

cn_alg_erhailake.jpg
Optionele excursie fietstocht naar Baidorpje
Laatste avond in Dali

Vandaag heeft u alle tijd om het pittoreske Dali op eigen gelegenheid te leren kennen. Misschien vindt u het leuk om een lokale markt in het nabij gelegen dorpje Xizhou te bezoeken? In de omgeving van Dali vindt u bijna iedere dag van de week wel een markt, waar locals de meest uiteenlopende producten verkopen. Van etenswaar en kleding tot sieraden en handgemaakte batik kleden. Omdat deze markten ook voornamelijk door locals bezocht worden is een bezoek aan een markt in deze omgeving een uniek kijkje in het leven van traditioneel China.

Of kiest u voor een optionele excursie waarbij u een fietstocht langs één van China’s grootste meren maakt; het Erhai meer? In dit 250 vierkante kilometer grote meer vindt u diverse kleine eilandjes waar door de Bai bevolking aan ‘aalscholvervisserij’ wordt gedaan. Per fiets bezoekt u de verschillende dorpjes langs het meer en maakt u kennis met de Bai bevolking. U geniet nog van een laatste avond in Dali, voor u morgen verder gaat naar Kunming.

DAG
16

Dali - Kunming

CN_AL_ Kunming-StoneForest 1
Vertrek Dali
Per express bus van Dali naar Kunming
Excursie naar het Stenen Woud

Na het ontbijt rijdt u naar het busstation van Dali, waarbij u overstapt op de snelle express bus naar Kunming. Onderweg kunt u genieten van de omgeving of maak een praatje met de lokale bevolking die ook meereist – een leuke uitdaging, want lang niet iedereen in China spreekt een andere taal. De busreis is een ideaal moment om even stil te staan bij het vele moois wat u de afgelopen dagen heeft gezien. Na aankomst in Kunming kun t u inchecken bij het hotel, vanmiddag maakt u een excursie naar het Stenen Woud, een fascinerende natuurlijke highlight en de bezienswaardigheid waar Kunming om bekend staat. Het ‘Woud’ is eigenlijk een karstgebied met een oppervlakte van meer dan vierhonderd vierkante kilometer. Vanaf de speciale uitkijkpunten heeft u een prachtig uitzicht over de fascinerende rotspartijen: het intrigerende miljoenen jaren oude landschap ziet er daadwerkelijk uit als een stenen bos.

Weetje

Vanwege het milde klimaat en de vele bloemen die het hele jaar bloeien, wordt Kunming ook wel de ‘Stad van de Eeuwige Lente’ genoemd. De stad is ook geliefd vanwege de relatief schone lucht.

DAG
17

Kunming – Guilin

cn_alg_girl.jpg
Vertrek Kunming
Binnenlandse vlucht van Kunming naar Guilin
Aankomst Guilin en vrije tijd in Guilin

Het is weer tijd om uw spullen te pakken en verder te reizen naar het bijzondere Guilin. U wordt per transfer naar de luchthaven gebracht, waar u op de binnenlandse vlucht richting Guilin stapt. Op de luchthaven van Guilin staat er een transfer voor u klaar welke u naar het centrum van de stad brengt. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u de middag nog tijd voor een eerste kennismaking met Guilin.
Deze stad, gelegen in het Noordoosten van de provincie Guangxi, wordt ook wel gezien als de bakermat van het toerisme in China. Gelegen aan de Li rivier en omgeven door de hoge pieken van het karstgebergte, kan het landschap van Guilin dan ook zo op een ansichtkaart. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het toerisme hier weer op gang en sindsdien is het natuurschoon van Guilin nog steeds reden dat veel toeristen hun weg naar deze stad vinden. Dwaal door het leuke centrum van de stad met haar vele meren en rivieren, of neem vast een kijkje in de wonderschone omgeving van de stad.

Weetje

Guilin was de eerste stad in China die zich na 1949 ontwikkelde als toeristische bestemming. In de lesboeken van Chinese schoolkinderen stond decennialang ‘het landschap van Guilin is het beste onder de hemel’.

DAG
18

Guilin – Yangshuo

cn_al_yangshuo2.jpg
Cruise over de Li Rivier van Guilin naar Yangshuo
Optionele excursie kookcursus in Yangshuo

Het is tijd om uw koffer te pakken en op weg te gaan naar de volgende stop van uw mooie reis door China: Yangshuo. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de haven van Guilin gebracht, waar u aan boord stapt van de boot naar Yangshuo. In ongeveer twee uur daalt u de Li rivier af op weg naar Yangshuo, waar u onderweg wordt getrakteerd op de mooiste uitzichten. Van grazende waterbuffels en oogstende boeren op hun rijstvelden aan de oevers tot schoolkinderen op bamboevlotten op de rivier, u kijkt uw ogen uit. Het schitterende landschap, dat gedomineerd wordt door honderden karstbergen en waar de Li Rivier als een glinsterende slang tussendoor kronkelt, lijkt haast wel van een ansichtkaart te komen. Niet voor niets is deze regio één van de meest geliefde regio’s onder Chinese toeristen en ook internationale reizigers slaan een bezoek aan Guilin en Yangshuo vaak niet over.
De aankomende twee nachten verblijft u in Yangshuo, lekker veel tijd om dit indrukwekkende landschap op een rustig tempo te verkennen.

DAG
19

Yangshuo

cn_al_guilin.jpg
Optionele excursie fietsen en bamboo rafting in Yangshuo
Optionele show; Liu’s Impression

Gisteren heeft u al uitgebreid kennisgemaakt met het indrukwekkende landschap van Yangshuo, tijdens de boottocht over de Li Rivier. Vandaag heeft u alle tijd om op uw eigen tempo verder op ontdekking te gaan in deze mooie omgeving. Een leuke optionele excursie is de fietstocht langs de oevers van de Yulong rivier. Zodra u de drukte van Yangshuo achter u laat en de vlakke fietspaden langs de oever van de rivier op rijdt, heeft u het gevoel in een andere wereld terecht te komen. De stilte van de natuur en de overweldigende pieken van het karstgebergte vormen een schitterend decor voor een ontspannen fietstocht. Onderweg komt u langs kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Vaak vindt u hier de leukste adresjes voor een heerlijke Chinese traditionele maaltijd.
Geniet van uw laatste avond in Yangshuo. Morgen reist u verder naar het eindpunt van deze reis: metropool Hong Kong.

DAG
20

Yangshuo – Guilin – Hong Kong

cn_al_hong kong victoria harbour.jpg
Vertrek Yangshuo
Transfer van Yangshuo naar Guilin
Hogesnelheidstrein van Guilin naar Guangzhou en trein naar Hong Kong
Eerste overnachting in Hong Kong

Na een lekker ontbijt laat u de schitterende natuur van Yangshuo achter zich en zet koers richten het zuiden van China: op naar Hong Kong! Vanaf Yangshuo wordt u per transfer naar Guilin gebracht, waar u op de hogesnelheidstrein naar Guangzhou stapt, waar u vervolgens op het station van Guangzhou overstapt op de express trein richting Hong Kong. In de loop van de middag komt u aan in Hong Kong en heeft u twee heerlijke dagen in deze bruisende wereldstad voor de boeg. Uiteraard kunt u deze dagen helemaal naar eigen inzicht besteden, maar u kunt er ook voor kiezen een optionele stadstour te boeken en de stad met een gids te ontdekken. Kijkt u bij het tabblad ‘extra’s’ naar de mogelijkheden.

Weetje

Uw hotel bevindt zich in de wijk Kowloon, waar u de meeste musea en markten van de stad vindt. Maar de echte highlight van Kowloon is de Tsim Sha Tsui East Promenade, in het zuiden van de wijk. Vanaf deze boulevard heeft u het beste uitzicht op de skyline van Hong Kong, met haar futuristische wolkenkrabbers. Iedere avond om 8 uur vindt de wereldberoemde Symphony of Lights plaats, een adembenemende 20 minuten durende lichtshow compleet met lasers, muziek en zelfs vuurwerk. Vanaf Kowloon heeft u het allerbeste uitzicht op deze lichtshow, een absoluut niet te missen hoogtepunt van uw bezoek aan Hong Kong!

DAG
21

Hong Kong

cn_al_tram at the peak hong kong2.jpg
Optionele excursie tour naar Victoria Peak, Aberdeen, Stanley Market en Repulse Bay

Vandaag heeft u de kans om, tijdens een optionele excursie, kennis te maken met de hoogtepunten van metropool Hong Kong. Met de gids rijdt u naar Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waar u een spectaculair beeld krijgt van de omvang van Hong Kong. Vanaf dit punt ziet u onder meer de haven, Hong Kong Island en vele indrukwekkende gebouwen. Om dit bezoek nog spectaculairder te maken, nemen we de Peak Tram nog verder omhoog tot het hoogste punt van 396 meter. De trein rijdt hier al sinds 1888, ziet er antiek uit en wordt aan kabels de berg opgetrokken.
Vervolgens gaat u door naar het drijvende dorp van Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar nog veel mensen in oude bootjes wonen en alleen aan kant komen voor het hoogstnoodzakelijke. Hier ervaart u ook het levendige Aberdeen Harbour, waar kwetsbaar ogende sampans (traditionele boten) zich een weg banen door het drukke verkeer. U gaat dit ook zelf ervaren tijdens een boottochtje met een sampan. Hierna gaat u verder met een mooie rit langs de prachtige kust en bekijkt daar het oogstrelende Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen, mede vanwege het sensationele uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Aan het eind van de tour gaat u terug naar het hotel en ’s avonds heeft u nog alle gelegenheid om van deze geweldige stad te genieten.

Goed om te weten

Heeft u nog geen zin om het vliegtuig naar huis te pakken? Verleng uw rondreis dan met een aantal nachten in het bruisende Hong Kong. U kunt zelf kiezen hoeveel dagen extra u aan uw reis vastplakt. Kijk bij het tabblad verlengen/vervangen voor alle mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

DAG
22

Hong Kong – Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Hong Kong
Terugvlucht Hong Kong - Amsterdam

Vandaag is er dan toch echt een einde gekomen aan uw spectaculaire reis door China. Afhankelijk van de tijd van uw terugvlucht neemt u de transfer richting de luchthaven voor uw vlucht richting Amsterdam.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
21 opties
Open+
22 dagen China Compleet: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

Diverse vormen van vervoer

Tijdens deze rondreis reist u met verschillende (lokale) vervoersmiddelen. Al deze vormen van reizen dragen bij tot een zeer afwisselende reis. Uiteraard hebben wij alles al voor u gereserveerd en hoeft u nergens naar om te kijken. Samen met onze agent zorgen wij voor een onbezorgde vakantie.

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Shanghai
Holiday Inn Express Zhabei Shanghai
Driesterren
 • ch_ac_expessex2.jpg
 • ch_ac_expesslo2.jpg
 • ch_ac_expessre1.jpg
 • ch_ac_expesska3.jpg
 • ch_ac_expesska1.jpg
 • ch_ac_expessex1.jpg
 • ch_ac_expesslo3.jpg
 • ch_ac_expesska2.jpg
 • ch_ac_expesslo1.jpg
Holiday Inn Express Zhabei is centraal gelegen in het centrum van Shanghai. Populaire attracties, zoals de voetgangersstraat Nanjing Road en het Volksplein, bevinden zich op 10 minuten rijden van het hotel. Het metrostation van Shanghai (lijn 3 en 4) bereikt u in minder dan 10 minuten lopen.
De eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, thee- en koffiefaciliteiten, gratis internet en een badkamer met douche en/of bad. In de lounge van het hotel worden lichte maaltijden en drankjes geserveerd.
Meer info >
Shanghai
SSAW Narada Boutique Hotel
Viersterren
 • cn_ac_ssaw_ex.jpg
 • cn_ac_ssaw_ka.jpg
 • cn_ac_ssaw_ka2.jpg
 • cn_ac_ssaw_re.jpg
 • cn_ac_ssaw_ui.jpg
 • cn_ac_ssaw_de.jpg
In het bruisende district van Huangpu ligt het luxe Narada Boutique Hotel. Met een ideale ligging naast De Bund (de promenade midden in het centrum van Shanghai) en vlakbij de Yu Garden, is dit een fantastisch hotel voor uw verblijf in Shanghai. Ook het Volksplein, Xintiandi en Nanjing Road liggen op korte afstand van het hotel. De knusse kamers zijn voorzien van airco, minibar, kluisje, flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche. Alle kamers zijn uitgerust met een verduisterend gordijn, dit helpt om de slaapkwaliteit van de gasten te waarborgen. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, wasruimte en kinderspeelplaats. Als het mooi weer is kunt u heerlijk genieten op de patio, met natuurlijk een schitterend uitzicht op de skyline van Shanghai.
Meer info >
Beijing
Dong Fang Hotel
Driesterren
 • Dong Fang hotel
 • kamer Dong Fang hotel
 • kamer Dong Fang hotel
 • cn_ac_dongfang_te.jpg
 • bar Dong Fang hotel
 • bar Dong Fang hotel
Het Dongfang is een elegant hotel waar oost en west samenkomen. Het hotel ligt centraal en aan de rand van het oude centrum van Beijing. Toeristische attracties als het Tiananmen-plein en de Verboden Stad liggen op een afstand van 25 minuten rijden. De kamers hebben een klassiek Chinees en westers design en zijn voorzien van airco, TV, bureau, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer. Het hotel heeft twee restaurants waar u kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Dongfang heeft een Europese tuin waar u heerlijk kunt ontspannen. Er is gratis WiFi in alle ruimtes en er kan gebruik worden gemaakt van de was- en stomerijdiensten.
Meer info >
Beijing
Howard Johnson Paragon
Viersterren
 • cn_ac_howardparagon_ex.jpg
 • cn_ac_howardparagon_ka.jpg
 • cn_ac_howardparagon_ka2.jpg
 • cn_ac_howardparagon_te.jpg
 • cn_ac_howardparagon_re.jpg
Hotel Howard Johnson Paragon ligt op een goede locatie aan de oostzijde van Beijing. De bekende Wangfujing Street ligt op slechts 10 minuten wandelen en het Tiananmenplein en de Verboden stad liggen op 10 minuten rijden van het hotel. Met een kleine 15 minuten wandelen vindt u het metrostation Dongdan (lijn 1 en 5). De nette kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, kluisje, minibar, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche. Howard Johnson is voorzien van een volledig ingerichte fitnessruimte en gratis WiFi in alle ruimtes. In de lounge van het hotel kunt u terecht voor koffie, drankjes en lichte maaltijden. Bij de Rainbow Garden kunt u genieten van Kantonese en Hunan gerechten. Kiest u toch liever voor internationale lekkernijen, dan kunt u een hapje eten bij het Sunshine Atrium café.
Meer info >
Xi'an
Skytel Hotel
Driesterren
 • cn_ac_xia_skytelex.jpg
 • cn_ac_xia_skytelka.jpg
Het Skytel hotel is gelegen in het hart van Xi’an, op loopafstand van vele winkels en restaurants. Op 5 minuten wandelen ligt de indrukwekkende Klokkentoren, ook wel gezien als het symbool van de stad. De moderne kamers hebben comfortabele bedden en beschikken over airco, TV, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, zithoek en een badkamer. Er is een fitnessruimte, en massageruimtes waar u heerlijk kunt ontspannen. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Meer info >
Xi'an
Grand Dynasty Culture Hotel
Drieenhalve ster
 • cn_ac_granddynasty_ex.jpg
 • cn_ac_granddynasty_ka.jpg
 • cn_ac_granddynasty_ka2.jpg
 • cn_ac_granddynasty_re.jpg
 • cn_ac_granddynasty_in.jpg
Grand Dynasty Culture Hotel ligt in het hart van Xi'an. Op een paar minuten lopen bevindt zich de oude stadsmuur van Xi'an en de Grote Moskee. De bekende Drum Tower en de Bell Tower (drumtoren en klokkentoren) liggen op slechts 5 minuten rijden van het hotel. De goed verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, minibar en badkamer met bad en/of douche. Het hotel heeft tevens een fijn binnenzwembad, fitnesscentrum, bar en restaurant.
Meer info >
Chengdu
Holiday Inn Express Chengdu West ...
Holiday Inn Express Chengdu West Gate
Drieenhalve ster
 • cn_ac_westgateov.jpg
 • cn_ac_westgateka.jpg
 • cn_ac_westgateka2.jpg
 • cn_ac_westgatere.jpg
Geniet van een ontspannen verblijf in het Holiday Inn hotel in de moderne metropool van Chengdu. Chengdu is bekend om haar pandareservaat en prachtige tempels. Het hotel heeft een praktische locatie met vele belangrijke bezienswaardigheden in de buurt. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airco, bureau, TV, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche. Het restaurant van het hotel serveert lokale gerechten uit de provincie Szechuan, deze keuken staat bekend om zijn vier kenmerken: vers, kruidig, heet en geurig. Voor de liefhebbers zijn er ook westerse gerechten. Er is gratis WiFi beschikbaar in alle ruimtes.
Meer info >
Chengdu
Tianfu Sunshine Hotel
Viersterren
 • cn_ac_tianfusunshineex2.jpg
 • cn_ac_tianfusunshineka2.jpg
 • cn_ac_tianfusunshineka3.jpg
 • cn_ac_tianfusunshinere4.jpg
 • cn_ac_tianfusunshinelo2.jpg
Tianfu Sunshine is één van de beste hotels van Chengdu. Vooral door de centrale ligging, de faciliteiten, de service en het oog voor detail in het interieur wordt dit hotel geroemd. Vanuit het hotel kunnen vele bezienswaardigheden, waaronder diverse tempels en musea, goed bezocht worden. In de nabije omgeving bevinden zich talloze winkels en restaurants waar u heerlijk van de Sichuan keuken kunt genieten. Het Tianfu Sunshine beschikt over een receptie, restaurants, roomservice, bar, fitnessruimte, schoonheidssalon, sauna, winkel en wasservice. Het hotel is tevens voorzien van een zwembad (seizoensgebonden), waar u een verfrissende duik kunt nemen.
De comfortabele kamers zijn alle voorzien van airco, minibar, flatscreen-tv, radio, koffie- en theefaciliteiten, badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Lijiang
Jinhong Villa Hotel
Driesterren
 • cn_ac_jinghong_ex3.jpg
 • cn_ac_jinghong_ex.jpg
 • cn_ac_jinghong_ex2.jpg
 • cn_ac_jinghong_ka.jpg
Het Jinhong Villa Hotel ligt op ongeveer vier kilometer van het stadscentrum. In de buurt van het hotel liggen het Lashi Meer en de Old Market Square. Een fijn hotel voor uw verblijf in Lijiang met een heerlijke tuin waar u kunt relaxen na een dag vol indrukken. Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes, lobby, restaurant met westerse en Chinese gerechten. Het Jinhong Villa Hotel heeft nette kamers die voorzien zijn van airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Meer info >
Lijiang
Wangfu Hotel
Viersterren
 • cn_ac_wangfu_ex.jpg
 • cn_ac_wangfu_ka.jpg
 • cn_ac_wangfu_ka2.jpg
 • cn_ac_wangfu_tu.jpg
 • cn_ac_wangfu_lo.jpg
Het Wangfu is een charmant en uniek hotel in het centrum van Lijiang. De luchthaven bevindt zich op 30 kilometer afstand. Het hotel is een goede uitvalsbasis om door de geplaveide steegjes te dwalen in het idyllische stadje. De Black Dragon Pool, ook wel het meest gefotografeerde plekje van Lijiang, ligt op ca. 2,3 km van het Wangfu hotel. De comfortabele kamers zijn ingericht met oosterse meubels en voorzien van airco, TV, minibar, telefoon, kluisje, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche. Ook beschikt het hotel over een fitnessruimte, gezellige tuin, bar en er worden tegen betaling massages gegeven. In het eigen restaurant kunt u genieten van heerlijke Chinese en westerse gerechten. In dit sfeervolle hotel zult u zich zeker thuis voelen.
Meer info >
Dali
Landscape Hotel
Driesterren
 • cn_ac_landscapedalika.jpg
Het Landscape Hotel is een modern hotel, gebouwd volgens de Bai-architectuur. Net als bij de woonhuizen in de stad kijken de vertrekken uit op de centrale binnenplaatsen, die hier zijn beplant met bloemen en voorzien van stenen meubels. Het hotel ligt in het centrum van de historische binnenstad van Dali, tegen de Cangshan Mountain aan en tegenover Erhai Lake. Het hotel ligt op loopafstand van de "Foreigners Street" vol met barretjes. Het hotel beschikt over een receptie, lobby met zitjes, restaurant, bar en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV en badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Dali
Dali Gurong hotel
Viersterren
 • cn_ac_gurong_ex.jpg
 • cn_ac_gurong_in.jpg
 • cn_ac_gurong_ka2.jpg
 • cn_ac_gurong_ka.jpg
 • cn_ac_gurong_lo.jpg
Het Dali Gurong Hotel is een prima, verzorgde accommodatie op loopafstand van het oude centrum van Dali. In de nabije omgeving vindt u diverse restaurants en winkels. De kamers zijn netjes en comfortabel ingericht en voorzien van airco, TV, telefoon, minibar, kluisje en badkamer met bad of douche. Het hotel beschikt over een lift, winkel, gratis WiFi in de openbare ruimtes en kunt u heerlijk ontspannen in de sauna of genieten van een massage. Verder is er een restaurant en kunt u in de bar terecht voor een drankje.
Meer info >
Kunming
Jinjiang Hotel
Drieenhalve ster
 • cn_ac_jinjiang_ex.jpg
 • cn_ac_jinjiang_ka2.jpg
 • cn_ac_jinjiang_ka.jpg
 • cn_ac_jinjiang_re.jpg
 • cn_ac_jinjiang_re2.jpg
Het hotel is gunstig gelegen, circa 5 minuten lopen van het treinstation, in de directe omgeving treft u diverse winkel- en eetgelegenheden aan. Met de taxi is het circa 5 minuten naar hartje centrum van Kunming. Het hotel staat bekend om z'n uitstekende service zodat het u hier aan niets zal ontbreken. Het hotel beschikt over een restaurant, lobby bar, roomservice en een fitnessruimte. Tevens wordt er gratis WiFi aangeboden in het gehele hotel. De kamers zijn keurig ingericht en voorzien van airco, koelkastje en minibar, kluisje, telefoon, tv en badkamer met bad en douche.

Meer info >
Kunming
Jinjiang Hotel
Drieenhalve ster
 • cn_ac_jinjiang_ex.jpg
 • cn_ac_jinjiang_ka2.jpg
 • cn_ac_jinjiang_ka.jpg
 • cn_ac_jinjiang_re.jpg
 • cn_ac_jinjiang_re2.jpg
Het hotel is gunstig gelegen, circa 5 minuten lopen van het treinstation, in de directe omgeving treft u diverse winkel- en eetgelegenheden aan. Met de taxi is het circa 5 minuten naar hartje centrum van Kunming. Het hotel staat bekend om z'n uitstekende service zodat het u hier aan niets zal ontbreken. Het hotel beschikt over een restaurant, lobby bar, roomservice en een fitnessruimte. Tevens wordt er gratis WiFi aangeboden in het gehele hotel. De kamers zijn keurig ingericht en voorzien van airco, koelkastje en minibar, kluisje, telefoon, tv en badkamer met bad en douche.

Meer info >
Guilin
Guilin Universal Hotel
Drieenhalve ster
 • cn_ac_universalov.jpg
 • cn_ac_universalka.jpg
 • cn_ac_universallo.jpg
 • cn_ac_universalre.jpg
Guilin Universal Hotel ligt vlak naast de Li rivier en de toeristische attracties zijn goed te bereiken vanuit het hotel. Het hotel beschikt over een restaurant en een wellnesscentrum. De restaurants bieden goed eten vanuit de Chinese keuken maar ook westerse gerechten. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een TV, kluisje en een douche en/of bad.
Meer info >
Guilin
Guilin Royal Palace Hotel
Viersterren
 • cn_ac_royalpalace_zw.jpg
 • cn_ac_royalpalace_ex.jpg
 • cn_ac_royalpalace_ka1.jpg
 • cn_ac_royalpalace_ex3.jpg
 • cn_ac_royalpalace_ex2.jpg
 • cn_ac_royalpalace_te.jpg
Het Guilin Royal Palace is een comfortabel hotel met een centraal uitzicht op de charmante Chinese tuinen van het Guilin Central Park. Het hotel ligt op 10 minuten rijden van 101 Pleasure Ground en TOO Commercial Plaza. U rijdt vanaf het hotel in 5 minuten naar het trein- en busstation van Guilin. De ruime nette kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, minibar, kluisje en een badkamer met een bad en douche. Als u op zoek bent naar ontspanning, dan kunt u gebruik maken van de hot tubs of het solarium. Het hotel beschikt ook over een heerlijk buitenzwembad in een mooie groene omgeving (seizoensgebonden). Het restaurant van Guilin Yi Royal heeft prachtige grote ramen die u uitzicht bieden op de tuinen. Hier worden authentieke Chinese gerechten geserveerd. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hotel.
Meer info >
Yangshuo
Yangshuo Snow Lion Resort
Driesterren
 • cn_ac_snowlion_ex.jpg
 • cn_ac_snowlion_ka.jpg
 • cn_ac_snowlion_ka2.jpg
 • cn_ac_snowlion_zw.jpg
 • cn_ac_snowlion_re.jpg
Een kleurrijk hotel met een fantastisch uitzicht op de Li rivier en de Karstbergen. Snow Lion Resort bevindt zich op 15 minuten rijden van het bruisende West Street, met vele souvenirkramen, winkeltjes, restaurants en bars. De ruime kamers hebben een klassieke Chinese inrichting met houten vloeren, maar de echte eyecatcher is het prachtige uitzicht vanaf het balkon. De kamers zijn voorzien van airco, TV, waterkoker en een badkamer met douche. Het resort heeft verschillende faciliteiten zoals een buitenzwembad, bibliotheek, massageservice, biljart, tafeltennis, kinderspeelplaats en de mogelijkheid om te barbecueën. In het restaurant worden er heerlijke lokale en westerse gerechten geserveerd. Er is WiFi beschikbaar in alle ruimtes van het resort.
Meer info >
Yangshuo
Mountain Escape Hotel
Viersterren
 • cn_ac_mountainescape_ex.jpg
 • cn_ac_mountainescape_ka.jpg
 • cn_ac_mountainescape_ka1.jpg
 • cn_ac_mountainescape_re.jpg
Op een schitterende locatie net buiten Yangshuo, ligt het sfeervolle Mountain Escape Hotel. Deze kleinschalige guesthouse is gelegen in een traditioneel Chinees huis, dat maar liefst 80 jaar oud is. De vriendelijke eigenaren hebben het huis volledig opgeknapt en gemoderniseerd en tegenwoordig biedt het onderdak aan vier sfeervolle kamers, die ieder met veel oog voor detail zijn ingericht. De kamers beschikken over airco, minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. De badkamers zijn modern ingericht en voorzien van een ligbad en aparte douchecabine, föhn en badjassen.
Het hotel beschikt over een restaurant waar traditionele streekgerechten worden geserveerd en op het dakterras geniet u van een overweldigend uitzicht op de groene karstbergen in de omgeving.
Meer info >
Hong Kong
Regal Oriental Hotel
Drieenhalve ster
 • cn_ac_regalorientalhkgov3.jpg
 • hk_ac_regalorientalka7.jpg
 • hk_ac_regalorientalre5.jpg
Hotel Regal Oriental biedt een geweldig uitzicht op Victoria Harbour en op het oosten van Kowloon. Het hotel ligt op een goede locatie in het hart van de historische wijk Kowloon City, op slechts 1,5 km van de Wong Tai Sin-tempel. Het hotel ligt op loopafstand van diverse restaurants, bars en een shoppingmall. De kamers zijn ruim, modern ingericht en voorzien van airco, flatscreen-tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Tevens is het hotel voorzien van een fitnesscentrum en een wasserette (zelfbediening). In het Regel Oriental hotel kunt u genieten van specialiteiten uit Hong Kong, gerechten in Amerikaanse stijl, westerse gerechten en ook authentieke Italiaanse hoogstandjes.

Meer info >
Hong Kong
Hotel Regal Kowloon
Viersterren
 • cn_ac_regalkowloonov2.jpg
 • hk_ac_regalkowloonka11.jpg
 • hk_ac_regalkowloonka10.jpg
 • hk_ac_regalkowloonre5.jpg
 • hk_ac_regalkowloonre6.jpg
 • hk_ac_regalkowloonre7.jpg
Het Regal Kowloon heeft een klassiek Europese uitstraling en is centraal gelegen in Tsim Sha Tsui, de beroemde winkel- en uitgaanswijk van Hong Kong. De metro ligt op enkele minuten loopafstand van het hotel en met de metro bent u ook snel bij de verschillende bezienswaardigheden. Het hotel heeft elegant ingerichte kamers die zijn voorzien van airco, TV, minibar, telefoon, koffie- en theefaciliteiten, WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en een bar waar u gezellig een drankje kunt drinken onder het genot van livemuziek. In de drie restaurants van Regal Kowloon kunt u genieten van tal van Chinese, Italiaanse, Amerikaanse en internationale gerechten. Voor de liefhebber van zoete lekkernijen is er de Regal patisserie, waar een verscheidenheid aan zelfgemaakte taarten en zoete deegwaren worden aangeboden.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Nog meer zien? Verleng uw rondreis vooraf in een boeiende stad ( 1 t/m 4 van 5 opties )
Wanneer u met Emirates via Dubai vliegt, bieden wij u de mogelijkheid om een 3-daagse of 4-daags verblijf bij te boeken in de wereldstad Dubai. Dubai is een intrigerende stad vol contrasten. Oude culturen gaan hand in hand met modern comfort. Ontdek het hoogste gebouw ter wereld en ‘shop till you drop’ in de grootste en meest luxe winkelcentra. Of ga op zoek naar de authentieke Arabische wereld met haar goud- en specerijenmarkten en traditionele show schepen. Een paar dagen verlengen in Dubai is een mooie aanvulling op uw rondreis.

Klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ en u kunt zien wat de meerprijs is op de vertrekdatum van uw keuze.
ae_al_dubai_marina_116557324.jpg
Dubai - 3 dagen J5 Port Saeed Hotel
Driesterren
Dit hotel biedt u luxe en uitstekende faciliteiten en ligt in het hart van Dubai. Op slechts drie kilometer van de luchthaven en tien kilometer van het World Trade Center. Op loopa...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.127
ae_al_centrumdubai.jpg
Dubai - 4 dagen J5 Port Saeed Hotel
Driesterren
Dit hotel biedt u luxe en uitstekende faciliteiten en ligt in het hart van Dubai. Op slechts drie kilometer van de luchthaven en tien kilometer van het World Trade Center. Op loopa...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.181
AE_AL_PromenadeDubai
Dubai - 3 dagen Movenpick Jumeirah Beach
Vijfsterren
Geniet tijdens uw verblijf in Dubai van de luxe van Hotel Movenpick Jumeirah Beach. Het hotel ligt op slechts 1 minuut lopen van de stranden van de Perzische Golf. Het hotel biedt ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.302
AE_AL_PromenadeDubai
Dubai - 4 dagen Movenpick Jumeirah Beach
Vijfsterren
Geniet tijdens uw verblijf in Dubai van de luxe van Hotel Movenpick Jumeirah Beach. Het hotel ligt op slechts 1 minuut lopen van de stranden van de Perzische Golf. Het hotel biedt ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.482
Geniet langer en verleng uw rondreis
Wilt u na afloop van uw rondreis een paar dagen verlengen in het laatste hotel in Hong Kong? Onder 'data & prijzen' kunt u naar wens nachten bijboeken.
cn_al_hongkongcityview.jpg
Hong Kong - Stadshotel
Drieenhalve ster
U kunt uw rondreis per nacht verlengen in uw rondreishotel in Hong Kong. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt....
Meer info
meerprijs
v.a.162
22 dagen China Compleet: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoeropties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 1 t/m 21 van 21 opties )
Beijing - Kung Fu Show
Een fantastische show vol met snelle Kung Fu, moderne dans en acrobatiek. De show vertelt een verhaal van een jongetje, die net als veel andere jongens in China, ervan droomt om een Kung Fu meester te worden. Tijdens zijn reis komt hij vele verleidingen en moeilijkheden tegen op zijn pad. U krijgt tijdens deze avond de kans om te genieten van China’s beste Kung Fu artiesten. Er is tijdens deze show geen sprake van dialoog, enkel Kung Fu, dans en acrobatiek. Een avond uit om niet te missen!
Inclusief: privétransfer & tickets
Minimaal 2 deelnemers - 501 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 418 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 349 CNY per persoon
...
Beijing - Roast Duck Dinner at Quanjude
Als er één beroemd gerecht is in Beijing , dan moet dit toch wel Pekingeend zijn. Als u een bezoek brengt aan Beijing, mag u deze ervaring dan eigenlijk ook niet missen. Restaurant Quanjude is één van de bekendste restaurants die gespecialiseerd is in het bereiden van Pekingeend. Het gerecht wordt al eeuwenlang in de Chinese hoofdstad gegeten en is dan ook onlosmakelijk verbonden met Beijing. Pekingeend wordt vaak in dunne plakjes gesneden en geserveerd met hele dunne pannenkoekjes, sausjes en lange reepjes komkommer.
Inclusief: privétransfer
Minimaal 2 deelnemers - 336 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 326 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 294 CNY per persoon

...
Shanghai - Shanghai Acrobatics Show
Als u in Shanghai bent, dan mag een bezoek aan de ERA acrobatenshow niet missen! Het is één van de beste acrobatenshows in de stad. Jong en oud zullen versteld staan van alle schitterende kunsten van de acrobaten. Traditionele Chinese acrobatiek wordt hier gecombineerd met moderne technologie. Een acrobatenshow van wereldklasse en zeer geliefd onder de Chinezen vanwege de spectaculaire en sierlijke stunts. Hoogtepunten van de show zijn; Mirror Mirage, Magic Water, Floating Gondola, Music of ERA, Jar Juggling en Wheel of Life.
Inclusief: transfers & tickets
Minimaal 2 deelnemers - 341 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 295 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 259 CNY per persoon
...
Xi'an - Tang Dynasty Show & dumpling diner
Deze show neemt u mee door het Tang Dynasty tijdperk (618 - 907), welke het fundament van Xi'an heeft gevormd. Chang'an, zoals Xi'an destijds heette, was tijdens talloze dynastieën de hoofdstad én het oostelijke eindpunt van de befaamde Zijderoute. Als u geïnteresseerd bent in cultuur is deze show een absolute aanrader. Verwacht veel muziek, dans en authentieke kostuums! Voorafgaand aan de show wordt er een smakelijk Dumpling diner geserveerd.
Inclusief: transfers, show en dumpling diner.
Minimaal 2 deelnemers - 495 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 422 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 371 CNY per persoon
...
Xi'an - Excursie Xi'an Stadsmuur
Xi’an staat ook wel bekend als één van de meest historische steden van China. Een absoluut hoogtepunt is dan ook een bezoek aan de grotendeels intacte stadsmuur van Xi’an. De stadsmuur vormt een duidelijke afscheiding tussen de nieuwe wijken en het oude centrum. De muur heeft vier belangrijke poorten, met bij elke poort schildwachten in drie torens. De Noord- en Zuidpoort dienen tevens als de hoofdingang naar het centrum van Xi’an. De oude stadsmuur rondom het oude centrum is zo’n 14 kilometer en daar kunt u een heerlijke wandeling over maken en genieten van het uitzicht. U kunt vandaag per fiets een tochtje maken (inbegrepen) over de oude stadsmuur. Een ervaring die u niet wilt missen!
Inclusief: privétransfer, entreegelden, fietsen en Engelssprekende gids
Minimaal 2 deelnemers - 491 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 382 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 314 CNY per persoon
...
Yangshuo - Liu’s Impression Show
Als u in Yangshuo bent dan mag een bezoek aan één van de grootste attracties natuurlijk niet missen. Aan de oever, net buiten het centrum van Yangshuo, is een amfitheater gebouwd waar een schitterende lichtshow plaatsvindt. Omringd door veel natuurlijk pracht ontvouwt zich een prachtig schouwspel op de Li Rivier. Het is een show vol met bijzondere licht- en kleureffecten, veel dans en muziek. Tijdens deze show spelen er honderden vissers, dansers en acteurs mee om er een geweldige avond van te maken. En niet te vergeten; op de achtergrond heeft u een fantastisch uitzicht op de Li Rivier en de betoverende Karstbergen.
Inclusief: privétransfer & tickets
Minimaal 2 deelnemers - 275 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 275 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 261 CNY per persoon
...
Yangshuo - Kookcursus in Yangshuo
De Chinese keuken is één van de meest bekende keukens met duizenden jaren aan historie. Daarnaast staat de Chinese keuken bekend om de diversiteit, ingrediënten en het kruiden van de producten. Tijdens deze kookcursus in Yangshuo krijgt u dan ook de mogelijkheid om authentieke maaltijden en hapjes te bereiden en meer te leren over lokale Chinese keuken.
Inclusief: privétransfers, de kookcursus & alle ingrediënten
Minimaal 2 deelnemers – 275 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 271 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 259 CNY per persoon
...
Beijing - Beijing Opera
De Peking Opera is wereldberoemd, heeft een geschiedenis van meer dan 200 jaar oud en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het entertainment van de lokale bevolking door de eeuwen heen. Het combineert opera, dans, muziek, kunst en literatuur waardoor het publiek een volledig beeld van de volkskunst van China krijgt.

Deze Peking Opera, in het Liyuan Theater, is absoluut niet te vergelijken met de opera die wij kennen. De kleding, de beschilderde gezichten, de mimiek en de hele entourage zullen een grote indruk achterlaten.

Inclusief: privétransfer, Engelssprekende gids en tickets in de derde zone.
Minimaal 2 deelnemers: 490 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 407 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 338 CNY per persoon
...
Beijing - Tempel van de Hemel
De Tempel van de Hemel is één van de grootste tempels van Beijing en wordt ook wel gezien als één van de mooiste. Vroeger werden hier door de keizers van de Ming en Qing dynastieën plechtige en rituele ceremoniën gehouden, waarbij ze door middel van een offer aan de goden in ruil voor een goede oogst, als bemiddelaar tussen hemel en aarde functioneerden. De tempel staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Vandaag krijgt u de mogelijkheid om tijdens een halve dag excursie het verhaal achter de Tempel van de Hemel te leren kennen. Naast de gebouwen van de tempel is er ook het gelijknamige grote park met duizenden eeuwenoude bomen, dat ook zeker een bezoek waard is. Het park wordt dagelijks gebruikt door veel Chinezen om muziek te spelen en te dansen. Tegenwoordig vindt u er in de ochtend op de rustige plekken in het park Chinezen die Tai Chi beoefenen. Heel beheerst maken ze soepele en gestroomlijnde bewegingen, waarbij opperste concentratie en balans centraal staan.
Inclusief: privétransfer, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 534 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 442 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 341 CNY per persoon
...
Beijing - Zomerpaleis in Beijing
Ten noorden van Beijing ligt het indrukwekkende Zomerpaleis. De ligging van dit voormalige keizerlijke buitenverblijf is ook sprookjesachtig; het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer. Dit meer werd aangelegd naar voorbeeld van het Westmeer bij Hangzhou. Tijdens deze halve dagexcursie kunt u de rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen. U krijgt een goede indruk hoe verschillende dynastieën hier in weelde verbleven. U maakt vervolgens ook een boottocht over het Kunmingmeer.
Inclusief: Privétransfer, Engelssprekende gids, entreegelden en boottocht
Minimaal 2 deelnemers: 528 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 436 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 336 CNY per persoon
...
Beijing - Acrobatiek Show in Beijing
Chinese Acrobatiek is een van de oudste podiumkunsten. De geschiedenis gaat terug tot het Neolithicum. Er wordt aangenomen dat acrobatiek is ontstaan vanuit de vaardigheden tijdens arbeid en zelfverdediging bij demonstraties. Het begon met het lopen op drie meter hoge palen terwijl men jongleerde met zeven ballen, vervolgens ontwikkelde het zich in een hele kunstvorm. Het is een unieke en spectaculaire show waarvan u zeker zult genieten.
Inclusief: privétransfer en tickets voor de show (achterste rij)
Minimaal 2 deelnemers: 490 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 407 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 338 CNY per persoon
...
Yangshuo - Fietsen en Bamboo rafting in Yangshuo
Een heerlijke dag waarbij u gedeeltelijk per fiets en gedeeltelijk per bamboevlot de Yulong rivier ontdekt. Deze rivier gaat dwars door het Karstgebergte en prachtige rijstvelden. Op de terugweg brengt u ook nog een bezoek aan Moon Hill, een groot gat in een berg in de vorm van een volle maan, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft op Yangshuo.
Inclusief: fietsen, lunch, Engelssprekende gids en entreegelden
Minimaal 2, 3 of 4 deelnemers: 429 CNY per persoon
...
Xi'an - Excursie naar de Pagode van de Grote Wilde Gans
De 7e-eeuwse pagode van de Wilde Gans is de op één na oudste pagode in China, die tegelijk ook prijkt op het stadslogo van Xi'an. U krijgt de mogelijkheid om alle zeven verdiepingen van de tempel te bewonderen. Rondom de tempel zijn prachtige tuinen, waar u ook even heerlijk kunt genieten en ontspannen. Rondom de tempel zijn regelmatig boeddhistische monniken in oranje gewaden te zien, die van over de hele wereld hierheen komen vanwege de heilige geschriften die op deze plek bewaard worden.
Inclusief: privétransfers, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 413 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 312 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 248 CNY per persoon
...
Xi'an - Bezoek Grote Moskee en moslimwijk in Xi'an
De Grote Moskee vormt het centrum van de moslimwijk van Xi'an, de moskee komt uit de achtste eeuw en wordt vooral bezocht door de Hui-bevolking. Het bijzondere aan het islamitische gebedshuis is vooral dat het in Chinese stijl gebouwd is, op enkele Arabische versieringen na. U krijgt ook de kans om rond te wandelen in de moslimwijk van Xi'an, dit is een drukbezochte buurt die onder fijnproevers ook bekend staat om zijn goede restaurants.
Inclusief: privétransfers, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 385 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 284 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 220 CNY per persoon
...
Chengdu - Boottocht naar de Grote Boeddha van Leshan
Tijdens deze excursie stapt u op een bootje en vaart u een stukje over de Min rivier, met als hoogtepunt een stop voor de Grote Boeddha van Leshan. Deze zittende boeddha is een 1200 jaar oud reusachtig bouwwerk en werd in de achtste eeuw uit stenen gehakt om het scheepsverkeer op de rivieren, die hier bij elkaar komen, te beschermen. De bouw van de boeddha duurde maar liefst 90 jaar en met zijn 71 meter hoogte is het nog steeds de oudste historische boeddha van de wereld. Vanaf het water heeft u een uniek zicht op de indrukwekkende boeddha en de uit steen gehakte wachters, die vanaf het land niet zichtbaar zijn. Daarnaast kunt u met de gids de berg aan de achterzijde beklimmen om de boeddha van dichtbij te bewonderen.
Inclusief: privétransfer, entreegelden, boottocht en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 836 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 689 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 561 CNY per persoon
...
Lijiang - Fietstocht Lijiang naar traditioneel dorp Baisha
De gids haalt u op bij het hotel in het charmante Lijiang om vervolgens een korte wandeling van 10 minuten te maken naar het Red Sun Plein. Hier haalt u uw huurfiets op en begint u aan een mooie fietstocht van ca. 1 uur naar het traditionele Naxi dorp; Baisha. De Naxi minderheid is ook zeker bijzonder om te ontmoeten, de vrouw is er de baas van het gezin en ze gebruiken de laatste overgebleven pictogrammenschrift ter wereld. U luncht bij een lokale familie en u mag, als u het leuk vindt, ook helpen met het bereiden van de maaltijd.
Inclusief: huurfiets, lunch en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 514 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 396 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 364 CNY per persoon
...
Lijiang - Excursie naar Tiger Leaping Gorge
Vanuit uw hotel in Lijiang wordt u opgehaald per transfer voor de dagexcursie naar Tiger Leaping Gorge (Tijgersprongkloof). Deze kloof is de diepste ter wereld en heeft één van de mooiste natuurgebieden van het land. In het gebied zijn zeer hoge bergen te vinden, zelfs boven de 5000 meter. Tiger Leaping Gorge ligt tussen 2 van die grote bergen; de Haba Snow Mountain en de Jade Dragon Snow Mountain. U kunt tijdens deze excursie genieten van de mooiste uitzichten!
Inclusief: privétransfer en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 688 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 550 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 426 CNY per persoon
...
Dali - Fietstocht Dali naar Baidorpjes langs het meer
Een bijzondere fietstocht langs één van de grootste meren van China; het Erhaimeer. U kunt genieten van de schitterende natuur om u heen, maar ook ervaren hoe de Bai stammen wonen in de traditionele dorpen. Per fiets bezoekt u deze dorpjes langs het meer. De Bai stammen wonen in eenvoudige huisjes en deze excursie is een ideale manier om in contact te komen met de lokale bevolking! In de dorpjes ziet u hoe op de lokale markt fruit en groenten worden verhandeld en op het Erhaimeer kunt u bewonderen hoe lokale vissers hun netten vullen.
Inclusief: fietshuur en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 303 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 220 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 179 CNY per persoon
...
Hong Kong - Excursie hoogtepunten van Hong Kong
Een bijzondere excursie waarbij u de hoogtepunten van Hong Kong bezoekt. De tour begint met een bezoek aan Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waarbij u een spectaculair beeld krijgt van de omvang van Hong Kong en de skyline! Vanaf dit punt heeft u een schitterend uitzicht op de haven, Hong Kong Island en vele indrukwekkende gebouwen. De rit met de welbekende Peak Tram is inclusief bij deze excursie.
Vervolgens gaat u verder naar het drijvende dorpje Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar nog veel mensen in de oude bootjes wonen. U maakt ook een korte boottocht per sampan (traditionele boot) om Aberdeen Harbour zelf te ervaren. Als laatst maakt u een rit langs de prachtige kust en komt u aan in Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen.
Inclusief: privétransfer, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 1177 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 814 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 633 CNY per persoon
...
Shanghai - Excursie naar waterstad Zhouzhuang
Vanuit Shanghai kunt u een dagexcursie maken naar het 900 jaar oude waterstadje Zhouzhuang. Dit is uw kans om het pittoreske stadje zelf te ontdekken, deze waterstad staat namelijk ook wel bekend als de bekendste van China! Ontdek tijdens deze tour de architectuur en geschiedenis en geniet vooral van de schoonheid van de stad met haar dubbele bruggen en kronkelende waterwegen.
Inclusief: privétransfer, entreegelden en Engelssprekende gids.

Minimaal 2 deelnemers: 776 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 565 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 446 CNY per persoon
...
Shanghai - Excursie hoogtepunten van Shanghai
Deze dagexcursie geeft u de mogelijkheid om de hoogtepunten van Shanghai te bezoeken. U brengt een bezoek aan de Jade Boeddha Tempel, de schitterende Yu Garden, het Shanghai museum en de Oriental Pearl TV Tower.
Bij het Shanghai museum maakt u een stapje terug in de tijd en ontdekt u meer over China’s rijke Historie. Bij de Yu Garden geniet u van de harmonieuze bruggen, theehuizen, vijvers en pagodes, echt een oase van rust in het drukke Shanghai! De 468 meter hoge Oriental Pearl TV Tower, oftewel de Pareltoren van het Oosten is 's werelds zesde en China's tweede grootste tv en radio-toren. De Oriental Pearl Tower bestaat uit grote en kleine bollen, 11 in totaal, en lijken op parels die vanuit de hemel neervallen op een jaden plaat. In de Jade Boeddha Tempel kunt u de twee beroemde Boeddhabeelden van witte jade bewonderen. Een bijzondere gevarieerde excursie die u niet wilt missen!
Inclusief: privétransfer, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 710 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 572 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 476 CNY per persoon
...
 • Reisverslagen (12)

Voor deze reis zijn nog geen beoordelingen geschreven