Naxi village
Naxi village
De Muur, Beijing
De Muur, Beijing
Panda, Chengdu
Panda, Chengdu
Li Rivier, Yangshuo
Li Rivier, Yangshuo
Skyline, Hong Kong
Skyline, Hong Kong

China Compleet

Privéreis | 22 dagen v.a.
3584i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
21-11-2024
Reisduur
22dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Afsluiten in de bruisende wereldstad Hong Kong!
Ontmoet de reuzenpanda’s in Chengdu
Wandel door de smalle straatjes met waterkanalen in Lijiang
Bewonder het sprookjesachtige karstlandschap tussen Guilin en Yangshuo
Ervaar niet te missen highlights zoals de Grote muur en het Terracottaleger

Eeuwenoude highlights, kleurrijke tradities & wereldsteden

Van de eeuwenoude Verboden Stad en moderne metropolen als Shanghai en Beijing, tot de kleurrijk geklede minderheden bij Lijiang en het fabelachtige landschap waar u doorheen vaart op de Li-rivier. Tijdens deze zeer complete rondreis ervaart u de veelzijdigheid van Het Land van de Draak op haar best. Ontdek waarom velen Yunnan bestempelen als de mooiste provincie van China en laat u betoveren door schitterende meren, traditionele dorpjes en kleurrijke markten. Eindig uw reis tot slot in metropool Hong Kong voor de perfecte reis door China!

"Onze meest complete rondreis door China, inclusief een kijkje in de bijzonder mooie provincie Yunnan. De perfecte afwisseling tussen modern en traditioneel China maken dit de ideale reis om de veelzijdigheid van dit enorme land te ervaren!"

Corine, Product Manager China

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Shanghai

Vertrek luchthaven
Vertrek Amsterdam – Shanghai
Overnachting in het vliegtuig

Uw reis naar China begint met de vlucht van Amsterdam naar Shanghai: een ideaal moment om bij te komen van alle voorbereidingen voor de reis en een mooie gelegenheid om nog een keer uitgebreid stil te staan bij wat u allemaal gaat zien de komende weken. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Shanghai

cn_al_shanghai_tower_29700211.jpg
Aankomst in Shanghai
Meet & Greet op de luchthaven & transfer naar uw hotel
Acrobatic Show in Shanghai (optionele avondexcursie)

In de ochtend landt u op het vliegveld van Shanghai, de grootste stad van China, waar u de komende 3 nachten verblijft. Zo heeft u alle tijd om deze indrukwekkende metropool op eigen wijze te leren kennen.
Wereldstad Shanghai is een bijzonder punt om uw rondreis door China te beginnen en laat u direct het enorme contrast tussen oud en nieuw China zien. Bezoek vooral de Bund, vanaf deze wandelpromenade in het centrum van Shanghai is het contrast extra goed zichtbaar. De vele koloniale gebouwen langs de promenade zijn vaak open voor toeristen en geven u een kijkje in de bijzondere historie van de stad. Aan de overkant van de rivier kijkt u tegelijkertijd uit op de vele wolkenkrabbers aan de oever van de Huangpu rivier, een indrukwekkend gezicht.
U kunt ervoor kiezen zelf op pad te gaan en de stad op uw eigen tempo te ontdekken. Ook hebben wij verschillende optionele excursies voor u geselecteerd, waarbij u met een professionele gids op pad gaat die u alles over deze futuristische stad vertelt.

DAG
03

Shanghai

cn_al_yuyuan garden1.jpg
Vrije dag in Shanghai
Stadstour met Engelssprekende gids (optionele dagexcursie)

Vandaag kunt u zelf op pad gaan om Shanghai verder te ontdekken. Vindt u het leuk om met een gids op pad te gaan? Dan kunt u ter plaatse de optionele stadstour boeken. Een ervaren Engelssprekende gids neemt u mee op een volle dag door Shanghai en laat u de meest bijzondere highlights van de stad zien. De route start bij de Jade Buddha Tempel, waar u de twee witte, volledig uit witte jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen. Vervolgens neemt de gids u mee naar de Yu-tuin, het schoolvoorbeeld van een klassieke Chinese tuin. Op uw wandeling geniet u van de perfecte harmonie van bruggetjes, theehuisjes, kunstmatige heuvels, vijvers, kronkelige weggetjes, pagodes en eeuwenoude bomen. Hierna bezoekt u het Shanghai Museum, om de prachtige gebruiksvoorwerpen en kunstcollecties te bekijken uit de lange en rijke geschiedenis van China. Tot slot eindigt u de dag in één van Shanghai’s bekendste iconen; de Oriental Pearl toren. Deze toren werd in de jaren negentig gebouwd als tv-toren en is met haar 468 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad. De toren heeft in totaal 11 bollen, waarvan 3 inmiddels dienst doen als observatiedek. Durft u het aan het bovenste dek op 350 meter te bezoeken? Het uitzicht dat u hier over de stad heeft is het meer dan waard!

DAG
04

Shanghai

cn_al_shanghai (bund) (2).jpg
Vrije dag in Shanghai
Ontdek de historische waterstad Suzhou (optionele dagexcursie)
Laatste avond in Shanghai

Vandaag heeft u nog een extra volle dag in Shanghai, wat leuk! Misschien gaat u graag zelf Shanghai verder te ontdekken of misschien kiest u voor een leuke optionele excursie? Zo kunt u bijvoorbeeld op tour gaan naar het historische waterstadje Suzhou. Ook Suzhou is net zoals veel andere steden drastisch veranderd in de afgelopen jaren. De stad biedt een goede mix van oud en nieuw, met stenen bruggetjes, oude grachten, gezellige cafés en een modern museum. Door de smalle kanalen, boogbruggen en ronde maanpoorten in de steegjes, heeft het oude gedeelte van de stad een karakteristieke Chinese uitstraling. Tijdens deze optionele excursie bezoekt u de Humble Administrator’s Garden, één van de mooiste tuinen van China. Vervolgens gaat u door naar een zijdefabriek, waar u leert hoe zijde gemaakt wordt. Ook brengt u een bezoek aan de levendige Shantang Street, waar u een kleine wandeling maakt en ook nog een ontspannen boottocht over de kanalen maakt.

Heeft u zin om uw laatste avond in Shanghai op een bijzondere manier af te sluiten? Ga dan iets drinken in één van de vele rooftopbars die Pudong rijk is. Een cocktail met een veel beter uitzicht is in Shanghai niet te krijgen.

DAG
05

Shanghai – Beijing

cn_al_tempel van de hemel beijing2.jpg
Vertrek uit Shanghai
Per hogesnelheidstrein van Shanghai naar Beijing
Kies uit één van de leuke optionele Kung Fu of Opera shows in Beijing

Na het ontbijt checkt u uit uw hotel en wordt u per transfer naar het treinstation van Shanghai gebracht. Hier stapt u op de hogesnelheidstrein naar Beijing. De hogesnelheidstrein (ook wel ‘bullet trein’ genoemd) is met een gemiddelde snelheid van tussen de 250 en 350 kilometer per uur een ideale manier om de grote afstanden in China af te leggen en is daarnaast ook een zeer comfortabele manier om door China te reizen.
In de middag komt u aan in de hoofdstad van China; Beijing. Met een inwoneraantal van bijna 20 miljoen is Beijing één van de grootste steden van het land én zelfs ter wereld. Hoewel de historische kern van de stad steeds verder verdwijnt, traditionele hutongs (oude ommuurde wijkjes) moeten steeds vaker wijken voor metershoge wolkenkrabbers, is Beijing één grote bezienswaardigheid op zich. De stad alleen al beschikt over maar liefst 6 UNESCO werelderfgoederen en is daarmee één van de meest historische steden van China. De komende dagen hebben wij meerdere excursies voor u inbegrepen, zodat u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids alles leert over deze indrukwekkende stad.

DAG
06

Beijing

cn_al_verboden stad beijing2.jpg
Bezoek aan het Tiananmenplein & de Verboden Stad
Optionele excursie naar de Tempel van de Hemel of het Zomerpaleis

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Beijing; De Verboden Stad. Met bijna 1000 gebouwen en meer dan 10.000 kamers is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Bijna 500 jaar lang werd dit paleizencomplex bewoond door de keizers van China die het land regeerden vanuit deze plek, waar ‘normale’ burgers niet waren toegestaan. Vandaag de dag doet het complex dienst als museum en kunt u een deel van de bijna 1000 gebouwen bezoeken. Vanaf het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) neemt een ervaren gids u graag mee op een boeiende wandeling door dit indrukwekkende complex.

In de middag heeft u wat vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht door Beijing te gaan of kiest u liever voor een bijzondere optionele excursie? U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op tour te gaan naar de Tempel van de Hemel, naar zeggen ook wel de mooiste tempel van Beijing. De tempel is gebouwd in 1420 en staat in het midden van een groot park met duizenden eeuwenoude bomen. Of gaat u liever naar het indrukwekkende zomerpaleis? De ligging van dit voormalige keizerlijke verblijf is sprookjesachtig, het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer. U kunt hier de rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen.

DAG
07

Beijing

cn_al_grote muur beijing.jpg
Dagexcursie bezoek & wandeling over de Grote Muur (Mutianyu)

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma waar u wellicht al een tijdje naar uit kijkt, u gaat namelijk naar de Grote Muur! De muur, waarvan de oudste delen dateren uit de 5e eeuw voor Christus, is China’s grootste publiekstrekker. Nadat de ervaren Engelssprekende gids u heeft verteld over de unieke geschiedenis van de muur, heeft u de tijd om de eeuwenoude verdedigingslinie zelf te bewandelen. Van bovenaf heeft u een fraai uitzicht over de groene heuvels van de Guangou-vallei. Na de excursie keert u per transfer weer terug naar Beijing voor uw laatste avond in de stad.

DAG
08

Beijing – Xi’an

cn_al_xian.jpg
Vertrek Beijing
Rit per hogesnelheidstrein van Beijing naar Xi’an
Aankomst Xi’an
Optionele Tang Dynasty Show met dumpling diner

De afgelopen dagen heeft u uitgebreid kennis kunnen maken met China’s indrukwekkende hoofdstad en enkele bekende highlights in en rondom de stad. Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Beijing gebracht om de hogesnelheidstrein naar het hart van dit immense land te nemen; Xi’an. Bij aankomst in deze historische stad, neemt u de transfer richting uw hotel in het centrum van de stad. In de avond kunt u alvast kennismaken met deze boeiende stad, die door velen met stip op 1 staat in het rijtje van de meest historische steden van China.
Ooit de hoofdstad van het land en het eindpunt van de befaamde Zijderoute, gaat de historie van de stad ruim 3000 jaar terug en is de stad voor veel reizigers een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan China. Natuurlijk staat Xi’an tegenwoordig met name bekend om het wereldberoemde Terracotta Leger, maar ook de stad zelf heeft genoeg te bieden om uren in rond te dwalen. Zo kent de stad tientallen tempels en pagodes en is de op veel plekken nog intacte stadsmuur met haar 14 kilometer één van de langste in heel China. Maar ook de Grote Moskee in de moslimwijk van Xi’an is een bezoek meer dan waard. Sowieso is de wijk leuk om eens doorheen te struinen, u vindt er uitstekende restaurants die afwisseling bieden aan de Chinese keuken. Boek één van de optionele excursies en ontdek meer over deze historische stad.

DAG
09

Xi’an

cn_al_xi'an_terracottal.jpg
Bezoek aan het Terracotta Leger
Optionele excursie stadsmuur Xi’an
Optionele excursie Pagode van de Grote Wilde Gans
Optionele excursie Grote Moskee en moslimwijk

Wanneer u zich vooraf goed heeft ingelezen over China, heeft u waarschijnlijk lang uitgekeken naar dit moment. Vandaag bezoekt u één van China’s meest beroemde bezienswaardigheden; het Terracotta Leger. Dit opzienbarende leger, volledig gemaakt van aardewerk, werd bij toeval gevonden in 1974 bij het aanleggen van een put. Onder een laag aarde vonden boeren tot hun grote verbazing een aantal levensgrote, aardewerken soldaten en bij verder archeologisch onderzoek bleek dit slechts het topje van de ijsberg. Maar liefst 8000 soldaten en nog eens honderden paarden met strijdwagens werden onder de grond vandaan gehaald, ieder exemplaar verschillend van het andere met een unieke gezichtsuitdrukking, haar- en kledendracht.
De beelden zijn ooit gemaakt in opdracht van China’s eerste keizer, bedoeld om hem naast zijn graftombe te vergezellen en te beschermen na de dood. Al tientallen jaren zijn archeologen bezig de beelden volledig te restaureren en tegenwoordig is een deel van de bijna 10.000 beelden te bewonderen in het museum. Vandaag neemt een Engelssprekende gids u mee door het museum om u alle ins en outs over de beelden, hun oorsprong en het archeologisch onderzoek te vertellen.

Geniet vanavond van uw laatste avond in de stad. Een aanrader is om ’s avonds een bezoek te brengen aan de moslimwijk en de Grote Moskee. Het is even goed zoeken, maar in één van de straatjes vindt u een bordje dat u de weg wijst naar deze moskee, dat het gebedshuis van de Hui, de Chinese Moslims, is. Sowieso is de wijk leuk om eens doorheen te struinen, u vindt er talloze uitstekende marktkraampjes met allerlei lekkernijen, die afwisseling bieden aan de Chinese keuken.

DAG
10

Xi’an – Chengdu

cn_al_chengdu.jpg
Vertrek Xi’an
Hogesnelheidstrein van Xi’an naar Chengdu
Aankomst Chengdu

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw transfer naar het treinstation van Xi’an. Hier stapt u aan boord van nog een rit per hogesnelheidstrein; op naar Chengdu! In een comfortabele treinrit van zo’n 4 uur reist u af richting het zuidwesten van China, naar de hoofdstad van de provincie Sichuan. De moderne metropool Chengdu, die vooral bekend staat vanwege de zwart-witte reuzenpanda die uit deze regio komt, wordt ook wel de ‘toegangspoort tot Tibet’ genoemd, vanwege haar ligging aan de voet van het Tibetaans plateau.
Na aankomst in Chengdu wordt u per transfer naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht. Onderweg zult u ontdekken hoe snel China moderniseert. Overal worden wolkenkrabbers en shoppingmalls uit de grond gestampt, helaas vaak ten koste van het historische hart van de stad. Wilt u de oude charme van Chengdu opzoeken, breng dan vooral een bezoek aan Jinli Street, een klein straatje in het centrum van de stad. Ooit was deze straat het handelscentrum van de stad, inmiddels bieden de traditionele huisjes met name onderdak aan souvenirshops en restaurants. Toch ademt de straat nog een fijne historische sfeer uit, zeker wanneer het begint de schemeren en de tientallen rode lampionnen de oude geveltjes verlichten.

DAG
11

Chengdu

Panda Chengdu
Bezoek aan het Giant Panda Breeding Research Center
Optionele excursie naar de Grote Boeddha van Leshan
Tweede overnachting Chengdu

Wie aan China denkt, denkt vaak direct aan panda’s. En dat is niet zo gek ook, want de provincie Sichuan is het oorspronkelijke leefgebied van de reuzenpanda. Tegenwoordig wordt de reuzenpanda in het wild alleen nog op grote hoogte gevonden, veel van de oorspronkelijke bamboebossen hebben plaats moeten maken voor landbouw, waarmee de panda steeds verder verdreven werd. In het Giant Panda Breeding Research Center in Chengdu doen specialisten onderzoek naar deze kwetsbare diersoort, met als doel de voortplanting van deze Chinese mascotte te bevorderen en het uitsterven van de reuzenpanda te voorkomen. Vanmorgen gaat u zelf een kijkje nemen bij dit onderzoekscentrum, dat inmiddels onderdak biedt aan maar liefst 120 zwart-witte reuzenpanda’s en 75 rode panda’s. Vroeg in de ochtend zijn de dieren het meest actief, met een beetje geluk ziet u een paar exemplaren heerlijk op een bamboestengel kauwen tijdens voedertijd.
In de middag heeft u alle tijd om Chengdu op uw eigen tempo verder te ontdekken. Een aanrader is een bezoek aan de Grote Boeddha van Leshan. Deze zittende boeddha is een 1200 jaar oude reusachtig bouwwerk en werd in de achtste eeuw uit stenen gehakt om het scheepsverkeer op de rivieren, die hier bij elkaar komen, te beschermen. Tijdens deze excursie maakt u ook een boottocht, zodat u vanaf het water een uniek uitzicht heeft.

DAG
12

Chengdu – Lijiang

cn_al_lijiang_oldtown.jpg
Vertrek Chengdu
Binnenlandse vlucht Chengdu – Lijiang
Eerste overnachting Lijiang

Vandaag vertrekt u per binnenlandse vlucht van Chengdu naar Lijiang. Vandaag en morgen kunt u kennis maken met Lijiang en haar omgeving, u zult vast onder de indruk zijn van het ‘echte China’ dat u hier aantreft. Bij aankomst in Lijiang wordt u per transfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding, dus afhankelijk van uw vluchttijd kunt u besluiten alvast een kijkje te gaan nemen in één van de leukste steden van China. Voor een bezoek aan de oude stad van Lijiang heeft u tegenwoordig een entreeticket nodig, dit om het historische hart van de oude stad in stand te houden. Het entreeticket zit bij de prijs inbegrepen en krijgt u bij aankomst in het welkomstpakket. Bewaar dit dus goed tijdens uw verblijf in Lijiang! Het oude centrum van Lijiang is een wirwar van steegjes en kanalen, heerlijk om in weg te dwalen. Breng ook zeker een bezoek aan de Zhongyi Markt, ten zuidwesten van de oude stad. Hier werd vroeger handel gedreven door de Naxi, de etnische stam die in deze stad haar oorsprong vindt, maar ook tegenwoordig vind je hier veel locals die er etenswaar en vee verkopen. Een uniek kijkje in het dagelijks leven van traditioneel China!

DAG
13

Lijiang

cn_al_lijiang_river.jpg
Optionele excursie fietstocht door het Naxi dorp Baisha
Optionele dagexcursie naar Tiger Leaping Gorge

Vandaag geniet u van een heerlijke vrije dag in Lijiang. U kunt er vandaag voor kiezen om een optionele dagexcursie te boeken naar Tiger Leaping Gorge of misschien maakt u wel graag een excursie met een Nederlands tintje; een fietstocht door het Naxi Dorp Baisha. Tijdens de dagexcursie naar Tiger Leaping Gorge ontdek je de diepste kloof ter wereld en één van de mooiste natuurgebieden. Tiger Leaping Gorge ligt tussen twee grote bergen; de Haba Snow Mountain en de Jade Dragon Snow Mountain. U kunt tijdens deze excursie gegarandeerd genieten van de mooiste uitzichten!

Of gaat u kennis maken met het pittoreske dorpje Baisha – op de fiets? Baisha was vroeger de hoofdstad van de Naxi en u vindt hier dan ook nog veel historische fresco’s terug uit die tijd. De schilderachtige straatjes vormen het ideale decor voor een fietstocht, om op een rustig tempo alles te leren over de geschiedenis van deze bevolkingsgroep en de regio. Deze excursie duurt een halve dag dus in de middag keert u weer terug in Lijiang en heeft u nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Sla vooral een bezoek aan het meest gefotografeerde plekje in de stad niet over, de Black Dragon Pool in het noorden van de stad. Vanuit het park rondom dit meer heeft u een majestueus uitzicht op de piek van de Jade Dragon Snow Mountain. De vele Chinese tempels en bruggen vormen de ideale setting voor schitterende foto’s van deze eeuwig besneeuwde bergtop.

DAG
14

Lijiang – Dali

Chinese mensen
Vertrek Lijiang
Treinreis van Lijiang naar Dali
Vrije tijd in Dali

Vandaag is het tijd om Lijiang achter u te laten en door te reizen richting Dali. U heeft de afgelopen twee dagen al kennis mogen maken met de prachtige provincie Yunnan, volgens velen de mooiste provincie van China, met haar kleurrijke en afwisselende landschappen. U reist vandaag per trein in ongeveer 2 uur naar Dali.
De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u vast ontdekken waarom velen Dali als één van de meest charmante steden van China beschrijven. Eén ding is zeker: de ligging van de stad, geklemd tussen het mooie Erhai meer en de imposante bergketens rondom Dali, is werkelijk adembenemend.

DAG
15

Dali

cn_alg_erhailake.jpg
Optionele excursie fietstocht naar Baidorpje
Laatste avond in Dali

Vandaag heeft u alle tijd om het pittoreske Dali op eigen gelegenheid te leren kennen. Misschien vindt u het leuk om een lokale markt in het nabij gelegen dorpje Xizhou te bezoeken? In de omgeving van Dali vindt u bijna iedere dag van de week wel een markt, waar locals de meest uiteenlopende producten verkopen. Van etenswaar en kleding tot sieraden en handgemaakte batik kleden. Omdat deze markten ook voornamelijk door locals bezocht worden is een bezoek aan een markt in deze omgeving een uniek kijkje in het leven van traditioneel China.

Of kiest u voor een optionele excursie waarbij u een fietstocht langs één van China’s grootste meren maakt; het Erhai meer? In dit 250 vierkante kilometer grote meer vindt u diverse kleine eilandjes waar door de Bai bevolking aan ‘aalscholvervisserij’ wordt gedaan. Per fiets bezoekt u de verschillende dorpjes langs het meer en maakt u kennis met de Bai bevolking. U geniet nog van een laatste avond in Dali, voor u morgen verder gaat naar Kunming.

DAG
16

Dali - Kunming

CN_AL_ Kunming-StoneForest 1
Vertrek Dali
Per hogesnelheidstrein naar Kunming
Excursie naar het Stenen Woud

Na het ontbijt rijdt u naar het treinstation van Dali, waarbij u instapt op de hogesnelheidstrein naar Kunming. Onderweg kunt u genieten van de omgeving of wellicht maakt u een praatje met de lokale bevolking die ook meereist - een leuke uitdaging, want lang niet iedereen in China spreekt een andere taal. De treinreis is ook een ideaal moment om even stil te staan bij het vele moois wat u de afgelopen dagen heeft gezien. Na aankomst in Kunming kun t u inchecken bij het hotel, vanmiddag maakt u een excursie naar het Stenen Woud, een fascinerende natuurlijke highlight en de bezienswaardigheid waar Kunming om bekend staat. Het ‘Woud’ is eigenlijk een karstgebied met een oppervlakte van meer dan vierhonderd vierkante kilometer. Vanaf de speciale uitkijkpunten heeft u een prachtig uitzicht over de fascinerende rotspartijen: het intrigerende miljoenen jaren oude landschap ziet er daadwerkelijk uit als een stenen bos.

DAG
17

Kunming – Guilin

cn_alg_girl.jpg
Vertrek Kunming
Binnenlandse vlucht van Kunming naar Guilin
Aankomst Guilin en vrije tijd in Guilin

Het is weer tijd om uw spullen te pakken en verder te reizen naar het bijzondere Guilin. U wordt per transfer naar de luchthaven gebracht, waar u op de binnenlandse vlucht richting Guilin stapt. Op de luchthaven van Guilin staat er een transfer voor u klaar welke u naar het centrum van de stad brengt. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u de middag nog tijd voor een eerste kennismaking met Guilin.
Deze stad, gelegen in het Noordoosten van de provincie Guangxi, wordt ook wel gezien als de bakermat van het toerisme in China. Gelegen aan de Li rivier en omgeven door de hoge pieken van het karstgebergte, kan het landschap van Guilin dan ook zo op een ansichtkaart. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het toerisme hier weer op gang en sindsdien is het natuurschoon van Guilin nog steeds reden dat veel toeristen hun weg naar deze stad vinden. Dwaal door het leuke centrum van de stad met haar vele meren en rivieren, of neem vast een kijkje in de wonderschone omgeving van de stad.

DAG
18

Guilin – Yangshuo

cn_al_yangshuo2.jpg
Cruise over de Li Rivier van Guilin naar Yangshuo
Optionele excursie kookcursus in Yangshuo

Het is tijd om uw koffer te pakken en op weg te gaan naar de volgende stop van uw mooie reis door China: Yangshuo. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de haven van Guilin gebracht, waar u aan boord stapt van de boot naar Yangshuo. In ongeveer twee uur daalt u de Li rivier af op weg naar Yangshuo, waar u onderweg wordt getrakteerd op de mooiste uitzichten. Van grazende waterbuffels en oogstende boeren op hun rijstvelden aan de oevers tot schoolkinderen op bamboevlotten op de rivier, u kijkt uw ogen uit. Het schitterende landschap, dat gedomineerd wordt door honderden karstbergen en waar de Li Rivier als een glinsterende slang tussendoor kronkelt, lijkt haast wel van een ansichtkaart te komen. Niet voor niets is deze regio één van de meest geliefde regio’s onder Chinese toeristen en ook internationale reizigers slaan een bezoek aan Guilin en Yangshuo vaak niet over.
De aankomende twee nachten verblijft u in Yangshuo, lekker veel tijd om dit indrukwekkende landschap op een rustig tempo te verkennen.

DAG
19

Yangshuo

cn_al_guilin.jpg
Optionele excursie fietsen en bamboo rafting in Yangshuo
Optionele show; Liu’s Impression

Gisteren heeft u al uitgebreid kennisgemaakt met het indrukwekkende landschap van Yangshuo, tijdens de boottocht over de Li Rivier. Vandaag heeft u alle tijd om op uw eigen tempo verder op ontdekking te gaan in deze mooie omgeving. Een leuke optionele excursie is de fietstocht langs de oevers van de Yulong rivier. Zodra u de drukte van Yangshuo achter u laat en de vlakke fietspaden langs de oever van de rivier op rijdt, heeft u het gevoel in een andere wereld terecht te komen. De stilte van de natuur en de overweldigende pieken van het karstgebergte vormen een schitterend decor voor een ontspannen fietstocht. Onderweg komt u langs kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Vaak vindt u hier de leukste adresjes voor een heerlijke Chinese traditionele maaltijd.
Geniet van uw laatste avond in Yangshuo. Morgen reist u verder naar het eindpunt van deze reis: metropool Hong Kong.

DAG
20

Yangshuo – Guilin – Hong Kong

cn_al_hong kong victoria harbour.jpg
Vertrek Yangshuo - Guilin
Hogesnelheidstrein van Guilin naar Hong Kong
Eerste overnachting in Hong Kong

Na een lekker ontbijt laat u de schitterende natuur van Yangshuo achter zich en zet koers richten het zuiden van China: op naar Hong Kong! Vanaf Yangshuo vertrekt u per transfer naar Guilin. In Guilin stapt u vervolgens op de directe hogesnelheidstrein die u naar Hong Kong brengt. Welkom in Hong Kong! U heeft twee heerlijke dagen in deze bruisende wereldstad voor de boeg. Uiteraard kunt u deze dagen helemaal naar eigen inzicht besteden, maar u kunt er ook voor kiezen een optionele stadstour te boeken en de stad met een gids te ontdekken. Kijkt u bij het tabblad ‘extra’s’ naar de mogelijkheden.

DAG
21

Hong Kong

cn_al_tram at the peak hong kong2.jpg
Optionele excursie tour naar Victoria Peak, Aberdeen, Stanley Market en Repulse Bay

Vandaag heeft u de kans om, tijdens een optionele excursie, kennis te maken met de hoogtepunten van metropool Hong Kong. Met de gids rijdt u naar Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waar u een spectaculair beeld krijgt van de omvang van Hong Kong. Vanaf dit punt ziet u onder meer de haven, Hong Kong Island en vele indrukwekkende gebouwen. Om dit bezoek nog spectaculairder te maken, nemen we de Peak Tram nog verder omhoog tot het hoogste punt van 396 meter. De trein rijdt hier al sinds 1888, ziet er antiek uit en wordt aan kabels de berg opgetrokken.
Vervolgens gaat u door naar het drijvende dorp van Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar nog veel mensen in oude bootjes wonen en alleen aan kant komen voor het hoogstnoodzakelijke. Hier ervaart u ook het levendige Aberdeen Harbour, waar kwetsbaar ogende sampans (traditionele boten) zich een weg banen door het drukke verkeer. U gaat dit ook zelf ervaren tijdens een boottochtje met een sampan. Hierna gaat u verder met een mooie rit langs de prachtige kust en bekijkt daar het oogstrelende Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen, mede vanwege het sensationele uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Aan het eind van de tour gaat u terug naar het hotel en ’s avonds heeft u nog alle gelegenheid om van deze geweldige stad te genieten.

DAG
22

Hong Kong – Amsterdam

Aankomst luchthaven
Vertrek Hong Kong
Terugvlucht Hong Kong - Amsterdam

Vandaag is er dan toch echt een einde gekomen aan uw spectaculaire reis door China. Afhankelijk van de tijd van uw terugvlucht neemt u de transfer richting de luchthaven voor uw vlucht richting Amsterdam.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Extra's
18 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
22 dagen China Compleet: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Ruimbagage binnenlandse vluchten 20kg
Handbagage (zie Praktische informatie)
Binnenlandse vlucht van Chengdu naar Lijiang
Binnenlandse vlucht van Kunming naar Guilin
Meet & Greet op de luchthaven
Rit per hogesnelheidstrein van Shanghai naar Beijing
Rit per hogesnelheidstrein van Beijing naar Xi’an
Rit per hogesnelheidstrein van Xi’an naar Chengdu
Rit per trein van Lijiang naar Dali
Rit per hogesnelheidstrein van Dali naar Kunming
Rit per hogesnelheidstrein van Guilin naar Hong Kong
Riviercruise van Guilin naar Yangshuo
Alle transfers van en naar luchthavens, treinstations en tijdens inbegrepen excursies op privébasis
Engelssprekende gids voor de inbegrepen excursies benoemd in het programma
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Bezoek aan het plein van de Hemelse Vrede*
Bezoek aan de Verboden Stad*
Bezoek & wandeling over de Grote Muur*
Bezoek aan het Terracottaleger*
Bezoek aan het Panda Breeding Center in Chengdu*
Bezoek aan het Stone Forest in Kunming*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook Exclusief)

Exclusief

Visum
Entreegelden ca. 400 CNY ca. € 54 per persoon
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagentoeslag
Overige persoonlijke uitgaven & overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
3 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
18 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
22 dagen China Compleet: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Shanghai

Vertrek luchthaven
Vertrek Amsterdam – Shanghai
Overnachting in het vliegtuig

Uw reis naar China begint met de vlucht van Amsterdam naar Shanghai: een ideaal moment om bij te komen van alle voorbereidingen voor de reis en een mooie gelegenheid om nog een keer uitgebreid stil te staan bij wat u allemaal gaat zien de komende weken. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Shanghai

cn_al_shanghai_tower_29700211.jpg
Aankomst in Shanghai
Meet & Greet op de luchthaven & transfer naar uw hotel
Acrobatic Show in Shanghai (optionele avondexcursie)

In de ochtend landt u op het vliegveld van Shanghai, de grootste stad van China, waar u de komende 3 nachten verblijft. Zo heeft u alle tijd om deze indrukwekkende metropool op eigen wijze te leren kennen.
Wereldstad Shanghai is een bijzonder punt om uw rondreis door China te beginnen en laat u direct het enorme contrast tussen oud en nieuw China zien. Bezoek vooral de Bund, vanaf deze wandelpromenade in het centrum van Shanghai is het contrast extra goed zichtbaar. De vele koloniale gebouwen langs de promenade zijn vaak open voor toeristen en geven u een kijkje in de bijzondere historie van de stad. Aan de overkant van de rivier kijkt u tegelijkertijd uit op de vele wolkenkrabbers aan de oever van de Huangpu rivier, een indrukwekkend gezicht.
U kunt ervoor kiezen zelf op pad te gaan en de stad op uw eigen tempo te ontdekken. Ook hebben wij verschillende optionele excursies voor u geselecteerd, waarbij u met een professionele gids op pad gaat die u alles over deze futuristische stad vertelt.

DAG
03

Shanghai

cn_al_yuyuan garden1.jpg
Vrije dag in Shanghai
Stadstour met Engelssprekende gids (optionele dagexcursie)

Vandaag kunt u zelf op pad gaan om Shanghai verder te ontdekken. Vindt u het leuk om met een gids op pad te gaan? Dan kunt u ter plaatse de optionele stadstour boeken. Een ervaren Engelssprekende gids neemt u mee op een volle dag door Shanghai en laat u de meest bijzondere highlights van de stad zien. De route start bij de Jade Buddha Tempel, waar u de twee witte, volledig uit witte jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen. Vervolgens neemt de gids u mee naar de Yu-tuin, het schoolvoorbeeld van een klassieke Chinese tuin. Op uw wandeling geniet u van de perfecte harmonie van bruggetjes, theehuisjes, kunstmatige heuvels, vijvers, kronkelige weggetjes, pagodes en eeuwenoude bomen. Hierna bezoekt u het Shanghai Museum, om de prachtige gebruiksvoorwerpen en kunstcollecties te bekijken uit de lange en rijke geschiedenis van China. Tot slot eindigt u de dag in één van Shanghai’s bekendste iconen; de Oriental Pearl toren. Deze toren werd in de jaren negentig gebouwd als tv-toren en is met haar 468 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad. De toren heeft in totaal 11 bollen, waarvan 3 inmiddels dienst doen als observatiedek. Durft u het aan het bovenste dek op 350 meter te bezoeken? Het uitzicht dat u hier over de stad heeft is het meer dan waard!