Parliament Hill, Ottawa
Parliament Hill, Ottawa
Skyline van Toronto
Skyline van Toronto
Quebec
Quebec
Montreal
Montreal
Thousand Islands
Thousand Islands

Kennismaking met Oost-Canada

Privéreis | 9 dagen v.a.
1716i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-10-2024
Reisduur
9dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 150,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 150,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Canada > Privéreizen Canada > Kennismaking met Oost-Canada
De ideale manier om in korte tijd kennis te maken met veelzijdig Oost-Canada
Starten en eindigen in multicultureel Toronto
Ontdek het Frans erfgoed in de charmante steden Ottawa, Quebec en Montréal
Ervaar de prachtige natuur van de Thousand Islands op een mooie cruise (inclusief!)
Inclusief diverse leuke excursies, waaronder een stadstour in Quebec en toegang tot de CN Tower & Ripley's Aquarium in Toronto

Ontdek de droom die Oost-Canada heet

Heeft u kort de tijd, maar staat Canada al lang op uw verlanglijstje? Dan is deze 9-daagse Kennismaking met Oost-Canada een ideale keuze. In ruim een week rijdt u dwars door het tweetalige Oosten van het land, langs miljoenensteden als Toronto en Montréal, maar ook de Franse invloeden in het charmante Quebec en de tweetalige hoofdstad Ottawa komen aan bod. De serene schoonheid van de Thousand Islands maken uw kennismaking door het Oosten van Canada tot slot compleet. Toch iets langer genieten? Kijk dan snel bij onze verlengingsmogelijkheden!

"Zelfs wanneer u kort de tijd heeft, is Oost-Canada een goede keuze. Van historische steden tot overweldigend mooie natuur, er is zoveel te zien."

Corine, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Toronto

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam – Toronto
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Toronto

Vandaag is het zover, uw prachtige kennismaking met Oost-Canada begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Toronto. Maak het u gemakkelijk, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, komt u in de loop van de middag of avond aan in Toronto.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Canada! De internationale luchthaven ligt op ongeveer een uur rijden van uw hotel in downtown Toronto (afhankelijk van verkeersdrukte). Onderweg vangt u een eerste glimp op van Toronto’s indrukwekkende skyline en het enorme Lake Ontario waar de stad direct aan ligt. Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in Canada’s grootste stad.
Na de Tweede Wereldoorlog nam het aantal immigranten in de stad enorm toe en tegenwoordig is het de meest multiculturele stad ter wereld. Deze etnische diversiteit is vooral terug te vinden in de vele hippe, multiculturele wijken die de stad rijk is. Van Chinatown tot Little Italy en van Little Japan tot Greektown, de stad staat bol van verschillende culturen en kent dan ook een zeer uiteenlopend aanbod aan lokale keukens. Ga vanavond vast op verkenning naar een leuk restaurant voor uw eerste avond in de stad. Morgen heeft u de hele dag de tijd om deze boeiende stad te ontdekken.

DAG
02

Toronto

Toronto
Vrije dag in Toronto
Toegang tot de CN Tower en Ripley’s Aquarium inbegrepen
Laatste overnachting in Toronto

Na een lekker ontbijtje buiten de deur is het zover, de stad wacht om door u ontdekt te worden! Waarschijnlijk heeft u gisteren tijdens uw rit vanaf de luchthaven naar uw hotel gemerkt dat het verkeer in Toronto druk is. Niet zo gek ook voor een stad waar maar liefst 20% van de hele Canadese bevolking woonachtig is. Bovendien kan parkeren in de stad erg duur zijn. Wij raden u dan ook aan vandaag zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het netwerk van metro, tram en bus is makkelijk in gebruik en sluit alle belangrijke bezienswaardigheden op elkaar aan.
Hét icoon van de stad en een haast niet te missen highlight van Toronto is natuurlijk de CN Tower, leuk dat de entree voor deze bezienswaardigheid inbegrepen is in uw reis! Deze televisietoren was eens het hoogste gebouw ter wereld en is nog altijd één van de belangrijkste publiekstrekkers van de stad. De toren is met haar ruim 550 meter en prachtige uitzichten vanaf de verschillende observatiedecks een bezoek meer dan waard. Op heldere dagen kan het zicht wel tot 160 kilometer ver reiken. Met een beetje geluk ziet u zelfs de Niagara Falls! Aan de voet van de CN Tower ligt het Ripley’s Aquarium, het grootste overdekte aquarium van Canada. Hier vindt u meer dan 20.000 exotische zee- en zoetwaterdieren van wel meer dan 450 soorten. Een leuk uitstapje voor het hele gezin.
Geniet van uw laatste avond in Toronto, morgen reist u door naar Canada’s hoofdstad; Ottawa.

DAG
03

Toronto – Ottawa (ca. 402 km)

Ottawa
Vertrek uit Toronto
Kennismaking met Canada’s hoofdstad Ottawa
Overnachting in Ottawa

Na uw kennismaking met het bruisende Toronto is het tijd de drukte van de stad achter u te laten en op weg te gaan naar het volgende hoogtepunt van uw reis; Canada’s hoofdstad Ottawa. Vanuit Toronto volgt u de noordelijker oever van Lake Ontario oostwaarts, dwars door het hart van Canada’s Engelssprekende gemeenschap.
Trek voor de rit van vandaag zeker een halve dag uit. Voorbij het oostelijke puntje van Lake Ontario, waar het meer over vloeit in de lieflijke Saint Lawrence Rivier, rijdt u het geliefde Thousand Islands natuurgebied binnen. Later deze reis overnacht u in Kingston, waar vandaan u het gebied goed kunt verkennen.
De rest van de dag heeft u alle tijd om Canada’s charmante hoofdstad, het tweetalige Ottawa, te ontdekken. Wilt u vandaag zoveel mogelijk van de stad zien? Begin uw wandeling dan vooral op Confederation Square, in het hart van de stad. Hier kunt u kiezen welke kant u op gaat. Steek bijvoorbeeld de rivier over en volg de Voyageurs Pathway, voor het mooiste zicht op Ottawa’s nationale symbool: Parliament Hill met haar Peace Tower. Dit schitterende gotische gebouw is de thuisbasis van de Canadese overheid en is met haar prachtig versierde torens bovenal een plaatje om naar te kijken. Sla een bezoek aan het statige Chateau Laurier ook vooral niet over. Dit reusachtige hotel lijkt eerder op een eeuwenoud sprookjeskasteel en is met haar fijne terras bovendien een heerlijke plek om uit te rusten en te genieten van het uitzicht op het Rideau kanaal, de ruim 200 meter lange levensader van de stad.

DAG
04

Ottawa – Quebec (ca. 444 km)

Quebec
Vertrek uit Ottawa
Eerste kennismaking met Unesco’s ommuurde oude stad van Quebec
Overnachting in Quebec

Vandaag laat u hoofdstad Ottawa achter zich en zet koers richting Quebec, Canada’s oudste Franstalige stad. De route leidt u naar het kosmopolitische Montréal, maar u laat de stad voor nu even links liggen. Later deze reis stopt u nog in Montréal en heeft u alle tijd om de tweetalige stad te ontdekken. De route voert u verder, langs de oevers van de Saint Lawrence Rivier, tot aan het plaatsje Trois-Rivières. Dit charmante plaatsje is de op één na oudste Franstalige stad van Canada, hoewel het aantal oude gebouwen beperkt is, de stad werd namelijk grotendeels verwoest tijdens een brand in 1908. Toch is de stad, met haar gezellige promenade langs het water, een leuke stop voor de lunch.
Vanuit Trois Rivières is het nog een kleine anderhalf uur tot aan Quebec. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is de enige stad in Noord-Amerika met een ommuurde oude stad, dat om die reden volledig is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De ruim 4,5 kilometer lange stadsmuur is gratis te bewandelen en geeft u een mooi kijkje op de vele bezienswaardigheden die de historische stad rijk is.
De komende twee nachten overnacht u in Quebec. Morgen heeft u de hele dag de tijd om de stad te verkennen.

DAG
05

Quebec

Quebec
Volle dag in Quebec
Stadswandeling door Quebec met gids (inclusief)
Laatste overnachting in Quebec

Vandaag staat u een dag in Franse sferen te wachten; u heeft een hele dag de tijd om de Franse charme van Quebec te ontdekken. De stad, die aan het begin van de 17e eeuw door de Fransen werd gesticht als de hoofdstad van de Franse kolonie ‘Nieuw-Frankrijk’, ademt een Franse charme als geen andere stad in Canada. Hoewel de stad halverwege de 18e eeuw al in handen kwam van de Engelsen, bleef een groot deel van de stad Franstalig en ook vandaag de dag is Frans nog de moedertaal van de Québécois, de inwoners van Quebec.
Laat de auto vandaag lekker staan, vooral het oude centrum van de stad (Vieux-Québec) is met haar kleine, geplaveide straatjes, ideaal om doorheen te slenteren. De oude stad bestaat uit een ‘boven stad’ (Haute-Ville) en een ‘beneden stad’ (Basse-Ville). Sla in Haute Ville vooral een bezoek aan Château Frontenac niet over, volgens velen het meest gefotografeerde hotel ter wereld. Het imposante rode bakstenen gebouw met haar groene daken en puntige torentjes lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Loop na een bezoek aan het chateau vooral ook door naar het Terrasse Dufferin. Deze ruim 400 meter lange houten wandelpromenade is vooral in de zomermaanden, wanneer de promenade vol staat met lokale straatmuzikanten, een heerlijke plek om al wandelend van het uitzicht over de rivier te genieten.
Heeft u trek gekregen? Breng dan vooral een bezoek aan Basse Ville. De sfeervolle Rue du Petit-Champlain in dit deel van de stad barst van de restaurants en speciaalzaken.

DAG
06

Quebec – Montréal (ca. 256 km)

Montreal
Vertrek uit Quebec
Ontdek het hippe karakter van wereldstad Montréal
Eerste overnachting in Montréal

Vandaag laat u het mooie Quebec achter zich en rijdt richting miljoenenstad Montréal, de grootste stad van de provincie Quebec. Ga vandaag lekker vroeg op pad, zodat u voldoende tijd heeft om deze bruisende stad te ontdekken.
Montréal is met haar levendige wijken en grote aanbod aan kunst en cultuur één van de hipste steden van Canada én met 4 miljoen inwoners een wereldstad van formaat. Wanneer u Montréal binnenrijdt krijgt u dan ook direct dat onrustige gevoel: hier is zoveel te zien! En hoewel de stad met haar hoge wolkenkrabbers en moderne skyline totaal niet onderdoet voor welke metropool dan ook, de oude stad van Montréal heeft een onmiskenbaar vleugje Frankrijk, dat u in sommige straten het idee geeft in Parijs te zijn.
Begin uw wandeling door Montréal in Vieux Montréal, de oude stad. De geplaveide straten worden geflankeerd door schitterende Victoriaanse huizen, waar u fijne restaurants, chique galeries en knusse boetiekjes vindt. Een hoogtepunt tijdens uw bezoek aan Montréal is de prachtige Notre Dame basiliek. Deze gotische kathedraal is van buiten al een plaatje, maar is van binnen minstens zo mooi. Het gouden altaar, de diepblauwe koepel en de schitterende glas-in-lood ramen maken vast een diepe indruk.
Het hippe karakter van de stad vindt u het beste in de leuke wijk Quartier Latin. Net als de gelijknamige wijk in Parijs, ontwikkelde deze studentenwijk zich tot een bonte verzameling van cafés, terrassen, boetiekjes, theaters en musea. Het ideale décor voor een lange zomeravond!

DAG
07

Montreal – Kingston (ca. 294 km)

1000 Islands
Vertrek uit Montreal
Cruise door de ‘Thousand Islands’ (inclusief)
Overnachting in Kingston

Na een kennismaking met Oost-Canada’s mooiste steden is het nu weer tijd voor een flinke portie natuur. De weidsheid en diversiteit van Canada’s natuur maken het land niet voor niets al jarenlang topfavoriet onder reizigers.
Vanuit Montréal rijdt u westwaarts, langs de oevers van de Saint Lawrence Rivier. Voorbij Brockville verlaat u Highway 401, om de parallel lopende Thousand Islands Parkway te nemen. Deze prachtige route, direct langs de rivier, voert u rechtstreeks naar het hart van het Thousand Islands natuurgebied. Voor veel inwoners van de provincie Ontario zijn de Thousand Islands dé vakantie hotspot tijdens de warme zomers. Overal waar u kijkt ziet u kleine eilandjes in de rivier, bezaaid met luxe vakantiehuizen en uitgestrekte landgoederen.
Ter hoogte van Rockport gaat u aan boord van de ‘Heart of the Thousand Islands’ cruise, een 1 uur lange cruise langs de vele eilandjes in de rivier. Wist u dat de naam ‘Thousand Islands’ totaal niet overdreven is? Het hele natuurgebied omvat maar liefst 1800 eilandjes! De cruise neemt u mee langs een aantal bezienswaardigheden op enkele van deze eilandjes, zoals het romantische Boldt Castle op Heart Island en de kleine eilandjes van Zavikon Island.
U overnacht vannacht in Kingston, een gezellige studentenstad aan de rand van het Thousand Islands gebied.

DAG
08

Kingston – Toronto - Amsterdam (ca. 263 km)

Toronto City Hall
Inleveren huurauto op de luchthaven van Toronto
Terugvlucht Toronto - Amsterdam
Overnachting aan boord van het vliegtuig naar Amsterdam

Na een prachtige ruime week in Canada is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land. U laat de schitterende Thousand Islands achter zit en maakt uw laatste rit over de Canadese snelweg, op naar de internationale luchthaven van Toronto.
U levert vervolgens uw huurauto in op de luchthaven en gaat aan boord voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Maak het u zelf gemakkelijk, u overnacht in het vliegtuig en komt morgenochtend aan op de luchthaven van Schiphol.

DAG
09

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst op de luchthaven van Schiphol

Afhankelijk van uw vluchttijd komt u in de loop van de ochtend of begin van de middag aan op de luchthaven van Schiphol. Het einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Verblijf in goed verzorgde toeristenklasse of middenklasse hotels op basis van logies
8 dagen autohuur inclusief CDW, aansprakelijkheidsverzekering en ongelimiteerd aantal kilometers
Toegang tot de CN Tower & Ripley’s Aquarium
Stadswandeling door Quebec met gids
Cruise door de ‘Thousand Islands’

Exclusief

ETA (verplichte elektronische reistoestemming) ca. CAD 7 p.p.
Entreegelden
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Lokale belastingen
Parkeerkosten
Alle maaltijden & persoonlijke uitgaven
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Toronto

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam – Toronto
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Toronto

Vandaag is het zover, uw prachtige kennismaking met Oost-Canada begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Toronto. Maak het u gemakkelijk, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, komt u in de loop van de middag of avond aan in Toronto.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Canada! De internationale luchthaven ligt op ongeveer een uur rijden van uw hotel in downtown Toronto (afhankelijk van verkeersdrukte). Onderweg vangt u een eerste glimp op van Toronto’s indrukwekkende skyline en het enorme Lake Ontario waar de stad direct aan ligt. Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in Canada’s grootste stad.
Na de Tweede Wereldoorlog nam het aantal immigranten in de stad enorm toe en tegenwoordig is het de meest multiculturele stad ter wereld. Deze etnische diversiteit is vooral terug te vinden in de vele hippe, multiculturele wijken die de stad rijk is. Van Chinatown tot Little Italy en van Little Japan tot Greektown, de stad staat bol van verschillende culturen en kent dan ook een zeer uiteenlopend aanbod aan lokale keukens. Ga vanavond vast op verkenning naar een leuk restaurant voor uw eerste avond in de stad. Morgen heeft u de hele dag de tijd om deze boeiende stad te ontdekken.

DAG
02

Toronto

Toronto
Vrije dag in Toronto
Toegang tot de CN Tower en Ripley’s Aquarium inbegrepen
Laatste overnachting in Toronto

Na een lekker ontbijtje buiten de deur is het zover, de stad wacht om door u ontdekt te worden! Waarschijnlijk heeft u gisteren tijdens uw rit vanaf de luchthaven naar uw hotel gemerkt dat het verkeer in Toronto druk is. Niet zo gek ook voor een stad waar maar liefst 20% van de hele Canadese bevolking woonachtig is. Bovendien kan parkeren in de stad erg duur zijn. Wij raden u dan ook aan vandaag zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het netwerk van metro, tram en bus is makkelijk in gebruik en sluit alle belangrijke bezienswaardigheden op elkaar aan.
Hét icoon van de stad en een haast niet te missen highlight van Toronto is natuurlijk de CN Tower, leuk dat de entree voor deze bezienswaardigheid inbegrepen is in uw reis! Deze televisietoren was eens het hoogste gebouw ter wereld en is nog altijd één van de belangrijkste publiekstrekkers van de stad. De toren is met haar ruim 550 meter en prachtige uitzichten vanaf de verschillende observatiedecks een bezoek meer dan waard. Op heldere dagen kan het zicht wel tot 160 kilometer ver reiken. Met een beetje geluk ziet u zelfs de Niagara Falls! Aan de voet van de CN Tower ligt het Ripley’s Aquarium, het grootste overdekte aquarium van Canada. Hier vindt u meer dan 20.000 exotische zee- en zoetwaterdieren van wel meer dan 450 soorten. Een leuk uitstapje voor het hele gezin.
Geniet van uw laatste avond in Toronto, morgen reist u door naar Canada’s hoofdstad; Ottawa.

Goed om te weten

Wilt u de indrukwekkende Niagara Falls bezoeken tijdens uw reis? Doe dit dan vandaag, de wereldberoemde watervallen liggen op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Toronto. Ideaal voor een dagtrip!

DAG
03

Toronto – Ottawa (ca. 402 km)

Ottawa
Vertrek uit Toronto
Kennismaking met Canada’s hoofdstad Ottawa
Overnachting in Ottawa

Na uw kennismaking met het bruisende Toronto is het tijd de drukte van de stad achter u te laten en op weg te gaan naar het volgende hoogtepunt van uw reis; Canada’s hoofdstad Ottawa. Vanuit Toronto volgt u de noordelijker oever van Lake Ontario oostwaarts, dwars door het hart van Canada’s Engelssprekende gemeenschap.
Trek voor de rit van vandaag zeker een halve dag uit. Voorbij het oostelijke puntje van Lake Ontario, waar het meer over vloeit in de lieflijke Saint Lawrence Rivier, rijdt u het geliefde Thousand Islands natuurgebied binnen. Later deze reis overnacht u in Kingston, waar vandaan u het gebied goed kunt verkennen.
De rest van de dag heeft u alle tijd om Canada’s charmante hoofdstad, het tweetalige Ottawa, te ontdekken. Wilt u vandaag zoveel mogelijk van de stad zien? Begin uw wandeling dan vooral op Confederation Square, in het hart van de stad. Hier kunt u kiezen welke kant u op gaat. Steek bijvoorbeeld de rivier over en volg de Voyageurs Pathway, voor het mooiste zicht op Ottawa’s nationale symbool: Parliament Hill met haar Peace Tower. Dit schitterende gotische gebouw is de thuisbasis van de Canadese overheid en is met haar prachtig versierde torens bovenal een plaatje om naar te kijken. Sla een bezoek aan het statige Chateau Laurier ook vooral niet over. Dit reusachtige hotel lijkt eerder op een eeuwenoud sprookjeskasteel en is met haar fijne terras bovendien een heerlijke plek om uit te rusten en te genieten van het uitzicht op het Rideau kanaal, de ruim 200 meter lange levensader van de stad.

DAG
04

Ottawa – Quebec (ca. 444 km)

Quebec
Vertrek uit Ottawa
Eerste kennismaking met Unesco’s ommuurde oude stad van Quebec
Overnachting in Quebec

Vandaag laat u hoofdstad Ottawa achter zich en zet koers richting Quebec, Canada’s oudste Franstalige stad. De route leidt u naar het kosmopolitische Montréal, maar u laat de stad voor nu even links liggen. Later deze reis stopt u nog in Montréal en heeft u alle tijd om de tweetalige stad te ontdekken. De route voert u verder, langs de oevers van de Saint Lawrence Rivier, tot aan het plaatsje Trois-Rivières. Dit charmante plaatsje is de op één na oudste Franstalige stad van Canada, hoewel het aantal oude gebouwen beperkt is, de stad werd namelijk grotendeels verwoest tijdens een brand in 1908. Toch is de stad, met haar gezellige promenade langs het water, een leuke stop voor de lunch.
Vanuit Trois Rivières is het nog een kleine anderhalf uur tot aan Quebec. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is de enige stad in Noord-Amerika met een ommuurde oude stad, dat om die reden volledig is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De ruim 4,5 kilometer lange stadsmuur is gratis te bewandelen en geeft u een mooi kijkje op de vele bezienswaardigheden die de historische stad rijk is.
De komende twee nachten overnacht u in Quebec. Morgen heeft u de hele dag de tijd om de stad te verkennen.

Weetje

Anders dan haar naam doet vermoeden, komen in het plaatsje Trois Rivières niet drie, maar twee rivieren samen; de Saint Lawrence en de Saint-Maurice. De laatste rivier splitst zich bij de stad wel in drie aparte stromen, wat de stad vermoedelijk haar naam gaf.

DAG
05

Quebec

Quebec
Volle dag in Quebec
Stadswandeling door Quebec met gids (inclusief)
Laatste overnachting in Quebec

Vandaag staat u een dag in Franse sferen te wachten; u heeft een hele dag de tijd om de Franse charme van Quebec te ontdekken. De stad, die aan het begin van de 17e eeuw door de Fransen werd gesticht als de hoofdstad van de Franse kolonie ‘Nieuw-Frankrijk’, ademt een Franse charme als geen andere stad in Canada. Hoewel de stad halverwege de 18e eeuw al in handen kwam van de Engelsen, bleef een groot deel van de stad Franstalig en ook vandaag de dag is Frans nog de moedertaal van de Québécois, de inwoners van Quebec.
Laat de auto vandaag lekker staan, vooral het oude centrum van de stad (Vieux-Québec) is met haar kleine, geplaveide straatjes, ideaal om doorheen te slenteren. De oude stad bestaat uit een ‘boven stad’ (Haute-Ville) en een ‘beneden stad’ (Basse-Ville). Sla in Haute Ville vooral een bezoek aan Château Frontenac niet over, volgens velen het meest gefotografeerde hotel ter wereld. Het imposante rode bakstenen gebouw met haar groene daken en puntige torentjes lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Loop na een bezoek aan het chateau vooral ook door naar het Terrasse Dufferin. Deze ruim 400 meter lange houten wandelpromenade is vooral in de zomermaanden, wanneer de promenade vol staat met lokale straatmuzikanten, een heerlijke plek om al wandelend van het uitzicht over de rivier te genieten.
Heeft u trek gekregen? Breng dan vooral een bezoek aan Basse Ville. De sfeervolle Rue du Petit-Champlain in dit deel van de stad barst van de restaurants en speciaalzaken.

Goed om te weten

U kunt er ook voor kiezen de stad onder leiding van een Engelssprekende gids te ervaren. Samen met een kleine groep maakt u een 2 uur durende wandeling door het historische centrum van de stad, terwijl de gids u alles vertelt over de boeiende geschiedenis van de stad. Deze excursie is inbegrepen in uw reissom! Kijk bij het tabblad extra’s voor meer informatie.

DAG
06

Quebec – Montréal (ca. 256 km)

Montreal
Vertrek uit Quebec
Ontdek het hippe karakter van wereldstad Montréal
Eerste overnachting in Montréal

Vandaag laat u het mooie Quebec achter zich en rijdt richting miljoenenstad Montréal, de grootste stad van de provincie Quebec. Ga vandaag lekker vroeg op pad, zodat u voldoende tijd heeft om deze bruisende stad te ontdekken.
Montréal is met haar levendige wijken en grote aanbod aan kunst en cultuur één van de hipste steden van Canada én met 4 miljoen inwoners een wereldstad van formaat. Wanneer u Montréal binnenrijdt krijgt u dan ook direct dat onrustige gevoel: hier is zoveel te zien! En hoewel de stad met haar hoge wolkenkrabbers en moderne skyline totaal niet onderdoet voor welke metropool dan ook, de oude stad van Montréal heeft een onmiskenbaar vleugje Frankrijk, dat u in sommige straten het idee geeft in Parijs te zijn.
Begin uw wandeling door Montréal in Vieux Montréal, de oude stad. De geplaveide straten worden geflankeerd door schitterende Victoriaanse huizen, waar u fijne restaurants, chique galeries en knusse boetiekjes vindt. Een hoogtepunt tijdens uw bezoek aan Montréal is de prachtige Notre Dame basiliek. Deze gotische kathedraal is van buiten al een plaatje, maar is van binnen minstens zo mooi. Het gouden altaar, de diepblauwe koepel en de schitterende glas-in-lood ramen maken vast een diepe indruk.
Het hippe karakter van de stad vindt u het beste in de leuke wijk Quartier Latin. Net als de gelijknamige wijk in Parijs, ontwikkelde deze studentenwijk zich tot een bonte verzameling van cafés, terrassen, boetiekjes, theaters en musea. Het ideale décor voor een lange zomeravond!

Weetje

Treft u een regenachtige dag in Montréal? Breng dan een bezoek aan de Ville Souterrain, een complete ondergrondse stad van zo’n 12 vierkante kilometer met een rits aan hotels, winkelcentra, theaters en universiteiten die ondergronds met elkaar verbonden zijn.

DAG
07

Montreal – Kingston (ca. 294 km)

1000 Islands
Vertrek uit Montreal
Cruise door de ‘Thousand Islands’ (inclusief)
Overnachting in Kingston

Na een kennismaking met Oost-Canada’s mooiste steden is het nu weer tijd voor een flinke portie natuur. De weidsheid en diversiteit van Canada’s natuur maken het land niet voor niets al jarenlang topfavoriet onder reizigers.
Vanuit Montréal rijdt u westwaarts, langs de oevers van de Saint Lawrence Rivier. Voorbij Brockville verlaat u Highway 401, om de parallel lopende Thousand Islands Parkway te nemen. Deze prachtige route, direct langs de rivier, voert u rechtstreeks naar het hart van het Thousand Islands natuurgebied. Voor veel inwoners van de provincie Ontario zijn de Thousand Islands dé vakantie hotspot tijdens de warme zomers. Overal waar u kijkt ziet u kleine eilandjes in de rivier, bezaaid met luxe vakantiehuizen en uitgestrekte landgoederen.
Ter hoogte van Rockport gaat u aan boord van de ‘Heart of the Thousand Islands’ cruise, een 1 uur lange cruise langs de vele eilandjes in de rivier. Wist u dat de naam ‘Thousand Islands’ totaal niet overdreven is? Het hele natuurgebied omvat maar liefst 1800 eilandjes! De cruise neemt u mee langs een aantal bezienswaardigheden op enkele van deze eilandjes, zoals het romantische Boldt Castle op Heart Island en de kleine eilandjes van Zavikon Island.
U overnacht vannacht in Kingston, een gezellige studentenstad aan de rand van het Thousand Islands gebied.

Goed om te weten

Let op: De 'Thousand Islands' cruise is vanaf vertrek op 7 oktober tot en met 21 oktober exclusief in het programma.

Weetje

De Saint Lawrence Rivier vormt voor een deel de natuurlijke grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Er wordt zelfs beweerd dat Zavikon Island, bestaande uit twee kleine eilandjes, ieder op een ander grondgebied liggen. Als dit zo is, is de brug die beide eilandjes verbindt de kortste internationale brug ter wereld!

DAG
08

Kingston – Toronto - Amsterdam (ca. 263 km)

Toronto City Hall
Inleveren huurauto op de luchthaven van Toronto
Terugvlucht Toronto - Amsterdam
Overnachting aan boord van het vliegtuig naar Amsterdam

Na een prachtige ruime week in Canada is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land. U laat de schitterende Thousand Islands achter zit en maakt uw laatste rit over de Canadese snelweg, op naar de internationale luchthaven van Toronto.
U levert vervolgens uw huurauto in op de luchthaven en gaat aan boord voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Maak het u zelf gemakkelijk, u overnacht in het vliegtuig en komt morgenochtend aan op de luchthaven van Schiphol.

Goed om te weten

Wilt u verlengen in Toronto? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij het tabblad ‘Verlengen’ vindt u meer informatie.

DAG
09

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst op de luchthaven van Schiphol

Afhankelijk van uw vluchttijd komt u in de loop van de ochtend of begin van de middag aan op de luchthaven van Schiphol. Het einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
0 optie
Open+
9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Toeristenklasse of Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis wordt in goede Toeristenklasse of Middenklasse hotels geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Toeristenklasse hotels
Middenklasse hotels
Toronto
12
Holiday Inn Toronto Downtown Centre
Drieenhalve ster
 • Holiday Inn Toronto Downtown Centre, zwembad
 • Holiday Inn Toronto Downtown Centre, kamer
 • Holiday Inn Toronto Downtown Centre, bar
 • Holiday Inn Toronto Downtown Centre, restaurant
 • Holiday Inn Toronto Downtown Centre, lounge
 • Holiday Inn Toronto Downtown Centre, terras
Het Holiday Inn Toronto Downtown Centre is een comfortabel stadshotel, midden in het centrum van Toronto. Direct naast het hotel ligt het historische Maple Leaf Gardens gebouw, eens de thuisbasis van Toronto's ijshockey team. Maar ook de metro is op korte loopafstand te vinden, waardoor wereldstad Toronto binnen handbereik is. In het eigen restaurant 'The Carlton' kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner en voor een drankje na een lange dag sightseeing kunt u aanschuiven in de 'Thirty Bar'. Lekker ontspannen doet u in het binnenzwembad. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel.
De moderne kamers zijn royaal en beschikken allemaal over airco, flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten en een mini-koelkast. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD30 per dag)
Meer info >
Town Inn Suites
Driesterren
 • Town Inn suites
 • Town Inn suites
 • Town Inn suites
 • Town Inn suites
Op slechts een steenworp verwijderd van hartje Toronto liggen de Town Inn Suites. U bevindt zich midden tussen de bruisende straten van Toronto, met ontelbare winkels, restaurants en bars in de directe omgeving.
De kamers zijn voorzien van volledig ingerichte kitchenette en afgescheiden woongedeelte. Daarnaast beschikken ze over thee- en koffiefaciliteiten, flatscreen-tv, airco en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD 30 per dag).
Meer info >
Toronto
12
Holiday Inn Downtown Toronto
Viersterren
 • zwembad
 • kamer
 • bar
 • restaurant
 • terras
 • lobby
Holiday Inn Downtown Toronto is een comfortabel stadshotel, midden in het centrum van Toronto. Naast het hotel ligt Maple Leaf Gardens en ook de metro is op korte loopafstand te vinden. De kamers zijn royaal en beschikken allemaal over een flatscreen-tv en mini-koelkast.
Meer info >
Chelsea Hotel Toronto
Viersterren
 • Chelsea Hotel, terras
 • Chelsea Hotel, terras
 • Chelsea Hotel, kamer
 • Chelsea Hotel, restaurant
 • Chelsea Hotel, zwembad
 • Chelsea Hotel, zwembad
 • Chelsea Hotel, lobby
 • Chelsea Hotel, kamer
 • Chelsea Hotel, bar
 • Chelsea Hotel, ontbijt
Het Chelsea Hotel is een comfortabel hotel op een top locatie in de grootste stad van Canada; Toronto! Op een kleine 2,4 km bevindt zich de Canadian National Tower (CN Tower) en Rogers Centre. Vanaf dit punt loopt u binnen 5 minuten naar het Waterfront. Op 300 meter van het Chelsea Hotel ligt het metrostation College. Het hotel beschikt over 2 heerlijke zwembaden, fitnessruimte en een fijne sauna & hot tub. In de Espresso- en wijnbar kunt u genieten van een kopje koffie of een heerlijke cocktail. Het Chelsea Hotel beschikt tevens over een eigen restaurant en er is gratis WiFi beschikbaar in de gehele accommodatie. De fijne kamers hebben een lichte uitstraling en zijn voorzien van airco, TV en badkamer met bad of douche.


Het hotel is momenteel bezig met het renoveren van de standaard kamers in de noord toren. Er wordt op 2 verdiepingen tegelijk gewerkt. Deze verdiepingen zijn afgesloten voor gasten. De renovaties aan de kamers bestaan uit: vervangen van het tapijt, installeren van een stenen tafelblad op het bureau, nieuwe TV's monteren en het bad opnieuw beglazen.
Meer info >
Ottawa
12
Travelodge Ottawa East
Driesterren
 • Travelodge Ottawa East
 • Travelodge Ottawa East
 • Travelodge Ottawa East
Net buiten het centrum van Ottawa is het Travelodge Ottawa East een perfecte uitvalsbasis voor uw bezoek aan de stad. Met de auto bent u binnen enkele minuten in het leuke centrum van Ottawa, met bekende trekpleisters als Parliament Hill en de Byward Market. Het Travelodge Ottawa East beschikt over een eigen restaurant, de Broadway Bar & Grill, waar u dagelijks terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. Wilt u na een lange dag in de stad lekker ontspannen? Neem dan een duik in het zouwater binnenzwembad van het hotel. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel.
De kamers zijn eenvoudig, maar praktisch ingericht en voorzien van airco, flatscreen tv, magnetron, koelkast, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad of douche, föhn en toilet. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren).
Meer info >
Sandman Signature Ottawa Airport ...
Sandman Signature Ottawa Airport Hotel
Viersterren
 • zwembad
 • kamer
 • bar
 • restaurant
 • restaurant
 • lobby
Het Sandman Signature Ottawa Airport Hotel bevindt zich vlakbij Ottawa International Airport en op slechts 17 minuten rijden van het centrum van de stad. dit 4-sterren airport hotel beschikt over een binnenzwembad, fitnessruimte en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Parkeren is gratis en voor een hapje of drankje kunt u terecht bij Chop Steakhouse & Bar. Alle 201 kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Ottawa
12
Novotel Ottawa
Viersterren
 • restaurant
 • zwembad
 • kamer
 • bar
Dit 4-sterrenhotel bevindt zich in het centrum van Ottawa op slechts 5 minuten lopen van de trendy wijk Byward Market en 10 minuten lopen van het Parliament Hill. Het hotel beschikt over een binnenzwembad met hot tub, fitnessruimte en gratis WiFi in de gehele accommodatie. Voor een hapje en drankje kunt u terrecht bij The Albions Room waar steekproducten worden gebruikt om een steeds wisselend menu te bereiden. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, koffie/theefaciliteiten, kluisje en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Lord Elgin Hotel
Drieenhalve ster
 • Lord Elgin Ottawa
 • Lord Elgin Ottawa
 • Lord Elgin Ottawa
 • Lord Elgin Ottawa
Het Lord Elgin is een monumentaal hotel op een perfecte locatie in het centrum van Ottawa. De belangrijkste bezienswaardigheden van Ottawa liggen op een steenworp afstand. In Ottawa zijn hoog aangeschreven musea's te vinden, die een goede kijk geven op de geschiedenis en cultuur van Canada. Eén van de bekendste bezienswaardigheden, Parliament Hill, ligt op ca. 5 minuten lopen van het hotel. Hier prijken drie statige neogotische gebouwen, die de thuisbasis van de Canadese overheid vormen. De fijne kamers zijn voorzien van alle gemakken zoals airco, tv, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het Lord Elgin beschikt over een fitnessruimte welke 24 uur per dag geopend is en een zwembad waar u fijn wat baantjes kunt trekken. In het restaurant kunt u genieten van de heerlijke gerechten die geserveerd worden. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD35 per dag).
Meer info >
Quebec City
12
Hotel Lindbergh
Driesterren
 • zwembad
 • kamer
 • restaurant
 • detail
Hotel Lindbergh is een mooi hotel met gratis WiFi in het gehele hotel. Alle kamers zijn uitgerust met een tv, een koffiezetapparaat en een eigen badkamer. Het centrum van Quebec is vanuit het hotel goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het hotel geeft beschikking over een mooi zwembad en is op loop afstand van een groot winkelcentrum.
Meer info >
Hotel Ambassadeur
Driesterren
Hotel Ambassadeur ligt aan de oevers van de Saint Lawrence rivier. Deze mooie ligging is tevens zeer centraal, want de vele bezienswaardigheden van Quebec City liggen allemaal op loopafstand. Na een dag door het centrum te hebben gelopen, kunt u bij terugkomst heerlijk ontspannen in het overdekte zwembad. Culinair genieten kan hier ook prima in het eigen Le Batifo Bar & Grill restaurant. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren).
Meer info >
Quebec City
12
Hôtel Palace Royal
Viersterren
 • zwembad
 • kamer
 • overview
 • restaurant
Hôtel Palace Royal is de perfecte uitvalsbasis om Quebec te ontdekken. Het hotel bevindt zich in het centrum van Quebec, op slechts 300 meter van Morrin Centre, 500 meter van Vieux Quebec Old Quebec en 700 meter van Basilique Cathedrale Notre Dame de Quebec. Neem een duik in het binnenzwembad inclusief hot tub gelegen in een afgedekte binnenplaats dat als een eigen tropische wereld voelt genaamd Tropical Garden. Het komt regelmatig voor dat u kunt genieten van live muziek in de binnenplaats. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in het restaurant genaamd Beffroi Steakhouse. Daarnaast beschikt het hotel ook nog over een fitnessruimte, sauna en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, kluisje, koffie/theefaciliteiten en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Hotel Le Concorde
Drieenhalve ster
 • Hotel Concorde
 • Hotel Concorde
 • Hotel Concorde
 • Hotel Concorde
 • Hotel Concorde
Hôtel Le Concorde is een fijn hotel met een gunstige ligging in Québec City, één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Het hotel ligt in het hart van Québec en op slechts 15 minuten lopen van het historische centrum, welke ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO vermeldt staat. In de omgeving zijn diverse restaurants en terrasjes te vinden. U proeft de Franse sfeer nog overal! De ruime lichte kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje, WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Hôtel Le Concorde beschikt over een ronddraaiend op de bovenste verdieping, waarbij u kunt genieten van schitterende uitzichten over Québec City. In het gezellige binnenzwembad, omgeven door palmbomen, kunt u heerlijk genieten en ontspannen. Het hotel beschikt over een privé parkeergarage (parkeerkosten ca. CAD25 per dag).
Meer info >
Montreal
12
Les Suites Labelle
Driesterren
 • Les suites labelle, aankomst
 • Les suites labelle, kamer
 • Les Suites Labelle
Les Suites Labelle Hotel heeft een perfecte locatie, midden in de leuke wijk Quartier Latin. Op steenworp afstand vindt u het oude centrum van Montréal, maar ook het metrostation is op korte afstand van het hotel te vinden, zodat de hele stad binnen handbereik is. Het Les Suites Labelle Hotel biedt u iedere dag een gratis (continentaal) ontbijtbuffet aan, met onder andere toast en koffie. De ruime kamers zijn voorzien van airco, tv, een kleine kitchenette met een kookplaat, koelkast en magnetron en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD18 per dag)
Meer info >
Le Roberval Hotel
Driesterren
 • entree/lobby
 • automaten
 • kamer
 • ontbijtzaal
Hotel Le Roberval is een stadshotel met fantastische ligging op steenworpafstand van de populairste bezienswaardigheden. Het hotel bevindt zich op 400 meter van winkelstraat St. Catherine Street, 600 meter van Chinatown en 1 kilometer van het historische oude Montreal. Le Roberval beschikt over gratis WiFi in de kamers, een ontbijtzaal en in de lounge vindt u snack- en frisdrankautomaten. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, koffie/theefaciliteiten en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Montreal
12
Hotel Faubourg Montreal
Driesterren
 • Hotel Faubourg Montreal, kamer
 • Hotel Faubourg Montreal, kamer
 • Hotel Faubourg Montreal, restaurant
 • Hotel Faubourg Montreal, buitenkant
Hotel Faubourg Montreal heeft een fantastische locatie met het centrum op slechts 10 minuten lopen. Alle kamers beschikken over een compacte keuken, kabel-tv en airconditioning. Daarnaast hebben de kamers een bureau en een eigen badkamer ter beschikking.Momenteel wordt er gewerkt aan de renovatie van de gevel van het hotel. Tijdens de duur van de werkzaamheden kunnen steigers en arbeiders voor de ramen worden verwacht. Het hotel zal proberen de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken, maar de verwachting is dat dit af en toe luidruchtig kan zijn. De werkzaamheden vinden plaats van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 15.00 uur.
Meer info >
Best Western Ville-Marie Hotel & ...
Best Western Ville-Marie Hotel & Suites
Driesterren
Het Best Western Ville Marie is een prima hotel op een goede locatie in het hart van Montreal. Op loopafstand vindt u verschillende winkels en restaurantjes en Parc du Mont-Royal ligt op ca. 20 minuten lopen van het hotel. Als u de route naar het Chalet du Mont-Royal beklimt heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Het oude Montreal (Vieux Montreal) ligt op ca. 2,5 km en is echt een schatkamer vol historische gebouwen. De kamers zijn eenvoudig ingericht, maar van alle gemakken voorzien zoals, flatscreen-tv, bureau koelkastje, koffiefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en een stomerij en wasserij (tegen toeslag). Het Best Western heeft twee fijne café/restaurants waar kleine lokale, Amerikaanse en Italiaanse gerechten worden geserveerd.Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD25 per dag).
Meer info >
Kingston
12
Strata Hotel
Tweëenhalve ster
 • Strata Hotel, buitenkant
 • Strata Hotel, kamer
 • Strata Hotel, bar
Een warm welkom en goede service staan centraal bij het Strata Hotel in Kingston. Het hotel ligt op 5 minuten rijafstand van het centrum van Kingston en is voorzien van een receptie, geldautomaat en gratis WiFi in alle ruimtes. De kamers zijn ingericht met comfortabele bedden, TV, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad of douche.

Meer info >
Quality Inn Hotel & Suites Kingston
Tweëenhalve ster
 • Quality Inn Hotel & Suites Kingston, kamer
 • Quality Inn Hotel & Suites Kingston, buitenkant
 • Quality Inn Hotel & Suites Kingston, omgeving
Het Quality Inn Hotel & Suites Kingston is een fijne uitvalbasis voor een bezoek aan Kingston en de Thousand Islands. De historische stad Kingston wordt ook wel ‘Limestone City’ genoemd, vanwege de vele erfgoedgebouwen die zijn gebouwd met lokale kalksteen. Het hotel ligt centraal gelegen en beschikt over een 24-uurs receptie, wasserette, fitnessruimte en gratis WiFi in alle ruimtes.
De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, TV, koffiezetapparaat, föhn en eigen badkamer met bad of douche.
Meer info >
Kingston
12
Courtyard by Marriott Kingston
Drieenhalve ster
 • Courtyard by Marriott
 • Courtyard by Marriott
 • Courtyard by Marriott
 • Courtyard by Marriott
 • Courtyard by Marriott
Het Courtyard by Marriott is een vriendelijk hotel in de 'Limestone City' Kingston. De stad heeft deze bijnaam gekregen doordat er veel historische gebouwen zijn opgetrokken uit Kalksteen. Kingston staat ook bekend als uitvalsbasis voor een boottocht door het labyrint van de Thousand Islands, waar u een fantastische cruise kunt maken langs de rotsachtige eilanden op de Saint Lawrence Rivier (op ca. 4 km van het hotel). Kingston City Hall en het centrum met zijn vele musea en historische monumenten liggen op ca. 5 km. De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals airco, flatscreen-tv, gratis WiFi, koelkastje, magnetron, bureau, zithoek en badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een fijn binnenzwembad met hot tub en de sportievelingen kunnen terecht in de fitnessruimte. Voor een gezellig hapje & drankje kunt u terecht in het restaurant of de bar van het hotel. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >
Holiday Inn Hotel & Suites Kingston
Driesterren
 • Holiday Inn Kingston
 • Holiday Inn Kingston
 • Holiday Inn Kingston
 • Holiday Inn Kingston
 • Holiday Inn Kingston
Het Holiday Inn hotel & suites is een fijne accommodatie in de veelzijdige stad Kingston. De stad is vooral bekend als uitvalsbasis voor prachtige rondvaarten naar de Thousand Islands (op ca. 4 km van het hotel). Hier kunt u de groep met rotsachtige eilanden in de Saint Lawrence Rivier bewonderen, veel zijn bebouwd met de meest luxe en grote vakantiehuizen. De bekende City Hall & het levendig historisch museum Fort Henry liggen op ca. 4,5 km van het Holiday Inn. De ruime kamers zijn voorzien van, airco, flatscreen-tv, minibar, magnetron, koffiezetapparaat, bureau, zitje, gratis WiFi en badkamer met bad en/of douche. In het fijne zwembad & hot tub kunt u even heerlijk ontspannen. Tevens beschikt het hotel over een fitnessruimte en een bar. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD5 per dag).
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
( 1 t/m 2 van 2 opties )
Tijdens de verlenging verblijft u in goede middenklasse hotels op een centrale locatie. Onderstaand ziet u de voorbeeldhotels per categorie aangegeven.
Chelsea Hotel
Toronto - Chelsea Hotel Toronto
Viersterren
Het Chelsea Hotel is een comfortabel hotel op een top locatie in de grootste stad van Canada; Toronto! Op een kleine 2,4 km bevindt zich de Canadian National Tower (CN Tower) en Ro...
Meer info
meerprijs
v.a.
88880
176
Courtyard By Marriott Downtown Toronto, zwembad
Toronto - Courtyard by Marriott Downtown Toronto
Driesterren
Courtyard By Marriott Downtown Toronto is een fijn stadshotel, midden in hartje Toronto. De bekendste winkelstraat, Eaton Centre, ligt op slecht 10 minuten lopen van het hotel. Pra...
Meer info
meerprijs
v.a.
1281280
256
9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs
Het is momenteel nog niet mogelijk om extra’s bij te boeken.
9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Voor deze reis kunt u vertrekken in de maanden mei t/m oktober.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Canada boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Optionele excursies
Zie het kopje 'extra' voor meer informatie over de optionele excursies die mogelijk zijn en de bijbehorende prijzen.

Resort fee
Bij een aantal hotels wordt een resort fee gevraagd. Deze fee dient dagelijks betaald te worden en is per kamer. De resort fee is voor extra faciliteiten, zoals bijvoorbeeld gebruik van handdoeken bij het zwembad, vervoer naar themaparken, internet. Bij de meeste hotels is deze resort fee inclusief in de prijs. De hotels kunnen de resort fee's te allen tijde wijzigen.

Lokale belastingen
In Canada wordt over vrijwel al uw inkopen of extra's een salestax berekend. Deze salestax wordt over uw aankopen, maaltijden, autohuur (extra's), camperhuur (extra's), parkeerkosten, kinderbedjes, kinderstoelen e.d. berekend. In de restaurants en winkels vindt u vaak prijzen exclusief de salestax. Houdt u hier rekening mee, u ziet pas bij de kassa wat het werkelijke bedrag is. Het bedrag van de sales tax verschilt per plaats en kan oplopen tot 17%.

Eten en drinken
Lunch : tussen de € 10,00 en € 15,00
Diner : tussen de € 15,00 en € 25,00
Flesje water : ca. € 1,50 - € 2,00
Flesje fris : ca. € 2,00 - € 3,50
Glas wijn : ca. € 4,50 - € 7,50
Glas bier(lokaal) : ca. € 4,50 - € 7,50

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Fooien

In Canada is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Indicatie fooien:
Chauffeur : ca. 3-6 CAD / ca. € 1,95 - € 3,90 per persoon per dag
Gids : ca. 7-10 CAD / ca. € 4,50 - € 6,45 per persoon per dag
Kamermeisje : ca. 1,50 CAD / ca. € 0,95 per persoon per nacht
Kofferdrager : ca. 1,50 CAD / ca. € 0,95 per persoon per koffer

Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kan de koers van de Euro/Canadese Dollar wijzigen waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

Wanneer u tevreden bent over de service, kunt u in restaurants een fooi geven van ongeveer 15-20 %, en anders op zijn minst 10%.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die al in uw reisprogramma zijn opgenomen, kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan optionele excursies. Deze excursies kunt u ter plaatse via uw reisleiding bijboeken en betalen. Dit kan in Canadese Dollars.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Canada. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Leeftijdsbeperkingen

Voor diegenen die nog geen 18 jaar zijn gelden in Canada een aantal beperkingen. Het is niet toegestaan om gelegenheden waar alcohol wordt geschonken te bezoeken. Neem daarom altijd uw legitimatiebewijs mee, hier kan bij de ingang om gevraagd worden. Voor het inchecken in het hotel geldt vaak een minimum leeftijd van 18 jaar (indien u zonder ouderen reist).

Kamertypes

Indien u met twee, drie of vier personen reist, ontvangt u dezelfde kamer. In de tweepersoonskamer staan veelal twee queensize bedden of twijfelaars, zodat de kamer in principe geschikt is voor maximaal vier personen. Wanneer u een 2-persoonskamer boekt met meer dan 2 personen, is het in Canada niet standaard zo dat ieder persoon een eigen bed heeft. Hierdoor kan het voorkomen dat een 3e of 4e persoon in eenzelfde bed slaapt.

Kinderkorting

De kinderkorting is, indien van toepassing, reeds in de prijs verwerkt. Er geldt een maximum van 2 kinderen op de driepersoonskamer en 3 kinderen op de vierpersoonskamer.

Reizen via Amerika en ESTA

Wanneer u via Amerika reist dan is het verplicht om een elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA. U kunt dit online aanvragen via deze website van ESTA. Meer uitgebreide informatie vindt u onder 'Goed voorbereid op reis' bij Praktische info.

Canada
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privérondreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis. Na het invoeren van uw reisgezelschap, wordt een eventuele kinderkorting in de prijstabel bij de desbetreffende reis verwerkt.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze privéreizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Verlengen/vervangen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien. Heeft u andere verlengingswensen? Kijk dan bij ons Zelf Samenstellen aanbod voor heel veel andere mogelijkheden. Hierbij kunt u zelf de reisduur van uw reis aangeven en is verlenging aldus altijd mogelijk.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Hoe kan ik een privéreis voor een alleenreizende boeken?

Wilt u als alleenreizende een privéreis bij NRV boeken dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen op +31 (0)70 3076700. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor u. De prijzen op onze website zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf met twee personen per kamer.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam – Toronto

02Toronto

03Toronto – Ottawa

04Ottawa – Quebec

05Quebec

06Quebec – Montréal

07Montreal – Kingston

08Kingston – Toronto - Amsterdam

09Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu