Parliament Hill, Ottawa
Parliament Hill, Ottawa
Skyline van Toronto
Skyline van Toronto
Quebec
Quebec
Montreal
Montreal
Thousand Islands
Thousand Islands

Kennismaking met Oost-Canada

Privéreis | 9 dagen v.a.
1592i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
07-10-2022
Reisduur
9 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
De ideale manier om in korte tijd kennis te maken met veelzijdig Oost-Canada
Starten en eindigen in multicultureel Toronto
Ontdek het Frans erfgoed in de charmante steden Ottawa, Quebec en Montréal
Ervaar de prachtige natuur van de Thousand Islands op een mooie cruise (inclusief!)
Inclusief diverse leuke excursies, waaronder een stadstour in Quebec en toegang tot de CN Tower & Ripley's Aquarium in Toronto

Ontdek de droom die Oost-Canada heet

Heeft u kort de tijd, maar staat Canada al lang op uw verlanglijstje? Dan is deze 9-daagse Kennismaking met Oost-Canada een ideale keuze. In ruim een week rijdt u dwars door het tweetalige Oosten van het land, langs miljoenensteden als Toronto en Montréal, maar ook de Franse invloeden in het charmante Quebec en de tweetalige hoofdstad Ottawa komen aan bod. De serene schoonheid van de Thousand Islands maken uw kennismaking door het Oosten van Canada tot slot compleet. Toch iets langer genieten? Kijk dan snel bij onze verlengingsmogelijkheden!

"Zelfs wanneer u kort de tijd heeft, is Oost-Canada een goede keuze. Van historische steden tot overweldigend mooie natuur, er is zoveel te zien."

Corine, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Toronto

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Toronto
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Toronto

Vandaag is het zover, uw prachtige kennismaking met Oost-Canada begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Toronto. Maak het u gemakkelijk, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, komt u in de loop van de middag of avond aan in Toronto.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Canada! De internationale luchthaven ligt op ongeveer een uur rijden van uw hotel in downtown Toronto (afhankelijk van verkeersdrukte). Onderweg vangt u een eerste glimp op van Toronto’s indrukwekkende skyline en het enorme Lake Ontario waar de stad direct aan ligt. Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in Canada’s grootste stad.
Na de Tweede Wereldoorlog nam het aantal immigranten in de stad enorm toe en tegenwoordig is het de meest multiculturele stad ter wereld. Deze etnische diversiteit is vooral terug te vinden in de vele hippe, multiculturele wijken die de stad rijk is. Van Chinatown tot Little Italy en van Little Japan tot Greektown, de stad staat bol van verschillende culturen en kent dan ook een zeer uiteenlopend aanbod aan lokale keukens. Ga vanavond vast op verkenning naar een leuk restaurant voor uw eerste avond in de stad. Morgen heeft u de hele dag de tijd om deze boeiende stad te ontdekken.

DAG
02

Toronto

Toronto
Vrije dag in Toronto
Toegang tot de CN Tower en Ripley’s Aquarium inbegrepen
Laatste overnachting in Toronto

Na een lekker ontbijtje buiten de deur is het zover, de stad wacht om door u ontdekt te worden! Waarschijnlijk heeft u gisteren tijdens uw rit vanaf de luchthaven naar uw hotel gemerkt dat het verkeer in Toronto druk is. Niet zo gek ook voor een stad waar maar liefst 20% van de hele Canadese bevolking woonachtig is. Bovendien kan parkeren in de stad erg duur zijn. Wij raden u dan ook aan vandaag zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het netwerk van metro, tram en bus is makkelijk in gebruik en sluit alle belangrijke bezienswaardigheden op elkaar aan.
Hét icoon van de stad en een haast niet te missen highlight van Toronto is natuurlijk de CN Tower, leuk dat de entree voor deze bezienswaardigheid inbegrepen is in uw reis! Deze televisietoren was eens het hoogste gebouw ter wereld en is nog altijd één van de belangrijkste publiekstrekkers van de stad. De toren is met haar ruim 550 meter en prachtige uitzichten vanaf de verschillende observatiedecks een bezoek meer dan waard. Op heldere dagen kan het zicht wel tot 160 kilometer ver reiken. Met een beetje geluk ziet u zelfs de Niagara Falls! Aan de voet van de CN Tower ligt het Ripley’s Aquarium, het grootste overdekte aquarium van Canada. Hier vindt u meer dan 20.000 exotische zee- en zoetwaterdieren van wel meer dan 450 soorten. Een leuk uitstapje voor het hele gezin.
Geniet van uw laatste avond in Toronto, morgen reist u door naar Canada’s hoofdstad; Ottawa.

DAG
03

Toronto – Ottawa (ca. 402 km)

Ottawa
Vertrek uit Toronto
Kennismaking met Canada’s hoofdstad Ottawa
Overnachting in Ottawa

Na uw kennismaking met het bruisende Toronto is het tijd de drukte van de stad achter u te laten en op weg te gaan naar het volgende hoogtepunt van uw reis; Canada’s hoofdstad Ottawa. Vanuit Toronto volgt u de noordelijker oever van Lake Ontario oostwaarts, dwars door het hart van Canada’s Engelssprekende gemeenschap.
Trek voor de rit van vandaag zeker een halve dag uit. Voorbij het oostelijke puntje van Lake Ontario, waar het meer over vloeit in de lieflijke Saint Lawrence Rivier, rijdt u het geliefde Thousand Islands natuurgebied binnen. Later deze reis overnacht u in Kingston, waar vandaan u het gebied goed kunt verkennen.
De rest van de dag heeft u alle tijd om Canada’s charmante hoofdstad, het tweetalige Ottawa, te ontdekken. Wilt u vandaag zoveel mogelijk van de stad zien? Begin uw wandeling dan vooral op Confederation Square, in het hart van de stad. Hier kunt u kiezen welke kant u op gaat. Steek bijvoorbeeld de rivier over en volg de Voyageurs Pathway, voor het mooiste zicht op Ottawa’s nationale symbool: Parliament Hill met haar Peace Tower. Dit schitterende gotische gebouw is de thuisbasis van de Canadese overheid en is met haar prachtig versierde torens bovenal een plaatje om naar te kijken. Sla een bezoek aan het statige Chateau Laurier ook vooral niet over. Dit reusachtige hotel lijkt eerder op een eeuwenoud sprookjeskasteel en is met haar fijne terras bovendien een heerlijke plek om uit te rusten en te genieten van het uitzicht op het Rideau kanaal, de ruim 200 meter lange levensader van de stad.

DAG
04

Ottawa – Quebec (ca. 444 km)

Quebec
Vertrek uit Ottawa
Eerste kennismaking met Unesco’s ommuurde oude stad van Quebec
Overnachting in Quebec

Vandaag laat u hoofdstad Ottawa achter zich en zet koers richting Quebec, Canada’s oudste Franstalige stad. De route leidt u naar het kosmopolitische Montréal, maar u laat de stad voor nu even links liggen. Later deze reis stopt u nog in Montréal en heeft u alle tijd om de tweetalige stad te ontdekken. De route voert u verder, langs de oevers van de Saint Lawrence Rivier, tot aan het plaatsje Trois-Rivières. Dit charmante plaatsje is de op één na oudste Franstalige stad van Canada, hoewel het aantal oude gebouwen beperkt is, de stad werd namelijk grotendeels verwoest tijdens een brand in 1908. Toch is de stad, met haar gezellige promenade langs het water, een leuke stop voor de lunch.
Vanuit Trois Rivières is het nog een kleine anderhalf uur tot aan Quebec. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is de enige stad in Noord-Amerika met een ommuurde oude stad, dat om die reden volledig is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De ruim 4,5 kilometer lange stadsmuur is gratis te bewandelen en geeft u een mooi kijkje op de vele bezienswaardigheden die de historische stad rijk is.
De komende twee nachten overnacht u in Quebec. Morgen heeft u de hele dag de tijd om de stad te verkennen.

DAG
05

Quebec

Quebec
Volle dag in Quebec
Stadswandeling door Quebec met gids (inclusief)
Laatste overnachting in Quebec

Vandaag staat u een dag in Franse sferen te wachten; u heeft een hele dag de tijd om de Franse charme van Quebec te ontdekken. De stad, die aan het begin van de 17e eeuw door de Fransen werd gesticht als de hoofdstad van de Franse kolonie ‘Nieuw-Frankrijk’, ademt een Franse charme als geen andere stad in Canada. Hoewel de stad halverwege de 18e eeuw al in handen kwam van de Engelsen, bleef een groot deel van de stad Franstalig en ook vandaag de dag is Frans nog de moedertaal van de Québécois, de inwoners van Quebec.
Laat de auto vandaag lekker staan, vooral het oude centrum van de stad (Vieux-Québec) is met haar kleine, geplaveide straatjes, ideaal om doorheen te slenteren. De oude stad bestaat uit een ‘boven stad’ (Haute-Ville) en een ‘beneden stad’ (Basse-Ville). Sla in Haute Ville vooral een bezoek aan Château Frontenac niet over, volgens velen het meest gefotografeerde hotel ter wereld. Het imposante rode bakstenen gebouw met haar groene daken en puntige torentjes lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Loop na een bezoek aan het chateau vooral ook door naar het Terrasse Dufferin. Deze ruim 400 meter lange houten wandelpromenade is vooral in de zomermaanden, wanneer de promenade vol staat met lokale straatmuzikanten, een heerlijke plek om al wandelend van het uitzicht over de rivier te genieten.
Heeft u trek gekregen? Breng dan vooral een bezoek aan Basse Ville. De sfeervolle Rue du Petit-Champlain in dit deel van de stad barst van de restaurants en speciaalzaken.

DAG
06

Quebec – Montréal (ca. 256 km)

Montreal
Vertrek uit Quebec
Ontdek het hippe karakter van wereldstad Montréal
Eerste overnachting in Montréal

Vandaag laat u het mooie Quebec achter zich en rijdt richting miljoenenstad Montréal, de grootste stad van de provincie Quebec. Ga vandaag lekker vroeg op pad, zodat u voldoende tijd heeft om deze bruisende stad te ontdekken.
Montréal is met haar levendige wijken en grote aanbod aan kunst en cultuur één van de hipste steden van Canada én met 4 miljoen inwoners een wereldstad van formaat. Wanneer u Montréal binnenrijdt krijgt u dan ook direct dat onrustige gevoel: hier is zoveel te zien! En hoewel de stad met haar hoge wolkenkrabbers en moderne skyline totaal niet onderdoet voor welke metropool dan ook, de oude stad van Montréal heeft een onmiskenbaar vleugje Frankrijk, dat u in sommige straten het idee geeft in Parijs te zijn.
Begin uw wandeling door Montréal in Vieux Montréal, de oude stad. De geplaveide straten worden geflankeerd door schitterende Victoriaanse huizen, waar u fijne restaurants, chique galeries en knusse boetiekjes vindt. Een hoogtepunt tijdens uw bezoek aan Montréal is de prachtige Notre Dame basiliek. Deze gotische kathedraal is van buiten al een plaatje, maar is van binnen minstens zo mooi. Het gouden altaar, de diepblauwe koepel en de schitterende glas-in-lood ramen maken vast een diepe indruk.
Het hippe karakter van de stad vindt u het beste in de leuke wijk Quartier Latin. Net als de gelijknamige wijk in Parijs, ontwikkelde deze studentenwijk zich tot een bonte verzameling van cafés, terrassen, boetiekjes, theaters en musea. Het ideale décor voor een lange zomeravond!

DAG
07

Montreal – Kingston (ca. 294 km)

1000 Islands
Vertrek uit Montreal
Cruise door de ‘Thousand Islands’ (inclusief)
Overnachting in Kingston

Na een kennismaking met Oost-Canada’s mooiste steden is het nu weer tijd voor een flinke portie natuur. De weidsheid en diversiteit van Canada’s natuur maken het land niet voor niets al jarenlang topfavoriet onder reizigers.
Vanuit Montréal rijdt u westwaarts, langs de oevers van de Saint Lawrence Rivier. Voorbij Brockville verlaat u Highway 401, om de parallel lopende Thousand Islands Parkway te nemen. Deze prachtige route, direct langs de rivier, voert u rechtstreeks naar het hart van het Thousand Islands natuurgebied. Voor veel inwoners van de provincie Ontario zijn de Thousand Islands dé vakantie hotspot tijdens de warme zomers. Overal waar u kijkt ziet u kleine eilandjes in de rivier, bezaaid met luxe vakantiehuizen en uitgestrekte landgoederen.
Ter hoogte van Rockport gaat u aan boord van de ‘Heart of the Thousand Islands’ cruise, een 1 uur lange cruise langs de vele eilandjes in de rivier. Wist u dat de naam ‘Thousand Islands’ totaal niet overdreven is? Het hele natuurgebied omvat maar liefst 1800 eilandjes! De cruise neemt u mee langs een aantal bezienswaardigheden op enkele van deze eilandjes, zoals het romantische Boldt Castle op Heart Island en de kleine eilandjes van Zavikon Island.
U overnacht vannacht in Kingston, een gezellige studentenstad aan de rand van het Thousand Islands gebied.

DAG
08

Kingston – Toronto - Amsterdam (ca. 263 km)

Toronto City Hall
Inleveren huurauto op de luchthaven van Toronto
Terugvlucht Toronto - Amsterdam
Overnachting aan boord van het vliegtuig naar Amsterdam

Na twee prachtige weken in Canada is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land. U laat de schitterende Thousand Islands achter zit en maakt uw laatste rit over de Canadese snelweg, op naar de internationale luchthaven van Toronto.
U levert vervolgens uw huurauto in op de luchthaven en gaat aan boord voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Maak het u zelf gemakkelijk, u overnacht in het vliegtuig en komt morgenochtend aan op de luchthaven van Schiphol.

DAG
09

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst op de luchthaven van Schiphol

Afhankelijk van uw vluchttijd komt u in de loop van de ochtend of begin van de middag aan op de luchthaven van Schiphol. Het einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage
Verblijf in goed verzorgde toeristenklasse of middenklasse hotels op basis van logies
8 dagen autohuur inclusief CDW, aansprakelijkheidsverzekering en ongelimiteerd aantal kilometers
Toegang tot de CN Tower & Ripley’s Aquarium
Stadswandeling door Quebec met gids
Cruise door de ‘Thousand Islands’

Exclusief

Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Entreegelden
Lokale belastingen
Parkeerkosten
Alle maaltijden & persoonlijke uitgaven
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €25 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Toronto

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Toronto
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Toronto

Vandaag is het zover, uw prachtige kennismaking met Oost-Canada begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Toronto. Maak het u gemakkelijk, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, komt u in de loop van de middag of avond aan in Toronto.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Canada! De internationale luchthaven ligt op ongeveer een uur rijden van uw hotel in downtown Toronto (afhankelijk van verkeersdrukte). Onderweg vangt u een eerste glimp op van Toronto’s indrukwekkende skyline en het enorme Lake Ontario waar de stad direct aan ligt. Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u vast op pad gaan in Canada’s grootste stad.
Na de Tweede Wereldoorlog nam het aantal immigranten in de stad enorm toe en tegenwoordig is het de meest multiculturele stad ter wereld. Deze etnische diversiteit is vooral terug te vinden in de vele hippe, multiculturele wijken die de stad rijk is. Van Chinatown tot Little Italy en van Little Japan tot Greektown, de stad staat bol van verschillende culturen en kent dan ook een zeer uiteenlopend aanbod aan lokale keukens. Ga vanavond vast op verkenning naar een leuk restaurant voor uw eerste avond in de stad. Morgen heeft u de hele dag de tijd om deze boeiende stad te ontdekken.

DAG
02

Toronto

Toronto
Vrije dag in Toronto
Toegang tot de CN Tower en Ripley’s Aquarium inbegrepen
Laatste overnachting in Toronto

Na een lekker ontbijtje buiten de deur is het zover, de stad wacht om door u ontdekt te worden! Waarschijnlijk heeft u gisteren tijdens uw rit vanaf de luchthaven naar uw hotel gemerkt dat het verkeer in Toronto druk is. Niet zo gek ook voor een stad waar maar liefst 20% van de hele Canadese bevolking woonachtig is. Bovendien kan parkeren in de stad erg duur zijn. Wij raden u dan ook aan vandaag zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het netwerk van metro, tram en bus is makkelijk in gebruik en sluit alle belangrijke bezienswaardigheden op elkaar aan.
Hét icoon van de stad en een haast niet te missen highlight van Toronto is natuurlijk de CN Tower, leuk dat de entree voor deze bezienswaardigheid inbegrepen is in uw reis! Deze televisietoren was eens het hoogste gebouw ter wereld en is nog altijd één van de belangrijkste publiekstrekkers van de stad. De toren is met haar ruim 550 meter en prachtige uitzichten vanaf de verschillende observatiedecks een bezoek meer dan waard. Op heldere dagen kan het zicht wel tot 160 kilometer ver reiken. Met een beetje geluk ziet u zelfs de Niagara Falls! Aan de voet van de CN Tower ligt het Ripley’s Aquarium, het grootste overdekte aquarium van Canada. Hier vindt u meer dan 20.000 exotische zee- en zoetwaterdieren van wel meer dan 450 soorten. Een leuk uitstapje voor het hele gezin.
Geniet van uw laatste avond in Toronto, morgen reist u door naar Canada’s hoofdstad; Ottawa.

Goed om te weten

Wilt u de indrukwekkende Niagara Falls bezoeken tijdens uw reis? Doe dit dan vandaag, de wereldberoemde watervallen liggen op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Toronto. Ideaal voor een dagtrip!

DAG
03

Toronto – Ottawa (ca. 402 km)

Ottawa
Vertrek uit Toronto
Kennismaking met Canada’s hoofdstad Ottawa
Overnachting in Ottawa

Na uw kennismaking met het bruisende Toronto is het tijd de drukte van de stad achter u te laten en op weg te gaan naar het volgende hoogtepunt van uw reis; Canada’s hoofdstad Ottawa. Vanuit Toronto volgt u de noordelijker oever van Lake Ontario oostwaarts, dwars door het hart van Canada’s Engelssprekende gemeenschap.
Trek voor de rit van vandaag zeker een halve dag uit. Voorbij het oostelijke puntje van Lake Ontario, waar het meer over vloeit in de lieflijke Saint Lawrence Rivier, rijdt u het geliefde Thousand Islands natuurgebied binnen. Later deze reis overnacht u in Kingston, waar vandaan u het gebied goed kunt verkennen.
De rest van de dag heeft u alle tijd om Canada’s charmante hoofdstad, het tweetalige Ottawa, te ontdekken. Wilt u vandaag zoveel mogelijk van de stad zien? Begin uw wandeling dan vooral op Confederation Square, in het hart van de stad. Hier kunt u kiezen welke kant u op gaat. Steek bijvoorbeeld de rivier over en volg de Voyageurs Pathway, voor het mooiste zicht op Ottawa’s nationale symbool: Parliament Hill met haar Peace Tower. Dit schitterende gotische gebouw is de thuisbasis van de Canadese overheid en is met haar prachtig versierde torens bovenal een plaatje om naar te kijken. Sla een bezoek aan het statige Chateau Laurier ook vooral niet over. Dit reusachtige hotel lijkt eerder op een eeuwenoud sprookjeskasteel en is met haar fijne terras bovendien een heerlijke plek om uit te rusten en te genieten van het uitzicht op het Rideau kanaal, de ruim 200 meter lange levensader van de stad.

DAG
04

Ottawa – Quebec (ca. 444 km)

Quebec
Vertrek uit Ottawa
Eerste kennismaking met Unesco’s ommuurde oude stad van Quebec
Overnachting in Quebec

Vandaag laat u hoofdstad Ottawa achter zich en zet koers richting Quebec, Canada’s oudste Franstalige stad. De route leidt u naar het kosmopolitische Montréal, maar u laat de stad voor nu even links liggen. Later deze reis stopt u nog in Montréal en heeft u alle tijd om de tweetalige stad te ontdekken. De route voert u verder, langs de oevers van de Saint Lawrence Rivier, tot aan het plaatsje Trois-Rivières. Dit charmante plaatsje is de op één na oudste Franstalige stad van Canada, hoewel het aantal oude gebouwen beperkt is, de stad werd namelijk grotendeels verwoest tijdens een brand in 1908. Toch is de stad, met haar gezellige promenade langs het water, een leuke stop voor de lunch.
Vanuit Trois Rivières is het nog een kleine anderhalf uur tot aan Quebec. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is de enige stad in Noord-Amerika met een ommuurde oude stad, dat om die reden volledig is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De ruim 4,5 kilometer lange stadsmuur is gratis te bewandelen en geeft u een mooi kijkje op de vele bezienswaardigheden die de historische stad rijk is.
De komende twee nachten overnacht u in Quebec. Morgen heeft u de hele dag de tijd om de stad te verkennen.

Weetje

Anders dan haar naam doet vermoeden, komen in het plaatsje Trois Rivières niet drie, maar twee rivieren samen; de Saint Lawrence en de Saint-Maurice. De laatste rivier splitst zich bij de stad wel in drie aparte stromen, wat de stad vermoedelijk haar naam gaf.

DAG
05

Quebec

Quebec
Volle dag in Quebec
Stadswandeling door Quebec met gids (inclusief)
Laatste overnachting in Quebec

Vandaag staat u een dag in Franse sferen te wachten; u heeft een hele dag de tijd om de Franse charme van Quebec te ontdekken. De stad, die aan het begin van de 17e eeuw door de Fransen werd gesticht als de hoofdstad van de Franse kolonie ‘Nieuw-Frankrijk’, ademt een Franse charme als geen andere stad in Canada. Hoewel de stad halverwege de 18e eeuw al in handen kwam van de Engelsen, bleef een groot deel van de stad Franstalig en ook vandaag de dag is Frans nog de moedertaal van de Québécois, de inwoners van Quebec.
Laat de auto vandaag lekker staan, vooral het oude centrum van de stad (Vieux-Québec) is met haar kleine, geplaveide straatjes, ideaal om doorheen te slenteren. De oude stad bestaat uit een ‘boven stad’ (Haute-Ville) en een ‘beneden stad’ (Basse-Ville). Sla in Haute Ville vooral een bezoek aan Château Frontenac niet over, volgens velen het meest gefotografeerde hotel ter wereld. Het imposante rode bakstenen gebouw met haar groene daken en puntige torentjes lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Loop na een bezoek aan het chateau vooral ook door naar het Terrasse Dufferin. Deze ruim 400 meter lange houten wandelpromenade is vooral in de zomermaanden, wanneer de promenade vol staat met lokale straatmuzikanten, een heerlijke plek om al wandelend van het uitzicht over de rivier te genieten.
Heeft u trek gekregen? Breng dan vooral een bezoek aan Basse Ville. De sfeervolle Rue du Petit-Champlain in dit deel van de stad barst van de restaurants en speciaalzaken.

Goed om te weten

U kunt er ook voor kiezen de stad onder leiding van een Engelssprekende gids te ervaren. Samen met een kleine groep maakt u een 2 uur durende wandeling door het historische centrum van de stad, terwijl de gids u alles vertelt over de boeiende geschiedenis van de stad. Deze excursie is inbegrepen in uw reissom! Kijk bij het tabblad extra’s voor meer informatie.

DAG
06

Quebec – Montréal (ca. 256 km)

Montreal
Vertrek uit Quebec
Ontdek het hippe karakter van wereldstad Montréal
Eerste overnachting in Montréal

Vandaag laat u het mooie Quebec achter zich en rijdt richting miljoenenstad Montréal, de grootste stad van de provincie Quebec. Ga vandaag lekker vroeg op pad, zodat u voldoende tijd heeft om deze bruisende stad te ontdekken.
Montréal is met haar levendige wijken en grote aanbod aan kunst en cultuur één van de hipste steden van Canada én met 4 miljoen inwoners een wereldstad van formaat. Wanneer u Montréal binnenrijdt krijgt u dan ook direct dat onrustige gevoel: hier is zoveel te zien! En hoewel de stad met haar hoge wolkenkrabbers en moderne skyline totaal niet onderdoet voor welke metropool dan ook, de oude stad van Montréal heeft een onmiskenbaar vleugje Frankrijk, dat u in sommige straten het idee geeft in Parijs te zijn.
Begin uw wandeling door Montréal in Vieux Montréal, de oude stad. De geplaveide straten worden geflankeerd door schitterende Victoriaanse huizen, waar u fijne restaurants, chique galeries en knusse boetiekjes vindt. Een hoogtepunt tijdens uw bezoek aan Montréal is de prachtige Notre Dame basiliek. Deze gotische kathedraal is van buiten al een plaatje, maar is van binnen minstens zo mooi. Het gouden altaar, de diepblauwe koepel en de schitterende glas-in-lood ramen maken vast een diepe indruk.
Het hippe karakter van de stad vindt u het beste in de leuke wijk Quartier Latin. Net als de gelijknamige wijk in Parijs, ontwikkelde deze studentenwijk zich tot een bonte verzameling van cafés, terrassen, boetiekjes, theaters en musea. Het ideale décor voor een lange zomeravond!

Weetje

Treft u een regenachtige dag in Montréal? Breng dan een bezoek aan de Ville Souterrain, een complete ondergrondse stad van zo’n 12 vierkante kilometer met een rits aan hotels, winkelcentra, theaters en universiteiten die ondergronds met elkaar verbonden zijn.

DAG
07

Montreal – Kingston (ca. 294 km)

1000 Islands
Vertrek uit Montreal
Cruise door de ‘Thousand Islands’ (inclusief)
Overnachting in Kingston

Na een kennismaking met Oost-Canada’s mooiste steden is het nu weer tijd voor een flinke portie natuur. De weidsheid en diversiteit van Canada’s natuur maken het land niet voor niets al jarenlang topfavoriet onder reizigers.
Vanuit Montréal rijdt u westwaarts, langs de oevers van de Saint Lawrence Rivier. Voorbij Brockville verlaat u Highway 401, om de parallel lopende Thousand Islands Parkway te nemen. Deze prachtige route, direct langs de rivier, voert u rechtstreeks naar het hart van het Thousand Islands natuurgebied. Voor veel inwoners van de provincie Ontario zijn de Thousand Islands dé vakantie hotspot tijdens de warme zomers. Overal waar u kijkt ziet u kleine eilandjes in de rivier, bezaaid met luxe vakantiehuizen en uitgestrekte landgoederen.
Ter hoogte van Rockport gaat u aan boord van de ‘Heart of the Thousand Islands’ cruise, een 1 uur lange cruise langs de vele eilandjes in de rivier. Wist u dat de naam ‘Thousand Islands’ totaal niet overdreven is? Het hele natuurgebied omvat maar liefst 1800 eilandjes! De cruise neemt u mee langs een aantal bezienswaardigheden op enkele van deze eilandjes, zoals het romantische Boldt Castle op Heart Island en de kleine eilandjes van Zavikon Island.
U overnacht vannacht in Kingston, een gezellige studentenstad aan de rand van het Thousand Islands gebied.

Goed om te weten

Let op: De 'Thousand Islands' cruise is vanaf vertrek op 7 oktober tot en met 21 oktober exclusief in het programma.

Weetje

De Saint Lawrence Rivier vormt voor een deel de natuurlijke grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Er wordt zelfs beweerd dat Zavikon Island, bestaande uit twee kleine eilandjes, ieder op een ander grondgebied liggen. Als dit zo is, is de brug die beide eilandjes verbindt de kortste internationale brug ter wereld!

DAG
08

Kingston – Toronto - Amsterdam (ca. 263 km)

Toronto City Hall
Inleveren huurauto op de luchthaven van Toronto
Terugvlucht Toronto - Amsterdam
Overnachting aan boord van het vliegtuig naar Amsterdam

Na twee prachtige weken in Canada is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land. U laat de schitterende Thousand Islands achter zit en maakt uw laatste rit over de Canadese snelweg, op naar de internationale luchthaven van Toronto.
U levert vervolgens uw huurauto in op de luchthaven en gaat aan boord voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Maak het u zelf gemakkelijk, u overnacht in het vliegtuig en komt morgenochtend aan op de luchthaven van Schiphol.

Goed om te weten

Wilt u verlengen in Toronto? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij het tabblad ‘Verlengen’ vindt u meer informatie.

DAG
09

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst op de luchthaven van Schiphol

Afhankelijk van uw vluchttijd komt u in de loop van de ochtend of begin van de middag aan op de luchthaven van Schiphol. Het einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
2 opties
Open+
9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Toeristenklasse of Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis wordt in goede Toeristenklasse of Middenklasse hotels geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Toeristenklasse
Middenklasse
Toronto
12
Holiday Inn Toronto Downtown Centre
Drieenhalve ster
 • Holiday Inn Toronto Downtown Centre
 • 11340475.jpg
 • Holiday Inn Toronto Downtown Centre
 • Holiday Inn Toronto Downtown
 • Holiday Inn Toronto Downtown Centre
 • Holiday Inn Toronto Downtown Centre
 • Holiday Inn Toronto Downtown Centre
Het Holiday Inn Toronto Downtown Centre is een comfortabel stadshotel, midden in het centrum van Toronto. Direct naast het hotel ligt het historische Maple Leaf Gardens gebouw, eens de thuisbasis van Toronto's ijshockey team. Maar ook de metro is op korte loopafstand te vinden, waardoor wereldstad Toronto binnen handbereik is. In het eigen restaurant 'The Carlton' kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner en voor een drankje na een lange dag sightseeing kunt u aanschuiven in de 'Thirty Bar'. Lekker ontspannen doet u in het binnenzwembad of het uitgebreide spacentrum. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel.
De moderne kamers zijn royaal en beschikken allemaal over airco, flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten en een mini-koelkast. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD30 per dag)
Meer info >
Bond Place Hotel
Driesterren
 • Bond Place
 • Bond Place
 • Bond Place
 • Bond Place
 • Bond Place
Op slechts een steenworp verwijderd van hartje Toronto ligt het leuke Bond Place Hotel. U bevindt zich midden tussen de bruisende straten van Toronto, met ontelbare winkels, restaurants en bars in de directe omgeving.
In het Pomanar Grill Restaurant kunt u in de avonden terecht voor mediterrane gerechten en pizza's. In de ochtenden en middagen kunt u hier ook terecht voor ontbijt en lunch.
De moderne kamers zijn voorzien van airco, flatscreen tv, koelkast, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD 25 per dag).
Meer info >
Toronto
12
Chelsea Hotel Toronto
Drieenhalve ster
 • Chelsea Hotel
 • Chelsea Hotel
 • Chelsea Hotel
 • Chelsea Hotel
 • Chelsea Hotel
 • Chelsea Hotel
 • Chelsea Hotel
Het Chelsea Hotel is een comfortabel hotel op een top locatie in de grootste stad van Canada; Toronto! Op een kleine 2,4 km bevindt zich de Canadian National Tower (CN Tower) en Rogers Centre. Vanaf dit punt loopt u binnen 5 minuten wandelen naar het Waterfront. Op 300 meter van het Chelsea Hotel ligt het metrostation College. De fijne kamers hebben een lichte uitstraling en zijn voorzien van airco, tv, gratis WiFi, bureau, zithoekje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over 2 heerlijke zwembaden, fitnessruimte en een fijne sauna & hot tub. In de Espresso- en wijnbar kunt u genieten van een kopje koffie of een heerlijke cocktail. Het Chelsea Hotel beschik tevens over een eigen restaurant. Het hotel beschikt over een ondergrondse parkeergarage (parkeerkosten ca. CAD36 per dag).


Meer info >
Courtyard By Marriott Downtown To...
Courtyard By Marriott Downtown Toronto
Driesterren
 • Marriott Toronto Downtown
 • Marriott Toronto Downtown
 • Marriott Toronto Downtown
 • Marriott Toronto Downtown
 • Marriott Toronto Downtown
 • Marriott Toronto Downtown
Courtyard By Marriott Downtown Toronto is een fijn stadshotel, midden in hartje Toronto. De bekendste winkelstraat, Eaton Centre, ligt op slecht 10 minuten lopen van het hotel. Praktisch naast het hotel vindt u het metrostation College, die u eenvoudig naar alle bezienswaardigheden van de stad brengt. De Canadian National Tower, welke grotendeels de skyline van Toronto bepaalt, ligt op ca. 3 km van het hotel. Vanaf daar loopt u binnen enkele minuten naar de bruisende waterkant. De ruime kamers zijn modern ingericht en voorzien van airco, tv, WiFi, zithoek, bureau, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een 24-uursfitnessruimte en een klein zwembad. In de bistro zijn verschillende snacks te verkrijgen, daarnaast is er ook een à-la-cartemenu, cocktailbar en kunt u in de Bistro Starbucks koffie bestellen. Het hotel beschikt over een privé parkeergarage (parkeerkosten ca. CAD45 per dag).
Meer info >
Ottawa
12
Travelodge Ottawa East
Driesterren
 • Travelodge Ottawa East
 • Travelodge Ottawa East
 • Travelodge Ottawa East
Net buiten het centrum van Ottawa is het Travelodge Ottawa East een perfecte uitvalsbasis voor uw bezoek aan de stad. Met de auto bent u binnen enkele minuten in het leuke centrum van Ottawa, met bekende trekpleisters als Parliament Hill en de Byward Market. Het Travelodge Ottawa East beschikt over een eigen restaurant, de Broadway Bar & Grill, waar u dagelijks terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. Wilt u na een lange dag in de stad lekker ontspannen? Neem dan een duik in het zouwater binnenzwembad van het hotel. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel.
De kamers zijn eenvoudig, maar praktisch ingericht en voorzien van airco, flatscreen tv, magnetron, koelkast, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad of douche, föhn en toilet. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren).
Meer info >
Days Inn Ottawa
Tweëenhalve ster
 • Days Inn Ottawa slaapkamer
 • Days inn Ottawa badkamer
 • Days Inn Ottawa lobby
 • Days Inn Ottawa ontbijtruimte
 • Parlementsgebouw in Ottawa
In het centrum van Ottawa ligt hotel Days Inn. Op wandelafstand kunt u het parlementsgebouw en de National Arts Gallery bereiken. Of bezoek de Byward-markt en het winkelcentrum Byward Rideau, dit is ongeveer 10 minuten lopen. De kamers zijn eenvoudig en comfortabel ingericht. Ze beschikken over airconditioning, koffie/theefaciliteit, minibar, TV en een kluisje. De badkamer is voorzien van een bad of douche, toilet en föhn.
Meer info >
Ottawa
12
Delta by Marriott City Centre
Viersterren
 • Delta Hotel Ottawa
 • Delta Hotel Ottawa
 • Delta Hotel Ottawa
 • Delta Hotel Ottawa
 • Delta Hotel Ottawa
Het Delta Hotel by Marriott is een prettig hotel op een fantastische locatie in het hart van Ottawa. De tweetalige stad Ottawa is het politieke hart van Canada, maar ook een belangrijk cultureel centrum. De bekendste attractie van de hoofdstad van Ottawa is Parliament Hill, vanaf het hotel loopt u binnen een kleine 7 minuten hier naartoe. De verschillende musea zijn ook op een korte afstand van het hotel te bezoeken. De ruime kamers zijn modern ingericht en voorzien van grote ramen, airco, tv, bureau, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche. In het gezellige restaurant & lounge wordt een Amerikaans buffet geserveerd en er worden zo nu en dan thema lunches georganiseerd. Hier kunt u genieten van zelfgemaakte broodjes en toetjes. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en een sauna waar u even heerlijk tot rust kunt komen. Het hotel beschikt over een privé parkeergarage (parkeerkosten ca. CAD25 per dag).
Meer info >
Lord Elgin Hotel
Drieenhalve ster
 • Lord Elgin Ottawa
 • Lord Elgin Ottawa
 • Lord Elgin Ottawa
 • Lord Elgin Ottawa
Het Lord Elgin is een monumentaal hotel op een perfecte locatie in het centrum van Ottawa. De belangrijkste bezienswaardigheden van Ottawa liggen op een steenworp afstand. In Ottawa zijn hoog aangeschreven musea's te vinden, die een goede kijk geven op de geschiedenis en cultuur van Canada. Eén van de bekendste bezienswaardigheden, Parliament Hill, ligt op ca. 5 minuten lopen van het hotel. Hier prijken drie statige neogotische gebouwen, die de thuisbasis van de Canadese overheid vormen. De fijne kamers zijn voorzien van alle gemakken zoals airco, tv, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het Lord Elgin beschikt over een fitnessruimte welke 24 uur per dag geopend is en een zwembad waar u fijn wat baantjes kunt trekken. In het restaurant kunt u genieten van de heerlijke gerechten die geserveerd worden. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD35 per dag).
Meer info >
Quebec City
12
Hotel Du Nord
Driesterren
 • Hotel du Nord
 • Hotel du Nord
 • Hotel du Nord
 • Hotel du Nord
 • Hotel du Nord
Op zo'n 5 minuten rijden van het oude centrum van Quebec, ligt het Hotel du Nord aan één van de directe verbindingswegen die de stad met de luchthaven en andere belangrijke knooppunten verbindt. Een ideaal hotel wanneer u een rondreis door het prachtige Oost-Canada maakt.
Iedere ochtend wordt een continentaal ontbijtbuffet geserveerd, inclusief toast, bagels en andere koude gerechten. Komt u na een lange dag sightseeing terug in uw hotel, neem dan nog een lekkere duik in het zouwater binnenzwembad.
De kamers zijn voorzien van airco, flatscreen tv en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD10 per dag).
Meer info >
Hotel Super 8 Sainte-Foy
Driesterren
 • Super 8 Sainte-Foy
 • Super 8 Sainte-Foy
 • Super 8 Sainte-Foy
 • Super 8 Sainte-Foy
 • Super 8 Sainte-Foy
 • Super 8 Sainte-Foy
 • Super 8 Sainte-Foy
Het Super 8 Sainte-Foy ligt op een gunstige locatie in de voorstad Sainte-Foy, vlakbij de internationale luchthaven van Quebec en op ongeveer 12 kilometer rijden van het prachtige oude centrum van de stad.
Het hotel biedt u iedere ochtend een gratis continentaal ontbijt aan in de ontbijtruimte. Bovendien is het Super 8 Sainte-Foy een ideaal hotel voor het hele gezin, met ruime kamers die zijn uitgerust met een magnetron en koelkast, maar ook heeft het hotel een groot binnenzwembad, compleet met waterglijbaan! Heerlijk om te ontspannen na een lange dag in de stad.
De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, tv, koelkast, magnetron en koffiezetapparaat en een badkamer met bad of douche en toilet.
Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel en u kunt gratis parkeren bij het hotel. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren).
Meer info >
Quebec City
12
Hotel Le Concorde
Drieenhalve ster
 • Hotel Concorde
 • Hotel Concorde
 • Hotel Concorde
 • Hotel Concorde
 • Hotel Concorde
Hôtel Le Concorde is een fijn hotel met een gunstige ligging in Québec City, één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Het hotel ligt in het hart van Québec en op slechts 15 minuten lopen van het historische centrum, welke ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO vermeldt staat. In de omgeving zijn diverse restaurants en terrasjes te vinden. U proeft de Franse sfeer nog overal! De ruime lichte kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, bureau, zitje, WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Hôtel Le Concorde beschikt over een ronddraaiend op de bovenste verdieping, waarbij u kunt genieten van schitterende uitzichten over Québec City. In het gezellige binnenzwembad, omgeven door palmbomen, kunt u heerlijk genieten en ontspannen. Het hotel beschikt over een privé parkeergarage (parkeerkosten ca. CAD25 per dag).
Meer info >
Hôtel Château Laurier
Viersterren
 • Chateau Laurier
 • Chateau Laurier
 • Chateau Laurier
 • Chateau Laurier
 • Chateau Laurier
Château Laurier is een elegant hotel in het oude centrum van Québec, in het oosten van Canada. Québec is één van de oudste en mooiste steden van het land. Het hotel is dan ook een perfecte uitvalsbasis om de historische bezienswaardigheden en groene omgeving van Québec te ontdekken. Château Laurier grenst aan het historische Plains of Abraham Battlefield Park, waar u heerlijk kunt wandelen langs de oevers van de rivier. Op een kleine 13 minuten lopen ligt de koloniale binnenstad, welke goed bewaard is gebleven door de hoge stadsmuur. U kunt hier heerlijk slenteren over de geplaveide straatjes en langs de koloniale huizen. De Franse invloeden ziet u hier overal terug! De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals airco, tv, gratis WiFi, strijkfaciliteiten, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een klein overdekt zoutwaterzwembad, bubbelbad en een fitnessruimte. Op korte loopafstand van het hotel bevinden zich vele gezellige restaurantjes. Het hotel beschikt over een parkeergarage (parkeerkosten ca. CAD26 per dag).
Meer info >
Montreal
12
Les Suites Labelle
Driesterren
 • Les suites labelle
 • Les suites labelle
 • Les Suites Labelle
Les Suites Labelle Hotel heeft een perfecte locatie, midden in de leuke wijk Quartier Latin. Op steenworp afstand vindt u het oude centrum van Montréal, maar ook het metrostation is op korte afstand van het hotel te vinden, zodat de hele stad binnen handbereik is. Het Les Suites Labelle Hotel biedt u iedere dag een gratis (continentaal) ontbijtbuffet aan, met onder andere toast en koffie. De ruime kamers zijn voorzien van airco, tv, een kleine kitchenette met een kookplaat, koelkast en magnetron en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD18 per dag)
Meer info >
Travelodge Montreal Centre
Driesterren
 • Travelodge Montreal Centre
 • Travelodge Montreal Centre
 • Travelodge Montreal Centre
 • Travelodge Montreal Centre
 • Travelodge Montreal Centre
Direct in het kloppende hart van Montreal ligt het moderne Travelodge Montreal Centre. Op slechts 3 minuten lopen van het metrostation Place-d'Armes heeft u bovendien heel Montreal binnen handbereik!
Ieder ochtend wordt een continentaal ontbijt geserveerd met fruit en croissantjes. In de hippe hotelbar kunt u terecht voor een lekker drankje na een dag struinen door Montreal. Ook kunt u hier 's avonds aanschuiven om een hapje te eten (tegen betaling). Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel.
De modern ingerichte kamers zijn voorzien van airco, tv en een badkamer met douche en toilet. Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie (parkeerkosten ca. CAD22 per dag).
Meer info >
Montreal
12
Chateau Versailles
Driesterren
 • Chateau Versailles
 • Chateau Versailles
 • Chateau Versailles
 • Chateau Versailles
Chateau Versailles is een comfortabel hotel met een historische stijl. Het hotel ligt in het hart van het hippe Montréal, met zijn levendige wijken en het grote aanbod aan kunst en cultuur. Het hotel ligt in de omgeving van vele gezellige restaurantjes en winkeltjes. De Golden Mile met verschillende musea en galeries ligt op ca. 10 minuten wandelen van het hotel en het schilderachtige Mont Royal Park ligt ook op een korte loopafstand. De ruime kamers zijn voorzien van airco, tv, gratis WiFi, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een fitnessruimte welke 24 uur geopend is. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD28 per dag).
Meer info >
Le Nouvel Hotel
Drieenhalve ster
 • Hotel Le Nouvel
 • Hotel Le Nouvel
 • Hotel Le Nouvel
 • Hotel Le Nouvel
 • Hotel Le Nouvel
Le Nouvel Hotel is een fijne accommodatie in Montreal en goede uitvalsbasis om de boeiende geschiedenis en prachtige architectuur van de stad te ontdekken. Montreal staat ook wel bekend als het culturele hart van Canada! Metrostation Georges-Vanier ligt op een kleine 10 minuten wandelen en op loopafstand van het hotel zijn ook vele gezellige restaurantjes te vinden. Het oude centrum van Montreal is een schatkamer vol historische gebouwen en ligt op ca. 3 km van het hotel. Het oude centrum is een gebied met veel trekpleisters waaronder de oude haven en mooie pleinen, zoals Place Jacques-Cartier en Place d'Armes. De elegante ruime kamers zijn voorzien van airco, tv, gratis WiFi, koffiefaciliteiten, strijkfaciliteiten, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche. Le Nouvel Hotel heeft een uitgebreide wellnessruimte en een klein zwembad waar u even fijn kunt ontspannen. Tevens beschikt het hotel over een fitnessruimte en cadeauwinkel. In restaurant L'Entracte worden heerlijke gerechten geserveerd die worden bereid met verse seizoensingrediënten. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (parkeerkosten ca. CAD15 per dag).
Meer info >
Kingston
12
Ambassador Resort Hotel
Driesterren
 • Ambassador Resort Hotel
 • Ambassador Resort Hotel
 • Ambassador Resort Hotel
 • Ambassador Resort Hotel
 • Ambassador Resort Hotel
 • Ambassador Resort Hotel
 • Ambassador Resort Hotel
 • Ambassador Resort Hotel
Op een gunstige locatie net buiten Kingston vindt u het comfortabele Ambassador Resort Hotel. Met de auto bent u in een mum van tijd in 'downtown' Kingston, maar ook het natuurgebied Thousand Islands ligt binnen korte rijafstand.
In de avond schuift u aan in het JM's Restaurant voor een buffetmaaltijd of een lekkere cocktail (tegen betaling). Wilt u even opladen na een lange dag onderweg te zijn geweest? Trek dan een baantje in het ruime binnenzwembad of kom helemaal tot rust in de stoomcabine.
De kamers zijn voorzien van airco, flatscreen tv, koffiezetapparaat en badkamer met bad of douche, toilet en föhn.
Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren).
Meer info >
Thriftlodge Kingston
Tweëenhalve ster
 • Thriftlodge Kingston
 • Thriftlodge Kingston
 • Thriftlodge Kingston
Thriftlodge Kingston heeft een gunstige ligging ten opzichte van de stad Kingston, op slechts 5 minuten rijden van het centrum van deze gezellige studentenstad. Bijkomend voordeel is dat parkeren gratis is bij het hotel, zo bespaart u hoge parkeerkosten! In de ochtend wordt een gratis continentaal ontbijt aangeboden in de ontbijtruimte en het hotel beschikt over gratis WiFi in het hele hotel. De kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht en voorzien van airco, flatscreen tv, een koelkast, magnetron en koffiezetapparaat en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren).
Meer info >
Kingston
12
Holiday Inn Hotel & Suites Kingston
Driesterren
 • Holiday Inn Kingston
 • Holiday Inn Kingston
 • Holiday Inn Kingston
 • Holiday Inn Kingston
 • Holiday Inn Kingston
Het Holiday Inn hotel & suites is een fijne accommodatie in de veelzijdige stad Kingston. De stad is vooral bekend als uitvalsbasis voor prachtige rondvaarten naar de Thousand Islands (op ca. 4 km van het hotel). Hier kunt u de groep met rotsachtige eilanden in de Saint Lawrence Rivier bewonderen, veel zijn bebouwd met de meest luxe en grote vakantiehuizen. De bekende City Hall & het levendig historisch museum Fort Henry liggen op ca. 4,5 km van het Holiday Inn. De ruime kamers zijn voorzien van, airco, flatscreen-tv, minibar, magnetron, koffiezetapparaat, bureau, zitje, gratis WiFi en badkamer met bad en/of douche. In het fijne zwembad & hot tub kunt u even heerlijk ontspannen. Tevens beschikt het hotel over een fitnessruimte en een bar. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. CAD5 per dag).
Meer info >
Courtyard by Marriott Kingston
Drieenhalve ster
 • Courtyard by Marriott
 • Courtyard by Marriott
 • Courtyard by Marriott
 • Courtyard by Marriott
 • Courtyard by Marriott
Het Courtyard by Marriott is een vriendelijk hotel in de 'Limestone City' Kingston. De stad heeft deze bijnaam gekregen doordat er veel historische gebouwen zijn opgetrokken uit Kalksteen. Kingston staat ook bekend als uitvalsbasis voor een boottocht door het labyrint van de Thousand Islands, waar u een fantastische cruise kunt maken langs de rotsachtige eilanden op de Saint Lawrence Rivier (op ca. 4 km van het hotel). Kingston City Hall en het centrum met zijn vele musea en historische monumenten liggen op ca. 5 km. De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals airco, flatscreen-tv, gratis WiFi, koelkastje, magnetron, bureau, zithoek en badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een fijn binnenzwembad met hot tub en de sportievelingen kunnen terecht in de fitnessruimte. Voor een gezellig hapje & drankje kunt u terecht in het restaurant of de bar van het hotel. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
( 1 t/m 2 van 2 opties )
Tijdens de verlenging verblijft u in goede middenklasse hotels op een centrale locatie. Onderstaand ziet u de voorbeeldhotels per categorie aangegeven.
Chelsea Hotel
Toronto - Chelsea Hotel Toronto
Drieenhalve ster
Het Chelsea Hotel is een comfortabel hotel op een top locatie in de grootste stad van Canada; Toronto! Op een kleine 2,4 km bevindt zich de Canadian National Tower (CN Tower) en Ro...
Meer info
meerprijs
v.a.
74740
148
Marriott Toronto Downtown
Toronto - Courtyard by Marriott Downtown Toronto
Driesterren
Courtyard By Marriott Downtown Toronto is een fijn stadshotel, midden in hartje Toronto. De bekendste winkelstraat, Eaton Centre, ligt op slecht 10 minuten lopen van het hotel. Pra...
Meer info
meerprijs
v.a.
90900
180
9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs

Extra's

Maak uw reis extra comfortabel door het vooraf bijboeken en betalen van optionele vervoersopties. Indien u met de KLM naar uw bestemming vliegt, geven wij u de mogelijkheid om een stoel te boeken in de Comfort Class. Ook kunt u alle excursiemogelijkheden bekijken, die u vooraf kunt bijboeken (en betalen).
Vervoersopties ( 1 t/m 2 van 2 opties )
klm comfort
Toeslag Comfort Class KLM heenreis
Het is mogelijk om bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM.

Een stoel in de Economy Comfort-zone:
Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte
...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.110
klm comfort
Toeslag Comfort Class KLM terugreis
Het is mogelijk om bij NRV bij boeking al uw stoel te upgraden naar de Comfort Class van de KLM.

Een stoel in de Economy Comfort-zone:
Biedt 10 cm (4 inch) meer beenruimte
...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.110
9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Voor deze reis kunt u vertrekken in de maanden mei t/m oktober.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Canada boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Optionele excursies
Zie het kopje 'extra' voor meer informatie over de optionele excursies die mogelijk zijn en de bijbehorende prijzen.

Resort fee
Bij een aantal hotels wordt een resort fee gevraagd. Deze fee dient dagelijks betaald te worden en is per kamer. De resort fee is voor extra faciliteiten, zoals bijvoorbeeld gebruik van handdoeken bij het zwembad, vervoer naar themaparken, internet. Bij de meeste hotels is deze resort fee inclusief in de prijs. De hotels kunnen de resort fee's te allen tijde wijzigen.

Lokale belastingen
In Canada wordt over vrijwel al uw inkopen of extra's een salestax berekend. Deze salestax wordt over uw aankopen, maaltijden, autohuur (extra's), camperhuur (extra's), parkeerkosten, kinderbedjes, kinderstoelen e.d. berekend. In de restaurants en winkels vindt u vaak prijzen exclusief de salestax. Houdt u hier rekening mee, u ziet pas bij de kassa wat het werkelijke bedrag is. Het bedrag van de sales tax verschilt per plaats en kan oplopen tot 17%.

Eten en drinken
Lunch : tussen de € 10,00 en € 15,00
Diner : tussen de € 15,00 en € 25,00
Flesje water : ca. € 1,50 - € 2,00
Flesje fris : ca. € 2,00 - € 3,50
Glas wijn : ca. € 4,50 - € 7,50
Glas bier(lokaal) : ca. € 4,50 - € 7,50

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Fooien

In Canada is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Indicatie fooien:
Chauffeur : ca. 3-6 CAD / ca. € 1,95 - € 3,90 per persoon per dag
Gids : ca. 7-10 CAD / ca. € 4,50 - € 6,45 per persoon per dag
Kamermeisje : ca. 1,50 CAD / ca. € 0,95 per persoon per nacht
Kofferdrager : ca. 1,50 CAD / ca. € 0,95 per persoon per koffer

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2021. Uiteraard kan de koers van de Euro/Canadese Dollar wijzigen waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

Wanneer u tevreden bent over de service, kunt u in restaurants een fooi geven van ongeveer 15-20 %, en anders op zijn minst 10%.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die al in uw reisprogramma zijn opgenomen, kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan optionele excursies. Deze excursies kunt u ter plaatse via uw reisleiding bijboeken en betalen. Dit kan in Canadese Dollars.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Canada. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Leeftijdsbeperkingen

Voor diegenen die nog geen 18 jaar zijn gelden in Canada een aantal beperkingen. Het is niet toegestaan om gelegenheden waar alcohol wordt geschonken te bezoeken. Neem daarom altijd uw legitimatiebewijs mee, hier kan bij de ingang om gevraagd worden. Voor het inchecken in het hotel geldt vaak een minimum leeftijd van 18 jaar (indien u zonder ouderen reist).

Kamertypes

Indien u met twee, drie of vier personen reist, ontvangt u dezelfde kamer. In de tweepersoonskamer staan veelal twee queensize bedden of twijfelaars, zodat de kamer in principe geschikt is voor maximaal vier personen. Wanneer u een 2-persoonskamer boekt met meer dan 2 personen, is het in Canada niet standaard zo dat ieder persoon een eigen bed heeft. Hierdoor kan het voorkomen dat een 3e of 4e persoon in eenzelfde bed slaapt.

Kinderkortingen

Wanneer er kinderkortingen van toepassing zijn, zijn deze al verwerkt in de totale verkoopprijs. De uiteindelijke prijs is dus inclusief alle kortingsbedragen.

Kinderen krijgen geen eigen bed en het babybedje is altijd op aanvraag. Er geldt een maximum van 2 kinderen op de driepersoonskamer en 3 kinderen op de vierpersoonskamer.

Bagage met TSA gecerticifeerd slot

Het is aan te raden om alléén te reizen met bagage dat is voorzien van een TSA gecertificeerd slot.

TSA (Transport Security Administration) is een veiligheidsinstantie van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security dat is opgericht na 9/11. Deze veiligheidsinstantie oefent gezag uit over de veiligheid van reizigers in Amerika. Wanneer u naar Canada en/of Amerika vliegt kan het zijn dat uw koffer ter controle door medewerkers van TSA wordt geopend. Het is ook bekend dat, wanneer een medewerker van de TSA een koffer of tas niet kan openen, het slot wordt geforceerd en dat u vervolgens uw koffer of tas terugvindt op de loopband met een kapot slot. Om dit soort problemen te voorkomen is het TSA gecertificeerd slot ontwikkeld. Dit slot is goedgekeurd door de Amerikaanse veiligheidsinstantie die uw koffer of tas moet controleren. Deze sloten kunnen door de douane met een loper worden geopend en weer gesloten zonder schade toe te brengen aan uw tas, koffer of slot. De sloten herkent u aan het TSA-logo. TSA gecertificeerde sloten kunt u in alle soorten en maten krijgen: cijfersloten, hangsloten, kabelsloten, key card sloten en in de bagageriem verwerkte sloten. Ook zijn er veel koffers verkrijgbaar die een ingebouwd TSA gecertificeerd slot hebben.

Reizen via de VS

Wanneer u via de VS reist, dan dient u rekening te houden met het volgende.

U bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Voor een online aanvraag, voorlopig alleen in het Engels, kunt u naar de website van ESTA gaan. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, dat momenteel voor aankomst in de VS moet worden ingevuld. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld, maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de VS. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd. Het geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het visa waiver programma meedoen, waaronder Nederland en België . Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Heeft u een andere nationaliteit? Neemt u dan even contact op met de ambassade over welke papieren u nodig heeft.

Intikken van ESTA op internet laat heel veel websites zien die dit tegen betaling regelen. Er is echter geen enkele reden om van deze sites gebruik te maken daar dit heel goed via de reguliere site van ESTA kan. De kosten voor de autorisatie bedragen 14 USD per persoon. Autorisatie via ESTA is verplicht.

Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Canada
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

+Reizen via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan je moet voldoen?

Wanneer u via de VS reist, dan dient u rekening te houden met het volgende.

U bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord gaat van een vliegtuig naar de VS. Voor een online aanvraag kunt u naar de website van ESTA gaan. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met het aankomst/vertrekformulier I-94, dat voorheen voor aankomst in de VS moest worden ingevuld. Wij raden de klant aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat de klant de gevraagde informatie heeft ingevuld, maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop het paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet de klant wel per reis actualiseren.

Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming heeft aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de VS. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd. Het geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het visa waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen.

Intikken van ESTA op internet laat heel veel websites zien die dit tegen betaling regelen. Er is echter geen enkele reden om van deze sites gebruik te maken daar dit heel goed via de reguliere site van ESTA kan. Sinds 8 september 2010 bedragen de kosten voor de autorisatie 14 USD per persoon. Autorisatie via ESTA is verplicht sinds 12 januari 2009.
Klik hier voor het ESTA formulier

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

+Reizen via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan je moet voldoen?

Wanneer u via de VS reist, dan dient u rekening te houden met het volgende.

U bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord gaat van een vliegtuig naar de VS. Voor een online aanvraag kunt u naar de website van ESTA gaan. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met het aankomst/vertrekformulier I-94, dat voorheen voor aankomst in de VS moest worden ingevuld. Wij raden de klant aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat de klant de gevraagde informatie heeft ingevuld, maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop het paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet de klant wel per reis actualiseren.

Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming heeft aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de VS. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd. Het geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het visa waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen.

Intikken van ESTA op internet laat heel veel websites zien die dit tegen betaling regelen. Er is echter geen enkele reden om van deze sites gebruik te maken daar dit heel goed via de reguliere site van ESTA kan. Sinds 8 september 2010 bedragen de kosten voor de autorisatie 14 USD per persoon. Autorisatie via ESTA is verplicht sinds 12 januari 2009.
Klik hier voor het ESTA formulier

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

9 dagen Kennismaking met Oost-Canada: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam – Toronto

02Toronto

03Toronto – Ottawa

04Ottawa – Quebec

05Quebec

06Quebec – Montréal

07Montreal – Kingston

08Kingston – Toronto - Amsterdam

09Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis