Watervallen in Mondulkiri
Watervallen in Mondulkiri
Boottocht over het Tonle Sap meer
Boottocht over het Tonle Sap meer
Tempelcomplex Angkor Wat
Tempelcomplex Angkor Wat
Heerlijke stranddagen in Sihanoukville
Heerlijke stranddagen in Sihanoukville
Battambang
Battambang

Beste van Cambodja

Privéreis | 18 dagen v.a. 2146
1971i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-06-2020
Reisduur
18 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 300 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 27 november 2019
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m oktober 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

Voorwaarden

- Geldig tot en met 27 november 2019
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m oktober 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Kassakorting tot 300 ppi
Complete rondreis naar o.a. de mooiste provincie van Cambodja: Mondulkiri
Op bezoek bij de fascinerende Phnong stam
Rondwandelen in het overweldigende Angkor Wat Tempelcomplex
Rit per bamboetrein in Battambang
Kennismaken met de majestueuze olifanten
Zwemmen bij de populaire Bousra watervallen
Ontspannen op het strand van Sihanoukville

Al het moois van Cambodja in één reis

Per tuktuk door het overweldigende Angkor Wat rijden, op bezoek bij de fascinerende etnische Phnong stam, zwemmen bij de populaire Bousra watervallen en kennismaken met de majestueuze olifanten. Een rit per bamboetrein in Battambang, varen over het Tonle Sap meer en verse koffie drinken op de koffieplantage; dit is wat u kunt verwachten tijdens deze complete rondreis. Ook spendeert u een aantal dagen in wat veel reizigers de mooiste provincie van Cambodja noemen: Mondulkiri. U sluit de de reis af met een paar heerlijke dagen aan het strand van Sihanoukville. Kortom, veel lokale ontmoetingen met natuur en mens waardoor u zich snel thuis zult voelen in de wondere wereld van Cambodja!

"Wij hebben er 19 dagen van gemaakt, en dit was nog tekort. Je wilt alleen al die vriendelijke mensen niet meer missen. Wat een verademing met Nederland. De reis was tot in de puntjes geregeld. Iedereen altijd stipt op tijd. Deskundige gidsen die alle tijd voor ons hadden. waar maak je dat allemaal nog mee. We hebben veel mogen zien. De tocht naar en door Moldukiri was voor ons één van de hoogtepunten. Hier werden we echt door de gids, zijn vader en de rest van de familie op handen gedragen. Onvergetelijk."

Jan uit Nuland

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Siem Reap

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u naar Cambodja, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Siem Reap

kh_al_siempreap2.jpg
Aankomt in Siem Reap
Vrije middag
Genieten van typisch Cambodjaanse gerechten en een traditionele Apsara dans
Eerste overnachting in Siem Reap

Op de luchthaven van Siem Reap staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Hij overhandigt u alle benodigde vouchers, tickets en andere papieren die u tijdens uw reis nodig heeft. Daarnaast is hij de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips en kan hij u alles vertellen over de Cambodjaanse gewoontes. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk bijkomen van de vliegreis, de stad alvast verkennen of uitrusten aan het zwembad van het hotel.

Om alvast in het lokale ritme te komen hebben wij in de avond een bijzonder diner met een dans voorstelling voor u geboekt. U wordt naar een lokaal restaurant gebracht waar u kunt genieten van typisch Cambodjaanse gerechten en een optreden te zien krijgt van traditionele Apsara dansers. Zij vertolken eeuwenoude dansen van het oude Khmer rijk.

DAG
03

Siem Reap (Angkor Wat)

kh_al_siemreap_angkor_68665828.jpg
Bezoek aan het overweldigende Angkor Wat Tempelcomplex
Transfer traditionele tuktuk naar Angkor Wat
Tweede overnachting in Siem Reap

Vandaag bezoekt u één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. De hindoeïstische Angkor Wat Tempels zijn de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer rijk. De tempels lagen in de hoofdstad van het rijk, tegenwoordig Angkor genoemd, maar door de Khmers zelf Yasodharapura. Angkor was ooit de grootste stad ter wereld en werd in 40 jaar gebouwd voor de belangrijkste koning van de Khmer-periode, King Suriyavarman. In de 9e eeuw is men begonnen met de bouw van de tempels en dit heeft tot 600 jaar geduurd, waarna de jungle de tempels volledig heeft overgenomen. De tempels zijn pas in de 19e eeuw ontdekt en staan uiteraard op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Nog steeds worden de tempels onderzocht en worden bijzondere vondsten gedaan. De tempels zijn gemakkelijk vanuit Siem Reap te bereiken.

U gaat per traditionele tuktuk en een Engelssprekende gids op pad. U bezoekt er de bekendste tempels zoals de jungle tempel Angkor Thom, bekend van de film Thomb Raider, en The South Gate. Doordat u alle tijd heeft in dit indrukwekkende complex kunt u ook de veel kleinere, maar zeker niet minder mooie, tempels bezoeken. U kunt met uw gids de volledige invulling van de dag bepalen. Maar vergeet vooral de dag niet af te sluiten met een zonsondergang bij de bekende Angkor Wat Tempel, of één van de rustigere tempels met uitzicht over de Angkor Wat.

DAG
04

Siem Reap

kh_al_siempreap.jpg
Vrije dag in Siem Reap
Ontdek het platteland van Cambodja (optionele excursie)
Geheimen van de Khmer keuken onthult (optionele excursie)
Smakelijk genieten tijdens een traditionele BBQ (optionele excursie)
Spectaculaire show in het Phare Circus (optionele excursie)
Derde overnachting in Siem Reap

Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding. Er is vanuit Siem Reap meer dan voldoende keuze voor optionele excursies. Breng bijvoorbeeld een tweede bezoek aan het immens grote Angkor Wat tempelcomplex. Slenter door het gezellige centrum van Siem Reap op souvenirjacht, struin de oude markt af of laat u verwennen met een relaxte Cambodjaanse massage. In samenwerking met ons lokale agentschap bieden wij u diverse optionele excursies.

Boek bijvoorbeeld de excursie waarbij u de prachtige binnenlanden van Cambodja leert kennen per quad of fiets. Deze tours brengen u op plekken waar niet veel andere toeristen zullen komen. U rijdt door omliggende dorpjes, schitterende landerijen en geniet van de vele glimlachen die u onderweg van de uiterst vriendelijke lokale bevolking krijgt. Kinderen zwaaien en u ziet hoe de ouders op traditionele manieren in levensonderhoud voorzien. U rijdt door een bijna onaangetast Azië en u zult diverse stops maken. Wilt u de geheimen van de Khmer keuken ontdekken? Kies dan voor de kookworkshop. Samen met de kok maakt u de heerlijkste Cambodjaanse gerechten. Of draai een dagje mee met de rijstboer. De werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen, maar het werk van de rijstboer is nooit klaar. Een bijzondere manier om echt in contact te komen met de lokale bevolking. Daarnaast staat Siem Reap bekend om de traditionele Cambodjaanse BBQ. Diverse restaurants bieden u de mogelijkheid om op een kleine tafel BBQ de lekkerste verse producten te bereiden. Een echt aanrader!

DAG
05

Siem Reap - Battambang

Een visser uit het vissersdorp
Boottocht over het Tonle Sap Meer
Vrije middag in Battambang
Overnachting in Battambang

We verlaten de stad en varen naar Battambang; middels een onvergetelijke boottocht over het Tonle Sap Meer. Ruim zeventig procent van de Cambodjaanse bevolking leeft rondom dit grote meer. Met de wind door uw haren en genietend van het uitzicht over alles wat zich afspeelt op en langs het water van het meer varen we in 8 – 12 uur (afhankelijk van het seizoen) naar Battambang. Het Tonle Sap Meer is gelegen in hart van het land en is het meest opvallende natuurverschijnsel van Cambodja en het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. Het verschil tussen het wateroppervlak in de droge periode en het moessonseizoen is ruim 10.000 km2.

Met de wind in de haren, genietend van het uitzicht over alles wat zich afspeelt op en langs het water vaart u langs de rietkragen van het meer. Het meer herbergt ruim 200 vissoorten, krokodillen en schildpadden. Maar is ook een vogelrijk natuurgebied. Wellicht ziet u tijdens de boottocht wel een paar pelikanen voorbij vliegen of spot u de Cambodjaanse snijdervogel. De drijvende dorpen rondom het meer worden bewoond door duizenden vissers en hun families. Tijdens de boottocht ziet u dan ook ongetwijfeld hoe de vissers zicht vervoeren in hun houten boten en hoe zij op traditionele wijze hun vis vangen. Meer dan de helft van de jaarlijkse visproductie van Cambodja komt uit het Tonle Sap Meer. Na aankomst in Battambang wordt u per traditionele tuktuk naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

DAG
06

Battambang

kh_al_bamboetrein.jpg
Kennismaking met de lokale bevolking in Battambang
Bezoek aan Wat Samrong Knong en Aek Phnom Tempel
Rit per bamboetrein
Stop bij Phnom Sampov (moordgrotten)
Tweede overnachting in Battambang

U krijgt vandaag weer een prachtig stukje Cambodja te zien. We gaan eerst op bezoek bij een aantal kunstenaars, handwerkers en producenten in Wat Kor Village. U ziet beeldhouwers en rijstwijnproducenten aan het werk en u ziet hoe men handgemaakte sigaretten en wierrookstokjes maakt. Vervolgens wandelt u over de vismarkt en ziet en ruikt u hoe de beroemde vispasta wordt gemaakt, één van de belangrijkste ingrediënten in de Khmer keuken. Hierna brengt u een bezoek de Wat Samrong Knong en de Aek Phnom Tempel. U maakt ook een tocht per bamboe trein welke nog dagelijks wordt gebruikt door de lokale bevolking. Een bijzondere ervaring terwijl u op het bamboe platform geniet van de tocht. Op de terugreis naar het hotel maakt u nog een stop bij Phnom Sampov (de moordgrotten). Tijdens het bewind van de Rode Khmer werden duizenden mensen bij deze grotten om het leven gebracht. Tegenwoordig is er een monument met schedels en botten van de slachtoffers. U bent u hier rond de schemering waardoor u hoogstwaarschijnlijk de duizenden vleermuizen de grot ziet verlaten.

DAG
07

Battambang - Phnom Penh (ca. 297 km/ 6-7 uur)

kh_al_phnomtempel.jpg
Per lijndienst bus naar Phnom Penh
‘Straateten’ proberen op de containermarkt (optioneel)
Overnachting in Phnom Penh

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht en reist u per lijndienst bus naar Phnom Penh. Het is een lange rit en onderweg worden er enkele stops gemaakt bij kleine lokale dorpjes om even de benen te strekken. Aan het einde van de middag arriveert u in Phnom Penh. Bij aankomst staat de transfer op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Het echt ‘straatvoedsel’ van Cambodja proberen vanavond? Breng dan een bezoek aan de containermarkt van Phnom Penh. Maar ook op het parkeerterrein van de Russische markt zijn overheerlijke en goedkope gerechten te vinden. Smul van de Bai Chaa (gefrituurde rijst) of Mie Chaa (gefrituurde noedels). Genieten! U overnacht in Phnom Penh.

DAG
08

Phnom Penh

kh_al_tuolsleng.jpg
Stadstour Phnom Penh per traditionele tuk-tuk
Bezoek aan de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis
Sunsetcruise over de Mekong rivier
Tweede overnachting in Phnom Penh

Vandaag wordt een erg indrukwekkende dag waarbij u meer te weten komt over de enerverende geschiedenis van het land. Met een tuktuk bezoekt u het Royal Palace maar ook de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis.

Het Tuol Sleng was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens rijdt u door naar de, buiten de stad gelegen, Killing Fields. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier toentertijd bruut met knuppels vermoord. Daarna werden de lijken geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. Een huiveringwekkende kijk in de geschiedenis en zeker een stukje Cambodja dat u nog lang bij zal blijven. Om even bij te komen van de indrukwekkende dag maakt u in de avond een Sunsetcruise over de Mekong rivier. U overnacht wederom in Phnom Penh.

DAG
09

Phnom Penh

KH_AL_Phnom Penh Museum_30714577
Vrije dag in Phnom Penh
Oudong Tour (optionele excursie)
Takeo Tour (optionele excursie)
Kookles in Phnom Penh (optionele excursie)
Avond ‘straateten’ Tour (optionele excursie)
Met een lokale vissen op de Mekong rivier (optionele excursie)
Eilanden van de Mekong (optionele excursie)
Sunsetcruise over de Mekong rivier (optionele excursie)
Derde overnachting in Phnom Penh

Een vrije dag in Phnom Penh. Even bijkomen van de reis en wellicht wilt u wel op zoek naar de leukste souvenirs voor het thuisfront in deze wereldstad. De stad is vooral bekend vanwege het trieste verleden dat de Cambodjanen kende onder het regime van de Pol Pot en de bezienswaardigheden als de Killing Fields en het Tuol Sleng museum. Maar u zult zien er is nog veel meer te zien en te beleven. In samenwerking met ons lokale agentschap bieden wij u diverse optionele excursies.

Maak bijvoorbeeld een tour naar Takeo. U bezoekt dan o.a. de Ta Phrom Tempel uit de 12e eeuw en Phnom Chisor. Deze heuvel herbergt een oude ruïne-tempel. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht op de rijstvelden. De tempel werd door Koning Sorayak Varman I in de 11de eeuw gebouwd op de top van de 380 meter hoge heuvel. U kunt de berg beklimmen via de trap met 408 treden aan de zuidzijde. Aangekomen in Takeo gaat u per boot naar Phnom Da. De boottocht gaat over de vele kanalen en riviertjes die de Takeo provincie rijk is. U ziet het lokale leven op en rondom het water van dichtbij voorbij komen.

Of ga een dagje vissen met een lokale visser en leer de kneepjes van het vak. Wellicht vangt u wel een gigantische meerval. Trek gekregen van het vissen boek dan de Evening Streetfood Tour. Heerlijke curry’s, gefrituurde rijst, noedels en soepjes. U proeft het allemaal!

DAG
10

Phnom Penh - Mondulkiri (ca. 370 km / 6-7 uur)

KH_AL_SenMonoromWaterfall bij mondulkiri
Op weg naar de mooiste provincie van Cambodja, Mondulkiri
Bij de Wat Hanchey Pagode genieten van het uitzicht over de Mekong rivier
Rondwandelen over een rubberplantage
Eerste overnachting in Mondulkiri

Vandaag rijdt u naar de mooiste provincie van Cambodja, Mondulkiri. Doordat dit gebied lastiger te bereiken is, laten veel reisorganisaties dit gedeelte links liggen, maar wij vinden het absoluut de moeite waard om u dit meer onbekende en veel minder toeristische deel van Cambodja te laten zien. U wordt al vroeg opgehaald door uw chauffeur en Engelssprekende gids voor een lange, maar boeiende tocht naar Sen Monorom.

Onderweg bezoekt u Phnom Pros en Phnom Srei (de mannen berg en vrouwen berg). Op de bergtoppen staat een tempel en u kunt genieten van het fraaie uitzicht. Vervolgens bezoekt u de kleurrijke Wat Hanchey Pagode daterend uit de 8ste eeuw. Vanaf de heuvel heeft u één van de beste uitzichten over de Mekong rivier in Cambodja. In het Memot district maakt u een stop bij een rubberplantage. De schors van de boom wordt ingekerfd waardoor onderaan de boom de hars in bakjes druipt. Het meeste van de rubber wordt geëxporteerd. Tijdens het bezoek komt u meer te weten over de processen en wat er van de Cambodjaanse rubber wordt gemaakt. U overnacht in Mondulkiri.

DAG
11

Mondulkiri

mondulkiri olifant in water met kinderen
Op bezoek bij de fascinerende Phnong stam
Mooie trekking door de natuur van Mondulkiri incl. traditionele lunch
Kennismaken met de majestueuze olifanten
Tweede overnachting in Mondulkiri

Voor veel reizigers is vandaag één van de hoogtepunten van de reis door Cambodja. Na het ontbijt wordt u weer opgehaald door uw Engelssprekende gids en brengt als eerste een bezoek aan de Phnong stam. U heeft alle tijd om bij deze fascinerende bevolking rond te kijken en u zult wederom gastvrij ontvangen worden. Uw gids zal u alles vertellen over de manier van leven van deze mensen. De Phnong leven van het land en doen nog steeds aan zwerflandbouw (‘slash and burn’). Zij planten rijst, fruitbomen, koffie, rubber en cashewnoten en jagen op wilde dieren. Hoewel steeds meer huizen worden gebouwd in 'Khmer-stijl', kunt u nog steeds enkele traditionele Phnong huizen zien. In de huizen ziet u grote potten en traditionele gongs. Potten en gongs behoren tot de meest waardevolle bezittingen van de etnische minderheden in Cambodja, zowel in traditionele, spirituele als ook materiële zin. De Phnong zijn van oorsprong een meer dan 2000 jaar oud volk en zijn diep animistisch, waardoor zij geloven dat alle dingen, bezield en onbezield, geesten hebben.

Na het bezoek aan het dorp zult u een korte afstand afleggen met de auto. Vervolgens loopt u ongeveer 20 minuten door het bos om aan te komen bij een kleine rivier en een waterval. Hier wordt een traditionele lunch (inclusief) gekookt boven een kampvuur. Puur genieten van de natuur. Na de lunch is het dan eindelijk tijd om kennis te maken met de olifanten. De mahout (olifanten trainer) vertelt u alles over deze opmerkelijke dieren. Neem ook zeker een duik in het water en wie weet volgen de olifanten u wel het water in. U krijgt de mogelijkheid om de mahout te helpen bij het wassen van de olifanten. Het Mondulkiri ecotoerismeproject maakt er werk van om het kappen van de bossen tegen te gaan en te zorgen voor een mooie en goede omgeving voor de olifanten. Dit project doet er alles aan om de olifanten, olifanten te laten zijn zonder dat ze ingezet worden voor fysiek hard werk en voor ritjes met toeristen. Mooi om te zien hoe de olifanten genieten! De excursies van vandaag worden uitgevoerd in een klein internationaal gezelschap.

DAG
12

Mondulkiri

Waterval Cambodja
Zwemmen bij de populaire Bousra watervallen
Verse koffie drinken op de koffieplantage
Genieten van een weids uitzicht over de smaragdgroene bossen van Samot Cheur
Derde overnachting Mondulkiri

Vandaag gaat u de flora en fauna van Mondulkiri ontdekken. Als eerste stopt u bij de beeldschone Bousra watervallen. De watervallen hebben gezorgd voor een natuurlijk zwembad dat zowel bij toeristen als bij de lokale bevolking erg populair is. Een prachtige plek om foto’s te maken en uiteraard te zwemmen. De verschillende etages van de watervallen zijn tientallen meters hoog. Geniet van de natuur en het water. Bij de waterval wordt ook een picknick lunch voor u verzorgd (inclusief).

De volgende stop is een koffieplantage. De gids zal u rondleiden over de plantage en u alles vertellen over dit populaire product. De vraag naar koffie van deze plantages in het noordoosten van Cambodja blijft stijgen. Wist u bijvoorbeeld dat koffie na aardolie het tweede belangrijkste import product ter wereld is? Na een wandeling over de plantage is het uiteraard tijd om te genieten van een kopje verse koffie. Op deze plantage worden er ook meubels gemaakt van de koffiebomen. Na deze aangename koffiepauze gaat u verder naar de Sen Monorom waterval, voor een laatste duik voordat we de dag afsluiten met een bezoek aan de Wat Phnom Doh Kromom tempel en Samot Cheur (zee van bomen) voor een prachtige uitzicht over de smaragdgroene bossen. U overnacht in Mondulkiri.

DAG
13

Mondulkiri - Phnom Penh (ca. 370 km / 6-7 uur)

Phnom Penh Cambodja
Vertrek Mondulkiri
Overnachting Phnom Penh

We reizen vandaag terug naar Phnom Penh door prachtige rijstvelden, kleine dorpjes en wilde natuur. Aan het einde van de middag zijn we terug in Phnom Penh.

DAG
14

Phnom Penh - Sihanoukville (ca. 250 km / 4-5 uur)

KH_AL_ Sihanoukville4
Transfer naar Sihanoukville
Eerste overnachting Sihanoukville

Na het ontbijt wordt u per transfer naar het busstation van Phnom Pehn gebracht. Hier stapt u op de lijndienst bus naar het station van Sihanoukville. De transfer staat al voor u klaar en brengt u tot slot naar uw hotel in Sihanoukville, dat zich op loopafstand van het strand bevindt. Hier kunt u de aankomende dagen genieten van de brede witte stranden en de vele eettentjes met vers gevangen vis. Ook kunt u hier goed snorkelen en duiken.

DAG
15

Sihanoukville

kh_sihanoukbay.jpgk
Vrije dag aan het strand
Wandelen door het Ream Nationaal Park (optionele excursie)
Per tuktuk naar de Kbal Chey watervallen (optionele excursie)
De kleurrijke onderwaterwereld verkennen tijdens een snorkelexcursie (optionele excursie)
Tweede overnachting in Sihanoukville

Niet iedereen weet dat Cambodja ook een heel gezellige strandbestemming heeft: Sihanoukville. Dit kleine badplaatsje heeft zijn authentieke charme weten te behouden en is (gelukkig) nog niet door het massatoerisme ontdekt. U heeft 2 heerlijke dagen om te genieten van het strandleven van Cambodja!

Trekt u er liever op uit? Kies dan bijvoorbeeld voor een tocht naar het Ream Nationaal Park. Of huur een tuktuk om naar de Kbal Chey watervallen te gaan, die ongeveer tien kilometer buiten Sihanoukville liggen. Houdt u van de onderwaterwereld? Duik dan zeker met een snorkelset het water in en geniet van de kleurrijke vissen, zeesterren, koraal en wie weet spot u nog wel een schildpad.

DAG
16

Sihanoukville

sihanoukville markt
Vrije dag aan het strand
Wandelen door het Ream Nationaal Park (optionele excursie)
Per tuktuk naar de Kbal Chey watervallen (optionele excursie)
De kleurrijke onderwaterwereld verkennen tijdens een snorkelexcursie (optionele excursie)
Derde overnachting in Sihanoukville

Nog een heerlijke vrije dag aan het strand van Sihanoukville. Geniet van de rust, een heerlijke cocktail op uw strandbedje of maak een optionele excursie. Alles kan vandaag, niets moet. Heerlijk…echt vakantie!

DAG
17

Sihanoukville - Phnom Penh - Amsterdam (ca. 250 km / 5 uur)

KH_AL_ Sihanoukville4
Vertrek Sihanoukville
Terugvlucht vanaf Phnom Penh

Vandaag wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Phnom Penh vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

DAG
18

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam en is er een einde gekomen aan een indrukwekkende vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
15 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

07-02-2016

'De kers op de taart was er al meteen in Siem Reap met een bezoek aan Angkor. We probeerden er tijdens ons tweedaags verblijf zoveel mogelijk uit te halen en deden de kleine en de grote toer. De boottocht naar Battambang was een unieke ervaring. Ti ...

Meer info >

Decuypere Bart, Roeselare (Belgie)

18 dagen Beste van Cambodja: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

30 kg ruimbagage
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Transfer per airco auto/minibus op dag 10 t/m 14
Vervoer per traditionele tuktuk op dag 3, 5 t/m 8
Traject per lijndienst bus van Battambang naar Phnom Penh op dag 7
Boottocht Siem Reap - Battambang over het Tonle Sap Meer op dag 5
Traject per lijndienst bus van Phnom Penh naar Sihanoukville op dag 14
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Cambodjaans welkomstdiner op dag 2 incl. Apsara dansvoorstelling
Engelssprekende gids tijdens de excursies op dag 3, 5, 6, 8 en 10 t/m 13
Rondwandelen in Angkor Wat, één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld*
Kennismaking met de lokale bevolking in Battambang
Stadstour Phnom Penh per traditionele tuk-tuk*
Bezoek aan Wat Samrong Knong en Aek Phnom Tempel*
Rit per bamboetrein
Bezoek aan de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis*
Bezoek aan de Phnom Pros en de Phnom Srei tempels en Wat Hanchey pagode*
Op bezoek bij de etnische Phnong stam
Ontmoeting met olifanten in Mondulkiri
Zwemmen bij de Bousra en Sen Monorom watervallen*
Rondwandelen op een koffieplantage*
Van het uitzicht genieten bij Samot Cheur
Bezoek aan de Wat Phnom Doh Kromom tempel*
Stranddagen in de kustplaats Sihanoukville
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 47 per persoon (omgerekend ca. 221.876 KHR of 55 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooien
Visum Cambodja
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
15 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
18 dagen Beste van Cambodja: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

07-02-2016

'De kers op de taart was er al meteen in Siem Reap met een bezoek aan Angkor. We probeerden er tijdens ons tweedaags verblijf zoveel mogelijk uit te halen en deden de kleine en de grote toer. De boottocht naar Battambang was een unieke ervaring. Ti ...

Meer info >

Decuypere Bart, Roeselare (Belgie)

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Siem Reap

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u naar Cambodja, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Siem Reap

kh_al_siempreap2.jpg
Aankomt in Siem Reap
Vrije middag
Genieten van typisch Cambodjaanse gerechten en een traditionele Apsara dans
Eerste overnachting in Siem Reap

Op de luchthaven van Siem Reap staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Hij overhandigt u alle benodigde vouchers, tickets en andere papieren die u tijdens uw reis nodig heeft. Daarnaast is hij de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips en kan hij u alles vertellen over de Cambodjaanse gewoontes. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk bijkomen van de vliegreis, de stad alvast verkennen of uitrusten aan het zwembad van het hotel.

Om alvast in het lokale ritme te komen hebben wij in de avond een bijzonder diner met een dans voorstelling voor u geboekt. U wordt naar een lokaal restaurant gebracht waar u kunt genieten van typisch Cambodjaanse gerechten en een optreden te zien krijgt van traditionele Apsara dansers. Zij vertolken eeuwenoude dansen van het oude Khmer rijk.

DAG
03

Siem Reap (Angkor Wat)

kh_al_siemreap_angkor_68665828.jpg
Bezoek aan het overweldigende Angkor Wat Tempelcomplex
Transfer traditionele tuktuk naar Angkor Wat
Tweede overnachting in Siem Reap

Vandaag bezoekt u één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. De hindoeïstische Angkor Wat Tempels zijn de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer rijk. De tempels lagen in de hoofdstad van het rijk, tegenwoordig Angkor genoemd, maar door de Khmers zelf Yasodharapura. Angkor was ooit de grootste stad ter wereld en werd in 40 jaar gebouwd voor de belangrijkste koning van de Khmer-periode, King Suriyavarman. In de 9e eeuw is men begonnen met de bouw van de tempels en dit heeft tot 600 jaar geduurd, waarna de jungle de tempels volledig heeft overgenomen. De tempels zijn pas in de 19e eeuw ontdekt en staan uiteraard op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Nog steeds worden de tempels onderzocht en worden bijzondere vondsten gedaan. De tempels zijn gemakkelijk vanuit Siem Reap te bereiken.

U gaat per traditionele tuktuk en een Engelssprekende gids op pad. U bezoekt er de bekendste tempels zoals de jungle tempel Angkor Thom, bekend van de film Thomb Raider, en The South Gate. Doordat u alle tijd heeft in dit indrukwekkende complex kunt u ook de veel kleinere, maar zeker niet minder mooie, tempels bezoeken. U kunt met uw gids de volledige invulling van de dag bepalen. Maar vergeet vooral de dag niet af te sluiten met een zonsondergang bij de bekende Angkor Wat Tempel, of één van de rustigere tempels met uitzicht over de Angkor Wat.

DAG
04

Siem Reap

kh_al_siempreap.jpg
Vrije dag in Siem Reap
Ontdek het platteland van Cambodja (optionele excursie)
Geheimen van de Khmer keuken onthult (optionele excursie)
Smakelijk genieten tijdens een traditionele BBQ (optionele excursie)
Spectaculaire show in het Phare Circus (optionele excursie)
Derde overnachting in Siem Reap

Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding. Er is vanuit Siem Reap meer dan voldoende keuze voor optionele excursies. Breng bijvoorbeeld een tweede bezoek aan het immens grote Angkor Wat tempelcomplex. Slenter door het gezellige centrum van Siem Reap op souvenirjacht, struin de oude markt af of laat u verwennen met een relaxte Cambodjaanse massage. In samenwerking met ons lokale agentschap bieden wij u diverse optionele excursies.

Boek bijvoorbeeld de excursie waarbij u de prachtige binnenlanden van Cambodja leert kennen per quad of fiets. Deze tours brengen u op plekken waar niet veel andere toeristen zullen komen. U rijdt door omliggende dorpjes, schitterende landerijen en geniet van de vele glimlachen die u onderweg van de uiterst vriendelijke lokale bevolking krijgt. Kinderen zwaaien en u ziet hoe de ouders op traditionele manieren in levensonderhoud voorzien. U rijdt door een bijna onaangetast Azië en u zult diverse stops maken. Wilt u de geheimen van de Khmer keuken ontdekken? Kies dan voor de kookworkshop. Samen met de kok maakt u de heerlijkste Cambodjaanse gerechten. Of draai een dagje mee met de rijstboer. De werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen, maar het werk van de rijstboer is nooit klaar. Een bijzondere manier om echt in contact te komen met de lokale bevolking. Daarnaast staat Siem Reap bekend om de traditionele Cambodjaanse BBQ. Diverse restaurants bieden u de mogelijkheid om op een kleine tafel BBQ de lekkerste verse producten te bereiden. Een echt aanrader!

DAG
05

Siem Reap - Battambang

Een visser uit het vissersdorp
Boottocht over het Tonle Sap Meer
Vrije middag in Battambang
Overnachting in Battambang

We verlaten de stad en varen naar Battambang; middels een onvergetelijke boottocht over het Tonle Sap Meer. Ruim zeventig procent van de Cambodjaanse bevolking leeft rondom dit grote meer. Met de wind door uw haren en genietend van het uitzicht over alles wat zich afspeelt op en langs het water van het meer varen we in 8 – 12 uur (afhankelijk van het seizoen) naar Battambang. Het Tonle Sap Meer is gelegen in hart van het land en is het meest opvallende natuurverschijnsel van Cambodja en het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. Het verschil tussen het wateroppervlak in de droge periode en het moessonseizoen is ruim 10.000 km2.

Met de wind in de haren, genietend van het uitzicht over alles wat zich afspeelt op en langs het water vaart u langs de rietkragen van het meer. Het meer herbergt ruim 200 vissoorten, krokodillen en schildpadden. Maar is ook een vogelrijk natuurgebied. Wellicht ziet u tijdens de boottocht wel een paar pelikanen voorbij vliegen of spot u de Cambodjaanse snijdervogel. De drijvende dorpen rondom het meer worden bewoond door duizenden vissers en hun families. Tijdens de boottocht ziet u dan ook ongetwijfeld hoe de vissers zicht vervoeren in hun houten boten en hoe zij op traditionele wijze hun vis vangen. Meer dan de helft van de jaarlijkse visproductie van Cambodja komt uit het Tonle Sap Meer. Na aankomst in Battambang wordt u per traditionele tuktuk naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Goed om te weten

Tijdens de tocht van Siem Reap naar Battambang vaart u op een lokale boot die ook door plaatselijke bevolking wordt gebruikt. Een unieke lokale ervaring, maar zeker geen luxe. Hierbij geven wij belangrijke algemene informatie, zodat u weet wat u kunt verwachten. De zitplaatsen zijn houten bankjes maar het komt regelmatig voor dat er meer mensen meevaren dan dat er zitplaatsen zijn. Er zijn geen faciliteiten aan boord en het is niet mogelijk om drankjes en eten te komen. Onderweg maakt u één stop zodat u eten en drinken kunt kopen en gebruik kunt maken van een toilet. Het is aan te raden zelf eten en drinken mee te nemen vanuit Siem Reap en te zorgen voor een handdoek die u op het bankje kunt neerleggen. In het regenseizoen kan de tocht tot 8 uur duren maar in het droge seizoen kan dit oplopen tot 10-12 uur. Daarbij moet wel gezegd worden dat een prachtige boottocht is en een unieke lokale ervaring. Niet te missen tijdens uw reis door Cambodja.

Goed om te weten

Is het in verband met de lage stand van het water niet mogelijk om de boottocht te maken, dan zult u per bus naar Battambang reizen. Ook kunt u er uiteraard zelf voor kiezen deze dag per bus af te leggen. U kunt deze transfer tijdens het boeken toevoegen aan uw boeking.

DAG
06

Battambang

kh_al_bamboetrein.jpg
Kennismaking met de lokale bevolking in Battambang
Bezoek aan Wat Samrong Knong en Aek Phnom Tempel
Rit per bamboetrein
Stop bij Phnom Sampov (moordgrotten)
Tweede overnachting in Battambang

U krijgt vandaag weer een prachtig stukje Cambodja te zien. We gaan eerst op bezoek bij een aantal kunstenaars, handwerkers en producenten in Wat Kor Village. U ziet beeldhouwers en rijstwijnproducenten aan het werk en u ziet hoe men handgemaakte sigaretten en wierrookstokjes maakt. Vervolgens wandelt u over de vismarkt en ziet en ruikt u hoe de beroemde vispasta wordt gemaakt, één van de belangrijkste ingrediënten in de Khmer keuken. Hierna brengt u een bezoek de Wat Samrong Knong en de Aek Phnom Tempel. U maakt ook een tocht per bamboe trein welke nog dagelijks wordt gebruikt door de lokale bevolking. Een bijzondere ervaring terwijl u op het bamboe platform geniet van de tocht. Op de terugreis naar het hotel maakt u nog een stop bij Phnom Sampov (de moordgrotten). Tijdens het bewind van de Rode Khmer werden duizenden mensen bij deze grotten om het leven gebracht. Tegenwoordig is er een monument met schedels en botten van de slachtoffers. U bent u hier rond de schemering waardoor u hoogstwaarschijnlijk de duizenden vleermuizen de grot ziet verlaten.

DAG
07

Battambang - Phnom Penh (ca. 297 km/ 6-7 uur)

kh_al_phnomtempel.jpg
Per lijndienst bus naar Phnom Penh
‘Straateten’ proberen op de containermarkt (optioneel)
Overnachting in Phnom Penh

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht en reist u per lijndienst bus naar Phnom Penh. Het is een lange rit en onderweg worden er enkele stops gemaakt bij kleine lokale dorpjes om even de benen te strekken. Aan het einde van de middag arriveert u in Phnom Penh. Bij aankomst staat de transfer op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Het echt ‘straatvoedsel’ van Cambodja proberen vanavond? Breng dan een bezoek aan de containermarkt van Phnom Penh. Maar ook op het parkeerterrein van de Russische markt zijn overheerlijke en goedkope gerechten te vinden. Smul van de Bai Chaa (gefrituurde rijst) of Mie Chaa (gefrituurde noedels). Genieten! U overnacht in Phnom Penh.

Goed om te weten

De faciliteiten langs de route Battambang - Phnom Penh zijn nog niet optimaal. Zorg er dan ook voor dat u voldoende eten en drinken meeneemt.

DAG
08

Phnom Penh

kh_al_tuolsleng.jpg
Stadstour Phnom Penh per traditionele tuk-tuk
Bezoek aan de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis
Sunsetcruise over de Mekong rivier
Tweede overnachting in Phnom Penh

Vandaag wordt een erg indrukwekkende dag waarbij u meer te weten komt over de enerverende geschiedenis van het land. Met een tuktuk bezoekt u het Royal Palace maar ook de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis.

Het Tuol Sleng was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens rijdt u door naar de, buiten de stad gelegen, Killing Fields. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier toentertijd bruut met knuppels vermoord. Daarna werden de lijken geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. Een huiveringwekkende kijk in de geschiedenis en zeker een stukje Cambodja dat u nog lang bij zal blijven. Om even bij te komen van de indrukwekkende dag maakt u in de avond een Sunsetcruise over de Mekong rivier. U overnacht wederom in Phnom Penh.

DAG
09

Phnom Penh

KH_AL_Phnom Penh Museum_30714577
Vrije dag in Phnom Penh
Oudong Tour (optionele excursie)
Takeo Tour (optionele excursie)
Kookles in Phnom Penh (optionele excursie)
Avond ‘straateten’ Tour (optionele excursie)
Met een lokale vissen op de Mekong rivier (optionele excursie)
Eilanden van de Mekong (optionele excursie)
Sunsetcruise over de Mekong rivier (optionele excursie)
Derde overnachting in Phnom Penh

Een vrije dag in Phnom Penh. Even bijkomen van de reis en wellicht wilt u wel op zoek naar de leukste souvenirs voor het thuisfront in deze wereldstad. De stad is vooral bekend vanwege het trieste verleden dat de Cambodjanen kende onder het regime van de Pol Pot en de bezienswaardigheden als de Killing Fields en het Tuol Sleng museum. Maar u zult zien er is nog veel meer te zien en te beleven. In samenwerking met ons lokale agentschap bieden wij u diverse optionele excursies.

Maak bijvoorbeeld een tour naar Takeo. U bezoekt dan o.a. de Ta Phrom Tempel uit de 12e eeuw en Phnom Chisor. Deze heuvel herbergt een oude ruïne-tempel. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht op de rijstvelden. De tempel werd door Koning Sorayak Varman I in de 11de eeuw gebouwd op de top van de 380 meter hoge heuvel. U kunt de berg beklimmen via de trap met 408 treden aan de zuidzijde. Aangekomen in Takeo gaat u per boot naar Phnom Da. De boottocht gaat over de vele kanalen en riviertjes die de Takeo provincie rijk is. U ziet het lokale leven op en rondom het water van dichtbij voorbij komen.

Of ga een dagje vissen met een lokale visser en leer de kneepjes van het vak. Wellicht vangt u wel een gigantische meerval. Trek gekregen van het vissen boek dan de Evening Streetfood Tour. Heerlijke curry’s, gefrituurde rijst, noedels en soepjes. U proeft het allemaal!

DAG
10

Phnom Penh - Mondulkiri (ca. 370 km / 6-7 uur)

KH_AL_SenMonoromWaterfall bij mondulkiri
Op weg naar de mooiste provincie van Cambodja, Mondulkiri
Bij de Wat Hanchey Pagode genieten van het uitzicht over de Mekong rivier
Rondwandelen over een rubberplantage
Eerste overnachting in Mondulkiri

Vandaag rijdt u naar de mooiste provincie van Cambodja, Mondulkiri. Doordat dit gebied lastiger te bereiken is, laten veel reisorganisaties dit gedeelte links liggen, maar wij vinden het absoluut de moeite waard om u dit meer onbekende en veel minder toeristische deel van Cambodja te laten zien. U wordt al vroeg opgehaald door uw chauffeur en Engelssprekende gids voor een lange, maar boeiende tocht naar Sen Monorom.

Onderweg bezoekt u Phnom Pros en Phnom Srei (de mannen berg en vrouwen berg). Op de bergtoppen staat een tempel en u kunt genieten van het fraaie uitzicht. Vervolgens bezoekt u de kleurrijke Wat Hanchey Pagode daterend uit de 8ste eeuw. Vanaf de heuvel heeft u één van de beste uitzichten over de Mekong rivier in Cambodja. In het Memot district maakt u een stop bij een rubberplantage. De schors van de boom wordt ingekerfd waardoor onderaan de boom de hars in bakjes druipt. Het meeste van de rubber wordt geëxporteerd. Tijdens het bezoek komt u meer te weten over de processen en wat er van de Cambodjaanse rubber wordt gemaakt. U overnacht in Mondulkiri.

DAG
11

Mondulkiri

mondulkiri olifant in water met kinderen
Op bezoek bij de fascinerende Phnong stam
Mooie trekking door de natuur van Mondulkiri incl. traditionele lunch
Kennismaken met de majestueuze olifanten
Tweede overnachting in Mondulkiri

Voor veel reizigers is vandaag één van de hoogtepunten van de reis door Cambodja. Na het ontbijt wordt u weer opgehaald door uw Engelssprekende gids en brengt als eerste een bezoek aan de Phnong stam. U heeft alle tijd om bij deze fascinerende bevolking rond te kijken en u zult wederom gastvrij ontvangen worden. Uw gids zal u alles vertellen over de manier van leven van deze mensen. De Phnong leven van het land en doen nog steeds aan zwerflandbouw (‘slash and burn’). Zij planten rijst, fruitbomen, koffie, rubber en cashewnoten en jagen op wilde dieren. Hoewel steeds meer huizen worden gebouwd in 'Khmer-stijl', kunt u nog steeds enkele traditionele Phnong huizen zien. In de huizen ziet u grote potten en traditionele gongs. Potten en gongs behoren tot de meest waardevolle bezittingen van de etnische minderheden in Cambodja, zowel in traditionele, spirituele als ook materiële zin. De Phnong zijn van oorsprong een meer dan 2000 jaar oud volk en zijn diep animistisch, waardoor zij geloven dat alle dingen, bezield en onbezield, geesten hebben.

Na het bezoek aan het dorp zult u een korte afstand afleggen met de auto. Vervolgens loopt u ongeveer 20 minuten door het bos om aan te komen bij een kleine rivier en een waterval. Hier wordt een traditionele lunch (inclusief) gekookt boven een kampvuur. Puur genieten van de natuur. Na de lunch is het dan eindelijk tijd om kennis te maken met de olifanten. De mahout (olifanten trainer) vertelt u alles over deze opmerkelijke dieren. Neem ook zeker een duik in het water en wie weet volgen de olifanten u wel het water in. U krijgt de mogelijkheid om de mahout te helpen bij het wassen van de olifanten. Het Mondulkiri ecotoerismeproject maakt er werk van om het kappen van de bossen tegen te gaan en te zorgen voor een mooie en goede omgeving voor de olifanten. Dit project doet er alles aan om de olifanten, olifanten te laten zijn zonder dat ze ingezet worden voor fysiek hard werk en voor ritjes met toeristen. Mooi om te zien hoe de olifanten genieten! De excursies van vandaag worden uitgevoerd in een klein internationaal gezelschap.

DAG
12

Mondulkiri

Waterval Cambodja
Zwemmen bij de populaire Bousra watervallen
Verse koffie drinken op de koffieplantage
Genieten van een weids uitzicht over de smaragdgroene bossen van Samot Cheur
Derde overnachting Mondulkiri

Vandaag gaat u de flora en fauna van Mondulkiri ontdekken. Als eerste stopt u bij de beeldschone Bousra watervallen. De watervallen hebben gezorgd voor een natuurlijk zwembad dat zowel bij toeristen als bij de lokale bevolking erg populair is. Een prachtige plek om foto’s te maken en uiteraard te zwemmen. De verschillende etages van de watervallen zijn tientallen meters hoog. Geniet van de natuur en het water. Bij de waterval wordt ook een picknick lunch voor u verzorgd (inclusief).

De volgende stop is een koffieplantage. De gids zal u rondleiden over de plantage en u alles vertellen over dit populaire product. De vraag naar koffie van deze plantages in het noordoosten van Cambodja blijft stijgen. Wist u bijvoorbeeld dat koffie na aardolie het tweede belangrijkste import product ter wereld is? Na een wandeling over de plantage is het uiteraard tijd om te genieten van een kopje verse koffie. Op deze plantage worden er ook meubels gemaakt van de koffiebomen. Na deze aangename koffiepauze gaat u verder naar de Sen Monorom waterval, voor een laatste duik voordat we de dag afsluiten met een bezoek aan de Wat Phnom Doh Kromom tempel en Samot Cheur (zee van bomen) voor een prachtige uitzicht over de smaragdgroene bossen. U overnacht in Mondulkiri.

DAG
13

Mondulkiri - Phnom Penh (ca. 370 km / 6-7 uur)

Phnom Penh Cambodja
Vertrek Mondulkiri
Overnachting Phnom Penh

We reizen vandaag terug naar Phnom Penh door prachtige rijstvelden, kleine dorpjes en wilde natuur. Aan het einde van de middag zijn we terug in Phnom Penh.

DAG
14

Phnom Penh - Sihanoukville (ca. 250 km / 4-5 uur)

KH_AL_ Sihanoukville4
Transfer naar Sihanoukville
Eerste overnachting Sihanoukville

Na het ontbijt wordt u per transfer naar het busstation van Phnom Pehn gebracht. Hier stapt u op de lijndienst bus naar het station van Sihanoukville. De transfer staat al voor u klaar en brengt u tot slot naar uw hotel in Sihanoukville, dat zich op loopafstand van het strand bevindt. Hier kunt u de aankomende dagen genieten van de brede witte stranden en de vele eettentjes met vers gevangen vis. Ook kunt u hier goed snorkelen en duiken.

DAG
15

Sihanoukville

kh_sihanoukbay.jpgk
Vrije dag aan het strand
Wandelen door het Ream Nationaal Park (optionele excursie)
Per tuktuk naar de Kbal Chey watervallen (optionele excursie)
De kleurrijke onderwaterwereld verkennen tijdens een snorkelexcursie (optionele excursie)
Tweede overnachting in Sihanoukville

Niet iedereen weet dat Cambodja ook een heel gezellige strandbestemming heeft: Sihanoukville. Dit kleine badplaatsje heeft zijn authentieke charme weten te behouden en is (gelukkig) nog niet door het massatoerisme ontdekt. U heeft 2 heerlijke dagen om te genieten van het strandleven van Cambodja!

Trekt u er liever op uit? Kies dan bijvoorbeeld voor een tocht naar het Ream Nationaal Park. Of huur een tuktuk om naar de Kbal Chey watervallen te gaan, die ongeveer tien kilometer buiten Sihanoukville liggen. Houdt u van de onderwaterwereld? Duik dan zeker met een snorkelset het water in en geniet van de kleurrijke vissen, zeesterren, koraal en wie weet spot u nog wel een schildpad.

DAG
16

Sihanoukville

sihanoukville markt
Vrije dag aan het strand
Wandelen door het Ream Nationaal Park (optionele excursie)
Per tuktuk naar de Kbal Chey watervallen (optionele excursie)
De kleurrijke onderwaterwereld verkennen tijdens een snorkelexcursie (optionele excursie)
Derde overnachting in Sihanoukville

Nog een heerlijke vrije dag aan het strand van Sihanoukville. Geniet van de rust, een heerlijke cocktail op uw strandbedje of maak een optionele excursie. Alles kan vandaag, niets moet. Heerlijk…echt vakantie!

DAG
17

Sihanoukville - Phnom Penh - Amsterdam (ca. 250 km / 5 uur)

KH_AL_ Sihanoukville4
Vertrek Sihanoukville
Terugvlucht vanaf Phnom Penh

Vandaag wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Phnom Penh vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

DAG
18

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam en is er een einde gekomen aan een indrukwekkende vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
15 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

07-02-2016

'De kers op de taart was er al meteen in Siem Reap met een bezoek aan Angkor. We probeerden er tijdens ons tweedaags verblijf zoveel mogelijk uit te halen en deden de kleine en de grote toer. De boottocht naar Battambang was een unieke ervaring. Ti ...

Meer info >

Decuypere Bart, Roeselare (Belgie)

18 dagen Beste van Cambodja: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Siem Reap
12
La Niche D'Angkor Boutique
Driesterren
 • kh_ac_nichetu.jpg
 • kh_ac_nicheka.jpg
 • kh_ac_nichezw.jpg
 • kh_ac_nichere.jpg
La Niche D'Angkor Boutique is een modern hotel gelegen in het hart van Siem Reap. Het centrum van Siem Reap, De Oude Markt, Pub Street, winkelcentra en Avondmarkten liggen op ongeveer 10 minuten afstand. Het hotel is voorzien van bar, restaurant, zwembad, massageservice en gratis Wi-Fi in het gehele hotel. Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van TV, kluisje en badkamer met douche en een bad.
Meer info >
City River Hotel
Driesterren
 • kh_ac_cityriver_ex.jpg
 • kh_ac_cityriver_zw2.jpg
 • kh_ac_cityriver_ka.jpg
 • kh_ac_cityriver_ka2.jpg
 • kh_ac_cityriver_re.jpg
Het City River Hotel is een fijne accommodatie in Siem Riep. De indrukwekkende tempels van Angkor Wat liggen op slechts 15 minuten rijden van het hotel. Op loopafstand vindt u het kloppend hart van Siem Riep; de Pub Street met cafés, restaurantjes en stalletjes met street food, ook de gezellige nachtmarkt kunt u met een korte wandeling vanaf het hotel bereiken. De goed verzorgde kamers hebben hout meubilair en bieden uitzicht op de stad of de Siem Riep rivier. De kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, minibar en een badkamer met bad en/of douche. In het zwembad op het dak van het hotel kunt u even heerlijk ontspannen of misschien gaat u wel even sporten in het fitnesscentrum. Het hotel beschikt over een kleine souvenirwinkel waar ambachtelijke producten zoals sieraden en zijde worden verkocht. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel en in restaurant the Palm Tree kunt u genieten van Cambodjaanse en westerse gerechten.
Meer info >
Siem Reap
Saem Siemreap Hotel
Viersterren
 • kh_ac_saemswimmingpool.jpg
 • kh_ac_saembuiten.jpg
 • kh_ac_saemkamer.jpg
 • kh_ac_saemlobby.jpg
 • kh_ac_saemrestaurant.jpg
 • kh_ac_saemspa.jpg
Dit fantastische 4-sterren hotel ligt in het tuindorp Sala Kanseng op loopafstand van de beroemde Oude Markt. Het zal u aan niks ontbreken, hospitality staat hier hoog in het vaandel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een heerlijk restaurant, een spa en een gezellig bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, WiFi, TV en koffie- en theefaciliteiten. Met zekerheid een hotel waar u wilt verblijven!
Meer info >
Battambang
Classy Hotel
Drieenhalve ster
 • kh_ac_classy_ex.jpg
 • kh_ac_classy_zw.jpg
 • kh_ac_classy_ka2.jpg
 • kh_ac_classy_ka.jpg
 • kh_ac_classy_re.jpg
 • kh_ac_classy_we.jpg
Het Classy Hotel is een moderne accommodatie op een goede locatie in Battambang. Op ca. 200 meter vindt u de historische koloniale gebouwen, het Battambang Museum en de Riverside nachtmarkt ligt op ca. 500 meter van het hotel. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, minibar, kluisje, kledingkast en een badkamer met bad en/of douche. Tevens beschikt het hotel over een heerlijk buitenzwembad, saunafaciliteiten, fitnesscentrum, Wi-Fi en het is ook mogelijk om een traditionele massage te boeken bij de receptie. Het Classy hotel heeft een eigen restaurant waar u kunt genieten van de Cambodjaanse keuken of westerse gerechten.
Meer info >
Battambang
Battambang Resort
Viersterren
 • kh_ac_battambang_ex.jpg
 • kh_ac_battambang_ka.jpg
 • kh_ac_battambang_zw1.jpg
 • kh_ac_battambang_ba.jpg
 • kh_ac_battambang_re.jpg
In een rustig gebied omgeven door rijstvelden ligt het prachtige Battambang Resort. Het hotel ligt op 4 km van de stad Battambang en het populaire winkelgebied Psar Nat. Het Battambang resort biedt vooral rust, ontspanning en comfort. Het vriendelijke personeel staat dagelijks voor u klaar om het u naar uw zin te maken. De lichte kamers hebben een moderne uitstraling en bieden uitzicht op de tuin of het meer. De kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche. Het resort heeft een heerlijk buitenzwembad en een bar waar een goede selectie van wijnen en plaatselijke bieren te verkrijgen zijn. In het restaurant worden Aziatische en westerse gerechten geserveerd.
Meer info >
Phnom Penh
Mito Hotel
Driesterren
Het Mito Hotel ligt in het centrum van Phnom Penh en ligt op 10 minuten lopen van het Koninklijk Paleis, Wat Phnom en de rivier Tonlé Sap. Tot de faciliteiten van het hotel behoren een receptie, terras, restaurant, roomservice, gratis WiFi en wellness (tegen toeslag). De kamers zijn uitgerust met airco, TV, kluisje, minibar en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Phnom Penh
Harmony Phnom Penh Hotel
Viersterren
 • kh_ac_harmony_zw.jpg
 • kh_ac_harmony_ka.jpg
 • kh_ac_harmony_ka2.jpg
 • kh_ac_harmony_lo.jpg
 • kh_ac_harmony_re.jpg
Het prachtige Harmony Hotel ligt op een centrale locatie in Phnom Penh. Het hotel is een goede uitvalsbasis om de verschillende bezienswaardigheden te ontdekken in de omgeving. Het Koninklijk Paleis ligt op 5 minuten lopen en Wat Phnom op 1,2 km van het hotel. De Zilveren Pagode, Wat Preah Keo, ligt op een korte afstand van 1,5 km. De kamers van het Harmony hotel zijn stijlvol ingericht en bieden een uitzicht over de stad. De kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, minibar, bureau en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel heeft een heerlijk infinity pool op het dak, welke ook uitzicht biedt op de Mekong rivier. Tevens beschikt het hotel over een fitnesscentrum en worden er spabehandelingen gegeven. Er is gratis WiFi beschikbaar in alle ruimtes. Het eigen restaurant van het Harmony hotel serveert lokale gerechten en in de bar kunt u terecht voor een verscheidenheid aan drankjes.
Meer info >
Mondulkiri
Emario Mondulkiri Resort
Driesterren
 • kh_ac_emariobuiten.jpg
 • kh_ac_emariobinnen.jpg
 • kh_ac_emariokamer.jpg
 • kh_ac_emariorestaurant.jpg
 • kh_ac_emariobadkamer.jpg
Het Emario Mondulkiri Resort ligt midden in een prachtig groene omgeving en biedt u een rustig en comfortabel verblijf. U merkt direct dat hospitality erg belangrijk is wanneer u hier verblijft. De gastvrijheid in combinatie met de mooie omgeving en rust maakt dit hotel tot een goed verblijf waar u niks tekort zal komen. In de openbare ruimtes is gratis WiFi beschikbaar en het hotel beschikt over een lekker restaurant. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een föhn, koffie- en theefaciliteiten en een TV. Met een houten vloer hebben de kamers een authentieke uitstraling.
Meer info >
Mondulkiri
Mayura Hill Resort
Viersterren
 • kh_ac_mayura_zw3.jpg
 • kh_ac_mayura_zw.jpg
 • kh_ac_mayura_zw2.jpg
 • kh_ac_mayura_ka.jpg
 • kh_ac_mayura_lob.jpg
Mayura Hill Resort ligt in Sen Monorom, op slechts 1 km van het centrum van Mondulkiri Province. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op de Hooglanden van Mondulkiri. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met een terras, fitnesscentrum, excursiebalie, restaurant en het is mogelijk om fietsen te huren.
De kamers zijn voorzien van airco, tv, minibar en koffie- en theefaciliteiten, dvd-speler en een eigen badkamer uitgerust met een regendouche en gratis toiletartikelen. Het eigen balkon biedt uitzicht op de tuin of de omliggende heuvels. Vanaf het hotel rijdt u in 45 minuten naar Bou Sra Waterfall. U kunt ook lokale bergstammen in de buurt bezoeken en observeren, bijvoorbeeld in de dorpen van Phnong.
Meer info >
Sihanoukville / Otres Beach
Good Time Resort
Viersterren
 • Good Time Resort
 • Good Time Resort
 • Good Time Resort
 • Good Time Resort
Good Time Resort bestaat uit moderne bungalows met airconditioning en tuinzicht. Er wordt gratis WiFi aangeboden en er is een 24-uurs receptie.

De bungalows zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien, inclusief een TV, minibar, kluis en koffie- en theezetfaciliteiten. De badkamers beschikken over een douche/bad, toilet en wastafel. Alle bungalows hebben een eigen terras met zitje.
Meer info >
Sihanoukville / Otres Beach
Independence Resort & Spa
 • kh_ac_independenceov.jpg
 • kh_ac_independenceka3.jpg
 • kh_ac_independenceka2.jpg
 • kh_ac_independenceka.jpg
 • kh_ac_independencelo.jpg
 • kh_ac_independencest.jpg
 • kh_ac_independencede2.jpg
 • kh_ac_independencede.jpg
Het Independence Hotel ligt aan een privéstrand in Sihanoukville. Het is een oase van rust met tropische tuinen en uitzicht op zee. Het hotel heeft een zwembad, fitness, spa met behandelingen en privéstrand. In het Coral Restaurant en het Sunset Terrace kunt u genieten van internationale en verse vis gerechten. Bij de History Bar & Lounge kunt u terecht voor drankjes en snacks. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.De kamers zijn elegant ingericht voorzien van airco en uitzicht op het regenwoud of de oceaan.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen of door te kiezen voor een luxer strandhotel. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Nog meer zien? Verleng uw rondreis vooraf in een boeiende stad. ( 1 t/m 1 van 2 opties )
In samenwerking met Singapore Airlines bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Singapore. De stop-over is inclusief gratis toegang tot Sentosa Island, Jurong Bird Park, National Orchid Garden, Singapore River Boat Tour, Malay Heritage Centre, Peranakam Museum en Singapore Zoo. U kunt tevens gratis gebruik maken van de SIA Hop-on Bus die u langs de bezienswaardigheden brengt. De stop-over is een mooie aanvulling op uw rondreis. Klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ en u kunt zien wat de meerprijs is op de vertrekdatum van uw keuze.
Skyline Singapore
Singapore - 3 dagen Royal @ Queens Hotel
Viersterren
Het Royal@Queens Hotel is een zeer verzorgd hotel gelegen in het zakendistrict van Singapore op loopafstand van de metro, die u eenvoudig naar alle bezienswaardigheden van de stad ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.204
kh_ac_sahaa_bun.jpg
Sihanoukville / Otres Beach - Strandhotel
Viersterren
Uiteraard kunt u deze rondreis ook verlengen in het rondreis hotel van uw gekozen klasse....
Meer info
meerprijs
v.a.
32320
64
18 dagen Beste van Cambodja: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 15 opties )
Battambang
Transfer Siem Reap - Battambang
Wilt u de tocht van Siem Reap naar Battambang toch liever niet per boot doen? Dan kunt u er ook voor kiezen om per transfer naar Battambang te reizen.
Meer info
meerprijs
v.a.121
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 2 t/m 15 van 15 opties )
Phnom Penh - Takeo Tour
Per privé auto en Engelstalige chauffeur gaat u op weg naar Tonle Bati. Dit is een meer wat gelegen is tussen Phnom Penh en Takeo. Hier bezoeken we de Ta Phrom Tempel. De tocht gaat verder naar Phnom Chisor. Op de top van de 380 meter hoge heuvel staat een tempel die werd gebouwd door Koning Sorayak Varman I in de 11de eeuw. U kunt de heuvel beklimmen via de trap met 408 treden aan de zuidzijde. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht op de rijstvelden. Vanuit het stadje Takeo gaat u per boot naar Phnom Da dat ongeveer 20 km van Takeo ligt. De boot tocht gaat over de vele kanalen en riviertjes die de Takeo provincie rijk is. U ziet het lokale leven op en rondom het water van dichtbij voorbij komen. Het gebied is al meer dan 2500 jaar bewoond en men treft er opgravingen aan uit verschillende tijdperken. Phnom Da is een heuvel waarop een brokstuk en een zandstenen toren staan uit de 11de eeuw.

Duur: hele dag
Minimaal 2 deelnemers – Prijs USD 145 per persoon,
Minimaal 3 deelnemers – Prijs USD 105 per persoon,
Minimaal 5 deelnemers - Prijs USD 78 per persoon en
Minimaal 6 deelnemers - Prijs USD 65per persoon
...
Siem Reap - Countryside Tour
Ontdek het schilderachtige landschap van Siem Reap tijdens deze Countryside Tour. U begint deze tour met een tocht per fiets, waarna u vervolgens per ossenkar naar een typisch Khmer-dorpje gebracht wordt voor een kookles bij de lokale bevolking. Na de heerlijke lunch vaart u naar een drijvend lokaal dorpje vlakbij het Tonle Sap meer.

Duur: hele dag
Vertrek vanuit de Lotus Lodge om 8 uur 's morgens.
Minimaal 2 deelnemers – Prijs USD 87 per persoon,
Minimaal 3 deelnemers – Prijs USD 65 per persoon,
Minimaal 5 deelnemers - Prijs USD 56 per persoon en
Minimaal 6 deelnemers - Prijs USD 50 per persoon
...
Siem Reap - Per quad door het Cambodjaanse platteland
Een hele bijzondere excursie waarbij u kennis maakt met het prachtige binnenland van Cambodja. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en krijgt u professionele uitleg en begeleiding waarna u op een echte quad stapt. Deze leuke tour brengt u op plekken waar niemand anders komt. U rijdt door omliggende dorpjes, schitterende landerijen en geniet van de vele glimlachen die u onderweg van de uiterst vriendelijke lokale bevolking krijgt. Kinderen zwaaien en u ziet hoe de ouders op traditionele manieren in levensonderhoud voorzien. U rijdt door een bijna onaangetast Azië en u zult bijzondere stops maken, afhankelijk van de dag. Als u gelukt heeft kunt u zelfs een lokale school, ceremonie of een weeshuis bezoeken.

Duur: halve dag
Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.
Minimaal 2 deelnemers – Prijs 40 - 205 USD (afhankelijk van de gekozen route en duur)
...
Phnom Penh - Toul Sleng & Killing Fields
Een indrukwekkende excursie die een onuitwisbare herinnering zal achterlaten. In 1975 kwam de Rode Khmer, onder leiding van Pol Pot, aan de macht door een coup te plegen. Eerst waren de Cambodjanen blij met de nieuwe machthebbers, want ze maakten een einde aan de periode van vijf jaar oorlog met Vietnam. De blijdschap was echter snel voorbij, toen bleek dat het regime gruwelijk wreed was. De gevolgen hiervan kunt u zien tijdens dit bezoek aan Tuol Sleng en de Killing Fields.

Als eerste bezoekt u Tuol Sleng. Dit is één van de bijzondere locaties om meer te weten te komen over de verschrikkelijke geschiedenis van de Rode Kmer. Het Tuol Sleng was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Hierna brengt u een bezoek aan de Killing Fields. In een herdenkingsstoepa liggen achter glazen panelen de opgestapelde schedels en botten van slachtoffers. Deze halve dagexcursie is inclusief vervoer per tuktuk met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.


Minimaal 2 deelnemers - Prijs 35 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs 28 USD per persoon
...
Siem Reap - Ontdek het plattelandsleven van Cambodja
Vandaag gaat u het echte plattelandsleven van Cambodja ontdekken in het dorpje Krabey Riel net buiten Siem Reap. Per auto en met een gids gaat u op stap. Eerst brengen we een bezoek aan het huis van een lokale familie en ontdekken we hoe de mensen leven. Achterin de tuin is te zien hoe aan huis rijstwijn wordt gemaakt. De volgende stop is een lokale markt van het dorp. Beleef de mensen, producten en geuren. Een klein stukje verder staat de ossenkar al te wachten voor een kort ritje op dit historische voertuig. Ossenwagens werden in de Angkor periode al gebruikt door de Khmer. U maakt een stop bij een Lotusveld. Een goede stop voor een paar mooie foto’s. Dan gaan we op weg naar het Tonle Sap meer voor een boottocht naar drijvende dorp Mechrey. Tijdens de tocht varen we langs drijvende huizen, scholen, benzinestations en nettenmakerijen. Een korte stop wordt gemaakt bij een krokodillen kwekerij. Na afloop rijden we weer terug naar Siem Reap waar u rond lunchtijd weer aankomt.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs USD 63 per persoon,
Minimaal 3 deelnemers - Prijs USD 56 per persoon,
Minimaal 5 deelnemers - Prijs USD 41 per persoon en
Minimaal 6 deelnemers - Prijs USD 36 per persoon
...
Phnom Penh - Mekong Sunset tour
Tijdens de boot tocht kunt u genieten van de fantastische uitzichten over de Mekong rivier. Let eens op het grote contrast tussen de mooie huizen langs de oevers en de kleine “drijvende hutjes” van de vissers op het water. Beleef de vreugde de locale bevolking. Tijdens de zonsondergang kunt u prachtige foto’s maken van de skyline van Phnom Penh en de oevers van de Mekong rivier.

Inclusief: Vervoer van het hotel naar de boot, boottocht, welkomstdrankje.
Exclusief: Vervoer van de boot naar het hotel
Opmerking: Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.
Prijs per persoon: 20 USD
...
Phnom Penh - Takeo Tour
Rond 7 uur wordt u opgehaald bij uw hotel. Per privé auto en Engelssprekende gids vertrekt naar de provincie Takeo. De eerste stop is Phnom Chisor. Op de top van de 380 meter hoge heuvel staat een tempel die werd gebouwd door Koning Sorayak Varman I in de 11de eeuw. U kunt de heuvel beklimmen via de trap met 412 treden aan de zuidzijde. Een pittige klim maar dat is het zeker waard. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht op de rijstvelden. Vervolgens rijdt u verder naar het stadje Takeo waar u de gelegenheid heeft om te lunchen (exclusief). In de middag maakt u een ontspannen boottocht naar Phnom Da en Angkor Borei. De boot tocht gaat over de vele kanalen en riviertjes die de Takeo provincie rijk is. U ziet het lokale leven op en rondom het water van dichtbij voorbij komen. Het gebied is al meer dan 2500 jaar bewoond en men treft er opgravingen aan uit verschillende tijdperken. Phnom Da is een heuvel waarop een brokstuk en een zandstenen toren staan uit de 11de eeuw. Per boot keert u terug naar Takeo. Uw laatste stop zijn de kalkstenen grotten die verscholen liggen in de Kampong Trach Mountain, op de grens bij Vietnam. Dit gebied was één van de laatste standplaatsen van de Rode Khmer. Aan het einde van de dag arriveert u weer in uw hotel.

Duur: hele dag
Inclusief: Transfers, flesje water, Engelssprekende gids, entreegelden en de boottocht naar Phnom Da*

*Indien het waterniveau te laag is om per boot van Angkor Borei naar Phnom Da te kunnen varen, dan wordt er een tuktuk van ca. 20 minuten ingezet. De extra kosten zijn ca. $6 per tuktuk en moeten ter plaatse voldaan worden. De boten hebben geen dak, het is dan ook belangrijk om zonnebrand en hoofdbedekking mee te nemen.
Minimaal 1 deelnemer – Prijs ca. € 198 per persoon (omgerekend ca. 230 USD of 934.785 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 2 deelnemers – Prijs ca. € 104 per persoon (omgerekend ca. 122 USD of 490.999 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 3 deelnemers – Prijs ca. € 76 per persoon (omgerekend ca. 88 USD of 358.806 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. € 59 per persoon (omgerekend ca. 68 USD of 278.547 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Phnom Penh - Mekong Sunset Tour
Tijdens de boot tocht kunt u genieten van de fantastische uitzichten over de Mekong rivier. Let eens op het grote contrast tussen de mooie huizen langs de oevers en de kleine “drijvende hutjes” van de vissers op het water. Beleef de vreugde de lokale bevolking. Tijdens de zonsondergang kunt u prachtige foto’s maken van de skyline van Phnom Penh en de oevers van de Mekong rivier.

Duur: ca. 1,5 uur
Inclusief: Transfers, flesje water en boottocht Mekong Rivier

*Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.
Prijs ca. € 22 per persoon (omgerekend ca. 25 USD of 103.825 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Phnom Penh - Toul Sleng & Killing Fields
Een indrukwekkende excursie die een onuitwisbare herinnering zal achterlaten. In 1975 kwam de Rode Khmer, onder leiding van Pol Pot, aan de macht door een coup te plegen. Eerst waren de Cambodjanen blij met de nieuwe machthebbers, want ze maakten een einde aan de periode van vijf jaar oorlog met Vietnam. De blijdschap was echter snel voorbij, toen bleek dat het regime gruwelijk wreed was. De gevolgen hiervan kunt u zien tijdens dit bezoek aan Tuol Sleng en de Killing Fields.

Als eerste bezoekt u Tuol Sleng. Dit is één van de bijzondere locaties om meer te weten te komen over de verschrikkelijke geschiedenis van de Rode Kmer. Het Tuol Sleng was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Hierna brengt u een bezoek aan de Killing Fields. In een herdenkingsstoepa liggen achter glazen panelen de opgestapelde schedels en botten van slachtoffers.

Duur: halve dag
Inclusief: Transfers, flesje water, Engelssprekende gids een entreegelden
Minimaal 1 deelnemer - Prijs ca. €77 per persoon (omgerekend ca. 90 USD of 363.315 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. €40 per persoon (omgerekend ca. 46 USD of 188.951 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 3 deelnemers - Prijs ca. €38 per persoon (omgerekend ca. 44 USD of 179.453 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. €33 per persoon (omgerekend ca. 38 USD of 155.840 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Siem Reap - Per quad door het Cambodjaanse platteland
Kies voor een bijzonder excursie waarbij u kennis maakt met het prachtige binnenland van Cambodja. Er zijn verschillende routes mogelijk. In alle gevallen wordt u in de ochtend opgehaald bij uw hotel en krijgt u professionele uitleg en begeleiding waarna u op de quad stapt. Deze leuke tours brengen u op plekken waar niemand anders komt. U rijdt door omliggende dorpjes, schitterende landerijen en geniet van de vele glimlachen die u onderweg van de uiterst vriendelijke lokale bevolking krijgt. Kinderen zwaaien en u ziet hoe de ouders op traditionele manieren in levensonderhoud voorzien. U rijdt door een bijna onaangetast Azië en u zult bijzondere stops maken, afhankelijk van de dag. Als u gelukt heeft kunt u zelfs een lokale school bezoeken of een ceremonie meemaken.

Duur: 1,5 - 2 dagen
* Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.
Sunset Tours (1,5 uur): Prijs ca. € 30 per persoon (omgerekend ca. 35 USD of 141.411 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Quad tour (1,5 uur): Prijs ca. € 43 per persoon (omgerekend ca. 50 USD of 202.705 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Quad tour (2 uur): Prijs ca. € 57 per persoon (omgerekend ca. 66 USD of 358.779 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Quad tour (3 uur): Prijs ca. € 76 per persoon (omgerekend ca. 88 USD of 358.779 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Quad tour (halve dag): Prijs ca. € 95 per persoon (omgerekend ca. 110 USD of 519.160 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Quad tour (hele dag): Prijs ca. € 161 per persoon (omgerekend ca. 187 USD of 760.071 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Quad tour (2 dagen): Prijs ca. € 497 per persoon (omgerekend ca. 578 USD of 2.726.329 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Siem Reap - Ontdek het plattelandsleven van Cambodja
Vandaag gaat u het echte plattelandsleven van Cambodja ontdekken in het dorpje Krabey Riel net buiten Siem Reap. Per auto en met een gids gaat u op stap. Eerst brengen we een bezoek aan het huis van een lokale familie en ontdekken we hoe de mensen leven. Achterin de tuin is te zien hoe aan huis rijstwijn wordt gemaakt. De volgende stop is een lokale markt van het dorp. Beleef de mensen, producten en geuren. Een klein stukje verder staat de ossenkar al te wachten voor een kort ritje op dit historische voertuig. Ossenwagens werden in de Angkor periode al gebruikt door de Khmer. U maakt een stop bij een Lotusveld. Een goede stop voor een paar mooie foto’s. Dan gaan we op weg naar het Tonle Sap meer voor een boottocht naar drijvende dorp Mechrey. Tijdens de tocht varen we langs drijvende huizen, scholen, benzinestations en nettenmakerijen. Een korte stop wordt gemaakt bij een krokodillen kwekerij. Na afloop rijden we weer terug naar Siem Reap waar u rond lunchtijd weer aankomt.

Duur: halve dag
Inbegrepen: Transfers, flesje water, Engelssprekende gids, tocht per ossenkar en de boottocht naar Mechrey.
Minimaal 1 deelnemer - Prijs ca. € 95 per persoon (omgerekend ca. 110 USD of 448.511 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. € 53 per persoon (omgerekend ca. 62 USD of 250.072 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 3 deelnemers - Prijs ca. € 42 per persoon (omgerekend ca. 48 USD of 198.170 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. € 34 per persoon (omgerekend ca. 40 USD of 160.391 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Phnom Penh - Oudong Tour
U wordt 's ochtends opgehaald door de gids vanuit het hotel in Phnom Penh. Eerst volgen we de weg richting Battambang voor ongeveer 10 Km. Dan gaan we linksaf op de Prek Pnov-markt. We gaan verder naar Wat Prasat. Hier hebben we de tijd om rond te kijken. In de tuin zijn veel kleurrijke beelden. In de 'Wat; zijn een groot aantal of schilderijen die de verhalen van Boeddha en zijn leringen verbeelden. We rijden verder naar Phnom Baset door een gebied dat, vooral in de moessonmaanden, rijk is aan water met veel lotusbloemen. We stoppen halverwege Baset Hill om van het mooie uitzicht te genieten en wat foto's te maken.

De volgende stop na een mooie rit door het landschap is Oudong, ooit de hoofdstad van Cambodja. Er zijn een aantal stoepa's op de top van Phnom Oudong, waar koningen en koninginnen worden begraven. Geniet van het prachtige uitzicht op de vlaktes. We lunchen in een lokaal restaurant waar de lokale bevolking zich ontspant in hangmatten en eet op lage bamboetafels. Vlakbij zullen we een pagode bezoeken waar een belangrijke monnik die werd neergeschoten en gedood, in een glazen mausoleum ligt.

Ons laatste bezoek is een zilveren dorp waar lokale ambachtslui allerlei sieraden van zilver maken. We hebben tijd om rond te lopen en het proces van het maken van sieraden te bekijken. Hierna keren we terug naar het hotel.

Duur: een volle dag
Inclusief: transfers, flesje water, Engelssprekende gids, lunch, entreegelden
Minimaal 2 deelnemers - Prijs 79 USD per persoon
Bij 3 deelnemers - Prijs 61 USD per persoon
Bij 4 deelnemers - Prijs 49 USD per persoon
Bij 5 deelnemers - Prijs 43 USD per persoon
Bij 6 deelnemers - Prijs 39 USD per persoon
...
Siem Reap - Geheimen van de Khmer keuken onthult
Tijdens deze excursie worden de geheimen van de Khmer keuken onthult, u leert koken als geen ander. De Cambodjaanse keuken is kunstig en complex tegelijkertijd en de lokale bevolking weet hoe ze het beste de hoogste vorm van koken kan bereiken met hun specerijen en kruiden. Kies uit een breed scala aan lokale gerechten en trakteer uw smaakpapillen op een volledige maaltijd, beginnend met een aperitief, een soep, een hoofdgerecht en een dessert. Een leuk kijkje in de lokale keuken.

Duur: ca. 3 uur
* Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. € 36 per persoon (omgerekend ca. 40 USD of 159.960 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
Siem Reap - Off the beaten track (fietstocht)
Deze excursie begint met een fietstocht naar Siem Reap's uitgestrekte rijstvelden, waar u kennis maakt met de dagelijkse routines van lokale boeren. De gids die met u mee gaat, zal u van alles kunnen vertellen over de agrarische activiteit, omdat zij al op jonge leeftijd in het veld met hun ouders hebben gewerkt. Onderweg stopt u om handgemaakte manden te bekijken die geweven zijn door onze lokale dorpsbewoners. Maak kennis met de wevers en leer meer over het weven, dat traditioneel van ouder op kind wordt doorgegeven. Ook bezoeken we een bruisende lokale markt, waar u alles mee zult krijgen van het onderhandelen, het kopen en verkopen van de verschillende waren die er verkocht worden. Ontdek lokale producten die nergens anders ter wereld te vinden zijn! Bij onze laatste stop nemen we je mee naar een lokale rijstwijn-distilleerderij. Hier leert u meer over de processen die betrokken zijn bij het maken van rijstwijn en het gebruik ervan in holistische medicatie. En ja- als u het zich afvraagt, u krijgt natuurlijk ook een voorproefje!
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. € 39 per persoon (omgerekend ca. 45 USD of 178.242 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Minimaal 3 deelnemers - Prijs ca. € 34 per persoon (omgerekend ca. 40 USD of 160.391 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
...
 • Beoordelingen (4)
 • Reisverslagen (4)
9

Vertrekdatum: 06-07-2018

Reviewdatum: 26-07-2018

Prima reis, bijzonder land. Goed programma, zeker de dagen in Siem Reap en Pnohm Penh. Reisdag naar Sen Monorom is erg lang, tweede dag daar was wat mager qua programma. Shihanouk Ville is door komst chinezen een bouwput en helaas hard aan t veranderen. Begeleiding ter plaatse door lokale operator prima. The 252 en La Niche d Ankor waren top locaties. Khemara Battabang 1 was het minst aansprekend. Good time resort overdag alleen voor onszelf, in de avond kwamen bussen chinezen die voor het ontbijt weer weg zijn

Anoniem

9
10

Vertrekdatum: 12-01-2018

Reviewdatum: 03-02-2018

Transfers op tijd en de mogelijkheid voor een opwaardering van de hotels dat was een goed idee. We hebben geen problemen gehad. Het was goed georganiseerd.

Anoniem

10
9

Vertrekdatum: 27-06-2017

Reviewdatum: 24-07-2017

Zeer goed georganiseerde rondreis met grote verscheidenheid in excursies. Gidsen en chauffeurs stonden op tijd klaar. Hotels waren prima, doch enkele harde matrassen. Bootocht naar Battambang is een lange zit met slechts een stop, maar een hele belevenis. tip: ga vooraan in de boot zitten, want zie je meer en kan je makkelijk voorop de boot komen, zodat je je benen kunt strekken. Hoogtepunten van de reis: zwemmen met olifanten bij Sen Monorom, Angkor wat, dagje bij Battambang en strandverblijf. Lange broek en muggenolie zijn must, niet omdat er veel muggen zijn, maar omdat je meer buiten bent dan thuis. Reis gedaan met 3 kinderen (16-11 jaar). Zeer goed bevallen.

J.C. Twijnstra

9

Vertrekdatum: 07-02-2016

'De kers op de taart was er al meteen in Siem Reap met een bezoek aan Angkor. We probeerden er tijdens ons tweedaags verblijf zoveel mogelijk uit te halen en deden de kleine en de grote toer. De boottocht naar Battambang was een unieke ervaring. Tijdens ons verblijf in de stad konden we een glimp van de opnames van de productie van Angelina Jolie "first you killed my father". Phnom Penh bleek een bruisende stad te zijn waar vooral de dag met het bezoek aan de Killing Fields en de S21 gevangenis een aangrijpende ervaring was. Het ongekende Mondulkiri had dan weer wat natuur te bieden en leerde ons het leven kennen van de minderheden en de olifanten. Cambodja is een land met een unieke coctail van cultuur en natuur.'

Decuypere Bart

18 dagen Beste van Cambodja: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Boottocht Siem Reap naar Battambang

Tijdens de tocht van Siem Reap naar Battambang vaart u op een lokale boot die ook door plaatselijke bevolking wordt gebruikt. Een unieke lokale ervaring, maar zeker geen luxe. Hierbij geven wij belangrijke algemene informatie, zodat u weet wat u kunt verwachten. De zitplaatsen zijn houten bankjes maar het komt regelmatig voor dat er meer mensen meevaren dan dat er zitplaatsen zijn. Er zijn geen faciliteiten aan boord en het is niet mogelijk om drankjes en eten te komen. Onderweg maakt u één stop zodat u eten en drinken kunt kopen en gebruik kunt maken van een toilet. Het is aan te raden zelf eten en drinken mee te nemen vanuit Siem Reap en te zorgen voor een handdoek die u op het bankje kunt neerleggen. In het regenseizoen kan de tocht tot 8 uur duren maar in het droge seizoen kan dit oplopen tot 10-12 uur. Daarbij moet wel gezegd worden dat een prachtige boottocht is en een unieke lokale ervaring. Niet te missen tijdens uw reis door Cambodja.

Is het in verband met de lage stand van het water niet mogelijk om de boottocht te maken, dan zult u per bus naar Battambang reizen. Ook kunt u er uiteraard zelf voor kiezen deze dag per bus af te leggen. U kunt deze transfer tijdens het boeken toevoegen aan uw boeking.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Reizen in Cambodja

Cambodja is een land, waar u een flexibele instelling dient te hebben. Samen met onze lokale vertegenwoordiging zullen wij er een prachtige reis van maken, maar het komt in Cambodja nog wel eens voor dat dingen anders lopen dan gepland.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Cambodja
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevall