neemt je mee
Boottocht over het Tonle Sap meer
Tempelcomplex Angkor Wat
Fourwheel drive tour naar Mondulkiri
Heerlijke stranddagen in Sihanoukville
Tuel Sleng, Phnom Penh

Beste van Cambodja

Privéreis | 18 dagen v.a. 2226
2051i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
29-05-2017
Reisduur
18 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 6 juni 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen met vertrek tot en met maart 2018
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Siem Reap
 • Dag 2 Siem Reap
 • Dag 3 Siem Reap - Angkor Wat
 • Dag 4 Siem Reap
 • Dag 5 Siem Reap - Battambang
 • Dag 6 Battambang
 • Dag 7 Battambang - Phnom Penh (ca. 297 km)
 • Dag 8 en 9 Phnom Penh
 • Dag 10 Phnom Penh - Mondulkiri
 • Dag 11 Mondulkiri
 • Dag 12 Mondulkiri
 • Dag 13 Mondulkiri - Phnom Penh
 • Dag 14 Phnom Penh - Sihanoukville
 • Dag 15 en 16 Sihanoukville
 • Dag 17 Sihanoukville - Phnom Pehn - Amsterdam
 • Dag 18 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    4WD tour naar de mooiste provincie van Cambodja: Mondulkiri     Ontspan op het strand bij Sihanoukville     Reis dwars door rijstvelden, kleine dorpjes en wilde natuur     Maak een ritje in een bamboetrein

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan Angkor Wat

 • Ontdek Phnom Penh per tuktuk

 • Boottocht over het Tonle Sap Meer

 • Sihanoukville

 • Mondulkiri

Programma

kh_pri_beste.png

Dag 1 Amsterdam - Siem Reap

Vandaag vliegt u naar Cambodja, waar u de volgende dag aankomt.
kh_al_siempreap.jpg

Dag 2 Siem Reap

Op de luchthaven van Siem Reap staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Hier zal onze Nederlandse vertegenwoordiger u verwelkomen en alle vouchers, tickets en andere papieren aan u overhandigen. Daarnaast is hij de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips en kan hij u alles vertellen over de Cambodjaanse gewoontes. De rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk bijkomen van de vliegreis, de stad alvast verkennen of uitrusten aan het zwembad.

Om alvast in het lokale ritme te komen hebben wij in de avond een bijzonder diner met een dans voorstelling voor u geboekt. U wordt naar het Koulen II Restaurant gebracht, waar u een optreden te zien krijgt van traditionele Apsara dansers, die eeuwenoude dansen vertolken van het oude Khmer rijk.
Angkor Wat Cambodja

Dag 3 Siem Reap - Angkor Wat

Vandaag bezoekt u één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. De hindoeïstische Angkor Wat Tempels zijn de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer rijk. De tempels lagen in de hoofdstad van het rijk, tegenwoordig Angkor genoemd, maar door de Khmers zelf Yasodharapura. Angkor was ooit de grootste stad ter wereld en werd in 40 jaar gebouwd voor de belangrijkste koning van de Khmer-periode, King Suriyavarman. In de 9e eeuw is men begonnen met de bouw van de tempels en dit heeft tot 600 jaar geduurd, waarna de jungle de tempels volledig heeft overgenomen. De tempels zijn pas in de 19e eeuw ontdekt en staan uiteraard op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Nog steeds worden de tempels onderzocht en worden bijzondere vondsten gedaan. De tempels zijn gemakkelijk vanuit Siem Real te bereiken.

U gaat per traditionele tuktuk en een Engelssprekende gids op pad. U bezoekt er de bekendste tempels zoals de jungle tempel Angkor Thom, bekend van de film Thomb Raider, en The South Gate. Doordat u alle tijd heeft in dit indrukwekkende complex kunt u ook de veel kleinere, maar zeker niet minder mooie, tempels bezoeken. U kunt met uw gids de volledige invulling van de dag bepalen. Maar vergeet vooral de dag niet af te sluiten met een zonsondergang bij de bekende Angkor Wat Tempel, of één van de rustigere tempels met uitzicht over de Angkor Wat.
kh_al_siempreap.jpg

Dag 4 Siem Reap

Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding en u kunt deze naar eigen wens of met advies van onze vertegenwoordiging invullen. U kunt uiteraard nogmaals een bezoek brengen aan het immens grote Angkor tempelcomplex, omdat u zeker niet alles in een paar dagen gezien heeft, bijkomen aan het zwembad of een fiets huren om de omgeving te verkennen. Ook kunt u door het gezellige centrum van Siem Reap slenteren op souvenirjacht, de oude markt afstruinen of u laten verwennen met een relaxte Cambodjaanse massage.

Daarnaast staat Siem Reap bekend om de traditionele Cambodjaanse BBQ. Diverse restaurants bieden u de mogelijkheid om op een kleine tafel BBQ de lekkerste verse producten te bereiden. Een echt aanrader!

Ook bieden wij u de mogelijkheid om een hele bijzondere excursie te boeken waarbij u kennismaakt met het prachtige binnenland van Cambodja. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en krijgt u professionele uitleg en begeleiding waarna u op een echte quad stapt. Deze leuke tour brengt u op plekken waar niemand anders komt. U rijdt door omliggende dorpjes, schitterende landerijen en geniet van de vele glimlachen die u onderweg van de uiterst vriendelijke lokale bevolking krijgt. Kinderen zwaaien en u ziet hoe de ouders op traditionele manieren in levensonderhoud voorzien. U rijdt door een bijna onaangetast Azië en u zult bijzondere stops maken, afhankelijk van de dag. Als u gelukt heeft, kunt u zelfs een lokale school, ceremonie of een weeshuis bezoeken.
KH_AL_ Battambang Tonle Sap

Dag 5 Siem Reap - Battambang

We verlaten de stad en varen naar Battambang; middels een boottocht over het Tonle Sap Meer om nooit te vergeten. 70% Van de Cambodjaanse bevolking leeft rondom dit grote meer, en het is de ideale manier om heerlijk van uw vakantie te genieten. Met de wind in de haren, genietend van het uitzicht over alles wat zich afspeelt op en langs het water vaart u langs de rietkragen van het meer, wat tevens een vogelrijk natuurgebied is met zowel Cambodjaanse als Vietnamese vissersdorpen. U ziet hoe de vissers zicht vervoeren en hoe zij op traditionele wijze hun vis vangen en onderhouden. In een boottocht van ongeveer 8 tot 10 uur komt u aan in Battambang, waar u de rest van de middag vrij heeft om dit kleine dorpje te ontdekken.

Weetje

Tijdens de tocht van Siem Reap naar Battambang vaart u op een lokale boot die ook door plaatselijke bevolking wordt gebruikt. Een unieke ervaring, maar verwacht geen comfort. Hierbij wat algemene informatie zodat u weet wat u kunt verwachten: u zit op houten bankjes maar het komt regelmatig voor dat er meer mensen meereizen dan dat er zitplaatsen zijn. Er zijn geen faciliteiten aan boord en drankjes en eten zijn niet verkrijgbaar. Onderweg maakt u één stop zodat u eten en drinken kunt kopen en gebruik kunt maken van een toilet. Het is aan te raden zelf een handdoek mee te nemen om op het bankje neer te leggen, en eten en drinken te kopen in Siem Reap. In het regenseizoen kan de tocht tot 8 uur duren maar in het droge seizoen kan dit oplopen tot 10-12 uur. Daarentegen is deze prachtige tocht dit alles meer dan waard! Mocht door de lage stand van het water de boottocht niet mogelijk zijn, dan zult u per bus naar Battambang reizen. Ook kunt u er zelf voor kiezen deze dag per bus af te leggen. U kunt dit bij boeking aan ons doorgeven.

kh_al_bamboetrein.jpg

Dag 6 Battambang

U krijgt vandaag weer een prachtig stukje Cambodja te zien. We gaan eerst op bezoek bij een aantal kunstenaars, handwerkers en producenten. U ziet hoe wierrookstokjes gemaakt worden en een beeldhouwer, rijstwijnproducenten en u ziet hoe men handgemaakte sigaretten maakt. Vervolgens bezoekt u de vismarkt en ziet u hoe de beroemde vispasta wordt gemaakt, één van de belangrijkste ingrediënten in de Khmer keuken. Hierna brengt u en bezoek Wat Samrong Knong en de Aek Phnom Tempel. Ook maken we een ritje in een bamboe trein, die tot op de dag van vandaag nog door de lokale bevolking wordt gebruikt. Hierbij zit u op een klein bamboe platform en wordt u door een motortje aangedreven. Een erg bijzondere ervaring!
kh_battamb.jpg

Dag 7 Battambang - Phnom Penh (ca. 297 km)

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht en reist u per lijndienstbus naar Phnom Penh. Het is een lange dag met enkele stops bij kleine lokale dorpjes. Aan het eind van de middag komt u aan in Phnom Penh, uw transfer staat klaar bij het busstation en brengt u naar uw hotel waar u lekker kunt uitrusten.
martel gevangenis s21

Dag 8 en 9 Phnom Penh

Vandaag wordt een erg indrukwekkende dag waarbij u kennismaakt met de enerverende geschiedenis van het land. Met een tuktuk bezoekt u de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis. Het Tuol Sleng was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens rijdt u door naar de, buiten de stad gelegen, Killing Fields. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier toentertijd bruut met knuppels vermoord. Daarna werden de lijken geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. Een huiveringwekkende kijk in de geschiedenis en zeker een stukje Cambodja dat u nog lang bij zal blijven.

De volgende dag heeft u tijd om op eigen gelegenheid de Russische markt, het prachtige koninklijke paleis of het Nationaal Museum bezoeken. Ook kunt u heerlijk bijkomen aan het zwembad van uw hotel.
KH_AL_Wat Hanchey bij Kratie

Dag 10 Phnom Penh - Mondulkiri

Vandaag rijden we naar de mooiste provincie van Cambodja, Mondulkiri. Doordat dit gebied lastiger te bereiken is, laten veel reisorganisaties dit gedeelte links liggen, maar wij vinden het absoluut de moeite waard om dit onbekende en veel minder toeristische deel van Cambodja te bezoeken. U wordt vroeg opgehaald door uw chauffeur en Engelssprekende begeleider voor een lange, maar boeiende tocht naar Sen Monorom in de afgelegen provincie Mondulkiri. Onderweg bezoekt u Phnom Pros en Phnom Srei (de mannen berg en vrouwen berg). Op de bergtoppen staat een tempel en u kunt genieten van het fraaie uitzicht. Vervolgens bezoekt u Wat Hanchey. Dit is een pagoda daterend uit de 8ste eeuw op een heuveltop. Wat Hanchey was een belangrijk religieus centrum in de Chenla periode. Vanaf deze heuvel heeft u één van de beste uitzichten over de Mekong Rivier in Cambodja. In het Memot district maakt u een stop bij een rubberplantage.
Olifant

Dag 11 Mondulkiri

U wordt door uw Engelssprekende gids opgehaald bij uw hotel en brengt een bezoek een de Phnong minderheid. U heeft alle tijd om bij deze fascinerende bevolking rond te kijken en u zult wederom gastvrij ontvangen worden. Uw gids zal u alles vertellen over de manier van leven van deze mensen. De Phnong leven van het land en doen nog steeds aan zwerflandbouw (‘slash and burn’). Zij planten rijst, fruitbomen, koffie, rubber en cashewnoten en jagen op wilde dieren. Hoewel steeds meer huizen worden gebouwd in 'Khmer-stijl', kunt u nog steeds enkele traditionele Phnong huizen zien. In de huizen ziet u grote potten en traditionele gongs. Potten en gongs behoren tot de meest waardevolle bezittingen van de etnische minderheden in Cambodja, zowel in traditionele, spirituele als ook materiële zin. De Phnong zijn van oorsprong een meer dan 2000 jaar oud volk en zijn diep animistisch, waardoor zij geloven dat alle dingen, bezield en onbezield, geesten hebben.

Na het bezoek aan het dorp zult u een korte afstand afleggen met de auto. En na een wandeling van ongeveer 20 minuten door het bos komt u aan bij een kleine rivier en een waterval. Hier zal een traditionele etnische lunch worden gekookt boven een kampvuur. Na de lunch maakt u kennis met de olifanten en u heeft de tijd om van alles te leren over deze opmerkelijke dieren en het werk van de mahout (olifanten trainer). U krijgt de mogelijkheid om met de olifanten te zwemmen en helpt de mahout bij het wassen van de olifanten.

De excursies van vandaag worden uitgevoerd in een klein internationaal gezelschap.
mondulkiri waterval cambodja

Dag 12 Mondulkiri

Vandaag gaat u de flora en fauna van Mondulkiri ontdekken. Als eerst stopt u bij de beeldschone Bousra Watervallen. De dramatische 3-traps watervallen zorgen voor een natuurlijk zwembad dat erg populair is bij zowel de lokale bevolking alsook de buitenlandse bezoekers die tijdens de warmere maanden heerlijk het verkoelende water opzoeken. U kunt hier prachtige foto’s maken! De verschillende etages van de watervallen zijn tientallen meters hoog en daarnaast is de waterval prachtig breed. Er zijn geen gemarkeerde paden en u krijgt de tijd om rond te kijken en neem vooral een duik in één van de zwembaden. Er wordt een picknick lunch voor u bereid bij de waterval.

De volgende stop is een koffieplantage. De gids zal u rondleiden over de plantage en u alles vertellen over dit populaire goed. De koffieplantages in het noordoosten van Cambodja worstelen om nog te voldoen aan de stijgende internationale vraag naar deze lucratieve bonen. Er is een klein restaurant op de plantage waarvan het meubilair is gemaakt van het hout van de koffieboom. Hier kunt u genieten van een kopje verse koffie. Na deze aangename koffiepauze zet u voet naar de Sen Monorom Waterval. Na dit bezoek kunt u genieten van de beste zonsondergang die Mondulkiri te bieden heeft. Vanuit de noordoostelijke hoek van de prachtige tempel, Wat Phnom Doh Kromom. Op de weg terug naar uw hotel zult u de Samot Cheur (Oceaan van Trees) bezoeken, met een schitterend uitzicht over de smaragdgroene bossen.
ID_AL_Bali_rijstterassen_95103712

Dag 13 Mondulkiri - Phnom Penh

We reizen vandaag terug naar Phnom Penh door prachtige rijstvelden, kleine dorpjes en wilde natuur. Aan het einde van de middag zijn we terug in uw hotel in Phnom Penh voor uw overnachting.
KH_AL_ Sihanoukville4

Dag 14 Phnom Penh - Sihanoukville

We rijden per taxi naar uw hotel in Sihanoukville (met heerlijk zwembad), dat zich op loopafstand van het strand bevindt. Hier kunt u de aankomende dagen genieten van de brede witte stranden en de vele eettentjes met vers gevangen vis. Ook kunt u gaan snorkelen of duiken.
KH_AL_Phnom Penh markt_113328889

Dag 15 en 16 Sihanoukville

Niet iedereen weet dat Cambodja ook een heel gezellige strandbestemming heeft: Sihanoukville. Dit kleine badplaatsje heeft zijn authentieke charme weten te behouden en is (gelukkig) nog niet door het massatoerisme ontdekt. Geniet hier van een heerlijk strand en een rustige warme zee met vele leuke restaurantjes aan het strand waar 's avond de vers gevangen vis met liefde op de vele BBQ's voor u bereid wordt. Even heerlijk genieten met de voeten in het zand.
kh_sihanoukbay.jpgk

Dag 17 Sihanoukville - Phnom Pehn - Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Phnom Penh vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 18 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam: einde van een indrukwekkende vakantie!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Alternatief hotel

Verblijf Golden Sand Hotel***,Sihanoukville

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het Golden Sand Beach Hotel in Sihanoukville. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Zeer verzorgd hotel op slechts 100 meter gelegen van het schit...

Meer info >

Al voor € 21p.p. p.nMeer info >

Verblijf Koh Rong Samloem

U kunt ook kiezen om op het nog onbekende eiland Koh Rong Samloem te verblijven in plaats van uw hotel in Sihanoukville. Na de eerste overnachting in Sihanoukville gaat u op eigen gelegenheid naar...

Meer info >

Al voor € 119p.p. Meer info >

Extra optie

3 dagen / 2 nachten stop-over Singapore

In samenwerking met Singapore Airlines bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Singapore. Inclusief: - Transfers van en naar het hotel - Overnachting in viers...

Meer info >

Al voor € 136p.p. Meer info >

Transfer Siem Reap - Battambang

U kunt ook kiezen om per transfer naar Battambang te reizen.

Meer info >

Al voor € 58 Meer info >

Verlenging

Verlenging Golden Sand Hotel***, Sihanoukville

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het Golden Sands Beach hotel in Sihanoukville. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Zeer verzorgd hotel op slechts 100 meter gelegen van het schi...

Meer info >

Al voor € 21p.p. p.nMeer info >

Verlenging Grand Sihanoukville***

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het Grand Sihanoukville hotel in Sihanoukville. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Het is een prima hotel gelegen op slechts enkele minuten loop...

Meer info >

Al voor € 19p.p. p.nMeer info >

Verlenging Koh Rong Samloen

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het Saracen Bay Resort op Koh Rong Samloen. U verblijft hier op basis van logies. Een eenvoudig resort gelegen in een paradijsje met prachtige rustige stran...

Meer info >

Al voor € 37p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. In de kleinere plaatsen wordt soms gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Battambang

Bambu Hotel - Superiorklasse

Het Bambu Hotel ligt in Battambang en is gebouwd in de lokale Khmer- en Franse koloniale architectuur. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met zonneterras, restaurant en er is gratis WiFi. Het Russey Restaurant Battambang serveert lokale en internationaleLees meer

Sangker Villa - Middenklasse

Deze accommodatie in Battambang biedt een 24-uursreceptie met bagageopslag, buitenzwembad met zout water, excursiebalie, gratis WiFi en een bar met een brede selectie van dranken, die dagelijks tot 20:00 uur geopend is. Het hotel ligt op slechts 2 minutenLees meer

La Villa - Superiorklasse

La Villa is een charmant Guesthouse met 7 gasten verblijven in het oude centrum van Battambang. Het koloniale huis is hersteld in de volle jaren 30 glorie. De Villa heeft een mooi zwembad in een sfeervolle tuin. verder heeft het hotel een restaurantLees meer

Mondulkiri

Nature Lodge - Middenklasse

Nature Lodge ligt op een prachtig groen terrein van 6 hectare en biedt een accommodatie met een ontspannen ambiance in Sen Monorom, in de provincie Mondulkiri. De lodge is ondergedompeld in een natuurlijke omgeving en ondersteund lokale ondernemers enLees meer

Mayura Hill Resort - Superiorklasse

Mayura Hill Resort ligt in Sen Monorom, op slechts 1 km van het centrum van Mondulkiri Province. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op de Hooglanden van Mondulkiri. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met een terras, fitnesscentrum, excursiebalie,Lees meer

Mondulkiri Hotel - Middenklasse

Het vriendelijke Mondulkiri Hotel is gelegen op een perfecte lokatie midden in het centrum van Mondulkiri. Het is voorzien van een receptie en een restaurant. Alle kamers zijn netjes ingericht en voorzien van airco, ventilator, koelkastje, TV, telefoon,Lees meer

Phnom Penh

White Mansion - Superiorklasse

Dit ontspannende hotel ligt in stadscentrum van Phnom Penh, binnen 10 minuten lopen van Wat Lang Ka en het Onafhankelijkheidsmonument. Ook Koninklijk Paleis en Genocidemuseum Tuol Sleng liggen binnen 2 km afstand. Het hotel beschikt over een 24-uursLees meer

The 252 - Middenklasse

The 252 is zeer gunstig gelegen in een rustig deel van het centrum van Phnom Penh op loopafstand van het Onafhankelijkheid monument en 278-straat met vele winkels, bars en restaurants. Het hotel is voorzien van restaurant, buitenzwembad, zonneteras enLees meer

La Rose Boutique Hotel & Spa - Superiorklasse

La Rose Boutique & Spa ligt aan de Norodom Boulevard, op slechts 5 minuten lopen van het belangrijke Independence Monument. De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie, bagageopslag, wasservice, luxe spa- en wellnesscentrum en er is gratis WiFiLees meer

Teahouse - Middenklasse

Het Teahouse Asian Urban Resort in het stijlvolle gebied rond Street 240 ligt op slechts 10 minuten loopafstand van de rivier en het Koninklijk Paleis van Cambodja. Het TeaHouse beschikt over een 24-uursreceptie, excursiebalie, ontspannende massagebehandelingen,Lees meer

Siem Reap

Suorkear Hotel - Superiorklasse

Suorkear Boutique Hotel & Spa wordt omringd door privétuinen en biedt accommodatie weg van de drukte van Siem Reap. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, lobby, zwembad, kinderspeeltuin, bar, zonneterras, spa met sauna, souvenirwinkeltje, babysitservice,Lees meer

Siddharta boutique hotel - Superiorklasse

Het Siddharta Boutique Hotel ligt op slechts 10 minuten rijden van Phsar Chas (de oude markt) en in 5 minuten rijdt u naar de beroemde tempel Angkor Wat én de uitgaansgebieden in het centrum, zoals Pub Street en de avondmarkt.
De ruime kamers zijn voorzienLees meer

Ombra Angkor - Middenklasse

Dit elegante hotel is recent geopend en gelegen in het centrum van Siem Reap. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, buitenzwembad, minimarkt en er is gratis WiFi aanwezig. De kamers zijn traditioneel Cambodjaans ingericht maar welLees meer

La Niche D'Angkor Boutique - Middenklasse

La Niche D'Angkor Boutique is een modern hotel gelegen in het hart van Siem Reap. Het centrum van Siem Reap, De Oude Markt, Pub Street, winkelcentra en Avondmarkten liggen op ongeveer 10 minuten afstand. Het hotel is voorzien van bar, restaurant, zwembad,Lees meer

Sihanoukville / Otres Beach

Sahaa Beach Resort - Superiorklasse

Sahaa Beach Resort is gelegen aan het strand van Otres. Het hotel beschikt over vrijstaande bungalows met uitzicht op de tuin of het zwembad en gratis WiFi in Sihanoukville. Het resort heeft een 24-uursreceptie, buitenzwembad, restaurant en een servicebalie.Lees meer

Eolia Beach Resort - Middenklasse

Het Eolia Beach Resort ligt op slechts 20 meter van Otres Beach in Sihanoukville. U kunt er ontspannen op het strand, gaan vissen of een fiets huren om de omgeving te verkennen. Alle kamers beschikken over een eigen terras met een mooi uitzicht op deLees meer

Grand Sihanoukville Hotel - Middenklasse

Het Grand Sihanoukville ligt op 5 minuten lopen van het strand Ochheuteal. In het restaurant kunt u genieten van diverse Aziatische en westerse gerechten. Het hotel heeft een bar, zwembad, terras en gratis Wifi in het gehele hotel. De moderne kamersLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Phnom Penh

Takeo Tour

Per privé auto en Engelstalige chauffeur gaat u op weg naar Tonle Bati. Dit is een meer wat gelegen is tussen Phnom Penh en Takeo. Hier bezoeken we de Ta Phrom Tempel. De tocht gaat verder naar Phnom Chisor. Op de top van de 380 meter hoge heuvel stLees meer

Siem Reap

Countryside Tour

Ontdek het schilderachtige landschap van Siem Reap tijdens deze Countryside Tour. U begint deze tour met een tocht per fiets, waarna u vervolgens per ossenkar naar een typisch Khmer-dorpje gebracht wordt voor een kookles bij de lokale bevolking. Na Lees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Transfers per airco auto / (mini)bus en lijndienstbus
Boottocht Siem Reap – Battambang
Engelssprekende gids tijdens de omschreven excursies
Overnachtingen in middenklasse accommodaties
Iedere dag ontbijt (m.u.v. uw verblijf in Sihanoukville, hier verblijft u op basis van logies)
Diner op dag 2
Dagexcursie naar de tempelcomplexen bij Siem Reap, incl. Angkor Wat*
Bezoek aan de omgeving van Battambang incl. het Kam Ping Buy Meer, Croccodile Mountain, de Aek Phnom Tempels en een ritje op de bamboe trein*
Stadsbezoek Phnom Penh per tuktuk incl. de Killing Fields en S21-gevangenis*
4WD tour naar Mondulkiri met Engelssprekende gids*
Strandverblijf in de badplaats Sihanoukville
Nederlandssprekende vertegenwoordiging in Phnom Penh en Siem Reap
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 35 USD p.p. (v.a. 1 februari 2017 ca. € 55 p.p.)
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Boottocht Siem Reap naar Battambang

Tijdens de tocht van Siem Reap naar Battambang vaart u op een lokale boot die ook door plaatselijke bevolking wordt gebruikt. Een unieke ervaring, maar verwacht geen comfort. Hierbij wat algemene informatie zodat u weet wat u kunt verwachten: u zit op houten bankjes maar het komt regelmatig voor dat er meer mensen meereizen dan dat er zitplaatsen zijn. Er zijn geen faciliteiten aan boord en drankjes en eten zijn niet verkrijgbaar. Onderweg maakt u één stop zodat u eten en drinken kunt kopen en gebruik kunt maken van een toilet. Het is aan te raden zelf een handdoek mee te nemen om op het bankje neer te leggen, en eten en drinken te kopen in Siem Reap. In het regenseizoen kan de tocht tot 8 uur duren maar in het droge seizoen kan dit oplopen tot 10-12 uur. Daarentegen is deze prachtige tocht dit alles meer dan waard!

Mocht door de lage stand van het water de boottocht niet mogelijk zijn, dan krijgt u een transfer naar Battambang. Indien u het traject liever per privé transfer aflegt is dit ook mogelijk, geef dit bij boeking even aan ons door.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum Cambodja
Voor reizen naar Cambodja is een visum verplicht. U kunt het visum voor ter plaatse kopen. U heeft hiervoor 1 pasfoto en 2 kopieën van uw paspoort nodig. Kosten bedragen circa 30 USD. We raden u aan om dit bedrag cash bij u te hebben. Er is een pinautomaat aanwezig, maar niet altijd in gebruik. Visa wordt soms geaccepteerd.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Reizen in Cambodja
Cambodja is een land, waar u een flexibele instelling dient te hebben. Samen met onze lokale vertegenwoordiging zullen wij er een prachtige reis van maken, maar het komt in Cambodja nog wel eens voor dat dingen anders lopen dan gepland.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Onze reizigers hebben deze reis met een 8,2 beoordeeld. In totaal hebben 5 klanten een cijfer gegeven. Tevens vragen wij onze klanten een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Beste van Cambodja

Decuypere Bart, Roeselare (Belgie)
'De kers op de taart was er al meteen in Siem Reap met een bezoek aan Angkor. We probeerden er tijdens ons tweedaags verblijf zoveel mogelijk uit te halen en deden de kleine en de grote toer. De boottocht naar Battambang was een unieke ervaring. Tijdens ons verblijf in de stad konden we een glimp van de opnames van de productie van Angelina Jolie "first you killed my father". Phnom Penh bleek een bruisende stad te zijn waar vooral de dag met het bezoek aan de Killing Fields en de S21 gevangenis een aangrijpende ervaring was. Het ongekende Mondulkiri had dan weer wat natuur te bieden en leerde ons het leven kennen van de minderheden en de olifanten. Cambodja is een land met een unieke coctail van cultuur en natuur.'
Astrid Schoot, Oegstgeest
'hele mooie rondreis, heel veel gezien en gedaan. vervoer was overal goed geregeld. plaatselijke gidsen wisten heel veel te vertellen over omgeving, geschiedenis land en het te bezoeken onderwerp. opbouw van de reis was goed. meestal 1 dag excursie en dan 1 dag ter eigen besteding op de bestemming. dit gaf de mogelijkheid om zelf een dag op pad te gaan en de omgeving te verkennen. de hoogtepunten waren Ankor Wat, de killing fields en de olifanten verzorging. '
Lucinda Pronk, Haarlem
'De excursies die gepland stonden, waren onwijs leuk om te zien en bovendien zaten er ook dingen tussen die we anders nooit hadden gezien. In Battambang bijvoorbeeld hebben we gezien hoe ze rijstwijn maken en hoe ze rijstpapier maken. En in Siem Raep hebben we traditionele Aspara dans gezien. De gidsen die we hadden, waren ook allemaal geweldig en konden veel vertellen, waardoor we een goed compleet beeld hebben van Cambodja.

De steden die worden bezocht geven ook een goed beeld van Cambodja. Persoonlijk vonden we Siem Raep het leukst, vooral vanwege de ''Pub Street''. Het was er kleinschalig, maar ook erg gezellig. Phnom Penh daarentegen is super groot. Desondanks niet minder leuk om te doen, maar voor de rust is Siem Raep wel prettiger. Battambang was mooi om te zien, omdat we daar vooral het ''echte'' leven hebben gezien. De provincie Mondulkiri vonden we erg mooi vanwege de vele natuur. En zeker de excursie met de olifanten is een grote aanrader! En als afsluiting: Sihanoukville, een vrij Westerse badplaats. Helaas hadden we pech met het weer (twee dagen alleen maar regen), maar om lekker te rusten en te relaxen aan het strand is dit een mooie plek.'
gerrie en twan swinkels, helmond
'Het was een super ervaring om 21 dagen in Canmbodja rond te reizen. De mensen zijn zo anders dan hier in Nederland. Ze zijn vriendelijk en erg sociaal naar toeristen toe. Er heerst zoveel rust in dat land je voelt je er helemaal thuis. We zijn erg blij dat we alleen voor dit land gekozen hebben, omdat we nu delen hebben gezien die we anders niet gezien zouden hebben.
Wij denken dat je Cambodja tekort doet om alleen Siem Reap en Phom Penh te bezoeken.
Ook dit land heeft plekken waar de natuur erg mooi is.
Vooral in de provincie Mondokiri de rit op de olifant in de jungle is er een om nooit meer te vergeten.
De bamboetrein was een hel mooie ervaring en zo ook de boottocht. Ook aan het strand was nog genoeg te zien en te doen zoals het nationaal park en het vissersdorpje.
Een min punt van onze reis was toch wel het weer we hebben erg veel regen gehad vooral aan de kust.
Bijna een hele week aan een stuk door maar ondanks dat hebben we ons goed vermaakt.
De reis zit super in elkaar je hebt erg veel tijd om ook nog zelf dingen te doen en je begeeft je tussen de bevolking wat super was. ik kan nog uren zo verder gaan en dat is een goed teken.'
bursens M-Marthe, VaN Langehovestr 237,9200 Dendermonde, Belgium
'Het was heel goed georganiseerd maar door het regenseizoen was de tocht in de bergen niet zo interessant; we hebben dit via de organisatie kunnen inkorten en zouden adviseren dit sowieso te doen in het regenseizoen. Maar dit was allemaal in orde als we dit vroegen, dus geen probleem.'
Trees Aler, Amsterdam
'Siam Reap, de tempels- prachtig. Blijf er tenminste 4 dagen!
Boottocht naar Battambong was een fantastische ervaring.
Gids in Battambong heel goed; introductie in allerlei beroepem zoals vis drogen, plakrijst maken en nog 10 andere alledaagse activiteiten.
Phnom Penn interessant genoeg voor 2 dagen. De gids was matig; kon de bordjes lezen net als wij.
Mondulkiri is de reis niet waard.De watervallen stellen weinig voor. De wilde natuur is verdwenen. Sem monorom is een dorp zonder charme. In het restaurant van de gids ben ik voor het eerst in 8 reizen buiten Europa ziek geworden Kratie met dolfijnen is wel de moeite waard.

Tocht Phnom Penn-Ho Chi Mihnville per boot had ons achteraf wel leuk geleken, leuker dan Mondulkiri.'
Brenda, Zeddam
'Deze reis valt echt van het ene hoogtepunt in het andere. Bijvoorbeeld de super mooie tempels van Angkor waar we met een geweldige gids zowel the small circuit als the big circuit gedaan hebben. Ook Banteay Srei en het landmijnmuseum zaten in het programma.
Daarna met een geweldige (ietsje te lang durende) boottocht naar Battambang. Van tempels tot schedels in de Killing Caves, het bamboetreintje, en een tochtje over het platteland allemaal indrukwekkend.
Vervolgens met de bus naar Phnom Penh. Allemaal goed geregeld. Je wordt afgezet bij de bus in Battambang en vervolgens netjes weer bij de bus in Phnom Penh opgehaald. Wat een geweldige stad en wat voel je je daar snel thuis. Mooie en ook weer indrukwekkende excursiedag naar het koninklijk paleis, het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields net even buiten Phnom Penh. Alles per tuk tuk, erg leuk! Phnom Penh verder op eigen gelegenheid nog verder ontdekt (o.a. Wat Phnom, Wat Ounalom welke ik minder de moeite waard vond, de Russische markt en de Psar Thmei etc.). Het restaurant van het hotel (Castle hotel) biedt mooi uitzicht over de rivier en de Wat Ounalom. Heerlijk gegeten, prima kamers en prima ontbijt.
Wij zijn vervolgens ietsje van het programma afgeweken en hebben Kratie aangedaan (vantevoren wel zo geboekt natuurlijk). Erg mooi om de dolfijnen te zien! Daarna hebben we het programma weer opgepakt en zijn we de jungle in gegaan. Ook hier alles prima geregeld. Het hotel (Mondulkiri hotel) heeft geen restaurant dus werden we voor het ontbijt en ''s avonds voor het diner netjes opgehaald en naar een restaurantje gebracht. Wel een beetje decadent hoor...! Lekker gegeten! En dan een hele dag op de rug van een olifant de jungle in. De mandjes zijn te klein om met twee volwassenen van Westers formaat te kunnen zitten. Dus daar ter plekke (tegen betaling) een extra olifant geregeld. Dat zou iets zijn waar NRV van te voren wel rekening mee had mogen houden...maar verder was alles echt prima georganiseerd! Midden in de jungle worden de olifanten los gelaten om te gaan spelen en eten. Wij hebben aan het water onze zelfmeegebrachte lunch (kon je in het restaurantje bij je ontbijt bestellen) genuttigd. Dan na een uurtje of twee worden de olifanten weer opgezocht...die van ons waren best lastig terug te vinden...en vervolgens krijgen ze een bad. Dan alles weer op de olifant bevestigen en vervolgens weer de terugtocht. Zorg er wel voor dat je oude kleding aan doet want je zit in sommige gevallen gewoon op boomschors...en als het dan gaat regenen...zoals bij ons op de terugweg...Maar wel een erg mooie ervaring.
Ook de lokale dorpjes die we aan gedaan hebben en de Busra waterval zijn zeker de moeite waard.

En dan via Phnom Penh op naar het strand!'
Clemens en Mary van Adrichem, Zoetermeer
'De 18 daagse rondreis in Siem Reap startten betekent ook direct geconfronteerd worden met de tempels. Dus met de geschiedenis van Cambodja. Met een locale gids krijgt je reis meer waarde. De gids kan als geen ander juist ingaan op de vragen die je opdoet als je alleen maar kijkt naar en in de verschillende tempels. Meereizen met de lokale bewoners zowel via de boot als via aan lijnbus, betekent, dat je echt tussen de plaatselijke bevolking opgaat. Het is ook goed als je een excursie meemaakt, met als onderwerp de burgeroorlog van Cambodja en de strijd tegen de Rode Khmer, met al haar wreedheden. Je gaat daardoor meer begrijpen van de houding van de bevolking zelf. Zeker als je met gidsen optrekt, die zelf ervaringen hebben uit die tijd. Wat ontspannender is het om twee dagen op pad te gaan met een gids die zelf 18 jaar in de jungle heeft moeten wonen. Hij kan je zoveel vanuit de natuur leren, dat ook dat gedeelte van je vakantie als educatief betiteld kan worden, zonder dat je merkt, dat je steeds bezig bent met het krijgen van een ''natuurkundeles''. Hoogtepunt is natuurlijk wel de olifantensafari. Het is fantastisch om vanuit een te klein mandje op de rug van een olifant te mogen ervaren, dat deze ''wilde dieren'' als transportmiddel door de jungle werden gebruikt. We zijn van noord naar zuid en van het westen naar het oosten door Cambodja gereden waarbij we alleen maar tot de conclusie kunnen komen, dat Cambodja op dit moment sterk in ontwikkeling is. Er zijn duidelijk zaken gaande om de gemiddelde levensstandaard naar een hoger niveau te krijgen. '
Jeanny en Bert, Rosmalen
'geweldige rondreis met uitstekende begeleiding terplaatse gidsen geven deskundig informatie, Cambodja is een erg mooi land om rond te reizen, je wordt overal goed opgevangen en het vervoer is uitsekend geregeld, kortom een vakantie om niet te vergeten en zeker een reden om vaker met nrv te reizen'
Aspeslagh Carina Blankenberge Belgie,
'Mooie rondreis beginnend in Siem reap prachtige tempels, goede gids en het guesthouse Lotus Lodge zeer goed,vriendelijk,propere kamers en rustig gelegen.Met tuk tuk gemakkelijk centrum te bereiken of met de fiets een ervaring.
Met de boot naar Battambang over het Ton saple meer, een beleving op zich veel te zien en vele dorpjes op paaltjes ongelooflijk hoe deze mensen leven.
Hotel goed en modern in Battambang, de gids een zeer vriendelijke man, mooie streek om te verkennen, hier gruwelijke dingen gebeurt in de kmer periode,de trip met de bamboe trein was zeer leuk alsook een belevenis.
De busreis naar Phnom Penh was zeer goed en comfortabel we hadden gereseveerde plaatsen,de reis duurde 6 uur.
Castle hotel zeer mooi hotel en netjes gelegen in de frans wijk, niet ver van het Koninklijk Paleis en een mooie promenade naast de rivier om te wandelen en veel restaurantjes waar je lekker kan eten.
De killing fields bezocht alsook de russische markt en nog vele andere dingen, het is er zeer druk.
Dan met de jeep naar Moldukiri een lange rit wel een prachtige omgeving en natuur.
Hotel was daar wat minder, van buiten een prachtig hotel, maar binnen slordig en vuil aan renovatie toe. Ontbijt was daar niet inbegrepen?
Daar een olifantentocht door de jungle, een prachtige ervaring, tot aan een mooie waterval.
Volgende dag een wandeling door de jungle.
Dan terug naar Phnom Penh en daarna naar Sihanoukville. EEN PRACHTIGE BELEVING!!!!!!!!!!! '
casper en joke, nieuwerkerk a/d ijssel
'De rondreis door Cambodja was ongelofelijk interessant. Het land is verweven van cultuur, historie en natuur.
Wij zijn onze reis begonnen in Siem Reap, waar we in Lotus Lodge terecht kwamen die werd gerund door een Nederlander. Wij eindigde onze reis in hotel Orchidee Questhouse waar ook een Nederlander baasje was. De reis door geheel Cambodja was een bijzondere ervaring, mede door de goede ontvangsten en de gidsen, chauffeurs die voor ons klaar stonden.'
Jan en Ellen, Obdam
'Een top reis!
Wij hebben super genoten van deze veelzijdige en afwisselende reis. Alles was tot in de puntjes verzorgd, goed engels sprekende gidsen, altijd keurig op tijd opgehaald, zelf alle tijden kunnen indelen, Nederlandse ontvangst in het eerste hotel. Hotels varieren van eenvoudig en schoon (Siem Reap, Battambang, Sihanoukville) tot minder schoon (Modulkiri) tot helemaal top (Phnom Pehn).
Top vonden wij:
- Ankor Wat (Echt prachtig, vooral de meer afgelegen tempels in de jungle waar je bijna niemand tegen komt)
- Siem Reap (Gezellig centrum in de avond)
- Sisowath Quay te Phnom Penh (restarantjes etc)
- Persoonlijke verhalen van onze gidsen over de tijd van de Khmer Rouge, aangrijpend, maar geweldig dat ze dat met je willen delen.
- Strand in Sihanoukville (overdag en ''s avonds!) '
Hans Kamp, Zoetermeer
'Een bijzondere ervaring. Wij hebben veel gereisd in Azie, maar Cambodja wijkt in veel opzichten af. De cultuur: de Angkor tempels zijn uniek (2 dagen is eigenlijk tekort om alle indrukken op te doen). Battanbang: een trip met de bambietrein is een bijzondere ervaring.Phnom Penh : gezellige terrasjes, het Koninklijk paleis , maar vooral het bezoek aan de killing fields is uniek en geeft je een indrukwekkend inzicht in wat daar zich in het verleden heeft afgespeeld. De wegen in Cambodja zijn niet altijd wat wij daaronder verstaan, zoals je merkt bij het bezoek aan Mondulkiri. De olifantentocht is altijd weer een hele sensatie. Mondulkiri is zeer arm. Een diner voor 2 personen kost ca. 6 dollar incl. een glas wijn en een biertje. Het is moeilijk om daar je geld uit te geven, maar het gaf ons ook de gelegenheid wat terug te doen. Zo hebben wij daar een plattelandsschooltje van schooluniformen, rugzakken, schriften, pennen etc kunnen voorzien, zodat zij daar weer een jaar of 2 vooruit kunnen. Al met al zijn wij zeer te spreken over deze reis.'
Frans en Jolanda, Barendrecht
'Een avontuurlijke reis waarbij je veel van Cambodja ziet. Je bent wat langer op de diverse plaatsen zodat je alles rustig kunt bekijken en er wordt ook genoeg tijd genomen door degenen die je begeleiden. Het is een perfekte mix tussen relaxen en dingen zien en doen en tussen individuele vrijheid en de georganiseerdheid van de reis.'
Peter en Nanny Spronck, Geleen
'Na vele groepsreizen onze eerste ervaring met z''n tweetjes en voor herhaling vatbaar. Op een relaxte manier hebben we kennis gemaakt met dit mooie land en nog belangrijker met de mensen. Door de afwisseling in reizen (auto, lijnboot, lijnbus, tuk-tuk) en de verschillende chauffeurs en gidsen is er veel gelegenheid om met hen te praten over het leven in Cambodja. Uiteraard zijn de tempels in Siem Reap cultureel gezien een hoogtepunt, maar het bezoeken aan het platteland deden hiervoor niet onder. Het programma is afwisselend en wij hebben het afgesloten met een paar extra dagen in Sihanoukville. Lekker geluierd bij het zwembad en een kookworkshop gevolgd (erg leuk om te doen). We hebben genoten van de Khmer-keuken met als hoogtepunten Khmer Surin in Phnom Penh en het restaurant van de gids in Moldulkiri (volgens ons de lekkerste Amok van Cambodja).
Kortom een leuke ontspannen en goed georganiseerde reis, zeer aanbevelinswaardig.

PS: Pinnen kun jij met uitzondering van Moldulkiri overal en je krijgt er dollars, waarmee je overal kunt betalen (cash euros meenemen heeft geen zin.'
Jan, Nuland
'Wij hebben er 19 dagen van gemaakt, en dit was nog tekort. Je wilt alleen al die vriendelijke mensen niet meer missen. Wat een verademing met Nederland. De reis was tot in de puntjes geregeld. Iedereen altijd stipt op tijd. Deskundige gidsen die alle tijd voor ons hadden. waar maak je dat allemaal nog mee. We hebben veel mogen zien. De tocht naar en door Moldukiri was voor ons één van de hoogtepunten.
Hier werden we echt door de gids, zijn vader en de rest van de familie op handen gedragen. Onvergetelijk.'

Verblijf Sihanoukville

Corrie, Co, Jose en Mart, Lisse
'Prima plaats om de vakantie af te sluiten met een paar dagen strand. Goede restaurants en barretjes.'
Jan, Nuland
'Rustige omgeving, en als je niet van het strand houd neem je een tuktuk en dan laten ze je echt alles zien. Erg aan te raden.'
Aspeslagh Carina Blankenberge Belgie,
'Een badplaats die nog niet is overrompeld met toeristen, rustig mooi en audentiek.
Wel veel dames en meisjes die je wat willen verkopen of massage,manicure, pedicure.
Eerst de prijs afspreken om ruzies te vermijden.
Kindjes die fruit en prullaria verkopen doen dit om hun engelse school te betalen, ze willen allemaal gids worden, verstaanbaar.
Men kan mooie standwandelingen doen of een boottocht.'
P. van der Sar, Hengelo
'Zeer de moeite waard om een paar dagen te relaxen. De stad is niet veel byzonders, maar het strand met relax stoelen en heerlijke restaurantjes in het zand maakt alles goed.'
Brenda, Zeddam
'Orchidee Guesthouse is een prima Guesthouse. Wij hadden echter de pech dat er heel veel lokale mensen ook op vakantie waren. Deze mensen zijn heel aardig maar niet als ze ''s-morgens om 06:00 uur al in het water liggen te spartelen...in het zwembad twee meter van onze kamer vandaan...Het strand biedt vele opties om te liggen en te genieten van een hapje en een drankje. Verder heeft Sihanoukville zelf niet zoveel te bieden. Maar dus een prima uitvalsbasis om even bij te komen van de rondreis.'
Clemens en Mary van Adrichem, Zoetermeer
'Terwijl wij geboekt stonden voor het Orchidee Guesthouse, werden wij ivm. een vergissing geplaatst in het Cambodian Resort hotel. Een splinternieuw hotel met ruime kamers en zwembad. Hotel wordt gerund door een Nederlands echtpaar, waarbij het Cambodjaanse personeel je uiterst vriendelijk en beleefd behulpzaam is. In het eten zie je duidelijk de Nederlandse invloed terug, wat zeker positief te noemen is. De eigenaar neemt de tijd om een praatje te maken met de gasten. Er heerst een ontspannen en gezellige vakantiesfeer. Sihanoukville is verder duidelijk een strandplaats, dat zich aan het ontwikkelen is tot een soort Zandvoort. Hopelijk blijven de Cambodjaanse ''verkoopsters'' op en rond het strand, want dat geeft toch het gevoel dat je in Cambodja bent en niet op Zandvoort. Hun verkooptechniek komt vriendelijk over en kan daarom ook niet als lastig ervaren worden. '
Jeanny en Bert, Rosmalen
'Het gedeelte van Sihanoukville waar wij zaten was geweldig om de vakantie af te sluiten met nog een klein weekje strand zeker als je weet dat het en nederland regent en koud is. Echter daar hebben we wel gehoort dat niet alle stranden zo aantrekkelijk zijn.'
Hans Kamp, Zoetermeer
'Wij zijn geen strandgangers, maar daar is genoeg te doen en eigenlijk was een dagje aan het strand toch wel lekker om wat bij te komen.'
Frans en Jolanda, Barendrecht
'Prima afsluiting van een rondreis door een mooi land in een relaxed stadje. Sihanoukville heeft een aantal mooie stranden, waarvan de meeste in het weekend wel erg druk zijn met locals. Je kunt er prima eten en drinken en alle andere dingen doen die bij een strandverblijf horen. Sihanoukville is gelukkig nog niet verpest door grote betonnen gebouwen aan het strand.'

Golden Sand hotel***

Grand Sihanoukville

Corrie, Co, Jose en Mart, Lisse
'Op loop afstand van het strand en restaurants.
Wij hadden een ruime kamer bij het zwembad, waar het goed toeven was. Het personeel was ook vriendelijk en behulpzaam. '
Jan, Nuland
'Het personeel is daar zo vriendelijk en behulpzaam dat een slaapplaats op de grond nog aangenaam zou zijn.'
wim en nienke moers, emmen
'Wij hadden een pool-room, erg mooi gelegen, heerlijk zwembad, rustig plekje heel aardig personeel'
P. v Rijswijk, Tilburg
'Kleinschalig, vriendelijk goed hotel, met prima ontbijt.'
Jan en Ellen, Obdam
'Dit is een prima plek om een rondreis af te sluiten!
Wij hebben hier 5 nachten in een poolroom doorgebracht. Het hotel heeft in totaal (na verbouwing) nog 70 kamers, waarvan 12 poolrooms in een rondje om het zwembad. Deze kamers zijn eenvoudig, maar zeer netjes en schoon. Wanneer je opstaat kun je zo een duik nemen!
Ontbijt is simpel, maar voldoende (miste wat fruit). Receptie spreek redelijk engels.
Ligging top met betrekking tot strand, op het stand kun je ''s avonds prima tercht voor een hapje en een drankje, ook in de straat zijn veel eettentjes. Centrum 10 min met tuktuk vonden wij wat tegenvallen, stand is tig keer gezelliger!'

3 dagen / 2 nachten stop-over Singapore

buijt, rotterdam
'heel goed bevallen'
Wiebe en Willemijn, Dordrecht
'Singpore is ons zeer goed bevallen. Een heerlijke stad waar alles gewoon goed geregeld is voor toeristen.'
Decuypere Bart, Roeselare (Belgie)
'Om de lange wachttijd tussen onze vluchten te vermijden besloten we de stop-over bij te boeken. De ideale manier om op een betaalbare manier Singapore te bezoeken. Singapore airlines verzorgde de stop-over op een uitmuntende manier. Een goed hotel in het centrum met alle maaltijden aan de helft van de prijs, gratis ticket voor de duur van het verblijf voor de hop-on bus met gratis toegang tot de meeste bezienswaardigheden. Een aanrader!'
Astrid Schoot, Oegstgeest
'vervoer van en naar vliegveld was goed geregeld, mooi, schoon hotel. de kortingspassen waren erg handig voor vervoer met de bus en korting op diverse lokaties. '
Nel Evers, Eindhoven
'Goed arrangement van Singapore Airlines. We kregen een ''pasje'' wat toegang gaf tot een aantal bezienswaardigheden, zoals de Flyer, cable car naar Sentosa Island (en 3 attracties naar keuze), River Cruise, Gardens by the bay, 1 Altitude (met gratis drankje), tevens gratis gebruik van hop-on hop-off bus gedurende het hele verblijf. Hiermee hebben we toch al snel S$ 200 p.p. bespaard.'
A. de Bruijn, Den Haag
'Geweldig in 1 woord. Goede betaalbare manier om Singapore te zien. Uitstekend hotel op goede locatie (Peninsula Exelsior). Inclusief hop on bus en 32 attracties'
anoniem
'Prettig hotel, centraal gelegen. Metrostation in directe omgeving. Vriendelijk en beleefde receptionist. Wij zouden dit hotel volgende keer weer boeken.'
anoniem
'Zeker de moeite waard. Prijs en wat je er allemaal voor krijgt is perfect! Bij aankomst krijg je diverse bonnen van bezienswaardigheden, waarna je die gratis kunt bezoeken. Hier zijn alle hoogte punten van Singapore bij. Taxi is niet duur, maar er is een bon bij van een hop on hop off bus, die we als taxi hebben gebruikt. Savonds erg mooi bij marina bay. En zijn daar op 2 plaatsen light shows.'
Gerrie en Twan Swinkels, Helmond
'De 3 daagde stop-over in Singapore was prima geregeld. Het hotel (Royal@Queens) was weliswaar redelijk, maar het lag prima centraal en vlak bij Clarke Quay, waar vele restaurants en barretjes zijn en ook niet al te ver van China Town. Verder zat in het stop-over pakket een hele bundel vouchers waarmee je alle bezienswaardigheden in Singapore gratis kunt bezoeken ( Singapore Flyer, dierentuin, Sentosa Island, botanische tuin, boottocht op de Singapore river......etc.), gewoon super.
Dit alles trouwens met ook nog een gratis kaartjes voor de hop-on hop-off bus.
Al met al zeer de moeite waard!'
Demiddeleer Linda, Hooigaardestraat 26 1800 Vilvoorde Belgie
'Stopover programma is een echte aanrader. Hotel in goede locatie dicht bij metrostation en op wandelafstand van Raffles City Mall.
De aanbiedingen voor bezoeken zijn zeer breed en iedereen vindt er zijn gading.
'
Dieter & Melissa, Deinze (Oost-Vlaanderen, België)
'Singapore is een enorm boeiende stad. Men kan hier heel veel verschillende elementen zien, zakenstad, strand, cultuur. In het pakket krijg je tickets voor een verscheiden aanbod in deze stad waardoor je de stad echt wel op een mooie manier kunt ontdekken en ervaren. Na de bezoeken en uitstappen konden we dan nog eens ontspannen in het buiten zwembad van het hotel. Kortom een aanrader om bij te boeken bij dit arrangement.'
Frans en Angelique, Almere
'Geweldig, wat een wereld stad om te bezoeken. Met de vouchers van SIA kun je vele attractie gratis of tegen gereduceerde prijs ondernemen. Vergeet niet om Singapore bij night te bewonderen. Het is dan een echte lichtstad. Tip: Ga s''avonds eten bij Sky on 57. Uniek!!!'
Wil, Kapelle
'Een indrukwekkende belevenis. Goede service van Singapore Airlines. Je komt tijd en ogen tekort!
We zullen vast nog eens Singapore aandoen.'
Franssen, Beek
'Singapore vonden wij en geweldige stad. Wij verbleven in het Peninsula hotel. Prima, niets op aan te merken. Zeer gunstig gelegen.'
Rombouts, Meer
'Leuk om ook daar een kijkje te nemen. Omdat je `s nachts aankomt hadden we krap 2 dagen (`s nacht vertrekken). Ik had er zelf graag nog een dag bij gehad. Er is daar best veel te zien. We kregen ook van Singapore Airlines een hele hoop entreevouchers waarbij we echt in de meest spectaculaire zaken voor niets terecht konden, prima!!!!'
Valeria, Elst
'wanneer we 1 dag meer hadden gehad, hadden we wat rustiger alles kunnen bekijken, of wellicht was de stop-over op de terugreis beter geweest. Dit omdat we ook nog last van een jetlag hadden. Hotel was goed, wij hebben hier voornamelijk geshopt! Een erg schone stad, en veel stiller dan gedacht!'
SCHOOLMEESTERS, Bierbeek
'Wereldstad met vele indrukken de moeite om te bezoeken'
Teunis en Annie,
'Singapore is een leuke stad om te verkennen. Wel is het handig het hotel te kiezen op een centrale plek in de stad. Het is geen goedkope bestemming'
van de Griendt, s-Hertogenbosch
'Singapoer is een geweldige stad.
Ook het hotel was erg goet.
Allee was het jammer dat wij pas om 14.00 uur in
de kamer konden. Naar een nacht vlucht.
Het was moelijk om je om te kleden zonder kamer.
'
T.BOUMAN, HAREN
'De begeleiding naar het Peninsula excelsior hotel en de opvang was uitstekend'
A. van Hooft, Laren (NH)
'Dit kan ik iedereen aanraden die een reis naar Azië boekt. Prachtige stad met veel bezienswaardigheden. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van de gratis vouchers die we erbij kregen.Volgende keer doen we dit zeker weer. Miramar hotel ligt heel centraal met in de directe omgeving gezellige restaurants.'
Henk en Gea, Lekkum
'Zeker de moeite waarde om je reis te beginnen. Shoppen op Orcid road en door chinatown slenteren.'
Peter en Nanny Spronck, Geleen
'De overgang van Myanmar naar Singapor is enor, het is net alsof je een reis in de tijd maakt.Singapor is een echte wereldstad met z''n vele attracties (en dat heeft ook z''n prijs) en Myanmar is nog nagenoeg ongerept met z''n rijke historie. Maar de stopover was zeer zeker de moeite waard. '
anoniem
'Perfect om de sfeer op te snuiven en wat bezienswaardigheden. Goed hotel aan scherpe prijs. Singapore is wel een dure stad, maar raad het iedereen aan.'
Wilna Nagel, Oisterwijk
'Het is leuk om een stopover te maken in Signapore, maar zorg dat je nog wat geld in je portemonnee hebt, want de prijzen zijn hoog. Daar moet je het echter niet laten want het is een geweldige ervaring in Azië zo''n luxe, mooie stad te ervaren.'
Jos en Linda, Zuidbroek
'3 Dagen stop-over Singapore was ideaal om aan het tijdsverschil en de temperatuur te wennen. Singapore is een hele moderne stad, met moderne gebouwen en moderne mensen. Wij hadden aan de 2 volledige dagen die we in Singapore waren genoeg om de stad te bekijken. Zeker de moeite waard!'
Janneke en Fred,
'Singapore is een stad die je gezien moet hebben.
prachtige architectuur. Met de bus via drop-on drop-off veel gezien.
Prima hotel op een uitstekende lokatie.'

Verlenging Koh Rong Samloem

Golden Sand hotel***

Verblijf Koh Rong Samloem

Uitgebreide reisverslagen

Beste van Cambodja

14-04-2011

We vertrokken al op zondag 13/03 via Leiden naar Els en Kees voor de “postuurkes”. Dit kwam voor ons zeer goed uit en na een heerlijke lunch en leuke wandeling reden we ’s avonds naar Hoofddorp (buurt van Schiphol) waar we een overnachting en ontbijt hadden geboekt in hotel Bastion. Tijdens onze reis mochten we onze auto op de parking van het hotel achterlaten....

Het beste van Cambodja

03-01-2011

We vertrekken van uit Brussel, we vliegen via Abu Dhabi en Bangkok naar Siem Reap in Cambodja. Op de luchthaven van Bangkok, hebben we enkele uren te wachten. We mogen uitrusten in de lounge van Bangkok airways. Het ontbreekt er aan niets, er is koffie en thee, warm of ijsgekoeld, en allerlei gebakjes. Bovendien kun je er lekker uitrusten in gemakkelijke zeteltjes, of je kan er zelfs bij gaan ligg...

18-daagse rondreis Beste van Cambodja

15-07-2008

Na een lange vlucht via Parijs en Ho Chi Minh City uiteindelijk aangekomen in Siem Reap en daar bleken onze koffers ergens onderweg achtergebleven te zijn. Drie dagen wachten voordat we de bagage op konden halen bij het vliegveld; geen enkel commentaar en excuses van de luchtvaartmaatschappij. Geen “verse” kleren en dan maar inkopen doen in Siem Reap en ook nog even laten scheren op de markt. Siem...

18-daagse rondreis Beste van Cambodja

06-07-2008

Na een goede nachtrust in een Hotel in Amsterdam (vanuit het uiterste zuiden van het land red je het zo vroeg niet met het OV naar Schiphol) gaan we al vroeg op pad naar het vliegveld. Na 4 vluchten te weten van Schiphol, naar Frankfurt, van Frankfurt naar Hanoi, van Hanoi naar Luang Prabang en at last van Luang Prabang naar Siem Riep komen we eindelijk tegen 12:00 uur op onze bestemming aan. Eerl...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam