Perito Moreno-gletsjer
Perito Moreno-gletsjer
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
Iguazú-watervallen
Iguazú-watervallen
Torres del Paine
Torres del Paine
Fitzroy-massief
Fitzroy-massief

Het Beste van Brazilië, Argentinië & Chili

Groepsreis | 20 dagen v.a.
4149i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
06-10-2024
Reisduur
20dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Groepsreizen Salei

Voorwaarden Groepsreizen Sale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen bij vertrek tot en met maart 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Groepsreizen Sale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen bij vertrek tot en met maart 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Groepsreizen Salei
Rondreizen > Rondreizen Brazilië > Groepsreizen Brazilië > Het Beste van Brazilië, Argentinië & Chili
Intercontinentale vlucht met KLM en 4 binnenlandse vluchten
Dagexcursies naar de Perito Moreno-gletsjer en Torres del Paine NP
Bezoek Braziliaanse en Argentijnse zijde van de Iguazú-watervallen
Verblijf in wereldsteden Rio de Janeiro en Buenos Aires
Wandelen door het schitterende Los Glaciares Nationaal Park
Kleine groepen met max. 22 deelnemers

De natuurlijke wonderen van Latijns-Amerika

Bent u klaar om drie van de meest adembenemende bestemmingen in Zuid-Amerika te ontdekken? Tijdens deze 20-daagse groepsreis door Brazilië, Argentinië en Chili ervaart u de voornaamste bezienswaardigheden van deze drie landen. Sta versteld van de Iguazú-watervallen midden in een weelderig subtropisch regenwoud, verken het schitterende wandelgebied van Los Glaciares Nationaal Park, kom oog in oog te staan met de Perito Moreno-gletsjer en zijn ongelooflijke ijsbreuken, en bezoek met Torres del Paine Nationaal Park hét hoogtepunt van Chileens Patagonië. Eindig bij het ‘einde van de wereld’ in Ushuaia en ervaar de natuurlijke wildernis van Patagonië.

"Ontdek de steden van samba en tango, staar vol ontzag naar de krachtige watervallen van Iguazú, geniet van het heerlijke eten en de beste wijnen, en bewonder het schitterende landschap van Patagonië. Tijdens deze groepsreis bezoekt u het beste van wat Latijns-Amerika te bieden heeft! "

Judith, Product Manager

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Rio de Janeiro

Vertrek
Rechtstreekse KLM-vlucht Amsterdam - Rio de Janeiro
Aankomst Rio de Janeiro
Ontvangst op het vliegveld door Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting nabij Copacabana-strand in Rio de Janeiro

Op Schiphol stapt u op het vliegtuig. Vandaag vliegt u naar Rio de Janeiro, het beginpunt van uw rondreis door Brazilië, Argentinië & Chili! Wat keek u uit naar dit moment. Tijdens de rechtstreekse vlucht fantaseert u over de natuurwonderen die u gaat zien. Zien we toekans of andere tropische vogels overvliegen tijdens onze dagexcursie naar de Iguazú-watervallen? Zou er net een ijsschots afbreken tijdens ons bezoek aan de Perito Moreno-gletsjer? Bent u het eens met de stelling dat Torres del Paine Nationaal Park één van de mooiste plekken op aarde is? Fijn dat deze drie ‘mustsees’ standaard in het reispakket zitten. Ook prettig dat we vier binnenlandse vluchten maken, de afstanden tussen bestemmingen zijn soms groot. Minstens zo ideaal: de vrije dagen en optionele mogelijkheden in ons programma – u stemt deze groepsreis makkelijk af op uw persoonlijke interesses. Vraag de Nederlandssprekende reisleider ter plekke eventueel om meer informatie. Hij is een expert en begrijpt uw wensen precies. Vanavond landen we in Rio de Janeiro, de beroemdste stad van Brazilië. Fijn dat de Nederlandssprekende reisleider de groep hier opwacht. Met een privétransfer rijden we samen naar ons hotel nabij het strand Copacabana in Rio de Janeiro. De komende drie nachten verblijven we nabij Rio’s meest iconische strand.

DAG
02

Rio de Janeiro

Christusbeeld Rio de Janeiro
Vrije dag
Verken de diverse wijken van Rio de Janeiro (optioneel)
Stadstour per jeep inclusief Santa Teresa (optionele excursie)
Halve dagexcursie Corcovado met het Christusbeeld (optionele excursie)
Tweede overnachting Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een bruisende stad dat zich uitstrekt tussen de door jungle bedekte bergen en witte zandstranden aan de Atlantische kust. De schoonheid van Rio de Janeiro is legendarisch: de Corcovado met het Christusbeeld, de Sugar Loaf-berg, de stranden Copacabana en Ipanema, en het grootste stedelijk tropisch regenwoud ter wereld.

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Er is verder veel te beleven in de diverse wijken waaronder het centrum met één van de mooiste kerken van Brazilië (Candelária-kerk) en de artistieke wijk Santa Teresa waar trams de slingerende met kinderkopjes bedekte straten beklimmen. De reisleider geeft u graag tips, hij kent alle leuke plekken in deze wereldstad! Er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk waaronder een bezoek aan Corcovado. Van overal in de stad ziet u het standbeeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado. Dit 38 meter hoge standbeeld is bedekt met een mozaïek van speksteen en is het grootste Art Deco-sculptuur dat ooit is gebouwd. Via een tandradbaan bereikt u de voet van het standbeeld. De tandradbaan verlaat de wijk Cosme Velho en beklimt de steile hellingen met het dichte bos van het tropische regenwoud Floresta da Tijuca. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over de stad met de baai van Guanabara, de stranden en de Rodrigo de Freitas-lagune. ’s Avonds wordt het Christusbeeld verlicht wat het een oriëntatiepunt maakt dat vanuit de hele stad zichtbaar is.

Wilt u de bruisende en veelzijdige stad Rio de Janeiro verkennen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan is de stadstour per jeep inclusief een bezoek aan Santa Teresa een absolute aanrader! De tour begint langs de stranden van de Copacabana, Botafogo en Flamengo rondom de baai van Guanabara, waar u een subliem uitzicht heeft op de bekende Sugar Loaf-berg, de pittoreske jachthavens en Niterói op de achtergrond. Onderweg naar de wijk Santa Teresa brengt u eerst een bezoek aan het historische stadscentrum van Rio, waar u de omgeving zult verkennen. Vervolgens rijdt u door de levendige wijk Lapa naar Santa Teresa. De kronkelende smalle straatjes en kleurrijke historische gebouwen van Santa Teresa karakteriseren het Boheemse gebied, terwijl vanaf de top van de heuvel enkele van Rio's beste uitzichten op weelderige landschappen en de baai van Guanabara zich ontvouwen. De gids vertelt tijdens een mooie wandeling door de geplaveide wegen, trappen en steegjes meer over de culturele en historische details zodat u optimaal kunt genieten van de Boheemse sfeer.

Weetje

Het standbeeld van Christus de Verlosser wordt beschouwd als één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

DAG
03

Rio de Janeiro

Copacabana Rio de Janeiro
Vrije dag
Ontspan op de wereldberoemde stranden van Rio: Copacabana, Ipanema of Leblon (optioneel)
Panoramische stadstour per jeep inclusief samba school (optionele excursie)
Halve dagexcursie Sugar Loaf-berg (optionele excursie)
Derde overnachting Rio de Janeiro

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u heerlijk relaxen op één van de stranden waaronder het wereldberoemde strand Copacabana, het stijlvolle strand Ipanema en het rustige strand Leblon. Er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk waaronder een bezoek aan Sugar Loaf (Suikerbroodberg) en of een panoramische stadstour per jeep inclusief een bezoek aan een samba school. De Sugar Loaf is naast Corcovado de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Tijdens het eerste deel van de excursie maakt u een panoramische wandeling door het centrum van de stad met als hoogtepunt de moderne Metropolitan-kathedraal. Deze kathedraal is gebouwd in de vorm van een piramide en beschikt over een indrukwekkend glas-in-lood-werk. Vanuit het stadscentrum gaat u via het grootste publieke park van Rio de Janeiro (Flamengo Park) richting de wijk Urca. Hier gaat u aan boord van de kabelbaan voor een klim over ruige vegetatie naar de 395 meter hoge top van de Sugar Loaf. Bezoekers kunnen genieten van het panoramische uitzicht over Rio de Janeiro!

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar het swingende Carnaval, wat jaarlijks groots gevierd wordt in de stad van de Samba? Boek dan de panoramische stadstour per jeep inclusief samba school. In samenwerking met twee van de beroemdste sambascholen van Rio kunt u een uniek kijkje nemen in het leven van de Carnaval. Daarnaast rijdt u per jeep langs het historische stadscentrum van Rio, de prachtige kunstlijn rondom de baai van Guanabara en het open stadion Sambódromo, waar jaarlijks het Carnaval spektakel plaatsvindt. Laat u inspireren door de vrolijke sambaklanken die deze veelzijdige stad rijk is!

Weetje

De Metropolitan-kathedraal is gebouwd in een moderne stijl en gebaseerd op de Maya-bouwstijl van piramides.

DAG
04

Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu - Iguaçú-watervallen

Iguaçu-watervallen
Vertrek Rio de Janeiro
Eerste binnenlandse vlucht: van Rio de Janeiro naar Foz do Iguaçú
Halve dagexcursie Braziliaanse zijde Iguaçú-watervallen
Eerste overnachting in toegangspoort Foz do Iguaçu

Vandaag vliegen we met een binnenlandse vlucht van Rio de Janeiro naar Foz do Iguaçú. Foz do Iguaçú is de toegangspoort tot de Iguaçú-watervallen. De Iguaçú-watervallen zijn de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Amerika. Het donderend geraas komt van de in totaal 275 watervallen die over de drie kilometer brede afgrond naar beneden storten. Het sproeiende water veroorzaakt de continue aanwezige regenbogen. Iguaçú is ook het punt waar drie landen samenkomen: Brazilië, Argentinië en Paraguay. De twee nationaal parken van de Iguaçú-watervallen (Iguaçu in Brazilië en Iguazú in Argentinië) zorgen voor het behoud van het kostbare regenwoud. Met een privétransfer rijden we samen naar ons hotel in Foz do Iguaçu.

Terwijl een bezoek aan de Argentijnse zijde van de Iguazú-watervallen een hele dag in beslag kan nemen door zijn vele wandelpaden, wordt de Braziliaanse zijde vooral bezocht voor het panoramische uitzicht op de Garganta do Diabo (keel van de duivel). ’s Middags genieten we van een halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde van het spectaculaire Iguaçu Nationaal Park. Vanaf het bezoekerscentrum gaan we aan boord van een panoramische bus die ons door de subtropische vegetatie naar het begin van de wandelpaden brengt. Onderweg zien we mogelijk vlinders, tropische vogels, neusberen en apen. Aan de Braziliaanse zijde is een 1,2 kilometer lange wandelroute die ongeveer twee uur duurt. Hier genieten we van een panoramisch uitzicht op de Argentijnse zijde van de watervallen. Ideaal om foto’s te maken. Het parcours eindigt bij het meest indrukwekkende gedeelte van de watervallen: Garganta do Diabo (keel van de duivel). Dit is het punt waar 14 afzonderlijke watervallen samenkomen en samen ’s werelds meest krachtige waterval vormen!

Goed om te weten

De binnenlandse vlucht van Rio de Janeiro naar Foz do Iguaçú gaat in de meeste gevallen via São Paulo. Afhankelijk van de vluchttijden kan het voorkomen dat de halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde op dag 6 wordt uitgevoerd.

Goed om te weten

De kracht van de rivier bij Garganta do Diabo kan behoorlijk zwaar zijn en nevel veroorzaken. Neem als tip een plastic zak mee om uw camera te beschermen.

DAG
05

Iguazú-watervallen

Iguazú-watervallen
Dagexcursie Argentijnse zijde Iguazú-watervallen (inclusief)
Tweede overnachting Foz do Iguaçu

Vandaag maken we een dagexcursie naar de Argentijnse zijde van het spectaculaire Iguazú Nationaal Park. ’s Ochtends vroeg steken we de internationale brug over die de steden Foz do Iguazú (Brazilië) en Puerto Iguazú (Argentinië) verbindt. Vergeet uw paspoort niet mee te nemen, want vandaag steken we de grens over! Bij het bezoekerscentrum van het nationale park gaan we aan boord van de trein die ons in acht minuten naar het Cataratas treinstation brengt. De 800 meter aan hoog gelegen loopbruggen en 1,6 kilometer aan laag gelegen loopbruggen zijn verhoogd van de junglevloer om zo geen schade te veroorzaken aan de flora en fauna. In dit deel van het regenwoud vinden we een grote verscheidenheid aan varens, orchideeën, begonia's, vogels en vlinders. Onderweg vertelt de lokale gids ons meer over de flora en fauna van het nationale park. Lopen over de hoog gelegen loopbruggen geeft ons een panoramisch uitzicht over de watervallen en het aangrenzende regenwoud. Vanaf de laag gelegen loopbruggen hebben we zicht op de watervallen en kunnen we de omvang van de watervallen op ons in te laten werken. Bij het Cataratas treinstation maken we een 18 minuten durende treinrit naar het Garganta treinstation. De 1,2 kilometer aan loopbruggen brengen ons over verschillende kleine eilandjes naar de Garganta del Diablo (duivelskeel). Het uitzicht dat we hebben vanaf het platform dat hangt over de rand van de Garganta del Diablo is ongetwijfel hét hoogtepunt van ons bezoek aan de watervallen. Terwijl we omlaag kijken door de nevel zien we vogels vliegen en regenbogen vormen over de canyon. Schitterend!

Weetje

Ruim 80% van de watervallen liggen aan de Argentijnse zijde.

DAG
06

Foz do Iguaçu (Brazilië) - Puerto Iguazú (Argentinië) - Buenos Aires

Buenos Aires
Vertrek Foz do Iguaçu
Privétransfer naar de Argentijnse stad Puerto Iguazú
Tweede binnenlandse vlucht: van Puerto Iguazú naar Buenos Aires
Vrije middag (afhankelijk van de vluchttijd)
Eerste overnachting in wervelend Buenos Aires

Vandaag verlaten we Brazilië en worden we met een privétransfer naar de Argentijnse stad Puerto Iguazú gebracht. Vanaf hier vliegen we met een binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Sommige andere reisorganisaties reizen dit traject per nachtbus. Heerlijk dat wij voor gemak gaan. Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en staat bekend om zijn Europese charme, kleurrijke wijken, bruisende straatleven en gepassioneerde tango-optredens. Met een privétransfer rijden we samen naar ons hotel in Buenos Aires. Aan het hectische verkeer om ons heen merken we dat Buenos Aires een echte wereldstad is. Gelukkig is de chauffeur gewend aan de rijstijl van de Porteños, zoals de hoofdstedelijke inwoners heten. Na aankomst bij het hotel laten we onze bagage achter en verkennen we de nabije omgeving. Bedenk alvast wat u tijdens uw vrije tijd graag nog meer bekijkt – de reisleider geeft u graag tips, hij kent alle leuke plekken in deze kosmopolitische stad! Wandel bijvoorbeeld langs de kathedraal en het oude stadhuis op de Plaza de Mayo: een heerlijke plek om mensen te bekijken. Op dit plein hielden Juán en Evita Perón hun beroemde toespraken vanaf de balkons van Casa Rosada (het presidentieel paleis). Of bezoek in de chique wijk Recoleta bijvoorbeeld de begraafplaats. In de enorme, rijkversierde graftombes liggen veel Argentijnse grootheden begraven. Bekijk als u wilt ook de bladgouden Mariakapellen in de ernaast gelegen Basílica Nuestra Señora del Pilar, de oudste kerk van Buenos Aires. En drink hierna eventueel iets in het tegenoverliggende café, waar oude rijke Porteños ’s middags graag mate (kruidenthee) drinken met een taartje. Het terras onder de rubberboom is een mooie plek om mensen te kijken en bekeken te worden. Slenter over de brede avenidas en waan u in Parijs, eet een broodje lomito of chorián aan de Río de la Plata en geniet van de hartelijke mensen op straat die druk gebarend met elkaar praten. Wat een heerlijke stad om rond te dwalen.

Weetje

Vanwege de Europese grandeur heet Buenos Aires ook wel ‘Parijs van het Zuiden’. Veel gebouwen, boulevards en pleinen in het centrum dateren uit begin 20ste eeuw.

DAG
07

Buenos Aires

Buenos Aires
Vrije dag: Buenos Aires verder verkennen
Fietstocht: Recoleta & Palermo (optionele excursie)
Fietstocht: Puerto Madero, La Boca en San Telmo (optionele excursie)
Diner & Tango Show (optionele excursie)
Tweede overnachting Buenos Aires

Een heerlijke vrije dag in Buenos Aires! U ontdekt vandaag vast graag nieuwe plekken op eigen gelegenheid. Deze metropool (ca. 3 miljoen inwoners) heeft het allemaal: een boeiende geschiedenis, leuke lokale buurten, imposante historische gebouwen, mooie musea, tango en opera, luxe designerwinkels, vintage boetieks en straatmarkten met lederwaren en zilveren sieraden. Ga bijvoorbeeld naar de oude wijk Palermo met zijn hippe winkels – een favoriet van shopliefhebbers, kunstminnaars en fans van lekker eten. Wandel door de botanische tuin, bekijk kunst in Museo Nacional de Arte Decorativo en geniet na op een terrasje op Plaza Serrano. Kunstenaarswijk La Boca staat ongetwijfeld ook op uw sightsee-lijstje, met zijn felgekleurde huizen, souvenirwinkels en restaurants. Slenter door de beroemde straat El Caminito, bakermat van een bekende tangodans, en proef de sfeer van Evita Perón, Che Guevara en voetballegende Diego Maradona. Of bezoek het authentieke San Telmo: een statige wijk met pittoreske straten, koloniale herenhuizen met smeedijzeren balkons en antiekwinkels. Dit is dé buurt om tango-dansdemonstraties op straat te bewonderen! Een leuke manier om de stad te bewonderen is per fiets. De reisleider helpt u graag met het boeken van één van de optionele fietsexcursies. ’s Avonds kunt u uw verblijf in Buenos Aires perfect afsluiten met een Diner & Tango Show in het hart van San Telmo, de oudste woonwijk van Buenos Aires.

Goed om te weten

Buenos Aires heeft taxi’s in overvloed. Ze zijn zeer betaalbaar, maar niet altijd het snelste vervoermiddel vanwege de files. Volgens Amerikaanse sites behoren taxi’s in Buenos Aires tot de veiligste ter wereld. De ‘Radio Taxi’ heeft de beste reputatie.

Weetje

Het stratenplan van Buenos Aires heeft een schaakbordpatroon. Zo telt u makkelijk uit hoeveel blokken u ergens vandaan bent. Het is een fijne stad om te lopen: het is vlak en er is veel te zien op straat. Sinds 2009 zijn er ook fietspaden.

DAG
08

Buenos Aires - El Calafate - El Chaltén

AR_AL_ELCHALTEN_2
Vertrek Buenos Aires
Derde binnenlandse vlucht: van Buenos Aires naar El Calafate
Privétransfer over de steppe naar El Chaltén
Eerste overnachting in verborgen parel El Chaltén

Vandaag verruilen we Buenos Aires voor Patagonië. Eerst nemen we een binnenlandse vlucht van Buenos Aires naar El Calafate. Hiervandaan reizen we met een privétransfer over de steppe naar onze volgende bestemming, El Chaltén: een kleine plaats aan de voet van het indrukwekkende granieten Fitzroy-massief. El Chaltén is een schitterend gelegen uitvalsbasis voor verkenningstochten in het Los Glaciares Nationaal Park. De directe omgeving is een droom voor wandelaars en natuurfotografen. Niet iedereen weet dat – El Chaltén is nog vrij onontdekt. Het is ongerepter dan El Calafate, dat vlakbij de veelbezochte Perito Moreno-gletsjer ligt (zie dag 10 en 13). Fijn dat we twee nachten in El Chaltén slapen, zo ontdekt u de omliggende natuur op uw gemak. Bekijk na aankomst de vele wandelmogelijkheden en geniet van de rust.

Goed om te weten

Op dag 10 komen we terug in El Calafate (2 nachten), om de wereldberoemde Perito Moreno-gletsjer van dichtbij te bewonderen. Vandaag reizen we eerst door naar het ongereptere El Chaltén.

DAG
09

Los Glaciares Nationaal Park

ar_al elchalten_fitzroy.jpg
Vrije dag: genieten van Los Glaciares Nationaal Park
Tweede overnachting El Chaltén

Heerlijk, een hele vrije dag in El Chaltén – Los Glaciares Nationaal Park is zo’n schitterend wandelgebied. Pak ’s morgens uw verrekijker en een rugzak met picknickspullen en verken de omgeving in uw eigen tempo. Ideaal dat er vanuit El Chaltén zoveel verschillende wandelmogelijkheden zijn: lang of kort, weinig inspannend of juist uitdagender. Zo kiest u eenvoudig wat het beste past bij de weersomstandigheden en uw persoonlijke voorkeur en fitheidsniveau. De meeste goed gemarkeerde paden vereisen geen bergwandelervaring of bijzonder goede conditie. Kijk goed om u heen tijdens het lopen. Veel planten en bloemen die u ziet, groeien alleen hier. Ook leven er bijzondere inheemse vogels. Misschien ziet u zelfs een condor, de gevleugelde highlight van Patagonië! Machtig om deze imposante giersoort te zien rondzweven op de thermiek. ’s Avonds kijkt u uw foto’s terug. Het lijken wel ansichtkaarten, zo mooi. De weidse vergezichten over wit besneeuwde gletsjertoppen, groene bossen, het blauwe Viedmameer, de kronkelende Fitz Roy-rivier, diepe valleien, klaterende watervallen en beeldschone lagunes zijn alle even fotogeniek.

Goed om te weten

Voor de meeste wandelingen vanuit El Chaltén is geen speciale gids nodig, de routes staan duidelijk aangegeven.

Weetje

De Argentijnse regering verklaarde Los Glaciares al in 1937 tot nationaal park. Sinds 1981 staat het ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park omvat zo’n 50 gletsjers, die samen deel uitmaken van het grootste ijsveld ter wereld na Antarctica.

DAG
10

El Chaltén - El Calafate (ca. 214 km)

AR_AL_El Calafate_66453487
Vrije dag: laatste wandeling in Los Glaciares maken
Vertrek El Chaltén
Uitrusten tijdens de privétransfer naar El Calafate
Eerste overnachting in gemoedelijk El Calafate

Maak voor we naar El Calafate vertrekken eventueel nog een ontspannen wandeling vanuit El Chaltén. Of huur een fiets of paard op eigen gelegenheid, als u dat liever wilt. We blijven nog een groot deel van de dag in El Chaltén, zodat u optimaal profiteert van ons verblijf in dit grandioze gebied. Dan reizen we verder. Na een laatste blik op de omgeving stappen we in de bus. Vanavond slapen we in El Calafate. Deze gemoedelijke plaats aan de zuidoever van gletsjermeer Lago Argentino is de ideale uitvalsbasis om de Perito Moreno-gletsjer te bewonderen. Misschien is onze dagexcursie (inclusief) naar deze legendarische ijsberg wel de reden dat u deze rondreis boekte! De fascinerend blauwe Perito Moreno, met zijn onheilspellend krakende, scheurende en vallende ijsschotsen, is dé grote highlight van Patagonië. Morgen is het zover. Bekijk ’s avonds bij helder weer de fonkelende sterrenhemel boven El Calafate. Ook in het donker valt hier eindeloos veel te zien.

DAG
11

Perito Moreno-gletsjer

el calafate - perito moreno.jpg
Dagexcursie: de beroemde Perito Moreno-gletsjer bewonderen (inclusief)
Boottocht: de blauwe Perito Moreno-ijsberg van dichtbij zien (optionele excursie)
Tweede overnachting El Calafate

Een spectaculair hoogtepunt van de reis: vandaag gaan we naar de iconische Perito Moreno-gletsjer. Voordelig dat deze dagexcursie bij de reis inbegrepen is, bijboeken is dus niet nodig. Na het ontbijt gaan we op pad. Onderweg rijden we langs het schitterende Lago Argentino, waar bijzondere vogelsoorten leven. U bedenkt hoe bijzonder het is dat u hier bent. Misschien zag u de ijsblauwe Perito Moreno ooit op een natuurfilm – hij is wereldberoemd. De gigantische ijsberg is constant in beweging. En dat hoor je. Wat een gekraak! Onvoorstelbaar dat deze bevroren massa dagelijks 1 à 2 meter verschuift. Natuurlijk hopen we dat er tijdens ons bezoek net een metershoge brok ijs afbreekt en met veel kabaal in het heldere water stort. Een natuurspektakel. Boek na aankomst een bootcruise om de gletsjer van dichterbij te bekijken (optionele excursie). Blijft u liever op afstand, wandel dan over de voetbruggen en bekijk het verbluffende natuurwonder vanaf verschillende observatieplatforms. Sta af en toe stil om de overweldigende omgeving op u in te laten werken. Begrijpelijk dat deze plek voor veel mensen dé aanleiding is voor een reis naar Patagonië.

Weetje

De Perito Moreno-gletsjer is één van de weinige ijsbergen die qua grootte stabiel blijft. ’s Zomers breken enorme stukken ijs af, maar in de winter groeit het ijs net zo hard weer aan. De blauwe kleur komt door de druk die het ijs samenperst.

DAG
12

El Calafate (Argentinië) - Puerto Natales (Chili) (ca. 272 km)

Puerto Natales
Vertrek El Calafate
Reis per bus van El Calafate naar Puerto Natales
Eerste overnachting in havenstad Puerto Natales

Houd uw paspoort gereed. Vandaag steken we de grens over van Argentinië naar Chili. De komende twee nachten verblijven we in de toegangspoort tot Torres del Paine Nationaal Park, Puerto Natales. In deze havenstad kunt u genieten van lokaal gebrouwen bier of heerlijke wijn in een vriendelijke sfeer. Zoek een uitkijkpunt voor een panoramisch zicht over de stad, het Última Esperanza-fjord, de bergen en de haven.

Goed om te weten

Vandaag steken we de grens over van Argentinië naar Chili. Ons reisschema hangt af van de verplichte grensformaliteiten. Deze duren soms korter of juist langer dan verwacht.

DAG
13

Torres del Paine Nationaal Park

cl_al_torresdelpaine_guanacos_108263639.jpg
Dagexcursie Torres del Paine Nationaal Park (inclusief)
Tweede overnachting Puerto Natales

’s Ochtends vroeg vertrekken we richting het Torres del Paine Nationaal Park. Onderweg maken we een korte koffiestop. Hierna vervolgen we onze reis naar het Torres del Paine Nationaal Park – dé highlight van Chileens Patagonië en volgens enthousiaste reizigers één van de mooiste plekken op aarde. De metershoge granieten rotspieken, helderblauwe gletsjermeren, kolkende rivieren, uitgestrekte toendra, vele watervallen, gletsjers en kraters, doen veel reizigers beseffen hoe puur en kwetsbaar de natuur eigenlijk is. U heeft vast alleen oog voor de omgeving. In Torres del Paine zweven condors hoog door de lucht, scharrelen vossen en zeldzame huemuls (Andesherten) rond, grazen guanaco’s in de open vlakte en verbergen poema’s zich in hun schuilplaats. In de loop van de dag hebben we de gelegenheid om te genieten van één van de hoogtepunten van het park: het Nordenskjöld-meer. Dit smaragdgroene meer is gelegen aan de voet van de Los Cuernos (‘de horens van Paine’) en mond uit in de prachtige Salto Grande-waterval. Na een korte wandeling zien we hoe dit water uitkomt in het turquoise Pehoé-meer. Na een lunchstop (niet inbegrepen) worden we naar het Grey-meer gebracht, waar we een mooie wandeling maken door het beukenbos en over het strand. In de verte zien we de imposante Grey-gletsjer liggen. In het meer drijven de afgebroken stukken ijs als ijsbergen in het grijze water. Op de terugweg nemen we afscheid met een geweldig uitzicht op het Paine-bergmassief. Rond 19.00 uur zijn we weer terug in ons hotel in Puerto Natales.

Weetje

Torres del Paine is een UNESCO Biosfeer Reservaat. Het gebied met granieten monolieten en scherpe bergpieken die hoog boven het steppelandschap uitsteken, is het onbetwiste hoogtepunt van Chileens Patagonië.

DAG
14

Puerto Natales - Punta Arenas (ca. 248 km)

ar_al_puntaarenas.jpg
Vertrek Puerto Natales
Privétransfer over de steppe naar Punta Arenas
Vrije middag
Overnachten in Chili’s zuidelijkste stad Punta Arenas

Bijzonder dat wij van Puerto Natales over land via Punta Arenas (de zuidelijkste stad van Chili) naar Ushuaia (de zuidelijkste stad van Argentinië) reizen. Zo zien we tijdens onze Patagonië-rondreis meer van de ongerepte steppe en maken we een veerboottocht over de Straat van Magellaan. Bovendien voorkomen we een rit terug naar El Calafate – die route kennen we immers al. Vanavond overnachten we in Punta Arenas. ’s Ochtends vertrekken we naar Punta Arenas, waar we rond het middaguur aankomen. Onderweg bedenken we dat er meer pinguïns dan mensen leven in deze koude, winderige provincie. Toch heeft Punta Arenas zo’n 132.000 inwoners en veel vrolijke architectuur. Statige villa’s herinneren aan oude glorietijden, toen Europese handelaren hier rijk werden met goud en schapenwol. De kleine plaats heeft winkelstraten, bars, musea, een stadspark en straatstalletjes met mutsen, wanten en warme truien. Handig voor als het toch kouder blijkt dan u dacht. Morgen reizen we door naar het nog zuidelijkere Ushuaia.

Weetje

Punta Arenas plaatste provisorische windschermen in het centrum om te voorkomen dat je omwaait op straat. Antarctica ligt slechts 1400 kilometer verderop, wat de gure wind verklaart. Alleen het Argentijnse Ushuaia ligt nog dichter bij de Zuidpool.

DAG
15

Punta Arenas (Chili) - Ushuaia (Argentinië) (ca. 629 km)

ar_al_ushuaia_tierradelfuegonp_217942558.jpg
Vertrek Punta Arenas
Reis per bus van Punta Arenas naar Ushuaia
De Straat van Magellaan oversteken met een veerboot
Eerste overnachting in ‘einde van de wereld’ Ushuaia

Vandaag steken we de grens weer over naar Argentinië. De komende drie nachten slapen we in de zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia. Een onwerkelijk idee. Na het ontbijt vertrekken we uit Punta Arenas. Door het busraam bekijkt u de uitgestrekte steppe. Grote kans dat u nandoes (kleine struisvogels) en guanaco’s langs de weg ziet grazen. We stappen uit bij Punta Delgada – het smalste punt van de Straat van Magellaan, de zeestraat die Vuurland van het Zuid-Amerikaanse vasteland scheidt. Met een veerboot varen we in ongeveer 20 minuten naar Tierra del Fuego (Vuurland), een desolate archipel die bestaat uit een groep kleinere eilanden en hoofdeiland Isla Grande. Na aankomst reizen we verder over land. Het onaangetaste landschap bestaat uit ijzige rivieren, fjorden, gletsjers, ñires (inheemse boomsoort) en dor gras, waar lokale schapen mee voeden. Op de rotskliffen langs de kust leven pinguïns en zeeleeuwen. Gelukkig zijn hier veel natuurparken om de unieke wildernis te beschermen. We eindigen de dag in het door bergen omgeven Ushuaia, op de zuidelijkste punt van Isla Grande. Thuis voelt verder weg dan ooit!

Goed om te weten

Vandaag steken we de grens over van Chili naar Argentinië. Houd er rekening mee dat de verplichte grensformaliteiten soms vertraging opleveren.

Weetje

De ontdekker van Vuurland, Fernando de Magallanes, vernoemde de archipel naar de talloze vuren die hij op de kust zag. Het waren waarschuwingssignalen van de ene indianenstam aan de andere, die aangaven dat er iets vreemds gebeurde.

DAG
16

Ushuaia

AR_AL_USHUAIA_4
Vrije dag
Wandeltrekking en kanotocht Vuurland, incl. lunch (optionele excursie)
Off-road Vuurland Avontuur in een terreinwagen, incl. lunch (optionele excursie)
Tweede overnachting Ushuaia

Ushuaia lijkt volgens sommigen net een Scandinavische fjordenstad, met zijn bonte daken. Vandaag en morgen zijn vrije dagen. Boek eventueel op beide dagen mooie optionele dagexcursies. Bent u graag actief? Dan gaat uw hart vast sneller kloppen van een wandeling en kanotocht in Tierra del Fuego Nationaal Park (optioneel, ca. 8 uur). U loopt de bosrijke Pampa Alta-route of schitterende Kustroute, luncht bij het Roca-meer en peddelt na een korte instructie met uw kano via prachtige lagunes naar de beroemde Lapataia-baai. Een onvergetelijke manier om te genieten van de Ensenada-baai, het Beagle-kanaal en de rivieren Ovando en Lapataia. Bekijkt u vandaag liever verborgen natuurschatten met een 4x4 terreinwagen (optioneel, ca. 8 uur)? Rijd dan over de hooggelegen Garibaldi-pas en bewonder het idyllische Lago Escondido (Verborgen Meer) vanaf de toppen van de Zuidelijke Andes. We gaan ook naar het enorme Fagnano-meer, een fantastische natuurlijke highlight. Hierna gaan we off-road. Sensationeel! Uw Land Rover Defender beschermt u tegen alle weersomstandigheden en doorkruist moeiteloos ondiepe rivieren, modder en hobbelige bospaden. Bij een berghut geniet u na tijdens een barbecue-lunch met een glas Argentijnse Malbec. Rond vijf uur ‘s middags bent u weer terug in Ushuaia.

Weetje

Argentinië stichtte Ushuaia in 1884 als strafkolonie. De nederzetting verdween, de gevangenen bleven. In de beruchte gevangenis van Ushuaia, die nu open is voor publiek, zaten tot 1947 de zwaarste criminelen.

DAG
17

Ushuaia

Beagle kanaal Ushuaia
Vrije dag
Boottocht over het Beagle-kanaal: zeehonden spotten (optionele excursie)
Boottocht over het Beagle-kanaal, incl. pinguïns bekijken op Isla Martillo (optionele excursie)
Dagtocht Beagle-kanaal: Estancia Harberton, eilanden en pinguïns zien, incl. lunch (optionele excursie)
Derde overnachting Ushuaia

Een tweede vrije dag in Ushuaia. Maak vandaag als u wilt een mooie boottocht over het Beagle-kanaal – er zijn maar liefst drie geweldige opties. Ga bijvoorbeeld mee op een korte vaartrip (ca. 3 uur) en bewonder de omliggende bergketens, aangrenzende bossen en ijsblauwe zee: de perfecte ansichtkaart. Zie aalscholvers bij de vuurtoren, spot zeehonden rond Isla de los Lobos en Isla Despard en bekijk de albatrossen en stormvogels tijdens hun jacht op verse vis. Ziet u ook graag pinguïns? Kies dan de langere optionele boottocht over het Beagle-kanaal (ca. 6 uur). Dan vaart u ook naar Isla Martillo: dé plek om pinguïnkolonies in hun natuurlijke leefgebied te bewonderen. Gaat u het liefst een volle dag op pad om de natuurwonderen op en rond het Beagle-kanaal te bewonderen? Boek dan de dagtocht (ca. 9-10 uur) naar Estancia Harberton, pinguïnparadijs Isla Martillo en Isla Gable, waar u luncht, een lekker glas Patagonische wijn drinkt en een leuke eilandtocht maakt over beverdammen en bospaden. Een afwisselende en enerverende dag waarbij u zowel ritten over land, boottochten en een wandeling maakt. Warm ’s avonds in Ushuaia op in een lokaal restaurant. De frisse buitenlucht maakt u vast lekker rozig.

Goed om te weten

De optionele boottochten over het Beagle-kanaal zijn weersafhankelijk.

DAG
18

Ushuaia - Buenos Aires

Buenos Aires
Vertrek Ushuaia
Derde binnenlandse vlucht: van Ushuaia naar Buenos Aires
(Nieuwe) overnachting Buenos Aires

Na ons heerlijke verblijf in Ushuaia bereiden we ons voor op onze laatste bestemming: we vliegen terug naar het 3100 kilometer noordelijkere Buenos Aires. Fijn dat we hier de laatste nacht slapen. Zo koopt u eventueel rustig de laatste souvenirs, verkent u nogmaals uw favoriete stadswijk, of ontdekt u juist nieuwe plekken. Geniet ’s avonds als u wilt in een stijlvol restaurant van een uitstekend (en verrassend voordelig) Frans of modern-Argentijns diner. U voelt nu al hoezeer u dit heerlijke land straks in Nederland zult missen.

Weetje

Zo’n 30% van de Argentijnen woont in Buenos Aires. De inwoners (Porteños) spreken een zangerig soort Spaans. Argentinië is sinds 1817 onafhankelijk van Spanje.

Weetje

Leer is heel betaalbaar in Buenos Aires. In de stad zijn veel winkels en straatstalletjes met lederwaren. Er zijn zelfs kleermakers op straat die leren jassen op maat maken voor een schappelijke prijs.

DAG
19

Buenos Aires - Amsterdam

Buenos Aires
Vrije ochtend
Vlucht Buenos Aires - Amsterdam
Overnachten in het vliegtuig

Geniet van uw laatste vrije ochtend in Buenos Aires. We vliegen waarschijnlijk pas ’s avonds terug met KLM. Gebruik uw vrije ochtend om rustig uw bagage in te pakken, of nog iets te bekijken. Het charmante Buenos Aires is een stad waar je moeilijk afscheid van neemt: wat een fijne sfeer. Met een privétransfer rijden we samen naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam, waar we morgen landen.

DAG
20

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Na het ontbijt in het vliegtuig voelt u het toestel dalen. We landen weer in Amsterdam. Een hele overgang – het voelt alsof u maanden op vakantie was! De afgelopen weken beleefde u de reis van uw dromen. De natuurlijke schoonheid van dit ongerepte gebied met zijn fascinerende landschappen en bijzondere dieren, blijft u voor altijd bij. Dankzij het afwisselende, flexibele en zeer complete programma ervaarde u het zuidelijkste deel van het Amerikaanse continent precies zoals u wilde. Wat een fenomenale reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 13 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 13 van 13 opties )

Corcovado

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Corcovado met het Christusbeeld

Overal in de stad kunt u de mooiste ansichtkaarten van Rio de Janeiro zien het kopen. Op deze ansichtkaarten is de bekendste bezienswaardigheid van deze prachtstad te vinden, namelijk het standbeeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado. Wil...

Overal in de stad kunt u de mooiste ansichtkaarten van Rio de Janeiro zien het kopen. Op deze ansichtkaarten is de bekendste bezienswaardigheid van deze prachtstad te vinden, namelijk het standbeeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado. Wilt u deze niet liever in echt en van dichtbij zien in plaats van via een ansichtkaart? Ga dan mee op deze fantastische tour! Corcovado is een 710 meter hoge granietkoepel die zicht bevindt in Floresta da Tijuca, een nationaalpark. De wandeling begint in de buurt van Cosme Velho waar u de trein of bus pakt door het Floresta de la Tijuca. Dit is het grootste stadsbos van de hele wereld, een prachtige reis. Vanaf de 710 meter hoge top heeft u een werkelijk waar prachtig uitzicht over de stad, inclusief de Guanabara baai, de stranden van de zuidelijke zone en de Rodrigo de Freitas lagune. Kijk uw ogen uit en bewonder deze prachtige plek. Geniet van de frisse lucht en laat u omver blazen door het uitzicht en één van de bekendste standbeelden ter wereld!
Wist u dat dit standbeeld werd ingehuldigd in 1931?

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer en Engelssprekende gids
Exclusief: fooienMinimaal 6 deelnemers- prijs ca. 85 USD per persoon
Minimaal 8 deelnemers- prijs ca. 73 USD per persoon
Minimaal 10 deelnemers- prijs ca. 66 USD per persoon
Minimaal 13 deelnemers- prijs ca. 61 USD per persoon
Minimaal 17 deelnemer- prijs ca. 55 USD per persoon
Minimaal 22 deelnemers- prijs ca. 54 USD per persoon

Meer info

Minder info

sugar loaf & city tour

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Sugar Loaf-berg

De Suikerbroodberg is een maar liefst 396 meter hoge bergtop in bij de ingang van de baai in Guanabara. De berg is gelegen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. De berg is één van de zeven zogenaamde Morros van graniet die in de buurt van de stad u...

De Suikerbroodberg is een maar liefst 396 meter hoge bergtop in bij de ingang van de baai in Guanabara. De berg is gelegen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. De berg is één van de zeven zogenaamde Morros van graniet die in de buurt van de stad uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Een spectaculair plaatje waar u vandaag een bezoek aan gaat brengen! Wist u dat de stad is gesticht in 1565 door Pão de Açúcar? De tour begint met een panoramische wandeling door het centrum van de stad met als hoogtepunt de Metropolitan Kathedraal. Deze Kathedraal is gebouwd in de vorm een piramide met een binnen diameter van 96 meter en een hoogte van 80 meter. U vervolgd uw weg via het Flamengopark richting de wijk Urca. In deze wijk bevindt zich één van de grootste symbolen van de stad. Samen met de Corcovado berg is dit de mooiste plek van heel Rio de Janeiro. Het adembenemende uitzicht over de stad is erg indrukwekkend. De tour is via een kabelbaan verdeeld in meerdere delen. Stap aan boord van een glazen kabelbaan op weg naar Sugar Loafs peak en stop bij schilderachtige uitkijkpunten. Het eerste deel van de kabelbaan verbindt Praia Vermelha met Morro Da Urca, gelegen op 215 meter boven zee niveau waar u een prachtig uitzicht heeft over de Guanabara baai en de daarbij behorende eilanden, Flamengo Park, Corcovado, en de Rio-Niterói brug. Vanaf Morro Da Urca begint het tweede gedeelte van uw reis door deze fantastische stad. U reist af naar Pão de Açúcar op 395 meter boven de zeespiegel. Vanaf hier kunt u het strand van Copacabana, het fort van Santa Cruz en enkele stranden van Niterói zien. Sugar Loaf City tour is een spectaculaire en leerzame tour die u zeker niet snel zal vergeten!

Duur: ca. 4 uur (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer en Engelssprekende gids
Exclusief: fooienMinimaal 6 deelnemers- prijs ca. 92 USD per persoon
Minimaal 8 deelnemers- prijs ca. 80 USD per persoon
Minimaal 10 deelnemers- prijs ca. 73 USD per persoon
Minimaal 13 deelnemers- prijs ca. 68 USD per persoon
Minimaal 17 deelnemer- prijs ca. 64 USD per persoon
Minimaal 22 deelnemers- prijs ca. 62 USD per persoon

Meer info

Minder info

Uitzicht over de baai van Guanabara

Rio de Janeiro - Stadstour per jeep inclusief Santa Teresa

Wilt u de bruisende en veelzijdige stad Rio de Janeiro verkennen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan is de stadstour per jeep een absolute aanrader! Uw avontuur begint langs de stranden van de Copacabana, Botafogo en Flamengo rondom de b...

Wilt u de bruisende en veelzijdige stad Rio de Janeiro verkennen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan is de stadstour per jeep een absolute aanrader! Uw avontuur begint langs de stranden van de Copacabana, Botafogo en Flamengo rondom de baai van Guanabara, waar u een subliem uitzicht heeft op de bekende Sugar Loaf-berg, de pittoreske jachthavens en Niterói op de achtergrond. De tour wordt vervolgd richting het historische stadscentrum, waar u bij aankomst, te voet de prachtige omgeving zult verkennen. Er is zoveel te zien in Rio! U bezoekt onder meer het São Bento-klooster, museum Parque das Ruinas, de Sint-Sebastiaankathedraal en de beroemde Selarón-trap, waar u uiteraard de gelegenheid krijgt om leuke foto's te schieten. Stap weer aan boord van de jeep door de levendige wijk Lapa, waar u bergopwaarts richting de wijk Santa Teresa rijdt. De kronkelende smalle straatjes en kleurrijke historische gebouwen karakteriseren het Boheemse gebied, terwijl vanaf de top van de heuvel enkele van Rio's beste uitzichten op weelderige landschappen en de baai van Guanabara zich ontvouwen. In de jaren 1750 werden er voor de hogere klasse veel huizen en herenhuizen gebouwd, geïnspireerd door de Franse architectuur. Merendeel van deze landgoederen zijn vandaag de dag getransformeerd in restaurants, kunstgalerijen en onafhankelijke winkels. De gids vertelt u tijdens een mooie wandeling door de geplaveide wegen, trappen en steegjes meer over de culturele en historische details, zodat u optimaal kunt genieten van de Boheemse sfeer. Vol nieuwe indrukken keert u per jeep bergafwaarts. Een ding is zeker: Rio is veel beter met het dak naar beneden!

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden
Exclusief: fooien
Minimum aantal deelnemers: 2

Wat mee te nemen: waterfles, zonnebrandcrème, camera, zonnebril, pet/hoed, comfortabele schoenen en gelaagde kleding geschikt voor het weer.

Goed om te weten
Museum Parque das Ruinas is op maandagen gesloten.Prijs ca. 53 USD per persoon

Meer info

Minder info

Buenos Aires Recoleta begraafplaats

Buenos Aires - Fietstocht: Recoleta & Palermo

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fiets...

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fietst over fietspaden en het verkeer waar mogelijk vermijdt. Onderweg bezoekt u de residentiële wijk Recoleta die bekend staat om zijn majestueuze gebouwen in Franse stijl, grote parken, uitstekende restaurants, bars en winkels. In de ‘Longen van Buenos Aires’ (Parque Tres de Febrero ook wel bekend als Bosques de Palermo) geniet u van de groene omgeving met meertjes en een rozentuin. In het weekend veranderen de straten in voetgangerszones die mensen gebruiken om te sporten en te genieten van vrije tijd in de open lucht. De wijk Barrio Parque staat bekend om zijn prachtige herenhuizen, gezinsvriendelijk parken, majestueuze ambassades en gebouwen in Franse stijl.

Onderweg passeert u o.a. de begraafplaats Recoleta, de basiliek Nuestra Señora del Pilar, de botanische tuin, de dierentuin, Monument aan de Spanjaarden, polovelden, het planetarium, vele parken, Museum voor Schone Kunst, het nationale bibliotheek, Evita’s Monument en vele ambassades.

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 14.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5-4 uur
Inclusief: fietshuur, fietshelm, flesje water en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer naar ontmoetingsplek (ca. 15 minuten lopen van uw hotel naar Plaza San Martín)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij hevige regen wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 59 USD per persoon

Meer info

Minder info

Carnaval Rio

Rio de Janeiro - Panoramische stadstour per jeep inclusief samba school

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar het swingende Carnaval, wat jaarlijks groots gevierd wordt in de stad van de Samba? Wilt u ervaren hoe de sambascholen en de beroemde dansers in flamboyant kostuum zijn? Kunt u bij het horen van de sambaklan...

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar het swingende Carnaval, wat jaarlijks groots gevierd wordt in de stad van de Samba? Wilt u ervaren hoe de sambascholen en de beroemde dansers in flamboyant kostuum zijn? Kunt u bij het horen van de sambaklanken onmogelijk stil blijven staan? Dan is deze tour echt iets voor u!

In samenwerking met twee van de beroemdste sambascholen van Rio: Mangeuira en Grande Rio kunt u een uniek kijkje nemen in het leven van de Carnaval. De scholen laten zien hoe dit wereldwonder allemaal begon, een geschiedenis die rijk en interessant is voor alle leeftijden. Tijdens de tour per jeep bezoekt u een plaats, wat ook wel de ''Stad van de Samba'' genoemd wordt, door de vele sambascholen en swingende geluiden die te horen zijn. Plezier gegarandeerd! Onder het genot van het lokale drankje caipirinha, leert u meer over de geschiedenis van de dans, evolutie van het festival, kostuumaankleding en de sambadansshow. Vergeet vooral geen foto's te maken! Maar voordat het zover is, vertrekt u eerst per jeep langs de prachtige kustlijn rondom de baai van Guanabara, waar u een schitterend uitzicht heeft op de bekende Sugar Loaf-berg en het iconische Christusbeeld. De tour wordt vervolgd richting het historische stadscentrum, waar u onderweg kunt genieten van eeuwenoude kerken, historische gebouwen en pleinen. Er is zoveel te zien in Rio! De tour eindigt met een rit door het officiële open stadion Sambódromo, waar elk jaar het spektakel plaatsvindt en een rit langs het Maracana Stadion.

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden
Exclusief: fooien
Minimum aantal deelnemers: 2

Wat mee te nemen: waterfles, zonnebrandcrème, camera, zonnebril, pet/hoed, comfortabele schoenen en gelaagde kleding geschikt voor het weer.Prijs ca. 74 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al buenosaires_caminito.jpg

Buenos Aires - Fietstocht: Puerto Madero, La Boca en San Telmo

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fiets...

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fietst over fietspaden en het verkeer waar mogelijk vermijd. Onderweg maakt u in El Caminito in de wijk La Boca een 30 minuten durende stop. La Boca is bekend om zijn kleurrijke huizen, Argentijnse tango en de voetbalclub CA Boca Juniors. Het middelpunt van La Boca is de straat El Caminito. Hier verkopen kunstenaars hun waren en wordt er op straat tango gedanst.

Onderweg passeert u o.a. de wijk Puerto Madero, de voetgangersburg Puente de la Mujer, het ecologisch reservaat Costanera Sur, La Boca Caminito, het stadium van de voetbalclub CA Boca Juniors, Parque Lezama, Plaza Dorrego, de wijk San Telmo, Plaza de Mayo en Plaza San Martín.

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 14.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5-4 uur
Inclusief: fietshuur, fietshelm, flesje water en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer naar ontmoetingsplek (ca. 15 minuten lopen van uw hotel naar Plaza San Martín)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij hevige regen wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 58 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al_buenosaires_laventana.jpg

Buenos Aires - Diner & Tango Show

In het hart van San Telmo ligt de gerestaureerde woning van La Ventana. Hier heeft u het gevoel dat u het ‘oude’ Buenos Aires bezoekt. Het interieur zorgt voor een ideale ambiance bij de traditionele tango- en folklore show. Geniet van het grote orke...

In het hart van San Telmo ligt de gerestaureerde woning van La Ventana. Hier heeft u het gevoel dat u het ‘oude’ Buenos Aires bezoekt. Het interieur zorgt voor een ideale ambiance bij de traditionele tango- en folklore show. Geniet van het grote orkest van Juan D’Arienzo en een kwintet die de twee tangozangers en zes dansparen begeleiden. Geniet van de muziek van de hooglanden en een folklore-ballet met een show van ‘boleadoras’ (een lasso met kogels aan de uiteinden, dat gebruikt werd door de inheemse bevolking van Patagonië en de Pampa, om dieren aan hun benen te vangen). Typische gerechten, geserveerd met de beste wijnen en uitstekende service versterken de show. De show bevat veel professionele artiesten: eersteklas muzikanten, dansers en zangers doen mee aan deze onvergetelijke show.

Optioneel kunt u voorafgaand deelnemen aan een tangoles van 19.00-20.00 uur (tegen een meerprijs van 10 USD per persoon).

Vertrek: ca. 19.30 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5 uur
Inclusief: vervoer, diner en drankjes, en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 110 USD per persoon

Meer info

Minder info

Perito Moreno Cruise

El Calafate - Boottocht: de blauwe Perito Moreno-gletsjer van dichtbij zien

Upgrade de inbegrepen dagexcursie naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer met een boottocht om de ijsschotsen van de Perito Moreno-gletsjer van dichtbij te bekijken. Bewonder de indrukwekkende muren van de gletsjer vanuit een heel ander perspectief! ...

Upgrade de inbegrepen dagexcursie naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer met een boottocht om de ijsschotsen van de Perito Moreno-gletsjer van dichtbij te bekijken. Bewonder de indrukwekkende muren van de gletsjer vanuit een heel ander perspectief!

Vertrek: dagelijks tussen 11.00-16.00 uur
Duur: ca. 1 uur
Inclusief: boottocht (capaciteit voor 110 personen)
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 65 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al_ushuaianp_124787728.jpg

Ushuaia - Wandeltrekking en kanotocht Vuurland, incl. lunch

Bent u graag actief? Dan gaat uw hart vast sneller kloppen van een wandeling en kanotocht in nationaal park Tierra del Fuego. U loopt over de bosrijke Pampa Alta-route (ca. 2,5 uur) of de schitterende Kustroute (ca. 3 uur), luncht bij het Roca-meer e...

Bent u graag actief? Dan gaat uw hart vast sneller kloppen van een wandeling en kanotocht in nationaal park Tierra del Fuego. U loopt over de bosrijke Pampa Alta-route (ca. 2,5 uur) of de schitterende Kustroute (ca. 3 uur), luncht bij het Roca-meer en peddelt na een korte instructie met uw kano in ca. 1,5 uur via prachtige rivieren en lagunes naar de beroemde Lapataia-baai. Een onvergetelijke manier om te genieten van de Ensenada-baai, het Beagle-kanaal en de rivieren Ovando en Lapataia.

Vertrek: ca. 08.30-09.00 uur (van zondag t/m vrijdag)
Duur: ca. 8 uur
Inclusief: vervoer, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en entreegeld Tierra del Fuego Nationaal Park (ca. 41 USD p.p.)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 224 USD per persoon

Meer info

Minder info

Off Road Tierra del Fuego Ushuaia

Ushuaia - Off-road Vuurland Avontuur in een terreinwagen, incl. lunch

Bekijkt u graag verborgen natuurschatten met een 4x4 terreinwagen? Rijd dan over de hooggelegen Garibaldi-pas en bewonder het idyllische Lago Escondido (Verborgen Meer) vanaf de toppen van de Zuidelijke Andes. U gaat ook naar het enorme Fagnano-meer,...

Bekijkt u graag verborgen natuurschatten met een 4x4 terreinwagen? Rijd dan over de hooggelegen Garibaldi-pas en bewonder het idyllische Lago Escondido (Verborgen Meer) vanaf de toppen van de Zuidelijke Andes. U gaat ook naar het enorme Fagnano-meer, een fantastische natuurlijke highlight. Hierna gaat u ca. een uur off-road. Sensationeel! Uw Land Rover Defender beschermt u tegen alle weersomstandigheden en doorkruist moeiteloos ondiepe rivieren, modder en hobbelige bospaden. Bij een berghut geniet u na tijdens een barbecue-lunch met een glas Argentijnse Malbec. Een onvergetelijke manier om te genieten van de valleien Carbajal en Tierra Mayor, de Garibaldi-pas, de meren Escondido en Fagnano, de Bronzovich-houtzagerij en verbazingwekkende beverdammen.

Vertrek: ca. 08.30-09.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 8 uur
Inclusief: vervoer, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 246 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia

Ushuaia - Boottocht over het Beagle-kanaal: zeehonden spotten

Maak een mooie boottocht over het Beagle-kanaal. Ga mee op een korte vaartrip en bewonder de omliggende bergketens, aangrenzende bossen en ijsblauwe zee: de perfecte ansichtkaart. Zie aalscholvers bij de Les Eclaireurs-vuurtoren, spot zeehonden rond ...

Maak een mooie boottocht over het Beagle-kanaal. Ga mee op een korte vaartrip en bewonder de omliggende bergketens, aangrenzende bossen en ijsblauwe zee: de perfecte ansichtkaart. Zie aalscholvers bij de Les Eclaireurs-vuurtoren, spot zeehonden rond Isla de los Lobos, en bekijk keizeraalscholvers bij Isla Despard. Onderweg ziet u verder albatrossen en stormvogels tijdens hun jacht op verse vis

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 15.30 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3 uur
Inclusief: boottocht, havenbelasting en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer van/naar de haven
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 166 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia Martillo

Ushuaia - Boottocht over het Beagle-kanaal, incl. pinguïns bekijken op Isla Martillo

Ziet u ook graag pinguïns? Maak dan deze langere boottocht over het Beagle-kanaal. Vaar richting Isla de los Pájaros (Vogeleiland) en Isla de los Lobos (Zeehondeneiland). Onderweg naar Isla Martillo passeert u de vuurtoren van Les Eclaireurs, de stad...

Ziet u ook graag pinguïns? Maak dan deze langere boottocht over het Beagle-kanaal. Vaar richting Isla de los Pájaros (Vogeleiland) en Isla de los Lobos (Zeehondeneiland). Onderweg naar Isla Martillo passeert u de vuurtoren van Les Eclaireurs, de stad Puerto Williams (Chili) en Mackinlay-pas. Isla Martillo is dé plek om pinguïnkolonies in hun natuurlijke leefgebied te bewonderen. Op de terugweg ziet u bij Estancia Remolino de romp van het scheepswrak Monte Sarmiento.

Vertrek: ca. 09.30 uur (op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) of ca. 15.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 6 uur
Inclusief: boottocht, havenbelasting en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien, vervoer van/naar de haven en wandelen met pinguïns
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de aanwezigheid van pinguïns en weersomstandigheden. Bij de afwezigheid van pinguïns en slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 173 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia Gable

Ushuaia - Dagtocht Beagle-kanaal: Estancia Harberton, eilanden en pinguïns zien, incl. lunch

Gaat u graag een volle dag op pad om de natuurwonderen op en rond het Beagle-kanaal te bewonderen? Deze dagtocht brengt u naar één van de eerste nederzettingen in Vuurland; Estancia Harberton en pinguïnparadijs Isla Martillo. Onderweg geniet u bij Is...

Gaat u graag een volle dag op pad om de natuurwonderen op en rond het Beagle-kanaal te bewonderen? Deze dagtocht brengt u naar één van de eerste nederzettingen in Vuurland; Estancia Harberton en pinguïnparadijs Isla Martillo. Onderweg geniet u bij Isla Gable van uw lunch en een lekker glas Patagonische wijn. Na de koffie maakt u een leuke eilandtocht over beverdammen en bospaden. Een afwisselende en enerverende dag waarbij u zowel ritten over land, boottochten en een wandeling maakt.

Vertrek: 08.00-08.30 uur (op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag)
Duur: ca. 9-10 uur
Inclusief: vervoer, entreegeld Harberton, havenbelasting, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en wandelen met pinguïns
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Bij 2-10 personen – Prijs ca. 414 USD per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Brazilië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider heeft ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Brazilië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Tijdens deze reis zijn wij oog in oog gekomen met het dramatische landschap en de uitgestrektheid van Patagonië. De gletsjers in El Calafate zijn enorm, de torens van Torres del Paine zijn net zo kolossaal en El Chaltén is een waar wandelparadijs. He ...

Tijdens deze reis zijn wij oog in oog gekomen met het dramatische landschap en de uitgestrektheid van Patagonië. De gletsjers in El Calafate zijn enorm, de torens van Torres del Paine zijn net zo kolossaal en El Chaltén is een waar wandelparadijs. Het is aan te raden om het verblijf in Buenos Aires te verlengen; wat een leuke stad is dit.

Meer info >

Minder info >

De Boer, Privéreis Het Beste van Patagonië

Heel veel gezien. Overal genoeg tijd. Dit kwam ook omdat de vluchten op 1 na allemaal op tijd vertrokken en je bent bijna geen tijd kwijt op de luchthavens want ze zijn heel klein. Iedereen kwam iedere keer op tijd. Alle gidsen/chauffeurs etc. Dit he ...

Heel veel gezien. Overal genoeg tijd. Dit kwam ook omdat de vluchten op 1 na allemaal op tijd vertrokken en je bent bijna geen tijd kwijt op de luchthavens want ze zijn heel klein. Iedereen kwam iedere keer op tijd. Alle gidsen/chauffeurs etc. Dit hebben we nog nooit meegemaakt.

Meer info >

Minder info >

Kreuger, privéreis Cruise naar het Einde van de Wereld

20 dagen Het Beste van Brazilië, Argentinië & Chili: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Binnenlandse vlucht Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu, Puerto Iguazú - Buenos Aires, Buenos Aires - El Calafate en Ushuaia - Buenos Aires
Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Ruimbagage binnenlandse vluchten 15kg
Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)*
Nederlandssprekende reisleider van dag 1 t/m 19
Engelssprekende lokale gids in Foz do Iguaçu, El Calafate en Puerto Natales
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Verblijf in Rio de Janeiro bij het wereldberoemde strand van Copacabana
Verblijf in het hart van Buenos Aires
Iedere dag ontbijt
Halve dagexcursie Braziliaanse zijde Iguaçu-watervallen**
Dagexcursie Argentijnse zijde Iguazú-watervallen**
Zelfstandige wandelingen in Los Glaciares Nationaal Park vanaf El Chaltén
Dagexcursie: de beroemde Perito Moreno-gletsjer bewonderen**
Dagexcursie Torres del Paine Nationaal Park inclusief entreegelden
Toeristenbelasting.
* Het traject El Calafate naar Puerto Natales en Punta Arenas naar Ushuaia leggen we af met comfortabele lijndienstbussen.
** Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie exclusief).

Exclusief

Entreegelden: ca. € 94 p.p. (omgerekend ca. 103 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 35 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 10 Maximaal aantal deelnemers: 22

+- Extra's

( 13 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 13 van 13 opties )

Corcovado

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Corcovado met het Christusbeeld

Overal in de stad kunt u de mooiste ansichtkaarten van Rio de Janeiro zien het kopen. Op deze ansichtkaarten is de bekendste bezienswaardigheid van deze prachtstad te vinden, namelijk het standbeeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado. Wil...

Overal in de stad kunt u de mooiste ansichtkaarten van Rio de Janeiro zien het kopen. Op deze ansichtkaarten is de bekendste bezienswaardigheid van deze prachtstad te vinden, namelijk het standbeeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado. Wilt u deze niet liever in echt en van dichtbij zien in plaats van via een ansichtkaart? Ga dan mee op deze fantastische tour! Corcovado is een 710 meter hoge granietkoepel die zicht bevindt in Floresta da Tijuca, een nationaalpark. De wandeling begint in de buurt van Cosme Velho waar u de trein of bus pakt door het Floresta de la Tijuca. Dit is het grootste stadsbos van de hele wereld, een prachtige reis. Vanaf de 710 meter hoge top heeft u een werkelijk waar prachtig uitzicht over de stad, inclusief de Guanabara baai, de stranden van de zuidelijke zone en de Rodrigo de Freitas lagune. Kijk uw ogen uit en bewonder deze prachtige plek. Geniet van de frisse lucht en laat u omver blazen door het uitzicht en één van de bekendste standbeelden ter wereld!
Wist u dat dit standbeeld werd ingehuldigd in 1931?

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer en Engelssprekende gids
Exclusief: fooienMinimaal 6 deelnemers- prijs ca. 85 USD per persoon
Minimaal 8 deelnemers- prijs ca. 73 USD per persoon
Minimaal 10 deelnemers- prijs ca. 66 USD per persoon
Minimaal 13 deelnemers- prijs ca. 61 USD per persoon
Minimaal 17 deelnemer- prijs ca. 55 USD per persoon
Minimaal 22 deelnemers- prijs ca. 54 USD per persoon

Meer info

Minder info

sugar loaf & city tour

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Sugar Loaf-berg

De Suikerbroodberg is een maar liefst 396 meter hoge bergtop in bij de ingang van de baai in Guanabara. De berg is gelegen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. De berg is één van de zeven zogenaamde Morros van graniet die in de buurt van de stad u...

De Suikerbroodberg is een maar liefst 396 meter hoge bergtop in bij de ingang van de baai in Guanabara. De berg is gelegen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. De berg is één van de zeven zogenaamde Morros van graniet die in de buurt van de stad uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Een spectaculair plaatje waar u vandaag een bezoek aan gaat brengen! Wist u dat de stad is gesticht in 1565 door Pão de Açúcar? De tour begint met een panoramische wandeling door het centrum van de stad met als hoogtepunt de Metropolitan Kathedraal. Deze Kathedraal is gebouwd in de vorm een piramide met een binnen diameter van 96 meter en een hoogte van 80 meter. U vervolgd uw weg via het Flamengopark richting de wijk Urca. In deze wijk bevindt zich één van de grootste symbolen van de stad. Samen met de Corcovado berg is dit de mooiste plek van heel Rio de Janeiro. Het adembenemende uitzicht over de stad is erg indrukwekkend. De tour is via een kabelbaan verdeeld in meerdere delen. Stap aan boord van een glazen kabelbaan op weg naar Sugar Loafs peak en stop bij schilderachtige uitkijkpunten. Het eerste deel van de kabelbaan verbindt Praia Vermelha met Morro Da Urca, gelegen op 215 meter boven zee niveau waar u een prachtig uitzicht heeft over de Guanabara baai en de daarbij behorende eilanden, Flamengo Park, Corcovado, en de Rio-Niterói brug. Vanaf Morro Da Urca begint het tweede gedeelte van uw reis door deze fantastische stad. U reist af naar Pão de Açúcar op 395 meter boven de zeespiegel. Vanaf hier kunt u het strand van Copacabana, het fort van Santa Cruz en enkele stranden van Niterói zien. Sugar Loaf City tour is een spectaculaire en leerzame tour die u zeker niet snel zal vergeten!

Duur: ca. 4 uur (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer en Engelssprekende gids
Exclusief: fooienMinimaal 6 deelnemers- prijs ca. 92 USD per persoon
Minimaal 8 deelnemers- prijs ca. 80 USD per persoon
Minimaal 10 deelnemers- prijs ca. 73 USD per persoon
Minimaal 13 deelnemers- prijs ca. 68 USD per persoon
Minimaal 17 deelnemer- prijs ca. 64 USD per persoon
Minimaal 22 deelnemers- prijs ca. 62 USD per persoon

Meer info

Minder info

Uitzicht over de baai van Guanabara

Rio de Janeiro - Stadstour per jeep inclusief Santa Teresa

Wilt u de bruisende en veelzijdige stad Rio de Janeiro verkennen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan is de stadstour per jeep een absolute aanrader! Uw avontuur begint langs de stranden van de Copacabana, Botafogo en Flamengo rondom de b...

Wilt u de bruisende en veelzijdige stad Rio de Janeiro verkennen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan is de stadstour per jeep een absolute aanrader! Uw avontuur begint langs de stranden van de Copacabana, Botafogo en Flamengo rondom de baai van Guanabara, waar u een subliem uitzicht heeft op de bekende Sugar Loaf-berg, de pittoreske jachthavens en Niterói op de achtergrond. De tour wordt vervolgd richting het historische stadscentrum, waar u bij aankomst, te voet de prachtige omgeving zult verkennen. Er is zoveel te zien in Rio! U bezoekt onder meer het São Bento-klooster, museum Parque das Ruinas, de Sint-Sebastiaankathedraal en de beroemde Selarón-trap, waar u uiteraard de gelegenheid krijgt om leuke foto's te schieten. Stap weer aan boord van de jeep door de levendige wijk Lapa, waar u bergopwaarts richting de wijk Santa Teresa rijdt. De kronkelende smalle straatjes en kleurrijke historische gebouwen karakteriseren het Boheemse gebied, terwijl vanaf de top van de heuvel enkele van Rio's beste uitzichten op weelderige landschappen en de baai van Guanabara zich ontvouwen. In de jaren 1750 werden er voor de hogere klasse veel huizen en herenhuizen gebouwd, geïnspireerd door de Franse architectuur. Merendeel van deze landgoederen zijn vandaag de dag getransformeerd in restaurants, kunstgalerijen en onafhankelijke winkels. De gids vertelt u tijdens een mooie wandeling door de geplaveide wegen, trappen en steegjes meer over de culturele en historische details, zodat u optimaal kunt genieten van de Boheemse sfeer. Vol nieuwe indrukken keert u per jeep bergafwaarts. Een ding is zeker: Rio is veel beter met het dak naar beneden!

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden
Exclusief: fooien
Minimum aantal deelnemers: 2

Wat mee te nemen: waterfles, zonnebrandcrème, camera, zonnebril, pet/hoed, comfortabele schoenen en gelaagde kleding geschikt voor het weer.

Goed om te weten
Museum Parque das Ruinas is op maandagen gesloten.Prijs ca. 53 USD per persoon

Meer info

Minder info

Buenos Aires Recoleta begraafplaats

Buenos Aires - Fietstocht: Recoleta & Palermo

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fiets...

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fietst over fietspaden en het verkeer waar mogelijk vermijdt. Onderweg bezoekt u de residentiële wijk Recoleta die bekend staat om zijn majestueuze gebouwen in Franse stijl, grote parken, uitstekende restaurants, bars en winkels. In de ‘Longen van Buenos Aires’ (Parque Tres de Febrero ook wel bekend als Bosques de Palermo) geniet u van de groene omgeving met meertjes en een rozentuin. In het weekend veranderen de straten in voetgangerszones die mensen gebruiken om te sporten en te genieten van vrije tijd in de open lucht. De wijk Barrio Parque staat bekend om zijn prachtige herenhuizen, gezinsvriendelijk parken, majestueuze ambassades en gebouwen in Franse stijl.

Onderweg passeert u o.a. de begraafplaats Recoleta, de basiliek Nuestra Señora del Pilar, de botanische tuin, de dierentuin, Monument aan de Spanjaarden, polovelden, het planetarium, vele parken, Museum voor Schone Kunst, het nationale bibliotheek, Evita’s Monument en vele ambassades.

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 14.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5-4 uur
Inclusief: fietshuur, fietshelm, flesje water en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer naar ontmoetingsplek (ca. 15 minuten lopen van uw hotel naar Plaza San Martín)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij hevige regen wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 59 USD per persoon

Meer info

Minder info

Carnaval Rio

Rio de Janeiro - Panoramische stadstour per jeep inclusief samba school

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar het swingende Carnaval, wat jaarlijks groots gevierd wordt in de stad van de Samba? Wilt u ervaren hoe de sambascholen en de beroemde dansers in flamboyant kostuum zijn? Kunt u bij het horen van de sambaklan...

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar het swingende Carnaval, wat jaarlijks groots gevierd wordt in de stad van de Samba? Wilt u ervaren hoe de sambascholen en de beroemde dansers in flamboyant kostuum zijn? Kunt u bij het horen van de sambaklanken onmogelijk stil blijven staan? Dan is deze tour echt iets voor u!

In samenwerking met twee van de beroemdste sambascholen van Rio: Mangeuira en Grande Rio kunt u een uniek kijkje nemen in het leven van de Carnaval. De scholen laten zien hoe dit wereldwonder allemaal begon, een geschiedenis die rijk en interessant is voor alle leeftijden. Tijdens de tour per jeep bezoekt u een plaats, wat ook wel de ''Stad van de Samba'' genoemd wordt, door de vele sambascholen en swingende geluiden die te horen zijn. Plezier gegarandeerd! Onder het genot van het lokale drankje caipirinha, leert u meer over de geschiedenis van de dans, evolutie van het festival, kostuumaankleding en de sambadansshow. Vergeet vooral geen foto's te maken! Maar voordat het zover is, vertrekt u eerst per jeep langs de prachtige kustlijn rondom de baai van Guanabara, waar u een schitterend uitzicht heeft op de bekende Sugar Loaf-berg en het iconische Christusbeeld. De tour wordt vervolgd richting het historische stadscentrum, waar u onderweg kunt genieten van eeuwenoude kerken, historische gebouwen en pleinen. Er is zoveel te zien in Rio! De tour eindigt met een rit door het officiële open stadion Sambódromo, waar elk jaar het spektakel plaatsvindt en een rit langs het Maracana Stadion.

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden
Exclusief: fooien
Minimum aantal deelnemers: 2

Wat mee te nemen: waterfles, zonnebrandcrème, camera, zonnebril, pet/hoed, comfortabele schoenen en gelaagde kleding geschikt voor het weer.Prijs ca. 74 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al buenosaires_caminito.jpg

Buenos Aires - Fietstocht: Puerto Madero, La Boca en San Telmo

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fiets...

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fietst over fietspaden en het verkeer waar mogelijk vermijd. Onderweg maakt u in El Caminito in de wijk La Boca een 30 minuten durende stop. La Boca is bekend om zijn kleurrijke huizen, Argentijnse tango en de voetbalclub CA Boca Juniors. Het middelpunt van La Boca is de straat El Caminito. Hier verkopen kunstenaars hun waren en wordt er op straat tango gedanst.

Onderweg passeert u o.a. de wijk Puerto Madero, de voetgangersburg Puente de la Mujer, het ecologisch reservaat Costanera Sur, La Boca Caminito, het stadium van de voetbalclub CA Boca Juniors, Parque Lezama, Plaza Dorrego, de wijk San Telmo, Plaza de Mayo en Plaza San Martín.

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 14.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5-4 uur
Inclusief: fietshuur, fietshelm, flesje water en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer naar ontmoetingsplek (ca. 15 minuten lopen van uw hotel naar Plaza San Martín)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij hevige regen wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 58 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al_buenosaires_laventana.jpg

Buenos Aires - Diner & Tango Show

In het hart van San Telmo ligt de gerestaureerde woning van La Ventana. Hier heeft u het gevoel dat u het ‘oude’ Buenos Aires bezoekt. Het interieur zorgt voor een ideale ambiance bij de traditionele tango- en folklore show. Geniet van het grote orke...

In het hart van San Telmo ligt de gerestaureerde woning van La Ventana. Hier heeft u het gevoel dat u het ‘oude’ Buenos Aires bezoekt. Het interieur zorgt voor een ideale ambiance bij de traditionele tango- en folklore show. Geniet van het grote orkest van Juan D’Arienzo en een kwintet die de twee tangozangers en zes dansparen begeleiden. Geniet van de muziek van de hooglanden en een folklore-ballet met een show van ‘boleadoras’ (een lasso met kogels aan de uiteinden, dat gebruikt werd door de inheemse bevolking van Patagonië en de Pampa, om dieren aan hun benen te vangen). Typische gerechten, geserveerd met de beste wijnen en uitstekende service versterken de show. De show bevat veel professionele artiesten: eersteklas muzikanten, dansers en zangers doen mee aan deze onvergetelijke show.

Optioneel kunt u voorafgaand deelnemen aan een tangoles van 19.00-20.00 uur (tegen een meerprijs van 10 USD per persoon).

Vertrek: ca. 19.30 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5 uur
Inclusief: vervoer, diner en drankjes, en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 110 USD per persoon

Meer info

Minder info

Perito Moreno Cruise

El Calafate - Boottocht: de blauwe Perito Moreno-gletsjer van dichtbij zien

Upgrade de inbegrepen dagexcursie naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer met een boottocht om de ijsschotsen van de Perito Moreno-gletsjer van dichtbij te bekijken. Bewonder de indrukwekkende muren van de gletsjer vanuit een heel ander perspectief! ...

Upgrade de inbegrepen dagexcursie naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer met een boottocht om de ijsschotsen van de Perito Moreno-gletsjer van dichtbij te bekijken. Bewonder de indrukwekkende muren van de gletsjer vanuit een heel ander perspectief!

Vertrek: dagelijks tussen 11.00-16.00 uur
Duur: ca. 1 uur
Inclusief: boottocht (capaciteit voor 110 personen)
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 65 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al_ushuaianp_124787728.jpg

Ushuaia - Wandeltrekking en kanotocht Vuurland, incl. lunch

Bent u graag actief? Dan gaat uw hart vast sneller kloppen van een wandeling en kanotocht in nationaal park Tierra del Fuego. U loopt over de bosrijke Pampa Alta-route (ca. 2,5 uur) of de schitterende Kustroute (ca. 3 uur), luncht bij het Roca-meer e...

Bent u graag actief? Dan gaat uw hart vast sneller kloppen van een wandeling en kanotocht in nationaal park Tierra del Fuego. U loopt over de bosrijke Pampa Alta-route (ca. 2,5 uur) of de schitterende Kustroute (ca. 3 uur), luncht bij het Roca-meer en peddelt na een korte instructie met uw kano in ca. 1,5 uur via prachtige rivieren en lagunes naar de beroemde Lapataia-baai. Een onvergetelijke manier om te genieten van de Ensenada-baai, het Beagle-kanaal en de rivieren Ovando en Lapataia.

Vertrek: ca. 08.30-09.00 uur (van zondag t/m vrijdag)
Duur: ca. 8 uur
Inclusief: vervoer, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en entreegeld Tierra del Fuego Nationaal Park (ca. 41 USD p.p.)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 224 USD per persoon

Meer info

Minder info

Off Road Tierra del Fuego Ushuaia

Ushuaia - Off-road Vuurland Avontuur in een terreinwagen, incl. lunch

Bekijkt u graag verborgen natuurschatten met een 4x4 terreinwagen? Rijd dan over de hooggelegen Garibaldi-pas en bewonder het idyllische Lago Escondido (Verborgen Meer) vanaf de toppen van de Zuidelijke Andes. U gaat ook naar het enorme Fagnano-meer,...

Bekijkt u graag verborgen natuurschatten met een 4x4 terreinwagen? Rijd dan over de hooggelegen Garibaldi-pas en bewonder het idyllische Lago Escondido (Verborgen Meer) vanaf de toppen van de Zuidelijke Andes. U gaat ook naar het enorme Fagnano-meer, een fantastische natuurlijke highlight. Hierna gaat u ca. een uur off-road. Sensationeel! Uw Land Rover Defender beschermt u tegen alle weersomstandigheden en doorkruist moeiteloos ondiepe rivieren, modder en hobbelige bospaden. Bij een berghut geniet u na tijdens een barbecue-lunch met een glas Argentijnse Malbec. Een onvergetelijke manier om te genieten van de valleien Carbajal en Tierra Mayor, de Garibaldi-pas, de meren Escondido en Fagnano, de Bronzovich-houtzagerij en verbazingwekkende beverdammen.

Vertrek: ca. 08.30-09.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 8 uur
Inclusief: vervoer, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 246 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia

Ushuaia - Boottocht over het Beagle-kanaal: zeehonden spotten

Maak een mooie boottocht over het Beagle-kanaal. Ga mee op een korte vaartrip en bewonder de omliggende bergketens, aangrenzende bossen en ijsblauwe zee: de perfecte ansichtkaart. Zie aalscholvers bij de Les Eclaireurs-vuurtoren, spot zeehonden rond ...

Maak een mooie boottocht over het Beagle-kanaal. Ga mee op een korte vaartrip en bewonder de omliggende bergketens, aangrenzende bossen en ijsblauwe zee: de perfecte ansichtkaart. Zie aalscholvers bij de Les Eclaireurs-vuurtoren, spot zeehonden rond Isla de los Lobos, en bekijk keizeraalscholvers bij Isla Despard. Onderweg ziet u verder albatrossen en stormvogels tijdens hun jacht op verse vis

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 15.30 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3 uur
Inclusief: boottocht, havenbelasting en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer van/naar de haven
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 166 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia Martillo

Ushuaia - Boottocht over het Beagle-kanaal, incl. pinguïns bekijken op Isla Martillo

Ziet u ook graag pinguïns? Maak dan deze langere boottocht over het Beagle-kanaal. Vaar richting Isla de los Pájaros (Vogeleiland) en Isla de los Lobos (Zeehondeneiland). Onderweg naar Isla Martillo passeert u de vuurtoren van Les Eclaireurs, de stad...

Ziet u ook graag pinguïns? Maak dan deze langere boottocht over het Beagle-kanaal. Vaar richting Isla de los Pájaros (Vogeleiland) en Isla de los Lobos (Zeehondeneiland). Onderweg naar Isla Martillo passeert u de vuurtoren van Les Eclaireurs, de stad Puerto Williams (Chili) en Mackinlay-pas. Isla Martillo is dé plek om pinguïnkolonies in hun natuurlijke leefgebied te bewonderen. Op de terugweg ziet u bij Estancia Remolino de romp van het scheepswrak Monte Sarmiento.

Vertrek: ca. 09.30 uur (op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) of ca. 15.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 6 uur
Inclusief: boottocht, havenbelasting en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien, vervoer van/naar de haven en wandelen met pinguïns
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de aanwezigheid van pinguïns en weersomstandigheden. Bij de afwezigheid van pinguïns en slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 173 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia Gable

Ushuaia - Dagtocht Beagle-kanaal: Estancia Harberton, eilanden en pinguïns zien, incl. lunch

Gaat u graag een volle dag op pad om de natuurwonderen op en rond het Beagle-kanaal te bewonderen? Deze dagtocht brengt u naar één van de eerste nederzettingen in Vuurland; Estancia Harberton en pinguïnparadijs Isla Martillo. Onderweg geniet u bij Is...

Gaat u graag een volle dag op pad om de natuurwonderen op en rond het Beagle-kanaal te bewonderen? Deze dagtocht brengt u naar één van de eerste nederzettingen in Vuurland; Estancia Harberton en pinguïnparadijs Isla Martillo. Onderweg geniet u bij Isla Gable van uw lunch en een lekker glas Patagonische wijn. Na de koffie maakt u een leuke eilandtocht over beverdammen en bospaden. Een afwisselende en enerverende dag waarbij u zowel ritten over land, boottochten en een wandeling maakt.

Vertrek: 08.00-08.30 uur (op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag)
Duur: ca. 9-10 uur
Inclusief: vervoer, entreegeld Harberton, havenbelasting, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en wandelen met pinguïns
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Bij 2-10 personen – Prijs ca. 414 USD per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Brazilië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider heeft ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Brazilië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

20 dagen Het Beste van Brazilië, Argentinië & Chili: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Rio de Janeiro

Vertrek
Rechtstreekse KLM-vlucht Amsterdam - Rio de Janeiro
Aankomst Rio de Janeiro
Ontvangst op het vliegveld door Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting nabij Copacabana-strand in Rio de Janeiro

Op Schiphol stapt u op het vliegtuig. Vandaag vliegt u naar Rio de Janeiro, het beginpunt van uw rondreis door Brazilië, Argentinië & Chili! Wat keek u uit naar dit moment. Tijdens de rechtstreekse vlucht fantaseert u over de natuurwonderen die u gaat zien. Zien we toekans of andere tropische vogels overvliegen tijdens onze dagexcursie naar de Iguazú-watervallen? Zou er net een ijsschots afbreken tijdens ons bezoek aan de Perito Moreno-gletsjer? Bent u het eens met de stelling dat Torres del Paine Nationaal Park één van de mooiste plekken op aarde is? Fijn dat deze drie ‘mustsees’ standaard in het reispakket zitten. Ook prettig dat we vier binnenlandse vluchten maken, de afstanden tussen bestemmingen zijn soms groot. Minstens zo ideaal: de vrije dagen en optionele mogelijkheden in ons programma – u stemt deze groepsreis makkelijk af op uw persoonlijke interesses. Vraag de Nederlandssprekende reisleider ter plekke eventueel om meer informatie. Hij is een expert en begrijpt uw wensen precies. Vanavond landen we in Rio de Janeiro, de beroemdste stad van Brazilië. Fijn dat de Nederlandssprekende reisleider de groep hier opwacht. Met een privétransfer rijden we samen naar ons hotel nabij het strand Copacabana in Rio de Janeiro. De komende drie nachten verblijven we nabij Rio’s meest iconische strand.

DAG
02

Rio de Janeiro

Christusbeeld Rio de Janeiro
Vrije dag
Verken de diverse wijken van Rio de Janeiro (optioneel)
Stadstour per jeep inclusief Santa Teresa (optionele excursie)
Halve dagexcursie Corcovado met het Christusbeeld (optionele excursie)
Tweede overnachting Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een bruisende stad dat zich uitstrekt tussen de door jungle bedekte bergen en witte zandstranden aan de Atlantische kust. De schoonheid van Rio de Janeiro is legendarisch: de Corcovado met het Christusbeeld, de Sugar Loaf-berg, de stranden Copacabana en Ipanema, en het grootste stedelijk tropisch regenwoud ter wereld.

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Er is verder veel te beleven in de diverse wijken waaronder het centrum met één van de mooiste kerken van Brazilië (Candelária-kerk) en de artistieke wijk Santa Teresa waar trams de slingerende met kinderkopjes bedekte straten beklimmen. De reisleider geeft u graag tips, hij kent alle leuke plekken in deze wereldstad! Er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk waaronder een bezoek aan Corcovado. Van overal in de stad ziet u het standbeeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado. Dit 38 meter hoge standbeeld is bedekt met een mozaïek van speksteen en is het grootste Art Deco-sculptuur dat ooit is gebouwd. Via een tandradbaan bereikt u de voet van het standbeeld. De tandradbaan verlaat de wijk Cosme Velho en beklimt de steile hellingen met het dichte bos van het tropische regenwoud Floresta da Tijuca. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over de stad met de baai van Guanabara, de stranden en de Rodrigo de Freitas-lagune. ’s Avonds wordt het Christusbeeld verlicht wat het een oriëntatiepunt maakt dat vanuit de hele stad zichtbaar is.

Wilt u de bruisende en veelzijdige stad Rio de Janeiro verkennen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan is de stadstour per jeep inclusief een bezoek aan Santa Teresa een absolute aanrader! De tour begint langs de stranden van de Copacabana, Botafogo en Flamengo rondom de baai van Guanabara, waar u een subliem uitzicht heeft op de bekende Sugar Loaf-berg, de pittoreske jachthavens en Niterói op de achtergrond. Onderweg naar de wijk Santa Teresa brengt u eerst een bezoek aan het historische stadscentrum van Rio, waar u de omgeving zult verkennen. Vervolgens rijdt u door de levendige wijk Lapa naar Santa Teresa. De kronkelende smalle straatjes en kleurrijke historische gebouwen van Santa Teresa karakteriseren het Boheemse gebied, terwijl vanaf de top van de heuvel enkele van Rio's beste uitzichten op weelderige landschappen en de baai van Guanabara zich ontvouwen. De gids vertelt tijdens een mooie wandeling door de geplaveide wegen, trappen en steegjes meer over de culturele en historische details zodat u optimaal kunt genieten van de Boheemse sfeer.

Weetje

Het standbeeld van Christus de Verlosser wordt beschouwd als één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

DAG
03

Rio de Janeiro

Copacabana Rio de Janeiro
Vrije dag
Ontspan op de wereldberoemde stranden van Rio: Copacabana, Ipanema of Leblon (optioneel)
Panoramische stadstour per jeep inclusief samba school (optionele excursie)
Halve dagexcursie Sugar Loaf-berg (optionele excursie)
Derde overnachting Rio de Janeiro

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u heerlijk relaxen op één van de stranden waaronder het wereldberoemde strand Copacabana, het stijlvolle strand Ipanema en het rustige strand Leblon. Er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk waaronder een bezoek aan Sugar Loaf (Suikerbroodberg) en of een panoramische stadstour per jeep inclusief een bezoek aan een samba school. De Sugar Loaf is naast Corcovado de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Tijdens het eerste deel van de excursie maakt u een panoramische wandeling door het centrum van de stad met als hoogtepunt de moderne Metropolitan-kathedraal. Deze kathedraal is gebouwd in de vorm van een piramide en beschikt over een indrukwekkend glas-in-lood-werk. Vanuit het stadscentrum gaat u via het grootste publieke park van Rio de Janeiro (Flamengo Park) richting de wijk Urca. Hier gaat u aan boord van de kabelbaan voor een klim over ruige vegetatie naar de 395 meter hoge top van de Sugar Loaf. Bezoekers kunnen genieten van het panoramische uitzicht over Rio de Janeiro!

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar het swingende Carnaval, wat jaarlijks groots gevierd wordt in de stad van de Samba? Boek dan de panoramische stadstour per jeep inclusief samba school. In samenwerking met twee van de beroemdste sambascholen van Rio kunt u een uniek kijkje nemen in het leven van de Carnaval. Daarnaast rijdt u per jeep langs het historische stadscentrum van Rio, de prachtige kunstlijn rondom de baai van Guanabara en het open stadion Sambódromo, waar jaarlijks het Carnaval spektakel plaatsvindt. Laat u inspireren door de vrolijke sambaklanken die deze veelzijdige stad rijk is!

Weetje

De Metropolitan-kathedraal is gebouwd in een moderne stijl en gebaseerd op de Maya-bouwstijl van piramides.

DAG
04

Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu - Iguaçú-watervallen

Iguaçu-watervallen
Vertrek Rio de Janeiro
Eerste binnenlandse vlucht: van Rio de Janeiro naar Foz do Iguaçú
Halve dagexcursie Braziliaanse zijde Iguaçú-watervallen
Eerste overnachting in toegangspoort Foz do Iguaçu

Vandaag vliegen we met een binnenlandse vlucht van Rio de Janeiro naar Foz do Iguaçú. Foz do Iguaçú is de toegangspoort tot de Iguaçú-watervallen. De Iguaçú-watervallen zijn de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Amerika. Het donderend geraas komt van de in totaal 275 watervallen die over de drie kilometer brede afgrond naar beneden storten. Het sproeiende water veroorzaakt de continue aanwezige regenbogen. Iguaçú is ook het punt waar drie landen samenkomen: Brazilië, Argentinië en Paraguay. De twee nationaal parken van de Iguaçú-watervallen (Iguaçu in Brazilië en Iguazú in Argentinië) zorgen voor het behoud van het kostbare regenwoud. Met een privétransfer rijden we samen naar ons hotel in Foz do Iguaçu.

Terwijl een bezoek aan de Argentijnse zijde van de Iguazú-watervallen een hele dag in beslag kan nemen door zijn vele wandelpaden, wordt de Braziliaanse zijde vooral bezocht voor het panoramische uitzicht op de Garganta do Diabo (keel van de duivel). ’s Middags genieten we van een halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde van het spectaculaire Iguaçu Nationaal Park. Vanaf het bezoekerscentrum gaan we aan boord van een panoramische bus die ons door de subtropische vegetatie naar het begin van de wandelpaden brengt. Onderweg zien we mogelijk vlinders, tropische vogels, neusberen en apen. Aan de Braziliaanse zijde is een 1,2 kilometer lange wandelroute die ongeveer twee uur duurt. Hier genieten we van een panoramisch uitzicht op de Argentijnse zijde van de watervallen. Ideaal om foto’s te maken. Het parcours eindigt bij het meest indrukwekkende gedeelte van de watervallen: Garganta do Diabo (keel van de duivel). Dit is het punt waar 14 afzonderlijke watervallen samenkomen en samen ’s werelds meest krachtige waterval vormen!

Goed om te weten

De binnenlandse vlucht van Rio de Janeiro naar Foz do Iguaçú gaat in de meeste gevallen via São Paulo. Afhankelijk van de vluchttijden kan het voorkomen dat de halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde op dag 6 wordt uitgevoerd.

Goed om te weten

De kracht van de rivier bij Garganta do Diabo kan behoorlijk zwaar zijn en nevel veroorzaken. Neem als tip een plastic zak mee om uw camera te beschermen.

DAG
05

Iguazú-watervallen

Iguazú-watervallen
Dagexcursie Argentijnse zijde Iguazú-watervallen (inclusief)
Tweede overnachting Foz do Iguaçu

Vandaag maken we een dagexcursie naar de Argentijnse zijde van het spectaculaire Iguazú Nationaal Park. ’s Ochtends vroeg steken we de internationale brug over die de steden Foz do Iguazú (Brazilië) en Puerto Iguazú (Argentinië) verbindt. Vergeet uw paspoort niet mee te nemen, want vandaag steken we de grens over! Bij het bezoekerscentrum van het nationale park gaan we aan boord van de trein die ons in acht minuten naar het Cataratas treinstation brengt. De 800 meter aan hoog gelegen loopbruggen en 1,6 kilometer aan laag gelegen loopbruggen zijn verhoogd van de junglevloer om zo geen schade te veroorzaken aan de flora en fauna. In dit deel van het regenwoud vinden we een grote verscheidenheid aan varens, orchideeën, begonia's, vogels en vlinders. Onderweg vertelt de lokale gids ons meer over de flora en fauna van het nationale park. Lopen over de hoog gelegen loopbruggen geeft ons een panoramisch uitzicht over de watervallen en het aangrenzende regenwoud. Vanaf de laag gelegen loopbruggen hebben we zicht op de watervallen en kunnen we de omvang van de watervallen op ons in te laten werken. Bij het Cataratas treinstation maken we een 18 minuten durende treinrit naar het Garganta treinstation. De 1,2 kilometer aan loopbruggen brengen ons over verschillende kleine eilandjes naar de Garganta del Diablo (duivelskeel). Het uitzicht dat we hebben vanaf het platform dat hangt over de rand van de Garganta del Diablo is ongetwijfel hét hoogtepunt van ons bezoek aan de watervallen. Terwijl we omlaag kijken door de nevel zien we vogels vliegen en regenbogen vormen over de canyon. Schitterend!

Weetje

Ruim 80% van de watervallen liggen aan de Argentijnse zijde.

DAG
06

Foz do Iguaçu (Brazilië) - Puerto Iguazú (Argentinië) - Buenos Aires

Buenos Aires
Vertrek Foz do Iguaçu
Privétransfer naar de Argentijnse stad Puerto Iguazú
Tweede binnenlandse vlucht: van Puerto Iguazú naar Buenos Aires
Vrije middag (afhankelijk van de vluchttijd)
Eerste overnachting in wervelend Buenos Aires

Vandaag verlaten we Brazilië en worden we met een privétransfer naar de Argentijnse stad Puerto Iguazú gebracht. Vanaf hier vliegen we met een binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Sommige andere reisorganisaties reizen dit traject per nachtbus. Heerlijk dat wij voor gemak gaan. Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en staat bekend om zijn Europese charme, kleurrijke wijken, bruisende straatleven en gepassioneerde tango-optredens. Met een privétransfer rijden we samen naar ons hotel in Buenos Aires. Aan het hectische verkeer om ons heen merken we dat Buenos Aires een echte wereldstad is. Gelukkig is de chauffeur gewend aan de rijstijl van de Porteños, zoals de hoofdstedelijke inwoners heten. Na aankomst bij het hotel laten we onze bagage achter en verkennen we de nabije omgeving. Bedenk alvast wat u tijdens uw vrije tijd graag nog meer bekijkt – de reisleider geeft u graag tips, hij kent alle leuke plekken in deze kosmopolitische stad! Wandel bijvoorbeeld langs de kathedraal en het oude stadhuis op de Plaza de Mayo: een heerlijke plek om mensen te bekijken. Op dit plein hielden Juán en Evita Perón hun beroemde toespraken vanaf de balkons van Casa Rosada (het presidentieel paleis). Of bezoek in de chique wijk Recoleta bijvoorbeeld de begraafplaats. In de enorme, rijkversierde graftombes liggen veel Argentijnse grootheden begraven. Bekijk als u wilt ook de bladgouden Mariakapellen in de ernaast gelegen Basílica Nuestra Señora del Pilar, de oudste kerk van Buenos Aires. En drink hierna eventueel iets in het tegenoverliggende café, waar oude rijke Porteños ’s middags graag mate (kruidenthee) drinken met een taartje. Het terras onder de rubberboom is een mooie plek om mensen te kijken en bekeken te worden. Slenter over de brede avenidas en waan u in Parijs, eet een broodje lomito of chorián aan de Río de la Plata en geniet van de hartelijke mensen op straat die druk gebarend met elkaar praten. Wat een heerlijke stad om rond te dwalen.

Weetje

Vanwege de Europese grandeur heet Buenos Aires ook wel ‘Parijs van het Zuiden’. Veel gebouwen, boulevards en pleinen in het centrum dateren uit begin 20ste eeuw.

DAG
07

Buenos Aires

Buenos Aires
Vrije dag: Buenos Aires verder verkennen
Fietstocht: Recoleta & Palermo (optionele excursie)
Fietstocht: Puerto Madero, La Boca en San Telmo (optionele excursie)
Diner & Tango Show (optionele excursie)
Tweede overnachting Buenos Aires

Een heerlijke vrije dag in Buenos Aires! U ontdekt vandaag vast graag nieuwe plekken op eigen gelegenheid. Deze metropool (ca. 3 miljoen inwoners) heeft het allemaal: een boeiende geschiedenis, leuke lokale buurten, imposante historische gebouwen, mooie musea, tango en opera, luxe designerwinkels, vintage boetieks en straatmarkten met lederwaren en zilveren sieraden. Ga bijvoorbeeld naar de oude wijk Palermo met zijn hippe winkels – een favoriet van shopliefhebbers, kunstminnaars en fans van lekker eten. Wandel door de botanische tuin, bekijk kunst in Museo Nacional de Arte Decorativo en geniet na op een terrasje op Plaza Serrano. Kunstenaarswijk La Boca staat ongetwijfeld ook op uw sightsee-lijstje, met zijn felgekleurde huizen, souvenirwinkels en restaurants. Slenter door de beroemde straat El Caminito, bakermat van een bekende tangodans, en proef de sfeer van Evita Perón, Che Guevara en voetballegende Diego Maradona. Of bezoek het authentieke San Telmo: een statige wijk met pittoreske straten, koloniale herenhuizen met smeedijzeren balkons en antiekwinkels. Dit is dé buurt om tango-dansdemonstraties op straat te bewonderen! Een leuke manier om de stad te bewonderen is per fiets. De reisleider helpt u graag met het boeken van één van de optionele fietsexcursies. ’s Avonds kunt u uw verblijf in Buenos Aires perfect afsluiten met een Diner & Tango Show in het hart van San Telmo, de oudste woonwijk van Buenos Aires.

Goed om te weten

Buenos Aires heeft taxi’s in overvloed. Ze zijn zeer betaalbaar, maar niet altijd het snelste vervoermiddel vanwege de files. Volgens Amerikaanse sites behoren taxi’s in Buenos Aires tot de veiligste ter wereld. De ‘Radio Taxi’ heeft de beste reputatie.

Weetje

Het stratenplan van Buenos Aires heeft een schaakbordpatroon. Zo telt u makkelijk uit hoeveel blokken u ergens vandaan bent. Het is een fijne stad om te lopen: het is vlak en er is veel te zien op straat. Sinds 2009 zijn er ook fietspaden.

DAG
08

Buenos Aires - El Calafate - El Chaltén

AR_AL_ELCHALTEN_2
Vertrek Buenos Aires
Derde binnenlandse vlucht: van Buenos Aires naar El Calafate
Privétransfer over de steppe naar El Chaltén
Eerste overnachting in verborgen parel El Chaltén

Vandaag verruilen we Buenos Aires voor Patagonië. Eerst nemen we een binnenlandse vlucht van Buenos Aires naar El Calafate. Hiervandaan reizen we met een privétransfer over de steppe naar onze volgende bestemming, El Chaltén: een kleine plaats aan de voet van het indrukwekkende granieten Fitzroy-massief. El Chaltén is een schitterend gelegen uitvalsbasis voor verkenningstochten in het Los Glaciares Nationaal Park. De directe omgeving is een droom voor wandelaars en natuurfotografen. Niet iedereen weet dat – El Chaltén is nog vrij onontdekt. Het is ongerepter dan El Calafate, dat vlakbij de veelbezochte Perito Moreno-gletsjer ligt (zie dag 10 en 13). Fijn dat we twee nachten in El Chaltén slapen, zo ontdekt u de omliggende natuur op uw gemak. Bekijk na aankomst de vele wandelmogelijkheden en geniet van de rust.

Goed om te weten

Op dag 10 komen we terug in El Calafate (2 nachten), om de wereldberoemde Perito Moreno-gletsjer van dichtbij te bewonderen. Vandaag reizen we eerst door naar het ongereptere El Chaltén.

DAG
09

Los Glaciares Nationaal Park

ar_al elchalten_fitzroy.jpg
Vrije dag: genieten van Los Glaciares Nationaal Park
Tweede overnachting El Chaltén

Heerlijk, een hele vrije dag in El Chaltén – Los Glaciares Nationaal Park is zo’n schitterend wandelgebied. Pak ’s morgens uw verrekijker en een rugzak met picknickspullen en verken de omgeving in uw eigen tempo. Ideaal dat er vanuit El Chaltén zoveel verschillende wandelmogelijkheden zijn: lang of kort, weinig inspannend of juist uitdagender. Zo kiest u eenvoudig wat het beste past bij de weersomstandigheden en uw persoonlijke voorkeur en fitheidsniveau. De meeste goed gemarkeerde paden vereisen geen bergwandelervaring of bijzonder goede conditie. Kijk goed om u heen tijdens het lopen. Veel planten en bloemen die u ziet, groeien alleen hier. Ook leven er bijzondere inheemse vogels. Misschien ziet u zelfs een condor, de gevleugelde highlight van Patagonië! Machtig om deze imposante giersoort te zien rondzweven op de thermiek. ’s Avonds kijkt u uw foto’s terug. Het lijken wel ansichtkaarten, zo mooi. De weidse vergezichten over wit besneeuwde gletsjertoppen, groene bossen, het blauwe Viedmameer, de kronkelende Fitz Roy-rivier, diepe valleien, klaterende watervallen en beeldschone lagunes zijn alle even fotogeniek.

Goed om te weten

Voor de meeste wandelingen vanuit El Chaltén is geen speciale gids nodig, de routes staan duidelijk aangegeven.

Weetje

De Argentijnse regering verklaarde Los Glaciares al in 1937 tot nationaal park. Sinds 1981 staat het ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park omvat zo’n 50 gletsjers, die samen deel uitmaken van het grootste ijsveld ter wereld na Antarctica.

DAG
10

El Chaltén - El Calafate (ca. 214 km)

AR_AL_El Calafate_66453487
Vrije dag: laatste wandeling in Los Glaciares maken
Vertrek El Chaltén
Uitrusten tijdens de privétransfer naar El Calafate
Eerste overnachting in gemoedelijk El Calafate

Maak voor we naar El Calafate vertrekken eventueel nog een ontspannen wandeling vanuit El Chaltén. Of huur een fiets of paard op eigen gelegenheid, als u dat liever wilt. We blijven nog een groot deel van de dag in El Chaltén, zodat u optimaal profiteert van ons verblijf in dit grandioze gebied. Dan reizen we verder. Na een laatste blik op de omgeving stappen we in de bus. Vanavond slapen we in El Calafate. Deze gemoedelijke plaats aan de zuidoever van gletsjermeer Lago Argentino is de ideale uitvalsbasis om de Perito Moreno-gletsjer te bewonderen. Misschien is onze dagexcursie (inclusief) naar deze legendarische ijsberg wel de reden dat u deze rondreis boekte! De fascinerend blauwe Perito Moreno, met zijn onheilspellend krakende, scheurende en vallende ijsschotsen, is dé grote highlight van Patagonië. Morgen is het zover. Bekijk ’s avonds bij helder weer de fonkelende sterrenhemel boven El Calafate. Ook in het donker valt hier eindeloos veel te zien.

DAG
11

Perito Moreno-gletsjer

el calafate - perito moreno.jpg
Dagexcursie: de beroemde Perito Moreno-gletsjer bewonderen (inclusief)
Boottocht: de blauwe Perito Moreno-ijsberg van dichtbij zien (optionele excursie)
Tweede overnachting El Calafate

Een spectaculair hoogtepunt van de reis: vandaag gaan we naar de iconische Perito Moreno-gletsjer. Voordelig dat deze dagexcursie bij de reis inbegrepen is, bijboeken is dus niet nodig. Na het ontbijt gaan we op pad. Onderweg rijden we langs het schitterende Lago Argentino, waar bijzondere vogelsoorten leven. U bedenkt hoe bijzonder het is dat u hier bent. Misschien zag u de ijsblauwe Perito Moreno ooit op een natuurfilm – hij is wereldberoemd. De gigantische ijsberg is constant in beweging. En dat hoor je. Wat een gekraak! Onvoorstelbaar dat deze bevroren massa dagelijks 1 à 2 meter verschuift. Natuurlijk hopen we dat er tijdens ons bezoek net een metershoge brok ijs afbreekt en met veel kabaal in het heldere water stort. Een natuurspektakel. Boek na aankomst een bootcruise om de gletsjer van dichterbij te bekijken (optionele excursie). Blijft u liever op afstand, wandel dan over de voetbruggen en bekijk het verbluffende natuurwonder vanaf verschillende observatieplatforms. Sta af en toe stil om de overweldigende omgeving op u in te laten werken. Begrijpelijk dat deze plek voor veel mensen dé aanleiding is voor een reis naar Patagonië.

Weetje

De Perito Moreno-gletsjer is één van de weinige ijsbergen die qua grootte stabiel blijft. ’s Zomers breken enorme stukken ijs af, maar in de winter groeit het ijs net zo hard weer aan. De blauwe kleur komt door de druk die het ijs samenperst.

DAG
12

El Calafate (Argentinië) - Puerto Natales (Chili) (ca. 272 km)

Puerto Natales
Vertrek El Calafate
Reis per bus van El Calafate naar Puerto Natales
Eerste overnachting in havenstad Puerto Natales

Houd uw paspoort gereed. Vandaag steken we de grens over van Argentinië naar Chili. De komende twee nachten verblijven we in de toegangspoort tot Torres del Paine Nationaal Park, Puerto Natales. In deze havenstad kunt u genieten van lokaal gebrouwen bier of heerlijke wijn in een vriendelijke sfeer. Zoek een uitkijkpunt voor een panoramisch zicht over de stad, het Última Esperanza-fjord, de bergen en de haven.

Goed om te weten

Vandaag steken we de grens over van Argentinië naar Chili. Ons reisschema hangt af van de verplichte grensformaliteiten. Deze duren soms korter of juist langer dan verwacht.

DAG
13

Torres del Paine Nationaal Park

cl_al_torresdelpaine_guanacos_108263639.jpg
Dagexcursie Torres del Paine Nationaal Park (inclusief)
Tweede overnachting Puerto Natales

’s Ochtends vroeg vertrekken we richting het Torres del Paine Nationaal Park. Onderweg maken we een korte koffiestop. Hierna vervolgen we onze reis naar het Torres del Paine Nationaal Park – dé highlight van Chileens Patagonië en volgens enthousiaste reizigers één van de mooiste plekken op aarde. De metershoge granieten rotspieken, helderblauwe gletsjermeren, kolkende rivieren, uitgestrekte toendra, vele watervallen, gletsjers en kraters, doen veel reizigers beseffen hoe puur en kwetsbaar de natuur eigenlijk is. U heeft vast alleen oog voor de omgeving. In Torres del Paine zweven condors hoog door de lucht, scharrelen vossen en zeldzame huemuls (Andesherten) rond, grazen guanaco’s in de open vlakte en verbergen poema’s zich in hun schuilplaats. In de loop van de dag hebben we de gelegenheid om te genieten van één van de hoogtepunten van het park: het Nordenskjöld-meer. Dit smaragdgroene meer is gelegen aan de voet van de Los Cuernos (‘de horens van Paine’) en mond uit in de prachtige Salto Grande-waterval. Na een korte wandeling zien we hoe dit water uitkomt in het turquoise Pehoé-meer. Na een lunchstop (niet inbegrepen) worden we naar het Grey-meer gebracht, waar we een mooie wandeling maken door het beukenbos en over het strand. In de verte zien we de imposante Grey-gletsjer liggen. In het meer drijven de afgebroken stukken ijs als ijsbergen in het grijze water. Op de terugweg nemen we afscheid met een geweldig uitzicht op het Paine-bergmassief. Rond 19.00 uur zijn we weer terug in ons hotel in Puerto Natales.

Weetje

Torres del Paine is een UNESCO Biosfeer Reservaat. Het gebied met granieten monolieten en scherpe bergpieken die hoog boven het steppelandschap uitsteken, is het onbetwiste hoogtepunt van Chileens Patagonië.

DAG
14

Puerto Natales - Punta Arenas (ca. 248 km)

ar_al_puntaarenas.jpg
Vertrek Puerto Natales
Privétransfer over de steppe naar Punta Arenas
Vrije middag
Overnachten in Chili’s zuidelijkste stad Punta Arenas

Bijzonder dat wij van Puerto Natales over land via Punta Arenas (de zuidelijkste stad van Chili) naar Ushuaia (de zuidelijkste stad van Argentinië) reizen. Zo zien we tijdens onze Patagonië-rondreis meer van de ongerepte steppe en maken we een veerboottocht over de Straat van Magellaan. Bovendien voorkomen we een rit terug naar El Calafate – die route kennen we immers al. Vanavond overnachten we in Punta Arenas. ’s Ochtends vertrekken we naar Punta Arenas, waar we rond het middaguur aankomen. Onderweg bedenken we dat er meer pinguïns dan mensen leven in deze koude, winderige provincie. Toch heeft Punta Arenas zo’n 132.000 inwoners en veel vrolijke architectuur. Statige villa’s herinneren aan oude glorietijden, toen Europese handelaren hier rijk werden met goud en schapenwol. De kleine plaats heeft winkelstraten, bars, musea, een stadspark en straatstalletjes met mutsen, wanten en warme truien. Handig voor als het toch kouder blijkt dan u dacht. Morgen reizen we door naar het nog zuidelijkere Ushuaia.

Weetje

Punta Arenas plaatste provisorische windschermen in het centrum om te voorkomen dat je omwaait op straat. Antarctica ligt slechts 1400 kilometer verderop, wat de gure wind verklaart. Alleen het Argentijnse Ushuaia ligt nog dichter bij de Zuidpool.

DAG
15

Punta Arenas (Chili) - Ushuaia (Argentinië) (ca. 629 km)

ar_al_ushuaia_tierradelfuegonp_217942558.jpg
Vertrek Punta Arenas
Reis per bus van Punta Arenas naar Ushuaia
De Straat van Magellaan oversteken met een veerboot
Eerste overnachting in ‘einde van de wereld’ Ushuaia

Vandaag steken we de grens weer over naar Argentinië. De komende drie nachten slapen we in de zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia. Een onwerkelijk idee. Na het ontbijt vertrekken we uit Punta Arenas. Door het busraam bekijkt u de uitgestrekte steppe. Grote kans dat u nandoes (kleine struisvogels) en guanaco’s langs de weg ziet grazen. We stappen uit bij Punta Delgada – het smalste punt van de Straat van Magellaan, de zeestraat die Vuurland van het Zuid-Amerikaanse vasteland scheidt. Met een veerboot varen we in ongeveer 20 minuten naar Tierra del Fuego (Vuurland), een desolate archipel die bestaat uit een groep kleinere eilanden en hoofdeiland Isla Grande. Na aankomst reizen we verder over land. Het onaangetaste landschap bestaat uit ijzige rivieren, fjorden, gletsjers, ñires (inheemse boomsoort) en dor gras, waar lokale schapen mee voeden. Op de rotskliffen langs de kust leven pinguïns en zeeleeuwen. Gelukkig zijn hier veel natuurparken om de unieke wildernis te beschermen. We eindigen de dag in het door bergen omgeven Ushuaia, op de zuidelijkste punt van Isla Grande. Thuis voelt verder weg dan ooit!

Goed om te weten

Vandaag steken we de grens over van Chili naar Argentinië. Houd er rekening mee dat de verplichte grensformaliteiten soms vertraging opleveren.

Weetje

De ontdekker van Vuurland, Fernando de Magallanes, vernoemde de archipel naar de talloze vuren die hij op de kust zag. Het waren waarschuwingssignalen van de ene indianenstam aan de andere, die aangaven dat er iets vreemds gebeurde.

DAG
16

Ushuaia

AR_AL_USHUAIA_4
Vrije dag
Wandeltrekking en kanotocht Vuurland, incl. lunch (optionele excursie)
Off-road Vuurland Avontuur in een terreinwagen, incl. lunch (optionele excursie)
Tweede overnachting Ushuaia

Ushuaia lijkt volgens sommigen net een Scandinavische fjordenstad, met zijn bonte daken. Vandaag en morgen zijn vrije dagen. Boek eventueel op beide dagen mooie optionele dagexcursies. Bent u graag actief? Dan gaat uw hart vast sneller kloppen van een wandeling en kanotocht in Tierra del Fuego Nationaal Park (optioneel, ca. 8 uur). U loopt de bosrijke Pampa Alta-route of schitterende Kustroute, luncht bij het Roca-meer en peddelt na een korte instructie met uw kano via prachtige lagunes naar de beroemde Lapataia-baai. Een onvergetelijke manier om te genieten van de Ensenada-baai, het Beagle-kanaal en de rivieren Ovando en Lapataia. Bekijkt u vandaag liever verborgen natuurschatten met een 4x4 terreinwagen (optioneel, ca. 8 uur)? Rijd dan over de hooggelegen Garibaldi-pas en bewonder het idyllische Lago Escondido (Verborgen Meer) vanaf de toppen van de Zuidelijke Andes. We gaan ook naar het enorme Fagnano-meer, een fantastische natuurlijke highlight. Hierna gaan we off-road. Sensationeel! Uw Land Rover Defender beschermt u tegen alle weersomstandigheden en doorkruist moeiteloos ondiepe rivieren, modder en hobbelige bospaden. Bij een berghut geniet u na tijdens een barbecue-lunch met een glas Argentijnse Malbec. Rond vijf uur ‘s middags bent u weer terug in Ushuaia.

Weetje

Argentinië stichtte Ushuaia in 1884 als strafkolonie. De nederzetting verdween, de gevangenen bleven. In de beruchte gevangenis van Ushuaia, die nu open is voor publiek, zaten tot 1947 de zwaarste criminelen.

DAG
17

Ushuaia

Beagle kanaal Ushuaia
Vrije dag
Boottocht over het Beagle-kanaal: zeehonden spotten (optionele excursie)
Boottocht over het Beagle-kanaal, incl. pinguïns bekijken op Isla Martillo (optionele excursie)
Dagtocht Beagle-kanaal: Estancia Harberton, eilanden en pinguïns zien, incl. lunch (optionele excursie)
Derde overnachting Ushuaia

Een tweede vrije dag in Ushuaia. Maak vandaag als u wilt een mooie boottocht over het Beagle-kanaal – er zijn maar liefst drie geweldige opties. Ga bijvoorbeeld mee op een korte vaartrip (ca. 3 uur) en bewonder de omliggende bergketens, aangrenzende bossen en ijsblauwe zee: de perfecte ansichtkaart. Zie aalscholvers bij de vuurtoren, spot zeehonden rond Isla de los Lobos en Isla Despard en bekijk de albatrossen en stormvogels tijdens hun jacht op verse vis. Ziet u ook graag pinguïns? Kies dan de langere optionele boottocht over het Beagle-kanaal (ca. 6 uur). Dan vaart u ook naar Isla Martillo: dé plek om pinguïnkolonies in hun natuurlijke leefgebied te bewonderen. Gaat u het liefst een volle dag op pad om de natuurwonderen op en rond het Beagle-kanaal te bewonderen? Boek dan de dagtocht (ca. 9-10 uur) naar Estancia Harberton, pinguïnparadijs Isla Martillo en Isla Gable, waar u luncht, een lekker glas Patagonische wijn drinkt en een leuke eilandtocht maakt over beverdammen en bospaden. Een afwisselende en enerverende dag waarbij u zowel ritten over land, boottochten en een wandeling maakt. Warm ’s avonds in Ushuaia op in een lokaal restaurant. De frisse buitenlucht maakt u vast lekker rozig.

Goed om te weten

De optionele boottochten over het Beagle-kanaal zijn weersafhankelijk.

DAG
18

Ushuaia - Buenos Aires

Buenos Aires
Vertrek Ushuaia
Derde binnenlandse vlucht: van Ushuaia naar Buenos Aires
(Nieuwe) overnachting Buenos Aires

Na ons heerlijke verblijf in Ushuaia bereiden we ons voor op onze laatste bestemming: we vliegen terug naar het 3100 kilometer noordelijkere Buenos Aires. Fijn dat we hier de laatste nacht slapen. Zo koopt u eventueel rustig de laatste souvenirs, verkent u nogmaals uw favoriete stadswijk, of ontdekt u juist nieuwe plekken. Geniet ’s avonds als u wilt in een stijlvol restaurant van een uitstekend (en verrassend voordelig) Frans of modern-Argentijns diner. U voelt nu al hoezeer u dit heerlijke land straks in Nederland zult missen.

Weetje

Zo’n 30% van de Argentijnen woont in Buenos Aires. De inwoners (Porteños) spreken een zangerig soort Spaans. Argentinië is sinds 1817 onafhankelijk van Spanje.

Weetje

Leer is heel betaalbaar in Buenos Aires. In de stad zijn veel winkels en straatstalletjes met lederwaren. Er zijn zelfs kleermakers op straat die leren jassen op maat maken voor een schappelijke prijs.

DAG
19

Buenos Aires - Amsterdam

Buenos Aires
Vrije ochtend
Vlucht Buenos Aires - Amsterdam
Overnachten in het vliegtuig

Geniet van uw laatste vrije ochtend in Buenos Aires. We vliegen waarschijnlijk pas ’s avonds terug met KLM. Gebruik uw vrije ochtend om rustig uw bagage in te pakken, of nog iets te bekijken. Het charmante Buenos Aires is een stad waar je moeilijk afscheid van neemt: wat een fijne sfeer. Met een privétransfer rijden we samen naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam, waar we morgen landen.

DAG
20

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Na het ontbijt in het vliegtuig voelt u het toestel dalen. We landen weer in Amsterdam. Een hele overgang – het voelt alsof u maanden op vakantie was! De afgelopen weken beleefde u de reis van uw dromen. De natuurlijke schoonheid van dit ongerepte gebied met zijn fascinerende landschappen en bijzondere dieren, blijft u voor altijd bij. Dankzij het afwisselende, flexibele en zeer complete programma ervaarde u het zuidelijkste deel van het Amerikaanse continent precies zoals u wilde. Wat een fenomenale reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 13 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 13 van 13 opties )

Corcovado

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Corcovado met het Christusbeeld

Overal in de stad kunt u de mooiste ansichtkaarten van Rio de Janeiro zien het kopen. Op deze ansichtkaarten is de bekendste bezienswaardigheid van deze prachtstad te vinden, namelijk het standbeeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado. Wil...

Overal in de stad kunt u de mooiste ansichtkaarten van Rio de Janeiro zien het kopen. Op deze ansichtkaarten is de bekendste bezienswaardigheid van deze prachtstad te vinden, namelijk het standbeeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado. Wilt u deze niet liever in echt en van dichtbij zien in plaats van via een ansichtkaart? Ga dan mee op deze fantastische tour! Corcovado is een 710 meter hoge granietkoepel die zicht bevindt in Floresta da Tijuca, een nationaalpark. De wandeling begint in de buurt van Cosme Velho waar u de trein of bus pakt door het Floresta de la Tijuca. Dit is het grootste stadsbos van de hele wereld, een prachtige reis. Vanaf de 710 meter hoge top heeft u een werkelijk waar prachtig uitzicht over de stad, inclusief de Guanabara baai, de stranden van de zuidelijke zone en de Rodrigo de Freitas lagune. Kijk uw ogen uit en bewonder deze prachtige plek. Geniet van de frisse lucht en laat u omver blazen door het uitzicht en één van de bekendste standbeelden ter wereld!
Wist u dat dit standbeeld werd ingehuldigd in 1931?

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer en Engelssprekende gids
Exclusief: fooienMinimaal 6 deelnemers- prijs ca. 85 USD per persoon
Minimaal 8 deelnemers- prijs ca. 73 USD per persoon
Minimaal 10 deelnemers- prijs ca. 66 USD per persoon
Minimaal 13 deelnemers- prijs ca. 61 USD per persoon
Minimaal 17 deelnemer- prijs ca. 55 USD per persoon
Minimaal 22 deelnemers- prijs ca. 54 USD per persoon

Meer info

Minder info

sugar loaf & city tour

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Sugar Loaf-berg

De Suikerbroodberg is een maar liefst 396 meter hoge bergtop in bij de ingang van de baai in Guanabara. De berg is gelegen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. De berg is één van de zeven zogenaamde Morros van graniet die in de buurt van de stad u...

De Suikerbroodberg is een maar liefst 396 meter hoge bergtop in bij de ingang van de baai in Guanabara. De berg is gelegen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. De berg is één van de zeven zogenaamde Morros van graniet die in de buurt van de stad uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Een spectaculair plaatje waar u vandaag een bezoek aan gaat brengen! Wist u dat de stad is gesticht in 1565 door Pão de Açúcar? De tour begint met een panoramische wandeling door het centrum van de stad met als hoogtepunt de Metropolitan Kathedraal. Deze Kathedraal is gebouwd in de vorm een piramide met een binnen diameter van 96 meter en een hoogte van 80 meter. U vervolgd uw weg via het Flamengopark richting de wijk Urca. In deze wijk bevindt zich één van de grootste symbolen van de stad. Samen met de Corcovado berg is dit de mooiste plek van heel Rio de Janeiro. Het adembenemende uitzicht over de stad is erg indrukwekkend. De tour is via een kabelbaan verdeeld in meerdere delen. Stap aan boord van een glazen kabelbaan op weg naar Sugar Loafs peak en stop bij schilderachtige uitkijkpunten. Het eerste deel van de kabelbaan verbindt Praia Vermelha met Morro Da Urca, gelegen op 215 meter boven zee niveau waar u een prachtig uitzicht heeft over de Guanabara baai en de daarbij behorende eilanden, Flamengo Park, Corcovado, en de Rio-Niterói brug. Vanaf Morro Da Urca begint het tweede gedeelte van uw reis door deze fantastische stad. U reist af naar Pão de Açúcar op 395 meter boven de zeespiegel. Vanaf hier kunt u het strand van Copacabana, het fort van Santa Cruz en enkele stranden van Niterói zien. Sugar Loaf City tour is een spectaculaire en leerzame tour die u zeker niet snel zal vergeten!

Duur: ca. 4 uur (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer en Engelssprekende gids
Exclusief: fooienMinimaal 6 deelnemers- prijs ca. 92 USD per persoon
Minimaal 8 deelnemers- prijs ca. 80 USD per persoon
Minimaal 10 deelnemers- prijs ca. 73 USD per persoon
Minimaal 13 deelnemers- prijs ca. 68 USD per persoon
Minimaal 17 deelnemer- prijs ca. 64 USD per persoon
Minimaal 22 deelnemers- prijs ca. 62 USD per persoon

Meer info

Minder info

Uitzicht over de baai van Guanabara

Rio de Janeiro - Stadstour per jeep inclusief Santa Teresa

Wilt u de bruisende en veelzijdige stad Rio de Janeiro verkennen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan is de stadstour per jeep een absolute aanrader! Uw avontuur begint langs de stranden van de Copacabana, Botafogo en Flamengo rondom de b...

Wilt u de bruisende en veelzijdige stad Rio de Janeiro verkennen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan is de stadstour per jeep een absolute aanrader! Uw avontuur begint langs de stranden van de Copacabana, Botafogo en Flamengo rondom de baai van Guanabara, waar u een subliem uitzicht heeft op de bekende Sugar Loaf-berg, de pittoreske jachthavens en Niterói op de achtergrond. De tour wordt vervolgd richting het historische stadscentrum, waar u bij aankomst, te voet de prachtige omgeving zult verkennen. Er is zoveel te zien in Rio! U bezoekt onder meer het São Bento-klooster, museum Parque das Ruinas, de Sint-Sebastiaankathedraal en de beroemde Selarón-trap, waar u uiteraard de gelegenheid krijgt om leuke foto's te schieten. Stap weer aan boord van de jeep door de levendige wijk Lapa, waar u bergopwaarts richting de wijk Santa Teresa rijdt. De kronkelende smalle straatjes en kleurrijke historische gebouwen karakteriseren het Boheemse gebied, terwijl vanaf de top van de heuvel enkele van Rio's beste uitzichten op weelderige landschappen en de baai van Guanabara zich ontvouwen. In de jaren 1750 werden er voor de hogere klasse veel huizen en herenhuizen gebouwd, geïnspireerd door de Franse architectuur. Merendeel van deze landgoederen zijn vandaag de dag getransformeerd in restaurants, kunstgalerijen en onafhankelijke winkels. De gids vertelt u tijdens een mooie wandeling door de geplaveide wegen, trappen en steegjes meer over de culturele en historische details, zodat u optimaal kunt genieten van de Boheemse sfeer. Vol nieuwe indrukken keert u per jeep bergafwaarts. Een ding is zeker: Rio is veel beter met het dak naar beneden!

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden
Exclusief: fooien
Minimum aantal deelnemers: 2

Wat mee te nemen: waterfles, zonnebrandcrème, camera, zonnebril, pet/hoed, comfortabele schoenen en gelaagde kleding geschikt voor het weer.

Goed om te weten
Museum Parque das Ruinas is op maandagen gesloten.Prijs ca. 53 USD per persoon

Meer info

Minder info

Buenos Aires Recoleta begraafplaats

Buenos Aires - Fietstocht: Recoleta & Palermo

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fiets...

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fietst over fietspaden en het verkeer waar mogelijk vermijdt. Onderweg bezoekt u de residentiële wijk Recoleta die bekend staat om zijn majestueuze gebouwen in Franse stijl, grote parken, uitstekende restaurants, bars en winkels. In de ‘Longen van Buenos Aires’ (Parque Tres de Febrero ook wel bekend als Bosques de Palermo) geniet u van de groene omgeving met meertjes en een rozentuin. In het weekend veranderen de straten in voetgangerszones die mensen gebruiken om te sporten en te genieten van vrije tijd in de open lucht. De wijk Barrio Parque staat bekend om zijn prachtige herenhuizen, gezinsvriendelijk parken, majestueuze ambassades en gebouwen in Franse stijl.

Onderweg passeert u o.a. de begraafplaats Recoleta, de basiliek Nuestra Señora del Pilar, de botanische tuin, de dierentuin, Monument aan de Spanjaarden, polovelden, het planetarium, vele parken, Museum voor Schone Kunst, het nationale bibliotheek, Evita’s Monument en vele ambassades.

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 14.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5-4 uur
Inclusief: fietshuur, fietshelm, flesje water en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer naar ontmoetingsplek (ca. 15 minuten lopen van uw hotel naar Plaza San Martín)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij hevige regen wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 59 USD per persoon

Meer info

Minder info

Carnaval Rio

Rio de Janeiro - Panoramische stadstour per jeep inclusief samba school

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar het swingende Carnaval, wat jaarlijks groots gevierd wordt in de stad van de Samba? Wilt u ervaren hoe de sambascholen en de beroemde dansers in flamboyant kostuum zijn? Kunt u bij het horen van de sambaklan...

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar het swingende Carnaval, wat jaarlijks groots gevierd wordt in de stad van de Samba? Wilt u ervaren hoe de sambascholen en de beroemde dansers in flamboyant kostuum zijn? Kunt u bij het horen van de sambaklanken onmogelijk stil blijven staan? Dan is deze tour echt iets voor u!

In samenwerking met twee van de beroemdste sambascholen van Rio: Mangeuira en Grande Rio kunt u een uniek kijkje nemen in het leven van de Carnaval. De scholen laten zien hoe dit wereldwonder allemaal begon, een geschiedenis die rijk en interessant is voor alle leeftijden. Tijdens de tour per jeep bezoekt u een plaats, wat ook wel de ''Stad van de Samba'' genoemd wordt, door de vele sambascholen en swingende geluiden die te horen zijn. Plezier gegarandeerd! Onder het genot van het lokale drankje caipirinha, leert u meer over de geschiedenis van de dans, evolutie van het festival, kostuumaankleding en de sambadansshow. Vergeet vooral geen foto's te maken! Maar voordat het zover is, vertrekt u eerst per jeep langs de prachtige kustlijn rondom de baai van Guanabara, waar u een schitterend uitzicht heeft op de bekende Sugar Loaf-berg en het iconische Christusbeeld. De tour wordt vervolgd richting het historische stadscentrum, waar u onderweg kunt genieten van eeuwenoude kerken, historische gebouwen en pleinen. Er is zoveel te zien in Rio! De tour eindigt met een rit door het officiële open stadion Sambódromo, waar elk jaar het spektakel plaatsvindt en een rit langs het Maracana Stadion.

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden
Exclusief: fooien
Minimum aantal deelnemers: 2

Wat mee te nemen: waterfles, zonnebrandcrème, camera, zonnebril, pet/hoed, comfortabele schoenen en gelaagde kleding geschikt voor het weer.Prijs ca. 74 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al buenosaires_caminito.jpg

Buenos Aires - Fietstocht: Puerto Madero, La Boca en San Telmo

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fiets...

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fietst over fietspaden en het verkeer waar mogelijk vermijd. Onderweg maakt u in El Caminito in de wijk La Boca een 30 minuten durende stop. La Boca is bekend om zijn kleurrijke huizen, Argentijnse tango en de voetbalclub CA Boca Juniors. Het middelpunt van La Boca is de straat El Caminito. Hier verkopen kunstenaars hun waren en wordt er op straat tango gedanst.

Onderweg passeert u o.a. de wijk Puerto Madero, de voetgangersburg Puente de la Mujer, het ecologisch reservaat Costanera Sur, La Boca Caminito, het stadium van de voetbalclub CA Boca Juniors, Parque Lezama, Plaza Dorrego, de wijk San Telmo, Plaza de Mayo en Plaza San Martín.

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 14.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5-4 uur
Inclusief: fietshuur, fietshelm, flesje water en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer naar ontmoetingsplek (ca. 15 minuten lopen van uw hotel naar Plaza San Martín)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij hevige regen wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 58 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al_buenosaires_laventana.jpg

Buenos Aires - Diner & Tango Show

In het hart van San Telmo ligt de gerestaureerde woning van La Ventana. Hier heeft u het gevoel dat u het ‘oude’ Buenos Aires bezoekt. Het interieur zorgt voor een ideale ambiance bij de traditionele tango- en folklore show. Geniet van het grote orke...

In het hart van San Telmo ligt de gerestaureerde woning van La Ventana. Hier heeft u het gevoel dat u het ‘oude’ Buenos Aires bezoekt. Het interieur zorgt voor een ideale ambiance bij de traditionele tango- en folklore show. Geniet van het grote orkest van Juan D’Arienzo en een kwintet die de twee tangozangers en zes dansparen begeleiden. Geniet van de muziek van de hooglanden en een folklore-ballet met een show van ‘boleadoras’ (een lasso met kogels aan de uiteinden, dat gebruikt werd door de inheemse bevolking van Patagonië en de Pampa, om dieren aan hun benen te vangen). Typische gerechten, geserveerd met de beste wijnen en uitstekende service versterken de show. De show bevat veel professionele artiesten: eersteklas muzikanten, dansers en zangers doen mee aan deze onvergetelijke show.

Optioneel kunt u voorafgaand deelnemen aan een tangoles van 19.00-20.00 uur (tegen een meerprijs van 10 USD per persoon).

Vertrek: ca. 19.30 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5 uur
Inclusief: vervoer, diner en drankjes, en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 110 USD per persoon

Meer info

Minder info

Perito Moreno Cruise

El Calafate - Boottocht: de blauwe Perito Moreno-gletsjer van dichtbij zien

Upgrade de inbegrepen dagexcursie naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer met een boottocht om de ijsschotsen van de Perito Moreno-gletsjer van dichtbij te bekijken. Bewonder de indrukwekkende muren van de gletsjer vanuit een heel ander perspectief! ...

Upgrade de inbegrepen dagexcursie naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer met een boottocht om de ijsschotsen van de Perito Moreno-gletsjer van dichtbij te bekijken. Bewonder de indrukwekkende muren van de gletsjer vanuit een heel ander perspectief!

Vertrek: dagelijks tussen 11.00-16.00 uur
Duur: ca. 1 uur
Inclusief: boottocht (capaciteit voor 110 personen)
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 65 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al_ushuaianp_124787728.jpg

Ushuaia - Wandeltrekking en kanotocht Vuurland, incl. lunch

Bent u graag actief? Dan gaat uw hart vast sneller kloppen van een wandeling en kanotocht in nationaal park Tierra del Fuego. U loopt over de bosrijke Pampa Alta-route (ca. 2,5 uur) of de schitterende Kustroute (ca. 3 uur), luncht bij het Roca-meer e...

Bent u graag actief? Dan gaat uw hart vast sneller kloppen van een wandeling en kanotocht in nationaal park Tierra del Fuego. U loopt over de bosrijke Pampa Alta-route (ca. 2,5 uur) of de schitterende Kustroute (ca. 3 uur), luncht bij het Roca-meer en peddelt na een korte instructie met uw kano in ca. 1,5 uur via prachtige rivieren en lagunes naar de beroemde Lapataia-baai. Een onvergetelijke manier om te genieten van de Ensenada-baai, het Beagle-kanaal en de rivieren Ovando en Lapataia.

Vertrek: ca. 08.30-09.00 uur (van zondag t/m vrijdag)
Duur: ca. 8 uur
Inclusief: vervoer, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en entreegeld Tierra del Fuego Nationaal Park (ca. 41 USD p.p.)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 224 USD per persoon

Meer info

Minder info

Off Road Tierra del Fuego Ushuaia

Ushuaia - Off-road Vuurland Avontuur in een terreinwagen, incl. lunch

Bekijkt u graag verborgen natuurschatten met een 4x4 terreinwagen? Rijd dan over de hooggelegen Garibaldi-pas en bewonder het idyllische Lago Escondido (Verborgen Meer) vanaf de toppen van de Zuidelijke Andes. U gaat ook naar het enorme Fagnano-meer,...

Bekijkt u graag verborgen natuurschatten met een 4x4 terreinwagen? Rijd dan over de hooggelegen Garibaldi-pas en bewonder het idyllische Lago Escondido (Verborgen Meer) vanaf de toppen van de Zuidelijke Andes. U gaat ook naar het enorme Fagnano-meer, een fantastische natuurlijke highlight. Hierna gaat u ca. een uur off-road. Sensationeel! Uw Land Rover Defender beschermt u tegen alle weersomstandigheden en doorkruist moeiteloos ondiepe rivieren, modder en hobbelige bospaden. Bij een berghut geniet u na tijdens een barbecue-lunch met een glas Argentijnse Malbec. Een onvergetelijke manier om te genieten van de valleien Carbajal en Tierra Mayor, de Garibaldi-pas, de meren Escondido en Fagnano, de Bronzovich-houtzagerij en verbazingwekkende beverdammen.

Vertrek: ca. 08.30-09.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 8 uur
Inclusief: vervoer, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 246 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia

Ushuaia - Boottocht over het Beagle-kanaal: zeehonden spotten

Maak een mooie boottocht over het Beagle-kanaal. Ga mee op een korte vaartrip en bewonder de omliggende bergketens, aangrenzende bossen en ijsblauwe zee: de perfecte ansichtkaart. Zie aalscholvers bij de Les Eclaireurs-vuurtoren, spot zeehonden rond ...

Maak een mooie boottocht over het Beagle-kanaal. Ga mee op een korte vaartrip en bewonder de omliggende bergketens, aangrenzende bossen en ijsblauwe zee: de perfecte ansichtkaart. Zie aalscholvers bij de Les Eclaireurs-vuurtoren, spot zeehonden rond Isla de los Lobos, en bekijk keizeraalscholvers bij Isla Despard. Onderweg ziet u verder albatrossen en stormvogels tijdens hun jacht op verse vis

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 15.30 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3 uur
Inclusief: boottocht, havenbelasting en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer van/naar de haven
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 166 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia Martillo

Ushuaia - Boottocht over het Beagle-kanaal, incl. pinguïns bekijken op Isla Martillo

Ziet u ook graag pinguïns? Maak dan deze langere boottocht over het Beagle-kanaal. Vaar richting Isla de los Pájaros (Vogeleiland) en Isla de los Lobos (Zeehondeneiland). Onderweg naar Isla Martillo passeert u de vuurtoren van Les Eclaireurs, de stad...

Ziet u ook graag pinguïns? Maak dan deze langere boottocht over het Beagle-kanaal. Vaar richting Isla de los Pájaros (Vogeleiland) en Isla de los Lobos (Zeehondeneiland). Onderweg naar Isla Martillo passeert u de vuurtoren van Les Eclaireurs, de stad Puerto Williams (Chili) en Mackinlay-pas. Isla Martillo is dé plek om pinguïnkolonies in hun natuurlijke leefgebied te bewonderen. Op de terugweg ziet u bij Estancia Remolino de romp van het scheepswrak Monte Sarmiento.

Vertrek: ca. 09.30 uur (op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) of ca. 15.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 6 uur
Inclusief: boottocht, havenbelasting en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien, vervoer van/naar de haven en wandelen met pinguïns
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de aanwezigheid van pinguïns en weersomstandigheden. Bij de afwezigheid van pinguïns en slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 173 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia Gable

Ushuaia - Dagtocht Beagle-kanaal: Estancia Harberton, eilanden en pinguïns zien, incl. lunch

Gaat u graag een volle dag op pad om de natuurwonderen op en rond het Beagle-kanaal te bewonderen? Deze dagtocht brengt u naar één van de eerste nederzettingen in Vuurland; Estancia Harberton en pinguïnparadijs Isla Martillo. Onderweg geniet u bij Is...

Gaat u graag een volle dag op pad om de natuurwonderen op en rond het Beagle-kanaal te bewonderen? Deze dagtocht brengt u naar één van de eerste nederzettingen in Vuurland; Estancia Harberton en pinguïnparadijs Isla Martillo. Onderweg geniet u bij Isla Gable van uw lunch en een lekker glas Patagonische wijn. Na de koffie maakt u een leuke eilandtocht over beverdammen en bospaden. Een afwisselende en enerverende dag waarbij u zowel ritten over land, boottochten en een wandeling maakt.

Vertrek: 08.00-08.30 uur (op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag)
Duur: ca. 9-10 uur
Inclusief: vervoer, entreegeld Harberton, havenbelasting, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en wandelen met pinguïns
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Bij 2-10 personen – Prijs ca. 414 USD per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Brazilië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider heeft ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Brazilië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Tijdens deze reis zijn wij oog in oog gekomen met het dramatische landschap en de uitgestrektheid van Patagonië. De gletsjers in El Calafate zijn enorm, de torens van Torres del Paine zijn net zo kolossaal en El Chaltén is een waar wandelparadijs. He ...

Tijdens deze reis zijn wij oog in oog gekomen met het dramatische landschap en de uitgestrektheid van Patagonië. De gletsjers in El Calafate zijn enorm, de torens van Torres del Paine zijn net zo kolossaal en El Chaltén is een waar wandelparadijs. Het is aan te raden om het verblijf in Buenos Aires te verlengen; wat een leuke stad is dit.

Meer info >

Minder info >

De Boer, Privéreis Het Beste van Patagonië

Heel veel gezien. Overal genoeg tijd. Dit kwam ook omdat de vluchten op 1 na allemaal op tijd vertrokken en je bent bijna geen tijd kwijt op de luchthavens want ze zijn heel klein. Iedereen kwam iedere keer op tijd. Alle gidsen/chauffeurs etc. Dit he ...

Heel veel gezien. Overal genoeg tijd. Dit kwam ook omdat de vluchten op 1 na allemaal op tijd vertrokken en je bent bijna geen tijd kwijt op de luchthavens want ze zijn heel klein. Iedereen kwam iedere keer op tijd. Alle gidsen/chauffeurs etc. Dit hebben we nog nooit meegemaakt.

Meer info >

Minder info >

Kreuger, privéreis Cruise naar het Einde van de Wereld

20 dagen Het Beste van Brazilië, Argentinië & Chili: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Kenton Palace Buenos Aires, hotelkamer
 • Kenton Palace Buenos Aires, restaurant
 • Kenton Palace Buenos Aires, zwembad
 • Kenton Palace Buenos Aires, restaurant

Buenos Aires

Kenton Palace Buenos Aires

Viersterren

De leuke accommodatie Kenton Palace is de ideale uitvalsbasis voor een verblijf in het traditionele Buenos Aires. De gunstige ligging, uitgebreide faciliteiten en luxe ingerichte kamers maken uw verblijf zeer comfortabel. Het hotel is gelegen in de traditionele wijk San Telmo, de oudste wijk in Buenos Aires. 200 meter van het hotel ligt het centrale plein van Buenos Aires en ook het regeringsgebouw is in de buurt. In het hotel vindt u een restaurant waar internationale gerechten en pizza specialiteiten worden geserveerd met daarbij een heerlijke wijn uit de wijnkelder. In het aanwezige koffiehuis is het fijn ontspannen met een lekkere kop kof ...

De leuke accommodatie Kenton Palace is de ideale uitvalsbasis voor een verblijf in het traditionele Buenos Aires. De gunstige ligging, uitgebreide faciliteiten en luxe ingerichte kamers maken uw verblijf zeer comfortabel. Het hotel is gelegen in de traditionele wijk San Telmo, de oudste wijk in Buenos Aires. 200 meter van het hotel ligt het centrale plein van Buenos Aires en ook het regeringsgebouw is in de buurt. In het hotel vindt u een restaurant waar internationale gerechten en pizza specialiteiten worden geserveerd met daarbij een heerlijke wijn uit de wijnkelder. In het aanwezige koffiehuis is het fijn ontspannen met een lekkere kop koffie. Na een drukke dag is het heerlijke bijkomen in de spa of het zwembad. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen TV, telefoon, minibar, kluisje, bureau en een badkamer met bad/douche, föhn en gratis toiletartikelen. Ook kunt u in de kamer gebruik maken van gratis WiFi.

Meer info >

Minder info >

 • Huinid Obelisco Hotel, lobby
 • Huinid Obelisco Hotel, hotelkamer
 • Huinid Obelisco Hotel, badkamer
 • Huinid Obelisco Hotel, ontbijt
 • Huinid Obelisco Hotel, restaurant

Buenos Aires

Huinid Obelisco Hotel

Viersterren

Het gloednieuwe 4-sterrenhotel Huinid Obelisco Hotel is centraal gelegen in Buenos Aires. Veel bezienswaardigheden en restaurants zijn lopend bereikbaar. De Obelisk van Buenos Aires is op nog geen één kilometer afstand en daarmee de perfecte trekpleister tijdens uw verblijf in dit Huinid Obelisco. Het hotel heeft een restaurant met een Argentijnse keuken om nog meer het vakantie gevoel te krijgen. Daarnaast biedt het hotel 24-uursreceptie, gratis Wi-Fi en solarium op het dak. Om uw verblijf extra speciaal te maken is er ook een fitnesscentrum om uw hoofd leeg te maken en jacuzzi om even tot rust te komen aanwezig. De gezellig ingerichte kamer ...

Het gloednieuwe 4-sterrenhotel Huinid Obelisco Hotel is centraal gelegen in Buenos Aires. Veel bezienswaardigheden en restaurants zijn lopend bereikbaar. De Obelisk van Buenos Aires is op nog geen één kilometer afstand en daarmee de perfecte trekpleister tijdens uw verblijf in dit Huinid Obelisco. Het hotel heeft een restaurant met een Argentijnse keuken om nog meer het vakantie gevoel te krijgen. Daarnaast biedt het hotel 24-uursreceptie, gratis Wi-Fi en solarium op het dak. Om uw verblijf extra speciaal te maken is er ook een fitnesscentrum om uw hoofd leeg te maken en jacuzzi om even tot rust te komen aanwezig. De gezellig ingerichte kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje en minibar. De badkamers hebben een bad en/of douche, föhn en gratis toiletartikelen. Geniet van uw verblijf en ontdek deze wereldstad!

Meer info >

Minder info >

 • Sent Calafate hotel, omgeving
 • Sent Calafate, buitenkant
 • Sent Calafate, hotelkamer
 • Sent Calafate, receptie
 • Sent Calafate, ontbijt

El Calafate

Sent Calafate

Driesterren

In het gezellige plaatsje El Calafete ligt het sfeervolle Sent Calafate. Een hele fijne accommodatie om te verblijven. In het restaurant wordt het ontbijt geserveerd en u heeft in het gehele hotel gratis WiFi. De kamers zijn warm ingericht geheel in de sfeer van de mooie omgeving van El Calafate. De kamers zijn voorzien tv en kluisje. De badkamer heeft een douche en haardroger.

 • Hotel Las Piedras, uitzicht
 • Hotel Las Piedras, ingang
 • Hotel Las Piedras, hotelkamer
 • Hotel Las Piedras, meer
 • Hotel Las Piedras, uitzicht

El Chaltén

Hotel Las Piedras

Driesterren

Ontdek prachtige landschappen, grote gletsjers en turquoise lagunes tijdens de beste wandelroutes in de omgeving. Vanuit Hotel Las Piedras kijkt u uit op de bergen van Torre and Fitz Roy. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, wasserij en een wijnkelder met de beste Argentijnse wijnen. Ook is er gratis WiFi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht op de bergen of de tuin en beschikken over comfortabele bedden, een bureau en radiatoren. Daarnaast is er een eigen badkamer met bad of douche en bidet. Ook vindt u een föhn en gratis toiletartikelen.

 • Hostería Senderos, aankomst
 • Hostería Senderos, hotelkamer
 • Hostería Senderos, lobby
 • Hostería Senderos, eetzaal
 • Hostería Senderos, buitenkant

El Chaltén

Hostería Senderos

Driesterren

Gebouwd in de typisch Patagonische stijl uit 1920, met veel hout en een sfeervolle inrichting, biedt Hostería Senderos u een aangenaam verblijf in het schitterende landschap van Los Glaciares Nationaal Park. Gelegen aan de voet van het Fitz Roy-gebergte, op 200 meter van het Los Glaciares Nationaal Park en op 100 meter van de hoofdstraat van El Chaltén is dit hotel de ideale uitvalsbasis om de stad en zijn prachtige natuur te ontdekken. Hostería Senderos beschikt over een receptie om u te helpen met al uw vragen, lounge met open haard om tot rust te komen restaurant en wijnbar om lekker te genieten van de vakantie, roomservice en een wasserv ...

Gebouwd in de typisch Patagonische stijl uit 1920, met veel hout en een sfeervolle inrichting, biedt Hostería Senderos u een aangenaam verblijf in het schitterende landschap van Los Glaciares Nationaal Park. Gelegen aan de voet van het Fitz Roy-gebergte, op 200 meter van het Los Glaciares Nationaal Park en op 100 meter van de hoofdstraat van El Chaltén is dit hotel de ideale uitvalsbasis om de stad en zijn prachtige natuur te ontdekken. Hostería Senderos beschikt over een receptie om u te helpen met al uw vragen, lounge met open haard om tot rust te komen restaurant en wijnbar om lekker te genieten van de vakantie, roomservice en een wasservice. De comfortabel ingerichte kamers hebben gratis Wi-Fi, TV, telefoon en een kluisje. De badkamers zijn voorzien van een bad/douche, föhn en gratis toiletartikelen. Geniet van de gemakken die dit hotel te bieden heeft en ga op avontuur in dit prachtige gebied.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Destino Sur, uitzicht
 • Hotel Destino Sur, hotelkamer
 • Hotel Destino Sur, hotelkamer
 • Hotel Destino Sur, spa
 • Hotel Destino Sur, badkamer
 • Hotel Destino Sur, ontbijt

El Chaltén

Hotel Destino Sur

Viersterren

Met het Glaciares National Park op 500 meter afstand wordt dit hotel omsingeld door bergen en indrukwekkende uitzichten. Het houten interieur en het natuurlijke uiterlijk maken de beleving compleet. De sfeervolle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, een TV, koelkastje, telefoon en verwarming, De badkamer met douche en bad combinatie beschikt over een föhn en gratis toiletartikelen. Bij de receptie kunt u een massage reserveren. Ook is er een jacuzzi, sauna en een fitnessruimte aanwezig en wordt er een continentale ontbijt opgediend in de vorm van een lopend buffet met regionale jam, fruit, broodjes en yoghurt. Dankzij de mogelijkheid om fiet ...

Met het Glaciares National Park op 500 meter afstand wordt dit hotel omsingeld door bergen en indrukwekkende uitzichten. Het houten interieur en het natuurlijke uiterlijk maken de beleving compleet. De sfeervolle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, een TV, koelkastje, telefoon en verwarming, De badkamer met douche en bad combinatie beschikt over een föhn en gratis toiletartikelen. Bij de receptie kunt u een massage reserveren. Ook is er een jacuzzi, sauna en een fitnessruimte aanwezig en wordt er een continentale ontbijt opgediend in de vorm van een lopend buffet met regionale jam, fruit, broodjes en yoghurt. Dankzij de mogelijkheid om fietsen te huren bent u slechts een half uur fietsen verwijderd van de prachtige Fitz Roy Mountain.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Vivaz Cataratas, eetzaal
 • Hotel Vivaz Cataratas, hotelkamer
 • Hotel Vivaz Cataratas, zwembad
 • Hotel Vivaz Cataratas, kinderruimte

Foz do Iguaçu

Hotel Vivaz Cataratas

Viersterren

Op zoek naar een hotel dat meer biedt dan alleen een overnachting of alleen maar goed gelegen ligt? Dan bent u bij Viva Cataratas hotel aan het perfecte adres. Dit hotel ligt op zes kilometer afstand van het bekende vogelpark Parque das Aves, zeven kilometer afstand van Nationaal Park Iguaçu en minder dan twintig kilometer afstand van de prachtige Iguaçu-watervallen. Op steenworp afstand van het hotel vindt u tevens vele bezienswaardigheden. Ponte Tancredo Neves is een erg bekende en populaire attractie in Foz du Iguaçu. Breng ook een bezoekje aan de vele staatsparken zoals Turismoprivadofoz. Trek na al dat wandelen? Vergeet dan zeker geen be ...

Op zoek naar een hotel dat meer biedt dan alleen een overnachting of alleen maar goed gelegen ligt? Dan bent u bij Viva Cataratas hotel aan het perfecte adres. Dit hotel ligt op zes kilometer afstand van het bekende vogelpark Parque das Aves, zeven kilometer afstand van Nationaal Park Iguaçu en minder dan twintig kilometer afstand van de prachtige Iguaçu-watervallen. Op steenworp afstand van het hotel vindt u tevens vele bezienswaardigheden. Ponte Tancredo Neves is een erg bekende en populaire attractie in Foz du Iguaçu. Breng ook een bezoekje aan de vele staatsparken zoals Turismoprivadofoz. Trek na al dat wandelen? Vergeet dan zeker geen bezoekje te brengen aan Frontera Sur. Geniet van alle lokale gerechten, de gezelligheid en gastvrijheid. U hoeft natuurlijk niet dit fantastische hotel uit. Het biedt namelijk genoeg faciliteiten om uw niet te vervelen. De kamers zijn uitgerust met een TV om u even terug te trekken, Wi-Fi om uw prachtige foto’s met thuis te delen, airconditioning en badkamer met bad en/of douche. Daarnaast biedt het hotel 24-uursreceptie, lounge, oppasdienst, souvenirwinkel, bar en restaurant om even tot rut te komen na een lange dag. Ook biedt het hotel een buitenzwembad voor het nemen van een frisse duik, een waterpark om uw energie in kwijt te kunnen, een fitnesscentrum met vele sportmogelijkheden om uw hoofd leeg te maken zoals een tennisbaan en een spa om uw spieren even helemaal los te maken! Dit hotel en deze plek zal u niet snel vergeten!

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Martín Gusinde, restaurant
 • Hotel Martín Gusinde, aankomst
 • Hotel Martín Gusinde, hotelkamer
 • Hotel Martín Gusinde, lobby
 • Hotel Martín Gusinde, koffiebar
 • Hotel Martín Gusinde, hotelkamer
 • Hotel Martín Gusinde, hotelkamer
 • Hotel Martín Gusinde, zitgedeelte
 • Hotel Martín Gusinde, lobby

Puerto Natales

Hotel Martín Gusinde

Drieenhalve ster

Hotel Martín Gusinde is gelegen op loopafstand van het centrale plein van Puerto Natales. In ongeveer 5 minuten wandelt u naar de baai waar dit stadje gelegen is. In de directe omgeving van dit hotel vindt u verschillende leuke eettentjes en restaurants. Deze vriendelijke accommodatie is op een simpele maar strakke manier ingericht. Naast de wasservice is er een receptie en gratis WiFi waarvan u gebruik kunt maken. In het ontbijtrestaurant wordt er iedere morgen een lekker ontbijt geserveerd. De hotelkamers zijn strak en eenvoudig ingericht maar erg comfortabel. Zo zijn ze voorzien van kluisje, gratis WiFi, telefoon en TV. De badkamer is uitg ...

Hotel Martín Gusinde is gelegen op loopafstand van het centrale plein van Puerto Natales. In ongeveer 5 minuten wandelt u naar de baai waar dit stadje gelegen is. In de directe omgeving van dit hotel vindt u verschillende leuke eettentjes en restaurants. Deze vriendelijke accommodatie is op een simpele maar strakke manier ingericht. Naast de wasservice is er een receptie en gratis WiFi waarvan u gebruik kunt maken. In het ontbijtrestaurant wordt er iedere morgen een lekker ontbijt geserveerd. De hotelkamers zijn strak en eenvoudig ingericht maar erg comfortabel. Zo zijn ze voorzien van kluisje, gratis WiFi, telefoon en TV. De badkamer is uitgerust met een douche en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Plaza, hotelkamer
 • Hotel Plaza, buitenkant
 • Hotel Plaza, hotelkamer
 • Hotel Plaza, restaurant
 • Hotel Plaza, hotelkamer

Punta Arenas

Hotel Plaza

Driesterren

Het Hotel Plaza is gelegen in het hart van Punta Arenas aan het Plaza de Armas. Vanuit deze accommodatie bezoekt u gemakkelijk de verschillende winkels, restaurants en de bezienswaardigheden in deze stad. Breng een bezoek aan het Memorial To Ferdinand Magellan op minder dan 100 meter van het hotel! Vergeet ook zeker niet om Plaza de Armas te bewonderen op minder dan een kilometer van het hotel vandaan. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Hotel Plaza beschikt over een receptie, ontbijtrestaurant, roomservice, gratis Wi-Fi en wasservice om uw verblijf zo fijn mogelijk te maken. De verzorgd ingerichte kamers ...

Het Hotel Plaza is gelegen in het hart van Punta Arenas aan het Plaza de Armas. Vanuit deze accommodatie bezoekt u gemakkelijk de verschillende winkels, restaurants en de bezienswaardigheden in deze stad. Breng een bezoek aan het Memorial To Ferdinand Magellan op minder dan 100 meter van het hotel! Vergeet ook zeker niet om Plaza de Armas te bewonderen op minder dan een kilometer van het hotel vandaan. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waarvan u gebruik kunt maken. Hotel Plaza beschikt over een receptie, ontbijtrestaurant, roomservice, gratis Wi-Fi en wasservice om uw verblijf zo fijn mogelijk te maken. De verzorgd ingerichte kamers zijn voorzien van kluisje, gratis Wi-Fi, telefoon en TV om even helemaal tot rust te komen. De volledige badkamer is voorzien van een föhn, douche of een bad. Het ideale hotel en de perfecte uitvalsbasis.

Meer info >

Minder info >

 • Windsor Martinique, zwembad
 • Windsor Martinique, hotelkamer
 • Windsor Martinique, ingang
 • Windsor Martinique, eetkamer
 • Windsor Martinique, lobby

Rio de Janeiro

Windsor Martinique Rio de Janeiro

Driesterren

Het hotel Windsor Martinique is uitstekend gelegen in Rio de Janeiro. Deze fijne accommodatie is gelegen op loopafstand van de beroemde stranden Copacabana en Ipanema. In de directe omgeving van het hotel liggen diverse leuke restaurantjes, bars en winkels. Door de centrale ligging van het hotel maakt u gemakkelijk een uitstapje per taxi of openbaar vervoer naar de rest van de stad. Zo ligt het beroemde beeld van Christus de Verlosser op ongeveer vier kilometer van de accommodatie. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waar u gebruik van kunt maken. Zo heeft het een bar en een restaurant dat naast Braziliaanse specialiteiten ook verschil ...

Het hotel Windsor Martinique is uitstekend gelegen in Rio de Janeiro. Deze fijne accommodatie is gelegen op loopafstand van de beroemde stranden Copacabana en Ipanema. In de directe omgeving van het hotel liggen diverse leuke restaurantjes, bars en winkels. Door de centrale ligging van het hotel maakt u gemakkelijk een uitstapje per taxi of openbaar vervoer naar de rest van de stad. Zo ligt het beroemde beeld van Christus de Verlosser op ongeveer vier kilometer van de accommodatie. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waar u gebruik van kunt maken. Zo heeft het een bar en een restaurant dat naast Braziliaanse specialiteiten ook verschillende internationale gerechten serveert. In de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel is er gratis Wi-Fi beschikbaar zodat u uw fantastische foto's met thuis kan delen. Voor de liefhebber is er ook een fitnessruimte aanwezig. Het kleine zwembad is gelegen op het dak en heeft een zonneterras met ligbedden. Neem een frisse duik aan het einde van de dag. Tevens kunt u hier ook een verkoelende cocktail drinken. De hotelkamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van een airco, gratis Wi-Fi, minibar, kluisje, telefoon en TV. De ideale plek om uw even terug te trekken en tot rust te komen. De badkamers zijn uitgerust met een douche, föhn en gratis toiletartikelen. Windsor Martinique is de ideale uitvalsbasis en biedt zowel een actief als relaxt verblijf. Ontdek de wonderen van deze stad!

Meer info >

Minder info >

 • Windsor Plaza Copacabana, terras
 • Windsor Plaza Copacabana, hotelkamer
 • Windsor Plaza Copacabana, ingang
 • Windsor Plaza Copacabana, uitzicht
 • Windsor Plaza Copacabana, restaurant

Rio de Janeiro

Windsor Plaza Copacabana

Drieenhalve ster

Op loopsafstand gelegen van het beroemde Copacabana strand van Rio de Janeiro ligt hotel Windsor Plaza Copacabana. Een heerlijk hotel om het bruisende Rio de Janeiro te ontdekken. Het hotel is van alle gemakken voorzien. Er is een rooftop zwembad en terras met mooie vergezichten. Een fitness en een restaurant waar het ontbijtbuffet wordt geserveerd. De WiFi in het hele hotel is gratis. De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van tv, minibar, kluisje en airconditioning. De badkamer heeft een douche, gratis toiletartikelen en een haardroger.

 • Altos Ushuaia Hotel, buitenkant
 • Altos Ushuaia Hotel, hotelkamer
 • Altos Ushuaia Hotel, restaurant
 • Altos Ushuaia Hotel, hotelkamer
 • Altos Ushuaia Hotel, gang

Ushuaia

Altos Ushuaia Hotel

Driesterren

Het Altos Hotel ligt net buiten de stad op een heuvel met geweldig uitzicht over de stad en het Beagle kanaal. Breng vooral een bezoekje aan Ohana Ushuaia Transfer en Iglesia de la Merced. Dit zijn bekende trekpleisters die u vanuit uw hotel kunt aanlopen! Het voornamelijk houten interieur van dit hotel is geïnspireerd op de bosrijke omgeving en dat zorgt voor een warme en gastvrije sfeer. Elke ochtend kunt u in de ontbijtruimte terecht voor verse sapjes, broodjes, croissantjes en andere lekkernijen. In het restaurant kunt u naast heerlijke regionale gerechten ook genieten van een prachtig panorama en bij de 24-uurs receptie is veel praktisch ...

Het Altos Hotel ligt net buiten de stad op een heuvel met geweldig uitzicht over de stad en het Beagle kanaal. Breng vooral een bezoekje aan Ohana Ushuaia Transfer en Iglesia de la Merced. Dit zijn bekende trekpleisters die u vanuit uw hotel kunt aanlopen! Het voornamelijk houten interieur van dit hotel is geïnspireerd op de bosrijke omgeving en dat zorgt voor een warme en gastvrije sfeer. Elke ochtend kunt u in de ontbijtruimte terecht voor verse sapjes, broodjes, croissantjes en andere lekkernijen. In het restaurant kunt u naast heerlijke regionale gerechten ook genieten van een prachtig panorama en bij de 24-uurs receptie is veel praktische informatie te verkrijgen over de omgeving. De kamers zijn voorzien van parketvloeren, een TV, een kluisje, een telefoon, verwarming. De badkamer met douche of bad combinatie beschikt over een föhn en gratis toiletartikelen. Geniet vooral van de heerlijke tapas bij een lokaal restaurant tijdens uw bezoek aan deze prachtstad!

Meer info >

Minder info >

 • Villa Brescia Hotel, buitenkant
 • Villa Brescia Hotel, hotelkamer
 • Villa Brescia Hotel, hotelkamer
 • Villa Brescia Hotel, ontbijt
 • Villa Brescia Hotel, lobby

Ushuaia

Villa Brescia Hotel

Driesterren

Dit kleine hotel ligt op een ideale plek om alle bezienswaardigheden te voet te bezoeken. Door de kleinschaligheid en vriendelijke service is dit een uitstekende uitvalsbasis gelegen in het centrum van Ushuaia. De 47 kamers zijn ingericht in een rustieke stijl en voorzien van gratis WiFi, TV, telefoon, minibar en een kluisje. De badkamers beschikken over een bad/douche, föhn en gratis toiletartikelen. Er is verder een 24-uurs receptie, lift, restaurant en roomservice aanwezig.

20 dagen Het Beste van Brazilië, Argentinië & Chili: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 13 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 13 van 13 opties )

Corcovado

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Corcovado met het Christusbeeld

Overal in de stad kunt u de mooiste ansichtkaarten van Rio de Janeiro zien het kopen. Op deze ansichtkaarten is de bekendste bezienswaardigheid van deze prachtstad te vinden, namelijk het standbeeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado. Wil...

Overal in de stad kunt u de mooiste ansichtkaarten van Rio de Janeiro zien het kopen. Op deze ansichtkaarten is de bekendste bezienswaardigheid van deze prachtstad te vinden, namelijk het standbeeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado. Wilt u deze niet liever in echt en van dichtbij zien in plaats van via een ansichtkaart? Ga dan mee op deze fantastische tour! Corcovado is een 710 meter hoge granietkoepel die zicht bevindt in Floresta da Tijuca, een nationaalpark. De wandeling begint in de buurt van Cosme Velho waar u de trein of bus pakt door het Floresta de la Tijuca. Dit is het grootste stadsbos van de hele wereld, een prachtige reis. Vanaf de 710 meter hoge top heeft u een werkelijk waar prachtig uitzicht over de stad, inclusief de Guanabara baai, de stranden van de zuidelijke zone en de Rodrigo de Freitas lagune. Kijk uw ogen uit en bewonder deze prachtige plek. Geniet van de frisse lucht en laat u omver blazen door het uitzicht en één van de bekendste standbeelden ter wereld!
Wist u dat dit standbeeld werd ingehuldigd in 1931?

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer en Engelssprekende gids
Exclusief: fooienMinimaal 6 deelnemers- prijs ca. 85 USD per persoon
Minimaal 8 deelnemers- prijs ca. 73 USD per persoon
Minimaal 10 deelnemers- prijs ca. 66 USD per persoon
Minimaal 13 deelnemers- prijs ca. 61 USD per persoon
Minimaal 17 deelnemer- prijs ca. 55 USD per persoon
Minimaal 22 deelnemers- prijs ca. 54 USD per persoon

Meer info

Minder info

sugar loaf & city tour

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Sugar Loaf-berg

De Suikerbroodberg is een maar liefst 396 meter hoge bergtop in bij de ingang van de baai in Guanabara. De berg is gelegen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. De berg is één van de zeven zogenaamde Morros van graniet die in de buurt van de stad u...

De Suikerbroodberg is een maar liefst 396 meter hoge bergtop in bij de ingang van de baai in Guanabara. De berg is gelegen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. De berg is één van de zeven zogenaamde Morros van graniet die in de buurt van de stad uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Een spectaculair plaatje waar u vandaag een bezoek aan gaat brengen! Wist u dat de stad is gesticht in 1565 door Pão de Açúcar? De tour begint met een panoramische wandeling door het centrum van de stad met als hoogtepunt de Metropolitan Kathedraal. Deze Kathedraal is gebouwd in de vorm een piramide met een binnen diameter van 96 meter en een hoogte van 80 meter. U vervolgd uw weg via het Flamengopark richting de wijk Urca. In deze wijk bevindt zich één van de grootste symbolen van de stad. Samen met de Corcovado berg is dit de mooiste plek van heel Rio de Janeiro. Het adembenemende uitzicht over de stad is erg indrukwekkend. De tour is via een kabelbaan verdeeld in meerdere delen. Stap aan boord van een glazen kabelbaan op weg naar Sugar Loafs peak en stop bij schilderachtige uitkijkpunten. Het eerste deel van de kabelbaan verbindt Praia Vermelha met Morro Da Urca, gelegen op 215 meter boven zee niveau waar u een prachtig uitzicht heeft over de Guanabara baai en de daarbij behorende eilanden, Flamengo Park, Corcovado, en de Rio-Niterói brug. Vanaf Morro Da Urca begint het tweede gedeelte van uw reis door deze fantastische stad. U reist af naar Pão de Açúcar op 395 meter boven de zeespiegel. Vanaf hier kunt u het strand van Copacabana, het fort van Santa Cruz en enkele stranden van Niterói zien. Sugar Loaf City tour is een spectaculaire en leerzame tour die u zeker niet snel zal vergeten!

Duur: ca. 4 uur (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer en Engelssprekende gids
Exclusief: fooienMinimaal 6 deelnemers- prijs ca. 92 USD per persoon
Minimaal 8 deelnemers- prijs ca. 80 USD per persoon
Minimaal 10 deelnemers- prijs ca. 73 USD per persoon
Minimaal 13 deelnemers- prijs ca. 68 USD per persoon
Minimaal 17 deelnemer- prijs ca. 64 USD per persoon
Minimaal 22 deelnemers- prijs ca. 62 USD per persoon

Meer info

Minder info

Uitzicht over de baai van Guanabara

Rio de Janeiro - Stadstour per jeep inclusief Santa Teresa

Wilt u de bruisende en veelzijdige stad Rio de Janeiro verkennen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan is de stadstour per jeep een absolute aanrader! Uw avontuur begint langs de stranden van de Copacabana, Botafogo en Flamengo rondom de b...

Wilt u de bruisende en veelzijdige stad Rio de Janeiro verkennen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan is de stadstour per jeep een absolute aanrader! Uw avontuur begint langs de stranden van de Copacabana, Botafogo en Flamengo rondom de baai van Guanabara, waar u een subliem uitzicht heeft op de bekende Sugar Loaf-berg, de pittoreske jachthavens en Niterói op de achtergrond. De tour wordt vervolgd richting het historische stadscentrum, waar u bij aankomst, te voet de prachtige omgeving zult verkennen. Er is zoveel te zien in Rio! U bezoekt onder meer het São Bento-klooster, museum Parque das Ruinas, de Sint-Sebastiaankathedraal en de beroemde Selarón-trap, waar u uiteraard de gelegenheid krijgt om leuke foto's te schieten. Stap weer aan boord van de jeep door de levendige wijk Lapa, waar u bergopwaarts richting de wijk Santa Teresa rijdt. De kronkelende smalle straatjes en kleurrijke historische gebouwen karakteriseren het Boheemse gebied, terwijl vanaf de top van de heuvel enkele van Rio's beste uitzichten op weelderige landschappen en de baai van Guanabara zich ontvouwen. In de jaren 1750 werden er voor de hogere klasse veel huizen en herenhuizen gebouwd, geïnspireerd door de Franse architectuur. Merendeel van deze landgoederen zijn vandaag de dag getransformeerd in restaurants, kunstgalerijen en onafhankelijke winkels. De gids vertelt u tijdens een mooie wandeling door de geplaveide wegen, trappen en steegjes meer over de culturele en historische details, zodat u optimaal kunt genieten van de Boheemse sfeer. Vol nieuwe indrukken keert u per jeep bergafwaarts. Een ding is zeker: Rio is veel beter met het dak naar beneden!

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden
Exclusief: fooien
Minimum aantal deelnemers: 2

Wat mee te nemen: waterfles, zonnebrandcrème, camera, zonnebril, pet/hoed, comfortabele schoenen en gelaagde kleding geschikt voor het weer.

Goed om te weten
Museum Parque das Ruinas is op maandagen gesloten.Prijs ca. 53 USD per persoon

Meer info

Minder info

Buenos Aires Recoleta begraafplaats

Buenos Aires - Fietstocht: Recoleta & Palermo

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fiets...

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fietst over fietspaden en het verkeer waar mogelijk vermijdt. Onderweg bezoekt u de residentiële wijk Recoleta die bekend staat om zijn majestueuze gebouwen in Franse stijl, grote parken, uitstekende restaurants, bars en winkels. In de ‘Longen van Buenos Aires’ (Parque Tres de Febrero ook wel bekend als Bosques de Palermo) geniet u van de groene omgeving met meertjes en een rozentuin. In het weekend veranderen de straten in voetgangerszones die mensen gebruiken om te sporten en te genieten van vrije tijd in de open lucht. De wijk Barrio Parque staat bekend om zijn prachtige herenhuizen, gezinsvriendelijk parken, majestueuze ambassades en gebouwen in Franse stijl.

Onderweg passeert u o.a. de begraafplaats Recoleta, de basiliek Nuestra Señora del Pilar, de botanische tuin, de dierentuin, Monument aan de Spanjaarden, polovelden, het planetarium, vele parken, Museum voor Schone Kunst, het nationale bibliotheek, Evita’s Monument en vele ambassades.

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 14.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5-4 uur
Inclusief: fietshuur, fietshelm, flesje water en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer naar ontmoetingsplek (ca. 15 minuten lopen van uw hotel naar Plaza San Martín)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij hevige regen wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 59 USD per persoon

Meer info

Minder info

Carnaval Rio

Rio de Janeiro - Panoramische stadstour per jeep inclusief samba school

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar het swingende Carnaval, wat jaarlijks groots gevierd wordt in de stad van de Samba? Wilt u ervaren hoe de sambascholen en de beroemde dansers in flamboyant kostuum zijn? Kunt u bij het horen van de sambaklan...

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar het swingende Carnaval, wat jaarlijks groots gevierd wordt in de stad van de Samba? Wilt u ervaren hoe de sambascholen en de beroemde dansers in flamboyant kostuum zijn? Kunt u bij het horen van de sambaklanken onmogelijk stil blijven staan? Dan is deze tour echt iets voor u!

In samenwerking met twee van de beroemdste sambascholen van Rio: Mangeuira en Grande Rio kunt u een uniek kijkje nemen in het leven van de Carnaval. De scholen laten zien hoe dit wereldwonder allemaal begon, een geschiedenis die rijk en interessant is voor alle leeftijden. Tijdens de tour per jeep bezoekt u een plaats, wat ook wel de ''Stad van de Samba'' genoemd wordt, door de vele sambascholen en swingende geluiden die te horen zijn. Plezier gegarandeerd! Onder het genot van het lokale drankje caipirinha, leert u meer over de geschiedenis van de dans, evolutie van het festival, kostuumaankleding en de sambadansshow. Vergeet vooral geen foto's te maken! Maar voordat het zover is, vertrekt u eerst per jeep langs de prachtige kustlijn rondom de baai van Guanabara, waar u een schitterend uitzicht heeft op de bekende Sugar Loaf-berg en het iconische Christusbeeld. De tour wordt vervolgd richting het historische stadscentrum, waar u onderweg kunt genieten van eeuwenoude kerken, historische gebouwen en pleinen. Er is zoveel te zien in Rio! De tour eindigt met een rit door het officiële open stadion Sambódromo, waar elk jaar het spektakel plaatsvindt en een rit langs het Maracana Stadion.

Duur: ca. 4 uur lang (ochtend of middag)
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden
Exclusief: fooien
Minimum aantal deelnemers: 2

Wat mee te nemen: waterfles, zonnebrandcrème, camera, zonnebril, pet/hoed, comfortabele schoenen en gelaagde kleding geschikt voor het weer.Prijs ca. 74 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al buenosaires_caminito.jpg

Buenos Aires - Fietstocht: Puerto Madero, La Boca en San Telmo

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fiets...

Bij het monument voor José de San Martín op Plaza San Martín ontmoet u uw Engelssprekende gids. Ongetwijfeld de meest interessante en leuke manier om Buenos Aires en zijn geschiedenis te leren kennen is per fiets. Geniet van deze stad terwijl u fietst over fietspaden en het verkeer waar mogelijk vermijd. Onderweg maakt u in El Caminito in de wijk La Boca een 30 minuten durende stop. La Boca is bekend om zijn kleurrijke huizen, Argentijnse tango en de voetbalclub CA Boca Juniors. Het middelpunt van La Boca is de straat El Caminito. Hier verkopen kunstenaars hun waren en wordt er op straat tango gedanst.

Onderweg passeert u o.a. de wijk Puerto Madero, de voetgangersburg Puente de la Mujer, het ecologisch reservaat Costanera Sur, La Boca Caminito, het stadium van de voetbalclub CA Boca Juniors, Parque Lezama, Plaza Dorrego, de wijk San Telmo, Plaza de Mayo en Plaza San Martín.

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 14.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5-4 uur
Inclusief: fietshuur, fietshelm, flesje water en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer naar ontmoetingsplek (ca. 15 minuten lopen van uw hotel naar Plaza San Martín)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij hevige regen wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 58 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al_buenosaires_laventana.jpg

Buenos Aires - Diner & Tango Show

In het hart van San Telmo ligt de gerestaureerde woning van La Ventana. Hier heeft u het gevoel dat u het ‘oude’ Buenos Aires bezoekt. Het interieur zorgt voor een ideale ambiance bij de traditionele tango- en folklore show. Geniet van het grote orke...

In het hart van San Telmo ligt de gerestaureerde woning van La Ventana. Hier heeft u het gevoel dat u het ‘oude’ Buenos Aires bezoekt. Het interieur zorgt voor een ideale ambiance bij de traditionele tango- en folklore show. Geniet van het grote orkest van Juan D’Arienzo en een kwintet die de twee tangozangers en zes dansparen begeleiden. Geniet van de muziek van de hooglanden en een folklore-ballet met een show van ‘boleadoras’ (een lasso met kogels aan de uiteinden, dat gebruikt werd door de inheemse bevolking van Patagonië en de Pampa, om dieren aan hun benen te vangen). Typische gerechten, geserveerd met de beste wijnen en uitstekende service versterken de show. De show bevat veel professionele artiesten: eersteklas muzikanten, dansers en zangers doen mee aan deze onvergetelijke show.

Optioneel kunt u voorafgaand deelnemen aan een tangoles van 19.00-20.00 uur (tegen een meerprijs van 10 USD per persoon).

Vertrek: ca. 19.30 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3,5 uur
Inclusief: vervoer, diner en drankjes, en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 110 USD per persoon

Meer info

Minder info

Perito Moreno Cruise

El Calafate - Boottocht: de blauwe Perito Moreno-gletsjer van dichtbij zien

Upgrade de inbegrepen dagexcursie naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer met een boottocht om de ijsschotsen van de Perito Moreno-gletsjer van dichtbij te bekijken. Bewonder de indrukwekkende muren van de gletsjer vanuit een heel ander perspectief! ...

Upgrade de inbegrepen dagexcursie naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer met een boottocht om de ijsschotsen van de Perito Moreno-gletsjer van dichtbij te bekijken. Bewonder de indrukwekkende muren van de gletsjer vanuit een heel ander perspectief!

Vertrek: dagelijks tussen 11.00-16.00 uur
Duur: ca. 1 uur
Inclusief: boottocht (capaciteit voor 110 personen)
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 65 USD per persoon

Meer info

Minder info

ar_al_ushuaianp_124787728.jpg

Ushuaia - Wandeltrekking en kanotocht Vuurland, incl. lunch

Bent u graag actief? Dan gaat uw hart vast sneller kloppen van een wandeling en kanotocht in nationaal park Tierra del Fuego. U loopt over de bosrijke Pampa Alta-route (ca. 2,5 uur) of de schitterende Kustroute (ca. 3 uur), luncht bij het Roca-meer e...

Bent u graag actief? Dan gaat uw hart vast sneller kloppen van een wandeling en kanotocht in nationaal park Tierra del Fuego. U loopt over de bosrijke Pampa Alta-route (ca. 2,5 uur) of de schitterende Kustroute (ca. 3 uur), luncht bij het Roca-meer en peddelt na een korte instructie met uw kano in ca. 1,5 uur via prachtige rivieren en lagunes naar de beroemde Lapataia-baai. Een onvergetelijke manier om te genieten van de Ensenada-baai, het Beagle-kanaal en de rivieren Ovando en Lapataia.

Vertrek: ca. 08.30-09.00 uur (van zondag t/m vrijdag)
Duur: ca. 8 uur
Inclusief: vervoer, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en entreegeld Tierra del Fuego Nationaal Park (ca. 41 USD p.p.)
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 224 USD per persoon

Meer info

Minder info

Off Road Tierra del Fuego Ushuaia

Ushuaia - Off-road Vuurland Avontuur in een terreinwagen, incl. lunch

Bekijkt u graag verborgen natuurschatten met een 4x4 terreinwagen? Rijd dan over de hooggelegen Garibaldi-pas en bewonder het idyllische Lago Escondido (Verborgen Meer) vanaf de toppen van de Zuidelijke Andes. U gaat ook naar het enorme Fagnano-meer,...

Bekijkt u graag verborgen natuurschatten met een 4x4 terreinwagen? Rijd dan over de hooggelegen Garibaldi-pas en bewonder het idyllische Lago Escondido (Verborgen Meer) vanaf de toppen van de Zuidelijke Andes. U gaat ook naar het enorme Fagnano-meer, een fantastische natuurlijke highlight. Hierna gaat u ca. een uur off-road. Sensationeel! Uw Land Rover Defender beschermt u tegen alle weersomstandigheden en doorkruist moeiteloos ondiepe rivieren, modder en hobbelige bospaden. Bij een berghut geniet u na tijdens een barbecue-lunch met een glas Argentijnse Malbec. Een onvergetelijke manier om te genieten van de valleien Carbajal en Tierra Mayor, de Garibaldi-pas, de meren Escondido en Fagnano, de Bronzovich-houtzagerij en verbazingwekkende beverdammen.

Vertrek: ca. 08.30-09.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 8 uur
Inclusief: vervoer, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd.Minimaal 2 personen – Prijs ca. 246 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia

Ushuaia - Boottocht over het Beagle-kanaal: zeehonden spotten

Maak een mooie boottocht over het Beagle-kanaal. Ga mee op een korte vaartrip en bewonder de omliggende bergketens, aangrenzende bossen en ijsblauwe zee: de perfecte ansichtkaart. Zie aalscholvers bij de Les Eclaireurs-vuurtoren, spot zeehonden rond ...

Maak een mooie boottocht over het Beagle-kanaal. Ga mee op een korte vaartrip en bewonder de omliggende bergketens, aangrenzende bossen en ijsblauwe zee: de perfecte ansichtkaart. Zie aalscholvers bij de Les Eclaireurs-vuurtoren, spot zeehonden rond Isla de los Lobos, en bekijk keizeraalscholvers bij Isla Despard. Onderweg ziet u verder albatrossen en stormvogels tijdens hun jacht op verse vis

Vertrek: ca. 09.30 uur of ca. 15.30 uur (dagelijks)
Duur: ca. 3 uur
Inclusief: boottocht, havenbelasting en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en vervoer van/naar de haven
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 166 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia Martillo

Ushuaia - Boottocht over het Beagle-kanaal, incl. pinguïns bekijken op Isla Martillo

Ziet u ook graag pinguïns? Maak dan deze langere boottocht over het Beagle-kanaal. Vaar richting Isla de los Pájaros (Vogeleiland) en Isla de los Lobos (Zeehondeneiland). Onderweg naar Isla Martillo passeert u de vuurtoren van Les Eclaireurs, de stad...

Ziet u ook graag pinguïns? Maak dan deze langere boottocht over het Beagle-kanaal. Vaar richting Isla de los Pájaros (Vogeleiland) en Isla de los Lobos (Zeehondeneiland). Onderweg naar Isla Martillo passeert u de vuurtoren van Les Eclaireurs, de stad Puerto Williams (Chili) en Mackinlay-pas. Isla Martillo is dé plek om pinguïnkolonies in hun natuurlijke leefgebied te bewonderen. Op de terugweg ziet u bij Estancia Remolino de romp van het scheepswrak Monte Sarmiento.

Vertrek: ca. 09.30 uur (op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) of ca. 15.00 uur (dagelijks)
Duur: ca. 6 uur
Inclusief: boottocht, havenbelasting en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien, vervoer van/naar de haven en wandelen met pinguïns
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de aanwezigheid van pinguïns en weersomstandigheden. Bij de afwezigheid van pinguïns en slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Minimaal 2 personen – Prijs ca. 173 USD per persoon

Meer info

Minder info

Beagle kanaal Ushuaia Gable

Ushuaia - Dagtocht Beagle-kanaal: Estancia Harberton, eilanden en pinguïns zien, incl. lunch

Gaat u graag een volle dag op pad om de natuurwonderen op en rond het Beagle-kanaal te bewonderen? Deze dagtocht brengt u naar één van de eerste nederzettingen in Vuurland; Estancia Harberton en pinguïnparadijs Isla Martillo. Onderweg geniet u bij Is...

Gaat u graag een volle dag op pad om de natuurwonderen op en rond het Beagle-kanaal te bewonderen? Deze dagtocht brengt u naar één van de eerste nederzettingen in Vuurland; Estancia Harberton en pinguïnparadijs Isla Martillo. Onderweg geniet u bij Isla Gable van uw lunch en een lekker glas Patagonische wijn. Na de koffie maakt u een leuke eilandtocht over beverdammen en bospaden. Een afwisselende en enerverende dag waarbij u zowel ritten over land, boottochten en een wandeling maakt.

Vertrek: 08.00-08.30 uur (op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag)
Duur: ca. 9-10 uur
Inclusief: vervoer, entreegeld Harberton, havenbelasting, lunch en lokale Engelssprekende gids
Exclusief: fooien en wandelen met pinguïns
Deze excursie wordt op basis van seat-in uitgevoerd. Deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt deze niet uitgevoerd. Bij 2-10 personen – Prijs ca. 414 USD per persoon

Meer info

Minder info

20 dagen Het Beste van Brazilië, Argentinië & Chili: altijd de beste prijs
20 dagen Het Beste van Brazilië, Argentinië & Chili: altijd de beste prijs

Reisleiding Brazilië

In Brazilië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider heeft ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Brazilië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Reisleiding Chili

In Chili reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider heeft ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Chili leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Reisleiding Argentinië

In Argentinië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is al jaren woonachtig in Argentinië en heeft hierdoor ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Argentinië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het slagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Voor deze reis kunt u vertrekken in de maanden oktober t/m februari.

Bepaal uw eigen vakantie!

We bieden bijna dagelijks uiteenlopende avontuurlijke, of juist ontspannende activiteiten aan. Kies wat bij u past en beleef uw vakantie precies zoals u wilt. Voor bepaalde optionele excursies geldt een minimum aantal deelnemers. Uw Nederlandssprekende reisleider geeft u graag extra informatie.

Als de groep is verdeeld over twee verschillende activiteiten blijft de Nederlandssprekende reisleiding bij de grotere groep.

Toegestane bagage

Voor binnenlandse vluchten is de maximale toegestane bagage 15 kilo. Extra kilo's zijn op de desbetreffende luchthavens af te kopen tot 23 kilo in totaal. De kosten hiervan bedragen ca. € 18 per persoon per vlucht (omgerekend ca. 20 USD per persoon per vlucht, afhankelijk van de wisselkoers).

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Brazilië, Argentinië en Chili boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Entreegelden : ca. € 94 per persoon

Fooienpot : ca. € 33,50 per persoon

Maaltijden
Lunch : tussen de € 15 en € 20
Diner : tussen de € 20 en € 30

Drinken
Flesje water : ca. € 1,50
Flesje fris : ca. € 2
Glas wijn : ca. € 4
Glas bier (lokaal) : ca. € 3,50

De fooi voor de reisleider is niet inbegrepen. Als u tevreden over de reisleider bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven.

Eten en Drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt inbegrepen. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 30 per persoon.

Het diner is in deze reis niet inbegrepen. Uw reisleider helpt u graag met tips voor leuke restaurants. Zo heeft u de vrijheid om zelf te bepalen waar, met wie en wat u gaat eten.

Fooien

In Brazilië, Argentinië en Chili is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 33,50 per persoon (ca. 38 USD, afhankelijk van de wisselkoers). Dit bedrag kunt u ter plaatse in dollars betalen. De fooi voor de reisleider zelf is niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Onvoorziene gebeurtenissen ter plaatse

Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met stakingen en/of wegafsluitingen tijdens uw reis. Hierdoor kan het zijn dat het programma iets aangepast moet worden, bepaalde trajecten een langere reistijd met zich meebrengen of een binnenlandse vlucht noodzakelijk is. Eventuele meerkosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening en dienen ter plaatse te worden voldaan. Uiteraard zal onze lokale vertegenwoordiger er alles aan doen om dit te vermijden en worden de opties met u besproken.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Brazilië, Argentinië en Chili. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo Brazilië

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Brazilië

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Brazilië zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Brazilië. (opent in een nieuw venster)

+-Landinfo Chili

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Chili

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Chili zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Chili. (opent in een nieuw venster)

+-Landinfo Argentinië

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Argentinië

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Argentinië zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Argentinië. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze lokale partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.

+Waar kan ik de groepssamenstelling zien?

Voor onze groepsreizen kunt u op onze website bij Data & Prijzen achter de gewenste vertrekdatum van de reis op het bovenste icoontje Groepssamenstelling klikken. U ziet dan in percentages de leeftijden en het geslacht van de reizigers die zich hebben aangemeld voor deze reis. De definitieve deelnemerslijst ontvangt u bij uw reisbescheiden.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Voor onze groepsreizen geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Hoeveel deelnemers dit betreft is afhankelijk van de specifieke reis. Dit staat bij iedere groepsreis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen', onder de tabel met vertrekdata.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze familiegroepsreizen is kinderkorting altijd van toepassing. Hoe hoog deze korting is verschilt per reis en ziet u bij de reis aangegeven.

Op onze reguliere groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.
Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgraden/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste groepsreis inzien.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Kan ik als alleenreiziger een kamer met een andere alleenreiziger krijgen?

Nee, als u alleen reist, krijgt u een kamer voor uzelf. Wij werken hierbij niet op indeling.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

20 dagen Het Beste van Brazilië, Argentinië & Chili: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Rio de Janeiro

02Rio de Janeiro

03Rio de Janeiro

04Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu - Iguaçú-watervallen

05Iguazú-watervallen

06Foz do Iguaçu (Brazilië) - Puerto Iguazú (Argentinië) - Buenos Aires

07Buenos Aires

08Buenos Aires - El Calafate - El Chaltén

09Los Glaciares Nationaal Park

10El Chaltén - El Calafate

11Perito Moreno-gletsjer

12El Calafate (Argentinië) - Puerto Natales (Chili)

13Torres del Paine Nationaal Park

14Puerto Natales - Punta Arenas

15Punta Arenas (Chili) - Ushuaia (Argentinië)

16Ushuaia

17Ushuaia

18Ushuaia - Buenos Aires

19Buenos Aires - Amsterdam

20Amsterdam

Bewaar reis Boek nu