De hoofdstad Washington D.C.
De hoofdstad Washington D.C.
Wereldstad New York City
Wereldstad New York City
Historische plantages in Charleston
Historische plantages in Charleston
Pretparken van Orlando
Pretparken van Orlando
Miami Beach
Miami Beach

Beleef Oost-Amerika

Privéreis | 17 dagen v.a.
2631i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
04-01-2024
Reisduur
17dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Verblijf in ‘The City that Never Sleeps’ New York
Zuidelijke charme van Savannah en Charleston
Geniet van de themaparken in Orlando en de stranden in Miami
De hoofdstad van Amerika, Washington D.C.
Kinderen verblijven gratis op de kamer van de ouders

Wereldsteden en zuidelijke charmes

Een indrukwekkende rondreis langs de oostkust van Amerika. In deze regio vindt u een geweldige variatie aan steden zoals New York en Philadelphia afgewisseld met charmante plaatsen waar de tijd wel lijkt te hebben stilgestaan. Na een uitgebreid bezoek aan ‘the Big Apple’ reist u via het historisch Philadelphia naar de hoofdstad Washington D.C. Breng een bezoek aan de bezienswaardigheden rondom de National Mall en aan het Witte Huis. Uw reis vervolgt u verder naar het zuiden waar u de elegante en charmante steden Charleston en Savannah bewondert. Via de themaparken in Orlando komt u aan het einde van uw reis aan in Miami Beach. Geniet hier van een heerlijk strandverblijf, de hippe mensen en het prachtige Art Deco district met haar pastelkleurige huizen.

"Wij hebben deze reis als afwisselend ervaren; de dynamiek van grote steden als New York, Philadelphia, Washington en Miami contrasteerde fraai met de (relatieve) rust en gemoedelijkheid van kleine en oude steden als Charleston, Savannah en St. Augustine."

Aad van Essen, Enschede

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - New York

Vertrek
Vertrek Amsterdam - New York
Aankomst in ‘The Big Apple’
Eerste overnachting New York

Bij aankomst op de luchthaven van New York gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. Het advies is om op dag 3 de auto te huren in verband met de hoge parkeerkosten in New York. U heeft hier twee overnachtingen om ‘The Big Apple’ beter te leren kennen.

DAG
02

New York

New York
Vrije dag
Op ontdekking in deze wereldstad
Tweede overnachting New York

U heeft de hele dag de tijd om deze wereldstad te gaan ontdekken. New York heeft zoveel te bieden en heeft vele hoogtepunten zoals Times Square, Central Park, MoMA, de Brooklyn Bridge, het Statue of Liberty, Empire State Building, Chinatown en de trendy wijken SoHo, TriBeCa en de East en West Village. Beleef New York, te voet, met de hop-on hop-off tour of met de metro. ’s Avonds is een bezoek aan een musical op Broadway zeker de moeite waard.

DAG
03

New York - Philadelphia (ca. 136 km)

us_al_philadelphia.jpg
Huurauto ophalen op luchthaven New York
Op weg naar het gezellige Philadelphia
Bezoek het Philadelphia Museum of Art
Overnachting Philadelphia

In de ochtend haalt u uw huurauto op en vertrekt u richting het historische, gezellige Philadelphia. In het Independence Historic Park kunt u de Liberty Bell, Independence Hall en het huis van Benjamin Franklin bewonderen. Mocht u van kunst houden dan moet u zeker een bezoek brengen aan het Philadelphia Museum of Art, hier vindt u de belangrijkste kunstverzameling van Amerika. Ook het huis van Betsy Ross, de naaister van de eerste Amerikaanse vlag is een bezoek waard.

DAG
04

Philadelphia - Washington D.C. (ca. 228 km)

us_al_washington2.jpg
Vertrek vanuit Philadelphia
Kennismaking met de hoofdstad van Amerika
Eerste overnachting Washington D.C.

Geniet deze ochtend nog in Philadelphia voordat u naar de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. vertrekt. Deze stad is zonder meer één van de hoogtepunten van deze reis. Washington D.C. is een stad van ‘Power and Glory’. Hetgeen vooral tot uiting komt in de vele monumenten en historische gebouwen. Washington D.C. kent verschillende wijken waaronder Downtown met zijn kunstgalerijen, Dupont Circle met hippe clubs en trendy winkels, de National Mall en Capitol Hill hebben de meest prominente gebouwen en musea. ’s Avonds kunt u genieten van restaurants van wereldklasse, Broadway shows en live muziek.

DAG
05

Washington D.C.

us_al_washington.jpg
Vrije dag
Wandel door Washington
Neem deel aan een trolley tour
Tweede overnachting Washington D.C.

Vandaag kunt u Washington gaan verkennen. De meeste bezienswaardigheden zijn geconcentreerd langs de National Mall, vaak de ‘America’s Front Yard’ genoemd. The Mall loopt van het Capitool tot aan het Washington Monument. Langs de Mall liggen 17 van de 19 musea van het Smithsonian Institution, ’s werelds grootste Amerikaanse onderwijs- en onderzoeksinstituut. In de musea komt u van alles te weten over het heden en verleden, de geschiedenis van de aarde en het universum. Elk musea heeft zijn eigen thema. Het best bezocht worden het National Museum of Natural History en het National Air and Space Museum. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het Lincoln en Jefferson Memorial, de militaire begraafplaats Arlington waar ook J.F. Kennedy begraven ligt en natuurlijk het Witte Huis. Een aanrader is om deel te nemen aan een trolley tour (exclusief). Op deze manier ziet u 100 van Washington D.C.’s meest populaire monumenten en bezienswaardigheden, waaronder het Capitol Building, White House, Jefferson Memorial en Washington Monument. De trolley stopt bij het FDR Memorial, Lincoln Memorial, Vietnam Veterans Memorial, Korean War Veteran’s Memorial en Iwo Jima Memorial. Washington toeren in de avond is het perfecte moment; de indrukwekkende monumenten worden beeldschoon verlicht.

DAG
06

Washington D.C. - Roanoke (ca. 635 km)

us_al_washington3.jpg
Op weg naar Roanoke
Stop in Williamsburg
Overnachting Roanoke

U verlaat de drukte van de hoofdstad en gaat op weg naar Roanoke voor een overnachting. Onderweg is een bezoek aan de plaats Williamsburg aan te raden. Colonial Williamsburg is het grootste historische openluchtmuseum ter wereld met zo’n 500 gebouwen, woningen, winkels en tavernes die zijn verbouwd en gerestaureerd om het leven in de 18e eeuw zo goed mogelijk weer te geven. Enkele bezienswaardigheden zijn de Governor’s Palace, het Capitol, het DeWitt Wallace Decorative Arts Museum, het Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum en de Bassett Hall. Er lopen acteurs rond verkleed zoals vroeger waarbij een smid u bijvoorbeeld vertelt over zijn ambacht en een jonge George Washington u goede manieren leert. Een bezoek aan Williamsburg is niet compleet zonder een bezoek aan Jamestown, de geboorteplaats van het moderne Amerika, en Yorktown, waar Amerika zijn onafhankelijkheid inluidden. Deze drietal plaatsen staan bekend als ‘America’s Historic Triangle’. Vervolgens rijdt u door naar Roanoke, een plaats uit de 17e eeuw waar de pioniers zich in de Shenandoah Valley aan de oevers van de Roanoke River vestigden. Brengt u hier zeker een bezoek aan het populaire Market Square met heerlijke restaurants, nachtleven, winkels en de historische Farmer’s Market.

DAG
07

Roanoke - Asheville (ca. 429 km)

us_al_blueridgemountains.jpg
Prachtige route richting North Carolina
Bezoek het Biltmore Estate kasteel
Overnachting Asheville/Hendersonville

Vandaag wordt u omringd door de natuurlijke schoonheid van de Great Smokey en de Blue Ridge Mountains als u rijdt richting North Carolina. Asheville is een uitnodigende bestemming met diverse architectonische juweeltjes uit verschillende tijdperken en een levendige culturele sfeer. Zorg ervoor dat u hier het Biltmore Estate, het 250 kamer tellende kasteel gebouwd door George Washington Vanderbilt in Franse renaissance stijl, bezoekt. Geniet van een rondleiding achter de schermen, de kunstcollectie, indrukwekkende uitgestrekte tuinen en parken, en een wijnmakerij. U kunt hier ook een treintochtje maken door de Blue Ridge Mountains of gaan wildwaterraften op de rivier. Bezoek één van de kunstgalerijen, zoals de Folk Art Center, of proef de lokale cultuur tijdens een ouderwetse ‘hoedown’ (typisch Amerikaanse volksdans) compleet met een ritje in een hooiwagen, bluegrass muziek en dans.

DAG
08

Asheville - Charleston (ca. 397 km)

us_al_charleston4.jpg
Vertrek vanuit Asheville
Rijke geschiedenis met historisch centrum in Charleston
Eerste overnachting Charleston

U verlaat de charme van Asheville/Hendersonville en gaat op weg naar de elegante stad Charleston gelegen in de staat South Carolina. In Charleston ervaart u de zuidelijke charme en gastvrijheid. Door de vooroorlogse architectuur voelt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Charleston staat bekend om zijn rijke geschiedenis, goed bewaard gebleven architectuur, uitstekende restaurants en gemanierde inwoners. U kunt in het centrum genieten van kunst, muziek, de lokale keuken en mode. Wandel langs historische gebouwen en bewonder de vooroorlogse architectuur, geniet van uitgebreide diners in één van de vele uitstekende restaurants, bezoek een lokale markt, ontspan op één van de vijf stranden of maak een ritje per paard-en-wagen. Charleston is een waar openluchtmuseum!

DAG
09

Charleston

Vrije dag om de stad te ontdekken
Tweede overnachting Charleston

U heeft de hele dag de tijd om deze fantastische stad te ontdekken. Zet uw auto bij het bezoekerscentrum neer want het is onmogelijk in de kleine straatjes te rijden en een parkeerplek te vinden. In de stad zijn er veel begeleide wandelingen en komt u langs de mooiste plekjes. Een bezoek aan één van de plantages net buiten de stad is een absolute must. Enkele mogelijkheden zijn de Boone Hall Plantation & Gardens, waar de film The Notebook en de miniserie North & South zijn gefilmd, en de Magnolia Plantation & Gardens, één van de mooiste tuinen van Amerika.

DAG
10

Charleston - Savannah (ca. 175 km)

Vertrek vanuit Charleston
Kennismaking met de oudste stad van Georgia
Overnachting Savannah

Vandaag rijdt u naar de staat Georgia waar de zuidelijke gastvrijheid levend en wel is. Savannah is de oudste stad in de staat Georgia en de hoofdstad van deze staat. Het charmante Savannah is één van de mooiste steden van het zuiden en is rijk geworden door de rijst- en katoenindustrie. De stad is wereldberoemd geworden door het boek Midnight in the Garden of Good en Evil van John Berendt en staat bekend om zijn historische architectuur, straatjes met eikenbomen en de ‘Southern hospitality’. In het centrum van Savannah vindt u het Savannah Historic District, de Savannah Victorian District en 22 prachtige pleinen. Op de beroemde en mooie begraafplaats Bonaventure zijn prachtige beeldhouwwerken te bewonderen. Helaas is de ‘Bird Girl’ die op de voorkant van het boek van John Berendt wordt afgebeeld hier niet meer te vinden. Dit beeldhouwwerk is ondertussen verhuist naar het Telfair Museum. Op zaterdag is een bezoek mogelijk aan de Farmer’s Market in Forsyth Park. Mocht u willen ontspannen op het strand dan is het buiten de stad gelegen Tybee Island een aanrader. De perfecte manier om de stad te verkennen is tijdens een rit per paard-en-wagen. Aan de Waterfront zijn prima restaurants te vinden waar u ’s avonds lekker kunt dineren.

DAG
11

Savannah - St. Augustine (ca. 293 km)

us_al_staugustine.jpg
Op weg naar de oudste stad van Amerika
Overnachting St. Augustine

Vandaag gaat u naar het oudste stadje van Amerika gelegen in de staat Florida waar nog veel Spaanse invloeden zijn terug te vinden. Het is een charmante plaats waar de historische architectuur nog goed te zien is in de smalle straatjes. Bezoek u in St. Augustine zeker het Castillo de San Marcos en de vuurtoren voor een panoramisch uitzicht op de stranden. In het centrum zijn gezellige restaurants voor een heerlijk diner.

DAG
12

St. Augustine - Orlando (ca. 274 km)

us_al_daytonabeach.jpg
Onderweg naar de thema hoofdstad, Orlando
Maak een stop bij Daytona beach
Ga landinwaarts in het natuurgebied Silver Springs
Eerste overnachting Orlando

Maak onderweg naar de themapark hoofdstad, Orlando, nog een stop bij het beroemde strand van Daytona Beach als u rijdt via de kustroute. Dit strand heeft decor gestaan voor menig film en is het enige strand waarop auto's zijn toegestaan. Het natuurgebied Silver Springs met de Silver Rivier, is een bezoek meer dan waard als u landinwaarts reist. Maak hier een ritje in een boot met een glazen bodem en zie meer van de onderwaterwereld. Vervolgens rijdt u door naar Orlando voor een verblijf van twee nachten. Geniet van Downtown Disney met meer dan 170 winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

DAG
13

Orlando

us_al_disneyorlando.jpg
Vrije dag
Breng een bezoek aan de pretparken
Tweede overnachting Orlando

U heeft een volle dag om te genieten van ’s werelds grootste toeristische attracties en pretparken. U kunt zelf kiezen uit de verschillende Walt Disney Parken, een kijkje achter de schermen in Universal Studios of de parken van SeaWorld met spectaculaire shows. Uiteraard biedt Orlando ook vele winkelcentra waar het u aan niets zal ontbreken.

DAG
14

Orlando - Miami Beach (ca. 389 km)

Op weg naar het zonnige Miami Beach
Geniet van het hippe Miami
Eerste overnachting Miami Beach

Verlaat de magie van Orlando en rij in zuidelijke richting naar het zonnige Miami Beach waar u twee nachten verblijft. Miami is een internationale stad met een multiculturele samenleving dat terug te zien is in de lokale keuken en architectuur. Geniet van de hippe mensen, mooie stranden en het prima uitgaansleven. Maak kennis met het levendige Art Deco district met zijn pastelkleurige huizen. Een wandeling of ritje met de auto over Ocean Drive mag zeker niet ontbreken.

DAG
15

Miami Beach

Art Deco in Miami
Vrije dag
Ga op pad naar bijvoorbeeld Little Havana, Wynwood, Seaquarium, Jungle Island
Tweede overnachting Miami Beach

In de Cubaanse wijk Little Havana ziet u domino spelende Cubanen en is Spaans de voertaal. In de trendy wijk Wynwood ziet u grote modehuizen, kunstgalerijen en de meest prachtige muurschilderingen. In het Miami Seaquarium kunt u verschillende shows met dolfijnen en orka’s bijwonen en zelfs een zeeleeuw eten geven! Of bezoek Jungle Island, waar u kunt genieten van de beste vogelshow ter wereld. Lekker winkelen op South Beach’s Lincoln Road of in de winkelcentra Bal Harbour en Aventura Mall, een boottochtje langs Star Island of een bezoek aan de Bayside Marketplace. Kortom… er is genoeg te beleven!

DAG
16

Miami Beach - Amsterdam

Huurauto inleveren op luchthaven Miami
Vlucht Miami - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Miami (optioneel)

Vandaag komt er een eind aan uw schitterende reis door Amerika en rijdt u naar de luchthaven van Miami. Na het inleveren van uw huurauto vliegt u terug naar huis.

DAG
17

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
17 dagen Beleef Oost-Amerika: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
14 dagen huurauto inclusief CDW, aansprakelijkheidsverzekering en ongelimiteerd aantal kilometers
Een uitgebreide Nederlandstalige reisgids met de routebeschrijving, handige tips en informatie over bezienswaardigheden

Exclusief

One-way fee autohuur ca. USD 500 (excl. lokale belastingen, zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies
Entreegelden
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
17 dagen Beleef Oost-Amerika: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - New York

Vertrek
Vertrek Amsterdam - New York
Aankomst in ‘The Big Apple’
Eerste overnachting New York

Bij aankomst op de luchthaven van New York gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. Het advies is om op dag 3 de auto te huren in verband met de hoge parkeerkosten in New York. U heeft hier twee overnachtingen om ‘The Big Apple’ beter te leren kennen.

DAG
02

New York

New York
Vrije dag
Op ontdekking in deze wereldstad
Tweede overnachting New York

U heeft de hele dag de tijd om deze wereldstad te gaan ontdekken. New York heeft zoveel te bieden en heeft vele hoogtepunten zoals Times Square, Central Park, MoMA, de Brooklyn Bridge, het Statue of Liberty, Empire State Building, Chinatown en de trendy wijken SoHo, TriBeCa en de East en West Village. Beleef New York, te voet, met de hop-on hop-off tour of met de metro. ’s Avonds is een bezoek aan een musical op Broadway zeker de moeite waard.

DAG
03

New York - Philadelphia (ca. 136 km)

us_al_philadelphia.jpg
Huurauto ophalen op luchthaven New York
Op weg naar het gezellige Philadelphia
Bezoek het Philadelphia Museum of Art
Overnachting Philadelphia

In de ochtend haalt u uw huurauto op en vertrekt u richting het historische, gezellige Philadelphia. In het Independence Historic Park kunt u de Liberty Bell, Independence Hall en het huis van Benjamin Franklin bewonderen. Mocht u van kunst houden dan moet u zeker een bezoek brengen aan het Philadelphia Museum of Art, hier vindt u de belangrijkste kunstverzameling van Amerika. Ook het huis van Betsy Ross, de naaister van de eerste Amerikaanse vlag is een bezoek waard.

DAG
04

Philadelphia - Washington D.C. (ca. 228 km)

us_al_washington2.jpg
Vertrek vanuit Philadelphia
Kennismaking met de hoofdstad van Amerika
Eerste overnachting Washington D.C.

Geniet deze ochtend nog in Philadelphia voordat u naar de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. vertrekt. Deze stad is zonder meer één van de hoogtepunten van deze reis. Washington D.C. is een stad van ‘Power and Glory’. Hetgeen vooral tot uiting komt in de vele monumenten en historische gebouwen. Washington D.C. kent verschillende wijken waaronder Downtown met zijn kunstgalerijen, Dupont Circle met hippe clubs en trendy winkels, de National Mall en Capitol Hill hebben de meest prominente gebouwen en musea. ’s Avonds kunt u genieten van restaurants van wereldklasse, Broadway shows en live muziek.

DAG
05

Washington D.C.

us_al_washington.jpg
Vrije dag
Wandel door Washington
Neem deel aan een trolley tour
Tweede overnachting Washington D.C.

Vandaag kunt u Washington gaan verkennen. De meeste bezienswaardigheden zijn geconcentreerd langs de National Mall, vaak de ‘America’s Front Yard’ genoemd. The Mall loopt van het Capitool tot aan het Washington Monument. Langs de Mall liggen 17 van de 19 musea van het Smithsonian Institution, ’s werelds grootste Amerikaanse onderwijs- en onderzoeksinstituut. In de musea komt u van alles te weten over het heden en verleden, de geschiedenis van de aarde en het universum. Elk musea heeft zijn eigen thema. Het best bezocht worden het National Museum of Natural History en het National Air and Space Museum. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het Lincoln en Jefferson Memorial, de militaire begraafplaats Arlington waar ook J.F. Kennedy begraven ligt en natuurlijk het Witte Huis. Een aanrader is om deel te nemen aan een trolley tour (exclusief). Op deze manier ziet u 100 van Washington D.C.’s meest populaire monumenten en bezienswaardigheden, waaronder het Capitol Building, White House, Jefferson Memorial en Washington Monument. De trolley stopt bij het FDR Memorial, Lincoln Memorial, Vietnam Veterans Memorial, Korean War Veteran’s Memorial en Iwo Jima Memorial. Washington toeren in de avond is het perfecte moment; de indrukwekkende monumenten worden beeldschoon verlicht.

DAG
06

Washington D.C. - Roanoke (ca. 635 km)

us_al_washington3.jpg
Op weg naar Roanoke
Stop in Williamsburg
Overnachting Roanoke

U verlaat de drukte van de hoofdstad en gaat op weg naar Roanoke voor een overnachting. Onderweg is een bezoek aan de plaats Williamsburg aan te raden. Colonial Williamsburg is het grootste historische openluchtmuseum ter wereld met zo’n 500 gebouwen, woningen, winkels en tavernes die zijn verbouwd en gerestaureerd om het leven in de 18e eeuw zo goed mogelijk weer te geven. Enkele bezienswaardigheden zijn de Governor’s Palace, het Capitol, het DeWitt Wallace Decorative Arts Museum, het Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum en de Bassett Hall. Er lopen acteurs rond verkleed zoals vroeger waarbij een smid u bijvoorbeeld vertelt over zijn ambacht en een jonge George Washington u goede manieren leert. Een bezoek aan Williamsburg is niet compleet zonder een bezoek aan Jamestown, de geboorteplaats van het moderne Amerika, en Yorktown, waar Amerika zijn onafhankelijkheid inluidden. Deze drietal plaatsen staan bekend als ‘America’s Historic Triangle’. Vervolgens rijdt u door naar Roanoke, een plaats uit de 17e eeuw waar de pioniers zich in de Shenandoah Valley aan de oevers van de Roanoke River vestigden. Brengt u hier zeker een bezoek aan het populaire Market Square met heerlijke restaurants, nachtleven, winkels en de historische Farmer’s Market.

DAG
07

Roanoke - Asheville (ca. 429 km)

us_al_blueridgemountains.jpg
Prachtige route richting North Carolina
Bezoek het Biltmore Estate kasteel
Overnachting Asheville/Hendersonville

Vandaag wordt u omringd door de natuurlijke schoonheid van de Great Smokey en de Blue Ridge Mountains als u rijdt richting North Carolina. Asheville is een uitnodigende bestemming met diverse architectonische juweeltjes uit verschillende tijdperken en een levendige culturele sfeer. Zorg ervoor dat u hier het Biltmore Estate, het 250 kamer tellende kasteel gebouwd door George Washington Vanderbilt in Franse renaissance stijl, bezoekt. Geniet van een rondleiding achter de schermen, de kunstcollectie, indrukwekkende uitgestrekte tuinen en parken, en een wijnmakerij. U kunt hier ook een treintochtje maken door de Blue Ridge Mountains of gaan wildwaterraften op de rivier. Bezoek één van de kunstgalerijen, zoals de Folk Art Center, of proef de lokale cultuur tijdens een ouderwetse ‘hoedown’ (typisch Amerikaanse volksdans) compleet met een ritje in een hooiwagen, bluegrass muziek en dans.

DAG
08

Asheville - Charleston (ca. 397 km)

us_al_charleston4.jpg
Vertrek vanuit Asheville
Rijke geschiedenis met historisch centrum in Charleston
Eerste overnachting Charleston

U verlaat de charme van Asheville/Hendersonville en gaat op weg naar de elegante stad Charleston gelegen in de staat South Carolina. In Charleston ervaart u de zuidelijke charme en gastvrijheid. Door de vooroorlogse architectuur voelt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Charleston staat bekend om zijn rijke geschiedenis, goed bewaard gebleven architectuur, uitstekende restaurants en gemanierde inwoners. U kunt in het centrum genieten van kunst, muziek, de lokale keuken en mode. Wandel langs historische gebouwen en bewonder de vooroorlogse architectuur, geniet van uitgebreide diners in één van de vele uitstekende restaurants, bezoek een lokale markt, ontspan op één van de vijf stranden of maak een ritje per paard-en-wagen. Charleston is een waar openluchtmuseum!

DAG
09

Charleston

Vrije dag om de stad te ontdekken
Tweede overnachting Charleston

U heeft de hele dag de tijd om deze fantastische stad te ontdekken. Zet uw auto bij het bezoekerscentrum neer want het is onmogelijk in de kleine straatjes te rijden en een parkeerplek te vinden. In de stad zijn er veel begeleide wandelingen en komt u langs de mooiste plekjes. Een bezoek aan één van de plantages net buiten de stad is een absolute must. Enkele mogelijkheden zijn de Boone Hall Plantation & Gardens, waar de film The Notebook en de miniserie North & South zijn gefilmd, en de Magnolia Plantation & Gardens, één van de mooiste tuinen van Amerika.

DAG
10

Charleston - Savannah (ca. 175 km)

Vertrek vanuit Charleston
Kennismaking met de oudste stad van Georgia
Overnachting Savannah

Vandaag rijdt u naar de staat Georgia waar de zuidelijke gastvrijheid levend en wel is. Savannah is de oudste stad in de staat Georgia en de hoofdstad van deze staat. Het charmante Savannah is één van de mooiste steden van het zuiden en is rijk geworden door de rijst- en katoenindustrie. De stad is wereldberoemd geworden door het boek Midnight in the Garden of Good en Evil van John Berendt en staat bekend om zijn historische architectuur, straatjes met eikenbomen en de ‘Southern hospitality’. In het centrum van Savannah vindt u het Savannah Historic District, de Savannah Victorian District en 22 prachtige pleinen. Op de beroemde en mooie begraafplaats Bonaventure zijn prachtige beeldhouwwerken te bewonderen. Helaas is de ‘Bird Girl’ die op de voorkant van het boek van John Berendt wordt afgebeeld hier niet meer te vinden. Dit beeldhouwwerk is ondertussen verhuist naar het Telfair Museum. Op zaterdag is een bezoek mogelijk aan de Farmer’s Market in Forsyth Park. Mocht u willen ontspannen op het strand dan is het buiten de stad gelegen Tybee Island een aanrader. De perfecte manier om de stad te verkennen is tijdens een rit per paard-en-wagen. Aan de Waterfront zijn prima restaurants te vinden waar u ’s avonds lekker kunt dineren.

DAG
11

Savannah - St. Augustine (ca. 293 km)

us_al_staugustine.jpg
Op weg naar de oudste stad van Amerika
Overnachting St. Augustine

Vandaag gaat u naar het oudste stadje van Amerika gelegen in de staat Florida waar nog veel Spaanse invloeden zijn terug te vinden. Het is een charmante plaats waar de historische architectuur nog goed te zien is in de smalle straatjes. Bezoek u in St. Augustine zeker het Castillo de San Marcos en de vuurtoren voor een panoramisch uitzicht op de stranden. In het centrum zijn gezellige restaurants voor een heerlijk diner.

DAG
12

St. Augustine - Orlando (ca. 274 km)

us_al_daytonabeach.jpg
Onderweg naar de thema hoofdstad, Orlando
Maak een stop bij Daytona beach
Ga landinwaarts in het natuurgebied Silver Springs
Eerste overnachting Orlando

Maak onderweg naar de themapark hoofdstad, Orlando, nog een stop bij het beroemde strand van Daytona Beach als u rijdt via de kustroute. Dit strand heeft decor gestaan voor menig film en is het enige strand waarop auto's zijn toegestaan. Het natuurgebied Silver Springs met de Silver Rivier, is een bezoek meer dan waard als u landinwaarts reist. Maak hier een ritje in een boot met een glazen bodem en zie meer van de onderwaterwereld. Vervolgens rijdt u door naar Orlando voor een verblijf van twee nachten. Geniet van Downtown Disney met meer dan 170 winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

DAG
13

Orlando

us_al_disneyorlando.jpg
Vrije dag
Breng een bezoek aan de pretparken
Tweede overnachting Orlando

U heeft een volle dag om te genieten van ’s werelds grootste toeristische attracties en pretparken. U kunt zelf kiezen uit de verschillende Walt Disney Parken, een kijkje achter de schermen in Universal Studios of de parken van SeaWorld met spectaculaire shows. Uiteraard biedt Orlando ook vele winkelcentra waar het u aan niets zal ontbreken.

DAG
14

Orlando - Miami Beach (ca. 389 km)

Op weg naar het zonnige Miami Beach
Geniet van het hippe Miami
Eerste overnachting Miami Beach

Verlaat de magie van Orlando en rij in zuidelijke richting naar het zonnige Miami Beach waar u twee nachten verblijft. Miami is een internationale stad met een multiculturele samenleving dat terug te zien is in de lokale keuken en architectuur. Geniet van de hippe mensen, mooie stranden en het prima uitgaansleven. Maak kennis met het levendige Art Deco district met zijn pastelkleurige huizen. Een wandeling of ritje met de auto over Ocean Drive mag zeker niet ontbreken.

DAG
15

Miami Beach

Art Deco in Miami
Vrije dag
Ga op pad naar bijvoorbeeld Little Havana, Wynwood, Seaquarium, Jungle Island
Tweede overnachting Miami Beach

In de Cubaanse wijk Little Havana ziet u domino spelende Cubanen en is Spaans de voertaal. In de trendy wijk Wynwood ziet u grote modehuizen, kunstgalerijen en de meest prachtige muurschilderingen. In het Miami Seaquarium kunt u verschillende shows met dolfijnen en orka’s bijwonen en zelfs een zeeleeuw eten geven! Of bezoek Jungle Island, waar u kunt genieten van de beste vogelshow ter wereld. Lekker winkelen op South Beach’s Lincoln Road of in de winkelcentra Bal Harbour en Aventura Mall, een boottochtje langs Star Island of een bezoek aan de Bayside Marketplace. Kortom… er is genoeg te beleven!

DAG
16

Miami Beach - Amsterdam

Huurauto inleveren op luchthaven Miami
Vlucht Miami - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Miami (optioneel)

Vandaag komt er een eind aan uw schitterende reis door Amerika en rijdt u naar de luchthaven van Miami. Na het inleveren van uw huurauto vliegt u terug naar huis.

Goed om te weten

Wilt u verlengen in Miami Beach? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlengen’ vindt u meer informatie.

DAG
17

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+