Kluane Nationaal Park, Yukon
Kluane Nationaal Park, Yukon
Top of the World Highway
Top of the World Highway
Kenai Fjords Nationaal Park
Kenai Fjords Nationaal Park
White Pass Railroad in Skagway, Yukon
White Pass Railroad in Skagway, Yukon
Denali Nationaal Park
Denali Nationaal Park

Alaska & Yukon

Privéreis | 16 dagen v.a. 4220
4070i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
19-05-2022
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Het beste van Yukon (Canada) en Alaska (Amerika) in één reis!
Verken de uitgestrekte wildernis tijdens een tour door Denali Nationaal Park
Ontdek het boeiende ‘Goldrush’ verleden van het Canadese Yukon
Wildlife spotten in schitterende natuurparken als Kluane Nationaal Park en de Kenai Fjords
Veel vrijheid met uw eigen huurauto

De spectaculaire natuur van Noord-Amerika’s noordelijkste staten in één reis

Reis met NRV naar het meest noordoostelijke puntje van Noord-Amerika en begin aan een prachtig avontuur dat u niet snel zult vergeten! Niet alleen maakt u kennis met de uitgestrekte wildernis van de Amerikaanse staat Alaska, met haar prachtige natuurparken als Denali Nationaal Park en de ‘speeltuin’ op het Kenai Peninsula, ook verkent u het noordelijkste puntje van Canada in de prachtige staat Yukon. Het rijke ‘Goldrush’ verleden van de late 19e eeuw is nog goed merkbaar in de vele leuke stadjes waar u doorheen reist. Maar ook de natuur in Yukon is werkelijk spectaculair. Van kilometerslange gletsjers tot hoge bergpieken en natuurgebieden vol wildlife. Deze zeer veelzijdige natuurreis is er eentje om niet snel te vergeten!

"Dat Amerika en Canada prachtige landen zijn, stond voor mij al als een paal boven water. Maar dat de noordelijkste staten zó veelzijdig zijn heeft mij bijzonder verrast. Deze reis door Alaska en Yukon is een ware traktatie voor iedere natuurliefhebber! "

Corine, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Anchorage

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Anchorage
Eerste overnachting in Anchorage

Vandaag is het zover, uw prachtige kennismaking door Alaska begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Anchorage. Maak het u gemakkelijk, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, komt u in de loop van de middag of avond aan in Anchorage.
De internationale luchthaven ligt op nog geen 10 kilometer van uw hotel in downtown Anchorage (afhankelijk van verkeersdrukte). Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u op pad gaan in Alaska’s grootste stad.
Anchorage is het thuis van ongeveer 300.000 inwoners, bijna de helft van alle inwoners van heel Alaska. De stad biedt veel afwisseling tussen natuur, geschiedenis en cultuur en is een leuke eerste stop van uw reis door Alaska. Leuk wandelen en fietsen is het in Earthquake Park, vernoemd naar Alaska’s grootste aardbeving ooit in 1964. Wilt u de stad per fiets ontdekken? Volg dan de 17 kilometer lange Tony Knowles Coastal Trail, die volledig langs de kust van Anchorage loopt, dwars door diverse leuke stadsparken.

DAG
02

Anchorage – Denali Nationaal Park (ca. 379 km)

Anchorage naar Denali NP
Ophalen huurauto
Vertrek uit Anchorage
Optionele stop bij sledehonden stad Wasilla
Eerste overnachting in Denali Nationaal Park

Vandaag haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Alaska! U laat Anchorage achter zich en stapt in de auto, op weg naar uw eerste nationale park van deze reis. En wat voor één! Eindpunt van vandaag is het gigantische Denali Nationaal Park, dat met haar ruim 25.000 km2 het grootste nationale park van Alaska is. Dat is ongeveer de helft van heel Nederland!
Onderweg naar Denali Nationaal Park passeert u het dorp Wasilla, een leuke stop op de lange rit van vandaag. Hier vindt u de Iditarod Headquarters, waar de sledehonden vandaan komen die de jaarlijkse, 1850 kilometer lange sledehondenrace in maart van Anchorage naar Nome afleggen. Er is ook een museum waar u alles te weten kunt komen over deze bijzondere traditie.
Verder rijdend door de prachtige Matanuska-Susitna Vallei, langs de oevers van de Susitna Rivier, ziet u de majestueuze, besneeuwde top van Mount Denali in de verte al opdoemen. De hoogste top van deze berg is met zijn 6194 meter het hoogste punt van het gehele Noord-Amerikaans continent.
Morgen verkent u Denali Nationaal Park. Omdat het park maar voor een heel klein deel individueel toegankelijk is hebben we een ruim 7 uur durende begeleide tour voor u geregeld, zodat u het park optimaal ervaart. Een mooi vooruitzicht!

DAG
03

Denali Nationaal Park

Denali Nationaal Park
Volle dag in Denali Nationaal Park
Wildlife spotten tijdens een begeleide bustour (ca. 7 uur)
Laatste overnachting in Denali Nationaal Park

Vandaag is het tijd om vroeg op te staan, maar niet voor niets: u maakt een volle dagtour door Denali Nationaal Park, één van de mooiste hoogtepunten van uw reis. Omdat het park maar voor een heel klein deel individueel toegankelijk is, hebben we vandaag een ruim 7 uur durende bustour voor u geboekt. Een ervaren gids neemt u mee in een tourbus, dwars door de ruige wildernis van Denali Nationaal Park. Houdt onderweg goed uw ogen open, want de gids wijst u graag op wilde dieren, zoals elanden en grizzlyberen!
Het weidse landschap, met haar brede, groene vlaktes wordt onderweg afgewisseld, door rivieren, bergmeren en desolate heuvels en u zult verrast zijn over de enorme schoonheid van het Denali Nationaal Park. De gigantische toppen van Mount Denali maken het uitzicht indrukwekkend, waar u ook kijkt.
In de middag heeft u de tijd om zelf nog een wandeling te maken door het individueel toegankelijke deel van het park. Over de 150 kilometer lange weg in Denali Nationaal Park rijden diverse shuttles die u naar de start van verschillende wandelroutes brengen. Bij de Savage River vindt u diverse korte routes langs de oevers van de rivier, ideaal voor een korte middagwandeling.

DAG
04

Denali Nationaal Park - Fairbanks (ca. 200 km)

Fairbanks
Vertrek uit Denali Nationaal Park
Ontdek het ‘Golden Heart of Alaska’
Aankomst en overnachting in Fairbanks

Na het natuurgeweld van gisteren, laat u Denali Nationaal Park vandaag achter zich en stapt in de auto, verder op weg naar het noorden. Einddoel van vandaag is de stad Fairbanks, één van de grootste en meest noordelijk gelegen steden van Alaska. De stad is vooral bekend vanwege het Noorderlicht, dat tussen de maanden september en mei goed te zien is in de omgeving van Fairbanks. Maar ook in de zomermaanden is er in Fairbanks genoeg te beleven. Zo wordt de stad ook wel 'the Golden Heart of Alaska' genoemd, vanwege het rijke goudzoekersverleden. Wilt u meer te weten komen over het boeiende verleden van Fairbanks? Bezoek dan het University of Alaska Museum of the North, waar u alles leert over de goudkoorts in de 17e en 18e eeuw, maar ook over de aanleg van de Trans-Alaska Pipeline, één van de langste pijpleidingen voor ruwe olie ter wereld. Tijdens een stadstour kunt u een deel van deze bijna 1300 kilometer lange pijpleiding vandaag de dag ook bezoeken, een bijzonder stukje geschiedenis van Alaska.

DAG
05

Fairbanks - Tok (ca. 330 km)

Big Delta State Historical Park
Vertrek uit Fairbanks
Optionele stop bij het Big Delta State Historical Park
Overnachting in Tok

Over de Alaska Highway rijdt u vandaag richting het plaatsje Tok, richting de grens met Canada.
Onderweg passeert u een aantal stadjes waar u een stop kunt maken om te tanken of even de benen te strekken. Delta Junction is zo’n klein plaatsje, op een uurtje rijden van Fairbanks. Hier kunt u een stop maken in het Big Delta State Historical Park. In deze gratis attractie krijgt u een kijkje in het verleden van de vroege 20e eeuw, toen er veel handelaren en militairen langs het dorp kwamen, op weg tussen Fairbanks en Valdez. Een aantal overnachtingsplekken uit die tijd is bewaard gebleven en kunt u vandaag de dag nog bezoeken.
Hoe dichter u bij Tok komt, hoe bosrijker het gebied wordt. In de omgeving van Tok vindt u dan ook diverse meren en dichtbegroeide bossen, waar veel wilde dieren leven. Wist u dat het plaatsje Tok pas zo’n 60 jaar bestaat? Het werd in 1942 opgezet als kamp, waar de aanleggers van de Alaska Highway verbleven. In het bezoekerscentrum aan Main Street vindt u hier nog veel informatie over.
Geniet van uw voorlopig laatste avond op Amerikaans grondgebied, morgen steekt u de grens met Canada over om de provincie Yukon te ontdekken.

DAG
06

Tok - Dawson City (ca. 296 km)

Top of the World Highway
Vertrek uit Tok
Prachtige rit over de ‘Top of the World Highway’ en grensovergang met Canada
Eerste overnachting in Dawson City, Yukon

Vandaag is het zover: u steekt de grens over met Canada! Eindpunt van vandaag is Dawson City in de Canadese provincie Yukon, maar de rit er naartoe is minstens zo spectaculair. Net buiten Tok rijdt u Highway 9 op, ook wel bekend als de ‘Top of the World Highway’. En van die benaming is geen woord gelogen. De (deels onverharde) weg kronkelt dwars door diepgroene bossen en langs hoge bergruggen. Het is net of u zich “on top of the world” bevindt!
Voor u de grens oversteekt kunt u nog even stoppen in het plaatsje Chicken, dat u in stijl verwelkomt: met een reusachtig standbeeld van een kip. Drink hier nog een kopje koffie of strek even lekker de benen voor u verder rijdt naar de Canadese grens.
In de loop van de dag komt u aan in Dawson City, dat in de laatste jaren van de 19e eeuw het epicentrum van de goudkoorts was. Vandaag de dag doet alles in Dawson City nog aan deze tijd denken, sterker nog: u heeft het gevoel een filmset op te rijden! Morgen heeft u de hele dag de tijd deze bijzondere stad te ontdekken.

DAG
07

Dawson City

Dawson City
Vrije dag
Bekijk het historische centrum van Dawson City en waan u terug in de tijd!
Laatste overnachting in Dawson City

Vandaag wordt u voor het eerst wakker in Canada. Wat een gek idee! Om uw dagen in het Canadese Yukon rustig te beginnen heeft u vandaag de hele dag in Dawson City.
Wellicht heeft u gisteren bij aankomst al een voorproefje gekregen van deze bijzondere stad, maar u verkent het centrum van Dawson City het beste te voet. Achter Front Street vindt u diverse straten die rechtstreeks uit een oude western film lijken te komen. De onverharde straten worden versierd door houten geveltjes waarin ouderwetse winkels, saloons en postkantoren schuil gaan. Op diverse plekken worden rondleidingen gegeven waar u meer te weten komt over het roerige verleden van Dawson City eind 19e eeuw.
Voor een prachtig uitzicht op Dawson City en de Klondike Vallei stapt u de auto weer even in, op weg naar de top van de Midnight Dome. Er lopen ook diverse wandelpanden naar de top, informeer bij het bezoekerscentrum in de stad naar de mogelijkheden die passen bij uw conditie. Eén ding is zeker: het uitzicht is de klim meer dan waard!

DAG
08

Dawson City - Whitehorse (ca. 533 km)

Lake Laberge
Vertrek uit Dawson City
Picknicken aan de oevers van Lake Laberge
Overnachting in Whitehorse

Vandaag staat een lange rit op het programma, maar wel met een bijzonder eindpunt: Yukon’s hoofdstad Whitehorse. Wanneer u rechtstreek naar Whitehorse zou rijden, dan neemt de rit via de Klondike Highway zo’n 6 uur in beslag. Onderweg is de natuur zo mooi dat u waarschijnlijk af een toe een stop wilt maken, waardoor de route langer duurt.
Zo komt u vlakbij het plaatsje Carmacks langs de ‘Five Finger Rapids’, een stroomversnelling op de Yukon Rivier. Ten tijde van de ‘Klondike Gold Rush’ werd hier veelvuldig goud over vervoerd, soms met gevaar voor eigen leven. Vanuit het bosrijke natuurgebied wandelt u makkelijk naar het uitzichtpunt, waar allerlei informatie te lezen is over deze bijzondere tijd. Na Carmacks rijdt u een gebied gekenmerkt door weidse meren in. Het Lake Laberge ligt het dichtste bij Whitehorse en is een leuke plek voor een picknick aan de oevers. Sla dus vooral wat lekkers te eten in om hier te kunnen lunchen!
Vanavond overnacht u in Whitehorse. Zoek hier een leuk restaurant en geniet van de beste verse vis of maak een boottocht over de Yukon Rivier.

DAG
09

Whitehorse - Skagway (ca. 175 km)

Skagway
Vertrek uit Whitehorse
Maak een onvergetelijke rit per trein over de White Pass (optioneel)
Overnachting in Skagway

Na een korte kennismaking met Yukon’s hoofdstad Whitehorse, verlaat u de stad om op weg te gaan naar het plaatsje Skagway, één van de leukste kustplaatsen van Alaska. Ga vandaag dan ook op tijd op pad.
Genesteld in het diepste en langste fjord van Noord-Amerika ligt het kleurrijke plaatsje Skagway. Ooit een belangrijke toegangspoort voor goudzoekers op weg naar Yukon, is het vandaag de dag één van de belangrijkste havens van Alaska. Overdag wemelt het in Skagway dan ook van de cruisetoeristen, struinend langs de gekleurde, houten geveltjes, op zoek naar een souvenir. ’s Avonds keert de rust terug en lijkt Skagway wel een volledig andere stad!
Eén van de mooiste excursies om te maken in Skagway is een treinrit met de White Pass Railroad. Deze treinverbinding tussen Skagway en Whitehorse, werd eind 19e eeuw aangelegd, volledig uitgehakt uit de massieve bergwand. Een behoorlijk gevaarlijke operatie! Toen de aanleg van het spoor eenmaal klaar was, was het goud op in Yukon en werd de trein nauwelijks nog gebruikt. Gelukkig bestaat de treinroute nog, want vandaag de dag is dit misschien wel de mooiste treinroute ter wereld. Ga mee op een ongeveer 3 uur durende rit en verbaas u over de kunst waarmee dit treinspoor al die jaren geleden is aangelegd. Een onvergetelijke ervaring!

DAG
10

Skagway - Haines Junction (ca. 335 km)

Kluane Nationaal Park, Yukon
Vertrek uit Skagway
Verken de wildernis van prachtig Kluane Nationaal Park
Overnachting in Haines Junction

Vandaag laat u de kust van Alaska weer even achter zich, om één van Yukon’s mooiste hoogtepunten te bezoeken: Kluane Nationaal Park. Wilt u in de middag voldoende tijd hebben om iets van dit prachtige natuurgebied mee te krijgen, vertrek vandaag dan op tijd.
Via de Klondike Highway en Alaska Highway rijdt u weer terug in de richting van Whitehorse, om uiteindelijk te eindigen in Haines Junction. Deze plaats wordt ook wel de toegangspoort naar Kluane Nationaal Park genoemd. Dit gigantische wildpark wordt gedomineerd door toendra, gletsjers, bergen en valleien en is het thuis van Canada’s hoogste berg: de bijna 6000 meter hoge Mount Logan.
Vanuit Haines Junction rijdt u de Haines Highway op, de belangrijkste weg die dwars door het park loopt. Langs deze route lopen diverse wandelroutes, variërend van 10 minuten tot wel 6 uur! Ook kunt u er voor kiezen vanuit Haines Junction juist de andere kant op te rijden en de Alaska Highway te nemen tot aan Kluane Lake. Dit gigantische, turkooizen meer is het grootste meer van Yukon. Bij het bezoekerscentrum starten 3 mooie wandelroutes die ook zeer de moeite waard zijn.
Geniet vanavond van uw laatste avond in het Canadese Yukon. Morgen steekt u de grens met Amerika weer over.

DAG
11

Haines Junction - Tok (ca. 476 km)

Beaver Creek
Vertrek uit Haines Junction
Grensovergang naar Alaska
Overnachting in Tok

Na schitterende dagen in het Canadese Yukon is het weer tijd om de grens met Amerika over te steken. Eindpunt van vanavond is het plaatsje Tok, waar u eerder deze reis ook overnachtte, voor u de grens met Canada overstak.
U nadert de Canadees-Amerikaanse grens deze keer vanuit het zuiden en heeft tijdens uw rit van vandaag dan ook weer een adembenemend en afwisselend landschap om van te genieten. Het Kluane Nationaal Park dat u wellicht gisteren bezocht heeft, grenst in het westen aan het Amerikaanse nationaal park Wrangell-St. Elias, het grootste nationaal park van de hele Verenigde Staten! Onderweg geniet u van de besneeuwde bergtoppen die het park domineren, terwijl u de grens met Amerika nadert.
Vlak voor de grens met Amerika kunt u nog even de benen strekken in het kleine plaatsje Beaver Creek, het meest westelijk gelegen dorpje van heel Canada. Het is de thuisbasis van de White River First Nation, een indianenstam die zich inzet voor het behoud van de inheemse cultuur.
Na de grensformaliteiten komt u aan in Tok, waar u vanavond overnacht. Er staan u nog drie prachtige dagen in Alaska te wachten!

DAG
12

Tok - Wasilla/Palmer (ca. 464 km)

Matanuska Glacier Park
Vertrek uit Tok
Wandelen over een echte gletsjer in Matanuska Glacier Park!
Overnachting in Wasilla of Palmer

Tijdens uw eerste dagen in Alaska maakte u kennis met het noordelijk gelegen hoogtepunten. Vandaag zet u koers richting het zuiden, waar u nog een bijzonder mooie stop te wachten staat op het Kenai Peninsula voor u weer terug naar huis gaat. Maar voor het zover is, heeft vandaag ook iets bijzonders in petto!
Een klein uurtje voor u de stad Palmer bereikt, uw eindpunt vandaag, rijdt u langs de Matanuska Gletsjer, de grootste gletsjer die zichtbaar is vanaf de weg. Bovendien kunt u met de auto tot bijna op de gletsjer komen, een uitgelezen kans om de 42 kilometer lange gletsjer eens van dichtbij te bewonderen.
In het Matanuska Glacier Park kunt u op steenworp afstand van de gletsjer parkeren en voor een eenmalige toegang van USD 15, mag u het ijs zelfs op. De gletsjer, afkomstig uit het Chugach-gebergte, lijkt als een slang van ijs door de vallei te kruipen. Hoe bijzonder om dit ijs zelf aan te kunnen raken! Wilt u meer te weten komen over de gletsjer, informeer dan naar de mogelijkheden voor een begeleide tour over de gletsjer.
U overnacht vanavond in het iets verder gelegen Palmer of Wasilla, voor u morgen verder rijdt naar het Kenai Peninsula.

DAG
13

Wasilla/Palmer - Seward (ca. 267 km)

Hatcher Pass
Vertrek uit Wasilla/Palmer
Verken de mooie Mat-Su Valley
Overnachting in Seward

Wellicht heeft u gisteren al een eerste blik op de mooie omgeving van Wasilla of Palmer kunnen werpen. Voor u vandaag verder rijdt is het de moeite waard om de oogstrelende Mat-Su Valley waar de plaatsen liggen te verkennen.
U kunt in de omgeving goed wandelen, van korte wandelroutes voor het hele gezin tot intensieve routes van een paar uur. Wilt u niet zoveel tijd uittrekken, dan is het ook leuk om de Hatcher Pass Scenic Drive voor een deel te rijden. Deze deels onverharde weg tussen Palmer en Willow gaat dwars door de prachtige Talkeetna Mountains en trakteert u onderweg op bergmeren en alpenweiden vol bloemen. Rijd naar Independence Mine op de top van de pas, wanneer u meer wilt weten over het mijnverleden en de goudkoorts van Alaska. Speur onderweg naar marmotten, valken en steenarenden of wie weet ziet u wel een paraglider van één van de hoge toppen zoeven!
De reis gaat verder naar het plaatsje Seward, gelegen op het Kenai Peninsula. Dit enorme schiereiland wordt ook wel liefkozend ‘Alaska’s speeltuin’ genoemd en is qua grootte even groot als België. Morgen heeft u nog de tijd om het naastgelegen Kenai Fjords Nationaal Park te bezoeken voor u terugrijdt naar Anchorage.

DAG
14

Seward - Anchorage (ca. 204 km)

Kenai Fjords Nationaal Park
Vertrek uit Seward
Bezoek aan Kenai Fjords Nationaal Park
Aankomst en overnachting in Anchorage

Het gezellige plaatsje Seward is prachtig gelegen, tussen hoge bergen met besneeuwde toppen en heldergroene alpenweides. Bovendien vindt u in het ten zuiden van Seward gelegen Kenai Fjords Nationaal Park één van de meest toegankelijke gletsjers van Alaska; de Exit Glacier.
Vanaf het Exit Glacier Nature Center wandelt u over een bospad in zo’n 20 minuten via de Edge of the Glacier Trail het krakende, glinsterend blauwe ijs van de gletsjer tegemoet. Dit pad brengt u recht voor de gletsjer, waardoor u een fenomenaal zicht op de grote ijspartij hebt. Indrukwekkend!
De natuurlijke omgeving van het Kenai Fjords Nationaal Park biedt daarnaast ook veel verschillende buitensport mogelijkheden. Zo kunt u in de zomermaanden kajakken langs de diepe fjorden van het park, of mee gaan op een begeleide wandeling of boottocht om wildlife te spotten.
Na deze geweldige afsluiter rijdt u terug u in zo’n 2,5 uur terug naar Anchorage, waar u vannacht overnacht voor u morgen terugvliegt naar Amsterdam.

DAG
15

Anchorage - Amsterdam

Anchorage
Inleveren huurauto op de luchthaven van Anchorage
Terugvlucht Anchorage – Amsterdam
Overnachting aan boord van het vliegtuig naar Amsterdam

Na een prachtige reis door Alaska is het alweer tijd om uw huurauto in te leveren op de luchthaven en aan boord te gaan van uw terugvlucht naar Amsterdam. Maak het u zelf gemakkelijk, u overnacht in het vliegtuig en komt morgenochtend aan op de luchthaven van Schiphol.

DAG
16

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst op de luchthaven van Schiphol

Afhankelijk van uw vluchttijd komt u in de loop van de ochtend of begin van de middag aan op de luchthaven van Schiphol. Het einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Alaska & Yukon: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage
Verblijf in goed verzorgde toeristenklasse of middenklasse hotels op basis van logies
14 dagen autohuur inclusief CDW, aansprakelijkheidsverzekering en ongelimiteerd aantal kilometers
Begeleide dagtour door Denali Nationaal Park

Exclusief

Eventuele extra kosten autohuur
Eventuele optionele excursies
Entreegelden
Lokale belastingen
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
8 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
16 dagen Alaska & Yukon: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Anchorage

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam – Anchorage
Eerste overnachting in Anchorage

Vandaag is het zover, uw prachtige kennismaking door Alaska begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan de boord van uw vlucht naar Anchorage. Maak het u gemakkelijk, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, komt u in de loop van de middag of avond aan in Anchorage.
De internationale luchthaven ligt op nog geen 10 kilometer van uw hotel in downtown Anchorage (afhankelijk van verkeersdrukte). Eenmaal in de stad heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u op pad gaan in Alaska’s grootste stad.
Anchorage is het thuis van ongeveer 300.000 inwoners, bijna de helft van alle inwoners van heel Alaska. De stad biedt veel afwisseling tussen natuur, geschiedenis en cultuur en is een leuke eerste stop van uw reis door Alaska. Leuk wandelen en fietsen is het in Earthquake Park, vernoemd naar Alaska’s grootste aardbeving ooit in 1964. Wilt u de stad per fiets ontdekken? Volg dan de 17 kilometer lange Tony Knowles Coastal Trail, die volledig langs de kust van Anchorage loopt, dwars door diverse leuke stadsparken.

Goed om te weten

Morgen (op dag 2) haalt u de huurauto op in downtown Anchorage. Bij aankomst op de luchthaven van Anchorage kunt u gemakkelijk een taxi nemen naar uw hotel. De kosten hiervan zijn ca. 35 USD (ca. € 30). Sommige hotels bieden een gratis shuttle service aan.

Weetje

Anchorage heeft de drukste luchthaven voor watervliegtuigen ter wereld, direct aan Lake Hood. Hier vindt u ook het Alaska Aviation Heritage Museum, vol historische vliegtuigen en helikopters. Een leuke stop voor ware vliegtuigspotters!

DAG
02

Anchorage – Denali Nationaal Park (ca. 379 km)

Anchorage naar Denali NP
Ophalen huurauto
Vertrek uit Anchorage
Optionele stop bij sledehonden stad Wasilla
Eerste overnachting in Denali Nationaal Park

Vandaag haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers in Alaska! U laat Anchorage achter zich en stapt in de auto, op weg naar uw eerste nationale park van deze reis. En wat voor één! Eindpunt van vandaag is het gigantische Denali Nationaal Park, dat met haar ruim 25.000 km2 het grootste nationale park van Alaska is. Dat is ongeveer de helft van heel Nederland!
Onderweg naar Denali Nationaal Park passeert u het dorp Wasilla, een leuke stop op de lange rit van vandaag. Hier vindt u de Iditarod Headquarters, waar de sledehonden vandaan komen die de jaarlijkse, 1850 kilometer lange sledehondenrace in maart van Anchorage naar Nome afleggen. Er is ook een museum waar u alles te weten kunt komen over deze bijzondere traditie.
Verder rijdend door de prachtige Matanuska-Susitna Vallei, langs de oevers van de Susitna Rivier, ziet u de majestueuze, besneeuwde top van Mount Denali in de verte al opdoemen. De hoogste top van deze berg is met zijn 6194 meter het hoogste punt van het gehele Noord-Amerikaans continent.
Morgen verkent u Denali Nationaal Park. Omdat het park maar voor een heel klein deel individueel toegankelijk is hebben we een ruim 7 uur durende begeleide tour voor u geregeld, zodat u het park optimaal ervaart. Een mooi vooruitzicht!

Goed om te weten

Let op: voor deze reis gelden afwijkende autohuurvoorwaarden. Zie praktische informatie voor de juiste voorwaarden.

Weetje

Mount Denali werd in 1917 omgedoopt tot Mount McKinley, naar de voormalige president van Amerika. In 2015 besloot toen zittend president Obama de naam terug te draaien naar zijn originele naam, die ooit werd gegeven door de eerste bewoners van Alaska en letterlijk “de Hoge” betekent.

DAG
03

Denali Nationaal Park

Denali Nationaal Park
Volle dag in Denali Nationaal Park
Wildlife spotten tijdens een begeleide bustour (ca. 7 uur)
Laatste overnachting in Denali Nationaal Park

Vandaag is het tijd om vroeg op te staan, maar niet voor niets: u maakt een volle dagtour door Denali Nationaal Park, één van de mooiste hoogtepunten van uw reis. Omdat het park maar voor een heel klein deel individueel toegankelijk is, hebben we vandaag een ruim 7 uur durende bustour voor u geboekt. Een ervaren gids neemt u mee in een tourbus, dwars door de ruige wildernis van Denali Nationaal Park. Houdt onderweg goed uw ogen open, want de gids wijst u graag op wilde dieren, zoals elanden en grizzlyberen!
Het weidse landschap, met haar brede, groene vlaktes wordt onderweg afgewisseld, door rivieren, bergmeren en desolate heuvels en u zult verrast zijn over de enorme schoonheid van het Denali Nationaal Park. De gigantische toppen van Mount Denali maken het uitzicht indrukwekkend, waar u ook kijkt.
In de middag heeft u de tijd om zelf nog een wandeling te maken door het individueel toegankelijke deel van het park. Over de 150 kilometer lange weg in Denali Nationaal Park rijden diverse shuttles die u naar de start van verschillende wandelroutes brengen. Bij de Savage River vindt u diverse korte routes langs de oevers van de rivier, ideaal voor een korte middagwandeling.

DAG
04

Denali Nationaal Park - Fairbanks (ca. 200 km)

Fairbanks
Vertrek uit Denali Nationaal Park
Ontdek het ‘Golden Heart of Alaska’
Aankomst en overnachting in Fairbanks

Na het natuurgeweld van gisteren, laat u Denali Nationaal Park vandaag achter zich en stapt in de auto, verder op weg naar het noorden. Einddoel van vandaag is de stad Fairbanks, één van de grootste en meest noordelijk gelegen steden van Alaska. De stad is vooral bekend vanwege het Noorderlicht, dat tussen de maanden september en mei goed te zien is in de omgeving van Fairbanks. Maar ook in de zomermaanden is er in Fairbanks genoeg te beleven. Zo wordt de stad ook wel 'the Golden Heart of Alaska' genoemd, vanwege het rijke goudzoekersverleden. Wilt u meer te weten komen over het boeiende verleden van Fairbanks? Bezoek dan het University of Alaska Museum of the North, waar u alles leert over de goudkoorts in de 17e en 18e eeuw, maar ook over de aanleg van de Trans-Alaska Pipeline, één van de langste pijpleidingen voor ruwe olie ter wereld. Tijdens een stadstour kunt u een deel van deze bijna 1300 kilometer lange pijpleiding vandaag de dag ook bezoeken, een bijzonder stukje geschiedenis van Alaska.

Weetje

Op 20 kilometer van Fairbanks vindt u het dorpje North Pole. Het is het officiële thuis van de kerstman en het dorp staat dan ook het hele jaar in het teken van Kerstmis.

DAG
05

Fairbanks - Tok (ca. 330 km)

Big Delta State Historical Park
Vertrek uit Fairbanks
Optionele stop bij het Big Delta State Historical Park
Overnachting in Tok

Over de Alaska Highway rijdt u vandaag richting het plaatsje Tok, richting de grens met Canada.
Onderweg passeert u een aantal stadjes waar u een stop kunt maken om te tanken of even de benen te strekken. Delta Junction is zo’n klein plaatsje, op een uurtje rijden van Fairbanks. Hier kunt u een stop maken in het Big Delta State Historical Park. In deze gratis attractie krijgt u een kijkje in het verleden van de vroege 20e eeuw, toen er veel handelaren en militairen langs het dorp kwamen, op weg tussen Fairbanks en Valdez. Een aantal overnachtingsplekken uit die tijd is bewaard gebleven en kunt u vandaag de dag nog bezoeken.
Hoe dichter u bij Tok komt, hoe bosrijker het gebied wordt. In de omgeving van Tok vindt u dan ook diverse meren en dichtbegroeide bossen, waar veel wilde dieren leven. Wist u dat het plaatsje Tok pas zo’n 60 jaar bestaat? Het werd in 1942 opgezet als kamp, waar de aanleggers van de Alaska Highway verbleven. In het bezoekerscentrum aan Main Street vindt u hier nog veel informatie over.
Geniet van uw voorlopig laatste avond op Amerikaans grondgebied, morgen steekt u de grens met Canada over om de provincie Yukon te ontdekken.

Weetje

Ieder jaar in maart vindt in Tok de ‘Race of Champions’ plaats, één van de grootste sledehondenraces van Alaska. Tok staat daarom ook wel bekend als de ‘Sled Dog Capital of Alaska’. Ook al loopt het sleehonden seizoen van november tot maart, in de zomermaanden zijn er regelmatig evenementen met sleepuppy’s in Tok. Wie weet heeft u geluk als u er bent!

DAG
06

Tok - Dawson City (ca. 296 km)

Top of the World Highway
Vertrek uit Tok
Prachtige rit over de ‘Top of the World Highway’ en grensovergang met Canada
Eerste overnachting in Dawson City, Yukon

Vandaag is het zover: u steekt de grens over met Canada! Eindpunt van vandaag is Dawson City in de Canadese provincie Yukon, maar de rit er naartoe is minstens zo spectaculair. Net buiten Tok rijdt u Highway 9 op, ook wel bekend als de ‘Top of the World Highway’. En van die benaming is geen woord gelogen. De (deels onverharde) weg kronkelt dwars door diepgroene bossen en langs hoge bergruggen. Het is net of u zich “on top of the world” bevindt!
Voor u de grens oversteekt kunt u nog even stoppen in het plaatsje Chicken, dat u in stijl verwelkomt: met een reusachtig standbeeld van een kip. Drink hier nog een kopje koffie of strek even lekker de benen voor u verder rijdt naar de Canadese grens.
In de loop van de dag komt u aan in Dawson City, dat in de laatste jaren van de 19e eeuw het epicentrum van de goudkoorts was. Vandaag de dag doet alles in Dawson City nog aan deze tijd denken, sterker nog: u heeft het gevoel een filmset op te rijden! Morgen heeft u de hele dag de tijd deze bijzondere stad te ontdekken.

Goed om te weten

De grensovergang naar Canada is dagelijks tussen 08:00 en 20:00 uur geopend, houdt ter plaatse de weersomstandigheden dus goed in de gaten en plan uw reis goed in vandaag. Voor de grensovergang met Canada heeft u een geldig paspoort en een elektronische reistoestemming voor Canada (ETA) nodig.

Weetje

Yukon ligt in een andere tijdzone dan Alaska. Vergeet dus na de grensovergang niet uw horloge een uur vooruit te zetten!

DAG
07

Dawson City

Dawson City
Vrije dag
Bekijk het historische centrum van Dawson City en waan u terug in de tijd!
Laatste overnachting in Dawson City

Vandaag wordt u voor het eerst wakker in Canada. Wat een gek idee! Om uw dagen in het Canadese Yukon rustig te beginnen heeft u vandaag de hele dag in Dawson City.
Wellicht heeft u gisteren bij aankomst al een voorproefje gekregen van deze bijzondere stad, maar u verkent het centrum van Dawson City het beste te voet. Achter Front Street vindt u diverse straten die rechtstreeks uit een oude western film lijken te komen. De onverharde straten worden versierd door houten geveltjes waarin ouderwetse winkels, saloons en postkantoren schuil gaan. Op diverse plekken worden rondleidingen gegeven waar u meer te weten komt over het roerige verleden van Dawson City eind 19e eeuw.
Voor een prachtig uitzicht op Dawson City en de Klondike Vallei stapt u de auto weer even in, op weg naar de top van de Midnight Dome. Er lopen ook diverse wandelpanden naar de top, informeer bij het bezoekerscentrum in de stad naar de mogelijkheden die passen bij uw conditie. Eén ding is zeker: het uitzicht is de klim meer dan waard!

Weetje

Kent u het programma ‘Gold Rush’ op Discovery Channel, waarin verschillende familiebedrijven uit de goudindustrie worden gevolgd? Het wordt opgenomen in de omgeving van Dawson City!

DAG
08

Dawson City - Whitehorse (ca. 533 km)

Lake Laberge
Vertrek uit Dawson City
Picknicken aan de oevers van Lake Laberge
Overnachting in Whitehorse

Vandaag staat een lange rit op het programma, maar wel met een bijzonder eindpunt: Yukon’s hoofdstad Whitehorse. Wanneer u rechtstreek naar Whitehorse zou rijden, dan neemt de rit via de Klondike Highway zo’n 6 uur in beslag. Onderweg is de natuur zo mooi dat u waarschijnlijk af een toe een stop wilt maken, waardoor de route langer duurt.
Zo komt u vlakbij het plaatsje Carmacks langs de ‘Five Finger Rapids’, een stroomversnelling op de Yukon Rivier. Ten tijde van de ‘Klondike Gold Rush’ werd hier veelvuldig goud over vervoerd, soms met gevaar voor eigen leven. Vanuit het bosrijke natuurgebied wandelt u makkelijk naar het uitzichtpunt, waar allerlei informatie te lezen is over deze bijzondere tijd. Na Carmacks rijdt u een gebied gekenmerkt door weidse meren in. Het Lake Laberge ligt het dichtste bij Whitehorse en is een leuke plek voor een picknick aan de oevers. Sla dus vooral wat lekkers te eten in om hier te kunnen lunchen!
Vanavond overnacht u in Whitehorse. Zoek hier een leuk restaurant en geniet van de beste verse vis of maak een boottocht over de Yukon Rivier.

DAG
09

Whitehorse - Skagway (ca. 175 km)

Skagway
Vertrek uit Whitehorse
Maak een onvergetelijke rit per trein over de White Pass (optioneel)
Overnachting in Skagway

Na een korte kennismaking met Yukon’s hoofdstad Whitehorse, verlaat u de stad om op weg te gaan naar het plaatsje Skagway, één van de leukste kustplaatsen van Alaska. Ga vandaag dan ook op tijd op pad.
Genesteld in het diepste en langste fjord van Noord-Amerika ligt het kleurrijke plaatsje Skagway. Ooit een belangrijke toegangspoort voor goudzoekers op weg naar Yukon, is het vandaag de dag één van de belangrijkste havens van Alaska. Overdag wemelt het in Skagway dan ook van de cruisetoeristen, struinend langs de gekleurde, houten geveltjes, op zoek naar een souvenir. ’s Avonds keert de rust terug en lijkt Skagway wel een volledig andere stad!
Eén van de mooiste excursies om te maken in Skagway is een treinrit met de White Pass Railroad. Deze treinverbinding tussen Skagway en Whitehorse, werd eind 19e eeuw aangelegd, volledig uitgehakt uit de massieve bergwand. Een behoorlijk gevaarlijke operatie! Toen de aanleg van het spoor eenmaal klaar was, was het goud op in Yukon en werd de trein nauwelijks nog gebruikt. Gelukkig bestaat de treinroute nog, want vandaag de dag is dit misschien wel de mooiste treinroute ter wereld. Ga mee op een ongeveer 3 uur durende rit en verbaas u over de kunst waarmee dit treinspoor al die jaren geleden is aangelegd. Een onvergetelijke ervaring!

Goed om te weten

Wilt u de treinrit over de White Pass van en naar Skagway graag maken? Reserveer uw ticket dan voorafgaand aan uw reis om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Kijk op het tabblad ‘extra’s’ naar de mogelijkheden.

DAG
10

Skagway - Haines Junction (ca. 335 km)

Kluane Nationaal Park, Yukon
Vertrek uit Skagway
Verken de wildernis van prachtig Kluane Nationaal Park
Overnachting in Haines Junction

Vandaag laat u de kust van Alaska weer even achter zich, om één van Yukon’s mooiste hoogtepunten te bezoeken: Kluane Nationaal Park. Wilt u in de middag voldoende tijd hebben om iets van dit prachtige natuurgebied mee te krijgen, vertrek vandaag dan op tijd.
Via de Klondike Highway en Alaska Highway rijdt u weer terug in de richting van Whitehorse, om uiteindelijk te eindigen in Haines Junction. Deze plaats wordt ook wel de toegangspoort naar Kluane Nationaal Park genoemd. Dit gigantische wildpark wordt gedomineerd door toendra, gletsjers, bergen en valleien en is het thuis van Canada’s hoogste berg: de bijna 6000 meter hoge Mount Logan.
Vanuit Haines Junction rijdt u de Haines Highway op, de belangrijkste weg die dwars door het park loopt. Langs deze route lopen diverse wandelroutes, variërend van 10 minuten tot wel 6 uur! Ook kunt u er voor kiezen vanuit Haines Junction juist de andere kant op te rijden en de Alaska Highway te nemen tot aan Kluane Lake. Dit gigantische, turkooizen meer is het grootste meer van Yukon. Bij het bezoekerscentrum starten 3 mooie wandelroutes die ook zeer de moeite waard zijn.
Geniet vanavond van uw laatste avond in het Canadese Yukon. Morgen steekt u de grens met Amerika weer over.

DAG
11

Haines Junction - Tok (ca. 476 km)

Beaver Creek
Vertrek uit Haines Junction
Grensovergang naar Alaska
Overnachting in Tok

Na schitterende dagen in het Canadese Yukon is het weer tijd om de grens met Amerika over te steken. Eindpunt van vanavond is het plaatsje Tok, waar u eerder deze reis ook overnachtte, voor u de grens met Canada overstak.
U nadert de Canadees-Amerikaanse grens deze keer vanuit het zuiden en heeft tijdens uw rit van vandaag dan ook weer een adembenemend en afwisselend landschap om van te genieten. Het Kluane Nationaal Park dat u wellicht gisteren bezocht heeft, grenst in het westen aan het Amerikaanse nationaal park Wrangell-St. Elias, het grootste nationaal park van de hele Verenigde Staten! Onderweg geniet u van de besneeuwde bergtoppen die het park domineren, terwijl u de grens met Amerika nadert.
Vlak voor de grens met Amerika kunt u nog even de benen strekken in het kleine plaatsje Beaver Creek, het meest westelijk gelegen dorpje van heel Canada. Het is de thuisbasis van de White River First Nation, een indianenstam die zich inzet voor het behoud van de inheemse cultuur.
Na de grensformaliteiten komt u aan in Tok, waar u vanavond overnacht. Er staan u nog drie prachtige dagen in Alaska te wachten!

DAG
12

Tok - Wasilla/Palmer (ca. 464 km)

Matanuska Glacier Park
Vertrek uit Tok
Wandelen over een echte gletsjer in Matanuska Glacier Park!
Overnachting in Wasilla of Palmer

Tijdens uw eerste dagen in Alaska maakte u kennis met het noordelijk gelegen hoogtepunten. Vandaag zet u koers richting het zuiden, waar u nog een bijzonder mooie stop te wachten staat op het Kenai Peninsula voor u weer terug naar huis gaat. Maar voor het zover is, heeft vandaag ook iets bijzonders in petto!
Een klein uurtje voor u de stad Palmer bereikt, uw eindpunt vandaag, rijdt u langs de Matanuska Gletsjer, de grootste gletsjer die zichtbaar is vanaf de weg. Bovendien kunt u met de auto tot bijna op de gletsjer komen, een uitgelezen kans om de 42 kilometer lange gletsjer eens van dichtbij te bewonderen.
In het Matanuska Glacier Park kunt u op steenworp afstand van de gletsjer parkeren en voor een eenmalige toegang van USD 15, mag u het ijs zelfs op. De gletsjer, afkomstig uit het Chugach-gebergte, lijkt als een slang van ijs door de vallei te kruipen. Hoe bijzonder om dit ijs zelf aan te kunnen raken! Wilt u meer te weten komen over de gletsjer, informeer dan naar de mogelijkheden voor een begeleide tour over de gletsjer.
U overnacht vanavond in het iets verder gelegen Palmer of Wasilla, voor u morgen verder rijdt naar het Kenai Peninsula.

DAG
13

Wasilla/Palmer - Seward (ca. 267 km)

Hatcher Pass
Vertrek uit Wasilla/Palmer
Verken de mooie Mat-Su Valley
Overnachting in Seward

Wellicht heeft u gisteren al een eerste blik op de mooie omgeving van Wasilla of Palmer kunnen werpen. Voor u vandaag verder rijdt is het de moeite waard om de oogstrelende Mat-Su Valley waar de plaatsen liggen te verkennen.
U kunt in de omgeving goed wandelen, van korte wandelroutes voor het hele gezin tot intensieve routes van een paar uur. Wilt u niet zoveel tijd uittrekken, dan is het ook leuk om de Hatcher Pass Scenic Drive voor een deel te rijden. Deze deels onverharde weg tussen Palmer en Willow gaat dwars door de prachtige Talkeetna Mountains en trakteert u onderweg op bergmeren en alpenweiden vol bloemen. Rijd naar Independence Mine op de top van de pas, wanneer u meer wilt weten over het mijnverleden en de goudkoorts van Alaska. Speur onderweg naar marmotten, valken en steenarenden of wie weet ziet u wel een paraglider van één van de hoge toppen zoeven!
De reis gaat verder naar het plaatsje Seward, gelegen op het Kenai Peninsula. Dit enorme schiereiland wordt ook wel liefkozend ‘Alaska’s speeltuin’ genoemd en is qua grootte even groot als België. Morgen heeft u nog de tijd om het naastgelegen Kenai Fjords Nationaal Park te bezoeken voor u terugrijdt naar Anchorage.

DAG
14

Seward - Anchorage (ca. 204 km)

Kenai Fjords Nationaal Park
Vertrek uit Seward
Bezoek aan Kenai Fjords Nationaal Park
Aankomst en overnachting in Anchorage

Het gezellige plaatsje Seward is prachtig gelegen, tussen hoge bergen met besneeuwde toppen en heldergroene alpenweides. Bovendien vindt u in het ten zuiden van Seward gelegen Kenai Fjords Nationaal Park één van de meest toegankelijke gletsjers van Alaska; de Exit Glacier.
Vanaf het Exit Glacier Nature Center wandelt u over een bospad in zo’n 20 minuten via de Edge of the Glacier Trail het krakende, glinsterend blauwe ijs van de gletsjer tegemoet. Dit pad brengt u recht voor de gletsjer, waardoor u een fenomenaal zicht op de grote ijspartij hebt. Indrukwekkend!
De natuurlijke omgeving van het Kenai Fjords Nationaal Park biedt daarnaast ook veel verschillende buitensport mogelijkheden. Zo kunt u in de zomermaanden kajakken langs de diepe fjorden van het park, of mee gaan op een begeleide wandeling of boottocht om wildlife te spotten.
Na deze geweldige afsluiter rijdt u terug u in zo’n 2,5 uur terug naar Anchorage, waar u vannacht overnacht voor u morgen terugvliegt naar Amsterdam.

DAG
15

Anchorage - Amsterdam

Anchorage
Inleveren huurauto op de luchthaven van Anchorage
Terugvlucht Anchorage – Amsterdam
Overnachting aan boord van het vliegtuig naar Amsterdam

Na een prachtige reis door Alaska is het alweer tijd om uw huurauto in te leveren op de luchthaven en aan boord te gaan van uw terugvlucht naar Amsterdam. Maak het u zelf gemakkelijk, u overnacht in het vliegtuig en komt morgenochtend aan op de luchthaven van Schiphol.

DAG
16

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst op de luchthaven van Schiphol

Afhankelijk van uw vluchttijd komt u in de loop van de ochtend of begin van de middag aan op de luchthaven van Schiphol. Het einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
8 opties
Open+
16 dagen Alaska & Yukon: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Toeristenklasse of Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis wordt in goede Toeristenklasse of Middenklasse hotels geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Toeristenklasse
Middenklasse
Anchorage
Inlet Tower Hotel
Driesterren
 • US_AC_INLET_EX1
 • US_AC_INLET_KA1
 • US_AC_INLET_KA2
 • US_AC_INLET_RE1
Het Inlet Tower Hotel ligt op een goede locatie in de grootste stad van Alaska; Anchorage. Het hotel ligt aan de rand van de binnenstad en ligt op loopafstand van meerdere toeristische attracties. Ook het Anchorage Museum voor kunst & geschiedenis ligt op slechts 4 minuten rijden van het hotel. Alle kamers in het Inlet Tower Hotel zijn voorzien van gratis Wi-Fi en een koelkast. Daarnaast beschikken de kamers over grote bedden, een magnetron, mini-kitchenette en TV. Gasten van het hotel kunnen gebruik maken van de sportschool en wasserette-service. In 'The PubHouse' kunnen gasten genieten van zowel nationale- als internationale gerechten en s'avonds nagenieten in de Inlet Tower Lounge. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).

Meer info >
Anchorage
Sheraton Hotel Anchorage
Drieenhalve ster
 • US_AC_SHERATON_KA1
 • US_AC_SHERATON_EX1
 • US_AC_SHERATON_KA2
 • US_AC_SHERATON_RE1
Deze accommodatie heeft een goede ligging in het centrum van Anchorage. Zo ligt het Sheraton Hotel bijvoorbeeld op loopafstand van het Anchorage museum voor geschiedenis en kunst. In deze accommodatie kunnen gasten gebruik maken van een luxe spa, een lounge met cocktails en is er het restaurant Jade Steak & Seafood dat Amerikaanse gerechten serveert. Het Sheraton hotel heeft een souvenirwinkel en een fitnessruimte. De kamers zijn rookvrij en zijn voorzien van een koelkast, bureau en TV. Ook zijn de kamers voorzien van koffie- en theefaciliteiten. Er is gratis Wi-Fi aanwezig in deze accommodatie. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (parkeerkosten ca. USD 22 per dag)
Meer info >
Denali Nationaal Park
Grizzly Bear Resort
Tweëenhalve ster
 • US_AC_GRIZZLY_EX1
 • US_AC_GRIZZLY_KA1
 • US_AC_GRIZZLY_RE1
 • US_AC_GRIZZLY_EX2
Deze accommodatie is gelegen op slechts 15 minuten rijden van het Denali bezoekerscentrum en biedt een goede uitvalsbasis om het Denali Nationaal Park te bezoeken. De accommodatie biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Bij het Grizzly Bear Resort is Wi-Fi aanwezig tegen betaling en wordt een warme sfeer neergezet door kampvuur-cirkels en centrale kookgelegenheden. Tevens is er een kleine winkel aanwezig voor etenswaar en souvenirs. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad en handdoeken. Ook zijn de kamers voorzien van TV en kan heet water met muntjes worden aangezet. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >
Denali Nationaal Park
Grande Denali Lodge
Drieenhalve ster
 • US_AC_GRANDDEN_EX1
 • US_AC_GRANDDEN_KA1
 • US_AC_GRANDDEN_KA2
 • US_AC_GRANDDEN_RE2
Deze accommodatie heeft een perfecte ligging en kijkt uit op de Denali Canyon. Het panoramische uitzicht is een echt pluspunt van de Grande Denali Lodge. Op slechts enkele kilometers van het Denali National park is deze accommodatie goed gelegen. Gasten kunnen gebruik maken van het Alpenglow restaurant en hier genieten van moderne gerechten. Daarnaast beschikt de Grande Denali Lodge over een koffiebar, cadeauwinkel en lounge met prachtig uitzicht op de omliggende bergketen. De kamers zijn warm ingericht met hardhouten meubels. Alle kamers zijn voorzien van een bureau, koelkast en TV. Ook zijn de kamers voorzien van koffiezetapparaat. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >
Fairbanks
Best Western Plus Chena River Lodge
Tweëenhalve ster
 • US_AC_BWCHENA_EX1
 • US_AC_BWCHENA_KA1
 • US_AC_BWCHENA_KA2
 • US_AC_BWCHENA_RE1
Het Best Western Plus Chena River Lodge ligt op een paar minuten rijden van het centrum van Fairbanks en het Museum van het Noorden. In deze accommodatie is gratis Wi-Fi aanwezig. De kamers zijn warm ingericht en er is veel gebruik gemaakt van donkere houten meubels. Gasten kunnen gebruik maken van een koelkast, koffiezetapparaat en hebben een flatscreen-TV ter beschikking in de kamer. Deze accommodatie heeft een massagesalon en een fitness ruimte ter beschikking. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >
Fairbanks
Pike's Waterfront Lodge
Driesterren
 • US_AC_PIKES_EX1
 • US_AC_PIKES_KA1
 • US_AC_PIKES_KA2
 • US_AC_PIKES_KA3
 • US_AC_PIKES_RE1
Deze accommodatie ligt op een prachtige locatie aan de rand van de Chena-rivier. Gasten kunnen in de Pike's Waterfront Lodge gebruik maken van een fitnessruimte, sauna en buitentuin. In het chique Pike's Landing worden echte lokale gerechten geserveerd en op zomerse dagen is het mogelijk om buiten te dineren. De traditionele kamers zijn voorzien van een zitje, eigen badkamer, TV en koelkast. Daarnaast is er een magnetron en luxe toiletartikelen. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >
Tok
Young Motel (motel room)
Tweëenhalve ster
 • US_AC_YOUNGMR_EX1
 • US_AC_YOUNGMR_KA1
 • US_AC_YOUNGMR_KA2
 • US_AC_YOUNGMR_EX2
Deze accommodatie is centraal gelegen voor een bezoek aan Tok. Het Young Motel beschikt over gratis Wi-Fi en is comfortabel ingericht. De motel-kamers in deze accommodatie zijn voorzien van een eigen badkamer, bureau en flatscreen-TV. De bedden zijn comfortabel en de kamers geven een echte Amerikaanse motel-sfeer weer. Gasten kunnen naar het naastgelegen Fast Eddy's restaurant en hier genieten van Amerikaanse gerechten. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).

Meer info >
Tok
Young Motel (cabin)
Tweëenhalve ster
 • US_AC_YOUNGCA_EX1
 • US_AC_YOUNGCA_KA1
 • US_AC_YOUNGCA_KA2
 • US_AC_YOUNGMR_EX2
Deze accommodatie is centraal gelegen voor een bezoek aan Tok. Het Young Motel beschikt over gratis Wi-Fi en is comfortabel ingericht. De cabins in deze accommodatie zijn voorzien van een eigen badkamer, bureau en flatscreen-TV. De huisjes beschikken over comfortabele bedden en de inrichting geeft een echte Amerikaanse sfeer weer. Gasten kunnen naar het naastgelegen Fast Eddy's restaurant en hier genieten van Amerikaanse gerechten. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).

Meer info >
Dawson City
Downtown Hotel Dawson City
Driesterren
 • CA_AC_DOWNDAWSON_EX1
 • CA_AC_DOWNDAWSON_KA1
 • CA_AC_DOWNDAWSON_KA2
 • CA_AC_DOWNDAWSON_RE1
 • CA_AC_DOWNDAWSON_RE2
Deze accommodatie valt op door haar typerende Canadese uitstraling. Dit warm aangeklede hotel heeft een cadeauwinkel en een wasserette. Gasten kunnen genieten van een drankje in de Sourdough Saloon en kunnen in de Jack London Grill terecht voor Amerikaanse gerechten. Alle kamers zijn voorzien van gratis Wi-Fi, bureau, koffiezetapparaat en en kabel-TV. Op slechts een paar minuten lopen is het bezoekerscentrum gelegen. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >
Dawson City
Aurora Inn
Tweëenhalve ster
 • CA_AC_AURORA_EX1
 • CA_AC_AURORA_KA1
 • CA_AC_AURORA_KA2
 • CA_AC_AURORA_RE1
Deze accommodatie is centraal gelegen in Dawson City. Het Aurora Inn heeft een warme uitstraling door de knusse indeling. De kamers zijn ingericht met houten meubels, TV, airconditioning of van. Daarnaast beschikken de kamers over radio, bureau, zitje en haardroger. Deze accommodatie heeft een eigen restaurant met BBQ specialiteit, buitenterras en er is gratis Wi-Fi beschikbaar. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >
Whitehorse
Best Western Gold Rush
Tweëenhalve ster
 • CA_AC_BWGOLD_EX1
 • CA_AC_BWGOLD_KA1
 • CA_AC_BWGOLD_KA2
 • CA_AC_BWGOLD_RE1
Deze accommodatie heeft een ideale ligging om Whitehorse te ontdekken. Op slechts een minuut lopen zijn belangrijke bezienswaardigheden te vinden zoals de Old Log Church Yukon Museum. Gasten van het Best Western Gold Rush kunnen dineren in de Gold Pan Saloon. De nette kamers zijn voorzien van koffiezetapparaat, koelkast en magnetron. Daarnaast is er gratis Wi-Fi aanwezig en kabel-TV. In deze accommodatie is een bar, salon, wasserette en fitness ruimte.

Meer info >
Whitehorse
(Coast) High Country Inn Whitehorse
Driesterren
 • CA_AC_HIGHCOUN_EX1
 • CA_AC_HIGHCOUN_KA1
 • CA_AC_HIGHCOUN_KA2
 • CA_AC_HIGHCOUN_RE1
Meer info >
Skagway
Westmark Inn
Tweëenhalve ster
 • US_AC_WESTMARK_EX1
 • US_AC_WESTMARK_KA1
 • US_AC_WESTMARK_KA2
 • US_AC_WESTMARK_RE1
Deze accommodatie heeft een perfecte locatie om het Nationaal Park Klondike Gold Rush te ontdekken. De Westmark Inn heeft een wasserette en gasten kunnen Amerikaanse gerechten bestellen in de Banaza Bar & Grill. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van koffie- en theefaciliteiten. Daarnaast is er in de kamer kabel-TV aanwezig en Wi-Fi is tegen een vergoeding te gebruiken.
Meer info >
Skagway
Westmark Inn
Tweëenhalve ster
 • US_AC_WESTMARK_EX1
 • US_AC_WESTMARK_KA1
 • US_AC_WESTMARK_KA2
 • US_AC_WESTMARK_RE1
Deze accommodatie heeft een perfecte locatie om het Nationaal Park Klondike Gold Rush te ontdekken. De Westmark Inn heeft een wasserette en gasten kunnen Amerikaanse gerechten bestellen in de Banaza Bar & Grill. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van koffie- en theefaciliteiten. Daarnaast is er in de kamer kabel-TV aanwezig en Wi-Fi is tegen een vergoeding te gebruiken.
Meer info >
Haines Junction
Raven's Rest Inn
Tweëenhalve ster
 • CA_AC_RAVENS_EX1
 • CA_AC_RAVENS_KA1
 • CA_AC_RAVENS_KA2
 • CA_AC_RAVENS_RE1
Deze accommodatie geeft gasten een ruimtelijk gevoel door de tuin en het terras waarover de Raven's Rest Inn beschikt. Hiervandaan zijn de omliggende bergen goed zichtbaar. In de Raven's Rest Inn wordt een continentaal ontbijt geserveerd. De kamers zijn sfeervol ingericht met airconditioning, kledingkast en koffiezetapparaat. Daarnaast zijn de kamers voorzien van eigen badkamer met douche, dvd-speler en flatscreen-TV. en gasten kunnen gebruik maken van gratis Wi-Fi.
Meer info >
Haines Junction
Parkside Inn
Driesterren
Het comfortabele Parkside Inn ligt in Haines Junction, een klein dorp op de kruising van Alaska Highway en Haines Highway, een populaire bestemming in de Yukon! De accommodatie heeft een toplocatie voor een bezoek aan Kluane Nationaal Park. De nette kamers van Parkside Inn hebben een lichte uitstraling, houten vloer en een kleine patio met bankje. De kamers zijn voorzien van flatscreen-tv, bankje, kitchenette, eettafel en een badkamer met bad en/of douche. U kunt tijdens uw verblijf ook gebruik maken van barbecuefaciliteiten. Parkside Inn biedt tevens toegang tot schitterende wandelpaden in Kluane Nationaal Park. Op loopafstand van de accommodatie liggen enkele restaurants, een bakker en een pub. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >
Wasilla / Palmer
Alaska Garden Gate B&B
Driesterren
 • US_AC_ALASKAGARDEN_EX1
 • US_AC_ALASKAGARDEN_KA1
 • US_AC_ALASKAGARDEN_KA2
 • US_AC_ALASKAGARDEN_RE1
Deze warm aangeklede bed & breakfast is prettig gelegen en geeft uitzicht op de omliggende bergen en velden die kenmerkend zijn voor de omgeving van Palmer. Alle kamers zijn voorzien van een keuken, gezellige patio en TV. Er is gratis Wi-Fi aanwezig bij deze accommodatie. In de zomer wordt het ontbijt in de ontbijtzaal voor gasten klaargezet, terwijl gasten in de winter een continentaal ontbijt op de kamer bezorgd krijgen. Het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren).
Meer info >
Wasilla / Palmer
Best Western Lake Lucille
Driesterren
 • US_AC_LAKELUC_EX1
 • US_AC_LAKELUC_KA1
 • US_AC_LAKELUC_KA2
 • US_AC_LAKELUC_RE1
Deze accommodatie in Wasilla heeft een mooie locatie aan het water. Door het sfeervolle gebruik van hout heeft deze accommodatie een warme uitstraling. De kamers zijn voorzien van een TV, eigen badkamer en zitgelegenheid. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar en gasten kunnen gebruik maken van het ontbijt in de knusse ontbijtzaal. Het Best Western Lake Lucille is een goede uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >
Seward
Seward Windsong Lodge
Tweëenhalve ster
 • US_AC_SEWARDWIND_EX2
 • US_AC_SEWARDWIND_EX1
 • US_AC_SEWARDWIND_KA1
 • US_AC_SEWARDWIND_KA2
 • US_AC_SEWARDWIND_RE1
De sfeervolle en warm ingerichte Seward Windsong Lodge is prachtige gelegen aan de Resurrection rivier en geeft gasten een mooi zicht op de omliggende bergen. De ingang van het Kenai Fjords Nationaal Park ligt naast de Seward Windsong Lodge. In deze accommodatie is gratis Wi-Fi aanwezig in de kamers. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, sfeervolle houten meubels en een koffiezetapparaat. De kamers zijn allemaal voorzien van een flatscreen-TV. In het eigen Resurrection Roadhouse restaurant kunnen gasten genieten van lokale specialiteiten zoals vis, schelp- en schaaldieren. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >
Seward
Harbor 360 Hotel
Driesterren
 • US_AC_360_EX1
 • US_AC_360_KA1
 • US_AC_360_KA2
 • US_AC_360_RE1
 • US_AC_360_ZW1
De naam van deze accommodatie geeft al aan dat gasten kunnen genieten van een 360 graden zicht op de Resurrection Bay en het omliggende Kenai-gebergte. Het Harbor 360 Hotel is aan het water gelegen en geeft gasten toegang tot een binnenzwembad en een hot-tub. Daarnaast is er gratis Wi-Fi beschikbaar op alle kamers en is er een wasservice. De lichte kamers zijn voorzien van een bureau, koffiezetapparaat en TV. Het hotel ligt op loopafstand van restaurants en verschillende winkels. Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel (gratis parkeren).
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
16 dagen Alaska & Yukon: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door vooraf (optionele) avontuurlijke excursies bij te boeken. Onderstaand vindt u een overzicht van het aanbod. U boekt en betaalt deze excursies vooraf. De genoemde bedragen zijn indicatief.
Excursies (vooraf betalen) ( 1 t/m 8 van 8 opties )
Sternwheeler Riverboat Tour
Sternwheeler Riverboat Tour
Stap aan boord van een schip van Riverboat Discovery voor een onvergetelijke cruise door het binnenland van Alaska. De boot wordt aangedreven door een waterrad. U reist over de riv...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.77
Hondenslede tocht
Helikopteravontuur met hondensleeën
U gaat op eigen gelegenheid naar het vertrekpunt van de excursie. Vanaf Knik River Lodge gaat u aan boord van een helikopter voor een vlucht van ca. 15 minuten naar de gletsjer. Ge...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.578
Helikopteravontuur met gletsjerlanding
U gaat op eigen gelegenheid naar de start van de excursie. Vanaf Knik River Lodge brengt een helikopter u tijdens een vlucht van ca. 15 minuten naar de gletsjer. Gedurende deze vlu...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.385
Kenai Fjords NP Cruise
Vervoer naar het vertrekpunt is op eigen gelegenheid. Er is een pendeldienst vanaf het treinstation van Seward. Deze cruise omvat een bezoek aan de Aialik Gletjser of de Holgate Gl...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.183
Cruise door Resurrection Bay
Transfer naar het vertrekpunt is op eigen gelegenheid. Tijdens deze cruise van ca. 88 km door de ongerepte wateren van Resurrection Bay kunt u verschillende zeedieren spotten. Glet...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.139
Kenai Fjords Wildlife Cruise
Vervoer naar het vertrekpunt is op eigen gelegenheid. Deze korte cruise van ca. 88 km is ideaal voor gezinnen met kinderen en voor mensen die maar weinig tijd hebben in Seward. De ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.97
Kajakken op zee (3 uur)
Vanochtend rijdt u op eigen gelegenheid naar het beginpunt van de excursie. Deze kajaktocht is een leuke en avontuurlijke manier om de spectaculaire schoonheid van de Resurrection ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.88
White Pass & Yukon Route Railway
Treinrit met de White Pass Railroad
Met deze excursie maakt u een prachtige en bijzondere treinrit van en naar Skagway met de White Pass Railroad. Tijdens deze ongeveer 3 uur durende rit heeft u uitzicht op het prach...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.137
16 dagen Alaska & Yukon: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Voor deze reis kunt u vertrekken in de maanden mei t/m augustus.

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Autohuurvoorwaarden Alaska & Yukon

Het tarief is inclusief ongelimiteerde kilometers, LDW, secundaire aansprakelijkheidsverzekering, lokale belastingen en lokale toeslagen.

Huurauto
Reserveringen worden uitsluitend op basis van een klasse auto geaccepteerd. De vermelde automerken zijn louter als voorbeeld gegeven en kunnen door een soortgelijke auto uit eenzelfde klasse worden vervangen. Indien een bepaalde autoklasse op het moment van het ophalen van de huurauto niet voorradig is, is het autoverhuurbedrijf uitsluitend verplicht tot het geven van een auto uit een hogere klasse, zonder bijbetaling. U ontvangt geen vergoeding voor eventuele hogere kosten die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld extra benzineverbruik, etc. Noch het autoverhuurbedrijf noch de touroperator zijn in dit geval verantwoordelijk voor deze ontstane meerkosten.
Besluit u ter plaatse vrijwillig een auto uit een hogere klasse te nemen dan moet u een toeslag betalen. Hierbij wordt uitgegaan van de ter plaatse geldende tarieven (die doorgaans hoger uitvallen dan de door ons gehanteerde speciale tarieven).

Verzekeringen
AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING: Bij de autohuur is een secundaire aansprakelijkheidsverzekering inbegrepen met een dekking tot $ 100.000 USD per ongeval of $ 50.000 per persoon of $ 25.000 per eigendom. Deze verzekering geeft dekking indien uw eigen aansprakelijkheidsverzekering niets uitkeert. Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering kan ter plaatse worden afgekocht voor ca. 14 USD per dag.
SCHADEVERZEKERING:
Bij de huurprijs is een schadeverzekering inbegrepen. Deze verzekering wordt Loss Damage Waiver genoemd en vrijwaart u van financiële verantwoordelijkheid ten opzichte van de verhuurmaatschappij in geval van schade, ongeacht wiens schuld het is. Schade aan banden en ruiten worden vergoed. Sleepkosten worden niet vergoed (deze kunnen oplopen tot 8000 USD) m.u.v. technische problemen aan de auto. Tevens wordt diefstal en schade door onzorgvuldig rijden niet gedekt door deze verzekering.

Niet inbegrepen bij de huurprijs
Eventuele extra verzekeringen
Benzine
Extra bestuurder ca. 14 USD per dag (m.u.v. getrouwde stellen)
Kosten kinderzitje ca. 14 USD per dag
Kosten GPS ca. 14 USD per dag

Extra Verzekeringen
Bij het ophalen van uw huurauto worden u vaak allerlei aanvullende verzekeringen aangeboden. Zo kunt u worden gevraagd een persoonlijke ongevallenverzekering af te sluiten. Deze verzekeringen verlenen dekking voor medische kosten, repatriëring en/of diefstal van persoonlijke items uit de auto. Indien u een goede reisverzekering heeft, is een dergelijke persoonlijke ongevallenverzekering veelal overbodig. Kijkt u thuis uw polis na of vraag informatie aan uw verzekeringsadviseur.

BELANGRIJK: De balie-employees van autoverhuurmaatschappijen ontvangen gewoonlijk provisie over extra opties die zij kunnen afsluiten. Laat u geen extra opties aansmeren die u niet nodig heeft, aangezien het onmogelijk is dit achteraf weer ongedaan te maken. Leest u daarom het Rental Agreement zeer aandachtig door. U bent niet verplicht om te tekenen voor een optie waar u het niet mee eens bent.

Benzine
De tarieven zijn altijd exclusief benzine. Benzine is in de Verenigde Staten aanzienlijk goedkoper dan in Nederland en afhankelijk van de staat waar u bent varieert deze van ongeveer 0,70 USD per liter tot ongeveer 0,90 USD per liter. De huurauto wordt met en volle tank geleverd en moet ook weer met een volle tank ingeleverd worden. Indien de auto niet met een volle tank ingeleverd wordt, zal Avis u deze kosten doorbelasten.

Ophalen van uw huurauto
Het is belangrijk om de volgende documenten gereed te houden:
Uw autohuurvoucher
Uw rijbewijs en dat van de eventuele extra bestuurders
Uw creditcard
Uw paspoort
Bij het in ontvangst nemen van de auto wordt het huurcontract opgemaakt. U tekent voor akkoord van wat hierop wordt vermeld. Overtuigt u zich ervan dat de verzekeringen die u niet wenst, niet alsnog staan vermeld en zet u hierbij zeker GEEN paraaf voor akkoord.

Ditzelfde geldt voor een 'upgrading' naar een hogere autoklasse, die u mogelijk zal worden aangeboden. Zodra u hiervoor tekent, gaat u vrijwillig akkoord en moet u ervoor betalen. Achteraf reclameren in Nederland is bijzonder moeilijk en leidt over het algemeen niet tot restitutie van deze kosten. Let er echter op dat extra's die reeds bij het door u betaalde huurbedrag zijn inbegrepen wel op de rental agreement worden vermeld. Op de huurovereenkomst worden de onderdelen die u accepteert met "accept" aangegeven en de onderdelen die u niet accepteert met "decline". U zet uw paraaf bij alle onderdelen.
Kijk ook vóór het tekenen van het huurcontract de auto goed na op eventuele gebreken. Laat voorkomende gebreken (bijvoorbeeld een deukje) op het contract aantekenen en controleer of alles compleet is: krik, dopsleutel en reservewiel.

Borgsom
Bij het in ontvangst nemen van de auto wordt er altijd een borgsom betaald voor eventuele extra kosten boven de voucherwaarde, zoals verzekeringen, belastingen, extra kilometers, etc. Deze bedraagt 50 USD. U voldoet deze borgsom door een afdruk van uw creditcard te laten maken, waarmee u een garantie geeft voor de te betalen kosten. Bij het inleveren van de huurauto wordt het definitieve te betalen bedrag vastgesteld.
Aangezien u uw creditcard als garantie heeft afgegeven, adviseren wij u de betalingswijze bij het inleveren van de auto niet te wijzigen in een contante betaling. In negen van de tien gevallen resulteert dit in een belasting van uw creditcardrekening, die u dan achteraf weer moet laten corrigeren.

Inleveren van uw huurauto
Het huurcontract is aan het eind van de autohuur uw afrekening. Controleert u de afrekening goed en laat u zich eventuele extra betalingen precies uitleggen. Vanuit Nederland informatie opvragen over een mogelijk foutieve afrekening is zeer arbeidsintensief en kan maanden in beslag nemen! Ter plaatse kost het u minder tijd. U neemt dus een bepaald risico als u de auto even snel inlevert of sleutels in een bus gooit. Tevens zijn de kosten voor het te laat inleveren van de auto voor de rekening van de klant.

Leeftijden
De minimum leeftijd bedraagt 25 jaar.

Rijbewijs
Elke bestuurder moet minimaal één jaar in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht. Het internationale rijbewijs is een extra bewijs en geen vervanging van uw Nederlandse rijbewijs. Vergeet u dus niet uw Nederlandse rijbewijs mee te nemen!

Extra bestuurder(s)
Naast de hoofdbestuurder mogen ook extra bestuurders de huurauto besturen, mits deze op het huurcontract worden vermeld. Voor extra bestuurders geldt een toeslag vanaf ca. 14 USD per dag. Indien u getrouwd bent zijn er geen extra kosten voor de partner.

Credit Card
Het is belangrijk dat u in bezig bent van een credit card die op naam van de huurder staat, tevens bestuurder van de auto. Het verhuurstation zal bij het ophalen van de auto een afdruk maken van uw creditcard als borg voor de extra kosten van uw autohuur. U ondertekent de slip van uw creditcardafdruk en bij het inleveren van de huurauto wordt het definitief te betalen bedrag vastgesteld.

Navigatiesysteem
GPS kan ter plaatse gehuurd worden voor ca. 14 USD per dag. Deze kan ook ter plaatse gehuurd worden, maar beschikbaarheid kunnen wij niet garanderen.

Bagage
Let u op met het aantal koffers dat u meeneemt. De bagageruimte in de meeste huurauto's is beperkt! Een auto geschikt voor vier personen is in het algemeen niet geschikt voor ook nog eens vier koffers. Een auto uit een hoge categorie houdt niet altijd een auto met meer bagageruimte in, daar ook luxe uitgevoerde auto's vaak een kleine bagageruimte hebben. Als u met drie of vier personen in een auto reist, is het aan te raden om (reis)tassen mee te nemen in plaats van koffers.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Amerika boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Optionele excursies
Zie het kopje 'extra' voor meer informatie over de optionele excursies die mogelijk zijn en de bijbehorende prijzen.

Resort fee
Bij een aantal hotels wordt een resort fee gevraagd. Deze fee dient dagelijks betaald te worden en is per kamer. De resort fee is voor extra faciliteiten, zoals bijvoorbeeld gebruik van handdoeken bij het zwembad, vervoer naar themaparken, internet. Bij de meeste hotels is deze resort fee inclusief in de prijs. De hotels kunnen de resort fee's te allen tijde wijzigen.

Lokale belastingen
In Amerika wordt over vrijwel al uw inkopen of extra's een salestax berekend. Deze salestax wordt over uw aankopen, maaltijden, autohuur (extra's), camperhuur (extra's), parkeerkosten, kinderbedjes, kinderstoelen e.d. berekend. In de restaurants en winkels vindt u vaak prijzen exclusief de salestax. Houdt u hier rekening mee, u ziet pas bij de kassa wat het werkelijke bedrag is. Het bedrag van de sales tax verschilt per plaats en kan oplopen tot 17%.

Eten en drinken
Lunch : tussen de € 9,00 en € 18,00
Diner : tussen de € 18,00 en € 30,00

Flesje water : ca. € 1,20 - € 2,40
Flesje fris : ca. € 2,40 - € 6,00
Glas wijn : ca. € 8,50 - € 14,50
Glas bier(lokaal) : ca. € 8,50 - € 14,50

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Fooien

In Amerika is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Indicatie fooien:
Chauffeur : ca. 3 USD / ca. € 2,45 per persoon per dag
Gids : ca. 4 USD / ca. € 3,30 per persoon per dag
Kamermeisje : ca. 1 USD / ca. € 0,82 per persoon per nacht
Kofferdrager : ca. 1 USD / ca. € 0,82 per persoon per koffer

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2021. Uiteraard kan de koers van de Euro/Dollar wijzigen waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

Wanneer u tevreden bent over de service, kunt u in restaurants een fooi geven van ongeveer 15-20 %, anders op zijn minst 10%. Aangezien de meeste buitenlandse gasten niet aan deze gewoonte gewend zijn, wordt in sommige gevallen onder de "tax" de “tip” of “gratuity" meegerekend. Voor taxichauffers kunt u ca. 10-15% fooi van het ritbedrag aanhouden.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die al in uw reisprogramma zijn opgenomen, kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan optionele excursies. Deze excursies kunt u ter plaatse via uw reisleiding bijboeken en betalen. Dit kan in de lokale valuta (USD).

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Amerika. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Hotelcategorieën

Bij onze privéreizen naar Amerika heeft u de keuze uit toeristen- midden- en superiorklasse hotels (afhankelijk van de reis). Toeristen- en middenklasse hotels zijn veelal hotels/motels met eenvoudige basisfaciliteiten, waarbij middenklasse hotels net wat extra's bieden, zoals een zwembad of andere faciliteiten. De hotels liggen vaak wat verder van de plaatsen en/of bezienswaardigheden, maar wel direct nabij uitvalswegen. Hierdoor zijn de hotels snel bereikbaar en heeft u vaak geen tot weinig parkeerkosten. De hotels in de superiorklasse bieden net een stukje extra comfort of zijn gunstiger gelegen ten opzichte van plaatsen en/of bezienswaardigheden.

Kamertypes

Indien u met twee, drie of vier personen reist ontvangt u dezelfde kamer. In de tweepersoonskamer staan veelal twee queensize bedden of twijfelaars, zodat de kamer in principe geschikt is voor maximaal vier personen. Wanneer u een 2-persoonskamer boekt met meer dan 2 personen, is het in Amerika niet standaard zo dat ieder persoon een eigen bed heeft. Hierdoor kan het voorkomen dat een 3e of 4e persoon in eenzelfde bed slaapt. Kinderen krijgen hierdoor dus ook geen eigen bed en het babybedje is altijd op aanvraag.

Nederlandstalige Reisgids

Bij onze privéreizen met huurauto naar Amerika (m.u.v. de privéreizen Alaska) ontvangt u naast uw vouchers en hotellijst ook een gratis elektronische Nederlandstalige reisgids (Discovery Guide). Hierin staat de uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving met handige tips, gedetailleerde stadsbeschrijvingen en informatie over bezienswaardigheden die u onderweg zoal tegenkomt. De elektronische reisgids kunt u tegen meerkosten ook toegestuurd krijgen als boekwerk. Als u geïnteresseerd bent om de reisgids als boekwerk toegestuurd te krijgen laat dit dan bij boeking weten. De reserveringsmedewerkers kunnen u informeren over eventuele meerkosten. Het toesturen van de reisgids als boekwerk is alleen mogelijk mits u 42 dagen of meer voor vertrek een definitieve boeking heeft gemaakt.

America the Beautiful Pass

Tegen betaling is het mogelijk om de 'America the Beautiful Pass' aan te schaffen. Hiermee heeft u toegang tot meer dan 2.000 Nationale Parken en instellingen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van NPS: America The Beautiful Pass

Leeftijdsbeperkingen

Voor diegenen die nog geen 21 jaar zijn gelden in Amerika een aantal beperkingen. Het is niet toegestaan om gelegenheden waar alcohol wordt geschonken te bezoeken. Neem daarom altijd u legitimatiebewijs mee, hier kan bij de ingang om gevraagd worden. Voor het inchecken in het hotel geldt vaak een minimum leeftijd van 18, 21 of 25 jaar (indien u zonder ouderen reist).

Kofferdragers

Houdt u er rekening mee dat niet alle hotels in Amerika over kofferdragers beschikken. In dit geval bent u zelf verantwoordelijk voor het tillen/dragen van uw koffer.

Reizen via of naar Canada

Wanneer u via of naar Canada reist, dan dient u rekening te houden met het volgende.

Vanaf 15 maart 2016 bent u verplicht om een Electronic Travel Authorization (eTA) te regelen als u vliegt naar of via Canada. Als u een bezoek brengt aan Canada over land of zee dan bent u niet genoodzaakt om een eTA te regelen.

Om een eTA aan te vragen heeft u een geldig paspoort, een creditcard (Visa, MasterCard of American Express), en een e-mailadres nodig. De kosten bedragen 7 CAD per persoon. De eTA wordt elektronisch gekoppeld aan uw paspoort en is geldig voor vijf jaar of tot uw paspoort verloopt, wat het eerste komt. Via de volgende link kunt u het aanvraagproces beginnen: de officiële eTA website. In de meeste gevallen ontvangt u na een paar minuten een bevestiging van uw aanvraag. In sommige gevallen kan het iets langer duren. Het is aan te raden uw eTA tijdig aan te vragen.

Bagage met TSA gecerticifeerd slot

Het is sterk aan te raden om alléén te reizen met bagage dat is voorzien van een TSA gecertificeerd slot.

TSA (Transport Security Administration) is een veiligheidsinstantie van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security dat is opgericht na 9/11. Deze veiligheidsinstantie oefent gezag uit over de veiligheid van reizigers in Amerika. Wanneer u naar Amerika vliegt kan het zijn dat uw koffer ter controle door medewerkers van TSA wordt geopend. Het is ook bekend dat, wanneer een medewerker van de TSA een koffer of tas niet kan openen, het slot wordt geforceerd en dat u vervolgens uw koffer of tas terugvindt op de loopband met een kapot slot. Om dit soort problemen te voorkomen is het TSA gecertificeerd slot ontwikkeld. Dit slot is goedgekeurd door de Amerikaanse veiligheidsinstantie die uw koffer of tas moet controleren. Deze sloten kunnen door de douane met een loper worden geopend en weer gesloten zonder schade toe te brengen aan uw tas, koffer of slot. De sloten herkent u aan het TSA-logo. TSA gecertificeerde sloten kunt u in alle soorten en maten krijgen: cijfersloten, hangsloten, kabelsloten, key card sloten en in de bagageriem verwerkte sloten. Ook zijn er veel koffers verkrijgbaar die een ingebouwd TSA gecertificeerd slot hebben.

Bagage met TSA gecerticifeerd slot

Het is sterk aan te raden om alléén te reizen met bagage dat is voorzien van een TSA gecertificeerd slot.

TSA (Transport Security Administration) is een veiligheidsinstantie van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security dat is opgericht na 9/11. Deze veiligheidsinstantie oefent gezag uit over de veiligheid van reizigers in Amerika. Wanneer u naar Amerika vliegt kan het zijn dat uw koffer ter controle door medewerkers van TSA wordt geopend. Het is ook bekend dat, wanneer een medewerker van de TSA een koffer of tas niet kan openen, het slot wordt geforceerd en dat u vervolgens uw koffer of tas terugvindt op de loopband met een kapot slot. Om dit soort problemen te voorkomen is het TSA gecertificeerd slot ontwikkeld. Dit slot is goedgekeurd door de Amerikaanse veiligheidsinstantie die uw koffer of tas moet controleren. Deze sloten kunnen door de douane met een loper worden geopend en weer gesloten zonder schade toe te brengen aan uw tas, koffer of slot. De sloten herkent u aan het TSA-logo. TSA gecertificeerde sloten kunt u in alle soorten en maten krijgen: cijfersloten, hangsloten, kabelsloten, key card sloten en in de bagageriem verwerkte sloten. Ook zijn er veel koffers verkrijgbaar die een ingebouwd TSA gecertificeerd slot hebben.

Amerika
+Vluchtinfo
Open+