alg4.jpg
alg3.jpg
alg2.jpg
alg1.jpg

Veilig Reizen

NRV doet er alles aan om op verantwoorde manier de mooiste rondreizen te organiseren, zodat u als een bepaalde bestemming weer open gaat, weer onbezorgd uw rondreis kunt beleven. In samenspraak met de ANVR en leveranciers hebben we een pakket van maatregelen en richtlijnen opgesteld. Deze zijn gebaseerd op de regels, adviezen en protocollen van o.a. de Nederlandse overheid, internationale en lokale overheden, gezondheidsinstanties (o.a. RIVM, Wereldgezondheidsorganisatie WHO) en reisbrancheorganisatie ANVR.     

Onze reizen en coronarichtlijnen

NRV heeft een uitgebreid beeld van de huidige situatie per reisbestemming en wij controleren dagelijks deze informatie zorgvuldig. Voordat wij het besluit nemen dat een specifieke reis weer uitgevoerd kan worden controleren wij of er geen toegangsbeperkingen, geen quarantainevoorschriften en geen beperkingen zijn voor het verblijven van reisgroepen in openbare ruimtes. Daarnaast controleren wij zorgvuldig of de reisprogramma’s met betrekking tot de toeristische aspecten uitvoerbaar zijn. 

 Bij uw reisbescheiden ontvangt u een meer gedetailleerde beschrijving van alle geldende richtlijnen tijdens uw specifieke reis. Deze informatie is ook te vinden op bestemmingsniveau.  Wanneer de Nederlandse overheid, Europese Unie of lokale overheden coronarichtlijnen aanpassen of versoepelen, zullen wij onze instructie hierop natuurlijk aanpassen. Onze reisleiders en chauffeurs zullen u aan het begin van de reis informeren over alle noodzakelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen en natuurlijk blijven zij steeds beschikbaar voor het geven van advies en assistentie tijdens de reis. Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat we alleen met u op reis gaan als dat echt kan! Het welzijn van onze gasten en collega’s staat altijd voorop, de gezondheidsrichtlijnen van lokale autoriteiten en instanties zullen ons de weg wijzen. Wij staan in ieder geval altijd voor u klaar!

Hieronder hebben we de belangrijkste zaken voor als reiziger op een rij gezet. Bij eventuele toekomstige Covid-19  aanpassingen die door de Nederlandse overheid, internationale overheden worden afgegeven, zullen we onze richtlijnen hier opnieuw aan toetsen. Op bestemmingsniveau kunnen aanvullende richtlijnen van toepassing zijn, deze kunt op de landeninformatiepagina’s terugvinden.        

De bestemming

We gaan pas op reis wanneer; 

 • Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geel of groen is 
 • Naar onze inschatting en overtuiging het land, de route en het programma veilig zijn en u een prettige reis kan ervaren 
 • Onze lokale partners zeggen de reis veilig en verantwoord te kunnen uitvoeren
 • Op moment dat we hebben besloten de reis veilig en verantwoord te kunnen uitvoeren houden we ons aan de internationale handleidingen Covid-19 en lokale regelgeving van de plekken die we bezoeken.

De reizigers, de groep en reisbegeleider

Wat doen we voor de reis begint;

 • We reizen in kleine groepjes van maximaal 12 tot 16 reizigers
 • Alle reizigers en onze reisbegeleiders leveren vooraf een ingevulde en ondertekende gezondheidsverklaring in.
 • We adviseren het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering met Covid dekking
 • Alleen gezonde reizigers mogen deelnemen aan de reis. U kunt niet deelnemen aan de reis als u koorts, verkoudheidsklachten of andere ziektesymptomen hebt.
 • Alleen gezonde reisbegeleiders begeleiden de reis. 
 • Aanschaf van voldoende mondkapjes is verplicht en de eigen verantwoordelijkheid van de reiziger
 • We meten temperatuur bij aankomst en checken dagelijks op symptomen
 • De reisbegeleider krijgt een speciale Covid-training en beschikt tijdens de reis over een speciale toolkit met desinfectie- en beschermingsmaterialen.

De rondreis

Wat doen we tijdens de reis;

 • Onze reisbegeleiders zijn geïnstrueerd over strenge hygiënemaatregelen en procedures gedurende de gehele reis. Ze hebben kennis van de lokale regelgeving t.a.v. de Covid-19 situatie en zien toe op het naleven van de afspraken van onze leveranciers en reizigers
 • De reizigers dienen zich te houden aan de afspraken over mondkapjes (waar en wanneer te dragen), persoonlijke hygiëne (handen wassen voor en na alle activiteiten, verplaatsingen, fysiek contact (niet handen schudden, niet omhelzen, afstand bewaren, maar wel helpende hand reiken wanneer nodig voor veiligheid, bij bijvoorbeeld wandeling met moeilijke rotspartijen)
 • We controleren de dagelijkse excursieprogramma's zeer zorgvuldig voor vertrek: zijn er beperkingen in het proces of langere wachttijden die we kunnen vermijden. Waar noodzakelijk zullen we aanpassingen doen aan het programma of de route om drukke plaatsen te vermijden of op ander moment te bezoeken
 • Leveranciers (hoteliers, service, vervoer, gidsen) houden zich ook aan strenge hygiëne eisen (intensief reinigen, afstand bewaren, Covid-training personeel, etc.)
 • We houden overzicht van beschikbare middelen (tests, materialen) en overzicht van medische instellingen op de route
 • Wanneer een land onverhoopt een oranje reisadvies krijgt halen we de reizigers gegarandeerd naar huis.
 • Onze reisleiders en chauffeurs ontvangen een gedetailleerde briefing over de huidige regelgeving in het betreffende land en krijgen de instructies om onderweg de hygiënevoorschriften na te leven
 • Onderweg, in restaurants en hotels volgt NRV de procedures en richtlijnen (onder andere op het gebied van hygiëne, mondkapjes en social distancing) zoals ingesteld voor de specifieke branches en bedrijven door de lokale overheden. Dit zal een praktische invulling zijn van de algemeen geldende Europese COVID-richtlijnen, die mede zijn gebaseerd op de adviezen van de WHO

Wat doen we met een (vermoedelijke) besmetting op reis;

 • Als onverhoopt een van de medereizigers vermoedelijke Covid-19 symptomen toont dan volgt onze reisbegeleider onze procedures (verzorging, isolatie en testen).
 • Als de reisbegeleider positief getest wordt op het Covid-19 virus zal hij/zij vervangen worden en uit de groep verwijderd worden.
 • Als de reiziger positief getest wordt (d.w.z. het Covid-19 virus heeft) dan volgen we de lokale maatregelen.
 • Bij negatief testresultaat sluit de reiziger zsm weer aan bij de groep en volgen we gezamenlijk de reis verder.Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis