Dode Zee in Jordanië
Halong Bay in Vietnam
Sossusvlei in Namibië
Tafelberg in Zuid-Afrika
Yosemite Nationaal Park in Amerika

De 5 meest magische natuurwonderen ter wereld


Een onvergetelijke wandeltocht door het Yosemite Nationaal Park, drijven in de Dode Zee en de zon zien opkomen middenin de Sossusvlei. Iedereen heeft zo zijn eigen bucketlist. Maar deze vijf natuurwonderen moet u wat ons betreft écht een keer met eigen ogen bewonderen.

Natuurwonder Yosemite Nationaal Park
Yosemite Nationaal Park (Amerika)
Het bekende Yosemite Nationaal Park ligt in het oosten van Californië en maakt deel uit van de Sierra Nevada bergketen. Dit verbluffend mooie natuurgebied van maar liefst 3027 m2 wordt al een lange tijd erkend om haar natuurlijke schoonheid, granietkliffen, watervallen en biodiversiteit. Het staat dan ook al sinds 1984 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is vooral bekend vanwege de Yosemite Valley, het hart van het Yosemite Nationaal Park. Dit is een door gletsjers ontstaan dal, met aan de ene kant de 670 meter hoge rots ‘Half Dome’ en aan de andere kant de 900 meter hoge blok graniet ‘El Capitan’. In de bodem van de vallei kabbelt de Merced-rivier waarvan het water afkomstig is van de 750 meter hoge Yosemite Falls. Voor een adembenemend uitzicht over de Yosemite Valley, Half Dome en de Yosemite Falls kunt u per auto naar Glacier Point. De verbluffende vergezichten zijn om stil van te worden, zo prachtig!

Bekijk al onze rondreizen naar Amerika met het Yosemite Nationaal Park.
Dode Zee (Jordanië)
Een boek lezen terwijl u in het water drijft? Het is mogelijk in de Dode Zee, één van de meest bijzondere natuurwonderen van het Midden-Oosten. Het meer, de Dode Zee is namelijk geen zee, bevindt zich tussen Jordanië en Israël op 430 meter onder de zeespiegel. Hiermee is het natuurwonder het laagste punt op aarde. Door het scheuren van aardplaten zijn er meren in lager gelegen gebieden ontstaan en door het extreem warme en droge klimaat is het grootste deel van het water weer verdampt. Hierdoor zijn er ontzettend veel zout en mineralen achtergebleven. Met een zoutgehalte van 33%, is het voor vissen of andere dieren dan ook onmogelijk om in het water van de Dode Zee te leven. Maar helemaal bijzonder is dat u door het hoge zoutgehalte blijft drijven op het water. Een bijna surrealistische ervaring die u een keer in uw leven meegemaakt moet hebben!

Bekijk al onze rondreizen naar Jordanië met de Dode Zee.
Natuurwonder Dode Zee
Natuurwonder Halong Bay
Halong Bay (Vietnam)
Halong Bay ligt in het noordwesten van Vietnam en is één van de natuurlijke hoogtepunten van dit prachtige land. Verspreid over de baai treft u talloze eilandjes die loodrecht oprijzen uit het water. De eilandjes zijn meestal onbewoond en bestaan uit kalksteenrotsen die begroeid zijn met lage struiken. Het indrukwekkende karstgebergte loopt maar liefst door tot in Zuid-China! Wat zich binnenin de kalksteenrotsen bevindt is minstens zo indrukwekkend. Hier treft u namelijk vaak gigantische ruimtes vol eeuwenoud gesteente. De ideale manier om de schilderachtige omgeving van Halong Bay te ontdekken is per traditioneel jonk. Deze zeilschepen brengen u van eiland naar eiland en geven u de tijd om alles met eigen ogen te bewonderen én vast te leggen met uw camera. Halong Bay is immers één van de meest gefotografeerde plekken van Vietnam.

Bekijk al onze rondreizen naar Vietnam met Halong Bay.
Sossusvlei (Namibië)
De hoogste zandduinen ter wereld vindt u in het hart van de Namib-woestijn in Namibië. De Sossusvlei behoort met haar immense duinen en opvallend rood zand tot één van de mooiste landschappen van Afrika. De zandduinen zijn wel 300 meter hoog en zorgen voor spectaculaire beelden. Vooral tijdens de zonsopkomt zijn de vergezichten ontzettend indrukwekkend. Om de Sossusvlei te kunnen bewonderen moet u de Sesriem Gate passeren. Deze poort naar het ultieme paradijs gaat al vóór zonsopgang open. Wanneer u de poort passeert begint uw tocht naar de Sossusvlei en ook dit is een waar stukje natuur. Bent u van plan om de Sossusvlei te bewonderen, combineer dit dan met een bezoek aan de schitterende Deadvlei. Beide attracties behoren tot de hoogtepunten van de Namib-woestijn.

Bekijk al onze rondreizen naar Namibië met de Sossusvlei.
Natuurwonder Sossusvlei
Natuurwonder Tafelberg
Tafelberg (Zuid-Afrika)
De Tafelberg is één van de bekendste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. Met een hoogte van 1086 meter is deze berg, te herkennen aan de platte bovenkant, werkelijk vanuit elke plek in Kaapstad te zien. U kunt de top van de Tafelberg makkelijk bereiken door middel van een kabelbaan, maar uiteraard kunt u de berg ook te voet beklimmen. U komt onderweg prachtige bloemen en planten tegen, want de Tafelberg heeft een ontzettend rijke flora en fauna. Eenmaal bovenaan de berg begrijpt u waarom de Tafelberg zo fantastisch is. Het uitzicht over Kaapstad, Robbeneiland, de Valsbaai en Kaap de Goede Hoop is werkelijk fenomenaal! Een bezoek aan dit natuurwonder mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in Kaapstad.

Bekijk al onze rondreizen naar Zuid-Afrika met de Tafelberg.