Whistler Lake
Jasper Spirit Islands
Banff Moraine Lake
Ottawa
Vancouver Stanleypark

Bezienswaardigheden Canada

Ottawa

ca_al_ottawaa.jpg

Ottawa is de hoofdstad van Canada en alleen al daarom een must-see gedurende een reis door dit bijzondere land. Ooit begon Ottawa als een kleine handelsstad, maar inmiddels is het uitgegroeid tot volgroeide en veelzijdige stad. Indrukwekkend is Parliament Hill. In dit gebouw vindt u de regering, de volksvertegenwoordiging en de senaat. Het is dan ook niet gek dat dit het politieke centrum van Canada is geworden. Bezoek het prachtige park dat naast 'The Hill' ligt of bezoek een authentieke markt in het shopping district. Ottawa is een multiculturele stad en door de vele wijken zoals Chinatown, Littly Italy en andere wijken kunt u hier ook culinair goed terecht. Kortom, een bezoek aan Ottawa is beslist de moeite waard.

Québec City

quebec.jpg

Als voormalige hoofdstad van Canada kan Quebec niet worden overgeslagen tijdens een reis door het zuidoosten van het land. Deze stad wordt gezien als één van de mooist bewaarde koloniale steden ter wereld. Quebec heeft een veelzijdige geschiedenis en dat zorgt voor een bijzondere cultuur in de stad. Quebec werd in eerste instantie door de Fransen bezet, waarna de Engelsen het in de achttiende eeuw overnamen. Sla een bezoek aan het oude gedeelte van de stad zeker niet over. Dit gedeelte staat sinds 1985 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens een wandeling door deze bijzondere stad zult u merken dat er nog vele gebouwen uit de negentiende eeuw staan, zoals het parlementsgebouw. Liefhebbers van kunst kunnen zich verbazen in het Nationaal Museum Beaux-Arts du Quebec.

Niagara Watervallen

Niagara helikopter rondvaart

De Niagara watervallen bevinden zich in de provincie Ontario en staan bekend als één van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen in Canada. Door de speciale vorm van de watervallen, staan deze ook wel bekend als 'Horseshoe Falls'. De halve ronding waar de watervallen hun bijnaam aan te danken hebben is ook te bezoeken met een rondvaartboot. Wees goed voorbereid, want door al het kletterende water kunt u wellicht ook nat worden. Het is ook mogelijk om de watervallen van bovenaf te bekijken. Bijzonder aan de locatie van de watervallen is het feit dat het precies op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten ligt. Hierdoor is het mogelijk om de watervallen vanuit twee verschillende landen te bezoeken. Kortom, de Niagara watervallen zijn een absoluut hoogtepunt tijdens u reis door Oost-Canada.

Banff Nationaal Park

ca_al_banffvalley.jpg

Banff Nationaal Park is het oudste natuurpark van Canada en telt een indrukwekkende verscheidenheid aan natuur. Zo vind u het beroemde Lake Louise in het park en komen de hoogste pieken van het park tot wel 3000 meter. Rijdend over de Icefield Parkway die dwars door het park loopt, komt u langs helderblauwe gletsjermeren en alpenweiden versierd met prachtige bloemen. Kijk goed om u heen en wellicht spot u één van de wilde dieren die in het park rondlopen zoals zwarte beren, grizzly beren en elanden.

Vancouver

vancouver.jpg

Vancouver is waarschijnlijk één van de bekenste steden van Canada. Wist u dat deze stad een Nederlands tintje heeft? De stad is namelijk vernoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger George Vancouver. Zijn ouders kwamen uit het Nederlandse Coevorden. De stad zelf heeft van alles de bieden. Iedere wijk heeft zijn eigen identiteit waardoor het een veelzijdige stad is geworden. U kunt de stad bewonderen tijdens een wandeling over de promenade of vanuit het groene Stanley Park. In Vancouver kunt u genieten van heerlijk eten, winkelen in West End of een bijzondere overtocht maken naar Granville Island. Een bezoek aan deze stad is zeker een aanrader tijdens u reis door West-Canada. Één van de beste leefbare steden ter wereld.

Jasper Nationaal Park

Ghost Island Cruise & Maligne Lake

Jasper Nationaal Park is een perfect visitekaartje voor Canada. Met helderblauwe meren zoals Maligne Lake, waar u het mystieke Spirit Island kunt vinden. Of het nou de besneeuwde vlaktes van het Columbia Icefield zijn of de hoge pieken van de bergen, Jasper Nationaal Park is veelzijdig en indrukwekkend. Tijdens een route door dit park is de kans aanwezig dat u beren zult treffen. Jasper Nationaal Park staat bekend om zijn vele diersoorten. Er staan dan ook borden langs de weg die u waarschuwen voor een eventuele ontmoeting met elanden, wolven, beren en ander wild.

Victoria

Victoria excursie (hele dag)

In het zuidoosten van Vancouver island vindt u de stad Victoria. Deze stad is vernoemd naar de Britse koningin en heeft een rijke historie die terug te vinden is het in straatbeeld. Zo bezit de stad de twee-na-grootste Chinese wijk in Noord-Amerika. Dit komt voornamelijk door de grote groepen Chinese immigranten die hier halverwege negentiende eeuw naartoe kwamen. De stad heeft een bestuurlijke functie en daarom zijn er bijzondere gebouwen zoals het Britse Parlement gebouw te vinden. Niet alleen voor de gebouwen is Victoria een bezoek waard, ook de veelzijdige tuinen die er te vinden zijn trekken veel bezoekers. Neem een kijkje in de Butchart Tuinen die verdeeld zijn over meerder thema's en ontdek een pracht aan bloemen en planten.