Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

←  Terug naar alle Thuisbioscopen

NRV Thuisbioscoop van India & Nepal

Taj Mahal, India

Reizigers inspireren met onze prachtige reiscafé films doen wij maar al te graag. Wij hebben onze reiscafé films voor u online gezet, zodat u thuis vanuit de bank kunt wegdromen bij de mooiste bestemmingen óf oude herinneringen kunt ophalen. Op deze pagina kunt u ook alle highlights van dit land bekijken en leest u ervaringen van reizigers.

India & Nepal: van kleurrijke steden tot rustgevende landschappen

India en Nepal zijn twee verschillende werelden. India prikkelt al uw zintuigen. Beleef de kleurrijke steden Rajasthan, Pushkar en Jaipur, bewonder de indrukwekkende Taj Mahal en bezoek Old Delhi. Dit is een fascinerend contract met de rust van Nepal. Ook in dit schitterende land ontdekt u onvergetelijke hoogtepunten, zoals de Kathmandu-vallei, het Chitwan Nationaal Park en koningsstad Bhaktapur. 

Laat u meeslepen door de geweldige India & Nepal reiscafé film

Deze prachtige reiscafé film is geproduceerd door NRV’s cameraman, Cor Lievendag. Bent u benieuwd naar de rondreis avonturen van Cor? Lees hier zijn reisverhaal →


"Wat een bijzondere ervaring. Kleurrijk, chaotisch, prachtige paleizen en tempels, veel vuilte en hier en daar stank, vriendelijke mensen, veel armoe, bijzondere ceremonies, prachtige vergezichten en een aaneenschakeling van bijzonder boeiende en indrukwekkende ervaringen. Voor ons een onvergetelijke reiservaring."

JJ Heijboer, Oost-souburg | Groepsreis 'Mooiste van India & Nepal'


De meest indrukwekkende highlights van India & Nepal

India & Nepal heeft bijzondere highlights die u zeker niet mag missen tijdens uw rondreis. Wij hebben de top drie highlights alvast voor u uitgelicht.

Delhi
Als u een reis naar India maakt, zal uw vlucht hoogstwaarschijnlijk in Delhi landen. Het is een enorme stad en kan iedereen verwarren die er niet bekend mee is. De stad heeft een interessante geschiedenis: het is vele malen vernietigd en herbouwd, een feit dat duidelijk is in veel bezienswaardigheden in de stad. Als u India echt wilt ervaren, zowel het nieuwe als het oude, dan is een bezoek aan de hoofdstad van het land een must. In Dehli vindt u de traditionele hindoeïstische en andere religieuze aspecten van het land, evenals de nieuwe en vooruitstrevende aspecten van India.


Taj Mahal De Taj Mahal is het levende bewijs van de liefde die Shahjahan had voor zijn vrouw, Mumtaz. De hele wereld roemt de architectonische uitmuntendheid van dit prachtige graf en daarom is het een van de zeven wereldwonderen. Volgens historici werden ongeveer twintigduizend arbeiders gerekruteerd uit heel Noord-India om de Taj Mahal te bouwen. De Taj Mahal is daarom niet alleen een toonbeeld van liefde of schoonheid, het is ook een symbool van hard werken en groot vakmanschap. Vanwege de Taj Mahal wordt Agra in de volksmond de ‘stad van de liefde’ genoemd.


Himalaya
Er zijn talloze manieren om uitzicht op de bergen te zien vanaf het moment dat u naar Kathmandu in Nepal vliegt. Vanuit uw raam in het vliegtuig, op trektocht of gewoon ergens naartoe rijden, u krijgt altijd de bergen te zien. Wandel de bergen in om de prachtige mensen en spectaculaire landschappen van de Himalaya – ook wel ‘het dak van de wereld’- te ontdekken. Of het nu een wandeling door de uitlopers van de Himalaya is om de lokale bevolking te ontmoeten of een trektocht door het hart van de bergen naar de voet van de Mount Everest, het is een unieke ervaring!

Bent u nieuwsgierig naar al het moois dat India & Nepal te bieden hebben? Bekijk de highlights van India →  Bekijk de highlights van Nepal → 


Belangrijke landinfo

Heeft u reisplannen voor India of Nepal? Wij hebben alle belangrijke landinfo op een rijtje gezet, zodat u zich goed kunt inlezen voordat u gaat boeken of daadwerkelijk op rondreis gaat. Van benodigde vaccins en reisdocumenten tot informatie over het klimaat en betaalmogelijkheden.

Bekijk de landinfo van India →

Bekijk de landinfo van Nepal →

Op rondreis door India & Nepal

Wij hebben een ruim aanbod aan groeps- en privéreizen naar India en Nepal. Bezoekt u deze twee prachtige landen graag tijdens één reis? Dan hebben wij ook mooie combinatiereizen waarbij u zowel India als Nepal ontdekt.

Bekijk de groepsreizen naar India en naar Nepal → 


Een groepsreis naar India, Nepal of beide landen is een onvergetelijk avontuur. U ontdekt onder begeleiding van Nederlandssprekende reisleiders de indrukwekkende hoogtepunten van deze bijzondere landen. Ook is het mogelijk om allerlei leuke extra’s bij te boeken of om uw rondreis te verlengen.

Bekijk de privéreizen naar India & Nepal → 


Tijdens een privéreis gaat u met uw eigen reisgezelschap op ontdekkingstocht door India, Nepal of beide landen. In India bezoekt u indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de Taj Mahal en de roze stad Jaipur. Nepal staat bekend om hoogtepunten als het Chitwan Nationaal Park en Kathmandu.

Stelt u liever uw reis volledig zelf samen? Kies dan voor de optie zelf samenstellen voor India of Nepal → 


Andere reizigers over India & Nepal

Onze rondreizen naar India & Nepal worden als zeer bijzonder ervaren! Wij ontvangen dan ook regelmatig enthousiaste reviews en mooie reisverhalen van onze reizigers.


“We hebben genoten van onze mooie, kleurrijke, bijzondere rondreis door India en Nepal. Mede dankzij onze Belgische reisleider Francois. Hij komt al vele jaren in India en Nepal en wist daardoor op een boeiende wijze heel veel te vertellen. De hele reis was hij attent en behulpzaam. Regelde op een prettige wijze erg veel voor de groep.”

Meurs 20-03-2019 – Groepsreis ‘Mooiste van India & Nepal’


Bent u benieuwd hoe andere reizigers hun rondreis door India en Nepal ervaren hebben? Bezoek onze blogpagina of lees de beoordelingen van de rondreis die uw interesse heeft.

Onze reisspecialisten helpen u graag

Reisspecialist JoyceHeeft u vragen over India & Nepal of over één van onze groeps- of privéreizen? Onze reisspecialisten helpen u graag verder. U kunt onze reisspecialisten bereiken door middel van de chatfunctie op onze website, door het sturen van een e-mail of door telefonisch contact op te nemen.

Contactgegevens:
Telefoonnummer: +31 (0)70 307 6700
E-mail: reisspecialist@nrv.nl


Boeken? Dat doet u zo

Heeft u na het zien van de reiscafé film en het lezen van alle informatie over de prachtige highlights besloten om een rondreis naar India & Nepal te boeken? Hartstikke leuk! Wij vertellen u alvast hoe het boekingsproces verloopt.

Zodra u via onze website een groepsreis of privéreis heeft geboekt, ontvangt u van ons de boekingsbevestiging en een factuur. Daarna voorzien wij u van uw reisbescheiden, zodat u alle noodzakelijke informatie alvast compleet heeft. Duurt het nog even voordat u op rondreis gaat? Geen probleem, want met onze blogartikelen, reisverhalen en foto’s van andere reizigers kan de voorpret alvast beginnen! Voordat u het weet is het zover en staat u met uw koffers op de luchthaven en stapt u in het vliegtuig. Op rondreis legt u natuurlijk alle mooie momenten vast met uw camera en deelt u dit misschien wel met ons op social media. Na uw rondreis zijn wij erg benieuwd naar uw avontuur en ervaring met NRV. Wij vragen u een korte enquête in te vullen en eventueel uw reisverhaal en nog meer reisfoto’s met ons te delen, zodat wij ook andere reizigers kunnen inspireren. Natuurlijk blijven wij ook na uw rondreis graag met u in contact, zodat wij u een volgende keer weer mogen meenemen op rondreis.