De oude koningsstad Anuradhapura
De oude koningsstad Anuradhapura
Ruïnestad Polonnaruwa
Ruïnestad Polonnaruwa
Leeuwenrots van Sigiriya
Leeuwenrots van Sigiriya
Theevelden bij Nuwara Eliya
Theevelden bij Nuwara Eliya
Yala Nationaal Park
Yala Nationaal Park

Hoogtepunten van Sri Lanka

Privéreis | 21 dagen v.a.
2277i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
21-05-2024
Reisduur
21dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting


(inclusief 200,00 korting)
Ontdek Sri Lanka's culturele hoogtepunten Kandy, Anaradhapura en Galle
Indrukwekkende treinrit dwars door de groene heuvels bij Nuwara Eliya
Prachtige wandeling door Horton Plains
Kennismaken met het lokale leven in Polonnaruwa en Bandarawela
Veel optionele safari's mogelijk in o.a. Yala NP en Udawalawe NP
Rondreis per auto met privéchauffeur/gids

Kennismaking met de schatten van de parel van de Indische Oceaan

Frisgroene theeplantages en koloniale steden, historische ruïnes en traditionele tempels. Tijdens deze rondreis nemen we u mee langs een aantal van deze prachtige hoogtepunten. U ontdekt de indrukwekkende binnenlanden van Sri Lanka, waar u kennis maakt met de leeuwenrots Sigiriya en de rotstempel Dambulla. Samen met de lokale bevolking reist u per trein dwars door prachtig bergachtig gebied en de theevelden naar Nuwara Eliya. Ook laten we een mooie trekking door Hortons Plains en de oude VOC-stad Galle niet aan u voorbij gaan!

"Het hele eiland mogen beleven en ontdekken op deze manier leverde ons een mooie vakantie op. Dit mede dankzij onze goede chauffeur. "

Arts

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Colombo

lk_pri_hoogtepunten.png
Vlucht Amsterdam - Colombo

U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar u de volgende dag zult aankomen.

DAG
02

Colombo - Negombo (ca. 11 km)

lk_al_negombo.jpg
Aankomst op de luchthaven van Colombo
Kennismaking met uw Engelssprekende gids
Acclimatiseren in uw strandhotel in Negombo

Aankomst in Colombo waar de chauffeur op u staat te wachten om u naar uw hotel in Negombo te brengen. De rest van de dag (afhankelijk van uw vluchttijden) heeft u tijd om te acclimatiseren en wellicht te genieten van het zwembad van het hotel.

DAG
03

Negombo

Negombo Fishmarket
Stadswandeling door historisch centrum Negombo
Boottocht op de lagune
Lokaal plezier: ritje met de tuk-tuk
Tweede overnachting in Negombo

Na het ontbijt bezoekt u Negombo. Deze kleine stad ligt tussen een lagune en de kust en heeft een klein, historisch centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. We wandelen door de haven, waar u ook de vis- en fruitmarkt, het Nederlandse fort en de kerk ziet en een Hindu tempel kunt bezoeken.

’s Middags maken we een boottochtje op de lagune, waar u de vissers hun netten ziet binnenhalen. De wateren zijn gevuld met krab en het is leuk om de mensen zo aan het werk te zien. De prachtige groene lagune is tevens het leefgebied van vele vogelsoorten. Tijdens het varen kunt u genieten van een lokaal drankje, Arak en zien we de zon langzaam ondergaan. Een fantastische afsluiting van de dag! Na de bootexcursie gaat u per lokale tuk-tuk terug naar uw hotel.

DAG
04

Negombo - Colombo - Negombo (ca. 76 km)

lk_al_colombo.jpg
Stadsexcursie naar de hoofdstad Colombo (inc. bezoek aan het Dutch Museum)
High Tea in oudste hotel van Sri Lanka (optionele excursie)
Derde overnachting in Negombo

Deze ochtend maakt u een uitgebreide stadstour door de hoofdstad Colombo. Deze stad wordt vaak vergeten, maar heeft veel te bieden. U bezoekt de belangrijkste monumenten, musea, kerken, tempels en de haven. Uiteraard heeft u ook tijd om lekker te winkelen en een drankje te drinken. Boek vandaag optioneel een High Tea in het koloniale Galle Face hotel. U waant zich voor even weer helemaal in oude, koloniale tijden.

DAG
05

Negombo - Dambulla - Anuradhapura (ca. 192 km)

Olifanten Pinnawela Sri Lanka
De rotstempels van Dambulla aanschouwen
Overnachting in Anuradhapura

Na het ontbijt verlaten we de kust om de binnenlanden in te rijden en vervolgen wij onze weg naar Dambulla, waar we een bezoek brengen aan de beroemde rotstempels. In de rotsen vindt u vele Boeddha beelden in alle formaten en prachtige muurschilderingen. Als laatste vandaag rijden we naar Anuradhapura.

DAG
06

Anuradhapura - Gouden Driehoek (ca. 65 km)

Anuradhapura
Bezoek aan de oude hoofdstad Anuradhapura
Doorreizen naar de ‘Gouden Driehoek’
Eerste overnachting in de Gouden Driehoek

Na het ontbijt brengen we een bezoek brengen aan de oude stad van Anuradhapura. De oude koningsstad werd rond 300 jaar voor Christus de hoofdstad van Sri Lanka. In de stad zijn vele ruïnes van paleizen en tempels te bewonderen. Te midden van alle bezienswaardigheden ligt de Sri Maha Bodhi, ook wel de Bo Tree genaamd. Dit is een 2000 jaar oude boom die werd ‘gestekt’ uit de heilige banyan-boom in de Indiase plaats Bodh Gaya. Een andere bezienswaardigheid is de Ruwaweliseeya Stupa.

Hierna rijden we wederom richting de ‘Gouden Driehoek’ in de binnenlanden van Sri Lanka. In de namiddag komt u aan in uw hotel in uw hotel, waar u de aankomende nachten zal logeren. De Gouden Driehoek is de perfecte uitvalsbasis om deze regio beter te leren kennen. Het binnenland kent vele culturele bezienswaardigheden en prachtige wildparken.

DAG
07

Gouden Driehoek & omgeving

LK_AL_MinneriyaNationalPark
Wakker worden in de groene natuur van Sri Lanka
Ontspannen vrije dag
Leuke ochtendexcursie naar Hiriwaduna (optionele excursie)
Jeepssafari in het Minneriya nationaal park (optionele excursie)
Tweede overnachting in de Gouden Driehoek

Vandaag een heerlijke dag om de regio beter te leren kennen. Zo kunt u kiezen om ’s ochtends een leuke optionele excursie te maken. U wordt dan al heel vroeg in de ochtend in uw hotel opgehaald om richting Hiriwaduna te rijden voor een 2 uur durende excursie, waarbij een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven op het platteland van Sri Lanka. De tocht begint met een geweldige wandeling langs een dijk van een Wewa (door de mens gemaakt reservoir). Rondom de Wewa ziet u veel vogels, vlinders en een prachtige groene omgeving. Zo vroeg in de ochtend ziet u de dorpelingen hun dagelijkse taken ondernemen, zoals vissen en het wassen van kleding aan de rand van het meer.
Tijdens onze wandeling steken we ook met een lokale ‘catamaran’ de zijrivier over om zo ook de verschillende kleine boerderijen te ontdekken. De boer die ons helpt oversteken is vaak bereid om te laten zien wat zijn kostwinning is, en een glaasje kokoswater of een stuk verse mango zal de gastvrijheid bekronen. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat per ossenkar, waarbij we door dichtere bossen en rijstvelden rijden. De kans bestaat dat u hier apen, vele tropische vogels en wellicht zelfs een olifant ziet. Na deze indrukwekkende tocht wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.

’s Middags kunt u een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park maken (optioneel). Het park staat bekend om de vele honderden olifanten die er leven. U maakt met een 4WD een safari door dit mooie park, waarbij de kans dat u olifanten ziet drinken in het meer bijna verzekerd is.

DAG
08

Gouden Driehoek & omgeving

LK_AL_Polonnaruwa1
Heerlijke vrije dag
Prachtige fietstocht door de binnenlanden (optionele excursie)
Bezoek aan de ruïnestad Polonnaruwa (optionele excursie)
Derde overnachting in de Gouden Driehoek

Vandaag heeft u een vrije dag, maar u kunt ook kiezen uit een aantal optionele excursies naar Polonnaruwa. U kunt ervoor kiezen om per mountainbike richting de ruïnestad Polonnaruwa te gaan, een leuke en actieve excursie. U maakt een enerverende fietstocht van ongeveer 10 kilometer door de regio. Een leuke kennismaking met het lokale dagelijkse leven. Bewonder de gifgroene rijstvelden, bezoek lokale dorpjes, ontmoet de vriendelijke bevolking en zie hoe u een kokosnoot uit de boom haalt. De route is vlak en u heeft alle tijd, dus u hoeft zeker niet in topconditie te zijn om deze excursie te maken, hij staat vooral in het teken van genieten. Vervolgens laten we de fietsen achter en rijden we naar de ruïnestad Polonnaruwa waar u een uitgebreide rondleiding krijgt, langs de restanten van het paleis en de beroemde liggende boeddha.

Ook kunt u er voor kiezen om enkel door de ruïnestad te fietsen. De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Sri Lankaanse beeldhouwkunst. Zo zijn naast de vele ruïnes ook het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Het is een enorm complex en de leukste manier om dit te verkennen is dan ook per fiets. Na de lunch (exclusief) wordt u weer terug naar het hotel gebracht, waar u lekker kunt genieten van het zwembad en de rust.

DAG
09

Gouden Driehoek – Sigiriya - Matale - Kandy (ca. 135 km)

lk_sigirya.jpg
Bezoek aan de beroemde Leeuwenrots, Sigiriya
Ontdek de specerijen- en kruidentuin van Matale
Eerste overnachting in Kandy

Vroeg in de ochtend bezoekt u het indrukwekkende rotsfort de Leeuwenrots in Sigiriya. Het is een behoorlijke klim naar de top, maar het uitzicht en de fresco’s van de Wolkenmeisjes maken alles goed. Onderweg naar Kandy bezoekt u een kruidentuin in Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. U ziet hier hoe alles groeit en bloeit en leert welk kruid u van uw klacht kan afhelpen. Sri Lanka staat behalve haar thee ook bekend om kruiden als kaneel, peper en noodmuskaat. In de middag komen we aan in de culturele hoofdstad, in het binnenland van Sri Lanka. U logeert de aankomende twee nachten logeren in Kandy.

DAG
10

Kandy

Kandy
Bezoek aan de Botanische tuinen van Kandy
Stadstour Kandy, gedeeltelijk met een traditionele tuk-tuk
Bezoek aan de heilige Tempel van de Tand
Dagsluiting met een traditionele dansshow
Tweede overnachting in Kandy

Na het ontbijt brengen we als eerste een bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en kleuren tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten.

’s Middags maakt u een stadstour (gedeeltelijk) per tuk-tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Samen met uw gids bezoekt u o.a. de markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Uiteraard rijden we ook rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is de stad heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes en zien we een culturele dansshow.

DAG
11

Kandy - Kithulgala - Nuwara Eliya (ca. 140 km)

LK_AL_Nuwara_Theevelden_154733720
Actie! Raften op de Kelani rivier (optioneel)
Bezoek aan de theeplantages
Overnachtingen in de koloniale stad, Nuwara Eliya

Via de theevelden rijden we richting Kithulgala. Een prachtige omgeving welke tevens de set is geweest van de beroemde film ‘Bridge over the River Kwai’. .

Bij Kithulgala heeft u de mogelijkheid om te raften. De Kelani rivier is een uitstekende plek om een korte maar spannende raft-excursie te maken (level 3). Uiteraard kunt u ook gewoon genieten van de prachtige groene omgeving. Vervolgens rijden we richting Nuwara Eliya waar u de avond verblijft. Onderweg stoppen we bij een authentieke theefabriek en zien we hoe de mensen hier al eeuwenlang de beroemde thee verwerken.

DAG
12

Nuwara Eliya - Horton Plains - Bandarawela (ca. 75 km)

LK_AL_Horton Plains1
Beroemde treinreis
Prachtige wandeling door Horton Plains
Zie de vergezichten bij Worlds End
Kennismaking met Bandarawela/Haputale

Vroeg in de ochtend, het hotel zal een eenvoudig picknick-ontbijt verzorgen, rijden we richting Horton Plains. Een beschermde hoogvlakte waar in de Britse koloniale tijd nog door de Britten op luipaarden werd gejaagd. Tegenwoordig zijn deze slechts bij uitzondering te spotten, maar er leven wel 24 verschillende zoogdiersoorten en 87 verschillende vogelsoorten in het park. Mooi is het uitzicht op ‘Worlds End’, bij helder weer reikt het zicht tot aan de kust.

In Hortons Plain maken we een prachtige 3 uur durende wandeling naar uiteraard ‘Worlds End’ en de Bakers waterval. Aan het einde van de ochtend rijden we door naar het station van Ohiya. Hier neemt u de trein, waarbij u samen met de lokale bevolking, dwars door bergachtig gebied en theevelden naar Bandarawela/Haputale reist. Een unieke ervaring, waarbij u de mogelijkheid heeft om te beleven hoe de lokale bevolking in de binnenlanden van Sri Lanka leeft en reist. Bij het station van Bandarawela/Haputale staat uw chauffeur op u t te wachten en brengt u vervolgens naar uw hotel wat afhankelijk van beschikbaarheid in Haputale, Bandarawele of in Ella ligt.

DAG
13

Haputale- Bandarawela - Tissamaharama (ca. 100 km)

fietsende kinderen
Lokale ervaring: Leuke wandeling nabij Bandarawela
Eerste overnachting in Tissamaharama (Nabij Yala NP)

Na het ontbijt maken we een korte wandeling rondom Bandarawela. We zien de mannen op het land werken, kinderen naar school lopen en de dames het huis schoonhouden. Een hartstikke leuk gezicht om zo het dagelijkse leven van Sri Lanka te zien.

Hierna vervolgen we onze route naar Tissamaharama. Dit kleine dorp, in het zuiden, wordt ook wel de ‘toegangspoort naar de wildparken’ genoemd, door zijn centrale ligging nabij de verschillende wildparken van de Sri Lankaanse kust. In Tissamaharama logeren we de aankomende dagen in en kleinschalig hotel, dat een prima uitvalsbasis is om de parken te zien.

DAG
14

Yala Nationaal Park

Omgeving Habarana Chaaya Village Harabana Sri Lanka
Vrije dag
Jeepsafari in Yala nationaal park (optionele excursie)
Tweede overnachting in Tissamaharama (nabij Yala NP)

Vandaag een vrije dag, maar een jeepsafari in het Yala nationaal park maken is een absolute aanrader (optioneel). Het Yala Nationale Park is een van de grootste nationale parken in het land en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen. Het park heeft de laatste jaren veel publiciteit gekregen door de luipaard onderzoeken van National Geographic en Discovery TV. Deze onderzoeken gaven aan dat Yala de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer heeft, ter wereld. Tijdens uw safari gaat u dan natuurlijk ook opzoek naar deze schuwe dieren, maar een garantie kunnen we u uiteraard niet geven. Wel zult u veel ander wild zien en de vele zout- & zoetwatermeren zijn een broedplek voor vele exotische vogels.

DAG
15

Tissamaharama - Galle (ca. 150 km)

lk_al_bundala.jpg
Bezoek aan Bundala National Park (optionele excursie)
Prachtige route langs de ongerepte kust
Stadswandeling in Galle
Overnachting in Galle

Nog niet genoeg gekregen van de avontuurlijke safari’s? Maak deze ochtend dan een safari in het Bundala Nationaal Park. Een waar paradijs voor de vogelspotter. Na het ontbijt rijden we vervolgens door naar de oude VOC stad, Galle. De mooie kustroute loopt pal naast de zee en het is dan ook een prachtige route. Onderweg ziet u de vele kleine strandjes omzoomt met palmbomen, vissersboten in felle kleuren en kleine haventjes waar de lokale bevolking zijn ‘catch of the day’ probeert te verkopen.

Bij aankomst in Galle maakt u met uw gids een stadswandeling door de vestiging van Galle, waar u uiteraard het oude fort bezoekt dat door UNESCO is uitgeroepen tot ‘best bewaard fort in Azië'. U overnacht in Galle.

DAG
16

Galle - Kalutara (ca. 85 km)

Fort Galle
Aankomst in uw mooie 4-sterren resort aan het strand

Na het ontbijt rijden we naar uw strandhotel in Kalutara. Hier kunt u heerlijk gaan nagenieten van een mooie reis. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een excursie te doen en zo nog meer te zien van de omgeving. Overnachting in Kalutara.

DAG
17

Kalutara

Kalutara strand
Heerlijke vrije dag aan het strand

De aankomende dagen kunt u genieten van enkele heerlijke dagen aan het strand van Kalutara. Uiteraard kunt u vanuit hier nog leuke excursies maken.

DAG
18

Kalutara

lk_al_boottochtje koggala.jpg
Heerlijke vrije dag aan het strand
Boottocht over de Kalu Ganga rivier (optionele excursie)
Bezoek aan theeplantage en theefabriek (optionele excursie)

Wat heerlijk om uit te rusten van een indrukwekkende rondreis door Sri Lanka. Geniet ook vandaag weer vanaf uw ligbed bij het zwembad of op het strand. Optioneel kunt er ook voor kiezen om een theeplantage en theefabriek te bezoeken. Het moet u niet ontgaan zijn, Sri Lanka is een echt theeland. Het klimaat van het land is ideaal om de aromatische thee te verbouwen. Dus waar kunt u beter terecht om thee voor thuis in te kopen, dan in Sri Lanka. Tijdens de excursie komt u meer te weten over het verbouwen van de thee en is er uiteraard gelegenheid om te proeven en thee voor thuis te kopen. Ook is het mogelijk om optioneel een boottocht te maken over de Kalu Ganga rivier.

DAG
19

Kalutara

Strand Hibiscus Kalutara Sri Lanka
Heerlijke vrije dag aan het strand
Excursie naar Bawa’s Brief Garden & Kalutara Tempel (optionele excursie)

Geniet nog een dagje van de heerlijke temperaturen aan het strand van Sri Lanka. Ook is het mogelijk om een optionele excursie naar Bawa’s Brief Garden te maken. De tuin ligt op 10 kilometer landinwaarts vanaf Bentota. Het terrein is een heerlijk plek om te verdwalen en voor u het weet waant u zich in The Jungle Book.

DAG
20

Kalutara – Colombo (ca. 30 km)

Tangerine Beach Hotel
Heerlijke vrije dag aan het strand
Transfer naar de luchthaven

Uw laatste dag aan het strand van Sri Lanka. Voor meer comfort boekt u voor vandaag een dagkamer in het strandhotel. U kunt dan tot het moment van vertrek naar de luchthaven van uw kamer gebruik maken. Bovendien is het diner dan inbegrepen. Laat in de avond wordt u opgehaald om naar de luchthaven van Colombo te rijden voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
21

Colombo - Amsterdam

Aankomst luchthaven
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst in Nederland

Vroeg in de ochtend vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de middag aankomt. Einde van een heerlijke vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Extra's
21 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
21 dagen Hoogtepunten van Sri Lanka: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per auto of minibus met airco met Engelssprekende privéchauffeur/gids van dag 2 t/m 16
Transfer strandhotel - luchthaven
Treinrit Ohiya - Nuwara Eliya
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
14x diner (m.u.v. de dagen in Negombo en Galle)
Stadstours door Negombo, Colombo, Kandy en Galle*
Boottocht op de lagune bij Negombo*
Bezoek aan de ruïnestad Anaradhapura*
Bezoek aan Dambulla* & de leeuwenrots Sigiriya*
Bezoek aan de kruidentuinen van Matala
Bezoek aan de Botanische Tuinen van Kandy*
Mooie wandeling in Horton Plains*
Bezoek aan de theeplantages bij Nuwara Eliya
Ontdek het lokale leven tijdens een wandeling bij Bandarawela
Heerlijke stranddagen in comfortabel 4* hotel direct aan het strand van Kalutara
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. 181 USD p.p.
Fooien
Visum
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
6 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+