De groene noordkust bij het dorpje Seixal
De groene noordkust bij het dorpje Seixal
Het charmante vissersdorp Câmara de Lobos
Het charmante vissersdorp Câmara de Lobos
Santana
Santana
Levada wandeling op Madeira
Levada wandeling op Madeira
Schiereiland Ponta de São Lourenço
Schiereiland Ponta de São Lourenço

Madeira Compleet

Privéreis | 12 dagen v.a.
1207i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
13-01-2025
Reisduur
12dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 125,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 125,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
Onze meest complete Madeira reis!
Verblijf op meerdere plekken, dichtbij de mooiste wandelingen van het eiland
Ontdek de traditionele huisjes in Santana
Zwemmen in de heerlijke natuurbaden van Porto Moniz
Afsluiten met drie dagen in bruisend Funchal
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)

Compleet verliefd op Madeira

Zeg je Madeira, dan worden bijnamen als het ‘bloemeneiland’, het ‘eiland van de eeuwige lente’ en ‘de drijvende tuin van de Atlantische Oceaan’ vaak in één adem genoemd. En terecht, want Madeira is met haar uitbundige natuur, pittoreske vissersdorpen en woeste kustlijn met recht één van de mooiste eilanden van Europa. Het prachtige natuurschoon van Madeira ontdekt u het beste te voet. Geen wonder dat dit eiland bekend staat als het walhalla voor natuur- en wandelliefhebbers. De plekken waar u tijdens deze reis overnacht zijn zo uitgezocht dat u zich dichtbij de mooiste wandelroutes van het eiland bevindt. Wandelt u naar de gigantische Risco waterval op de Levada das 25 Fontes, ervaart u een stukje Zuid-Amerikaans regenwoud op de Levada do Caldeirão Verde of ziet u een heel ander gezicht van Madeira tijdens een wandeling over de ruige Ponta de São Lourenço?
De reis sluit u af in bruisend Funchal, waar u naast genieten van het goede leven ook volop mogelijkheden hebt voor leuke uitstapjes. Madeira verveelt geen moment!

"Geen eiland in Europa heeft me ooit zo verrast als Madeira. Als echte natuurliefhebber heb ik mijn hart opgehaald tijdens de prachtige levada wandelingen, die zelfs voor mij als startende wandelaar goed te doen zijn. Eén van mijn absolute favorieten binnen Europa!"

Corine, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst Funchal - Machico (ca. 8 km)

Vertrek luchthaven
Heenvlucht naar Funchal
Ophalen huurauto op de luchthaven
Overnachting in Machico (of omgeving)

Vandaag is het zover, uw rondreis over het Portugese eiland Madeira begint! Na een laatste kopje koffie op de luchthaven, wandelt u naar de gate en gaat u aan boord van uw vlucht naar Funchal, de hoofdstad van het eiland. Madeira heeft een schitterende natuur met veel exotische bloemen. Een waar paradijs voor wandel- en natuurliefhebbers. De komende week verblijft u op verschillende plekken op het eiland, zodat u de diversiteit van Madeira optimaal kunt beleven.
Na aankomst op de luchthaven, haalt u de huurauto op en rijdt u naar het dorpje Machico, op steenworp afstand van de luchthaven. Hier verblijft u de komende twee nachten.

DAG
02

Machico & omgeving

Ponta de São Lourenço, Madeira
Rustig opstarten in het knusse dorpje Machico
Maak de intensieve, maar verbluffend mooie wandeling over de Ponta de São Lourenço
Laatste overnachting in Machico & omgeving

Na uw eerste nacht op Madeira wordt u vanmorgen wakker in het plaatsje Machico, in het oosten van het eiland. Hier kunt u ervoor kiezen om op uw gemak te acclimatiseren, wat boodschapjes te doen of lekker door het dorp te struinen.
Voor wie naar Madeira komt om te wandelen is een verblijf in Machico ideaal, het is een perfecte uitvalsbasis voor één van Madeira’s mooiste wandelroutes – die over de Ponta de São Lourenço, de oostkaap. Deze route is wellicht niet zo groen als u Madeira zou verwachten, maar dat is niet zo gek. Dit droge heuvellandschap was ooit een vulkanisch gebied en doet eerder aan een maanlandschap denken dan de ‘drijvende tuin’ die Madeira eigenlijk is. Toch groeien op dit onherbergzame stukje Madeira bijna 140 verschillende soorten planten, waarvan 31 alleen op Madeira voorkomen. Bovendien zijn de uitzichten onderweg op de steile kliffen, ruige rotsen en bulderende zee werkelijk magisch.
Met de auto rijdt u in enkele minuten naar Caniçal, het startpunt van de route. Over de aangelegde paden wandelt u op het gemak naar de splitsing op zo’n 2,5 kilometer wandelen. Gaat u linksaf dan is de route gemakkelijker, rechtsaf wordt de wandeling wat intensiever, maar wordt u wel getrakteerd op verbluffende uitzichtpunten én een klein strandje. Bij mooi weer kunt u hier zelfs even een kleine duik nemen, heerlijk om even af te koelen!
De route eindigt met het uitzichtpunt ‘Miradouro Ponta do Furado’, het hoogste punt van de wandeling dat u bereikt na een korte, maar fikse klim. De beloning is de klim meer dan waard, vanaf het uitkijkpunt kunt u kilometers ver de oceaan op kijken en bij helder weer ziet u zelfs buureiland Porto Santo liggen. Onderaan het uitkijkpunt is een fijn restaurant om even lekker neer te ploffen en wat te eten en te drinken voor u aan de weg terug begint. Wát een bijzondere wandeling, dat belooft veel goeds voor de komende dagen!

DAG
03

Machico - Santana (ca. 20 km)

Levada do Caldeirao Verde, Madeira
Vertrek uit Machico
Genieten van de zon aan het kleine strandje Praia da Banda d'Além
Ervaar Madeira’s regenwoud tijdens een wandeling over de Levada do Caldeirāo Verde
Overnachting in Santana

Wat een heerlijke eerste dag op Madeira heeft u achter de rug. Grote kans dat de eerste wandeling u enthousiast heeft gemaakt voor de rest van het eiland.
Vandaag pakt u de koffer weer in, op naar het volgende adresje van uw vakantie. Houdt u het vandaag liever wat rustiger? Bezoek dan één van de weinige strandjes op Madeira, het Praia da Banda d'Além in het hart van Machico. Dit aangelegde strandje heeft een fijn, goudgeel zandstrand, ideaal om te genieten van het goede weer en maximaal tot rust te komen.
Op uw weg naar Santana passeert u het kleine dorpje Porto da Cruz. Dit charmante surfersdorp heeft zijn naam te danken aan het kruis dat aan de kust werd geplaatst om de haven aan te geven voor de Portugese ontdekkingsreizigers. Ook hier kunt u heerlijk wandelen en genieten van een panoramisch uitzicht op de zee en de omgeving vanaf de unieke rotsformatie Penha D’Aguia.
Heeft u de smaak te pakken en maakt u vandaag liefst nog een mooie wandeling? Ga dan voor de Levada do Caldeirão Verde, net buiten Santana, uw eindpunt vandaag. De Levada do Caldeirāo Verde leidt u dwars door een dichte jungle waarin u zich echt even in een Zuid-Amerikaans regenwoud waant. Wat een contrast met het landschap dat u gisteren zag! De route is in totaal 13 kilometer, maar geheel vlak, waardoor de route goed te doen is voor iedereen met een basisconditie. Na ongeveer twee uur wandelen bereikt u de Caldeirão Verde waterval, één van de hoogste watervallen van Madeira. Een ideale plek voor een lekkere picknick, zorg dus dat u iets lekkers meeneemt voor u weggaat. Via dezelfde weg wandelt u in twee uur terug naar het startpunt, waar u bij het typische Hans & Grietje huisje nog een lekkere kop koffie drinkt voor u naar uw hotel in Santana rijdt. Hier overnacht u de komende twee nachten.

DAG
04

Santana

Santana
Spot de typische driehoekige Santana huisjes
Maak een wandeling naar de hoogste top van het eiland; de Pico Ruivo
Lekker lokaal dineren in Santana
Overnachting in Santana

Vandaag wordt u wakker in Santana, aan de noordoostkust van Madeira. Het dorpje is één van de populairste trekpleisters van het eiland en volgens velen ook het mooiste dorpje van Madeira. Dit is te danken aan de schitterende ligging, op een 300 meter hoge rotsklif boven zee, maar vooral door de traditionele huisjes die er staan; de ‘Palheiros’. Deze driehoekige huisjes met hun strooien daken en blauwe vensters met rode luikjes, zijn uniek op Madeira. Oorspronkelijk werden de huisjes bewoond door boeren die hun landbouwproducten op de bovenste verdieping opsloegen. Vandaag de dag worden enkele huisjes nog bewoond, maar de meeste zijn inmiddels in gebruik als winkeltjes met ambachtelijke streekproducten. En hoewel het heerlijk struinen is langs de verschillende winkeltjes, is het des te leuker om een bewoond exemplaar te spotten in de heuvels van Santana.
Heeft u vandaag zin in een unieke wandeling? Dan ligt Santana perfect als uitvalsbasis voor een wandeling naar de Pico Ruivo, met zijn 1861 meter de hoogste piek van het eiland. De meest eenvoudige wandelroute naar dit indrukwekkende punt begint in Achada do Teixeira, op zo’n kwartier rijden vanaf Santana. In een kleine 3 kilometer wandelt u in ongeveer 1,5 uur naar de top van de Pico Ruivo. Onderweg wordt u getrakteerd op vergezichten over een eindeloze oceaan, dramatische kliffen en een deken van witte wolken. Wow!
Zoek vanavond een gezellig restaurant uit voor het diner. Probeert u de lokale specialiteit van Santana, de ‘Sopa de Trigo’? Deze van tarwe gemaakte soep is hét typische gerecht van Santana en moet u eigenlijk een keer geprobeerd hebben tijdens uw verblijf.

DAG
05

Santana - Porto Moniz (ca. 47 km)

Seixal, Madeira
Vertrek uit Santana
Prachtige rit langs de uitbundig groene noordkust van Madeira
Bezoek de grotten van São Vicente (niet inbegrepen)
Droom weg bij de zwarte lavastranden van Seixal
Aankomst en overnachting in Porto Moniz

Na leuke dagen in Santana, is het tijd de koffers weer in te pakken – op naar de volgende plek! Vandaag maakt u een werkelijk schitterende rit langs de noordkust van Madeira. Het noordelijk deel van het eiland is, door haar ligging achter de hoge toppen van het centraal gebergte, een stukje koeler én groener dan het zuidelijk deel van Madeira. Dit zorgt voor uitbundig groene kliffen, kletterende watervallen en eindeloze bananenplantages. Een rit waarbij u uw ogen uitkijkt.
Vanuit Santana slingert de weg in ongeveer een uur naar São Vicente, halverwege de rit van vandaag. Dit tussen de bergen ingeklemde dorpje staat vooral bekend om de São Vicente Caves, een indrukwekkend grottenstelsel. De grotten zijn alleen onder begeleiding te bewandelen, maar zijn een bezoek meer dan waard. Via een lift daalt u af naar de 19 meter diepe grotten en wandelt u door enorme kamers, nauwe gangen en bewondert u het kristalheldere, ondergrondse meer als absoluut hoogtepunt. Indrukwekkend!
Vanaf São Vicente neemt de explosie van groen met de minuut verder toe. Maak absoluut een stop bij het uitkijkpunt Véu da Noiva, dat uitzicht biedt op de metershoge Véu da Noiva waterval. Begrijpt u ook direct waar de naam van deze waterval vandaan komt (véu da noiva betekent letterlijk ‘bruidssluier’)?
Onderweg naar Porto Moniz passeert u tot slot het dorpje Seixal, dat met haar zwarte lavastranden de moeite waard is om even te stoppen. Neem een duik in het grote natuurlijke zwembad in de beachclub van Praia do Porto do Seixal of bewonder de vele palmbomen bij Praja de Laje, dat door haar exotische uiterlijk ook wel Jamaica Beach wordt genoemd.
De komende twee nachten verblijft u in Porto Moniz, in het uiterste noordwestelijke puntje van Madeira. Morgen heeft u een hele dag om dit leuke dorp te verkennen.

DAG
06

Porto Moniz

Porto Moniz
Volle dag in Porto Moniz
Zwemmen in de natuurlijke zwembaden
Lunchen langs de boulevard
Laatste overnachting in Porto Moniz

Hoewel de kans groot is dat Madeira uw hart tijdens de eerste dagen van uw vakantie al veroverd heeft, toch mist het eiland één vakantie-ingrediënt: zandstranden. Uiteraard maakt Madeira dat gemis meer dan goed met haar wonderschone natuur, maar een frisse duik in het water is toch ook wel heel lekker. Gelukkig heeft u vandaag een hele dag in Porto Moniz voor de boeg – een dag om te zwemmen!
Het knusse dorpje Porto Moniz ligt in het meest noordwestelijke puntje van Madeira en staat vooral bekend om haar heerlijke natuurbaden. De door lavasteen gevormde baden stromen bij vloed vol met Atlantisch zeewater en zijn zo een ideale manier om heerlijk rustig in zee te dobberen. Wilt u de ultieme relaxdag vandaag, ga dan naar het aangelegde natuurzwembad, waar u zelfs een ligbedje en parasol kunt huren. De baden bij Restaurant Cachalote zijn niet aangelegd en daardoor avontuurlijker, maar minder geschikt wanneer u met kinderen of slecht ter been bent.
Wandel rond lunchtijd over de gezellige boulevard van Porto Moniz met haar vele winkeltjes en restaurants. Zoek een leuk plekje uit om te lunchen en bestel vooral de lokale specialiteit – Peixe Espada, de Zwarte Degenvis. Deze diepzeevis zwemt alleen in de wateren rond Madeira en Japan en wordt op Madeira traditioneel gegeten met lokale bananen. Een heerlijke combinatie!
Voor de beste foto van vandaag klimt u naar de Miradouro da Santa, het uitkijkpunt boven Porto Moniz. Hier vandaan heeft u een waanzinnig uitzicht over het dorp, de natuurlijke baden en de rotsachtige kust.

DAG
07

Porto Moniz - Ponta do Sol (ca. 45 km)

Levada das 25 Fontes, Madeira
Vertrek uit Porto Moniz
Wandel de ‘Levada das 25 Fontes’
Lunchen en poncha proeven in Calheta
Aankomst en overnachting in Ponta do Sol (of omgeving)

Afgelopen dagen ontdekte u de ongerepte en diepgroene noordkust van Madeira, een droom voor elke natuurliefhebber. Vandaag zakt u af naar het zonnige zuiden van het eiland, met als eindpunt het zonnige plaatsje Ponta do Sol, waar u de komende nachten verblijft.
Onderweg naar het zuiden kunt u ervoor kiezen één van Madeira’s mooiste levada wandelingen te doen. Ten noorden van de kustplaats Calheta start de Levada das 25 Fontes, een prachtige wandeling naar de Risco waterval. Onderweg wordt u getrakteerd op een intens groene natuur, kwetterende vogels en prachtige uitzichten op de indrukwekkende waterval. De hele wandeling is ongeveer 10 kilometer, maar vanwege de hoogteverschillen en het oneffen terrein is het aan te raden hier een uur of drie voor uit te trekken. Een niet te missen wandeling op Madeira!
Doet u het vandaag liever wat rustiger aan, rijd dan door naar de kustplaats Calheta – de enige plaats op Madeira met een (aangelegd) zandstrand. Bovendien wemelt het rond de stranden en de haven van goede visrestaurants, een goede plek om te stoppen rond lunchtijd. Stop voor u verder rijdt ook vooral even bij de rumstokerij in Calheta. Hier wordt suikerriet vermalen tot honing en witte rum, dé ingrediënten van het populaire eilanddrankje ‘poncha’, gemaakt van witte rum, honing, citroen en sinaasappelsap. U kunt er een rondleiding volgen en, niet onbelangrijk, proeven van dit zonnige drankje.
In de loop van de middag komt u aan in Ponta do Sol, waar u de komende twee nachten verblijft. Dit zonnigste punt van Madeira (Ponta do Sol betekent letterlijk ‘zonnepunt’) is een fijne plek om heerlijk tot rust te komen.

DAG
08

Ponta do Sol & omgeving

Camara de Lobos, Madeira
Bewonder de prachtige Igreja de São Bento in Ribeira Brava
Ontdek de door Winston Churchill geroemde schoonheid van Camara de Lobos
Genieten van het uitzicht op Cabo Girão
Lokaal lunchen aan het strandje van Faja dos Padres
Overnachting in Ponta do Sol (of omgeving)

Na uw verblijf aan Madeira's groene noordkust, is het tijd om de grillige natuurpracht in te ruilen voor de zonnige zuidkust. Voordat u de reis afsluit in hoofdstad Funchal, verblijft u in het dorpje Ponta do Sol, volgens velen het warmste én zonnigste punt van het eiland. Dit slaperige vissersdorpje is de ideale plek om uw reis op een ontspannen manier te onderbreken. Lekker struinen over de kleine boulevard, verse vis eten in één van de lokale restaurantjes of gewoonweg genieten van de zon met een goed boek.
Wilt u graag iets van de omgeving zien dan liggen er ten westen van Ponta do Sol diverse leuke plaatsjes om te bezoeken. Via het pittoreske dorpje Ribeira Brava – waar u misschien wel het mooiste kerkje van het eiland vindt, de Igreja de São Bento met zijn zwart-witte mozaïeken, rijdt u verder naar Camara de Lobos. Dit schilderachtige dorpje, met haar pittoreske klinkerstraatjes en kleurrijke vissersbootjes die voor de kust dobberen, is zo mooi dat Winston Churchill het in 1950 vastlegde op canvas. Wilt u het dorp door de ogen van de wereldberoemde politicus bekijken? Wandel dan naar het naar hem vernoemde ‘Miradouro Winston Churchill’. Begrijpt u zijn liefde voor dit mooie dorpje ook zo goed?
Op uw weg terug naar Ponta do Sol vindt u het uitzichtpunt Cabo Girão, bovenop de op één na hoogste zeeklif ter wereld. Vanaf het glazen plateau wordt u op een hoogte van 500 meter getrakteerd op een waanzinnig uitzicht op het net bezochte Camara de Lobos en (in de verte) zelfs Funchal. Bent u rond lunchtijd bij Cabo Girão? Ga dan zeker lunchen aan het kleine strandje van Faja dos Padres. Dit tegen de bergen genestelde strandje is alleen te bereiken via een kabelbaan en biedt een haast oorverdovende rust. Verscholen tussen palmbomen ligt het steengoede restaurant dat beheerd wordt door een familie en uitsluitend lokale gerechten serveert. Een unieke beleving!

DAG
09

Ponta do Sol - Funchal (ca. 25 km)

Levada Nova, Madeira
Vertrek uit Ponta do Sol
Maak een prachtige wandeling over de Levada Nova & Levada do Moinho
Overnachting in Funchal

Na een ontspannen dag in Ponta do Sol is het vandaag alweer tijd de koffers in te pakken – op weg naar uw laatste verblijf op Madeira, de bruisende hoofdstad Funchal. Geniet u nog een laatste keer van de relaxte omgeving van Ponta do Sol? Of trekt u nog een laatste keer de wandelschoenen aan voor een mooie levada wandeling?
Net boven Ponta do Sol begint de wandelroute Levada Nova. Parkeert u bij de parkeerplaats van de basisschool dan komt de route hier vanzelf weer terug. Heeft u het eerste deel van de wandeling nog uitzicht op het dorpje Ponta do Sol beneden in het dal onder u, naarmate de route vordert wandelt u steeds dieper landinwaarts. Het diepgroene dal beneden u bezorgt u op sommige plekken wellicht knikkende knieën, maar wat is het mooi! Na zo’n driekwartier gaat de route door een kleine tunnel, waarna u wordt getrakteerd op een kleine waterval waar het pad onderdoor loopt. Hierna gaat de route steeds verder naar beneden en eindigt tot slot bij een steenachtige rivierbedding waar de route overgaat in de Levada do Moinho. Vroeger werd deze rivier gebruikt om de suikermolen aan te drijven, ‘Moinho’ betekent dan ook letterlijk ‘molen’. Dit laatste deel van de wandeling kent minder hoogteverschillen, maar biedt constant een prachtig uitzicht op het dal van Ponta do Sol. Na zo’n 3 uur wandelen keert u terug bij uw geparkeerde auto, tijd om richting Funchal te rijden.
Aangekomen in Madeira’s hoofdstad is het tijd om te proosten. Wat een geweldige week heeft u al achter de rug! Schuif aan in het kleine café ‘Rei da Poncha’ om te genieten van misschien wel de beste poncha van de stad. Een ideale manier om uw verblijf in Funchal te beginnen!

DAG
10

Funchal

Markt in Funchal
Wandelen door de oude stad van Funchal
Lokale fruitsoorten proeven in de Mercados dos Lavradores
Bezoek de botanische tuinen van Funchal (niet inbegrepen)
Heerlijk lokaal eten in de Rua Santa Maria
Overnachting in Funchal

Na uw kennismaking met Madeira de afgelopen week kan het haast niet anders dan dat het eiland diepe indruk op u heeft gemaakt. De prachtige natuur, de pittoreske dorpjes en de lieve mensen, ze namen u echt even mee in een andere wereld. De komende dagen staan volledig in het teken van Funchal. En hoewel dat een hele overgang is, na de piepkleine dorpjes en de enorme rust, is Funchal de beste afsluiter die u zich kunt wensen. Want dat Funchal bruist, ontdekt u al snel. In het oude centrum, de ‘zona velha’, is het gezellig druk in de kleine straatjes vol historische bouwwerken en prachtige muurschilderingen. Overal waar u kijkt zitten de terrassen vol, vooral met lokale bewoners, genietend van het goede leven in de stad.
U ontdekt de stad het beste te voet, al struinend door de kleine straatjes. Sla vooral de prachtige Sé Kathedraal en de kleurrijke markt, Mercados dos Lavradores, niet over tijdens uw wandeling vandaag. Die laatste is een ware beleving, want de hartelijke verkopers laten u met liefde alles proeven van de lokale lekkernijen die ze verkopen.
Houdt u van tuinen, dan mag een bezoek aan de Jardim Botânica van Funchal niet ontbreken. U vindt hier maar liefst drieduizend plantensoorten, waarvan er vierhonderd inheems zijn. Bovendien liggen de tuinen iets hoger dan de rest van de stad, waardoor u ook nog eens een waanzinnig uitzicht over Funchal heeft.
Ga vanavond op zoek naar een leuk restaurant in de Rua de Santa Maria. Deze lange straat in de oude stad wemelt van de heerlijke restaurantjes, keuze genoeg dus!

DAG
11

Funchal

Funchal
Per kabelbaan naar de paleistuinen in Monte
Genieten van het schitterende uitzicht bij het Nonnendal
Bezoek een traditioneel wijnhuis en proef de heerlijk zoete Madeira wijn
Laatste avond en overnachting in Funchal

Uw laatste volle dag in Funchal is aangebroken vandaag. Gelukkig heeft u vandaag nog een volle dag in deze leuke stad voor de boeg.
Wellicht had u al gezien dat er vlak boven Funchal een klein dorpje ligt dat u per kabelbaan kunt bereiken, het pittoreske dorpje Monte. Laat u de auto vandaag graag staan, pak dan de kabelbaan naar Monte en bezoek het prachtige Monte Palace Tropical Garden. Deze schitterende tuinen zijn opgedeeld in allerlei thema’s en zijn werkelijk een feest om doorheen te wandelen. Na uw bezoek kunt u met de kabelbaan weer terug naar Funchal of u kunt kiezen om op meer traditionele wijze terug naar de stad te gaan, namelijk per Toboggan. Deze authentieke rieten rodel, begeleid door twee carreiros, is een spectaculaire beleving die u eigenlijk niet mag missen tijdens een bezoek aan Funchal!
Gaat u vandaag graag op pad? Dan is het Nonnendal, op zo’n 20 minuten rijden van Funchal een leuke afsluiter. Onderweg komt u langs diverse uitkijkpunten, zoals de Pico dos Barcelos en de Eira do Serrado, op een hoogte van bijna 1100 meter. Vanaf het ‘arendsnest’ kijkt u uit op het kleine dorpje Curral das Freiras in de smaragdgroene vallei voor u. Dit ‘Nonnendal’ dankt haar naam aan de nonnen die zich er in de 16e eeuw schuil hielden voor piraten die Madeira destijds regelmatig binnenvielen.
Terug in Funchal kiest u nog een laatste keer een leuk restaurant uit. Heeft u zin in een lekker aperitiefje? Kies dan voor een rondleiding door een traditioneel wijnhuis waar van de druivensoort Tinta Negra de beroemde Madeirawijn geproduceerd wordt. Een heerlijk zoete wijn om uw avond goed mee te starten. “A sua saúde (proost)!”

DAG
12

Vertrek uit Funchal

Aankomst luchthaven
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Wat een verrassend en veelzijdig eiland is Madeira! U bent vandaag aan het einde gekomen van uw rondreis over het bloemeneiland. U rijdt terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert en aan boord gaat van uw terugvlucht. Het einde van een geslaagde reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
6 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
12 dagen Madeira Compleet: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage met TAP Air (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan

Exclusief

Ruimbagage met Transavia*
Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Toeristenbelasting
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
6 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
12 dagen Madeira Compleet: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst Funchal - Machico (ca. 8 km)

Vertrek luchthaven
Heenvlucht naar Funchal
Ophalen huurauto op de luchthaven
Overnachting in Machico (of omgeving)

Vandaag is het zover, uw rondreis over het Portugese eiland Madeira begint! Na een laatste kopje koffie op de luchthaven, wandelt u naar de gate en gaat u aan boord van uw vlucht naar Funchal, de hoofdstad van het eiland. Madeira heeft een schitterende natuur met veel exotische bloemen. Een waar paradijs voor wandel- en natuurliefhebbers. De komende week verblijft u op verschillende plekken op het eiland, zodat u de diversiteit van Madeira optimaal kunt beleven.
Na aankomst op de luchthaven, haalt u de huurauto op en rijdt u naar het dorpje Machico, op steenworp afstand van de luchthaven. Hier verblijft u de komende twee nachten.

Goed om te weten

Machico is kleinschalig. Het kan dan ook zijn dat wij een hotel in het naastgelegen Caniçal voor u boeken.

Weetje

Madeira betekent in het Portugees, hout. De ontdekkingsreizigers hebben het eiland de naam hout gegeven omdat toen zij aankwamen op het eiland een dichte laurisilva (laurierbos) bebossing aantroffen.

DAG
02

Machico & omgeving

Ponta de São Lourenço, Madeira
Rustig opstarten in het knusse dorpje Machico
Maak de intensieve, maar verbluffend mooie wandeling over de Ponta de São Lourenço
Laatste overnachting in Machico & omgeving

Na uw eerste nacht op Madeira wordt u vanmorgen wakker in het plaatsje Machico, in het oosten van het eiland. Hier kunt u ervoor kiezen om op uw gemak te acclimatiseren, wat boodschapjes te doen of lekker door het dorp te struinen.
Voor wie naar Madeira komt om te wandelen is een verblijf in Machico ideaal, het is een perfecte uitvalsbasis voor één van Madeira’s mooiste wandelroutes – die over de Ponta de São Lourenço, de oostkaap. Deze route is wellicht niet zo groen als u Madeira zou verwachten, maar dat is niet zo gek. Dit droge heuvellandschap was ooit een vulkanisch gebied en doet eerder aan een maanlandschap denken dan de ‘drijvende tuin’ die Madeira eigenlijk is. Toch groeien op dit onherbergzame stukje Madeira bijna 140 verschillende soorten planten, waarvan 31 alleen op Madeira voorkomen. Bovendien zijn de uitzichten onderweg op de steile kliffen, ruige rotsen en bulderende zee werkelijk magisch.
Met de auto rijdt u in enkele minuten naar Caniçal, het startpunt van de route. Over de aangelegde paden wandelt u op het gemak naar de splitsing op zo’n 2,5 kilometer wandelen. Gaat u linksaf dan is de route gemakkelijker, rechtsaf wordt de wandeling wat intensiever, maar wordt u wel getrakteerd op verbluffende uitzichtpunten én een klein strandje. Bij mooi weer kunt u hier zelfs even een kleine duik nemen, heerlijk om even af te koelen!
De route eindigt met het uitzichtpunt ‘Miradouro Ponta do Furado’, het hoogste punt van de wandeling dat u bereikt na een korte, maar fikse klim. De beloning is de klim meer dan waard, vanaf het uitkijkpunt kunt u kilometers ver de oceaan op kijken en bij helder weer ziet u zelfs buureiland Porto Santo liggen. Onderaan het uitkijkpunt is een fijn restaurant om even lekker neer te ploffen en wat te eten en te drinken voor u aan de weg terug begint. Wát een bijzondere wandeling, dat belooft veel goeds voor de komende dagen!

DAG
03

Machico - Santana (ca. 20 km)

Levada do Caldeirao Verde, Madeira
Vertrek uit Machico
Genieten van de zon aan het kleine strandje Praia da Banda d'Além
Ervaar Madeira’s regenwoud tijdens een wandeling over de Levada do Caldeirāo Verde
Overnachting in Santana

Wat een heerlijke eerste dag op Madeira heeft u achter de rug. Grote kans dat de eerste wandeling u enthousiast heeft gemaakt voor de rest van het eiland.
Vandaag pakt u de koffer weer in, op naar het volgende adresje van uw vakantie. Houdt u het vandaag liever wat rustiger? Bezoek dan één van de weinige strandjes op Madeira, het Praia da Banda d'Além in het hart van Machico. Dit aangelegde strandje heeft een fijn, goudgeel zandstrand, ideaal om te genieten van het goede weer en maximaal tot rust te komen.
Op uw weg naar Santana passeert u het kleine dorpje Porto da Cruz. Dit charmante surfersdorp heeft zijn naam te danken aan het kruis dat aan de kust werd geplaatst om de haven aan te geven voor de Portugese ontdekkingsreizigers. Ook hier kunt u heerlijk wandelen en genieten van een panoramisch uitzicht op de zee en de omgeving vanaf de unieke rotsformatie Penha D’Aguia.
Heeft u de smaak te pakken en maakt u vandaag liefst nog een mooie wandeling? Ga dan voor de Levada do Caldeirão Verde, net buiten Santana, uw eindpunt vandaag. De Levada do Caldeirāo Verde leidt u dwars door een dichte jungle waarin u zich echt even in een Zuid-Amerikaans regenwoud waant. Wat een contrast met het landschap dat u gisteren zag! De route is in totaal 13 kilometer, maar geheel vlak, waardoor de route goed te doen is voor iedereen met een basisconditie. Na ongeveer twee uur wandelen bereikt u de Caldeirão Verde waterval, één van de hoogste watervallen van Madeira. Een ideale plek voor een lekkere picknick, zorg dus dat u iets lekkers meeneemt voor u weggaat. Via dezelfde weg wandelt u in twee uur terug naar het startpunt, waar u bij het typische Hans & Grietje huisje nog een lekkere kop koffie drinkt voor u naar uw hotel in Santana rijdt. Hier overnacht u de komende twee nachten.

DAG
04

Santana

Santana
Spot de typische driehoekige Santana huisjes
Maak een wandeling naar de hoogste top van het eiland; de Pico Ruivo
Lekker lokaal dineren in Santana
Overnachting in Santana

Vandaag wordt u wakker in Santana, aan de noordoostkust van Madeira. Het dorpje is één van de populairste trekpleisters van het eiland en volgens velen ook het mooiste dorpje van Madeira. Dit is te danken aan de schitterende ligging, op een 300 meter hoge rotsklif boven zee, maar vooral door de traditionele huisjes die er staan; de ‘Palheiros’. Deze driehoekige huisjes met hun strooien daken en blauwe vensters met rode luikjes, zijn uniek op Madeira. Oorspronkelijk werden de huisjes bewoond door boeren die hun landbouwproducten op de bovenste verdieping opsloegen. Vandaag de dag worden enkele huisjes nog bewoond, maar de meeste zijn inmiddels in gebruik als winkeltjes met ambachtelijke streekproducten. En hoewel het heerlijk struinen is langs de verschillende winkeltjes, is het des te leuker om een bewoond exemplaar te spotten in de heuvels van Santana.
Heeft u vandaag zin in een unieke wandeling? Dan ligt Santana perfect als uitvalsbasis voor een wandeling naar de Pico Ruivo, met zijn 1861 meter de hoogste piek van het eiland. De meest eenvoudige wandelroute naar dit indrukwekkende punt begint in Achada do Teixeira, op zo’n kwartier rijden vanaf Santana. In een kleine 3 kilometer wandelt u in ongeveer 1,5 uur naar de top van de Pico Ruivo. Onderweg wordt u getrakteerd op vergezichten over een eindeloze oceaan, dramatische kliffen en een deken van witte wolken. Wow!
Zoek vanavond een gezellig restaurant uit voor het diner. Probeert u de lokale specialiteit van Santana, de ‘Sopa de Trigo’? Deze van tarwe gemaakte soep is hét typische gerecht van Santana en moet u eigenlijk een keer geprobeerd hebben tijdens uw verblijf.

Goed om te weten

Wilt u de Pico Ruivo bewandelen, ga dan vooral in de ochtend. Rond de middag neemt de kans op bewolking vaak toe en loopt u – letterlijk – in de wolken. Neem ook een vestje mee, de temperaturen op deze hoogte dalen flink!

DAG
05

Santana - Porto Moniz (ca. 47 km)

Seixal, Madeira
Vertrek uit Santana
Prachtige rit langs de uitbundig groene noordkust van Madeira
Bezoek de grotten van São Vicente (niet inbegrepen)
Droom weg bij de zwarte lavastranden van Seixal
Aankomst en overnachting in Porto Moniz

Na leuke dagen in Santana, is het tijd de koffers weer in te pakken – op naar de volgende plek! Vandaag maakt u een werkelijk schitterende rit langs de noordkust van Madeira. Het noordelijk deel van het eiland is, door haar ligging achter de hoge toppen van het centraal gebergte, een stukje koeler én groener dan het zuidelijk deel van Madeira. Dit zorgt voor uitbundig groene kliffen, kletterende watervallen en eindeloze bananenplantages. Een rit waarbij u uw ogen uitkijkt.
Vanuit Santana slingert de weg in ongeveer een uur naar São Vicente, halverwege de rit van vandaag. Dit tussen de bergen ingeklemde dorpje staat vooral bekend om de São Vicente Caves, een indrukwekkend grottenstelsel. De grotten zijn alleen onder begeleiding te bewandelen, maar zijn een bezoek meer dan waard. Via een lift daalt u af naar de 19 meter diepe grotten en wandelt u door enorme kamers, nauwe gangen en bewondert u het kristalheldere, ondergrondse meer als absoluut hoogtepunt. Indrukwekkend!
Vanaf São Vicente neemt de explosie van groen met de minuut verder toe. Maak absoluut een stop bij het uitkijkpunt Véu da Noiva, dat uitzicht biedt op de metershoge Véu da Noiva waterval. Begrijpt u ook direct waar de naam van deze waterval vandaan komt (véu da noiva betekent letterlijk ‘bruidssluier’)?
Onderweg naar Porto Moniz passeert u tot slot het dorpje Seixal, dat met haar zwarte lavastranden de moeite waard is om even te stoppen. Neem een duik in het grote natuurlijke zwembad in de beachclub van Praia do Porto do Seixal of bewonder de vele palmbomen bij Praja de Laje, dat door haar exotische uiterlijk ook wel Jamaica Beach wordt genoemd.
De komende twee nachten verblijft u in Porto Moniz, in het uiterste noordwestelijke puntje van Madeira. Morgen heeft u een hele dag om dit leuke dorp te verkennen.

Goed om te weten

De grotten van São Vicente zijn momenteel voor onbepaalde tijd gesloten voor renovatie. Sla het prachtig gelegen São Vicente zeker niet over, een wandeling door dit slaperige stadje geeft u een mooi inkijkje in het lokale leven op Madeira.

Goed om te weten

Porto Moniz is zeer kleinschalig. Het kan dan ook zijn dat wij een hotel in São Vicente (op ca. 15 km van Porto Moniz) voor u boeken.

DAG
06

Porto Moniz

Porto Moniz
Volle dag in Porto Moniz
Zwemmen in de natuurlijke zwembaden
Lunchen langs de boulevard
Laatste overnachting in Porto Moniz

Hoewel de kans groot is dat Madeira uw hart tijdens de eerste dagen van uw vakantie al veroverd heeft, toch mist het eiland één vakantie-ingrediënt: zandstranden. Uiteraard maakt Madeira dat gemis meer dan goed met haar wonderschone natuur, maar een frisse duik in het water is toch ook wel heel lekker. Gelukkig heeft u vandaag een hele dag in Porto Moniz voor de boeg – een dag om te zwemmen!
Het knusse dorpje Porto Moniz ligt in het meest noordwestelijke puntje van Madeira en staat vooral bekend om haar heerlijke natuurbaden. De door lavasteen gevormde baden stromen bij vloed vol met Atlantisch zeewater en zijn zo een ideale manier om heerlijk rustig in zee te dobberen. Wilt u de ultieme relaxdag vandaag, ga dan naar het aangelegde natuurzwembad, waar u zelfs een ligbedje en parasol kunt huren. De baden bij Restaurant Cachalote zijn niet aangelegd en daardoor avontuurlijker, maar minder geschikt wanneer u met kinderen of slecht ter been bent.
Wandel rond lunchtijd over de gezellige boulevard van Porto Moniz met haar vele winkeltjes en restaurants. Zoek een leuk plekje uit om te lunchen en bestel vooral de lokale specialiteit – Peixe Espada, de Zwarte Degenvis. Deze diepzeevis zwemt alleen in de wateren rond Madeira en Japan en wordt op Madeira traditioneel gegeten met lokale bananen. Een heerlijke combinatie!
Voor de beste foto van vandaag klimt u naar de Miradouro da Santa, het uitkijkpunt boven Porto Moniz. Hier vandaan heeft u een waanzinnig uitzicht over het dorp, de natuurlijke baden en de rotsachtige kust.

DAG
07

Porto Moniz - Ponta do Sol (ca. 45 km)

Levada das 25 Fontes, Madeira
Vertrek uit Porto Moniz
Wandel de ‘Levada das 25 Fontes’
Lunchen en poncha proeven in Calheta
Aankomst en overnachting in Ponta do Sol (of omgeving)

Afgelopen dagen ontdekte u de ongerepte en diepgroene noordkust van Madeira, een droom voor elke natuurliefhebber. Vandaag zakt u af naar het zonnige zuiden van het eiland, met als eindpunt het zonnige plaatsje Ponta do Sol, waar u de komende nachten verblijft.
Onderweg naar het zuiden kunt u ervoor kiezen één van Madeira’s mooiste levada wandelingen te doen. Ten noorden van de kustplaats Calheta start de Levada das 25 Fontes, een prachtige wandeling naar de Risco waterval. Onderweg wordt u getrakteerd op een intens groene natuur, kwetterende vogels en prachtige uitzichten op de indrukwekkende waterval. De hele wandeling is ongeveer 10 kilometer, maar vanwege de hoogteverschillen en het oneffen terrein is het aan te raden hier een uur of drie voor uit te trekken. Een niet te missen wandeling op Madeira!
Doet u het vandaag liever wat rustiger aan, rijd dan door naar de kustplaats Calheta – de enige plaats op Madeira met een (aangelegd) zandstrand. Bovendien wemelt het rond de stranden en de haven van goede visrestaurants, een goede plek om te stoppen rond lunchtijd. Stop voor u verder rijdt ook vooral even bij de rumstokerij in Calheta. Hier wordt suikerriet vermalen tot honing en witte rum, dé ingrediënten van het populaire eilanddrankje ‘poncha’, gemaakt van witte rum, honing, citroen en sinaasappelsap. U kunt er een rondleiding volgen en, niet onbelangrijk, proeven van dit zonnige drankje.
In de loop van de middag komt u aan in Ponta do Sol, waar u de komende twee nachten verblijft. Dit zonnigste punt van Madeira (Ponta do Sol betekent letterlijk ‘zonnepunt’) is een fijne plek om heerlijk tot rust te komen.

Weetje

Het ontstaan van poncha ligt vermoedelijk in Camara de Lobos. De vissers dronken het, vrij sterke, alcoholische drankje voor ze de lange oversteek naar Amerika maakten, om zo ziektekiemen en andere ziektes te doden.

DAG
08

Ponta do Sol & omgeving

Camara de Lobos, Madeira
Bewonder de prachtige Igreja de São Bento in Ribeira Brava
Ontdek de door Winston Churchill geroemde schoonheid van Camara de Lobos
Genieten van het uitzicht op Cabo Girão
Lokaal lunchen aan het strandje van Faja dos Padres
Overnachting in Ponta do Sol (of omgeving)

Na uw verblijf aan Madeira's groene noordkust, is het tijd om de grillige natuurpracht in te ruilen voor de zonnige zuidkust. Voordat u de reis afsluit in hoofdstad Funchal, verblijft u in het dorpje Ponta do Sol, volgens velen het warmste én zonnigste punt van het eiland. Dit slaperige vissersdorpje is de ideale plek om uw reis op een ontspannen manier te onderbreken. Lekker struinen over de kleine boulevard, verse vis eten in één van de lokale restaurantjes of gewoonweg genieten van de zon met een goed boek.
Wilt u graag iets van de omgeving zien dan liggen er ten westen van Ponta do Sol diverse leuke plaatsjes om te bezoeken. Via het pittoreske dorpje Ribeira Brava – waar u misschien wel het mooiste kerkje van het eiland vindt, de Igreja de São Bento met zijn zwart-witte mozaïeken, rijdt u verder naar Camara de Lobos. Dit schilderachtige dorpje, met haar pittoreske klinkerstraatjes en kleurrijke vissersbootjes die voor de kust dobberen, is zo mooi dat Winston Churchill het in 1950 vastlegde op canvas. Wilt u het dorp door de ogen van de wereldberoemde politicus bekijken? Wandel dan naar het naar hem vernoemde ‘Miradouro Winston Churchill’. Begrijpt u zijn liefde voor dit mooie dorpje ook zo goed?
Op uw weg terug naar Ponta do Sol vindt u het uitzichtpunt Cabo Girão, bovenop de op één na hoogste zeeklif ter wereld. Vanaf het glazen plateau wordt u op een hoogte van 500 meter getrakteerd op een waanzinnig uitzicht op het net bezochte Camara de Lobos en (in de verte) zelfs Funchal. Bent u rond lunchtijd bij Cabo Girão? Ga dan zeker lunchen aan het kleine strandje van Faja dos Padres. Dit tegen de bergen genestelde strandje is alleen te bereiken via een kabelbaan en biedt een haast oorverdovende rust. Verscholen tussen palmbomen ligt het steengoede restaurant dat beheerd wordt door een familie en uitsluitend lokale gerechten serveert. Een unieke beleving!

Goed om te weten

Ponta do Sol is zeer kleinschalig. Het kan dan ook zijn dat wij een hotel in het naastgelegen Ribeira Brava voor u boeken.

DAG
09

Ponta do Sol - Funchal (ca. 25 km)

Levada Nova, Madeira
Vertrek uit Ponta do Sol
Maak een prachtige wandeling over de Levada Nova & Levada do Moinho
Overnachting in Funchal

Na een ontspannen dag in Ponta do Sol is het vandaag alweer tijd de koffers in te pakken – op weg naar uw laatste verblijf op Madeira, de bruisende hoofdstad Funchal. Geniet u nog een laatste keer van de relaxte omgeving van Ponta do Sol? Of trekt u nog een laatste keer de wandelschoenen aan voor een mooie levada wandeling?
Net boven Ponta do Sol begint de wandelroute Levada Nova. Parkeert u bij de parkeerplaats van de basisschool dan komt de route hier vanzelf weer terug. Heeft u het eerste deel van de wandeling nog uitzicht op het dorpje Ponta do Sol beneden in het dal onder u, naarmate de route vordert wandelt u steeds dieper landinwaarts. Het diepgroene dal beneden u bezorgt u op sommige plekken wellicht knikkende knieën, maar wat is het mooi! Na zo’n driekwartier gaat de route door een kleine tunnel, waarna u wordt getrakteerd op een kleine waterval waar het pad onderdoor loopt. Hierna gaat de route steeds verder naar beneden en eindigt tot slot bij een steenachtige rivierbedding waar de route overgaat in de Levada do Moinho. Vroeger werd deze rivier gebruikt om de suikermolen aan te drijven, ‘Moinho’ betekent dan ook letterlijk ‘molen’. Dit laatste deel van de wandeling kent minder hoogteverschillen, maar biedt constant een prachtig uitzicht op het dal van Ponta do Sol. Na zo’n 3 uur wandelen keert u terug bij uw geparkeerde auto, tijd om richting Funchal te rijden.
Aangekomen in Madeira’s hoofdstad is het tijd om te proosten. Wat een geweldige week heeft u al achter de rug! Schuif aan in het kleine café ‘Rei da Poncha’ om te genieten van misschien wel de beste poncha van de stad. Een ideale manier om uw verblijf in Funchal te beginnen!

DAG
10

Funchal

Markt in Funchal
Wandelen door de oude stad van Funchal
Lokale fruitsoorten proeven in de Mercados dos Lavradores
Bezoek de botanische tuinen van Funchal (niet inbegrepen)
Heerlijk lokaal eten in de Rua Santa Maria
Overnachting in Funchal

Na uw kennismaking met Madeira de afgelopen week kan het haast niet anders dan dat het eiland diepe indruk op u heeft gemaakt. De prachtige natuur, de pittoreske dorpjes en de lieve mensen, ze namen u echt even mee in een andere wereld. De komende dagen staan volledig in het teken van Funchal. En hoewel dat een hele overgang is, na de piepkleine dorpjes en de enorme rust, is Funchal de beste afsluiter die u zich kunt wensen. Want dat Funchal bruist, ontdekt u al snel. In het oude centrum, de ‘zona velha’, is het gezellig druk in de kleine straatjes vol historische bouwwerken en prachtige muurschilderingen. Overal waar u kijkt zitten de terrassen vol, vooral met lokale bewoners, genietend van het goede leven in de stad.
U ontdekt de stad het beste te voet, al struinend door de kleine straatjes. Sla vooral de prachtige Sé Kathedraal en de kleurrijke markt, Mercados dos Lavradores, niet over tijdens uw wandeling vandaag. Die laatste is een ware beleving, want de hartelijke verkopers laten u met liefde alles proeven van de lokale lekkernijen die ze verkopen.
Houdt u van tuinen, dan mag een bezoek aan de Jardim Botânica van Funchal niet ontbreken. U vindt hier maar liefst drieduizend plantensoorten, waarvan er vierhonderd inheems zijn. Bovendien liggen de tuinen iets hoger dan de rest van de stad, waardoor u ook nog eens een waanzinnig uitzicht over Funchal heeft.
Ga vanavond op zoek naar een leuk restaurant in de Rua de Santa Maria. Deze lange straat in de oude stad wemelt van de heerlijke restaurantjes, keuze genoeg dus!

DAG
11

Funchal

Funchal
Per kabelbaan naar de paleistuinen in Monte
Genieten van het schitterende uitzicht bij het Nonnendal
Bezoek een traditioneel wijnhuis en proef de heerlijk zoete Madeira wijn
Laatste avond en overnachting in Funchal

Uw laatste volle dag in Funchal is aangebroken vandaag. Gelukkig heeft u vandaag nog een volle dag in deze leuke stad voor de boeg.
Wellicht had u al gezien dat er vlak boven Funchal een klein dorpje ligt dat u per kabelbaan kunt bereiken, het pittoreske dorpje Monte. Laat u de auto vandaag graag staan, pak dan de kabelbaan naar Monte en bezoek het prachtige Monte Palace Tropical Garden. Deze schitterende tuinen zijn opgedeeld in allerlei thema’s en zijn werkelijk een feest om doorheen te wandelen. Na uw bezoek kunt u met de kabelbaan weer terug naar Funchal of u kunt kiezen om op meer traditionele wijze terug naar de stad te gaan, namelijk per Toboggan. Deze authentieke rieten rodel, begeleid door twee carreiros, is een spectaculaire beleving die u eigenlijk niet mag missen tijdens een bezoek aan Funchal!
Gaat u vandaag graag op pad? Dan is het Nonnendal, op zo’n 20 minuten rijden van Funchal een leuke afsluiter. Onderweg komt u langs diverse uitkijkpunten, zoals de Pico dos Barcelos en de Eira do Serrado, op een hoogte van bijna 1100 meter. Vanaf het ‘arendsnest’ kijkt u uit op het kleine dorpje Curral das Freiras in de smaragdgroene vallei voor u. Dit ‘Nonnendal’ dankt haar naam aan de nonnen die zich er in de 16e eeuw schuil hielden voor piraten die Madeira destijds regelmatig binnenvielen.
Terug in Funchal kiest u nog een laatste keer een leuk restaurant uit. Heeft u zin in een lekker aperitiefje? Kies dan voor een rondleiding door een traditioneel wijnhuis waar van de druivensoort Tinta Negra de beroemde Madeirawijn geproduceerd wordt. Een heerlijk zoete wijn om uw avond goed mee te starten. “A sua saúde (proost)!”

DAG
12

Vertrek uit Funchal

Aankomst luchthaven
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Wat een verrassend en veelzijdig eiland is Madeira! U bent vandaag aan het einde gekomen van uw rondreis over het bloemeneiland. U rijdt terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert en aan boord gaat van uw terugvlucht. Het einde van een geslaagde reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
6 opties
Open+
12 dagen Madeira Compleet: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan in middenklasse hotels worden geboekt.. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Machico & omgeving
12
Vila Gale Santa Cruz
Viersterren
 • Vila Galé Santa Cruz, kamer
 • Vila Galé Santa Cruz, zwembad
 • Vila Galé Santa Cruz, restaurant
 • Vila Galé Santa Cruz, bar
 • Vila Galé Santa Cruz, wellness
Geniet van het indrukwekkende uitzicht op de Pico do Cruz berg vanaf Vila Galé Santa Cruz. Het hotel is gelegen in een rustige omgeving, waar u dus heerlijk kunt bijkomen na alle indrukken van het prachtige eiland. Geniet van een verfrissende duik in het zwembad of geniet van een ontspannen massage in het wellness centrum. Verder beschikt het hotel over een restaurant, bar en sportruimte. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, een TV en badkamer met haardroger en bad en/of douche.
Meer info >
Dom Pedro Madeira
Viersterren
Het Dom Pedro Madeira heeft een prachtige ligging het pittoreske Machico Bay en maar een paar stappen verwijderd van het strand. Binnen vijf minuten staat u op de boulevard waar enkele eet-en drinkgelegenheden te vinden zijn. Er is een groot zwembad met zeewater. Verder beschikt het hotel over 24-uursreceptie, gratis WiFi, restaurant en twee bars. Bij de pianobar kunt u in de avond terecht voor live entertainment of natuurlijk gewoon voor een lekker drankje. Het restaurant, Baía de Zarco, heeft een fantastisch uitzicht over de baai en hier kunt u genieten van vele visgerechten. Tevens is er ook een duikcentrum en in de buurt zijn er mogelijkheden om te snorkelen en windsurfen. De kamers zijn ingericht met moderne houten meubels en zijn voorzien van airco, telefoon, tv en kluisje. Kamers kijken uit over de tuin of de baai. Badkamer met bad, toilet, föhn en gratis toiletartikelen. U kunt gratis parkeren nabij de accommodatie.
Meer info >
Santana & omgeving
12
Quinta do Furão
Viersterren
 • Quinta do Furão, zwembad
 • Quinta do Furão, kamer
 • Quinta do Furão, restaurant
 • Quinta do Furão, faciliteiten
Geniet tijdens uw verblijf in Quinta do Furão van het waanzinnige uitzicht op de omringende bergen en de kust. Het hotel ligt op ca. twee kilometer van het kleine pittoreske stadje Santana. Het hotel beschikt over een zwembad, restaurant, diverse wellness-faciliteiten en een fitnesscentrum. Alle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, een TV en badkamer met haardroger, gratis toiletartikelen en bad en/of douche.
Meer info >
Pestana Quinta do Arco
Driesterren
 • Quinta do Arco exterieur
 • Quinta do Arco kamer
 • Quinta do Arco kamer 2
 • Quinta do Arco badkamer
 • Quinta do Arco zwembad
 • Quinta do Arco exterieur
Met spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan, in de groene heuvels ligt Quinta do Arco. In de mooie rozentuin op het complex bloeien er van april tot december maar liefst 1780 verschillende soorten rozen. Na een bijzondere wandeling in de omgeving kunt u een verfrissende duik nemen in het zwembad of een iets drinken in de bar. Er is een bibliotheek en WiFi in het hele complex is gratis. Het ontbijt wordt geserveerd in het O Roseiral Restaurant & Tea House, op circa 100 m van Quinta do Arco gelegen. De studio's zijn sfeervol en comfortabel ingericht voorzien van een keukentje en televisie. Buiten op het eigen terras staan een tafel met stoelen. De badkamer heeft douche, föhn en gratis toiletartikelen. U kunt gratis parkeren bij de accommodatie.
Meer info >
Porto Moniz & omgeving
123
Studios By Aqua Natura Hotels
Viersterren
 • Studios By Aqua Natura, kamers
 • Studios By Aqua Natura, wellness faciliteiten
 • Studios By Aqua Natura, lounge
De Studios by Aqua Natura Hotels liggen op een waanzinnige locatie in de buurt van de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz. De accommodatie beschikt over gratis WiFi, gratis privéparkeergelegenheid en wellness mogelijkheden. Alle kamers zijn voorzien van een balkon, een TV, keuken en badkamer met douche, haardroger en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Aqua Natura Madeira
Viersterren
 • Aqua Natura Madeira, zwembad
 • Aqua Natura Madeira, kamers
 • Aqua Natura Madeira, restaurant
 • Aqua Natura Madeira, spa
 • Aqua Natura Madeira, terras
Het schitterende Aqua Natura Madeira Hotel ligt in net boven de beroemde natuurlijke baden van het vissersdorpje Porto Moniz, gelegen aan de noordkust van Madeira. Het hotel biedt een waanzinnig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Geniet van het uitzicht op zee vanaf het panoramische restaurant van het hotel. Naast de verbluffende uitzichten beschikt het hotel over een wellnesscentrum, een fitnesscentrum, duikcentrum, bar en een terras. Alle kamers zijn voorzien van uitzicht op de oceaan, gratis WiFi, een TV en een badkamer met gratis toiletartikelen, haardroger en douche en/of bad.
Meer info >
Aqua Natura Bay
Viersterren
Aqua Natura Bay is een echte parel als u op zoek bent naar luxe. Het hotel biedt fantastische vergezichten over de Atlantische Oceaan en de bergen. Gelegen in het paradijselijke Porto Moniz, aan de noordkust van het eiland. Op slechts 10 minuten rijden bevindt zich het UNESCO beschermde bos Laurissilva en populaire watervallen. Een paar stappen verwijderd van de natuurlijke zwembaden van lavasteen. Het hotel beschikt over een restaurant dat lokale- en internationale gerechten serveert en tevens ook een uitgebreid ontbijtbuffet. Verder heeft het hotel een grote wellness, buiten-en binnenzwembad, wasservice, bar, gratis WiFi, 24-uursreceptie, fitnesscentrum en duikcentrum. De moderne kamers bieden een balkon met uitzicht op zee en zijn zeer smaakvol ingericht met veel details in de afwerking. Beschikken over airco, kluisje, tv, telefoon, minibar en koffie- en theefaciliteiten. Badkamer met bad of douche, toilet, föhn, pantoffels, badjas en gratis toiletartikelen. U kunt gratis parkeren in de buurt van de accommodatie.
Meer info >
Calheta
12
Calheta Beach Hotel
Viersterren
 • Calheta Beach Hotel, kamer
 • Calheta Beach Hotel, zwembad
 • Calheta Beach Hotel, lounge/bar
 • Calheta Beach Hotel, binnen zwembad
 • Calheta Beach Hotel, restaurant
Het Calheta Beach Hotel ligt aan het strand van Calheta en biedt een schitterend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Maak na een dag vol indrukken een verfrissende duik in de binnen- en buitenzwembaden of geniet van de heerlijke ontspanning in de spa. Het hotel beschikt verder over een restaurant, livemuziek bij de bar en een fitnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, airconditoning, een TV en een badkamer met haardroger, gratis toiletartikelen en bad en/of douche.
Meer info >
Jardim Atlantico
Viersterren
 • Jardim Atlantico, kamer
 • Jardim Atlantico, restaurant
 • Jardim Atlantico, zwembad
 • Jardim Atlantico, wellness
Vanuit Hotel Jardim Atlantico geniet u van het fantastische uitzicht op de Atlantische Oceaan en de bergen. Neem een verfrissende duik in één van de zwembaden van het hotel. Geniet na een dag vol indrukken van een drankje bij de bar en geniet van een gerecht in het restaurant. Op zoek naar meer ontspanning? Laat u dan zeker verwennen in het wellness centrum van het hotel. Alle kamers zijn voorzien van een TV, uitzicht op het platteland en een badkamer met bad en/of douche en haardroger.
Meer info >
Funchal & omgeving
Hotel Girassol
Viersterren
 • Hotel Girassol Funchal, zwembad
 • Hotel Girassol Funchal, kamer
 • Hotel Girassol Funchal, restaurant
 • Hotel Girassol Funchal, lounge
 • Hotel Girassol Funchal, bar
 • Hotel Girassol Funchal, wellness faciliteiten
Omgeven door een tropische palmentuin ligt het comfortabele 4-sterrenhotel Girassol. Dit moderne, maar sfeervolle hotel ligt in het nieuwe centrum van Funchal, op zo'n 2 kilometer afstand van de gezellige oude stad 'Zona Velha'.
In het lekkere zwembad kunt u terecht voor een verkoelende duik, of om te ontspannen in één van de cabana's of ligbedjes. Voor de ultieme ontspanning maakt u gebruik van de sauna. Iedere ochtend serveert het hotel een smaakvol ontbijt (inbegrepen). Het restaurant heeft een fijn terras en serveert smakelijke pasta's, salades en vis- en vleesgerechten (tegen betaling). Het hotel beschikt over gratis WiFi.
De ruime junior suites hebben heerlijk grote ramen die uitzicht bieden op de tuin en/of de Atlantische Oceaan. Iedere kamer heeft een apart zitgedeelte met een (slaap)bank en televisie en is voorzien van een balkon, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, waterkoker, airconditioning en kluisje. De badkamer beschikt over een douche, toilet en föhn.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
12 dagen Madeira Compleet: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoersopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 1 t/m 6 van 6 opties )
Funchal & omgeving - Espetada avond en folklore
Deze avond maakt u kennis met de lokale keuken terwijl u geniet van de traditionele cultuur en dans van Madeira. Tijdens het diner wordt de beroemde "espetada" geserveerd, een stuk rundvlees op smaak gebracht met kruiden, gegrild op een haardvuur. Ook worden andere lekkernijen geserveerd zoals het lokale boerenbrood “bolo do caco”. Tijdens het diner wordt het entertainment verzorgd door een traditionele folklore groep.

*Deze excursie wordt op vrijdagavond uitgevoerd. Houd er rekening mee dat voor de optionele excursies de vermelde tarieven gelden voor ophaalservice in Funchal en Caniço. Voor hotels buiten Funchal, alleen op aanvraag en tegen een toeslag. Het diner en drankjes zijn inbegrepen in de prijs.
Prijs per persoon 36.50 EUR
...
Funchal & omgeving - Nonnenvallei & Monte tour
Deze excursie neemt u mee naar het prachtige binnenland van Madeira. Onderweg naar de Nonnenvallei zal een stop worden gemaakt bij het beroemde uitzichtpunt Eira do Serrado. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht over de bergachtige omgeving en het dorp Curral das Freiras, gelegen in de diepste vallei van Madeira. Hierna volgt een bezoek aan het dorpje Monte. De kabelbaan brengt u omhoog terwijl u een panoramisch uitzicht heeft over Funchal. Eenmaal boven aangekomen kunt u de kerk Igreja de Nossa Senhora do Monte bezoeken en het Monte Palace bezoeken. Na een korte wandeling vinden we de laatste typische manier van vervoer van Madeira. De beroemde slee rit, ook wel tobbogan genoemd die u optioneel kunt uitproberen (toeslag).

Deze excursie wordt op maandag en dinsdag ochtend uitgevoerd. Houd er rekening mee dat voor de optionele excursies de vermelde tarieven gelden voor ophaalservice in Funchal en Caniço. Voor hotels buiten Funchal, alleen op aanvraag en tegen een toeslag. De kabelbaan tocht naar Monte zit niet in de prijs inbegrepen (toeslag van 10.00€ p.p.).
Prijs per persoon 25 EUR
...
Funchal & omgeving - Funchal tour
Deze excursie neemt u mee naar de hoogtepunten van Funchal. Zo bezoekt u een kleurrijke lokale markt. Hier worden exotische bloemen, tropisch fruit, groenten, vis en lokale handwerk producten verkocht. Hierna zult u de botanische tuin bezoeken. Deze prachtige tuinen hebben een grote verscheidenheid aan planten, bloemen uit de lokale flora. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving en Madeira. De excursie eindigt na een bezoek aan een lokale borduurfabriek. Hier kunt u zien hoe de traditionele handgemaakte borduurmotieven van Madeira worden gemaakt.

Houd er rekening mee dat voor de optionele excursies de vermelde tarieven gelden voor ophaalservice in Funchal en Caniço. Voor hotels buiten Funchal, alleen op aanvraag en tegen een toeslag.
Prijs per persoon 27 EUR
...
Funchal & omgeving - Levada da serra wandeling
Deze ontspannen Levada wandeling neemt u mee door de groene vallei met betoverende uitzichten over schilderachtige dorpjes en Camacha. Geniet van de overvloedige flora en de steeds veranderende landschappen die u tegenkomt tijdens deze route. Deze route is 6km lang en duurt ongeveer 2 uur. De route is makkelijk begaanbaar.

*Deze excursie wordt op dinsdag en vrijdag uitgevoerd en duurt ca. 2 uur. Houd er rekening mee dat voor de optionele excursies de vermelde tarieven gelden voor ophaalservice in Funchal en Caniço. Voor hotels buiten Funchal zijn alleen op aanvraag beschikbaar en een toeslag kan verrekend worden.
Prijs per persoon 27 EUR en voor kinderen van 5 tot 11 jaar 15 EUR
...
Funchal & omgeving - Levada dos Maroços
Deze adembenemende wandeling begint bij het dorp Maroços en kronkelt door het pittoreske landschap boven Machico. Deze wandeling neemt u mee door de gecultiveerde terrassen en zal u betoveren met een prachtig uitzicht Machico en de Atlantische Oceaan. De route is 8km lang en duurt ongeveer 2 uur.

*Deze excursie wordt op woensdag uitgevoerd en duurt ca. 2 uur. Houd er rekening mee dat voor de optionele excursies de vermelde tarieven gelden voor ophaalservice in Funchal en Caniço. Voor hotels buiten Funchal zijn alleen op aanvraag beschikbaar en een toeslag kan verrekend worden.
Prijs per persoon 27 EUR en voor kinderen van 5 tot 11 jaar 15 EUR
...
Funchal & omgeving - Levada do Castelejo
Deze wandeling neemt u mee door een schitterende omgeving. Loop door gecultiveerde terrassen langs een helling met adembenemende uitzichten over de omgeving. Tijdens deze levada wandeling geniet u van uitzichten over de hoge bergtoppen landinwaarts en de Penha da Águia (Adelaarsrots) aan de rand van de oceaan en over de pittoreske visserij dorp Porto da Cruz. Deze route is 6km lang en duurt ongeveer 2 uur.

*Deze excursie wordt op donderdag en zondag uitgevoerd en duurt ca. 2 uur. Houd er rekening mee dat voor de optionele excursies de vermelde tarieven gelden voor ophaalservice in Funchal en Caniço. Voor hotels buiten Funchal zijn alleen op aanvraag beschikbaar en een toeslag kan verrekend worden.
Prijs per persoon 27 EUR en voor kinderen van 5 tot 11 jaar 15 EUR
...
12 dagen Madeira Compleet: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Bagage en stoelen reserveren bij Transavia

Op de vluchten van Transavia mag u kosteloos 1 stuk handbagage (kleine rugtas of handtas max. 40 x 30 x 20 cm) meenemen. Deze plaatst u onder de stoel voor u. Cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en/of ruimbagage is niet bij de vluchten inbegrepen.* Na boeking ontvangt u van ons een e-mail met daarin de boekingscode waarmee u kunt inloggen op de website van Transavia. Hier kunt u zelf, indien gewenst, cabinebagage of ruimbagage boeken en eventueel een stoel reserveren. Ook is het hier mogelijk om een stoel met extra beenruimte te reserveren. Het boeken van cabinebagage, ruimbagage en het reserveren van een stoel is tegen betaling. Wanneer u wacht tot het online inchecken (30 uur voor vertrek), kunt u kosteloos een standaard stoel reserveren.
 
*Heeft u geboekt voor 01/04/24? Dan is 1 stuk handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm) en 1 stuk
cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) inbegrepen. Samen mag dit max. 10 kilo wegen.

Bloemenfestival

Begin mei is het jaarlijkse bloemenfestival op het eiland. Het hele eiland staat in bloei en de kleurrijke bloemen zijn werkelijk waar prachtig! U vindt overal, tot aan de hotellobby aan toe, bloemen in overvloed. Bent u van plan om in deze maand een rondreis te maken over het eiland? Boek dan zo vroeg mogelijk! De beschikbaarheid in hotels is in die periode namelijk beperkt.

Accommodaties in 2025

Madeira is een populaire bestemming. Door de grote vraag naar accommodaties op dit eiland kan het zijn dat uw hotel zich bevindt in de omgeving van uw bestemming, met een reikwijdte van 25 kilometer.

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief Europese vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Portugal boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Indicatie prijzen eten en drinken in Portugal
Lunch: ca. €10,00
Diner: ca. €30,00
Diner in lokaal restaurant "prato do dia": ca. € 8,00
Flesje water: ca. € 1,20
Glas wijn: ca. € 3,00
Glas bier (lokaal) ca. € 2,50

Vergeet in Portugal de fooi niet: het is in Portugal gebruikelijk om bij het afrekenen een fooi van ongeveer 10 procent van de rekening te geven.

Over het algemeen geldt: Hoe populairder een plek/plaats is, hoe hoger de prijzen zijn.
In een supermarkt zijn de prijzen meestal lager.

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Toeristenbelasting
Dit bedrag dient ter plaatse te worden voldaan en dit verschilt per verblijfplaats. Richtbedrag is ca. € 2,- per persoon per nacht.

Fooien

De Portugese bevolking is gewend hard te werken voor een fooi. Een fooi wordt dan ook gezien als waardering en dat u tevreden bent met de service die aan u is verleend. Fooi geven in Portugal is vergelijkbaar met Nederland. Het geven van een fooi wordt erg op prijs gesteld en wordt als aanvulling gezien op het salaris en daarmee goed meegenomen. Het geven van fooien is niet verplicht, als u niet tevreden bent over de service, wordt dit ook niet van u verwacht.

Indicatie fooien
Chauffeur: €1,- per persoon per dag
Gids: €1,- per persoon per dag
Kamermeisje: €1,- per persoon per dag
Kofferdrager: €1,- per koffer
Restaurant: 10% van de rekening

Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen.

Toeristenbelasting

In Portugal moeten alle toeristen toeristenbelasting betalen, dit zal rechtstreeks aan iedere accommodatie zijn tijdens het in- of uitchecken. De toeristenbelasting is dus niet inbegrepen in vooraf geboekte rondreizen of accommodaties en dient nog ter plaatse te worden voldaan. De belasting is afhankelijk van de classificatie en ligging van het hotel en ligt tussen de € 1,00 en € 2,00 per persoon per nacht. Kinderen jonger dan 13 jaar hoeven geen toeristenbelasting te betalen.

Kinderkorting

De kinderkorting is, indien van toepassing, reeds in de prijs verwerkt.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Portugal. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Portugal
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privérondreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis. Na het invoeren van uw reisgezelschap, wordt een eventuele kinderkorting in de prijstabel bij de desbetreffende reis verwerkt.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze privéreizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Verlengen/vervangen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien. Heeft u andere verlengingswensen? Kijk dan bij ons Zelf Samenstellen aanbod voor heel veel andere mogelijkheden. Hierbij kunt u zelf de reisduur van uw reis aangeven en is verlenging aldus altijd mogelijk.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Hoe kan ik een privéreis voor een alleenreizende boeken?

Wilt u als alleenreizende een privéreis bij NRV boeken dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen op +31 (0)70 3076700. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor u. De prijzen op onze website zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf met twee personen per kamer.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

12 dagen Madeira Compleet: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Aankomst Funchal - Machico

02Machico & omgeving

03Machico - Santana

04Santana

05Santana - Porto Moniz

06Porto Moniz

07Porto Moniz - Ponta do Sol

08Ponta do Sol & omgeving

09Ponta do Sol - Funchal

10Funchal

11Funchal

12Vertrek uit Funchal

Bewaar reis Boek nu