Kalahari
Kalahari
Sossusvlei
Sossusvlei
Etosha Nationaal Park
Etosha Nationaal Park
Fish River Canyon
Fish River Canyon
Himba's
Himba's

Namibië Compleet

Privéreis | 22 dagen v.a.
3412i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
17-06-2024
Reisduur
22dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting


(inclusief 200,00 korting)
Vier dagen Etosha NP
Bewonder de Kalahari-woestijn en Fish River Canyon
Uitgebreid bezoek aan Namib-Naukluft NP met Sossusvlei en Deadvlei
Lokale bevolking van Damaraland, Kaokoland en Owamboland
Diverse maaltijden inbegrepen
4WD huurauto inclusief Full Cover verzekering (€ 0 eigen risico)

Alle uitersten van dit prachtland

Deze 21-daagse rondreis brengt u langs alle bijzondere hoogtepunten van dit indrukwekkende land, van vrijwel het uiterste zuiden naar het verre noorden, waarbij u start in het centraal gelegen Windhoek. Zowel de leuke kustplaatsen Lüderitz en Swakopmund als de bijzondere plaatsen Opuwo en Khorixas in het binnenland worden bezocht. Probeer in Etosha National Park zoveel mogelijk wild te spotten en sta versteld van het natuurschoon in de Fish River Canyon, de op één na grootste canyon ter wereld!

"Elke dag verrassend; adembenemend mooi; mooie lodges en bovenal zeer aardige mensen."

Vrins

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Windhoek

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Windhoek
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Windhoek

na_al_windhoek.jpg
Aankomst Windhoek
Transfer naar hotel Windhoek
Overnachting Windhoek

Op de luchthaven van Windhoek staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag heerlijk de tijd om te acclimatiseren en misschien een bezoek te brengen aan het kleine centrum van Windhoek. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet in de loop van de dag of de volgende dag plaatsvinden. Zij (of hij) overhandigt het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips en uiteraard de routebeschrijvingen. Samen nemen jullie de route door en uiteraard kunt u nog eventuele vragen stellen. Mocht er tijdens de reis assistentie nodig zijn, in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze lokale vertegenwoordigers die u 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken.

DAG
03

Windhoek - Kalahari-woestijn (ca. 380 km)

Kalahari woestijn
Ontvangst huurauto
Vertrek Windhoek
Zelfstandige wandeling Kalahari-woestijn (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting omgeving Mariental

's Ochtends wordt de huurauto afgeleverd bij uw accommodatie. Vandaag verlaat u de hoofdstad en rijdt u via Rohoboth en Kalkrand richting het zuiden. U bevindt zich inmiddels in het gebied op de grens met de Kalahari-woestijn. Hier zult u uitgestrekte vlaktes met wisselend kleine rode zandduinen en kameeldoornbomen aantreffen. Dit is het grootste zandgebied ter wereld en niet echt een woestijn, want het omvat de meest uiteenlopende vegetatiezones (van bushland tot semi-aride duinen) en biedt geweldige flora en fauna. ’s Middags kunt u een zelfstandige of begeleide wandeling maken, of een gamedrive boeken door de duinen van de Kalahari-woestijn. U zult verrast zijn door de overvloed aan dieren die leven in dit droge landschap. Giraffen, zebra's, cheeta's en antilopen hebben zich perfect aangepast aan de omgeving. Dit is ook de plek waar de San (Bosjesmannen) zijn te vinden. Ze leven nog net zoals hun voorouders van jagers en verzamelaars. Ze jagen met hun bogen en pijlen, en verzamelen planten, insecten en noten om te eten. Vannacht verblijft u in een lodge in de omgeving van Mariental.

DAG
04

Kalahari-woestijn - Quiver Tree Forest - Fish River Canyon (ca. 475 km)

na_al_quiver_bomen_167342819.jpg
Vertrek Kalahari-woestijn
Bezoek het Quiver Tree Forest (Kokerboomwoud)
Ontdek de mysterie van de Giant's Playground
Eerste overnachting Fish River Canyon

U rijdt via Keetmanshoop naar één van de hoogtepunten van deze reis, Fish River Canyon. De zeldzame kokerbomen bij Keetmanshoop zijn niet alleen kenmerkend voor deze regio, maar ook heel fotogeniek. Kokerbomen komen in geheel zuidelijk Namibië voor, maar nergens is de vorm van een bos zoals hier. Op nog geen 20 minuten rijden van Keetmanshoop vindt u een bos met kokerbomen en een gebied dat vol ligt met bizarre rotsblokken (Giant's Playground). U kunt een wandelingetje maken door Quiver Tree Forest (Kokerboomwoud), een nationaal monument. In dit gebied groeien maar liefst 250, vaak eeuwenoude, kokerbomen. Hiernaast is een bezoek aan de 'speeltuin' die ongeveer 180 miljoen jaar geleden is gevormd aan te raden. Door erosie zijn de rotsformaties gepolijst en gladgestreken. Nu lijkt het op een groep reuzen die op het oeroude landschap spelen.

In de middag komt u aan bij uw lodge in de Fish River Canyon. Wist u dat na de Grand Canyon in de Verenigde Staten, dit de grootste canyon ter wereld is? De aangename rust, de stilte en het surrealistische landschap zal u keer op keer verbazen, want wat is het hier prachtig! Voor het mooiste plaatje gaat u in de vroege of latere uren op pad. Door de schaduwen die ontstaan wordt de diepte van het natuurspektakel pas echt zichtbaar. Neem uw camera mee! Bij zonsopkomst of zonsondergang maakt u namelijk de mooiste foto’s. Morgen heeft u alle tijd om het gebied verder te ontdekken.

DAG
05

Fish River Canyon

za_al_fish river canyon2.jpg
Vrije dag
Zelfstandig bezoek aan Fish River Canyon (optioneel)
Diverse excursiemogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Tweede overnachting Fish River Canyon

U heeft een heerlijke vrije dag vandaag! Genoeg tijd om de Fish River Canyon verder te ontdekken. Geniet van een lekker ontbijt en bespreek alvast met elkaar op welke manier u de canyon vandaag wilt gaan bekijken. Er zijn genoeg opties! Zo kunt u een canyon drive boeken, waarbij een gids u meeneemt naar de mooiste uitkijkpunten van de canyon en u alles vertelt over het bijzondere natuurspektakel. Uiteraard kunt u ook zelfstandig op verkenning gaan. Het Gondwana Canyon Park grenst aan de Fish River Canyon en is een perfect gebied voor mensen die op zoek zijn naar rust. Kortom, u kunt uw dag heel goed invullen.

De Fish River Canyon is onderdeel van het door de staat gerunde /Ai-/Ais Richtersveld Transfrontier Park. De ingang van het park ligt bij Hobas, waar bezoekers zich moeten melden. Vanaf hier is het nog zo'n 10 kilometer rijden naar het bekende uitzichtpunt bij Hell's Corner. Geniet van een spectaculair uitzicht over een scherpe bocht in de Visrivier en zijn kloof. De Visrivier is de langste rivier van Namibië. Tijdens het droge seizoen is de rivierbedding vaak helemaal droog of gereduceerd tot slechts af en toe een plas water. De waterpoelen en rotspoelen zijn een toevluchtsoord voor de bergzebra, koedoe, steenbok, gemsbok en springbok. Zij trekken weer roofdieren aan zoals luipaarden, jakhals en bruine hyena's. Ook de ongrijpbare grootoorvos is hier te vinden.

DAG
06

Fish River Canyon - Lüderitz (ca. 430 km)

na_al_luderitz.jpg
Vertrek Fish River Canyon
Mogelijkheid om wilde paarden te zien
Overnachting Lüderitz

In de ochtend verlaat u de Fish River Canyon en rijdt u in noordwestelijke richting. Kijk onderweg naar de Duitse koloniale kustplaats Lüderitz goed om u heen, want dit is het gebied waar wilde paarden leven. Deze paarden hebben zich hebben aangepast aan de droogte en niemand weet waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Bij Garub is een drinkplaats te vinden waar u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving en de wilde paarden. Tijdens het rijden is het genieten van het Karoolandschap, met unieke vegetatie (deze woestijn heeft de grootste biodiversiteit ter wereld), ruig granietgebergte, weidse vlaktes en droge rivierbeddingen. Aangekomen in Lüderitz leest u straatnamen als ‘Kirche Strasse’ en ‘Bismarck Strasse’. Het stadje is net als Swakopmund vrij Duits. Breng een bezoek aan het Lüderitz Museum waar u een goed beeld krijgt in de historie van de stad. Of maak een wandeling naar het moderne Waterfront vanwaar u uitzicht heeft op de haven.

DAG
07

Lüderitz - Kolmanskop - Zuid Namib-Naukluft Nationaal Park (ca. 250 km)

na_ac_namtibdesertom (2).jpg
Vertrek Lüderitz
Bezoek aan spookstadje Kolmanskop (optioneel)
Diverse excursieimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting omgeving Helmeringhausen

Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan het intrigerende spookstadje Kolmanskop. Er kunnen begeleide of zelfstandige tours worden gedaan. De entreegelden kunt u betalen bij de toegangspoort tot Kolmanskop. Bekijk de verlaten gebouwen en ruïnes die deels bedolven zijn onder woestijnzand – begrijpelijk dat dit een geliefd filmdecor is. Met een beetje fantasie ziet u voor zich hoe dit begin 20e eeuw een bruisend diamantstadje was, waar mijnwerkers en hun gezinnen leefden en naar het café of theater gingen. Om foto's te maken heeft u een vergunning nodig. Deze fotovergunning kunt u een dag van tevoren kopen in Lüderitz.

Vanaf Kolmanskop rijdt u het binnenland in richting het zuiden van het Namib-Naukluft Nationaal Park, nabij het Tiras-gebergte. Namib-Naukluft Nationaal Park is de oudste woestijn op aarde en één van de mooiste en meest toegankelijke woestijngebieden ter wereld. In de woestijn creëren landschappen, dieren en planten één van de meest ongelooflijke ecosystemen ter wereld. Het enorme nationale park is groter dan Zwitserland en grenst aan het NamibRand Natuurreservaat, het grootste privé-reservaat in zuidelijk Afrika. Bij aankomst in uw hotel kunt u deelnemen aan een optionele excursie (aanbod afhankelijk van de lodge waar u verblijft). U kunt dit afwisselende landschap, variërend van woestijnsavanne tot kokerboomwoud, verkennen tijdens begeleide tochten per 4x4 of te voet. De komende nacht verblijft u in een hotel aan de rand van het Namib-Naukluft Nationaal Park. ‘s Avonds geniet u van een betoverende zonsondergang en de heldere sterrenhemel.

DAG
08

Zuid Namib-Naukluft Nationaal Park - Noord Namib-Naukluft Nationaal Park (ca. 240 km)

za_al_sossusvlei.jpg
Vertrek Zuid Namib-Naukluft Nationaal Park
Op weg naar een hoogtepunt, Sossusvlei
Eerste overnachting omgeving Sesriem

Geniet nog een laatste moment van de schitterende omgeving van het Tiras-gebergte tijdens een mogelijke ochtendwandeling of breng een bezoek aan de woestijn met zijn rode zandduinen. Vervolgens rijdt u naar het noorden van Namib-Naukluft Nationaal Park met de wereldberoemde bezienswaardigheden Sossusvlei en Deadvlei. Bij aankomst in uw hotel kunt u deelnemen aan een optionele excursie (aanbod afhankelijk van het hotel waar u verblijft). Zo kunt u veelal begeleide tours boeken door de woestijn per quad of 4x4. De komende twee nachten verblijft u in een hotel aan de rand van het Namib-Naukluft Nationaal Park.

DAG
09

Noord Namib-Naukluft Nationaal Park

na_al_deadvlei.jpg
Vrije dag
Zelfstandig bezoek aan Namib-Naukluft Nationaal Park (optioneel)
Tweede overnachting omgeving Sesriem

Een vroege start vanuit uw hotel om bij zonsopgang het Namib-Naukluft Nationaal Park te ervaren is aan te raden. De temperatuur is dan nog mild en de contrasten zijn op hun best. Sossusvlei is de topattractie van het park en staat bekend om zijn majestueuze, rode duinen die contrasteren met de witte kleipan. Geniet van de vergezichten en maak onderweg naar Sossusvlei een stop bij Dune 45 (van 80 meter hoog) om ‘s werelds meest gefotografeerde duin te bewonderen. De wandeling (ca. 2,6 kilometer retour) naar Deadvlei is een ‘must’ voor bezoekers. De wereldberoemde foto van de eeuwenoude dode boomstammen met de duinen op de achtergrond is hier genomen. De meer energieke wandelaar heeft de mogelijkheid om Big Daddy (met zijn 325 meter de hoogste duin in dit gebied) te beklimmen. De meeste mensen klimmen tot het eerste plateau (ca. 45 minuten). De top is te bereiken na zo’n 1,5 uur klimmen (afhankelijk van uw fitheid). Neem voldoende water mee als u zich waagt aan deze klim!

Op 5 kilometer van Sesriem kunt u ook een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon, de op één na belangrijkste toeristische attractie in het gebied. Deze natuurlijke kloof is gedurende miljoenen jaren gevormd door de Tsauchab-rivier, ongeveer een kilometer lang en tot wel 30 meter diep. Het is één van de weinige plekken dat het hele jaar door water vasthoudt. Maak een wandeling door de canyon en verken de prachtige rotsformaties.

DAG
10

Sesriem - Walvisbaai - Swakopmund (ca. 360 km)

NA_AL_WALVISBAAI
Vertrek Sesriem
Prachtige route naar de kust
Stop maken bij Walvisbaai om de flamingo’s te zien
Eerste overnachting Swakopmund

Vandaag gaat u via de Gaub en Kuiseb Canyons naar de kustplaats Swakopmund voor de komende twee nachten. Geniet onderweg van het indrukwekkende landschap en maak een stop bij de flamingo’s van Walvisbaai. Swakopmund, de hoofdstad van de Erongo Regio, ligt ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de Namib-woestijn. Net zoals Lüderitz aan de zuidkust heeft Swakopmund een Duits karakter door zijn architectuur en gemütlichkeit (een typisch Duitse waardering voor comfort en gastvrijheid). Hier is het genieten van met palmbomen omzoomde straten, promenades langs de zee, restaurants, cafés, kunstgalerijen en musea. Swakopmund is het activiteitencentrum van Namibië. In de woestijn rondom Swakopmund kunt u quadrijden, sandboarden, parasailen, een tocht maken per kameel en nog veel meer.

DAG
11

Swakopmund

Swakopmund
Vrije dag
Mogelijkheid om leuke excursies te boeken (optioneel)
Tweede overnachting Swakopmund

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Er zijn allerlei optionele excursies mogelijk om de Namib-woestijn van dichtbij te ervaren. Zo kunt u ‘s ochtends sandboarden of quadbiken, maar zijn beide activiteiten ook met elkaar te combineren. Als u graag meer leert over de Namib-woestijn dan is de Living Desert Tour aan te raden. Tijdens deze populaire excursie verkent u de woestijn per 4x4 en geniet u van zijn vele wonderen. De rijkdom aan lokale flora en fauna zal u verbazen. Enkele van de lokale inwoners die u misschien ontmoet zijn woestijngekko's, schorpioenen, woestijnkameleons en nog veel meer. Uw gids spot de dieren en natuurlijke hoogtepunten van dit schilderachtige landschap terwijl u langs torenhoge zandduinen reist. Geniet ‘s avonds in Swakopmund van de Duitse keuken of maak een keuze uit één van de vele uitstekende visrestaurants.

DAG
12

Swakopmund - Damaraland (ca. 385 km)

Prehistorische rotstekeningen van de San
Vertrek Swakopmund
Ontdek de traditie van de Herero-vrouwen
Ontmoeting met de woestijnolifant
Bezoek de rotstekeningen van Twyfelfontein (optioneel)
Overnachting omgeving Twyfelfontein

Onderweg naar Damaraland ziet u al snel een spitse berg uitsteken in het omliggende landschap. Dit is de fotogenieke Spitzkoppe. Daarnaast heeft u vandaag kans om kennis te maken met de traditioneel geklede Herero-vrouwen. Deze vrouwen staan bekend om de mooie poppen die ze maken. Deze regio is ook het leefgebied van de woestijnolifant. Dus kijk goed om u heen, want die stoffige rots in de verte, kan net zo goed een olifant zijn! De komende nacht verblijft u in het zuiden van het ongerepte Damaraland in de buurt van Twyfelfontein. Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van het dal waar de bron ligt. In de omgeving van Twyfelfontein hebben de San en Bosjesmannen één van de grootste natuurlijke ‘rotskunstgalerijen’ gecreëerd. Deze “rock-art” van de Bosjesmannen is zeker een bezoek waard. U kunt gaan wandelen langs de mooie rotstekeningen. Sommige zijn meer dan 6000 jaar oud!

DAG
13

Damaraland - Kaokoland (ca. 350 km)

NA_AL_WOESTIJNOLIFANT_OPUWO
Vertrek Damaraland
Mogelijkheid om de beroemde woestijnolifant te zien
Eerste overnachting Opuwo (Kaokoland)

Vandaag rijdt u via Palmweg richting het noorden. Onderweg bestaat de kans dat u oog in oog komt te staan met de woestijnolifant. Deze olifant heeft zich geheel aangepast aan het droge Damaraland en dit is de enige plek ter wereld waar u dit bijzondere dier kunt vinden. In het noorden van Namibië heeft u het gevoel aan het einde van de wereld te zijn. De weg naar deze unieke regio kan uitdagend zijn, maar met een goede 4WD auto gaat het zeker en wordt u beloond met een zeer bijzonder verblijf. Opuwo is de grootste plaats van Kaokoland en de toegangspoort voor deze regio. Het straatbeeld kenmerkt zich door de traditioneel geklede Herero-vrouw met kleurrijke jurken of de traditioneel geklede Himba. Aan het einde van de middag komt u aan in de lodge, waar u een verfrissende duik kunt nemen in het zwembad en kunt genieten van een mooie zonsondergang.

DAG
14

Kaokoland

Himba
Vrije dag
Bezoek aan de Himba’s (optioneel, ter plaatse te boeken)
Dagexcursie Epupa-watervallen (optioneel, ter plaatse te boeken)
Dagexcursie Ruacana-watervallen (optioneel, ter plaatse te boeken)
Tweede overnachting Opuwo (Kaokoland)

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u Kaokoland verder ontdekken. Er zijn verschillende excursies die u vandaag kunt gaan doen. Denk aan de Epupa-watervallen, deze watervallen zijn ongeveer 1,5 kilometer breed en het water valt ongeveer 60 meter naar beneden. De Epupa-watervallen zijn een oase van bos, palmen, vijgenbomen en baobabs. Een leefgebied van vogels, krokodillen, otters en diverse antilopen. Na al de droogte van afgelopen dag is dit een paradijs. Een combinatie van cultuur en natuur vindt u tijdens de excursie naar de Ruacana-watervallen. Deze waterval is maar liefst 120 meter hoog en 700 meter breed. Eén van de grootste watervallen van Afrika. Tijdens deze excursie brengt u ook een bezoek aan het dorp van Chief Kapika, de Himba-leider die pas sinds 2016 wettelijk werd erkend als leider van zijn commune, waar hij al sinds 1982 over regeerde. Houdt u meer van cultuur dan is het bezoek aan één van de elf Himba-dorpen in deze regio een aanrader. De Himba zijn één van de laatste nomadische stammen in Afrika, dus een uniek om hier een bezoek aan te brengen.

DAG
15

Kaokoland - Owamboland (ca. 310 km)

na_ac_ongulaex2.jpg
Vertrek Kaokoaland
Kennismaking met de tradities van het Owambo-volk tijdens een tour door de homestead
Overnachting Ondangwa (Owamboland)

Na het ontbijt vervolgen we onze route landinwaarts en gaan we echt even van de gebaande paden. Ook vandaag reist u over de onverharde wegen van het ongerepte noorden van Namibië. Owamboland wordt niet vaak door toeristen bezocht, wat het zo aantrekkelijk maakt. Het Owambo-volk leeft nog op traditionele wijze en hier maakt u tijdens uw verblijf zeker kennis mee. In de loop van de middag komt u aan in uw accommodatie. Deze lodge is gelegen naast een actief Owambo-dorpje. Alle activiteiten die de lodge aanbiedt staan in teken van dit bijzondere dorpje. Hier krijgt u een kijkje in het dagelijkse leven van het Owambo-volk in het 'stoffige' noorden en leert u van alles over hun cultuur. Tijdens uw verblijf krijgt u een tour door de homestead (woongemeenschap) en zullen de vrouwen u alles uitleggen over pottenbakken, manden vlechten, het kookproces en de uiteraard het boerenleven. Een unieke ervaring! Ook uw diner staat in teken van de Owambo en u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

DAG
16

Owamboland - Oost-Etosha Nationaal Park (ca. 245 km)

Etosha National Park Leeuwtjes
Vertrek Owamboland
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting Oost-Etosha Nationaal Park

Na het ontbijt rijdt u vandaag naar het beroemde Etosha Nationaal Park. Etosha Nationaal Park is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en uitstekend te verkennen met uw huurauto. Dit natuurpark is één van ‘s werelds beste parken om wild te spotten en is het leefgebied van de zogenoemde Big Four: leeuw, luipaard, olifant en neushoorn. Enkel de buffel leeft hier niet, waardoor u in dit nationale park niet de gehele Big Five kunt vinden. Het nationale park heeft verder een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen. U komt in de loop van de ochtend aan. 's Middags kunt u dus al op safari! Uiteraard kunt u bij de lodge ook een safari per 4WD boeken, waarbij u met een ranger het park ingaat om op zoek te gaan naar wild. Eén van de beste plekken om vogels te spotten is Fisher’s Pan. Als de regen zich in de zoutpan verzamelt, kunt u flamingo's en ooievaars door het ondiepe water zien waden. De Afrikaanse gaper (zwarte ooievaar) en diverse fuutsoorten zijn hier ook te spotten. Na flinke regenbuien vult de ongeveer 4800 km2 grote Etosha-zoutpan zich met water en trekt het een roze wolk van flamingo's aan. De nieuwsgierige vogel komt hier dan met duizenden broeden. Uw verblijf voor de komende nacht ligt tussen de 4-12 kilometer van de meest oostelijke poort van Etosha Nationaal Park (Von Lindequist Gate).

DAG
17

Oost-Etosha Nationaal Park - Zuid-Etosha Nationaal Park (ca. 200 km)

Giraffen in Etosha Nationaal Park
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Oost-Etosha Nationaal Park
Eerste overnachting Zuid-Etosha Nationaal Park

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om vanuit de lodge een game drive te maken per 4WD. Met een ranger gaat u het park in op zoek naar wild. De wilde dieren zijn vaak bij de drinkplaatsen te spotten. Tijdens een bezoek heeft u dan ook grote kans om olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen en diverse antilopensoorten te zien. Als u geluk heeft spot u luipaarden en cheeta’s. Het is verder de thuisbasis van verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten. Zo is de grootste populatie zwarte neushoorns ter wereld hier te vinden.

Vervolgens rijdt u met de huurauto naar Zuid-Etosha Nationaal Park. Onderweg van het oosten naar het zuiden is het aan te raden een stop te maken bij de drinkplaatsen Sueda en Salvadora. Deze schilderachtige drinkplaatsen bieden prachtige vergezichten over de zoutpan en zijn ook goede plekken om cheeta's te spotten. Het nabijgelegen Rietfontein is één van de grotere drinkplaatsen en wordt regelmatig bezocht door leeuwen. Halali en Goas, die ongeveer halverwege tussen de zuidelijke en oostelijke poort liggen, zijn nog twee drinkplaatsen die een bezoek waard zijn. Voor de verlegen en ongrijpbare luipaard bieden deze drinkplaatsen waarschijnlijk de beste kans om ze te spotten. De oase-achtige natuurlijke bron bij Goas is ook een favoriet voor vogelsoorten, zwartkop impala’s en olifanten. Er zijn ook grote aantallen gnoes en zebra’s te vinden.

Uw verblijf voor de komende twee nachten ligt tussen de 2-25 kilometer van de meest zuidelijke poort van Etosha Nationaal Park (Andersson’s Gate).

DAG
18

Zuid-Etosha Nationaal Park

na_etosha2.jpg
Vrije dag
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Tweede overnachting Zuid-Etosha Nationaal Park

Vandaag staat helemaal in het teken van safari in het nationale park. Okaukuejo is een populaire drinkplaats op zo’n 25 minuten rijden van de Anderssons’s Gate. De olifant, zebra, koedoe en springbok zijn vaak geziene bezoekers. Okondeka is één van de beste drinkplaatsen voor het waarnemen van leeuwen, en de roofdieren zijn hier dan ook vaak te vinden. Deze natuurlijke fontein ligt aan de westkant van de Etosha-zoutpan, op zo’n 45 minuten rijden van de Andersson’s Gate.

DAG
19

Zuid-Etosha Nationaal Park - Waterberg Plateau Nationaal Park (ca. 245 km)

na_al_waterbergnp.jpg
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Zuid-Etosha Nationaal Park
Maak een mooie wandeling in het Waterberg Plateau Nationaal Park (optioneel, ter plaatse te boeken)
Ga op zoek naar het mooie wild tijdens een gamedrive (optioneel, ter plaatse te boeken)
Overnachting Waterberg Plateau Nationaal Park

's Ochtends heeft u nog tijd om van het Etosha Nationaal Park te genieten, waarna u richting het Waterberg Plateau Nationaal Park reist. Dit nationale park ligt op een uitzonderlijke locatie, 200 meter boven de vlaktes van de Kalahari in het oosten van Namibië. Door de hooggelegen positie, de grotere regenval en de dichte subtropische vegetatie vormt het een groot contrast met de andere parken. Vanwege de doorlaatbaarheid van het gesteente is de voet van het plateau groen en weelderig, terwijl de bovenkant droog is. Ook wilde honden, gnoes, buffels, duikers, bavianen, klipspringers, luipaarden, cheeta’s en meer dan 200 vogelsoorten zijn hier thuis. Vanuit uw kleinschalige lodge kunt u een mooie safari of wandeling boeken.

DAG
20

Waterberg Plateau Nationaal Park - Windhoek (ca. 255 km)

Namibia Craft Market
Vertrek Waterberg Plateau Nationaal Park
Bezoek aan het Namibia Craft Centre voor mooie souvenirs
Drop-off van de huurauto bij het hotel
Overnachting in Windhoek

Vanuit Waterberg rijdt u weer richting Windhoek. Maak bij aankomst in Windhoek een stop bij The Namibia Craft Centre, voordat u naar uw hotel rijdt. In het Namibia Craft Centre verkoopt de lokale bevolking met trots hun handgemaakte producten. Mocht u nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zult u hier zeker niet met lege handen vertrekken. Een leuke stop, om vervolgens door te rijden naar uw hotel. Bij het hotel levert u de huurauto in.

DAG
21

Windhoek - Amsterdam

na_al_windhoek3.jpg
Vrije ochtend om Windhoek te ontdekken
Transfer naar luchthaven Windhoek
Vlucht Windhoek - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

In de ochtend heeft u nog voldoende tijd om het centrum van Windhoek te bezoeken. U zult leuke souvenirs vinden op de lokale markt, maar ook een bezoekje aan één van de mooie kerkjes is zeker de moeite waard. In de middag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
22

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst in Nederland

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
22 dagen Namibië Compleet: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Transfer Windhoek luchthaven - hotel v.v.
17 dagen huurauto inclusief CDW-verzekering, aansprakelijkheidsverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, en aflever- en ophaalkosten
Meet & Greet in Windhoek
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
4-daags verblijf net buiten Etosha Nationaal Park
Iedere dag ontbijt
4 x diner bij verblijf in middenklasse hotels en 11 x diner bij verblijf in superiorklasse hotels
Uitgebreide routebeschrijving

Exclusief

Entreegelden: ca. € 82 p.p. (omgerekend ca. 1400 NAD, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten autohuur (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+