Rendieren in noordelijk Scandinavië
Rendieren in noordelijk Scandinavië
Wandelpad in Urho Kekkonen Nationaal Park
Wandelpad in Urho Kekkonen Nationaal Park
Uitgestrekt landschap van Lapland
Uitgestrekt landschap van Lapland
Noordkaap
Noordkaap
Typische Rorbuer (vissershutten) in Svolvaer, Lofoten
Typische Rorbuer (vissershutten) in Svolvaer, Lofoten

Noordkaap, Lapland & Lofoten

Privéreis | 15 dagen v.a.
2746i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
28-08-2024
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Finland > Privéreizen Finland > Noordkaap, Lapland & Lofoten
Ontdek de ruige wildernis van Lapland en maak kennis met de Sami cultuur
Bewonder de Middernachtzon vanaf de Noordkaap
Bezoek de Lofoten-eilanden met pittoreske vissersdorpjes, fjorden en witte stranden
2 excursies inclusief: Trollfjord cruise en entreeticket voor de Noordkaap, inclusief glaasje bubbels en certificaat!
All Inclusive autohuur (€0 eigen risico)

Het ruige noorden van Scandinavië

Een intensieve, maar oh zo indrukwekkende reis door het meest noordelijke gedeelte van Scandinavië. U vertrekt vanuit Finland, maar reist ook door Noorwegen en Zweden. Na een bezoekje aan de kerstman, waar u letterlijk over de poolcirkel stapt, reist u door de ruige wildernis van Lapland. Leer alles over de Sami cultuur en hun rendieren. Bewonder de Middernachtzon vanaf het meest noordelijke puntje van Europa, de Noordkaap. U bent nu ‘slechts’ 2000 kilometer verwijderd van de Noordpool! Ontdek de witte stranden, grillige bergen en pittoreske vissersplaatsjes van de Lofoten, deze eilandengroep maakt ongetwijfeld een onuitwisbare indruk. Tenslotte reist u via de mijnen van het Zweedse Kiruna terug naar Finland. Een boordevolle reis met alleen maar hoogtepunten!

"Ontdek het land waar de zon ‘s zomers niet ondergaat. Een reis die met name de echte natuurliefhebber zal aanspreken. Van de ruige toendra van Lapland en de uitgestrekte bossen in Finland tot de grillige bergtoppen en diepe fjorden van de Lofoten-eilanden. Herinneringen die u nog lang zullen bijblijven. "

Claudia, Product Management

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Rovaniemi - Luosto (ca. 111 km)

Vlucht Amsterdam-Rovaniemi
Ophalen huurauto
Bezoek Santa Claus Village (exclusief)
Eerste overnachting in Luosto

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op Schiphol stapt u in het vliegtuig naar Rovaniemi in Finland, het startpunt van uw rondreis door Noord-Scandinavië. Maak het u gemakkelijk tijdens de vlucht, met overstap in Helsinki, en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven zet u uw horloge een uur vooruit (in Finland is het een uur later dan in Nederland) en haalt u uw huurauto op. Hier wordt trouwens direct duidelijk dat u in het land van de kerstman bent aangekomen, zelfs in hartje zomer is de kerstsfeer niet te missen. Liefhebbers van kerst mogen een kort bezoek aan Santa Claus Village vlakbij de luchthaven dan ook niet missen. Hier woont de kerstman letterlijk op de poolcirkel. Bezoek Sante Claus en stuur een leuke kaart naar uw familie vanaf zijn postkantoor, voorzien van een speciale stempel. U wordt vast heel enthousiast van alle leuke souvenirs die u hier kunt scoren. Laat de kerst maar komen! Bent u (te) laat aangekomen op de luchthaven dan is het altijd nog mogelijk om op de terugweg langs Santa Claus Village te rijden.
Uw eerste overnachtingsplaats ligt op ongeveer 2 uur rijden van de luchthaven. Gelukkig zijn de avonden lang, want de zon gaat in de zomer niet onder in deze regio. U verblijft twee nachten in Luosto.

DAG
02

Luosto

Vrije dag in Luosto
Bezoek aan Nationaal Park Oulanka
Tweede overnachting in Luosto

Na een uitstekend ontbijt heeft u nog een volle dag in Luosto en omgeving. De regio heeft veel te bieden, dus u zult zich niet vervelen. Trek erop uit met de fiets of maak een lange wandeling in het Oulanka Nationaal Park dat in het oosten aan Rusland grenst. Het park ligt op ongeveer twee uurtjes rijden van Luosto. Op een uur rijden vanaf Luosto vindt u Salla. Salla wordt het mooiste park van Finland genoemd. In dit bosrijke gebied met snelstromende rivieren, watervallen, hangbruggen en kloven, zijn tal van wandelroutes uitgezet die beginnen bij het bezoekerscentrum Oulangan Luontokeskus. Een van de meest populaire routes is de Berenroute van 80 kilometer. Geoefende wandelaars trekken er dagen op uit om deze route te volbrengen. Gelukkig is er voor de toeristen ook een alternatief, de Kleine Berenroute van 12 kilometer. En ja, beren komen hier voor, alhoewel ze schuw zijn en eigenlijk alleen tijdens speciale tochten, diep in het woud, worden gespot. Optioneel is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan rendierpark Salla, dat deel uitmaakt van het Kaunisharju natuurreservaat. Rendieren komt u in Salla en omgeving regelmatig tegen, maar toch is dit park de moeite waard. Er lopen verschillende wandelpaden door het park en in het auditorium komt u alles te weten over deze prachtige hoefdieren.

DAG
03

Luosto - Saariselka (ca. 167 km)

Op weg naar het leefgebied van de Sami
Eerste overnachting in Saariselka

Vandaag rijdt u verder naar het noorden van Fins Lapland, het woongebied van de Sami. Onderweg passeert u uitgestrekte bossen en meren, kunt u stoppen voor een wandeling of kennismaken met de lokale bewoners. Pas op voor overstekende rendieren, het gebeurt regelmatig dat deze dieren op de weg lopen. U verblijft twee nachten in Saariselka.

DAG
04

Saariselka

Vrije dag in Saariselka
Urho Kekkonen Nationaal Park
Tweede overnachting in Saariselka

Het authentieke wintersportdorpje Saariselka ligt in het uiterste noorden van Fins Lapland en wordt omringd door een schitterend arctisch landschap en het Urho Kekkonen Nationaal Park, één van de laatste grootste wildernisgebieden van West-Europa. Het park strekt zich uit langs de Russische grens en leent zich bij uitstek voor lange wandelingen door de ruige wildernis die bestaat uit sparrenbossen, rotsachtige bergen (fjells), hoogvlakten en rivieren. De Sami hoeden hier hun rendierkuddes, er grazen zo’n 20.000 rendieren in het park. Ook komen er beren, wolven, otters en diverse vogelsoorten voor. Er zijn wandelroutes van allerlei lengtes uitgezet die u vanaf Saariselka kunt starten.

DAG
05

Saariselka - Honningsvag (ca. 423 km)

Passeren van de landsgrens Finland-Noorwegen
Bezoek aan Sami hoofdstad Inari (exclusief)
Bezoek aan de Noordkaap inclusief bubbels en certificaat (inclusief)
Overnachting in Honningsvag

Vandaag een lange, maar prachtige rit. Het landschap verandert langzaam van de Finse bossen en meren in de toendra en de fjorden van het noorden van Noorwegen. Onderweg passeert u Inari, het centrum van de Sami. In het Siida Sami Museum (exclusief) komt u alles te weten over de oorspronkelijke inwoners van Lapland. In het buitengedeelte kunt u zien hoe deze mensen leefden. De moeite waard om even te stoppen! Vervolgens passeert u de Fins-Noorse grens en via een bijna 7 kilometer lange (tol)tunnel arriveert u op het eiland Mageroya in het uiterste noorden van Noorwegen. Mageroya betekent in het Sami steile, schrale kust, wat tekenend is voor het kale, boomloze toendra landschap. U overnacht in Honningsvag, dé toegangspoort tot de Noordkaap. ’s Avonds tijdens de Middernachtzon is de Noordkaap op zijn mooist. Dat wil zeggen als het weer een beetje mee zit, want het kan soms flink spoken op deze ruige plek waar de Atlantische Oceaan de Noordelijke Ijszee ontmoet. U bent nu ‘slechts’ 2080 kilometer verwijderd van de Noordpool. Ervaar het mystieke licht van de Middernachtzon onder het genot van een glaasje bubbels, want ondanks dat u hier niet alleen bent, is het een hele bijzondere ervaring om aan het ‘eind van de wereld’ te zijn. Uw entreebewijs geeft u ook toegang tot het Nordkapp bezoekerscentrum voor meer informatie over deze bijzondere plek.

DAG
06

Honningsvag - Alta (ca. 207 km)

Vogelsafari in Gjesvaer (exclusief)
Mageroya ontdekken
Eerste overnachting in Alta

U heeft vandaag alle tijd, want u verblijft twee nachten in Alta en het is ongeveer maar 3 uurtjes rijden. Neem de tijd om het eiland Mageroya verder te ontdekken, er zijn een aantal interessante vissersdorpjes die de moeite waard zijn, waaronder Gjesvaer. Voor de kust ligt het natuurreservaat Stappan waar het tjokvol zit met allerlei vogels, zoals zeearenden, papegaaiduikers (puffins) en jan van genten. Optioneel kunt u een vogelsafari maken waarbij u vanaf de boot de vogels kunt bezichtigen. Ook kunt u ervoor kiezen om een omweg te maken via Hammerfest (ongeveer 120 kilometer extra), een sfeervol stadje met kleurrijke huizen. U wilt tenslotte zoveel mogelijk van het indrukwekkende landschap zien! Tip: via een zigzagpad klimt u in circa 30 minuten de heuvel boven Hammerfest op. Geniet van het spectaculaire uitzicht over het stadje, de zee, en de fjorden. Verder een schitterende rit vandaag. Door het gebrek aan bomen in het noorden kun je ver kijken. Een enorme uitgestrekte kale vlakte met regelmatig een rendierkudde. De Sami zijn duidelijk aanwezig in dit gebied. Naarmate u zuidelijker komt, wordt het gebied groener en bosrijker. Alta ligt aan het gelijknamige fjord. U verblijft hier twee nachten.

DAG
07

Alta

Vrije dag in Alta
Bezoek de moderne Northern Lights Cathedral (exclusief)
Bewonder de rotstekeningen in het Alta Rock Museum (exclusief)
Maak een wandeling door de Sautso Canyon/Alta Kloof
Tweede overnachting in Alta

Na een paar drukke dagen is het prettig om vanmorgen even wat rustiger aan te kunnen doen. De stad Alta is niet heel spectaculair, maar een bezoek aan de Northern Lights Cathedral (exclusief) is zeker de moeite waard. Een indrukwekkend stukje moderne bouwtechniek en u leert gelijk het een en ander over het Noorderlicht. Verder staat Alta vooral bekend om de eeuwenoude rotskunst die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In het binnen gedeelte van het museum vindt u vooral exposities. In het buitenmuseum kunt u de rotstekeningen bewonderen. Volg het drie kilometer lange wandelpad (er is ook een kortere route) en aanschouw de bijzondere rotstekeningen waarvan de oudste ruim 6000 jaar oud zijn. Buiten Alta ligt de Alta kloof of Sautso Canyon. Het is de grootste kloof van Europa en wordt ook wel de ‘Grand Canyon’ van Scandinavië genoemd. Het is een prachtig gebied waar je goed kunt wandelen. Alta zelf is vrij langgerekt en daardoor minder gezellig. Het meest centrale punt is het winkelcentrum. Hier bevinden zich ook wat restaurants en cafés.

DAG
08

Alta - Tromso (ca. 380 km)

Bezoek aan het Polar Museum (exclusief)
Overnachting in Tromsø

In ongeveer 5 a 6 uur (actuele rijtijd) reist u naar Tromsø. Onderweg wederom mooie landschappen, vergezichten en af en toe een kudde rendieren. Universiteitsstad Tromso is knus en charmant en heeft veel gezellige restaurants en pubs. Al sinds de 19e-eeuw heeft Tromsø de bijnaam ‘Parijs van het noorden’. De omgeving van Tromsø heeft zoveel moois te bieden, maar ook in de stad zijn genoeg leuke activiteiten te ondernemen. In het Polar Museum komt u meer te weten over de vele poolexpedities die vroeger plaatsvonden vanuit Tromsø. Het museum bevindt zich in een pakhuis, mooi gelegen aan het water. Het Nordnorsk Kunstmuseum is ook aan aanrader, met prachtige schilderijen van de Noorse natuur. U overnacht in Tromso.

DAG
09

Tromso

Tromso
Kabelbaan Tromsø naar Storsteinen (exclusief)
Bezoek de IJszeekathedraal (exclusief)
Overnachting in Tromsø

Vandaag heeft u alle tijd om Tromsø te verkennen. Heerlijk rondstruinen door de stad en een van de interessante musea bezoeken. Vanaf de berg Storsteinen heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Neem de kabelbaan (exclusief) naar de top van de berg Storsteinen óf trotseer de 1200 Sherpa-treden en maak een wandeling naar de top. Stop onderweg naar de voet van de berg bij de IJszeekathedraal (exclusief). De bijzondere driehoekvormige architectuur en de schitterende lichtinval maken deze kerk absoluut een bezoek waard. ’s Zomers geniet u van de lange dagen. In de zomerperiode geniet u hier van de middernachtzon, het is dan 24 uur per dag licht. Geniet van een van de vele middernachtzon concerten of onderneem een activiteit midden in de nacht, zoals fietsen, kajakken of vissen. Overnachting in Tromsø.

DAG
10

Tromso - Svolvaer (ca. 420 km)

Op weg naar de eilandengroep Lofoten
Eerste overnachting in Svolvaer

U rijdt vandaag via de E6 naar Svolvaer, hoofdstad van de eilandengroep Lofoten. Bereidt u zich voor op een dag met oogverblindende uitzichten en een prachtige natuur. Een dag waarop uw camera overuren draait. U verblijft 3 nachten in Svolvaer om van hieruit de fotogenieke Lofoten te ontdekken.

DAG
11

Svolvaer

Vrije dag in Svolvaer
Ontdek de Lofoten
Tweede overnachting in Svolvaer

Svolvaer is de schilderachtige hoofdstad van de Lofoten met zijn rood geschilderde huizen en ontelbare stokvisrekken. De stad heeft een verscheidenheid aan winkels, supermarkten, goede restaurants en kunstgalerijen die het hele jaar geopend zijn. Svolvaer is de ideale uitvalsbasis om de Lofoten eilandengroep te ontdekken. Trek erop uit en ontdek afgelegen baaien, zandstranden en pittoreske vissersplaatsjes. Misschien waagt u zich wel aan een nachtelijke wandeling. Het licht van de middernachtzon is dan werkelijk fenomenaal.

DAG
12

Svolvaer

Bootexcursie naar Trollfjord (ca. 3-4 uur)
Derde overnachting in Svolvaer

Na een ontspannen nacht en een goed ontbijt maakt u zich op voor een leuke 3-4 uur durende bootexcursie naar Trollfjord. De boot vertrekt rond 10.00 uur vanuit Svolvaer en na een tocht langs de indrukwekkende kust van de Lofoten bereikt u het twee kilometer lange Trollfjord. U zult zich verbazen over de steile rotswanden die in het fjord storten. Kijk vanaf het dek of door de panoramaramen van de lounge uit naar zeearenden die hier veelvuldig voorkomen. Wie weet spot u zelfs een walvis. De Engelstalige gids vertelt u interessante weetjes over de omgeving. De boottocht wordt uitgevoerd met een elektrische boot zodat u volop kunt genieten van de rust van het fjord. Aan boord van het comfortabele schip zijn toiletten aanwezig en er is een bar waar u drankjes en wat snacks kunt kopen.

DAG
13

Svolvaer - Kiruna (ca. 380 km)

Passeren van de grens Noorwegen-Zweden
Overnachting in Kiruna (of in het ijshotel in Jukkasjärvi in het geval van de upgrade)

Een mooie rit over hoogvlaktes waarbij u de grens oversteekt naar Zweden. U rijdt vervolgens langs het Abisko Nationaal Park dat zich bij uitstek leent voor een mooie wandeltocht. Prettig om even de benen te strekken na een lange autorit. Ook passeert u het diepblauwe bergmeer Tornetrask. U overnacht in de mijnstad Kiruna. Kiruna is letterlijk in beweging. De stad heeft te maken met grondverzakkingen veroorzaakt door de mijnbouw en wordt stukje bij beetje ‘opgepakt en verplaatst’. Zo wordt de hele stad vier kilometer opgeschoven op kosten van het staatsmijnbedrijf, een miljarden operatie. U verblijft één nacht in Kiruna.

DAG
14

Kiruna - Rovaniemi (ca. 340 km)

Bezoek aan het originele ijshotel in Jukkasjarvi (exclusief)
Passeren van de grens tussen Zweden en Finland
Overnachting in Rovaniemi

Maak voordat u op pad gaat een korte stop bij het beroemde (en originele) ijshotel in Jukkasjarvi. Een deel van het hotel smelt jaarlijks weg en wordt in de winter weer opgebouwd met ijs uit de Torne rivier. Een ander deel is het hele jaar door (tegen betaling – exclusief) te bezoeken. Drink na de rondleiding wat in de ijsbar en scoor een leuke souvenir. Daarna rijdt u door naar eindpunt Rovaniemi, waarbij u de grens tussen Zweden en Finland passeert. Zet uw horloge weer vooruit, want in Finland is het een uurtje later. U overnacht in Rovaniemi. Mocht u er op de heenreis geen tijd voor hebben gehad, kunt u vandaag of morgenochtend alsnog een bezoek brengen aan Santa Claus Village (let op de openingstijden). Het hart van Rovaniemi is Lordi’s Square. Hier vindt u winkels, gezellige restaurants en cafés.

DAG
15

Rovaniemi - Amsterdam

Aankomst luchthaven
Inleveren huurauto op de luchthaven van Rovaniemi
Terugvlucht naar Amsterdam

U pakt de laatste souvenirs in en zet uw koffers klaar voor de terugreis naar Nederland. Na 15 prachtige dagen komt er een einde aan uw rondreis door noordelijk Scandinavië. U levert de huurauto in op de luchthaven van Rovaniemi en vliegt vervolgens via Helsinki terug naar Amsterdam.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
15 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€ 0 eigen risico)
Bezoek aan de Noordkaap inclusief glaasje bubbels, certificaat en toegang tot het bezoekerscentrum (ticket is 24 uur geldig)
Ca. 3-4 uur durende Trollfjord cruise in Svolvaer met elektrische boot*
*Vanaf vertrek 20 september is de Trollfjord excursie niet mogelijk en niet inbegrepen.

Exclusief

Eventuele extra kosten autohuur
Grensoverschrijding autohuur ca €33,-
Tolgelden en parkeerkosten
Eventuele binnenlandse ferries
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Fooien
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
15 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Rovaniemi - Luosto (ca. 111 km)

Vlucht Amsterdam-Rovaniemi
Ophalen huurauto
Bezoek Santa Claus Village (exclusief)
Eerste overnachting in Luosto

Vandaag is een dag waar u ongetwijfeld naar heeft uitgekeken. Op Schiphol stapt u in het vliegtuig naar Rovaniemi in Finland, het startpunt van uw rondreis door Noord-Scandinavië. Maak het u gemakkelijk tijdens de vlucht, met overstap in Helsinki, en verheug u op al het moois dat u te wachten staat. Op de luchthaven zet u uw horloge een uur vooruit (in Finland is het een uur later dan in Nederland) en haalt u uw huurauto op. Hier wordt trouwens direct duidelijk dat u in het land van de kerstman bent aangekomen, zelfs in hartje zomer is de kerstsfeer niet te missen. Liefhebbers van kerst mogen een kort bezoek aan Santa Claus Village vlakbij de luchthaven dan ook niet missen. Hier woont de kerstman letterlijk op de poolcirkel. Bezoek Sante Claus en stuur een leuke kaart naar uw familie vanaf zijn postkantoor, voorzien van een speciale stempel. U wordt vast heel enthousiast van alle leuke souvenirs die u hier kunt scoren. Laat de kerst maar komen! Bent u (te) laat aangekomen op de luchthaven dan is het altijd nog mogelijk om op de terugweg langs Santa Claus Village te rijden.
Uw eerste overnachtingsplaats ligt op ongeveer 2 uur rijden van de luchthaven. Gelukkig zijn de avonden lang, want de zon gaat in de zomer niet onder in deze regio. U verblijft twee nachten in Luosto.

Goed om te weten

Het rijden in Scandinavië is vaak tijdrovend, maar het gaat er niet om dat u zo snel mogelijk van A naar B rijdt. De reis zelf is dé belevenis waar het allemaal om draait. U rijdt via toeristische routes met een adembenemend mooie natuur, passeert nationale parken, komt langs uitzichtpunten voor de beste vergezichten en ziet interessante bezienswaardigheden. Met uw eigen huurauto kunt u stoppen waar en wanneer u wilt voor een bezichtiging/excursie, een wandeling of om wat te eten of drinken. Omdat het in Scandinavië ’s zomers niet donker wordt, zijn de avonden lang en heeft u alle tijd om in de diverse overnachtingsplaatsen te arriveren. Uw hotelkamer is voor u gegarandeerd, ook als u wat later aankomt.

Weetje

De poolcirkel loopt dwars door Santa Village en wordt door middel van een lijn (voor de deur van het postkantoor) duidelijk aangegeven. U kunt dus letterlijk over de poolcirkel stappen, een ideaal fotomoment!

DAG
02

Luosto

Vrije dag in Luosto
Bezoek aan Nationaal Park Oulanka
Tweede overnachting in Luosto

Na een uitstekend ontbijt heeft u nog een volle dag in Luosto en omgeving. De regio heeft veel te bieden, dus u zult zich niet vervelen. Trek erop uit met de fiets of maak een lange wandeling in het Oulanka Nationaal Park dat in het oosten aan Rusland grenst. Het park ligt op ongeveer twee uurtjes rijden van Luosto. Op een uur rijden vanaf Luosto vindt u Salla. Salla wordt het mooiste park van Finland genoemd. In dit bosrijke gebied met snelstromende rivieren, watervallen, hangbruggen en kloven, zijn tal van wandelroutes uitgezet die beginnen bij het bezoekerscentrum Oulangan Luontokeskus. Een van de meest populaire routes is de Berenroute van 80 kilometer. Geoefende wandelaars trekken er dagen op uit om deze route te volbrengen. Gelukkig is er voor de toeristen ook een alternatief, de Kleine Berenroute van 12 kilometer. En ja, beren komen hier voor, alhoewel ze schuw zijn en eigenlijk alleen tijdens speciale tochten, diep in het woud, worden gespot. Optioneel is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan rendierpark Salla, dat deel uitmaakt van het Kaunisharju natuurreservaat. Rendieren komt u in Salla en omgeving regelmatig tegen, maar toch is dit park de moeite waard. Er lopen verschillende wandelpaden door het park en in het auditorium komt u alles te weten over deze prachtige hoefdieren.

Weetje

In Salla leven drie keer zoveel rendieren als mensen. In totaal leven er wel zo’n 300.000 rendieren in de regio. De Sami, de inheemse bewoners van Lapland, zijn de enigen die rendieren mogen houden.

DAG
03

Luosto - Saariselka (ca. 167 km)

Op weg naar het leefgebied van de Sami
Eerste overnachting in Saariselka

Vandaag rijdt u verder naar het noorden van Fins Lapland, het woongebied van de Sami. Onderweg passeert u uitgestrekte bossen en meren, kunt u stoppen voor een wandeling of kennismaken met de lokale bewoners. Pas op voor overstekende rendieren, het gebeurt regelmatig dat deze dieren op de weg lopen. U verblijft twee nachten in Saariselka.

Weetje

Lapland is het land van water en meren en dat trekt met name in de zomermaanden muggen aan. De muggenactiviteit is afhankelijk van het weer, maar neem uit voorzorg altijd een beschermmiddel met DEET mee en draag zoveel mogelijk lichtgekleurde en loszittende bedekkende kleding.

DAG
04

Saariselka

Vrije dag in Saariselka
Urho Kekkonen Nationaal Park
Tweede overnachting in Saariselka

Het authentieke wintersportdorpje Saariselka ligt in het uiterste noorden van Fins Lapland en wordt omringd door een schitterend arctisch landschap en het Urho Kekkonen Nationaal Park, één van de laatste grootste wildernisgebieden van West-Europa. Het park strekt zich uit langs de Russische grens en leent zich bij uitstek voor lange wandelingen door de ruige wildernis die bestaat uit sparrenbossen, rotsachtige bergen (fjells), hoogvlakten en rivieren. De Sami hoeden hier hun rendierkuddes, er grazen zo’n 20.000 rendieren in het park. Ook komen er beren, wolven, otters en diverse vogelsoorten voor. Er zijn wandelroutes van allerlei lengtes uitgezet die u vanaf Saariselka kunt starten.

Weetje

Het land van de Sami bevindt zich in Lapland; het noordelijke gedeelte van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Het Sami volk is het enige oorspronkelijke inheemse volk in Europa en hiermee uniek. Met hun rendierwagens en hun kleurrijke wanten en mutsen spreekt de Sami cultuur velen tot de verbeelding. Nog altijd leeft een klein deel van hen volgens traditionele wijze, maar het merendeel houdt er tegenwoordig een modernere levensstijl op na.

DAG
05

Saariselka - Honningsvag (ca. 423 km)

Passeren van de landsgrens Finland-Noorwegen
Bezoek aan Sami hoofdstad Inari (exclusief)
Bezoek aan de Noordkaap inclusief bubbels en certificaat (inclusief)
Overnachting in Honningsvag

Vandaag een lange, maar prachtige rit. Het landschap verandert langzaam van de Finse bossen en meren in de toendra en de fjorden van het noorden van Noorwegen. Onderweg passeert u Inari, het centrum van de Sami. In het Siida Sami Museum (exclusief) komt u alles te weten over de oorspronkelijke inwoners van Lapland. In het buitengedeelte kunt u zien hoe deze mensen leefden. De moeite waard om even te stoppen! Vervolgens passeert u de Fins-Noorse grens en via een bijna 7 kilometer lange (tol)tunnel arriveert u op het eiland Mageroya in het uiterste noorden van Noorwegen. Mageroya betekent in het Sami steile, schrale kust, wat tekenend is voor het kale, boomloze toendra landschap. U overnacht in Honningsvag, dé toegangspoort tot de Noordkaap. ’s Avonds tijdens de Middernachtzon is de Noordkaap op zijn mooist. Dat wil zeggen als het weer een beetje mee zit, want het kan soms flink spoken op deze ruige plek waar de Atlantische Oceaan de Noordelijke Ijszee ontmoet. U bent nu ‘slechts’ 2080 kilometer verwijderd van de Noordpool. Ervaar het mystieke licht van de Middernachtzon onder het genot van een glaasje bubbels, want ondanks dat u hier niet alleen bent, is het een hele bijzondere ervaring om aan het ‘eind van de wereld’ te zijn. Uw entreebewijs geeft u ook toegang tot het Nordkapp bezoekerscentrum voor meer informatie over deze bijzondere plek.

DAG
06

Honningsvag - Alta (ca. 207 km)

Vogelsafari in Gjesvaer (exclusief)
Mageroya ontdekken
Eerste overnachting in Alta

U heeft vandaag alle tijd, want u verblijft twee nachten in Alta en het is ongeveer maar 3 uurtjes rijden. Neem de tijd om het eiland Mageroya verder te ontdekken, er zijn een aantal interessante vissersdorpjes die de moeite waard zijn, waaronder Gjesvaer. Voor de kust ligt het natuurreservaat Stappan waar het tjokvol zit met allerlei vogels, zoals zeearenden, papegaaiduikers (puffins) en jan van genten. Optioneel kunt u een vogelsafari maken waarbij u vanaf de boot de vogels kunt bezichtigen. Ook kunt u ervoor kiezen om een omweg te maken via Hammerfest (ongeveer 120 kilometer extra), een sfeervol stadje met kleurrijke huizen. U wilt tenslotte zoveel mogelijk van het indrukwekkende landschap zien! Tip: via een zigzagpad klimt u in circa 30 minuten de heuvel boven Hammerfest op. Geniet van het spectaculaire uitzicht over het stadje, de zee, en de fjorden. Verder een schitterende rit vandaag. Door het gebrek aan bomen in het noorden kun je ver kijken. Een enorme uitgestrekte kale vlakte met regelmatig een rendierkudde. De Sami zijn duidelijk aanwezig in dit gebied. Naarmate u zuidelijker komt, wordt het gebied groener en bosrijker. Alta ligt aan het gelijknamige fjord. U verblijft hier twee nachten.

Goed om te weten

Het ticket voor de Noordkaap is 24 uur geldig. Als het weer heel erg tegenzit, kunt u er ook voor kiezen om op dag 7 in de ochtend, voordat u naar Alta reist, een bezoek te brengen aan de Noordkaap.

Weetje

Officieel is niet de Noordkaap, maar Knivskjelodden het meest noordelijke puntje van Europa. Deze plek is echter alleen bereikbaar na een flinke wandeling van 9 kilometer (enkele reis). Knivskjelodden ligt ongeveer anderhalve kilometer noordelijker dan de Noordkaap.

DAG
07

Alta

Vrije dag in Alta
Bezoek de moderne Northern Lights Cathedral (exclusief)
Bewonder de rotstekeningen in het Alta Rock Museum (exclusief)
Maak een wandeling door de Sautso Canyon/Alta Kloof
Tweede overnachting in Alta

Na een paar drukke dagen is het prettig om vanmorgen even wat rustiger aan te kunnen doen. De stad Alta is niet heel spectaculair, maar een bezoek aan de Northern Lights Cathedral (exclusief) is zeker de moeite waard. Een indrukwekkend stukje moderne bouwtechniek en u leert gelijk het een en ander over het Noorderlicht. Verder staat Alta vooral bekend om de eeuwenoude rotskunst die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In het binnen gedeelte van het museum vindt u vooral exposities. In het buitenmuseum kunt u de rotstekeningen bewonderen. Volg het drie kilometer lange wandelpad (er is ook een kortere route) en aanschouw de bijzondere rotstekeningen waarvan de oudste ruim 6000 jaar oud zijn. Buiten Alta ligt de Alta kloof of Sautso Canyon. Het is de grootste kloof van Europa en wordt ook wel de ‘Grand Canyon’ van Scandinavië genoemd. Het is een prachtig gebied waar je goed kunt wandelen. Alta zelf is vrij langgerekt en daardoor minder gezellig. Het meest centrale punt is het winkelcentrum. Hier bevinden zich ook wat restaurants en cafés.

DAG
08

Alta - Tromso (ca. 380 km)

Bezoek aan het Polar Museum (exclusief)
Overnachting in Tromsø

In ongeveer 5 a 6 uur (actuele rijtijd) reist u naar Tromsø. Onderweg wederom mooie landschappen, vergezichten en af en toe een kudde rendieren. Universiteitsstad Tromso is knus en charmant en heeft veel gezellige restaurants en pubs. Al sinds de 19e-eeuw heeft Tromsø de bijnaam ‘Parijs van het noorden’. De omgeving van Tromsø heeft zoveel moois te bieden, maar ook in de stad zijn genoeg leuke activiteiten te ondernemen. In het Polar Museum komt u meer te weten over de vele poolexpedities die vroeger plaatsvonden vanuit Tromsø. Het museum bevindt zich in een pakhuis, mooi gelegen aan het water. Het Nordnorsk Kunstmuseum is ook aan aanrader, met prachtige schilderijen van de Noorse natuur. U overnacht in Tromso.

DAG
09

Tromso

Tromso
Kabelbaan Tromsø naar Storsteinen (exclusief)
Bezoek de IJszeekathedraal (exclusief)
Overnachting in Tromsø

Vandaag heeft u alle tijd om Tromsø te verkennen. Heerlijk rondstruinen door de stad en een van de interessante musea bezoeken. Vanaf de berg Storsteinen heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Neem de kabelbaan (exclusief) naar de top van de berg Storsteinen óf trotseer de 1200 Sherpa-treden en maak een wandeling naar de top. Stop onderweg naar de voet van de berg bij de IJszeekathedraal (exclusief). De bijzondere driehoekvormige architectuur en de schitterende lichtinval maken deze kerk absoluut een bezoek waard. ’s Zomers geniet u van de lange dagen. In de zomerperiode geniet u hier van de middernachtzon, het is dan 24 uur per dag licht. Geniet van een van de vele middernachtzon concerten of onderneem een activiteit midden in de nacht, zoals fietsen, kajakken of vissen. Overnachting in Tromsø.

DAG
10

Tromso - Svolvaer (ca. 420 km)

Op weg naar de eilandengroep Lofoten
Eerste overnachting in Svolvaer

U rijdt vandaag via de E6 naar Svolvaer, hoofdstad van de eilandengroep Lofoten. Bereidt u zich voor op een dag met oogverblindende uitzichten en een prachtige natuur. Een dag waarop uw camera overuren draait. U verblijft 3 nachten in Svolvaer om van hieruit de fotogenieke Lofoten te ontdekken.

DAG
11

Svolvaer

Vrije dag in Svolvaer
Ontdek de Lofoten
Tweede overnachting in Svolvaer

Svolvaer is de schilderachtige hoofdstad van de Lofoten met zijn rood geschilderde huizen en ontelbare stokvisrekken. De stad heeft een verscheidenheid aan winkels, supermarkten, goede restaurants en kunstgalerijen die het hele jaar geopend zijn. Svolvaer is de ideale uitvalsbasis om de Lofoten eilandengroep te ontdekken. Trek erop uit en ontdek afgelegen baaien, zandstranden en pittoreske vissersplaatsjes. Misschien waagt u zich wel aan een nachtelijke wandeling. Het licht van de middernachtzon is dan werkelijk fenomenaal.

Weetje

De Noren vieren op 23 juni, wanneer de zon het hoogst staat, het Midzomernachtfeest, oftewel ‘Sankthansaften’ (Sint-Jansavond). Dit gaat gepaard met grote vreugdevuren en veel eten en drinken

DAG
12

Svolvaer

Bootexcursie naar Trollfjord (ca. 3-4 uur)
Derde overnachting in Svolvaer

Na een ontspannen nacht en een goed ontbijt maakt u zich op voor een leuke 3-4 uur durende bootexcursie naar Trollfjord. De boot vertrekt rond 10.00 uur vanuit Svolvaer en na een tocht langs de indrukwekkende kust van de Lofoten bereikt u het twee kilometer lange Trollfjord. U zult zich verbazen over de steile rotswanden die in het fjord storten. Kijk vanaf het dek of door de panoramaramen van de lounge uit naar zeearenden die hier veelvuldig voorkomen. Wie weet spot u zelfs een walvis. De Engelstalige gids vertelt u interessante weetjes over de omgeving. De boottocht wordt uitgevoerd met een elektrische boot zodat u volop kunt genieten van de rust van het fjord. Aan boord van het comfortabele schip zijn toiletten aanwezig en er is een bar waar u drankjes en wat snacks kunt kopen.

Goed om te weten

De excursie naar de Trollfjord is inbegrepen bij vertrek van juni t/m 19 september. Vanaf vertrek 20 september is het niet mogelijk om deel te nemen aan deze excursie en zal deze dus niet inbegrepen zijn.

DAG
13

Svolvaer - Kiruna (ca. 380 km)

Passeren van de grens Noorwegen-Zweden
Overnachting in Kiruna (of in het ijshotel in Jukkasjärvi in het geval van de upgrade)

Een mooie rit over hoogvlaktes waarbij u de grens oversteekt naar Zweden. U rijdt vervolgens langs het Abisko Nationaal Park dat zich bij uitstek leent voor een mooie wandeltocht. Prettig om even de benen te strekken na een lange autorit. Ook passeert u het diepblauwe bergmeer Tornetrask. U overnacht in de mijnstad Kiruna. Kiruna is letterlijk in beweging. De stad heeft te maken met grondverzakkingen veroorzaakt door de mijnbouw en wordt stukje bij beetje ‘opgepakt en verplaatst’. Zo wordt de hele stad vier kilometer opgeschoven op kosten van het staatsmijnbedrijf, een miljarden operatie. U verblijft één nacht in Kiruna.

Goed om te weten

Wanneer u de upgrade bijboekt slaapt u (mits beschikbaar) in het ijshotel in Jukkasjärvi. U verblijft in een comfortabele kamer in het warme gedeelte van het hotel.

Weetje

De Zweedse politieserie Midnattssol (Midnigt Sun) speelt zich af in Kiruna. Je krijgt prachtige beelden van de omgeving te zien en het belang van de lokale mijnbouw komt duidelijk naar voren. Ook geeft het inzicht in de spanningen tussen de mijnbouwers en de Sami-cultuur.

DAG
14

Kiruna - Rovaniemi (ca. 340 km)

Bezoek aan het originele ijshotel in Jukkasjarvi (exclusief)
Passeren van de grens tussen Zweden en Finland
Overnachting in Rovaniemi

Maak voordat u op pad gaat een korte stop bij het beroemde (en originele) ijshotel in Jukkasjarvi. Een deel van het hotel smelt jaarlijks weg en wordt in de winter weer opgebouwd met ijs uit de Torne rivier. Een ander deel is het hele jaar door (tegen betaling – exclusief) te bezoeken. Drink na de rondleiding wat in de ijsbar en scoor een leuke souvenir. Daarna rijdt u door naar eindpunt Rovaniemi, waarbij u de grens tussen Zweden en Finland passeert. Zet uw horloge weer vooruit, want in Finland is het een uurtje later. U overnacht in Rovaniemi. Mocht u er op de heenreis geen tijd voor hebben gehad, kunt u vandaag of morgenochtend alsnog een bezoek brengen aan Santa Claus Village (let op de openingstijden). Het hart van Rovaniemi is Lordi’s Square. Hier vindt u winkels, gezellige restaurants en cafés.

Goed om te weten

Het ijshotel kunt u tegen betaling van ongeveer € 28 per persoon bezoeken. Dit is inclusief een rondleiding van drie kwartier waarbij u meer informatie over het ijshotel krijgt en de mooiste ijssculpturen kunt bewonderen. Wanneer u de upgrade boekt, slaapt u (mits beschikbaar) in het ijshotel. U hoeft dan geen entree te betalen voor de tentoonstelling en toegang tot de bar.

Goed om te weten

Wanneer u de upgrade bijboekt slaapt u (mits beschikbaar) in het Arctic Light Hotel. Dit is een meermaals bekroond, eigentijds boetiekhotel in Rovaniemi. Het gebouw uit de jaren 50 en het voormalige stadhuis van Rovaniemi is omgebouwd tot een stijlvol hotel.

DAG
15

Rovaniemi - Amsterdam

Aankomst luchthaven
Inleveren huurauto op de luchthaven van Rovaniemi
Terugvlucht naar Amsterdam

U pakt de laatste souvenirs in en zet uw koffers klaar voor de terugreis naar Nederland. Na 15 prachtige dagen komt er een einde aan uw rondreis door noordelijk Scandinavië. U levert de huurauto in op de luchthaven van Rovaniemi en vliegt vervolgens via Helsinki terug naar Amsterdam.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
15 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan in goede Middenklasse hotels worden geboekt. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Luosto
Lapland Hotel Luostotunturi
Viersterren
 • Lapland Hotel Luostotunturi
 • Lapland Hotel Luostotunturi
 • Lapland Hotel Luostotunturi
 • Lapland Hotel Luostotunturi
 • Lapland Hotel Luostotunturi
Het Lapland Hotel Luostotunturi is gelegen vlakbij het nationaal park Pyhä-Luosto. Hier kunt u wandelen door eeuwenoude bossen, over ruige hellingen en door diepe dalen. Het hotel beschikt over een wellnesscenter met zwembad, fitnessruimte en sauna. In de drie restaurants kunt u regionale lekkernijen proeven, maar ook een internationale keuken is vertegenwoordigd. 's Avonds geniet u van een drankje in één van de vier barretjes. De kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten, flatscreen-tv en verwarming. In de badkamer met douche vindt u tevens een föhn en handdoeken.
Meer info >
Saariselka
Holiday Club Saariselka
Drieenhalve ster
Holiday Club Saariselka is het noordelijkste spahotel van heel Europa! Het hotel is gelegen naast het Nationale Park Urho Kekkonen en omgeven door de berglandschappen van Noord-Lapland. Holiday Club Saariselka is de ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers en voor het gezin.

Het ontbijt wordt dagelijks geserveerd in het Restaurant Revontule. Daarnaast kunt u overdag genieten van een soeplunch en de lobbybar is de gehele dag geopend. ’s Avonds kunt u in restaurant Rakka genieten van traditionele Laplandse gerechten, pizza’s en hamburgers. Holiday Club Saariselka is ook voorzien van een binnenzwembad en het Wellness Center Aurora Spa is op afspraak geopend.

De kamers zijn voorzien met een verwarming, elektrische waterkoker, zithoek, bureau en een flatscreen-tv. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, badjassen, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Honningsvag
Scandic Bryggen
Driesterren
 • Scandic Bryggen
 • Scandic Bryggen
 • Scandic Bryggen
 • Scandic Bryggen
 • Scandic Bryggen
Het Scandic Bryggen in Honnigsvag heeft een prachtige ligging direct aan het water van de fjord. Veel van de kamers kijken uit over zee. Het Noordkaapmuseum ligt op 10 minuten lopen vanaf het hotel en het Noordkaapplateau bevindt zich op slechts 35 kilometer afstand. Het hotel beschikt over een gezellige bar met heerlijke loungestoelen om aan het eind van de dag een drankje te nuttigen. Daarnaast is er gratis Wi-Fi en kunt u in de omgeving van het hotel gratis parkeren. De kamers zijn comfortabel. U vindt er verwarming en een flatscreen-tv met satellietzenders. De badkamer met douche is volledig uitgerust. U vindt hier dan ook handdoeken en een föhn terug.
Meer info >
Alta
Thon Hotel Alta
Viersterren
 • Thon Hotel Alta, bar
 • Thon Hotel Alta, ontbijt
 • Thon Hotel Alta, ontbijt
 • Thon Hotel Alta, ontbijt
 • Thon Hotel Alta, restaurant
 • Thon Hotel Alta, fitness
 • Thon Hotel Alta, koffiecorner
 • Thon Hotel Alta, kamer
 • Thon Hotel Alta, kamer
 • Thon Hotel Alta, kamer
 • Thon Hotel Alta, kamer
Het Thon Hotel bevindt zich in hetzelfde gebouw als het winkelcentrum AMFI Alta, en is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Alta en de arctische omgeving. Elke ochtend kunt u de dag goed beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet met warme en koude opties. In het restaurant van het hotel, Brasseri Alta, kunt u genieten van a la cartegerechten met lokale ingrediënten. Als gast van het Thon Hotel Alta kunt u gratis 24 uur per dag gebruik maken van de gloednieuwe sportschool! De fitnessapparatuur is uitgerust met de nieuwste technologie, zoals loopbanden, fietsen, roeitoestellen en krachttoestellen. Het personeel van het hotel staat voor u klaar voor het regelen van activiteiten. De kamers zijn voorzien met een verwarming, kitchenette, keukengerei, minibar, flatscreen-tv met kabelzenders, bureau en luchtreinigers. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en een föhn.
Meer info >
Tromso
Thon Hotel Tromso
Driesterren
 • Thon Hotel Tromso, voorkant
 • Thon Hotel Tromso, kamer
 • Thon Hotel Tromso, kamer
 • Thon Hotel Tromso, kamer
 • Thon Hotel Tromso, ontbijt
Dit nieuwe, moderne hotel is centraal gelegen in Tromso en bevindt zich direct om de hoek van Storgata. Storgata is de belangrijkste winkelstraat van Tromso.

’s Ochtends kunt u in de moderne eetzaal genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Omdat het hotel zo centraal gelegen is, kunt u voor uw diner kiezen uit verschillende gezellige restaurants in het centrum van Tromso. Of u nu voor lokale of internationale gerechten gaat, er is voor ieder wat wils. ’s Avonds kunt u genieten in de Hidr Gastro Bar, vlakbij het hotel. Hier kunt u in een gezellig houten huisje met een tuin genieten van cocktails en creatieve snacks. Het personeel van het hotel zal voor u klaar staan met advies over activiteiten voor bezienswaardigheden en activiteiten.

De kamers zijn voorzien van een verwarming, koffie- en theefaciliteiten, minibar, een kluisje voor uw waardevolle spullen, geluidsisolatie, een bureau, een flatscreen-tv met satelliet- en kabelzenders en een stopcontact bij het bed. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en een föhn.
Meer info >
Omgeving Svolvær
12
Scandic Svolvaer
Driesterren
 • Scandic Svolvaer, omgeving
 • Scandic Svolvaer, restaurant
 • Scandic Svolvaer, kamer
 • Scandic Svolvaer, omgeving
 • Scandic Svolvaer, restaurant
 • Scandic Svolvaer, restaurant
Geniet van een charmant en huiselijk hotel met uitzicht op de haven en zee. Het hotel is gelegen in een spectaculair landschap op een eiland in de haven van Svolvaer. Scandic Svolvaer is de ideale uitvalsbasis om de Lofoten te ontdekken.

Begin de dag met een smakelijk ontbijt en geniet van een ontspannen diner in het restaurant en een drankje in de bar terwijl u een prachtig uitzicht heeft over de haven en de omliggende bergen. Als u geluk heeft, ziet u tijdens uw diner wellicht een Hurtigruten-boot langsvaren. Vanuit de accommodatie kunnen er verschillende activiteiten worden ondernomen, zoals een orka-safari, duiken in het kristalheldere water, fietsen, rotsklimmen en nog veel meer. Mocht u een echte fijnproever zijn en de lokale voedseltradities willen uitproberen, kunt u vanuit dit hotel gemakkelijk het Lofoten Viking Museum bezoeken om de lokale delicatesse te proberen. Het hotel biedt gratis Wi-Fi in de gehele accommodatie.

De kamers zijn voorzien met een airco, verwarming, zithoek en een tv met kabelzenders. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en een föhn.
Meer info >
Thon Hotel Lofoten
Viersterren
 • Kamer
 • Restaurant
 • Lobby
 • Kamer
 • Restaurant
Het Thon Hotel Lofoten is een gezellig en milieuvriendelijk hotel met prachtig uitzicht over het water en de bergen van Svolvaer. Thon Hotel Lofoten is de perfecte uitvalsbasis om Svolvaer en de Lofoten te ontdekken.

In het restaurant van het hotel wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijt geserveerd. 's Avonds kunt u in het restaurant Paleo Arctic genieten van heerlijke lokale specialiteiten, waaronder verschillende visgerechten. Om de avond af te sluiten kunt u een drankje nemen in de hotel bar. Als gast van het Thon Hotel Lofoten kunt u gratis sporten in het fitnesscentrum dat naast het hotel te vinden is. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in alle kamers van het hotel en u kunt privé parkeren bij de accommodatie tegen betaling van ca. 200 NOK per dag.

De kamers zijn voorzien van een verwarming, tv, minibar en badkamer met bad en/of douche en een föhn.
Meer info >
Kiruna
Camp Ripan
Drieenhalve ster
 • Camp Ripan, spa
 • Camp Ripan, kamer
 • Camp Ripan, gebouw
 • Camp Ripan, gebouw
Wie de bijzondere mijnstad Kiruna bezoekt zal geïnspireerd raken door haar schitterende berglandschap, stedelijke omgeving en een bijzonder natuurfenomeen. In de zomer is het in Kiruna 24 uur per dag licht door de middernachtzon en in de winter is het een magische plek om het noorderlicht te spotten. Maak een wandeling door het oude stadscentrum van Kiruna of ga op avontuur in één van de natuurparken in de omgeving. Er is genoeg te beleven in Zweeds Lapland!
Camp Ripan ligt op 10 minuten loopafstand van het centrum van Kiruna en wordt beheerd door een familie. In restaurant Ripan kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner waarbij de lokale Scandinavische keuken centraal staat. Ontspan in de Aurora Spa (tegen betaling) voorzien van hot tub, binnen- en buitenzwembad, sauna, fitnessruimte en mogelijkheden tot wellnessarrangementen. Verder beschikt het hotel over privéparkeergelegenheid, bagageopslag, gratis WiFi en een bar. De licht ingerichte kamers zijn uitgerust met TV, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche en föhn.
Meer info >
Kiruna / Jukkasjärvi
Scandic Kiruna
Viersterren
 • Scandic Kiruna, restaurant
 • Scandic Kiruna, restaurant
 • Scandic Kiruna, kamer
 • Scandic Kiruna, restaurant
 • Scandic Kiruna, fitness
 • Scandic Kiruna, sauna
In het centrum van Kiruna, vindt u het stijlvolle hotel Scandic Kiruna. Het heeft een mooie uitstraling en is de ideale ontmoetingsplek. Het hotel biedt een restaurant waar heerlijk gegeten kan worden. Er is ook een gezellige rooftop bar en lounge met geweldig uitzicht op de omgeving. Verder beschikt het hotel over een sportruimte, binnenzwembad en sauna. De moderne kamers zijn voorzien van airco, een eigen badkamer met bad of douche en toilet, een haardroger en kluisje. Er is gratis WiFi beschikbaar.
Meer info >
Rovaniemi
Original Sokos Hotel Vaakuna
Viersterren
Gelegen in de officiële geboorteplaats van de Kerstman, Rovaniemi, bevindt zich het Original Sokos Hotel Vaakuna. Het authentieke Laplandisme, de ontspannen sfeer en goede service zullen er voor zorgen dat u zich welkom en thuis voelt! Het hotel ligt op 150 meter van de rivier de Kemijoki en het hotel ligt op tien minuten rijden van het dorp van de Kerstman. De opmerkelijke Jatkanynttila-brug vind u slechts 200 meter verderop.

Het hotel biedt ontbijt en ’s avonds kunt u genieten van Franse en Mexicaanse gerechten in één van de twee restaurants, Fransmanni of Amerilla. Beide restaurant hebben ook zitplaatsen buiten. Voor ontspanning kunt u ’s avonds gratis gebruik maken van de sauna’s.

De kamers zijn voorzien met airconditioning, verwarming, geluidsisolatie, bordspellen/puzzels, boeken, dvd’s of muziek voor kinderen, koffie- en theefaciliteiten, minibar, bureau, flatscreen-tv met kabelzenders en een stopcontact bij het bed. De badkamer is voorzien van douche en/ of bad.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
15 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.
Verblijfsopties ( 1 t/m 1 van 1 opties )
Icehotel, Icebar
Kiruna / Jukkasjärvi - Upgrade Icehotel & Arctic Light Hotel
Viersterren
Het is ook mogelijk om te upgraden in Kiruna en Rovaniemi.
Het Icehotel is het eerste permanente ijs- en sneeuwhotel dat ooit is gebouwd. Bezoekers en hotelgasten kunnen in de zo...
Meer info
meerprijs
v.a.169
15 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Uitvoering rondreis

Deze rondreis wordt alleen uitgevoerd van 1 juni t/m 20 september.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen korting op het arrangement. Deze korting is reeds in de prijs verwerkt. Kinderen tot en met 11 jaar slapen in een extra bed in de 2-persoonskamer, dit is over het algemeen een bijzet bed of een slaapbank. Kinderen onder 2 jaar verblijven gratis in de kamer van de ouders wanneer ze in hetzelfde bed slapen of in hun eigen reiswiegje. Op aanvraag is het mogelijk een reiswiegje voor de baby te reserveren, de prijs is op aanvraag.

Over de grens met de huurauto

Tijdens deze reis gaat u ook over de grens naar Zweden en Noorwegen. Het is toegestaan met een huurauto de grens van Finland over te gaan naar Zweden, Noorwegen of Denemarken. Bij het ophalen van de auto betaalt u hiervoor een extra toeslag van €32,26 excl. btw.

Muggen in noordelijk Scandinavië

In Noord Scandinavië & Lapland vind je veel water en meren en dat trekt met name in de zomermaanden (juli/augustus) muggen aan. De muggenactiviteit is afhankelijk van het weer, maar neem uit voorzorg altijd een beschermmiddel met DEET mee en draag zoveel mogelijk lichtgekleurde en loszittende bedekkende kleding.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Noorwegen, Zweden en Finland boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Eten en drinken Noorwegen (voorbeeldprijzen)
Lunch: ca. € 35 pp
Diner: ca. € 50 pp
Flesje water: ca. € 4,50 pp
Glas wijn: ca. € 9,50 pp
Glas bier (lokaal) ca. € 7,50 pp

Eten en drinken Zweden (voorbeeldprijzen)
Lunch: ca. € 12 pp
Diner: ca. € 25 - € 50 pp
Flesje water: ca. € 1,50 pp
Glas wijn: ca. € 9 - € 12 pp
Glas bier (lokaal) ca. € 7 pp

Eten en drinken Finland (voorbeeldprijzen)
Lunch: ca. € 35 pp
Diner: ca. € 70 pp
Flesje water: ca. € 2 pp
Glas wijn: ca. € 8 pp
Glas bier (lokaal) ca. € 6 pp

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Fooien

Het geven van een fooi is in Noorwegen en Finland niet gebruikelijk. De enige plaatsen waar af en toe een fooi wordt gegeven zijn restaurants en kroegen als waardering voor een uitstekende service. Het geven van een fooi wordt dan ook zeker gewaardeerd. Het geven van fooien is nooit verplicht.

Indicatie fooien:
Restaurant/bar: 5-15% van de rekening

Dit zijn de richtlijnen. Deze kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen.

In Zweden wordt de fooi voor bediening en service in hotels en restaurants automatisch verrekend op de totaalprijs. In restaurants wordt er wel gerekend op een extra fooi van ongeveer 7 tot 10% bovenop de totaalprijs. Ook taxichauffeurs en deurportiers rekenen op een dergelijke fooi. Het geven van een fooien in hotels is mogelijk en wordt absoluut gewaardeerd, maar er wordt niet op gerekend.

Indicatie fooien:
Restaurant/bar: 7-10% van de rekening
Taxi chauffeur: bedrag naar boven afronden.

Dit zijn de richtbedragen. Deze kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen.

Hotels in Scandinavië

U kunt onze reizen in Scandinavië boeken op basis van goede verzorgde middenklasse hotels. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. In een aantal gebieden in Scandinavië zijn er relatief weinig hotels. In het geval van een alternatief hotel kan het voorkomen dat u in een andere plaats in de regio wordt ondergebracht. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons of ons agentschap in Scandinavië bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Noorwegen, Zweden en Finland. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Finland
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privérondreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis. Na het invoeren van uw reisgezelschap, wordt een eventuele kinderkorting in de prijstabel bij de desbetreffende reis verwerkt.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze privéreizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Verlengen/vervangen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien. Heeft u andere verlengingswensen? Kijk dan bij ons Zelf Samenstellen aanbod voor heel veel andere mogelijkheden. Hierbij kunt u zelf de reisduur van uw reis aangeven en is verlenging aldus altijd mogelijk.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Hoe kan ik een privéreis voor een alleenreizende boeken?

Wilt u als alleenreizende een privéreis bij NRV boeken dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen op +31 (0)70 3076700. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor u. De prijzen op onze website zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf met twee personen per kamer.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

15 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Rovaniemi - Luosto

02Luosto

03Luosto - Saariselka

04Saariselka

05Saariselka - Honningsvag

06Honningsvag - Alta

07Alta

08Alta - Tromso

09Tromso

10Tromso - Svolvaer

11Svolvaer

12Svolvaer

13Svolvaer - Kiruna

14Kiruna - Rovaniemi

15Rovaniemi - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu