Wadi Bani Khalid
Wahibi Sands
Ras al-Jinz
Jebal Akhdar
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Oman

Muscat

Muscat

Muscat is de hoofdstad van Oman, en tevens de stad waar uw reis door Oman start. Reis door de wondere wereld van Muscat en raak in hogere Arabische sferen. Slenter door de smalle straatjes van het oude stadscentrum, bewonder de moskee van Sultan Qaboos, ga Oosters shoppen in de Muttrah Souk, geniet van de witte stranden of snorkel door het koraalrif aan de kust.

Nizwa

OM_AL_NIZWA SOUK

Nizwa, een oasestad in het hart van Oman, mag u niet mislopen tijdens uw vakantie. De stad ligt ingesloten in het Hadjar gebergte, dichtbij het Bahla fort en wordt geroemd om haar dadelproductie. Nizwa, was ooit hoofdstad van Oman en is tegenwoordig ook wel bekroond als dé marktstad van het land.

Nizwa’s fort is één van de bekendste en meest indrukwekkende forten die u zult zien tijdens uw reis. Sultan bin Saifal Yaruba bouwde het fort in de turbulente 17e eeuw om bendes het hoofd te bieden. In het fort vindt u een museum over hoe het leven rondom het fort is veranderd door de jaren heen. Eenmaal de top van Nizwa’s fort bereikt, dan kijkt u uit over dadelplantages tegen de rand van het Hadjar gebergte.

Bijzondere dagtrip?
Op 40 kilometer afstand van Nizwa ligt de stad Bahla, een ideale dagtrip. De stad is vooral bekend om de authentieke pottenbakkerskunsten onder de inwoners en om haar fort dat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst staat. Het fort omhult traditionele souks, oude, gezellige steegjes en de herkenbare koepels van moskeeën. Vanaf het hoogste punt op het fort levert dit een prachtig uitzicht op.

Wadi Bani Khalid

Wadi Bani Khalid

Wadi Bani Khalid is een wadi welke op weg naar of vanaf Sur bezocht kan worden. Een wadi is Arabisch voor dal. De Wadi Bani Khalid is één van de bekendste wadi’s in deze regio van Oman. In het dal stroomt water waarlangs bomen groeien.

Eén van de typerende eigenschappen van deze wadi zijn de grotten. Eén van deze grotten is een ondergrondse kamer van het sultanaat. Deze ondergrondse kamer is moeilijk te bereiken en zeker niet voor iedereen toegankelijk. Het andere kenmerk van deze wadi zijn de waterbronnen; onder andere de bronnen van Ain Hamouda, Ain al Sarooj en Ain Dawwa zijn een lust voor het oog.

Ras Al Hadd / Ras al-Jinz

Ras al-Jinz

Uw vakantie is niet compleet zonder de broedende reuze schildpadden op Ras-Al-Jinz, één van de top bezienswaardigheden in Oman. Ras-Al-Jinz is een vissersdorpje in het Ras Al Hadd schildpaddenreservaat. Dit meest oostwaartse puntje van de Arabische Peninsula staat door de aanwezigheid van deze bedreigde diersoort al jaren onder overheidsbescherming.

Beleef het zeldzame fenomeen van tienduizenden zeeschildpadden die elk jaar opdoemen uit de Indische zee om zich op Ras-Al-Jinz te nestelen. Ze graven hun eigen kuil, leggen hun eieren en broeden. Ga na zonsondergang samen met uw gids op weg om de volwassen schildpadden te zien en vergeet zeker niet terug te keren voor de zon weer opkomt om de pasgeboren jonkies uit hun schelp te zien kruipen. De schildpadden zijn het hele jaar te zien op het strand van Ras-Al-Jinz, maar nestelen zich vooral in april en mei.

Wahiba Sands

Wahiba Sands

Wahiba Sands is een regio midden in de ongerepte woestijn van Oman. Dit gebied ligt ten zuiden van Muscat. De grootte van het gebied is circa 16.000km2 en bereikt hoogtes van ongeveer 200 meter. Deze woestijn wordt bewoond door nomadische Bedoeïenen. Deze ongerepte woestijn is alleen maar per Jeep of 4X4 te bereiken. Een leuke manier om de Wahiba Sands beter te leren kennen is om een nachtje in een Bedoeïenkamp te logeren. U slaapt letterlijk onder de sterren en vanuit het kamp kunt u ook nog eens een leuke kamelentocht maken. ‘s Avonds wordt er lekker gebarbecued rond een Shuwa, een Omaanse BBQ.

Jebel Shams

om_al_jebelshams.jpg

Jebel Shams is de hoogste berg van Oman en behoort tot het Al Hajar gebergte. De naam ‘Jebel Shams’ betekent ‘de berg van de zon’. De berg heeft een hoogte van 3100 meter en ligt op 240 kilometer van de stad Muscat. Het gebergte ‘Al Hajar’ wordt vaak vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde Staten.

Dit uitgestrekte bergachtige gebied is een prachtige locatie voor avonturiers. Het gebied is uitermate geschikt voor hiking, trekking, canoying en caving.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis