neemt je mee
Amazonegebied
Amazonegebied
Watervallen van Baños
Watervallen van Baños
Devil’s Nose treinreis
Devil’s Nose treinreis
Koloniale stad Cuenca
Koloniale stad Cuenca
Strand van Puerto Lopéz
Strand van Puerto Lopéz

Ecuador Compleet

Privéreis | 20 dagen v.a.
3382i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
19-10-2018
Reisduur
20 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Snelle Beslisserskorting tot 150 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 23 oktober 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze groeps- en privéreizen met vertrek in 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met 23 oktober 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze groeps- en privéreizen met vertrek in 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Snelle Beslisserskorting tot 150 ppi
Verblijf in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta
4-daags verblijf in een lodge in het Amazonegebied
Indianenmarkt van Otavalo en het Cuicocha kratermeer
Schitterende Devil’s Nose treinreis
Puerto López strandverblijf of 5 dagen Galápagos eilanden

Van het hoge noorden tot het diepe zuiden

Schilderachtige koloniale steden, Quichua dorpjes, Amazone regenwoud en de adembenemende hoogtes van het Andesgebergte. Ecuador mag dan klein zijn, maar het beschikt over een duizelingwekkende diversiteit. Maak kennis met de inheemse bevolking en krijg inzicht in de medicinale eigenschappen van diverse planten en bomen tijdens een vierdaags bezoek aan de hogere Amazone.

"Tijdens deze reis hebben we onze onderhandelingsvaardigheden getest op de indianenmarkt van Otavalo (wat mooi al die felgekleurde kledij) en uitgebreid gewandeld over de straten van Quito (schitterende koloniale architectuur) en Cuenca (mooi moment om een échte panamahoed te kopen). Leuk was ook het uitgebreid bezoek aan de jungle, waar we hebben genoten van de diverse excursies."

Anoniem

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Quito

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam - Quito
Transfer naar hotel Quito
Eerste overnachting Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Quito

Quito Kathedraal
Stadstour Quito & Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)
Tweede overnachting Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naar aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!

DAG
03

Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

ec_al_cuicocha.jpg
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi en het Cuicocha kratermeer
Eerste overnachting Otavalo

Na het ontbijt reist u naar het noorden van Ecuador en geniet u van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op de evenaar. Dit kleine stadje is ook beroemd vanwege zijn bizcochos (rijke, boterachtige biscuits) met zoute kaas of zoete manjar (soort karamelpasta). Hier krijgt u de gelegenheid om deze delicatessen te proeven. Vervolgens brengt u een bezoek aan het rustige dorp Cotacachi, bekend om zijn lederwaren, waar u lokale ambachtslieden ontmoet. Tot slot komt u aan bij het Cuicocha kratermeer, gelegen aan de voet van de Cotacachi vulkaan. Zijn naam is afgeleid van een pre-Inca-taal, Tsui cocha betekent lagune van de goden. Hier kunt u vanaf de kraterrand genieten van het overweldigende uitzicht op de diepe vulkanische krater van wel vier kilometer lang en drie kilometer breed. In het midden van dit donkerblauwe meer liggen twee kleine eilandjes bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal, genaamd ‘Kanaal van de Dromen’.

Vervolgens bereikt u de eindbestemming voor vandaag; Otavalo, gelegen op circa 2500 meter hoogte. Otavalo is wereldberoemd om zijn inheemse bevolking, de zogenaamde Otavalos, waarvan vele reizen over de hele wereld om hun beroemde handwerk te verkopen of te spelen in Andes volksmuziek groepen. De Otavalos worden beschouwd als de economisch meest succesvolle inheemse groep van Latijns-Amerika.

DAG
04

Otavalo

ec_al_peguche.jpg
Winkel op de lokale indianenmarkt
Bezoek de Peguche waterval
Tweede overnachting Otavalo

In de ochtend heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de Plaza de Ponchos, gelegen tussen Calle Sucre en Jaramillo. Hier verkoopt de inheemse bevolking en mesties (mensen van gemende etnische afkomst) uit Otavalo en de omliggende gemeenschappen hun handwerk. Er is een breed scala aan geweven stoffen, sieraden, kleding, houten en stenen beelden, schilderijen en Panama hoeden te vinden. Tapijten en schoudertassen zijn gemaakt van schapenwol; verwacht niet veel producten van lamawol. Lama’s kwamen namelijk nooit zo ver noord als Otavalo en de meeste producten komen uit de omliggende provincie Imbabura. Ondanks dat zaterdag de belangrijkste marktdag is, is het kopen van handwerkproducten dagelijks mogelijk.

Hierna brengt u een bezoek aan de 18 meter hoge Peguche waterval. Deze waterval wordt omgeven door één van de mooiste bossen in het noorden van Ecuador. De rivier die voortkomt uit de waterval heet Jatun Yacu ofwel ‘groot water’. Dit is een heilige plaats voor indianen, die een nauwe relatie hebben met de natuur, met name met bergen, water en bepaalde bomen. Lagunes, bronnen en watervallen worden beschouwd als plaatsen vol met krachten, waar de inheemse bevolking rituele zuiverende baden neemt. Zonnewende vieringen vinden plaats bij de waterval rond 21 juni.

DAG
05

Otavalo - Papallacta

pe_al_andean condor in the colca canyon.jpg
Bezoek Parque Cóndor en maak kennis met de grootst vliegende vogel op aarde
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Overnachting in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta

Na het ontbijt rijdt u in de richting van het door een Nederlander gerunde Parque Cóndor. Dit is een reddings- en rehabilitatiecentrum voor gewonde vogels en biedt condors, arenden, uilen en andere roofvogels de mogelijkheid tot herintroductie. Hier maakt u kennis met de grootst vliegende vogel op aarde; de condor. In het park kunt u een roofvogelshow aanschouwen, krijgt u een rondleiding en ziet u een aantal van de geredde vogels.

Na dit bezoek reist u af richting Papallacta, bekend om zijn thermale warmwaterbronnen en gelegen tussen twee vulkanen; Cayambe en Antisana. In Papallacta kunt u een paar uur genieten van de geweldige warmwaterbronnen (inbegrepen) en optioneel een gezondheids- of schoonheidsbehandeling boeken in Termas de Papallacta. Kortom een geweldige manier om uw spieren te laten ontspannen!

DAG
06

Papallacta - Tena/Amazonegebied

ec_ac_papallactaex.jpg
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Eerste overnachting in een lodge in Tena

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om gebruik te maken van de warmwaterbronnen. Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald voor de transfer naar het Amazonegebied. Met de auto daalt u van zo’n 3000 meter naar zo’n 600 meter. Het kan mistig zijn, maar bij helder weer heeft u een prachtige uitzicht op het Amazonegebied.

In de lodge heeft u de tijd om te ontspannen in uw mooie ruime bungalow met privé-veranda. De bungalows zijn gebouwd volgens traditionele architectuur in harmonie met het omliggende regenwoud. In de tuinen van de lodge zijn prachtige jungle planten en bloemen te vinden. Onder romantisch kaarslicht wordt een heerlijk diner geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. Daarna geniet u van een speciaal welkomstdrankje, ontspant u rondom de elegante open haard en bespreekt u de activiteiten van de komende dagen met de Engelssprekende gids.

DAG
07

Tena/Amazonegebied

ec_al_means of transport - cotococha.jpg
Tocht per kano over de imposante Napo rivier
Bezoek een opvangcentrum voor dieren
Ontmoet een inheemse Quichua familie
Wandeling door de jungle
Tweede overnachting in een lodge in Tena

Na een heerlijk ontbijt vaart u per kano over de imposante Napo rivier langs de betoverende Ecuadoriaanse jungle. Bij Misahuallí vervolgt u de kanotocht over de Arajuno rivier. Hier brengt u een bezoek aan AmaZOOnico, een opvangcentrum voor dieren. Deze organisatie zet zich in voor wilde dieren en voor het herstel van hun natuurlijk leefgebied. Hier zijn zeldzame dieren te vinden zoals grote katten, beren en reptielen , die nog nauwelijks zichtbaar zijn in het wild. Na een bezoek te hebben gebracht aan dit mooie toevluchtsoord geniet u van een heerlijke picknick lunch op de rivieroever. Na afloop heeft u de gelegenheid om te zwemmen in het verfrissende water of om te genieten van de rustige omgeving.

In de middag keert u terug naar de lodge en brengt u onderweg een bezoek aan één van de vele lokale inheemse gemeenschappen die langs de Napo rivier leven. Eén van de inheemse Quichua families toont hun dagelijkse werkzaamheden zoals goud wassen, aardewerk technieken, het maken van de typische drank chicha de yuca gemaakt van cassave en blaaspijp jagen. Na deze boeiende culturele uitwisseling met de Quichua, vervolgt u de weg naar de lodge over een pad door het secundair woud. 's Avonds na het diner is er wat vrije tijd om te zitten rondom de gezellige open haard of te genieten van een exotische cocktail in de bar.

DAG
08

Tena/Amazonegebied

ec_al_aapje2.jpg
Wandeling naar een waterval door secundair woud
Leer meer over het primaire woud tijdens een wandeling
Derde overnachting in een lodge in Tena

Na het ontbijt vertrekt u per kano stroomopwaarts. Na 10 minuten gaat u aan wal en begint u met een leuke wandeling van één uur door secundair woud. Na deze korte wandeling bereikt u de adembenemende waterval La Cascada de Latas, waar u een verfrissende duik neemt in het kristalheldere water en geniet van het uitzicht op de omliggende jungle. Hierna keert u terug naar de lodge voor de lunch.

In de middag maakt u een spannende drie uur durende wandeling door het primaire woud. Vergeet de rubberlaarzen en regenponcho’s niet! Onderweg legt de Engelssprekende gids meer uit over de uitbundigheid en diversiteit van de flora. Hij vertelt u hoe ze dagelijks in de praktijk worden gebruikt en welke medicinale eigenschappen diverse planten en bomen hebben die zich in het Amazone regenwoud bevinden. U ziet ook een grote verscheidenheid aan insecten en met wat geluk spot u kleine groepen apen die zich in de gigantische bomen bevinden. Stil zijn is hierbij een vereiste! De kleurrijke vogels achtervolgen u tijdens deze wandeling met hun gezang. ’s Avonds geniet u na het diner van de rust en de nachtelijke geluiden van de jungle.

DAG
09

Tena/Amazonegebied - Pailón del Diablo - Baños

ec_al_pailon del diablo.jpg
Bezoek de waterval Pailón del Diablo
Eerste overnachting Baños

Na het ontbijt vertrekt u naar Baños, een stad omgeven door weelderig nevelwoud. Baños is gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan en staat bekend als de toegangspoort tot de Amazone. Het is gelegen in een vallei van watervallen en warmwaterbronnen. Onderweg naar Baños rijdt u over de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen). Langs de route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo.

De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. Hier wandelt u over een goed gemarkeerd pad met orchideeën, hortensia’s en jungle achtige vegetatie naar de indrukwekkende waterval. Onderweg heeft u kans vlinders en vogels te spotten. Het uitzicht bij de waterval is schitterend en de kracht van het water is ronduit indrukwekkend. Hierna gaat u verder naar Baños waar u kunt ontspannen en genieten van een massage (optioneel) in één van de vele kuuroorden.

DAG
10

Baños

ec_al_banos1.jpg
Vrije dag
Mountainbiken langs de route van watervallen (optionele excursie)
Paardrijden naar de Chamana waterval (optionele excursie)
Raften over de Pastaza rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting Baños

Vandaag heeft u de hele dag om Baños te verkennen of deel te nemen aan enkele optionele activiteiten. Zo is het mogelijk om te gaan paardrijden, canyoning, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften. Deze activiteiten zullen u veelal naar de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen) brengen. Langs deze route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo. De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. De omgeving is verder uitstekend te voet te verkennen. Er zijn enkele markten en vele winkeltjes te vinden. Probeer de lokaal gemaakte toffee (melcocha) en zie hoe het gemaakt wordt in de winkels. Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen is de thermale baden of gebruik maken van de spafaciliteiten die zich in de stad bevinden.

De mountainbike tocht brengt u langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg wordt er gestopt bij verschillende watervallen. U wandelt naar de indrukwekkende Pailón del Diablo waterval. Op de terugweg bewondert u meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

De paardrijtocht brengt u naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunt u genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador.

Het raft avontuur brengt u door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij de Pastaza rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maakt u zich op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza rivier brengt u langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo rivier.

DAG
11

Baños - Chimborazo Nationaal Park - Guamote

ec_al_chimborazo.jpg
Bezoek Chimborazo Nationaal Park
Overnachting in een gastenhuis in Guamote

Na het ontbijt vertrekt u naar het Chimborazo Nationaal Park waar de hoogste vulkaan van Ecuador is gelegen. Hoewel het niet de hoogste berg ter wereld is, gemeten vanaf het zeeniveau, wordt het wel beschouwd als de hoogste berg ter wereld, gezien hoe ver het is verwijderd vanaf het middelpunt van de aarde. Hij is dan zelfs meer dan 2000 meter hoger dan Mount Everest! Hier kunt u wandelen vanaf de eerste naar de tweede refugio (berghut). Onderweg is het genieten van het uitzicht op de altijd besneeuwde bergtop, het spectaculaire landschap en de aanwezige fauna zoals lama’s, alpaca’s (berglama) en vicuña’s (soort kameel). Na afloop vervolgt u de reis naar Guamote.

Guamote ligt hoog in het Andesgebergte op zo’n 3000 meter, in de schaduw van de Chimborazo. Hier komt u aan bij het interessante project Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), wat in teken staat van de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multiculturele ruimte te creëren wat iedereen ten goede komt en waarbij ervaringen worden uitgewisseld. Het is in feite een non-profit organisatie dat onderwijs biedt aan de bevolking van Guamote. Er zijn hier een bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte te vinden. U verblijft de komende nacht in het gastenhuis waarvan de opbrengst worden gebruikt voor de projecten van Inti Sisa. Het verblijf geeft een authentieke blik op landelijke Ecuador.

DAG
12

Guamote - Devil’s Nose - Ingapirca - Cuenca

ec_al_narizdeldiablo1.jpg
Indrukwekkende Devil’s Nose treinreis
Bezoek de verbazingwekkende Ingapirca Inca-ruïnes
Eerste overnachting Cuenca

Vandaag maakt u een schitterende treinreis vanaf Alausí naar de indrukwekkende Nariz del Diablo (Devil’s Nose), een bijna verticale rotswand. Dit deel van het spoor is zigzaggend gebouwd waardoor u eerst vooruit en daarna achteruit deze rotswand afdaalt en beklimt. U geniet van de spannende afdaling over de Devil’s Nose en het uitzicht over de bergen Chimborazo en Carihuairazo. Onderweg brengt u een bezoek aan het station van Sibambe, waar u in een lokaal museum meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de Ecuadoriaanse spoorwegen.

Nadat u bent teruggekeerd in Alausí reist u af naar de verbazingwekkende Ingapirca Inca-ruïnes, die bekend staat als de ‘Tempel van de Zon’. De tempel is een zeer fascinerend deel van het complex en is gelegen in het centrum van de archeologische bezienswaardigheid. Een bezoek aan de grootste Inca-ruïnes van Ecuador geeft u een beter inzicht in het leven van de Inca’s. Tenslotte rijdt u naar de koloniale stad Cuenca, die bekend staat als de ‘Stad van de Vier Rivieren’. Hier verblijft u twee nachten in een gezellig hotel in het centrum van de stad, gelegen op circa 2500 meter hoogte.

DAG
13

Cuenca

ec_al_cuenca.jpg
Stadstour Cuenca
Vrije middag
Tweede overnachting Cuenca

Na het ontbijt laat een Engelssprekende gids u deze prachtige stad zien. Ervaar de schoonheid en de sfeer van het koloniale Cuenca te voet. Deze wandelexcursie door de oude stad brengt ons langs prachtige kerken, oude gebouwen met smeedijzeren balkons en bewerkte houten deuren, bloem- en handwerkmarkten, kunstgalerijen, ateliers en alle wonderen die Cuenca haar bezoekers te bieden heeft. Bewonder prachtige historische huizen gelegen hoog boven de bruisende Tomebamba rivier die het oude van het nieuwe deel van Cuenca scheidt. Tot slot brengt u een bezoek aan een keramische kunstgalerij, een Panama hoedenfabriek of een atelier van een kunstenaar.

De middag heeft u ter vrije besteding. Cuenca is een uitstekende stad om in rond te lopen en op een rustig tempo te verkennen. Laat de kans u niet voorbij gaan om een originele Panama hoed te kopen. Anders dan de naam doet vermoeden komt deze hoed niet uit Panama, maar uit Ecuador. ’s Avonds kunt u in Cuenca genieten van geweldige livemuziek onder het genot van een drankje.

DAG
14

Cuenca - Guayaquil

El Cajas
Fotostop in El Cajas Nationaal Park
Overnachting Guayaquil

Onderweg naar Guayaquil maakt u een fotostop in El Cajas Nationaal Park en geniet u van het uitzicht op dit magische ecosysteem. Er is hier van alles te vinden; van nevelwoud tot rotsachtige maanlandschappen, maar het zijn de meer dan 200 meren verspreid door het nationale park die dit park het beste karakteriseren. El Cajas Nationaal Park ligt grotendeels boven de 3000 meter, met voornamelijk páramo dat het ruige terrein van het nationale park bedekt. Vorst en ijs boven 4000 meter doen hun best om de bloei van de vegetatie af te schrikken, zoals de hoogst levende boom ter wereld. Kijk uit naar deze 200 jaar oude bomen die gelegen zijn in het primaire woud en bekleed in een groene palet van mossen en varens die met elkaar vechten om zonlicht.

Na deze stop reist u verder richting uw eindbestemming van vandaag, Guayaquil. Een wandeling over de tweeënhalf kilometer lange rivierpromenade Malecón 2000 of een wandeling naar de sfeervolle oude wijk Las Peñas, met zijn kleurrijke houten huizen, geeft u een goed beeld van deze bruisende stad.

DAG
15

Guayaquil - Puerto López

Isla de la Plata
Transfer naar hostería Puerto López
Eerste overnachting in een hostería aan het strand van Puerto López
Alternatief: 5 dagen Galápagos eilandhoppen (optioneel)
Alternatief: 5 dagen Galápagos cruise (optioneel)

Na het ontbijt vertrekt u naar de Ecuadoriaanse kust, waar u de komende vier nachten verblijft in een hostería gelegen aan het strand van Puerto López.

Puerto López is een traditioneel vissersdorp aan de centrale kust van Ecuador dat bekend is vanwege het spotten van bultrugwalvissen, het Machalilla Nationaal Park, en het alternatieve Galápagos (Isla de la Plata ofwel Poor Man’s Galápagos). Het strand van Puerto López is bekleed met hutjes, waar u kunt genieten van een drankje, en de restaurants in de stad serveren lokale en internationale gerechten.

DAG
16

Puerto López

ec_al_atacames.jpg
Vrije dag
Dagexcursie naar Isla de la Plata (Poor Man’s Galápagos) (optionele excursie)
Tweede overnachting in een hostería aan het strand van Puerto López

Zo’n 37 kilometer uit de kust vanaf Puerto López ligt het kleine met struikgewas bedekte eiland Isla de la Plata. Ooit was dit eiland het ceremoniële centrum van de Bahía cultuur (500 voor Christus tot 650 na Christus). De naam (Zilvereiland) komt van de legende dat de Engelse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake hier in de 16e eeuw een zilverschat heeft begraven. Vandaag de dag ontleent het eiland zijn roem aan zijn grote populatie zeevogels, die relatief onverschrokken zijn en zich van dichtbij laten aanschouwen. Dit trekt vele bezoekers aan en heeft daardoor de bijnaam Poor Man’s Galápagos gekregen. Deze naam doet het eiland echter niet voldoende eer aan. Het is namelijk het enige eiland in Ecuador, inclusief de Galápagos, waar de blauwvoetgenten, roodvoetgenten en gemaskerde Jan van Genten samen zijn te vinden.

Optioneel kunt u vandaag een bezoek brengen aan dit eiland. Vanaf Puerto López is het zo’n uur tot anderhalf uur varen naar het eiland. Vanaf de landingsplek in Bahía Drake lopen er twee wandelpaden rondom het eiland die met het rondkijken elk drie tot vier uur in beslag nemen. De meest talrijke vogelsoort op het eiland is de blauwvoetgent, hoewel er ook fregatvogels, roodsnavelkeerkringvogels en Galápagosalbatrossen (broedseizoen april-oktober) zijn te vinden. In kleine aantallen zijn er ook zeeleeuwen op dit eiland te vinden. Tijdens uw bezoek heeft u de gelegenheid om te snorkelen tussen kleurrijke vissen en ziet u dolfijnen en reuzenmanta’s tijdens de boottocht, en bultruggen tussen juni-september.

DAG
17

Puerto López

Agua Blanca
Vrije dag
Dagexcursie Machalilla Nationaal Park (optionele excursie)
Derde overnachting in een hostería aan het strand van Puerto López

Het serene Playa Los Frailes, onderdeel van het Machalilla Nationaal Park, en het inheemse dorp Agua Blanca liggen ten noorden van Puerto López. U kunt hier vandaag een optioneel bezoek aan brengen. Na een circa twee uur durende wandeling via het zwarte zandstrand Playa Negra, Playa La Tortuguita en een uitkijkpunt bereikt u het witte zandstrand Playa Los Frailes, één van de mooiste stranden van Ecuador. In het walvissenseizoen heeft u kans om walvissen te spotten die langs de kust zwemmen. Hier kunt u in het kristalheldere water lekker afkoelen na de wandeling of gewoonweg ontspannen op het strand. U gaat vervolgens richting Agua Blanca met zijn pre-Inca zwavelbaden, archeologische ruïnes en museum. Na een wandeling in Agua Blanca kunt u zich bedekken met modder in één van de zwavelbaden.

DAG
18

Puerto López

ec_al_puertolopezvis.jpg
Vrije dag
Vierde overnachting in een hostería aan het strand van Puerto López

Vandaag kunt u heerlijk ontspannen op het strand. Als u vroeg opstaat kunt u zien hoe de vangst van de dag door vissers wordt binnengehaald. Haaien, zwaardvissen, wahoos (familie van de makrelen); er kan hier van alles worden binnengebracht. De fregatvogels en pelikanen komen ook tevoorschijn om hun deel van de vangst in beslag te nemen.

Bij het noordelijke deel van het strand zijn er in de natuurlijke zwembaden anemonen, zeesterren, roggen en zee-egels te bewonderen. Mocht u geïnteresseerd zijn in duiken dan zijn hiervoor in Puerto López ook mogelijkheden.

DAG
19

Puerto López - Guayaquil - Amsterdam

ec_al_barrios las peñas guayaquil.jpg
Transfer naar luchthaven Guayaquil
Vlucht Guayaquil - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Puerto López (optioneel)

Vandaag wordt u op de afgesproken tijd opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Guayaquil. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
20

Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
12 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
20 dagen Ecuador Compleet: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis per comfortabele airco auto/minibus met privéchauffeur*
Alle transfers
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Verblijf in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta
4-daags verblijf in een lodge in het Amazonegebied
Iedere dag ontbijt
2 x lunch en 3 x diner
Stadstour Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)**
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi, het Cuicocha kratermeer en de Peguche waterval rondom Otavalo**
Winkel op de lokale indianenmarkt in Otavalo
Bezoek Parque Cóndor en maak kennis met de grootst vliegende vogel op aarde**
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Tocht per kano over de imposante Napo rivier, bezoek een opvangcentrum voor dieren, ontmoet een inheemse Quichua familie en maakt diverse wandelingen door de jungle tijdens uw verblijf in het Amazonegebied***
Bezoek de Pailón del Diablo waterval**
Wandel door het Chimborazo Nationaal Park met de gelijknamige vulkaan en fauna waaronder lama’s, alpaca’s en vicuña’s
Schitterende Devil’s Nose treinreis
Bezoek de Inca-ruïnes in Ingapirca**
Wandelexcursie door de charmante koloniale stad Cuenca
Fotostop in El Cajas Nationaal Park
Heerlijk strandverblijf in een hostería in Puerto López, direct aan het strand gelegen.
* De privéchauffeur is niet beschikbaar gedurende uw verblijf in Tena, op dagen ter vrije besteding (dag 10), gedurende de dag met de stadstour in Cuenca en gedurende uw verblijf in Puerto López.
** Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.
*** Excursies worden uitgevoerd op basis van internationaal gezelschap.

Exclusief

Entreegelden: ca. 24 USD p.p.
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
12 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
20 dagen Ecuador Compleet: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Quito

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam - Quito
Transfer naar hotel Quito
Eerste overnachting Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Goed om te weten

Indien u vliegt met de KLM kunt u ook kiezen voor extra comfort op uw vluchten. Tegen een meerprijs boeken wij zowel de heen- als terugvlucht een Comfort Class stoel. Zie ‘Extra's’ voor meer informatie. Tegen een meerprijs boeken wij voor u een Engelssprekende privéchauffeur/gids. Deze Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 15. Zie ‘Extra's’ voor meer informatie.

DAG
02

Quito

Quito Kathedraal
Stadstour Quito & Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)
Tweede overnachting Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naar aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!

DAG
03

Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

ec_al_cuicocha.jpg
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi en het Cuicocha kratermeer
Eerste overnachting Otavalo

Na het ontbijt reist u naar het noorden van Ecuador en geniet u van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op de evenaar. Dit kleine stadje is ook beroemd vanwege zijn bizcochos (rijke, boterachtige biscuits) met zoute kaas of zoete manjar (soort karamelpasta). Hier krijgt u de gelegenheid om deze delicatessen te proeven. Vervolgens brengt u een bezoek aan het rustige dorp Cotacachi, bekend om zijn lederwaren, waar u lokale ambachtslieden ontmoet. Tot slot komt u aan bij het Cuicocha kratermeer, gelegen aan de voet van de Cotacachi vulkaan. Zijn naam is afgeleid van een pre-Inca-taal, Tsui cocha betekent lagune van de goden. Hier kunt u vanaf de kraterrand genieten van het overweldigende uitzicht op de diepe vulkanische krater van wel vier kilometer lang en drie kilometer breed. In het midden van dit donkerblauwe meer liggen twee kleine eilandjes bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal, genaamd ‘Kanaal van de Dromen’.

Vervolgens bereikt u de eindbestemming voor vandaag; Otavalo, gelegen op circa 2500 meter hoogte. Otavalo is wereldberoemd om zijn inheemse bevolking, de zogenaamde Otavalos, waarvan vele reizen over de hele wereld om hun beroemde handwerk te verkopen of te spelen in Andes volksmuziek groepen. De Otavalos worden beschouwd als de economisch meest succesvolle inheemse groep van Latijns-Amerika.

DAG
04

Otavalo

ec_al_peguche.jpg
Winkel op de lokale indianenmarkt
Bezoek de Peguche waterval
Tweede overnachting Otavalo

In de ochtend heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de Plaza de Ponchos, gelegen tussen Calle Sucre en Jaramillo. Hier verkoopt de inheemse bevolking en mesties (mensen van gemende etnische afkomst) uit Otavalo en de omliggende gemeenschappen hun handwerk. Er is een breed scala aan geweven stoffen, sieraden, kleding, houten en stenen beelden, schilderijen en Panama hoeden te vinden. Tapijten en schoudertassen zijn gemaakt van schapenwol; verwacht niet veel producten van lamawol. Lama’s kwamen namelijk nooit zo ver noord als Otavalo en de meeste producten komen uit de omliggende provincie Imbabura. Ondanks dat zaterdag de belangrijkste marktdag is, is het kopen van handwerkproducten dagelijks mogelijk.

Hierna brengt u een bezoek aan de 18 meter hoge Peguche waterval. Deze waterval wordt omgeven door één van de mooiste bossen in het noorden van Ecuador. De rivier die voortkomt uit de waterval heet Jatun Yacu ofwel ‘groot water’. Dit is een heilige plaats voor indianen, die een nauwe relatie hebben met de natuur, met name met bergen, water en bepaalde bomen. Lagunes, bronnen en watervallen worden beschouwd als plaatsen vol met krachten, waar de inheemse bevolking rituele zuiverende baden neemt. Zonnewende vieringen vinden plaats bij de waterval rond 21 juni.

DAG
05

Otavalo - Papallacta

pe_al_andean condor in the colca canyon.jpg
Bezoek Parque Cóndor en maak kennis met de grootst vliegende vogel op aarde
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Overnachting in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta

Na het ontbijt rijdt u in de richting van het door een Nederlander gerunde Parque Cóndor. Dit is een reddings- en rehabilitatiecentrum voor gewonde vogels en biedt condors, arenden, uilen en andere roofvogels de mogelijkheid tot herintroductie. Hier maakt u kennis met de grootst vliegende vogel op aarde; de condor. In het park kunt u een roofvogelshow aanschouwen, krijgt u een rondleiding en ziet u een aantal van de geredde vogels.

Na dit bezoek reist u af richting Papallacta, bekend om zijn thermale warmwaterbronnen en gelegen tussen twee vulkanen; Cayambe en Antisana. In Papallacta kunt u een paar uur genieten van de geweldige warmwaterbronnen (inbegrepen) en optioneel een gezondheids- of schoonheidsbehandeling boeken in Termas de Papallacta. Kortom een geweldige manier om uw spieren te laten ontspannen!

Goed om te weten

In Papallacta verblijft u in een superiorklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit aangename resort is de beste accommodatie in de omgeving van Papallacta.

DAG
06

Papallacta - Tena/Amazonegebied

ec_ac_papallactaex.jpg
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Eerste overnachting in een lodge in Tena

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om gebruik te maken van de warmwaterbronnen. Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald voor de transfer naar het Amazonegebied. Met de auto daalt u van zo’n 3000 meter naar zo’n 600 meter. Het kan mistig zijn, maar bij helder weer heeft u een prachtige uitzicht op het Amazonegebied.

In de lodge heeft u de tijd om te ontspannen in uw mooie ruime bungalow met privé-veranda. De bungalows zijn gebouwd volgens traditionele architectuur in harmonie met het omliggende regenwoud. In de tuinen van de lodge zijn prachtige jungle planten en bloemen te vinden. Onder romantisch kaarslicht wordt een heerlijk diner geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. Daarna geniet u van een speciaal welkomstdrankje, ontspant u rondom de elegante open haard en bespreekt u de activiteiten van de komende dagen met de Engelssprekende gids.

Goed om te weten

In de hogere Amazone van Tena verblijft u in een middenklasse lodge ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Deze jungle lodge is één van de beste lodges in Tena.

DAG
07

Tena/Amazonegebied

ec_al_means of transport - cotococha.jpg
Tocht per kano over de imposante Napo rivier
Bezoek een opvangcentrum voor dieren
Ontmoet een inheemse Quichua familie
Wandeling door de jungle
Tweede overnachting in een lodge in Tena

Na een heerlijk ontbijt vaart u per kano over de imposante Napo rivier langs de betoverende Ecuadoriaanse jungle. Bij Misahuallí vervolgt u de kanotocht over de Arajuno rivier. Hier brengt u een bezoek aan AmaZOOnico, een opvangcentrum voor dieren. Deze organisatie zet zich in voor wilde dieren en voor het herstel van hun natuurlijk leefgebied. Hier zijn zeldzame dieren te vinden zoals grote katten, beren en reptielen , die nog nauwelijks zichtbaar zijn in het wild. Na een bezoek te hebben gebracht aan dit mooie toevluchtsoord geniet u van een heerlijke picknick lunch op de rivieroever. Na afloop heeft u de gelegenheid om te zwemmen in het verfrissende water of om te genieten van de rustige omgeving.

In de middag keert u terug naar de lodge en brengt u onderweg een bezoek aan één van de vele lokale inheemse gemeenschappen die langs de Napo rivier leven. Eén van de inheemse Quichua families toont hun dagelijkse werkzaamheden zoals goud wassen, aardewerk technieken, het maken van de typische drank chicha de yuca gemaakt van cassave en blaaspijp jagen. Na deze boeiende culturele uitwisseling met de Quichua, vervolgt u de weg naar de lodge over een pad door het secundair woud. 's Avonds na het diner is er wat vrije tijd om te zitten rondom de gezellige open haard of te genieten van een exotische cocktail in de bar.

Goed om te weten

Het programma in de Amazone kan afwijken vanwege weersomstandigheden.

DAG
08

Tena/Amazonegebied

ec_al_aapje2.jpg
Wandeling naar een waterval door secundair woud
Leer meer over het primaire woud tijdens een wandeling
Derde overnachting in een lodge in Tena

Na het ontbijt vertrekt u per kano stroomopwaarts. Na 10 minuten gaat u aan wal en begint u met een leuke wandeling van één uur door secundair woud. Na deze korte wandeling bereikt u de adembenemende waterval La Cascada de Latas, waar u een verfrissende duik neemt in het kristalheldere water en geniet van het uitzicht op de omliggende jungle. Hierna keert u terug naar de lodge voor de lunch.

In de middag maakt u een spannende drie uur durende wandeling door het primaire woud. Vergeet de rubberlaarzen en regenponcho’s niet! Onderweg legt de Engelssprekende gids meer uit over de uitbundigheid en diversiteit van de flora. Hij vertelt u hoe ze dagelijks in de praktijk worden gebruikt en welke medicinale eigenschappen diverse planten en bomen hebben die zich in het Amazone regenwoud bevinden. U ziet ook een grote verscheidenheid aan insecten en met wat geluk spot u kleine groepen apen die zich in de gigantische bomen bevinden. Stil zijn is hierbij een vereiste! De kleurrijke vogels achtervolgen u tijdens deze wandeling met hun gezang. ’s Avonds geniet u na het diner van de rust en de nachtelijke geluiden van de jungle.

DAG
09

Tena/Amazonegebied - Pailón del Diablo - Baños

ec_al_pailon del diablo.jpg
Bezoek de waterval Pailón del Diablo
Eerste overnachting Baños

Na het ontbijt vertrekt u naar Baños, een stad omgeven door weelderig nevelwoud. Baños is gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan en staat bekend als de toegangspoort tot de Amazone. Het is gelegen in een vallei van watervallen en warmwaterbronnen. Onderweg naar Baños rijdt u over de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen). Langs de route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo.

De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. Hier wandelt u over een goed gemarkeerd pad met orchideeën, hortensia’s en jungle achtige vegetatie naar de indrukwekkende waterval. Onderweg heeft u kans vlinders en vogels te spotten. Het uitzicht bij de waterval is schitterend en de kracht van het water is ronduit indrukwekkend. Hierna gaat u verder naar Baños waar u kunt ontspannen en genieten van een massage (optioneel) in één van de vele kuuroorden.

DAG
10

Baños

ec_al_banos1.jpg
Vrije dag
Mountainbiken langs de route van watervallen (optionele excursie)
Paardrijden naar de Chamana waterval (optionele excursie)
Raften over de Pastaza rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting Baños

Vandaag heeft u de hele dag om Baños te verkennen of deel te nemen aan enkele optionele activiteiten. Zo is het mogelijk om te gaan paardrijden, canyoning, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften. Deze activiteiten zullen u veelal naar de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen) brengen. Langs deze route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo. De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. De omgeving is verder uitstekend te voet te verkennen. Er zijn enkele markten en vele winkeltjes te vinden. Probeer de lokaal gemaakte toffee (melcocha) en zie hoe het gemaakt wordt in de winkels. Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen is de thermale baden of gebruik maken van de spafaciliteiten die zich in de stad bevinden.

De mountainbike tocht brengt u langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg wordt er gestopt bij verschillende watervallen. U wandelt naar de indrukwekkende Pailón del Diablo waterval. Op de terugweg bewondert u meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

De paardrijtocht brengt u naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunt u genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador.

Het raft avontuur brengt u door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij de Pastaza rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maakt u zich op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza rivier brengt u langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo rivier.

DAG
11

Baños - Chimborazo Nationaal Park - Guamote

ec_al_chimborazo.jpg
Bezoek Chimborazo Nationaal Park
Overnachting in een gastenhuis in Guamote

Na het ontbijt vertrekt u naar het Chimborazo Nationaal Park waar de hoogste vulkaan van Ecuador is gelegen. Hoewel het niet de hoogste berg ter wereld is, gemeten vanaf het zeeniveau, wordt het wel beschouwd als de hoogste berg ter wereld, gezien hoe ver het is verwijderd vanaf het middelpunt van de aarde. Hij is dan zelfs meer dan 2000 meter hoger dan Mount Everest! Hier kunt u wandelen vanaf de eerste naar de tweede refugio (berghut). Onderweg is het genieten van het uitzicht op de altijd besneeuwde bergtop, het spectaculaire landschap en de aanwezige fauna zoals lama’s, alpaca’s (berglama) en vicuña’s (soort kameel). Na afloop vervolgt u de reis naar Guamote.

Guamote ligt hoog in het Andesgebergte op zo’n 3000 meter, in de schaduw van de Chimborazo. Hier komt u aan bij het interessante project Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), wat in teken staat van de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multiculturele ruimte te creëren wat iedereen ten goede komt en waarbij ervaringen worden uitgewisseld. Het is in feite een non-profit organisatie dat onderwijs biedt aan de bevolking van Guamote. Er zijn hier een bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte te vinden. U verblijft de komende nacht in het gastenhuis waarvan de opbrengst worden gebruikt voor de projecten van Inti Sisa. Het verblijf geeft een authentieke blik op landelijke Ecuador.

Goed om te weten

In Guamote verblijft u in een middenklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit gastenhuis is de beste accommodatie in Guamote.

DAG
12

Guamote - Devil’s Nose - Ingapirca - Cuenca

ec_al_narizdeldiablo1.jpg
Indrukwekkende Devil’s Nose treinreis
Bezoek de verbazingwekkende Ingapirca Inca-ruïnes
Eerste overnachting Cuenca

Vandaag maakt u een schitterende treinreis vanaf Alausí naar de indrukwekkende Nariz del Diablo (Devil’s Nose), een bijna verticale rotswand. Dit deel van het spoor is zigzaggend gebouwd waardoor u eerst vooruit en daarna achteruit deze rotswand afdaalt en beklimt. U geniet van de spannende afdaling over de Devil’s Nose en het uitzicht over de bergen Chimborazo en Carihuairazo. Onderweg brengt u een bezoek aan het station van Sibambe, waar u in een lokaal museum meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de Ecuadoriaanse spoorwegen.

Nadat u bent teruggekeerd in Alausí reist u af naar de verbazingwekkende Ingapirca Inca-ruïnes, die bekend staat als de ‘Tempel van de Zon’. De tempel is een zeer fascinerend deel van het complex en is gelegen in het centrum van de archeologische bezienswaardigheid. Een bezoek aan de grootste Inca-ruïnes van Ecuador geeft u een beter inzicht in het leven van de Inca’s. Tenslotte rijdt u naar de koloniale stad Cuenca, die bekend staat als de ‘Stad van de Vier Rivieren’. Hier verblijft u twee nachten in een gezellig hotel in het centrum van de stad, gelegen op circa 2500 meter hoogte.

Goed om te weten

De Nariz del Diablo vertrekt niet op maandag. Vandaar dat deze privéreis niet dagelijks kan vertrekken.

DAG
13

Cuenca

ec_al_cuenca.jpg
Stadstour Cuenca
Vrije middag
Tweede overnachting Cuenca

Na het ontbijt laat een Engelssprekende gids u deze prachtige stad zien. Ervaar de schoonheid en de sfeer van het koloniale Cuenca te voet. Deze wandelexcursie door de oude stad brengt ons langs prachtige kerken, oude gebouwen met smeedijzeren balkons en bewerkte houten deuren, bloem- en handwerkmarkten, kunstgalerijen, ateliers en alle wonderen die Cuenca haar bezoekers te bieden heeft. Bewonder prachtige historische huizen gelegen hoog boven de bruisende Tomebamba rivier die het oude van het nieuwe deel van Cuenca scheidt. Tot slot brengt u een bezoek aan een keramische kunstgalerij, een Panama hoedenfabriek of een atelier van een kunstenaar.

De middag heeft u ter vrije besteding. Cuenca is een uitstekende stad om in rond te lopen en op een rustig tempo te verkennen. Laat de kans u niet voorbij gaan om een originele Panama hoed te kopen. Anders dan de naam doet vermoeden komt deze hoed niet uit Panama, maar uit Ecuador. ’s Avonds kunt u in Cuenca genieten van geweldige livemuziek onder het genot van een drankje.

DAG
14

Cuenca - Guayaquil

El Cajas
Fotostop in El Cajas Nationaal Park
Overnachting Guayaquil

Onderweg naar Guayaquil maakt u een fotostop in El Cajas Nationaal Park en geniet u van het uitzicht op dit magische ecosysteem. Er is hier van alles te vinden; van nevelwoud tot rotsachtige maanlandschappen, maar het zijn de meer dan 200 meren verspreid door het nationale park die dit park het beste karakteriseren. El Cajas Nationaal Park ligt grotendeels boven de 3000 meter, met voornamelijk páramo dat het ruige terrein van het nationale park bedekt. Vorst en ijs boven 4000 meter doen hun best om de bloei van de vegetatie af te schrikken, zoals de hoogst levende boom ter wereld. Kijk uit naar deze 200 jaar oude bomen die gelegen zijn in het primaire woud en bekleed in een groene palet van mossen en varens die met elkaar vechten om zonlicht.

Na deze stop reist u verder richting uw eindbestemming van vandaag, Guayaquil. Een wandeling over de tweeënhalf kilometer lange rivierpromenade Malecón 2000 of een wandeling naar de sfeervolle oude wijk Las Peñas, met zijn kleurrijke houten huizen, geeft u een goed beeld van deze bruisende stad.

DAG
15

Guayaquil - Puerto López

Isla de la Plata
Transfer naar hostería Puerto López
Eerste overnachting in een hostería aan het strand van Puerto López
Alternatief: 5 dagen Galápagos eilandhoppen (optioneel)
Alternatief: 5 dagen Galápagos cruise (optioneel)

Na het ontbijt vertrekt u naar de Ecuadoriaanse kust, waar u de komende vier nachten verblijft in een hostería gelegen aan het strand van Puerto López.

Puerto López is een traditioneel vissersdorp aan de centrale kust van Ecuador dat bekend is vanwege het spotten van bultrugwalvissen, het Machalilla Nationaal Park, en het alternatieve Galápagos (Isla de la Plata ofwel Poor Man’s Galápagos). Het strand van Puerto López is bekleed met hutjes, waar u kunt genieten van een drankje, en de restaurants in de stad serveren lokale en internationale gerechten.

Goed om te weten

U kunt er optioneel voor kiezen om uw verblijf van de laatste vijf dagen te veranderen naar een bezoek aan de Galápagos eilanden. Op de Galápagos eilanden kunt u kiezen voor vijf dagen eilandhoppen of een 5-daagse cruise. Zie ‘Extra's’ voor meer informatie.

DAG
16

Puerto López

ec_al_atacames.jpg
Vrije dag
Dagexcursie naar Isla de la Plata (Poor Man’s Galápagos) (optionele excursie)
Tweede overnachting in een hostería aan het strand van Puerto López

Zo’n 37 kilometer uit de kust vanaf Puerto López ligt het kleine met struikgewas bedekte eiland Isla de la Plata. Ooit was dit eiland het ceremoniële centrum van de Bahía cultuur (500 voor Christus tot 650 na Christus). De naam (Zilvereiland) komt van de legende dat de Engelse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake hier in de 16e eeuw een zilverschat heeft begraven. Vandaag de dag ontleent het eiland zijn roem aan zijn grote populatie zeevogels, die relatief onverschrokken zijn en zich van dichtbij laten aanschouwen. Dit trekt vele bezoekers aan en heeft daardoor de bijnaam Poor Man’s Galápagos gekregen. Deze naam doet het eiland echter niet voldoende eer aan. Het is namelijk het enige eiland in Ecuador, inclusief de Galápagos, waar de blauwvoetgenten, roodvoetgenten en gemaskerde Jan van Genten samen zijn te vinden.

Optioneel kunt u vandaag een bezoek brengen aan dit eiland. Vanaf Puerto López is het zo’n uur tot anderhalf uur varen naar het eiland. Vanaf de landingsplek in Bahía Drake lopen er twee wandelpaden rondom het eiland die met het rondkijken elk drie tot vier uur in beslag nemen. De meest talrijke vogelsoort op het eiland is de blauwvoetgent, hoewel er ook fregatvogels, roodsnavelkeerkringvogels en Galápagosalbatrossen (broedseizoen april-oktober) zijn te vinden. In kleine aantallen zijn er ook zeeleeuwen op dit eiland te vinden. Tijdens uw bezoek heeft u de gelegenheid om te snorkelen tussen kleurrijke vissen en ziet u dolfijnen en reuzenmanta’s tijdens de boottocht, en bultruggen tussen juni-september.

DAG
17

Puerto López

Agua Blanca
Vrije dag
Dagexcursie Machalilla Nationaal Park (optionele excursie)
Derde overnachting in een hostería aan het strand van Puerto López

Het serene Playa Los Frailes, onderdeel van het Machalilla Nationaal Park, en het inheemse dorp Agua Blanca liggen ten noorden van Puerto López. U kunt hier vandaag een optioneel bezoek aan brengen. Na een circa twee uur durende wandeling via het zwarte zandstrand Playa Negra, Playa La Tortuguita en een uitkijkpunt bereikt u het witte zandstrand Playa Los Frailes, één van de mooiste stranden van Ecuador. In het walvissenseizoen heeft u kans om walvissen te spotten die langs de kust zwemmen. Hier kunt u in het kristalheldere water lekker afkoelen na de wandeling of gewoonweg ontspannen op het strand. U gaat vervolgens richting Agua Blanca met zijn pre-Inca zwavelbaden, archeologische ruïnes en museum. Na een wandeling in Agua Blanca kunt u zich bedekken met modder in één van de zwavelbaden.

DAG
18

Puerto López

ec_al_puertolopezvis.jpg
Vrije dag
Vierde overnachting in een hostería aan het strand van Puerto López

Vandaag kunt u heerlijk ontspannen op het strand. Als u vroeg opstaat kunt u zien hoe de vangst van de dag door vissers wordt binnengehaald. Haaien, zwaardvissen, wahoos (familie van de makrelen); er kan hier van alles worden binnengebracht. De fregatvogels en pelikanen komen ook tevoorschijn om hun deel van de vangst in beslag te nemen.

Bij het noordelijke deel van het strand zijn er in de natuurlijke zwembaden anemonen, zeesterren, roggen en zee-egels te bewonderen. Mocht u geïnteresseerd zijn in duiken dan zijn hiervoor in Puerto López ook mogelijkheden.

DAG
19

Puerto López - Guayaquil - Amsterdam

ec_al_barrios las peñas guayaquil.jpg
Transfer naar luchthaven Guayaquil
Vlucht Guayaquil - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Puerto López (optioneel)

Vandaag wordt u op de afgesproken tijd opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Guayaquil. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Wilt u langer genieten van uw strandverblijf in Puerto López? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlenging’ vindt u meer informatie.

DAG
20

Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
12 opties
Open+
20 dagen Ecuador Compleet: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

Auto met (Spaanssprekende) chauffeur

Deze rondreis wordt uitgevoerd met een (Spaanssprekende) chauffeur die gedurende de reisdagen ervoor zal zorgen dat u veilig door het land reist. Wij zorgen er altijd voor dat de auto/minibus is afgesteld op de grootte van uw gezelschap, zodat het comfortabel reizen is.

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Quito
Hotel Fuente de Piedra I
Driesterren
 • ec_ac_piedraex.jpg
 • ec_ac_piedraka.jpg
 • ec_ac_piedrare1.jpg
 • ec_ac_piedratu1.jpg
 • ec_ac_piedrare.jpg
 • ec_ac_piedratu.jpg
 • ec_ac_piedrare2.jpg
Gevestigd in de traditionele wijk Mariscal, niet ver van het oude centrum, ligt het charmante Hotel Fuente de Piedra I. Het oude centrum is namelijk ongeveer 15 minuten rijden. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras met zitjes en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van TV en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Het is een aangenaam en kleinschalig hotel met een goede ligging en vriendelijk personeel. Een fijne plek om het avontuur in Ecuador te beginnen of te eindigen.
Meer info >
Quito
Casa Aliso
Drieenhalve ster
 • ec_ac_alisoka.jpg
 • ec_ac_alisore.jpg
 • ec_ac_alisolo.jpg
 • ec_ac_alisolo1.jpg
Gevestigd in een charmant huis uit 1936 in de vooraanstaande wijk La Floresta, vindt u Casa Aliso Hotel. Dit in frisse kleuren geverfde hotel ligt op ongeveer 4 kilometer van het historische centrum en beschikt over een receptie, lobby, restaurant en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van een kluisje, TV, telefoon en badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Otavalo
El Indio Inn
Driesterren
 • ec_al_elindioinnex1.jpg
 • ec_al_elindioinnka1.jpg
 • ec_al_elindioinnre2.jpg
 • ec_al_elindioinnex.jpg
 • ec_al_elindioinnka2.jpg
 • ec_al_elindioinnfa.jpg
 • ec_al_elindioinnre.jpg
 • ec_al_elindioinnex.jpg
Hotel El Indio Inn in Otavalo, in de provincie Imbabura, ook bekend als de Provincie van de Meren. Het hotel ligt op loopafstand van de beroemde ambachtsmarkt van Otavalo. Het hotel beschikt over 33 comfortabele kamers, evenals een stijlvol café/restaurant met internationale en nationale gerechten, een speelkamer, biljartruimte, conferentieruimte en gratis WiFi. In het weekend is er live muziek in het restaurant. Het moderne hotel heeft 3 verdiepingen en een binnenplaats. Tegen een extra vergoeding kunt u gebruik maken van de spa met jacuzzi - ideaal om even te ontspannen. De kamers van het hotel zijn elegant en comfortabel, ingericht in warme en rustgevende kleuren om ervoor te zorgen dat u tot rust komt en thuis voelt. Alle kamers zijn voorzien van een TV, minibar, airco en telefoon. De badkamer is uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Otavalo
Hacienda Pinsaqui
Viersterren
 • ec_ac_pinsaqui_tu.jpg
 • ec_ac_pinsaqui_ka.jpg
 • ec_ac_pinsaqui_re.jpg
In de flanken van de Imbabura vulkaan is Hacienda Pinsaqui gevestigd. Een prachtig oud gebouw dat goed is onderhouden zonder dat de oude schoonheid is vergaan. Historia Hacienda Pinsaqui beschikt over een receptie, lobby, restaurant en een heerlijke tuin. Er zijn diverse activiteiten mogelijk, waaronder de omgeving te paard of per mountainbike verkennen. De kamers zijn simpel maar ruim ingericht en zijn voorzien van verwarming en een badkamer met douche en/of bad en toilet. Hacienda Pinsaqui is op ongeveer 10 minuten ten noorden van Otavalo gelegen. Het ligt in een groene omgeving met hoge palmbomen en kleurrijke bloemen.
Meer info >
Papallacta
Termas de Papallacta Spa & Resort
Drieenhalve ster
 • ec_ac_papallactazw.jpg
 • ec_ac_papallactaka.jpg
 • ec_ac_papallactaex3.jpg
 • ec_ac_papallactare.jpg
 • ec_ac_papallactaex1.jpg
 • ec_ac_papallactaex2.jpg
 • ec_ac_papallactaex.jpg
Termas de Papallacta Spa & Resort is een aangenaam resort, gelegen naast de beroemde thermale baden van Papallacta en op 1 kilometer afstand van het dorpje Pappallata. Rondom kleinere thermale baden, speciaal voor de gasten, liggen de comfortabele kamers. De nette kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en/of bad met toilet. Termas de Papallacta Spa & Resort beschikt verder over een receptie, restaurant, zwembaden, heerlijke warmwaterbron en spa met behandelingen.
Meer info >
Papallacta
Termas de Papallacta Spa & Resort
Drieenhalve ster
 • ec_ac_papallactazw.jpg
 • ec_ac_papallactaka.jpg
 • ec_ac_papallactaex3.jpg
 • ec_ac_papallactare.jpg
 • ec_ac_papallactaex1.jpg
 • ec_ac_papallactaex2.jpg
 • ec_ac_papallactaex.jpg
Termas de Papallacta Spa & Resort is een aangenaam resort, gelegen naast de beroemde thermale baden van Papallacta en op 1 kilometer afstand van het dorpje Pappallata. Rondom kleinere thermale baden, speciaal voor de gasten, liggen de comfortabele kamers. De nette kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en/of bad met toilet. Termas de Papallacta Spa & Resort beschikt verder over een receptie, restaurant, zwembaden, heerlijke warmwaterbron en spa met behandelingen.
Meer info >
Tena (hogere Amazone)
12
La Casa del Suizo lodge
Drieenhalve ster
 • ec_ac_lacasadelsuizoex1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka3.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka4.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoex.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka2.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoui.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw2.jpg
La Casa del Suizo betekent letterlijk "het huis van de Zwitserse man" in het Spaans. De Zwisterse man is Arnold Ammeter de stichter van Casa del Suizo. In 1994 voltooide hij de bouw van het hotel en het is nu de langstlopende - en meest ervaren - lodge in de regio.

Het is gemakkelijk om te vergeten hoe dicht u bij de beschaving bent wanneer u wordt omringd door de wildernis van de Napo-rivier, de grootste en meest krachtige zijrivier van de Amazone, en de weelderige, tropische bossen. Maar La Casa del Suizo is bereikbaar met de auto of bus (met een beveiligd parkeerterrein om uw voertuig te parkeren) ongeveer drie en een half uur van Quito, gevolgd door een eenvoudige rit van 20 minuten met gemotoriseerde kano.

Neem een verfrissende duik in het zwembad of sluit de dag af met een heerlijke cocktail bij de bar met uitzicht op de rivier. Het restaurant met uitzicht over het zwembad en de rivier, serveert populaire internationale en Ecuadoraanse gerechten, evenals soepen, salades en desserts in onze kleurrijke en gevarieerde ontbijt-, lunch- en dinerbuffetten. Gratis WiFi beschikbaar in de omgeving van de centrale lodge.

Ontspannen met de geluiden tropische vogels en de drukte van de majestueuze Napo-rivier in een van de 77 rustige kamers, elk met een eigen terras die een prachtig uitzicht op de rivier en jungle bieden. Alle kamers zijn voorzien van elektriciteit (inclusief talrijke stopcontacten), een plafondventilator, een hangmat en zitje op het terras. De badkamer met douche het 24 uur per dag warm water.
Meer info >
Cotococha Amazon Lodge
Driesterren
 • ec_ac_cotocochaex2.jpg
 • ec_ac_cotocochaka.jpg
 • ec_ac_cotocochazw.jpg
 • ec_ac_cotocochaex1.jpg
 • ec_ac_cotocochaov.jpg
 • ec_ac_cotocochaex.jpg
 • ec_ac_cotocochaka1.jpg
 • ec_ac_cotocochare.jpg
Deze jungle lodge ligt in het bovenste Amazonegebied aan de oevers van de Napo rivier in Tena. U kunt hier heerlijk ontspannen in de mooie ruime bungalow of op de privé-veranda met ligstoelen of hangmatten. Elke bungalow is uitgerust met een privé-badkamer met een warm en koud water douche. In de tuinen van de lodge zijn prachtige jungle planten en bloemen te vinden en er is een heerlijk buitenzwembad. Onder romantische kaarslicht wordt een heerlijk diner geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. In het restaurant word iedere ochtend een tropisch ontbijtbuffet verzorgd. Ook kunt u uitrusten in de lounge met een open haard. De bungalows zijn niet voorzien van elektriciteit, maar de lodge heeft olielampen langs de paden en in de bungalows geplaatst, die het geheel in een romantische sfeer verlichten. De lodge is gelegen in het Amazonegebied aan de oever van de rivier de Napo in Tena. Op 9 kilometer van de logde ligt het Comunidad Indigena Quechua en binnen 20 kilometer ligt de Vlinderboerderij en het Jumandy-monument.
Meer info >
Tena (hogere Amazone)
12
Cotococha Amazon Lodge
Driesterren
 • ec_ac_cotocochaex2.jpg
 • ec_ac_cotocochaka.jpg
 • ec_ac_cotocochazw.jpg
 • ec_ac_cotocochaex1.jpg
 • ec_ac_cotocochaov.jpg
 • ec_ac_cotocochaex.jpg
 • ec_ac_cotocochaka1.jpg
 • ec_ac_cotocochare.jpg
Deze jungle lodge ligt in het bovenste Amazonegebied aan de oevers van de Napo rivier in Tena. U kunt hier heerlijk ontspannen in de mooie ruime bungalow of op de privé-veranda met ligstoelen of hangmatten. Elke bungalow is uitgerust met een privé-badkamer met een warm en koud water douche. In de tuinen van de lodge zijn prachtige jungle planten en bloemen te vinden en er is een heerlijk buitenzwembad. Onder romantische kaarslicht wordt een heerlijk diner geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. In het restaurant word iedere ochtend een tropisch ontbijtbuffet verzorgd. Ook kunt u uitrusten in de lounge met een open haard. De bungalows zijn niet voorzien van elektriciteit, maar de lodge heeft olielampen langs de paden en in de bungalows geplaatst, die het geheel in een romantische sfeer verlichten. De lodge is gelegen in het Amazonegebied aan de oever van de rivier de Napo in Tena. Op 9 kilometer van de logde ligt het Comunidad Indigena Quechua en binnen 20 kilometer ligt de Vlinderboerderij en het Jumandy-monument.
Meer info >
La Casa del Suizo lodge
Drieenhalve ster
 • ec_ac_lacasadelsuizoex1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka3.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka4.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoex.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka2.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoui.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw2.jpg
La Casa del Suizo betekent letterlijk "het huis van de Zwitserse man" in het Spaans. De Zwisterse man is Arnold Ammeter de stichter van Casa del Suizo. In 1994 voltooide hij de bouw van het hotel en het is nu de langstlopende - en meest ervaren - lodge in de regio.

Het is gemakkelijk om te vergeten hoe dicht u bij de beschaving bent wanneer u wordt omringd door de wildernis van de Napo-rivier, de grootste en meest krachtige zijrivier van de Amazone, en de weelderige, tropische bossen. Maar La Casa del Suizo is bereikbaar met de auto of bus (met een beveiligd parkeerterrein om uw voertuig te parkeren) ongeveer drie en een half uur van Quito, gevolgd door een eenvoudige rit van 20 minuten met gemotoriseerde kano.

Neem een verfrissende duik in het zwembad of sluit de dag af met een heerlijke cocktail bij de bar met uitzicht op de rivier. Het restaurant met uitzicht over het zwembad en de rivier, serveert populaire internationale en Ecuadoraanse gerechten, evenals soepen, salades en desserts in onze kleurrijke en gevarieerde ontbijt-, lunch- en dinerbuffetten. Gratis WiFi beschikbaar in de omgeving van de centrale lodge.

Ontspannen met de geluiden tropische vogels en de drukte van de majestueuze Napo-rivier in een van de 77 rustige kamers, elk met een eigen terras die een prachtig uitzicht op de rivier en jungle bieden. Alle kamers zijn voorzien van elektriciteit (inclusief talrijke stopcontacten), een plafondventilator, een hangmat en zitje op het terras. De badkamer met douche het 24 uur per dag warm water.
Meer info >
Baños
La Floresta Hotel
Driesterren
 • ec_ac_florestaka1.jpg
 • ec_ac_florestaex.jpg
 • ec_ac_florestare.jpg
 • ec_ac_florestalo.jpg
 • ec_ac_florestaex1.jpg
La Floresta hotel is een comfortabele stadshotel in Baños. Met de heerlijke binnenplaats, het centrum op loopafstand en het vriendelijke personeel is dit een prima uitvalsbasis voor een verblijf in Baños. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, wasservice en een tuin. De kamers zijn simpel, maar netjes ingericht en zijn voorzien van een TV en badkamer met douche en/of bad en een toilet.
Meer info >
Baños
Sangay Spa Hotel
Drieenhalve ster
 • ec_ac_sangayzw.jpg
 • ec_ac_sangayex.jpg
 • ec_ac_sangayzw.jpg
 • ec_ac_sangaysp.jpg
 • ec_ac_sangayka.jpg
 • ec_ac_sangaytu3.jpg
 • ec_ac_sangayre2.jpg
Het Sangay Spa Hotel ligt recht tegenover de waterval Cascada de la Virgen. De kamers zijn modern ingericht en bieden grote ramen met uitzicht op de waterval. Het hotel is voorzien van zwembad, Turkse bad, hot tub en diverse andere wellness voorzieningen. Tevens is er een restaurant en een bar aanwezig. Gratis Wi-Fi beschikbaar in het gehele hotel. Verder beschikt het hotel over een wasservice.
Meer info >
Guamote
Inti Sisa
Tweëenhalve ster
 • ec_ac_intisisaex.jpg
 • ec_ac_intisisaka.jpg
 • ec_ac_intisisare.jpg
 • ec_ac_intisisalo.jpg
 • ec_ac_intisisaov.jpg
 • ec_ac_intisisalo1.jpg
Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), is een interessant project wat in teken staat voor de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multiculturele ruimte te creëren wat iedereen ten goede komt en waarbij ervaringen worden uitwisselt. Het is in feite een non-profit organisatie dat onderwijs biedt aan de bevolking van Guamote. Er zijn hier een bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte te vinden. We verblijven de komende nacht in het gastenhuis waarvan de opbrengst worden gebruikt voor de projecten van Inti Sisa. Het verblijf geeft een authentieke blik op landelijke Ecuador. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes ingericht met een badkamer met douche en toilet. Inti Sisa beschikt verder over een receptie, gezellige huiskamer met TV, bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte.
Meer info >
Guamote
Inti Sisa
Tweëenhalve ster
 • ec_ac_intisisaex.jpg
 • ec_ac_intisisaka.jpg
 • ec_ac_intisisare.jpg
 • ec_ac_intisisalo.jpg
 • ec_ac_intisisaov.jpg
 • ec_ac_intisisalo1.jpg
Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), is een interessant project wat in teken staat voor de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multiculturele ruimte te creëren wat iedereen ten goede komt en waarbij ervaringen worden uitwisselt. Het is in feite een non-profit organisatie dat onderwijs biedt aan de bevolking van Guamote. Er zijn hier een bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte te vinden. We verblijven de komende nacht in het gastenhuis waarvan de opbrengst worden gebruikt voor de projecten van Inti Sisa. Het verblijf geeft een authentieke blik op landelijke Ecuador. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes ingericht met een badkamer met douche en toilet. Inti Sisa beschikt verder over een receptie, gezellige huiskamer met TV, bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte.
Meer info >
Cuenca
Hostal Posada del Angel
Driesterren
 • ec_ac_angelex.jpg
 • ec_ac_angelka1.jpg
 • ec_ac_angello1.jpg
 • ec_ac_angelka.jpg
 • ec_ac_angelre.jpg
 • ec_ac_angelre1.jpg
In een oud koloniaal huis, met een sfeervolle inrichting is het Hostal Posada del Angel gevestigd. Het heeft een top locatie in het historische centrum van Cuenca. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, twee binnen patio's en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Cuenca
Hotel Boutique Santa Lucia
Viersterren
 • ec_al_boutiquesantaluciaex.jpeg
 • ec_al_boutiquesantalucialo2.jpg
 • ec_al_boutiquesantaluciaka.jpg
 • ec_al_boutiquesantaluciare.jpg
 • ec_al_boutiquesantaluciaka (2).jpg
 • ec_al_boutiquesantalucialo.jpg
 • ec_al_boutiquesantaluciaba (2).jpg
Hotel Boutique Santa Lucia is gevestigd in een prachtig 19e-eeuws huis en de kamers zijn ingericht met barokke invloeden. Het hotel ligt in de charmante oude binnenstad van Cuenca met vele bezienswaardigheden op loopafstand. Het hotel heeft verschillende restaurants met diverse stijlen en gerechten. Gratis Wi-Fi beschikbaar in het gehele hotel.
Meer info >
Guayaquil
Hostal Macaw
Driesterren
 • ec_ac_macawex.jpg
 • ec_ac_macawka.jpg
 • ec_ac_macawov.jpg
 • ec_ac_macawre.jpg
 • ec_ac_macawov1.jpg
Hostal Macaw is een knus en vriendelijk hostel dat gerund wordt door een familie. Het is gelegen in het moderne deel van Guayaquil, op korte afstand van de internationale luchthaven. Er heerst een ontspannen en comfortabele sfeer in het hostel. Het hostel beschikt over een receptie, buitenterras met hangmatten en diverse ruimtes om te ontspannen. Er is een ontbijtzaal waar op verzoek ook typische Ecuadoraanse gerechten voor u gemaakt kunnen worden. Er is tevens gratis WiFi aanwezig en indien gewenst is er ook een wasservice. De kamers zijn voorzien van een airco, telefoon, TV en badkamer met douche en/of bad en er is een toilet en föhn. Het hostel ligt op ongeveer 1 kilometer van de internationale luchthaven José Joaquín. Op 300 meter bevindt zich het Mall de Sol winkelcentrum. De eigenaren van het hostel helpen u graag met het plannen van uw bezoek aan Guayaquil. Zij kunnen u precies vertellen wat kunt doen en zien in de stad.
Meer info >
Guayaquil
Grand Hotel Guayaquil
Viersterren
 • ec_al_grandhotelguayaquilex.jpg
 • ec_al_grandhotelguayaquilzw.png
 • ec_al_grandhotelguayaquilka (1).jpg
 • ec_al_grandhotelguayaquilfa.png
 • ec_al_grandhotelguayaquillo.png
 • ec_al_grandhotelguayaquilka (2).jpg
 • ec_al_grandhotelguayaquilka (3).jpg
Het Grand Hotel Guayaquil ligt in het centrum van Guayaquil. De kamers zijn eenvoudig en traditioneel ingericht. Het hotel is voorzien van buitenbad en restaurant waar u kunt genieten van verschillende Ecuadoriaanse gerechten. Tevens is er een bar aanwezig waar u terecht kunt voor drankjes. Gratis Wi-Fi beschikbaar in het gehele hotel.
Meer info >
Puerto López
Hostería Nantu
Driesterren
 • ec_ac_nantuex.jpg
 • ec_ac_nantuka.jpg
 • ec_ac_nantuov.jpg
 • ec_ac_nantuzw.jpg
Hostería Nantu is een leuke comfortabele accomodatie. Het is een heerlijke plek om te ontspannen en in het seizoen (juni-september) spot u vanuit het restaurant misschien wel de walvissen die hier jaarlijks terugkomen om te paren.

Dit hotel is gelegen aan het strand van Puerto López. In de directe omgeving zijn het Machalilla Nationaal Park met het dorp Agua Blanca en de stranden van Los Frailes eenvoudig te bereiken. Zo'n anderhalf uur varen vanuit de kust ligt Isla de la Plata (ofwel 'Poor Man's Galápagos'), waar blauwvoetgenten, gemaskerde-jan-van-genten, fregatvogels, zeeleeuwen, koraalriffen en kleurrijke vissen zijn te vinden. Deze hosteria beschikt over een receptie met kluisjes en toeristische informatiediensten, restaurant en café/bar met een spectaculair uitzicht op zee, zwembad, jacuzzi, gratis WiFi, wasservice, gemeenschappelijke ruimtes met een biljarttafel en boekenruil.De comfortabele kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, airco of ventilator, TV en een hangmat. De meeste kamers hebben hun eigen unieke thema en zijn ingericht met drijfhout accenten en meubilair.
Meer info >
Puerto López
Hostería La Terraza
Drieenhalve ster
 • ec_ac_terraza_zw1.jpg
 • ec_ac_terraza_ex3.jpg
 • ec_ac_terraza_zw.jpg
 • ec_ac_terraza_ex2.jpg
 • ec_ac_terraza_ex4.jpg
 • ec_ac_terraza_zw2.jpg
 • ec_ac_terraza_ex6.jpg
 • ec_ac_terraza_ex.jpg
 • ec_ac_terraza_ka.jpg
 • ec_ac_terraza_ex5.jpg
Hostería La Terraza is een plek van rust en sereniteit omgeven door een prachtige tuin. Het uitzicht vanaf de lodge is erg mooi. Vanaf het terras en uw huisje kunt u genieten van een spectaculair uitzicht over de Stille Oceaan en het vissersdorp. Het is gelegen op een kleine heuvel in de buurt van Puerto López. Door de ligging heerst er een perfecte temperatuur door een briesje van de zee. De internationale luchthaven Eloy Alfaro ligt op 106 km afstand.De hosteria beschikt over een zwembad gelegen in een prachtige tuin, restaurant, terras, gratis WiFi en u heeft de mogelijkheid om eventuele excursies te boeken. In het restaurant worden ook verse Ecuadoraanse en internationale gerechten geserveerd zoals verse vis en schelpdieren maar ook kip, steak of vegetarische gerechten. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig. De hostería beschikt over 12 vrijstaande bungalows met een terras met uitzicht op de tuin of de oceaan. Alle bungalows zijn voorzien van airco, een kluisje, ventilator, een zitje op het terras en een badkamer met douche en gratis toiletartikelen.Tijdens feestdagen zoals Pasen, Kerst en Nieuwjaar dient u rekening te houden met verplichte toeslagen. Gedurende deze periodes kunnen de prijzen van de logde hoger liggen. Bij boeking zullen wij u informeren de eventuele meerkosten.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
ec_ac_nantuex.jpg
Puerto López - Strandhotel
Driesterren
U kunt er ook voor kiezen om de reis te verlengen in uw strandhotel in Puerto López. ...
Meer info
meerprijs
v.a.78
20 dagen Ecuador Compleet: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis met avontuurlijke excursies! Onderstaand vindt u een overzicht van het aanbod. U boekt en betaalt deze excursies vooraf. U heeft ook de mogelijkheid om een Engelssprekende privéchauffeur/gids bij te boeken. De chauffeur/gids kan u gedurende de reis veel vertellen over hetgeen u onderweg tegenkomt. De genoemde bedragen zijn indicatief.
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 12 opties )
ec_al_get to know the forest - cotococha.jpg
Toeslag Engelssprekende chauffeur/gids
Wanneer u het toch prettiger vindt om met Engelssprekende begeleiding te reizen is dit ook mogelijk. Deze Engelssprekende chauffeur/gids zal er voor zorgen dat u de juiste routes r...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.344
ec_al_galápagos 1.jpg
Santa Cruz (Galápagos) - 5 dagen Galápagos eilandhoppen
Driesterren
U kunt bij ons uw privéreis aanpassen naar vijf dagen eilandhoppen op de Galápagos eilanden i.p.v. een verblijf in Puerto Lopéz. De komende dagen brengt u een bezoek aan de Galápag...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.895
ec_cruise_fragataex.jpg
Santa Cruz (Galápagos) - 5 dagen Galápagos cruise
U kunt bij ons uw privéreis aanpassen naar een cruise rondom de Galápagos eilanden i.p.v. een verblijf in Puerto Lopéz. De motorjachten die wij gebruiken zijn kleinschalig (tot 16 ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.2196
Excursies (vooraf betalen) ( 8 t/m 12 van 12 opties )
ec_al_banos chamana waterfall.jpg
Baños - Paardrijden naar de Chamana waterval
Na een bezoek aan het kantoor haalt u de paarden op en begint u met deze geweldige paardrijtocht. U neemt een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer va...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.39
ec_al_fietsroute.jpg
Baños - Mountainbiken langs de route van watervallen
Vandaag maakt u zich op voor het volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.77
ec_al_raftingpastazariver.jpg
Baños - Raften over de Pastaza rivier
Vertrek vanuit Baños voor uw raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pas...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.49
ec_al_los frailes.jpg
Puerto López - Dagexcursie in Machalilla Nationaal Park
Vandaag maakt u een dagexcursie naar het Machalilla Nationaal Park. Los Frailes is onderdeel van drie stranden die behoren tot de beste stranden van Ecuador. Deze excursie geeft u ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.66
ec_al_isla de la plata.jpg
Puerto López - Dagexcursie naar Isla de la Plata (Poor Man’s Galápagos)
Voor een mooie tocht naar Isla de la Plata met de mogelijkheid tot het spotten van walvissen is dit een geweldige optie. De enorme bultruggen bezoeken dit gebied grofweg tussen jun...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.60
 • Beoordelingen (2)
Voor deze reis zijn nog geen reisverslagen geschreven
20 dagen Ecuador Compleet: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Engelssprekende gids

U heeft ook de mogelijkheid om een Engelssprekende privéchauffeur/gids bij te boeken. De Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 15.

Kinderen

Tijdens deze reis geldt een maximum van 1 kind op de kamer bij de ouders. Kinderen t/m 11 jaar krijgen een korting op de reissom. Deze prijzen worden automatisch berekend wanneer u een kamer met kind selecteert.

Privéchauffeur

Tijdens onze privéreizen heeft u tot maximaal 8 uur per dag de beschikking over een Spaanstalige privéchauffeur (uitgezonderd het verblijf in de Amazone en op dagen ter vrije besteding).

Op de aankomstdag in Quito heeft u maximaal 2 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur (alléén gedurende de aankomsttransfer). Op de dag van de stadstour in Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) heeft u maximaal 5 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur.

Entreegelden Galápagos

Bij aankomst op de luchthaven van de Galápagos dient u voor de entree van het Galápagos Nationaal Park te betalen, deze kosten zijn 100 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden) en dient contant in US-dollars te worden voldaan. Tevens dient u ter plaatse, na het inchecken op de luchthaven van Quito of Guayaquil voor uw vlucht naar de Galápagos, een Transit Control Card te kopen. De kosten van deze kaart zijn 20 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden).

Feestdagen in Ecuador

Ecuador kent diverse publieke en gemeentelijke feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat er in hotels afwijkende prijzen gelden gedurende deze periodes. Onderstaande kalender geeft u een beter beeld welke reisperiodes u het beste kunt vermijden om eventuele prijsverhoging tegen te gaan:

2018
Slag van Pinchincha - 25 t/m 27 mei
Onafhankelijkheidsdag - 10 t/m 12 augustus
Onafhankelijkheidsdag in Guayaquil - 12 oktober
Allerheiligen - 2 november
Onafhankelijkheidsdag in Cuenca - 3 november
Eerste kerstdag - 25 december
Tweede kerstdag - 26 december
Oudejaarsavond - 31 december

2019
Nieuwjaarsdag - 1 januari
Carnaval - 4 t/m 5 maart
Goede vrijdag - 30 maart
Pasen - 12 april
Dag van de arbeid - 1 mei
Slag van Pinchincha - 24 t/m 26 mei
Onafhankelijkheidsdag - 10 t/m 11 augustus
Onafhankelijkheidsdag in Guayaquil - 9 oktober
Allerheiligen - 2 november
Onafhankelijkheidsdag in Cuenca - 3 november
Eerste kerstdag - 25 december
Tweede kerstdag - 26 december
Oudejaarsavond - 31 december

N.B. Bovenstaande lijst is niet compleet, maar geeft de meest belangrijke feestdagen, evenementen en congressen weer.
De data van evenementen en congressen kunnen onverwacht veranderen.

Ecuador & de Galápagos
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

20 dagen Ecuador Compleet: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Quito

02Quito

03Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

04Otavalo

05Otavalo - Papallacta

06Papallacta - Tena/Amazonegebied

07Tena/Amazonegebied

08Tena/Amazonegebied

09Tena/Amazonegebied - Pailón del Diablo - Baños

10Baños

11Baños - Chimborazo Nationaal Park - Guamote

12Guamote - Devil’s Nose - Ingapirca - Cuenca

13Cuenca

14Cuenca - Guayaquil

15Guayaquil - Puerto López

16Puerto López

17Puerto López

18Puerto López

19Puerto López - Guayaquil - Amsterdam

20Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over onder andere de volgende bestemmingen: Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië