neemt je mee
Amazonegebied
Watervallen van Baños
Devil’s Nose treinreis
Koloniale stad Cuenca
Strand van Puerto Lopéz

Ecuador Compleet

Privéreis | 19 dagen v.a.
3286i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-08-2017
Reisduur
19 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Quito
 • Dag 2 Quito
 • Dag 3 Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo
 • Dag 4 Otavalo
 • Dag 5 Otavalo - Papallacta
 • Dag 6 Papallacta - Tena/Amazonegebied
 • Dag 7 Tena/Amazonegebied
 • Dag 8 Tena/Amazonegebied
 • Dag 9 Tena/Amazonegebied - Pailón del Diablo - Baños
 • Dag 10 Baños
 • Dag 11 Baños - Chimborazo Nationaal Park - Guamote
 • Dag 12 Guamote - Devil’s Nose - Ingapirca - Cuenca
 • Dag 13 Cuenca
 • Dag 14 Cuenca - Guayaquil
 • Dag 15 Guayaquil - Puerto López
 • Dag 16 Puerto Lopéz
 • Dag 17 Puerto Lopéz
 • Dag 18 Puerto Lopéz
 • Dag 19 Puerto López - Guayaquil - Amsterdam
 • Dag 20 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Verblijf in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta     4-daags verblijf in een lodge in het Amazonegebied     Indianenmarkt van Otavalo en het Cuicocha kratermeer     Schitterende Devil’s Nose treinreis     Puerto López strandverblijf of 5 dagen Galápagos eilanden

Programma

Rondreis Ecuador

Dag 1 Amsterdam - Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Goed om te weten

Indien u vliegt met de KLM kunt u ook kiezen voor extra comfort op uw vluchten. Tegen een meerprijs boeken wij zowel de heen- als terugvlucht een Comfort Class stoel. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie. Tegen een meerprijs boeken wij voor u een Engelssprekende privéchauffeur/gids. Deze Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 15. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

Quito Kathedraal

Dag 2 Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naar aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!
ec_al_cuicocha.jpg

Dag 3 Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

Na het ontbijt reist u naar het noorden van Ecuador en geniet u van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op de evenaar. Dit kleine stadje is ook beroemd vanwege zijn bizcochos (rijke, boterachtige biscuits) met zoute kaas of zoete manjar (soort karamelpasta). Hier krijgt u de gelegenheid om deze delicatessen te proeven. Vervolgens brengt u een bezoek aan het rustige dorp Cotacachi, bekend om zijn lederwaren, waar u lokale ambachtslieden ontmoet. Tot slot komt u aan bij het Cuicocha kratermeer, gelegen aan de voet van de Cotacachi vulkaan. Zijn naam is afgeleid van een pre-Inca-taal, Tsui cocha betekent lagune van de goden. Hier kunt u vanaf de kraterrand genieten van het overweldigende uitzicht op de diepe vulkanische krater van wel vier kilometer lang en drie kilometer breed. In het midden van dit donkerblauwe meer liggen twee kleine eilandjes bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal, genaamd ‘Kanaal van de Dromen’.

Vervolgens bereikt u de eindbestemming voor vandaag; Otavalo, gelegen op circa 2500 meter hoogte. Otavalo is wereldberoemd om zijn inheemse bevolking, de zogenaamde Otavalos, waarvan vele reizen over de hele wereld om hun beroemde handwerk te verkopen of te spelen in Andes volksmuziek groepen. De Otavalos worden beschouwd als de economisch meest succesvolle inheemse groep van Latijns-Amerika.
ec_al_peguche.jpg

Dag 4 Otavalo

In de ochtend heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de Plaza de Ponchos, gelegen tussen Calle Sucre en Jaramillo. Hier verkoopt de inheemse bevolking en mesties (mensen van gemende etnische afkomst) uit Otavalo en de omliggende gemeenschappen hun handwerk. Er is een breed scala aan geweven stoffen, sieraden, kleding, houten en stenen beelden, schilderijen en Panama hoeden te vinden. Tapijten en schoudertassen zijn gemaakt van schapenwol; verwacht niet veel producten van lamawol. Lama’s kwamen namelijk nooit zo ver noord als Otavalo en de meeste producten komen uit de omliggende provincie Imbabura. Ondanks dat zaterdag de belangrijkste marktdag is, is het kopen van handwerkproducten dagelijks mogelijk.

Hierna brengt u een bezoek aan de 18 meter hoge Peguche waterval. Deze waterval wordt omgeven door één van de mooiste bossen in het noorden van Ecuador. De rivier die voortkomt uit de waterval heet Jatun Yacu ofwel ‘groot water’. Dit is een heilige plaats voor indianen, die een nauwe relatie hebben met de natuur, met name met bergen, water en bepaalde bomen. Lagunes, bronnen en watervallen worden beschouwd als plaatsen vol met krachten, waar de inheemse bevolking rituele zuiverende baden neemt. Zonnewende vieringen vinden plaats bij de waterval rond 21 juni.
pe_al_andean condor in the colca canyon.jpg

Dag 5 Otavalo - Papallacta

Na het ontbijt rijdt u in de richting van het door een Nederlander gerunde Parque Cóndor. Dit is een reddings- en rehabilitatiecentrum voor gewonde vogels en biedt condors, arenden, uilen en andere roofvogels de mogelijkheid tot herintroductie. Hier maakt u kennis met de grootst vliegende vogel op aarde; de condor. In het park kunt u een roofvogelshow aanschouwen, krijgt u een rondleiding en ziet u een aantal van de geredde vogels.

Na dit bezoek reist u af richting Papallacta, bekend om zijn thermale warmwaterbronnen en gelegen tussen twee vulkanen; Cayambe en Antisana. In Papallacta kunt u een paar uur genieten van de geweldige warmwaterbronnen (inbegrepen) en optioneel een gezondheids- of schoonheidsbehandeling boeken in Termas de Papallacta. Kortom een geweldige manier om uw spieren te laten ontspannen!

Goed om te weten

In Papallacta verblijft u in een superiorklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit aangename resort is de beste accommodatie in de omgeving van Papallacta.

ec_ac_papallactaex.jpg

Dag 6 Papallacta - Tena/Amazonegebied

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om gebruik te maken van de warmwaterbronnen. Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald voor de transfer naar het Amazonegebied. Met de auto daalt u van zo’n 3000 meter naar zo’n 600 meter. Het kan mistig zijn, maar bij helder weer heeft u een prachtige uitzicht op het Amazonegebied.

In de lodge heeft u de tijd om te ontspannen in uw mooie ruime bungalow met privé-veranda. De bungalows zijn gebouwd volgens traditionele architectuur in harmonie met het omliggende regenwoud. In de tuinen van de lodge zijn prachtige jungle planten en bloemen te vinden. Onder romantisch kaarslicht wordt een heerlijk diner geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. Daarna geniet u van een speciaal welkomstdrankje, ontspant u rondom de elegante open haard en bespreekt u de activiteiten van de komende dagen met de Engelssprekende gids.

Goed om te weten

In de hogere Amazone van Tena verblijft u in een middenklasse lodge ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Deze jungle lodge is één van de beste lodges in Tena.

ec_al_means of transport - cotococha.jpg

Dag 7 Tena/Amazonegebied

Na een heerlijk ontbijt vaart u per kano over de imposante Napo rivier langs de betoverende Ecuadoriaanse jungle. Bij Misahuallí vervolgt u de kanotocht over de Arajuno rivier. Hier brengt u een bezoek aan AmaZOOnico, een opvangcentrum voor dieren. Deze organisatie zet zich in voor wilde dieren en voor het herstel van hun natuurlijk leefgebied. Hier zijn zeldzame dieren te vinden zoals grote katten, beren en reptielen , die nog nauwelijks zichtbaar zijn in het wild. Na een bezoek te hebben gebracht aan dit mooie toevluchtsoord geniet u van een heerlijke picknick lunch op de rivieroever. Na afloop heeft u de gelegenheid om te zwemmen in het verfrissende water of om te genieten van de rustige omgeving.

In de middag keert u terug naar de lodge en brengt u onderweg een bezoek aan één van de vele lokale inheemse gemeenschappen die langs de Napo rivier leven. Eén van de inheemse Quichua families toont hun dagelijkse werkzaamheden zoals goud wassen, aardewerk technieken, het maken van de typische drank chicha de yuca gemaakt van cassave en blaaspijp jagen. Na deze boeiende culturele uitwisseling met de Quichua, vervolgt u de weg naar de lodge over een pad door het secundair woud. 's Avonds na het diner is er wat vrije tijd om te zitten rondom de gezellige open haard of te genieten van een exotische cocktail in de bar.

Goed om te weten

Het programma in de Amazone kan afwijken vanwege weersomstandigheden.

ec_al_aapje2.jpg

Dag 8 Tena/Amazonegebied

Na het ontbijt vertrekt u per kano stroomopwaarts. Na 10 minuten gaat u aan wal en begint u met een leuke wandeling van één uur door secundair woud. Na deze korte wandeling bereikt u de adembenemende waterval La Cascada de Latas, waar u een verfrissende duik neemt in het kristalheldere water en geniet van het uitzicht op de omliggende jungle. Hierna keert u terug naar de lodge voor de lunch.

In de middag maakt u een spannende drie uur durende wandeling door het primaire woud. Vergeet de rubberlaarzen en regenponcho’s niet! Onderweg legt de Engelssprekende gids meer uit over de uitbundigheid en diversiteit van de flora. Hij vertelt u hoe ze dagelijks in de praktijk worden gebruikt en welke medicinale eigenschappen diverse planten en bomen hebben die zich in het Amazone regenwoud bevinden. U ziet ook een grote verscheidenheid aan insecten en met wat geluk spot u kleine groepen apen die zich in de gigantische bomen bevinden. Stil zijn is hierbij een vereiste! De kleurrijke vogels achtervolgen u tijdens deze wandeling met hun gezang. ’s Avonds geniet u na het diner van de rust en de nachtelijke geluiden van de jungle.
ec_al_pailon del diablo.jpg

Dag 9 Tena/Amazonegebied - Pailón del Diablo - Baños

Na het ontbijt vertrekt u naar Baños, een stad omgeven door weelderig nevelwoud. Baños is gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan en staat bekend als de toegangspoort tot de Amazone. Het is gelegen in een vallei van watervallen en warmwaterbronnen. Onderweg naar Baños rijdt u over de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen). Langs de route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo.

De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. Hier wandelt u over een goed gemarkeerd pad met orchideeën, hortensia’s en jungle achtige vegetatie naar de indrukwekkende waterval. Onderweg heeft u kans vlinders en vogels te spotten. Het uitzicht bij de waterval is schitterend en de kracht van het water is ronduit indrukwekkend. Hierna gaat u verder naar Baños waar u kunt ontspannen en genieten van een massage (optioneel) in één van de vele kuuroorden.
ec_al_banos1.jpg

Dag 10 Baños

Vandaag heeft u de hele dag om Baños te verkennen of deel te nemen aan enkele optionele activiteiten. Zo is het mogelijk om te gaan paardrijden, canyoning, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften. Deze activiteiten zullen u veelal naar de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen) brengen. Langs deze route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo. De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. De omgeving is verder uitstekend te voet te verkennen. Er zijn enkele markten en vele winkeltjes te vinden. Probeer de lokaal gemaakte toffee (melcocha) en zie hoe het gemaakt wordt in de winkels. Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen is de thermale baden of gebruik maken van de spafaciliteiten die zich in de stad bevinden.

De mountainbike tocht brengt u langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg wordt er gestopt bij verschillende watervallen. U wandelt naar de indrukwekkende Pailón del Diablo waterval. Op de terugweg bewondert u meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

De paardrijtocht brengt u naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunt u genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador.

Het raft avontuur brengt u door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij de Pastaza rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maakt u zich op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza rivier brengt u langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo rivier.
ec_al_chimborazo.jpg

Dag 11 Baños - Chimborazo Nationaal Park - Guamote

Na het ontbijt vertrekt u naar het Chimborazo Nationaal Park waar de hoogste vulkaan van Ecuador is gelegen. Hoewel het niet de hoogste berg ter wereld is, gemeten vanaf het zeeniveau, wordt het wel beschouwd als de hoogste berg ter wereld, gezien hoe ver het is verwijderd vanaf het middelpunt van de aarde. Hij is dan zelfs meer dan 2000 meter hoger dan Mount Everest! Hier kunt u wandelen vanaf de eerste naar de tweede refugio (berghut). Onderweg is het genieten van het uitzicht op de altijd besneeuwde bergtop, het spectaculaire landschap en de aanwezige fauna zoals lama’s, alpaca’s (berglama) en vicuña’s (soort kameel). Na afloop vervolgt u de reis naar Guamote.

Guamote ligt hoog in het Andesgebergte op zo’n 3000 meter, in de schaduw van de Chimborazo. Hier komt u aan bij het interessante project Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), wat in teken staat van de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multiculturele ruimte te creëren wat iedereen ten goede komt en waarbij ervaringen worden uitgewisseld. Het is in feite een non-profit organisatie dat onderwijs biedt aan de bevolking van Guamote. Er zijn hier een bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte te vinden. U verblijft de komende nacht in het gastenhuis waarvan de opbrengst worden gebruikt voor de projecten van Inti Sisa. Het verblijf geeft een authentieke blik op landelijke Ecuador.

Goed om te weten

In Guamote verblijft u in een middenklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit gastenhuis is de beste accommodatie in Guamote.

ec_al_narizdeldiablo1.jpg

Dag 12 Guamote - Devil’s Nose - Ingapirca - Cuenca

Vandaag maakt u een schitterende treinreis vanaf Alausí naar de indrukwekkende Nariz del Diablo (Devil’s Nose), een bijna verticale rotswand. Dit deel van het spoor is zigzaggend gebouwd waardoor u eerst vooruit en daarna achteruit deze rotswand afdaalt en beklimt. U geniet van de spannende afdaling over de Devil’s Nose en het uitzicht over de bergen Chimborazo en Carihuairazo. Onderweg brengt u een bezoek aan het station van Sibambe, waar u in een lokaal museum meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de Ecuadoriaanse spoorwegen.

Nadat u bent teruggekeerd in Alausí reist u af naar de verbazingwekkende Ingapirca Inca-ruïnes, die bekend staat als de ‘Tempel van de Zon’. De tempel is een zeer fascinerend deel van het complex en is gelegen in het centrum van de archeologische bezienswaardigheid. Een bezoek aan de grootste Inca-ruïnes van Ecuador geeft u een beter inzicht in het leven van de Inca’s. Tenslotte rijdt u naar de koloniale stad Cuenca, die bekend staat als de ‘Stad van de Vier Rivieren’. Hier verblijft u twee nachten in een gezellig hotel in het centrum van de stad, gelegen op circa 2500 meter hoogte.

Goed om te weten

De Nariz del Diablo vertrekt niet op maandag. Vandaar dat deze privéreis niet dagelijks kan vertrekken.

ec_al_cuenca.jpg

Dag 13 Cuenca

Na het ontbijt laat een Engelssprekende gids u deze prachtige stad zien. Ervaar de schoonheid en de sfeer van het koloniale Cuenca te voet. Deze wandelexcursie door de oude stad brengt ons langs prachtige kerken, oude gebouwen met smeedijzeren balkons en bewerkte houten deuren, bloem- en handwerkmarkten, kunstgalerijen, ateliers en alle wonderen die Cuenca haar bezoekers te bieden heeft. Bewonder prachtige historische huizen gelegen hoog boven de bruisende Tomebamba rivier die het oude van het nieuwe deel van Cuenca scheidt. Tot slot brengt u een bezoek aan een keramische kunstgalerij, een Panama hoedenfabriek of een atelier van een kunstenaar.

De middag heeft u ter vrije besteding. Cuenca is een uitstekende stad om in rond te lopen en op een rustig tempo te verkennen. Laat de kans u niet voorbij gaan om een originele Panama hoed te kopen. Anders dan de naam doet vermoeden komt deze hoed niet uit Panama, maar uit Ecuador. ’s Avonds kunt u in Cuenca genieten van geweldige livemuziek onder het genot van een drankje.
El Cajas

Dag 14 Cuenca - Guayaquil

Onderweg naar Guayaquil maakt u een fotostop in El Cajas Nationaal Park en geniet u van het uitzicht op dit magische ecosysteem. Er is hier van alles te vinden; van nevelwoud tot rotsachtige maanlandschappen, maar het zijn de meer dan 200 meren verspreid door het nationale park die dit park het beste karakteriseren. El Cajas Nationaal Park ligt grotendeels boven de 3000 meter, met voornamelijk páramo dat het ruige terrein van het nationale park bedekt. Vorst en ijs boven 4000 meter doen hun best om de bloei van de vegetatie af te schrikken, zoals de hoogst levende boom ter wereld. Kijk uit naar deze 200 jaar oude bomen die gelegen zijn in het primaire woud en bekleed in een groene palet van mossen en varens die met elkaar vechten om zonlicht.

Na deze stop reist u verder richting uw eindbestemming van vandaag, Guayaquil. Een wandeling over de tweeënhalf kilometer lange rivierpromenade Malecón 2000 of een wandeling naar de sfeervolle oude wijk Las Peñas, met zijn kleurrijke houten huizen, geeft u een goed beeld van deze bruisende stad.
Isla de la Plata

Dag 15 Guayaquil - Puerto López

Na het ontbijt vertrekt u naar de Ecuadoriaanse kust, waar u de komende vier nachten verblijft in een hostería gelegen aan het strand van Puerto Lopéz.

Puerto Lopéz is een traditioneel vissersdorp aan de centrale kust van Ecuador dat bekend is vanwege het spotten van bultrugwalvissen, het Machalilla Nationaal Park, en het alternatieve Galápagos (Isla de la Plata ofwel Poor Man’s Galápagos). Het strand van Puerto Lopéz is bekleed met hutjes, waar u kunt genieten van een drankje, en de restaurants in de stad serveren lokale en internationale gerechten.

Goed om te weten

U kunt er optioneel voor kiezen om uw verblijf van de laatste vijf dagen te veranderen naar een bezoek aan de Galápagos eilanden. Op de Galápagos eilanden kunt u kiezen voor vijf dagen eilandhoppen of een 5-daagse cruise. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

ec_al_atacames.jpg

Dag 16 Puerto Lopéz

Zo’n 37 kilometer uit de kust vanaf Puerto López ligt het kleine met struikgewas bedekte eiland Isla de la Plata. Ooit was dit eiland het ceremoniële centrum van de Bahía cultuur (500 voor Christus tot 650 na Christus). De naam (Zilvereiland) komt van de legende dat de Engelse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake hier in de 16e eeuw een zilverschat heeft begraven. Vandaag de dag ontleent het eiland zijn roem aan zijn grote populatie zeevogels, die relatief onverschrokken zijn en zich van dichtbij laten aanschouwen. Dit trekt vele bezoekers aan en heeft daardoor de bijnaam Poor Man’s Galápagos gekregen. Deze naam doet het eiland echter niet voldoende eer aan. Het is namelijk het enige eiland in Ecuador, inclusief de Galápagos, waar de blauwvoetgenten, roodvoetgenten en gemaskerde Jan van Genten samen zijn te vinden.

Optioneel kunt u vandaag een bezoek brengen aan dit eiland. Vanaf Puerto López is het zo’n uur tot anderhalf uur varen naar het eiland. Vanaf de landingsplek in Bahía Drake lopen er twee wandelpaden rondom het eiland die met het rondkijken elk drie tot vier uur in beslag nemen. De meest talrijke vogelsoort op het eiland is de blauwvoetgent, hoewel er ook fregatvogels, roodsnavelkeerkringvogels en Galápagosalbatrossen (broedseizoen april-oktober) zijn te vinden. In kleine aantallen zijn er ook zeeleeuwen op dit eiland te vinden. Tijdens uw bezoek heeft u de gelegenheid om te snorkelen tussen kleurrijke vissen en ziet u dolfijnen en reuzenmanta’s tijdens de boottocht, en bultruggen tussen juni-september.
Agua Blanca

Dag 17 Puerto Lopéz

Het serene Playa Los Frailes, onderdeel van het Machalilla Nationaal Park, en het inheemse dorp Agua Blanca liggen ten noorden van Puerto López. U kunt hier vandaag een optioneel bezoek aan brengen. Na een circa twee uur durende wandeling via het zwarte zandstrand Playa Negra, Playa La Tortuguita en een uitkijkpunt bereikt u het witte zandstrand Playa Los Frailes, één van de mooiste stranden van Ecuador. In het walvissenseizoen heeft u kans om walvissen te spotten die langs de kust zwemmen. Hier kunt u in het kristalheldere water lekker afkoelen na de wandeling of gewoonweg ontspannen op het strand. U gaat vervolgens richting Agua Blanca met zijn pre-Inca zwavelbaden, archeologische ruïnes en museum. Na een wandeling in Agua Blanca kunt u zich bedekken met modder in één van de zwavelbaden.
ec_al_puertolopezvis.jpg

Dag 18 Puerto Lopéz

Vandaag kunt u heerlijk ontspannen op het strand. Als u vroeg opstaat kunt u zien hoe de vangst van de dag door vissers wordt binnengehaald. Haaien, zwaardvissen, wahoos (familie van de makrelen); er kan hier van alles worden binnengebracht. De fregatvogels en pelikanen komen ook tevoorschijn om hun deel van de vangst in beslag te nemen.

Bij het noordelijke deel van het strand zijn er in de natuurlijke zwembaden anemonen, zeesterren, roggen en zee-egels te bewonderen. Mocht u geïnteresseerd zijn in duiken dan zijn hiervoor in Puerto López ook mogelijkheden.
ec_al_barrios las peñas guayaquil.jpg

Dag 19 Puerto López - Guayaquil - Amsterdam

Vandaag wordt u op de afgesproken tijd opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Guayaquil. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Wilt u langer genieten van uw strandverblijf in Puerto López? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlenging’ vindt u meer informatie.

Dag 20 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

5 dagen Galápagos cruise

U kunt bij ons uw privéreis aanpassen naar een cruise rondom de Galápagos eilanden i.p.v. een verblijf in Puerto Lopéz. De motorjachten die wij gebruiken zijn kleinschalig (tot 16 personen) en beschik...

Meer info >

Al voor 2.159p.p.Meer info >

5 dagen Galápagos eilandhoppen

U kunt bij ons uw privéreis aanpassen naar vijf dagen eilandhoppen op de Galápagos eilanden i.p.v. een verblijf in Puerto Lopéz. De komende dagen brengt u een bezoek aan de Galápagos eilanden Santa Cr...

Meer info >

Al voor € 931p.p.Meer info >

Baños - Mountainbiken langs de route van watervallen

Vandaag maakt u zicht op voor het volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest popul...

Meer info >

Al voor € 60p.p. Meer info >

Baños - Paardrijden naar de Chamana waterval

Na een bezoek aan het kantoor haalt u de paarden op en begint u met deze geweldige paardrijtocht. U neemt een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt e...

Meer info >

Al voor € 33p.p. Meer info >

Baños - Raften over de Pastaza rivier

Vertrek vanuit Baños voor uw raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pastaza rivier zal de g...

Meer info >

Al voor € 55p.p. Meer info >

Puerto López - Dagexcursie in Machalilla Nationaal Park

Vandaag maakt u een dagexcursie naar het Machalilla Nationaal Park. Los Frailes is onderdeel van drie stranden die behoren tot de beste stranden van Ecuador. Deze excursie geeft u de mogelijkheid om z...

Meer info >

Al voor € 60p.p. Meer info >

Puerto López - Dagexcursie naar Isla de la Plata (Poor Man’s Galápagos)

Voor een mooie tocht naar Isla de la Plata met de mogelijkheid tot het spotten van walvissen is dit een geweldige optie. De enorme bultruggen bezoeken dit gebied grofweg tussen juni en september, en t...

Meer info >

Al voor € 60p.p. Meer info >

Toeslag Engelssprekende chauffeur/gids

Wanneer u het toch prettiger vindt om met Engelssprekende begeleiding te reizen is dit ook mogelijk (tot 3 personen, max. 8 uur per dag). Deze Engelssprekende chauffeur/gids kan u gedurende de reis ve...

Meer info >

Al voor € 342p.p. p.nMeer info >

Verlenging

Verlenging Hostería Nantu

U kunt uw rondreis per nacht verlengen in Hostería Nantu in Puerto Lopéz. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt. De lodge beschikt over een uitstekende locatie en comfortabele kamers di...

Meer info >

Al voor € 37p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Ecuador selecteren wij met zorg middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Baños

Sangay Spa Hotel - Superiorklasse

Het Sangay Spa Hotel ligt recht tegenover de waterval Cascada de la Virgen. De kamers zijn modern ingericht en bieden grote ramen met uitzicht op de waterval. Het hotel is voorzien van zwembad, Turkse bad, hot tub en diverse andere wellness voorzieningen.Lees meer

Hotel Monte Selva - Middenklasse

Hotel Monte Selva is een eenvoudig hotel, gelegen in het typische reizigers dorpje Banos. Het hotel heeft een perfecte ligging. Het centrum, met leuke restaurants en winkels ligt op loopafstand van het hotel en is van alle gemakken voorzien voor eenLees meer

La Floresta Hotel - Middenklasse

La Floresta hotel is een comfortabele stadshotel in Baños. Met de heerlijke binnenplaats, het centrum op loopafstand en het vriendelijke personeel is dit een prima uitvalsbasis voor een verblijf in Baños. Het hotel beschikt over een receptie, lounge,Lees meer

Cuenca

Hotel Boutique Santa Lucia - Superiorklasse

Hotel Boutique Santa Lucia is gevestigd in een prachtig 19e-eeuws huis en de kamers zijn ingericht met barokke invloeden. Het hotel ligt in de charmante oude binnenstad van Cuenca met vele bezienswaardigheden op loopafstand. Het hotel heeft verschillendeLees meer

Hostal Posada del Angel - Middenklasse

In een oud koloniaal huis, met een sfeervolle inrichting is het Hostal Posada del Angel gevestigd. Het heeft een top locatie in het historische centrum van Cuenca. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, twee binnen patio's en gratis WiFi inLees meer

Guamote

Inti Sisa - Middenklasse

Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), is een interessant project wat in teken staat voor de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multicultureleLees meer

Guayaquil

Grand Hotel Guayaquil - Superiorklasse

Het Grand Hotel Guayaquil ligt in het centrum van Guayaquil. De kamers zijn eenvoudig en traditioneel ingericht. Het hotel is voorzien van buitenbad en restaurant waar u kunt genieten van verschillende Ecuadoriaanse gerechten. Tevens is er een bar aanwezigLees meer

Hostal Macaw - Middenklasse

Hostal Macaw is een knus en vriendelijk hostel dat gerund wordt door een familie. Het is gelegen in het moderne deel van Guayaquil, op korte afstand van de internationale luchthaven. Er heerst een ontspannen en comfortabele sfeer in het hostel. Het hostelLees meer

Otavalo

La Posada del Quinde - Middenklasse

Een charmant hotel gelegen in Otavalo. La Posada del Quinde heeft een centrale ligging, dichtbij de diverse toeristische bezienswaardigheden van de stad. De Posada beschikt over een receptie, restaurant, prachtige tuin met terras en gratis WiFi in deLees meer

Hacienda Pinsaqui - Superiorklasse

In de flanken van de Imbabura vulkaan is Hacienda Pinsaqui gevestigd. Een prachtig oud gebouw dat goed is onderhouden zonder dat de oude schoonheid is vergaan. Historia Hacienda Pinsaqui beschikt over een receptie, lobby, restaurant en een heerlijkeLees meer

Papallacta

Termas de Papallacta Spa & Resort - Superiorklasse

Termas de Papallacta Spa & Resort is een aangenaam resort, gelegen naast de beroemde thermale baden van Papallacta en op 1 kilometer afstand van het dorpje Pappallata. Rondom kleinere thermale baden, speciaal voor de gasten, liggen de comfortabele kamers.Lees meer

Puerto López

Hostería Nantu - Middenklasse

Hostería Nantu is een leuke comfortabele lodge gelegen aan het strand van Puerto López. Het is een heerlijke plek om te ontspannen en in het seizoen (juni-september) spot u vanuit het restaurant misschien wel de walvissen die hier jaarlijks terugkomenLees meer

Hostería La Terraza - Superiorklasse

Hostería La Terraza is een plek van rust en sereniteit omgeven door een prachtige tuin. Het is gelegen op een kleine heuvel in de buurt van Puerto Lopez. Door de ligging heerst er een perfecte temperatuur door een briesje van de zee. Het uitzicht vanafLees meer

Quito

Hotel Fuente de Piedra I - Middenklasse

Gevestigd in de traditionele wijk Mariscal, niet ver van het oude centrum, ligt het charmante Hotel Fuente de Piedra I. Het oude centrum is namelijk ongeveer 15 minuten rijden. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras met zitjesLees meer

Casa Aliso - Superiorklasse

Gevestigd in een charmant huis uit 1936 in de vooraanstaande wijk La Floresta, vindt u Casa Aliso Hotel. Dit in frisse kleuren geverfde hotel ligt op ongeveer 4 kilometer van het historische centrum en beschikt over een receptie, lobby, restaurant enLees meer

Tena (hogere Amazone)

Cotococha Amazon Lodge - Middenklasse

Deze jungle lodge is gelegen in het bovenste Amazonegebied aan de oevers van de Napo rivier in Tena. U kunt hier heerlijk ontspannen in de mooie ruime bungalow of op de privé-veranda met ligstoelen of hangmatten. Elke bungalow is uitgerust met een privé-badkamerLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis per comfortabele airco auto/minibus met privéchauffeur*
Alle transfers
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels
Verblijf in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta
4-daags verblijf in een lodge in het Amazonegebied
Iedere dag ontbijt
2 x lunch en 3 x diner
Stadstour Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)**
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi, het Cuicocha kratermeer en de Peguche waterval rondom Otavalo**
Winkel op de lokale indianenmarkt in Otavalo
Bezoek Parque Cóndor en maak kennis met de grootst vliegende vogel op aarde
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Tocht per kano over de imposante Napo rivier, bezoek een opvangcentrum voor dieren, ontmoet een inheemse Quichua familie en maakt diverse wandelingen door de jungle tijdens uw verblijf in het Amazonegebied***
Bezoek de Pailón del Diablo waterval**
Wandel door het Chimborazo Nationaal Park met de gelijknamige vulkaan en fauna waaronder lama’s, alpaca’s en vicuña’s
Schitterende Devil’s Nose treinreis
Bezoek de Inca-ruïnes in Ingapirca**
Wandelexcursie door de charmante koloniale stad Cuenca
Fotostop in El Cajas Nationaal Park
Heerlijk strandverblijf in een hostería in Puerto López, direct aan het strand gelegen.
* De privéchauffeur is niet beschikbaar gedurende uw verblijf in Tena, op dagen ter vrije besteding (dag 10), gedurende de dag met de stadstour in Cuenca en gedurende uw verblijf in Puerto López.
** Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.
*** Excursies worden uitgevoerd op basis van internationaal gezelschap.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 23 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Engelssprekende gids

U heeft ook de mogelijkheid om een Engelssprekende privéchauffeur/gids bij te boeken. De Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 15.

Privéchauffeur
Tijdens onze privéreizen heeft u tot maximaal 8 uur per dag de beschikking over een Spaanstalige privéchauffeur (uitgezonderd het verblijf in de Amazone en op dagen ter vrije besteding).

Op de aankomstdag in Quito heeft u maximaal 2 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur (alléén gedurende de aankomsttransfer). Op de dag van de stadstour in Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) heeft u maximaal 5 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur.
Entreegelden Galápagos
Bij aankomst op de luchthaven van de Galápagos dient u voor de entree van het Galápagos Nationaal Park te betalen, deze kosten zijn 100 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden) en dient contant in US-dollars te worden voldaan. Tevens dient u ter plaatse, na het inchecken op de luchthaven van Quito of Guayaquil voor uw vlucht naar de Galápagos, een Transit Control Card te kopen. De kosten van deze kaart zijn 20 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden).
Feestdagen in Ecuador
Ecuador kent diverse publieke en gemeentelijke feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat er in hotels afwijkende prijzen gelden gedurende deze periodes. Onderstaande kalender geeft u een beter beeld welke reisperiodes u het beste kunt vermijden om eventuele prijsverhoging tegen te gaan:

2017
Nieuwjaarsdag - 1 januari 2017
Carnaval - 25 t/m 27 februari 2017
Dag van de arbeid - 1 mei 2017
Slag van Pinchincha - 26 t/m 28 mei 2017
Onafhankelijkheidsdag - 11 t/m 13 augustus 2017
Onafhankelijkheidsdag in Guayaquil - 9 oktober 2017
Allerheiligen - 2 november 2017 (vakantieperiode t/m 5 november 2017)
Onafhankelijkheidsdag in Cuenca - 3 november 2017 (vakantieperiode t/m 5 november 2017)
Eerste kerstdag - 25 december 2017
Tweede kerstdag - 26 december 2017
Oudejaarsavond - 31 december 2017

2018
Nieuwjaarsdag - 1 januari 2018

N.B. Bovenstaande lijst is niet compleet, maar geeft de meest belangrijke feestdagen, evenementen en congressen weer.
De data van evenementen en congressen kunnen onverwacht veranderen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

Avis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Ecuador maken wij gebruik van Avis.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Ecuador Compleet

Hostería Nantu***

Uitgebreide reisverslagen

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam