Rondreizen Florida

New York
Grand Canyon
Niagara Falls
Orlando
San Francisco
Yosemite
Monument Valley
Washington
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Fly-drive Florida – Door de Sunshine State cruisen met een huurauto

Wat heeft een fly-drive Florida voor u in petto? Naast een gevoel van vrijheid en zorgeloosheid: boeiende entertainmentparken, bruisend en zonovergoten Miami, prachtig Everglades en tropisch Key West. Maar dan nog hebben we niet alles opgenoemd! Onze flexibele verlengopties bijvoorbeeld of onze reizen die we speciaal voor families hebben samengesteld. Dit allemaal voor de beste prijs. Neemt u geen genoegen met een fly-drive door alleen Florida? Bekijk dan ons aanbod rondreizen Amerika of neem contact op met onze enthousiaste reisspecialisten; zij staan altijd voor u klaar.

Van huurauto naar spaceshuttle

Tijdens uw fly-drive Florida heeft u de kans om te genieten van ’s werelds grootste attracties en pretparken in Orlando. U heeft de keuze uit verschillende Walt Disney Parken, Universal Studios of de parken van SeaWorld. Een stukje rijden van Orlando vandaan brengt u bij het NASA Kennedy Space Center in Cape Canaveral, waar u kennismaakt met de geschiedenis van de Amerikaanse ruimtevaart. Na deze avonturen bent u misschien toe aan een beetje ontspanning. Dat kan tijdens uw fly-drive Florida natuurlijk perfect in Miami Beach. Denk aan een warm briesje, palmbomen die u wuivend welkom heten en het geluid van de golven met op de achtergrond de Art Deco gebouwen.

Tropisch genieten: moeras & strand

Florida wordt natuurlijk niet voor niets de Sunshine State genoemd, dat zult u tijdens uw fly-drive Florida wel snel merken! De westkust van Florida is prachtig en ideaal om lekker op het strand te relaxen of een wandeling langs de zee te maken. Dat is pas het ultieme vakantiegevoel! Ook op het tropische en bruisende Key West zult u dit vakantiegevoel weer hebben. Met een ritje in de Conch trein mist u geen enkele bezienswaardigheid van dit gezellige plaatsje. Vergeet zeker niet de beroemde zonsondergang op Mallory Square! Breng tijdens uw fly-drive Florida ook een bezoek aan Florida’s grootste nationale park: Everglades. Dit uitgestrekte moerasgebied is het domein van de alligator. Waarschijnlijk spot u er wel eentje tijdens uw tocht per ‘airboat’!

Ontdek Florida en de rest van Amerika met NRV

Onze reisspecialisten hebben hun best gedaan om goed uitgebalanceerde reisprogramma’s samen te stellen voor onze fly-drives Amerika. En dan ook nog eens voor de beste prijs! Wilt u Florida liever in een groep ontdekken? Bekijk dan onze groepsreizen Florida. Bent u Amerika na uw fly-drive Florida nog niet zat? Het is ook mogelijk om uw rondreis door Amerika zelf samen te stellen aan de hand van verschillende bouwstenen; om nog meer van Amerika te kunnen zien! Kijk hiervoor bij zelf samenstellen Amerika. In ons overige Amerika aanbod vindt u groepsreizen, fly-drives en individuele rondreizen Amerika.

Zoek uw ideale rondreis

Fly-drive Florida

Een fly-drive Florida langs hoogtepunten als Miami, Orlando en zijn themaparken en het tropische paradijs Key West zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Amerika is de perfecte rondreisbestemming om met een huurauto te ontdekken, dus ook het zonovergoten Florida! Bekijk ons aanbod fly-drives en verken samen met uw partner, een aantal vrienden of het hele gezin de ‘Sunshine State’ van Amerika tijdens de fly-drive Florida naar uw keuze.

Beste reistijd

Amerika is een uitgestrekt land en kent verschillende klimaatgebieden. Afhankelijk van het gebied dat u kiest, kunt u het hele jaar door Amerika reizen.

Het Westen van Amerika beslaat een enorm gebied en kent dan ook grote klimaatverschillen. Wel zijn de Westelijke staten droog en valt er gedurende het hele jaar weinig regen. In de wintermaanden tussen november en maart kan het in de hooggelegen gebieden erg koud worden, er kan dan zelfs een dik pak sneeuw vallen! In de kustgebieden is het klimaat veel milder, ook in onze wintermaanden kunt u hier genieten van veel zon en zachte temperaturen. De beste reistijd voor West-Amerika zijn de maanden april tot en met oktober. In deze maanden verdwijnt de kou in de hooggelegen gebieden en loopt de temperatuur overal op. De natuur in de kustgebieden is in het voorjaar op het mooist, met groene nationale parken en kletterende watervallen. In de zomermaanden bent u haast verzekerd van zonneschijn, maar kan het erg heet worden. Wist u dat Death Valley de heetste plek van heel het land is? De temperaturen kunnen hier in de zomer oplopen tot boven de 40 graden!

Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Florida met recht de 'Sunshine State' van Amerika. U kunt dan ook het hele jaar door goed reizen door Florida. Wel is het klimaat verdeeld in een droog en een nat seizoen. De maanden januari tot en met april zijn de droge maanden, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid het laagst. In de maanden mei tot en met oktober valt er meer neerslag, de luchtvochtigheid is dan hoger en in deze maanden bestaat de kans op orkanen. Wel is de temperaturen in deze maanden het hoogst, gemiddeld een tropische 30 graden.

Het Noordoosten van Amerika kent meer neerslag dan de overige regio's van het land, maar kan het hele jaar door goed bezocht worden. Zo kan New York in de wintermaanden vaak rekenen op een dik pak sneeuw, een prachtig gezicht! In de zomermaanden juli en augustus kan het juist weer erg heet worden in het Noordoosten, met temperaturen rond de 30 graden. De beste reistijd voor het Noordoosten zijn het voor- en najaar. De temperaturen zijn dan mild en zeker in het najaar kennen enkele Noordoostelijke staten een prachtige 'Indian Summer', waarbij u in de natuurgebieden op de mooiste tinten rood en oranje getrakteerd wordt.

Het Zuidoosten van Amerika heeft een zelfde klimaat als het Noordoosten, met als voordeel dat de temperaturen in de winter hier ver boven nul blijven.

Eten en drinken

De Amerikaanse keuken staat met name bekend om haar iconische hamburger, maar dit enorme land kent een grote variëteit aan lokale keukens. Daarbij kunt u, zeker in de grote steden, alle wereldkeukens vinden en heeft u zo dus een enorme keuze aan eten & drinken.

Ontbijten in Amerika kan al voor een paar dollar. U heeft de keuze uit een continentaal ontbijt (koffie of thee, toast met jam), deze worden in hotels ook veel gratis aangeboden. Wilt u uitgebreider ontbijten, met pancakes, eieren, worstjes etc. dan betaalt u hier gemiddeld 10-15 USD voor.
Een typisch Amerikaanse lunch bestaat uit een sandwich of burger met frites, maar vooral in de grote steden is de keuze aan wereldkeukens enorm. Wanneer u onderweg bent is een ontbijt of lunch in een typisch Amerikaanse 'diner' die u vaak langs de weg aantreft een aanrader. De porties die u hier krijgt zijn vaak groot en de prijzen laag. Ook betaalt u eenmalig voor koffie en wordt deze gedurende uw maaltijd bijgevuld uit de koffiekan. Een leuke ervaring!
Dineren in Amerika kan van heel goedkoop in één van de bekende fastfoodketens, tot heel duur in gerenommeerde sterrenrestaurants. De keuze is enorm! Daarnaast kent iedere regio in Amerika haar eigen lokale keuken met diverse streekgerechten. Zo vindt u in Florida op de menukaart veel Cubaanse gerechten, eet u in New England de lekkerste verse kreeft en wordt in de zuidelijke staten veel gebruik gemaakt van cajunkruiden.

In de Amerikaanse supermarkten is vaak alles te koop. Sommige grote supermarkten zijn zelfs 24 uur per dag geopend en verkopen alles van levensmiddelen, tot medicijnen en van kleding tot alcohol. De verkoop van alcohol wisselt wel per staat en u moet altijd minimaal 21 jaar oud zijn om alcohol te kunnen kopen.

Indicatieprijzen eten en drinken
Ontbijt : ca. 5 - 10 USD (continentaal ontbijt) of ca. 10 - 15 USD (American breakfast)
Lunch : ca. 8 - 15 USD
Diner : ca. 15 - 25 USD
Flesje water : ca. 1 - 2 USD
Flesje fris : ca. 2 - 5 USD
Glas wijn : ca. 7 - 12 USD
Glas bier : ca. 7 - 12 USD
Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Bovendien varieert het prijsverschil in Amerika behoorlijk en zijn er grote verschillen tussen de verschillende grote en kleine steden.

Fooien

Waar een bedrag voor service in Nederland standaard is inbegrepen in de prijzen, is dit in Noord-Amerika niet het geval. De salarissen in de servicesector liggen laag en het personeel is afhankelijk van gegeven tips een fooien. Het geven van fooien in Amerika is dan ook zeer gebruikelijk. Als blijk van waardering kunt u zelf een bedrag achterlaten voor kofferjongens, kamermeisjes, restaurantpersoneel etc. Bent u tevreden met de service in restaurants, dan is een fooi van 15% - 20% gebruikelijk, anders op zijn minst 10%. Aangezien de meeste buitenlandse gasten niet aan deze gewoonte gewend zijn, wordt in sommige gevallen onder de "tax" de “tip” of “gratuity" meegerekend. Voor taxichauffers kunt u ca. 10-15% fooi van het ritbedrag aanhouden.

Indicatie fooien:
Chauffeur : ca. 3 USD per persoon per dag
Gids : ca. 4 USD per persoon per dag
Kamermeisje : ca. 1 USD per persoon per nacht
Kofferdrager : ca. 1 USD per persoon per nacht


Bovenstaande informatie is niet van toepassing tijdens Amerika groepsreizen. Gedurende de groepsreizen wordt er gebruik gemaakt van een fooienpot voor de gids(en), chauffeur, restaurant-/hotelpersoneel etc. De fooien dienen in lokale valuta betaald te worden.

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019.

Fotograferen

In Amerika kunt u vrij fotograferen. Wanneer u mensen van dichtbij wilt fotograferen, vraag dan wel altijd eerst om toestemming. Respecteer het ook als zij niet op de foto willen. In overheidsgebouwen en op vliegvelden (in de wachtrij voor de douanecontrole) is het vaak niet toegestaan uw mobiele telefoon te gebruiken en om foto's en/of video's te maken.
Denkt u er aan voldoende geheugenkaartjes voor uw digitale (film)camera mee te nemen? Reservebatterijen en accu’s kunt u in uw hotel gemakkelijk opladen. Wel heeft u hier een wereldstekker voor nodig. Bovendien is het volgens de Amerikaanse wet verplicht dat uw elektronische apparatuur is opgeladen wanneer u het land in of uit reist. Wanneer bij controle blijkt dat uw mobiele telefoon, digitale camera en/of andere elektronische apparatuur niet is opgeladen, kan het zijn dat deze in beslag genomen worden.

Kleding

Amerika kent veel verschillende klimaten. Zelfs binnen één staat kan de temperatuur al veel verschillen. In Californië bijvoorbeeld, kan het verschil in temperatuur tussen Los Angeles en San Francisco oplopen tot meer dan 10 graden. Wij raden u dan ook aan altijd voldoende luchtige kleding, maar ook warmere vesten of truien mee te nemen.
Reist u in de wintermaanden naar het Noordoosten neem dan voldoende warme kleding mee. Het kan hier weleens voorkomen dat u wordt getrakteerd op een mooi pak sneeuw!
Bezoekt u tijdens uw reis de Everglades in Florida, neem dan ondanks de warme temperaturen bedekkende kleding mee om te voorkomen dat u wordt gestoken door muggen.

Geografie

Amerika, officieel de Verenigde Staten van Amerika en kortweg de VS, is een federatie van 50 staten en het district Columbia, grotendeels gelegen in Noord-Amerika. Amerika is het op twee na grootste land ter wereld qua bevolkingsomvang (na China en India) en tevens het op drie na grootste land qua oppervlakte (na Rusland, Canada en China). Amerika is zo’n 228 maal zo groot als Nederland. De grootste staat in de VS is Alaska, met zo'n 1,5 miljoen km2. De afstand ‘coast to coast’ bedraagt zo’n kleine 5000 kilometer. De VS grenst aan de noordkant aan Canada en aan de zuidkant aan Mexico en het Caraïbisch gebied. Washington D.C. is de hoofdstad en het politieke centrum. New York is de grootste stad en het economisch centrum. Er is een enorme verscheidenheid aan landschappen: reusachtige wouden, massieve hooggebergten met eeuwige sneeuw, grote woestijnen, prachtige stranden en enorm veel nationale parken en natuurreservaten. De vlag Amerika, de Star-Spangled Banner of stars and stripes, bestaat uit 13 strepen en 50 sterren op een blauw vlak. De 13 strepen staan voor de oorspronkelijke 13 koloniën. De sterren staan voor de huidige 50 staten. Het wit in de vlag staat voor waarheid, het rood voor moed en het blauw voor gerechtigheid.

Bevolking

Amerika heeft nu meer dan 308 miljoen inwoners. Hiervan woont ca. 79% van de bevolking in de stad (en meer dan de helft daarvan in voorsteden). Ongeveer 65% van de inwoners is van Europese oorsprong, maar dit percentage is de laatste jaren minder geworden door de uitbreiding van andere groepen door immigratie en geboortes. De grootste groep minderheden bestaat uit Latino’s, welke uit Mexico, Cuba en Puerto Rico afkomstig zijn. Verder bestaat de bevolking uit Afrikanen en Aziaten, voornamelijk uit China, India, Vietnam, Japan en de Filippijnen. De oorspronkelijke bewoners, de Indianen vormen nu minder dan een half procent van de totale bevolking. Er zijn ca. 175 steden met meer dan 100.000 inwoners.

Religie

Amerika heeft veel verschillende nationaliteiten en dus ook veel verschillende godsdiensten. In de VS bestaat godsdienstvrijheid, terwijl kerk en staat gescheiden zijn. Het grootste gedeelte van de bevolking is protestants-christelijk (ca. 55%). Binnen het Amerikaanse protestantisme zijn er vele verschillende stromingen verdeeld over talloze kerkgemeenschappen, wat een belangrijk verschil is met het katholieke volksdeel. Zo’n 30% rooms-katholiek, 3% joods en 7% zonder geloof. De overige 5% is moslim, brahmaans of boeddhist. In bepaalde gebieden van de VS is men zeer religieus, vooral op het platteland is de kerk belangrijk. Er zijn met name in Lowa, Wisconsin en Michigan nog heel veel protestants-christelijke kerken van Nederlandse origine.

Taal

De Engelse taal is de moedertaal van het overgrote deel van de bevolking. Er worden ook diverse andere Europese en niet-Europese talen gesproken. In de grotere steden spreken bepaalde groeperingen de taal van herkomst. In gedeelten van Louisiana wordt een Frans dialect gesproken en sommige Frans-Canadezen in New England hebben eveneens de taal van hun buren in Canada behouden. Tal van personen van Spaanse afkomst spreken Spaans. Dit is vooral terug te horen in de staat Florida. Op Hawaii wordt nog een Polynesische taal gesproken en de Eskimo’s in Alaska hebben hun eigen taal.

Geschiedenis

Hoewel de geschiedenis van de Nieuwe Wereld pas begint in 1492, was er al tienduizenden jaren eerder al een menselijke aanwezigheid. Die groepen mensen, Indianen genoemd, hebben zich door de jaren heen verspreid over het hele continent, van het noorden van Canada helemaal naar Zuid-Amerika. Nadat Christoffel Columbus het continent had herontdekt in 1492 kwamen de Europeanen voor het eerst naar Amerika. Het nieuwe continent werd eerst gezien als een leeg land wat geëxploiteerd kon worden. Door de Spanjaarden werd in 1565 een exploitatiekolonie opgezet, in wat nu Florida is, genaamd St. Augustine, en de Britten volgden in 1607 met Jamestown in de staat Virginia. In 1624 hadden de Nederlanders Nieuw-Nederland gesticht, maar moesten zich in 1664 overgeven aan de Engelsen, die de kolonie hernoemden in New York. De French en Indian War vond plaats tussen 1754 en 1763. Bij het verdedigen van hun koloniën hadden de Britten veel geld verloren en vroegen in de vorm van belastingen wat terug van de kolonisten. Dit leidde tot grote onrust bij de kolonisten die zich achtergesteld voelden, en uiteindelijk leek de enige oplossing onafhankelijkheid. In 1776 verklaarden de 13 Amerikaanse staten zich daarom onafhankelijk. De Britten lieten het niet hierbij zitten en sloegen terug. Uiteindelijk trokken ze zich terug en de grote held uit deze oorlog was George Washington, die in 1789 tot eerste president van de VS werd gekozen. Tussen 1861 en 1865 was er oorlog tussen het Noorden en het Zuiden over de slavernij en in 1865 waren de Zuidelijke staten weer onder controle van de VS en was de slavernij officieel afgeschaft. Het ging steeds beter met de VS, maar toen ze met de Eerste Wereldoorlog gingen meedoen werd Amerika pas echt één van de belangrijkste spelers op het wereldtoneel. Op 7 december 1941 vielen de Japanse bommenwerpers de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor op Hawaii aan. Mede door de dreiging van de atoombom, die in 1945 voor het eerst werd gebruikt door de VS tegen Japan, werd er na vele gevechten een eind aan de oorlog gemaakt. Samen met de Sovjet-Unie was de VS na de oorlog één van de grootste supermachten. Door de opkomst van de computer en het internet is er na 1995 een economische vooruitgang te zien.

Informatiepakket Zelf Samenstellen

Bij het Zelf Samenstellen van uw reis is het wel zo leuk een eigen persoonlijk informatiepakket (Discovery Guide) te ontvangen. Kiest u dan voor de Elektronische Discovery Guide. Hierin staat naast de uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving ook handige tips, gedetailleerde stadsbeschrijvingen en informatie over bezienswaardigheden die u onderweg zoal tegenkomt. De Elektronische Discovery Guide kan geboekt worden vanaf 7 nachten verblijf bij een privéreis met huurauto. U kunt de elektronische reisgids ontvangen mits u 4 weken of meer voor vertrek een definitieve boeking heeft gemaakt.

U heeft de keuze uit een elektronische versie of u kunt tegen meerkosten de reisgids als boekwerk toegestuurd krijgen. U kunt de elektronische reisgids ontvangen mits u 4 weken of meer voor vertrek een definitieve boeking heeft gemaakt. Het toesturen van de reisgids als boekwerk is alleen mogelijk mits u 50 dagen of meer voor vertrek een definitieve boeking heeft gemaakt.

Miami

us_al_miami3.jpg

Miami is één van de meest trendy steden ter wereld. Hippe restaurants, nachtclubs, salsabars en schitterend gerestaureerde art-deco hotels maken deze zonnige plaats 'The place to be' voor de jetset en miljoenen toeristen van over de hele wereld. Geniet van de witte zandstranden, maak een boottocht langs Palm en Star Island met bekende inwoners zoals Gloria Estefan en Julio Iglesias, of maak gebruik van de mogelijkheid om te gaan shoppen. Winkelen kunt u uitstekend in de Aventura Mall, het luxueuze Bal Harbour, het exclusieve Coconut Grove, de in de haven gelegen Bayside Marketplace of gewoonweg op Lincoln Road. ‘s Avonds kunt u heerlijk eten en slenteren over Lincoln Road en door de charmante Española Way. Geniet vanaf een terrasje van de vele mensen die paraderen over de gezellige Ocean Drive boulevard.

Pretparken van Orlando

us_al_anaheimdisney2.jpg

Orlando is de pretparkhoofdstad van de wereld. U vindt er gigantische pretparken zoals het Walt Disney World Resort met Magic Kingdom en Disney’s Animal Kingdom, Universal Studios met The Wizarding World of Harry Potter en het bekende SeaWorld met Aquatica en Discovery Cove. Een show van de orka Shamu mag u beslist niet missen! 's Avonds is er ook volop vertier mogelijk. Bij de Universal CityWalk, in Downtown Disney en aan de International Drive vindt u vele bars en restaurants. Orlando is eigenlijk één groot pretpark voor jong en oud.

Tropisch paradijs Key West

us_al_keywest3.jpg

In de zuidoosten van Florida ligt de archipel Florida Keys waarvan de bewoonde eilanden met elkaar en het vaste land zijn verbonden door middel van de Overseas Highway. Key West is het laatst bewoonde eiland en is slechts 169 kilometer van Havana (Cuba) verwijderd. Het is een sfeervol eiland met een gezellig en historisch centrum met vele winkeltjes, restaurants en bars. Ernest Hemingway schreef hier zijn boeken en zijn stamkroeg 'Sloppy Joe's', aan de bekende Duval Street, is nog steeds wereldberoemd. Vergeet 's avonds niet naar de zonsondergang te kijken op Mallory Square, dit is iedere avond een heel spektakel. Muzikanten, goochelaars en jongleurs treden hier op en u kunt onder het genot van een drankje wachten tot de zon ondergaat. Key West is geen strandbestemming, maar beschikt wel over een aantal kleine stranden. Deze voornamelijk mangemaakte stranden bevinden zich voornamelijk an de zuidkust van het eiland.

Het oudste stadje van Amerika, St. Augustine

us_al_staugustine2.jpg

Florida's oudste nederzetting is St. Augustine en kent een rijke geschiedenis. Het charmante St. Augustine ligt in het noordoosten van Florida. Het is een historisch stadje dat lang onder invloed stond van de Spanjaarden. Dit is terug te zien in de nauwe, geplaveide straatjes en gevels met kleine balkonnetjes. Een bezoek aan Castillo de San Marcos, een Spaans fort uit de 17e eeuw dat vroeger centraal stond in de verdediging van St. Augustine, mag niet ontbreken tijdens een bezoek.

Schitterende stranden van Sarasota

us_al_lidobeach.jpg

In de nabije omgeving van Sarasota is veel te doen. Niet alleen de prachtige stranden, waaronder Lido Beach en Siesta Beach zijn een bezoekje waard, de diverse musea, waaronder het bekende Ringling museum, het Classic Car museum, theaters, botanische tuinen en het tropische park Jungle Gardens met vele vogels en reptielen, is leuk om te bezoeken. Aan het bekende St. Armands Circle vindt u gezellige restaurants, bars en winkels.

Everglades Nationaal Park

us_everglades.jpg

Een bezoek aan het Everglades Nationaal Park mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Florida. Dit nationale park ook wel bekend als de ‘Rivier van gras’, staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het subtropische moeraslandschap herbergt diverse zeldzame en bedreigde diersoorten waaronder de Florida manatee (zeekoe), Amerikaanse krokodil en de Floridapanter. Maak een korte wandeling over de Anhinga Trail en spot schildpadden, reigers en alligators! Beklim de Shark Valley’s observatietoren voor een panoramisch uitzicht over de Everglades of maak een avontuurlijke tocht per luchtboot en vang een glimp op van een krokodil. Het droge seizoen duurt van november-maart en het natte seizoen van april-november. Het droge seizoen wordt ook het drukst bezocht, omdat het warme weer veelal wadvogels aantrekt en zodoende ook de roofdieren.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis