×

Rondkijken in Clanwilliam

In het kort over Clanwilliam

Het rustige dorpje Clanwilliam aan de voet van de Cederbergen, behoort tot de tien oudste dorpen van Zuid-Afrika. De eerste boerderij stamt uit 1726. Een hele bijzondere streek vormt het gebied rondom Clanwilliam. Dit is rooiboswereld: de enige streek ter wereld waar rooibos-thee groeit. Rooibos is een inheemse plant die alleen wil groeien in de Cederbergen. De lokale bevolking maakte er als eerste thee van. Rond het midden van de 19e eeuw werd de thee door veel mensen gedronken. In 1904 begon Benjamin Ginsberg de plant te verhandelen en vanaf 1930 werd het gewas rond Clanwilliam geteeld. De thee wordt op dezelfde manier bereid en geserveerd als gewone thee en is erg gezond.
Clanwilliam ligt aan de voet van de Cederbergen: een gebergte van zacht gesteente met veel ijzeroxide waardoor grillige vormen zijn ontstaan die vooral aan het einde van de dag fel rood opkleuren. In deze bergen zijn talrijke rotstekeningen terug te vinden. U kunt een wandeling maken die u naar diverse van deze tekeningen leidt.
Clanwilliam; struin door de straatjes, drink een kopje rooibosthee en geniet van dit gezellige oude dorpje!

meer informatie tonen

Bekijk Clanwilliam op kaart

×
Langs de ruige westkust van Zuid-Afrika naar Namibië (vanaf Kaapstad/Houtbaai eindigt in Fish River Canyon) Kaapstad/Houtbaai via 2 highlights naar Fish River Canyon Kaapstad/Houtbaai arrow_forward Clanwilliam arrow_forward Springbok arrow_forward Fish River Canyon
access_time
3 dagen 2 nachten
vanaf
156 p.p. i Prijs gebaseerd op basis van 2 volwassenen

Keuze uit:

Middenklasse hotels

Superiorklasse hotels

Deluxeklasse hotels

Bekijk details