Nationaal Park Sarek
Archipel Zweden
Fjaellbacka, Zweden
Stockholm, Zweden
Gamla Stan, Zweden
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Zweden

Naar alle rondreizen Zweden

Beste reistijd

De beste reistijd voor Zweden is sterk afhankelijk van uw doel. De meest geschikte reisperiode is dan ook niet te beantwoorden. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantie planning.
Zweden kent aangename zomers en strenge winters. In de periode van juni tot en met september is het in het noorden gemiddeld achttien graden, als u hoger de bergen in gaat, kunt u rekenen op temperaturen rond de vijftien graden.

Het zuiden van Zweden kent warme zomers. De temperaturen verschillen dan tussen de 20 en 25 graden. In juli heeft de Zweedse bevolking zelf ook vakantie, waardoor het op sommige locaties druk kan zijn. In het noorden kunt u daarentegen het hele jaar genieten van rust en ruimte.

De maanden juni tot en met halverwege augustus worden bestempeld als beste reistijd. In deze periode kunt u genieten van de middernachtzon. Tot halverwege juli gaat de zon zelfs helemaal niet onder en is er voldoende daglicht/zonlicht om vele activiteiten uit te voeren in de natuur. Bovendien is er dan ook een grotere kans om Wildlife te spotten in het bos, zoals wolven, lynxen, beren, elanden en rendieren.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis