Victoria Watervallen
Victoria Watervallen
Olifanten in Kruger Nationaal Park
Olifanten in Kruger Nationaal Park
St. Lucia
St. Lucia
eSwatini
eSwatini
Drakensbergen
Drakensbergen

Zuid-Afrika & Victoria Falls

Privéreis | 16 dagen v.a.
2744i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
13-11-2023
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Vroegboekkortingi

Voorwaarden Vroegboekkorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Actie is geldig t/m 2 oktober 2023

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Vroegboekkorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Actie is geldig t/m 2 oktober 2023
Vroegboekkortingi
Logeren in sfeervolle lodges & guesthouses
Safari's in Zuid-Afrika
Bezoek aan de wereldberoemde Victoria Watervallen (Zimbabwe)
Spot dieren in Krugerpark, Hluhluwe NP en St Lucia
Geniet van de natuur in de Drakensbergen
Uitgebreide digitale, Nederlandstalige routebeschrijving met leuke tips voor onderweg
Inclusief ruimbagage

Wild spotten in Zuid-Afrika en bezoek aan grootste watervallen ter wereld

Een verblijf bij de wereldberoemde Victoria Watervallen, op de grens van Zambia, Botswana en Zimbabwe zullen werkelijk een onvergetelijke indruk bij u achterlaten. Met een breedte van 1708 m zijn het de breedste watervallen van Afrika. Echt een indrukwekkend schouwspel! Maar voordat u vanuit Johannesburg naar de ‘Vic Falls’ vliegt, maakt u een schitterende rondreis door Zuid-Afrika langs de vele hoogtepunten! Probeer de ‘Big Five’ te spotten in het Krugerpark, rijd de prachtige Panorama-route met de Blyde River Canyon en wandel door de schitterende natuur in Drakensbergen.

"Wat voel je je ontzettend klein als er opeens een reusachtige olifant voor je staat! "

T. Brugman, Amersfoort

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Aankomst Johannesburg – Pretoria (ca. 66 km)

ZA_AL_PRETORIA4
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Eerste overnachting Pretoria

Welkom in Zuid-Afrika! Vandaag of morgen zal de Meet & Greet plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een transfer wordt u naar uw hotel in Pretoria gebracht.

DAG
03

Pretoria

Pretoria
Aflevering huurauto bij het hotel
Ontdek het veelzijdige Pretoria
Tweede overnachting Pretoria

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om te acclimatiseren. In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en kunt u de omgeving van Pretoria verder verkennen. De hoofdstad heeft een fascinerende geschiedenis. Uw bezoek aan de Union Buildings en Church Square geven een goede indruk van het ontstaan van Zuid-Afrika. Relax 's middags bij het zwembad en geniet 's avonds van een lekker diner. Morgen gaat het avontuur door Zuid-Afrika écht beginnen.

DAG
04

Pretoria – Hoedspruit (ca. 423 km)

za_al_hoe_cheetah.jpg
Op safari in een 4WD met ranger (optioneel)
Eerste overnachting Hoedspruit

Geniet lekker van uw ontbijt voor u verder rijdt naar het beroemde Kruger Nationaal Park. In de middag komt u aan in uw lodge aan de rand van het park. Neem bij aankomst een verkoelende duik in het zwembad en geniet ‘s avonds van een heerlijk diner in de lodge. Tijdens uw verblijf is er genoeg kans om de ‘Big 5’ (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) te spotten. Als u op tijd aankomt kunt u vanmiddag al uw eerste gamedrive maken!

DAG
05

Kruger Nationaal Park

Gamedrive Kruger Nationaal Park Zuid-Afrika
Vrije dag (bij verblijf in middenklasse hotels)
Volle dag safari per open 4WD (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Tweede overnachting Hoedspruit

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om zelf in te delen. Als de zon ondergaat komt het Afrikaanse bush tot leven. De nachtdieren (met name de grote katten) worden brutaler en actiever. Een ervaren ranger is een expert in het spotten van wild en de warme kleuren rond zonsondergang maken de foto’s nog mooier.

U kunt vandaag ook zelfstandig een uitstapje maken naar het Krugerpark om de ‘Big 5’ te spotten. De Orpen-poort van het Krugerpark is in vele gevallen de dichtstbijzijnde toegangspoort. In de open graslanden vindt u enkele van de grootste kuddes grote grazers, waarschijnlijk de belangrijkste reden voor het grote aantal roofdieren in het park. Bij de waterholes zijn vaak grote hoeveelheden wild te zien. Niet ver van de Orpen-poort ligt de Rebelais-waterhole, één van de belangrijkste waterbronnen van het gebied. Grote aantallen wild maken dagelijks gebruik van deze waterhole. Verwacht impala’s, zebra’s, olifanten, wrattenzwijnen en giraffen te zien. Uiteraard zijn er ter plaatse ook excursies met gids naar het Krugerpark te boeken.

DAG
06

Hoedspruit - Panoramaroute - Hazyview (ca. 200 km)

za_al_panorama route.jpg
Bush Walk in de ochtend (bij verblijf in superiorklasse hotels)
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Eerste overnachting Hazyview

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drie uur (zonder stops) richting Hazyview als u de Panoramaroute neemt, één van de mooiste autoroutes van het land. De Blyde River Canyon loopt parallel aan de Panoramaroute en is de op twee na grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika en de Fish River Canyon in Namibië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het na de Tafelberg de meest bezochte natuurlijke attractie is van Zuid-Afrika. Maak onderweg stops bij de uitkijkpunten met namen zoals Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en The Pinnacle Rock. Geniet van het frisse berglandschap en het panoramische uitzicht.

DAG
07

Hazyview – eSwatini (ca. 300 km)

Manden Swaziland
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Overnachting eSwatini

Welkom in eSwatini! Vergeet niet uw paspoort bij de hand te houden voor de grensformaliteiten. eSwatini, voorheen bekend als Swaziland, is het kleinste geheel door een ander land omgeven land op het zuidelijke halfrond. Dit kleine koninkrijk is erin geslaagd om zijn tradities te behouden die dateren uit de pre-koloniale tijd. Centraal staat de monarchie die het land verbindt tijdens festivals en feesten. Vandaag en morgen maakt u kennis met de rijke cultuur, vriendelijke bevolking en het adembenemende landschap van het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge.

DAG
08

eSwatini - St Lucia (ca. 293 km)

za__al_stlu_nijlpaard.jpg
Prachtige route dwars door eSwatini
Boottocht op het meer van St. Lucia (optioneel)
Eerste overnachting St. Lucia

Vandaag rijdt u na het ontbijt via het zuiden van eSwatini weer terug naar Zuid-Afrika. U komt aan in het charmante plaatsje St. Lucia, direct aan de kust, waar u heerlijk kunt ontspannen. Nadat u heeft ingecheckt in uw hotel kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken (optionele excursie), dat deel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park (voorheen het St. Lucia Reservaat) – één van de weinige parken ter wereld met vijf verschillende ecosystemen. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Bereidt u dan ook voor op een onvergetelijke tocht: de kans bestaat dat u vanaf de boot de krokodillen ziet liggen op de oevers en de grote groepen nijlpaarden tegenkomt die in het meer leven. Slenter na de boottocht door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekendstaat.

DAG
09

Hluhluwe-iMfolozi Park & St. Lucia Wetlands

Giraffen Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Diverse excursiemogelijkheden
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u vrij om te genieten van St. Lucia. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Boek dan een excursie naar Cape Vidal (optionele excursie). Met een beetje geluk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust maakt u een mooie wandeling door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee.

U kunt vandaag ook op safari in het nabijgelegen Hluhluwe-iMfolozi Park (optionele excursie). Het park is misschien minder beroemd dan het Krugerpark, toch is het beslist niet minder mooi! Het is bovendien het leefgebied van de zeldzame witte neushoorn. Geniet van de bijzondere plek, de mooie zonsondergang en de serene rust die uitgaat van de natuurlijke omgeving. Het Hluhluwe-iMfolozi Park is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot!

DAG
10

St. Lucia – Umhlanga (ca. 223 km)

Umhlanga
Kom tot rust op het strand
Overnachting Umhlanga

In Umhlanga, 10 kilometer ten noorden van Durban, is het vrijwel altijd lekker weer, zelfs in de winter! Bij aankomst in deze vriendelijke kustplaats heeft u de rest van de dag de tijd om heerlijk te ontspannen bij het zwembad of op het strand. Het prachtige Umhlanga-strand staat bekend om zijn veilige zwemwater waardoor het heerlijk vertoeven is. Het heeft een blauwe vlag-certificaat (milieuvriendelijke certificering) en de volop gefotografeerde Umhlanga-vuurtoren is hier te vinden.

DAG
11

Umhlanga - Drakensbergen (Underberg) (ca. 221 km)

Drakensbergen
Aankomst Drakensbergen
Eerste overnachting Drakensbergen

Als u door de Drakensbergen rijdt zal u versteld staan van de prachtige vergezichten, het heuvelachtige landschap en de groene omgeving. De komende dagen heeft u genoeg tijd om de omgeving verder te verkennen. Een echte aanrader is de Sani Pass tour welke u morgen kunt doen. Een ervaring op zich! Via adembenemende uitzichten rijdt u de bergpas omhoog naar de top van de berg én gaat u de grens over naar het koninkrijk Lesotho.

DAG
12

Drakensbergen (Underberg)

Drakensbergen
Vrije dag
Sani Pass Tour (optionele excursie)
Tweede overnachting Drakensbergen

U heeft een heerlijke vrije dag. Installeer uzelf op een bedje bij het zwembad of maak een wandeling door de mooie omgeving. De Drakensbergen lenen zich uitstekend voor langere of kortere wandeltochten, paardrijtochten of ritjes met een quad (optionele excursie). U kunt ook een bijzondere georganiseerde excursie maken over de Sani Pass naar het minder bekende koninkrijk Lesotho (optionele excursie). De Sani Pass zelf is eigenlijk al een attractie op zich. De werkelijk magnifieke bergpas staat dan ook bij veel reizigers op het lijstje ‘must do’s’. Zodra u de Zuid-Afrikaanse grenspost aan de voet van de bergpas voorbij bent, navigeert de chauffeur de 4WD langzaam omhoog over een steile, kronkelige gravelweg. Om u heen wordt het ongerepte landschap steeds droger. Boven, op ruim 1000 meter hoogte, komen we aan bij de grenspost van het koninkrijk Lesotho (neem uw paspoort dus mee). Hier is ook het hoogstgelegen restaurant van Zuid Afrika. Geniet hier van een kop koffie, en bewonder het uitzicht over Lesotho aan de ene kant en Zuid-Afrika aan de andere kant.

DAG
13

Drakensbergen - Johannesburg (ca. 600 km)

Drakensbergen Zuid-Afrika
Vertrek Drakensbergen
Auto inleveren op de luchthaven
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag komt het einde van deze prachtige reis in Zuid-Afrika in zicht. Bewonder nog één keer het Zuid-Afrikaanse landschap als u na het ontbijt van de Drakensbergen naar het vliegveld van Johannesburg rijdt. Een lange rit dus vertrek op tijd.
In Johannesburg verblijft u nog een nacht voor uw ochtendvlucht de volgende dag naar de beroemde Victoria watervallen.

DAG
14

Johannesburg – Victoria Falls

za_al_vf_omgeving.jpg
Shuttle service naar de luchthaven
Vlucht naar Victoria Watervallen, Zimbabwe
Transfer naar uw hotel
Romantische Sunset cruise op de Zambezi rivier

Welkom in Zimbabwe . Vandaag vliegt u door naar de wereldberoemde Victoria Watervallen op de grens van Zimbabwe, Zambia en Botswana. U wordt bij aankomst opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. Aan het einde van de middag gaat staat er een sunset cruise op het programma. Geniet van een adembenemende zonsondergang terwijl u olifanten zie grazen, nijlpaarden geluiden hoort maken en vogels hoort fluiten. Een fantastische eerste ontmoeting met de regio van de Victoria Watervallen.

DAG
15

Victoria Falls

Victoria Falls waterval
Bezoek aan de beroemde watervallen

Vandaag staat in het teken van de Victoria Watervallen, die in de volksmond ook wel Mosi-oa-Tunya (donderende rook) wordt genoemd. In de ochtend bezoekt u het nationale park, waar u meer leert over de omgeving, maar ook over de watervallen. Bij binnenkomst hoort u het vallende water kletteren. En dan ineens ziet u het waterspektakel. Een adembenmend gezicht!

DAG
16

Victoria Falls – Johannesburg – Amsterdam

za_al_job_stadszicht.jpg
Transfer naar de luchthaven
Vlucht naar Johannesburg
Aansluitende vlucht naar Amsterdam

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan uw bezoek aan de bijzondere Victoria Watervallen. Begin van de middag wordt u weer opgehaald in uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Johannesburg waar u de internationale vlucht naar Amsterdam zult nemen. De vlucht vertrekt 's avonds, waardoor u de volgende dag aankomt op de luchthaven Schiphol.

DAG
17

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)

Einde van een heerlijke vakantie.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
20 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Zuid-Afrika & Victoria Falls: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Vlucht Johannesburg - Victoria Falls
Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Ruimbagage vlucht Johannesburg - Victoria Falls 23kg
Handbagage (zie vluchtinfo)
10 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Transfer luchthaven - hotel Pretoria
Shuttle Service hotel Johannesburg hotel - luchthaven
Transfers luchthaven - hotel Victoria Falls en v.v.
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Twee game activiteiten per dag in Hoedspruit bij verblijf in superiorklasse hotels
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Op zoek naar de 'Big 5' in het Kruger Nationaal Park
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Spot de nijlpaarden in St. Lucia
Twee overnachtingen in viersterren hotel bij de Victoria Falls, incl. ontbijt
Bezoek aan de beroemde watervallen, incl. entreegelden Nationale Park
Sunset Cruise op de Zambezi Rivier
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg

Exclusief

Visumkosten Zimbabwe: ca. € 27 p.p. (omgerekend ca. USD 30 afhankelijk van de wisselkoers)
Entreegelden Zuid-Afrika: ca. €65 per persoon (omgerekend ca. 1248 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Entreegelden Victoria Falls: ca. €27 per persoon (omgerekend ca. 30 USD, afhankelijk van de wisselkoers)
Aflever- en ophaalkosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Grensovergang huurauto ca. 800 ZAR (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele extra kosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+