neemt je mee
Krugerpark
Krugerpark
St. Lucia
St. Lucia
Swaziland
Swaziland
Canyon in Drakensbergen
Canyon in Drakensbergen
Bourkes Pole, Panorama Route
Bourkes Pole, Panorama Route

Krugerpark, Swaziland & Zululand

Privéreis | 14 dagen v.a.
1087i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-09-2017
Reisduur
14 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam – Johannesburg
 • Dag 2 en 3 Johannesburg – Pretoria (ca. 50 km)
 • Dag 4 Pretoria – Hoedspruit (ca. 490 km)
 • Dag 5 Kruger National Park
 • Dag 6 Kruger National Park – Hazyview (ca. 290 km)
 • Dag 7 Hazyview – Swaziland (ca. 325 km)
 • Dag 8 Swaziland – St. Lucia of Hluhluwe (ca. 325 km)
 • Dag 9 Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands
 • Dag 10 St. Lucia of Hluhluwe – uMhlanga (ca. 230 km)
 • Dag 11 uMhlanga – Drakensbergen (ca. 175 km)
 • Dag 12 Drakensbergen
 • Dag 13 Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam (ca. 450 km)
 • Dag 14 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

za_pri_kruswazulu.png
    Logeren in kleinschalige lodges en guesthouses     Op safari in het beroemde Krugerpark     Ontdek het koninkrijk Swaziland     De schoonheid van de Drakensbergen én St. Lucia     Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving

Hoogtepunten van deze reis

 • Op zoek naar de Big Five

 • Boottocht op zoek naar nijlpaarden

 • Swazi dans

 • Krugerpark op Safari

 • Wandelen in de Drakensbergen

Programma

za_pri_kruswazulu.png

Dag 1 Amsterdam – Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende dag aankomt.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Johannesburg aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.
za_al_pre_stadszicht.jpg

Dag 2 en 3 Johannesburg – Pretoria (ca. 50 km)

Hier wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, waarna u een transfer heeft naar uw Guesthouse in Pretoria. Rest van de dag tijd om te acclimatiseren.

De volgende dag wordt de huurauto bij uw hotel afgegeven en heeft u de tijd om Johannesburg of Pretoria beter te leren kennen. Maak bijvoorbeeld een stadstour in Pretoria en bezoek het Voortrekkermonument, Kruger House Museum, Paul Kruger Monument en het Kerkplein. Ook kunt u een excursie boeken naar Soweto, de bekendste township van Zuid-Afrika.
za_al_hoe_cheetah.jpg

Dag 4 Pretoria – Hoedspruit (ca. 490 km)

Vandaag rijdt u richting het beroemde Kruger National Park. U verlaat het drukke hart van Zuid-Afrika om naar het landelijk Mpumalanga, met vele Nederlandse namen en uitgestrekte boerderijen, te rijden. Aan het eind van de middag komt u aan in uw gezellige lodge met zwembad aan rand van het Krugerpark.
za_al_kru_olifanten.jpg

Dag 5 Kruger National Park

Vroeg op om het Krugerpark per eigen auto te verkennen. In dit wereldberoemde nationale park kunt u genieten van de grote verscheidenheid aan flora en fauna en natuurlijk op zoek gaan naar de ‘Big Five’. Onder de ‘Big Five’ wordt verstaan de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel. U kunt ook een game drive per open landrover bij uw lodge boeken.

Goed om te weten

Kiest u om tijdens deze rondreis in superiorklasse accommodaties te verblijven, dan verblijft u vandaag en morgen in een echte safari logde of tented camp. Deze bijzondere accommodatie ligt in het Guernsey Private Game Reserve wat aan het beroemde Krugerpark ligt.

ZA_AL_KRUGERNP

Dag 6 Kruger National Park – Hazyview (ca. 290 km)

De route vandaag voert u via de beroemde Panorama route, door de noordelijke Drakensbergen met als hoogtepunt de Blyde Rivier Canyon. In de Canyon heeft u ruim de tijd om te genieten van de Drie Rondavels, Bourke's Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij God's Window. Via Pelgrim's Rest rijdt u door naar Hazyview, waar u overnacht.
za_al_swaziland.jpg

Dag 7 Hazyview – Swaziland (ca. 325 km)

Vandaag rijdt u via Nelspruit naar het kleine koninkrijk Swaziland. Na het passeren van de grens rijdt u naar de hoofdstad Mbabane. U kunt de stad bezoeken en de Swazimarkt. Daarna rijdt u door naar het Mlilwane Wildpark, waar u in de nabijheid overnacht. Hier heeft u in de middag de tijd om te luieren, optioneel een game drive te maken of per paard dan wel per mountainbike onder begeleiding het Park te verkennen.
za__al_stlu_nijlpaard.jpg

Dag 8 Swaziland – St. Lucia of Hluhluwe (ca. 325 km)

In de loop van de ochtend verlaat u het hart van Swaziland. U rijdt naar het zuiden en verlaat Swaziland en rijdt de provincie KwaZulu-Natal binnen. Vanavond logeert u in het gezellige vakantieplaatsje St. Lucia. Vanuit hier kunt u verschillende leuke uitstapjes maken, zoals een boottocht op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Vooral mooi om te maken, tijdens de zonsondergang.
za_al_hlu_zebras.jpg

Dag 9 Hluhluwe Nationaal Park & St. Lucia Wetlands

Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan het Hluhluwe Nationaal Park om hier met uw eigen auto opzoek te gaan naar de Big Five. Het park is prachtig en kent een groot aantal dieren, waaronder de witte neushoorn.

Ook kunt u een bezoekje brengen aan St. Lucia Wetlands of misschien is het wel leuk om een korte fietstocht te maken of een bezoekje te brengen aan een Zulu-dorpje niet ver van St. Lucia. Er is in ieder voldoende te bezoeken en te ontdekken.
strand Zeranka

Dag 10 St. Lucia of Hluhluwe – uMhlanga (ca. 230 km)

Voor u vertrekt kunt u een traditioneel Zulu-dorpje bezoeken Tijdens de rondleiding bezoekt u ene school, kinderdagverblijf en wordt u de verschillende tradities van de Zulu uitgelegd van dit trotse volk.
Hierna rijdt u verder naar het zuiden, waar u in de loop van middag in de gezellige badplaats uMhlanga aankomt. Deze badplaats ligt circa 20 kilometer van Durban en heeft een leuk centrum, heerlijke stranden en een prima uitgaansleven.
za_al_dra_howickfalls.jpg

Dag 11 uMhlanga – Drakensbergen (ca. 175 km)

Na het ontbijt rijdt u via de historische stad Pietermaritzburg naar de 95 meter hoge watervallen nabij Howick. De Drakensbergen zijn de volgende stop op uw route. Dit bergmassief is beroemd vanwege de vele rotstekeningen die zijn achtergelaten door de bosjesmannen. U logeert in de omgeving van het Royal Natal Nationaal Park.
Drakensbergen Zuid-Afrika

Dag 12 Drakensbergen

Vandaag is het tijd om lekker te luieren of in de indrukwekkende omgeving een fantastische wandeling te maken, onder begeleiding van een gids.
za_al_goldengate.jpg

Dag 13 Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam (ca. 450 km)

Vroeg in de ochtend verlaat u de Drakensbergen. U kunt direct terug rijden of uw weg vervolgen via de indrukwekkende Golden Gate. Van hieruit rijdt u via Bethlehem terug naar de luchthaven van Johannesburg voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 14 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

auh_al_mosque.jpg

3 dagen / 2 nachten stop-over Abu Dhabi

In samenwerking met Ethiad Airways bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Abu Dhabi. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 2 overnachtingen in het Cit...

Meer info >

Al voor € 150p.p. Meer info >
za_alg_exc.jpg

Excursiepakket Krugerpark, Swazi- & Zululand

Tijdens deze rondreis kunt u verschillende excursies maken, welke uw reis nog bijzonderder maken. NRV heeft bij deze reis een selectie gemaakt van excursies die u eigenlijk niet mag missen, en er voor...

Meer info >

Al voor € 134p.p. Meer info >

Verlenging

Nightview Johannesburg Zuid-Afrika

Verlenging rondreishotel Johannesburg

U kunt uw vakantie per dag verlengen in het Fly Inn Lodge in Johannesburg. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Fly Inn Lodge is een elegante en ruim ingerichte lodge op nog geen 10 minute...

Meer info >

Al voor € 29p.p. p.nMeer info >
Nightview Johannesburg Zuid-Afrika

Verlenging superiorklasse hotel Johannesburg

U kunt uw vakantie per dag verlengen in het Birchwood Hotel in Johannesburg. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een groot en stijlvol viersterren hotel met een perfecte ligging. Het is ...

Meer info >

Al voor € 42p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties verblijft u in verzorgde B&B’s, leuke Guesthouses en comfortabele lodges. Alle accommodaties zijn gekozen op sfeer en / of locatie en zijn kleinschalig, waardoor een persoonlijke sfeer aanwezig is. U kunt altijd een schone kamer met (meestal) airco en eigen badkamer verwachten en vaak is er ook een zwembad aanwezig.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in kleinschalige viersterren Guesthouses en mooie lodges. Bij de lodges zijn vaak maaltijden en gamedrives inclusief de prijs en wordt ook regelmatig gekozen voor de luxere accommodaties. De keuze van accommodaties is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Drakensbergen (Bergville/Winterton)

ZA_AC_MontAuxTU1

Mont-aux-Sources Hotel - Superiorklasse

Een zeer verzorgd resort in Bergville, een plaatsje in het noordelijke gedeelte van de Drakensbergen. U kunt hier uitstekend de mooie natuur ontdekken en leuke sportieve activiteiten ondernemen. Geniet van het ruim opgezette resort met zijn vele faciliteiten.Lees meer

Sandford Park Lodge - Superiorklasse

Het Sandford Park Resort is rustiek van opzet en ligt in een prachtig aangelegde tuin. Het resort ligt op 3,5 kilometer van Bergville aan de voet van het noordelijke gedeelte van de Drakensgebergte. Er is een receptie, restaurant, vriendelijke bar, ruimeLees meer
Ardmore Guest Farm

Ardmore Guest Farm - Middenklasse

Ardmore Guestfarm is een gezellige oude boerderij met een prachtige ligging in de Drakensbergen. Hier laten de eigenaren Sue en Paul Ross u al snel thuis voelen. Geniet op de veranda van een kopje thee, neem een duik in het zwembad of ga paardrijden,Lees meer

Hazyview & Graskop

za_ac_laughingzw.jpg

Laughing Waters Guesthouse - Superiorklasse

Laughing Waters is een comfortabel guest house gelegen aan de prachtige Sabie Rivier Valley, nabij Hazyview. Alle kamers zijn ruim ingericht en voorzien van ventilator. De accommodatie heeft een ruime veranda met uitzicht op de indrukwekkende tuinen.Lees meer
za_ac_geckolodgezw.jpg

Gecko Lodge - Middenklasse

Deze gezellige lodge wordt gerund door het echtpaar Gideon en Anja, wie met veel persoonlijke aandacht de lodge weer dat hebben teruggeven wat we enkele jaren gelden verloren. Het is een gezellige, informele lodge op een uitstekende locatie om het KrugerparkLees meer
Rissington Inn

Rissington Inn - Superiorklasse

Het Rissinton Inn is een charmante, comfortabele accommodatie gelegen in een rietgedekte boerderij. Onder de schaduw van prachtige bomen heeft u een adembenemend uitzicht over de vallei. De accommodatie is gelegen in de buurt van Hazyview, op ongeveerLees meer
Hamilton Parks

Hamilton Parks Country Lodge - Middenklasse

Hamilton Parks is een gezellige country lodge, waar u zich al snel thuis zal voelen. Een uitstekende locatie om het beroemde Krugerpark te bezoeken, het park ligt namelijk op nog geen 25 minuten van het de lodge. Deze persoonlijke country lodge heeftLees meer

Hoedspruit

ZA_AC_KubuEX1

Kubu Safari Lodge - Middenklasse

Een leuke en kleinschalige lodge aan de rand van het beroemde Krugerpark, op ca. 20 km afstand van Hoedspruit. De lodge ligt te midden van een privé reservaat, waardoor u het echte "Out of Africa" gevoel zult hebben. Vanuit de logde kunt u eenvoudigLees meer
Overzicht Timbavati Safari Lodge Mpumalanga Zuid Afrika

Timbavati Safari Lodge - Middenklasse

Een prachtig, in stijl opgezette lodge op steenworp afstand van het beroemde Krugerpark. De unieke rondavels, heerlijke zwembad en vele safari mogelijkheden maken dit tot een uitstekende lodge, waarbij de prijs/kwaliteitsverhouding helemaal klopt. DeLees meer
Pezulu Tree House Lodge

Pezulu Tree House Lodge - Superiorklasse

Een unieke accommodatie in het Guernsey Private Game Reserve, gelegen nabij het Krugerpark, waarbij u in echte boomhutten kunt logeren. De boomhutten zijn dusdanig gebouwd dat ze geheel opgaan in de natuurlijke omgeving. U kunt hier prachtige wandelingenLees meer
za_ac_ngamaka (2).jpg

Ngama Tented Safari Lodge - Superiorklasse

Deze kleine lodge is een kleine verrassing in het wild. Het Private Game reserve waar de lodge ligt staat bekend om zijn uitstekende mogelijkheid om veel wild te zien. Met maar 6 mooie safari-tenten en charmante inrichting is dit echt een verblijf voorLees meer

Pretoria

Cornerstone Guestlodge - Superiorklasse

Lees meer
Natanja B&B exterieur 2

Natanja Guesthouse - Superiorklasse

Een zeer charmant guesthouse met oog voor detail, een zeer persoonlijke service en een uitstekende locatie om uw rondreis door Zuid Afrika te beginnen. Het Natanja Guesthouse ligt in Centurion, vlakbij Pretoria. Vanaf de luchthaven is het circa 40 minutenLees meer
za_ac_zoeterustov.jpg

De Zoete Rust Guesthouse - Middenklasse

De Zoete Rust Guesthouse is gelegen in een rustig deel van Centurion. Alle kamers zijn elegant en ruim ingericht, voorzien van airco en bieden direct toegang tot de tuinen.
Het guesthouse heeft een zwembad en lounge met groot bioscoopscherm.Lees meer

St. Lucia

za_ac_amazuluka3.jpg

Amazulu Lodge - Superiorklasse

Een goed verzorgde lodge, direct in het centrum gelegen. Met het lekkere zwembad, de mooie kamers en vriendelijke service een uitstekende accommodatie met veel faciliteiten. Vanuit de lodge kunt u eenvoudig de verschillende excursies in de omgeving makenLees meer
forest.jpg

Forest Lodge - Middenklasse

Een fijne guesthouse met een gemoedelijk sfeer, gelegen aan de rand van St. Lucia te midden het groen. Forest Lodge is van dezelfde eigenaren als Rhino Guesthouse, waar we al jaren met veel plezier mensen onderbrengen. Een heerlijke plek dus op eenLees meer
Elephant Coast Guesthouse

Elephant Coast Guesthouse - Superiorklasse

Een fijne Bed & Breakfast gelegen aan een rustige straat aan de rand van St. Lucia, waar u 's avonds verrast kunt worden door een nijlpaard of ander klein wild. De Guesthouse biedt u een ideale uitvalsbasis voor uw verblijf in deze schitterende omgeving.Lees meer
Zwembad Rhino Coast Guesthouse St. Lucia Nationaal Park Zuid Afrika

Rhino Coast Guesthouse - Middenklasse

Een gezellige familie Bed & Breakfast , waar u zich al snel zal thuis voelen. Vanuit deze Bed & Breakfast kunt u eenvoudig de vele uitstapjes maken en genieten van het gezellige plaatsje St. Lucia. Persoonlijke service en aandacht zijn hier erg belangrijk.Lees meer

Swaziland

Zwembad Sand Forest Lodge St. Lucia Nationaal Park Zuid Afrika

Foresters Arms Hotel - Superiorklasse

Een echt klassiek ingericht en laagbouw hotel midden in Swaziland, tussen de bossen, bergen en fruitgaarden gelegen en voorzien van een voortreffelijk restaurant met open haard en een heerlijk terras. Het Forester Arms hotel heeft tevens een prachtigeLees meer
Mvubu falls hotel

Mvubu Falls Lodge - Superiorklasse

In deze kleinschalige lodge is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht op de heuvels. De romantische ligging, naast het kleine Mvubu riviertje (Mvubu betekent nijlpaard), is de ideale plek om teLees meer
Overzicht Mountain Inn Swaziland Zuid Afrika

Mountain Inn - Middenklasse

Comfortabel hotel in Spaanse stijl met een unieke ligging. Het hotel heeft door zijn ligging een schitterend uitzicht over de Ezulwini vallei en ligt op ca. vier km van het centrum van Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. De gemoedelijke sfeer in hetLees meer

Umhlanga, Salt Rock & Balito

za_ac_casabeachka2.jpg

Caza Beach Guesthouse - Superiorklasse

Caza Beach Guesthouse ligt slechts op 20 meter afstand van het strand La Lucia en beschikt over een inheemse tuin met zwembad en een terras. De ruime kamers hebben alle een elegante inrichting, uitzicht op de tropische tuin en zijn voorzien van airco.Lees meer
The Saffron House

The Saffron House - Superiorklasse

Bij deze charmante B&B zult u zich al snel thuis voelen. Door de fijne ligging, vlak bij het strand, vriendelijke service en kleinschaligheid een uitstekende plek om tot rust te komen na alle safari dagen. De B&B ligt op nog geen 5 minuten lopen vanLees meer
Kamer The Honey Pot Guesthouse Durban Zuid Afrika

The Honey Pot Guesthouse - Middenklasse

The Honey Pot is een zeer sfeervolle accommodatie, waar u na een dagje strand of een bijzondere excursie kunt u nagenieten bij het zwembad. Tijdens de warme zwoele Zuid Afrikaanse avonden kunt u gebruik maken van de Braai (BBQ) in de tuin met zwembad.Lees meer
zwembad Zeranka

Zeranka Lodge - Middenklasse

Dit guesthouse ligt in een mooi verzorgde villa en ligt op circa 10 minuten van het centrum van Umhlanga en op nog geen 50 meter van het strand van Umhlanga, met een direct pad bereikbaar. De guesthouse is beschikt over een receptie, lounge/zitkamer,Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Transfer van de luchthaven naar uw eerste hotel
Overnachtingen in gezellige guesthouses en lodges
Iedere dag ontbijt
Meet & Greet service op de luchthaven
Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden Nationale Parken
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 150 (toeristenklasse) en € 260 (superiorklasse) korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en er wordt slechts 1 bed bijgezet.

Autohuur

U kunt er in het prijsoverzicht zelf kiezen met weke type huurauto u deze reis zou willen maken. Extra informatie betreft de huurauto en voorwaarden kunt u vinden onder het tabblad 'vervoer'.

Weekendtoeslag KLM

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met KLM vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Weekendtoeslag Emirates

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Routebeschrijving

Bij deze reis ontvangt u ter plaatse een uitgebreide routebeschrijving op maat. Helaas is het voor ons niet mogelijk om een routebeschrijving op maat te maken, wanneer u een last-minute boekt naar Zuid-Afrika. Onder last-minute verstaan wij boekingen die gemaakt zijn 14 dagen voor vertrek vanuit Nederland.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Jaarlijks onderhoud kabelbaan Tafelberg
Ieder jaar wordt in de maanden juli of augustus de kabelbaan naar de 'top' van de Tafelberg gesloten i.v.m. jaarlijks onderhoud. We krijgen pas op korte termijn de exacte data door, maar willen u hier al wel vast op wijzen. De kabelbaan is tijdens de renovatie altijd 1 week gesloten.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Reizen met kinderen in Zuid-Afrika
Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van hun kind(eren). Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015.

Voor reizigers die met kinderen tot 18 jaar oud reizen betekent dit dat er een geboorteakte aangevraagd moet worden. Dit gaat op zich vrij gemakkelijk, maar dit moet wel gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn. Voor kinderen van gescheiden ouders: je moet als enige ouder wanneer je met je kinderen reist schriftelijke toestemming krijgen van de andere ouder. Meer informatie hieromtrent, alsmede het toestemmingsformulier kunt u vinden via Mijn Zuid-Afrika, de officiële website van het Zuid-Afrikaans verkeersbureau.
Toeristenbelasting Botswana
Indien u een reis heeft geboekt in combinatie met Botswana is het volgende van toepassing:
Vanaf 1 juni 2017 dient u een toeristenbelasting te betalen wanneer u naar Botswana reist. De heffing bedraagt € 27 per persoon en dient voldaan te worden bij binnenkomst van het land. U kunt de belasting te betalen met contant geld, creditcard, elektronische betaalmiddelen en bankpas. Let er wel op dat u uw bankpas activeert voor wereldwijde betalingen. Na betaling ontvangt u een bonnetje als betalingsbewijs. Dit bonnetje is 30 dagen geldig en dient u samen met uw paspoort te laten zien bij het verlaten van het land. Binnen deze 30 dagen kunt u meerdere keren Botswana in en uit reizen zonder opnieuw de toeristenbelasting te betalen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Zuid-Afrika maken wij gebruik van Bidvest Car Rental.

Extra bij NRV is dat de 2e bestuurder gratis is! Bij andere maatschappijen betaalt u altijd voor de 2e bestuurder, dus dit is een mooi voordeel.

Wat vonden anderen?

Onze reizigers hebben deze reis met een 8,3 beoordeeld. In totaal hebben 73 klanten een cijfer gegeven. Tevens vragen wij onze klanten een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Kruger Park, Swaziland & Zululand

anoniem
'Wij hebben een prachtige vakantie gehad. Een rondreis vanaf Johannesburg, ook weer naar Johannesburg. Prachtig land, vrolijke en vriendelijke mensen. De lodges waren allemaal prima verzorgd. ERg leuk dat de lodges kleinschalig zijn. Je ontmoet op die manier de lokale bevolking. Wij hebben genoten van de rondreis.'
Boot, Zoetermeer
'Fantastische initiële ervaring van dit geweldig land.'
Iris Rouvoet, hilversum
'Dit is een super reis! Veel natuur, wilde dieren, leuke gezellige en sfeervolle lodges. Een onvergetelijke ervaring voor ons! We zijn de eerste 12 dagen van juli geweest en dat vonden wij ook een perfecte tijd. Tussen de 20-25 graden, geen muggen of andere insecten, kaal, droog en dor krugerpark precies wat ik van Afrika verwachtte, daardoor hadden we goed zicht en konden we veel beesten spotten.
St. Lucia is ook een geweldige plek aan zee met veel activiteiten. Zo hebben wij whale watching gedaan en de boottocht uit het excursieparket.
Drakensbergen vonden we een beetje zoals de Alpen maar ook daar kun je veel doen in de omgeving. De canopytour was erg gaaf en we hebben daar ook nog paard gereden en abseilen gedaan!
Ik raad iedereen deze vakantie aan alleen is 12 dagen veel te kort en zal ik zeker langer gaan. 4 dagen krugerpark, 4 dagen st. Lucia en 4 dagen drakensbergen is zeker niet te lang!
'
Harry, Drenthe
'Super vakantie gehad. Behalve het luipaard de complete big five gezien.'
Sofie en cliff, België.
'Super goede accommodaties: vriendelijk personeel, lekker eten, verzorgde kamers,...
Enkel Hawane resort in Swaziland was een enorme tegenvaller. Het personeel was absoluut niet vriendelijk en het eten was ronduit slecht.
De reis op zich is adembenemend mooi, maar het is wel hectisch om alles op zo een korte periode te doen.
Soms wel lange reisdagen. Maar er was niets dat we er zouden van tussen gelaten hebben. NRV heeft echt een goed reisprogramma samengesteld.
Prachtige ervaring, een echte aanrader voor mensen die van dieren en avontuur houden.'
Remco Benz, Eindhoven
'We hebben een geweldige reiservaring opgedaan. Zuid-Afrika is een fantastisch land met heel aardige mensen en absoluut de moeite waard om te bezoeken. We hebben genoten van alle leuke en diverse dingen die we gedaan en gezien hebben. Vliegen via Dubai is een aanrader, het scheelt aanzienlijk in de portemonnee en Emirates is een hele fijne vliegmaatschappij. Een prima greet and meet; veel waardevolle informatie gekregen. Uitgebreide routebeschrijving met veel waardevolle tips. Zorg wel voor een goede landkaart; da''s niet alleen nodig, maar vooral ook handig als je je route naar eigen inzicht een beetje wilt aanpassen! Wij komen zeker nog een keer terug!'
A en E, België
'Het was een fantastische reis! Elke dag onze ogen uitgekeken en met een wauw gevoel gaan slapen. Het is echt een ontsnapping uit het ''echte'' leven, we hebben nog nooit zo intens genoten. Toegegeven, wij hebben veel geluk gehad met hoe de dingen liepen maar voor ons was echt elke dag onvergetelijk. We zijn al iedereen van onze kennissen aan het aanmoedigen om Zuid-Afrika zelf te gaan verkennen. Ook over de organisatie zijn we zeer tevreden, elk verblijf viel enorm in de smaak. We hebben geen problemen gehad met de weg, ook het links rijden was eigenlijk een leuke ervaring. Ze zijn zeer vriendelijk in het verkeer, je mist dit zelfs bij terugkomst ...'
Marion, Best
'Prima reisboek ontvangen die ons de hele reis door geholpen heeft met informatie en de stappen die we moesten nemen. Ook suggesties en dingen om te weten.
Accomodaties waren prima. Wel lange reistijden vaak dagen van 4-5 uur rijden. Als we toch vroeg vertrokken moesten we vaak snel doorrijden om ''s middags dan nog iets te kunnen gaan doen omdat we dan de volgende dag weer door moesten rijden of omdat we meerdere dingen op die plaats wilde bekijken. We vonden de zomertijd ook een fijne tijd wat betreft de temparatuur en drukte om Zuid Afrika te bezoeken. Het enige nadeel is dat het zeer vlug donker wordt en je dan al eigenlijk op je compleks moet zijn omdat het dan te donker wordt om je accomodatie zonder problemen terug te vinden. Maar op de accomodaties was het prima eten. We hebben het soms echt koud gehad omdat de huisjes niet geisoleerd zijn.Maar een extra deken erop of soms zelfs de openhaard aanmaken heeft ook zijn charmes.'
Meuwis, vilvoorde
'Al de geboekte hotels waren goed gelegen, goed uitgerust en voor het meeste onder hen waren het onthaal en de service op en top!'
Henri Drent, Nunspeet
'Het was een boeiende, gevarieerde reis, waar wij van genoten hebben'
P. Rosenthal, Westkapelle
'Net een dag terug uit Zuid Afrika, zeer mooie reis gehad en het was prima georganiseerd.'
Brockhus, Beilen
'We hebben een prachtige goed georganiseerde huwelijksreis gehad.
Alles was goed tot zeer goed geregeld en we zijn niets tekort gekomen tijdens ons verblijf in Zuid-Afrika. '
Chantal en Vincent, Rhoon
'Leuk afwisselend programma, maar wel iets te gehaast wat ons betreft. Wij blijven liever 3 nachten op 4 plekken dan 1 a 2 nachten op 8 plekken... We hadden amper de tijd om te beslissen wat we de volgende dag gingen doen, en wat dan weer de enige mogelijkheid was, want de dag erna moesten we weer verder. Accommodaties zijn erg goed, vooral Timbavati (Kruger Park) en Ardmore (Drakensbergen. De enige die wat tegenviel was het Honey Pot Guesthouse in Uhmlanga, deze was duidelijk een ster lager dan de rest. Huurauto cat. C is prima bevallen (ruime Toyota Corolla), een navigatiesysteem of goede wegenkaart is (naast de beschrijving van NRV) zeer aan te raden.
'
anoniem
'Super reis door een schitterende omgeving.
Bezoek Durban kan eruit door de (algemene) gevaarlijke situatie daar.'
Dr Raffel, Duiven
'Spontaan geplande reis, prima en snel geregeld door de organisatie (binnen 1 dag!). De accomodatie is schoon en charmant. Prima uitleg en achtergrondinformatie gekregen. Wel verstandig om zelf ook een reisgids en eventueel gedetalieerde wegenkaarten aan te schaffen (bijv. Lonely Planet) om nog meer plezier van deze reis te hebben.'
Jolanda,
'Zuid Afrika is een mooi land en zeker een bezoek waard.
De toppers van deze reis waren het Kruger park, het Hluhluwe-Umfolozi park en St. Lucia.

Een paar aanraders zijn:
- De olifanten farm, naast het Dasa do Sol hotel in Hazyview. Hier kun je met de olifant wandelen en op een olifant rijden.
- Een quad tocht door de Drakensbergen. Over de aangelegde mountainbike paden rijd je met een quad door de omgeving.

Je hoort veel verhalen over Zuid Afrika, dat het gevaarlijk is en je zeker overvallen gaat worden. Maar dat valt eigenlijk allemaal wel mee. Je moet alleen opletten dat je ergens stopt waar meer mensen zijn. En ervoor zorgen dat je ''s avonds (zodra het donker wordt) veilig in je lodge of hotel bent en niet meer over straat rijdt.'
Familie van der Ent, Nieuw Vennep
'Prachitige reis, mooie lodges en guesthouses.'
I. Hopman, Den Haag
'Wij wisten niet dat je 24 uur vantevoren al een stoel kon reserveren aan boord van het vliegtuig. Wij zaten dan ook niet bij elkaar.
Bij aankomst in Johannesburg moesten we twee uur in de rij staan voor de immigratie. Dit was voor ons slopend, maar de meet en greet moest ook zolang wachten. De Tom Tom, die we hadden gereserveerd, konden we daardoor niet meer ophalen, maar die bleken we ook niet nodig te hebben, want de beschrijving van NRV is duidelijk genoeg.
Wij hebben de Panoramaroute gereden op weg naar Hoedspruit. Gelukkig maar, want twee dagen later lag deze hele route in de wolken. In Hoedspruit hebben we via de lodge een game-drive met gids geregeld, wat aan te raden is in het hoogseizoen, omdat het moeilijk is om dan het Krugerpark binnen te komen. Bellen om een entree te regelen is zeer omslachtig. Door de gids hadden we om 10 uur ''s morgens, op de leeuwen na, de big 5 al gezien, inclusief 2 luipaarden.
In Hoedspruit is een cheetah rehabilitation center, dit stond niet in de beschrijving. Wij zijn er ook niet geweest. Vlak voor Hazyview hebben we de cultural village bezocht, maar we wisten niet hoelang we op de gids zouden moeten wachten en zijn weer vertrokken. We hebben een rondje gereden naar Mooi River en eindelijk eens lekker gegeten bij een restaurant aan de weg in Hazyview.
Vincent en Iris,
'Prima vakantie gehad! Bijzondere dieren gezien, prachtige landschappen bewonderd en heerlijk ontspannen in de luxe verblijfplaatsen.

'
Meijer, Best
'Ik en mijn vriendin hebben samen deze reis gemaakt. Alles was prima geregeld, er stond een de chauffeur stond meteen voor ons klaar op het vliegveld. De route was overduidelijk met weinig mogelijkheden tot fout rijden. En de overnachtingen waren prima. Natuurlijk laat de een een betere indruk achter dan de ander maar over het algemeen een schitterende reis door dit schitterende land. We komen zeker terug alleen gaan we dan voor het zuiden van zuid-afrika'
Joke Mintjes, nieuwerkerk a/d ijssel
'de 13 daagse rondreis was in één woord fantastisch. We hebben heel veel gezien van Zuid Afrika. De dagen waren te kort om alles te kunnen doen, zoveel is er te zien en te beleven. De afstanden met de auto zijn soms wel lang maar het is het waard. Zeker onderweg zie je en beleef je heel veel mooie momenten. De gastvrijheid in alle lodges en questhouse zijn super. We zijn overal goed ontvangen. De eerste opvang in Zuid-afrika was erg goed en wij willen langs deze weg ook Tonnie nog bedanken voor alle bruikbare informatie. Wij zullen zeker nog een keer naar Zuidafrika gaan en een andere deel verkennen. '
M. de Schiffart, Maassluis
'Prachtige reis, indrukwekkende landschappen, vriendelijke behulpzame medewerkers. '

Fly Inn Lodge***

a van den broek, tilburg
'Leuk hotel vlak bij het vliegveld,personeel is heel behulpzaam.Via het hotel hebben we een excurcie geboekt naar soweto,een aanrader voor iedereen die iets van de historie van zuid-afrika wil weten'
Robert-Jan & Ilse, Hellevoetsluis
'Simpele accommodatie, maar een heerlijk ontbijt en gratis draadloos internet. Een goede accommodatie om de eerste nacht door te brengen als je ''s avonds laat aankomt in Johannesburg, het ligt namelijk erg dicht bij het vliegveld.'
F. van der Heijden,
'Het hotel ligt net buiten Johannesburg. Het is een goed hotel voor als je op doorreis bent. Je zit meteen op de snelweg richting het Krugerpak.'
Merel , Haarlem
'Het was een zeer goed en gastvrij hotel. Zij zorgde ervoor dat wij een achtergebleven tas in de shuttlebus gelijk terug kregen. Het was een eenvoudig maar schoon en netjes hotel. Het hotel had verwarming op de kamer wat erg fijn was omdat het ''s avonds erg koud was. Daarnaast hadden ze voor ons in de lounge van het hotel de openhaard aangedaan wat er gezellig was. Het ontbijt was zeer goed en erg lekker. '
Tanja Wiersma, Bennebroek
'Fly Inn Lodge is een gemoedelijk en vriendelijk hotel gelegen op een rustige locatie. Het personeel is erg vriendelijk. De ruime kamers zien er verzogrd en schoon uit. Een heel prettig verblijf gehad.'
anoniem
'Kamers zijn oké. Het eten is erg slecht. Wij kregen koude rijst met stoofvlees en moesten ook zelf afruimen. Niet iets wat je verwacht van een lodge. Transfers van en naar het hotel waren wel netjes geregeld. '
Birgit Steenmeijer de ,
'vriendelijke personeel, die tijd nam voor ontvangst. mooie en nette kamer.'
Elise,
'Prima hotel voor een goede start in afrika. Klein hotel op ongeveer een kwartiertje rijden van het vliegveld, vriendelijk personeel.'
Gerjanne,
'Prima als eerste overnachting, geen behoefte om langer in Johannesburg te verblijven.'
Steenmeijer, Ijmuiden
'Lodge is goed, mooi opgezet,maar voldoende voor 1 nacht.Ligt inderdaad heel dicht bij vliegveld en winkelcentra.Dus voor starter of eindigen van je reis is dit een mogelijkheid.Eten is niet bijzonder.'

Birchwood hotel****

A. van den Bos, Tiel
'Prima hotel als tussenstop tussen een lange vliegreis van Schiphol naar Johannesburg en de autotocht van Johannesburg naar Kambaku River Sands. Ook de opvang van jullie NRV vertegenwoordiger was prettig en duidelijk.'

3 dagen / 2 nachten stop-over Abu Dhabi

Uitgebreide reisverslagen

Rondreis van Kaapstad naar Victoria Falls

12-10-2016

We zijn vandaag om 13.00 uur van huis gegaan. Marja opgehaald in Purmerend en door naar Schiphol. Gelukkig waren we vroeg van huis gegaan want er stond een gigantische file bij de Coen tunnel. Toch nog op tijd op Schiphol. Super rustig daar dus snel langs alle controles. Nog wat gewinkeld en gegeten. Uurtje vliegen naar Londen. Op Heathrow met de bus naar terminal 3 en daar horen dat de wachttijd ...

Divers Zuid-Afrika (december 2014)

28-11-2014

Wat zou dat uitdagende, aanlokkelijke en avontuurlijke land ons bieden? We hadden al zoveel gelezen en gehoord over “the big five” en over de diversiteit van landschap en bevolking. ...

Divers Zuid-Afrika

17-10-2014

Op vrijdag 17-10-2014 vertrokken we vanaf Schiphol voor onze rondreis door Zuid Afrika. s' Middags rond half vier gingen we met het grootste passagiers vliegtuig ter wereld, de Airbus 380, op weg naar Dubai. Deze vlucht duurde zo'n zes en half uur. Na een tussenstop van vier en een half uur gingen we met een Boeing 777 verder naar Johannesburg....

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

05-09-2014

Heerlijk vandaag is het eindelijk zover. We gaan aan onze Groepsrondreis Divers Zuid-Afrika beginnen. We hebben vannacht al bij Schiphol geslapen omdat er regelmatig problemen zijn met het spoor rond Schiphol. Toen we vanmorgen wakker werden hoorden we op het nieuws dat er die nacht een grote koperdiefstal had plaats gevonden en dat het treinverkeer richting Schiphol vanuit Utrecht en Amsterdam ge...

21-daagse groepsreis Divers Zuid-Afrika

07-03-2014

Mijn man en ik zijn nu een week terug van onze prachtige vakantie naar Zuid-Afrika. Wij hebben een fijne tijd gehad en veel gezien. ...

21 dagen Divers Zuid-Afrika

07-02-2014

Om half 11 staat Maarten voor de deur om ons naar Schiphol te brengen zonder file of andere problemen arriveren we daar een uurtje later. We treffen Thea en Helma en na een kopje koffie nemen we afscheid van Rosanne die haar moeder nu voor drie weken moet missen. Precies op tijd vertrekt onze vlucht en ruim 19 uur later landen wij in Johannesburg waar wij om 11.00 plaatselijke tijd worden verwelko...

21 dagen Divers Zuid-Afrika

25-01-2014

DAG 01: Borne-Enschede-Amsterdam-Dubai. Wij zijn zojuist geland op Dubai airport. Eigenlijk is het al zondag want de klok in Dubai wijst 01.55 uur terwijl de computer nog de Nederlandse tijd aanwijst en het nog op zaterdag 22.55 uur houdt. Wat maakt het uit. Vanmorgen zijn wij om 09.00 uur uit Borne vertrokken voor onze reis naar Zuid Afrika. Jorien past op de auto en de planten dus reden wij eer...

19 daagse Rondreis Adembenemend Zuid Afrika

19-01-2014

Eindelijk is het zover, de reis waar ik mijn hele leven al van droom gaat werkelijkheid worden. Op ons gemak gaan we richting Schiphol, het is zondag en we hebben een avond vlucht, dus alles lekker relaxed. Via Londen vliegen we naar Johannesburg, waar we om 10.15 plaatselijke tijd, op een zonovergoten Luchthaven landen. Hier worden we opgehaald door Isma, de vertegenwoordiger van de plaatselij...

Adembenemend Zuid-Afrika

10-01-2014

Aangekomen in Johannesburg na een lange reis met Emirates Airline. Bij de uitgang stond iemand van de NRV te wachten op ons en een collega van deze meneer (Thomas) bracht ons naar de Airport Game Lodge voor onze 1e overnachting. We zijn om 14.30 een excursie gaan doen in Soweto. Hier hebben wij het 1e huis van Nelson Mandela gezien, nu woont Winnie er nog steeds. In Soweto (18.000 hectare) h...

Krugerpark, Swaziland en Zululand

24-11-2013

Mijn gezelschap bestond uit 4 personen. Mijn persoon, mijn vrouw en 2 kaartvrienden. Wij zijn allen woonachtig in Spanje aan de Costa Blanca. Na een aantal jaren "klaverjassen" was er flink wat geld gespaard. Zodoende konden wij deze reis maken. Wij boekten bij de NRV, omdat de briefschrijver diverse reizen heeft gemaakt met uw organisatie en daar enthousiast over was. Wij vertrokken zondag, de ...

Zuid-Afrika

31-10-2013

Het is donderdagavond, 31 oktober 2013. Met een lichte dreun raken de wielen van de KLM Boeing de landingsbaan van Cape Town International Airport. Ruim een jaar geleden vertrokken we van hier en hadden meteen al het plan nog eens terug te komen naar dat wonderlijke Zuid-Afrika. Vorig jaar maakten Elly (mijn vrouw) en ik een rondreis met een groep in een touringcar. Bij zo’n reis is alles uitgest...

24 dagen Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho

27-07-2013

Voor ons is dit de eerste kennismaking met (Zuid-)Afrika. Na een eerste nacht in Johannesburg, rijden we in noordoostelijke richting naar Tzaneen. We verbazen ons over alle activiteit langs de doorgaande weg: markten, vee en lopende mensen. We zien ook de eerste tekenen van een andere levensstandaard dan wij gewend zijn. Het is een boeiende rit die uiteindelijk eindigt in een guesthouse dat midde...

Zuid-Afrika à la carte 2013

29-01-2013

Het was onze zesde reis naar Zuid Afrika en het voornaamste doel was de Noord-Kaap, de grootste provincie van Zuid-Afrika. Volgens de reisgidsen geen gemakkelijke streek voor toeristen. Het is een streek die vooral wordt gekenmerkt door hitte, droogte, lege vlakten en enorme reisafstanden. De wonderen van de woestijn zijn de grootste trekpleister en dat is de reden waarom wij dit deel van Zuid-Afr...

Onze zelf samengestelde reis door Zuid-Afrika

21-01-2013

Omdat we houden van natuur, dieren en vogels hebben we een reis uitgezocht in Zuid Afrika. Vooral door het Krugerpark, een stukje Panoramaroute via Hazyview en daarna naar Mabula Private Game Reserve en tot slotte Pilanesberg National Park. ...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

21-11-2012

Vandaag is het zover, we gaan naar Zuid-Afrika. Om een uur of zeven rijden we richting Schiphol. We hebben thuis ingecheckt en onze boardingpassen geprint. In de vertrekhal moeten we zelf onze koffers inchecken, je zet ze in een apparaat, daar wordt de koffer gewogen, de stickers worden geprint, we moeten zelf de stickers om het handvat doen en de koffers verdwijnen uiteindelijk op de lopende band...

Zuid-Afrika en Swaziland

23-10-2012

Het is zaterdag 29 oktober 2012. De wekker gaat. De dag waarop ik me maandenlang heb verheugd is begonnen. Zoals altijd weer net ietsje te laat rijden we de auto inclusief backpacks voor bij onze chauffeur van vanochtend. Thuis hebben we al ingecheckt. Ik had zelfs die nacht ervoor mijn wekker om 4 uur gezet zodat ik direct kon inchecken, maar de keuze was beperkt tot een stoel of 5. Tenzij ik mee...

Gearriveerd in Zuid Afrika! Spanning en avontuur!

30-03-2012

Voor ons gevoel zijn we al lang in Zuid Afrika maar het is toch pas eergister de 30ste maart dat we om 20.50 uur arriveerde op Johannesburg airport. Iedereen bood zijn hulp aan en vond Nederland top dit uiteraard in ruil voor een TIP!!. Aangekomen in de Flyinn lodge werden we verwelkomt met een zaklantaarn want de stroom was uitgevallen. Na wat fris in het pikkedonker te hebben genuttigd zijn we o...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

26-10-2011

Vanmorgen al om zes uur op. De grote dag was eindelijk aangebroken. Om stipt 06.45 uur stond Fred, een van onze ‘vrienden voor het leven’ al met zijn bus voor onze de deur. Afscheid genomen van onze nog thuis wonende zoon Rogier en dan op weg naar Schiphol. Een dag eerder hadden we reeds ingecheckt en onze vliegtuigstoelen geüpgraded. Wat een luxe blijkt voor slechts € 30. We zitten helemaal achte...

Divers Zuid-Afrika 21-daagse groepsreis

26-10-2011

Keurig op tijd vertrekken we per Boeing 777 naar Johannesburg. Daar aangekomen ontmoeten we Hilda Roets, onze gids. Bij de bussen ontmoeten we Otto, onze chauffeur. We rijden naar Randburg waar we in het Randburg Towers de komende 2 nachten zullen verblijven....

Zelf samengestelde rondreis Zuid-Afrika

27-09-2011

Om ca. 09.00 uur ´s ochtends arriveerde ons vliegtuig aan de "overkant". Na ons de huurauto eigen gemaakt te hebben (links rijden met het stuur rechts went wonderba arlijk snel, behalve ruitenwissen als je van plan bent richting aan te geven bleef hilarisch), hebben we ons tijdens een heerlijke lunch in de exotische tuin van het Airport Hotel in Johannesburg laten verwarmen in de Afrikaanse voorj...

14-daagse rondreis Krugerpark, Swaziland & Zululand

11-09-2011

Na flink wat uurtjes in de lucht zetten we 's ochtends rond een uur of 11 weer voet op de bodem en wel die van Johannesburg. We kregen de nodige stempels in ons paspoort en de contactpersoon van NRV (tevens chauffeur) stond al op ons te wachten om ons naar Pretoria te brengen. In Pretoria (Tshwane)werden we hartelijk verwelkomd in de eerste B&B. We hoopten dat de jacarandabomen al wat kleur hadden...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

20-07-2011

De reis is voor ons nog maar net begonnen maar toch alvast een kort stukje over onze 1e dag. Rond kwart voor 7 stonden we voor vertrekhal 3. Ook nu weer de gebruikelijke afscheidsrituelen om vervolgens onze weg te vinden tussen alle andere mensen. Gelukkig hebben we een iPhone met een handige Schiphol app. Nog voor 7 uur hadden we onze koffers afgegeven bij de nette meneer van balie 18. Nadat ...

21-daagse rondreis Divers Zuid-Afrika

14-02-2011

Genoten van de panorama route en de indrukwekkende Blyde rivier. De tocht vanuit Drakensbergen naar de Sanipas is een aanrader. Langs bergen, kloven en rivieren, over hobbelige wegen, een gebied van natuurlijke schoonheid, bereik je de grens van koninkrijk Lesotho. Eenmaal aan de top van 3360 m werden we begroet door een vrouwelijke xhasa, een stam die daar leeft in alle eenzaamheid in hun hutten,...

25-daagse Zuid-Afrika Compleet

03-01-2011

We zijn weer terug van een prachtige en zeer avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika. We hebben zo veel gezien en meegemaakt dat het heel moeilijk onder woorden is te brengen, zoveel indrukken, zoveel verschillende emoties, grote verschillen tussen arm en rijk, maar ook zulke aardige en lieve mensen ontmoet. Echt een reis om nooit meer te vergeten en zeer zeker nog eens te herhalen!!! Het is e...

Groepsreis Divers Zuid-Afrika 21-dagen

20-10-2010

Tegen 8.00 uur zien we de eerste olifanten en een buffel. Een half uur later staan we oog in oog met een luipaard. Hij ligt op een dikke tak in een boom. Shit, zijn kop zit achter een tak. Hij staat op, wat een geweldig beest, hij rekt zicht uit. Geweldig, dit is genieten!!! Het is heel bijzonder dat we een luipaard treffen. In Kenia en Tanzania hebben we héél veel wild gezien. Maar we hebben ...

Groepsreis 21 dagen Divers Zuid-Afrika

21-09-2010

Vanochtend vertrokken naar Johannesburg waar we op gehaald werden door onze reisleider Paul en buschauffeur Wilfred om naar ons hotel in Pretoria gebracht te worden....

25 dagen Zuid-Afrika Compleet

16-03-2010

Om 22.30 uur (1 uur later dan in NL) lokale tijd komen we aan op vliegveld Johannesburg. Op zoek naar Budget Rental Cars waar onze papieren zouden klaar liggen. Eindelijk zijn we aan de beurt en kunnen we achter de balie langs ZELF in een plastic bakje met tig enveloppen, een envelop met onze naam erop gaan zoeken. Daarna de shuttle bus gevonden die ons naar hotel Fly Inn lodge brengt. Inchecken...

19-daagse privérondreis Adembenemend Zuid-Afrika

19-10-2009

We komen aan op de luchthaven van Johannesburg. Indien je overnacht in de Kensington Cottages staat Donald, een uiterst sympathieke gekleurde Afrikaner je op te wachten met een bord, waar hopelijk jouw naam op staat. Hij brengt je binnen een half uur naar de Cottages, een beetje in de buitenwijken van Johannesburg. Schrik niet bij aankomst, want je denkt dat je gaat overnachten op een industrieter...

16-daagse rondreis Zuid Afrika

05-04-2008

De familie Pool hebben een 16-daagse rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Zij hebben hiervan een mooie dagboek/reisverslag gemaakt. Lees hier hun avontuur door Zuid-Afrika. Vandaag zijn we om 01.30 uur vertrokken vanuit Vledder op weg naar Dusseldorf Airport. Om 07.20 uur vertrekken wij naar Johannesburg, Zuid Afrika, met een tussenstop in Parijs. Op het vliegveld van Parijs hebben we even moeten...

Van de wereldstad Kaapstad tot prachtige natuur

08-02-2008

Richard, NRV Productmanager, is onlangs 2 weken op vakantie geweest naar Zuid-Afrika. Hij is door het zuiden van het land gereisd met een huurauto. Hij vertelt: "Ik werk al een tijd in het toerisme en reis veel voor zowel werk als vakantie, maar ik was nog nooit in Zuid-Afrika geweest. Na alle positieve verhalen besloot ik er ook een kijkje te nemen. De hotels en auto had ik gereserveerd aan ...

Ontdek deze prachtige landen

17-10-2007

Na een goede reis vorige week woensdag 17 oktober 2007 zijn we zonder vertraging aangekomen in Kaapstad, waar we 2 nachten zijn gebleven. Donderdagochtend kregen we de auto en we zijn meteen rond gaan rijden. Zo zijn we langs Boulders Beach gereden waar een Pinguin kolonie leeft, erg leuk om te zien. Daarna zijn we doorgereden naar Kaap de Goede hoop wat erg mooi is! Daar hebben we ook de eerste B...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam