neemt je mee
De olifant, onderdeel van de Big 5
De olifant, onderdeel van de Big 5
St. Lucia
St. Lucia
Family Fun Zuid-Afrika
Family Fun Zuid-Afrika
Swaziland
Swaziland
Krugerpark
Krugerpark

Family Fun op Safari Kerstspecial

Privéreis | 15 dagen v.a.
1779i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
21-12-2017
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Speciale Kerstvakantie-reis!
Logeren in kindvriendelijke accommodaties
Geen lange reisdagen
Extra leuke activiteiten voor kinderen
Heel veel safari dagen
Logeren in uniek wildpark in Swaziland
Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving

Op zoek naar de Big Five met het hele gezin

Hoe bijzonder is het om met het hele gezin in het Krugerpark te gaan speuren naar olifanten, giraffen, zebra’s en leeuwen? Tijdens deze reis overnacht u in speciaal geselecteerd lodges en familiekamers, ideaal voor een gezin. Het reistempo is relatief rustig maar het programma is vol hoogtepunten. Van wild spotten in het Krugerpark en in Hluweluwe National Park, naar de bijzondere Panoramaroute met Blyde Canyon en Gods Window. En het kleine koninkrijk Swaziland wordt bezocht. Een familiereis om nooit te vergeten!

"Mijn dochter heeft precies bijgehouden welke dieren we allemaal hebben gezien in het Krugerpark en het zien van een leeuw was haar hoogtepunt van de reis! "

Mevr. A. Daalder, Dordrecht

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Johannesburg

za_pri_famfunopsafari.png
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Ontvangst uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving

U vliegt van Amsterdam naar Johannesburg, waar u dezelfde dag aankomt en waar u wordt opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). U ontvangt de nodige papieren en verdere uitleg over uw reis, zodat u met een gerust hart verder op reis kunt in Zuid-Afrika. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven waar u kunt uitrusten van de vermoeiende reis.

DAG
02

Johannesburg – Phalaborwa (ca. 500 km)

za_al_pha_omgeving.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting de provincie Mpumalanga
Maar liefst 2 nachten in sfeervolle logde in familiekamer

In de ochtend heeft u uw Meet & Greet en wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd en rijd u richting Phalaborwa, via Polokwane. Het is een uitstekende weg en tegen het middaguur komt u aan bij de lodge. Sefapane lodge ligt tegen het Krugerpark aan, in het meest noordelijke gedeelte. De aankomende 2 nachten logeert u hier in een leuke familie-rondavel, met 2 slaapkamers. Kinderen lekker het zwembad in en u even bijkomen van een lange reisdag. Voor de kleintjes is er ook een leuke kidsclub, dus iedereen zal zich vanmiddag goed vermaken.

DAG
03

Volle dagsafari met 4WD in Krugerpark

KE_AL_hippos_in_water_126421280
Volle dagsafari in 4WD in KNP
Lunch inbegrepen
Tweede overnachting in Sefapane Lodge

Vandaag gaat dan echt het safari-gedeelte van uw reis beginnen. Al vroeg wordt u gewekt en gaat u met een ranger in een 4WD richting het Krugerpark. Het is slechts een korte rit alvorens u door de poort van het park rijd en de safari echt gaat beginnen. De lodge heeft voor een lekkere picknick lunch gezorgd, zodat we de hele dag in het park kunnen blijven. Nu is het natuurlijk goed opletten, want de Big Five leeft in het park... dus als u geluk heeft gaat u zeker een aantal van deze dieren zien.

Bij de entree van het park kunt u een fantastische kaart van het park kopen, met daarin ook een lijst met alle dieren die in Krugerpark leven. Kan je goed bijhouden wat je vandaag allemaal al hebt gezien.

DAG
04

Phalaborwa – Krugerpark – Hazyview (ca. 260 km)

za_krugerpark.jpg
Reizen richting het zuidelijke gedeelte van ’t Krugerpark
Genieten van een selfdrive safari in Kruger
Logeren aan de rand van het beroemde wildpark

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan uw verblijf in het noorden van het Krugerpark en reizen we vandaag naar het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark. Vertrek op tijd, want de weg is niet altijd even goed en het is vandaag ook leuk om nog een stukje met uw eigen auto door het Krugerpark te rijden. U kunt bijvoorbeeld bij de gate van Phalaborwa het park inrijden en dan een mooie safari te maken richting de Orpen gate. Hier verlaat u het park en rijd dan op een verharde weg richting Hazyview.

In Hazyview verblijft u maar liefst 3 nachten, want vanuit hier kunt u vele leuke excursies maken en activiteiten ondernemen. Uiteraard logeert u hier ook weer in een ruime familiekamer!

DAG
05

Hazyview & Panorama Route

ZA_AL_HAZYVIEWPANORAMAROUTE
Genieten van de beroemde Panorama Route
Bezoek aan Blyde Canyon, Luck Pols en Gods Window
Lekker koffie drinken op één van de koffieplantages

Vandaag is het wellicht een leuk plan om de beroemde Panorama Route te rijden. De route is een mix van geschiedenis, cultuur en natuur en loopt door het noordoosten van Zuid-Afrika. Via de Blyde Canyon, Bourke’s Luck Pols en Gods Window komt u uiteindelijk weer in Pelgrims Rest, waar vroeger de goudmijnen waren. Een spectaculaire dag met veel bezienswaardigheden en bijzondere natuurfenomenen. Einde van de dag bent u weer terug in Hazyview en is het tijd voor een duik in het zwembad of ga een hapje eten in het dorpje.

DAG
06

Hazyview

ZA_AL_HAZYVIEW4
Vrije dag in Hazyview
Mogelijkheid om nogmaals op safari te gaan
Mogelijkheid om paard te rijden
Mogelijkheid om in de touwen te slingeren bij Tree Tops

Vandaag nog een dag in Hazyview want het zou zonde zijn als u niet de tijd zou hebben om één van de volgende activiteiten te ondernemen. Zo kunt u pony rijden of gaan jullie ’s middags op avontuur in Tree Tops, een park waarbij je over hangbruggen kan wandelen en tussen bomen kunt slingeren? Voor alle leeftijden is het hier een groot plezier.

Maar ook kunt u er gewoon voor kiezen om vandaag de hele dag op safari te gaan, met uw eigen auto, in het Krugerpark. Het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark is echt heel anders dan het noordelijke gedeelte!

DAG
07

Hazyview – Swaziland (ca. 275 km)

za_al_zebras_91865657.jpg
Paspoort laten stempelen bij de grens van Swaziland
Logeren in bijzondere lodge in privé wildpark
Mogelijkheid om fietssafari te maken

Vandaag verlaten we Zuid-Afrika om naar het koninkrijk Swaziland te rijden. De meeste organisaties laten u logeren in de buurt van Mbawane, maar wij hebben gekozen voor het Mlilwane Wildlife Sanctury. De Big 5 vind je hier niet, maar er zijn prachtige vogels, antilopen, zebra's, wrattenzwijnen, nijlpaarden, krokodillen en nog veel meer diersoorten te vinden. En het mooiste? Het is hier veel rustiger dan dat u tot heden gewend bent en een ander heel leuk element is dat je er ook een fiets-safari kunt maken met een ranger. We logeren hier 1 nacht in het Beehive Restcamp, waarbij jullie in traditionele hutten logeren, uiteraard met eigen badkamer met douche en toilet. Maar net even anders dan een lodge en dus zeker een leuk extra element voor de reis.

DAG
08

Swaziland – St. Lucia (ca. 325 km)

ZA_AL_St. LUCIA1
Verlaat Swaziland
Logeren in het leuke plaatsje St. Lucia
Maak boottocht op zoek naar Nijlpaarden

In de loop van de ochtend verlaat u het hart van Swaziland. U rijdt naar het zuiden en verlaat Swaziland en rijdt de provincie KwaZulu-Natal binnen. Vanavond logeert u in het gezellige vakantieplaatsje St. Lucia. Vanuit hier kunt u verschillende leuke uitstapjes maken, zoals een boottocht op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Vooral mooi om te maken, tijdens de zonsondergang.

DAG
09

St. Lucia & Hluhluwe nationaal park

za_al_hlu_leeuw.jpg
Vrije dag in St. Lucia
Veel excursiemogelijkheden; snorkelen, Safari in Hluhluwe of fietsen
Genieten van het zwembad en leuke dorpje

Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan het Hluhluwe Nationaal Park om hier met uw eigen auto opzoek te gaan naar de Big Five. Het park is prachtig en kent een groot aantal dieren, waaronder de witte neushoorn.
Ook kunt u een bezoekje brengen aan St. Lucia Wetlands of misschien is het wel leuk om een korte fietstocht te maken of een bezoekje te brengen aan een Zulu-dorpje niet ver van St. Lucia. Er is in ieder voldoende te bezoeken en te ontdekken.

DAG
10

St. Lucia – Umhlanga (ca. 235 km)

za_al_umhlanga pier.jpg
Ontmoeting met de lokale bevolking
Lekker genieten van breed strand of zwembad
Overnachtingen in het (bijna) tropische badplaatsje Umhlanga

Voor u vertrekt kunt u een traditioneel Zulu-dorpje bezoeken. Tijdens de rondleiding bezoekt u een school, kinderdagverblijf en word u de verschillende tradities van de Zulu uitgelegd van dit trotse volk. Hierna rijd u verder naar het zuiden, waar u in de loop van middag in de gezellige badplaats Umhlanga aankomt. Deze badplaats ligt circa 20 kilometer van Durban en heeft een leuk centrum, heerlijke stranden en een prima uitgaansleven.

U logeert hier de aankomende 2 nachten in een heerlijk guesthouse op loopafstand van het strand. Verwacht hier geen ligbedden, maar ongerepte stranden met wilde golven. Maak een heerlijke strandwandeling of geniet van het heerlijke zwembad. De eigenaren zijn hartelijk en kunnen u precies vertellen waar u ’s avonds lekker kunt eten. Uiteraard zorgen we hier (indien mogelijk) ook weer voor een goede familiekamer.

DAG
12

Umhlanga – Drakensbergen (ca. 175 km)

za_al_dra_howickfalls.jpg
Op weg naar nog meer avontuur
Bezoek aan het Mandela monument
Bezoek aan de watervallen van Howick
Maar liefst 2 overnachtingen in de mooie Drakensbergen
Veel excursiemogelijkheden; paardrijden, fietsen, hiken, etc.

We laten het strand achter ons en gaan weer op avontuur. Als eersten rijden we via de historische stad Pietermaritzburg naar de 95 meter hoge watervallen nabij Howick. De Drakensbergen zijn de volgende stop op uw route. Dit bergmassief is beroemd vanwege de vele rotstekeningen die zijn achtergelaten door de Bosjesmannen. Deze dagen alle tijd om de indrukwekkende omgeving beter te leren kennen. Ga wandelen, fietsen, paardrijden en maar een avontuurlijk canopy tour. U zult zich hier geen moment vervelen.

DAG
14

Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam (ca. 450 km)

za_al_goldengate.jpg
Afscheid nemen van bijzonder Afrika
Drop-off huurauto op luchthaven
Vlucht naar Amsterdam

Helaas komt het einde van de reis nu toch echt in zicht. U verlaat vandaag Drakensbergen om richting de luchthaven van Johannesburg te rijden. U kunt direct terug rijden of uw weg vervolgen via de indrukwekkende Golden Gate. Van hieruit rijdt u via Bethlehem terug naar de luchthaven van Johannesburg voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
15

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een geweldige familievakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extras
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
+Vervoersopties ter plaatse
8 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

15-08-2016

'Een prima rondreis met kinderen. De rij-afstanden waren niet te groot. We verbleven op elke plek minimaal 2 nachten, zodat er altijd een hele dag was om iets te ondernemen. We hebben genoten van de safari''s. Zoals de avondsafari met braai, die al ...

Meer info >

anoniem

03-07-2015

'Een zeer geslaagde vakantie, een heel mooi programma met leuke accommodaties en zeer mooie landschappen, maar helaas te weinig tijd om alles rustig te kunnen bezoeken. '

anoniem

15 dagen Family Fun op Safari Kerstspecial: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Transfer van de luchthaven naar uw eerste hotel
Overnachtingen in gezellige middenklasse guesthouses en lodges
Iedere dag ontbijt
Volle dagsafari Krugerpark in 4WD met lunch
Verblijf in het Mlilwane Wildlife Sanctuary
Heerlijke stranddagen in Umhlanga
Meet & Greet service
Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse

Exclusief

Entreegelden Nationale Parken
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extras
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
15 dagen Family Fun op Safari Kerstspecial: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

15-08-2016

'Een prima rondreis met kinderen. De rij-afstanden waren niet te groot. We verbleven op elke plek minimaal 2 nachten, zodat er altijd een hele dag was om iets te ondernemen. We hebben genoten van de safari''s. Zoals de avondsafari met braai, die al ...

Meer info >

anoniem

03-07-2015

'Een zeer geslaagde vakantie, een heel mooi programma met leuke accommodaties en zeer mooie landschappen, maar helaas te weinig tijd om alles rustig te kunnen bezoeken. '

anoniem

Bewaar reis Boek nu

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Johannesburg

za_pri_famfunopsafari.png
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Ontvangst uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving

U vliegt van Amsterdam naar Johannesburg, waar u dezelfde dag aankomt en waar u wordt opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). U ontvangt de nodige papieren en verdere uitleg over uw reis, zodat u met een gerust hart verder op reis kunt in Zuid-Afrika. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven waar u kunt uitrusten van de vermoeiende reis.

DAG
02

Johannesburg – Phalaborwa (ca. 500 km)

za_al_pha_omgeving.jpg
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting de provincie Mpumalanga
Maar liefst 2 nachten in sfeervolle logde in familiekamer

In de ochtend heeft u uw Meet & Greet en wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd en rijd u richting Phalaborwa, via Polokwane. Het is een uitstekende weg en tegen het middaguur komt u aan bij de lodge. Sefapane lodge ligt tegen het Krugerpark aan, in het meest noordelijke gedeelte. De aankomende 2 nachten logeert u hier in een leuke familie-rondavel, met 2 slaapkamers. Kinderen lekker het zwembad in en u even bijkomen van een lange reisdag. Voor de kleintjes is er ook een leuke kidsclub, dus iedereen zal zich vanmiddag goed vermaken.

DAG
03

Volle dagsafari met 4WD in Krugerpark

KE_AL_hippos_in_water_126421280
Volle dagsafari in 4WD in KNP
Lunch inbegrepen
Tweede overnachting in Sefapane Lodge

Vandaag gaat dan echt het safari-gedeelte van uw reis beginnen. Al vroeg wordt u gewekt en gaat u met een ranger in een 4WD richting het Krugerpark. Het is slechts een korte rit alvorens u door de poort van het park rijd en de safari echt gaat beginnen. De lodge heeft voor een lekkere picknick lunch gezorgd, zodat we de hele dag in het park kunnen blijven. Nu is het natuurlijk goed opletten, want de Big Five leeft in het park... dus als u geluk heeft gaat u zeker een aantal van deze dieren zien.

Bij de entree van het park kunt u een fantastische kaart van het park kopen, met daarin ook een lijst met alle dieren die in Krugerpark leven. Kan je goed bijhouden wat je vandaag allemaal al hebt gezien.

DAG
04

Phalaborwa – Krugerpark – Hazyview (ca. 260 km)

za_krugerpark.jpg
Reizen richting het zuidelijke gedeelte van ’t Krugerpark
Genieten van een selfdrive safari in Kruger
Logeren aan de rand van het beroemde wildpark

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan uw verblijf in het noorden van het Krugerpark en reizen we vandaag naar het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark. Vertrek op tijd, want de weg is niet altijd even goed en het is vandaag ook leuk om nog een stukje met uw eigen auto door het Krugerpark te rijden. U kunt bijvoorbeeld bij de gate van Phalaborwa het park inrijden en dan een mooie safari te maken richting de Orpen gate. Hier verlaat u het park en rijd dan op een verharde weg richting Hazyview.

In Hazyview verblijft u maar liefst 3 nachten, want vanuit hier kunt u vele leuke excursies maken en activiteiten ondernemen. Uiteraard logeert u hier ook weer in een ruime familiekamer!

Weetje

Koop bij de entree van het Krugerpark de ‘visitors guide’ (zelf aanwezig in het Nederlands), zodat u alle wegen, restcamps voor lunches en toiletten en dieren van het Krugerpark ziet. Achterin staat zelfs een lijst waarbij je kan bijhouden welke dieren je tijdens de safari’s ziet.

DAG
05

Hazyview & Panorama Route

ZA_AL_HAZYVIEWPANORAMAROUTE
Genieten van de beroemde Panorama Route
Bezoek aan Blyde Canyon, Luck Pols en Gods Window
Lekker koffie drinken op één van de koffieplantages

Vandaag is het wellicht een leuk plan om de beroemde Panorama Route te rijden. De route is een mix van geschiedenis, cultuur en natuur en loopt door het noordoosten van Zuid-Afrika. Via de Blyde Canyon, Bourke’s Luck Pols en Gods Window komt u uiteindelijk weer in Pelgrims Rest, waar vroeger de goudmijnen waren. Een spectaculaire dag met veel bezienswaardigheden en bijzondere natuurfenomenen. Einde van de dag bent u weer terug in Hazyview en is het tijd voor een duik in het zwembad of ga een hapje eten in het dorpje.

DAG
06

Hazyview

ZA_AL_HAZYVIEW4
Vrije dag in Hazyview
Mogelijkheid om nogmaals op safari te gaan
Mogelijkheid om paard te rijden
Mogelijkheid om in de touwen te slingeren bij Tree Tops

Vandaag nog een dag in Hazyview want het zou zonde zijn als u niet de tijd zou hebben om één van de volgende activiteiten te ondernemen. Zo kunt u pony rijden of gaan jullie ’s middags op avontuur in Tree Tops, een park waarbij je over hangbruggen kan wandelen en tussen bomen kunt slingeren? Voor alle leeftijden is het hier een groot plezier.

Maar ook kunt u er gewoon voor kiezen om vandaag de hele dag op safari te gaan, met uw eigen auto, in het Krugerpark. Het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark is echt heel anders dan het noordelijke gedeelte!

DAG
07

Hazyview – Swaziland (ca. 275 km)

za_al_zebras_91865657.jpg
Paspoort laten stempelen bij de grens van Swaziland
Logeren in bijzondere lodge in privé wildpark
Mogelijkheid om fietssafari te maken

Vandaag verlaten we Zuid-Afrika om naar het koninkrijk Swaziland te rijden. De meeste organisaties laten u logeren in de buurt van Mbawane, maar wij hebben gekozen voor het Mlilwane Wildlife Sanctury. De Big 5 vind je hier niet, maar er zijn prachtige vogels, antilopen, zebra's, wrattenzwijnen, nijlpaarden, krokodillen en nog veel meer diersoorten te vinden. En het mooiste? Het is hier veel rustiger dan dat u tot heden gewend bent en een ander heel leuk element is dat je er ook een fiets-safari kunt maken met een ranger. We logeren hier 1 nacht in het Beehive Restcamp, waarbij jullie in traditionele hutten logeren, uiteraard met eigen badkamer met douche en toilet. Maar net even anders dan een lodge en dus zeker een leuk extra element voor de reis.

Goed om te weten

Vanwege beperkte beschikbaarheid kan het voorkomen dat u in een hotel verblijft in plaats van Mlilwane Wildlife Sanctury.

DAG
08

Swaziland – St. Lucia (ca. 325 km)

ZA_AL_St. LUCIA1
Verlaat Swaziland
Logeren in het leuke plaatsje St. Lucia
Maak boottocht op zoek naar Nijlpaarden

In de loop van de ochtend verlaat u het hart van Swaziland. U rijdt naar het zuiden en verlaat Swaziland en rijdt de provincie KwaZulu-Natal binnen. Vanavond logeert u in het gezellige vakantieplaatsje St. Lucia. Vanuit hier kunt u verschillende leuke uitstapjes maken, zoals een boottocht op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Vooral mooi om te maken, tijdens de zonsondergang.

DAG
09

St. Lucia & Hluhluwe nationaal park

za_al_hlu_leeuw.jpg
Vrije dag in St. Lucia
Veel excursiemogelijkheden; snorkelen, Safari in Hluhluwe of fietsen
Genieten van het zwembad en leuke dorpje

Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan het Hluhluwe Nationaal Park om hier met uw eigen auto opzoek te gaan naar de Big Five. Het park is prachtig en kent een groot aantal dieren, waaronder de witte neushoorn.
Ook kunt u een bezoekje brengen aan St. Lucia Wetlands of misschien is het wel leuk om een korte fietstocht te maken of een bezoekje te brengen aan een Zulu-dorpje niet ver van St. Lucia. Er is in ieder voldoende te bezoeken en te ontdekken.

DAG
10

St. Lucia – Umhlanga (ca. 235 km)

za_al_umhlanga pier.jpg
Ontmoeting met de lokale bevolking
Lekker genieten van breed strand of zwembad
Overnachtingen in het (bijna) tropische badplaatsje Umhlanga

Voor u vertrekt kunt u een traditioneel Zulu-dorpje bezoeken. Tijdens de rondleiding bezoekt u een school, kinderdagverblijf en word u de verschillende tradities van de Zulu uitgelegd van dit trotse volk. Hierna rijd u verder naar het zuiden, waar u in de loop van middag in de gezellige badplaats Umhlanga aankomt. Deze badplaats ligt circa 20 kilometer van Durban en heeft een leuk centrum, heerlijke stranden en een prima uitgaansleven.

U logeert hier de aankomende 2 nachten in een heerlijk guesthouse op loopafstand van het strand. Verwacht hier geen ligbedden, maar ongerepte stranden met wilde golven. Maak een heerlijke strandwandeling of geniet van het heerlijke zwembad. De eigenaren zijn hartelijk en kunnen u precies vertellen waar u ’s avonds lekker kunt eten. Uiteraard zorgen we hier (indien mogelijk) ook weer voor een goede familiekamer.

DAG
12

Umhlanga – Drakensbergen (ca. 175 km)

za_al_dra_howickfalls.jpg
Op weg naar nog meer avontuur
Bezoek aan het Mandela monument
Bezoek aan de watervallen van Howick
Maar liefst 2 overnachtingen in de mooie Drakensbergen
Veel excursiemogelijkheden; paardrijden, fietsen, hiken, etc.

We laten het strand achter ons en gaan weer op avontuur. Als eersten rijden we via de historische stad Pietermaritzburg naar de 95 meter hoge watervallen nabij Howick. De Drakensbergen zijn de volgende stop op uw route. Dit bergmassief is beroemd vanwege de vele rotstekeningen die zijn achtergelaten door de Bosjesmannen. Deze dagen alle tijd om de indrukwekkende omgeving beter te leren kennen. Ga wandelen, fietsen, paardrijden en maar een avontuurlijk canopy tour. U zult zich hier geen moment vervelen.

DAG
14

Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam (ca. 450 km)

za_al_goldengate.jpg
Afscheid nemen van bijzonder Afrika
Drop-off huurauto op luchthaven
Vlucht naar Amsterdam

Helaas komt het einde van de reis nu toch echt in zicht. U verlaat vandaag Drakensbergen om richting de luchthaven van Johannesburg te rijden. U kunt direct terug rijden of uw weg vervolgen via de indrukwekkende Golden Gate. Van hieruit rijdt u via Bethlehem terug naar de luchthaven van Johannesburg voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
15

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een geweldige familievakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+
+Extras
3 opties
Open+

Wat onze reizigers vinden

15-08-2016

'Een prima rondreis met kinderen. De rij-afstanden waren niet te groot. We verbleven op elke plek minimaal 2 nachten, zodat er altijd een hele dag was om iets te ondernemen. We hebben genoten van de safari''s. Zoals de avondsafari met braai, die al ...

Meer info >

anoniem

03-07-2015

'Een zeer geslaagde vakantie, een heel mooi programma met leuke accommodaties en zeer mooie landschappen, maar helaas te weinig tijd om alles rustig te kunnen bezoeken. '

anoniem

15 dagen Family Fun op Safari Kerstspecial: altijd de beste prijs
+Vervoersopties ter plaatse
8 opties
Open+
Middenklasse
Superiorklasse
Johannesburg
The Aviator OR Tambo
Drieenhalve ster
 • ZA_AC_AviatorZW1
 • ZA_AC_AviatorKA1
 • ZA_AC_AviatorKA2
 • ZA_AC_AviatorKA3
 • ZA_AC_AviatorLO1
Een zeer verzorgd hotel niet ver van de luchthaven en een prima startpunt om uw rondreis in Zuid-Afrika te beginnen. Met de gratis shuttle van en naar de luchthaven, een lekker zwembad en op loopafstand van een mall is dit een prima hotel. The Aviator Hotel ligt op slechts 10 minuten rijden van de luchthaven van Johannesburg. Er is een receptie/lounge, goed restaurant waar u 's ochtends kunt genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet, bar voor een lekker drankje en zwembad met ligbedden. Het hotel heeft verder een fitness, winkeltje en er is gratis WiFi in het gehele hotel. Alle 12 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, kluisje, TV, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en/of en toilet. De gratis shuttleservice tussen de luchthaven en het hotel gaat 24 uur per dag op gezette tijden.
Meer info >
Hoedspruit
Kubu Safari Lodge
Driesterren
 • ZA_AC_KubuEX1
 • Waterpoel Kruger Nationaal Park Zuid-Afrika
 • ZA_AC_KubuKA1
 • ZA_AC_KubuTU1
 • ZA_AC_KubuTU2
Een leuke en kleinschalige lodge aan de rand van het beroemde Krugerpark, op ca. 20 km afstand van Hoedspruit. De lodge ligt te midden van een privé reservaat, waardoor u het echte "Out of Africa" gevoel zult hebben. Vanuit de logde kunt u eenvoudig het Krugerpark bezoeken, maar ook kunt u hier een gamedrive in een 4WD boeken, ochtendwandelingen in het Privé Reservaat maken en het Cheetha Rehabilitatie Centrum bezoeken. Verder is er een kleine receptie, gezellige lounge/bar met bibliotheek, 2 restaurants, een lekker zwembad met ligbedden en gratis WiFi in het gehele hotel. Alle 30 kamers hebben een typisch Afrikaanse uitstraling met rietendaken en veel leuke details. De kamers zijn voorzien van goede badkamer met douche en een gezamenlijke veranda, vanaf waar u uitzicht heeft op het Privé Reservaat.
Meer info >
Phalaborwa
Sefapane Lodge
Drieenhalve ster
 • Sefapane Lodge
 • Sefapane Lodge
 • Sefapane Lodge
 • Sefapane Lodge
 • SefapaneLodge
Sefapane Lodge is gelegen bij de ingang van het Kruger Nationaal Park en is hierdoor een ideaal uitgangspunt om het park te bezoeken. Sefapane Lodge heeft Nederlands management en kan een prima uitvalsbasis zijn om verschillende safari's te maken en de mooie omgeving te ontdekken! De lodge beschikt over een receptie met kluisjes, lounge met tv-ruimte, restaurant met terras, bar, poolbar en een groot zwembad met ligbedden in een tropische tuin. Kinderen zijn van harte welkom en er worden diverse game drives georganiseerd. Tevens is er een shuttleservice naar de op 2 kilometer afstand gelegen Hans Merensky golfbaan, waar u tussen de wilde dieren kunt golfen.
De kamers bevinden zich in typisch Zuid-Afrikaanse Rondavels, dit zijn huisjes voorzien van rieten daken.
De standaard Rondavels hebben airco, koelkast, koffie- en theefaciliteiten een veranda met zitje en een badkamer met bad of douche.
De Deluxe Rondavales hebben dezelfde faciliteiten, maar zijn ruimer van opzet en hebben een aparte zithoek.
De Familie Rondaveles zijn uitstekend voor families met kinderen, de rondaveles zijn van alle gemakken voorzien en hebben 2 slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer met een stapelbed.

Sefapane heeft ook leuke safari-huizen, welke geschikt zijn voor families en gezelschappen tussen de 5 en 10 personen. De huizen zijn voorzien van een grote woonkamer, keuken, diverse slaapkamers en badkamers.
Meer info >
Hazyview & Graskop
Greenway Woods Resort
 • za_ac_greenway.jpg
Greenway Woods is een fijn hotel en ligt op een rustige locatie. Het hotel biedt verschillende faciliteiten waaronder een zwembad, restaurant, Spa, lounge en een bar. De kamers zijn huiselijk ingericht en beschikken over een tv, airco, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met douche. In de buurt liggen het Kruger Park en de Blyde Canyon River. Er is gratis Wifi beschikbaar in de openbare ruimtes van de accommodatie.
Meer info >
Swaziland
Lugogo Sun
 • Lugogo Sun
Lugogo Sun is een prettig driesterren hotel, van waaruit u een geweldig uitzicht over een prachtig landschap met subtropische tuinen en de golfbanen van Lugogo Sun heeft.
Swaziland
Mountain Inn
Driesterren
 • Overzicht Mountain Inn Swaziland Zuid Afrika
 • Lobby Mountain Inn Swaziland Zuid Afrika
 • Tuin Mountain Inn Swaziland Zuid Afrika
 • Mountain Inn exterieur 2
 • Mountain Inn exterieur
Comfortabel hotel in Spaanse stijl met een unieke ligging. Het hotel heeft door zijn ligging een schitterend uitzicht over de Ezulwini vallei en ligt op ca. vier km van het centrum van Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. De gemoedelijke sfeer in het hotel zorgt ervoor dat u zich er meteen thuis voelt. Mountain Inn heeft een receptie, restaurant, bar, gratis WiFi in het gehele hotel, mooi zwembad met ligbedden, verhuur van mountainbikes en er worden wandeltochten georganiseerd. De kamers zijn ruim en charmant ingericht en beschikken over airco, TV, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad. Er zijn ook familiekamers, deze beschikken over dezelfde faciliteiten, maar zijn ruimer van opzet. De familiekamers zijn geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen t/m 11 jaar.


Bouwwerkzaamheden
Vanaf heden vinden er bouwwerkzaamheden plaats in het Mountain Inn. Er is mogelijkheid geluidsoverlast maar dit zal zeer beperkt voorkomen. De werkzaamheden vinden elke dag plaats rond 07.00 tot 17.00 uur tot en met eind januari 2018. Alle faciliteiten zijn beschikbaar.
Meer info >
Hluhluwe Nationaal Park
Ezulwini Game Lodge
Drieenhalve ster
 • Ezulwini Game Lodge
 • Ezulwini Game Lodge
 • Ezulwini Game Lodge
 • Ezulwini Game Lodge
 • Ezulwini Game Lodge
Een kleine lodge, waar de gastvrijheid nog hoog in het vaandel staan. Door het vriendelijke personeel, mooie ligging en heerlijke zwembad een uitstekende plek om de regio beter te leren kennen. De lodge ligt in KwaZulu Natal, de regio waar vele wildparken te vinden zijn. Vanuit de lodge kunt u eenvoudig het beroemde Hluhluwe Nationale Park bezoeken, het kleinere Mkuze wildpark of de Wetlands van St. Lucia. Er is een kleine receptie, goed restaurant,WiFi in het gehele hotel tegen betaling, gezellige bar met terras op de veranda en een zwembad met ligbedden waar u kunt genieten van een indrukwekkende ochtend met safari's. De kamers van de lodge liggen in kleine geschakelde bungalows en zijn voorzien van airco, koffie- en theefaciliteiten, douche en terrasje. Er zijn ook uitstekende familiekamers, welke ruimer van opzet zijn.
Meer info >
Hluhluwe Nationaal Park
Bushlands Game Lodge
Driesterren
 • Zwembad Bushlands Game Lodge Zululand Zuid Afrika
 • Kamer Bushlands Game Lodge Zululand Zuid Afrika
 • Zwembad Bushlands Game Lodge Zululand Zuid Afrika
 • Kamer Bushlands Game Lodge Zululand Zuid Afrika
 • Bar Bushlands Game Lodge Zuid Africa
Een leuke lodge gelegen in Kwazulu Natal en wordt omringd door de beroemde Nationale Parken zoals Hluhluwe/Umfolozi, Mkuzi, Nduma en Sodwana Bay. De lodge is gebouwd met hout uit de omgeving en gedecoreerd met lokale stoffen. Vanuit de lodge heeft u schitterende uitzichten, vanwaar u gemakkelijk de dieren kunt aanschouwen. De faciliteiten zoals de receptie, het restaurant, de bar (Boma) en de chalets zijn met elkaar verbonden door houten vlonders. In de bar wordt in de vooravond een drankje gedronken bij het kampvuur als start van diner. De lodge heeft een gemeenschappelijk eetgedeelte waar de meest heerlijke maaltijden worden geserveerd vergezeld van de mooiste wijnen. Vanuit de Lodge kunt u game drives en wandelingen reserveren. De 24 verzorgde Afrikaans ingerichte chalets zijn voorzien van veel hout met airco, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Drakensbergen (Underberg)
12
Drakensberg Gardens...
Drakensberg Gardens Golf & Leisure Resort
Driesterren
 • Overzicht Drakensberg Gardens Golf & Leisure Resort Drakensbergen Zuid Afrika
 • Kamer Drakensberg Gardens Golf & Leisure Resort Drakensbergen Zuid Afrika
 • Uitzicht Drakensberg Gardens Golf & Leisure Resort Drakensbergen Zuid Afrika
 • Kamer Drakensberg Gardens Golf & Leisure Resort Drakensbergen Zuid Afrika
Drakensberg Gardens Golf & Leisure Resort is gelegen op een groot landgoed in het hart van de Zuidelijke Drakensbergen, welke de natuurlijke grens vormen tussen Zuid Afrika en het koninkrijk Lesotho. Het resort beschikt over een receptie, verschillende restaurants waaronder The Eagles Roost (buffet), The Bistro (à la carte), De Bergview (à la carte), Wijnbouw-Knot Restaurant en de Glengarry Country Club (lichte maaltijden). Verder is er een lounge en 2 bars. Het resort biedt een scala aan activiteiten zoals, tennis, volleybal, badminton, vissen, paardrijden en een squashbaan. De 90 verzorgde kamers zijn voorzien van TV, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en/of bad. Er zijn ook uitstekende familiekamers, welke ruimer van opzet zijn. Geniet u vanuit het heerlijk resort van het prachtige uitzicht op de omliggende vallei en bergen waaronder de indrukwekkende Rhino Horn Peak. Een heerlijk hotel!
Meer info >
Gooderson Monks Cow...
Gooderson Monks Cowl Golf Resort
 • za_ac_monkcowlov.jpg
 • za_ac_monkcowlzw.jpg
Een spectaculair resort centraal gelegen in Drakensbergen. Beleef het prachtige uitzicht terwijl u gebruik maakt van één van de vele faciliteiten. Zo beschikt het resort over een golfbaan, Spa, buitenzwembad en trampolines. Er is ook genoeg sport te beoefenen als tennis, badminton of volleybal. Tevens beschikt het resort over een restaurant, pub en poolbar waar heerlijk gegeten kan worden of u kunt genieten van een drankje. Alle kamers zijn uitgerust met een airco, tv, minibar en hebben een prachtig uitzicht.
Meer info >
Drakensbergen (Bergville/Winterton)
Mont-aux-Sources Hotel
Driesterren
 • ZA_AC_MontAuxTU1
 • ZA_AC_MontAuxBA1
 • ZA_AC_MontAuxEX2
 • ZA_AC_MontAuxKA1
 • ZA_AC_MontAuxKA2
Een zeer verzorgd resort in Bergville, een plaatsje in het noordelijke gedeelte van de Drakensbergen. U kunt hier uitstekend de mooie natuur ontdekken en leuke sportieve activiteiten ondernemen. Geniet van het ruim opgezette resort met zijn vele faciliteiten. Er is een receptie, lounge, goed restaurant waar zowel 's ochtends als 's avonds een uitgebreid buffet aanwezig is, genieten kunt u verder op het terras met een spectaculair uitzicht, bij het zwembad of in de mooie tuin. Het resort biedt verder een uitgebreid scala aan dagexcursies in de directe omgeving, zoals; vissen, mountainbiken, tennis, trekkings en paardrijden. Verder zijn er 75 verzorgde kamers verdeeld in standaard en deluxe kamers. De standaardkamers zijn verzorgd en voorzien van kluisje, TV, telefoon en badkamer met douche. De deluxe kamers hebben airco, kluisje, TV, telefoon, koffie- & theefaciliteiten en een luxere uitstraling dan de standaardkamers.

Meer info >

Verlengen

15 dagen Family Fun op Safari Kerstspecial: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle excursiemogelijkheden bekijken, die u vooraf kunt bijboeken (en betalen).
Excursies (vooraf betalen) ( 1 t/m 1 van 3 opties )
za_alg_exc.jpg
Excursiepakket Family Fun Op Safari
Tijdens deze rondreis kunt u verschillende excursies maken, welke uw reis nog bijzonderder maken. NRV heeft bij deze reis een selectie gemaakt van excursies die u eigenlijk niet ma...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.54
( 2 t/m 3 van 3 opties )
Kruger Nationaal Park - Op zoek naar de Big Five
Het Kruger National Park met 19.685 vierkante kilometer is het grootste en bekendste wildpark in Zuid-Afrika, met de grootste verscheidenheid aan wilde dieren in Afrika. In het Kruger National Park heeft u grote kans om de Big Five, bestaande uit leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn, te spotten. Zo heeft u na het bezoek aan één park de Big Five gezien!
...
Swaziland - Swazi dans
Swaziland heeft 1.136.300 inwoners waarvan de meeste mensen Swazi zijn. De Swazi's zijn open en vriendelijke mensen en leven op een traditionele manier. Tijdens uw reis kunt u een bezoek brengen aan een traditioneel dorp. U ziet dan hoe de Swazi's leven en u kunt ook kennis maken met de Swazi dans en zang dat erg imponerend en krachtig is.
...
 • Beoordelingen (2)
 • Reisverslagen (31)

15-08-2016

'Een prima rondreis met kinderen. De rij-afstanden waren niet te groot. We verbleven op elke plek minimaal 2 nachten, zodat er altijd een hele dag was om iets te ondernemen. We hebben genoten van de safari''s. Zoals de avondsafari met braai, die al inbegrepen was bij de reis. Echt top! In plaats v ...

Meer info >

anoniem

03-07-2015

'Een zeer geslaagde vakantie, een heel mooi programma met leuke accommodaties en zeer mooie landschappen, maar helaas te weinig tijd om alles rustig te kunnen bezoeken. '

anoniem