Struisvogels bij Oudtshoorn
Struisvogels bij Oudtshoorn
Kaapstad
Kaapstad
Krugerpark
Krugerpark
Swaziland
Swaziland
Wijnlanden
Wijnlanden

De Wereld in één

Privéreis | 24 dagen v.a.
2251i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
18-09-2019
Reisduur
24 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Krugerpark, eSwatini en de West-Kaap
Veel safari mogelijkheden: Krugerpark, Hluhluwe & Addo NP
Mooiste autoroutes: Panoramaroute, Tuinroute & Route 62
Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Inclusief ruimbagage

Safari, eSwatini en de West-Kaap

Maak kennis met de vele gezichten van Zuid-Afrika. Ga op zoek naar de 'Big Five' in Timbavati Private Game Reserve én Kruger Nationaal Park. Via eSwatini (voormalig Swaziland) rijdt u naar het gemoedelijk plaatje St. Lucia. In het meer bij St Lucia leven veel nijlpaarden en krokodillen. Heerlijk ontspannen doet u aan het strand van uMhlanga voordat u de reis vervolgt naar de West-Kaap. De binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth is bij deze reis al inbegrepen waardoor u optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen. Fotografeer de kuddes olifanten in Addo Nationaal Park en ga op walvisexcursie (afhankelijk van het seizoen) bij Plettenberg Bay. Na een uitgebreid bezoek aan de wijnlanden sluit u uw reis af in wereldstad Kaapstad.

"Een hele mooie reis met enorm veel diversiteit, waardoor je heel veel van dit prachtige land kunt zien. "

I. Heidelberg, Etten-Leur

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen. Het is een lange vlucht, maar het grote voordeel is dat er maximaal één uur tijdsverschil is met Nederland en u dus geen jetlag heeft.

DAG
02

Aankomst Johannesburg

za_al_johannesburg.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Overnachting Johannesburg

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven.

DAG
03

Johannesburg - Dullstroom (ca. 250 km)

za_al_dullstroom2.jpg
Ontvangst huurauto
Afwisselende route richting de provincie Mpumalanga
Overnachten in Dullstroom, lieflijk stadje gesticht door de Nederlanders

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en verlaat u de regio van Johannesburg. U rijdt naar het plaatsje Dullstroom, gelegen in het oosten van Zuid-Afrika. Dullstroom ligt in Mpumalanga één van de mooiste provincies van Zuid-Afrika met een afwisselend landschap en een grote verscheidenheid aan dieren. Dullstroom ontstond in de vroege 19de eeuw toen Hollandse trekboeren zich hier vestigden. Het dorpje werd genoemd naar ene Wolterus Dull, voorzitter van de Nederlandse immigranten. De 'stroom' wijst naar de overvloed aan water in dit gebied. U overnacht hier in een vriendelijke guesthouse en komt al helemaal in Afrikaanse sferen.

DAG
04

Dullstroom - Hoedspruit (ca. 235 km)

za_al_hoe_cheetah.jpg
Prachtige route over de Long Tom Pass
Op safari in 4WD met ranger (optioneel)
Twee overnachtingen in een safari lodge

Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar Hoedspruit. U rijdt over de Long Tom Pass, een van de meest spectaculaire bergpassen in Zuid-Afrika en een van de hoogst gelegen snelwegen in het land. Rond lunchtijd komt u aan in uw safari lodge waar u de aankomende twee nachten zal logeren.

Hoedspruit is de plek waar u zowel het Krugerpark als diverse ‘Private Game Reserves’ vindt. Een uitstekende plek om op safari te gaan. Vanuit uw lodge kunt u een spannende avondsafari boeken, waarbij u met een ranger het Timbavati Game Reserve bezoekt in een open 4WD en op zoek gaat naar de ‘Big Five’.

DAG
05

Kruger Nationaal Park

za_al_krugerpark2.jpg
Ontdek het indrukwekkende Kruger Nationaal Park per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Geniet van het zwembad bij de lodge na een safari

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het Kruger Nationaal Park verkennen, maar u kunt uiteraard ook een safari in een open 4WD boeken bij de entree van het park of in uw lodge. Het park staat garant voor een prachtige safari dag, waarna u in de lodge heerlijk kunt bijkomen bij het zwembad of later die avond bij het kampvuur.

DAG
06

Hoedspruit - Hazyview (ca. 210 km)

Hazyview
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panoramaroute
Twee nachten nabij Krugerpark
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)

Wanneer u van Hoedspruit naar Hazyview rijdt, heeft u de kans om één van Zuid-Afrika’s mooiste routes te rijden: de Panoramaroute. U rijdt door de Blyde River Canyon waar u vele bezienswaardigheden tegenkomt. Wat dacht u van God’s Window met prachtige vergezichten, de Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes? In de loop van de middag komt u aan bij uw accommodatie.

De volgende dag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid met uw huurauto het Krugerpark te bezoeken. Hazyview ligt bij de zuidelijke toegangspoort van het park op ca. 10 minuten rijden van de entree. U kunt de hele dag op zoek naar de 'Big Five' en veel ander wild. In één van de restcamps kunt u eenvoudig lunchen, waardoor u optimaal kunt genieten van de dag.

DAG
08

Hazyview - eSwatini (voormalig Swaziland) (ca. 325 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste safari Krugerpark (optioneel)
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten eSwatini (voormalig Swaziland)
Bezoek aan de lokale markt of glasfabriek (optioneel)
Overnachting eSwatini

Wilt u nog een keer op safari in Krugerpark? Als u vroeg op staat kunt u via Krugerpark naar de grens met eSwatini rijden. Zo heeft u de hele ochtend gamedrive in uw eigen auto!
De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal alvorens u bij de grens met eSwatini aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw lodge, waar u in de loop van de middag aankomt. Wist u dat glas is een belangrijk export product voor de Swazi's? Bezoek in de middag een glasfabriek of struin over de lokale markt.

DAG
09

eSwatini (voormalig Swaziland) - St. Lucia (ca. 170 km)

za_al_stl_krokodillen.jpg
Vertrek eSwatini
Grensformaliteiten Zuid-Afrika
Prachtige route door KwaZulu Natal
Boottocht op het meer van St. Lucia (optioneel)
Twee nachten in St. Lucia

U verlaat eSwatini en reist door naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt aan in KwaZulu Natal, ook wel het land van de Zulu’s genoemd. Een mooie route, waarbij u kennis maakt met het plattelandsleven van Zuid-Afrika. Rond het middaguur komt u aan in uw accommodatie in St. Lucia.
Het sfeervolle plaatste St. Lucia ligt direct aan de kust. Het is één van de leukste plaatsen van Zuid-Afrika. Nadat u heeft ingecheckt kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken, wat onderdeel is van het iSimangaliso Wetland Park. Het is één van de weinige parken in de wereld die uit vijf verschillende ecosystemen bestaat en waar meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen leven. Tijdens de boottocht is de kans dan ook groot dat u krokodillen aan de oevers ziet liggen en grote groepen nijlpaarden ziet.

DAG
10

St. Lucia

Cape Vidal
Mogelijkheid tot het bezoeken van het Greater St Lucia Wetlands Park
Ochtend- of middagsafari in Hluhluwe Nationaal Park (optioneel)

Vandaag een vrije dag om te genieten van het gemoedelijke dorpje St. Lucia. Heeft u zin om op pad te gaan? Breng dan een bezoek Cape Vidal. Waarschijnlijk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust kunt u een mooie wandeling maken door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee. Ook kunt een ochtend- of middagsafari boeken in Hluhluwe Nationaal Park (optioneel). Het Hluhluwe Nationaal Park is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot! Tijdens deze optionele excursie gaat u met een professionele ranger in een open 4WD op zoek naar de ‘Big Five’ (leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels).

DAG
11

St. Lucia - uMhlanga (ca. 220 km)

za_al_umhlanga vuurtoren.jpg
Wandelen over het brede strand
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika
Overnachting uMlanga

Vandaag rijdt u door naar het vriendelijke kustplaatsje uMhlanga, niet ver van Durban. Tijd voor ontspanning. Lees een goed boek op een ligbedje aan het zwembad of maak een mooie strandwandeling. Op de boulevard zijn diverse restaurants, bars en winkels te vinden. Een relaxte dag om heerlijk tot rust te komen.

DAG
12

uMhlanga - Durban - Port Elizabeth - Addo Nationaal Park

za_al_port elisabeth2.jpg
Afleveren huurauto luchthaven Durban
Vlucht Durban - Port Elizabeth
Ontvangst nieuwe huurauto in Port Elizabeth
Op safari in Addo Nationaal Park (optioneel)
Twee overnachtingen nabij Addo Nationaal Park

Het is tijd om de oostkant van Zuid-Afrika te verlaten. U levert de huurauto in op de luchthaven van Durban, dat op ca. 40 minuten rijden van uMhlanga ligt. Vanaf Durban vliegt u naar Port Elizabeth, waar een nieuwe huurauto voor u klaar staat. U verlaat de luchthaven en rijdt naar Addo Nationaal Park. Dit park is opgericht om de vele olifanten die in dit gebied leven te beschermen. U overnacht in een vriendelijk guesthouse aan de rand van het park. ’s Middags kunt u optioneel al een safari maken in dit mooie park. Kijk goed om u heen, ook Addo Nationaal Park is het leefgebied van de ‘Big Five’.

DAG
13

Addo Nationaal Park

ZA_AL_ADDONP
Volle dag om op safari te gaan in Addo Nationaal Park
Tweede overnachting nabij Addo Nationaal Park

Vandaag heeft u alle tijd om het Addo Nationaal Park beter te leren kennen. Zo kunt u met uw eigen auto het park verkennen, maar ook een gamedrive in een open 4WD boeken bij uw loge of bij de entree van het park. Het belooft een heerlijke dag te worden.

DAG
14

Addo - Tsitsikamma Nationaal Park - Knysna/ Plettenberg Bay (ca. 340 km)

za_al_kysna.jpg
Afwisselende route richting de kust
Maak een korte wandeling in Tsitsikamma Nationaal Park
Mogelijkheid om walvissen te zien (seizoen juni t/m dec)
Twee overnachtingen in Knysna of Plettenberg

Vandaag vertrekken we op tijd om naar het Tsitsikamma Nationaal Park te rijden en een mooie wandeling naar de monding van de Stormsrivier te maken. Een heerlijke start van de dag in een indrukwekkende omgeving. Daarna vervolgt u uw weg naar Plettenberg Bay, een populaire kustplaats en uiteindelijk Knysna. U overnacht twee nachten in Knysna of Plettenberg.

De volgende dag kunt u ten oosten van Plettenberg één van de opvangcentra voor vogels, apen of olifanten bezoeken. Ook kunt u een bootexcursie boeken waarbij u in het seizoen (juni t/m dec) de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Maar ook in Knysna valt van alles te beleven. Bezoek de gezellige Waterfront met restaurants en winkeltjes en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.

DAG
16

Knysna/ Plettenberg Bay - Oudtshoorn (ca. 125 km)

Oudtshoorn
Ontdek de indrukwekkende Outeniqua Pass
Bezoek aan de prachtige Cango Caves (optioneel)
Bezoek aan een struisvogelboerderij (optioneel)

U rijdt verder langs de kust in westelijke richting en gaat bij George weer het binnenland in. De route brengt u over de mooie Outeniqua Pas voordat u in Oudtshoorn aankomt. Deze plaats staat, door de vele struisvogelboerderijen, bekend als de verenhoofdstad van Afrika. Bezoek een boerderij en leer alles over deze grote dieren. U kunt ook een bezoek brengen aan de Cango Caves die ten noorden van het dorp liggen. Wonderlijke druipsteenformaties maken deze grotten een mysterieuze plek.

DAG
17

Oudsthoorn - Montagu (ca. 240 km)

za_al_mon_kerk.jpg
Vandaag reist u over de Route 62
Geniet van de vele dorpjes, waar de tijd heeft stilgestaan
Logeren in Montagu, een openlucht museum

Via de beroemde Route 62 rijden we vandaag richting Montagu, een prachtig historisch plaatsje gelegen tussen twee bergketens. De omgeving is indrukwekkend en een groot verschil met wat u de vorige dag nabij Oudtshoorn heeft gezien. Geniet van de route er naartoe en het vriendelijke plaatsje.

DAG
18

Montagu - Stellenbosch (ca. 160 km)

za_al_stellenbosch2.jpg
Vervolg Route 62 richting de wijnlanden
Bezoek één (of meerdere) wijnboerderijen
Wandelen door het oude centrum van Stellenbosch
Twee overnachting in/nabij Stellenbosch

U vervolgt Route 62 door de Westkaap, naar een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika, de beroemde wijnlanden. Het dorpje Stellenbosch heeft veel mooie oude Kaap-Hollandse gebouwen en het gezellige centrum nodigt uit om een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes. Voor degene die van een mooi glas wijn houden is het bezoeken van een van de vele wijnboerderijen toch zeker een hoogtepunt. In het centrum van Stellenbosch kunt u een kaart krijgen met alle routes, waar de verschillende wijnhuizen op staan aangegeven. Bij de meeste wijnboerderijen kunt u een rondleiding krijgen door de kelders en een uitgebreide uitleg krijgt over het proces. Deze rondleiding wordt altijd afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras. U heeft 2 heerlijke dagen in dit mooie gebied.

DAG
20

Stellenbosch - Kaapstad (ca. 75 km)

za_al_kaa_boulders.jpg
Eerste aanzicht van de beroemde Tafelberg
Drie volle dagen in Kaapstad
Bezoek Kaap de Goede Hoop
Pak de Hop-on Hop-off bus langs alle bezienswaardigheden

Het einde van uw vakantie komt in zicht en we sluiten deze bijzondere reis dan ook af in het prachtige Kaapstad! In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg waarvandaan u een schitterend uitzicht over de stad en de voorsteden heeft. Bezoek het V&A Waterfront met de vele winkels, restaurants en terrassen. Een bezoek aan Robbeneiland is een 'must do' tijdens uw bezoek aan Kaapstad. Het geeft u een unieke inkijk in de geschiedenis van het land en de Apartheid. Verken met de auto het Kaapse schiereiland. Met een lunch onderweg neemt dit ongeveer de hele dag in beslag. U rijdt via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationaal Park. U vindt hier Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpjes gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan False Bay vindt u ten zuiden van Simon’s Town, de marine stad, Boulders Beach waar een grote kolonie pinguïns leeft. Ten noorden van deze stad in Glen Cairn ligt de “Scratch Patch”, een fabriek waar halfedelstenen verwerkt worden. Voor kinderen is het een groot plezier de restanten in de vorm van mooie gekleurde steentjes te verzamelen.

DAG
23

Kaapstad - Amsterdam

ZA_AL_KAAPSTAD
Vertrek Kaapstad

Vandaag is er helaas een einde gekomen aan deze prachtige reis. Aan het einde van dag rijdt u richting de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. U vliegt vanavond terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
24

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)

Einde van een geweldige vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
10 opties
Open+
+Extra's
7 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

09-04-2016

'Een fantastische reis met mooie guest lodges.Ngama tented lodge is zeker een topper.Wij zelf hadden liever een dag minder in St Lucia en een dag meer in La Lucia Umhlanga gehad. Alle accomodaties waren echt toppers met uitzondering van Mvubu lodge ...

Meer info >

anoniem

24 dagen De Wereld in één: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met KLM en British Airways
25 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Emirates
Shuttleservice luchthaven Johannesburg - hotel Johannesburg
20 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en/of guesthouses (afhankelijk van uw keuze)
Binnenlandse vlucht Durban – Port Elizabeth
Iedere dag ontbijt*
Beleef de beroemde Panorama Route
Logeren bij het Krugerpark
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Logeren in St. Lucia
Genieten van heerlijke stranddag in uMhlanga
Ontmoet de olifanten in Addo Nationaal Park
Ontdek de prachtige Tuinroute
Logeren in Oudsthoorn, dé struisvogel hoofdstad van Afrika
Verblijf in de mooie wijnlanden
Heerlijke dagen in Kaapstad
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg
* Als u voor superiorklasse accommodaties kiest verblijft u in de omgeving van Hoedspruit op basis van volpension en zijn er 2 gamedrives per dag in de prijs inbegrepen.

Exclusief

Entreegelden Nationale Parken
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
10 opties
Open+