neemt je mee
Struisvogels bij Oudtshoorn
Struisvogels bij Oudtshoorn
Kaapstad
Kaapstad
Krugerpark
Krugerpark
Swaziland
Swaziland
Wijnlanden
Wijnlanden

De Wereld in één

Privéreis | 24 dagen v.a. 2451
2301i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
29-04-2019
Reisduur
24 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Krugerpark, eSwatini en de West-Kaap
Veel safari mogelijkheden: Krugerpark, Hluhluwe & Addo NP
Mooiste autoroutes: Panoramaroute, Tuinroute & Route 62
Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
Maar liefst drie dagen Kaapstad
Digitale Nederlandse routebeschrijving

Safari, eSwatini en de West-Kaap

Maak kennis met de vele gezichten van Zuid-Afrika. Ga op zoek naar de 'Big Five' in Timbavati Private Game Reserve én Kruger Nationaal Park. Via eSwatini (voormalig Swaziland) rijdt u naar het gemoedelijk plaatje St. Lucia. In het meer bij St Lucia leven veel nijlpaarden en krokodillen. Heerlijk ontspannen doet u aan het strand van uMhlanga voordat u de reis vervolgt naar de West-Kaap. De binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth is bij deze reis al inbegrepen waardoor u optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen. Fotografeer de kuddes olifanten in Addo Nationaal Park en ga op walvisexcursie (afhankelijk van het seizoen) bij Plettenberg Bay. Na een uitgebreid bezoek aan de wijnlanden sluit u uw reis af in wereldstad Kaapstad.

"Een hele mooie reis met enorm veel diversiteit, waardoor je heel veel van dit prachtige land kunt zien. "

I. Heidelberg, Etten-Leur

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen. Het is een lange vlucht, maar het grote voordeel is dat er maximaal één uur tijdsverschil is met Nederland en u dus geen jetlag heeft.

DAG
02

Aankomst Johannesburg

za_al_johannesburg.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Overnachting Johannesburg

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven.

DAG
03

Johannesburg - Dullstroom (ca. 250 km)

za_al_dullstroom2.jpg
Ontvangst huurauto
Afwisselende route richting de provincie Mpumalanga
Overnachten in Dullstroom, lieflijk stadje gesticht door de Nederlanders

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en verlaat u de regio van Johannesburg. U rijdt naar het plaatsje Dullstroom, gelegen in het oosten van Zuid-Afrika. Dullstroom ligt in Mpumalanga één van de mooiste provincies van Zuid-Afrika met een afwisselend landschap en een grote verscheidenheid aan dieren. Dullstroom ontstond in de vroege 19de eeuw toen Hollandse trekboeren zich hier vestigden. Het dorpje werd genoemd naar ene Wolterus Dull, voorzitter van de Nederlandse immigranten. De 'stroom' wijst naar de overvloed aan water in dit gebied. U overnacht hier in een vriendelijke guesthouse en komt al helemaal in Afrikaanse sferen.

DAG
04

Dullstroom - Hoedspruit (ca. 235 km)

za_al_hoe_cheetah.jpg
Prachtige route over de Long Tom Pass
Op safari in 4WD met ranger (optioneel)
Twee overnachtingen in een safari lodge

Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar Hoedspruit. U rijdt over de Long Tom Pass, een van de meest spectaculaire bergpassen in Zuid-Afrika en een van de hoogst gelegen snelwegen in het land. Rond lunchtijd komt u aan in uw safari lodge waar u de aankomende twee nachten zal logeren.

Hoedspruit is de plek waar u zowel het Krugerpark als diverse ‘Private Game Reserves’ vindt. Een uitstekende plek om op safari te gaan. Vanuit uw lodge kunt u een spannende avondsafari boeken, waarbij u met een ranger het Timbavati Game Reserve bezoekt in een open 4WD en op zoek gaat naar de ‘Big Five’.

DAG
05

Kruger Nationaal Park

za_al_krugerpark2.jpg
Ontdek het indrukwekkende Kruger Nationaal Park per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Geniet van het zwembad bij de lodge na een safari

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het Kruger Nationaal Park verkennen, maar u kunt uiteraard ook een safari in een open 4WD boeken bij de entree van het park of in uw lodge. Het park staat garant voor een prachtige safari dag, waarna u in de lodge heerlijk kunt bijkomen bij het zwembad of later die avond bij het kampvuur.

DAG
06

Hoedspruit - Hazyview (ca. 210 km)

Hazyview
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panoramaroute
Twee nachten nabij Krugerpark
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)

Wanneer u van Hoedspruit naar Hazyview rijdt, heeft u de kans om één van Zuid-Afrika’s mooiste routes te rijden: de Panoramaroute. U rijdt door de Blyde River Canyon waar u vele bezienswaardigheden tegenkomt. Wat dacht u van God’s Window met prachtige vergezichten, de Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes? In de loop van de middag komt u aan bij uw accommodatie.

De volgende dag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid met uw huurauto het Krugerpark te bezoeken. Hazyview ligt bij de zuidelijke toegangspoort van het park op ca. 10 minuten rijden van de entree. U kunt de hele dag op zoek naar de 'Big Five' en veel ander wild. In één van de restcamps kunt u eenvoudig lunchen, waardoor u optimaal kunt genieten van de dag.

DAG
08

Hazyview - eSwatini (voormalig Swaziland) (ca. 325 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste safari Krugerpark (optioneel)
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten eSwatini (voormalig Swaziland)
Bezoek aan de lokale markt of glasfabriek (optioneel)
Overnachting eSwatini

Wilt u nog een keer op safari in Krugerpark? Als u vroeg op staat kunt u via Krugerpark naar de grens met eSwatini rijden. Zo heeft u de hele ochtend gamedrive in uw eigen auto!
De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal alvorens u bij de grens met eSwatini aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw lodge, waar u in de loop van de middag aankomt. Wist u dat glas is een belangrijk export product voor de Swazi's? Bezoek in de middag een glasfabriek of struin over de lokale markt.

DAG
09

eSwatini (voormalig Swaziland) - St. Lucia (ca. 170 km)

za_al_stl_krokodillen.jpg
Vertrek eSwatini
Grensformaliteiten Zuid-Afrika
Prachtige route door KwaZulu Natal
Boottocht op het meer van St. Lucia (optioneel)
Twee nachten in St. Lucia

U verlaat eSwatini en reist door naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt aan in KwaZulu Natal, ook wel het land van de Zulu’s genoemd. Een mooie route, waarbij u kennis maakt met het plattelandsleven van Zuid-Afrika. Rond het middaguur komt u aan in uw accommodatie in St. Lucia.
Het sfeervolle plaatste St. Lucia ligt direct aan de kust. Het is één van de leukste plaatsen van Zuid-Afrika. Nadat u heeft ingecheckt kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken, wat onderdeel is van het iSimangaliso Wetland Park. Het is één van de weinige parken in de wereld die uit vijf verschillende ecosystemen bestaat en waar meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen leven. Tijdens de boottocht is de kans dan ook groot dat u krokodillen aan de oevers ziet liggen en grote groepen nijlpaarden ziet.

DAG
10

St. Lucia

Cape Vidal
Mogelijkheid tot het bezoeken van het Greater St Lucia Wetlands Park
Ochtend- of middagsafari in Hluhluwe Nationaal Park (optioneel)

Vandaag een vrije dag om te genieten van het gemoedelijke dorpje St. Lucia. Heeft u zin om op pad te gaan? Breng dan een bezoek Cape Vidal. Waarschijnlijk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust kunt u een mooie wandeling maken door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee. Ook kunt een ochtend- of middagsafari boeken in Hluhluwe Nationaal Park (optioneel). Het Hluhluwe Nationaal Park is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot! Tijdens deze optionele excursie gaat u met een professionele ranger in een open 4WD op zoek naar de ‘Big Five’ (leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels).

DAG
11

St. Lucia - uMhlanga (ca. 220 km)

za_al_umhlanga vuurtoren.jpg
Wandelen over het brede strand
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika
Overnachting uMlanga

Vandaag rijdt u door naar het vriendelijke kustplaatsje uMhlanga, niet ver van Durban. Tijd voor ontspanning. Lees een goed boek op een ligbedje aan het zwembad of maak een mooie strandwandeling. Op de boulevard zijn diverse restaurants, bars en winkels te vinden. Een relaxte dag om heerlijk tot rust te komen.

DAG
12

uMhlanga - Durban - Port Elizabeth - Addo Nationaal Park

za_al_port elisabeth2.jpg
Afleveren huurauto luchthaven Durban
Vlucht Durban - Port Elizabeth
Ontvangst nieuwe huurauto in Port Elizabeth
Op safari in Addo Nationaal Park (optioneel)
Twee overnachtingen nabij Addo Nationaal Park

Het is tijd om de oostkant van Zuid-Afrika te verlaten. U levert de huurauto in op de luchthaven van Durban, dat op ca. 40 minuten rijden van uMhlanga ligt. Vanaf Durban vliegt u naar Port Elizabeth, waar een nieuwe huurauto voor u klaar staat. U verlaat de luchthaven en rijdt naar Addo Nationaal Park. Dit park is opgericht om de vele olifanten die in dit gebied leven te beschermen. U overnacht in een vriendelijk guesthouse aan de rand van het park. ’s Middags kunt u optioneel al een safari maken in dit mooie park. Kijk goed om u heen, ook Addo Nationaal Park is het leefgebied van de ‘Big Five’.

DAG
13

Addo Nationaal Park

ZA_AL_ADDONP
Volle dag om op safari te gaan in Addo Nationaal Park
Tweede overnachting nabij Addo Nationaal Park

Vandaag heeft u alle tijd om het Addo Nationaal Park beter te leren kennen. Zo kunt u met uw eigen auto het park verkennen, maar ook een gamedrive in een open 4WD boeken bij uw loge of bij de entree van het park. Het belooft een heerlijke dag te worden.

DAG
14

Addo - Tsitsikamma Nationaal Park - Knysna/ Plettenberg Bay (ca. 340 km)

za_al_kysna.jpg
Afwisselende route richting de kust
Maak een korte wandeling in Tsitsikamma Nationaal Park
Mogelijkheid om walvissen te zien (seizoen juni t/m dec)
Twee overnachtingen in Knysna of Plettenberg

Vandaag vertrekken we op tijd om naar het Tsitsikamma Nationaal Park te rijden en een mooie wandeling naar de monding van de Stormsrivier te maken. Een heerlijke start van de dag in een indrukwekkende omgeving. Daarna vervolgt u uw weg naar Plettenberg Bay, een populaire kustplaats en uiteindelijk Knysna. U overnacht twee nachten in Knysna of Plettenberg.

De volgende dag kunt u ten oosten van Plettenberg één van de opvangcentra voor vogels, apen of olifanten bezoeken. Ook kunt u een bootexcursie boeken waarbij u in het seizoen (juni t/m dec) de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Maar ook in Knysna valt van alles te beleven. Bezoek de gezellige Waterfront met restaurants en winkeltjes en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.

DAG
16

Knysna/ Plettenberg Bay - Oudtshoorn (ca. 125 km)

Oudtshoorn
Ontdek de indrukwekkende Outeniqua Pass
Bezoek aan de prachtige Cango Caves (optioneel)
Bezoek aan een struisvogelboerderij (optioneel)

U rijdt verder langs de kust in westelijke richting en gaat bij George weer het binnenland in. De route brengt u over de mooie Outeniqua Pas voordat u in Oudtshoorn aankomt. Deze plaats staat, door de vele struisvogelboerderijen, bekend als de verenhoofdstad van Afrika. Bezoek een boerderij en leer alles over deze grote dieren. U kunt ook een bezoek brengen aan de Cango Caves die ten noorden van het dorp liggen. Wonderlijke druipsteenformaties maken deze grotten een mysterieuze plek.

DAG
17

Oudsthoorn - Montagu (ca. 240 km)

za_al_mon_kerk.jpg
Vandaag reist u over de Route 62
Geniet van de vele dorpjes, waar de tijd heeft stilgestaan
Logeren in Montagu, een openlucht museum

Via de beroemde Route 62 rijden we vandaag richting Montagu, een prachtig historisch plaatsje gelegen tussen twee bergketens. De omgeving is indrukwekkend en een groot verschil met wat u de vorige dag nabij Oudtshoorn heeft gezien. Geniet van de route er naartoe en het vriendelijke plaatsje.

DAG
18

Montagu - Stellenbosch (ca. 160 km)

za_al_stellenbosch2.jpg
Vervolg Route 62 richting de wijnlanden
Bezoek één (of meerdere) wijnboerderijen
Wandelen door het oude centrum van Stellenbosch
Twee overnachting in/nabij Stellenbosch

U vervolgt Route 62 door de Westkaap, naar een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika, de beroemde wijnlanden. Het dorpje Stellenbosch heeft veel mooie oude Kaap-Hollandse gebouwen en het gezellige centrum nodigt uit om een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes. Voor degene die van een mooi glas wijn houden is het bezoeken van een van de vele wijnboerderijen toch zeker een hoogtepunt. In het centrum van Stellenbosch kunt u een kaart krijgen met alle routes, waar de verschillende wijnhuizen op staan aangegeven. Bij de meeste wijnboerderijen kunt u een rondleiding krijgen door de kelders en een uitgebreide uitleg krijgt over het proces. Deze rondleiding wordt altijd afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras. U heeft 2 heerlijke dagen in dit mooie gebied.

DAG
20

Stellenbosch - Kaapstad (ca. 75 km)

za_al_kaa_boulders.jpg
Eerste aanzicht van de beroemde Tafelberg
Drie volle dagen in Kaapstad
Bezoek Kaap de Goede Hoop
Pak de Hop-on Hop-off bus langs alle bezienswaardigheden

Het einde van uw vakantie komt in zicht en we sluiten deze bijzondere reis dan ook af in het prachtige Kaapstad! In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg waarvandaan u een schitterend uitzicht over de stad en de voorsteden heeft. Bezoek het V&A Waterfront met de vele winkels, restaurants en terrassen. Een bezoek aan Robbeneiland is een 'must do' tijdens uw bezoek aan Kaapstad. Het geeft u een unieke inkijk in de geschiedenis van het land en de Apartheid. Verken met de auto het Kaapse schiereiland. Met een lunch onderweg neemt dit ongeveer de hele dag in beslag. U rijdt via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationaal Park. U vindt hier Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpjes gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan False Bay vindt u ten zuiden van Simon’s Town, de marine stad, Boulders Beach waar een grote kolonie pinguïns leeft. Ten noorden van deze stad in Glen Cairn ligt de “Scratch Patch”, een fabriek waar halfedelstenen verwerkt worden. Voor kinderen is het een groot plezier de restanten in de vorm van mooie gekleurde steentjes te verzamelen.

DAG
23

Kaapstad - Amsterdam

ZA_AL_KAAPSTAD
Vertrek Kaapstad

Vandaag is er helaas een einde gekomen aan deze prachtige reis. Aan het einde van dag rijdt u richting de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. U vliegt vanavond terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
24

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)

Einde van een geweldige vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
10 opties
Open+
+Extra's
7 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
Huurauto
Deze rondreis wordt aangeboden met een huurauto, welke ook al in de prijs is opgenomen. Hieronder ziet u de standaard huurauto welke in de prijs is opgenomen en de mogelijkheid om te kiezen voor een grotere en/of andere huurauto.
Voordat u de keuze van uw huurauto bevestigd, heeft u nog de keuze om een optie zoals een navigatiesysteem toe te voegen. De huurvoorwaarden kunt u hier inlezen.
Documenten
Wanneer de huurauto wordt afgeleverd heeft u de volgende documenten nodig:
De originele voucher welke u bij uw reispapieren bij aankomst in Zuid-Afrika krijgt
Uw originele en een kopie van uw rijbewijs en die van een eventuele tweede bestuurder
Uw originele en een kopie van uw paspoort en die van een eventuele tweede bestuurder
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB)
Kopie van uw E-ticket

Omdat het bij kleinere hotels niet altijd mogelijk is om een kopie te laten maken adviseren wij om de kopieën al vanuit Nederland mee te nemen.
Verzekeringen
De huurprijs is inclusief een verzekering voor schade aan derden, Super Collision Damage Waiver (SCDW) en Super Theft Loss Waiver (STLW) die uw eigen risico bij schade en/of diefstal geheel afkoopt en een ongevallen/ - inzittendenverzekering (PAI). Tevens bent u geheel verzekerd voor schade aan ruiten en banden bij deze Super Cover tenzij sprake is van roekeloos rijgedrag en/of ondeugdelijk gebruik van de auto. In het geval van een lekke band geldt de volgende procedure: U dient zo snel mogelijk contact op te nemen met Bidvest om hen te informeren. De dichtstbijzijnde Bidvest locatie zal, indien mogelijk, een vervangende auto voor u regelen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zullen zij u adviseren een nieuwe band aan te schaffen bij de dichtstbijzijnde banden retailer. Na overleg van de bon, zal een terugbetaling plaatsvinden, op voorwaarde dat de autoband van hetzelfde merk is en dezelfde grootte heeft als de huidige band. Er volgt géén terugbetaling bij een tweedehands band of verkeerd type band.

Zandschade is niet gedekt in de Super Cover verzekering. Water- en chassisschade zijn wel gedekt, tenzij sprake is van roekeloos rijgedrag en/ of ondeugdelijk gebruik van de auto. Wanneer deze schade zich voordoet, zal de verhuurmaatschappij de schade controleren en het eventuele schadebedrag vaststellen.

Wegsleep-kosten vallen ook niet onder een verzekering. Wanneer u weggesleept dient te worden als gevolg van een ongeluk zal de verhuurmaatschappij u de kosten van het wegslepen doorbelasten.
Wegsleepkosten
Mocht het onverhoopt voorkomen dat u betrokken raakt bij een auto ongeluk met als gevolg dat de auto weg gesleept moet worden, zijn de wegsleepkosten voor uw eigen rekening.
Afhalen en inleveren
U dient de huurauto binnen openingstijden van de verhuurkantoren op te halen of in te leveren. Buiten kantoortijden zal er een toeslag berekend worden van R845.

Aflever/ophaalkosten bij uw hotel bedragen binnen kantooruren R449 en buiten kantooruren: R845.

Wanneer u de auto inlevert op de luchthaven na sluitingstijd van het Bidvest kantoor, kunt u de sleutels in de daartoe behorende drop box doen. Deze vindt u bij het kantoor in de vertrekhal van de betreffende luchthaven.
One Way
In Zuid-Afrika dient u rekening te houden met one way fees:
Kaapstad – Windhoek (Namibië) of v.v.: R5284
Johannesburg - Durban of v.v.: R1116
Port Elizabeth - Kaapstad of v.v.: R1116
Johannesburg - Kaapstad of v.v.: R1116

Indien u de auto wenst mee te nemen naar Namibië bedraagt de Cross border fee R1673 per retour, dit bedrag is inclusief Cross border Authorisation Letter.
Belastingen / Extra kosten
Alle huurtarieven zijn inclusief een onbeperkt aantal kilometers en alle (lokale) belastingen, toeristenbelasting en wegenkaarten. U betaalt alleen belastingen over ter plaatse te betalen extra’s.

Extra bij NRV is dat de 2e bestuurder gratis is! Bij andere maatschappijen betaalt u altijd voor de 2e bestuurder, dus dit is een mooi voordeel!

Contract fee: R84
Boete of schade handling fee: R949
Extra (3e en 4e) bestuurder: R357
Kinderzitje: R403 per zitje
Rijbewijs & leeftijd
De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Naast in uw reguliere rijbewijs heeft u ook een internationaal rijbewijs nodig.

De ambassade, ANWB en NRV raden echter wel aan om een internationaal rijbewijs aan te schaffen. De politie in Zuid-Afrika kan hier namelijk streng in zijn en je hebt zo een boete te pakken. U kunt het internationaal rijbewijs aanschaffen bij een ANWB-winkel voor ongeveer €20,-. Neem uw Nederlandse rijbewijs en een pasfoto mee. Het internationale rijbewijs is klaar terwijl u wacht.

De minimale leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar. Wanneer u tussen de 18 en 20 jaar bent, betaalt u een extra vergoeding van R357 per dag.
Extra bestuurder
Een eerste extra bestuurder is inclusief. Wanneer u nog een derde of meer bestuurders wilt toevoegen dient u hiervoor te betalen. De kosten bedragen ca. 368 RAND per bestuurder.
Deposit/Credit Card
Bij het ophalen van de huurauto wordt een deposit gevraagd van R2846. Deze dient u per credit card te voldoen.

Wij adviseren om bij het inleveren van de huurauto een pro-forma invoice te vragen. Op deze manier ziet u precies welke kosten er op uw credit card zullen worden afgeschreven en kunt u (indien nodig) nog vragen stellen over bepaalde kosten.
Navigatiesysteem
Het is mogelijk om bij uw autohuur een Navigatiesysteem te reserveren (Johannesburg / Kaapstad). U dient er wel rekening mee te houden dat de GPS op aanvraag is en niet kan worden gegarandeerd.

Indien u een Navigatiesysteem wenst, dient u dit bij reservering op te geven, zodat wij deze voor u kunnen aanvragen. De kosten bedragen circa R86 per dag en worden ter plaatse bij de verhuurmaatschappij door u voldaan. Voor het navigatiesysteem dient u een borg van R1000 te betalen.

Wij adviseren om bij het inleveren van de huurauto een pro-forma invoice te vragen. Op deze manier ziet u precies welke kosten er op uw credit card zullen worden afgeschreven en kunt u (indien nodig) nog vragen stellen over bepaalde kosten.
Bv. Chevrolet Spark
Bv. Chevrolet Spark
of soortgelijke auto
Categorie A
Inbegrepen
in vanaf prijs
i
op basis van twee personen
Bv. Ford Fiesta
Bv. Ford Fiesta
of soortgelijke auto
Categorie B
Bv. Toyota Corolla
Bv. Toyota Corolla
of soortgelijke auto
Categorie C
Bv. Ford Fiesta
Bv. Ford Fiesta
of soortgelijke auto
Categorie D
Bv. Toyota Corolla
Bv. Toyota Corolla
of soortgelijke auto
Categorie E
Bv. Toyota Avanza
Bv. Toyota Avanza
of soortgelijke auto
Categorie O
Bv. Renault Duster
Bv. Renault Duster
of soortgelijke auto
Categorie K
Bv. RAV 4
Bv. RAV 4
of soortgelijke auto
Categorie L
Bv. VW Kombi T5
Bv. VW Kombi T5
of soortgelijke auto
Categorie N

Wat onze reizigers vinden

09-04-2016

'Een fantastische reis met mooie guest lodges.Ngama tented lodge is zeker een topper.Wij zelf hadden liever een dag minder in St Lucia en een dag meer in La Lucia Umhlanga gehad. Alle accomodaties waren echt toppers met uitzondering van Mvubu lodge ...

Meer info >

anoniem

24 dagen De Wereld in één: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Shuttleservice luchthaven Johannesburg - hotel Johannesburg
20 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en/of guesthouses (afhankelijk van uw keuze)
Binnenlandse vlucht Durban – Port Elizabeth
Iedere dag ontbijt*
Beleef de beroemde Panorama Route
Logeren bij het Krugerpark
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Logeren in St. Lucia
Genieten van heerlijke stranddag in uMhlanga
Ontmoet de olifanten in Addo Nationaal Park
Ontdek de prachtige Tuinroute
Logeren in Oudsthoorn, dé struisvogel hoofdstad van Afrika
Verblijf in de mooie wijnlanden
Heerlijke dagen in Kaapstad
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg
* Als u voor superiorklasse accommodaties kiest verblijft u in de omgeving van Hoedspruit op basis van volpension en zijn er 2 gamedrives per dag in de prijs inbegrepen.

Exclusief

Entreegelden Nationale Parken
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
10 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
7 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
24 dagen De Wereld in één: altijd de beste prijs

Wat onze reizigers vinden

09-04-2016

'Een fantastische reis met mooie guest lodges.Ngama tented lodge is zeker een topper.Wij zelf hadden liever een dag minder in St Lucia en een dag meer in La Lucia Umhlanga gehad. Alle accomodaties waren echt toppers met uitzondering van Mvubu lodge ...

Meer info >

anoniem

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen. Het is een lange vlucht, maar het grote voordeel is dat er maximaal één uur tijdsverschil is met Nederland en u dus geen jetlag heeft.

Goed om te weten

Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Johannesburg aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Aankomst Johannesburg

za_al_johannesburg.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Overnachting Johannesburg

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven.

DAG
03

Johannesburg - Dullstroom (ca. 250 km)

za_al_dullstroom2.jpg
Ontvangst huurauto
Afwisselende route richting de provincie Mpumalanga
Overnachten in Dullstroom, lieflijk stadje gesticht door de Nederlanders

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd en verlaat u de regio van Johannesburg. U rijdt naar het plaatsje Dullstroom, gelegen in het oosten van Zuid-Afrika. Dullstroom ligt in Mpumalanga één van de mooiste provincies van Zuid-Afrika met een afwisselend landschap en een grote verscheidenheid aan dieren. Dullstroom ontstond in de vroege 19de eeuw toen Hollandse trekboeren zich hier vestigden. Het dorpje werd genoemd naar ene Wolterus Dull, voorzitter van de Nederlandse immigranten. De 'stroom' wijst naar de overvloed aan water in dit gebied. U overnacht hier in een vriendelijke guesthouse en komt al helemaal in Afrikaanse sferen.

Goed om te weten

Wanneer u op basis van superior klasse boekt, verblijft u niet in Dullstroom maar in Ohrigstad. U overnacht in een luxe accommodatie met privé natuurreservaat.

DAG
04

Dullstroom - Hoedspruit (ca. 235 km)

za_al_hoe_cheetah.jpg
Prachtige route over de Long Tom Pass
Op safari in 4WD met ranger (optioneel)
Twee overnachtingen in een safari lodge

Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar Hoedspruit. U rijdt over de Long Tom Pass, een van de meest spectaculaire bergpassen in Zuid-Afrika en een van de hoogst gelegen snelwegen in het land. Rond lunchtijd komt u aan in uw safari lodge waar u de aankomende twee nachten zal logeren.

Hoedspruit is de plek waar u zowel het Krugerpark als diverse ‘Private Game Reserves’ vindt. Een uitstekende plek om op safari te gaan. Vanuit uw lodge kunt u een spannende avondsafari boeken, waarbij u met een ranger het Timbavati Game Reserve bezoekt in een open 4WD en op zoek gaat naar de ‘Big Five’.

Goed om te weten

Kiest u om tijdens deze rondreis in superiorklasse accommodaties te verblijven, dan verblijft u vandaag en morgen in een echte safari logde of tented camp. Deze bijzondere accommodatie ligt in het Guernsey Private Game Reserve, Thornybush Game Reserve of Timbavati Game Reserve, beide grenzend aan het beroemde Krugerpark ligt. Tijdens uw verblijf zijn het ontbijt, lunch en diner inbegrepen net als 2 gamedrives per dag. Omdat u op dag 4 in de middag aankomt, kunt u op deze dag enkel de middag gamedrive doen.

DAG
05

Kruger Nationaal Park

za_al_krugerpark2.jpg
Ontdek het indrukwekkende Kruger Nationaal Park per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Geniet van het zwembad bij de lodge na een safari

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het Kruger Nationaal Park verkennen, maar u kunt uiteraard ook een safari in een open 4WD boeken bij de entree van het park of in uw lodge. Het park staat garant voor een prachtige safari dag, waarna u in de lodge heerlijk kunt bijkomen bij het zwembad of later die avond bij het kampvuur.

DAG
06

Hoedspruit - Hazyview (ca. 210 km)

Hazyview
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panoramaroute
Twee nachten nabij Krugerpark
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)

Wanneer u van Hoedspruit naar Hazyview rijdt, heeft u de kans om één van Zuid-Afrika’s mooiste routes te rijden: de Panoramaroute. U rijdt door de Blyde River Canyon waar u vele bezienswaardigheden tegenkomt. Wat dacht u van God’s Window met prachtige vergezichten, de Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes? In de loop van de middag komt u aan bij uw accommodatie.

De volgende dag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid met uw huurauto het Krugerpark te bezoeken. Hazyview ligt bij de zuidelijke toegangspoort van het park op ca. 10 minuten rijden van de entree. U kunt de hele dag op zoek naar de 'Big Five' en veel ander wild. In één van de restcamps kunt u eenvoudig lunchen, waardoor u optimaal kunt genieten van de dag.

DAG
08

Hazyview - eSwatini (voormalig Swaziland) (ca. 325 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste safari Krugerpark (optioneel)
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten eSwatini (voormalig Swaziland)
Bezoek aan de lokale markt of glasfabriek (optioneel)
Overnachting eSwatini

Wilt u nog een keer op safari in Krugerpark? Als u vroeg op staat kunt u via Krugerpark naar de grens met eSwatini rijden. Zo heeft u de hele ochtend gamedrive in uw eigen auto!
De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal alvorens u bij de grens met eSwatini aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw lodge, waar u in de loop van de middag aankomt. Wist u dat glas is een belangrijk export product voor de Swazi's? Bezoek in de middag een glasfabriek of struin over de lokale markt.

DAG
09

eSwatini (voormalig Swaziland) - St. Lucia (ca. 170 km)

za_al_stl_krokodillen.jpg
Vertrek eSwatini
Grensformaliteiten Zuid-Afrika
Prachtige route door KwaZulu Natal
Boottocht op het meer van St. Lucia (optioneel)
Twee nachten in St. Lucia

U verlaat eSwatini en reist door naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt aan in KwaZulu Natal, ook wel het land van de Zulu’s genoemd. Een mooie route, waarbij u kennis maakt met het plattelandsleven van Zuid-Afrika. Rond het middaguur komt u aan in uw accommodatie in St. Lucia.
Het sfeervolle plaatste St. Lucia ligt direct aan de kust. Het is één van de leukste plaatsen van Zuid-Afrika. Nadat u heeft ingecheckt kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken, wat onderdeel is van het iSimangaliso Wetland Park. Het is één van de weinige parken in de wereld die uit vijf verschillende ecosystemen bestaat en waar meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen leven. Tijdens de boottocht is de kans dan ook groot dat u krokodillen aan de oevers ziet liggen en grote groepen nijlpaarden ziet.

DAG
10

St. Lucia

Cape Vidal
Mogelijkheid tot het bezoeken van het Greater St Lucia Wetlands Park
Ochtend- of middagsafari in Hluhluwe Nationaal Park (optioneel)

Vandaag een vrije dag om te genieten van het gemoedelijke dorpje St. Lucia. Heeft u zin om op pad te gaan? Breng dan een bezoek Cape Vidal. Waarschijnlijk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust kunt u een mooie wandeling maken door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee. Ook kunt een ochtend- of middagsafari boeken in Hluhluwe Nationaal Park (optioneel). Het Hluhluwe Nationaal Park is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot! Tijdens deze optionele excursie gaat u met een professionele ranger in een open 4WD op zoek naar de ‘Big Five’ (leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels).

Weetje

In de maanden november t/m maart kunt u bij St Lucia schildpadden op het strand zien broeden. In de maanden mei t/m november kunt u zelfs walvissen bij de kust kan zien zwemmen. Vraag bij uw lodge naar de excursiemogelijkheden.

DAG
11

St. Lucia - uMhlanga (ca. 220 km)

za_al_umhlanga vuurtoren.jpg
Wandelen over het brede strand
Bezoek de grootste shoppingmall van Zuidelijk Afrika
Overnachting uMlanga

Vandaag rijdt u door naar het vriendelijke kustplaatsje uMhlanga, niet ver van Durban. Tijd voor ontspanning. Lees een goed boek op een ligbedje aan het zwembad of maak een mooie strandwandeling. Op de boulevard zijn diverse restaurants, bars en winkels te vinden. Een relaxte dag om heerlijk tot rust te komen.

DAG
12

uMhlanga - Durban - Port Elizabeth - Addo Nationaal Park

za_al_port elisabeth2.jpg
Afleveren huurauto luchthaven Durban
Vlucht Durban - Port Elizabeth
Ontvangst nieuwe huurauto in Port Elizabeth
Op safari in Addo Nationaal Park (optioneel)
Twee overnachtingen nabij Addo Nationaal Park

Het is tijd om de oostkant van Zuid-Afrika te verlaten. U levert de huurauto in op de luchthaven van Durban, dat op ca. 40 minuten rijden van uMhlanga ligt. Vanaf Durban vliegt u naar Port Elizabeth, waar een nieuwe huurauto voor u klaar staat. U verlaat de luchthaven en rijdt naar Addo Nationaal Park. Dit park is opgericht om de vele olifanten die in dit gebied leven te beschermen. U overnacht in een vriendelijk guesthouse aan de rand van het park. ’s Middags kunt u optioneel al een safari maken in dit mooie park. Kijk goed om u heen, ook Addo Nationaal Park is het leefgebied van de ‘Big Five’.

DAG
13

Addo Nationaal Park

ZA_AL_ADDONP
Volle dag om op safari te gaan in Addo Nationaal Park
Tweede overnachting nabij Addo Nationaal Park

Vandaag heeft u alle tijd om het Addo Nationaal Park beter te leren kennen. Zo kunt u met uw eigen auto het park verkennen, maar ook een gamedrive in een open 4WD boeken bij uw loge of bij de entree van het park. Het belooft een heerlijke dag te worden.

DAG
14

Addo - Tsitsikamma Nationaal Park - Knysna/ Plettenberg Bay (ca. 340 km)

za_al_kysna.jpg
Afwisselende route richting de kust
Maak een korte wandeling in Tsitsikamma Nationaal Park
Mogelijkheid om walvissen te zien (seizoen juni t/m dec)
Twee overnachtingen in Knysna of Plettenberg

Vandaag vertrekken we op tijd om naar het Tsitsikamma Nationaal Park te rijden en een mooie wandeling naar de monding van de Stormsrivier te maken. Een heerlijke start van de dag in een indrukwekkende omgeving. Daarna vervolgt u uw weg naar Plettenberg Bay, een populaire kustplaats en uiteindelijk Knysna. U overnacht twee nachten in Knysna of Plettenberg.

De volgende dag kunt u ten oosten van Plettenberg één van de opvangcentra voor vogels, apen of olifanten bezoeken. Ook kunt u een bootexcursie boeken waarbij u in het seizoen (juni t/m dec) de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Maar ook in Knysna valt van alles te beleven. Bezoek de gezellige Waterfront met restaurants en winkeltjes en de prachtige lagune die u het beste per boot kunt ervaren.

DAG
16

Knysna/ Plettenberg Bay - Oudtshoorn (ca. 125 km)

Oudtshoorn
Ontdek de indrukwekkende Outeniqua Pass
Bezoek aan de prachtige Cango Caves (optioneel)
Bezoek aan een struisvogelboerderij (optioneel)

U rijdt verder langs de kust in westelijke richting en gaat bij George weer het binnenland in. De route brengt u over de mooie Outeniqua Pas voordat u in Oudtshoorn aankomt. Deze plaats staat, door de vele struisvogelboerderijen, bekend als de verenhoofdstad van Afrika. Bezoek een boerderij en leer alles over deze grote dieren. U kunt ook een bezoek brengen aan de Cango Caves die ten noorden van het dorp liggen. Wonderlijke druipsteenformaties maken deze grotten een mysterieuze plek.

Goed om te weten

Kiest u om tijdens deze rondreis in superiorklasse accommodaties te verblijven, dan verblijft u in Oudtshoorn in een bijzondere accommodatie waarbij u logeert in echte safari-tenten. Wanneer deze accommodatie niet beschikbaar is verblijft u in een andere sfeervolle accommodatie, welke geen tented camp is.

DAG
17

Oudsthoorn - Montagu (ca. 240 km)

za_al_mon_kerk.jpg
Vandaag reist u over de Route 62
Geniet van de vele dorpjes, waar de tijd heeft stilgestaan
Logeren in Montagu, een openlucht museum

Via de beroemde Route 62 rijden we vandaag richting Montagu, een prachtig historisch plaatsje gelegen tussen twee bergketens. De omgeving is indrukwekkend en een groot verschil met wat u de vorige dag nabij Oudtshoorn heeft gezien. Geniet van de route er naartoe en het vriendelijke plaatsje.

DAG
18

Montagu - Stellenbosch (ca. 160 km)

za_al_stellenbosch2.jpg
Vervolg Route 62 richting de wijnlanden
Bezoek één (of meerdere) wijnboerderijen
Wandelen door het oude centrum van Stellenbosch
Twee overnachting in/nabij Stellenbosch

U vervolgt Route 62 door de Westkaap, naar een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika, de beroemde wijnlanden. Het dorpje Stellenbosch heeft veel mooie oude Kaap-Hollandse gebouwen en het gezellige centrum nodigt uit om een terrasje te pakken of te slenteren door de kleine straatjes. Voor degene die van een mooi glas wijn houden is het bezoeken van een van de vele wijnboerderijen toch zeker een hoogtepunt. In het centrum van Stellenbosch kunt u een kaart krijgen met alle routes, waar de verschillende wijnhuizen op staan aangegeven. Bij de meeste wijnboerderijen kunt u een rondleiding krijgen door de kelders en een uitgebreide uitleg krijgt over het proces. Deze rondleiding wordt altijd afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras. U heeft 2 heerlijke dagen in dit mooie gebied.

Weetje

Boek een fietstocht en rij, onder begeleiding van een ervaren gids, op een rustig tempo door dit mooie gebied en bezoek enkele wijnhuizen. Waar u nu met een gerust hart een glas kunt proberen.

DAG
20

Stellenbosch - Kaapstad (ca. 75 km)

za_al_kaa_boulders.jpg
Eerste aanzicht van de beroemde Tafelberg
Drie volle dagen in Kaapstad
Bezoek Kaap de Goede Hoop
Pak de Hop-on Hop-off bus langs alle bezienswaardigheden

Het einde van uw vakantie komt in zicht en we sluiten deze bijzondere reis dan ook af in het prachtige Kaapstad! In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg waarvandaan u een schitterend uitzicht over de stad en de voorsteden heeft. Bezoek het V&A Waterfront met de vele winkels, restaurants en terrassen. Een bezoek aan Robbeneiland is een 'must do' tijdens uw bezoek aan Kaapstad. Het geeft u een unieke inkijk in de geschiedenis van het land en de Apartheid. Verken met de auto het Kaapse schiereiland. Met een lunch onderweg neemt dit ongeveer de hele dag in beslag. U rijdt via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationaal Park. U vindt hier Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpjes gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan False Bay vindt u ten zuiden van Simon’s Town, de marine stad, Boulders Beach waar een grote kolonie pinguïns leeft. Ten noorden van deze stad in Glen Cairn ligt de “Scratch Patch”, een fabriek waar halfedelstenen verwerkt worden. Voor kinderen is het een groot plezier de restanten in de vorm van mooie gekleurde steentjes te verzamelen.

DAG
23

Kaapstad - Amsterdam

ZA_AL_KAAPSTAD
Vertrek Kaapstad

Vandaag is er helaas een einde gekomen aan deze prachtige reis. Aan het einde van dag rijdt u richting de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. U vliegt vanavond terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
24

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)

Einde van een geweldige vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+