neemt je mee
Kaapstad
Kaapstad
Wijnlanden
Wijnlanden
Struisvogels bij Oudtshoorn
Struisvogels bij Oudtshoorn
Safari Sibuya Game Reserve
Safari Sibuya Game Reserve
Walvissen bij Hermanus
Walvissen bij Hermanus

Beste van de Kaap

Privéreis | 16 dagen v.a. 1953
1803i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
29-04-2019
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Overnachten in kleinschalige guesthouses met ontbijt
Prachtige weg langs de Tuinroute
Maar liefst drie nachten Kaapstad
Op safari in Addo Nationaal Park
Heerlijke stranddag in Cape St. Francis
Digitale Nederlandse routebeschrijving

De Wijnlanden rondom Kaapstad, op safari en de Tuinroute

Start uw reis met een verblijf in één van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. De beruchte gevangenis op Robbeneiland, de karakteristieke Tafelberg en het gezellige Victoria & Alfred Waterfront. Vlakbij Kaapstad ligt het bekende wijngebied Stellenbosch wat uiteraard niet aan uw reis door Zuid-Afrika mag ontbreken. Via het binnenland vervolgt u uw reis naar dé struisvogel plaats van het land en gaat u op safari in Addo Nationaal Park. Via de mooie tuinroute eindigt uw reis in Hermanus, dé walvissen hoofdstad van Zuid-Afrika!

" Verder was het extra leuk dat de diverse accommodaties ter gelegenheid van ons 40 jarig huwelijksjubileum daar aandacht voor had. Meestal in de vorm van een flesje champagne. In Port Elizabeth een upgrade. "

De heer WFC Edelaar, Lelystad

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Kaapstad

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Kaapstad

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Kaapstad waar u de volgende ochtend zal aankomen.

DAG
02

Aankomst Kaapstad

za_al_kaa_luchtfoto.jpg
Aankomst luchthaven Kaapstad
Welkom door onze vertegenwoordiger

Nadat u geland bent op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. Per transfer wordt u vervolgens naar uw accommodatie in Kaapstad gebracht. U overnacht de aankomende drie nachten in een vriendelijke guesthouse in het centrum van Kaapstad.

Een leuke manier om de stad beter te leren kennen is met de Hop on Hop off bus, die langs alle bezienswaardigheden rijdt en u een goed idee geeft wat de stad allemaal te bieden heeft en welke ‘highlights’ u de aankomende dagen nog wilt bezoeken.

DAG
03

Kaapstad & Kaap de Goede Hoop

ZA_AL_KAAPSTADKAAPDEGOEDEHOOP
Heerlijke vrije dagen in Kaapstad
Huurauto wordt bij de accommodatie afgeleverd

’s Ochtend zal de huurauto bij uw accommodatie worden afgeleverd en gaat u Kaapstad en de omgeving beter leren kennen. In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg van waaruit u een schitterend uitzicht over de stad heeft is een absolute ‘must’ bij helder weer. Of breng een bezoek aan het beroemde Robben Eiland, waar Nelson Mandela jaren heeft vastgezeten. De boot pakt u vanuit de V&A Waterfront waar u tevens veel winkels en restaurants vindt en waar het heerlijk vertoeven is op een van de vele terrassen.

Ook kunt u een rondrit maken over het schiereiland. Neem hier een volle dag voor want er is van alles te zien en de route is werkelijk prachtig. U gaat via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationale park. In het park ligt Kaap de Goede Hoop op het zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpen gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon’s Town, de marine stad, de Boulders waar een grote kolonie pinguïns leeft. Voor natuurliefhebbers is ook een bezoek aan de Botanische Tuinen een aanrader, het is een van de mooiste ter wereld en u kunt hier uren rondwandelen.

DAG
05

Kaapstad – Stellenbosch (ca. 50 km)

za_al_stellenbosch1.jpg
Vrije dagen in de Wijnlanden
Overnachten in Stellenbosch of omgeving

Vandaag laat u Kaapstad achter u en rijdt u richting de beroemde Wijnlanden van Zuid-Afrika waar u de komende twee nachten zal verblijven. Het dorp Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse huizen en het gezellige centrum nodigt uit om lekker een terras te pakken of te slenteren door de kleine straten. Voor wijnliefhebbers is het bezoeken van één van de vele wijnboerderijen zeker een hoogtepunt. Haal uw landkaart met alle routes en wijnhuizen in het centrum van Stellenbosch. De meeste wijnhuizen zijn open voor publiek waarbij u uw wijnkennis kunt verbreden tijdens een interessante rondleiding door de wijnkelders en uitleg krijgt over het proces. Uiteraard wordt de rondleiding afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras.

DAG
07

Stellenbosch – Oudtshoorn (ca. 400 km)

Oudtshoorn
Bezoek aan een Struisvogelboerderij
Bezoek de mooie Cango Caves
Overnachten in/nabij Oudtshoorn

Na uw bezoek aan de Wijnlanden reist u via prachtige bergketens verder naar Oudtshoorn. Oudtshoorn staat ook wel bekend als de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. Een bezoek aan Oudtshoorn kan niet zonder een bezoek aan een van de struisvogelboerderijen. Ook vindt u op ca. 30 km afstand van de stad de prachtige druipsteengrooten van de Cango Caves. Een bezoek waard! U overnacht de aankomende twee nachten op een vriendelijke boerderij in of nabij Oudtshoorn.

DAG
09

Oudtshoorn - Addo Nationaal Park (ca. 320 km)

ZA_AL_ADDONP

Het is vandaag eindelijk tijd om op safari te gaan! Vanuit Oudtshoorn rijdt u naar Addo Nationaal Park. In Addo Elephant Park struinen ruim 450 olifanten rond in een gebied van ongeveer 120.000 ha. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. In Addo leven niet alleen olifanten, maar ook zebra’s, koedoes, antilopen, neushoorns en bosbokken. U overnacht de aankomende twee nachten in een accommodatie nabij het park.

DAG
11

Addo Nationaal Park - Cape St. Francis (ca. 140 km)

ZA_AL_St. FRANCIS BAY1
Vertrek Addo Nationaal Park
Uitwaaien op het strand van Cape St. Francis
Bezoek aan het pinguïn opvangcentrum (optioneel)

We verlaten het Addo Nationaal Park en rijden naar onze volgende bestemming Cape St. Francis. Deze prachtige kustplaats staat bekend om haar mooie stranden en diverse watersportmogelijkheden. Maak een wandeling door het duinlandschap of over het witte strand waarbij u op eigen gelegenheid de vuurtoren kan bezichtigen. Cape St Francis heeft ook een pinguïn opvangcentrum. U kunt optioneel een bezoek brengen aan dit opvangcentrum waar gewonde pinguïns worden verzorgd. Tijdens deze excursie bezoekt u ook projecten als Talhado Childrens Home en Novulos Knitters. Deze projecten ondersteunen de lokale inwoners in levensonderhoud.

DAG
12

Cape St. Francis – Knysna (ca. 200 km)

za_al_knysna.jpg
Langs de beroemde Tuinroute
Genieten van sfeervol Knysna
Mogelijkheid om vele excursies te maken

We rijden verder langs de kust richting Knysna. De omgeving heeft veel te bieden en de gezellige sfeer die er hangt maakt Knysna tot één van de leukste verblijven aan de Tuinroute. De komende twee nachten verblijft u in deze gezellige kustplaats. Deze dagen kunt u een bezoek brengen aan één van de opvangcentra voor vogels, apen of olifanten of ga op zoek naar walvissen vanuit Plettenberg waarbij u in het seizoen deze bijzonder grote dieren van heel dichtbij kunt bewonderen. Ook in Knysna zelf is van alles te beleven! Geniet bij de gezellige waterfront met restaurants en winkels of maak een boottocht over de prachtige lagune.

DAG
14

Knysna – Hermanus (ca. 410 km)

ZA_AL_HERMANUS2
Walvissen spotten in het seizoen (optioneel)
Overnachting in Hermanus

De volgende bestemming is Hermanus, dit prettige plaatsje ligt op een smalle strook tussen de zee en een bergketen ten zuidoosten van Kaapstad. Hermanus wordt ook wel ‘the Whale Capital of South Africa’ genoemd. In de periode juli t/m november is het mogelijk om deze bijzondere dieren vanaf de kust te aanschouwen. Ook kunt u hier dolfijnen spotten, een erg leuke ervaring!

DAG
15

Hermanus - Kaapstad - Amsterdam (ca. 120 km)

Inleveren van de huurauto
Vlucht naar Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis. U rijdt vandaag richting de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert. U komt de volgende dag aan in Amsterdam.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
10 opties
Open+
+Extra's
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
Huurauto
Deze rondreis wordt aangeboden met een huurauto, welke ook al in de prijs is opgenomen. Hieronder ziet u de standaard huurauto welke in de prijs is opgenomen en de mogelijkheid om te kiezen voor een grotere en/of andere huurauto.
Voordat u de keuze van uw huurauto bevestigd, heeft u nog de keuze om een optie zoals een navigatiesysteem toe te voegen. De huurvoorwaarden kunt u hier inlezen.
Documenten
Wanneer de huurauto wordt afgeleverd heeft u de volgende documenten nodig:
De originele voucher welke u bij uw reispapieren bij aankomst in Zuid-Afrika krijgt
Uw originele en een kopie van uw rijbewijs en die van een eventuele tweede bestuurder
Uw originele en een kopie van uw paspoort en die van een eventuele tweede bestuurder
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB)
Kopie van uw E-ticket

Omdat het bij kleinere hotels niet altijd mogelijk is om een kopie te laten maken adviseren wij om de kopieën al vanuit Nederland mee te nemen.
Verzekeringen
De huurprijs is inclusief een verzekering voor schade aan derden, Super Collision Damage Waiver (SCDW) en Super Theft Loss Waiver (STLW) die uw eigen risico bij schade en/of diefstal geheel afkoopt en een ongevallen/ - inzittendenverzekering (PAI). Tevens bent u geheel verzekerd voor schade aan ruiten en banden bij deze Super Cover tenzij sprake is van roekeloos rijgedrag en/of ondeugdelijk gebruik van de auto. In het geval van een lekke band geldt de volgende procedure: U dient zo snel mogelijk contact op te nemen met Bidvest om hen te informeren. De dichtstbijzijnde Bidvest locatie zal, indien mogelijk, een vervangende auto voor u regelen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zullen zij u adviseren een nieuwe band aan te schaffen bij de dichtstbijzijnde banden retailer. Na overleg van de bon, zal een terugbetaling plaatsvinden, op voorwaarde dat de autoband van hetzelfde merk is en dezelfde grootte heeft als de huidige band. Er volgt géén terugbetaling bij een tweedehands band of verkeerd type band.

Zandschade is niet gedekt in de Super Cover verzekering. Water- en chassisschade zijn wel gedekt, tenzij sprake is van roekeloos rijgedrag en/ of ondeugdelijk gebruik van de auto. Wanneer deze schade zich voordoet, zal de verhuurmaatschappij de schade controleren en het eventuele schadebedrag vaststellen.

Wegsleep-kosten vallen ook niet onder een verzekering. Wanneer u weggesleept dient te worden als gevolg van een ongeluk zal de verhuurmaatschappij u de kosten van het wegslepen doorbelasten.
Wegsleepkosten
Mocht het onverhoopt voorkomen dat u betrokken raakt bij een auto ongeluk met als gevolg dat de auto weg gesleept moet worden, zijn de wegsleepkosten voor uw eigen rekening.
Afhalen en inleveren
U dient de huurauto binnen openingstijden van de verhuurkantoren op te halen of in te leveren. Buiten kantoortijden zal er een toeslag berekend worden van R845.

Aflever/ophaalkosten bij uw hotel bedragen binnen kantooruren R449 en buiten kantooruren: R845.

Wanneer u de auto inlevert op de luchthaven na sluitingstijd van het Bidvest kantoor, kunt u de sleutels in de daartoe behorende drop box doen. Deze vindt u bij het kantoor in de vertrekhal van de betreffende luchthaven.
One Way
In Zuid-Afrika dient u rekening te houden met one way fees:
Kaapstad – Windhoek (Namibië) of v.v.: R5284
Johannesburg - Durban of v.v.: R1116
Port Elizabeth - Kaapstad of v.v.: R1116
Johannesburg - Kaapstad of v.v.: R1116

Indien u de auto wenst mee te nemen naar Namibië bedraagt de Cross border fee R1673 per retour, dit bedrag is inclusief Cross border Authorisation Letter.
Belastingen / Extra kosten
Alle huurtarieven zijn inclusief een onbeperkt aantal kilometers en alle (lokale) belastingen, toeristenbelasting en wegenkaarten. U betaalt alleen belastingen over ter plaatse te betalen extra’s.

Extra bij NRV is dat de 2e bestuurder gratis is! Bij andere maatschappijen betaalt u altijd voor de 2e bestuurder, dus dit is een mooi voordeel!

Contract fee: R84
Boete of schade handling fee: R949
Extra (3e en 4e) bestuurder: R357
Kinderzitje: R403 per zitje
Rijbewijs & leeftijd
De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Naast in uw reguliere rijbewijs heeft u ook een internationaal rijbewijs nodig.

De ambassade, ANWB en NRV raden echter wel aan om een internationaal rijbewijs aan te schaffen. De politie in Zuid-Afrika kan hier namelijk streng in zijn en je hebt zo een boete te pakken. U kunt het internationaal rijbewijs aanschaffen bij een ANWB-winkel voor ongeveer €20,-. Neem uw Nederlandse rijbewijs en een pasfoto mee. Het internationale rijbewijs is klaar terwijl u wacht.

De minimale leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar. Wanneer u tussen de 18 en 20 jaar bent, betaalt u een extra vergoeding van R357 per dag.
Extra bestuurder
Een eerste extra bestuurder is inclusief. Wanneer u nog een derde of meer bestuurders wilt toevoegen dient u hiervoor te betalen. De kosten bedragen ca. 368 RAND per bestuurder.
Deposit/Credit Card
Bij het ophalen van de huurauto wordt een deposit gevraagd van R2846. Deze dient u per credit card te voldoen.

Wij adviseren om bij het inleveren van de huurauto een pro-forma invoice te vragen. Op deze manier ziet u precies welke kosten er op uw credit card zullen worden afgeschreven en kunt u (indien nodig) nog vragen stellen over bepaalde kosten.
Navigatiesysteem
Het is mogelijk om bij uw autohuur een Navigatiesysteem te reserveren (Johannesburg / Kaapstad). U dient er wel rekening mee te houden dat de GPS op aanvraag is en niet kan worden gegarandeerd.

Indien u een Navigatiesysteem wenst, dient u dit bij reservering op te geven, zodat wij deze voor u kunnen aanvragen. De kosten bedragen circa R86 per dag en worden ter plaatse bij de verhuurmaatschappij door u voldaan. Voor het navigatiesysteem dient u een borg van R1000 te betalen.

Wij adviseren om bij het inleveren van de huurauto een pro-forma invoice te vragen. Op deze manier ziet u precies welke kosten er op uw credit card zullen worden afgeschreven en kunt u (indien nodig) nog vragen stellen over bepaalde kosten.
Bv. Chevrolet Spark
Bv. Chevrolet Spark
of soortgelijke auto
Categorie A
Inbegrepen
in vanaf prijs
i
op basis van twee personen
Bv. Ford Fiesta
Bv. Ford Fiesta
of soortgelijke auto
Categorie B
Bv. Toyota Corolla
Bv. Toyota Corolla
of soortgelijke auto
Categorie C
Bv. Ford Fiesta
Bv. Ford Fiesta
of soortgelijke auto
Categorie D
Bv. Toyota Corolla
Bv. Toyota Corolla
of soortgelijke auto
Categorie E
Bv. Toyota Avanza
Bv. Toyota Avanza
of soortgelijke auto
Categorie O
Bv. Renault Duster
Bv. Renault Duster
of soortgelijke auto
Categorie K
Bv. VW Kombi T5
Bv. VW Kombi T5
of soortgelijke auto
Categorie N
Bv. RAV 4
Bv. RAV 4
of soortgelijke auto
Categorie L
16 dagen Beste van de Kaap: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen
Transfer luchthaven - hotel Kaapstad
12 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en/of guesthouses (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Maar liefst 3 nachten in Kaapstad
Leuke dagen in de beroemde Wijnlanden
Overnachten in Oudtshoorn, dé struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika
Olifanten zien bij Addo Nationaal Park
Overnachten in het gezellige Knysna
Walvissen spotten in Hermanus
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet in Kaapstad

Exclusief

Entreegelden Nationale Parken
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
10 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
16 dagen Beste van de Kaap: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Kaapstad

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Kaapstad

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Kaapstad waar u de volgende ochtend zal aankomen.

Goed om te weten

Wanneer u met KLM vliegt, zult u dezelfde dag in Kaapstad aankomen, waardoor de reis één dag korter is. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Aankomst Kaapstad

za_al_kaa_luchtfoto.jpg
Aankomst luchthaven Kaapstad
Welkom door onze vertegenwoordiger

Nadat u geland bent op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. Per transfer wordt u vervolgens naar uw accommodatie in Kaapstad gebracht. U overnacht de aankomende drie nachten in een vriendelijke guesthouse in het centrum van Kaapstad.

Een leuke manier om de stad beter te leren kennen is met de Hop on Hop off bus, die langs alle bezienswaardigheden rijdt en u een goed idee geeft wat de stad allemaal te bieden heeft en welke ‘highlights’ u de aankomende dagen nog wilt bezoeken.

DAG
03

Kaapstad & Kaap de Goede Hoop

ZA_AL_KAAPSTADKAAPDEGOEDEHOOP
Heerlijke vrije dagen in Kaapstad
Huurauto wordt bij de accommodatie afgeleverd

’s Ochtend zal de huurauto bij uw accommodatie worden afgeleverd en gaat u Kaapstad en de omgeving beter leren kennen. In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Een tocht naar de top van de Tafelberg van waaruit u een schitterend uitzicht over de stad heeft is een absolute ‘must’ bij helder weer. Of breng een bezoek aan het beroemde Robben Eiland, waar Nelson Mandela jaren heeft vastgezeten. De boot pakt u vanuit de V&A Waterfront waar u tevens veel winkels en restaurants vindt en waar het heerlijk vertoeven is op een van de vele terrassen.

Ook kunt u een rondrit maken over het schiereiland. Neem hier een volle dag voor want er is van alles te zien en de route is werkelijk prachtig. U gaat via de Atlantische kust of de False Bay kust naar het Cape Point Nationale park. In het park ligt Kaap de Goede Hoop op het zuidelijkste punt van het schiereiland. Onderweg komt u langs mooie dorpen gelegen tussen de flanken van de bergen en de zee. Aan de False Bay kust vindt u ten zuiden van Simon’s Town, de marine stad, de Boulders waar een grote kolonie pinguïns leeft. Voor natuurliefhebbers is ook een bezoek aan de Botanische Tuinen een aanrader, het is een van de mooiste ter wereld en u kunt hier uren rondwandelen.

DAG
05

Kaapstad – Stellenbosch (ca. 50 km)

za_al_stellenbosch1.jpg
Vrije dagen in de Wijnlanden
Overnachten in Stellenbosch of omgeving

Vandaag laat u Kaapstad achter u en rijdt u richting de beroemde Wijnlanden van Zuid-Afrika waar u de komende twee nachten zal verblijven. Het dorp Stellenbosch heeft heel veel mooie oude Kaap-Hollandse huizen en het gezellige centrum nodigt uit om lekker een terras te pakken of te slenteren door de kleine straten. Voor wijnliefhebbers is het bezoeken van één van de vele wijnboerderijen zeker een hoogtepunt. Haal uw landkaart met alle routes en wijnhuizen in het centrum van Stellenbosch. De meeste wijnhuizen zijn open voor publiek waarbij u uw wijnkennis kunt verbreden tijdens een interessante rondleiding door de wijnkelders en uitleg krijgt over het proces. Uiteraard wordt de rondleiding afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras.

DAG
07

Stellenbosch – Oudtshoorn (ca. 400 km)

Oudtshoorn
Bezoek aan een Struisvogelboerderij
Bezoek de mooie Cango Caves
Overnachten in/nabij Oudtshoorn

Na uw bezoek aan de Wijnlanden reist u via prachtige bergketens verder naar Oudtshoorn. Oudtshoorn staat ook wel bekend als de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. Een bezoek aan Oudtshoorn kan niet zonder een bezoek aan een van de struisvogelboerderijen. Ook vindt u op ca. 30 km afstand van de stad de prachtige druipsteengrooten van de Cango Caves. Een bezoek waard! U overnacht de aankomende twee nachten op een vriendelijke boerderij in of nabij Oudtshoorn.

DAG
09

Oudtshoorn - Addo Nationaal Park (ca. 320 km)

ZA_AL_ADDONP

Het is vandaag eindelijk tijd om op safari te gaan! Vanuit Oudtshoorn rijdt u naar Addo Nationaal Park. In Addo Elephant Park struinen ruim 450 olifanten rond in een gebied van ongeveer 120.000 ha. Dit is lang niet altijd zo geweest. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rondliepen neer te schieten. Dat deed hij op vijftien verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. In Addo leven niet alleen olifanten, maar ook zebra’s, koedoes, antilopen, neushoorns en bosbokken. U overnacht de aankomende twee nachten in een accommodatie nabij het park.

DAG
11

Addo Nationaal Park - Cape St. Francis (ca. 140 km)

ZA_AL_St. FRANCIS BAY1
Vertrek Addo Nationaal Park
Uitwaaien op het strand van Cape St. Francis
Bezoek aan het pinguïn opvangcentrum (optioneel)

We verlaten het Addo Nationaal Park en rijden naar onze volgende bestemming Cape St. Francis. Deze prachtige kustplaats staat bekend om haar mooie stranden en diverse watersportmogelijkheden. Maak een wandeling door het duinlandschap of over het witte strand waarbij u op eigen gelegenheid de vuurtoren kan bezichtigen. Cape St Francis heeft ook een pinguïn opvangcentrum. U kunt optioneel een bezoek brengen aan dit opvangcentrum waar gewonde pinguïns worden verzorgd. Tijdens deze excursie bezoekt u ook projecten als Talhado Childrens Home en Novulos Knitters. Deze projecten ondersteunen de lokale inwoners in levensonderhoud.

DAG
12

Cape St. Francis – Knysna (ca. 200 km)

za_al_knysna.jpg
Langs de beroemde Tuinroute
Genieten van sfeervol Knysna
Mogelijkheid om vele excursies te maken

We rijden verder langs de kust richting Knysna. De omgeving heeft veel te bieden en de gezellige sfeer die er hangt maakt Knysna tot één van de leukste verblijven aan de Tuinroute. De komende twee nachten verblijft u in deze gezellige kustplaats. Deze dagen kunt u een bezoek brengen aan één van de opvangcentra voor vogels, apen of olifanten of ga op zoek naar walvissen vanuit Plettenberg waarbij u in het seizoen deze bijzonder grote dieren van heel dichtbij kunt bewonderen. Ook in Knysna zelf is van alles te beleven! Geniet bij de gezellige waterfront met restaurants en winkels of maak een boottocht over de prachtige lagune.

DAG
14

Knysna – Hermanus (ca. 410 km)

ZA_AL_HERMANUS2
Walvissen spotten in het seizoen (optioneel)
Overnachting in Hermanus

De volgende bestemming is Hermanus, dit prettige plaatsje ligt op een smalle strook tussen de zee en een bergketen ten zuidoosten van Kaapstad. Hermanus wordt ook wel ‘the Whale Capital of South Africa’ genoemd. In de periode juli t/m november is het mogelijk om deze bijzondere dieren vanaf de kust te aanschouwen. Ook kunt u hier dolfijnen spotten, een erg leuke ervaring!

DAG
15

Hermanus - Kaapstad - Amsterdam (ca. 120 km)

Inleveren van de huurauto
Vlucht naar Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis. U rijdt vandaag richting de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert. U komt de volgende dag aan in Amsterdam.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
10 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+
+Extra's
3 opties
Open+
16 dagen Beste van de Kaap: altijd de beste prijs
Huurauto
Deze rondreis wordt aangeboden met een huurauto, welke ook al in de prijs is opgenomen. Hieronder ziet u de standaard huurauto welke in de prijs is opgenomen en de mogelijkheid om te kiezen voor een grotere en/of andere huurauto.
Voordat u de keuze van uw huurauto bevestigd, heeft u nog de keuze om een optie zoals een navigatiesysteem toe te voegen. De huurvoorwaarden kunt u hier inlezen.
Documenten
Wanneer de huurauto wordt afgeleverd heeft u de volgende documenten nodig:
De originele voucher welke u bij uw reispapieren bij aankomst in Zuid-Afrika krijgt
Uw originele en een kopie van uw rijbewijs en die van een eventuele tweede bestuurder
Uw originele en een kopie van uw paspoort en die van een eventuele tweede bestuurder
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB)
Kopie van uw E-ticket

Omdat het bij kleinere hotels niet altijd mogelijk is om een kopie te laten maken adviseren wij om de kopieën al vanuit Nederland mee te nemen.
Verzekeringen
De huurprijs is inclusief een verzekering voor schade aan derden, Super Collision Damage Waiver (SCDW) en Super Theft Loss Waiver (STLW) die uw eigen risico bij schade en/of diefstal geheel afkoopt en een ongevallen/ - inzittendenverzekering (PAI). Tevens bent u geheel verzekerd voor schade aan ruiten en banden bij deze Super Cover tenzij sprake is van roekeloos rijgedrag en/of ondeugdelijk gebruik van de auto. In het geval van een lekke band geldt de volgende procedure: U dient zo snel mogelijk contact op te nemen met Bidvest om hen te informeren. De dichtstbijzijnde Bidvest locatie zal, indien mogelijk, een vervangende auto voor u regelen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zullen zij u adviseren een nieuwe band aan te schaffen bij de dichtstbijzijnde banden retailer. Na overleg van de bon, zal een terugbetaling plaatsvinden, op voorwaarde dat de autoband van hetzelfde merk is en dezelfde grootte heeft als de huidige band. Er volgt géén terugbetaling bij een tweedehands band of verkeerd type band.

Zandschade is niet gedekt in de Super Cover verzekering. Water- en chassisschade zijn wel gedekt, tenzij sprake is van roekeloos rijgedrag en/ of ondeugdelijk gebruik van de auto. Wanneer deze schade zich voordoet, zal de verhuurmaatschappij de schade controleren en het eventuele schadebedrag vaststellen.

Wegsleep-kosten vallen ook niet onder een verzekering. Wanneer u weggesleept dient te worden als gevolg van een ongeluk zal de verhuurmaatschappij u de kosten van het wegslepen doorbelasten.
Wegsleepkosten
Mocht het onverhoopt voorkomen dat u betrokken raakt bij een auto ongeluk met als gevolg dat de auto weg gesleept moet worden, zijn de wegsleepkosten voor uw eigen rekening.
Afhalen en inleveren
U dient de huurauto binnen openingstijden van de verhuurkantoren op te halen of in te leveren. Buiten kantoortijden zal er een toeslag berekend worden van R845.

Aflever/ophaalkosten bij uw hotel bedragen binnen kantooruren R449 en buiten kantooruren: R845.

Wanneer u de auto inlevert op de luchthaven na sluitingstijd van het Bidvest kantoor, kunt u de sleutels in de daartoe behorende drop box doen. Deze vindt u bij het kantoor in de vertrekhal van de betreffende luchthaven.
One Way
In Zuid-Afrika dient u rekening te houden met one way fees:
Kaapstad – Windhoek (Namibië) of v.v.: R5284
Johannesburg - Durban of v.v.: R1116
Port Elizabeth - Kaapstad of v.v.: R1116
Johannesburg - Kaapstad of v.v.: R1116

Indien u de auto wenst mee te nemen naar Namibië bedraagt de Cross border fee R1673 per retour, dit bedrag is inclusief Cross border Authorisation Letter.
Belastingen / Extra kosten
Alle huurtarieven zijn inclusief een onbeperkt aantal kilometers en alle (lokale) belastingen, toeristenbelasting en wegenkaarten. U betaalt alleen belastingen over ter plaatse te betalen extra’s.

Extra bij NRV is dat de 2e bestuurder gratis is! Bij andere maatschappijen betaalt u altijd voor de 2e bestuurder, dus dit is een mooi voordeel!

Contract fee: R84
Boete of schade handling fee: R949
Extra (3e en 4e) bestuurder: R357
Kinderzitje: R403 per zitje
Rijbewijs & leeftijd
De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Naast in uw reguliere rijbewijs heeft u ook een internationaal rijbewijs nodig.

De ambassade, ANWB en NRV raden echter wel aan om een internationaal rijbewijs aan te schaffen. De politie in Zuid-Afrika kan hier namelijk streng in zijn en je hebt zo een boete te pakken. U kunt het internationaal rijbewijs aanschaffen bij een ANWB-winkel voor ongeveer €20,-. Neem uw Nederlandse rijbewijs en een pasfoto mee. Het internationale rijbewijs is klaar terwijl u wacht.

De minimale leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar. Wanneer u tussen de 18 en 20 jaar bent, betaalt u een extra vergoeding van R357 per dag.
Extra bestuurder
Een eerste extra bestuurder is inclusief. Wanneer u nog een derde of meer bestuurders wilt toevoegen dient u hiervoor te betalen. De kosten bedragen ca. 368 RAND per bestuurder.
Deposit/Credit Card
Bij het ophalen van de huurauto wordt een deposit gevraagd van R2846. Deze dient u per credit card te voldoen.

Wij adviseren om bij het inleveren van de huurauto een pro-forma invoice te vragen. Op deze manier ziet u precies welke kosten er op uw credit card zullen worden afgeschreven en kunt u (indien nodig) nog vragen stellen over bepaalde kosten.
Navigatiesysteem
Het is mogelijk om bij uw autohuur een Navigatiesysteem te reserveren (Johannesburg / Kaapstad). U dient er wel rekening mee te houden dat de GPS op aanvraag is en niet kan worden gegarandeerd.

Indien u een Navigatiesysteem wenst, dient u dit bij reservering op te geven, zodat wij deze voor u kunnen aanvragen. De kosten bedragen circa R86 per dag en worden ter plaatse bij de verhuurmaatschappij door u voldaan. Voor het navigatiesysteem dient u een borg van R1000 te betalen.

Wij adviseren om bij het inleveren van de huurauto een pro-forma invoice te vragen. Op deze manier ziet u precies welke kosten er op uw credit card zullen worden afgeschreven en kunt u (indien nodig) nog vragen stellen over bepaalde kosten.
Bv. Chevrolet Spark
Bv. Chevrolet Spark
of soortgelijke auto
Categorie A
Inbegrepen
in vanaf prijs
i
op basis van twee personen
Bv. Ford Fiesta
Bv. Ford Fiesta
of soortgelijke auto
Categorie B
Bv. Toyota Corolla
Bv. Toyota Corolla
of soortgelijke auto
Categorie C
Bv. Ford Fiesta
Bv. Ford Fiesta
of soortgelijke auto
Categorie D
Bv. Toyota Corolla
Bv. Toyota Corolla
of soortgelijke auto
Categorie E
Bv. Toyota Avanza
Bv. Toyota Avanza
of soortgelijke auto
Categorie O
Bv. Renault Duster
Bv. Renault Duster
of soortgelijke auto
Categorie K
Bv. VW Kombi T5
Bv. VW Kombi T5
of soortgelijke auto
Categorie N
Bv. RAV 4
Bv. RAV 4
of soortgelijke auto
Categorie L

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Kaapstad
12
Port View House
Driesterren
 • za_ac_portviewov1.jpg
 • za_ac_portviewter.jpg
 • Portview kamer
 • Portview restaurant
 • Portview zwembad
 • za_ac_portviewov.jpg
Welkom in guesthouse Port View, gelegen in de populaire wijk Greenpoint. Wit met blauwgekleurd familiehuis, warme uitstraling en uitzicht op zee. Loop in ongeveer 10 minuten naar de beroemde Victoria & Alfred Waterfront of rijd naar één van de leuke stranden van deze wereldstad. Ook kunt u genieten van het kleine zwembad met ligstoelen in de tuin. Verder is er een kleine receptie en een ontbijtruimte met een terras. Alle 8 verzorgde kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, koelkastje, fan, koffie- en theefaciliteiten, WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Er is ook een ruime familiekamer aanwezig. Geniet in de zithoek van een goed boek of in het buitengedeelte van een traditionele braai.
Meer info >
Sweet Orange Guest House
Driesterren
 • Sweet Orange Guesthouse
 • Sweet Orange Guesthouse
 • Sweet Orange Guesthouse
 • Sweet Orange Guesthouse
 • Sweet Orange Guesthouse
 • Sweet Orange Guesthouse
 • Sweet Orange Guesthouse
 • Sweet Orange Guesthouse
 • Sweet Orange Guesthouse
 • Sweet Orange Guesthouse
 • Sweet Orange Guesthouse
 • Sweet Orange Guesthouse
Het Sweet Orange is een gerestaureerd Victoriaans huis, gebouwd in de vroegere jaren 1900. Dichtbij de Atlantische Oceaan en gelegen in de buitenwijk Sea Point. Een warme inrichting met oog voor detail. U voelt zich meteen thuis. De 6 kamers zijn voorzien van televisie, ventilator, koelkastje en badkamer met douche. Wifi tegen betaling. Er zijn veel lichte kleuren gebruikt en aardse elementen. In de tuin ligt een zwembad en een gezellig zitgedeelte. In de directe omgeving zijn er winkels, cafés en restaurants.
Meer info >
Kaapstad
123
Ikhaya Lodge Kaapstad
Driesterren
 • za_ac_ikhayabuiten.jpg
 • za_ac_ikhayauitzicht.jpg
 • za_ac_ikhayakamer.jpg
 • za_ac_ikhayakamer3.jpg
 • za_ac_ikhayalobby.jpg
 • za_ac_ikhayalobby2.jpg
Op slechts 10 minuten rijden vanaf de Victoria & Alfred Waterfront ligt de knusse Ikhaya Lodge. Vanuit de accommodatie heeft u een mooi uitzicht op de Tafelberg. Alle kamers zijn voorzien van een TV, een eigen badkamer en WiFi. De ligging van de accommodatie is perfect! Aan het historische plein Dunkley Square, op een paar minuten lopen van veel gezellige cafés en restaurants.
Meer info >
Floréal House
Viersterren
 • Zwembad Floréal House Kaapstad Zuid Afrika
 • za_ac_florealka1.jpg
 • Kamer Floréal House Kaapstad Zuid Afrika
 • za_ac_floreallo1.jpg
 • Overzicht Floréal House Kaapstad Zuid Afrika
 • za_ac_florealzw1 (2).jpg
Dit sfeervolle en klassiek ingerichte guesthouse is gelegen in een van de prachtige Victoriaanse huizen, die u veel in Kaapstad ziet. Door de persoonlijke sfeer en de zeer gunstige ligging is het een uitstekende uitvalsbasis om Kaapstad beter te leren kennen. Dit guesthouse ligt namelijk zeer centraal in de wijk Gardens, vlakbij Oranjezicht. Deze wijk is iets hoger gelegen, waardoor u een fantastisch uitzicht heeft over de stad aan de voet van de Tafelberg. Bij veel vakantiegangers zeer geliefd omdat het slechts enkele minuten rijden is naar het strand of het oude centrum. Op loopafstand vindt u bovendien vele restaurants, bars en leuke winkeltjes. Het huis heeft een kleine receptie, gezellige woonkamer/ontbijtruimte waar u kunt genieten van een kopje thee of goed glas wijn. Na een ochtend de stad ontdekken kunt u verder genieten van het heerlijke zwembad met ligbedden in de mooi aangelegde tuin. Uiteraard is er gratis WiFi en kunt u uw auto gratis en veilig parkeren. De 11 verzorgde kamers van het Floréal Guesthouse hebben allemaal een unieke, klassieke uitstraling en zijn voorzien van een ventilator, televisie, telefoon, minibar, kluisje, badjas- en slippers en een badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
La Villa Belle Ombre
Driesterren
 • La Villa Belle Ombre
La Villa Belle Ombre ligt in een van de meest trendy en charmante buitenwijken van Kaapstad. Deze charmante sfeer kunt u ook terug vinden in de accommodatie die gevestigd is een prachtig gerenoveerd Victoriaans gebouw met een warme en gastvrije sfeer. In de tuin kunt u lekker ontspannen of u kunt een duik nemen in het zwembad. In de gehele accommodatie is er gratis Wi-Fi beschikbaar.
Meer info >
Stellenbosch
12
Evergreen Lodge
Driesterren
 • Evergreen Lodge
 • za_ac_evergreenlodgeka.jpg
 • terras Evergreen Lodge
 • zwembad Evergreen Lodge
Genesteld onder eeuwenoude eiken, en omringd door spectaculaire vergezichten van bergen en wijngaarden, staat een van de mooiste pensions in de Kaapse Wijnlanden. Geniet van de comfortabele faciliteiten en de vriendelijke service tijdens uw verblijf in deze lodge. De Evergreen Lodge is een prima uitvalsbasis om de omgeving van Stellenbosch te verkennen.Gelegen in het hart van het historische Stellenbosch, op ongeveer vier minuten loopafstand van het centrum van de stad en op slechts twee minuten wandelen van de botanische tuin.De Evergreen Lodge, gelegen in een Victoriaanse villa, beschikt over een receptie, restaurant, zwembad en parkeergelegenheid. De kamers zijn sfeervol ingericht en alle voorzien van minibar, TV, telefoon en een volledige badkamer met bad en/of douche. Er zijn ook familiekamers, deze beschikken over dezelfde faciliteiten, maar zijn ruimer van opzet.
Meer info >
Rosenview Guesthouse
Driesterren
 • ZA_AC_RosenviewEX
 • ZA_AC_RosenviewKA
 • ZA_AC_RosenviewRE
 • ZA_AC_RosenviewZW
Een mooi guesthouse met een persoonlijke sfeer, waar u zich al snel zult thuis voelen. De guesthouse ligt op de route van Somerset West naar Stellenbosch, tussen de prachtige wijnvelden en met uitzicht op de Helderberg. Het centrum van Stellenbosch ligt op ongeveer 15 minuten rijden vanaf de guesthouse en het strand ligt op circa 10 minuten rijden. Er is een kleine receptie/lounge, ontbijtzaal, parkeerplaats, WiFi, braai mogelijkheden (barbecue) en er is een zwembad met ligbedden en een grote patio waar u kunt genieten van een drankje of een boek. Vanuit het guesthouse bezoekt u eenvoudig de vele wijnboerderijen, het gezellige centrum van Stellenbosch en kunt u mountainbiken of paardrijden. De knusse kamers liggen allemaal in het hoofdgebouw en zijn voorzien van airco, kluisje, koffie- & theefaciliteiten, TV, telefoon, koelkastje, badkamer met douche en een patio met zitje. Ook leuk: geniet van een verse kop koffie (zelf gemaakt) of van een gratis wijnproeverij bij de naastgelegen wijnboerderij.
Meer info >
Stellenbosch
12
Knorhoek Guesthouse
Drieenhalve ster
 • Knorhoek
 • kamer Knorhoek Guesthouse
 • lounge Knorhoek Guuesthouse
 • Knorhoek Guesthouse
 • restaurant Knorhoek Guesthouse
 • restaurant Knorhoek Guesthouse
 • restaurant Knorhoek Guesthouse
 • restaurant Knorhoek Guesthouse
 • tuin Knorhoek Guesthouse
 • zwembad Knorhoek Guesthouse
 • Kamer Knorhoek Guesthouse Wijnlanden Zuid Afrika
 • Knorhoek
Een sfeervol, knus Guesthouse, net buiten het centrum van Stellenbosch en te midden van de wijnranken. Het Guesthouse is onderdeel van een kleinschalige wijnboerderij, waardoor u hier uitgebreid kennis zult maken met de productie van overheerlijke wijnen uit Zuid Afrika. Knorhoek ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het gezellige centrum van Stellenbosch en beschikt over een kleine receptie en een ontbijtrestaurant met een klein terras waar u 's ochtends in de zon kunt genieten van een ontbijt. Er is een vriendelijke wijnbar waar u terecht kunt voor een wijnproeverij . Verder is er een zwembad met ligbedden en gratis WiFi. Tevens is er een uitstekend restaurant, deze is in de weekenden niet open en in het laagseizoen beperkt geopend. De 8 zeer verzorgde kamers van dit kleine Guesthouse liggen allemaal in de oude schuur van de wijnboerderij en zijn voorzien van TV, telefoon, kluisje, koffie- & theefaciliteiten en een terrasje met zitje. Reist u met de hele familie? Er zijn twee loft kamers met een bezetting van 3 tot 4 personen. Er is tevens een familiekamer, geschikt voor maximaal 4 volwassenen. Het restaurant bij het Knorhoek Guesthouse is in het weekend niet geopend. Tijdens het laagseizoen is het restaurant beperkt geopend.
Meer info >
Bonne Esperance Guest Lodge
Drieenhalve ster
 • Bonne Esperence
 • Bonne Esperence
 • Bonne Esperence
 • restaurant Bonne Esperence
 • kamer Bonne Esperence
 • kamer Bonne Esperence
 • zwembad Bonne Esprerence
Bonne Espereance Guesthouse is een sfeervolle en elegante bed & breakfast, waar u het zeker naar uw zin zult hebben. De guesthouse bevindt zich in een schitterende Victoriaanse villa op slechts 5 minuten loopafstand van het historische centrum van Stellenbosch en is van alle luxe gemakken voorzien. De villa beschikt over een receptie, restaurant, bar met terras, lounge met open haard, heerlijke tuin met 'plunge' pool, tv-lounge, wasservice en parkeergelegenheid. Alle kamers zijn comfortabel en sfeervol ingericht en zijn voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje en een badkamer met bad en/of douche en een föhn.
Meer info >
Oudtshoorn & Prince Albert
12
Stone Breaker Country Lodge
Drieenhalve ster
 • za_ac_stonebreakerov.jpg
 • za_ac_stonebreakerom.jpg
Stonebreaker Country Lodge is gelegen in Schoemanspoort, dichtbij alle toeristische plaatsen zoals de Cango struisvogelboerderij, Rust & Vrede Waterval en de Gamkaskloof.
De kamers zijn comfortabel ingericht met Afrikaans thema.
Stonebreaker Country Lodge is voorzien van zwembad en restaurant.
Meer info >
Avondblij Guesthouse
Driesterren
 • Zwembad Avondblij Guesthouse Tuinroute Zuid Afrika
 • Kamer Avondblij Guesthouse Tuinroute Zuid Afrika
 • Overzicht Avondblij Guesthouse Tuinroute Zuid Afrika
 • restaurant Avondblij Guesthouse
 • kamer Avondblij Guesthouse
 • kamer Avondblij Guesthouse
 • lounge Avondblij
 • Avondblij Guesthouse
 • Avondblij Guesthouse
Een fijne driesterren accommodatie, waar u de originele houten vloeren en ruime kamers uit de jaren 40 nog steeds kunt bewonderen. Service en comfort staan hoog in het vaandel, waardoor u een prettig verblijf zult hebben. Avondblij Guesthouse is gelegen dichtbij het centrum van Oudtshoorn waar u heerlijk kunt winkelen en diverse bars en restaurants kunt vinden. Tevens ligt het guesthouse op ca. 20 minuten rijden naar de Cango Caves en op ca. 10 minuten van de struisvogelboerderijen. In de directe omgeving bevinden zich een aantal wijnboerderijen van topklasse die zeker een bezoekje waard zijn. Avondblij Guesthouse beschikt over een receptie, ontbijtzaal met sfeervolle open haard, buitenzwembad en een tuin met braai-mogelijkheden (BBQ). De nette en ruim ingerichte kamers zijn voorzien van een ventilator, TV, haardroger en koffie-/theevoorzieningen, badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Oudtshoorn & Prince Albert
12
Buffelsdrift Game Lodge
Viersterren
 • Buffelsdrift game lodge
 • Buffelsdrift game lodge
 • Buffelsdrift game lodge
 • Buffelsdrift game lodge
 • Buffelsdrift game lodge
 • Buffelsdrift game lodge
 • Buffelsdrift Game Lodge
 • Buffelsdrift Game Lodge
Buffelsdrift is midden in de prachtige natuur gelegen in het hart van Kleine Karoo, niet ver van Oudtshoorn en Route 62. Het heeft een waanzinnig uitzicht over de bergen en de dam, en als u geluk heeft kunt u hier ook olifanten, buffels, neushoorns, giraffen en nijlpaarden zien. Met de olifanten kunt u zelfs contact maken door ze te voeren en misschien ook door op hun knie te zitten. Deze unieke lodge is een plek waar u optimaal kunt genieten van het veelzijdige Zuid-Afrika. De lodge heeft een gezellige receptie en lounge, uitstekend restaurant met terras, klein zwembad en de mogelijkheid om leuke safari-excursies. Tevens bestaat er de mogelijkheid om paard te rijden. De 25 luxe tenten zijn allemaal voorzien van airco, minibar, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met buitendouche met warm water. Tevens zijn alle tenten voorzien van klein terrasje met zitje.

De familietent is geschikt voor maximaal 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen tot en met 11 jaar.
Meer info >
La Plume Guesthouse
Viersterren
 • za_ac_laplumeex3.jpg
 • La Plume tuin 2
 • La Plume exterieur
 • za_ac_laplumeter.jpg
 • La Plume kamer
 • La Plume kamer 2
 • La Plume kamer 3
 • La Plume kamer 4
 • La Plume restaurant
 • La Plume tuin
 • La Plume zwembad
 • za_ac_laplumetu.jpg
Dit klassieke guesthouse in een prachtig Victoriaans landhuis is onderdeel van een struisvogel- en wijnboerderij waar portdruiven worden geteeld. Naast het prachtige uitzicht dat u vanaf het guesthouse heeft op het Swartberg gebergte is het hier ook zeker prettig verblijven door de uitstekende kwaliteit van service en persoonlijke benadering van de familie du Toit. Het huis stamt uit 1902 en is geheel gerestaureerd tot woonhuis en guesthouse met prachtige, antieke meubels en het is werkelijk een genot om te verblijven. Het mooie guesthouse is gelegen op ca. 14 kilometer buiten het centrum van Oudtshoorn en beschikt over een kleine receptie, heerlijke lounge en eetgedeelte waar u 's ochtends kunt genieten van een heerlijk ontbijt maar ook 's avonds een uitstekend diner kan verwachten met veel eigen producten. Uiteraard is er een heerlijk zwembad met ligbedden aanwezig om het geheel compleet te maken. Op verzoek kunt u ook rondleiding krijgen door de heer des huizes, die u graag alles vertelt over de boerderij en het leven op de boerderij! Alle kamers zijn sfeervol ingericht en zijn voorzien van airco, sat-TV, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad. Verder hebben alle kamers een prettig terrasje waar u kunt genieten van de prachtige omgeving.
Meer info >
Addo Nationaal Park
12
Rosedale Organic Farm Bed & Break...
Rosedale Organic Farm Bed & Breakfast
Driesterren
 • Rosedale Organic Farm
 • Rosedale Organic Farm
 • kamer Rosedale Organic Farm
 • kamer Rosedale Organic Farm
 • restaurant Rosedale Organic Farm
 • sinaasappelgaard Rosedale Organic Farm
Schitterend panoramisch uitzicht over de citrus gaarden, dichtbij het Addo Elephant National Park, de Afrikaanse gastvrijheid en de unieke biologische maaltijden maken de eco-vriendelijke Rosedale Organic Farm Bed & Breakfast tot een aangename accommodatie voor uw verblijf in deze omgeving. U zult u zich hier zeker thuis voelen en genieten van al het moois in dit malaria-vrije gebied. Vanaf de B&B is het Addo Elephant National Park gelegen op ongeveer 10 minuten rijden en op 5 minuten afstand van diverse lokale restaurants en bars. De B&B beschikt over een receptie, restaurant, lounge en schitterende sinaasappel- en citroen gaarden. Vanuit de farm kunt u diverse excursies en gamedrives ondernemen. De kamers zijn voorzien van ventilator, koffie- & theefaciliteiten, kluisje, koelkastje en badkamer met bad of douche.
Meer info >
Lemon3 Lodge Guesthouse
Viersterren
 • ZA_AC_Lemon3ZA_AC_ADDOLEMON3ZW2.jpg
 • ZA_AC_Lemon3ZA_AC_ADDOLEMON3OM.jpg
 • ZA_AC_Lemon3ZA_AC_ADDOLEMON3RE1.jpg
 • ZA_AC_Lemon3ZA_AC_ADDOLEMON3LO.jpg
 • ZA_AC_Lemon3ZA_AC_ADDOLEMON3RE.jpg
 • ZA_AC_Lemon3ZA_AC_ADDOLEMON3ZW.jpg