neemt je mee
Kaapstad & Kaap de Goede Hoop
Kaapstad & Kaap de Goede Hoop
Fish River Canyon
Fish River Canyon
De rode zandduinen van Sossusvlei
De rode zandduinen van Sossusvlei
Op safari in Chobe Nationaal Park
Op safari in Chobe Nationaal Park
De beroemde Victoria watervallen
De beroemde Victoria watervallen

Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Vic Falls

Groepsreis | 26 dagen v.a.
3850i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
Reisduur
26 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Professionele Nederlands/Zuid-Afrikaanssprekende reisleiding
Logeren in sfeervolle hotels en lodges met ontbijt
Prachtige dagen in Kaapstad en Wijnlanden
Prachtige dagen in Fish River Canyon en Sossusvlei
Safari in Etosha nationaal park & Chobe nationaal park
Indrukwekkende dagen in ongerept Botswana
Bezoek aan de beroemde Victoria Falls, Zimbabwe

Grenzeloos genieten van zuidelijk Afrika

De koning van onze rondreizen in zuidelijk Afrika, door vier fascinerende landen, is niet alleen zeer compleet, hij heeft ook een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. We logeren in mooie lodges, om lekker te ontspannen na een intensieve reisdag, slapen in en nabij de wildparken en verblijven maar liefst twee nachten in Chobe. Laat u overweldigen door het vele wild, ontmoet San Bosjesmannen en Himba’s en geniet van de perfecte balans tussen natuur en cultuur. Dankzij het flexibele excursie-aanbod kunt u het programma bovendien deels aanpassen aan uw wensen. De ideale reis voor ervaren Zuid-Afrika-reizigers die meer van dit bijzondere continent willen zien.

"'Deze reis is zeer spectaculair in alle opzichten. De landen zijn zo veelzijdig dat het moeilijk is om dit allemaal te beschrijven.'"

Berendse, Nuth

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Kaapstad

za_gro_zanambotsvic.png
Vlucht Amsterdam - Kaapstad

Als het goed is bent u klaar met alle voorbereidingen voor uw lange en bijzondere rondreis door verschillende landen in zuidelijk Afrika. Vanaf Schiphol vliegt u vandaag naar de allereerste bestemming: Kaapstad, de tweede stad van Zuid-Afrika. U overnacht in het vliegtuig en maakt u alvast een voorstelling van al het moois dat u de komende maand gaat zien en beleven.

DAG
02

Kaapstad

za_al_kaapstad_tafelberg_100673464.jpg
Aankomst Kaapstad
Vrije middag
Welkomstdiner met de groep in lokaal restaurant
Eerste overnachting

Vanuit het vliegtuig kijkt u naar buiten en ziet aan de kust ineens de beroemde Tafelberg opdoemen – hét symbool van Kaapstad en dus het teken dat u gaat landen! Op het vliegveld staat uw reisleider al te wachten achter de douane. Samen met de rest van het reisgezelschap rijden we in ongeveer twintig minuten naar ons hotel in Kaapstad. U heeft de rest van de middag vrij, om even te acclimatiseren. Vanavond ziet u de groep en de reisleiding weer tijdens een welkomstdiner in een lokaal restaurant, dat we voor u hebben georganiseerd. Een leuke gelegenheid om iedereen even te spreken en de reis door te nemen. We slapen de komende twee nachten in het sfeervolle Kaapstad.

Weetje

Zuid-Afrikanen noemen Kaapstad ook wel ‘Moederstad’, omdat de Hollanders hier de eerste Europese nederzetting vestigden. Ooit was Kaapstad alleen een verversingspost voor Nederlandse handelsschepen. Tegenwoordig is het de bakermat van het moderne Afrika – een moderne smeltkroes van culturen.

DAG
03

Cape Peninsula

Kaap de Goede Hoop Zuid-Afrika
Dagtour Kaap de Goede Hoop
Stop Seal Island in Houtbaai
Bezoek pinguïnkolonie Boulders Beach
Wandeling Cape Point
Tafelberg bezichtigen (optioneel)
Tweede overnachting Kaapstad

Vandaag verlaten we Kaapstad even voor een leuke dagtrip. Ons einddoel is Cape Point bij Kaap de Goede Hoop, het uiterste zuidpuntje van het Kaapse schiereiland. We rijden eerst naar Houtbaai voor een bezoek aan Seal Island. Onderweg bewondert u de beeldschone omgeving vol prachtige baaien en ruige kliffen. Vanuit hier rijden we richting Simonstown, waar we de pinguïnkolonie bij Boulders Beach bekijken. Een leuke gewaarwording om deze kleine dieren van zo dichtbij op een hagelwit strand te zien. In de middag komen we aan in Kaap de Goede Hoop Nationaal Park, waar ook de beroemde Cape Point ligt. We maken een pittige wandeling – gelukkig maakt het uitzicht alles goed! U staat letterlijk op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent en kijkt uit over twee zeeën die elkaar komen. Via de andere kant van het schiereiland rijden we op ons gemak terug naar Kaapstad, waar we in de namiddag de Tafelberg bezoeken. Neem als het weer het toelaat de kabelbaan naar boven (optioneel) en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top. Vanaf hier ziet u precies hoe groot Kaapstad is, met al zijn verschillende wijken en townships.

Weetje

De Tafelberg is hét symbool van Kaapstad. Als er dikke wolken om de top heen hangen, zeggen de inwoners dat ‘de Tafel is gedekt’.

DAG
04

Kaapstad - Stellenbosch (ca. 55 km)

ZA_AL_STELLENBOSCH4
Stadswandeling Kaapstad
Vertrek Kaapstad
Bezoek wijnlandgoed, inclusief proeverij
Wandeling Stellenbosch
Overnachting Stellenbosch

Vanmiddag verlaten we de stad en vertrekken we naar Stellenbosch, hét wijngebied van Zuid-Afrika. We maken eerst nog een leuke stadswandeling door Kaapstad, direct na het ontbijt. Ervaar de relaxte sfeer, ontdek de Nederlandse invloeden en luister naar de verhalen van de reisleider over de geschiedenis van deze stad, waarmee Nederlanders historisch gezien zoveel binding hebben. Na de wandeling gaan we terug naar ons hotel en brengt de bus ons naar de beroemde wijnlanden op ongeveer 45 minuten rijden van Kaapstad, met Stellenbosch als beroemde middelpunt. Onderweg brengen we een bezoek aan één van de vele wine estates (wijnlandgoederen). U krijgt uitgebreid uitleg over het proces van wijn maken tijdens een rondleiding door de kelders. Natuurlijk sluiten we de rondleiding af met een kleine proeverij en kunt u de huiswijn van het landgoed proberen. In de namiddag wandelt u, samen met de reisleider, door het charmante Stellenbosch. Bewonder de rijke historie van dit plaatsje en ontdek de vele Nederlandse invloeden. Geniet ’s avonds in een van de leuke restaurants na van de leuke dag met, uiteraard, een lekker glas lokale wijn.

Weetje

In het lieflijke Stellenbosch ziet u nog volop Nederlandse invloeden, zoals de typische Kaaps-Hollandse bouwstijl. De tijd heeft een beetje stilgestaan in deze plaats: in Stellenbosch vindt u geen grote winkelketens – wel kleine boetiekjes, galeries en knusse lunchrooms.

DAG
05

Stellenbosch - Lamberts Bay (ca. 250 km)

ZA_AL_CLANWILLIAM
Vertrek Stellenbosch
Bezoek rooibos-theefabriekje Elandsberg Eco Reserve
Overnachting Lamberts Bay

We reizen vandaag verder naar uw nieuwe eindbestemming: het kleine vissersdorpje Lamberts Bay, aan de westkust. Onderweg kunt u uitgebreid het mooie gebied rond Clanwilliam bewonderen, de enige regio ter wereld waar rooibos-theeplanten groeien. Geniet van het uitzicht op het schitterende Cedergebergte en de vele thee- en citrusfruitplantages. We stoppen bij het Elandsberg Eco Reserve, waar veel theeplantages liggen, voor een bezoek aan een rooibos-theefabriekje. U krijgt een rondleiding en drinkt tot slot een ontspannend kopje rooibosthee. Aan het eind van de middag arriveren we in het pittoreske Lamberts Bay, voor één overnachting.

Weetje

De (typisch Zuid-Afrikaanse) rooibosthee schijnt een ontspannende werking te hebben. Baby’s krijgen in Zuid-Afrika vaak koude rooibosthee tegen darmkrampen. In tegenstelling tot ‘echte’ thee, bevat het geen cafeïne en nauwelijks tannine en is het dus minder bitter.

DAG
06

Lamberts Bay - Noordoewer (Namibië) (ca. 520 km)

na_al_noordoewer.jpg
Vertrek Lamberts Bay
Busrit Namaqualand
Tussenstop Springbok
Overnachting Noordoewer (Namibië)

We vertrekken al vroeg in de ochtend, we hebben een lange reis naar Noordoewer (Namibië) voor de boeg. Via de N7 verlaten we Zuid-Afrika, waarbij we dwars door Namaqualand rijden. Als u in het Afrikaanse voorjaar (september/oktober) reist, kunt u onderweg de kleurrijke ‘Namaqualand daisies’ (een soort madeliefjes) bewonderen. Deze toveren na de eerste regen het landschap over honderden kilometers om in een spectaculair, uitbundig oranje, geel en paars decor van bloemen. In de middag stoppen we in Springbok om op eigen gelegenheid te lunchen. Hierna reizen we door naar de grens. Aan het eind van de dag komt u aan in Noordoewer. We overnachten hier vanavond en reizen morgen door naar het mooie Fish River Canyon.

Weetje

Noordoewer dankt zijn naam aan zijn noordelijke locatie ten opzichte van de Oranje-rivier, een van de langste rivieren van Afrika. Dankzij het water is de omgeving prachtig groen.

DAG
07

Noordoewer - Fish River Canyon (ca. 200 km)

Fish River Canyon Namibië
Vertrek Noordoewer
Tussenstop Hobas Viewpoint
Bezoek thermale warmwaterbronnen Ai-Ais (optioneel)
Overnachting Fish River Canyon

Na het ontbijt rijden we richting de beroemde Fish River Canyon, een 100.000 hectare groot park met fantastische vergezichten en diepe canyons van voornamelijk bruin en zwart kalksteen, zandsteen en poederzand. Met een diepte van 549 meter, een breedte van 27 kilometer en een lengte van 160 kilometer is Fish River Canyon de op één na grootste kloof ter wereld. Als eerste bezoekt u Hobas Viewpoint. U heeft vanaf hier een geweldig uitzicht op de canyon. Vervolgens rijden we naar Ai-Ais (wat ‘Vuurwater’ betekent in de lokale Nama-taal), waar de thermale warmwaterbronnen liggen. Als u wilt kunt u zich hier ’s middags lekker in het warme water laten zakken en even zwemmen (optioneel).

DAG
08

Fish River Canyon - Mariental/Kalahari (ca. 500 km)

Kokerboom
Vertrek Fish River Canyon
‘Sundowner drive’ in open Land Cruiser (optionele excursie)
Overnachting Kalahari

Via Keetmanshoop rijden we vandaag dieper Namibië in, richting de Kalahari-woestijn. Bekijk onderweg de prachtige kokerbomen in het landschap, die deze regio een magische uitstraling geven. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge in Mariental. Maak als u wilt in de namiddag een prachtige, avontuurlijke ‘sundowner drive’ (optionele excursie), waarbij u met open Land Cruisers de prachtige Kalahari inrijdt. Op dit moment van de dag wordt dit warme gebied geleidelijk aan koeler en ziet u de dieren tot leven komen. Kijk goed om u heen – de roodkleurige steppe is het leefgebied van veel antilopen, springbokken, gnoes, waterbokken, impala’s en giraffen. Geniet vervolgens op de mooie plek die de ranger heeft uitgezocht van een betoverende zonsondergang, met een heerlijk drankje in uw hand. Een geweldige eerste indruk van het bijzondere Namibië!

Weetje

De kokerboom wordt zo genoemd omdat de San (Bosjesmannen) de holle takken van de boom gebruiken om pijlkokers van te maken. De kokerboom is officieel overigens geen boom, maar een vetplant.

DAG
09

Mariental/Kalahari - Sesriem (ca. 270 km)

Tswana cultuur
Vertrek Mariental
Eerste overnachting Sesriem

Vandaag gaan we op weg naar één van de beroemdste plekken van Namibië: de rode duinen van Sossusvlei. Misschien wel de meest gefotografeerde plek van Namibië! Onderweg maken we een lunchstop in Maltahohe en strekken we de benen. Hierna rijden we via de mooie Tsaris Pass naar Sesriem, de toegangspoort van het Naukluft Nationaal Park, waar de rode duinen liggen. De komende twee nachten logeren we in Sesriem, zodat u de Sossusvlei uitgebreid kunt bewonderen.

DAG
10

Sossusvlei

ZA_AL_Sossusvlei_31196923
Dagtour rode duinen Sossusvlei & kalkvlaktes Deadvlei (Naukluft Nationaal Park)
Tweede overnachting Sesriem

We laten u de Sossusvlei graag ’s ochtends vroeg zien. In het eerste ochtendlicht is hij op zijn allermooist en ervaart u een bijzondere sfeer. De wekker gaat dus vroeg. Zodra de poorten van Naukluft Nationaal Park open gaan, rijdt u over een kaarsrechte weg door de rode klei-vallei. Aan weerszijden ziet u de enorme zandduinen opdoemen, soms tot wel honderden meters hoog. Zoals ‘Dune 45’, een bekend uitzichtpunt. Wilt u deze duin (optioneel) beklimmen, bereid u dan voor een op een pittige tocht omhoog door mul zand. Gelukkig wordt uw inspanning beloond, want vanaf de top heeft u een majestueus uitzicht! We rijden ook naar de witte kalkvlaktes van Deadvlei, die midden tussen de immense duinen liggen. Bekijk hier de grillig gevormde bomen, die al zo’n negenhonderd jaar dood zijn maar volledig intact zijn gebleven door het droge klimaat. Een geweldige dag en leuke kennismaking met een bijzonder stukje Namibië.

DAG
11

Sesriem - Swakopmund (ca. 350 km)

Swakopmund - vuurtoren
Vertrek Sesriem
Route via Kuiseb Pass en Moon Valley
Tussenstop flamingo’s Walvis Bay
Eerste overnachting Swakopmund

Vandaag rijden we op ons gemak van de binnenlanden van Namibië richting de kust, naar het gezellige badplaatsje Swakopmund. Een mooie route via de Kuiseb Pass en Moon Valley. Als we bij de kust aankomen, maken we een stop bij Walvisbaai om de honderden flamingo’s die hier leven te bewonderen. Een geweldig gezicht! Aan het eind van de middag komen we aan in Swakopmund, waar u de komende twee nachten verblijft. Het badplaatsje heeft een rijke geschiedenis. U ziet er veel koloniale gebouwen en het doet Duits aan. Een heerlijke plek om de komende twee dagen tot rust te komen. Geniet van een mooie strandwandeling, of slenter door het vriendelijke centrum en bekijk de leuke markt met souvenirs, of bestel een verfrissend drankje op één van de vele terrasjes.

DAG
12

Swakopmund

Swakopmund
Vrije dag
Bootcruise zeehonden spotten op zee (optionele excursie)
‘Living Desert Tour’ (optionele excursie)
Tweede overnachting Swakopmund

Vandaag een heerlijke vrije dag in Swakopmund, ideaal om even lekker te ontspannen. Heeft u behoefte aan wat meer avontuur, maak dan een leuke excursie. Zo kunt u met een bootcruise op zoek gaan naar zeehonden voor de kust (optionele excursie). Wie weet krijgt u onderweg wel gezelschap van een school dolfijnen, die speels met de boot mee zwemmen. Als u meer in de stemming bent voor de leuke ‘Living Desert Tour’ in de Namib Desert (optionele excursie), gaat u samen met een gespecialiseerde gids op zoek naar de bijzondere dieren die in deze woestijnachtige omgeving van Swakopmund leven. Het kan allemaal en het prettige is dat u niets hoeft. U besluit ter plaatse waar u zin in heeft.

DAG
13

Swakopmund - Cape Cross - Khorixas (ca. 350 km)

Pelsrobben Cape Cross
Vertrek Swakopmund
Tussenstop zeehondenkolonie Cape Cross
Prehistorische rotstekeningen Twyfelfontein (rondleiding met gids)
Overnachting Khorixas

Na het ontbijt vertrekken we uit Swakopmund, we reizen door naar Khorixas. Het eerste deel van de reis volgen we de kust naar Cape Cross. Op kilometers afstand hoort en ruikt u al waar deze plaats om bekendstaat: hier leeft een grote zeehondenkolonie. Een mooi gezicht om zoveel van deze dieren samen te zien. Hierna rijden we de binnenlanden in richting Damaraland. Onderweg maken we een bijzondere stop bij de indrukwekkende prehistorische rotstekeningen van de San (Bosjesmannen) bij Twyfelfontein, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het is één van de grootste natuurlijke ‘rotskunst-galerijen’ ter wereld. Bekijk de prehistorische tekeningen wandelend met een lokale gids, en bewonder de afbeeldingen van jachttaferelen en dieren die duizenden jaren geleden in de rotswand werden gekerfd. In de namiddag komen we aan in onze lodge in Khorixas. Sluit de dag als u wilt af met een verfrissende duik in het zwembad. Morgen reizen we verder naar het Etosha Nationaal Park.

Weetje

Wat Twyfelfontein uniek maakt, is de onvoorstelbaar grote hoeveelheid tekeningen (meer dan 2500). Minstens zo uniek is dat de afbeeldingen in de steen zijn gekerfd, terwijl primitieve kunst meestal is geschilderd met natuurlijke pigmenten en houtskool.

DAG
14

Khorixas - Ojikandero - Etosha Nationaal Park (ca. 285 km)

na_himba.jpg
Vertrek Khorixas
Bezoek Himba-dorpje (Ojikandero)
Eerste overnachting Etosha Nationaal Park

We gaan op weg naar het volgende hoogtepunt van uw reis: het Etosha Nationaal Park, het grootste wildpark van Namibië. Een reisdag met een bijzondere tussenstop. Na het ontbijt rijden we via Kamanjab richting Ojikandero, waar we een Himba-dorpje bezoeken en uitgebreid uitleg krijgen over de tradities, gebruiken en cultuur van de Himba’s. Een uniek sociaal project. Het dorp werd in 1999 gesticht door een blanke boer, Jaco Burger. Hij gaf deze stam de ruimte om bij zijn boerderij hun dorp te bouwen en te leven volgens hun eigen tradities, terwijl ze voor zijn vee zorgden. Dankzij de opbrengsten van excursies kunnen de Himba’s hun gebruiken in stand houden en kunnen de kinderen naar school. Aan het eind van de middag komen we aan in onze lodge aan de rand van Etosha Nationaal Park, waar we twee nachten verblijven.

Weetje

De Himba’s zijn oorspronkelijk nomaden, die voornamelijk leven van hun vee. Armoede en alcoholverslaving bedreigen tegenwoordig hun voortbestaan. Boer Jaco heeft al tientallen Himba-kinderen opgenomen in het dorp die opgroeiden in probleemfamilies.

DAG
15

Etosha Nationaal Park

Neushoorn
Dagsafari Etosha Nationaal Park per touringcar
Optie: 4WD dagsafari met ranger (optionele excursie)
Tweede overnachting Etosha Nationaal Park

Een spannende dag. Vandaag maken we een uitgebreide safari in het beroemde Etosha Nationaal Park met onze touringcar. Het park staat bekend als één van de beste parken ter wereld om wild te zien. Dit is het leefgebied van onder andere de olifant, neushoorn, giraffe, leeuw en luipaard. Een onvergetelijke ervaring om deze wilde dieren in hun eigen natuurlijke omgeving van dichtbij te bewonderen! Houd uw camera ook gereed voor de grote hoeveelheid antilopen, bijzondere vogels en verschillende reptielen die u hoogstwaarschijnlijk tegenkomt. Kijk ’s avonds de vele foto’s terug die u heeft gemaakt en geniet na van uw bijzondere belevenis.

Goed om te weten

U kunt ook kiezen voor een volle dag safari met een ranger in een open 4WD in het Etosha National Park (optionele excursie). Het is een van de beste manieren om het wild te zien en de ranger kent het gebied goed.

Weetje

De Afrikaanse olifant, één van de Big Five, is het grootste landdier ter wereld. Uiterlijk verschilt hij van zijn Aziatische familie. Hij heeft grotere oren en ook de vrouwtjes kunnen slagtanden hebben. Vanwege dit laatste heeft de Afrikaanse olifant het meest te lijden gehad van ivoorstropers.

DAG
16

Etosha Nationaal Park - Windhoek (ca. 400 km)

Luipaard Namibië
Vertrek Etosha Nationaal Park
Bezoek Na’an ku sê Wildlife Center
Eerste overnachting Windhoek

U verlaat het Etosha-park vroeg. In plaats van direct naar Windhoek te rijden, bezoeken we namelijk eerst het Na’an ku sê Wildlife Center, dat gewonde dieren opvangt die niet meer teruggezet kunnen worden in het wild. Maar de stichting doet meer: alle werknemers zijn Bosjesmannen uit de omgeving. Dankzij hun inkomsten kunnen ze hun oude tradities in stand houden. ‘s Middags gaan we met een verzorger mee om de cheeta’s en leeuwen te voeren. Bekijk de leeuwen, luipaarden, cheeta’s en gnoes die hier zijn opgevangen en leer alles over de gewoontes van deze dieren, die u (hopelijk) eerder gezond en wel in het wild heeft gezien in Etosha Nationaal Park. Hierna rijden we naar ons hotel in Windhoek, waar we tegen de avond aankomen. U ziet ook hier nog veel Duitse invloeden en kenmerken uit koloniale tijden. Eén van de typisch Duitse tradities is bierbrouwen. ’s Avonds nodigt de reisleider u uit om, als u hier nog zin in heeft, gezellig een lokaal biertje te drinken in de bekendste bierkroeg van Windhoek, Joe’s Beerhouse.

DAG
17

Windhoek - Gobabis (ca. 300 km)

na_windhoek.jpg
Stadstour Windhoek
Vertrek Windhoek
Rondleiding met Nharo-Bosjesmannen (optionele excursie)
Overnachting ‘guest farm’ Gobabis

Na het ontbijt maken we een korte stadstour door Windhoek. Vervolgens reizen we door richting Gobabis, vlak voor de Transkalahari-grenspost bij Botswana. Hier logeren we vanavond in één van de vriendelijke ‘guest farms’ die zo typisch zijn voor het Kalahari-woestijngebied. Nadat we hebben ingecheckt, kunt u in de namiddag nog even genieten van de rustige omgeving of een duik nemen in het zwembad. U kunt er ook voor kiezen om samen met de Nharo Bosjesmannen (ook wel Nharo-San genoemd) mee te gaan naar hun dorp, niet ver van de lodge voor een korte rondleiding (optionele excursie). In deze regio leven nog veel Bosjesmannen op traditionele wijze. Het is bijzonder om te zien hoe ze hun tradities in ere houden, ondanks de snelle ontwikkeling van het land. De Bosjesman vertelt u alles over hoe zijn gemeenschap jaagt, eet en leeft. Een leuke kennismaking met deze stam. U bent voor het diner weer terug in de lodge.

Weetje

Bosjesmannen zijn uitstekende jagers, de Nharo-San zijn de beste. Zij zijn meesters in de ‘renjacht’: ze achtervolgen hun prooi kilometers lang te voet, tot het is uitgeput. Naast een topconditie, vereist deze jachtmethode grondige kennis van dierensporen, gedrag van dieren en de omgeving.

DAG
18

Gobabis - Maun (Botswana) (ca. 510 km)

Trans Kalahari Highway
Vertrek Gobabis
Reisdag Gobabis - Maun
Eerste overnachting Maun

Een lange reisdag, waarbij we van Namibië naar Maun in Botswana rijden. We vertrekken dan ook echt vroeg. Als de grensformaliteiten zijn afgehandeld, rijden we Botswana via de bekende Trans-Kalahari Highway. Deze brengt ons in één keer naar Maun, waar we aan het eind van de dag aankomen. De komende twee nachten verblijven we hier in een lodge nabij de Thamalakane-rivier. Geniet in de traditionele Afrikaanse bar en restaurant van een drankje en een maaltijd (niet inbegrepen) en kom heerlijk bij van de reis in deze serene, mooie omgeving.

Weetje

De Trans-Kalahari Highway is in de jaren ’90 aangelegd als een gezamenlijk project van Botswana en Namibië. De totale Trans-Kalahari Corridor is ongeveer 1900 kilometer lang en loopt door Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.

DAG
19

Moremi Nationaal Park óf Okavango Delta

Moremi NP
Vrije dag
4WD-safari met ranger Moremi Nationaal Park (optionele excursie)
‘Mokoro’-kanotocht Okavango Delta (optionele excursie)
Tweede overnachting Maun

Een heerlijke vrije dag, om even te ontspannen. Natuurlijk kunt u ook iets leuks ondernemen, als u dat wilt, en op een bijzondere manier kennismaken met de ongerepte natuur van Bostwana. Vandaag heeft u de mogelijkheid om óf een geweldige safari in het Moremi Nationaal Park te maken, óf per ‘mokoro’ (traditionele kano) door de wateren van de Okavango Delta te varen. Beide optionele excursies zijn geweldig en laten u zien hoe indrukwekkend en ongerept de natuur in Botswana is. Op de dagsafari in Moremi Nationaal Park gaat u met een open 4WD en ranger op zoek naar de ‘Big Five’. Het Moremi is één van de mooiste wildparken van Botswana en is wellicht minder toeristisch dan het bekende Chobe Nationaal Park. Wilt u graag met een traditionele mokoro door de Okavanga Delta varen, dan geniet u van een heerlijke relaxte dag met veel kans om wild te zien op de oevers. Al met al zullen beide optionele excursies voor een bijzondere dag zorgen!

Weetje

De Okavanga Delta is een immens netwerk van natuurlijke kanalen en moerassen. De natuur is puur, weids en ongerept en trekt, naast wild, talloze bijzondere vogels.

DAG
20

Maun - Nata/Makgadikgadi Pan (ca. 300 km)

Makgadil Pan Zebra
Vertrek Maun
Excursie per 4WD naar Makgadikgadi Pan
Overnachting Nata

Van Maun naar Nata is een vrij korte reisdag en we komen al rond de lunch aan in onze lodge. ‘s Middags maken we een excursie per 4WD naar de Makgadikgadi Pan. De Makgadikgadi Pan is een enorme ‘zoutpan’ in het noordoosten van Botswana, middenin de droge savanne. De zoutpan is ontstaan doordat het grote Makgadikgadi-meer, met een oorspronkelijke oppervlakte zo groot als Zwitserland, duizenden jaren geleden volledig opdroogde. Bewonder aan de randen van de pannen de grassen en acacia’s die er groeien en ontdek hier en daar een prachtige dikke baobab-boom. We slapen één nacht in Nata, morgen gaan we naar Kasana, bij het beroemde Chobe Nationaal Park, met zijn vele olifanten en ander wild.

Weetje

De Makgadikgadi-zoutpan is een uitgestrekte droge vlakte met een zoutkorst als bovenlaag. Het bestaat eigenlijk uit een aantal afzonderlijke pannen (Suwa, Ntwetwe en Nxai) waarvan Sua de grootste is. Samen vormen ze één van de grootste zoutgebieden ter wereld.

DAG
21

Nata - Kasana (ca. 310 km)

Chobe Olifant
Vertrek Nata
4WD safari met ranger Chobe Nationaal Park (optionele excursie)
Bootsafari Chobe-rivier zonsondergang (optionele excursie)
Eerste overnachting Chobe Nationaal Park

Na het ontbijt gaan we naar één van de beroemdste parken van Botswana: het Chobe Nationaal Park, een nieuw hoogtepunt. We nemen hier echt de tijd om op safari te gaan. Om u op een heerlijk comfortabele manier te laten genieten van dit bijzondere gebied, slapen we de komende twee nachten in een luxe, sfeervolle lodge direct naast het park. Chobe National Park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld – er leven naar schatting meer dan 50.000 olifanten, naast talrijke andere diersoorten. Zo is Chobe is ook een absoluut paradijs voor vogelliefhebbers. Eén van de leukste manieren om de olifanten te spotten is op een boottocht over de Chobe-rivier bij zonsondergang (optionele excursie). Grote kans dat u, behalve olifanten, ook nijlpaarden en krokodillen tegenkomt. En met een beetje geluk ook leeuwen en jachtluipaarden! Wilt u echt het maximale uit deze dagen in Chobe halen, boek deze namiddag dan al een (optionele) safari in een 4WD door het wildpark. Omdat we hier meerdere dagen zijn, kunt u eventueel ook een boottocht én een 4WD-safari doen gedurende ons verblijf (beide excursies kunt u ter plaatse boeken). Vandaag is ook de dag dat we afscheid nemen van onze reisleider en buschauffeur. Zij reizen, nadat u bent ingecheckt, weer terug naar Zuid-Afrika.

Weetje

Het Chobe-park ligt in een gebied waar malaria voorkomt. Raadpleeg dus voor vertrek uw arts over de juiste voorzorgsmaatregelen. Verder raden wij aan om een muggenwerend middel met deet en lichtgekleurde kleding die de armen en benen bedekt mee te nemen.

Weetje

Het wemelt van de wilde dieren in Chobe Nationaal Park. Bereid u zeker voor op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en krokodillen, maar ook met zebra’s, kudu’s, impala’s en giraffes. En wie weet laten de leeuwen en luipaarden zich ook wel zien!

DAG
22

Chobe Nationaal Park

Chobe Nijlpaard
Vrije dag
Ochtendsafari in 4WD met ranger
Bootsafari Chobe-rivier zonsondergang (optionele excursie)
Tweede overnachting Chobe Nationaal Park

U wordt wakker met gekwetter, gebrul, gegrom, getrompetter en andere achtergrondgeluiden van de dieren uit de wildernis. Een perfecte dag om het Chobe Nationaal Park beter te leren kennen. We maken een ochtendsafari met een ranger in een 4WD – de kans dat u wild ziet is wel heel groot. In de late namiddags kunt u kiezen voor een enerverende bootsafari over de Chobe-rivier. Een goed moment van de dag om wild te spotten. Zodra de schemering invalt gaan de dieren op zoek naar eten en drinken en zijn de oevers van de rivier de ideale plek om veel wild te zien. Zoals olifanten, zebra’s, impala’s, buffels en giraffes, maar ook nijlpaarden en krokodillen. Wat u vandaag ook kiest, u kunt deze geweldige dag helemaal invullen zoals u zelf graag wilt.

Weetje

Er zijn weinig plekken waar je zo dicht bij het wild kunt komen en de natuur zo intens beleeft als in het Chobe-park. Het aantrekkelijke is ook dat het nog niet is platgelopen door grote drommen safaritoeristen. Om die reden wordt het ook wel ‘het vergeten paradijs’ genoemd.

DAG
23

Kasane - Victoria Falls (Zimbabwe) (ca. 85 km)

Victoria Falls waterval
Vertrek Kasane
Ontmoeting Zimbabwaanse vertegenwoordiger
Eerste overnachting Victoria Falls

We verlaten het onvergetelijke Kasane. Gelukkig hebben we een nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: de Victoria Falls, in Zimbabwe. De bus is inmiddels teruggereden naar Zuid-Afrika. We worden vandaag met kleine busjes van de lodge naar de grens van Botswana gebracht. Na de grensformaliteiten ontmoeten we meteen onze Zimbabwaanse vertegenwoordiger, die ons aan de andere kant van de grenspost staat op te wachten. Deze persoon zal de komende dagen goed voor u zorgen! Samen reizen we door naar ons hotel in Victoria Falls, waar we twee nachten blijven slapen. Besteed hier de rest van de middag zoals u zelf wilt. Victoria Falls is een leuk dorp, een wandeling door de straatjes met winkeltjes en restaurants is een prima afwisseling na alle safaridagen.

DAG
24

Victoria Falls

Victoria Falls Helicoptervlucht
Excursie watervallen Victoria Falls
Sunset Cruise op de Zambezi-rivier (optionele excursie)
Afscheidsdiner met groep in bijzonder restaurant
Tweede overnachting Victoria Falls

Vandaag maken we natuurlijk een excursie naar de Victoria Falls. De Victoria-watervallen, met hun gigantische afmetingen, zijn door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Laat u overweldigen door het watergordijn van meer dan 1700 meter breed, dat zich van ruim 100 meter hoogte naar beneden stort. Een onbeschrijflijk natuurwonder. Dit is het laatste spectaculaire hoogtepunt van uw uitgebreide rondreis, het eind is nu helaas echt in zicht. Om de vele belevenissen op een bijzondere manier af te sluiten hebben we vanavond een afscheidsdiner in een bijzonder restaurant georganiseerd voor de groep. Wissel nog een keer uitgebreid ervaringen uit, bewonder elkaars foto’s en geniet van uw mooie laatste avond in Afrika.

Goed om te weten

In maart en april is het debiet (het aantal kubieke meters water dat een bepaald punt passeert) van de Victoria Falls het hoogst. Nadeel is dat de massale waterverstuiving het zicht kan belemmeren. In november en december staat het water vrij laag; de watermassa’s zijn kleiner, maar je hebt beter zicht op het geheel.

DAG
25

Victoria Falls - Amsterdam

Victoria Falls
Vlucht Victoria Falls - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Slaap ’s ochtends lekker uit of geniet van het ontwaken van de stad. Het zijn uw laatste kostbare momenten in Afrika. In de loop van de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam. U slaapt in het toestel, morgen landt u weer op Schiphol.

DAG
26

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

U landt met een rijk gevoel: de afgelopen maand heeft u uitgebreid kennisgemaakt met maar liefst vier verschillende landen in Zuidelijk Afrika. De fantastische rondreis is nu echt voorbij. Het heerlijke nagenieten kan beginnen!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Haal alles uit uw vakantie. Als enige reisorganisatie kunt u bij ons kiezen uit individuele verlengopties. Bekijk alle opties en klik op ‘Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’ waar u de meerprijs kunt vinden op de vertrekdatum van uw keuze.

> Meer zien? Ga eerder op reis!

( 1 van 1 opties )

Breng meer tijd door in één van de mooiste steden ter wereld, Kaapstad. U heeft de kans om voorafgaand aan de reis al kennis te maken met deze moederstad van Zuid-Afrika. U verblijft alvast in het hotel van de groepsreis. Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Meer dagen in Kaapstad

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabe...

2 nachten p.p.v.a.v.a.89
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Meer dagen in Kaapstad

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

Ligging

In het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Kamers

De 165 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffiezetfaciliteiten, minibar en badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een ruime receptie, goed restaurant met lekker terras waar u gezellig een hapje kunt eten, bar, fitnessruimte met sauna en klein zwembad, roomservice en WiFi in het gehele hotel tegen betaling.

Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrikabar Fountains Hotelbar Fountains Hotelkamer Fountains hotelkamer Fountains hotellobby Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelzwembad Fountains Hotelzwembad Fountains HotelDetail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Sluit meer info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Emirates
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
14.30 uur
AmsterdamDubaiKaapstad
11.40 uur
19.15 uur
JohannesburgDubaiAmsterdam
13.15 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Zuid-Afrika reist u met een lokaal, Nederlands/Afrikaanssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Zuid-Afrika. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Zuid-Afrika leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

19-05-2016

'We hebben, mede door Danie onze gids, veel gezien en geleerd van het stukje ZA waar onze reis heenging. Cape Peninsula is prachtig. De zeehonden en de pinguïns van zo dichtbij te zien is heel bijzonder. De wijnproeverij in Stellenbosch,, zeer inter ...

'We hebben, mede door Danie onze gids, veel gezien en geleerd van het stukje ZA waar onze reis heenging. Cape Peninsula is prachtig. De zeehonden en de pinguïns van zo dichtbij te zien is heel bijzonder. De wijnproeverij in Stellenbosch,, zeer interresant (en lekker). De wandeling door Kaapstad had wel iets uitgebreider gemogen evenals de wandeling door Stellenbosch, maar door tijdgebrek ivm lange rijafstanden kon dit niet anders volgens onze gids. . Ook het bezoek aan de Rooibostheeplantage was heel erg leuk en leerzaam. We hebben gelogeerd in leuke hotels en heerlijk gegeten en gedronken voor weinig geld.

Meer info >

Minder info >

anoniem

19-05-2016

'Mooi hotel in Stellenbosch en veel te zien in Zuid-Afrika. Men moet in Kaapstad zeker op de Tafelberg zijn geweest want dit is een geweldige ervaring. Bij Simon''s Town kan men de pinguïns bekijken en fotograferen. ( filmen is verboden )'

Berendse, Nuth

26 dagen Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Vic Falls: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 579

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis per comfortabele airco Quantum, Sprinter of touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlands/Zuid-Afrikaanssprekende reisleiding van dag 2 t/m 21
Overnachtingen in sfeervolle guesthouses en verzorgde lodges
Iedere dag ontbijt
Afscheidsdiner in Victoria Falls
Volle dagexcursie Cape Peninsula met Kaap de Goede Hoop*
Stadswandeling Kaapstad
Wijnproeverij nabij Stellenbosch en stadswandeling*
Bezoek aan Fish River Canyon met Hobas viewpoint*
Warmwaterbronnen van Ais Ais*
Excursie naar Sossusvlei, met bezoek aan Dune 45 en Dead Valey*
Bezoek aan Moon Valley* en Welwitchia* onderweg naar Swakopmund
Bezoek aan de zeehondenkolonie van Cape Cross*
Bezoek aan de 'rotskunst galerijen' van de Bosjesmannen*
Bezoek aan de Ojikandero Himba Village*
Volle dagsafari in Etosha nationaal park per touringcar*
Bezoek en rondleiding in Na’an ku sê Wildlife Centre*
Stadswandeling Windhoek
Excursie per 4WD naar de Makgadikgadi zoutpan
Twee overnachtingen in sfeervolle loge nabij Chobe nationaal park
Ochtendsafari per 4WD in Chobe nationaal park
Maar liefst 2 dagen bij de Victoria Watervallen, Zimbabwe
Excursie naar de Victoria Watervallen
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief).

Exclusief

Zimbabwe (Victoria Falls) Single Entry USD 30 p.p.
Entreegelden: 3700R (ca. € 245) p.p.
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 13 Maximaal aantal deelnemers: 24

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Haal alles uit uw vakantie. Als enige reisorganisatie kunt u bij ons kiezen uit individuele verlengopties. Bekijk alle opties en klik op ‘Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’ waar u de meerprijs kunt vinden op de vertrekdatum van uw keuze.

> Meer zien? Ga eerder op reis!

( 1 van 1 opties )

Breng meer tijd door in één van de mooiste steden ter wereld, Kaapstad. U heeft de kans om voorafgaand aan de reis al kennis te maken met deze moederstad van Zuid-Afrika. U verblijft alvast in het hotel van de groepsreis. Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Meer dagen in Kaapstad

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabe...

2 nachten p.p.v.a.v.a.89
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Meer dagen in Kaapstad

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

Ligging

In het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Kamers

De 165 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffiezetfaciliteiten, minibar en badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een ruime receptie, goed restaurant met lekker terras waar u gezellig een hapje kunt eten, bar, fitnessruimte met sauna en klein zwembad, roomservice en WiFi in het gehele hotel tegen betaling.

Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrikabar Fountains Hotelbar Fountains Hotelkamer Fountains hotelkamer Fountains hotellobby Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelzwembad Fountains Hotelzwembad Fountains HotelDetail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Sluit meer info

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Zuid-Afrika reist u met een lokaal, Nederlands/Afrikaanssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Zuid-Afrika. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Zuid-Afrika leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

26 dagen Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Vic Falls: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Kaapstad

za_gro_zanambotsvic.png
Vlucht Amsterdam - Kaapstad

Als het goed is bent u klaar met alle voorbereidingen voor uw lange en bijzondere rondreis door verschillende landen in zuidelijk Afrika. Vanaf Schiphol vliegt u vandaag naar de allereerste bestemming: Kaapstad, de tweede stad van Zuid-Afrika. U overnacht in het vliegtuig en maakt u alvast een voorstelling van al het moois dat u de komende maand gaat zien en beleven.

DAG
02

Kaapstad

za_al_kaapstad_tafelberg_100673464.jpg
Aankomst Kaapstad
Vrije middag
Welkomstdiner met de groep in lokaal restaurant
Eerste overnachting

Vanuit het vliegtuig kijkt u naar buiten en ziet aan de kust ineens de beroemde Tafelberg opdoemen – hét symbool van Kaapstad en dus het teken dat u gaat landen! Op het vliegveld staat uw reisleider al te wachten achter de douane. Samen met de rest van het reisgezelschap rijden we in ongeveer twintig minuten naar ons hotel in Kaapstad. U heeft de rest van de middag vrij, om even te acclimatiseren. Vanavond ziet u de groep en de reisleiding weer tijdens een welkomstdiner in een lokaal restaurant, dat we voor u hebben georganiseerd. Een leuke gelegenheid om iedereen even te spreken en de reis door te nemen. We slapen de komende twee nachten in het sfeervolle Kaapstad.

Weetje

Zuid-Afrikanen noemen Kaapstad ook wel ‘Moederstad’, omdat de Hollanders hier de eerste Europese nederzetting vestigden. Ooit was Kaapstad alleen een verversingspost voor Nederlandse handelsschepen. Tegenwoordig is het de bakermat van het moderne Afrika – een moderne smeltkroes van culturen.

DAG
03

Cape Peninsula

Kaap de Goede Hoop Zuid-Afrika
Dagtour Kaap de Goede Hoop
Stop Seal Island in Houtbaai
Bezoek pinguïnkolonie Boulders Beach
Wandeling Cape Point
Tafelberg bezichtigen (optioneel)
Tweede overnachting Kaapstad

Vandaag verlaten we Kaapstad even voor een leuke dagtrip. Ons einddoel is Cape Point bij Kaap de Goede Hoop, het uiterste zuidpuntje van het Kaapse schiereiland. We rijden eerst naar Houtbaai voor een bezoek aan Seal Island. Onderweg bewondert u de beeldschone omgeving vol prachtige baaien en ruige kliffen. Vanuit hier rijden we richting Simonstown, waar we de pinguïnkolonie bij Boulders Beach bekijken. Een leuke gewaarwording om deze kleine dieren van zo dichtbij op een hagelwit strand te zien. In de middag komen we aan in Kaap de Goede Hoop Nationaal Park, waar ook de beroemde Cape Point ligt. We maken een pittige wandeling – gelukkig maakt het uitzicht alles goed! U staat letterlijk op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent en kijkt uit over twee zeeën die elkaar komen. Via de andere kant van het schiereiland rijden we op ons gemak terug naar Kaapstad, waar we in de namiddag de Tafelberg bezoeken. Neem als het weer het toelaat de kabelbaan naar boven (optioneel) en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top. Vanaf hier ziet u precies hoe groot Kaapstad is, met al zijn verschillende wijken en townships.

Weetje

De Tafelberg is hét symbool van Kaapstad. Als er dikke wolken om de top heen hangen, zeggen de inwoners dat ‘de Tafel is gedekt’.

DAG
04

Kaapstad - Stellenbosch (ca. 55 km)

ZA_AL_STELLENBOSCH4
Stadswandeling Kaapstad
Vertrek Kaapstad
Bezoek wijnlandgoed, inclusief proeverij
Wandeling Stellenbosch
Overnachting Stellenbosch

Vanmiddag verlaten we de stad en vertrekken we naar Stellenbosch, hét wijngebied van Zuid-Afrika. We maken eerst nog een leuke stadswandeling door Kaapstad, direct na het ontbijt. Ervaar de relaxte sfeer, ontdek de Nederlandse invloeden en luister naar de verhalen van de reisleider over de geschiedenis van deze stad, waarmee Nederlanders historisch gezien zoveel binding hebben. Na de wandeling gaan we terug naar ons hotel en brengt de bus ons naar de beroemde wijnlanden op ongeveer 45 minuten rijden van Kaapstad, met Stellenbosch als beroemde middelpunt. Onderweg brengen we een bezoek aan één van de vele wine estates (wijnlandgoederen). U krijgt uitgebreid uitleg over het proces van wijn maken tijdens een rondleiding door de kelders. Natuurlijk sluiten we de rondleiding af met een kleine proeverij en kunt u de huiswijn van het landgoed proberen. In de namiddag wandelt u, samen met de reisleider, door het charmante Stellenbosch. Bewonder de rijke historie van dit plaatsje en ontdek de vele Nederlandse invloeden. Geniet ’s avonds in een van de leuke restaurants na van de leuke dag met, uiteraard, een lekker glas lokale wijn.

Weetje

In het lieflijke Stellenbosch ziet u nog volop Nederlandse invloeden, zoals de typische Kaaps-Hollandse bouwstijl. De tijd heeft een beetje stilgestaan in deze plaats: in Stellenbosch vindt u geen grote winkelketens – wel kleine boetiekjes, galeries en knusse lunchrooms.

DAG
05

Stellenbosch - Lamberts Bay (ca. 250 km)

ZA_AL_CLANWILLIAM
Vertrek Stellenbosch
Bezoek rooibos-theefabriekje Elandsberg Eco Reserve
Overnachting Lamberts Bay

We reizen vandaag verder naar uw nieuwe eindbestemming: het kleine vissersdorpje Lamberts Bay, aan de westkust. Onderweg kunt u uitgebreid het mooie gebied rond Clanwilliam bewonderen, de enige regio ter wereld waar rooibos-theeplanten groeien. Geniet van het uitzicht op het schitterende Cedergebergte en de vele thee- en citrusfruitplantages. We stoppen bij het Elandsberg Eco Reserve, waar veel theeplantages liggen, voor een bezoek aan een rooibos-theefabriekje. U krijgt een rondleiding en drinkt tot slot een ontspannend kopje rooibosthee. Aan het eind van de middag arriveren we in het pittoreske Lamberts Bay, voor één overnachting.

Weetje

De (typisch Zuid-Afrikaanse) rooibosthee schijnt een ontspannende werking te hebben. Baby’s krijgen in Zuid-Afrika vaak koude rooibosthee tegen darmkrampen. In tegenstelling tot ‘echte’ thee, bevat het geen cafeïne en nauwelijks tannine en is het dus minder bitter.

DAG
06

Lamberts Bay - Noordoewer (Namibië) (ca. 520 km)

na_al_noordoewer.jpg
Vertrek Lamberts Bay
Busrit Namaqualand
Tussenstop Springbok
Overnachting Noordoewer (Namibië)

We vertrekken al vroeg in de ochtend, we hebben een lange reis naar Noordoewer (Namibië) voor de boeg. Via de N7 verlaten we Zuid-Afrika, waarbij we dwars door Namaqualand rijden. Als u in het Afrikaanse voorjaar (september/oktober) reist, kunt u onderweg de kleurrijke ‘Namaqualand daisies’ (een soort madeliefjes) bewonderen. Deze toveren na de eerste regen het landschap over honderden kilometers om in een spectaculair, uitbundig oranje, geel en paars decor van bloemen. In de middag stoppen we in Springbok om op eigen gelegenheid te lunchen. Hierna reizen we door naar de grens. Aan het eind van de dag komt u aan in Noordoewer. We overnachten hier vanavond en reizen morgen door naar het mooie Fish River Canyon.

Weetje

Noordoewer dankt zijn naam aan zijn noordelijke locatie ten opzichte van de Oranje-rivier, een van de langste rivieren van Afrika. Dankzij het water is de omgeving prachtig groen.

DAG
07

Noordoewer - Fish River Canyon (ca. 200 km)

Fish River Canyon Namibië
Vertrek Noordoewer
Tussenstop Hobas Viewpoint
Bezoek thermale warmwaterbronnen Ai-Ais (optioneel)
Overnachting Fish River Canyon

Na het ontbijt rijden we richting de beroemde Fish River Canyon, een 100.000 hectare groot park met fantastische vergezichten en diepe canyons van voornamelijk bruin en zwart kalksteen, zandsteen en poederzand. Met een diepte van 549 meter, een breedte van 27 kilometer en een lengte van 160 kilometer is Fish River Canyon de op één na grootste kloof ter wereld. Als eerste bezoekt u Hobas Viewpoint. U heeft vanaf hier een geweldig uitzicht op de canyon. Vervolgens rijden we naar Ai-Ais (wat ‘Vuurwater’ betekent in de lokale Nama-taal), waar de thermale warmwaterbronnen liggen. Als u wilt kunt u zich hier ’s middags lekker in het warme water laten zakken en even zwemmen (optioneel).

DAG
08

Fish River Canyon - Mariental/Kalahari (ca. 500 km)

Kokerboom
Vertrek Fish River Canyon
‘Sundowner drive’ in open Land Cruiser (optionele excursie)
Overnachting Kalahari

Via Keetmanshoop rijden we vandaag dieper Namibië in, richting de Kalahari-woestijn. Bekijk onderweg de prachtige kokerbomen in het landschap, die deze regio een magische uitstraling geven. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge in Mariental. Maak als u wilt in de namiddag een prachtige, avontuurlijke ‘sundowner drive’ (optionele excursie), waarbij u met open Land Cruisers de prachtige Kalahari inrijdt. Op dit moment van de dag wordt dit warme gebied geleidelijk aan koeler en ziet u de dieren tot leven komen. Kijk goed om u heen – de roodkleurige steppe is het leefgebied van veel antilopen, springbokken, gnoes, waterbokken, impala’s en giraffen. Geniet vervolgens op de mooie plek die de ranger heeft uitgezocht van een betoverende zonsondergang, met een heerlijk drankje in uw hand. Een geweldige eerste indruk van het bijzondere Namibië!

Weetje

De kokerboom wordt zo genoemd omdat de San (Bosjesmannen) de holle takken van de boom gebruiken om pijlkokers van te maken. De kokerboom is officieel overigens geen boom, maar een vetplant.

DAG
09

Mariental/Kalahari - Sesriem (ca. 270 km)

Tswana cultuur
Vertrek Mariental
Eerste overnachting Sesriem

Vandaag gaan we op weg naar één van de beroemdste plekken van Namibië: de rode duinen van Sossusvlei. Misschien wel de meest gefotografeerde plek van Namibië! Onderweg maken we een lunchstop in Maltahohe en strekken we de benen. Hierna rijden we via de mooie Tsaris Pass naar Sesriem, de toegangspoort van het Naukluft Nationaal Park, waar de rode duinen liggen. De komende twee nachten logeren we in Sesriem, zodat u de Sossusvlei uitgebreid kunt bewonderen.

DAG
10

Sossusvlei

ZA_AL_Sossusvlei_31196923
Dagtour rode duinen Sossusvlei & kalkvlaktes Deadvlei (Naukluft Nationaal Park)
Tweede overnachting Sesriem

We laten u de Sossusvlei graag ’s ochtends vroeg zien. In het eerste ochtendlicht is hij op zijn allermooist en ervaart u een bijzondere sfeer. De wekker gaat dus vroeg. Zodra de poorten van Naukluft Nationaal Park open gaan, rijdt u over een kaarsrechte weg door de rode klei-vallei. Aan weerszijden ziet u de enorme zandduinen opdoemen, soms tot wel honderden meters hoog. Zoals ‘Dune 45’, een bekend uitzichtpunt. Wilt u deze duin (optioneel) beklimmen, bereid u dan voor een op een pittige tocht omhoog door mul zand. Gelukkig wordt uw inspanning beloond, want vanaf de top heeft u een majestueus uitzicht! We rijden ook naar de witte kalkvlaktes van Deadvlei, die midden tussen de immense duinen liggen. Bekijk hier de grillig gevormde bomen, die al zo’n negenhonderd jaar dood zijn maar volledig intact zijn gebleven door het droge klimaat. Een geweldige dag en leuke kennismaking met een bijzonder stukje Namibië.

DAG
11

Sesriem - Swakopmund (ca. 350 km)

Swakopmund - vuurtoren
Vertrek Sesriem
Route via Kuiseb Pass en Moon Valley
Tussenstop flamingo’s Walvis Bay
Eerste overnachting Swakopmund

Vandaag rijden we op ons gemak van de binnenlanden van Namibië richting de kust, naar het gezellige badplaatsje Swakopmund. Een mooie route via de Kuiseb Pass en Moon Valley. Als we bij de kust aankomen, maken we een stop bij Walvisbaai om de honderden flamingo’s die hier leven te bewonderen. Een geweldig gezicht! Aan het eind van de middag komen we aan in Swakopmund, waar u de komende twee nachten verblijft. Het badplaatsje heeft een rijke geschiedenis. U ziet er veel koloniale gebouwen en het doet Duits aan. Een heerlijke plek om de komende twee dagen tot rust te komen. Geniet van een mooie strandwandeling, of slenter door het vriendelijke centrum en bekijk de leuke markt met souvenirs, of bestel een verfrissend drankje op één van de vele terrasjes.

DAG
12

Swakopmund

Swakopmund
Vrije dag
Bootcruise zeehonden spotten op zee (optionele excursie)
‘Living Desert Tour’ (optionele excursie)
Tweede overnachting Swakopmund

Vandaag een heerlijke vrije dag in Swakopmund, ideaal om even lekker te ontspannen. Heeft u behoefte aan wat meer avontuur, maak dan een leuke excursie. Zo kunt u met een bootcruise op zoek gaan naar zeehonden voor de kust (optionele excursie). Wie weet krijgt u onderweg wel gezelschap van een school dolfijnen, die speels met de boot mee zwemmen. Als u meer in de stemming bent voor de leuke ‘Living Desert Tour’ in de Namib Desert (optionele excursie), gaat u samen met een gespecialiseerde gids op zoek naar de bijzondere dieren die in deze woestijnachtige omgeving van Swakopmund leven. Het kan allemaal en het prettige is dat u niets hoeft. U besluit ter plaatse waar u zin in heeft.

DAG
13

Swakopmund - Cape Cross - Khorixas (ca. 350 km)

Pelsrobben Cape Cross
Vertrek Swakopmund
Tussenstop zeehondenkolonie Cape Cross
Prehistorische rotstekeningen Twyfelfontein (rondleiding met gids)
Overnachting Khorixas

Na het ontbijt vertrekken we uit Swakopmund, we reizen door naar Khorixas. Het eerste deel van de reis volgen we de kust naar Cape Cross. Op kilometers afstand hoort en ruikt u al waar deze plaats om bekendstaat: hier leeft een grote zeehondenkolonie. Een mooi gezicht om zoveel van deze dieren samen te zien. Hierna rijden we de binnenlanden in richting Damaraland. Onderweg maken we een bijzondere stop bij de indrukwekkende prehistorische rotstekeningen van de San (Bosjesmannen) bij Twyfelfontein, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het is één van de grootste natuurlijke ‘rotskunst-galerijen’ ter wereld. Bekijk de prehistorische tekeningen wandelend met een lokale gids, en bewonder de afbeeldingen van jachttaferelen en dieren die duizenden jaren geleden in de rotswand werden gekerfd. In de namiddag komen we aan in onze lodge in Khorixas. Sluit de dag als u wilt af met een verfrissende duik in het zwembad. Morgen reizen we verder naar het Etosha Nationaal Park.

Weetje

Wat Twyfelfontein uniek maakt, is de onvoorstelbaar grote hoeveelheid tekeningen (meer dan 2500). Minstens zo uniek is dat de afbeeldingen in de steen zijn gekerfd, terwijl primitieve kunst meestal is geschilderd met natuurlijke pigmenten en houtskool.

DAG
14

Khorixas - Ojikandero - Etosha Nationaal Park (ca. 285 km)

na_himba.jpg
Vertrek Khorixas
Bezoek Himba-dorpje (Ojikandero)
Eerste overnachting Etosha Nationaal Park

We gaan op weg naar het volgende hoogtepunt van uw reis: het Etosha Nationaal Park, het grootste wildpark van Namibië. Een reisdag met een bijzondere tussenstop. Na het ontbijt rijden we via Kamanjab richting Ojikandero, waar we een Himba-dorpje bezoeken en uitgebreid uitleg krijgen over de tradities, gebruiken en cultuur van de Himba’s. Een uniek sociaal project. Het dorp werd in 1999 gesticht door een blanke boer, Jaco Burger. Hij gaf deze stam de ruimte om bij zijn boerderij hun dorp te bouwen en te leven volgens hun eigen tradities, terwijl ze voor zijn vee zorgden. Dankzij de opbrengsten van excursies kunnen de Himba’s hun gebruiken in stand houden en kunnen de kinderen naar school. Aan het eind van de middag komen we aan in onze lodge aan de rand van Etosha Nationaal Park, waar we twee nachten verblijven.

Weetje

De Himba’s zijn oorspronkelijk nomaden, die voornamelijk leven van hun vee. Armoede en alcoholverslaving bedreigen tegenwoordig hun voortbestaan. Boer Jaco heeft al tientallen Himba-kinderen opgenomen in het dorp die opgroeiden in probleemfamilies.

DAG
15

Etosha Nationaal Park

Neushoorn
Dagsafari Etosha Nationaal Park per touringcar
Optie: 4WD dagsafari met ranger (optionele excursie)
Tweede overnachting Etosha Nationaal Park

Een spannende dag. Vandaag maken we een uitgebreide safari in het beroemde Etosha Nationaal Park met onze touringcar. Het park staat bekend als één van de beste parken ter wereld om wild te zien. Dit is het leefgebied van onder andere de olifant, neushoorn, giraffe, leeuw en luipaard. Een onvergetelijke ervaring om deze wilde dieren in hun eigen natuurlijke omgeving van dichtbij te bewonderen! Houd uw camera ook gereed voor de grote hoeveelheid antilopen, bijzondere vogels en verschillende reptielen die u hoogstwaarschijnlijk tegenkomt. Kijk ’s avonds de vele foto’s terug die u heeft gemaakt en geniet na van uw bijzondere belevenis.

Goed om te weten

U kunt ook kiezen voor een volle dag safari met een ranger in een open 4WD in het Etosha National Park (optionele excursie). Het is een van de beste manieren om het wild te zien en de ranger kent het gebied goed.

Weetje

De Afrikaanse olifant, één van de Big Five, is het grootste landdier ter wereld. Uiterlijk verschilt hij van zijn Aziatische familie. Hij heeft grotere oren en ook de vrouwtjes kunnen slagtanden hebben. Vanwege dit laatste heeft de Afrikaanse olifant het meest te lijden gehad van ivoorstropers.

DAG
16

Etosha Nationaal Park - Windhoek (ca. 400 km)

Luipaard Namibië
Vertrek Etosha Nationaal Park
Bezoek Na’an ku sê Wildlife Center
Eerste overnachting Windhoek

U verlaat het Etosha-park vroeg. In plaats van direct naar Windhoek te rijden, bezoeken we namelijk eerst het Na’an ku sê Wildlife Center, dat gewonde dieren opvangt die niet meer teruggezet kunnen worden in het wild. Maar de stichting doet meer: alle werknemers zijn Bosjesmannen uit de omgeving. Dankzij hun inkomsten kunnen ze hun oude tradities in stand houden. ‘s Middags gaan we met een verzorger mee om de cheeta’s en leeuwen te voeren. Bekijk de leeuwen, luipaarden, cheeta’s en gnoes die hier zijn opgevangen en leer alles over de gewoontes van deze dieren, die u (hopelijk) eerder gezond en wel in het wild heeft gezien in Etosha Nationaal Park. Hierna rijden we naar ons hotel in Windhoek, waar we tegen de avond aankomen. U ziet ook hier nog veel Duitse invloeden en kenmerken uit koloniale tijden. Eén van de typisch Duitse tradities is bierbrouwen. ’s Avonds nodigt de reisleider u uit om, als u hier nog zin in heeft, gezellig een lokaal biertje te drinken in de bekendste bierkroeg van Windhoek, Joe’s Beerhouse.

DAG
17

Windhoek - Gobabis (ca. 300 km)

na_windhoek.jpg
Stadstour Windhoek
Vertrek Windhoek
Rondleiding met Nharo-Bosjesmannen (optionele excursie)
Overnachting ‘guest farm’ Gobabis

Na het ontbijt maken we een korte stadstour door Windhoek. Vervolgens reizen we door richting Gobabis, vlak voor de Transkalahari-grenspost bij Botswana. Hier logeren we vanavond in één van de vriendelijke ‘guest farms’ die zo typisch zijn voor het Kalahari-woestijngebied. Nadat we hebben ingecheckt, kunt u in de namiddag nog even genieten van de rustige omgeving of een duik nemen in het zwembad. U kunt er ook voor kiezen om samen met de Nharo Bosjesmannen (ook wel Nharo-San genoemd) mee te gaan naar hun dorp, niet ver van de lodge voor een korte rondleiding (optionele excursie). In deze regio leven nog veel Bosjesmannen op traditionele wijze. Het is bijzonder om te zien hoe ze hun tradities in ere houden, ondanks de snelle ontwikkeling van het land. De Bosjesman vertelt u alles over hoe zijn gemeenschap jaagt, eet en leeft. Een leuke kennismaking met deze stam. U bent voor het diner weer terug in de lodge.

Weetje

Bosjesmannen zijn uitstekende jagers, de Nharo-San zijn de beste. Zij zijn meesters in de ‘renjacht’: ze achtervolgen hun prooi kilometers lang te voet, tot het is uitgeput. Naast een topconditie, vereist deze jachtmethode grondige kennis van dierensporen, gedrag van dieren en de omgeving.

DAG
18

Gobabis - Maun (Botswana) (ca. 510 km)

Trans Kalahari Highway
Vertrek Gobabis
Reisdag Gobabis - Maun
Eerste overnachting Maun

Een lange reisdag, waarbij we van Namibië naar Maun in Botswana rijden. We vertrekken dan ook echt vroeg. Als de grensformaliteiten zijn afgehandeld, rijden we Botswana via de bekende Trans-Kalahari Highway. Deze brengt ons in één keer naar Maun, waar we aan het eind van de dag aankomen. De komende twee nachten verblijven we hier in een lodge nabij de Thamalakane-rivier. Geniet in de traditionele Afrikaanse bar en restaurant van een drankje en een maaltijd (niet inbegrepen) en kom heerlijk bij van de reis in deze serene, mooie omgeving.

Weetje

De Trans-Kalahari Highway is in de jaren ’90 aangelegd als een gezamenlijk project van Botswana en Namibië. De totale Trans-Kalahari Corridor is ongeveer 1900 kilometer lang en loopt door Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.

DAG
19

Moremi Nationaal Park óf Okavango Delta

Moremi NP
Vrije dag
4WD-safari met ranger Moremi Nationaal Park (optionele excursie)
‘Mokoro’-kanotocht Okavango Delta (optionele excursie)
Tweede overnachting Maun

Een heerlijke vrije dag, om even te ontspannen. Natuurlijk kunt u ook iets leuks ondernemen, als u dat wilt, en op een bijzondere manier kennismaken met de ongerepte natuur van Bostwana. Vandaag heeft u de mogelijkheid om óf een geweldige safari in het Moremi Nationaal Park te maken, óf per ‘mokoro’ (traditionele kano) door de wateren van de Okavango Delta te varen. Beide optionele excursies zijn geweldig en laten u zien hoe indrukwekkend en ongerept de natuur in Botswana is. Op de dagsafari in Moremi Nationaal Park gaat u met een open 4WD en ranger op zoek naar de ‘Big Five’. Het Moremi is één van de mooiste wildparken van Botswana en is wellicht minder toeristisch dan het bekende Chobe Nationaal Park. Wilt u graag met een traditionele mokoro door de Okavanga Delta varen, dan geniet u van een heerlijke relaxte dag met veel kans om wild te zien op de oevers. Al met al zullen beide optionele excursies voor een bijzondere dag zorgen!

Weetje

De Okavanga Delta is een immens netwerk van natuurlijke kanalen en moerassen. De natuur is puur, weids en ongerept en trekt, naast wild, talloze bijzondere vogels.

DAG
20

Maun - Nata/Makgadikgadi Pan (ca. 300 km)

Makgadil Pan Zebra
Vertrek Maun
Excursie per 4WD naar Makgadikgadi Pan
Overnachting Nata

Van Maun naar Nata is een vrij korte reisdag en we komen al rond de lunch aan in onze lodge. ‘s Middags maken we een excursie per 4WD naar de Makgadikgadi Pan. De Makgadikgadi Pan is een enorme ‘zoutpan’ in het noordoosten van Botswana, middenin de droge savanne. De zoutpan is ontstaan doordat het grote Makgadikgadi-meer, met een oorspronkelijke oppervlakte zo groot als Zwitserland, duizenden jaren geleden volledig opdroogde. Bewonder aan de randen van de pannen de grassen en acacia’s die er groeien en ontdek hier en daar een prachtige dikke baobab-boom. We slapen één nacht in Nata, morgen gaan we naar Kasana, bij het beroemde Chobe Nationaal Park, met zijn vele olifanten en ander wild.

Weetje

De Makgadikgadi-zoutpan is een uitgestrekte droge vlakte met een zoutkorst als bovenlaag. Het bestaat eigenlijk uit een aantal afzonderlijke pannen (Suwa, Ntwetwe en Nxai) waarvan Sua de grootste is. Samen vormen ze één van de grootste zoutgebieden ter wereld.

DAG
21

Nata - Kasana (ca. 310 km)

Chobe Olifant
Vertrek Nata
4WD safari met ranger Chobe Nationaal Park (optionele excursie)
Bootsafari Chobe-rivier zonsondergang (optionele excursie)
Eerste overnachting Chobe Nationaal Park

Na het ontbijt gaan we naar één van de beroemdste parken van Botswana: het Chobe Nationaal Park, een nieuw hoogtepunt. We nemen hier echt de tijd om op safari te gaan. Om u op een heerlijk comfortabele manier te laten genieten van dit bijzondere gebied, slapen we de komende twee nachten in een luxe, sfeervolle lodge direct naast het park. Chobe National Park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld – er leven naar schatting meer dan 50.000 olifanten, naast talrijke andere diersoorten. Zo is Chobe is ook een absoluut paradijs voor vogelliefhebbers. Eén van de leukste manieren om de olifanten te spotten is op een boottocht over de Chobe-rivier bij zonsondergang (optionele excursie). Grote kans dat u, behalve olifanten, ook nijlpaarden en krokodillen tegenkomt. En met een beetje geluk ook leeuwen en jachtluipaarden! Wilt u echt het maximale uit deze dagen in Chobe halen, boek deze namiddag dan al een (optionele) safari in een 4WD door het wildpark. Omdat we hier meerdere dagen zijn, kunt u eventueel ook een boottocht én een 4WD-safari doen gedurende ons verblijf (beide excursies kunt u ter plaatse boeken). Vandaag is ook de dag dat we afscheid nemen van onze reisleider en buschauffeur. Zij reizen, nadat u bent ingecheckt, weer terug naar Zuid-Afrika.

Weetje

Het Chobe-park ligt in een gebied waar malaria voorkomt. Raadpleeg dus voor vertrek uw arts over de juiste voorzorgsmaatregelen. Verder raden wij aan om een muggenwerend middel met deet en lichtgekleurde kleding die de armen en benen bedekt mee te nemen.

Weetje

Het wemelt van de wilde dieren in Chobe Nationaal Park. Bereid u zeker voor op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en krokodillen, maar ook met zebra’s, kudu’s, impala’s en giraffes. En wie weet laten de leeuwen en luipaarden zich ook wel zien!

DAG
22

Chobe Nationaal Park

Chobe Nijlpaard
Vrije dag
Ochtendsafari in 4WD met ranger
Bootsafari Chobe-rivier zonsondergang (optionele excursie)
Tweede overnachting Chobe Nationaal Park

U wordt wakker met gekwetter, gebrul, gegrom, getrompetter en andere achtergrondgeluiden van de dieren uit de wildernis. Een perfecte dag om het Chobe Nationaal Park beter te leren kennen. We maken een ochtendsafari met een ranger in een 4WD – de kans dat u wild ziet is wel heel groot. In de late namiddags kunt u kiezen voor een enerverende bootsafari over de Chobe-rivier. Een goed moment van de dag om wild te spotten. Zodra de schemering invalt gaan de dieren op zoek naar eten en drinken en zijn de oevers van de rivier de ideale plek om veel wild te zien. Zoals olifanten, zebra’s, impala’s, buffels en giraffes, maar ook nijlpaarden en krokodillen. Wat u vandaag ook kiest, u kunt deze geweldige dag helemaal invullen zoals u zelf graag wilt.

Weetje

Er zijn weinig plekken waar je zo dicht bij het wild kunt komen en de natuur zo intens beleeft als in het Chobe-park. Het aantrekkelijke is ook dat het nog niet is platgelopen door grote drommen safaritoeristen. Om die reden wordt het ook wel ‘het vergeten paradijs’ genoemd.

DAG
23

Kasane - Victoria Falls (Zimbabwe) (ca. 85 km)

Victoria Falls waterval
Vertrek Kasane
Ontmoeting Zimbabwaanse vertegenwoordiger
Eerste overnachting Victoria Falls

We verlaten het onvergetelijke Kasane. Gelukkig hebben we een nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: de Victoria Falls, in Zimbabwe. De bus is inmiddels teruggereden naar Zuid-Afrika. We worden vandaag met kleine busjes van de lodge naar de grens van Botswana gebracht. Na de grensformaliteiten ontmoeten we meteen onze Zimbabwaanse vertegenwoordiger, die ons aan de andere kant van de grenspost staat op te wachten. Deze persoon zal de komende dagen goed voor u zorgen! Samen reizen we door naar ons hotel in Victoria Falls, waar we twee nachten blijven slapen. Besteed hier de rest van de middag zoals u zelf wilt. Victoria Falls is een leuk dorp, een wandeling door de straatjes met winkeltjes en restaurants is een prima afwisseling na alle safaridagen.

DAG
24

Victoria Falls

Victoria Falls Helicoptervlucht
Excursie watervallen Victoria Falls
Sunset Cruise op de Zambezi-rivier (optionele excursie)
Afscheidsdiner met groep in bijzonder restaurant
Tweede overnachting Victoria Falls

Vandaag maken we natuurlijk een excursie naar de Victoria Falls. De Victoria-watervallen, met hun gigantische afmetingen, zijn door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Laat u overweldigen door het watergordijn van meer dan 1700 meter breed, dat zich van ruim 100 meter hoogte naar beneden stort. Een onbeschrijflijk natuurwonder. Dit is het laatste spectaculaire hoogtepunt van uw uitgebreide rondreis, het eind is nu helaas echt in zicht. Om de vele belevenissen op een bijzondere manier af te sluiten hebben we vanavond een afscheidsdiner in een bijzonder restaurant georganiseerd voor de groep. Wissel nog een keer uitgebreid ervaringen uit, bewonder elkaars foto’s en geniet van uw mooie laatste avond in Afrika.

Goed om te weten

In maart en april is het debiet (het aantal kubieke meters water dat een bepaald punt passeert) van de Victoria Falls het hoogst. Nadeel is dat de massale waterverstuiving het zicht kan belemmeren. In november en december staat het water vrij laag; de watermassa’s zijn kleiner, maar je hebt beter zicht op het geheel.

DAG
25

Victoria Falls - Amsterdam

Victoria Falls
Vlucht Victoria Falls - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Slaap ’s ochtends lekker uit of geniet van het ontwaken van de stad. Het zijn uw laatste kostbare momenten in Afrika. In de loop van de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam. U slaapt in het toestel, morgen landt u weer op Schiphol.

DAG
26

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

U landt met een rijk gevoel: de afgelopen maand heeft u uitgebreid kennisgemaakt met maar liefst vier verschillende landen in Zuidelijk Afrika. De fantastische rondreis is nu echt voorbij. Het heerlijke nagenieten kan beginnen!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Haal alles uit uw vakantie. Als enige reisorganisatie kunt u bij ons kiezen uit individuele verlengopties. Bekijk alle opties en klik op ‘Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’ waar u de meerprijs kunt vinden op de vertrekdatum van uw keuze.

> Meer zien? Ga eerder op reis!

( 1 van 1 opties )

Breng meer tijd door in één van de mooiste steden ter wereld, Kaapstad. U heeft de kans om voorafgaand aan de reis al kennis te maken met deze moederstad van Zuid-Afrika. U verblijft alvast in het hotel van de groepsreis. Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Meer dagen in Kaapstad

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabe...

2 nachten p.p.v.a.v.a.89
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Meer dagen in Kaapstad

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

Ligging

In het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Kamers

De 165 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffiezetfaciliteiten, minibar en badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een ruime receptie, goed restaurant met lekker terras waar u gezellig een hapje kunt eten, bar, fitnessruimte met sauna en klein zwembad, roomservice en WiFi in het gehele hotel tegen betaling.

Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrikabar Fountains Hotelbar Fountains Hotelkamer Fountains hotelkamer Fountains hotellobby Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelzwembad Fountains Hotelzwembad Fountains HotelDetail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Sluit meer info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Emirates
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
14.30 uur
AmsterdamDubaiKaapstad
11.40 uur
19.15 uur
JohannesburgDubaiAmsterdam
13.15 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Zuid-Afrika reist u met een lokaal, Nederlands/Afrikaanssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Zuid-Afrika en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Zuid-Afrika. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Zuid-Afrika leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

19-05-2016

'We hebben, mede door Danie onze gids, veel gezien en geleerd van het stukje ZA waar onze reis heenging. Cape Peninsula is prachtig. De zeehonden en de pinguïns van zo dichtbij te zien is heel bijzonder. De wijnproeverij in Stellenbosch,, zeer inter ...

'We hebben, mede door Danie onze gids, veel gezien en geleerd van het stukje ZA waar onze reis heenging. Cape Peninsula is prachtig. De zeehonden en de pinguïns van zo dichtbij te zien is heel bijzonder. De wijnproeverij in Stellenbosch,, zeer interresant (en lekker). De wandeling door Kaapstad had wel iets uitgebreider gemogen evenals de wandeling door Stellenbosch, maar door tijdgebrek ivm lange rijafstanden kon dit niet anders volgens onze gids. . Ook het bezoek aan de Rooibostheeplantage was heel erg leuk en leerzaam. We hebben gelogeerd in leuke hotels en heerlijk gegeten en gedronken voor weinig geld.

Meer info >

Minder info >

anoniem

19-05-2016

'Mooi hotel in Stellenbosch en veel te zien in Zuid-Afrika. Men moet in Kaapstad zeker op de Tafelberg zijn geweest want dit is een geweldige ervaring. Bij Simon''s Town kan men de pinguïns bekijken en fotograferen. ( filmen is verboden )'

Berendse, Nuth

26 dagen Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Vic Falls: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Bij deze rondreis is het mogelijk om zowel vooraf aan de reis, als na de reis te verlengen. Hierdoor haalt u het maximale uit uw vakantie en is een mogelijkheid om nog meer te zien. Bij deze reis worden geen extra’s aangeboden!

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

Haal alles uit uw vakantie. Als enige reisorganisatie kunt u bij ons kiezen uit individuele verlengopties. Bekijk alle opties en klik op ‘Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’ waar u de meerprijs kunt vinden op de vertrekdatum van uw keuze.

> Meer zien? Ga eerder op reis!

( 1 van 1 opties )

Breng meer tijd door in één van de mooiste steden ter wereld, Kaapstad. U heeft de kans om voorafgaand aan de reis al kennis te maken met deze moederstad van Zuid-Afrika. U verblijft alvast in het hotel van de groepsreis. Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op Boek nu’ onder ‘Data & prijzen’.

za_al_kaapstadcityview.jpg

Kaapstad

-

Meer dagen in Kaapstad

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabe...

2 nachten p.p.v.a.v.a.89
Verlengen

Bekijk meer infoSluit meer info

Meer dagen in Kaapstad

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

Ligging

In het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Kamers

De 165 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffiezetfaciliteiten, minibar en badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een ruime receptie, goed restaurant met lekker terras waar u gezellig een hapje kunt eten, bar, fitnessruimte met sauna en klein zwembad, roomservice en WiFi in het gehele hotel tegen betaling.

Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrikabar Fountains Hotelbar Fountains Hotelkamer Fountains hotelkamer Fountains hotellobby Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelrestaurant Fountains Hotelzwembad Fountains Hotelzwembad Fountains HotelDetail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Sluit meer info

26 dagen Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Vic Falls: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve accommodaties altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika
 • bar Fountains Hotel
 • bar Fountains Hotel
 • kamer Fountains hotel
 • kamer Fountains hotel
 • lobby Fountains Hotel
 • restaurant Fountains Hotel
 • restaurant Fountains Hotel
 • zwembad Fountains Hotel
 • zwembad Fountains Hotel
 • Detail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Kaapstad

Fountains Hotel

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants ...

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

Meer info >

Minder info >

Ligging

In het hart van de stad op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants, pubs en het uitgaansgebied Victoria & Alfred Waterfront. Op een klein stukje rijden ligt het prachtige strand van Kaapstad en het spectaculaire landschap van de Tafelberg.

Kamers

De 165 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, koffiezetfaciliteiten, minibar en badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een ruime receptie, goed restaurant met lekker terras waar u gezellig een hapje kunt eten, bar, fitnessruimte met sauna en klein zwembad, roomservice en WiFi in het gehele hotel tegen betaling.

Minder info

-
 • za_ac_tulbaghka.jpg
 • za_ac_tulbaghlo1.jpg
 • za_ac_tulbaghlo.jpg
 • za_ac_tulbaghba.jpg
 • za_ac_tulbaghre.jpg

Kaapstad

The New Tulbagh hotel

Driesterren

Een prettig, en niet te groot hotel op een geweldige locatie in Kaapstad. Door de ligging, goede faciliteiten en goede kamers een heerlijk hotel om Kaapstad beter te leren kennen.

Ligging

Het hotel ligt in het centrum van Kaapstad, op loopafstand van de beroemde A&V Waterfront.

Kamers

De 60 verzorgde kamers zijn allemaal voorzien van airco, kluisje, sat-TV, telefoon, koelkastje, koffie- & theefaciliteiten en een badkamer met douche.

Faciliteiten

Er is een kleine receptie, restaurant waar een uitgebreid ontbijtbuffet wordt geserveerd en een gezellige bar/lounge voor een drankje na een leuke dag in Kaapstad. Het hotel heeft gratis WiFi in het gehele hotel en in de directe omgeving vind u veel eetgelegenheden.

Minder info

-
 • Lady Hamilton
 • Lady Hamilton
 • kamer Lady Hamilton
 • Lady Hamilton
 • Lady Hamilton
 • Lady Hamilton
 • Restaurant Lady Hamilton Hotel Kaapstad Zuid Afrika
 • Lobby Lady Hamilton Hotel Kaapstad Zuid Afrika
 • Overzicht Lady Hamilton Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Kaapstad

Lady Hamilton Hotel

Driesterren

Een vriendelijk stadshotel aan de voet van de Tafelberg. Vanuit het hotel kunt u eenvoudig de verschillende bezienswaardigheden van de stad bezoeken; zoals het Stadhuis en de Compagnies Tuinen.

Ligging

Het hotel ligt in de oude stadswijk Gardens met de beroemde Waterfront op circa 10 minuten rijden. Op 10 minuten lopen ligt het strand.

Kamers

De 78 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, sat-TV, telefoon, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en badkamer met bad of douche en een föhn.

Faciliteiten

Er is een 24-uursreceptie, lounge, restaurant met bar, klein maar gezellig zwembad in de tuin met ligbedden en voldoende parkeergelegenheid. Er is WiFi in de openbare ruimtes.

Minder info

-
 • Overzicht The Lord Charles Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Lobby The Lord Charles Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Kamer The Lord Charles Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Restaurant The Lord Charles Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Lobby The Lord Charles Hotel Wijnlanden Zuid Afrika

Wijnlanden

The Lord Charles Hotel

Viersterren

Een zeer verzorgd en groots opgezet hotel aan de toegangspoort van de wijnlanden, Somerset West. Door de mooie inrichting, heerlijke zwembad en uitstekende service een prima uitvalsbasis om de regio beter te leren kennen.

Ligging

Direct gelegen aan de weg naar de wijnlanden op 5 minuten van het strand en slecht 15 minuten van de vele wijnhuizen.

Kamers

Dit hotel heeft 188 zeer verzorgde kamers voorzien van airco, TV, telefoon, kluisje en een eigen terras met uitzicht op de Helderberg bergen of over de prachtige tuin.

Faciliteiten

Er is een receptie, lounge, diverse restaurants, Engelse pub, gratis WiFi in openbare ruimtes, heerlijk zwembad met ligbedden en een kleine salon met gezichtsbehandelingen.

Minder info

-
 • Overzicht Stellenbosch Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Restaurant Stellenbosch Hotel Wijnlanden Zuid Afrika
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel
 • Stellenbosch Hotel

Wijnlanden

Stellenbosch Hotel

Driesterren

Stellenbosch Hotel is een klein knus hotel van ruim 300 jaar oud. Het hotel is geheel gebouwd in Kaap Hollandse stijl en ligt in het centrum van Stellenbosch. De vele restaurantjes, bars en winkels liggen allemaal in de directe omgeving.

Ligging

Midden in het centrum van Stellenbosch. de luchthaven van Kaapstad bevindt zich op ongeveer 40 kilometer afstand.

Kamers

De 27 klassieke 'Luxury' kamers zijn voorzien van airco, TV, telefoon, kluisje, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche.

Faciliteiten

Het hotel, wat een Nationaal Monument is, beschikt over receptie met een klassieke lounge, gratis WiFi in alle kamers, uitstekend restaurant met terras en gezellige bar.

Minder info

-
 • Lamberts bay
 • Lamberts bay omgeving
 • Lamberts bay kamer
 • Lamberts bay

Lamberts Bay

Lamberts Bay hotel

Driesterren

Het hotel is gelegen aan de westkust, op ongeveer 280 km ten noorden van Kaapstad in het pittoreske stadje Lamberts Bay. Het stadje heeft een rijke geschiedenis met mijlen ongerepte stranden en veel vogels. In het gezellige Lamberts Bay Hotel ervaart ...

Het hotel is gelegen aan de westkust, op ongeveer 280 km ten noorden van Kaapstad in het pittoreske stadje Lamberts Bay. Het stadje heeft een rijke geschiedenis met mijlen ongerepte stranden en veel vogels. In het gezellige Lamberts Bay Hotel ervaart u de traditionele West Coast gastvrijheid met comfortabele kamers, diverse eetgelegenheden en een zwembad

Meer info >

Minder info >

 • za_acc_lemoen_zw.jpg
 • za_acc_lemoen_in.jpg
 • za_acc_lemoen_tu.jpg
 • za_acc_lemoen_ex2.jpg
 • za_acc_lemoen_ka.jpg
 • za_acc_lemoen_re.jpg
 • za_acc_lemoen_ex.jpg
 • za_acc_lemoen_tu2.jpg

Paarl

Lemoenkloof Guesthouse

Driesterren

Lemoenkloof Guesthouse is gelegen aan de Paarl wijnroute en slechts op 50 minuten rijden van Kaapstad. De hoeve is een nationaal monument dat dateert uit het begin van 1800. Het is oorspronkelijk gebouwd in de klassieke Kaapse- Nederlandse stijl en w ...

Lemoenkloof Guesthouse is gelegen aan de Paarl wijnroute en slechts op 50 minuten rijden van Kaapstad. De hoeve is een nationaal monument dat dateert uit het begin van 1800. Het is oorspronkelijk gebouwd in de klassieke Kaapse- Nederlandse stijl en wordt omgeven door prachtige wijnboerderijen. In dit elegant ingerichte guesthouse kunt u goed tot rust komen en genieten van de prachtige omgeving.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Het guesthouse ligt op loopafstand van het centrum van Paarl. In ongeveer 35 minuten kunt u naar Stellenbosch, Franschhoek en Kaapstad rijden.

Kamers

Alle kamers zijn netjes ingericht en beschikken over airco, koffie- en theefaciliteiten, TV, föhn, koelkastje, WiFi en een eigen badkamer met douche.

Faciliteiten

Het guesthouse beschikt over een zwembad met een zonneterras. De gezellige eetkamer heeft een traditionele open haard ('vuurherd') en vanuit de eetkamer kunt u doorlopen naar een beschut zonneterras. De tuin is prachtig door de grote omringende bomen en bieden een sfeer van rust en comfort.

Minder info

-
 • na_acc_noordoewer_ex2.jpg
 • na_acc_noordoewer_zw.jpg
 • na_acc_noordoewer_ka.jpg
 • na_acc_noordoewer_tu.jpg
 • na_acc_noordoewer_re.jpg
 • na_acc_noordoewer_ex.jpg
 • na_acc_noordoewer_re2., jpg
 • na_acc_noordoewer_ex3.jpg
 • na_acc_atlantic_dak.jpg
 • na_acc_noordoewer_tu2.jpg

Noordoewer

Noordoewer Guesthouse

Driesterren

Noordoewer Guesthouse is gelegen in Noordoewer. Het guesthouse beschikt over moderne kamers en een heerlijk terras met uitzicht over de wijngaarden en de Oranjerivier. Ook kunt u er een frisse duik in het zwembad nemen of genieten van typische Namibi ...

Noordoewer Guesthouse is gelegen in Noordoewer. Het guesthouse beschikt over moderne kamers en een heerlijk terras met uitzicht over de wijngaarden en de Oranjerivier. Ook kunt u er een frisse duik in het zwembad nemen of genieten van typische Namibische gerechten in het restaurant. Het is een ideale accommodatie om op adem te komen tijdens uw rit tussen Kaapstad en Windhoek.

Meer info >

Minder info >

Ligging

De lodge is gelegen in Noordoewer. Het is ideaal gelegen voor een tussen stop halverwege Kaapstad (670km) en Windhoek (800 km).

Kamers

De 14 kamers hebben allemaal airco, een koelkastje, koffie- en theefaciliteit en een eigen badkamer.

Faciliteiten

Noordoewer Guesthouse heeft een zwembad, een lounge, een terras met uitzicht over de Oranje rivier en een restaurant waar u op verzoek Namibische gerechten met een twist kunt bestellen. Er zijn ook Braai-faciliteiten aanwezig en op verzoek krijgt u daarvoor de benodigde spullen zoals het hout. U kunt uw auto veilig parkeren op de beveiligde parkeerplaatsen.

Minder info

-
 • Norotshama River Resort
 • Norotshama River Resort
 • Norotshama River Resort
 • Norotshama River Resort
 • Norotshama River Resort
 • Norotshama River Resort

Noordoewer

Norotshama River Resort

Driesterren

Genesteld in de grote vallei van de regio Karas in het zuiden van Namibië en gelegen aan de oevers van de Oranje Rivier, bevindt zich het Norotshama River Resort. Het heeft een prachtige ligging en na een dag vol indrukken, heeft u hier een heerlijk ...

Genesteld in de grote vallei van de regio Karas in het zuiden van Namibië en gelegen aan de oevers van de Oranje Rivier, bevindt zich het Norotshama River Resort. Het heeft een prachtige ligging en na een dag vol indrukken, heeft u hier een heerlijk gevoel van thuis komen.

Meer info >

Minder info >

 • Ai-Ais Resort
 • Ai-Ais Resort
 • Ai-Ais Resort
 • Ai-Ais Resort
 • Ai-Ais Resort
 • Ai-Ais Resort

Fish River Canyon

Hobas ( Fish River Canyon)

Driesterren

Ais-Ais is als een oase in de woestijn. Het restcamp is een luxe maar eenvoudig en is ideaal gelegen aan de zuidkant van de Fish River Canyon. Het beschikt over prachtige natuurlijke warmwaterbronnen die ook voor dagjesmensen toegankelijk zijn. Het ...

Ais-Ais is als een oase in de woestijn. Het restcamp is een luxe maar eenvoudig en is ideaal gelegen aan de zuidkant van de Fish River Canyon. Het beschikt over prachtige natuurlijke warmwaterbronnen die ook voor dagjesmensen toegankelijk zijn. Het Ais-Ais restcamp heeft 36 ruime en comfortabele kamers voorzien van airco, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met binnen- en buitendouche. Voor uw kamer heeft u een lekker terrasje met zitje. Bij de receptie treft buffetrestaurant en een winkeltje met een postkantoor. In het restcamp is een Spa aanwezig met warmwaterbronnen (overdekt) en een buitenzwembad. Aan het begin van het resort is tevens een benzinestation.

Meer info >

Minder info >

 • NA_AC_CanonRHouseZW1
 • NA_AC_CanonRHouseEX1
 • NA_AC_CanonRHouseEX2
 • NA_AC_CanonRHouseKA1
 • NA_AC_CanonRHouseRE1
 • Overzicht Canon Roadhouse Fish River Canyon Namibië

Fish River Canyon

Canyon Roadhouse

Driesterren

De Canon Lodge, Canon Roadhouse en Canon Village zijn 3 accommodaties alle van dezelfde eigenaren en gelegen in een privé park van ruim 12.000 hectare aan de rand van Fish River Canyon. Canon Roadhouse is een kleine, karakteristieke boerderij. Het is ...

De Canon Lodge, Canon Roadhouse en Canon Village zijn 3 accommodaties alle van dezelfde eigenaren en gelegen in een privé park van ruim 12.000 hectare aan de rand van Fish River Canyon. Canon Roadhouse is een kleine, karakteristieke boerderij. Het is een sfeervolle accommodatie, met veel gevoel voor detail en creativiteit ingericht. In het hoofdgebouw bevinden zich het restaurant, terras, bar en zwembad. De accommodaties liggen op een groot privé-park, Gondwana Cañon Park op korte afstand van de Fish River Canyon. Vanuit de lodge worden vele activiteiten georganiseerd, zoals Canyon drives, paardrijden, prachtige wandelingen of een bezoekje aan Ais-Ais. De 9 verzorgde kamers liggen rondom een patio en zijn voorzien van badkamer met douche. Iedere kamer heeft een andere stijl, waarbij gebruik is gemaakt van sfeervolle natuurlijke elementen en zijn alle voorzien van een fan, muskietennet en een badkamer met bad en/of douche.

Meer info >

Minder info >

 • na_ac_auoblodgeov.jpg
 • Overzicht Auob Lodge Kalahari Namibië
 • Zwembad Auob Lodge Kalahari Namibië
 • na_ac_auoblodgere.jpg
 • na_ac_auoblodgeom.jpg

Kalahari

Auob Lodge

Driesterren

De Auob Lodge ligt in het hart van de Kalahari woestijn en aan de rand van de droge Auob-rivier. De lodge beschikt over netjes ingerichte kamers, alle voorzien van telefoon, badkamer met douche/badcombinatie en meestal terras of balkon. Er is een gez ...

De Auob Lodge ligt in het hart van de Kalahari woestijn en aan de rand van de droge Auob-rivier. De lodge beschikt over netjes ingerichte kamers, alle voorzien van telefoon, badkamer met douche/badcombinatie en meestal terras of balkon. Er is een gezellige lounge met openhaard, restaurant, bar, lekker zwembad met ligbedden, squashbaan en tafelbiljart.

Meer info >

Minder info >

 • Overzicht Kalahari Anib Lodge Kalahari Namibië
 • Kamer Kalahari Anib Lodge Kalahari Namibië
 • Omgeving Kalahari Anib Lodge Kalahari Namibië
 • NA_AC_KalahariAnibEX1
 • NA_AC_KalahariAnibKA1
 • NA_AC_KalahariAnibRE1
 • NA_AC_KalahariAnibZW1

Kalahari

Kalahari Anib Lodge

Driesterren

In het midden van de rode duinen van de Kalahari in het oosten van Namibië, ligt de Kalahari Anib Lodge als een weelderige groene oase met hoge palmbomen. Een heerlijke lodge in een prachtig natuurgebied. Er is een receptie, lounge, restaurant, zwem ...

In het midden van de rode duinen van de Kalahari in het oosten van Namibië, ligt de Kalahari Anib Lodge als een weelderige groene oase met hoge palmbomen. Een heerlijke lodge in een prachtig natuurgebied. Er is een receptie, lounge, restaurant, zwembad met ligbedden in een prachtig aangelegde tuin met grote palmbomen. De lodge is ongeveer 30 km ten noorden van Mariental in een groot particulier natuurgebied, de weg is geasfalteerd, waardoor de lodge eenvoudig te bereiken is. De 36 verzorgde bungalows zijn voorzien van fan, koelkastje, badkamer met douche en terras. Alle kamers komen uit op de binnenplaats.

Meer info >

Minder info >

 • na_acc_namib_naukluft_zw.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex4.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex3.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_zw2.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ka.jpg
 • na_acc_namib_naukluft_ex2.jpg
 • Namib Naukluft Lodge

Sossusvlei - Sesriem

Hotel Namib Naukluft Lodge

Geniet van een gezellige lodge, gelegen in de woestijn, waar de bomen uit de rotsen lijken te groeien en er iedere avond een betoverende zonsondergang achter de hoge duinen te zien is. De lodge bestaat uit 16 stijlvol ingerichte kamers met een pracht ...

Geniet van een gezellige lodge, gelegen in de woestijn, waar de bomen uit de rotsen lijken te groeien en er iedere avond een betoverende zonsondergang achter de hoge duinen te zien is. De lodge bestaat uit 16 stijlvol ingerichte kamers met een prachtig uitzicht over het omringende landschap.

Meer info >

Minder info >

Ligging

De lodge ligt op het 13.000 hectare privé grond omringt door prachtige duinen en bergen in het Namib Naukluft Park.

Kamers

De 16 stijlvol ingerichte ruime kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, veranda met schaduw en een prachtig uitzicht.

Faciliteiten

De lodge beschikt over een uitstekend restaurant met traditionele maaltijden. Verder is de lodge voorzien van een lounge, bar, zwembad, wasservice en ruime parkeergelegenheid.

Minder info

-
 • na_acc_hammerstein_zw.jpg
 • na_acc_hammerstein_ex2.jpg
 • na_acc_hammerstein_ex3.jpg
 • na_acc_hammerstein_ex4.jpg
 • na_acc_hammerstein_ka4.jpg
 • na_acc_hammerstein_zw2.jpg

Sossusvlei - Sesriem

Hammerstein

Driesterren

Hammerstein Lodge is een rustig gelegen, comfortabele lodge die u van alle gemakken voorziet en garant staat voor een onvergetelijk verblijf. Vanuit de lodge heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Ligging

Door de nabijheid van het beeldschone Sossusvlei gebied, de ligging tussen de Nubib en Tsaris bergen en halverwege de plaatsen Swakopmund en Lüderitz, biedt de Lodge een perfect stopover verblijf voor de reizigers die naar het Zuiden van Namibië reizen.

Kamers

De nette kamers zijn eenvoudig en ruim ingericht. Alle kamers zijn voorzien zijn van een badkamer met bad en/of douche.

Faciliteiten

De Hammerstein Lodge beschikt over een receptie, lobby, restaurant (met een goede keuken), bar, terras, een klein zwembad en biedt tevens Braai (BBQ) mogelijkheden. Vanuit de Lodge kunt u de omgeving verkennen door middel van gamedrives tijdens zonsondergang of door bijvoorbeeld een rondvlucht over het gebied te maken.

Minder info

-
 • na_acc_weltevrede_ex3.jpg
 • na_acc_weltevrede_zw.jpg
 • na_acc_weltevrede_ex2.jpg
 • na_acc_weltevrede_lo.jpg
 • na_acc_weltevrede_tu.jpg
 • na_acc_weltevrede_ex4.jpg
 • na_acc_weltevrede_ex.jpg
 • na_acc_weltevrede_ka2.jpg
 • na_acc_weltevrede_ka.jpg

Sossusvlei - Sesriem

Weltevrede Guest Farm

Driesterren

De Weltevrede Guest Farm is gelegen in het hart van de Namibische woestijn. Het is een thuisbasis van een rijke flora en fauna en de toegangspoort tot de beroemde Sossusvlei. Te midden van een spectaculaire mix van ruige bergen, duinen, hard gravel v ...

De Weltevrede Guest Farm is gelegen in het hart van de Namibische woestijn. Het is een thuisbasis van een rijke flora en fauna en de toegangspoort tot de beroemde Sossusvlei. Te midden van een spectaculaire mix van ruige bergen, duinen, hard gravel vlaktes, stoffige prehistorische rivierbeddingen en eindeloze Camel-doorn bomen, wordt u bij de Weltevrede Guest farm na een avontuurlijke dag gastvrij ontvangen.

Meer info >

Minder info >

Ligging

De accommodatie ligt 37 kilometer ten zuiden van Solitaire en 47 kilometer van de Sossusvlei. Op zo'n 300 kilometer naar het westen ligt Windhoek.

Kamers

De kamers zijn voorzien van airco, een veranda met uitzicht op de zonsondergang en een kleine verlichte waterput. De kamers beschikken verder over een eigen badkamer met douche en toilet en hebben een eigen ingang en parkeerplaats.

Faciliteiten

De lodge beschikt over een prachtige tuin met een bar waar u heerlijk kunt zitten, barbecuen of een vuurtje kunt maken. Verder is er een zwembad en restaurant aanwezig.

Minder info

-
 • NA_AC_NamibDesertZW1
 • NA_AC_NamibDesertTU1
 • NA_AC_NamibDesertKA1
 • NA_AC_NamibDesertEX1
 • Namib Desert Lodge
 • Namib Desert Lodge
 • Namib Desert Lodge
 • Namib Desert Lodge

Sossusvlei - Solitaire

Namib Desert Lodge

Driesterren

De Namib Desert Lodge is een comfortabele lodge gelegen in de prachtige woestijn. De lodge ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Sesriem en is daardoor een goede uitvalsbasis voor excursies naar de Sossusvlei. Ervaar de vriendelijke en ontspanne ...

De Namib Desert Lodge is een comfortabele lodge gelegen in de prachtige woestijn. De lodge ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Sesriem en is daardoor een goede uitvalsbasis voor excursies naar de Sossusvlei. Ervaar de vriendelijke en ontspannen sfeer tijdens een verkoeling in het zwembad of geniet van het adembenemende uitzicht over de rode duinen. ’s Avonds kunt u genieten van de dieren die water komen drinken bij de verlichte waterplaats. De lodge beschikt over een receptie en te midden van palmbomen in de prachtige tuin heeft de lodge een grote veranda waar u heerlijk kunnen zitten en genieten van het prachtige uitzicht met een drankje uit de goed gevulde bar. Het ontbijtbuffet en het diner worden geserveerd in het restaurant. De twee schitterende zwembaden zijn uitstekend voor verkoeling. Alle kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van een ventilator, bureau, muskietennetten, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • na_ac_solitairecountryzw2.jpg
 • na_ac_solitairecountryzw.jpg
 • na_ac_solitairecountryom.jpg
 • na_ac_solitairecountryka2.jpg
 • na_ac_solitairecountryka.jpg
 • na_ac_solitairecountryre.jpg

Sossusvlei - Solitaire

Solitaire Country Lodge

Driesterren

Solitaire Country Lodge grenst aan het Namib-Naukluft Nationaal Park en is voorzien van binnenplaats met zwembad, restaurant en WiFi tegen betaling. De ruime kamers zijn met een Afrikaans tintje ingericht en voorzien van airco en privébadkamer.

Sossusvlei - Solitaire

Solitaire Guest Farm

Driesterren

De Solitaire Guest Farm vindt u tussen wijd open vlakten en ruige bergen graniet, bij een kleine oase. Geniet van de persoonlijke service en bijzondere gastvrijheid die deze familie u tijdens het verblijf biedt. De boerderij heeft een kleine receptie ...

De Solitaire Guest Farm vindt u tussen wijd open vlakten en ruige bergen graniet, bij een kleine oase. Geniet van de persoonlijke service en bijzondere gastvrijheid die deze familie u tijdens het verblijf biedt. De boerderij heeft een kleine receptie, grote woon/eetkamer, waar de maaltijden door de eigenaresse worden bereid en u kunt genieten van een typisch Namibische boerderijmaaltijd. Verder is er een lekker zwembad met een prachtig uitzicht op de woestijn. De boerderij ligt op circa 85 km ten noorden van Sesriem, de ingang van de duinen bij Sossusvlei. U kunt vanuit de boerderij eenvoudig de beroemde Rode Duinen, Sesriem Canyon of Naukluft Nationaal Park bezoeken of een wandeling in de buurt maken. Accommodatie bestaat uit 6 kamers voorzien van fan, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • na_ac_eberweinov.jpg
 • na_ac_eberweinlo.jpg
 • na_ac_eberweinka.jpg

Swakopmund

Hotel Eberwein

Driesterren

Gelegen in Swakopmund in een van de mooiste gebouwen, Hotel Eberwein biedt modern comfort in combinatie met de charme van de Victoriaanse tijd. Vanuit het hotel heeft u toegang tot alles wat de levendige stad te bieden heeft.De kamers zijn modern in ...

Gelegen in Swakopmund in een van de mooiste gebouwen, Hotel Eberwein biedt modern comfort in combinatie met de charme van de Victoriaanse tijd. Vanuit het hotel heeft u toegang tot alles wat de levendige stad te bieden heeft.De kamers zijn modern ingericht en voorzien van balkon of terras. Gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel.

Meer info >

Minder info >

Swakopmund

Europahof

Driesterren

Europahof hotel bestaat al sinds het begin van de 20ste eeuw, toen de familie Wannenmacher uit Duitsland overkwam om dit hotel te beginnen. Tegenwoordig is het hotel nog steeds in handen van deze familie. De combinatie tussen de Afrikaanse gastvrijhe ...

Europahof hotel bestaat al sinds het begin van de 20ste eeuw, toen de familie Wannenmacher uit Duitsland overkwam om dit hotel te beginnen. Tegenwoordig is het hotel nog steeds in handen van deze familie. De combinatie tussen de Afrikaanse gastvrijheid, Duitse detalis en uitstekende keuken, maken dit tot een prettig verblijf in deze leuke badplaats.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Het hotel is ideaal gelegen weg in een zijstraatje, weg van de verkeer- en geluidshinder, maar op loopafstand van het gezellige centrum en het strand.

Kamers

Alle 23 verzorgde kamers zijn voorzien van koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie/theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Er is een receptie, lounge, goed restaurant, waar u echt de oesters moet proberen, gezellige bar en terras.

Minder info

-
 • na_al_villaatlanticex1.jpg
 • na_al_villaatlanticka.jpg
 • na_al_villaatlanticex3.jpg
 • na_al_villaatlanticre1.jpg
 • na_al_villaatlanticzw.jpg
 • na_al_villaatlanticex.jpg
 • na_al_villaatlanticka1.jpg
 • na_al_villaatlanticka4.jpg
 • na_al_villaatlanticre.jpg

Swakopmund

Atlantic Villa

Driesterren

Atlantic Villa is een luxe en mooi hotel gelegen nabij het strand van Swakopmund. Vanaf het terras van het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oceaan. Het hotel ligt dicht bij het centrum maar eenmaal in uw kamer of op het balkon/ terras en h ...

Atlantic Villa is een luxe en mooi hotel gelegen nabij het strand van Swakopmund. Vanaf het terras van het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oceaan. Het hotel ligt dicht bij het centrum maar eenmaal in uw kamer of op het balkon/ terras en het geluid van de zee voelt komt u helemaal tot rust. Uw kamer is uitgerust met een tv, eigen badkamer en koffie- en theefaciliteiten. Om uw verblijf compleet te maken drinkt u een drankje in de bar of op het dakterras waar u mooi uitzicht heeft. U kan gelijk profiteren en dit uitzicht delen via de gratis Wifi.

Meer info >

Minder info >

 • na_ac_khorixasov.jpg
 • na_ac_khorixaska.jpg
 • Oryx Namibië

Damaraland - Khorixas & Twyfelfontein

Khorixas Lodge

Driesterren

Een prima lodge tegen de heuvels van de Brandberg en niet ver van de verschillende bezienswaardigheden in deze regio. Zo kunt u vanuit deze lodge eenvoudig de Herero vrouwen, het Versteende Woud en de rotstekeningen van de San Bosjesmannen bezoeken. ...

Een prima lodge tegen de heuvels van de Brandberg en niet ver van de verschillende bezienswaardigheden in deze regio. Zo kunt u vanuit deze lodge eenvoudig de Herero vrouwen, het Versteende Woud en de rotstekeningen van de San Bosjesmannen bezoeken. Er is een grote receptie, restaurant, bar en zwembad. De 28 bungalows zijn voorzien van airco en badkamer met douche. Ook hebben ze allemaal een eigen terrasje.

Meer info >

Minder info >

 • Overzicht Igowati Lodge Khorixas Namibië
 • Kamer Igowati Lodge Khorixas Namibië
 • Kamer Igowati Lodge Khorixas Namibië
 • Overzicht Igowati Lodge Khorixas Namibië
 • Zwembad Igowati Lodge Khorixas Namibië

Damaraland - Khorixas & Twyfelfontein

Igowati Lodge

Driesterren

De iGowati Lodge is gelegen in Khorixas in Damaraland. Een ideale tussenstop tussen Etosha Nationaal Park en de kust en tevens een gebied waar voldoende te beleven en te zien is. De vriendelijke service en landelijke karakter van de lodge maken dit t ...

De iGowati Lodge is gelegen in Khorixas in Damaraland. Een ideale tussenstop tussen Etosha Nationaal Park en de kust en tevens een gebied waar voldoende te beleven en te zien is. De vriendelijke service en landelijke karakter van de lodge maken dit tot een uiterst relaxte stop!

Meer info >

Minder info >

Ligging

Centraal gelegen in Khorixas.

Kamers

De 29 verzorgde kamers zijn eenvoudig maar comfortabel en voorzien van fan, koelkastje, koffie/theefaciliteiten en een badkamer met douche.

Faciliteiten

Er is een receptie, goed restaurant en gezellige buitenbar. Verder is er een lekker zwembad, waar u kunt genieten van de rust en een winkeltje.

Minder info

-
 • na_acc_etotongwe_zw1.jpg
 • na_acc_etotongwe_zw3.jpg
 • na_acc_etotongwe_zw.jpg
 • na_acc_etotongwe_ex.jpg
 • na_acc_etotongwe_tu.jpg
 • na_acc_etotongwe_ex2.jpg
 • na_acc_etotongwe_ka.jpg
 • na_acc_etotongwe_bar.jpg
 • na_acc_etotongwe_wi.jpg

Outjo

Etotongwe

Driesterren

De Etotongwe Lodge wordt omgeven door een prachtige tuin, gevuld met inheemse planten en gesierd door natuurstenen en Afrikaanse kunst. Het is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van het Etosha Nationaal Park. De lodge beschikt over een buitenzw ...

De Etotongwe Lodge wordt omgeven door een prachtige tuin, gevuld met inheemse planten en gesierd door natuurstenen en Afrikaanse kunst. Het is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van het Etosha Nationaal Park. De lodge beschikt over een buitenzwembad waar u heerlijk tot rust kunt komen en over een restaurant met een bar.

Meer info >

Minder info >

Ligging

De Etotongwe Lodge ligt p ongeveer 94 kilometer van het Nationaal Park Etosha, welke rijk is aan wilde dieren. Het centrum van Outjo ligt op ongeveer 2 kilometer en het Outjo Museum bevindt zich op 1,6 kilometer van de accommodatie.

Kamers

De kamers bevinden zich door het hele gebouw en zijn uitgerust met airco, een patio en een zithoek. De eigen badkamers zijn voorzien van een douche en gratis toiletartikelen.

Faciliteiten

De lodge beschikt over een zwembad met zonneterras, bar, restaurant, lounge, souvenir winkeltje, wasservice.

Minder info

-
 • NA_AC_EtoshaSafariRE1
 • NA_AC_EtoshaSafariZW1
 • NA_AC_EtoshaSafariEX1
 • NA_AC_EtoshaSafariEX2
 • NA_AC_EtoshaSafariKA1
 • NA_AC_EtoshaSafariKA2

Etosha NP (westkant)

Etosha Safari Camp

Drieenhalve ster

Op een kleine heuvel op slechts enkele kilometer van het Etosha Nationaal Park ligt deze geheel gerestaureerde accommodatie. Door de smaakvol ingerichte safarichalets met de beschilderde vloeren en klamboes waant u zich in de typisch Afrikaanse sfeer ...

Op een kleine heuvel op slechts enkele kilometer van het Etosha Nationaal Park ligt deze geheel gerestaureerde accommodatie. Door de smaakvol ingerichte safarichalets met de beschilderde vloeren en klamboes waant u zich in de typisch Afrikaanse sfeer. Er is een kleine receptie, gezellig restaurant, bar en zwembad met ligbedden. De 22 ruime chalets zijn voorzien van plafonventilator, badkamer met douche en een veranda met schaduw van canvas dak.

Meer info >

Minder info >

Etosha NP (westkant)

Toshari Lodge (Etosha Gateway)

Driesterren

Deze lodge is een zeer karakteristieke lodge en een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Etosha Nationaal Park. Het kleinschalige hotel ligt op circa 26 kilometer van de hoofdingang van het wereldberoemde Etosha Nationaal Park. De omgeving van ...

Deze lodge is een zeer karakteristieke lodge en een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Etosha Nationaal Park. Het kleinschalige hotel ligt op circa 26 kilometer van de hoofdingang van het wereldberoemde Etosha Nationaal Park. De omgeving van Etosha Gateway leent zich goed om mooie wandeltochten te maken. De lodge is gebouwd rondom een open binnenplaats en heeft een receptie, open restaurant, gezellige bar en een klein zwembad. De 16 verzorgde kamers zijn voorzien van plafonventilator en badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • Safari Hotel
 • Safari Hotel
 • Safari Hotel

Windhoek

Safari Hotel

Driesterren

Een uitstekend hotel gelegen aan de rand van de stad met vele voorzieningen. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het Safari Hotel is met het Safari Court hot ...

Een uitstekend hotel gelegen aan de rand van de stad met vele voorzieningen. Aan het zwembad is het goed vertoeven en samen met de vriendelijke service is het heerlijk genieten van uw verblijf in Windhoek. Het Safari Hotel is met het Safari Court hotel is één van de weinige internationale hotels van de stad. Het hotel is zeer gunstig gelegen naast luchthaven Eros (enkel voor binnenlandse vluchten) en op slechts 10 minuten rijden naar het centrum van Windhoek. Iedere 30 minuten gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Er is een receptie, lounge, buffetrestaurant en bar. Verder is er een groot zwembad met ligbedden en een bar/restaurant met terras voor een lichte maaltijd. Alle 200 verzorgde kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, TV, telefoon, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche.

Meer info >

Minder info >

 • NA_AC_ZeldaZW1
 • NA_AC_ZeldaRE2
 • NA_AC_ZeldaRE1
 • NA_AC_ZeldaKA2
 • NA_AC_ZeldaKA1
 • NA_AC_ZeldaBA1
 • Zelda
 • Zelda - tuin

Kalahari

Zelda Game & Guestfarm

Driesterren

Zelda Game en Guestfarm staat garant voor een heerlijk ontspannen verblijf. Op deze ranch, dicht bij de grens met Botswana, maakt u kennis met de diverse diersoorten en kunt u uitstekend excursies ondernemen naar bijvoorbeeld het traditionele bosjesm ...

Zelda Game en Guestfarm staat garant voor een heerlijk ontspannen verblijf. Op deze ranch, dicht bij de grens met Botswana, maakt u kennis met de diverse diersoorten en kunt u uitstekend excursies ondernemen naar bijvoorbeeld het traditionele bosjesmannen dorp, Xhanaga.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Het meer dan 5.000 hectare tellende ‘Gamepark’ met ‘Guestfarm’, ligt op circa 295 kilometer afstand van Windhoek.

Kamers

Er zijn 16 goed ingerichte kamers, allen voorzien van badkamer met douche.

Faciliteiten

De door een prachtige tuin omgeven Gueastfarm beschikt over een receptie, restaurant, bar, zwembad, squashbaan, volleybalveld, winkel en een kinderspeelplaats. Vanuit Zelda Game & Guestfarm kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals het maken van ‘Gamedrives’, wandelingen met bosjesmannen maken, vogels kijken, cheeta’s en leeuwpaarden voeren en genieten van het kampvuur bij zonsondergang.

Minder info

-
 • bw_ac_islandsafarika2.jpg
 • bw_ac_islandsafarika.jpg
 • bw_ac_islandsafarika3.jpg
 • bw_ac_islandsafariom.jpg

Maun

Island Safari Lodge

Drieenhalve ster

Het Island Safari Lodge ligt op 12 km ten oosten van Maun aan de oevers van de Thamalakane rivier. Het is een ideale locatie om de regio te kunnen verkennen. De chalets zijn netjes verzorgd en zijn voorzien van eigen badkamer met douche en airco. De ...

Het Island Safari Lodge ligt op 12 km ten oosten van Maun aan de oevers van de Thamalakane rivier. Het is een ideale locatie om de regio te kunnen verkennen. De chalets zijn netjes verzorgd en zijn voorzien van eigen badkamer met douche en airco. De lodge biedt uitzicht op de rivier, terras, een zwembad, restaurant, bar met gratis WiFi beschikbaar en een grote exotische tuin. Verder zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de activiteiten, boottochten bij zonsondergang, wandelen en fietstochten

Meer info >

Minder info >

 • bw_ac_maunlodgeom.jpg
 • bw_ac_maunlodgeka.jpg
 • bw_ac_maunlodgeka2.jpg
 • bw_ac_maunlodgeui.jpg

Maun

Maun Lodge

Driesterren

In de lodge ervaart u echte Afrikaanse charme en gastvrijheid.

Ligging

Maun Lodge is gelegen aan de oevers van de Thamalakane rivier en ook erg dichtbij de beroemde Okavango Delta.

Kamers

De kamers zijn modern ingericht en voorzien van airco.

Faciliteiten

Het Maun Lodge heeft een traditionele Afrikaanse bar en restaurant waar u kunt genieten van de traditionele en internationale keuken.

Minder info

-
 • bw_ac_pelicanlodgeov2.jpg
 • bw_ac_pelicanlodgeov.jpg
 • bw_ac_pelicanlodgezw.jpg
 • bw_ac_pelicanlodgeka.jpg

Nata

Pelican Lodge

Driesterren

Pelican Lodge is een exclusieve en luxe lodge, en heeft de naam te danken aan de pelikanen die in dit gebied leven.

Ligging

Pelican Lodge ligt dichtbij het Nata Bird Sanctuary, een waar vogel paradijs waar u diverse vogelsoorten kunt spotten.

Kamers

De cottages zijn comfortabel ingericht en voorzien van airco, badkamer en buiten douche. Vanuit de kamers kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving en indrukwekkende zonsondergangen.

Faciliteiten

Pelican Lodge heeft een groot zwembad, 2 restaurant, bar en gratis WiFi beschikbaar bij de receptie en de bar.

Minder info

-
 • zwembad Nata Lodge
 • kamer Nata Lodge
 • kamer Nata Lodge
 • kamer Nata Lodge
 • restaurant Nata Lodge
 • bar Nata Lodge
 • Nata Lodge

Nata

Nata Lodge

Drieenhalve ster

Een prachtige lodge op een zeer centrale locatie als u van Maun naar de Kalahari reist. Deze lodge biedt u alle faciliteiten en een uitstekende service. Geniet van de prachtige natuur en neem een duik in het heerlijke zwembad. De lodge ligt op circa ...

Een prachtige lodge op een zeer centrale locatie als u van Maun naar de Kalahari reist. Deze lodge biedt u alle faciliteiten en een uitstekende service. Geniet van de prachtige natuur en neem een duik in het heerlijke zwembad. De lodge ligt op circa 10 kilometre van Nata en aan de rand van het Nata wildreservaat. Verder beschikt de lodge over een receptie en een goed restaurant met een groot buitenterras waar u 's ochtend heerlijk kunt genieten van uw ontbijt. Vanaf de veranda wandelt u zo de tuin in met een heerlijk zwembad met ligbedden en een gezellige bar. Vanuit de lodge worden allerlei activiteiten georganiseerd naar het Nata Wildreservaat. De 22 verzorgde kamers liggen in kleine, houten chalets op palen en zijn allemaal voorzien van airco en een badkamer met douche en/of bad.

Meer info >

Minder info >

 • zwembad Chobe Safari Lodge
 • zwembad Chobe Safari Lodge
 • restaurant Chobe Safari Lodge
 • kamer Chobe Safari Lodge
 • kamer Chobe Safari Lodge
 • Chobe Safari Lodge
 • Chobe Safari Lodge
 • Chobe Safari Lodge
 • Chobe Safari Lodge

Chobe Safari Lodge

Viersterren

De Chobe safari Lodge is een mooi opgezette safari-lodge met een fantastische locatie aan de rivier. Geniet van de vele excursiemogelijkheden en gastvrijheid van de lodge. In het met riet bedekte hoofdgebouw ligt aan de rivier en heeft een restaurant ...

De Chobe safari Lodge is een mooi opgezette safari-lodge met een fantastische locatie aan de rivier. Geniet van de vele excursiemogelijkheden en gastvrijheid van de lodge. In het met riet bedekte hoofdgebouw ligt aan de rivier en heeft een restaurant en bar met groot terras, lekker zwembad met ligbedden en een grillrestaurant voor de eenvoudige maaltijden. Vanuit de lodge kunt u vele excursies maken, zoals gamedrives in Chobe Nationaal Park, riviersfarari's en dagtochtjes naar de beroemde Victoria Falls. De typisch Afrikaanse rondales liggen in de tuin op loopafstand van de rivier. Alle rondavels zijn voorzien van fan, badkamer met douche en een terrasje. Tevens zijn er ook nieuwe Safari kamers, welke airconditioning, TV en telefoon hebben. Gelegen aan de Chobe rivier en grenzend aan het Chobe Nationale Park op slechts 3 kilometer afstand van de internationale luchthaven van Kasane. De beroemde Victoria watervallen liggen op circa 80 kilometer afstand.

Meer info >

Minder info >

Bijzonderheden

U kunt vanuit Chobe Safari Lodge ook een dagexcursie maken naar de beroemde Victoria watervallen. De excursie wordt door de accommodatie georganiseerd, maar het is verstandig om deze al vooraf te boeken. De prijs is € 209 per persoon.

Minder info

-
 • na_acc_thebe_zw3.jpg
 • na_acc_thebe_re.jpg
 • na_acc_thebe_ka.jpg
 • na_acc_thebe_ter1.jpg
 • na_acc_thebe_ter.jpg
 • na_acc_thebe_ex.jpg
 • na_acc_thebe_zw.jpg
 • na_acc_thebe_zw2.jpg

Caprivi - Chobe River

Thebe River Lodge

Driesterren

Thebe River Lodge is gelegen aan de Chobe rivier in Kasane. Het is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Chobe Nationaal Park. Na een actieve dag kunt u een verfrissende duik in het zwembad nemen of een drankje in de gezellige bar.

Ligging

Thebe River Lodge ligt in de Chobe regio, langs de Chobe rivier in Kasane. Het ligt op ongeveer 5 minuten rijden van het centrum van Kasane.

Kamers

Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet en douche met warm water. Voor een goede nachtrust zijn de kamers voorzien van muskietennetten en airco.

Faciliteiten

De lodge beschikt over een zwembad met zonneterras en ligbedden, een bar waar u na een lange dag op safari kunt genieten van een heerlijk koud drankje en er is ook een restaurant aanwezig.

Minder info

-
 • zw_ac_kingdomzw.jpg
 • zw_ac_kingdomka.jpg
 • zw_ac_kingdomex1.jpg
 • zw_ac_kingdomre.jpg
 • zw_ac_kingdomex2.jpg
 • zw_ac_kingdomex.jpg
 • Kingdom - kamer

Victoria Falls

The Kingdom Hotel

Drieenhalve ster

Met een unieke ligging in het Nationaal Park, op steenworp afstand van de watervallen en nabij het centrum van het dorpje met winkeltjes en restaurants, bevindt zich het internationale Kingdom hotel. Dit groots opgezette resort heeft een uitstekende ...

Met een unieke ligging in het Nationaal Park, op steenworp afstand van de watervallen en nabij het centrum van het dorpje met winkeltjes en restaurants, bevindt zich het internationale Kingdom hotel. Dit groots opgezette resort heeft een uitstekende service en een prettige sfeer waardoor het hier heerlijk genieten is. Het beschikt over een receptie, 4 restaurants, 4 bars, 4 zwembaden met ligbedden, kinderbad, een casino, winkeltjes en een Adventure Playland Entertainment centrum. De 294 sfeervolle kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.

Meer info >

Minder info >

 • Rainbow
 • Rainbow
 • Rainbow
 • Rainbow - zwembad
 • Rainbow - kamer

Victoria Falls

Rainbow Hotel

Viersterren

Dit charmante hotel heeft een Moorse uitstraling en een geweldige ligging om de watervallen goed te kunnen bezoeken. Het ligt in een amfitheater omgeven door maagdelijk regenwoud en het bevindt zich binnen wandelafstand van het Victoria Falls centrum ...

Dit charmante hotel heeft een Moorse uitstraling en een geweldige ligging om de watervallen goed te kunnen bezoeken. Het ligt in een amfitheater omgeven door maagdelijk regenwoud en het bevindt zich binnen wandelafstand van het Victoria Falls centrum. Vanaf het Panorama Roof Terrace kunt u genieten van een drankje met uitzicht over de omgeving en zicht op de 'Mosi oa Tunya' of 'the Smoke that Thunders' (de donderende rook), een enorm gordijn van druppels. Verder is er een lekker zwembad met ligbedden en kunt u eenvoudig excursies boeken. Op 2 km afstand ligt tevens een 18 hole golfbaan. De 88 verzorgde kamers zijn allemaal voorzien van airco, telefoon, koffie- & theefaciliteiten, badkamer met douche of bad en hebben een balkon/terrasje. Het hotel heeft een kleine receptie met kluisjes en er is een goed restaurant met lokale en internationale specialiteiten. Met de beroemde Victoria Watervallen op slechts 2km afstand en met de vele faciliteiten is dit een uitstekende uitvalsbasis in Victoria Falls.

Meer info >

Minder info >

+- Verlengingshotels

( 1 optie )+Open-Sluiten
 • Overzicht Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika
 • bar Fountains Hotel
 • bar Fountains Hotel
 • kamer Fountains hotel
 • kamer Fountains hotel
 • lobby Fountains Hotel
 • restaurant Fountains Hotel
 • restaurant Fountains Hotel
 • zwembad Fountains Hotel
 • zwembad Fountains Hotel
 • Detail Fountains Hotel Kaapstad Zuid Afrika

Kaapstad

Fountains Hotel

Drieenhalve ster

Goed middenklasse hotel gelegen in het centrum van Kaapstad. Het heeft een ideale locatie om Kaapstad en omgeving te verkennen en te ontdekken. Fountains Hotel heeft een comfortabele en modern ingerichte hotel en is omringd door gezellige restaurants, bars en winkels. Het parlement en de uitgaansstraat ‘Loopstraat’ liggen op loopafstand.

26 dagen Zuid-Afrika, Namibië, Botswana & Vic Falls: altijd de beste prijs
 • Beoordelingen (7)
 • Reisverslagen (31)
9

Vertrekdatum: 20-07-2017

Reviewdatum: 15-08-2017

Een prachtige reis, waarbij je kennismaakt met een geweldige natuur, heel veel wilde dieren en bijzondere mensen. Neem de vele kilometers voor lief en je zult zeker genieten!

H Peters, ENSCHEDE

03-06-2016

'We hebben gelogeerd in mooie lodges en eenvoudige guest farms. Beide leuk. Het is wel zaak op de rekening te letten want de kelners kunnen hier niet rekenen. De wegen in Botswana zijn wel geasfalteerd maar evengoed schiet het niet op om hier te rijden omdat er regelmatig dieren op de weg lopen. Ko ...

Meer info >

anoniem

03-06-2016

'Botswana met o.a. het Chobe nationaal park is een ervaring op zichzelf. Ook hier overnacht men in lodge''s midden in de natuur. De Victoria Falls in Zimbabwe zijn spectaculair om te zien. Men wordt wel aangeraden om een poncho te dragen omdat men daar behoorlijk nat kan worden. Het enige nadeel i ...

Meer info >

Berendse, Nuth

23-05-2016

'Wat een prachtig land. Het hele land is één grote woestijn maar de landschappen zo verschillend. De enorme vlaktes, savannes-zandvlaktes-bergen-maanlandschappen-rode duinen-Fish River canyon-de zandduinen bij Swakopmund. Elke keer weer anders maar steeds genieten. We hebben gelogeerd in leuke lodge ...

Meer info >

anoniem

23-05-2016

'Namibië is zeer spectaculair in alle opzichten. Het land is zo veelzijdig dat het moeilijk is om dit allemaal te beschrijven. De lodge''s liggen midden in de natuur waar verder dan ook niets is. Dit maakt het zeer bijzonder.'

Berendse, Nuth

19-05-2016

'We hebben, mede door Danie onze gids, veel gezien en geleerd van het stukje ZA waar onze reis heenging. Cape Peninsula is prachtig. De zeehonden en de pinguïns van zo dichtbij te zien is heel bijzonder. De wijnproeverij in Stellenbosch,, zeer interresant (en lekker). De wandeling door Kaapstad had ...

Meer info >

anoniem

19-05-2016

'Mooi hotel in Stellenbosch en veel te zien in Zuid-Afrika. Men moet in Kaapstad zeker op de Tafelberg zijn geweest want dit is een geweldige ervaring. Bij Simon''s Town kan men de pinguïns bekijken en fotograferen. ( filmen is verboden )'

Berendse, Nuth